Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - ΕΚΛΟΓΕΣ 6 ΜΑΪΟΥ!!!


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΕΓΕΩΝΑΣ οι εκλογές ''κλείδωσαν'' για 6 Μαΐου.Φωτιά έχουν πάρει τα κομματικά επιτελεία ενώ πολλά ακούγονται περί συνεργασιών.

Ελπίζουμε να μη ξαναδούμε στη Βουλή.......
........τους πρωταγωνιστές των μνημονίων ενώ προσδοκούμε το αποτέλεσμα των εκλογών να διαγράψει από το πολιτικό σκηνικό το ΠΑΣΟΚ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ. Ελπίζουμε ο λαός, με την βοήθεια του Θεού, να μπορέσει να φέρει στην εξουσία πραγματικούς Έλληνες,που ίσως μας δώσουν πίσω- αν όχι ότι χάσαμε- τουλάχιστον την περηφάνια μας!!!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΓΕΩΝΑ
 
http://helleniclegion.blogspot.com/2012/03/6_05.html

Ρεπούση – Μάντατζη Τσετίν στο κόμμα του Κουβέλη


Σε… απόκομμα τείνει να μεταβληθεί το ΠΑΣΟΚ, καθώς πέραν της εκλογικής συρρίκνωσης που παρουσιάζει στις δημοσκοπήσεις, σε κοινωνικό, κομματικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο εκδηλώνονται σημαντικές αποχωρήσεις είτε προς τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη είτε προς τον υπό διαμόρφωση νέο πολιτικό φορέα των Χάρη Καστανίδη και Λούκας Κατσέλη.
Χθες έξι από τους διαγραμμένους βουλευτές -επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες της «κυριακάτικης δημοκρατίας»- εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση και σκοπεύουν να προχωρήσουν σε εκλογική συνεργασία με το κόμμα του κ. Κουβέλη. Πρόκειται για τους Γιάννη Μιχελογιαννάκη (Ηρακλείου), Θεόδωρο Παραστατίδη (Κιλκίς), Γιώργο Παπαμανώλη (Κυκλάδων), Μάντατζη Τσετίν (Ξάνθης), Ηλία Θεοδωρίδη (Πέλλης) και Γιάννη Αμοιρίδη (Πιερίας). Οπως προκύπτει, μεταξύ αυτών είναι και ο Τσετίν Μάντατζη, ο σκληροπηρυνικός βουλευτής που είχε εκλεγεί με το ΠΑΣΟΚ στη Θράκη και κάνει συνεχώς προκλητικές δηλώσεις περί «τουρκικής μειονότητας», προπαγανδίζει ως φερέφωνο της Αγκυρας την ανάγκη δημιουργίας «μειονοτικού κόμματος» και μιλά για «τουρκική μειονότητα» ακόμη και στη Ρόδο και την Κω.
Η συνεργασία του Μάντατζη με το κόμμα του κ. Κουβέλη έρχεται σε συνέχεια της υποψηφιότητας με τη ΔΗΜ.ΑΡ. -στην Α’ Πειραιώς- της γνωστής Μαρίας Ρεπούση, η οποία έχει διατυπώσει τον εθνικά απαράδεκτο και ανιστόρητο ισχυρισμό περί «συνωστισμού» στη Σμύρνη κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή.
Στο μεταξύ οι δύο κεντρικοί διεκδικητές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και Χρήστος Παπουτσής επιδίδονται στη συλλογή υπογραφών για να κατοχυρώσουν τη νομιμότητα των υποψηφιοτήτων τους στην προσεχή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου. Σε ό,τι αφορά την κινητικότητα που υπάρχει στον χώρο των φερόμενων ως «μεταρρυθμιστών – εκσυγχρονιστών», που εκφράζεται από το τρίδυμο Πάγκαλου – Διαμαντοπούλου – Ραγκούση, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το βλέμμα τους είναι στραμμένο την επόμενη μέρα των εθνικών εκλογών και ως εκ τούτου μειώνονται οι πιθανότητες να υποβληθεί υποψηφιότητα που θα εκπροσωπήσει το ρεύμα που υπηρετούν. Χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος συναντήθηκε σε ξενοδοχείο της ανατολικής Αττικής με τους «νεομεταρρυθμιστές», που τις προηγούμενες ημέρες προώθησαν το σενάριο της τρίτης υποψηφιότητας. Στη συζήτηση που είχε μαζί τους συμφωνήθηκε ότι στην παρούσα φάση προτεραιότητα έχει να εκφραστεί ο χώρος πολιτικά και να δοθεί μάχη θέσεων στην Εθνική Συνδιάσκεψη.
Οσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ έχουν αρνητική αντανάκλαση και στη λειτουργία της κυβέρνησης Παπαδήμου, καθώς τα τελευταία 24ωρα διακινούνταν πληροφορίες ότι ο Γιάννης Ραγκούσης επρόκειτο αναλάβει υπουργός Προστασίας του Πολίτη. «Καμία σχέση» ήταν η απάντηση που έδινε ο ίδιος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το θέμα ανακινήθηκε από εσωκομματικούς του αντιπάλους.
Πηγή: Εφημ. "Δημοκρατία"

http://kostasxan.blogspot.com/2012/03/blog-post_2051.html

Ραγδαίες εξελίξεις: Άδεια για νέες έρευνες & εκμετάλλευση πετρελαίων στο Β.Αιγαίο!


Συμφωνήθηκε η επέκταση της περιοχής εκμετάλλευσης των πετρελαϊκών κοιτασμάτων του Βορείου Αιγαίου μεταξύ του δημοσίου και της εταιρείας Energean που εκμεταλλεύεται τώρα το κοίτασμα του Πρίνου. Η εξέλιξη είναι πολύ σημαντική, γιατί είναι η πρώτη φορά από την δεκαετία του 1970 που δίνεται τέτοια άδεια σε μία περιοχή όπου του 1987 η Τουρκία είχε επιχειρήσει "να βάλει πόδι" και τελικά κατάφερε να υπάρξει ένα Μνημόνιο στο οποίο συμφωνήθηκε ότι και η Ελλάδα, εκτός από την Τουρκία δεν θα προχωρούσε σε επέκταση των αδειών γεωτρήσεων.

Για το θέμα είναι ενημερωμένες και οι ΗΠΑ, οι οποίες συνηγορούν στην άμεση επέκταση των ερευνών, αφού υπάρχει βεβαιότητα για ανακάλυψη και άλλων κοιτασμάτων. .

Ακόμα δεν έχει γίνει επίσημα γνωστό για ποιες περιοχές πρόκειται, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αφορά το κοίτασμα «Εψιλον» ενώ κύριος στόχος πάντα παραμάνει το κοίτασμα του Μπάμπουρα, αντικείμενο της κρίσης του 1987 το οποίο δίχνει να είναι εφάμιλλο των κοιτασμάτων νότια της Κρήτης.

Σε σχέση με την ποιότητα των πετρελαίων του Αιγαίου, κομβικό σημείο για την αποδοτικότητα της εκμετάλλευσής τους θεωρούνται τα 67 δολάρια το βαρέλι. Σύμφωνα με υπολογισμούς ειδικών το ανεκμετάλλευτο κοίτασμα «Εψιλον» περιέχει αποθέματα περίπου 18 εκατ. βαρελιών ενώ υπάρχει έρευνα που δείχνει ότι μπορεί να είναι και διπλάσιο

Πάντως το μεγάλο παιχνίδι για τα πετρέλαια του Αιγαίου διαδραματίζεται ανατολικότερα του Πρίνου, στην περιοχή του Θρακικού Πελάγους που περικλείεται από τη Θάσο, τη Σαμοθράκη, τη Λήμνο και την Ιμβρο και όπου, σύμφωνα με τους ειδικούς, κρύβονται τεράστια αποθέματα ανάλογα με αυτά της Α.Μεσογείου. Και μόνο από το γεγονός ότι τα τρία πρώτα νησιά είναι ελληνικά ενώ το τέταρτο ανήκει στην Τουρκία καταδεικνύει τη δυσκολία της εκμετάλλευσης των πλούσιων κοιτασμάτων για τα οποία έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον η Shell. Ο χάρτης που δημιεύουμε προέρχεται από τα στοιχεία της Shell σε ότι αφορά την πιθανολογούμενη περιοχή των κοιτασμάτων.

Με την επιπλέον επένδυση των 100 εκατ. ευρώ στο κοίτασμα του «Πεδίου Ε», ο αγοραστής μπορεί να αποσπάσει επιπλέον παραγωγή 1.500 βαρελιών ημερησίως από το 2009, προσθέτοντας στον ετήσιο τζίρο άλλα 100 εκατ. δολάρια.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι τα πλούσια κοιτάσματα του Βορείου Αιγαίου βρίσκονται στην «ευαίσθητη» περιοχή ανάμεσα στα τέσσερα νησιά που περιγράψαμε ενώ τα αποθέματα του Πρίνου μάλλον εξαντλούνται. Οποιος όμως «βάλει πόδι» στον Πρίνο εγγράφει μια πολύ σοβαρή υποθήκη για το μέλλον. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε την αντίδραση της Τουρκίας, στο όλο θέμα…

Επίσης δημιουργείται από την εταιρεία Energean που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα του Πρίνου από κοινού με την Ιταλική Edison φυσική υποθαλάσσια αποθήκη φυσικού αερίου σε εξαντλημένο κοίτασμα του Πρίνου δημιουργείται στην περιοχή της Θάσου. Είναι η πρώτη φορά που θα εφαρμοστεί στην Ελλάδα ένα τέτοιο project, το οποίο έτσι ή αλλιώς είναι πρωτοποριακό.

Η υποθαλάσσια αποθήκη θα γεμίσει με φυσικό αέριο που θα μεταφερθεί με πλοία υγροποιημένου αερίου. Είναι κάτι σαν "εθνική ρεζέρβα", ειδικά για τις περιπτώσεις που οι ανάγκες για φυσικό αέριο είναι μεγαλύτερες από αυτές που έχουν συμφωνηθεί με τα κράτη-παρόχους. Ταυτοχρόνως όμως δημιουργεί και προβλήματα ασφάλειας διαφόρων κατηγοριών: Είναι βέβαιο ότι η συγκεκριμένη εγκατάσταση θα αποτελούσε στόχο εχθρικών δυνάμεων σε περίπτωση κρίσης, αφού εντάσσεται στις κρίσιμες υποδομές.  

 
http://logioshermes.blogspot.com/2012/03/blog-post_5099.html

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Η επιστολή-παρέμβαση του Θόδωρου Πάγκαλου υπέρ φίλου του

Ωμή παρέμβαση, υπέρ του φίλου του ιδιοκτήτη της ξενοδοχειακής μονάδας Grand Resort (που κάνει τα μπάνια του το καλοκαίρι) στο Λαγονήσι, προκειμένου να του επιτραπεί να "καταπατήσει" δημόσια έκταση και να την χαρακτηρίσει ιδιωτική έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος. Σύμφωνα με...



δημοσιεύματα εφημερίδων πρόκειται για την υπόθεση της νομικά αμφισβητούμενης επένδυσης «Αττικός Ήλιος» στην περιοχή των Καλυβίων. Η υπόθεση έχει προκαλέσει τη δικαστική αντιπαράθεση μεταξύ του "κολλητού" φίλου του Θ.Πάγκαλου κ.Μαντωνανάκη με τον δήμο Καλυβίων.Ο κ.Μανωνανάκης διεκδικεί για το ξενοδοχείο του ένα μεγάλο κομμάτι ένα μεγάλο κομμάτι παραλίας στην περιοχή Κιτέτζας ενώ δήμος και ΕΤΑΔ (πρώην εταιρία τουριστικών ακινήτων) υποστηρίζουν ότι το κομμάτι αυτό είναι δημόσιο.

Όπως σας αποκaλύπτουμε σήμερα στο planet-greece,o ανεκδιήγητος Πάγκαλος με το υπ.αριθμ.277 έγγραφό του στις 9 Φεβρουαρίου προς το δ.σ. της ΕΤΑΔ ΑΕ απαιτεί να απέχει ουσιαστικά το δημόσιο από οποιαδήποτε δικαστική ενέργεια κατά της εταιρείας του κ. Μαντωνανάκη, με την επωνυμία «Αττικός Ήλιος».

 
Ο κ.Πάγκαλος υποκαθιστά δηλαδή τη δικαιοσύνη και την αποδίδει αυτός.Ο ίδιος κρίνει πως πρόκειται για μεγάλη επένδυση. Το πιθανότερο , μέσα στην τρικυμία που έχει στο κρανίο του να έχει πιστέψει πως επειδή είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης , μπορεί να αντιμετωπίζει την κρατική περιουσία ως ιδιωτική. Δείτε την προκλητική επιστολή:

http://planet-greece.blogspot.com
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/03/blog-post_5447.html

BILL GATES ΙΣΩΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΤΗΣ ΝΤΠ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΚΥΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ...!!!‏

Σε βιντεοσκοπημένη διάλεξη του ο Bill Gates εξηγεί γιατί πρέπει να μειωθεί ο πληθυσμός της Γης. Παραδέχεται μάλιστα ότι χρησιμοποιούνται εμβόλια για...

τον έλεγχο του πληθυσμού στην την προσπάθεια μείωσης του πληθυσμού της γης που θα πρέπει να φτάσει το 90% του σημερινού πληθυσμού της ειδικά σε σχέση με τις εκπομπές CO2 (διοξειδίου του άνθρακα)

Έχει τρομερό ενδιαφέρον να αντιληφθείτε τον τρόπο σκέψης του ..............





 
http://okloios.blogspot.com/2012/03/bill-gates.html

Ο Χρυσοχοϊδης και πάλι στη Κατεχάκη

Ο Μιχάλης ξαναγυρίζει στη δουλειά που ξέρει καλά.
Αφού δεν τα κατάφερε στο Υπουργείο Ανάπτυξης και η ύφεση έκανε παγκόσμιο ρεκόρ, δεν τα κατάφερε να είναι υποψήφιος αρχηγός του ΠαΣοΚ δεν βρίσκει τις υπογραφές, θέλει να ξαναγυρίσει στη Κατεχάκη και να γίνει και πάλι Υπουργός Προ-Πο.
Η μόνη εμπλοκή που υπάρχει είναι ότι.....
...
ο Παπαδήμος δεν βρίσκει κανέναν να αναλάβει υπουργός ανάπτυξης



http://kafeneio-gr.blogspot.com

http://ksipnistere.blogspot.com/2012/03/blog-post_6506.html

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΝ ΥΠΝΩΣΕΙ !!!

Γράφει ο Νίκος Χριστοδουλόπουλος

Η παραπλεύρως εικόνα είναι η επίσημη ιστοσελίδα της περίφημης CIA, της υπηρεσίας πληροφοριών των συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και όπως φαίνεται καθαρά το μόρφωμα του κρατιδίου που βρίσκεται στα βόρεια σύνορά μας το ονομάζουν “MACEDONIA” και άλλωστε με αυτό το όνομα το έχουν αναγνωρίσει εδώ και αρκετά χρόνια, δίνοντας στη....
χώρα μας ένα καλό μάθημα.
Το δικό μας ΥΠΕΞ , με τον επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο του «νεομακεδονομάχου» Αντώνη Σαμαρά, τι κάνει;
Έκανε κάποιο διάβημα για να διαμαρτυρηθεί ή απλά κάνουν δηλώσεις έτσι για τα μάτια του κόσμου και για να παραπλανάται ο λαός αλλά όταν στρογγυλοκάθονται στις πολυτελείς πολυθρόνες της εξουσίας τυφλώνονται και δεν βλέπουν τα κακώς κείμενα;
Διότι από εθνικιστικές κορώνες και πατριδοκαπηλία έχουμε χορτάσει πια και δεν αντέχουμε άλλο. Από τους προηγούμενους ΥΠΕΞ, του ΠΑΣΟΚ δηλαδή, δεν περιμέναμε κάποια αντίδραση διότι δεν θα ήθελαν να στενοχωρήσουν τους φίλους τους πέραν του Ατλαντικού. Από τον κ. Δήμα όμως; 
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/03/blog-post_2204.html

"Η μοναξιά των Ελλήνων". Αφιέρωμα Βελγικής εφημερίδας στην Ελλάδα

Τετρασέλιδο αφιέρωμα στην Ελλάδα, υπό τον τίτλο «Η μοναξιά των Ελλήνων», που περιέχει, μεταξύ άλλων, κοινή συνέντευξη του υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη και του συμβούλου του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου, καθηγητή Γκίκα Χαρδούβελη, δημοσιεύει στο τελευταίο της φύλλο, η οικονομική εφημερίδα του Βελγίου «L’ Echo».

   

Το αφιέρωμα συμπεριλαμβάνει, επίσης, μια εκτενή ανταπόκριση από την Αθήνα, με επίκεντρο τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, καθώς και συνεντεύξεις-μαρτυρίες τεσσάρων Ελλήνων πολιτών. Η ανταπόκριση έχει τίτλο: «Αθήνα, καταβεβλημένη πόλη» με υπότιτλο: «Η ελληνική πρωτεύουσα πνίγεται από τη λιτότητα. Μαγαζιά και εστιατόρια αδειάζουν. Ενώ αφορούσε μόνο τους αποκλεισμένους, η φτώχεια αγγίζει όλο και περισσότερο τη μεσαία τάξη, που βυθίζεται σιγά σιγά».



Όσον αφορά την κοινή συνέντευξη Σαχινίδη- Χαρδούβελη, η εφημερίδα τους υπέβαλε τις εξής ερωτήσεις και έλαβε σε γενικές γραμμές τις απαντήσεις που ακολουθούν: 



- O ελληνικός λαός γίνεται φτωχότερος με εκπληκτική ταχύτητα. Είναι έτοιμος να υποστεί το έβδομο πρόγραμμα λιτότητας; 



- Γκ. Χαρδούβελης: Το 2014, το πλεόνασμα πρέπει να αγγίξει το 4,5% του ΑΕΠ. Καταφέραμε να συμπεριλάβουμε στο μνημόνιο πως αν η οικονομία δεν καταφέρει να αποδώσει, δεν θα περιμένουμε να αγγίξουμε αυτό το πλεόνασμα το 2014 αλλά το 2015. Για πρώτη φορά, διαθέτουμε ένα αντι-κυκλικό στοιχείο που αποδέχεται πως, αν η οικονομία δεν είναι καλή, δεν πρέπει να περιμένουμε θαύματα. Ο λαός βρίσκεται στα όριά του. Δεν ξέρει τι του συμβαίνει, είναι ανήσυχος, φοβάται, δεν γνωρίζει το γιατί, και ξαφνικά, δεν βρίσκει δουλειά. Από την άλλη πλευρά, γνωρίζει πως δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει πλέον το δημόσιο τομέα ως τη μαγική φόρμουλα όπως συνήθως. 

   

- Φ. Σαχινίδης: Είναι πολύ δύσκολο για το λαό μας. Η ανεργία αυξάνεται. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αναζητά λύση. Δεν έχουμε ακόμη καταφέρει να σταματήσουμε αυτή την αύξηση. Σε μεγάλο βαθμό, η ανεργία είναι αυτή που δημιούργησε τόση κοινωνική ένταση και οδήγησε μεγάλο μέρος του λαού κοντά στη φτώχεια. Όλοι αντιλαμβανόμαστε πως, αν δεν επιλυθεί αυτό το πρόβλημα, θα είναι πολύ δύσκολο να επιτύχει το πρόγραμμα. 



- Δεν σκοτώνουν τα μέτρα λιτότητας την οικονομία;

   

- Γκ. Χαρδούβελης: Καταφέραμε να αποφύγουμε την επιλογή που μας πρότειναν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, μια επιλογή που θα μας είχε οδηγήσει σε μεγαλύτερη ύφεση. Πρόκειται για την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού, ήτοι μια επιπλέον οριζόντια μείωση του μισθού του ιδιωτικού τομέα της τάξης του 15%. Αυτή η κίνηση θα είχε προκαλέσει φέτος διψήφια ύφεση. Την αποφύγαμε. Αντ' αυτού, προτιμήσαμε να εστιάσουμε στον κατώτατο μισθό, ο οποίος είναι αυξημένος στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Μειώσαμε τον κατώτατο μισθό κατά 22%, ο οποίος είναι πλέον κατώτερος από τον ισπανικό κατώτατο μισθό, αλλά ακόμη υψηλότερος από τον πορτογαλικό. Είναι εύκολο όμως να επιτεθεί κανείς στην αγορά εργασίας. Πιστεύω πως για το λόγο αυτό εστίασαν σε αυτήν. Σε αυτό το πολυεπίπεδο παιχνίδι, ήταν ένας τρόπος για την ΕΕ και για το ΔΝΤ να πιέσουν τους Έλληνες για να δουν πόσο μακριά μπορούν να προχωρήσουν τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Αν καταφέρουν να μεταρρυθμίσουν την αγορά εργασίας, μπορούν να μεταρρυθμίσουν τα πάντα. Θα είχα ακολουθήσει αυτή την αλληλουχία προς διαφορετική κατεύθυνση. Αλλά δεν είχαμε την επιλογή. 



- Φ. Σαχινίδης: Όταν ακολουθείται μια βίαιη δημοσιονομική εξυγίανση, μειώνεται η συνολική ζήτηση στην οικονομία. Θα πρέπει λοιπόν να αναλάβει το άλλο κομμάτι της οικονομίας. Θα έπρεπε να είχαμε δει πρωτοβουλίες σε επίπεδο ιδιωτικής επένδυσης και εξαγωγών. Στο πρώτο μέτωπο, ήταν πολύ δύσκολο να προσελκύσουμε επενδύσεις λόγω των υψηλών οικονομικών και πολιτικών ρίσκων. Σας θυμίζω πως η δημοσιότητα για την Ελλάδα στην Ευρώπη είναι αρκετά αρνητική, είτε στα μέσα ενημέρωσης είτε στις δηλώσεις ουκ ολίγων Ευρωπαίων πολιτικών, και ακόμη πως και η ίδια η παρουσία της Ελλάδας στην ευρωζώνη έχει αμφισβητηθεί. Στο μέτωπο των εξαγωγών, αντιθέτως, καταφέραμε την αύξησή τους. Ταυτόχρονα όμως, οι τράπεζες αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα ρευστότητας που δεν τους επέτρεψαν να στηρίξουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. 

    

   

- Οι δηλώσεις των Ευρωπαίων εταίρων σας υπήρξαν αρκετά βίαιες για την Ελλάδα. Το κατανοείτε αυτό; 

   

- Γκ. Χαρδούβελης: Ναι, το κατανοώ. Αν δανείζω χρήματα, θέλω να διασφαλίσω ότι θα μου επιστραφούν. Αυτό είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσει τώρα η Ελλάδα εφόσον καθυστέρησε τις μεταρρυθμίσεις για ένα χρόνο, εφόσον έχασε την αξιοπιστία της. Οι εταίροι μας τώρα μας λένε πως θέλουν να είναι πρώτα σίγουροι πως θα ακολουθήσουμε το συμφωνηθέν πρόγραμμα. Δεν το αντιλαμβάνομαι ως τιμωρία, αλλά κυρίως ως τρόπο διασφάλισης των συμφερόντων τους. 



- Φ. Σαχινίδης: Υπάρχει σαφώς μια κακή αντίληψη για ό,τι έχει ήδη γίνει στην Ελλάδα τα τελευταία δυο χρόνια. Είμαστε η μόνη χώρα που καταφέραμε να πετύχουμε μείωση του πρωτογενούς μας ελλείμματος πέραν του 10%, στο 2,5% το 2011. Και αυτό επετεύχθη κατά τη διάρκεια μιας διετίας ύφεσης. Η δική μου ερώτηση σε όλους αυτούς που είναι επικριτικοί απέναντι στην προσπάθεια της Ελλάδας είναι: υπάρχει άλλη χώρα που έχει πετύχει το ίδιο στη μεταπολεμική ιστορία; Δεν υπάρχει. Το ίδιο ισχύει και για το διαρθρωτικό έλλειμμα, δηλαδή όταν αφαιρέσουμε το αποτέλεσμα του οικονομικού κύκλου από τις φορολογικές αποδόσεις. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως πρόκειται για μια διαρκή διαρθρωτική βελτίωση. Βέβαια, δεν επιτύχαμε παρόμοια πρόοδο σε άλλους τομείς. Υπήρξαν καθυστερήσεις στην εφαρμογή ορισμένων μεταρρυθμίσεων. Από την αρχή, πληροφορήσαμε τους εταίρους μας πως υπήρχαν προβλήματα στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης. Για το λόγο αυτό ζητήσαμε πολλές φορές τη μεταφορά τεχνογνωσίας στην Ελλάδα. Ακόμη και αν υπάρχει η πολιτική βούληση για αλλαγή της κατάστασης, γιατί θεωρούμε πως κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο, είναι δύσκολο να εφαρμόσουμε αυτά τα μέτρα. 

    

   

- Οι νέες εκλογές προβλέπονται για το τέλος Απριλίου. Ορισμένα ακραία κόμματα αρνούνται το πρόγραμμα λιτότητας. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, μπορούν ακόμη και να ανατρέψουν τη σημερινή πλειοψηφία. Υπάρχει κίνδυνος; 

   

- Γκ. Χαρδούβελης: Όχι. Κατά την άποψή μου, τα δύο κύρια κόμματα θα έχουν την πλειοψηφία. 

   

- Φ. Σαχινίδης: Πρώτα απ' όλα, θα ήθελα να επιμείνω στο γεγονός πως το θέμα των εκλογών στην Ελλάδα αποτελεί ένα εσωτερικό ζήτημα, για το οποίο πρέπει να ληφθούν αποφάσεις από τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, και πως κανένας άλλος δεν έχει το δικαίωμα να εκφράσει οποιαδήποτε άποψη για το ζήτημα αυτό. Αντιλαμβάνομαι πως ένα από τα δυο πολιτικά κόμματα που στηρίζουν το πρόγραμμα του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε πως επιθυμεί τη διεξαγωγή εκλογών το συντομότερο δυνατόν μετά την εφαρμογή του PSI. Η άποψή μου είναι πως ακόμη και αν διεξαχθούν εκλογές στα τέλη Απριλίου, είναι ευθύνη των δυο κομμάτων που στηρίζουν το πρόγραμμα να λάβουν όλα τα μέτρα προκειμένου η διοίκηση να εφαρμόσει όσα νομοθετήθηκαν, ανεπηρέαστη από τις εκλογές. Και στη συνέχεια, θα δούμε πώς θα συμπεριφερθούν οι ψηφοφόροι στην κάλπη. Δεν πρέπει να δίνουμε μεγάλη σημασία στις δημοσκοπήσεις. 




onalert 

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_6128.html

Απόφοιτος της… «Σχολής ΠΑΣΟΚ» ο κ. Παπαδήμος


Ήξεις αφήξεις, ουκ εν τω πολέμω θνήξεις. Προσωπικά, αυτό κατάλαβα από την συνέντευξη του πρωθυπουργού μετά το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Αν κάποιος κατάλαβε κάτι το διαφορετικό, ας βγει να το πει. Εννοώ τίποτε άλλο εκτός από ευχολόγια και υμνολόγια για την Ευρώπη, την επανεκλογή του Βαν Ρομπάι, που κατά τον κ. Παπαδήμο είναι «ηγέτης αφοσιωμένος στην ευρωπαϊκή ιδέα» και τη διαβεβαίωση (στα λόγια) ότι «η ανάπτυξη είναι κορυφαία προτεραιότητα της Ευρώπης».

Κατ’ αρχήν, μήπως μπορεί κάποιος να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε κι’ εμείς οι αδαείς σε τι ακριβώς συνίσταται η «ηγεσία» του Βαν Ρομπάι;

Και μετά από αυτό, μήπως μπορεί να μας πει κανείς τι συγκεκριμένες αποφάσεις επί της ανάπτυξης έλαβε η ευρωπαϊκή ηγεσία (η κανονική, όχι του Ρομπάι), που μέχρι στιγμής το μόνο που έχει καταφέρει είναι να οδηγήσει (πανευρωπαϊκά) την ανεργία στα υψηλότερα επίπεδα από το 1997 (όπως μας διαβεβαιώνει η Eurostat);

Μ’ όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις. Και ο κ. Παπαδήμος φαίνεται ότι έχει εκπαιδευτεί μια χαρά στη «Σχολή ΠΑΣΟΚ»: Μεγάλα λόγια, σοσιαλισμοί, περικοκλάδες, στρογγυλεμένα πράγματα και φράσεις κλισέ.

Γυρίζει στην Αθήνα πιο αισιόδοξος, ελήφθησαν αποφάσεις που «ανοίγουν παράθυρο ευκαιρίας», δημιουργούνται οι συνθήκες για έξοδο από την κρίση, θα αντισταθμιστούν οι βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις στο εισόδημα και στην απασχόληση.

Για την Ελλάδα, οι «βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις» είναι πέντε χρόνια ύφεση. Και για ολόκληρη την Ευρώπη, σχεδόν δεκαπέντε χρόνια υψηλής ανεργίας.

Σε μερικές περιπτώσεις, ο κ. Παπαδήμος χρησιμοποιεί τις ίδιες ακριβώς εκφράσεις των προκατόχων του!

Τι στο καλό έχει συμβεί; Άλλαξαν ρόλους; Από εκεί που ήταν σύμβουλός τους τώρα έγιναν… λογογράφοι του;

Είπε ο κ. Παπαδήμος:

Ο «φαύλος» κύκλος ύφεσης, δημοσιονομικών ελλειμμάτων και νέων μέτρων ήρθε η ώρα να αντικατασταθεί από έναν «ενάρετο» κύκλο μεταρρυθμίσεων, δημοσιονομικής εξυγίανσης και ανάπτυξης.
Είχε πει ο κ. Παπακωνσταντίνου, τον Μάρτιο του 2009, ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και πριν γίνει «τσάρος»:

«Θα επιτύχουμε έναν ενάρετο κύκλο ανάπτυξης και συνοχής». (Είχε πει, βέβαια, κι’ άλλα. Ότι το Σύμφωνο Σταθερότητας είναι ξεπερασμένο και ότι δεν γίνεται έξοδος από την κρίση μόνο με περιοριστικά μέτρα. Τώρα πανηγυρίζουν όλοι για το νέο σκληρό δημοσιονομικό σύμφωνο και υποστηρίζουν πως είναι δυνατόν να βγούμε από τον φαύλο κύκλο, συνδυάζοντας την σκληρή λιτότητα με την ανάπτυξη!)

Είπε ο κ. Παπαδήμος:

«Η Ευρώπη μάς δίνει ψήφο εμπιστοσύνης. Ας μην την διαψεύσουμε. Αντιθέτως πρέπει να διαψευστούν όσοι προεξοφλούν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί και ότι το νέο πρόγραμμα θα αποτύχει». 
Έλεγε ο κ. Παπανδρέου:

Πήραμε ψήφο εμπιστοσύνης από τους εταίρους μας. Θα διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες.
Είπε ο κ. Παπαδήμος:

Η Ελλάδα αλλάζει, οι προσπάθειες αποδίδουν.

Μας έλεγε ο κ. Παπανδρέου:

Αλλάζουμε την Ελλάδα, οι θυσίες πιάνουν τόπο.
Είπε ο κ. Παπαδήμος, σχετικά με το PSI:

Πιστεύω ότι η προσφορά που έγινε προς τους ιδιώτες επενδυτές και πιστωτές έχει πολλά ελκυστικά στοιχεία και γι’ αυτόν το λόγο εκτιμώ ότι η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη ανταλλαγή των ομολόγων θα είναι ικανοποιητική.

Είπε την προηγουμένη ο κ. Βενιζέλος, διαφημίζοντας το PSI:
Είναι μια «πολύ καλή, μια μοναδική προσφορά», καθώς «έχει συμφωνηθεί η συγκεκριμένη μορφή της ανταλλαγής ομολόγων με τον ιδιωτικό τομέα και όλοι αντιλαμβάνονται πολύ καλά πως έχουμε τέσσερα πολύ σημαντικά και ελκυστικά δεδομένα: Την συγχρηματοδότηση, το Αγγλικό δίκαιο, το sweetener (πληρωμή 30 δις ευρώ σε ρευστό) και την ρήτρα ΑΕΠ»!

(Εδώ το καλό PSI, δηλαδή!)

Είπε ο κ. Παπαδήμος για την παρουσία της τρόικας:

«Η ενίσχυση της παρουσίας της τρόικας είναι χρήσιμη διότι θα συμβάλει στην αποτελεσματικότερη παρακολούθηση και στην εφαρμογή του προγράμματος, και όπως γνωρίζετε η παροχή τεχνικής βοήθειας και η παρουσία της Task Force είναι αποτέλεσμα αιτήματος που η ίδια η ελληνική κυβέρνηση έκανε τον προηγούμενο Ιούλιο διότι υπήρχε απόλυτη κατανόηση των αδυναμιών που χαρακτηρίζουν τη διοίκηση της χώρας».

Τα ίδια ακριβώς μας έλεγαν τον Ιούλιο του 2011 Παπανδρέου και Βενιζέλος. Ο πρώτος έλεγε πως τους θέλει συνέχεια εδώ για να μην γίνεται το ανά τρίμηνο σόου και ο δεύτερος πως αν δεν βρίσκονταν εδώ θα εξοκείλαμε και πάλι! (Πλήρης παραδοχή της ανικανότητας, δηλαδή).

Ο κ. Παπαδήμος έθεσε επτά βασικές προτεραιότητες.

Ο κ. Παπανδρέου, προεκλογικά, έθετε «πέντε άξονες δράσης», «πέντε εθνικούς στόχους» και «επτά πυλώνες», είχε «σχέδιο ένδεκα σημείων» για την ανάταξη της οικονομίας, ενώ έλεγε πως θα αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση με «τρεις κινήσεις»: Ρευστότητα στην αγορά, πράσινη οικονομία, επαναδιαπραγμάτευση με την ΕΕ – αν τα είδε κανείς να έλθει να μας το πει…

Ανάκαμψη για το 2013 βλέπει ο κ. Παπαδήμος.

Έξοδό μας στις αγορές το 2011 έβλεπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Όσο για τις επτά προτεραιότητες του κ. Παπαδήμου, όπως τις άκουσα, θυμίζουν ήδη τους «επτά πυλώνες» του κ. Παπανδρέου.

-Μεγαλύτερη αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ, διότι «έχει σημειωθεί σημαντική βελτίωση, σχεδόν διπλασιάστηκε η απορρόφηση», αλλά αυτή «εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλή»!

Δηλαδή πάμε καλά ή όχι; (Αλλά πώς να πάμε καλά όταν αυτή τη στιγμή που μιλάμε γίνεται όργιο στις διαχειριστικές αρχές και στη ΜΟΔ, χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός – ούτε του πρωθυπουργού – για τις καταγγελίες;)

- Ενεργοποίηση των μεγάλων έργων των αυτοκινητοδρόμων (μέχρι στιγμής, το μόνο που έχει «ενεργοποιηθεί» είναι η αύξηση των διοδίων)!

- Εξασφάλιση χρηματοδοτικών πόρων από το εξωτερικό και συγκεκριμένους διεθνείς οργανισμούς. (Ούτε αυτό το κατάλαβα. Θα μας δανείσουν; Θα μας χαρίσουν; Θα μας επιτρέψουν να κινηθούμε εκτός μνημονίου;)

-Ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (αυτό από όσο γνωρίζω περιλαμβάνεται στη συμφωνία και αποτελεί πρωτοβουλία των δανειστών για να μην καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα).

-Καλύτερη οργάνωση των εξαγωγών (από ό,τι ξέρω, αυτό το κάνουν οι εξαγωγείς μόνοι τους)

-Επιτάχυνση της πολιτικής αξιοποίησης και παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εξερεύνηση πιθανών υποθαλάσσιων πηγών ενέργειας (όταν ακούμε «επιτάχυνση της πολιτικής αξιοποίησης», ενώ τα πάντα καρκινοβατούν, θυμόμαστε εκείνο το περίφημο του κ. Χρυσοχοΐδη τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν, ως «αντ’ αυτού», εγκαινίασε τη ΔΕΘ: «Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε τις αναγκαίες αποφάσεις»!)

-Να συνεχίσουμε με πιο αποτελεσματικό τρόπο την αναδιάρθρωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, τον περιορισμό της παραοικονομίας, και να σχεδιάσουμε ένα σταθερό, απλό, αναπτυξιακό και κοινωνικά δίκαιο φορολογικό σύστημα.

(Αυτό το τελευταίο καλύτερα να μην το συζητήσουμε – αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στα αλλοπρόσαλλα φορολογικά μέτρα, που αποφασίζονται νύχτα και ανακοινώνονται το χάραμα).

Α, να μην το ξεχάσω. Ερωτηθείς ο κ. Παπαδήμος αν η υποψηφιότητα του κ. Βενιζέλου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δημιουργεί προβλήματα στην άσκηση των καθηκόντων του, απάντησε πως «όταν λάβει τις αποφάσεις του (ο κ. Βενιζέλος) θα συζητήσω το θέμα μαζί του και θα απαντήσω τότε στο ερώτημά σας».

Αυτό πάλι τι σημαίνει; Είναι γνωστό ότι ο κ. Βενιζέλος έχει λάβει τις αποφάσεις του. Ο κ. Παπαδήμος πρέπει να είναι ο μόνος στην Ελλάδα και στην Ευρώπη που δεν το έχει αντιληφθεί.

Και γιατί ο πρωθυπουργός μιας πτωχευμένης χώρας περιμένει κάποιον να λάβει τις αποφάσεις του;

Διότι είναι σαφές ότι ο κ. Βενιζέλος θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματός του στις 18 Μαρτίου, αλλά θέλει να κατέχει τον θώκο του υπουργού των Οικονομικών ως τις 9 Μαρτίου, οπότε οι Ευρωπαίοι θα μας ανακοινώσουν επίσημα, αυτό που υποτίθεται ότι μας ανακοίνωσαν την 1η Μαρτίου – κάτι το οποίο ο κ. Βενιζέλος θα αξιοποιήσει στην εσωκομματική κονίστρα, εμφανιζόμενος ως διασώστης της χώρας.

Και επιτέλους, ο κ. Παπαδήμος δεν μπορεί να λάβει μόνος του κάποια απόφαση;

Για παράδειγμα να αποδεχθεί την παραίτηση του κ. Γερουλάνου (τα κλεμμένα της Εθνικής Πινακοθήκης και της Ηλείας τα ξεχάσαμε κιόλας) ή να αντικαταστήσει τον κ. Παπουτσή, αντί να αφήνει δέκα μέρες ακέφαλο το υπουργείο ενώ οργιάζει η εγκληματικότητα;

Μα αν δεν μπορεί να βρει άνθρωπο για το υπουργείο Πολιτισμού ή δεν μπορεί να πει του Όθωνα «άντε στη θέση του Παπουτσή μέχρι τις εκλογές», πώς περιμένουμε ότι θα ανταποκριθεί στις «επτά προτεραιότητες», που αντικατέστησαν τους «επτά πυλώνες» του κ. Παπανδρέου.
 
http://logioshermes.blogspot.com/2012/03/blog-post_8307.html

ΓΙΑΤΙ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΓΙΑ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ «Μυστικοί χάρτες» από το παρελθόν και αποκαλυπτικές δορυφορικές εικόνες σε συρτάρια στο Τελ Αβίβ


• «Μυστικοί χάρτες» από το παρελθόν και αποκαλυπτικές δορυφορικές εικόνες σε συρτάρια στο Τελ Αβίβ

• Σύμφωνα με τον ομότιμο καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Αντώνη Φώσκολο, «αν η Δυτική Ελλάδα έχει 20 Πρίνους τότε η Κρήτη έχει… 2.000 Πρίνους»! Ένα «αόρατο» χέρι έχει σταματήσει πάλι κάθε προσπάθεια να προχωρήσουν οι έρευνες για εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας. Ίσως δεν έχουμε ακόμα «πιάσει πάτο», ώστε ο ενεργειακός πλούτος της Ελλάδας να λεηλατηθεί από τους ληστές-δανειστές μας.


Ίσως το υπό…
κατάρρευση ελληνικό κράτος αδυνατεί να υλοποιήσει προγράμματα του υπουργείου Ενέργειας.

Σίγουρα, πάντως υπάρχουν ήδη επιστημονικές έρευνες -πέρα απ’ αυτές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας-, οι οποίες δείχνουν τον όγκο και το εύρος των ελληνικών κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Έρευνες τις οποίες ακόμα και σήμερα κρύβουν επιμελώς ελληνικές και -κυρίως!- ξένες κρατικές υπηρεσίες.Σοβαρή απόδειξη του παρασκηνιακού πολέμου που μαίνεται για να παραμείνουν καλά κρυμμένες οι μελέτες αυτές -ώστε να τις αξιοποιήσουν την κατάλληλη στιγμή οι κυβερνήσεις των κρατών που τις διαθέτουν και να τις εκμεταλλευτούν τα «κοράκια» που ήδη ίπτανται πάνω από το πληγωμένο κορμί της Ελλάδας- αποτελούν τα όσα αποκαλύπτουν σήμερα τα «Επίκαιρα».

Τι γνωρίζει το Ισραήλ και τι αγνοεί η ελληνική κυβέρνηση

Πανέτοιμη να ξεκινήσει άμεσα γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες νότια της Κρήτης είναι η ισραηλινή εταιρεία Delek, χωρίς να προηγηθούν έρευνες που θα επιβεβαιώσουν την ύπαρξη κοιτασμάτων. Αυτό σημαίνει ότι η περιοχή έχει κατά το παρελθόν -μακρινό ή πρόσφατο- ερευνηθεί και προφανώς έχουν βρεθεί στοιχεία για ύπαρξη μεγάλων κοιτασμάτων. Στοιχεία που είναι τόσο αξιόπιστα ώστε να κάνουν την ισραηλινή Delek να ζητά να προχωρήσει εκ του ασφαλούς -ως προς τα κέρδη της- σε γεωτρήσεις, χωρίς να προηγηθούν σεισμικές έρευνες.

Το μεγάλο ερώτημα πλέον είναι εάν και κατά πόσον οι «άγνωστες» διαπιστώσεις για τον ελληνικό θησαυρό νότια της Κρήτης έχουν ήδη οδηγήσει σε «δεσμεύσεις» της ελληνικής πλευράς με εταιρείες χωρών, οι οποίες μπορούν να επιβάλουν τη θέληση τους στην Ελλάδα σήμερα.
H ισραηλινή εταιρεία Anver Oil Exploration, μέλος του ομίλου Delek Group, έχει εκδηλώσει εδώ και τέσσερις μήνες ενδιαφέρον για έρευνες υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης. Επισήμως το αρμόδιο υπουργείο αλλά και οι εκπρόσωποι της εταιρείας αρχικά είχαν αποφύγει να παραδεχτούν κάτι τέτοιο, αλλά εν συνεχεία ο υφυπουργός κ. Γιάννης Μανιάτης επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον των Ισραηλινών, χωρίς, ωστόσο, να αποκαλύψει λεπτομέρειες για το θαλάσσιο οικόπεδο που ζήτησαν.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, το συγκεκριμένο οικόπεδο ανήκει σε ευρύτερη περιοχή που κατά πολλούς γεωλόγους είναι «συγγενική» με εκείνη που περικλείει τα κοιτάσματα «Λεβιάθαν» και «Οικόπεδο 12» της Κύπρου, επομένως έχει αυξημένες πιθανότητες να κρύβει μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου. Επισήμως, πάντως, δεν υπάρχουν σεισμικές έρευνες που να υποδεικνύουν κάτι τέτοιο.

Τι κρύβεται στα σύνορα της ελληνοαιγυπτιακής ΑΟΖ;

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος από πλευράς Delek άφορα σ’ ένα συγκεκριμένο θαλάσσιο οικόπεδο που βρίσκεται ακριβώς στα σύνορα της ελληνικής με την κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, δημιουργώντας δύο μεγάλα ζητήματα:

1. Πρόσφατα η αιγυπτιακή πλευρά αμφισβήτησε εμμέσως πλην σαφώς το Καστελόριζο.
2. Στην περιοχή για την οποίa ενδιαφέρονται οι Ισραηλινοί δεν έχουν γίνει ποτέ στο παρελθόν έρευνες από την ελληνική πλευρά – τουλάχιστον απ΄ όσα κατά καιρούς έχουν ανακοινωθεί από επιστήμονες ή έχει φέρει στο φως η δημοσιογραφική έρευνα.

Το καλοκαίρι, το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σε συνεργασία με τα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, έδωσε στη δημοσιότητα ένα χάρτη που συνοδεύει την ανοιχτή πρόσκληση για την παραχώρηση των δικαιωμάτων του για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων. Σε αυτόν περιλαμβάνονται τουλάχιστον 200.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα Συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά στη Νότια Κρήτη, ο χάρτης σταματά πριν από τα θαλάσσια σύνορα μας με τη Λιβύη, αφήνοντας ουσιαστικά εκτός την περιοχή όπου ενώνεται η θάλασσα μας με αυτή της Αιγύπτου. Ακριβώς σε αυτό το κομμάτι, που είναι εκτός του χάρτη, βρίσκεται το οικόπεδο που φέρεται να ζήτησε η Delek. Το οικόπεδο ανήκει σε ευρύτερη περιοχή, που για πολλούς γεωλόγους είναι «συγγενική» με εκείνες της Ανατολικής Μεσογείου που περικλείουν τα κοιτάσματα «Λεβιάθαν» και «Οικόπεδο 12» της Κύπρου.

Ήδη ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Αντώνης Φώσκολος έχει δημοσίως υποστηρίξει ότι η αξιολόγηση γεωλογικών, γεωχημικών και λοιπών στοιχείων, που έχουν δημοσιευτεί κυρίως από ξένους επιστήμονες υποδεικνύει την ύπαρξη μεγάλων αποθεμάτων υδρογονανθράκων νοτιά της Κρήτης και ειδικότερα εντός της Μεσογειακής Ράχης έκτασης περίπου 80.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, μεγάλο μέρος των οποίων βρίσκονται εντός της ελληνικής ΑΟΖ. «Αν η Δυτική Ελλάδα έχει 20 Πρίνους τότε η Κρήτη έχει… 2.000 Πρίνους», είναι η χαρακτηριστική δήλωσή του.

Είναι προφανές πως οι υπεύθυνοι της Delek διαθέτουν στοιχεία για την επίμαχη περιοχή, όπου συναντιούνται η ελληνική με την αιγυπτιακή θάλασσα, τα οποία τους κάνουν να συζητούν με την ελληνική πλευρά.

Κατά μία άποψη, είναι πιθανό να υπάρχουν εδώ και χρόνια στοιχεία από «μυστικές έρευνες» στην περιοχή, τα αποτελέσματα των οποίων έχουν παραδοθεί σε ξένες κυβερνήσεις και εταιρείες που μπορούν να ελέγχουν αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης στον τομέα της ενέργειας.
Κατά μια άλλη εκδοχή, οι αμερικανικοί δορυφόροι έχουν καταγράψει πλούσια κοιτάσματα στην περιοχή αυτή και οι Ισραηλινοί βιάζονται να τα «κλείσουν» πριν γνωστοποιηθούν τα στοιχεία.

Το κοίτασμα «Λεβιάθαν», οι Ισραηλινοί και ο «αδύναμος κρίκος»


Διπλωματικοί κύκλοι εκτιμούν πως ο άξονος Ελλάδος – Κύπρου – Ισραήλ για την εκμετάλλευση των πετρελαίων και του φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου, που επιχειρείται να δημιουργηθεί με τις ευλογίες των ΗΠΑ, είναι ικανός να οδηγήσει σε ένα «ενεργειακό Ελντοράντο», το οποίο θα λειτουργήσει ως αντίβαρο στη ραγδαία ανάπτυξη των Τούρκων.
Η Delek και η θυγατρική της Anver Oil Exploration είναι μέλη ενός γκρουπ του οποίου ηγείται η αμερικανική Noble Energy και ασχολείται με την ανάπτυξη των πηγών φυσικού αερίου. Και οι τρεις εταιρείες είναι μέλη της κοινοπραξίας του γιγαντιαίου κοιτάσματος φυσικού αέριου «Λεβιάθαν» στη θαλάσσια περιοχή του Ισραήλ.

Τα κοιτάσματα «Λεβιάθαν» και «Ταμάρ», μαζί με αυτό της «Αφροδίτης» («Οικόπεδο 12»), είναι τα μεγαλύτερα υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αέριου που εντοπίστηκαν παγκοσμίως τις τελευταίες δεκαετίες Η «Αφροδίτη» βρίσκεται εντός της ΑΟΖ της Κύπρου, ενώ τα άλλα δύο εντός της ΑΟΖ του Ισραήλ. Την προηγούμενη εβδομάδα, η Delek ανακοίνωσε πως έχει σοβαρές ενδείξεις για την ύπαρξη φυσικού αερίου και σε μια νέα τοποθεσία στην ίδια περιοχή, όπου πραγματοποιεί διερευνητικές γεωτρήσεις.

Η Delek παράλληλα με τα κοιτάσματα «Λεβιάθαν» και «Ταμάρ», καταβάλλει προσπάθειες να μπει στο παιχνίδι και του κυπριακού «Οικοπέδου 12», αλλά τον τελικό λόγο θα έχουν οι Κύπριοι. Συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2011 η ισραηλινή εταιρεία Delek και η θυγατρική της Anver συμφωνήσαν με την αμερικανική Noble για συνεργασία στις εξορύξεις που θα γίνουν στο «Οικόπεδο 12» της Κύπρου. Για να επιτραπεί, όμως, η συμμετοχή των Ισραηλινών, θα πρέπει να συμφωνήσει η Κυπριακή Δημοκρατία αφού στο συμβόλαιο με τη Noble αναφέρεται σαφώς πως αν οι Αμερικανοί, οι οποίοι είναι οι διαχειριστές του «Οικοπέδου 12», επιθυμούν να δώσουν τα δικαιώματά τους σε άλλους, τον τελευταίο λόγο θα τον έχει το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο και θα κρίνει αν πληρούνται κάποιες πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Σε όλα αυτά θα πρέπει να συνυπολογιστούν οι σκέψεις των Ισραηλινών για κατασκευή αγωγού που θα περνά από την ελληνική ΑΟΖ και θα συνδέεται με το ευρωπαϊκό δίκτυο αγωγών φυσικού αέριου. Συγκεκριμένα ο υποθαλάσσιος αυτός αγωγός μήκους 1.200 χιλιομέτρων, θα ξεκινά από το «Λεβιάθαν» και θα καταλήγει στην Ευρώπη μέσω Κρήτης. Αυτή η πρόταση των Ισραηλινών -περά από το γεγονός ότι για πολλούς το κόστος της είναι απαγορευτικό και πως τεχνικά κάτι τέτοιο είναι σχεδόν ανέφικτο- θα μπορούσε να αξιοποιηθεί προς όφελος της χώρος μας αφού ουσιαστικά αποτελεί «ψήφο εμπιστοσύνης» στο θέμα της ΑΟΖ. Στους χάρτες που δημοσιοποίησε το Τελ Αβίβ, στους οποίους περιγράφεται η πορεία που θα έχει ο υποθαλάσσιος αγωγός μεταφοράς του φυσικού αερίου από το «Λεβιάθαν» προς την Ευρώπη, ουσιαστικά αναγνωρίζεται η ελληνική ΑΟΖ που χάρη στο Καστελόριζο αποτελεί συνέχεια εκείνης της Κύπρου.

Δυστυχώς όμως κανένας δεν φρόντισε να εκμεταλλευτεί αυτό το διαπραγματευτικό όπλο, αφού είναι φανερό πως στο παραπάνω ισραηλινό-κυπριακό-ελληνικό σκηνικό ο πλέον αδύναμος κρίκος είναι η χώρα μας καθώς όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χρονική συγκυρία που η Ελλάδα είναι με το πιστόλι στον κρόταφο και αντιμετωπίζει άμεσο πρόβλημα επιβίωσης!

Η επιχείρηση απαξίωσης του θέματος του ελληνικού ορυκτού πλούτου
Κι αν στην πρόσφατη δραματική συνεδρίαση της Βουλής για την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης σύσσωμη η πολιτική ηγεσία επαναλάμβανε διαρκώς το επιχείρημα ότι η χώρα διαθέτει πλούσιο ορυκτό πλούτο που πρέπει να διασφαλιστεί, ώστε να αξιοποιηθεί προς όφελος μας, τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι. Επί δεκαετίες ολόκληρες το θέμα των ελληνικών πετρελαίων αντιμετωπιζόταν ως «γραφικό», ενώ μέχρι και το 2009 επιχειρήθηκε η απαξίωσή του μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο!

«Πατριάρχης» της προσπάθειας απόκρυψης των ερευνών για την ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος ο οποίος ένα χρόνο μετά το «άνοιγμα» του θέματος του ελληνικού ορυκτού πλούτου από τις τηλεοπτικές μου εκπομπές στο Alter είχε επιχειρήσει να υποβαθμίσει τις αποκαλύψεις μας. Με το γνωστό του ειρωνικό τρόπο δεν είχε διστάσει από το βήμα της ελληνικής Βουλής να πει τη γνωστή ανοησία: «Αν υπάρχει ελληνικός ορυκτός πλούτος περιμένω να μου δώσει ο φίλος μου ο Χαρδαβέλλας τα “κλειδιά του μυστηρίου” για τα πετρέλαια του Καστελόριζου».

Τώρα αποκαλύπτεται γιατί το θέμα των κοιτασμάτων της Ελλάδας έπρεπε με κάθε τρόπο να υποβαθμιστεί και να απαξιωθεί. Το πάζλ έχει ήδη συμπληρωθεί! Η Ελλάδα δεν έχει ορίσει τη δική της Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αντίθετα με την Τουρκία, την Αίγυπτο, την Κύπρο και το Ισραήλ, που προχωρούν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς στην κατεύθυνση αυτή.

Μόλις πριν από ένα μήνα ο υπουργός Πετρελαίων της Αιγύπτου, Αμπντουλάχ Γκχοράμπ, δήλωσε ότι η χώρα του επιθυμεί να διαπραγματευτεί με την Κύπρο και την Τουρκία για τον προσδιορισμό της ΑΟΖ των χωρών αυτών στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο μοναδικός τρόπος να συμβεί αυτό είναι να βγει το Καστελόριζο εκτός ελληνικής ΑΟΖ. αφού τότε και μόνο τότε η Αίγυπτος θα έχει θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία!

Και το μεγάλο ερώτημα είναι: Ο κ. Πάγκαλος από αγένεια, από έλλειψη ενημέρωσης ή βάσει σχεδίου απαξίωσε ενεργειακά το Καστελόριζο από το βήμα της ελληνικής Βουλής; Μήπως γνώριζε από τότε τις επιδιώξεις Τουρκίας και Αιγύπτου και εσκεμμένα δήλωνε με ειρωνεία ότι δεν υπάρχει απολύτως τίποτα στην ευαίσθητη αυτή περιοχή της Ελλάδας διευκολύνοντας έτσι τους «γείτονες»;

Οι αποκαλύψεις του υφυπουργού Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη, στο νέο του βιβλίο
Σε εντελώς διαφορετικό μήκος κλίματος από τον κ. Πάγκαλο κινείται εδώ και καιρό ο αρμόδιος υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης. Στο εξαιρετικά αποκαλυπτικό βιβλίο του με τίτλο Ενέργεια και ορυκτός πλούτος – Εθνικοί πυλώνες ανάπτυξης (εκδόσεις Λιβάνη Ιανουάριος 2012), αναφέρει μεταξύ άλλων, τα εξής: «Αξιόπιστοι επιστήμονες εκτιμούν ως ρεαλιστικό το σενάριο κάλυψης ποσοστού 20% έως 30% των ενεργειακών αναγκών της χώρας για τα επόμενα τριάντα χρόνια με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε μείωση των δαπανών αγοράς αργού πετρελαίου, έσοδα του Δημοσίου, αύξηση θέσεων εργασίας και τεχνογνωσία.

Αρκεί να λάβουμε υπόψη ότι η Ελλάδα δίνει κάθε χρόνο για εισαγωγές κάθε είδους πετρελαιοειδών γύρω στα 10 έως 12 δις ευρώ. Είναι, λοιπόν, προφανές το όφελος από την ανάπτυξη εγχώριας παραγωγής.

Όπως επίσης είναι απολύτως σαφές ότι μιλάμε για νέες πηγές εσόδων του κράτους. Με όλες τις αβεβαιότητες που έχουμε, μπορούμε να κάνουμε μια ρεαλιστική υπόθεση εργασίας. Μόνο στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδος και με βάση τα στοιχεία που γνωρίζουμε σήμερα χωρίς να συνυπολογίσουμε πιθανά νέα μεγέθη που θα προκύψουν από τις σεισμικές έρευνες μπορεί κανείς να αναμένει 3-4 «Πρίνους». Αυτό σημαίνει 300-500 εκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο. Αν θεωρήσουμε μια μέση τιμή βαρελιού 80-100 δις ανά βαρέλι, για τα επόμενα είκοσι με είκοσι πέντε χρόνια μπορούμε να αναμένουμε για το Ελληνικό Δημόσιο έσοδα της τάξης των 15-20 δις δολαρίων.

Σημειώνω επίσης ότι το τελευταίο διάστημα έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρουσα κινητικότητα διεθνών εταιρειών εξόρυξης πετρελαίου σε περιοχές νότια της Κρήτης».

( ΕΠΙΚΑΙΡΑ 23 – 29/02/2012 – ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ


greeknation

ΠΗΓΗ

 http://helleniclegion.blogspot.com/2012/03/blog-post_9090.html

ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ.. ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΟ Κ.Κ.Ε

Προκαλεί θυμηδίες αλλά κι οργή η ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε... για το «ανήθικον» του χαρακτήρα του «κινήματος της πατάτας», από μέρους του Κομμουνιστικού κόμματος της Ελλάδας, δηλαδή αυτού του τεθνεόντος αδόξως κομμουνισμού, μεν, αλλά οι ενταύθα εναπομείναντες απογονοί του συνεχίζουν να υπάρχουν παρδαλώς κι δολίως ασχημονούντες.
Η ανακοίνωση είναι γεμάτη επιεικώς από ανοησίες και φαντασιώσεις. Εμπλέκει σκοτεινες συνωμοσίες των Μ.Μ.Ε. και μαυρογοριτών, ενώ είναι γνωστόν ‘ότι:
Το κίνημα είναι γένημα και θρέμα δικό μας, των Εθελοντών Αλληλεγγύης , στο Νέο κόσμο και.....
στην Κατερίνη. Εξοργισμένοι από την απέραντη ανικανότητα των πολιτικών της σημερινής σκηνής, που μεγαλόστομα φλυαρούν, χωρίς τίποτε το θετικό και πρακτικό να έχουν προσφέρει στον λαό που υποφέρει.

Αυτοί συνεχίζουν τον άθλιο χαβά τους. Η πρωτοβουλία μας μέσα σε μια εβδομάδα ξεσήκωσε όλους τους ΄Ελληνες και τους ένωσε στον ένα και μόνο στόχο: στην πάταξη της ακρίβειας. Πού ήταν και είναι το Κ.Κ.Ε και τα άλλα κόμματα ώστε να απαλύνουν τον χειμαζόμενο ΄Ελληνα; Ενώ με τα στιγνα μέτρα τον απομυζούν συνεχώς, δεν έλαβαν το παραμικρό μέτρο, κατ΄αναλογία τουλάχιστον, να μετριασθεί η ακρίβεια στα ράφια, όπου οι τιμές όχι μόνον παραμένουν αγέρωχες αλλά κι ολοένα καλπάζουν προς τα ύψη!
Με δύο απλές κινήσεις, οι τιμές σε βασικά αγαθά θα είχαν πέσει αμέσως , όπως άλλωστε έπεσε ..η πατάτα με την παρέμβασή μας σε συνεργασία με τους παραγωγούς...που σταθερα εκμεταλλεύονται τα διάφορα κυκλώματα.
Δεν είναι αυτός ο ρόλος μας. Ανήκει σε πολιτικούς, που όμως η παντελής ανικανότητά τους , όπως κάθε ημέρα αποδεικνύεται, μας έφερε στο το χείλος. Δεν είναι οι κυβερνώντες που φέρουν τη πρώτη ευθύνη είναι συνυπεύθυνο και το Κ.Κ.Ε, που ταϊζεται παχυλώς από τον ελληνικό λαό... για να μην κάνει ΤΙΠΟΤΕ, να βγάζει βραχνές φωνές, τάχα μου, για την προάσπιση των λαϊκών συμφερόντων...
Και μόλις είδε μια πραγματική λαϊκή πρωτοβουλία , τη δική μας, αποπειράτε να την σπιλώσει! Με αυτό το πλευρό να κοιμούνται οι επαγγελματίες της πολιτικής! Γιατί τέτοια απρόσμενη φαιδρή έκκρηξη εκ μέρους του βρυκολακιασμένου αυτού πολιτικού σχήματος;
Υπάρχει εξήγηση. Μόλις εκδηλώθηκε η κινησή μας, έσπευσαν αμέσως να μας προσεγγίσουν πράκτορες του Κ.Κ.Ε, αλλά τους απομακρύναμε-έχουν εξαφανιστεί ήδη- με τούτο: «Ευπρόσδεκτοι οι πάντες στον αγώνα της πάταξης της ακρίβειας. Κανέναν κομματικό χρωματισμό δεν θα επιτρέψουμε.» -Είναι δημοσιευμένα αυτά! Δεν έχουμε καμιά σχέση με τα κόμματα και πολέμαμε την χρόνια κι εγκληματική αφροσύνη τους...Ο Έλληνας πλέον κατάλαβε... Τα πολιτικά σχήματα έχουν ψωφίσει ανεπιστρεπτί, κατά τον ίδιο τρόπο που πρωτοψώφισε κι ο κομμουνισμός, που τόσον πόνο έσπειρε κυρίως προς τους αγαθούς οπαδούς του.
Τερματίσατε όλοι σας...πακέτο και οι 300 σαλτιμπάγκοι της σημερινής βουλής! Κι αντί να το βάλλετε στα πόδια, μερικοί από σας οραματίζονται νέα κάθοδον στις επερχόμενες εκλογές. Θα σας ψηφίσει εκ νέου ο λαός για τα συγκεκειμένα εκλήματά σας; Τον θεωρείτε, όπως χθές, τόσο ηλίθιο; !
Ως προς τα μέσα Μ.Μ.Ε που με βλακώδη παλαιοπολιτική αντίληψη επικαλείται το Κ.Κ.Ε λέμε απλά: Το κίνημά της πατάτας σαρώνει σε όλα τα μέσα ενημέρωσης από τη πρώτη στιγμή... ΟΙ ρεπόρτερς κινήθηκαν αυστηρώς από δημοσιογραφική περιέργεια, ως ώφειλαν, στηριζόμενοι στις δικές μας αρχικές ανακοινώσεις... Πού βλέπετε μωρέ όρνεα την κομπίνα, τη σκοπιμότητα και το ανήθικον;... ΄Εχετε δει σάμπως κανέναν από μας στα κανάλια-εκτός από κάποιες μικροεξαιρέσεις από Κατερίνη μεριά; ΄Ισως μας ακούσατε φωνητικά .. αλλά τη φάτσα μας δεν τη προωθήσαμε στα τελεβίζια. Πολιουρκούμεθα αλλά λέμε: ΟΧΙ, κάθετα σε οποιαδήποτε πρόσκληση, θλιβόμενοι που απαγοητεύουμε τους ρεπόρτερς, αυτούς που υβρίζεται πλαγιοσκοπικά, μέσα στην εγκεφαλική αναταραχή σας! Διότι αυτό που κάνουμε θα θέλατε πολύ να το κάνετε εσείς.. δι ίδιον και ιδιοτεκές κομματικόν όφελος!
Είχατε πολλές ευκαιρίες να βοηθήσετε τον λαό... Και δεν το κάνατε , διότι τίποτε δεν κάνατε..Ούτε εσείς, ούτε τα άλλα κόμματα!
Τώρα πλέον είναι αργά Το κίνημα της πατάτας είναι τσουνάμι. Θα ανατρέψει κι εσάς και τα όσα από σας... επεβλήθηκαν στην αγορά! (Θυμηθείτε πως θάψατε ..καπελώσατε τις αγνες εξεγέρσεις των αγανακτισμένων των πλατειών...Συντάγματος... )
Περιμένετε τις επόμενες κινήσεις μας. Πάρτε και κανένα μαντηλάκι... γιατί θατρίβετε τα μάτια σας...΄Ένα είναι βέβαιο! Το απόστημα της ακρίβειας και η δική σας πιστοποιημένη εγκληματική ανεπάρκεια... θα σπάσουν!. Θα το σπάσουν οι Εθελοντές Αλληλεγγύης με όλους τους ΄Ελληνες μαζί... Και να μη σας διαφεύγει πως:δεν είμαστε πολιτικοί, δεν θέλουμε να ανήκουμε στο συνάφι σας, όπως το διαμόρφωσε ο τυχοδιωκτισμός σας και η μωροφιλοδοξία, η κενοδοξία σας...

Καταλαβαινόμαστε Κουκουέδες ,αριστερόφρονοι , δεξιόφρονοι κι άλλα τσιμπράγγαλα που πουλάτε σε τιμή ευκαιρίας Ελλάδα και σωτηρία στον ΄Ελληνα;
Για να μην βασανίζεστε.. για όσα θα επακολουθήσουν . καταφεύγετε στην ιστοσελίδα : http:// neoskosmos-athens.blogspot.com.... τουλάχιστον για να μην πιάνεστε στον ύπνο ...
Kαι όποιος εξ υμων βούλεται να συντρέξει στο κίνημα της...πατάτας.. ευπροόσδεκτος αρκεί να μην κρατάει κομματικά σημαιάκια, σόβρακα ή... κουκούλες!

Και η παρότρυνση: Κάνε κι εσύ στη γειτονιά σου εκδήλωση φθηνων ελληνικών αγροτικών προϊόντων... ( Θα σας συμπαρασταθούμε ..τεχνικά).Δεν γνοιαζόμαστε για την πατέντα... για το ονόρε κι άλλα φαιδρά που απασχολούν την κενότητα των πολιτικών, αλλά για την εξαφάνιση την ακρίβειας που αποτελεί πανελλαδικό αίτημα ΑΓΡΙΟ...ΑΓΡΙΟΤΕΡΟ ες αύριον!!
Α, ναι, κάποιος παρλαπίπας του Κ.Κ.Ε είπε πως η ακρίβεια δεν χτυπιέται με κινήματα... τύπου πατάτας! Κι αυτό το έχουμε προλαλήσει επίσης και... εγκαίρως... .
Αλλά δεν μας έκανε καμιά πρόταση το Κ.Κ.Ε , ποτέ στον σχεδόν άγονο αιώνα της υπάρξης του πως πολεμιέται η ακρίβεια!! Μα μπιτ...για μπιτ Τιποτε!.. .. Όταν το βρούνε εκεί στον Περισσό... θα.. παρισεύσουν οι παράδες στην τσέπη μας ... Διότι η πατάτα θα έχει ολοκληρώσει το έργο της.!
Ταύτα... Και να μην ξανακούσουμε άλλες ανοησίες από κανέναν πολιτικάντη επαγγελματία...

ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

http://neoskosmos-athens.blogspot.com

http://ksipnistere.blogspot.com/2012/03/blog-post_2161.html

H «μετακόμιση» σε άλλο ασφαλιστικό ταμείο ...κλειδί για σύνταξη μέχρι και 15 χρόνια νωρίτερα.

Αλλαγή Ταμείου για έξοδο έως και 15 χρόνια νωρίτεραH «μετακόμιση» σε άλλο ασφαλιστικό ταμείο μπορεί να αποτελέσει κλειδί για την... έξοδο στη σύνταξη μέχρι και 15 χρόνια νωρίτερα. Με τις σωστές κινήσεις ένα μεγάλο μέρος των ασφαλισμένων μπορεί να επωφεληθεί από τις διαφορές που υπάρχουν στα όρια ηλικίας και στον χρόνο ασφάλισης στα Ταμεία και να επισπεύσει τη συνταξιοδότηση.

Τα «παράθυρα» για την ταχύτερη συνταξιοδότηση μπορούν να αξιοποιήσουν όσοι πρόκειται να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα σε ειδικές κατηγορίες μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2013, αλλά και όσοι κατοχυρώνουν δικαίωμα με τις διατάξεις της 35ετίας (μέχρι 40 έτη ασφάλισης) έως την 31 Δεκεμβρίου 2015.
Οπως τονίζει ο δικηγόρος Διονύσης Ρίζος, που ειδικεύεται σε θέματα εργατικού και ασφαλιστικού δικαίου: οι ασφαλισμένοι μπορούν να θέσουν σε εφαρμογή σε αυτήν την περίπτωση τις διατάξεις της διαδοχικής ασφάλισης που αναφέρουν ότι ο συντάξιμος χρόνος με την υποβολή της αίτησης αντιμετωπίζεται ενιαία για την εξακρίβωση των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης.


Θεμελίωση
Ετσι κατ' αναλογική εφαρμογή ενιαία αντιμετωπίζεται ο συντάξιμος χρόνος και στην περίπτωση της θεμελίωσης.
Ανεξαρτήτως επομένως φορέα αρκεί ο ασφαλισμένος να συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για τη θεμελίωση με βάση τα όρια, τον χρόνο ασφάλισης και άλλα ειδικότερα στοιχεία που απαιτείται να συντρέχουν και αλλάζοντας φορέα με πραγματική ασφάλιση να χρησιμοποιήσει τις διατάξεις αυτού για συνταξιοδότηση νωρίτερα.
Αλλαγή Ταμείου για έξοδο έως και 15 χρόνια νωρίτερα
Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να κερδίσει ακόμα και 15 χρόνια στη συνταξιοδότηση.
Οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης κατά την αλλαγή Ταμείου είναι να έχει ο ασφαλισμένος στον φορέα από τον οποίο επιθυμεί να συνταξιοδοτηθεί συνολικά 1.500 ημέρες ασφάλισης, εκ των οποίων οι τελευταίες 500 πριν από την αίτηση.
Εναλλακτικά θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει συμπληρώσει 1.000 ημέρες τουλάχιστον, εκ των οποίων οι τελευταίες 300 πριν από την αίτηση.
Προσοχή χρειάζεται καθώς για το σύνολο των ημερών ασφάλισης αλλά και για τις απαραίτητες τελευταίες ημέρες χρειάζεται πραγματική ασφάλιση και όχι εξαγορά πλασματικών ετών.

Δηλαδή, δεν μπορεί ο ασφαλισμένος να συμπληρώσει τις 1.500 ημέρες, για παράδειγμα με εξαγορά πλασματικών ετών του ν. 3863/2010.
Θα πρέπει επομένως να προέρχεται ο χρόνος είτε από απασχόληση είτε από προαιρετική ασφάλιση/ αυτασφάλιση.

Κέρδος έως και δύο χρόνια για άνδρες του ΟΑΕΕ
Οι άντρες ασφαλισμένοι μπορούν να «κερδίσουν» έως και μία διετία με... μεταφορά από τον ΟΑΕΕ στο ΙΚΑ, εφόσον επιθυμούν να συνταξιοδοτηθούν με το καθεστώς της 35ετίας. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο ΟΑΕΕ χορηγεί πλήρη σύνταξη στα 60, ενώ το ΙΚΑ ανάλογα με το πότε έχει συμπληρωθεί η 35ετία από το 58ο έτος της ηλικίας κι έπειτα. Ετσι ο ασφαλισμένος που έχει ήδη συμπληρώσει 35 έτη ασφάλισης και έχει τελευταίο φορέα τον ΟΑΕΕ, μπορεί να επωφεληθεί αλλάζοντας φορέα 1 ή 2 έτη.

Για παράδειγμα, ασφαλισμένος με 36 έτη ασφάλισης σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ (σήμερα καλύπτεται από το Ταμείο των ελεύθερων επαγγελματιών) είναι 55 ετών. Ο συγκεκριμένος ασφαλισμένος εάν συνεχίσει ασφαλιζόμενος στον ΟΑΕΕ, θα συνταξιοδοτηθεί στα 60, εάν όμως για τον επόμενο 1 χρόνο και 8 μήνες ασφαλιστεί στο ΙΚΑ και έχει τουλάχιστον 1.500 ημέρες στο Ιδρυμα, θα συνταξιοδοτηθεί στα 58 από αυτό με συμμετοχή του ΟΑΕΕ κερδίζοντας 2 χρόνια στη συνταξιοδότησή του.

Συμφέρουσα επιλογή το ΙΚΑ για μητέρες ανηλίκων
Tο «Εθνος- Συντάξεις» δημοσιεύει σήμερα τέσσερις χαρακτηριστικές περιπτώσεις, όπου η αλλαγή Ταμείου μπορεί υπό προϋποθέσεις να επιταχύνει την έξοδο στη σύνταξη:
1. Οι μητέρες ανηλίκων, εφόσον έχουν τη δυνατότητα, «συμφέρει» να... μετακομίσουν από τον ΟΑΕΕ στο ΙΚΑ. Με τον τρόπο αυτό μπορούν να επισπεύσουν τη συνταξιοδότησή τους από 5 έως 15 χρόνια.
Με βάση τη νομοθεσία, ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών δεν χορηγεί σύνταξη με τις προϋποθέσεις των μητέρων ανήλικων τέκνων.
Ετσι οι ασφαλισμένες του φορέα δεν δικαιούνται ειδικότερο καθεστώς συνταξιοδότησης αλλά υπάγονται στις γενικές διατάξεις που προβλέπουν «έξοδο» στα 60 ή στα 65.


Παράδειγμα
Για παράδειγμα, ακόμα κι αν μια μητέρα έχει συμπληρώσει 5.500 ημέρες ασφάλισης και παράλληλα συντρέχει η ανηλικότητα τέκνου, δεν θα μπορέσει να συνταξιοδοτηθεί παρά μόνο εάν φτάσει το 65ο έτος της ηλικίας της με τον συγκεκριμένο χρόνο ασφάλισης.
Εάν όμως υπάρχει η δυνατότητα της ασφαλισμένης να αλλάξει τον φορέα ασφάλισής της (να διακόψει επομένως και την εμπορική της δραστηριότητα) και να υπαχθεί στο ΙΚΑ, θα... επισπεύσει τη συνταξιοδότηση.

Αυτό γίνεται επειδή στο Ιδρυμα υπάρχει διάταξη που προβλέπει πως η συνταξιοδότηση είναι σε άμεση συνάρτηση με τη συμπλήρωση 5.500 ημερών ασφάλισης, με την προϋπόθεση να υφίσταται τη στιγμή εκείνη ανηλικότητα.
Ετσι αντί για τα 65 η συγκεκριμένη ασφαλισμένη θα μπορέσει να συνταξιοδοτηθεί στα 50 ή τα 52 ή 55 με μειωμένη και αντίστοιχα στα 55 ή τα 57 ή τα 60 με πλήρη σύνταξη κερδίζοντας από 5 έως 15 χρόνια.

Για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει η ασφαλισμένη να ασφαλισθεί οπωσδήποτε στο ΙΚΑ μέχρι τη συμπλήρωση 1.500 τουλάχιστον πραγματικών ημερών ασφάλισης, εκ των οποίων οι τελευταίες 500 πριν από την αίτηση (1 έτος και 8 μήνες).
Επιτρέπεται να είναι ασφαλισμένη και στον ΟΑΕΕ, όμως πριν από την υποβολή της αίτησης υποχρεωτικά θα πρέπει να είναι ασφαλισμένη μόνο στο ΙΚΑ, ενώ ο παράλληλος χρόνος ασφάλισης δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
Ετσι το ΙΚΑ θα γίνει ο απονέμων φορέας και θα κρίνει με βάση τις διατάξεις του ιδρύματος για την απονομή.

Προσοχή καθώς για τη συμπλήρωση των 1.500 ημερών δεν μπορούν να προσμετρηθούν οι χρόνοι σπουδών και κενών ασφάλισης.


Τι ισχύει για τους δημοσίους υπαλλήλους με χρόνο και στον ιδιωτικό τομέα
Με βάση τη νομοθεσία, οι μητέρες ανηλίκων ασφαλισμένες στο Δημόσιο, για να θεμελιώσουν σχετικό δικαίωμα συνταξιοδότησης, είναι απαραίτητο να έχουν 25 έτη ασφάλισης μαζί με τα πλασματικά και να συντρέχει ανηλικότητα τέκνου.
Ομως είναι πολλές οι περιπτώσεις όπου ακόμη και με τις εξαγορές δεν συμπληρώνουν οι ασφαλισμένες την απαραίτητη 25ετία.

Αυτό συμβαίνει σε ασφαλισμένες κυρίως νέες σε ηλικία που δεν συμπληρώνουν και τα απαραίτητα 15 έτη πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας για εξαγορά χρόνου τέκνων. Οι περισσότερες ασφαλισμένες αυτής της κατηγορίας από την άλλη έχουν χρόνο ασφάλισης στον ιδιωτικό τομέα (ΙΚΑ).

Ετσι επιλέγοντας ως ασφαλιστικό φορέα το ΙΚΑ, σύμφωνα με τελευταία ρύθμιση, μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με τα όρια και τις προϋποθέσεις που προβλέπει το Ιδρυμα. Δηλαδή εάν συμπληρώνουν 18,5 έτη ασφάλισης το 2011, αποχωρούν στα 52 με μειωμένη και στα 55 με πλήρη κερδίζοντας από 5 έως 15 έτη ασφάλισης.
Να παρατηρήσουμε εδώ πως στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν χρειάζεται διακοπή ή οποιαδήποτε αλλαγή, αλλά μόνο επιλογή του ΙΚΑ ως φορέα ασφάλισης με δήλωση του υπαλλήλου. Συγχρόνως χρειάζεται και εδώ να έχουν συμπληρωθεί 1.500 ημέρες στο ΙΚΑ, εκ των οποίων οι τελευταίες 500 πριν από την αίτηση.
Για παράδειγμα, μητέρα ανήλικου τέκνου με σπουδές 4 ετών έχει ασφαλιστεί για πρώτη φορά στο ΙΚΑ το 1992 και είναι στο Δημόσιο από το 2001. Η συγκεκριμένη ασφαλισμένη έχει συνολικά 15 έτη ασφάλισης και δεν μπορεί με εξαγορές να φτάσει την 25ετία ώστε με παραμονή στο Δημόσιο να θεμελιώσει ως μητέρα ανηλίκου.

Ομως με μεταφορά της στο ΙΚΑ και εξαγορά των ετών σπουδών φτάνει τις απαραίτητες 5.500 ημέρες (18,5 έτη) και θεμελιώνει δικαίωμα για τα 55 με μειωμένη και τα 60 με πλήρη σύνταξη.


Διαδοχική ασφάλιση
Οι γυναίκες ασφαλισμένες μπορούν να αξιοποιήσουν τη διαδοχική και να «συνδυάσουν» τον ΟΑΕΕ και το ΙΚΑ. Αυτό αφορά γυναίκες που δεν έχουν τη δυνατότητα θεμελίωσης ως μητέρες ανηλίκων και επιδιώκουν να λάβουν σύνταξη με τις διατάξεις της 15ετίας.
Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να εξασφαλίσουν ότι έχουν τουλάχιστον 100 ημέρες ασφάλισης κάθε έτος τα τελευταία 5 έτη. Ετσι και με δεδομένο ότι συμπληρώνουν τόσο τον απαραίτητο χρόνο ασφάλισης όσο και το σχετικό όριο ηλικίας, μπορούν με αυτασφάλιση ή εργασία και παραμονή στο ΙΚΑ για 500 ημέρες -εφόσον υπάρχουν συνολικά 1.500 ημέρες- να συνταξιοδοτηθούν από το 56ο έτος της ηλικίας τους και έπειτα. Αυτό σε αντίθεση με το 65ο έτος που θα λάμβαναν σύνταξη από τον ΟΑΕΕ κερδίζοντας έως 9 έτη.


Για παράδειγμα, ασφαλισμένη σήμερα 55 ετών έχει τα τελευταία 10 έτη ασφάλιση στον ΟΑΕΕ και προηγουμένως 6 χρόνια στο ΙΚΑ. Εάν αλλάξει τον φορέα ασφάλισής της και συνεχίσει για 500 ημέρες στο ΙΚΑ, τότε θα συνταξιοδοτηθεί με τη συμπλήρωση των 500 ημερών σε περίπου 1,5 έτος σε ηλικία 56 ετών και 6 μηνών.

Σε άλλη περίπτωση θα αναγκαζόταν να είναι ασφαλισμένη τουλάχιστον μέχρι τα 60 στον ΟΑΕΕ, οπότε και θα λάμβανε μειωμένη σύνταξη με μεταβίβαση του φακέλου από το ΙΚΑ ή θα έπρεπε να περιμένει τα 65 για σύνταξη από τον ΟΑΕΕ.


alfavitagr 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/h-15.html

Το ΠΑΣΟΚ διαψεύδει την «Κίνηση φίλων ΓΑΠ»

Σε επίσημη διάψευση προχώρησε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με το κείμενο που είδε το φως της δημοσιότητας και αναφέρεται στη συλλογή υπογραφών για τη στήριξη του Γιώργου Παπανδρέου. Το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για απάτη η οποία ήδη ερευνάται από τη Δίωξη Ηέκτρονικού Εγκλήματος. Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου επισημαίνει: «Κείμενο το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας και το σχετικό blog στο οποίο παραπέμπει, με την υπογραφή «Κίνηση φίλων ΓΑΠ», καθώς και η σελίδα οικονομικών προσφορών σε δολάρια (!), στην οποία στην συνέχεια σε οδηγεί, για την οικονομική ενίσχυση του blog, αλλά με το παραπλανητικό τίτλο «Κίνηση ΓΑΠ», προφανώς ουδεμία σχέση έχουν με το ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρό του, Γιώργο Α. Παπανδρέου, και ήδη όλη αυτή η απάτη ερευνάται από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ύστερα από καταγγελία του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος και καταγγελίες πολιτών».
Σημειωτέον ότι τα μέλη και οι φίλοι της συγκεκριμένης κίνησης έχουν δημιουργήσει ειδική σελίδα στο facebook, όπως επίσης και μπλογκ για τη συλλογή των υπογραφών.


 http://www.koutipandoras.gr/?p=16635

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_6226.html

Ιδιωτικά κράτη

Δεν θα έπρεπε κάποιος να παραξενεύεται με τον όρο, διότι τα κράτη ιδιωτών δεν είναι άγνωστα στην πολιτική ιστορία, ακόμη και στην πρόσφατη. Τι ήσαν τα άπειρα κράτη της φεουδαρχικής Ευρώπης; Κάθε μικρή περιοχή ήταν και βασίλειο, με τον άρχοντα να διοικεί με τρόπο αυθαίρετο και πολλές φορές απάνθρωπο.
Δεκάδες ήταν τα βασίλεια και οι κομητείες, όταν αποφάσισε το σύστημα να τα συνενώσει σε δύο κραταιά βασίλεια, την Ιταλία και Γερμανία. Έπρεπε να υπάρχει ισχυρό αντίβαρο στην επέκταση της σλαβικής αυτοκρατορίας των Ρώσων, αλλά και για να αντιμετωπισθεί η ασιατική απειλή της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Οι σκοποί αυτοί επιτεύχθηκαν ήδη, καιρός φαίνεται να ξαναγυρίσουμε στα παλιά.
Λίγοι πλέον αμφιβάλλουν ότι επιδιώκεται η εξασθένηση των κρατών με την απώλεια κατ’ αρχάς της μέρους της κυριαρχίας τους, που θα επιφέρει και εδαφική απώλεια σε μάκρος χρόνου, λόγω της σκόπιμης υποκίνησης εθνοτικών διεκδικήσεων. Κανείς, από όσους ρώτησα, δεν μου έδωσε μια πειστική απάντηση, για ποιο λόγο ο κ. Σόρος, φερ’ ειπείν, επιδεικνύει ενδιαφέρον για τις μειονότητες των Βαλκανίων, χρηματοδοτώντας αφειδώς ελεγχόμενες ΜΚΟ, για την «προστασία» τους.
Άκουσα για πρώτη φορά το όνομα του κ. Μπερλουσκόνι πριν από 20 τουλάχιστον χρόνια, όταν δεν είχε ακόμη ασχοληθεί με την πολιτική και ήταν απλώς ένας πλούσιος Ιταλός επιχειρηματίας. Και με εξέπληξε η αναφορά του συνομιλητή μου –μέλους του Συνδέσμου Βιομηχανιών Β.Ε.- όταν μου είπε πως ο κ. Μπερλουσκόνι «σκέπτεται να αγοράσει το Βέλγιο». Μη έχοντας ακόμη την απαιτούμενη δημοσιογραφική εμπειρία, ήταν επόμενο να εκπλαγώ.
Η απάντηση όμως στην απορία μου ήταν απλή: Τι είναι το Βέλγιο; Μια χώρα, όπου οι μετοχές των μεγάλων επιχειρήσεών του βρίσκονται στα χέρια 5-6 χρηματοπιστωτικών οίκων της Νέας Υόρκης. Όποιος επομένως αγοράσει αυτές τις μετοχές ή τα κρατικά ομόλογα, απέκτησε και κυριαρχία επί του κράτους. Αν θα μείνουν σε βελγικά χέρια τα ψιλικατζίδικα και τα καπνοπωλεία, αυτό δεν αλλάζει τα πράγματα.
Δεν γνωρίζω αν η αγοραπωλησία δεν προχώρησε επειδή υπαναχώρησε ο κ. Μπερλουσκόνι ή επειδή οι χρηματοπιστωτικοί οίκοι ήθελαν το Βέλγιο για τον εαυτό τους. Όπως έχουν τα πράγματα, ισχύει μάλλον το δεύτερο. Αν δε κάποιος υποθέσει ότι πρόκειται απλώς περί σεναρίου μη υλοποιήσιμου, νομίζω πως θα προσγειώθηκε όταν πληροφορήθηκε ότι έγινε πρόταση αγοράς της χώρας μας!
Τι λέγει η είδηση που μεταδόθηκε από τα διεθνή πρακτορεία. Η πανίσχυρη εταιρία Apple αντιμετωπίζει ένα μεγάλο πρόβλημα. Έχει στο αποθεματικό της 97,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε ρευστό, ενώ η μετοχή της καλπάζει και οι πωλήσεις της εκτινάσσονται ολοένα σε υψηλότερα ρεκόρ, ο κολοσσός της Σίλικον Βάλεϊ, η κραταιά Apple αντιμετωπίζει το παρακάτω «πρόβλημα»:
Πώς να χρησιμοποιήσει τα τεράστια αποθεματικά της, τα δισεκατομμύρια δολαρίων που υπάρχουν στα ταμεία και τα οποία, κατά την εκτίμηση του ίδιου του Διευθύνοντα Συμβούλου της, κ. Timothy (Tim) Cook, που ανέλαβε μετά την παραίτηση του Steve Jobs, τον Αύγουστο του 2011, «είναι κατά πολύ περισσότερα απ’ όσα χρειάζονται για να λειτουργήσει και να επεκταθεί η εταιρεία», είπε.
Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της εταιρείας (στο Cupertino της Καλιφόρνια) αυτό ήταν και το κυρίαρχο θέμα: Τι θα τα κάνουμε τόσα χρήματα; Μεταξύ των πολλών που προτάθηκαν από τους μετόχους, ένας από αυτούς ρώτησε κατά πόσο η Apple θα σκεφτόταν να αγοράσει την καταχρεωμένη Ελλάδα!
Ποια ήταν η απάντηση του κ. Cook, στην ερώτηση που του φάνηκε απόλυτα φυσιολογική; «Κοιτάμε όλες τις προοπτικές αλλά δεν έχουμε εξετάσει αυτή την πιθανότητα». Μπορεί δηλαδή να την εξετάσουν προσεχώς! Και αν δεν είναι ελκυστικό προϊόν η Ελλάδα -αφού πρόφθασαν άλλοι- μπορούν να αγοράσουν κάποια χώρα από τα αζήτητα.
Οι προϋποθέσεις υπάρχουν. Εδώ και δεκαετίες φρόντισαν να διαλύσουν τους συνδετικούς ιστούς των κοινωνιών, ώστε να ατονήσουν τα ανακλαστικά. Κι αν κάπου υπάρξουν αντιδράσεις, είναι έτοιμες οι μονάδες «καταστολής ταραχών» που εκπαιδεύονται σε όλη την Ευρώπη, μηδέ της Ελλάδας εξαιρουμένης. Φυσικά, οι εκπαιδευόμενοι στην Ελλάδα, μας είπαν ότι προορίζονται για αποστολή σε άλλες χώρες. Λογικό, διότι μπορεί να συνενωθούν με τους «ταραχοποιούς». Οι εκπαιδευόμενοι όμως στην Ολλανδία, τι ενδοιασμό θα είχαν να έρθουν εδώ για αντιμετωπίσουν τους «ταραξίες»;
voriagr 
 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_284.html

Η καλοσχεδιασμένη πειρατεία για την ληστεία της Ελλάδας




Μια φορά κι έναν καιρό, κάποιοι πειρατές σκέφτηκαν να ζητήσουν την άδεια μιας κυβέρνησης, ώστε να έχουν το αποκλειστικό δικαίωμα της δημιουργίας χρήματος.

Στην πραγματικότητα δεν θα δημιουργούσαν χρήμα, ούτε ήταν τίποτα αλχημιστές που ήθελαν να δημιουργήσουν χρυσό.

Δεν χρειάζονταν να κάνουν τίποτα το ουσιαστικό. Το μόνο που χρειάζονταν ήταν να πείσουν τον κόσμο ότι δημιουργούσαν χρήμα. 

Να εκτυπώσουν δηλαδή κάποια κομμάτια χαρτί, με έναν γραμμωτό κώδικα, και στη συνέχεια να πείσουν τους συναλλασσόμενους ότι με αυτά τα χαρτιά θα μπορούσαν να αγοράσουν ότι θέλουν, και να πουλήσουν ότι θέλουν, είτε αγαθά, είτε υπηρεσίες.

Αυτό ήταν όλο. Μια ψυχολογική χειραγώγηση σε μεγάλη κλίμακα. Τίποτα παραπάνω.
Μόλις οι πειρατές πέτυχαν αυτήν την απάτη, και μόλις όλες οι μαϊμούδες πείστηκαν ότι η εικόνα μιας μπανάνας είναι μια πραγματική μπανάνα, τότε ξεκίνησε το πανηγύρι.

Οι πειρατές άρχισαν να δανείζουν αυτό το δήθεν χρήμα στα κορόιδα, με μεγάλο τόκο, και να εισπράττουν πραγματικό χρήμα, δηλαδή το αποτέλεσμα των κόπων της ανθρώπινης εργασίας. Τι ωραία κομπίνα, και μάλιστα πετυχημένη!

Το επόμενο βήμα ήταν να δανείσουν αυτό το δήθεν χρήμα σε ανυποψίαστες κυβερνήσεις, ή σε κυβερνήσεις που ήταν κι αυτές μέσα στο κόλπο. Μπορούσαν μάλιστα να δανείσουν όσο χρήμα ήθελαν. Δεν υπήρχε όριο. Άλλωστε, η δημιουργία αυτού του χρήματος δεν είχε κανένα κόστος. Έτσι, μπούκωσαν ολόκληρες εθνικές οικονομίες με άφθονο χρήμα, μέχρι που αυτές άρχισαν να παραπατάνε σαν μεθυσμένες.

Και τώρα αρχίζει η πλάκα. Οι πειρατές αποφάσισαν μια μέρα, να ζητήσουν την αποπληρωμή των δανείων, κάτι όμως, που οι κυβερνήσεις δεν μπορούσαν να κάνουν. Οπότε; Τα χρήματα θα πρέπει να βρεθούν, πάση θυσία, μέσα από το αίμα και τον ιδρώτα των λαών.

Ο πραγματικός πλούτος μιας χώρας, η περιουσία της δηλαδή, θα μπορεί να αφαιρεθεί από αυτήν, επειδή απλά, κάποιοι αεριτζήδες της είχαν δανείσει κάποτε… αέρα κοπανιστό.

Οι φόροι που πληρώνει ο λαός θα μεταφερθούν αυτούσιοι στους τραπεζικούς λογαριασμούς των πειρατών δανειστών!

Η υποδομή της χώρας, ακόμη και τα νησιά της, θα πουληθούν κοψοχρονιά, προκειμένου να ξοφληθούν οι πειρατές. Αυτοί δηλαδή, που ποτέ δεν είχαν πραγματικό χρήμα, αλλά απλά είχαν την άδεια να προσποιηθούν την δημιουργία δήθεν χρήματος.

Τι καταπληκτικό σχέδιο. Τι μεγάλη απάτη! Τι έξυπνη ληστεία!
Μια ληστεία ολόκληρων κρατών, μέσω του εκβιασμού, για κάτι που ποτέ δεν υπήρξε!
Υπάρχει άραγε μια πιο καλοσχεδιασμένη κομπίνα από αυτήν;
Όλα τα συστατικά της βασίζονται στην σαχλαμάρα.

Η συγκεκριμένη κομπίνα πετυχαίνει όταν κυριαρχεί η βλακεία και η άγνοια.
Όταν οι λαοί κοιμούνται, τα κράτη βιάζονται και λεηλατούνται, με μια απλή κομπίνα.
Τι θα γίνει όμως, αν μια μέρα ξυπνήσουν οι λαοί;
Τι θα μπορούσαν να κάνουν;

Ασφαλώς δεν μπορούν να κάνουν τίποτα εναντίον των πειρατών, οι οποίοι ταξιδεύουν απόμακροι επάνω σε εικονικά και άυλα πλοία, αθέατοι στο κοινό, αλλά μπορούν να βρουν τους πολιτικούς ηγέτες τους, που συνεργάστηκαν με τους πειρατές, και που συμμετείχαν στην λεηλασία της πατρίδας τους.

Με λίγα λόγια, οι λαοί μπορούν να διεκδικήσουν εκ νέου την πατρίδα τους.
Αν λοιπόν οι Έλληνες δεν ξυπνήσουν, και δεν απαιτήσουν να ξαναποκτήσουν την πατρίδα τους, τότε η Ελλάδα θα είναι απλά η αρχή.

Ήδη οι πειρατές εγκατέστησαν έναν μη εκλεγμένο συνεργάτη τους στην Ιταλία, και τώρα άρχισαν να καλοβλέπουν την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, και άλλες χώρες πιο πέρα.
Αν δεν εμποδιστούν, οι κουρσάροι αυτοί θα βιάσουν και θα λεηλατήσουν ολόκληρο τον κόσμο.

Θα πάρουν στα χέρια τους οτιδήποτε περιουσιακό στοιχείο έχει κάποια αξία, και ο υπόλοιπος κόσμος θα μεταβληθεί σε μια αποικία σκλάβων…


theblotch.com
Απόδοση: S.A.
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_8981.html

«Big Brother» στο υπ. Οικονομικών ! - Θα αντλεί στοιχεία σε 24ωρη βάση !

Ένας νέος «Big brother» που θα αντλεί στοιχεία σε εικοσιτετράωρη βάση από τις τράπεζες, το Χρηματιστήριο, το Κτηματολόγιο και τις Εφορίες και θα ανταλλάσει πληροφορίες με την αρχή για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος, γεννιέται στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών (ΓΓΠΣ). Είναι αυτός, ο οποίος θα παρακολουθεί ηλεκτρονικά όλες τις δηλώσεις πόθεν έσχες που σύντομα θα κληθούν να υποβάλλουν μαζί με την ετήσια φορολογική δήλωση 5,5 εκατ. πολίτες στην Εφορία.

Στη Γενική Γραμματεία έχουν ήδη ξεκινήσει να σχεδιάζουν την ειδική ηλεκτρονική φόρμα, στην οποία θα περιγράφονται αναλυτικά όλες οι αλλαγές στην περιουσιακή κατάσταση του φορολογούμενου. Όπως, για παράδειγμα, αγοροπωλησίες ακινήτων, αυτοκινήτων, σκαφών, αποταμιεύσεις, μετοχές, συστάσεις και αυξήσεις κεφαλαίου επιχειρήσεων, αγοροπωλησίες επιχειρήσεων, και εν γένει οποιοδήποτε άλλο στοιχείο.

Παράλληλα με άλλους κωδικούς που θα υπάρχουν στην ηλεκτρονική δήλωση του πόθεν έσχες, η Εφορία θα επιχειρεί την τεκμηρίωση τόσο ως προς το μέρος της κατανάλωσης, όσο και ως προς το μέρος της αποταμίευσης του εισοδήματος του υπόχρεου. Αύξηση της περιουσίας η οποία δεν δικαιολογείται από εισοδήματα ή από δάνεια ή από εκποίηση περιουσιακών στοιχείων, γονικές παροχές κ.λπ., θα αποτελεί κύριο λόγο ουσιαστικού φορολογικού ελέγχου.

Έλεγχος περιουσίας

Σε πρώτη φάση, το ηλεκτρονικό μάτι του Υπουργείου Οικονομικών θα ασχοληθεί με τον εξονυχιστικό έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης όλων των κρατικών λειτουργών. Πρόκειται για 100.000 υπόχρεους, μεταξύ των οποίων, βουλευτές, δήμαρχοι, νομάρχες, ανώτερα στελέχη της δημόσιας διοίκησης, εφοριακοί, δικαστές, αστυνομικοί και αξιωματούχοι των ενόπλων δυνάμεων που πιθανότατα από φέτος θα αναγκαστούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη δήλωση πόθεν έσχες.

Στο Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζουν διεθνή διαγωνισμό για το νέο ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής και ελέγχου «Πόθεν Έσχες» που θα λειτουργεί στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων, το γνωστό ΚΕΠΥΟ. Η Γ.Γ.ΠΣ. θα είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου, ενώ υπερεξουσίες θα έχει και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.

Από εκεί θα έχουν πρόσβαση και όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που θα σαρώνουν τα περιουσιακά στοιχεία δύο εκατομμυρίων πολιτών -των υπαλλήλων που μισθοδοτούνται από το Δημόσιο αλλά και των συγγενικών τους προσώπων. Με τον τρόπο αυτό το κράτος θα αποκτήσει άμεση πρόσβαση σε όλα τα περιουσιακά στοιχεία των υπαλλήλων του, κάτι που θα του επιτρέψει να αποκαλύψει φαινόμενα διαφθοράς στη δημόσια διοίκηση. Αυτός άλλωστε είναι ο σκοπός του νέου ηλεκτρονικού συστήματος: να παρακολουθεί τις μεταβολές των περιουσιακών στοιχείων των κρατικών λειτουργών ώστε να εντοπίζονται περιπτώσεις παράνομου πλουτισμού των υπαλλήλων και των μελών των οικογενειών τους, που δεν δικαιολογούνται από τα συνήθη εισοδήματα που δηλώνουν στην εφορία. Απώτερος στόχος είναι να ελέγχονται με τον ίδιο τρόπο τα περιουσιακά στοιχεία όλων των πολιτών.

On line έλεγχος

Το νέο σύστημα θα βρίσκεται σε on line σύνδεση με τις τράπεζες, το Χρηματιστήριο, το Κτηματολόγιο, τις εφορίες και με το Elenxis - ένα από τα ηλεκτρονικά όπλα του υπουργείου Οικονομικών- ώστε να γίνεται διασταύρωση, σε πραγματικό χρόνο και χωρίς προβλήματα συμβατότητας, με τα πλήρη φορολογικά στοιχεία του κάθε υπόχρεου.

Αυτό σημαίνει ότι από τη στιγμή που πραγματοποιείται μία αγορά όχι απαραίτητα περιουσιακού στοιχείου, ακόμη και μετοχών, από ένα συγγενικό πρόσωπο του υπόχρεου, θα μπορεί να γίνει διασταύρωση με όλα τα στοιχεία των δηλώσεων του ελεγχόμενου, εισοδήματος και περιουσίας (Ε1, Ε3, Ε9 κ.λπ.). Επίσης, ο Γενικός Επιθεωρητής αλλά και οι άλλοι ελεγκτικοί μηχανισμοί (οικονομικοί επιθεωρητές, εισαγγελείς, υπηρεσίες εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ ή του ΣΔΟΕ κ.λπ.) θα παρακολουθούν βήμα προς βήμα την εξέλιξη της περιουσιακής του κατάστασης.

Για τον καλύτερο έλεγχο θα λαμβάνονται στοιχεία από τους καταθετικούς του λογαριασμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τα υποθηκοφυλακεία ή το Κτηματολόγιο, εφόσον πρόκειται για τις αγοραπωλησίες ακινήτων ή το Χρηματιστήριο (χαρτοφυλάκια μετοχών κ.λπ.). Τα στοιχεία αυτά θα τα χειρίζονται επίσης, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, η Οικονομική Αστυνομία και η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.



 http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=13&artid=108887

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/big-brother-24.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters