Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Μας οδηγούν σε δρόμο χωρίς επιστροφή

Γράφει ο Τάσος Μανώλας

Κι εκεί που μας …σκυλόβριζαν στην Ευρώπη, εκεί που μας “έλουζαν” με κατηγορίες και αρνητικά σχόλια, ξαφνικά, μας … αγάπησαν. “Ανακάλυψαν” οι εταίροι μας “ικανοποιητική πρόοδο”. Πότε; Αμέσως μόλις έγιναν δεκτοί ΟΛΟΙ οι όροι που έθεσαν στην ελληνική κυβέρνηση. Απαίτησαν να εξαθλιωθούν οι Έλληνες και η κυβέρνηση τους έκανε το χατίρι και με το παραπάνω. 

Ε, θα ήταν αχάριστοι αν δεν έλεγαν και ένα “μπράβο” στον Λουκά Παπαδήμο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Από κοντά, βεβαίως, και ο Αντώνης Σαμαράς που επαίρεται ότι οι Ευρωπαίοι αναγνωρίζουν πλέον τις θέσεις του ως “ορθές”. Φυσικά, αφού προσυπέγραψε το νέο Μνημόνιο και στήριξε ΟΛΑ τα αντιλαϊκά μέτρα που ελήφθησαν, τώρα του σφίγγουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες το χέρι με χαμόγελο.

Αφού … “συνεμορφώθει  προς τας υποδείξεις” έπαψε πλέον να αντιμετωπίζεται ως “μαύρο πρόβατο”. Δεν “ήρθαν” οι Ευρωπαίοι στις θέσεις του, αυτός “πήγε” στις δικές τους και αποδέχθηκε τις απαιτήσεις τους. Είπε “ναι” σε σκληρά μέτρα λιτότητας, διέγραψε όσους βουλευτές έμειναν πιστοί στην δική του αντιμνημονιακή ρητορεία και δεσμεύτηκε ότι και μετά τις εκλογές, αν κυβερνήσει, θα εξακολουθήσει στην ίδια πορεία, μένοντας πιστός στο Μνημόνιο και σε όσα αυτό προβλέπει και επιβάλει. Αυτά για να μην μας περνάνε κάποιοι για ηλίθιους.
 
Τα … καλά λόγια, λοιπόν, που ακούστηκαν στη συνεδρίαση του Eurogroup την περασμένη Πέμπτη αφορούσαν την ταχεία ψήφιση από τη Βουλή των νέων πολύ σκληρών και κοινωνικά άδικων μέτρων. Κι ο Βενιζέλος … χάρηκε που του είπαν “μπράβο” για το … μαστίγωμα των συνταξιούχων, των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα και των ανέργων.
 
“Η Ελλάδα είχε καιρό να ακούσει καλά λόγια” δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών. Δεν “άκουσε” η Ελλάδα καλά λόγια. Η κυβέρνηση τα άκουσε για την ικανοποίηση στο ακέραιο των απαιτήσεων της τρόικα.  Ας μην πασχίζουν, λοιπόν, κυβέρνηση και αρκετά ΜΜΕ να μας πείσουν ότι “πάμε καλά”. Από το κακό στο χειρότερο πάμε και το αποδεικνύει η πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι καθημερινά.
 
Με ευκολία η πλειοψηφία των βουλευτών ψηφίζει μέτρα που οδηγούν στην απόλυτη εξαθλίωση εκατομμύρια Έλληνες. Έχουν “ισοπεδώσει” τον ιδιωτικό τομέα. Δεν έμεινε κανένα δικαίωμα για τους εργαζόμενους. Οι μισθοί πλέον θα καθορίζονται ανάλογα με τα “κέφια” των εργοδοτών. Τέλος σε συμβάσεις, τέλος σε επιδόματα, τέλος σε αποζημιώσεις. Τέλος σε όλα. Στα 460 ευρώ ο βασικός μισθός και άντε να ζήσεις. Μέχρι και το επίδομα ανεργίας μείωσαν. Ήταν, βλέπετε, παχυλό. “Τρώγονται” 461 ευρώ; Το μείωσαν, λοιπόν, στα 359 ευρώ. Αυτό έφταιγε για τα χάλια της οικονομίας. 

Πόσα θα εξοικονομήσει το Δημόσιο από τη μείωση του επιδόματος ανεργίας; Ποδοπατούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια για μερικές δεκάδες εκατομμύρια αφήνουν τα δισεκατομμύρια να “χάνονται” σε off shore εταιρείες και σε φορολογικούς παραδείσους. Συλλαμβάνονται μεγαλοοφειλέτες και φοροφυγάδες αλλά κανένας δεν πληρώνει. Μόνο τα μόνιμα υποζύγια πληρώνουν και ξαναπληρώνουν χωρίς κανένας να νοιάζεται αν αντέχουν και αν μπορούν, πλέον, να επιβιώσουν.
 
Ο Παπαδήμος προβλέπει ανάκαμψη από τα μέσα του 2013. Διαφωνώ. Αν δεν πέσει κι άλλο ο βασικός μισθός, αν δεν μειωθούν κι άλλο οι συντάξεις, αν δεν “κόψουν” κι άλλα από το επίδομα ανεργίας δεν πρόκειται να ανακάμψει η οικονομία. Πρέπει να γίνουμε Βουλγαρία για να … απογειωθούμε. Δεν είμαστε μακριά. Τον Ιούνιο μας περιμένουν κι άλλα μέτρα, κι άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων κι άλλοι φόροι. 

Και το 2013 πρέπει να βρεθούν 6 δισ. ευρώ κι άλλα τόσα το 2014. Από που θα βρεθούν;  Μήπως πιστεύει κανείς ότι θα τα πάρουν από τους φοροφυγάδες, από τους κλέφτες του δημόσιου πλούτου και από όσους παράνομα έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό; Πάλι οι ίδιοι θα πληρώσουν, τα κορόιδα, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι μικρομεσαίοι. Όποιος αμφιβάλει, βάζω και στοίχημα!
 
Με μια, λοιπόν, ήδη χρεοκοπημένη ελληνική κοινωνία, κάποιοι περιμένουν ανάκαμψη της οικονομίας. Μεταξύ αυτών και ο Έλληνας πρωθυπουργός που μίλησε για τη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας. Πού θα δημιουργηθούν αυτές, στις επιχειρήσεις που κατά χιλιάδες κλείνουν ή σ’ εκείνες που ΘΑ ανοίξουν; Και ας πούμε ότι δημιουργούνται κάποια στιγμή χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Ποιος θα είναι ο μισθός; Τα 480 ευρώ του νέου κατώτατου μισθού ή τα390 ευρώ για τους κάτω των 25 ετών;
 
Συνέχεια ακούμε να μιλάνε για ανάπτυξη και το μόνο που βλέπουμε είναι λιτότητα, βαθύτερη ύφεση, αύξηση της ανεργίας και φτώχεια. Με τέτοιες συνθήκες πώς μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη; Θέλουν να πιστέψουμε ότι με κάποιο μαγικό τρόπο θα μετατραπεί η έρημος σε όαση; Για πόσο καιρό ακόμα θα καθόμαστε να ακούμε παραμύθια; 

Για πόσο καιρό ακόμα θα παρακολουθούμε άπραγοι την “ισοπέδωση” της χώρας και την υποθήκευση των ζωών μας; Οδηγούμαστε στον όλεθρο, το έχουμε καταλάβει;  Πόσο χειρότερα περιμένουμε να γίνουμε τα πράγματα για να αντιδράσουμε;
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_932.html

Spectator: Ιδιοκτησία των Γερμανών η Ελλάδα

Σάλος στο διαδίκτυο από διαφημιστική καμπάνια βρετανικού περιοδικού.
 


Διαφημιστική καμπάνια του Βρετανικού συντηρητικού περιοδικού "Spectator", προκαλεί σωρεία αντιδράσεων τόσο στο διαδίκτυο όσο και στα κοινωνικά δίκτυα.

Το ιστορικό περιοδικό προτίμησε να προκαλέσει για να διαφημιστεί χρησιμοποιώντας την Ελλάδα και τις δύσκολες ώρες που περνά.
 
"Οι περισσότεροι Γερμανοί έχουν στην κατοχή τους και μια δεύτερη ιδιοκτησία. Το όνομα αυτής, Ελλάδα", αναγράφεται σε αφίσες που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στα τρένα της Αγγλίας.
 
Μάλιστα, οι αντιδράσεις είναι ποικίλες στο διαδίκτυο. Ήδη αρκετοί χρήστες στο Twitter έχουν μοιραστεί την εικόνα με ποικίλα σχόλια.
 
"Πολύ έξυπνη διαφήμιση του Spectator", σχολιάζει ο δημοσιογράφος και μπλόγκερ Ben Sutherland στο Twitter. Την ίδια άποψη συμμερίζεται και ο χρήστης @duncanhart ενώ αρκετοί το βρίσκουν αστείο, όπως ο χρήστης @YannickHPP.
 
Υπάρχουν φυσικά και εκείνοι που έχουν αντίθετη άποψη και δεν το βρίσκουν και τόσο έξυπνο όλο αυτό, όπως ο @RupertWhite, ο οποίος γράφει χαρακτηριστικά: "Η διαφήμιση του Spectator είναι για τεμπέληδες ανθρώπους".
 
Σημειώνεται ότι το περιοδικό Spectator ανήκει στους David και Frederick Barclay, που έχουν επίσης στην κατοχή τους και την Daily Telegraph.
 
* Η φωτογραφία είναι από το Reddit.

Της 
Μαρίνα Χατζηδημητρίου
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/spectator.html

Ετοιμάζουν διεθνή οικονομικό στρατιωτικό νόμο

Ο Gerald Celente: Πιστεύω ότι πρέπει να προσέξετε σε κάτι που δείχνει προς την κατεύθυνση της επιβολής ενός οικονομικού στρατιωτικού νόμου...


Το ευρωπαϊκό σύστημα βρίσκεται σε κατάρρευση.

Το χρηματοπιστωτικό σύστημα στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι εξίσου αδύναμο, αν όχι και κάτι περισσότερο από αδύναμο και πιστεύω ότι δεν θα δεχθούν οι ΗΠΑ να υπάρξει μία οικονομική κατάρρευση, αλλά μάλλον θα χρησιμοποιήσουν ένα γεω-πολιτικό θέμα για να οδηγήσουν τους ανθρώπους σε μια κατάσταση φόβου και υστερίας βάσει της οποίας θα περάσει στη συνέχεια σε μια τραπεζική αργία ή υποτίμηση του νομίσματος ή ακόμη και σε υπερπληθωρισμό του νομίσματος για να κατηγορήσουν κάποιον άλλο.

Αυτή τη στιγμή ο πρωταρχικός αποδιοπομπαίος τράγος φαίνεται να είναι το Ιράν. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν κηρύξει τον πόλεμο κατά του Ιράν. Ας το ονομάσουμε όπως είναι. Γιατί, είναι ακήρυχτος πόλεμος αφού έχει καταστεί αδύνατο για το Ιράν να προχωρήσει σε πωλήσεις πετρελαίου. Αυτό είναι μια μορφή πολέμου.

Ακριβώς όπως η ιστορία μας δείχνει και με το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν κοιτάς πίσω, είναι μια αντίστροφη κατάσταση του τι έκαναν οι Αμερικανοί για την αποκοπή τους από το ιαπωνικό πετρέλαιο.
Αυτή τη φορά οδηγούν τους Ιρανούς μακριά από την πώληση πετρελαίου. Και το πετρέλαιο αποτελεί το περισσότερο από το μισό του ΑΕΠ του Ιράν. Και επίσης, η Τεχεράνη είναι ο τρίτος μεγαλύτερος προμηθευτής πετρελαίου στον κόσμο. Και γερουσιαστές των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον ψήφισαν στη Γερουσία με ψήφους εκατό έναντι μηδέν για να επιβάλουν κυρώσεις στο Ιράν.

Πιστεύω λοιπόν ότι το Ιράν θα είναι το σημείο ανάφλεξης ενός πολέμου που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως αιτία για να γίνει επίκληση ενός στρατιωτικού νόμου, για την ακρίβεια ενός οικονομικού στρατιωτικό νόμο.

Και ο Ομπάμα, έχει φυσικά υπογράψει νόμο στις 31 Δεκεμβρίου –ευχόμενος σε όλους ένα ευτυχισμένο έτος- και ουσιαστικά πρόκειται για Εθνική Πράξη Εξουσιοδότησης Άμυνας, μέσω της οποίας θα πρέπει να υπάρχει η στρατιωτική ετοιμότητα για πόλεμο εκτός των ΗΠΑ

Daily Bell

Το πρωτότυπο κείμενο:

    Gerald Celente: I believe that we have to watch out for something along the lines of an economic martial law. The European system is in collapse. The financial system in the United States is just as tenuous, if not more, and I believe they will not admit there will be a financial crash but rather they will use a geo-political issue to get the people in a state of fear and hysteria whereby they'll then call a bank holiday or devaluation of the currency, or a hyperinflation of the currency, and blame it on somebody else. Right now the prime scapegoat seems to be Iran. The United States and the European Union have declared war on Iran. Let's call it what it is. They are making it impossible for Iran to sell oil. It's a form of warfare. Just as history has been re-engineered as with WWII, when you look back, it's a reverse situation of what the Americans did to the Japanese by cutting them off from oil. Now they are cutting the Iranians off from selling oil. Oil accounts for more than half of their GDP. They're the third largest oil supplier in the world. And US senators in Washington voted a hundred to zero to impose sanctions on Iran in the Senate. So I believe that Iran is going to be the flashpoint war that's going to be used as the cause to call martial law – economic martial law. And now, of course, that Obama has signed it into law on December 31 – Happy New Year, everyone – the National Defense Authorization Act will have the military in place to take care of any belligerent out there!
    Ιn Daily Bell

 Από το ιστολόγιο του Nigel Farage (Άγγλου Ευρωσκεπτικιστή Ευρωβουλευτή) και το blog του Gerald Celente

ΥΓ: Ζητάμε συγνώμη για λάθη στην μετάφραση, η οποία έγινε κάτω από πίεση του χρόνου.

Κωνσταντίνος
πηγη

http://anti-ntp.blogspot.com/2012/03/blog-post_6807.html

Οι Κινέζοι κατηγορούν εμπλοκή της ΜΙΤ στο ζήτημα των Ουιγούρων Τούρκων

Όποιος νομίζει πως οι Τουρκική χείρα βοηθείας έχει μάκρος μόνο για τα Βαλκάνια είναι γελασμένος. Η Άγκυρα έχει απλώσει τα πλοκάμια της μέχρι την μακρινή δυτική Κίνα, και αυτό δεν είναι δικό μας μύθευμα, αλλά το λένε με οργή Κινέζοι διπλωμάτες και στελέχη της κινεζικής κυβέρνησης.


Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες δεν έχουν παύσει στιγμή να υποκινούν ταραχές στην επαρχία Ξινγιάνγκ, το κεντροασιατικό σύνορο προς δυσμάς της Κίνας, όπου κατοικούν οκτώ εκατομμύρια τουρκόφωνοι Ουιγούροι μουσουλμάνοι, αποτελώντας το 40% της συγκεκριμένης επαρχίας.

Το Πεκίνο κατηγορεί ανοιχτά ως εγκέφαλο των τουρκικών μεθοδεύσεων την Ουιγούρο επιχειρηματία Ρεμπίγια Καντίρ, η οποία ζει και δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ. Οι Κινέζοι, αναφέρονται ανοιχτά σε εκτεταμένη δράση της τουρκικής ΜΙΤ στην περιοχή, όπου στρατολογούνται και εκπαιδεύονται οι φανατικότεροι τουρκογενείς, σε μια διαδικασία που θυμίζει πολύ τους τουρκοκυπριακούς θύλακες πριν το 1974.

Η Άγκυρα δεν έχει απλώσει τυχαία μέχρις εκεί το χέρι της. Η Ξινγιάνγκ είναι επαρχία πλούσια σε πετρέλαιο και ορυκτά. Μάλλον δεν είναι τυχαίο ότι την είχε επισκεφθεί τον Οκτώβριο του 2010 ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η Τουρκία μπαίνει με απροκάλυπτο τρόπο στα χωράφια μιας υπερδύναμης και μην ξεχνάμεότι και η έτερη υπερδύναμη της Ρωσίας τους κατηγορεί ότι είχαν σχέση οι υπηρεσίες τους με το σχέδιο δολοφονίας Πούτιν. Η Τουρκία παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με εξωφρενικά δυνατότερους από αυτήν αντιπάλους προφανώς με παραινέσεις κύκλων καλά κρυμμένων στις κουρτίνες.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η χώρα πληρώνει χαράτσια, αλλά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εισπράττουν ρευστό!

Με τροπολογία εισπράττουν 15 εκατομμύρια το ΠΑΣΟΚ και πάνω από 10 η Ν.Δ.
Παράδοξο; Τα κόμματα της αριστεράς... συμφωνούν!!!...


«Λεφτά υπάρχουν» για τα δύο κόμματα εξουσίας. Ούτε 1 ούτε 2 ούτε 5 αλλά... 15 εκατομμύρια ευρώ «ζεστά-ζεστά» θα εισπράξει το ΠΑΣΟΚ άμεσα και περί τα 10 εκατομμύρια ευρώ η Νέα Δημοκρατία από την απελευθέρωση των δόσεων της κρατικής επιχορήγησης οι οποίες παρακρατούνταν λόγω χρεών.

Οπως συμφωνήθηκε σε συνάντηση που είχαν...
την προηγούμενη εβδομάδα οι γενικοί διευθυντές των δύο κομμάτων (Ροβέρτος Σπυρόπουλος και Θανάσης Σκορδάς με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο) σήμερα -εκτός απροόπτου- κατατίθεται στη Βουλή η σχετική τροπολογία των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών.

Με την εξέλιξη αυτή συναίνεσαν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και τα κόμματα της Αριστεράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr το ΠΑΣΟΚ έχεi λαμβάνειν 3 δόσεις: Την 3η και την 4η που αντιστοιχούν στην επιχορήγηση του κόμματος για το 2011 και την πρώτη του 2012.

Κάθε μια από τις δόσεις αντιστοιχεί με το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ - σύνολο 15 εκατομμύρια. Από την πρώτη δόση του 2012 θα παρακρατηθεί, ωστόσο, το 50% για την αποπληρωμή των δανείων του ΠΑΣΟΚ, ως εκ τούτου στα ταμεία της Ιπποκράτους θα εισρεύσει το συνολικό ποσό των 12,5 εκ ευρώ.

Με αυτά θα γίνει η εξόφληση των υπαλλήλων του Κινήματος (που παραμένουν απλήρωτοι 4 μήνες τώρα) και θα χρηματοδοτηθούν οι διαδικασίες εκλογής νέου αρχηγού στις 18 Μαρτίου.

Πρέπει να καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής στην Αθήνα το Σάββατο και την Κυριακή 10-11 Μαρτίου, των περίπου 1.000 μελών της Εθνικής Συνδιάσκεψης, μέσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα 400 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.

Επίσης, θα χρηματοδοτηθούν οι δράσεις για την εσωκομματική εκλογική διαδικασία (αγορά και στήσιμο καλπών, ενοικίαση χώρων κ.λπ. έξοδα).

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ποσά αυτά δεν αφορούν στην έκτακτη χρηματοδότηση που θα λάβουν προεκλογικά τα κόμματα, όπως και το γεγονός ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν «προεξοφλήσει» για αρκετά χρόνια την κρατική επιχορήγηση που δικαιούνται με βάση όμως την σημερινή κοινοβουλευτική τους δύναμη...
 Από iefimerida
Το είδαμε στο kostasxan

http://anti-ntp.blogspot.com/2012/03/blog-post_6618.html

Aνδρέας Γεωργίου: "Φτύστε τον" (για να μην τον ματιάσετε)...

Bόμβα που κανονικά πρέπει να στείλει στην φυλακή τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, εκλεκτό του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και νυν υπουργό ΠΕΚΑ...
(αυτός διαχειρίζεται το θέμα των πετρελαίων; Ούτε σταγόνα δεν θα μείνει για την Ελλάδα), έριξε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τις καταγγελίες για «φούσκωμα» του ελλείμματος, ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ειδικότερα, ο κ. Κουρουμπλής παρουσίασε την ηλεκτρονική επιστολή που έστειλε ο κ. Γεωργίου στον επικεφαλής της τρόικα Πολ Τόμσεν, ζητώντας του να επέμβει στο νομοθετικό έργο του κράτους και να αλλάξει το νόμο λειτουργίας της ΕΛΣΤΑΤ!

Στην ουσία ο πρόεδρος της στατιστικής Αρχής ζητούσε με έμμεσο τρόπο την παρέμβαση του κ. Τόμσεν ώστε να γίνει αποδεκτή χωρίς καμία αλλαγή η προτεινόμενη τροποποίηση του σχετικού νόμου ώστε να απαλλαγεί από την παρουσία ορισμένων μελών της ΕΛΣΤΑΤ όπως αυτές της κυρίας Ζωής Γεωργαντά και του κ. Νίκου Λογοθέτη. Δηλαδή ζητούσε από τον ξένο να αλλάξει ένας ελληνικός νόμος.

Υπενθυμίζεται ότι τα συγκεκριμένα στελέχη έχουν καταγγείλει τόσο τον κ. Γεωργίου όσο και τον κ. Παπακωνσταντίνου ότι τεχνηέντως «φούσκωσαν» το έλλειμμα προκειμένου να διευκολυνθεί η είσοδος της χώρας στο ΔΝΤ.

Ο κ. Γεωργίου απευθύνεται στο «Dear Poul…», μεταξύ άλλων αναφέρει «Η προτεινόμενη τροποποίηση πρέπει να ψηφιστεί όπως είναι το συντομότερο δυνατόν, γιατί κάθε μέρα που περνάει η κατάσταση γίνεται χειρότερη. Υπάρχει κίνδυνος η προτεινόμενη τροποποίηση (εφόσον η κυβέρνηση την προωθήσει) να αλλάξει, για λόγους συμβιβασμού, και σε αυτή την περίπτωση η κατάσταση θα παραμείνει κρίσιμη και δυσλειτουργική, πράγμα για το οποίο δεν έχουμε το περιθώριο» και καταλήγει με τον γνωστό τρόπο σε ανάλογες περιστάσεις «with my best regards, Andreas».

Όπως είπε ο κ. Κουρουμπλής εξηγεί ότι η «επιστολή δημιουργεί μείζον πολιτικό θέμα καθώς δεν μπορεί ο πρόεδρος της Ελληνικής Ανεξάρτητης Αρχής, διορισμένος από τον πρόεδρο της Βουλής να ζητά λύσεις σε διάφορα θέματα από τον Τόμσεν» και συμπληρώνει ότι «ζητώ από τον κ. Πετσάλνικο να απαιτήσει την παραίτηση του κ. Γεωργίου».

Κανονικά σε ένα σοβαρό και ελεύθερο κράτος ο Γεωργίου έπρεπε να είχε συλληφθεί κατά την έξοδό του από την αίθουσα. Αλλά η Ελλάδα του σήμερα, δεν είναι ούτε σοβαρή, ούτε ελεύθερη. Και οι οι νέοι συνεργάτες των κατοχικών δυνάμεων, κυκλοφορούν ελεύθεροι...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://anti-ntp.blogspot.com/2012/03/blog-post_5085.html

Chemtrails: Είναι βέβαιο οτι μας ψεκάζου

Εχουμε ξανασχοληθεί στο παρελθόν, (εδώ και εδώ) επανερχόμαστε όμως με αυτό το βίντεο για να πιστεί και ο πλέον δύσπιστος οτι δεν πρόκειται περι θεωρίας συνωμοσίας αλλά για μυστικά πειράματα γεωμηχανικής. Είναι λυπηρό να ακούμε σε συζητήσεις εκπαιδευτικούς να ειρωνεύονται τους ανθρώπους οι οποίοι ισχυρίζονται οτι ψεκάζεται όλη η Γη με αλουμίνιο, βάριο, τιτάνιο και άλλα πολυμερή.

Το βίντεο αυτό είναι η απόλυτη απόδειξη για κάθε δύσπιστο. Έχει αναφορές απο μετεωρολόγους αλλά το κυριότερο απο ένα συνέδριο γεωμηχανικής και θα δείτε μόνοι σας τους επιστήμονες να επιβεβαιώνουν την ύπαρξη αυτών των πειραμάτων και να λένε ακριβώς οτι δεν δημοσιεύτηκε τίποτα. Αν κάποιος λοιπόν σας αμφισβητεί, μην θυμώνετε, απλά δείξτε του το βίντεο.



 
http://logioshermes.blogspot.com/2012/03/chemtrails.html

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΙΣΤΟΡΙΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ‏



Ένα κολοσσιαίων διαστάσεων κατασκευαστικό πρόγραμμα υπόσχεται να δώσει νέα εμφάνιση και μορφή στην Κωνσταντινούπολη, καταστρέφοντας όμως συνοικίες και δεκάδες ιστορικά κτίρια όπου έμεναν Έλληνες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, με τίτλο «Η Κωνσταντινούπολη διαγράφει την ιστορία της στο όνομα της αναγέννησης», οι Τουρκικές αρχές έχουν βάλει σε εφαρμογή ένα τεράστιο project που έχει στόχο να αλλάξει την φυσιογνωμία της Πόλης. Για παράδειγμα, στην γειτονιά Tarlabasi οι μπουλντόζες και οι εργάτες προχωρούν γοργά στην κατεδάφιση δεκάδων κτιρίων που άνηκαν σε Έλληνες, παρά τις αντιδράσεις από μέλη της τοπικής κοινότητας, αρχιτέκτονες και ανθρωπιστικές οργανώσεις, που ζητούν τη διατήρησή τους.

Συνολικά, στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί 278 κτίρια προς κατεδάφιση. Πολλά από αυτά χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα αλλά αυτό δεν φαίνεται να ενοχλεί τις Αρχές, σύμφωνα με την Guardian, που επικαλούνται τη σεισμική επικινδυνότητα αλλά και την ανάγκη για ανάπτυξη της πόλης. Στη θέση τους θα δημιουργηθεί ένα φαραωνικό σύμπλεγμα που θα περιλαμβάνει σπίτια, γραφεία αλλά και ένα ολόκληρο εμπορικό κέντρο.

Δεν είναι όμως μόνο η ιστορική συνοικία του Tarlabasi που «αναμορφώνεται». Η Τουρκική κυβέρνηση τρέχει με φρενήρη ρυθμό παρόμοια κατασκευαστικά projects σε ακόμα 50 γειτονιές της Κωνσταντινούπολης. Ο συνολικός προυπολογισμός των έργων μόνο για το 2012 αγγίζει τα 3,5 δισ. ευρώ (ή το 10% του ελληνικού χρέους αν προτιμάτε).

Ηδη η πρώην γειτονιά των Ρομά, το Sulukule, έχει εξαφανιστεί από το χάρτη, δίνοντας τη θέση της σε μοντέρνα κτίρια και σπίτια οθωμανικού στυλ, ενώ το υπουργείο Μεταφορών μελετά την κατασκευή μιας τρίτης γέφυρας στο Βόσπορο.

Και ο πρωθυπουργός Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν πλειοδοτεί στο αναπτυξιακό πυρετό της Πόλης, υποσχόμενος ένα… κανάλι 40 χιλιομέτρων που θα συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με το Μαρμαρά αλλά και την κατασκευή… δύο νέων «πόλεων» στις όχθες του Βόσπορου που κάθεμια από αυτές θα μπορεί να στεγάσει 1 εκ. κατοίκους!

Για να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις από τις τοπικές κοινότητες και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, που δεν καλοβλέπουν πάντα αυτά τα αναπτυξιακά projects, η τουρκική κυβέρνηση ετοιμάζει έναν νόμο «έκτακτης ανάγκης» που ουσιαστικά θα δίνει πλήρη εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό και το υπουργείο Οικιστικής Ανάπτυξης να αποφασίζουν ποιες περιοχές θα αναπτυχθούν και πως.

Και για να γίνει πιο σαφές, ο νόμος θα επιτρέπει να παρακάμπτονται όλοι οι κανονισμοί για το περιβάλλον, δίνοντας στο δικαίωμα στην κυβέρνηση να κηρύττει ολόκληρες περιοχές ως «ζώνες υψηλού κινδύνου». Οι κάτοικοι που μένουν εκεί θα έχουν δύο μόνο επιλογές: ή να γκρεμίσουν τα σπίτια μόνοι τους ή να αφήσουν το κράτος να τα γκρεμίσει με ένα μικρό οικονομικό αντάλλαγμα…
Mικρή Ελλάδα

Το Ταρλάμπασι οικίσθηκε από Eλληνες στα μέσα του 19ου αιώνα και εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη ελληνική περιφέρεια του Πέραν.Αποτελούσε μετάβαση, γεωγραφικά και κοινωνικά, από τη χλιδήτου Σταυροδρομίου στη «χωριάτικη» ατμόσφαιρα των Ταταούλων στον απέναντι λόφο. Οι Ελληνες που δεν είχαν την οικονομική ευχέρεια να κατοικήσουν σε ένα από τα πολυτελή μέγαρα του Σταυροδρομίου, θέλησαν να μιμηθούν τον εξεζητημένο τρόπο ζωής του στις πλαγιές που κατηφόριζαν στο Ρέμα των Ταταούλων (Ντολάπντερε).
H περιοχή διακρινόταν σε δύο ζώνες. Στα πολυώροφα μέγαρα του Aνω Ταρλάμπασι, προέκτασης του Σταυρο-δρομίου, κατοικούσαν ιατροί, καταστηματάρχες, μποέμ. Οι δρόμοι του είναι οι «σκοτεινοί, στενοί δρόμοι του Πέρα» στους οποίους αναφέρονται η Μαρία Ιορδανίδου και ο Γιώργος Θεοτοκάς, κάτοικοι κάποτε της περιοχής. Ο εκλεπτυσμός της Μπελ Επόκ αρχιτεκτονικής και η εγκατάλειψη έκαναν τον Κ. Σταματόπουλο να μιλήσει για «απέραντη νεκρόπολη των αρχών του εικοστού αιώνα».
Στις εισόδους (αντρέ) των μεγάρων συχνά στοιβάζονται κοτέτσια και πλυντήρια που προορίζονται για κοινή χρήση πολλών νοικοκυριών. Χαμηλότερα κυριαρχούν στενά τριώροφα σπίτια με τα σκεπαστά μπαλκόνια (σαχνισιά) στον δεύτερο όροφο. Τα περισσότερα ανάγονται στα τέλη του 19ου αιώνα. Στην περιοχή, που συνόρευε με το Ρεύμα των Ταταούλων και τις κακόφημες γειτονιές των τσιγγάνων, έμεναν Ρωμιοί μικροαστοί, η ραχοκοκαλιά των Ελλήνων του Πέραν.

Α.Γ.


newpost.gr


http://amina-politiki.blogspot.com/2012/03/blog-post_8178.html

O νέος τουρκοναζισμός με αποδείξεις: Το ένα πλακάτ γράφει "Ασφυκτιούμε στα σημερινά σύνορα" και το άλλο λέει: "Σήμερα στο Ταξίμ, αύριο στο Εριβάν. Μια βραδιά θα έλθουμε ξαφνικά". Αυτά στην εκδήλωση μνήμης που διοργάνωσε και πλήρωσε με αρκετά εκατομμύρια δολάρια το κυβερνητικό κόμμα ΑΚΡ, με ομιλητή τον ισλαμο-τουρκο-ναζί, υπουργό εσωτερικών!

O νέος τουρκοναζισμός με αποδείξεις: Το ένα πλακάτ γράφει "Ασφυκτιούμε στα σημερινά σύνορα" και το άλλο λέει: "Σήμερα στο Ταξίμ, αύριο στο Εριβάν. Μια βραδιά θα έλθουμε ξαφνικά". Αυτά στην εκδήλωση μνήμης που διοργάνωσε και πλήρωσε με αρκετά εκατομμύρια δολάρια το κυβερνητικό κόμμα ΑΚΡ, με ομιλητή τον ισλαμο-τουρκο-ναζί, υπουργό εσωτερικών!

Ακριβώς τις ώρες που το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γαλλίας εξέταζε την ένσταση που υπέβαλαν Γάλλοι γερουσιαστές και βουλευτές, για την ακύρωση του νόμου ποινικοποίησης της άρνησης της Γενοκτονίας που ψηφίστηκε από την βουλή και τη γερουσία, η τουρκική κυβέρνηση, το τουρκικό κράτος, χέρι-χέρι με το παρακράτος, στις 27 Φεβρουαρίου 2012 διοργάνωναν για πρώτη φοράεκδήλωση μνήμης της «γενοκτονίας του Χοτζαλί», όπως ονομάζουν το θάνατο 613 Αζέρων, που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της μάχης που έγινε μεταξύ Αρμενίων και Αζέρων για τον έλεγχο της πόλης Ασκεράν-Χοτζαλί, του Ναγκόρνο Καραμπάγ, στις 26 Φεβρουαρίου 1992.
Η εκδήλωση έγινε στην πλατεία Ταξίμ* της Κωνσταντινούπολης, εκεί που το τουρκικό βαθύ κράτος διοργάνωνε με τους εγκάθετους της παρακρατικής οργάνωσης «Η Κύπρος Είναι Τουρκική» (Kıbrıs Türktür), τις διαδηλώσεις για το Κυπριακό, που κατέληξαν στο πογκρόμ των Ελλήνων της Πόλης, την 6-7 Σεπτεμβρίου 1955.
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι πρόκειται για ένα απλό μνημόσυνο, που γίνεται στα πλαίσια της αλληλεγγύης των Τούρκων προς τους Αζέρους αδελφούς τους. Όμως, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, αφού στην εκδήλωση κυριάρχησαν συνθήματα και πανκαρτ φυλετικού τουρκοναζιστικού μίσους, όπως «Σήμερα στο Ταξίμ, αύριο στο Εριβάν», «Ένα βράδυ θα έλθουμε ξαφνικά»**, «Όλοι είστε Αρμένιοι, όλοι είστε μπάσταρδοι»***, «Ο θάνατος εκείνου που σκοτώνει Τούρκο, είναι τρομερός», «Ο Τούρκος δεν έχει κανέναν φίλο εκτός από Τούρκους», «Αν κάναμε πραγματική γενοκτονία, δεν θα ζούσε ούτε ένας Αρμένιος» και άλλα τέτοια.
Ακόμα και το γεγονός αυτό θα μπορούσε να έχει διαφορετική σημασία, αν την διοργάνωση της εκδήλωσης δεν την είχε αναλάβει επιτροπή ελεγχόμενη από το κυβερνητικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) και αν δεν συμμετείχε στην εκδήλωση ως ομιλητής ο ίδιος ο υπουργός εσωτερικώνΙδρίς Ναΐμ Σαχίν (İdris Naim Şahin), γνωστός για τις σκληρές τουρκο-ισλαμικές απόψεις και θέσεις. Για όσους αναρωτιούνται τί είπε κατά την ομιλία του ο Τούρκος πολιτικός, ο οποίος σημειωτέον είναι και ο επί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπεύθυνος υπουργός, μεταφράζουμε επί λέξει:
«Εκείνο το αίμα χύθηκε τότε, όμως δεν τελείωσε η εκδίκησή μας. Όσο ζει το τουρκικό έθνος, θα πάρουμε την εκδίκησή μας για εκείνο το αίμα. Αυτό θα το αναλάβει αποκλειστικά ο τουρκικός κόσμος. Κάθε γεγονός, εξέλιξη στο Αζερμπαϊτζάν, αφορά άμεσα την Τουρκία και το τουρκικό έθνος. Η χαρά και ο πόνος του Αζερμπαϊτζάν, είναι χαρά και πόνος της Τουρκίας. Όποιος χύνει αίμα τουρκικό το πλήρωσε και θα το πληρώσει».
Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση, που στήριξε με δήλωσή του ο ίδιος ο πρωθυπουργός Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας τα συνθήματα που κυριάρχησαν ως μεμονωμένα, προσήλθαν Τούρκοι ισλαμο-εθνικιστές από πολλές πόλεις της Τουρκίας, με λεωφορεία που κανείς δεν γνωρίζει ποιος μίσθωσε. Επίσης, συμμετείχε και ομάδα 150 νεαρών που φορούσαν λευκό μπερέ, όπως ο Ογούν Σαμάστ, ο νεαρός δολοφόνος του Αρμένιου δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ, που έδρασε με την καθοδήγηση του τουρκικού βαθέος κράτους,!
Για όσους αναρωτιούνται γιατί η Τουρκία θυμήθηκε μετά από είκοσι ολόκληρα χρόνια και έκανε για πρώτη φορά ημιεπίσημη εκδήλωση για την πτώση και τη σφαγή του Ασκεράν-Χοτζαλί φέτος, να υπενθυμίσουμε ότι η Άγκυρα φοβάται ότι το 1915, που είναι η 100ή επέτειος της σφαγής 1,5 εκατομμυρίων Αρμενίων, αρκετές χώρες θα προχωρήσουν στην αναγνώριση της Γενοκτονίας, φέρνοντας σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την Τουρκία. Μάλιστα, για να αντιμετωπίσει από ισχυρότερη θέση το επερχόμενο κύμα, διοργάνωσε την ως άνω εκδήλωση μίσους, στα πλαίσια συμφωνίας που έκανε με το Αζερμπαϊτζάν για να ακολουθήσουν οι δυο χώρες κοινή στρατηγική, που θα αποσκοπεί στην μη αναγνώριση της Γενοκτονίας και την ανάδειξη των αζερικών θέσεων στο θέμα του Ναγκόρνο Καραμπάγ. Και για να μην θεωρηθεί ότι η λυσσώδεις προσπάθειες που κάνει η Άγκυρα για να σταματήσει τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας είναι απλά μια υπόθεση προστασίας της δημόσιας εικόνας των Τούρκων και της Τουρκίας, να υπενθυμίσουμε ότι το τουρκικό κράτος και η τράπεζα Ζιραάτ -ναι, αυτή που κάνει πολιτική στην Ελλάδα- «διαχειρίζονται» από το 1915 τις καταθέσεις και τις περιουσίες των δολοφονηθέντων και εκτοπισθέντων Αρμενίων, η αξία των οποίων ανέρχεται σε πολλές δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια, πέραν την πολιτικής διάστασης που έχει το θέμα.
Τέλος, να σημειώσουμε ότι την ώρα που τελείωνε η εκδήλωση τουρκοναζιστικού μίσους που διοργανώθηκε από την τουρκική κυβέρνηση, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γαλλίας επέστρεφε τον νόμο που ποινικοποιούσε την άρνηση της Γενοκτονίας στην κυβέρνηση Σαρκοζί, ο οποίος δήλωσε ότι θα επαναφέρει προς ψήφιση νέο νόμο, με βάση τις παρατηρήσεις του δικαστηρίου.
Ο αγώνας μεταξύ των θυμάτων και των θυτών, των δυνάμεων του ανθρωπισμού και της δημοκρατίας από τη μια πλευρά και του τουρκοναζισμού από την άλλη συνεχίζεται, με τους Αρμενίους, του Έλληνες, τους Ασσυρίους, τους Κούρδους και το σύνολο του πολιτισμένου κόσμου να έχει εναποθέσεις τις ελπίδες του στον κυριότερο υποστηρικτή αυτού του νεοναζιστικού τέρατος, την Ουάσιγκτον, η οποία αναμένεται κάποια στιγμή να ξυπνήσει και θα αντιληφθεί το τραγικό λάθος στο οποίο υποπίπτει κατά συρροήν, δημιουργώντας το επόμενο μεγάλο πρόβλημα της περιοχής αν όχι της ανθρωπότητας!
*Η πλατεία πήρε το όνομα από το σύνθημα «Ταξίμ» (στα τουρκικά σημαίνει διαμελισμός) που φώναζαν οι Τούρκοι παρακρατικοί το 1954-55, όταν ζητούσαν το χωρισμό της Κύπρου σε ελληνοκυπριακό και τουρκοκυπριακό τομέα.
**Το σύνθημα «Ένα βράδυ θα έλθουμε ξαφνικά», παραπέμπει στα πογκρόμ που έκαναν οι Τούρκοι, όταν έκαναν ξαφνικά επιθέσεις τα βράδια εναντίον οικιών Αρμενίων και Ελλήνων.
***Το σύνθημα «Όλοι είστε Αρμένιοι, όλοι είστε μπάσταρδοι» αποτελεί απάντηση στους Τούρκους δημοκράτες που μετά την δολοφονία του Αρμένιου δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ φώναζαν το σύνθημα «Είμαστε όλοι Αρμένιοι».

Σύντομο ιστορικό του πολέμου στο Ναγκόρνο Καραμπάγ
Από το Φεβρουάριο του 1988 μέχρι τον Μάιο του 1994, στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάγ διεξήχθη ένας πόλεμος, στη διάρκεια του οποίου διαδραματίστηκαν σκηνές αγριότητας ανάμεσα στους Αρμενίους και τους Αζέρους. Στην αρχή αιτία των συγκρούσεων ήταν οι τοπικού χαρακτήρα έριδες μεταξύ Αρμενίων και Αζέρων, έριδες που εξελίχθηκαν σε πόλεμο, μετά το δημοψήφισμα με το ερώτημα της ανεξαρτησίας που έκαναν οι Αρμένιοι της Αυτόνομης Περιφέρειας του Ναγκόρνο Καραμπάγ, λίγες ημέρες πριν τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, στις 10 Δεκεμβρίου 1991.
Με τη λήξη των εχθροπραξιών, το Μάιο του 1994, καταμετρήθηκαν χιλιάδες νεκροί, στρατιώτες και άμαχοι και από τις δυο πλευρές, ενώ περίπου 900 χιλιάδες Αζέροι που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους από περιοχές που κατέλαβαν οι Αρμένιοι, και 230 χιλιάδες Αρμένιοι, που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους από περιοχές που παρέμειναν στην αζερική επικράτεια.
Έκτοτε, το Ναγκόρνο Καραμπάγ λειτουργεί ως ανεξάρτητο κράτος που αναγνωρίζεται μόνον από τη γειτονική Αρμενία, ενώ είναι σε εξέλιξη ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των δυο πλευρών, με τη διαμεσολάβηση της Ομάδας Μινσκ του ΟΑΣΕ.
Δημοσιεύθηκε στην Κυριακάτικη Δημοκρατία


http://amina-politiki.blogspot.com/2012/03/blog-post_1424.html

Εγχειρίδιο επιβίωσης της αλήθειας στην εποχή της προπαγάνδας.



Πρέπει να ομολογήσουμε πως ζούμε σε εποχές που οι καταστάσεις διακρίνονται από την υψηλή επιτάχυνση ως προς το ποθητό αποτέλεσμα για αυτούς που τις ενεργοποιούν. Ακόμα υπάρχουν πολλά στοιχεία νεωτερικότητας όπως και επιβιώνουν όλες οι βασικές αρχές στην μάχη για την χειραγώγηση του νου των ανθρώπων. Ο σύγχρονος άνθρωπος σε καθημερινή βάση με τις ενέργειες του η την απουσία αυτών  υποβοηθά ή εναντιώνετε σε μικρό η μεγάλο βαθμό στην πραγμάτωση σχεδίων ηθελημένων ή ...αυθύπαρκτων ως αποτέλεσμα της φυσικής ροπής προς εξεύρεση τάσης και ισορροπίας.
Θεωρούμε δεδομένο πως ο σημερινός άνθρωπος αν αφεθεί στην δύναμη του περιβάλλοντος αποκτάει εκούσια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και διαμορφώνει ένα ομογενή τρόπο συμπεριφοράς και αντίδρασης ως προς τα εξωτερικά ερεθίσματα. Με αυτό τον τρόπο ελέγχοντας τα ερεθίσματα επιτυγχάνετε η κινητοποίηση του προς επιθυμητές αντιδράσεις   εφόσον αυτές είναι το προϊόν της εν γένει διαπαιδαγώγησης του. Αν δηλαδή κάποιος θέλει να σας κάνει να τείνετε το χέρι του
προς αυτόν αρκεί να τείνει το δικό του προς τα εσάς. Τότε εσείς θα αναλύσετε την κίνηση του σαν την απαρχή μιας διαδικασίας που οδηγεί σε χειραψία και σχεδόν ασυναίσθητα θα τείνετε το χέρι σας γιατί έτσι έχετε εκπαιδευτεί να κάνετε. Φυσικά από το να σας κάνει κάποιος να σηκώσετε το χέρι σας μέχρι το να σας ‘ελέγξει’ την συμπεριφορά υπάρχει μια απόσταση αλλά πρέπει να γνωρίζετε πως αυτή η απόσταση δεν είναι τόσο μεγάλη όσο πιστεύετε.
Το παρόν κείμενο απευθύνετε σε όλους αλλά απευθύνετε σε μεγαλύτερο βαθμό σε ανθρώπους αφυπνισμένους. Για να γίνουμε πιο σαφείς θα ορίσουμε τι εννοούμε όταν μιλάμε για αφυπνισμένους. Αφυπνισμένους θεωρούμε τους ανθρώπους που έχουνε ξεκινήσει την διαδικασία να ανακαλύψουν την αλήθεια πέρα από αυτό που θεωρούσανε ως αληθινό μέχρι σήμερα. Αυτοί οι άνθρωποι μας ενδιαφέρουν κυρίως γιατί η αφύπνιση προϋποθέτει δύο βασικά χαρακτηριστικά που θεωρούμε απαραίτητα για την ανθρώπινη και κοινωνική εξέλιξη. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι η γενναιότητα και η ικανότητα πνευματικής εξέλιξης. Ακόμα οι αφυπνισμένοι χαρακτηρίζονται από ενεργητικότητα εφόσον σπάνε το φράγμα της φυγοπονίας και τολμάνε να ανασκευάσουν το αξιακό και γνωστικό τους σύστημα και ελεύθερη αδογμάτιστη σκέψη, κατάσταση που τους κάνει εν δυνάμει δημιουργούς.

Τι είναι αυτό που μας κάνει ευάλωτους στην χειραγώγηση;

Εδώ χρειάζεται  να ξεκινήσουμε από τα μέσα μας για να καταλάβουμε πως μπορεί να χειραγωγηθούμε. Αυτογνωσία λοιπόν. Θα βοηθούσε πολύ αν θεωρήσουμε τους εαυτούς μας, ανεξάρτητα την ηλικία που έχει ο καθένας, ως παιδιά. Λίγο πολύ μπορούμε να ψυχολογήσουμε ένα παιδί. Πρέπει να καταλάβουμε πως στην πραγματικότητα ελάχιστα απέχει ένα παιδί από έναν ενήλικα. Ας σκεφτούμε λίγο τις ανάγκες ενός παιδιού. Ένα παιδί έχει ανάγκη να έχει μια φωλιά και φαγητό. Έχει ανάγκη από προστασία και ασφάλεια. Έχει ανάγκη να του δίνουν σημασία και να το αποδέχονται. Έχει ανάγκη να ανήκει σε μια οικογένεια. Έχει ανάγκη από παιχνίδι και διασκέδαση. Έχει ανάγκη να ικανοποιήσει την περιέργεια του. Έχει ανάγκη να αποκτήσει εμπειρίες.
Όλες αυτές οι ανάγκες που πρέπει να ικανοποιηθούνε οδηγούνε σε υιοθέτηση από το παιδί συμπεριφορών που από την εμπειρία του οδηγούνε στην κάλυψη αυτών των αναγκών. Μερικές από τις βασικές αυτές συμπεριφορές είναι ο μιμητισμός που διευκολύνει την αποδοχή, η αναγνώριση της εξουσίας σε όποιον μπορεί να καλύψει ανάγκες. Η υιοθέτηση συγκεκριμένων συμπεριφορών με σκοπό την ανταλλαγή με παιχνίδι και διασκέδαση. Ακόμα η δυνατότητα να εκμαιεύεις από τον ενήλικα θετικές απαντήσεις για τα θέλω σου ή να αναζητάς τρόπους να εξυπηρετείς τις ανάγκες σου  

ανεξάρτητα από την θέληση του γονιού σου. Αν θεωρήσουμε 
πως τα παιδιά είμαστε όλοι εμείς και ο γονιός η εξουσία θα μπορέσουμε να αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε πως λειτουργεί η κοινωνία μας.
Ο γονιός-εξουσία έχει τους δικούς του τρόπους να ελέγχει το παιδί. Κατά αρχήν παρουσιάζετε ως αυθεντία. ‘Το είπε ο μπαμπάς’. Αν χρειαστεί χρησιμοποιεί την τρομοκρατία ‘θα σε δείρω’ και τις απειλές ‘δεν θα σε αγαπάω’. Έχει το όπλο της τιμωρίας ‘πήγαινε στο δωμάτιο σου’ και τις στέρησης δικαιωμάτων ‘δεν θα παίξεις’. Την κατάργηση προνομίων. Την απαξία: ‘είσαι μικρός δεν ξέρεις’. Την προσβολή ‘χαζός είσαι;’. Την καθοδήγηση της προσοχής ‘κοίτα εκεί’.
Σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά; Θεωρείται πως ο γονιός που κάνει όλα τα παραπάνω είναι σωστός γονιός; Αυτό το παιδί δεν μαθαίνει να υπακούει χωρίς να αναρωτιέται για το σωστό η το λάθος; Δεν μαθαίνει να κοροϊδεύει και να κρύβετε από τον γονιό για να  κάνει το δικό του. Τον σέβεται τον γονιό του;
Εμείς σεβόμαστε σήμερα την εξουσία; Η εξουσία έχει δύο τρόπους να σταθεί. Τον σεβασμό και τον φόβο. Αυτό από μόνο του μας δείχνει πως θα είναι το μέλλον μας. Γεμάτο φόβο.
Όλα είναι φτιαγμένα για να υποκύψουμε στον φόβο. Εμάς μας έφτιαξαν έτσι ώστε να πειθαρχήσουμε ζυγίζοντας την ανάγκη και κρύβοντας κάθε δυνατότητα ουσιαστικής εναλλακτικής επιλογής. Τα διλλήματα που τίθενται για να καλύψουν την ανάγκη να κάνουμε μόνοι μας τις επιλογές μας  έχουν το ίδιο αποτέλεσμα ακόμα και αν δεν το καταλαβαίνουμε. Παίρνουμε αποφάσεις που θεωρούμε δικές μας στηριζόμενοι σε δεδομένα που νομοτελειακά οδηγούν σε αυτές και μόνο τις αποφάσεις. Δεν τολμούμε να ξεχωρίσουμε γιατί τρέμουμε την μοναξιά που εμπεριέχει η αιρετική άποψη. Είμαστε κουρασμένοι σε μια κατάσταση μόνιμης ανασφάλειας και επιλέγουμε να αφήνουμε άλλους να σκέφτονται για εμάς. Φοβόμαστε και αισθανόμαστε όπως ακριβώς και ένα παιδί απέναντι στον γονιό του: ανίσχυροι.
Για κάποιους όμως έρχεται η αφύπνιση. Όταν αρχίσουν να αναζητούν την αλήθεια αντιλαμβάνονται πως αυτή δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Ό γονιός που αποφάσισε να διαπαιδαγωγήσει τα παιδιά του με το ψέμα μόνο και μόνο για να είναι πιο εύκολο για αυτόν να τα ελέγχει και να τα χειραγωγεί γνωρίζει πως αν τα παιδιά μάθουν την αλήθεια θα τον αποκαθηλώσουν. Ο Δίας –γιός θα σκοτώσει τον Κρόνο-πατέρα.
Είναι εύκολο όμως να κρύψεις την αλήθεια; Η αλήθεια έχει μια καταπληκτική ιδιότητα να γίνετε αμέσως κατανοητή. Είναι αδύνατον να κρύψεις τον πυρήνα της αλήθειας. Αντίθετα το ψέμα συνήθως έρχεται με πολλές εξηγήσεις. Το ψέμα είναι από τη φύση του δυσνόητο.
Για να ρίξουν λοιπόν εμπόδια στην αναζήτηση της αλήθειας και να εξουδετερώσουν τον αφυπνισμένο άνθρωπο και εφόσον η αλήθεια στην ουσία της είναι αδύνατον να πειραχτεί χρησιμοποιούν κάποιες μεθόδους που μοιάζουν με τις μεθόδους ενός κακού γονέα.
Ένας τρόπος είναι η απόσπαση της προσοχής.
Ένας άλλος τρόπος είναι το μπόλιασμα της αλήθειας με ένα κοινό ψέμα. Επειδή το ψέμα αν δεν υποστηριχτεί γίνετε εύκολα αντιληπτό παρασέρνει μαζί του και την αλήθεια.
Άλλος τρόπος είναι να δημιουργείς δίπλα στην αλήθεια πολλά ψέματα που της μοιάζουν. Σα να ψάχνεις το δέντρο της γνώσης σε ένα δάσος που όλα τα δέντρα μοιάζουν. Πως θα το ξεχωρίσεις;
Ακόμα συνηθίζουν να επιτεθέντα όχι στην αλήθεια αυτή καθεαυτή αλλά σε αυτόν που ομιλεί την αλήθεια.
Αν η αλήθεια είναι ψίθυρος φωνάζουν για να μη φτάσει στα αυτιά μας. Αν η αλήθεια είναι κραυγή χαλάνε τον κόσμο και τον γεμίζουν με κραυγές μίσους ή απόγνωσης για να αποστραφούμε τις κραυγές.
Αυτές είναι λίγες από τις τεχνικές τους να μας κρύβουν την αλήθεια.
Παράλληλα προσπαθούν να μας επιβάλλουν το ψέμα. Με την συνεχή επανάληψη, με την ένδυση του με το κύρος των θεσμών και των προσώπων που εκπαιδευτήκαμε να  αποδεχόμαστε, με τη σοφιστεία.
Έχουμε όμως και εμείς τα όπλα μας. Το ισχυρότερο όπλο μας είναι η ίδια η φύση της αλήθειας. Αν καταφέρεις να την ανακαλύψεις μια φορά κανένα ψέμα δε μπορεί πια να σε ξεγελάσει. Αν δεις πως μοιάζει μια αλήθεια αναγνωρίζεις χίλια ψέματα.
Ακόμα και το παραμορφωμένο είδωλο μιας αλήθειας να συναντήσεις τα οφέλη είναι τόσο σημαντικά όσο και να μάθεις να καταλαβαίνεις τους ψεύτες.
Αυτά πρέπει να γνωρίζουμε για να έχουμε μια άμυνα απέναντι στην προπαγάνδα. Η προπαγάνδα πολεμάει για να ελέγξει την σκέψη μας. Αν ελεγχτεί η σκέψη μας ακολουθούν και οι πράξεις μας. Η προπαγάνδα λειτουργεί για να κρύψει την αλήθεια και να επιβάλει το ψέμα. Σε περιόδους όπως αυτή που διανύουμε όπου η εξουσία έχει αντίθετα συμφέροντα από εμάς παρακολουθούμε την προπαγάνδα για να ανακαλύψουμε τις αλήθειες που φοβάται το καθεστώς και δεν τις ανακαλύψαμε με άλλο τρόπο.
Αρχή πρώτη: Η προπαγάνδα επιτίθεται σε ότι φοβάται αυτός που την ελέγχει. Επιτίθεται λυσσαλέα και με κάθε μέσο. Πρέπει να μάθουμε να ξεχωρίζουμε την τεχνική αντιπαράθεση στο πλαίσιο των διαφορετικών επιλογών που προσφέρονται εντός συστήματος με την πραγματική επίθεση εναντίων μιας εξωσυστημικής επιλογής. Να ξεχωρίζουμε έναν αγώνα επίδειξης με μια μάχη ζωής και θανάτου.
Αν η αλήθεια είναι τόσο ισχυρή που γίνετε αμέσως κατανοητή η προπαγάνδα επιτίθεται σε αυτόν που τη προβάλλει. Αυτό έχει διπλό σκοπό. Πρώτον να συνδέσει την αλήθεια με κάτι απεχθές και δεύτερον ακόμα και αν κάποιος γνωρίζει την αλήθεια να φοβάται να εκφραστεί και να την αποκαλύψει και σε άλλους.
Αρχή δεύτερη: Η προπαγάνδα δημιουργεί μια ψεύτικη αιτία για κάθε πραγματικό αποτέλεσμα. Αυτή η ψεύτικη αιτία συνήθως απαλλάσσει την εξουσία από κάθε ευθύνη.
Αρχή τρίτη: Η προπαγάνδα όταν δεν μπορεί να απευθυνθεί στην λογική μας απευθύνετε στο συναίσθημα, την ηθική και τα ένστικτα.
Προχωράμε στην κατηγοριοποίηση της κάθε είδησης ανάλογα με το αν απευθύνετε στη λογική η στο θυμικό.  Ότι απευθύνετε στο θυμικό σκοπό έχει να κρύψει τους πραγματικούς υπευθύνους πίσω από εξωτερικούς η εσωτερικούς παράγοντες. Αν η είδηση απευθύνετε στη λογική ρίχνουμε το βάρος στα δεδομένα και αν αυτά τα δεδομένα είναι τα μοναδικά ή τα σωστά. Αν σας πω ότι έχω μακαρόνια και κιμά και σας ρωτήσω τι θέλετε να φάμε μάλλον θα μου πείτε μακαρόνια με κιμά ή μακαρόνια ή μπιφτέκια. Οι επιλογές είναι περιορισμένες από την ίδια την διατύπωση της ερώτησης. Να μάθουμε να ξεχωρίζουμε τέτοιες ερωτήσεις που μας δίνουν την ψευδαίσθηση της ελευθερίας ενώ μας πνίγει ο φασισμός.


ΤΗΟΜΑΣ DALEZE
 
http://okloios.blogspot.com/2012/03/blog-post_7484.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters