Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Όταν οι πολυεθνικές λεηλατούν. Ιστορίες απληστίας και μυστήριων δολοφονιών...


Ο Μαχάτμα Γκάντι έλεγε πως η γη μας είναι αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες του ανθρώπου αλλά όχι την απληστία του. Οι παγκόσμιες βιομηχανίες ορυκτών, πετρελαίου και αερίου έχουν επεκταθεί σε τέτοιο βαθμό στον πλανήτη που οι δραστηριότητες τους πλέον ισοδυναμούν με μεγάλης έκτασης αρπαγή γης, κατασπατάληση των αποθεμάτων νερού, καταστροφή της παραδοσιακής γεωργίας και θάνατο των μικρών κοινοτήτων που έχουν την ατυχία να βρεθούν στο δρόμο τους.
Πλέον δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά αλλά για οργανωμένη λεηλασία των φυσικών πόρων του πλανήτη από τις τεράστιες πολυεθνικές που αποζητούν τον έλεγχο της τροφής, του νερού, της αγροτικής παραγωγής, της γης και του υπεδάφους. Τα φαινόμενα αυτά δεν περιορίζονται στον λεγόμενο «τρίτο κόσμο» αλλά πλέον σε όποιο μέρος του πλανήτη και να κατοικεί κανείς, από τον Καναδά μέχρι την Αυστραλία και από την Λατινική Αμερική μέχρι την Αφρική και την Ασία, είναι πολύ πιθανόν πως σύντομα η γη του θα πουληθεί και θα λεηλατηθεί στο βωμό της αναζήτησης ορυκτών, πετρελαίου και φυσικού αερίου. Και όλα αυτά χωρίς ο ίδιος να ερωτηθεί ποτέ. Αντιθέτως ο μέσος καταναλωτής θα συνεχίζει να προμηθεύεται τα πιο μοντέρνα τεχνολογικά επιτεύγματα χωρίς να αναρωτηθεί ποτέ για το κόστος της παραγωγής τους και για τον τρόπο απόκτησης των πρώτων υλών.
Σύμφωνα με την έκθεση του 2012 του Gaia Foundation στην οποία συμμετείχαν περιβαλλοντικές οργανώσεις και κινήματα πολιτών για την δίκαιη γεωργία από την Ασία και την Αφρική, την τελευταία δεκαετία οι εξορύξεις ορυκτών παγκοσμίως έχουν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ. Η εξόρυξη σιδηρομεταλλεύματος αυξήθηκε κατά 180%, κοβαλτίου κατά 165%, λίθιου 125% και άνθρακα 44%.
Στο παιχνίδι των πολυεθνικών έχουν πλέον εισχωρήσει δυναμικά και ανερχόμενες οικονομίες όπως η Κίνα, η Ινδία, η Βραζιλία και η Ρωσία. Η Κίνα, η οποία πραγματοποιεί επιθετικές επενδύσεις στην Αφρική, χρησιμοποιεί το 53% του παγκόσμιου τσιμέντου, το 47% του σιδηρομεταλλεύματος και το 46% του άνθρακα. Στη Νότια Αφρική διεθνείς επενδυτές έχουν αγοράσει δικαιώματα εξόρυξης μεταλλευμάτων σε μια έκταση που αντιστοιχεί στο 10% της χώρας.
Η παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 και η κατάρρευση των αγορών οδήγησε τους επενδύτες να στραφούν πρώτα στην αγορά τροφίμων (η κρίση των οποίων προηγήθηκε του 2008) και έπειτα στην αγορά ορυκτών, πετρελαίου και φυσικού αερίου ώστε να διασφαλίσουν τα κέρδη τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια έξαρση της εξορυκτικής δραστηριότητας παγκοσμίως με τραγικές συνέπειες: αγροτικές κοινότητες στην Λατινική Αμερική, την Αφρική και την Ασία έχασαν τη γη τους και οδηγήθηκαν στην εξαθλίωση και τον αφανισμό, εκατομμύρια λίτρα νερού κατασπαταλήθηκαν, εκατοντάδες χιλιάδες εκτάρια δασικής έκτασης αποψιλώθηκαν, πηγές νερού δηλητηριάστηκαν, το υπέδαφος και ο αέρας μολύνθηκαν οδηγώντας σε αργό θάνατο ανθρώπους και ζώα.
Δολοφονίες ακτιβιστών
Παράλληλα με την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και την εξαφάνιση των παραδοσιακών αγροτικών κοινοτήτων οι τεράστιες πολυεθνικές καταπατούν κάθε έννοια ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δολοφονούν ακτιβιστές και κρατούν σε συνθήκες σκλαβιάς χιλιάδες εργάτες που προσπαθούν να επιβιώσουν δουλεύοντας στα ορυχεία και στις πετρελαιοπηγές.

Είναι γνωστές οι εγκληματικές δράσεις της Shell εναντίον της κοινότητας των Ogoni στο Δέλτα του Νίγηρα. Όταν οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν το 1993 και έδιωξαν την εταιρεία από τη γη τους ακολούθησε μια περίοδος τρομοκρατίας με κορυφαία την δολοφονία του ακτιβιστή Ken Saro-Wiwa το 1995. Η Shell επέστρεψε και οι διαρροές πετρελαίου του 2008 και 2009 προκάλεσαν μη αναστρέψιμη μόλυνση στα νερά του ποταμού. Οι κάτοικοι που ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης αναγκάζονται να πίνουν το βρώμικο νερό του ποταμού ενώ πλέον δεν μπορούν να ψαρέψουν καθώς δεν υπάρχουν πλέον ψάρια. Υπολογίζεται πως για τον καθαρισμό του Νίγηρα από τη δράση της Shell απαιτούνται πάνω από 500 δισεκατομμύρια δολάρια.
Και αν ο Νίγηρας βρίσκεται στην Αφρική και λίγο μας απασχολεί, η περίπτωση του Καναδά ίσως μας ευαισθητοποιήσει περισσότερο. Τα αρκτικά δάση της Αλμπέρτα απειλούνται με εξαφάνιση από τις εξορύξεις πετρελαίου που βρίσκεται εγκλωβισμένο στην άμμο. Πάνω από 140.000 τετραγωνικά μέτρα αρκτικού δάσους λεηλατείται από τις εγκληματικές εξορύξεις πετρελαίου οι οποίες απαιτούν την σπατάλη εκατομμυρίων τόνων νερού, μολύνουν με τοξικά απόβλητα την περιοχή ενώ παρατηρούνται ασυνήθιστα υψηλά ποσοστά καρκίνων στους κατοίκους. Στις εξορύξεις αυτές εμπλέκονται εταιρίες όπως η Shell και η BP ενώ βασικοί επενδυτές είναι η Τράπεζα της Σκωτίας η HSBC και η Barclays.
Καθώς τα αποθέματα πετρελαίου τελειώνουν και τα πλούσια κοιτάσματα ορυκτών μειώνονται, η τεχνολογία εξελίσσεται, ώστε να γίνεται δυνατή η εξόρυξη και από περιοχές όπου τα κοιτάσματα βρίσκονται σε μεγάλο βάθος είτε διασκορπισμένα. Αυτό μεταφράζεται σε ακόμα μεγαλύτερη αρπαγή γης, περισσότερη καταστροφή των φυσικών πόρων και του νερού και δραματική αύξηση της εξαθλίωσης και της φτώχειας.
Το Νοέμβριο του 2011 ο 25χρονος Cristian Ferreyra πυροβολήθηκε στο κεφάλι μπροστά στο σπίτι του στο San Antonio στην Αργεντινή. Το έγκλημα του ήταν ότι ανήκε στο συνεταιρισμό των αγροτών και αρνήθηκε να παραχωρήσει τη γη του στις μεγάλες φυτείες σόγιας. Αν και δεν είναι ξεκάθαρο ποιος κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του αγρότη, αποτελεί συχνή πρακτική πολυεθνικών όπως η Monsanto που ελέγχει την παραγωγή σόγιας στην Αργεντινή και δραστηριοποιείται μέσα από ένα πυκνό κύκλωμα θυγατρικών, η πρόσληψη εταιρειών ασφαλείας οι οποίες τρομοκρατούν και συχνά δολοφονούν όσους αγρότες δεν συμμορφώνονται. Και φυσικά δεν πρόκειται για την μοναδική δολοφονία.


Υπάρχουν άπειρες περιπτώσεις ανθρώπων που εκδιώκονται, τρομοκρατούνται και συχνά δολοφονούνται ώστε να αφήσουν κενό χώρο για να πλουτίζουν οι πολυεθνικές και οι συνεργάτες τους. Όπως η περίπτωση των ιθαγενών Yanomami στον Αμαζόνιο των οποίων η γη καταστρέφεται από τις εξορύξεις χρυσού. Τα ποτάμια και τα δάση τους έχουν πλέον δηλητηριαστεί από τον υδράργυρο που χρησιμοποιείται στην εξόρυξη του χρυσού.
Χιλιάδες φτωχοί μεταλλωρύχοι εισρέουν στη γη των Yanomami ελπίζοντας να βρουν χρυσό τα ψήγματα του οποίου πωλούν για λίγα δολάρια σε μεσάζοντες από τους οποίους έπειτα προμηθεύονται τα υλικά οι εταιρείες. Αποτέλεσμα της εισροής των μεταλλωρύχων είναι ο θάνατος πάνω από 2000 ιθαγενών από νέες ασθένειες αλλά και η ολοκληρωτική καταστροφή των δασών της περιοχής. Η απάντηση της κυβέρνησης της Βραζιλίας σε αυτό είναι η πρόταση νόμου που αν τελικά εγκριθεί θα επιτραπούν μεγάλης κλίμακας εξορύξεις χρυσού στα πολύτιμα δάση του Αμαζονίου.
Απληστία και οικονομικά συμφέροντα
Μπορεί η οικονομική κρίση να μονοπωλεί το ενδιαφέρον όμως αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι είναι πως ο τρόπος ζωής μας και οι επιλογές μας, μας έχουν οδηγήσει στο χείλος του γκρεμού. Η απληστία και τα οικονομικά συμφέροντα δημιουργούν ανύπαρκτες ανάγκες και προβαίνουν σε μια άνευ προηγουμένου λεηλασία για να τις καλύψουν. Λεηλατούν τη φύση, τη ζωή και το μέλλον μας.
Σε αυτές τις κρίσιμες για την επιβίωση μας στιγμές πρέπει να σταθούμε ενωμένοι και να φωνάξουμε φτάνει πια. Ήδη πολίτες σε όλο τον πλανήτη ορθώνουν το ανάστημα τους και αντιστέκονται. Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι πολεμήσουμε τους τεράστιους οικονομικούς σχηματισμούς και το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που τους συντηρεί.
Πάνω από όλα όμως πρέπει να πολεμήσουμε τον δικό μας εθισμό το χρήμα, στην υπερκατανάλωση και την αδράνεια. Σήμερα αποφασίζουμε για την τύχη των μελλοντικών γενεών. Ας πάρουμε τις σωστές αποφάσεις.
Φραγκίσκα Μεγαλούδη
theinsider.gr
triklopodia.com
http://pnemorem1.blogspot.com/

Ο Καποδίστριας διώκτης των Μασονικών στοών - Λίγο μετά δολοφονείται στο Ναύπλιο...


Ο Καποδίστριας διώκτης των Μασονικών στοών - Λίγο μετά δολοφονείται στο Ναύπλιο
Για τον Ιωάννη Καποδίστρια, και την αναλήθεια που γράφουν ότι υπήρξε μασόνος διαβάστε το ακόλουθο αντίγραφο αρχείου:
EΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
Αριθ. 2953
Μυστική Εγκύκλιος
Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Προς το Πανελλήνιον. Προς τους κατά το Αιγαίον Πέλαγος και την Πελοπόννησον Εκτάκτους Επιτρόπους και τους Αρχηγούς των κατά ξηράν και θάλασσαν Δυνάμεων.
Γνωρίζει η Κυβέρνησις, ότι Πολίται τινές επιμένουν πιστεύοντες και τους άλλους πείθοντες, ότι αι μυστικαί Εταιρείαι χορηγούσι μέσα σωτήρια εις την Πατρίδα, ή τουλάχιστον Αιγίδα υπό την οποίαν συνδεόμενοι μεταξύ των οι άνθρωποι δια μυστικών δεσμών δύνανται να απολαύσωσιν εντός της Πατρίδος των και δια της ξένης επιρροής αξιώματα, τιμάς, και το πλέον τύχην, ό εστι χρήματα.

Όσον και αν ελεεινολογή η Κυβέρνησις την απειρίαν των Ελλήνων των από τοιαύτας εισηγήσεις παρασυρομένων δεν ήθελε δώσει την προσοχήν της, αν δεν ήτο καταπεπεισμένη πόσον ολέθρια αποτελέσματα δύναται να φέρη εις την κρίσιμον ταύτην στιγμήν η περί τούτων γνώμη, την οποίαν οι εχθροί της Ελλάδος ήθελον συστήσει και εις τον Κόσμον, και εις τας Ευρωπαϊκάς Κυβερνήσεις.
Αν η Ελλάς εγκατελείφθη από το 1821 έως τον Ιούλιον μήνα του τελευταίου έτους, τούτο προήλθε διότι οι εχθροί της την παρέσταιναν αδιακόπως προς τους Βασιλείς, ως λαόν επαναστατωθέντα και αγωνιζόμενον υπό την διεύθυνσιν και υπό τους σκοπούς Μυστικών Εταιρειών, όθεν επήγασαν αι καταστροφαί της Ισπανίας και Ιταλίας.
Εύκολον ήτο αναμφιβόλως να αναιρεθή η σφαλερά αύτη δόξα. Μ'όλον τούτο εχρειάσθησαν ολόκληρα επτά έτη βασάνων και δυστυχιών εις αναίρεσίν της. Μόλις ανηρέθη, και ενώ η Ελλάς αρχίζει να λαμβάνη δείγματα ευνοίας και καλοκαγαθίας εκ μέρους των Συμμαχικών Δυνάμεων, οι εχθροί της θέλουν πάλιν την παραστήσει ως υπεξούσιον των Μυστικών Εταιρειών, και εις απόδειξιν τούτου θέλουν φανερώσει, ότι υπό διαφόροις ονόμασιν αι Εταιρείαι αυταί υπάρχουν και πολλαπλασιάζονται μεταξύ των εν τοις πράγμασι και της πολιτικής τάξεως, και της στρατιωτικής δυνάμεως, ίσως και αυτού του στόλου.
Τόσον ουσιώδες θεωρεί τούτο η Κυβέρνησις ώστε μη εγκρίνουσα να δείξη διά τινος δημοσίου και επισήμου πράξεως την ύπαρξιν αυτού του κακού, εκπληροί δια του τύπου της παρούσης εγκυκλίου το χρέος, το οποίον δεν ημπορεί να παραμελήση χωρίς να καθυποβληθεί εις βαρυτάτην ευθύνην. Τω όντι τοιούτον δημόσιον έγγραφον μεταξύ των Πολιτικών, οι οποίοι επιμένουσι να μην παραχωρώσιν εις την Ελλάδα έντιμον μέλλον, ήθελε χρησιμεύσει ως μέσον του να αποδείξωσιν, ότι οι Βασιλείς δια των ευεργεσιών των υποθάλπουσιν εις την Ελλάδα τον εχθρόν, τον οποίον και αλλαχού, και τας ιδίας των Επικρατείας πολεμώσι.
Η παρατήρησις αύτη, Κύριοι, σας διδάσκει με πόσην φρόνησιν και οξυδέρκειαν απαιτείται η εκπλήρωσις της ακολούθου παραγγελίας της Κυβερνήσεως.Θέλετε κοινοποιήσει δια ζώσης φωνής εις τους υπαλλήλους σας ή τους υπό την οδηγίαν σας αξιωματικούς το περιεχόμενον της παρούσης, και θέλετε τους κάμει να σας φανερώσουν αν ανήκουν εις καμμίαν των Μυστικών Εταιρειών, ή όχι. Αν είναι το πρώτον, θέλετε τους παρατηρήσει, ότι εάν εις την παρελθούσαν κατάστασιν της αναρχίας, και της αταξίας ήταν ίσως αναγκαίον εις τους πολίτας να ζητήσωσι προσωπικήν ασφάλειαν δια του δεσμού μυστικής τινος Εταιρείας, ο δεσμός ούτος διαλύεται καθ' ήν στιγμήν ο του νομίμου όρκου και προς την Κυβέρνησιν, και προς τους Νόμους, χορηγεί εις ένα έκαστον και εις όλους, όλας τας απαραιτήτους ασφαλείας.
Από τοιαύτην αρχήν ορμώμενοι ευκόλως θέλετε αποδείξει το ασυμβίβαστον των δύο όρκων, ήγουν του υπηρετείν το Κράτος, και υπηρετείν μυστικήν Εταιρείαν, της οποίας ο σκοπός είναι ως επί το πλείστον άγνωστος εις τους Εταίρους.
Αν λοιπόν οι υπάλληλοί σας ή οι υπό την οδηγίαν σας αξιωματικοί ανήκουσιν είς τινα Εταιρείαν, ανάγκη να παραιτηθώσι, και περί τούτου οφείλεις να μας βεβαιώσεις.
Εξ εναντίας θέλετε τους εξηγήσει τους κινδύνους εις τους οποίους εκτίθενται πλανώμενοι από ολίγους τινάς όλως διόλου εις τα τοιαύτα ενασχολουμένους. Από την κατηγορίαν των Εταιρειών των μη συμβιβαζομένων με τα κατά Νόμους καθεστώτα δεν αποκλείομεν και την προ αιώνων γνωριζομένην υπό τω ονόματι της Αδελφοποιείας, ή Αγάπης.
Παραγγέλλεσθε, Κύριοι, κατ' επανάληψιν να κάμετε χρήσιν της κοινοποιήσεως ταύτης κατά τον συνετώτερον και ωφελιμώμερον τρόπον. Προθύμως η Κυβέρνησις θέλει δεχθή τας ειδοποιήσεις, όσας εν καιρώ και τόπω θέλετε δυνηθή να την χορηγήσετε.
Εν Πόρω τη 8 Ιουνίου 1828
Ο Κυβερνήτης
Ι.Α. Καποδίστριας
Στις 22/8/1831 ο Καποδίστριας έστειλε και δεύτερη εγκύκλιον (Αρ. 4286) για το ίδιο θέμα για εφαρμογή σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες με αυστηρότατο τρόπο.
Λίγο μετά δολοφονείται στο Ναύπλιο.

Πηγή: Ο Καποδίστριας διώκτης των Μασονικών στοών - Λίγο μετά δολοφονείται στο Ναύπλιο - RAMNOUSIA

Σκάνδαλο: Πούλησαν χρυσό πραγματικής αξίας 15,4 δισεκατομμυρίων, μόλις 11 εκατ. ευρώ!



Σκάνδαλο με χρυσό εκατομμυρίων
Το Ελληνικό δημόσιο πούλησε τα μεταλλεία Χαλκιδικής
200 φορές πιο φθηνά από την κανονική τιμή τους
!!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΒΟΜΒΑ:
ΠΩΣ η εταιρία EuropeanGoldfields που έχει σχέση με την Goldman Sachs, με μόλις 11 εκ.ευρώ αγόρασε από το Δημόσιο, Χρυσό και Αργυρο αξίας 15.4 Δισεκατομμυρίων!!
Ηταν παραμονές των εκλογών του 2004, όταν η Κυβέρνηση Σημίτη, προχώρησε σε μια συμφωνία που ουδείς ασχολήθηκε με το περιεχόμενό της και ο πολιτικός κόσμος, λες και έπαθε … «λουμπάγκο» και αδυνατούσε να ασχοληθεί με το θέμα! Ηταν βέβαια και το προεκλογικό κλίμα, η … ευμάρεια της οικονομικά εύρωστης Ελλάδας των Ολυμπιακών αγώνων, και που καιρός να ασχοληθούν με αυτό που θα αποκαλύψουμε σήμερα!
Με την πανηγυρική ανακοίνωση εξαγοράς της European Goldfields, που ελέγχει τα «Μεταλλεία Κασσάνδρας», από έναν ισχυρό «παίκτη» στην παγκόσμια αγορά χρυσού, την καναδική Eldorado Gold, έκλεισε ένας κύκλος απίστευτων υπεραξιών γύρω από τον χρυσό της Χαλκιδικής.
Ετσι μια εταιρία με κυριότερο περιουσιακό στοιχείο τα Μεταλλεία Κασσάνδρας, που τα είχε αγοράσει μόλις 11.000.000 ευρώ παραμονές των εκλογών του 2004 επί Κ. Σημίτη, αποτιμήθηκε σε ... 1,8 δισ. ευρώ.
Όμως τι ήταν αυτά τα μεταλλεία; Που βρίσκονται και πόση είναι η σημερινή τους αξία;
Για το θέμα κάναμε μια ειδική δημοσιογραφική έρευνα, και σήμερα θα παρουσιάσουμε ένα και μόνο τμήμα της για να αντιληφθεί ο μέσος Ελληνας πολίτης, πόσο σάπιο είναι το πολιτικό κατεστημένο που οδήγησε την χώρα μας σε μια ΠΡΟΚΑΤ οικονομική κρίση!
Σύμφωνα με την εφημερίδα Αυγή που είχε ασχοληθεί τότε με το θέμα σε
άρθρο της τα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής πουλήθηκαν το 2003 από το «Ελληνικό Δημόσιο» στη εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός”έναντι 11 εκατομμυρίων ευρώ. Κατά την Αυγή η εταιρεία European Gold fields
Το εκπληκτικότερο που ανακαλύψαμε όμως, είναι ότι η εν λόγω εταιρία, ανήκει στην Goldman Sachs (upbeat on European Goldfields after Greek approval) !!!
Είπε κανείς τίποτε;
Οσοι γνωρίζετε αγγλικά διαβάστε το παρακάτω:
Martyn Konig Director (Executive Chairman and President)
MartynKonig has 27 years experience in investment banking and the commodity markets and is also a Non-Executive director of TSX listed Newgold Inc. He has extensive experience in the natural resource sector, which includes senior management responsibility in resource finance and commodity trading operations at various international investment banks. Mr. Konig was a main Board Director of NM Rothschild and Sons Ltd. for 15 years and held senior positions at Goldman Sachs and UBS. Mr. Konig is a Barrister and Fellow of the Chartered Institute of Bankers.
http://www.proactiveinvestors.com/companies/news/16199/goldman-sachs-upbeat-on-european-goldfields-after-greek-approval-16199.html)
Ετσι λοιπόν, είχε σχεδιαστεί η παραχώρηση ποσοστού 9% του ποσοστού της στο Κατάρ έναντι 175 εκατ. Ευρώ.
Αν λοιπόν τα 9/100 των μεταλλείων κοστίζουν 175.000.000 ευρώ τα 100/100 των μεταλλείων κοστίζουν 100X. (175.000.000 /9) = 1.944.400.000 δηλαδή περίπου 2.000.000.000Ευρώ. (2 ΔΙΣ)
Από την παραδοχή αυτή προκύπτουν αρκετά συμπεράσματα. Για όλα αυτά, συναντήσαμε και μιλήσαμε με έναν από του πλέον αξιόλογους καθηγητές του Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), τον καθηγητή του τμήματος Μαθηματικών, κ. Αντώνη Βαρδουλάκη, ζητώντας του να μας σχολιάσει όλα τα παραπάνω:
Σύμφωνα με τον κ.Βαρδουλάκη το πρώτο συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι το Ελληνικό δημόσιο πούλησε τα μεταλλεία Χαλκιδικής στην "EuropeanGoldfields" 200 φορές πιο φθηνά από την κανονική τιμή τους!!
Κι αυτό προκύπτει από μια μικρή αλλά σημαντικότατη έρευνα που έκανε ο ιδιος αναζητώντας στοιχεία στο site της
EuropeanGoldfields
Τα αποθέματα Αργύρου στο μεταλλείο στο Στρατόνι της Χαλκιδικής είναι 10 ΜΟΖ
Τα αποθέματα Χρυσού στο μεταλλείο στις Σκουριές της Χαλκιδικής είναι 3,6 ΜΟΖ
Τα αποθέματα Χρυσού στο μεταλλείο της Ολυμπιάδος της Χαλκιδικής είναι 4,1 ΜΟΖ
Τα αποθέματα Αργύρου στο μεταλλείο της Ολυμπιάδος της Χαλκιδικής είναι 59,0 ΜΟΖ
Λαμβανομένου υπόψη ότι η τρέχουσα τιμή του Χρυσού είναι περίπου 1700 Ευρώ/ΟΖ και σύμφωνα με τον καθηγητή, η τιμή αναγράφεται σήμερα στο
Gold alert
η αξία του χρυσού στα παραπάνω δύο μεταλλεία είναι:
3,6+4,1=7,7 ΜΟΖ= 7,7 Χ 1.000.000 = 7.700.000 ΟΖ
7.700.000 OZx1700 Ευρώ/ΟΖ = 1,309×1010Ευρώ = 13.090.000.000 Ευρώ
Λαμβανομένου υπόψη ότι η τρέχουσα τιμή του Αργύρου είναι περίπου 34 Ευρώ/ΟΖ
η αξία του Αργύρου στα παραπάνω δύο μεταλλεία είναι :
69 ΜΟΖ=69 x 1.000.000 OZ = 69.000.000 OZ
69.000.000 OZx 34 Ευρώ/ΟΖ = 69000000∗34= 2. 346×10⁹=2. 346.000.000 Ευρώ
Μιλώντας με τον κ. Βαρδουλάκη, διαπιστώσαμε ότι προκύπτει και ένα δεύτερο σημαντικό συμπέρασμα:
Η εταιρεία European Goldfields με την αρχική επένδυση των 11.000.000 Ευρώ για τα μεταλλεία κέρδισε στην ουσία:
13.090.000.000 +2. 346.000.000 =15.436.000.000 δις ευρώ
δηλαδή πολλαπλασίασε τα χρήματα της περίπου 1403 φορές !!
(15.436.000.000/11.000.000 = 1403 φορές !!)
Με απλά μαθηματικά, ο κ. Βαρδουλάκης, αποδεικνύει ότι η αρχική επένδυση της EuropeanGoldfields θα αποφέρει έσοδα κοντά στα 15 δις!
Κι εδώ τίθεται πλέον το αμείλικτο ερώτημα!
Που πάνε όλα αυτά τα λεφτά;
Σίγουρα όχι στο Ελληνικό Κράτος!
Πολιτικά, δεν πρέπει κάποιοι να λογοδοτήσουν για αυτή την εξευτελιστική πώληση των ορυχείων Χαλκιδικής;
Προχωρώντας το παραπέρα, ανακαλύψαμε ότι για να γίνει η πώληση αυτή, άλλαξε ολόκληρο το νομικό καθεστώς εκμετάλλευσης που διέπει τα μεταλλεία και έφτασαν σε σημείο να αφαιρέσουν αρμοδιότητες ελέγχου από κρατικές υπηρεσίες όπως για παράδειγμα τα δασαρχεία!
Ξεπουλήσαμε λοιπόν για 11 εκατομμύρια μια επένδυση που θα αποφέρει στους αγοραστές της 15 ολόκληρα ΔΙΣ.
Δεν υπάρχει αστική και ποινική ευθύνη γι αυτή την απίστευτη μπίζνα στην οποία εμπλέκεται και η ίδια η Goldman Sachs που τόσο πολύ έχει καταταλαιπωρήσει την χώρα μας;
Πως είναι δυνατόν να ασχολούμαστε ως χώρα με τα διάφορα "Βατοπέδια" τόσα χρόνια, και να κλείνουμε τα μάτια σε τόσο εξώφθαλμες περιπτώσεις όπως τα μεταλλεία της Χαλκιδικής;
Την στιγμή που σήμερα αναζητά η τρόικα και οι δανειστές μας, 350 εκατομμύρια και οδήγησαν στον «ζυγό» τον Ελληνα εργαζόμενο και συνταξιούχο, δεν υπάρχει έστω κι ένας εισαγγελέας που να αναζητήσει ευθύνες για το τεράστιο αυτό σκάνδαλο που περιγράψαμε;
Πως είναι δυνατόν, αυτοί μας δανείζουν χρήματα, αυτοί που μας «συμβουλεύουν» ως Κράτος και μάλιστα επ αμοιβή, να ρουφούν παράλληλα τις πλουτοπαραγωγικές πηγές μας, απειλώντας μας παράλληλα με … πτώχευση;
Δεν πρέπει όλοι αυτοί να οδηγηθούν σε ένα ειδικό δικαστήριο, που θα εξετάσει τον σκοτεινό τους ρόλο;
Οσο καθυστερεί ο νομικός κόσμος της Ελλάδας να ξεκαθαρίσει την βρωμιά στη χώρα, τόσο θα κινδυνεύουμε με «βίαιες» αναταραχές και Συνταγματικές Εκτροπές!
Η ώρα πλησιάζει...

Γιώργος Αδάλης για τους Αegean Τimes

Πηγή: Σκάνδαλο: Πούλησαν χρυσό πραγματικής αξίας 15,4 δισεκατομμυρίων, μόλις 11 εκατ. ευρώ! - RAMNOUSIA
 

ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΝ ΟΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΔΕΣ!!!

Όλα, θυσία στο βωμό του PSI

Εντάξει, είπαμε να σώσουμε την πατρίδα, όχι όμως και να κατεβάσουμε τα παντελόνια μας.
Διότι με βάση αυτά που λέει ο κ. Βενιζέλος και τις απειλές του κατά των ασφαλιστικών ταμείων που δεν θέλουν να συμμετάσχουν στο PSI, όσοι δεν θέλουμε το κούρεμα γιατί χάνουμε τις περιουσίες μας και τις ασφαλιστικές εισφορές μας, είμαστε σχεδόν προδότες.
Να συμμετάσχουν οι τράπεζες που τόσα χρόνια κερδοσκόπησαν, να το καταλάβουμε.
Να χάσουν τα διάφορα funds που τζογάρουν να το καταλάβουμε. Ακόμη και τα ταμεία άλλων χωρών να χάσουν το καταλαβαίνουμε αφού όταν αγόραζαν ομόλογα αναλάμβαναν και το αντίστοιχο ρίσκο.
Όμως, γιατί τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία που έτσι κι αλλιώς καταρρέουν, να χάσουν τις μισές αποταμιεύσεις τους; Και μάλιστα, να σημειωθεί ότι τα περισσότερα ταμεία δεν αγόρασαν μόνα τους ελληνικά ομόλογα. Τους το επέβαλαν ή έγινε παράνομα μέσω της τράπεζας της Ελλάδος που μετέτρεψε τις αποταμιεύσεις τους σε τίτλους του ελληνικού δημοσίου.
Δεν αντιλαμβανόμαστε λοιπόν τις απειλές του κ. Βενιζέλου που λέει στους διοικητές των ταμείων να πατήσουν τον όρκο τους και μετά να τρέχουν στα δικαστήρια για απιστία.
Από την άλλη, κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με τα φυσικά πρόσωπα που είναι ομολογιούχοι,. Περίπου 15.000 Έλληνες που έχουν αποταμιεύσεις έως 100.000 ευρώ σε ομόλογα δεν ξέρουν τι θα πρέπει να κάνουν. Ο Βενιζέλος τους είπε γενικά κι αόριστα ότι θα φροντίσει να αποζημιωθούν με κάθε τρόπο, αλλά πρέπει να συμμετάσχουν στο κούρεμα. Κανείς, όμως, δεν τους λέει τι και πώς θα το κάνουν. Τα σενάρια πολλά: Ότι θα αποζημιωθούν με άλλους τίτλους βραχείας διάρκειας ώστε να πάνε να εισπράξουν σε μερικούς μήνες.
Επίσης, ότι θα μπορούσαν να πάρουν μετοχές από τις τράπεζες. Άλλο σενάριο ότι θα αποζημιωθούν όσοι αγόρασαν από την πρωτογενή αγορά, δηλαδή μόλις έγινε η έκδοση κι επομένως το έκαναν για αποταμιευτικούς λόγους. Λες και αν κάποιος αγόρασε στη δευτερογενή ομόλογα 30.000 ευρώ είναι κερδοσκόπος.
Αλαλούμ λοιπόν με το υπουργείο Οικονομικών να κάνει την πάπια και απλά να περιμένει την ολοκλήρωση του PSI. Υπάρχουν κι εδώ πολλά σενάρια. Μέχρι στιγμής, το IIF έχει συγκεντρώσει ομόλογα αξίας 81 δισ., δηλαδή το 39,3% και μαζί με τις ελληνικές τράπεζες και τα ταμεία ξεπερνά το 50%. Εκτίμηση όλων είναι ότι θα ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο του 75% ώστε να ενεργοποιηθούν τα CACs. Αυτό σημαίνει ότι με τις ρήτρες συλλογικής ευθύνης κουρεύονται ακόμη κι όσοι δε δέχθηκαν να μπουν στο PSI. Αυτό ισχύει μόνο εφόσον συμμετάσχουν μέχρι το 90% διότι τότε δεν μπορούν να ενεργοποιηθούν τα CACs, ούτε έχει νόημα άλλωστε.
Η προθεσμία λήγει αύριο στις 12 το βράδυ και όλοι στην κυβέρνηση παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα την εξέλιξη. Αυτοί, όμως, που βρίσκονται στην ουσία με την πλάτη στον τοίχο είναι τα εκατομμύρια των ασφαλισμένων που βλέπουν ότι οι περιουσίες τους πήγαν χαμένες. Κι αναρωτιούνται αν πήγαν χαμένες για ένα άδειο πουκάμισο.

ΙΣΡΑΗΛ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ (ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΑΙ Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ).... ΜΕΡΟΣ Ά

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ είναι η δημιουργία μιας ελίτοικογένειας:  Των ΡότσιλντΣτις διαπραγματεύσεις τους με το Ισραήλείχαν συμφωνήσει να δωρίσουν  το κτίριο υπό τρεις προϋποθέσεις1)Οι  Ρότσιλντ  θα ήταν αυτοί που θα επέλεγαν  το οικόπεδο, 

2) Οι Ρότσιλντ θα ήταν αυτοί που θα επέλεγαν  τουςαρχιτέκτονες


3) Κανείς δεν θα ήξερε ποτέ την τιμή της κατασκευής του

 Οι λόγοι για αυτές τις συνθήκες είναι προφανέςτο Ανώτατο Δικαστήριο κτίριο είναι ένας ναός  μασονικός που υπηρετεί τηνμυστηριακή θρησκεία και είναι χτισμένο από την ελίτγια την ελίτ.


 Χτισμένο το 1992το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ βρίσκεται στην Ιερουσαλήμμπροστά από το Κνεσέτ (κοινοβούλιο τουΙσραήλ.). Η ιδιότυπη αρχιτεκτονική του έχει κερδίσει τις εντυπώσεις , λόγω της αντίθεσης των παλαιών αρχιτεκτονικών ρυθμών έναντι των νέων, απαρτίζεται απο  φως και σκιά σε σχέση με τις ευθείες γραμμές και τις καμπύλεςΣχεδόν όμως  όλοι οικριτικοί και οι δημοσιογράφοι έχουν, ωστόσο παρέλειψε να αναφέρουν  τα  μασονικά κραυγαλέα σύμβολα που παρουσιάζονται στο κτίριο.

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ

 Η οικογένεια Rothschild είναι  μια διεθνής δυναστεία εβραϊκής καταγωγής η  οποία  ελέγχει το τραπεζικό σύστημα εδώ και αιώνεςΟι απόγονοι του Mayer Amschel Rothschild (1744-1812) εξαπλώθηκαν σε όλη την Ευρώπη και έγιναν οι  σημαντικότεροι  παράγοντες  όσον αφορά την κοινωνική, πολιτική και οικονομική ζωή της ηπείρουΑπέκτησαν στενούς δεσμούς με την ελίτ της Αγγλίαςτης Αυστρίας, της Γαλλίας και της Ιταλίαςοι Ρότσιλντέγιναν  μια κρυφή δύναμη στα περισσότερα πολιτικά γεγονότα των τελευταίων αιώνωνΕναλλακτικοί  ιστορικοί λένε ότι είναι μέροςτης  περιβόητης13 γεννίας αίματος (bloodlines )των Illuminati,μαζί με τους Ροκφέλερ και τους DuPonts.

 Οι Ρότσιλντ είναι οι βασικοί  δημιουργοί  του σιωνιστικού κινήματος και οι  πιο δραστήριοι  φορείς για τη δημιουργία του κράτους του ΙσραήλΟ James A. de Rothschild χρηματοδότησε τοΚνεσέτ,  που είναι το κύριο πολιτικό κτίριο του ΙσραήλΚαι ακριβώς μπροστά του βρίσκεται το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ,δώρεα από ένα άλλο μέλος της δυναστείας:  την Dorothy de Rothschild.




6-23-2009 3-27-02 PM
 Πίνακας στην είσοδο του Ανωτάτου Δικαστηρίου - 
οι Ρότσιλντ με Σιμόν Πέρες και τον Ισαάκ Ραμπίν
  
Στην ίδια ευρύτερη περιοχή της Ιερουσαλήμ, μπορούμε να βρούμεεπομένως το  Κνεσέτ και το Ανώτατο Δικαστήριοπου χτίστηκε απότους Rothschilds καιμετά από κάθετη οδός αρκετά τετράγωνα μακριάβρίσκεται το Μουσείο Ροκφέλερ (άλλη μια  ελίτοικογένεια εβραικής καταγωγής)
Τώρα μπορούμε  να αρχίσουμε  να κατανοήσουμε ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του Ισραήλ.


Η Jerry Golden έγραψε πριν από μερικά χρόνια για το  Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ,  επισημαίνοντας  τις απόκρυφες έννοιες.Όταν μελετήσει κανείς είπε,  αυτούς τους τύπους των κτιρίων,γρήγορα συνειδητοποίει  ότι τα ίδια θέματα αναπόφευκταεπανεμφανίζονται:  όπως φωτισμός, πυραμίδες, ανάβαση, ο αριθμός13 ή 33, φαλλικά σύμβολα, κλπ.

 ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΩΤΙΣΜΟ  (Illumination)
  
 Ένα ταξίδι μέσα από το Ανώτατο Δικαστήριο  του Ισραήλ είναι στην πραγματικότητα μια συμβολική πορεία προς τη φώτισηΟ τελικός "στόχος" του ταξιδιού είναι να φτάσουν στην κορυφή της πυραμίδας που βρίσκεται στην οροφή του Ανωτάτου Δικαστηρίου,στην κορυφή μιας περιοχής όπου η "άγια των αγίων" θα βρίσκεται  σε έναν εβραϊκό ναό.

 Σε κάθε πλευρά της κορυφής της πυραμίδας, υπάρχει μια τρύπαπου αντιπροσωπεύει τον "παντεπόπτη οφθαλμότου Μεγάλου Αρχιτέκτονα (δείτε κάτι αντίστοιχο στην  Μεγάλη Σφραγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών..



supremecourtpyramid
 
Κάποιος που μπαίνει το Ανώτατο Δικαστήριο βρίσκει τον εαυτό τουσε ένα σκοτεινό χώρομπροστά από μια σκάλα που οδηγεί σε μια πηγή φωτός.



simta


Με την αναρρίχηση των σκαλοπατιώνο επισκέπτης αφήνει σταδιακάτα βάθη του σκότους για να φτάσει τελικά λαμπρό φως του ήλιου.Υπάρχουν τρία επίπεδα ανά 10 μέτρασυνολικού ύψους 30μέτρων.Αντιπροσωπεύουν τούς πρώτους 30 βαθμούς του Τεκτονισμούόπου ο βέβηλος σταδιακά λαμβάνει  από τα βάθη της υλικής ζωής(σκοτάδι) τη σοφία και τον φωτισμό (φως). Γνωρίζουμε ότι ο Ελευθεροτεκτονισμός αποτελείται από 33 βαθμούς.


 
Η  δεξιά πλευρά της σκάλας αποτελείτε από παλαιά πετρώματα πούθυμίζουν  τα τείχη της αρχαίας Ιερουσαλήμ, ενώ στα αριστεράυπάρχει ένας  ομαλός και σύγχρονος τοίχοςΑυτό αντιπροσωπεύει το διαχρονικό χαρακτήρα της απόκρυφης διδασκαλίαςπου έχει  διαβιβαστεί από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

 Μόλις ανεβούμε τα σκαλοπάτια, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσειμια υπέροχη θέα της ΙερουσαλήμΕίναι  ένας συμβολικός δρόμος ,το φωτισμένο  πλέον άτομο έχει αποκτήσει "πνευματική όραση".



view jerusalem
 Η θέα απο το δικαστικό μέγαρο


Ενσωματωμένη στο πάτωμα είναι μια είσοδος που  καθοδηγεί τον ταξιδιώτη στη βιβλιοθήκη η οποία βρίσκεται σε βολική θέση, ακριβώς κάτω από την πυραμίδα.

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 



sifriya1
 ο δεύτερος όροφος της βιβλιοθήκης 

 Η βιβλιοθήκη χωρίζεται σε τρία επίπεδαπου αντιπροσωπεύουνσυμβολικά τους τελευταίους τρεις βαθμούς του Τεκτονισμού (31ο,32ο και τον  τιμητικό 33ο). 
Το πρώτο επίπεδο είναι αποκλειστικά για τους δικηγόρους

 Το δεύτερο προορίζεται για τους δικαστές 

Και  στο τρίτο επίπεδο έχουν πρόσβαση μόνο οι συνταξιούχοι δικαστές.  

Ο τρόπος λειτουργείας  της βιβλιοθήκης - (όπου ορισμένα στοιχεία της είναι το αποκλειστικό προνόμιο των λίγων επιλεγμένων )- συσχετίζεται άμεσα με τη λειτουργία των απόκρυφων διδασκαλιών που σε κάποιο βαθμό μπορεί να δοθούν  μόνο εάν οι μυημένοι έχουν εκκαθαριστεί με επιτυχία στους  προηγούμενους  βαθμούς.



58_13library
 τα τρία επίπεδα της βιβλιοθήκης 

 Η βιβλιοθήκη περιέχει νομικά, δικαστικάφιλοσοφικά και πνευματικά έργαΔεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα "αποκλειστικά" βιβλία περιέχουν τον  πλούτο της εσωτερικής γνώσηςΑκριβώςπάνω από το υψηλότερο επίπεδο της βιβλιοθήκης (που αντιπροσωπεύει το 33ο βαθμόείναι η βάση της πυραμίδαςΕκεί είναι όπου τελειώνει  και ο Τεκτονισμός συμβολικά,  και αρχίζειη κρυμμένη τάξη των Illuminati!



116987567IuRPMv_fs
η προβολή της πυραμίδας απο το εσωτερικό του κτηριού
Ακριβώς κάτω από την κορυφή της πυραμίδαςστο πάτωμα, μπορούμε να βρούμε ιερά γεωμετρικάμοτίβα.


sacredgeometry
ιερή γεωμετρία

Η Jerry Golden ανέφερε ότι ένας κρύσταλλος είναι ενσωματωμένος στη μέση του προτύπουακριβώς κάτω από το μάτι της πυραμίδας.Τι σημαίνει αυτό;
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ..... 

ΣΥΝΔΙΑΣΤΕ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΣΤΑΝΑ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Στημένη η είσοδός μας στο ΔΝΤ;- Τι αποκάλυψαν τα Επίκαιρα

Σάλο έχει προκαλέσει η καταγγελία του ανεξάρτητου βουλευτή...

Στημένη η είσοδός μας στο ΔΝΤ;- Τι αποκάλυψαν τα Επίκαιρα

Παναγιώτη Κουρουμπλή για τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου, στην πρώτη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη διόγκωση του ελλείμματος, που έμελλε να είναι επεισοδιακή...
.



Αίσθηση προκάλεσε σχετικά, η κατάθεση, εκ μέρους του ανεξάρτητου βουλευτή, ενός ηλεκτρονικού μηνύματος του κου Γεωργίου προς τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Τρόικας, Πολ Τόμσεν, στο οποίο ζητείτο από τον τελευταίο, παρέμβαση προκειμένου να αλλάξει ο νόμος για την ΕΛΣΤΑΤ και «να διευκρινιστούν οι αρμοδιότητες του προέδρου και των μελών της Αρχής, (συμπεριλαμβανομένου του αντιπροέδρου) δεδομένης της συνεχούς παρερμηνείας του υφιστάμενου νόμου από συγκεκριμένα μέλη της Αρχής, με καταστροφικές συνέπειες για τη λειτουργία της ΕΛΣΤΑΤ και με διακινδύνευση της όλης διαδικασίας αναμόρφωσης των ελληνικών στατιστικών στοιχείων».



Σημειώνεται ότι τα "Επίκαιρα" είχαν λάβει γνώση και δημοσιεύσει τον Σεπτέμβριο του 2011 απόσπασμα του επίμαχου e-mail στο τεύχος 101, σε άρθρο υπό τον τίτλο "Κάποιοι ήθελαν να φέρουν το ΔΝΤ...".



Στο εν λόγω κείμενο αναφερόταν:



«Dear Paul...

Μία εβδομάδα αργότερα, στις 16 Οκτωβρίου, ο κ. Γεωργίου στέλνει ένα e-mail στο συνάδελφό του στο ΔΝΤ, Πόουλ Τόμσεν, όπου τον ενημερώνει αναλυτικά για τη λειτουργία της ΕΛΣΤΑΤ και την ανάγκη τροποποίησης του σχετικού νόμου προς την κατεύθυνση της συγκέντρωσης όλων των αρμοδιοτήτων στον πρόεδρο της Αρχής, προσδοκώντας, προφανώς, στην υποστήριξή του, σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν φρόντιζε να την «περάσει». Εξάλλου, όπως φαίνεται και στην ηλεκτρονική επιστολή του, ο κ. Γεωργίου είχε έναν ισχυρό σύμμαχο, τη Eurostat, η οποία για ευνόητους λόγους προτιμούσε μια «ελεγχόμενη παροχή στοιχείων»...

«Όπως γνωρίζετε, η εξαιρετικά ανώμαλη κατάσταση με κάποια μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ έχει καταστήσει απαραίτητη τη δημιουργία μίας πρότασης για την τροποποίηση του Ελληνικού Στατιστικού Νόμου (3832), με σκοπό να διευκρινίσει το ρόλο του Συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένου του ρόλου του αντιπροέδρου του. Αυτό ήταν το πόρισμα του νομικού εμπειρογνώμονα της Eurostat, κ. Pitt Samuelson, όπως και του ανώτατου αξιω ματούχου της Eurostat στην ΕΛΣΤΑΤ, κ. Snorrason. Τόσο το πόρισμα του κ. Samuelson όσο και οι επισημάνσεις του κ. Snorrason επισυνάπτονται.

»Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω, οι δύο ειδικοί της Eurostat, όπως και ένας Έλληνας ειδικός στο ελληνικό Σύνταγμα, έχουν συντάξει τον τελευταίο μήνα μία πρόταση τροποποίησης του νόμου 3832, την οποία κατέθεσα χθες στο υπουργείο Οικονομικών. (...)

»Σκοπός είναι να “περάσει” αυτή η προτεινόμενη τροπολογία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, διότι κάθε ημέρα που περνά η κατάσταση χειροτερεύει.

»Ο κίνδυνος είναι ότι η τροπολογία, σε περίπτωση που η κυβέρνηση την προω θήσει, μπορεί να αλλάξει κι άλλο, προφασιζόμενη την ανάγκη για συμβιβασμό, και η κατάσταση μπορεί να παραμείνει κρίσιμη και δυσλειτουργική – κάτι που κανείς δεν μπορεί να ανεχτεί», σημειώνει στο e-mail του ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ».
 



Απάντηση Γεωργίου στον Κουρουμπλή



Για την επιστολή αυτή, (το περιεχόμενο της οποίας δεν διέψευσε ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ), ο κος Κουρουμπλής αξίωσε να ζητηθεί η παραίτηση του κου Γεωργίου από τον Πρόεδρο της Βουλής, με την υπενθύμιση πως «ο κος Γεωργίου είναι πρόεδρος ελληνικής ανεξάρτητης Αρχής διοριζόμενος από την ελληνική Βουλή και όχι τον κο Τόμσεν».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Ανδρέας Γεωργίου είπε ότι η επιστολή είναι προϊόν υποκλοπής και υπερασπίστηκε τα πεπραγμένα της μέχρι τώρα θητείας του, κυρίως, σε σχέση με την αύξηση του ελλείμματος στο 15,4%.
 



Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κος Γεωργίου είπε πως εφάρμοσε πιστά τον Κανονισμό για την καταγραφή των στατιστικών στοιχείων, που ακολουθούν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και που είναι δεσμευτικός για τις υπηρεσίες που μετέχουν στην Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) - χωρίς να έχει δεχθεί πίεση, παρέμβαση, ή υπόδειξη από πολιτικά πρόσωπα, για το έργο του. Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, επανέλαβε πως εξ αρχής το μεγάλο πρόβλημα των ελληνικών στατιστικών στοιχείων ήταν η αναξιοπιστία τους, η οποία ήρθη μονάχα επί των ημερών του, ύστερα από 10 μεθοδολογικές επισκέψεις μελών της ΕΥΡΩΣΤΑΤ στην ΕΛΣΤΑΤ για διευκρινίσεις.



Παράλληλα, επανέλαβε τα περί υπονόμευσης του έργου του από μέλη της ΕΛΣΤΑΤ και από υποκλοπείς της ηλεκτρονικής του αλληλογραφίας, πριν καν έρθει στην Ελλάδα.


 

Κατά τα άλλα, ο προκάτοχος του κου Γεωργίου στη θέση του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Μανώλης Κοντοπυράκης, επικαλέστηκε λόγους υγείας προκειμένου να μην προσέλθει να καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής. Σύμφωνα με διευκρινίσεις του Χρήστου Πρωτόπαπα που προεδρεύει των εργασιών της επιτροπής, «μιλήσαμε με τον δικηγόρο του, κ. Αγιοστρατίτη και είπαμε πως δεν γίνεται αποδεκτή η άρνηση του πελάτη του να προσέλθει. Είναι βασικός μάρτυς και συντάκτης στοιχείων που απεστάλησαν στην Γιούροστατ. Ή θα μας φέρει χαρτί από δημόσιο νοσοκομείο, ότι αδυνατεί να μετακινηθεί οπότε θα τον εξετάσουμε εκεί, ή θα τον φέρουμε εδώ με την κλούβα. Ύστερα από την επικοινωνία μας αυτή, ο κος Αγιοστρατίτης μας απάντησε πως ο Μ. Κοντοπυράκης θα έρθει την επόμενη Τρίτη».

  
 

Επίσης, εστάλη εκ μέρους της Εξεταστικής, επιστολή προς τον Χοακίν Αλμούνια, (Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων της ΕΕ το 2009) και τον πρόεδρο της Eurostat, με την οποία τους γνωστοποιείται η βούληση της Επιτροπής της Βουλής να έχει καταθέσεις τους.
πηγη

http://anti-ntp.blogspot.com/2012/03/blog-post_9582.html

Απίστευτο! Η Δανία ζητεί λεπτομερή στοιχεία για τις αμυντικές δαπάνες Ελλάδος...



Απίστευτο! Η Δανία ζητεί επισήμως από την Ελλάδα λεπτομερή στοιχεία για τις αμυντικές δαπάνες του 2011-2012. Επίσης ζητούν λεπτομερή κατάλογο με τις καταβολές για αποπληρωμή εξοπλιστικών προγραμμάτων!

Αυτό που απομένει να ζητήσουν είναι και τα επιχειρησιακά σχέδια... Για να δούμε, πώς θα αντιδράσει ο Δ. Αβραμόπουλος όταν το.....
αίτημα από την Κοπεγχάγη φτάσει στο Πεντάγωνο...

Ιταλικές απορίες...
Παρεμπιπτόντως, δημοσιογραφική έρευνα για τους εξοπλισμούς στην Ελλάδα κάνει αυτές τις ημέρες και το κρατικό κανάλι της Ιταλίας.

Η απορία των Ιταλών είναι πώς, εν μέσω οικονομικής κρίσης, η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε, στα τέλη του 2010, στην αγορά δύο επιπλέον γερμανικών υποβρυχίων σαν αυτό που... γέρνει.

Σε αντίθεση με την Ελλάδα, στην Ιταλία ο Μόντι ακύρωσε προηγούμενη παραγγελία αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών που είχε κάνει ο Μπερλουσκόνι... 
 
http://www.eglimatikotita.gr
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_9936.html

Το κουκούλωμα του αιώνα - Έκοψε δεκαέξι μάρτυρες ο Πρωτόπαπας από την εξεταστική!

Το κουκούλωμα του αιώνα πέφτει στην εξεταστική της Βουλής όπου το ΠΑΣΟΚ έχοντας την απόλυτη πλειοψηφία και το γενικό πρόσταγμα έκοψε πριν από λίγο όλους σχεδόν τους μάρτυρες κατηγορίας κατά των Γ.Παπανδρέου και Γ.Παπακωνσταντίνου.

Με απόφαση του Προέδρου Χρήστου Πρωτόπαπα στην οποία όπως ήταν φυσικό κανένας από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν αντέδρασε δεν θα καταθέσουν τελικά στην εξεταστική οι Σπύρος Ευσταθόπουλος, Πετράκος Γεώργιος ως Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων, Σκορδάς Αθανάσιος, πρώην Γενικός Γραμματέας Φορολογικών και Τελωνιακών Θεμάτων, Μενεσιώτης Βασίλειος, Ρομπόλης Σάββας, Πολίτης Γιάννης, Κυριακόπουλος Κωνσταντίνος, Κασιμάτης Γεώργιος, Μαριάς Επαμεινώνδας, Πατεράκη Αναστασία, Βέρης-Σπαθαράκης Κυριάκος, Ζωηρού Άννα, Βούλτεψη Σοφία, Χουντής Νικόλαος, Ρωμανιάς Γεώργιος και Λούκα Κατσέλη. Η δικαιολογία σύμφωνα με τον κ. Πρωτόπαπα είναι ότι δεν έχουν να προσφέρουν κάτι!


 http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/399059/Default.aspx

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_2596.html

Το image της Διαμαντοπούλου.

Μετά την παταγώδη αποτυχία της Διαμαντοπούλου στο υπουργείο Παιδείας το σύστημα (εθνικοί εργολάβοι, ΜΜΕ κλπ) προσπαθούν να σβήσουν τα ίχνη της αποτυχίας της και του άλγους που προκάλεσε στον Ελληνικό λαό, αλλάζοντας της το υπουργείο. Με αυτόν τον τρόπο αλλάζουν κατ αρχήν την ατζέντα των θεμάτων που την αφορούν. Γίνεται προσπάθεια να ....
σταματήσουν τον κατήφορό της.
Η εκλεκτή των λεσχών και των forums προτάθηκε (ακούγεται από τον Μπόμπολα) για το Υπουργείο Ανάπτυξης. Είναι το υπουργείο μέσω του οποίου θα μπορεί να ‘βοηθήσει’ την καλύτερα το σινάφι των εργολάβων, και άλλων ‘εκλεκτών’ της οικονομικής εξουσίας στη χώρα μας. Αλλά κυρίως ελπίζεται ότι θα της δοθεί ευκαιρία ώστε να βελτιώσει την εικόνα της η οποία καταστράφηκε τόσο πολύ μετά την κατεδάφιση που προκάλεσε στο Υπουργείο Παιδείας. Άλλωστε οι στατιστικές έδειχναν καθαρά ότι δεν ‘βγαίνει’ ούτε για βουλευτής. Και πως θα μπορούσε να ήταν αλλιώς, αφού επί των ημερών της το υπουργείο Παιδείας έγινε πηγή αλλεπάλληλων σκανδάλων. Άσε που γλύτωσε και το γιαούρτωμα.
Στο νέο υπουργείο η ‘εκλεκτή’ του Σημίτη και πρώην Νομάρχης θα αισθάνεται σίγουρα πιο καλά. Την επομένη θα μπορεί πλέον εμφανίζεται ως άσπιλη και αμόλυντη. Θα ξεχνιούνται σιγά-σιγά όλα τα ‘κατορθώματά’ της. Από την άλλη το Υπ. Ανάπτυξης, είναι το υπουργείο με τα ‘λεφτά’. Και λεφτά για τους ημετέρους πάντα θα υπάρχουν. Τι κι αν η υπόλοιπη Ελλάδα πεινά. Αν βοηθήσουν και τα ΜΜΕ των φίλων σίγουρα θα μπορέσει να βελτιώσει την εικόνα της και να ξαναμπεί στην πολιτική ζωή. Το σύστημα προστατεύει τους ευεργέτες του.
Και μην ξεχνάμε την πρόσφατη παρωδία περί Δ’ Δημοκρατία. Την τρόπος του λέγειν διακήρυξη αυτή παρουσίασαν όλα τα ΜΜΕ. Μια γενικόλογη διακήρυξη η οποία επί της ουσίας δεν έλεγε τίποτα. Βασικό σκοπό είχε δηλώσει έμμεσα την ύπαρξή της. Αλλοίμονο αν περιμέναμε από αυτούς οι οποίοι δημιούργησαν το πρόβλημα, να μας το λύσουν!.
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/03/image.html

ΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ, Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΤΕΝΑΞΕΙ ΑΓΡΙΑ. (διαβαστε το)

Η χρεωκοπία είναι αναπόφευκτη. ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι: 1. Η πολιτική της διαχείριση και 2. Η διάσωση του Ευρώ και των Τραπεζών. ΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ, Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΤΕΝΑΞΕΙ ΑΓΡΙΑ. Επιλέγουν την χρεωκοπία εντός Ευρώ. Η Αριστερά κοιμάται!
1. ΓΙΑΤΙ Η ΧΡΕΩΚΟΠΊΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ
Ακόμα κι αν πετύχει το PSI, ακόμα κι αν εκταμιευτούν τα 130 δισ. της νέας δανειακής, η χρεωκοπία είναι αναπόφευκτη. Είναι απίστευτη η κοροϊδία που υπάρχει γύρω από αυτό το θέμα! Αυτή την στιγμή το συνολικό χρέος του ελληνικού κράτους είναι γύρω στα 390 δισ. ευρώ. Από αυτά θα κουρευτούν στην καλύτερη περίπτωση τα 90 (ο στόχος είναι το 90% των 100 δισ.), τα οποία θα γίνουν 40 και κάτι (το 53%). Αυτό σημαίνει πως το χρέος θα μειωθεί κατά 50 δισ. Το δάνειο όμως που θα δοθεί σε αντάλλαγμα του κουρέματος θα είναι 130 δισ. Από αυτά, 30 δισ. θα πάνε κατευθείαν στις ξένες τράπεζες, και περίπου 20 στις ελληνικές. Οπότε για την εξυπηρέτηση του παλιού χρέους μένουν τα 80 από τα 130 (Υποτίθεται για να μην πτωχεύσουμε μέσα στο 2012-13 που λήγουν συνολικά παλιά ομόλογα αξίας 100 δισ. στα δυό αυτά χρόνια). Η ουσία είναι όμως πως σε απόλυτους αριθμούς το χρέος αυξάνεται! Γλυτώνουμε δηλαδή 50, αλλά φορτωνόμαστε 130!!! Το χρέος δηλαδή γίνεται από 390, 470 δισ! (200% του ΑΕΠ!!). Το δημόσιο έλλειμμα είναι περίπου 10% του ΑΕΠ τον χρόνο και η ύφεση 7% του ΑΕΠ τον χρόνο! ΑΠΟ ΠΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ; Και πώς θα φτάσει στο 120% του ΑΕΠ το 2020, από το 200% που είναι σήμερα, όταν το ΑΕΠ συρρικνώνεται κάθε χρόνο από 4 ως 7%; Κάθε μιά μονάδα μείωση του ΑΕΠ ισοδυναμεί ΑΥΤΟΜΑΤΑ με 2 μονάδες αύξηση του χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ. Δεν βάζουμε καθόλου το δημόσιο έλλειμμα στον υπολογισμό (το οποίο καλύπτεται με ανακυκλούμενους τρίμηνους δανεισμούς με υψηλά επιτόκια, που επίσης αυξάνει το συνολικό χρέος).
2. ΑΦΟΥ Η ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ;
Δεν μας δανείζουν για να μας σώσουν από την χρεωκοπία, αλλά για να ελέγξουν την αναπόφευκτη χρεωκοπία, με σκοπό να θωρακίσουν το ευρώ και τις τράπεζές τους. Οι αλλεπάλληλες συμβάσεις και μνημόνια στην ουσία υποθηκεύουν τα δημόσια έσοδα, τον δημόσιο πλούτο και παράλληλα δίνουν χρόνο στην Ε.Ε. να οργανώσει τον μηχανισμό ελέγχου της χρεωκοπίας, το περίφημο ESM. Δείτε στο παρακάτω βιντεάκι τι σημαίνει αυτό:
 
 
Το βασικό για την ηγεσία της Ε.Ε. είναι η προστασία του Ευρώ και των μεγάλων τραπεζών των χωρών του πυρήνα. Γι αυτό και θέλουν να ελέγχουν την ελληνική χρεωκοπία με δύο τρόπους. Πρώτον να μετατρέψουν το χρέος προς τράπεζες σε χρέη προς κράτη, και δεύτερον να υποθηκεύσουν τον ελληνικό δημόσιο πλούτο προς τους δανειστές. Το ESM λοιπόν δεν θα διαθέτει μόνο πόρους από τις χώρες μέλη (δανειστές), αλλά και ΥΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΟ ΠΛΟΥΤΟ των υπερχρεωμένων χωρών! Αυτός είναι και ο αντικειμενικός στόχος των μνημονίων: Να περάσει η δημόσια (ενδεχομένως και η ιδιωτική) περιουσία στον έλεγχο του ESM.
3. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ
Έτσι όπως διαμορφώνεται η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, το κλειδί της χρεωκοπίας το κρατάνε οι δανειστές, δηλαδή η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και σε μικρότερο βαθμό το ΔΝΤ. Μόλις αυτοί διακόψουν την χρηματοδότηση θα επέλθει χρεωκοπία. Τι όμως σημαίνει χρεωκοπία; Το βασικό πρόβλημα δεν θα είναι οι μισθοί και οι συντάξεις όπως προπαγανδίζουν, αλλά η ρευστότητα. Πολύ απλά οι τράπεζες δεν θα έχουν ρευστό. Θα μπει πλαφόν στις αναλήψεις από τις τράπεζες και η περίφημη εγγύηση των καταθέσεων θα τεθεί εν αμφιβόλω. Αυτό θα προκαλέσει μια κατάσταση Αργεντινής. Οι τράπεζες αναγκαστικά θα τεθούν σε ειδικό καθεστώς, όπου θα πρέπει να επανατοποθετηθούν όλες οι υποχρεώσεις τους αλλά και όλες οι οφειλές τρίτων προς αυτές σε μια συνθήκη αναδιάρθρωσης. Αυτό θα πάρει λίγους μήνες, και ως τότε θα υπάρξει πρόβλημα σε όλους τους τομείς (και στους μισθούς, και στις εισαγωγές, και στην λειτουργία δημόσιων υπηρεσιών και παντού.) Όμως το κρίσιμο δεν είναι αυτό, το κρίσιμο είναι το ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ! Το δημόσιο; ή οι ίδιοι οι παλιοί ιδιοκτήτες τους; Αυτό που ψηφίστηκε στο Μνημόνιο 2 ήταν να την κάνουν οι ιδιοκτήτες τους!!
Πότε θα συμβεί η χρεωκοπία; Σίγουρα μετά τον Ιούνιο ή τον Σεπτέμβριο, αφού δημιουργηθεί το ESM. Αλλά και ανά πάσα στιγμή, μετά από αυτό, ανάλογα με τις συνθήκες, τα συμφέροντα και τους εκβιασμούς των πιστωτών προς την Ελληνική κυβέρνηση. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να έχουν μια πειθήνια κυβέρνηση με κάποιου είδους “λαϊκή” νομιμοποίηση, και γι αυτό συμφώνησαν να γίνουν εκλογές. Με τον έλεγχο της κυβέρνησης και των τραπεζών, η χρεωκοπία δεν θα είναι τίποτα άλλο παρά μια ακόμη βίαια ανακατανομή υπέρ των πλουσίων (μείωση μισθών συντάξεων, εξαφάνιση δικαιωμάτων, χάρισμα χρεών στους πλούσιους-δημεύσεις στους φτωχούς, νομιμοποίηση των παράνομων κερδών των καπιταλιστών, χάρισμα δημόσιας γης και ιδιοκτησίας σε αυτούς για “ανάπτυξη” κλπ.) και μια ακόμη βίαια μεταφορά υποθηκευμένου δημόσιου πλούτου προς το Ευρωπαϊκό κέντρο για να σωθεί το ευρώ. Κρίσιμο για να προχωρήσουν σε αυτό το σχέδιο είναι το να κερδίσουν τις επερχόμενες εκλογές…δηλαδή να βγάλουν μια κυβέρνηση “εθνικής ενότητας” που θα διαχειριστεί την χρεωκοπία!
4. Η ΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ, Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩ
Δεν πρέπει να υπάρχει άλλη περίοδος στην νεώτερη ιστορία της Ελλάδας, όπου τόσο λίγοι λένε τόσο πολλά ψέμματα σε τόσους πολλούς, μόνο και μόνο επειδή ελέγχουν τα ΜΜΕ. Παραμυθιάζουν τον κόσμο συνεχώς, πως θα βγούμε από την κρίση σε ένα-δυό χρόνια. αρκεί να είμαστε πειθήνιοι στην τρόϊκα και προς-θεού, να μην φύγουμε από το ευρώ! Ο ρόλος των κατευθυνόμενων ΜΜΕ είναι καθοριστικός για να ηγεμονεύσει τόσα χρόνια η προτίμηση της αστικής τάξης της Ελλάδας στο ευρώ, και να μετατρέπεται σε προτίμηση της κοινωνίας! Οι ‘Ελληνες αστοί προτιμούν το ευρώ γιατί διαχειρίζονται κυρίως εμπορικό, μεταπρατικό ή χρηματηστηριακό κι όχι παραγωγικό κεφάλαιο. Τους συμφέρει λοιπόν να αγοράζουν φτηνά σε δολάριο και να πουλάνε ακριβά σε ευρώ. Ό,τι παραγωγική μονάδα είχαν την πήγαν στα Σκόπια και στη Βουλγαρία, κι ότι απέμεινε εδώ φρόντισαν να το συνδέσουν είτε με ντόπια, είτε με ξένα τραπεζικά και επενδυτικά κεφάλαια που κερδοσκοπούν με τις ισοτιμίες, τα ασφάλιστρα κλπ. κλπ. Γι αυτό και οι Έλληνες αστοί δεν θέλουν με τίποτα την δραχμή που θα τους αποφέρει μόνο ένα ευκαιριακό και ανούσιο κέρδος. Όποιος θέλει δραχμή, πρέπει και να αρχίσει να παράγει. Κανένα εθνικό νόμισμα δεν μπορεί να σταθεί χωρίς κάποιο παραγωγικό-συναλλαγματικό πλεονέκτημα.
Εφόσον λοιπόν η Ελληνική αστική τάξη επιλέγει το Ευρώ, τα συμφέροντά της συμπίπτουν με αυτά του Ευρωπαίκού διευθυντηρίου και της τρόϊκας. Γι αυτό κι ενδιαφέρεται να τοποθετήσει μια κυβέρνηση που ΘΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΣΕ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ! Δηλαδή θέλει η αναπόφευκτη καταστροφή πόρων που θα επιφέρει μια χρεωκοπία, να φορτωθεί ολόκληρη στους εργαζόμενους, τις γυναίκες, τους νέους, τους αγρότες κι όχι σε αυτήν. Γι αυτό και θέλουν πάση θυσία να κρατήσουν τις τράπεζες στα χέρια τους.
Οι εκλογές που έρχονται έχουν σχεδιάσει να αναδείξουν μια κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που θα διαχειριστεί την χρεωκοπία σε όφελος της αστικής τάξης, με πρόσχημα την παραμονή της χώρας στο Ευρώ.
5. Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΞΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ
Απέναντι στους σχεδιασμούς της άρχουσας τάξης, των ΜΜΕ και του πολιτικού προσωπικού τους, η αριστερά δεν μπορεί να αντιτάξει καμιά εναλλακτική λύση. Το ΚΚΕ ακολουθεί την εγκληματική για τον λαό τακτική του “να χρεωκοπήσουμε, να πεινάσουμε, για να δικαιωθεί η πολιτική μου” προτιμώντας ένα σίγουρο 10-11% για την πάρτη του, με τον λαό να πεινάει, παρά την ευθύνη της διακυβέρνησης σε συνθήκες χρεωκοπίας. Ο Σύριζα, φοβικά και υποταγμένα στην ηγεμονική αντίληψη της αστικής τάξης περί Ευρώ, αρνείται να πάρει την ευθύνη της ρήξης με την Ε.Ε., για να “μην του χρεώσουν την χρεωκοπία”. Κατά ένα διαστροφικό (αλλά εξηγήσιμο) τρόπο η κοινοβουλευτική αριστερά ενώ βλέπει την χρεωκοπία να έρχεται, αρνείται να αναλάβει την ευθύνη μιας εναλλακτικής διακυβέρνησης. Προτιμούν μια εκλογική ενίσχυση και βλέπουν μια σύγκρουση στο απώτερο μέλλον. Όμως η πολιτική σύγκρουση είναι τώρα! Γιατί μια νομιμοποιημένη μέσα από εκλογές μνημονιακή κυβέρνηση, θα διαχειριστεί την αναπόφευκτη χρεωκοπία σε όφελος των αστών, των αφεντικών και των ξένων.
Η λύση για το λαό είναι μια βιώσιμη εναλλακτική λύση μέσα από εκλογές, δηλαδή ένα ευρύ μέτωπο κατά των αστών και των ξένων που θα διεκδικήσει την κυβέρνηση και δεν θα φοβηθεί την χρεωκοπία, και η παράλληλη αυτο-οργάνωση, προετοιμασία και λαϊκή αλληλεγγύη και πρωτοβουλία για την αντιμετώπισή της. Όμως η αριστερά τραγικά ανάξια των περιστάσεων, δεν κάνει τίποτα απ’ τα δύο! Ούτε συγκροτεί μέτωπο εναλλακτικής διακυβέρνησης, ούτε προετοιμάζει τον κόσμο για την χρεωκοπία! Μένει λοιπόν στο αυτόνομο κίνημα και στην λαϊκή πρωτοβουλία να παίξει αυτό τον ρόλο, να δημιουργήσει δίκτυα αλληλεγγύης-προστασίας και να είμαστε έτοιμοι για την ταξική σύγκρουση ενισχύοντας τους δεσμούς μεταξύ μας, μην περιμένοντας από κανέναν να μας σώσει. Χρειάζεται λοιπόν άμεσα να δυναμώσουν όπου υπάρχουν και να συγκροτηθούν όπου δεν υπάρχουν αντι-θεσμοί κοινωνικής αυτο-οργάνωσης με κύριο μέλημα την τροφή, την στέγη, τις μεταφορές, και όπου αυτό είναι δυνατό τις ανταλλαγές, την ενέργεια και τις επικοινωνίες.
Γιάννης Κ.

Από:http://antisomata.wordpress.com

Η επίθεση πολιτών σε πολιτικούς κατά την εορτή της ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα

Η επίθεση πολιτών σε πολιτικούς κατά την εορτή της ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα, απολαύστε το βίντεο στην συνέχεια, ο κόσμος δεν κρατιέται με τίποτα και συνεχίζει παντού τις έντονες αντιδράσεις. Εδώ θα δείτε και τους πολιτικούς που αποχώρησαν...



Ρόδος 7η Μαρτίου 2012
Επέτειος της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου
Οι πολίτες διέκοψαν την παρέλαση, έδιωξαν τους πολιτικούς από την εξέδρα...
και η παρέλαση πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια με τον Μητροπολίτη και τους στρατιωτικούς στην εξέδρα, ενώ ο κόσμος τραγουδούσε "Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει".

Οι πολιτικοί έντρομοι φυγαδεύτηκαν αργότερα από την πίσω πόρτα της νομαρχίας.



http://parapona-rodou.blogspot.com/2012/03/blog-post_5535.html

http://www.gataros1.info/2012/03/blog-post_8235.html

ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ, ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΥΝΙΚΑ ΚΤΗΝΗ


Φ. ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ: «Κύριε Οικονομέα ακούστε με λιγάκι σας παρακαλώ. Οτιδήποτε θα χάσουν οι Τράπεζες αυτή τη στιγμή από τη συμμετοχή τους στην ανταλλαγή των ομολόγων, θα πρέπει από την άλλη πλευρά ο Έλληνας φορολογούμενος να το καταβάλλει προκειμένου να προχωρήσουμε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των Τραπεζών»



Ακούσατε αδέρφια, ακούσατε Έλληνες; Άκουσες μισθωτές που σου πετσοκόψανε το μισθό; Άκουσες συνταξιούχε που προσπαθείς να τα φέρεις βόλτα με 400 ευρώ το μήνα; Άκουσες ωρομίσθιε, άνεργε που σε θέλουν να ζήσεις, με 12 ευρώ την ημέρα; Ακούσατε λοβοτομημένοι Πασόκοι που θα πάτε στην κάλπη και θα ξαναψηφίσετε το ΠΑΣΟΚ; |
ΑΚΟΥΣΕΣ Α. ΣΑΜΑΡΑ που επιμένεις να σαλιαρίζεις «συνεργάζομαι, δε συγκυβερνάω;»
Ο Σαχινίδης είναι υπουργός της κυβέρνησης που στηρίζεις και σε ρωτώ Α. Σαμαρά, αυτό που είπε αυτό το κυνικό κτήνος, το ακούς για πρώτη φορά ή το ήξερες; Αν το ήξερες, τότε είπες ψέματα στον Ελληνικό, τον ξεγέλασε με εκβιαστικές παρλαπίπες, χάος, καταστροφή, δε θα ‘χουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, άδεια ράφια και άλλες σχετικές μπαρούφες… Αν πάλι δεν το ήξερες, πράγμα που δεν πιστεύω, άντε να κάνεις καμιά άλλη δουλειά γιατί για αναμορφωτής και αναγεννητής της χώρας ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ δε γίνετε ούτε με σφαίρες…

http://harryklynn.blogspot.com/


http://www.gataros1.info/2012/03/blog-post_367.html

Ναι σε όλα ο ΝΑΙΝΑΙκιας

Ένας απίστευτος ο εφαρμοστικός νόμος, ο πιο ρατσιστική, η πιο βάρβαρη συνταξιοδοτικής φύσης ρύθμιση στον πλανήτη που μόνο τα καθάρματα της Τρόικας θα μπορούσαν να εμπνευστούν και μόνο ανδρείκελα βουλευτές θα μπορούσαν να την ψηφίσουν…

ΕΣΥ ΡΕ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΠΟΥ ΕΚΒΙΑΖΕΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΟΥ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΤΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ;
ΕΣΥ ΡΕ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΕ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΕΙΣ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΤΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ; ΤΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΡΕΕΕ; ΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΠΕΙΣ; ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ, ΑΝΑΞΙΕ…
Διαβάστε την αποκρουστική είδηση και φρίξτε:
Σύμφωνα με τον Αλέξη Μητρόπουλο ο εφαρμοστικός νόμος για τα εργασιακά προβλέπει την ρήτρα θανάτου, δηλαδή; 'Οταν ένας ασφαλισμένος "βγαίνει" στην σύνταξη πρέπει να υπογράφει δέσμευση βάσει της οποίας θα παίρνει την σύνταξη μόνο εκείνος όσο ζει και ότι η σύνταξή του, μετά το θάνατο του, δε θα πηγαίνει σε σύζυγο ή παιδιά. Σε διαφορετική περίπτωση θα παίρνει τη σύνταξή του,όσο ζει, μειωμένη κατά πολύ μεγάλο ποσοστό.



http://harryklynn.blogspot.com/

http://www.gataros1.info/2012/03/blog-post_8804.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters