Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Η Τουρκία θεωρεί δικό της το Αιγαίο, αλλά η Αθήνα έχει άλλες δουλειές...

Ποιός θα συνεκμεταλλευτεί με ποιόν το Αιγαίο;
Μήπως δεν καταλάβαμε τις τελευταίες δηλώσεις της Άγκυρας;

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι τελευταίες δηλώσεις τούρκου αξιωματούχου (Τανέρ Γιλντίζ, υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας), στις οποίες χωρίς κομπασμούς άνοιξε επίσημα (πλέον) το ζήτημα της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου… Και όμως! Κανείς δεν πρόσεξε το ύφος της δήλωσης του τούρκου υπουργού -εάν δεν πρόκειται για μεταφραστικό λάθος- μέσω του οποίου η Άγκυρα προτείνει στην Ελλάδα
συνεκμετάλλευση του Αιγαίου!!!

Αίσθηση, λοιπόν, προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ περί κοινών ελληνοτουρκικών ερευνών πετρελαίου στο Αιγαίο.
Μάλιστα, όπως ανέφερε σε δημοσιογράφους στην Αττάλεια, το θέμα αυτό είχε συζητηθεί κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Είναι άραγε τόσο θρασείς οι τούρκοι πολιτικοί, που μας προτείνουν να δεχτούμε ως χώρα να συνεκμεταλλευτούμε μαζί τους τον δικό μας ορυκτό πλούτο; Δυστυχώς –σύμφωνα με την συγκεκριμένη δήλωση- η θρασύτητα της Άγκυρας ξεπερνά κάθε όριο, αφού στην ουσία η Τουρκία προτείνει στην Ελλάδα την συνεκμετάλλευση. Και αναρωτιέται δικαίως, ο κάθε λογικός άνθρωπος: Ποιος αιτείται ενός έργου; Ο ιδιοκτήτης ή ο… γείτονας; Φυσικά ο ιδιοκτήτης, εκτός και εάν ο γείτονας είναι εργολάβος (που στην περίπτωση της Τουρκίας δεν υφίσταται κάτι τέτοιο, αφού ο «εργολάβος» είναι γνωστός και πέραν του Ατλαντικού, αν και προσφάτως μας προέκυψε και ο «ιστορικός εργολάβος», η Γερμανία). Η Άγκυρα, λοιπόν, έκανε μία πρόταση προς την Ελλάδα, μέσω της οποίας –ούτε λίγο ούτε πολύ- προτείνει την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου όπου υπάρχουν «αμφισβητούμενες περιοχές», θέτοντας ευθέως επ’ αμφιβόλω την Ελληνικότητα του Αιγαίου και παρουσιάζοντας την Τουρκία ως συνιδιοκτήτη (αν όχι μεγαλο-ιδιοκτήτη)…

Και τι συνέβη μετά από αυτή την τουρκική πρόταση – πρόκληση; Απολύτως τίποτε. Ο Βενιζέλος χαίρεται επειδή θα εκλεγεί με 50% (χωρίς αντίπαλο), ο Σαμαράς ετοιμάζεται για τις εκλογές (που ίσως δεν γίνουν ποτέ), το ΚΚΕ παλεύει με πατάτες, ο Τσίπρας προσπαθεί να αντιμετωπίσει την επίθεση προς τα αριστερά που κάνουν όλοι, το ΛΑΟΣ εξορκίζει τα κακά παιδιά που φιλοξενούσε μέχρι πρότινος και δείχνει να αποσυντίθεται, και ακολουθούν μέσα στην τρελή χαρά ο μνημονιακο-αντιμνημονιακός Κουβέλης, η Ντόρα που πνέει τα λοίσθια και τέλος τρέχουν οι υπόλοιποι όψιμοι (ώριμοι και ανώριμοι πολιτικά) αντιμνημονιακοί… και τέλος, ο Νταλάρας εγκαταλείπει τις συναυλίες γιατί έπαθε αγοραφοβία…! Κανείς δεν ασχολήθηκε με την πρόκληση, αφού έχουν πολύ σοβαρές δουλειές να κάνουν. Βλέπετε, πάνω από όλα βρίσκεται το κόμμα, το απόκομμα, η βαρέως ασθενούσα πολιτική που βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση… Πού να βρεθεί καιρός για τα εθνικά συμφέροντα, για τα κυριαρχικά δικαιώματα και τα λοιπά ενδιαφέροντα του… «κοσμάκη»...!

Θα περίμενε κανείς από τον επί 2,5 χρόνια «σωτήρα» της πατρίδας να εμφανιστεί και να τον κατακεραυνώσει, διαψεύδοντας ο ίδιος τον τούρκο αξιωματούχο…
Αλλά ο πρωταγωνιστής του εθνικού ξεπουλήματος προτίμησε να εξαφανιστεί…

Θα περιμέναμε έστω ανάλογη πρωτοβουλία να αναλάβει (αντ’ αυτού) ο επίδοξος διάδοχός του στον πράσινο θρόνο.
Ο επίδοξος όμως προτίμησε κι αυτός να σιωπήσει…

Θα περιμέναμε τέλος από το γραφείο τύπου του πράσινου θίασου ή έστω από τον εκπρόσωπο τύπου του που διετέλεσε και υπουργός εθνικής άμυνας να αρθρώσει μια κουβέντα εθνικής περηφάνιας.
Μάτια όμως… Και από εδώ σιωπή…

Η κλασική σιωπή των ενόχων. Η κλασική σιωπή της συμμορίας, η ομερτά της πολιτικής μαφίας…

Το περιεχόμενο της μυστικής διπλωματίας του ΓΑΠ αποκαλύπτεται… Και μαζί της αποκαλύπτεται και ο εθνικά επικίνδυνος ρόλος αυτού του ανεκδιήγητου πολιτικού… Και ταυτόχρονα αποκαλύπτεται και η μεγάλη συνωμοσία σιωπής από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης που συνειδητά επέλεξαν να προσπεράσουν αυτό το κορυφαίο ζήτημα ως μηδέποτε γενόμενο.

Σε ποιά άλλη χώρα του κόσμου θα συνέβαιναν ανάλογα περιστατικά και δεν θα εγκαλείτο ο πρωθυπουργός της χώρας να δώσει εξηγήσεις για την εθνικά επικίνδυνη στάση του;

Αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν, επειδή η Ελλάδα έπαψε να είναι χώρα, αλλά αποτελεί το αφοδευτήριο των οικονομικών της τρομοκρατών, των φίλων και εταίρων Ευρωπαίων που κερδοσκοπούν ως οι τελευταίοι τοκογλύφοι χωρίς να δίνουν ούτε ένα πραγματικό ευρώ…

Οι απολύτως διεφθαρμένοι και αποκλειστικά υπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας, για τον διεθνή διασυρμό της, για την παράδοση των πάντων στο όνομα της προσωπικής τους διάσωσης, δεν κάνουν τις πάπιες, δεν κάνουν τις κότες, ούτε τους Κινέζους…! Πουλάνε τρέλα κι εμείς ηλιθιωδώς την αγοράζουμε πολύ ακριβά, αφήνοντάς τους να ξεπουλάνε την πατρίδα μας, τα σπίτια μας, τα παιδιά μας και τους τάφους των προγόνων μας.

Ερώτηση Χρυσανθακόπουλου (o μόνος ευαισθητοποιημένος) για την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και τις συζητήσεις Παπανδρέου
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΛ. ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΓΙΑ ΤΙΣ «ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ
ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ και Βουλευτής Αχαΐας κ. Αλ. Χρυσανθακόπουλος κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Εξωτερικών με θέμα τις «Δηλώσεις Τούρκων Υπουργών περί συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου».

Το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης του κ. Χρυσανθακόπουλου έχει ως εξής:

Προς κ. Υπουργό Εξωτερικών

Θέμα:«Δηλώσεις Τούρκων Υπουργών περί συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου»

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ, υποστήριξε, σε χθεσινές του δηλώσεις, ότι κατά την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού, κ. Ερντογάν, στην Ελλάδα, συζητήθηκε η πρόταση για κοινές ελληνοτουρκικές έρευνες στο Αιγαίο. Το ίδιο είχε προτείνει ο αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις της Τουρκίας, κ. Μπαγίς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» (Νοέμβριος 2010) προτείνοντας συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, ώστε «στις διαφιλονικούμενες περιοχές να φτιάξουμε από κοινού πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου».

Κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του στις 26/11/2010, για την ύπαρξη μυστικών συνομιλιών για το Αιγαίο, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε αναφερθεί και σε σχετική δήλωση του κ. Νταβούτογλου, που φιλοξένησε τουρκική εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία «οι συνομιλίες πάνε καλά». Απαντώντας στην ερώτηση του κ. Καρατζαφέρη, ο τότε Πρωθυπουργός, κ. Γ. Παπανδρέου, ανέφερε τα εξής: «Η τουρκική πλευρά, άλλοτε καλόπιστα, άλλοτε όχι, έχει ως προφανή στόχο να δημιουργήσει επικοινωνιακά την αίσθηση μίας θετικής βούλησης για συνεργασία. Και εμείς, πολλές φορές –λαϊκώς– ‘τσιμπάμε’!»

Ερωτάσθε:

Έχει συζητηθεί θέμα συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου, κατά τις διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας;
Ποιά είναι η θέση της νυν κυβέρνησης επί της ουσίας του ζητήματος;

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΛΑΟΣ
Αλ. Χρυσανθακόπουλος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΛΑ;ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ:ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΛΑ!!!ΖΗΤΩ Η 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ!ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ.





ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΘΑ ΠΡΟΣΑΓΑΓΟΝΤΑΙ...


Ο κύριος Δημητριος Μιχάκης Αλέξανδρος το βράδυ της 12ης Φεβρουαρίου 2012 ήθελε να παρακολουθήσει ως νομικός από κοντά η διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου. Παρ'όλο που είχε νόμιμη άδεια να μπει στη Βουλή, μόλις του έκαναν σωματικό έλεγχο και διαπίστωσαν πως στην τσέπη του είχε την ελληνική σημαία, μιας και πριν βρισκόταν στη διαδήλωση, του αρνήθηκαν την είσοδο στη Βουλή και το χειρότερο, χωρίς καμία αιτιολόγηση.


''Έδειξα την ταυτότητά μου και παρ'όλο που αρχικά πέρασα από τον έλεγχο μιας και δεν είχα επάνω μου κάποιο αιχμηρό αντικείμενο, μόλις διαπίστωσαν πως έχω πάνω μου δύο ελληνικές σημαίες κανονικού μεγέθους, μία με τον ήλιο της Βεργίνας και μία με τις γαλανόλευκες λωρίδες, φώναξαν ''Να προσαχθεί''. Τους ρώτησα γιατί αλλά δεν πήρα καμία απάντηση. Τους ζήτησα μάλιστα να με συνοδέψουν μέσα στην αίθουσα και να βρίσκονται δίπλα μου καθ'όλη τη διαδικασία, προκειμένου να διαπιστώσουν πως δεν είμαι επικίνδυνος. Τελικά δεν κατάφερα να τους πείσω κι έτσι δεν μπήκα στη Βουλή'', λέει ο κύριος Δημητριος Μιχάκης Αλέξανδρος στο metrogreece.gr.

Ανάλογο περιστατικό αντιμετώπισε και στην Ακρόπολη, όταν πήγε να ξεναγήσει κάποιους φίλους και συνεργάτες από το εξωτερικό. ''Θέλαμε να βγάλουμε αναμνηστική φωτογραφία και βγάλαμε μια ελληνική σημαία. Μόλις την είδαν οι φύλακες, φώναξαν επιτακτικά ''Απαγορεύεται η ελληνική σημαία. Πέρασε αρκετή ώρα, χρειάστηκε να λογομαχήσω μαζί τους και να τους πω πως θα δημοσιοποιήσω το θέμα, για να μας αφήσουν να βγάλουμε την πολυπόθητη φωτογραφία με την ελληνική σημαία''.
Αφού απαγορεύεται η ελληνική σημαία, μήπως απαγορεύεται και να είμαστε Έλληνες;



Πηγή filoumenos.com

Μίκης Θεοδωράκης σε Π. Καψή: «Η 25η Μαρτίου δεν ανήκει σε σας!»

Σφοδρή επίθεση κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου Παντελή Καψή εξαπέλυσε ο Μίκης Θεοδωράκης με αφορμή τις δηλώσεις του τελευταίου για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Αναφέρει η ανακοίνωση του Μίκη Θεοδωράκη:

«Είδα και άκουσα στο βραδινό δελτίο της ΝΕΤ τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Καψή να ....
προσπαθεί να εξομοιώσει τους τραμπούκους του παρακράτους της Δεξιάς που δολοφόνησαν τον Λαμπράκη με τα σημερινά θύματα της αντεθνικής, αντικοινωνικής και αντιλαϊκής πολιτικής της ξένης Τρόικα και της ντόπιας Κυβέρνησης που προσπαθούν να διαδηλώσουν την αγανάκτησή τους.

»Ώστε οι κύριοι Παπαδήμος, Παπανδρέου, Σαμαράς, Βενιζέλος, Νταλάρας και Παπουτσής είναι οι σημερινοί Μπελογιάννης, Σαράφης, Λαμπράκης και Πέτρουλας και όλο αυτό το 1,5 εκατομμύριο άνεργοι, οι δεκάδες χιλιάδες που έχασαν τις δουλειές τους κι άλλοι τόσοι που θα είναι από δω και στο εξής αναγκασμένοι να ζουν με 200 ως 500 Ευρώ το μήνα, οι νέοι επιστήμονες που αναγκάζονται να μεταναστεύσουν, οι καταστηματάρχες και οι υπάλληλοι των κλεισμένων μαγαζιών και οι ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι των 4.500 επιχειρήσεων που έβαλαν λουκέτο, όλοι αυτοί που η πολιτική σας, κ. Καψή, τους οδήγησε στο τελευταίο σκαλί του πόνου, της απελπισίας, της απόγνωσης και της οργής είναι οι σημερινοί τραμπούκοι ενός αόρατου παρακράτους, απλώς αντί να κρατούν μαχαίρια, πιστόλια και σιδηρολοστούς χρησιμοποιούν τα … θανατηφόρα γιαούρτια για να εξοντώσουν τους σύγχρονους εθνικούς ήρωες Πρωθυπουργούς, Υπουργούς και διακεκριμένους οπαδούς μιας ουσιαστικά και τυπικά παράνομης κυβερνητικής εξουσίας που έχει καταντήσει προ πολλού άβουλο όργανο-μαριονέτα στα χέρια των κυρίων Μέρκελ, Σόιμπλε, Τόμσεν και Ράιχεμπαχ.


»Μας είπατε, κ. Καψή, ότι ο κ. Νταλάρας συμβολίζει σήμερα τη Δημοκρατία κι έτσι καταλάβαμε το κρυφό νόημα αυτών των περίφημων συναυλιών που τόσο υπερβολικά προβάλλονται από τα ΜΜΕ που ελέγχετε, στις οποίες ένας προβεβλημένος και αγαπητός από το πλατύ κοινό τραγουδιστής προσπαθεί να αναδειχθεί σε θύμα στο βωμό της Δημοκρατίας που απειλείται από όλους εμάς τους «απ’ έξω», που με τόση αφέλεια προσπαθείτε να μας κάνετε με το ζόρι ‘παρακρατικούς’. Ξεχνώντας ότι πριν λίγες μέρες εσείς οι … ‘δημοκράτες’ δεν διστάσατε να εκσφενδονίσετε όχι αυγουλάκια και γιαούρτια αλλά βόμβες δακρυγόνων με στόχο τα κεφάλια μας και να μας ψεκάσετε με χημικά που αποδεδειγμένα ιατρικά καταστρέφουν ένα από τα πιο ζωτικά όργανα του ανθρώπου, τους βρόγχους.

»Στα κεφάλια διαδηλωτών που δεν έκαναν τίποτα άλλο πέραν του να φωνάζουν συνθήματα. Θα έπρεπε να σας είχαμε κάνει (σε όλη την Κυβέρνηση) μήνυση για απόπειρα δολοφονίας, όμως προσωπικά δεν καταδέχομαι να έχω καμιά σχέση μαζί σας, ούτε του κατηγόρου. Και ξέρετε γιατί; Γιατί εγώ έμαθα να πιστεύω και να υπερασπίζομαι ακόμα και με τη ζωή μου την Εθνική μας Ανεξαρτησία, που εσείς την πουλήσατε στους ξένους για μια χούφτα αργύρια. Αλήθεια, με τι πρόσωπα θα πάτε να τιμήσετε τους ήρωες του ’21 που θυσιάστηκαν για την Εθνική μας Ανεξαρτησία, όταν έχετε παραδώσει -γεγονός πρωτοφανές στην ιστορία μας- αυτή την Ανεξαρτησία στους ξένους, βάζοντας οικειοθελώς τον ελληνικό λαό κάτω από τον ζυγό των ανελέητων ξένων τοκογλύφων; ΟΧΙ!

»Η 25η Μαρτίου δεν ανήκει σε σας! Δεν έχετε το δικαίωμα να μολύνετε με την παρουσία σας τη μνήμη όλων αυτών που θυσιάστηκαν για την Τιμή της Πατρίδας που εσείς ποδοπατήσατε. Η 25η Μαρτίου ανήκει στον Ελληνικό Λαό. Σε κείνους που ακόμα και σήμερα αγωνίζονται για την Ανεξαρτησία της Χώρας, τα δικαιώματα των εργαζομένων και την πίστη στις ανεξάντλητες δυνάμεις του Λαού μας. Του Ελληνικού Λαού που είναι ο μόνος που μπορεί να εξασφαλίσει την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, φτάνει να μπορέσει να απαλλαγεί από τις δαγκάνες των νέο-Ναζί της Ευρώπης, οι οποίοι με τη συνεργασία ανθρώπων μειωμένης εθνικής ευθύνης τον έχουν δέσει σήμερα χειροπόδαρα προσπαθώντας να τον αχρηστεύσουν. Αλλά αυτό δεν θα το πετύχουν!»

http://www.antikry.com
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/03/25_14.html

ΑΟΖ και Γενοκτονία των Ποντίων

Ν. Λυγερός
Στους Τάσσο Τ. και Χρήστο Ι.

Για όσους πιστεύουν ότι το Αιγαίο πρέπει να χωριστεί στα δύο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, διότι αλλιώς θα ήταν άδικο για την Τουρκία, θα θέλαμε να τους δώσουμε ένα ποντιακό μάθημα μέσω της γενοκτονίας. Αν η Τουρκία είναι τώρα σε θέση να διεκδικήσει οποιαδήποτε ΑΟΖ είναι απλώς και μόνο για ένα λόγο. Διέπραξε μία γενοκτονία εναντίον των Αρμενίων, των Ασσυρο- Χαλδαίων, των Εβραίων και των Ποντίων.

Δίχως αυτή τη γενοκτονία η Τουρκία δεν θα είχε πρόσβαση στην ακτή που επιτρέπει να αποκτήσει ΑΟΖ. Βέβαια την ενοχλούν τα νησιά μας, διότι είναι πολύ κοντά της. Αλλά αφού δεν συνέχισε τη γενοκτονία στα νησιά μας, είναι πλέον δικό της πρόβλημα. Βέβαια αυτή η προσέγγιση είναι μάλλον αφαιρετική σε πολλούς και ειδικά στους ραγιάδες. Γι’ αυτό το λόγο αποφασίσαμε να παράγουμε για πρώτη φορά την ΑΟΖ του Πόντου στη Μαύρη Θάλασσα.

Η ιδέα μας δεν αποτελεί κάποια ακραία μορφή διεκδίκησης, δεν είναι το θέμα μας. Αυτός ο χάρτης έχει ένα μοναδικό σκοπό. Να δείξει ότι στη Μαύρη Θάλασσα η ΑΟΖ του Πόντου είναι τεράστια. Κανένας λοιπόν δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι πρόκειται για μία λεπτομέρεια της ιστορίας. Με αυτόν τον τρόπο κατανοούμε όλοι, ακόμα κι αν δεν το είχαμε επινοήσει, την αξία του Πόντου, ως περιοχή που δίνει πρόσβαση στη θάλασσα.

Αυτός ο χάρτης δείχνει άμεσα την τοποστρατηγική αξία του. Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα σε όλους να δούμε τι μας πήρε η Τουρκία μέσω της Γενοκτονίας των Ποντίων. Διότι δεν έχει σημασία μόνο η ξηρά, αλλά και η θάλασσα. Με αυτόν τον τρόπο συνειδητοποιούμε εύκολα και τις φοβίες της σε σχέση με το ποντιακό. Η ποντιακή ΑΟΖ είναι μία πραγματικότητα, η οποία άλλαξε επειδή υπήρχαν όχι μόνο γενοκτόνοι, αλλά και οι ραγιάδες τους που σώπασαν μπροστά σ’ αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

 Τώρα όσο αφορά στους σημερινούς θα ήταν ευγενικό εκ μέρους τους, αφού δεν έχουν στοιχεία ευγενών, να θυμηθούν τι υπέστη ο ποντιακός ελληνισμός και ποιες είναι οι σημερινές επιπτώσεις ακόμα και σε ένα θέμα φαινομενικά τόσο απομακρυσμένο από τη γενοκτονία. Φανταζόμαστε να μιλούν και για δικαιοσύνη στη Μαύρη Θάλασσα. Όχι μόνο έχουν ξεχάσει ή θέλουν να ξεχάσουν το παρελθόν, αλλά θέλουν να μας παρουσιάσουν το παρόν με έναν τρόπο που καταδικάζει ακόμα και το μέλλον του ελληνισμού. Διότι η ΑΟΖ ανήκει αναπόφευκτα σε αυτό το μέλλον.

Θέλουμε λοιπόν να τους επισημάνουμε ότι όχι μόνο θα συνεχίσουμε όλοι μας με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα της αναγνώρισης, αλλά και της ποινικοποίησης όσο αφορά στο θέμα της γενοκτονίας, αλλά δεν πρόκειται να αφήσουμε ούτε την Τουρκία ούτε τους ραγιάδες της να μας αφαιρέσουν κομμάτια της ΑΟΖ μας.

 Ξέρουμε ακριβώς την αξία της και μπορούμε πλέον να δούμε και το μέγεθος που θα είχε με την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Δεν θα ξεχάσουμε τίποτα και θα παλέψουμε για την μνήμη του μέλλοντος ακολουθώντας το παράδειγμα της Κύπρου που αποτελεί μία προσφορά όχι μόνο για τον ελληνισμό σε τοπικό επίπεδο, αλλά και για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό είναι το ποντιακό μάθημα για την ΑΟΖ.

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_2699.html

ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ!!!

PASOKND
Μάθαμε τα ποσοστά που διαρρέουν τόσο απο τη Συγγρού όσο και απο την Ιπποκράτους και μας ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι...

Αν τα κομματόσκυλα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πέσουν μέσα στις προβλέψεις τους και οι κάλπες δείξουν αυτά τα νούμερα τότε εμείς θα πρέπει να αλλάξουμε χώρα...

Οι Έλληνες θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας!! Σύμφωνα λοιπόν με τα κομματικά επιτελεία των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΑΕ είναι σίγουροι ότι όποτε γίνουν εκλογές τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης θα πάρουν περισσότερο απο 50% και δεν αποκλείουν να πάρουν ποσοστά ακόμη και κοντά στο 60%..


Ελληνες ξυπνήστε μην αφήσετε τους προδότες του έθνους να ξανακυβερνήσουν τη χώρα... ΜΑΥΡΙΣΤΕ τους, ΦΟΥΜΟ στους εθνικούς μειοδότες...




 http://makeleio.gr
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_3367.html

Στην Βουλή οι καταγγελίες για παραχώρηση της βοήθειας των Κυπρίων σε αλλοδαπούς


Από τις πρώτες ημέρες που είχαν ξεκινήσει στην Κύπρο οι διάφορες προσπάθειες για συλλογή βοηθείας για τους Έλληνες στην Κύπρο, από τον Ε.Κ. είχαμε προειδοποιήσει ότι κατά πάσα πιθανότητα με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο αυτή θα κατέληγε σε … μετανάστες.  

Δικαιωθήκαμε καθώς αυτή η βοήθεια, όχι μόνο μέσω των συσσιτίων της Εκκλησίας αλλά και άλλων οργανισμών φαίνεται να πηγαίνει ακριβώς εκεί.

 Όπως μάλιστα μάθαμε μέσω ειδησεογραφικών ιστοσελίδων, τα χρήματα που μάζεψαν κύπριοι μαθητές για τα ελληνικά σχολεία, κατέληξαν σε διαπολιτισμικό σχολείο της Θεσσαλονίκης, στο οποίο φοιτούν παιδιά από την Αλβανία, την Ρουμανία και την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Το ζήτημα μάλιστα έφερε και με ερωτησή του στην Βουλή, ο Θάνος Πλεύρης, στην οποία αναφέρει: “Ιδιαίτερα συγκινητική είναι η προσπάθεια αλληλεγγύης του κυπριακού Ελληνισμού να ενισχύσει τους Έλληνες της μητροπολιτικής Ελλάδας, και ειδικά τους Έλληνες μαθητές. Έτσι λοιπόν τις προηγούμενες ημέρες συγκεντρώθηκαν με παγκύπρια πρωτοβουλία χρήματα, τρόφιμα, ρουχισμός, με σκοπό να ενισχυθούν οι άποροι Έλληνες μαθητές.

Σύμφωνα όμως με δημοσιεύματα του Τύπου, η βοήθεια αυτή των Κύπριων αδελφών μας δεν χορηγήθηκε σε Έλληνες μαθητές, αλλά στο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης!! Το σχολείο βρίσκεται στην Ξηροκρήνη και φιλοξενεί σήμερα 45 μαθητές από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, την Αλβανία και τη Ρουμανία.

Καθίσταται σαφές πως αν ισχύει το ανωτέρω, κάνουμε λόγο για μια άνευ προηγούμενου πρόκληση εναντία στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό και ειδικά στους Έλληνες μαθητές, καθώς για μια ακόμη φορά το κράτος δίνει προτεραιότητα σε αλλοδαπούς και όχι σε Έλληνες. Επιπλέον είναι και μια ανήθικη πράξη καθώς ο σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής των Κυπρίων αδελφών μας είναι η στήριξη των Ελλήνων μαθητών και όχι του κάθε λογής αλλοδαπού.


Ελεύθερος Κόσμος

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_8213.html

Η προδοσία δεν έχει όρια… Μακεδονική γλώσσα στην ιστοσελίδα του διεθνούς αεροδρομίου «Μακεδονία»!!!



Η Ελλάδα πέφτει από μέσα… Εδώ είναι οι προδότες! Αυτοί άνοιξαν την πόρτα, δεν ήρθαν μόνοι τους οι ξένοι. 

Απ' αυτούς πρέπει να απαλλαγεί η Ελλάδα. 


Τα κουτάβια που τρομοκρατούν το λαό περί χάους και ακυβερνησίας και μπροστά στα έξωθεν αφεντικά τους στέκονται σούζα περιμένετε να διαπραγματευτούν για ποιο πράγμα;  


Στην ιστοσελίδα του διεθνούς αεροδρομίου «Μακεδονία» ανάμεσα στις γλώσσες που μπορείτε να επιλέξετε για κράτηση εισιτηρίων βρίσκεται και η μακεδονική!!! Αν αυτό δεν συνιστά προδοσία, τι συνιστά;;;

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΣΚΥΦΤΕΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΙΕΤΑΙ ΟΡΘΙΑ ΓΙΑ ΧΙΛΙΕΤΙΕΣ, ΜΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟΛΕΙΦΑΔΙΑ!!! ΜΑΥΡΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΠΡΩΤΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ Η ΔΕΥΤΕΡΗ!!!


 http://pallerios.blogspot.com
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_6632.html

Μαρτυρίες τρόμου για Γ.Παπακωνσταντίνου: Πώς φυλάκισε τη χώρα στο ΔΝΤ

Καλό είναι να αρχίσει να ξεσκονίζεται το εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, για τους Γ.Παπανδρέου και Γ.Παπακωνσταντίνου (ειδικά ο δεύτερος έχει συντριπτικές καταθέσεις σε βάρος του) για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ. Και αν αυτή η επιτροπή που ελέγχεται ακόμα από το ΠΑΣΟΚ του 8-11% δεν καταλήξει σε αποτέλεσμα ο Α.Σαμαράς (η ΝΔ απέχει από τις εργασίες της) έχει δεσμευθεί για επανάληψη της έρευνας από νέα Επιτροπή.

Σήμερα ήταν η σειρά του προϊσταμένου του ΟΔΔΗΧ Πέτρου Χριστοδούλου να παραθέσει τη μαρτυρία για το πώς η χώρα σύρθηκε στην πτώχευση και την ξένη δημοσιονομική κατοχή με την πλαστογραφία του ελλείμματος. 

Να σημειωθεί ότι ο κ. Χριστοδούλου διορίστηκε στον οργανισμό διαχείρισης δημόσιου χρέους από τον νυν υπουργό ΠΕΚΑ Γ.Παπακωνσταντίνου και παρακολούθησε από κοντά όλους τους κυβερνητικούς χειρισμούς τους κρίσιμους μήνες του 2009- 2010 κατά τους οποίους η χώρα επιχειρούσε να ξεφύγει από την μέγγενη του ΔΝΤ που την έσπρωχνε η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Ειδικότερα ο κ. Χριστοδούλου μιλώντας στην εξεταστική επιτροπή ξεκαθάρισε ότι ήταν «ατυχείς οι δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου περί Τιτανικού» όπως «ατυχείς ήταν και οι δηλώσεις για το ΔΝΤ όταν η χώρα έψαχνε να δανειστεί από τις αγορές» ενώ παραδέχτηκε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ότι «μου ήρθε ταμπλάς» όταν «Τον Απρίλιο του 2010 που είχαμε ξεκινήσει, είχαμε βγάλει μία πολύ πετυχημένη έκδοση ομολόγων που ήταν πενταετίας, μία πολύ επιτυχημένη δεκαετίας και είχαν αρχίσει τα spreads να μαζεύουν στην Ελλάδα και ξαφνικά πληροφορούμαι ότι μέσα σ’ ένα μήνα θα έχουμε νέα αναθεώρηση»!

Στην ουσία ο προϊστάμενος του ΟΔΔΗΧ περιέγραψε μια εικόνα που παραπέμπει σε «κυβέρνηση προδοσίας» η οποία ενώ φαινόταν ότι έπεφτε σε αλλεπάλληλες εγκληματικές γκάφες, στην πραγματικότητα εκτελούσε ένα καλοστημένο σχέδιο πώλησης της χώρας σε ξένα χέρια.

Ο Π. Χριστοδούλου εξήγησε στα μέλη της επιτροπής ότι «όταν βλέπεις και έχεις να κάνεις με την αγορά, πρέπει να κρατήσεις μία στάση πόκερ, γιατί πρέπει να κερδίσεις και να διατηρήσεις τη ψυχραιμία της αγοράς, τη θετική στάση της αγοράς και να μην τρομάζεις την αγορά γιατί μετά σου γυρίζει μπούμερανγκ.  Ήταν τότε που ενώ είχαμε βγάλει μία πολύ πετυχημένη έκδοση της δεκαετίας, έγιναν κάποια σχόλια ότι εμείς εάν δεν πάρουμε βοήθεια από τη Γερμανία, θα πάμε στο IMF. 

Ήταν μία ατυχής τοποθέτηση για τις αγορές…» και συμπλήρωσε «Γιατί οι αγορές ενώ άκουγαν ότι το χαρτί πάει καλά, τα spreads έπεφταν κ.λπ, ξαφνικά έλεγαν «καλά αφού αυτοί σήκωσαν λεφτά και πάνε πάρα πολύ καλά, γιατί συνεχίζουν και μας απειλούν ότι θα πάνε στο ΔΝΤ; Μήπως υπάρχει κάτι που δεν βλέπουμε;». Και ξαφνικά φρίκαραν. Αρχίζουν και λένε ότι μήπως γίνεται κάτι; Αλλιώς τους περιμένουμε να συμπεριφέρονται και αλλιώς συμπεριφέρονται».

Πάντως, ο κ. Χριστοδούλου απέφυγε να πει ευθέως ποιος ήταν αυτός που έκανε τις δηλώσεις περί ΔΝΤ (Γ.Παπανδρέου) σημειώνοντας ότι «Εγώ απλώς αρκέστηκα σαν τεχνοκράτης να πω «μη μου χαλάτε την αγορά»».

Όμως με την συγκεκριμένη αναφορά, ουσιαστικά «φωτογράφισε» τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου καθώς αυτός ήταν που για πρώτη φορά μίλησε για ΔΝΤ. Ενώ σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ανέφερε ότι «Τον Απρίλιο του 2010 που είχαμε ξεκινήσει, είχαμε βγάλει μία πολύ πετυχημένη έκδοση ομολόγων που ήταν πενταετίας, μία πολύ επιτυχημένη δεκαετίας και είχαν αρχίσει τα spreads να μαζεύουν στην Ελλάδα και ξαφνικά πληροφορούμαι ότι μέσα σ’ ένα μήνα θα έχουμε νέα αναθεώρηση και μου ήλθε ταμπλάς».

Καταγγελτικός κατά του κ. Παπακωνσταντίνου και ο πρώην επικεφαλής της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, επί κυβερνήσεως ΝΔ, Μανώλης Κοντοπυράκης.  Ο κ. Κοντοπυράκης υποστήριξε ότι ενώ ο ίδιος ήταν έτοιμος να αποστείλει στην Eurostat στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το έλλειμμα του 2009 θα ήταν 6%, ο κ. Παπακωνσταντίνου του ζήτησε να μην αποστείλει τα στοιχεία αυτά γιατί όπως του είπε «επρόκειτο να τα αλλάξει» και να αποστείλει στη Εurostat άλλα … στοιχεία. 

Δηλαδή ένα καλοστημένο έγκλημα, το οποίο μέχρι στιγμής μένει ατιμώρητο...
Μάλιστα, ο κ. Κοντοπυράκης στην κατάθεση του ανέφερε ότι στο Υπουργείο Οικονομικών, λίγες μόλις ημέρες μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009, είχαν στα χέρια τους «τέσσερα διαφορετικά σενάρια, για να δουν ποιο βόλευε καλύτερα να το στείλουν».

Παράλληλα, ο κ. Κοντοπυράκης στην κατάθεση του ισχυρίστηκε ότι ο υπολογισμός του ελλείμματος είναι απόφαση πολιτική και ότι ο ρόλος που είχε ο ίδιος ήταν μόνο διεκπεραιωτικός.  «Ήξερα ότι η μία πρόβλεψη είναι 6% και η άλλη 12,5%.  Φαντάζομαι ότι κάθε πρόβλεψη βασίζεται σε διαφορετικά δεδομένα.  Ποια είναι τα σωστά;  Είναι τι θα κάνει η κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ.

Έρημη Ελλάδα…



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_1455.html

Mossad, MI6 & CIA πίσω από το σχέδιο δολοφονίας του Κ.Καραμανλή λένε οι Ρώσοι

Tην ισραηλινή Mossad, την βρετανική ΜΙ6 και την αμερικανική CIA φωτογραφίζει το πόρισμα του εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκου Ορνεράκη, αναφορικά με την διερεύνηση των στοιχείων που έχουν βρεθεί για το σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή το 2008.



Το σχέδιο θα εκτελείτο από Έλληνες και όπως αποκαλύπτει σήμερα το defencenet.gr, θα ετίθετο σε εφαρμογή λίγες ημέρες μετά από το τυχαίο μπλοκάρισμά τους από την ρωσική επιχειρησιακή ομάδα η οποία είχε αφιχθεί στην Ελλάδα για να εξασφαλίσει το απόρρητο των επικοινωνιών Πούτιν-Καραμανλή-Προχόροφ για την επικείμενη ενεργειακή συμφωνία, αλλά και την προμήθεια των ΤΟΜΑ ΒMP-3HEL.


Το ίδιο έγγραφο της ΕΥΠ, περιλαμβάνει εκτιμήσεις των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τις οποίες «η σημερινή γενιά τρομοκρατών είναι ελεγχόμενη από τις Δυτικές Υπηρεσίες». Γίνεται ειδική αναφορά στην ομάδα παρακολούθησης του πρώην πρωθυπουργού και εκτιμάται ότι ανερχόταν σε 20 άτομα, με την επισήμανση ότι «δεν ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο», ενώ σε μια περίπτωση παρακολούθησης διαπιστώθηκε η παρουσία και δύο ακόμη νέων ατόμων, «που ήταν μάλλον Βρετανοί».


Στο όχημα που εγκατέλειψε αυτή η ομάδα και στη συνέχεια ερευνήθηκε από τους Ρώσους πράκτορες, σύμφωνα πάντα με έγγραφο της ΕΥΠ, βρέθηκαν στοιχεία που αφορούν στην καταγραφή της διαδρομής που ακολουθούσε στη μετακίνησή του ο πρώην πρωθυπουργός, η οποία διαδρομή παραδόξως ήταν σχε΄δον πάντα η … ίδια μέσω της Αττικής Οδού, χάρτες, κιάλια νυχτερινής παρατήρησης, εκρηκτική ύλη C-4, όπλα TOKAREV και KALASNIKOF, υλικά καμουφλάζ, υλικά μακιγιάζ, συστήματα επικοινωνίας συγχρονισμένα στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ. και άλλα υλικά.


Στα σημειώματα υπήρχαν δύο ημερομηνίες σημειωμένες τις αμέσως επόμενες ημέρες αφ’ότου η ρωσική ομάδα αντιπαρακολούθησης, εντόπισε τους υποψήφιους δολοφόνους να παρακολουθούν τον πρωθυπουργικό κομβόϊ και άρχισε μια καταδίωξη θανάτου στους δρόμους των Μεσογείων από δύο αυτοκίνητα με πράκτορες των FSB και GRU.

Κάποια στιγμή έσπρωξαν τους πράκτορες σε ένα δρομάκι και με τα όπλα στα χέρια κατέβηκαν, αλλά διαπιστώθηκε ότι είχαν εγκαταλείψει το σημείο με ένα εφεδρικό αυτοκίνητο, αφήνοντας πίσω το σύνολο του υλικού τους.


Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν για εξέταση στα Κεντρικά της Μόσχας και με βάση τις αναλύσεις που έγιναν, οι ρωσικές υπηρεσίες ενημέρωσαν ότι υπήρχε «οργανωμένο σχέδιο παρακολούθησης του Στόχου (Κ. Καραμανλής) το οποίο οργανώθηκε από Δυτικές Υπηρεσίες με τη συμμετοχή και της ομόλογης Υπηρεσίας του Ισραήλ. Το εν λόγω σχέδιο υλοποιήθηκε κυρίως από Ελληνες. Ο αντικειμενικός σκοπός του ήταν η πραγματοποίηση επίθεσης σε βάρος του Στόχου, με ειδικότερο σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας».

 defencenet.gr

http://www.katohika.gr/2012/03/mossad-mi6-cia.html

Πρώην στέλεχος "καρφώνει" την Goldman Sachs - Διαβάστε τι αποκαλύπτει ...

Τους λόγους που τον οδήγησαν στην έξοδο από την Goldman Sachs, περιγράφει με άρθρο του στους New York Times, ο Greg Smith σημαίνον στέλεχος της τράπεζας επί 12 χρόνια.

Με τα όσα λέει, μας επιτρέπει να ρίξουμε μια ματιά στα παρασκήνια της λειτουργίας της επενδυτικής τράπεζας, η οποία είχε και εμπλοκή στο "ελληνικό πρόβλημα" με το περίφημο Swap, που συνέβαλε στην διόγκωση του χρέους.

"Σήμερα είναι η τελευταία μου μέρα στην Goldman Sachs. Πιστεύω ότι δούλεψα αρκετά για να καταλάβω την κουλτούρα, τον τρόπο λειτουργίας και τους ανθρώπους της και μπορώ ειλικρινά να πώ ότι αυτή την περίοδο η ατμόσφαιρα είναι τοξική", αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο Smith, υποστηρίζει ότι η επενδυτική τράπεζα έχει πια ξεφύγει από τις αρχές της και προσθέτει ότι πλέον δεν μπορεί να καταλάβει ποια συμφέροντα εξυπηρετεί.

"Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά η κουλτούρα ήταν μέρος της επιτυχίας της Goldman Sachs. Περιλάμβανε, την ομαδική δουλειά, την ακεραιότητα και την υπεράσπιση των συμφερόντων των πελατών της. Αυτά τα στοιχεία μας επέτρεψαν να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πελατών μας επί 143 χρόνια" γράφει ο Smith και προσθέτει ότι αυτά τώρα αποτελούν παρελθόν.


Το μόνο που μετράει είναι το χρήμα...
Ο Smith, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την πρόσληψη στελεχών, μέσα από μια πολύ αυστηρή διαδικασίας τεστ και συνέντευξης, τονίζει ότι η μόνη απειλή για την επιβίωση της τράπεζας, είναι η έκπτωση ηθών που βιώνει στις μέρες μας.
Υποστηρίζει ακόμα ότι πλέον το μόνο που μετράει στην Goldman Sachs είναι το χρήμα, ανεξαρτήτως του πώς αποκτάται.

"Αν σήμερα κερδίζεις πολλά χρήματα για την τράπεζα, θα πάρεις προαγωγή" αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο Smith λέει ότι υπάρχουν τρεις τρόποι για να ανέβει κάποιος στην ιεραρχία:

1) Να κάνει τη βρώμικη δουλειά. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πείθεις τους πελάτες σου, να βάζουν τα χρήματά τους σε επενδυτικά "προϊόντα" που η GS θέλει να ξεφορτωθεί.

2) Να κυνηγάς "ελέφαντες". Δηλαδή να φέρνεις πλούσιους πελάτες, με μόνο κριτήριο το κέρδος για την τράπεζα.

3)Να μπορείς να πουλάς οποιοδήποτε επενδυτικό "προϊόν" με περίεργο όνομα, θα φέρει ρευστότητα στην τράπεζα.


Τα μάπετς και οι εξωγήινοι
"Στις μέρες μας, κατά τη διάρκεια των meeting δεν ξοδεύουμε ούτε λεπτό για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους πελάτες μας. Το μόνο που μετράει είναι το πώς θα βγάλουμε χρήματα από αυτούς" γράφει ο Smith και συνεχίζει λέγοντας ότι αν ένας εξωγήινος τους παρακολουθούσε δεν θα μπορούσε να διανοηθεί ότι τα συμφέροντα των πελατών περνούν σε δεύτερη μοίρα.
Ο Smith κάνει λόγο για συναδέλφους του, που μιλούσαν για την εξόντωση πελατών και προσθέτει ότι πέντε διαφορετικοί μάνατζερ, αναφέρονται σε αυτούς ως "μάπετς" και τους ωθούν σε συμφωνίες και επενδύσεις, που μπορούν να τους καταστρέψουν οικονομικά.


"Τις τελευταίες ημέρες, η πιο κοινή ερώτηση από τους νέους αναλυτές σχετικά με τα παράγωγα είναι 'πόσα χρήματα κερδίζουμε από τον πελάτη'. Με ενοχλεί κάθε φορά που το ακούει γιατί απεικονίζει τον τρόπο σκέψης τους" συνεχίζει ο Smith.

"Δεν πρέπει να είσαι πυρηνικός επιστήμονας για να καταλάβεις ότι όταν ένας νέος αναλυτής ακούει συνεχώς για κέρδος, πληρωμές, εξόντωση πελατών και μάπετς, δεν πρόκειται να γίνει καλός πολίτης στο μέλλον".

Ο Smith σημειώνει ότι όταν εκείνος είχε προσληφθεί ως νέος αναλυτής στην τράπεζα, προσπαθούσε να καταλάβει πως λειτουργεί η οικονομία και πώς μπορεί να βοηθήσει τους πελάτες να κερδίσουν, ενώ αναφέρει ως στιγμές περηφάνειας την υποτροφία που πήρε για το πανεπιστήμιο του Stanford ή το χάλκινο μετάλλιο στο τένις κατά τη διάρκεια των αγώνων Maccabiah στο Ισραήλ.
Καταλήγοντας, ο Smith εκφράζει την ελπίδα του, ότι το άρθρο του θα αφυπνίσει το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας, ώστε να έρθει ξανά στο επίκεντρο της λειτουργίας της, το συμφέρον του πελάτη.

"Οι άνθρωποι που νοιάζονται μόνο για το πώς θα βγάλουν χρήματα δεν θα μπορέσουν να κρατήσουν όρθια την τράπεζα και να διατηρήσουν την εμπιστοσύνη των πελατών για πολύ καιρό ακόμα", προειδοποιεί το πρώην στέλεχος.


 http://news247.gr/oikonomia/oikonomika/prwhn_stelexos_karfwnei_thn_goldman_sachs.1691560.html

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/goldman-sachs.html

Ἀπόπειρα δολοφονίας κατὰ τοῦ Ἄρη Πουλιανοῦ- ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ-Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΛΩΘΕΙ-ΣΤΟΧΟΣ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ .

ἐγκληματικότητα, καταγγελίες by Φιλονόη ἐκ τοῦ Πόντου





Ὅλα τὰ ἔχουμε δεῖ. Τὸ μόνον ποὺ δὲν ἔχουμε ἀκόμη δεῖ εἶναι δολοφονίες ἐν ψυχρῷ.

Τά κίνητρα τῆς ἐπιθέσεως κατά τῆς ζωῆς τοῦ Ἄρη Πουλιανοῦ ποιά θά μποροῦσαν νά εἶναι;

Ποιοί γνωρίζουν πώς τό ζεῦγος Πουλιανοῦ ζεῖ σέ μίαν ἐρημιά;

Καί τί ἔχει πιά αὐτό τό ζεῦγος γιά νά τοῦ ἁρπάξετε;

Κάθε περιουσιακὸ στοιχεῖο τους τὸ κατέθεσαν στὴν ἔρευνα, στὸ σπήλαιο τῶν Πετραλώνων καὶ στὴν Ἑλλάδα. Τί θά μποροῦσε κάποιος νά ἁρπάξῃ ἀπό δύο γερόντους;

Τήν σύνταξίν τους;

Μέ ὅπλα;

Ἂς μὴν ἀναρωτηθοῦμε φυσικὰ γιὰ τὸ πόσοι θὰ ἐπιθυμοῦσαν τοὺς Πουλιανοὺς ἐκτὸς μάχης ἢ ἁπλῶς φιμωμένους.

Ἂς μὴν ἀναζητήσουμε ἐκτὸς τοὺς ὑπαιτίους.

Ὅσοι κυνήγησαν τὸν Πουλιανὸ ἀκόμη ζοῦν καὶ βασιλεύουν. Γιά πόσο; Γιὰ ὅσο…

Ἀλλὰ σίγουρα δὲν θὰ περάσουν ὡς οἱ τελευταῖοι ἀτιμώρητοι στὴν ἱστορία.

Φιλονόη.

Υ.Γ.Μεταξύ μας; Καλὸ τὸ παραμύθι τῆς ἐνόπλου ληστείας. Ἀλλὰ ἐὰν ἤθελε πράγματι νὰ ληστέψῃ, δὲν θὰ εἶχε πρόβλημα νὰ ψάξῃ καὶ παραμέσα. Ἀλλὰ βλέπετε, τὸ πρόβλημα εἶναι νὰ «φανῇ» ὡς ληστεία.. Διότι ἐὰν ἦταν, τότε ὁ Πουλιανὸς ἴσως νὰ ἦταν νεκρὸς, ἀλλὰ τὸ σπίτι σίγουρα θὰ ἦταν ἄδειο. Ὁ ἴδιος ὁ κακοποιὸς αὐτοακυρώθηκε! Γιατί ἄρα γέ;



Σε ένοπλη επίθεση κατά του Άρη Πουλιανού και της συζύγου του Δάφνης προχώρησαν κάποιοι 8 Μαρτίου 2012 με τις πλάτες «γνωστών – αγνώστων»



Ύστερα από την αδιανόητη εξωπέταξη του Άρη Πουλιανού 4 Απριλίου 2011 από το σπήλαιο Πετραλώνων, και εξ αιτίας της απύθμενα βάρβαρης πρακτικής που ακολούθησε στη συνέχεια το καθεστώς, «φυσική» κατάληξη ήταν η ένοπλη επίθεση που δέχτηκε στην κατοικία του το ζεύγος Πουλιανού δίπλα στο σπήλαιο Πετραλώνων το βράδυ της 8 Μαρτίου 2012. Τη συντομότατη περιγραφή των στιγμών που διαδραματίστηκαν δίνει η ακόλουθη αναφορά-καταγγελία που απεστάλη την επομένη προς κάθε υπεύθυνο ή συναρμόδιο:



ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μη κερδοσκοπικός επιστημονικός φορέας

Πετράλωνα 9 Μαρτίου 2012, αρ. πρωτ. 1836



Προς: Α) Αστυνομικό Τμήμα Ν. Μουδανιών (φαξ: 23730-23333)

Β) Δήμο Ν. Προποντίδας (φαξ: 23730-65794)

Γ) Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού (Γρ. Υπουργού, φαξ: 210-8201430) - Γενική Δ/νση Αρχαιοτήτων (δια της ΔΙΠΚΑ, φαξ: 210-201417)



Κοιν: 1) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη (φαξ: 210-6929764)

2) Γεν. Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας (φαξ: 2310-559966)



Θέμα: Ένοπλη ληστεία στην κατοικία μου εντός του αρχαιολογικού χώρου Πετραλώνων και αίτηση συνεχούς αστυνομικής προστασίας.



Αξιότιμοι κ. κ.,

Εχτές 8-3-2012 νωρίς το βράδυ (περί το σούρουπο) στο σπίτι (ιδιοκτησίας του γιου μου) που διαμένω μετά της συζύγου μου (αμφότεροι δημότες Ν. Προποντίδας), εισήλθε οπλισμένος κακοποιός με κυνηγετικό όπλο, ο οποίος μου επετέθη μπροστά στην είσοδο. Φώναξα στη σύζυγό μου να φύγει αμέσως από άλλη έξοδο, κάτι που έπραξε. Στη συνέχεια βγήκε από το μέρος που έφραξε με συρματόπλεγμα το καλοκαίρι το ΥΠΠΟΤ (!…) προς το σπήλαιο Πετραλώνων, για να μεταβεί στο χωριό και να φωνάξει βοήθεια, αφού γνώριζε ότι το σπήλαιο και το Μουσείο μετά την καθ’ όλα αδικαιολόγητη απομάκρυνσή μου της 4-4-2011 δεν φυλασσόταν πια. Εκεί είδε ένα κίτρινο αυτοκίνητο που φοβήθηκε ότι ανήκε στους κακοποιούς και συνέχισε την οδοιπορία προς το χωριό. Αργότερα πληροφορήθηκα ότι το αυτοκίνητο αυτό ανήκει στον Κ. Παπαδόπουλο (σημ: αρχαιοφύλακα), άνθρωπο που με εχθρεύεται σε παθολογικό βαθμό με διάφορες ανυπόστατες καταγγελίες εναντίον εμένα και του γιου μου, για τις οποίες έχει καταδικαστεί σε χρηματική αποζημίωση. Εν τω μεταξύ ο δράστης στο σπίτι ύστερα από πάλη πυροβόλησε εναντίον μου δύο φορές, τραυματίζοντάς με ευτυχώς μόνο στο χέρι, πήρε όσα χρήματα είχα στην τσέπη μου και ετράπη σε φυγή. Αργότερα κατέφθασε περιπολικό της αστυνομίας, αλλά δε μπόρεσε να προβεί σε συλλήψεις. Στη συνέχεια μετέβην στο νοσοκομείο για να μου ράψουν το τραύμα και επέστρεψα σε περίπου δύο ώρες. Σήμερα το πρωί με το φως της ημέρας βρήκα στο χώρο της συμπλοκής ένα κάλυκα.

Είναι γνωστό ότι όσες δεκαετίες φυλασσόταν ο αρχαιολογικός χώρος με φρουρούς εν περιπολία καθ’ όλο το 24ωρο από την Ανθρωπολογική Εταιρεία Ελλάδος ουδέποτε συνέβη το παραμικρό. Σήμερα πλέον φοβούμαι ότι, εκτός των άλλων, λόγω της πλημμελούς φύλαξης θα κινδυνεύει εφεξής όλο και περισσότερο όχι μόνο ο χώρος και τα ευρήματα, αλλά και η σωματική – ψυχική μου ακεραιότητα. (Αυτός είναι εξάλλου ο λόγος που θεωρώ ως πιο ενδεδειγμένο να επιστρέψει η προηγούμενη ομαλότητα, υπό την κρατική ασφαλώς εποπτεία).

Με τιμή, Δρ Άρης Ν. Πουλιανός.

Ορισμένα ερωτήματα που αναδύονται από την παραπάνω επιστολή είναι: Α) Τι έκανε ο φύλακας αρχαιοτήτων κ. Κ. Παπαδόπουλος τη συγκεκριμένη στιγμή στο σπήλαιο Πετραλώνων, αφού δεν υπάρχει νυχτερινή βάρδια; Β) Ακούγοντας τους πυροβολισμούς γιατί δεν έτρεξε να δει τι συμβαίνει και αντίθετα έμεινε απαθής (στην καλύτερη περίπτωση); Γ) Είδε την κ. Πουλιανού να διατρέχει το χωματόδρομο προς το χωριό και δεν προσφέρθηκε να βοηθήσει; Δ) Γιατί την επομένη το μεσημέρι φωτογράφιζε την περίφραξη από όπου η κ. Πουλιανού διέφυγε των διωκτών της, προφανώς κατ’ εντολή κάποιων άλλων καθεστωτικών; Ύστερα από όσα έχουν σκαρφιστεί δεν θα μας κάνει καμμία εντύπωση πλεόν ούτε κι αν της κάνουν μήνυση ότι χωρίς την άδειά τους έτρεξε να σωθεί. Έτσι κι αλλιώς για κάτι τέτοια είναι μόνο ικανοί, όπως βέβαια και να πληρώνονται αδρότατα από τον κορβανά του πεινασμένου ελληνικού λαού ή τη βοήθεια των υπόλοιπων Ευρωπαίων.

Ἀρχαιολογικὴ Ἐταιρεία Ἑλλάδος.

http://amphiktyon.blogspot.com/2012/03/blog-post_8718.html

Φτῦστε τὸν νὰ μὴν τὸν ματιάσετε!- ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ -ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ Ο ΣΥΝΩΜΟΤΗΣ

καταγγελίες by Φιλονόη ἐκ τοῦ Πόντου





Bόμβα που κανονικά πρέπει να στείλει στην φυλακή τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, εκλεκτό του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και νυν υπουργό ΠΕΚΑ (αυτός διαχειρίζεται το θέμα των πετρελαίων; Ούτε σταγόνα δεν θα μείνει για την Ελλάδα), έριξε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τις καταγγελίες για «φούσκωμα» του ελλείμματος, ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ειδικότερα, ο κ. Κουρουμπλής παρουσίασε την ηλεκτρονική επιστολή που έστειλε ο κ. Γεωργίου στον επικεφαλής της τρόικα Πολ Τόμσεν, ζητώντας του να επέμβει στο νομοθετικό έργο του κράτους και να αλλάξει το νόμο λειτουργίας της ΕΛΣΤΑΤ!

Στην ουσία ο πρόεδρος της στατιστικής Αρχής ζητούσε με έμμεσο τρόπο την παρέμβαση του κ. Τόμσεν ώστε να γίνει αποδεκτή χωρίς καμία αλλαγή η προτεινόμενη τροποποίηση του σχετικού νόμου ώστε να απαλλαγεί από την παρουσία ορισμένων μελών της ΕΛΣΤΑΤ όπως αυτές της κυρίας Ζωής Γεωργαντά και του κ. Νίκου Λογοθέτη. Δηλαδή ζητούσε από τον ξένο να αλλάξει ένας ελληνικός νόμος.



Υπενθυμίζεται ότι τα συγκεκριμένα στελέχη έχουν καταγγείλει τόσο τον κ. Γεωργίου όσο και τον κ. Παπακωνσταντίνου ότι τεχνηέντως «φούσκωσαν» το έλλειμμα προκειμένου να διευκολυνθεί η είσοδος της χώρας στο ΔΝΤ.

Ο κ. Γεωργίου απευθύνεται στο «Dear Poul…», μεταξύ άλλων αναφέρει «Η προτεινόμενη τροποποίηση πρέπει να ψηφιστεί όπως είναι το συντομότερο δυνατόν, γιατί κάθε μέρα που περνάει η κατάσταση γίνεται χειρότερη. Υπάρχει κίνδυνος η προτεινόμενη τροποποίηση (εφόσον η κυβέρνηση την προωθήσει) να αλλάξει, για λόγους συμβιβασμού, και σε αυτή την περίπτωση η κατάσταση θα παραμείνει κρίσιμη και δυσλειτουργική, πράγμα για το οποίο δεν έχουμε το περιθώριο» και καταλήγει με τον γνωστό τρόπο σε ανάλογες περιστάσεις «with my best regards, Andreas».

Όπως είπε ο κ. Κουρουμπλής εξηγεί ότι η «επιστολή δημιουργεί μείζον πολιτικό θέμα καθώς δεν μπορεί ο πρόεδρος της Ελληνικής Ανεξάρτητης Αρχής, διορισμένος από τον πρόεδρο της Βουλής να ζητά λύσεις σε διάφορα θέματα από τον Τόμσεν» και συμπληρώνει ότι «ζητώ από τον κ. Πετσάλνικο να απαιτήσει την παραίτηση του κ. Γεωργίου».

Κανονικά σε ένα σοβαρό και ελεύθερο κράτος ο Γεωργίου έπρεπε να είχε συλληφθεί κατά την έξοδό του από την αίθουσα. Αλλά η Ελλάδα του σήμερα, δεν είναι ούτε σοβαρή, ούτε ελεύθερη. Και οι οι νέοι συνεργάτες των κατοχικών δυνάμεων, κυκλοφορούν ελεύθεροι… (defencenet)



Κατὰ τὸν Ἀριστοτέλη, τὸν μέγιστο πανεπιστήμονα καὶ φιλόσοφο:

Δημοκρατία δ‘ ἐστὶν ὅταν ᾖ κύριον τὸ πλῆθος

Δημοκρατικόν ἐστι τὸ κληρωτᾶς εἶναι τάς ἀρχὰς

Δὶς τὸν αὐτὸν μὴ ἄρχειν,πρὸ τοῦ πάντας ἐξελθεῖν



«Δὲν ὑπάρχει λαὸς εἰς τὸν κόσμο ὁ ὁποῖος νὰ ἔχη προσφέρει τόσα εἰς τὴν ἀνθρωπότητα, ὅσα ὁ Ἑλληνικὸς, καὶ νὰ ἔχη καταπολεμηθεῖ τόσον πολὺ, ἀπὸ τόσους πολλοὺς λαοὺς, οἱ ὁποῖοι δὲν προσέφεραν τίποτα εἰς αὐτὴν» –



Φρειδερίκος Νίτσε(F. Nizsche), 15-10-1844 ἔως 25-8-1900, Γερμανὸς φιλόσοφος



Στέφανος



http://amphiktyon.blogspot.com/2012/03/blog-post_8675.html

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΩΝ ΟΡΔΩΝ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑ

Κάθε πιθανολογούμενη κατάσταση, ως σενάριο, έχει κάποια γενεσιουργά αίτια.
Μετά –και την κατ ουσία και πραγματικότητα- ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της Ελλάδος (που μέχρι τώρα έχει εξωραϊσθεί από τους πολιτικούς που δεν επιθυμούν να γνωρίζει ο λαός την αλήθεια), ίσως βρεθούμε αντιμέτωποι με μία «ανεξέλεγκτη εξέγερση».
 

 

Ως αιτίες για ένα τέτοιο γεγονός θα μπορούσαν να θεωρηθούν οι εξής:

Η μία –εσωτερική- είναι η τρομερά απειλητική ανεργία, η οποία όχι μόνο δεν περιορίζεται αλλά επεκτείνεται με πρωτοφανή καλπασμό και αφορά στην ποιότητα της ζωής των Ελλήνων τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά και την δεύτερη ας την ονομάσουμε  «εξωτερική – εισαγόμενη» και είναι η παράνομη μετανάστευση. Και οι δύο αυτές αιτίες –ως γενεσιουργά χαρακτηριστικά της πιθανολογούμενης «εξέγερσης» οφείλονται στην κατά συρροή και κατ εξακολούθηση ανικανότητα των υπευθύνων λειτουργών  στο να χειρίζονται αποτελεσματικά διάφορες καταστάσεις που επηρεάζουν αμέσως ή εμμέσως το αποτέλεσμα.

Χωρίς να υπάρχει πρόθεση να κρίνουμε τις διαδικασίες και τις διεργασίες στον χειρισμό των υποθέσεων έχουμε την υποχρέωση σαν άτομα μεμονωμένα αλλά και σαν πολίτες ενός κράτους πολιτείας να ασχοληθούμε με το αποτέλεσμα –ήδη σε δυσμενή εξέλιξη-το οποίο θα προκύψει.
Για λόγους καλύτερης απεικόνισης της κατάστασης θα αρχίσουμε από τη δεύτερη αιτία.
Οι θλιβεροί και δύστυχοι παράνομοι μετανάστες –και δεν φταίνε αυτοί για το χάλι τους, αλλά οι άλλοι –όσοι- υπεύθυνοι λειτουργοί που τους άφησαν και τους ανέχτηκαν να βρίσκονται στη χώρα, έχουν μια ιδιάζουσα ψυχοπάθεια και ανάλογες συμπεριφορές.


Βρίσκονται σε μια χώρα με «δημοκρατικούς θεσμούς, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, αποκήρυξη της ξενοφοβίας που γι αυτούς δεν σημαίνει απολύτως τίποτε ή που τους βολεύει να κάνουν τα όσα θέλουν χωρίς κανένα ουσιαστικό κολασμό.
 

Έχουν μάθει από εμπειρία ότι έχουν δικαιώματα χωρίς να έχουν υποχρεώσεις. Δεν πρόκειται να σεβαστούν αυτά που τους παρέχονται, ιδίως όταν βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης και δυστυχίας. Αυτοί οι άνθρωποι, όταν πεινάσουν ακόμη περισσότερο θα εγκληματήσουν με άνεση και χωρίς δισταγμό.  Στην καλύτερη περίπτωση, αν θελήσουν και μπορέσουν να τους πιάσουν θα τους φυλακίσουν.

Έτσι θα έχουν εξασφαλίσει αυτόματα τροφή, στέγη, ιατρική περίθαλψη και συνθήκες που είναι ονειρικές σε σχέση με τις χώρες απ όπου προέρχονται. Φυσικά όλες αυτές οι «παροχές» έχουν κάποιο κόστος το οποίο, βέβαια, είναι σε βάρος των Ελλήνων που φορολογούνται βαρύτατα και με τρόπο ληστρικό και χωρίς καμία ανταπόδοση.
Ο εξαιρετικά μεγάλος αριθμός των παρανόμων μεταναστών αυξάνει γεωμετρικά, προς τον αριθμό τους, τις εγκληματικές πράξεις που θα διαπράττουν.  Οι μηχανισμοί πρόληψης και καταστολής εγκλημάτων υπολειτουργούν εξ αιτίας μη ύπαρξης ικανών πόρων (χρήματα, άνθρωποι, μέσα) και εξαιτίας της ψυχολογικής κατάστασης των λειτουργών αυτών των υπηρεσιών.


 

Επιπρόσθετα το πολιτικό σύστημα χρησιμοποιεί και διαθέτει τους πλέον ικανούς αυτών των υπηρεσιών στην πρόληψη και καταστολή εγκληματικών διαθέσεων σε βάρος των πολιτικών  και «άλλων σημαινόντων προσωπικοτήτων»  όπως και στον εντοπισμό και αποκάλυψη «σκανδάλων» τα οποία εξυπηρετούν αφάνταστα πολύ στον αποπροσανατολισμό των πολιτών από τα πραγματικά προβλήματα που τους ταλανίζουν και τις καταστάσεις που τους απειλούν.

Η συνεισφορά των παρανόμων μεταναστών στα του κράτους είναι μηδενική ενώ η απορρόφηση από τους πόρους του κράτους εξαιρετικά σημαντική.  Η παραμονή τους στη χώρα αποτελεί μια «εν δυνάμει εθνική απειλή» και έχουν συνειδητοποιήσει τον τρόπο με τους οποίους θα τους χειριστεί το πολιτικό σύστημα: δηλαδή με «χάϊδεμα» για όσα κακουργήματα επιτελέσουν.

Μακάρι η χώρα να είχε τη δυνατότητα να προσφέρει καλύτερη ζωή σ’ αυτούς τους ανθρώπους που διαπράττουν πράξεις που δεν θα διανοούνταν καν να διαπράξουν στην Ιταλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ και αλλού.  Δεν υπάρχει όμως αυτή η δυνατότητα τη στιγμή που το πολιτικό σύστημα ακρωτηριάζει βάρβαρα τις συντάξεις φτωχών ανθρώπων.

Άρα κάτι πρέπει να γίνει εφαρμόζοντας το περιλάλητο «εδώ και τώρα».
Οι απλοί αγρότες λένε κάτι που είναι σοφό: αν υπάρχει στο χωράφι σου φίδι το διώχνεις ή το σκοτώνεις πριν σε δαγκάσει, αν σε δαγκάσει ό,τι και να κάνεις μετά είναι αργά.
Αυτή τη σοφή ρήση φαίνεται ότι δεν μπορούν να την κατανοήσουν οι πολιτικοί –που κύριο μέλημα τους είναι να κρατηθούν με νύχια και δόντια στην εξουσία προκειμένου να πλουτίζουν, και προτιμούν να κόπτονται υπέρ των δημοκρατικών θεσμών και να μας ενοχλούν αδιάντροπα με φανταιζί φληναφήματα.
Αναρωτιέται όμως κάποιος: ποια είναι αυτή η δημοκρατία που προστατεύει τον κακοποιό που κακοποιεί τον νομοταγή Έλληνα πολίτη;

Μπορούμε να πούμε ότι σήμερα μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού τελεί υπό την κατοχή παρανόμων αλλοδαπών μεταναστών, οι οποίοι διαμορφώνουν το δικό τους κώδικα συμπεριφοράς –με την ανοχή των αρχών-  και κατέχουν περιοχές.  Αν κάποιος εντρυφήσει στο γεγονός αυτός είναι πιθανό να βρεθεί σε κατάσταση παράκρουσης, εκτός και αν είναι Έλληνας πολιτικός.
Τι θα έκαναν όμως αυτοί που έχουν τη δύναμη να πάρουν μέτρα, αν βίαζαν την γυναίκα τους, την κόρη τους, αν κακοποιούσαν τη μητέρα τους;
Θα άλλαζαν άραγε την αντίληψή και τη στάση τους;
Πάντως όσο κι αν τους φυλάει το σύστημα που «έκτισαν» ποτέ δεν θα είναι πλήρως ασφαλείς!

Η δεύτερη αιτία μια πιθανολογούμενης και ανεξέλεγκτης εξέγερσης είναι η κατάσταση –καζάνι που βράζει- στην οποία βρίσκεται μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού και ην οποία διατηρείται και πρόκειται να γίνει χειρότερη.
Η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα οριοθετείται από τα ακόλουθα:


-Καλπάζουσα και μη ελεγχόμενη ανεργία

-Έλλειψη ελπίδας, οράματος και προοπτικής

-Ένα σύστημα δημοσιονομικής διακυβέρνησης τελείως αναποτελεσματικό και διεφθαρμένο που δημιουργεί απίθανες διελκυστίνδες που απαγορεύουν την πρόοδο

-Ληστρικές φορολογικές επιδρομές που εστιάζονται και στοχεύουν στις αδύναμες τάξεις οι οποίες δεν μπορούν να αποφύγουν το «πλιάτσικο» και τις απάνθρωπες αφαιμάξεις

-Ανίκανοι και αδίστακτοι πολιτικοί με νοοτροπία «κοτζαμπάσηδων» Όλα αυτά –και πολλά άλλα- έχουν θέσει το μεγαλύτερο μέρος του λαού σε μια κατάσταση προσωρινής αδράνειας.  Είναι πλέον θέμα χρόνου πότε θα αναδυθεί το ζωώδες και πανίσχυρο αίσθημα της επιβίωσης.  Ταυτόχρονα θα προκύψουν και άλλες «στάσεις», «διαθέσεις» και «συμπεριφορές» οι οποίες ίσως θα είναι πρωτόγνωρες για έναν λαό που για πολλά χρόνια έζησε σε μια κατάσταση πλασματικής ευδαιμονίας σπαταλώντας δάνεια που τώρα έγιναν απαιτητά. Ο λαός αυτός –με απόλυτη ευθύνη των πολιτικών- έγινε ένας λαός νωθρός και καθόλου ανταγωνιστικός στις διεθνείς αγορές παρά τα κελεύσματα των καιρών που ήταν εμφανή.

Το ξεβόλεμα των Ελλήνων –στο μεγαλύτερό τους ποσοστό- θα λειτουργήσει, μάλλον, σαν ένας σπινθήρας για μια φωτιά.
Επειδή όσο τα πράγματα χειροτερεύουν και η αλαζονεία των πολιτικών κορυφώνεται και επειδή όσο τα πράγματα χειροτερεύουν τόσο περισσότερο η σύγκριση της ποιότητας ζωής μα το παρελθόν θα είναι ενοχλητική μέχρι βασανιστική και προτρεπτική σε κινήσεις.

Βέβαια συνεχίζουν ακόμη τα «σκυλάδικα», τα «αθλητικά», και τα «κοσμικά»  να μην απειλούνται από τη δυστυχία που διακατέχει τον κόσμο αλλά και αυτά αρχίζουν να παίρνουν την κατιούσα και προς το «περαιούσθαι»  για μεγάλη λύπη των ανθρώπων του «σκότους».

Για τους «πολιτικούς» κάθε αντίδραση είναι ένα «θαύμα» που κρατάει τρείς μέρες.  Μετά έρχεται κούραση και δεν μπορεί να υπάρξει μια συνέχεια και συνέπεια από μη σωστά και συνετά καθοδηγούμενες μάζες.  Τα αστικά κέντρα είναι αυτά που  έχουν πληγεί  από την κατάσταση που επικρατεί.  Στα μικρά μέρη και τα χωριά η κατάσταση δεν είναι τόσο αισθητή.  Άρα τα αστικά κέντρα θα αποτελέσουν τον πυρήνα της αντίδρασης.
Το πολιτικό σύστημα –ως εξουσία- δεν πιστεύει ότι απειλείται. Ίσως έχει δίκιο και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πολλά και σωστά.  Όμως ποιος περίμενε στον κόσμο την πτώση της ΕΣΣΔ, την πτώση του Καντάφι στην Λιβύη, τα γεγονότα στην Αίγυπτο, την πτώση του πανίσχυρου Σάχη στο Ιράν, την αλλαγή στην Ρουμανία, την Βουλγαρία και τόσα άλλα που συνέβησαν, ακόμη και όταν απολάμβαναν την προστασία μεγάλων δυνάμεων,  ή θα συμβούν τις επόμενες μέρες;
Βεβαίως υπάρχουν σκοπιμότητες και εξαιρετικά σκοτεινές διαδρομές αλλά ποιος μπορεί να αποκλείσει το απρόσμενο γεγονός και ότι κάτι παρόμοιο θα μπορούσε να συμβεί και στην Ελλάδα;
Δυστυχώς, θέσεις σαν κι αυτές που παρουσιάζονται δεν δικαιώνονται παρά μόνον «κατόπιν εορτής».  Και μια τέτοια «εορτή»  καλύτερα είναι να την προλάβουμε για να την αποφύγουμε παρά να τη ζήσουμε.

Το μέλλον –δυσοίωνο-  και η τύχη –απρόβλεπτη- της Ελλάδας είναι στα χέρια ανίκανων, αντιπαθών και αναξιόπιστων, υποκριτών, πολιτικών. Οι Έλληνες έχουν, πλέον, πολύ λίγα να ελπίζουν και πολλά να φοβούνται.


Ο συνδυασμός των  παραπάνω χαρακτηριστικών που σχολιάσαμε για μια πιθανή εξέγερση είναι εξαιρετικά πανίσχυρος αν λειτουργήσει από κοινού.  Τότε είναι που θα επέλθει το χάος με τους δικούς του νόμους που δεν έχουν σχέση με τους νόμους που εμείς θεσπίσαμε.
Κάτι πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ. Όσο το πολιτικό σύστημα αισθάνεται ασφαλές τόσο η ασφάλεια της χώρας κινδυνεύει.  Έχει αποδειχτεί πλέον  ότι τα άτομα που κυβερνούν ή έχουν βλέψεις στη διακυβέρνηση της χώρας μόνον και δεν σκοπούν στη σωτηρία της χώρας είτε, και, επιδιώκουν μόνον το δικό τους συμφέρον – ατομικό και κομματικό.

Το ερώτημα καθίσταται πλέον επιβεβλημένο:
«Ποιος θα μας σώσει από αυτούς που μας κυβερνούν;»


http://300-gr.blogspot.com/2012/03/blog-post_4280.html
 
http://www.katohika.gr/2012/03/blog-post_6361.html

Μποϊκοτάζ του εκλογικού νόμου μέσω της …ψήφου! (ή τι κάνουμε στις εκλογές) ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ!! ..

Το εκλογικό σύστημα στην Ελλάδα περιλαμβάνει μια σειρά από νομικίστικες δικλείδες, που καταργούν κάθε έννοια δημοκρατίας, στον πολύ περιορισμένο βαθμό που, εξ αρχής, η δημοκρατία θα μπορούσε να φορέσει το καπέλο της αντιπροσώπευσης. Φαινομενικά, η σημαντικότερη είναι η αρχή της ενισχυμένης αναλογικής, η οποία δίνει πλεονέκτημα σε ένα κόμμα όσο πιο μεγάλο είναι το ποσοστό που παίρνει επί των έγκυρων ψήφων –δηλαδή, κάτι σαν καπιταλισμός με τις ψήφους! Με την πρόφαση της εύνοιας ισχυρών κυβερνήσεων για χάρη της πολιτικής σταθερότητας, υφαρπάζεται από τα μικρότερα κόμματα ποσοστό τόσο μεγαλύτερο όσο μικρότερο είναι το κόμμα.
Ειδικά στις μέρες μας, η αποθέωση του καπελώματος της έννοιας της δημοκρατίας, προέρχεται από την “λεπτομέρεια” της αναφοράς στις έγκυρες ψήφους. Έτσι, σε οποιονδήποτε έχει νιώσει ότι... δεν αντιπροσωπεύεται από τα δύο μεγάλα κόμματα που εναλλάσσονται στην εξουσία, έχει φτάσει η πληροφορία ότι “τα λευκά πάνε στο πρώτο κόμμα”.

Αυτή η φράση είναι εξαιρετικά ανακριβής και υποτιμητική του πραγματικού μεγέθους του προβλήματος.

Κατ’ αρχήν, να πούμε ότι το ζήτημα αυτό είναι ανεξάρτητο από το πως λειτουργεί η ενισχυμένη αναλογική, στην περίπτωση της οποίας μεταφέρονται ποσοστά έγκυρων ψήφων από τα μικρά στα μεγάλα κόμματα (θα επανέλθω στην ενισχυμένη αναλογική παρακάτω).

Το θέμα, εδώ, αφορά όλες τις μη έγκυρες ψήφους (άκυρα και λευκά από κοινού), αλλά, με απολύτως όμοιο τρόπο, και την αποχή που είναι πολύ μεγαλύτερη ως ποσοστό (άνω του 40% με αυξητική τάση!!). Θα χρησιμοποιήσω ως παράδειγμα μια δημοσκόπηση της VPRC που δημοσιοποιήθηκε αρχές Σεπτεμβρίου του 2011, για να γίνει σαφής η, στιγμιαία τουλάχιστον, έλλειψη δημοκρατικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης, αλλά και του οποιουδήποτε πιθανού εκλογικού αποτελέσματος, αν γίνονταν εκλογές εκείνη τη στιγμή – θεωρώντας ότιη δημοσκόπηση δεν είναι μαγειρεμένη.

Η πλήρης πραγματική εικόνα, όπως παρουσιάζεται στο παρακάτω σχήμα, δείχνει χονδρικά ότι, με βάση τα στοιχεία της δημοσκόπησης:
(α) περίπου το μισό εκλογικό σώμα επιλέγει την αποχή,
(β) περίπου το 1/4 είναι αναποφάσιστο ή δεν απαντά, και
(γ) τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν σίγουρο συνολικό ποσοστό μόλις 16% τη δεδομένη χρονική στιγμή.



Αν θεωρήσουμε ότι το ποσοστό που είναι αναποφάσιστο ή δεν απαντά θα κατανεμηθεί αναλογικά σε έγκυρες ψήφους σε κόμματα (ανάλογα με το ποσοστό τους) και σε αποχή, και μη λαμβάνοντας υπόψη πιθανά άκυρα ή λευκά, η εικόνα που προκύπτει μας δίνει 27,9% αθροιστικά για τα δύο μεγάλα κόμματα και 51,6% για την αποχή μαζί με τα παραπάνω αποκαλούμενα “ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ”, όπως φαίνεται στο παρακάτω σχήμα.



Τέλος, η δημοσκόπηση, αφαιρώντας την αποχή, παρουσιάζει ως αθροιστικό ποσοστό των δύο μεγάλων κομμάτων ένα 54,5%, που θα ήταν και αυτό που θα έπαιρναν στις εκλογές! Η κατανομή που θα μας έδειχναν τα κανάλια είναι αυτή που φαίνεται στο σχήμα που ακολουθεί.



Η παραπάνω γραφική παρουσίαση πρέπει να κάνει εμφανή στον καθένα την παραχάραξη και πλήρη αλλοίωση της πραγματικής δημοκρατίας από τη επίπλαστη “αντιπροσωπευτική δημοκρατία”, η οποία κρύβεται πίσω από την αποξένωση τεράστιων κοινωνικών ομάδων που είτε αδιαφορούν, είτε διαφωνούν με τα κύρια πολιτικά/ιδεολογικά ρεύματα και με το κομματικό σύστημα, ή και υπάγονται σε κόμματα που δεν μπαίνουν στη βουλή.

Αποκαλύπτεται εδώ, πλήρως, το πως η “αντιπροσωπευτικότητα” καταργεί τη βούληση πολυάριθμων μικρών ομάδων, που είναι συνολικά σχεδόν το μισό της κοινωνίας στις μέρες μας, μόνο και μόνο επειδή δεν χωράνε στα κουτάκια των, πολυσυλλεκτικών κατά τα άλλα, κομμάτων και των ιδεολογιών. Γίνεται φανερό, γενικότερα, γιατί “αντιπροσωπευτική δημοκρατία” δεν είναι καθόλου δημοκρατία.

Μόνο μετά από την παραπάνω απίστευτη αλλοίωση της λαϊκής βούλησης θα εφαρμοστεί ο κανόνας της απλής αναλογικής, ώστε τα ποσοστά των εδρών που θα πάρουν τα κόμματα στη βουλή να μην έχουν καμία λογική σχέση με το αποτέλεσμα της λαϊκής ψήφου, παρά μόνον αυτή μιας μαθηματικής φόρμουλας παραμόρφωσης. Κατά τη γνώμη μου, η αναλογία της παραπάνω κατανομής των ψήφων σε κόμματα με την καπιταλιστική κατανομή του χρήματος στην κοινωνία είναι καταπληκτική!

Επιπλέον των παραπάνω, όσα κόμματα δεν φτάνουν το όριο του 3% δεν μπαίνουν καθόλου στη βουλή. Παρόλα αυτά, πιστεύω ότι, ακριβώς εδώ μπορούν να στηριχθούν τα υγιή δημοκρατικά κομμάτια της κοινωνίας για να προκαλέσουν ένα καίριο και τελειωτικό χτύπημα στο ψεύδος της “αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας” και του καλπονοθευτικού εκλογικού συστήματος.

Αν, δηλαδή, αυτό το 48,8% που απέχει από τις εκλογές, ή έστω ένα μεγάλο μέρος του, ψηφίσει κάποιο “ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ” (τα λεγόμενα και “ΛΟΙΠΑ”), δηλαδή ένα κόμμα από αυτά που δεν μπαίνουν στη βουλή, με τρόποτυχαίο (π.χ. μας αρέσει το όνομά του με το πιο ιδιότροπο κριτήριο που μπορούμε να φανταστούμε!), τότε θα προκύψει ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα.

Θεωρείστε, για παράδειγμα, ότι τα παραπάνω αποτελέσματα της δημοσκόπησης είναι πραγματικά αποτελέσματα εκλογών, αλλά ότι η αποχή έχει πάει στο “ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ”. Αυτό θα είχε το αποτέλεσμα που φαίνεται στο μεσαίο από τα παραπάνω σχήματα, και το κυανό χρώμα θα αντιστοιχούσε σε έγκυρες ψήφους, που παίρνουν κόμματα που δεν μπαίνουν ή μπαίνουν οριακά στη βουλή. Φανταστείτε, για παράδειγμα, καμιά δεκαπενταριά (15) “κυανά” κόμματα οριακά άνω του 3%. Θα αποτελούν συνολικά ένα έως 45% και θα πρέπει τα υπόλοιπα κόμματα να συνεργαστούν με αρκετούς από αυτούς για να κάνουν κυβέρνηση!

Αν, πάλι, είναι πολύ περισσότερα “κυανά” κόμματα, και τα περισσότερα δεν παίρνουν 3% για να μπουν στη βουλή, πάλι οι ψήφοι είναι έγκυρες. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, τα κόμματα που μπαίνουν στη βουλή θα μοιραστούν όλες τις έδρες και αυτό θα σημαίνει δύο πράγματα:
1. ότι το έως 50% των ψήφων θα πρέπει να μοιραστεί το 100% των εδρών, ενώ το γράφημα στα κανάλια πρέπει να δείχνει περίπου ίσο ποσοστό στο κυανό “ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ”, που δεν θα μπαίνει στη βουλή, και
2. ότι μεγάλος αριθμός από τα κόμματα που μπαίνουν στη βουλή θα πρέπει να συνεργαστούν για να κάνουν κυβέρνηση!

Παρατηρείστε, μεταξύ του τρίτου και του δεύτερου σχήματος, ότι, όταν μπαίνει ένα ποσοστό της τάξης του 50% στα έγκυρα, το ποσοστό που έπαιρναν όλα τα άλλα κόμματα πριν πέφτει περίπου στο μισό! Το αντίστοιχο ισχύει και στην περίπτωση που μπαίνει ένα 30-33% στα έγκυρα, όπου το ποσοστό που έπαιρναν όλα τα άλλα κόμματα πριν μειώνεται, χονδρικά, κατά το 1/3. Δηλαδή,σε καμία περίπτωσηδεν ισχύει εδώ, όπως ίσως έχουμε μάθει να σκεφτόμαστε, ότι “η ψήφος πηγαίνει στο πρώτο κόμμα” επειδή το κόμμα που ψηφίζουμε δεν μπαίνει στη βουλή.

Σε κάθε περίπτωση, τέτοιου τύπου εκλογικά αποτελέσματα θα αποτελέσουν κόλαφο για το σύστημα της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, και ξεκάθαρο μήνυμα ότι ζητείται μετάβαση σε αμεσοδημοκρατικό σύστημα. Ένα τέτοιο μήνυμα, μάλιστα, μπορεί να δείξει ξεκάθαρα και προς το εξωτερικό την απονομιμοποίηση των αποφάσεων οποιασδήποτε κυβέρνησης και την νομιμοποίηση οποιουδήποτε τύπου κινητοποιήσεων, οι οποίες, μάλιστα, θα αποκτήσουντρομερήδύναμη, σε αντίθεση με την τωρινή “νομιμοποίηση” της καταστολής τους! Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία, η αγανάκτηση του κόσμου να μετουσιωθεί σε ψήφο!
γράφει ο Σταμάτης Καββαδίας
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2012/03/blog-post_6560.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters