Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Και ξαφνικά η Ευρώπη ανακάλυψε ... "τουρκική μειονότητα σε Ρόδο-Κω"! (βίντεο)

Και ξαφνικά η αφασιακή ελληνική εξωτερική πολιτική δέχτηκε χθες ένα ηχηρό χαστούκι, το οποίο βέβαια ουδόλως φαίνεται να απασχολεί τους μανδαρίνους του υπουργείου Εξωτερικών (καλά, για την λοιπή κυβέρνηση Παπαδήμου δεν ρωτάμε γιατί δε νομίζουμε ότι τίθεται καν θέμα ενόχλησής τους από εθνικά ζητήματα): Η Διαρκής Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, αποδέχτηκε την έκθεση με θέμα «η κατάσταση των κατοίκων της Ρόδου και Κω που έχουν υπόβαθρο την τουρκική πολιτισμική κουλτούρα» (Doc. 12526) και το σχέδιο της απόφασης περί αυτής (1867/2011), η οποία είχε συνταχθεί από τον Ελβετό Αντρέα Γκρος, μέλος της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο οποίος στο βίντεο που είχε αποκαλύψει το defencenet στις 22.02.12, αποκαλούσε την ολιγάριθμη μουσουλμανική μεινότητα ως "τουρκική" κατά παράβαση της συνθήκης της Λωζάνης. Αλλά όταν το υπουργείο Εξωτερικών δεν βγάζει έστω μία ελάχιστη απάντηση-παρατήρηση στο νέου Τούρκο πρεσβευτή, ο οποίος στη πρώτη του δήλωση στην Ελλάδα επι τη αναλήψει των καθηκόντων του μιλάει για "τουρκινή μειονότητα" και παραβιάζει την Συνθήκη της Λωζάνης χωρίς κανείς να τον ενοχλεί, τι να περιμένουμε από το υπουργείο Εξωτερικών;

Με την απόφαση που έγινε δεκτή την 9 Μαρτίου 2012 στη Διαρκή Επιτροπή, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης ... απαίτησε από την Ελλάδα την επικύρωση της Σύμβασης Πλαισίου για την Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων και ζητά να διοργανώσει σε συνεννόηση «με τους πολίτες που ομιλούν την τουρκική», μια καμπάνια με σκοπό την πληροφόρηση των οικογενειών όλων των μαθητών, σχετικά την δυνατότητα διδασκαλίας της τουρκικής γλώσσας!

Πέραν τούτου, ζητείται από τις αρχές της Ελλάδας να αξιολογηθεί και το θέμα της επαναλειτουργίας των τουρκικών σχολείων. Επίσης, ζητείται να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε οι διοικήσεις των δύο βακουφίων που υπάρχουν στη Ρόδο και Κω, να λειτουργούν με πλήρη διαφάνεια. Εξ’ αυτού, ζητείται η ανανέωση των διοικητικών συμβουλίων των βακουφίων να γίνεται με ανοιχτό και διαφανή τρόπο και να προστατευτεί το δικαίωμα της πλήρης πρόσβασης στους δημόσιους λογαριασμούς, της «τουρκικής κοινότητας».

Ζητείται επιπρόσθετα να προσδιοριστούν τα δικαιώματα και οι αρμοδιότητες των ιμάμηδων και ηγετών των μουσουλμάνων πολιτών της Ρόδου και Κω και να προστατευτεί το δικαίωμα της εκλογής αυτών από τους Μουσουλμάνους πολίτες, ενώ απαιτείται από την Ελλάδα να συνεχίσει την αναπαλαίωση των ιστορικών μνημείων που ανήκουν στην Οθωμανική περίοδο.

Τέλος, ζητείται από την Ελλάδα να ενδυναμώσει το διάλογο με τους εκπροσώπους της «τουρκικής κοινότητας» (!) των νησιών, για την επίλυση των προβλημάτων όπως είναι το ιδιοκτησιακό θέμα και θέματα ιθαγενειών.

Σχετικά με την έκθεση, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (Ε.Ο.Τ.Δ.Θ), Χαλήτ Χαμπίπογλου, δήλωσε: «Η έκθεση που έγινε δεκτή στη Διαρκή Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και η απόφαση που την ακολούθησε, λήφθηκαν κατόπιν μακρόπνοων και έντονων συζητήσεων. Μετά τις έντονες αντιδράσεις που δέχθηκε η έκθεση, ο εισηγητής της, Αντρέα Γκρος, αναγκάστηκε να επισκεφθεί τον περασμένο Φεβρουάριο για δεύτερη φορά τη Ρόδο και Κω. Η τελική έκθεση που έγινε αποδεκτή, είναι ένα κείμενο που συγκριτικά με την πρώτη έκθεση Γκρος, αναφέρεται ανοιχτά στα προβλήματα των τουρκικών κοινοτήτων της Ρόδου και της Κω»…

Είναι η πρώτη φορά που ευρωπαϊκό όργανο και μάλιστα τόσο σημαντικό όπως η Διαρκής Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, μιλάει για "τουρκικές κοινότητες σε Ρόδο και Κω" υιοθετώντας για πρώτη φορά το κείμενο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνδιάσκεψης του 2007, που πρώτο έθεσε το ζήτημα. Και όλα αυτά χωρίς την παραμικρή αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ ή της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία ήξερε βέβαια από την πρώτη στιγμή την απόφαση.

Μήπως έχουμε μπει σε ανέγκλιτη πορεία εθνικού ακρωτηριασμού ή ακόμα χειρότερα μήπως έχει συμφωνηθεί από τις ξένες δυνάμεις που έχουν αναλάβει τον έλεγχο της χώρας ο εθνικός μας ακρωτηριασμός και γι αυτό οι εγχώριοι συνεργάτες τους αρνούνται να αρθρώσουν έστω και μία λέξη;

Δυστυχώς από την πλευρά μας εμείς κάνουμε ότι μπορούμε με την αφέλεια μας και την αδιαφορία μας για να το πετύχουν επιτρέποντας την δημιουργία προβλημάτων από το πουθενά τα οποία θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι μελλοντικές γενεές.




 
http://logioshermes.blogspot.com/2012/03/blog-post_4652.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters