Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Γιατί να πάρεις άδεια για μαγαζί αν είσαι λαθρομετανάστης;


TEMP3310Το... σαράκι της διαφθοράς, ιδιαίτερα στις υπηρεσίες των δήμων που υποτίθεται ότι εποπτεύουν την ίδρυση και λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος εξακολουθεί να κατατρώει την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Στο Δήμο Αθηναίων, σύμφωνα με τις εκθέσεις των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης αλλά και των αρμόδιων οργάνων της Περιφέρειας Αττικής τέσσερα στα δέκα καταστήματα λειτουργούν παράνομα ή με άδειες "μαϊμού". Όλως τυχαίως (!) το 90% των συγκεκριμένων καταστημάτων ανήκουν σε αλλοδαπούς. Ακόμη και σε περιπτώσεις που υπήρχε άδεια, διαπιστώθηκε ότι αυτή ανταποκρινόταν σε άλλη χρήση και όχι σε αυτή για την οποία είχε εκδοθεί.
Για παράδειγμα, καφενείο λειτουργούσε ως σούπερ μάρκετ και εστιατόριο (!), χωρίς ο ιδιοκτήτης του να ενημερώσει τον δήμο για την αλλαγή χρήσης. Εκεί που πραγματικά γίνεται το "έλα να δεις" είναι με τα ζαχαροπλαστεία, τα μπαρ, τα ίντερνετ καφέ, τα κυλικεία κλπ που ανοίγουν οι αλλοδαποί στις υποβαθμισμένες γειτονιές του πολεοδομικού συγκροτήματος του Λεκανοπεδίου.
Σε ποσοστό άνω του 40%, οι ιδιοκτήτες του δεν μπήκαν καν στον κόπο να υποβάλλουν έστω και μία τυπική αίτηση για άδεια λειτουργίας στην αρμόδια δημοτική υπηρεσία. Το περίεργο είναι ότι όταν πιάνονται επ' αυτοφώρω οι παρανομούντες καταστηματάρχες, τις περισσότερες φορές την γλιτώνουν, είτε με το γνωστό "φακελάκι", είτε εξαφανιζόμενοι.
Πράγματι, αρκετοί μετανάστες που διαθέτουν μαγαζί, όταν τους επιβάλλεται πρόστιμο για παράνομη λειτουργία καταστήματος, γίνονται κυριολεκτικά άφαντοι. Αργότερα, οι ίδιοι ανοίγουν ένα αντίστοιχο κατάστημα σε κάποια άλλη γειτονιά ή δήμο, αφού ακόμη και αν εντοπισθούν, θα ισχυρισθούν με την παρουσίαση πλαστών δικαιολογητικών και χαλκευμένων ταξιδιωτικών εγγράφων, ότι δεν είναι αυτοί που πρέπει να κατηγορηθούν.
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_2532.html

Δασκαλόπουλε αυτές τις εξυπνάδες να τις λες στην …Ευτυχία, που… προσέχει τα λεφτά σου, στην ..Ελβετία.


Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, το πραγματικό διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών είναι αν η χώρα θα παραμείνει στην Ευρώπη ή αν θα βυθιστεί στο χάος. 
Ο κ. Δασκαλόπουλος συμπλήρωσε πως «το δίλλημα δεν είναι το ερώτημα υπέρ ή κατά του Μνημονίου», όπως θα ήθελαν μερικοί.  
Το πραγματικό διακύβευμα είναι «Ευρώπη ή χάος».

«Θέλει η π…… να αγιάσει μα δεν μπορεί λέει ο λαός μας. Ερευνώντας μια υπόθεση έπεσα σε μια δικογραφία. Εκεί λοιπόν Μητσάρα ένας «χρηματιστής» λέει ότι σου έβγαζε δις δραχμές (ατελείωτα) και στα έπαιζε στην Ελβετία. Στην Union Bancaire Privée λέει ότι έπεφταν τα πακέτα.  

Δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ μαζί σου, αλλά κάθε τρεις και λιγάκι φιγουράρεις στα media και λες διάφορα. Εγώ φταίω τώρα;

Υ.Γ. Παρεμπιπτόντως καίω και μια έρευνα μου με αφορμή τα παραπάνω αλλά δεν πειράζει. Στην Union Bancaire Privée υπάρχει ελληνόφωνο τμήμα εξυπηρέτησης πελατείας!!! 

Μεγάλα ονόματα διατηρούσαν (διατηρούν ακόμη;) λογαριασμούς και θυρίδες. 

Στην κορυφή της τράπεζας φιγουράρει μια κυρία (ελληνίδα) προερχόμενη από το Banking του Λάτση. Φαντάζομαι ότι πήρε μαζί της, το χαρτοφυλάκιο στην Union Bancaire Privée.


 http://ixnos.blogspot.com/
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_6295.html

O ΓΑΠ ανοίγει ΙΕΚ ΠαρΑΚΜΗ & ο Βενιζέλος κερδίζει τον εαυτό του στην κάλπη



«Ήρθε και ο Βενιζέλος που αυτός θα φέρει τέλος» και δεν αναφέρομαι στο γνωστό τραγούδι αλλά στην νέα πραγματικότητα του ΠΑΣΟΚ!

Μπαίνουμε στην μεγάλη εποχή όπου το ένδοξο ΠΑΣΟΚ βαδίζει σε μονοψήφιες ποσοστιαίες μονάδες στις εκλογές που έρχονται.


«Πάμε», έλεγε ο Γιώργος, «Αρχίζουμε» λέει ο Βαγγέλης. Ποιος θα πει «Τελειώσαμε» δεν ξέρω κι ανησυχώ.

Μα τι απίστευτη εκλογική αναμέτρηση ήταν αυτή; Ο Βαγγέλης εναντίον του ίδιου του…του εαυτού.


Αφού θέλεις, βρε αγόρι μου, να γίνεις αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και είσαι ο μοναδικός υποψήφιος, γιατί στέλνεις τον κόσμο να σε ψηφίσει; Πας καλά;; Και άντε το έκανες το καπρίτσιο σου και ήθελες να νιώσεις μια εκλογική νίκη στο πετσί σου, γιατί τον έβαλες να σε πληρώσει, μου λες;

Και επειδή ο ψηφοφόρος είναι άτιμο πλάσμα, σου την έκανε με τα λευκά και τα άκυρα. Τώρα, τον λόγο τον αγνοώ γιατί λογική κι αυτό δεν έχει.


Ω ναι, μη γελάς ανυποψίαστε Έλληνα φορολογούμενε διότι υπήρξαν και λευκά και άκυρα ψηφοδέλτια μέσα στις κάλπες. Ας τα πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Σηκώθηκε ο ΠΑΣΟΚος την Κυριακή το πρωί (μάλλον μετά την Εκκλησία), έψαξε το εκλογικό κέντρο που ψηφίζει, πήγε, ακούμπησε το γαμωδίευρο στον γκισέ και αντί να ψηφίσει τον ογκόλιθο, αυτός προτίμησε να το ρίξει λευκό ή άκυρο!!! Είναι δυνατόν;;; Με ποιο σκεπτικό έγιναν όλα αυτά, ειλικρινά δεν το κατανοώ και θα το ρίξω το φταίξιμο στο χρώμα της κόμης μου γιατί αλλιώς θα αποτρελαθώ τελείως.


Ο Έλλην που δεν σηκώνεται από τον καναπέ του ούτε καν για να πάει να διαδηλώσει και να διαμαρτυρηθεί που του έχουν αλλάξει τον αδόξαστο, όσον αφορά τα εργασιακά του δικαιώματα (συμπεριλαμβανομένης και της αφεντιάς μου), πήγε περιχαρής να ψηφίσει τον Μπένι. Πήγε να δηλώσει παρών στην αθλιότητα, να δηλώσει παρών στη δήθεν γιορτή της Δημοκρατίας.


Δηλαδή αν ήταν η γιορτή της μοναρχίας, πόσους υποψήφιους θα είχαμε, δύο;;; Και σαν να μην έφτανε αυτό, τον έβαλαν να πληρώσει κιόλας για να είναι πιο ολοκληρωμένο το καραγκιοζιλίκι. Και έτσι του βγήκε η γιορτή του Μπενίτο, ρεφενέ. Μιας και δεν έχουν λεφτά εκεί στο ΠΑΣΟΚ, είπαν να το ενισχύσουν το κόμμα για να έχει να πορεύεται μέχρι τις εκλογές. Να κάνουν μάγκα και τον μέγιστο δικηγόρο εκ Θεσσαλονίκης (και υπονοώ διάφορα μ’αυτό, αλλά δεν είναι της παρούσης).


Για να μην αναφερθώ στο ποσό καθαυτό που θα καταντήσει να είναι το μεροκάματο του κοντινού μας μέλλοντος…..οπότε πάλι σε έκλεψαν αγαπητέ πρώην σύντροφε! Όσο για την προσέλευση, τι να πω; Διακόσιες χιλιάδες κόσμος;; Τρελά πράγματα συμβαίνουν στον πλανήτη Ελλάδα, όπως είχε πει και ο νέος αρχηγός!!!!!


Και με τον παλιό τι θα γίνει; Δεν πιστεύω να μας τον αφήσετε εδώ αμανάτι; Αλλά όχι. Πάλι σου έχω την απάντηση, δια στόματος ΓΑΠ. Σε ερώτηση που του έκαναν από το BBC για το τι σκέφτεται να κάνει τώρα που δεν θα είναι πια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είπε: I was thinking a school of leaders…Democrating training!!!!!!! Και για να στο κάνω και λιανά είπε πως θέλει να κάνει μία σχολή για να βγάζει ηγέτες. Το Ι.Ε.Κ. ΓΑΠ.


Δεν ξέρεις τι να σπουδάσεις; Κανένα πρόβλημα. Το Ι.Ε.Κ. ΓΑΠ έχει σκεφτεί πριν από σένα για σένα. Γίνε ηγέτης της χώρας που μισείς και σε χρόνο μηδέν θα καταφέρεις να την οδηγήσεις στην καταστροφή. Αν εγγραφείς εντός δίωρου σου κάνουμε δώρο την πλήρη στήριξη του Δ.Ν.Τ. και κάρτα απεριορίστων P.S.I. 


Τρέχα να προλάβεις γιατί τα τμήματα θα είναι κλειστά και ολιγομελή και θα έχουν μεγάλη ζήτηση. Δεν είναι και λίγο να παρακολουθείς διάλεξη από την πρωθυπουργάρα. Εννοείται πως απαιτείται η άριστη γνώση της αγγλικής γιατί από ελληνικά πάσχουμε, το έχεις καταλάβει.


Μετά από όλα αυτά εγώ έχω να προσθέσω, πως ο Θεός της Ελλάδας έχει απίστευτο χιούμορ και παίζει με την πάρτη μας χρόνια τώρα, για να περνάει η ώρα του!


*Η Λένα Πετρίδη είναι εκπαιδευτικός


 www.aixmi.gr
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/o_21.html

Camp Bondsteel: Ο χωροφύλακας των Βαλκανίων! Διαβάστε πως οι Αμερικάνοι ελέγχουν τη...γειτονιά μας!


Όταν ο λοχίας James Bondsteel έπαιρνε το παράσημο της τιμής από τον πρόεδρο Νίξον για την ανδραγαθία που επέδειξε στον πόλεμο του Βιετνάμ, σίγουρα δεν φανταζόταν ότι η μεγαλύτερη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ που ιδρύθηκε έκτοτε θα έπαιρνε το όνομά του, τιμής ένεκεν...
 
...Πράγματι, το τεραστίων διαστάσεων και υπερπολυτελές Camp Bondsteel, (που συναγωνίζεται τη βάση Anaconda στο Ιράκ), στο ανατολικό Κόσσοβο – ένα μέρος του οποίου εκτείνεται και στη FYROM – στεγάζει τα τέσσερα πέμπτα του στρατού που διατηρούν οι ΗΠΑ στα Βαλκάνια, αλλά και το αρχηγείο της πολυεθνικής δύναμης KFOR, που προστατεύει το νεοσύστατο κράτος του Κοσσόβου.

Απέχει 149 χλμ. από τα ελληνικά σύνορα και 26 χλμ. από την πόλη των Σκοπίων. Σε έκταση 10.000 στρεμμάτων, πάνω από 300 κτίρια φιλοξενούν 9.000 στρατιωτικούς κι έναν απίστευτο στρατιωτικό και νοσοκομειακό εξοπλισμό, ενώ το εσωτερικό της οδικό δίκτυο εκτείνεται σε μήκος 25 χλμ.

Λόγω του όγκου, της έκτασης και του εξοπλισμού του, ωστόσο, δεν μοιάζει να έχει αποκλειστικό σκοπό την επιτέλεση ειρηνευτικών αποστολών στη νότια Σερβία, μια αποστολή που – όπως είχε διαβεβαιώσει ο πρόεδρος Clinton – δεν θα είχε διαρκέσει πάνω από έξι μήνες και που ο πρόεδρος Bush, στην προεκλογική του εκστρατεία, είχε πει ότι θα ανακαλούσε.
Η κατασκευή του πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Halliburton (μέσω θυγατρικών), της οποίας διευθύνων σύμβουλος είχε διατελέσει ο «πρίγκιπας του σκότους», Dick Cheney, πριν γίνει Υπουργός Αμύνης και αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. Ας σημειωθεί εδώ ότι η εν λόγω εταιρεία είναι ταυτόχρονα και ανάδοχος του τεράστιου ενεργειακού αγωγού ΑΜΒΟ (Albanian, Macedonian, Bulgarian Oil), που θα τροφοδοτεί την Ευρώπη και την Αμερική με πετρέλαιο της Κασπίας και ο οποίος φαίνεται ότι είναι και ο κύριος λόγος υπάρξεως του στρατοπέδου Bondsteel στη συγκεκριμένη περιοχή.

Καθώς οι ΗΠΑ ανησυχούν για την εισαγωγή πετρελαίου που κάνει η Ευρώπη από τη Ρωσία η οποία ανέρχεται στο 33% του συνόλου των εισαγωγών της, προσπαθούν να δημιουργήσουν άλλους αγωγούς, όπως τον ΑΜΒΟ, προκειμένου να προκαλέσουν αντιπερισπασμό στην ενεργειακή εξάρτηση της γηραιάς ηπείρου από τη Μόσχα.
Το στρατόπεδο βρίσκεται πάνω στη διαδρομή του μελλοντικού διαβαλκανικού πετρελαιαγωγού κι έτσι οι ΗΠΑ θα μπορούν να ελέγχουν την ποσότητα πετρελαίου που προορίζεται για άλλες χώρες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι στην κατασκευή του γιγαντιαίου AMBO συμμετέχουν με κεφάλαια οι αμερικανικοί κολοσσοί Exxon, Mobil και Chevron.
Μετά από όλα αυτά νομίζω, πως είναι πλέον προφανής ο λόγος για τον οποίο η γειτονική FYROM και το Κόσσοβο έχουν έναν πολύ ισχυρό σύμμαχο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, την ώρα που ο ενεργειακός πόλεμος μαίνεται αμείλικτος, με την Ρωσία και Ιταλία να θέλουν περισσότερο ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω South Stream, (όπου προσχώρησε και η Ελλάδα), με την Αμερική να προσπαθεί να αναχαιτίσει τα ενεργειακά ανοίγματα της Μόσχας, προτάσσοντας ITGI και Nabucco και την Ελβετία και Νορβηγία να θέλουν να περάσουν το φυσικό αέριο στην Ιταλία από Θεσσαλονίκη και Αλβανία.
Έτσι, το Camp Bondsteel, «η Μεγάλη Κυρία», («Grande Dame»), όπως το αποκαλούν με καμάρι οι Αμερικανοί, έγινε πλέον ο χωροφύλακας των Βαλκανίων και ο τοποτηρητής των αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή. Φαίνεται τελικά, πως είναι μια βάση απ’ αυτές που ο γνωστός οικονομολόγος Galbraith χαρακτήρισε «στρατο – πετρελαϊκό σύμπλεγμα» και του οποίου ο Cheney επάξια μπορεί να διεκδικήσει την πατρότητα.
Και μέσα στον ξέφρενο αυτό χορό των εκατομμυρίων, εμείς οι ταλαίπωροι αγωνιζόμαστε για το όνομα!
Πού πάμε ξυπόλητοι στ' αγκάθια; Πού πάμε;

* Η Χριστιάννα Λούπα είναι δικηγόρος και συγγραφέας

 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/camp-bondsteel.html

Αόρατες στολές Ελληνικής κατασκευής και σχεδίασης δοκιμάζουν οι ειδικές δυνάμεις.

Με νέα σχεδίαση στην παραλλαγή, έτσι ώστε να την καθιστά πρακτικά αόρατη, η νέα στολή του στρατού που σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται εξολοκλήρου στην Ελλάδα, δοκιμάζεται ήδη από τις ειδικές δυνάμεις.
 
Η νέα στολή του Έλληνα στρατιώτη έχει «ψηφιακή» παραλλαγή! Το ΓΕΣ, στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού του προσωπικού του και κάλυψης των αναγκών επιβίωσης και εκπλήρωσης της αποστολής του σε ένα σύγχρονο πεδίο μάχης, ξεκίνησε τη...
διαδικασία αξιολόγησης των ψηφιακών στολών μάχης. 
 
Στο νέο σχέδιο παραλλαγής, όπως φαίνεται στην φωτογραφία, οι «σκιές» των χρωμάτων έχουν σπάσει σε μορφή τετραγωνικών ψηφίδων με την βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή. Εφαρμόζοντας τη συγκεκριμένη τεχνολογία, ο χρωματισμός του υφάσματος αλλάζει (διατηρώντας βέβαια το βασικό του χρώμα) ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού, προσαρμοζόμενος καλύτερα στον χρωματισμό του περιβάλλοντος χώρου. 
 
Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται η δυνατότητα εντοπισμού ενός στρατιώτη (με απλά μέσα παρατήρησης) έως και 50%! Οι ψηφιακές στολές μάχης σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από το Στρατιωτικό Εργοστάσιο 700 ΣΕ, σύμφωνα με προδιαγραφές που εξέδωσε η Διεύθυνση Υλικού Πολέμου. 
 
Οι αλλαγές που επήλθαν σε σχέση με την κλασική παραλλαγή έχουν να κάνουν με τον χρωματισμό αλλά και με το σχέδιο και το κόψιμο της στολής (στις νέες στολές μεταξύ των άλλων, το κάτω μέρος του χιτωνίου θα μπαίνει μέσα στο παντελόνι). 
 
Οι ψηφιακές στολές έχουν ήδη χορηγηθεί σε μονάδες των ειδικών δυνάμεων, προκειμένου να δοκιμαστούν για ένα εξάμηνο, κάτω από όλες τις συνθήκες και να αξιολογηθούν.
 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_5946.html

VPRC: Προβάδισμα 10% στη ΝΔ και διψήφια έκπληξη Καμμένου!

Προβάδισμα 10% στη Νέα Δημοκρατία δίνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC που δημοσιεύεται την Πέμπτη στο περιοδικό «Επίκαιρα».

Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 22,5%, το ΠΑΣΟΚ 12,5%, το ΚΚΕ 12,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12%, η Δημοκρατική Αριστερά το 11,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 11%, το ΛΑΟΣ 3%, η Χρυσή Αυγή 3,5% οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,5% ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία 2%.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν τα ποσοστά της Δημοκρατικής Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη αλλά και των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» του Πάνου Καμμένου, οι οποίοι όπως όλα δείχνουν όχι μόνο εξασφαλίζουν την είσοδό τους στη Βουλή αλλά συγκεντρώνουν ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά.

Είναι πασιφανές ότι με βάση τα δημοσκοπικά αποτελέσματα έχει πλέον διαμορφωθεί ένα νέο πολιτικό τοπίο με κύριο χαρακτηριστικό τον πολυκερματισμό του συστήματος.


http://www.newpost.gr/post/id=114199

 http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/vprc-10.html

Απίστευτος καυγάς Παπακωνσταντίνου-Κοντογιώργη: Χτυπούσε το χέρι στο τραπέζι ο πρώην τσάρος

Μάρτυρες ενός απίστευτου καυγά ανάμεσα στον πρώην υπηρεσιακό υπουργό και καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης Γιώργου Κοντογιώργη και του υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Παπακωνσταντίνου έγιναν οι τηλεθεατές του Πρωινού ΑΝΤ1.

Η συζήτηση των δύο καλεσμένων του Γιώργου Παπαδάκη περιστράφηκε γύρω από την προσφυγή της χώρας μας στο ΔΝΤ με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να οργίζεται και να επιτίθεται τόσο στον κ. Κοντογιώργη όσο και στον Γιώργο Παπαδάκη. Ο δημοσιογράφος, μάλιστα, επεσήμανε στον υπουργό Περιβάλλοντος ότι του φέρεται επιθετικά σε αντίθεση με τον ίδιο.

Ο καθηγητής της Πολιτικής Επιστήμης πολλές φορές έφερε σε δύσκολη θέση τον πρώην υπουργό Οικονομικών, ο οποίος εκνευρίστηκε και όχι μόνο άρχιζε να φωνάζει αλλά και στη συνέχεια χτύπησε και το χέρι του στο τραπέζι με δύναμη! Ο κ. Κοντογιώργης προσπάθησε με τα επιχειρήματα του να εξηγήσει στον κ. Παπακωνσταντίνου ότι δεν ήταν μονόδρομος το δίλημμα «χρεοκοπία ή Μνημόνιο», αλλά ο κ. υπουργός Περιβάλλοντος αφού αποποιήθηκε της όποιας ευθύνης του καταλογούν για την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ, απάντησε με ύφος στον καθηγητή: «Εγώ αυτά τα ακούω βερεσέ»! Ο κ. Κοντογιώργης, μάλιστα, αντέδρασε έκπληκτος λέγοντας «αγνοείτε δηλαδή την κοινωνία;»…

Σε κάποιο σημείο, μάλιστα, ο κ. Παπακωνσταντίνου φάνηκε να μιλάει με απρέπεια στον κ. Κοντογιώργη, μη γνωρίζοντας την ιδιότητα του συνομιλητή του, ενώ στη συνέχεια του είπε χαρακτηριστικά: «ξέρω περισσότερα από εσάς γιατί ασχολούμαι με το ζήτημα (σ.σ.: εννοεί το Μνημόνιο, τα μέτρα, κλπ)».

Η παρέμβαση του Γιώργου Παπαδάκη ήταν καίρια καθώς με… στυλ ανέφερε στον υπουργό Περιβάλλοντος τις ιδιότητες του Γιώργου Κοντογιώργη: «Σας τα λέω για να σας συστήσω» επεσήμανε με νόημα στον κ. Παπακωνσταντίνου.

Και ο κ. Κοντογιώργης, πάντως, σχολίασε αρνητικά την άγνοια του κ. Παπακωνσταντίνου τονίζοντας ότι δείχνει περίτρανα την περιφρόνηση που έχει για μία χώρα που θέλει να διαχειριστεί αλλά δε γνωρίζει ποιοι υπάρχουν στον τομέα της αρμοδιότητάς του.
Με ειρωνικό ύφος ο υπουργός Περιβάλλοντος αποκρίθηκε: «δηλαδή έχω άγνοια επειδή δεν έχω διαβάσει τα βιβλία σας; Ζητώ συγνώμη»...





star
thousandnews.gr

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_6529.html

Ένας



Αν υπήρχε η δυνατότητα να αλλάξει κάτι σε αυτή την χώρα θα άλλαζε στην πορεία των 200 χρόνων. 
 
Στα ίδια μονοπάτια περπάτησαν και οι προηγούμενες γενιές. Γενιές που σφαγιάστηκαν,καήκαν, βιαστήκαν, διώχθηκαν, εξοριστήκαν κι όμως μόλις ορθοπόδησαν έστω και λίγο έτρεχαν πίσω από τον υποψήφιο σωτήρα να τον σηκώσουν στα χέρια μη και πατήσει στα λασπωμένα καλντερίμια των χωριών. 
 
Να τους υποσχεθεί γεφύρια παίρνοντάς τους τα ποτάμια, να τους χορηγήσει μηχανήματα υποθηκεύοντας τα χωράφια που με αίμα είχαν αποκτήσει. Να υπερψηφιστεί και να μπει σε κάδρο δίπλα στο εικόνισμα και κάποιες φορές δίπλα στα στέφανα πάνω ακριβώς από το κρεββάτι για να θυμούνται ότι ακόμη και την ερωτική συνέυρεση την οφείλουν στον Σωτήρα.

Μόνο στις δύσκολες στιγμές ο όχλος αναζητούσε τον ανυπότακτο και τον τρελό του χωριού να μπει μπροστά για να σηκώσει το βάρος της αξιοπρέπειας μα μόλις τα δύσκολα περνούσαν ο ανυπότακτος καταδικαζόταν, εκτελούνταν, κρέμονταν στο τσιγκέλι, ενώ ο τρελός γινόταν ο περίγελος κάθε Κυριακή μετά το χριστιανικό εκκλησίασμα. Είναι επικίνδυνοι όσοι κουβαλούν την τρέλα της ελευθερίας γι' αυτό η τιμωρία τους πάντα είναι παραδειγματική. Έτσι είναι μαθημένος ο όχλος που πάτησε και πατάει σε αυτή την χώρα. Να ανέχεται ως ραγιάς και να συμπεριφέρεται ως κεχαγιάς.

Γι΄αυτό τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει σε τούτο τον τόπο γιατί είμαστε ολίγιστοι ψυχικά ενώ αριθμητικά ξεπερνούμε τα προγνωστικά των εκλογικών αναμετρήσεων. Κρύβουμε όλοι μας έναν μαυραγορίτη που όταν είναι να επιβιώσουμε βγαίνει από την σπηλιά και τον αφήνουμε να κάνει πλιάτσικο στο βίο και την αξιοπρέπεια του διπλανού μας.
 
 Όταν μας παίρνει κιόλας, τον αφήνουμε να σηκώσει κεφάλι και να απαιτεί σαν να του χρωστάει η ζωή ακόμα και την ζωή του άλλου. Στα εύκολα αποτυχαίναμε πάντα, αλλά η έκπληξη έρχονταν στα δύσκολα. Εκεί σπάγαμε κάθε παγκόσμιο ρεκόρ. Όλοι με την γροθιά υψωμένη σε έναν αγώνα που τελικά δεν τον έδωσαν ποτέ οι πολλοί αλλά πάντα οι λίγοι. Δεν είναι άλλωστε ασυνείδητη η έκφραση που λέμε όλοι μας δύο χρόνια τώρα: 
 
«Ένας ρε, δεν υπάρχει;» Ψάχνουμε τον Έναν γιατί πάντα Ένας ήταν, και αυτός ο Ένας κατάφερνε το αδιανόητο για αυτό τον όχλο: Να τον κάνει έστω για λίγο λαό. Να κατεβάζει τα εξουσιαστικά είδωλα και να τα φέρνει στα μέτρα του σκλάβου και του κολίγου αποδεικνύοντας ότι δεν έχουν ούτε κατά προσέγγιση το ύψος του ρυτιδιασμένου μετώπου ενός κατατρεγμένου. 
 
Αλλά ο Ένας δεν θα φανεί πια. Ίσως κουράστηκε, ίσως πάλι να κουβαλάει την γνώση αυτών των δύο αιώνων. Ίσως να έγινε πια σοφός μετά από τα απανωτά ξεπουλήματα του ίδιου λαού που υπερασπίστηκε, γνωρίζοντας από τη μήτρα της μάνας του, πού θα καταλήξουν και πάλι οι γραμμές της Ιστορίας.

Κάποτε τον έλεγαν Γιώργο, Θόδωρο, Νικήτα, Παύλο, Ίωνα, Άρη, Νίκο, Γρηγόρη, Αλέκο και ήταν πάντα Ένας, που με τις πράξεις και τις συνειδητές αποφάσεις ζωής που πήραμε, τον εκτελούμε καθημερινά στο Τοίχο της Iδιοτέλειάς μας σαν να ήταν Κανένας.


 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_6041.html

Γιατί;;;;;;;;;;;;;;;;



Αγαπητοί φίλοι μου, παρακολουθώ το θέατρο του παραλόγου που συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα και τα έχω χαμένα!
  
Εκεί έξω στην κοινωνία υπάρχει ένα λαός οργισμένος, καταπιεσμένος, συκοφαντημένος, αδικημένος λεηλατημένος, προδομένος, οργισμένος που θέλει και αναζητά να δώσει τέλος σε αυτό το πρωτοφανές έγκλημα κατά της Ελλάδος και του Ελληνισμού. Και τι βλέπουμε; Κόμματα, κομματάκια, παρακόμματα, κινήματα, κινηματάκια να διεκδικούν την μοναδικότητα στο τίποτα‼! 
Λένε και διατυμπανίζουν χωρίς να ντρέπονται , χωρίς αίσθημα πατριωτικής ευθύνης ότι δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε, ότι δεν φταίω εγώ αλλά ο άλλος, με τελικό αποτέλεσμα να φταίνε όλοι και κανένας ! Βλέπεις πνευματικούς που φιλοσοφούν εκ του ασφαλούς, κανείς δεν τολμά να βγει μπροστάρης όχι για να γίνει πρωθυπουργός αλλά για να ενώσει το λαό να τον εμψυχώσει να τους αναπτερώσει το ηθικό, την ελπίδα. 
Μια μεγάλη τεράστια δύναμη είναι εκεί έξω να καταλάβει την εξουσία ειρηνικά με τον όγκο της, αλλά δεν υπάρχει ο κρίκος που θα ενώσει τα κομμάτια , λείπει ο συνδετικός κρίκος γιατί;;;;; Όλοι οι μορφωμένοι πνευματικοί σάπισαν κρύβονται στο καβούκι τους ,γιατί τόση έλλειψη πατριωτισμού;;; 
Που είναι η φιλοσοφική σας υπερηφάνεια και ο πατριωτισμός που άλλοτε υπήρχε πληθώρα;;; 
Αυτός ο λαός είναι έτοιμος να ακολουθήσει άντρες γυναίκες με πατριωτισμό, αυτούς που θα ηγηθούν όχι έναν, αλλά πολλούς για να μην είναι ευάλωτη για την ζωή τους, αλλά ούτε να αλλοιωθούν στην διαδρομή. Χρειάζεται ο αγώνας  μπροστάρηδες εργάτες διπλωμάτες, καθαρίστριες  οικονομολόγους, οδοκαθαριστές  στρατιωτικούς,  αγρότες και γιατρούς, εργολάβους,  εργαζόμενους. 
Αν δεν υπάρχει στον αγώνα αγκαλιά όλος ο κοινωνικός ιστός από όλα τα κοινωνικά επίπεδα, δεν λέγεται αγώνας του λαού αλλά διεκδικήσεις από φατρίες.
Αγαπητοί επαναστάτες αν δεν είσαστε ψεύτες βάλτε ένα θέμα μπροστά και ενωθείτε όλοι σε μια γροθιά για την ανατροπή των προδοτών και μετά με ηρεμία αναπτύσσετε τα προγράμματά σας με δημοψηφίσματα να διαλέξει ο Ελληνικός λαός τον τύπο του συντάγματος και το τρόπο της διακυβέρνησης. 
 Σε διαφορετική περίπτωση δεν διαφέρετε στο ελάχιστο με τους προδότες και το σάπιο πολικό σύστημα.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
 
 http://www.arxaiaithomi.gr
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_9663.html

Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης η κοινωνία, «ασύμφορη η ζωή»!


ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΑΓΧΟΣ
Αυξημένα κρούσματα κατά 40%. Ανησυχητική η κατάσταση στους νέους λόγω ανεργίας και ανασφάλειας
Από τα χαμηλά ποσοστά κατάθλιψης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στα υψηλότερα! Από εκεί δηλαδή που βρέθηκε η ζωή του Έλληνα μέσα σε λίγους μήνες: βουτιά στο απόλυτο κενό της κατάθλιψης και του άγχους.
Μελέτη της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, όπως δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», δείχνει πως ολόκληρη η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης!

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς τα χαράτσια, η αγωνία για το εργασιακό αύριο, οι συρρικνώσεις στους μισθούς και η ραγδαία αύξηση της ανεργίας καθιστούν ασύμφορη τη ζωή.
Μαζί με την ανεργία, αυξάνονται και τα ποσοστά  αγχωδών διαταραχών και κρίσεων πανικού-είναι αυτό που αποκαλείται «αγχώδης συνδρομής».
Οι ειδικοί μιλούν για αύξηση της τάξεως του 40% όπως αύξηση παρουσιάζει και η κατάθλιψη η οποία λαμβάνει μορφές επιδημίας.
Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγουν και οι επιστήμονες της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας καθώς σε πρόσφατη μελέτη ένας στους δυο ενήλικες Έλληνες εμφανίζει συμπτώματα κατάθλιψης!
Στο σύνολο του πληθυσμού, οι γυναίκες εμφανίζονται πιο ευάλωτες από τους άντρες πιθανότατα γιατί βάλλονται περισσότερο από την κρίση.
Ανησυχητική είναι η κατάσταση στους νέους έως 25 ετών, καθώς ο ένας στους δυο είναι άνεργος και χωρίς επαγγελματική προοπτική.


 http://rodosalarm.gr
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_349.html

Mega: Η παράκρουση της δημοσιογραφικής «πορνείας»



Έχουμε αναλύσει πολλές φορές ότι οι δομές του θεάματος των «ειδήσεων» αποτελούν τις καθημερινές, μακάβριες εστίες του βόρβορου της μόλυνσης: Ψευτιά, τρομοκρατική ανοησία και αλαζονική πολιτική κακογουστιά συνθέτουν ένα βάρβαρο ισοπεδωτικό θέαμα.

Το ίδιο και οι φάτσες των τσανακογλειφτών των «ειδήσεων» είναι ένα βάρβαρο παραλήρημα κακογουστιάς: «μπράβοι» των «νταβάδων» τους και του καθεστώτος στην απαίσια μορφή του γενιτσαρισμού.
ΟΛΟΣ αυτός ο εκδοτικο-δημοσιογραφικός ιστός της αράχνης

αποτελεί την πιο αποκρουστική όψη της τρομοκρατίας του κιτς. Είναι το «παρακράτος» της ανοησίας, της ψευτιάς, της χυδαιότητας και της κακογουστιάς: Η αυθάδεια του καθεστωτικού κιτς.

Ο μεγάλος «συνωστισμός» γίνεται στο Μεγάλο Κανάλι: Η «συνωστισμένη» βαρβαρότητα και κακογουστιά, σε όλες τις διαβαθμίσεις και τις ποικιλίες της «παρακρατικής» μηχανής…

Ο Μανώλης Καψής αποτελεί ένα από τα τυπικά δείγματα αυτής της αλαζονικής και διατεταγμένης ανοησίας…


Διαβάστε το παρακάτω κείμενο του Μπογιόπουλου:

Κον Μανώλη Καψή (Mega Τσάνελ)...
Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος
http://www1.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=20/3/2012&columnId=1821

Ο Μανώλης Καψής του Mega εμφανίστηκε την περασμένη Παρασκευή το βράδυ στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού για να διατρανώσει ότι τάσσεται υπέρ της έκθεσης του ΔΝΤ, η οποία εισηγείται να φτάσει ο βασικός μισθός στην Ελλάδα στα επίπεδα εκείνου της Κροατίας.

Τώρα που «τέλειωσαν τα δανεικά», κατά τον γλαφυρό τόνο του κ. Καψή, οι εργαζόμενοι πρέπει να ζουν με μισθούς με 300 ευρώ το μήνα...

(σ.σ.: τα ίδια είχε πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και αδελφός του, ο Παντελής Καψής, πάλι σε εκπομπή του Mega, όταν και δήλωσε ότι δεν ξέρει κάποια άλλη λύση για τη «σωτηρία» της χώρας από το να πάνε οι μισθοί στα 300 ευρώ..).
*
Κατόπιν τούτων, έχουμε να σημειώσουμε τα εξής:
*
1ο) Η «φούσκα» της ιδιωτικής τηλεόρασης αποτελεί παρακολούθημα της γενικότερης καπιταλιστικής «φούσκας». Στον κόσμο που υπηρετεί ο Καψής και όταν φουσκώνει και όταν σκάει η «φούσκα», οι εργαζόμενοι την πληρώνουν.
*
2ο) Επειδή η «πιάτσα» είναι δεδομένη και το τι μισθοί «παίζουν» στη «φούσκα» της ιδιωτικής τηλεόρασης είναι γνωστό, τον Καψή τον κόβουμε να καθαρίζει για το θεάρεστο έργο της ενημέρωσης που επιτελεί περί τα 10 με 12 χιλιάρικα τον μήνα, ήτοι μεικτά περί τα 150 χιλιάρικα το χρόνο.
*
3ο) Επί τρία χρόνια, λοιπόν, που ο ελληνικός λαός, ο λαός των εργαζομένων, υφίσταται τους «πανωλεθριάμβους» των μνημονίων για τους οποίους πανηγυρίζει ο Καψής, ο ίδιος πρέπει να έχει καβαντζώσει προ φόρων περί τα 400 - 450 χιλιάρικα. Μάλιστα, δεν αποκλείουμε ως συνετός φορολογούμενος πολίτης να εισπράττει και επιστροφές φόρου.
*
4ο) Ενας εργαζόμενος με βασικό τα 590 ευρώ μεικτά το μήνα για να πάρει τα λεφτά που παίρνει ο Καψής σε ένα μήνα θέλει... 20 μήνες, για να πάρει τα λεφτά που παίρνει ο Καψής σε ένα χρόνο θέλει... 18 χρόνια και για να πάρει τα λεφτά που έχει πάρει ο Καψής αυτά τα τρία χρόνια της λαϊκής λεηλασίας πρέπει να δουλεύει και... μετά θάνατο.
*
5ο) Δεν ξέρουμε πόσο σπουδαίο θεωρεί τον εαυτό του ο Καψής (προφανώς πολύ σπουδαίο) για να πιστεύει ότι, ενώ αυτός ζει με το παντεσπάνι του, οι άλλοι πρέπει να ζουν με το ξεροκόμματο και να πεθαίνουν επειδή δεν έχουν καν αυτό το ξεροκόμματο. Ξέρουμε, όμως, ότι σε αυτήν τη χώρα, είναι πολύ προσοδοφόρο για κάποιους να βγαίνουν στα κανάλια και να προπαγανδίζουν - έναντι αδρότατης αμοιβής - ότι οι άλλοι πρέπει να ζουν με τρεις κι εξήντα.
*
6ο) και τελευταίο: Ο Καψής μπορεί να ισχυριστεί ότι τα όσα λέει δεν συνιστούν διατεταγμένη προπαγάνδα, αλλά την αυθεντική και ειλικρινή άποψή του για το πώς θα «σωθεί» η χώρα. Δικαίωμά του.

Δικαίωμά του να πιστεύει ότι «σωτηρία» της Ελλάδας σημαίνει οι άνθρωποί της, εμείς και τα παιδιά μας, δηλαδή, να ζούμε με 300 ευρώ το μήνα.

Αν όμως αυτή είναι όντως η άποψή του, τότε ας κοπιάσει να την εφαρμόσει ως καλός πατριώτης που είναι πρώτα στον εαυτό του:

Να παραιτηθεί από τον παχυλό μισθό του (σ.σ.: θα μπορούσε, για παράδειγμα, να τον καταθέτει στο λογαριασμό του... Πετσάλνικου) και να αρχίσει - συμβάλλοντας έτσι πρώτος αυτός στη «σωτηρία» της χώρας - να ζει ο ίδιος με 300 ευρώ το μήνα.
*
ΥΓ: Ως στήλη και ως άνθρωποι δεσμευόμαστε ότι εφόσον το πράξει, εμείς θα διοργανώσουμε έρανο για να του εξασφαλίσουμε κι άλλα 300 μηνιαίως...



 http://resaltomag.blogspot.com/2012/03/mega.html
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/mega_21.html

ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΒΡΩΜΙΑ ΤΟΥ!


Πριν από ένα χρόνο ήταν οι ιστορίες με τα φάρμακα που τα βρίσκανε κρυμμένα σε κάτι γκρεμούς και μέσα σε πηγάδια.

Τώρα έχουμε την ιστορία με το ΙΚΑ της Καλλιθέας, ή την άλλη με τα επιδόματα σε «τυφλούς» - μαϊμού.

Πιο πριν ήταν τα καταγγελλόμενα για λαδώματα στην υπηρεσία Ανταγωνισμού.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, δε, έρχονται και επανέρχονται... αποκαλύψεις γύρω από τη φοροδιαφυγή, τις ατασθαλίες στην τάδε ή τη δείνα υπηρεσία, για τις «αρπαχτές» εδώ κι εκεί, για προνοιακά επιδόματα και κοινωνικές παροχές που κάποιοι εισέπρατταν παράνομα κ.ο.κ.

Σαν να σπάει κάθε φορά ο διάολος το ποδάρι του, πότε λέτε ότι οι κυβερνήσεις εντοπίζουν και... εξιχνιάζουν τέτοιες καταστάσεις και πότε τα ΜΜΕ τις παρουσιάζουν με το δικό τους αξιολάτρευτο ζήλο;

Ολως τυχαίως:

Τα θέματα περί «διαφθοράς στο Δημόσιο» κατακλύζουν την επικαιρότητα τη στιγμή ακριβώς που επίκεινται 150.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Τα θέματα περί «μαϊμού» δικαιούχων έρχονται τη στιγμή των επικείμενων αποφάσεων για περικοπές των προνοιακών επιδομάτων.

Τα θέματα για τις παράνομες συντάξεις εμφανίζονται στο προσκήνιο όποτε επίκεινται περικοπές των συντάξεων.

Τα φάρμακα στα πηγάδια εντοπίζονται όποτε πρόκειται να χτυπηθεί κάποια επαγγελματική κατηγορία (π.χ. φαρμακοποιοί).

Οι γκλαμουράτοι της φοροδιαφυγής, όπως και ο κακός υδραυλικός που δεν κόβει απόδειξη, κατακλύζουν τα δελτία ειδήσεων όποτε έρχονται τα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα και χαράτσια, τα οποία ο λαός «πρέπει» να τα υποστεί μιας και οι διεφθαρμένοι δεν πληρώνουν τους δικούς τους φόρους, κ.ο.κ.

Μόνιμη επωδός σε αυτό το ατελείωτο σίριαλ είναι ότι,
πρώτον, η διαφθορά είναι... κακό πράγμα και,
δεύτερον, ότι η καλή κυβέρνηση, με τους καλούς υπουργούς, ως ταπεινός υπηρέτης του λαού, βάζει «χέρι» στους επίορκους για να απαλλάξει την κοινωνία από το μίασμά τους...

Δεν ξέρουμε αν οι σκηνοθέτες του εν λόγω εξοργιστικά γελοίου θεάματος είναι περισσότερο γελοίοι, ή περισσότερο εξοργιστικοί.

Ξέρουμε, όμως, τα εξής:

1) Αυτή η εικόνα διαφθοράς με την οποία προσπαθούν να λερώσουν - ως συνυπεύθυνη - ολόκληρη την κοινωνία, είναι η εικόνα του καθρέφτη τους. Το κράτος των τρωκτικών, της αναξιοκρατίας, του κομματικού ρουσφετιού, των πελατειακών συμπεριφορών και της «μαύρης» συναλλαγής έχει χτιστεί και λειτουργεί κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση εκείνης της πολιτικής που κατέστησε λαϊκή ρήση ότι «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι».

2) Αυτοί και οι φίλοι τους που το παίζουν διώκτες της διαφθοράς, είναι οι σεσημασμένοι της άφατης υποκρισίας που έχουν οικοδομήσει ένα πολιτικό σύστημα το οποίο έχει για προμετωπίδα του εκείνο το πάλαι ποτέ απίθανο πρωθυπουργικό απόφθεγμα «έκανε ένα δωράκι στον εαυτό του» και που έχει για έμβλημά του τη «Ζήμενς» και τα Βατοπέδια.

3) Η πολιτική και οι πολιτικοί αυτού του κράτους ήταν που έκαναν ομιλίες για τον «περιορισμό» (σ.σ.: προσέξτε: όχι για την κατάργηση, αλλά για τον «περιορισμό»!) του «γρηγορόσημου» στο δημόσιο τομέα. Πρόκειται για τον δικό τους, τον κρατικομονοπωλιακό και δήθεν «δημόσιο» τομέα, τον φτιαγμένο με τα υλικά του «έχω μέσο», «έχω δόντι», «έχω βύσμα», «έχω και μπάρμπα στην Κορώνη».

4) Είναι αυτοί οι θρασύτατοι που με φόντο τις αθλιότητες στο ΙΚΑ παριστάνουν τους απηνείς «Ιαβέρηδες», αυτοί που καμώνονται τους εξαγνισμένους και στήνουν προσωπικές παραστάσεις περί την εξάρθρωση των κυκλωμάτων παροχής «μαϊμού» συντάξεων, οι οποίοι - ως πολιτικώς τρισάθλιοι - επόπτευαν και εποπτεύουν το «κύκλωμα» της πολιτικής που ρήμαξε το ΙΚΑ και όλα τα Ταμεία μέσα από το «ριφιφί» του Χρηματιστηρίου (σ.σ.: πάνω από 3 δισ. έχασαν τότε τα Ταμεία από το χρηματιστηριακό τζόγο), που επόπτευαν και εποπτεύουν την πολιτική η οποία έχει λεηλατήσει εδώ και μισό αιώνα, συνεχώς, πάνω από 60 δισ. ευρώ από τους ασφαλισμένους!

5) Είναι το δικό τους πολιτικό καθεστώς, το καθεστώς της μίζας και της αρπαχτής, των «κουμπάρων» και των «αναψυκτηρίων», των υποβρυχίων που «γέρνουν» και των στενών δεσμών με τους Χριστοφοράκους, πάνω στο οποίο μεγαλουργεί το «φακελάκι» και το «τσάκω ρε μάγκα τόσα και προχώρα».

Αυτό το κράτος,
που

α) πριν από μια βδομάδα κουκούλωσε δικομματικά το σκάνδαλο της «Ζήμενς»,
που

β) μόλις προχτές προσέφερε στην Εκκλησία με (ν)τροπολογία της νύχτας χιλιάδες «διαφιλονικούμενα» (δηλαδή διεκδικούμενα από την Εκκλησία) στρέμματα στην Πεντέλη για να κάνει η Ιεραρχία τα... φωτοβολταϊκά της,
που

γ) οι ταγοί του - οι οποίοι ομιλούν περί... φοροδιαφυγής - σουλατσάρουν στα «κότερα» των προυχόντων οι οποίοι έχουν εξασφαλίσει μηδενικούς φορολογικούς συντελεστές για τα κέρδη τους, την ώρα που ο χιλιοχαρατσωμένος εργαζόμενος των 1.000 ευρώ φορολογείται με συντελεστή 35% (!),
που

δ) αρνείται, την ώρα που κόβει τις λαϊκές συντάξεις - και παρά τις επανειλημμένες τοποθετήσεις του ΚΚΕ - να παραιτηθεί από τα συνταξιοδοτικά προνόμια των πολιτικών του υπηρετών στη Βουλή,
που

ε) ουδέποτε διανοήθηκε να ψελλίσει «κιχ» για τις διαβόητες λίστες με τα «μαύρα» προς τα δημοσιογραφικά του παπαγαλάκια, τις ΜΚΟ και εκείνα τα «ενσωματωμένα» δίκτυα επικοινωνίας που αναλαμβάνουν να μας εμφανίσουν από το ΝΑΤΟ μέχρι το ΔΝΤ ως τους καλύτερους φίλους του ανθρώπου,

αυτό το κράτος και αυτή η πολιτική,

που εξαγοράζουν ψήφους και εκμαυλίζουν όχι μόνο μέσω των μαϊμού - επιδομάτων, αλλά τέτοια είναι η σαπίλα που έφτασαν - πάνω στα καμμένα - να βγάζουν στη διατίμηση την λαϊκή ψήφο έναντι εκείνου του ιταμού τριχίλιαρου,

που λεηλατούν το ίδιο δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, αγρότες και ναυτεργάτες, άνεργους και «απασχολήσιμους»,

με όλο το «ήθος» και όλο το «έθος» της λαμογιάς και της βρωμιάς τους,

της βρωμιάς που αναβλύζει και στα ιδιωτικά και στα κρατικά του μονοπώλια, και στα ΙΚΑ του, και στις εφορίες του, και στις πολεοδομίες του και παντού,

είναι το δικό τους κράτος και η δική τους πολιτική

Απλήρωτοι εργαζόμενοι ΠΑΣΟΚ: Μας απειλούν και το κλείνουμε!


"Σαν τελευταία ανάρτηση έχουμε να πούμε τα εξής:

-Παραμένουμε απλήρωτοι για 5ο μήνα, και πάμε για 6ο (για τις κακές γλώσσες που θα πουν ότι το κλείσαμε γιατί πληρωθήκαμε).

-Από τα χρήματα που μαζεύτηκαν από την εκλογική διαδικασία δεν πήραμε ούτε μισό ευρώ.

-Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλα τα blogs που μας εμπιστεύτηκαν, κάποιους δημοσιογράφους που ανέδειξαν θέματα όπως τα ακριβοπληρωμένα golden boy των 3.000,  5.000, αλλά και 8,000 ευρώ και τον διαχωρισμό τους από τους απλήρωτους υπαλλήλους των 800 και 1.000 ευρώ το μήνα.

-Η ανωνυμία του blog μπορεί δεοντολογικά να μην είναι μια πράξη τόσο ηθική για κάποιους, είναι όμως περισσότερο από τις πράξεις αυτών που διατηρούσαν σάουνες και γυμναστές, ταξίδια και σουίτες, βίλες και μισθούς υπέρογκους για συμβουλές, ενώ συνάδελφοι τρέχουν στις γραμμές αλληλεγγύης για να πάρουν γάλα στα παιδιά τους..(όπως μεγάλη μερίδα του Ελληνικού λαού).

-Κλείνουμε το blog γιατί πολλοί συνάδελφοι δέχονται απειλές κυρίως στην περιφέρεια από αυτόκλητους προστάτες του νέου προέδρου Του ΠΑΣΟΚ με φράσεις ακατονόμαστες. Και επειδή το blog εκφράζει μερίδα συναδέλφων και το έχουμε πει από την αρχή δεν θα θέλαμε να φέρουμε σε δύσκολη θέση κανέναν συνάδελφο. Μαθαίνουμε μάλιστα ότι υπάρχουν σκέψεις για συλλογή
υπογραφών από τους εργαζόμενους με κείμενο καταδίκης του blog. (εξυπνάδα...και εμείς θα το υπογράψουμε και άντε βγάλτε άκρη).

Για να αποφύγουμε λοιπόν όλα αυτά μέσα σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον, σταματάμε εδώ, και ελπίζουμε σύντομα να έχουμε επίσημη θεσμικά κατοχυρωμένη συνδικαλιστική έκφραση.
Κλείνοντας θα θέλαμε να απευθυνθούμε στον Ελληνικό λαό και να του υπενθυμίσουμε την αρχική πολιτική μας θέση για όσα έχουν υποστεί από τους εργοδότες μας, μαζί με ένα άδολο δικό μας συγνώμη, που δεν μπορέσαμε να τους σταματήσουμε, ζητώντας παράλληλα την κατανόηση τους
στο ότι είμαστε υπάλληλοι και όχι πολιτικά στελέχη.

Η Πολιτική τους καταδίκη είναι δεδομένη αλλά είναι υπόθεση του Ελληνικού Λαού που μέρος τους είμαστε και εμείς!!!!

(για τις κακές γλώσσες που θα πουν ότι το κλείνουμε επειδή έφυγε ο τάδε από πρόεδρος και ήρθε ο τάδε)

Θα θέλαμε όμως να απευθυνθούμε και στους εργοδότες μας, και να τους πούμε να θυμούνται το εξής:
...ένα μικρό πετραδάκι στην καρδιά της πιο καλοκουρδισμένης  μηχανής, μπορεί να διαλύσει όλα της τα γρανάζια ..."


ΠΗΓΗ

Τσουνάμι "Ανεξάρτητων Ελλήνων" απειλεί να "πνίξει" ΠΑΣΟΚ και ΝΔ




Τα νέα δεν είναι καλά για το δικομματισμό.  Ποτέ πριν μια καινούρια πολιτική κίνηση σαν αυτή του Πάνου Καμμένου δεν έφτασε σε διψήφια δημοσκοπικά ποσοστά μέσα σε ένα μήνα όπως τώρα που δείχνει εκλογική επιρροή της τάξεως του 11% σε δημοσκόπηση της VPRC! Πρακτικά η πολιτική κίνηση του Πάνου Καμμένου λαμβάνει διαστάσεις "τσουνάμι" που απειλεί να πνίξει όχι μόνο της ΝΔ του Μνημονίου, αλλά όλα δείχνουν ότι είναι θέμα χρόνου να πέρασει και το ΠΑΣΟΚ!

Η εκλογική δύναμη της ΝΔ εμφανίζεται κουτσουρεμένη στο 22,5%. Η δημοσκόπηση είναι με αναγωγή των αναποφάσιστων. H δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC δημοσιεύεται την Πέμπτη στο περιοδικό «Επίκαιρα».
Aπό την δημοσκόπηση δεν προκύπτει αυτοδυναμία σε περίπτωση συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, καθώς και οι δύο δεν συγκεντρώνουν μαζί 151 έδρες! Είναι η δεύτερη δημοσκόπηση στην οποία καταγράφεται αυτό και διαφορετικής εταιρείας.
Με μειωμένα ποσοστά εμφανίζεται και η Δημοκρατική Αριστερά του Φ.Κουβέλη, η οποία πλέον είναι στο 11%. Οι δηλώσεις περί "σεβασμού σε ότι έχει υπογραφεί για το Μνημόνιο" που τον δείχνουν σε "εφεδρεία" των μνημονιακών δυνάμεων, σίγουρα του έχουν κάνει ζημιά.

Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 22,5%, το ΠΑΣΟΚ 12,5%, το ΚΚΕ 12,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12%, η Δημοκρατική Αριστερά το 11,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 11%, το ΛΑΟΣ 3%, η Χρυσή Αυγή 3% οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,5% ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία 2%.

Είναι σαφές ότι η εκλογή του Ε.Βενιζέλου θεωρείται "ως μη γενόμενη", τουλάχιστον σε επίπεδο εκλογικής επιρροής. Στην δημοσκόπηση δεν μετρήθηκε η "Κοινωνική Συμφωνία" των Λ.Κατσέλη και Χ.Καστανίδη.

Είναι πασιφανές ότι τα δημοσκοπικά ποσοστά διαμορφώνουν πλέον ένα νέο πολιτικό τοπίο με κύριο χαρακτηριστικό τον πολυκερματισμό του συστήματος.

Πάντως ο ρυθμός αύξησης των ποσοστών της κίνησης του Πάνου Καμμένου κόβει την ανάσα από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


 http://helleniclegion.blogspot.com/2012/03/blog-post_1717.html

Ο μύθος του Χάροντα στη σύγχρονη Ελλάδα

Ο μύθος του Χάροντα στη σύγχρονη Ελλάδα
Οι πρόσφατες εκλογικές διαδικασίες, ΒΟΡΕΙΟΚΟΡΕΑΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ, στο ΣΟΚ, το Πανελλήνιο, έχει καταργηθεί καιρό τώρα.. . παραπέμπουν στο μύθο του Χάροντα ο οποίος ήταν ο Βαρκάρης του Άδη. Μετέφερε με την βάρκα του τους πρόσφατα αποθανόντες από τη μια όχθη του ποταμού Αχέροντα στην άλλη και έπρεπε οπωσδήποτε να τον πληρώσουν έναν οβολό για τα ναύλα. Αν στη θέση του βαρκάρη βάλουμε τον Βενιζέλο και το μέλλον που μας έχει προδιαγεγραμμένο, μετρήσουμε τον μέσο όρο ηλικίας από αυτούς που πήγαν και ψήφισαν δίνοντας για οβολό 2 ευρώ γίνεται ο μύθος πραγματικά επίκαιρος.

Αναρωτιέμαι, στη σύγχρονη Ελλάδα ο Χάροντας θα είχε ΑΦΜ? Θα φορολογούνταν για τα ναύλα που εισέπραττε? Με πόσο συντελεστή ΦΠΑ? Αν στη θέση του Χάροντα βάλουμε και πάλι τον Βενιζέλο η απάντηση είναι πολύ απλή. ΟΧΙ. .. Ας αναλύσουμε λοιπόν αυτό το όχι σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους και βέβαια το Σύνταγμά μας. Το Σύνταγμα, λοιπόν αυτό το έκτρωμα, που ο Βενιζέλος και όλοι όσοι μας έχουν κυβερνήσει από τότε φρόντισαν να το κάνουν ακόμα πιο έκτρωμα. Έχει προβλέψει, ας πούμε, για την προστασία της περιουσίας της Μονής της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας, (δεν είναι χιούμορ, είναι αλήθεια:
  άρθρο 18, παράγραφος 8: Δεν επιτρέπεται να απαλλοτριωθεί η αγροτική ιδιοκτησία των Σταυροπηγιακών Ιερών Mονών της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας στη Χαλκιδική, των Bλατάδων στη Θεσσαλονίκη και του Ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου στην Πάτμο, με εξαίρεση τα μετόχια. Επίσης δεν επιτρέπεται να απαλλοτριωθεί η περιουσία που βρίσκεται στην Ελλάδα των Πατριαρχείων Αλεξάνδρειας, Αντιόχειας και Ιεροσολύμων, καθώς και της Ιερής Mονής του Σινά. )

Μάλιστα Ελληνικέ λαέ! ! ! Αλλά δεν φρόντισε να έχει ούτε μία λέξη για την ίδρυση και τη λειτουργία των κομμάτων. Ολόκληρο Σύνταγμα 160 σελίδων, αφιερώνει μία και μοναδική σελίδα, με ένα αρθρίδιο (29) τριών παραγράφων, στα κόμματα – που αναφέρεται κυρίως στο δικαίωμα της χρηματοδότησής τους από το κράτος! Ούτε μία λέξη για τις υποχρεώσεις των κομμάτων ή έστω για τις προϋποθέσεις για την νόμιμη λειτουργία τους! ! !

Το άρθρο 29 του Συντάγματος, το οποίο αναφέρεται στα κόμματα , κάνει απλά μια γενική αναφορά στο ότι η οργάνωση και η δράση των πολιτικών κομμάτων οφείλει να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Αλήθεια τι Δημοκρατικό πολίτευμα.. . .

Ουσιαστικά το Σύνταγμα κάνει μια ευχή και από εκεί και έπειτα αφήνει στα ίδια τα κόμματα και τα συμφέροντα που μπορεί να εξυπηρετούν να προασπίσουν τη λειτουργία της "δημοκρατίας". 
Την κατάληξη λοιπόν αυτής της ευχής την ζούμε όλοι σήμερα, όπου αφενός αντί για Δημοκρατία έχουμε Ολιγαρχία με δημοκρατική κουκούλα και αφετέρου έχουμε μπει σε μια οικονομική κρίση για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνα είναι τα κόμματα, με τα συμφέροντα των τραπεζιτών που εξυπηρετούν με θαυμαστή συνέπεια. Όσο και αν ακούγεται περίεργο, εντούτοις είναι τα κόμματα στη χώρα αυτή των χιλιάδων νόμων, υπουργικών αποφάσεων, Προεδρικών Διαταγμάτων κ. λ. π. που ρυθμίζουν ακόμα και την “αναπνοή” μας, τα οποία δεν τα έχει αγγίξει ποτέ ο νόμος. Δεν υπάρχει κανένας νόμος που να ορίζει έστω ένα μίνιμουμ δημοκρατικής οργάνωσης και λειτουργίας τους, αλλά λειτουργούν όπως γουστάρει το καθένα.

Τα κόμματα που υποτίθεται ότι …. είναι ο ανώτατος θεσμός της "δημοκρατίας" και τα οποία διεκδικούν την εξουσία, ώστε να βάλλουν όλους εμάς τους ξεστρατισμένους πολίτες στον «ίσιο δρόμο», εντούτοις τα ίδια λειτουργούν όπως θέλουν με βάση κάποια καταστατικά, τα οποία δεν προβλέπονται από κανένα νόμο ή το Σύνταγμα, ούτε έχουν καμία νομική ισχύ και παίζουν το ρόλο του «ακορντεόν» στα χέρια του εκάστοτε αρχηγού και του έμπιστου ταμία του. ! ! ! (Βλέπε Τσουκατος).

Τα ελληνικά κόμματα, ο ανώτατος θεσμός της "δημοκρατίας", κινούνται αυτόνομα, όπως θέλει το καθένα και είναι εντελώς έξω από οποιαδήποτε νομοθετικό πλαίσιο. Οι νόμοι αναφέρονται στα κόμματα μόνο όταν πρόκειται για τις κρατικές επιχορηγήσεις… Και το πιο τρελό; Αυτές οι κομματικές επιχορηγήσεις είναι καταθέσεις τραπεζών… σε ονοματεπώνυμα ! ! ! Απίστευτο; Μάλιστα, αν δανειστείς για το κόμμα και μετά το «κλείσεις», τα δανεικά γίνονται κι αγύριστα, όπως έκανε ο φέρελπις σωτήρας της χώρας, Σαμαράς, με την Πολιτική Άνοιξη, και «φέσωσε» την Αγροτική Τράπεζα (το μόνιμο θύμα της κομματικής ληστείας όλα αυτά τα χρόνια) με πολλά δις δραχμές. Και είναι, η μόνη τράπεζα που δεν έχει πάρει χρήματα από το πρόσφατο PSI κινδυνεύοντας να χρεοκοπήσει ανά πάσα στιγμή.. . τυχαίο? ? ? Κανένας νομικός, ούτε καν ο Άρειος Πάγος, δεν μπορεί να απαντήσει υπεύθυνα για τον τρόπο π. χ. με τον οποίο ένα κόμμα παίρνει ΑΦΜ.

Και εδώ εξελίσσεται ακόμα ένα έργο του παραλόγου. Η Εφορία, για να δώσει ΑΦΜ, ζητάει μισθωτήριο συμβόλαιο ή παραχωρητήριο ώστε να φαίνεται πού στεγάζονται τα γραφεία του κόμματος. Πώς μπορεί, όμως, να υπογραφεί συμβόλαιο χωρίς ο ένας εκ των να συμβαλλομένων να έχει ΑΦΜ; Ολόκληρη η πρόβλεψη της νομοθεσίας μας γι’ αυτό το τόσο σημαντικό για το πολίτευμά μας θέμα, «καλύπτεται» από μία και μόνο «νομική» φράση που διεκδικεί παγκόσμιο βραβείο αοριστολογίας και σουρεαλισμού:
«Το πολιτικό κόμμα αποκτά με την ίδρυσή του, νομική προσωπικότητα για την εκπλήρωση της συνταγματικής αποστολής του. »Ενώ υποχρεώνουν να έχει ΑΦΜ ο κάθε Έλληνας δεν έχουν τα ίδια. Οι τράπεζες τα δανείζουν δισεκατομμύρια ευρώ χωρίς να έχουν ΑΦΜ και ταυτόχρονα στεγνώνουν την αγορά και τους επαγγελματίες απο ρευστό! ! ! Αυτά τα κενά, υποτίθεται ότι θα τα κάλυπτε ένας νόμος.

Ψηφίστηκε λοιπόν ο νόμος 3023/2002. Με τι ασχολείται κυρίως; Φυσικά με τη χρηματοδότηση των κομμάτων! Τακτική χρηματοδότηση, εκλογική χρηματοδότηση, χρηματοδότηση για ερευνητικούς σκοπούς (τι ερευνούν, πως μπαίνουν τα πρόβατα στο μαντρί…) χρηματοδότηση για επιμόρφωση στελεχών (από κάτι τέτοια σεμινάρια έχουν επιμορφωθεί οι Κουλούρηδες, οι Τζοχανζοπουλοι, οι Ρουσοπουλοι οι Μαντέληδες, οι Βουλγαράκηδες, οι Τσουκάτοι…κ. α) αλλά ούτε κουβέντα για το πώς τα κόμματα αποκτούν νομική υπόσταση. Είναι ένα κόμμα πρόσωπο δημοσίου δικαίου, είναι φυσικό πρόσωπο? Όχι δεν είναι τίποτα από αυτά σύμφωνα με το νόμο. Ένα κόμμα, δηλαδή, θα μπορούσε κάλλιστα να λειτουργεί ως πλυντήριο βρώμικου χρήματος ή ως ατομική επιχείρηση του αρχηγού του! ! ! Κι ακριβώς έτσι λειτουργεί, Ελληνικέ λαέ που έχεις Δημοκρατία.. . Για να μην αδικούμε το μόνο κόμμα που έχει ΑΦΜ είναι το ΚΚΕ, το οποίο αποτελεί σε όλα μια κατηγορία από μόνο του.

Στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο θα έπρεπε να είναι "γραμμένο" το ΚΚΕ και όχι στη Βουλή των Ελλήνων. Το ΚΚΕ είναι μια επιχείρηση και όχι κόμμα. Ως επιχείρηση πρέπει να κρίνεται και όχι σαν κόμμα. Ποια η διαφορά της επιχείρησης από ένα κόμμα; Το κόμμα παράγει ένα προϊόν με βάση την ιδεολογία του και δεν κρίνεται ούτε το ίδιο για την παραγωγικότητά του ούτε το προϊόν του από την οικονομική του απόδοση. Μια επιχείρηση κρίνεται με τα ακριβώς αντίθετα κριτήρια. Κρίνεται για την παραγωγικότητά της και κρίνονται και τα προϊόντα της για την οικονομική τους απόδοση.

Το ΚΚΕ είναι καθαρά μια επιχείρηση. Ακόμα και στο τυπικό επίπεδο έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, εφόσον είναι το μοναδικό κόμμα που έχει ΑΦΜ και η Γραμματέας του μαζί με το πολιτικό συμβούλιο του κόμματος συνεδριάζουν με πολλαπλές ιδιότητες. Η Γραμματέας του κόμματος εκτός από τέτοια είναι —εξ οφίτσιου— και Πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου ανώνυμης εταιρείας. Οι "συνοδοιπόροι" της εκτός από "επαναστάτες" είναι και οι ίδιοι μέτοχοι συγκεκριμένων εμπορικών επιχειρήσεων. Καθαρή επιχείρηση με ΑΦΜ είναι το ΚΚΕ και εμπορικό σήμα το "σφυροδρέπανο". Μια επιχείρηση, η οποία, όπως όλες οι ομοειδείς της, παράγει τα "προϊόντα" που της "παραγγέλλονται" από τους πελάτες της και αποφέρει κέρδη στους ιδιοκτήτες της. Το μοναδικό "νόμιμο" σταλινικό κόμμα σε όλη την Ευρώπη.

Παντού στην Ευρώπη έχει καταδικαστεί ο σταλινισμός εκτός από την Ελλάδα. Παντού "Κυριακή" και στην Ελλάδα "Σάββατο". Μόνον εδώ είναι νόμιμο το παλιό "βρακί" του Στάλιν. Η "νομιμότητα" φέρνει τα εκατομμύρια και το ΚΚΕ πρέπει να εξυπηρετήσει αυτούς, που του δίνουν "άδεια" ασκήσεως "επαγγέλματος". Συνοψίζοντας όλα τα παραπάνω θα λέγαμε ότι σε αυτό το πολίτευμα που ζούμε και θέλουν να το λένε "Δημοκρατία" στα κόμματα αναθέτουμε τη διαχείριση της Εξουσίας τού Λαού και είναι αυτονόητο να περιμένουμε στην εσωτερική τους οικονομική λειτουργία πλήρη νομιμότητα και τη μέγιστη διαφάνεια. Δυστυχώς, όμως, οι ηγεσίες τους, αν και με τόσο πάθος επιδιώκουν τον έλεγχο της Εξουσίας, με άλλο τόσο αποφεύγουν τη νομιμότητα και τον έλεγχό της, στη διαχείριση των οικονομικών τους.


Τη μη αναφορά τού Συντάγματος στα οικονομικά των κομμάτων φρόντισαν να την εκμεταλλευθούν όλα εις το έπακρον, και να τη συμπληρώσουν με τη θέσπιση, ομοφώνως, τής χρηματοδότησή τους και από το δημόσιο προϋπολογισμό. Αν και σχολίασαν διεξοδικώς τόσο τον προσχηματικό έλεγχο που διενεργείται για τις δαπάνες τους που πληρώνει η Πολιτεία, όσο και την αδιαφάνεια με την οποία εισπράττονται πολλαπλάσια ποσά από ιδιώτες, ούτε μια πρόταση δεν έκαναν για να θεσμοθετηθεί ένας επίσημος και διαυγής έλεγχος των εσόδων και εξόδων τους. Η ανυπαρξία θεσμικών δεσμεύσεων για την οικονομική διαχείριση των κομμάτων, των μόνων συνταγματικών φορέων που αντιπροσωπεύουν το Λαό, έχει επιφέρει μια ομιχλώδη δυσάρεστη κατάσταση, μειωτική για την αξιοπιστία τους, στην εκτίμηση των πολιτών, που τη συνθέτουν, κυρίως, τα εξής :
  • Δεν έχουν αριθμό φορολογικού μητρώου, ούτε επίσημα βιβλία Εφορίας, αν και διαχειρίζονται, ετησίως, εκατοντάδες εκατομμυρίων Ευρώ
  • Διενεργούν εράνους, (οικονομικές εξορμήσεις), με κουπόνια αδιάτρητα από την Εφορία, παραβαίνοντας το σχετικό Νόμο, εις βάρος των δημοσίων εσόδων
  • Η Δικαιοσύνη δεν έχει το δικαίωμα να παρέμβει, έστω και εάν έχουν καταγγελθεί, τεκμηριωμένα, παραβάσεις τού Νόμου.
  • Δέχονται εισφορές μεγάλων ποσών από ιδιώτες, αναλαμβάνοντας δεσμεύσεις και εξαρτήσεις εις βάρος των συμφερόντων τού Λαού.
  • Καθιέρωσαν τη διαπλοκή και το πολιτικό χρήμα, ως παραδεδεγμένο τρόπο ζωής και σχηματοποίησαν κοινωνικά πρότυπα. ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ ΖΗΤΩ Η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ" ΟΙ "ΧΑΡΟΝΤΕΣ" ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ ΚΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΥΛΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΑΔΗ.. . .

Isidor Alegro

ΓΝΩΡΙΖΕΙ Η ΕΥΠ;;; > ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Σε πεντάστερα ξενοδοχεία διαμένουν και “εξαφανίζονται” οι Λίβυοι μισθοφόροι. 1500 δεν εμφανίστηκαν στις πτήσεις τους! > Το ΥΠΕΞ δηλώνει άγνοια

Οι εκλεκτοί δολοφόνοι που πιθανότατα τώρα να δραστηριοποιούνται και στην Συρία, απολαμβάνουν απίστευτες χλιδές από τις συμφωνίες ντροπής με Ελληνικά κέντρα υγείας για τα οποία λέγεται ότι μεσολάβησε και μέλος της “πριγκιπικής οικογένειας”, γνωστός και ως “αδελφόθεος”. Το πιο ανησυχητικό όλων είναι ότι γύρω στα 1500 άτομα, μιλάμε για εκπαιδευμένους δολοφόνους, ειδικούς και σε μάχες εντός αστικών κέντρων, δεν εμφανίστηκαν ποτέ για να πάρουν την πτήση που θα τους πήγαινε πίσω στην “απελευθερωμένη” Λιβύη. Συγκεκριμένα και αυτή την ώρα βρίσκονται:
Στο ξενοδοχείο Ledra Mariott πιθανότατα πάνω από 150 άτομα. Στο Ξενοδοχείο President (εκεί είναι ο κύριος όγκος, ήδη έχει γραφτεί στο παρελθόν)…150 άτομα κρατηθείτε, στο …Intercontinental!!, ενώ τριψήφιος αριθμός ατόμων βρίσκεται και στο Χανδρής.

Προσέξτε τώρα. Η διαμονή τους γίνεται με όρους “All Inclusive”! Όταν λέμε “Όλα” όμως το εννοούμε. Μέχρι και δωρεάν Ίντερνετ έχουν στο ξενοδοχείο εκτός από τους πλούσιους μπουφέδες και τους ειδικούς σεφ για να έχουν την δική τους κουζίνα.

ΟΙ “ασθενείς” πληρώνονται και κατά την διάρκεια της διαμονής τους στην Ελλάδα. Οι απλοί στρατιώτες με 50 Ευρώ την ημέρα ενώ οι αξιωματικοί με 150 Ευρώ ημερησίως. Καταλαβαίνετε για τι τζίρο μιλάμε… Αμύθητο χρήμα εάν βάλετε το κόστος διαμονής χιλιάδων ανθρώπων σε 5στερα ξενοδοχεία, την πανάκριβη νοσηλεία στα ιδιωτικά ιδρύματα, τα μεταφορικά κλπ. Αμύθητα ποσά για μία “αυθόρμητη” επανάσταση δε νομίζετε;

Το τραγικό της υπόθεσης όμως είναι ότι 1500 άτομα έχουν “εξαφανιστει” αφού δεν προσήλθαν στην πτήση τους για επιστροφή. Το ΥΠΕΞ δηλώνει άγνοια ενώ τώρα ξεκινά ελέγχους, υπάρχουν και οι προκλητικές καταστάσεις όπως περιπτώσεις που η αστυνομία γνωρίζει ότι η βίζα του “νοσηλευόμενου” έχει λήξει και αντί να τον μαζέψει, κάνει ευγενική σύσταση! Να προσέλθει στην πρεσβεία της χώρας για να την ανανεώσει! Εννοείται ότι ο “επαναστάτης” δεν προσήλθε ποτέ, ενώ εκατοντάδες είναι αυτοί που δεν έχουν κανέναν τραυματισμό.

Εκτός από τις ευθύνες του υπουργείου, πρέπει να ελεγχθούν και οι τα ιδρύματα που κάνουν τη νοσηλεία αφού όπως ενημερωθήκαμε, είναι σε απ’ ευθείας επαφή με την “πελατεία”. Ιδρύματα όπως το Ιατρικό Κέντρο και το Metropolitan, ενώ στο παιχνίδι θέλει να μπει και το Υγεία.

Παρά ταύτα, το σοβαρότερο γεγονός παραμένει αυτός ο ανεξέλεγκτος αριθμός επικίνδυνων ανθρώπων που βρίσκονται στην χώρα αυτές τις κρίσιμες στιγμές.

olympia
 
http://greeknation.blogspot.com/2012/03/1500.html

Το Τέλος του Κόσμου: Εσχατολογικά Σενάρια

Η Εσχατολογία είναι κλάδος της Θεολογίας, ο οποίος διαπραγματεύεται τη συντέλεια του κόσμου και τα γεγονότα που θα οδηγήσουν σε αυτή, ενώ όχι σπάνια ασχολείται και με τη ζωή, όπως θα είναι μετά την καταστροφή του μάταιου τούτου κόσμου.

Οι θρησκείες αναφέρονται στην εσχατολογία μέσω των ιερών τους κειμένων, που κατά κανόνα υπαγορεύτηκαν στους συγγραφείς τους μέσω Θεϊκών επαφών.

Εκτός όμως από τη θρησκεία και η επιστήμη προσφέρει τις δικές της θεωρίες σχετικά με το τέλος του κόσμου, αλλά και άλλοι κύκλοι που δεν σχετίζονται απόλυτα με τους παραπάνω δύο τομείς.
Φαίνεται πως από νωρίς ο άνθρωπος συνειδητοποίησε ότι δεν είναι μόνο ο ίδιος καταδικασμένος να καταστραφεί μαζί με τα έργα του, αλλά και ολόκληρη η φύση γύρω του υπόκειται στους ίδιους νόμους της φθοράς, έρμαιο και αυτή του πανδαμάτορα χρόνου.
Όσο όμως και αν όλα αυτά ακούγονται μελαγχολικά και απαισιόδοξα, μια μερίδα ανθρώπων τα 
προσεγγίζει στωικά, δεχόμενη ότι όλα είναι εφήμερα και τίποτα αιώνιο. Οι ίδιοι πιστεύουν πως, παρά την πορεία προς την καταστροφή, εάν κανείς κρίνει συνολικά τη διαδρομή μέχρι αυτήν θα είναι ευχαριστημένος, γιατί στο τέλος τα πάντα θα οδηγηθούν στην «τελείωση», σε έναν κόσμο που θα είναι αιώνιος, άφθαρτος, αθάνατος, απαλλαγμένος από κάθε έννοια κακού. Ευσεβείς πόθοι ή αναμνήσεις ξεχασμένων υποσχέσεων;
Σκοπός του άρθρου που ακολουθεί είναι να παρουσιάσει τα σενάρια του «τέλους των ημερών», όπως τα περιγράφουν οι θρησκείες και η επιστήμη, ενώ παράλληλα θα επιχειρηθεί μια ψυχολογική- κοινωνιολογική προσέγγιση και αιτιολόγησή τους.
Σκοπός του άρθρου δεν είναι να τρομάξει ούτε να κρίνει ποια θεωρία είναι σωστότερη από την άλλη, όσο και αν επιχειρηθεί ένα ξεκαθάρισμα σε ορισμένα σημεία.


Θρησκευτική Εσχατολογία.


“Quandus tremor est futurus..”


Βουδισμός.
Ο Βούδας είχε προφητεύσει ότι οι διδασκαλίες του θα ξεχνιόνταν σε 500 χρόνια, αλλά μεταγενέστεροί του σχολιαστές, όπως ο Buddhaghosa, μετέθεσαν το χρονικό διάστημα στα 5000 χρόνια.
Πρώτα, λοιπόν, θα ξεχαστεί το πραγματικό περιεχόμενο των διδασκαλιών του Βούδα και θα παραμείνει μόνο το πολύ γενικό τους πλαίσιο. Στο τέλος ακόμα και το Dharma θα ξεχαστεί, ενώ στο τελικό στάδιο θα χαθεί η μνήμη του Βούδα και όλα τα ειδώλιά του θα συγκεντρωθούν στο Bodh Gaya και θα καούν.
Όμως, ένας νέος Βούδας, ο Μετρέγια, θα εμφανιστεί, αφού ενσαρκωθεί από τον Παράδεισο που βρίσκεται και θα βοηθήσει ξανά τους ανθρώπους να βρουν το δρόμο προς τη Νιρβάνα. Οι Βουδιστές γενικά πιστεύουν σε κύκλους δημιουργίας και καταστροφής και οι Βούδες τους ενσαρκώνονται συνέχεια, σε κάθε εποχή.


Ινδουισμός.
Στα ιερά τους κείμενα, τα Πουράνας, οι ινδουιστές πιστεύουν ότι βαθμιαία η ανθρωπότητα θα χειροτερεύει και τα σκοτεινότερα ένστικτα των ανθρώπων θα βγουν στην επιφάνεια. Όμως ένας Άβαταρ, ο Kalki, θα αποκαταστήσει τις αδικίες και ένας χρυσός αιώνας, ο Krta Yuga θα ανατείλει.


Ισλαμισμός.
«Η γη θα κομματιαστεί, ομίχλη αερίων θα καλύψει τον ουρανό για σαράντα ημέρες και θα τον ακολουθήσει μια νύχτα μεγάλη όσο τρεις. Μετά, όμως, ο ήλιος θα ανατείλει στη δύση (αντιστροφή πόλων;). Το κτήνος της γης θα προελαύνει, θα μιλήσει στους ανθρώπους και θα σημαδέψει τα πρόσωπά τους (χάραγμα;). Το Κοράνιο θα φύγει από τις καρδιές των ανθρώπων, όμως ένας φωτισμένος, ο Imam Madhi, θα σας διδάξει και θα ιδρύσει την αυτοκρατορία του Αλλάχ πάνω στη Γη».


Ιουδαϊσμός.
Το τέλος του κόσμου λέγεται Acharit hayamim (=τέλος των ημερών).
Στο Ταλμούδ, στο απόσπασμα Avodah Zarah, αναφέρεται ότι ο κόσμος με τη σημερινή του μορφή θα διατηρηθεί για 6.000 χρόνια. Σύμφωνα με υπολογισμούς, συμπεριλαμβανομένων των δίσεκτων ετών και εφόσον η αρχή του ημερολογίου τους ξεκινά και συμπορεύεται με τη Γένεση, τότε το 2005 μ.Χ για εμάς αντιστοιχεί στο 5765 από κτίσεως κόσμου για εκείνους. Επομένως, το τέλος του κόσμου θα συμβεί το 2240 μ.Χ. .

Τα γεγονότα θα περιλαμβάνουν τη συγκέντρωση όλων των διασκορπισμένων Εβραίων στα όρια του κράτους του Ισραήλ, τον αφανισμό όλων των εχθρών τους, την ανακατασκευή του Ναού του Σολομώντα, την ανάσταση των νεκρών (techiat hameitim) και την εμφάνιση του Μεσσία που θα γίνει Βασιλιάς του Ισραήλ.
Τότε θα γίνει ο Αρμαγεδδών, ο πόλεμος του Γωγ και του Μαγώγ (άγνωστοι), με παρέμβαση του Θεού και επικράτηση των Εβραίων. Μετά το έτος 6.000 θα υπάρξει παγκόσμια ειρήνη και αγιότητα (Olam Haba).


Χριστιανισμός.
Η χριστιανική εσχατολογία βασίζεται σχεδόν εξολοκλήρου στην Αποκάλυψη που έγραψε, όπως λέγεται, ο Ευαγγελιστής Ιωάννης στην Πάτμο. Οι πρώτοι χριστιανοί πίστευαν ότι το τέλος του κόσμου ήταν ένα γεγονός που σύντομα θα βίωναν, κυρίως στις περιόδους των διωγμών. Τα χρόνια περνούσαν, όμως η Δευτέρα Παρουσία που είχε υποσχεθεί ο Ιησούς δεν ερχόταν. Έτσι, το 130 μ.Χ. ο Ιουστίνος ισχυρίστηκε ότι ο Θεός καθυστερούσε το τέλος του κόσμου μέχρι να γίνει η νέα θρησκεία παγκόσμια.
Υπάρχει ακόμα και η αντίληψη για τη μυστικιστική ερμηνεία του ονόματος «Ιωάννης», σύμφωνα με την οποία το γράμμα «η» αναφέρεται στη συντέλεια του κόσμου τον 8ο αιώνα, όπου όμως ο αιώνας δεν διαρκεί 100 χρόνια αλλά περισσότερα. Πρόσφατα, εν έτη 2005 και με αφορμή το θάνατο του Πάπα Ιωάννη Παύλου του 2ου ανακινήθηκε το θέμα της προφητείας που σχετίζεται με τη διαδοχή των Παπών αλλά και η περίφημη Τρίτη προφητεία της Φατίμα, που σχετίζεται και αυτή με τα τρομερά γεγονότα πριν τη Δευτέρα Παρουσία.
Στην Αποκάλυψη όμως, το σημείο αναφοράς των εσχατολογικών αντιλήψεων του χριστιανισμού, δεν αναφέρεται συγκεκριμένη ημερομηνία αφού αυτή τη γνωρίζει μόνο ο Θεός και δεν την έχει αποκαλύψει. Τα γεγονότα που περιγράφονται στο κείμενο θεωρείται ότι αναφέρονται στο σύνολο των πολέμων και καταστροφών της ανθρωπότητας από την αυγή της ιστορίας της και όχι σε συγκεκριμένα φαινόμενα που θα συμβούν λίγο πριν το τέλος.
Πάντως, αναφέρει την εμφάνιση ενός Θηρίου- Προφήτη που θα προετοιμάσει τον ερχομό του Αντιχρίστου, που θα είναι άνθρωπος, η αριθμητική τιμή του ονόματος του οποίου θα ισούται με χξς’. Τότε, οι οπαδοί του θα δεχτούν χάραγμα στο μέτωπό τους και θα διαγραφούν από το βιβλίο της Ζωής.
Εκείνη την περίοδο δύο προφήτες της αληθινής πίστης θα εμφανιστούν, θα σκοτωθούν και την Τρίτη ημέρα, ενώ θα έχουν μείνει άθαφτοι, «μετά τας τρεις ημέρας και ήμισυ, πνεύμα ζωής εκ του Θεού εισήλθεν εις αυτούς και έστησαν επί τους πόδας αυτών» (Αποκ. ια, 11).
Ακολουθούν μια σειρά από θεϊκές τιμωρίες, ένας τρομερός πόλεμος στον ουρανό, οπότε και ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ρίχνει στην άβυσσο τον αρχαίο όφι, το θηρίο, τον Αντίχριστο και τους ακολούθους του. Στη συνέχεια επικρατεί ειρήνη, οι νεκροί ανασταίνονται και ο Χριστός επιστρέφει για την τελική κρίση.



“But who may abide the day of His coming?”, Χαίντελ, Μεσσίας.


Ζωροαστρισμός.
Δέκα χιλιάδες χειμώνες θα περάσουν, ο ήλιος θα πάψει να φαίνεται. Η ημέρα, ο μήνας και το έτος θα έχουν μικρότερη διάρκεια και οι άνθρωποι θα γίνουν φαύλοι. Μετά από μια μάχη μεταξύ των καλών και των κακών θα συμβεί η τελική κρίση, οπότε και οι κακοί θα τιμωρηθούν για τρεις ημέρες αλλά τελικά θα συγχωρεθούν.


Ινδιάνοι Χόπι.
Το τέλος του κόσμου θα σημάνει ο ερχομός του λευκού ανθρώπου, οπότε και η γη θα μαστιγώνεται από σιδερένια φίδια, πέτρινα ποτάμια και δίχτυα αράχνης, ενώ η θάλασσα θα γίνει μαύρη. Ένα μπλε αστέρι, κατοικήσιμο, θα πέσει στη γη και θα ξεκινήσουν πόλεμοι αλλά όσοι κατανοήσουν τις προφητείες και ζήσουν στις περιοχές των Χόπι, θα σωθούν. Έπειτα, ο Pahana, ο μεγάλος λευκός αδελφός θα έρθει στη γη για να διδάξει τους ανθρώπους.


Αρχαίοι πολιτισμοί


Μάγιας.
Θα συμβούν μεγάλες φυσικές καταστροφές και έπειτα ο Θεός Κουλκουλκάν (ή Κουετζαλκοάτλ για τους Αζτέκους) που αντιπροσωπεύει τις δυνάμεις του φωτός, θα έρθει ξανά. Το ημερολόγιο των Μάγιας τελειώνει το έτος 2012, έτος που πολλοί θεωρούν ότι θα επέλθει το τέλος του κόσμου.


Σκανδιναβοί.
Ράγκναροκ (μοίρα των Θεών) είναι η τελική μάχη που θα συμβεί μεταξύ των Θεών. Από τη μια παράταξη θα είναι οι Aesir με αρχηγό τον Όντιν και από την άλλοι οι κακοί (γίγαντες φωτιάς, jotuns και τέρατα) με αρχηγό το Θεό Λόκι. Σχεδόν όλοι, καλοί και κακοί θα αφανιστούν μαζί με ολόκληρο το σύμπαν και μια νέα ζωή, μαζί με ένα νέο Πάνθεον θα δημιουργηθεί. Οι Θεοί εδώ γνωρίζουν τη μοίρα τους αλλά δεν μπορούν να την αποφύγουν.


Έλληνες.
Στον Προμηθέα Δεσμώτη υπάρχει σαφής αναφορά ότι ο κόσμος της κυριαρχίας του Δία δεν θα είναι αιώνιος αλλά κι εκείνος, πατέρας Θεών και ανθρώπων θα εκθρονιστεί από έναν απόγονό του, ακριβώς όπως είχε συμβεί με τον πατέρα του Κρόνο και τον παππού του Ουρανό, αιώνες παλιότερα.
Αυτό υπονοεί ότι και το Δωδεκάθεο με τη συγκεκριμένη του σύνθεση θα πάψει κάποτε να υπάρχει, όπως και η τάξη που επέβαλε ο Δίας με την ενθρόνισή του. Το όνομα του νέου Θεού δεν αποκαλύπτεται αλλά είναι ένα τρομερό μυστικό που γνωρίζει ο Τιτάνας Προμηθέας.


Επιστημονική Εσχατολογία.


Θάνατος του Ήλιου.
Η ζωή πάνω στον πλανήτη μας συντηρείται σε καθοριστικό βαθμό από την ύπαρξη του Ήλιου. Τη ζωοποιό του δράση την είχαν από πολύ παλιά αντιληφθεί οι λαοί, για αυτό το λόγο και τον θεοποίησαν. Όμως ο ευεργέτης Ήλιος είναι και αυτός καταδικασμένος να πεθάνει, να ακολουθήσει δηλαδή την εξελικτική πορεία όλων των άστρων.
Για αυτό το λόγο, μετά από μερικά δισεκατομμύρια χρόνια ο Ήλιος μας θα αρχίσει να διαστέλλεται, φτάνοντας περίπου στη διάμετρο της τροχιάς της Αφροδίτης, μετατρεπόμενος σε υπερκαινοφανή αστέρα (supernova).







Υπερκαινοφανής αστέρας (Supernova).


Έπειτα από μια τρομερή έκρηξη, θα μετατραπεί σε λευκό νάνο. Έτσι, δεν θα μπορεί να προσφέρει τις ζωογόνες του επιδράσεις στον πλανήτη μας και η γη μας θα μετατραπεί σε ένα νεκρό, παγωμένο κόσμο.


Μόλυνση του περιβάλλοντος.
Οι οικολογικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Η μόλυνση του περιβάλλοντος οδηγεί σε ανατροπή των ευαίσθητων οικολογικών ισορροπιών. Φαινόμενα θερμοκηπίου, υπερθέρμανση του πλανήτη, τήξη των πάγων, άνοδος της στάθμης της θάλασσας, μόλυνση των υδάτων, είναι μερικές μόνο από τις επιπτώσεις που θα αντιμετωπίσουμε.



Μόλυνση περιβάλλοντος.


Σύγκρουση με μετεωρίτη.
Όσο και αν η τεράστια βαρύτητα των εξωτερικών πλανητών «παγιδεύει» τους μετεωρίτες, η Γη έχει στο παρελθόν πληγεί αρκετές φορές. Πιθανολογείται ότι οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν μετά από τις μεταβολές που επέφερε στο κλίμα η πρόσκρουση ενός μετεωρίτη, μεγάλου όσο ένα βουνό, που έτρεχε με ταχύτητα 30 μιλίων την ώρα. Με τη σύγκρουση ενός τέτοιου αντικειμένου σε αυτή την ταχύτητα, η ενέργεια που απελευθερώνεται είναι τεράστια, παράγοντας θερμότητα που εξατμίζει το μεγαλύτερο μέρος του μετεώρου και του εδάφους. Το αποτέλεσμα είναι παρόμοιο με εκείνο μιας πυρηνικής έκρηξης αλλά πολύ μεγαλύτερο σε κλίμακα. Οι επιστήμονες δεν θεωρούν καθόλου απίθανο ένα τέτοιο σενάριο.


Πρόσκρουση μετεωρίτη.


Πανδημίες.
Παρά την τεράστια ανάπτυξη των ιατρικών υπηρεσιών και της τεχνολογίας, ορισμένοι ειδικοί επιδημιολόγοι θεωρούν πως ένα πιθανό σενάριο καταστροφής των ανθρώπων είναι η εμφάνιση ανθεκτικών στελεχών μικροβίων και ιών που θα προκαλέσουν πανδημίες, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν με τη βουβωνική πανώλη, αν και δεν στάθηκε ικανή να εξαφανίσει τον ανθρώπινο πολιτισμό. Παρόμοιοι κίνδυνοι πιθανολογήθηκαν με την εμφάνιση των ιών Έμπολα και του ιού του AIDS, αλλά επίσης οι κινδυνολόγοι διαψεύστηκαν ως προς την πανδημία των δύο αυτών νόσων.


Πυρηνικός πόλεμος.
Θα έλεγε κανείς πως αυτό το καταστροφολογικό σενάριο κερδίζει συνεχώς έδαφος στη συνείδηση των ανθρώπων, αν και ορισμένοι αναλυτές το θεωρούν απίθανο. Η προοπτική ωστόσο ενός τέτοιου γενικευμένου πολέμου είναι εφιαλτική, αφού τα πυρηνικά όπλα έχουν τις προδιαγραφές για μια εκτεταμένη καταστροφή.


Ο εφιάλτης των πυρηνικών όπλων.


‘Aλλες θεωρίες.
Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, διάφοροι άλλοι κύκλοι παρουσιάζουν τις δικές τους απόψεις πάνω στο ερώτημα της συντέλειας του κόσμου. Η πιο μοντέρνα θεωρία είναι αυτή που στηρίζεται πάνω στο ημερολόγιο των Μάγιας και θέλει την καταστροφή να συμβαίνει 22 με 23 Δεκεμβρίου του 2012, ενώ σύμφωνα με ένα άλλο διάσημο βιβλίο, των Κώδικα της Βίβλου, το τέλος θα έρθει μετά από τη σύγκρουση της Γης με έναν μετεωρίτη.
Παραδόξως, το έτος 2012 υποδεικνύεται και από τον Terence Mc Kenna, ο οποίος θεωρεί ότι ο χρόνος είναι ένα κύμα Fractal, που διακόπτεται απότομα το συγκεκριμένο έτος.
Διάφοροι Χιλιαστές και οπαδοί της Νέας Εποχής είναι περισσότερο καθησυχαστικοί, καθώς θεωρούν ότι θα υπάρξουν μεν παγκόσμια φαινόμενα αλλά όχι γενικευμένη καταστροφή. Αυτό που θα συμβεί, όμως, είναι μια αλλαγή στην ανθρώπινη συνείδηση, με ότι και αν σημαίνει αυτό. Τέλος, Θιβετιανοί Μοναχοί, ειδικευμένοι στο Remote Viewing, αναφέρουν ότι θα υπάρξει επέμβαση εξωγήινων οντοτήτων στο κρίσιμο σημείο, κατά το οποίο πολλά κράτη θα έχουν αναπτύξει όπλα μαζικής καταστροφής.


Εισβολή.



Αναζητώντας κανείς στοιχεία στο διαδίκτυο θα βρει πολλές άλλες εικασίες, όπως τον πυρηνικό πόλεμο που περιέγραψε ο «χρονοταξιδιώτης» John Titor, αλλά τα όσα έχουν παρατεθεί εδώ είναι επαρκή.


Η εσχατολογία μέσα από κριτική επισκόπηση.
Ο άνθρωπος φαίνεται να έχει συνειδητοποιήσει για τα καλά ότι τίποτα δεν είναι αιώνιο, ούτε καν το ίδιο το Σύμπαν. Όλα έχουν μια αρχή αλλά και ένα τέλος, άσχετα αν θρησκείες και επιστήμη διαφωνούν για το πώς έγινε αυτή η αρχή και ποιο ακριβώς θα είναι το τέλος. Φαίνεται, όμως πως όλοι έχουν συμφωνήσει ότι θα είναι βίαιο και τρομακτικό.
Μελετώντας κανείς τις θρησκείες, διαπιστώνει ομοιότητες στις καταστροφολογικές -εσχατολογικές αντιλήψεις τους και αυτό είναι λογικό, μιας και όλες σχεδόν βγήκαν από την ίδια μήτρα.
Ο κόσμος, οι άνθρωποι διαρκώς θα χειροτερεύουν, θα γίνονται φαύλοι και οι διδασκαλίες των φωτισμένων ηγετών τους θα ξεχαστούν. Έπειτα από μια περίοδο κοσμικών ανακατατάξεων, οι Θεοί που έφυγαν κάποτε θα επιστρέψουν ξανά και θα αποκαταστήσουν την τάξη, τιμωρώντας αιώνια τους «κακούς». Ο Χριστός θα επιστρέψει ξανά, το ίδιο και ο Μετρέγια, ο Imam Madhi, ο Κουλκουλκάν.
Αυτό είναι εύκολο να εξηγηθεί. Ένας ή περισσότεροι Θεοί έφτιαξαν τον κόσμο, οι κακοί άνθρωποι τον καταστρέφουν και ο Θεός θα δώσει για άλλη μια φορά τη λύση, δημιουργώντας ένα νέο κόσμο από την αρχή.
Η επέμβαση, λοιπόν, θα έρθει από έξω, από το Θεό ή τους εξωγήινους, όχι από τον ίδιο τον άνθρωπο, ο οποίος δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να αποτρέψει την καταστροφή. Οι Θρησκείες του λένε πως μετά όλα θα είναι καλύτερα, αφού πρώτα περιγράψουν με τα μελανότερα χρώματα τις θεϊκές τιμωρίες που θα προηγηθούν. Ο νέος κόσμος θα είναι απαλλαγμένος από το κακό και τη φθορά και η αιώνια ζωή που θα ακολουθήσει θα είναι προσανατολισμένη προς τη Θεότητα.


Η πίστη των ανθρώπων ότι η αλλαγή έρχεται μέσα από συγκρούσεις και κοσμοϊστορικές ανακατατάξεις φαίνεται πως είναι αρχετυπική, βαθιά ριζωμένη στον «συλλογικό ψυχισμό» των λαών. Είναι η λογική του «πρέπει να επέμβει ένας Θεός αλλιώς δεν γίνεται τίποτα» και αυτή η πεποίθηση καλλιεργήθηκε από τη θρησκεία, που συνήθως θεωρεί τον άνθρωπο ικανό μεν αλλά ανεπαρκή.
Οι θρησκείες φρόντισαν να διαδώσουν τις εσχατολογικές τους αντιλήψεις από τα πρώτα βήματα της δημιουργίας τους και αυτό γιατί η απειλή μιας αιώνιας τιμωρίας των «αμαρτωλών» αποτελούσε έναν πρώτης τάξεως τρόπο χειραγώγησης των μαζών και ισχυροποίησης της θέσης της στην κοινωνία.
Εκμεταλλευόμενες, λοιπόν, την έμφυτη τάση του ανθρώπου προς τον αρνητισμό, την απογοήτευση για τις υπάρχουσες συνθήκες και την επιθυμία για κάθε είδους δικαίωση και αποκατάσταση των αδικιών, φρόντισαν να τονίσουν ότι το τέλος θα είναι φοβερό και επώδυνο για όσους απομακρύνονται από την πίστη, αφήνοντας τη φαντασία διαφόρων ταγών τους να οργιάζει.
Όλοι αυτοί, μέσα από περιγραφές που συναγωνίζονταν η μια την άλλη σε σαδομαζοχισμό, για αιώνες κατατρομοκράτησαν τους οπαδούς τους πρεσβεύοντας το δόγμα ότι «το τέλος του κόσμου είναι κοντά, για αυτό είτε τηρείτε αυτά που σας προστάζουμε και σώζεστε είτε δεν τα τηρείτε και βιώνετε την αιώνια τιμωρία».
Και επειδή η αιώνια ζωή ήταν κάτι που απασχολεί τους πιστούς περισσότερο από την εφήμερη, οι πρώτοι χριστιανοί υπέμειναν τους διωγμούς των Ρωμαίων, πιστεύοντας ότι το τέλος πλησίαζε και θα εξασφάλιζαν μια θέση στον Παράδεισο. Όμως το τέλος δεν ήρθε, αντίθετα ήρθε η εγκαθίδρυση του χριστιανισμού. Οι φιλολογικές συζητήσεις πάνω στο μυστηριώδη αριθμό χξς’ δεν σταμάτησαν, αλλά συνεχίστηκαν, με πληθώρα απόψεων, μια από τις οποίες ήθελε τον αριθμό του Θηρίου να είναι το 666 ενώ μια άλλη, εφαρμόζοντας την Αλεξανδρινή ή Μιλήσια αριθμητική τιμή των γραμμάτων του ελληνικού αλφαβήτου, θεωρούσε ότι ο αρθμός αυτός ήταν το 860.
Οι καιροί και οι αντιλήψεις άλλαζαν και επειδή αυτό πάντα τρομάζει, αφού δημιουργούνται νέα ρεύματα και τάσεις ακόμα και μέσα στην εκκλησία, εντελώς τυχαία που και που ξεφυτρώνουν προφητείες και θαύματα για να υπενθυμίζουν στον κόσμο πως αν και αλλάζει και η ζωή του βελτιώνεται, δεν πρέπει να αποκλίνει από τις παλιές διδασκαλίες, γιατί το τέλος μπορεί να έπαψε να αναφέρεται συχνά, ποτέ όμως δεν έπαψε να υφίσταται και να είναι κοντά.
Όταν το φαινόμενο των ΑΤΙΑ άρχισε να μπαίνει ολοένα και περισσότερο στη ζωή των ανθρώπων, λίγο πριν τη διαστημική εποχή, μαζί με μια αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για τους εναλλακτικούς τρόπους σκέψης, η εσχατολογία προσαρμόστηκε ανάλογα.
Τώρα το τέλος θα ερχόταν από το διάστημα που δειλά αρχίσαμε να ανακαλύπτουμε, ως μετεωρίτης ή ως εισβολή από εξωγήινους και εντελώς αναμενόμενα η λύση θα δινόταν πάλι από αυτούς. Οι καλοί εξωγήινοι θα νικούσαν τους κακούς και θα χάριζαν στους ανθρώπους ειρήνη, προστασία και θα τους άνοιγαν νέους ορίζοντες γνώσης. Οι ίδιοι εξωγήινοι που έχουν τόσα κοινά χαρακτηριστικά με τους αγγέλους.. που ήρθαν στη Γη πολύ παλιά, δημιούργησαν το ανθρώπινο είδος, το δίδαξαν αλλά έφυγαν μόνο και μόνο για να γυρίσουν ξανά κάποτε. Ενδιαφέρον αλλά όχι πρωτότυπο, απλά οι ρόλοι αλλάζουν.


Πάντα σε μια ανατροπή υπάρχει κάποιος που κερδίζει και κάποιος που χάνει και αν αυτό ισχύει και με το τέλος του κόσμου, τότε σίγουρα το Ισραήλ θα είναι το πιο τυχερό κράτος του πλανήτη, αφού η Εσχατολογία τους είναι εντελώς ιμπεριαλιστικού -εθνικιστικού τύπου.
Ο Θεϊκός βασιλιάς που αιώνες περιμένουν θα έρθει να χτίσει το ναό του ξανά και θα συντρίψει μια για πάντα τους εχθρούς του Ισραήλ. Μετά τον πόλεμο θα υπάρξει ειρήνη, με εγγυήτρια δύναμη φυσικά το Ισραήλ.
Οι προσδοκίες για το τέλος του κόσμου αυξήθηκαν στους Εβραίους όταν απέκτησαν επιτέλους δικό τους κράτος. Τότε έσπευσαν πολλοί να πουν ότι οι προφητείες επαληθεύονται, αλλά έτσι συμβαίνει πάντα με τις προφητείες; επαληθεύονται είτε από μόνες τους είτε με τη βοήθεια των ανθρώπων και είναι πολλοί εκείνοι που πιστεύουν ότι μια ακραία παράταξη Εβραίων καταβάλει έντονες, παρασκηνιακές προσπάθειες για να βοηθήσει τις προφητείες να επαληθευτούν.


Οι αρχαίες κοινωνίες, πάντως, έβλεπαν την Εσχατολογία περισσότερο μέσα από το πρίσμα της διαδοχής. Η παρούσα θεϊκή τάξη δεν είναι αιώνια. Κυβερνά ένα διάστημα και μετά ανατρέπεται. Οι Έλληνες θεοί δεν πεθαίνουν, αποσύρονται ή αναβαθμίζονται για να ταιριάξουν στις νέες συνθήκες. Οι Σκανδιναβοί θεοί αφανίζονται αλλά κάποιοι από αυτούς επιζούν μετά το Ράγκναροκ και δημιουργούν νέα Πάνθεα και νέες τάξεις πραγμάτων. Πότε θα συμβεί αυτό, δεν το γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι οι Θεοί αλλά τόσο ο Δίας όσο και ο Όντιν δεν μπορούν να αποφύγουν τη μοίρα τους.


Στην εποχή της κυριαρχίας της επιστήμης, η Εσχατολογία καλύφθηκε από επιστημονικό, φυσικά, πέπλο. Η επιστήμη δεν παίρνει θέση, επίσημα τουλάχιστον. για το εάν η καταστροφή θα έρθει από το Θείο αλλά θεωρεί υπεύθυνο τον άνθρωπο (μόλυνση περιβάλλοντος, πυρηνικοί πόλεμοι) ή θεωρεί ότι αυτή θα είναι ένα φυσικό φαινόμενο (πτώση μετεωρίτη, θάνατος του ήλιου). Στον αντίποδα της καταστροφολογίας, η επιστήμη προσπαθεί να βρει τρόπους να αποτρέψει την καταστροφή ή τουλάχιστον να εξασφαλίσει την επιβίωση του ανθρώπου, όταν το μοιραίο συμβεί.


Επίλογος.
Οι περισσότερες θρησκείες και μυθολογίες μιλάνε για μια χρυσή εποχή που Θεοί και άνθρωποι ζούσαν μαζί. Αργότερα, αυτή η ιδανική σχέση χάλασε με υπαιτιότητα του ανθρώπου και οι Θεοί έφυγαν ή έδιωξαν τους ανθρώπους από τον Παράδεισο. Η τάξη πραγμάτων άλλαξε και ο κόσμος υπέστη τους νόμους της φθοράς ενώ στο πέρασμα των αιώνων οι αναμνήσεις αυτές εντυπώθηκαν στο συλλογικό ασυνείδητο των λαών.
Οι Θεοί, όμως, ποτέ δεν ξέχασαν τα δημιουργήματά τους. Έστειλαν φωτισμένους να υπενθυμίσουν την ευθεία οδό στους θνητούς, με την υπόσχεση ότι ο κόσμος της φθοράς θα χαθεί μέσα στη φωτιά και ένας νέος κόσμος θα γεννηθεί από τις στάχτες.
Από τότε ο άνθρωπος πιστεύει ότι το τέλος είναι κοντά, όμως ούτε οι διωγμοί των χριστιανών, ούτε οι παγκόσμιοι πόλεμοι και η πτώση των Δίδυμων Πύργων έφεραν τον Αρμαγεδδώνα, ο οποίος φαίνεται να αναβάλει το προκαθορισμένο του ραντεβού με την ανθρωπότητα.
Διαβάζοντας κανείς το ποίημα «περιμένοντας τους Βάρβαρους» του Καβάφη, διαπιστώνει την παρακμή μιας κοινωνίας που περιμένει μια εισβολή, μια καταστροφή ως λύτρωση. Μελετώντας την Εσχατολογία διαπιστώνει ακριβώς το ίδιο. Τα συμπεράσματα αφήνονται στη δική σας κρίση, αφού το τέλος του καθενός είναι δική του υπόθεση..


[Βιβλιογραφία:]
1. Αποκάλυψη του Ιωάννη- μετάφραση Τρεμπέλα, εκδόσεις «Σωτήρα», Αθήνα 1991.
2. Brief History of time: From the Big Bang to black holes, Stephen Hawking.
3. Εγκυκλοπαίδεια Δομή, λήμμα «Εσχατολογία».
4. Αισχύλου Προμηθέας Δεσμώτης, εκδόσεις Κάκτος.
5. Ressurrection -theological and scientific assessments, Peters Ted- Robert John Russel- Michael Welker, 2002.
6. Scientific American, τεύχος Δεκεμβρίου 2005.


http://a-pistefto.blogspot.de/2011/06/blog-post_3868.html?spref=fb&m=1

http://www.katohika.gr/2012/03/blog-post_8067.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters