Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Κυκλοφόρησ​ε το 7ο τεύχος (Εαρινής Ισημερίας) του διαδικτυακ​ού περιοδικού «Ιδεών Άντρον»

 
Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος, το 7ο κατά σειρά, του διαδικτυακού περιοδικού
«Ιδεών Άντρον».
Σε αυτό το τεύχος μπορείτε να διαβάσετε την αποκλειστική συνέντευξη που μας παραχώρησε ο τ. υφυπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, κ. Paul Craig Roberts, καθώς και θέματα γύρω από τον Εθνισμό, τη σύγχρονη πολιτική επικαιρότητα, την Αρχαιογνωσία, την Ελληνική Λατρεία, τις Τέχνες και την Ιστορία. Τέλος μία αποκλειστική παρουσίαση στο Ιδεών Άντρον, του αναθεωρημένου άρθρου του
κ. Heimgest Holley από το Odinic Rite
για τον Loki , τη Βόρεια Παράδοση και το σύγχρονο Οντινισμό.
--
Θύρσος - Έλληνες Εθνικοί
Για την έρευνα,μελέτη και διάδοση του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού.

Thyrsos - Hellenes Ethnikoi
For the research, study and spread of the Ancient Hellenic Culture.


http://www.thyrsos.gr
http://hellenesthyrsos.blogspot.com/



ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ | Όταν με την τέχνη και την επιστήμη, η Αρχαία Ελλάδα αγγίζει το ΘΕΙΟ

Ο Χρυσός Λόγος Φ ή Χρυσή Τομή Φ ή Χρυσός Κανόνας Φ ή Θεϊκή Αναλογία ορίζεται ως το πηλίκο των θετικών αριθμών όταν ισχύει που ισούται περίπου με 1,618. Δίνει αρμονικές αναλογίες και για το λόγο αυτό έχει χρησιμοποιηθεί στην αρχιτεκτονική και τη ζωγραφική, τόσο κατά την Αρχαία Ελλάδα όσο και κατά την Αναγέννηση.

Την χρυσή τομή εισήγαγε και υπολόγισε ο Πυθαγόρας, (-585 έως -500) που γεννήθηκε στη Σάμο, και ίδρυσε σημαντικότατη φιλοσοφική σχολή στον Κρότωνα της Μεγάλης Ελλάδας (Κάτω Ιταλία). Η χρυσή τομή συμβολίζεται με το γράμμα Φ προς τιμήν του Φειδία, ίσως τον γνωστότερο γλύπτη της Ελληνικής Αρχαιότητας, και τον σημαντικότερο της κλασικής περιόδου.

Ο χρυσός λόγος ήταν γνωστός στους Πυθαγορείους. Στο μυστικό τους σύμβολο, την πεντάλφα, ο χρυσός λόγος εμφανίζεται στις πλευρές του αστεριού. Με βάση το χρυσό λόγο δημιουργήθηκαν πολλά έργα της κλασσικής εποχής, όπως ο Παρθενώνας, και της αναγεννησιακής εποχής, όπως είναι ζωγραφικά έργα του Λεονάρντο ντα Βίντσι. Ακόμη και σήμερα χρησιμοποιείται για την απόδοση της αρμονίας σε έργα, ή στην πλαστική χειρουργική για την ωραιοποίηση του ανθρώπινου προσώπου.

Αν οι άνθρωποι επιλέγουν τη Χρυσή Τομή για αισθητικούς λόγους, τι μπορούμε να πούμε για τη φύση, που επιλέγει τη λογαριθμική σπείρα για να «κατασκευάσει» μια πληθώρα από δομές;
Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει με έκπληξη ότι η λογαριθμική σπείρα εμφανίζεται σε σχήματα φυσικών αντικειμένων με εντελώς διαφορετικές ιδιότητες. Στη μικρότερη κλίμακα εμφανίζεται στα όστρακα πολλών θαλάσσιων οργανισμών, όπως για παράδειγμα είναι ο ναυτίλος. Στην ενδιάμεση κλίμακα εμφανίζεται στο σχήμα των κυκλώνων, όπως αποτυπώνεται χαρακτηριστικά στις φωτογραφίες των μετεωρολογικών δορυφόρων.


Τέλος στη μεγαλύτερη δυνατή κλίμακα εμφανίζεται στο σχήμα των σπειροειδών γαλαξιών, τεράστιων σχηματισμών από εκατοντάδες δισεκατομμύρια αστέρια, τους οποίους μπορούμε να απολαύσουμε στις φωτογραφίες των σύγχρονων τηλεσκοπίων.
Ποιος είναι άραγε ο βαθύτερος λόγος που κάνει έναν αριθμό, κατασκευασμένο με βάση μια αφηρημένη μαθηματική ιδιότητα, να έχει τόσο σημαντικές εφαρμογές στη φύση, και μάλιστα σε τόσο διαφορετικά συστήματα; Τα όστρακα, οι κυκλώνες και οι γαλαξίες δεν έχουν καμία κοινή ιδιότητα και διέπονται από εντελώς διαφορετικούς φυσικούς νόμους. Η ανάπτυξη των οστράκων επηρεάζεται από τον διαθέσιμο χώρο.

Η δημιουργία των κυκλώνων οφείλεται στη ροή του υγρού αέρα από περιοχές υψηλής πίεσης σε περιοχές χαμηλής. Λόγω της περιστροφής της Γης, τα ρεύματα του αέρα αποκλίνουν από την ευθεία, έτσι ώστε στο βόρειο ημισφαίριο όλοι οι κυκλώνες να περιστρέφονται αντίθετα από τη φορά των δεικτών του ρολογιού ενώ στο νότιο ημισφαίριο αντίστροφα. Τέλος οι σπείρες είναι περιοχές ενός γαλαξία όπου υπάρχει συγκέντρωση αστέρων, σκόνης και αερίων, οι οποίες δημιουργούνται όταν κάποιος άλλος γαλαξίας περάσει σε κοντινή απόσταση. Φαίνεται λοιπόν ότι η Χρυσή Τομή αποτελεί έναν αριθμό με «παγκόσμιες»ιδιότητες, παρόμοιο με τον αριθμό π = 3,14 ο οποίος ισούται με το πηλίκο της περιφέρειας ενός κύκλου δια τη διάμετρο του.

ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΛΟΓΟ Φ

Οι Αρχαίοι Έλληνες για τις αποστάσεις χρησιμοποιούσαν σαν μονάδα μέτρησης το "στάδιο".
Υπάρχει μία απίστευτη Γεωγραφική συμμετρία των αποστάσεων ή των γεωμετρικών σχημάτων που σχηματίζουν σημαντικά μνημεία της Ελληνικής Αρχαιότητας π.χ Σχηματίζεται ένα ισοσκελές τρίγωνο μεταξύ της Ακρόπολης της Αθήνας, με τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και τον ναό της Αφαίας Αθηνάς στην Αίγινα με απόσταση 242 στάδια.

Σε κάθε γνωστό μνημείο της Αρχαίας Ελλάδας (π.χ μαντείο των Δελφών, το ιερό νησί της Δήλου , το ιερό της Δωδώνης κ.λπ.) όταν "χαράξουμε" Κύκλο με κέντρο το μνημείο και ακτίνα ένα άλλο μνημείο , τότε η νοητή περιφέρεια του κύκλου θα περάσει και από άλλο ένα μνημείο ή πόλη ! (πχ κέντρο "την Δωδώνη" και ακτίνα κύκλου "την Αθήνα" .... τότε η περιφέρεια του Κύκλου θα περάσει από την Σπάρτη! Κέντρο η "οι Δελφοί" - ακτίνα η Αθήνα - θα περάσει η περιφέρεια και από την Ολυμπία..., Δήλος - Αργος - Μηκύνες .... και πάρα πολλά άλλα παραδείγματα...) .


Η Χαλκίδα απέχει απ' την Θήβα και το Αμφιάρειο, 162 (Φ*100) στάδια (το ίδιο). Η απόσταση Θήβας - Αμφιαρείου είναι 262 στάδια (162 x 1.62 = 2.62 αλλά και 100 x φ2= 262) το τρίγωνο υπακούει στην αρμονία του χρυσού αριθμού φ. Η Χαλκίδα ισαπέχει επίσης απ' την Αθήνα και τα Μέγαρα 314 στάδια. Δηλαδή παρουσιάζονται ο χρυσός αριθμός φ και το π εκατονταπλασιασμένα.

Η Σμύρνη ισαπέχει απ' την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη (1620 στάδια). (Φ x 1000) . Εκτός από την Ιερή Γεωγραφία της Αρχαίας Ελλάδος, είναι γνωστό ότι το Παρθενώνας έχει κατασκευαστεί με αναλογίες και συνδυασμούς του ΧΡΥΣΟΥ αριθμού Φ = 1,618034 και του π =3,1415927.
Είναι τυχαίο ότι θεωρείται από το πιο λαμπρά μνημεία στην ιστορία της ανθρωπότητας;
Είναι τυχαία και συμπτωματική η χρήση στην κατασκευή του ναού, του ΧΡΥΣΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ Φ;


enneaetifotos 
ellinonpaligenesia.blogspot

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/04/blog-post_9964.html

H Ελληνική τεχνογνωσία στο Διάστημα

Πλακάκια προηγμένης τεχνολογίας, που θα προστατεύουν τα διαστημόπλοια από τις υψηλές θερμοκρασίες, παρασκευάζουν επιστήμονες στο ερευνητικό κέντρο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "Δημόκριτος". Η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία έχει ήδη δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για το πρωτοποριακό αυτό επίτευγμα των Ελλήνων επιστημόνων θα χρησιμοποιηθεί δοκιμαστικά σε πραγματικές συνθήκες πτήσης στο Διάστημα.

Το συγκεκριμένο υλικό θα προστατεύει τα διαστημόπλοια όχι μόνο από τις υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και από τυχόν χτυπήματα μετεωριτών, δίνοντας τη δυνατότητα στα διαστημόπλοια να εισέρχονται στην ατμόσφαιρα με μεγάλες ταχύτητες.

Το "Υβριδικό Θερμο-Προστατευτικό Σύστημα" (Hybrid Thermal Protection System ή "Hybrid-TPS"), που αναπτύσσεται στο Εργαστήριο Προηγμένων Κεραμικών του Ινστιτούτου Επιστήμης Υλικών του ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος" σε συνεργασία με την ESA και εταιρείες στην Ελλάδα και την Ευρώπη, είναι ένα από τα πλέον υποσχόμενα συστήματα νέας γενιάς για προστασία διαστημοπλοίων.

Ο Δρ. Γιώργος Βεκίνης, υπεύθυνος του Εργαστηρίου Προηγμένων Κεραμικών και η συνεργάτιδά του Δρ. Γκαλίνα Ξανθοπούλου, εδώ και μερικά χρόνια αναπτύσσουν ειδικά πυρίμαχα θερμομονωτικά προηγμένα κεραμικά υλικά με την μέθοδο της ελεγχόμενης καύσης (μέθοδος "SHS") για εφαρμογές σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες και τα οποία έχουν προστατευτεί με διπλώματα ευρεσιτεχνίας.
Η πατέντα των Ελλήνων Επιστημόνων θα χρηματοδοτείται πλέον από την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία, ενώ ενδιαφέρον για τα πλακίδια έχει εκδηλώσει και η NASA

Μάλιστα, το επόμενο στάδιο είναι πλέον η βιομηχανική παραγωγή, να παραχθούν από εταιρεία στην Ελλάδα.

Εξάλλου, σε λίγο καιρό θα γίνουν στην Ολλανδία οι τελικές δοκιμές για την αντοχή των πλακιδίων.

 
http://logioshermes.blogspot.com/2012/04/h_18.html

SOS: Στην ΕΥΠ μετανάστες με ιθαγένεια ενός έτους!

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ:"ΑΦΥΠΝΗΣΙΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ" : Η ΕΥΠ ΕΙΝΑΙ Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΑΞ ΚΑΙ ΑΛΛΩΘΕΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΧΘΡΙΚΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.


ΣΧΟΛΙΟ ISXYS: ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ, ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, ΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ, ΤΗ ΣΟΜΑΛΙΑ; ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ, ΤΗΝ ΣΛΑΒΟΤΑΤΑΡΙΑ, ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ; ΖΗΣΕ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΣΟΥ (ΤΟΥ ΤΖΕΗΜΣ ΜΠΟΝΤ) ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...






ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΕΥΠ.
ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ.


Υ.Γ: ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΥΝΗΓΗΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΟΔΑΠΑ ΛΑΘΡΟΟΡΚΣ...


Με μια περίεργη και ύποπτη διάταξη, που έβαλε σε άσχετο νομοσχέδιο περί θαλάσσιων μεταφορών,
ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, ανοίγει διάπλατα τις πόρτες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών σε αλλοδαπούς, που έχουν αποκτήσει πριν από μόλις έναν χρόνο την ελληνική ιθαγένεια.



Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς, ότι με τον νόμο περί ιθαγένειας που έχει περάσει ο τέως πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, πλέον αυτό είναι εύκολο, μια σειρά αλλοδαποί θα μπορούν να αναλάβουν θέσεις-κλειδιά στην πιο ευαίσθητη υπηρεσία της χώρας. Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει, ότι ένας πολίτης, που η εθνική του ταυτότητα και τα συμφέροντά του είναι μιας άλλης χώρας, θα μπορεί χωρίς κανένα κώλυμα να μπαίνει στα άδυτα της ΕΥΠ και να μαθαίνει από πρώτο χέρι τα ελληνικά κρατικά μυστικά.


Συγκεκριμένα ο κ. Παπουτσής στο άρθρο 28, παράγραφος 9 του νομοσχεδίου, έχει βάλει το παρακάτω: «Στο άρθρο 10 του ν. 3649 2008 “Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και άλλες διατάξεις” (Α 39) προστίθενται παράγραφοι 3 και 4 ως ακολούθως:


“Η πρόσληψη των πολιτικών υπαλλήλων στην ΕΥΠ γίνεται με μεικτό σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων (μόρια) και αξιολόγησης ειδικότερων προσόντων τους από Ελληνες πολίτες, που έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια ένα (1) τουλάχιστον έτος πριν την ημερομηνία διορισμού τους”.


Η κίνηση αυτή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη θα προκαλέσει την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο τομεάρχης του κόμματος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Θανάσης Νάκος, θα καταγγείλει τη διάταξη και θα ζητήσει την απόσυρσή της.


Πηγή: http://isxys.blogspot.com/
http://www.antinews.gr/
http://vergianni.blogspot.com/2011/12/sos.html

Σχέδιο Αρμαγεδών - Ο Πόλεμος στο Ιράν

Σχέδιο Αρμαγεδών - Ο Πόλεμος στο Ιράν
"Και είδα το θηρίο και τους βασιλιάδες της γης, και τα στρατεύματά τους συγκεντρωμένα, για να κάνουν πόλεμο μ' αυτόν που είναι επάνω στο άλογο, και με το στράτευμά Του" 
Αποκάλυψη 19:19.
 
Θεωρίες συνωμοσίας, η φυσική ροή των πραγμάτων, παγκόσμια οικονομική κυριαρχία, θρησκευτικές γραφές, αρχαίες προφητείες, Αποκάλυψη, ιερός πόλεμος ή πόλεμος κατά της τρομοκρατίας; Το βέβαιο είναι ότι ο κύκλος του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών γύρω από το Ιράν, αρχίζει να κλείνει ολοένα και γρηγορότερα και αυτό σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί τραγική σύμπτωση.

Με τους εχθρούς του Ισραήλ να εξουδετερώνονται ο ένας μετά τον άλλο με το πέρασμα των χρόνων, το Ιράν είναι το τελευταίο κράτος που μοιάζει να αντιστέκεται στο Μέγα Σιωνιστικό σχέδιο και τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ. Αν πέσει το Ιράν, τίποτα πια, δε θα εμποδίζει την ίδρυση του Νέου Ισραήλ, ανάμεσα στους ποταμούς Νείλο και Ευφράτη, καθιστώντας το ταυτόχρονα, την παγκόσμια οικονομική πρωτεύουσα.



Πηγή: Σχέδιο Αρμαγεδών - Ο Πόλεμος στο Ιράν - RAMNOUSIA

Π. ΚΑΜΜΕΝΕ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ; ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Επώνυμη καταγγελία στον Άρειο πάγο, παράνομα τα δυο κόμματα Πασοκ/ΝΔ.

Ο αντιστράτηγος εα και συγγραφέαςΓεώργιος Αϋφαντής κατέθεσε καταγγελία στον Αρειο Πάγο με κύριο αίτημα να ανασταλεί η λειτουργία των κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βάσει του Συντάγματος διότι δωροδοκήθηκαν (υπόθεση Siemens), σύμφωνα με απόφαση γερμανικού δικαστηρίου που...
κατεδίκασε τον Χριστοφοράκο και η οποία είναι ήδη αμετάκλητη. Συνεπώς, όλες οι συμβάσεις που υπέγραψαν τα κόμματα αυτά είναι παράνομες.

'Ολο το έγγραφο με συνημμένη την απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου, όπως κατατέθηκε στον Αρειο Πάγο βλέπετε παρακάτω.

Στην Ιταλία, σε ανάλογη περίπτωση απαγορεύτηκε η συμμετοχή στις εκλογές κομμάτων που είχαν καταδικαστεί για υποθέσεις δωροδοκίας.


KATΑΓΓΕΛΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΥΦΑΝΤΗ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ- ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΠΑΡΑΝΟΜΑ

KATΑΓΓΕΛΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΥΦΑΝΤΗ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ-   ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΠΑΡΑΝΟΜΑ


http://asimpiestos.blogspot.com

http://ksipnistere.blogspot.com/2012/04/blog-post_2087.html

Επώνυμη καταγγελία στον Άρειο πάγο, παράνομα τα δυο κόμματα Πασοκ/ΝΔ.

Ο αντιστράτηγος εα και συγγραφέαςΓεώργιος Αϋφαντής κατέθεσε καταγγελία στον Αρειο Πάγο με κύριο αίτημα να ανασταλεί η λειτουργία των κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βάσει του Συντάγματος διότι δωροδοκήθηκαν (υπόθεση Siemens), σύμφωνα με απόφαση γερμανικού δικαστηρίου που...
κατεδίκασε τον Χριστοφοράκο και η οποία είναι ήδη αμετάκλητη. Συνεπώς, όλες οι συμβάσεις που υπέγραψαν τα κόμματα αυτά είναι παράνομες.

'Ολο το έγγραφο με συνημμένη την απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου, όπως κατατέθηκε στον Αρειο Πάγο βλέπετε παρακάτω.

Στην Ιταλία, σε ανάλογη περίπτωση απαγορεύτηκε η συμμετοχή στις εκλογές κομμάτων που είχαν καταδικαστεί για υποθέσεις δωροδοκίας.


KATΑΓΓΕΛΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΥΦΑΝΤΗ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ- ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΠΑΡΑΝΟΜΑ

http://asimpiestos.blogspot.com

Η ράτσα σου γεννήθηκε να πολεμάει το αδύνατο και να το νικάει


Δείτε πως έχει το πράμα. Στην αρχή σε αγνοούν, στη συνέχεια σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, στο τέλος νικάς. Ελάχιστη πολιτική παιδεία να είχατε εσείς οι «ταγοί», θα ξέρατε ότι ο Γκάντι από την...
ημέρα που είπε αυτή τη φράση δεν έχει διαψευστεί ποτέ. Κι όσο ηλίθιοι, πανίβλακες και πουλημένοι και να είστε, ξέρετε ότι ήδη είμαστε στο "μετά σε πολεμούν". Η συνέχεια είναι γνωστή σε όλους…

Να παλεύεις το αδύνατο αδερφέ μου. Κι όσο εσύ το παλεύεις, τόσο και θα επιβεβαιώνεται ο νομοτελειακός κανόνας που σε θέλει να στέφεσαι νικητής. Και το γνωρίζουν τα μίσθαρνα ανθρωπάκια που τώρα στριφογυρίζουν στις ακριβοθώρητες καρέκλες τους. Γνωρίζουν πως από τη στιγμή που αποφάσισαν να σου κηρύξουν τον πόλεμο, έχουν χάσει. Γιατί αλλιώς δεν γίνεται. Το ξέρουν πως είναι λίγοι, μικροί και πεπερασμένοι σε αριθμό, μα πιότερο σε ήθος. Κι αν οι μικρές νίκες τους γίνονται σημαίες από τα καλοπληρωμένα δουλικά τους, εσύ να ξέρεις πως μόνο μικρές νίκες θα έχουν, μαζί με τον τρόμο που τους γιομίζει η περπατησιά σου.

Μην θωρείς το βουνό και σκιάζεσαι πως δεν θα το ανέβεις. Δικό σου το βουνό, δικός σου και ο χρόνος για να αγναντέψεις από την κορυφή του. Οι χρήσιμοι ηλίθιοι που τρίζουν τα δόντια τους, να ξέρεις πως το κάνουν από τον τρόμο πως τους πλησιάζεις, από την γνώση πως θα τους τσακίσεις. Πιότερο δεν μπορούν να κάνουν τίποτε, από το να προκαλέσουν την βίαιη αποκαθήλωσή τους που θα επιφέρει το δικό σου αποφασιστικό περήφανο περπάτημα, που θα επιβάλει η δική σου έντιμη ματιά.

Διαβουλεύονται οι «ιπτάμενοι» επί των κοθόρνων τους, τρεμάμενοι ανέντιμοι πολιτευτάδες, απάτριδες πολιτικοί νάνοι και μεσίτες μιάς πατρίδας που ποτέ δεν αγάπησαν αλλά και της ίδια τους της ψυχής που αποτίμησαν με αργύρια και όχι με την λεβεντιά που σε εσένα περισσεύει.

Στον αγώνα της ζωής εσύ έχεις εμπειρία και γι αυτό σήμερα σαν θα μπεις στην παλαίστρα να είσαι βέβαιος πως θα νικήσεις τους επιδειξιομανείς φρουρούμενους νενέκους. Χτενίσου όπως οι πρόγονοί σου έκαμαν πριν τους μεγάλους αγώνες ζωής και θανάτου και μπες στον δικό σου σημερινό αγώνα. Εσένα σε τρέμει και σε τιμά ως κι ο θάνατος, ενώ τους άμαθους στον αγώνα τους περιμένει για να τους τσουβαλιάσει στα έγκατα και στα σκοτάδια της ατιμίας που οι ίδιοι έκαναν σκοπό της ζωής τους.

Εμπρός λοιπόν αδερφέ και να θυμάσαι… η δική σου η ράτσα φτιάχτηκε για να πολεμάει με το αδύνατο και να το νικά. Η δική σου η ράτσα είναι ο τρόμος όλων εκείνων που επιβουλεύονται την ελευθερία, την δημοκρατία και τις πανανθρώπινες αξίες. Εσένα έφερε η ιστορία και πάλι στο κρίσιμο σταυροδρόμι, για να αντιπαλέψεις με τα θηρία που έχουν γυάλινα πόδια. Εσένα έφερε και πάλι η ιστορία εμπρός της για να δοξαστείς και να την δοξάσεις…
Κωνσταντίνος
πηγη

anti-ntp.blogspot.com

Άδωνις Ανέστη



Να σαι καλά θνητέ-Θεέ Αδωνι που υπήρξες και με την ζωή σου ενεμπνευσες κάποιους Εβραίους να την παραποιήσουν και να φτιάξουν ένα ψεύτικο θεο προς υποδούλωση της ανθρωπότητος με το όνομα Ιησούς! 
Προς γνώση προς τους φίλους χριστιανούς να μάθουν επιτέλους λίγη ιστορία...
Στις παραδόσεις των λαών της ανατολικής μεσογείου , υπάρχουν τουλάχιστον 16 θεοί που βιώνουν το δράμα του θανάτου αλλά και ταυτόχρονα την λύτρωση της αναστάσεως. 
Στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο εκτός από τον Δία/Φελχανό και τον Διόνυσο/Ζαγρέα , ο σημαντικότερος Θεός που πεθαίνει και ανασταίνεται , είναι ο ‘ Αδωνις

Σύμφωνα με την παράδοση ο Αδωνις ήταν γιός του Κινύρα και της Σμύρνας. Όταν γεννήθηκε ήταν τόσο πανέμορφο μωρό που μόλις τον είδε η Θεά Αφροδίτη τον ερωτεύτηκε και για να μην τον χάσει τον έβαλε σε μία λάρνακα και τον εμπιστεύθηκε στην Περσεφόνη, την Θεά του Κάτω Κόσμου.

Όταν όμως ο Αδωνις μεγάλωσε , η Περσεφόνη θαμπωμένη και αυτή από την ομορφιά του , αρνήθηκε να τον επιστρέψει και τότε η Αφροδίτη ζήτησε την συνδρομή του Δία.Ο πατέρας των Θεών τότε έδωσε τον όμορφο νέο για τα 2/3 του χρόνου στην Αφροδίτη και το 1/3 στην Περσεφόνη.

Η Αφροδίτη εγκατέλειψε τον Ολυμπο και ακολούθησε τον πανέμορφο νέο στην γή. Δυστυχώς όμως κατά τη διάρκεια ενός κυνηγιού ο Αδωνης σκοτώθηκε από ένα αφηνιασμένο κάπρο. Η Αφροδίτη απαρηγόρητη και με δάκρυα στα μάτια ζήτησε από την Περσεφόνη πίσω τον όμορφο νέο και τότε οι δύο Θεές αποφάσισαν να τον έχουν η κάθε μία για εξι μήνες τον χρόνο. Η διαμάχη της Αφροδίτης και της Περσεφόνης συμβολίζει και διδάσκει ότι ο Ερωτας μπορεί να νικήσει ακόμη και τον θάνατο !
Από το αίμα του Αδώνιδος γεννήθηκαν τα τριαντάφυλλα και οι παπαρούνες και από τα δάκρια της Αφροδίτης οι ανεμώνες.
Σύμφωνα με την παράδοση ο τάφος του βρισκόταν στην Βηθλεέμ σε μία υπόγεια σπηλιά στα θεμέλια του Ναού της Θεάς Αστάρτης. Πιθανολογείται ότι το σημείο βρίσκεται εκεί που σήμερα είναι χτισμένος ο Ναός της Γεννήσεως.
Τα Αδώνεια
Σε ανάμνηση του θανάτου και της αναστάσεως του Θεού ετελούντο κάθε χρόνο τα Αδώνεια. Σε άλλες περιοχές η γιορτή γινόταν στα μέσα του μηνός Βοηδρομιώνος (15 Αυγούστου -15 Σεπτεμβρίου ) και αλλού ,στην κυρίως Ελλάδα την άνοιξη κατά την πρώτη πανσέληνο μετά την εαρινή ισημερία.
Η πρώτη ημέρα των «Αδωνείων», που λεγόταν «Αφανισμός», ήταν ημέρα πένθους για το θάνατο του Θεού, που απεικονίσεις του τον παρουσιάζουν εστεμμένο με ταινίες που τις διακοσμούν ισοσκελείς σταυροί , με το στόλισμα των λεγόμενων «Κήπων του Αδώνιδος» (που τους προετοίμαζαν οι γυναίκες οκτώ ημέρες πριν), καθώς και με μοιρολόγια και λυπητερές μουσικές από πένθιμο αυλό (τη λεγόμενη «γίγγρα»). Η δεύτερη ημέρα των εορτασμών η Εύρεσις (ανάστασις) ήταν ημέρα χαράς για την ανάσταση του Θεού εκ νεκρών και την ανάληψή του δίπλα στη Θεά Αφροδίτη για το μισό χρόνο.
Οι Κήποι του Αδώνιδος (Επιτάφιος)
Οι κήποι του Αδώνιδος ήσαν πανέρια η γλάστρες γεμάτες χώμα μέσα στις οποίες έσπερναν και καλλιεργούσαν ειδικά για τα Αδώνεια, πολύτριχο και αλλά φυτά ταχέως αυξανόμενα, καθώς και σιτάρι, κριθάρι, μαρούλι, μάραθο και διάφορα είδη λουλουδιών που τα περιποιούντο επί 8 ημέρες, κατά κύριο λόγο η αποκλειστικά, οι γυναίκες.
Την ημέρα του «Αφανισμού» οι λατρευτές κυρίως γυναίκες με λυμμένα τα μαλλιά τους, ξυπόλητες και γυμνόστηθες, περιέφεραν με θρήνους και οδυρμούς τα ομοιώματα του Θεού και τους «Κήπους» στους δρόμους των πόλεων και κατόπιν τα οδηγούσαν στη θάλασσα (ή σε πηγές και ποτάμια σε άλλες πόλεις), τα έριχναν στα νερά και παρακαλούσαν να επιστρέψει ο Θεός από τον κάτω κόσμο.
Στα «Αδώνεια» προσφερόταν ως θυμίαμα μύρα, ενώ ψάλλονταν και ειδικά άσματα, τα λεγόμενα «Αδωνίδια», από τα οποία έχει διασωθεί ένα πολύ αξιόλογο δείγμα. Πρόκειται για τον «Επιτάφιον Αδώνιδος» του Βίωνος. Σε κάποια από τα ανά τόπους «Αδώνεια» γίνονταν και μυήσεις σε Μυστήρια του Θεού (Ο Λουκιανός διασώζει ότι οι μύστες θυσίαζαν πρόβατο και έπαιρναν μετάληψη).


 
http://hellenicgov.blogspot.com/2012/04/blog-post_17.html 

Έρευνα της Greenpeace σε τυχαία δειγματοληψία, αποκαλύπτει χρήση μεταλλαγμένων ζωοτροφών έως και 90% από τις εταιρείες ΔΕΛΤΑ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΜΕΒΓΑΛ και ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ. Μάλιστα, οι εταιρείες ΟΛΥΜΠΟΣ και ΔΕΛΤΑ αναγράφουν σε συσκευασίες τους, και η ΜΕΒΓΑΛ στην ιστοσελίδα της, ότι το γάλα τους παράγεται χωρίς χρήση μεταλλαγμένων ζωοτροφών, ενώ στην πραγματικότητα αποδεικνύεται ακριβώς το αντίθετο. Και αν αυτά δεν είναι αρκετά, μάθε πως το κόστος εισαγωγής σόγιας είναι 500 εκατομμύρια  ευρώ κάθε χρόνο, χωρίς να γνωρίζουν οι καταναλωτές πόση από αυτήν είναι μεταλλαγμένη και που καταλήγει.
Αναλυτικά, τα αποτελέσματα των αναλύσεων του ειδικά διαπιστευμένου εργαστηρίου έχουν ως εξής:
Απαιτούμε από όλες τις εταιρείες ζωικών προιόντων να εξασφαλίσουν αμέσως καθαρές, μη μεταλλαγμένες ζωοτροφές.
Πληρώνουμε για να καταναλώνουμε μεταλλαγμένα χωρίς να το ξέρουμε, ούτε να το θέλουμε!
Είμαστε όλοι ήδη αντιμέτωποι με μια πολύ σκληρή κρίση, κοινωνική και οικονομική. Αυτό δεν δίνει το δικαίωμα σε καμία εταιρεία να μας σερβίρει μεταλλαγμένα. Οι εταιρείες πρέπει να στραφούν τώρα σε καθαρές ζωοτροφές που καλλιεργούνται στη χώρα μας και θα δώσουν θέσεις εργασίας και καθαρή τροφή.
δήλωσε η Έλενα Δανάλη,
υπεύθυνη της εκστρατείας της Greenpeace
ενάντια στα μεταλλαγμένα


Ζητάμε από όλες τις εταιρείες παραγωγής ζωικών προιόντων να στραφούν αμέσως προς την καλλιέργεια εγχώριας ζωοτροφής χωρίς μεταλλαγμένα. Πρέπει να σεβαστούν εμάς τους Έλληνες καταναλωτές, που τόσα χρόνια αγωνιζόμαστε και κερδίζουμε ενάντια στα μεταλλαγμένα, και να αναλάβουν ρόλο στην αντιμετώπιση της βαθιάς οικονομικής κρίσης. Αντί ως χώρα να εξάγουμε συνάλλαγμα -εν μέσω οικονομικής κρίσης- για να εισάγουμε μεταλλαγμένη σόγια που προορίζεται για ζωοτροφή,χρειάζεται να επενδύσουμε σε καλλιέργεια εγχώριας ζωοτροφής, όπως τα κτηνοτροφικά φυτά (ρεβίθια, μπιζέλια, κουκιά, λούπινα) τα οποία επιπλέον προωθούν τη βιώσιμη γεωργία, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και τονώνουν την ανάπτυξη στην περιφέρεια.
Σαν ενδιάμεσο βήμα, ζητάμε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να ολοκληρώσει αμέσως τη διαδικασία πιστοποίησης και σήμανσης ζωικών προιόντων που προέρχονται αποκλειστικά με μη – μεταλλαγμένη ζωοτροφή (Agro 7). Υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι θα γίνονται εντατικοί έλεγχοι για να διασφαλιστεί το –καταπατημένο σήμερα- δικαίωμα των καταναλωτών να επιλέγουν.  Και οι εταιρείες παραγωγής τροφίμων, οφείλουν να πιέσουν προς αυτή την κατέυθυνση.
Θέλουμε θέσεις εργασίας και καθαρή διατροφή, όχι μεταλλαγμένα!
Επειδή τρώς ό,τι τρώει, στείλε email διαμαρτυρίας στις εταιρείες και ζήτα να εξασφαλίσουν καθαρές, μη μεταλλαγμένες ζωοτροφές.
Διεκδίκησε κι εσύ το δικαίωμα σου σε μια διατροφή χωρίς μεταλλαγμένα.

Έρευνα της Greenpeace σε τυχαία δειγματοληψία, αποκαλύπτει χρήση μεταλλαγμένων ζωοτροφών έως και 90% από τις εταιρείες ΔΕΛΤΑ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΜΕΒΓΑΛ και ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ. Μάλιστα, οι εταιρείες ΟΛΥΜΠΟΣ και ΔΕΛΤΑ αναγράφουν σε συσκευασίες τους, και η ΜΕΒΓΑΛ στην ιστοσελίδα της, ότι το γάλα τους παράγεται χωρίς χρήση μεταλλαγμένων ζωοτροφών, ενώ στην πραγματικότητα αποδεικνύεται ακριβώς το αντίθετο. Και αν αυτά δεν είναι αρκετά, μάθε πως το κόστος εισαγωγής σόγιας είναι 500 εκατομμύρια  ευρώ κάθε χρόνο, χωρίς να γνωρίζουν οι καταναλωτές πόση από αυτήν είναι μεταλλαγμένη και που καταλήγει.
Αναλυτικά, τα αποτελέσματα των αναλύσεων του ειδικά διαπιστευμένου εργαστηρίου έχουν ως εξής:
Απαιτούμε από όλες τις εταιρείες ζωικών προιόντων να εξασφαλίσουν αμέσως καθαρές, μη μεταλλαγμένες ζωοτροφές.
Πληρώνουμε για να καταναλώνουμε μεταλλαγμένα χωρίς να το ξέρουμε, ούτε να το θέλουμε!
Είμαστε όλοι ήδη αντιμέτωποι με μια πολύ σκληρή κρίση, κοινωνική και οικονομική. Αυτό δεν δίνει το δικαίωμα σε καμία εταιρεία να μας σερβίρει μεταλλαγμένα. Οι εταιρείες πρέπει να στραφούν τώρα σε καθαρές ζωοτροφές που καλλιεργούνται στη χώρα μας και θα δώσουν θέσεις εργασίας και καθαρή τροφή.
δήλωσε η Έλενα Δανάλη,
υπεύθυνη της εκστρατείας της Greenpeace
ενάντια στα μεταλλαγμένα


Ζητάμε από όλες τις εταιρείες παραγωγής ζωικών προιόντων να στραφούν αμέσως προς την καλλιέργεια εγχώριας ζωοτροφής χωρίς μεταλλαγμένα. Πρέπει να σεβαστούν εμάς τους Έλληνες καταναλωτές, που τόσα χρόνια αγωνιζόμαστε και κερδίζουμε ενάντια στα μεταλλαγμένα, και να αναλάβουν ρόλο στην αντιμετώπιση της βαθιάς οικονομικής κρίσης. Αντί ως χώρα να εξάγουμε συνάλλαγμα -εν μέσω οικονομικής κρίσης- για να εισάγουμε μεταλλαγμένη σόγια που προορίζεται για ζωοτροφή,χρειάζεται να επενδύσουμε σε καλλιέργεια εγχώριας ζωοτροφής, όπως τα κτηνοτροφικά φυτά (ρεβίθια, μπιζέλια, κουκιά, λούπινα) τα οποία επιπλέον προωθούν τη βιώσιμη γεωργία, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και τονώνουν την ανάπτυξη στην περιφέρεια.
Σαν ενδιάμεσο βήμα, ζητάμε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να ολοκληρώσει αμέσως τη διαδικασία πιστοποίησης και σήμανσης ζωικών προιόντων που προέρχονται αποκλειστικά με μη – μεταλλαγμένη ζωοτροφή (Agro 7). Υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι θα γίνονται εντατικοί έλεγχοι για να διασφαλιστεί το –καταπατημένο σήμερα- δικαίωμα των καταναλωτών να επιλέγουν.  Και οι εταιρείες παραγωγής τροφίμων, οφείλουν να πιέσουν προς αυτή την κατέυθυνση.
Θέλουμε θέσεις εργασίας και καθαρή διατροφή, όχι μεταλλαγμένα!
Επειδή τρώς ό,τι τρώει, στείλε email διαμαρτυρίας στις εταιρείες και ζήτα να εξασφαλίσουν καθαρές, μη μεταλλαγμένες ζωοτροφές.
Διεκδίκησε κι εσύ το δικαίωμα σου σε μια διατροφή χωρίς μεταλλαγμένα.

Έρευνα της Greenpeace σε τυχαία δειγματοληψία, αποκαλύπτει χρήση μεταλλαγμένων ζωοτροφών έως και 90% από τις εταιρείες ΔΕΛΤΑ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΜΕΒΓΑΛ και ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ. Μάλιστα, οι εταιρείες ΟΛΥΜΠΟΣ και ΔΕΛΤΑ αναγράφουν σε συσκευασίες τους, και η ΜΕΒΓΑΛ στην ιστοσελίδα της, ότι το γάλα τους παράγεται χωρίς χρήση μεταλλαγμένων ζωοτροφών, ενώ στην πραγματικότητα αποδεικνύεται ακριβώς το αντίθετο. Και αν αυτά δεν είναι αρκετά, μάθε πως το κόστος εισαγωγής σόγιας είναι 500 εκατομμύρια  ευρώ κάθε χρόνο, χωρίς να γνωρίζουν οι καταναλωτές πόση από αυτήν είναι μεταλλαγμένη και που καταλήγει.
Αναλυτικά, τα αποτελέσματα των αναλύσεων του ειδικά διαπιστευμένου εργαστηρίου έχουν ως εξής:
Απαιτούμε από όλες τις εταιρείες ζωικών προιόντων να εξασφαλίσουν αμέσως καθαρές, μη μεταλλαγμένες ζωοτροφές.
Πληρώνουμε για να καταναλώνουμε μεταλλαγμένα χωρίς να το ξέρουμε, ούτε να το θέλουμε!
Είμαστε όλοι ήδη αντιμέτωποι με μια πολύ σκληρή κρίση, κοινωνική και οικονομική. Αυτό δεν δίνει το δικαίωμα σε καμία εταιρεία να μας σερβίρει μεταλλαγμένα. Οι εταιρείες πρέπει να στραφούν τώρα σε καθαρές ζωοτροφές που καλλιεργούνται στη χώρα μας και θα δώσουν θέσεις εργασίας και καθαρή τροφή.
δήλωσε η Έλενα Δανάλη,
υπεύθυνη της εκστρατείας της Greenpeace
ενάντια στα μεταλλαγμένα


Ζητάμε από όλες τις εταιρείες παραγωγής ζωικών προιόντων να στραφούν αμέσως προς την καλλιέργεια εγχώριας ζωοτροφής χωρίς μεταλλαγμένα. Πρέπει να σεβαστούν εμάς τους Έλληνες καταναλωτές, που τόσα χρόνια αγωνιζόμαστε και κερδίζουμε ενάντια στα μεταλλαγμένα, και να αναλάβουν ρόλο στην αντιμετώπιση της βαθιάς οικονομικής κρίσης. Αντί ως χώρα να εξάγουμε συνάλλαγμα -εν μέσω οικονομικής κρίσης- για να εισάγουμε μεταλλαγμένη σόγια που προορίζεται για ζωοτροφή,χρειάζεται να επενδύσουμε σε καλλιέργεια εγχώριας ζωοτροφής, όπως τα κτηνοτροφικά φυτά (ρεβίθια, μπιζέλια, κουκιά, λούπινα) τα οποία επιπλέον προωθούν τη βιώσιμη γεωργία, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και τονώνουν την ανάπτυξη στην περιφέρεια.
Σαν ενδιάμεσο βήμα, ζητάμε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να ολοκληρώσει αμέσως τη διαδικασία πιστοποίησης και σήμανσης ζωικών προιόντων που προέρχονται αποκλειστικά με μη – μεταλλαγμένη ζωοτροφή (Agro 7). Υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι θα γίνονται εντατικοί έλεγχοι για να διασφαλιστεί το –καταπατημένο σήμερα- δικαίωμα των καταναλωτών να επιλέγουν.  Και οι εταιρείες παραγωγής τροφίμων, οφείλουν να πιέσουν προς αυτή την κατέυθυνση.
Θέλουμε θέσεις εργασίας και καθαρή διατροφή, όχι μεταλλαγμένα!
Επειδή τρώς ό,τι τρώει, στείλε email διαμαρτυρίας στις εταιρείες και ζήτα να εξασφαλίσουν καθαρές, μη μεταλλαγμένες ζωοτροφές.
Διεκδίκησε κι εσύ το δικαίωμα σου σε μια διατροφή χωρίς μεταλλαγμένα.

Από το 1965 γνώριζαν την ύπαρξη πετρελαίου στην Ελλάδα!

Το 1965 ήταν πασίγνωστο πως διαθέτουμε πετρελαιοειδή και υδρογονάνθρακες!Για να μη πούμε για τις μαρτυρίες των Αρχαίων Ελλήνων. Ο Ηρόδοτος αναφέρει για το πετρέλαιο που είδε σε μια λίμνη απ' τις πολλές (τότε) στην Ζάκυνθο, η μεγαλύτερα δε, ήταν 70 πόδια (= 23 μ.) και στο βάθος της είχε διώρυγα!Ιδίοις όμμασις είδε και πετρέλαιο στην Θάλασσα της Ζακύνθου, λέει.. Αναφέρεται και στην μυρσίνη πίσσα της Πιερίας, την οποία συγκέντρωναν σε λάκκο πλησίον λίμνης (4 στάδια - περί τα 800 μ. από την θάλασσα), και την έβαζαν σε αμφορείς! Και κλείνει κάνοντας αναφορά και για....
το πετρέλαιο της Λιβύης! " Είη δ' αν πάν, όκου και εν Ζακύνθω εκ λίμνης και ύδατος πίσσαν αναφερόμενην αυτός εγώ ωρών. Ειαί μεν και πλεονες αι λίμνες αυτόθι, η δ' ων μεγίστη αυτέων εβδομήκοντα ποδών πάντη, βάθος δε διόρυγός εστί. Ες ταύτην κοντόν κατιείσι επ' άκρω μυρσίνην προσδήσαντες.:και έπειτα αναφερουσι τη μυρσίνη πίσσαν οσμήν μεν έχουσαν ασφάλτου, τα δ' άλλα της Πιερικής πίσσης αμείνω. Εσχέουσι δε ες λάκκον ορωρυγμενον αγχού της λίμνης. Επεάν δε αθροίσωσι συχνήν, ούτω ες τους αμφορέας εκ του λάκκου καταχέουσι. Ότι δ' αν εσπεση ες την λίμνην, υπό την γήν ιόν αναφαίνεται εν τη Θαλάσση. Η δε απέχει ως τέσσερα στάδια από της λίμνης. Ούτω ων και τα από της νήσου της επί Λιβύη κειμένης οικότα εστί αληθείη». Παρόμοιες αναφορές κάνουν και ο Πλίνιος και ο Βιτρούβιος! Τέλος, νεώτεροι περιηγητές αναφέρουν επί του ποταμού Πηνειού της Θεσσαλίας, ιριδίζον καί αφρίζον υγρό (= πετρέ-λαιο•} που κυλούσε αδιάλυτο επί των υδάτων του τρανού αφεντη του θεσσαλικού κάμπου! Άρα ήταν γνωστό πως και ο Πηνειός, από την Πίνδο μεταφέρει πολλάκις πετρέλαιο στο Αιγαίο. Και τώρα το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί τόσα χρόνια οι ...ελληνικές κυβερνήσεις δεν έκαναν τίποτα για να εκμεταλλευτούμε αυτό τον ορυκτό μας πλούτο; Να σας θυμήσουμε ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου αρνούνταν κατηγορηματικώς την ύπαρξη υδρογονανθράκων στην Ελλάδα. 
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/04/1965.html

"ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΟΛΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ"

"Η ΠΙΟ ΑΧΡΗΣΤΗ ΓΕΝΙΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ"
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Λόγια ντόμπρα και σταράτα από τον Δημήτρη Μητροπάνο για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας είχε πει τον Οκτώβριο του 2011 σε συνέντευξή του. Βαθύτατα αντιμνημονιακός κι όχι σαν κάτι Νταλάρες που μας προέτρεπαν να σκύψουμε το κεφάλι στους κατακτητές, τα είχε χώσει στην γενιά του Πολυτεχνείου, το ΚΚΕ αλλά και τον Τζέφρι και τους άλλους Έλληνες(τρόπος του λέγειν)πολιτικούς που κάθονταν σούζα στα τσογλάνια, τους ξένους του ΔΝΤ.


Τα είχε βάλει άγρια με την φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης («Θα τους θάψει όλους και θα πάρει και φόρο θαψίματος», λέει) αλλά και τη στάση της απέναντι στην τρόϊκα: «Μόλις δουν ξένο, κάθονται κλαρίνο, χωρίς να σκεφτούν τι θέλει και ποιος είναι. Γραμματέας είναι, ρε, κι έρχεται να μας γελοιοποιήσει».


Παραθέτουμε στη συνέχεια κάποια αποσπάσματα από τη συνέντευξη του μεγάλου μας τραγουδιστή στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία»:


Το παλιό λαϊκό είναι διαχρονικό. Ενα ρεπερτόριο όμως όπως του Καζαντζίδη, π.χ., ξαναγίνεται κι επίκαιρο;


«Ο Καζαντζίδης τραγούδαγε μοναδικά τη φτώχεια και την προσφυγιά. Οταν οι εποχές άλλαξαν, μοιραία αυτά τα τραγούδια δεν ακούγονταν. Τώρα που ξανάνοιξε το ίδιο κεφάλαιο, αφορούν πάλι πολύ κόσμο».


Θα ξαναζήσουμε τη μετανάστευση;


«Την ξαναζούμε. Ολα τα νέα παιδιά θέλουν να φύγουν έξω. Κανένα δεν σκέφτεται να κάτσει εδώ. Και γιατί να κάτσει; Για να μείνει αμόρφωτο κι άνεργο; Εμένα και τα δυο μου τα παιδιά μού είπαν ότι θα φύγουν στο εξωτερικό. Στενοχωριέμαι, αλλά μήπως δεν το καταλαβαίνω; Δεν ζούμε μια κρίση που θα περάσει».


Δεν έχετε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση;

«Η κυβέρνηση μάλλον δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει ή τουλάχιστον έτσι φέρεται. Λένε "θα δημιουργήσουμε". Ρε σεις, δεν έχουν οι άνθρωποι να φάνε, τι θα δημιουργήσετε; Πήρατε από το μισθωτό και το συνταξιούχο, τους τσακίσατε. Τώρα τι; Θα τους θάψετε και θα πάρετε φόρο θαψίματος; Απ' την άλλη μεριά είναι πρόκληση οι επιχειρηματίες να χρωστάνε δισεκατομμύρια, να μην ξέρουν τι είναι το ΙΚΑ και όχι μόνο να μην τολμάει κανένας να τους πειράξει, αλλά ούτε να αναφέρεται το όνομά τους. Μετά βγαίνει η κυβέρνηση και σου λέει "εμείς θα σώσουμε την Ελλάδα". Αστε το, ρε παιδιά, αρκετά τη σώσατε. Ασ' το, ρε Γιωργάκη, τράβα σπιτάκι σου».


Είναι μόνο οικονομική η κρίση;


«Απ' την ώρα που ξεκίνησε μια οικονομική κρίση δεν θα μείνει τίποτε όρθιο. Ολα θα τσακιστούν κι ό,τι καλό υπάρχει θα φύγει έξω. Εδώ θα μείνουμε τα γερόντια και θα ξανανοίξουν τα καφενεία για να καθόμαστε, να παίζουμε πρέφα και να κλαίμε τη μοίρα μας. Και οι άλλοι θα κοκορεύονται ότι κυβερνούν εμάς. Τους γέρους».


Για τη δική σας γενιά, του Πολυτεχνείου, τι γνώμη έχετε;


«Οτι ήταν η πιο άχρηστη γενιά. Αυτή κυβέρνησε τόσα χρόνια. Και ποιο είναι το αποτέλεσμα; Μάθαμε να κλίνουμε το ρήμα "βολεύομαι" σε όλους τους χρόνους. Και τώρα βγαίνει ο καθένας και λέει το μακρύ του και το κοντό του. Βγαίνει η Ν.Δ. και λέει "μας τιμώρησε ο λαός και δεν μας ψήφισε". Τι λέτε ρε; Θεωρείτε τιμωρία ότι δεν βγήκατε μια φορά και τώρα ελπίζετε να ξαναβγείτε για να κάψετε κι ό,τι απέμεινε; Δεν ντρέπεστε, ρε, κι εσείς κι οι άλλοι που ζητάτε απ' τον κόσμο να σας ψηφίσει; Αλλά καλά να πάθουμε κι εμείς, αφού τους ψηφίζουμε».


Και η Αριστερά;


«Πιο χάλια δεν νομίζω να ήταν ποτέ. Ποια είναι η πρόταση της Αριστεράς για να πει ο κοσμάκης "έχω κάπου να ακουμπήσω" ; Κι ύστερα στο ΚΚΕ μείναν οι 80άρηδες. Γιατί για να σου επιτρέψει το ΚΚΕ να εκλεγείς πρέπει να 'χεις περάσει τα 50. Ελεος».


Πάντως αποκατέστησαν τον Ζαχαριάδη και μερικώς τον Βελουχιώτη.


«Γελοία πράγματα! Ο κόσμος καίγεται και ξαφνικά αυτό ήταν το πρόβλημά μας; Μα, γι' αυτούς έχει αποφασίσει μόνος του ο κόσμος που 'χει διαβάσει. Δεν περιμέναμε να 'ρθει πίσω πίσω το ΚΚΕ να μας τα πει».


Την κίνηση στο Σύνταγμα πώς τη βλέπετε;


«Ποια από τις δύο; Γιατί έγιναν δύο Συντάγματα: ένα που κατέβηκε ο κόσμος κι ένα που κατεβαίνουν τα ΜΑΤ και τον μαυρίζουν στο ξύλο. Αυτό δεν είναι δείγμα ότι η κυβέρνηση φοβήθηκε και γι' αυτό, μόλις μαζεύονται 5-10, τους πλακώνουν στο ξύλο για να μην προλάβουν να γίνουν περισσότεροι; Τέτοιο άγριο ξύλο, χωρίς λόγο, δεν το έχω ξαναδεί! Δηλαδή, απαγορεύεται να απεργούμε και να διαδηλώνουμε και είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ό,τι αποφασίσει ο Γιωργάκης; Ε όχι, ρε φίλε, δεν θα το κάνουμε. Και μη μας πει μετά ότι θα πτωχεύσουμε. Γιατί, δεν είμαστε σε πτώχευση και τώρα που υπογράφει και δίνει τα πάντα;».


Υπάρχει όμως η απειλή της επιστροφής στη δραχμή.


«Κι επειδή; Θα είμαστε πιο φτωχοί, αλλά δεν θα 'χουμε τον κάθε κερατά να μας λέει τι να κάνουμε. Κι άλλη φορά πτωχεύσαμε και πεινάσαμε. Κι όσο σκατολαός κι αν είμαστε, όταν χρειάζεται, και δουλεύουμε και πατριώτες είμαστε».


Σωτηρία υπάρχει;


«Μα, ποιος θα μας σώσει; Θα πάει ο Σαμαράς να το κουβεντιάσει; Πήγε κι ο Βενιζέλος και του 'παν "άντε από δω". Και ποιοι του το 'παν; Κάτι τσογλάνια, τρίτης διαλογής γραμματείς. Κι όμως οι δικοί μας κάθονται προσοχή. Μόλις δουν ξένο, κάθονται κλαρίνο, χωρίς να σκεφτούν τι θέλει και ποιος είναι. Γραμματέας είναι, ρε, κι έρχεται να μας γελοιοποιήσει. Γιατί εμείς το "Οχι" το είπαμε μια φορά το 1940 και τελείωσε. Βγήκε στην αρχή ο Γιώργος και μας είπε "λεφτά υπάρχουν". Είχε συμφωνήσει να κόψει τη σχέση με τη Ρωσία, είχε δώσει κι άλλες υποσχέσεις κι έτσι τον έβγαλαν. Κι εκείνος προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός τα πούλησε όλα. Αλλά ο χρόνος θα τα ξεκαθαρίσει όλα. Σαν προδότης θα μείνει στην Ιστορία».


Τουλάχιστον θα υπάρξει αλληλεγγύη;


«Αλληλεγγύη ποιος να δείξει; Οι πλούσιοι; Ο κόσμος που θα μπορούσε να δείξει αλληλεγγύη ανήκει από τη μεσαία τάξη και κάτω, αυτήν που την τσακίζουν καθημερινά, μέχρι που μια μέρα θα βγει στο δρόμο κι όποιον πάρει ο Χάρος».


Ο χώρος σας πώς προχωράει σ' αυτές τις συνθήκες;


«Οταν δεν υπάρχει οικονομία, δεν προχωράει τίποτα. Αν πάει ο μισθός από 1.500, 500 ευρώ, τι να προχωρήσει; Η ντομάτα, όμως, το ψωμί και το γάλα ανεβαίνουν. Πώς γίνεται; Δεν καταλαβαίνω πώς ανεβαίνουν αυτά ενώ πέφτουν οι μισθοί. Μ' όλα αυτά, το τελευταίο που θα σκεφτεί ο κόσμος είναι να πάει σινεμά ή θέατρο».


makeleio

http://www.katohika.gr/2012/04/blog-post_726.html

Μουστακί: «Οι Έλληνες να κάνουν πιο καυτή την κόλαση για την Ε.Ε»

«Mακάρι οι Έλληνες να κάνουν πιο καυτή την κόλαση για την Ε.Ε» , λέει στη γαλλική έκδοση της Ηuffingtonpost ο ελληνικής καταγωγής τραγουδοποιός Ζορζ Μουστακί. Σε άρθρο του, αφού αναφέρεται στη σχέση του με την Ελλάδα και στην ιστορία της οικογένειας του, όταν φτάνει στο θέμα της κρίσης γράφει ότι βυθίζεται η.....
καρδιά του όταν οι φίλοι του, του λένε τα νέα από την Ελλάδα.

Η κρίση, λέει, έχει γυρίσει ανάποδα όλα τα έργα των Ελλήνων και ορισμένοι πρέπει να μεταναστεύσουν για να ξεφύγουν από την κρίση. «Αυτοί που έμειναν, φαίνεται ότι έχουν το ανοσοποιητικό να βιώνουν τη φτώχεια. Φυσικά τα υψηλά εισοδήματα, οι εφοπλιστές που στα πλοία τους έχουν τη σημαία της Μάλτας, δεν έχουν χάσει», σημειώνει ο Μουστακί.

Στη συνέχεια εκτιμά ότι από τη στιγμή που η Ελλάδα εισήλθε στην Ε. Ε , οι Έλληνες παρασύρθηκαν σιγά-σιγά σε μια καρικατούρα του ευρωπαϊκού μοντέλου, ανοίγοντας σικ εστιατόρια.

«Θα πρέπει να διεκδικήσουμε ξανά τη λέξη «Ευρώπη» και να δημιουργήσουμε ένα νέο μοντέλο... Η λέξη Ευρώπη είναι μια ελληνική λέξη που σημαίνει "ευρεία όραση", γράφει ο Μουστακί.

Σημειώνει επίσης ότι χαίρεται που οι Έλληνες εμφανίζονται σήμερα περισσότερο μαχητικοί και τονίζει πως ελπίζει «να κάνουν πιο μεγάλη την κόλαση γιατί δεν είναι αυτοί που δημιούργησαν την κρίση».


http://www.tampouloukia.gr/

http://ksipnistere.blogspot.com/2012/04/blog-post_7649.html

Καρατζαφέρης “Καλώ άπαντες να διαβάσουνε τη ΛΕΥΚΗ ΒΙΒΛΟ με τις αλήθειες που ενοχλούν”

«Γερμανία και μπαταχτσήδες RAUS !» Toυ ΚΩΣΤΗ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗ υποψ. Βουλευτή ΛΑ.Ο.Σ στη Β`ΑΘΗΝΑΣ

Υπάρχουν μπλογκς που κάνουν ότι είναι  δήθεν Ελληνικά , αλλά ανήκουν σε Γερμανικά συμφέροντα  και λιβανίζουν την Γερμανία. Ένα από αυτά παριστάνει το «εθνικά και θρησκευτικά  ευαίσθητο» αλλά λύσσαξε όταν «έκανα βίδες» τον Φούχτελ μόλις είδα ότι πάτησε  το πόδι του στην Βουλή. Πληγώθηκε ο Γερμανοτσολιάς μπλόγκερ επειδή του έθιξα τους Γερμανούς και προσπάθησε να με πλήξει. Τρομάρα του. Δεν ήξερε, δεν ρώταγε;…Όσα σήμερα έχουν γίνει «της μόδας»,  εμείς τα λέγαμε χρόνια και τότε ήμασταν οι «ακραίοι», οι «εθνικιστές»» κοκ. Είχα την ευκαιρία να εκθέσω  σε μια όμορφη συγκέντρωση φίλων του ΛΑΟΣ  στον Βύρωνα την περασμένη Κυριακή το πόσο δυσκολεύτηκα στη σταδιοδρομία μου στα Όργανα της ΕΕ επειδή έθετα επίμονα το ζήτημα των πετρελαίων του Αιγαίου. Οταν αποφάσισα η 1η ομιλία μου στην Βουλή (τον Σεπτέμβριο του 2007) να αφορά στην άμεση άντληση των πετρελαίων μας, δέχτηκα – δύο μόλις ώρες μετά την παρθενική ομιλία μου – ομοβροντία λάσπης από 2 τηλεοπτικούς σταθμούς…
  Χαίρομαι που σήμερα αναφέρουν και το ζήτημα των πετρελαίων και τις Γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις. Είναι μία ήττα τους και αποτελεί μία νίκη μας.Όταν ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης είχε εκλεγεί πανηγυρικά Ευρωβουλευτής το 2004 είχαμε κάνει στις Βρυξέλλες μια μεγάλη συζήτηση για τα θέματα που θα αναδεικνύαμε κατά τη θητεία του. Οι εντολές του Προέδρου προς εμένα ήταν σαφείς : θα είμαστε απολύτως συνεπείς με ό,τι τόσα χρόνια λέγαμε για την Τουρκία, τα Σκόπια, την Βόρειο Ήπειρο, το Κυπριακό, τον ορυκτό μας πλούτο και τις αποζημιώσεις που μας οφείλουν οι Γερμανοί. Αλλεπάλληλες οι ερωτήσεις και οι παρεμβάσεις του Προέδρου στο Ευρωκοινοβούλιο για το θέμα το οποίο για πρώτη φορά άκουγαν από Έλληνα πολιτικό οι ξένοι Ευρωβουλευτές. Παραστάσεις στον Μπαρόζο, στο Συμβούλιο Υπουργών, στον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, σε ευρωπαϊκές Πολιτικές Ομάδες κλπ έκανε ο Γ. Καρατζαφέρης, προκειμένου να κινητοποιηθούν τα ράθυμα Όργανα της ΕΕ αλλά και οι φοβισμένες Ελληνικές κυβερνήσεις. Το αναδείξαμε σε θέμα αιχμής και στην Βουλή μόλις ο ΛΑΟΣ απέκτησε Κοινοβουλευτική Ομάδα. Προσέφυγα ως Βουλευτής και στο Ευρωκοινοβούλιο, στην Επιτροπή Αναφορών («COMMITTEE ON PETITIONS») ζητώντας να υποχρεωθεί να πληρώσει η Γερμανία. Η συζήτηση για το θέμα επίκειται στις Βρυξέλλες και θα πάω εκεί για να στηρίξω τα δίκαιά μας, ανεξαρτήτως να έχω προεκλογική περίοδο.Πάνω από όλα είναι τα Ελληνικά Εθνικά συμφέροντα. Στόχος να στριμωχθεί η Μέρκελ ώστε να αναγκασθεί να μας αποζημιώσει. Ώστε να ακούσουν, επιτέλους, οι αλαζονικοί Γερμανοί από εμάς ένα ηχηρό «RAUS»…   
Yστερόγραφο: Την Κυριακή  29 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι στο θέατρο ΟΡΦΕΑΣ(  Πανεπιστημίου 38 , δίπλα στον σταθμό Μετρό «Πανεπιστήμιο») υπάρχει η κεντρική προεκλογική ομιλία με τίτλο «ΜΙΛΑ Η ΑΤΤΙΚΗ» :ένας υποψήφιος του ΛΑΟΣ από κάθε περιφέρεια της Αττικής , ο Δ. Κωνσταντάρας (Α΄Αθηνών), ο Π. Μαντούβαλος( Α΄Πειραιώς), ο Κ. Γρηγορόπουλος( Υπόλοιπο Αττικής) ,ο Α. Σπίνος( Β΄Πειραιώς) και ο υποφαινόμενος( Β΄Αθηνών) μιλάμε για την λαθρομετανάστευση , τα χαράτσια που θα τα καταργήσουμε καθώς και για  το «νέο Γουδί»  για  τα λαμόγια της πολιτικής που έκλεψαν και χαίρονται τα κλεψιμαίικα. 
Είσοδος ελεύθερη.
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2012/04/raus-to.html

Στις 6 Μαίου επιλέγουμε: Κατοχή ή Ανεξαρτησία!

Αγαπητοί συμπολίτες, η Πατρίδα μας η Ελλάδα ευρίσκεται υπό κατοχή. Με αύξουσα επικινδυνότητα η κατοχή είναι οικονομική, πολιτική, εθνική και πνευματική. Αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω δεν είναι μαρτυρία αλλά μια απλή καταγραφή των γεγονότων. 

Οικονομική κατοχή από τα ξένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τις ντόπιες συντεχνίες, τον διεφθαρμένο συνδικαλισμό, τις ΔΕΚΟ και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα.

Πολιτική κατοχή από το κατ' επίφαση δημοκρατικό σύστημα που στην πράξη υποθάλπει μία ανεξέλεγκτη κομματική δικτατορία με στρατιώτες της γραβάτας και του λευκού πουκάμισου, υποστηριζόμενη από τα επιστημονικώς καθοδηγούμενα μέσα μαζικής επιρροής ΜΜΕ.

Εθνική κατοχή από νεοταξικούς εθνομηδενιστές, υπηρέτες της παγκοσμιοποίησης, που οδηγούν το έθνος κράτος σε αλλοτρίωση και σε συρρίκνωση.

Πνευματική κατοχή από αμοραλιστές, διαφθορείς της πνευματικής και ψυχικής υγείας των πολιτών, υποβαθμιστές της παιδείας, εκμαυλιστές της νεολαίας και αρνητές κάθε φιλόπονης έννοιας αρετής.

Τα αίτια που μας οδήγησαν έως εδώ είναι πολλά και κατά περίπτωση αν και έχουν αναλυθεί σε λεπτομέρεια εντούτοις συγκαλύπτονται από σύγχυση που δημιουργούν ο καταιγισμός με άσχετες πληροφορίες, οι ποικίλες υστερόβουλες αναλύσεις και τα αντικρουόμενα συμπεράσματα εξεταστικών δήθεν επιτροπών που η κάθε μία παρουσιάζει διαφορετική άποψη για το ίδιο θέμα.

Τα γεγονότα ξεκίνησαν με τη μεταπολίτευση όταν πολλά αιτήματα για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, ελευθερίας, μόρφωσης και υπαρξιακής ολοκλήρωσης έγιναν αντικείμενο εκμετάλλευσης, διαστρέβλωσης των εννοιών και μετατροπής τους σε μηχανισμούς υποτέλειας και εξάρτησης.

Στην οικονομία τα αιτήματα βελτίωσης του επιπέδου ζωής δεν ικανοποιήθηκαν από την οικονομική ανάπτυξη σαν αποτέλεσμα βελτίωσης της παραγωγικότητας αλλά καλύφθηκαν από δανεισμό που σπαταλήθηκε στην ικανοποίηση ξενόφερτων καταναλωτικών συνηθειών και τρόπων διαβίωσης που προέβαλε το διεθνές εμπόριο και πολιτιστική προπαγάνδα. Συγχρόνως ξεκίνησε ένα σύστημα επιδοτήσεων χωρίς τον απαιτούμενο έλεγχο για την επένδυσή τους σε παραγωγικά συστήματα.

Τα κομματικά ρουσφέτια αύξησαν υπέρμετρα τις προσλήψεις στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενώ επινοήθηκαν και επιβλήθηκαν δημοσιονομικές ανάγκες που επιβαρυμένες από τη διαπλοκή και την κατάχρηση, αύξησαν τις δαπάνες σε βαθμό μεγαλύτερο από αυτόν που δικαιολογούσε η παραγωγικότητα της χώρας και τα εξ αυτής έσοδα του κράτους.

Τουναντίον, η πραγματική οικονομία συρρικνώθηκε, ενώ πολλές παραγωγικές βιομηχανικές μονάδες κοινωνικοποιήθηκαν με αποτέλεσμα να καταστούν ζημιογόνες υπό το βάρος της κομματικής τους διαχείρισης και τη λοιμική των συνδικαλιστικών αρπακτικών, που υποστήριζαν τις κομματικές ή και υστερόβουλες επιλογές σε βάρος των ίδιων των επιχειρήσεων. Σε όλα αυτά, να προσθέσουμε τις διάφορες συντεχνιακές ομάδες που συντηρήθηκαν με ευνοϊκές για αυτές συνθήκες αδειοδότησης, λειτουργίας και φορολογικών ελαφρύνσεων εις βάρος των μισθωτών και συνταξιούχων.

Όλα αυτά έγιναν δυνατά με πολιτικές αποφάσεις και νομοθετικές ρυθμίσεις που διέλυσαν το κράτος και ενίσχυσαν τον κομματικό μηχανισμό. Εξαλείφθηκε κάθε έννοια αξιοκρατίας, ενώ η εξάρτηση, το ρουσφέτι και η συνδιαλλαγή έγιναν ο τρόπος επιβίωσης και κοινωνικής καταξίωσης. Η αρχοντιά του ελεύθερου παραγωγικού πολίτη που δημιουργεί επ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου και καταξιώνεται μέσα από αυτό αντικαταστάθηκε από τη μιζέρια του διαπλεκόμενου, που όντας ανάξιος να παράγει, επιβιώνει εκμυζώντας από το δημόσιο τομέα και το κοινωνικό σύνολο. Ο αυθεντικός ζήλος για δημιουργία μετατράπηκε σε δουλικά αιτήματα δικαιωμάτων, πολλές φορές για πράγματα που δεν ανταποκρίνονται σε αντίστοιχα προσόντα.

Δυστυχώς το υπάρχον πολιτικό σύστημα με τις επιπρόσθετες απαξιωτικές ρυθμίσεις του Συντάγματος, που επέβαλε ο κομματικός μηχανισμός επέτρεπε στην εκάστοτε εξουσία να επηρεάζει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, ακόμη και αυτόν του Προέδρου της Δημοκρατίας, μετατρέποντας το πολίτευμα από προεδρευομένη σε πρωθυπουργική δημοκρατία.

Η κομματική αντιπαράθεση δεν επέτρεψε τη λήψη μέτρων για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης και υγείας, της παραγωγικότητας του δημόσιου τομέα και της εξασφάλισης ενός λειτουργικού νομοθετικού πλαισίου. Έπρεπε να έλθουν οι δανειστές μας για να μας τα επιβάλλουν και μόνο τότε αρχίσαμε να τα διαφημίζουμε σαν αναγκαία. Τι ντροπή! Για κάθε υπόθεση υπάρχουν αντικρουόμενοι νόμοι και νομοθετικές διατάξεις που έχουν μετατρέψει το νόμο σε ιστό αράχνης, που συγκρατεί μεν τα μικρά έντομα αλλά διαπερνάται από τα μεγάλα, με αποτέλεσμα τη διατάραξη του κοινού περί δικαιοσύνης αισθήματος.

Λόγω της τραυματικής εμπειρίας της χούντας ήταν εύκολο να υποβαθμισθεί η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και να γίνει έρμαιο στις εκάστοτε επιλογές της κομματικής εξουσίας. Το φιάσκο στα Ίμια, το Μακεδονικό, οι απαιτήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο, το Κυπριακό, τα τεκταινόμενα στη Θράκη αλλά και το μεταναστευτικό, δείχνουν ότι ο ρόλος του Στρατού στις εθνικές υποθέσεις και την κατάρτιση στρατηγικών σχεδίων πέραν των καθαρά επιχειρησιακών έχει έλθει σε δεύτερη μοίρα.

Το θυσιαστικό παράδειγμα των Ελλήνων αξιωματικών αλλοιώθηκε στα μάτια του έθνους από τον πλουτισμό των πολιτικών που τους έχουν υποσκελίσει. Η έννοια της πατρίδας ως νοηματική προϋπόθεση υπαρξιακής ολοκλήρωσης έχει μετατραπεί σε έννοια συνόλου ανθρώπων με κοινά συμφέροντα που μπορεί κανείς να την επιλέγει κατά το δοκούν. Η ηγεσία μας, πιστή στο νεοταξικό δόγμα του εθνομηδενισμού, της αυτοκατάργησής της και της δημιουργίας μιας παγκόσμιας κυβέρνησης, οδηγεί το έθνος κράτος προς εξαφάνιση.

Η χειρότερη, όμως, μορφή κατοχής, που απειλεί την υπαρξιακή μας συνείδηση, θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητά μας και αμφισβητεί τη διατήρηση των χαρακτηριστικών και των ιδιαιτεροτήτων του έθνους και της φυλής μας, είναι η πολιτιστική κατοχή.

Επιβάλλεται με τη
-κατάργηση του γλωσσικού μας πλούτου,
-την παραποίηση της ιστορίας,
-την αλλοίωση της κοσμοθεωρίας και της θρησκευτικής μας παράδοσης,
-με την ανεξέλεγκτη εισροή λαθρομεταναστών και
-την προπαγάνδα αλλά κυρίως με την απαξίωση των αρετών.


Αυτά δηλαδή που μέχρι τώρα συνέβαλαν και συμβάλουν στη διατήρηση της εθνικής μας συνείδησης για δύο χιλιάδες χρόνια υπό το ζυγό πρώτα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, που την μετατρέψαμε σε Ελληνική και μετά της Οθωμανικής, από την οποία απελευθερωθήκαμε με την Εθνική Επανάσταση του 1821.

Σήμερα οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους και η υποκρισία, η υστεροβουλία, το ψέμα, η αυθάδεια και η αδιαντροπιά χαρακτηρίζουν όχι μόνο τις σχέσεις των πολιτών, αλλά δυστυχώς και το δημόσιο λόγο των αρχόντων που θυσιάζεται στο βωμό της αρχομανίας και συγκαλύπτεται από τα επιστημονικά οργανωμένα μέσα μαζικής επιρροής. Η πασιφανής υποβάθμιση της παιδείας και ο εκμαυλισμός των νέων σ αυτό αποσκοπεί, στον αποπροσανατολισμό τους και τη μείωση των αντιστάσεων του έθνους μπροστά στο μεθοδευόμενο μηδενισμό του. Το είναι μας έχει αντικατασταθεί από το έχει μας και η έννοια της ελευθερίας έχει χάσει το συστατικό της υποχρέωσης και αναγνωρίζει μόνο δικαιώματα. Η υφιστάμενη αλλοίωση στην κρίση των πολιτών και της νεολαίας φαίνεται στα ευτελή αιτήματα τους που κλείνουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια για μακρές περιόδους ακόμη και στην ανακόλουθη ένταση των κινητοποιήσεων τους. Για ένα ατυχές και θλιβερό γεγονός, το οποίο προφανώς δεν ήταν προκατασκευασμένο από τον κρατικό μηχανισμό κάηκε η μισή Αθήνα το Δεκέμβριο του 2008, ενώ η εν ψυχρώ δολοφονία ενός δημοσιογράφου και μάλιστα της ερευνητικής δημοσιογραφίας πέρασε στα ψιλά γράμματα.

Συμπατριώτες, το πράγμα έχει ωριμάσει από καιρό και οι συνέπειές του είναι ήδη ορατές. Κάτι πρέπει να γίνει εδώ και τώρα με ελεγχόμενο τρόπο, πριν η ροή των εξελίξεων μας φέρει σε νέες ανεξέλεγκτες εθνικές περιπέτειες μπροστά στις οποίες η υφιστάμενη δυσκολία των οικονομικών μέτρων φαίνεται ασήμαντη.

Το μέγα πρόβλημα είναι το ίδιο το πολιτικό σύστημα που αναπαράγει τους ίδιους ανθρώπους και την ίδια νοοτροπία της εξουσιαστικής συναλλαγής. Τα αιτήματα στις κινητοποιήσεις δεν πρέπει να είναι μόνο κατά των εν μέρει αναγκαίων, εδώ που φτάσαμε, και κοινωνικά άδικων οικονομικών μέτρων, αλλά κατά του σχεδιαζόμενου εθνομηδενισμού. Μας οδηγούν χρεοκοπημένους σε ένα σχεδιαζόμενο τραπέζι διαπραγματεύσεων όπου θα παιχθούν πολλά και σημαντικά εθνικά θέματα.

Με άλλα λόγια: Είναι παράλογο και αντιφατικό να περιμένουμε από τα κόμματα την ανάκαμψη της οικονομίας, την επανίδρυση του κράτους, την ανασύνταξη της ελληνικής κοινωνίας.

Εχουμε αναρίθμητα τεκμήρια, αναμφίβολες αποδείξεις, ότι δεν μπορούν και δεν θέλουν να το κάνουν.

Τα υπάρχοντα κόμματα έχουν ιστορικά τελειώσει, το πολιτικό προσωπικό της χώρας είναι οριστικά φθαρμένο, ντροπιαστικά εκφαυλισμένο, γελοιωδώς ανίκανο, εγκληματικά ένοχο. 


Η καταστροφή που μόλις αρχίζουμε να βιώνουμε, νομοτελειακά επερχόμενη, είναι και η μεγάλη μας, μάλλον τελευταία, ιστορική ευκαιρία. Ας μη κάνουμε, προς Θεού το ίδιο λάθος! Θα είναι τραγικό!

Αυτή τη φορά θα πρέπει να προσέξουμε δύο πολύ επικίνδυνες εκδοχές:

Η πρώτη αναφέρεται στο ΑΚΥΡΟ, ΛΕΥΚΟ και ΑΠΟΧΗ. Και οι τρεις επιλογές είναι είναι υπέρ του πρώτου κόμματος! Προσέξτε σε αυτό ποντάρει να ΝΔ να Κυβερνήσει! Ομολογεί, έμμεσα, ότι δεν πρόκειται να πάρει αυτοδυναμία, για αυτό και δηλώνει ότι δε πρόκειται να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ!  Να μη πέσουμε στην παγίδα, από την αηδία που μας κατέχει για τα δύο Κόμματα Εξουσίας και ρίξουμε Άκυρο, Λευκό ή Αποχή!  Επίσης, δεν ισχύει μια άλλη παραπλάνηση που κυκλοφόρησε από το διαδίκτυο που έλεγε ότι αν οι τρεις αυτές επιλογές είναι πάνω από το 50% του εκλογικού σώματος, ακυρώνονται οι εκλογές!

Προσοχή, όμως και σε μια άλλη παγίδα των εκλογών στην οποίο ποντάρει η ΝΔ που προβλέπεται να εκλεγεί πρώτο Κόμμα σε ψήφους, άσχετα με τον αριθμό των ψήφων που θα πάρει. Όλοι οι ψήφοι όλων των μικρών Κομμάτων που δεν θα συμπηρώσουν το ελάχιστο ποσοστό του 3% επί του συνόλου των ψήφων…κληρονομούνται από το πρώτο σε ψήφους Κόμμα!

Μερικά γκάλοπ, έχουν προβλέψει ότι η ΝΔ, μπορεί να κληρονομήσει μέχρι και 50 έδρες από τις ψήφους-ρετάλια, των μικρών Κομμάτων! Και θα πρέπει να υποστούμε τις δηλώσεις τους ότι πήραν… τη Λαική Εντολή από το…Λαό να μας Κυβερνήσουν!

Επομένως, η λογική πρόταση που δημιουργείται από τις αντιδημοκρατικές πονηριές των Πολιτικών μας είναι να ψηφίσουμε όποιο Κόμμα εξασφαλίζει, σύμφωνα με τα γκάλοπ, την είσοδό του στη Βουλή, εκτός βέβαια από τα δύο Κόμματα Εξουσίας. Όταν λέμε, εξασφαλίζει, εννοούμε τα Κόμματα που θα πάρουν πάνω από 5-6%. Διαλέξτε ένα από αυτά τα Κόμματα γιατί αν ψηφίσετε κάποιο από τα υπόλοιπα, ενισχύεται τη ΝΔ! 

Πχ ο ΛΑΟΣ που βρίσκεται σε οριακό σημείο, μπορεί να μη εισαχθεί στη Βουλή και να κληρονομήσει η ΝΔ εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους που δε τις ανήκουν! Το ίδιο θα συμβεί αν ψηφίσετε οποιοδήποτε άλλο από τα νέα Κόμματα που οι ενδείξεις μας λένε ότι δε θα συγκεντρώσει πάνω από 3%

Συμπερασματικά, αν θέλουμε να διώξουμε μια για πάντα τα δύο Κόμματα Εξουσίας θα πρέπει: 1) Οπωσδήποτε να Ψηφίζουμε ένα Κόμμα, σε καμία περίπτωση να μη ρίξουμε Λευκό, Άκυρο ή Αποχή και  2) Οπωσδήποτε να ψηφίζουμε ένα από τα μικρότερα που οι ενδείξεις μας λένε ότι θα εισαχθούν στη Βουλή.

Πιστεύουμε ότι στο έθνος μας υπάρχουν άνθρωποι με τις απαραίτητες γνώσεις, την εμπειρία, τις δημιουργικές ικανότητες και κυρίως το απαραίτητο ήθος και τον ανάλογο οραματισμό, για να θεσμοθετήσουν ένα νέο καταστατικό χάρτη. Αυτούς καλούμε να βοηθήσουν στην αναγέννηση του έθνους και τη σωτηρία του τόσο από την οικονομική κατοχή αλλά και από τη μεθοδευμένα επερχόμενη αλλοίωση και συρρίκνωσή του.

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters