Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Με την απειλή πολέμου η Άγκυρα εξέδωσε άδειες έρευνας σε Καστελλόριζο και Ρόδο


Μήπως είναι πολύ «βολική» η τουρκική πρόκληση για την συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου;

Η Άγκυρα διεκδικεί από το Ελληνικό πετρέλαιο και κάνει την κίνησή της την πλέον κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα, η οποία βρίσκεται λίγο πριν τις εκλογές και με μία κυβέρνηση που δεν είναι σε θέση (ούτε καν συνταγματικά) να διαχειριστεί μία Ελληνοτουρκική κρίση.

Συγκεκριμένα, η Άγκυρα προχώρησε σε σοβαρή πρόκληση την ίδια ημέρα που πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ελληνικών ΕΔ βρίσκονταν σε Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι.


Η Τουρκική εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσίευσε σειρά αποφάσεων του υπουργικού συμβουλίου που δίνουν …άδειες για έρευνες πετρελαίου αι φυσικού αερίου στο Καστελλόριζο και στη Ρόδο!


Διαβλέποντας την προφανή αδυναμία της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου, ο Ερντογάν αποφάσισε να παίξει το χαρτί του και να απειλήσει την Ελλάδα με απώλεια μέρους του εθνικού της πλούτου. Η κινητικότητα του τουρκικού στρατού τις τελευταίες ημέρες έδειχνε «δικαιολογημένη» λόγω της υπάρχουσας έντασης στα τουρκο-συριακά σύνορα. Όμως, ήταν πράγματι κάτι τέτοιο ή επρόκειτο για διπλή κίνηση της Άγκυρας, η οποία τοποθέτησε σε επιθετικές θέσεις τα στρατεύματά της στον Έβρο, ενώ το πολεμικό της ναυτικό επέδειξε ιδιαίτερη κινητικότητα μέχρι την Κύπρο. Και όλα αυτά πριν την έναρξη της μεγάλης στρατιωτικής τουρκικής άσκησης EFES (ξεκινάει σε 9 ημέρες), επιδιώκοντας απέναντι στην παραπαίουσα Ελληνική κυβέρνηση μία πολύ μεγάλη νίκη χωρίς να γίνει καν πόλεμος… Την ίδια στιγμή, μάλιστα, η Ανατολική Μεσόγειος έχει γεμίσει από ρωσικά ερευνητικά που κάνουν έρευνες για πετρέλαιο.

Και το ζητούμενο είναι: πρόκειται για στρατηγική στρατιωτική κίνηση τακτικής ή για προμελετημένη «επίθεση» η οποία συντομεύθηκε λόγω των εκλογών στην Ελλάδα; Όπως και να έχει, η συγκεκριμένη τουρκική κίνηση την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, μόνο οφέλη μπορεί να προσφέρει στην συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, αφού αναμένεται να λειτουργήσει συσπειρωτικά (έστω και δια του τρόμου) προς τα συγκυβερνώντα κόμματα.


Φυσικά, όλοι περιμένουν από τον Λουκά Παπαδήμο να απαντήσει «δυναμικά», προκειμένου να μην χρεωθεί μία τεράστια εθνική ήττα. Αν όμως προσεγγίσουμε λογικά την συγκεκριμένη τακτική κίνηση της Άγκυρας, θα διαπιστώσουμε πως πρόκειται για «κούφια» απειλή, αφού δεδομένης της τουριστικής περιόδου που μόλις ανοίγει τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία, οι ξένες τουριστικές πολυεθνικές που βρίσκονται στα τουρκικά παράλια αποκλείεται να επιτρέψουν οποιαδήποτε «κοκορομαχία» στην έναρξη της εισπρακτικής γι αυτές περιόδου. Όμως, από το σημείο της «κοκορομαχίας», μέχρι την επισημοποίηση απώλειας εθνικής κυριαρχίας, υπάρχει ελάχιστη απόσταση και απαιτεί πολύ ισχυρά ανακλαστικά, τα οποία είναι βέβαιο πως η σημερινή κυβέρνηση Παπαδήμου δεν έχει.


Όμως, η τουρκική πρόκληση έρχεται και την "καταλληλότερη στιγμή", στην οποία αναζητούνται αποπροσανατολιστικοί οδοί ενόψει των τελευταίων ημερών πριν τις Ελληνικές εκλογές. Και με δεδομένο πως οι υποψήφιοι συγκυβερνώντες θέλουν να συζητείται οτιδήποτε πέρα από το «πρόγραμμα» διακυβέρνησής τους, η Άγκυρα εμφανίζεται ως «από μηχανής θεός»… και φυσικά όλο και θα «εισπράξει» κάτι για τον… κόπο της…



 
http://kostasxan.blogspot.com/2012/04/blog-post_8708.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters