Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Η μυστική σχέση της θεάς Αθηνάς με την ελιά και τον εγκέφαλο

Η ελαία ήταν από αρχαιοτάτων χρόνων γνωστή και είχε ιδιαίτερη τιμητική θέση στην ζωή των Ελλήνων. Εκτός από την διατροφική της αξία , με κλάδο ελαίας στεφάνωναν τους ολυμπιονίκες , αλλά ήταν και το σύμβολο της ειρήνης.


Η ελαία έγινε ιερό δέντρο όταν η θεά Αθηνά αγωνίσθηκε με τον Ποσειδώνα για την διεκδίκηση της πόλης του Κέκροπα , την μετονομαζόμενη Αθήνα. Κατά την μυθολογία όταν οι δύο θεότητες ανέβηκαν στον βράχο της Ακρόπολης για να προσφέρουν ο καθένας το δώρο του για να κερδίσουν την εξουσία της πόλης. Ο Ποσειδώνας κτύπησε με την τρίαινα του τον βράχο και ξεπήδησε νερό. Νερό θαλασσινό όπως ήταν και το στοιχείο του. Η Αθηνά κτύπησε τον βράχο με το δόρυ της και ξεπετάχτηκε το δέντρο της ελιάς πού της έδωσε και την νίκη. Η πόλη ονομάσθηκε Αθήνα. Αλλά βέβαια , ίσως θα πρέπει να υποψιασθούμε την αντιπαλότητα αυτών των δύο θεών , πού πρέπει να έχουν μια κωδικοποιημένη γνώση πίσω από τους μύθους τους. Όπως λένε οι θεοί διαίρεσαν τη Γη ώστε ο καθένας να έχει το μέρισμα του. Ο Ποσειδώνας πήρε το νησί της Ατλαντίδος. Σύμφωνα με τον Πλάτωνα στο έργο του «Κριτίας», η Αθήνα φαίνεται να συμβολίζει την «τέλεια κοινωνία» και η Ατλαντίδα τον αντίπαλό της. Η Ατλαντίδα ήταν το νησί του Ποσειδώνα, λεγόταν Πασειδωνία, αργότερα πήρε το όνομα του υιού του Ποσειδώνα , του Άτλαντα. Το στοιχείο τού Ποσειδώνα, το νερό , το ξαναβρίσκουμε σε σχέση με την ελιά όταν μετά τον κατακλυσμό του Νώε το περιστέρι επέστρεψε με κλαδί ελιάς για να του μαρτυρήσει πώς το κακό πέρασε . Και βέβαια να μην ξεχνάμε πώς στις μάχες πού έχουμε ανάμεσα σε αυτές τις δύο θεότητες μπορούμε να αποκωδικοποιήσουμε και την μάχη των Ελλήνων με τους Άτλαντες. Μάχη πού κέρδισαν οι Έλληνες Αθηναίοι .

 Η ελιά λοιπόν κερδίζει πάντα και η θεά Αθηνά υπερέχει με την Σοφία της. Η ευλογημένη ελιά ήταν πάντα η βάση της διατροφής μας. Η βάση της μεσογειακής διατροφής. Το λάδι της ελιάς εκτός από την θρεπτικότητα πού παρέχει στην υγεία μας , είναι και το πιο απαραίτητο στοιχείο για τον εγκέφαλό μας. Ο εγκέφαλος είναι το όργανο πού βρίσκετε μέσα στο κρανίο του κεφαλιού μας και πλέει μέσα στο εγκεφαλονωτιαίο υγρό . Όταν βάλετε λάδι σε ένα ποτήρι νερό το λάδι θα βγεί νικητής , θα κάτσει πάνω στο νερό. Για να είναι πάντα ενεργός και δραστήριος ο εγκέφαλος πρέπει να τον «λαδώνουμε».

Η θεά της σοφίας η Αθηνά δεν διάλεξε τυχαία την ελιά. Η Αθηνά γεννήθηκε από το κεφάλι του Δία. Ξεπετάχτηκε πάνοπλη με ένα κτύπημα του Ηφαίστου. Η Αθηνά είναι η σκέψη και ή ιδέα πού ξεπετιέται από το μυαλό μας με ηλεκτρικές κεντρίσεις . Κατά τη διαδικασία της γήρανσης και σε καταστάσεις όπως η απώλεια μνήμης και η νόσος του Alzheimer αυξάνονται οι απαιτήσεις του οργανισμού σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, γιατί βοηθούν στο να διατηρείται η δομή του κυτταρικού τοιχώματος του εγκεφάλου. {διαβάστε εδώ http://www.solon.org.gr/index.php/2008-07-15-19-13-34/43--yg-/1681-elaiolado-to-xrisafi-sto-piato-mas-seira-ygeia-kai-diatrofi.html }

 Το λάδι της ελιάς μας κάνει πιο υγιείς και πιο έξυπνους . {διαβάστε εδώ http://www.elia-diktyo.gr/Vivlia/Stylida/7_1.htm} Γιαυτό εδώ σε αυτή την χώρα γεννήθηκε ο πολιτισμός. Γιατί η διατροφή είναι το Α και το Ω . Ο Όμηρος αναφέρεται στο ελαιόλαδο ως "χρυσό υγρό" και ο Ιπποκράτης, ως τον «μεγάλη θεραπευτή". Κατά το μυστήριο της βαπτίσεως το παιδί το βαπτίζουν στο νερό και το λαδώνουν . Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχονται στο ελαιόλαδο έχουν αντικαρκινική δράση, μέσω της παρεμπόδισης του σχηματισμού των ελευθέρων ριζών και ως εκ τούτου του οξειδωτικού στρες. {διαβάστε εδώ http://fillaelias.blogspot.com/ } Και βέβαια η ευεργετική συμβολή της ελιάς στον εγκέφαλο συνδέεται και με την έννοια της αποβολής του άγχους. Η κατανάλωση ελαίου και μόνο στην διατροφή μας και όχι βουτύρου ή σπορέλαιων διατηρεί την εγρήγορση του νού μας , την ευστροφία του και την θετική σκέψη.

Πηγή   http://strangehellas.blogspot.com/2012/04/blog-post_8210.html
 
 
http://ektos-alektor.blogspot.com/2012/05/blog-post_3526.html

Η απάτη του ευρώ, το ανύπαρκτο χρέος και η κατάλυση του συντάγματος

Η απάτη του ευρώ, το ανύπαρκτο χρέος και η κατάλυση του συντάγματος
Ο λαός έχει ξεσηκωθεί. Διαμαρτύρεται, φωνάζει, ζητά να μη του πιουν το αίμα και απλά να κάνει τις απαραίτητες θυσίες, στα όρια του ανεκτού, για να αποπληρώσει τα χρέη του.
Τα χρέη τα οποία δημιούργησε ¨τρώγοντας¨ τα λεφτά των εργατικών και συνετών ευρωπαίων εταίρων του, οι οποίοι ξαφνικά διαπίστωσαν ότι η Ελλάδα έχει χρέος που δεν ξεπληρώνεται και πρέπει να … χάσει την εθνική της κυριαρχία με το ξεπούλημα ολόκληρης της ελληνικής επικράτειας στους … ξένους.

Αυτό όμως που δεν γνωρίζει ο μέσος ξεσηκωμένος έλληνας, ο μέσος εξεγερμένος ευρωπαίος των νοτίων κυρίως χωρών της ευρωπαϊκής ένωσης και ο μέσος δυτικό – βόρειο ευρωπαίος, που βρήκε την ευκαιρία να εμπαίξει τον έλληνα και τους πολίτες από τις λεγόμενες PΙIGS χώρες (με υψηλό δημοσιονομικό χρέος) είναι ότι:

1. Το Ευρώ ως νόμισμα δεν είναι αξιόγραφο (δηλ. αποδεικτικό αξίας) αλλά χρεόγραφο (δηλ. αποδεικτικό χρέους) !!!
Το Ευρώ στην έκδοσή του από την ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα (http://en.wikipedia.org/wiki/European_Central_Bank) δεν αντικατοπτρίζει απολύτως τίποτε. Η έκδοση του Ευρώ στηρίζεται σε ένα οικονομικό κατασκεύασμα που λέγεται fiat money (http://en.wikipedia.org/wiki/Fiat_money), δηλαδή νόμισμα το οποίο έχει αξία μόνον και μόνον επειδή η κυβέρνηση (ή εν προκειμένω η ευρωπαϊκή ένωση) το όρισε ως νόμιμο μέσον συναλλαγών, κατά παράβαση των κανόνων της αγοράς των συναλλαγών, δεδομένου ότι η πολιτική εξουσία, εκ του ρόλου της δεν μπορεί να επιβάλλει εμπορικά ειωθότα και πρακτικές, αλλά μόνο να ρυθμίσει ήδη υφιστάμενα. ...

2. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ένα νόμισμα των 50 Ευρώ δεν αντικατοπτρίζει ισόποση αξία αλλά ισόποσο χρέος (!!!) προς τον εκδότη, εν προκειμένω την ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα.

3. Ο μηχανισμός αυτός, που μοιάζει με αυτόν της έκδοσης του αμερικάνικου δολαρίου αλλά έχει κάποιες διαφορές, λειτουργεί με έναν εξαιρετικά απλό τρόπο, δηλ. κάθε χώρα – μέλος της Ε.Ε. αντί να εκδίδει το νόμισμά της κυριαρχικά, έστω στα πλαίσια της Ε.Ε., αναγκάζεται να δανείζεται το χρήμα (τα Ευρώ) από την ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα, είτε με τη μορφή των βραχυπρόθεσμων ρέπος, είτε με κρατικά ομόλογα, είτε με απευθείας δανεισμό τραπεζών.
Η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα χορηγεί τα ποσά με τόκο (!!!), ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι το ελάχιστο 1,25 %, δηλ. εάν δανείσει 100 Ευρώ σε μια τράπεζα, ή εάν αγοράσει βραχυπρόθεσμα ρέπος ή ομόλογα για 100 Ευρώ θα εισπράξει τουλάχιστον 101,25 Ευρώ !!!
Αυτό σημαίνει ότι κανένα εθνικά κυρίαρχο κράτος εντός της Ε.Ε., που χρησιμοποιεί το Ευρώ, να μην έχει δικό του νόμισμα, που να μη το χρωστά σε κανένα – ούτε ένα λεπτό του Ευρώ !!! Και φυσικά ποτέ κανένας ευρωπαίος (Γάλλος, Γερμανός κλπ) δεν έχει στερηθεί το αντίστοιχο ποσό, που εξέδωσε με αυτό τον τρόπο η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα, αφού ποτέ δεν το στέρησε από ¨την αγοραστική του δύναμη¨ , δηλ. από τα Ευρώ που έχουν διατεθεί στη χώρα του (Γαλλία, Γερμανία κλπ).

4. Η πρακτική του fiat money, μέσω δανεισμού, ισοδυναμεί με υποδούλωση και απώλεια κυριαρχίας, από τη στιγμή της έκδοσης του νομίσματος αυτού καθ’ εαυτού (βλ. και σχετ. άρθρο http://stin-press-a.blogspot.com/2011/04/blog-post_14.html), αφού είναι δεδομένο ότι, από τη στιγμή που το κεφάλαιο του δανείσματος προέρχεται από τον ένα και μοναδικό εκδότη του νομίσματος, δηλ. την ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα, τότε είναι αδύνατο να αποδοθεί ο τόκος, όσο μικρός και εάν είναι αυτός, αφού το ποσό του τόκου πολύ απλά δεν υφίσταται.
Φαντασθείτε ένα πολύ απλό παράδειγμα, όπου μαζεύεται μια παρέα για να παίξει μπίλιες (τις θυμάστε τις μπίλιες;) και μόνον ο ένας, αποκλειστικά, παρέχει π.χ. 100 μπίλιες για το παιχνίδι, με τη συμφωνία ότι στο τέλος του παιχνιδιού η παρέα θα πρέπει να του αποδώσει 101 μπίλιες! Στο τέλος του παιχνιδιού θα λείπει μια μπίλια. Όσο προσεκτικά και εάν έπαιξε η παρέα θα χρωστάει πάντα τουλάχιστο μια μπίλια, εκτός από τις 100 που επέστρεψε και πρέπει να ξαναδανεισθεί εάν θέλει να συνεχίσει να παίζει. Φυσικά οι απρόσεκτες παρέες που ενδεχομένως να έχασαν μπίλιες ή να τις ¨οικειοποιήθηκαν¨ (κοινώς έκλεψαν) απλά χρωστούν περισσότερες. Και αυτός που παρείχε τις μπίλιες θα απειλεί ότι δεν θα ξαναδώσει εάν δεν του αποδοθεί η επιπλέον μπίλια, την οποία βέβαια δέχεται και σε είδος π.χ. νησιά, ΔΕΚΟ, πετρέλαια, χρυσό κλπ. Μήπως σας θυμίζει κάτι από αυτά που κυκλοφορούν στο δίκτυο για τα χρέη των κρατών σε σχέση με το ακαθάριστο εθνικό προϊόν (ΑΕΠ) τους; Η Γερμανία αυτή τη στιγμή, η 3η μεγαλύτερη εξαγωγική δύναμη στον κόσμο έχει χρέος 74,4% του ΑΕΠ της και η Ελλάδα 123,9%. Μια ματιά στην ιστοσελίδα "Το παγκόσμιο ρολόι του χρέους" είναι τελείως αποκαλυπτική: οι χώρες με το μεγαλύτερο χρέος είναι αυτές οι οποίες χρησιμοποιούν fiat money, όπως το Ευρώ και το δολάριο (!!!), ενώ χώρες όπως η Λιβύη και το Ιράν έχουν χρέος 3,7% και 16,7% αντίστοιχα. Τυχαίο άραγε;

5. Η έκδοση νομίσματος συνιστά πράξη εθνικής κυριαρχίας και, ως τέτοια, δεν μπορεί να ανατίθεται σε όργανα ακόμη και θεσμικά, τα οποία όμως λειτουργούν υπό καθεστώς εμπορικής εταιρίας, όπως η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα. Όποιος έχει την παραμικρή αμφιβολία για αυτό ας αναρωτηθεί το εξής:
εάν η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα δεν λειτουργούσε ως εμπορική εταιρία (άσχετα εάν δεν είναι επισήμως τέτοια) τότε για ποίο λόγο τα Ευρώ, δηλ. το μέσον συναλλαγής, τα δανείζει στους εθνικά κυρίαρχους λαούς της Ευρώπης και μάλιστα με τόκο; Και γιατί στο άρθρο 9 της Σύμβαση του Άμστερνταμ ρητά προβλέφθηκε ότι η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα εξαιρείται από κάθε μορφής φορολογίας του κεφαλαίου και των κερδών της;
Πρόβλεψη για μη φορολογία στο όργανο της πολιτικής εξουσίας που εκδίδει το νόμισμα; Είναι ποτέ δυνατόν; Φαντάζεσθε να υπήρχε ανάγκη για διάταξη νόμου που να εξαιρούσε από τη φορολογία τα Υπουργεία, δηλ. το κράτος να μη φορολογεί το κράτος; Άρα, δεν πρόκειται για δημόσιο όργανο, έστω στα πλαίσια της Ε.Ε. αλλά για θεσμοθετημένο μεν, πλην όμως σαφώς ιδιωτικής φύσεως όργανο, εξ’ ου και η ρητή νομοθετική πρόβλεψη για τη φορολογική εξαίρεση.

6. Προ της δημιουργίας του Ευρώ το βασικότερο εργαλείο διακρατικού δανεισμού ήταν το δολάριο, το οποίο από τον Αύγουστο του 1971, που ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Νίξον, με μονομερή δήλωση, απεξάρτησε το δολάριο από τα αποθέματα χρυσού, τα οποία ήδη είχαν φθάσει να καλύπτουν μόλις το 22% των δολαρίων που είχαν τεθεί σε κυκλοφορία, να μετατραπεί το δολάριο σε fiat money, δηλ. νόμισμα άνευ αντικρίσματος. Όσα δάνεια χορηγήθηκαν υπό αυτό το καθεστώς πάσχουν από την εξής ανήκουστη παραφροσύνη: ότι δηλ. στην αγορά των συναλλαγών μπορεί ένα κομμάτι χαρτί ευτελούς αξίας, το οποίο γράφει επάνω ¨100 δολάρια¨, δημιουργημένο από το τίποτα, να αγοράσει πραγματικά κάτι το οποίο ισοδυναμεί στη αγορά με 100 δολάρια, ή στην περίπτωση δανεισμού, 100 δολάρια άνευ αντικρίσματος, δημιουργημένα από το τίποτα, να δημιουργούν υποχρέωση αποπληρωμής για ισόποση αξία, πλέον τόκου (ο οποίος φυσικά δεν υπάρχει) και στην περίπτωση της μη αποπληρωμής ο πιστωτής να διεκδικεί εθνική κυριαρχία (!!!) με μνημόνιο και ρητό όρο στη σύμβαση δανείου, για να σου ξαναδανείσει, για ένα ακόμη χρόνο, δολάρια δημιουργημένα από το τίποτε !!! Το ίδιο ακριβώς φυσικά ισχύει και για το Ευρώ, ως νόμισμα άνευ αντικρίσματος…

7. Λόγω της πρόδηλης σχέσης ανάμεσα στην έκδοση / διάθεση του νομίσματος και της καθημερινότητας των πολιτών, της ελευθερίας τους, των εν δυνάμει ζητημάτων εθνικής κυριαρχίας, όπως η υπογραφή σύμβασης δανεισμού, με την οποία ρητά παραιτείται ένα κράτος της εθνικής του κυριαρχίας (καλήν ώρα σαν αυτή που υπέγραψε κάποιος υπουργός οικονομικών πρόσφατα), είναι προφανές ότι τα ανωτέρω ζητήματα δεν μπορεί να γίνουν αντικείμενο επεξεργασίας και απόφασης από ένα πρόσωπο, όπως ο πρωθυπουργός, ο υπουργός οικονομικών κλπ.

Το άρθρο 1 του Ελληνικού Συντάγματος ρητά αναφέρει ότι :
1. Το πολίτευμα της Ελλάδας είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.
3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα».

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι την κυριαρχία των αποφάσεων την έχει το εκλογικό σώμα («…λαϊκή κυριαρχία …», ούτε καν η Βουλή) και όχι το εκτελεστικό, δηλ. η κυβέρνηση, ακόμη και εάν έχει πρόσφατη νομιμοποίηση.

Για αυτό και στο άρθρο 44 του Συντάγματος προβλέπεται η διενέργεια δημοψηφίσματος για κρίσιμα εθνικά θέματα, αλλά και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα. Και στις δύο περιπτώσεις προϋποτίθεται σχετική πρωτοβουλία συγκεκριμένου αριθμού βουλευτών, γεγονός που το Σύνταγμα θεωρεί σίγουρο ότι θα υπάρξει σε μια από τις παραπάνω περιπτώσεις (δηλ. κρίσιμα εθνικά θέματα, σοβαρό κοινωνικό ζήτημα), θεωρώντας ως δεδομένο ότι οι βουλευτές, οι οποίοι εκπροσωπούν τον κυρίαρχο λαό στη ¨Βουλή¨, μεταφέροντας τις δικές του απόψεις εκεί και όχι τις απόψεις του εαυτού τους, ως μια ανεξάρτητη εξουσία του πολιτεύματος και δη του νομοθετικού, δεν σχετίζεται ούτε εξαρτάται καθοιονδήποτε τρόπο από το εκτελεστικό και την κυβέρνηση…

Αλήθεια η υποθήκευση της χώρας, η εκτόξευση της ανεργίας, η μείωση μισθών και συντάξεων, το ξεπούλημα των αποθεμάτων χρυσού και του εθνικά κυρίαρχου κράτους δηλ. της ελληνικής επικράτειας για αποπληρωμή οφειλών που δημιουργήθηκαν από χρήμα άνευ αντικρίσματος, η μετάβαση από τη δραχμή (νόμισμα με αντίκρισμα σε χρυσό, άρα αξιόγραφο) στο Ευρώ (νόμισμα άνευ αντικρίσματος, άρα χρεόγραφο), η έκδοση του νομίσματος (όποιο και εάν είναι αυτό) από ιδιώτη, ο οποίος απλά το δανείζει με τόκο και όχι από το κυρίαρχο κράτος ως πράξη εθνικής κυριαρχίας, δεν συνιστούν κρίσιμα εθνικά θέματα και σοβαρά κοινωνικά ζητήματα;
Ή μήπως οι βουλευτές είναι άνθρωποι μειωμένης αντίληψης, εκτός τόπου και χρόνου, χρήζοντες δικαστικής συμπαράστασης και δεν αναλαμβάνουν τη σχετική πρωτοβουλία;
Ή μήπως έχει καταλυθεί το πολίτευμα και υφίσταται σύγχυση των δύο διακριτών εξουσιών, δηλ. του νομοθετικού και του εκτελεστικού σε βαθμό που να μη μπορούμε να συζητήσουμε πλέον για Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, αλλά για κάποιου είδους ολοκληρωτικού καθεστώτος, με το εκτελεστικό στο ρόλο του απόλυτου δικτάτορα;

8. Η Ελλάδα έχει πτωχεύσει επίσημα 4 φορές μέχρι σήμερα: 1827, 1843, 1893, 1932 . Σε κάθε πτώχευση, που πρακτικά σημαίνει μονομερής διαγραφή χρεών λόγω αδυναμίας αποπληρωμής, εξυπακούεται ότι τα οφειλόμενα ποσά δεν οφείλονται πλέον και η χώρα οφείλει μόνο για τα νέα δάνεια που θα συνάψει μετά την πτώχευση. Στην περίπτωση της Ελλάδος όμως, κατά κάποιο παράδοξο τρόπο, τα περισσότερα χρέη αναγνωρίσθηκαν εκ νέου τη δεκαετία του 1960 (με ποια νομιμοποίηση άραγε και από ποίον;), με αποτέλεσμα την αποπληρωμή των παλαιότερων εξ αυτών μέχρι και τη δεκαετία του ’90!

9. Ο ομότιμος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου κος Γ. Κασιμάτης πρόσφατα σε σχετική ομιλία του, αναφέρθηκε στο άρθρο 120 του Συντάγματος. Για όσους δεν γνωρίζουν το άρθρο 120 στην παρ.4 αναγράφει «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία», η δε έννοια της βίας δεν αφορά μόνον τη σωματική και φυσική βία, αλλά και την ψυχολογική, όπως π.χ. ψυχολογική βία του τύπου «Πώς θα πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις εάν δεν συμφωνήσουμε με το Μνημόνιο; (με το οποίο ξεπουλάμε όλη την Ελληνική Επικράτεια)».
Βέβαια αυτό που δεν αναφέρεται είναι, ότι με ρητό όρο της δανειακής σύμβασης οι δανειστές μας μπορούν να καταγγείλουν τη σύμβαση εάν δεν πληρωθεί το ¨Σχετικό χρέος¨ της χώρας (άρθρο 8 παρ.1 (ζ) ), ήτοι οι υφιστάμενες υποχρεώσεις της Ελλάδας σε Ευρώ ή σε οποιοδήποτε άλλο νόμισμα. Δεδομένου όμως ότι τα ποσά του δανείου είναι μικρότερα του υποτιθέμενου χρέους αυτό συνεπάγεται ένα και μόνο πράγμα: ότι τα ποσά που δανεισθήκαμε δεν πάνε σε μισθούς, συντάξεις κλπ, αλλά σε αποπληρωμή προηγούμενων οφειλών !!! Άρα εκτός από ψυχολογική βία έχουμε ταυτόχρονα και εξαπάτηση από τον πολιτικό κόσμο !!!

Συνεπώς κατά το Σύνταγμά μας έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να αντισταθούμε, με κάθε μέσον, κατά οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει ή το έχει ήδη καταλύσει.. Η αντίσταση κατά της βίαιης κατάλυσης του Συντάγματος ουσιαστικά σημαίνει την φυσικώ τω τρόπω εκδίωξη των όσων κατέλυσαν το Σύνταγμα, με απλά λόγια την εκδίωξη ¨κλοτσηδόν¨ από το Μαξίμου των βιαστών του Συντάγματος. Και αυτό αφορά όλους, μηδέ του γράφοντος εξαιρουμένου.


Δ. Κ. ΜΟΣΧΟΣ, Δικηγόρος Θεσσαλονίκης

Έρχονται μαγνητικές καταιγίδες σε λίγες ημέρες

Ισχυρές μαγνητικές καταιγίδες που μπορούν να προκαλέσουν τεράστιες αναταραχές στον πλανήτη έρχονται σε λίγες ημέρες, ανακοίνωσε... το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής της Ρωσικής Υπηρεσίας Υδρομετεωρολογίας.
 
Η εξήγηση είναι ότι η γιγάντια ενεργή ζώνη, που σχηματίστηκε στον Ήλιο πριν μερικές εβδομάδες, τις επόμενες ημέρες θα ευθυγραμμιστεί με τη Γη,
πράγμα, που όπως λένε οι ειδικοί, μπορεί να προκαλέσει ισχυρές μαγνητικές καταιγίδες στον πλανήτη μας.
 
Οι μαγνητικές καταιγίδες στη Γη αρχίζουν, όταν στη μαγνητική σφαίρα του πλανήτη «χτυπούν» οι δέσμες πλάσματος, που εκτοξεύονται από τον Ήλιο. 
 
Τα φορτισμένα σωματίδια προκαλούν γεωμαγνητικές διαταραχές και αν αποκτήσουν μεγάλη δύναμη, αυτό μπορεί να προκαλέσει διακοπές στους ηλεκτρονικούς εξοπλισμούς, διακυμάνσεις στις ραδιοεπικοινωνίες και τα ηλεκτρικά δίκττα! Όλα τα είχαμε ήρθαν και οι μαγνητικές καταιγίδες ! 

 
 
 
 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/05/blog-post_1745.html

Ιδού που πήγαν τα λεφτά> Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις του blog EΡΜΙΠΠΟΣ για τη διαχρονική διασπάθιση πακτωλού δημοσίου χρήματος στο χώρο της Υγείας. Το εξώδικο στους κ.κ Λοβέρδο και Παπακωνσταντίνου.


Τα Πιράνχας της Υγείας αποκαλύπτει με ντοκουμέντα ένας συμπολίτης μας, ο κ. Θεμιστοκλής Ι. Καζαντζίδης κάτοικος Δήμου Θερμαϊκού. Προφανώς ο κ. Καζαντζίδης γνώρισε την νοσηρή κατάσταση από μέσα. Στη συνέχεια ανήρτησε όλα τα συγκλονιστικά στοιχεία στο blog ΕΡΜΙΠΠΟΣ μέσα από το οποίο αφηγήθηκε ένα σοκαριστικό θρίλερ διασπάθισης δημοσίου χρήματος.
Παραθέτουμε τα σχετικά link μετά στο εξώδικο που δημοσιεύουμε αυτούσιο>

Ενώπιον των υπουργών
Οικονομικών και Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
κ.κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Α. Λοβέρδου

ΑΘΗΝΑ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ....
Αθήνα 5/11/2010/

Το διάστημα αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία αποπληρωμής των από πολλού  ληξιπρόθεσμων οφειλών των νοσοκομείων του δημοσίου προς τους προμηθευτές τους. Σύμφωνα με προσωπικές δημόσιες διαβεβαιώσεις σας, η αποπληρωμή προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός του επομένου διαστήματος, με την χορήγηση προς τους πιστωτές ομολόγων του δημοσίου.

Πλην όμως, από τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ε. Ράϊκου έχει διατάξει την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με αντικείμενο τις, σε μεγάλη κλίμακα και με συστηματικό τρόπο, διενεργούμενες παράνομες αναθέσεις και υπερτιμολογήσεις στον χώρο των προμηθειών της υγείας. Η έρευνα της εισαγγελίας διεξάγεται σε συνεργασία με το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, το οποίο, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, διαθέτει ήδη σημαντικά στοιχεία, σε σχέση με μεγάλα χρηματικά ποσά, που βρέθηκαν σε λογαριασμούς γιατρών και στην πλειοψηφία τους αποδίδονται βάσιμα σε παράνομες συναλλαγές με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο.

Η κολοσσιαίων διαστάσεων ληστεία που υπέστη την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία το σύστημα προμηθειών από τους διάφορους "προμηθευτές" του αποτελεί πλέον κοινό μυστικό όχι μόνον για τους άμεσα εμπλεκόμενους παράγοντες αλλά, αντίθετα, για το σύνολο της κοινής γνώμης. Το δε σημαντικό στοιχείο της σοβαρότατης αυτής υπόθεσης, -στοιχείο το οποίο έλαβε ευρεία δημοσιότητα κατά το διάστημα των τελευταίων μηνών-, είναι ότι, η καταλήστευση των πόρων του Εθνικού Συστήματος Υγείας, δεν ελάμβανε χώρα με τυχαίο και ασύντακτο τρόπο, -που θα μπορούσε να αποδοθεί στην πλημμελή λειτουργία των υπηρεσιών και στην αδιαφορία ή ακόμη και ανικανότητα των πολιτικών αρχών που άσκησαν την εποπτεία του τομέα-. 
Αντίθετα πραγματοποιήθηκε με συστηματικό και απολύτως σχεδιασμένο τρόπο, μέσω ειδικά θεσπισμένων για τον σκοπό αυτό παράνομων νομοθετικών διατάξεων και συναφών εκτελεστικών υπουργικών αποφάσεων, από ανώτατα και ανώτερα στελέχη της πολιτικής ηγεσίας και της κρατικής διοίκησης, που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, συνεργάστηκαν για τον σκοπό αυτό με επιχειρηματικούς φορείς συγκεκριμένων
κλάδων.

Αναφερόμαστε ασφαλώς στην διάταξη του άρθρου 7§2 του Ν.2955/2001 και τις εκτελεστικές υπουργικές αποφάσεις του, που όχι μόνο κατήργησαν σκοπίμως και παρανόμως τον ανταγωνισμό και επέτρεψαν την ανεξέλεγκτη πρόσβαση των υπηρεσιών υγείας στην ελεύθερη αγορά, χωρίς την εφαρμογή καμίας απολύτως από τις προβλεπόμενες από το κοινοτικό και εθνικό δίκαιο διοικητικής διαδικασίας, αλλά, επιπλέον, θέσπισαν δόλια υπερυψηλές τιμές, πολλαπλάσιες αυτών που ίσχυαν και
ισχύουν στην υπόλοιπη ευρωπαϊκή αγορά και, σε κάθε περίπτωση, πολλαπλάσιες αυτών που θα μπορούσαν να είναι ανεκτές, εντός των πλαισίων της κοινής λογικής και των κοινά αποδεκτών συναλλακτικών ηθών.

Ο κ. υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος, σε σχετική προ ημερών αναφορά του (πρβλ. σχετικά δημοσιεύματα του τύπου της 13/10/2010/), επιχείρησε να συνδέσει τις παράνομες και παράλογου ύψους υπερτιμολογήσεις των πωλήσεων συγκεκριμένων κατηγοριών ιατρικών υλικών με το πραγματικά υπαρκτό πρόβλημα των καθυστερήσεων πληρωμών εκ μέρους των νοσοκομείων, ισχυριζόμενος προσχηματικά ότι, η διόγκωση των τιμών οφείλεται κυρίως στην θεμιτή ανάγκη των επιχειρήσεων να καλύψουν το χρηματοοικονομικό κόστος των δραστηριοτήτων του. (παρατίθεται το σχετικό δημοσίευμα ηλεκτρονικού δικτυακού ενημερωτικού τόπου) Η συγκεκριμένη αναφορά είναι ακραία προσχηματική και εξωραϊστική της παράνομης και θλιβερής αυτής κατάστασης, στον βαθμό που ο κ. υπουργός παρέπεμψε γενικά, αόριστα και με σκόπιμη ασάφεια σε "υπερτιμολογήσεις", προσπαθώντας να τις εμφανίσει ως δικαιολογημένες, αποφεύγοντας να προσδιορίσει το ύψος και την έκταση τους. Εάν το είχε κάνει θα διαπίστωνε, -και μαζί με αυτόν ασφαλώς και το σύνολο της κοινής γνώμης και των φορολογουμένων, που καλούνται να επιβαρυνθούν με το κολοσσιαίο οικονομικό κόστος του εγκλήματος-, ότι το ύψος των υπερτιμολογήσεων αυτών απείχε πολύ από το όποιο χρηματοοικονομικό κόστος των επιχειρήσεων, όντας πολλαπλάσιο και πέρα από κάθε παρόμοιου είδους αποδεκτή οικονομική ή επιχειρηματική σκοπιμότητα.

Πράγματι, είναι βέβαιο, και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι, η πώληση ενός προϊόντος σε τιμή 5, 6 ή ακόμη και 10 φορές υψηλότερη από αυτήν που κατά μέσο όρο ισχύει στην ευρύτερη ευρωπαϊκή αγορά και ανταποκρίνεται, σύμφωνα με τις συνθήκες του ανταγωνισμού στην πραγματική "αγοραία αξία" του προϊόντος, δεν γίνεται για την αντιμετώπιση του πολύ υποδεέστερου χρηματοοικονομικού κόστους. Αντίθετα, συνιστά πράξη σκόπιμης αισχροκέρδειας, η οποία αναβαθμίζεται σε διακεκριμένη απάτη εάν συνεξετασθεί και ο "νομοθετικός" τρόπος με τον οποίον, στην κυριολεξία, οργανώθηκε η παράκαμψη του νόμιμων διαδικασιών ανταγωνισμού και καθορίστηκαν, από τα ίδια τα όργανα της πολιτείας, οι επίμαχες ληστρικά υψηλές τιμές.

Σε κάθε περίπτωση, είναι περισσότερο από προφανές ότι ένα μεγάλο μέρος των σημερινών οφειλών των νοσοκομείων, και συγκεκριμένα αυτές που έχουν δημιουργηθεί μέσω πωλήσεων που διενεργήθηκαν δυνάμει της εφαρμογής του άρθρου 7§2 του Ν.2955/2001 και των σχετικών υπουργικών αποφάσεων, είναι ακραία παράνομες και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εξοφληθούν από την πολιτεία, πριν υπολογισθεί η πραγματική μέση αξία των πωληθέντων υλικών και προσδιορισθεί το ύψος της συνολικής ζημίας που υπέστη σωρευτικά το ελληνικό δημόσιο.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιχειρήσεις που σήμερα διεκδικούν την ακέραια εξόφληση των υπέρογκων οφειλών του δημοσίου της τελευταίας τετραετίας, με την επίκληση της καθυστέρησης πληρωμών, [η οποία δήθεν νομιμοποιεί ηθικά και επιχειρηματικά τις παράλογες υπερτιμολογήσεις], [θέση με την οποία συντάσσεται ρητώς ο κ. υπουργός Υγείας και σιωπηρώς ο κ. υπουργός Οικονομικών, όπως προκύπτει αυτονόητα από την συνεργασία του στην διαδικασία εξόφλησης], πραγματοποίησαν παρόμοιες πωλήσεις ήδη από το 2001 ή 2003. Δεδομένου ότι, το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων αυτών έχει ήδη εξοφληθεί, μέσω των διαδοχικών ρυθμίσεων που έγιναν τα τελευταία χρόνια, θα ήταν απολύτως σκόπιμο να ερευνηθεί συστηματικά και με επιστημονικό τρόπο το ύψος των παράνομων κερδών που απεκόμισαν και εισέπραξαν και να επιχειρηθεί η σύγκριση των κερδών αυτών με την χρηματοοικονομική επιβάρυνση που σήμερα υποκριτικά και παρελκυστικά επικαλούνται.

Επιπλέον, θα ήταν απολύτως σκόπιμο να συνεκτιμηθεί το γεγονός ότι, τουλάχιστον από το 2004, οι εν λόγω εταιρείες πραγματοποιούν παράλληλες πωλήσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία, με το ίδιο ακριβώς νομοθετικό καθεστώς του άρθρου 7§2 του Ν.2955/2001 (πρβλ. πρόβλεψη του άρθρου 13 του Ν.3297/2004 με το οποίο επεκτάθηκε η εφαρμογή της κατάργησης του ανταγωνισμού και στα ασφαλιστικά ταμεία). Οι πωλήσεις αυτές, που εξοφλούνται σχεδόν άμεσα, γίνονται στις ίδιες τιμές με αυτές που ίσχυαν για τα νοσοκομεία, χωρίς όμως την φορά αυτή να υπάρχει το δήθεν ελαφρυντικό του χρηματοοικονομικού κόστους. Υπό το φως της καθόλου ασήμαντης αυτής λεπτομέρειες οι κ.κ. υπουργοί θα έπρεπε να επανεκτιμήσουν την βασιμότητα και την σοβαρότητα του επιχειρήματος που οι ίδιοι χρησιμοποιούν για την αιτιολόγηση των υπερτιμολογήσεων και της εξ αυτών καταλήστευσης των
πολύτιμων δημόσιων πόρων.

Ανεξάρτητα από όλα τα παραπάνω, η θέσπιση και η διατήρηση σε ισχύ του άρθρου 7§2 του Ν.2955/2001, έχει ήδη κριθεί παράνομη σε ανώτατο βαθμό από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (πρβλ. απόφαση της 17/12/2007/ στην υπόθεση C-481/2006, Επιτροπή κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας). Εν όψει του γεγονότος αυτού η διενέργεια από τα επίσημα όργανα της πολιτείας διαδικασιών για την εξόφληση οφειλών, που διενεργήθηκαν με νομοθετικό έρεισμα του οποίου η απόκλιση από την έννομη τάξη έχει ήδη πιστοποιηθεί με τον πλέον επίσημο τρόπο, συνιστά πράξη έκνομη και απαράδεκτη.

Ήδη, η προσπάθεια της ελληνικής βουλής να παρακάμψει το εμπόδιο αυτό με την ευτελέστατη, τριτοκοσμικού χαρακτήρα και ακραία αντισυνταγματική διάταξη του άρθρου 36 του Ν.3763/09, [με τον οποίο "θεωρούνται" αναδρομικά νόμιμες οι διαπιστωμένα παράνομες πράξεις της διοίκησης - και ασφαλώς συνομολογείται ανερυθρίαστα από το κορυφαίο αυτό όργανο της πολιτείας ο παράνομος χαρακτήρας των εν λόγω πράξεων], είχε προσκρούσει σε απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου (πρβλ. Γνωμοδότηση της 17ης Γενικής Συνεδρίασης της 21/10/2009/).

Έχει ιδιαίτερη αξία να σημειώσουμε ότι, η κατάθεση στην βουλή, από την τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας της εν λόγω διάταξης είχε προκαλέσει, τον Μάϊο του 2009, την οξύτατη αντίδραση του κόμματος στο οποίο ανήκετε και είχε χαρακτηρισθεί από σημαντικά στελέχη σας ως αντισυνταγματική και παράνομη.
Ψηφίσθηκε δε με ονομαστική ψηφοφορία, η οποία ζητήθηκε από τους δήθεν αγανακτισμένους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ. Οι ίδιοι, όμως, επιλήσμονες βουλευτές ψήφισαν αδιαμαρτύρητα την ίδια ακριβώς διάταξη, που στο μεταξύ είχε κριθεί παράνομη και από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όταν την πρότεινε μερικούς μήνες αργότερα η υπουργός Υγείας της δικής τους κυβέρνησης κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (πρβλ. άρθρο 27, Ν.3867/2010).
Δεν είναι δε λιγότερο άξιο αναφοράς το γεγονός ότι, η προηγούμενη υπουργός Υγείας ήταν ένα από τα στελέχη της διοίκησης που από την θέση της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Ανάπτυξης το 2003 είχε συμμετάσχει ενεργά στην έκδοση υπουργικής απόφασης με την οποία είχε επεκταθεί το πεδίο εφαρμογής της παράνομης διάταξης του άρθρου 7§2 του Ν.2955/2001 και είχαν καθορισθεί πέρα από κάθε όριο και λογική υψηλές τιμές (έως και 800% υψηλότερες των μέσων ευρωπαϊκών) για τα φίλτρα και τα λοιπά υλικά αιμοκάθαρσης νεφροπαθών.
Όλα τα παραπάνω αποτελούν ακραίο ευτελισμό του κράτους δικαίου και βαθιά περιφρόνηση προς τον δοκιμαζόμενο σήμερα ελληνικό λαό ο οποίος καλείται να υποστεί ακόμη περισσότερες θυσίες για την κάλυψη του κόστους της διαρκούς ανομίας και της εγκληματικής ανευθυνότητας και ανικανότητας της πολιτικής του ηγεσίας και του διαπλεκόμενου με αυτήν επιχειρηματικού κόσμου.

Σε κάθε περίπτωση, στην αιτιολογική έκθεση του πρόσφατου νόμου 3867/2010, δυνάμει του οποίου επιχειρείται η από την δική σας διοίκηση εξόφληση των παράνομων προμηθειών του άρθρου 7§2 του Ν.2955/2001, αναφέρονται λόγοι δημοσίου συμφέροντος. Συγκεκριμένα γίνεται αφενός επίκληση της έκπτωσης που παραχωρείται από τους προμηθευτές, (μέσω της αποδοχής εκ μέρους τους παραλαβής
άτοκων ομολόγων του δημοσίου), και αφετέρου αναφορά στην ανάγκη άμεσης περαίωσης της συγκεκριμένης διαδικασίας για την αποφυγή τυχόν προβλημάτων στην ομαλή λειτουργία του ΕΣΥ, που θα μπορούσαν να προκύψουν από ανεπαρκή εφοδιασμό.

Ο πρώτος εκ των δύο λόγων είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικός του μεγέθους της συντελεσθείσας απάτης. Πράγματι, το γεγονός ότι οι εν λόγω προμηθευτές, με τους οποίους οι επίσημη πολιτεία διαπραγματεύθηκε στο ανώτατο δυνατό επίπεδο, συναίνεσαν στην απομείωση των απαιτήσεων τους κατά τουλάχιστον 17% καθιστώντας με τον τρόπο αυτόν σαφή τον προσχηματικό χαρακτήρα των αιτιάσεων τους και αφήνοντας να καταδειχθεί πέρα από κάθε αμφιβολία ότι τα κέρδη που έχουν συσσωρεύσει από τις πέρα από κάθε όριο τεχνητά υψηλές τιμές, που τους παραχωρήθηκαν από την ίδια την πολιτεία, τους εξασφαλίζουν αξιοθαύμαστη επιχειρηματική αντοχή.

Ο δεύτερος λόγος δημοσίου συμφέροντος καταδεικνύει το μέγεθος της ανικανότητας και ανευθυνότητας του πολιτικού προσωπικού, το οποίο, ελλείψει δυνατότητας εναλλακτικού νόμιμου χειρισμού της δυσάρεστης κατάστασης, που το ίδιο έχει προκαλέσει, καταντά να συναρτά και να εξαρτά την καλή λειτουργία του συστήματος υγείας από την συνεργασία του με οντότητες του επιχειρηματικού υποκόσμου, οι οποίες, σχεδόν αποδεδειγμένα, έχουν προχωρήσει στην σύσταση καρτέλ, [εγκληματικών δηλαδή οργανώσεων], με σκοπό να εξαπατήσουν το ελληνικό δημόσιο και να αποκομίσουν παρασιτικά υπερκέρδη πέρα από κάθε όριο και λογική.
Σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα του πολιτισμένου κόσμου οι επιχειρηματίες αυτοί θα είχαν αντιμετωπίσει τις συνέπειες του ποινικού νόμου και θα τους είχε ζητηθεί με κάθε τρόπο η επιστροφή των προϊόντων του εγκλήματος που είχαν διαπράξει, αποκλειόμενοι ταυτόχρονα από κάθε μελλοντική συνεργασία τους με τις δημόσιες αρχές. Στην Ελλάδα του 2010, διαθέτουν το προνόμιο να διαπραγματεύονται επίσημα με τα ανώτατα όργανα της πολιτείας και, υπό το καθεστώς των σε τακτική βάση συντονισμένων απειλών για περιορισμό της προσφοράς, [εμπάργκο - βασικό αποδεικτικό στοιχείο εφαρμογής εναρμονισμένων πρακτικών το οποίο ωστόσο για άγνωστους λόγους ουδέποτε εντοπίσθηκε και ερευνήθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού], να αποσπούν διαρκείς "παραγραφές" των αδικημάτων τους και διαρκείς παραχωρήσεις για την ανεμπόδιστη παρόμοια δραστηριότητα τους στο μέλλον.

Αρκεί να αναφερθεί ενδεικτικά το γεγονός ότι, μια από τις εμπλεκόμενες εταιρείες έχει ήδη αντιμετωπίσει την δικαιοσύνη και τις εποπτικές αρχές άλλων χωρών, έχει καταβάλει μετά από διαδικασίες συμβιβασμών υψηλότατα πρόστιμα ύψους δεκάδων εκατομμυρίων $ στις διοικητικές αρχές τους και τουλάχιστον ένας υπάλληλος της βρίσκεται την περίοδο αυτή φυλακισμένος στην πατρίδα του για δικαστικά αποδεδειγμένη εμπλοκή του σε υπόθεση χρηματισμού ελλήνων παραγόντων του τομέα υγείας. Πρόκειται για την ήδη γνωστή στις αρχές και στην κοινή γνώμη υπόθεση Depuy, την οποία ασφαλώς και εσείς δεν δικαιούσθε και δεν συγχωρείσθε να προσποιείσθε ότι αγνοείτε. Είναι τουλάχιστον ντροπή για την ελληνική πολιτεία το γεγονός ότι, η κρατική διοίκηση ετοιμάζεται να εξοφλήσει τις δήθεν νόμιμες οφειλές της τόσο προς την εταιρεία αυτή όσο και προς την μητρική της επιχείρηση και με τον τρόπο αυτό να τις απαλλάξει εμμέσως από κάθε νόμιμη συνέπεια και να εξαφανίσει το γεγονός της ήδη διαπιστωμένης εγκληματικής τους δράσης, επιτρέποντας παράλληλα την συνέχιση της δραστηριοποίησής τους στον χώρο των κρατικών προμηθειών.

Για την πληρέστερη ενημέρωση σας σχετικά με το μέγεθος του εγκλήματος επισυνάπτουμε συγκριτικό πίνακα τιμών, συγκεκριμένων ευρείας χρήσης φίλτρων αιμοκάθαρσης δύο εκ των μεγαλυτέρων ευρωπαίων κατασκευαστών, στην Γερμανία και στην χώρα μας.
Να σημειωθεί ότι οι τιμές που αφορούν στην γερμανική αγορά είναι αυτές που ισχύουν σήμερα, σε αντίθεση με τις ελληνικές, που είχαν προσδιορισθεί με υπουργική απόφαση ήδη από το 2003,

Ασφαλώς, μπορείτε να διαπιστώσετε ότι η εμφανώς τερατώδεις αποκλίσεις απέχουν πολύ από του να μπορεί να χαρακτηρισθούν ως δικαιολογημένες και εύλογες διαφορές "απορρόφησης  χρηματοοικονομικού κόστους καθυστερημένων πληρωμών" και κάθε προσπάθεια να εμφανισθεί ως τέτοια θα έπρεπε εκ των προτέρων να χαρακτηρισθεί ως ασύγγνωστη απόπειρα σκόπιμης συγκάλυψης διακεκριμένης απάτης. Σχετική έρευνα, που έχετε όχι μόνον την δυνατότητα αλλά και την υποχρέωση να διενεργήσετε, θα καταδείξει χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία ότι το ίδιο ακριβώς καθεστώς ίσχυε, και σε μεγάλο βαθμό ισχύει ακόμη και σήμερα, για μεγάλες κατηγορίες ιατρικών προϊόντων, όπως τα ορθοπεδικά υλικά, τα υλικά καρδιοχειρουργικής και επεμβατικής καρδιολογίας, οι βηματοδότες κ.λ.π.

Diacap HI/PS 15 της εταιρείας B.BRAUN Γερμανίας
Γερμανία = 9,50 € / Τιμή υπουργικής απόφασης = 66,50 €
Diacap LO/PS 2.0 της εταιρείας B.Braun Γερμανίας
Γερμανία = 9,10 € / Τιμή υπουργικής απόφασης = 51 €
FX-40 της εταιρείας Fresenius Γερμανίας
Γερμανία = <12 € / Τιμή υπουργικής απόφασης 62 €
FX-60 της εταιρείας Fresenius Γερμανίας
Γερμανία = <12 € / Τιμή υπουργικής απόφασης 62 €
HDF-100S της εταιρείας Fresenius Γερμανίας
Γερμανία = <12 € / Τιμή υπουργικής απόφασης 66,50 €
Ultra Flux-AV-1000S της εταιρείας Fresenius Γερμανίας
Γερμανία = <50 € / τιμή υπουργικής απόφασης 170 €
Set CVVH 400 Katheter της εταιρείας Fresenius Γερμανίας
Γερμανία = <100 € / τιμή υπουργικής απόφασης 252 €
Set HV-CVVH 1000 (High Volume VVH) της εταιρείας Fresenius Γερμανίας
Γερμανία = <100 € / τιμή υπουργικής απόφασης 279 €

-Εν όψει όλων των παραπάνω.
-Εν όψει του γεγονότος της ήδη διενεργούμενης δικαστικής έρευνας.
-Εν όψει του γεγονότος της δεινής οικονομικής κατάστασης της χώρας
-Εν όψει του γεγονότος ότι, οι πολύτιμοι και εξαιρετικά δυσεύρετοι δανειακοί οικονομικοί πόροι, που εξασφαλίζονται μόνον χάριν στις θυσίες στις οποίες καθημερινά υποβάλλονται οι πολίτες, δεν είναι σκόπιμο να σπαταλώνται προς την κατεύθυνσης της επιβράβευσης και της συντήρησης παρασιτικών και παράνομων δραστηριοτήτων και της διατήρησης ενός κλεπτοκρατικού συστήματος διοίκησης και κρατικής διαχείρισης

-Εν όψει του γεγονότος ότι η μόνη εμφανής σκοπιμότητα για την αποπληρωμή των παράνομων οφειλών, [που δημιουργήθηκαν με την εφαρμογή του άρθρου 7§2 του Ν.2955/2001 και οι οποίες υπερβαίνουν κατά πολύ την πραγματική αγοραία αξία των προϊόντων που αγοράσθηκαν], θα ήταν η συγκάλυψη των βαριών ευθυνών και της εγκληματικής δράσης συγκεκριμένων πολιτικών στελεχών των δύο μεγάλων κομμάτων. Η διάσωση των πολιτικών αυτών είναι αδιάφορη για το μέλλον της χώρας και ο ήδη δοκιμαζόμενος ελληνικός λαός δεν έχει σε καμία περίπτωση την υποχρέωση να επωμισθεί το δυσβάσταχτο κόστος της

Σας καλούμε:
α) Να διακόψετε άμεσα τις διαδικασίες εξόφλησης των προμηθειών που έχουν διενεργηθεί κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 7§2 του Ν.2955/2001.
β) Να διατάξετε επείγουσα διοικητική έρευνα για την εξακρίβωση των μέσων τιμών αγοράς στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, για τα επίμαχα υλικά, σε όλο το διάστημα της περιόδου 2001-2010 και για τον υπολογισμό των μη θεμιτών κερδών που απήλαυσαν οι επιχειρήσεις του τομέα μέσω της σε αρμονική συνεργασία με την πολιτική ηγεσία της χώρας κατάλυση του ανταγωνισμού.
γ) Να προχωρήσετε στον υπολογισμό του πραγματικού πλουτισμού του ελληνικού δημοσίου, τόσο από τις σχετικές αγορές που πραγματοποίησε και ήδη εξόφλησε όσο και από αυτές που παραμένουν ανεξόφλητες και να θεωρήσετε, με βάση τις αρχές της χρηστής διοίκησης και των αποδεκτών συναλλακτικών ηθών, ως οφειλόμενο μόνον το ποσόν που αντιστοιχεί στον πραγματικό πλουτισμό αυτό.
Σε διαφορετική περίπτωση και συγκεκριμένα στην περίπτωση που προχωρήσετε στην απόδοση των επισήμως καταγεγραμμένων ποσών, με την έκδοση και την παράδοση των προβλεπόμενων από τον Ν. 3867/2010 ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, [χωρίς να διαθέτετε το ελαφρυντικό της επίκλησης της άγνοιας, αφού ήδη γνωρίζετε ή σε κάθε περίπτωση οφείλετε, ως εκ της θέσεως σας, να γνωρίζετε, τον παράνομο χαρακτήρα των επίμαχων οφειλών], θα επιδιώξουμε με κάθε τρόπο την δίωξη σας για παράβαση καθήκοντος και απιστία προς την υπηρεσία, αδικήματα που, με δεδομένο το εξαιρετικά υψηλό ύψος της ζημίας του δημοσίου, θα έχει τελεστεί σε βαθμό κακουργήματος.

Θεμιστοκλής Ι. Καζαντζίδης
κάτοικος Δήμου Θερμαϊκού
η παρούσα κοινοποιείται:
1. κ. Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου
2. κ. Γενικό Επίτροπο της Επικράτειας στο Ελεγκτικό Συνέδριο
3. κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
4. κα. Προϊσταμένη Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών
5. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών κ. Α. Ελευθεριάνο__

 
 
 
http://greki-gr.blogspot.com/2012/05/blog-e.html

Καμμένος -> Αν βρεθώ σε χαντάκι να ξέρετε ποιοι με έφαγαν!


Από τη Σίβυλλα βίντεο από STELIOSHROAS1




http://greki-gr.blogspot.com/

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ... ΕΝΤΟΣ ΕΜΕΙΣ...

Τις τελευταίες μέρες το διαδίκτυο έχει κατακλειστεί απο πληροφορίες σχετικές με συναντήσεις στελεχών του UCK στα Σκόπια με Ισλαμιστές Σύριους, παρακλάδια της Αλ Κάιντα. Επικσέφθηκαν το προπύργιο των Αλβανών εξτρεμιστών την Πρίστινα αλλά και το Τέτοβο εντός του εδάφους των Σκοπίων που είναι μια αμιγώς αλβανόφωνη περιοχή. Συμφωνήθηκε, εκτός των άλλων, παροχή τεχνογνωσίας και εκπαιδεύσεις στους Σύρους αλλά ακόμα και έμψυχη βοήθεια στις μάχες με τον στρατό του Μπασάρ Αλ Ασάντ, τώρα που οι Αμερικανικές ομάδες (BLACKWATER) αποχώρησαν.




Όπως έχουν αναφέρει πολιτικοί κύκλοι στην Τουρκία, έχουν ήδη μεταφερθεί στην Συρία αντιαεροπορικά και αντιαρματικά μέσω αυτής στους αντικαθεστωτικούς. Σαν άλλος μάρτυς κακών ήρθαν οι ενδείξεις για επανεξοπλισμό του UCK εντός του εδάφους των Σκοπίων ωστε να στηρίξουν τους αλβανόφωνους που απειλούνται απο τους Σέρβους. Αναφερόμαστε στις περιοχές στα σύνορα Σκοπίων και Κοσσυφοπεδίου, στο Τέτοβο και στην Νότια Σερβία στην περιοχή του Πρέσεβο. Άλλωστε και ο πρώην διοικητής του UCK έχει δηλώσει οτι μόνον ο ίδιος μπορεί να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Αλβανών στα Βαλκάνια.

Ρίγος διαπερνά ήδη ανώτατα κλιμάκια των Ελληνικών μυστικών υπηρεσιών καθώς γνωρίζουν πως αν αυτές οι επιχειρήσεις περάσουν στο Ελληνικό έδαφος, δεν υπάρχει ικανή αποτρεπτική δύναμη να τους αντιμετωπίσει, δεδομένου οτι με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι φίλοι μας εξ Ανατολών -εκμεταλλευόμενοι την ρευστή εσωτερική κατάσταση- ετοιμάζουν ''γυμνάσια'' με συγκέντρωση τεράστιων στρατιωτικών δυνάμεων στον Έβρο αλλά και στο Καστελόριζο, πράγμα που σημαίνει οτι θα γίνουν κι απο εμάς ανάλογες κινήσεις και λόγω κακής επάνδρωσης θα έχουμε πρόβλημα στα μετόπισθεν, εκεί ακριβώς που δρουν αυτοί. Το κράτος άλλωστε φρόντισε με σκόπιμο και δόλιο τρόπο να αποδυναμώσει και τους εθνοφύλακες, και να απενεργοποιήσει την πολιτοφυλακή, αφήνοντας την πατρίδα και το λαό στο έλεος αυτών.

Έλληνα, αυτοί σε θέλουν σκλάβο και ταπεινωμένο, να ντρέπεσαι γι'αυτό που είσαι και να στέκεις ηττημένος... Ο εχθρός είναι ήδη εντός του εδάφους οργανωμένος. 6.000.000 λαθρομετανάστες και οι ντόπιοι πατρώνες τους είναι πάνοπλοι και έτοιμοι, το μόνο που περιμένου είναι η εντολή για να δράσουν και ξεκινάνε τα προεόρτια δίπλα στα σύνορά μας. Οργανώσου λοιπόν, εκπαιδεύσου και δράσε με την Πατριωτική Πολιτοφυλακή. Γίνε ο φραγμός σε όσους επιβουλεύονται την πατρίδα μας. Οφείλουμε να πράξουμε το καθήκον μας, ακόμα κι αν οι πολιτικάντηδες πωλούν τη γη και την αξιοπρέπειά μας, εμείς θα δείξουμε σε όλους αυτούς οτι στις φλέβες μας ρέει αίμα Ελληνικό, οτι οι ρίζες μας είναι εκείνες που θα μας οδηγήσουν σε ένα λαμπρό, Ελληνικό μέλλον. Ζήτω το έθνος.

Γίνε πολίτης-οπλίτης. Γίνε ένα με εμάς.

ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ


http://patriotikipolitofilaki.blogspot.com/2012/05/blog-post_11.html 
 
 
http://kerberos-hellas.blogspot.com/2012/05/blog-post_9445.html

Σας το λέγαμε επανειλημμένα, με διάφορα άρθρα…ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ! Παίζουν άσχημο παιχνίδι σε βάρος της Ελλάδας.

Η είδηση που ακολουθεί είναι ενδεικτική του ότι το χρήμα είναι ο κινητήριος άξονας στον σύγχρονο – και όχι μόνο βέβαια – κόσμο. Η Τουρκία και το Ισραήλ είναι γνωστό ότι δεν διατηρούν καλές σχέσεις με τον ένα να βάζει «τρικλοποδιές» στον άλλο σε κάθε ευκαιρία, με αφορμή το επεισόδιο με το «Μαβί Μαρμαρά» και τον θάνατο Τούρκων, που φερομένων – κατά δήλωση – ως ακτιβιστών.
Τα στοιχεία όμως που είδαν το φως της δημοσιότητας όπως τα εντοπίσαμε στην τουρκική «Zaman»,
δείχνουν ότι οι εμπορικές σχέσεις ανάμεσα στα δυο κράτη δεν πήγαν και τόσο άσχημα, παρά τα πολιτικά προβλήματα. Οι τουρκικές εισαγωγές από το Ισραήλ για το 2011 σημείωσαν νέο ρεκόρ φθάνοντας τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι 1,36 δισεκατομμυρίων δολαρίων το προηγούμενο έτος!

Οι τουρκικές εξαγωγές προς το Ισραήλ επίσης σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 20% και από τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια του 2010 έφθασαν τα 2,4 δισεκατομμύρια το 2011. Οι μόνοι τομείς της οικονομίας που υποφέρουν από τις κακές διμερείς σχέσεις είναι αυτός της αμυντικής βιομηχανίας και του τουρισμού. Για ευνόητους λόγους…
defence-point.gr

Για κάτι τέτοια περιστατικά θα πρέπει να επανέρχεται η εσχάτη των ποινών.

ΤΑ "ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ" ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΤΖΑΜΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ . ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΗΘΩΝ ΚΑΙ ΕΘΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑΧ ΜΕ ΤΑ ΟΥΡΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ!!!
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΘΕΙ Η ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΠΩΣ Η ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΟΠΛΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ . ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΗΤΟΝ Ο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΥΜΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ
ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΠΟΜΥΖΑ ΠΑΝΤΟΙΟΤΡΟΠΩΣ(ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΡΟΝΟΙΑ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ κοκ)
ΟΣΟ ΘΑ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΘΑ ΑΛΛΗΘΩΡΙΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΣΟ ΘΑ ΘΕΡΙΕΥΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ . ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΜΩΣ ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΙΝΔΟΙ -ΛΟΓΩ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ- ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΙ ΣΕ ΣΧΕΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΙΑΝ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΜΟΛΟΝΟΤΙ ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΡΑΤΣΑ!!!

ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ


"ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ" ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ




--------------------------------------------------------------------------------

Για κάτι τέτοια περιστατικά θα πρέπει να επανέρχεται η εσχάτη των ποινών.




Βίασαν 630 κορίτσια!


Σοκ έχουν προκαλέσει στην Βρετανία οι αποκαλύψεις για την αποτρόπαια δράση συμμορίας που φέρεται να έχει βιάσει πάνω από 630 νεαρά κορίτσια- ακόμη και 13 ετών- την τελευταία πενταετία. Τα θύματα έζησαν εφιαλτικές στιγμές καθώς βιάζονταν κατ' εξακολούθηση, ενώ υποχρεώνονταν να καταναλώσουν αλκοόλ και να πάρουν ναρκωτικές ουσίες. Εννέα από τους συλληφθέντες δράστες- ασιατικής καταγωγής- κρίθηκαν ένοχοι για τους βιασμούς τουλάχιστον 47 κοριτσιών.



Οι 9 δράστες 22-59 ετών πλησίαζαν τα κορίτσια κυρίως το βράδυ, σε χώρους όπως τα ταχυφαγεία και εκμεταλλευόμενοι το νεαρό της ηλικίας τους, τα μεθούσαν, τους χορηγούσαν ναρκωτικές ουσίες και τα προωθούσαν σε διάφορα σπίτια στην βόρεια Βρετανία όπου τα μετέτρεπαν σε αντικείμενα του σεξ, βιάζοντάς τα κατ' εξακολούθηση.



Οι 8 εκ των καταδικασθέντων δραστών είναι από το Πακιστάν, ενώ ο ένατος είναι από το Αφγανιστάν και είχε κάνει αίτηση για άσυλο. Όπως αναφέρει η Guardian, πιστεύεται ότι τουλάχιστον άλλα 50 μέλη του «δικτύου» διαφεύγουν της σύλληψης.



Σύμφωνα με τους Times ο αριθμός των θυμάτων είναι ασύλληπτος. Ιδρύματα της Βρετανίας έχουν καταγράψει τουλάχιστον 631 περιπτώσεις κοριτσιών που διακινούνταν από συμμορίες για σεξ την τελευταία 5ετία, εκ των οποίων οι 187 περιπτώσεις σημειώθηκαν τους τελευταίους 10 μήνες.



Δυο εκ των θυμάτων πιστεύεται ότι έχασαν τη ζωή τους, μια 13χρονη έμεινε έγκυος και αναγκάστηκε να αποβάλλει, ενώ μια 15χρονη κατήγγειλε ότι βιάστηκε από 25 άνδρες Πακιστανικής καταγωγής μέσα σε μια νύχτα.



Οι αποκαλύψεις προκαλούν τρόμο, αποστροφή αλλά και αγανάκτηση όχι μόνο για το δράμα των άτυχων κοριτσιών, όσο και για το γεγονός ότι οι προ 4ετίας καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση μιας 15χρονης δεν ερευνήθηκαν και δεν αξιοποιήθηκαν για τον εντοπισμό των εγκληματιών, καθώς η μάρτυρας δεν είχε κριθεί «αξιόπιστη».


http://amphiktyon.blogspot.com/2012/05/blog-post_4342.html

ΓΑΛΑΖΙΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΠΛΕΥΡΙΖΟΥΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ!!!

Φρέσκο ρεπορτάζ, μας το έδωσε πριν απο λίγο "βαθύ λαρύγγι" μας απο τη Συγγρού... Τα σαϊνια του Σαμαρά όπως σας γράφουμε προσπαθούν με οποιοδήποτε τρόπο να αποφύγουν τη νέα εκλογική συντριβή του Ιουνίου, και τι νομίζετε ότι σκέφτηκαν;...


Θεωρούν ότι κάποιοι απο τους πρώην γαλάζιους βουλευτές του Πάνου Καμμένου μπορούν να επιστρέψουν με τα κατάλληλα ανταλλάγματα στη Νέα Δημοκρατία... Ετσι κομματόσκυλα για τις δύσκολες δουλειές απο τη ΝΔ εχουν ήδη κάνει διερευνητικά τηλέφωνα σε πέντε βουλευτές για να βολιδοσκοπήσουν τις προθέσεις, άλλωστε τρεις χρειάζονται οι Σαμαροβενιζέλοι για να σχηματίσουν κυβέρνηση... Σύμφωνα με τον "ρουφιάνο" μας η "πόρτα" που έφαγαν οι γαλάζιοι στα πρώτα τρία τηλέφωνα ήταν τέτοια που δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να πάρουν τους άλλους δύο που θεωρούν και λιγότερο θετικούς...Αν έχει τέτοιους σύμβουλους ο Σαμαράς δεν είναι να απορεί κανείς γιατί έφτασε εκεί που έφτασε.
πηγη
 
 
http://anti-ntp.blogspot.com/2012/05/blog-post_4622.html

Ένας στους δύο αστυνομικούς στην Αθήνα ψήφισε Χρυσή Αυγή



Έκπληξη προκαλεί το γεγονός πως ένας στους δύο αστυνομικούς που υπηρετεί στην Αθήνα ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή ...



Συναγερμός στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας από το αποτέλεσμα των εκλογών, καθώς βάσει των αναλύσεων προέκυψε πως σχεδόν ένας στους δύο αστυνομικούς που υπηρετεί στην Αθήνα ψήφισαν τον συνδυασμό της Χρυσής Αυγής.

Με βάση τα αποτελέσματα σε 11 συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα της Α' Αθηνών όπου ψηφίζουν με βάση τους ειδικούς καταλόγους περισσότεροι από 5.000 στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., η Χρυσή Αυγή κατέγραψε ποσοστό από 19 έως 24%.

Από την ανάλυση των ψήφων που έλαβε η Χρυσή Αυγή στα συγκεκριμένα τμήματα της Α' Αθηνών, όπως αναφέρει το "Βήμα", το ποσοστό είναι εντυπωσιακό.

Σε αυτά ψηφίζουν με βάση ειδικούς εκλογικούς καταλόγους χιλιάδες αστυνομικοί που υπηρετούν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και σε υπηρεσίες όπως η Άμεση Δράση, η ΔΙΑΣ, η Ασφάλεια Αττικής κι άλλες.

Τα τμήματα αυτά -από το 806 ως και το 816 εκλογικό τμήμα- ,βρίσκονται στα σχολικά συγκροτήματα στην οδό Αμπελακίων 24 και στην οδό Πανόρμου, κοντά στην έδρα του Μεγάρου της ΕΛ.ΑΣ, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Η

 Χρυσή Αυγή σε αυτά έρχεται πρώτο κόμμα και το ποσοστό της κυμαίνεται από 18,64% (στο 813ο εκλογικό τμήμα) έως 23,67% (στο 816ο εκλογικό τμήμα).

Επιπλέον, να σημειωθεί πως η Χρυσή Αυγή έλαβε ποσοστά 23,08% στο 811ο εκλογικό τμήμα, 22,7% στο 808ο εκλογικό τμήμα και 22,2 στο 806ο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγες εκατοντάδες μέτρα πιο κάτω σε εκλογικά τμήματα της οδού Τσόχα, όπου δεν ψηφίζουν οι αστυνομικοί, το ποσοστό της Χρυσής Αυγής πέφτει στο 12-14%.

Αν συνυπολογισθεί ότι κατά μέσο όρο σε κάθε ένα από αυτά τα τμήματα, όπως προκύπτει εξάλλου και από τους εκλογικούς καταλόγους, ψηφίζουν περίπου 550-700 άτομα και ο αριθμός των αστυνομικών που ψηφίζουν σ΄αυτά κυμαίνεται από 20% ως 30% επί του συνόλου των ψηφοφόρων, τότε με τη σχετική αναγωγή το ποσοστό των αστυνομικών που ψηφίζουν Χρυσή Αυγή κινείται μεταξύ του 45% και του 59%.

Εκτός αυτού, σε τέσσερα αστυνομικά τμήματα της Καισαριανής, που βρίσκονται δίπλα στην έδρα των ΜΑΤ, όπου και πάλι ψήφισαν αστυνομικοί της συγκεκριμένης αστυνομικής δύναμης, η Χρυσή Αυγή καταλαμβάνει ποσοστό από 13 έως 19%.

Το ποσοστό αυτό είναι εξ ίσου εντυπωσιακό αν συσχετισθεί με το γεγονός ότι σε γειτονικά εκλογικά τμήματα στην περιοχή του Βύρωνα η δύναμη της Χρυσής Αυγής είναι από 7% ως 10%.


http://ksipnistere.blogspot.com/2012/05/blog-post_1508.html

Και οι αρχές του Λιχτενστάιν ψάχνουν τον Λαυρεντιάδη για ξέπλυμα χρήματος.

Την ώρα που στην Ελλάδα εκκρεμούν σε βάρος του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη πέντε κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες και αναμένεται εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος η κλήση του σε απολογία, στη χώρα μας έφτασε αίτημα δικαστικής συνδρομής από το Λιχτενστάιν του οποίου οι αρχές αναζητούν στοιχεία σε βάρος του για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Στην εισαγγελία Εφετών έχει αποσταλεί από τις δικαστικές αρχές του Βαντούζ έγγραφο αίτημα για την παροχή όποιων στοιχείων υπάρχουν σε βάρος του κ. Λαυρεντιάδη αλλά και των συνεργατών του Α. Ρογκόπουλου και Μαουρίτσιο Γκενόνι εναντίον των οποίων βρίσκεται έρευνα σε εξέλιξη από τις αρχές του πριγκιπάτου.

Οπως αποκαλύπτει σήμερα το Βήμα, το αίτημα έφθασε στις 3 Μαΐου του 2012 και το σχετικό έγγραφο αναφέρεται με λεπτομέρειες στα στοιχεία, τα οποία οδηγούν, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, στο συμπέρασμα ότι έχει πιθανότατα διαπραχθεί το αδίκημα του ξεπλύματος. Στην απόφαση της 5 Απριλίου 2012 αποκαλύπτονται επίσης και λογαριασμοί, που κρίνονται «ύποπτοι να έχουν χρησιμοποιηθεί για τη διακίνηση μαύρου χρήματος». Το αίτημα εδράζεται, όπως αναφέρεται, στην δικαστική έρευνα που γίνεται στη χώρα μας και βρίσκεται τώρα στο στάδιο της ανάκρισης. Τα πρώτα στοιχεία, που εξετάστηκαν σε βάρος του επιχειρηματία στο Λιχτενστάιν είναι αυτά που απέστειλε ο εισαγγελέας Ιωάννης Δραγάτσης στην Ελβετία.

Το δικαστικό έγγραφο του πριγκιπάτου αποκαλύπτει ένα πλέγμα λογαριασμών του επιχειρηματία στη Βαντούζ:

Στην Lamda PRIVAT ΒΑΝΚ AG (No0000317), που ανοίχτηκε στις 8 Ιανουαρίου 2009 με δικαιούχο τον Λαυλέντη Λαυρεντιάδη. Στην ίδια τράπεζα υπάρχει και προσωπικός του λογαριασμός (Νο00007048), που ανοίχτηκε στις 21 Οκτωβρίου 2010. Οικογενειακός λογαριασμός (Νο0234189) ανοίχτηκε στις 3 Νοεμβρίου 2008. Στο όνομα άλλης εταιρείας με την επωνυμία Lamda PRIVATE WEALTH MAGEMENT AG ανοίχτηκε επίσης τον Νοέμβριο 2010 ο υπ' αριθμ. 007170 λογαριασμός, στον οποίο εμφανίζονται ως δικαιούχοι οι Λαυρεντιάδης και Γκενόνι.

Η εμπλοκή του κ. Ρογκόπουλου εντοπίζεται στον λογαριασμό που ανοίχθηκε το Μάιο του 2010, του οποίου εμφανίζεται ως ο μόνος δικαιούχος!

Αλλοι επτά λογαριασμοί εμφανίζονται στην τράπεζα LAMDA PRIVATBANK AG στην Βαντούζ, οι οποίοι παραπέμπουν σε εταιρείες, που διακινούσαν εκατομμύρια ευρώ του επιχειρηματία.

Ετσι, αποκαλύπτεται ότι εκτός από τους τρεις προσωπικούς του λογαριασμούς υπάρχουν άλλοι τέσσερις με δικαιούχους τις εταιρίες:

IHARTUS LTD, ο σχετικός λογαριασμός ανοίχτηκε από τον ίδιο τον επιχειρηματία.
OLATANDENO ENTERPRISES LTD, εταιρεία στην οποία ανοίχτηκε λογαριασμός το 2011.
ZVM HOLDING AG, αλλά και ZVM FOUNDATION εταιρείες ή ιδρύματα, που έχουν την έδρα τους στο Λιχτεστάιν και για τις οποίες επίσης ανοίχτηκαν λογαριασμοί από την οικογένεια Λαυρεντιάδη.

Οπως αναφέρεται στην απόφαση του δικαστηρίου σε αυτές τις εταιρίες προκύπτει διαπλοκή μετόχων μεταξύ τους. Εκεί εμφανίζονται ως μέτοχοι άλλες τρεις, ήδη γνωστές στην υπόθεση εταιρείες στην Ελλάδα, για τις οποίες υπάρχουν κατηγορίες ότι «ξέπλυναν» περίπου τουλάχιστον 54 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για τις εταιρίες FONDERILO LTD, FINEGLINO TRADING LTD και NIKASTERO TRADING LTD.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των δικαστικών αρχών του Λιχτενστάιν, όπως αναφέρεται στην απόφαση, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι εμπλεκόμενοι σε ελληνικές δικογραφίες Λαυρεντιάδης και Ρογκόπουλος να έχουν διαπράξει το έγκλημα του ξεπλύματος και στο πριγκιπάτο, που ζητάει τώρα πληροφορίες. Συγκεκριμένα ζητούν να πληροφορηθούν αν και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η ανάκριση και με ποια εγκλήματα βαρύνονται οι κατηγορούμενοι.

Επίσης για το ποια στοιχεία υπάρχουν στη δικογραφία της Ελλάδας, αλλά και αν οι λογαριασμοί, οι οποίοι ανοίχτηκαν στο Λιχτενστάιν συμπίπτουν με την περίοδο κατά την οποία ο κ. Λαυρεντιάδης ήταν παντοδύναμος και, πάντως, επικεφαλής της Proton Bank.

Με βάση το έγγραφο αυτό οι ελληνικές αρχές αναμένεται να προσθέσουν ένα ακόμη στοιχείο στα όσα αρκετά εκτιμούν πως υπάρχουν για να αποδειχθεί η ενοχή του επιχειρηματία για τις βαρύτατες κατηγορίες οι οποίες του έχουν ήδη αποδοθεί.

Σε ότι αφορά την κλήση του κ. Λαυρεντιάδη και των δεκάδων συγκατηγορουμένων του σε απολογία, πληροφορίες από τις δικαστικές αρχές αναφέρουν ότι πλησιάζει η ώρα της αλήθειας καθώς θα απολογηθούν για να κριθούν ή όχι προφυλακιστέοι.

Υπενθιυμίζεται ότι οι κατηγορίες αφορούν σε δάνεια μαϊμού τα οποία χορήγησε η proton bank όταν ήταν υπό τον έλεγχο του επιχειρηματία σε φίλους και συνεργάτες του προκειμένου να εξαγοράσουν εταιρείες τις οποίες πουλούσε ο ίδιος. Πολλά από αυτά τα 701 εκατομμύρια ευρώ κατέληξαν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο στον ίδιο και σε τραπεζικούς του λογαριασμούς στην Ελβετία και αλλού.



iefimerida


http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/05/blog-post_6783.html

Γιατρέ μου πεθαίνω, αλλά δεν έχω να σε πληρώσω...

Τό "ειδικό τιμολόγιο...

Είναι γνωστό πιά στον καθ΄ ένα μας, ότι ζούμε σε μια εποχή πρωτοφανούς οικονομικής κρίσεως. 

Έτσι λοιπόν πάρα πολλοί επαγγελματίες, είτε από την κάμψι της εμπορικής κίνησης, είτε για λόγους αλληλοϋποστήριξης και κατανόησης των ασθενών οικονομικώς τάξεων, έχουν ρίξει τις τιμές τους τουλάχιστον κατά 20 με 30% κάτω…

Ακόμη και κάποιοι «σκληροτράχηλοι» ιδιοκτήτες έχουν ρίξει τα ενοίκια ώστε από 350 ευρώ να ζητάνε τώρα 300 και μερικοί μάλιστα πιο ευαίσθητοι και πιο ανθρώπινοι να φθάνουν και στα 250 ίσως και λιγότερα, κατά την κρίση και την συνείδηση ενός εκάστου…

Εκείνοι όμως πού δεν έχουν ρίξει καθόλου τά τιμολόγιά τους είναι δυστυχώς οί περισσότεροι γιατροί !

Διατηρούν το παλιό τους κασέ, ότι αυτοί σαν γιατροί πού κάθησαν πολλά χρόνια στα θρανία κι΄ έφαγαν τόσα παντελόνια θα πρέπει να έχουν και τις ανάλογες αμοιβές ώστε να μπορούν άνετα να αγοράσουν τώρα ένα νέο παντελόνι. 

Έστω και εάν, με τα όσα ζητάνε να αφήνουν αβράκωτους ακόμη και τους ανέργους...

Βέβαια, «συμφώνως τώ νόμω» κανείς δεν τους υποχρεώνει να γίνουν αυτοί Ανάργυροι και των πτωχών προστάτες, έστω και εάν η άγραφη ιατρική δεοντολογία θέλει την ιατρική ως λειτούργημα και όχι μόνο ως «ιατρικό μεροκάματο».  




Κι΄ έτσι, έστω και εάν ό κόσμος της εργασίας υποφέρει, αυτός σαν γιατρός οφείλει να πληρωθεί όπως παλιά, όπως τότε πού υπήρχαν και μισθοί, και συντάξεις, και μεροκάματα…



--Δεν έχεις γιαγιά μου να μού δώσεις τα 40, τά 50 ευρώ ; ( γιατί ξέρεις, εγώ τόσα παίρνω ). Έ, εγώ δεν μπορώ να σε κοιτάξω, δεν μπορώ να σού γράψω φάρμακα, δεν μπορώ τέλος πάντων να σού κάνω διάγνωση…Γιατί ξέρεις γιαγιά μου, ξέρεις κυρά μου, εγώ γι΄ αυτό σπούδασα, κι΄ εμένα και το σάλιο μου πρέπει να πληρώνεται !












Και θυμάμαι πρό καιρού πηγαίνοντας σε γνωστό Πατρινό ρευματολόγο πού σφύζει μάλιστα από ζωή και από πελατεία μια και ο κόσμος στον πόνο του και στην ανάγκη του πιάνεται εύκολα κώτσος, μόνο και μόνο επειδή κάποιος τον είχε καθυστερήσει 5 λεπτά παραπάνω στην συζήτηση μαζί του βγαίνοντας από το γραφείο του και οδεύοντας προς τον τόπο των «ιερών πληρωμών» όπου δυό κοπελιές έκοβαν τις αποδείξεις, άκουσα να του λένε ότι δεν θα πλήρωνε τά γνωστά 50 ευρώ πού πληρώνουν οί συνήθως άρρωστοι αλλά σύν δέκα παραπάνω «γιατί ξέρετε, ο γιατρός σας μίλησε λίγο περισσότερο…»

Η εργατώρα δηλαδή έχει φαίνεται μπεί και στην ιατρική τέχνη και προσπαθούν κάποιοι με διάφορα τεχνάσματα αφ΄ ενός μέν να συντηρούν τους κώτσους ( πού λέγαμε παραπάνω ), « να σού κάνω τώρα μια ενεσούλα, ή άντε πάρε αυτό το φάρμακο, κι΄ έλα τον άλλο μήνα να σε δώ και να σού κάνω άλλη μια ενεσούλα …( και δώστου 50άρια κάθε ορισμένα τέρμινα για την περίφημη ενεσούλα, λές και τα 50άρια είναι μαρουλόφυλλα και βρίσκονται φυτρωμένα στους δρόμους…)

Πενηντάρια, και με το ταξί εξηντάρια, πού ζητούνται σήμερα από έναν κόσμο ως επί το πλείστον άνεργο, φτωχό, μεροκαματιάρη πού δυστυχώς λόγω ασθενείας του πιάνεται, όπως καί παραπάνω τονίσαμε «αφελής κώτσος» !

Και όχι μόνο αυτοί οί γιατροί δεν συναισθάνονται την τραγική κατάσταση των συμπατριωτών τους, αλλά κάποιοι εξ΄ αυτών, κι΄ εδώ είναι το τραγικό, αυξάνουν και το κασέ τους !  
 

Όπως και ένας νευρολόγος ( όπως μας ανέφερε σχεδόν κλαίγοντας κάποιος φίλος), πού όταν πάς και πληρώνεις στο ιδιωτικό ιατρείο του σού κάνει χαμόγελα, ρεβερέντζες, και υποκλίσεις, μέχρι και για τον σκύλο σου μπορεί να σε ρωτήσει αν είναι καλά στην υγεία του, όταν όμως πάς να τον βρείς στο ΙΚΑ  ίσα πού καταδέχεται να σού απευθύνει λόγο, λές και είσαι το ζώον του κήπου του…

Αν και εδώ πού τα λέμε, και σ΄ εκείνο ακόμη το «ζώον του κήπου του» υποθέτουμε ότι κάτι περισσότερο θα του έλεγε και θα ήταν και περισσότερο συμπαθής…

Θέλει όμως το 70άρι ακατέβατο τώρα, γιατί τά 60 πού πρίν έπαιρνε ήσαν πολύ μπανάλ γι΄ αυτόν και την σπάνια ειδικότητά του και δυστυχώς στο ΙΚΑ δεν του δίνουν αυτά τα 70άρια οπότε και αυτός συμπεριφέρεται ανάλογα.

Αλλά πάντως, όχι ως άνθρωπος !

Δυστυχώς φίλοι μου καί ατυχώς φίλες μου, έχουμε και τέτοιους στυγνούς έμπορους της ιατρικής τέχνης, ακόμη και στα ιδιωτικά ιατρεία…

Και ειδικά τώρα με τόν  ΕΟΠΠΥ πού έχει χάσει ο σκύλος τον αφέντη του, παρατηρείται από πολλούς γιατρούς μία απαξίωση προς τους ασθενείς, ένα «ξέπλυμα και τηγάνι» διαγνώσεως θα λέγαμε, ίσα για να γράψουνε μια συνταγή, χωρίς ουσιαστική εξέταση, χωρίς ψηλάφιση του πονεμένου ανθρώπου ( άσε πού οί περισσότεροι γιατροί δεν ξέρουν σήμερα από ψηλάφιση αλλά θέλουν χίλιες δυό εξετάσεις, πλάκες, κλπ. για να περάσουν στο παρασύνθημα και στην απόφαση τι περίπου έχεις…)

Άσε πού κάποιοι πιθανώς να βλέπουν τον ασθενή και σαν τσαμπατζή, μια και ο ΕΟΠΠΥ τους δίνει τώρα 10 ευρώ τό κεφάλι, και αφαιρουμένων των φόρων και των καθυστερήσεων πληρωμής από το Κράτος,  μόνο τα 7 μπαίνουν στην τσέπη τους.

Εδώ, κάπου έχουν δίκιο και οί γιατροί, μια και το Κράτος τους κλέβει κατάφωρα και ασύστολα τους κόπους τους…

Αλλά βέβαια το μεγάλο φαγοπότι εξακολουθεί να γίνεται  στά Δημόσια Νοσοκομεία και ειδικώς στα χειρουργεία, όπου εάν δεν ανοίξεις το πορτοφόλι σου και δεν πείς έναν σεβαστό «μαγικό αριθμό» δοσίματος και ταξίματος έ, τότε σε βλέπω να σε χειρουργούν στα χαρτιά κλείνοντάς σου τον φάκελο και βεβαίως όταν πιά έχουν ενημερωθεί ότι απεβίωσες, και βρεθείς στο ψυγείο του Νεκροτομείου με το γνωστό μπέζ τσιρότο κολλημένο στο κούτελο να γράφει το όνομά σου, πχ. : «Τρεχαγυρευόπουλος»

Καί υπάρχουν μάλιστα καί κάποιοι πού τα θέλουν και μπροστά, ώστε να λαδωθεί η μάχαιρα και να αρχίσει να κόβει…

Θυμάμαι τώρα μια συζήτηση πού μας είχε μεταφέρει φίλος πρόσφατα χειρουργημένος:

« Είχα πάει να βρώ τον χειρούργο σε απογευματινό ιατρείο όπου συνήθως «κλείνονται οί δουλειές », στο τάδε Νοσοκομείο. Εν τούτοις, είχαν περάσει 3 ολόκληροι μήνες από την καθησυχαστική διαβεβαίωσή του ότι «…θα με πάρει τηλέφωνο», εγώ πονούσα, κι΄ έπρεπε να εγχειριστώ άμεσα αλλά ο γιατρός ήταν άφαντος. 

Βρέθηκε κάποιος φίλος και μ΄ έφερε σε επαφή μαζί του, πλήρωσα πάλι το αναγκαίο απογευματινό παράβολο, και μετά τα προκαταρτικά « καλημέρα σας – καλησπέρα σας» και το ότι πονάω και πρέπει άμεσα να εγχειριστώ, του είπα αμέσως την γνωστή φράση του «γρηγορόσημου» όπως με είχαν συμβουλεύσει να πώ:

-- «Γιατρέ μου, και εγώ είμαι εδώ, κι΄ ότι θέλετε από εμένα θα το έχετε:»

Είπα μονορούφι τήν φράση και πάγωσα εσωτερικά ( μού εξιστορούσε ο φίλος ) αναλογιζόμενος την…πτώση μου από αρχές και ιδέες «ότι όλοι μας δεν πρέπει να συντηρούμε τέτοιες παράνομες δοσοληψίες…Έλα όμως πού πονούσα…
Ο γιατρός με κοίταξε διερευνητικά, πρόσεξε καλύτερα και τα ρούχα μου, ( δεν ξέρω εάν μπορούσε να δεί και τα παπούτσια μου) ώστε να εκτιμήσει το οικονομικό ποιόν μου» για το αν θα μπορούσα να κάνω και πράξη όσα τώρα του έλεγα..Χαμήλωσε τα γυαλιά του σκυμμένος στο γραφείο μου και μού είπε:

-- « Εσύ πόσα νομίζεις ότι πρέπει να μού δώσεις ;»
Πάγωσα μόλις το άκουσα ! Άκου, «πόσα νομίζω ότι πρέπει να του δώσω ;»

-- «Ξέρετε γιατρέ μου, ε….εεε…εγώ, ότι μού πείτε εσείς…Αλλά να, 600 ευρώ, τι θα λέγατε;»

Με κοίταξε σαν μυρμήγκι ξεστρατισμένο από τον ορθό δρόμο της γραμμής πού είχαν όλα τα άλλα μυρμήγκια, και μού είπε:

-- « Κοίταξε να δείς . Εγώ για να κάνω αυτή την εγχείρηση θέλω 1.200 ευρώ. Αν δεν τά έχεις δεν μπορώ να σε χειρουργήσω. Δανείσου τα από κάπου και φέρε μου τα μισά μεθαύριο, και τα άλλα μισά πρίν την επέμβαση. Πήγαινε και θα σε περιμένω…

-- « Ευχαριστώ πολύ γιατρέ μου…» ( του είπα κι΄ αποπάνω ευχαριστώ… ) μού έλεγε σκασμένος ο φίλος μου πού σε 3 μέρες είχε χειρουργηθεί έπειτα από 3 μήνες πού έψαχνε τον γιατρό. Είχε βρεθεί και κρεβάτι, είχε βρεθεί και ανταλλακτικό, αναισθησιολόγος, είχαν βρεθεί όλα !

Είναι όμως μόνο οί κακοί;

Ευτυχώς ΟΧΙ, γιατί οί καλοί φαίνεται να είναι οί περισσότεροι αλλά ή λίγοι τους ξέρουν, ή δεν έχουν εμπειρία και διασυνδέσεις για να ακουστεί η όποια καλοσύνη τους !

Υπάρχουν λοιπόν καί οί καλοί, πού είναι και οί περισσότεροι αλλ΄ όμως παράπονο το έχω, το ότι δεν έχω συναντήσει στην ζωή μου αφιλοκερδείς γιατρούς, πλήν μερικών διατόντων αστέρων όπως ο μακαρίτης ο Αριστείδης ο Ντόντης ο παθολόγος, όπως ο αείμνηστος Τίμος ο Παπαδημητρίου ο παιδίατρος πού έδινε και φάρμακα δωρεάν στούς φτωχούς, γνήσιος κομμουνιστής ο ίδιος αλλά ιδεολόγος όχι παλάντζας όπως πολλοί απ΄ αυτούς πού το παίζουν κομμουνιστές σήμερα πολυλογώντας για προοδευτικές δυνάμεις και άλλα φούμαρα, κι΄ ακόμη όπως ο αείμνηστος οφθαλμίατρος Αντωνιάδης στο επάνω μέρος της Πλατείας Όλγας ( ο Θεός να αναπαύσει τις ψυχές τους ) πού δυό φορές την εβδομάδα δεχόταν δωρεάν απόρους και φυλακισμένους, ή όπως ο  μαιευτήρας ο Στρατούλιας πού έχει ξεγεννήσει την μισή Πάτρα και ήταν άνθρωπος και όχι έμπορος, πού πρέπει κι΄ αυτούς να τους αναφέρω…

Εν τέλει το συμπέρασμα πού μένει είναι ένα. Είναι καιρός πιά και οί γιατροί να γίνουν πιο άνθρωποι, όσοι τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν είναι…

Και να ρίξουν τις τιμές τους, γιατί αν δεν το κάνουν θα έλθει ο ΕΟΠΠΥ με το δεκάρικο πού αναγκαστικά όλους αυτούς θα τους κάνει να βαράνε μύγες ή να μετακομίσουν στό Ντουμπάϊ κυνηγώντας τις υψηλές αμοιβές πού θέλει η άσπλαχνη καρδούλα τους…

=============================================

Άς δούμε παρακάτω, ένα από τα πολλά περιστατικά…


38χρονος: Δεν άντεξα τον εκβιασμό ... και τον κατήγγειλα

 Αποκλειστικό




"Δεν άντεξα τον εκβιασμό.." μας λέει ο 38χρονος Βασίλης, που ανοίγει την καρδιά του στο Arcadiaportal και μας εξηγεί γιατί κατήγγειλε το γιατρό.... 

"Από πού θα με έδιωχνε ο κύριος... από το σπίτι του;...." αναρωτιέται και απαντά την ίδια στιγμή μόνος του.  Μα είναι δυνατόν να μου ζητά να δώσω πρώτα τα χρήματα και μετά να χειρουργήσει τη γυναίκα μου... ξαναρωτά... 

Πώς είναι δυνατόν συνεχίζει ο 38χρονος, ένας γιατρός να σε διώχνει επί δύο εβδομάδες για 250 ευρώ και να σου λέει πως θα σε πάρει ο ίδιος τηλέφωνο για να πας να κάνεις την επέμβαση που χρειάζεσαι... 

Και όταν πας στο γραφείο του να ζητά πρώτα τα χρήματα και μετά να σε βάζει στο χειρουργείο.

Η περιγραφή του 38χρονου Βασίλη απογοητεύει για τα όσα μπορεί να βιώσει κανείς σε δημόσιο νοσοκομείο και όταν μάλιστα είναι ασφαλισμένος του ΟΓΑ και δεν υπάρχει κανένας νόμος που να λέει πως πρέπει να πληρώσεις για κάποια επέμβαση που θα κάνεις στο νοσοκομείο.
Να πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά έτσι όπως τα ανέφερε ο 38χρονος:

Πριν τα Χριστούγεννα είχε πάει η γυναίκα μου στο γιατρό για να κανονίσει μία επέμβαση και της ζήτησε να του φέρει μαζί και 250 ευρώ όταν θα την καλούσε για να κάνει το χειρουργείο... 

Την παραμονή των Χριστουγέννων μας πήρε τηλέφωνο στο σπίτι και μας είπε να πάμε στο νοσοκομείο την Τρίτη το πρωί για την επέμβαση αφού θα είχαμε και τα χρήματα μαζί μας....

Αναρωτηθήκαμε βέβαια γιατί συμβαίνει αυτό, αφού είμαστε ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ και δεν πληρώνουμε.. Βέβαια ο γιατρός και στο παρελθόν είχε ζητήσει το ποσό των 500 ευρώ και για το λόγο αυτό αναγκαστήκαμε να πάμε στην Αθήνα για να χειρουργηθεί η σύζυγός μου.... αφού δεν είμασταν διατεθειμένοι να πληρώσουμε...

Και συνεχίζει ο 38χρονος Βασίλης που μένει σε περιοχή έξω από την Τρίπολη και είναι πατέρας τριών παιδιών....  
Ο γιατρός δεν ήταν ούτε προσωπικός γιατρός της συζύγου μου, ούτε είχαμε κάποια άλλη επαφή μαζί του απλώς μας είχαν πει ότι μόνο αυτός κάνει την συγκεκριμένη επέμβαση που ήθελε η σύζυγός μου και για το λόγο αυτό τον ζητήσαμε.... αλλά φαίνεται πως ο κύριος είχε κόψει "ταρίφα" λόγω μονοπωλίου....

Έτσι λοιπόν την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου πήγαμε στο Νοσοκομείο και στο γραφείο του...

Εκεί ο γιατρός ζήτησε μπροστά τα χρήματα αλλιώς δε θα έβαζε τη γυναίκα μου στο χειρουργείο..


Του ζήτησα να την βάλει στο χειρουργείο και να του δώσω τα χρήματα σε λίγο, για να πάω μέχρι την Τράπεζα.. επέμενε.. επέμενα και εγώ και έτσι έφυγα αφήνοντας τη γυναίκα μου εκεί και για να πάω στην Τράπεζα... πήγα στον ΟΓΑ ρώτησα αν πρέπει να πληρώσω και όταν μου είπαν όχι.. πήρα την απόφαση να πάω στην Αστυνομία... εκεί προσημειώσαμε τα χρήματα και με έναν αστυνομικό (που θα δήλωνε συγγενής μου) πήγαμε και πάλι στο γιατρό και στο γραφείο του... εκεί τον ρώτησα πού είναι η γυναίκα μου και αυτός δεν μου απαντούσε ζητώντας τα χρήματα.. συνέχιζα να τον ρωτώ και μετά του έδωσα τα προσημειωμένα χρήματα... ενώ μου είπε ότι η γυναίκα μου ήταν στο χειρουργείο... τα υπόλοιπα ήταν δουλειά της αστυνομίας...

Έτσι περιέγραψε ο 38χρονος τα γεγονότα και επανέλαβε πως ήταν η πρώτη φορά που τόσο επίμονα και τόσο εκβιαστικά κάποιος του ζητούσε χρήματα για μία επέμβαση... αφού και ο ίδιος πέρισυ χρειάστηκε γιατρό αλλά δεν συνέβη κάτι αντίστοιχο... ο εκβιασμός ήταν που τον ενόχλησε και έκανε ό,τι έκανε...

http://www.arcadiaportal.gr/news/38xronos-den-anteksa-ton-ekbiasmo-kai-ton-katiggeila




http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/05/blog-post_704.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters