Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Οι Rothschild εισπράττουν ημερησίως 5 δισ. δολάρια από τόκους!

Οι Rothschild εισπράττουν ημερησίως 5 δισ. δολάρια από τόκους!  ΠΗΓΗ: Οι Rothschild εισπράττουν ημερησίως 5 δισ. δολάρια από τόκους!
Το ελληνικό χρηματιστήριο έχει δεχτεί έναν άνευ προηγουμένου πόλεμο τους τελευταίους μήνες και αυτό αποτυπώνεται όχι μόνο στο ποσοστό της κατά 50%, περίπου, πτώσης του ΓΔ σε αυτό το διάστημα, όσο, κυρίως, στην τεράστια αρνητική απόκλιση του από τις διεθνείς αγορές μετοχών, καθώς έχει φτάσει να παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αρνητική συσχέτιση με βασικούς δείκτες, όπως, ο S&P 500, από τα τέλη της δεκαετίας του ‘90.

Μία από τις εταιρίες που πρωτοστάτησαν στη χρηματιστηριακή επίθεση εναντίον του ΧΑ ήταν η Neuberger Berman η οποία έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην πτώση του ελληνικού χρηματιστηρίου, πουλώντας 1,7 εκατομμύρια μετοχές της Εθνικής Τράπεζας (μετοχή με τη μεγαλύτερη βαρύτητα στο ΓΔ) στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.
Μερικές περίεργες συμπτώσεις όσον αφορά στην εταιρία αυτή είναι πως ο νυν πρόεδρος της ήταν πρώην πρόεδρος του επενδυτικού τμήματος της Lehman Brothers, πρώην συνεταίρος και πρόεδρος του επενδυτικού τμήματος της Goldman Sacks και στενό συγγενικό πρόσωπο του τέως προέδρου των ΗΠΑ George Bush. Η πιο ενδιαφέρουσα σύμπτωση, όμως, είναι πως η συγκεκριμένη εταιρία έχει ιδρυθεί από ένα μέλος της οικογένειας Rothschild, της μεγαλύτερης τραπεζικής δυναστείας στον κόσμο.

Ένα άλλο μέλος αυτής της οικογένειας, ο Nathaniel Rothschild, το Φεβρουάριο του 2010 υποστήριξε σε συνέντευξή του στην Les Echos πως η ελληνική (και η ευρωπαϊκή κρίση) αποτελούν ‘πολύ φασαρία για το τίποτα’ και ότι στην πραγματικότητα τον καταλυτικό ρόλο στη δημιουργία της έπαιξαν οι κερδοσκόποι και όχι τα πραγματικά οικονομικά προβλήματα.
Ο ρόλος τους (των κερδοσκόπων στην ελληνική κρίση) ήταν πολύ, πολύ μεγάλος’ είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας: ‘όλα έγιναν τόσο εύκολα (για τους κερδοσκόπους)’. ‘Το πρωτογενές έλλειμμα της Ευρώπης δεν είναι άσχημο συγκρινόμενο με αυτό των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και άλλων κρατών’.

Το πιθανότερο είναι ο Nathaniel Rothschild να ξέρει καλά τι λέει τόσο για τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης, των ΗΠΑ της Ιαπωνίας και της Ελλάδας όσο και για το ρόλο των κερδοσκόπων στην δημιουργία της τεχνητής ελληνικής και στη συνέχεια ευρωπαϊκής κρίσης.

Η οικογένεια του έχει τη μεγαλύτερη παράδοση στον κόσμο στο εμπόριο χρέους έχοντας χρηματοδοτήσει δεκάδες κράτη για περισσότερα από 200 χρόνια ενώ αποτελεί τη μεγαλύτερη τραπεζική δυναστεία διεθνώς με ανυπολόγιστη περιουσία και αμέτρητες 'εμπλοκές' σε χρηματιστηριακές και χρηματοπιστωτικές κρίσεις.
Στις 3 Δεκεμβρίου 1923 η Chicago Evening American είχε γράψει σχετικά:
Οι Rothschilds μπορούν να ξεκινήσουν ή να εμποδίσουν πολέμους. Ο λόγος τους μπορεί να δημιουργήσει ή να διαλύσει αυτοκρατορίες.’
Η New York Evening Post στις 22 Ιουλίου 1924 ε'ιχε γράψει:
Ο Κάιζερ έπρεπε να συμβουλευτεί έναν Rothschild προκειμένου να μάθει αν μπορεί να κάνει πόλεμο ή όχι. Ένας άλλος Rothschild σήκωσε όλο το βάρος της διαμάχης που οδήγησε στην κατάρρευση του Ναπολέοντα.
Στις 8 Ιουλίου 1937, οι New York Times είχαν γράψει για τη δυναστεία:
Οι Rothschilds εισήγαγαν τον κανόνα του χρήματος στην ευρωπαϊκή πολιτική. Δεν έχουμε πλέον έθνη αλλά οικονομικές επαρχίες’,

Σύμφωνα με υπολογισμούς αναλυτών για τα έσοδα της δυναστείας Rothschild, το 2001 (ο τζίρος τους από τόκους δανείων που είχαν πουλήσει) ξεπερνούσε τα 5 δις δολάρια ημερησίως. Τότε το παγκόσμιο κρατικό χρέος υπολογίζονταν κοντά στα 10 τρις δολάρια ενώ σήμερα αγγίζει τα 40 τρις.

Η οικογένεια Rothschild είναι στο τιμόνι του μεγαλύτερου διεθνούς δικτύου εξόρυξης και εμπορίας χρυσού, διαμαντιών, πολύτιμων λίθων και μετάλλων, μέσα από εταιρίες όπως η Barick Gold, η Gold Fields, η De Beers, η Rio Tinto κλπ ενώ είναι από τις ισχυρότερες οικογένειες της βιομηχανίας πετρελαίου.
Οι Rothschilds εισήγαγαν τον υπολογισμό της spot τιμής του χρυσού στο χρηματιστήριο του Λονδίνου και ήταν οι ίδιοι υπεύθυνοι γι' αυτή τη διαδικασία καθημερινά από το 1919 μέχρι το 2004 όταν τοποθέτησαν ως αντικαταστάτη τους την Barclays, εταιρία με την οποία έχουν ισχυρούς δεσμούς.

Ο ρόλος των Rothschild στην Ελλάδα υπήρξε και είναι εξαιρετικά σημαντικός και αυτό κάνει τις συμπτώσεις ακόμη πιο ενδιαφέρουσες. Τα δάνεια Rothschild ήταν από τα πρώτα και μεγαλύτερα που έλαβε το ανεξάρτητο ελληνικό κράτος μετά το 1821, ενώ οι Rothschild είναι οι δημιουργοί του σύγχρονου τραπεζικού και νομισματικού συστήματος της Ελλάδας, καθώς ήταν βασικοί χρηματοδότες, συνιδρυτές και μεγαλομέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, μέσα από την οποία εισήγαγαν το κλασματικό αποθεματικό / κεντρικό τραπεζικό σύστημα στη χώρα, παρέχοντας στην ΕΤΕ την άδεια να τυπώνει χρήμα χωρίς αντίκρισμα, ένα ποσοστό του οποίου ανήκε στους ίδιους. Έχοντας το νομισματικό έλεγχο και τον έλεγχο της παραγωγής χρήματος στην Ελλάδα στα χέρια τους, μπόρεσαν να παίξουν κύριο ρόλο,σε βάθος χρόνου, στην έκδοση δανείων για τη δημιουργία έργων υποδομής, ενώ δανειοδότησαν εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις και δεκάδες βιομηχανίες.

Μέχρι του σημείου που τα στοιχεία γίνονται ασαφή, παρέμεναν βασικοί μέτοχοι της ΕΤΕ μέσω πολλών εταιριών (μία από αυτές η Neuberger Berman) αλλά και οι πιθανότεροι μεγαλομέτοχοι της ιδρυθείσας στην πορεία Τράπεζας της Ελλάδας η οποία πήρε το ρόλο της Κεντρικής Τράπεζας από την ΕΤΕ.

Η N.M. Rothschild and Sons υπήρξε σύμβουλος του ελληνικού κράτους για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου, σύμβουλος της Cosmote, των ΕΛΠΕ, της Τράπεζας Εγνατία, της Γενικής Τράπεζας, της Μυτιληναίου, της Eurobank και δεκάδων άλλων τραπεζών και εταιριών στην Ελλάδα.

Έτσι, το γεγονός πως η Neuberger Berman που πρωταγωνίστησε στην πτώση της ΕΤΕ στο κρίσιμο τελευταίο τρίμηνο του 2009, είναι συμφερόντων Rothschild, αποτελεί μία πολύ περίεργη και προκλητική σύμπτωση. Δεν είναι, όμως, η μοναδική.

Στις 13 Μαΐου 2010 ο νυν βασικός οικονομικός σύμβουλος της κυβέρνησης Ομπάμα και πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ Paul Volcker, υποστήριξε στο Λονδίνο ότι η ελληνική κρίση δημιούργησε το πρόβλημα μίας ‘ενδεχόμενης αποσύνθεσης του ευρώ’, προκαλώντας πανικό στις αγορές. Έχει ενδιαφέρον η σύμπτωση πως ο Paul Volcker, αφού παρέδωσε τη θέση του διοικητή της FED στον Alan Greenspan το 1987, έγινε πρόεδρος της επενδυτικής τράπεζας J. Rothschild, Wolfensohn and Co, της οικογένειας Rothschild.

Στις 03 Μαρτίου 2010 ο George Soros, κατηγορήθηκε μαζί με τους Paulson, Cohen και Einhorn από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ότι οργάνωσε την επίθεση στο ευρώ.

Είναι ενδιαφέρον πως ο Soros, μαζί με την πρώην υπουργό των ΗΠΑ Madeleine Albright και τον τραπεζίτη Jacob Rothschild, είναι συνεταίροι σε επενδυτική εταιρία με έδρα το Λονδίνο, η οποία εξειδικεύεται σε επενδύσεις στην Αφρική. Η οικογένεια Rothschild είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στην Αφρική για περισσότερο από 200 χρόνια, με πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά χρυσού και πολύτιμων μετάλλων. Οι Rothschild έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και στη δανειοδότηση των αφρικανικών κρατών. Ο Soros είναι στενός συνεργάτης της οικογένειας Rothschild σε μία σειρά άλλων επενδυτικών έργων ενώ μέλη του διοικητικού συμβουλίου εταιριών του Soros έχουν υπάρξει μέλη του διοικητικού συμβουλίου εταιριών των Rothschild και αντίστροφα. (Ο Soros, ήταν ο μεγαλύτερος δανειοδότης της πρώτης κυβέρνησης της ΠΓΔΜ). Η επενδυτική εταιρία του Soros ονομάζεται Quantum Fund. Μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας είναι ο Richard Katz ο οποίος προηγουμένως ήταν πρόεδρος της “Rothschild Italia S.p.A.” και μέλος της επιτροπής εμπορικών τραπεζών της “N.M. Rothschild and Sons” στο Λονδίνο.

Οι συμπτώσεις συνεχίζονται αυτή τη φορά με τον John Paulson, το δεύτερο βασικό πρόσωπο που κατηγορήθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ότι οργάνωσε την επίθεση στο ευρώ. Είναι ο 50ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και μαζί με τον Nathaniel Rothschild είναι βασικοί μέτοχοι της ‘Rusal’, της μεγαλύτερης εταιρίας παραγωγής αλουμινίου στον κόσμο.

Ο Steven Cohen είναι το τρίτο βασικό πρόσωπο που κατηγορήθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για την επίθεση στο ευρώ. Είναι ο 27ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Μαζί με την Atticus Capital της οικογένειας Rothschild, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος του διάσημου οίκου δημοπρασιών Sotheby’s (ο οίκος είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης) κατέχοντας το 6,2% των μετοχών της εταιρίας, με τους Rothschild να κατέχουν το 5,4%. Η μετοχή της εταιρίας ενισχύθηκε κατά 700% μετά την τοποθέτηση των Rothschild και Cohen.

Οι παραπάνω είναι, πράγματι, λίγες από τις περίεργες συμπτώσεις της 'υπόθεσης ελληνική κρίση' που συνδέονται με τη δυναστεία των Rothschild.
Σε επόμενα άρθρα θα παραθέσω περισσότερες και ίσως σημαντικότερες. Θα αναφέρω, όμως και μία σειρά άλλων περίεργων και προκλητικών συμπτώσεων από τις σχέσεις των πρωταγωνιστών της ελληνικής κρίσης, οι οποίες θα προβληματίσουν ακόμη και τον πιο αθώο και καλόπιστο παρατηρητή της υπόθεσης.

Πάνος Παναγιώτου
Διευθυντής ΕΚΤΑ, 3FVIP.com

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΟ ΧΩΝΙ" ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΜΗΝΥΣΗ ΣΕ ΠΑΣΟΚ,ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ!!!

Το ΧΩΝΙ
σήμερα το πρωί κατέθεσε μήνυση
κατά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ
για απιστία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

ΖΗΤΑΜΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

Το ΧΩΝΙ σήμερα το πρωί κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου στελέχους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ καθώς και κατά παντός υπευθύνου στελέχους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και του Υπουργείου Οικονομικών για το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

Τη μήνυση κατέθεσε ο δικηγόρος της εφημερίδας μας Χρήστος Κλειώσης στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών κατόπιν εντολής των τριών εκδοτών της κυριακάτικης αντι-μνημονιακής εφημερίδας Το ΧΩΝΙ, που αποφάσισαν μ’ αυτό τον τρόπο να σταματήσουν την «υπεξαίρεση διαρκείας» η οποία συντελείται τα τελευταία χρόνια εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.
Ζητούμε από τα δύο (πρώην) μεγάλα κόμματα να επιστρέψουν τα εκατομμύρια που έλαβαν με τη μορφή της τακτικής χρηματοδότησης, χωρίς να τα δικαιούνται.

Ζητούμε να ερευνηθεί σε βάθος από την Ελληνική Δικαιοσύνη αυτό το απίστευτο σκάνδαλο των κρατικών χρηματοδοτήσεων και να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι που χρόνια τώρα παραλείπουν να ενεργήσουν ώστε να επιστραφούν στο κρατικό ταμείο τα αδίκως καταβληθέντα εκατομμύρια στα κόμματα που μας κυβερνούν.

Όλο το σκάνδαλο καθώς και το νομικό σκεπτικό μας, σύμφωνα με το οποίο ζητούμε την «επανόρθωση των ταμειακών ατασθαλιών» τους, θα τα διαβάσετε Στο ΧΩΝΙ της Κυριακής.
Θα τα πούμε στα δικαστήρια κύριοι…
Το ΧΩΝΙ.



 https://www.facebook.com/www.toxwni.gr



ΠΡΕΖΑ TV

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/05/blog-post_4376.html 

Ξεπατώνουν μισθούς και εργασιακές σχέσεις



Και ξαφνικά, τους έπιασε όλους ο πόνος για τη λεγόμενη μετενέργεια των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και ζητούν, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, να παγώσε ο σχετικός νόμος. Πώς να παγώσει ενώ δεν υπάρχει Βουλή; Τέτοιες λεπτομέρειες δεν απασχολούν τους ξεδιάντροπους που πλακώνονται για τη συλλογή των ψήφων. Προπαγάνδα να γίνεται. Γι’ αυτό και έπεσαν όλοι με τα μούτρα στην προπαγάνδα. Ομως, καμιά προπαγάνδα δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα. Πριν, λοιπόν, ασχοληθούμε με τον Τσίπρα, τον Ρουπακιώτη, τον Δασκαλόπουλο, τον Παναγόπουλο και τους υπόλοιπους, πρέπει ν’ ασχοληθούμε με την πραγματικότητα. Για να ξέρουμε για τι ακριβώς μιλάμε.

Στις 6 Μάη του 2010 δημοσιεύτηκε ο νόμος 3845/2010 με τον οποίο επικυρώθηκε το αποικιοκρατικό Μνημόνιο-1. Στις 11 Μάη 2010 ψηφίστηκε ο νόμος 3846/2010, με τον οποίο, ανάμεσα στ’ άλλα, δίνεται η δυνατότητα στους καπιταλιστές να γενικεύσουν το καθεστώς της μερικής απασχόλησης σ’ όλους τους κλάδους της καπιταλιστικής παραγωγής και διακίνησης των εμπορευμάτων. Τότε, είχαμε εκφράσει τη γνώμη, ότι με την πάροδο του χρόνου θα συνθλιβούν οι συμβάσεις εργασίας και τα εργατικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με πολύχρονους και αιματηρούς αγώνες.

Οι εκτιμήσεις μας επιβεβαιώνονται στο ακέραιο, ακόμη και από τα στοιχεία που δημοσιεύει κατά καιρούς το ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας). Το Μάη του 2012, το ΣΕΠΕ έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για την εξέλιξη των ατομικών συμβάσεων εργασίας την τριετία 2010-2012. Προκαταβολικά δηλώνουμε, ότι είμαστε πολύ επιφυλακτικοί απέναντι στα στοιχεία του ΣΕΠΕ, γιατί πάντοτε στέκεται ευνοϊκά προς τους καπιταλιστές και, στην καλύτερη των περιπτώσεων, περιορίζεται σε νουθεσίες να εφαρμόζουν τη νομοθεσία, ακόμη και στις περιπτώσεις που παραβιάζουν κι αυτά τα δικαιώματα που απέμειναν.

Με βάση τα στοιχεία του ΣΕΠΕ φτιάξαμε τον Πίνακα που δημοσιεύουμε και αφορά την εξέλιξη της μερικής απασχόλησης και της εκ περιτροπής απασχόλησης (με ή χωρίς τη συγκατάθεση των εργαζόμενων). Η περιβόητη εκ περιτροπής εργασία είναι, βέβαια, και αυτή μερική απασχόληση. Από την άλλη, η κατηγοριοποίηση της απασχόλησης σε μερική, εκ περιτροπής με τη συγκατάθεση του εργαζόμενου και εκ περιτροπής με μονομερή απόφαση του καπιταλιστή είναι εκ του πονηρού και αποσκοπεί στη συγκάλυψη της πραγματικότητας που γνωρίζει κάθε εργαζόμενος: και στις τρεις αυτές περιπτώσεις, η συγκεκριμένη μορφή απασχόλησης επιβάλλεται από τον καπιταλιστή με την απειλή της απόλυσης.

Δεδομένου ότι οι νόμοι 3845 και 3846 δημοσιεύτηκαν στις 6 και 11 Μάη του 2010, οι καπιταλιστές χρειάστηκαν ένα χρόνο προσαρμογής προκειμένου να μετατρέψουν με το ζόρι τις ισχύουσες ατομικές συμβάσεις εργασίας από πλήρους απασχόλησης σε μερικής απασχόλησης.

Το Α’ τετράμηνο του 2010 προσλήφθηκαν 151.891 άτομα με ατομικές συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, ενώ το ίδιο τετράμηνο του 2012 με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης προσλήφθηκαν 84.588. Παρατηρήθηκε μείωση 44,3%. Το Α’ τετράμηνο του 2010 προσλήφθηκαν 74.752 άτομα με συμβάσεις μερικής απασχόλησης, ενώ το ίδιο τετράμηνο του 2012 με συμβάσεις μερικής απασχόλησης προσλήφθηκαν 72.217 άτομα.

Αντίθετα, αυξήθηκαν σημαντικά οι εργαζόμενοι που οι καπιταλιστές-εργοδότες τούς άλλαξαν τις ατομικές συμβάσεις εργασίας και από πλήρους απασχόλησης τις μετέτρεψαν σε μερικής απασχόλησης. Το Α’ τετράμηνο του 2010 οι εργαζόμενοι των οποίων οι ατομικές συμβάσεις εργασίας μετατράπηκαν από πλήρους σε μερικής απασχόλησης ανέρχονταν σε 4.588, το Α’ τετράμηνο του 2011 εκτινάχτηκαν στις 20.045 και το Α’ τετράμηνο του 2012 αυξήθηκαν παραπέρα στις 28.796 συμβάσεις.

Η αναλογία των εργαζόμενων που προσλήφθησαν με ατομικές συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, σε σχέση με τους εργαζόμενους με ατομικές συμβάσεις εργασίας μερικής απασχόλησης (νεοπροσλαμβανόμενους και εξαναγκασθέντες σε αλλαγή της σύμβασης από πλήρους σε μερικής απασχόλησης) το Α’ τετράμηνο του 2012 είναι 84.588/101.013 ή 0,84, το 2011 είναι 96.968/94.684 ή 1,04 και το 2010 είναι 151.891/79.340 ή 1,91. Δηλαδή, χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει το ποσοστό των απασχολούμενων με μερική (και εκ περιτροπής) απασχόληση.

Υπάρχουν όμως σημαντικά κενά στην ενημέρωση που κάνει το ΣΕΠΕ. Δεν διευκρινίζει πώς και πόσο αμείβονται όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι. Αμείβονται για παράδειγμα με βάση την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) ή με βάση Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΚΣΣΕ); Ποια είναι αυτή η Σύμβαση; Εχει καταργηθεί κι αν ναι, ισχύει ή όχι η λεγόμενη μετενέργεια; Τα ρωτάμε αυτά, γιατί εάν οι εργαζόμενοι αμείβονται με βάση Κλαδική Σύμβαση, οι καπιταλιστές μέχρι τις 30/4/2012 δεν είχαν το δικαίωμα ν’ αλλάξουν την ατομική σύμβαση εργασίας, ακόμη και στην περίπτωση που είχε λήξει η ισχύς της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης. Δεν είχαντο δικαίωμα, γιατί στις 30/4/12 δεν είχε λήξει η ισχύς της τρίμηνης περιόδου της μετενέργειας, που έληξε στις 14 Μάη του 2012.

Εάν οι εργαζόμενοι αμείβονται με βάση την ΕΓΣΣΕ, οι καπιταλιστές μέχρι τις 14 Φλεβάρη του 2012 δεν είχαν το δικαίωμα ούτε τις ατομικές συμβάσεις εργασίας ν’ αλλάξουν ούτε τις αποδοχές να μειώσουν. Οσον αφορά τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, δεν είχαν το δικαίωμα να τις αλλάξουν, γιατί το κατώτατο μεροκάματο της ΕΓΣΣΕ και ο κατώτατος μισθός άλλαξε στις 14/2/2012 με την Πράξη 6 του Υπουργικού Συμβουλίου και με το νόμο 4046/2012 (ο νόμος του Μνημόνιου-2).

Τα στοιχεία με τα οποία φτιάξαμε τον Πίνακα τα πήραμε από τον Πίνακα 1 του ΣΕΠΕ. Στον Πίνακα αυτό το ΣΕΠΕ αναφέρεται μόνο στον αριθμό των ατομικών συμβάσεων εργασίας που άλλαξαν και μετατράπηκαν από πλήρους σε μερικής απασχόλησης. Δεν αναφέρει όμως τον αριθμό των εργαζόμενων στους οποίους μειώθηκαν οι αποδοχές. Σε άλλο Πίνακα και συγκεκριμένα στον Πίνακα VI το ΣΕΠΕ δίνει στοιχεία για τον αριθμό των εργαζόμενων στους οποίους μειώθηκαν οι αποδοχές, είτε μέσω νέων επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων, είτε μέσω ατομικών συμβάσεων. Στον πίνακα αυτό διαβάζουμε ότι την περίοδο από 12 Φλεβάρη του 2012 μέχρι 15 Μάη του 2012 μειώθηκαν οι αποδοχές 64.201 εργαζόμενων. Δεν αναφέρει, όμως, πόσο μειώθηκαν κατά κατηγορία εργαζόμενων που αμείβονται με την ίδια Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Και κάτι ακόμη. Στο δικό μας Πίνακα αναφέρουμε ότι οι καπιταλιστές-εργοδότες μετέτρεψαν 28.796 ατομικές συμβάσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης σε μερικής απασχόλησης. Συνεπώς, σ’ αυτούς τους εργαζόμενους μείωσαν τις αποδοχές. Για τους υπόλοιπους 35.405 εργαζόμενους (μέχρι να φτάσουμε τους 64.201) το ΣΕΠΕ δεν αναφέρει με ποιο τρόπο μειώθηκαν οι αποδοχές τους.

Τα ίδια τα επίσημα στοιχεία, λοιπόν, αποδεικνύουν ότι όλη αυτή την περίοδο οι καπιταλιστές-εργοδότες δρουν απροκάλυπτα. Αλλάζουν μονομερώς τις ατομικές συμβάσεις εργασίας και μειώνουν τις αποδοχές των εργαζόμενων. Και βέβαια, η πραγματική εικόνα είναι πολύ-πολύ χειρότερη απ’ αυτή που αποτυπώνει το ΣΕΠΕ. Κι ενώ αυτή είναι η πραγματικότητα, μια πραγματικότητα εργασιακού Μεσαίωνα, με τους καπιταλιστές να κάνουν ό,τι θέλουν, ο πρόεδρος του ΣΕΒ δηλώνει με θράσος χιλίων πιθήκων, σε επιστολή που έστειλε στον υπηρεσιακό υπουργό Εργασίας Αντ. Ρουπακιώτη: «Αν συμβουλευτείτε τα στοιχεία που υπάρχουν στο υπουργείο Εργασίας θα διαπιστώσετε ότι τα μέλη του ΣΕΒ, οι σύγχρονες επιχειρήσεις, φροντίζουν το ανθρώπινο δυναμικό τους, τηρούν τους εργασιακούς νόμους, καταβάλλουν τις εισφορές τους και αμείβουν με μισθούς και πολλαπλές επιπρόσθετες παροχές που ξεπερνούν τις Συλλογικές Συμβάσεις»!

Στην τύχη των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας αναφερθήκαμε την προηγούμενη εβδομάδα σε άρθρο με τίτλο «Καμιά κυβέρνηση δε θ’ ανακόψει την "κινεζοποίση" του ελληνικού λαού» και δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα περισσότερο. Εδώ θα σταθούμε στη μείωση των κύριων και των επικουρικών συντάξεων.

Τόσο το υπουργείο Εργασίας όσο και το το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ έχουν εκδώσει τις σχετικές εγκυκλίους για την εφαρμογή του νόμου 4051/2012, που αφορά τη μείωση των συντάξεων (όπως και την εγκύκλιο που αφορά τα νέα, πετσοκομμένα επίπεδα μισθών και ημερομισθίων της ΕΓΣΣΕ). Για το ΙΚΑ οι νόμοι είναι δεδομένοι και εφαρμόζονται ήδη. Οπως είναι γνωστό, οι διατάξεις για τη μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων έχουν αναδρομική εφαρμογή από την 1η Γενάρη του 2012. Τα αναδρομικά θ’ αρχίσουν να επιστρέφονται με τη σύνταξη του Ιούνη και η επιστροφή τους θα ολοκληρωθεί με τη σύνταξη του Γενάρη του 2013. Δηλαδή, από τον Ιούνη θα ξεκινήσει η μείωση των συντάξεων, ενώ για ένα οχτάμηνο αυτή η μείωση θα είναι μεγαλύτερη, προκειμένου από τους συνταξιούχους ν’ αρπαχτούν και τα αναδρομικά.

Και τώρα, ας δούμε τις «πολιτικές πρωτοβουλίες» των τελευταίων ημερών. Το ζήτημα των μισθών και των συντάξεων «πουλάει» προεκλογικά. Ανέλαβε λοιπόν –ποιος άλλος;– ο ΣΥΡΙΖΑ να το βγάλει στο παζάρι, με παρέμβασή του στον υπουργό Εργασίας Αντ. Ρουπακιώτη, από τον οποίο ζήτησε να παγώσει το νόμο 4046, που αφορά τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Θυμίζουμε ότι ενώ είχε ξεκινήσει η διαδικασία σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης, ο Τσίπρας είχε ζητήσει να παγώσει και ο νόμος 4051 που αφορά το πετσόκομμα των συντάξεων. Καλά, δεν ξέρουν ο Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να «παγώσει» ψηφισμένο νόμο, παρά με νομοθετική παρέμβαση; Χωρίς Βουλή, ακόμα και αν η υπηρεσιακή κυβέρνηση είχε τέτοια αρμοδιότητα, δε θα μπορούσε να κάνει τίποτα. Φυσικά και το ξέρουν, αλλά, όπως είπαμε, η δημαγωγία «πουλάει» προεκλογικά.

Ο ΔΗΜΑΡίτης Ρουπακιώτης, παλιός στο κουρμπέτι, δε θέλησε να κάνει στον Τσίπρα τη χάρη να δημαγωγήσει μ’ αυτό το θέμα. Αντί, λοιπόν, να σηκώσει τα χέρια ψηλά και να πει «δεν μπορώ να κάνω τίποτα», διατύπωσε ευχή προς τους καπιταλιστές να δεχτούν ένα «μορατόριουμ» στην εφαρμογή του νόμου, μέχρι που να γίνουν οι εκλογές και ν’ αποφασίσει τελεσίδικα η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί μετά απ’ αυτές. Πιο τυπικός ο πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος, κινήθηκε επίσης στο ίδιο μήκος κύματος: «Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει οιανδήποτε αρμοδιότητα για τη μεταβολή του ισχύοντος νομοθετικού καθεστώτος. Ο,τι ισχύει πρέπει και να εφαρμόζεται. Τώρα είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα εάν στο πλαίσιο της κοινωνικής ειρήνης, της κοινωνικής καταλλαγής, οι κοινωνικοί εταίροι μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους ώστε να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να βρουν λύσεις οι οποίες δεν θα δυναμιτίζουν το κλίμα στην τόσο δύσκολη περίοδο που ζούμε».

Στη σκηνή μπούκαρε, αμέσως μετά, ορμητικός σαν ρινόκερως, ο Δασκαλόπουλος, προτείνοντας να αναλάβουν οι «κοινωνικοί εταίροι» να διευθετήσουν όλα τα ανοιχτά ζητήματα των εργασιακών σχέσεων, επικεντρώνοντας στις «ευγενείς», όπως τις χαρακτηρίζει, συμβάσεις που προβλέπουν μισθούς «20% έως 100% πάνω από την ΕΓΣΣΕ και περιλαμβάνουν πολλαπλά πρόσθετα επιδόματα και παροχές». Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΕΒ δήλωσε διατεθειμένος να συζητήσει την κατάργηση του νόμου που μειώνει κατά 22% τα βασικά της ΕΓΣΣΕ και την παράταση ισχύος της μετενέργειας από τους τρεις στους έξι μήνες (μετά το εξάμηνο, πάλι τέρμα οι Συμβάσεις). Ο ΣΕΒ δείχνει την πρόθεσή του να ξεφορτωθεί τις Κλαδικές και ενδεχομένως να κάνει παραχωρήσεις στην ΕΓΣΣΕ. Τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει η «αγορά εργασίας», δηλαδή ο βούρδουλας της καπιταλιστικής διοίκησης σε κάθε επιχείρηση.

Ο Παναγόπουλος, βλέποντας ότι το θέμα δεν βολεύει καθόλου το ΠΑΣΟΚ, αλλά γίνεται ένα παιχνίδι που μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ ευνοεί προπαγανδιστικά, αποφάσισε να την πέσει (φραστικά πάντα) στον ΣΕΒ και ν’ αντιπροτείνει τη σύγκληση από τον Ρουπακιώτη των Εθνικών Επιτροπών Κοινωνικής Προστασίας και Απασχόλησης «ούτως ώστε σε εθνικό θεσμικό επίπεδο να υπάρξει διαβούλευση για όλα τα ζητήματα (προστασία ανέργων, πολιτικές απασχόλησης, ΣΣΕ, μισθολογικό, μετενέργεια, επεκτασιμότητα συμβάσεων, Εργατική Εστία και Κατοικία κτλ.) και να υπάρξουν συμφωνίες δεσμευτικές σε τριμερές επίπεδο (εργαζόμενοι-εργοδότες-Κράτος)». Πρότεινε, δηλαδή, να γίνει αυτό που απαγορεύεται να κάνει μια υπηρεσιακή κυβέρνηση! Υπόψη, ότι μόλις πριν μια βδομάδα η ΓΣΕΕ είχε ανακοινώσει ότι θα κάνει προσφυγή στο ΣτΕ, χωρίς καν να διατυπώσει υπαινιγμό για σύγκληση τριμερών οργάνων, όπως κάνει τώρα.

Ακολούθησε ένα ξεκατίνιασμα Βενιζέλου-Δασκαλόπουλου (ο Βενιζέλος την έπεσε στους καπιταλιστές κατηγορώντας τους ότι λειτουργούσαν σαν ρουφιάνοι της τρόικας) κι ένα ξεκατίνιασμα Τσίπρα-Βενιζέλου (ο Τσίπρας ζήτησε από τον Βενιζέλο να κατονομάσει τους καπιταλιστές-ρουφιάνους της τρόικας) και η σεμνή τελετή προς το παρόν έλαβε τέλος. Ο,τι κατέγραψε ο καθένας στο πουγκί του θα φανεί στις κάλπες.

On the ground (στο έδαφος), όπως λένε «οι φίλοι μας οι Αμερικανοί», οι καπιταλιστές εξακολουθούν να ξεπατώνουν μισθούς και εργασιακές σχέσεις, με το πιστόλι στον κρόταφο των εργαζόμενων. Γι’ αυτό και οι τελευταίοι δεν πρέπει να τσιμπήσουν σ’ αυτή την προπαγάνδα. Πρέπει πίσω από το τυρί να δουν την φάκα που τους έχουν στήσει. Μια φάκα για να πάνε «μες στην καλή χαρά» στις εκλογές, με την ελπίδα ότι «κάτι μπορεί ν’ αλλάξει», ενώ μετά τις εκλογές η «κινεζοποίηση» θα συνεχιστεί.

 http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=16958&pos=4&cat_id=48
 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/05/blog-post_7716.html

ΕΝΩ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ......



Παγκόσμια αποσταθεροποίηση εάν φύγει η Ελλάδα από το ευρώ...

Μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα αποσταθεροποιούσε την παγκόσμια οικονομία, εκτιμά ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα και καλεί την Ευρώπη να θεσπίσει επειγόντως μηχανισμό εγγύησης των τραπεζικών καταθέσεων.

«Είναι...
εσφαλμένο να σκεφτόμαστε ότι μία έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν θα είχε πολύ σοβαρές συνέπειες για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, για χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία εξαιτίας της μετάδοσης. Εξάλλου, αυτό θα αποσταθεροποιούσε το σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας», προειδοποιεί ο Τσαρλς Νταλάρα, ο οποίος καλεί τους Ευρωπαίους να θεσπίσουν ένα μηχανισμό εγγύησης των τραπεζικών καταθέσεων, μέτρο που θεωρεί ότι έχει «επείγοντα» χαρακτήρα.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore, ο κ. Νταλάρα αναφέρει ότι οι ευρωπαίοι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων εξουσιοδότησαν κατά την άτυπη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών τον προέδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ να επεξεργασθεί σχέδια για αυτό ακριβώς το θέμα.

«Δεν υπάρχει προς το παρόν κίνδυνος διαφυγής κεφαλαίων σε μεγάλη κλίμακα, αλλά επιτρέψαμε στην αβεβαιότητα για την Ελλάδα να πλήξει και άλλες χώρες όπως η Ισπανία, σε σημείο που σήμερα η αγορά δεν γνωρίζει να διακρίνει σωστά ανάμεσα στη σταθερότητα των μεγάλων τραπεζών -Santander, BBVA και Caixa- και τα ταμιευτήρια», επισημαίνει ο Τσαρλς Νταλάρα.

«Είναι αναγκαίο οι ευρωπαϊκές αρχές να αποσαφηνίσουν τις διαστάσεις του προβλήματος και να κατευθυνθούν προς μία στοχευμένη παρέμβαση», λέει ο γενικός διευθυντής του IIF, ο οποίος τάσσεται υπέρ την ενίσχυσης των εξουσιών του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ώστε να έχει τη δυνατότητα να διοχετεύσει κεφάλαια απευθείας στις τράπεζες.

Ο Τσαρλς Νταλάρα θεωρεί επίσης ότι η ευρωζώνη πρέπει να κατευθυνθεί προς μία «πιο ρεαλιστική» προσέγγιση ως προς τη λιτότητα, ώστε να μην σκοτώσει την ανάπτυξη και εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την επιμονή που επιδεικνύεται για τη μείωση των ελλειμμάτων βραχυπρόθεσμα, ενώ ο στόχος θα έπρεπε να είναι η βιωσιμότητα του ελλείμματος μεσοπρόθεσμα.

«Η πρώτη επιλογή απειλεί να τορπιλίσει την αξιοπιστία της δεύτερης... και σε αυτήν τη φάση, θα ήταν περισσότερο προσήκον να επιμηκυνθεί ο χρόνος δημοσιονομικής εξυγίανσης για να δοθεί περιθώριο στην ανάπτυξη»..
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/05/blog-post_3061.html

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΤΕ… ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΗΚΑΤΕ ΑΡΑΓΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ???



Οι οδυνηρές συνέπειές θα ενταθούν. Θα σημαδέψουν ανεξίτηλα τη ζωή μας. Θα καταστρέψουν τον τόπο μας. Θα ακυρώσουν την ελπίδα, το όνειρο, την προσδοκία την προοπτική μας. 
Όχι γιατί δεν καταλάβαμε επαρκώς τι είναι αυτό που μας συμβαίνει, αλλά γιατί οι επίδοξοι – νεόκοποι και παλαιότεροι «σωτήρες» μας – επιμένουν συνειδητά ή πλανημένα, στην ίδια αδιέξοδη συλλογιστική, που η αποστολή της δεν είναι να λύσει αλλά να ανατροφοδοτεί το πρόβλημα και τις ολέθριες επιπτώσεις του στη ζωή μας.
Είναι φανερό πλέον πως οι επιλογές τους δεν έφεραν την πολυπόθητη διέξοδο και την πολυσυζητημένη «σωτηρία».
Αυτό που έκαναν, ήταν να παραδώσουν την πατρίδα μας σιδηροδέσμια στο κρεβάτι του Προκρούστη, και το λαό της στα κρεματόρια που έστησαν οι πολιτικές και οικονομικές συμμορίες του πλανήτη.
Κορόιδεψαν… Φόβισαν… Εξαπάτησαν… Έπαιξαν το πιο ύπουλο και δόλιο παιχνίδι με την ελπίδα του λαού μας για ζωή…

Εξαπατούσαν και ταυτόχρονα ξεπουλούσαν. Την περηφάνια μας. Τη γη μας. Την αξιοπρέπεια των πολιτών. Υποθήκευσαν τα όνειρα και τις ελπίδες των παιδιών μας.
Ο ρόλος τους ήταν δόλιος. Ήταν απόλυτα χορογραφημένος. Λατρεύτηκαν (όσο λατρεύτηκαν) ως ηγέτες, αλλά σύντομα αποδείχτηκε πως ήταν απλώς μαριονέτες σ ένα παιχνίδι επικίνδυνο με σκηνοθέτες αδίστακτους και με φινάλε εφιαλτικό.
Η «σωτηρία» που υποσχέθηκαν, και που κατήντησε στο στόμα τους η πλέον απαξιωμένη λέξη, σύντομα αποδείχτηκε πως δεν ήταν τίποτε περισσότερο παρά μια σφιχτοδεμένη θηλιά στο λαιμό ολόκληρης της Ελληνικής κοινωνίας.
Ο δανεισμός έφερε καινούριο δανεισμό…
Η υποτέλεια έφερε το απόλυτο ξεβράκωμα…
Ο δισταγμός και η ατολμία μας, οι αυταπάτες και η αδιέξοδη υπομονή μας, γεμίζουν καθημερινά τους δρόμους και τα νεκροταφεία με δολοφονημένους συμπολίτες μας…
Οι ελεεινοί συνεχίζουν απτόητοι την ίδια δοκιμασμένη συνταγή. Φόβος και απόγνωση. Αυτό προωθούν. Σ αυτό επενδύουν. Αυτή τη λογική πριμοδοτούν. Και με αυτό το ύπουλο όπλο δολοφονούν κάθε ελπίδα.
Μετά από δύο και παραπάνω χρόνια ανελέητης επίθεσης με θύμα τον πολίτη…
Μετά την αποκάλυψη του οχετού των σκανδάλων, της διαφθοράς και του κατασπαταλημένου πολιτικού χρήματος…
Μετά το εφιαλτικό πισωγύρισμα της ζωής μας σε συνθήκες μεσοπολέμου..
Καταλήξαμε και πάλι στον ίδιο παρονομαστή.
Να τι πλασάρουν…
-Με επιπλέον δανεισμό και άτυπη στάση πληρωμών αναζητούν χρήματα για μισθούς και συντάξεις…
-Φόβοι για κραχ στα μέσα του καλοκαιριού…
-Ακόμη και αν δοθεί στην ώρα της η επόμενη δόση, τα χρήματα θα πάνε στους νταβατζήδες δανειστές και όχι στα ταμεία του κράτους…
Αναλογιστήκατε τι σημαίνουν όλα αυτά???
-Παίρνουν καινούριο δάνειο για να καλύψουν τα λεφτά μας τα οποία έφαγαν και δεν τιμωρήθηκε κανείς.
-Αυτό το δάνειο, θα υποθηκεύσει ακόμη πιο βαθειά τη ζωή μας και θα κληθεί να το αποπληρώσει η κοινωνία που στέγνωσε από δουλειά, από λεφτά και από ελπίδα.
Ο αδιέξοδος φαύλος κύκλος της καταστροφής έχει ήδη αρχίσει…
Και οι οδυνηρές συνέπειές του θα ενταθούν. Θα σημαδέψουν ανεξίτηλα τη ζωή μας. Θα καταστρέψουν τον τόπο μας. Θα ακυρώσουν την ελπίδα, το όνειρο, την προσδοκία την προοπτική μας.
Όχι γιατί δεν καταλάβαμε επαρκώς τι είναι αυτό που μας συμβαίνει, αλλά γιατί οι επίδοξοι – νεόκοποι και παλαιότεροι «σωτήρες» μας – επιμένουν συνειδητά ή πλανημένα, στην ίδια αδιέξοδη συλλογιστική, που η αποστολή της δεν είναι να λύσει αλλά να ανατροφοδοτεί το πρόβλημα και τις ολέθριες επιπτώσεις του στη ζωή μας.
Υποκρίνονται ότι αντιπαλεύουν το μνημόνιο της καταστροφής, και στην πράξη φλερτάρουν με τους επιτελείς που το επέβαλαν…
Υποκρίνονται ότι αντιπροτείνουν μια διαφορετική πολιτική διέξοδο, ενώ στην πράξη υποτάσσονται στις κυρίαρχες πολιτικές που γέννησαν και ανατροφοδοτούν τα μνημόνια και την κοινωνική δυστυχία…
Υποκρίνονται πως θα συγκρουστούν με την κοινωνική αδικία, ενώ στην πράξη φλερτάρουν στο κοινωνικό σαβουάρ βιβρ, με τα φίδια του ΣΕΒ που υπαγόρευαν πολιτικές προσδίδοντας πολιτική ασπίδα στην προάσπιση του καθεστώτος του εργασιακού Μεσαίωνα…
Υποκρίνονται πως είναι φορείς ασυμβίβαστης αντίστασης με ότι εδραίωσε την πολιτική και οικονομική κακοδαιμονία, ενώ την ίδια στιγμή δίνουν καθημερινά όρκους πίστης και αφοσίωσης στους πολιτικούς θεσμούς που ισχυροποιούν τη στυγνότητα και αναγορεύουν σε πολιτικό και θεσμικό κεκτημένο την ανεξέλεγκτη ασυδοσία.
Η υποκρισία, η πολιτική διγλωσσία, και η κάθε λογής αναντιστοιχία των διακηρύξεων με τις κυοφορούμενες πρακτικές, δε συνιστούν πολιτική αντίσταση αλλά πολιτική εξαπάτηση και δόλια απόπειρα χειραγώγησης της κοινωνικής ελπίδας και προσδοκίας.
Θυμηθείτε και συνειδητοποιείστε…
Θυμηθείτε τους μεγαλόστομους γυρολόγους που εμφανίστηκαν διαλαλώντας «σωτηρία», και αναλογιστείτε που κατήντησαν.
Κάποιοι από δαύτους επέλεξαν να καταντήσουν Φιλιππινέζες του Καρατζαφέρη, προσβλέποντας σε μια εδρούλα σε ένα συμβιβασμένο κοινοβούλιο… Τον πούλο!!!
Κάποιοι άλλοι αφού απέτυχαν να πείσουν για την πραγματική πολιτική τους λεβεντιά, αναζητούν όψιμες συμμαχίες για τις επόμενες εκλογές, προσβλέποντας και αυτοί στην πολυπόθητη εδρούλα… Τον πούλο!!!
Υπήρξαν κι εκείνοι που προσωρινά έπεισαν, αλλά το πρώτο τους μέλημα ήταν το παζάρι για τη νομή της εξουσίας… Ξεβρακώθηκαν… Τον πούλο!!!
Υπάρχουν βεβαίως και αυτοί που – ελέω της αφέλειάς σου – φλερτάρουν με την πολιτική εξουσία.
Όχι για να ανατρέψουν την πραγματική εξουσία, αλλά για να την διαχειριστούν για λογαριασμό των πραγματικών αφεντικών…
Όχι για να ανατρέψουν τους πολιτικοοικονομικούς θεσμούς εθνικής υποτέλειας και κοινωνικής καταδυνάστευσης, αλλά για να διευκολύνουν την απρόσκοπτη υλοποίηση του σχεδίου εκείνων που τους εμπνεύστηκαν και συγκρότησαν αυτούς τους θεσμούς…
Όχι για να χειραφετήσουν τη ζωή μας με τρόπο που θα καθιστά την κοινωνία πρωταγωνιστή, αλλά με μεθόδους που θα εκφυλίζουν τα οράματα και τις προσδοκίες της…
Γι αυτό και μπήκαν στο παιχνίδι των πολιτικών εκπτώσεων κουτσουρεύοντας διακηρύξεις, πολιτικά συνθήματα, και κουρεύοντας οτιδήποτε επιχειρείται από τα κέντρα εξουσίας και τα ΜΜΕ να εμφανιστεί ως αντισυμβατικό και «αταίριαστο» με το κυρίαρχο σύστημα.
Η μέθοδος δεν είναι καινούρια. Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο πρώτος διδάξας, και το αδιαφιλονίκητο συνώνυμο της εκτεταμένης πολιτικής εξαπάτησης.
Και φυσικά η εξέλιξη δε θα είναι διαφορετική. Τα συνθήματα σταδιακά θα εκφυλίζονται… Οι πολιτικοί πρωταγωνιστές σταδιακά θα αλλοτριώνονται και θα ενσωματώνονται στα καλούπια που τους ετοίμασαν… Η κοινωνία σταδιακά θα συνειδητοποιεί πως προδόθηκε γι ακόμη μια φορά… Και ο σχεδιασμός των ισχυρών θα συνεχίσει να υλοποιείται απερίσπαστα.
Το μόνο καινούριο αυτή τη φορά, θα είναι οι ταχύτατοι ρυθμοί μέσα από τους οποίους θα αποκαλύπτονται και θα ξεγυμνώνονται οι πολιτικοί κατεργαραίοι.
Η εκρηκτικότητα των προβλημάτων, αλλά και οι αδίστακτη απαίτηση των ισχυρών, για την καθολική ανασύνταξη του πολιτικοοικονομικού σκηνικού, δε θα αφήσουν σημαντικά περιθώρια, ούτε στην πολιτική εξαπάτηση για να κάνει ανεμπόδιστη τον περίπατό της, αλλά ούτε και στην πολιτική αφέλεια  για να ερωτοτροπεί με ανεκπλήρωτες προσδοκίες όπως στο παρελθόν.
Η κυβέρνηση του δοκιμαστικού σωλήνα που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, θα καταρρεύσει σύντομα μέσα στα πρωτοφανή αδιέξοδά της.
Η κοινωνία οφείλει να ετοιμάζεται. Όχι μονάχα για τις μεγάλες μάχες και συγκρούσεις που πρόκειται να ακολουθήσουν, αλλά πρωτίστως για την ανάγκη να αναδείξει και να αναγορεύσει σε πρωταγωνιστή τον εαυτό της αλλά και εκείνον τον πολιτικό σχηματισμό που θα ηγηθεί και θα δρομολογήσει τον κοινωνικό της ξεσηκωμό.
Έναν σχηματισμό που θα πρέπει να τον αναδείξει από τα ίδια τα σπλάχνα της και δε θα τον αναζητήσει ανάμεσα  στα σκοπίμως δημιουργηθέντα αναχώματα, που δεν προσβλέπουν στην πολιτική της χειραφέτηση αλλά στον πολιτικό της ευνουχισμό, στο συμβιβασμό και στις πολιτικές αυταπάτες.
Η κυβέρνηση που θα αναδειχτεί, θα είναι μια στρογγυλεμένη κυβέρνηση συμβιβασμού που θα αποσκοπεί στην εκτόνωση της λαϊκής οργής, εμπορευόμενη ελπίδα και αυταπάτες.
Η ημερομηνία λήξης της είναι κοντά. Κι ακόμη κοντύτερα πρέπει να είναι η ημερομηνία που θα δοθεί το σύνθημα για την ανατροπή της.
Οι βιαστικοί πανηγυρισμοί, θα πρέπει σύντομα να μετατραπούν σε πανάκριβο τίμημα για όλους εκείνους που θα επιχειρήσουν να παίξουν με την ελπίδα και την αξιοπρέπεια των πολιτών. Η εκρηκτικότητα των προβλημάτων δε θα πιστώσει με χρόνο το πολιτικό μασκάρεμα και την υποκρισία.
Γι αυτό το ενδεχόμενο τρέμουν και ανησυχούν.
Γι αυτό και επιχειρούν να νεκραναστήσουν τα νεοφιλελεύθερα μέτωπα.
Γι αυτό και συνεχίζουν να στήνουν πολιτικές εφεδρείες – αναχώματα που να εκφυλίζουν τη λαϊκή οργή.
Και αυτός ακριβώς ο τρόμος τους είναι που πρέπει να μετατραπεί σε πραγματικό εφιάλτη.

Και να θυμάστε...

Η ανασύνταξη του μεταπολιτευτικού πολιτικού συστήματος δεν ολοκληρώθηκε μπροστά στις επικείμενες εκλογές του Ιουνίου. 
Η πραγματική ανασύνταξη θα ξεκινήσει αμέσως μετά τις εκλογές. Και το σημαντικότερο...


Η κοινωνική δυναμική που θα προκύψει αμέσως μετά τις εκλογές, θα είναι το λίπασμα που θα αναδείξει τον πολιτικό ηγέτη του πολιτικού της ξεσηκωμού.


Κανένας συμβιβασμός και καμιά πολιτική λαθροχειρία δεν μπορεί να ανακόψει αυτή την εξέλιξη...


Ανοιχτή Επιστολή προς Έλληνες πολιτικούς

Προς τους λεγομένους «Μνημονιακούς» πολιτικούς

Αξιότιμοι Κύριοι,

Αντιλαμβάνομαι σε κάθε περίπτωση το προκύψαν πρόβλημα της χώρας μας. Γνωρίζω και κατανοώ τη δική σας άποψη. Έχω, όμως σοβαρότατες ενστάσεις στον τρόπο που διαμορφώνετε τον πολιτικό – προγραμματικό σας λόγο, έναντι των.....
προσεχών εκλογών της 17ης Ιουνίου. Και εξηγούμαι:

Οι γενικόλογες αναφορές σας στην «ανάπτυξη» μόνο θυμηδία προκαλούν. Ξεκάθαρες δεσμεύσεις δεν προτίθεσθε να διατυπώσετε. Την ίδια ώρα ο λαός ζει στην ανέχεια και βλέπει να πληγώνεται βάναυση η εθνική του αξιοπρέπεια (ναι, υπάρχει ακόμη αυτή, σε κάποιους από εμάς τους ταπεινούς). Αναγκάζεται να πληρώνει τα φάρμακά του, διότι τα ταμεία έχουν διαλυθεί. Βλέπει το μισθό και τις συντάξεις του να μειώνονται, με τρόπο οριζόντιο, την ίδια ώρα που «ροκανίζεται» ο προϋπολογισμός του κράτους εξαιτίας της χρηματοδότησης των κομμάτων και το βουλευτικό σώμα εξακολουθεί να λαμβάνει παχυλότατους μισθούς και συντάξεις. Βλέπει τις Τράπεζες να εξαπατούν τους δανειολήπτες, παροτρύνοντάς τους δήθεν σε ρύθμιση οφειλών, στην ουσία όμως βυθίζοντάς τους ακόμα περισσότερο σε μια δίνη οικονομικής εξαθλίωσης, την ίδια ώρα που τα κόμματα όχι απλώς ρυθμίζουν τις οφειλές τους, αλλά «κουρεύουν» πολλές απ’ αυτές και μάλιστα με φοβερά ευνοϊκούς όρους. Βλέπει την εφορία, το ΙΚΑ, τα ταμεία να προβαίνουν σε συλλήψεις και σε κατασχέσεις περιουσιών προς πολίτες που χρωστούν λεφτά, την ίδια ώρα που τα ασφαλιστικά ταμεία δηλώνουν ανεπάρκεια πόρων που προκλήθηκε από υφαρπαγή, κι όμως κανείς δεν τιμωρείται γι’ αυτήν. Δε μιλάτε για την Εκπαίδευση που χωλαίνει ολοένα και περισσότερο δίχως στόχους και δίχως προσανατολισμό συγκεκριμένο, δε μιλάτε για το σύστημα Υγείας που, ολοένα και περισσότερο εξαθλιώνεται, δε μιλάτε για τη δικαιοσύνη που λειτουργεί υποτυπωδώς και, δυστυχώς ορισμένες φορές, με τρόπο «νταβατζιλίδικο», δε μιλάτε για τα εθνικά θέματα που ολοένα και τα υποβιβάζετε, δε μιλάτε καν για την εκμετάλλευση της ΑΟΖ ,δε μιλάτε ουσιαστικά για την αποκρατικοποίηση οργανισμών, την ουσιαστική εκμετάλλευση (κι όχι πανικόβλητη παραχώρηση) της δημόσιας περιουσίας, την αγροτική δύναμη που την καταστήσατε αδυναμία, την τουριστική βιομηχανία που την αφήσατε στο έλεος του θεού, τη ναυτιλία από την οποία εξαρθρώσατε κάθε υγιή πρωτοβουλία και δυναμικότητα.

Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου είναι ίσως οι πιο κρίσιμες της μεταπολίτευσης. Μας το επαναλαμβάνετε εν είδει απειλής. Είστε εσείς, όμως που δεν έχετε αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης στη χώρα. Οι απειλές, οι εκβιασμοί, οι επιθέσεις κατά αντιπάλων και η επίκληση μιας δήθεν προσωπικής ηθικής, στην παρούσα φάση δεν πείθουν κανένα σώφρονα άνθρωπο. Ο ικανός πολιτικός λόγος, η στέρεη σκέψη, η λογική πείθουν. Εξακολουθώντας να χρησιμοποιείτε τους πρώτους τρόπους, οδηγείτε τη χώρα και εσάς στην απόλυτη καταβαράθρωση.


Προς τους λεγόμενους «Αντιμνημονιακούς» πολιτικούς

Αξιότιμοι κύριοι,

Στις εκλογές που διενεργήθηκαν, ο λαός τίμησε με την ψήφο του πολλούς από εσάς. Από τα μέχρι σήμερα τεκταινόμενα, διαφαίνεται πως η ψήφος που σας έδωσε, δεν αξιοποιήθηκε ούτε στο ελάχιστο. Το ότι σηκώσατε τη σημαία του Αντιμνημονιακού αγώνα, δε σημαίνει ότι ο ρόλος σας τελείωσε. Οφείλετε να προχωρήσετε σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, τόσο στο πλαίσιο της οικονομικής αναφοράς, όσο και στο πλαίσιο της πολιτικής δραστηριότητας. Σας δόθηκε η δυνατότητα να κυβερνήσετε ή, έστω, να συγκυβερνήσετε και να «προσπεράσετε» με τρόπο ομαλό, τέτοιο που ταιριάζει στο σύγχρονο ελληνικό πολιτικό βίο, τη μνημονιακή πολιτική, να αλλάξετε εκ βάθρων κάποιες συγκεκριμένες νοσηρές καταστάσεις που επικράτησαν στη χώρα μας. Κρυφθήκατε πίσω από το δάκτυλό σας, στρουθοκαμηλίσατε, βρήκατε χίλιες δικαιολογίες και οδηγήσατε τη χώρα σε νέες εκλογές.

Χρησιμοποιείτε την οργή του κόσμου προς όφελός σας. Παίζετε με την ευημερία του λαού που σας εμπιστεύτηκε. Παίζετε με την εθνική του ακεραιότητα. Είστε δίγλωσσοι και αναξιόπιστοι, ακριβώς επειδή άλλως μιλάτε εκεί, άλλως εδώ, αλλιώς υπόσχεστε κι αλλιώς πράττετε. Το σημαντικότερο, όμως είναι πως έχετε κάνει σημαία σας την απαγκίστρωση από το Μνημόνιο, χωρίς να προσφέρετε αντίστοιχα κανέναν άλλο τρόπο εξόδου από την κρίση. Αντί για οράματα, προσφέρετε χίμαιρες, αντί για ηγετικό πολιτικό λόγο, καταφεύγετε στον πιο επαίσχυντο λαϊκισμό.

Η πολιτική του Μνημονίου δεν αποτελεί ιδεολογία. Ιδεολογία αποτελεί η πίστη σε αξίες και ιδανικά του έθνους μας, ιδεολογία αποτελεί η προσπάθεια εγκαθίδρυσης κοινωνικού κράτους, ιδεολογία αποτελεί η προώθηση υγιούς επιχειρηματικότητας και ατομικής πρωτοβουλίας, ιδεολογία αποτελεί η αγάπη προς την πατρίδα. Μείναμε δίχως ιδεολογία και γι’ αυτό είστε υπόλογοι και οι «Μνημονιακοί» και οι «Αντιμνημονιακοί». Μείναμε χωρίς ηγέτες με ανάστημα και σ’ αυτό φταίμε εμείς.

Διατελών υπό καθεστώτος πολιτικής σωφροσύνης,

Ο «κυρίαρχος Λαός»


ο υπογράφων
Δημήτριος Γκίκας

http://politiki-ekpaideusi.blogspot.com/
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/05/blog-post_8750.html

Εξακολουθούν οι κρετίνοι των ΜΜ”Ε” να μιλούν για “17χρονο” Αφγανό! > Οχετός γελοιότητας από τους επικίνδυνους ανθρώπους που παριστάνουν τους λειτουργούς της ενημέρωσης

Οχετός γελοιότητας από τους επικίνδυνους ανθρώπους που παριστάνουν τους λειτουργούς της ενημέρωσης. Εξακολουθούν να παρουσιάζουν ως “ανήλικο Αφγανό” τον δολοφόνο του Θανάση Λαζανά, όταν όλοι γνωρίζουν ότι μόνο 17χρονος δεν είναι, ενώ και το “Αφγανός” εξετάζεται. Όλοι αυτοί οι ισλαμοφασίστες (δεν μιλάμε για τους πρόσφυγες με τις οικογένειες τους), οι μαντράχαλοι που έρχονται ως στρατός κατοχής και σφάζουν Έλληνες και Ελληνίδες για την πλάκα τους, προμηθεύονται με πλαστα χαρτιά ως Αφγανοί, Παλαιστίνιοι και Ιρακινοί, ακριβώς για να γλιτώνουν την απέλαση, αφού προέρχονται δήθεν από εμπόλεμες ζώνες.
Όσοι δε είναι μέχρι 30 ετών και συλλαμβάνονται για εγκλήματα, δηλώνουν 17χρονοι για να δικαστούν ως ανήλικοι, ενώ κανείς δεν μπαίνει στην διαδικασία να το διαψεύσει! Μιλάμε για στυγνή υπόθαλψη εγκληματία με την συνενοχή των ΜΜ”Ε”.

Θυμάστε το περιβόητο σκισμένο Κοράνι του Ιρακινού που αποδείχτηκε Σύρος εγκληματίας και τις κραυγές των Καμπουράκηδων και λοιπών ακόλουθων του ΓΑΠ; Ναι, αυτούς που χρησιμοποιούσαν τους ισλαμοφασίστες για να ρίξουν την Ελλάδα του “κακού Καραμανλή” σε επίπεδο Failed State ώστε να την σώσει ο ΓΑΠ με το ΔΝΤ; Και για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, είναι οι ίδιοι που σήμερα κουνούν το δάχτυλο στον Τσίπρα!

Ποιός θυμάται τον Παπανδρέου;

Το κοράνι ως περιτύλιγμα πρέζας, οι βιαστές, οι δουλέμποροι και τα …ομόλογα!

Μέλος συμμορίας και πλαστογράφος ο “πατημένος κοράνης”

 

 http://greeknation.blogspot.com/2012/05/17_26.html

Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΜΑΦΙΟΖΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΤΟΞΙΚΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ellasdimokratia.wordpress.com ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ :
ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΤΟΞΙΚΟΥ ΕΥΡΩ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ. ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΓΕΛΕΙΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΜΕ !!!!!!!!!!
ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ; ΟΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΜΑΣ  ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΔΡΑΧΜΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ; ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟΒΛΑΚΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗΣ.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΗ. ΤΟ ΤΟΞΙΚΟ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΠΑΥΣΗΣ ΠΛΗΡΟΜΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. ΤΟ ΕΥΡΩ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ, ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΥΣΗΣ ΤΩΝ ΓΕΝΝΗΣΕΩΝ. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΝΩ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ, ΟΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΤΑΡΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΕΣ, ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΑ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΧΑΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΟΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ.
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ; ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ. ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΕΑΡΑΣΤΙΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΑ, ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΟΣΕΣ ΔΡΑΧΜΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ΜΕ ΤΑ ΞΕΝΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.
ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΜΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΡΔΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΗΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. 
ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ, ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΞΑΓΟΓΩΝ ΜΑΣ ΛΟΓΩ ΤΙΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΦΤΗΝΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΥΡΩ Η ΔΟΛΑΡΙΟ.
ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΑ ΕΥΡΩ Η ΤΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΞΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ.
ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΦΤΗΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΥΡΩ Η ΔΟΛΑΡΙΑ.
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΤΩΝ ΜΑΦΙΟΖΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ, ΕΝΩ ΟΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ,
ΕΝΩ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΚΑΓΛΥΦΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.
ΤΕΛΟΣ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΜΑΦΙΟΖΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΡΑΧΜΗ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΤΩΝ ΜΑΦΙΟΖΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ.
ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
 
http://ellasdimokratia.wordpress.com/

Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Συνέβη στη Φρανκφούρτη: Αστυνομικοί πλάι στους διαδηλωτές, κόντρα στους τραπεζίτες (vid)
Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ defencenet.gr
Το κίνημα Occupy ανασυντάχθηκε τις τελευταίες ημέρες και δραστηριοποιήθηκε στο Μέριλαντ λόγω της συνόδου των G8 αλλά και στην Φρανκφούρτη, στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs.Στην πόλη της Γερμανίας και συγκεκριμένα το προηγούμενο Σάββατο, ημέρα που κορυφώθηκαν οι κινητοποιήσεις,συνέβη και το εν λόγω περιστατικό που κοινοποιήθηκε σήμερα και από τη Wall Street Journal. Οι τετραήμερες κινητοποιήσεις κατά του καπιταλισμού έφεραν τον τίτλο “Blockupy”. Σε πρώτη φάση, συνοδεύτηκαν από συλλήψεις και αντεγκλήσεις μεταξύ των διαδηλωτών και των αρχών. Οι διαδηλώσεις της περασμένης εβδομάδας σημειώθηκαν εν μέσω νομικών διενέξεων ανάμεσα στους ακτιβιστές και τις γερμανικές αρχές για το κατά πόσον οι κινητοποιήσεις θα έπρεπε να επιτραπούν.Τελικά, οι γερμανικές αρχές έδωσαν μεν άδεια για να γίνει συγκέντρωση την Τετάρτη και διαδηλώσεις το Σάββατο, αλλά απαγόρευσε να γίνουν κινητοποιήσεις άλλες ημέρες.Το Σάββατο, πάνω από 20.000 πολίτες διαδήλωσαν ειρηνικά στη Φρανκφούρτη κάτω από δρακόντεια μέτρα της αστυνομίας. Παρόλα αυτά, μέρος των αστυνομικών δυνάμεων, αποφάσισε να σταματήσει την περιφρούρηση της πορείας και να λάβει μέρος στις κινητοποιήσεις κατά των G8. Άλλωστε τον τελευταίο καιρό, η δημοτικότητα της Άγκελα Μέρκελ και της δημοσιονομικής πολιτικής της βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση, με αρκετές δημοσκοπήσεις να αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Πολλά από τα πανό που αναρτήθηκαν, ανέγραφαν: “Αλληλεγγύη στην Ελλάδα και τα Ευρωπαϊκά κράτη που υποφέρουν”, “Διεθνής αντίσταση κατά της λιτότητας και των μέτρων της Τρόικας”, “ενάντια στην κυριαρχία των τραπεζών”, “Πεινάτε; Φάτε έναν τραπεζίτη”. Δεν έλειψαν και οι ελληνικές σημαίες σε ένδειξη συμπαράστασης.
Δείτε το βίντεο που διέρρευσε στα social media με μέλη των αστυνομικών δυνάμεων να περπατούν με τα κράτη ανά χείρας συντασσόμενοι στην ουσία με τους διαδηλωτές…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO


Το κίνημα blockupy από CDemo83 



http://ellasdimokratia.wordpress.com/

Η Ρωσική Εκκλησία συγκέντρωσε 500.000 ευρώ για τους άπορους στην Ελλάδα

Το σημαντικό ποσό των 500.000 ευρώ (19 εκατομμύρια ρούβλια) μάζεψε η Ρωσική Εκκλησία, μέσω εράνου, για να βοηθήσει τους άπορους στην Ελλάδα.

Το ποσό αυτό συγκεντρώθηκε από δωρεές από όλη τη χώρα, από ενορίες, επισκοπές και .....
μοναστήρια, καθώς και από ιδιώτες, μετά από την προτροπή του ιδίου του Πατριάρχη Μόσχας τον περασμένο Ιανουάριο. Ο έρανος άρχισε στις 19 Φεβρουάριου έως τις 22 Μαΐου μετά από σχετική εγκύκλιο που είχε αποσταλεί στις εκκλησίες και στις μονές του Πατριαρχείου σε όλη τη χώρα.

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής του Τμήματος Φιλανθρωπικών και Κοινωνικών Υπηρεσιών της Ρωσικής Εκκλησίας, Κωνσταντίν Μπασίλοφ. Οι δωρεές που κυμαίνονται από 100 έως 400 ρούβλια, προέρχονται από ανθρώπους, που ζουν και σε μέρη απομακρυσμένα, αλλά και από το εξωτερικό.

«Οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται το πρόβλημα της Ελλάδας ως δικό τους. Αυτή είναι η πεποίθησή μας, καθώς έχουμε δωρεές από ιδιώτες ακόμη και από την Καμτσάτκα και το Σαχαλίν, από ανθρώπους διαφορετικών εθνικοτήτων» επισημαίνει ο κ. Μπασίλοφ.

Οι δωρεές από τον έρανο θα διατεθούν για τα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://ksipnistere.blogspot.com/2012/05/500000_25.html

ΒΕΡΟΛΙΝΟ: ΣΥΖΗΤΑ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ… ¨ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ¨

ΛΕΖΑΝΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ > Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΕΧΝΙΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ…” ( DERTODISTEINMEISTERAUSDEUTSCHLAND… )
/ Γκράφιτι σε πόλη της Γερμανίας

ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ¨german-foreign-policy¨( 21/5 )


Μετάφραση και σχόλια του ¨ΝΤΑΝΤΟΝ¨

Ελεύθερη η αναδημοσίευση με αναφορά στην πηγή

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΌ ΣΗΜΕΊΩΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΆΚΤΗ – ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΉ:


Το “G.F.P” (german-foreign-policy , Informationen zur Deutschen Außenpolitik ) είναι μια ειδησεογραφική ιστοσελίδα η οποία με την συνεργασία Γερμανών προοδευτικών δημοσιογράφων και Ακαδημαϊκών αποτελεί ένα ¨Παρατηρητήριο – Συστηματικής Παρακολούθησης των διαχρονικών αποικιοκρατικών – ιμπεριαλιστικών στόχων της Εξωτερικής Πολιτικής της Γερμανίας από το 1870 ( 2ο Ράιχ ) μέχρι σήμερα¨.





Ιδιαίτερα επικεντρώνεται στην διαχρονική Γερμανική Πολιτική για τις Μειονότητες στην Ευρώπη ( DeutscheVolkstumspolitik ) , αποκαλύπτοντας την ιμπεριαλιστική πολιτική του ¨διαίρει και βασίλευε¨ με στόχο την εξυπηρέτηση των οικονομικών – κατακτητικών στόχων της άρχουσας οικονομικής τάξης της Γερμανίας ( πρώην φεουδάρχες – Γιούνγκερ , χρηματιστές – τραπεζίτες και βιομήχανοι ).

Από την πρώτη στιγμή το “G.F.P.” κατήγγειλε την αποικιοκρατική πολιτική της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα με αφορμή την δρομολογούμενη οικονομική κρίση που ¨ξέσπασε ξαφνικά¨ το 2009.

Πέρα από το ιδεολογικό τους πλαίσιο ( θα μπορούσε να τους κατατάξουμε στην ¨Γερμανική Αντιιμπεριαλιστική Αριστερά ¨) , οι τοποθετήσεις τους έχουν επιστημονικό χαρακτήρα και είναι – πέρα από τις συνήθεις συνθηματολογίες που συναντάμε αλλού – πάντα επαρκώς τεκμηριωμένες.

Το δε ¨Αρχείο¨ τους αποτελεί μια ¨Κιβωτό¨ γνώσεων που συνθλίβει τις ονειρώξεις των ψεύτο-¨Ευρωπαϊστών ¨ και των φίλων του ιδιόμορφου ¨Κρατικού Καπιταλισμού της Γερμανίας¨ , ο οποίος -εκτός – Γερμανίας προωθεί τον νεοφιλελεύθερο ¨φονταμελιστικό καπιταλισμό¨ και την διάλυση των μικρών – περιφερειακών της Γερμανίας – κρατών υπέρ μιας Αυτοκρατορίας που την ονομάζει ¨Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση¨ και ¨Ομοσπονδιακή Εμβάθυνση¨ σε Υπερκράτος , όπως πρόσφατα ζήτησε , πέρα των γνωστών κ.κ. Φίσερ , Σρέντερ και χθες ο πρόεδρος της Ε.Κ. Τράπεζας Jörg Asmussen , και ο κ. Σόϊμπλε , κατά την παραλαβή του βραβείου που φέρει το όνομα του μεγάλου Ευρωπαίου Οραματιστή και
Σφαγέα ¨Καρλομάγνου¨ στο Άαχεν.


Σε αντίθεση μάλιστα με κάτι Έλληνες προοδευτικούς ¨Φιλέλληνες¨ , το ¨G.F.P¨ έχει τονίσει στην αρθρογραφία-αναλύσεις του στο παρελθόν πως ο Γερμανικός ρατσισμός απέναντι στην Ελλάδα εγκαινιάσθηκε με το θεώρημα του ¨Φάλμεράϋερ¨ , το οποίο εξυπηρετούσε τους ιμπεριαλιστικούς στόχους της Γερμανίας στα Βαλκάνια.

Διευκρίνιση : Λόγω του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την Ελλάδα και της ¨ειδικής επικαιρότητας¨ θέσαμε το ¨2ο μέρος του άρθρου που μιλά για τα μαύρα – Γερμανικά – σενάρια¨ σαν εισαγωγή στην παρούσα δημοσίευση και το ¨1ο¨ μέρος της αρχικής δημοσίευσης , η οποία μιλά για τις ¨γενικές πολιτικές εξελίξεις σε σχέση με την οικονομική κρίση , το ευρώ , τον ρόλο της Γερμανίας και την Ελλάδα , σαν ¨2ο¨ μέρος.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Vom Stellenwert der Demokratie (Deutsche Diskussion über Gewaltszenarien in Griechenland) –

Η Αξία της Δημοκρατίας , Η Γερμανία συζητά για σενάρια βίας στην Ελλάδα

ΑΘΗΝΑ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ ( Αποκλειστικό ρεπορτάζ του “G.F.P.” ) . Μπροστά στην διεξαγωγή των νέων εκλογών στην Ελλάδα η άρχουσα τάξη της Γερμανίας ( deutscheEliten) εξετάζει διάφορα σενάρια βίαιων παρεμβάσεων , ώστε να εξασφαλιστεί ο παραπέρα έλεγχος της Αθήνας.

Μεταξύ άλλων συζητιούνται η εγκαθίδρυση – δημιουργία ενός Προτεκτοράτου ( Αποικιακό καθεστώς προστασίας ) , όπως επίσης την πιθανότητα ενός Στρατιωτικού Πραξικόπημα ( Putsch ) και την αποστολή Στρατιωτικών ¨Ειρηνευτικών¨ Δυνάμεων (Schutztruppen ) σε αυτή την χώρα της Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης. ¨

Προτεκτοράτο/ Αποικία
Η άρχουσα τάξη της Γερμανίας , εκείνες οι ηγετικές της Ελίτ οι οποίες δεν θέλουν να λάβουν υπόψη τους τις προτεινόμενες αλλαγές από τον P. Krugmanκαι πολλούς άλλους ( εκτός Γερμανίας ) ειδικούς επί των οικονομικών ζητημάτων , προχωρά ακάθεκτη στην συζήτηση και εξέταση ¨εναλλακτικών σεναρίων βίας¨ για τη λύση του ελληνικού προβλήματος. ( 7 , βλέπε σχετικό άρθρο στο αρχείο δημοσιευμάτων του “G.F.P.” : ¨Η Γερμανική Ένωση Μεταφοράς Πόρων¨ , δηλαδή η ¨Ε.Ε” , DiedeutscheTransferunion, BerlinseuropäischeRezession, VerelendungmadeinGermanyundTarnenundtäuschen).


Στις αρχές του μήνα ο διευθυντής του γνωστού ¨Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας¨ του Αμβούργου , ThomasStraubhaar , δημοσίευσε άρθρο σε μια εφημερίδα με το οποίο ζητούσε να τεθεί η Ελλάδα υπό καθεστώς Κηδεμονίας ( Προτεκτοράτου )και μάλιστα αυτό να γίνει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ( 8 , ¨Χρειαζόμαστε την δημιουργία ενός Προτεκτοράτου¨,ThomasStraubhaar: “WirbraucheneinProtektorat”;www.tagesspiegel.de 06.05.2012.

Σύμφωνα με αυτές τις δυνάμεις η Ελλάδα σαν χώρα είναι ένα ¨αποτυχημένο-ανίκανο κράτος¨ ( σημείωση συντάκτη μεταφραστή : “failedstate” , , τ΄ οποίο ¨δεν είναι σε θέση να κάνει από μόνο του μια νέα αρχή ¨ . Η Αθήνα χρειάζεται υποστήριξη για την δημιουργία αποτελεσματικών κρατικών δομών¨ ( 8 ,Athenbenötige “UnterstützungbeiderSchaffungfunktionsfähigerstaatlicherStrukturen” , στο ίδιο , οπερ , Χρειαζόμαστε την δημιουργία ενός Προτεκτοράτου¨ , ThomasStraubhaar: “WirbraucheneinProtektorat”; www.tagesspiegel.de06.05.2012¨ ).

Γι ΄αυτούς τους λόγους θα πρέπει να μετατραπεί το Ελληνικό “failedstate” σε ένα ¨Ευρωπαϊκό Προτεκτοράτο¨ . ¨Απέναντι σε αυτό το καθήκον καλείται ν΄ανταποκριθεί η Ε.Ε.¨, δηλώνει ο κ.Straubhaar .

Απόσπασμα :

¨ Η Ε.Ε. θα έπρεπε να υποστηρίξει την Ελλάδα στον εκσυγχρονισμό των κρατικών της δομών σε όλα τα επίπεδα , κυρίως να την ενισχύσει με υπαλλήλους στην δημόσια διοίκηση , εφοριακούς και διαχειριστές ταμειακών υπηρεσιών¨ .


Όμως , συνεχίζει , οι… ¨οι ενέργειες αυτές θα πρέπει να γίνουν με περισσή ευαισθησία¨, ώστε να αποτραπεί η αίσθηση προσβολής της εθνικής υπερηφάνειας, αξιοπρέπειας και η αντίσταση συντεχνιακών ομάδων ¨ .


Και αυτές οι δηλώσεις αφορούν ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος που είναι υποτίθεται σύμμαχο με την Γερμανία , την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ στην υπεράσπιση της δημοκρατίας.

Παρένθεση , σημείωση συντάκτη-μεταφραστή : ¨

Προφανώς υπάρχει η εμπειρία από το ¨Καθεστώς Κηδεμονίας¨ που είχε εγκαινιάσει μετά τον 1ο Π.Π. η ¨Κοινωνία των Εθνών¨ για πρώην Αποικίες των Ευρωπαϊκών Κρατών , που βρισκόντουσαν στο μεταβατικό στάδιο της ¨απελευθέρωσης¨ τους σε καθεστώς ¨ημι –αυτονομίας¨ , δηλαδή Κηδεμονίας , αλλά και από τα πρόσφατα Προτεκτοράτα που ίδρυσε η ¨Ευρωπαϊκή Ένωση¨, για πρώτη φορά μετά από την λήξη του 2ου Π.Π. , στην Βοσνία και το Κόσσοβο).

Επίσης , προσοχή , η καθιέρωση – εισαγωγή του όρου “failedstate” ( αποτυχημένου η ανίκανου κράτους ) από τους Γερμανούς ¨νέο-ιμπεριαλιστές με την γραβάτα¨ ( Ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους ) , η οποία ¨δικαιολογεί¨ την εγκαθίδρυση – δημιουργία Νέο- Αποικιών ( Προτεκτοράτων ) ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ “rogstate” ( ¨κράτος ταραχοποιός¨ ) που αποτέλεσε την ¨νομιμοποιητική¨ βάση του ¨δημοκρατικού ιμπεριαλισμού ¨ για τις – μέχρι τώρα- ¨ανθρωπιστικές¨ στρατιωτικές επεμβάσεις του στην Γιουγκοσλαβία , Αφγανιστάν και Ιράκ ).

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Το Πραξικόπημα


Ήδη γίνονται συζητήσεις και για την πιθανότητα ενός πραξικοπήματος στην Αθήνα. ¨Η Ελλάδα απειλείται από μια ολική κατάρρευση¨ ( χάος ) , δηλώνει ο παλαιός σύντροφος του Γιόζεφ Φίσερ ( πρώην υπουργού εξωτερικών της Γερμανίας ) και βουλευτής στο Ευρωκοινοβούλιο του ¨ LesVerts¨ ( το Γαλλικό αντίστοιχο του Κόμματος των Πρασίνων της Γερμανίας ) , ο Ντανιέλ Κόν-Μπεντίτ.

Ο Κον Μπεντίτ θεωρεί πως είναι αναπόφευκτη μια εκτεταμένη ανάμειξη στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Απόσπασμα :

¨ Όσο αφήνουμε τους Έλληνες να προσπαθούν να βρουν λύσεις από μόνοι τους (durchwursteln , να ανακατεύονται ) , διακινδυνεύουμε την έκρηξη ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος¨ ( 9 , DanielCohn-Bendit: “SionlaisselesGrecssedébrouillerseuls, onrisqueuncoupd’Etatmilitaire”;www.lemonde.fr 10.05.2012 )


Παρένθεση , σημείωση συντάκτη – μεταφραστή :

Είναι γνωστό πως ο κ. Κον-Μπεντίτ είναι οπαδός της ιμπεριαλιστικής η ¨ένοπλης δημοκρατίας¨ και ήταν θερμός υποστηρικτής του Νατοϊκού πολέμου/βομβαρδισμών στην Γιουγκοσλαβία. Είναι οπαδός της θεωρίας ότι η ¨δημοκρατία¨ θα πρέπει να επεμβαίνει σε ξένες χώρες , να ¨βοηθά¨ τους λαούς με εκατόμβες θυμάτων για την επιβολή της ¨δημοκρατίας¨ όπως την φαντασιώνεται ο ίδιος.

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε επίσης ότι ο κ. Κον –Μπεντίτ σε πρόσφατη παρέμβαση του , παρουσία του κ. Κ. Σημίτη , σε Διημερίδα στο Βερολίνο (23-24/ 1/2012 ) του Ινστιτούτου Χάινριχ Μπελ (Heinrich-Böll-Stiftung) του κόμματος των ¨Πρασίνων¨ στο Βερολίνο είχε δηλώσει πως ¨για την τρέχουσα κρίση στην Ελλάδα φταίνε και … οι Έλληνες , οι οποίοι υποστήριζαν τους Σέρβους στον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας και διαδήλωναν υπέρ των ταυτοτήτων με την αναγραφή του θρησκεύματος… , τονίζοντας παράλληλα πως και οι Γερμανοί στον πόλεμο ήταν ένας συντηρητικός ¨φασιστικοποιημένος λαός¨ που χρειάστηκαν μεταπολεμικά ¨αναμόρφωση¨ από τις ¨δημοκρατικές δυνάμεις¨ !

Σύμφωνα με αυτό το θεώρημα οι ¨συντηρητικοί και μικροαστοί λαοί ¨ ( με τις ¨εθνικιστικές και ρατσιστικές τους προκαταλήψεις¨ ) παράγουν τον φασισμό και τις δικτατορίες και όχι τα κεφαλαιοκρατικά – ιμπεριαλιστικά συμφέροντα. Ένα ¨προοδευτικό¨ θεώρημα που το δέχεται ευχάριστα ο κάθε Σύνδεσμος Βιομηχάνων και Διεθνής Ένωση Τραπεζιτών…

Λογικό είναι το συμπέρασμα πως ¨οι λαοί θα πρέπει να τιμωρούνται – και να δέχονται τις συνέπειες ( και τις οικονομικές όπως σήμερα ) του ¨συντηρητισμού τους¨ ΚΑΙ πως ¨καμιά φορά¨ είναι αναγκαία η στρατιωτική επέμβαση των πεφωτισμένων ¨δημοκρατικών δυνάμεων¨ για τον ¨εκδημοκρατισμό¨ τους , αλά ¨Κον-Μπεντίτ¨.

Και βέβαια η ταύτιση της –υποτιθέμενης- σημερινής ¨εθνικιστικής – συντηρητικής πλειοψηφίας των Ελλήνων¨ με την ¨φασιστική – ναζιστική συνείδηση της πλειοψηφίας των Γερμανών¨ κατά την διάρκεια του Χιτλερικού καθεστώτος , είναι ¨όλα τα λεφτά¨ ( ! ) και προμηνύει , κατά κάποιο τρόπο , ¨το τι μας περιμένει¨ από τις ¨δημοκρατικές¨ δυνάμεις του παγκόσμιου καπιταλισμού ( κυρίως ¨Ευρωπαϊκού¨ ) , που θέλουν τον ¨εκσυγχρονισμό¨ μας και ο ¨φασίστας – συντηρητικός και φαιοκόκκινος λαός¨ το αρνείται …

Μπορούμε να φανταστούμε ποιες ¨δημοκρατικές¨ δυνάμεις θα υποδέχονται με χειροκροτήματα στο Σύνταγμα , όταν -και εάν- ωριμάσουν οι συνθήκες μετά από σωρεία προκλήσεων και ¨απρόοπτων- τυχαίων ¨ γεγονότων , Αμερικάνους , Νατοϊκούς στρατιώτες και την ¨Ευρωχωροφυλακή¨…

Συνέχεια του άρθρο

Γερμανοί πολιτικοί σχολιαστές συμπεραίνουν , βλέπουν ομοιότητες στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα , με αυτή που ίσχυε στην ¨Δημοκρατία της Βαϊμάρης¨ (WeimarerRepublik , η Γερμανία μετά τον 1ο Π.Π. , από 1919 μέχρι 1933 – όπου ανέβηκε ο Χίτλερ στην εξουσία ).


Απόσπασμα :

¨Η χειρότερη περίπτωση (WorstCase ) θα ήταν για την Ελλάδα η επιστροφή (Rückfall, παλινόρθωση η οπισθοδρόμιση ) σε μια Δικτατορία , προειδοποιεί ένας εγνωσμένου κύρους σχολιαστής.



Απόσπασμα :
¨ Η πιθανότητα του σεναρίου εκδήλωσης ενός δικτατορικού πραξικοπήματος αυξάνεται όσο παρατείνεται η πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα¨


Στο ίδιο σχόλιο λέγονται και τα παρακάτω, σχετικά με τον συσχετισμό μιας πιθανής δικτατορίας με το υπαγορευμένο στην Ελλάδα από το Βερολίνο σχέδιο λιτότητας :



Απόσπασμα :
¨ Όπως φαίνονται τα πράγματα , δεν υπάρχει άλλη λύση για την επιβολή των μέτρων λιτότητας της Μέρκελ στους δρόμους της Αθήνας , εκτός από αυτή της ένοπλης καταστολής¨( mitWaffengewaltdurchsetzen ) , ( 10 , ¨Καλώς ήλθατε στην Βαϊμάρη¨, άρθρο του WolfgangMünchau στο Σπίγκελ , WillkommeninWeimar; www.spiegel.de09.05.2012)


ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΝΟΠΛΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ
( Schutztruppen – ¨Δυνάμεις Προστασίας¨ κατά την ιμπεριαλιστική ορολογία )
Πρόσφατα η “Γενική Εφημερίδα της Φρανκφούρτης” ( F.A.Z. , η εφημερίδα δηλαδή που ήδη είχε γράψει από τον Σεπτέμβρη του 2011 για ¨ένα πιθανό Χασάπη που θα χρειαστεί να κυβερνήσει την Ελλάδα , βλέπε πιο πάνω ) ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 6ηΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΘΕΣΕ ΣΑΝ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .


Εάν η Ελλάδα , γράφουν , περάσει σε πτώχευση , τότε θα της ήταν ακόμα πιο αδύνατο σαν “failingstate¨ ( αποτυχημένο κράτος ) να προστατέψει τα εξωτερικά της σύνορα από την είσοδο αλλοδαπών προσφύγων.

Παρένθεση , σημείωση συντάκτη-μεταφραστή :

Εδώ βλέπουμε για άλλη μια φορά το ¨μεταναστευτικό- προσφυγικό ζήτημα¨ σαν μια από τις πιθανότητες για την πρόκληση ξένης στρατιωτικής επέμβασης. Η διεθνής εμπειρία μας λέει ότι τα ιμπεριαλιστικά κέντρα χρησιμοποιούν τον παράγοντα αυτό ¨κατά το δοκούν¨. Μία για να αποτρέψουμε την είσοδο προσφύγων , μια για την ¨προστασία των προσφύγων¨ , για ¨ανθρωπιστικούς λόγους¨ βέβαια… ).


Μπορούμε να πούμε πως τα τελευταία , μετά το 1990 χρόνια που ¨έπεσαν¨ τα τείχη , ο ¨χειρισμός¨ του μεταναστευτικού – προσφυγικού προβλήματος και τα ¨ανθρώπινα δικαιώματα¨, αποτελεί ένα από τα ¨πυρηνικά όπλα¨ του δημοκρατικού καπιταλισμού/ιμπεριαλισμού για την εξυπηρέτηση των ταξικών του συμφερόντων , όπως παλαιότερα τα ¨ατομικά – δημοκρατικά δικαιώματα¨ στον πόλεμο κατά των κρατών του ¨κρατικού καπιταλισμού¨( ¨υπαρκτού¨ Σοσιαλισμού ) .

Συνέχεια του άρθρου…


Τελευταία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ( της Ε.Ε. ) ανακοίνωσε πως είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει την – μόνιμη παραμονή – των δυνάμεων της “FRONTEX” στα Ελληνοτουρκικά Σύνορα. Διότι , εάν η Αθήνα δεν θα μπορεί στο μέλλον να πληρώνει τις συνοριακούς της φρουρούς ή θα πρέπει να τους μισθοδοτεί με ¨δραχμές¨ , τότε αναμένεται να προκύψουν ¨χαοτικές συνθήκες ¨ ( 11 , ¨Το Δ.Ν.Τ. παγώνει τις σχέσεις του με την Ελλάδα , IWFfriertBeziehungenzuAthenein – Wahlkampfbeginnt;FrankfurterAllgemeineZeitung 18.05.2012).


Και είναι πολύ πιθανό ¨ να προκληθούν αναταραχές στη χώρα ¨. Σε αυτή την περίπτωση η βοήθεια προς την Ελλάδα δεν θα αποτελείται πια από δάνεια , αλλά ένα είδος Ανθρωπιστικής Βοήθειας , συμπεραίνει το κύριο σχόλιο της εφημερίδας στην κεντρική της σελίδα.

Απόσπασμα :

¨ Ας ευχηθούμε , κλείνει το σχόλιο του M. Martensστην “FrankfurterAllgemeineZeitung”, πως… ¨ δεν θα πρέπει να σκεφτούμε την εγκατάσταση – Διεθνών Στρατιωτικών Δυνάμεων Προστασίας- , όπως συμβαίνει λίγο βορειότερα της Ελλάδας , με σκοπό την σταθεροποίηση κρατών που βρίσκονται σε αναταραχή…¨ ( 12, Griechenland Eine Schicksalswahl , ” Ελλάδα – Οι καθοριστικές – εκλογές που θα κρίνουν την τύχη της”,http://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/griechenland-eine-schicksalswahl-11754500.html ).

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Παρένθεση , σημείωση συντάκτη – μεταφραστή :

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ΠΩΣ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟΥ/”PANZER” , υποτίθεται ¨άρθρου γνώμης¨ ( στα πλαίσια της ¨δημοσιογραφικής ελευθερίας¨ και της ¨ελευθερίας του λόγου¨ θα πουν ορισμένοι αφελείς) ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΥ ΣΤΙΣ 27.09.2011 ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΗΝ , ¨όπως λέγεται ¨ , ΝΑΥΡΧΙΔΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ –ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ – ΤΗΝ “FRANKFURTERALLGEMEINEZEITUNG”. Τότε ο κ. Michael Martens των ¨Γερμανικών Σεναρίων¨ είχε γράψει ΟΤΙ …


Απόσπασμα :


¨ΑΙΜΟΒΟΡΑ ΣΚΥΛΙΑ – ΧΑΣΑΠΗΔΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ¨ΝΟΣΚΕ¨ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΟ 1919 ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ( Καρλ Λήμπκνεχτ , Ρόζα Λούξεμπουρκ , στο : “Griechenland – Bluthundqualitäten für die Bruchlandung” , http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/europas-schuldenkrise/griechenland-bluthundqualitaeten-fuer-die-bruchlandung-11370635.html ).

Βλέπε επίσης και Αναδημοσίευση στον ¨Οίστρο¨ μιας αρκετά αποκαλυπτικής προκήρυξης : ¨ΤΕΡΜΑ ΣΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟ – ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟ – ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΘΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ¨ , όπου εκτός των άλλων γίνεται ¨μνεία¨ στο πρώτο άρθρο του κ. Μάρτενς , ο οποίος βέβαια δεν είναι σκύλος που θέλει να γλύψει αίμα , αλλά ¨οσφραίνεται αίμα¨ στην Ελλάδα , εδώ και μήνες. Ο καθένας μπορεί να κρίνει τελικά τι είναι, αυτός και οι μέντορες του στην Φρανκφούρτη , στην πόλη-έδρα του Γερμανικού Χρηματιστηρίου , της DeutscheBankκαι της ¨Ευρωπαϊκής¨-Τράπεζας , όπου εκδίδεται και η ¨Γενική Εφημερίδα της Φρανκφούρτης¨( “F.A.Z.” ).


ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ( 1ο μέρος ) ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Το υπαγορευμένο από την Γερμανία σχέδιο λιτότητας ( deutscheSpardiktat ) που οδηγεί την Ελλάδα στην εξαθλίωση συναντά στον λαό μια ολοένα και μεγαλύτερη αντίσταση, η οποία όπως φαίνεται δεν μπορεί ν΄ ανασταλθεί η να κατασταλεί (niederzuhalten ) σε κανονικές δημοκρατικές συνθήκες ( aufdemokratischeWege ) .

Οι προσπάθειες του Βερολίνου να πετύχει την υποταγή της Αθήνας , με την απειλή πως θα της στερηθεί το Ευρώ , απέτυχαν , όπως επίσης και η απαίτηση της Γερμανικής κυβέρνησης (Bundesregierung ) να συνδεθούν οι επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές με την παράλληλη διεξαγωγή ενός Δημοψηφίσματος για την παραμονή η όχι στην Ευρωζώνη.

Το Βερολίνο απορρίπτει με κατηγορηματικό τρόπο , να αποσύρει το υπαγορευμένο σχέδιο λιτότητας , όπως ζητούν σε παγκόσμιο επίπεδο γνωστοί οικονομολόγοι , και σε αντικατάσταση του να δεχτεί την εισαγωγή νέων προγραμμάτων για την επίτευξη οικονομικής ανάπτυξης , παρά το γεγονός ότι ένας πιθανός αποκλεισμός της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα καταβαράθρωνε όλο το νομισματικό σύστημα του Ευρώ.

Η τελευταία ευκαιρία

Στις νέες εκλογές που προκηρύχθηκαν , μετά την αποτυχία όλων των προσπαθειών για την συγκρότηση κυβέρνησης , για τις 17 Ιουνίου , διαφαίνεται πως θα πλειοψηφήσουν εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που απορρίπτουν αποφασιστικά ( dezidiert) το υπαγορευμένο σχέδιο λιτότητας. Και είναι γεγονός ότι δεν κατάφεραν να συγκροτήσουν κυβέρνηση , παρά την ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία τους , τα τρία κόμματα ( σ.σ. μεταφραστή : εννοεί προφανώς την Ν.Δ. , το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ ) που τάσσονται υπέρ της εφαρμογής ( Umsetzung ) των προγραμμάτων λιτότητας (Austeritätsprogramme).

Και οι νέες δημοσκοπήσεις προαναγγέλλουν ήδη την ήττα τους. Το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες βλέπουν την τελευταία ευκαιρία τους να πετύχουν μια στροφή στην υπάρχουσα βούληση της κοινής γνώμης (Meinungsumschwung ) στην εκμετάλλευση του γεγονότος ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων επιθυμεί την διατήρηση του Ευρώ. Ήδη πριν την προκήρυξη των νέων εκλογών ο υπουργός των οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε δηλώσει πως η Ευρωζώνη θα μπορούσε να αντέξει χωρίς προβλήματα την αποχώρηση της Ελλάδας. Πρόσφατα ο Επίτροπος Εμπορίου της Ε.Ε. , KarelDeGucht , επιβεβαίωσε το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προετοιμάζονται ήδη ( παίρνουν μέτρα , bereitetensich ) για την ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας

Απόσπασμα :

¨Εάν διεξήγαμε τώρα ένα μυστικό δημοψήφισμα για την παραμονή η όχι στην Ευρωπαϊκή Ζώνη , τότε η συντριπτική πλειοψηφία θα τασσόταν ενάντια στην αποχώρηση η για την διατήρηση του Ευρώ. Οι νέες εκλογές αποτελούν την τελευταία ευκαιρία της Αθήνας. Εάν δεν επιτρέψουν , δεν έχουν αποτέλεσμα τον σχηματισμό μιας πλειοψηφίας υπέρ των υπαγορευμένων προγραμμάτων λιτότητας , τότε όλα έχουν τελειώσει… ( σ.σ.μ : για την Αθήνα ) ( 1 ,Euro-ZonedrohtGriechenmitRausschmiss;www.spiegel.de 19.05.2012 , Η Ευρωζώνη απειλεί την Ελλάδα με έξωση , Σπήγκελ , 19.05.2012 )


Δεν έχουν δικαίωμα για σεβασμό

Το Βερολίνο άσκησε συμπληρωματική πίεση στη Αθήνα , για να διεξάγει-συνδέσει τις εκλογές ταυτόχρονα μ’ ένα δημοψήφισμα για την παραμονή στο Ευρώ , με σκοπό να μειώσει τις προοπτικές εκλογικής επιτυχίας των αντιπάλων της λιτότητας. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο κ. Σόιμπλε είχε θέσει την πιθανότητα αυτή ( σ.σ.μ.: του Δημοψηφίσματος ) στους Έλληνες συναδέλφους του , την Δευτέρα που μας πέρασε κατά την διάρκεια της σύσκεψης των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης ( 2 , το ίδιο , οπερ παραπομπή 1 , Σπήγκελ , 19.05.2012 )

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή η προτροπή ( σ.σ.μ. : του κ. Σόιμπλε για Δημοψήφισμα ) υποστηρίζετε και από τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Χριστιανό-Δημοκρατικού/Χριστιανό- Κοινωνικού Κόμματος ( CDU/CSU ). Ο κύριος αυτός έχει γίνει γνωστός με τη δήλωση του ¨Τώρα η Ευρώπη μιλά Γερμανικά¨ ( JetztwirdDeutschgesprochen δες σχετικό άρθρο του G.F.P. (3 ) .

Όπως επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Αθήνα , η Καγκελάριος AngelaMerkel άσκησε πίεση στον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας , Κάρολο Παπούλια , ώστε να προχωρήσει στην υλοποίηση του γερμανικού σχεδίου δημοψηφίσματος.

Τον Νοέμβρη του 2011 το Βερολίνο απέρριψε με βάναυσο τρόπο τον τότε πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, όταν εμφανίστηκε με την ίδια πρόταση στην κοινή γνώμη. Γεγονός που οδήγησε και στην αποπομπή ( πτώση του ).


Η ανοικτή ανάμειξη – επέμβαση της Γερμανικής κυβέρνησης στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις προκάλεσε στην Αθήνα οργισμένες διαμαρτυρίες. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συντηρητικού κόμματος της Ν.Δ. , Αντώνης Σαμαράς , ¨ Οι Έλληνες δικαιούνται να τους σέβονται ¨ . ¨Το Βερολίνο συμπεριφέρεται απέναντι στην Ελλάδα – σαν να είναι Προτεκτοράτο¨ , είπε ο Αλέξης Τσίπρας , πρόεδρος του Σύριζα. ( 4 , Griechische Empörung über Merkels angeblichen Referendums-Vorschlag; www.faz.net 19.05.2012 )

Η Δύση του Ευρώ

Το Βερολίνο αποκλείει κάθετα κάθε απόκλιση από το βάναυσο πρόγραμμα λιτότητας ( δες και το προηγούμενο άρθρο του G.F.P. ( 5 ) , παρά το γεγονός ότι με αυτή την στάση προσεγγίζεται όλο και περισσότερο η Κατάρρευση όλης της Ευρωζώνης. Τον κίνδυνο αυτής της εξέλιξης επεσήμανε πριν λίγες μέρες και ο οικονομολόγος PaulKrugman ( βραβείο Νόμπελ ) και δεν ήταν ο πρώτος .

Σύντομα , ¨πολύ πιθανά τον επόμενο μήνα ¨ , η Ελλάδα θα ολοκληρώσει την έξοδο της από το Ευρώ , σύμφωνα με την κρίση του κ. Krugman. Αμέσως μετά αναμένεται να ακολουθήσει μια μεγάλη φυγή κεφαλαίων , τουλάχιστον από την Ισπανία και την Ιταλία λόγω επίσης του φόβου της οικονομικής κατάρρευσης , προς την Γερμανία.


Λόγω αυτής της εξέλιξης θα έπρεπε να παρθούν δραστικά μέτρα , όπως περιορισμοί στην εξαγωγή συναλλάγματος ή νέα μέτρα οικονομικής στήριξης των ισπανικών και ιταλικών τραπεζών. Προοπτικά δεν θα μπορέσει να αποφευχθεί η ενίσχυση με αναπτυξιακά – προγράμματα – οικονομικά πακέτα , κυρίως της ισπανικής οικονομίας.

Τελικά αυτό θα οδηγήσει υποχρεωτικά στην αλλαγή της υπάρχουσας στρατηγικής καταπολέμησης της κρίσης , την οποία η Γερμανία προσπαθεί μέχρι τώρα να αποτρέψει με κάθε δύναμη.



Απόσπασμα :


¨Η Γερμανία έχει την επιλογή¨ , δήλωσε ο PaulKrugman : ¨η θα αναγνωρίσει η κυβέρνηση της Γερμανίας την αλλαγή πορείας/στρατηγικής της ή έφτασε το τέλος του Ευρώ¨ Σε ότι αφορά τα χρονικά περιθώρια για την ¨δύση του Ευρώ¨ ο κ. Krugmanδήλωσε: ¨Μιλάμε για τους επόμενους μήνες, όχι χρόνια¨ ( 6 , Η Δύση του Ευρώ , Eurodämmerung;krugman.blogs.nytimes.com 13.05.2012 )

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Επίλογος συντάκτη – μεταφραστή :

¨SIEG – HEIL” – ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ¨ΕΙΡΗΝΗΣ¨ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΙ ¨ΚΑΠΟΙΟ¨ ΡΑΪΧ ¨ΑΣΦΥΚΤΙΑ…¨ ΓΙΑ ΡΕΒΑΝΣ ΚΑΙ ¨ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ¨ – ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…



« Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε , τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε » Ζ.Π. Σαρτρ

Υ.Γ. Περαιτέρω πληροφορίες για το πλαίσιο , τα κίνητρα της Γερμανικής πολιτικής απέναντι στην Ελλάδα μπορείτε να διαβάσετε στις παρακάτω δημοσιεύσεις του “G.F.P.” εδώ :

Α ) Die Folgen des Spardiktats 05.10.2011 , Οι Συνέπειες της υπαγορευμένης πολιτικής λιτότητας , http://www.german-foreign-policy.com/de/fulltext/58165?PHPSESSID=mhoip5blrd695is0k27iuj2114

Β) Ausgehöhlte Demokratie 04.11.2011 , Η Υπονομευμένη – αποδυναμωμένη Δημοκρατία , http://www.german-foreign-policy.com/de/fulltext/58193?PHPSESSID=mhoip5blrd695is0k27iuj2114

Γ) Wie im Protektorat 13.02.2012 , Όπως συμβαίνει σε μια Αποικία- Προτεκτοράτο ,http://www.german-foreign-policy.com/de/fulltext/58264

Δ) Europa: Am Rande des Abgrunds, aber deutsch (II) 24.02.2012 , Η Ευρώπη μπροστά στην κατάρρευση , αλλά όμως… Γερμανική , μέρος ΙΙ ,


Ε) Nach dem Modell der Treuhand 17.04.2012 , Σύμφωνα με το Μοντέλο Αποκρατικοποιήσεων της ¨Τρόιχαντ¨ ,


ΣΤ) Verelendung made in Germany 23.04.2012 , Το Γερμανικό μοντέλο εξαθλίωσης ,


Η) Das Antlitz der Krise 07.05.2012 , Η ακτινοβολία της κρίσης , σχετικά με τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών της 6ης Μαΐου ,


Ζ) Der Berliner Todeswunsch 22.05.2012 , Η επιθυμία θανάτου του Βερολίνου , ΣΗΜΕΡΙΝΟ ( 22/5) άρθρο , το οποίο δεν είναι ακόμα ¨κλειδωμένο¨ για συνδρομητές και μπορεί να μεταφραστεί. http://www.german-foreign-policy.com/de/fulltext/58333
 
 
http://greeknation.blogspot.com/2012/05/blog-post_4401.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters