Κυριακή 27 Μαΐου 2012

ΛΕΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ ΤΟ ΕΛΕΕΙΝΟ ΒΡΩΜΟΓΥΝΑΙΟ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ?‏

Σήμερα ξεκίνησε επίσημα η έρευνα του γαλλικού Ειδικού Δικαστηρίου σε βάρος της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Η Λαγκάρντ κατηγορείται για κατάχρηση δημόσιου χρήματος στην τεράστια αποζημίωση που είχε καταβληθεί στον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί, προσωπικό φίλο του προέδρου Ν. Σαρκοζί, επί των ημερών της στο γαλλικό υπουργείο Οικονομικών. Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται η Λαγκάρντ επισύρουν ποινή κάθειρξης 10 ετών και επιβολής προστίμου 150.000 ευρώ.

Η ανακριτική επιτροπή του Ειδικού Δικαστηρίου (CJR) συγκλήθηκε σήμερα επίσημα, προκειμένου να ερευνήσει το ρόλο που διαδραμάτισε το 2008 η Λαγκάρντ, όταν ήταν υπουργός Οικονομικών, στην υπόθεση του Μπερνάρ Ταπί.

Η σύγκληση του CJR, του μοναδικού δικαστηρίου στη Γαλλία που μπορεί να δικάζει υπουργούς για τις ενέργειές τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, κατέστη υποχρεωτική μετά την απόφαση που έλαβε στις 4 Αυγούστου το ίδιο δικαστήριο να ξεκινήσει έρευνα σε βάρος της 55χρονης Λαγκάρντ.

Η ανακριτική επιτροπή, που αποτελείται από τρεις Εφέτες, θα προχωρήσει σε έρευνες για να διαπιστώσει αν η πρώην υπουργός ευθύνεται για τις κατηγορίες που της αποδίδονται.
Το 2008, προκειμένου να επιταχύνει τη διαδικασία και να ξεκαθαρίσει μια παλιά αντιδικία που αφορούσε στην πώληση από την τράπεζα Credit Lyonnais του ομίλου Adidas, που ανήκε στον Μπερνάρ Ταπί, η Λαγκάρντ είχε εγκρίνει ένα διακανονισμό ύψους 285 εκατ. ευρώ υπέρ του επιχειρηματία. Ο Ταπί υποστήριζε ότι η πρώην κρατική τράπεζα τον είχε εξαπατήσει το 1993 κατά την πώληση των μετοχών του στην εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas. Είχε χάσει τη δίκη που έγινε το 2006 και η υπόθεση βρισκόταν στη διαδικασία της έφεσης το 2007, όταν κέρδισε τις προεδρικές εκλογές ο φίλος του, Νικολά Σαρκοζί.

Το γαλλικό Ειδικό Δικαστήριο (CJR) συστάθηκε το 1993 και έκτοτε έχει ερευνήσει περίπου 1.000 υποθέσεις αλλά μόνο έξι υπουργοί παραπέμφθηκαν σε δίκη.

http://whitetoweraris.blogspot.com

http://www.gataros1.info
 
http://www.triklopodia.com/2012/05/lete-na-doume-piso-apo-ta-sidera-to.html 

Συνέλαβαν Γερμανίδα επειδή υποστήριζε την Ελλάδα

Οι γερμανικές αρχές λοιπόν προχώρησαν στη σύλληψη μίας Γερμανίδας καλλιτέχνιδας ονόματι Ντόνερ, επειδή εκείνη άνοιξε μία ομπρέλα η οποία έγραφε το μήνυμα «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!»
Αξιωματούχοι της γερμανικής αστυνομίας, έσπευσαν αμέσως προς την κυρία Ντόνερ και της κατέσχεσαν την «επικίνδυνη» ομπρέλα.
Η κ. Ντονέρ αιφνιδιάστηκε από την κίνηση των αστυνομικών, οι οποίοι την ενημέρωσαν πως έπειτα από την κίνησή της αυτή όφειλε να απολογηθεί ενώπιον του γερμανικού δικαστηρίου.
Οι αστυνομικοί επίσης έδωσαν στην καλλιτέχνιδα ένα επίσημο έγγραφο το οποίο έγραφε τα εξής «strafverfahren – tatvorwurf – verstroß gegen das versammlungsgesetz, samstag, 18. februar um 16.05 uhr, reichspetschufer 74».

«Ποινική διαδικασία – παράβαση – σε αντίθεση με το νόμο, Σάββατο18 Φεβρουαρίου 16,05, περιοχή ακτή Petsch 74»
Τώρα η κ.Ντόνερ αναμένει τις δικαστικές διαδικασίες, ενώ μετά το άτυχο συμβάν, η ίδια θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα στους Έλληνες.
«Αγαπητοί Έλληνες: Λυπούμαστε για την κυβέρνησή μας! Και παρακαλώ μην ξεχνάτε: «Είμαστε στο πλευρό σας, οι άνθρωποι όταν είναι ενωμένοι δεν θα ηττηθούν ποτέ».

Εξακολουθούν να «βομβαρδίζουν» την Λαγκάρντ στο Facebook

Ξεπέρασαν τις 12.000 σήμερα τα απαξιωτικά σχόλια, οι αντιδράσεις και τα μηνύματα στην προσωπική σελίδα της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ στο Facebook, με αφορμή την συνέντευξη που παραχώρησε στην βρετανική εφημερίδα The Guardian, μιλώντας με σκληρή γλώσσα για τους Ελληνες.
Μάλιστα, δημιουργήθηκε ειδική σελίδα κατά της Κριστίν Λαγκάρντ, που προτρέπει τους χρήστες του Facebook να κάνουν «like».
Η σελίδα έχει όνομα: Greeks are against Lagarde - Οι Ελληνες είμαστε κατά της Lagarde με την προτροπή: «Κάντε κλικ στην σελίδα να της δείξουμε την δύναμή μας»
Αλλα επιθετικά, άλλα υβριστικά και άλλα πιο συγκρατημένα εκφράζουν την αντίθεση πολλών Ελλήνων στα λεγόμενα της Κριστίν Λαγκάρντ.

Μερικά από αυτά αναφέρουν:
«Ερχεται η ώρα σου», «πιο πολύ κράξιμο... πεθαίνεις... μακάρι να είχε κάποιον να της τα μεταφράζει», «να δεις τί σου ετοιμάζουμε μετά μασόνισσα», «με προσβάλατε κυρία μου, κανείς δεν ζήτησε την συμπόνια σας..»
«Θα σου πρότεινα να παίρνεις κι εσύ ένα μισθό 600 ευρώ το μήνα και μετά θα μπορούσαμε να συζητήσουμε. Εσύ ζεις μέσα στα πλούτη και στη χλιδή, οπότε είναι φύση αδύνατον να ξέρεις πώς περνάνει οι Ελληνες αυτήν την εποχή και δεν μπορεί να έχεις ούτε κατά ελάχιστο άποψη για τους Ελληνες. Κράτησε τις απόψεις σου αυστηρά για τον εαυτό σου και μην κάνεις δηλώσεις και βγάζεις συμπεράσματα μέσα από την παντελή άγνοια που σε διακατέχει, όχι μόνο εσένα, αλλά και κάποιους ομοίους σαν και σένα».
«Όλα τα προηγούμενα χρόνια εθελοτυφλούσατε βγάζοντας δισεκατομμυρία από παραγγελίες εξοπλισμών στη χώρα σας. Δε γνωρίζατε το πρόβλημα, ε; Τακτοποιήσατε την άρχουσα τάξη και τους ξεπουλημένους πολιτικούς της χώρας μας κι έρχεσατε να μας κουνήσετε το δάχτυλο; Και ξαφνικά σας έπιασε ο πόνος για τις χώρες της Αφρικής και τα παιδιά που δυστυχούν. Επειδή λοιπόν έχουμε κι εδώ πάνω από 1.000.000 μετανάστες που δυστυχούν, ανοίξτε την αγκαλιά των εύπορων χωρών της Ευρώπης, που δεν θέλουν πλέον να μας πληρώνουν, και δεχτείτε τους. Α, και κάτι άλλο: πουλήστε και μερικά από τα Coco Chanel συνολάκια σας, παραιτηθείτε από την αποζημίωσή σας υπερ των παιδιών της Αφρικής», αναφέρει άλλο σχόλιο.
Και τα σχόλια εξακολουθούν να δίνουν και να παίρνουν...

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ''ΤΑΧΑ'' ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΦΟΥΝΤΟ ..!!!!! ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΚΑΝΟΥΝ.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ Για όσους δεν γνωρίζουν τι θα πει Έλληνας και Ελλάδα που “τάχα” πάει για φούντο….
1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις ΔΥO ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα).
Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.
2. Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι,
Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ.
3. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία.
4. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια
σημαντική τουριστική βιομηχανία.
5. Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν κάθε  είδος πλοίου .
6. Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν  βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ.
7. Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά πλοία   είμαστε έτσι 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες -5οι στον κόσμο.
8. Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι
παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα.
9. Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, 1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόννοι), 2οι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόννοι), 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόννοι), 1οι και σε χρωμίτη, 1οι και σε ψευδάργυρο, 1οι και σε αλουμίνα.
10. Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!
11. Έχουμε νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Εντωμεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη μας αξίζει 38 δις ευρώ. Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη , τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι – κρατηθείτε – 10.000.000.000.000 (10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΆΡΙΑ !) όπως αναφέρει τοΓεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το ΥΣΓΣ.
Αυτή τη χώρα πάνε να ξεπουλήσουν για 340 δις;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
 
http://www.triklopodia.com/2012/05/gnoriste-tin-ellada-pou-tacha-paei-gia.html

ΠΟΣΟ ΝΟΜΙΜΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ?‏


Επειδή πολλά ακούγονται και γράφονται για την νομιμότητα ή μη της 1ης δανειακής σύμβασης, αξίζει να θυμηθούμε λίγο την ιστορία...
 
Όπως είχαμε γράψει στις 10 Ιουλ.2010 και στις 17 Φεβ.2011  εδώ και εδώ η νομική υποστήριξη του ελληνικού δημοσίου στο μηχανισμό στήριξης της Ελληνικής οικονομίας,  ανετέθη με απόφαση του προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους,  στο δικηγορικό γραφείο του Λονδίνου Slaughter & May». 
Η σύμβαση είναι σαφής και μιλάει για Νομικούς συμβούλους  του Κράτους του Υπουργείου ΔικαιοσύνηςΔιαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Υπουργείου Οικονομικών.
Δεν μιλάει για Αγγλικές εταιρείες όπως π.χ η εταιρεία Slaughter and May


Κλικ στις εικόνες 

Η ΣYΜΒΑΣΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ προβλέπει την υπογραφή της σε κάποιο σημείο από:  Νομικό Σύμβουλο του Κράτους του Υπουργείου ΔικαιοσύνηςΔιαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Νομικού Σύμβουλου του Κράτους του Υπουργείου Οικονομικών.
Δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν την Ελληνική (μη επίσημη έκδοση) και την επίσημη Αγγλική Σύμβαση.




Τελικά "λόγω του επείγοντος" και δεδομένου ότι ούτε χρόνος για την επεξεργασία της σύμβασης υπήρχε αλλά ούτε και η σύμβαση τροποποιήθηκε, ποια ήταν η σκοπιμότητα να πάμε στην Slaughter & May.
Αυτό που έκανε (τίποτα) η Slaughter & May  , μπορούσαν να το κάνουν και οι δικοί μας νομικοί σύμβουλοι. 
Γιατί άραγε την χρησιμοποιήσαμε την εν λόγω εταιρεία;
Ποια η σκοπιμότητα, τι υπηρεσίες μας παρείχαν και πόσο τους πληρώσαμε;
110 νομικοί σύμβουλοι και εμείς πάμε στην Slaughter and May!!!
Τυχαίο, δεν νομίζω...
Κατά πόσο είναι νόμιμη η δανειακή σύμβαση όταν δεν την έχει υπογράψει ο Νομικός σύμβουλος του κράτους ;;


http://www.triklopodia.com/2012/05/poso-nomimi-eina-i-daneiaki-symvasi.html

Άρθρο-σοκ: Οι γεωπολιτικές συνέπειες από μια ενδεχόμενη κατάρρευση της Ελλάδος...!

Η σωτηρία της Ελλάδας δεν είναι μόνο οικονομική υπόθεση. Όπως επισημαίνει σωστά σε άρθρο του ο euobserver,οι γεωπολιτικές εξελίξεις που θα προκύψουν από πιθανή κατάρρευση της Ελλάδας,θα είναι τρομακτικές. Το άρθρο επισημαίνει ότι πρέπει άπαντες να σταματήσουν να βλέπουν το πρόβλημα της Ελλάδας λογιστικά και να επικεντρώσουν στη γεωπολιτική θέση της Ελλάδος.

Η ελληνική κρίση και οι γεωπολιτικές επιπτώσεις.

«Ο κίνδυνος έγκειται όχι μόνο στην οικονομική πτυχή της ελληνικής κρίσης, αλλά και σε πιθανές γεωπολιτικές επιπτώσεις της, ιδίως την αποσταθεροποίηση της νοτιοανατολικής πτέρυγας της Ευρωπαικής ένωσης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλα αυτα συμβαίνουν πολύ κόντα στα hot spots της Μέσης Ανατολής, κοντά στις Αραβικές χώρες της Βόρειας Αφρικής και κοντά στις ασταθή χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

Λόγω της γεωγραφικής της θέσης, η Ελλάδα αποτελεί χωρα διέλευσης ζωτικής σημασίας γαι τον ενεργειακό εφοδιασμό της ΕΕ που προέρχεται απο το λεκανοπέδιο της Μαύρης θάλασσας καθώς και της Κασπίας.

Η Ελλάδα είναι ταυτόχρονα μια χώρα που ευνοείται απο την Ρωσία,όπως έχουμε δεί πολλές φορές στο παρελθόν. Όταν πρόσφατα η Ρωσία διέκοψε την παροχή ενέργειας πρός την ΕΕ, την αύξησε πρός την Ελλάδα και μάλιστα πάνω απο την συμβατική ποσότητα. Δεν μπορούμε λοιπόν να αποκλείσουμε το γεγονός ότι σε περίπτωση αδυναμίας ή αναποτελεσματικότητας της ΕΕ η Ρωσία μπορεί να προσφέρει βοήθεια. Το ίδιο ισχύει και για την Κίνα που είναι ήδη ο ιδιοκτήτης του λιμανιού του Πειραιά.

Η Ελλάδα δεν είναι μόνο μέλος της ΕΕ αλλά και του ΝΑΤΟ. Ο στρατός και το ναυτικό της καταναλώνουν το 4.3% του ΑΕΠ της και είναι ένα κρίσιμο συστατικό στο να κρατάνε την ισορροπία στο ανατολικό τμήμα της Μεσογείου.

Η χώρα είναι επίσης ο φύλακας των συνόρων της ΕΕ του χώρου Σένγκεν, το οποίο αντιμετωπίζει ισχυρή πίεση μετανάστευσης από τον Νότο. Αποσταθεροποίηση στην Ελλάδα θα σήμαινει όχι μόνο την έξοδο από την Ευρωζώνη, αλλά και την έξοδο από το Σένγκεν.

Η αποδυνάμωση της δημοκρατίας στην Αθήνα,με μια πιθανή στρατιωτική εμπλοκή στη διατήρηση της τάξης στην χειρότερη περίπτωση, θα ήταν καταστροφική για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την εικόνα της στην περιοχή -τόσο στον Νότο όσο και στην Ανατολή - καθώς και στον υπόλοιπο κόσμο.



Ειδικότερα, θα έβλαπτε την αντίληψη του ρόλου της ΕΕ ως εγγυήτρια σταθερότητας και δημοκρατίας. Ως εκ τούτου, οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της έλλειψης της επίλυσης της ελληνικής κρίσης θα προχωρούσε πέρα ​​από τις καθαρά οικονομικές και οικονομικές πτυχές, και θα ήταν σοβαρό και γεωπολιτικά.

Χρειαζόμαστε, λοιπόν, να αφήσουμε πίσω την επικρατούσα, κατά κύριο λόγο λογιστική προσέγγιση-όπως το ελληνικό χρέος. Χρειαζόμαστε μια πολιτική λύση, με τη γεωπολιτική να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Είτε με το ευρώ είτε με την δραχμή, η Ελλάδα παραμένει ένα θέμα ευρωπαϊκής ευθύνης και αλληλεγγύης. Εάν η κατάσταση ξεφύγει από τον έλεγχο θα μπορούσε πολύ εύκολα να επηρεάσει την ευρωπαϊκή ασφάλεια.

Αυτό πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Ευρωπαϊκής κοστολογικής ανάλυσης καθώς και του στρατηγικού προβληματισμού.

Εδω θα τολμούσαμε, να χρησιμοποιήσουμε την φράση του πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον: Η γεωπολιτική είναι,ηλίθιε!”

Πηγη: euobserver.com


hkremala
 
http://www.triklopodia.com/2012/05/arthro-sok-oi-geopolitikes-synepeies.html

ΟΛΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ '' ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ '' ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ...!!!!‏

Όπως έχουμε διαπιστώσει πλέον, οι πάντες διεθνώς (Ευρωπαίοι και εκτός Ευρώπης) προετοιμάζονται και κάνουν τα ανάλογα plan B΄ ο καθένας τους, για την περίπτωση της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή, την οποία θεωρούν σφόδρα πιθανή, εκτός από έναν. Την ίδια την Ελλάδα. Δηλαδή εμάς τους ίδιους.
Εμείς, αντί να έχουμε οργανώσει μηχανισμούς που να καταστρώνουν νυχθημερόν σχέδια ετοιμότητας για την περίπτωση εξόδου από το ευρώ, αντιθέτως είμαστε οι μόνοι πάνω στον πλανήτη γη, που σφυρίζουμε αδιάφορα. Δεν μας ενδιαφέρει τι θα γίνει ενδεχομένως και σε λίγες ημέρες ή το πολύ σε λίγους μήνες!!!! Και αυτό δεν αφορά τον απλό κόσμο…. που αγωνιά και αυτοκτονεί, αλλά την πολιτική ελίτ του τόπου.
Εδώ έχουμε θεσιλάγνους πολιτικούς που αναβιώνουν (στο έτος 2012) εμφυλιοπολεμικά σύνδρομα!!!! αδιαφορώντας για τις συνέπειες, μόνο και μόνο για την κατάκτηση της πολυπόθητης πρωθυπουργικής καρέκλας, των υπουργικών και βουλευτικών θώκων, καθώς και διαφόρων θέσεων σε κρατικούς οργανισμούς που εξασφαλίζουν πολύ καλές απολαβές και μια θέση γλάστρας στα τηλεοπτικά πάνελς των καθεστωτικών ΜΜΕ τα οποία ενδιαφέρονται μόνο για τα κρατικά ταμεία. Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα…
Πέτρος Χασάπης
http://filologos10.wordpress.com

Το κρυφό συμβολικό μήνυμα της ταινίας “2012”



The Vigilant Citizen ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Η ταινία καταστροφής "2012" είναι μια ταινία για την σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή του πλανήτη Γη, σύμφωνα με τις προβλέψεις που γίνονται από τους Μάγιας, χιλιάδες χρόνια πριν. Ενώ το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας επικεντρώνεται γύρω από θεαματικές εκρήξεις και εντυπωσιακά ειδικά εφέ, το "2012" μεταφέρει μηνύματα και συμβολισμούς για τα σχέδια της ελίτ για ένα Νέο Κόσμο και τον ερχομό της Εποχής του Υδροχόου.
  
 Δείτε το trailer...







Η ταινία του Ρόλαντ Έμεριχ που κυκλοφόρησε το 2009, ποντάρει πάνω στους φόβους και τον πανικό που προκλήθηκαν από τον φόβο του "Ω, Θεέ μου, οι Μάγιας το είπαν ότι όλοι θα πεθάνουν το 2012". Το αποκαλυπτικό σενάριο της ταινίας απεικονίζει τους χειρότερους φόβους των ανθρώπων σχετικά με το 2012: Η καταστροφή των πάντων και ο θάνατος όλων ... ή τέλος πάντων, σχεδόν όλων. Ενώ ένα μεγάλο μέρος της διάρκειας δυόμισι ωρών ταινίας δίνει βάρος στην καταστροφή με την χρήση εντυπωσιακών εφέ, το 2012 περιέχει πολλά βιβλικά, μυθολογικά και ιστορικά στοιχεία που δίνουν στην ιστορία ένα βαθύτερο υπόγειο νόημα. Επιπλέον, ένα συγκεκριμένο μήνυμα μπορεί να γίνει κατανοητό από τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η κρίση στην ταινία. Το μήνυμα λέει βασικά: "Αν συμβεί κάτι, οι πλούσιοι και οι ισχυροί θα ζήσουν και οι υπόλοιποι από εσάς τα κοροΐδα θα πεθάνουν".

Στο άρθρο με τίτλο ‘Contagion’ or How Disaster Movies “Educate” the Masses, (η ταινία ‘Contagion’ / ‘επιδημία’ ή πώς οι Ταινίες Καταστροφής "Εκπαιδεύουν" τις Μάζες), συζητήσαμε για το πώς οι ταινίες καταστροφής αποτελούν ένα σημαντικό εργαλείο με το οποίο κατηχούν και πωλούν συγκεκριμένες «πολιτικές απαντήσεις» σε μείζονες κρίσεις. Το 2012, η ​​πολιτική απάντηση στη κατακλυσμιαία καταστροφή που απειλεί τη Γη είναι μάλλον ανησυχητική: Η παγκόσμια ελίτ μαθαίνει για το 2012 λίγα χρόνια πριν, σχεδιάζει κρυφά τη δική της αποστολή διάσωσης (κρατώντας παράλληλα τις μάζες στο σκοτάδι) και αφήνει τον κόσμο να πεθάνει, δημιουργώντας παράλληλα ένα νέο κόσμο που κατοικείται μόνο από την ελίτ. Λίγοι "κανονικοί" άνθρωποι καταφέρνουν να διεισδύσουν στα πλοία της ελίτ. Προφανώς η επιβίωσή τους, μαζί με τους πλούσιους και ισχυρούς του κόσμου, αποτελεί ένα happy end.

Όταν για πρώτη φορά είδα την ταινία, δεν πολύ χάρηκα που ξόδεψα λίγα δολάρια για να παρακολουθήσω βασικά μια ταινία που προβλέπει το θάνατο μου και το θάνατο όλων των γνωστών μου, ενώ η ελίτ επιβιβάζεται σε γιγαντιαία πλοία για να εγκαινιάσουν ένα νέο κόσμο που θα αποτελείται με τους ίδιους. Είναι λίγο προσβλητικό.

Μήπως η ταινία με ακρίβεια προβλέπει τι θα συμβεί στις 23 Δεκεμβρίου 2012; Μάλλον όχι (ευτυχώς), αλλά πιστεύω ότι η ταινία χρησιμοποιεί την τακτική εκφοβισμού περί του «2012» για να μεταφέρει στις μάζες συγκεκριμένα μηνύματα για τα σχέδια της ελίτ για μια Νέα Παγκόσμια Τάξη και τον ερχομό της Εποχής του Υδροχόου. Ας δούμε τις πιο συμβολικές σκηνές της ταινίας.

Οι προετοιμασίες

Η ταινία διαδραματίζεται το 2009 και ξεκινά με ένα κοσμικό γεγονός που προκαλεί τον κατακλυσμό: Μια πλανητική ευθυγράμμιση.

 
Η ευθυγράμμιση των αστρονομικών σωμάτων, προκαλεί μια σειρά από γεγονότα που οδηγούν στην καταστροφή της Γης. Σε εσωτερικό επίπεδο, η ευθυγράμμιση των αστρικών σωμάτων είναι αντιπροσωπευτική της αυγής μιας νέας εποχής - αυτού που μερικοί μπορούν να ονομάσουν ως ‘η Εποχή του Υδροχόου’.

Στη Γη, μερικοί επιστήμονες ανακαλύπτουν ότι μαζικές ηλιακές εκλάμψεις προκαλούν αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη. Ο Adrian Helmsley, ένας Αμερικανός γεωλόγος, συνειδητοποιεί ότι το τέλος του κόσμου πλησιάζει ταχύτατα. Ορμά στην Ουάσιγκτον για να ενημερώσει τους υψηλά ιστάμενους που πρέπει να αναλάβουν δράση, αλλά αποδεικνύεται ότι η κυβερνώσα ελίτ του κόσμου όχι μόνο γνωρίζει καλά την επερχόμενη καταστροφή, αλλά κρυφά εργάζεται πάνω σε ένα σχέδιο διάσωσης για χρόνια. Η ελίτ λαμβάνει μέτρα για να διαφυλάξει τις ζωές εκείνων που θεωρούνται «άξιοι» και να συλλέξει τα πιο σημαντικά ευρήματα της Γης που θα φέρει στο ‘νέο κόσμο’.



Σε αυτή τη σκηνή, η Μόνα Λίζα στο Λούβρο είναι ψεύτικη. Η πραγματική θα πρέπει να μεταφερθεί στον «μετα-αποκαλυπτικό» κόσμο.

Οι μόνοι άνθρωποι που γνωρίζουν για το σχέδιο διάσωσης 2012 είναι οι πιο ισχυροί άνθρωποι του κόσμου. Τα εισιτήρια πωλήθηκαν επίσης σε ιδιώτες. Η τιμή; 1 δισεκατομμύριο ευρώ... ανά άτομο. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει κανένας τρόπος που ένας συνηθισμένος άνθρωπος να επιβιώσει. Και αυτό είναι όλο το μέρος του σχεδίου.


Εν τω μεταξύ, ως συνήθως, οι μάζες απεικονίζονται ως κοπάδι ηλιθίων, επιρρεπείς στον πανικό και τη βία.

Όπως συμβαίνει στις περισσότερες ταινίες καταστροφής, οι μάζες απεικονίζονται ως μια «αμήχανη αγέλη» που δεν μπορεί να λειτουργήσει πολιτισμένα. Ενώ η ελίτ σχεδιάζει την μυστική φυγή της από τον κατακλυσμό του 2012, οι μάζες επιδίδονται σε ταραχές κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης της G8. Βλέποντας πώς οι άνθρωποι απεικονίζονται να ενεργούν σε περιόδους κρίσης, θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί: Ίσως η ελίτ κάνει το σωστό με το να κρύβει την αλήθεια από τις μάζες ...

Αυτή η τεράστια συνωμοσία εναντίον του κόσμου δεν είναι κάποιο εφτασφράγιστο μυστικό. Μερικές προσωπικότητες ανακαλύπτουν την πικρή αλήθεια και προσπαθούν να προειδοποιήσουν το κοινό, αλλά γρήγορα φιμώνονται.
  
(σχ. ΚΟ: Επίσης εδώ φαίνονται θρησκευόμενοι με πλακάτ που λένε «Μετανοείτε» και βρίσκονται σε κατάσταση παροξυσμού. Έτσι παρουσιάζονται μάλλον, ως περίεργοι τύποι που «επενδύουν στον τρόμο»).


Όταν ο διευθυντής του Λούβρου ανακάλυψε τα σχέδια της ελίτ, συγκάλεσε μια συνέντευξη Τύπου για να αποκαλύψει την αλήθεια σε όλο τον κόσμο. Πεθαίνει έπειτα σε ένα "μυστηριώδες" αυτοκινητιστικό ατύχημα, λίγο πριν κάνει την ανακοίνωσή του.

Υπάρχουν ενδιαφέροντα στοιχεία για το αυτοκινητιστικό «ατύχημα» που σκότωσε τον Γάλλο διευθυντή του μουσείου. Πρώτον, αναφέρεται σαφώς στην ταινία ότι το ατύχημα συμβαίνει στο τούνελ Pont d'Alma ... το ίδιο τούνελ όπου η πριγκίπισσα Νταϊάνα έχασε τη ζωή της σε ένα περίεργο αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Στο άρθρο «Ο θάνατος της πριγκίπισσαςΝταϊάνα και το Μνημείο: Το Απόκρυφο Μήνυμα», εξηγήται η συμβολική σημασία της σήραγγας Pont d'Alma και πώς ο θάνατος της Lady Di είχε όλα τα σημάδια μιας τελετουργικής θυσίας. Ο θάνατος του διευθυντή του Μουσείου στο ίδιο ακριβώς σημείο θα μπορούσε να είναι ένας τρόπος που η ταινία λέει ότι ο θάνατός του ήταν μια τελετουργική θυσία από την ελίτ. Η ταινία θα μπορούσε επίσης έμμεσα να λέει: "Αν ο θάνατος του διευθυντή του Μουσείου μέσα στο τούνελ Pont D'Alma ήταν ένας φόνος μεταμφιεσμένος σε ατύχημα, τι νομίζεις ότι συνέβη στην Lady Di;".

Ανακαλύπτεται αργότερα ότι ο διευθυντής του Μουσείου δεν είναι ο μόνος που ήθελε να κάνει αποκαλύψεις που "μυστηριωδώς" έχασε τη ζωή του. Πολλοί άλλοι άνθρωποι που δεν είχαν κάποιο πρόβλημα πέθαναν κάτω από περίεργες συνθήκες κατά τη διάρκεια των μυστικών προετοιμασιών της ελίτ.



Ένας ‘συνωμοσιολόγος’ γέμισε έναν ολόκληρο τοίχο με αποκόμματα εφημερίδων για ανθρώπους που σκοτώθηκαν από την ελίτ.

Όλες οι αποφάσεις της ελίτ παίρνονται σε μυστικές συναντήσεις στις οποίες συμμετέχουν μόνο οι πιο ισχυροί άνθρωποι του κόσμου.



Εν τω μεταξύ, το κοινό είναι ανήσυχο, σε σημείο που οιΟλυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου αναστέλλονται. Προβλέπει η ταινία γεγονότα που γίνουν;

Ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, η κινεζική κυβέρνηση έχει την ευθύνη για την κατασκευή γιγαντιαίων πλοίων που ονομάζονται «κιβωτοί» που θα επιτρέψουν στην ελίτ να επιβιώσει το 2012.

Αντίο Ατλαντίδα

Ο ήρωας της ταινίας είναι ο Curtis Jackson, ένας διαζευγμένος πατέρας, που ανακαλύπτει την αλήθεια και προσπαθεί να επιβιβαστεί σε μία από τις κιβωτούς, προκειμένου να επιβιώσει το 2012.



Ο Jackson Curtis και τα παιδιά του έχουν πάρει εντολές από τον αμερικανικό στρατό να εγκαταλείψουν το εθνικό πάρκο. Δεν τους είπαν γιατί, επειδή το κοινό δεν επιτρέπεται να ξέρει για την επερχόμενη καταστροφή του 2012.

Ο Curtis δεν είναι και τόσο επιτυχημένος συγγραφέας ενός βιβλίου με τίτλο Farewell Atlantis (‘Αντίο Ατλαντίδα’), το οποίο είναι πολύ συμβολικό στο πλαίσιο της ταινίας. Ατλαντίδα είναι το όνομα μιας μυθικής ηπείρου που χάθηκε από κατακλυσμό από μια τεράστια πλημμύρα αρκετές χιλιετίες πριν. Ο μύθος υποστηρίζει ότι ο ιδιαίτερα προηγμένος πολιτισμός που άνθισε σε αυτή την ήπειρο εξαφανίστηκε, αλλά μερικοί επιζώντες της Ατλαντίδας κατάφεραν να πλεύσουν σε μέρη όπως η Αίγυπτος, η Αμερική και η Ασία, όπου έγιναν μεγάλοι δάσκαλοι στους ντόπιους. Η Ατλαντίς είναι έχει μεγάλη σημασία στα αποκρυφιστικά μυστήρια της ελίτ, καθώς πιστεύεται ότι η ήπειρος στην πραγματικότητα υπήρχε και από εκεί προήλθε η απόκρυφη γνώση του κόσμου. Οι κάτοικοι της Ατλαντίδας που απέπλευσαν για τη μακρινή γη, προκειμένου να ξεφύγουν από την μεγάλη πλημμύρα θεωρούνται οι δάσκαλοι της εσωτερικής γνώσης για τους αρχαίους Αιγυπτίους, τους Μάγια και ενδεχομένως ακόμη και τους Κέλτες. Μυστικιστικές σχολές συχνά αναφέρουν ότι η βιβλική ιστορία του μεγάλου κατακλυσμού, στην πραγματικότητα, είναι η ιστορία της εξαφάνισης της Ατλαντίδας. Ισχυρίζονται επίσης ότι πολλοί άλλοι αρχαίοι πολιτισμοί έχουν παρόμοιες ιστορίες στις παραδόσεις τους.

Οι σημερινές μυστικές εταιρίες αντιλαμβάνονται και θεωρούν την Αμερική ως τη «Νέα Ατλαντίδα», μια χώρα η οποία ιδρύθηκε βασιζόμενη στις αρχές του Τεκτονισμού και του Ροδοσταυρισμού, που υποτίθεται προέρχονται από τα Ατλάντεια Μυστήρια.

Το βιβλίο του 1605 του Φράνσις Μπέικον «Νέα Ατλαντίδα»περιγράφει μια ιδανική κοινωνία όπου η επιστήμη και η λογική κυβερνάνε, σύμφωνα με τις αρχές του Τεκτονισμού και τουΡοδοσταυρισμού. Το βιβλίο λέγεται ότι είναι το σχέδιο της ίδρυσης της Αμερικής. Ο Μπέικον είναι γνωστός για την φράση «η Γνώση είναι Δύναμη», μια διάσημη φράση που έχει βαθιά απήχηση στον Ροδοσταυρισμό και εμφανίζεται στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των ΗΠΑ.

Ενώ η «Νέα Ατλαντίδα» του Σερ Φράνσις Μπέικον φαίνεται να προαναγγέλλει την ίδρυση της Αμερικής, το μυθιστόρημα τουJackson Curtis «Αντίο Ατλαντίδα» φαίνεται να προαναγγέλλει την καταστροφή της. Όπως οι κάτοικοι της Ατλαντίδας χάθηκαν εντελώς κάτω από το νερό, η Αμερική, η έδρα της σημερινής αποκρυφιστικής ελίτ, θα έχει μια παρόμοια μοίρα. Οι λίγοι τυχεροί που θα επιβιβαστούν σε μια σύγχρονη εκδοχή της Κιβωτού του Νώε θα έχουν την αποστολή να βρουν ένα νέο κόσμο - και η ταινία δηλώνει διακριτικά ποιοι θεσμοί θα συνεχίσουν και ποιοι θα εξαφανιστούν.

Η καταστροφή

Καθώς η ταινία προχωρά, η Γη αρχίσει να ζεσταίνεται και ρωγμές αρχίζουν να εμφανίζονται στο Λος Άντζελες. Αν και είναι προφανές ότι μια μεγάλη καταστροφή πρόκειται να συμβεί, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (τα οποία είναι σε συμπαιγνία με την ελίτ, στον κινηματογράφο και στην πραγματική ζωή)υποβαθμίζουν τα πάντα προκειμένου να διατηρηθεί ο πληθυσμός ήρεμος και να αγνοεί το γεγονός ότι ο κόσμος τελειώνει. Ο μόνος μη-ελίτ τύπος που φαίνεται να γνωρίζει τι συμβαίνει είναι ένας σαλεμένος συνωμοσιολόγος στο δάσος (προφανώς, σύμφωνα με τις ταινίες του Χόλυγουντ, οι αναζητητές της αλήθειας δεν μπορεί να είναι φυσιολογικοί, λογικοί άνθρωποι).



Ο Charlie Frost είναι ένας τρελαμένος θεωρητικός συνωμοσίας που παρουσιάζει μια ραδιοφωνική εκπομπή και διαχειρίζεται μια όχι και τόσο μεγάλη ιστοσελίδα. Ξέρει πραγματικά την αλήθεια και έχει δίκιο για τα πάντα, αλλά στο τέλος, εξακολουθεί να παρουσιάζεται ως εντελώς τρελαμένος. Το να γνωρίζεις την αλήθεια δεν είναι «κουλ» στις ταινίες του Χόλυγουντ.

Ο Frost περιγράφει όλα όσα πρόκειται να συμβούν στο Jackson Curtis και ακόμη του παρέχει ένα χάρτη για το που βρίσκονται οι κιβωτοί.
 Ο χάρτης με τις κιβωτούς είναι κατάλληλα τοποθετημένος σε"conspiracy files", ("αρχεία συνωμοσίας"), ακριβώς δίπλα στα αρχεία του για την Μέριλιν Μονρόε. Ένα μικρό νεύμα στην ολοκληρωτικά mind-controlled Προεδρική σκλάβα;



Καθώς ο κόσμος καταρρέει, τα μέλη της ελίτ λαμβάνουν ένα σημαντικό και άκρως απόρρητο μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα.

Όταν τα πράγματα γίνονται σοβαρά, τα μέλη της ελίτ ενημερώνονται ότι είναι καιρός να επιβιβαστούν στις κιβωτούς και να αφήσουν τον υπόλοιπο κόσμο να πεθάνει.

Όταν τα πάντα γίνονται κόλαση στη Γη, αρκετά σημαντικά μνημεία φαίνεται να καταστρέφονται. Αυτές οι σκηνές δεν είναι μόνο θεαματικές, αλλά αντιπροσωπεύουν επίσης την πτώση σημαντικών θεσμών καθώς ο κόσμος εισέρχεται στην εποχή του Υδροχόου. Σε μια σκηνή, το διάσημο άγαλμα του «Χριστού του Λυτρωτή» στην Βραζιλία παρουσιάζεται να πέφτει με ένα τρόπο παρόμοιο με που τα αγάλματα του Σαντάμ Χουσεΐν έπεσαν μετά τον πόλεμο του Κόλπου.



Μήπως αυτό συμβολίζει την πτώση του Χριστιανισμού στον απόηχο του ερχομού μιας Νέας Εποχής;

Σε μια άλλη σκηνή, η Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, το "επίκεντρο" της Καθολικής πίστης, φαίνεται να γκρεμίζεται και να πλακώνει χιλιάδες πιστούς που συγκεντρώθηκαν για να προσευχηθούν.



Σε αυτή την συμβολική σκηνή, μια ρωγμή εμφανίζεται στην ζωγραφική του Μιχαήλ Άγγελου στην Καπέλα Σιξτίνα, ακριβώς ανάμεσα στα δάχτυλα του Θεού και του Αδάμ - το οποίο μπορεί να αντιπροσωπεύει τη διακοπή της σύνδεσης μεταξύ της ανθρωπότητας και του θείου. Είναι αυτός ο Νέος Κόσμος της ελίτ που στερείται το άγγιγμα του Θεού;

Άλλες θρησκείες, επίσης, φαίνεται να καταστρέφονται κατά τη διάρκεια της ταινίας. Σύμφωνα με ένα άρθρο στην εφημερίδα The Guardian, το 2012 έπρεπε να περιέχει μια σκηνή που απεικονίζει την καταστροφή της Kabaa, της πιο ιερής τοποθεσίας της μουσουλμανικής πίστης. Ωστόσο, η σκηνή κόπηκε για το φόβο των αντιδράσεων από τους μουσουλμάνους (σχ. ΚΟ: Ενώ τους πολυπληθέστερους χριστιανούς ποιος τους λογαριάζει;;). Ο Νέος κόσμος της ελίτ, ως εκ τούτου στερείται όχι μόνο του Χριστιανισμού, αλλά και όλων των μεγάλων θρησκειών – κάτι που αποτελεί έναν από τους στόχους της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Το 2012 δεν δείχνει μόνο την καταστροφή των θρησκευτικών μνημείων, αλλά και επίσης και πολιτικών ορόσημων. Αυτές οι σκηνές συμβολίζουν την πτώση των κανονικών εθνικών κρατών πριν από τη δημιουργία μιας ενιαίας παγκόσμιας κυβέρνησης.



Ο Λευκός Οίκος, το σύμβολο της αμερικανικής εξουσίας, φαίνεται να πλήττεται από ένα από τα αμερικάνικα πολεμικά πλοία που πέφτουν πάνω του εξαιτίας ενός γιγαντιαίου κύματος. Στο νέο κόσμο της ελίτ, δεν πρόκειται να υπάρχουν εθνικά κράτη και εθνικοί στρατοί: Θα υπάρχει μία παγκόσμια κυβέρνηση και ένας ενιαίος στρατός.
  

Ο Αμερικανός πρόεδρος απευθύνεται στο Έθνος για τελευταία φορά. Ο "ηγέτης του ελεύθερου κόσμου" (σχ. ΚΟ: ο οποίος είναι μαύρος, πρόβλεψη ότι η καταστροφή θα γίνει επί Ομπάμα;)παραμένει συμβολικά στην Ουάσιγκτον για να πεθάνει με τους κανονικούς ανθρώπους. Με άλλα λόγια, ο (δήθεν) δημοκρατικά εκλεγμένος εκπρόσωπος του λαού δεν έχει καμία θέση στη νέα παγκόσμια κυβέρνηση της ελίτ.


Η Κιβωτός του Νώε της Elite



Αρκετές από αυτές τις γιγαντιαίες κιβωτούς κρυφά κατασκευάστηκαν στην Κίνα.

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι του πλανήτη σκοτώνονται από τις πλημμύρες και τους σεισμούς, οι "εκλεκτοί" μεταφέρονται στην Κίνα για να επιβιβασθούν σε γιγαντιαίες κιβωτούς.



Σε αυτό τον σαφή υπαινιγμό για τη βιβλική ιστορία της κιβωτού του Νώε, τα ζώα μεταφέρονται στα πλοία με ελικόπτερο.

Για την είσοδο στις κιβωτούς δεν υπάρχει καμία δικαιοσύνη καθώς αυτές προορίζονται για εκείνους που είναι «δικοί τους». Για παράδειγμα, ο Ινδός επιστήμονας που ανακάλυψε τον ερχομό του κατακλυσμού το 2012 αφήνεται να πεθάνει, ενώ στους άπληστους Ρώσους δισεκατομμυριούχους επιτρέπεται η πρόσβαση.



Φυσικά, ως μέλος της απόκρυφης ελίτ του κόσμου, στην Βασίλισσα της Αγγλίας και τα σκυλιά της επιτρέπεται η πρόσβαση στα πλοία. Επειδή οι ικανότητες της γηραιάς καπελοφορούσας θα είναι πολύ χρήσιμες για την ανθρωπότητα στο μέλλον.

Ένα μάτσο άχρηστες σκηνές "σασπένς" συμβαίνουν καθώς ο Τζάκσον Κέρτις και η οικογένειά του κάνουν απόπειρα να εισέλθουν παράνομα σε μια από τις κιβωτούς. Βλέποντας πόσοι άνθρωποι αφέθηκαν να πεθάνουν, ο επιστήμονας Adrian Helmsley κάνει μια αναπόφευκτη ομιλία σχετικά με το πώς εμείς οι άνθρωποι πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Ωστόσο, δεν βλέπουμε να εγκαταλείπει τον τόπο του για κανέναν και όλοι εξακολουθούν να πεθαίνουν ... εκτός από την ελίτ. Έτσι, παρά τουςηθικολογίστικους μονολόγους για το ότι πρέπει να νοιαζόμαστε για τον άλλο, το σχέδιο της ελίτ συνεχίζεται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και μόνο εκείνοι που έχουν επιλεγεί για να επιβιώσουν χωράνε στις κιβωτούς.



Μετά την καταστροφή, η ανθρωπότητα μπαίνει σε μια νέα εποχή και επαναφέρεται το ημερολόγιό στο έτος 0001. Το προηγούμενο ημερολόγιο βασίστηκε στη γέννηση του Ιησού Χριστού - η οποία συνδέεται κατά τους εσωτεριστές με την Εποχή των Ιχθύων. Το νέο ημερολόγιο σημαίνει ότι η εποχή του Χριστού έχει τελειώσει. Είναι η αρχή της Εποχής του Υδροχόου.

Στο τέλος της ταινίας, ολόκληρος ο κόσμος έχει εντελώς καλυφθεί από νερό, εκτός από την αφρικανική ήπειρο. Οι κιβωτοί απέπλευσαν προς την Αφρική για να ξεκινήσουν εκ νέου σε ένα μέρος που ονομάζεται συμβολικά “Cape Hope” ("Ακτή της Ελπίδας"). Είναι αυτό ένα happy endΕξαρτάται από το αν ανήκετε στην ελίτ ή είστε μέρος του 99% του υπόλοιπου κόσμου που πέθανε.

Η Εποχή του Υδροχόου

Οι Εσωτεριστές διδάσκουν ότι μια ένα «Μεγάλο Ηλιακό Έτος» είναι η χρονική περίοδος κατά την οποία οι ηλιακοί κύκλοι μέσα από το σύνολο των ζωδιακών αστερισμών, διαρκούν περίπου 25.000 χρόνια. Κάθε 2.000 χρόνια (περισσότερο ή λιγότερο), ο ήλιος μπαίνει σε ένα νέο ζωδιακό αστερισμό και η ανθρωπότητα, κάπως ασυνείδητα, υιοθετεί τον συμβολισμό που σχετίζεται με αυτό το ζώδιο. Για τα περίπου τελευταία 2.000 χρόνια ο ήλιος ήταν στον αστερισμό των Ιχθύων (εκπροσωπείται από δύο ψάρια), που σημαίνει ότι είμαστε στην εποχή των Ιχθύων. Περιέργως, ο Χριστιανισμός πάντα εκπροσωπείται από το σύμβολο του ψαριού (Ι.Χ.Θ.Υ.Σ. = Χριστός). Κάθε 2.000 χρόνια, ο ήλιος μεταναστεύει στο προηγούμενο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, πράγμα που σημαίνει ότι ο κόσμος πρόκειται να εισέλθει στην εποχή του Υδροχόου.

Με την επίδειξη της πτώσης των χριστιανικών συμβόλων και της διαμόρφωσης ενός νέου κόσμου μετά από μια τεράστια πλημμύρα,η ταινία 2012 φαίνεται να αναγγέλλει τον ερχομό της Εποχής του Υδροχόου.

Το ζώδιο του Υδροχόου δείχνει έναν οινοχόο που ρίχνει νερό. Στην ελληνική μυθολογία, ο οινοχόος λέγεται ότι είναι η αιτία της μεγάλης πλημμύρας που προκάλεσε κατά πάσα πιθανότητα την εξαφάνιση της Ατλαντίδας.

Δεδομένου ότι το σύμβολο του ζώδιο του Υδροχόου είναι ένας άνθρωπος που ρίχνει νερό και μεθοδολογικά συνδέεται με την θρυλική μεγάλη πλημμύρα, μάλλον σκόπιμα απεικονίζουν τον ερχομό της Εποχής του Υδροχόου με μια πλημμύρα που βυθίζει τη Νέα Ατλαντίδα, γνωστή και ως Αμερική.

Συμπέρασμα

Ενώ το 2012 περιγράφεται συχνά ως ένα μεγάλο όργιο εκρήξεων και ειδικών εφέ, η ταινία περιέχει ωστόσο πολλαπλά μηνύματα και συμβολικές σκηνές. Οι αναφορές του σε ιστορικά, βιβλικά, μυθολογικά και εσωτερικά μηνύματα δίνουν στην ταινία ένα βαθύτερο νόημα, που ταιριάζει με την κοσμοθεωρία της αποκρυφιστικής ελίτ του σήμερα. Ενώ ο κόσμος πιθανότατα δεν θα συντριβή και δεν θα κατακαεί στις 23 Δεκεμβρίου 2012, η ​​ταινία χρησιμοποιεί τον πανικό σχετικά με το ημερολόγιο των Μάγια για να μεταφέρει τα σχέδιά της για το μέλλον: την πτώση των θρησκειών, την διάλυση των εθνών και την εξύμνηση μιας επίλεκτης ελίτ στις πλάτες των ανίδεων μαζών. 
Ό, τι συμβαίνει στην ταινία παραπέμπει εντυπωσιακά στις λεγόμενες "δέκα εντολές" της Νέας Παγκόσμιας Τάξης, τις γνωστές Georgia Guidestones ή "Κατευθυντήριους Λίθους της Γεωργίας" (βλ. σχετικό άρθρο του ΚΟ εδώ). Εδώ είναι μερικές από τις "εντολές": «Διατηρήστε την ανθρωπότητα κάτω από 500.000.000, σε συνεχή ισορροπία με τη φύση», "Ενώστε την ανθρωπότητα με μια ζωντανή νέα γλώσσα" και ούτω καθεξής. Ο τρόπος που τα πράγματα προχωράνε θυμίζει επίσης τις συμβολικές αφηγήσεις σχετικά με τις προφητικές τοιχογραφίες που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο του Ντένβερ (διαβάστε το άρθρο εδώ) και τις τοιχογραφίες της Bank of America (διαβάστε σχετικό άρθρο του ΚΟ εδώ). Και τα δύο από αυτά τα κομμάτια απεικονίζουν μια περίοδο μεγάλης θλίψης, της καταστροφής και καταπίεσης που ακολουθείται από την ίδρυση ενός νέου κόσμου με βάση τις αρχές της ελίτ.

Σε ένα πιο εσωτερικό επίπεδο, η ταινία απεικονίζει την Αμερική ως την Ατλαντίδα, ένα προηγμένο πολιτισμό που καταστράφηκε από μια μεγάλη πλημμύρα. Οι επιζώντες της αρχαίας Ατλαντίδας, οι οποίοι λέγεται ότι είναι οι δημιουργοί της απόκρυφης γνώσης των μυστικών εταιριών, προχωράνε για να διαιωνίσουν τις γνώσεις τους σε όλο τον κόσμο.

Και ενώ οι ηλιακές εκλάμψεις, φαίνονται ως η αιτία της καταστροφής του 2012, οι μεγάλες πλημμύρες, είναι η αιτία της καταστροφής της Γης. Μέσω αυτού του συμβολισμού, η ταινία φαίνεται να ανακοινώνει το τέλος της Εποχής των Ιχθύων και τον ερχομό της Εποχής του Υδροχόου.

Υπάρχει, επομένως, πολλά να δούμε στο 2012, πέρα από μία απλή ταινία. Δυστυχώς, όπως συμβαίνει συχνά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δεν υπάρχουν μηνύματα που να διαφωτίζουν ή να εμπνέουν. Μάλλον το αντίθετο. Η ταινία αφηγείται την ιστορία βασικά μιας γιγαντιαίας συνωμοσίας εναντίον της ανθρωπότητας, γεμάτης με συγκαλύψεις και δολοφονίες. Στο τέλος, η ελίτ σώζει το τομάρι της και αφήνει δισεκατομμύρια ανθρώπους να πεθαίνουν. Έτσι, αυτή η συνωμοσία παρουσιάζεται ως η μόνη βιώσιμη λύση σε μια τέτοια κρίση. Ετοιμάζεται ο κόσμος για μια μεγάλη κρίση που θα πρέπει να επιλυθεί με την απαρχή μιας Νέας Τάξης Πραγμάτων; Όπως σαφώς λέει η διαφημιστική αφίσα της ταινίας: "We Were Warned", δηλαδή «Είχαμε ειδοποιηθεί».





 
http://okloios.blogspot.com/2012/05/2012_21.html 
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters