Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Χιλιάδες Αλβανοί απο την Αλβανία δηλώνουν άποροι στην Ελλάδα και πληρώνονται απο τους Έλληνες!

Οι Αλβανοί μας έχουν πάρει στο ψιλό.. Και μπαίνουν παράνομα στην χώρα μας όποτε θέλουν σκοτώνουν, κλέβουν, βιάζουν και τους πληρώνουμε. Οι Έλληνες δουλεύουν οι Αλβανοί εισπράττουν! Αυτή είναι η Ελλάδα που δημιούργησαν οι "προοδευτικοί" πολιτικοί μας. 


Για αυτές τις προδοσίες πρέπει να δικαστούν απο λαϊκά δικαστήρια!





Αλβανός εισαγγελέας έπαιρνε τζάμπα φάρμακα ως άπορος από το δήμο Ιωαννίνων 


Απο ΔΕΛΤΙΟ 11
Μετά από ελέγχους στο δήμο Ιωαννίνων, βρέθηκε Αλβανοί εισαγγελέας ο οποίος έπαιρνε τζάμπα φάρμακα για τη σοβαρή πάθηση από την οποία έπασχε ως δήθεν άπορος από τις υπηρεσίες του δήμου. Κατά την απογραφή στο δήμο αποκαλύφθηκαν κι άλλες τέτοιες περιπτώσεις, περίπου..

500 στον αριθμό, αλβανών που λάμβαναν επιδόματα και άλλες παροχές χωρίς να είναι μόνιμοι κάτοικοι Ιωαννίνων. 
Δύο αδίστακτοι Αλβανοί φονιάδες κρύβονται κατά την αστυνομία πίσω από τους πυροβολισμούς εναντίον πληρώματος της ομάδας ΔΙΑΣ επί της οδού Νικηφορίδου στο Βύρωνα. Οι Αλβανοί ανήκαν στην συμμορία των ληστών και βιαστών με τα Καλάσνικοφ που το χειμώνα είχαν ρημάξει τα νότια προάστια, έμπαιναν μέσα στα σπίτια και βίαζαν συζύγους των ιδιοκτητών. Η αστυνομία πιστεύει επίσης ότι μέλη της ίδιας συμμορίας μπορεί να ευθύνονται για την δολοφονία του 56χρονου φαρμακοποιού στου Ρέντη. 

Δελτίο εγκλημάτων 

ΡΟΔΟΣ: Μια 61χρονη Ελληνίδα στο Γεννάδι Ρόδου βρέθηκε τα μεσάνυχτα νεκρή εντός της οικίας όπου εργαζόταν. Η άτυχη γυναίκα έφερε τραύματα από μαχαίρι. ΑΙΓΑΛΕΩ: Θανάσιμα τραυματισμένος από πυροβόλο όπλο βρέθηκε σήμερα το πρωί ένας 44χρονος Ελληνας μέσα στο διαμέρισμα όπου διέμενε με την οικογένειά του στην οδό Δυρου στο...Αιγάλεω. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το θύμα βρέθηκε νεκρό στο κρεβάτι του, ενώ η σύζυγος του ήταν σε άλλο δωμάτιο, όπου την είχε πάρει ο ύπνος βλέποντας τηλεόραση. Ο ένας από τους δύο γιους του 44χρονου ξύπνησε απο έναν κρότο, βρήκε τον πατέρα του νεκρό και ειδοποίησε την Αστυνομία. ΕΥΒΟΙΑ: Νεαρός πάλεψε με ληστή που κακοποιούσε τη μητέρα του, χτυπώντας την στο κεφάλι. Ο 22χρονος δράστης συνελήφθη.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:  Η  ληστεία έγινε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στην οδό Διαλέττη. Ο άγνωστος δράστης με την απειλή μαχαιριού ακινητοποίησε ένα νεαρό που επέστρεφε στο σπίτι του και βούτηξε τα 370€ που είχε στο πορτοφόλι του. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα είχαμε τη δεύτερη ληστεία. Στην οδό Καλαποθάκη, δύο άγνωστοι δράστες με την απειλή όπλου αφαίρεσαν από κάτοικο της πόλης, το ποσό των 950€. Οι δράστες διέφυγαν με μηχανάκι και οι έρευνες που ακολούθησαν για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, δεν απέφεραν καρπούς.Το τελευταίο χτύπημα έγινε στην περιοχή της Μενεμένης. Στην οδό Γληνού, δύο άγνωστοι δράστες με την απειλή όπλου και μαχαιριού αφαίρεσαν από διερχόμενο κάτοικο το ποσό των 750€.
 
http://antipliroforisi.blogspot.gr/2012/06/blog-post_25.html 

Ξεχάστε τη Grexit, το πρόβλημα είναι στην Κίνα


china_flagΜέχρι στιγμής υπήρξε πολλή συζήτηση για τις πιθανές επιπτώσεις της ελληνικής εξόδου από την ευρωζώνη στην παγκόσμια οικονομία. Λιγότερο πολυσυζητημένες είναι οι επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει σε τμήματα της παγκόσμιας οικονομίας μία επιβράδυνση της κινεζικής ζήτησης, ιδιαίτερα για πρώτες ύλες.
Μια κινεζική επιβράδυνση είναι πιθανό να είναι λιγότερο δραματική από την ελληνική έξοδο. Αυτός είναι πιθανώς ο λόγος που κανείς δεν έχει εφεύρει ακόμη ένα ανόητο όρο για να ταιριάζει με τον εξίσου δραματικό Grexit. Ο όρος  Chindown (στα αγγλικά αναφέρεται στο «πηγούνι προς τα κάτω» ως έκφραση κατήφειας) μπορεί να είναι δόκιμος στην περίπτωση αυτή. Δεδομένης της σπουδαιότητας της οικονομίας της Κίνας και τη σημασία της για συγκεκριμένους εξαγωγείς, ίσως θα πρέπει να εξεταστεί το όλο θέμα προσεχτικά.
Σε αντίθεση με τη Grexit, την οποία κανείς δεν θέλει, το Πεκίνο έχει ανακοινώσει πράγματι την πρόθεσή του να ‘προκαλέσει’ οικειοθελώς ένα Chindown. Το πενταετές σχέδιο της Κίνας, το οποίο καλύπτει μέχρι και το 2015, αναφέρεται συγκεκριμένα στον απογαλακτισμό της οικονομίας της χώρας από μια ανάπτυξη υποβοηθούμενη από τις επενδύσεις και τις αγορές βασικών προϊόντων και την ήπια προσαρμογή της οικονομίας σε ρυθμούς ανάπτυξης γύρω στο 8%, και όχι στα διψήφια ποσοστά των τελευταίων ετών.
Για πολλές οικονομίες το διακύβευμα είναι υψηλό. Κατά τα τελευταία 20 χρόνια, για πολλές χώρες το εμπόριο με την Κίνα έχει διογκωθεί. Το 1992 η Κίνα αντιπροσώπευε ένα ευτελές 0,9% των εμπορικών συναλλαγών της Βραζιλίας. Μέχρι το 2010 αυτό είχε εκτιναχθεί στο  14%. Άλλοι παραγωγοί βασικών προϊόντων έχουν σημειώσει παρόμοια ανοδική τάση. Το εμπόριο του Πακιστάν με την Κίνα αυξήθηκε από 2,9% σε 13,5% και της Ινδίας από 0,4 στο 10,5%.
Καθώς η Ευρώπη και οι ΗΠΑ βρίσκονται σε στασιμότητα, η Κίνα έχει μετατραπεί σε μια εναλλακτική μηχανή ανάπτυξης. Δημιουργήθηκε έτσι μια κυκλική σχέση ανάδρασης κατά την οποία η  Κίνα αγόραζε προϊόντα από χώρες που χρησιμοποιούσαν τα χρήματα για να αγοράσουν με τη σειρά τους προϊόντα κινεζικής κατασκευής.
Ως αποτέλεσμα, η Κίνα έχει καταστεί ο κύριος εμπορικός εταίρος πολλών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, της Νότιας Κορέας, της Ιαπωνίας, των Φιλιππίνων, της Βραζιλίας, της Χιλής, του Περού, της Ανγκόλα και της Νότιας Αφρικής. Μερικές από αυτές τις χώρες θα είχαν σοβαρές επιπτώσεις σε περίπτωση που η Κίνα άρχιζε να επιβραδύνεται. Δε θα σημείωνε πτώση μόνο η κινεζική ζήτηση, αλλά και οι τιμές των αγαθών που έχει ανάγκη όπως πετρελαίο, χαλκός και σιδηρομεταλλεύμα.
Μία χώρα που θα έχανε πολλά είναι η Βραζιλία. Άρθρο του Ruchir Sharma, επικεφαλής αναδυόμενων αγορών της Morgan Stanley, στο Foreign Affairs  υποστηρίζει ότι η πρόσφατη επιτυχία της Βραζιλίας «στηρίζεται σε μια εξαιρετικά ασταθή προϋπόθεση: τις τιμές των βασικών εμπορευμάτων». Δηλαδή στηρίζεται, σε ανησυχητικό βαθμό, στην Κίνα. Το Chindown θα μπορούσε να σημάνει το τέλος της «μαγική στιγμής» της Βραζιλίας, αναφέρει ο κ. Sharma. Το ίδιο ισχύει και για άλλα κράτη. «Η επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης της Κίνας σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής στην οποία οι αναδυόμενες αγορές παρουσίασαν ασυνήθιστα ταχεία επέκταση.»
Μια άλλη αναδυόμενη αγορά με παρόμοια χαρακτηριστικά είναι η Μογγολία. Η Κίνα αντιπροσωπεύει περίπου το 92% των εξαγωγών της, ποσοστό που μπορεί να αυξηθεί κι άλλο καθώς ένα τεράστιο ορυχείο χαλκού έρχεται σε λειτουργία εντός του τρέχοντος έτους. Η Μογγολία κάνει προσπάθειες να διαφοροποιηθεί. Θέλει να στείλει χιλιάδες προϊόντα στην ακτογραμμή του Ειρηνικού στη Ρωσία, ακόμη και αν τα ορυχεία της βρίσκονται κατά μήκος των συνόρων της με την Κίνα. Το πολυδάπανο σχέδιο της Ουλάν Μπατόρ να καλύψει τα νώτα της δείχνει πόσο δύσκολο μπορεί να είναι για κάποιες χώρες να μεταβάλουν τη σχέση τους με την Κίνα.
Ο κατάλογος των εξαρτώμενων από την Κίνα δεν περιορίζεται όμως στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Η Αυστραλία είναι επίσης άρρηκτα συνδεδεμένη με την Κίνα - ή, ακριβέστερα, με τις υψηλές τιμές των εμπορευμάτων που προκαλούνται από την κινεζική ζήτηση. Πράγματι, μερικές από τις μεγάλες επενδύσεις που σχεδιάζονται από εταιρείες εξόρυξης, με βάση την ακόρεστη δίψα της κινεζικής αγοράς  έχουν ήδη μπει στο συρτάρι. Ο Marius Kloppers, διευθύνων σύμβουλος της BHP Billiton, ομολόγησε πρόσφατα πως τα οικονομικά ορισμένων έργων εξόρυξης έχουν αλλάξει, υποχρεώνοντάς τον να τα αναβάλει. Ο Dylan Grice της Societe General τόνισε ότι: «αν η κινεζική ζήτηση πόρων παραμένει υψηλή, μάλλον όλα θα πάνε καλά. Σε αντίθετη περίπτωση, όλα δε θα πάνε καλά.»
Η επιβράδυνση της Κίνας δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι κακό για όλους. Ο Frederic Neumann, περιφερειακός οικονομολόγος της HSBC, κάνει διάκριση μεταξύ ‘σκληρών’ και ‘μαλακών’ αγαθών. Μια κινεζική εξισορρόπηση θα μπορούσε πράγματι να είναι καλό για τα μαλακά αγαθά, όπως το σιτάρι και τη σόγια, αν οι δαπάνες των νοικοκυριών ήταν να αυξηθούν. Η απώλεια της Βραζιλίας, με άλλα λόγια, θα μπορούσε να είναι το κέρδος της Αργεντινής. Άλλα προϊόντα, όπως το φοινικέλαιο, που χρησιμοποιείται σε επεξεργασμένα τρόφιμα, μπορεί επίσης να έχει καλύτερη πορεία. Αυτό θα μπορούσε να ωφελήσει χώρες όπως τη Μαλαισία, η οποία έχει επεκτείνει την παραγωγή φοινικέλαιου τα τελευταία χρόνια, και την Ινδονησία - αν και η  Ινδονησία παράγει επίσης και σκληρά αγαθά, μεταξύ άλλων και άνθρακα. Ορισμένοι μεγάλοι εισαγωγείς πετρελαίου θα μπορούσαν να ωφεληθούν από τις χαμηλότερες τιμές που θα επέφερε η επιβράδυνση της Κίνας.
Εάν η Ελλάδα αποχωρήσει, σχεδόν όλοι θα υποφέρουν. Αλλά καθώς η Κίνα μειώνει τους ρυθμούς ανάπτυξης της, οι επιπτώσεις είναι πιθανό να είναι πιο περίπλοκες. Μόνο για ορισμένους θα σημάνει το τέλος της μαγικής στιγμής τους.

http://www.banksnews.gr/portal/home-page/124-top-story/7284---grexit------

Οι Ευρωπαίοι τραπεζίτες ξέχασαν τα διδάγματα της Μεγάλης Ύφεσης


bank2Πριν 80 χρόνια οι κεντρικοί τραπεζίτες έφεραν την ευθύνη για τη βύθιση της παγκόσμιας οικονομίας στη Μεγάλη Ύφεση. Δεν χαλάρωσαν τη νομισματική πολιτική τόσο γρήγορα όσο έπρεπε.  Στην πραγματικότητα εξαιτίας των δεσμεύσεων του χρυσού κανόνα που ίσχυε εκείνη την εποχή, κινήθηκαν προς λάθος κατεύθυνση σε διάφορες στιγμές και παρά τη μαζική ανεργία αύξησαν τα επιτόκια. Κι αντί να αναλάβουν δράση ως δανειστές εσχάτου καταφυγίου για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, κάθισαν με σταυρωμένα τα χέρια όταν οι τράπεζες άρχισαν να χρεοκοπούν η μία μετά την άλλη.
Το 2008, με την κατάρρευση των Lehman Brothers, φάνηκε πως οι μεγαλύτεροι κεντρικοί τραπεζίτες του κόσμου είχαν λάβει τα διδάγματα του 1930 και θα έκαναν ό,τι μπορούσαν προκειμένου να μην επαναλάβουν εκείνα τα λάθη. Αλλά τους τελευταίους μήνες, καθώς η κρίση βγαίνει εκτός ελέγχου στην Ευρώπη και αρχίζει η εξασθένηση της παγκόσμιας οικονομίας, όλα δείχνουν ότι ο κόσμος μπορεί εν τέλει να επαναλάβει ορισμένα από τα λάθη του 1930.
Πολλά βεβαίως έχουν αλλάξει στον κόσμο της κεντρικής τραπεζικής από τότε. Τη δεκαετία του 1930 η πλειοψηφία των κεντρικών τραπεζών ήταν ιδιωτικά ιδρύματα που διαφύλασσαν ζηλότυπα την αυτονομία τους από την κυβέρνηση. Οι τρόποι με τους διεύθυναν τις υποθέσεις ενείχαν κάτι πολύ προβληματικό. Η Τράπεζα της Αγγλίας για παράδειγμα, διευθύνονταν από ένα συμβούλιο 26 μελών – γνωστό ως Αυλή – που προέρχονταν από ένα κλειστό, σχεδόν κληρονομικό κύκλο τραπεζιτών και εμπόρων από το Σίτι του Λονδίνου.
Το αποτέλεσμα ήταν ότι οι άνθρωποι που διεύθυναν τις κεντρικές τράπεζες προέρχονταν από μια κλειστή ολιγαρχία. Και ότι ελάχιστοι εξ αυτών θεωρούσαν απαραίτητο να γνωρίζουν οτιδήποτε περί τα οικονομικά. Διαβόητη έχει μείνει η φράση του Μόνταγκιου Νόρμαν, διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας από το 1920 ως το 1944, προς τον επικεφαλής  οικονομολόγο του: «Η δουλειά σου δεν είναι να μου λες τι να κάνω αλλά να μου λες γιατί έκανα ό,τι έκανα». Όταν ο ίδιος ρωτήθηκε από μια κοινοβουλευτική επιτροπή για ποιο λόγο ακολούθησε τη συγκεκριμένη πολιτική, χτύπησε με το δάχτυλό του τη μύτη του και απάντησε: «Για ποιο λόγο κύριε πρόεδρε; Δεν έχω λόγους. Έχω ένστικτο».
Η αντίθεση αυτών των ανθρώπων με τους ανθρώπους που διευθύνουν σήμερα τις κεντρικές τράπεζες είναι προφανής. Ο πρόεδρος της αμερικανικής FED Μπεν Μπερνάνκι, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και ο πρόεδρος της Τράπεζας της Αγγλίας Μέρβιν Κινγκ έχουν κι οι τρεις τους διδακτορικά στα οικονομικά. Το πρόβλημα είναι ωστόσο πως ενώ κι οι τρεις πειραματίζονται με μη συμβατικά νομισματικά εργαλεία προκειμένου να στηρίξουν την παγκόσμια οικονομία, κατά έναν ειρωνικό τρόπο διαπιστώνουν ότι όλα τα χρόνια και οι τίτλοι σπουδών τους θα τους αποβούν λιγότερο χρήσιμα από το ένστικτό τους.
Διότι αυτό που πραγματικά κάνει την παρούσα γενιά των κεντρικών τραπεζιτών τόσο ανήσυχη δεν είναι το αν θα αποδώσουν αποτελέσματα τα μη συμβατικά νομισματικά εργαλεία που χρησιμοποιούν. Αλλά το ότι καλούνται εν τέλει να αντιμετωπίσουν τους ίδιους ‘ατίθασους’ παράγοντες που αντιμετώπισαν και οι προκάτοχοί τους κατά τη δεκαετία του 1930.
Ο πρώτος παράγοντας έχει να κάνει με τις διεθνείς διαστάσεις της κρίσης. Η κατάσταση στη σημερινή Ευρώπη έχει μια παράξενη ομοιότητα με την Ευρώπη της δεκαετίας του 1930. Κατά τραγική ειρωνεία τότε ήταν η Γερμανία στη θέση που βρίσκονται σήμερα οι οικονομίες της ευρωπαϊκής περιφέρειας. Κατά τη δεκαετία του 1930 η Γερμανία γονάτιζε υπό το βάρος του δημοσίου χρέους της εξαιτίας των πολεμικών επανορθώσεων της Συνθήκης των Βερσαλλιών. Οι τράπεζες της δεν διέθεταν επαρκή κεφάλαια ως συνέπεια του υπερπληθωρισμού των αρχών της δεκαετίας του 1920. Η χώρα εξαρτώνταν από τον εξωτερικό δανεισμό. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά ήταν κλειδωμένη σε ένα άκαμπτο σύστημα σταθερών συναλλαγματικών ισοτιμιών, τον κανόνα του χρυσού, τον οποίο δεν τολμούσε να πειράξει φοβούμενη ότι θα προκαλέσει μια τρομακτική κρίση εμπιστοσύνης. Έτσι όταν ήρθε η Μεγάλη Ύφεση και οι διεθνείς κεφαλαιαγορές ουσιαστικά έκλεισαν, η Γερμανία δεν είχε άλλη επιλογή από την επιβολή μιας βάναυσης λιτότητας που οδήγησε την ανεργία στο 35%.
Όπως και σήμερα έτσι και κατά τη δεκαετία του 1930 υπήρχε μια οικονομία στην Ευρώπη που πήγαινε καλά. Ήταν η Γαλλία. Με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες να βουλιάζουν στην ύφεση, η ανεργία στη Γαλλία – όπως και στη Γερμανία σήμερα – ήταν σε χαμηλά μονοψήφια νούμερα. Ακριβώς όπως η Γερμανία σήμερα, έτσι και η Γαλλία τότε διέθετε μεγάλα εξωτερικά πλεονάσματα και άρα είχε κάθε δυνατότητα να δράσει σαν ατμομηχανή ανάπτυξης για την υπόλοιπη Ευρώπη. Αλλά οι γαλλικές αρχές του 1930 αρνήθηκαν να αναλάβουν την ευθύνη για ό,τι συνέβαινε στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και να υιοθετήσουν επεκτατική πολιτική. Αρνήθηκαν επίσης να παράσχουν απευθείας δανεισμό στη Γερμανία – όπως η Γερμανία στην ευρωπαϊκή περιφέρεια σήμερα – φοβούμενη ότι τα δάνεια αυτά θα αποδεικνύονταν επισφαλή. Το αποτέλεσμα της γαλλικής πολιτικής ήταν η κατάρρευση του συνολικού χρηματοπιστωτικού συστήματος της δυτικής Ευρώπης.
Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι βεβαίως μας λένε ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο σήμερα και το 1930. Τότε δεν υπήρχε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να στηρίξει τις κλυδωνιζόμενες τράπεζες, ούτε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να βοηθήσει στην ανακύκλωση του κρατικού χρέους, ούτε και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να προσφέρει περαιτέρω βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης. Ενώ όλοι αυτοί οι μηχανισμοί αναμφίβολα έχουν βοηθήσει στο μετριασμό των επιπτώσεων της κρίσης μέχρι στιγμής, παράλληλα κανείς τους δεν ενεργεί σαν πραγματικός δανειστής εσχάτου  καταφυγίου.
Επομένως ο δεύτερος μείζων παράγοντας που πρέπει να δουν πώς θα παλέψουν οι κεντρικοί τραπεζίτες είναι η απουσία από την Ευρώπη ενός θεσμού που να έχει ξεκάθαρη εντολή να λειτουργήσει σα δανειστής εσχάτου καταφυγίου για το χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Από το 1930 ως το 1933 στις ΗΠΑ υπήρξαν πέντε αλλεπάλληλες μαζικές αποσύρσεις  καταθέσεων που έπληξαν το τραπεζικό σύστημα αλλά η FED αντιδρούσε κάθε φορά άκρως επιφυλακτικά όταν ήταν να προσφέρει επείγουσα βοήθεια στις κλυδωνιζόμενες τράπεζες. Η FED είχε ιδρυθεί μόλις το 1913 άρα όπως και η ΕΚΤ σήμερα, αναζητούσε ακόμη τη σταθερότητά της  ως θεσμού. Το 1930 η FED συχνά παρέλυε από τη διελκυστίνδα πιέσεων  και αντιπιέσεων ανάμεσα στις περιφερειακές FED και το συμβούλιο της κεντρικής FED όπως ακριβώς συμβαίνει σήμερα στην Ευρωζώνη – κυρίως με τις διαμάχες μεταξύ της ΕΚΤ και της Bundesbank. Επίσης η FED είχε αρνηθεί τότε να παράσχει δανεισμό περίπου στις μισές αμερικανικές τράπεζες επειδή δεν ήταν μέλη του συστήματος της, μη αντιλαμβανόμενη επαρκώς ότι ένας ολοκληρωτικός πανικός δεν σέβεται τα τεχνικά εποπτικά σύνορα.
Αντιθέτως στους μήνες που ακολούθησαν την κατάρρευση των Lehman η αμερικανική FED και το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών, έχοντας κατανοήσει πολύ καλά τα διδάγματα της δεκαετίας του 1930, δεν κόλλησαν σε γραφειοκρατικές λεπτολογίες και κινήθηκαν  γρήγορα και αποφασιστικά με τρόπους δίχως προηγούμενο προκειμένου να αποτρέψουν μια χρηματοπιστωτική καταστροφή: εγγυήθηκαν τα κεφάλαια διαχείρισης διαθέσιμων, παρείχαν δανεισμό έναντι εταιρικών ομολόγων και επέτρεψαν στις επενδυτικές τράπεζες να επωφεληθούν από τις εγγυήσεις καταθέσεων. Με όλα αυτά, παρείχαν φανερές και αφανείς  εγγυήσεις ύψους πολλών τρις δολαρίων. Αν μέσα στους επόμενους μήνες δούμε ένα χρηματοπιστωτικό ατύχημα στην Ευρώπη – όπως φαίνεται πολύ πιθανό – υπάρχει κανένας ευρωπαϊκός θεσμός που να θέλει και να μπορεί να δράσει τόσο γρήγορα και τόσο δυναμικά για να αποτρέψει την καταστροφή;

http://www.banksnews.gr/portal/home-page/124-top-story/7283-2012-06-24-20-24-27

OI ΡΩΣΟΙ ΞΑΝΑΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟ ALAED ΜΕ ΡΩΣΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ. ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.........

 
Το πλοίο Alaed το οποίο σταμάτησαν εντελώς παράτυπα οι Βρετανοί και ανάγκασαν την ασφαλιστική εταιρεία που είχε ασφαλίσει το φορτίο ελικοπτέρων που έστελνε η Μόσχα στην Συρία να αποσύρει την κάλυψη, αποπλέει πάλι για Συρία!

Το MV Alaed με σημαία Curacao επέστρεψε στο Μουρμάνσκ, αφού δεν επιτρεπόταν να πλεύσει, πήρε νέα ασφαλιστική κάλυψη από ρωσική ασφαλιστική εταιρεία και το κυριότερο, άλλαξε σημαία και εφεξής θα πλέει με την ρωσική σημαία που σημαίνει ότι όποιος το σταματήσει θα έχει να κάνει πλέον απ'ευθείας με την Μόσχα.

Όπως ανέφερε στρατιωτικό-διπλωματική πηγή στο πρακτορείο Interfax, το σκάφος θα συνοδεύεται από ένα ακόμα πλοίο, αλλά όχι από πολεμικά πλοία! Αν ενοχληθεί θα επέμβουν ρωσικά πολεμικά, αφου η απαγόρευση μετακίνησής του είναι 100% παράνομη εφ'όσον δεν υπάρχει κανένα εμπάργκο όπλων προς την Συρία.

Η συγεκριμένη ενέργεια της Μόσχας δείχνει ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για όλα...


 http://www.liako.gr

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/06/oi-alaed.html 

Καμία μείωση σε μισθούς και συντάξεις (video) - H είδηση είναι άλλη όμως......



Μισθοί, συντάξεις, μετενέργεια καθώς και οι επέκταση του επιδόματος ανεργίας είναι μέσα στις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης.

Τους στόχους του υπουργείου Εργασίας υπογράμμισε ο υπουργός κ. Γιάννης Βρούτσης, στον οποίο έπεσε και η «καυτή πατάτα» για τα θέματα ασφάλισης και εργασίας.

Από την πλευρά του πάντως ο κ. Βρούτσης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 δεσμεύτηκε ότι δεν υπάρξουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.



ΑΥΤΟΙ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ Κ.ΒΡΟΥΤΣΗ;

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΩΣ 40%
Συνεχίζεται το ¨ψαλίδι¨ στους μισθούς

Ραγδαία είναι η εξάπλωση των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων στην ελληνική αγορά εργασίας και είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε 15 μέρες 37.000 εργαζόμενοι είδαν τους μισθούς τους να μειώνονται. Για το θέμα των μισθών και των συλλογικών συμβάσεων έγινε το Σάββατο μία πρώτη σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας, όπου παρουσιάστηκαν αναλυτικά στοιχεία για την κατάσταση της αγοράς εργασίας.

Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι πως το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Μαΐου έχουν υπογραφεί 20.571 ατομικές συμβάσεις, που προβλέπουν μειώσεις μισθών. Παράλληλα 16.830 εργαζόμενοι είδαν τις αποδοχές τους να περικόπτονται με επιχειρησιακές συμβάσεις.

Σημειώνεται πως με βάση στοιχεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) το διάστημα από τις 14 Φεβρουαρίου έως τις 15 Μαΐου:

-Είχαν υπογραφεί 64.201 ατομικές συμβάσεις με μειώσεις αποδοχών 22.9% Οι περικοπές στις αποδοχές με τις ατομικές συμβάσεις ξεκινούν από το 17% και φτάνουν το 30%.

-Είχαν υπογραφεί 13.829 επιχειρησιακές συμβάσεις με περικοπές μισθών 21.35% κατά μέσο όρο. Μάλιστα στα νησιά οι μειώσεις κυμαίνονται από 35% έως και 40%

Στο μεταξύ μέσα στο πρώτο τετράμηνο του έτους μετατράπηκαν 28.796 συμβάσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης σε άλλες μορφές ευέλικτων συμβάσεων. Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΣΕΠΕ παρατηρείται αύξηση κατά 43.6% σε σχέση με πέρσι.

Συγκεκριμένα καταγράφεται αύξηση 47.24% στον αριθμό των συμβάσεων που «μετατράπηκαν» από πλήρη σε μερική απασχόληση. Το ποσοστό της αύξησης διαμορφώνεται στο 6.67% για την εκ περιτροπής απασχόληση κατόπιν συμφωνίας με τους εργαζόμενους και εκτοξεύεται στο 169.36% για την εκ περιτροπής εργασία με μονομερή απόφαση του εργοδότη.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως το θέμα των συλλογικών συμβάσεων είναι ψηλά στην ατζέντα και αναμένεται να κυριαρχήσει στις συζητήσεις με την τρόικα. Στο τραπέζι θα τεθούν μια σειρά «καυτών» θεμάτων, με κυρίαρχο αυτό της μετενέργειας (που πλέον έχει περιοριστεί στους τρεις μήνες).

Με βάση το μνημόνιο μέσα στο καλοκαίρι πρέπει να συζητηθεί και το θέμα της αλλαγής του τρόπου διαπραγμάτευσης του κατώτερου μισθού (που αφορά περίπου 350.000 άτομα). Σημειώνεται πως το Φεβρουάριο ο κατώτερος μισθός μειώθηκε κατά 22% και μάλιστα η περικοπή φτάνει το 32% για τους νέους έως 25 ετών.


parapolitika-imerisia
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/06/video-h.html

Ποιους ΣΦΑΖΟΥΝ στη Συρία; Γιατί;





Που χάθηκαν τα καραβάνια αλληλεγγύης;
-Θα έρθει και η ώρα σου ταλαίπωρε μεταναστολάγνε και τότε δε θα σε σώσει καμιά ΜΚΟ, από το μένος των ισλαμοφασιστών που έφεραν ΔΟΛΙΩΣ στη χώρα σου…
-Τους παρακάτω κυνηγάνε και σφάζουν στη Συρία.
-Στόχος! Εξόντωση Αλεβιτών και Ρωμιών!!! Και φυσικά η εκμετάλλευση των οδών-διόδων-αγωγών…
Διαβάστε και ΕΔΩ!

Οι Ρωμιοί της Συρίας και η Ελληνορθόδοξη Μονή της Παναγίας της Σεντνάγια

Για τους περισσότερους από μας τους Έλληνες, η λέξη Ρωμιοί έχει συνδεθεί με όλους τους ελληνόφωνους Ορθόδοξους Χριστιανούς που ζούσαν κατά το διάστημα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας που ονομαζόταν Ρωμανία και οι κάτοικοι της Ρωμιοί. 
 
Το ίδιο όνομα είχαμε όταν ήμασταν κάτω από την οθωμανική κυριαρχία, δεδομένου ότι μας αποκαλούσαν και μας χαρακτήριζαν οι Μουσουλμάνοι Οθωμανοί κατακτητές μας ως “Ρωμιούς”. Η λέξη Ρωμιοί για τον Ελληνικό λαό έχει γίνει συνώνυμη με τη λέξη Έλληνες. 
 
 
Όμως, όταν οι Οθωμανοί εφάρμοσαν το όνομα “Ρωμιοί”, γι’ αυτούς όπως και για τους Βυζαντινούς, η λέξη δεν είχε εθνική έννοια, αλλά θρησκευτική, και γι’ αυτό το λόγο περιλαμβάνονταν ως Ρωμιοί και όλοι οι λαοί που ανήκαν στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, ανεξάρτητα από την εθνική τους προέλευση, ή τη μητρική τους γλώσσα. Έτσι, όλα τα άτομα που βρίσκονταν κάτω από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και ανήκαν στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία ονομάζονταν Ρωμιοί, και όχι μόνο οι Έλληνες όπως οι περισσότεροι από εμάς ψευδώς πιστεύομε. Γι’ αυτό το λόγο, όλα τα άτομα που μιλούν αραβικά και που ανήκουν στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία είναι επίσης Ρωμιοί και αυτοαποκαλούνται ως Ρωμιοί μέχρι και σήμερα.
 
 
Η Συρία, πριν από τις επιδρομές των Αράβων και την εξάπλωση του Ισλάμ, ήταν μια Βυζαντινή επαρχία με ένα ελληνοποιημένο ή Ελληνικό και ελληνόφωνο πληθυσμό, που ανήκε στην Ελληνική Βυζαντινή Εκκλησία. Η Δαμασκός ήταν μία από τις σημαντικότερες ΕλληνικέςΒυζαντινές πόλεις της περιφέρειας και ήταν μια πόλη υψηλού κοσμικού και θρησκευτικού βίου, Ελληνικής παιδείας, και Ελληνικού πολιτισμού. Ο Βυζαντινός Χριστιανισμός άνθισε στη Συρία, και επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί από τους Αγίους που ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία, είναι παιδιά αυτής της χώρας.
 
 
Με τον ερχομό των Αράβων και την εξάπλωση του Ισλάμ, η Συρία όπως και άλλες χώρες της περιοχής, κατακτήθηκε και αποκόπηκε από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Ο τοπικός πληθυσμός είτε με τη βία, είτε τη θέλησή του, ασπάστηκε το Ισλάμ και έγινε αραβόφωνος. Αν και σχεδόν όλος ο πληθυσμός της Συρίας υιοθέτησε σταδιακά την αραβική γλώσσα, δεν έγιναν όμως όλοι Μουσουλμάνοι. Αρκετοί παρέμειναν Χριστιανοί και μέλη της Βυζαντινής Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Αυτοί οι αραβόφωνοι Ελληνορθόδοξοι Χριστιανοί, ονομάζονταν ως Ρουμ (Ρωμιοί) από τους Μουσουλμάνους Άραβες, χρησιμοποιώντας τον ίδιο όρο που χρησιμοποιούσαν και για τους ελληνόφωνους Βυζαντινούς Έλληνες. Όταν οι Οθωμανοί Τούρκοι κατέκτησαν τη Συρία, κράτησαν τον εν λόγω όρο, και αποκαλούσαν όλους τους Ελληνορθόδοξους Χριστιανούς ως Ρωμιούς ανεξάρτητα από την εθνικότητα τους.
 
 
Σήμερα στη Συρία, υπάρχουν πάνω από ένα εκατομμύριο αραβόφωνοι Ελληνορθόδοξοι Χριστιανοί, οι οποίοι εξακολουθούν να είναι γνωστοί ως Ρουμ (Ρωμιοί) και αυτοχαρακτηρίζονται και οι ίδιοι έτσι. Οι Ελληνορθόδοξοι Ρωμιοί στη Συρία διατηρούν ζωντανό το Βυζαντινό Ελληνικό παρελθόν της χώρας, καθώς και την Ορθόδοξη πίστη ανάμεσα σε Μουσουλμάνους. Οι Ελληνορθόδοξες εκκλησίες και Μοναστήρια είναι κατάσπαρτα σε όλη τη χώρα, και η παρουσία τους στη Δαμασκό είναι πολύ εμφανές. 
 
Αν και οι αραβόφωνοι Ελληνορθόδοξοι Ρωμιοί της Συρίας κρατούν ζωντανό τον Ελληνικό πολιτισμό, ακόμη και την ελληνική γλώσσα κατά τις ακολουθίες τους στην εκκλησία, εμείς οι Έλληνες ως επί το πλείστον αγνοούμε την ύπαρξη τους, και δεν γνωρίζουμε ότι η Ελληνική Ορθοδοξία όχι μόνο υπάρχει αλλά και ότι είναι πολύ ζωντανή στη χώρα. Όπως και παντού αλλού, οι θεματοφύλακες του ελληνικού πολιτισμού είναι τα Ελληνορθόδοξα Μοναστήρια που βρίσκονται εκεί. Ένα τέτοιο μοναστήρι (γυναικείο) είναι αυτό της Παναγίας της Σεντνάγια, που είναι αφιερωμένο στα γενέθλια της Θεοτόκου- της μητέρα του Θεού. Η ιστορία του είναι η ακόλουθη:
 
Η ιστορία της εκκλησίας και της Μονής της Παναγίας της Σεντνάγια στη Συρία που χτίστηκε πάνω σε ένα ψηλό βουνό με το ίδιο όνομα, χρονολογείται στο 547 μ.Χ. Λέγεται ότι ο Ιουστινιανός Ι, Αυτοκράτορας του Βυζαντίου, ενώ διέσχιζε από τη Συρία με τις δυνάμεις του είτε για το δρόμο του προς τους Αγίους Τόπους είτε για μια εκστρατεία κατά των Περσών, έφθασε σε αυτή την έρημο, όπου στρατοπέδευσε ο στρατός του και σύντομα υπέστησαν από δίψα αφού υπήρχε έλλειψη νερού. 
 
Ενώ απελπίστηκαν, ο αυτοκράτορας είδε μία όμορφη γαζέλα σε μακρινή απόσταση. Την ακολούθησε με σθένος , κυνηγώντας το ζώο μέχρι που αυτό κουράστηκε και σταμάτησε σε ένα βραχώδες ύψωμα και πλησίασε μία πηγή γλυκού νερού, αλλά χωρίς να δώσει στον αυτοκράτορα την ευκαιρία να την σκοτώσει.
Ξαφνικά, μετατράπηκε σε εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου, που έλαμπε με ένα λαμπρό φως. 
 
 
Ένα λευκό χέρι τεντώθηκε προς το μέρος του και μια φωνή είπε: “Οχι, μην με σκοτώσεις, Ιουστινιανέ, αλλά κτίσε μια εκκλησία στο όνομα μου, εδώ σε αυτό το λόφο.”Μετά από αυτά τα λόγια, το παράξενο ουράνιο φως και η υπερφυσική εικόνα εξαφανίστηκαν. Επιστρέφοντας, ο Ιουστινιανός διηγήθηκε αυτό που είχε δει στους υφιστάμενους του και τους διέταξε αμέσως να εκπονήσουν ένα σχέδιο για την υπό ανέγερση εκκλησία. Αφού πέρασε αρκετός καιρός και οι αρχιτέκτονες δεν ήταν σε θέση να επιλύσουν τα προβλήματα του σχεδίου, η Παναγιά – η γαζέλα – επανεμφανίστηκε στον Ιουστινιανό σε ένα όνειρο και του φανέρωσε έναν υπέροχο σχέδιο για ένα Μοναστήρι, του οποίου θα ήταν η προστάτιδα. Λέγεται ότι η βασική δομή του Μοναστηριού ακολουθεί αυτό το σχέδιο μέχρι σήμερα.
 
 
Στα τέλη του 8 ου αιώνα, κάποια σεβάσμια με το όνομα Μαρίνα ήταν ηγουμένη του Μοναστηριού, και εκτιμάτο ευρέως για την ευσέβεια που έχει στο Θεό και στους ανθρώπους και για τον άγιο βίο της. Συνέβη ότι ένας μοναχός ερημίτης, ένας Έλληνας προσκυνητής από την Αίγυπτο με όνομα Θεόδωρος, σταμάτησε στο Μοναστήρι στο δρόμο του για στους Αγίους Τόπους. Όταν ήταν να φύγει, η ηγουμένη Μαρίνα του ζήτησε να αγοράσει από την Ιερουσαλήμ μια πολύτιμη και ωραία εικόνα της Παναγίας. 
 
 
Ενώ ήταν στην Ιερουσαλήμ, ξέχασε εντελώς την αποστολή που του έχει ανατεθεί και ξεκίνησε για το ταξίδι επιστροφής. Ωστόσο, καθώς πήγαινε και δεν είχε προχωρήσει πολύ μακριά από την πόλη, τον σταμάτησε μια άγνωστη φωνή: “Μήπως έχεις ξεχάσει κάτι στην Ιερουσαλήμ; Τι έκανες σε σχέση με την αποστολή που σου έθεσε η ηγουμένη Μαρίνα; “Ο Μοναχός Θεόδωρος επέστρεψε αμέσως στην Ιερουσαλήμ και βρήκε μια εικόνα της Θεοτόκου. Κατά το ταξίδι της επιστροφής προς το Μοναστήρι, έμεινε έκπληκτος από τα θαύματα που πραγματοποίησε η εικόνα. Αυτός και όλο του το καραβάνι περικυκλώθηκαν από ληστές και στη συνέχεια έτυχαν επίθεσης από άγρια θηρία. Μέσα σε αυτούς τους κινδύνους, ο ερημίτης ζητούσε πάντα την βοήθεια της Παναγίας, κρατώντας την εικόνα της, και ο ίδιος και όλο το καραβάνι του σώθηκαν από κάθε κίνδυνο. 
 
 
Όταν ο Θεόδωρος επέστρεψε στο Μοναστήρι, αυτά τα γεγονότα τον έβαλαν σε πειρασμό να κρατήσει την πολύτιμη εικόνα για τον εαυτό του, και αποφάσισε να παρακάμψει τη Σεντνάγια και να πλεύσει πίσω στην Αίγυπτο. Ωστόσο, το πλοίο δεν ήταν σε θέση να βάλει πλώρη, γιατί προέκυψε μια σφοδρή καταιγίδα και φαινόταν αναπόφευκτο ότι το πλοίο θα βούλιαζε. Η συνείδηση του τον κέντρισε, και γρήγορα εγκατέλειψε το πλοίο και επέστρεψε πίσω στη Σεντνάγια. Αφού πέρασε τέσσερις μέρες στο Μοναστήρι, τον συνέπαιρνε πάλι μία ακατανίκητη επιθυμία να κάνει την εικόνα της Θεοτόκου δική του. Ζήτησε συγγνώμη από την ηγουμένη, και προσποιείται ότι δεν μπόρεσε να αγοράσει τη απαιτούμενη εικόνα, και στη συνέχεια, αποφάσισε να εγκαταλείψει κρυφά το Μοναστήρι. 
 
 
Το επόμενο πρωί, καθώς ήταν έτοιμος να ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής στη χώρα του και πλησίασε την πύλη του Μοναστηριού, έμεινε έκπληκτος όταν βρήκε μια αόρατη δύναμη να εμποδίζει τον δρόμο του, και ήταν σαν ένα πέτρινο τοίχος, να είχε σταθεί μπροστά στην πύλη. Μετά από πολλές μάταιες απόπειρες, αναγκάστηκε να δώσει την εικόνα στην ηγουμένη, εξομολογώντας την πρόθεση του. Η ηγουμένη, με δάκρυα ευγνωμοσύνης δόξασε το Θεό και την Παρθένα Μητέρα Του. Από εκείνη την ημέρα, η Αγία εικόνα παρέμεινε στο Μοναστήρι και τυγχάνει μεγάλου σεβασμού.
Σήμερα η Μονή της Παναγίας της Σεντνάγια στη Συρία είναι το δεύτερο πιο σημαντικό Χριστιανικό προσκύνημα στη Μέση Ανατολή μετά την Ιερουσαλήμ, από την άποψη του αριθμού των επισκεπτών. Η αύξηση της σημασίας και της δημοτικότητας του Μοναστηριού οφείλεται στα πλήθος και απεριόριστα θαύματα που συμβαίνουν με τη μεσολάβηση της Θεοτόκου. Η Μονή της Σεντνάγια περιέχει μια εικόνα της Παναγίας με το βρέφος της τον Ιησού ζωγραφισμένη από τον Απόστολο Λουκά τον Ευαγγελιστή τον 1 ο αιώνα μ.Χ. 
Η εικόνα αυτή ονομάζεται “Σιαγκούρα” που σημαίνει “Η ξακουστή”. Η εικόνα αυτή φυλάσσεται σε ένα σκοτεινό δωμάτιο στο πάνω μέρος του Μοναστηριού και πρέπει κάποιος να βγάλει τα παπούτσια του για να εισέλθει. Πολλές γυναίκες, τόσο Χριστιανές όσο και Μουσουλμάνες διανυκτερεύουν σε αυτό το δωμάτιο και όλη νύχτα προσεύχονται στην Παναγία να τους στείλει ένα παιδί.
Η έρευνα συνεχίζεται…
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/06/blog-post_8498.html

Αφού βρίσκουν κορόιδα ...καλά κάνουν .


Ακριβότερη σε βασικά αγαθά παραμένει η Ελλάδα σε σχέση με άλλα κράτη της Ε.Ε. παρά τη βαθιά ύφεση, την αυξημένη ανεργία και τη μεγάλη μείωση των εισοδημάτων. 

Οι τιμές σε προϊόντα που αγοράζουν τα νοικοκυριά για τη διαβίωσή τους είναι υψηλότερες έως και 297%.
Η «ΗτΣ» παρουσιάζει σήμερα τιμοληψίες του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου και Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) που έγιναν σε 18 προϊόντα, τα οποία πωλούνται στην Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία και τη Γαλλία. 
Πρόκειται για κατώτερες και χαμηλότερες τιμές τροφίμων, απορρυπαντικών, ειδών νοικοκυριού, σνακς, γλυκισμάτων και οπωροκηπευτικών.
Τα αποτελέσματα της σύγκρισης είναι αποκαρδιωτικά καθώς η χώρα μας είναι ακριβότερη σε προϊόντα παρά το γεγονός ό,τι οι καταναλωτές των υπολοίπων τριών χωρών έχουν υψηλότερο εισόδημα.
Ακόμη και όταν οι τιμές της εγχώριας αγοράς αντιπαραβάλλονται με εκείνες της Ισπανίας, η οποία επίσης βρίσκεται σε κρίση, πάλι οι διαφορές είναι σε βάρος των Ελλήνων καταναλωτών.


 http://ixnos.blogspot.gr/
 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/06/blog-post_1207.html

Πρόστιμο 104,4 Εκατομμύρια Ευρώ στην χώρα μας.


pliromes104,4 εκατομμύρια Ευρώ μας ζητάει η Ε.Ε για αγροτικές δαπάνες και επιδοτήσεις που δόθηκαν παράνομα. 

Τα χρήματα θα τα πληρώσουμε για τις αδυναμίες των ελέγχων στις σταφίδες,  για τη φύτευση αμπέλων χωρίς δικαιώματα (ανα)φύτευσης και για την απουσία συστήματος ελέγχου της παραγωγής και αποθεματοποίησης ζάχαρης.

Η Επιτροπή πρόκειται να ανακτήσει 426 εκατ. ευρώ από τα κράτη μέλη στο πλαίσιο των δαπανών της ΚΓΠ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητάει σήμερα την ανάκτηση, στο πλαίσιο της καλούμενης διαδικασίας εκκαθάρισης λογαριασμών, συνολικού ποσού 436 εκατ. ευρώ των κονδυλίων της γεωργικής πολιτικής της ΕΕ τα οποία καταβλήθηκαν αχρεωστήτως από τα κράτη μέλη. Δεδομένου ότι ορισμένα από τα ποσά αυτά έχουν ήδη ανακτηθεί από τα κράτη μέλη, οι δημοσιονομικές επιπτώσεις είναι ελαφρά χαμηλότερες και ανέρχονται σε 426 εκατ. ευρώ. 

Το ποσό αυτό θα επιστραφεί στον προϋπολογισμό της ΕΕ λόγω μη συμμόρφωσης με τους ενωσιακούς κανόνες ή λόγω πλημμελών διαδικασιών ελέγχου των γεωργικών δαπανών. Τα κράτη μέλη είναι υπεύθυνα για την εκταμίευση και τον έλεγχο των δαπανών στο πλαίσιο της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής (ΚΓΠ) και η Επιτροπή οφείλει να διασφαλίζει τη σωστή χρησιμοποίηση των κονδυλίων από τα κράτη μέλη. 

Λαμβανομένων υπόψη των οικονομικών πιέσεων που αντιμετωπίζουν ορισμένα κράτη μέλη λόγω της οικονομικής κρίσης, η Επιτροπή εξέδωσε κανονισμό που επιτρέπει στα κράτη μέλη τα οποία λαμβάνουν οικονομική βοήθεια να καθυστερήσουν, υπό ορισμένους όρους, την επιστροφή των μη εγκριθέντων κονδυλίων για περίοδο 18 μηνών. Η δυνατότητα αυτή προστίθεται στις υπάρχουσες δυνατότητες αίτησης για κατανεμημένη επιστροφή σε περιορισμένο αριθμό ετών. Το πρώτο κράτος μέλος που υπέβαλε αίτηση για να επωφεληθεί από τη δυνατότητα αυτή είναι η Ελλάδα.

Κυριότερες δημοσιονομικές διορθώσεις
Στο πλαίσιο της τελευταίας αυτής απόφασης, θα ανακτηθούν ποσά από τη Δανία, τη Γερμανία, την Εσθονία, την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τις Κάτω Χώρες, την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι μεγαλύτερες επιμέρους διορθώσεις είναι οι εξής:

131,3 εκατ. ευρώ καταλογίζονται στην Ισπανία για τη φύτευση αμπέλων χωρίς δικαιώματα (ανα)φύτευσης

98,9 εκατ. ευρώ καταλογίζονται στην Ιταλία για τη φύτευση αμπέλων χωρίς δικαιώματα (ανα)φύτευσης

71,5 εκατ. ευρώ καταλογίζονται στην Ελλάδα για τις αδυναμίες των ελέγχων στις σταφίδες

62,9 εκατ. ευρώ καταλογίζονται στη Γαλλία για ελλείψεις στους ελέγχους των πριμοδοτήσεων βοοειδών

21,3 εκατ. ευρώ καταλογίζονται στην Ελλάδα για τη φύτευση αμπέλων χωρίς δικαιώματα (ανα)φύτευσης

13,3 εκατ. ευρώ (δημοσιονομικές επιπτώσεις: 13, εκατ. ευρώ) καταλογίζονται στην Πολωνία για ελλιπές σύστημα επιβολής κυρώσεων και μη καθορισμό των καλών γεωργικών και περιβαλλοντικών συνθηκών (ΚΓΠΣ) στο πλαίσιο της πολλαπλής συμμόρφωσης
11,6 εκατ. ευρώ καταλογίζονται στην Ελλάδα για την απουσία συστήματος ελέγχου της παραγωγής και αποθεματοποίησης ζάχαρης.

Τα κράτη μέλη είναι υπεύθυνα για τη διαχείριση των περισσότερων ενισχύσεων της ΚΓΠ, κυρίως μέσω των οργανισμών πληρωμών τους. Είναι, επίσης, υπεύθυνα για τους ελέγχους, για παράδειγμα τον έλεγχο των αιτήσεων άμεσων ενισχύσεων που υποβάλλουν οι γεωργοί. 

Η Επιτροπή διενεργεί πάνω από 100 ελέγχους ανά έτος για να εξακριβώσει ότι οι έλεγχοι των κρατών μελών και τα μέτρα που έλαβαν για την αντιμετώπιση των ελλείψεων είναι ικανοποιητικά, της έχει δε δοθεί η εξουσία να ανακτά τα οφειλόμενα κονδύλια εάν από τους ελέγχους προκύψει ότι τα μέτρα που έλαβε το κράτος μέλος δεν επαρκούν για να εξασφαλιστεί ότι οι πόροι της ΕΕ έχουν δαπανηθεί σωστά.


 http://www.agroschannel.com


http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/06/1044.html 

ΜΟΥΓΓΑ ΤΑ ΚΟΥΝΑΒΙΑ ΓΙΑΥΤΟ!!!!



Είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της τελευταίας 20ετίας - και το πιο κρυφό.
Ίσως γιατί σε αυτό εμπλέκονται δύο πρωθυπουργοί, επτά υπουργοί και ο πιο πλούσιος Έλληνας στον κόσμο...

Η υπόθεση του Mall Athens, του «μεγαλύτερου αυθαίρετου της Ευρώπης», επρόκειτο να εκδικασθεί σε τελευταίο βαθμό από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 8 Μαΐου. Αλλά...
για μία ακόμα φορά η υπόθεση πήρε αναβολή.

Μυστηριωδώς (;), ακόμα και η ύπαρξη της δίκης αποσιωπείται από τα ΜΜΕ.
Όπως άλλωστε συμβαίνει εδώ και 9 χρόνια που το σκάνδαλο του Mall βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ίσως γιατί στη δίκη του Mall διακυβεύεται κάτι πολύ σημαντικό.
Αν η πλευρά Λάτση χάσει, το Mall θα πρέπει να... κατεδαφισθεί ή έστω η εταιρεία Lamda να καταβάλει στο Δημόσιο πρόστιμα για κάθε αυθαίρετο τετραγωνικό (από τα 75.000...)! Οι άδειες των δεκάδων καταστημάτων και των κινηματογράφων θα ανακληθούν ή δεν θα ανανεωθούν ξανά. Οι λιγοστοί πολίτες του Μαρουσιού που πριν από 8 χρόνια ξεκίνησαν τον δικαστικό αγώνα θα έχουν κερδίσει τον Λάτση, τον Σημίτη, τον Καραμανλή...

Όμως, εδώ παίζεται κάτι πιο μεγάλο κι από το ίδιο το σκάνδαλο. Εδώ είναι το μυστικό: Το 2003, η τότε κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το «πρόβλημα» με την αντισυνταγματικότητα του Mall, σκαρφίστηκε ένα τέχνασμα ώστε να περνάει
αντισυνταγματικές διατάξεις χωρίς να μπορεί το ΣτΕ να τις κρίνει. Από τότε, η εξωφρενική πατέντα δουλεύει συνέχεια, στην ουσία καταργώντας το ΣτΕ: χθες εκτροπή Αχελώου, σήμερα Βοτανικός, αύριο ίσως Ασωπός.

Αυτό διακυβεύεται στη δίκη του Mall: Θα επιβιώσει το ΣτΕ, η μόνη δημόσια αρχή που μπορεί να σταματάει τις εκάστοτε κρατικές αυθαιρεσίες; Ή θα χάσουμε οι πολίτες ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέσα προστασίας που μας απέμεινε....

Αν θέλετε η δίκη του Mall να πάψει να είναι μυστικό, αν θέλετε να σπάσει επιτέλους η ομερτά των ΜΜΕ,
μάθετε περισσότερα (με ντοκουμέντα και υλικό που αποδεικνύει τα παραπάνω και για πρώτη φορά δημοσιεύεται) στο

www.facthemall.gr.

και φυσικά διαδώστε αυτό το μήνυμα... 
 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/06/blog-post_1540.html

Pravda: Η Τουρκία πίσω από την εμφύλιο της Συρίας

PRAVDA: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

Εφημερίδα: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ – ΣΕΛ 8




 






pentapostagma.gr

 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/06/pravda.html

ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ - «Μπάζει νερά» και η γερμανική οικονομία

Φαίνεται πως διαψεύδονται όσοι πίστευαν πως η γερμανική οικονομία θα μπορούσε να είναι εσαεί θωρακισμένη από την κρίση χρέους της ευρωζώνης, αφού τα μηνύματα που λαμβάνει τελευταία η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ δείχνουν... σύννεφα να μαζεύονται πάνω από το Βερολίνο. 

 Η Μέρκελ μπορεί έως τώρα να απολάμβανε τις δάφνες της επιτυχίας του πάμφθηνου δανεισμού της Γερμανίας και της δημοφιλίας των γερμανικών ομολόγων, όντας ισχυρή στο εσωτερικό και μεγάλο φαβορί για επανεκλογή το φθινόπωρο του 2013, όμως η αυστηρή λιτότητα και η νευρικότητα της ευρωζώνης έχουν αρχίσει να απορρυθμίζουν τα γρανάζια του γερμανικού ρολογιού.

Ειναι ενδεικτική η επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία, που αποδεικνύει ότι η κρίση χρέους αρχίζει να αγγίζει για τα καλά τη βιομηχανία της χώρας. Ο δείκτης επιχειρηματικήςεμπιστοσύνης κατέγραψε τον Ιούνιο νέα βουτιά (στο 105,3 από 106,9 τον Μάιο) σημειώνοντας τη χαμηλότερη επίδοση από τον Μάρτιο του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία του ινστιτούτου Ifo. «Η πρόσφατη αύξηση της αβεβαιότητας στην ευρωζώνη επηρεάζει τη γερμανική οικονομία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ινστιτούτου, Χανς-Βέρνερ Σιν.

Παράλληλα, ο κατασκευαστικός κλάδος κατέγραψε χαμηλό τριών ετών, ενώ την ίδια ώρα και οι γερμανικές εξαγωγές παρουσιάζουν σημαντική κάμψη, τη μεγαλύτερη από τον Απρίλιο του 2009.

Τα ανησυχητικά μηνύματα για την Καγκελαρία δεν σταματούν στον κομβικό τομέα της βιομηχανίας, αλλά υπάρχει πάντα και το ζήτημα του περιβόητου «κρυφού» δημοσιονομικού χρέους. Η εφημερίδα Die Welt σε σχετικό της δημοσίευμα με τίτλο «Η Γερμανία που κουνάει το δάχτυλο συσσωρεύει κρυφά τρισεκατομμύρια» αναφέρει ότι «την ώρα που το Βερολίνο δίνει μαθήματα σκληρής λιτότητας στην ευρωζώνη, η Γερμανία συσσωρεύει σιωπηλά χρέος, μία κατάσταση που αναμένεται να επιδεινωθεί με τις σχεδιαζόμενες κοινωνικές μεταρρυθμίσεις και περικοπές φόρων».

Το άρθρο δημοσιοποιεί την έκθεση του βερολινέζικου ιδρύματος Stiftung Marktwirtschaft (Ίδρυμα της Οικονομίας της Αγοράς) και τις δηλώσεις του οικονομολόγου Bernd Raffelhüschen, ο οποίος υποστηρίζει ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αντί να εκμεταλλευθεί την υπάρχουσα συγκυρία, «ετοιμάζεται να προχωρήσει σε ακριβά δώρα», εννοώντας τις μεταρρυθμίσεις στους τομείς της πρόνοιας, του συνταξιοδοτικού και του φορολογικού συστήματος.

Το επίσημο γερμανικό χρέος αντιστοιχεί στο 83,2% του ΑΕΠ, όμως με το χρέος από τα ασφαλιστικά ταμεία εκτοξεύεται στο 147%, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο το πραγματικό χρέος αντιστοιχεί στο 230%. «Πριν σώσουμε τις άλλες χώρες, θα πρέπει πρώτα να σώσουμε εμάς από τους εαυτούς μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Stiftung Marktwirtschaft, Michael Eilfort. Σύμφωνα με την έκθεση του Raffelhüschen, μία νέα ισχυρή ύφεση μπορεί εύκολα να στείλει τους δημοσιονομικούς δείκτες στην... κατηφόρα.

Είναι πλέον εμφανές ότι η πολιτική λιτότητας της Άνγκελα Μέρκελ έχει αρχίσει να έχει αντίκτυπο και στη Γερμανία. Η βαριά ήττα του υποψηφίου της Νόρμπερτ Ρέτγκεν, από την υποψήφια των Σοσιαλδημοκρατών, Χανελόρε Κραφτ, στο κομβικό κρατίδιο της Ρηνανίας- Βεστφαλίας σημειώθηκε με φόντο την οικονομία, αφού το CDU είχε θέσει ως προεκλογικό του άξονα την σιδηρά δημοσιονομική πειθαρχία.

Οι πιέσεις είναι ήδη πολλές από το εξωτερικό αφού όλο και περισσότεροι παράγοντες κατακρίνουν την απαράλλακτη γραμμή της καγκελαρίου. Ο Φρανσουά Ολάντ με τα ευρωομόλογα, η Κριστίν Λαγκάρντ που μίλησε για «ξεροκεφαλιά» της γερμανίδας καγκελαρίου, το εξώφυλλο του βρετανικού περιοδικού New Statesman που την παρουσίαζε ως «Εξολοθρευτή της ανάπτυξης» και... Χίτλερ. Εάν τα πράγματα αρχίσουν να «στραβωνουν» και στο εσωτερικό, τότε οι ομοσπονδιακές εκλογές του 2013 στη Γερμανία ίσως είναι και το κύκνειο άσμα της Άνγκελα Μέρκελ.

Βαγγέλης Βιτζηλαίος
moneypost



http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/06/blog-post_6015.html 

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ ΜΕΜΕΤΟΣΠΟΡΕ!!!!

ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ ΚΑΙ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΛΕΕΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΓΚΡΙΖΩΝ ΛΥΚΩΝ ΜΠΑΧΤΣΕΛΙ, ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ...!!!

ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ...;;; ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΟΔΕΥΣΕΙ...;;;Ενδεικτική των απόψεων που πρεσβεύει το κόμμα είναι και η ενέργεια του βουλευτή του Κόμματος Eθνικιστικής Δράσης (MHP), Ερκάν Ακτσάι, να εγκαλέσει την τουρκική κυβέρνηση γιατί αποδέχεται πράξεις κυριαρχίας, όπως τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων Τούρκων επισκεπτών, που γίνονται από την ελληνική διοίκηση σε νησίδες όπως το Φαρμακονήσι και το Γαϊδουρονήσι.

Ο Τούρκος βουλευτής ισχυρίστηκε ότι οι νησίδες αυτές «είναι τουρκικά εδάφη από την εποχή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή». Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, ανέλαβε να απαντήσει στο βουλευτή. Ανέφερε ότι τα ζητήματα κυριαρχίας των νησιών του ανατολικού Αιγαίου ρυθμίζονται από τη Συνθήκη της Λοζάνης του 1923 και τη Συνθήκη των Παρισίων του 1947.

Ωστόσο, υποστήριξε ότι «υπάρχουν προβλήματα με την κυριαρχία ορισμένων νησίδων και βραχονησίδων και τα προβλήματα αυτά συζητούνται μέσω του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών. Η χώρα μας επιθυμεί να βρεθεί μόνιμη λύση βάσει της αρχής της ευθυδικίας και λαμβανομένων υπόψη των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της χώρας μας».

Ο Τούρκος βουλευτής, ενοχλημένος από την απάντηση Νταβούτογλου, αντέτεινε: «Ο υπουργός μας διστάζει να διεκδικήσει δικαιώματα πάνω σε ένα νησί που του ανήκει». Την άποψή του για το Φαρμακονήσι και το Γαϊδουρονήσι επανέλαβε και στην εφημερίδα «Χαμπερτούρκ»:

«Δεν υπάρχει κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει ότι το συγκεκριμένο νησί ανήκει στους Έλληνες. Η συνθήκη της Λοζάνης και η Συνθήκη των Παρισίων δεν περιέχουν κανένα άρθρο που να αναφέρεται σ' αυτά τα δύο νησιά. Αυτά τα δύο νησιά συνεχίζουν, από την εποχή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς, να είναι δικά μας».


 logia-tou-aera

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/06/blog-post_8230.html

Πως μας σπρώχνουν εκτός ευρώ, υποστηρίζοντας το αντίθετο...

Την εβδομάδα που πέρασε χρειάστηκε να αλλάξουμε πλυντήριο και όπως είναι φυσικό επισκεφθήκαμε 1-2 πολυκαταστήματα ηλεκτρονικών για να βρούμε το κατάλληλο, σε ποιότητα και τιμή...

Υπάρχει ακόμη μεγάλη ποικιλία από εμπορικά σήματα στην ελληνική αγορά, αλλά αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν οι ποικιλία των χωρών κατασκευής. Ακόμη και εμπορικά σήματα ελληνικής καταγωγής γράφουν πλέον πως κατασκευάζονται στην Τουρκία κλπ. Άλλες παρουσίες ήταν η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Σλοβενία και φυσικά οι χώρες της Ασίας...

Από το νότο της ευρωζώνης η Ιταλία στη συγκριμένη κατηγορία έχει καταφέρει να διατηρεί δυο - τρία εμπορικά σήματα που έχουν έδρα σχεδιασμού και διαχείρισης τη χώρα, αλλά κατασκευάζονται σε χώρες φθηνού εργατικού κόστους... Αυτό σημαίνει πως τα εμπορικά της σήματα εξασφαλίζουν κάποιες θέσεις εργασίας και εισαγωγή εισοδήματος από το εμπορικό ισοζύγιο εξαγωγών εισαγωγών πλυντηρίων...

Στην Ελλάδα ό,τι ξοδεύουμε για πλύσιμο πρέπει να πιστώνεται στο έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου αποκλειστικά.

Όταν ξεκινούσα αυτή τη δουλειά, πριν από 25 χρόνια περίπου υπήρχαν ακόμη πλυντήρια, δυο - τρεις μάρκες ψυγείων και αυτοκίνητα που κατασκευάζονταν στην Ελλάδα.

Οι αλλαγές στο διεθνές σκηνικό με την κατάρρευση του σοβιετικών μπλοκ στη γειτονιά μας και των λοιπών σοσιαλισμών στην Ασία και η εγκαθίδρυση του ελληνικού πελατειακού σοσιαλισμού στην Ελλάδα άλλαξε άρδην αυτή την εικόνα.

Οι εργαζόμενοι στο ελληνικό δημόσιο από 300.000 στις αρχές της δεκαετίας του ’80 εκτοξεύθηκαν μέχρι τις 700.000 οι οποίοι μαζί με ΔΕΚΟ και διάφορες μορφές υποαπασχόλησης ξεπέρασαν κάποια στιγμή και το ένα εκατομμύριο.

Επιπλέον, οι εκ του κρατικού προϋπολογισμού με δανεικά χρηματοδοτούμενες, αγροτικές επιδοτήσεις, τα έργα του δημοσίου και οι επιδοτήσεις ιδιωτικών επιχειρήσεων μέσω αναπτυξιακών, ανέβαζε τον αριθμό των θέσεων εργασίας που πληρώνονταν από τα κρατικά ταμεία ακόμη υψηλότερα.

Η Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια βρέθηκε σε ένα χάσμα. Η οικονομία της στηριζόταν σε μια χαμηλού εργατικού κόστους ελαφρά προστατευόμενη βιομηχανία. Μόλις εμφανίστηκαν οι λοιπές χώρες χαμηλότερου κόστους, η Ελλάδα έπεσε στο «κενό». Αντί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τον ιδιωτικό τομέα να αναπροσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να βρει νέο ρόλο στο διεθνές οικονομικό σύστημα, «ευνούχισε» κάθε προσπάθεια, πριμοδοτώντας ένα πελατειακό παρασιτικό μοντέλο.

Η χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας, σαν συνέπεια της χρεοκοπίας του ελληνικού κράτους, θα περίμενε κανείς πως θα αφυπνούσε την πολιτική ηγεσία και την κοινωνία, να πράξουν τα δέοντα προκειμένου να καλύψουν τη διαφορά.

Μάταια όμως, στα δυο χρόνια της χρεοκοπίας η πολιτική ηγεσία και ο λαός πλειοδοτούν και ο ένας «βαυκαλίζει» τον άλλο για δήθεν «πυρηνικά» όπλα με τα οποία θα εκβιάσουμε τους ευρωπαίους να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν την ελληνική κατανάλωση και το βιοτικό επίπεδο επειδή, αν σταματήσουν να το κάνουν, θα υποστούν πανωλεθρία...

Στραβός είναι ο γιαλός;

Παρά το γεγονός πως τα δυο τελευταία χρόνια η χώρα έχει χρεοκοπήσει, το ελληνικό δημόσιο πρόλαβε να πραγματοποιήσει περί τις 70.000 προσλήψεις. Ήτοι, περί τις 100 ημερησίως...

Το αποτέλεσμα αυτό επισημαίνει η έκθεση της μόνιμης αντιπροσωπείας της Τρόικα στη Αθήνα. Πρωταθλητές των προσλήψεων σύμφωνα, με ρεπορτάζ του χθεσινού Βήματος, οι ΟΤΑ, η Υγεία, η αστυνομία και το Υπουργείο Πολιτισμού. Δηλαδή, υπουργεία που κατά τα λοιπά επάνδρωσαν κατά κύριο λόγο «μεταρρυθμιστές» υπουργοί...

Στα δυο χρόνια της χρεοκοπίας οι άνεργοι του ιδιωτικού τομέα έχουν αυξηθεί κατά 700.000 από 500.000 περίπου στα τέλη του 2009 στους 1.200.000 στα τέλη του πρώτου τριμήνου του 2012...

Τον αριθμό των 700.000 νέων ανέργων αν τον διαιρέσουμε επίσης δια των 700 ημερών περίπου που αθροίζουν τα δυο έτη της χρεοκοπίας, μας κάνουν περί τους 1.000 ανέργους ημερησίως οι οποίοι προστίθενται στην μακρά αλυσίδα της δυστυχίας...

Για κάθε μία πρόσληψη στο δημόσιο «κάηκαν» περί τις δέκα θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, αφού: Η υψηλότερη φορολογία, με αύξηση ΦΠΑ, και έκτακτες εισφορές ανάγκασε πολλές επιχειρήσεις με οριακό κόστος λειτουργίας να βάλουν λουκέτο.

Η «θεραπεία» της ελληνικής χρεοκοπίας περνάει αναγκαστικά από την αύξηση της ανεργίας αφού έχουμε να κάνουμε με μια κατά βάση παρασιτική οικονομία που ευημερούσε χάρη στην εύκολη πρόσβαση στα δανεικά. Η σωστή συνταγή απαιτούσε όμως μείωση των θέσεων εργασίας στο δημόσιο και εφαρμογή πολιτικών που στήριζαν και θα αύξαναν τις θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και δη, τους κλάδους των εξαγωγών οι οποίοι είναι οι μόνοι που μπορούν να υποκαταστήσουν την ροή των ευρώ προς την χώρα χωρίς δανεικά και ως εκ τούτου με βιώσιμο τρόπο...

Αντ’ αυτού σύσσωμο το πολιτικό σκηνικό της χώρας, κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενοι, στηλιτεύουν τις ευθύνες κάποιου νεοφιλελευθερισμού (...κατά τον τρόπο που ο Θύμιος στο Μπακαλόγατο μονολογούσε ποιος είναι αυτός ο ΝΙΚΑΣ και γιατί τον πληρώνω..) για την κρίση και πράττουν τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που επιτάσσει η κοινή λογική για την έξοδο από την κρίση, βοηθώντας έτσι στην διατήρηση του «σοβιετικού» μοντέλου της ελληνικής οικονομίας στην οποία στηρίζουν την πολιτική και επαγγελματική τους επιβίωση.

Κατά τον τρόπο που ένα οικοσύστημα αλληλεξαρτώμενων αλυσίδων μπορεί να συντηρήσει ένα αριθμό παρασίτων, καταρρέει αν ξεπεραστεί αυτός ο αριθμός ισορροπίας, έτσι και η ελληνική οικονομία βρίσκεται στο στάδιο της κατάρρευσης...


http://www.capital.gr/stoupas/?i=i25062012

Χουντής προς Κομισιόν: «Nα εξετάσει η Επιτροπή την άρση της απαγόρευσης ναυπήγησης εμπορικών πλοίων από τα ΕΝΑΕ»

ΟΙ ΚΟΜΠΙΝΑΔΟΡΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΚΥΤΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥ ΝΟΤΟΥ , ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΞΕ Η ΕΠΙΔΟΤΗΤΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ.
ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ
ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΩΦΕΛΙΜΙΣΤΕΣ, ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΜΗΛΟ ΚΑΙ ΔΙΥΛΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΝΩΠΑ. 

ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΣΤΕΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ


Χουντής προς Κομισιόν: «Nα εξετάσει η Επιτροπή την άρση της απαγόρευσης ναυπήγησης εμπορικών πλοίων από τα ΕΝΑΕ»


«Ωστε να ξαναζωντανέψει η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη»



aegeantimes.gr

αρχική καταχώρηση στις 25/6/2012, 16:00

τελ. ενημέρωση 25/6/2012




Οξύμωρη και αντιφατική, που διαλύει την ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία στην Ελλάδα, χαρακτηρίζει την πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής. Πιο συγκεκριμένα σε ερώτηση που κατέθεσε σήμερα ο Ν. Χουντής, μεταξύ άλλων, τονίζει ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως μέλος της Τρόικα έχει επιβάλλει στους έλληνες πολίτες σειρά μέτρων απίστευτης λιτότητας με το επιχείρημα της παραγωγικής ανασυγκρότησης» και την ίδια στιγμή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με απόφασή της, απαγορεύει την κατασκευή ή επισκευή εμπορικών πλοίων από τα ΕΝΑΕ και «διαλύει με αυτό τον τρόπο την ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία που ήταν και μπορεί να γίνει ξανά ένα από τα πιο δυναμικά κομμάτια της Ελληνικής βιομηχανίας, αφού ο ελληνόκτητος εμπορικός στόλος είναι ο μεγαλύτερος παγκοσμίως».



Ο Ν. Χουντής με ερώτησή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την καλεί να άρει την Απόφασή που πήρε τον Απρίλιο του 2010 με την οποία απαγορεύει στα Ελληνικά Ναυπηγεία να ναυπηγούν εμπορικά πλοία, έτσι ώστε να ξαναβρούν δουλειά εκατοντάδες εργαζόμενοι.

Η πλήρης ερώτηση έχει ως εξής:



Τον Απρίλιο του 2010, τον ίδιο ακριβώς μήνα που η Ελλάδα έμπαινε υπό την επιτήρηση της Τρόικα, η Επιτροπή με Απόφαση της για παράνομες και ασύμβατες κρατικές ενισχύσεις, απαγόρευσε στα Ελληνικά Ναυπηγεία (ΕΝΑΕ) να ναυπηγούν εμπορικά σκάφη και επέτρεψε μόνο την ναυπήγηση σκαφών του Ελληνικού πολεμικού ναυτικού. Η απόφαση αυτή, συνέβαλλε στη δραματική αύξηση της τεράστιας ανεργίας που μάστιζε την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνης στην οποία εργάζονταν δεκάδες χιλιάδες πολίτες.



Στα μάτια των πολιτών, η απόφαση αυτή μοιάζει εξαιρετικά οξύμωρη και αντιφατική αφού, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως μέλος της Τρόικα έχει επιβάλλει στους έλληνες πολίτες σειρά μέτρων απίστευτης λιτότητας με το επιχείρημα της παραγωγικής ανασυγκρότησης και την ίδια στιγμή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με απόφασή της, διαλύει κάθε παραγωγική υποδομή όπως η ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία που ήταν και μπορεί να γίνει ξανά ένα από τα πιο δυναμικά κομμάτια της Ελληνικής βιομηχανίας, αφού ο ελληνόκτητος εμπορικός στόλος είναι ο μεγαλύτερος παγκοσμίως.



Στην απάντηση της Επιτροπής σε σχετική ερώτησή μου (Ε-002114/2012), η Επιτροπή μου απάντησε αρνητικά με το επιχείρημα ότι «μέχρι τώρα δεν πραγματοποιήθηκε ανάκτηση (έστω περιορισμένη). Με αυτές τις συνθήκες και απουσία πλήρους ανάκτησης, η άρση του περιορισμού των μη στρατιωτικών δραστηριοτήτων δεν δικαιολογείται.»



Ερωτάται η Επιτροπή:



Δεδομένου ότι αν επιτραπεί η ναυπήγηση και εμπορικών πλοίων θα δοθεί δυνατότητα απασχόλησης σε χιλιάδες εργαζόμενους, και θα βοηθηθεί σημαντικά η ανάκαμψη μιας ολόκληρης περιοχής και ενός ολόκληρου βιομηχανικού κλάδου, και με δεδομένο το κρίσιμο σημείο στο οποίο βρίσκεται η Ελληνική οικονομία και του κινδύνου χρεοκοπίας που αντιμετωπίζει, προτίθεται να εξετάσει η Επιτροπή την άρση της απαγόρευσης ναυπήγησης εμπορικών πλοίων από τα ΕΝΑΕ;

http://amphiktyon.blogspot.gr/2012/06/n_25.html

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.



«Οι βασικοί όροι του μνημονίου δεν είναι διαπραγματεύσιμοι από την πλευρά πολλών χωρών της Ε.Ε. Αυτό που πρέπει να συζητήσουμε είναι το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος προσαρμογής», υπογράμμισε σε συνέντευξή του στη Realnews, ο Λαρς Φελντ, οικονομικός σύμβουλος της καγκελαρίου της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ.

Ο καθηγητής Οικονομικών και μέλος της «επιτροπής σοφών» της Γερμανίας επισημαίνει ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί και ιδίως αυτά που στοχεύουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα, υπήρξε μια πρώτη ανακούφιση στις αγορές και στους ηγέτες της Ευρώπης. Ωστόσο, αμέσως μετά, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην κρίση της Ισπανίας και στη νέα «εστία» της Ιταλίας. Πώς βλέπετε να εξελίσσεται η κατάσταση και τι πρέπει να κάνουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες για να την αντιμετωπίσουν;

Η κατάσταση στην Ελλάδα έχει σταθεροποιηθεί πολιτικά προς το παρόν και οι χρηματαγορές το έχουν αναγνωρίσει με ανακούφιση. Ομως, παρότι υπάρχει αυτή η ανακούφιση, θα είναι δύσκολο για την Ε.Ε. να μη γίνει αδύναμη, γιατί δεν είναι αρκετά σαφές από την πλευρά των χρηματαγορών πώς η κατάσταση θα σταθεροποιηθεί σε οικονομικούς όρους. Αυτό που έχουμε είναι ένα απλό πρόβλημα σχετικά με τον βραχυπρόθεσμο κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι χρηματαγορές στην ευρωζώνη και την προσπάθεια εξυγίανσης, σε συνδυασμό με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Η εξυγίανση και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις παίρνουν χρόνο. Και οι χρηματαγορές δεν έχουν χρόνο. Θέλουν να διασφαλίσουν αυτή τη στιγμή ότι η προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον της ευρωζώνης θα έρθει γρήγορα.

Αντιμετωπίζουν την πιθανότητα του κινδύνου της χρεωκοπίας. Ο κίνδυνος αυτός είναι σχετικά προβληματικός για τις χρηματαγορές, ιδίως γιατί πολλές τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, από τη μία, δεν έχουν ακόμη συνέλθει από την οικονομική κατάρρευση του 2008 και, από την άλλη, έχουν πράγματι βιώσει την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Αρα, ο κίνδυνος χρεωκοπίας είναι πραγματικός, όχι μόνο εικονικός.

Ετσι, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αντιμετωπίζουν την πιθανότητα υποτίμησης του ενεργητικού τους σε άλλες χώρες. Αυτό οδηγεί σε αποσταθεροποίηση. Και, ως εκ τούτου, κάτι πρέπει να γίνει. Ως μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων στη Γερμανία, μπορώ να πω ότι αυτό το συμβούλιο έχει κάνει μία πρόταση για τη σταθεροποίηση της κατάστασης μέσω ενός Ευρωπαϊκού Συμφώνου Εξαγοράς Χρέους (European Redemption Pact). Η στρατηγική εξυγίανσης είναι μόνο ένα μέρος αυτού. Το είχαμε ονομάσει «σύμφωνο οικονομικής ενοποίησης», αλλά στην πραγματικότητα είναι το δημοσιονομικό σύμφωνο, με το οποίο η πρότασή μας είναι πολύ κοντά. Αυτό το σύμφωνο θα ανακούφιζε την κατάσταση στην Ισπανία και την Ιταλία.

Υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει ένα σύμφωνο ανάπτυξης, όπως προτείνει ο Φρανσουά Ολάντ;

Πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί. Μπορεί να υπάρξουν ομόλογα έργου ή επιπρόσθετες επενδύσεις από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, καθώς και μια αναδιάταξη των διαρθρωτικών ταμείων της Ε.Ε. Αλλά, εάν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, πρέπει να πούμε ότι χωρίς καλά έργα τα ομόλογα έργου δεν είναι πολύ χρήσιμα. Επίσης, δεν αναμένω να υπάρξει μεγάλος αντίκτυπος στον τομέα της ανάπτυξης από τις παρεμβάσεις των διαρθρωτικών ταμείων.

Αναμένεται ότι το θέμα της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ θα τεθεί εκ νέου το επόμενο χρονικό διάστημα;

Πιστεύω ότι είναι απλώς μια απόφαση των Ελλήνων. Μετά τις εκλογές φαίνεται ότι η στήριξη των κομμάτων που επιθυμούν να μείνουν βασικά προσηλωμένοι στο μνημόνιο δείχνει ότι οι Ελληνες πολίτες υποστηρίζουν την παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ.

Ομως, αυτό πρέπει αποδειχθεί στην πράξη, όταν τα μέτρα του μνημονίου πράγματι τεθούν σε εφαρμογή. Ελπίζω ότι οι αντιδράσεις στους δρόμους της Αθήνας και των άλλων μεγάλων πόλεων της Ελλάδας θα επιτρέψουν την εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου. Μια ελληνική έξοδος από την ευρωζώνη θα μπορούσε απλά να συμβεί, επειδή η Ελλάδα εθελοντικά το δηλώνει. Και πιστεύω ότι η Ελλάδα δεν έχει στην πραγματικότητα κανένα συμφέρον να το κάνει αυτό.

Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του έστειλε σαφές μήνυμα ότι δεν αντέχει άλλα μέτρα λιτότητας και ζητά την επαναδιαπραγμάτευση των επαχθών όρων του μνημονίου. Είναι βάσιμο αυτό το αίτημα;

Οι βασικοί όροι του προγράμματος προσαρμογής (σ.σ.: μνημονίου) δεν είναι διαπραγματεύσιμοι από την πλευρά πολλών χωρών της Ε.Ε. 

Αρα, το αίτημα για επαναδιαπραγμάτευση των συστατικών του μνημονίου δεν έχει καμία βάση. Αυτό που πρέπει να συζητήσουμε είναι το χρονοδιάγραμμα του μνημονίου.

Αυτό το χρονοδιάγραμμα πρέπει να είναι αξιόπιστο. Πιθανώς, το ΔΝΤ θα ωθήσει όλους προς μια πιο αξιόπιστη συμφωνία από αυτή που είχαμε στο παρελθόν.

Το μήνυμα από τον Φρανσουά Ολάντ και την Αγκελα Μέρκελ είναι ότι δεν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης για τα διαφορετικά βήματα που πρέπει να αναληφθούν. Ομως, σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, φαίνεται ότι υπάρχει κάποιο περιθώριο για ελιγμούς. Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να ζητήσει μια αναβολή των μέτρων εξυγίανσης σε δημοσιονομικούς όρους, αλλά πρέπει επίσης να προσφέρει κάτι ως αντάλλαγμα, όσον αφορά την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, την απελευθέρωση της αγοράς προϊόντων, για παράδειγμα. Αυτό πρέπει να γίνει γρήγορα, γιατί είναι σημαντικό να απελευθερωθούν οι αναπτυξιακές δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας.

Ποια λάθη και ποιες παραλείψεις έχουν γίνει από την ευρωπαϊκή ηγεσία αλλά και από τις ελληνικές κυβερνήσεις που διαχειρίσθηκαν την κρίση;

Είναι πολύ δύσκολο να πω ποια είναι τα λάθη που έγιναν, γιατί δεν γνωρίζω ακριβώς κάθε μέτρο που υιοθετήθηκε και σε ποιον βαθμό έχει πράγματι εφαρμοστεί. Ισως η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους έγινε πολύ αργά. Αυτό που, βεβαίως, παρατηρούμε στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι μια τυπική περίπτωση, στην οποία η αποτυχία εξυγίανσης των δημοσιονομικών εγκαίρως, όταν όλα ήταν ήρεμα, οδήγησε σε μια έκρηξη του δημόσιου χρέους. Η νέα κυβέρνηση πρέπει να προσπαθήσει να εφαρμόσει τα μέτρα που αποφασίστηκαν στο μνημόνιο και ιδίως αυτά που στοχεύουν στην αύξηση την ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

«Η Ευρωζώνη θα επιβιώσει»

Είστε αισιόδοξος για το μέλλον του ευρώ;

Τείνω να κάνω μια διάκριση μεταξύ των εξελίξεων του οικονομικού κύκλου (βραχυχρόνιες διακυμάνσεις) και της οικονομικής ανάπτυξης. Βραχυπρόθεσμα, η ενοποίηση θα επηρεάσει αρνητικά το ΑΕΠ. Αλλά, μεσοπρόθεσμα θα περίμενα η δημοσιονομική εξυγίανση και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα αρκετών χωρών-μελών που αμφισβητούνται.

Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνουν προσαρμογές στην αγορά προϊόντων και την αγορά εργασίας. Είμαι αισιόδοξος ότι η ευρωζώνη θα επιβιώσει, καθώς οι Αρχές θα κάνουν ό,τι είναι αναγκαίο για να σταθεροποιήσουν την κατάσταση.



http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=156331&catID=14 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/06/blog-post_1494.html

Φοβούνται επειδή η Χρυσή Αυγή λέει αλήθειες

Φοβούνται επειδή η Χρυσή Αυγή λέει αλήθειεςΤο καθεστώς έχει δείξει, προεκλογικά και μετεκλογικά, ότι ο μόνος του φόβος είναι η Χρυσή Αυγή.

Από τις συντονισμένες συκοφαντικές επιθέσεις των ΜΜΕ, μέχρι την συνεργασία πολιτικών – δημοσιογράφων στην εξύβριση της Χρυσής Αυγής, έως και τις πρωτοφανείς για τα Ελληνικά δεδομένα συζητήσεις που γίνονται μεταξύ των κομμάτων για το πως θα αφαιρεθεί από την Χρυσή Αυγή το δικαίωμα για αντιπρόεδρο της Βουλής, γίνεται εμφανές ότι το πολιτικό σύστημα βλέπει με φόβο την Χρυσή Αυγή.

Βλέπει με φόβο την Χρυσή Αυγή και πολύ καλά κάνει γιατί η Χρυσή Αυγή έχει έρθει για να πει τις αλήθειες που τόσο καιρό συγκαλύπταν τα κόμματα της αμαρτίας, αφού ήξεραν ο ένας τα «άπλυτα» του άλλου.

Δεν έχουν τον φόβο των «επεισοδίων», παρά μόνο το φόβο της αληθείας, όπως τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης: «Αυτά είναι αστεία πράγματα. Όσοι λένε πως φοβούνται ότι θα γίνουν επεισόδια, φοβούνται επειδή η Χρυσή Αυγή λέει αλήθειες.

Δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε άλλο». Στο ίδιο μήκος κύματος και η δηλώσεις του βουλευτή Β’ Πειραιώς, Ιωάννη Λαγού στην Real News: «Εμείς δεν μπήκαμε στη Βουλή για να κάνουμε τους πυγμάχους. Δεν πάμε σαν εκδικητές, δεν πάμε να ρίξουμε ξύλο. Θέλουμε με νόμιμους τρόπους να τιμωρήσουμε τους ανθρώπους που έφτασαν τους Έλληνες σε αυτό το επαίσχυντο σημείο».

Η Χρυσή Αυγή ήρθε για να μείνει, ήρθε για να κατασκορπίσει τα ψέμματα με τα οποία κοροϊδεύαν όλοι αυτοί τον Ελληνικό Λαό, για τόσο καιρό. Ήρθε για να κάνει τον φόβο των λαμογιών πραγματικότητα.


 http://www.xryshaygh.com

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/06/blog-post_4115.html

Β.Καπερνάρος: "Ιδιωτικοποιούνται τα 2/3 της καλλιεργήσιμης γης"!


kapernarosΓια "σκάνδαλο" στην Αγροτική Τράπεζα και πώς οδηγείται στην ιδιωτικοποίηση της καλλιεργήσιμης γης της χώρας μίλησε στον ραδιόφωνο του ΑΝΤΕΝΝΑ και την εκπομπή του Κώστα Ουίλς ο Βασίλης Καπερνάρος.

Ο Βουλευτής των "Ανεξάρτητων Ελλήνωνω" εξήγησε πως η ιδιωιτικοποίηση του 93% των μετοχών της ΑΤΕ που έχει ήδη δρομολογηθεί, περιλαμβάνει  και τις υποθηκευμένες καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Όπως εξήγησε, παρά το γεγονός ότι η ολομέλεια του Άρειου Πάγου έκρινε παράνομα τα πανωτόκια, η απόφαση αυτή δεν έγινε νόμος ώστε να απαλειφθούν. Αντίθετα, μόνο αν κάποιος αγρότης γνωρίζει την απόφαση και απευθυνθεί στην Τράπεζα για να το απαιτήσει θα αφαιρεθεί το ποσό των πανωτοκίων από το ύψος της υποθήκης του.


Στην πράξη αυτό δεν γίνεται, έτσι πάμε ολοταχώς προς το "ξεπούλημα", μαζί με το 93% της ΑΤΕ, των χωραφιών των Ελλήνων Αγροτών.




 http://spirospero.gr

Αστυνομικοί μηνύουν την Κανέλλη

Μήνυση κατά της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη για εξύβριση, θα καταθέσει τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Αθανάσιος Γκλαβίνας.


Όπως υποστηρίζουν, η Λιάνα Κανέλλη σε τηλεοπτική της εμφάνιση μετά το επεισόδιο με τον Ηλία Κασιδιάρη, αποκάλεσε σε μια αποστροφή του λόγου της, τους αστυνομικούς «φασιστοτσόγλανα», λέξη που θεωρήθηκε προσβλητική για τους αστυνομικούς.

Η μήνυση αποφασίστηκε να κατατεθεί μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης και σύμφωνη γνώμη (μετά από ενημέρωση) και της Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.).

Δείτε το επίμαχο βίντεο
 

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/06/blog-post_3487.html

Όσο οι Τούρκοι δεν καταθέτουν σχέδια πτήσεως κάποιος θα πατάει το κουμπί.

Κάποιος θα πατούσε το κουμπί. Είτε με σχέδιο και στόχο,είτε σε κατάσταση αμόκ,είτε σε κατάσταση πανικού. Ο μόνιμως ταραξίας όλης της περιοχής της νοτιοανατολικής Μεσογείου θα έπρεπε να το γνωρίζει.Και είναι πια βέβαιο ότι η Τουρκία θα πρέπει να αναθεωρήσει θέσεις,απόψεις και πάνω απ΄ όλα συμπεριφορές.Γιατί διαφορετικά είναι βέβαιο ότι θα χάσει κι άλλα αεροπλάνα!

Ο αλαζονικός τρόπος με τον οποίο η Τουρκία κινείται στην περιοχή έχει επισημανθεί εδώ και χρόνια από την Ελλάδα η οποία βιώνει σε καθημερινή βάση το θράσος της. Από τους πιλότους μας όλα αυτά τα χρόνια ,από το 1974 και μετά έχει επισημανθεί και κάτι άλλο.Προς τους πολιτικούς μας η επισήμανση:στη Τουρκία όσο δίνεις “χώρο” και θάρρος,τόσο θα προχωρά.Καμία κυβέρνηση δεν τους άκουσε.Αντιθέτως όλοι έδιναν χώρο κι έχουμε ήδη φθάσει στη μέση του Αιγαίου,στον 25ο μεσημβρινό.

Η Τουρκία ταμπουρωμένη πίσω από το “γράμμα του νόμου” που δεν προβλέπει την υποχρέωση υποβολής σχεδίων πτήσεων για στρατιωτικά αεροσκάφη μπαινοβγαίνει σ΄ όποιο FIR ξένης χώρας θέλει χωρίς να λογαριάζει τι μπορεί να συμβεί. Και συνέβη τη Παρασκευή το μεσημέρι,μετά από μια πτήση με αυτή ακριβώς τη νοοτροπία του “κάνω ότι θέλω”.

Από τη πληροφόρηση που υπάρχει είναι βέβαιο ότι το RF 4 απογειώθηκε από τη βάση του ,όχι για να ελέγξει τα ραντάρ της Τουρκίας,όπως ψευδώς είπε ο Α.Νταβούτογλου ,αλλά για να πετάξει μέχρι τη Κύπρο,να φωτογραφήσει άσκηση της Εθνοφρουράς και επιστρέφοντας να φωτογραφήσει στόχους στα παράλια της Συρίας.Μιας χώρας που βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο και μπορεί να επικαλεστεί λόγους ασφαλείας για να χαρακτηρίζει αεροσκάφη που δεν έχουν καταθέσει σχέδιο πτήσης εχθρικά και τελικά να τα καταρρίπτει.

Το “γράμμα του νόμου” που αναφέραμε πιο πάνω για τα σχέδια πτήσεως μπορεί να ισχύει για τη κεντρική και βόρεια Ευρώπη ,όχι όμως εδώ που όπως είχε πει κι ο Σαββόπουλος “είναι Βαλκάνια δεν είναι παίξε γέλασε”. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε και για Μέση Ανατολή.

Υπάρχουν απειλές,ανησυχίες και δικαιολογημένες φοβίες που οι Ευρωπαίοι και οι νατοϊκοί παριστάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.

Και τελικά ποια είναι η τόσο μεγάλη δυσκολία για την Άγκυρα να καταθέτει σχέδια πτήσεως;

Η Τουρκία θέλει να επιβάλει δικούς της νόμους και κανόνες.Να εμφανιστεί ως η “περιφερειακή υπερδύναμη” που κάνει ότι θέλει και δεν δίνει λογαριασμό σε κανένα.Το μεσημέρι της Παρασκευής πήρε ένα μήνυμα. Ας του δώσει τη σημασία που πρέπει ή ας πάρει τα ρίσκα της.


Γιατί κάποιος “τρελός” θα ξαναβρεθεί να πατήσει το κουμπί.


http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=15488

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/06/blog-post_5461.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters