Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Η ΧΑΜΕΝΗ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΟΦΙΑ

ΘΑΛΗΣ

Το παλαιότερο από τα όντα είναι ο Θεός, διότι είναι αγέννητος, Το ωραιότερο δημιούργημα είναι ο κόσμος, διότι είναι έργο Θεού ,Το μεγαλύτερο ο χώρος, διότι χωράει τα πάντα ,το γρηγορότερο ο νους, διότι τρέχει παντού, Το ισχυρότερο η ανάγκη, διότι κυριαρχεί σε όλα, Το σοφότερο ο χρόνος, διότι ανακαλύπτει τα πάντα.

Ό,τι προσφέρεις στους γονείς σου, τα ίδια περίμενε να πάρεις από τα παιδιά σου.

ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ

"μην περνάς τα όρια της ζυγαριάς", δηλαδή μην είσαι πλεονέκτης,
"μη σκαλίζεις τη φωτιά με το μαχαίρι", δηλαδή μην ερεθίζεις με αιχμηρές κουβέντες έναν άνθρωπο ήδη εξοργισμένο,
"μη μαδάς το στεφάνι", δηλαδή μην παραβαίνεις του νόμους, που είναι τα στεφάνια των πόλεων.
"μην τρως την καρδιά σου", δηλαδή μην αφήνεις τις στεναχώριες να σε τυραννούν,
"μη στρογγυλοκάθεσαι πάνω στην καθημερινή μερίδα σταριού", δηλαδή μη μένεις άπρακτος,

ΑΛΚΜΑΙΩΝ Ο ΚΡΟΤΩΝΙΑΤΗΣ

Τα περί αοράτων όπως και τα περί των θνητών μόνο οι θεοί τα αντιλαμβάνονται με σαφήνεια, οι άνθρωποι μπορούν μόνο να κάνουν υποθέσεις

ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ

Τα πάντα ρέουν και τίποτα δε μένει, τα πάντα κυλούν και τίποτα δε μένει σταθερό Δεν μπορείς να μπεις δύο φορές στα ίδια νερά του ποταμού. Ούτε μπορείς ν' αγγίξεις δυο φορές τη φθαρτή ουσία στην ίδια κατάσταση γιατί αυτή με την ορμή και την ταχύτητα που αλλάζει σκορπίζει και πάλι μαζεύεται, πλησιάζει και φεύγει.

Eξαπατούνται οι άνθρωποι στη γνώση των φανερών πραγμάτων, όπως σχετικά με τον Όμηρο που έγινε ο σοφότερος απ' όλους τους Έλληνες. Γιατί και εκείνον τον εξαπάτησαν κάποια παιδιά που σκότωναν ψείρες, λέγοντας του: όσα είδαμε και πιάσαμε, εγκαταλείπουμε, μα όσα δεν είδαμε κι ούτε πιάσαμε, τα φέρνουμε πάνω μας.
Ο θεός είναι ημέρα-νύχτα, χειμώνας-θέρος, πόλεμος-ειρήνη, χορτασμός-πείνα. Αλλοιώνεται όπως η φωτιά που όταν αναμιχθεί με θυμιάματα, όνομα παίρνει κατά την ευωδιά του καθενός

Αυτοί που κοιμούνται είναι εργάτες και συνεργοί σε όσα γίνονται στον κόσμο

Η ζωή του πυρός οφείλεται στον θάνατο του χώματος, η ζωή του αέρα στο θάνατο του πυρός, η ζωή του ύδατος στο θάνατο του αέρα, η ζωή του χώματος στο θάνατο του ύδατος

ΕΜΠΕΔΟΚΛΗΣ

Διπλή ιστορία θα σου πω.
Κάποτε απ' τα πολλά βγήκε το ένα
και μι' άλλη φορά
απ' το ένα τα πολλά.
Διπλή είναι η γέννηση των θνητών,
διπλή και η φθορά τους,
τη μία τη φέρνει και τη χαλάει η σύναξη των πραγμάτων,
την άλλη την θρέφει και τη σταματάει ο χωρισμός τους.
Κι αυτή η εναλλαγή δεν έχει τελειωμό,
άλλοτε η Φιλότητα ενώνει τα πράγματα και τα κάνει ένα,
και άλλοτε το Νείκος τα χωρίζει.

ΞΕΝΟΦΑΝΗΣ

Ένας θεός, ο μέγιστος ανάμεσα στους θεούς και τους ανθρώπους, καθόλου όμοιος με τους θνητούς στο σώμα ή στο πνεύμα.
Οι θνητοί νομίζουν ότι οι θεοί γεννιούνται και ότι έχουν φορέματα και φωνή και σώμα σαν το δικό τους. Αλλά αν τα βόδια και τα άλογα ή τα λιοντάρια είχαν χέρια ή μπορούσαν να σχεδιάσουν με τα χέρια και να κάνουν έργα που κάνουν οι άνθρωποι, τα άλογα θα απεικόνιζαν τους θεούς σαν άλογα , τα βόδια σαν βόδια, και θα έκαναν το σώμα τους σαν το δικό τους. Οι Αιθίοπες λένε ότι οι θεοί τους είναι πλακουτσομήτιδες και μαύροι, οι Θράκες ότι οι δικοί τους θεοί είναι γαλανομάτηδες και κοκκινοτρίχηδες

Κανένας άνθρωπος δεν ξέρει, ούτε θα μάθει ποτέ, την αλήθεια για τους θεούς και για τα όσα λέω, γιατί ακόμα κι αν κατά τύχη κάποιος είπε την πλήρη αλήθεια, δεν το ξέρει. Για όλα τα πράγματα υπάρχουν μόνο γνώμες.

Οι θεοί δεν τα φανέρωσαν όλα εξαρχής στους ανθρώπους, αλλά ψάχνοντας οι άνθρωποι βρίσκουν με τον καιρό το καλύτερο.

ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ

Στην πραγματικότητα δεν καταλαβαίνουμε τίποτα σταθερό, αλλά μόνο ό,τι μεταβάλλεται ανάλογα με την κατάσταση του σώματος και τη φύση των εξωτερικών επιδράσεων και των αντεπιδράσεων που προέρχονται μέσα από τους ίδιους. Στη συμβατική μας καθημερινή γλώσσα μιλάμε για γλυκό, πικρό, θερμό, ψυχρό, για χρώματα ενώ στην πραγματικότητα υπάρχουν μόνο άτομα και κενό.

Ο Άνθρωπος είναι μικρογραφία του κόσμου.

Καλύτερος σύμβουλος για την αρετή αποδεικνύεται εκείνος που χρησιμοποιεί τη συμβουλή και την πειθώ παρά εκείνος που χρησιμοποιεί το νόμο και τον εξαναγκασμό.
Γιατί είναι φυσικό να κάνει κρυφά το κακό αυτός που κρατήθηκε μακριά από την αδικία με το φόβο του νόμου, ενώ αυτός που οδηγήθηκε στο σωστό με την πειθώ δεν είναι φυσικό ούτε κρυφά ούτε φανερά να κάνει κάτι ανάρμοστο. Γι' αυτό, αν κάποιος κάνει το σωστό κάτω από το φως της σύνεσης και της γνώσης, γίνεται γενναίος και ταυτόχρονα άνθρωπος με ευθυκρισία

Οι μεγάλες επιθυμίες δημιουργούν μεγάλες ανάγκες

Σκέφτεται σωστά αυτός που δεν λυπάται για όσα δεν έχει, αλλά που χαίρεται για όσα έχει


ΣΩΚΡΑΤΗΣ

Σοφία είναι να νικήσουμε τον εαυτό μας, ενώ άγνοια να νικηθούμε από αυτόν


ΕΠΙΚΤΗΤΟΣ

Οι άνθρωποι δεν ταράζονται για τα πράγματα, αλλά από αυτό που πιστεύουνε για τα πράγματα


ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ Ο ΡΟΔΙΟΣ

O Χρόνος είναι ο πατέρας της αλήθειας.


ΠΛΑΤΩΝΑΣ

Το χειρότερο που μπορεί αν συμβεί στον άνθρωπο είναι να αποφεύγει να σκέφτεται


ΔΕΛΦΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ

ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ


Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ
Στην αυγή της νέας χιλιετίας της νέας τάξης πραγμάτων , της ραγδαίας τεχνολογικής εξέλιξης και του υπερκαταναλωτισμού ο σύγχρονος άνθρωπος δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με τον εσωτερικό του εαυτό του και τις πνευματικές του ανάγκες. Ο άνθρωπος όμως, όπως φαίνεται και από την ετυμολογία της λέξης (άνω θρώσκω-βλέπω προς τα πάνω) είναι εκτός από υλικό και πνευματικό όν.

Η πλειοψηφία της σύγχρονης επιστήμης αντιλαμβάνεται το σύμπαν σαν μία καλοκουρδισμένη μηχανή που λειτουργεί με βάση κάποιους κανόνες, και σαν ένα συνονθύλευμα από άψυχα βασικά δομικά στοιχεία. Για τους αρχαίους πολιτισμούς ο κόσμος και η Γη μας είναι ένας ζωντανός οργανισμός και έχει εκτός της υλικής και πνευματική υπόσταση. Όπως στο ανθρώπινο σώμα οι κινήσεις προέρχονται από την ψυχή που σκέπτεται και από την θέληση που ενεργεί έτσι και στα μάτια της αρχαίας επιστήμης η ορατή τάξη του σύμπαντος ήταν η αντανάκλαση μιας αόρατης τάξης, των κοσμογονικών δηλαδή και πνευματικών μονάδων, βασιλείων και ειδών, που με συνεχή πορεία μέσα στην ύλη προκαλούν την εξέλίξη της ζωής.

Δεν συμπέραινε την διάνοια από την ύλη, αλλά την ύλη από την διάνοια Δεν γεννούσε το σύμπαν από τον τυφλό χορό των ατόμων , γεννούσε τα άτομα από τους παλμούς της παγκόσμιας ψυχής. Με μία λέξη προχωρούσε κατά κύκλους ομόκεντρους από το παγκόσμιο στο επιμέρους, από το αόρατο στο ορατό, από το καθαρό πνεύμα στην οργανωμένη υπόσταση, από τον Θεό στον άνθρωπο. Αυτό που μας συμβαίνει σήμερα όπως λέει ο Ν. Λώρενς, είναι ότι αιμορραγούμε από τις ρίζες, γιατί έχουμε αποκοπεί από την Γη, τον Ήλιο, και τα αστέρια, και η αγάπη είναι υποκρισία, γιατί άμοιρο μπουμπούκι, την ξεριζώσαμε από τον μίσχο της στο δένδρο της ζωής και περιμένουμε να εξακολουθήσει να ανθίζει στο πολιτισμένο βάζο μας..


Σε κάθε αρχαίο πολιτισμό υπήρχε ένα εσωτερικό σύστημα γνώσης του κόσμου που μας περιβάλει και των φυσικών δυνάμεων, αλλά και της ίδιας της ανθρώπινης φύσης μας που ονομαζόταν Σοφία. Οι άνθρωποι που ασχολούνταν με την κατάκτηση της ονομάζονταν Σοφοί, και αργότερα από τον Πυθαγόρα Φιλόσοφοι. Ο Πυθαγόρας ονόμαζε φιλόσοφο, αυτόν που γνώριζε τις λειτουργίες τόσο της υλικής όσο και της πνευματικής φύσεως, και δίδασκε στους μαθητές του να γνωρίζουν πραγματικά τις αλήθειες αυτές. Η Φιλοσοφία δεν ήταν -και δεν είναι- μια θεωρητική προσέγγιση του κόσμου, αλλά και ένας τρόπος ζωής.

Οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι δεν ήταν οι μόνοι που στοχάστηκαν πάνω σε θέματα κοσμογονίας θεολογίας και φυσιολογίας., αλλά αντιθέτως επηρεάστηκαν από διάφορους λαούς και κουλτούρες. "Σε ολόκληρη την ιστορία, τίποτε δεν είναι πιο εκπληκτικό ή τόσο δύσκολο να περιγραφεί όσο η αιφνίδια άνοδος του πολιτισμού στη Ελλάδα. Πολλά απ' όσα δημιουργούν τον πολιτισμό υπήρχαν ήδη επί χιλιάδες χρόνια στην Αίγυπτο και στη Μεσσοποταμία, και είχαν απλωθεί από εκεί στις γειτονικές χώρες. Αλλά ορισμένα στοιχεία έλειπαν, ωσότου τα προμήθευσαν οι Έλληνες. Το τι απετέλεσαν στην τέχνη και τη λογοτεχνία είναι γνωστό στον καθένα, αλλά ό,τι έχουν πραγματοποιήσει στον καθαρά διανοητικό τομέα είναι ακόμη εξαιρετικότερο" (Bertrand Russel, Ιστορία της Δυτικής Φιλοσοφίας) .Οι Έλληνες ατένισαν το σύμπαν με απροκαταληψία, και με μία φοβερή συνδυαστική ικανότητα, που αφορούσε όλα τα βασικά ζητήματα της Φιλοσοφίας, και τα έθεσαν με χαρακτηριστική για το Ελληνικό πνεύμα καθαρότητα. Δημιούργησαν τις βασικές έννοιες της φιλοσοφίας και της φυσικής επιστήμης και έτσι επηρέασαν καταλυτικά όλη την κατοπινή Ευρωπαϊκή και παγκόσμια επιστήμη.


Το μεγαλείο των Ελλήνων φιλοσόφων- ανάμεσα στα άλλα- είναι ότι πρόβαλαν την απόκτηση της γνώσης ως το υπέρτατο αγαθό, και δεν παρέμεινε αυτή προνόμιο της ιερατικής τάξης.. Η αποκάλυψη της γνώσης βέβαια σύμφωνα με τον Πλάτωνα δεν είναι εύκολη. Πρέπει πρώτα να γνωρίσουμε τον εαυτό μας- ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ - η επιγραφή του μαντείου των Δελφών. Η γνώση του εαυτού μας και της σχέσης μας με το κόσμο που μας περιβάλλει σύμφωνα με τον Σωκράτη, αποτελεί την ευτυχία της ζωής και την αφετηρία της Φιλοσοφίας. Η γνώση αυτή μας λέει ο Πλάτωνας, δεν είναι κάτι που μπορεί να περιγραφεί με λόγια όπως οι άλλες επιστήμες. Χρειάζεται μακρά μελέτη του θέματος και διάπλαση του εαυτού με αυτήν. Τότε, είναι σαν μία σπίθα να ξεπηδά και να ανάβει ένα φως που από εκεί και μετά είναι ικανό να αυτοσυντηρείται.

Στον Φαίδωνα εξάλλου μας αποκαλύπτει, ότι το μονοπάτι της κατακτήσεως της αλήθειας οδηγεί τόσο στον δρόμο της αγάπης, όσο και στον δρόμο του θανάτου. Είναι πιθανόν λέει ,οι άνθρωποι να μην αντιλαμβάνονται ότι όλοι όσοι προσφεύγουν στην ενασχόληση με την φιλοσοφία, εκπαιδεύονται για ένα πράγμα μόνο - τον θάνατο. Εννοεί βέβαια τον θάνατο της αμάθειας και του εγωισμού, και την αναγέννηση ενός νέου πνευματικού ανθρώπου. Η γνώση της αλήθειας είναι το υπέρτατο αγαθό.

Η λέξη Αλήθεια (άνευ -Λήθης) σημαίνει να μην ξεχνούμε. Η Λήθη αυτή σχετίζεται με την άγνοια της θείας μας προελεύσεως και του τελικού μας σκοπού, που είναι η επάνοδος στην θεϊκή μονάδα. Η κατανόηση του θείου πεδίου με το οποίο ο κάθε ένας από εμάς συνδέεται, είναι ο αληθινός τελικός σκοπός της ενσαρκώσεως μας. Σοφία είναι να νικήσουμε τον εαυτό μας, ενώ άγνοια να νικηθούμε από αυτόν μας λέει ο Σωκράτης.


Για τον φιλόσοφο ο σκοπός της ζωής είναι η απόκτηση πείρας, μια συνεχή τελειοποίηση του πνεύματος.. Ο Πατέρας και η πηγή του Νου είναι το Αγαθό, το Ένα. Όταν λοιπόν ο άνθρωπος φθάσει στους κόλπους του Πατρός, τότε είναι περιβεβλημένος από την θεία αρετή. Εκείνοι που αντιλαμβάνονται τις υψηλότερες διδασκαλίες, είναι επίσης ικανοί να συλλάβουν και τις απλούστερες, εκείνοι όμως οι οποίοι εκ φύσεως μόνο τις κοινές διδασκαλίες αντιλαμβάνονται , είναι ανίκανοι να νοήσουν τις ευγενέστερες. Το ίδιο ισχύει και για τις αρετές. Εκείνος που κατακτά τις ανώτερες κατέχει και τις απλούστερες, όποιος όμως είναι κάτοχος μόνο των απλούστερων δεν δύναται να αποκτήσει τις σπουδαιότερες..


Όλες οι επιστήμες, η γλώσσα μας, το πολίτευμα μας , τα πάντα που εμείς απολαμβάνουμε σήμερα προέρχονται από την Αρχαία Ελλάδα. Στην εποχή μας είναι γεγονός ότι η φιλοσοφία δεν είναι απαραίτητη στην επιστήμη (τεχνολογία).Ο λόγος είναι ότι η εξειδίκευση είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την καλύτερη απόδοση των υπαλλήλων στις σύγχρονες κοινωνίες.


Το ερώτημα όμως είναι αυτή η μονόπλευρη ανάπτυξη του πνεύματος είναι αρκετή;
Ίσως το ζητούμενο στην νέα εποχή να είναι ακριβώς αυτό, η παθητικότητα των κοινωνιών , η δημιουργία συνεχών καταναλωτικών αναγκών κλπ. Η γνώση είναι δύναμη , και όπως είναι γνωστό η εξουσία θέλει να ελέγχει την δύναμη. Η κοινή λογική εξάλλου λέει, ότι κανένας τσοπάνης δεν διατηρεί το κοπάδι του προς όφελος του κοπαδιού, αλλά προς ίδιον όφελος.. Το πνευματικό σκόρπισμα που επέφερε η πολυδιάσπαση της επιστήμης, η εξειδίκευση των επιστημών μίκρυνε τους πνευματικούς ορίζοντες του ανθρώπου. Η γνώση που λαμβάνει σήμερα ο άνθρωπος περιορίζεται στο γνωστικό του αντικείμενο. Η φιλοσοφία διευρύνει το πνεύμα γιατί παρατηρεί και προσπαθεί να εξηγήσει την φύση και τους νόμους που την διέπουν, εξασφαλίζοντας έτσι μια συνολικότερη εικόνα για τον κόσμο.


Ταυτόχρονα όμως η φιλοσοφία προχωρά πέρα από την ορατή πλευρά των πραγμάτων. Ο Πλάτωνας το περιγράφει περίφημα στον μύθο της σπηλιάς , όπου με λίγα λόγια περιγράφει αλυσοδεμένη την ανθρωπότητα να ζει σε μία σκοτεινή σπηλιά, στο μέσο της οποίας καίει μία φωτιά. Οι άνθρωποι είναι αλυσοδεμένοι με τέτοιο τρόπο, ώστε το μόνο που μπορούν να δουν είναι οι σκιές των πραγμάτων και των εαυτών τους, στους τοίχους της σπηλιάς. Εάν κάποιος μπορούσε να σκαρφαλώσει στην σπηλιά και να αντικρίσει το αληθινό φως του ήλιου, αφενός τα μάτια του δεν θα άντεχαν το φως και αφετέρου εάν επέστρεφε πίσω στην σπηλιά και περιέγραφε στους υπολοίπους ότι ο κόσμος των σκιών δεν είναι ο πραγματικός κόσμος θα κινδύνευε να χλευαστεί ..…

Η άνοδος από την υλιστική κατάσταση των σκιών είναι δύσκολη έως ότου δούμε το αληθινό φως.. Στις μεταφυσικές του ανησυχίες, ο άνθρωπος, στην αρχή, δίνει απλές απαντήσεις, ενώ λατρεύει και φοβάται ό,τι δεν κατανοεί και δεν είναι σε θέση να ελέγξει. Λατρεύει τυπικά τον προσωπικό του θεό με τον τρόπο που του παρέχει η θρησκεία και του ορίζει η κοινωνία. Αργότερα, κάτω από την πίεση της υπερφυσικής του εμπειρίας και από μια έφεση για όλο και βαθύτερη διείσδυση στον εσωτερικό του κόσμο, αναζητά τη μεταφυσική γνώση και τελικά τη λύτρωση από τον τροχό των επαναγεννήσεων και των δοκιμασιών. Μεταφυσική είναι η έννοια που καλύπτει όλα όσα δεν μπορεί να παρατηρήσει το ανθρώπινο μάτι και δεν μπορεί να ακούσει το ανθρώπινο αυτί. Είναι ο απεριόριστος χώρος που βρίσκεται πέρα από την ανθρώπινη αντίληψη, περιέχει δε όσα μεσολαβούν ανάμεσα στον άνθρωπο και στην πηγή που τον δημιούργησε.


Οι αρχαίοι Έλληνες Σοφοί στην πολλαπλότητα και μεταβλητότητα των φαινομένων αναζητούσαν το Εν, την θεία Ουσία του Κόσμου, το Όντως Ον (Παρμενίδης), τον Νου (Αναξαγόρας), το Αγαθόν (Πλάτων), το Αείζωον Πυρ και τον Λόγο (Ηράκλειτος). Σύμφωνα με τον Σπεύσιππο "το μη υλικό γίνεται αισθητό μέσω της επιστημονικής σκέψης, ενώ το υλικό μέσω της επιστημονικής αντίληψης.".


Οι ανώτερες επιστήμες στην αρχαιότητα αστρονομία, μαθηματικά ,γεωμετρία, μουσική, ιατρική, διδάσκονταν κατά την διάρκεια της μύησης στα μυστήρια.



ΜΥΣΤΗΡΙΑ
" Φαίνεται ότι αυτοί που καθιέρωσαν τα Μυστήρια για εμάς, δεν ήταν αδιαφώτιστοι .Για πολύ χρόνο αυτοί μας αποκάλυψαν ότι οτιδήποτε φτάσει στον κάτω κόσμο χωρίς να έχει μυηθεί και επιδοκιμαστεί, πέφτει στον βούρκο. Εκείνος όμως που φτάνει εκεί εξαγνισμένος και καθαγιασμένος, θα συγκατοικήσει με τους Θεούς..".
ΠΛΑΤΩΝΑΣ

Μυστήρια ονομάζονταν στην αρχαιότητα οι ιερατικές εκείνες σχολές που λειτουργούσαν σε κλειστούς χώρους, και ισχυρίζονταν ότι κατείχαν γνώσεις από υπέρτερες του ανθρώπου συνειδήσεις. Οι περισσότεροι -αν όχι- όλοι οι Φιλόσοφοι ήταν μυημένοι στα Αρχαία Μυστήρια.
" H ψυχή - λέει ο Πλάτωνας στον Θεαίτητο, αν δεν έχει γνωρίσει την αλήθεια δεν μπορεί να αποκτήσει τη μορφή του ανθρώπου. Πρόκειται για μία ανάμνηση όσων η ψυχή μας γνώριζε παλαιότερα, όταν ταξίδευε με την θεότητα, περιφρονώντας εκείνα που θεωρούμε ότι υπάρχουν και ατενίζοντας αυτό που πραγματικά είναι. Για αυτό μόνον ο νους ή πνεύμα του φιλοσόφου είναι εξοπλισμένος με φτερά. Αυτός όσο μπορεί καλύτερα διατηρεί στον νου του αυτές τις αναμνήσεις, η ενατένιση των οποίων καθιστά θεία ακόμη και την ίδια την θεότητα. Χρησιμοποιώντας διαρκώς τον εαυτό του στα μυστήρια, ο άνθρωπος γίνεται πραγματικά τέλειος- ένας μυημένος στη θεία σοφία.".


Ο Πίνδαρος αναφέρει : "Ευτυχής είναι εκείνος που είδε τα Ελευσίνια μυστήρια, γιατί γνωρίζει το τέλος της ζωής του και τις αρχές που δόθηκαν στον άνθρωπο από τον Θεό", ενώ ο Αριστείδης για την μύηση του είπε: "Νόμισα ότι ήρθα σε επαφή με τον Θεό, και τον ένοιωσα να πλησιάζει εγγύτερα, και ήμουν τότε ανάμεσα σε εγρήγορση και ύπνο. Το πνεύμα μου ήταν ανάλαφρο, ώστε κανείς που δεν έχει μυηθεί δεν μπορεί να μιλήσει για αυτό ή να το κατανοήσει".


Στον ηπειρωτικό Ελληνικό χώρο ο Ορφέας ή Άρφας που σημαίνει εκείνος που θεραπεύει με το φως, θεωρείται ότι εισήγαγε για πρώτη φορά τα Μυστήρια στην Ελλάδα. Τα κυριότερα μυστήρια στην αρχαία Ελλάδα ήταν τα Κρητικά, τα Καβείρια, τα Διονυσιακά-Ορφικά, και τα Ελευσίνια. Γενικά θεμελιώδης διδασκαλία των Καβείριων μυστηρίων ήταν "η γέννηση του ανθρώπου", ενώ των Ελευσίνιων η συμβολική παράσταση της ψυχής, της καθόδου της στην ύλη, μετά την ανάληψη της και την επιστροφή της στην αιώνια ζωή. Η θέληση δηλαδή της ψυχής να γνωρίσει, την οδηγεί στον Άδη. Είναι η ίδια θέληση για γνώση που οδήγησε τους πρωτόπλαστους έξω από τον παράδεισο.


Και τέλος των Διονυσιακών μυστηρίων της αναγέννησης του ανθρώπου που συμβολιζόταν από τον θάνατο του Διονύσου και την δεύτερη γέννηση του από τον Δία.. Στον αρχαίο κόσμο η θεολογία λειτουργούσε σε δύο επίπεδα. Σε πρώτο επίπεδο στη μεγάλη μάζα του πληθυσμού διάμεσο των μύθων, οι οποίοι είχαν σκοπό την διαπαιδαγώγηση του λαού μέσω των εξυμνήσεων των θεών και των ηρώων.


Οι ίδιοι αυτοί μύθοι σε ένα δεύτερο ανώτερο πνευματικά στάδιο, έκρυβαν μεγάλες αλήθειες τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τον κόσμο. Σύμφωνα με τον πρωτοπόρο Ελβετό ψυχολόγο Κάρλ Γιούνγκ, τα σύμβολα που χρησιμοποιούνται στους μύθους είναι πανάρχαια και γεννήθηκαν σε εποχές που ο άνθρωπος δεν είχε αναπτύξει την λογική. Δεν κατασκευάζονταν αλλά παρά γίνονταν αυτόματα από την ίδια την ψυχή.



Είναι προϊόν ανάμνησης της μακραίωνης εξέλιξης, μία αναπαράσταση του παγκόσμιου αρχέτυπου. Οι μύθοι αποκαλύπτονταν δια μέσου της μύησης που χρησιμοποιούσε σύμβολα και εικόνες, έτσι ώστε οι μυημένοι ήταν ικανοί να γνωρίσουν τα μυστικά του κόσμου. Αρχετυπικά σύμβολα και εικόνες των οποίων η καθορισμένη διάταξη επενεργούσε στο ασυνείδητο, έλκοντας την αποθηκευμένη γνώση που υπάρχει στον άνθρωπο. Ο μύθος σε αντίθεση με το παρά-μυθι, κρύβει μέσα του μία δομημένη συγκαλυμμένη ιστορική αλήθεια.


Oι αρχαίοι Έλληνες για παράδειγμα, θεωρούσαν τον κόκκινο πλανήτη Άρη σαν θεό του πολέμου, και υπογράμμιζαν ότι δύο άτια έσερναν το άρμα του στους Ουρανούς, δίνοντας τους το όνομα "φόβος" και "Δείμος", μέχρι που το 1877 ξανακάλυψε ο Άσαφ Χώλλ τους δορυφόρους του Άρη. Ο μύθος επίσης λέει ότι ο Ουρανός έτρωγε τα παιδιά του, και πράγματι όταν ανακαλύφθηκαν τα τηλεσκόπια, παρατηρήσαμε ότι πράγματι κατάπινε τους δορυφόρους του, οι οποίοι γίνονταν ξανά ορατοί μόλις εμφανίζονταν ξανά από την άλλη μεριά κατά την περιφορά του πλανήτη.

"Δεν πρέπει κανείς να ακούει ούτε να παίρνει κατά γράμμα ότι είναι γραμμένο στα βιβλία της δημιουργίας, ούτε να έχει ιδέες σαν κι αυτές που έχει το κοινό, αλλιώς οι αρχαίοι σοφοί μας δεν θα μας συμβούλευαν με τόση φροντίδα να κρύβουμε το νόημα τους και να μην σηκώνουμε καθόλου το αλληγορικό πέπλο που κρύβει τις αλήθειες που περιέχει. Όταν αυτό το έργο το παίρνεις κατά γράμμα σου δίνει τις πιο παράλογες και εκτός πραγματικότητας ιδέες για την θεότητα. Οποιοσδήποτε όμως ήθελε να μαντέψει την αληθινή έννοια, πρέπει να αποφύγει πολύ να την κοινολογήσει. Είναι ένα απόφθεγμα που μας το επαναλαμβάνουν όλοι οι σοφοί μας, προ παντός για τις βαθιές έννοιες που περιέχει το έργο των έξι ημερών. Είναι δυνατόν είτε μόνος του είτε με την βοήθεια των φώτων ενός άλλου κάποιος να φτάσει μέχρι να μαντέψει το νόημα. Τότε πρέπει να σιωπά ή και αν μιλήσει να μιλάει καλυμμένα, όπως κάνω εγώ, αφήνοντας τα υπόλοιπα να τα μαντέψουν σε εκείνους που μπορούν να με ακούσουν."


Στην μυητική διαδικασία των μυστήριων χρησιμοποιούσαν ένα είδους θείου δράματος , πλούσιο από εικόνες της θεότητας διάμεσο του οποίου ερχόταν ο άνθρωπος σε επαφή με την θεία του αρχή. Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι η δημιουργία του θεάτρου οφείλεται στις μυστηριακές τελετές. Μέσα από τις θεατρικές παραστάσεις προσπαθούσαν να διεγείρουν συγκεκριμένα συναισθήματα από τους συμμετέχοντες θεατές. Με τις μυστηριακές τελετές οι άνθρωποι αποκτούσαν ένα μέσο για να περάσουν σε ένα ανώτερο επίπεδο αντίληψης. Ανυψώνονται από επίπεδο σε επίπεδο και επικοινωνούσαν με τον θείο σπινθήρα που έκρυβαν και κρύβουν μέσα τους. Αυτό που οι πρόγονοι μας αποκαλούσαν "δαιμόνιο".Αυτή η διαδικασία ήταν η μύηση. Η διεύρυνση δηλαδή της συνείδησης, και η προσέγγιση των θειικών όψεων που κρύβει μέσα του ο άνθρωπος.


Τα μυστήρια είχαν πάντοτε ως σκοπό να αποκαλύψουν την τέλεια διδασκαλεία υπό τριπλή αντίληψη, δηλαδή των αισθήσεων, της ψυχής και του πνεύματος. Δηλαδή σκοπό να λάμψει το Αόρατο πίσω από το ορατό, και η αλήθεια πίσω από το σύμβολο. Μέσα από τις περιπέτειες των ηρώων και την ιδέα της αναζήτησης καλύπτεται μία παγκοσμιότητα, είτε σαν τον μύθο του Αγίου δισκοπότηρου και των Ιπποτών του βασιλιά Αρθούρου, είτε σαν Οδύσσεια ή Αργοναυτική εκστρατεία. Η μάνα Γη για παράδειγμα αποτέλεσε για όλους τους αρχαίους λαούς το Σύμβολο της ύλης, της μήτρας του ανθρώπου.

Παραβολές κατά αντιστοιχία με τον συμβολισμό των μύθων, χρησιμοποιούσε κατά κόρον και ο Ιησούς. Όταν οι μαθητές του τον ρώτησαν γιατί τις χρησιμοποιεί απάντησε:


"Γιατί σε εσάς έχει αποκαλυφθεί το βασίλειο των ουρανών , ενώ σε αυτούς ακόμα όχι, γιατί ενώ έχουν μάτια δεν βλέπουν, και ενώ έχουν αφτιά δεν ακούν.."


Κάτι παρόμοιο δηλαδή πού είχε πει και ο Ηράκλειτος "οι οφθαλμοί και τα αφτιά είναι κακοί σύμβουλοι για βάρβαρες ψυχές" , δηλαδή τις ψυχές που δεν καταλαβαίνουν την γλώσσα του Νου.




Υπογράφει : Βασίλης Χλέτσος 
 
http://diogeneis.blogspot.gr/

ΑΡΒΕΛΕΡ:ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.......



                   ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑ ΔΙΟΡΙΣΕ ΤΟ ΕΒΡΑΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΕΛΦΩΝ...ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΙ....
                   ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΦΤΙΑΞΑΝ ΚΑΙ ΔΙΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΤΕΡΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ....ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΜΑΣ ΜΝΗΜΕΙΩΝ,ΤΩΝ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ,ΤΩΝ ΒΙ...ΒΛΙΟΘΗΚΩΝ,ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ,ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΣΦΑΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ,ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ .....
ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΒΡΩΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ,ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΙΟΥ ΦΩΤΟΣ.....
              ....ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΜΕ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΝ ΑΥΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΠΥΛΗΣ.!! Ο ΑΙΘΕΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΜΙΑΣΜΑΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΛΑΤΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ
ΑΥΤΟΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ??????????

ΠΗΓΗ: Μύρωνας Μίγγος (Facebook).



http://diogeneis.blogspot.gr/2012/07/blog-post_18.html

Βίντεο φωτιά που σας κρύβουν ΜΜΕ και πολιτικά κόμματα!!! Ξυπνήστε Έλληνες... Οι δίπλα μας ετοιμάζονται... Μετά θα είναι αργά!!


 
 

 
http://greeknation.blogspot.gr/2012/07/blog-post_5199.html

Έκθεση Bilderberg 2012 (Μέρος Β’): Πούτιν, η μεγάλη απειλή

Δημοσιεύουμε σήμερα το Β’ μέρος του αφιερώματος στην τριήμερη σύνοδο της Λέσχης Bilderberg 2012, που έγινε την περασμένη εβδομάδα στην πολιτεία Virginia των ΗΠΑ.

Ενώ στα μέσα μαζικής ενημέρωσης διατυπώνονται εικασίες γύρω από την πιθανή, ή μάλλον απίθανη, “διάσωση” μιας ουσιαστικά νεκρής χώρας, της Ισπανίας, εμείς εξακολουθούμε να αποκαλύπτουμε συγκεκριμένα στοιχεία σχετικά με το περιεχόμενο της συνόδου της λέσχης.

Ρωσία: η υπ’ αριθμόν 1 απειλή

Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος της Λέσχης Bilderberg στo προσεχές μέλλον εξακολουθεί να είναι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν. Βασικοί παράγοντες που συντείνουν στην ανησυχία της λέσχης των ισχυρών είναι η αντίθεση της Ρωσίας σε έναν πόλεμο κατά της Συρίας και του Ιράν, άσχετα από το εάν ο πόλεμος αυτός θα έχει τη μορφή “ανθρωπιστικού βομβαρδισμού” ή “χρωματιστής επανάστασης”. Ιδιαίτερα ανησυχητική για την Bilderberg είναι η εμμονή της Ρωσίας στη διατήρηση της “εθνικής κυριαρχίας των χώρων”, τη σημασία της οποίας έχει τονίσει ήδη ο Πούτιν.

Μια άλλη ανησυχία για την Bilderberg είναι το πώς ακριβώς θα αντιμετωπιστεί η “πατριωτική διάθεση” της Ρωσίας όσον αφορά:

1) τις βάσεις των ΗΠΑ που έχουν περικυκλώσει την Ρωσία,
2) την αμερικανική αντιπυραυλική άμυνα, οι κεφαλές της οποίας είναι στραμμένες προς τη Μόσχα.

Το κατηγορηματικό “αποκλείεται” του Πούτιν ανέβασε τον πυρετό αρκετά ψηλότερα. Όπως μου δήλωσε ένα μέλος της Bilderberg από τις ΗΠΑ,μένει τώρα να δούμε αν θα μπορέσουμε να κάνουμε μια κίνηση που θα σοκάρει τον Πούτιν.

Η Ρωσία μπορεί να μην είναι η στρατιωτική υπερδύναμη που ήταν κάποτε, αλλά δεν παύει να διαθέτει πυρηνικά και συμβατικά στρατηγικά όπλα που ενεργούν ως αμυντικό αντικίνητρο, για να μην αναφέρουμε την θέση της χώρας ως ενεργειακής υπερδύναμης, αφού το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο αποτελούν τα 2/3 των εξαγωγών της Ρωσίας.

Ο “επικίνδυνα ρεαλιστής και πατριώτης” Πούτιν και μια “εφιαλτική” ανάμνηση

Ακόμη νωπή στη μνήμη των συνέδρων της Bilderberg είναι η ομιλία του Πούτιν στη Σύνοδο Ασφαλείας του Μονάχου, το 2007, όταν κατακεραύνωσε τη Δύση, ασκώντας δριμεία κριτική στην εμμονή του Τζορτζ Μπους σε μια μονοπολική ηγεμονική ατζέντα μέσω ενός συστήματος που δεν έχει καμιά σχέση με τη δημοκρατία.

Ο Πούτιν επεσήμανε επίσης ότιοι ΗΠΑ είναι ένα κράτος που υπερβεί τα εθνικά του σύνορα με κάθε τρόπο. Αυτό είναι ορατό στις οικονομικές, κυβερνητικές, πολιτιστικές και εκπαιδευτικές πολιτικές που επιβάλλει σε άλλες χώρες.

(Τα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας του Πούτιν περιέχονται στο βίντεο μετά το άρθρο.)

Καθώς ο Πούτιν αναμένεται να συμμετάσχει σε ένα νέο γύρο άσκησης σκληροπυρηνικής γεωπολιτικής, η Λέσχη Bilderberg είναι εξαιρετικά ανήσυχη, αφού, όπως ένα ευρωπαϊκό μέλος της Λέσχης παραδέχθηκε ανοιχτά, ο Πούτιν είναι μακράν ο πιο απειλητικός αντίπαλος στην παγκόσμια σκηνή όσον αφορά τα σχέδιά μας.

Αυτό που δυσχεραίνει τη θέση της Bilderberg ακόμη περισσότερο είναι η ηθική θέση του Πούτιν που αφορά στην προστασία και την προώθηση των εθνικών συμφερόντων της. Ένα άλλο μέλος της Bilderberg (Αμερικανός) δήλωσε ότι ο Πούτιν είναι και επικίνδυνα έμπειρος καιρεαλιστής στην επιδίωξη των εθνικών συμφερόντων της χώρας του, ενώ ένας Ευρωπαίος, επίσης μέλος της λέσχης, δήλωσε με φιλοσοοφική διάθεση ότι στο σημερινό κόσμο, η οικονομική και στρατιωτική υπεροχή είναι άμεσα συνυφασμένη με την ηθική και πραγματιστική στάση των εθνών“.

Οι αγωγοί και η δόμηση ενός ισχυρού ευρασιατικού μπλοκ

Η ισχύς της Ρωσίας οφείλεται στα ενεργειακά αποθέματά της και η Λέσχη Bilderberg ανησυχεί ιδιαίτερα για τον αγωγό South Stream, ένα τεράστιο έργο προϋπολογσμού 20 δισ. δολαρίων. Ο αγωγός φυσικού αερίου South Stream σχεδιάστηκε αρχικά προκειμένου να μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο μέσω υποθαλάσσιας οδού, από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι το νότιο τμήμα της ΕΕ, μέσω Βουλγαρίας και Σερβίας, στην Ουγγαρία, Σλοβακία, Ιταλία και Αυστρία, με παροχή 63 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως. Η Bilderberg ανησυχεί ότι ο South Stream θα μπορούσε να μετατραπεί σε μια σημαντική νίκη για τη Ρωσία, εις βάρος του αγωγού Nabucco, που υποστηρίζεται από την ΕΕ και τις ΗΠΑ. Ο αγωγός ξεκινάει από το Αζερμπαϊτζάν και καταλήγει στην Αυστρία μέσω Τουρκίας.

Ακόμα μεγαλύτερη πηγή ανησυχίας για την Bilderberg αποτελεί η προσπάθεια του Πούτιν να εντάξει την Ασία σε ένα συνεκτικό ευρασιατικό μπλοκ υπό την ηγεσία της Ρωσίας. Η Bilderberg είναι πεπεισμένη ότι η Ρωσία και η Κίνα θα προκαταλάβουν όλες τις πρωτοβουλίες της, με το να αναγάγουν το Πακιστάν και το Ιράν σε πλήρη μέλη του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO). Οι επιπτώσεις θα είναι κοσμοϊστορικής σημασίας, παραδέχθηκε ένας Ευρωπαίος ειδικός σε θέματα ασφαλείας και μέλος της Λέσχης Bilderberg.

Επιπλέον, με τη Ρωσία, την Κεντρική Ασία και το Ιράν να ελέγχουν το 50% των παγκόσμιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου, ενώ παράλληλα το Ιράν και το Πακιστάν είναι ήδη εικονικά μέλη του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO), η Ευρασιατική Ένωση (CSTO) και ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) μετατρέπονται σε μια αποτελεσματική γροθια εναντίον των σκοτεινών σχεδίων του ΝΑΤΟ στην Ασία.

Ο πανικός των Δυτικών εκδηλώθηκε έντονα μέσω των βεβιασμένων προσπαθειών συγκεκριμένων κέντρων αγγλοαμερικανικής προέλευσης να αποσταθεροποιήσουν και να κηρύξουν παράνομες τις εκλογές της Ρωσίας, οργανώνοντας διαδηλώσεις “αγανακτισμένων” μέσα στη Μόσχα. Προς απογοήτευση και οργή τους, νικητής αναδείχθηκε και πάλι ο Πούτιν.

Πώς σχεδιάζουν να αντιμετωπίσουν τη θέση της Ρωσίας στο συριακό ζήτημα

Mέλος της Bilderberg μου δήλωσε ότι τα μέλη της λέσχης συμφωνούν ως προς το ότι η παρουσία της Ρωσίας στη Μεσόγειο είναι πολύ ανησυχητική. Αυτό που θα ήθελε πραγματικά η Bilderberg είναι η κατάργηση της ναυτικής βάσης της Ρωσίας στη Συρία και η απομάκρυνση του ρωσικού ναυτικού από το συριακό λιμάνι της Ταρτούς.

Αλλά όπως μου διευκρίνισε ο Ευρωπαίος ειδικός σε θέματα ασφάλειας, πολύ πιο ανησυχητική θεωρεί η λέσχη την έμφαση που δόθηκε από τον Πούτιν στην ένταξη της Συρίας στην Ευρασιατική Ένωση. Η ιδέα του Πούτιν συνδυάζει, όπως μου είπε ο ειδικός και μέλος της λέσχης, μια ισχυρή υπερεθνική ένωση μεταξύ της Ευρώπης και τη δυναμική περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

To μόνο θετικό, για την Bilderberg, σημείο όσον αφορά τη θέση της Ρωσίας στo συριακό πρόβλημα είναι το ότι οι επιλογές του Πούτιν, ο οποίος αντιτίθενται στην αλλαγή καθεστώτος στη Συρία, εγκυμονούν κινδύνους. Τα μέλη της λέσχης συμφώνησαν ότι η άκαμπτη θέση του Πούτιν υπέρ του Άσαντ είναι πιθανό να αφήσει τη Ρωσία έξω από κάθε διεθνή προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για το μέλλον της Συρίας.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση υψηλά ιστάμενου Αμερικανού διπλωμάτη που παρακολούθησε το συνέδριο της Λέσχης Βilderberg. Η Ρωσία αποκλείστηκε από τις διαπραγματεύσεις για τη Λιβύη και δεν θα θελήσει να διακινδυνεύσει και δεύτερο διπλωματικό αποκλεισμό, στην περίπτωση του συριακού.

Η λέσχη είναι πεπεισμένη ότι ο Πούτιν θα προτιμήσει να μοιράσει, σε διπλωματικό επίπεδο, τη Συρία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση και να έχει λόγο στη μελλοντική κατεύθυνση της χώρας.

Στην φετινή σύνοδο εξετάστηκαν διάφορες εναλλακτικές δυνατότητες ως προς την εύρεση ενός τρόπου να αναγκαστεί η Ρωσία να συνεργαστεί με ΗΠΑ και ΕΕ στην εξεύρεση λύσης στο συριακό. Σε αντίθεση με την σκληροπυρηνική δεξιά πτέρυγα των Αμερικανών εκπροσώπων στην Σύνοδο της Bilderberg, όπως η Marie Josée Kravis, oι Ευρωπαίοι συμμετέχοντες στη σύνοδο συμφώνησαν ότι η Ρωσία μπορεί να αλλάξει θέση στο συριακό, εάν της δοθούν οι αναγκαίες διαβεβαιώσεις ότι θα γίνει “μέρος της λύσης στη Συρία.

Σε αναζήτηση νέων “δούρειων ίππων”

Αυτό που έγινε σαφές από τις άτυπες συζητήσεις κατά τα διαλείμματα και τα γεύματα της φετινής συνόδου είναι ότι η Βilderberg έχει ελάχιστη εμπιστοσύνη στην ήδη υπάρχουσα αντιπολίτευση κατά του Πούτιν μέσα στη Ρωσία.

Ο Γκάρι Κασπάροφ, ένας από τους φετινούς προσκεκλημένους στη σύνοδο και γνωστός για τις δηλώσεις του εναντίον του Πούτιν, ήταν κάποτε πρωταθλητής σκακιού στον κόσμο, αλλά σύμφωνα με πηγές της λέσχης, οι εξυπνάδες του κάθε άλλο παρά συμβάλλουν σε κάτι ουσιαστικό. Όπως δήλωσε ένας Αμερικανός σύνεδρος της φετινής συνόδου: Αν αυτό ήταν αγώνας πυγμαχίας, τότε θα πρέπει να μιλάμε για τον χειρότερο αγώνα αυτού του αιώνα.

Επομένως, τέρμα στην παρωδία “Κασπάροβ εναντίον Πούτιν”. Και ενώ η Bilderberg συνεχίζει να χρηματοδοτεί το “Ενωμένο Πολιτικό Μέτωπο” που ίδρυσε ο Κασπάροβ, με την ελπίδα να αναμοχλεύσει τις πολιτικές εξελίξεις στη Ρωσία, η μυστικοπαθής κλίκα της λέσχης δεν έχει πάψει να αναζητεί άλλες, πιο ευφυείς και χαρισματικές προσωπικότητες, που θα αποτελέσουν σοβαρό εμπόδιο στην εκτέλεση των σχεδίων του Πούτιν.

Απόδοση : Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Διαβάστε επίσης:Έκθεση Bilderberg 2012 (Mέρος Α’)

http://greeknation.blogspot.gr/2012/07/bilderberg-2012.html

Η γεωστρατηγική έκλειψη της Ελλάδας - Σοκαριστικές μαρτυρίες αξιωματικών των ΕΔ

"Τελειώσαμε. Ο Θεός να μας λυπηθεί και να μη τιμωρηθούμε σκληρά". Με αυτή την φράση και με ότι κρύβεται πίσω από αυτή, ανώτερος αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετεί σε θέση "κλειδί" και είναι άριστος γνώστης του τι έχει διαμειφθεί στην διυπουργική επιτροπή, αλλά και στην σύσκεψη του Σαββάτου του υπουργού Πάνου Παναγιωτόπουλου με τους αρχηγούς των τεσσάρων Γενικών Επιτελείων, περιέγραψε την έκταση και το είδος των αποφάσεων που έλαβαν για το μέλλον των Ε.Δ.. Σε επίμονες ερωτήσεις μας για να γίνει περισσότερο σαφής δεν θέλησε να μας απαντήσει, αλλά είναι ξεκάθαρο το τι εννοούσε αφού από τις εξελίξεις αποδεικνύεται ότι βρισκόμαστε ενώπιον:


-Μιας πολιτικής ηγεσίας υποχείρο και εκτελεστικό όργανο της τρόϊκα, είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν (μεγαλύτερο ψέμα από το ότι δεν υπάρχει τρόϊκα μέσα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν υπάρχει. Ούτε χαρτί τουαλέτας δεν αγοράζεται χωρίς να δοθεί έγκριση από την ειδική επιτροπή της τρόϊκα που ξέρει μέχρι και ... τι νούμερο παπούτσια φοράνε όλοι οι αξιωματικοί και τα στελέχη).

-Μιας στρατιωτικής ηγεσίας που κυμαίνεται σε ότι αφορά την εκτέλεση των καθηκόντων τους μεταξύ μοιρολατρίας και "γλυψίματος" της πολιτικής ηγεσίας μήπως και παραμείνουν οι αρχηγοί των Επιτελείων στην θέση τους στις επερχόμενες κρίσεις.

-Ενός στρατεύματος το οποίο για να λειτουργήσει σε αυτό που του έχουν αναθέσει χρειάζεται τρεις και τέσσερις φορές περισσότερα κονδύλια. Τα οποία δεν δίνονται. Προσοχή: Όχι δεν υπάρχουν. Δεν δίνονται.

"Μην κακίζετε την ηγεσία όταν λέει ότι χρειαζόμαστε μόνο ανταλλακτικά, καύσιμα και πυρομαχικά για να υπηρετήσουμε τον σκοπό μας" σημείωνε ανώτατος επιτελικός αξιωματικός απαντώντας σε παλαιότερο σημείωμά μας για την ανάγκη ύπαρξης ενός ελάχιστου προγράμματος αμυντικών επενδύσεων.

Και συνεχίζει περιγράφοντας την κατάσταση με δραματικά λόγια:

"Έχετε δίκιο ότι αν συνεχιστεί αυτή η άπνοια στους εξοπλισμούς σε πέντε χρόνια πρακτικά δεν θα υπάρχουν Ένοπλες Δυνάμεις, όπως τις ξέρουμε τουλάχιστον "στα χαρτιά", σήμερα. Αλλά ειλικρινά, όσο και αν ακούγεται ανεύθυνο και κοντόφθαλμο δεν μπορούμε να σκεφτούμε τόσο ... μακριά, όταν ένα μεγάλο ποσοστό των συστημάτων μας σήμερα είναι εκτός λειτουργίας και δεν υπάρχουν στρατεύσιμοι να παρακολουθήσουν την εκπαίδευση επειδή επαρκούν ίσα-ίσα για υπηρεσίες.
Ίσως πρέπει να αναθεωρήσουμε τους εθνικούς μας στόχους. Υπάρχουν πράγματα που γίνονται και πράγματα που δεν γίνονται.

Με ελάχιστο στρατηγικό βάθος, με νησιά εκτεθειμένα "στο στόμα του λύκου" η άμυνα σε όλο το μέτωπο από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο είναι μία εθνική ανάγκη υψηλού οικονομικού κόστους η οποία απλά δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί σήμερα από την στιγμή που έτσι έχουν αποφασίσει οι πολιτικές ηγεσίες.

Άρα πρέπει να φανούμε ρεαλιστές και να υπερασπίσουμε αυτά που μπορούμε γιατί διαφορετικά κινδυνεύουμε να τα χάσουμε όλα.

Οι Κύπριοι το κατάλαβαν πρώτοι ότι "η Ελλάδα μας τελείωσε". Προτίμησαν να δορυφοροποιηθούν από το Ισραήλ παρά να γίνουν μέρος της Τουρκίας. Σκληρή απόφαση για τους Κύπριους, αλλά ρεαλιστική".

Είναι πραγματικά σοκαριστική η εξομολόγηση, αλλά 100% αυθεντική και δείχνει σε ποιο σημείο έφτασαν οι κυβερνήσεις από το 2009 και μετά τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά το κυριότερο δείχνει ότι η χώρα πρακτικά βιώνει την γεωστρατηγική έκλειψη που όλοι όσοι νιώθουν Έλληνες όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στην ψυχή, ήλπιζαν να αποφύγει.

Επίσης όπως αναφέρουν απόλυτα αξιόπιστες κυβερνητικές πηγές "ενταφιάστηκε" το θέμα της ΑΟΖ "μέχρι νεωτέρας", όπως ακριβώς έχει γράψει το defencenet.gr. Από εδώ και και εμπρός ούτε καν ανέξοδοι βερμπαλισμοί, μέχρι να ξεχαστεί από τους ψηφοφόρους η "Άμεση ανακήρυξη ΑΟΖ"... Τουλάχιστον μέχρι τις επόμενες εκλογές!
defencenet 

http://greeknation.blogspot.gr/2012/07/blog-post_8704.html

“ΚΗΡΥΞΑΝ” ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ !

-Ερχονται … ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ !
-Σε περίπτωση “αδυναμίας” πληρωμής του ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ “χαρατσιού”ερχονται κατασχεσεις μισθων, συνταξεων,ακινητων (ακόμη και επίπλων από τα σπίτια μας…) .
-Δηλώσεις από κυβερνητικά στελέχη και … τρόικα” – 15/07/2012.

-Ερχονται … ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ αγροτικής γης (όχι, ΔΕΝ είναι “φήμη”...) αφού με το ξεπούλημα σε “ιδιώτες” της Αγροτικής Τράπεζας ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ η “ρήτρα υποθήκευσης” γης, μέσω των αγροτικών δανείων – που έχει συνάψει σχεδόν κάθε αγρότης – με την Αγροτική.
-Ο “νέος αγοραστής” ΔΕΝ θα διστάσει να ΚΑΤΑΣΧΕΙ τη γη (ή να μετατρέψει τους ιδιοκτήτες σε “κολλίγους” …)
-ΜΑΣ ΚΗΡΥΞΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ !
-ΞΕΧΑΣΑΝ ΟΜΩΣ … ΚΑΤΙ !

-Πέρα απ’το ότι η “ψευτοκυβέρνηση” ΝΔ. – ΠΑΣΟΚ. – ΔΗΜΑΡ είναι απολύτως ΠΑΡΑΝΟΜΗ – απ’ τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας της – αφού οι εκλογές της 17ης Ιουνίου διεξήχθησαν υπό το καθεστώς εκβιαστικών – πλαστών διλημμάτων , ψεύτικων υποσχέσεων και κλίματος χειραγώγησης – τρομοκράτησης του εκλογικού σώματος ( νόμοι “περί εξαπάτησης εκλογέων” και “νόθευσης εκλογικού αποτελέσματος” – άρθρα του Ποιν. Κώδικα.)
– Πέρα από το ότι ΟΛΟΙ μας έχουμε αντιληφθεί τα “σχέδια γενικού ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ” της χώρας, μέσα από προδοτικές συμφωνίες και “μνημόνια” (είναι ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ άρθρο 7, παρ.3 του Συντάγματος…)
-Υπάρχει το ΖΗΤΗΜΑ της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ! ( ΟΛΩΝ ΜΑΣ! )
– Υπάρχει και το (ακροτελεύτιο) άρθρο 120 του Ελληνικού Συντάγματος :
-”Kάθε πολίτης ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ και ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ – με καθε τροπο - σε εκείνους που προσπαθούν να ΚΑΤΑΛΥΣΟΥΝ ή να ΠΑΡΑΚΑΜΨΟΥΝ τα άρθρα του ελληνικού Συντάγματος …”.
(Δηλαδη, οταν ενα καθεστως ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ, καθε αντισταση ειναι ΝΟΜΙΜΗ).

– Το ΒΑΣΙΚΟ άρθρο 1 του Συντάγματος αναφέρει :
“ΘΕΜΕΛΙΟ του πολιτεύματος είναι η ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ”.
– ΑΥΤΗ (η λαικη κυριαρχια…) ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΥΘΕΙ εδώ και ΚΑΙΡΟ !
– ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ !
-ΔΕΝ θα τους ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ να παίρνουν ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ -
– ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ !
-ΩΣ ΕΔΩ!
-ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ (εδω και χρονια…) ερήμην του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ και ΕΝΑΝΤΙΟΝ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !

-Ως “πρώτο βήμα” ΝΟΜΙΜΗΣ αντίστασης το ανεξάρτητο – αμεσοδημοκρατικό κίνημα : “ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!” προτείνει στους Ελληνες πολίτες :

-Στείλτε με απλό φάκελο και γραμματόσημο των 0,60 ευρώ ΟΛΟΥΣ τους ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ και τα ΧΑΡΑΤΣΙΑ στο Μέγαρο Μαξίμου-οδός Ηρώδου Αττικού-ΑΘΗΝΑ.

– ΑΥΤΟΙ ΟΔΗΓΗΣΑΝ τη χώρα στη ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ !

-ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ !
-Oπως έκανε ο Γκάντι – ειρηνική – πολιτική – ανυπακοή !

-Γράψτε απ’ έξω :
-Αντώνη Σαμαρά -Μέγαρο Μαξίμου , οδος Ηρωδου Αττικού – ΑΘΗΝΑ.


-ή Ευάγ. Βενιζέλο – Γραφεία ΠΑΣΟΚ. – οδός Ιπποκράτους 22 Τ.Κ. 10680 – ΑΘΗΝΑ .
ή Φώτη Κουβέλη – γραφεία ΔΗΜΑΡ. Αγίου Κων/νου 40 Τ.Κ. 10437 – Ομόνοια – ΑΘΗΝΑ .
- ΓΡΑΨΤΕ εσωτερικά:
-ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΕΣΕΙΣ , ΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣΤΕ !

– Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να τα παραλάβουν !


-Ας γεμίσουμε το Μέγαρο Μαξίμου και τα κομματικά τους γραφεία με 60.000 κιλά χαρτί…Ναι, ειναι 60 τοννοι !
-Τόσο ζυγίζουν 3.000.000 επιστολές…


– Για λεφτά ούτε λόγος…

– ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ! Οι Ελληνες ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ – πλεον – να ανταποκριθουν ακομα και στις στοιχειωδεις -καθημερινες αναγκες τους !
-ΩΣ ΕΔΩ !

-ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΕΙΛΕΣ – ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ !

– ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ!

-Εχουμε τη ΔΥΝΑΜΗ !

-ΕΝΩΜΕΝΟΙ μπορούμε να πετυχουμε τα ΠΑΝΤΑ!

-ΑΥΤΗ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ( και ΟΧΙ στους εθνοπροδοτες που ξεπουλανε με “ειδικα συμβολαια” τη χωρα!)

– ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ !
-ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!
-ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
-ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ “ΧΡΕΟΥΣ” – ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ”ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ” !
-Εξω η “τρόικα” απ’ την Ελλαδα!
-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ!
-ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ !
-ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ “ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ” (ολες οι εξουσιες να αποδοθουν στον “κυριαρχο ελληνικο λαο”- οπως οριζει το συνταγμα!)

Ιωάννης Δ. Ζαφειρόπουλος

Ο ανήφορος είναι δικός σου και μόνο δικός σου

Ζούμε το χειρότερο, αυτό μην το ξεχνάς. Κάθε μέρα που περνά γινόμαστε μάρτυρες αφόρητης κατάθλιψης, κάθε μέρα αποχαιρετάμε κι έναν Έλληνα που δεν αντέχει να ζήσει το παρακάτω, κάθε λεπτό αγωνιούμε για τους οικείους μας αν θα είναι υγιείς, κάθε στιγμή παρακολουθούμε τις ειδήσεις σαν να διαβάζουμε μια λίστα που
θα έχει το δικό μας όνομα ως μελλοντικού καταδικασμένου, κάθε μέρα ζούμε το αφόρητο.

Όλα μας φαίνονται ένας ανήφορος που δεν σταματά πουθενά. Κι όμως, επιβιώνουμε μέσα σε αυτό που μέχρι πριν δύο χρόνια το απευχόμασταν. Ο καθένας από μονάχος του βλέπει τον τοίχο να ορθώνεται μπροστά του και είναι εκατομμύρια οι στιγμές που δεν έχεις τα κουράγια πλέον να σκαρφαλώσεις ούτε ένα χιλιοστό πάνω από το έδαφος. Είναι στιγμές που θέλεις το έδαφος να καταρρεύσει, να τελειώνει αυτή η ιστορία, αυτός ο εφιάλτης που σε έβαλαν να διανύσεις.

Σε γεμίζουν με ελπίδες όντα που διαχειρίζονται την ζωή σου αλλά...
και τον δρόμο που θα πάρει ο εφιάλτης σου και είναι τόσο μεγάλη η καταπόνησή σου που θέλεις να πιστέψεις ότι κάποιος από αυτούς θα σε βγάλει από το τέλμα. Είναι φυσικό να θέλεις να πιστέψεις κάπου γιατί το ξέρουμε όλοι μας πια ότι οι ανθρώπινες αντοχές είναι τεράστιες και εσύ δεν θέλεις να δεις που φθάνουν οι δικές σου. Δεν θέλεις να δεις τι μπορεί να αντέξουν ακόμα τα μάτια σου και η καρδιά σου. Ζήσε λοιπόν και την διορισμένη ελπίδα. Είναι και αυτό κομμάτι του παζλ. Είναι και αυτό ένα μέρος του σήριαλ που πρέπει να δούμε, θέλουμε δεν θέλουμε. Αλλά να μην ξεχνάς ότι ζεις το χειρότερο. Και το ζεις μόνο εσύ και κανένας σωτήρας σου. Κάθε μέρα που ξυπνάς να γνωρίζεις ότι ο ανήφορος είναι δικός σου και μόνο δικός σου. Η πολιτική ποτέ δεν είχε ανήφορο. Μόνο ευθείες και όταν ξεπηδούσε κάποια λακκούβα αμέσως έφτιαχνε παράδρομους για να συνεχίσει την πορεία της. Έτσι κάνει και τώρα που εσύ είσαι η λακκούβα της. Δεν θα σκοντάψει πάνω σου, θα σε προσπεράσει αδιαφορώντας αν εσύ έζησες το χειρότερο.

Αύριο λοιπόν, που θα ξυπνήσεις και πάλι μέσα στο χειρότερο να μην ξεχάσεις αυτά που έζησες μέχρι σήμερα. Να μην ξεχάσεις τους Έλληνες που δεν άντεξαν να δουν το παρακάτω, τους μελλοθάνατους που τους κόβουν μέρες από τις ήδη κομμένες μέρες τους, τους ασθενείς που μετράνε τα φάρμακα αγωνιώντας τι θα γίνει όταν τελειώσει και αυτή η καρτέλα, τα παιδιά που τα συμβουλεύουμε να μην κάνουν μεγάλα όνειρα γιατί εμείς σταθήκαμε πολύ μικροί για τα δικά μας, να μην ξεχάσεις τον εαυτό σου όταν γονάτισες από απελπισία, να μην ξεχάσεις τα ουρλιαχτά απόγνωσης συμπατριωτών σου, να μην ξεχάσεις ότι η εκ γενετής περηφάνια σου έγινε με μιας προσβολή, να μην ξεχάσεις ότι έζησες το αδιανόητο. Να μην ξεχάσεις ότι επέζησες μέσα σε ένα βομβαρδισμένο τοπίο χωρίς όπλα, χωρίς συμμάχους, χωρίς υποστήριξη. Να μην ξεχάσεις ότι σε ξέχασαν όλοι. Και στο χειρότερο που θα ζήσεις το νου σου μη και ξεχάσεις ότι είσαι Έλληνας.
γράφει ένας απλός άνθρωπος


από το simplemangreek

http://xemandrios1.blogspot.gr/2012/07/blog-post_1841.html

http://www.katohika.gr/2012/07/blog-post_6722.html

Πώς ο ΦΠΑ από τον “Ελ. Βενιζέλο” καταλήγει στις τσέπες των Γερμανών

Την ώρα που η Γερμανική κυβέρνηση κατακρίνει την αφερεγγυότητα της Ελλάδας, η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρία της Γερμανίας αρνείται πεισματικά να πληρώσει στο ελληνικό δημόσιο τα 163 εκατομμύρια ευρώ που χρωστάει από τα κατασκευαστικά του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος. Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”, η Hochtief, βασικός μέτοχος του αερολιμένα (κατέχει το 40%, ενώ το υπόλοιπο 55% ανήκει στο ελληνικό δημόσιο) έχει προσφύγει σε διεθνή διαιτησία στο Λονδίνο, προκειμένου να αποφύγει να εκπληρώσει τις συμβατές υποχρεώσεις έτσι όπως προβλέπονται από την ελληνική νομοθεσία.
Σύμφωνα με αυτή τη νομοθεσία, αν ένας ιδιώτης, ή μία εταιρία, χτίζει μία κατοικία ή ένα κτίριο που δε θα αποφέρει έσοδα, τότε δε μπορεί να εκπέσει ο ΦΠΑ.
Εκπίπτει μόνο στη περίπτωση που το κτίριο αυτό αναμένεται να αποφέρει έσοδα στο μέλλον.
Η Hochtief, κατά την κατασκευή του αεροδρομίου, συμψήφισε τον ΦΠΑ με άλλες εργασίες, ενώ κανονικά για κτίρια που δεν αποφέρουν και δε θα αποφέρουν έσοδα (όπως το κτίριο της Πυροσβεστικής και ο Πύργος Ελέγχου) ο ΦΠΑ δεν έπρεπε να εκπέσει.
Σε ανακοίνωσή της η εταιρία, αρνείται να αναγνωρίσει το χρέος της, δηλώνοντας ότι δεν οφείλει καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή στο ελληνικό Δημόσιο, ούτε από ΦΠΑ, ούτε από άλλους έμμεσους η άμεσους φόρους ή ασφαλιστικές εισφορές, ενώ κατέφυγε στη διαιτησία του Λονδίνου προκειμένου να αποφύγει να καταβάλει το ποσό που οφείλει.
Η εκδίκαση της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη στα εθνικά δικαστήρια και οι δικαστικές αποφάσεις αναμένονται στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.
olympia
 
http://greeknation.blogspot.gr/2012/07/blog-post_5465.html

Γενικός Διευθυντής της Nestle. Όσοι πιστεύουν ότι το Νερό Αποτελεί Δημόσιο Αγαθό είναι Ακραίοι!

Ο Peter Brabeck-Letmathe είναι ο Γενικός διευθυντής της Nestle. Στο Video που ακολουθεί διατυπώνει με απίστευτο κυνισμό ότι το νερό δεν είναι δημόσιο αγαθό και όσοι το πιστεύουν αυτό είναι ακραίοι!

Ας πάρουμε μία πρώτη γεύση της «ποιότητας» των «ανθρώπων» που θα επιδιώξουν να αποκτήσουν τη δημόσια ύδρευση της Ελλάδος εάν τους το επιτρέψουμε.


Εάν συμβεί , το λιγότερο που θα περιμένετε είναι η κατακόρυφη άνοδος του κόστους των υπηρεσιών ύδρευσής και οριστική εξάλειψη οποιωνδήποτε κοινωνικών μέτρων σε ασθενέστερες τάξεις. Εννοείται οποιαδήποτε κατανόηση ή περίοδο χάριτος σε ενδεχόμενη αδυναμία πληρωμής λογαριασμού ύδρευσης να την ξεχάσετε.





πηγή
http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/07/nestle.html

http://www.katohika.gr/2012/07/nestle.html

Μετά τη Συρία έρχεται η σειρά της Ελλάδος ; Του Χρήστου Μακρυγιάννη

Το σχέδιο πλέον έχει αλλάξε,ι χωρίς το αντίπαλο δέος χωρίς νομικά και ηθικά κωλύματα  τα πράγματα είναι πολύ ποιο εύκολα για την Νέα τάξη !
Θυμηθείτε πως ξεκίνησε το κακό ξεκίνησαν στην Αίγυπτο όταν κάλεσαν το Νο 2 της Στρατιωτικής Ιεραρχίας της Αιγύπτου στην Αμερική  και του έθεσαν ωμά κοφτά ...Είστε μαζί μας ή είστε εναντίον μας !
Το ''Ανώτατο συμβούλιο'' χρειαζότανε έναν αγαπητό Πρόεδρο να προχωρήσει στο όνομα της Δημοκρατίας στη σφαγή των λαών και την ανατροπή των συσχετισμών!..
Η Αίγυπτος ήταν το πρώτο πειραματόζωο και το σχέδιο προχώρησε ...Ο Μουμπάρακ έπεσε σε δυσμένεια ή το έθεσαν εκτός !
 Τώρα τα σχέδια δεν γίνονται σε πολεμικές αίθουσες ούτε συσχετίζουν Στρατιωτικές δυνάμεις !
Το Ισλάμ με το φανατισμό του την αγραμματοσύνη είναι ένας εύκολος στόχος ...Τα ΜΜΕ σε πρώτη διάταξη με δήθεν αποκλειστικότητες και  δήθεν σφαγές on camera και το σχέδιο έτοιμο !
Στην Αίγυπτο αφού διέβρωσαν τις ένοπλες δυνάμεις ,τις δημόσιες υπηρεσίες έστεισαν  μερικές προβοκάτσιες με μισθοφόρους από τα σκυλιά του πολέμου ειδική υπηρεσία της ΣΙΑ και το παραμύθι έπιασε ...Το σχέδιο πλέον είναι σωστά σχεδιασμένο από τα πανεπιστήμια που έχουν μελετήσει την νοοτροπία του όχλου του θρησκευτικού φανατισμού και της ασυδοσίας !
Το σχέδιο συνεχίστηκε στη Λιβύη σε μια χώρα που δεν αντιμετώπιζε κανένα οικονομικό πρόβλημα αντιθέτως έιχε εξασφαλίσει ένα πιάτο φαΐ ,ένα ποτήρι καθαρό νερό και υπηρεσίες υγείας πέραν από καθε φαντασία ...Άσχετα τι λένε οι δυτικοί για τον Καντάφι για το λαό του ήταν Ηγέτης !
Και όμως αυτός ο λαός κατευθυνόμενος όχι απλώς τον εκδίωξε αλλά το Σοδόμισε 
Τότε η Κλίντον δημοκράτισα δήθεν σοκαρίστηκε αλλά δεν έστειλαν τους Σοδομιστές και δολοφόνους στο απόσπασμα ούτε καν στο διεθνές δικαστήριο !
Στόχος το ενεργειακό απόθεμα της Λιβύης !
Συνεχίστηκε το έργο με τον Πρόεδρο της Συρίας Άσαντ ...Προβοκάτσιες ,στρέψις του όχλου σε σφαγές Χριστιανών της Συρίας όχι για κάποιοι λόγο αλλά επειδή είναι μορφωμένοι και μπορούν να ξεχωρίσουν κάποια στημένα στο παιχνίδι, το χαρτί του λαού η Τηλεόραση και ξαφνικά δημοσιογράφοι και αναλυτές που δεν ξέρουν κάν που πέφτει η Συρία άρχισαν να μυξοκλάινε για τα παιδιά που σφάζονται ...
¨Οποιος πιστεύει οτι δεν δρουν σε ομάδες τα σκυλιά του πολέμου και εδώ πλανάτε πλάνην οικτρά αλίμονο αν χωριάτες μπορούν αντιμετωπίσουν άρματα και δυνάμεις εκπαιδευμένες σε ένα λαό που γνωρίζει την τέχνη του πολέμου ...Η τύχη του Προέδρου Άσαντ αν δεν αντιδράσει η Ρωσία είναι προδιαγεγραμμένη σύντομα σε χαντάκι !
Τώρα εδώ έχει μπει στο παιχνίδι η Τουρκία καλλιεργώντας την φιλοδοξία και την μεγαλομανία του Ερντογάν με μυστικοσυμβούλου τον Νταβούτουγλου η Τουρκία πιστεύει οτι θα παίξει το ρόλο του μεγάλου εταίρου η αλήθεια είναι βέβαια άλλη ,αλλά αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο !
Το βίντεο με την προσβολή της σορού του δολοφονηθέντος Καντάφι ειναι μια σαφή προειδοποίηση προς τον Άσαντ και γίνεται από μουσουλμάνους που προσβάλουν νεκρό μουσουλμάνο ...Όχι σε άπιστο που επιβάλλεται! Το μήνυμα σαφέστατο και όχι από φονιάδες κατσαπλιάδες αλλά από κράτη και ηγέτες που δολοφονούν στο όνομα της Δημοκρατίας !
Μετά την Συρία και ο έλεγχος του ενεργειακού αποθεματικού της Περσίας ; Αυτό είναι το σχέδιο ή εμείς είμαστε πρώτοι στη λίστα; Τα πετρέλαια του Αιγαίου ;
Η Κύπρος πήρε παράταση όταν έπαιξε το χαρτί των Ισραηλινών όσο ελέγχουν την ενέργεια οι Ισραηλινοί της Κύπρου δεν υπάρχει πρόβλημα ...Το στοίχημα ήταν να μην πάει στη Ρωσία αυτό το κατάλαβε ο Χριστόφιας και κινήθηκε έξυπνα μην υπολογίζοντας στη βοήθεια της Ελλάδος ...Ποια βοήθεια !!
Τα πράγματα όμως σοβαρεύουν για την Πατρίδα μας ...Τόσο δύσκολα και τόσο περίπλοκα Τα πολιτικά και πολεμικά παιχνίδια και καλούνται να τα χειριστούν άσχετοι πολιτικοί κοντόφθαλμοι που δεν βλέπουν λίγο ποιο πέρα από αυτά που τους σερβίρουν !
Το πόσο εύκολο σήμερα μπορεί κανείς να κουμαντάρει την Ελλάδα και το λαός της είναι πλέον ορατό δια γυμνού οφθαλμού !
Ένα υπερήφανο λαό με οράματα με αλληλεγγύη κατάφεραν να τον κάνουν εύκολα διαχειρίσιμο !
Ο Έλληνας έχει παράξενες αρετές και ιδέες αυτές μελετήθηκαν και αφού κατάφεραν με την εξουσία και το χρήμα να υποδουλώσουν τις τυχόν αντιρρήσεις των πολιτικών προχώρησαν στη  λογική του καταναλωτισμού !
Ποια ελληνική οικογένεια μπορεί να ζήσει σήμερα χωρίς κινητό ,χωρίς τηλεόραση ,χωρίς την καλοπέραση ; Γεμίσαμε πράγματα που δεν μπορούμε να τα καταναλώσουμε και δεν τα χρειαζόμασταν !
Επειδή οι αρχές της οικογένειας στην Ελλάδα είναι ακόμη ισχυρές ποντάρισαν σε αυτό που λέμε... δώσε εξουσία στο πλούσιο και χρήματα στο φτωχό θα τους διαφθείρεις και του δύό !
Σήμερα η Πατρίδα μας αντιμετωπίζει μόνο ένα πρόβλημα δεν έχει Κυβερνήτη έχει διάφορους που νομίζουν οτι κυβερνούν ...Ομάδες οργανωμένες που αφού πρώτα απαξίωσαν τους θεσμούς Οικογένεια ,Σχολείο ,Εκκλησία ,Αστυνομία Στρατός Και Δικαιοσύνη δρουν χωρίς κανένα έλεγχο ,έχουμε βουλευτές που λένε δημόσια ότι οι νόμοι που ψηφίζονται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι νεκροί νόμοι ,όχι υπονοώντας αλλά απειλώντας ωμά οτι δεν θα εφαρμοστούν ποτέ !
Σε εαυτήν εδώ την συγκυρία για φανταστείτε μια κρίση εβδομάδων με την Τουρκία σε στρατιωτικό επίπεδο ...Τα οπλικά μας συστήματα πόσο θα μπορούν να αντέξουν χωρίς ανταλλακτικά χωρίς πυρομαχικά ,χωρίς νερό το προσωπικό και χωρίς τρόφιμα ;
Παράγουμε κάτι ώστε να είμαστε αυτάρκεις ; Για πόσο χρονικά διάστημα θα ζήσουμε χωρίς νερό ,χωρίς ηλεκτρισμό και χωρίς τρόφιμα ;
Είναι γνωστό ότι ο μαχητής χρειάζεται ηθικό ποιος από τους σημερινούς πολιτικούς Ηγέτες έχει την μισή κοψιά ενός Εθνάρχη ;
Υπάρχει περίπτωση με μια απλή απλούστατη προβοκάτσια να μην μπορεί ένα όχι μεγάλο μέσο να μπορεί να στρέψει εναντίον πολιτικών και όχι μόνο ηγετών μια ευκολόπιστη μάζα του Ελληνικού λαού ;
Για φανταστείτε στην Ελληνική ύπαιθρο με μια Αστυνομία χωρίς ανταλλακτικά για τα περιπολικά της , χωρίς πυρομαχικά και χωρίς ηθικό απλήρωτη να μπορεί να αντιμετωπίσει τους ληστές του UCK με τα καλάσνικοφ  που εύκολα κάποιοι θα καλλιεργήσουν την ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας;
Εξάλλου το μίσος των Αλβανών εναντίον των  Ελλήνων και η ευκολία που σκοτώνουν είναι δεδομένη!
Ποιός θα τους αντιμετωπίσει ; ακόμη και την Εθνοφυλακή στο όνομα δεν ξέρω τι ,την αφοπλίσαμε μήπως έχουμε κάποιο σχέδιο να οργανώσουμε την Αντίδραση της ελληνικής Ομογένειας της Βορείου Ηπείρου ;
Να μην ξεχάσουμε στη Φλώρινα και στη Μακεδονία μας τους Λύκους των Σκοπίων μια Στρατιωτική αλλά παραστρατιωτική μονάδα του Σκοπιανού Στρατού οπλισμένη απο Αμερικανούς Σκοπιανούς με όραμα και αυτούς να κάνουν την Μεγάλη Μακεδονία !!
Στην Θράκη το παιχνίδι έχει χαθεί εκεί οι Τουρκοπράκτορες την ώρα ενός κράτους που είναι δήθεν κυρίαρχο αλωνίζουν, φανταστείτε τι θα γίνει όταν τους τάξουν Ανεξάρτητη Θράκη και τα σχετικά λοιπά γνωστά στις υπηρεσίες ασφαλείας του Ελληνικού Κράτους !
Ποιος θα τους αντιμετωπίσει ; Πως θα αντιδράσουμε ; Πόσο εύκολα κάποιος χρησιμοποιώντας τον θρησκευτικό φανατισμό να στρέψει απλούς ανθρώπους σε αυτό που νομίζουν οτι είναι ο δυνάστης τους και με όραμα τον Ισλαμισμό για σκεφτείτε που μπορεί να φθάσει ενας απλός χωριάτης οπλισμένος και φανατισμένος μη υπακούοντας σε κανέναν κώδικα ;
Να αναφερθώ στα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών που στην Αθήνα είναι δύναμη κατοχής εν καιρώ ειρήνης και με όλες τις δυνάμεις διαθέσιμες !
Για φανταστείτε κρίση και επιστράτευση και τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών κατευθυνόμενα από τα χιλιάδες τζαμιά και τους μουλάδες με στόχο και σκοπό που καθορίζεται από την Τουρκία και όχι μόνο !
Το πόσο εύκολο είναι να χειραγωγηθεί αυτός ο λαός είναι πανεύκολο λέγεται αλλά αυτός ο Ελληνικός λαός  έχει έχει επιζήσει  σε πολύ χειρότερα ...
Μπορεί να μας λυπηθεί ο Θεός ή εμείς τον εαυτό μας και να βρούμε τους Ηγέτες μας που να μπορούν να πεθάνουν για εμάς ,γιατί η γενιά μας έχει ...μεταλλαχθεί
Μακρυγιάννης Χρήστος
Ανώτερος Αξιωματικός ε.α
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2012/07/blog-post_2123.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters