Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Νέες ημέρες δόξας καταγράφει ο σύγχρονος δοσιλογισμός...

του Δημήτρη Καζάκη

«Εγγυώμαι προσωπικά την αποπληρωμή των δανείων», αυτό δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, ο φερόμενος ως πρωθυπουργός της χώρας, δυο ημέρες πριν την συνάντησή του με την Μέρκελ στο Βερολίνο. Υποσχέθηκε δηλαδή στους Γερμανούς την...
αποπληρωμή όλων των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα. «Αυτό το εγγυώμαι προσωπικά», είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς προς τηνSüddeutsche Zeitung (23/8) προαναγγέλλοντας παράλληλα νέες μεταρρυθμίσεις, μεταξύ των οποίων βελτίωση του επενδυτικού πλαισίου με την πάταξη της γραφειοκρατίας αλλά και ιδιωτικοποιήσεις. «Σας διαβεβαιώνω ότι θα ανταποκριθούμε», τονίζει ο κ. Σαμαράς παραδεχόμενος ότι πολλά πράγματα πήγαν στραβά. «Είναι σωστό ότι πολλοί Έλληνες δεν πληρώνουν φόρους, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτό θα σταματήσει», όπως λέει.

Μην ανησυχείτε δεν μιλάει για τον εαυτό του, ούτε για τους ομογάλακτούς του που συντηρούν πάνω από 15 χιλιάδες οφσόρ, δηλαδή υπεράκτιες εταιρείες, για να κρύβουν περιουσίες ολόκληρες και να φοροδιαφεύγουν. Ούτε για τα ολιγοπώλια που βγάζουν στο εξωτερικό περί τα 10-14 δις ευρώ κάθε χρόνο, αφορολόγητα, με την μορφή αμοιβών, μισθών, μερισμάτων, κερδών και τόκων. Ούτε για τους θεσμικούς και μη επενδυτές που βγάζουν κατ’ ελάχιστο άλλα 20 δις ευρώ τον χρόνο αφορολόγητα στο εξωτερικό για να κερδοσκοπήσουν με έντοκα...
γραμμάτια, ομόλογα και repos σε άλλες χώρες. Όλα αυτά δεν είναι φοροδιαφυγή, είναι νόμιμη φορολογική ασυλία. Ξέρετε πόσα θα εξοικονομούσε το κρατικός προϋπολογισμός αν επιβαλλόταν ετήσια φορολογία 40% επί της αξίας αυτού του εξερχόμενου κεφαλαίου; Ο κρατικός κορβανάς θα εισέπραττε τουλάχιστον 12 δις ευρώ κάθε χρόνο, δηλαδή ένα επιπλέον 27% στους φόρους που εισπράττει σταθερά το κράτος σε ετήσια βάση. Κι αν αυτά πήγαιναν σε επενδύσεις, αυτό θα σήμαινε τουλάχιστον 30 χιλιάδες λιγότεροι άνεργοι κάθε χρόνο.

Κι όλα αυτά χωρίς να ανοίξουμε το κεφάλαιο οφσόρ, δηλαδή τις υπεράκτιες εταιρείες. Αν σκεφτεί κανείς ότι από το 2009 έως σήμερα οι υπεράκτιες εταιρείες που δρουν στην ελληνική επικράτεια αυξήθηκαν τουλάχιστον 3 φορές, καταλαβαίνει κανείς τι γίνεται. Αν ήθελε μια κυβέρνηση να χτυπήσει την φοροδιαφυγή πλουτισμού, δεν θα είχε παρά να καταργήσει την λειτουργία των υπεράκτιων εταιρειών στην ελληνική επικράτεια. Η μορφή αυτή επιχείρησης δεν έχει κανέναν, μα κανέναν άλλο λόγο ύπαρξης, παρά μόνο για να κρύβει ύποπτες συναλλαγές, κινήσεις χρήματος και μεταφορές περιουσίας. Γιατί τις ανέχεται το ελληνικό κράτος; Γιατί οι πολιτικοί του, τα κόμματά του και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που συναλλάσσονται μαζί τους τις έχουν ανάγκη για να κρύψουν τις δοσοληψίες τους. Δοσοληψίες που ανέρχονται κατά τις πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις στο ύψος ενός ΑΕΠ της χώρας. Μιλάμε, δηλαδή, για πάνω από 200 δις ευρώ.

Πότε θα μιλήσουμε για όλα αυτά; Ως πότε θα ανεχόμαστε τους επαγγελματίες πολιτικούς της μίζας, της αρπαχτής και της κρατικής επιδότησης να μας κάνουν μαθήματα φορολογικού δικαίου, όταν για την μεγάλη πλειοψηφία των μικρομεσαίων σήμερα η φοροδιαφυγή είναι όρος επιβίωσης και για τους περισσότερους έλληνες πολίτες δημοκρατικό δικαίωμα αντίστασης στην πιο αυθαίρετη φοροεπιδρομή που έχουν δεχτεί ποτέ υπέρ ξένων συμφερόντων; Τώρα θα μου πείτε τι τον νοιάζει τον Σαμαρά; Αυτός δεν ξέρει απ’ αυτά. Αυτός παπαγαλίζει μόνο αυτά που του λένε οι υποβολείς του, ιδίως από το εξωτερικό.

Μάλιστα, ο φερόμενος ως πρωθυπουργός της χώρας, υπογράμμισε ότι ξεκινά μια νέα εποχή όπου η πολιτική της Ελλάδας επικεντρώνεται στην ανάπτυξη. Τώρα το τι ανάπτυξη εννοεί ο εν λόγω κύριος θα το δούμε πιο κάτω. «Δεν μου είναι τόσο σημαντικό να επανεκλεγώ, θέλω να αλλάξω τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς. Κι αυτό μόνο σαν ευθεία απειλή προς τον ελληνικό λαό μπορεί να εκληφθεί. Διότι πώς είναι δυνατό να θέλει να αλλάξει την χώρα προς το καλύτερο – λέμε τώρα – και να μην επανεκλεγεί; Τι λέει η κοινή λογική; Αν κάνεις καλό στον τόπο σου, τότε κάνεις καλό και στον λαό σου και επομένως θα πρέπει να περιμένεις την επανεκλογή σου με πλησίστιες τις σημαίες να ανεμίζουν. Αντίθετα, ο κ. Σαμαράς θέλει να αλλάξει τη χώρα, όχι προς το συμφέρον των Ελλήνων, του λαού, αλλά προς το συμφέρον των ξένων δάνειων δυνάμεων, γι’ αυτό και φοβάται ότι θα φάει μαύρο.

Επειδή όμως η ιδεολογία του είναι ο δοσιλογισμός και μάλιστα στην πιο ακροδεξιά εκδοχή του, γι’ αυτό και γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις αντιδράσεις του εκλογικού σώματος. Εφόσον ζούμε τυπικά ακόμη σε κοινοβουλευτικό καθεστώς, αυτό σημαίνει ότι είτε σ’ αρέσει, είτε όχι, οφείλεις να παίρνεις ως κυβέρνηση υπόψη σου τις αντιδράσεις του εκλογικού σώματος. Εκτός κι αν σχεδιάζει ο κ. Σαμαρά την κατάλυση ακόμη κι αυτού τους περιορισμένου και εικονικού κοινοβουλευτισμού της χώρας. Κάτι που δεν θα μας προξενούσε καμιά εντύπωση. Ο κ. Σαμαράς είναι εκ πεποιθήσεως πολύ αριστοκράτης και πολύ δοσίλογος για να ανέχεται την λαϊκή ετυμηγορία, ακόμη και υπό το υπάρχων καθεστώς άθλιου κοινοβουλευτισμού. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να επιτελέσει την αποστολή που του έχουν αναθέσει. Όχι οι εκλογείς του, αλλά τα μεγάλα αφεντικά.

Όταν λοιπόν ακούς επαγγελματία πολιτικό να σου λέει ότι δεν τον ενδιαφέρει να επανεκλεγεί, γιατί θέλει να αλλάξει τη χώρα, τότε πρέπει να κουμπώνεσαι και να ετοιμάζεσαι για τα πολύ χειρότερα. Ακόμη και για ανοιχτή χούντα. Όχι σαν την σημερινή με κοινοβουλευτικό προσωπείο, αλλά για καθεστώς κατάλυσης κάθε έννοιας δημοκρατικής ελευθερίας. Μόνο η χούντα και κάθε μορφή ανοιχτής απολυταρχίας ταιριάζει σε πολιτικούς που δεν νοιάζονται για το τι θα πει το εκλογικό σώμα, ή, όπως συνήθως λένε, για το «πολιτικό κόστος». Αντίθετα, η δημοκρατία ξεκινά απ’ εκεί που το «πολιτικό κόστος» γίνεται καθοριστικό για το τι πρέπει να γίνει στην χώρα. Διότι πώς να το κάνουμε, όπως και να καταλαβαίνει κανείς τον λαό, αυτός οφείλει να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για το τι γίνεται στην χώρα του. Ακόμη κι αν κάνει λάθος επιλογή.

Έχει όντως τον λόγο ο λαός; Με το σημερινό πολιτικό και κομματικό σύστημα οι εκλογές είναι μόνο για το θεαθήναι. Και παρ’ όλα αυτά, παρά την πρωτοφανή τρομοκρατική επιχείρηση χειραγώγησης και ηττοπάθειας του εκλογικού σώματος, το να βγαίνει ο εκλεκτός των μέσων προπαγάνδας και να προκαταλαμβάνει το «πολιτικό κόστος» της πολιτικής που θα ακολουθήσει, φανταστείτε τι έχει κατά νου να εφαρμόσει και ως που είναι διατεθειμένος να το πάει. Το αίμα του ελληνικού λαού είναι η μόνη κόκκινη γραμμή που αναγνωρίζουν πολιτικοί σαν τον Σαμαρά. Κι αν τους δοθεί η ευκαιρία θα το χύσουν με τη σέσουλα προκειμένου να εγγυηθούν τα συμφέροντα των μεγάλων αφεντικών, όπως έχουν κάνει πολλές φορές στο παρελθόν.

Να θυμηθούμε ότι η επίσημη χρεοκοπία του 1893 έληξε τελικά με τον στημένο πόλεμο του 1897 που προετοίμασε το παλάτι και πολιτικοί σαν τους Παπανδρέηδες, τους Σαμαράδες, τους Βενιζέλους και λοιπούς του ιδίου φυράματος εκείνης της εποχής. Κι όλα αυτά γιατί έπρεπε ο ελληνικός λαός να σκύψει το κεφάλι στον Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο, δηλαδή στην πλήρη παράδοση της χώρας του στους δανειστές της. Όλα έγιναν κατ’ εντολή των μεγάλων δυνάμεων προκειμένου να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους και με τυφλή υπακοή των ελλήνων πολιτικών. Τι κι αν έχυσε το αίμα του ο ελληνικός λαός και λίγο έλλειψε να χάσει και την χώρα του. Ο δοσιλογισμός του ελληνικού πολιτικού συστήματος δεν κλονίζεται από θυσίες και αίμα. Αρκεί να είναι του λαού.

Να θυμηθούμε επίσης ότι την επίσημη χρεοκοπία του 1932 ακολούθησαν 11 κυβερνητικές εκτροπές και πραξικοπήματα με αποτέλεσμα την κατάλυση της πρώτης ελληνικής δημοκρατίας και την επιστροφή στην μοναρχία υπό την αιγίδα των ξένων δανειστών της χώρας. Ο μονάρχης τηρώντας τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις του απέναντι στους δανειστές της χώρας, μαζί με τους αστούς πολιτικούς της εποχής που ήταν του ιδίου φυράματος με τους δικούς μας σήμερα, φρόντισαν να φέρουν την «υπερκομματική» κυβέρνηση του Μεταξά, η οποία ένα από τα πρώτα καθήκοντα που έθεσε στον εαυτό της ήταν να πληρωθούν έως και το τελευταίο σεντ τα δάνεια στους μεγάλους προστάτες της Ελλάδας. Και για να διασφαλιστεί αυτό στις 4 Αυγούστου του 1936 έβαλε επ’ αόριστο στο γύψο τον ελληνικό λαό και την χώρα.

Ο κ. Σαμαράς θέλησε με τις στημένες συνεντεύξεις του να πείσει την Μέρκελ και τους λοιπούς συμμορίτες του ευρώ, ότι είναι δικός τους άνθρωπος, ότι δουλεύει γι’ αυτούς, ότι δεν πρόκειται να τον σταματήσει καμιά αντίδραση του ελληνικού λαού. Ακόμη κι αν κερδίσει τον Α. Παπανδρέου στο αγώνισμα του πρωθυπουργού με την μικρότερη θητεία, όπως ο ΓΑΠ κέρδισε τον Μητσοτάκη, μόνο και μόνο για να χαθεί εντελώς απαξιωμένος από την πολιτική σκηνή, ακόμη και τότε θα επιτελέσει την αποστολή που του έχουν αναθέσει. Ποια είναι αυτή; Μα αυτό που δήλωσε: «Εγγυώμαι προσωπικά την αποπληρωμή των δανείων». Εγγυάται την αποπληρωμή δανείων που δεν μπορούν να πληρωθούν παρά μόνο με το αίμα και τις σάρκες του ελληνικού λαού.

Το ίδιο δεν είχε εγγυηθεί και ο προκάτοχός του, φερόμενος κι αυτός ως έλληνας πρωθυπουργός; Θυμάστε τι είχε πει στην γερμανική Bild στις 24/2/2011 ο Γιώργος Παπανδρέου, όταν υποδυόταν τον ρόλο του έλληνα πρωθυπουργού; «Σας υπόσχομαι ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει και το τελευταίο σεντ», είχε πει κι αυτός. Τα μεγάλα μυαλά συναντιούνται, ή απλά έχουν αναλάβει το ίδιο νταβατζηλίκι απέναντι στην χώρα και τον λαό της; Τότε γιατί λοιδορήθηκε και απαξιώθηκε τόσο πολύ ο κ. Παπανδρέου; Για να βγει ο Σαμαράς και να μας λέει ακριβώς τα ίδια, αλλά να κάνει πολύ χειρότερα; Μας αξίζουν συγχαρητήρια ως λαός!

Το πώς θα αποπληρωθούν τα δάνεια είναι γνωστό από την εποχή Παπανδρέου. Θυμάστε πόσο συχνά μιλούσαν οι Γερμανοί για πώληση νησιών; Και τι απαντούσε ο τότε φερόμενος ως πρωθυπουργός της χώρας, Γιώργος Παπανδρέου; Δεν το απέκλειε, απλά έλεγε να βρούμε τον τρόπο. Μιλούσε για «πράσινα νησιά», στην διάθεση όλης της Ευρώπης. Το τι σήμαιναν τα «πράσινα νησιά» το βλέπουμε σήμερα με τις φωτιές να ερημώνουν την Χίο και άλλες περιοχές προκειμένου να εφαρμοστούν τα προγράμματα Ήλιος και άλλες ΒΑΠΕ. Που ξεχωρίζει ο κ. Σαμαράς; Στο ότι βγήκε να προσφέρει τα νησιά, χωρίς καν να ρωτηθεί. Βεβαίως αρχίζει από τις βραχονησίδες, για να μην προκαλέσει σάλο στην Ελλάδα (συνέντευξη Le Monde, 23/8).

Όμως η ιστορία της «αξιοποίησης» των βραχονησίδων είναι πολύ παλιά. O πρώτος που πέταξε δημόσια την «ιδέα» ήταν ο Μάνος ως υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Ήθελαν να μας πείσει ότι οι βραχονησίδες είναι κάτι άχρηστα βράχια καταμεσής του πελάγους και επομένως γιατί να τις «αξιοποιήσουν» ιδιώτες. Τώρα, γιατί για το ελληνικό κράτος οι βραχονησίδες είναι άχρηστες, αλλά για τους ιδιώτες είναι χρήσιμες και αξιοποιήσιμες, αυτό μέλλει κάποιος να μας το εξηγήσει. Στο παρασκήνιο όμως κρύβονται άλλα. Οι βραχονησίδες στον βαθμό που δεν παρουσιάζουν εμπορική ή οικονομική δραστηριότητα, ούτε κατοικούνται, δεν διαθέτουν υφαλοκρηπίδα. Όταν όμως αποκτήσουν μόνιμη δραστηριότητα, είτε ενταχθούν σε ευρύτερα επενδυτικά σχέδια, τότε μπορούν να αποκτήσουν υφαλοκρηπίδα και μέσω αυτής να αποκτήσουν δικαιώματα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και οι ιδιώτες επενδυτές που έχουν αναλάβει την «αξιοποίηση» των βραχονησίδων.

Επομένως, η εμπορική «αξιοποίηση» των βραχονησίδων είναι μια μορφή ιδιωτικοποίησης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Κι αν συμβεί κάτι τέτοιο, λέτε οι Τούρκοι να κάτσουν με σταυρωμένα χέρια χωρίς να διεκδικήσουν μερίδιο; Όταν ο Μάνος ανακοίνωσε την προτιθέμενη «αξιοποίηση» των βραχονησίδων, τότε η Τουρκία απάντησε με τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, που στην ουσία τους αφορούν την μεγάλη πλειοψηφία των βραχονησίδων. Που θέλει να μας πάει ο Σαμαράς; Σε πολεμική αναμέτρηση για την ιδιωτικοποίηση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ή σε εκποίησή της σε κοινά επιχειρηματικά συμφέροντα ελλήνων και τούρκων υπό την αιγίδα Αμερικανών και Ευρωπαίων. Μην ανησυχείτε, το πούλημα –πάντα με το αζημίωτο- έχει στο μυαλό του ο Σαμαράς. Τα έβαλε κάτω σαν καλός πατριώτης που είναι και είπε: μιας και μας κοστίζει το Αιγαίο να το υπερασπιζόμαστε σαν ελληνική θάλασσα, δεν το ιδιωτικοποιούμε για να τα κονομήσουμε όλοι μας και να ξεφορτωθούμε την έννοια του; Μια θάλασσα και μια υφαλοκρηπίδα σε ιδιωτικά χέρια δεν έχει ανάγκη από στρατούς, στόλους, αεροπορία και σύνορα. Να πώς λύνονται και τα προβλήματά μας με την Τουρκία.
Αυτήν την λογική άλλωστε δεν ακολουθεί και οι κυβέρνησή του και με τις άλλες ιδιωτικοποιήσεις; Θυμηθείτε παλιότερα την Ολυμπιακή, που αυτές τις μέρες η MIG την μετατρέπει σε παλιοσίδερα. Γιατί να εξαιρεθεί το Αιγαίο;

Τέλος, στο δεύτερο κομμάτι της συνέντευξής του στην εφημερίδα Bild (23/8), ο κ. Σαμαράς προαναγγέλλει μια εντυπωσιακή επιστροφή της Ελλάδας, ένα «εντυπωσιακό comeback», όπως είπε, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες που θα πρέπει να αξιοποιηθούν. Νησιά, βουνά, κοιλάδες, ακτές, που τις βάζεις τις ακτές, ορυκτό και φυσικό πλούτο, όλα προς πώληση, μαζί με 10 και εκατομμύρια ιθαγενείς που λόγω προϊούσης μακρόχρονης θητείας ως ραγιάδες είναι ότι πρέπει για υποτακτικοί στους νέους αποικιοκράτες. «Θυμηθείτε ότι όταν το 2004 η ελληνική ομάδα κατέκτησε το Euro, αυτό θεωρήθηκε θαύμα. Αλλά ο κοινός μας φίλος, ο γερμανός προπονητής μας Ότο Ρεχάγκελ είχε πει τότε ότι η επιτυχία ήταν το αποτέλεσμα ενός μείγματος από τυπικές γερμανικές αρετές και τον ελληνικό ενθουσιασμό και εφευρετικότητα. Έχουμε λοιπόν τη σωστή συνταγή», τάδε έφη Σαμαράς και μένει κανείς άφωνος από το πόσο ιδιώτης, με την αρχαιοελληνική σημασία της λέξης, είναι ο φερόμενος ως έλληνας πρωθυπουργός. Όχι, σκεφτείτε τι θα έλεγε κάποιος νοήμων ευρωπαίος, αν άκουγε πρωθυπουργό χώρας να κάνει αυτή την σύγκριση. Να συγκρίνει το ποδόσφαιρο με την χειρότερη κρίση που περνά μεταπολεμικά η χώρα. Ούτε χούλιγκαν με ΙQ 30 δεν θα σκεφτόταν μια τέτοια σύγκριση.

Σκεφτείτε τι γνώμη θα σχημάτιζε για τον λαό που έχει έναν τέτοιο πρωθυπουργό. Και μετά αναρωτιέστε γιατί μας έχουν στο φτύσιμο οι ευρωπαίοι και εμείς μιλάμε για ελληνικό πολιτισμό, για μόρφωση και παιδεία. Με τέτοιους πρωθυπουργούς υπάρχει χειρότερη εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό; Αν έχει τέτοιο επίπεδο ο πρωθυπουργός, φαντάσου τι επίπεδο έχουν αυτοί που τον εξέλεξαν. Έτσι σκέφτεται ο μέσος ευρωπαίος. Πέφτει από δίπλα και η προπαγάνδα περί τεμπέληδων ελλήνων που τρώνε από τα έτοιμα και κάνει τον ευρωπαίο έξαλλο.

Κάθε φορά που ακούς τον Σαμαρά αναρωτιέσαι αυθόρμητα, καλά αυτός γράμματα ξέρει; Κι αν ναι, που τα έμαθε; Στο προποτζίδικο της γειτονιάς του, ή στην κοντινότερη βοϊδοσχολή; Όχι, είναι γνήσιο τέκνο του Χάρβαρντ (τρομάρα μας!), δηλαδή η φυσική απόδειξη του επιπέδου της ιδιωτικής πανεπιστημιακής παιδείας. Δηλαδή μέχρι που είναι διατεθειμένο να κατέβει το επίπεδο ενός ιδιωτικού πανεπιστημίου προκειμένου να έχει φοιτητές σαν τον Σαμαρά. Έχεις λεφτά και «κονέ», πάρε ένα δίπλωμα του Χάρβαρντ για να γίνεις υπουργός και πρωθυπουργός στο προτεκτοράτο. Κι έτσι μας κατσικόθηκε στο σβέρκο ο κ. Σαμαράς όπως μας είχε κατσικοθεί και ο συγκάτοικός του στο Χάρβαρντ, ο κ. Γ. Α. Παπανδρέου. Να δω μέχρι που θα φτάσει η υπομονή μας;

Δημοσιεύτηκε στο Χωνί, 26/8/2012

http://anti-ntp.blogspot.com/2012/08/blog-post_1138.html

Οι...τεμπέληδες Έλληνες δουλεύουν τις περισσότερες ώρες απ' όλους τους Ευρωπαίους


Έρευνα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) δείχνει ότι οι Έλληνες όχι μόνο δεν είναι τεμπέληδες... όπως μας κατηγορούν πολλοί Ευρωπαίοι, αλλά αντίθετα είναι από τους πιο δουλευταράδες της Ευρώπης.

Ο μέσος έλληνας εργαζόμενος δουλεύει 2.017 ώρες το χρόνο, περισσότερες από οποιονδήποτε στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πρώτοι στον κόσμο έρχονται Νοτιοκορεάτες, ενώ οι Ολλανδοί που χαρακτηρίζουν τους Έλληνες ως τεμπέληδες, εργάζονται κατά μέσο όρο 1.377 ώρες το χρόνο, το λιγότερο σε όλη την Ευρώπη!
Οι Γερμανοί βρίσκονται στη δεύτερη θέση των εργαζόμενων που δουλεύουν λιγότερο, με 1.408 ώρες συνολικά το χρόνο.
Η Ολλανδία και Γερμανία είναι όμως από τις πιο παραγωγικές χώρες στην Ευρώπη, κάτι που οφείλεται στην ισχυρή τεχνογνωσία που διαθέτουν, τις οικονομικές δυνατότητες των χωρών τους και τα μικρά ποσοστά διαφθοράς.
Περισσότερες ώρες εργασίας για το σύνολο της απασχόλησης:
1.Ελλάδα,
2.Ουγγαρία
3. Πολωνία
4. Eσθονία
5. Tουρκία
6. Τσέχικη Δημοκρατία
7. Iταλία
8.Σλοβακία
9. Πορτογαλία
10.Iσλανδία
Λιγότερες ώρες εργασίας για το σύνολο της απασχόλησης:
1.Ολλανδία
2.Γερμανία
3.Νορβηγία
4.Γαλλία
5.Δανία
6.Ιρλανδία
7.Βέλγιο
8.Αυστρία
9.Λουξεμβούργο
10.Σουηδία
Οι περισσότερο παραγωγικές χώρες:
1.Νορβηγία
2.Λουξεμβούργο
3.Ιρλανδία
4.Ολλανδία
5.Βέλγιο
6.Γαλλία
7.Γερμανία
8.Δανία
9.Σουηδία
10.Αυστρία
Οι λιγότερο παραγωγικές χώρες:
1.Πολωνία
2.Ουγγαρία
3.Εσθονία
4.Τουρκία
5.Τσέχικη Δημοκρατία
6.Πορτογαλία
7.Ελλάδα
8.Σλοβακική Δημοκρατία
9.Σλοβενία
10.Ισλανδία

Η ενεργειακή αξία της Ελλάδας και της Κύπρου

pipelineΓια να συνειδητοποιήσουμε πόσο μεγάλη αξία έχουν τα αναμενόμενα αποθέματα στην Ελλάδα και στην Κύπρο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι καλό να εξετάσουμε την παραγωγή και την κατανάλωση φυσικού αερίου σε αυτήν, αλλιώς έχουμε την εντύπωση ότι βρισκόμαστε σε ένα εντελώς θεωρητικό πλαίσιο.
Ας κοιτάξουμε πρώτα από όλα το μερίδιο του φυσικού αερίου στη γενική κατανάλωση ενέργειας από την ΕΕ. Το 2007, το φυσικό αέριο αντιπροσώπευε 24%. Εκτιμούμε ότι το 2015 αυτό το ποσοστό θα περάσει στο 25,7 %. Στη συνέχεια έχουμε 26,4% το 2020, 26,9% το 2025 και 26,7 % το 2030. Αυτό σημαίνει ότι στις επόμενες δεκαετίες αυτό το ποσοστό θα παραμείνει σημαντικό. Ταυτόχρονα όμως η παραγωγή φυσικού αερίου στην ΕΕ μειώνεται δραστικά και αυτό γίνεται ακόμα και αν της προσθέσουμε τη Νορβηγία, η οποία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός της περιοχής.
Αν κοιτάξουμε επεκτάσεις που σχετίζονται με την ΕΕ αλλά δεν ανήκουν σε αυτήν, τότε ακόμα και αν έχουμε μια ανοδική πορεία έως το 2015, μετά έως το 2030 είναι φθίνουσα.
Τώρα, αν μελετήσουμε τις ποσότητες με μονάδα τα τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ανά κράτος έχουμε για την παραγωγή το 2007 τις εξής τιμές : Νορβηγία (90), Ολλανδία (64), Ηνωμένο Βασίλειο (72), Ρουμανία (11,6), Γερμανία (14,5), Ιταλία (8,9) και Δανία (9,2). Ενώ για την κατανάλωση έχουμε Νορβηγία (4,3), Ολλανδία (37), Ηνωμένο Βασίλειο (91), Ρουμανία (16,4), Γερμανία (82,7), Ιταλία (77,8) και Δανία (4,6). Αντιλαμβανόμαστε άμεσα ότι αυτές οι χώρες εκτός από τη Νορβηγία, που δεν ανήκει στην ΕΕ και την Δανία, καταναλώνουν περισσότερο φυσικό αέριο από ό,τι παράγουν.
Κατά συνέπεια, η ΕΕ έχει μια μεγάλη ανάγκη φυσικού αερίου που δεν μπορεί να εξασφαλιστεί με τα σημερινά δεδομένα και γι’ αυτό το λόγο μελετά τόσο έντονα για το μέλλον τις περιοχές της Αρκτικής και της Ανατολικής Μεσογείου. Διότι είναι οι μόνες, οι οποίες είναι ικανές να της εξασφαλίσουν μια ενεργειακή ανεξαρτησία. Και όσον αφορά στο πετρέλαιο συνοπτικά ξέρουμε ότι η παραγωγή της ΕΕ είναι της τάξης των 2,4 Mbep ανά μέρα με γρήγορη πτώση, ενώ η κατανάλωση είναι της τάξης των 14,8% Mbep ανά μέρα.
Το ενεργειακό πλαίσιο είναι λοιπόν ξεκάθαρο. Κατά συνέπεια, η ανακάλυψη των κοιτασμάτων στη Λεκάνη Λεβαντίνης με την Κύπρο και το Ισραήλ αλλά και τα αναμενόμενα αποθέματα στη Λεκάνη Ηροδότου με τα κοιτάσματα Νότια της Κρήτης, έχουν άμεση σημασία και αξία για όλη την ΕΕ. Είναι λοιπόν καιρός να καταλάβει και η Ελλάδα το τι αντιπροσωπεύει με την Κύπρο στον ενεργειακό χάρτη.

http://www.sofokleous10.gr/portal2/index.php

Τα σαθρά ποδάρια της ανταγωνιστικότητας και η ανάπτυξη που δεν θα έρθει

eurozone-recession-blogΤην περασμένη Παρασκευή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έστειλε επιστολή προς τις ενώσεις εργαζομένων και εργοδοτών ζητώντας τους να συνεχίσουν το διάλογο για τις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι παρά τη δραματική μείωση του κατώτατου μισθού, τις αλλαγές στις κλαδικές συμβάσεις με την κατάργηση της μετενέργειας και την επέκταση των ευέλικτων μορφών εργασίας, η τρόικα δεν είναι ικανοποιημένη επειδή το μοναδιαίο κόστος εργασίας στην Ελλάδα δεν έχει μειωθεί ακόμη αρκετά ή πάντως όχι τόσο όσο θα ήθελε. Έτσι θα ζητήσει από την κυβέρνηση νέες αλλαγές στην εργατική νομοθεσία, και πιθανότατα ο ορισμός του κατώτατου μισθού να φύγει οριστικά από το πεδίο των συλλογικών διαπραγματεύσεων και να περάσει στις αρμοδιότητες της κυβέρνησης.
Η συνταγή της τρόικας για τους μισθούς και τα εργατικά
Η συνταγή μείωσης των μισθών δια μέσου μιας εκ θεμελίων αλλαγής της εργατικής νομοθεσίας δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά αποτελεί τη συνταγή για όλες τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου. Ο στόχος της παρέμβασης είναι να σπάσει το παραδοσιακό σύστημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων σε κεντρικό επίπεδο, δηλαδή μεταξύ εργοδοτικών ενώσεων και συνδικάτων και ο κατώτατος μισθός να ορίζεται νομοθετικά από το κράτος – δηλαδή από τις κυβερνήσεις που ως χρηματοδοτούμενες από την ευρωπαϊκή τρόικα είναι ευεπίφορες σε εκβιασμούς – ενώ αντίθετα οι συλλογικές διαπραγματεύσεις να κατατεμαχιστούν σε πολλά μικρά κομμάτια: οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα να ρυθμίζονται στο επίπεδο της κάθε εταιρείας χωριστά και όχι σε κλαδικό επίπεδο προκειμένου οι επιχειρηματίες να μην έχουν να αντιμετωπίσουν ισχυρά συνδικάτα. Υποτίθεται ότι με όλα αυτά θα λυθεί η κρίση μέσα από την εξής διαδικασία: αρχικά θα μειωθεί το κόστος εργασίας στο Νότο, έτσι τα προϊόντα του θα γίνουν πιο ανταγωνιστικά, θα αυξηθούν οι εξαγωγές του, θα μειωθούν τα ελλείμματά του και θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των αγορών. 
Το βασικό πρόβλημα της συγκεκριμένης συνταγής που αποκλήθηκε πολιτική ‘εσωτερικής υποτίμησης’ είναι βεβαίως ότι φτωχοποιεί τους λαούς της ευρωπαϊκής περιφέρειας. Κι αυτό γίνεται επειδή – κατά παραβίαση των αρχών της ελεύθερης αγοράς που η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ως επίσημη ιδεολογία της – η συνταγή καταργεί μονομερώς την ελευθερία των κοινωνικών εταίρων στο πεδίο των αγορών απασχόλησης προάγοντας την παρέμβαση του κράτους, αφήνει όμως στο απυρόβλητο την ελευθερία στο επίπεδο των αγορών προϊόντων.  Το αποτέλεσμα είναι να μειώνονται μόνο οι μισθοί των εργαζομένων στο Νότο, αλλά οι τιμές αντίστροφα να αυξάνονται – λόγω της αύξησης των φορολογικών βαρών, της αύξησης του κόστους δανεισμού, των εισαγωγών προϊόντων από άλλες χώρες που δεν έχουν πιεσμένη ζήτηση κλπ. Γι’ αυτό ο κόσμος αντιδρά. Ο κόσμος αντιδρά γιατί βλέπει ότι η ευρωπαϊκή στρατηγική – η συνταγή ‘ανάπτυξη μέσω λιτότητας δια μέσου της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας’ – δεν έχει αποτελέσματα ή μάλλον έχει αποτελέσματα αλλά αυτά είναι αρνητικά.
Η βασική υπόθεση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων…
Για να καταλάβουμε γιατί συμβαίνει αυτό, πρέπει καταρχήν να δούμε ποιο είναι το πρόβλημα το οποίο στοχεύει να αντιμετωπίσει αυτή η πολιτική. Σύμφωνα με την κυρίαρχη ευρωπαϊκή αφήγηση, ο πιο σημαντικός παράγοντας που προκάλεσε την ευρωπαϊκή κρίση ήταν η επιδείνωση της ανταγωνιστικότητας των κρατών του ευρωπαϊκού Νότου σε σχέση με τα κράτη του ευρωπαϊκού Βορρά: κατά την δεκαετία του ευρώ, μας λέει η επίσημη άποψη, οι μισθοί των εργαζομένων στα κράτη του ευρωπαϊκού Νότου αυξήθηκαν πολύ ταχύτερα από την παραγωγικότητα, αυτό μείωσε την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής περιφέρειας κι έτσι οι εξαγωγές των χωρών αυτών έγιναν μη ανταγωνιστικές. Για όποιον δέχεται αυτή την άποψη, η σωστή πολιτική συνταγή είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των κρατών της ευρωπαϊκής περιφέρειας προκειμένου να ξανακερδίσουν τα χαμένα μερίδια αγοράς τους, πράγμα που με τη σειρά του μπορεί να επιτευχθεί μέσω της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των τιμών. Αυτό παραδοσιακά γινόταν μέσω της υποτίμησης του νομίσματος, από τη στιγμή όμως που τα κράτη της Ευρωζώνης δεν μπορούν να υποτιμήσουν το νόμισμά τους, προκύπτει ότι η ‘σωστή’ πολιτική είναι η αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας μέσω της εσωτερικής υποτίμησης, και πρωτίστως μέσω της μείωσης των μισθών των εργαζομένων. Κι επειδή, σύμφωνα με την ίδια άποψη, η αύξηση των μισθών της ευρωπαϊκής περιφέρειας οφείλονταν στα ισχυρά συνδικάτα, έπεται ότι η λύση για τους Ευρωπαίους τεχνοκράτες είναι να σπάσουν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και να βάλουν τι κυβερνήσεις να νομοθετήσουν ό,τι ρυθμίσεις χρειάζονται προκειμένου να πέσει το κόστος εργασίας.
… δεν ευσταθεί
Μόνο που όσο περνάει ο καιρός, τόσο πληθαίνουν οι οικονομικές μελέτες που δείχνουν ότι η άποψη αυτή είναι εν τέλει αθεμελίωτη και ότι η ίδια η βασική υπόθεση της ευρωπαϊκής πολιτικής των παρεμβάσεων στις αγορές απασχόλησης του ευρωπαϊκού Νότου, δηλαδή η εξήγηση της κρίσης ως οφειλόμενης στην μείωση της ανταγωνιστικότητας των κρατών του Νότου έναντι του Βορρά δεν ευσταθεί και πολύ περισσότερο δεν οφείλεται στη δράση των  ισχυρών συνδικάτων.
Μια τέτοια μελέτη που είδαμε πρόσφατα στο VoxEU.org ήταν η μελέτη των οικονομολόγων της Τράπεζας της Γαλλίας Guillaume Gaulier, Vincent Vicard και της οικονομολόγου της Παγκόσμιας Τράπεζας Daria Taglioni, που επισημαίνει ότι κατά τη δεκαετία του ευρώ με μοναδική εξαίρεση τη Γαλλία, καμία χώρα της Ευρωζώνης δεν έχασε εξαγωγές, αντιθέτως όλες είχαν περίπου την ίδια αύξηση εξαγωγών, τόσο εκείνες με υψηλό μοναδιαίο κόστος εργασίας όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Πορτογαλία όσο με χαμηλό όπως η Γερμανία, η Αυστρία και η Φιλανδία. Οι τρεις οικονομολόγοι τονίζουν ότι όντως στα χρόνια του ευρώ υπήρξε για τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας σημαντική σχέση ανάμεσα στην αύξηση του κόστους εργασίας,  την αύξηση των εισαγωγών και την εμφάνιση ή αύξηση των εμπορικών ελλειμμάτων, αντίθετα όμως από ό,τι λέει η άποψη της τρόικας δεν υπήρξε σχέση ανάμεσα στην αύξηση του κόστους εργασίας και τις εξαγωγές τους – που όπως είπαμε δεν μειώθηκαν – γιατί η μεγάλη άνοδος του κόστους εργασίας συνέβη στους κλάδους των μη εμπορεύσιμων αγαθών – δηλαδή σε ό,τι δεν εξάγονταν. 
Ο ρόλος των ευρωπαϊκών διευρύνσεων
Άλλη μια ενδιαφέρουσα μελέτη που καταρρίπτει τον ίδιο μύθο είναι η δουλειά των Thomas Grennes και Andris Stradzs με τον ωραίο τίτλο ‘Ο Ελέφαντας στο Δωμάτιο της Ευρωπαϊκής Συζήτησης για την Ανταγωνιστικότητα’ που βρήκαμε στο Economonitor. Μελετώντας τις μεταβολές του μεριδίου εξαγωγών των ευρωπαϊκών κρατών σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά τη δεκαετία του 2000, οι δύο ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι  η απώλεια της ανταγωνιστικότητας των οικονομιών του ευρωπαϊκού Νότου προς όφελος της υπερανταγωνιστικής Γερμανίας είναι όντως μύθος και ότι αυτό που στην πραγματικότητα συνέβη την περασμένη 10ετία στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ότι άλλαξαν τα μερίδια αγοράς εξαγωγών των κρατών λόγω των δύο διαδοχικών διευρύνσεων της Ένωσης με νέα μέλη από την Ανατολική Ευρώπη το 2004 και το 2007. Τα νέα κράτη μέλη που είχαν χαμηλότερους μισθούς και κόστη παραγωγής – ορισμένα εκ των οποίων ούτε καν είχαν συνδέσει το νόμισμά τους με το ευρώ – επωφελήθηκαν από τη σταδιακή φιλελευθεροποίηση του εμπορίου και πήραν μερίδια αγοράς από τα έως τότε μέλη. 
Ένα τρίτο επιχείρημα που έχει γίνει πια κοινός τόπος σε σημείο που να αναπαράγεται πλέον  από τον οικονομικό Τύπο (ο λόγος για το άρθρο του Μάθιου Ντάλτον, στη Wall Street Journal της 13ης Αυγούστου με τίτλο ‘Βοηθά η μεταρρύθμιση των μισθών’) είναι ότι κατά τη δεκαετία του ευρώ οι μισθοί δεν ανέβηκαν μόνο στην ευρωπαϊκή περιφέρεια όπου υπήρχαν ισχυρά συνδικάτα αλλά και σε κάποια κράτη της Βαλτικής και της Ανατολικής Ευρώπης με αδύναμα συνδικάτα και χωρίς καν σύστημα συλλογικών διαπραγματεύσεων. Είναι μάλιστα ενδιαφέρον ότι σε ορισμένες από αυτές τις χώρες οι μισθοί ανέβηκαν πολύ περισσότερο από ό,τι στα κράτη της ευρωπαϊκής περιφέρειας υποδεικνύοντας την ύπαρξη ενός πολύ ευρύτερου φαινομένου, ενός πραγματικού ‘σοκ ζήτησης’.
Από τη γερμανική λιτότητα του 1990 στο ευρωπαϊκό σοκ ζήτησης του 2000
Με δυο λόγια: όλο και περισσότεροι οικονομολόγοι μας λένε σιγά - σιγά ότι όλες οι βασικές υποθέσεις  της τρόικας των δανειστών και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων δεν ισχύουν κι ότι τα φαινόμενα της αύξησης των αμοιβών και της λεγόμενης ‘απώλειας  της ανταγωνιστικότητας’ του ευρωπαϊκού Νότου οφείλονται σε μια ευρύτερη δυναμική. Η οποία είναι η εξής: στη δεκαετία του 1990, στη Γερμανία οι εργοδοτικές ενώσεις και τα συνδικάτα είχαν συμφωνήσει σε μια πολιτική συγκράτησης των μισθών  προκειμένου να απορροφηθεί το δημοσιονομικό σοκ της ένωσης των δύο Γερμανιών και να μειωθεί το υψηλό ποσοστό ανεργίας. Στα επόμενα 10 χρόνια η συγκράτηση των μισθών στη Γερμανία συμπίεζε διαρκώς την εγχώρια κατανάλωση. Στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 2000, προστέθηκε η επιπλέον   ανάγκη να απορροφηθεί το σοκ από τη φούσκα ακινήτων που είχε προκύψει στην ανατολική Γερμανία και το 2003 η γερμανική οικονομία πέρασε σε στασιμότητα. Έτσι για πολλά χρόνια η Γερμανία ενίσχυε διαρκώς την ανταγωνιστικότητά της, αύξανε το εμπορικό της πλεόνασμα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης κι αυτό το πλεόνασμα αναζητούσε επενδυτικές ευκαιρίες.
Επειδή όμως λόγω της πολιτικής συμπίεσης της εγχώριας ζήτησης οι επενδυτικές ευκαιρίες στη γερμανική αγορά ήταν ελάχιστες ενώ η δημιουργία του ευρώ και η ευφορία που τη συνόδευσε καλλιεργούσε την εντύπωση ότι όλα τα κράτη της Ευρωζώνης ή ακόμα και κράτη που είχαν προχωρήσει σε σύνδεση του νομίσματός τους με το ευρώ, ήταν ασφαλή, οι γερμανικές τράπεζες άρχισαν να επενδύουν κεφάλαια σε όλη την Ευρώπη αναζητώντας υψηλότερες αποδόσεις. Τα κεφάλαια αυτά που ήταν όχι μόνο γερμανικά, αλλά και ολλανδικά, αυστριακά, βελγικά – ή και προέρχονταν από χώρες εκτός του ευρώ, για παράδειγμα τη Σουηδία – τροφοδότησαν  πληθωριστική ανάπτυξη στα κράτη της ευρωπαϊκής περιφέρειας και της ανατολικής Ευρώπης, τουλάχιστον στις χώρες εκείνες που είχαν συνδέσει το νόμισμά τους με το ευρώ. Το χρήμα αυτό ως επί το πλείστον κατευθύνθηκε στους κλάδους των μη εμπορεύσιμων αγαθών και πρωτίστως στην κατασκευή κατοικιών, δημιουργώντας ένα σοκ ζήτησης που φούσκωσε  τις τιμές και τις αμοιβές. Είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι μεγαλύτερες ή μικρότερες φούσκες ακινήτων αναπτύχθηκαν σε όλες τις χώρες όπου κατευθύνθηκαν τα πλεονάσματα του Βορρά, από τα παράλια της Ισπανίας και τις ιρλανδικές πόλεις, ως την Αττική και τη Ρίγα της Βαλτικής. 
Η αδράνεια της ΕΚΤ
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να είχε βάλει φρένο σε όλα αυτά αλλά δεν το έκανε γιατί η απουσία ανάπτυξης στη γερμανική οικονομία – που και μόνο λόγω του μεγέθους της βαραίνει πολύ στα συνολικά νούμερα της Ευρωζώνης – κρατούσε τον συνολικό πληθωρισμό  κοντά στο στόχο του 2%. Αν η ΕΚΤ είχε αυξήσει τα επιτόκια εκείνο τον καιρό όπως χρειάζονταν για τα κράτη της ευρωπαϊκής περιφέρειας, θα κινδύνευε να βουλιάξει τη Γερμανία στην ύφεση και αυτό θα θεωρούνταν τρομερή αποτυχία. Κάτι άλλο που θα μπορούσε να έχει βοηθήσει στον έλεγχο των πληθωριστικών πιέσεων στην ευρωπαϊκή περιφέρεια και την ανατολική Ευρώπη ήταν οι κεφαλαιακοί έλεγχοι, αλλά ως γνωστόν η ιδεολογία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η ελεύθερη οικονομία, οπότε οι κεφαλαιακοί έλεγχοι απαγορεύονται από τις ευρωπαϊκές συνθήκες. Κι έτσι φτάσαμε στην κρίση…
Και για να καταλήξουμε κάπου: όσο αυξάνουν οι μελέτες για το τι έγινε πραγματικά στην περιφέρεια κατά τη δεκαετία του ευρώ, όλο και πληθαίνουν οι οικονομολόγοι που συνιστούν αλλαγή της ευρωπαϊκής πολιτικής με ανάληψη του βάρους της κρίσης και από τον πλεονασματικό Βορρά. Ας δούμε για παράδειγμα τι προτείνουν οι Guillaume Gaulier, Daria Taglioni, Vincent Vicard: «Η ανάλυσή μας δείχνει ότι οι υπάρχοντες εξαγωγείς από τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας είναι αρκετά ανταγωνιστικοί ώστε να απαντήσουν θετικά σε τυχόν αύξηση της εξωτερικής ζήτησης. Κατά συνέπεια βασική πολιτική μέριμνα πρέπει να είναι η αύξηση της ζήτησης για εμπορεύσιμα αγαθά. Και καθώς οι εξαγωγές της ευρωπαϊκής περιφέρειας κατευθύνονται εντός της Ευρώπης, η βιωσιμότητα της εσωτερικής ζήτησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η αύξηση της ζήτησης στις πλεονασματικές χώρες είναι τόσο σημαντική όσο η μείωση των εισαγωγών στις χώρες της περιφέρειας και η επέκταση της εξαγωγικής τους βάσης. Ενώ η μεταφορά των εργαζομένων από τις μη παραγωγικές περιοχές της οικονομίας προς τις πιο παραγωγικές μπορεί να βοηθήσει την ενίσχυση της συνολικής παραγωγικότητας, η παράλληλη επιβολή σκληρών μειώσεων των μισθών στις διάφορες χώρες μπορεί να έχει το αρνητικό αποτέλεσμα να κάνει την προσαρμογή μέσω της μείωσης της ζήτησης και των τιμών που ήδη συντελείται πιο οδυνηρή και κοινωνικά αβάσταχτη».
Τι θα έπρεπε να γίνει
Με δυο λόγια αυτό που κυρίως προτείνεται να βοηθήσει επιτέλους λίγο την απορρόφηση των κραδασμών στην ευρωπαϊκή περιφέρεια και η Γερμανία και τα άλλα πλεονασματικά κράτη (αφού ως γνωστόν σε μια ένωση τα πλεονάσματα του ενός είναι τα ελλείμματα του άλλου) αντιστρέφοντας την πολιτική της και μειώνοντας τα πλεονάσματα της – πράγμα που αρνείται ακόμη να κάνει το Βερολίνο – αλλά και να μεταφερθούν εργαζόμενοι και δραστηριότητες προς τους κλάδους των εμπορεύσιμων αγαθών – η γνωστή μας ως ‘παραγωγική ανασυγκρότηση’ που βεβαίως δεν προβλέπεται σε κανένα μνημόνιο και για την οποία όλα τα κόμματα μας λένε ότι όντως την χρειάζεται πολύ η χώρα μας αλλά κανένα δεν καταθέτει μια συγκεκριμένη πολιτική πρόταση για το πώς θα γίνει – και δη υπό τις σημερινές μνημονιακές συνθήκες. Τέλος, συνίσταται να πάψει η συντριπτική συμπίεση των μισθών – ιδίως των ήδη χαμηλών μισθών του ιδιωτικού τομέα – αφού δεν βοηθά ουσιαστικά στην επίλυση της κρίσης ενώ παράλληλα δημιουργεί εκρηκτικές κοινωνικές συνθήκες.
Αυτά λένε οι οικονομολόγοι, τους ακούν όμως οι πολιτικοί; 
Μαριάννα Τόλια

http://www.sofokleous10.gr/portal2/index.php

The “Blue Beam Project”. Επιστημονική φαντασία ή όπλο στα χέρια της εξουσίας;

The “Blue Beam Project”. Επιστημονική φαντασία ή όπλο στα χέρια της εξουσίας;Η πρώτη φορά που ακούσαμε τον όρο ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ (ΝΤΠ) ήταν γύρω στις αρχές της δεκαετίας του 90, μετά την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ. Στην αρχή νομίζαμε ότι σήμαινε απλώς την έναρξη της μονοκρατορίας των ΗΠΑ στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα. Σήμερα, είκοσι χρόνια μετά γνωρίζουμε πλέον ότι ΝΤΠ σημαίνει την με κάθε τρόπο και μέσο διάλυση των εθνικών κρατών και των παραδοσιακών αξιών, με τελικό σκοπό τη δημιουργία ενός παγκόσμιου τυραννικού κράτους, που θα διοικεί μια ομογενοποιημένη ανθρωπότητα.
Πραγματικά σήμερα είμαστε βέβαιοι πια ότι οι παγκόσμιοι εξουσιαστές της ΝΤΠ θα χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε μέσο διαθέτουν, ώστε να καθυποτάξουν την ανθρωπότητα. Ίσως το πιο ισχυρό τους χαρτί να είναι το περίφημο πρόγραμμα γαλάζια ακτίνα ή Blue Beam Project.
Τι είναι το Blue Beam Project; Είναι με λίγα λόγια ένα μυστικό (όπως πάντα) σχέδιο της NASA, με σκοπό την μαζική εξαπάτηση της ανθρωπότητας μέσω της πιο εξελιγμένης τεχνολογίας. Το μυστικό αυτό πρόγραμμα έφερε για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας, ένας Καναδός δημοσιογράφος, ο Serge Monast, στα μέσα της δεκαετίας του 90.
Ο Monast ισχυρίζεται ότι η ΝΑSΑ έχει εγκαταστήσει πάνω σε δορυφόρους που γυρίζουν γύρω από τη γη μηχανήματα λέιζερ, που μπορούν να προβάλουν ολογράμματα στον ουρανό! Φανταστείτε τον ουρανό σαν μια γιγαντιαία κινηματογραφική οθόνη, όπου κάποιος από πίσω, χρησιμοποιώντας έναν προτζέκτορα, προβάλει τρισδιάστατες εικόνες της αρεσκείας του! Ο σκοπός τους είναι τη στιγμή που η ανθρωπότητα θα είναι ένα καζάνι που βράζει από τις οικονομικές κρίσεις, τις θρησκευτικές αναταραχές, την τρομοκρατία και τους πολέμους που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει, να προβάλουν στον ουρανό μια παγκόσμια εισβολή εξωγήινων! Εικονική πραγματικότητα και μαζικές ψευδαισθήσεις…
Αν σε ένα πράγμα είναι ασυναγώνιστοι οι αρρωστημένοι εγκέφαλοι της ΝΤΠ, αυτό σίγουρα είναι η άριστη γνώση της ψυχολογίας του όχλου. Μια ανθρωπότητα εξουθενωμένη και τρομαγμένη, θα είναι έτοιμη να δεχτεί οποιονδήποτε σαν μεσσία (αντίχριστος) αρκεί αυτός να μπορεί να εγγυηθεί ειρήνη και ασφάλεια. Και μάλιστα μια τέτοια τρομαγμένη ανθρωπότητα θα μπορούσε πλέον να δεχτεί και το περίφημο χάραγμα, δηλαδή το υποδόριο μικροτσίπ αν αυτό της ζητούσε ως αντάλλαγμα ο Χ σωτήρας! Ο Μonast μάλιστα ανέφερε ότι οι διεστραμμένοι εγκέφαλοι της ΝΑSA έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν σε κάποιον ανακοπή καρδιάς από απόσταση.
Συμπτωματικά λοιπόν, ο Καναδός δημοσιογράφος πέθανε από ανακοπή καρδιάς λίγες μέρες μετά τη δημοσιοποίηση της έρευνας του γύρω από το Blue Beam Project. Με τον ίδιο τρόπο πέθανε και ο πιο κοντινός του συνεργάτης. Τυχαίο; Δεν νομίζω… Ας σταθούμε μια στιγμή και ας σκεφτούμε όσο απίθανα και να μας ακούγονται αυτά: πόσα χρόνια τώρα μας βομβαρδίζει η κινηματογραφική βιομηχανία με ταινίες γύρω από εισβολή εξωγήινων; Η πιο πρόσφατη μάλιστα, έχει αυτόν ακριβώς τον τίτλο παγκόσμια εισβολή!
Έτσι ακριβώς! Μήπως κάποιοι προσπαθούν να πείσουν την ανθρωπότητα να δεχτεί ως γεγονός αυτό που δεν θα είναι παρά εικονική πραγματικότητα; Μήπως κάποιοι προσπαθούν να προετοιμάσουν την ανθρωπότητα να δεχτεί ως νομοτελειακό γεγονός την επικράτηση μιας παγκόσμιας κυβέρνησης, ώστε να αντιμετωπίσουμε τους εχθρούς από το έξω διάστημα;
Υποθέσεις κάνουμε. Αν κρίνουμε όμως από τις εξελίξεις παγκοσμίως το πλάνο της ΝΤΠ πάει μέχρι τώρα όπως το έχουν σχεδιάσει οι εμπνευστές του. Οικονομική κρίση, ανασφάλεια παντού, κατάρρευση ηθικών αξιών, μετανάστευση, πόλεμοι… Και την κατάλληλη στιγμή θα ηχήσει η σάλπιγγα της «εξωγήινης εισβολής», που θα είναι απλώς εφέ, εικονική πραγματικότητα, αλλά θα είναι το μοιραίο χτύπημα για την «κουρασμένη» ανθρωπότητα. Ο ίδιος ο Μonast πίστευε ότι είμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση του Blue Beam Project…
Δεν θα επεκταθούμε σε λεπτομέρειες για το πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Άλλωστε, κυκλοφορούν πολλά σχετικά βιντεάκια στο διαδίκτυο που αν δεν αποδεικνύουν την ύπαρξη του προγράμματος «γαλάζια ακτίνα», τότε σίγουρα αποτελούν ισχυρές ενδείξεις.
Με το συγκεκριμένο σύστημα προβολής ολογραμμάτων, μπορεί κανείς να προβάλει στον ουρανό ό,τι θέλει: εξωγήινα σκάφη, τέρατα, αγγέλους και δαίμονες. Μπορεί κανείς να παίξει με τους ανθρώπους όπως θέλει… Φανταστείτε να προβάλουν πάνω από τον ουρανό της Τεχεράνης αγγέλους με σπάθες, που θα καλούν τους πιστούς σε τζιχάντ…
Ένα είναι σίγουρο: ότι έχουμε να κάνουμε με αδίστακτους και διεστραμμένους εγκεφάλους, που θα χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε μέσο προκειμένου να μας διαλύσουν και να φτιάξουν ένα παγκόσμιο κράτος του Μεγάλου Αδελφού, όπου δεν θα υφίστανται πια πολίτες ούτε πολιτεία, παρά μόνο δισεκατομμύρια δούλοι ταγμένοι στην υπηρεσία της ΝΤΠ.
 


Η μόνη διαφορά με το παρελθόν είναι ότι οι σύγχρονοι σκλάβοι της ΝΤΠ αποδέχονται με χαρά την μοίρα τους, σχεδόν τρέχουν να αγοράσουν μόνοι τους τις αλυσίδες τους! Ίσως το μόνο που μπορεί να μας σώσει πλέον, είναι η αφύπνιση και η πίστη!
Κλείνοντας, θα ήθελα να υπενθυμίσω δυο στίχους από το βιβλίο της Αποκάλυψης: «…και έκαμνε σημεία μεγάλα ώστε και πυρ έκαμνε να κατεβαίνη εκ του ουρανού εις την γην ενώπιον των ανθρώπων και επλάνα τους κατοικούντας επί την γην» ΑΠ.ιγ13-14.
Τα συμπεράσματα δικά σας.
http://www.ellinikanea.gr 


http://nea-arxh-news.blogspot.gr/2012/08/blue-beam-project.html

O ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ

 
Τα σύμβολα ασκούσαν πάντα ισχυρή επιρροή στην ψυχή των εθνών.
 Κάθε αυτοκρατορία που πέρασε από την ιστορία  σφράγισε  με  ένα σύμβολο την κυριαρχία της. Η Ρώμη σφράζισε την pax romana της με τον περήφανο αετό που συμβόλιζε για πάνω από έξι αιώνες την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία.

τον καιρό της Σιωνιστικής αυτοκρατορίας της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ που ζούμε εμείς ποιο θα

μπορούσε να είναι το σύμβολο της επιβαλλόμενης Pax Judaica;  Το ΔΝΤ, η Παγκόσμια τράπεζα; Η Goldman Sachs; Το Εβραϊκό Hollywood; Ή μήπως οι έξι εβραιοκρατούμενες  εταιρείες (Disney, ABC, Time Warner, Viacom INC, Rupert Merdoch, Sony Corporation οf America,) που ελέγχουν το 96% των ΜΜΕ παγκοσμίως;


Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν μπορεί να παράσχει τον ισχυρό συμβολισμό κυριαρχίας που έχει ανάγκη η σιωνιστική ΝΕΑ ΤΑΞΗ για να υποβάλει στα έθνη την ιδέα της Εβραϊκής κυριαρχίας. Αυτό μόνο ένα σύμβολο θα μπορούσε να το κάνει. Ο Ναός του Σολομώντα!


Συνοπτικά η ιστορία του Ναού είναι η εξής:  Ο πρώτος ναός, ο αυθεντικός χτίστηκε  από τον βασιλιά Σολομώντα και γκρεμίστηκε από τους Βαβυλώνιους το 587 πχ. (και όχι βεβαίως το 607 όπως ισχυρίζεται η εβραϊκή αίρεση των Μαρτύρων του Ιεχωβά).

Ο δεύτερος ναός ανοικοδομήθηκε με διάταγμα του Κύρου και ανακαινίστηκε επί Ηρώδη. Τέλος οι λεγεώνες του Τίτο εκθεμελίωσαν τον Ναό και όλη την Ιερουσαλήμ μην αφήνοντας λίθον επί λίθου το 70 μ.Χ. όπως ακριβώς προφήτευσε ο Ιησούς Χριστός. Μέχρι σήμερα στην θέση του Ναού βρίσκεται το τέμενος του Ομάρ, τόπος ιερός για τους Μουσουλμάνους καθώς σύμφωνα με την παράδοσή τους από εκεί αναλήφθηκε στους ουρανούς ο Μωάμεθ.

Οι Εβραίοι δεν έπαψαν ποτέ να ονειρεύονται την ανοικοδόμηση του ναού τους. Στην δικιά τους εσχατολογική θεολογία η ανοικοδόμηση του Ναού είναι ταυτισμένη με την έλευση του Μεσσία.

Στην χριστιανική εσχατολογική παράδοση όμως η ανοικοδόμηση του Ναού είναι ταυτισμένη με την έλευση του Αντίχριστου....

   

Στο  Ισραήλ σήμερα  οι σιωνιστές αφήνουν τις θεολογικές διαμάχες, σχετικά με το αν ο Ναός πρέπει να χτιστεί πριν τον Μεσσία τους ή πρέπει να χτιστεί από τον ίδιο τον Μεσσία, στους ραββίνους και προχωρούν στα σχέδιά τους για την ανοικοδόμηση του Ναού. Μέχρι τώρα αρκούνται στο  να κάνουν συνεχώς ανασκαφές στο χώρο γύρω από το τέμενος του Ομάρ εξοργίζοντας τους Άραβες που καταλαβαίνουν ότι κάτι σκαρώνουν οι Εβραίοι.

   

Οι Άραβες έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι οι Εβραίοι σκοπίμως σκάβουν την περιοχή ώστε να προκαλέσουν φθορά στο τέμενος. Έχουν αφήσει επίσης υπονοούμενα ότι ίσως οι Εβραίοι να ετοιμάζουν ένα μεγάλο και εντυπωσιακό γεγονός που θα αλλάξει τον χάρτη της περιοχής...

   

Μέχρι τώρα το τέμενος του Ομάρ στέκεται εμπόδιο στα σχέδια των Εβραίων. Αν το τέμενος ανατιναχτεί, ας πούμε, αυτό θα σημάνει γενική σύρραξη στην Μέση Ανατολή. Αν όμως το τέμενος γκρεμιστεί από κάποιον ''σεισμό'' τότε το γεγονός θα χαρακτηριστεί σαν θεϊκή παρέμβαση.

    Ίσως λοιπόν κάποιοι να ετοιμάζουν  ενεργοποίηση  του Ηaarp και πρόκληση τεχνητού σεισμού ώστε να φύγει από την μέση το τέμενος.... Από αυτή την άποψη ο επιφαινόμενος πόλεμος με το Ιράν ίσως δώσει στους Εβραίους την αφορμή που ψάχνουν ώστε να απαλλαχτούν από το ενοχλητικό τέμενος.


Βεβαίως τα Εβραϊκά συμφέροντα που ελέγχουν τα ΜΜΕ των ΗΠΑ και ολόκληρου του πλανήτη δεν θα μας αφήσουν ποτέ να πλησιάσουμε στην αληθινή απάντηση της ερώτησης γιατί οι ΗΠΑ και κατά συνέπεια ολόκληρος ο κόσμος πρέπει να μπλεχτεί σε έναν Γ’ παγκόσμιο πόλεμο.

Στην πραγματικότητα τα εβραϊκά ΜΜΕ δεν θα σ’ αφήσουν ποτέ να μάθεις για τα εγκλήματα του Ισραήλ στην Μέση Ανατολή. Δεν θα σ΄ αφήσουν να καταλάβεις ποιος είναι ο πραγματικός τρομοκράτης της περιοχής και θα συνεχίσουν να σε ψυχαγωγούν με έργα για το ολοκαύτωμα ώστε να εμπεδώσεις καλά ότι αν κατηγορείς το Ισραήλ είσαι περίπου κάτι σαν ΝΑΖΙ!

Η αλήθεια όμως ειν΄ αυτή. Αμερικανοί σιωνιστές, οπαδοί διαφόρων προτεσταντικών δοξασιών και Εβραίοι αγωνίζονται για την παγκόσμια κυριαρχία του ''εκλεκτού λαού''. Γι’ αυτούς όσες ζωές και όσα χρήματα και αν χρειαστούν είναι λίγα, πολύ απλά, διότι ο ''εκλεκτός λαός ''αξίζει κάθε θυσία. Η ζωή του Εβραίου σύμφωνα με το Ταλμούδ αξίζει πιο πολύ από την ζωή του Γκοίμ, η ψυχή των Γκοίμ είναι σαν την ψυχή των ζώων και ο θεός έπλασε το κόσμο για την ανάπαυση των εκλεκτών του, των εβραίων.


Πρόσφατα συντάκτης της εφημερίδας ATLANTA JEWISH POST Andrew Adler έγραψε ότι πρέπει να δολοφονηθεί ο Ομπάμα διότι δεν έχει κάνει τίποτα για το Ισραήλ! Είναι τέτοιο το θράσος των Εβραίων  που ζητάνε πλέον ανοιχτά και με κάθε μέσο από τις ΗΠΑ να κάνουν πόλεμο με το Ιράν!


   

Εδώ πλέον τα προσχήματα έχουν πέσει. Το Ισραήλ ζητάει ανοιχτά από τις εβραιοκρατούμενες ΗΠΑ  να επέμβουν στην περιοχή για χάρη του, οποιοδήποτε και αν είναι το κόστος. Δισεκατομμύρια δολάρια και όπλα έχουν δοθεί μέχρι σήμερα από τις ΗΠΑ στο Ισραήλ αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Χιλιάδες ανθρώπινες ζωές έχουν χαθεί μέχρι τώρα στις διάφορες επεμβάσεις για χάρη του Ισραήλ αλλά και η παγκόσμια οικονομία που θα έρθει σε κραχ χειρότερο απ΄ αυτό του 29-32. Τίποτα από αυτά δεν ειν’ αρκετά για τους εβραίους  μπροστά στην εκπλήρωση του αιώνιας επιθυμίας τους για κυριαρχία και ενθρόνιση του δικού τους παγκόσμιου ηγέτη μέσα στον Ναό του Σολομώντα.

   

Μία μία οι πιο ισχυρές οικονομίες καταρρέουν και οι λαοί χάνουν την εθνική τους κυριαρχία. Τα κράτη περνάνε ένα - ένα στον έλεγχο της εβραϊκής παγκόσμιας τράπεζας ή του εβραϊκού ΔΝΤ αλλά είναι τέτοια η διαβρωτική επιρροή του σιωνιστικού μηχανισμού που έχει καταφέρει ακόμα και τα ''πατριωτικά'' κόμματα της Ευρώπης να αλώσει ώστε σήμερα σχεδόν όλα να είναι φιλικά προς τον μοναδικό παγκόσμιο τρομοκράτη ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΣΙΩΝΙΣΜΟ....
Γιώργος Σταφυλάς http://www.okloios.blogspot.gr/2012/07/o_5143.html


http://nea-arxh-news.blogspot.gr/2012/08/o_4628.html

(ΒΙΝΤΕΟ) H ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ILLUMINATI - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ - ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΑΤΖΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ

Η Νέα παγκόσμια τάξη/Illuminati εκτίθεται από το μέλος που εργάστηκε στις κυβερνήσεις κάτω από την κυβέρνηση του Προέδρου Reagan.

Η Σαρλότ Τόμσον είναι αμερικανή συγγραφέας και πληροφοριοδότης η οποία υπηρέτησε ως ανώτερος σύμβουλος πολιτικής στο Γραφείο Εκπαιδευτικής Έρευνας και Βελτίωσης (OERI), του Αμερικανικού υπουργείου Παιδείας κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου που ήταν Πρόεδρος των  ΗΠΑ ο Ronald Reagan, και υπάλληλος του προσωπικού του αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών στη (Νότια Αφρική, Βέλγιο, Νότια Κορέα). Γεννήθηκε το 1930 και παρακολούθησε το Dana Hall και το κολλέγιο Katharine Gibbs στην πόλη της Νέας Υόρκης, όπου μελέτησε την επιχείρηση. Ο πατέρας και ο παππούς της ήταν πτυχιούχοι του πανεπιστημίου Yale και απόφοιτοι και μέλη της  μυστικής κοινωνίας  Skull and Bones .
Είναι γνωστή για τη συγγραφή του βιβλίου The Deliberate Dumbing Down of America.  Το βιβλίο υποστηρίζει για τις αλλαγές που παρουσιάζονται βαθμιαία στην αμερικανική προσπάθεια συστημάτων δημόσιας εκπαίδευσης για να αποβληθούν οι επιρροές των γονέων ενός παιδιού όπως η (θρησκεία, τα ήθη, ο εθνικός πατριωτισμός), και να φορμαριστεί το παιδί σαν ένα μέλος του προλεταριάτου σε μια προετοιμασία για έναν κόσμο σοσιαλιστικό-κολεκτιβιστών του μέλλοντος.  Ισχυρίζεται ότι οι αλλαγές αυτές προέρχονται από σχέδια που καταρτίστηκαν κατά κύριο λόγο για την πρόοδο της εκπαίδευσης και του πίνακα γενικής εκπαίδευσης Rockefeller, Γενικής Παιδείας Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και λεπτομέρειες που μιλάνε για ψυχολογικές μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την εφαρμογή και την πραγματοποίηση των αλλαγών.




Σε μια συνέντευξη σχετικά με τις μυστικές κοινωνίες και την ημερήσια διάταξη της ελίτ, αποκάλυψε ότι στις αρχές της δεκαετίας του 1980 είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Norman Dodd  που ήταν ο κύριος ερευνητής για την Εξεταστική Επιτροπή στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη διερεύνηση των Αφορολόγητων Ιδρυμάτων και Οργανισμών Συγκρίσιμα κοινώς γνωστά ως επιτροπή B. Carroll Reece .  Στο βίντεο υποστηρίζει ότι ο Dodd συζήτησε για ένα `δίκτυο ατόμων που προγραμμάτιζαν να επιφέρουν την παγκόσμια ειρήνη με τη βοήθεια των γρήγορων αλλαγών στην κοινωνία. Αυτές οι αλλαγές θα επέρχονταν με την ανάμειξη του λαού σε διάφορους πολέμους και στρατιωτικές συγκρούσεις. Περαιτέρω υποστήριξε ότι ο Dodd  είχε συζητήσεις με τον Rowan Gaither, ο Πρόεδρος του ιδρύματος της Ford στον οποίο αποκάλυψε ότι οι οδηγίες από το Πρόεδρο των Η. Π. Α. ανάγκασαν τα θεμέλια σχετικά με το ίδρυμα της Ford για να κατευθύνουν τη χρηματοδότησή τους και να επιφέρουν τη συγχώνευση των ΗΠΑ με τη Σοβιετική Ένωση.
Μέσα από τον πατέρα της η Σαρλότ ήταν σε θέση να κερδίσει την κατοχή των πλήρων λιστών των μελών,
Skull and Bones και του  πανεπιστημίου Yale της μυστικής κοινωνίας, διαμόρφωσε λίστα με τα ζωντανά μέλη, και τα αποθανούντα μέλη, πλήρης λίστα και των δύο.  Έχει συνεργαστεί στη συγγραφή του βιβλίου, η μυστική καθιέρωση της Αμερικής των βιβλίων του Antony C. Sutton's - παρέχοντας τον κατάλογο των μελών που προέρχονται από τον πατέρα της.
Δεκαπέντε νέοι του Yale καλούνται για να ενώσουν τα κρανία κάθε έτος σε μια διαδικασία αποκαλούμενη  "αγγίζοντας".  Ένα ζευγάρι από απόφοιτους του Yale από τις πλούσιες βορειοανατολικές οικογένειες: Ο Μπους, Bundy, Cheney,  Dodge,  Ford, Goodyear, Harriman, η Heinz, η Kellogg, Phelps, Pillsbury, Rockefeller, Taft, Vanderbilt, Weyerhaeuser και Whitney ήταν μεταξύ των μελών τους.
Η Σαρλότ πιστεύει ότι η βαυαρική Illuminati έκρυψε μέσα τους Ελευθεροτέκτονες, και ότι η Μυστική κοινωνία Skull and Bones  προέρχεται από τους Illuminati Ελευθεροτέκτονες από τη Βαυαρία, στόχος των οποίων καταγράφηκαν με Αποδείξεις στην έκδοση του1798 στο βιβλίο της συνωμοσίας από τον John Robison. Οι ιδέες μιας κυβερνώσας ελίτ χρονολογούνται πριν από τα γραπτά του Πλάτωνα για την ιεραρχική πλουτοκρατία. Μεταξύ των στόχων του Τάγματος των Illuminati ήταν να καταστρέψουν τις θρησκείες, τις κυβερνήσεις και να συγχωνεύσουν τις χώρες, και να επιφέρουν μια παγκόσμια κυβέρνηση, και μια νέα παγκόσμια τάξη, στο μυστικό έλεγχό τους.


atheatignosi.blogspot.gr


http://nea-arxh-news.blogspot.gr/2012/08/h-illuminati.html

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ «ΑΓΟΡΕΣ» ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!

Κανένας όμως δεν τολμάει να τους κατονομάσει δημοσίως!

Τους τελευταίους μήνες γίνονται συζητήσεις σε όλα σχεδόν τα ελληνικά και ξένα ΜΜΕ για την οικονομική κρίση και τα χρέη κάθε χώρας. Πολλοί απο εμάς ακούμε καθημερινά τον όρο "αγορές".

Σε αυτές τις αγορές σύμφωνα τους "κορυφαίους" οικονομολόγους χρωστάνε λίγο πολύ όλα τα κράτη.
Κανείς τους όμως δεν τολμάει να πεί δημόσια απο ποιούς αποτελούνται αυτές οι "αγορές".

Όλοι οι οικονομολόγοι, πολιτικοί και δημοσιογράφοι σταματούν την ανάλυση τους σχετικά με το ποιοί μας δανείζουν στην λέξη "αγορές".

Είναι πραγματικά απίστευτο το γεγονός ότι όλες οι "μεγάλες" δυνάμεις (ΗΠΑ, Γερμανία, Αγγλία κτλ) χρωστούν τρισεκατομμύρια. Δείτε περισσότερες λεπτομέρεις στο ρολόϊ του παγκόσμιου χρέους του "Economist"


Κάποιοι λοιπόν έχουν υποθηκεύσει μέσω δανείων την ανθρωπότητα και προσπαθούν να την υποδουλώσουν φέρνοντας την Νέα Τάξη Πραγμάτων και την Παγκόσμια Διακυβέρνηση.

Αυτή τη στιγμή τα σχέδιά τους βρίσκονται σε τελικό στάδιο, το οποίο περιλαμβάνει την απαξίωση στα μάτια των ανθρώπων, των απανταχού εθνικών κυβερνήσεων.

Οι τραπεζίτες στους οποίους χρωστάει η ανθρωπότητα είναι γνωστοί σε κύκλους οικονομολόγων και έχουμε δημοσιεύσει τα ονόματα στο παρελθόν. Δείτε τα ξανά:



Rothschilds of London
Lazar Brothers of Paris
Israel Moses Seif of Italy
Warburg Bros of Hamburg
Lehman Brothers of New York
Kuhn Loeb of New York
Chase Manhattan of New York (Morgan)
Goldman Sachs of New York


Τι κοινό έχουν όλοι αυτοί οι Διεθνείς Τραπεζίτες; Είναι όλοι τους Εβραίοι στην καταγωγή!

Γι' αυτό κανείς οικονομολόγος δεν τολμά να πεί ποιοί αποτελούν στην πραγματικότητα τις αγορές.

Για να μην ξεσηκωθούν οι λαοί εναντίον τους μόλις καταλάβουν το βρώμικο παιχνίδι που έχουν παίξει εις βάρος της ανθρωπότητας.

Μάλιστα πριν ένα χρόνο περίπου ο πρώην διοικητής της τράπεζας της Ελλάδας είχε μιλήσει στην ΝΕΤ για το ποιοί αποτελούν τις αγορές. Δεν μίλησε βέβαια για την καταγωγή τους.

Επικοινωνήστε λοιπόν με τα ΜΜΕ την ώρα που γίνονται συζητήσεις για τις "αγορές" και ζητήστε να μας πούν ποιοί τις αποτελούν.
Εμείς, ως ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ προκαλούμε οποιοδήποτε κόμμα, πολιτικό ή δημοσιογράφο ΝΑ ΒΓΕΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΕΙ ΤΙΣ "ΑΓΟΡΕΣ"!!!
Θα τολμήσει κανείς να το κάνει; Γιατί εδώ και καιρό...ωρύονται (τάχα) κάποιοι...υπερπατριώτες και "αντινεοταξίτες" για το θέμα, αλλά όταν η κουβέντα φτάνει στο διά ταύτα, σιωπούν προκλητικά!
Το λέμε και το φωνάζουμε: ΣΕ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ (="ΑΓΟΡΕΣ") ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΧΕΔΟΝ 50 ΤΡΙΣ. ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΥΦΗΛΙΟΣ!
Υ.Γ. Και βέβαια, καλό θα είναι να μας πουν οι συγκεκριμένοι...αγορίτες πού τα βρήκαν όλα αυτά τα τρισεκατομμύρια (!!!) και δανείζουν όλες τις χώρες, από τις πλουσιότερες μέχρι τις φτωχότερες!
http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/2012/08/blog-post_1359.html 


http://nea-arxh-news.blogspot.gr/2012/08/blog-post_9298.html

{ΒΙΝΤΕΟ} Έτος 1994 και χρεος 90 δις...Απο τοτε πληρώσαμε 571 δις και χρωστάμε ακόμα 360!


Οι αριθμοί δεν λενε ψέματα ..

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΠΕΤΡΟΥ ΜΗΛΙΑΡΑΚΗ




http://logioshermes.blogspot.com/2012/08/1994-90-571-360.html


http://nea-arxh-news.blogspot.gr/2012/08/1994-90-571-360.html

Δ. Αντωνίου: Κρύβουν την κατάθεση Χριστοφοράκου με τους δωροδοκούμενους πολιτικούς!

Η κατάθεση Χριστοφοράκου στην Γερμανία με τους δωροδοκούμενους πολιτικούς βρίσκεται στα χέρια της Ελληνικής βουλής και δικαιοσύνης και δημοσιογράφων του ΣΚΑΙ και κρύβουν... Οι 300 (όχι όλοι βέβαια) συνιστούν εγκληματική συμμορία!

Μετά το χθεσινοβραδυνό ΘΕΑΤΡΟ στο Βουλευτικό θέατρο του Διονύσου της ΅ελληνικής Βουλής΅ αποκαλύπτω τα εξής:

Στις αρχές Αυγούστου του 2012 πληρεξούσιοι δικηγόροι μου, έλληνας και Γερμανός, ζήτησαν από τον Εισαγγελέα Εφετών του Μονάχου αντίγραφα της κατάθεσης του Χριστοφοράκου ενώπιόν των το 2009, σχετικά με τις δωροδοκίες που έκανε προς έλληνες πολιτικούς κλπ. Ο Εισαγγελέας όμως είπε, το αναμενόμενο, δηλ. ότι δικαίωμα γνώσης και αντιγράφων των καταθέσεων αυτών έχουν μόνο όσοι έχουν έννομο συμφέρον, δηλ. το Ελληνικό Δημόσια που είναι αντίδικος στην υπόθεση Χριστοφοράκου και οι εκπρόσωποί του, ήτοι η Κυβέρνηση συλλογικά ή ατομικά (υπουργοί) ή ο κάθε ένας βουλευτής ατομικά, δεδομένου ότι ο κάθε βουλευτής εκπροσωπεί το Έθνος. Και ο εισαγγελέας είπε και το εξής αναπάντεχο (για μένα): “ότι δικαίωμα γνώσης και αντιγράφων των καταθέσεων αυτών έχουν και οι δημοσιογράφοι για λόγους έρευνας και ενημέρωσης του κοινού!!΅. Κι αυτό επιβεβαιώνεται από την ανακοίνωση του ΣΚΑΙ την 11.09.2009 ότι η εκπομπή ΅Νέοι Φάκελοι΅ έχουν όλη την κατάθεση του Χριστοφοράκου στην κατοχή των…αλλά δεν την δημοσιεύουν!! (www.skai.gr)

Επίσης η δημοσιογράφος Αριστέα Μπουγάτσου κατέθεσε στην Επιτροπή την 24.05.2010 όλα όσα ήξερε για την υπόθεση, από δική της έρευνα στην εισαγγελία της Γερμανίας ( ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ: Έτσι τους λάδωνα!)
Η έρευνα της τακτικής δικαιοσύνης για το θέμα αυτό, ανετέθη στον περίφημο ανακριτή Ν. Ζαγοριανό, ο οποίος πήρε κατάθεση από τον Χριστοφοράκο στην Γερμανία την 02.07.2009 και ΟΛΗ την κατάθεσή του στον Γερμανό εισαγγελέα!!, την οποία συμπεριέλαβε στον φάκελο της δικογραφίας. Αργότερα, άρχισε και η εξέταση του θέματος την 27.02.2010 από την συσταθείσα εξεταστική επιτροπή της Βουλής με πρόεδρο τον Σήφη Βαλυράκη, Η Επιτροπή ζήτησε εγγράφως κι επιμόνως τα στοιχεία που είχε ο Ζαγοριανός στην διάθεσή του, μεταξύ αυτών και την κατάθεση του Χριστοφοράκου, τα οποία κι εδόθησαν. Η Επιτροπή ζήτησε και δικαστική συνδρομή από την Εισαγγελία του Μονάχου, η οποία εχορηγήθη, και στα πλαίσια αυτής η Επιτροπή πήρε κατάθεση από τον Χριστοφοράκο στην Γερμανία την 28.10.2010 και όλη την κατάθεσή του στην εισαγγελία του Μονάχου, με τα ονόματα των δωροδοκουμένων πολιτικών, Αυτό το ομολογεί και η Επιτροπή στο ΠΟΡΙΣΜΑ της που εξέδωσε την 25.01.2011 !!!, όπως το καταγράφω αυτολεξί παρακάτω (βλ. και http://www.enet.gr/article=130128

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η κατάθεση του Χριστοφοράκου με όλα τα ονόματα των δωροδοκούμενων από την Siemens πολιτικών, βρίσκεται στα χέρια της Ελληνικής Βουλής, της Δικαιοσύνης, των ΅μεγαλοδημοσιογράφων΅ . Επιπλέον ΚΑΘΕ Βουλευτής μπορεί να την πάρει με μια απλή αίτηση στην Εισαγγελία Εφετών του Μονάχου.

ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ !!
Σχόλιo¨Είναι γκάγκστερ και συνομώτες…κι εσύ λαέ βασανισμένε τους ψηφίζεις να συνεχίσουν την εξαπάτηση και τον βασανισμό σου…δεν μπορώ να κάνω τίποτα περισσότερο.

ΙΔΟΥ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ SIEMENS, ΟΠΟΥ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΩΡΟΔΚΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ …ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΥΒΕΙ

ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ SIEMENS- EIΣΑΓΩΓΗ (protothema.gr)

7. Παράλληλα με τη μελέτη των στοιχείων της δικογραφίας η Εξεταστική Επιτροπή εξέτασε 145 μάρτυρες σε 101 συνεδριάσεις, επιδιώκοντας ταυτόχρονα τη συνεργασία των αρμόδιων κρατικών οργάνων και άλλων φορέων για την αποκάλυψη και ανεύρεση της ουσιαστικής αλήθειας. Ειδικότερα ζήτησε τη συνεργασία:

i.Τη δικαστική συνδρομή της Εισαγγελίας του Μονάχου, για την αποστολή αντιγράφων της δικογραφίας που είχε σχηματισθεί από τη γερμανική δικαιοσύνη για την διερεύνηση της υπόθεσης SIEMENS. Μέλη της Εξεταστικής μαζί με τον ορισμένο από την Επιτροπή Εφέτη κ. Γιώργο Χριστοδούλου μετά την ανταπόκριση της Εισαγγελίας, μετέβησαν στο Μόναχο και πήραν καταθέσεις από τους πρώην οικονομικούς διευθυντές της εταιρείας, τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της SIEMENS HELLAS, το Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και Υπεύθυνο διαφάνειας της SIEMENS AG.

ii.Την παρέμβαση της Eurojustice για την διαβίβαση του συνόλου των στοιχείων της σχηματισθείσης δικογραφίας από την Εισαγγελία του Μονάχου, στοιχεία που δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα η Εξεταστική Επιτροπή. Η συζήτηση του αιτήματος δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί.

iii.Κατά την έρευνά της, η Εξεταστική Επιτροπή, έλαβε υπόψη της: Κάθε άλλο αποδεικτικό στοιχείο, όπως τις μαρτυρικές καταθέσεις και τα έγγραφα, που περιήλθαν σε γνώση της Επιτροπής, τις αποφάσεις των γερμανικών δικαστηρίων, την έκθεση της νομικής εταιρείας Debevoise & Plimpton LLP. Σημειώνεται ότι το περιεχόμενο της έκθεσης αυτής δεν αμφισβητήθηκε ούτε από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, ούτε από την εταιρεία SIEMENS μέχρι σήμερα.

ΦΙΑΣΚΟ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ SIEMENS
"Η Εξεταστική δεν έχει αρμοδιότητα να προβεί σε έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων ή των ταμείων τους" δήλωσε αμέσως μετά την παράδοση του πορίσματος ο πρόεδρος της επιτροπής Σήφης Βαλυράκης, ωστόσο δεν εξηγεί γιατί δεν θα μπορούσε να το προτείνει προς διερεύνηση σε οποιαδήποτε άλλη κατ' αυτόν αρμόδια αρχή.Τι κι αν υπήρξε η κατάθεση του ταμία του ΠΑΣΟΚ Θόδωρου Τσουκάτου για το ένα εκατομμύριο μάρκα που, σύμφωνα με τη δήλωσή του, πήγε στο ταμείο του κόμματος με τα γνωστά λογιστικά του μπακαλόχαρτου. Και η Ν.Δ., που το αναφέρει, δεν μπαίνει στην ουσία του θέματος, αλλά απλώς το σημειώνει μαζί με άλλα για να τεκμηριώσει την έρευνα που ζητεί για τον ρόλο του Κ. Σημίτη. Τι κι αν υπάρχουν καταθέσεις στο Μόναχο ακόμα και του ίδιου του Χριστοφοράκου που αναφέρονται στις μίζες που έδινε η εταιρεία επί σειρά ετών, που, σύμφωνα με τις καταθέσεις των μεγαλοσχημόνων της «μαμάς εταιρείας» της Γερμανίας, ήταν 2% για πολιτικούς και 8% για ανώτερα διοικητικά στελέχη οργανισμών.


Δημ. Αντωνίου 


http://nea-arxh-news.blogspot.gr/2012/08/blog-post_6614.html

Στο Κέιπ Τάουν ο Γιώργος στον εισαγγελέα ο Παπακωνσταντίνου!

Ο Πεπόνης καλεί τον πρώην «Τσάρο» και άλλους τέσσερις υπουργούς για όσα έχει καταθέσει ο Π. Ρουμελιώτης για την προσφυγή στο ΔΝΤ.

Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται στην έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων σχετικά με την ένταξη της χώρας στο ΔΝΤ.



Στο επίκεντρο βρίσκεται φυσικά ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος συνεχίζει τις διακοπές του αυτό τον καιρό, αλλά και σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία, ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα στα πέντε πολιτικά πρόσωπα, που κάλεσε ο εισαγγελέας Πεπόνης είναι κατά πάσα πιθανότητα πρώτος από όλους ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Τα πρόσωπα αυτά καλούνται να δώσουν εξηγήσεις στους οικονομικούς εισαγγελείς που διεξάγουν έρευνα με αφορμή τη δήλωση «βόμβα» του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ότι ήταν γνωστό εξ’ αρχής πως το Μνημόνιο δεν έβγαινε.


troktiko


http://nea-arxh-news.blogspot.gr/2012/08/blog-post_8850.html 

22ΧΡΟΝΟΣ... ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΒΙΑΣΕΙ 60ΧΡΟΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΘΝΟ! ΝΑ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΠΟΔΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΣΑΡΙΑ!

τη σύλληψη 22χρονου αλλοδαπού προχώρησε η αστυνομία καθώς ο συλληφθείς στην Κύθνο είχε αποπειραθεί να βιάσει 60χρονη.
Ο επίδοξος βιάσης χθες  το απόγευμα στην παραλία Φυκιάδα Κύθνου, αποπειράθηκε να εξαναγκάσει σε συνουσία μια 60χρονη Γαλλίδα, η οποία αντέδρασε και καλώντας σε βοήθεια αναγκάζοντας τον δράστη να τραπεί σε φυγή.
Στην συνέχεια ο 22χρονος με την βοήθεια των τριών ομοεθνών του, που βρίσκονταν στην ίδια περιοχή, επιβιβάστηκε σε πλοίο της γραμμής με προορισμό το Λαύριο.
Ύστερα από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Κύθνου, σε συνεργασία με το αστυνομικό Τμήμα Κέας, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, προσωπικό της οποίας εντόπισε και συνέλαβε τον δράστη κατά την αποβίβαση του στο λιμάνι του Λαυρίου.
Στην κατοχή του 22χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 11 γραμμαρίων. Επίσης διαπιστώθηκε ότι διέμενε παράνομα στη χώρα.

stoxos.gr

http://nea-arxh-news.blogspot.gr/2012/08/22-60.html

ΜΑ ΤΙ ΦΙΛΗΣΥΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ... ΜΕ ΡΟΠΑΛΑ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΨΑΝ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣΙΑΝΟΙ ΟΜΟΕΘΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ!


Κανονική επιδρομή έκαναν επτά αλλοδαποί από το Μπαγκλαντές στο σπίτι όπου κατοικούν άλλοι τέσσερις συμπατριώτες τους στην Παραλία Πιερίας και άρχισαν να τους χτυπούν με χέρια, πόδια και ρόπαλα για να τους αρπάξουν όσα χρήματα είχαν μαζέψει από τη δουλειά τους.

Οι δράστες απείλησαν με μαχαίρια τα θύματα και τα υποχρέωσαν να τους δώσουν συνολικά 4.700 ευρώ. Όταν έφυγαν, όμως, οι ομοεθνείς τους ειδοποίησαν την Αστυνομία που ξεκίνησε έρευνες. Τέσσερις από τους επτά εισβολείς ηλικίας από 28 ως 35 χρόνων εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, αλλά στην κατοχή τους δεν βρέθηκαν παρά 500 ευρώ τα οποία επιστράφηκαν στους παθόντες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών συνεργών τους που διέφυγαν συνεχίζονται.

stoxos.gr

http://nea-arxh-news.blogspot.gr/2012/08/blog-post_55.html

Έρχεται πόλεμος; Ρωσίδα Δημοσιογράφος αποκαλύπτει την αλήθεια για την Συρία

Συνέντευξη ποταμός από την Ankhar Kochneva, ρωσίδα δημοσιογράφο που έζησε και περιγράφει, την φρίκη του πολέμου!

Κύρια σημεία της συνέντευξης.

Ο,τι ακούτε από τα ΜΜΕ είναι ψέμματα. Μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού θα υπάρξει εισβολή των “δυτικών”.
Υπάρχει μεγάλος αριθμός βίντεο που αποδεικνύει ότι, σκηνοθετούν θανάτους σε στρατόπεδα και μετά τα παρουσιάζουν ως θανάτους από το καθεστώς!
Ληστές όπως για παράδειγμα κοντά στην πόλη Jisr ash-Shugur στα σύνορα με την Τουρκία, δολοφόνησαν 120 αστυνομικούς και πολίτες.
Αναγκάζονται από τον φόβο, οικογένειες να φεύγουν από τα σπίτια τους και να πηγαίνουν να
μένουν σε συγγενείς τους. Ομως ο αντάρτες έχουν μπλοκάρει πολλούς δρόμους.
Στη Χομς από πέρσι δεν λειτουργούν σχολεία και αναγκάστηκαν πάρα πολλοί κάτοικοι, να μετακινηθούν σε άλλες πόλεις όπως τη Δαμασκό την Ταρσό και την Λατάκια.Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα από αυτή τη μετακίνηση πληθυσμών μιας και χρειάζονται περίθαλψη, σίτιση, στέγαση. Προσπαθεί η κυβέρνηση και εθελοντές να βοηθήσουν, αλλά τα μέσα δεν αρκούν.
Σε περιοχές που έχουν εκκαθαριστεί από αντάρτες-ληστές, ο στρατός φρουρεί τα σπίτια και μάλιστα έχω φωτογραφίες που το αποδεικνύουν αυτό...

- Γιατί τους αποκαλείτε ληστές;

Τους λέω έτσι γιατί αυτή είναι η αλήθεια! Έχω δει τι κάνουν σε αυτούς που απαγάγουν. Έχω πάει σε θαλάμους βασανιστηρίων. Έχω γνωρίσει μητέρες που είδαν με τα ίδια τους τα μάτια να πεθαίνουν τα παιδιά τους. Σκοτώνουν Χριστιανούς ιερείς και απαγάγουν και βασανίζουν παιδιά. Πριν από λίγες μέρες σκότωσαν τα 2 μεγαλύτερα αδέρφια από ένα 5χρονο παιδί, ώστε να πάρουν εκδίκηση από αυτό, επειδή είχε απαγγείλει ποίημα σε συλλαλητήριο!!!

Έχω πάει σε σπίτια που έγιναν κρησφύγετα ληστών. Βρήκα άδεια μπουκάλια με ποτά. Πως συμβαδίζουν αυτά με το Ισλάμ; Επισκέφτηκα τις κατεστραμμένες εκκλησίες στη Χομς. Έγινα στόχος ελεύθερων σκοπευτών που θα μπορούσαν να δουν ότι είμαι γυναίκα και όχι στρατιώτης. Στον δρόμο κοντά στην αγορά ανατίναξαν αυτοκίνητα. Γιατί σκότωσαν αμάχους την ώρα που ψώνιζαν τρόφιμα;

- Πολλοί υποστηρίζουν ότι αυτά τα κάνει η κυβέρνηση προσλαμβάνοντας εγκληματίες.

ΑΥΤΗ Η ΘΕΩΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΑ. Η κυβέρνηση έδωσε αμνηστία σε όσους δεν έχουν εμπλακεί σε δολοφονίες. Και τώρα την κατηγορούν επειδή έδωσε αμνηστία. Σας θυμίζω ότι αρκετές επιθέσεις έγιναν εναντίον αστυνομικών κτιρίων και κτιρίων που υπήρχαν δημόσια έγγραφα, με σκοπό να καταστραφούν, όπως για παράδειγμα η αποστολή αυτοκτονίας στις 23 Δεκεμβρίου 2011.

- Ιορδανία δεν επέστρεψε το αεροπλάνο που αυτομόλησε, για να προσπαθήσει να δώσει τους κωδικούς σε άλλες χώρες, λένε στη Συρία.

Η στάση της Τουρκίας για την κατάρριψη είναι αστεία. Αμέσως η Συρία είπε να γίνει διμερής επιτροπή από τις δύο χώρες και η Τουρκία το αρνήθηκε. Και το πιο αστείο είναι, που λένε ότι δε θα αφήσουν τις συριακές προκλήσεις αναπάντητες, τη στιγμή που έχουν μεταφέρει τεθωρακισμένα και κάνουν λαθρεμπόριο όπλων στα σύνορα.

Σας εξαπατούν τα ξένα ΜΜΕ και έχετε υποστεί πλύση εγκεφάλου. Ανακοίνωσαν ότι οι αντάρτες κατέλαβαν τη βάση Al-Rastan και την επόμενη μέρα ήμουν στην Χομς, περίπου 10χλμ από την Al-Rastan. Οταν ρώτησα τους στρατιωτικούς για την Al-Rastan γέλασαν και μου έδωσαν να πιω τσάι… Τα ίδια έκαναν και τον Ιανουάριο που έλεγαν ότι γίνονται εχθροπραξίες στη Δαμασκό, ενώ δε γινόταν τίποτα και αργότερα που διέδιδαν φήμες ότι ο πρόεδρος ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τη χώρα.

Περίπου 2000 αμάχους, χρησιμοποιούν σαν ασπίδα στη Χομς οι αντάρτες. Και στις συνοικίες αυτές δεν επεμβαίνει ο στρατός γιατί είναι βέβαιο ότι θα τους σκοτώσουν οι αντάρτες, για να πουν μετά ότι φταίει ο πρόεδρος.

Στη Λατάκια που είναι υπό κυβερνητικό έλεγχο, στην γύρω δασώδη περιοχή υπάρχουν αντάρτες. Πρόσφατα επιτέθηκαν, άφησαν βόμβες στο δρόμο, που έσκασαν και σκότωσαν 2 εφήβους.

Δεν αληθεύει ότι μονάδες του Στρατού “άλλαξαν μεριά”. Είναι φυσικό κάποιοι να έχουν πτοηθεί, αλλά το 90% των βίντεο που παρουσιάζουν είναι περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν απαχθεί από τους ληστές.

Απαγάγουν συνέχεια πολίτες. Πρόσφατα απήγαγαν 12 προσκυνητές από το Λίβανο και τους 2 Ιρανούς οδηγούς τους. Είναι βέβαιο ότι θα τους παρουσιάσουν σαν μισθοφόρους του Ιράν και μισθοφόρους της Χεζμπολάχ.

Εχω πληροφορίες ότι η εισβολή δυτικών δυνάμεων θα γίνει Αύγουστο-Σεπτέμβριο. Δεν υπάρχει όμως κανένας λόγος που να δικαιολογεί μία επέμβαση. Ετσι περιμένουμε να κάνουν ΝΕΕΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ, ώστε να πειστεί η κοινή γνώμη ότι ΠΡΕΠΕΙ να γίνει επέμβαση!

Δεν σας αποκαλύπτω τις πηγές μου. Δεν αμφιβάλλω για την αξιοπιστία τους. Στη Συρία δεν υπάρχει πανικός από μια τέτοια επίθεση. Οπως ακριβώς και οι άνθρωποι στην Γιουγκοσλαβία, τη Λιβύη, το Ιράκ δεν πίστευαν ότι θα τους επιτεθούν μέχρι που το έκαναν! Μία προβοκάτσια που ήδη διαρρέουν είναι ότι η Ρωσία και η Κίνα συμφώνησαν να φύγει ο Ασαντ. Αυτό είναι ένα τεράστιο ψέμα, όπως και όλα τα άλλα τα σκουπίδια που σερβίρουν τα ΜΜΕ στην κοινή γνώμη.

Η αστάθεια και ο “εμφύλιος” στη Συρία έχουν ένα κερδισμένο το Ισραήλ…

Η συνέντευξη δόθηκε στην Nadezhda Kevorkova, RT
 
 
 
http://www.el-magazine.com/2012/08/blog-post_9752.html#more

Απέτυχες στις Πανελλαδικές; Άλλαξε θρήσκευμα!!!

Σήμερα το πρωί, ως γνωστόν, ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Δεν μένω στις .....
αναλύσεις περί κρίσης που επηρέασαν τις επιλογές των υποψηφίων, πράγμα απολύτως λογικό, αφού η επιλογή πάντα έχει σχέση με την τρέχουσα κατάσταση και την επαγγελματική αποκατάσταση που προσφέρει ο τίτλος σπουδών που θα αποκτήσει ο νεο-εισακτέος με το πέρας των σπουδών του…

Φέτος σχολιάστηκε πολύ η ειδική κατηγορία των μουσουλμάνων, των οποίων η βάση εισαγωγής στις σχολές ΑΕΙ/ΤΕΙ είναι σε τεράστιο ποσοστό κάτω από τα 10.000 μόρια. Με απλά λόγια για μια σχολή που κάποιος μη μουσουλμάνος Έλληνας χρειάζεται 16-17 χιλιάδες μόρια που συγκεντρώνονται μετά από μεγάλη προσπάθεια διάβασμα και θυσίες, ο μουσουλμάνος Έλληνας μπαίνει απλά με βάση και σε πολλές περιπτώσεις ακόμη λιγότερο! Εδώ μιλάμε για κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το σύστημα εισαγωγής και κατ’ επέκταση το Υπουργείο Παιδείας, που δίκαια πρέπει να μετονομαστεί σε Υπουργείο Αφελληνισμού χωρίζει τους μαθητές και τους κρίνει διαφορετικά με βάση το θρήσκευμά τους! Είναι τόσο μεγάλες οι διαφορές μεταξύ των βάσεων μουσουλμανοπαίδων και λοιπών, που κάποιοι “φιλόδοξοι” γονείς που ονειρεύονται να δουν το παιδί τους σε σχολή “υψηλού” κύρους θα μπορούσαν να σκεφτούν ακόμη και τον …εξισλαμισμό! Πολλοί γονείς και μαθητές αντέδρασαν δίκαια, αλλά οι περισσότεροι θεώρησαν λανθασμένα ότι πρόκειται για κάποια νέα ειδική κατηγορία. Ο διαχωρισμός μεταξύ μουσουλμάνων και μη μαθητών από το ελληνικό κράτος και επίσημα ξεκίνησε εδώ και πολλά και συγκεκριμένα εμπνευστής του ήταν ο πλέον ανθέλληνας πολιτικός ο ΓΑΠ όταν διετέλεσε υπουργός Παιδεία πριν από περίπου 15 χρόνια… Από τότε το εκπαιδευτικό σύστημα διαχωρίζει τους μαθητές με βάση την θρησκεία αλλά κανείς δεν ασχολείται, κανείς δεν έχει επέμβει και κανείς δεν φρόντισε να αποκατασταθεί αυτή η αδικία. Ο τρόπος που δόθηκαν φέτος οι βάσεις στην δημοσιότητα με ξεχωριστές τις ειδικές κατηγορίες για κάθε σχολή, απλά έφερε το θέμα στο προσκήνιο, όμως η διάλυση της ελληνικής εκπαίδευσης έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια. Πλέον, πέρα από τους μουσουλμάνους, πολλοί είναι οι υποψήφιοι που εντάσσονται σε ειδικές κατηγορίες και εισάγονται ο καθένας με διαφορετική βάση πράγμα που δημιουργεί ανισότητες, τριβές, αδικίες και φυσικά δεν μπορεί να είναι νόμιμο, καθώς παραβιάζει την βασική αρχή της αξιοκρατίας για την πρόσβαση στην ανώτερη εκπαίδευση και στρέφει την μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης. Όλα αυτά εφευρήματα της μεγάλης αρχιέρειας του αφελληνισμού Α. Διαμαντοπούλου που έτσι καταπολέμησε όπως έλεγε το “άδικο” σύστημα των μεταγραφών, όπου τόσα χρόνια βόλευαν οι “πρασινοφρουροί” τα τέκνα τους επινοώντας χίλια δυο “παράθυρα” στους κανονισμούς μεταγραφών.
 
http://www.el-magazine.com/2012/08/blog-post_9874.html#more

Ετοιμάζουν «αραβική άνοιξη» στην Ελλάδα;

Ποιός και γιατί εκπαιδεύει σε ανορθόδοξο πόλεμο πακιστανούς;
Γιατί δηλώνουν «σύριοι» οι πρόσφατοι πρόσφυγες που εισέρχονται από την Τουρκία;

Μουτζαχεντίν στην Αντιόχεια, φοβίζουν τους τούρκους πολίτες...

Παράνομα στρατόπεδα εκπαίδευσης λαθρομεταναστών; Είναι δυνατόν να υπάρχουν και μάλιστα εντός της Ελληνικής Επικράτειας και μάλιστα περισσότερα του ενός;
Εξ όσων γνωρίζουμε, προ μηνών φέρεται να έχει παυθεί η λειτουργία τουλάχιστον
ενός στρατοπέδου εκπαίδευσης στον ανορθόδοξο πόλεμο, το οποίο στήθηκε από Πακιστανούς στην Εύβοια. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εντολή άνωθεν επέβαλε απόλυτη σιγή γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο –σε φυσιολογικές χώρες και όχι σε χώρες όπως είναι σήμερα η Ελλάδα- θα έπρεπε να γίνει «σημαία» και να χρησιμοποιηθεί ως ατράνταχτη απόδειξη του σχεδίου διάλυσης της Ελλάδας. Μερικές ημέρες ανακρίσεων θα μπορούσαν να δώσουν άφθονο υλικό για τους «φίλους», τους γείτονες και τους «συμμάχους» της χώρας και θα αποκάλυπταν ρόλους «υψηλά ιστάμενων προσώπων» που βρίσκονται είτε μεταξύ των λαθρομεταναστών είτε σε διάφορες αντιρατσιστικές ΜΚΟ.

Δεν γνωρίζουμε εάν πρέπει να ερωτηθούν απελθόντες πρωθυπουργοί, υπουργοί, βουλευτές ή διοικητές σχετικών υπηρεσιών, για το τι ακριβώς γνωρίζουν σχετικά με το στρατόπεδο ανορθόδοξου πολέμου στην Εύβοια (που έκλεισε μετά από επιχειρησιακή παρέμβαση ειδικής κρατικής υπηρεσίας), όσο και με τα άλλα δύο που φέρονται να λειτουργούν (ένα στην Λάρισα κι ένα στην Μακεδονία). Δεν θέλουμε να πιστεύουμε στην ύπαρξη αυτών των στρατοπέδων, τα οποία «τροφοδοτούνται» από ανθρώπους που περνάνε από συγκεκριμένες γιάφκες στα Πατήσια (συνολικά εννέα) και στην Κυψέλη (συνολικά 6). Όλα αυτά θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν υφίστανται, πως είναι ανύπαρκτα και πως το Ελληνικό κράτος και η Ελληνική κυβέρνηση φροντίζει να τσακίζει προσπάθειες που αποσκοπούν στην δημιουργία καταστάσεων που απειλούν ή αποτελούν εν δυνάμει απειλή για την εσωτερική ειρήνη και ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών. Θέλουμε να πιστεύουμε (και είμαστε απολύτως βέβαιοι πως συμβαίνει) ότι οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες ασφάλειας (ΕΥΠ, αντιτρομοκρατική, κρατική ασφάλεια κ.α.) εργάζονται πυρετωδώς προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης «φαινομένων», για τα οποία υπήρξαν επί σειρά ετών σχετικές προειδοποιήσεις από αρμόδιες υπηρεσίες πληροφοριών δυτικών χωρών, για την ύπαρξη σημαντικού αριθμού λαθρομεταναστών, οι οποίοι εμπλέκονται είτε με ισλαμικές φονταμενταλιστικές ομάδες, είτε με τρομοκρατικές οργανώσεις (π.χ. Αλ Κάιντα).

Υπάρχει, όμως, η πολιτική βούληση για να δοθεί εντολή αντιμετώπισης και πλήρους καταστολής λειτουργιών και ενεργειών προσώπων και ομάδων λαθρομεταναστών, καθώς και παρακρατικών ομάδων που λειτουργούν με τεχνογνωσία και χρηματοδότηση ξένων μυστικών υπηρεσιών; Προφανώς –και σύμφωνα με τα φαινόμενα- η πολιτική βούληση συναντά αντιστάσεις (ή δέχεται «παρεμβολές») από συγκεκριμένο κτίριο που βρίσκεται εντός των Αθηνών. Ειδάλλως, δεν μπορεί να νοηθεί ως Ελληνική, μία κυβέρνηση η οποία λειτουργεί κάτω από το πρίσμα πιέσεων ή υποδείξεων που δέχεται είτε από άλλα κόμματα (εντός και εκτός Κοινοβουλίου), είτε από «παράγοντες» του εξωτερικού.

Και το κακό, δυστυχώς, δεν μένει σε αυτά τα απολύτως επικίνδυνα στρατόπεδα εκπαίδευσης ανορθόδοξου πολέμου και στις γιάφκες που λειτουργούν εν γνώσει των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών. Δυστυχώς, η κατάσταση οδεύει από το κακό στο χειρότερο, κάτω από το προκάλυμμα της λαθρομετανάστευσης και των «φτωχοδιαβόλων» (όπως συνηθίζουν να χαρακτηρίζουν τους λαθρομετανάστες οι μονόφθαλμοι δημοσιογράφοι και γενικά τα ΜΜΕ), οι οποίοι αυξάνονται και πληθύνονται με την συνεχή εισροή τους στην Ελληνική Επικράτεια, ενώ τα μέτρα αντιμετώπισης του «φαινομένου» είναι επιεικώς απαράδεκτα και ενώ λαμβάνονται καθαρά για επικοινωνιακούς σκοπούς κατορθώνουν να εξαπλώνουν το πρόβλημα παρά να το αντιμετωπίζουν.

Τι γίνεται τις τελευταίες ημέρες στο ανατολικό Αιγαίο; Γιατί εισέρχονται στην χώρα μας λαθρομετανάστες που δηλώνουν σύριοι, ενώ τα χαρακτηριστικά τους (ενδυματολογικά και ανθρωπολογικά) δείχνουν πως δεν κατάγονται από την Συρία, αλλά είναι πιθανότατα Τούρκοι ή κάτοικοι χωρών της Βορείου Αφρικής; Γιατί άνθρωποι -με μεγάλη εμπειρία- που φυσιολογικά θα έπρεπε να μετέχουν των διαδικασιών υποδοχής, δεν κλήθηκαν να μετέχουν στις διαδικασίες ελέγχου των νέο-εισερχομένων λαθρομεταναστών;

Τις τελευταίες εβδομάδες όλοι μας έχουμε γίνει «στόχοι» δημοσιευμάτων που μας προετοίμασαν περί της έλευσης σύρων προσφύγων στην Ελλάδα, χωρίς όμως τα σχετικά δημοσιεύματα να προσπαθούν να δικαιολογήσουν την προτίμηση των προσφύγων (τουρκογενών όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι κατά την έξοδό τους από την Συρία) στην Ελλάδα και όχι στην Τουρκία, η οποία αποτελεί και τον «φυσικό» χώρο υποδοχής και παραμονής τους. Τα ίδια ΜΜΕ, δεν ασχολούνται –παρά μόνο με μικρά και όχι εκτενή ρεπορτάζ- με την έλευση των «σύριων» προσφύγων.

Τι ακριβώς συμβαίνει; Μπορεί να εξηγήσει κανείς αυτή την τάση εισόδου λαθρομεταναστών – προσφύγων από την Συρία, οι οποίοι δεν είναι σύριοι; Μπορεί κανείς να εξηγήσει στους Έλληνες πολίτες γιατί υπάρχει η γενικότερη τάση αποδοχής λαθρομεταναστών, των οποίων η είσοδος στην Ελλάδα δεν δείχνει να είναι τυχαία αλλά διαφαίνεται μία σκοπιμότητα η οποία ενέχει σειρά κινδύνων για την χώρα μας;

Παραθέτουμε αστυνομικά δελτία τύπου, των τελευταίων ημερών, προς απόδειξη αυτής της νέας τάσης (αλλαγή «ποιοτική», αλλά και ποσοτική, αφού διαπιστώνεται εκ νέου αύξηση εισόδου λαθρομεταναστών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου) εισροής λαθρομεταναστών στην Ελλάδα.

Μυτιλήνη, 24 Αυγούστου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη 14 αλλοδαπών στη Σάμο, για μη νόμιμη είσοδο στη Χώρα.
Τέσσερις (4) αλλοδαποί, από τους συλληφθέντες, συνόδευαν τέσσερα (4) παιδιά. Συνελήφθησαν, χθες (23-08-2012) το μεσημέρι, στο Ηραίον της Σάμου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πυθαγορείου Σάμου, δύο (02) υπήκοοι Μυανμάρ ηλικίας 18 και 20 ετών και δώδεκα (12) υπήκοοι Αφγανιστάν (10 άνδρες και 2 γυναίκες) ηλικίας από 16 έως 36 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο στη Χώρα.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί, τέσσερις (04) εκ των οποίων συνόδευαν τέσσερα (04) παιδιά ηλικίας από 8 έως 10 ετών, αναχώρησαν με ταχύπλοο σκάφος από τουρκικές ακτές και αποβιβάστηκαν σε παραλιακή περιοχή της Σάμου.
Οι συλληφθέντες, οι οποίοι στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου.

Μυτιλήνη, 20 Αυγούστου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη αλλοδαπών στη Σάμο, για παράνομη είσοδο στη Χώρα.
Συνελήφθησαν, προχθές (18-08-2012) από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πυθαγορείου Σάμου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, είκοσι δύο (22) αλλοδαποί υπήκοοι τρίτων χωρών ως εξής:
• Πρωινές ώρες στο Ηραίον της Σάμου, δεκατέσσερις (14) υπήκοοι Συρίας ηλικίας από 15 έως 37 ετών και τέσσερις (4) αλλοδαπές ομοεθνείς τους ηλικίας από 26 έως 75 ετών.
• Βραδινές ώρες στη Σάμο, τρεις (3) υπήκοοι Αλγερίας ηλικίας 37, 41 και 29 ετών καθώς και ένας 27χρονος υπήκοος Μαρόκου.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο στη Χώρα. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί, αναχώρησαν με πλωτά μέσα από τουρκικά παράλια και αποβιβάστηκαν σε παραλιακές περιοχές της Σάμου.
Οι συλληφθέντες, οι οποίοι στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου.

Σάμος, 25 Αυγούστου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εντοπίστηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της νήσου Σάμου, από σκάφος του FRΟΝΤΕΧ, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβος με σαράντα (40) αλλοδαπούς (26 άνδρες, 06 γυναίκες και 08 ανήλικα τέκνα), στερούμενους νομιμοποιητικών εγγράφων.
Οι ανωτέρω, οι οποίοι συνελήφθησαν από προσωπικό πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ της οικείας Λιμενικής Αρχής και μεταφέρθηκαν στον τουριστικό λιμένα Πυθαγορείου, κατά δήλωσή τους, είχαν μεταβεί στην ανωτέρω περιοχή από τις έναντι τουρκικές ακτές.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σάμου.

Οι αλλοδαποί λαθρομετανάστες συνελήφθησαν, όμως ακολουθήθηκε η τυπική όμως και χωρίς ουσιαστική σημασία διαδικασία, αφού πρόκειται πολύ σύντομα να αφεθούν ελεύθεροι (συνήθως είναι μία διαδικασία μερικών ωρών, χωρίς ΚΑΝΕΝΑΝ –έστω και υγειονομικό- έλεγχο) κρατώντας το περίφημο χαρτί-παρωδία ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα εντός κάποιων ημερών. Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, οι "σύριοι" λαθρο-εισελθόντες έχουν περιέργως ταυτόχρονη είσοδο στην χώρα μας και είναι μισθοφόροι εκπαιδευμένοι που προέρχονται από τους δήθεν «καταυλισμούς» «Σύριων» του Ερντογάν και της Μοσάντ στα συριακά σύνορα, όπου έχουν μαντρώσει και κάποια γυναικόπαιδα (πάλι από άλλες χώρες) για να γίνονται πιστευτοί…

Τι συμβαίνει λοιπόν στην Ελλάδα; Μπορεί ο κύριος Δένδιας να μας απαντήσει; Μήπως θα πρέπει να δώσει εντολή στην ΕΥΠ ώστε να κινηθεί αναλόγως το προσωπικό της συγκεκριμένης υπηρεσίας ασφάλειας και πληροφοριών, ώστε να σχηματισθεί μία επαρκής εικόνα για το «φαινόμενο» αυτό; Από τη στιγμή που εμείς καταχωρούμε το γεγονός, τόσο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όσο και η υπόλοιπη κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, χάνει την πιθανή μελλοντική δικαιολογία «δεν γνωρίζαμε πως συνέβαινε κάτι τέτοιο».

Μέχρι και το γνωστό -για τα φιλικά του αισθήματα προς τους λαθρομετανάστες- Indymedia πριν από δύο ημέρες δημοσίευσε τις επιφυλάξεις και τους φόβους αναγνωστών του απέναντι στο "φαινόμενο" του εισερχόμενου, "βίαιου" και ("έτοιμοι για πόλεμο" όπως χαρακτηριστικά έγραφε ο συντάκτης του κειμένου) επικίνδυνου ισλαμικού φονταμενταλισμού των λαθρομεταναστών. Μάλιστα, στο ίδιο δημοσίευμα αναφερόταν πως πολλές γυναίκες που πρόσκεινται στο αντιρατσιστικό κίνημα δεν πρόκειται να ξανακατέβουν σε πορεία, επειδή φοβήθηκαν από τα συνθήματα (εννέα στα δέκα αφορούσαν τον Αλάχ και το Ισλάμ), αλλά και στην συμπεριφορά που επέδειξαν απέναντί τους οι οργισμένοι λαθρομετανάστες.

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν όμως και στην Αντίοχεια της Τουρκίας, με την τοπική κοινωνία να είναι αναστατωμένη με την δραστηριότητα των «μουτζαχεντίν» που φτάνουν από τη Συρία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Cumhuriyet στην νότια πόλη της Τουρκίας που συνορεύει με τη Συρία έχουν φτάσει χιλιάδες πρόσφυγες. «Μόνο που ανάμεσα τους βρίσκονται διάφοροι περίεργοι φανατικοί ισλαμιστές» αναφέρει η εφημερίδα.
Η Cumhuriyet γράφει πως « εκατοντάδες φανατικοί ισλαμιστές από τη Συρία αγόρασαν όπλα και κυκλοφορούν στην πόλη. Όλοι αυτοί είναι Σουνίτες. Απειλούν τους Αλεβίτες και λένε στον κόσμο μετά τον Άσαντ η σειρά θα έρθει σε εσάς». Οι βουλευτές της πόλης αποκαλύπτουν στην εφημερίδα πως μέλη της Αλ Κάιντα ηδη βρίσκονται στην τουρκική αυτή πόλη που φιλοξενεί χώρους προσευχής και των τριών θρησκειών.
Η Αλ Κάιντα που ήδη δραστηριοποιείται στη Συρία φαίνεται πως «χτυπά την πόρτα» της Τουρκίας, αλλά στην Ελλάδα φαίνεται πως δεν ανησυχεί κανένας...! Γιατί άραγε; Έχουν κάποιο σοβαρό λόγο ή στοιχείο πως αυτή η τάση μετακίνησης της Αλ Κάιντα δεν αφορά την χώρα μας; Προφανώς δεν αντιλαμβάνονται πως η αραβική άνοιξη δεν αφορά μόνο τις αραβικές ή ισλαμικές χώρες, αλλά έχει σκοπό να δημιουργήσει μείζονα θέματα και στην Ευρώπη.

Μέσα από όλα αυτά και με την υπάρχουσα κρατική ανοχή, κάτι πολύ ύποπτο εξελίσσεται με την σιωπηρή ανοχή της σημερινής κυβέρνησης. Δεν γνωρίζουμε εάν ο Σαμαράς «κληρονόμησε» πολιτικές αποφάσεις ή συμφωνίες, αλλά η σημερινή κυβέρνηση, αφού θέλει να επικαλείται πως εργάζεται για το καλό της χώρας και των πολιτών, οφείλει πρώτιστα να διασφαλίσει την είσοδο παράξενων (αν όχι επικίνδυνων) εισόδων λαθρομεταναστών, οι οποίοι δηλώνουν ψευδώς την χώρα καταγωγής τους. Και αφού οι λαθραία εισερχόμενοι προσπαθούν να αποκρύψουν κάτι από τις Ελληνικές αρχές (αυτή η «τάση» είναι διαπιστωμένη από την συνοριοφυλακή επί σειράς ετών), εμείς έχουμε κάθε δικαίωμα να επιφυλασσόμαστε ως προς τις αγαθές και ανθρωπιστικές διαθέσεις της παράνομης εισόδου τους στην Ελλάδα, τη στιγμή μάλιστα που η είσοδός τους υποστηρίζεται από συγκεκριμένα πολιτικά κόμματα και από ΜΚΟ πολυπολιτισμικού χαρακτήρα. Εάν προσθέσουμε και τις πληροφορίες για ύπαρξη στρατοπέδων εκπαίδευσης σε ανορθόδο πόλεμο, τότε η κατάσταση τείνει να χαρακτηριστεί ως "εκτός ελέγχου". Και για όλα αυτά την ευθύνη μπορεί να την έχουν -και την έχουν- κυβερνήσεις του παρελθόντος, όμως η σημερινή κυβέρνηση οφείλει να αντιμετωπίσει εδώ και τώρα τα παράξενα "φαινόμενα" που υπάρχουν γύρω από την λαθρομετανάστευση. Γιατί, πολύ φοβόμαστε πως εάν δεν αντιμετωπισθούν άμεσα και όπως πρέπει τα όσα συμβαίνουν, πολύ σύντομα η "κήρυξη πολέμου" που ανέφερε προ ημερών ο πρόεδρος των Πακιστανών, θα είναι ένα γεγονός του οποίου τα αποτελέσματα θα ξεπεράσουν την λέξη "τραγικά" και θα επιταχύνουν διαδικασίες εντός της χώρας, οι οποίες θα είναι ιδιαίτερα δυσάρεστες για το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας...




http://www.el-magazine.com/2012/08/blog-post_3940.html#more
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters