Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Όραμα σχετικό με τα επερχόμενα Ο ΜΑΡΤΙΟΣ ΤΟΥ 2013 ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ

 KATOXIKA NEA :
ΕΧΘΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΟΤΙ ΣΤΙΣ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΣΚΗΣΗ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΜΕ ΠΥΡΑ. ΑΜΕΣΩΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΟΤΙ ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΙΑ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΠΥΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ. ΑΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ. ΣΤΙΣ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΣΗ ΤΩΝ 31 ΔΙΣ.ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ
 ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ!!! ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΞΥΠΝΗΣΕ;


Σας μεταφέρουμε όραμα, το οποίο μας έστειλε αναγνώστης μας και αφορά αρκετά από αυτά που συζητάμε κατά καιρούς για τα επερχόμενα.
Πριν ξεκινήσετε να διαβάζετε το όραμα, σας παρακαλώ να συνυπολογίσετε τα κάτωθι:
Αποφασίσαμε να το δημοσιεύσουμε διότι ως γεγονός είναι 100% αληθινό. Δεν σημαίνει φυσικά το ίδιο για το περιεχόμενο του οράματος που θα διαβάσετε. Το περιεχόμενο κανείς δεν γνωρίζει (ούτε αυτοί που το έζησαν, ούτε η γυναίκα που το είδε) αν πράγματι ισχύει και όλα αυτά θα γίνουν.
Το όραμα το είδε ηλικιωμένη γυναίκα η οποία ζει εν παρθενία για πολλά χρόνια, απομονωμένη από τον κόσμο (τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, κλπ), στην περιοχή της Κέρκυρας. Όμως μας μεταφέρθηκε από τα ανήψια της: ‘Είναι κάτι το οποίο είδε η θεία της μνηστής μου σαν ταινία να προβάλλεται μπροστά στα μάτια της και μας κάλεσε να μας το πει.’
Τα όσα αναφέρονται έγιναν στις 4 Αυγούστου 2012, στις 23.30 το βράδυ.
Σας παραθέτω το κείμενο που μας ήλθε από τον αναγνώστη μας:
…..αφού καθίσαμε, η θεία μας λέει την ιστορία που ξετυλίχθηκε μπροστά στα μάτια της ενώ αυτή καθόταν μόνη στην αυλή της:
 ”Παιδιά μου η Χίος θα καεί το ίδιο και η Λέσβος. Το θηρίο που είναι στο Αιγαίο με 9,5 ρίχτερ θα ξυπνήσει. Η Κρήτη, τα νησιά, θα γίνουν στάχτη και ερείπια, νεκροί πολλοί, συντρίμμια, οι φλόγες καίνε τα πάντα, βοήθεια από κανέναν, τι πελώρια κύματα σηκώνονται Θεέ μου για να σβήσουν τις φωτιές!! Σκοτάδι και στάχτες παντού χάνεται ο ήλιος από την Ελλάδα μοιρολόγια και βλασφημίες ακούγονται από άκρη σε άκρη της Ελλάδας ο κόσμος τρέχει πάνω κάτω τρελοί όλοι δεν ξέρουν που πατάνε και που βρίσκονται (αρχίζουν και τρέχουν δάκρυα από τα μάτια της) τι κακό θα μας βρει όλους!!”
Παρεμβαίνει η μνηστή μου “9,5 ρίχτερ? Θεία δεν θα μείνει τίποτα όρθιο στην Ελλάδα!!!”
Η θεία ξανά: “Παιδί μου αυτό είναι η αρχή δεν θα περάσει πολύς καιρός και μια νύχτα χωρίς φεγγάρι -χαράματα νομίζω- πλοία πολλά βλέπω τα μισά κοιτάζουν την ανατολή και τα άλλα μισά την δύση, όλα τους είναι στο Aιγαίο, κανόνια ακούγονται πολλά, φλόγες παντού, αεροπλάνα πετάνε, η Ρόδος φωνάζει για βοήθεια, η βοήθεια θα πάει αλλά θα είναι αργά, πολύ πολύ αργά, κοχλάζει ο τόπος, όλος ο πόλεμος θα μας βρεί στα κρεβάτια, δεν θα ξέρουμε τίποτα ,την άλλη μέρα θα μας τα πούνε και θα απλωθεί η βία και η αναρχία σε όλη την Ελλάδα, να κάτσετε μέσα στο σπίτι και να μην ανοίξετε ούτε παράθυρο!”.
Την ρωτάω εγώ “Θεία θα μας χτυπήσουν οι Τούρκοι;”. Και μου απαντάει: “Ναι, τα έχουν κανονίσει όλα γιατί τους βοηθάνε οι Γερμανοί δεν ξέρω όλα τα έχουν κανονίσει θα χτυπήσουν και την Κύπρο και εκεί θα βρουν τον θάνατο τους……πλοία μεγάλα γκριζοκόκκινα βλέπω από βορρά και νότο να κυκλώνουν τους Τούρκους, κλάματα και βογγητά από άκρη σε άκρη σε όλη την Τουρκία, σύντομα μέχρι να ξημερώσει πλοίο τούρκικο δεν θα υπάρχει, κόκκινο το αιγαίο και ο ουρανός και στην Αγιά Σοφία ολόγυρα φωτιά, καπνός, αίμα και λάμψεις πολλές σαν χίλιοι κεραυνοί να σκάνε μαζί, τέτοιο μίσος που θα εισπράξουν οι Τούρκοι δεν το έχω ξαναδεί, δεν θα μείνει τίποτα όρθιο! 9 ! να το θυμάστε το 9! Σε εννέα μέρες μέσα η Τουρκιά θα εξαφανιστεί από τον χάρτη. 50.000.000 οι νεκροί της.” Την ρωτάω “θεία 50 εκ. νεκροί σε 9 μέρες, μόνο με πυρηνικά όπλα μπορεί να γίνει αυτό “, εκείνη μου λέει “τίποτα δεν καταλαβαίνει ο Ρώσος παιδί μου, θα τα ρημάξει όλα, αίμα παντού, τρέμει όλος ο πλανήτης, σαστισμένοι όλοι, 18 κράτη θα πάνε να τα βάλουν μετά από αυτά, να τα βάλουν μαζί τους, και δεν θα μείνει κανένα όρθιο, θα καούν όλα μαζί με τους Ρώσους!!! Οι Τούρκοι δεν θα ξέρουν πού να πάνε, από ανατολή στα βουνά ο θάνατος είναι κρυμμένος, από δυτικά η φλόγα πλησιάζει, από νότο ο Κύπριος είναι λυσσασμένος για αίμα και εκδίκηση, ο βορράς έχει γίνει στάχτη, εδώ αλλοδαποί και ντόπιοι θα σκοτώνονται στους δρόμους με όπλα, μαχαίρια, λοστούς, δεν θα μείνει αλλοδαπός ζωντανός, όπου βλέπουν αλλοδαπό θα τον σφάζουν ο στρατός, η αστυνομία, οι γείτονες τους, μέχρι και τα γυναικόπαιδα, τι πράγματα είναι αυτά Θεέ μου;”
Ρωτάει η μνηστή μου “θεία εγώ και ο Σταμάτης;” η θεία απαντάει “κόρη μου θα χωρίσετε για λίγο, 5 μήνες μόνο, θα είναι βράδυ και θα βρέχει, θα του χτυπήσουν την πόρτα θα είναι ο στρατός, έλα φεύγουμε θα του πούνε, αλλά μην φοβάσαι, χωρίς γρατσουνιά θα γυρίσει, ντουφεκιά δεν θα ρίξει, μόνο αυτόν θα πάρουν, όχι τον αδελφό του τον μικρό.Θα τον καμαρώσεις στην τηλεόραση, στην παρέλαση.”
Η μνηστή μου ρωτάει “σε ποιά παρέλαση;” η θεία της απαντάει “εκεί που είναι να πάτε διακοπές, αλλά δεν θα πάτε φέτος, θα πάτε λίγους μήνες πιο μετά, θα με θυμηθείτε και θα φάτε σουβλάκια και καταίφι με καιμάκι!” (25 Ιουλίου κλείσαμε ξενοδοχείο στην Κωνσταντινούπολη για να πάμε 23 Δεκεμβρίου φέτος). ”Εσείς θα αρχίσετε να ζείτε ευλογημένη ζωή, τα βάσανα στην Ελλάδα θα τελειώσουν, αλλά για τα άλλα κράτη αφήστε, θα καίγονται για μήνες και σωτηρία δεν θα τους έρθει από πουθενά, θα αλλάξουν τα πάντα. Τουρκία, Ρωσία, Βουλγαρία, Ιαπωνία, Αίγυπτος, Γερμανία, Αμερική, Κορέα, Ισπανία, Ιταλία, Φινλανδία, Αλβανία, κρατίδια μικρά με τσαντίρια θα γίνουν, θα έχουν εμφύλιους για χρόνια στο έδαφος τους και εμείς θα έχουμε νέους γειτόνους, θα είναι καλοί αυτοί, ποτέ δεν θα μας βλάψουν.”
Σε αυτό το σημείο ολοκληρώθηκε το κείμενο και θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα στοιχεία των ανθρώπων (του Σταμάτη και της Στεφανίας δηλαδή) που έζησαν και μας μετέφεραν τα ανωτέρω είναι στην διάθεσή μας. Αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι, μπορείτε να μας στείλετε e-mail στοkotsarikos.com@gmail.com.
Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να επισημάνω αυτό που στην αρχή ανέφερα, ότι δηλαδή ως γεγονός μπορεί να είναι αληθές, αλλά ως περιεχόμενο, κανένα όραμα δεν πρέπει να το θεωρούμε δεδομένο. Μπορεί τα ανωτέρω να τρομάζουν αλλά όπως έλεγε και ο πατέρας Βονιφάτιος, ‘και τώρα με τον Χριστό, και τότε με τον Χριστό’.
Επίσης συμπληρώνω ότι τα περί Χίου, Μυτιλήνης και ‘θηρίου στο Αιγαίο’ τα έχουμε ξανα-ακούσει. Αυτό μπορεί να μην σημαίνει τίποτα, αλλά, όπως συζητήσαμε και με τον Σταμάτη, μπορεί να σημαίνει και κάτι. Ο καθένας θα αξιολογήσει κατά τον λογισμό του.

Θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση για να μην βγουν οι λίστες στην επιφάνεια; Αλλαγή στάσης Βενιζέλου: «Θα ψηφίσουμε τα μέτρα υπό προϋποθέσεις»!


Υπό διάλυση το ΠΑΣΟΚ κάτω από το βάρος των συγκαλύψεων και των αποχωρήσεων Ραγκούση και την άτυπη, ακόμη, αποχώρηση Λοβέρδου.
Οι σκέψεις στο πίσω μέρος του μυαλού του Ε. Βενιζέλου είναι μήπως αναγκαστεί να ρίξει την κυβέρνηση μη ψηφίζοντας τα μέτρα τελικά για να μην βγουν τα ονόματα που περιέχονται στις καυτές λίστες… Ήδη με την αυτοκτονία του πρώην υφυπουργού Λεωνίδα Τζανή, που το όνομά του φέρεται να υπήρχε στην λίστα των 36, τα πράγματα σοβαρεύουν πάρα πολύ. Κανείς δεν θα μπορέσει να ελέγξει το τί θα συμβεί και πόσες βρωμιές θα βγουν στην επιφάνεια αν επιμείνουν οι εισαγγελείς και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί…
Έτσι λοιπόν εξηγείται και η μετατόπιση της θέσης Βενιζέλου σχετικά με τα μέτρα, που τώρα δηλώνει ότι θα τα ψηφίσει με προϋποθέσεις.
Δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ:
«Αν και οι τρεις αρχηγοί συμφωνήσαμε σε κάποιους βασικούς άξονες μαθαίνουμε τώρα ότι υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις σε συζητήσεις που γίνονται με την τρόικα. Μπορεί να βρεθούμε μπροστά σε ένα άλλο πακέτο μέτρων. Δεν έχει νόημα να πετύχει η εγχείρηση και να πεθάνει ο ασθενής»,  επισήμανε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ.
Αντίδραση υπήρξε από τον Μ. Χρυσοχοϊδη που δήλωσε ξεκάθαρα πως ότι και να γίνει θα υπερψηφίσει το νέο πακέτο μέτρων. Υπήρξαν όμως και οι βουλευτές Θεόδωρος Παραστατίδης, Μιχάλης Κασσής, Δημήτρης Κρεμαστινός που δήλωσαν ή άφησαν να εννοηθεί σαφώς ότι δεν θα στηρίξουν τα μέτρα.
Ακόμη κι αν οι ίδιοι το κάνουν για επικοινωνιακούς λόγους τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, το ΠΑΣΟΚ βουλιάζει και ο καθένας θα προσπαθήσει από δω και μπρος να σώσει ότι μπορεί για τον εαυτό του…
Γι’ αυτό μην αποκλείεται το σενάριο που αναφέραμε στην αρχή… Για το μυαλό των λαμόγιων καλύτερα να πέσει η κυβέρνηση για να μην μπορέσουν να βγουν ονόματα στην δημοσιότητα και να ξεχαστούν μέσα στην πολιτική αβεβαιότητα τα σκάνδαλα που φαίνεται να ξεφυτρώνουν…
http://www.triklopodia.com/2012/10/blog-post_1194.html

Μία έρευνα που πρέπει όλοι να διαβάσουν! Ελλάδα - Γερμανία: ποιος χρωστάει σε ποιον; Η διαγραφή του γερμανικού χρέους το 1953

Ελλάδα - Γερμανία: ποιος χρωστάει σε ποιον; Η διαγραφή του γερμανικού χρέους το 1953
Υπογραφή της συμφωνίας του Λονδίνου στις 27 Φεβρουαρίου 1953...

Από το 2010, στις ισχυρότερες χώρες της ζώνης του ευρώ, οι περισσότεροι πολιτικοί ηγέτες, με την υποστήριξη και των μεγάλων μέσων μαζικής ενημέρωσης, εκθειάζουν με πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία) την δήθεν γενναιοδωρία τους προς τον ελληνικό λαό και τις άλλες ευάλωτες χώρες στη ζώνη του ευρώ.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, αποκαλούν «σχέδιο διάσωσης» μια σειρά μέτρων που βουλιάζουν ακόμη περισσότερο τις οικονομίες των χωρών που τα δέχονται και τις οδηγούν σε μια άνευ προηγουμένου κοινωνική οπισθοδρόμηση, επιστρέφοντας 65 χρόνια πριν.

Το σχέδιο μείωσης του χρέους της Ελλάδος που υιοθετήθηκε το Μάρτιο 2012 και που προβλέπει τη μείωση των οφειλών της Ελλάδας στις ιδιωτικές τράπεζες κατά 50%, ήταν μια απάτη (1) αφού αυτές οι απαιτήσεις είχαν ήδη χάσει το 65 με 75% της αξίας τους στη δευτερογενή αγορά. Η μείωση των χρεών των ιδιωτικών τραπεζών αντισταθμίστηκε με την αύξηση του δημόσιου χρέους στα χέρια της Τρόικας και οδηγεί σε νέα μέτρα πρωτοφανούς βαρβαρότητας και αδικίας.

Αυτή η συμφωνία μείωσης του χρέους, που στόχο έχει να αλυσοδέσει τον ελληνικό λαό σε μόνιμη λιτότητα, αποτελεί προσβολή και απειλή για όλους τους λαούς της Ευρώπης και αλλού.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες μελετών του ΔΝΤ, το 2013, το ελληνικό δημόσιο χρέος θα αντιπροσωπεύσει το 164% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, που σημαίνει ότι η μείωση που ανακοινώθηκε το Μάρτιο του 2012 δεν θα οδηγήσει σε πραγματική ανακούφιση του βάρους που ταλανίζει τον ελληνικό λαό.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο Αλέξης Τσίπρας σε επίσκεψη του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 27 Σεπτεμβρίου 2012 τόνισε την ανάγκη για μια πραγματική πρωτοβουλία για τη μείωση του ελληνικού χρέους και αναφέρθηκε στην ακύρωση ενός μεγάλου μέρους του γερμανικού χρέους στο πλαίσιο της συμφωνίας του Λονδίνου του Φεβρουαρίου 1953.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτή τη συμφωνία.

Η συμφωνία του Λονδίνου του 1953 για το γερμανικό χρέος

Η ριζική μείωση του χρέους της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας (ΟΔΓ) και η ταχεία ανοικοδόμηση της μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο έγιναν δυνατόν, χάρη στην πολιτική βούληση των πιστωτών της, ήτοι των Ηνωμένων Πολιτειών και των βασικών δυτικών συμμάχων τους (Βρετανία, Γαλλία).
Τον Οκτώβριο του 1950, οι τρεις σύμμαχοι διατύπωσαν ένα σχέδιο στο οποίο η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναγνωρίζει την ύπαρξη των χρεών στις περιόδους πριν και μετά τον πόλεμο.

Οι σύμμαχοι σε κοινή δήλωση που επισύναψαν, ανέφεραν ότι «οι τρεις χώρες συμφώνησαν σε έναν κατάλληλο διακανονισμό των απαιτήσεων προς τη Γερμανία, ούτως ώστε να μην αποσταθεροποιηθεί η χρηματοοικονομική κατάσταση της οικονομίας της μέσω ανεπιθύμητων συνεπειών ούτε να επηρεαστούν υπερβολικά τα πιθανά αποθέματα συναλλάγματος.

Οι τρεις χώρες ήταν πεπεισμένες ότι η γερμανική Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση συμμερίζεται τη θέση τους και η αποκατάσταση της γερμανικής πίστωσης υπόκειται σε κατάλληλη διευθέτηση του γερμανικού χρέους που εξασφάλιζε σε όλους τους συμμετέχοντες μια δίκαιη διαπραγμάτευση, λαμβάνοντας υπόψη τα οικονομικά προβλήματα της Γερμανίας» (2).

Το διεκδικούμενο χρέος της Γερμανίας πριν από τον πόλεμο ανερχόταν σε 22,6 δισεκατομμύρια μάρκα με εκτοκισμό. Το χρέος μετά τον πόλεμο εκτιμήθηκε σε 16,2 δισ. μάρκα.

Στη διάρκεια της συμφωνίας του Λονδίνου στις 27 Φεβρουαρίου 1953 (3) τα ποσά μειώθηκαν σε 7,500 δισ. μάρκα για την πρώτη περίοδο και σε 7 δισ. μάρκα για τη δεύτερη (4). Σε ποσοστό, αυτό αντιπροσωπεύει μείωση κατά 62,6%.

Επιπλέον, η συμφωνία προέβλεπε τη δυνατότητα αναστολής των πληρωμών για να επαναδιαπραγματευθούν οι όροι, αν συνέβαινε μια ουσιαστική αλλαγή που περιόριζε τη διαθεσιμότητα των πόρων (5).

Για να διασφαλιστεί ότι η οικονομία της Δυτικής Γερμανίας έμπαινε πραγματικά σε επανεκκίνηση ώστε να αποτελεί ένα κεντρικό και σταθερό στοιχείο στο ατλαντικό μπλοκ ενώπιο του ανατολικού μπλοκ, οι Σύμμαχοι πιστωτές έκαναν πολύ σημαντικές παραχωρήσεις προς τις χρεωκοπημένες γερμανικές αρχές και εταιρείες που υπερβαίνουν κατά πολύ μια απλή μείωση του χρέους.

Ξεκίνησαν με την αρχή ότι η Γερμανία θα έπρεπε να ήταν σε θέση να αποπληρώσει, διατηρώντας παράλληλα ένα υψηλό επίπεδο ανάπτυξης και βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης του πληθυσμού. Αποπληρωμή χωρίς να φτωχαίνει.

Για το σκοπό αυτό, οι πιστωτές δέχτηκαν:

1. ότι η Γερμανία θα πλήρωνε είτε στο εθνικό της νόμισμα, το μάρκο, είτε σε σκληρό νόμισμα (δολάρια, ελβετικά φράγκα, λίρες…).

2. ενώ στις αρχές του 1950, η χώρα εξακολουθούσε να έχει αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο (η αξία των εισαγωγών ξεπερνούσε εκείνη των εξαγωγών), οι πιστώτριες δυνάμεις δέχτηκαν ότι η Γερμανία θα μπορούσε να μειώσει τις εισαγωγές της και να παράγει δικά της προϊόντα, αντί να τα εισάγει. Συνεπώς, επιτρέποντας στη Γερμανία να αντικαταστήσει τις εισαγωγές αγαθών με δική της παραγωγή, οι πιστωτές συμφωνούσαν να μειώσουν τις εξαγωγές τους προς αυτή. Με το 41% των γερμανικών εισαγωγών από τη Βρετανία, τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες για την περίοδο 1950-51 και με το μερίδιο των άλλων πιστωτριών χωρών που συμμετείχαν στη διάσκεψη (Βέλγιο, Ολλανδία, Σουηδία και Ελβετία), το σύνολο ανήλθε στο 66%.

3. Τρίτον, οι πιστωτές επέτρεψαν στη Γερμανία να πωλεί τα προϊόντα της στο εξωτερικό, για να επιτύχει ένα θετικό εμπορικό ισοζύγιο.

Αυτά τα στοιχεία συγκεντρώνονται στην δήλωση που αναφέρθηκε παραπάνω:

«Η ικανότητα της Γερμανίας να πληρώσει τις δημόσιες και ιδιωτικές οφειλές της, δεν σημαίνει μόνο την ικανότητα να πραγματοποιεί τακτικές πληρωμές σε γερμανικά μάρκα χωρίς πληθωριστικές συνέπειες, αλλά επίσης ότι η οικονομία της χώρας μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, με βάση το παρόν ισοζυγίου πληρωμών της.

Ο υπολογισμός της ικανότητας αποπληρωμής της Γερμανίας απαιτεί να αντιμετωπιστούν μερικά προβλήματα όπως:

1. η μελλοντική παραγωγική ικανότητα της Γερμανίας, ιδίως όσον αφορά την παραγωγική ικανότητα των εξαγωγών της, καθώς και η ικανότητα υποκατάστασης των εισαγωγών,

2. η δυνατότητα της πώλησης των γερμανικών προϊόντων στο εξωτερικό,

3. οι μελλοντικές πιθανές εμπορικές συνθήκες,

4. τα δημοσιονομικά και εσωτερικά οικονομικά μέτρα που θα απαιτηθούν για την διασφάλιση πλεονάσματος (superavit) από τις εξαγωγές».(6)

Περαιτέρω, σε περίπτωση διαφορών με τους πιστωτές, σε γενικές γραμμές, αρμόδια θα είναι τα γερμανικά δικαστήρια. Ρητά αναφέρεται ότι, σε ορισμένες περιπτώσεις, «τα γερμανικά δικαστήρια μπορούν να αρνηθούν την εκτέλεση [...] απόφασης ενός αλλοδαπού δικαστηρίου ή Αρχής διαιτησίας». Τέτοια περίπτωση είναι όταν «η εκτέλεση της απόφασης αντιτίθεται προς τη δημόσια τάξη» (σελ. 12 της Συμφωνίας του Λονδίνου).

Άλλο πολύ σημαντικό στοιχείο, η εξυπηρέτηση του χρέους προσδιορίζεται σε συνάρτηση με την ικανότητα της γερμανικής οικονομίας, λαμβάνοντας υπόψη την πρόοδο της ανοικοδόμησης της χώρας και τα έσοδα από τις εξαγωγές.
Η σχέση μεταξύ της εξυπηρέτησης του χρέους και των εσόδων από τις εξαγωγές δεν πρέπει να υπερβαίνει το 5%. Αυτό σημαίνει ότι η Δυτική Γερμανία δεν θα έπρεπε να ξοδεύει περισσότερο από το ένα εικοστό των εσόδων από τις εξαγωγές της για να εξυπηρετεί το χρέος της. Στην πράξη, μόλις το 4.2% των εσόδων της από τις εξαγωγές θα πάνε στην εξυπηρέτηση του χρέους της (αυτό το ποσοστό ανήλθε το 1959). Έτσι και αλλιώς, δεδομένου ότι ένα μεγάλο μέρος του γερμανικού χρέους εξοφλήθηκε σε γερμανικά μάρκα, πράγμα που σημαίνει ότι η γερμανική κεντρική τράπεζα μπορούσε και εκδώσει νέο χρήμα, με άλλα λόγια, μπορούσε και έβαζε σε λειτουργία το τυπογραφείο νομίσματος (ή ρευστοποιούσε το χρέος).

Επιπροσθέτως, εφαρμόστηκε ένα εξαιρετικό μέτρο: έγινε μια δραστική μείωση των επιτοκίων, τα οποία κυμάνθηκαν μεταξύ 0 και 5%.

Τέλος, πρέπει να λάβουμε υπόψη τις δωρεές σε δολάρια των ΗΠΑ προς τη Δυτική Γερμανία: 1,17 δισ. δολάρια με το σχέδιο Μάρσαλ μεταξύ 3 Απρ. 1948 και 30 Ιουνίου 1952 (ήτοι περίπου 10 δισ. σημερινά δολάρια) συν τουλάχιστον 200 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 2 δις σημερινά) μεταξύ 1954 και 1961, κυρίως μέσω του Διεθνούς Οργανισμού Ανάπτυξης των Ηνωμένων Πολιτειών (USAID).

Λόγω αυτών των εξαιρετικών συνθηκών, η Δυτική Γερμανία ανάκαμψε οικονομικά πολύ γρήγορα και τελικά απορρόφησε την Ανατολική Γερμανία στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Σήμερα είναι μακράν η ισχυρότερη οικονομία στην Ευρώπη.

Γερμανία 1953 / Ελλάδα 2010-2012

Αν επιχειρήσουμε μια σύγκριση μεταξύ της θεραπείας στην οποία υπόκειται η Ελλάδα και αυτής που επιφυλάχτηκε στη Γερμανία μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι διαφορές και η αδικία είναι εντυπωσιακές.

Εδώ είναι ένας κατάλογος με 11 σημεία, που δεν εξαντλούν το ζήτημα:

1. – Αναλογικά, η μείωση του χρέους που δόθηκε στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 2012 είναι πολύ μικρότερη από εκείνη που χορηγήθηκε στη Γερμανία.

2. – Οι κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που συνοδεύουν αυτό το σχέδιο (και εκείνες που προηγήθηκαν) δεν προωθούν σε τίποτα την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ενώ συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό στην ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας.

3. – Επιβάλλονται στην Ελλάδα ιδιωτικοποιήσεις υπέρ των ξένων επενδυτών κυρίως, ενώ η Γερμανία ενθαρρυνόταν να ενισχύσει τον έλεγχό της πάνω στους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας, με το δημόσιο τομέα υπό πλήρη ανάπτυξη.

4. – Τα διμερή χρέη της Ελλάδας (αφορά τις χώρες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα της Τρόικας) δεν μειώθηκαν (μόνο τα χρέη προς τις ιδιωτικές τράπεζες μειώθηκαν) ενώ τα διμερή χρέη της Γερμανίας (αρχής γενομένης με εκείνα που προκύπτουν στις χώρες που το Τρίτο Ράιχ είχε επιτεθεί, εισβάλει ή ακόμη ενσωματώσει) μειώθηκαν κατά 60% ή και περισσότερο.

5. – Η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει σε ευρώ, ενώ έχει έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου (και ως εκ τούτου σε έλλειψη των ευρώ) με τους Ευρωπαίους εταίρους της (κυρίως Γερμανία και Γαλλία), ενώ η Γερμανία αποπλήρωνε τα περισσότερα από τα χρέη της σε γερμανικά μάρκα σημαντικά υποτιμημένα.

6. – Η ελληνική κεντρική τράπεζα δεν μπορεί να δανείζει χρήματα στην ελληνική κυβέρνηση, ενώ η Deutsche Bank δάνεισε στις γερμανικές αρχές και τύπωνε χρήμα (έστω και με μέτριο ποσοστό).

7. – Επιτρεπόταν στη Γερμανία να μη υπερβαίνει το 5% των εσόδων από τις εξαγωγές της για να πληρώσει το χρέος ενώ δεν τέθηκε κανένα όριο στην προκειμένη περίπτωση της Ελλάδας.

8. – Τα νέα χρεόγραφα του ελληνικού χρέους που αντικαθιστούν τα προηγούμενα οφειλόμενα στις τράπεζες δεν επιπίπτουν πλέον στη δικαιοδοσία των ελληνικών δικαστηρίων, αλλά στα δικαστήρια του Λουξεμβούργου και του Ηνωμένου Βασιλείου, που είναι αρμόδια (και ξέρουμε πόσο είναι ευνοϊκά για τους ιδιώτες πιστωτές ), ενώ τα γερμανικά δικαστήρια (ναι, αυτή η πρώην επιθετική και επεμβατική δύναμη…) ήταν αρμόδια.

9. – Όσον αφορά την αποπληρωμή του εξωτερικού χρέους, τα γερμανικά δικαστήρια μπορούσαν να αρνηθούν να εκτελέσουν αποφάσεις των αλλοδαπών δικαστηρίων ή διαιτητικών δικαστηρίων σε περίπτωση που η εφαρμογή τους απειλούσε τη δημόσια τάξη. Στην Ελλάδα, η Τρόικα αρνείται φυσικά ότι τα δικαστήρια μπορούν να επικαλούνται τη δημόσια τάξη για να ανασταλεί η αποπληρωμή του χρέους. Ωστόσο, οι τεράστιες κοινωνικές διαμαρτυρίες και η άνοδος των νεο-ναζιστικών δυνάμεων, είναι τα άμεσα αποτελέσματα των μέτρων που υπαγορεύονται από την Τρόικα και την αποπληρωμή του χρέους. (7) Παρά τις διαμαρτυρίες των Βρυξελλών, του ΔΝΤ και των «χρηματοπιστωτικών αγορών» που θα προκαλούσε, οι ελληνικές αρχές θα μπορούσαν να επικαλεσθούν εύκολα την κατάσταση έκτακτης ανάγκης και δημόσιας τάξης, να αναστείλουν την πληρωμή του χρέους και να καταργήσουν τα αντικοινωνικά μέτρα που επιβλήθηκαν από την Τρόικα.

10. – Στην περίπτωση της Γερμανίας, η συμφωνία προβλέπει τη δυνατότητα να ανασταλούν οι πληρωμές για να επαναδιαπραγματευτούν οι όροι, αν υπάρχει μια ουσιαστική αλλαγή που εμποδίζει τη διαθεσιμότητα των πόρων. Τίποτα τέτοιο δεν προβλέπεται για την Ελλάδα.

11. – Στη συμφωνία για το γερμανικό χρέος, προβλέπεται ρητώς ότι η χώρα μπορεί να παράγει τοπικά προϊόντα που εισήγαγε προηγουμένως για να επιτευχθεί ένα εμπορικό πλεόνασμα και για την ενίσχυση των τοπικών παραγωγών της.

Αλλά η φιλοσοφία των συμφωνιών που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα και οι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαγορεύουν στις ελληνικές αρχές να βοηθήσουν, να επιδοτήσουν και να προστατεύσουν τους τοπικούς παραγωγούς τους, είτε στη γεωργία, τη βιομχανία και τις υπηρεσίες, ενώπιον των ανταγωνιστών τους των άλλων χωρών της ΕΕ (που είναι οι κύριοι εμπορικοί εταίροι της Ελλάδας).

Θα μπορούσε κανείς να προσθέσει ότι η Γερμανία μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, έλαβε δωρεές σε πολύ σημαντικό ποσοστό, μεταξύ άλλων, όπως προαναφέρθηκε, στο πλαίσιο του Σχεδίου Μάρσαλ.

Μπορεί κανείς να καταλάβει γιατί ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναφέρεται στη συμφωνία του Λονδίνου του 1953 όταν απευθύνεται στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη. Η αδικία με την οποία αντιμετωπίζονται οι Έλληνες (καθώς άλλοι λαοί των οποίων οι αρχές ακολουθούν τις συστάσεις της Τρόικας) πρέπει να ευαισθητοποιήσει την συνείδηση ενός μεγάλου μέρους της κοινής γνώμης.

Αλλά ας μην έχουμε αυταπάτες, οι λόγοι που ώθησαν τις δυτικές δυνάμεις να μεταχειριστούν την Δυτική Γερμανία όπως το έκαναν μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο δεν ισχύουν στην περίπτωση της Ελλάδας.

Για να δούμε μια πραγματική λύση στο δράμα του χρέους και της λιτότητας, θα χρειαστούν ακόμη ισχυρές κοινωνικές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση όπως και η ανάληψη της εξουσίας από μια κυβέρνηση του λαού στην Αθήνα.

Θα χρειαστεί μια μονομερής πράξη ανυπακοής από τις αρχές της Αθήνας (με υποστήριξη του λαού), όπως την αναστολή της αποπληρωμής και την κατάργιση των αντι-κοινωνικών μέτρων για να αναγκαστούν οι πιστωτές σε σημαντικές παραχωρήσεις και να επιβληθεί επιτέλους η ακύρωση του παράνομου χρέους. Η επίτευξη σε λαϊκή κλίμακα ενός λογιστικού ελέγχου του ελληνικού χρέους από τους πολίτες πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να προετοιμαστεί το έδαφος.


Σημειώσεις
|1| Les créances des banques privées sur la Grèce passent grosso modo de 200 à 100 milliards d’euros. La dette publique totale de la Grèce dépasse 360 milliards d’euros.
|2| Deutsche Auslandsschulden, 1951, p. 7 et suivantes, in Philipp Hersel, « El acuerdo de Londres de 1953 (III) », http://www.lainsigna.org/2003/enero…
|3| Texte intégral en français de l’Accord de Londres du 27 février 1953 :http://www.admin.ch/ch/f/rs/i9/0.94…
|4| 1 US dollar valait à l’époque 4,2 marks. La dette de l’Allemagne occidentale après réduction (soit 14,5 milliards de marks) équivalait donc à 3,45 milliards de dollars.
|5| Les créanciers refusent toujours d’inscrire ce type de clause dans les contrats à l’égard des pays en développement ou des pays comme la Grèce, le Portugal, l’Irlande, l’Europe centrale et orientale…
|6| (Auslandsschulden, 1951, p. 64 et suivantes) in Philip Hersel, El acuerdo de Londres (IV), 8 de enero de 2003, http://www.lainsigna.org/2003/enero…
|7| Nonobstant, les autorités grecques pourraient parfaitement invoquer l’état de nécessité et l’ordre public pour suspendre le paiement de la dette et abroger les mesures antisociales imposées par la Troïka.

Ερίκ Τουσέν, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο της Λιέγης, Βέλγιο, πρόεδρος της CADTM Βελγίου (Επιτροπή για την κατάργηση του χρέους του Τρίτου Κόσμου, www.cadtm.org ) και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της ATTAC Γαλλίας. Έγραψε με τον Damien Millet: ΑΑΑ, Audit Annulation Autre politique

Πηγή

Εισβολή στο Πεντάγωνο, ασκήσεις επανασταστικής γυμναστικής;



Λέγαμε ότι οι Ισπανοί αντιδράνε, οι Πορτογάλοι αντιδράνε και οι Έλληνες κάθονται και πίνουν τον καφέ τους, στις καφετέριες και στον καναπέ τους.

Τα περισσότερα ΜΜΕ χαρακτήρισαν ως πρωτοφανή τα επεισόδια με την "εισβολή" των διαδηλωτών στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης.

Λογικά, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν κάποιος επιχειρούσε να μπει στο αντίστοιχο Υπουργείο (στρατιωτική βάση είναι, μην ξεχνιώμαστε), θα είχε συλληφθεί - αποτραπεί. Εάν είχε εισβάλλει κιόλας μέσα, σίγουρα θα είχανε ανοίξει πυρ οι δυνάμεις ασφαλείας του Υπουργείου.

Αυτά σε μία οργανωμένη χώρα....

ΟΜΩΣ, εδώ είναι Ελλάδα....

Και όταν σε μία χώρα, δεν λειτουργεί τίποτα είτε νομικά είτε θεσμικά, τότε όλα είναι πιθανά.

Η εισβολή στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης είναι μία φυσιολογική ενέργεια, η οποία προφανώς και στα μάτια των "αντικειμενικών" και καλοπληρωμένων δημοσιογράφων, μοιάζει ως πρωτοφανής....Στα μάτια όμως των υπολοίπων ελλήνων πολιτών, που δοκιμάζονται από ανεργία, φτώχεια και προπαγάνδα, μοιάζει απόλυτα λογική...

Πολλοί μίλησαν για το συμβολισμό του χώρου....Ποιον συμβολισμό;

Να θυμηθούμε ότι βρισκόμαστε σε μία χώρα όπου τα πάντα περνάνε από την έγκριση της Τροϊκα;

Τα πάντα! Ακόμα και οι δαπάνες των Ενόπλων Δυνάμεών μας.

Ίσως αυτό (εάν δεν ήταν προσχεδιασμένο από την ίδια την Κυβέρνηση για αντιπερισπασμό) να ήταν ένα μήνυμα σχετικά με την ικανότητα διαμαρτυρίας των Ελλήνων.

Πράγματι, οι Έλληνες δεν έχουν δείξει τα ίδια αντανακλαστικά όπως οι πολίτες της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

Μέχρι τη στιγμή που θα γίνει....

http://www.ramnousia.com/2012/10/blog-post_9430.html#.UG3uy5E7WMU

Μισανθρωπική Αριθμητική Του Γιάννη Βαρουφάκη

Μισανθρωπική Αριθμητική Του Γιάννη Βαρουφάκη
Γιατί τα νούμερα της κυβέρνησης (πάλι) δεν βγαίνουν

Μήνες τώρα κυβέρνηση και Τρόικα προσπαθούν να τα βρουν στα νούμερα τα οποία, αθροιζόμενα, θα τους δώσουν ένα άθροισμα Χ δισ. – το ποσόντο οποίο πρέπει να αφαιρεθεί από το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού τα επόμενα χρόνια (δύο ή τέσσερα στην περίπτωση της «επιμήκυνσης) ώστε να παραχθεί αρκετό (πρωτογενές) πλεόνασμα, από το οποίο να πάρουν πίσω τα χρήματά τους οι δανειστές μας (πρώτα η Τρόικα, που αποπληρώνεται ήδη, και κατόπιν οι ιδιώτες δανειστές, των οποίων τα νέα, κουρεμένα ομόλογα, που τους έδωσε το Δημόσιο φέτος στο πλαίσιο του PSI, θα αρχίσουν να «ωριμάζουν» μετά το 2020).....


Αυτός είναι ο σκοπός: η αποπληρωμή των δανειστών. Ας δούμε τώρα γιατί κάποιοι εξ ημών πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιτευχθεί.

Το ποσόν αυτό, τα Χ δισ. (που σήμερα υπολογίζονται μεταξύ 14 και 16,5 δισ.), πρέπει να προκύψει ως ένα άθροισμα δύο αριθμών: μείωση δαπανών, έστω Δ, και αύξηση εσόδων, έστω Ε. (Δ + Ε = Χ, σε όρους απλής εξίσωσης.) Το ένα από αυτά τα δύο νούμερα, το Δ, είναι στη διακριτική ευχέρεια κάθε κυβέρνησης να το μειώσει όσο θέλει, με μοναδικό (πλην σοβαρό) περιορισμό το λεγόμενο πολιτικό κόστος. (Αν π.χ. απολύσει το 80% των δημοσίων υπαλλήλων, το Δ μεγαλώνει θεαματικά.) Το δεύτερο νούμερο, το Ε, επηρεάζεται από την κυβέρνηση (π.χ. με την πάταξη της φοροδιαφυγής), αλλά, στον μεγαλύτερο βαθμό, εξαρτάται από τον κύκλο εργασιών της οικονομίας, την οικονομική δραστηριότητα, το ΑΕΠ της χώρας.

Συνεπώς, όπως πλέον έχουν καταλάβει και όσοι δεν γνώριζαν προ της Κρίσης τα βασικά της μακροοικονομικής, το μέγα πρόβλημα για την κυβέρνηση είναι ότι, όσο αυξάνει το Δ (στην προσπάθειά της να πετύχει τον στόχο της ως προς το άθροισμα Δ + Ε = Χ), μειώνεται το Ε κι έτσι κινδυνεύει ο... στόχος του αθροίσματος Χ. Το ερώτημα, λοιπόν, τίθεται: Υπάρχει κάποιο ποσόν Δ που (σε συνδυασμό με έξυπνα φορολογικά μέτρα) να «αφήσει» το Ε να φτάσει ένα επίπεδο τέτοιο, ώστε Δ + Ε να αθροιστούν στα πολυπόθητα Χ δισ.;

Να το πω με λόγια: υπάρχει κάποιο «μαγικό» επίπεδο περικοπών στις δαπάνες (Δ) που να επιτρέψει στα συνολικά εισοδήματα να φτάσουν σε τέτοιο επίπεδο, ώστε η φορολόγησή τους να μπορεί αποδώσει τα έσοδα (Ε) που απαιτούνται για να παραχθεί το επίπεδο πρωτογενούς πλεονάσματος από το οποίο η Τρόικα θα πάρει πίσω τα χρήματά της;

Η κυβέρνηση λέει, αν κρίνουμε από το Σχέδιο Προϋπολογισμού που κατέθεσε, ότι βρήκε το μαγικό Δ. Είναι ένα ποσό περί τα 10,5-11,5 δισ., το οποίο μάλλον θα κλείσει κοντά στα 12 δισ. μετά τις ασφυκτικές πιέσεις της Τρόικας. Άρα, η κυβέρνηση κρίνει πως, επιλέγοντας περικοπές μιας τέτοιας τάξης (Δ = 10,5-11,5 δισ.) θα μπορέσει να αυξήσει (έστω και με νέα φοροεπιδρομή) τα φορολογικά της έσοδα κατά Ε = 3 δισ.(τουλάχιστον). Πρόκειται για μια απείρως ηρωική «υπόθεση εργασίας», που είτε βασίζεται σε πλήρη άγνοια της κατάστασης της ελληνικής κοινωνικής οικονομίας είτε εξηγείται ως μια περίπτωση «στρατηγικής αστοχίας». Ας εξηγηθώ:

Το Μνημόνιο 1 μείωσε τα δημόσια έξοδα (μισθούς, συντάξεις και λοιπές δαπάνες) κατά 25%. Το αποτέλεσμα ήταν, από τη μια μεριά, να μειωθεί το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού, αλλά, από την άλλη, να χαθούν περί τα 45 δισ. από το συνολικό εισόδημα της χώρας, το λεγόμενο ΑΕΠ. Η απώλεια αυτή μείωσε την ικανότητα του κράτους να συλλέγει φόρους κατά τουλάχιστον 10 δισ. Εν συντομία, η ύφεση που έφερε το πρώτο Μνημόνιο αφαίρεσε από το κράτος 10 δισ. δυνητικών φόρων. Αν τα φορολογικά έσοδα δεν μειώθηκαν στον ίδιο βαθμό, αυτό οφείλεται στην πλειάδα νέων φόρων που εισήχθησαν την τριετία του πέρασε, εξαντλώντας ουσιαστικά τις αντοχές της ελληνικής οικογένειας κι επιχείρησης να «προσφέρουν» επιπλέον φόρους στο Δημόσιο. Ό,τι λίπος υπήρξε είτε «κάηκε» στον βωμό της ύφεσης είτε έχει μεταναστεύσει σε άλλα...τραπεζικά συστήματα.

Σήμερα, εν μέσω της μεγαλύτερης ύφεσης στην παγκόσμια μεταπολεμική ιστορία, η κυβέρνηση προτείνει μια περαιτέρω μείωση δαπανών της τάξης του 20% περίπου. Τηρουμένων των αναλογιών με την περίοδο του 1ου Μνημονίου, στην καλύτερη των περιπτώσεων οι δυνητικοί φόροι του κράτους θα μειωθούν κατά τουλάχιστον 8 δισ. Η κυβέρνηση, λοιπόν, μας ζητά να πιστέψουμε το εξής: ότι την ώρα που τα δυνητικά της έσοδα θα μειωθούν κατά 8 δισ., εκείνη θα τα αυξήσει κατά 3 δισ. Και πώς προτείνει να κάνει κάτι τέτοιο; Καταργώντας το αφορολόγητο για όλους (ακόμα και για τα μικρομάγαζα που καρκινοβατούν και για τους, επισήμως, φτωχούς) και επιβάλλοντας πρωτάκουστους νέους φόρους (π.χ. για το δικαίωμα να ζει κάποιος στο σπίτι που κληρονόμησε από τους γονείς του).

Το μέγα όμως σκάνδαλο στην αριθμητική του υπουργείου είναι ότι σε όλη αυτήν τη συζήτηση δεν λέει τίποτα για τη μεγαλύτερη πληγή της οικονομίας μας: το απολύτως πτωχευμένο τραπεζικό σύστημα, το οποίο αντιμετωπίζει το φάσμα μη εξυπηρετούμενων δανείων (σε ποσοστό 30% όλων των δανείων που έχουν δώσει οι τράπεζες). Με το πιστωτικό σύστημα να έχει αποκλείσει ακόμα και τις κερδοφόρες επιχειρήσεις από τη ρευστότητα που του παρέχει η ΕΚΤ, με τη συνεχιζόμενη (και κατά το υπουργείο Οικονομικών) μείωση των κρατικών και ιδιωτικών επενδύσεων κατά 8% για έκτη συνεχιζόμενη φορά, δεν υπάρχει κανένα νούμερο Δ τέτοιο, που να αφήνει και την παραμικρή ελπίδα ότι το άθροισμα Δ + Ε θα είναι αυτό που λένε, Τρόικα και κυβέρνηση, ότι στοχεύουν.

Θα ρωτήσετε, λογικά: «Ανόητοι είναι; Δεν το γνωρίζουν;». Και βέβαια το γνωρίζουν. Όμως, και εδώ έγκειται ο μεγάλος κίνδυνος για τη δημοκρατία στην Ευρώπη, όλοι τους ψεύδονται, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, στους βουλευτές, στους πολίτες, στους μετόχους τους:

Η γερμανική κυβέρνηση, επειδή δεν θέλει σε καμιά περίπτωση να παραδεχτεί ότι τα δάνεια στην Ελλάδα ήταν ένας τρόπος για να μετα-φορτωθούν στις πλάτες των Γερμανών φορολογουμένων οι ζημιές των γερμανικών τραπεζών. Το ΔΝΤ, επειδή βλέπει τη συμμετοχή του στην Τρόικα ως μοχλό αναβάθμισής του (μετά την παρ’ ολίγον απαξίωσή του πριν από το 2008).

Η ελληνική κυβέρνηση, επειδή ελπίζει ότι, αν δεχτεί να «ματώσει» αρκετά την ελληνική κοινωνία, συμμορφωνόμενη προς τις υποδείξεις ως προς το τεράστιο Δ, η Ευρώπη θα «κουρέψει» και τις απαιτήσεις των Βόρειων φορολογούμενων-δανειστών μας. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, επειδή ένα κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που διαθέτει δεν μπορεί να συζητηθεί (και γι’ αυτό αρκούνται στο να παρατηρούν το παιχνίδι της Τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση) όσο στους κόλπους της ΕΚΤ διεξάγεται μια τιτανομαχία μεταξύ εκείνων που κατανοούν ότι η λιτότητα αλά ελληνικά υπονομεύει το ίδιο το ευρώ και την Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας, η οποία ήδη σχεδιάζει το νέο μάρκο.

Όσο οι ιθύνοντες επιδίδονται σε μια μισανθρωπική αριθμητική που μοναδικό στόχο έχει να κρύψει τις πραγματικές πολιτικές διεργασίες από τα βλέμματα των Ευρωπαίων πολιτών, η κρίση και η μισαλλοδοξία θα θριαμβεύουν.

Του Γιάννη Βαρουφάκη

http://www.ramnousia.com/2012/10/misanthropi-arithmitiki.html

Οι νεκροί από αυτοκτονίες ξεπέρασαν αυτούς των αυτοκινητιστικών ατυχημάτων!

Οι νεκροί από αυτοκτονίες ξεπέρασαν αυτούς των αυτοκινητιστικών ατυχημάτων!
Οι αυξήσεις αυτοκτονιών είναι: Ιταλία +52%, Ελλάδα +24%, Ιρλανδία +16%, ΗΠΑ +15%, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα επιστημονικού περιοδικού των ΗΠΑ και συγκεκριμένα του «American Journal of Public Health».

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι οι αυτοκτονίες ξεπέρασαν τα τροχαία ατυχήματα, που στην Αμερική βρισκόταν στην πρώτη θέση.

Ακόμη πιο συγκλονιστικά και καταστροφικά τα επίσημα στοιχεία της αμερικάνικης στατιστικής υπηρεσίας (U.S. National Center for Health Statistics) που αποκαλύπτουν: 15% αύξηση αυτοκτονιών και 128% αύξηση αυτοκτονιών με δηλητηρίαση!

Ο καθηγητής Ian Rockett, επιδημιολόγος στο Πανεπιστήμιο της West Virginia, είναι σαφής: «Υποβαθμίζονται επικίνδυνα οι αυτοκτονίες. Πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι ακόμη σοβαρότερο απ’ αυτό των επίσημων στοιχείων. Υπάρχει ένα ποσοστό αυτοκτονιών, της τάξης του 20%, που δεν αναγνωρίζεται ή δεν εντοπίζεται».

Πρόσφατο είναι το μεγάλο κύμα αυτοκτονιών στην Ευρώπη που οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν, «Αυτοκτονίες συνδεδεμένες με την οικονομική κρίση» (στην Ελλάδα τις κρύβουν οι κυβερνήσεις Τσολάκογλου με παρότρυνση των τροϊκανών και οι ευθύνες βαραίνουν την επιστημονική κοινότητα κι όχι τους δωσίλογους πολιτικούς):

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έχουμε αύξηση 24% αυτοκτονιών, στην Ιρλανδία 16%, στην Ιταλία 52%. (στην Ελλάδα εκτός από τις κυβερνήσεις δωσίλογων και οι δικαστές είναι ΕΝΟΧΟΙ, διότι οι ανθρώπινες αξίες είναι μια μη αναθεωρήσιμη Συνταγματική διάταξη που δεν υπερασπίζουν ως οφείλουν οι δικαστικοί λειτουργοί και θα πρέπει να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν αυστηρά για αυτή τους τη συγκάλυψη)


sibilla-gr

Αληθινή Πράξη Αντίστασης: Μην πληρώνεις τους φόρους σου!



Ξεχάστε τις διαδηλώσεις, τα συλλαλητήρια, τις 24ωρες και 48ωρες απεργίες, τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και τις πορείες που καταλήγουν, στην καλύτερη περίπτωση, στην επίδοση κάποιου ψηφίσματος στους αρμόδιους φορείς και στη χειρότερη, σε σκηνές βίας και βανδαλισμών.
Και που κατέβασαν, άλλωστε, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ 100.000 ανθρώπους στο δρόμο την περασμένη Τετάρτη, τι έγινε; Ίδρωσε κανενός το αυτί; Μήπως πήρανε πίσω τα επώδυνα μέτρα των 11,9 δισ. ευρώ; Το αντίθετο: έσπευσαν να τα συμφωνήσουν, ανεβάζοντας μάλιστα το λογαριασμό στα 13,9 δισ. ευρώ.

Καλώς ή κακώς, οι κινητοποιήσεις, με τη μορφή που τις γνωρίζουμε ως τώρα τουλάχιστον, δείχνουν να έχουν «πεθάνει» -ή, καλύτερα, δεν οδηγούν πουθενά. Εάν οι απεργίες δεν είναι διαρκείας και τα συλλαλητήρια δεν κατεβάζουν στο δρόμο κάθε μέρα όλες εκείνες τις ψυχές που υποφέρουν ή, τουλάχιστον, αυτό το 1.000.000 -και βάλε- των ανέργων, που είναι ν' απορεί κανείς τι άλλο περιμένουν πια, για να ξεσηκωθούν, τότε καμία κυβέρνηση δεν πρόκειται να «φοβηθεί».
Σύμφωνοι, αγώνας χαμένος είναι ο αγώνας που δεν δόθηκε ποτέ, ωστόσο αυτό αυτό που «τρέμουν» στο Μαξίμου, δεν είναι αν ο Φωτόπουλος, ο Παναγόπουλος, ο Τσίπρας και η Παπαρήγα κατεβάσουν 100.000-200.000 νοματαίους στο δρόμο. Δεν τους νοιάζει αν η Αθήνα γίνει παρανάλωμα του πυρός. Τουναντίον, αυτό που «καίει» την κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο, είναι η αδυναμία είσπραξης φόρων, που αναδεικνύεται στο «υπ' αριθμόν ένα» εμπόδιο, προκειμένου να εισρεύσουν χρήματα στα κρατικά ταμεία.

Την ώρα, λοιπόν, που ο κ. Στουρνάρας και οι συν αυτώ σχεδιάζουν την επιβολή νέων φόρων, προσβλέποντας μάλιστα σε έσοδα της τάξης των τριών δισ. ευρώ, τα επίσημα στοιχεία καταδεικνύουν ότι χιλιάδες φορολογούμενοι «σηκώνουν τα χέρια ψηλά», μπροστά στο αβάσταχτο βάρος των φόρων εισοδήματος, των έκτακτων εισφορών, του τέλους επιτηδεύματος...
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών μόλις την περασμένη Πέμπτη, μόνο τον Αύγουστο του 2012 καταγράφηκε «άλμα» των ληξιπρόθεσμων οφειλών κατά τρία δισ. ευρώ. Η «νέα γενιά» ληξιπρόθεσμων οφειλών παίρνει διαστάσεις «χιονοστιβάδας», αναδεικνύοντας τόσο την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να εισπράξει βεβαιωμένους φόρους, όσο και την αδυναμία των φορολογουμένων να σηκώσουν το βαρύ φορτίο των σαρωτικών επιβαρύνσεων των τελευταίων ετών.

Συνοπτικά, από τις αρχές του έτους τα «φρέσκα» ληξιπρόθεσμα χρέη προς εφορίες και τελωνεία αγγίζουν τα 6,8 δισ. ευρώ. Αν στο ποσό αυτό προστεθεί και το συσσωρευμένο «βουνό» των ληξιπρόθεσμων χρεών των προηγούμενων ετών, ανείσπρακτα παραμένουν 48,884 δισ. ευρώ. Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων δείχνουν «εκτίναξη» των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών με την έλευση των πρώτων εκκαθαριστικών φόρου εισοδήματος. Σύμφωνα με αυτά, κάθε μήνα από τις αρχές του 2012 οι φορολογούμενοι έβαζαν «φέσι» στην εφορία, της τάξης των 500-800 εκατ. ευρώ. Έτσι, τα 834 εκατ. ευρώ νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών το Φεβρουάριο, έφθασαν στα 2,190 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, εκτινάχθηκαν σε 3,885 δισ. ευρώ τον Ιούλιο και άγγιξαν τα 6,871 δισ. ευρώ στο τέλος Αυγούστου.

Τι σημαίνουν όλοι αυτοί οι αριθμοί; Ότι οργανωμένα ή μη, ηθελημένα ή αθέλητα, ολοένα και περισσότεροι πολίτες εντάσσονται στο κίνημα «Δεν Πληρώνω». Όχι τόσο γιατί δεν θέλουν, αλλά γιατί δεν μπορούν. Αυτή είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για τον παραλογισμό των φοροεισπρακτικών μέτρων και, ταυτόχρονα, ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» για την κυβέρνηση, το υπουργείο Οικονομικών και την Τρόικα, που κάνουν σχέδια επί χάρτου, αρνούμενοι να αντικρίσουν κατάματα την αλήθεια.

Και η αλήθεια είναι ότι η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει πια εξαντληθεί, απειλώντας να «τινάξει στον αέρα» κάθε πλάνο για περιορισμό του ελλείμματος και ανάσχεση της ύφεσης και, για να πάμε ένα βήμα πιο πέρα, κάθε δέσμευση της κυβέρνησης προς τους δανειστές...

Εκεί λοιπόν δίνεται θα δοθεί και μελλοντικά η πραγματική «μάχη» κατά των νέων μέτρων. Όχι στο δρόμο. Στις εφορίες.
Εκτός εάν, σε μια ιδεατή υπόθεση εργασίας, μπορούν να συνδυαστούν και τα δύο.


Το παρόν εστάλη στο e-mail του Ramnousia από αναγνώστη
http://www.ramnousia.com/2012/09/praksh-antistashs-mhn-plhronete-foroys.html

H συνθήκη της Λωζάννης (1923) και η αιτία του γ' παγκοσμίου πολέμου

H συνθήκη της Λωζάννης (1923) και η αιτία του γ' παγκοσμίου πολέμου
Ρεαλιστικό μελλοντικό σενάριο:
Η Τουρκία εισβάλλει στην Συρία για "ανθρωπιστικούς" λόγους παρακινούμενη από τους δυτικούς ή με δική της πρωτοβουλία.
Ο ΑΣΣΑΝΤ τυπικά της κηρύσσει τον πόλεμο και ζητά την βοήθεια των ρώσων και των κινέζων.
Αυτόματα η Τουρκία χαρακτηρίζεται τεχνικά εμπόλεμη.
Με βάση την συνθήκη της Λωζάννης έχει δικαιώματα να παρεμποδίζει την ναυσιπλοοία στα στενά του Βοσπόρου και να ελέγχει τα πλοία που υποπτεύεται ότι βοηθούν τον εχθρό της.
Νομίζετε ότι κάτι τέτοιο θα το ανεχθεί η Ρωσία του Πούτιν?
Ποιοί θα αποφασίζουν για τυχόν ενστάσεις της Ρωσίας για τους χειρισμούς της Τουρκίας στα στενά του Βοσπόρου?
H Aγγλία,η Γαλλία, η Ιταλία, η Ιαπωνία (!)


Καταλάβατε τώρα γιατί ήδη η Κίνα που είναι σύμμαχος με την Ρωσία στο θέμα της Συρίας τρώγεται αυτό τον καιρό με την Ιαπωνία?


Στην συνθήκη της Λωζάννης γίνεται επίκληση μίας προγενέστερης συνθήκης για τα σύνορα της Συρίας και του Ιράκ, ρυθμίζονται θέματα για δικαιώματα αιχμαλώτων, για αναγκαστικές μετακινήσεις πληθυσμών με βάση την θρησκεία.

Σας θυμίζουν και έχουν χρησιμότητα σε κάτι αυτές οι ρυθμίσεις σήμερα?


Aν αμφισβητηθεί έμπρακτα η ισχύς της συνθήκης αυτής ακόμη και η τύχη των νησιών του Αιγαίου αλλάζει.
Η συνθήκη αυτή είναι σήμερα σημαντική γιατί ρυθμίζει από το 1923 τα σύνορα σε περιοχές που γνωρίζουμε σήμερα ότι έχουν αξιόλογα ενεργειακά αποθέματα και πολύτιμους φυσικούς πόρους.
Οι προβλέψεις της κάλυπταν θέματα υπό το πρίσμα των τότε γνωστών δεδομένων.


Οι ρυθμίσεις της συνθήκης επέτρεψαν στην Τουρκία να μην συμμετάσχει στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
Αν η Τουρκία ήταν εμπόλεμη με οποιοδήποτε σύμμαχο ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος θα ήταν σίγουρα βραχύτερος και πιθανότατα με άλλο νικητή και δεν θα υπήρχε η συμφωνία της Γιάλτας, ούτε όμως και η Τουρκία.


Στο σενάριο αυτό η πιθανότερη εξέλιξη είναι η σύρραξη Τουρκίας και Ρωσίας με πιθανότερη κατάληξη την εισβολή της Ρωσίας με σκοπό την κατάληψη των στενών του Βοσπόρου.
Τότε υποχρεωτικά θα πρέπει η Τουρκία που είναι χώρα του ΝΑΤΟ να επικαλεσθεί αρχικά την βοήθεια της Αγγλίας και της Ιταλίας και της Γαλλίας.
'Οταν η βοήθεια αυτή δεν επαρκέσει θα προκύψει και η ανάμιξη της Ιαπωνίας στην Απω Ανατολή για διάσπαση των ρωσικών δυνάμεων.


Το σενάριο αυτό ήδη βρίσκεται στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ σε πολλά site που επικαλούνται προβλέψεις μοναχών όπως πχ ο Παίσιος.
Κανένας όμως δεν επεξεργάστηκε λογικά το γιατί πρόκειται να επισυμβούν αυτές οι εξελίξεις.
Απλά τίποτα δεν είναι τυχαίο.


Η εισβολή της Τουρκίας θα προκύψει, γιατί τα συριακά παράλια είναι ήδη οπλισμένα με ρωσικούς πυραύλους που δεν επιτρέπουν να γίνει ναυτικός αποκλεισμός.

Κάθε εχθρικό πλοίο σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από τα παράλια κινδυνεύει να βυθισθεί.
Επιπλέον δεν είναι δυνατή και η δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων εκ μέρους των δυτικών, όπως έδειξε πρόσφατα η εμπειρία της κατάρριψης ενός τουρκικού αερσκάφους τύπου RF-4 που επιχείρησε να αεροφωτογραφήσει από χαμηλό ύψος την παράκτια συριακή άμυνα.
Σαν μόνη λύση απομένει η δράση δυνάμεων στο έδαφος και ο εξοπλισμός των ανταρτών.
Αυτά ήδη γίνονται μέσω των κούρδων της περιοχής, αλλά η Τουρκία δεν μπορεί να τους επιτρέψει να υπερεξοπλισθούν ή να οργανωθούν επιχειρησιακά.


'Οταν ακούσετε για καταρρίψεις συριακών αεροπλάνων εκ μέρους των ανταρτών να ξέρετε ότι η εισβολή των τούρκων είναι επικείμενη στην Συρία.
Οι τούρκοι δεν θα επιτρέψουν ποτέ την απόκτηση αξιόλογων αντιαεροπορικών όπλων στους Κούρδους, γιατί ξέρουν ότι μετά τις επιχειρήσεις θα χρησιμοποιηθούν εναντίον τους.


Το συνολικό σχέδιο αποσταθεροποίησης της Συρίας είναι αμερικάνικης εμπνεύσεως και είχε ως σκοπό να ενισχύσει το Ισραήλ, κατεδαφίζοντας τα εθνικά κράτη των μουσουλμάνων.
Για να γίνει αυτό δυνατό έπρεπε να ξεφορτωθούν τις ηγεσίες παλαιάς κοπής και να εισάγουν ένα είδος ανάπηρης δημοκρατίας που βασίζεται σε διεφθαρμένους, αλλά συγχρόνως λαοφιλείς ηγέτες τύπου Ιουλίας Τιμοσένκο και καθεστώτων Γεωργίας και Ουκρανίας.
Έπρεπε επίσης να εξουδετερωθεί το "σκληροπυρηνικό" Ιράν.


Η λύση που έχει επιλεγεί είναι η καταστροφή των πυρηνικών εγκαταστάσεων του με δηλωμένο σκοπό να μην δημιουργηθεί πυρηνική βόμβα από τους τρομοκράτες Ιρανούς.
Σε κάποια άλλη εποχή μπορεί να γινόταν πιστευτός ο ισχυρισμός, αλλά ήδη το Πακιστάν διαθέτει πυρηνικά όπλα.
Γιατί δεν φοβούνται το Πακιστάν που θα μπορούσε να πουλήσει ή να φτιάξει για λογαριασμό των Ιρανών πυρηνικά όπλα?


O μόνος πραγματικός κίνδυνος που φοβούνται είναι η αποτυχία της επιχειρήσεως, όπως έγινε πχ επί Κάρτερ για την σωτηρία των ομήρων της αμερικανικής πρεσβείας στην Τεχεράνη.
Η αποτυχία αυτή στοίχησε την προεδρία στον Κάρτερ και οφειλόταν σε τεχνικά λάθη εξοπλισμού των αμερικάνικων ελικοπτέρων.


Το λάθος αυτό δεν θέλει να το επαναλάβει ο ΟΜΠΑΜΑ προεκλογικά και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα.
Τα πυρηνικά εργαστήρια και εργοστάσια του ιράν είναι διεσπαρμένα και πολλά από αυτά είναι υπόγεια.
Για να πληγούν χρειάζονται την βοήθεια πολύ εξειδικευμένου και τεχνικά αδοκίμαστου πολεμικού εξοπλισμού.
Τα λάθη και οι παράπλευρες απώλειες σε αμάχους καθώς και η κατά λάθος πυρηνική μόλυνση περιοχών είναι πολύ πιθανά.


Για τον λόγο αυτό σχεδιάστηκε και διευκολύνθηκε μία επιχείρηση παραπληροφόρησης του κοινού και του εχθρού.
Ξαφνικά με πρόσχημα μια βλάσφημη ταινία για τον Μωάμεθ αμερικανοισραηλινής παραγωγής διοργανώθηκαν "αυθόρμητες" επιθέσεις μουσουλμάνων σε αμερικάνικες πρεσβείες σε μουσουλμανικά εδάφη.
Ο στόχος της επιχείρησης ήταν να καταστραφεί κάποια πρεσβεία ή να πιασθούν κάπου όμηροι ή να σκοτωθούν Αμερικανοί διπλωμάτες για να επαναληφθεί το προεκλογικό σκηνικό επί Κάρτερ και να δικαιολογηθεί κατ αυτό τον τρόπο η επίθεση στο Ιράν και στην Συρία πριν τις αμερικανικές εκλογές.


Η μεθόδευση αυτή καλύπτει και τον κίνδυνο αποτυχίας των επιχειρήσεων ή τις παράπλευρες απώλειες, καθώς οι αντίπαλοι μουσουλμάνοι εμφανίζονται αποκρουστικοί να χύνουν the first blood, για να χρησιμοποιήσω την ορολογία της πρώτης ταινίας του RAMBO που αντιπροσωπεύει επάξια την νοοτροπία, την γνώση, αλλά και τις μεθόδους των πολιτικών σχεδιαστών της επιχείρησης.


Στα πλαίσια αυτά πρέπει να ειδωθεί και η επίθεση όχλου στην Αμερικάνικη πρεσβεία της Βεγγάζης στην Λιβύη με θύμα τον αμερικανό πρεσβευτή.
Ενδέχεται η επίθεση να ήταν αναμενόμενη και στημένη από τους Αμερικανούς με σκοπό να διαρρεύσουν χαλκευμένα έγγραφα σχεδίων με λεπτομέρειες και ημερομηνίες για τις σχεδιαζόμενες επιχειρήσεις.
Ο πρεσβευτής-θύμα δεν ήταν τυχαίος διπλωμάτης και είχε θητεύσει σε κρίσιμα πόστα συμπεριλαμβανόμενης της Δαμασκού και της Ιερουσαλήμ .

Είχε κατάρτιση σε σχεδιασμό πολεμικών επιχειρήσεων (σπουδές), γύρισε πρόσφατα στη Λιβύη από ταξίδι σε ευρωπαικές πρωτεύουσες και σίγουρα στο αρχείο του είχε πρόσφατες ενημερώσεις και στοιχεία για μελλοντικές επιχειρήσεις.


'Ηξερε όμως την ημερομηνία έναρξης των επιχειρήσεων?

Oι μουσουλμάνοι πάντως την γνωρίζουν από άλλη πηγή και την προσδιορίζουν από τις 3 Νοεμβρίου έως τις 23 Νοεμβρίου 2012...

by Son Ofeon
http://www.ramnousia.com/2012/09/tritos-pagkosmios-polemos.html

Ελληνίδα αστρονόμος ανακαλύπτει εντυπωσιακές αλλαγές εποχών στον Τιτάνα

Ελληνίδα αστρονόμος ανακαλύπτει εντυπωσιακές αλλαγές εποχών στον Τιτάνα

Πολυετείς και λεπτομερείς παρατηρήσεις του Τιτάνα, που καλύπτουν πλέον μία ολόκληρη τροχιά του γύρω από τον ήλιο, δείχνουν ότι ο μεγάλος δορυφόρος του Κρόνου εμφανίζει σημαντικές αλλαγές εποχών, που επιδρούν πάνω του πολύ περισσότερο από όσο νόμιζαν ως τώρα οι επιστήμονες. Την ανακάλυψη έκανε η ελληνικής καταγωγής αστροφυσικός Αθηνά Κουστένη του Αστεροσκοπείου Παρισιού-Μεντόν, η οποία ανακοίνωσε τα σχετικά ευρήματα στο συνέδριο Ευρωπαϊκής Πλανητικής Επιστήμης στην Μαδρίτη.


Σύμφωνα με την Κουστένη, όπως συμβαίνει και στη Γη, οι επιφανειακές συνθήκες στον Τιτάνα μεταβάλλονται ανάλογα με την εποχή του χρόνου. Οι μεταβολές αφορούν διαφορές στην θερμοκρασία της ατμόσφαιρας και στην χημική σύνθεσή της, ιδίως στις περιοχές των δύο πόλων. Μεταξύ άλλων, λίμνες υδρογονανθράκων σχηματίζονται γύρω από τον βόρειο πόλο στη διάρκεια του χειμώνα εξαιτίας των χαμηλότερων θερμοκρασιών και της διαδικασίας υγροποίησης.

Ακόμα, ένα στρώμα καταχνιάς που περιβάλλει το βόρειο πόλο του Τιτάνα, μειώνεται σημαντικά κατά τις ισημερίες, λόγω των μεταβολών στην ατμοσφαιρική κυκλοφορία. "Όλα αυτά αποτελούν μεγάλη έκπληξη, επειδή δεν περιμέναμε να βρούμε τόσο γρήγορες αλλαγές, ειδικά στα βαθύτερα στρώματα της ατμόσφαιρας", ανέφερε η ελληνίδα επιστήμων.

Η κύρια αιτία για αυτές τις εποχικές αλλαγές είναι η μεταβαλλόμενη ηλιακή ακτινοβολία. Αυτή είναι η βασική ενεργειακή πηγή στην ατμόσφαιρα του Τιτάνα, η οποία διασπά το άζωτο και το μεθάνιο, για να δημιουργήσει πιο πολύπλοκα μόρια, όπως αιθάνιο, και γενικότερα δρα ως η κινητήρια δύναμη για διάφορες χημικές αντιδράσεις και αλλαγές.

Ο δορυφόρος του Κρόνου κινείται στο διάστημα με μια κλίση του άξονά του γύρω στις 27 μοίρες, λίγο μεγαλύτερη από την κλίση του άξονα της Γης (περίπου 23 μοίρες), πράγμα που σημαίνει, κατά την Κουστένη, ότι είναι ίδια η αιτία των διαδοχικών εποχών στους δύο κόσμους, δηλαδή οφείλεται στο γεγονός ότι το φως του Ήλιου πέφτει σε διαφορετικές περιοχές τόσο της Γης όσο και του Τιτάνα με διαφορετική κλίση μέσα στο χρόνο και άρα έχει ποικίλη ένταση διαχρονικά.

Κάθε εποχή στον Τιτάνα διαρκεί περίπου 7,5 χρόνια, ενώ ο μητρικός πλανήτης Κρόνος χρειάζεται περίπου 29,5 γήινα χρόνια για να κάνει μια πλήρη περιφορά γύρω από τον Ήλιο. Όλα αυτά τα συμπεράσματα προέκυψαν από ένα συνδυασμό παρατηρήσεων, μεταξύ των οποίων οι αποστολές του "Βόγιατζερ 1" (1980), του Υπέρυθρου Διαστημικού Παρατηρητηρίου (1997) και του «Κασίνι» (2004 και μετά), καθώς και από επίγεια τηλεσκόπια.

Η Κουστένη τόνισε επίσης τη σημασία εξερεύνησης του Τιτάνα. "Ο Τιτάνας προσφέρει την καλύτερη ευκαιρία που διαθέτουμε για να μελετήσουμε συνθήκες πολύ παρόμοιες με αυτές του δικού μας πλανήτη από άποψη κλίματος, μετεωρολογίας και αστροβιολογίας και, ταυτόχρονα, αποτελεί έναν μοναδικό κόσμο, έναν παράδεισο αναζήτησης νέων γεωλογικών, ατμοσφαιρικών και εσωτερικών διαδικασιών", όπως είπε.

Η Αθηνά Κουστένη, η οποία είναι διευθύντρια ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών (CNRS) της Γαλλίας, με ειδίκευση στην πλανητολογία, γεννήθηκε στην Αθήνα και από το 1980 ζει στη Γαλλία. Το διδακτορικό της από το πανεπιστήμιο 6 του Παρισιού αφορούσε τον Τιτάνα, ένα δορυφόρο που συνεχίζει να μελετά ενδελεχώς (θεωρείται πια κορυφαία ειδήμων στην Ευρώπη πάνω στο δορυφόρο του Κρόνου), όπως και άλλα ουράνια σώματα στο ηλιακό μας σύστημα. Επίσης ασχολείται με την ανίχνευση ατμόσφαιρας στους εξωπλανήτες.


πηγή

Αλλη μία Παγκόσμια Ελληνική πατέντα θέρμανσης - Καίει ρεύμα όσο μια τοστιέρα και μπαίνει ακόμη και σε μια παπουτσοθήκη!

Την είδηση τη μεταφέρουμε αυτούσια απο το μπλόγκ NewsIT και μας άφησε με ...ανοιχτό το στόμα!

Τι λέει o εφευρέτης του συστήματος θέρμανσης "Προμηθέας" το οποίο λειτουργεί με τη μέθοδο της ηλεκτροδιέγερσης με σώματα καλοριφέρ χωρίς νερό, χωρίς σωλήνες και σκαψίματα για υδραυλικές εγκαταστάσεις. Πόσο κοστίζει το καινοτόμο σύστημα. 

Ο Προμηθέας είναι ένα νέο εναλλακτικό σύστημα θέρμανσης, το οποίο μάλιστα είναι και παγκόσμια ελληνική πατέντα. Υπόσχεται οικονομία τουλάχιστον 50% σε σχέση με το πετρέλαιο η διάθεση του οποίου θα ξεκινήσει στις 15 Οκτωβρίου με τιμή από 1,40 εως 1,60 ευρώ κάνοντας το απλησίαστο για χιλιάδες νοικοκυριά που αναζητούν άλλους τρόπους για να ζεσταθούν. 
ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 

Το σύστημα "Προμηθέας" λειτουργεί με ηλεκτρική ενέργεια και με τη μέθοδο της ηλεκτροδιέγερσης καταφέρνει να καίει ελάχιστο ρεύμα και μπορεί να εγκατασταθεί όχι μόνο σε σπίτια αλλά και σε μεγάλα κτίρια όπως ένα νοσοκομείο, ένα σχολείο η μια βιομηχανία.


Οπως δήλωσε στο Newsit o εφευρέτης του καινοτόμου συστήματος θέρμανσης, Μπάμπης Ψωμιάδης "αναπτύξαμε μια τεχνολογία που βασίζεται στη μέθοδο της ηλεκτροδιέγερσης, δηλαδή φανταστείτε το φούρνο μικροκυμάτων αλλά χωρίς ακτινοβολία για παράδειγμα". 

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ - ΚΑΙΕΙ ΡΕΥΜΑ ΟΣΟ ΜΙΑ ΤΟΣΤΙΕΡΑ

"Για να μπει ο Προμηθέας σε ένα σπίτι με κεντρική θέρμανση δε χρειάζεται να σκάψουμε και να βάλουμε σωληνώσεις ούτε να βάλουμε λέβητες στο μπαλκόνι ή σε κάποιο άλλο χώρο καθώς υπάρχουν καλοριφέρ υψηλής αισθητικής τα οποία έχουν το σύστημα ηλεκτροδιέγερσης, δηλαδή τον λέβητα ενσωματωμένο μέσα τους. 

Απλά τοποθετούμε νέου τύπου σώματα και τα ενώνουμε μεταξύ τους με ένα καλώδιο όχι μεγάλης ισχύος. Φανταστείτε ότι όλο το σύστημα δουλεύει με ρεύμα από μια πρίζα και καίει ρεύμα όσο μια τοστιέρα. Επίσης μπορούμε να ανάψουμε όποιο καλοριφέρ θέλουμε σε όποιο δωμάτιο επιλέξουμε με αποτέλεσμα να κάνουμε μεγάλη οικονομία και να καίμε εως 0,3 του κιλοβάτ, δηλαδή 5 λεπτά του ευρώ την ώρα” εξηγεί ο κύριος Ψωμιάδης.
Ο ΛΕΒΗΤΑΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΟΘΗΚΗ 
“Εάν κάποιος είχε ήδη στο σπίτι του καλοριφέρ με αυτονομία τότε ο Προμηθέας τοποθετείται σε ένα πολύ μικρό χώρο και συνδέεται με τα παλιά καλοριφέρ και πάλι ζεσταίνει αμέσως τα σώματα με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη οικονομία τουλάχιστον 50% σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης.
Εχουμε εγκαταστήσει κεντρική μονάδα σε σπίτι μέσα σε μια παπουτσοθήκη επειδή η πελάτισσά μας δεν ήθελε να κάνουμε κάποια τεχνική παρέμβαση στο χώρο της. Βάλαμε λοιπόν το λέβητα μέσα σε ένα συρτάρι στο έπιπλο της παπουτσοθήκης” δήλωσε ο κύριος Ψωμιάδης.


ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 

Το κόστος όσον αφορά στο λέβητα ξεκινά από τα 1400 ευρώ συν ΦΠΑ για ένα σπίτι 100 εως 120 τετραγωνικών μέτρων με μονοφασικό ρεύμα. Από εκεί και πέρα για σπίτια ή χώρους εως 600 τετραγωνικά μέτρα με τριφασικό ρεύμα το κόστος είναι 1600 ευρώ συν ΦΠΑ και για χώρους εως και 1.000 τετραγωνικά μέτρα και παραπάνω το κόστος του λέβητα είναι 2.000 ευρώ συν ΦΠΑ που είναι και το ακριβότερο σύστημα. Η μέση τιμή των καλοριφέρ είναι ανά σώμα 500 ευρώ με την εγκατάσταση να συμπεριλαμβάνεται.



Παρά το γεγονός πως πρόκειται για παγκόσμια ελληνική πατέντας εως τώρα το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει δείξει κανένα ενδιαφέρον. Από την άλλη πλευρά η τοπική αυτοδιοίκηση έχει αντιληφθεί τα οφέλη αυτού του συστήματος και ήδη πολλοί Δήμαρχοι έχουν επικοινωνήσει με τον κύριο Ψωμιάδη προκειμένου να προμηθευτούν τον Προμηθέα για τα σχολεία των περιοχών τους.

Ο ίδιος ο εφευρέτης πάντως ξεκαθάρισε στο Νewsit πως δε σκοπεύει να πουλήσει την πατέντα του στο εξωτερικό παρά τις προσφορές που έχει δεχθεί.

Ακούστε τη δήλωσή του στο NewsIt...




http://www.triklopodia.com/2012/10/blog-post_3541.html

Από το 1992 τα έλεγε ο Βασίλης Λεβέντης. Του ζητάμε συγνώμη

Από τον 1992 τα έλεγε ο Βασίλης Λεβέντης. Του ζητάμε συγνώμη
Επαναφέρουμε σκόπιμα στην επικαιρότητα, το προεκλογικό σποτ την Ένωσης Κεντρώων, στις εκλογές Μαΐου-Ιουνίου. Κανένας άλλος αρχηγός κόμματος, δεν έχει διασυρθεί τόσο από τα ΜΜΕ, όσο ο Βασίλης Λεβέντης. 

Η διαδικασία αυτή άλλωστε, αποτελεί πάγια τακτική και τεχνική των ΜΜΕ, σε περιπτώσεις που κρίνεται αναγκαία η φίμωση της αλήθειας.

Τον αποκάλεσαν γραφικό, γελοίο, ακόμα και τρελό. 20 χρονιά μετά τις δηλώσεις του, που άφησαν εποχή, ο πρόεδρος της ένωσης κεντρώων αποδεικνύεται σοφότερος όλων μας και του ζητάμε ένα μεγάλο συγνώμη.
 

Ο Codex, το φθόριο, το Άουσβιτς, και η σύνδεση τους με την Μονσάντο


Τι σχέση εχει ο Codex Alimentarius με τα επίσημα προτύπα τροφίμων, την φθορίωση του νερού μας, με την σίτηση των ανθρώπων, τη γενοκτονία στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς, και την Monsanto, την εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την προμήθεια γενετικώς μεταλλαγμένων τροφίμων στον κόσμο, τι κοινό έχουν ολοι αυτοι; Υπάρχει κάποια σύνδεση που συνδέει ολους αυτούς τους φαινομενικά διαφορετικούς οργανισμούς μαζί; Ναι, υπάρχει. Στην πραγματικότητα, είναι τόσο άρρηκτη η σύνδεση που ο διαχωρισμός τους είναι σχεδόν αδύνατος.Ας ξεκινήσουμε από την αρχή με το Άουσβιτς και να συνδέσουμε τις τελείες.


Άουσβιτς
Το Άουσβιτς ήταν γνωστό ως "το δίκτυο στρατόπεδων συγκέντρωσης και εξόντωσης που είχαν κατασκευαστεί και λειτουργούσαν στην πολωνική περιοχή που είχε προσαρτηθεί από τη ναζιστική Γερμανία κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.Ήταν το μεγαλύτερο από τα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης (Wikipedia ). "
Το Άουσβιτς είχε επίσης ένα εργοστάσιο που ονομαζόταν IG Άουσβιτς: 


 
Το IG Άουσβιτς, που ιδρύθηκε στο Kattowitz στις 7 Απριλίου του 1941, επρόκειτο να είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο χημικών στην Ανατολική Ευρώπη και την ίδια στιγμή ένα δομικό στοιχείο στη διαδικασία του "εκγερμανισμού" της περιοχής. Σύμφωνα με το σχέδιο, οι εγκαταστάσεις παραγωγής χρησιμοποιούνταν για τον εφοδιασμό της αγοράς της Ανατολικής Ευρώπης με πλαστικές ύλες σε καιρό ειρήνης, μετά τη χρήση τους για την εν καιρώ πολέμου παραγωγής. Εκτός από τους γερμανικής καταγωγής ειδικευμένους εργαζομένους και εξαναγκασμένους εργάτες από όλη την Ευρώπη, ενας αυξημένος αριθμός των κρατουμένων από το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς χρησιμοποιήθηκαν για την ανάπτυξη του γιγαντιαίου εργοτάξιου στο Άουσβιτς. Το 1942 η IG Auschwitz έχτισε το δικό της εταιρικό στρατόπεδο συγκέντρωσης, Buna / Monowitz. ( Wollheim Memorial )
Στην πραγματικότητα, η IG Άουσβιτς σχεδιάστηκε από τη πρώτη κιόλας στιγμή να είναι ένα εξαιρετικά περίπλοκο χημικό εργοστάσιο, παράγοντας, εκτός από Buna, υψηλής απόδοσης καυσίμων σε θείο (περιλαμβάνεται και η βενζίνη αεροπλάνων και μαζούτ για ναυτική χρήση), διάφορα πλαστικά, συνθετικές ίνες, σταθεροποιητές, ρητίνες , μεθανόλη, άζωτο, και τα φαρμακευτικά προϊόντα. (Wollheim Memorial )
Η IG Farben, η οποία αποτελείτο από την BASF, Bayer, και Hoechst (σήμερα γνωστή ως η Aventis), ηταν η ιδιοκτήτρια του IG Άουσβιτς. Ένας άνδρας που ονομάζεται Frits Ter Meer ήταν στο Διοικητικό Συμβούλιο της IG Farben από την ίδρυσή της, και ήταν υπεύθυνος για την IG Auschwitz. Η IG Auschwitz είχε μια άμεση σχέση με το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς, στο μέτρο που χρησιμοποιούσε για καταναγκαστική εργασία τους κρατουμένους να εργαστούν στο εργοστάσιό της, καθώς επίσης και τους χρησιμοποιούσε ως πειραματόζωα .
Κατω από την καθοδήγηση του Frits ter Meers, η IG Farben χρησιμοποίησε ένα πρόγραμμα φθορίωσης για τον έλεγχο του πληθυσμού στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς, σε κάθε συγκεκριμένη περιοχή, μέσω της μαζικής φαρμακευτικής αγωγής στα αποθέματα του πόσιμου νερού. "Με αυτή τη μέθοδο θα μπορούσαν να ελέγξουν τον πληθυσμό σε ολόκληρες περιοχές, μείωση του πληθυσμού με την φαρμακευτική αγωγή φθοριου(fluoride) στο νερό που θα παρήγαγε στειρότητα στις γυναίκες, και ούτω καθεξής. "( ShopUSI )
Ο Frits Ter Meer καταδικάστηκε τελικά στη Νυρεμβέργη με το αδίκημα της λεηλασίας και της δουλείας, αλλά η ποινή του μετριάστηκε και αυτό οφείλεται σε υψηλά ιστάμενους φίλους του.Ο Fritz στη συνέχεια πήγε και έγινε ένας από τους αρχιτέκτονες της Επιτροπής του Codex Alimentarius το 1962 / 3. Codex Alimentarius

 
Ο Codex δημιουργήθηκε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ). Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Codex:
Η Επιτροπή του Codex Alimentarius δημιουργήθηκε το 1963 από τον FAO και τον ΠΟΥ για την ανάπτυξη προτύπων για τα τρόφιμα, τις κατευθυντήριες γραμμές και σχετικά κείμενα όπως κώδικες πρακτικής στο πλαίσιο του κοινου προγράμματος FAO / WHO Food Standards πρόγραμμα. Οι κύριοι στόχοι αυτού του προγράμματος είναι η προστασία της υγείας των καταναλωτών, η διασφάλιση δίκαιων εμπορικών πρακτικών στο εμπόριο τροφίμων, και η προώθηση του συντονισμού όλων των προτύπων για τα τρόφιμα έργο των διεθνών κυβερνητικών και μη κυβερνητικών οργανώσεων. ( Codex Alimentarius )
Η Επιτροπή του Codex Alimentarius υλοποιεί τα Πρότυπα με μεικτή επιτροπή εμπειρογνωμόνων FAO / WHO Food Program, σκοπός της οποίας είναι η προστασία της υγείας των καταναλωτών και η διασφάλιση δίκαιων πρακτικών στο εμπόριο τροφίμων. ( Βιολογικά Καταναλωτές )
Με άλλα λόγια, υπό την αιγίδα της "προστασία της δημόσιας υγείας και την διασφάλιση δίκαιων πρακτικών εμπορίου», η μεικτή επιτροπή εμπειρογνωμόνων FAO / WHO του Προγράματος Food Standards υλοποιείται από την Επιτροπή του Codex Alimentarius. Ο FAO και ο ΠΟΥ, βάζει τα πρότυπα, και η Επιτροπή του Κώδικα τα εφαρμόζει. Όλα τα μέλη του ΟΗΕ υποχρεούνται να συμμορφώνονται με αυτά τα πρότυπα.
Έτσι, τι σχέση εχει να κάνει ο Codex με την φθορίωση, και πόσο θα μπορούσε ένα πρόγραμμα μαζικής φθορίωσης να υλοποιηθεί χωρίς τη γνώση ή την συγκατάθεσή μας, στο πλαίσιο κατευθυντήριων γραμμών του Codex;
Η απάντηση είναι -οτι ο WHO έχει ήδη καθορίσει ότι το φθόριο θα πρέπει να συμπεριληφθεί στα τρόφιμά μας και στην παροχή νερού, διότι είναι "αναγκαίο για τη δημόσια υγεία:"
Πολλές χώρες που είναι σήμερα σε μια φάση μετάβασης στην διατροφή δεν έχουν επαρκή έκθεση σε φθόριο. Θα πρέπει να υπάρξει προώθηση επαρκούς έκθεσης στο φθόριο μέσω των κατάλληλων οχημάτων, για παράδειγμα, οικονομικά προσιτές οδοντόκρεμες, το νερό, το αλάτι και το γάλα. Είναι ευθύνη των εθνικών υγειονομικών αρχών να διασφαλίσουν την εφαρμογή των εφικτών προγραμμάτων φθορίου για τη χώρα τους. Έρευνα σχετικά με το αποτέλεσμα των εναλλακτικών κοινοτικών προγραμμάτων φθορίου θα πρέπει να ενθαρρυνθεί.
Εδώ είναι το έγγραφο αναφοράς:
Δίαιτα, Διατροφή, και πρόληψη των χρόνιων παθήσεων PDF

Το 1994 η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, με επιτροπή εμπειρογνωμόνων πρότεινε ένα επίπεδο φθορίου 0,5 με 1,0 mg / L (χιλιοστόγραμμα ανά λίτρο) ( Wikipedia )
Επί του παρόντος, σύμφωνα με την οδηγία του ΠΟΥ για την φθορίωση του νερού, του αλατιού και του γάλατος ποικίλλει από χώρα σε χώρα. Η φθορίωση του νερού έχει εισαχθεί σε διαφορετικό βαθμό σε πολλές χώρες. Προβολή κάθε χώρας ΕΔΩ . Ένα ενδιαφέρον γεγονός που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι το πόσιμο νερό σε οποιοδήποτε μέρος της Γερμανίας δεν περιέχει φθόριο. Είναι απλή σύμπτωση το γεγονός ότι ένας από τους ιδρυτές της Επιτροπής του Codex Alimentarius συνέβη ακριβώς να είναι υπεύθυνος για το πρόγραμμα φθορίωσης του νερού στο Άουσβιτς, και ότι η Γερμανία είναι κατά κάποιον τρόπο απαλλαγμένη από την φθορίωση; Ή, μήπως ξέρουν κάτι που εμείς δεν ξερουμε.
Η παραπλανηση της Δημόσιας Φθορίωσης
Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι το πρόγραμμα φθορίωσης του νερού εισήχθει σε μας σαν την «θεραπεία για τις οδοντικές νόσους" και την θεραπεία για τις κοιλότητες (κουφάλες). Αυτό είναι καθαρή προπαγάνδα και έχει συζητηθεί στα έγγραφα της ίδιας της EPA, η οποία κατατάσει το φθόριο στη λίστα των λοιμωδών ρύπων καθώς και σε αμέτρητες άλλες επαγγελματικές δημοσιεύσεις. Ωστόσο, το πρόγραμμα μαζικής φθορίωσης του νερού συνεχίζεται, με αποτέλεσμα τα τρόφιμα και τα υγρά που χρησιμοποιούν αυτό το μολυσμένο νερό να περιέχουν επίσης φθόριο.
Σύμφωνα με το CDC:
" Το φθοριωμένο νερό διαχέεται σε όλο τον πληθυσμό των κατοίκων των μη φθοριωμένων κοινοτήτων, καταναλώνοντας όλο και περισσότερο τα τρόφιμα και τα ποτά επεξεργασίας και εμφιάλωσης των φθοριωμένων κοινοτήτων. Έτσι, πολλά άτομα που διαμένουν σε μη φθοριωμένες κοινότητες έχουν ωφεληθεί από τις πολιτικές της φθορίωσης ».
Αυτό ονομάζεται «ανάπτυξη της δυνατότητας φθοριώσης." ( CDC )
Έτσι βλέπετε, οτι η χώρα μας (Αμερική) έχει συμμορφωθεί με την πολιτική φθορίωσης των Ηνωμένων Έθνων / ΠΟΥ / FAO / Codex και εμείς οι άνθρωποι δεν ξέρουμε ακόμη τίποτα. Ακριβώς όπως οι κρατούμενοι στο Άουσβιτς πιθανότατα δεν γνώριζαν ότι επρόκειτο να υποβληθούν σε ένα πρόγραμμα φθορίωσης και να δηλητηριαστούν με το νερό τους έως ότου ήταν πολύ αργά. Εάν τα τρόφιμα παράγονται με χρήση φθοριωμένου νερού, τότε περιέχουν φθόριο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μολύνετε το νερό, και το κύκλωμα των τροφίμων φροντίζει για τα υπόλοιπα.
Ο παρακάτω πίνακας δείχνει πόσο " συμμόρφωμενές" είναι οι ΗΠΑ: εκατοστιαίο ποσοστο του πληθυσμού των ΗΠΑ σε φθόριο
Και αν κάποιοι από εσάς ακόμη αναρωτιούνται αν ακολουθούμε πραγματικά τις εντολές του Codex, να μην αναρωτιούνται πλέον. Πολλοί δεν το γνωρίζουν αυτό, αλλά ο «Codex» αποτελείται ήδη από 300 περίπου επίσημα πρότυπα για τα τρόφιμα, μερικά από τα οποία έχουν «παγκόσμια δράση», δεδομένου ότι είναι ήδη από το 1966 ( Rath Foundation). Γι 'αυτό δεν θα πρέπει να έρθει ως μια μεγάλη έκπληξη η ανακάλυψη ότι η φθορίωση είναι ακριβώς μια άλλη πτυχή αυτού του προγράμματος.






Η σύνδεση με την Mονσάντο Η Monsanto, Cargill, BASF, Bayer, και η Aventis (ή IG Farben) είναι όλες σε συνεργασία κάτω από τη σημαία Crop Science (Επιστημονική Σοδειά). Είναι συνεργάτες με διάφορους τρόπους, όπως:
BASF Plant Science και Monsanto επεκτείνουν τη συνεργασία τους για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης των καλλιεργειών.
Η Monsanto, και η Bayer συνεργάζονται στην ανοχή για τα ζιζανιοκτόνα
Συγχωνεύσεις και εξαγορές
Monsanto και Cargill συνεργάζονται
Η Monsanto και η Cargill είναι μία 50/50 εταιρική επιχείρηση. Η Monsanto παράγει τους σπόρους, οι οποίοι παράγουν τις καλλιέργειες, και η Cargill παράγει το λίπασμα.
Η Cargill, επίσης, συμβαίνει ακριβώς να είναι υπεύθυνη για το 70-75% των επικίνδυνων αποβλήτων το hydrofluosilicic οξύ που χρησιμοποιείται σε προγράμματα φθορίωσης. ( φθόριο Δίκτυο Δράσης )
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί ότι η βασική χημική σύνθεση του hydrofluosilicic οξύ,ειναι ένα τοξικό απόβλητο , και για το φθόριο το ίδιο όταν πετιέται στη παροχή νερού.
Λόγω της προφανής ενδιαφέρουσας πτυχής αυτής της «πολιτικής διάθεσης αποβλήτων», υπήρξε φυσικά αρκετή περιέργεια σχετικά με την ασφάλεια αυτής της πρακτικής στην δημόσια υγεία.Προφανώς, όμως, δεν υπάρχουν μελέτες ασφάλειας για την κυβέρνηση που διατίθενται σήμερα για το fluosilicic οξύ. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση στηρίζει την πολιτική της φθορίωσης τους στην υπόθεση ότι δεν υπάρχει χημική διαφορά, μετά την αραίωση στην παροχή νερού, μεταξύ της φαρμακευτικής ποιότητας του φθοριούχου νατριού και του βιομηχανικού οξέος του hydrofluosilicic οξύ. ( Το φθόριο Δίκτυο Δράσης )
Το Όρεγκον, το οποίο είναι πολύ χαμηλά στον κατάλογο φθορίωσης μόνο 19,4% φθορίωση, προσπαθεί να αυξήσει το επίπεδο σημαντικά. Το 2007,με το νομοσχέδιο ΗΒ 3099 ,νομοσχέδιο για τη φθορίωση του νερού, απαιτούσε από τους προμηθευτές νερού της κοινότητας να εξυπηρετήσουν περισσότερα από 10.000 άτομα για μια "άριστη φθοριώση." Ευτυχώς, δεν πέρασε. Αν περάσει, θααυξηθουν τα επίπεδα φθορίου στο Όρεγκον κατά 68% . Καλό για την Cargill και την Mοσάντο, κακό για εμάς.
Λόγοι για να μην φθοριώνεται το νερο
Η ακόλουθη μερική λίστα καταρτίζεται από τον κατάλογο Alert Φθόριο :
Το φθόριο είναι ένα αθροιστικό δηλητήριο.
Χρωμοσωμική βλάβη
Νεφρά
Εγκέφαλος
Aλτσχάιμερ
Αρουραίοι που έλαβαν φθόριο πριν από την γέννηση ανέπτυξαν υπερκινητική συμπεριφορά. Οι δόσεις όταν δινόνταν μετά τη γέννηση έδειξαν μείωση της δραστηριότητας υπο-δραστηριότητα ή το σύνδρομο του "αραχτός του καναπέ" ​​) Μείωση του IQ
Πρόωρη έναρξη της εφηβείας
Επηρεάζει τον θυρεοειδή αδένα
Αρθρίτιδα
Καρκίνος
Υπογονιμότητα
Βλάβη στα οστά – τα κάνει εύθραυστα

Αν κάποιος θέλει το φθόριο, τότε αφήστε τον / την πάρει. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό. Αλλά βίαια να προμηθεύεις αυτό το δηλητήριο σε ένα ανυποψίαστο και απρόθυμο λαό, χωρίς προηγούμενη γνώση ή συγκατάθεση είναι εγκληματικό. Δεν είμαστε φυλακισμένοι στο Άουσβιτς .... Ακόμα.

ΠΗΓΗ
--------------------------------------------------------------------------
@episthmi Το φθόριο δίνονταν στους κρατουμένους του Άουσβιτς με σκοπό να τους κρατούν σε κατατονία ώστε να μπορούν να τους διαχειρίζονται εύκολα.
Στην Ελλάδα η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ γράφει :
”Γνώριζα ότι από 2ετίας περίπου, κατάφεραν δυστυχώς και "πέρασαν" και στην Ελλάδα την φθορίωση του πόσιμου νερού. Αυτό που δεν ήξερα με βεβαιότητα (γιατί οι πληροφορίες ήταν αντικρουόμενες), ήταν το αν έχει ήδη αρχίσει να πραγματοποιείται. Αυτό, μέχρι..... προχθές, που το επιβεβαίωσα από επίσημα χείλη (χωρίς ακόμα να μάθω αν γίνεται σε όλη την επικράτεια).”
Για την αποφυγή της φθορίωσης του νερού είναι σημαντικό να μην πουληθούν οι εταιρείες αυτές Κοινής Ωφέλειας στον ιδιωτικό τομέα αν και το Συνδρομο του Καναπέ σαρώνει τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα.

ΦΘΟΡΙΟ-ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕ ΟΔΟΝΤΟΠΑΣΤΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΤΟΞΙΝΕΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΣΑΣ


ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


episthmi

thesecretrealtruth

http://okloios.blogspot.gr/2012/09/codex.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters