Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ Ή ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ

Από το πρωί σήμερα κυκλοφορούν «πληροφορίες» σύμφωνα με τις οποίες «ο Αντώνης Σαμαράς έχει θορυβηθεί για τα χθεσινά επεισόδια στο Πεντάγωνο και φοβάται ότι πιθανά νέα τέτοια φαινόμενα στο μέλλον μπορεί να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα και να την οδηγήσουν σε εσωτερική κατάρρευση».

Τη χώρα την αποσταθεροποίησες εσύ Αντώνη Σαμαρά. Η χώρα αυτή κατέρρευσε από εσένα και τους λοιπούς συνωμότες της προηγούμενης και αυτής της κυβέρνησης. Εσείς καταργήσατε κάθε ίχνος Δημοκρατίας, κάθε ίχνος κοινωνικού ιστού, κάθε γωνία κοινωνικού κράτους.

Εσύ, Αντώνη Σαμαρά, παρέδωσες το πτώμα αυτής της χώρας στο νεκροταφείο της τρόικας και ύστερα παραχώρησες το δικαίωμα να συλήσουν τον τάφο της και να πάρουν όλα τα κτερίσματα. Άντε και γαμήσου, λοιπόν.

Κι εσύ Βαγγέλη Βενιζέλε, ήσουν ο οργανωτής του εγκλήματος. Μέχρι κι ο Ραγκούσης θέλοντας να σώσει το τομάρι του, εσένα δείχνει ως αρχιπροδότη. Και μόνος σου, όμως, μπορείς μια χαρά να καρφώνεσαι και να μας αποδεικνύεις ότι πράγματι έδωσες εκείνα τα «συνταγματικά» όπλα για να σκοτώσει μια ολόκληρη χώρα ο Γιώργος Παπανδρέου και εκείνη η πολιτική τσίμπλα, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Άντε και γαμήσου, λοιπόν.

Κι εσύ Φώτη Κουβέλη, που έβαζες τον Μαργαρίτη να δηλώνει ότι η ΔΗΜΑΡ είναι «μια αντιμνημονιακή συνιστώσα της κυβέρνησης», είσαι ένας αβέλτερος, ένας ξεκουτιασμένος κομπλεξικός που πάντα ονειρευόσουν εξουσία, αλλά επειδή δεν υπήρχαν πιθανότητες να εκπληρώσεις τη φαντασίωσή σου με την αριστερά, συνεργάστηκες με τους ακροδεξιούς και τα αρχιλαμόγια της χώρας για να πετύχεις τον οργασμό της εξουσίας. Άντε και γαμήσου, λοιπόν.

Κι εσύ Αλέξη Τσίπρα, θυμίζεις πλέον έναν από αυτούς. Χρησιμοποίησες τις εκλογές και τους ψηφοφόρους για να πετύχεις την πολιτική σου επιβίωση και την αύξηση των ελπίδων για το κόμμα σου. Τίποτα δε διεκδίκησες, τίποτα δεν άρπαξες από αυτούς. Αυτό που θες είναι να σου παραδώσουν τη σκυτάλη της συνέχειας, όμορφα και νοικοκυρεμένα. Κάποτε ναι, υπήρξες ένας από εμάς που ξερνούσες με όλα αυτά. Τώρα έμπλεξες και σου άρεσαν τα μεγαλεία. Άντε και γαμήσου, λοιπόν.

Κι εσύ ΚΚΕ, δεν ξέρεις εδώ και καιρό πού πάνε τα τέσσερα, με την Κανέλλη να δηλώνει χριστιανή ορθόδοξη και φόλα Παναθηναϊκός, ενώ ταυτόχρονα την έχεις ως τηλεοπτική εκπρόσωπο ενός κόμματος που χαρακτηρίζει «όπια του λαού» τη θρησκεία και το ποδόσφαιρο. Τώρα κάνεις ζαλισμένο κι εσύ την προσπάθειά σου να βρεις νέο ηγέτη, μήπως και καταφέρεις να διατηρήσεις τη μονιμότητά σου στη Βουλή και το κρατικό χρήμα στα ταμεία σου. Καλή τύχη, αλλά άντε και γαμήσου.

Κι εσείς που χτες «πληγωθήκατε βαθύτατα» από την εικόνα των εξαθλιωμένων εργαζομένων που «κατέλυσαν το πολίτευμα» και «έδωσαν ντροπιαστική εικόνα του ελληνικού στρατού σε όλο τον κόσμο» μπουκάροντας στο Πεντάγωνο, θα προτιμούσατε φυσικά να είχαν αρχίσει να πυροβολούν οι στρατιώτες και να γεμίσει πτώματα ο τόπος. Όμως ακόμη και ο στρατός φάνηκε λιγότερο φασίστας από τα μούτρα σας. Εκεί που σταματάει η λογική δεν ξεκινάει πλέον ο στρατός, αλλά τα σιχαμένα μυαλά σας. Άντε και γαμηθείτε, λοιπόν.

Αντίσταση παντού. Είναι η μόνη λύση. Η μόνη ελπίδα να επιβιώσουμε. Να σωθούμε. Να δραπετεύσουμε από αυτό το Άουσβιτς του καιρού μας. Αντίσταση παντού. Εναντίον όλων τους φασιστών, είτε αυτοί κουβαλούν τη σημαία της Χρυσής Αυγής, είτε εκείνη του νεοφιλελευθερισμού και της Τάξης. Αντίσταση παντού, μήπως κι απελευθερώσουμε καμιά ελπίδα.


http://kartesios.com/?p=97828


http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/10/blog-post_4290.html

Οι 'Ελληνες πολιτικοί ΔΕΝ αλλάζουν με τίποτα, ούτε κόβουν τις κακές συνήθειες

Δύο υπουργοί και κρατικοδίαιτοι αξιωματούχοι στη Νέα Υόρκη γιά τα... ψώνια τους
 

''Τουρισμός''  διάρκειας 7 ημερών γιά την υπουργό και 5 γιά τον υπουργό. 'Αφιξη 6 Οκτωβρίου.
 

Αναμένουμε με αγωνία να δούμε -όπως συνηθίζεται με τους 'Ελληνες πολιτικούς- σε ποιά πολυκαταστήματα και εστιατόρια της μεγαλούπολης, θα προβάλουν... τουριστικά την Ελλάδα και τις... ευκαιρίες γιά επενδύσεις.
 

Το βασικό θέμα που θα αναπτύξουν οι υπουργοί Ο. Κεφαλογιάννη και Ν. Μηταράκης στη Νέα Υόρκη:
''Πως να εξαπατείτε και κλέβετε σε ένα σάπιο κράτος, εξασφαλίζοντας ατιμωρησία''

Επίσημα, θα είναι στην Νέα Υόρκη γιά να συμμετάσχουν σε... ''φόρουμ'' που ονομάζεται ''1st Greek Investment Forum in NY''. Το διοργανώνουν, το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο, στο κτίριο του Bloomberg. 'Ολγα Κεφαλογιάννη και Νότης Μηταράκης είναι οι υπουργοί, που θα βγάλουν έναν ''δεκάρικο'' στο ''φόρουμ'' με μικρό ακροατήριο, χωρίς ουδεμία προβολή στα αμερικάνικα ΜΜΕ και -τον ''δεκάρικο''- θα τον βαφτίσουν ''προβολή της Ελλάδας στις ΗΠΑ'', όπως θα λένε ''ημέτερα'' ΜΜΕ στην Αθήνα.
 

Προτείνουμε να πάνε και στο γνωστό ζαχαροπλαστείο στο ''γκέττο'' Αστόριας, όπου μαζί με τον γιατρό Μαν. Λαμπράκη της END με τα 600 δισ. δολ., ''να τα βρουν'' γιά επενδύσεις στην Ελλάδα.
 

Θα ''διαφωτίσουν'' και τους 4-5 ανταποκριτές αθηναϊκών ΜΜΕ στο Γραφείο Τύπου, απόγευμα 9 Οκτωβρίου '12.
( Δεν γνωρίζουμε αν θα συναντηθούν με τον πλέον αξιόλογο Ελληνοαμερικανό επενδυτή, τον κ. Γ. Μπόζο )
 

Η υπουργός Τουρισμού κ. Ο. Κεφαλογιάννη, δήλωσε σε ομογενειακή εφημερίδα, ότι θα προωθήσει τον τουρισμό και στους... 'Ελληνες της Νέας Υόρκης. Δηλ., θα τους μιλήσει γιά την... Ελλάδα
 

(και θα κάνει πολλά... ταξίδια στην Βόρεια Αμερική γιά την... ''επίτευξη του στόχου'').
 

Σημ. 1: Δεν γνωρίζουμε πόσα πλήρωσε η ελληνική κυβέρνηση γιά την συμμετοχή σε ένα φόρουμ χωρίς πρακτική αξία, εκτός από τα έξοδα ''τουρισμού'' των υπουργών και των αξιωματούχων.
 

Σημ. 2: Ποιός θα ''επενδύσει'' σε μιά χώρα με σάπιο-διεφθαρμένο, γραφειοκρατικό κράτος;
 

Σημ. 3: Από τα τέλη του χρόνου δεν θα υπάρχει απευθείας αεροπορική σύνδεση ΗΠΑ-Ελλάδας




 http://www.kalami.net/

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/10/blog-post_1893.html 

ΨΕΥΤΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ! ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΥΠΕΚΛΕΨΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ (VIDEO)

samaras-kolotoumpas
"Γιατί απορούν κάποιοι με την σχεδόν ολοσχερή απώλεια της όρασης από το ένα μάτι που υπέστη ο δωσίλογος Πρωθυπουργός της Μέρκελ, Αντώνιος Σαμαράς, αμέσως μόλις ανέλαβε την εξουσία; 

Τα 'θελε και τα 'παθε, κατά το κοινώς λεγόμενο. Με τόσους... όρκους και «δεσμεύσεις» που είχε φλομώσει το αφελές πόπολο παραμονές των εκλογών, πώς να μην επέλθει η νέμεση; 

Γιατί πώς αλλιώς παρά «ύβρις», κατά την αρχαιοελληνική έννοια του όρου, μπορούν να χαρακτηρισθούν τα ιταμά ψεύδη και η ενσυνείδητη εξαπάτηση των ψηφοφόρων κατά τις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις;

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις άναρθρες και άχαρες κραυγές του Τρελαντώνη στις προκάτ προεκλογικές συγκεντρώσεις της ΝΝΔούλας, με τις οποίας υποσχόταν ότι δεν θα περικοπούν άλλο τα εισοδήματα των πολιτών; Ότι θα αποτρέψει «πάση θυσία» τις περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων, και την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού;
Ο Αλητοπροδότης της Συγγρού και του Μαξίμου έχει διαπράξει έγκλημα καθοσιώσεως εναντίον του Λαού και της χώρας. Έχει ασελγήσει όσο κανείς άλλος πάνω στις έσχατες ελπίδες των απεγνωσμένων πολιτών. Κορόιδεψε οικτρά και ξεδιάντροπα τους πάντες, προκειμένου να επιτύχει την αναρρίχηση στον πρωθυπουργικό θώκο.
Αυτές οι αθλιότητες δεν μπορεί παρά να πληρωθούν ακριβά... Και από τον Θείο και από τον ανθρώπινο παράγοντα...
Δείτε στο βίντεο τι έλεγε ο αθεόφοβος τον Απρίλη του 2012, σε προεκλογική ομιλία του στη Θήβα. Ποια τιμωρία άραγε αρμόζει σε ένα τέτοιο πολιτικό Κάθαρμα;..."
(To σχόλιο δεν είναι δικό μας. Ανήκει σε χρήστη του youtube. Eαν ο κ.Σαμαράς ή οι κολαούζοι του θίγονται, να μας πάρουν τηλέφωνο).



http://indobserver.blogspot.gr/

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/10/video_1510.html

Επιδημία ...λιστοπληξίας...!!!


Μέσα στον βούρκο με τα λασπόνερα που έφτιαξε για να πέσουν οι άσπονδοι εχθροί της τσαλαβουτά η κυβέρνηση τα τελευ­ταία εικοσιτετράωρα. Λίστες για ύπο­πτο πλουτισμό πολιτικών καταγγέλλο­νται ως πλαστές από στελέχη της Ν.Δ. τη στιγμή που άλλες πραγματικές με ονόματα φοροφυγάδων εξαφανίζονται από τα μαγικά χέρια του πολιτικού κα­τεστημένου της χώρας.

Και όλα αυτά εν όψει της κρίσιμης συ­νεδρίασης στη Βουλή για την ψήφιση των μέτρων και ενώ στο Μέγαρο Μαξί­μου κυριαρχεί η αγωνία να μην διατα0ραχθεί ο κυβερνητικός συνασπισμός ακόμη και στην περίπτωση που υπάρ­χουν σοβαρές πολιτικές παρατυπίες για τη διαδρομή που ακολούθησε η λίστα Λαγκάρντ.

Ο Βενιζέλος

Μεταξύ σοβαρού και αστείου στο Μέγαρο Μαξίμου λένε ότι, εάν ο πρωθυπουργός ακούσει και για άλλη λίστα, «θα πάρει τα βουνά», αφού, απ’ ό,τι λέ­γεται, ήταν ενήμερος μόνο για τη μία, άντε και για τη λίστα όπου υπήρχε το όνομα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ για τη λίστα των φοροφυγάδων η επιμελημένη διαρροή λέει ότι δεν γνώριζε τίποτε.

Είναι εντυπωσιακό δε ότι το Μέγαρο Μαξίμου, σε μία προσπάθεια επίδειξης «νομιμοφροσύνης» – με το επιχείρημα ότι η λίστα Λαγκάρντ είναι προϊόν υποκλοπής –, ανακοίνωσε ότι κανείς δεν άνοιξε τον φάκελο για να δει τα ονόμα­τα που περιλαμβάνονται σε αυτήν και πρόσθεσαν ότι την απέστειλαν αμέσως στο ΣΔΟΕ.

Όμως το μεγάλο ζητούμενο είναι ποια στάση θα κρατήσει ο πρωθυπουρ­γός απέναντι στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος παρανόμως κρατούσε τη λίστα στο γραφείο του, ενώ θα έπρεπε να την έχει παραδώσει στον αντικαταστάτη του. Έπειτα από πολλές συζητήσεις με τους συνεργάτες του, ο Αντώνης Σαμα­ράς αποφάσισε να χειριστεί το όλο θέ­μα με... διακριτικότητα και ακολουθώ­ντας χαμηλούς τόνους, αφού οι στιγμές είναι δύσκολες και μία κρίση με τον αρ­χηγό του ΠΑΣΟΚ τη συγκεκριμένη στιγ­μή θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για τη συγκυβέρνηση.

Ωστόσο ζήτησε να παρακολουθείται το θέμα με επιμέλεια, διότι σε βάθος χρόνου θα μπορούσε να τους φανεί ιδι­αίτερα χρήσιμο. Κάποιοι από τους συ­νεργάτες του μάλιστα επέμειναν στο αυ­τονόητο: ότι και οι ελληνικές διωκτικές αρχές θα έπρεπε να ακολουθήσουν την τακτική των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, προκειμένου έπειτα από ελέγχους ή και συμβιβασμό με τους ενδιαφερόμενους να μπουν κάποια χρήματα στα ταμεία.

Όμως η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται... Από τις αρχές της εβδομάδας η ατμόσφαιρα στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν ιδιαίτερα φουρτουνιασμένη από μια σειρά γεγονότων που ουδόλως βο­ηθούσαν την εικόνα της κυβέρνησης. Η αντάρα άρχισε από την εμπλοκή του ονόματος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος μέσω αγοράς ακινήτων και συνεχίστηκε με τα «γαλλικά» του προ­έδρου της Βουλής στην επικοινωνία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Παντελόνια και σαλόνια

Λέγεται δε ότι ο πρωθυπουργός δεν ήθελε να ακούσει όλο τον διάλογο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με τους εκπροσώ­πους των ΜΜΕ, αφού η φρασεολογία περί «παντελονιών και σαλονιών» ξέ­φευγε από το πλαίσιο μιας πολιτικής συζήτησης που στόχο είχε να πείσει τους πολίτες ότι ήταν καθαρός και δεν είχε καμία εμπλοκή στην υπόθεση.

Όταν μάλιστα έμαθε και τον διάλο­γο που είχε ο πρόεδρος της Βουλής με τον Π. Παυλόπουλο, που κατέληξε με τη μνημειώδη και καθ’ όλα... πολιτική φράση «γλείψε καλύτερα τον δικό μου (...) από το να γλείφεις του δημοσιογράφου», ο Σαμαράς ζήτησε να σταμα­τήσει κάθε συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα, να πέσουν οι τόνοι σε όλα τα πε­δία και να υπάρξει διακριτική αποστασι­οποίηση της Ν.Δ. από την υπόθεση.

Όσο για τα σενάρια περί πολιτικής συνωμοσίας, που στόχο είχαν την αποσταθεροποίηση της χώρας, μπορεί στην αρχή να αξιολογήθηκαν ως μια καλή απάντηση για τα όσα συμβαίνουν, αλλά στη συνέχεια εγκαταλείφθηκαν ως σενάρια επιστημονικής φαντασίας, τα οποία δεν πείθουν ούτε νήπια.

«Καμικάζι»

Μία μέρα αργότερα όμως είδε το φως της δημοσιότητας η λίστα των 36 πολιτικών που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ για παράνομο πλουτισμό ύστερα από καταγγελίες που έχουν γίνει από πο­λίτες. Ανάμεσά τους και ο Νικήτας Κα­κλαμάνης, ο οποίος αντέδρασε τόσο έντονα, ώστε έμοιαζε περισσότερο με «καμικάζι» που έχει δώσει όρκο εκδί­κησης παρά με βουλευτή του κυβερνώ­ντος κόμματος.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο πρώην δήμαρ­χος είπε ότι η λίστα αυτή ήταν «φτια­χτή» και δημιουργήθηκε για να εκβια­στούν και να σιωπήσουν κάποια πολιτι­κά πρόσωπα που είναι ενοχλητικά για την κυβέρνηση και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι η λίστα αυτή είχε δημιουργηθεί με εντολή των παροικούντων το Μέγαρο Μαξίμου, στους οποίους μάλιστα έστει­λε «μήνυμα» λέγοντας ότι «κάποιοι θα πρέπει να χάσουν τον ύπνο τους από ’δώ και μπρος».

Ο Κακλαμάνης μάλιστα άφησε ανοι­κτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει τα νέα μέτρα, βάζοντας ως κόκκινη γραμ­μή τα οικογενειακά επιδόματα, και άρχισε το αντάρτικο. Στο πλευρό του στάθηκε ο Γιώργος Κοντογιάννης που προέρχεται από το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, ενώ λέγεται ότι οι «συνήθεις ύποπτοι», που έχουν εκφράσει κατά καιρούς τις διαφωνίες τους, θα ακολουθήσουν το... κίνημα του τέως δημάρχου.

Στο Μαξίμου πάντως μετρούν βασα­νιστικά τον χρόνο μέχρι να φτάσει η μέ­ρα και η ώρα της ψηφοφορίας, αφού αντιλαμβάνονται ότι ώρα με την ώρα τα πράγματα περιπλέκονται και οι βου­λευτές δοκιμάζουν τα όριά τους...

Οι Γερμανοί θέλουν την απευθείας διοίκηση της χώρας!

Η τελική λύση που ετοιμάζουν για την Ελλάδα θα σηματοδοτήσει μια νέα, εθνικά επώδυνη περίοδο για τη χώρα. Είναι θέμα λίγων εβδομάδων οι εκβιασμοί και οι απειλές να επανέλθουν στο προσκήνιο, με μεγάλο πρωταγωνιστή και πάλι το Βερολίνο…

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα», μόλις ψηφιστούν τα νέα μέτρα και ξεκινήσει η εφαρμογή τους, στο επίκεντρο της νέας επίθεσης θα βρεθεί η λεγόμενη «τελική λύση» για τη χώρα μας, δεδομένου ότι κατά κοινή ομολογία το πρόγραμμα που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει την κρίση, αλλά οδηγεί τη χώρα στην αποσάθρωση.

Ήδη, όπως αναφέρεται στα «Επίκαιρα», κορυφαίοι παράγοντες της Γερμανίας, όπως ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο πρόεδρος των Γερμανών βιομηχάνων, Χανς Πέτερ Κάιτελ, το Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου του Κιέλου αλλά και η ίδια η Άνγκελα Μέρκελ, προϊδεάζουν ότι η τελική λύση θα είναι η μετατροπή της χώρας όχι απλά σε Ειδική Οικονομική Ζώνη, αλλά και σε διοικητικό προτεκτοράτο της Γερμανίας.

Αν και αποφεύγουν να δηλώσουν ότι επιδιώκουν τη μετατροπή της Ελλάδας σε γερμανικό προτεκτοράτο, για να μην ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων, ωστόσο στο σύνολό τους οι Γερμανοί αξιωματούχοι κάνουν λόγο για Ευρωπαίους που θα αναλάβουν την καθοδήγηση της χώρας.

«Στο στόχαστρο»

Ο Μάρτιν Σουλτς, σε πολλές, επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του, αναφερόμενος στην Ελλάδα κάνει λόγο για «μια ασυνήθιστη χώρα», που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με συνηθισμένο τρόπο και τονίζει απροκάλυπτα ότι την ευθύνη πρέπει να την αναλάβουν «Ευρωπαίοι», δηλαδή Γερμανοί.
Οι δηλώσεις Σουλτς, σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού, προκάλεσαν ιδιαίτερη ένταση και κατά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, την προηγούμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες.

Ο ρόλος Ράιχενμπαχ

Εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο, και μάλιστα με απόφαση Συνόδου Κορυφής, η Μέρκελ επέβαλε τον Χορστ Ράιχενμπαχ στην Ελλάδα, σε μια προσπάθεια επιτήρησης της χώρας.

Στόχος του Γερμανού τεχνοκράτη, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι να συμβάλει στην ανασυγκρότηση του ελληνικού κράτους στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, ώστε αυτό να καταστεί παραγωγικό και αποτελεσματικό.

Όπως αναφέρεται μάλιστα στο δημοσίευμα, ο Ράιχενμπαχ προετοιμάζει το έδαφος, όπως και ο Γερμανός υφυπουργός, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, για την «τελική λύση», την απόλυτη, δηλαδή, χειραγώγηση για να εξυπηρετηθούν τα πολιτικά και οικονομικά σχέδια του Βερολίνου.

Προς την ίδια κατεύθυνση, και μάλιστα με επιστημονικό τρόπο, κινείται μελέτη του Πανεπιστημίου του Κιέλου, το οποίο πολλές φορές λειτουργεί και ως σύμβουλος της κυβέρνησης Μέρκελ.

Η πολιτική λύση

Στη γραμμή αυτή κινούνται πλέον πολλοί μέσα στο γερμανικό πολιτικό σύστημα, ενώ όλα δείχνουν ότι η συγκεκριμένη υπόθεση θα αναδειχθεί ίσως στην κορυφαία σύγκρουση εντός της χώρας από τις πολιτικές δυνάμεις.

Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα και οι χειρισμοί που γίνονται τόσο στο ευρωπαϊκό πλαίσιο όσο και από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην όξυνση της κρίσης, στην αποσάθρωση του κράτους, στην αδυναμία διοίκησης ενός δημόσιου τομέα που απλά ούτως ή άλλως δεν λειτουργεί.

Το ελληνικό κράτος δεν θα μπορεί, βάσει σχεδίου, να εξυπηρετήσει βασικές ανάγκες των πολιτών του, ώστε από θέση πλήρους αδυναμίας θα παραδοθεί στις ορέξεις των Γερμανών.



http://dimtris-kypriotis.blogspot.gr/2012/10/blog-post_4484.html

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/10/blog-post_8228.html

Κώστας Μπέης:ο Ανδρέας και η παρέα του ήταν λαμόγια!!!

Ο πρώην σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου αποκαλύπτει οτι όταν έπεσε η Δικτατορία στην Ελλάδα το εξωτερικό χρέος ήταν 0 και πως ο Ανδρέας και η παρέα του ήταν λαμόγια!!!









http://www.youtube.com/watch?v=X8pkcUETv2M&feature=player_embedded

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/10/blog-post_8074.html

ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΗΜΕΡΑΣ Ο Μυστικός Κόσμος των Σούπερ Μάρκετ, τα Φθηνά Προϊόντα & τα Καρτέλ

Τα Σούπερ Μάρκετ με τα Φθηνά Προϊόντα

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ο Έλληνας πρέπει να αντιμετωπίσει από τη μία ως πολίτης σήμερα την «22η φορολογική επιδρομή» και από την άλλη ως καταναλωτής τα αφανή καρτέλ που υφαίνουν για τα καλά εδώ και αρκετές δεκαετίες σε τοπικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο τον μύθο της ελεύθερης αγοράς απομυζώντας και το τελευταίο λεπτό του ευρώ που διαθέτει.

Συνακόλουθα, μόνη ελπίδα του Έλληνα καταναλωτή φαίνεται να είναι αλυσίδες σουπερ μάρκετ, οι οποίες εμφανίστηκαν τα τελευταία χρόνια και επιχειρούν να προσφέρουν επώνυμα και μη προϊόντα σε χαμηλές τιμές. Έτσι εκτός από τα γερμανικών συμφερόντων Λιντλ (Lidl) και τα Καρφούρ (Carrefour), εμφανίστηκαν σούπερ μάρκετ όπως ενδεικτικά τα 3Β, το Μπαζάρ (Bazaar) και το Ντηλ (Deal) στη Θεσσαλονίκη.

Για το σκοπό αυτό αποφασίσαμε να κάνουμε μια μικρή έρευνα και να διαπιστώσουμε που ακριβώς οφείλεται η εξάπλωσή τους τον τελευταίο καιρό και πώς κατορθώνουν να έχουν χαμηλές τιμές σε πολλά επώνυμα και μέχρι πρότινος ακριβά προϊόντα.
Η πρώτη έκπληξη ήρθε ωστόσο γρήγορα: πολλοί εκπρόσωποι εταιριών αρνήθηκαν να μας μιλήσουν ή να μας παρέχουν -έστω εγγράφως- στοιχειώδεις πληροφορίες, ενώ όσοι τελικά μας μίλησαν ζήτησαν διακριτικά να διατηρηθεί η ανωνυμία τους σαν να επρόκειτο μια αναζήτηση στρατιωτικών σχεδίων για την επικείμενη εισβολή της Τουρκίας στη Συρία ή απόρρητων εγγράφων της ΣΙΑ που δεν είχαν διοχετευθεί στη Γουίκιλικς (Wikileaks).

Οι εκπρόσωποι λοιπόν των εταιριών υποστήριξαν ότι προσπαθούν να λειτουργήσουν με μειωμένο, ελάχιστο κέρδος, έχοντας σε μεγάλο ποσοστό, συχνά μέχρι και 60-70%, ελληνικά προϊόντα. Παράλληλα, μας δήλωσαν ότι προχωρούν σε εισαγωγές επωνύμων προϊόντων από Βουλγαρία και Ρουμανία, έτσι ώστε ο Έλληνας καταναλωτής να μπορεί να πάρει παραδείγματος χάριν μια οδοντόβουρτσα της Κολγκέιτ ακόμη και με 90 λεπτά αντί περίπου τα 2,5 ευρώ που μέχρι πρότινος αναγκαζόταν να καταβάλει γι’ αυτό.

Επίσης, σε σούπερ μάρκετ όπως το Ντηλ (συμφερόντων της οικογένειας Σαχπατζίδη), γίνονται πολλές απευθείας εισαγωγές ποιοτικών αλλά όχι γνωστών στον Έλληνα καταναλωτή προϊόντων ετικέτας χωρίς μεσάζοντες από την Ιταλία, όπως εύκολα διαπιστώνει κανείς στα ράφια του καταστήματος.

Επίσης, έχει δημιουργηθεί ένας ιδιότυπος και παράδοξος μηχανισμός επανεισαγωγών. Ο Βασίλης Βασίλαγας στο παρελθόν φέρεται να είχε δηλώσει χαρακτηριστικά επ’ αυτού: «Βρίσκω τα ίδια ακριβώς προϊόντα σε πολύ πιο συμφέρουσες τιμές απ΄ ό,τι θα τα αγόραζα εξ αρχής από την Ελλάδα. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να τα αγοράσω από εδώ. Τα φέρνω από το εξωτερικό και ρίχνω τις τιμές».

Έτσι τα ελληνικά προϊόντα φθάνουν στον Έλληνα καταναλωτή μέσα από μια βουστροφηδόν εμπορική πορεία σε ποσοστό τουλάχιστον 30% μειωμένη σε σύγκριση με τις τιμές που τα ίδια ακριβώς προϊόντα πωλούνται επισήμως στην Ελλάδα. «Ο Έλληνας έχει συνηθίσει να πουλάει ακριβά στους Έλληνες και φθηνά στους ξένους, επειδή ο ξένος δεν δέχεται ως δεδομένο λόγου χάριν ότι το γάλα θα το πάρει σε τιμή 1 ευρώ το λίτρο όπως ο Έλληνας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής ενός υποκαταστήματος αλυσίδας σουπερ μάρκετ με οικονομικά προϊόντα που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Επίσης, ένα άλλο σημαντικό πρόσωπο του χώρου, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του επειδή -όπως τόνισε- «τις λιγοστές φορές που βγαίνουμε στα κανάλια και τις εφημερίδες, δεχόμαστε αμέσως τις επισκέψεις της επιθεώρησης Εργασίας, του ΣΔΟΕ και όλων εν γένει των αδιάφθορων κρατικών υπηρεσιών», μας προέτρεψε να βγάλουμε κάρτες ως αντιπρόσωποι Βουλγαρικών εταιριών και να προσεγγίσουμε ελληνικές εταιρίες.

«Βγάλτε σήμερα κάρτες εμπορικών αντιπροσώπων και πηγαίνετε σε μεγάλες εταιρίες όπως στην Κρι-Κρι ή την Τορέ-Κούπερλατ. Θα δείτε ότι με τις βουλγάρικες κάρτες σας μπορεί να πετύχετε και έκπτωση από 70 μέχρι και 124% στα προϊόντα που θα αγοράσετε σε σχέση με τις τιμές που θα σας έδιναν ως αντιπρόσωπο του Παπαδόπουλου ή του Κωνσταντινίδη φερ’ ειπείν.»

Στην ερώτησή μας γιατί συμβαίνει αυτό κι αν τυχόν έχουν ποτέ οι Έλληνες έμποροι διαμαρτυρηθεί γι’ αυτό την ιδιόμορφη κατάσταση, αβίαστα μας απάντησε ότι «βρίσκουν πάντα πολύ καλές δικαιολογίες, λένε π.χ. ότι η ποιότητα των πωλούμενων στη Βουλγαρία προϊόντων είναι πολύ διαφορετική (π.χ. ότι δεν βάζουν φρέσκο γάλα αλλά σκόνη), ότι εκεί δεν έχουν έξοδα για εμπορικά δίκτυα ή διαφήμιση) και άλλα πολλά. Το θέμα όμως είναι ότι οι Γερμανοί, οι Άγγλοι και οι Ισπανοί πουλάνε είτε εντός της χώρας τους είτε εκτός με την ίδια τιμή. Μόνο οι Έλληνες το κάνουν διαφορετικά αυτό».

(Και οι πολυεθνικές φυσικά, γι’ αυτό και φέρνουν τις οδοντόβουρτσες Κολγκέιτ από τη Βουλγαρία, σκέφτεται αμέσως κανείς.)

Όσον αφορά δε τις κατηγορίες για αθέμιτο ανταγωνισμό η απάντηση που μόνιμα δίδεται είναι πως στην Ευρωπαϊκή Ένωση η διακίνηση προϊόντων και υπηρεσιών είναι ελεύθερη και επομένως «αν ένας Βούλγαρος χονδρέμπορας αγοράσει 120.000 οδοντόκρεμες και δεν μπορεί να τις διαθέσει όλες στη βουλγαρική αγορά μπορεί νομιμότατα να τις διαθέσει σε κάποια άλλη εμπορική επιχείρηση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Έτσι, λοιπόν, ενώ φαίνεται να αληθεύει πλέον ότι «μετά τον καταιγισμό των φορολογικών μέτρων τα τελευταία δύο χρόνια η μόνη ελπίδα επιβίωσης ενός Έλληνα οικογενειάρχη με 60 αντί για 100 ευρώ στην τσέπη εβδομαδιαία είναι η επίσκεψη σ’ ένα σούπερ μάρκετ με οικονομικά αλλά εντούτοις ποιοτικά προϊόντα», η μυστικοπάθεια και οι επανεισαγωγές ελληνικών προϊόντων δημιουργούν έναν έντονο προβληματισμό.

Γιατί είναι σίγουρο ότι τα σούπερ μάρκετ αυτά επιτελούν έτσι ένα κοινωνικό έργο για όλους εμάς τους οικονομικώς αναξιοπαθούντες Έλληνες καταναλωτές. Άλλα δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει εύκολα όσα έγραψε στο βιβλίο «Γόμορρα» ο Ρομπέρτο Σαβιάνο, το ότι δηλαδή «τα πρώτα μεγάλα καταστήματα ρούχων στοκ δημιουργήθηκαν στην Αυστραλία από τη Μαφία».

Το Καρτέλ Γάλακτος

Ήταν μόλις το 2006 όταν αποκαλύφθηκε ότι δεκαεπτά συνολικά γαλακτοβιομηχανίες και ανώνυμες εταιρίες από το χώρο της εμπορίας και διάθεσης τροφίμων είχαν στήσει ένα ισχυρό καρτέλ με στόχο να ελέγξουν τις τιμές στο γάλα και να αποκλείσουν από την αγορά οποιοδήποτε άλλο ανταγωνιστή. Μεταξύ των εταιριών που συγκαταλέγονταν στις «περίφημες 17» ήταν η Δέλτα/Vivartia, η Μεβγάλ, η Φάγε, ο Όλυμπος και οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ Carrefour, Άλφα-Βήτα Βασιλόπουλος, Βερόπουλος, Σκλαβενίτης και Μασούτης.

Ωστόσο το σκάνδαλο είχε εκτός από οικονομικές και πολιτικές προεκτάσεις καθώς σ’ αυτό συμμετείχε τόσο ο Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος, ο οποίος στην αρχική εισήγηση περιγράφεται ως συμμέτοχος του καρτέλ και «συνεργάτης» της ΦΑΓΕ, όσο και οι Παναγιώτης Αδαμόπουλος, τέως γενικός διευθυντής της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ο Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος, εκτελωνιστής και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, κουμπάρος τού τότε υπουργού Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη, οι οποίοι καταδικάστηκαν για απόπειρα εκβίασης κατ’ επάγγελμα και δωροδοκία κατά της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ (επειδή απαίτησαν 2,4 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου η εταιρεία να ενταχθεί σε πρόγραμμα επιείκειας και να επιτύχει τη μείωση ή την εξάλειψη του προστίμου των 24,5 εκατομμυρίων ευρώ για τη συμμετοχή της στο καρτέλ γάλακτος).

Παρ’ όλα αυτά ακόμη και σήμερα, οι τιμές του γάλακτος στην Ελλάδα παραμένουν από τις υψηλότερες στην Ευρώπη, αφού ενδεικτικά το φθηνότερο φρέσκο γάλα που γνωρίζουμε πωλείται σε τιμή περίπου 96 λεπτά το λίτρο στην ελληνική αγορά, ενώ στο πλουσιότερο Ηνωμένο Βασίλειο η τιμή στις μεγάλες αλυσίδες υπεραγορών Άσντα (ASDA) και Τέσκο (Tesco) ξεκινάει από τα 62 λεπτά το λίτρο! (Και η Επιτροπή Ανταγωνισμού επέτρεψε κατόπιν τη συγχώνευση Δέλτα/Vivartia- Μεβγάλ).



Το Καρτέλ Πουλερικών

Πολύ πρόσφατα όμως, περί τα τέλη Αυγούστου του 2012, ανακοινώθηκε ότι διαπιστώθηκε τριπλό καρτέλ στην αγορά των πουλερικών και ότι δέκα επιχειρήσεις που ελέγχουν το 80% της αγοράς και ο Σύνδεσμος Πτηνοτροφικών Επιχειρήσεων παραπέμπονται στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, αφού επί 15 χρόνια διαμόρφωναν «κοινή συναινέσει» τις τιμές των προϊόντων τους και είχαν μοιράσει τα δίκτυα διανομής.

Συγκεκριμένα οι δύο μεγαλύτεροι πτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί της χώρας, ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας και ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός «Πίνδος» και άλλες οκτώ μεγάλες ιδιωτικές πτηνοτροφικές μονάδες (μεταξύ των οποίων η Θ. Νιτσιάκος ΑΒΕΕ, που είναι και η μεγαλύτερη ιδιωτική επιχείρηση του κλάδου, οι εταιρείες Αμβροσιάδης ΑΒΕΕ, Μαζαράκι ΑΒΕΕ, Αφοί Λειβαδίτη ΑΒΕΕ και η Αγγελάκη ΑΕ) πρόκειται να λογοδοτήσουν σχετικά στην Επιτροπή Ανταγωνισμού με βάση τη σχοινοτενή εισήγηση 270 σελίδων της γενικής διεύθυνσης ανταγωνισμού προς την ολομέλεια της Επιτροπής, μέσω από την οποία περιγράφεται αναλυτικά και στοιχειοθετείται η κατάφωρη παραβίαση των κανόνων του υγιούς ανταγωνισμού.



 http://www.intellectum.org


http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/10/blog-post_8525.html

ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ: "ΕΛΑΤΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΡΙΧΝΟΥΝ!!" ΚΙ ΕΚΕΙΝΗ ΕΣΠΕΥΣΕ!

 Ελάτε επειγόντως στην Ελλάδα, με ρίχνουν!
Μια δραματική έκκληση του Έλληνα πρωθυπουργού την ώρα που η διεθνής κοινή γνώμη παρακολουθούσε από τους δέκτες της τους απλήρωτους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά να μπουκάρουν στο υπουργείο που σφύριζαν οι μίζες, φέρνει την Γερμανίδα Καγκελάριο στην Αθήνα.
Η φωνή του Έλληνα πρωθυπουργού ήταν σχεδόν τρεμάμενη στο τηλέφωνο καθώς παρακαλούσε την ομόλογό του να επισκεφθεί τη χώρα μας.
-Ελάτε, γιατί θα με ρίξουν !! 
Πράγματι ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ειλικρινής καθώς οι πληροφορίες που φθάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου κάνουν λόγο για την απόφαση των δυνάμεων της διαπλοκής να ρίξουν την κυβέρνηση.
Για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας...
 οι κρατικοδίαιτοι διαπλεκόμενοι αισθάνονται ότι κινδυνεύουν να χάσουν την ιερή αγελάδα με τους οργανισμούς του Δημοσίου και δίνουν τα ρέστα τους σε ένα υπέρ πάντων αγώνα.
Σ΄αυτόν επιστρατεύουν κρατικοδίαιτους εργατοπατέρες που συμπληρώνουν τους παχυλούς μισθούς με τις γενναίες χορηγίες της διαπλοκής, πολιτικούς αρχηγούς, μηντιάρχες και πάσης φύσεως “πληρωμένα” πιστόλια. Ακόμη και οι προβοκάτσιες είναι μέσα στο παιγνίδι.
Το πιο πλουμιστό και το πλέον διεφθαρμένο και ποθητό διαμάντι της διαπλοκής δεν είναι άλλο από τον σε κάθε αμαρτία περιπεσόντα ΟΠΑΠ.
Αυτό το γνωρίζει ο Σαμαράς και όπως όλα δείχνουν φαίνεται αποφασισμένος να επιταχύνει τις εξελίξεις ιδιωτικοποιήσής του. Την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ κατά κύριο λόγο, απαιτούν άλλωστε και οι δανειστές μας όταν κάνουν λόγο για μεταρρυθμίσεις.
Ήδη στους ώμους του διαπλεκόμενου Οργανισμού έγειραν και έκλαψαν παληκάρια όπως ο Τσίπρας, ο Καμμένος, ο Μιχαλολιάκος που ονειρεύονται να γίνουν πρωθυπουργοί και να έχουν υπό την ιδιοκτησία τους την ιερή αγελάδα του Περιστερίου.
Είναι πολλά τα λεφτά Αντώνη και όσο πιο γρήγορα τον ξεφορτωθείς-όχι φυσικά να τον σκοτώσεις κοψοχρονιάς-τόσο το καλύτερο.
Στη συνέχεια πρέπει να πάρουν σειρά η ΔΕΗ και πάσης φύσεως Δημόσιοι Οργανισμοί που αποτελούν εστίες μόλυνσης και διαφθοράς.
Η επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων και η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων αποτελούν προυπόθεση ανάπτυξης.
Ήδη έχουν περάσει 3 ολόκληρα χρόνια και δεν έχει γίνει τίποτε  στο συγκεκριμένο μέτωπο.
Ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης διαπιστώνουν πως πετσοκόβοντας μισθούς, συντάξεις και ζωές το μόνο που καταφέρνουν  είναι να επιταχύνουν τις πολιτικές τους αυτοκτονίες.
Μ΄αυτό τρόπο δεν αλλάζει το βαθύ παρακράτος, δημιούργημα-τέρας όλων των πολιτικών δυνάμεων και κυρίως των κομμάτων εξουσίας.
Τολμήστε λοιπόν πριν είναι αργά…
Σχόλιο ιστολογίου: Την ίδια ώρα, η Ντόρα Μπακογιάννη βρίσκεται στο… Μπακού! Λέτε να έχει κάποια σχέση με όλα αυτά και θέλησε να φύγει μακριά για να μην την υποψιαστεί κανείς; Λέτε;
Πηγή:kostasxan.blogspot.com
http://amaliadanews.gr/

Ο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΠΑΝΤΑ ΞΑΝΑΓΥΡΝΑΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Χρόνια και ζαμάνια κάναμε να δούμε τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Σημίτη, αλλά από ’δω και μπρος θα τον έχουμε στα πόδια μας.
Το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού άνοιξε και πάλι και οι στενοί του συνεργάτες μετέφεραν τα πράγματά του από τον χώρο της Οδού Ακαδημίας στο Κοινοβούλιο.
Μαθαίνουμε ότι ο κύριος Σημίτης έκλεισε το γραφείο που είχε στην οδό Ακαδημίας (σ.σ. δικό του το οίκημα), με σκοπό να έρθει και να εγκατασταθεί στον «ναό της Δημοκρατίας».
Έχει που έχει γραφείο εδώ, γιατί να το αφήνει ανεκμετάλλευτο και να μην παίρνει και κανένα ενοίκιο από το άλλο; Με έναν σμπάρο, δυο τρυγόνια, λοιπόν…
Δύσκολοι καιροί, ακόμα και για… πρώην πρωθυπουργούς.
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2012/10/blog-post_1917.html

Η Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών αναστέλλει τις κινητοποιήσεις της

Η Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών αναστέλλει τις κινητοποιήσεις τηςΗ Πανελλήνια Ένωση ιδιωτικών Κλινικών αναστέλλει προσωρινά τις κινητοποιήσεις που ....
είχε προαναγγείλει για την ερχόμενη Δευτέρα. Σε ανακοίνωση της η Ένωση αναφέρει ότι «μετά την δέσμευση του Υπουργού Οικονομικών κου Στουρνάρα για έκτακτη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να καλύψει μέρος των υποχρεώσεων του, την δέσμευση για άμεση πληρωμή εντός της ερχόμενης εβδομάδος προκαταβολής νοσηλείων Μαΐου, την νομοθετική ρύθμιση μέχρι τέλος του μήνα για συμψηφισμό υποχρεώσεων προς το Δημόσιο και την καταβολή του χρέους έως 31-12-2011 προς τους παρόχους υγείας, άμεσα με την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών σε έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων, αναμένοντας την υλοποίηση των δεσμεύσεων με πρώτη την πληρωμή μας μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα».
 
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/10/blog-post_2692.html

ΟΙ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΕΝΤΡΟΜΟΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

END, οι γερμανοι ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ θα πάρουν ένα καλό μάθημα για πολλά χρόνια ...;Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ E.N.D ...;!!!

Πολλά κυκλοφορούν αυτές τις μέρες....
Ας δούμε κι αυτό....
 Και όμως είναι τόσο απλό αυτό που συμβαίνει με την E.N.D που θα μπορούσε να το καταλάβει ακόμα και ένα παιδί του δημοτικού σχολείου.

Τι συμβαίνει όμως πίσω από αυτή την κίνηση που προκαλεί τρόμο στο παγκόσμιο και κυρίως στο Ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα; ...;!!
Είναι πολύ απλό, αφού η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, μπορεί και δανείζεται όπως και η ...ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ  ΤΡΑΠΕΖΑ, με μηδενικό η ακόμα και αρνητικό επιτόκιο, έρχεται ένας επιχειρηματικός όμιλος και ανακοινώνει ότι μπορεί να δανείσει και αυτός με μηδενικό η ελάχιστο επιτόκιο της τάξης του 0,5%.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και συγκεκριμένα η Ε.Κ.Τ. απαγορεύει στίς Χώρες Κράτη μέλη να δανείζονται από τρίτες χώρες εκτός Ευρωζώνης παρά μόνο από αυτή και μάλιστα με επιτόκια της τάξης του 4-6%

Έρχονται τώρα τα μέλη της  Ε.N.D  τα οποία παρουσιάζονται σαν Έλληνες πολίτες ως άμεσα θιγόμενοι, και καταθέτουν ομόλογα του Αμερικανικού δημοσίου για να αγοράσουν το χρέος.

Με αυτό τον τρόπο δεν μπορεί η Ε.Κ.Τ να αρνηθεί στην Ελλάδα τον δανεισμό γιατί στην ουσία είναι κατάθεση Ελλήνων για λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Στο ερώτημα αν έχουν τα λεφτά η όχι, δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να διαπιστώσουμε ότι θα μπορούσε να τους τα δώσει οποιοιδήποτε εξωευρωπαίκός τραπεζικός όμιλος για να σπάσει το Ευρωπαϊκό μονοπώλιο της Ε.Κ.Τ και της ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.

Αν πράγματι όλα αυτά της E.N.D είναι αληθινά, τινάζονται στον αέρα τα Ελληνοευρωπαικά τραπεζικά παιγνίδια και οι ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ της χώρας μας θα πάρουν ένα καλό μάθημα για πολλά χρόνια ...;
 
http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2012/10/oi-epikyriarhoi-entromoi-stelnoyn-thn-merkel-sthn-athhna.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters