Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Το Ισραηλινό Ναυτικό χτύπησε το Estelle! Κομάντος στο σκάφος! Χάθηκε η επικοινωνία

Το Ισραηλινό Ναυτικό ξεκίνησε την επιχείρηση κατά του σκάφους Estelle, 31 μίλια από τις ακτές της Γάζας. Ήδη όπως αναφέρουν πληροφορίες στο σκαφος έχουν ανέβει κομάντος των ισραηλινών Ειδικών Δυνάμεων.

Αυτή τη στιγμή κάθε επικοινωνία με το σκάφος στο οποίο επιβαίνουν και δύο Έλληνες βουλευτές του
ΣΥΡΙΖΑ ,έχει χαθεί.


Η πληροφορία προέρχεται από ακτιβιστές που βρίσκονται στο σκάφος Estelle και τη μεταδίδουν μέσω twitter.


Τουλάχιστον τρία πολεμικά πλοία του Ισραήλ έχουν εμπλακεί στην επιχείρηση κατά του Estelle.



Μένει να δούμε βέβαια πως θα εξελιχθεί η επίθεση που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη. 

 Σύμφωνα με τον Drod Feiler, εκπρόσωπο της Πρωτοβουλίας "Ένα Καράβι για τη Γάζα-Σουηδία", το Estelle δέχτηκε επίθεση στις 10:15CET (11:15 ώρα Ελλάδας). Πέντε ή έξι σκάφη του ναυτικού περικύκλωσαν το Estelle. Στρατιώτες, φορώντας μάσκες προσπαθούν να ανέβουν στο πλοίο. Η επίθεση έλαβε χώρα σε διεθνή ύδατα (στίγμα: Ν31 25 Ε033 45)











http://www.onalert.gr/stories/israel-navy-epithesi-estelle

ΑΧΡΗΣΤΟΣ ή ΕΠΙΟΡΚΟΣ??? ΑΣ ΔΙΑΛΕΞΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το Σύνταγμα... Ένας άχρηστος Πρόεδρος...

Το άρθρο 33 παρ. 2 του Συντάγματος της Κοινοβουλευτικής μαφίας περιέχει τον όρκο που δίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του.

Ορίζει: «Ορκίζομαι... να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζω την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της χώρας, να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Ελληνικού λαού».

Ερωτάται ο «κυρίαρχος» λαός:...


Τί απ’ όλα αυτά τηρεί ο κ. Πρόεδρος και σε τι συνίσταται η προσφορά του στο πολίτευμα, την πατρίδα και στον λαό της; Είναι προφανέστατο ότι ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ δεν κάνει ο Πρόεδρος από όσα επιτάσσει ο όρκος του.

Άρα είναι ΑΧΡΗΣΤΟΣ και πρέπει να φύγει.

ΠΑΝ. ΠΑΠΑΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ


http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/10/blog-post_7903.html

Η Νορβηγία προβληματίζεται γιατί δεν έχει τι να κάνει λεφτά που περισσεύουν!

Η ακόλουθη ιστορία είναι απολύτως αληθής και αφορά τα οικονομικά
"προβλήματα" που αντιμετωπίζει η Νορβηγία.

Στις αρχές, λοιπόν, του καλοκαιριού συνήλθε η ... νορβηγική Βουλή προκειμένου να συζητηθεί το "πρόβλημα" του σημαντικού πλεονάσματος που παρουσιάζει ο κρατικός προϋπολογισμός, καθώς και ο κίνδυνοςπου ενέχει για την ανατίμηση του εγχώριου νομίσματος (νορβηγική κορώνα) και οι επιπτώσεις που θα είχε μία τέτοια ανατίμηση για τις εξαγωγές της χώρας. Η πρόταση του κυβερνώντος κόμματος ήταν να χαρισθούν οι φόροι σε όλους τουςπολίτες (φυσικά και νομικά πρόσωπα) για το δεύτερο εξάμηνο του 2012,προκειμένου να μην συσσωρευθούν επιπλέον έσοδα στον ήδη"προβληματικό" πλεονασματικό προϋπολογισμό.

Να σημειωθεί πως το φορολογικό σύστημα της Νορβηγίας προβλέπει άμεση φορολόγηση "στην πηγή" του εισοδήματος ενός πολίτη,χωρίς να καλείται στο τέλος του έτους - ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή - να πληρώσει κάποιον άλλον φόρο. Αν για παράδειγμα, ένας υπάλληλος αμείβεται από μίαεταιρεία με 1.000 ευρώ κάθε μήνα, το ποσοστό φόρου που του αναλογεί αποδίδεται αυτομάτως στο κράτος.

Άλλο ενδιαφέρον σημείο για την "τραγική"πλεονασματική οικονομία της Νορβηγίας είναι πως τα τελευταία χρόνια το κράτος χαρίζει το φόρο του μήνα Δεκεμβρίου, σαν ένα "δώρο" προς τους πολίτες, αφού στο νορβηγικό κράτος λεφτά όντως υπάρχουν.

Η νορβηγική Αριστερά αντέδρασε στην πρόταση του κυβερνώντος κόμματος, υποστηρίζοντας ότι αν χαρίζονταν οι φόροι του υπόλοιπου έτους, το επιπλέον εισόδημα οι πολίτες θα το ξόδευαν κατά κύριο λόγο σε ταξίδια- στους Νορβηγούς αρέσει πολύ να ταξιδεύουν - και ξενύχτια, με αποτέλεσμα τα λεφτά να μην επιστρέφουν στο κράτος. Η πρόταση της Αριστεράς ήταν οι πολίτες να συνεχίσουν να καταβάλλουν τους φόρους και τα χρήματα αυτά να διατεθούν ως δωρεάσε μία άλλη χώρα που αντιμετωπίζει προβλήματα.

Αφού, λοιπόν, δεν πάρθηκε καμία απόφαση εντός τουκοινοβουλίου για τον "πονοκέφαλο" των πλεονασμάτων, η κυβέρνηση έθεσε το ζήτημα σε ηλεκτρονικό δημοψήφισμα ενώπιον του νορβηγικού λαού, καλώντας τον να αποφασίσει ο ίδιος για το αν θέλουν να πληρώσουν τους φόρους του υπόλοιπουέτους ή όχι.

Το αποτέλεσμα; Το 72% ψήφισε ώστε να μην χαρισθούν οι φόροι στους Νορβηγούς πολίτες, αλλά να συνεχίσουν να τους πληρώνουν κανονικά και τα χρήματα αυτά να δοθούν ως δωρεά σε μία άλλη χώρα και επιλέχθηκε τελικάνα χτιστούν νοσοκομεία στο Βιετνάμ.

Βεβαίως, αν διηγείτο κάποιος την ιστορία αυτή σε έναν συνηθισμένο Έλληνα, η - πιθανότερη - απάντηση που θα λάμβανε θα ήταν"είναι ηλίθιοι αυτοί οι Νορβηγοί". Οι υπόλοιποι ας αναρωτηθούμε ποιοι είναι οι ηλίθιοι, τελικά.



http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/10/blog-post_1512.html

Mας πνίγουν στο βάριο για να μας πουλήσουν "θαύματα";

Τα chemtrails, εδώ και πάνω από μια δεκαετία απασχολούν χιλιάδες απλούς πολίτες και ερευνητές σε όλο τον κόσμο. 

Τα νέφη που αφήνουν πίσω τους τα αεροπλάνα
, τα οποία δεν εξαφανίζονται όπως τα απλά "καυσαέρια", αλλά παραμένουν και κρύβουν σταδιακά τον ήλιο μετατρέποντας αρχικά σε μια πελώρια σκακιέρα ολόκληρο τον ουράνιο θόλο και σε μια απέραντη "λευκή σούπα" μετά... λίγο πολύ τα έχετε ήδη προσέξει...

Τέσσερα ήταν τα κύρια θέματα που σχετίζονταν μέχρι τώρα με το φαρμάκι που ψεκάζουν και επίσημα αμφισβητούν ή δεν απαντούν: ο κλιματολογικός έλεγχος, ο έλεγχος της συνείδησης, το HAARP και πολεμικά προγράμματα παρακολούθησης 3D (όπου απαιτείται ύπαρξη βαρίου στην ατμόσφαιρα για να λειτουργήσει).

Τώρα εμφανίζεται άλλη μία παράμετρος την οποία εξυπηρετούν οι ψεκασμοί τοξικών χημικών ουσιών από τον αέρα: το project BLUE BEAM της NASA, το οποίο φιλοδοξεί μεταξύ άλλων να μας παρουσιάσει αγγελάκια, υπερφυσικές οντότητες, εξωγήινα σκάφη και ότι άλλο αγαπά "η ψυχή σας" σε τρισδιάστατα ολογράμματα στον ουρανό...

Μαντέψτε τι χρειάζεται για να μπορούν να δημιουργήσουν τα ολογραφικά "θαύματα" στον ουρανό... Ναι σωστά μαντέψατε: ΒΑΡΙΟ!!!

Τα δηλητήρια που επι χρόνια ψεκάζουν και δηλητηριάζουν τον αέρα, τη γη, το νερό και κάθε ζωντανό πλάσμα της Γης, μαζί με την ανθρωπότητα, τώρα αποκαλύπτεται πως μεταξύ άλλων έχει στόχο να δηλητηριάσει την ίδια την ψυχή μας. 

Ότι πολυτιμότερο έχει ένας άνθρωπος δηλαδή είναι στο στόχαστρο πειραμάτων απατεώνων... που πληρώνονται από κρατικά κονδύλια! Δηλαδή από τις τσέπες μας!









http://diadrastiko.blogspot.gr/2012/10/m.html

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/10/m_20.html

Ο πλανήτης σε νευρική κρίση: Επτά εστίες φωτιάς απειλούν την ανθρωπότητα .

Ένα δυσοίωνο κλίμα απλώνεται πλέον πάνω από ολόκληρο τον πλανήτη, κλίμα που ομοιάζει με την πίεση που υφίσταται ένα ηφαίστειο πριν εκραγεί ή τις πιέσεις που υφίστανται τεκτονικές πλάκες πριν ένα μεγάλο σεισμό. Αυτό γιατί η ύπαρξη τόσο πολλών εστιών έντασης που να απειλούσαν την παγκόσμια ειρήνη δεν έχει γνωρίσει ο κόσμος ποτέ στο παρελθόν.

Δεν πρόκειται απλώς για κάποιες περιφερειακές συγκρούσεις που ακόμη και αν εκδηλώνονταν θα αφορούσαν λίγο έως πολύ τις περιοχές αυτές και μόνο, αντίθετα πρόκειται για περιοχές και χώρες που πολλές από αυτές έχουν ή πρόκειται να έχουν σύντομα στην κατοχή τους πυρηνικά όπλα, ή τέλος βρίσκονται σε στενή ή ευρύτερη συμμαχία και με τις δύο υπερδυνάμεις.

Η πραγματικά αυτή περίεργη ταυτόχρονη εκδήλωση όλων αυτών των εστιών έντασης δεν μπορεί να είναι ούτε τυχαία ούτε μπορεί να θεωρηθεί ως παροδική. Κατά κάποιο τρόπο, προετοιμάζεται αθόρυβα ένα σκηνικό σύγκρουσης παγκοσμίων διαστάσεων, ως κάποιο ρολόι να έχει σημάνει μια ιδιότυπη αντίστροφη μέτρηση.

Συρία-Τουρκία

Ξεκινώντας από την πιο κοντινή σε εμάς εστία έντασης η έκρυθμη κατάσταση που βρίσκεται σε εξέλιξη, μόλις σήμερα είχαμε ξανά ανταλλαγές πυροβολικού μεταξύ των δύο χωρών, ουσιαστικά έχει τις βάσεις της σε ένα γεγονός που δεν προϊδέαζε κανένα βέβαια για όλα αυτά που θα επακολουθούσαν: Η αυτοπυρπόληση ενός άνεργου πτυχιούχου στο Σίντι Μπουζίντ στην Τυνησία στις 17 Δεκεμβρίου του 2010 όταν η αστυνομία κατέσχεσε ένα πάγκο με προϊόντα που πουλούσε. Η γένεση της «αραβικής άνοιξης» όπως βαφτίστηκε τελικά, του κύματος αυτού των εξεγέρσεων που σάρωσε Τυνησία, Λιβύη, Αίγυπτο φτάνοντας «ασθμαίνοντας» είναι η αλήθεια στη Συρία αλλά αυτή τη φορά οι επιπτώσεις δεν έχουν να κάνουν μόνο με το εσωτερικό των χωρών όπως στις τρεις προηγούμενες περιπτώσεις.

Οι γεωστρατηγικές και γεωπολιτικές διασυνδέσεις είναι τόσο έντονες που η «αραβική άνοιξη» στη Συρία μπορεί να εξελιχθεί σε ένα «παγκόσμιο χειμώνα». Η βολές πυροβολικού από την πλευρά της Συρίας στις 10 Οκτωβρίου η απάντηση του Τουρκίας, η ανυποχώρητη στάση της Μόσχας στο ενδεχόμενο ενός αεροπορικού αποκλεισμού της χώρας, ο έλεγχος του συριακού Airbus με Ρώσους επιβάτες και ο εξαναγκασμός σε προσγείωση από τουρκικά F-16, η εμπλοκή του Ιράν με την αποστολή τμημάτων της επίλεκτης ταξιαρχίας Αλ Κοτς των Φρουρών της Επανάστασης στο πλευρό του Άσσαντ, η δεδηλωμένη στάση των ΗΠΑ εναντίον του Άσααντ, οι προθέσεις της Άγκυρας για επέμβαση στο έδαφος της Συρίας, η κατάρριψη του τουρκικού RF-4E, συνθέτουν ένα σκηνικό που μπορεί να εξελιχθεί σε μέγιστο πρόβλημα για την παγκόσμια ειρήνη.

Ιρακινό Κουρδιστάν

Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα για την Τουρκία ακούει στο όνομα Ιρακινό Κουρδιστάν στην ημιαυτόνομη περιοχή που ανήκει στο Ιράκ. Η ιρακινή κυβέρνηση εκδήλωσε πρόσφατα την επιθυμία της να αποστείλει στρατεύματα στο Ιρακινό Κουρδιστάν με σκοπό να βάλει φρένο στις διαρκείς επεμβάσεις της Τουρκίας, η οποία όχι μόνο πραγματοποιεί στρατιωτικές επεμβάσεις αλλά διατηρεί τουλάχιστον 10.000 με 15.000 άνδρες στο έδαφος του Κουρδιστάν και τουλάχιστον 3 με 4 στρατιωτικές βάσεις σε βάθος μέχρι και 15 χλμ. και με σκοπό να αναχαιτίσει τη δραστηριότητα του ΡΚΚ.

Το Ιράκ έχει κατ΄ επανάληψη δηλώσει την πρόθεση του να αναχαιτίζει τα τουρκικά μαχητικά από το να παραβιάζουν τον εναέριο χώρο του. Η πρόσφατη συμφωνία του Ιράκ με τη Ρωσία για προμήθεια όπλων από τη Ρωσία ύψους 4,2 δισ.$ και οι καθυστερήσεις που σημειώνονται στην παράδοση των αμερικανικών F-16 που έχει παραγγείλει το Ιράκ, διαμορφώνουν ένα επίσης απειλητικό σκηνικό. Τι θα γίνει στην περίπτωση που το Ιράκ, εξασφαλίσει τη συγκατάθεση των Κούρδων του Ιράκ και αποστείλει στρατεύματα στην περιοχή, στρατεύματα τα οποία έρθουν σε σύγκρουση με τα τουρκικά; Και τι θα κάνει η Ρωσία στην περίπτωση που θα υπάρξει σύγκρουση με το Ιράκ αλλά και τιο στάση θα κρατήσουν οι ΗΠΑ;

Αζερμπαϊτζάν – Αρμενία

Την επανάκτηση των εδαφών που έχασε το Αζερμπαϊτζάν κατά την διάρκεια του πολέμου με το Ναγκόρνο Καραμπάχ και την Αρμενία την περίοδο 1992-1994 έχει υποσχεθεί δημοσίως ο πρόεδρος της χώρας Ilham Aliyev. Μετά από δύο χρόνια και πλέον μαχών το Αζερμπαϊτζάν έχασε το 14% των εδαφών του ενώ το Ναγκόρνο Καραμπάχ ανακήρυξε την ανεξαρτησία του και ελέγχει από τότε όχι μόνο εδάφη της πρώην αυτόνομης επαρχίας του Αζερμπαϊτζάν αλλά και εδάφη της δημοκρατίας αυτής. Με την βοήθεια της Αρμενίας οι κάτοικοι του Ναγκόρνο Καραμπάχ αντιμετωπίζουν την ολοένα και περισσότερο ενισχυόμενη στρατιωτική μηχανή του Αζερμπαϊτζάν ο Στρατός του οποίου παραλαμβάνει στρατιωτικό υλικό ρωσικής, ουκρανικής, ισραηλινής και τουρκικής κατασκευής, ενώ δεν θα πρέπει να αγνοηθεί η σημαντική παρουσία των ισραηλινών στρατιωτικών συμβούλων στην χώρα.

Οποιαδήποτε σύγκρουση μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας θα συμπαρασύρει μαζί της και την Ρωσία η οποία διατηρεί στην περιοχή μεταξύ του Ναχιτσεβάν και του Ναγκόρνο Καραμπάχ σημαντικές αντιαεροπορικές και αντιβαλλιστικές δυνάμεις στρατηγικής σημασίας για την Ρωσία η οποία ανησυχεί για την φιλοδυτική στροφή του Αζερμπαϊτζάν λόγω της εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου που διαθέτει αλλά και λόγο της γνωστής αντιπαλότητας με το Ιράν στα εδάφη του οποίου ζουν 18 εκατομμύρια Αζέροι

Ιράν-Ισραήλ-ΗΠΑ

Πρόκειται ίσως για μια από τις σοβαρότερες εστίες έντασης που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την παγκόσμια ασφάλεια. Το θέμα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν και της πρόθεσης του Ισραήλ να βομβαρδίσει τις πυρηνικές του εγκαταστήσεις είναι γνωστό.

Μάλιστα από πό τις 17 Οκτωβρίου αμερικανικά στρατεύματα και ο εξοπλισμός έχουν αρχίσει να καταφθάνουν στο Ισραήλ, για να συμμετάσχουν στην μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση με την επωνυμία «Austere Challenge 2012» που έχει διεξαχθεί μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ.

Οι επικείμενες αμερικανικές εκλογές στις 6 Νοεμβρίου θα κρίνουν πολλά για την εκδήλωση ή όχι της επίθεσης στη χώρα αυτή. Η στάση Ρωσίας και Κίνας είναι ξεκαθαρισμένη ότι και οι δύο χώρες βρίσκονται πλήρως αντίθετες σε μια στρατιωτική επέμβαση στο Ιράν. Από την πλευρά του το Ιράν απειλεί ότι σε μια τέτοια περίπτωση η απάντησή του θα είναι συντριπτική. Αποκλεισμός των στενών του Χορμούζ, εκδήλωση επιθέσεων σε Ισραήλ, αλλά και σε αμερικανικές βάσεις στο έδαφος των κρατών του Κόλπου, όπου και αην υπάρχουν.

Κίνα-Ιαπωνία

Μια από τις νεότερες εστίες έντασης που αν και έχει παλαιές ρίζες βρέθηκε πάλι στο επίκεντρο των εξελίξεων τον τελευταίο με τις εκατέρωθεν κινήσεις σκαφών της ακτοφυλακλής των χωρών για τα διαφιλονικούμενα νησιά Senkaku / Diaoyu και τον πόλεμο ανακοινώσεων που ακολούθησε. Το τελευταίο σκηνικό της έντασης προκλήθηκε στις 16 Αυγούστου όταν 150 Ιάπωνες ακτιβιστές της οργάνωσης Ganbare Nippon έπλευσαν στο σύμπλεγμα των νήσων και κάπου 10 εξ αυτών κατόρθωσαν να φτάσουν σε μια τις νησίδες και να υψώσουν την ιαπωνική σημεία.

Η αντίδραση της Κίνας ήταν άμεση με το κινεζικό υπουργείο εξωτερικών λέγοντας ότι η πράξη αυτή των Ιαπώνων ήταν παράνομη και άκυρη. Ταυτόχρονα στην Κίνα ξεκίνησε ένα τεράστιο κύμα διαμαρτυριών με πρωτοφανείς για τη χώρα διαδηλώσεις όπου πυρπολήθηκαν ιαπωνικές επιχειρήσεις, κάηκαν σημαίες ενώ αποκλείστηκε η πρεσβεία της Ιαπωνίας. Η πλέον πρόσφατη εξέλιξη είναι αυτή της άσκησης του κινεζικού Ναυτικού με 11 πολεμικά σκάφη ανοικτά των νήσων Diaoyu άσκηση η οποία παρακολουθείται από το ιαπωνικό Ναυτικό.

Και εδώ οι επιπτώσεις για την παγκόσμια ειρήνη θα καταστροφικές σε περίπτωση που τα δεκάδες ναυτικά επεισόδια ανάμεσα στις δύο χώρες εξελιχθούν σε κάτι χειρότερο. Οι ΗΠΑ έχουν δηλώσει ότι δεσμεύονται από την συμμαχία του με την Ιαπωνία για το συγκεκριμένο θέμα κάτι βέβαια που τις φέρει σε ευθεία αντιπαράθεση με μια πυρηνική Κίνα σε περίπτωση εχθροπραξιών.

Βόρεια Κορέα – Νότιος Κορέα

Ο βορειοκορεατικός απείλησε ότι θα χτυπήσει στο έδαφος της Νότιας Κορέας τη Δευτέρα σε περίπτωση που μια ομάδα βορειοκορεατών φυγάδων πραγματοποιήσει το εγχείρημα να διασκορπίσει με μικρά αερόστατα φυλάδια με αντικομουνιστικό περιεχόμενο πάνω από το έδαφος του Βορά.

«Τη στιγμή που θα έστω και η παραμικρή κίνηση διαγνωσθεί ένα ανηλεές στρατιωτικό κτύπημα θα εκδηλωθεί από το δυτικό μέτωπο θα εκδηλωθεί χωρίς προειδοποίηση». Η διένεξη είναι γνωστή αλλά μια εκδήλωση εχθροπραξιών με μια πυρηνική πλέον Β. Κορέα δε θα θυμίζει σε τίποτα τον πόλεμο του 1950-1953.

Αφγανιστάν

Αν και ο πόλεμος στο Αφγανιστάν είναι μια υπόθεση που εξελίσσεται από το 2001 εντούτοις ένα κρίσιμο σημείο έχει προστεθεί στην ήδη βεβαρυμμένη κατάσταση στη χώρα. Οι Αμερικανοί διαπιστώνουν ότι έπειτα 11 χρόνια μαχών απλά δεν κερδίζουν! Η πρόσφατη επιχείρηση στο στρατόπεδο Bastion των Ταλιμπ[αν με αποτέλεσμα 6 αεροσκάφη των αμερικανών Πεζοναυτών να καταστραφούν, έχει δημιουργήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις. Η πλέον πρόσφατη αφορά το ενδεχόμενο της παράτασης της αμερικανικής παρουσίας στη χώρα πέρα από το 2014 έτος κατά το οποίο η αμερικανική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για την αποχώρηση των στρατευμάτων της εκεί. Εάν οι ΗΠΑ προχωρήσουν σε μια τέτοια κίνηση και παρατείνουν την παραμονή των στρατευμάτων τους στο Αφγανιστάν οι επιπτώσεις από μια τέτοια κίνηση θα είναι απρόβλεπτες, στις σχέσεις της με το Αφγανιστάν κυρίως.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/10/blog-post_3321.html

Εδώ που τα λέμε, εμείς τους τα μάθαμε αυτά τα κόλπα.

Εδώ που τα λέμε, εμείς τους τα μάθαμε αυτά τα κόλπα. Για να ακριβολογώ τους τα έμαθε ο Όμηρος στην Ιλιάδα, όταν έδειξε ότι οι πόλεμοι δεν κερδίζονται με το σπαθί αλλά με την επινόηση του «Δούρειου Ίππου». Στέλνεις δηλαδή στο αντίπαλο στρατόπεδο ένα «δώρο», κάτι που μοιάζει ασφαλές και ακίνδυνο.

Οι Γερμανοί έχασαν δυο παγκόσμιους πολέμους και πλήρωσαν βαρύτατο τίμημα προσπαθώντας να νικήσουν με το σπαθί, παρά το γεγονός ότι ήταν λάτρεις του Ομήρου.

Διάβαζαν αλλά δεν καταλάβαιναν. Από τις ήττες τους όμως φαίνεται πως έμαθαν. Έτσι η διεύρυνση του «ζωτικού χώρου» που επιχειρούν για άλλη μια φορά σήμερα, δεν γίνεται με το σπαθί. Γίνεται με «δώρα».

Το «δώρο» που έστειλαν στην Ελλάδα, από χθες έχει βαπτιστεί και επίσημα από την ίδια την Γερμανίδα Καγκελάριο. Λέγεται «Φούχτελος». Πρόκειται για τον υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας Χάνς Φούχτελ ο οποίος λειτουργεί ως εντεταλμένος για τις ελληνογερμανικές σχέσεις. Μέσα στο γερμανικό κοινοβούλιο η κ. Μέρκελ επαίνεσε την «καλή δουλειά» που κάνει ο «Φούχτελος» όπως τον αποκάλεσε, εξελληνίζοντας την κατάληξη του επωνύμου του. Ξέσπασαν όλοι σε γέλια και η κ. Μέρκελ καταχειροκροτήθηκε.

Ποια είναι αλήθεια η «καλή δουλειά» που κάνει ο κ. Φούχτελος; Εξ’ όσων καταλαβαίνω από αυτά που πληροφορούμαι ο κ. Φούχτελος κάνει μια συστηματική απογραφή των πάντων. Από τα πιο μεγάλα μέχρι τα πιο μικρά. Για αυτό και οι συναντήσεις του δεν περιορίζονται στον πρωθυπουργό και τους υπουργούς. Οργανώνει μεθοδικά σχεδιασμένες περιοδείες στη διάρκεια των οποίων «βλέπει κόσμο». Από δημάρχους και περιφερειάρχες μέχρι τοπικούς φορείς και επιχειρηματίες. Βλέπει, ακούει και καταγράφει. Είναι προσηνής, ευγενικός και δεν έχει τον ρόλο του «κακού» που έχει ανατεθεί στους υπαλλήλους της τρόικας.

Θυμίζω ότι την προηγούμενη φορά που υπήρχε γερμανική διοίκηση στην Ελλάδα δεν ήταν διόλου ευκαταφρόνητος – όπως θέλουν οι εθνικοί μύθοι να πιστεύουμε – ο αριθμός αυτών που βοήθησαν στην αντίστοιχη καταγραφή που έγινε τότε και στη συνέχεια φάνηκε πολύ χρήσιμη στην ανακατανομή τεράστιων περιουσιών, η οποία με τη σειρά της οδήγησε στη δημιουργία μεγάλου τμήματος του «αστικού κόσμου» που γνωρίζουμε σήμερα.

Τουτέστιν τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά από όσο θέλουν να μας αφήνουν να νομίζουμε, γελώντας με τον …. Φούχτελο και την αθώα φατσούλα του. Όπως έλεγε παλιότερα κι ένας φίλος Υπουργός με επιχειρηματική εμπειρία «όταν παίρνεις καινούργιο μαγαζί πρέπει να κατεβάσεις τα «κιτάπια», να ξέρεις τι παίρνεις….».

ΥΓ1: Η πλακίτσα με τον Φούχτελο που γίνεται σήμερα στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο απλά εξοικειώνει την ελληνική γνώμη με έναν περίπου «δικό της άνθρωπο» και βοηθάει τα μέγιστα τον Χανς Φούχτελ να υποδυθεί τον ρόλο του «Δούρειου Ίππου».

ΥΓ2: Μαθαίνω ότι «καραβιές» από τους πάλαι ποτέ πρωτοκλασάτους υπουργούς που έμειναν εκτός βουλής και πολιτικού παιχνιδιού, έχουν γίνει προνομιακοί συνομιλητές του Βερολίνου σε διάφορα επίπεδα. Από κει και πέρα όμως δεν μπορώ να προβλέψω αν θα τους δούμε και με ….κουκούλες.

ΥΓ3: Χθες έκλεισα το άρθρο μου με τη διαπίστωση πως οι «πελάτες» πάνε αλλού και οι «εκπλήξεις» θα είναι μεγάλες. Λίγες ώρες αργότερα βγήκε η δημοσκόπηση της VPRC για να με δικαιώσει πλήρως.


 http://www.spirosrizopoulos.com/news/o-k-fouxtelos/

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/10/blog-post_4164.html

ο "Ηχηρό Χαστούκι" της Ουγγαρίας σε Ε.Ε και ΔΝΤ...κάνει τον γύρο του κόσμου.. «ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ "ΓΔΑΡΑΤΕ" ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣΤΕ!»

Φωτογραφία για Το Ηχηρό Χαστούκι της Ουγγαρίας σε Ε.Ε και ΔΝΤ...κάνει τον γύρο του κόσμου.. «ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ
 ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΛΑΟ, ΦΟΡΟΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!
Αδύνατον να χωνέψουν οι Ευρωπαίοι το ηχηρό πολιτικό χαστούκι που έφαγαν η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. από τη νεοεκλεγείσα δεξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας, η οποία αρνήθηκε επιδεικτικά να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις τους, προκειμένου να τους χορηγήσουν ένα δάνειο δηλώνοντας ότι δεν έχει καμία πρόθεση να επιβάλει πρόσθετα μέτρα λιτότητας στον ουγγρικό λαό επειδή έτσι θέλουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί. «Πραγματικό χλευασμό επιφύλαξε η ουγγρική κυβέρνηση στο Δ.Ν.Τ. και στην Ε.Ε. που έστειλαν αντιπροσωπείες τους για να εκτιμήσουν το πρόγραμμα βοήθειας στην Ουγγαρία», έγραψε η γαλλική «Λιμπερασιόν»....
Η επίσης γαλλική «Μοντ» δείχνει εξίσου σοκαρισμένη με τη στάση τόσο του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν όσο και των στελεχών της κυβέρνησής του απέναντι στη συμφωνία υποτέλειας της Ουγγαρίας προς το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε. που είχε υπογράψει η προηγούμενη, σοσιαλιστική και εκεί, ουγγρική κυβέρνηση, η οποία συνετρίβη στις εκλογές το Μάιο, για να πάρει δάνειο 20 δισ. ευρώ. «Η νέα ομάδα που βρίσκεται στην εξουσία στη Βουδαπέστη φαίνεται να. θέλει να απαλλαγεί από τους όρους του δανείου. Αυτό είναι επικίνδυνο» γράφει η «Μοντ» και συνεχίζει: «Τα πάντα εξελίσσονται σαν να προτίθεται ο Βίκτορ Όρμπαν, ο νέος πρωθυπουργός, να αναιρέσει το λόγο που έχει δοθεί στην Ε.Ε. και στο Δ.Ν.Τ. Ο Όρμπαν επιδεικνύει ανοιχτά μια προκλητική και προσβλητική αναίδεια απέναντι στους πιστωτές του»! Με ιερή αγανάκτηση η «Μοντ» πληροφορεί τους αναγνώστες της ότι ο νέος Ούγγρος πρωθυπουργός «προκαλεί την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.». Απουσίαζε από τη Βουδαπέστη όταν μετέβη εκεί ειδική αντιπροσωπεία του Δ.Ν.Τ. γιατί προτίμησε να πάει στη Νότια Αφρική προκειμένου να παρακολουθήσει τον. τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου! «Η αντιπροσωπεία του Δ.Ν.Τ. δεν κατόρθωσε να πάρει από τους Ούγγρους στοιχεία και καθαρές απαντήσεις και έτσι επέστρεψε στην Ουάσιγκτον με άδεια χέρια» υπογραμμίζει θιγμένη η «Μοντ», προχωρώντας στη διαπίστωση ότι η κυβέρνηση της Ουγγαρίας «δεν σκοτίζεται καθόλου για τις απαιτήσεις της Ε.Ε. ή των διεθνών οργανισμών!».

  ΔΙΕΘΝΗΣ ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥΣ

 Η άρνηση της δεξιάς ουγγρικής κυβέρνησης να συνεχίσει την πολιτική εθνικής υποτέλειας των σοσιαλιστών προκατόχων της, προκάλεσε φυσικά αντιδράσεις από τους θιγόμενους Ευρωπαίους, γέννησε όμως και αισθήματα μόλις συγκαλυπτόμενου θαυμασμού σε διεθνές επίπεδο. «Προκαλώντας τους πιστωτές της, η Ουγγαρία αρνείται περαιτέρω σφίξιμο του ζωναριού», έγραψαν π.χ. στους τίτλους σχετικής ανάλυσής τους οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και υπογράμμιζαν: «Η προκλητική στάση. αποτυπώνει την κόπωση και την αντίσταση που απειλεί να προκαλέσει σε όλη την Ευρώπη η συνεχιζόμενη ώθηση για δημοσιονομική ορθότητα». Ο Ούγγρος υπουργός Οικονομικών Σκιέργκι Μάτολσι ήταν σαφέστατος, όταν εμφανίστηκε στην τηλεόραση αναφορικά με τη γραμμή της κυβέρνησης Όρμπεν απέναντι στο «μνημόνιο» που είχαν υπογράψει οι Ούγγροι σοσιαλιστές: «Αυτό το κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και θα θέλαμε να καταργήσουμε τις ατυχείς συνέπειες αυτών των βημάτων. Είπαμε στους εταίρους μας ότι δεν εξετάζουμε σε καμία περίπτωση τη λήψη πρόσθετων μέτρων λιτότητας», διακήρυξε χωρίς περιστροφές. «Σπανίως μια ουγγρική κυβέρνηση ρίχτηκε στη δουλειά με τόση ορμή. Αυτό ήταν επειγόντως αναγκαίο γιατί έχει καθορίσει ως σκοπό της την υπέρβαση της απελπισίας και της έλλειψης αυτοπεποίθησης που άφησαν στον ουγγρικό πληθυσμό οκτώ χρόνια σοσιαλιστικής κυριαρχίας» ομολογεί και η γερμανική εφημερίδα «Φράνκφουρτ Αλγκεμάινε» και προσθέτει: «Η ομάδα του Όρμπεν θέλει εξαιτίας αυτού του λόγου να προωθήσει την "εθνική συνοχή"».

  ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΦΟΡΟΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!

 Το χειρότερο από όλα όμως για την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. δεν ήταν η άρνηση των απαιτήσεών τους εκ μέρους της ουγγρικής κυβέρνησης ούτε η εθνικά υπερήφανη στάση του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν μέσω της επιδεικτικής περιφρόνησης των εκπροσώπων τους. Ήταν το ότι η Βουδαπέστη τόλμησε να θίξει τα. «Άγια των Αγίων» της Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.: τις τράπεζες! Για το 2010, η ουγγρική κυβέρνηση έχει να επιτελέσει ένα πανεύκολο έργο σε ό,τι αφορά στις υποχρεώσεις της έναντι των δανειστών της: να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού από 4% του ΑΕΠ που ήταν το 2009 σε. 3,8% του ΑΕΠ το 2010. Τίποτα δηλαδή. Παρόλα αυτά, οι δυνάστες της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. απαιτούν από την ουγγρική κυβέρνηση να περικόψει τις ήδη γλίσχρες συντάξεις, να μεταρρυθμίσει επί τα χείρω το εθνικό σύστημα υγείας περικόπτοντας μισθούς και θέσεις γιατρών και νοσοκόμων και μειώνοντας τα κρατικά κονδύλια για την υγεία, να κλείσει τεράστιες ζημιογόνες κρατικές επιχειρήσεις απολύοντας εκατοντάδες χιλιάδες Ούγγρων. Απαιτούνται περικοπές τουλάχιστον ενός δισ. ευρώ για να μπορέσετε να μειώσετε το έλλειμμα φέτος σε 3,8% και του χρόνου σε 3% είπαν οι εμπειρογνώμονες της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. στους Ούγγρους. Άρα, απαιτούνται πρόσθετα μέτρα λιτότητας, διαπίστωσαν εμβριθώς. Εκεί τους έκανε ρολάνς και τους τρέλανε η ουγγρική κυβέρνηση! Ένα δισ. πρόσθετα έσοδα σε δύο χρόνια θέλατε;» τους απάντησαν. «Εμείς θα μαζέψουμε περισσότερα. Όχι όμως με νέα λιτότητα για τον κοσμάκη. Απλούστατα, θα φορολογήσουμε τις τράπεζες!».

  ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

 Αμ' έπος αμ' έργον! Η κυβέρνηση Όρμπαν ανακοίνωσε έκτακτη εισφορά για τρία χρόνια των τραπεζών, ύψους 0,45% όχι όμως επί των κερδών, αφού φυσικά όλες θα φρόντιζαν να εμφανίσουν ζημιές, αλλά επί των ακαθάριστων εσόδων! Έριξε και μια έκτακτη φορολογία 5,2% στο ύψος των συναφθέντων συμβολαίων των ασφαλιστικών εταιριών και μια έκτακτη φορολογία μέχρι 6% στις χρηματιστηριακές εταιρίες και σε όλες τις υπόλοιπες χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες! Κόντεψαν να πάνε από εγκεφαλικό όλοι μαζί - η Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ., οι τραπεζίτες και όλα τα παράσιτα και τα «λαμόγια» του χρηματοπιστωτικού συστήματος! Μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση, μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου τη δεύτερη - με βάση τα έσοδα του 2009, τα οποία έχουν ήδη δηλώσει. Περιχαρής ο υπουργός Οικονομικών της Ουγγαρίας έκανε δημοσίως τους λογαριασμούς του: οι τράπεζες θα «σκάσουν» 450 εκατομμύρια, οι ασφάλειες άλλα 135 και οι υπόλοιπες χρηματοπιστωτικές εταιρίες ακόμη 110 εκατομμύρια - να 'τα τα 700 εκατομμύρια ευρώ αμέσως - αμέσως μόνο για φέτος! «Γνωρίζουμε ότι αυτή είναι μια σημαντική έκτακτη επιβάρυνση, αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο του ελλείμματος τους 3,8%» δήλωσε σαρκαστικά στην τηλεόραση ο Γκιέργκι Μάτολσι, ο Ούγγρος υπουργός Οικονομικών. Με τα χρήματα αυτά όχι μόνο θα μειώσουμε το έλλειμμα στο 3,8% αλλά και θα δώσουμε κίνητρα για ανάπτυξη της οικονομίας, πρόσθεσε. Θα μειώσουμε στο μισό - δηλαδή στο 10% - τον συντελεστή φορολόγησης όλων των επιχειρήσεων που έχουν μικτά κέρδη μέχρι 1,8 εκατομμύρια ευρώ, ένα μέτρο που αφορά 250.000 επιχειρήσεις μικρές και μεσαίες, οι οποίες αποτελούν τα τρία τέταρτα του συνόλου των ουγγρικών επιχειρήσεων. Επίσης, με τα λεφτά που θα πάρει η ουγγρική κυβέρνηση από τις τράπεζες, θα μπορέσει να μειώσει τον συντελεστή φορολογικού εισοδήματος φυσικών προσώπων στο ενιαίο ύψος του 16%, καλύπτοντας τις απώλειες φορολογικών εσόδων με ένα τμήμα των χρημάτων των τραπεζών!

  «ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ "ΓΔΑΡΑΤΕ" ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ, ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣΤΕ!»

 Πανικός επικράτησε στους κύκλους της Ε.Ε. Η Κομισιόν έσπευσε να προσάψει στην ουγγρική κυβέρνηση ότι. δεν εκτίμησε σωστά τις επιπτώσεις αυτής της έκτακτης φορολογίας στις τράπεζες, η οποία «ενδέχεται να έχει αρνητικές συνέπειες στην οικονομική ανάπτυξη» και να «αποθαρρύνει τους ξένους επενδυτές». Ανοησίες και προσχήματα. Ο πραγματικός λόγος που πανικόβαλε την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. ήταν μήπως αυτή η εθνικά επωφελής ουγγρική στάση βρει μιμητές και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και δημιουργήσει «σχολή» παρακινώντας και άλλες κυβερνήσεις κρατών - μελών των «27» να φορολογούν τις τράπεζες αντί να υποβάλλουν τους λαούς τους σε εξοντωτικά μέτρα λιτότητας. «Η Ουγγαρία θα γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη με μια αντίστοιχη απόφαση τέτοιων διαστάσεων» έγραψε η γερμανική «Φράνκφουρτ Αλγκεμάινε» την παραμονή της ψήφισης του νόμου για την έκτακτη φορολόγηση των τραπεζών από το ουγγρικό κοινοβούλιο, η οποία έλαβε ήδη χώρα από την περασμένη εβδομάδα. Υπάρχει όμως ένα ακόμη «μυστικό» όπου καθιστά πραγματικά εξαιρετική αυτή την απόφαση της ουγγρικής κυβέρνησης. Το 80% του ουγγρικού τραπεζικού συστήματος ελέγχεται από. ξένες τράπεζες - πρωτίστως αυστριακές και γερμανικές, αλλά και άλλες ευρωπαϊκές! Πρακτικά, λοιπόν, από τα 700 εκατομμύρια ευρώ ένα τεράστιο τμήμα θα το πληρώσουν όχι οι Ούγγροι τραπεζίτες και παράγοντες του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αλλά οι. Ευρωπαίοι! Όσον αφορά δε στην έλλειψη ρευστότητας που ενδέχεται να παρουσιάσουν κάποιες τράπεζες στην Ουγγαρία εξαιτίας της έκτακτης φορολογίας, αυτή θα καλυφθεί μέσω προσφυγής στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οπότε πάλι οι Ευρωπαίοι θα πληρώσουν! Ομολογουμένως διπλά αριστουργηματική η κίνηση της ουγγρικής κυβέρνησης ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΞΗΛΩΜΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ Η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ., πέρα από τις φραστικές διαμαρτυρίες, προσπάθησαν να υπονομεύσουν και στην πράξη την πολιτική της δεξιάς ουγγρικής κυβέρνησης. Κύριο όργανό τους ο διοικητής της Τράπεζας της Ουγγαρίας.

 Η κυβέρνηση απαιτούσε να μειώσει τα επιτόκια χορηγήσεων, ώστε να διοχετευθούν χρήματα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και στους χρεωμένους καταναλωτές και νοικοκυριά για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να κινηθεί η οικονομία. Αυτός όμως αρνείται πεισματικά, με πρόσχημα τον κίνδυνο. πληθωρισμού. Αρνείται επίσης να σηκωθεί να φύγει, παρόλο που η κυβέρνηση ακόμη και με δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού εκφράζει την παντελή έλλειψη εμπιστοσύνης της προς το πρόσωπό του και τον καλεί δημοσίως να παραιτηθεί. Η κυβέρνηση Όρμπαν αποφάσισε λοιπόν να τον χτυπήσει εκεί που πονούν όλα τα «λαμόγια» του φυράματος αυτού: στην τσέπη! Του περιέκοψε τον μισθό κατά. 75% από 30.000 ευρώ το μήνα (ποσό αστρονομικό για την Ουγγαρία) του τον έκανε 7.500 ευρώ. Ξεσηκώθηκε αμέσως αυτή τη φορά η. Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία δεν αντέχει να βλέπει τραπεζίτες να υφίστανται τέτοια «μαρτύρια» και κατάγγειλε την ουγγρική κυβέρνηση για «καταχρηστικά μέτρα».

 Μέσα σε ένα γενικό κλίμα κατάληψης ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού από τη Δεξιά και μάλιστα εξ εφόδου με σαφώς αντιδημοκρατικές μεθόδους, η κυβέρνηση Όρμπαν ξηλώνει με αστραπιαία ταχύτητα και τους μηχανισμούς των «Κουίσλινγκ» που υπηρετούν την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. Ήδη «αποκεφαλίστηκαν» οι άνθρωποι που είχαν τοποθετηθεί επικεφαλής της Ουγγρικής Υπηρεσίας Ανάπτυξης που διαχειρίζεται τα κονδύλια της Ε.Ε., της Ουγγρικής Τράπεζας Ανάπτυξης, της Γενικής Διεύθυνσης Φόρων, της Αρχής Ελέγχου Χρηματοοικονομικών Θεσμών, του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής κ.λπ., πέρα φυσικά από τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, της αστυνομίας και κρίσιμων υπηρεσιών της δημόσιας διοίκησης. Παράλληλα, μέχρι σήμερα πρέπει να παραδώσει το πόρισμά του ο Λάσλο Πάπτσακ στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος αναφορικά με τη ζημιά που προξένησε στο δημόσιο συμφέρον η διακυβέρνηση των σοσιαλιστικών κυβερνήσεων του Φέρεντς Γκιούρτσαν και του Γκόρντον Μπάιναϊ προκειμένου να αποφασίσει. Pantezaxa --> -->
Eglimatikotita
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2012/10/blog-post_20.html

Το άδοξο πολιτικό τέλος του Ευάγγελου Βενιζέλου

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος
“ Η παρόρμηση, τα λάθη, ο βοναπαρτισμός, ο ιδιότυπος ναρκισσισμός και ο αυταρχισμός  ”
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος γνωρίζει να χειρίζεται καλά την ελληνική γλώσσα. Όμως, δεν χειρίζεται το ίδιο καλά την πολιτική. Η καλή χρήση της γλώσσας τον ευνόησε την εποχή που ο μέσος όρος των ψηφοφόρων εξίσωνε ή συμψήφιζε την παντελή έλλειψη σαρδάμ στο λόγο με τις ικανότητες στην πολιτική. Με βάση αυτό και μόνο το κριτήριο, δεν ήταν λίγοι εκείνοι,...
οι οποίοι τον θεωρούσαν ικανότερο από τον Κώστα Σημίτη ή από τον Γιώργο Παπανδρέου.
Το 2007, μετά την ήττα του ΠΑΣΟΚ, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, έδειξε τη μεγάλη του αδυναμία. Ποια ήταν αυτή; Η παρόρμηση. Σαν έτοιμος από καιρό και εκπέμποντας έναν ιδιότυπο ναρκισσισμό, εμφανίστηκε στις τηλεοπτικές κάμερες στο χώρο του Ζαππείου δηλώνοντας «παρών», το βράδυ της μεγάλης ήττας. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος πόνταρε λανθασμένα στην καλή του διασύνδεση με τα λεγόμενο «θεσμικά» ΜΜΕ της χώρας, της οποίας δικλείδα ασφαλείας αποτελούσε η παλαιόθεν καλή σχέση του πεθερού του. Τότε τον Σεπτέμβριο του 2007, ο Βαγγέλης Βενιζέλος θεωρούσε ότι μπορούσε να ηγηθεί ενός ΠΑΣΟΚ ισχυρού, το οποίο αργά ή γρήγορα θα ερχόταν στην εξουσία. Η αδυναμία της παρόρμησης κατέστη πολύ περισσότερο αντιληπτή, όταν λίγες ημέρες μετά τη δημόσια τοποθέτησή του στο Ζάππειο, φθάνοντας στην Χαριλάου Τρικούπη, δέχτηκε επίθεση με καφέ από τον γνωστό Ρέλλο. Φυσικά δεν τον αναγνώρισε. Αρχικά ζήτησε από τους άνδρες της ασφαλείας του να τον βοηθήσουν να σηκωθεί, αλλά η παρόρμηση τον κυρίευσε. Σε λίγα δευτερόλεπτα, με τον ιδιότυπο ναρκισσισμό που τον διακρίνει επέστρεψε και στήθηκε μπροστά στις κάμερες για να υπαινιχθεί ότι την επίθεση προκάλεσαν για να τον πλήξουν οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι ή εχθροί. Βέβαια, ένιωθε ακόμη ισχυρός. Ήδη η ναυαρχίδα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη ΤΟ ΒΗΜΑ «έπαιζε» τα ρέστα της με το πρωτοσέλιδο που έμεινε στην ιστορία: «Παραιτηθείτε κύριε πρόεδρε». Οι δημοσκοπήσεις, οι οποίες είχαν προετοιμαστεί με πολύ μεγάλη προσοχή έδειχναν ότι θα κέρδιζε με άνεση και ο Γιάννης Πρετεντέρης, αδυνατώντας να αντιληφθεί ότι του έκανε ζημιά, έδινε τα δικά του βραδινά σόου στο κτήριο της λεωφόρου Μεσογείων. Έχασε, τότε, ο Βαγγέλης Βενιζέλος, έχασαν και τα δομημένα συμφέροντα, διότι ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου, τότε, ούτε πολύ περισσότερο η πλατιά λαϊκή βάση του ΠΑΣΟΚ είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος στενοχωρήθηκε, αλλά δεν το έβαλε κάτω.

Τελικά το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές τον Οκτώβριο του 2009. Ο Θεσσαλονικιός πολιτικός, ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Τα μεσημέρια οι ιδιαιτέρες του, του πήγαιναν φιλετάκια γαλοπούλας στο γραφείο του μέσα στο Πεντάγωνο και εκείνος σχεδίαζε πως στο μέλλον θα επανέλθει σε μία, κάποια, κούρσα της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ. Το ήθελε πολύ, αλλά ίσως δεν το πίστευε τόσο. Η φιλοδοξία του τον οδήγησε σε νέα λάθη. Δεν υλοποίησε κάποια δημιουργική στρατηγική. Δεν παρουσίασε ποτέ ουσιαστική πολιτική πλατφόρμα. Με το που ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ τη διακυβέρνηση της χώρας, σε μία δύσκολη εποχή με την κρίση χρέους να έρχεται σαν Αρμαγεδώνας επάνω στην Ελλάδα, ξεκίνησε το «πριόνισμα» της καρέκλας του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Είχε ακόμη ισχυρές σχέσεις με ανθρώπους των media, με ισχυρούς εκδοτικούς ομίλους και με τηλεοπτικούς σταθμούς. Ήλεγχε αρκετούς από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και τους αξιοποιούσε, όποτε χρειαζόταν. Αργότερα πίεσε τον Γιώργο Παπανδρέου και εξελίχθηκε στο κυβερνητικό σχήμα. Έγινε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και βέβαια υπουργός Οικονομικών σε εκείνον τον ... ανασχηματισμό του καλοκαιριού του 2011. Επί των ημερών του ψηφίστηκε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και υπήρξε η συμφωνία της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 21ης Ιουλίου για τη μείωση του ελληνικού χρέους. Μετά δέχτηκε κριτική για τη διμερή συμφωνία με τη Φινλανδία, με την οποία της εξασφαλίζονταν εγγυήσεις για συμμετοχή της στο νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας. Τα βάρη ήταν μεγάλα. Όταν, αφού υπήρξε πολύ σκοτεινό παρασκήνιο ο Γιώργος Παπανδρέου παραιτήθηκε μετά από την παρουσία του στις Κάννες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θεώρησε ότι πλέον είχε ανοίξει ο δρόμος. Σε εκείνη τη χρονική συγκυρία, την περίοδο δηλαδή που παραιτήθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θεώρησε ότι κρατούσε το «παιχνίδι» στα χέρια του. Είχε υποτιμήσει νωρίτερα το γεγονός ότι στις Συνόδους Κορυφής, οι Ευρωπαίοι εταίροι, όταν γυρνούσε την πλάτη γελούσαν περιπαικτικά, αμφισβητώντας την επάρκειά του στα Οικονομικά. Ωστόσο υπερασπίστηκε τα μνημόνια, και ιδιαίτερα το δεύτερο, με πάθος.Ταυτόχρονα είχε ξεκινήσει για τα καλά η διαδοχολογία. Πολιτικοί φίλοι του Βαγγέλη Βενιζέλου, στις συγκλήσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας, έβριζαν εν ψυχρώ τον Γιώργο Παπανδρέου, δημιουργώντας κλίμα. Από κοντά δημοσιογράφοι του χρεοκοπημένου συστήματος των Media. Ο ίδιος προσπαθούσε να ενεργοποιήσει όλους τους μηχανισμούς. Συνεργάτες και φίλοι του μοίραζαν πληροφορίες και παραπολιτικά, δεξιά και αριστερά πιέζοντας ασφυκτικά, ενώ εκείνος ετοίμαζε με προσοχή τα επόμενα βήματά του. Μέχρι και με τον Ανδρέα Λοβέρδο εμφανίστηκαν παρέα κατεβάζοντας κοινή πλατφόρμα. Και όταν έφτασε η ώρα της διαδοχής, έδειξε, ο Βαγγέλης Βενιζέλος, να φοβάται. Δεν υπήρξε άλλος υποψήφιος και το ΠΑΣΟΚ έδειχνε να καταρρέει. Μάχη χωρίς αντίπαλο, αλλά τα γιαούρτια δεν τα γλίτωσε και πάλι. Εκείνος πίστευε ότι "θα γυρίσει" το αρνητικό κλίμα, πίστευε στην "καρδιά της δημοκρατικής παράταξης", στο "εφτάψυχο ΠΑΣΟΚ. Όμως, η "Δημοκρατική Παράταξη" είχε μετακομίσει αλλού, στον ΣΥΡΙΖΑ. Πίστευε ότι το ΠΑΣΟΚ θα διατηρούσε έναν σημαντικό πυρήνα των δυνάμεών του. Λάθος εκτίμηση. Μετά η χώρα μπήκε στην τελική ευθεία για τις εκλογές.
Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην πλατεία Συντάγματος, πρόσβαλε την ιστορία του ΠΑΣΟΚ. «Τρεις κι ο κούκος». Εκείνος ίδρωνε και παρακαλούσε να τελειώσει η ομιλία του. Τραγωδία. Όσοι έβλεπαν από τους δέκτες της τηλεόρασής τους την ομιλία ψιθύριζαν «Σήκω Ανδρέα για να δεις». Ο Βενιζέλος ήταν εκεί. Η ψυχή του ΠΑΣΟΚ έλλειπε. Μόνο μηχανισμοί και κάποιοι … «μισθοφόροι» οπαδοί. Τίποτε άλλο. Στον δρόμο για τις εκλογές εξέπεμψε αυταρχισμό. Σε τηλεοπτική του εμφάνιση άρχισε να χτυπά δυνατά το χέρι, επειδή δέχτηκε μία ερώτηση. Το ΠΑΣΟΚ τόσο τον Μάιο, όσο και τον Ιούνιο ,στις εκλογές δηλαδή, συρρικνώθηκε. Την επομένη των εκλογών βγήκε και δήλωσε «ξεκινάμε από το 13%, όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1974», προκαλώντας ειρωνικά χαμόγελα στους κόλπους της κοινοβουλευτικής του ομάδας. Συνεταιρίστηκε με τον Αντώνη Σαμαρά, στην σημερινή τρικομματική κυβέρνηση της συμφοράς και της καταστροφής, κάνοντας και τον τελευταίο Πασόκο, να του γυρίσει την πλάτη. Εφιάλτης «Ο Βαγγέλης Βενιζέλος συμμάχησε με τη δεξιά», έλεγαν οι παππούδες στα καφενεία. Τροποποίησε «τον ήλιο τον πράσινο», μίλησε ως εκφραστής του πολιτικού Κέντρου της μετεμφυλιακής Ελλάδας, της Ελλάδας του 1950, θέλησε να κάνει restart. Όμως, έχασε και τα συστημικά του ερείσματα. Ο Γιάννης Πρετεντέρης, η Όλγα Τρέμη και ο Παύλος Τσίμας τον «χτύπησαν» αλύπητα – δεν το περίμενε – στην τελευταία του εμφάνιση στο άλλοτε φιλικό, προς τον ίδιο, Mega Channel. Είχε τη λίστα Λαγκάρντ και δεν της έδωσε σημασία. Σκιές και γκρίζες ζώνες, γκρίζα σημεία. Στο (πρώην) ΠΑΣΟΚ λένε ότι πάσχει από το σύνδρομο του βοναπαρτισμού. Τα έχει χάσει όλα. Το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει. Τον ίδιο τον καταπίνει η ίδια η ιστορία, όπως θα καταπιεί τον Αντώνη Σαμαρά και τον Φώτη Κουβέλη.


Η εκλογική επιρροή του ΠΑΣΟΚ υπολογίζεται στο 5,5%. Κάτω και από τη Χρυσή Αυγή «σύντροφε» Βαγγέλη; Κάτω και από τη Χρυσή Αυγή;
http://www.periodista.gr/index.php/coverstories/item/567
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2012/10/blog-post_4927.html

ΣΟΚ: Οι Ελληνίδες πουλάνε το κορμί τους στην Ιταλία λόγω κρίσης!

prostitute
Μοιάζει σενάριο φαντασίας όμως, δυστυχώς, είναι σοκαριστικά αληθινό. Ευπαρουσίαστες Ελληνίδες κάθε ηλικίας πουλάνε το κορμί τους στα σοκάκια της Ρώμης αλλά και άλλων Ιταλικών πόλεων! Με το καράβι ταξιδεύουν είτε από την Ηγουμενίτσα είτε από την Πάτρα στην Ανκόνα και το Μπάρι και από εκεί με το τρένο φτάνουν μέχρι τη Ρώμη και αρχίζουν...
δουλειά.
Η συγκλονιστική αποκάλυψη έγινε από την εφημερίδα «Μεσαντζέρο» και όπως είναι φυσικό έχει προκαλέσει τεράστια αίσθηση όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Οι γυναίκες αυτές είναι εμφανές ότι δεν είναι επαγγελματίες πόρνες διότι μένουν μακριά από τις υπόλοιπες πόρνες στις πιάτσες των Ιταλικών πόλεων.
Το diktionews.gr επικοινώνησε με Έλληνες μόνιμους κατοίκους στη Ρώμη και στο Μιλάνο οι οποίοι επαλήθευσαν το δημοσίευμα της εφημερίδα της γειτονικής χώρας. Έκαναν σαφές όμως ότι δεν πρόκειται για «επαγγελματίες» αλλά για γυναίκες οι οποίες έχουν τεράστια οικονομικά προβλήματα. «Μένουν στη Ρώμη, στο Μιλάνο ή και σε μικρότερες απ' ότι ξέρω πόλεις για 3 ή 4 μέρες και αποκομίζουν αρκετά χρήματα με τα οποία επιστρέφουν στην πατρίδα. Συνήθως μένουν σε ξενοδοχεία τα οποία δεν τους κοστίζουν παραπάνω από 30 ευρώ τη βραδιά και τα οποία δεν θεωρούνται κακόφημα. Σύμφωνα με έναν πρόχειρο υπολογισμό αποκομίζουν οικονομίες της τάξης των 1000 – 1500 ευρώ το τριήμερο της παραμονής τους εδώ» δήλωσαν οι δύο ομογενείς στη γειτονική χώρα με τους οποίους συνομίλησε το diktionews.gr.
Το κόστος ενός τέτοιου ταξιδιού σε οικονομική θέση στο πλοίο είναι σχετικά φθηνό ενώ οι απελπισμένες αυτές γυναίκες αποφεύγουν και την κοινωνική κατακραυγή του περιβάλλοντός τους αφού κανείς δεν γνωρίζει τους λόγους για τους οποίους ταξιδεύουν στη γειτονική χώρα.
Παρά ταύτα το σοκ παραμένει αφού η οικονομική κρίση και οι μνημονιακές επιταγές κατάφεραν αυτό που δεν κατάφεραν ούτε οι πόλεμοι. Να κάνουν την Ελληνίδες πόρνες σε ξένες χώρες.
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2012/10/blog-post_5488.html

ΒΓΑΖΕΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ!

ΟΠΩΣ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟ 1973!

Στα χνάρια της Χούντας των Συνταγματαρχών και η κυβέρνηση Σαμαρά μιας που αποφασίστηκε ότι 2.500 στρατιώτες με πλήρη εξάρτηση και οπλισμό θα χρησιμοποιηθούν ασφάλεια προκειμένου να διεξαχθεί η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Θα βρίσκονται πέριξ του δρόμου, μπροστά στους επισήμους, για να τους...
προφυλάξουν από το "μαινόμενο πλήθος". 

Δηλαδή οι στρατιώτες τι θα κάνουν; Θα πυροβολήσουν ή θα δείρουν όποιον αποπειραθεί να προσεγγίσει την εξέδρα των επισήμων;....ποιόν δηλαδή; τον αδερφό τους που απολύθηκε από την εργασία του και είναι εξαγριωμένος; 

Θα στρέψουμε αδελφό εναντίον αδελφού για να μπορεί ο κάθε πολιτικός να στέκεται στην εξέδρα; Δεν μας έφτανε το πως μας καταντήσανε, θα ξεκινήσουμε και εμφύλιο πόλεμο τώρα;

 Εύγε Αντώνη δημοκράτη!



dimotiko safari

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/10/blog-post_4937.html

ΒΟΜΒΑ!ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 31,5 ΔΙΣ;ΠΟΙΟΣ Ο ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ;ΠΟΙΟΣ ΕΘΝΑΡΧΗΣ;

END.jpgΔΕΙΤΕ...
άρθρο του ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ...; ΒΓΑΙΝΩ ΑΛΗΘΙΝΟΣ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΟ ΤΑΚΤ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΝΟΥΜΕΡΑ.
ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ = ΒΑΣΕΙ ΠΟΙΑΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ? ΤΑ 31,5ΔΙΣ .. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΑΦΟΡΑ !!
ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ! ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΩΣ ΓΙΔΙΑ ...;.
ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΑΤΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ !
ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΧΟΝΤΡΟ ΓΑΖΙ.
Σελ. 7 Προσχεδίου Προυπολογισμού ! ( Δανειακή PSI εως 109,1δις - ανάλυση ! )
http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/10/blog-post_963.html#ixzz29lZd9oIR
ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PRESIDENT;
[...Ένα σημαντικό θέμα το οποίο έθιξε ο κ. Λαμπράκης και με το οποίο προέβη σε μεγάλη αποκάλυψη, αφορά στο ίδιο το χρέος της Ελλάδος.

«Μας ρωτούν γιατί παρεμβαίνουμε τώρα. Η Ελλάδα κινδυνεύει να χρεωκοπήσει τις επόμενες ημέρες και δεν σας το αποκαλύπτουν, το κρύβουν. Τα 31,2 δις ευρώ που ο κ. Σαμαράς βιάζεται να εκταμιευθούν ως δόση του δανείου και τα οποία λέει ότι θα πάνε κατευθείαν στην αγορά, δεν θα πάνε στη αγορά. Είναι χρήματα από ομόλογο που χρωστάει η Ελλάδα σε ιδιώτη από το 1982 και η ελληνική κυβέρνηση καίγεται να το πληρώσει, διότι εάν δεν έχει αυτά τα χρήματα από 4-14 Οκτωβρίου τότε η Ελλάδα θα χρεωκοπήσει. Γι' αυτό τον λόγο γίνεται όλη αυτή η ιστορία και βιάζεται ο κ. Σαμαράς να περάσει τα μέτρα, ώστε να του δώσουν οι δανειστές τα 31,2 δις ευρώ και να μπορέσει να εξοφλήσει το ομόλογο του ιδιώτη»!!! ...](VIDEO) - ΕΔΩ)


ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΕΜΑΙΛ ΤΟΥ κ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ 
ΣΧΕΤΙΚΑ:
ΕΔΩ


ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ: 

Παγκόσμια οικονομική κρίση από Grexit;(έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ)ΝΕΑ έκθεση

...................................

Ζώης: Δεν διαψεύδουν ότι θα είναι σε κλειστό λογαριασμό η δόση!

Τα «Βέλη» Του Εξαπέλυσε Ο Εκπρόσωπος Των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρήστος Ζώης Προς Τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, Για Τα Όσα Δήλωσε Από Τις Βρυξέλλες.
Στη Δήλωσή Του Ο Κ. Ζώης Αναφέρει:  «Η Συνέντευξη Του Κ. Πρωθυπουργού Στις Βρυξέλλες Εντάσσεται Στην Προσπάθεια Που Καταβάλλει Να Αντισταθμισθεί Το Επώδυνο Φορτίο Των Μέτρων Ενός Αδιέξοδου Και Αναποτελεσματικού Προγράμματος Με Ένα Κλίμα Δήθεν Ευφορίας Στους Κόλπους Της Ευρωζώνης, Την Ίδια Στιγμή Κατά Την Οποία Δεν Έχουν Διαψευσθεί Αρμοδίως Τα Σενάρια Σε Γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης Περί Εκταμίευσης Της Δόσης Των 31,5 Δις Ευρώ Σε Δεσμευμένο Λογαριασμό Μέσω Του Οποίου Θα Εξυπηρετούνται Μόνο Οι Τόκοι Και Τα Ώριμα Χρέη».

Πηγή ΠΗΓΗ

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΤΙΚΕΤΑ...end

 

http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2012/10/bomba-ti-eihe-pei-o-lamprakhs-gia-ta-31-5-dis-poios-o-apodekths-.html

Αποκάλυψη: Ιδού το σχέδιο για τους πλειστηριασμούς

Αλλαγές στο καθεστώς των πλειστηριασμών ακινήτων ετοιμάζει η κυβέρνηση, μετά τις πιέσεις της τρόικας για άρση του περιοριστικού μέτρου που προστατεύει τις κατοικίες από εκποίηση για οφειλές έως του ποσού των 200.000 ευρώ.
Η απαγόρευσή, που ισχύει από το 2008 και θα ισχύσει με τη σημερινή της μορφή έως το τέλος του 2012, έχει προστατέψει δεκάδες χιλιάδες ακίνητα από τους πλειστηριασμούς, καθώς έως σήμερα όλοι όσοι δεν πληρώνουν τα δάνεια τους καλύπτονται από την ομπρέλα του συγκεκριμένου μέτρου. Όμως όπως όλα δείχνουν αυτή η κάλυψη θα αρχίσει σταδιακά να γίνεται… αποκάλυψη.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του fpress.gr, σε πρόσφατες διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-τραπεζών και υπό την επίβλεψη της τρόικας έχουν πέσει στο τραπέζι τρεις προτάσεις.

  • Πλήρης απελευθέρωση των πλειστηριασμών από τον Ιανουάριο του 2013. Αυτή είναι η πρόταση που έχει κάνει η τρόικα και είναι γνωστή, όμως ούτε οι τράπεζες, ούτε η κυβέρνηση φαίνεται να συμφωνούν με αυτήν.
  • Σταδιακή μείωση του ποσού που θα καλύπτεται. Υπάρχει λοιπόν ένα σχέδιο το οποίο θα «μηδενίσει» σταδιακά το συγκεκριμένο ποσό από τα 200.000 που είναι σήμερα μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα που δεν θα ξεπερνά τα δύο χρόνια. Για παράδειγμα η συγκεκριμένη πρόταση προβλέπει την μείωση του καλυπτόμενου ποσού στις 150.000 ευρώ την 1/1/2013, στις 100.000 ευρώ από 01/7/2013, στις 50.000 ευρώ από την 1/1/2014 και απελευθέρωση από τον Ιούλιο του 2014.
  • Η τρίτη πρόταση προβλέπει την σταδιακή έναρξη των πλειστηριασμών, ανάλογα με τον χρόνο αδυναμίας των δανειοληπτών. Δηλαδή να ξεκινήσουν από την 1/1/2013, για όσα δάνεια έχουν καταστεί «κόκκινα» το 2008 . Την 1η Ιουλίου του 2013 να απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί για τα «κόκκινα» δάνεια του 2009 κ.ο.κ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το εξάμηνο στις σταδιακές απελευθερώσεις στην δεύτερη και τρίτη πρόταση δεν είναι δεσμευτικό. Μπορεί να γίνει τρίμηνο ή έτος.

Επίσης αυτό που γνωριζουμε είναι ότι όποια και να είναι η τελική επιλογή υπουργείου και τραπεζών, πριν τον πλειστηριασμό θα δίδεται μία τελευταία ευκαιρία ευνοϊκής ρύθμισης στον δανειολήπτη. Επίσης, και οι τράπεζες επιθυμούν μία σταδιακή απελευθέρωση των πλειστηριασμών προκειμένου να μην βρεθούν ξαφνικά με χιλιάδες ακίνητα στην κατοχή τους, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για δείκτες, κεφάλαια κλπ.


Η διαδικασία του πλειστηριασμού σήμερα.

Ο πρώτος πλειστηριασμός έχει ως τιμή εκκίνησης την αντικειμενική αξία του ακινήτου. Ομως στην περίπτωση που δεν θα υπάρχει ενδιαφερόμενος, η διαδικασία επαναλαμβάνεται στο 80% της αρχικής τιμής. Στην περίπτωση που δεν υπάρξει ενδιαφέρον, τότε στην επόμενη συνεδρίαση το ακίνητο θα έχει μια ελεύθερη τιμή που θα ορίζεται από τους ενδιαφερομένους.

Ο Σαμαράς εκτελεί… συμβόλαια θανάτου!!!

Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη συμπεριφέρεται από κοινού με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ σαν κοπάδι λύκων που έχει πέσει πάνω στον ελληνικό λαό για να τον κατασπαράξει
Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Ανατριχιαστικές είναι οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. Η «εθεολοδουλεία» προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και η ακραία αντεργατική επιθετικότητα της αχρείας συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη, έχουν αποχαλινώσει τους υπαλλήλους των ξένων επικυρίαρχων της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Κυβέρνηση και τρόικα διαγωνίζονται πλέον ποια από τις δύο θα προωθήσει τα πιο σκληρά μέτρα εναντίον του ελληνικού λαού και της χώρας. Παράλληλα, η επίσκεψη στην κατεχόμενη Αθήνα της γερμανίδας καγκελαρίου, Άγκελα Μέρκελ, οδήγησε στην έκλειψη οποιασδήποτε αυταπάτης περί αλλαγής της ολέθριας γερμανικής πολιτικής απέναντι στην Ελλάδα.
Έχει υψηλή συμβολική σημασία ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προωθεί… συμβόλαια θανάτου για όλους τους Έλληνες τόσο με την κυριολεκτική όσο και με τη μεταφορική σημασία! Προκάλεσε σοκ στην ελληνική κοινωνία η ανακοίνωση της πρόθεσης του πρωθυπουργού να μένουν… άταφοι(!) οι περίπου 110.000 Έλληνες που πεθαίνουν κάθε χρόνο, αν προηγουμένως οι συγγενείς τους δεν «σκάσουν» 50-60 ευρώ σε συμβολαιογράφο για να πάρουν συμβολαιογραφική πράξη θανάτου, που μόνο με αυτή θα εκδίδει ο Δήμος άδεια ταφής! Πρόκειται για κατάπτυστη πράξη πολιτικής αλητείας της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ.
Ούτε γάμος θα γίνεται, ούτε διαζύγιο θα εκδίδεται πλέον στη χώρα, αν οι ενδιαφερόμενοι δεν πληρώσουν τους συμβολαιογράφους, τους οποίους τα κυβερνητικά λαμόγια αποφάσισαν να χαρτζιλικώνουν με 10-11 εκατ. ευρώ το χρόνο –φυσικά με λεφτά των Ελλήνων και των ασφαλιστικών τους ταμείων, από τα οποία οι συγγενείς του τεθνεώτος θα προσπαθούν να πάρουν πίσω μετά από μήνες τα έξοδα του συμβολαίου θανάτου.
«Αδειάστε μας τα νησιά»!
Βλέποντας ότι έχουν να κάνουν με μία κυβέρνηση μαινόμενων φορο-εισπρακτόρων, οι ξένοι επικυρίαρχοι της τρόικα αποθρασύνονται όλο και περισσότερο. Σοκαρίστηκαν ακόμη και οι… εφοπλιστές(!), όταν ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης, τους αποκάλυψε κατά τη διάρκεια γεύματος ότι οι τροϊκανοί απαίτησαν να… εκκενώσει η κυβέρνηση Σαμαρά όλα τα ελληνικά νησιά που έχουν λιγότερους από εκατόν πενήντα κατοίκους, γιατί δεν συμφέρει τον προϋπολογισμό να παραμένουν αυτά τα νησιά κατοικημένα!
Προφανώς, τα νησιά αυτά, που έχουν και έτοιμες υποδομές, τα έχουν βάλει στο μάτι κάποιοι μεγιστάνες. Αλλά και καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις (π.χ. Γαύδος ή νήσος Στρογγύλη του Καστελλόριζου) παίζουν σοβαρότατο ρόλο στον καθορισμό της έκτασης της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), οι υπάλληλοι της τρόικας θα παρείχαν –με το αζημίωτο άραγε;- σοβαρότατες υπηρεσίες σε ξένα συμφέροντα.
Το εξοργιστικό είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς, μόλις έμαθε την δημοσιοποίηση της απαίτησης της τρόικας, έγινε έξω φρενών και ήθελε να αποκεφαλίσει όχι τον αλητήριο τροϊκανό που τόλμησε να θέσει τέτοιο θέμα, αλλά τον… υπουργό Ναυτιλίας που «ξέρασε» την αλήθεια στους εφοπλιστές! Την ύστατη των στιγμών δεν απέλυσε τον υπουργό, τον οποίο, φυσικά θα καρατομήσει στον πρώτο ανασχηματισμό.
Πληρώστε για τις τράπεζες
Η αποθράσυνση των τροϊκανών έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, που δεν κρατούν πλέον κανένα πρόσχημα ώστε να δίνουν τουλάχιστον την εικόνα ότι δήθεν φροντίζουν για την διόρθωση των δημοσιονομικών μεγεθών της Ελλάδας και όχι ότι είναι στυγνοί υπηρέτες των συμφερόντων του τραπεζικού κεφαλαίου.
Μέχρι και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, έμεινε άναυδος όταν άκουσε τους τροϊκανούς να λένε ότι οι Ελληνικές τράπεζες δεν πρέπει να… πληρώσουν φέτος τα 550 εκ. ευρώ που οφείλουν, στο δημόσιο εξαιτίας του δανείου σωτηρίας τους ύψους 5 δισ. ευρώ που τους χορήγησε σε πρώτη φάση το 2008 η κυβέρνηση Καραμανλή με την μορφή της αγοράς προνομιούχων μετοχών και για το οποίο έχουν συμφωνήσει να πληρώνουν το 10% της αξίας του κάθε χρόνο με τη μορφή δήθεν «μερισμάτων».
Επειδή όμως αυτά τα 500 εκατ. ευρώ είναι γραμμένα ως έσοδα στον προϋπολογισμό του 2012 και οι τράπεζες δεν πληρώνουν, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βρεθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο μισό δισεκατομμύριο ευρώ για να κλείσει έτσι η νέα τρύπα του προϋπολογισμού. Οι τροϊκανοί, είχαν μάλιστα, έτοιμη και τη λύση: Να μην πληρώσουν οι τράπεζες για να μην χρειαστούν κι άλλα λεφτά για την ανακεφαλαιοποίησή τους και, αντί γι αυτές, να πληρώσει… ολόκληρος ο ελληνικός λαός με νέα έκτακτη εισφορά ή να πληρώσουν το μισό δισεκατομμύριο οι… συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι, των οποίων και να κοπεί από φέτος και όχι από του χρόνου το δώρο των Χριστουγέννων – το τελευταίο που θα πάρουν!
Θα τρώμε… ληγμένα τρόφιμα!
Σε συμβολικό επίπεδο, πάντως, τίποτε ίσως δεν αποτυπώνει πιο ανάγλυφα τη ραγδαία υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων από την πρόταση των ιδιοκτητών των σούπερ μάρκετ να τους επιτραπεί να πουλάνε και τα… ληγμένα τρόφιμα!
Η απίστευτη -μέχρι πρότινος αδιανόητη- αυτή η συζήτηση δείχνει πλέον ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζεται ως τριτοκοσμική χώρα ακόμη και στο επίπεδο της διατροφής και στο άρρηκτα συνδεόμενο με αυτή θέμα της υγείας του ελληνικού πληθυσμού.
«Στη διάρκεια της κατοχής ο κόσμος έτρωγε λεμονόκουπες και χαρούπια και τώρα θα του πειράζουν τα ληγμένα ζυμαρικά και το ληγμένο ρύζι;» είναι η νοοτροπία που κρύβεται πίσω από αυτή τη συζήτηση.
Κοπάδι λύκων
Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη συμπεριφέρεται από κοινού με την ΕΕ και το ΔΝΤ σαν κοπάδι λύκων που έχει πέσει πάνω στον ελληνικό λαό για να τον κατασπαράξει. Η δραματική περικοπή μισθών και στον ιδιωτικό τομέα, που προωθεί με απόλυτη επιτυχία, σημαίνει ουσιαστικά μια τεράστιας έκτασης αναδιανομή του υφιστάμενου κοινωνικού πλούτου υπέρ των εργοδοτών, καθώς αφαιρεί ποσά πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ από τους εργαζόμενους και τα δίνει στους επιχειρηματίες που τους απασχολούν. Η μεθοδευμένη κατάλυση κάθε εργασιακού δικαιώματος, που επίσης προωθούν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, αποσκοπεί στο να επιβάλει στο διηνεκές έναν εφιαλτικό εργασιακό Μεσαίωνα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος άρχισαν να μιλούν για μέτρα 9,5 δις. ευρώ για τη διετία 2013-2014. Στη συνέχεια τα έκαναν 11,5 δις. και την Κυριακή μας «ξεφούρνισαν» ότι μιλούν πλέον για περικοπές από μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και δαπάνες ύψους… 18 δις. ευρώ για την τετραετία 2013-2016!
Είναι αδίστακτοι ψεύτες. Το κόστος της διετούς επιμήκυνσης για το 2015 και το 2016 δεν ανέρχεται μόνο σε 7 δις. ευρώ, όπως εμφανίζουν οι πολιτικοί απατεώνες της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη, αλλά σε τουλάχιστον 15 δις. ευρώ, σύμφωνα με τους μετριοπαθέστερους υπολογισμούς και πιθανότατα να απαιτούνται γύρω στα 30 δις.!
Οι άθλιοι κυβερνώντες, λοιπόν, επιδιώκουν να εγκλωβίσουν τη χώρα στο πλαίσιο της επιμήκυνσης, ώστε να παγιδεύσουν και την επόμενη κυβέρνηση, που θα τους αντικαταστήσει, στη συνέχεια της ίδιας πολιτικής που υποδουλώνει τη χώρα στο Δ’ Ράιχ και εξανδραποδίζει τον λαό μας.
Παραμύθι η ρευστότητα
Οι ολετήρες της Ελλάδας που μας κυβερνούν εν ονόματι των ξένων επικυρίαρχων έχουν θέσει σε κυκλοφορία ένα παραμύθι για να διευκολυνθούν στο πέρασμα του νέου πακέτου μέτρων που αποσκοπεί στην οικονομική εξόντωση του πληθυσμού – ότι δήθεν μόλις δοθεί η δόση των 31,5 δις. ευρώ (που οι απατεώνες Ευρωπαίοι παρακρατούν από τις 28 Ιουνίου για να εκβιάζουν τους γηγενείς Κουίσλινγκ) θα επανεκκινήσει η Ελληνική οικονομία. Πρόκειται για ασύστολο ψέμα.
Από τα 31,5 δις. τα 25 θα πάνε για ανακεφαλαιοποίηση των Ελληνικών τραπεζών και τα υπόλοιπα για να πληρωθούν τοκοχρεολύσια. Ούτε ένα δις. ευρώ δεν θα πέσει στην πραγματική οικονομία – για να μην πούμε ότι δεν θα δοθεί απολύτως τίποτα!
Αναφορικά με τα 25 δις. που θα χρεωθεί ο ελληνικός λαός για να τα πάρουν οι τραπεζίτες, κυριολεκτικά ούτε 1 ευρώ (!) δεν θα δοθεί για δάνειο σε επιχειρήσεις και ιδιώτες. Καμία απολύτως ρευστότητα δεν πρόκειται να υπάρξει και ο στραγγαλισμός της αγοράς θα συνεχιστεί, με ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις να κλείνουν, πέφτοντας θύματα της οικονομικής ασφυξίας και των «κανονιών» που σκάνε από παντού.
Βέβαιη χρεοκοπία
Μέσα σε όλο αυτό τον πανικό, επιβεβαιώνεται από παντού ότι, αν συνεχιστεί η ίδια γερμανική πολιτική, η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι βέβαιη, γιατί το δημόσιο χρέος της είναι μη βιώσιμο βάσει του προγράμματος που ακολουθεί. Η συνταγή της Ε.Ε. και του ΔΝΤ εξαθλιώνει, δηλαδή, τους Έλληνες, μετατρέπει την χώρα μας σε αποικία και ταυτόχρονα την οδηγεί στην χρεοκοπία!
Τελευταίος οργανισμός που θεωρεί μη βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας είναι το ΔΝΤ, το οποίο την περασμένη εβδομάδα αναθεώρησε προς τα… πάνω το χρέος της χώρας μας: Εκτιμά ότι θα ξεπεράσει το… 180% το 2013 και το 2014 και στην καλύτερη περίπτωση θα πέσει στο 152% το 2017.
Δεύτε τελευταίον ασπασμόν…
Πηγή: Περιοδικό «Επίκαιρα»
http://kostasxan.blogspot.gr/2012/10/blog-post_3705.html

"ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ" Ή ΨΕΥΔΟΑΦΟΡΜΗ;

Ενημερώνουμε τον ελληνικό λαό για όσα θεωρούμε πως πρόκειται σύντομα να συμβούν.
Αυτή την στιγμή η κυβέρνηση των απατεώνων υποτίθεται ότι διαπραγματεύεται διάφορα εγκληματικά και αντισυνταγματικά μέτρα εναντίον του ελληνικού λαού. Κάθε μέρα όμως αποκαλύπτεται πως δεν υπάρχει πραγματική διαπραγμάτευση, αλλά τα δήθεν προς διαπραγμάτευση παράνομα μέτρα έχουν ήδη αποφασιστεί στο παρελθόν και έχουν ήδη λάβει και νομική φόρμα – κάλυψη.
Για εμάς είναι βέβαιο με μαθηματική ακρίβεια ότι η επόμενη σύνοδος κορυφής του ευρωπαϊκού λησταρχείου θα λάβει «σκληρές» αποφάσεις για την Ελλάδα, αλλά και για την Ε.Ε. . Η δημιουργία μιας Ε.Ε. τριών ταχυτήτων θα ξεκινήσει να... αποτελεί και θεσμική πραγματικότητα.
Είναι σαφές ότι για την Ελλάδα κάποιοι έχουν επιλέξει και θα επιβάλλουν ή θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν την έξοδο από την Ευρωζώνη.
Η αποτυχία της ψευδοδιαπραγμάτευσης με την «τρόϊκα» θα είναι απλά η αναγκαία τυπική αφορμή που θα οδηγήσει την χώρα εκτός Ευρώ.
Το ποια μορφή θα της προσδώσουν (τυπική χρεοκοπία, ουσιαστική χρεοκοπία, απλή έξοδος με επιχορήγηση) θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες, καθώς τα αντικρουόμενα συμφέροντα και γεγονότα όπως οι αμερικανικές εκλογές δεν τους βοηθούν να καταλήξουν. 
Μέχρι στιγμής το πιθανότερο σενάριο είναι η μεταβατική έξοδος με οικονομική πριμοδότηση και επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους.
Ενημερώνουμε τον ελεύθερο ελληνικό λαό (όχι τους «γραικύλους») και ζητούμε να μην πιστεύει από εδώ και πέρα τίποτα από όσα του «πασάρουν» τα Μ.Μ.Ε. 
                                                                              Η Δ.Ε. του Λαϊκού Κινήματος
 
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2012/10/blog-post_9738.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters