Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Στο σπίτι μεγαλοεπιχειρηματία η απόφαση για διωγμό των δημοσιογράφων-ποιοι πήραν μέρος


Η συνάντηση έγινε σε σπίτι μεγαλοεπιχειρηματία στο Παλαιό Ψυχικό. Εκτός από τον γνωστό μεγαλοπαράγοντα των ΜΜΕ συμμετείχε και ο ισχυρός άνδρας δημοσιογραφικού ομίλου ο οποίος εμφανίζει τεράστιες ζημίες και παρά την καλή θέληση των τραπεζών δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του. Δυστυχώς για την συγκυβέρνηση Σαμαρά 3 κορυφαίοι υπουργοί έδωσαν το παρόν στην συνάντηση. Αφορμή της στάθηκε η λίστα Λαγκάρντ και το περιεχόμενο δεν ήταν άλλο από την φίμωση των δημοσιογράφων που αντιστέκονται στην εγχώρια διαπλοκή. Σύμφωνα με το kourdistoportokali.com, σε χρόνο dt εκτός από τον Βαξεβάνη, έφαγε “άγριο ξύλο” ο Γιώργος Τράγκας, κόπηκε ο Αρβανίτης, συνελήφθη ο Σπύρος Καρατζαφέρης. Στόχος της διαπλοκής είναι να εξουδετερώσει τις φωνές που την βγάζουν στην σέντρα και να το παρουσιάσει αυτό σαν επιθυμία της Τρόικας. Κι όμως οι δανειστές μας θέλουν..
- όπως φάνηκε και από τα δημοσιεύματα των Νew York Times με αφορμή την σύλληψη Βαξεβάνη-να διωχθούν οι φοροφυγάδες μεγαλονταβατζήδες της διαπλοκής και όχι οι αγγελιοφόροι-δημοσιογράφοι.
ΠΗΓΗ: kourdistoportokali.com

NASA: "Η Γη δεν αντέχει πάνω από μισό δισ. κατοίκους"


Η ΝΤΠ δεν σταματάει να εφευρίσκει τρόπους για να μας πείσει ότι για το καλό του πλανήτη θα πρέπει σιγά σιγά να του "αδειάζουμε την γωνιά", με διάφορους τρόπους όπως ευθανασία, αυτοκτονίες, εθελούσια αποχή απο την τεκνοποία.

Ο Dewayne Cecil, ένας πρώην κλιματολόγος της NASA, υποστήριξε πρόσφατα ότι η γη δεν μπορεί να υποστηρίξει περισσότερους από 500 εκατομμύρια ανθρώπους, εάν επιμείνουν στον τρέχοντα «δυτικό» τρόπο ζωής.

Τόνισε επίσης ότι ο έλεγχος του πληθυσμού και η ​​διαχείριση των πόσιμων υδάτινων πόρων είναι οι " παγκόσμιες προτεραιότητες". Καταλάβατε που το πάνε; Το Μνημόνιο στην Ελλάδα αν προσέξει κανείς το φορολογικο φέρνει έλεγχο του πληθυσμού, και της τεκνογονίας. Όσο για τους υδάτινους πόρους έρχεται η ιδιωτικοποίηση.

Ο Δρ Cecil, ο οποίος ήταν ερευνητής τόσο της NASA όσο και της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας, εργάζεται σήμερα για την Εθνικό κέντρο κλιματικών κινδύνων, στη Βόρεια Καρολίνα.Ο Δρ. Cecil, ο οποίος ειδικεύεται σε κλιματικά δεδομένα, αν και αναγνωρίζει ότι το ερώτημα εάν οι άνθρωποι είναι υπεύθυνοι για την κλιματική αλλαγή δεν έχει απαντηθεί οριστικά, εξέφρασε την ανησυχία του ότι «η γη μπορεί να αντέξει μόνο μισό δισεκατομμύριο ανθρώπους οι οποίοι να ακολουθούν το δυτικό πρότυπο κατανάλωσης».

Όπως είχε αναφέρει σε πρόσφατο άρθρο , ο αριθμός των 500 εκατ. ανθρώπων έχει καθοριστεί και από δημογράφους και οικολόγους ως «βέλτιστο μέγεθος του πληθυσμού" κατά τον τελευταίο αιώνα.Ο Cecil δήλωσε σε συνέντευξη στο ραδιόφωνο στον οικοδεσπότη Sharon Kleyne:

"Μπορούμε να προβλέψουμε με αρκετή ακρίβεια τον καιρό περίπου δέκα ημέρες πριν," λέει ο Δρ Cecil, "αλλά η ικανότητά μας στην πρόβλεψη καιρού πάνω από δύο έως 20 χρόνια είναι λιγότερο ακριβής. Η πρόβλεψη καιρού και του κλίματος, η οποία μας δείχνει τη διαθεσιμότητα και τη διανομή του νερού, είναι απαραίτητο στοιχείο για τη γεωργική παραγωγή, την αύξηση του πληθυσμού και την κίνηση, την υγεία και την ποιότητα ζωής. "

Ο Δρ Cecil επίσης δίνει διευκρινίσεις σχετικά με σημάδια του παρελθόντος και της αλλαγής του κλίματος που παρατηρείται στον Άρη. Όπως εξήγησε ο Cecil ο εξερευνητής «Curiosity» ανακάλυψε ένα είδος επιφάνειας "με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό ενδεικτική ενός πρώην ωκεάνιου βυθού. Ακόμα σημείωσε στοιχεία που βρέθηκαν από το παρελθόν και δείχνουν διάβρωση από νερό και ύπαρξη πολικών πάγων. "

Ένας άλλος πρώην συνεργάτης της NASA, ο James Lovelock, συνεργάστηκε με συναδέλφους «οικο-φασίστες», τους Paul Ehrlich και Hansen, με σκοπό να προβούν στη μαζική μείωση του αριθμού του ανθρώπινου είδους στο όνομα της γης. Σε δήλωσή νωρίτερα αυτό το έτος με τίτλο Περιβάλλον και προκλήσεις ανάπτυξης: Η επιβεβλημένη δράση γίνονταν έκκληση για μια παγκόσμια εφαρμογή των πολιτικών στον πληθυσμού. Για την αποτελεσματική εφαρμογή αυτών των πολιτικών οι συγγραφείς προτείνουν την παραβίαση των δικαιωμάτων αυτων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το ζήτημα που αποκαλούν "το θέμα πληθυσμός":

"Το θέμα του πληθυσμού θα πρέπει να αντιμετωπιστεί επειγόντως από την εκπαίδευση και την χειραφέτηση των γυναικών, συμπεριλαμβανομένου του εργατικού δυναμικού και σε δικαιώματα, στην ιδιοκτησία και κληρονομιά. Η υγειονομική περίθαλψη των παιδιών και των ηλικιωμένων, Και εφαρμόζοντας σύγχρονη αντισύλληψη προσιτή σε όλους», γράφουν.

Καταλαβαίνετε τώρα ποιός διοργάνωσε την "χειραφέτηση" των γυναικών;

Εμείς φυσικά γνωρίζουμε πολύ καλά τι εννοούν με τον όρο «υγειονομική περίθαλψη των παιδιών και των ηλικιωμένων". Έχουμε δει πρόσφατα τα φοβερά αποτελέσματα της υγειονομικής περίθαλψης για τα παιδιά στο μοντέλο των «ευγονιστές »της Κίνας.

Στηλιτεύοντας ότι «η χρηματοδότηση (για τον έλεγχο της γονιμότητας σε όλο τον κόσμο) μειώθηκε κατά 30% μεταξύ των ετών 1995 και 2008, κυρίως ως αποτέλεσμα της νομοθετικής πίεσης από τη θρησκευτική δεξιά στις ΗΠΑ και αλλού", οι συγγραφείς καλούν για «την εκπαίδευση και τον προγραμματισμό που απαιτείται για την προώθηση και επίτευξη βιώσιμου τρόπου ζωής για τον ανθρώπινο πληθυσμό."

Εκεί έχουμε και πάλι. Ο τρόπος ζωής μας μπορεί να φιλοξενήσει ένα περιορισμένο πληθυσμό - κατά προτίμηση πληθυσμό που δεν υπερβαίνει τα 500 εκατ.

Ο Λάβλοκ και οι συνεργάτες του. είναι λιγότερο συγκεκριμένοι για το βέλτιστο μέγεθος του πληθυσμού από τον πρώην συνάδελφό του Cecil, και το μόνο που αναφέρει είναι το εξής:

"Σε παγκόσμιο επίπεδο, πρέπει να βρούμε καλύτερα μέσα για να συμφωνήσουν και να εφαρμόσουν μέτρα για την επίτευξη συλλογικών στόχων."

Οι οικολόγοι σαφώς δεν θα σταματήσουν πουθενά στην προσπάθειά τους να τρομοκρατήσουν τον κόσμο για να δεχτούν το όραμα τους για την "παγκόσμια κοινωνία." Πολλοί πιστεύουν ότι για να επιτευχθεί ένας οικολογικός τρόπος ζωής, θα πρέπει να δεχτούμε ότι μας πασάρουν αμφίβολης ποιότητας επιστήμονες, προσπαθώντας να μας πείσουν ότι πρέπει να παραδώσουμε την ιδιωτική μας ζωή σε "σκοτεινά" κέντρα εξουσίας, και προπαντώς να αρνηθούμε το δικαίωμά μας να κάνουμε παιδιά, καθότι τα παιδιά κατά αυτούς τους άρρωστους αυτούς εγκεφάλους κάνουν κακό στο περιβάλλον!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 
Και το ούφο που είχαμε πρωθυπουργό δραπέτευσε και ψάχνει άλλον πλανήτη...
 
http://www.gataros.net/2012/10/nasa.html

ΕΛΒΕΤΙΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΟΜΟΛΟΓΕΙ: «ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ, ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΙΩΝΕΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!»

 
«Τον Πάπα να καταράστε, γιατί αυτός θα είναι η αιτία του κακού» - Άγιος Κοσμάς ο ΑιτωλόΜέσα από τους σελίδες ενός βιβλίου, με τίτλο «Σκυλάνθρωποι» μία Ελβετίδα εξηγεί γιατί τόσο η ίδια, όσο και οι Ευρωπαίοι μισούν τους Έλληνες. Μάλιστα, δίνει την δική της απάντηση στο γιατί συμπεριφέρονται όλοι με «άθλιο» τρόπο στον ελληνικό λαό!
Ωστόσο, μεταξύ άλλων, εκμυστηρεύεται ότι παρόλο που υπάρχει ένα συναίσθημα μίσους από την πλευρά της, την ίδια στιγμή θαυμάζει και σέβεται το ελληνικό πνεύμα και τους αρχαίους Έλληνες.

«Τα ζώα δεν συγχωρούν ποτέ στον άνθρωπο τη βελτίωση της συμπεριφοράς τους, γιατί νιώθουν ότι αυτή η βελτίωση τ' απομακρύνει από τη φύση τους. και όποτε δίνεται η ευκαιρία το μίσος εκρήγνυται» {...}
{...} «Είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει μ' εμάς τους Ευρωπαίους και τους Έλληνες! Αν υπάρχει μια φυλή στον κόσμο που κυριολεκτικά τη μισώ αφόρητα, αυτή η φυλή είναι οι Έλληνες»! Και τεκμηριώνει την άποψή της λέγοντας ότι στα γυμνασιακά της χρόνια ένιωθε "ψυχικά καταπιεσμένη" γιατί "Οι Σοφοί μας Δάσκαλοι δεν μας δίδαξαν τίποτα που να μην το είχαν ήδη Ανακαλύψει, Εξηγήσει, να μην να μην το είχαν Τεκμηριώσει, να μην το είχαν Τελειοποιήσει οι Αρχαίοι Έλληνες"! Κι αν κάποτε ανέφεραν κανένα άλλον συγγενή της Γνώσης και της Σοφίας, που δεν ήταν Έλληνας, στο τέλος πάντα κατέληγαν ότι η Γνώση του και η Σοφία του ήταν βασισμένη επάνω στη Σοφία κάποιου Έλληνα Φιλόσοφου! Σιγά σιγά ένιωθα πως οι Γνώσεις μου, οι Σκέψεις μου, τα Αισθήματά μου, η Προσωπικότητά μου, ο Κόσμος μου, η Ύπαρξή μου ως το πιο έσχατο κύτταρό μου ήταν όλα επηρεασμένα, ήταν ταγμένα σε αυτό που σήμερα ονομάζουμε "*Η Φιλοσοφία των Αρχαίων Ελλήνων*"! {...}

{...} «Ένα φλογερό μίσος για καθετί το ελληνικό»! «Αργότερα στο πανεπιστήμιο, η κατάσταση έγινε δραματική. Ο Ασκληπιός από τη μια, ο Ιπποκράτης απ' την άλλη! Ο Γαληνός τη μια μέρα, ο Ορειβάσιος την επομένη! Αέτιος το πρωί, Αλέξανδρος Τραλλιανός τ' απόγευμα! Παύλος ο Αιγινίτης από 'δω, Στέφανος ο Αθηναίος από 'κει. Δεν μπορούσα ν' ανοίξω βιβλίο χωρίς να βρω μπροστά μου την ελληνική παρουσία. Δεν τολμούσα να πιάσω στα χέρια μου λεξικό για να βρω μια δύσκολη, σπάνια, μια χρήσιμη, μια έξυπνη, μια όμορφη, μια μεστωμένη λέξη. Όλες ελληνικές! Και άλλες αμέτρητες σαν την άμμο των θαλασσών και των ποταμών, ελληνικής κι αυτές προέλευσης! Πρόκειται για φαινόμενο ομαδικό! Έτσι αισθανόμαστε λίγο πολύ όλοι μας απέναντι στους Έλληνες. Τους μισούμε όπως τα ζώα τους θηριοδαμαστές. Και μόλις μας δίνεται η ευκαιρία χιμάμε, τους δαγκώνουμε και τους κατασπαράζουμε. Γιατί στο βάθος ξέρουμε ότι κάποτε είμαστε ζώα μ' όλη τη σημασία της λέξης κι είναι αυτοί, οι Έλληνες, πάλι οι Έλληνες, πάντα οι Έλληνες, που μας εξώσανε από τη ζωώδικη υπόσταση και μας ανεβάσανε στην ίδια με τους εαυτούς τους ανθρώπινη βαθμίδα! Δεν αγαπάμε κάτι που θαυμάζουμε. Ρίξε μια ματιά στην ιστορία και θα διαπιστώσεις ότι όλοι οι Ευρωπαίοι, με αρχηγούς τους Λατίνους και το Βατικανό, λυσσάξαμε να τους εξαφανίσουμε τους Έλληνες από το πρόσωπο της γης! Δεν θα βρεις και δεν θα φανταστείς συνδυασμό και εγκλήματος, πλεκτάνης και παγίδας που δεν το σκαρφιστήκαμε και δεν το πραγματώσαμε για να τους εξολοθρεύσουμε! Η ιστορία με το μίσος κατά των Ελλήνων δεν ξέφτισε. Ο σύγχρονος πολιτισμένος άνθρωπος είναι ο ίδιος και χειρότερος. Δεν θα επιτρέψει ποτέ το Βατικανό, να επιβιώσει στην αυλόπορτα της Ευρώπης, στα πλευρά της Ασίας και στο κατώφλι της Αφρικής ο Ελληνισμός γιατί θεωρούν ότι τους αφαιρούμε Σεβασμό και Κύρος!

Για αυτό παρόλο που τους μισώ, γιατί δεν προέρχομαι από τη φυλή τους, δεν μπορώ να μη τους θαυμάζω και να μη τους σέβομαι και θα συνεχίσω να Μελετάω τον Πλάτωνα, τον Σωκράτη και τον Περικλή όσο θα ζω, διδάσκοντας στα παιδιά μου τη Δύναμη της Σοφίας τους και την επιρροή της στη Ζωή μας και στην Ευτυχία μας!».
πηγή:newsbomb

ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΛΒΕΤΙΔΑ, ΑΛΛΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΩΣ "ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ"!
ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ" ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ;
Η συγγραφέας ομολογεί με ειλικρίνεια - κι αυτό είναι προς τιμή της! - το απύθμενο μίσος των ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ για κάθε τι Ελληνικό!!!
Δεν διστάζει να ομολογήσει ότι χάρη στους Έλληνες...κατέβηκαν από τα δέντρα και βγήκαν από τις σπηλιές, γι' αυθτό άλλωστε και τους φθονούν θανάσιμα!
Και το κορυφαίο όλων: Αποκαλύπτει τον σκοτεινό, βρώμικο και διαχρονικά ανθελληνικό ρόλο του ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΒΑΤΙΚΑΝΟ!!!
Βέβαια, δεν περιμέναμε την Ελβετίδα για να μάθουμε για το μίσος των Παπικών εναντίον της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας!
Το μαρτυρούν τα φρικτά "έργα" τους, με την σχεδόν ισοπέδωση και άγριας λεηλασίας της Κωνσταντινούπουλςη το 1204, όταν διέλυσαν τα πάντα, από τον αρχαίο μέχρι τον τότε σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό

(διαβάστε μια αναλυτική περιγραφή των "κατορθωμάτων" τους,εδώ)!



Η λεηλασία και απογύμνωση της Κωνσταντινουπόλεως από όλα της τα πλούτη, δεν είχε όμοιο της. Όσοι τολμούσαν να αντισταθούν σφάζονταν επί τόπου. Δεν έμεινε παλάτι, αρχοντικό εκκλησία μεγάλη ή μικρή, μοναστήρι, χαμοκέλα, που να μην υποστεί φρικώδη λεηλασία. Ιδίως τους προσέλκυσε ο μυθικός πλούτος της Αγίας Σοφίας. Μπήκαν μέσα στον Ιερό Ναό με άλογα και μουλάρια που λέρωναν με τις κοπριές τους το μαρμάρινο δάπεδο. Και άρχισαν με φρενιτιώδη ταχύτητα να ξηλώνουν και να παίρνουν τα πάντα: από άγια δισκοπότηρα, ευαγγέλια, ιερά άμφια, άγιες εικόνες, την Αγία Τράπεζα, και το ασημένιο εικονοστάσιο του Τέμπλου, αφού προηγουμένος το έκαναν κομμάτια, μανουάλια, πολυκάνδηλα, μέχρι και κουρτίνες. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της λεηλασίας μια Γαλλίδα πόρνη ανεβασμένη στον πατριαρχικό θρόνο χόρευε ασεμνα μισόγυμνη και τραγουδούσε. Ούτε οι τάφοι των Αυτοκρατόρων γλύτωσαν: συλήθηκαν όλοι, ενώ τα λείψανα πετάχτηκαν εδώ κι εκεί. π.χ. το πτώμα του Βασίλειου Β’ Μακεδόνα πετάχτηκε έξω και στα χέρια του τοποθέτησαν οι Φράγκοι μια φλογέρα –ειρωνικά -. Με αφορμή αυτό το γεγονός ο Παλαμάς έγραψε το ποίημα «η φλογέρα του βασιλιά».

Κυρίως όμως καταστράφηκαν αναρίθμητα έργα τέχνης. Τόσο της κλασσικής αρχαιότητας (π.χ. αγάλματα του Δια, του Απόλλωνα, των Διοσκούρων, το χάλκινο άγαλμα του Ηρακλή από τον Λύσσιπο τον Σικυώνιο, της Άρτεμης, της Ηρας, της Ελένης του Μενελάου κ.ά. που κοσμούσαν δρόμους, πλατείες και παλάτια της Βασιλεύουσας) όσο και της Ρωμαϊκής περιόδου, τα οποία κομμάτιαζαν για να αφαιρέσουν το χρυσό, το ασήμι και τους πολύτιμους λίθους, ενώ τα κατασκευασμένα από χαλκό τα έλυωναν στα καμίνια για να κόψουν νομίσματα.

Τα αρχαία ελληνικά χειρόγραφα καίγονταν από τους σταυροφόρους, για να ψήσουν τα κρεατικά τους! (Σ.Σ "ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΕΣ" ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΓΙ' ΑΥΤΑ;;;)


ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ" ΔΥΤΙΚΟΙ: ΕΝΑΣ ΟΧΛΟΣ ΒΑΡΒΑΡΩΝ, ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ Η ΑΛΩΣΗ ΤΟΥ 1453 ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΟΓΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΤΗ ΔΥΣΗ, ΑΚΟΜΑ ΘΑ...ΕΚΑΙΓΑΝ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΙΡΑΖΑΝ "ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙΑ"! 


 hellas-orthodoxy


ΠΗΓΗ 

http://helleniclegion.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html

Πεπόνης: Ο Βουλγαράκης και η Πελέκη είναι στη «λίστα Λαγκάρντ»

Επίσημα επιβεβαιώνεται ότι ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης και η σύζυγός του Αικατερίνη Πελέκη βρίσκονται στη «λίστα Λαγκάρντ», καθώς ο οικονομικός Εισαγγελέας Γιώργος Πεπόνης έστειλε επιστολή στην Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Εσχες της Βουλής στην οποία αναφέρει ότι τα δύο εν λόγω πρόσωπα συγκαταλέγονται σε αυτή.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η επιτροπή της Βουλής, σημειώνεται ότι ο κ. Πεπόνης στην επιστολή του επισυνάπτει και τα στοιχεία του λογαριασμού που διατηρούσε το ζευγάρι στην ελβετική τράπεζα HSBC.

Μάλιστα, η επιτροπή ομόφωνα έδωσε εντολή στους ορκωτούς λογιστές να διενεργήσουν...
τον προβλεπόμενο από το νόμο 4065/2012 αναδρομικό έλεγχο και να υποβάλλουν το συντομότερο δυνατόν το σχετικό πόρισμα.
Η επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Εσχες της Βουλής ενημερώνει και για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί αμέσως μετά: Το πόρισμα θα γνωστοποιηθεί στους ενδιαφερομένους και θα τους ζητηθούν εντός 20 ημερών να δώσουν τις δικές τους διευκρινήσεις και εξηγήσεις.
Την προηγούμενη εβδομάδα λίγο πριν το περιοδικό του Κώστα Βαξεβάνη Hot Doc δημοσιεύσει τη λίστα, η οποία υποστηρίζει ότι περιλαμβάνει τα 2.059 ονόματα των ελλήνων καταθετών της τράπεζας HSBC, ο εποπτεύων το οικονομικό έγκλημα αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Νίκος Παντελής είχε δώσει εντολή στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη να διαβιβάσουν στη Βουλή τα ονόματα όλων των πολιτικών που βρίσκονται τόσο στη «λίστα Λαγκάρντ» όσο και στην άλλη λίστα που είχε δει το φως της δημοσιότητας και περιελάμβανε τα ονόματα των 36 πολιτικών προσώπων που ερευνά το ΣΔΟΕ.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας, δηλαδή την προηγούμενη Παρασκευή, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο η ... κατά Βαξεβάνη λίστα, ο κατάλογος δηλαδή με τους 2.059 καταθέτες της τράπεζας HSBC, που είχε ο δημοσιογράφος στα χέρια του και δημοσιεύτηκε την επόμενη ημέρα στο περιοδικό του Hot Doc και στην οποία υπήρχαν δύο εγγραφές που μπορεί και να σχετίζονταν με τον πρώην υπουργό: Αυτή με το νούμερο 1332, όπου διαβάζουμε το όνομα «Peleki Ekaterini» και η εγγραφή 989 όπου διαβάζουμε το όνομα «Voulgaraki Aikaterini».
Ο κ. Βουλγαράκης το Σάββατο 27 Οκτωβρίου με ανάρτησή του στο Twitter έκανε λόγο για παραπληροφόρηση και λάσπη στον ανεμιστήρα. Συγκεκριμένα έγραφε πως «ζούμε εποχές του αλήστου μνήμης Τόμπρα» και δήλωνε κατηγορηματικά πως «ούτε εγώ, ούτε η σύζυγος μου είχαμε ή έχουμε καμία εξωχώρια εταιρεία ούτε λογαριασμό στο εξωτερικό. Η αλήθεια θα λάμψει σύντομα για μια ακόμη φορά».
Από iefimerida
 
http://greki-gr.blogspot.gr/2012/11/blog-post_6099.html

Πρόταση-βόμβα του Εισαγγελέα για τις φονικές πυρκαγιές του 2007 (Αναλυτικό ρεπορτάζ και Βίντεο)

Μια μόνο φράση από τον Εισαγγελέα της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηλείας, Γιώργο Καράτσαλο, που χθες (30/10) το πρωί αγόρευσε στο δικαστήριο, στη δίκη για τις φονικές πυρκαγιές, ήταν αρκετή...
για να φέρει δάκρυα συγκίνησης στους συγγενείς των τραγικών θυμάτων της πύρινης λαίλαπας του 2007, που ένιωσαν μια πρώτη δικαίωση στον αγώνα τους όλους αυτούς τους μήνες.
«Τολμήστε το, όπως το τόλμησαν και οι Ιταλοί συνάδελφοί σας που απέδωσαν ευθύνες και καταδίκασαν τους επιστήμονες που κατηγορούνταν για τους σεισμούς του 2009», είπε απευθυνόμενος προς τους δικαστές ο Εισαγγελέας, λίγο πριν ολοκληρώσει την αγόρευσή του, φέρνοντας το παράδειγμα της Ακουίλα της Ιταλίας (το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι ετών και το χρηματικό ποσό των 9 εκατ. ευρώ στους έξι κατηγορούμενους επιστήμονες και τον έναν κυβερνητικό αξιωματούχο για τα τραγικά θύματα του σεισμού του 2009) και προτρέποντας τους Έλληνες δικαστές να πράξουν το αντίστοιχο και να τολμήσουν την παραδειγματική τιμωρία των πέντε από τους έξι κατηγορούμενους της δίκης, Σ. Νικολοπούλου, Χ. Καφύρα, Π. Χρονόπουλου, Π. Τσούρα και Ν. Μιχαλόπουλου. Για τον τότε υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Φώτη Παππά ο κ. Καράτσαλος πρότεινε τη μη καταδίκη του.
«Κατηγορούνται ότι δεν προέβησαν σε πλήθος ενεργειών που έπρεπε να γίνουν για να σωθούν άνθρωποι. Δεν υπάρχει γενικόλογη ευθύνη τους. Όφειλαν να ενεργήσουν συγκεκριμένα σύμφωνα με τις ευθύνες τους. Θα πρέπει να καταδικαστούν για τις πράξεις που κατηγορούνται», είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο κ. Καράτσαλος, τελειώνοντας την αγόρευσή του, η οποία περιελάμβανε λεπτομερείς αναφορές για τις ευθύνες κάθε κατηγορουμένου ξεχωριστά.

Τι είπε ο Εισαγγελέας
Ο κ. Καράτσαλος, κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του, αναφέρθηκε ειδικά και στους έξι κατηγορούμενους της δίκης τονίζοντας τα σημεία εκείνα που ο ίδιος θεωρεί ως παραλείψεις, ενώ φάνηκε να είναι αρκετά «διαβασμένος» καθώς χρησιμοποίησε στοιχεία από την ακροαματική διαδικασία όλων των μηνών κατά τους οποίους εκδικάζεται η υπόθεση.
Για τη γιαγιά Σοφία Νικολοπούλου ο Εισαγγελέας επεσήμανε πως η ίδια δεν έλαβε τα απαιτούμενα μέτρα ασφάλειας ως όφειλε και καθυστέρησε να ειδοποιήσει την Π.Υ. ενώ για τον τότε Νομάρχη Ηλείας, Χαράλαμπο Καφύρα, ανέφερε πως ενώ είχε γνώση του εγγράφου της Πολιτικής Προστασίας διεκπεραίωσε τα καθήκοντά του με επιφανειακό τρόπο και δεν διασφάλισε αν ο μηχανισμός αντιμετώπισης μπορεί να ανταποκριθεί.
Για έλλειψη της δέουσας προσοχής και επιμέλειας με αποτέλεσμα τη μη έγκαιρη αντιμετώπιση και την επέκταση της φωτιάς, μίλησε ο κ. Καράτσαλος για τον εποχικό πυροσβέστη, τότε πυροφύλακα της Μίνθης, Παναγιώτη Τσούρα, καθήκον του οποίου όπως επεσήμανε ο Εισαγγελέας ήταν να αναγγείλει την πυρκαγιά και όχι απλά να την επιβεβαιώσει στην υπηρεσία του.
Το γεγονός πως δεν φρόντισε να επανδρώσει το κλιμάκιο της Κρέστενας με όσα άτομα μόνιμο προσωπικό ήσαν απαραίτητα και άφησε δεκατέσσερις μόνιμους πυροσβέστες να «κάθονται στο σπίτι τους», υπογράμμισε ο κ. Καράτσαλος για τον κατηγορούμενο, Νίκο Μιχαλόπουλο, τότε προϊστάμενο του Π.Κ. Κρεστένων.

«Συνέπεια της αμέλειάς του ήταν να καεί το όχημα, οι πυροσβέστες αλλά και ο κόσμος που ένιωσε ασφάλεια βλέποντας το πυροσβεστικό στο σημείο», είπε ο Εισαγγελέας και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ότι οι εποχικοί πυροσβέστες εκπαιδεύονται μόλις για διάστημα τριών ημερών για περιστατικά από την Π.Υ. σε αντίθεση με το μόνιμο προσωπικό που η εκπαίδευσή του είναι εννέα μήνες.
Ο κ. Καράτσαλος συνεχίζοντας την αγόρευσή του, μίλησε για αδιαφορία του τότε δημάρχου Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου, να συγκαλέσει Συντονιστικό Τοπικό Όργανο αφού έλαβε ενημέρωση για την επικινδυνότητα ενώ επεσήμανε πως διέθεσε τα χρήματα της πυροπροστασίας του 2007 (περίπου 50 χιλ. ευρώ) για έργα οδοποιίας και όχι για το σκοπό για τον οποίο είχαν δοθεί.
Μάλιστα ο Εισαγγελέας επεσήμανε ως σημαντική παράλειψη του τότε δημάρχου Ζαχάρως τη μη ενημέρωση των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων (κάτι που όπως είπε αποδεικνύεται από τις καταθέσεις των ιδίων) ώστε να πάρουν μέτρα διαχείρισης του κόσμου. Επίσης ο Εισαγγελέας ανέφερε πως «Η έλλειψη συντονισμού με άλλες υπηρεσίες είχε ως αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός και να φεύγει ο κόσμος από λάθος κατεύθυνση και τελικά να καεί».
Τέλος, ο κ. Καράτσαλος για τον τότε υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Φώτη Παππά, πρότεινε να μην καταδικαστεί, καθώς «έκανε ότι μπορούσε» και «Όταν ήρθε οι δυνάμεις είχαν ήδη μοιραστεί και θα ήταν εγκληματικό να τις πάει αλλού».
Ο Εισαγγελέας μίλησε επίσης για άμεσες ενέργειες του τότε υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, ο οποίος όπως τόνισε είχε διαθέσει τα έντεκα από τα συνολικά δεκαοκτώ αεροπλάνα καθώς και τα ελικόπτερα που ανήκαν στη δύναμη της Ελλάδας, να επιχειρούν μόνο στην Ηλεία.

Μελετημένη η πρόταση
Όπως ανέφερε λίγο μετά την ολοκλήρωση της αγόρευσης ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Αντώνης Φούσας «Η πρόταση του Εισαγγελέως ήταν ιδιαίτερα προσεγμένη και μελετημένη και σύμφωνα με τα στοιχεία που απέδωσε η διαδικασία τόσων μηνών», ενώ τόνισε πως με αγωνία και πολύ ενδιαφέρον οι συγγενείς των τραγικών θυμάτων αναμένουν την απόφαση του δικαστηρίου
«Θεωρούμε ότι για πρώτη φορά τουλάχιστο για εμάς υπήρξε μια δικαίωση. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους δικηγόρους μας που στάθηκαν δίπλα μας όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Ιδιαίτερα τον κ. Φούσα και το γραφείο του, τον Μανώλη Κουσουρή, τον Δημήτρη Σταύρου που ανέχθηκαν τους δικούς μας φόβους και το ότι πιστεύαμε πως τελικά δεν θα τα καταφέρουμε. Αισθανόμαστε πως για πρώτη φορά δικαιωθήκαμε και περιμένουμε τις αγορεύσεις και φυσικά την πρόταση της προέδρου», είπε φανερά συγκινημένη η Χριστίνα Δρακοπούλου, αδελφή του αδικοχαμένου εποχικού πυροσβέστη, Γιάννη Δρακόπουλου.
Η διαδικασία θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης των κατηγορουμένων στις 7, 8 και 9 Νοεμβρίου.

30.10.2012
Ολοκληρώθηκε η αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας Γιώργου Καράτσαλου για τις φονικές πυρκαγιές του 2007. Ο εισαγγελέας, με πλήρεις και αναλυτικές λεπτομέρεις για κάθε κατηγορούμενο ξεχωριστά, ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία και την καταδίκη για τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται, των:
Σοφίας Νικολοπούλου (ηλικιωμένη που φέρεται να προκάλεσε τη φωτιά)
Χαράλαμπου Καφύρα (νυν αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και Νομάρχης Ηλείας το 2007),
Πανταζή Χρονόπουλου (πρώην δήμαρχος Ζαχάρως),
Παναγιώτη Τσούρα (ο τότε πυροφύλακας Μίνθης)
Νίκου Μιχαλόπουλου (ο τότε επικεφαλής του Π.Κ. Κρεστένων).

Ο Εισαγγελέας πρότεινε τη μη καταδίκη (αθώωση ουσιαστικά) του έκτου κατηγορούμενου, Φώτη Παππά, υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος εκείνη την περίοδο.
Η αγόρευση διήρκεσε μία ώρα περίπου και το δικαστήριο διέκοψε για τις 7-8-9 Νοεμβρίου, όταν και θα ξεκινήσουν οι αγορεύσεις των δικηγόρων της πολιτικής αγώγής και η υπεράσπιση των κατηγορουμένων.
O Εισαγγελέας προέτρεψε τους δικαστές να ακολουθήσουν το παράδειγμα των συναδέλφων τους στην Ιταλία, όπου για τον σεισμό της Ακουίλα φυλακίστηκε κυβερνητικός αξιωματούχος, και να τολμήσουν κάτι αντίστοιχο.



ΠΗΓΗ: ΠΑΤΡΙΣ
πηγή

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Κυβερνοεπίθεση hackers στο Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών! Διαρροή εγγράφων άνευ προηγουμένου! ΔΕΙΤΕ ΤΑ !!




Κυβερνοεπίθεση  με ταυτόχρονη διαρροή απόρρητων και διαβαθμισμένων εγγράφων, πραγματοποίησαν hackers στο Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ πληροφορίες που τέθηκαν υπόψη της συντακτικής ομάδας του SecNews τις πρώτες πρωινές ώρες. Η νέα ισχυρή κυβερνοεπίθεση, μια από τις σημαντικότερες κατά την άποψή μας των τελευταίων ετών εναντίον Ελληνικών κυβερνητικών δικτύων, είχε κύριο στόχο την διαρροή εγγράφων και πληροφοριών σχετικά με την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας (!). Δείτε παρακάτω πως…

ενημερώθηκε η συντακτική ομάδα του SecNews και τα συγκλονιστικά στοιχεία που τέθηκαν στην διάθεσή μας!
Η ομάδα διαχείρισης της γνωστής και πλέον αξιόπιστης ιστοσελίδας ενημέρωσης planet-greece, ανταποκρίθηκε άμεσα (παρά το προχωρημένο της ώρας) και βοήθησε στην άμεση και ενδελεχή αξιολόγηση των εγγράφων που εκτέθηκαν!
Η ανώνυμη ενημέρωση
Το SecNews ενημερώθηκε μέσω ανώνυμου ηλεκτρονικού μηνύματος, στο σύστημα σχολίων της ιστοσελίδας μας, από χρήστη με το ψευδώνυμο “guestanon”  σχετικά με την ύπαρξη υπερσυνδέσμου (url) στην γνωστή ιστοσελίδα Anonpaste (σ.σ είναι η ιστοσελίδα που χρησιμοποιούν οι Anonymous παγκοσμίως για την ανώνυμη και ασφαλή ανταλλαγή underground πληροφοριών κάτι σαν το pastebin.com και το pastie.org). Στον εν λόγω υπερσύνδεσμο έχει αναρτηθεί το μήνυμα των hackers σχετικά με την επίθεση, που δίνει αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε αλλά και τα πλήρη δεδομένα στα οποία πραγματοποιήθηκε η διαρροή.
Το μήνυμα της επίθεσης
Το SecNews παρουσιάζει (μεταφρασμένο) το μήνυμα που έχουν αναρτήσει  οι άγνωστοι αναφορικά με την επίθεση:
“Χαιρετούμε τους πολίτες του κόσμου, Χαιρετούμε τους πολίτες της Ελλάδας, Είμαστε οι Ανώνυμοι.
Η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να καταθέσει σε ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων το νέο πακέτο των οικονομικών μέτρων λιτότητας ύψους 13,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αναμένεται
να παρατείνουν την ύφεση στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα μέτρα λιτότητας, οι συνταξιούχοι έχουν δει ένα 60% πτώση στις συντάξεις τους – πράγμα που σημαίνει ότι οι αποταμιεύσεις μιας ζωής είναι τώρα λιγότερο από το μισό από ότι ανέμεναν. Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση εξετάζει περισσότερες περικοπές, αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης και επιπλέον τοποθετεί ένα ανώτατο όριο για την ελεύθερη παροχή υγειονομικής περίθαλψης σε μόλις € 1.500 ανά άτομο ανά έτος.
Η Ελλάδα είχε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών στην ΕΕ, αλλά από το 2010, ο αριθμός των ατόμων που αυτοκτονούν έχει αυξηθεί κατά 40%, με ένα μεγάλο ποσοστό αυτών να πραγματοποιείται από άτομα μεγάλης ηλικίας. 68% του πληθυσμού ζει στην Ελλάδα κάτω από το όριο της φτώχιας  (δηλαδή, έχουν εισόδημα κάτω από το 60% μέσου όρου του εθνικού εισοδήματος). Το 40% του εισοδήματός τους, το ξοδεύουν για ενοίκια ή για αποπληρωμή δανείων.
Περισσότερα από 439.000 ανήλικα παιδιά ζουν κάτω από επίπεδο της φτώχειας στην Ελλάδα, λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης, σύμφωνα με έκθεση της UNICEF που δημοσιεύεται στις 16 Οκτωβρίου στα πλαίσια της World Feed Day 2012 και στην Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας. Η δημοτικότητα των ακροδεξιών κομμάτων, συμπεριλαμβανομένης της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, έχει αυξηθεί εκθετικά.
Η κυβέρνησή σας θα αποτύχει. Έλληνες πολίτες, είναι καιρός να επαναστατήσετε. Κάντε το  όσο μπορείτε.  Θα πρέπει να αντισταθείτε. Είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας.
Έχουμε αποκτήσει πλήρη πρόσβαση στο Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών. Οι servers της IBΜ δεν μας φάνηκαν τόσο ασφαλείς τώρα, έτσι δεν είναι ;
Έχουμε νέα όπλα στο οπλοστάσιό μας. Μια εξαιρετική μη επιδιορθωμένη αδυναμία για SAP συστήματα είναι στα χέρια μας και ναι θα την χρησιμοποιήσουμε για να φέρουμε το κόλαση.
Ευχαριστούμε  τον “IZL το σκυλί” για αυτή την “καραμέλα.
Αντλήσαμε απόρρητα κυβερνητικά δεδομένα, κωδικούς κλπ. Πολίτες της Ελλάδας πληρώνετε Τράπεζες και διεθνείς οίκους διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων υψηλού κινδύνου. Είναι η δική σας ζωή. Εξέγερση πρίν να είναι πολύ αργά.
Τα μέτρα λιτότητας δεν πρέπει να περάσουν. Δεν έχω να πώ τίποτα περισσότερο.”
Η διαρροή των κωδικών πρόσβασης
Στη συνέχεια οι hackers αναρτούν εσωτερικούς κωδικούς πρόσβασης του Υπουργείου Οικονομικών και συνδέσμους με έγγραφα που μπορεί να κατεβάσει ο οποιοσδήποτε.
Δείτε το μήνυμα όπως ακριβώς έχει αναρτηθεί (σ.σ λόγω του απορρήτου των δεδομένων και πληροφοριών που αναρτήθηκαν το SecNews δεν δημοσιεύει τον σύνδεσμο και έχει προβεί σε επιλεκτική απόκρυψη στοιχείων και πληροφοριών για να μην εκτεθούν σημαντικά δεδομένα του Υπουργείου Οικονομικών).
ministry.of .economy.1 [ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ] Κυβερνοεπίθεση hackers στο Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών! Διαρροή εγγράφων άνευ προηγουμένου!
Έχουμε αποκρύψει τους συνδέσμους που δίνουν στην δημοσιότητα οι Anonymous και περιέχουν απόρρητα δεδομένα Υπουργείων, Οργανισμών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.
Τα στοιχεία που δίνουν στην δημοσιότητα οι hackers περιλαμβάνουν ονόματα χρηστών και κωδικούς πρόσβασης πιθανόν από εσωτερικό σύστημα του Υπουργείου. Εντύπωση προκαλεί η συχνή χρήση ευκολομνημόνευτων κωδικών (ακόμα και 123456) από πλήθος χρηστών υπογραμμίζοντας σαφέστατα την έλλειψη επαρκούς πολιτικής ασφάλειας ακόμα και στο πιο απλό, δηλαδή την επιλογή ενδυναμωμένων κωδικών πρόσβασης !
Η λίστα των χρηστών είναι εκτενέστατη μαζί με τους κωδικούς πρόσβασης σε μη κρυπτογραφημένη μορφή.

Πως πραγματοποιήθηκε η ισχυρότερη επίθεση κυβερνοκατασκοπείας:
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στο μήνυμά τους οι άγνωστοι hackers Anonymous, η πρόσβαση τους κατέστει δυνατή μέσω αδυναμίας που επηρεάζει τα γνωστά SAP συστήματα, που δεν έχει ακόμα επιδιορθωθεί από την εταιρεία (0day). Επιπλέον αναφέρουν ότι απέκτησαν πρόσβαση σε εσωτερικούς εξυπηρετητές (servers) IBM ενώ οι απλοί κωδικοί πρόσβασης που εμφανίζουν οι χρήστες, πιθανολογούμε οτι αφορούν στοιχεία πρόσβασης σε εσωτερικά συστήματα και βάσεις δεδομένων.
Σύμφωνα με ανάλυση που πραγματοποιήσαμε με την βοήθεια των συντακτών του planet-greece ,πιθανολογούμε ότι οι hackers απέκτησαν πρόσβαση στο σύστημα διαχείρισης εγγράφων (document management system)  του Υπουργείου Οικονομικών και συγκεκριμένα του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (Ο.Δ.Δ.Η.Χ). Δεν έχει αποσαφηνιστεί από τους hackers μέχρι αυτή την στιγμή, που ακριβώς διαθέτουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, αλλά από το είδος των εγγράφων που αναρτήθηκαν είναι εξακριβωμένο ότι αφορά πλήθος υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών. Σε αυτό το σημείο πρέπει να θυμίσουμε οτι τον Απρίλιο του 2012 είχε πραγματοποιηθεί επίθεση (πολύ μικρότερης βέβαια κλίμακας) στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ενώ λίγο αργότερα αίσθηση είχε προκαλέσει η σύλληψη για διαρροή εγγράφου από τμηματάρχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Τι περιέχουν τα έγγραφα που υποκλάπησαν:
Το άκρως ανησυχητικό είναι ότι τα έγγραφα που αναρτήθηκαν ως προιόν υποκλοπής είναι έγγραφα από τον Ιούνιο του 2012 έως και μέχρι πριν μερικές ημέρες (22 Οκτωβρίου). Αυτό υποδηλώνει σαφέστατα ότι οι hackers μέχρι ακόμα και αυτή την στιγμή φαίνεται να διαθέτουν παράνομη πρόσβαση στις υποδομές του Υπουργείου και συγκεκριμένων υπηρεσιών του.
Τα έγγραφα που εκτέθηκαν παρουσιάζουν τεράστια διασπορά και περιλαμβάνουν έγγραφα: από τον Οργανισμό Δημοσίου Χρέους, από το Υπουργείο Οικονομικών, από σχεδόν όλες τις γνωστές Ελληνικές Τράπεζες, από το Υπουργείο Μεταφορών, από τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος, από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού, από το Υπουργείο Παιδείας, από την Γενική Διεύθυνση Φορολογίας, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, από την Τράπεζα της Ελλάδος, από την Εθνική Τράπεζα, από το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, από το Τμήμα Θεματοφύλαξης & Διαχείρισης Τίτλων, από τον ΟΑΣΑ, από την Γενική Διεύθυνση Θησαυροφυλακίου και Προυπολογισμού και πολλά πολλά άλλα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται και δύο κρυπτο-τηλεγραφήματα προς το Υπουργείο Εξωτερικών (!).  Επισυνάπτουμε τμήμα του καταλόγου των εγγράφων που είναι στην διάθεση των hackers:
Η ανάλυση του Planet-Greece:
Σύμφωνα με ανάλυση που πραγματοποίησε το εξαιρετικά αξιόπιστο  Planet-Greece, τα έγγραφα ξεκινούν την περίοδο του Ιουνίου. Ήταν την περίοδο των εκλογών και την εποχή που τα ταμειακά διαθέσιμα είχαν εξαφανιστεί. Τότε έπρεπε να πάρουμε την δόση μαμούθ των 55 δισ. Πήραμε τα 18,5, είναι να μας δώσουν άλλα 5 από τον περασμένο Σεπτ. και τα μέτρα που ψηφίζουμε είναι για τα υπόλοιπα 31,5 δισ. που έπρεπε να είχαμε πάρει.
Τα χρήματα αυτά, τότε, θα πήγαιναν για την αποπληρωμή ομολόγων που ΔΕΝ κουρεύτηκαν κι έληγαν (έχουμε κουρέψει τα ομόλογα που λήγουν το 2013 – 2015), για τις πληρωμές του κράτους προς τρίτους – κυρίως ΦΠΑ – και για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που σε απλούς όρους μεταφράζεται ως μετρίασμα της χασούρας από την φυγή καταθέσεων στο εξωτερικό, αλλά και από το κούρεμα.
Τα έγγραφα περιλαμβάνουν επακριβώς αυτές τις αγωνιώδεις προσπάθειες για το τι μέλει γενέσθαι, δεδομένου ότι τότε η δόση ήταν στον αέρα. Τα χαρτιά αυτά περιγράφουν όλη την ιστορία των μνημονιακών χρόνων. Πόσα πήραμε, πόσα δώσαμε, πόσα χρωστάμε από την αρχή του μνημονίου μέχρι και πριν 6 περίπου ημέρες !!!
Δειγματοληπτική επιλογή των εγγράφων που αποδυκνείει την σοβαρότητα της κυβερνοεπίθεσης
Το SecNews λόγω της εκτιμώμενης σοβαρότητας των εγγράφων που εκτέθηκαν από τους hackers Anonymous,  αποφάσισε να ΜΗΝ κοινοποιήσει το σύνολο αυτών, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω διαρροή άκρως απόρρητων δεδομένων, γεγονός που υπό συγκεκριμένες προυποθέσεις μπορεί να πλήξει το προφίλ της χώρας. Επιλέξαμε τμηματικά ένα ελάχιστο μέρος αυτών και προχωρήσαμε στην απαραίτητη απόκρυψη σημαντικών στοιχείων και δεδομένων. Δείτε τα παρακάτω έγγραφα που υποδηλώνουν (κατά την ταπεινή μας  άποψή) μία από τις μεγαλύτερες ηλεκτρονικές κυβερνοεπίθεσεις που έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στον Ελλαδικό χώρο με στόχο ένα από τα νευραλγικότερα Υπουργεία (ειδικά αυτή την περίοδο), τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών:
Η ταυτότητα και το προφίλ των Hackers που πραγματοποίησαν την εκτενή διαρροή δεδομένων του Υπουργείου:
Η ταυτότητα των δραστών μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει ξεκαθαριστεί. Εντύπωση προκαλεί η εκτενέστατη διαρροή εγγράφων και σταθερής πρόσβασης για μεγάλο χρονικό διάστημα όπως αποδεικνυεται από τα έγγραφα, κάτι που δεν έχει παρατηρηθεί στο παρελθόν από άλλα groups hackers που δραστηριοποιούνται στον Ελλαδικό χώρο. Η μεθοδολογία δράσης, το προφίλ, η τεχνογνωσία και η αθρόα μαζική άντληση των εγγράφων θυμίζει επιθέσεις κατασκοπείας από κυβερνήσεις και οργανωμένους κυβερνοκατασκόπους. Μπορεί κανείς να προσομοιάσει τα στοιχεία της επίθεσης με την μεθοδολογία APT (advanced peristent threat) που χρησιμοποιήθηκε επιτυχώς σε αντίστοιχες επιθέσεις στον Λευκό Οίκο, την  Google και την RSA από Κινέζους κυβερνητικούς hackers.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι Έλληνες υποστηρικτές των Anonymous #OpGreece ΔΕΝ είχαν λάβει γνώση για την συγκεκριμένη επίθεση , ενώ όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία (ακόμα και από την φρασεολογία της προκήρυξης-μανιφέστου) την επίθεση διενήργησαν μέλη που συμμετέχουν στην παγκόσμια κοινότητα των Anonymous εκτός Ελλάδος.
Τα 5 ερωτηματικά με πολιτικές προεκτάσεις που ζητούν άμεσες απαντήσεις από τους υπευθύνους
Με την σημερινή αποκάλυψη που φέρνει στο φώς της δημοσιότητας το SecNews, δημιουργούνται ισχυρά ερωτηματικά σχετικά με τα δύο προαναφερόμενα περιστατικά, που έλαβαν χώρα τον Απρίλιο του 2012 και μετά. Είναι σαφές, ότι εφόσον οι hackers  διαθέτουν πρόσβαση στις υποδομές του Υπουργείου μέχρι και σήμερα, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν “ψευδή” στοιχεία και περιστατικά (όπως την διαρροή του εγγράφου από τον τμηματάρχη) εν αγνοία των εμπλεκομένων με στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και των αρχών. Κάτι τέτοιο έχει πραγματοποιηθεί πολλές φορές σε επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών δικτύων στις Η.Π.Α και αλλού, με πλήρη αποπροσανατολισμό των αρχών με μεθόδους υποκλοπής και αλλοίωσης ταυτότητας ανυποψίαστων θυμάτων (!)
Διαθέτοντας κωδικους πρόσβασης για μεγάλο αριθμό χρηστών, είναι εξαιρετικά εύκολο να υποδυθεί κάποιος την ταυτότητα κάποιου άλλου (identity theft) με ολέθρια αποτελέσματα. Τα ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν από τις αρμόδιες αρχές του Υπουργείου είναι:
- Έλαβαν πρόσθετα μέτρα οι υπηρεσίες ασφάλειας του Υπουργείου μετά την επίθεση του περασμένου Απριλίου στις κρίσιμες υποδομές? Γιατί αυτά τα μέτρα αποδείχτηκαν μη επαρκή?
- Πως εξηγείτε η χρήση απλούστατων κωδικών πρόσβασης σε νευραλγικά συστήματα διαχείρισης εγγράφων και αλληλογραφίας? Ποιά είναι η πολιτική ασφάλειας δεδομένων και πληροφοριών που επιβάλει η Ελληνική Δημοκρατία?
- Τα δεδομένα που αναρτήθηκαν (μέχρι στιγμής) από τους hackers αποτελούν δεδομένα που αφορούν την οικονομική κατάσταση της χώρας. Τι προβλέπετε σε περίπτωση μαζικής διαρροής προσωπικών δεδομένων Ελλήνων πολιτών και τι μέτρα έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση μιας τέτοιας υπόθεσης? Γιατί οι hackers επέλεξαν την 28 Οκτωβρίου για την δημοσιοποίηση του περιστατικού? Συμβολισμός ή κάτι άλλο?
- Είναι ενήμεροι οι ανώτεροι αξιωματούχοι του Υπουργείου, ο Υπουργός και οι Υφυπουργοί για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την έλλειψη μέτρων ασφάλειας πληροφοριών και την πλημμελή χρήση του διαδικτύου από στελέχη του Υπουργείου? Γνωρίζουν ότι ξένες κυβερνήσεις μπορούν να γνωρίζουν με μεθόδους κυβερνοκατασκοπείας εκ τον προτέρων τις κινήσεις που ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης?
- Τι προβλέπετε για την διασφάλιση των κρίσιμων υποδομών από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, το Εθνικο CERT (Computer Emergency and Response Team) και τις αρχές ασφάλειας της χώρας? Πως μπορεί να δικαιολογηθεί το γεγονός ότι ξένες κυβερνήσεις, κυβερνοκατάσκοποι, χακτιβιστές ή εχθρικές χώρες κατορθώνουν να έχουν ΜΟΝΙΜΗ και ΜΗ ΕΝΤΟΠΙΣΙΜΗ πρόσβαση σε νευραλγικά συστήματα της κρατικής μηχανής και να μην γινονται αντιληπτοί, παρα μόνο σε περίπτωση δημοσιοποίησης κάποιου περιστατικού?
Το SecNews παραμένει στην διάθεση του γραφείου Τύπου του Υπουργείου για την ανάρτηση σχετικού Δελτίου Τύπου εφόσον είναι επιθυμητό.
Το SecNews ευχαριστεί τον ανώνυμο αποστολέα του μηνύματος για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2012/11/hackers.html

Ο μαύρος φάκελλος της Siemens (και οι επικίνδυνες ανακρίβειες).


ΟΛΑ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΟΥ ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ – ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΛΙΣΤΑ.

Όλα τα πρακτικά της εξεταστικής που δημοσίευσε αυτούσια μόνο το Ολυμπία, μπορειτε να τα δείτε ΕΔΩ.

Από την στιγμή που αποφασίσαμε να συμβάλλουμε με τις ταπεινές μας δυνάμεις στον αγώνα για το Δίκαιο και την Αλήθεια που για εμάς ενσαρκώνονται στην έννοια “Ελλάδα”, ακολουθήσαμε μία συγκεκριμένη στρατηγική. Αυτή του “κύριου εχθρού”. Κοινώς, αντίπαλος μας είναι τα “μεγάλα παιδιά”, ο πραγματικός κίνδυνος για την πατρίδα και όχι αυτοί που προσπαθούν διακαώς να πάρουν μία θέση “αντιπάλου” απέναντι μας. Αυτός είναι ο λόγος που ουδέποτε ασχοληθήκαμε με τους κατήγορους, τους συκοφάντες, τους αδαείς ή εγκάθετους που μας επιτίθενται κατά καιρούς. Αυτοί καλά κάνουν και μας επιλέγουν ως αντιπάλους. Εμείς δυστυχώς δεν έχουμε τέτοια πολυτέλεια. Μακάρι να έλθει το πλήρωμα του χρόνου, ο “κύριος εχθρός” να έχει καταστραφεί, ώστε να έχουμε την ευχέρεια να κάνουμε πλακίτσα με αυτούς που μας αποκαλούν (κρυπτο)εγκάθετους των αριστερών, των δεξιών, των εβραίων, των ναζί, του Γιαννακόπουλου, του Βαρδινογιάννη, του Μαρινάκη, του Μελισσανίδη και του Σόρος.

Εν προκειμένω όμως, κάποιες επικίνδυνες ανακρίβειες δεν πρέπει να μένουν αναπάντητες γιατί ηθελημένα ή αθέλητα στοχεύουν στην απαξίωση του διαδικτύου προς όφελος των βαρώνων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όταν αποκαλύψαμε το πρώτο μνημόνιο με τους επαίσχυντους όρους σε συγκεκριμένες εκτυπώσεις οθόνης, ακαριαία κυκλοφόρησαν από ελεεινούς κύκλους πανομοιότυπες απεικονίσεις μόνο που “επιστημονικά” άλλαζαν οι όροι και μιλούσαν για “εξορία αντιφρονούντων” και άλλα γραφικά. Δυστυχώς πολλοί καλόπιστοι έσπευδαν να αναπαράγουν αυτές τις επαγγελματικές προβοκάτσιες με τίτλους “Σοκ – και εξορία για αντιφρονούντες προβλέπει το μνημόνιο!” με αποτέλεσμα την γελοιοποίηση της όλης προσπάθειας, την κατάρρευση της αξιοπιστίας. Σημερα όλοι γνωρίζουν για το Βρεταννικό δίκαιο. Όταν το αποκαλύπταμε εμείς, είμασταν “συνωμοσιολόγοι” ακόμα και δια στόματος Βενιζέλου στην ολομέλεια της βουλής.

Θυμάστε όλοι πως το “Ολυμπία” ήταν το μόνο ιστολόγιο που δημοσίευσε αυτούσια τα πρακτικά της εξεταστικής για την Siemens μαζί με πλήθος στοιχείων, όταν όλοι έσπευδαν να τα “κουκουλώσουν”. Αυτό μας έκανε να γνωρίζουμε το βάθος και τα στοιχεία της υπόθεσης όσο λίγοι, γι’ αυτό και θεωρούσαμε την γερμανική επέλαση πηγή της καταστροφής. Με αρχιτέκτονα τον κύριο Σημίτη.

Όπως γνωρίζουμε πολύ καλά ποιοί κρατούν στα χέρια τους την λίστα Χριστοφοράκου με τους ελληνόφωνους πολιτικούς που χρηματίσθηκαν. Το έχουμε γράψει και στο παρελθόν, οφείλουμε να το επαναλάβουμε για να γίνει επιτέλους κατανοητός ο τρόπος δράσης και η μυστικότητα των ενεργειών. Εάν υπάρχουν κάποιοι που θέλουν αυτό το μυστικό επτασφράγιστο περισσότερο και από τους επίορκους, είναι οι ίδιοι οι Γερμανοί. Έτσι εξασφαλίζουν την διατήρηση του υπόδουλου στα συμφέροντα τους πολιτικού, διακομματικού “μπλοκ”.

Τα χοντρά λαδώματα λοιπόν δεν γινόντουσαν με καταθέσεις σε λογαριασμούς πολιτικών. Γινόντουσαν από τον ίδιο τον Χριστοφοράκο στην σουΐτα της Μ. Βρετάνιας, από την ίδια την μητρική σε πτήσεις – αστραπή ελληνόφωνων πολιτικών κλπ. Ακόμα και η μίζα του Τσουκάτου αποκαλύφθηκε από την εκταμίευση και όχι την πληρωμή. Για να δικαιολογήσει ο Χριστοφοράκος που πήγαν τα λεφτά αλλά να στείλει και ηχηρότατο μήνυμα που του εξασφάλισε την διαφυγή του.

Ο Χριστοφοράκος λοιπόν κρατούσε αναλυτικό αρχείο κάθε βρώμικου Ευρώ, γιατί έπρεπε να δίνει λογαριασμό στην εταιρεία! Αυτή ακριβώς είναι η λίστα Χριστοφοράκου, την οποία βεβαίως δεν υποχρεώθηκε να αποκαλύψει σε ποινικό δικαστήριο αφού η εταιρεία παραδέχθηκε ότι τα ταμεία δεν ήταν “μαύρα”, αλλά επίσημα εταιρικά. Άρα η περιβόητη κατάθεση Χριστοφοράκου που έφτασε στην εξεταστική (την παραθέτουμε αυτούσια), δεν περιέχει την περιβόητη λίστα.

Την λίστα την έχουν: Ο κύριος Χριστοφοράκος, δύο συμβολαιογράφοι που τους την παρέδωσε για προσωπική του ασφάλεια, η μητρική εταιρεία (=Γερμανικό κράτος) και (πιθανόν) οι δικαστικοί που χειρίστηκαν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό της Siemens με τον Χριστοφοράκο στην υπόθεση – οπερέτα. Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες που βγήκαν και εμπλέκουν εκ νέου την D&P με το State Department προφανώς είναι νέα εξέλιξη που παραπέμπει σε αίτημα δικαστικής συνδρομής σε ανώτατο επίπεδο όμως, αφού η πρώτη αίτηση που αποκάλυψε το σκάνδαλο ήταν σε επίπεδο υπουργείων δικαιοσύνης. Από εκεί προέρχεται και η πρώτη έκθεση D&P που παραθέτουμε αυτούσια. Μέρος της σίγουρα έχουν και οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.
Όπως παραθέσαμε και την απλή λύση για να εξαναγκαστεί η εταιρεία να δώσει την λίστα και τις αποζημιώσεις. Απλή, δικαστική που η εξεταστική είχε μάλιστα προτείνει. Δεν σας κάνει εντύπωση πως η δίκη Μαυρίδη στην Γερμανία (σημείο κλειδί) δεν αναπαράχθηκε από κανένα απολύτως ΜΜ”Ε” παρά μόνον από το Ολυμπία;

Και όπως θυμάστε, η εξέταση Χριστοφοράκου από κλιμάκιο της εξεταστικής, κατέληξε σε μέγα φιάσκο όπου (αναμενόμενα) δεν είπε απολύτως τίποτα.

Παραθέτουμε λοιπόν τα πρωτότυπα, απόρρητα έγγραφα όπως έχουμε κάνει και στο παρελθόν με την πολύτιμη βοήθεια του συναγωνιστή ΑΝΤΙ300. Η λύση στην εξάρθρωση του σκανδάλου δεν είναι κραυγές και ψευδολογίες, αλλά μία απλή, αυτονόητη δικαστική πρωτοβουλία που φαίνεται σήμερα με την απόπειρα συναίνεσης, δολίως δεν επάρθη. Όμως ποτέ δεν είναι αργά, ακόμα και σήμερα.

Θα επανέλθουμε με νέες αποκαλύψεις για τον κύριο Χριστοφοράκο που θα κάνουν πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους. Πάνω που νόμιζαν ότι ηρέμησαν, κρυμμένοι πίσω από τις αρβυλοθεωρίες που κυκλοφορούν.

Secret and Confidential material SIEMENS Bribes to PASOK and NEA DEMOKRATIA the 2 major Political Parties ...

Siemens
Siemens

SIEMENS data from Munich General Prosecutor’s Office 2008 Top Secret

Us Distr Court Columbia Case dec 12 2008 Siemens-sentencing-memo SIEMENS προστημο για ΜΙΖΕΣ στην ΕΛΛΑΔΑ και...

http://olympia.gr/2012/10/31/siemens-deveboise/

http://www.gataros.net/2012/10/siemens_31.html

Η νέα σύγχρονη μέθοδος εξόντωσης - γενοκτονίας του ελληνικού πληθυσμού με τα Μνημόνια


Ιωάννης Σακκάς, Πρώην Εισαγγελέας

Η νέα σύγχρονη μέθοδος εξόντωσης-γενοκτονίας πληθυσμού είναι τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις. Δημιούργησαν συστημικό κίνδυνο κατάρρευσης του κοινωνικο- ασφαλιστικού συστήματος στην Ελλάδα και του συνταγματικού δικαιώματος κοινωνικής ασφάλισης.

Στο Στρασβούργο, στις 12/9/2012, η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, όργανο που λειτουργεί στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), με στοιχεία μόνο από 7/2010 έως 6/2011, διαπιστώνει ότι: α) το Ελληνικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης βρίσκεται υπό κατάρρευση εξαιτίας των μέτρων λιτότητας, της διογκούμενης ανεργίας (διαπίστωση και της Διεθνής Οργάνωσης Εργασίας - ΔΟΕ) και των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, έχοντας απώλεια εσόδων κάθε έτος περί τα 5 δισ. Ευρώ, και β) οι συντάξεις και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη οδηγούνται προς εξαφάνιση.

Ζητήθηκαν δε από την Ελληνική Κυβέρνηση νέα στοιχεία για το Ασφαλιστικό Σύστημα για την περίοδο 7/2011 έως 8/2012 και τι μέτρα έλαβε η Ελληνική Κυβέρνηση για την αποτροπή παταγώδους κατάρρευσης του Ελληνικού Ασφαλιστικού Συστήματος και την προστασία των ασφαλισμένων και συνταξιούχων.
Η παγκόσμια αυτή διαπίστωση από όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποκαλύπτει τη δομημένη-οργανωμένη-στοχευμένη κατάρρευση του κοινωνικο-ασφαλιστικού συστήματος στην Ελλάδα, η οποία χρησιμοποιήθηκε ως διεθνές κρατικής οντότητας «πειραματόζωο», με συνέπειες εξόντωσης μέρους ευρωπαϊκού πληθυσμού.

Α) Η παραπάνω διαπίστωση έγινε από την Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης με στοιχεία από τον Ιούλιο του 2010, ήτοι μετά την εφαρμογή του 1ου Μνημονίου στην Ελλάδα, το νόμο 3845/6-5-2010 ΦΕΚ Α΄ 65, (που φέρει το παραπλανητικό τίτλο: Μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη - μέλη της Ζώνης του ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) και μέχρι τον Ιούνιο του 2011.

Β) Η συνέχιση της χρήσης των Μνημονίων μετέπειτα από τον Ιούλιο του 2011 και ειδικά του 2ου Μνημονίου στην Ελλάδα στις 14-2-2012 με το νόμο 4046/14-2-2012 ΦΕΚ Α΄ 28, σε βάρος του Ελληνικού Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης αποκαλύπτει μέχρι σήμερα τους συνεχιστές καταστροφείς του, ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ, έλληνες Πρωθυπουργούς, Υπουργούς, Βουλευτές, Τράπεζα της Ελλάδος, Διοικητές και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων των Ελληνικών Ασφαλιστικών Ταμείων σε συντονισμένη δράση τους με οικονομολόγους του διεφθαρμένου-διαπλεκόμενου δικομματισμού και με την οικονομολογίστικη νοοτροπία της Τρόικας (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) υπό την καθοδήγηση της Γερμανικής ισοπεδοτικής αλαζονείας και υπεροψίας της καγκελλαρίου Μέρκελ και της αντίστοιχης Γαλλικής της Λαγκάρντ του ΔΝΤ.

Η οικονομολογίστικη αντίληψη της υπερπροστασίας του νομίσματος του Ευρώ (δημιούργημα του γαλλογερμανικού άξονα) στη σύγχρονη κρίση κρατικού χρέους και της τραπεζικής δήθεν «συστημικής» κρίσης, δημιούργησε συστημικό κίνδυνο στο ελληνικό κοινωνικο-ασφαλιστικό σύστημα, με δόλιες στοχευμένες κρατικές δράσεις για κοινωνικο-ασφαλιστική εξόντωση-γενοκτονία του ελληνικού πληθυσμού (ασφαλισμένων, συνταξιούχων, ανέργων κλπ) ως πληθυσμιακής οντότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η στοχευμένη αυτή, με χρήση μνημονίων, εξόντωση -γενοκτονία πληθυσμού ευρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Η εξόντωση όμως αυτή ως μορφή γενοκτονίας μέρους ελληνικού πληθυσμού έρχεται σε αντίθεση με Διεθνείς Συμβάσεις και Ευρωπαϊκά Συντάγματα, όπως το Ελληνικό Σύνταγμα (άρθρα 5, 21 και 22), που προστατεύουν το σύγχρονο κοινωνικο-ασφαλσιστικό σύστημα και νομικά δέσμευαν κατά τη λήψη αποφάσεών τους τα ανωτέρω όργανα κρατών, Γερμανίας, Γαλλίας, Ελλάδος, της ΕΕ και διεθνών οργανισμών, όπως του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, και υπαγόρευαν σ΄ αυτά να μη παραβιάσουν τουλάχιστον τις σχετικές Διεθνείς Συμβάσεις με οιοδήποτε τρόπο, καθώς αυτές αποσκοπούν στην προστασία πληθυσμού.
Η στοχευμένη κοινωνικο-ασφαλιστική εξόντωση-γενοκτονία ελληνικού πληθυσμού, ως εθνική

οντότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενεργοποιεί πλέον τις σχετικές διατάξεις των άρθρων 6 παρ γ και 7 παρ 1 γ-2β, 25 παρ 1 α,β,γ του Ν 3003/8-4-2002 (ΦΕΚ Α 75) για τα εγκλήματα εξόντωσης-γενοκτονίας, έστω και με τη μορφή απόπειρας ή και συνδρομής, αρμοδιότητας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, για εξόντωση-γενοκτονία πληθυσμού στην Ευρωζώνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η υλοποίηση του 1ου και 2ου Μνημονίου στην Ελλάδα στοχεύει και υλοποιεί ολοκληρωτικά την κοινωνικο-ασφαλιστική εξόντωση-γενοκτονία των Ελλήνων, ως εθνική οντότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση με ότι αυτό συνεπάγεται, με την υποχρεωτική (νομικίστικη) αρπαγή των αποθεματικών κεφαλαίων των Ελληνικών Ασφαλιστικών Ταμείων από την Τράπεζα της Ελλάδος και το αναγκαστικό «κούρεμα» τους. Έτσι μεθοδικά δημιούργησαν τα παραπάνω όργανα των Μνημονίων εν γνώσει τους δολίως: α) συνθήκες ζωής υπολογισμένων να επιφέρουν την φυσική καταστροφή των Ελλήνων ασφαλισμένων εν όλω ή εν μέρει, ως στοχευμένης εθνικής οντότητας και β) συνθήκες ζωής στέρησης πρόσβασης σε τροφή και φάρμακα, υπολογισμένες να επιφέρουν την καταστροφή μέρους του ελληνικού πληθυσμού.

Όλοι οι παράγοντες και οι εκτελεστές των Μνημονίων αρχηγοί κρατών μελών ΕΕ, υπεύθυνοι ΕΚΤ και ΔΝΤ, έλληνες πρωθυπουργοί, υπουργοί και βουλευτές γνώριζαν ότι όφειλαν να προστατέψουν το κοινωνικο ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα βάσει των ειδικών Διεθνών Συμβάσεων Κοινωνικής Προστασίας, που επικυρώθηκαν από τα κράτη μέλη τους και μεταξύ αυτών και η Ελλάδα. Οι Διεθνείς Συμφωνίες-Συμβάσεις που κυρώθηκαν με νόμους στην Ελλάδα ήσαν μεταξύ άλλων οι εξής:

α) Ν. 3251/2-6-55 (ΦΕΚ Α`140). Περί κυρώσεως της υπ` αριθ. 102 Διεθνούς Συμβάσεως αφορώσης " τα ελάχιστα όρια κοινωνικής ασφαλείας", β) Ν. 4159/25-4-1961. Περί κυρώσεως της Προσωρινής Ευρωπαϊκής Συμφωνίας στο Παρίσι αφορώσης εις τα συστήματα κοινωνικής ασφαλείας, τα σχετικά με το γήρας, την αναπηρίαν και τους επιζώντας και του προσηρτημένου πρωτοκόλλου (ΦΕΚ Α` 69), γ) Ν. 4161 της /24-4-1961 Περί κυρώσεως της Προσωρινής - Ευρωπαϊκής Συμφωνίας αφορώσης την Κοινωνική Ασφάλεια εξαιρουμένων των τομέων του γήρατος, της αναπηρίας και των επιζώντων και του προσηρτημένου αυτή Πρωτοκόλλου (ΦΕΚ Α` 68), δ) ο Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Χάρτης με τους Ν 1426/1984 (ΦΕΚ Α 32 ) και Ν 2595/1998, που αποτελεί συμπλήρωμα της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) (ΝΔ 53/1974), ε) το Διεθνές Σύμφωνο για τα οικονομικά, κοινωνικά και μορφωτικά δικαιώματα του ανθρώπου που κυρώθηκε με το Ν 1532/1985, στ) ο Ευρωπαϊκός Κώδικας Κοινωνικής Ασφάλειας που κυρώθηκε με το Ν. 1136/13-3-1981 (ΦΕΚ Α 61), κλπ.

Όλα αυτά τα Διεθνή Νομικά Κείμενα δέσμευαν και δεσμεύουν ακόμα την κάθε Μέρκελ και Λαγκάρντ, τα κράτη της ΕΕ και το ΔΝΤ ως διεθνή οργανισμό καθώς επίσης τους έλληνες πρωθυπουργούς, υπουργούς, βουλευτές και Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ως διαχειριστή περιουσίας των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων. Παρ΄ όλα αυτά προχώρησαν σε Μνημόνια κατά του Ελληνικού Κοινωνικού Συστήματος Ασφάλισης που ήτο υπό κατάρρευση μέχρι τον 6/2011 και μάλιστα με έξωθεν απειλές (κατά τις εκλογές του 2012) κατά του Ελληνικού Λαού.

Οι διεθνείς ευθύνες τους υπάρχουν και παραμένουν για τη συστηματική παραβίαση των διεθνών συνθηκών για την κοινωνική προστασία πληθυσμού, μαζί με τους συνεργούς τους, πρωθυπουργούς, υπουργούς και βουλευτές στην Ελλάδα (ηγεσίες εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας), με το Ελληνικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης να βρίσκεται σε κατάρρευση.

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2012/10/blog-post_30.html#.UJDJ4G-XuHc

Αρθρο – βόμβα του Stern: Η Κίνα, ασπίδα προστασίας για την Ελλάδα! Ευθεία απειλή του “Δράκου” στην Μέρκελ!

Ενα άρθρο – βόμβα του σοβαρότερου Γερμανικού περιοδικού καταρρίπτει τις αιτιάσεις περί αλλαγής στάσης της Μέρκελ και αποκαλύπτει την καθοριστική παρέμβαση της Κίνας.

Εδώ φαίνεται η δικαίωση της στρατηγικής συμμαχίας με την Κίνα που κάποια ανδρείκελα πολέμησαν λυσσαλέα, αλλά και η πάγια θέση του “Ολυμπία” για την στάση της Υπερδύναμης έναντι της Ελλάδας. Διαβάστε:

«Το κινέζικο φύλλο»
Τι κρύβεται πίσω από την αλλαγή στάσης της Γερμανίας απέναντι στην ελληνική κρίση χρέους;

Σε άρθρο του στο περιοδικό Stern o γερμανός δημοσιογράφος Hans-Ulrich Jörges σημειώνει την εντυπωσιακή μεταστροφή της γερμανικής πολιτικής απέναντι στο ελληνικό πρόβλημα μετά την επίσκεψη Μερκελ στην Κίνα στα τέλη Αυγούστου. Ξαφνικά όλοι στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, χωρίς να αποκλείουν πλέον την επιμήκυνση του προγράμματος ή ακόμη και ένα τρίτο πακέτο βοήθειας. Ακόμη και οι πιο συντηρητικές φωνές βαυαρώνπολιτικών, που ζητούσαν τη θυσία της Ελλάδας προς παραδειγματισμό, σίγησαν.

Σύμφωνα με το συντάκτη η μεταστροφή αυτή οφείλεται στις έντονες παρασκηνιακές πιέσεις που ασκήθηκαν από την κινεζική ηγεσία κατά την επίσκεψη Μέρκελ στο Πεκίνο. Λέγεται ότι ο πρωθυπουργός Wen Jiabao απείλησε χωρίς περιστροφές την καγκελάριο της Γερμανίας στις μεταξύ τους συζητήσεις ότι «έχουμε ήδη χάσει 30 δισεκατομμύρια στην Ελλάδα. Εάν χάσουμε άλλα 40, δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα πλέον για τη σταθεροποίηση του ευρώ».

Πέρα από την έκθεση της Κίνας στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους, το ύψος της οποίας δεν είναι ακριβώς γνωστό και τους φόβους για φαινόμενο ντόμινο σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη σημαντικό ρόλο στις κινήσεις της κινεζικής ηγεσίας παίζει και «η στρατηγική συμμαχία» που έχουν συνάψει Κίνα και Ελλάδα. Σύμφωνα με το συντάκτη του περιοδικού
Stern η Κίνα έχει επιλέξει την Ελλάδα ως την « πύλη της στην Ευρώπη», με στόχο να δημιουργήσει ένα σύγχρονο «δρόμο του μεταξιού» για το παγκόσμιο εμπόριο.

Η επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά είναι μόνο η αρχή. Ήδη οι Κινέζοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και για άλλα ελληνικά λιμάνια, διαπραγματεύονται συμφωνίες με ελληνικές εταιρείες για την κατασκευή ανεμογεννητριών και εγκαταστάσεων ηλιακής ενέργειας, ενώ ενδιαφέρονται και για το 40% του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετά τη λήξη του συμβολαίου διαχείρισης που κατέχει σήμερα γερμανική εταιρεία. Αλλά και για το λιμάνι του Πειραιά στόχος των Κινέζων είναι να εξελιχθεί στο μεγαλύτερο λιμάνι μεταφοράς container στη Μεσόγειο, μέσω του οποίου θα διοχετεύονται κινεζικά προϊόντα σε Ευρώπη, Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή.

Εάν η Ελλάδα έβγαινε από την Ευρωζώνη, οι κινεζικές επενδύσεις θα έχαναν μονομιάς την αξία τους. Η Κίνα θα είχε επενδύσει σε ένα αποτυχημένο κράτος που θα βυθιζόταν στην εξαθλίωση και η υπόλοιπη Ευρώπη θα έπρεπε «να το πληρώσει». Κλείνοντας το άρθρο του ο γερμανός δημοσιογράφος σημειώνει: « Είναι πολύ πιθανό, ότι στο ευρωπαϊκό πόκερ η Κίνα έδωσε φλος ρουαγιάλ στους Έλληνες. Και αυτοί δεν το έχουν πάρει είδηση ακόμη.»

Το άρθρο με τίτλο “Die chinesische Karte” του Hans-Ulrich Jörges δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση του περιοδικού Stern δύο μέρες μετά την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα στις 11.10.2012.

http://olympia.gr/



http://www.gataros.net/2012/10/stern.html

Αρθρο – βόμβα του Stern: Η Κίνα, ασπίδα προστασίας για την Ελλάδα! Ευθεία απειλή του “Δράκου” στην Μέρκελ!

Ενα άρθρο – βόμβα του σοβαρότερου Γερμανικού περιοδικού καταρρίπτει τις αιτιάσεις περί αλλαγής στάσης της Μέρκελ και αποκαλύπτει την καθοριστική παρέμβαση της Κίνας.

Εδώ φαίνεται η δικαίωση της στρατηγικής συμμαχίας με την Κίνα που κάποια ανδρείκελα πολέμησαν λυσσαλέα, αλλά και η πάγια θέση του “Ολυμπία” για την στάση της Υπερδύναμης έναντι της Ελλάδας. Διαβάστε:

«Το κινέζικο φύλλο»
Τι κρύβεται πίσω από την αλλαγή στάσης της Γερμανίας απέναντι στην ελληνική κρίση χρέους;

Σε άρθρο του στο περιοδικό Stern o γερμανός δημοσιογράφος Hans-Ulrich Jörges σημειώνει την εντυπωσιακή μεταστροφή της γερμανικής πολιτικής απέναντι στο ελληνικό πρόβλημα μετά την επίσκεψη Μερκελ στην Κίνα στα τέλη Αυγούστου. Ξαφνικά όλοι στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, χωρίς να αποκλείουν πλέον την επιμήκυνση του προγράμματος ή ακόμη και ένα τρίτο πακέτο βοήθειας. Ακόμη και οι πιο συντηρητικές φωνές βαυαρώνπολιτικών, που ζητούσαν τη θυσία της Ελλάδας προς παραδειγματισμό, σίγησαν.

Σύμφωνα με το συντάκτη η μεταστροφή αυτή οφείλεται στις έντονες παρασκηνιακές πιέσεις που ασκήθηκαν από την κινεζική ηγεσία κατά την επίσκεψη Μέρκελ στο Πεκίνο. Λέγεται ότι ο πρωθυπουργός Wen Jiabao απείλησε χωρίς περιστροφές την καγκελάριο της Γερμανίας στις μεταξύ τους συζητήσεις ότι «έχουμε ήδη χάσει 30 δισεκατομμύρια στην Ελλάδα. Εάν χάσουμε άλλα 40, δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα πλέον για τη σταθεροποίηση του ευρώ».

Πέρα από την έκθεση της Κίνας στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους, το ύψος της οποίας δεν είναι ακριβώς γνωστό και τους φόβους για φαινόμενο ντόμινο σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη σημαντικό ρόλο στις κινήσεις της κινεζικής ηγεσίας παίζει και «η στρατηγική συμμαχία» που έχουν συνάψει Κίνα και Ελλάδα. Σύμφωνα με το συντάκτη του περιοδικού
Stern η Κίνα έχει επιλέξει την Ελλάδα ως την « πύλη της στην Ευρώπη», με στόχο να δημιουργήσει ένα σύγχρονο «δρόμο του μεταξιού» για το παγκόσμιο εμπόριο.

Η επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά είναι μόνο η αρχή. Ήδη οι Κινέζοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και για άλλα ελληνικά λιμάνια, διαπραγματεύονται συμφωνίες με ελληνικές εταιρείες για την κατασκευή ανεμογεννητριών και εγκαταστάσεων ηλιακής ενέργειας, ενώ ενδιαφέρονται και για το 40% του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετά τη λήξη του συμβολαίου διαχείρισης που κατέχει σήμερα γερμανική εταιρεία. Αλλά και για το λιμάνι του Πειραιά στόχος των Κινέζων είναι να εξελιχθεί στο μεγαλύτερο λιμάνι μεταφοράς container στη Μεσόγειο, μέσω του οποίου θα διοχετεύονται κινεζικά προϊόντα σε Ευρώπη, Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή.

Εάν η Ελλάδα έβγαινε από την Ευρωζώνη, οι κινεζικές επενδύσεις θα έχαναν μονομιάς την αξία τους. Η Κίνα θα είχε επενδύσει σε ένα αποτυχημένο κράτος που θα βυθιζόταν στην εξαθλίωση και η υπόλοιπη Ευρώπη θα έπρεπε «να το πληρώσει». Κλείνοντας το άρθρο του ο γερμανός δημοσιογράφος σημειώνει: « Είναι πολύ πιθανό, ότι στο ευρωπαϊκό πόκερ η Κίνα έδωσε φλος ρουαγιάλ στους Έλληνες. Και αυτοί δεν το έχουν πάρει είδηση ακόμη.»

Το άρθρο με τίτλο “Die chinesische Karte” του Hans-Ulrich Jörges δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση του περιοδικού Stern δύο μέρες μετά την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα στις 11.10.2012.

http://olympia.gr/



http://www.gataros.net/2012/10/stern.html

ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;


Οριακά και χωρίς την παρουσία Ε.Βενιζέλου και Φ.Κουβέλη πέρασαν οι αποκρατικοποιήσεις
 Πρρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζει πλέον η κυβέρνηση, η οποία ναι μεν «επέζησε» οριακά λαμβάνοντας σε κάποια κρίσιμα άρθρα και τροπολογίες ακόμα και κάτω από 151 ψήφους, αλλά με τί τίμημα: Απουσίαζαν από την ψηφοφορία ακόμα οι συνεταίροι της Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης. Πάντως πέρασε το άρθρο για τις αποκρατικοποιήσεις. το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών που αφορά στη μείωση του ποσοστού του Δημοσίου σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ κλπ όχι όμως και η τροπολογία για την ένταξη του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ (άρθρο 7). «Παρών» στην επίμαχη τροπολογία -με εξαίρεση τον κ. Οικονόμου - δήλωσαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, ενώ από την αίθουσα απουσίαζε ο Φώτης Κουβέλης. Επίσης οι βουλευτές του
ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν το άρθρο 4 του νομοσχεδίου που αφορά στην ενημέρωση της Ολομέλειας για τις αποκρατικοποιήσεις. Σημειώνεται ότι η διαδικασία έγινε με ονομαστική ψηφοφορία κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ. Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατέθεσε στο προεδρείο τον προϋπολογισμό του 2013. Αναλυτικά, η ψηφοφορία: Αρθρα 1 2 3 4 5 6 7 Ναι 173 148 156 146 158 173 136 Όχι 120 139 135 121 135 120 143 Παρών 6 2 26 Συνολικά ψήφισαν 293 βουλευτές. 
defencenet.,gr 
 
http://www.gataros.net/2012/10/b

Ευρωπαϊκή διάκριση μαθητή σε Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό για Νέους Επιστήμονες

Μια σκηνή ήταν αρκετή: η γιαγιά του να προσπαθεί να πιάσει το τηλεκοντρόλ με το αδύναμο χέρι της, να της ξεφεύγει, να το ξαναπιάνει και με επιμονή να πατά το κουμπί. Σχεδόν μηχανικά, το μυαλό τού 15χρονου τότε Χάρη Ιωάννου ανίχνευσε το πρόβλημα και άρχισε να «σαρώνει» για λύσεις.
Ενάμιση χρόνο αργότερα, η συσκευή ενίσχυσης κινήσεων παλάμης που ανέπτυξε έχει διακριθεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον και της αγοράς. 
«Ομως δεν με ενδιαφέρει να την πουλήσω», λέει στην «Κ» ο Χάρης, σε ένα διάλειμμα από τα μαθήματά του. Μαθητής πια της Γ΄ Λυκείου στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα- Γείτονα, με σκέψη για είσοδο στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς του ΕΜΠ, ο φόρτος είναι μεγάλος. «Δεν θα ήθελα να μην συμμετέχω στην τελειοποίηση της μηχανής, να παραδώσω δηλαδή την ευρεσιτεχνία σε κάποιον επιχειρηματία. Εξάλλου, είναι σημαντικό για μένα εάν ποτέ βγει στην αγορά, η συσκευή να είναι προσιτή σε όσους την έχουν ανάγκη». Μην ξεχνάμε πως είχε τη γιαγιά του στο μυαλό όταν σκάρωνε τα πρώτα σχέδια.

Η λειτουργία

Πώς λειτουργεί όμως η πολυβραβευμένη του εφεύρεση; «Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μεταλλικό γάντι, εξοπλισμένο με μικροσκοπικά μοτέρ, αισθητήρες και επεξεργαστικό σύστημα, το οποίο “καταλαβαίνει” τις κινήσεις της παλάμης και αναλόγως αυξάνει τη δύναμή της», εξηγεί ο ίδιος. «Εάν δηλαδή κάποιος δεν μπορεί να σηκώσει ένα ποτήρι νερό, το γάντι μπορεί να ασκήσει πίεση στα σωστά σημεία ώστε να ενισχύσει την κίνηση». Η συσκευή θα μπορούσε να αποτελέσει πολύτιμο βοήθημα σε χιλιάδες ανθρώπους με αναπηρίες των άνω άκρων, δυσκινησία παλάμης ή δακτύλων.
Ο Χάρης κατασκεύασε το μηχανικό γάντι ως εργασία στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας. Ο καθηγητής του, Περικλής Μπακογεώργος, από την πρώτη στιγμή διέκρινε την προοπτική της συσκευής. «Τον Χάρη τον χαρακτηρίζει η εφευρετικότητα», λέει ο ίδιος στην «Κ». «Από μικρός είχε την ευχέρεια αυτό που μαθαίνει στη θεωρία να το μετατρέπει σε πράξη. Είναι πραγματικό ταλέντο στην κατεύθυνση των εφαρμογών».
Πράγματι, όταν ολοκληρώθηκε η κατασκευή της συσκευής, ο δάσκαλος τού πρότεινε να την υποβάλει στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων, όπου ο Χάρης απέσπασε πανηγυρικά το πρώτο βραβείο. Κατόπιν, επιστημονική επιτροπή του υπουργείου Παιδείας έκρινε ότι η συμμετοχή του άξιζε να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον 24ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό για Νέους Επιστήμονες που πραγματοποιήθηκε στην Μπρατισλάβα τον Σεπτέμβριο. Εκεί, ο 17χρονος μαθητής απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Μηχανική, κερδίζοντας και χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ. «Η εμπειρία ήταν φανταστική και η επιτυχία μεγάλη, αφού ήμουν ο δεύτερος μικρότερος σε ηλικία ανάμεσα σε 123 διαγωνιζόμενους! Τα πρώτα βραβεία πήγαν σε φοιτητές Πολυτεχνείων», λέει ο Χάρης Ιωάννου.
Και να φανταστεί κανείς ότι κάποτε το εκπαιδευτικό σύστημα κινδύνευσε να τον πετάξει έξω. «Εχω δυσλεξία και το ελληνικό σύστημα μπορεί να σε κάνει να νιώσεις εντελώς άχρηστος, καθώς είναι φτιαγμένο για αποστήθιση. Ομως με τη βοήθεια του σχολείου και της οικογένειάς μου δεν επέτρεψα στο πρόβλημα να σταθεί εμπόδιο. Πέρυσι και φέτος έχω 19 στη βαθμολογία, δίνοντας εξετάσεις στα προφορικά. Απλώς, υποβάλλοντας την εργασία στον πρώτο διαγωνισμό ζήτησα από τον κ. Περικλή να μου διορθώσει κάποιες ασάφειες στο κείμενο, αφού τείνω να θεωρώ κάποια πράγματα δεδομένα. Αυτό είναι όλο…».
Της Λινας Γιανναρου για την καθημερινή

Πηγή: Καλά Νέα
Σύνδεσμος στην Πηγή...
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters