Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Ο Σοφοκλής στην... υπηρεσία Αμερικανών βετεράνων!


Με τίτλο "Αρχαίοι σύμμαχοι" και υπότιτλο "Το Πεντάγωνο ζητεί τις συμβουλές του Σοφοκλή" η ελβετική εφημερίδα "Νeue Ζurcher Ζeitung" δημοσιεύει εκτενές άρθρο της Andrea Kohler για την πρωτοβουλία του αμερικανικού Πενταγώνου να χρησιμοποιήσει τους αρχαίους Έλληνες τραγικούς για να βοηθήσει τους στρατιώτες του που επιστρέφουν από τους πολέμους στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, με συμπτώματα που ήταν γνωστά στους αρχαίους Έλληνες.
Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας χορήγησε 3,7 εκατ. δολάρια στο θεατρικό όμιλο της Νέας Υόρκης "Θέατρο του Πολέμου" για την ανάγνωση σε ακροατήριο βετεράνων και των οικογενειών τους, των τραγωδιών του Σοφοκλή "Αίας" και "Φιλοκτήτης". Οι αναγνώσεις αυτές, που γίνονται σε στρατιωτικές βάσεις σε όλη την Αμερική, αποσκοπούν να βοηθήσουν τους στρατιώτες και τις οικογένειές τους να ξεπεράσουν τις "αγχώδεις μετατραυματικές δυσλειτουργίες", που συνοδεύουν βετεράνους που επιστρέφουν στην Αμερική από τους πολέμους στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.
Όπως ο Οδυσσέας, που επιστρέφει μετά από πολυετείς περιπλανήσεις σε μια πατρίδα που του φαίνεται ξένη, ο Αχιλλέας, ο Φιλοκτήτης και ο Αίας που επιδίδονται σε πράξεις βίας επηρεασμένοι από τα τραύματα του πολέμου, έτσι και οι σύγχρονοι Αμερικανοί βετεράνοι επιστρέφουν στη χώρα τους με προβλήματα προσαρμογής καταδιωκόμενοι από πανικό, εφιάλτες, παραισθήσεις και απελπισία, αισθανόμενοι πολλές φορές ξένοι στον ίδιο τον τόπο τους.
Η ανάγνωση των τραγωδιών δεν θεωρείται ψυχοθεραπεία, αλλά φαίνεται να φέρνει μια "κάθαρση", αφού στο Σαν Ντιέγκο και στη Νέα Υόρκη βετεράνοι του πολέμου μετά την ανάγνωση των τραγωδιών μίλησαν ανοιχτά για τη δική τους ψυχική οδύνη θέτοντας τη δική τους εμπειρία σε ένα γενικότερο ιστορικό πλαίσιο. Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του Αχιλλέα, ο οποίος αποφασίζει να μείνει στην ιστορία ως ήρωας επιλέγοντας το θάνατο από την ασφαλή επιστροφή στην πατρίδα του, το κλέος από το νόστο, φαίνεται ότι από την αρχαία εποχή μέχρι σήμερα είναι ευκολότερο να τιμήσει κανείς νεκρούς στρατιώτες παρά αυτούς που επιστρέφουν στον τόπο τους από έναν πόλεμο, καταλήγει το άρθρο.
[Πηγή apn.gr]
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου 2011- 2012: Εγκληματικές, δικτατορικές, βάρβαρες (και άκυρες;)

Αν οι κ. «Συνταγματολόγοι» που συμμετέχουν στην Κυβέρνηση έγραφαν ως φοιτητές, αυτά που εφαρμόζουν τώρα, ούτε το πρώτο έτος της νομικής δεν θα περνούσαν!

Τα νέα μέτρα επιβάλλονται αυτόματες ρήτρες και απολυταρχικές ρυθμίσεις όχι από τη Βουλή, αλλά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με... παράνομες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που διαλύουν κάθε ψευδαίσθηση δημοκρατίας στη χώρα και στην Ευρώπη και οδηγούν οριστικά στην καταπάτηση κάθε έννοιας Δικαίου και συνταγματικής τάξης.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου εκδίδεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά παράκαμψη της νομοθετικής διαδικασίας της Βουλής, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ιδιαίτερα επείγουσες και σοβαρές περιπτώσεις για τις οποίες δεν προλαβαίνει να συνεδριάσει η Βουλή.

Παλαιότερα οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου σπάνια εκδιδόταν (λχ καταλήψεις Σχολείων Έτους 2000) . Μετά το Μνημόνια βρίσκονται σε ημερήσια σχεδόν διάταξη. Όλα ξαφνικά έγιναν επείγοντα !

Το ζήτημα αυτό ήδη μας είχε απασχολήσει από τις 25.9.12 και αναφέρθηκε στο άρθρο :

10 Ερωτήματα για τον "εξαιρετικά επείγοντα λόγο" κε Πρόεδρε να ξεπουλήσετε την δημόσια περιουσία και σε ποιους ; (ΠΝΠ ΦΕΚ Α΄ 175/07.09.2012)



Για να αντιληφθούμε τη σοβαρότητα της κατάστασης, παραθέτουμε επιλογή ειδικών δημοσιευμάτων.

Στο τέλος του παρόντος κειμένου υπάρχει υπερσύνδεσμος (Link) του Παν/μίου Αθηνών , που επεξηγεί ακριβώς τι είναι νομικά αυτές οι πράξεις και υπό ποιες προϋποθέσεις εκδίδονται :

Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου - πράξεις εγκληματικές και βάρβαρες

Με τρόμο, σαν να περνούσαν ερπύστριες τανκ έξω από το σπίτι μου, άκουσα τις τρομερές αυτές ειδήσεις που μοιάζουν να έρχονται από τα βάθη ενός κόσμου τελείως απολίτιστου και απολυταρχικού.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα επιβάλλονται αυτόματες ρήτρες και απολυταρχικές ρυθμίσεις με.... Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που διαλύουν κάθε ψευδαίσθηση δημοκρατίας στη χώρα και στην Ευρώπη και οδηγούν οριστικά στην καταπάτηση κάθε έννοιας Δικαίου και συνταγματικής τάξης.

Ειδικότερα: Όταν ο Δήμαρχος κλέβει ή κακοδιαχειρίζεται τους πόρους του Δήμου και όλοι οι χρυσοπληρωμένοι ελεγκτικοί θεσμοί τον αφήνουν να το πράττει ανενόχλητος, τότε το δημιουργηθέν έλλειμμα μετά από 6 μήνες θα επιβαρύνει τους δημότες με αύξηση των τελών. Πληρώνει όχι ο υπαίτιος και όσοι ελέγχοντες τον άφηναν να εγκληματεί, αλλά ο δημότης που δεν έχει λόγο στις αποφάσεις, δεν έχει έλεγχο στις δαπάνες, δεν γνωρίζει και δεν μπορεί να σταματά τις σπατάλες και τις απάτες. Δεν πληρώνει ο ΚΛΕΦΤΗΣ αλλά ο αθώος, κατά παράβαση της κοινής λογικής, της απονομής Δικαιοσύνης και της οφειλόμενης λογοδοσίας.

Αυτό γίνεται, όχι για να αντιμετωπισθεί το χρέος που έτσι κι αλλιώς είναι μη βιώσιμο, αλλά για να εξοντωθεί ο μέσος πολίτης, να φορτωθεί χρέη που ΔΕΝ οφείλει και να του πάρουν το σπίτι μια μέρα οι δανειστές. Ο ανίκανος ή καταχραστής Δήμαρχος δεν διώκεται, δεν δεσμεύεται η περιουσία του, δεν έχει υποχρέωση να λογοδοτήσει και να καθαιρεθεί. Απλά μεταφέρει τα χρέη του στους πολίτες, με το δικαίωμα απολυταρχικού χαρακτήρα που αντλεί από το Μνημόνιο.

Ομοίως, όταν ο Υπουργός σπαταλά χρήματα δημιουργώντας έλλειμμα, δεν λογοδοτεί ούτε διώκεται αυτός και οι συνεργοί ή οι ελεγκτές, αλλά με καταχρηστικό δικαίωμα που αντλεί από το Μνημόνιο απολύει όσους υπαλλήλους επιθυμεί, καταργεί υπηρεσίες και η κοινωνία στερείται βασικών αγαθών βυθιζόμενη στο χάος.

Αυτή άλλωστε είναι και η αποστολή της τρικομματικής κυβέρνησης: να δημιουργήσει σε μικρό χρόνο ένα απολυταρχικό κράτος με έναν εξαθλιωμένο και γερασμένο πληθυσμό στην πιο ενδιαφέρουσα και πολλά υποσχόμενη περιοχή της Ευρώπης, να αποδομήσει το κράτος ως μη βιώσιμο, η περιουσία των πολιτών να περνά στους δανειστές για να επιβληθεί το χάος και έτσι να επιτύχει το Μνημόνιο.

Ενώ λοιπόν το Μνημόνιο διαλύει το Νόμο και το Κράτος, από την άλλη διατηρεί αλώβητο το άθλιο και απαξιωμένο πολιτικό σύστημα της χρεωκοπίας, τον πλούτο των οικογενειών που το στηρίζουν, τη διαφθορά και την ανομία.



Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

ΠΗΓΗ: http://hassapis-peter.blogspot.gr/2012/11/blog-post_9909.html





Η δικτατορία των «έκτακτων» νομοθετικών πράξεων…

Του Θύμιου Παπανικολάου



Έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές ότι αυτή η κυβέρνηση κλιμακώνει και επιταχύνει τις πραξικοπηματικές διαδικασίες του δικτατορικού ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ: Του ΓΕΝΙΚΟΥ «γύψου», μιας ΑΝΟΙΚΤΗΣ και ΩΜΗΣ δικτατορίας…

Ζούμε πλέον υπό καθεστώς πραξικοπηματικής αποχαλίνωσης: Υπό καθεστώς ανοικτών και αλληλοδιάδοχων κοινοβουλευτικών πραξικοπημάτων, υπό καθεστώς «δημοκρατικής» ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ που οδεύει ταχέως στην κατάλυση κάθε δημοκρατικού υπολείμματος…

Γι αυτόν τον πραξικοπηματικό κατήφορο που βιώνουμε διαβάστε πιο αναλυτικά το άρθρο μας:

«Ο πραξικοπηματικός κατήφορος οδηγεί στο “γύψο”…»

Ένα από τα «εργαλεία» της πραξικοπηματικής κυβερνητικής αυθάδειας είναι οι «Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου»: Πράξεις που καταργούν και τις τυπικές διαδικασίες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, που καταργούν και τα υπολείμματα της αστικής τους δημοκρατίας και μετατρέπουν τη Βουλή (τη δική τους Βουλή) σε ντεκόρ από πολύχρωμες γλάστρες…

Βεβαίως το ίδιο το Αστικό Σύνταγμα (το δικό τους Σύνταγμα) για να κατοχυρώσει και να εγγυηθεί τα συμφέροντα των δυναστών και για να θωρακίσει το καθεστώς αυτών των συμφερόντων, αφήνει ορθάνοικτη την πόρτα για τη δικτατορία των «Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου».

Στο άρθρο 44 §1 Συντάγματος προβλέπεται η έκδοση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου σε έκτακτες και επείγουσες καταστάσεις!!!

Με βάση αυτές τις «έκτακτες» και «επείγουσες ανάγκες» κηρύχτηκε η Ελλάδα σε «κατάσταση πολιορκίας», σε «εμπόλεμη κατάσταση» και άρχισε ο πραξικοπηματικός κατήφορος από την ίδια την κυβέρνηση του ΓΑΠ…

Οι μετέπειτα τρικομματικές κυβερνήσεις αποτελούν το προϊόν αυτής της πραξικοπηματικής αλυσίδας της «έκτακτης ανάγκης»…

Το δικτατορικό «εργαλείο» των «πράξεων Νομοθετικού περιεχομένου» χρησιμοποιήθηκε συστηματικά, πολλαπλά και ασύστολα: Τρόικα, Μνημόνια, Μεσοπρόθεσμα, Επιτηρητές και Εμπειρογνώμονες, ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, σφαγές του ελληνικού λαού, ξεπουλήματα της δημόσιας Περιουσίας και πολλά άλλα: ΟΛΑ με «Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου», δηλαδή με «έκτακτες», «εξαιρετέες» και «επείγουσες» νομοθετικές ρυθμίσεις που καταργούσαν και αυτή τη δική τους, ΑΠΑΤΗΛΗ κοινοβουλευτική νομιμότητα…

Και αυτό που πρέπει, εδώ, να υπογραμμιστεί ιδιαίτερα είναι τούτο: ΟΛΑ τα κόμματα ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ αυτήν την πραξικοπηματική αλυσίδα της «έκτακτης ανάγκης», νομιμοποίησαν αυτό το δόλιο τέχνασμα του κατοχικού καθεστώτος, με τη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ τους στη Βουλή, με το να αποδεχτούν το ρόλο της «γλάστρας», το ντεκόρ της κοινοβουλευτικής ΑΠΑΤΗΣ…

ΤΩΡΑ η κυβέρνηση Σαμαρά προχωρά ένα βήμα ακόμα, ένα βήμα πριν το …γύψο: Καταργεί και τις διαδικασίες του κοινοβουλευτικού ντεκόρ!!!

ΤΩΡΑ το τρικομματικό έκτρωμα της κυβέρνησης Σαμαρά ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ παντελώς τη Βουλή (και αυτή τη Βουλή «μαϊμού»), εκδίδοντας δύο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου (μέσω άμεσης δημοσίευσης στο ΦΕΚ), οι οποίες επιβάλλουν εξαιρετικά σκληρά μέτρα και φέρνουν την τρόϊκα ακόμα και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά της ελληνικής κρατικής μηχανής, των ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ. Επίσης ανοίγουν διάπλατα οι πόρτες για απολύσεις, περισσότερους φόρους και νέα μέτρα σε μισθούς και συντάξεις.

Αυτό το νέο κυβερνητικό πραξικόπημα μας φέρνει ένα μόνο βήμα πριν από το τελικό πραξικοπηματικό κτύπημα: Το ΓΥΨΟ!!!

Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να τσιρίζει ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ότι «μετατρέπεται η χώρα σε αποικία χρέους και οι τροϊκανοί επίτροποι θα κυβερνούν ερήμην των διαδικασιών στο Κοινοβούλιο».

Μέχρι σήμερα ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ την ΚΑΤΟΧΗ μας και την πραξικοπηματική αλυσίδα, προτείνοντας απλώς μια άλλη, πιο «πονηρή» και «αριστερή», διαχείριση της κατοχής μας ΚΑΙ ΤΩΡΑ «ανακαλύπτει» την …κατάργηση του ντεκόρ των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, αλλά θα συνεχίσει να παραμένει στη Βουλή…

Αναφορικά με την ηγεσία του ΚΚΕ, αυτή ούτε την κατοχή μας διακρίνει, ούτε τα απανωτά κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα. Φταίει ο καπιταλισμός και η …ανισόμετρη ανάπτυξή του!!!!!



http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7060





"Tεράστιο ζήτημα οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου" κατά τους νομικούς

Σε τεράστιο θέμα έχει αναδειχθεί το θέμα των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου που ανέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ χθες. Όπως λένε οι συνταγματολόγοι, μπορούν να εφαρμοστούν σε πολύ έκτακτες περιπτώσεις αλλά πρέπει οπωσδήποτε να κυρωθούν από τη Βουλή.

Για το τι τελικά είναι αυτές αλλά και για το πώς εφαρμόζονται πρακτικά, μίλησε στον «Real Fm» ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Κώστας Χρυσόγονος.

Και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι η τακτική νομοθετική διαδικασία, η κύρια, αν θέλετε, νομοθετική διαδικασία είναι αυτή της κατάθεσης νομοσχεδίου και ψήφισής του από τη Βουλή».

Και τονίζει: «Η διαδικασία των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, οι οποίες ουσιαστικά ισοδυναμούν με τυπικό νόμο, ψηφισμένο από τη Βουλή, είναι μια διαδικασία όχι απλώς έκτακτη αλλά που μπορεί να κινηθεί μόνο σε απρόβλεπτες ανάγκες, ορίζει το Σύνταγμα. Σε έκτακτες περιστάσεις εξαιρετικώς επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης. Και εδώ νομίζω βρίσκεται και το πρώτο τρωτό σημείο της διαδικασίας της μεθοδολογίας αυτής. Οι ανάγκες τις οποίες καλούνται να εξυπηρετήσουν οι πράξεις ή η νομοθέτηση μέσω πράξεων δεν είναι απρόβλεπτες. Είναι φανερό αυτό. Πρόκειται για εκπλήρωση υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η τωρινή ή η προηγούμενη κυβέρνηση προς τους ξένους δανειστές εδώ και πάρα πολύ καιρό».

Πάντως, ο συνταγματολόγος ξεκαθαρίζει ότι: «Βεβαίως, εάν το αφήνεις επί μήνες και φτάνεις στην παραμονή του Eurogroup καθίσταται επείγον αλλά αυτό το προκαλεί η ίδια η συμπεριφορά της κυβέρνησης, η οποία αντί να φέρει νομοσχέδιο στη Βουλή πριν από έναν, δύο, τρεις ή και παραπάνω μήνες, προτιμά να δημοσιεύσει πράξη νομοθετικού περιεχομένου την τελευταία στιγμή. Δεν είναι μόνο τυπικό το θέμα, είναι ουσιαστικό διότι ένας νόμος έχει μια διαδικασία που πρέπει να περάσουν αρκετές μέρες τουλάχιστον ή και εβδομάδες από την κατάθεσή του στη Βουλή, την εισαγωγή του στην ημερήσια διάταξη, την ψήφιση από επιτροπή στη συνέχεια κ.ά. Όλα αυτά δηλαδή είναι μια διαδικασία που έχει και χρόνο και δημοσιότητα».

Επισημαίνει βέβαια ότι: «Θα έρθει αλλά είναι τελείως διαφορετικό πράγμα να έρθει υπό τη μορφή τετελεσμένου γεγονότος. Απλώς δηλαδή για να κυρωθεί. Πάντως, η τυχόν απόρριψή της από τη Βουλή δεν συνεπάγεται ακύρωση της ισχύος της για το παρελθόν. Συνεπάγεται απλώς ότι παύει να ισχύει στο εξής. Άρα, έχουμε έναν προσωρινό νόμο, ο οποίος έχει επιβληθεί και έχει ισχύσει για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα. Το βασικό όμως είναι ότι με τον τρόπο αυτό αποκλείεται η μορφή κοινωνικών αντιδράσεων. Έτσι πιστεύω εγώ».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr





Θα υπογράψει ο κ. Ρουπακιώτης τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου;



Πριν λίγες ημέρες ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτης δήλωσε δημόσια ότι το τρίτο μνημόνιο το υπέγραψε με την μπότα στο λαιμό χωρίς να το έχει συντάξει ο ίδιος. Επιπλέον δήλωσε ότι θέλει να είναι υπουργός και όχι να...

παριστάνει τον υπουργό. Δύο μόλις ημέρες μετά, η κυβέρνηση προσφεύγει στην έκδοση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου οι οποίες θέτουν αυτόματες ρήτρες ποινών εξαθλίωσης σε βάρος κατευθείαν των ίδιων των πολιτών.

Σύμφωνα όμως με την παρ. 1 του άρθρου 44 του Συντάγματος: «Σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί, ύστερα από πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου, να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου». Βλέπουμε λοιπόν ότι απαιτείται πρόταση του υπουργικού συμβουλίου, δηλαδή υπογραφή από όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και φυσικά και υπογραφή του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτη.

Θα υπογράψει άραγε και αυτές τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ο κ. Ρουπακιώτης τη στιγμή που δεν τις συνέταξε ο ίδιος; ή μήπως συμμετείχε στη σύνταξή τους;



http://hassapis-peter.blogspot.gr/2012/11/blog-post_7503.html

Η δικτατορία των «έκτακτων» νομοθετικών πράξεων…

Του Θύμιου Παπανικολάου



Έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές ότι αυτή η κυβέρνηση κλιμακώνει και επιταχύνει τις πραξικοπηματικές διαδικασίες του δικτατορικού ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ: Του ΓΕΝΙΚΟΥ «γύψου», μιας ΑΝΟΙΚΤΗΣ και ΩΜΗΣ δικτατορίας…

Ζούμε πλέον υπό καθεστώς πραξικοπηματικής αποχαλίνωσης: Υπό καθεστώς ανοικτών και αλληλοδιάδοχων κοινοβουλευτικών πραξικοπημάτων, υπό καθεστώς «δημοκρατικής» ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ που οδεύει ταχέως στην κατάλυση κάθε δημοκρατικού υπολείμματος…

Γι αυτόν τον πραξικοπηματικό κατήφορο που βιώνουμε διαβάστε πιο αναλυτικά το άρθρο μας:

«Ο πραξικοπηματικός κατήφορος οδηγεί στο “γύψο”…»

Ένα από τα «εργαλεία» της πραξικοπηματικής κυβερνητικής αυθάδειας είναι οι «Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου»: Πράξεις που καταργούν και τις τυπικές διαδικασίες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, που καταργούν και τα υπολείμματα της αστικής τους δημοκρατίας και μετατρέπουν τη Βουλή (τη δική τους Βουλή) σε ντεκόρ από πολύχρωμες γλάστρες…

Βεβαίως το ίδιο το Αστικό Σύνταγμα (το δικό τους Σύνταγμα) για να κατοχυρώσει και να εγγυηθεί τα συμφέροντα των δυναστών και για να θωρακίσει το καθεστώς αυτών των συμφερόντων, αφήνει ορθάνοικτη την πόρτα για τη δικτατορία των «Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου».

Στο άρθρο 44 §1 Συντάγματος προβλέπεται η έκδοση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου σε έκτακτες και επείγουσες καταστάσεις!!!

Με βάση αυτές τις «έκτακτες» και «επείγουσες ανάγκες» κηρύχτηκε η Ελλάδα σε «κατάσταση πολιορκίας», σε «εμπόλεμη κατάσταση» και άρχισε ο πραξικοπηματικός κατήφορος από την ίδια την κυβέρνηση του ΓΑΠ…

Οι μετέπειτα τρικομματικές κυβερνήσεις αποτελούν το προϊόν αυτής της πραξικοπηματικής αλυσίδας της «έκτακτης ανάγκης»…

Το δικτατορικό «εργαλείο» των «πράξεων Νομοθετικού περιεχομένου» χρησιμοποιήθηκε συστηματικά, πολλαπλά και ασύστολα: Τρόικα, Μνημόνια, Μεσοπρόθεσμα, Επιτηρητές και Εμπειρογνώμονες, ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, σφαγές του ελληνικού λαού, ξεπουλήματα της δημόσιας Περιουσίας και πολλά άλλα: ΟΛΑ με «Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου», δηλαδή με «έκτακτες», «εξαιρετέες» και «επείγουσες» νομοθετικές ρυθμίσεις που καταργούσαν και αυτή τη δική τους, ΑΠΑΤΗΛΗ κοινοβουλευτική νομιμότητα…

Και αυτό που πρέπει, εδώ, να υπογραμμιστεί ιδιαίτερα είναι τούτο: ΟΛΑ τα κόμματα ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ αυτήν την πραξικοπηματική αλυσίδα της «έκτακτης ανάγκης», νομιμοποίησαν αυτό το δόλιο τέχνασμα του κατοχικού καθεστώτος, με τη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ τους στη Βουλή, με το να αποδεχτούν το ρόλο της «γλάστρας», το ντεκόρ της κοινοβουλευτικής ΑΠΑΤΗΣ…

ΤΩΡΑ η κυβέρνηση Σαμαρά προχωρά ένα βήμα ακόμα, ένα βήμα πριν το …γύψο: Καταργεί και τις διαδικασίες του κοινοβουλευτικού ντεκόρ!!!

ΤΩΡΑ το τρικομματικό έκτρωμα της κυβέρνησης Σαμαρά ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ παντελώς τη Βουλή (και αυτή τη Βουλή «μαϊμού»), εκδίδοντας δύο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου (μέσω άμεσης δημοσίευσης στο ΦΕΚ), οι οποίες επιβάλλουν εξαιρετικά σκληρά μέτρα και φέρνουν την τρόϊκα ακόμα και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά της ελληνικής κρατικής μηχανής, των ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ. Επίσης ανοίγουν διάπλατα οι πόρτες για απολύσεις, περισσότερους φόρους και νέα μέτρα σε μισθούς και συντάξεις.

Αυτό το νέο κυβερνητικό πραξικόπημα μας φέρνει ένα μόνο βήμα πριν από το τελικό πραξικοπηματικό κτύπημα: Το ΓΥΨΟ!!!

Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να τσιρίζει ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ότι «μετατρέπεται η χώρα σε αποικία χρέους και οι τροϊκανοί επίτροποι θα κυβερνούν ερήμην των διαδικασιών στο Κοινοβούλιο».

Μέχρι σήμερα ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ την ΚΑΤΟΧΗ μας και την πραξικοπηματική αλυσίδα, προτείνοντας απλώς μια άλλη, πιο «πονηρή» και «αριστερή», διαχείριση της κατοχής μας ΚΑΙ ΤΩΡΑ «ανακαλύπτει» την …κατάργηση του ντεκόρ των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, αλλά θα συνεχίσει να παραμένει στη Βουλή…

Αναφορικά με την ηγεσία του ΚΚΕ, αυτή ούτε την κατοχή μας διακρίνει, ούτε τα απανωτά κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα. Φταίει ο καπιταλισμός και η …ανισόμετρη ανάπτυξή του!!!!!



ΠΗΓΗ: http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7060





"Tεράστιο ζήτημα οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου" κατά τους νομικούς

Σε τεράστιο θέμα έχει αναδειχθεί το θέμα των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου που ανέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ χθες. Όπως λένε οι συνταγματολόγοι, μπορούν να εφαρμοστούν σε πολύ έκτακτες περιπτώσεις αλλά πρέπει οπωσδήποτε να κυρωθούν από τη Βουλή.

Για το τι τελικά είναι αυτές αλλά και για το πώς εφαρμόζονται πρακτικά, μίλησε στον «Real Fm» ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Κώστας Χρυσόγονος.

Και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι η τακτική νομοθετική διαδικασία, η κύρια, αν θέλετε, νομοθετική διαδικασία είναι αυτή της κατάθεσης νομοσχεδίου και ψήφισής του από τη Βουλή».

Και τονίζει: «Η διαδικασία των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, οι οποίες ουσιαστικά ισοδυναμούν με τυπικό νόμο, ψηφισμένο από τη Βουλή, είναι μια διαδικασία όχι απλώς έκτακτη αλλά που μπορεί να κινηθεί μόνο σε απρόβλεπτες ανάγκες, ορίζει το Σύνταγμα. Σε έκτακτες περιστάσεις εξαιρετικώς επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης. Και εδώ νομίζω βρίσκεται και το πρώτο τρωτό σημείο της διαδικασίας της μεθοδολογίας αυτής. Οι ανάγκες τις οποίες καλούνται να εξυπηρετήσουν οι πράξεις ή η νομοθέτηση μέσω πράξεων δεν είναι απρόβλεπτες. Είναι φανερό αυτό. Πρόκειται για εκπλήρωση υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η τωρινή ή η προηγούμενη κυβέρνηση προς τους ξένους δανειστές εδώ και πάρα πολύ καιρό».

Πάντως, ο συνταγματολόγος ξεκαθαρίζει ότι: «Βεβαίως, εάν το αφήνεις επί μήνες και φτάνεις στην παραμονή του Eurogroup καθίσταται επείγον αλλά αυτό το προκαλεί η ίδια η συμπεριφορά της κυβέρνησης, η οποία αντί να φέρει νομοσχέδιο στη Βουλή πριν από έναν, δύο, τρεις ή και παραπάνω μήνες, προτιμά να δημοσιεύσει πράξη νομοθετικού περιεχομένου την τελευταία στιγμή. Δεν είναι μόνο τυπικό το θέμα, είναι ουσιαστικό διότι ένας νόμος έχει μια διαδικασία που πρέπει να περάσουν αρκετές μέρες τουλάχιστον ή και εβδομάδες από την κατάθεσή του στη Βουλή, την εισαγωγή του στην ημερήσια διάταξη, την ψήφιση από επιτροπή στη συνέχεια κ.ά. Όλα αυτά δηλαδή είναι μια διαδικασία που έχει και χρόνο και δημοσιότητα».

Επισημαίνει βέβαια ότι: «Θα έρθει αλλά είναι τελείως διαφορετικό πράγμα να έρθει υπό τη μορφή τετελεσμένου γεγονότος. Απλώς δηλαδή για να κυρωθεί. Πάντως, η τυχόν απόρριψή της από τη Βουλή δεν συνεπάγεται ακύρωση της ισχύος της για το παρελθόν. Συνεπάγεται απλώς ότι παύει να ισχύει στο εξής. Άρα, έχουμε έναν προσωρινό νόμο, ο οποίος έχει επιβληθεί και έχει ισχύσει για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα. Το βασικό όμως είναι ότι με τον τρόπο αυτό αποκλείεται η μορφή κοινωνικών αντιδράσεων. Έτσι πιστεύω εγώ».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr





Θα υπογράψει ο κ. Ρουπακιώτης τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου;



Πριν λίγες ημέρες ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτης δήλωσε δημόσια ότι το τρίτο μνημόνιο το υπέγραψε με την μπότα στο λαιμό χωρίς να το έχει συντάξει ο ίδιος. Επιπλέον δήλωσε ότι θέλει να είναι υπουργός και όχι να...

παριστάνει τον υπουργό. Δύο μόλις ημέρες μετά, η κυβέρνηση προσφεύγει στην έκδοση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου οι οποίες θέτουν αυτόματες ρήτρες ποινών εξαθλίωσης σε βάρος κατευθείαν των ίδιων των πολιτών.

Σύμφωνα όμως με την παρ. 1 του άρθρου 44 του Συντάγματος: «Σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί, ύστερα από πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου, να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου». Βλέπουμε λοιπόν ότι απαιτείται πρόταση του υπουργικού συμβουλίου, δηλαδή υπογραφή από όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και φυσικά και υπογραφή του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτη.

Θα υπογράψει άραγε και αυτές τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ο κ. Ρουπακιώτης τη στιγμή που δεν τις συνέταξε ο ίδιος; ή μήπως συμμετείχε στη σύνταξή τους;



ΠΗΓΗ: http://hassapis-peter.blogspot.gr/2012/11/blog-post_7503.html





Αλυσοδεμένη σύρεται η χώρα! Παραδόθηκαν οι ρήτρες αυτόματες απόκλισης με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου!



Συναγερμός έχει σημάνει στα υπουργεία και στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, καθώς στις 12 το μεσημέρι παραδόθηκαν από τον Γιάννη Στουρνάρα οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου για τη ρήτρα αυτόματης επιβολής ποινών αν δεν εκπληρώνονται οι στόχοι που προβλέπονται από την ψήφιση των πρόσφατων μέτρων.

Αν επί δύο τρίμηνα δεν εκπληρωθούν οι στόχοι από κάποιο υπουργείο αυτομάτως τοποθετείται επίτροπος- ο οποίος θα είναι Έλληνας – από το υπουργείο Οικονομικών στο συγκεκριμένο υπουργείο.

Αν επί δύο επίσης τρίμηνα δεν εκπληρώνονται οι στόχοι στους δήμους αυτομάτως μπαίνουν νέοι φόροι στους πολίτες.

Αν οι διοικητές ΔΕΚΟ δεν πιάσουν στους στόχους αυτομάτως τους κόβεται ο μισθός.

Αν δεν επιτευχθεί ο στόχος των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις θα λαμβάνονται μέτρα.

Κατ’ ουσίαν όταν χάνονται οι στόχοι του Μνημονίου σε πρώτη φάση θα επιβάλλονται απολύσεις και νέοι φόροι, ενώ εν συνεχεία θεωρείται βέβαιο ότι θα απαιτηθούν και περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου εστάλησαν από το υπουργείο Οικονομικών στην τρόικα την Πέμπτη και επιστράφηκαν με διορθώσεις σε αυτό χθες.

Το απόγευμα θα υπογραφούν και αύριο θα κατατεθούν στη Βουλή προκειμένου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας να μεταβεί στο κρίσιμο Eurogroup της Τρίτης χωρίς εκκρεμότητες, σε μια προσπάθεια να εκταμιευτεί η δόση.

Τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση συμφώνησαν να υπάρξουν οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, με πρόσχημα την έλλειψη χρόνου, κατ΄ ουσίαν όμως για να αποφευχθεί συζήτηση και ψηφοφορία στη βουλή ,το αποτέλεσμα της οποίας δεν ήταν καθόλου δεδομένο.

Στα κόμματα έχει ήδη σημάνει συναγερμός προκειμένου να συμφωνήσουν με τις παρατηρήσεις της τρόικα στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η οποία θα υπογραφεί το απόγευμα από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Αναρτήθηκε από Δημήτρης Κυπριώτης στις 6:25 π.μ.



ΠΗΓΗ: http://dimtris-kypriotis.blogspot.gr/2012/11/blog-post_2883.html





Η Θέση του Δ.Σ.Α. (απόσπασμα) «μείζον ζήτημα συνταγματικής τάξης και λειτουργίας των κοινοβουλευτικών θεσμών»

«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών διατυπώνει την εντονότατη αντίθεσή του στην κυβερνητική επιλογή της έκδοσης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου αναφορικά με τον περιορισμό των καταβαλλόμενων στους εμμίσθους Δικηγόρους αποζημιώσεων και την αλλαγή του τρόπου καθορισμού του ύψους των μηνιαίων αποδοχών τους, ως ενέργειας δήθεν κατεπείγουσας, με τη διαδικασία του άρθρου 44 παράγρ. 1 του Συντάγματος. Επισημαίνουμε πως η πρωτοβουλία αυτή – λαμβανομένου υπόψη του περιεχομένου της σχετικής ρύθμισης – εκφεύγει των ορίων της συνταγματικής νομιμότητας, εγείροντας έτσι μείζον ζήτημα συνταγματικής τάξης και λειτουργίας των κοινοβουλευτικών θεσμών, σύμφωνα και με όσα Καθηγητές του Συνταγματικού Δικαίου και νυν Βουλευτές αναλυτικά περιγράφουν σε συγγράμματά τους. Πιο συγκεκριμένα, ουδόλως πληρούνται οι προβλεπόμενες από το συντακτικό νομοθέτη προϋποθέσεις έτσι ώστε να παραβλεφθεί η συνήθης νομοθετική διαδικασία και να επισπευστεί – μέσω πράξης νομοθετικού περιεχομένου και μάλιστα εν κρυπτώ και παραβύστω - η ρύθμιση του ζητήματος των αποζημιώσεων των εμμίσθων συναδέλφων, η οποία σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης...»

ΠΗΓΗ: www.dsa.gr





Αντιδράσεις για την «φάμπρικα» Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου



Έντονο σημείο πολιτικής αντιπαράθεσης αναμένεται να αποτελέσει ο τρόπος διακυβέρνησης με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και Πράξεις Υπουργικού Συμβουλίου, οι οποίες παρακάμπτουν το Κοινοβούλιο και θέτουν εκ των πραγμάτων θέμα Δημοκρατίας. Τελευταίο δείγμα οι Πράξεις για την αυτόματη επιβολή μέτρων, όχι λόγω του χρόνου που επικαλείται η κυβέρνηση, αλλά κυρίως γιατί δύσκολα θα περνούσαν στη Βουλή.

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ συμφωνούν αναγκαστικά, αφού κατ’ αυτόν τον τρόπο δεν μεγεθύνονται τα εσωκομματικά τους προβλήματα στη Βουλή, με νέες διαφωνίες βουλευτών και δεν διακυβεύεται η κυβερνητική πλειοψηφία, ωστόσο χρεώνονται το πρόβλημα Δημοκρατίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο εντός του φθινοπώρου έχουν υπογραφεί 11 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, ενώ εμπνευστής της όλης στρατηγικής εμφανίζεται ο Γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, πάντως, προβληματίζεται να θέσει θέμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην υπογράψει την τελευταία Πράξη που αφορά τα δημοσιονομικά, ενώ την ίδια στιγμή που έχει ξεκινήσει η «φάμπρικα» των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου η ολομέλεια της Βουλής λειτουργεί ελάχιστα (όπως συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα) ή και καθόλου.



ΠΗΓΗ: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=188562&catID=1





Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ

(πληροφορίες για τη νομική φύση των Π.Ν.Π.)

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΠΗΓΗ: http://www.greeklaws.com/pubs/uploads/3117.pdf


http://www.tideon.org/index.php/2012-02-16-21-20-11/2012-05-04-04-20-18/2012-02-28-20-41-37/3742-2011-2012


http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/11/2011-2012.html

Ο Σοφοκλής στην... υπηρεσία Αμερικανών βετεράνων!


Με τίτλο "Αρχαίοι σύμμαχοι" και υπότιτλο "Το Πεντάγωνο ζητεί τις συμβουλές του Σοφοκλή" η ελβετική εφημερίδα "Νeue Ζurcher Ζeitung" δημοσιεύει εκτενές άρθρο της Andrea Kohler για την πρωτοβουλία του αμερικανικού Πενταγώνου να χρησιμοποιήσει τους αρχαίους Έλληνες τραγικούς για να βοηθήσει τους στρατιώτες του που επιστρέφουν από τους πολέμους στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, με συμπτώματα που ήταν γνωστά στους αρχαίους Έλληνες.
Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας χορήγησε 3,7 εκατ. δολάρια στο θεατρικό όμιλο της Νέας Υόρκης "Θέατρο του Πολέμου" για την ανάγνωση σε ακροατήριο βετεράνων και των οικογενειών τους, των τραγωδιών του Σοφοκλή "Αίας" και "Φιλοκτήτης". Οι αναγνώσεις αυτές, που γίνονται σε στρατιωτικές βάσεις σε όλη την Αμερική, αποσκοπούν να βοηθήσουν τους στρατιώτες και τις οικογένειές τους να ξεπεράσουν τις "αγχώδεις μετατραυματικές δυσλειτουργίες", που συνοδεύουν βετεράνους που επιστρέφουν στην Αμερική από τους πολέμους στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.
Όπως ο Οδυσσέας, που επιστρέφει μετά από πολυετείς περιπλανήσεις σε μια πατρίδα που του φαίνεται ξένη, ο Αχιλλέας, ο Φιλοκτήτης και ο Αίας που επιδίδονται σε πράξεις βίας επηρεασμένοι από τα τραύματα του πολέμου, έτσι και οι σύγχρονοι Αμερικανοί βετεράνοι επιστρέφουν στη χώρα τους με προβλήματα προσαρμογής καταδιωκόμενοι από πανικό, εφιάλτες, παραισθήσεις και απελπισία, αισθανόμενοι πολλές φορές ξένοι στον ίδιο τον τόπο τους.
Η ανάγνωση των τραγωδιών δεν θεωρείται ψυχοθεραπεία, αλλά φαίνεται να φέρνει μια "κάθαρση", αφού στο Σαν Ντιέγκο και στη Νέα Υόρκη βετεράνοι του πολέμου μετά την ανάγνωση των τραγωδιών μίλησαν ανοιχτά για τη δική τους ψυχική οδύνη θέτοντας τη δική τους εμπειρία σε ένα γενικότερο ιστορικό πλαίσιο. Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του Αχιλλέα, ο οποίος αποφασίζει να μείνει στην ιστορία ως ήρωας επιλέγοντας το θάνατο από την ασφαλή επιστροφή στην πατρίδα του, το κλέος από το νόστο, φαίνεται ότι από την αρχαία εποχή μέχρι σήμερα είναι ευκολότερο να τιμήσει κανείς νεκρούς στρατιώτες παρά αυτούς που επιστρέφουν στον τόπο τους από έναν πόλεμο, καταλήγει το άρθρο.
[Πηγή apn.gr]
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σε "μηδενική" απόσταση από την Γη περνά αστεροειδής τον ερχόμενο Φεβρουάριο


Στις 15 Φεβρουαρίου του 2013 ένας αστεροειδής  πρόκειται να περάσει σε απόσταση αναπνοής από τη Γη, μια απόσταση που για τα αστρονομικά δεδομένα θεωρείται πρακτικά "μηδενική". Πρόκειται για τον αστεροειδή 2012 DA14 ο οποίος πρακτικά ήρθε από το πουθενά καθώς ανακαλύφθηκε μόλις στις αρχές του 2012 και πιο συγκεκριμένα στις 23 Φεβρουαρίου από το αστεροσκοπείο του OAM Observatory, στην La Sagra της Ισπανίας.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστρονόμων ο 2012 DA14 πρόκειται να περάσει από τη Γη σε απόσταση 34.596 χλμ. μέσα δηλαδή από την τραχιά της Σελήνης 0,09 LD (Lunar Distances) ακόμη και μέσα από τοις τροχιές των γεωσύγχρονων δορυφόρωνGPS και των κατασκοπευτικών που επιχειρούν από την συγκεκριμένη απόσταση!
Το μέγεθός του αρχικά είχε εκτιμηθεί στα 45 μέτρα στη συνέχεια όμως αυτό αναθεωρήθηκε προς τα πάνω στα 57 μέτρα, έχοντας μάζα περίπου 140.000+ μετρικών τόνων.
Αρχικά και με την ανακάλυψη του συγκεκριμένου αστεροειδή υπήρξε μια ανησυχία για πιθανή σύγκρουσή του με τη Γη, το Μάιο του 2012, όταν και διευκρινίστηκε με ακρίβεια η τροχιά του- η πιθανότητα αυτή αποκλείστηκε αφήνοντας ένα «παράθυρο» μόνο για το 2020 όπου και θα ξαναπεράσει κοντά από τον πλανήτη μας αλλά και αυτή η πιθανότητα στη συνέχεια θεωρήθηκε μηδαμινή.
Πάντως η κατάσταση της τροχιάς του κατά το πόσο σίγουροι είναι οι επιστήμονες για αυτή και πόσο όχι, ανέρχεται στο 4 με το 0 να αντιπροσωπεύει την πολύ καλή πρόβλεψη και το 9 την χειρότερη δυνατή.
Πάντως εάν το σώμα αυτό έπεφτε στη Γη θα προκαλούσε έκκληση ενέργειας ίση με 2,4 μεγατόνους ΤΝΤ – με την έκρηξη στην Tunguska  της Ρωσίας να εκτιμάται στους 3 με 20 μεγατόνους- ικανή να εξαφανίσει μια ολόκληρη πόλη από προσώπου γης. Βέβαια ακόμη και αν κτυπούσε τη Γη θα ήταν πιο πιθανό να πέσει σε θάλασσα –καθώς το 70% του πλανήτη μας καλύπτεται από ωκεανούς- αλλά ακόμη και αυτή προοπτική θα φάνταζε και θα ήταν τρομακτική. Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι ανακαλύφθηκε πολύ αργά.
Τέτοια περιστατικά με αστεροειδείς να περνούν κοντά στη Γη συμβαίνουν σχετικά σπάνια. Το Φεβρουάριο ένας με διάμετρο 45 μέτρων πέρασε τόσο κοντά που η απόστασή του από τη Γη ήταν μικρότερη και από τους τηλεοπτικούς δορυφόρους! Τον περασμένο Νοέμβριο ένας άλλος με διάμετρο 360 μέτρα μπήκε ανάμεσα στη Γη και το φεγγάρι.
Το θέμα βέβαια και το ερώτημα σε αυτή την περίπτωση είναι τις θα γινόταν στην περίπτωση που ο αστεροειδής αυτός θα χτυπούσε τη Γη. Θα υπήρχε αρκετός χρόνος για να ετοιμαστεί κάποια αποστολή προς αναχαίτιση’ του; Ασφαλώς και όχι. Άρα τι θα μπορούσε να διασφαλίσει τη Γη από ένα μελλοντικό κακόβουλο αστεροειδή ο οποίος θα είχε τροχιά σύγκρουσης και θα εμφανιζόταν πραγματικά την τελευταία στιγμή;
Μόνο ένα πρόγραμμα μιας διαστημικής πλατφόρμας η οποία θα βρίσκεται μόνιμα στο διάστημα σε τροχιά έτοιμη να αναχαιτίσει τον εισβολέα έγκαιρα και όχι κατόπιν εορτής.
Απεικόνιση όπου διακρίνεται με τη μπλε γραμμή η τροχιά του 2012DA14, πάρα πολύ μέσα από την τροχιά της Σελήνης αλλά και αυτής των γεωσύγχρονων δορυφόρων (πράσινη γραμμή)
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Κατάργησαν το έμβλημα του Περικλή!


Ο Β. Καπερνάρος ως δικηγόρος θα υποστηρίξει την μήνυση κατά όσων δημοτικών συμβούλων ψήφισαν υπέρ του διωγμού του εμβλήματος του Περικλή! Ο πρώην Δήμαρχος Χολαργού κ. Νικολάου, σύμφωνα με δηλώσεις του στην εφημερίδα μας, ετοιμάζεται εντός των ερχόμενων ημερών να καταθέσει μήνυση τόσο σε βάρος της δημοτικής αρχής Παπάγου-Χολαργού όσο και προσωπικά κατά όσων δημοτικών συμβούλων ψήφισαν υπέρ της αφαίρεσης της μορφής του Περικλή από το έμβλημα του Δήμου. Η κατάθεση της μήνυσης την οποία θα υποστηρίξει ο δικηγόρος του Δ. Νικολάου, Βασίλης Καπερνάρος, θα γίνει για προσβολή ιστορικής μνήμης!
"Ας πάνε να αποδείξουν ότι καλώς ψήφισαν υπέρ του διωγμού του Περικλή από το έμβλημα του Δήμου" είπε ο κ. Νικολάου, ο οποίος διατελέσας Δήμαρχος επί 8 χρόνια και τοποθετώντας το άγαλμα του Περικλή στην πόλη, δεν μπορεί να δεχτεί ότι η ιστορική μνήμη του δημιουργού της Δημοκρατίας, πετιέται στο καλάθι των αχρήστων, με την ψήφο μάλιστα των δημοτικών συμβούλων. Ο κ. Νικολάου συνεχίζοντας, είπε προς την εφημερίδα μας:
"Όσοι λένε ότι ο Χολαργός δεν βρισκόταν εδώ αλλά στο Μενίδι και γι' αυτό το λόγο δεν μπορεί να έχουμε τον Περικλή για έμβλημα στην πόλη μας, είναι υβριστές και ανιστόρητοι. Εν τοιαύτη περιπτώσει και η Παιανία δεν βρισκόταν εκεί που είναι τώρα αλλά κοντά στη Λούτσα και ο Δημοσθένης που γεννήθηκε στην Παιανία πήγαινε κι έπαιρνε βοτσαλάκια από την παραλία και τα΄βαζε στο στόμα του και εκπαιδευόταν ώστε να μπορεί να αγορεύει χωρίς να έχει πρόβλημα στην προφορά του "ρ". Τι σημαίνει αυτό, να πάψουμε να τιμούμε τις μεγάλες μορφές των Ελλήνων, επειδή τα σύνορα του δήμου τους δεν συμπίπτουν με τα σημερινά σύνορα;
Και η Μαραθώνια διαδρομή δεν είναι η αυθεντική που έτρεξε ο Φειδιπίδης, πρέπει δηλαδή να καταργήσουμε τον κλασικό αγώνα Μαραθώνιου δρόμου;
Και τα σύνορα της Μακεδονίας μας δεν είναι μόνον αυτά που έχουμε σήμερα. Μήπως τελικά πρέπει να δώσουμε τη Μακεδονία στους Σκοπιανούς γιατί τελικά αυτοί υποστηρίζουν με περισσότερο ζήλο την ιστορία μας; Ντροπή! Ας έρθουν λοιπόν οι δημοτικοί σύμβουλοι που έδιωξαν με τη ψήφο τους τον Περικλή από τον Χολαργό, να πουν αυτές τις δικαιολογίες στο δικαστήριο. Την επόμενη εβδομάδα καταθέτω με τον δικηγόρο μου κ. Καπερνάρο την μήνυση", κατέληξε ο κ. Νικολάου.
[Πηγή makeleio.gr]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Το κατόρθωμα της κυβέρνησης: Και κερατάδες και δαρμένοι...


Το κατάφεραν και έκαναν την Ελλάδα ρεζίλι της οικουμένης. Οι κυβερνώντες του «yes man», οι άνθρωποι που γυρίζουν με το χέρι απλωμένο ανά τον κόσμο, οι πολιτικοί της υπαλληλικής νοοτροπίας, της λοβοτομής και της εύκαμπτης μέσης, έφεραν τη χώρα στην απόλυτη ξεφτίλα.
Ενώ ψήφισαν τα μέτρα, που, ομολογουμένως από τους πάντες διαλύουν την ελληνική κοινωνία και είναι τουλάχιστον αμφίβολο εάν αποτελούν λύση για το πρόβλημα, δεν είχαν εξασφαλίσει στο παραμικρό την εκπλήρωση των δεσμεύσεων από την τρόικα.
Το γεγονός ότι ΔΝΤ και Γερμανοί τσακώνονται για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αποτελεί περίτρανη απόδειξη ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει! Το πρόγραμμα δηλαδή που επέβαλε η τρόικα και ψηφίσαμε μετά πολλών επαίνων και εκβιασμών, πολύ απλά δεν βγαίνει κύριοι. Γι’ αυτό και το ΔΝΤ λέει ότι πρέπει να υπάρξει άλλη αντιμετώπιση του χρέους.
Αντί να πάει να τους το πει ο ίδιος ο Σαμαράς από το καλοκαίρι, η τρικομματική κυβέρνηση έσκυψε το κεφάλι, έκανε ό,τι της είπε η Μέρκελ και πήρε ό,τι πήρε τη νύχτα της Τρίτης: Μηδέν από δόση και πολύ από ρελίζι. Και κερατάδες και δαρμένοι δηλαδή.
Χωρίς καμία διορατικότητα, χωρίς ίχνος πολιτικού κύρους διεθνώς, εξάντλησαν την πυγμή τους στους κοινωνικά αδύναμους Έλληνες.
Αντί να αξιοποιήσει η κυβέρνηση την εσωτερική αντίθεση στους δανειστές και τους διεθνείς παίχτες προς όφελος της Ελλάδας, για να βελτιώσει και να πετύχει κάποια πράγματα, παρέδωσε πνεύμα και σώμα στη Μέρκελ, με αντάλλαγμα ένα περίπατο με την φράου στον εθνικό κήπο.
Είχαν τα κότσια να πουν πριν ένα μήνα, που ξέσπασε για τα καλά η κόντρα ΔΝΤ – Γερμανών για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, έστω μία κουβέντα; Ένα «βρείτε τα πρώτα εσείς για το πώς θα γίνει με το χρέος και μετά ψηφίζουμε εμείς ό,τι θέλετε».
Πού χάθηκε όμως η διαπραγματευτική διάθεση για να τη βρει ο Σαμαράς; Ο, κατά τα άλλα αποκαταστάτης της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας και εκείνος, που άλλαξε το κλίμα στην Ευρώπη, κατάντησε τη χώρα ένα θλιβερό επαίτη, χωρίς φωνή και αξίωση.
Κατέλυσαν το σύνταγμα και ισοπέδωσαν τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες γιατί; Για να μας φτύνει ο κάθε Σόιμπλε και να μας γυρνάει την πλάτη ο κάθε Ρεν;
Διέλυσαν το κοινωνικό κράτος, που δημιουργήθηκε με αγώνες δεκαετιών, ποδοπάτησαν εργατικά δικαιώματα, ξεπουλάνε δημόσια περιουσία, πετσοκόβουν μισθούς, συντάξεις και αξιοπρέπεια των πολιτών, φορολογούν ό,τι κινείται - αρκεί να είναι από τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα, όχι από τα ισχυρά – γιατί; Για να μας εμπαίζουν και να μας κάνουν καψώνια;
Τι θα γίνει τώρα κύριε Στουρνάρα και κύριε Σαμαρά; Θα πεινάσουμε; Θα διψάσουμε; Ή απλά γινόμαστε το ρεντίκολο, οι αφελείς της υφηλίου, που κάνουν ό,τι τους πουν από καλή καρδιά;
Να λοιπόν, που οι μονομερείς ενέργειες γίνονται από την τρόικα. Η τρόικα είναι που δεν εκπληρώνει, με το έτσι θέλω, τις υποχρεώσεις της.
Αλλά η κυβέρνηση, τούτη η κυβέρνηση, που εξελέγη με σημαία ότι θα… επαναδιαπραγματευτεί επιτέλους εκεί, που δεν διαπραγματεύτηκαν οι προηγούμενοι, δεν μπορεί φυσικά να κάνει τίποτα!!! Ούτε θέλει, ούτε έχει τα μέσα, ούτε την αξιοπιστία να κάνει κάποια σοβαρή κουβέντα με τους Ευρωπαίους. Γιατί απλά δέχθηκε να γίνει το «καλό και υποτακτικό παιδί», που «δεν φέρνει καμία αντίρρηση στη μαμά». Οι μονομερείς ενέργειες της τρόικας είχαν αρχίσει από το καλοκαίρι. Αλλά τότε οι «εχθροί» ήταν αλλού, το μέτωπο της μάχης στήθηκε στο εσωτερικό. Οι νικητές τελικά των εκλογών του Ιουνίου όφειλαν πολλά στους δανειστές για την εκλογική αυτή επιτυχία τους, ώστε να απαιτήσουν και για τη χώρα.
Ας είμαστε όμως κάπως ψύχραιμοι με τις εξελίξεις: Η δόση θα δοθεί. Το ότι θα δοθεί με αντάλλαγμα την κοινωνική χρεοκοπία και παράδοση της χώρας είναι άλλη συζήτηση. Δεν μπορεί όμως να μην δοθεί. Δεν έχουν την πολυτέλεια να κάνουν οτιδήποτε άλλο από το να βρουν μία λύση, με χρυσή τομή επί των διαφορών τους. Απλά αυτό θα πάρει κάποιο χρόνο, βλέπετε στο εξωτερικό οι άνθρωποι κάνουν διαπραγματεύσεις μεταξύ τους όταν έχουν διαφωνίες και αντικρουόμενα συμφέροντα, δεν σκύβει ο καθένας μπροστά στη Μέρκελ. Αυτό το τελευταίο είναι ίδιον των δικών μας ηγετών…
[Του Γιάννη Μακρυγιάννη από protothema.gr]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ομοιότητες με Ελλάδα που τρομάζουν - Δύο αγωγοί πίσω από την σφαγή στην Συρία;


Ένας άλλος πόλεμος, ο πόλεμος των αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι πολύ πιθανόν να βρίσκεται πίσω από την εμφύλια σφαγή στην Συρία, αφού νεότερα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από γαλλικά think tank και ιστοσελίδες συνδεδεμένες με αυτά "φωτίζουν" κάποιες άγνωστες πτυχές που υπάρχουν: Τώρα αποκαλύπτεται ότι το Ιράν, το Ιράκ και η Συρία είχαν συμφωνήσει στις 25 Ιουνίου του 2011, λίγο προν ξεκινήσει η εξέγερση, δηλαδή στην Συρία, την κατασκευή ενός αγωγού φυσικού αερίου ο οποίος θα ανεφοδίαζε την Δύση με ιρανικό φυσικό αέριο.
Η ιρακινή κυβέρνηση, όπως έχουμε σημειώσει και στο παρελθόν, ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από τους σιίτες που αποτελούν και την πλειοψηφία στην χώρα, οπότε δεν ξενίζει αυτή η συμμετοχή.
Ο αγωγός αυτός θα τροφοδοτείτο από το φυσικό αέριο του τεράστιου κοιτάσματος South Pars το οποίο μοιράζεται μεταξύ Ιράν και Κατάρ στον Κόλπο.
Το συνολικό μέγεθος του κοιτάσματος είναι 35,7 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα απολήψιμου φυσικού αερίου και από αυτά το Ιράν κατέχει τα 10,2 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα με το Κατάρ να κατέχει τα υπόλοιπα.
Το σχέδιο των Ιρανών περιελάμβανε την κατασκευή ενός αγωγού 1.500 χλμ ο οποίος θα ξεκινούσε από τον τερματικό σταθμό φυσικού αερίου Asalouyeh στις ακτές του Ιράν στον Κόλπο όπου καταλήγουν οι αγωγοί από τις εξέδρες του κοιτάσματος South Pars και την μεταφορά του φυσικού αερίου στην Συρία μέσω Ιράκ. Το τελικό κόστος αυτής της επένδυσης ήταν 10 δισεκατομμύρια δολάρια και άλλαζε ολόκληρο το ενεργειακό status της Μέσης Ανατολής, αφού για πρώτη φορά οι Ιρανοί επεξαρτούσαν από τον Κόλπο τις εξαγωγές φυσικού αερίου της χώρας.
Στην Συρία το φυσικό αέριο επρόκειτο να υγροποιηθεί σε ένα παράκτιο τερματικό σταθμό και να μεταφερθεί με πλοία στην Ευρώπη την μεγαλύτερη, σταθερή αγορά πλησίον της Μέσης Ανατολής, κυρίως σε σταθμούς αποθήκευσης που ελέγχονταν από τους Ρώσους, αλλά και από τους Γάλλους..
Λίγους μήνες μετά την υπογραφή της συμφωνίας, άρχισαν ξαφνικά οι ταραχές που εξελίχθηκαν εν συνεχεία σε έναν σφοδρό εμφύλιο πόλεμο με 40.000 νεκρούς μέχρι στιγμής και από τις δύο πλευρές.
Σημειώνεται ότι στο συριακό λιμάνι Baniyas καταλήγει ο ανενεργός πετρελαιαγωγός Kirkuk Baniyas  ο οποίος είχε  χωρητικότητα 300.000 βαρέλια την ημέρα και ο οποίος θα αποτελούσε την τερματική περιοχή ενός νέου αγωγού πετρελαίου, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που υπογράφηκε το 2010 μεταξύ Ιράκ και Συρίας, καθώς η ανακατασκευή του πρώτου αγωγού είχε κριθεί ασύμφορη.
Οι δύο νέοι αγωγοί σχεδιαζόταν να μεταφέρουν 1,5 εκατ. βαρέλια αργού πετρελαίου την ημέρα και ο δεύτερος 1,25 εκατ. ελαφρότερου αργού πετρελαίου την ημέρα.
Εκτιμήσεις των δυτικών think tank αναφέρουν ότι είναι πολύ πιιθανό ότι τα σχέδια των αγωγών θα πραγματοποιηθούν, αλλά το φυσικό αέριο δεν θα προέρχεται από το Ιράν, αλλά από το Κατάρ, ενώ και ο αγωγός πετρελαίου θα γίνει και μάλιστα πιο ενισχυμένος και πιθανόν διπλός, απ'όπου θα μεταφέρεται πετρέλαιο από την Σαουδική Αραβία, το Ιράν και τα Εμιράτα του Κόλπου σε μία επιχείρηση που έχει πρακτικά τον ίδιο αντικειμενικό στόχο: Να μειωθεί η σημασία της δια θαλάσσης μεταφοράς πετρελαίου στον Κόλπο και να μειωθεί η έκταση της απειλής του Ιράν περί "σφραγίσματος" των Στενών του Ορμούζ...
Πάντως, βλέπουμε ότι όπου υπάρχουν αγωγοί που δεν είναι αρεστοί στους δυτικούς, ακολουθούν ... ανατροπές, γενικώς. Είτε με το καλό (κυβέρνηση Καραμανλή, Ελλάδα 2009), είτε με το κακό (καθεστώς Άσαντ, Συρία, 2011 μέχρι σήμερα)...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ


Έχουμε ενημερωθεί από πνευματικούς δασκάλους ότι τα συμπτώματα της πνευματικής αφύπνισης θα ενισχυθούν και θα επιταχυνθούν στο τρέχον έτος καθώς η μεγάλη αλλαγή στη συνείδηση πλησιάζει. Για παράδειγμα σύμφωνα με τον James Tyberonn, κάποιες από τις αλλαγές συμπεριλαμβάνουν: εναλλαγές της διάθεσης, ζάλη, αϋπνία, άγχος, απάθεια και κόπωση.



Άλλοι πνευματικοί δάσκαλοι έχουν τους δικούς τους καταλόγους συμπτωμάτων που μπορεί να περιλαμβάνουν πονοκεφάλους και άλλους σωματικούς πόνους, ξεσπάσματα, εφίδρωση, αλλαγές στα επίπεδα ενέργειας,


στον ύπνο, στην εργασία, στις σχέσεις και στην απόκτηση και απώλεια βάρους. Όλα αυτά δεν ακούγονται αστεία.


Ο James Tyberonn αναφέρει: «Σας έχουμε πει ότι ο κόσμος αναδημιουργείται και έστω και αν η ανθρωπότητα υποστηρίζει λιγότερο ή περισσότερο την αλλαγή ή εναντίον της, αν γίνεται αντιληπτή μαζικά ή όχι, είναι πραγματικά ένα αμφισβητήσιμο σημείο καθώς η ταχύτητα μετάβασης στην σημερινή πραγματικότητα είναι μεγαλύτερη σε σύγκριση με του παρελθόντος. Κάθε προώθηση ενέργειας απαιτεί φυσική, συναισθηματική και πνευματική προσαρμογή στις νέες συχνότητες. Με άλλα λόγια θα πρέπει να ανταποκριθούμε και να προσαρμοστούμε σε κάθε γεγονός που έρχεται στη ζωή μας.


Τα συμπτώματα θα περάσουν γρήγορα και τα οφέλη θα είναι ισχυρότερα. Παράδειγμα: ίσως διαπιστώσετε ότι οι μυστηριώδης πόνοι και σημάδια του δέρματος εξαφανίζονται όταν εξαλείψετε τη γλουτένη και τα γαλακτοκομικά από τη διατροφή σας. Παράλληλα επιβάλλεται να απομακρύνετε από τη διατροφή σας τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα (ΓΤΤ). Η γλουτένη και τα γαλακτοκομικά προκαλούν φλεγμονή στον οργανισμό και τα ΓΤΤ βλάβες στο ήπαρ και στα όργανα αποτοξίνωσης του οργανισμού. Να θυμάστε όμως πως ότι επηρεάζει το σώμα, επηρεάζει και το μυαλό.

Δεν πρέπει να αγνοούμε κανένα σύμπτωμα αφύπνισης. Παρακάτω αναφέρονται 9 συμπτώματα κατά τη διαδικασία της αφύπνισης.

Επώδυνες αλλαγές στη ζωή που δεν μπορείτε να εξηγήσετε και δε γνωρίζετε τον τρόπο να ξεπεράσετε. Αυτό σας αναγκάζει να ερευνήσετε διεξοδικότερα για την εύρεση λύσης. Η καθοδήγηση αυτή θα σας τοποθετήσει στο μονοπάτι της αφύπνισης.

Συγχρονικότητες που έχουν νόημα για εσάς.

Εσωτερική αναζήτηση για επανεξέταση πεποιθήσεων και θεμάτων κυρίως στις 3-4 το πρωί.

Λήψεις μυστικών μηνυμάτων από ανθρώπους που μπορούν ή δεν μπορούν να γνωρίζουν ότι μεταφέρουν μηνύματα σε εσάς.

Να συμβαίνει το ίδιο πράγμα 2 ή 3 φορές σε σύντομο χρονικό διάστημα , ακόμα και σε 24ωρη βάση. Αυτό εξασφαλίζει ότι θα παρατηρήσετε αυτό που επιθυμεί ο ανώτερός σας εαυτός.

Ξύπνημα στη μέση της νύχτας με έντονο αίσθημα σύγχυσης. Οι πεποιθήσεις και τα θεμέλια στα οποία βασίζονται , προσαρμόζονται.

Έντονα όνειρα που φαίνεται να σας τοποθετούν σε μία συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Συγχρονικότητες που συμβαίνουν συχνά. Μπορείτε να αναμείνετε να συμβούν, διότι ακολουθούν την εσωτερική σας καθοδήγηση.

Γελάτε συχνότερα. Μερικές φορές ξυπνάτε μέσα στη νύχτα και θυμάστε ένα γεγονός του παρελθόντος που σας κάνει να γελάτε. Αυτό σημαίνει ότι ο ανώτερός σας εαυτός έχει αίσθηση του χιούμορ.


Εάν έχετε βιώσει ή βιώνετε κάποιο από αυτά τα σημάδια τότε βρίσκεστε σε βαθιά πνευματική αφύπνιση. Η γρήγορη διαδρομή προς την αφύπνιση δεν εξαρτάται από τη φήμη και την τύχη σας αλλά από την προθυμία σας να αφήσετε πίσω τον παλιό κόσμο και να αναγεννηθείτε σε έναν καινούριο.


ΠΗΓΗ

http://alttherapy.blogspot.com/2012/09/blog-post_4491.html#ixzz2D41SO5Ne



http://okloios.blogspot.gr/2012/11/blog-post_7722.html

Ο Ψυχογονικός κύβος του Πυθαγόρα!

Ο Πυθαγόρας, “ο οποίος θα διαφέρει των άλλων ανθρώπων κατά το κάλλος και τη σοφία και θα γίνει ωφέλιμος εις το ανθρώπινο γένος” -κατά το χρησμό της Πυθίας, είναι ο μέγιστος Έλληνας μαθηματικός, φιλόσοφος και αρχηγέτης μεγάλου θρησκευτικοπολιτικού κινήματος, μίλησε για την ουσία των όντων, τους αριθμούς. Το Σύμπαν προήλθε από το υπάρχον χάος μέσα από τη μορφή, δηλαδή το μέτρο και την αρμονία. Πρώτος ο Πυθαγόρας το ονόμασε Κόσμο, δηλαδή Τάξις, εξ αιτίας της αρμονίας που επικρατούσε σε αυτό.


Στην σχολή του, που στην είσοδό της υπήρχε ένα άγαλμα του Ερμή του Λογίου, με την επιγραφή “Εκάς βέβηλοι”, δίδασκε τους αριθμούς κατά βάση και πολλά άλλα επιστημονικής ή εσωτερικής φύσης θέματα. Οι αριθμοί, η γεωμετρία και η μουσική οδηγούν στην κατανόηση των κοσμικών φαινομένων.


Οι βασικές γραμμές διδασκαλίας του για τους αριθμούς, ειδικά για τους πρώτους δέκα από αυτούς, είναι:
•Η Μονάδα αντιστοιχούσε με το πνεύμα, τον αιθέρα, την ενέργεια, τη δύναμη από τη οποία γίνεται το παν.

•Η δυάδα είναι η ύλη που αποτελείται από νερό και γη.

•Η τριάδα είναι ο Χρόνος σαν θεότητα, δηλαδή το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.
•Η τετράδα είναι ο Χώρος, η τάξη του Κόσμου. Εδώ βρίσκεται η περίφημη Τετρακτύς, πάνω στην οποία δομήθηκε το λεγόμενο "Δέντρο της Ζωής".

Τι είναι όμως η Τετρακτύς; Δέκα συμβολικές στιγμές (τελείες).

Τη θεωρία της τετρακτύος προώθησε ο Πυθαγόρας, η οποία συνέδεσε την ύπαρξη των δέκα σωμάτων του δικού μας Ηλιακού Συστήματος. Η επιστήμη γνώριζε μόνο επτά τέτοια σώματα, αλλά η πρόσφατη αστρονόμοι έχουν ανακαλύψει άλλα τρία σώματα: τον Ουρανό, τον Ποσειδώνας και τον Πλούτωνα.

Αυτό το σχήμα όπως το χρησιμοποιούσαν οι Πυθαγόρειοι, αποτελείται από δέκα στιγμές τακτοποιημένες σε ένα τριγωνικό πρότυπο, όπως ακριβώς εδώ. Συνδέοντας τις στιγμές με διαφορετικούς τρόπους, προκύπτουν πολλά τρίγωνα και ορθογώνια σχήματα, όλα φιλικά συνδυασμένα με το Πυθαγόρειο μαθηματικό σύστημα με νοήματα και όρους μέσω των οποίων εξηγούσε το πως αντιλαμβανόταν και κατανοούσε τις αλήθειες της Παγκοσμιότητας.

Η Τετρακτύς είναι η πηγή της Δημιουργίας. Σε αυτήν ορκιζόταν οι Πυθαγόρειοι. Είναι το άθροισμα των αριθμών 1, 2, 3, 4.

Η τετράδα σημειώνει ακόμα τα “κοσμικά σώματα” των τεσσάρων στοιχείων από τα οποία συντάχθηκε το Κοσμικό Σύμπαν, το τετράεδρο, το οκτάεδρο, το εικοσάεδρο και τον κύβο.

Η πεντάδα συμβολίζει τα πέντε στοιχεία από τα οποία σύγκειται ο Κόσμος, δηλαδή τη γη, το νερό, τον αέρα, τη φωτιά και τον αιθέρα. Τα πέντε αντίστοιχα πολύεδρα που συμβολίζουν τα παραπάνω στοιχεία είναι κύβος, εικοσάεδρο, οκτάεδρο, τετράεδρο, δωδεκάεδρο.

Οι αριθμοί 3, 4, 5 είναι ιεροί αριθμοί και λαμβάνονται σαν Τριάδα. Το άθροισμα των τετραγώνων των δύο πρώτων αριθμών δίνει το τετράγωνο του τρίτου αριθμού. Το άθροισμα των αριθμών υψωμένων στον κύβο δίνει τον αριθμό 216, που παριστά το ψυχογονικό κύβο με πλευρά τον αριθμό 6. Αυτοί οι αριθμοί ή πιο συγκεκριμένα ο αριθμός 216 συνδέονται με τα τρία εδάφια της Εξόδου, όπου καθένα έχει 72 γράμματα.


Η εξάδα συμβολίζει τα έξι είδη εμψύχων όντων. Τους θεούς, τους δαίμονες, τους ήρωες, τους ανθρώπους, τα ζώα και τα φυτά. Είναι Ιερός αριθμός και ονομάζεται Γάμος γιατί εκτός του ότι συνδέεται με τις μετεμψυχώσεις (είναι η πλευρά του ψυχογονικού κύβου), είναι τέλειος αριθμός, δηλαδή το άθροισμα των μερών του δίνει πάλι το 6. 6/6=1, 6/3=2, 6/2=3, 1+3+2=6. Είναι το εμβαδόν ορθογωνίου τριγώνου με πλευρά την Ιερή Τριάδα, 3,4,5.


Η επτάδα παριστάνει τους επτά πλανήτες του Ηλιακού συστήματός μας και το νόμο εξέλιξης. Είναι Ιερός αριθμός και σημειώνει τις φάσεις της Σελήνης. Θεωρείται παρθένος, αμήτορας, ηγεμόνας, άρχοντας όλων, ένα θεό, “αεί όντα”, επτάφωτο, επτάψυχο, επτάπατο (πολύ εχέμυθο). Τον αφιέρωσαν στην έκφραση εκείνη του Ενός που αποκαλείται “Η Θεά Αθηνά” της οποίας κύριος αριθμός είναι το 92, που σημειώνει τα 92 στοιχεία της ύλης.

Η οκτάδα υποδηλώνει τις οκτώ ουράνιες και τους οκτώ φθόγγους της μουσικής κλίμακας, δηλαδή την Αρμονία του Κόσμου.

Η εννεάδα δείχνει του εννέα κοσμικούς χώρους του Στερεώματος.

Η δεκάδα είναι αυτό καθ’ εαυτό το Σύμπαν.

Η τετρακτύς η οποία αποτελείται από 10 σημεία, μεταφέρεται και γίνεται η βάση του "Δέντρου της Ζωής". Ονομάζονται τα σημεία αυτά Σεφιρότ, πληθυντικός της λέξης σεφίρα. Κατά πάσα πιθανότητα τα 72 Ονόματα του Θεού ανήκουν στην τέταρτη ή στην έκτη σεφίρα αλλά υπάρχουν υπόνοιες ότι πιθανά να έχουν σχέση με την πρώτη, έκτη, ένατη και δέκατη σεφίρα. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι συσχετίζονται με την πρώτη σεφίρα.


Οι πηγές της παράδοσης, λένε ότι αυτός ήταν που περιόρισε μαζεύοντας τον Ουρανό και μετασχημάτισε μέσα του έναν άγγελο από φωτιά, με 36 ζευγάρια από φτερά,

για να συνεχίσει τις ημέρες του αν ένας ουράνιος γραμματέας, ένας ουράνιος νομοδιδάσκαλος.

Επιστρέφοντας στην Ιερή Τετρακτύ, θα αναλύσω κάποια στοιχεία της: Στο σχέδιο δίπλα, παρατηρούμε ότι μέσα στο ισόπλευρο τρίγωνο που παράγεται αν ενώσουμε τις 10 στιγμές, υπάρχει εγγεγραμμένο ένα κανονικό εξάγωνο.


Οι αριθμοί που εισέρχονται στο ισόπλευρο τρίγωνο δίπλα, δίνουν το πρώτο μαγικό τετράγωνο, αυτό του Κρόνου με 9 αριθμούς. Ένα κανονικό εξάγωνο είναι εγγεγραμμένο μέσα σε ένα ισόπλευρο τρίγωνο.


Το 3 και το 6 έχουν βασική σημασία. Η πλευρά του εξαγώνου στα μαγικά τετράγωνα έχει αριθμό 111 και το τελικό άθροισμα είναι 666, 111*6=666, ενώ του τριγώνου η πλευρά είναι 15 και το τελικό άθροισμα 45 15*3=45. Όμως αν αφαιρέσουμε το 45 από το 666 προκύπτει ο αριθμός 621, που είναι 3*207, υπενθυμίζω ότι 207 είναι το Αίν Σοφ. Η Θεότητα του Χρόνου, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Οι ερευνητές ίσως εδώ αναγνωρίσουν τις κυριότητες του Σαββάτου και της Κυριακής.


Έχοντας σαν κέντρο τη μεσαία στιγμή της τρίτης σειράς φέρουμε ευθείες γραμμές που να ενώνουν τις κορυφές του τριγώνου - οι ευθείες γραμμές αυτές είναι και ταυτόχρονα τα ύψη του τριγώνου- και περιγράφουμε έξι κύκλους που να εφάπτονται του σημείου τμήσης του ύψους με την βάση.

Συνεχίζοντας την χάραξη ακόμα έξι κύκλων που να εφάπτονται των έξι προηγούμενων και έχουν σαν κέντρο τους τις προηγούμενες ευθείες γραμμές, σχηματίζεται τελικά το σχέδιο που βλέπετε δίπλα, το οποίο είναι ο ψυχογονικός κύβος του Πυθαγόρα.

Σε μια ελεύθερη σκιαγράφηση του κύβου αυτού, λαμβάνεται αυτό το σχέδιο που βλέπετε δίπλα, το οποίο παριστά με γλαφυρό τρόπο την παραγωγή των 72 ονομάτων από την Ιερά Τετρακτύ.

Το σχέδιο αυτό ονομάζεται “λουλούδι της ζωής” και κάθε πέταλο δείχνει από ένα όνομα του Θεού.
Τα “παιχνίδια της Γεωμετρίας” στην τελική τους μορφή μήπως δεν είναι καθόλου παιχνίδια; (analystsforchange.org)

defencenet


http://okloios.blogspot.gr/2012/11/blog-post_696.html 

ΤΗΛΕΠΑΘΕΙΑ : Η ΚΥΠ .....ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ




Η ΤΗΛΕΠΑΘΕΙΑ, η έκτη αίσθηση, είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο της ζωής μας. Για να μην πούμε ότι είναι η ίδια η ζωή μας.Τηλεπάθεια είναι η λήψη και η εκπομπή ηλεκτρομα­γνητικών κυμάτων του περιβάλλοντος- μέσα στο οποίο και το σύνολο των ανθρώπων της κάθε περιοχής που βρισκόμαστε-, της ανθρώπινης «αύρας», που έχει ήδη φωτογραφηθεί με τη μέθοδο Κιρλιάν, αλλά και των διαφόρων ακτινοβολιών του σύμπαντος.
Σήμερα είναι παραδεκτό ότι ακόμη και όλες οι άλλες γνωστές πέντε αισθήσεις έχουν σχέση με τα ηλεκτρόνια.
Η ηλεκτρονική ατμόσφαιρα ενός ατόμου μιας ύλης(περιπυρηνικά ηλεκτρόνια) παίζει ουσιώδη ρόλο στη χημική συμπεριφορά του ατόμου.
Η χημική αυτή συμπεριφορά εξαρτάται από τον αριθμό των
ηλεκτρονίων (αλλαγή οσμής, γεύσης κ.λ.π.)
Όλα τα όργανα των αισθήσεων είναι χημικοί αναλυτές, αφού ξεχωρίζουν τις οσμές και τις γεύσεις, δηλαδή αναγνωρίζουν τον αριθμό των ηλεκτρονίων.
Ιδιαίτερα θα πρέπει να τονίσουμε την ιδιότητα του κυττάρου να αντιδρά στο φως και τον ηλεκτρομαγνητισμό, θετικά όταν εκδηλώνεται σαν έλξη του πρωτοπλάσματος, κατά την πρόσπτωση των ακτινοβολιών, και αρνητικά όταν αυτές απομακρύνονται.
Κάθε μια τάση δίνει διαφορετικά μηνύματα στον εγκέφαλο με τους νευρώνες του δέρματος.
Η συνηθισμένη φωτεινή ακτινοβολία, που μας περιβάλλει καθημερινά, αποτελείται από φωτόνια διαφόρων μηκών κύματος και συχνότητας.
Η ακτινοβολία αυτή, ως γνωστόν, δεν είναι η ίδια όλες τις ώρες της ημέρας.
Το περιβάλλον μας διαχέε­ται από σωρεία ηλεκτρομα­γνητικών κυμάτων. Πολύ συ­χνά - συχνότατα ο άνθρωπος έχει την ικανότητα να τα αντι­λαμβάνεται, να τα ξεχωρίζει, να τα συνειδητοποιεί. Βέβαια δεν έχουν όλα τα άτομα την ίδια «τηλεπάθεια». Αλλά κι αυ­τά τα άτομα που έχουν, δεν έχουν τις ίδιες ικανότητες όλες τις ώρες.
Ο άνθρωπος είναι και αυτός μια πολύπλοκη ηλεκτρική μηχανή. Κάθε μέλος του σώματός μας παράγει ηλεκτρικό ρεύμα και το εκπέμπει. Κατά τον ίδιο τρόπο εκπέμπονται και οι επιθυμίες μας και οι σκέψεις μας. Κάποια άλλα μέλη του συλλαμβάνουν αυτές τις εκπομπές. Είναι δηλαδή ένας πομπο-δέκτης. Εκτός από αυτά τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα, "συλλαμβάνει" και τα κύματα του περιβάλλοντός του. Αλλα στο ένα περιβάλλον, άλλα στο άλλο.
Και μη μου πείτε ότι δεν σας έτυχε, το πιο απλό, να σκεφθείτε κάποιον και να τον δείτε ξαφνικά μπροστά σας. Η να θέλετε να πείτε κάτι, και να προλάβει να το πει κάποιος άλλος και να του πείτε: από το στόμα μου το πήρες.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΜΟΥΛΟΥΓΚΟΥΒΑ

Περισσότερη πάντως τηλεπάθεια έχουν οι άνθρωποι που το χρώμα τους είναι μαύρο. Ιδίως οι άγριες φυλές. 'Οσο πιο άγρια είναι μια φυλή, όσο πιο πρωτόγονη, τόσο μεγαλύτερη τηλεπάθεια έχει, τόσο περισσότερο δεμένη με τα κύματα του Σύ­μπαντος είναι. Στην Αυστραλία π.χ. τα μέλη της φυλής "Μουλουγκούβα", που ζει σε παρθένα δάση, συνεννοούνται με τηλεπάθεια και νοήματα.
Επικοινωνούν μεταξύ τους με τηλεπαθητικούς τρόπους – δηλαδή σκέπτονται κάτι και το μεταδίδουν στον άλλο κι ο δεύτερος καταλαβαίνει τι θέλουν να του πουν και πάει λέγοντας.
Ελάχιστοι από αυτούς ξέ­ρουν μερικές αγγλικές λέξεις, ενώ συνήθως οι Μουλουγκούβα συνεννοούνται μεταξύ τους με μια περιορισμένη διάλεκτο, με νοήματα, με τα ίχνη των ποδιών τους στο έδαφος και με άλλους παρόμοιους τρόπους.
Οταν ένας Μουλουγκούβα πεινάει αγγίζει το στόμα του, όταν διψάει αγγίζει με το δάχτυλό του τα μαγουλά του. Τους είναι δύσκολο να σχηματίσουν μια ολοκληρωμένη σκέψη στο μυαλό τους, ενεργούν όπως τους έρχεται, αλλά ξέρουν πράγματα που έχουν γίνει πολλές δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο που βρίσκονται. Αυτό το φαινόμενο της ομαδικής τηλεπάθειας που μοιάζει με κείνη των ζώων, δεν έχει εξηγηθεί μέχρι στιγμής από την επιστήμη. Η Τηλεπάθεια και ο υπνωτισμός είναι γνωρίσματα που χαρακτηρίζουν έντονα τη φυλή τους. Είναι μυστήριο πως τέτοιες ιδιότητες έχουν πάρει ομαδική έκταση.
Γιατί κατά τα άλλα οι Μουλουγκούβα είναι μάλλον ηλίθιοι. Προτιμούν να συνεννοούνται με τις κινήσεις των δακτύλων των χεριών τους. Και είναι αρκετά εύγλωττοι μ αυτόν τον τρόπο. Αλλά γιατί;
Πρώτον γιατί αυτό τους βολεύει πνευματικά. Αποφεύγουν τις δυσκολίες του έναρθρου λόγου. Αλλά, κυρίως, γιατί με την παντομίμα των δακτύλων τα κακά πνεύματα –όπως πιστεύουν - δε μπορούν να καταλάβουν τι λένε μεταξύ τους οι άνθρωποι και επομένως δεν μπορούν να τους βλάψουν.
Ειδικοί ανθρωπολόγοι που μελέτησαν τη ζωή των ιθαγενών της Αυστραλίας λένε ότι τις ίδιες ιδιότητες τηλεπάθειας και εξαιρετικής ευαισθησίας είχαν και οι άνθρωποι της λίθινης εποχής του Ευρωπαϊκού χώρου. Μ αυτόν τον τρόπο κατόρθωναν να αντιμετωπίζουν τις αντιξοότητες και τους χίλιους εχθρούς που τους τριγύριζαν. Όπως σήμερα οι Μουλουγκούβα.
Ιδιότητες που διατηρούν σήμερα τα ζώα, ενώ ο άνθρωπος με την εξέλιξη και τη δημιουργία άλλων τρόπων συνεννόησης, έχασε αυτή την ικανότητα χρήσης της τηλεπάθειας, ή την άφησε να ατονίσει. Οσο, δε πιο απολίτιστη είναι μια φυλή, τόσο μεγαλύτερη τηλεπάθεια έχει.

*** Δεν είναι τυχαίο ότι από τους λαούς οι οποίοι ζουν στις ακτές που χτυπήθηκαν από το τσουνάμι των Χριστουγέννων του 2004 στην Ινδονησία, - όπως έγραψε η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 24/12/05 - μία φυλή ψαράδων σε ένα νησί της Ινδίας ήταν η μόνη ομάδα που ένιωσε τον κίνδυνο έγκαιρα και έτρεξε να βρει καταφύγιο στους λόφους. Οι πιο πρωτόγονοι άνθρωποι της περιοχής, όπως και τα άγρια ζώα, ήταν αυτοί που είχαν τη σωτήρια αίσθηση του κινδύνου.

Η ΤΗΛΕΠΑΘΕΙΑ ΔΕΝ ΣΠΟΥΔΑΖΕΤΑΙ



Η τηλεπάθεια δεν σπουδάζεται, είναι φυσική, όμως, εξελίσσεται. Και δεν αναφέρεται μόνο στα υπό των συνανθρώ­πων μας αποστελλόμενα μη­νύματα, αλλά και σε εκείνα που ξεκινούν από τα διάφορα ουράνια σώματα (ηλεκτρομα­γνητικές ροπές-ραδιοκύματα- φως) στο μήκος κύματος που αντιστοιχεί η κάθε κύμανση!
Η τηλεπάθεια είναι το μέσο επικοινωνίας του Θεού με τα πλάσματά του και σ' αυτό στη­ρίζονται τα μυστήρια της Θρη­σκείας μας.
Είναι ενεργητικής μορφής ή παθητικής: ανάλογα με την επίδραση που την δημιουργεί. Δηλαδή, σε εκείνη που επι­βάλλει και σε εκείνη που υπο­βάλλει. 'Ετσι υπάρχουν οι υπερέχοντες και οι υποβαλλό­μενοι.
Η τηλεπάθεια είναι η έκτη αίσθηση, η πνευματική ακοή, και είναι εντονότατη όταν κα­νείς βρίσκεται σε πεσμένη ψυ­χική κατάσταση.
Η τηλεπάθεια περιλαμβάνει:
Τη διαίσθηση: την ικανότη­τα, δηλαδή, του να αντιλη­φθούμε ένα γεγονός χωρίς να παριστάμεθα σ' αυτό και χω­ρίς να μας το έχουν περιγρά­ψει με οποιονδήποτε τρόπο άλλοι. Οπως οι Μουλουγκούβα.
Τη διόραση, δια της οποίας «βλέπει» κανείς αντικείμενα ή συλλαμβάνει ιδέες, μη «ορατά» υπό των άλλων. Εκπο­μπή ακτίνων και επιστροφή στο είναι μας όπου γίνεται η διαπίστωση( ένα είδος ραντάρ ) που μπορεί να συλλαμβάνει και το μέλλον.
Την τηλεκίνηση: την ικανό­τητα δηλαδή να κινούμε αντι­κείμενα, χωρίς να έχουμε την παραμικρή υλική επαφή μ' αυ­τά. 'Η να τα λυγίζουμε μόνο με την εκπομπή ραδιοκυμάτων.
Την πρόρρηση. Την ικανό­τητα να μαντεύουμε γεγονότα που πρόκειται να γίνουν. Κάθε γεγονός, οφείλεται στην προ­διαγεγραμμένη κίνηση των πλα­νητών. Σε αυτή οφείλονται τα προ­φητικά γεγονότα.
Δηλαδή, το σώμα μας είναι ένα είδος ραντάρ, που επισκο­πεί τα πάντα στο διάστημα και συλλαμβάνει μηνύματα και βγάζει συμπεράσματα.
Με την τηλεπάθεια δεν με­ταδίδονται μόνο ιδέες, αλλά και συναισθήματα και κινήσεις. Πώς παραδείγματος χάρη καταλαβαίνει ένα μωρό λίγων μηνών ότι του λέμε "¨ελα", κινώντας ανάλογα τα χέρια μας. Γιατί να μη νομίσει ότι του λέμε "κάνε" και συ έτσι", όπως συμβαίνει με άλλες κινήσεις μας. Συμπέρασμα: το μωρό μαθαίνει τηλεπαθητικά, με εικόνα , λόγο συναίσθημα. Μεταδίδονται πολλά στοιχεία όπως συμβαίνει και με την τηλεόραση. Σε αυτή βασίζεται και το πεπρωμένο. Τα μηνύματα του σύμπαντος, οδηγούν το άτομο στην πορεία του.­

Η ΚΥΠ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Η διαίσθηση είναι η ΚΥΠ του ανθρώπινου οργανισμού, η οποία εγκαίρως μας ειδοποιεί για κάτι, αρκεί να το λάβουμε υπ' όψη μας.
Η τηλεπάθεια (δια των ρα­διοκυμάτων) δημιουργεί τη νόηση, τον έρωτα, την έλξη, την απώθηση κ.λπ. Σ' αυτήν οφείλεται και η ραδιαίσθηοη με την οποία ορισμένα άτομα βρίσκουν που έχει νερό στη Γη.
Ο άνθρωπος αντιδρά ευκο­λότερα στους ερεθισμούς των πέντε αισθήσεων, δυσκολότε­ρα όμως, στην τηλεπάθεια διότι του δημιουργεί το «κάτι καλό» που το θέλει και το «κάτι κακό» που δεν το θέλει, αλλά του επιβάλλεται. Φυσικά η τηλεπαθητική επι­κοινωνία επιτυγχάνεται όταν τα ραδιοκύματα δύο ατόμων είναι στην αυτή συχνότητα, που φαίνεται να εξαρτάται από τη ζωδιακή κατασκευή και ταύτιση. Τα ζώα που ζουν περισσότερο ενστικτωδώς, έχουν αυξημένη την έκτη αίσθηση. Και μ' αυτό το προνόμιο καταλαβαίνουν τον άνθρωπο και «ακούν» τηλεπαθητικά τις σκέψεις του και τις προθέσεις του, ενώ ο άνθρωπος δεν μπορεί να καταλάβει τίποτε από αυτά.
Φανατικός υποστηρικτής της γνώμης ότι τα ζώα έχουν τρομε­ρή διαίσθηση-τηλεπάθεια, ο Δρ. Χανς Μπέ­ντερ, καθηγητής στο πανεπι­στήμιο του Φράιμπουργκ υποστήριξε ότι ο κόσμος θα σωζόταν από πολλά δεινά αν άκουγε τα κατοικίδιά του.
Στο διάστημα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, στην πό­λη Φράιμπουργκ της Δυτικής Γερμανίας, στη λίμνη του πάρ­κου της πόλης ζούσαν αρκετές πάπιες. Ανάμεσα στις πάπιες υπήρχαν, φυσικά και μερικοί αρ­σενικοί, ένας από τους οποίους ήταν αξιοσημείωτος. Γρήγορα μάλιστα, οι κάτοικοι της πόλης έμαθαν ότι συμφέρον τους ήταν να μην αγνοούν τις κραυγές που έβγαζε από καιρό σε καιρό.
Πραγματικά, ο πάπιος εκείνος έβγαζε διαπεραστικές κραυγές σε ορισμένες περιπτώσεις. Αρ­κετή ώρα μετά τις κραυγές του πάπιου, λοιπόν, άρχιζαν να ηχούν οι σειρήνες του συναγερ­μού και λίγο πιο ύστερα έρχο­νταν τα συμμαχικά αεροπλάνα, που βομβάρδιζαν την πόλη.
Ο πάπιος, λοιπόν ήταν πραγ­ματικά πολύτιμος, επειδή άρχιζε να φωνάζει πολύ πριν φανούν τα αεροπλάνα, δίνοντας καιρό σε όλους να τρέξουν στα κατα­φύγια.
Στις 27 Νοεμβρίου του 1944, ο πάπιος άρχισε να φωνάζει και, μολονότι οι σειρήνες δεν ειδο­ποίησαν, εκατοντάδες κάτοικοι έτρεξαν στα καταφύγια. Δέκα πέντε λεπτά αργότερα, η πόλη σείστηκε από τις συμμαχικές βόμβες.
Μετά τον πόλεμο, οι κάτοικοι του Φράιμπουργκ έκαναν ένα άγαλμα στον πάπιο, που κατά ειρωνεία της τύχης, είχε σκοτωθεί στο βομβαρδισμό εκείνο.
Θα μπορούσαν να αναφερθούν πάρα πολλές τέτοιες περιπτώσεις, και πιστεύωότι καθένας μας θάχει και κάποια τέτοια ιστορία να αφηγηθεί, με το σκύλο του ή κάποιο άλλο ζώο. Τηλεπάθεια έχουν και τα φυτά. Υπάρχουν διάφορα πειστικά περιστατικά.

Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Η τηλεπάθεια λοιπόν είναι σχετική με τις ακτινοβολίες, που αποτελούν τον Θεό.
Γιατί ο Θεός δεν είναι τίποτε άλλο από το σύνολο της ύλης και της ενέργειας στην τελική «πνευματική» του μορφή. Και γι αυτό ο Θεός είναι ένας. Είναι εκείνος, ανθρωπόμορφος στην τελική του μορφή, που προκαλεί και ελέγχει με τον τρόπο του τα πά­ντα. Αυτός που ο Μωϋσής και άλλοι «άκουσαν» τη «φωνή του. Δηλαδή μπόρεσαν να εννοήσουν τα μηνύματα των ακτινοβολιών και την εξέλιξη των γεγονότων. 'Ετσι δόθηκαν και οι δέκα εντολές στο Μωϋσή, που γράφτηκαν στους δύο λοβούς ­-πλάκες - του εγκεφάλου του.
Ακόμη πρέπει να παρατηρή­σουμε ότι οι μέλισσες και άλλα ζώα προσανατολίζονται με τις γήινες ακτινοβολίες, τον γήινο μαγνητισμό. Κι ακόμη ότι ο Τσόρτσιλ δεν μπορούσε να κοι­μηθεί αν δεν έβαζε το κεφάλι του, προς την κατεύθυνση της μαγνητικής βελόνας. 'Οσοι δε έχουν αϋπνίες μπορεί να αλλά­ξουν τη θέση του μαξιλαριού τους και να κοιμηθούν πιο εύκολα.
Όμως για να τα αναλύσουμε όλα αυτά, διότι κάθε λέξη θέλει ανάπτυξη, χρειάζονται πολλές σελίδες. Κι αυτό θα γίνει σιγά-σιγά.

ΤΗΛΕΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

Δεδομένης της τηλεπάθειας, δηλαδή της ηλεκτρομαγνητικής επικοινωνίας των ανθρώπων, είναι δυνατή η μετάδοση ιδεών, σκέψεων, συναισθημάτων ( αγάπης, μίσους, θυμού, άγχους, νευρικότητας, θλίψης, κατάπτωσης, μελαγχολίας, κλπ ) με ανάλογο επηρεασμό του δέκτη από τον πομπό, και με ανάλογες επιπτώσεις στο ενδοκρινολογικό του σύστημα, και τη δημιουργία νέων συναισθημάτων στο δέκτη.
Συχνά αν απομακρυνθούμε από τον πομπό, η κατάσταση αλλάζει. Π.χ. Αν αγαπάμε κάποιον και δεν βρίσκουμε ανταπόκριση φεύγουμε μακριά για να ξεχάσουμε. Αλλάζουμε πνευματικό κύκλωμα.
Ακόμη μπορεί να συμβεί απόλυτη «μετάγγιση» συναισθημάτων, ιδεών και απόψεων από τον πομπό στο δέκτη, ώστε ο δέκτης να τελέσει ακόμα και αξιόποινες πράξεις, βρίσκοντάς τες σωστές, όπως τις βρίσκει και ο πομπός. Παράδειγμα ο φύλακας του γκαράζ που πυροβόλησε τη φίλη του οδοντίατρο Γιόλα Βαγενά για να πεθάνει, επειδή εκείνη το επιθυμούσε. Τη « μετάγγιση» είχε δεχτεί και το δικαστήριο.

ΒΑΣΙΛΗΣ Π. ΚΟΥΤΟΥΖΗΣ
Δημοσιογράφος- ερευνητής

Η έρευνα αυτή αναδημοσιεύεται από το
http://mysteries.b2w.gr
© KOUTOUZIS.GR Αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με
αναφορά στην πηγή www.koutouzis.gr .ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ
http://revealedtheninthwave
Από το periergaa
http://afipnisoy.blogspot.com/2012/11/blog-post_8726.html#ixzz2D404xK5K



http://okloios.blogspot.gr/2012/11/blog-post_23.html

Ο συμβολισμός των "Μαρκ Μάστερ" Τεκτόνων, και γιατί το έτος είναι 6012

 
Περπατούσα έξω από αυτό το μασονικό κτήριο στην Κορνουάλλη την Κυριακή, και συνειδητοποίησα ότι δεν είχα προσέξει ποτέ κατάλληλα το κτήριο στο παρελθόν και τον εξωτερικό συμβολισμό του.
Αυτός ο χώρος είναι για τους Mark Master Τέκτονες.

Ένα από τα πράγματα που παρατήρησα αμέσως ήταν ότι η αίθουσα χτίστηκε το «AL 5900» - βλέπε φωτογραφία παρακάτω. AL σημαίνει «Anno Lucis» και αυτό μεταφράζεται απο τα λατινικά ως «Έτος του Φωτός» και είναι ένα ημερολόγιο που χρησιμοποιείται συχνά από τους Ελευθεροτέκτονες.
Γνωρίζοντας ότι αυτό, το Έτος του Φωτός αναφέρεται στη Γένεση στη Βίβλο όπου ο Θεός είπε, «Γενηθήτω το φως».Οι δημιουργιστές και απο πολλές παλιές Βίβλους έχουν δώσει αυτό το συμβάν στο έτος 4004 π.Χ., αλλά το ημερολόγιο των μασόνων τοποθετεί το «συμβάν» κατά το έτος 4000 π.Χ., το οποίο συνδέεται με τη θεωρία ότι ο Ιησούς γεννήθηκε το 3 ή 4 μ.Χ..
Όποιος και αν είναι ο λόγος για το AL 4000 έτη, είναι διαφορετικό από το ημερολόγιο που χρησιμοποιείται ευρέως σήμερα, οπότε είμαστε τώρα στο 6012 AL

Οι Mark Master Τέκτονες έχουν καταγραφεί σε αρχείο από το 1756, όταν ένας «αδελφός», αναφέρθηκε για πρώτη φορά ότι έγινε Mark Mason στη μασονική στοά του Νιούκαστλ. Όπως και με τους Ελευθεροτέκτονες, έτσι και οι Τέκτονες Mark έχουν ένα βαθμό. Επομένως, γιατί να θέλει κανείς το πτυχίο με το σήμα του Master Mason;
Στη λογοτεχνία τους έχω δει ότι δίνουν τρεις λόγους.
Πρώτον, ενισχύει σημαντικά τις γνώσεις του στην τεκτονική τέχνη.
Δεύτερον, διδάσκει, με ένα ευχάριστο τρόπο, πολλά σημαντικά πρακτικά μαθήματα για τη ζωή.
Τρίτον, δίνει μια μεγαλύτερη εκτίμηση στην "ιερά βασιλική αψίδα" που είναι ένας βαθμός του Τεκτονισμού όπου είναι παρών σε όλα τα κύρια μασονικά συστήματα και παρέχει ουσιαστικά προσόντα σε άλλες διαταγές στην τεκτονική.

Πάνω και κάτω είναι μερικές φωτογραφίες από τους συμβολισμούς στο Μασονικόκτήριο στην Κορνουάλη



 

http://okloios.blogspot.gr/2012/11/6012.html

Αντίστροφη μέτρηση για την Ημέρα της Αποκάλυψης


Την ώρα που όλο και περισσότεροι τουρίστες κάνουν κράτηση σε ξενοδοχεία στη Ριβιέρα Μάγια του Μεξικού και στη Γουατεμάλα ενόψει της Ημέρας της Αποκάλυψηςπου υποτίθεται ότι θα πρόκειται να έλθει τον επόμενο μήνα, οι ειδικοί προσπαθούν να αποσαφηνίσουν τον μύθο κι εξηγούν ότι οι Μάγια δεν θεωρούν την 21η Δεκεμβρίουως ημέρα της συντέλειας του κόσμου.


Η προφητεία περί αποκάλυψης που έχει εμπνεύσει συγγραφείς και σεναριογράφους δεν εμφανίζεται στο πέτρινο Ημερολόγιο της Μεγάλης Μέτρησης το οποίο κατασκεύασαν οι Μάγια περίπου το έτος 669 στο νοτιοανατολικό Μεξικό.
Οι Μάγια δεν ασχολούνταν με την αποκάλυψη. Στην πραγματικότητα, λένε οι ειδικοί, η λίθινη πλάκα αφηγείται τη ζωή και τις μάχες ενός ηγεμόνα της εποχής, του Μπαχλάμ Ατζάου, ο οποίος ήθελε να προγραμματίσει την έλευση του θεού.
Επιπλέον, η τελευταία ημέρα του Ημερολογίου αυτού είναι η 23η Δεκεμβρίου του 2012 και όχι η 21η και ουσιαστικά αυτή σηματοδοτεί το τέλος ενός κύκλου.
Επομένως, εξηγούν ειδικοί, δεν συντρέχει λόγος να κατασκευάσει κανείς μία πελώρια κιβωτό αφού οι καταστροφικές πλημμύρες, οι σεισμοί και οι εκρήξεις ηφαιστείωνπου παρουσιάζονται στην ταινία του Χόλιγουντ "2012" δεν αναφέρονται σε προφητεία των Μάγια. "Οι Μάγια είχαν μία κυκλική ιδέα περί χρόνου. Δεν τους απασχολούσε το τέλος του κόσμου", λέει ο Μεξικανός αρχαιολόγος Χοσέ Ρομέρο.
Η λίθινη πλάκα, που είναι γνωστή ως Μνημείο 6 ή αλλιώς Λίθινη Πλάκα του Τορτουγκέρο, βρίσκεται στο Ελ Τορτουγκέρο (η χελώνα), μία αρχαιολογική τοποθεσία που ανακαλύφθηκε το 1915. Είναι σπασμένη σε έξι σημεία και τα διάφορα κομμάτια της εκτίθενται σε μουσεία των ΗΠΑ και του Μεξικού, περιλαμβανομένων του Ανθρωπολογικού Μουσείου Κάρλος Πελισέρ Καμάρα στην περιοχή Ταμπάσκο και του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης.
Η πρώτη μελέτη της λίθινης πλάκας δημοσιεύτηκε από Γερμανό ερευνητή το 1978.Από τότε, διάφοροι αρχαιολόγοι εξέτασαν τη σημασία της και συμφωνούν ότι αναφέρεται στην 23η Δεκεμβρίου. "Η τελευταία επιγραφή αναφέρεται στις 23 Δεκεμβρίου του 2012 αλλά το κεντρικό θέμα του Μνημείου 6 δεν είναι η ημερομηνία, δεν πρόκειται για προφητείες ή για το τέλος του κόσμου.
Είναι η ιστορία του τότε ηγεμόνα Μπαχλάμ Ατζάου", εξηγεί ο Ρομέρο και προσθέτει ότι είναι "η αρχή ενός νέου κύκλου, αυτό είναι όλο".
Παρότι οι Μάγια προφήτευαν, ασχολούνταν κυρίως με γεγονότα που αφορούσαν το άμεσο μέλλον και συνδέονταν με φαινόμενα της καθημερινής ζωής, όπως βροχοπτώσεις, ξηρασίες ή σοδειές ΠΗΓΗ

http://www.apocalypsejohn.com/2012/11/mera-apokalypsis-21-12-2012.html#more


http://okloios.blogspot.gr/2012/11/blog-post_547.html 
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters