Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Το τελικό σχέδιο των σιωνιστών για την Ελλάδα αρχίζει το 2014! Η ταφόπλακα για τους Ορθόδοξους Έλληνες έρχεται …θα τους αφήσουμε…;

Απόλυτο έλεγχο στα προσωπικά περιουσιακά δεδομένα και στις δοσοληψίες των Ελλήνων με το κράτος προωθεί η κυβέρνηση.

Οι αγοραπωλησίες με μετρητά περιορίζονται στο ελάχιστο, οι καταθέσεις των πολιτών σε διαφορετικές τράπεζες θα παρακολουθούνται κεντρικά, όλοι οι πολίτες θα χρειάζονται ειδικό αριθμό μητρώου για να παίρνουν τη σύνταξη τους ή οποιοδήποτε βοήθημα από το κράτος.

Ένας «αόρατος» αριθμός θα έχει τις πληροφορίες για κάθε πολίτη.
Εικόνες από το μέλλον, που φέρουν τη σφραγίδα της τρόικας.Ειδικότερα, η κυβέρνηση θα φέρει το επόμενο διάστημα στη Βουλή τις ακόλουθες ρυθμίσεις για ψήφιση:

* Οι εφορίες δεν θα δέχονται πια πληρωμές με μετρητά, αλλά θα απαιτείται να γίνονται όλες οι πληρωμές σε τράπεζες.

* Πριν από το τέλος του έτους προβλέπεται η δημιουργία ενός Κεντρικού ΜητρώουΤραπεζικών Λογαριασμών. Κάθε πολίτης που έχει καταθέσεις σε μία ή περισσότερες τράπεζες θα αντιστοιχίζεται σε ένα μοναδικό αριθμό.
Κάθε συναλλαγή θα καταγράφεται και θα παρακολουθείται κεντρικά στη νέα βάση δεδομένων που θα δημιουργηθεί.
Το σύστημα θα τον εμφανίζει σαν ένα «πορτοφόλι» και κάθε κίνηση των λογαριασμών του θα αφήνει τα ίχνη της: πότε και ποια ποσά κατατέθηκαν, αναλήφθηκαν ή μεταβιβάστηκαν και από ποιους.

* Από τον Ιούνιο του 2013 το αργότερο, για τις συναλλαγές των πολιτών με όλα τα υπουργεία θα απαιτείται η χρήση του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ).
Ο πολίτης δεν θα μπορεί έχει καμία οικονομική συναλλαγή με το κράτος, αν οι υπηρεσίες δεν γνωρίζουν τον ΑΦΜ του.

Συντάξεις, επιδόματα πρόνοιας, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, άλλα επιδόματα και γενικά κάθε ευρώ που δίνεται από το κράτος θα αντιστοιχίζεται σε ένα μοναδικό ΑΦΜ.
* Τον Ιούνιο του 2014, ένας κρατικός φορέας θα ενοποιήσει όλους τους διαφορετικούς αριθμούς αναγνώρισης που χρησιμοποιούνται σήμερα σε διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες. Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), Αριθμός Δελτίου Ταυτότητος, ΑΦΜ, όλοι οι αριθμοί μητρώου θα ενωθούν σε έναν αριθμό.
Αριθμός «όλα σε ένα»

Η αριθμοδότηση των Ελλήνων και η αντικατάσταση των μετρητών με χρήμα μέσω των τραπεζών είναι μια ιστορία πολλών ετών, πολύ πριν από την εισαγωγή του ευρώ. Τώρα όμως θα υλοποιηθεί πλήρως με την επιβολή της τρόικας.

Όλα τα παραπάνω μέτρα, σε συνδυασμό με το Ηλεκτρονικό Περιουσιολόγιο που θα εφαρμοστεί από τις αρχές του 2013, δείχνουν ότι ο μοναδικός αριθμός που θα δοθεί σε κάθε πολίτη θα καταχωρίζεται σε μία μεγάλη βάση δεδομένων και θα δίνει στις κρατικές υπηρεσίες ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για τα πάντα, όπως για τις ακόλουθες κινήσεις του πολίτη:

* τους τραπεζικούς λογαριασμούς, τις επενδύσεις και τις μετοχές του
* τα ακίνητα που απέκτησε ή πούλησε
* τις πληρωμές και τις αμοιβές του
* τις αγορές, τις εξόδους, τα ταξίδια και τις προτιμήσεις του
* τις συντάξεις, τα επιδόματα και τα βοηθήματα που λαμβάνει
* τις οφειλές του στην εφορία, στους δήμους, στα ασφαλιστικά ταμεία κλπ.
* τα φάρμακα, τη νοσηλεία, τις ιατρικές εξετάσεις του
* την οικογενειακή του κατάσταση, τους γονείς ή τα παιδιά του και εν γένει ό,τι συνδέεται με την ατομική του ταυτότητα.

«Πιλότος» το αυστριακό μοντέλο

Κανένας πολίτης δεν θα πληρώνεται από το Δημόσιο αρχικά χωρίς τον ΑΦΜ του, ενώ περίπου ένα χρόνο αργότερα το κράτος και οι τράπεζες θα έχουν πλήρη εικόνα των μεταβολών στο πορτοφόλι και στην περιουσία του και, μάλιστα, σε πραγματικό χρόνο.

Μέσα στο 2013 θα καθοριστεί ποιο μοντέλο θα εφαρμοστεί για την ενοποίηση όλων των αριθμών μητρώου των πολιτών.

Στην Ελλάδα εφαρμόζονται σωρεία από εθνικούς αριθμούς ταυτοποίησης, με πολλά και διαφορετικά πρότυπα αριθμοδότησης: το πρότυπο του δελτίου ταυτότητας, ο εννιαψήφιος ΑΦΜ, ο ΑΜΚΑ που είναι η ταυτότητα εργασίας και ασφάλισης κάθε μέλους των εργαζομένων ή των συνταξιούχων και καταγράφει και την οικογένεια τους στην Ελλάδα κ.λπ.

Μέχρι το 2014 όλα αυτά θα έχουν αλλάξει ή θα έχουν συγχωνευθεί σε έναν αριθμό, που ενδεχομένως να μην τον γνωρίζει καν ο πολίτης.

Επικρατέστερο για την ώρα θεωρείται από επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών το αυστριακό μοντέλο, που βγάζει έναν αρχικό αριθμό για κάθε πολίτη, τον οποίο δεν γνωρίζει κανένας και είναι μυστικός και κρυφός απ' όλους.

Από τον αριθμό αυτό όμως βγαίνουν άλλοι «τομεακοί» αριθμοί μητρώου, όπως π.χ. ο ΑΦΜ,
ο ΑΜΚΑ ή ο αριθμός του δελτίου ταυτότητας.

Με βάση τα σχέδια των επιτελών, θα δημιουργηθεί μια κεντρική υπηρεσία που θα «μεταφράζει» κάθε αριθμό μητρώου από και προς το μοναδικό αριθμό κάθε πολίτη.
Θα μπορεί, δηλαδή, αυτός να χρησιμοποιεί τον ΑΜΚΑ, την ταυτότητα ή τον ΑΦΜ του σε κάθε υπηρεσία, αλλά όλα θα οδηγούν στο δικό του μοναδικό αριθμό που θα φυλάσσεται σε μία κεντρική βάση δεδομένων.

Για την ενοποίηση των αριθμών μητρώου θα πρέπει να γίνει μελέτη και το ζήτημα που θα απασχολήσει έντονα το προσεχές διάστημα είναι πώς θα διασφαλίζεται η ιδιωτική ζωή των πολιτών από το κράτος ή από την ενδεχόμενη «εισβολή» κάποιου τρίτου στη βάση δεδομένων τους.

Το τελικό σχέδιο των σιωνιστών για την Ελλάδα αρχίζει το 2014! Η ταφόπλακα για τους Ορθόδοξους Έλληνες έρχεται …θα τους αφήσουμε…;



anekshghtakaiapokryfa.blogspot.gr
http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.com

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/12/2014.html

Ποιοί ελέγχουν και την ελληνική μασωνία;(βίντεο)

Προσέξτε ιδιαίτερα το σημείο απο το 6:45 του βίντεο μέχρι το 9:00 περίπου . Ο κ. Τσαρούχας λέει ότι η στοά των στοών είναι η εβραϊκή Μπένε Μπερίτ(B'nai B'rith). Είναι η στοά που ελέγχει όλες τις στοές παγκοσμίως.

Βέβαια εμείς δεν πιστεύουμε σε καμιά περίπτωση οτι αυτό είναι τυχαίο και οτι η προσπάθεια του ιουδαϊκού ιερατείου για παγκόσμια κυριαρχία είναι ανεξάρτητη απο τον υπόλοιπο ιουδαϊσμό...

Αυτό επιβεβαιώνεται και απο το γεγονός οτι έχουν δημιουργηθεί ειδικά think tank όπως το JPPPI για να μην στοχοποιηθεί ο εβραϊκός λαός και να υπάρχουν πάντοτε οι απαραίτητοι "αποδιοπομπαίοι τράγοι"(π.χ. Αμερικανοί, Τραπεζίτες, Μασώνοι, Πολιτικοί κτλ).

Έτσι και η ελληνική μασωνία ελέγχεται πλήρως απο την εβραϊκή υπερστοά. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο οτι ο κορυφαίος μασώνος εν Ελλάδι,  Ραφαήλ ντε Σιγούρα, είναι Εβραίος!!

Και για να μην τους χαλάσουν τα σχέδια άλλες "ανεξάρτητες" τεκτονικές στοές όποιος δεν ακολουθεί την "κεντρική" - εβραϊκή γραμμή δεν αναγνωρίζεται ως "εσωτερικός" ή οτιδήποτε άλλο τέκτονας.

Διαδώστε το παντού για να ξυπνήσουν τα κορόϊδα!!



http://antipliroforisi.blogspot.gr/2012/12/blog-post_1.html

Οι ... Ευρωπασάδες !!!

Διαβάστε πως δηλώνουν ευθαρσώς ότι είναι «ιδιοκτήτες» του οικοπέδου... γωνία στην περιοχή, μέσα σε έναν αδυσώπητο γεωπολιτικό ανταγωνισμό !!!

Λάζαρος Ελευθεριάδης

Την 15 Νοεμβρίου 2012 δημοσιοποιήθηκε η έκθεση της Τρόικα, η οποία εκπονήθηκε από εμπειρογνώμονες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και....
είχε καθυστερήσει λόγω διαφωνίας μεταξύ του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων, για το πώς θα "βοηθηθεί" η Ελλάδα με μία γέφυρα χρηματοδότησης στο κενό το οποίο δημιουργείται εξ αιτίας της "επιμήκυνσης" του χρόνου αποπληρωμής των δανείων της χώρας.

Το ΔΝΤ θέλει, οι Ευρωπαίοι δανειστές να συμφωνήσουν για την ελάφρυνση του χρέους και να δημιουργήσουν ένα "στερεό σχέδιο" για να αποκτήσει βιωσιμότητα το Ελληνικό χρέος μετά το 2020, αλλά η Ευρώπη, ιδίως η Γερμανία, είναι απρόθυμη να συζητήσει την περίοδο πέραν του 2014.

Το βασικό τμήμα της έκθεσης της Τρόικας, η οποία αναλύει την ικανότητα της Ελλάδας να εξυπηρετήσει το χρέος της, με δικά της μέσα, εξαντλείται στην εξιστόριση των γεγονότων.

Η Γαλλία θα περιμένει την έκθεση των αξιωματούχων της Τρόικα, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για να εξακριβωθεί η κατάσταση των οικονομικών στην Ελλάδα, πριν από την λήψη απόφασης στο Eurogroup, για τον καλύτερο τρόπο προσέγγίσης του προβλήματος, δήλωσε τη περασμένη Δευτέρα ο Πρόεδρος Francois Hollande.

Ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών, κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την περασμένη Κυριακή αναφερόταν επίσης στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους ώς "ρεαλιστικό" σενάριο, σε συνέντευξή του στο γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk.

Αλλά, απάντησε πιο θετικά στο ενδεχόμενο ενός προγράμματος επαναγοράς χρέους το οποίο έχει προταθεί από υπαλλήλους της ΕΚΤ και θα αποσκοπεί στη μείωση του ελληνικού χρέους χωρίς κόστος για το γερμανικό κοινό.(σ.σ. Ανέξοδη και χωρίς πολιτικό κόστος η "ρητορική" των Γερμανών πολιτικών μέχρι σήμερα).

Ο κ. Hollande συναντήθηκε τη περασμένη Δευτέρα με την επικεφαλής του ΔΝΤ, κ. Christine Lagarde, μαζί με τους επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας, την Παγκόσμια Τράπεζα, τον Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου με αντικείμενο συζήτησης το Ελληνικό χρέος.
Οι διεθνείς αξιωματούχοι μετέβησαν στο Βερολίνο την περασμένη Τρίτη για να συναντηθούν με τη Γερμανίδα Καγκελάριο κ. Άνγκελα Μέρκελ.

Η γερμανική κυβέρνηση αρνήθηκε τη Δευτέρα (September 2012) να σχολιάσει αναφορές στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με τη διεύρυνση του χάσματος, στην ανάγκη χρηματοδότησης για την Ελλάδα το οποίο θα μπορούσε να απαιτήσει πρόσθετη χρηματοδότηση.

Η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει «αξιόπιστα στοιχεία» για να κάνει οποιαδήποτε εκτίμηση σχετικά με τις ανάγκες χρηματοδότησης στην Ελλάδα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Martin Kotthaus σε συνέντευξη Τύπου της κυβέρνησης.

«Πρέπει να περιμένουμε την έκθεση της τρόικας», είπε, αναφερόμενος στη σύναψη μιάς διερευνητικής διαδικασίας από μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Τα Γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι η Ελλάδα χρειάζεται επιπλέον χρηματοδότηση, περίπου 40 δισ. ευρώ (36.000.000.000 δολαρίων), εκτός από τις ενισχύσεις οι οποίες έχουν ήδη εγκριθεί.

Οι χρηματοπιστωτικές αγορές αναμένουν να "κυλήσει το νερό στ`αυλάκι", καθώς οι συνομιλίες είναι σε εξέλιξη.

Οι ελπίδες είναι υψηλές ότι ένα "ψήφισμα" για την ελληνική κατάσταση θα βρεθεί, αλλά, μέχρι τότε, οι επενδυτές αναμένεται να είναι δύσπιστοι όσον αφορά την τοποθέτηση πάρα πολλών χρημάτων στο τραπέζι.

"Η κατώτατη γραμμή είναι, να περιμένουμε μια συμφωνία για την Ελλάδα, η οποία πρέπει να συμφωνηθεί και η εκταμίευση πρέπει να έρθει με το πιθανό σενάριο μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου", δήλωσε η Deutsche Bank, σε ενημερωτικό σημείωμα προς τους πελάτες της.

"Θα υπάρξει ένας πολιτικά αποδεκτός συνδυασμός των παραμέτρων χρηματοδότησης» για να επιτρέψει στην Ελλάδα να μετατρέψει το κοινό χρέος της Τρόικας στο 120% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) το 2020, συνόψισε η ανακοίνωση της Deutsche Bank.

Το χρηματιστηριακό κεφάλαιο αγωνιά, και οι Αγορές ανησυχούν !!!

Αυτά τα "παιχνίδια" παίζονται την ίδια ώρα κατά την οποίαν ένας λαός εξαθλιώνεται και φτωχοποιείται βιαίως στο όνομα της αισχρής κερδοφορίας-τοκογλυφίας κάποιων Τραπεζιτών και κάποιων funds.

Η δήλωση Μπαρόζο μετά την συνεδρίαση του Eurogroup στίς 27 Νοεμβρίου 2012,
Statement by President Barroso on Greece, Brussels, 27 November 2012.

«I welcome the agreement reached by the Eurogroup earlier this morning on Greece, which underscores the Commission`s continuous efforts to help guide the quick implementation of the programme and ensure adequate support to Greece until it has regained market access.

The Greek authorities have demonstrated a strong commitment to the programme and the Commission salutes the efforts made by Greek citizens in this difficult time.
The Commission continues to consider that these efforts will contribute to a better future for the Greek people».

Η μετάφρασή της :

«Χαιρετίζω τη συμφωνία που επιτεύχθηκε από το Eurogroup νωρίτερα σήμερα το πρωί για την Ελλάδα, η οποία υπογραμμίζει τις συνεχείς προσπάθειες της Επιτροπής να βοηθήσει και να καθοδηγήσει την ταχεία εφαρμογή του προγράμματος και την εξασφάλιση επαρκούς στήριξης προς την Ελλάδα, έως ότου ανακτήσει την πρόσβαση στην αγορά.

Οι ελληνικές αρχές έχουν επιδείξει ισχυρή δέσμευση για το πρόγραμμα (σ.σ Μνημόνια) και η Επιτροπή χαιρετίζει τις προσπάθειες οι οποίες καταβάλλονται από τους Έλληνες πολίτες σε αυτή την δύσκολη στιγμή.

Η Επιτροπή εξακολουθεί να θεωρεί ότι οι προσπάθειες αυτές θα συμβάλουν σε ένα καλύτερο μέλλον για τον ελληνικό λαό».

Η δήλωση του Jean-Claude Juncker για τίς διαδικασίες ένταξης της Κύπρου σε Μνημόνιο :

Statement by the Eurogroup President, Jean-Claude Juncker, 23 November 2012.

«I welcome the productive exchanges held in recent weeks between the troika and the authorities in Nicosia, as well as the good progress towards agreement on the building blocks of a macroeconomic adjustment programme.

The Eurogroup will discuss the mission results at its meeting on 3 December. I look forward to the finalisation of negotiations, with agreement on a draft Memorandum of Understanding.

I am convinced that this will facilitate the return of the Cypriot economy, which needs a comprehensive adjustment, to a path of sustainable growth and to fiscal and financial stability.

I very much welcome these developments, which are in the interest of Cyprus and the euro area as a whole».

Η μετάφρασή της :

Δήλωση του Προέδρου της Ευρωομάδας, Jean-Claude Juncker, στίς 23 November 2012.

«Χαιρετίζω τις παραγωγικές ανταλλαγές που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες μεταξύ της τρόικας και τις αρχές της Λευκωσίας, καθώς και την πρόοδο για την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με τα δομικά ενός προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής.
Το Eurogroup θα συζητήσει τα αποτελέσματα της αποστολής κατά τη συνεδρίασή της στις 3 Δεκεμβρίου.

Ανυπομονώ για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, με την συμφωνία για ένα σχέδιο του μνημονίου συμφωνίας.

Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό θα διευκολύνει την επάνοδο της κυπριακής οικονομίας - η οποία χρειάζεται μία ολοκληρωμένη ρύθμιση - σε μια πορεία βιώσιμης ανάπτυξης και στη δημοσιονομική και οικονομική σταθερότητα.

Χαιρετίζω θερμά αυτές τις εξελίξεις, οι οποίες είναι προς το συμφέρον της Κύπρου και της περιοχής του ευρώ ως σύνολο».(σ.σ. σημειώστε αυτήν την αποστροφή του λόγου του κ. Jean-Claude Juncker).

Επισημαίνω ότι η Κύπρος μέχρι πρίν απο αρκετά χρόνια αποτελούσε την υποδειγματική και ίσως την ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης.

Σε αυτήν απευθύνονται σήμερα οι αξιωματούχοι της Ευρώπης, όπως ο προαναφερθής κ. Jean-Claude Juncker.
Η δήλωση του Olli REHN

Vice-President of the European Commission and member of the Commission responsible for Economic and Monetary Affairs and the Euro
Vice-President Rehn`s remarks at the Eurogroup Press Conference
Eurogroup Press Conference/Brussels
27 November 2012

«When I entered this building 14 hours ago, I referred to the delivery time for the Eurogroup. Now the Eurogroup has, indeed, delivered. I want to express my sincere thanks and highest appreciation to the euro area Member States for being able to take very difficult decisions tonight – and also to our partners, the IMF and ECB.
Today`s political agreement removes the uncertainty that has been hanging over Greece for too long, holding back confidence, investment and growth. For the eurozone this was a real test of our credibility, of our ability to take decisions on the most challenging of issues. And it was a test that we could simply not afford to fail. When you read the statement, you can see that there is a very clear commitment to reduce the debt burden of Greece by 20 percentage points by 2020 and I would like to especially draw your attention to two or three elements that Jean-Claude Juncker mentioned.

First, there is the reduction of interest rates under the Greek Loan Facility by 100 basis points. Second, there is the commitment by euro area Member States to pass on an amount equivalent to the income of the SMP portfolio of their national central banks as from budget year 2013 and third, to which is very important, the euro area Member States have agreed that they will consider further measures and assistance including, for instance, lower co-financing in structural funds and/or a further interest rate reduction in the Greek Loan Facility, if necessary in order to achieve a further and more sustainable reduction of Greek debt-to-GDP ratio, so that Greece can achieve a debt-to-GDP ratio of 124% in 2020 and a substantially lower than 110% debt-to-GDP ratio in 2022. It`s a very clear commitment and it`s a very important part of this statement and of today`s agreement. And finally, it should be made clear that today`s agreement was made possible because Greece has shown that it is serious about reform. Greece has kept its commitments, it has made tough choices and I am fully aware of how difficult the present situation is for the Greek people.
But the measures that are being taken are transforming the competitiveness of the Greek economy. Greece has already come a very, very long way, and tonight the Eurogroup has rightly recognised that.

It is clear that the Greek government is now fully determined to ensure that the programme remains on track. The Commission will continue to support Greece in its efforts to reform, which must continue with the same determination as Greece has shown in recent months.
Thank you».

Η μετάφρασή της :

Olli REHN

Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μέλος της Επιτροπής, αρμόδιος για την οικονομική και Νομισματική Πολιτική για το Ευρώ.
Παρατηρήσεις του Αντιπροέδρου Ρεν σε διάσκεψη Τύπου του Eurogroup.
Eurogroup Συνέντευξη Τύπου / Βρυξέλλες, 27 Νοεμβρίου, 2012
«Όταν μπήκα στο κτίριο αυτό 14 ώρες πριν, αναφέρθηκα στο χρόνο περαίωσης για αυτό το Eurogroup. Τώρα, η Ευρωομάδα έχει, πράγματι, περαιώσει τίς εργασίες της. Θέλω να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου και την υψηλότερη εκτίμησή μου, στα κράτη μέλη της ευρωζώνης, ούτως ώστε να είναι σε θέση να πάρουν πολύ δύσκολες αποφάσεις απόψε, και επίσης στους εταίρους μας, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.(σ.σ. Η ΕΚΤ αποκαλείται και είναι πράγματι "εταίρος" της Ευρωζώνης ;;;).
Η σημερινή πολιτική συμφωνία απομακρύνει την αβεβαιότητα η οποία κρέμεται πάνω από την Ελλάδα για πάρα πολύ καιρό, επιβραδύνοντας, την αξιοπιστία μας, τις επενδύσεις και την ανάπτυξη.

Για την ευρωζώνη αυτή ήταν μια πραγματική δοκιμασία της αξιοπιστίας μας, η της ικανότητά μας να λάβουμε αποφάσεις για τα πιο προκλητικά ζητήματα. Και αυτό ήταν ένα τεστ στο οποίο δεν θα μπορούσαμε να αποτύχουμε, πολύ απλά διότι δεν είχαμε την πολυτέλεια να αποτύχουμε.
Όταν διαβάζετε αυτήν την δήλωση, μπορείτε να δείτε ότι υπάρχει μια πολύ σαφής δέσμευση, να μειωθεί το βάρος του χρέους της Ελλάδα κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες από το 2020, και θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας ιδιαίτερα σε δύο ή τρία στοιχεία, στα οποία ο κ. Jean-Claude Juncker αναφέρθηκε.

Πρώτον, υπάρχει η μείωση των επιτοκίων κάτω από αυτό το οποίο προβλέπει η ελληνική Δανειακή Σύμβαση Διευκόλυνσης, κατά 100 μονάδες βάσης.
Δεύτερον, υπάρχει η δέσμευση από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης να περάσουν ένα ποσό, το οποίο ισοδυναμεί με το εισόδημα του χαρτοφυλακίου SMP των εθνικών κεντρικών τραπεζών τους από το οικονομικό έτος 2013 (ανταλλαγή Ελληνικών ομολόγων τα οποία διακρατούν κράτη-μέλη της Ευρωζώνης), και το
Τρίτο, για το οποίο είναι πολύ σημαντικό, τα κράτη μέλη της ευρωζώνης έχουν συμφωνήσει ότι θα εξετάσουν περαιτέρω μέτρα και βοήθεια, μεταξύ άλλων, για παράδειγμα, χαμηλή συγχρηματοδότηση από τα διαρθρωτικά ταμεία ή την περαιτέρω μείωση των επιτοκίων στην ελληνική Δανειακή Σύμβαση Διευκόλυνσης, εάν είναι απαραίτητο, προκειμένου να επιτευχθεί μια μεγαλύτερη και πιο βιώσιμη μείωση του ελληνικού χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ, ώστε η Ελλάδα να επιτύχει λόγο χρέους προς το ΑΕΠ στο 124% το 2020, και σημαντικά χαμηλότερο από το 110% του χρέους προς το ΑΕΠ το 2022.

Είναι μια πολύ σαφής δέσμευση και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος αυτής της δήλωσης και της σημερινής συμφωνίας.

Και τέλος, θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι η σημερινή συμφωνία κατέστη δυνατή επειδή η Ελλάδα έχει δείξει ότι είναι σοβαρή στις μεταρρυθμιστικές της προσπάθειες.
Η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις της, έχει κάνει δύσκολες επιλογές και έχω πλήρη επίγνωση του πόσο δύσκολη είναι η σημερινή κατάσταση για τον ελληνικό λαό.
Όμως, τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται είναι η μετατροπή της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Η Ελλάδα έχει ήδη προχωρήσει πολύ, πολύ μακριά, και απόψε η Ευρωομάδα το έχει αναγνωρίσει δικαίως.

Είναι σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι τώρα πλήρως αποφασισμένη να διασφαλίσει ότι το πρόγραμμα παραμένει σε καλό δρόμο.

Η Επιτροπή θα συνεχίσει να στηρίζει Ελλάδα στις προσπάθειές της για τη μεταρρύθμιση, η οποία πρέπει να συνεχιστεί με την ίδια αποφασιστικότητα την οποίαν η Ελλάδα έχει δείξει τους τελευταίους μήνες.
Σας ευχαριστώ».

Απο την τελευταία ανακοίνωση του Eurogroup και τις δηλώσεις των παραπάνω αξιωματούχων πιστοποιούνται παλαιά και δημιουργούνται νέα πλείστα όσα ερωτήματα και προβληματισμοί.

Ειδικότερα όταν οι κορυφαίοι αξιωματούχοι της ΕΕ, προσπαθούν και “αναλώνονται” σε δηλώσεις και ανακοινώσεις υποστηρίζοντας με πάθος, τα περί αναγκαιότητας σύναψης Δανειακών συμβάσεων Διευκόλυνσης, όπως ονομάζουν τα “μνημόνια”, με την Ελλάδα και την Κύπρο χωρίς να προσδιορίζουν επακριβώς το πέρας αυτής της σύμβασης, αυτής της Ελληνικής τραγωδίας.

Ποιό σωτήριο έτος θα γίνει “βιώσιμο” το χρέος και ποιο έτος η Ελληνική οικονομία θα γίνει ανταγωνιστική, το 2020, το 2022, το 2032, ή εις το άγνωστο μέλλον ;;;
Δηλαδή πότε επιτέλους θα τελειώσει αυτή η “Διευκόλυνση”, πότε θα σταματήσει αυτή η “βοήθεια” ;;;

Άς αποφασίσουν οι διαφωνούντες “ιδιοκτήτες” αυτής εδώ της χώρας, πότε το χρέος θα είναι “βιώσιμο” ώς ποσοστό του ΑΕΠ, πότε θα σταματήσει η προσπάθεια να καταστεί η Ελληνική οικονομία ανταγωνιστική ;;;

Άς μάς πούνε επιτέλους τί ακριβώς επιθυμούν οι “Ευρωπασάδες”, τούς υδρογονάνθρακες, τον ορυκτό μας πλούτο, την Ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, το σήμα κατατεθέν μας, τί τέλος πάντων επιθυμούν ;;;

Όταν προσπαθούν να “δέσουν” χειροπόδαρα τίς δύο χώρες εξαρτώντας τες πλήρως από το “άρμα” της Ευρω-Γερμανίας. Πολλή περισσότερο όταν την ίδια αντιμετώπιση (μνημόνια, ανακεφαλαιοποιήσεις Τραπεζών με χρήματα των Ελλήνων πολιτών, επιτόκια, χρόνους αποπληρωμής, προμήθειες κτλ) δεν την έχουν απέναντι σε άλλες χώρες οι οποίες παρουσιάζουν το ίδιο δομικό οικονομικό πρόβλημα, (χρέος-έλλειμμα, κτλ).

Βέβαια με διαφορετικές συνθήκες σε διαφορετικό περιβάλλον, όμως εκεί δεν χρειάζονται πολυετής Δανειακές Συμβάσης Διευκόλυνσης άνευ τέλους, για την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητος της οικονομίας τους ;;;

Μήπως όλη η “ιστορία” με το χρέος και το έλλειμμα είναι η προσεκτικά σχεδιασμένη αφορμή, ούτως ώστε να ικανοποιηθούν τα πραγματικά αίτια και να καταστούν οι συγκεκριμένες χώρες (Ελλάδα, Κύπρος) προτεκτοράτα της Ευρω-Γερμανίας, ένεκα των μελλούμενων “προσφάτων” γεωπολιτικών αλλαγών και της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων της ευρύτερης περιοχής της Ν.Α Μεσογείου και του Αιγαίου ;;;

Μήπως κάποιοι “φοβήθηκαν” την “κακή επιρροή” των Ρώσων στην Ελληνική πολιτική ζωή (αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολις, κτλ), και αντελήφθησαν ότι το “ανήκωμεν στην Ευρώπη” δεν αρκεί πλέον ως αντίδοτο στην φτώχεια, διότι και τα “ζώα” κάποια στιγμή ξυπνούν, και αποφάσισαν να δηλώσουν το ποιος είναι ο “ιδιοκτήτης” του γωνιακού οικοπέδου στην περιοχή, μέσα σε έναν αδυσώπητο γεωπολιτικό ανταγωνισμό στην περιοχή μας ;;;

Πάντως κύριοι σχεδιαστές της μιζέριας και της εξαθλίωσης στον τόπο μου, όλα μπορεί να τα πάρετε, την ψυχή μας όμως δεν θα την πάρετε.

Αυτό οφείλετε να το γνωρίζετε. !!!

http://www.aegeantimes.gr

http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/12/blog-post_2513.html

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ DIE WELT

Γιώργος Τράγκας

Γερμανίδα ακτιβίστρια μετέβη στη Χάγη, στηρίζοντας με θέρμη την μήνυση του Γιώργου Τράγκα κατά της Μέρκελ με βάση το CRASH!

Μια ακτιβίστρια από το Βούπερταλ (ψυχολόγος στο επάγγελμα) κατέθεσε μήνυση στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για τα εγκλήματα της Ε.Ε., όπως υποστηρίζει, απέναντι στην Ελλάδα, ¨ακολουθώντας" τη μήνυση που κατέθεσε ο Γιώργος Τράγκας, εκδότης του CRASH το καλοκαίρι εναντίον της Μέρκελ, του Σόιμπλε κ.α.

Μιλάει για επιθετική «εξαγορά» της Ελλάδας από την Ε.Ε. και βλέπει ότι διαπράττονται εγκλήματα κατά των Ελλήνων.

Πρόκειται για ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη Σάρα Λουτσία Χάσελρόιζιν η οποία αυτές τις ημέρες μετέβη αυτοπροσώπως στη Χάγη για να καταθέσει προσωπικά στο Δικαστήριο σχετικά έγγραφα.

΄΄Υποστηρίζω την μήνυση του Τράγκα στο βαθμό που βλέπω ότι πράγματι διαπράττονται εγκλήματα κατά της Ελλάδας΄΄ αναφέρει η Χάσελρόιζιν.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η ακτιβίστρια έχει συγκεντρώσει ουσιώδη έγγραφα και επιχειρήματα, τα οποία μπορούν να αποδείξουν πως η ζημιά που έχει π.χ. υποστεί στον τομέα της Υγείας η Ελλάδα, είναι αποτέλεσμα της προωθούμενης από την Ε.Ε. και του ΔΝΤ πολιτικής λιτότητας.

Η ακτιβίστρια έχει βρεθεί πολλές φορές ενώπιον του Ομοσπονδιακού Γερμανικού Δικαστηρίου ως ενάγων, ενάντια της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση της Μέρκελ στην Ε.Ε. Η τελευταία της ενέργεια αφορούσε το ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας.

Η Χάσελρόιζιν, σύμφωνα με την εφημερίδα, με την μήνυσή της δεν στρέφεται κατά συγκεκριμένων προσώπων, όπως έκανε το περιοδικό CRASH του Γιώργου Τράγκα, απλά εξηγεί πως είναι η κατάσταση στη χώρα μας, αποτυπώνοντας σχετικά με ότι συμβαίνει στην Ελλάδα, με στοιχεία που παρέδωσε στο Δικαστήριο.

Προβλέπει δε για την Ε.Ε. ένα ντόμινο εξελίξεων, με βάση τα όσα περνάει σήμερα η Ελλάδα, τονίζοντας πως και άλλες χώρες θα βρεθούν στην θέση της, ακολουθώντας πολιτικές λιτότητας.

Σκοπός της μήνυσης της δεν είναι να βάλει στο μάτι του κυκλώνα π.χ. την Μέρκελ, την Λαγκάρντ, αλλά θέλει να διερευνηθούν ποιοι είναι υπεύθυνοι που η Ελλάδα έχει βρεθεί σήμερα σε αυτή την απάνθρωπη κατάσταση. Μάλιστα, το ίδιο ζητάει και για την πολιτική που ακολουθείται στα άλλα κράτη – μέλη.

Η εφημερίδα αναφέρεται ειδικά στην μήνυση που έχει κάνει ο Γιώργος Τράγκας και το περιοδικό CRASH εναντίον της Μέρκελ, του Σόϊμπλε κ.α. εξηγώντας την απάνθρωπη πολιτική που ακολουθούν εναντίον της Ελλάδας.

Αναφέρουν ακόμη πως ο Γιώργος Τράγκας έχει υποστηρίξει πως η Ελλάδα, τα τελευταία τρία χρόνια έχει μετατραπεί συστηματικά και σκόπιμα σε πειραματόζωο.

Τονίζει η εφημερίδα ακόμη πως ο εκδότης του περιοδικού κατηγορεί τους ισχυρούς της Ευρώπης με επικεφαλή την Μέρκελ ότι τρομοκρατούν και φοβίζουν τους Έλληνες.

Η εφημερίδα αναφέρει ακόμα πως ο Γιώργος Τράγκας έχει τονίσει τα εξής: "Τα όσα διαδραματίζονται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, οδήγησαν στο ξέσπασμα μια ανθρωπιστικής κρίσης η οποία έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και απειλεί άμεσα την εθνική μας ύπαρξη".


Το σχετικό δημοσίευμα εδώ:http://www.welt.de/politik/deutschland/article111707823/Deutsche-unterstuetzt-Anzeige-gegen-Merkel.html

 http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/12/die-welt.html

ΤΡΑΓΙΚΟΣ (ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ)

Δε μπορείς να είσαι κρυμμένος τόσους μήνες, έτοιμος να λακίσεις μόλις στραβώσουν τα πράγματα και ξαφνικά να βγαίνεις και να δηλώνεις «Τη διαπραγμάτευση την κάνεις και την κερδίζεις. Δεν την διαφημίζεις εκ των προτέρων. Δεν την ξεφωνίζεις σε κάθε ευκαιρία. Και κυρίως, δεν την μπερδεύεις με τα εσωτερικά κομματικά σου παιγνίδια».

Ούτε ο Σαμαράς είναι άγνωστος στο … κοινό, ούτε εμείς ζούμε την εξαπάτηση για πρώτη φορά. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Σαμαράς απουσίαζε από παντού και η μόνη που μπορούσε να τον βρει όποια ώρα ήθελε ήταν η Μέρκελ. Τη διαπραγμάτευση που ΔΕΝ έκανε ποτέ ο Σαμαράς, δυστυχώς τη διαφήμισε σε υπερβολικό βαθμό προεκλογικά. Την ξεφώνιζε σε κάθε ομιλία του. Τη μπέρδευε χρησιμοποιώντας την ως επιχείρημα σε κάθε κριτική που δεχόταν εντός του κόμματός του.

Δε μπορεί να είσαι φτυσμένος από παντού, να μην έχεις εκφράσει ούτε μία φορά το σχέδιο και τη στρατηγική σου, να μην έχεις ψελλίσει ούτε μια απαίτηση προς τις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ, να λες μονίμως «ναι» σε ό,τι σου ζητούν και ένα πρωί να δηλώνεις «Όλα αυτά ασφαλώς δεν έγιναν ούτε απλά, ούτε εύκολα. Ήταν αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης – πολύ σκληρής διαπραγμάτευσης, σε διαδοχικές φάσεις, σε πολλά επίπεδα και σε όλα τα σημεία του κόσμου».

Ο Σαμαράς ήταν απών. Κι όταν τύχαινε να δηλώνει την παρουσία του σε συναντήσεις ευρωπαίων ηγετών, το έκανε ως παρατηρητής. Ακόμη και όποτε το θέμα των Συνόδων ήταν η Ελλάδα, ο Σαμαράς δε μίλησε, δε διεκδίκησε, δε διαπραγματεύτηκε. Σιωπούσε και ήλπιζε να τον λυπηθούν. Να του δώσουν μια ανάσα διακυβέρνησης. Ακόμη και στο τελευταίο Eurogroup όπου παιζόταν το κεφάλι του, αυτός περίμενε το αποτέλεσμα τρώγοντας πίτσες στο Μαξίμου και το διέρρευσε λες και ήταν τεράστια η θυσία του που δεν κοιμήθηκε νωρίς.

Όσο κι αν αρνείται ο Σαμαράς ότι παρακάλεσε να του δώσουν ένα χαρτζιλίκι λέγοντας πως αν δεν έπαιρνε τίποτα, η κυβέρνησή του θα έπεφτε, δε μπορεί να γίνει πιστευτός. Το είπε με λέξεις και με πράξεις. Το έλεγε καθημερινά. Το είπε στη συνέντευξη Τύπου, ύστερα από εκείνη τη Σύνοδο Κορυφής «Στις 16 Νοεμβρίου τελειώνουν τα αποθεματικά, η Ελλάδα πτωχεύει». Τέτοια έλεγε, εκβιάζοντας εμάς αλλά κοιτάζοντας με βλέμμα δαρμένου σκύλου τη Μέρκελ.

Δε μπορείς να λες: «Αλλάξαμε την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Δεν ήταν απλό αυτό. Μετατρέψαμε πολλούς εχθρούς σε φίλους» και να το λες ως κάτι θετικό. Πράγματι άλλαξε η εικόνα της Ελλάδας. Είναι σαφέστατο αυτό. Η εποπτεία από τους Γερμανούς ακόμη και στο τελευταίο ευρώ έγινε επίσημη κρατική πολιτική. Οι φόροι των Ελλήνων, τα χαράτσια, οι θυσίες τους, δε θα πηγαίνουν για να στηθεί ένα Δημόσιο Σύστημα Υγείας και μια αξιοπρεπής Δημόσια Παιδεία, αλλά σε έναν «ειδικό λογαριασμό» τα έσοδα του οποίου θα πηγαίνουν κατευθείαν στους ξένους τραπεζίτες. Επισήμως αποικία, δηλαδή.

Σαφώς και άλλαξε η εικόνα της Ελλάδας. Τόσο πολύ, που χάθηκε. Την άλλαξαν οι φαιδροί ηγέτες της, οι θλιβεροί ταγοί της κι ο τραγικός τελευταίος πρωθυπουργός της. Σε σκληρές διαπραγματεύσεις δεν αποκτάς φίλους. Συνήθως αποκτάς εχθρούς. Εχθρούς που σε σέβονται. Ο Σαμαράς χαίρεται που απέκτησε φίλους.

Φίλους που τον σφαλιαρώνουν. Και μαζί μ’ εκείνον, σφαλιαρώνουν κι όλους εμάς. Οι εκβιαστές δεν είναι φίλοι. Οι τοκογλύφοι δεν είναι φίλοι. Οι «ισότιμοι εταίροι» δεν είναι φίλοι όταν υποχρεώνουν το λαό σου σε μετανάστευση ή εξαθλίωση. Όταν όλους αυτούς τους αποκαλείς «φίλους» δύο τινά συμβαίνουν.

Ή είσαι εντελώς ηλίθιος ή ανήκεις στην ίδια συμμορία που καταληστεύει το λαό σου.


ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/12/blog-post_7119.html

Ο Πόλεμος Εναντίον του Όρκου του Ιπποκράτη

1
Εδώ και κάποια χρόνια είναι γεγονός ότι ο όρκος του Ιπποκράτη έχει καταργηθεί από τις τελετές ορκωμοσίας σε κάποιες ιατρικές σχολές του εξωτερικού. Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί σήμερα είναι πως όλοι οι γιατροί του κόσμου όταν αποφοιτήσουν δεν δίνουν όλοι τον όρκο του Ιπποκράτη, και σε ορισμένες χώρες χρησιμοποιείται αλλά σαν ένα εθιμοτυπικό κατάλοιπο.
Και για όσους νομίζουν ότι στην ιατρική σχολή Αθηνών σήμερα οι μέλλοντες γιατροί ξεκινούν την καριέρα τους δίνοντας τον πραγματικό όρκο του Ιπποκράτη (δες παρακάτω) θα απογοητευθούν. Ο όρκος που δίνουν οι πτυχιούχοι της Ιατρικής Σχολής Αθηνών του Εθνικού Καποδιστριακού Παν/μίου είναι ο εξής:
“Του πτυχίου της Ιατρικής αξιωθείς, όρκον ομνύω προ του Πρυτάνεως και του Προέδρου της Ιατρικής Σχολής και πίστιν καθομολογώ τήνδε: Από του ιερού περιβόλου του σεπτού τούτου τεμένους των Μουσών εξερχόμενος κατ΄ επιστήμην βιώσομαι, ασκών ταύτην δίκην θρησκείας εν πνεύματι και αληθεία.
Ούτω χρήσιμον εμαυτόν καταστήσω προς άπαντας τους δεσμένους της εμής αρωγής, και εν πάση ανθρώπων κοινωνίας αεί προν ειρήνην και χρηστότητα ηθών συντελέσω, βαίνων εν ευθεία του βίου οδώ, προς την αλήθειαν και το δίκαιον αποβλέπων και τον βίον ανυψών εις τύπον αρετής υπό την σκέπην της σοφίας. Ταύτην την επαγγελίαν επιτελούντι είη μοι, συν τη ευλογία των εμών καθηγητών και πεφιλημένων δασκάλων, ο θεόν εν τω βίω βοηθός»
Θα μου πείτε γιατί να δίνεται αυτός ο πετσοκομμένος όρκος που δεν φέρει ίχνος της δεοντολογίας και της ηθικής στην άσκηση της ιατρικής, όπως αυτή προσδιορίστηκε από τον Ιπποκράτη; Οι λόγοι είναι πολλοί, αλλά και γιατί φυσικά είναι αδιανόητο για κάποιους στην σημερινή εποχή της «προόδου και της εξέλιξης» να ορκίζεται κάποιος σε όλους τους Ελληνικούς Ολύμπιους θεούς και συγκεκριμένα στον θεό Απόλλωνα, τον Ασκληπιό, την Υγεία και την Πανάκεια.
Έτσι για την ιστορία να προσθέσουμε ότι το Ασκληπιείο στην Κω—εκεί που σήμερα για τουριστικούς λόγους διαβάζουν τον αυθεντικό λόγο του Ιπποκράτη—κατέκαψε και κατέστρεψε ο βυζαντινός Αυτοκράτορας Θεοδόσιος τον 4ο αι. κ.ε. … ναι, αυτόν που η Ορθόδοξη εκκλησία αποκαλεί σήμερα Μέγα (γιατί θέλει κόπο μέγα να σε βαφτίσουν έτσι αν δεν έχεις μία-δυο καταστροφές στο βιογραφικό σου! ). Ενώ κάτι άλλοι που τους χαλούσαν την σούπα, βαφτίστηκαν «παραβάτες.
Διάβασε εδώ τους πολλούς λόγους που έχουν ειδικά οι Έλληνες να τιμούν και να προσφωνούν με το σωστό του όνομα τον Ιουλιανό, τον Μέγα.  Τώρα πώς γίνεται σήμερα όλοι αυτοί οι ζηλωτές της χριστιανικής θρησκείας να είναι και υπέρμαχοι της αρχαίας Ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού είναι το λιγότερο άξιο απορίας.
Η επίθεση που δέχεται ο όρκος του Ιπποκράτη είναι από πολλές πλευρές, αν και υπάρχουν ακόμα και σήμερα αρκετοί γιατροί που πασχίζουν να διατηρήσουν και να προστατεύσουν την αξία που έχει ο όρκος για τον ίδιο τον άνθρωπο. Διάβασε πρώτα τον αυθεντικό όρκο του Ιπποκράτη στο πρωτότυπο και αμέσως μετά η απόδοσή του στη νέα ελληνική γλώσσα:
    Ὄμνυμι Ἀπόλλωνα ἰητρὸν, καὶ Ἀσκληπιὸν, καὶ Ὑγείαν, καὶ Πανάκειαν, καὶ θεοὺς πάντας τε καὶ πάσας, ἵστορας ποιεύμενος, ἐπιτελέα ποιήσειν κατὰ δύναμιν καὶ κρίσιν ἐμὴν ὅρκον τόνδε καὶ ξυγγραφὴν τήνδε. Ἡγήσασθαι μὲν τὸν διδάξαντά με τὴν τέχνην ταύτην ἴσα γενέτῃσιν ἐμοῖσι, καὶ βίου κοινώσασθαι, καὶ χρεῶν χρηίζοντι μετάδοσιν ποιήσασθαι, καὶ γένος τὸ ἐξ ωὐτέου ἀδελφοῖς ἴσον ἐπικρινέειν ἄῤῥεσι, καὶ διδάξειν τὴν τέχνην ταύτην, ἢν χρηίζωσι μανθάνειν, ἄνευ μισθοῦ καὶ ξυγγραφῆς, παραγγελίης τε καὶ ἀκροήσιος καὶ τῆς λοιπῆς ἁπάσης μαθήσιος μετάδοσιν ποιήσασθαι υἱοῖσί τε ἐμοῖσι, καὶ τοῖσι τοῦ ἐμὲ διδάξαντος, καὶ μαθηταῖσι συγγεγραμμένοισί τε καὶ ὡρκισμένοις νόμῳ ἰητρικῷ, ἄλλῳ δὲ οὐδενί. Διαιτήμασί τε χρήσομαι ἐπ’ ὠφελείῃ καμνόντων κατὰ δύναμιν καὶ κρίσιν ἐμὴν, ἐπὶ δηλήσει δὲ καὶ ἀδικίῃ εἴρξειν. Οὐ δώσω δὲ οὐδὲ φάρμακον οὐδενὶ αἰτηθεὶς θανάσιμον, οὐδὲ ὑφηγήσομαι ξυμβουλίην τοιήνδε. Ὁμοίως δὲ οὐδὲ γυναικὶ πεσσὸν φθόριον δώσω. Ἁγνῶς δὲ καὶ ὁσίως διατηρήσω βίον τὸν ἐμὸν καὶ τέχνην τὴν ἐμήν. Οὐ τεμέω δὲ οὐδὲ μὴν λιθιῶντας, ἐκχωρήσω δὲ ἐργάτῃσιν ἀνδράσι πρήξιος τῆσδε. Ἐς οἰκίας δὲ ὁκόσας ἂν ἐσίω, ἐσελεύσομαι ἐπ’ ὠφελείῃ καμνόντων, ἐκτὸς ἐὼν πάσης ἀδικίης ἑκουσίης καὶ φθορίης, τῆς τε ἄλλης καὶ ἀφροδισίων ἔργων ἐπί τε γυναικείων σωμάτων καὶ ἀνδρῴων, ἐλευθέρων τε καὶ δούλων. Ἃ δ’ ἂν ἐν θεραπείῃ ἢ ἴδω, ἢ ἀκούσω, ἢ καὶ ἄνευ θεραπηίης κατὰ βίον ἀνθρώπων, ἃ μὴ χρή ποτε ἐκλαλέεσθαι ἔξω, σιγήσομαι, ἄῤῥητα ἡγεύμενος εἶναι τὰ τοιαῦτα. Ὅρκον μὲν οὖν μοι τόνδε ἐπιτελέα ποιέοντι, καὶ μὴ ξυγχέοντι, εἴη ἐπαύρασθαι καὶ βίου καὶ τέχνης δοξαζομένῳ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ἐς τὸν αἰεὶ χρόνον. παραβαίνοντι δὲ καὶ ἐπιορκοῦντι, τἀναντία τουτέων.
Και η απόδοση στη νέα ελληνική γλώσσα:
“Ορκίζομαι στο θεό Απόλλωνα τον ιατρό και στο θεό Ασκληπιό και στην Υγεία και στην Πανάκεια και επικαλούμενος τη μαρτυρία όλων των θεών ότι θα εκτελέσω κατά τη δύναμη και την κρίση μου τον όρκο αυτόν και τη συμφωνία αυτή. Να θεωρώ τον διδάσκαλό μου της ιατρικής τέχνης ίσο με τους γονείς μου και την κοινωνό του βίου μου. Και όταν χρειάζεται χρήματα να μοιράζομαι μαζί του τα δικά μου. Να θεωρώ την οικογένειά του αδέλφια μου και να τους διδάσκω αυτήν την τέχνη αν θέλουν να την μάθουν χωρίς δίδακτρα ή άλλη συμφωνία.
Να μεταδίδω τους κανόνες ηθικής, την προφορική διδασκαλία και όλες τις άλλες ιατρικές γνώσεις στους γιους μου, στους γιους του δασκάλου μου και στους εγγεγραμμένους μαθητές που πήραν τον ιατρικό όρκο, αλλά σε κανέναν άλλο. Θα χρησιμοποιώ τη θεραπεία για να βοηθήσω τους ασθενείς κατά τη δύναμη και την κρίση μου, αλλά ποτέ για να βλάψω ή να αδικήσω. Ούτε θα δίνω θανατηφόρο φάρμακο σε κάποιον που θα μου το ζητήσει, ούτε θα του κάνω μια τέτοια υπόδειξη. Παρομοίως, δεν θα εμπιστευτώ σε έγκυο μέσο που προκαλεί έκτρωση. Θα διατηρώ αγνή και άσπιλη και τη ζωή και την τέχνη μου. Δεν θα χρησιμοποιώ νυστέρι ούτε σε αυτούς που πάσχουν από λιθίαση, αλλά θα παραχωρώ την εργασία αυτή στους ειδικούς της τέχνης.
Σε όσα σπίτια πηγαίνω, θα μπαίνω για να βοηθήσω τους ασθενείς και θα απέχω από οποιαδήποτε εσκεμμένη βλάβη και φθορά, και ιδίως από γενετήσιες πράξεις με άνδρες και γυναίκες, ελεύθερους και δούλους. Και όσα τυχόν βλέπω ή ακούω κατά τη διάρκεια της θεραπείας ή και πέρα από τις επαγγελματικές μου ασχολίες στην καθημερινή μου ζωή, αυτά που δεν πρέπει να μαθευτούν παραέξω δεν θα τα κοινοποιώ, θεωρώντας τα θέματα αυτά μυστικά. Αν τηρώ τον όρκο αυτό και δεν τον παραβώ, ας χαίρω πάντοτε υπολήψεως ανάμεσα στους ανθρώπους για τη ζωή και για την τέχνη μου. Αν όμως τον παραβώ και επιορκήσω, ας πάθω τα αντίθετα.”   
Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και σε ιατρικές σχολές που ακολουθούν σήμερα το αυθεντικό κείμενο αποδίδονται μόνο αποσπάσματα από αυτόν, καθώς και τα σημεία που απαγορεύουν την ευθανασία, την έκτρωση και τις εγχειρήσεις παραλείπονται. Ο όρκος έχει υποστεί αλλαγές πολλές φορές και από πάρα πολλές χώρες με σημαντικότερη ίσως εκείνη της Διακήρυξη της Γενεύης του 1948 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Παρόλο που δεν υπάρχει καμία νομική διάταξη που να αφορά την ανάγνωση κάποιου ειδικού όρκου στην αποφοίτηση των σπουδαστών των ιατρικών σχολών, το 98% των Αμερικανών φοιτητών δίνουν κάποιον όρκο, ενώ μόλις το 50% ισχύει για τους Βρετανούς φοιτητές της ιατρικής.
Είναι μάλιστα ιδιαίτερα ανησυχητικό ότι σε κάποια ιατρικά παν/μια του εξωτερικού ήδη ο όρκος του Ιπποκράτη έχει αντικατασταθεί με τον όρκο του Μαϊμονίδη, ενός Εβραίου γιατρού-φιλοσόφου που έζησε τον 12ο αι. κ.ε. Γεννημένος στην πόλη Κόρδοβα (στη σημερινή Ισπανία), ο Mosheh ben Maimon (משה בן מימון), όπως ήταν ολόκληρο το όνομά του ήταν ραββίνος, γιατρός και φιλόσοφος με πεδίο δράσης την Αίγυπτο και το Μαρόκο, και από τις πηγές αποκαλείται και σαν «δεύτερος Μωυσής.»
Ο όρκος του Μαϊμωνίδη που είναι μεταφρασμένος στα Ελληνικά παρακάτω δεν θα πρέπει να συγχέεται με το κείμενο «Η καθημερινή προσευχή ενός γιατρού», που πιθανόν να γράφτηκε αργότερα από έναν άλλο Γερμανό γιατρό, τον Marcus Herz, μαθητή του Ε. Κάντ. και γιατρό του Moses Mendelssohn. Για πρώτη φορά αυτό το κείμενο τυπώθηκε το 1793. Διάβασε παρακάτω τον Όρκο του Μαϊμωνίδη, αυτόν που σήμερα έχει αντικαταστήσει τον όρκο του Ιπποκράτη σε πολλές χώρες:
«Η αιώνια πρόνοια με έχει διορίσει μου να έχω την επίβλεψη πάνω στη ζωή και την υγεία των πλασμάτων Σου. Είθε η αγάπη μου για την τέχνη μου να με ενεργοποιεί ανά πάσα στιγμή. Είθε ούτε πλεονεξία ούτε μιζέρια, ούτε δίψα για δόξα ή για μια μεγάλη φήμη να διακατέχουν το νου μου. Γιατί οι εχθροί της αλήθειας και της φιλανθρωπίας θα μπορούσαν εύκολα να με παραπλανήσουν και να με κάνουν να ξεχάσω τον ευγενή μου στόχο να κάνω καλό στα παιδιά Σου. Μακάρι να μην βλέπω τίποτα άλλο στον ασθενή, παρά έναν συνάδελφο πλάσμα που πονάει.
Δώσε μου τη δύναμη, το χρόνο και την ευκαιρία να διορθώσω πάντα σε ό, τι έχω αποκτήσει και πάντα να διευρύνω τη γνώση μου. Γιατί η γνώση είναι τεράστια και το πνεύμα του ανθρώπου μπορεί να επεκταθεί επ ‘ αόριστον και να πλουτίσει καθημερινά ανταποκρινόμενο στις νέες απαιτήσεις. Σήμερα μπορεί να ανακαλύψει τα λάθη του χθες και αύριο μπορεί να λάβει ένα νέο φως στο τι σκέφτεται ο ίδιος σήμερα. Θεέ μου, Εσύ με έχεις διορίσει να επίσταμαι της ζωής και του θανάτου των πλασμάτων Σου. Εδώ, είμαι έτοιμος για την αποστολή μου και τώρα ανταποκριθεί στο κάλεσμά μου.»
Hippocratic_Oath 
Κάποιοι Έλληνες γιατροί εκφράζουν τους φόβους τους ότι υπάρχει περίπτωση και στην Ελλάδα να αντικατασταθεί ο όρκος του Ιπποκράτη με τον παραπάνω, που δεν χρειάζεται και πολύ προσπάθεια για να αντιληφθεί κάποιος πως ούτε εκφράζει ούτε προβάλει την άσκηση της ιατρικής δίνοντας προτεραιότητα στην πρέπουσα ηθική και δεοντολογία.
Είναι κάτι απολύτως απρόσωπο που ανοίγει το δρόμο στον άνθρωπο να μετατραπεί σε πειραματόζωο των πολυεθνικών εταιρειών που ελέγχουν τη βιομηχανία της υγείας.
Δυστυχώς για άλλη μία φορά, το πρότυπο του γιατρού σαν ανιδιοτελής και ενάρετος λειτουργός του Ιπποκράτη είναι κατεξοχήν καταβαραθρωμένο κάτω από την εικόνα του γιατρού που φιγουράρει στις εκπομπές της τηλεόρασης σαν μία άλλη διασημότητα, κρατώντας στο ένα χέρι το νυστέρι και στο άλλο οδηγώντας πολυτελή αυτοκίνητα και ιστιοπλοϊκά σκάφη.
Γιατί να κολλήσουμε λοιπόν στην αλλαγή του όρκου; Αναλογιζόμενοι τη νέα τάση που παρατηρείται παντού σήμερα να μη «θιχτούν» τα πιστεύω και οι ιδέες μειονοτήτων που φιλοξενούνται στη γειτονιά μας και ευρύτερα σε ολόκληρες χώρες, ο όρκος του Μαϊμονίδη (στη θέση του θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε άλλο κείμενο ανάλογα ουδέτερο και απρόσωπο) καταργεί οτιδήποτε έχει να κάνει με τις αληθινές ρίζες της Ελληνικής ιατρικής και της ιστορίας της που ανάγονται στον Ασκληπιό και στον Ιπποκράτη.
Άλλωστε, η έκφραση «Από του ιερού περιβόλου του σεπτού τούτου τεμένους των Μουσών εξερχόμενος» που αναφέρεται σήμερα στον κουτσουρεμένο όρκο του Ιπποκράτη της Ιατρικής Σχολής Αθηνών μπορεί να γίνει κόκκινο πανί για κάποιους που είναι «πιστοί αλλού τους οποίους οφείλουμε να σεβόμαστε”. Με εμάς εδώ … άλλη ιστορία, μην ξαναλέμε ότι υπάρχει θεόπνοο σχέδιο.
Πάσχουν κάποιοι από το «σύνδρομο της εξαφάνισης του είδους», δηλαδή ελπίζουν σε αγγέλους, γεμάτους φως να έρχονται για να ανεβάσουν την ανθρωπότητα στην 5η διάσταση. Μην ξεχάσω και τους ημίθεους, Ολύμπιους, Ανδρομέδιους, Πλειάδειους, ΕΛ, ΜΕΛ, ΚΟΥΝΕΛ …  Μωυσή,  Κθούλου,  Αζώρ …και όλο το κακό συναπάντημα. Ποιά ανθρωπότητα θα σώσουν; ΑΥΤΗ… αν αντέχεις διάβασε το.
Διάβασε ακόμα:
Ελληνική Γενετική Λίμνη και Καλαμάκια του Φραπέ !:Σήμερα όμως το 2011 οι Νέο-Ελληνόφωνες, είσαστε «προοδευτικοί» και “δημοκράτες” γεννάτε κάτω από 1,2 έως 1,3 παιδιά ανά ζευγάρι, ενώ οι εκτρώσεις πάνε σύννεφο. Σε είκοσι χρόνια, βάσει στατιστικών οι Έλληνες, δεν θα υπάρχουν.
Μυστική Ανθρώπινη Εξέλιξη. ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ!: Ο σύγχρονος τρόπος ζωής του μέσου δυτικού, αλλάζει την περιφέρεια, το ύψος, τους μύες, τα κόκαλα, τις ορμόνες και τα αγγεία μας. Πολλές από αυτές τις διάφορες μεταβολές που ήδη διαπιστώνονται, είναι βέβαιο ότι έχουν γενετική προέλευση, και αποτελούν δείγματα μιας πρόσφατης μικρο-εξέλιξης που είναι ενεργή.
Η Ιπποκρατική Φιλοσοφία από μια άλλη Οπτική: Για τον Ιπποκράτη η παρατήρηση, η θέληση, η φαντασία και η διεισδυτική ματιά στην ανθρώπινη φύση ήταν αρκετή για να βρει τις απαντήσεις. Το πρωτοποριακό, ανθρωπιστικό και επιστημονικό του πνεύμα άφησαν ανεξίτηλα τα σημάδια του Νου του πάνω στην Επιστήμη της Ιατρικής και γι’ αυτό δικαίως θεωρείται ως ο πατέρας της Ιατρικής και ως εκείνος που ξε-θεμελίωσε την δεισιδαιμονία που επικρατούσε για τις νόσους με την κοφτερή και επιστημονική λογική του και με το αστείρευτο πνεύμα του θεμελίωσε τις βάσεις της επιστημονικής παρατήρησης, του πειράματος και των διάφορων επιστημονικών μεθόδων.
Η Ασθένεια Δεν Υπάρχει: Το αξιοσημείωτο δεν είναι το ότι αρρωσταίνουμε και πεθαίνουμε αλλά ότι δεν αρρωσταίνουμε πολύ συχνά και δεν πεθαίνουμε  πολύ γρήγορα. Κάποιος ή κάτι φαίνεται να ελέγχει αυτή την διαδικασία που βρίσκεται πολύ πέρα από κάθε λογική ή φανταστική εξήγηση.


http://www.terrapapers.com/?p=20842

Ποιός εκπροσωπεί τη Γη; Θερμοπυρηνικός πόλεμος μέσα από το μελαγχολικό λόγο του Κάρλ Σάγκαν


ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ 13:40 ΕΩΣ ΧΡΟΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ 24:40 Ο ΚΑΡΛ ΣΑΓΚΑΝ ΕΞΗΓΕΙ ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ "ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ"
ΣΤΟ Β' Π.Π. ΕΠΕΣΑΝ 2 ΜΕΓΑΤΟΝΟΙ ΤΝΤ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ 6 ΕΤΩΝ.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΟΜΒΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟ Β'Π.Π. = 2.000.000 ΤΟΝΟΙ ΤΝΤ = 1 ΘΕΡΜΟΠΥΡΗΝΙΚΗ ΒΟΜΒΑ
1 ΘΕΡΜΟΠΥΡΗΝΙΚΗ ΒΟΜΒΑ = ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΙΣΗ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟ Β'Π.Π.
ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΡΜΟΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΩΝ ΑΝΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ = ΑΓΝΩΣΤΟΣ...
ΗΤΟΙ, ΕΝΑΣ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ, ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΝΟΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΟΣ.
ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ: Η ΓΝΩΣΗ, ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΑΞΑΜΕ.
ΠΩΣ ΘΑ ΦΑΙΝΟΤΑΝ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΜΙΑ "ΕΞΩΓΗΙΝΗ" ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ;
ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΣΤΟ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ.
ΔΙΟΤΙ ΕΝΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ.
ΚΑΡΛ ΣΑΓΚΑΝ, ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΩΝ ΙΩΝΩΝ ΠΡΟΣΩΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΟΣΜΟΛΟΓΩΝ.

Carl Sagan's Cosmos Episode 13:Who Speaks For Earth

  
Nuclear War - Carl Sagan

 
The Music of the Cosmos VANGELIS PAPATHANASIOU





http://www.apocalypsejohn.com/2012/12/carl-sagan.html

ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΟ ΜΤΣ: 65.000 ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΗΜΕΤΕΡΩΝ ΛΗΣΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

ΤΑ ΗΜΕΤΕΡΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ  ΤΡΩΚΤΙΚΑ , ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΓΑΠ, ΣΗΜΙΤΗΔΕΣ, ΑΚΗΔΕΣ, ΠΑΠΑΝΤΩΝΑΙΟΙ, ΜΠΕΓΛΙΤΗΔΕΣ , κ.α ΜΑΣ ΛΗΣΤΕΨΑΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ 35 ΕΤΩΝ . ΤΟ ΜΤΣ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟ ΩΣ  ΤΩΡΑ ΤΑΜΕΙΟ   ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΣΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΩΣΤΕ  ΑΔΥΝΑΤΕΙ  ΝΑ ΔΩΣΕΙ  ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ  ΨΙΧΟΥΛΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΚΑΝΑΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΜΤΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΣ, ΕΔΙΔΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΜΤΣ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ, ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΙΟΥΣ ΤΟΥ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ " ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΙΚΗΘΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΗΣ ΚΟΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΑΚΟΜΗ ΙΣΧΥΡΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΕΙΝΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ  Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΓΕΕΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΙΣΘΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΥ ΚΛΗΤΗΡΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ  ΚΑΙ  ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΕΚΕΙΝΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ  ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ .
ΟΥΤΩΣ ΕΧΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ ΕΙΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΩΝ.
 ΠΕΡΑΝ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΣΤΕΝΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ,  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ . ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΑ  ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΠΩΣ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ  ΤΟΙΑΥΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ(ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΟΝΗΣΙΔΩΝ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ, ΔΙΑΛΥΣΗ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ, ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ, ΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΟΣ ΤΩΝ Ε.Δ ΚΑΙ ΤΟΥ ΗΘΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΗ ΤΡΟΙΚΑ) .
ΕΧΟΥΜΕ ΔΩΣΕΙ ΟΡΚΟ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ.
ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΘΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΡΑΝΙΔΟΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΧΟΜΕΘΑ ΥΠΕΡ ΒΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΩΝ , ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΤΣΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΜΑΣ , ΓΙΑ  ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ  ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ  ΕΛΕΥΡΕΡΗ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ  ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΘΟΥΝ. ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΑΓΩΝΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ.


ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ


 Ι
ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΟ ΜΤΣ: 65.000 απόστρατοι ινδυνεύουν να μείνουν χωρίς μέρισμα τα Χριστούγεννα!


• Ο πρόεδρος του Μετοχικού Ταμείου Στρατού απειλεί (μέσα από Το ΧΩΝΙ) να ζητήσει πίσω όλα τα μερίσματα της τελευταίας διετίας, αν δεν καλύψει ο υπουργός την παρανομία του! Όχι μόνο δε θα πάρουν 600 ευρώ, αλλά θα τους βεβαιώσουν και 4.000 ευρώ στην εφορία, δηλαδή!

• Σου λέει ο Χ. Σωτηρόπουλος: παρανόμησα εγώ, αλλά το έκανα για κοινωνικούς λόγους. Έλα τώρα εσύ, υπουργέ, να βγάλεις ένα νόμο για να με καταστήσεις -εκ των υστέρων- νόμιμο!



Εξήντα πέντε χιλιάδες Έλληνες ποντάρουν, για να κάνουν Χριστούγεννα, στα περίπου 600 ευρώ που είναι να πάρουν στις 21 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για τους... απόστρατους στρατιωτικούς και αξιωματικούς που δικαιούνται το μέρισμα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ).



Οι 65.000 αυτοί άνθρωποι δε θα πάρουν φράγκο Κι όχι μόνο αυτό, αλλά -αν ισχύσουν όσα απειλεί να κάνει ο πρόεδρος του ΜΤΣ, Χαράλαμπος Σωτηρόπουλος- θα τους ζητήσουν πίσω και τα περίπου 4.000 ευρώ μέρισμα που έχουν πάρει την τελευταία διετία. Κι όποιος αρνηθεί να τα επιστρέψει; θα του τα βεβαιώσει στην εφορία!



Πώς εξηγείται ο απίστευτος αυτός εφιάλτης, που κρέμεται πάνω από τα κεφάλια 65.000 απόστρατων και απειλεί με οικονομική καταστροφή ανθρώπους που τα βγάζουν πέρα τσίμα τσίμα. Ο κ. Σωτηρόπουλος, αφού έκανε αυτή τη συνταρακτική αποκάλυψη, Στο ΧΩΝΙ, παραδέχθηκε ότι όλη την τελευταία διετία η καταβολή μερίσματος εκ μέρους του ΜΤΣ είναι παράνομη.



Παραβιάζει το νόμο 559/37 που επιτρέπει στο Ταμείο να διανέμει ως μέρισμα μονάχα το πλεόνασμα της προηγούμενης χρονιάς και όχι το κεφάλαιο ή τα έσοδα του τρέχοντος έτους. «Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που ο νόμος ορίζει, η τιμή του μεριδίου είναι μηδέν, αυτό δεν αλλάζει», εξηγεί ο κ. Σωτηρόπουλος που -ταυτόχρονα- ομολογεί ότι όλη την τελευταία διετία το μέρισμα δίνεται παρανόμως!



Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΜΤΣ ξεκαθάρισε μιλώντας Στο ΧΩΝΙ πως «δεν είναι το θέμα ότι δεν ξέρουμε ότι είμαστε παράνομοι. Δεν είμαστε χαζοί. Το θέμα είναι ότι ενεργούμε με κοινωνική ευαισθησία ακροβατώντας και ριψοκινδυνεύοντας να διασυρθούμε. Είναι εύκολο σε μια κοινωνία 64.000 οικογενειών να κόψεις ένα ποσόν της τάξεως των 250 ευρώ το μήνα που θεωρούν ότι είναι απαραίτητο, που γκρινιάζουν, που επαναστατούν». Αυτά, όμως, ίσχυαν μέχρι χτες. Διότι, πλέον, ο κ Σωτηρόπουλος ξεκαθαρίζει ότι, όχι μόνο θα πάψει να δίνη μέρισμα το ΜΤΣ, αλλά θα ζητήσει πίσω και τα παλιότερα. «Δε δίνω μέρισμα. Τέρμα. Γιατί, αν ψάχνουν για κανένα να πα' να βρουν αλλού. Εγώ έχω παρανομήσει. Αμ δε. Σταματάω αύριο το μέρισμα του δ' τρίμηνου. Δεν το πληρώνω. Έχω δικαίωμα -αφού δεν έχει υποπέσει σε παραγραφή (δεν έχει παρέλθει πενταετία)- να αναζητήσω τα δύο τελευταία χρόνια, αυτά που πλήρωσα αχρεωστήτως. Αρνείσαι εσύ να μου το δώσεις; Μπορώ να κάνω καταλογισμό στην εφορία σου. Ξέρεις πολύ καλά πως μπορώ, όταν το ποσό δεν υπερβαίνει το 40% των μηνιαίων σου αποδοχών. Εγώ δε θα το πληρώσω». Τι ζητά ο κ. Σωτηρόπουλος για να πληρώσει το ΜΤΣ μέρισμα στους 65.000 δικαιούχους;



Ζητά από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Παναγιωτόπουλο να καλύψει τον ίδιο και το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου που -όπως έχει αποκαλύψει Το ΧΩΝΙ στις 4/11/12- παρανόμησαν αποφασίζοντας τη διανομή μερίσματος κόντρα στο νόμο, αλλά και στις εισηγήσεις όλων των υπηρεσιακών παραγόντων!



Σου λέει παρανόμησα εγώ, αλλά το έκανα για κοινωνικούς λόγους. Έλα τώρα εσύ, υπουργέ, να βγάλεις ένα νόμο για να με καταστήσεις -εκ των υστέρων- νόμιμο, αν θες να πληρωθούν οι άνθρωποι και να μην κατέβουν στους δρόμους με τις ντουντούκες. Και, βέβαια το ερώτημα είναι, θα το κάνει ο Παναγιωτόπουλος;



«Εάν δεν τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες», απειλεί ο κ. Σωτηρόπουλος, «εγώ δε μπορώ να έχω μια κοινωνική αντίληψη και ευαισθησία και να πληρώνω το μέρισμα όντας γνώστης ότι είναι παράτυπο, ο υπουργός να βλέπει την έκθεση να βλέπει ότι είναι παρανομία και να το στέλνει στον εισαγγελέα, κι από την άλλη ο κ. υπουργός -ο κάθε υπουργός, δε μου το είπε αυτός να είμαι ειλικρινής... παλιότερα μου το 'χαν πει­ να λέει: όχι, θα δώσεις το μέρισμα. Τι λες ρε φίλε; Εγώ Θα το δίνω, εγώ θα είμαι υπεύθυνος, εσύ θα με στέλνεις στον εισαγγελέα;».



Τι θα κάνει ο Παναγιωτόπουλος; Άραγε, τι θα επιλέξει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος; Θα υποκύψει στο τελεσίγραφο του προέδρου του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ) και ψηφίσει νόμο για να καλύψει εκ των υστέρων την παρανομία, ώστε να πάρουν μέρισμα οι απόστρατοι που δε φταίνε σε τίποτα; Ή, μήπως, θα καρατομήσει τη διοίκηση του ΜΤΣ και θα βάλει άλλους οι οποίοι πρέπει να βρουν τρόπο να δοθεί το μέρισμα; Εδώ σε θέλω Πάνο μου...



ΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΜΤΣ



Ποιον όρο θέτει, λοιπόν, στον Παναγιωτόπουλο ο πρόεδρος του ΜΤΣ; Απαιτεί να εγκρίνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σχέδιο νόμου που έχει υποβάλει ο κ. Σωτηρόπουλος και επιτρέπει στο ΜΤΣ -για όσο υφίσταται το πρόβλημα ρευστότητας- να διανέμει τις εισπράξεις της τρέχουσας διαχειριστικής περιόδου, μετά την αφαίρεση όλων των αντίστοιχων ανελαστικών υποχρεώσεων του Ταμείου. Ουσιαστικά, το νομοθέτημα αίρει τη σχετική απαγόρευση του ν. 559/37 που επιτρέπει στο Ταμείο να διανέμει μόνο τα κέρδη της περασμένης χρονιάς.



Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει συγκεκριμένο deadline να αντιδράσει στο τελεσίγραφο Σωτηρόπουλου. Μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία έχει προγραμματισθεί η καταβολή του μερίσματος από το ΜΤΣ. «Η πολιτική ηγεσία», εξηγεί ο κ. Σωτηρόπουλος, «δείχνει μια διάθεση να τακτοποιηθεί το θέμα. Και τη δείχνει πραγματικά. Ο υφυπουργός, ο κ. Καράμπελας, είναι πρώην στρατιωτικός, είναι κι αυτός μερισματούχος -και, βέβαια, δεν είναι ότι έχει ανάγκη να μην κοπούν τα 100 ή τα 200 ευρώ- αλλά έχει την ευαισθησία του μερισματούχων, των 65.000 ανθρώπων. Το βλέπει ως δίκαιο, ως λογικό, ως εφικτό. Γιατί να μην το κάνει; Αν δεν προλάβει, γιατί όντως τα πράγματα είναι στριμωγμένα, ας γίνει νομοθετικό διάταγμα αντί τροπολογία. Τώρα, αν δε γίνει, εγώ δε μπορώ- επειδή δεν πρόφτασες εσύ- να βάλω το κορμί μου κάτω από τις ρόδες του τρένου». Όλο αυτό το διάστημα «οι υποσχέσεις των κυρίων αρμοδίων ήταν ότι, ναι, θα το τακτοποιήσουμε, θα το δούμε, θα το φτιάξουμε. Θα καλυφθούμε δηλαδή. Εγώ, όμως, έχω κάνει και παπαδοπαίδι δυόμιση χρόνια και μάλιστα σε δεσπότη, άρα ξέρω και από ευχολόγια και από ψαλμούς».



Και ο σάλος; Και οι άνθρωποι που υπολογίζουν σε αυτά τα λεφτά για να κάνουν Χριστούγεννα; «Θέλουμε να έχει περάσει το σχέδιο νόμου μέχρι τότε για να το δώσουμε. Αν δεν περάσει, δε θα το δώσουμε. Είμαι ήδη εκτεθειμένος γιατί έδωσα μέρισμα. Αλλά αν το σταματήσω γίνομαι νόμιμος. Κι επειδή είμαι εκτεθειμένος και για πέρσι ζητάω πίσω τα καταβεβλημένα ως έχω δικαίωμα. Άμα είναι παράνομη η πληρωμή, ο κλεπταποδόχος δικάζεται μαζί με τον κλέφτη. Ας γίνει σάλος μέσα στην ελληνική κοινωνία», τονίζει ο κ. Σωτηρόπουλος.



«Σωτήρας» ή Σωτηρόπουλος (κάντε κλικ)





«Βλακείες», «χαζομάρες» και «υποχείρια»!



• Ο πρόεδρος του ΜΤΣ αμφισβητεί ευθέως το πόρισμα - κόλαφο των Οικονομικών Επιθεωρητών για το πάρτι των 614 εκατ. ευρώ που είχε στηθεί επί 20 χρόνια στο Ταμείο

• «Ήδη σήμερα ήταν ο εισαγγελέας εδώ και μάζευε στοιχεία. Κι αφού μαζεύει αυτός, μαζεύω κι εγώ», είπε Στο ΧΩΝΙ ο πρόεδρος του ΜΤΣ. Χ. Σωτηρόπουλος



«Βλακείες» και «χαζομάρες» είναι δύο ενδεικτικοί χαρακτηρισμοί του προέδρου του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ), Χαράλαμπου Σωτηρόπουλου, για τα ευρήματα των Ειδικών Οικονομικών Επιθεωρητών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στο πόρισμα για το πάρτι των 614 εκατ. ευρώ που είχε στηθεί στο Ταμείο. Ο ίδιος χαρακτηρίζει τους Επιθεωρητές «υποχείρια» και «κατευθυνόμενους», αρνήθηκε όμως να εξηγήσει Στο ΧΩΝΙ από ποιον και γιατί.



Ο κ Σωτηρόπουλος παραδέχεται ότι οι Επιθεωρητές εντόπισαν κάποια υπαρκτά «στοιχεία», θεωρεί όμως ότι όλα ήταν τακτοποιήσιμα, πολλά ήταν μεγαλοποιημένα και κατά την άποψή του ατυχώς αναφέρθηκαν. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι από τις 50 διαπιστώσεις των Επιθεωρητών το ΜΤΣ έχει ήδη τακτοποιήσει το σύνολο πλην δύο. Το παράνομο της καταβολής του μερίσματος και ένα έλλειμμα της τάξης των 40.000 ευρώ, το οποίο ερευνάται και καθημερινά μειώνεται. «Αυτό είναι όλο. Όλα τα άλλα είναι λογιστικές εγγραφές. Βλακείες», λέει χαρακτηριστικά.



Ποια είναι η εξήγηση του κ. Σωτηρόπουλου για το έλλειμμα των 40.000 ευρώ; Προέρχεται, λέει, από τα 1,25 εκατ. ευρώ δάνεια που εντόπισαν οι Επιθεωρητές ότι είχαν δοθεί σε άγνωστους δανειολήπτες. Κατ' αρχήν, ο πρόεδρος του ΜΤΣ θεωρεί ότι το ποσό αυτό ήταν μόλις 150.000 ευρώ και προκαλεί τους Επιθεωρητές να του αποδείξουν πως ήταν παραπάνω. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, το ποσό αυτό προέκυψε από δανειολήπτες που αποστρατεύθηκαν πριν αποπληρώσουν το δάνειό τους. Όσο ήταν εν ενεργεία, το δάνειο αποπληρωνόταν, τμηματικά, κάθε μήνα από το μισθό τους, πράγμα που δε μεταφερόταν στη σύνταξη όταν αποστρατεύονταν και, απλά, χανόταν! Πάντως, ο κ Σωτηρόπουλος θεωρεί ότι έγινε «πολύς θόρυβος για το τίποτα» και εξηγεί πως, ήδη, εντοπίζουν τους δανειολήπτες και απαιτούν την αποπληρωμή της οφειλής.



«Υπόψη ότι εγώ δεν είμαι υπεύθυνος. Ο πρόεδρος είναι υπεύθυνος; Υπάρχουν εκτελεστικά όργανα. Υπεύθυνος είναι ο γενικός διευθυντής, ο αναπληρωτής, η διευθύντρια της περιουσίας και ο χείριστης. Εγώ γι' αυτό έχω διατάξει και ΕΔΕ. Θα μου στοιχίσει τίποτα;», τόνιζε ο ίδιος.



Ο κ Σωτηρόπουλος αμφισβητεί το πόρισμα σχεδόν σε όλα του τα επίπεδα ή, τουλάχιστον, όσα τον αφορούν (από 1998 έως 2002 ήταν αναπληρωτής γενικός διευθυντής, από 2002 έως 2004 γενικός διευθυντής και από τον Ιούνιο 2010 είναι πρόεδρος).



Αρνήθηκε, πάντως, να απαντήσει στις αιτιάσεις των Επιθεωρητών, μία προς μία «γιατί αυτά τα στοιχεία τα φυλάω εγώ για τη δικαστική μου υποστήριξη. Ήδη σήμερα ήταν ο εισαγγελέας εδώ και μάζευε στοιχεία. Κι αφού μαζεύει αυτός, μαζεύω κι εγώ»...



Κόλπο γκρόσο Σημίτη: Ο Σημίτης εξαγόρασε τις ψήφους των στρατιωτικών το 2000!





Έβαλαν το ΜΤΣ να μοιράσει λεφτά (που δεν είχε) σε 60.000 οικογένειες στρατιωτικών, και κέρδισαν τις εκλογές με 70.000 ψήφους.



Το 2000 το ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη κέρδισε τις εκλογές με διαφορά μόλις 70.000 ψήφους από τη Ν.Δ, παρότι όλοι προέβλεπαν ως επόμενο πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή. Αυτό είναι γνωστό. Δεν είναι γνωστό, όμως, ότι Σημίτης και Τσοχατζόπουλος είχαν επιστρατεύσει το υπερόπλο που λέγεται Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ) για να εξαγοράσουν κατά χιλιάδες τις ψήφους των στρατιωτικών, των αστυνομικών και των οικογενειών τους.



Τι είχε συμβεί; Το 1998, μέσα σε μια νύχτα ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας -και σήμερα τρόφιμος των φυλακών Κορυδαλλού- πέρασε ένα νόμο-έκπληξη: Μείωσε την ηλικία χορήγησης του βοηθήματος προς τα παιδιά των στρατιωτικών, από τα 35 στα 25 χρόνια! Το συγκεκριμένο Βοήθημα Οικονομικής Επαγγελματικής Αυτοτέλειας (ΒΟΕΑ) δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο. Ο πρόεδρος του ΜΤΣ, Χαράλαμπος Σωτηρόπουλος το υπολογίζει στα 15.000 ευρώ, με σημερινές αξίες.



Ούτε και αφορούσε λίγους δικαιούχους, καθώς -ξαφνικά- το βοήθημα έπρεπε να καταβληθεί σε όλους όσοι είχαν συμπληρώσει από το 25ο έως το 35ο έτος- της ηλικίας τους! Ο κ. Σωτηρόπουλος υπολογίζει τους δικαιούχους συνολικά σε 15.000 ! Με άλλα λόγια 15.000 δικαιούχοι, από 15.000 ευρώ ο καθένας, συνολικά 225 εκατ. ευρώ έπρεπε να βρει και να πληρώσει το Ταμείο.



Τα είχε αυτά τα χρήματα το ΜΤΣ; Όχι βέβαια. Αναγκάστηκε να ξεπουλήσει, άρον-άρον, ένα σημαντικό μέρος της ακίνητης περιουσίας του, που αποτελούσε εγγύηση για τη συνέχιση της ύπαρξής του. Σιγά μην έδιναν δεκάρα βέβαια. Σημίτης και Τσοχατζόπουλος αν θα υπάρχει σήμερα το ΜΤΣ (και «σωστά»: ο ένας είναι τώρα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και ο άλλος στη φυλακή). Εκείνο που τους ενδιέφερε ήταν να γαντζωθούν με κάθε τρόπο στην εξουσία. Σου λέει: οι 15.000 άνθρωποι που θα πάρουν από ένα τόσο σεβαστό ποσό, θα επηρεάσουν θετικά τις οικογένειές τους άρα συνολικά καμιά 60αριά χιλιάδες άνθρωποι θα έχουν κάθε λόγο να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ στις εκλογές. Μάλιστα η καταβολή του μερίσματος έγινε το 1999, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η χρονική απόσταση από τις εθνικές εκλογές του 2000!



Σημίτης και Τσοχατζόπουλος έβαλαν την οριστική ταφόπλακα στο ΜΤΣ, αφού -έκτοτε- τα οικονομικά του Ταμείου ουσιαστικά δεν ορθοπόδησαν ποτέ.



Σημίτης και Τσοχατζόπουλος χαροποίησαν καμιά 60αριά χιλιάδες ψηφοφόρους, κάποιες χιλιάδες οικογένειες απόστρατων, οι οποίοι -βέβαια- δε μπορούσαν να φανταστούν ότι εκείνη την ώρα υπογραφόταν η θανατική καταδίκη του Ταμείου τους.



Σημίτης και Τσοχατζόπουλος κέρδισαν τις εκλογές με διαφορά 70.000 ψήφων...



«Όταν το 1996 έγινε η μείωση του ορίου ηλικίας, που υλοποιήθηκε το 1999, ήταν κυβέρνηση Σημίτη», διηγείται ο πρόεδρος του ΜΤΣ, Χαράλαμπος Σωτηρόπουλος. «Τότε η ΝΔ είχε μια άνοδο και στις εκλογές του 2000 οριακά βγήκε το ΠΑΣΟΚ. Ίσως το βοήθημα να προετοίμασε την ψυχολογία κάποιων ανθρώπων ότι 'να πόσο καλά πάμε'. Μπορεί να επηρέασε 50.000 ανθρώπους. Δεν ξέρω. Μπορεί. Υπάρχουν σχεδιασμοί. Θυμάμαι το 2003 που σου λέει θα σου σταματήσω την κράτηση για το παλιό ΛΑΦΚΑ γιατί το 2004 είχαμε εκλογές. Από δω και πέρα θα παίρνετε και 100 ευρώ παραπάνω».



«Αν ο Σάλλας δεν έχει να πληρώσει για το Attica, να φύγει αύριο»





«Δε θα έχουν να μου τα δώσουνε; Να παν' στο καλό. Θα πάρω τα 120 εκατ. ευρώ της εγγυητικής και ένα κτίριο καινούριο για εκμετάλλευση. Δεν κωλώνω»



Το 2000, το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ) έδωσε προς εκμετάλλευση στην κοινοπραξία Picar-Τράπεζα Πειραιώς το κτίριο όπου σήμερα στεγάζεται το εμπορικό κατάστημα Attica. «Ένα ερείπιο που σήμερα θεωρούμε ότι είναι το στολίδι της Αθήνας, το Attica, το δώσανε για εκμετάλλευση κατά τη γνώμη μου επ' ωφελεία του ΜΤΣ», τονίζει Στο ΧΩΝΙ ο πρόεδρος του Ταμείου, Χαράλαμπος Σωτηρόπουλος. «Τώρα, τι παρασκήνιο έχει παιχτεί εγώ δεν ξέρω ούτε μ' ενδιαφέρει, άλλοι ας τα ψάξουν, αν υπάρχει. Είναι αλήθεια ότι μπορεί και να υπάρχει. Όπως και στην πώληση της Γενικής Τράπεζας, μπορεί και να υπάρχει. Εδώ είναι οι εισαγγελείς, εδώ είναι η οικονομική αστυνομία εδώ είναι τα στοιχεία και εγώ ό,τι έχει υποπέσει στην αντίληψη μου δεν έχω πρόβλημα να το πω, γιατί εγώ φίλους στη δουλειά μου δεν έχω και συγγενείς δεν έχω».



Ο κ. Σωτηρόπουλος θεωρεί πάντως, ότι η ρευστότητα που έφερε η παραχώρηση του Attica δημιούργησε μια ευφορία, που οδήγησε σε κακοδιαχειρίσεις: «Γιατί έρχεται ο Σάλλας -με διαγωνισμούς, όχι έτσι- και μας λέει θα σας δίνω 2 δισ. δρχ. το χρόνο. Εμείς, τότε, παίρναμε 800 εκατ. δρχ. από ενοίκια και -μείον τις συντηρήσεις και τα έξοδα- μας έμεναν τα 700 εκατ. δρχ., οπότε τα 2 δισ. δρχ. μας φάνηκαν συμφέροντα. Έρχεται, λοιπόν, και μας λέει άντε πάρτε και 30 δισ. ως μπόνους, χάρισμά σας, αέρα. Αυτά τα 30 δισ. κάλυψαν το έλλειμμα, γίνανε repos, μετοχές της Γενικής Τράπεζας και ρευστότητα για το ΜΤΣ. Αυτή η ρευστότητα παρότι δεν ήταν μεγάλη δημιούργησε μια ευφορία στους ανθρώπους. Νόμισαν ότι θα έρχεται κάθε χρόνο ένας Σάλλας να σου δίνει ένα 30άρι. Άρχισαν λοιπόν από το 2001 έως το 2006 να δίνουν αυξήσεις στο μέρισμα. Δίκαιες. Γιατί το μέρισμα του ομοιόβαθμού μου στο Ναυτικό ή στην Αεροπορία να είναι διπλάσιο από το δικό μου την ώρα που πληρώνω τις ίδιες κρατήσεις μ΄ αυτόν. Δίκαιο, αλλά ήταν εφικτό; Αυτό έφερε, λοιπόν, μια αύξηση 61% του μερίσματος σε μια πενταετία ή -συνυπολογιστικά- 87%».



Ο κ. Σωτηρόπουλος ξεκαθαρίζει ότι θα είναι πολύ αυστηρός στην τήρηση της οικονομικής συμφωνίας με την τράπεζα Πειραιώς.



Όπως εξηγεί, σύμφωνα με αυτή, η τράπεζα είναι υποχρεωμένη να αναπροσαρμόσει το ετήσιο ενοίκιο στα 27 εκατ. ευρώ ως το 2017 (από 10,5 εκατ. ευρώ).



«Δε θα έχουν να μου τα δώσουνε; Να παν' στο καλό. Θα πάρω τα 120 εκατ. ευρώ της εγγυητικής και ένα κτίριο καινούριο για εκμετάλλευση. Δεν κωλώνω. Να πα' να φύγουν αύριο αν δεν έχουν να μου τα δώσουν».



Έλλειμμα, έλλειμμα και στο βάθος... πάλι έλλειμμα!



Ο πρόεδρος του ΜΤΣ παρουσιάζει το σχέδιό του για μηδενισμό του ελλείμματος. Μόνο που στο τέλος πάλι σε έλλειμμα καταλήγει...



Η συσσωρευμένη ζημία του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ) ανέρχεται σήμερα σε 432 εκατ. ευρώ, όπως αποκάλυψε Το ΧΩΝΙ (21/10/12), φέρνοντας στη δημοσιότητα τη μηνυτήρια αναφορά του ανθυπολοχαγού ε.α. Νικόλαου Τοτονίδη και του συνταγματάρχη ε.α. Σπυρίδωνα Σταματόπουλου. Το ποσό αυξάνεται στα 614 εκατ. ευρώ, αν προστεθεί και η αξία των ακινήτων που εκποιήθηκαν στο διάστημα αυτό, όπως προκύπτει από την Ειδική Οικονομική Επιθεώρηση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ένα πόρισμα-κόλαφος για τις διοικήσεις του Ταμείου, αλλά και όλες τις πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου, από το 1998 έως το 2011 (το οποίο επίσης αποκάλυψε Το ΧΩΝΙ, 27/10/12).



Το ΜΤΣ έχει φτάσει να δημιουργεί επιπλέον έλλειμμα 65 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο! Έχει σχέδιο η διοίκηση του Ταμείου για να εξαλείψει αυτό το έλλειμμα και «ιδανικά» να αρχίσει να αποπληρώνει και το χρέος; Ο πρόεδρος του ΜΤΣ, Χαράλαμπος Σωτηρόπουλος. απαντά κατηγορηματικά ότι «ναι»! Μόνο που, στο τέλος, και το δικό του σχέδιο πάλι σε έλλειμμα καταλήγει...



Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ιδού από πού σχεδιάζει να κόψει ο κ. Σωτηρόπουλος για να καλύψει το έλλειμμα των 65 εκατ. ευρώ το χρόνο:



• Το ΜΤΣ μείωσε το μέρισμα κατά 25%, εξοικονομώντας περίπου 45 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 175 εκατ.

• Αυξήθηκαν κατά μία ποσοστιαία μονάδα (25%) οι υποχρεώσεις των εν ενεργεία, διασφαλίζοντας επιπλέον έσοδα 18 εκατ. ετησίως.

• Περιορίστηκε το βοήθημα θανάτου από 15 μερίσματα σε 10, εξοικονομώντας 2 εκατ. ετησίως.



Έτσι, ο κ Σωτηρόπουλος υπολόγιζε να απαλείψει το έλλειμμα. Το κατάφερε, όμως; Όχι. Υπολόγισε χωρίς τον περιορισμό των εξοπλιστικών προγραμμάτων που έχουν καταρρεύσει λόγω κρίσης. Το ΜΤΣ λαμβάνει ένα ποσοστό 4% από το συνολικό ύψος των εξοπλιστικών προγραμμάτων του Στρατού Ξηράς. Αυτός ο πόρος είχε σταθεροποιηθεί για μια 5ετία γύρω στα 50 εκατ. ευρώ το χρόνο και ο πρόεδρος του Ταμείου είχε προβλέψει ότι -με την κρίση- θα μειωνόταν κατά 15% ετησίως. Όμως, το 2011 τα συγκεκριμένα έσοδα μειώθηκαν στα 30 εκατ. ευρώ (κατά 30%) και το 2012 υπολογίζεται ότι θα πέσουν κάτω από 15 εκατ. ευρώ (μείωση 60%).



Τι γίνεται τώρα; Και πάλι ο κ. Σωτηρόπουλος θεωρούσε ότι είχε βρει τη λύση για να καλύψει το νέο άνοιγμα των περίπου 20 εκατ. ευρώ το χρόνο.



Την άνοιξη του 2012 θεσμοθετήθηκε η ενίσχυση του ΜΤΣ με το 1% από τις κρατήσεις των εν ενεργεία που μέχρι τότε πήγαινε στον ΟΑΕΔ (στον οποίο, όμως, δεν ανήκουν οι στρατιωτικοί και οι αστυνομικοί). Εξέλιξη, που θα αποδίδει περί τα 18 εκατ. ευρώ ετησίως (9 εκατ. ευρώ φέτος, αφού δεν ισχύει από την αρχή της χρονιάς). Το υπόλοιπο, κατά τον πρόεδρο του ΜΤΣ πάντα, θα ερχόταν από μια καινούρια απαίτηση του προς το υπουργείο, να θεσμοθετήσει έναν ακόμη πόρο για το ΜΤΣ: το 3,4% από τις δικαστικές αποφάσεις που επιβάλλουν χρηματικές ποινές ή όταν εξαγοράζονται ποινές. Αυτό θα έδινε άλλα 7-8 εκατ. ευρώ ετησίως στο ΜΤΣ, αλλά η απόφαση εκκρεμεί στο γραφείο του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα...



«Αν όλα πήγαιναν καλά δε θα είχα πρόβλημα, θα είχα και περίσσευμα» τονίζει Στο ΧΩΝΙ ο κ. Σωτηρόπουλος. «Δε θα έκοβα το μέρισμα. Δε θα ξεσηκώνονταν όλοι αυτοί που γκαρίζουν. Αλλά όταν χρεωνόταν το ΜΤΣ δε γκάριζε κάνεις, γιατί έβλεπε την τσέπη του ζεστή και δε νοιαζόταν από πού. Δεν τους αδικώ, αλλά δε μπορείς να σκοτώσεις εσύ έναν άνθρωπο εδώ απέξω και επειδή τον πήρα εγώ στην πλάτη μου να τον πάω στο νοσοκομείο, να σκοτώσουν εμένα και το γιατρό. Δε μπορεί να μην καταφέρονται εναντίον αυτών που σκότωσαν το ΜΤΣ και να καταφέρονται εναντίον μου».



ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΧΡΕΟΣ



Το χρέος του ΜΤΣ απαρτίζεται από:



• 180 εκατ. ευρώ υποχρεώσεις προς τα παιδιά (που έχουν σταματήσει να εξυπηρετούνται από το 2008).

• 160 εκατ. ευρώ προς το υπουργείο Οικονομικών από το οποίο επανειλημμένα δανείστηκε το ΜΤΣ στο παρελθόν για καλύψει τις υποχρεώσεις του.

• 29 εκατ. ευρώ επιπλέον δάνειο από τον Ειδικό Λογαριασμό Αλληλοβοηθείας Στρατού (ΕΛΟΑΣ).

• 40 εκατ. ευρώ δάνειο από τον Ειδικό Κλάδο Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων Στρατού (ΕΚΟΕΜΣ).



Τι σχεδιάζει να κάνει για αυτά η διοίκηση του ΜΤΣ; «Το μεγάλο κομμάτι τα 160 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο τα διακανονίζω με νόμο σε βάθος 15ετιας. Ένας 'μαλακίδης' θα μπορούσε να πει ας κάνω εγώ ό,τι κάνω τώρα να πα' να φύγω κι ας κόψουν το λαιμό τους μεθαύριο. Εγώ τα 20 εκατ. ευρώ εισπράξεις για την προικοδότηση (ΒΟΕΑ) δεν τα αγγίζω. Από τα ενοίκια αποπληρώνω και παλιό χρέος προς το ΕΚΟΕΜΣ. Ήδη ξόφλησα 8 εκατ. ευρώ στο ΝΙΜΙΤΣ, στο ΕΚΟΕΜΣ έχω δώσει 10, τον ΕΛΟΑΣ τον εξοφλήσαμε Ιούνιο και έδωσα άλλα 24 εκατ. ευρώ», εξηγεί ο κ. Σωτηρόπουλος. Αλλά ο πρόεδρος του ΜΤΣ έχει ζητήσει κι άλλα από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, μέσω 12 σχεδίων νόμου που έχει καταθέσει και εκκρεμούν. Τα δύο βασικότερα είναι, αφενός, να θεσμοθετηθεί πόρος του ΜΤΣ από τις κρατήσεις για το ΕΚΑΣ και, αφετέρου, ο κοινωνικός πόρος από τα εξοπλιστικά να κατανέμεται μεταξύ Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού ανάλογα με τη δύναμη του κάθε όπλου. «Τώρα, όταν παίρνουμε αεροπλάνα, τα παίρνει η αεροπορία. Όταν παίρνουμε καράβια το ναυτικό. Όταν παίρνουμε φωτοβολίδες, τις παίρνει ο στρατός. Εγώ έχω 64.000 μερισματούχους και παίρνω 15 εκατ. Το ναυτικό και η αεροπορία μαζί έχουν 23.000. Και παίρνουν πάνω από 50 Δεν είναι άδικο;



»Αυτά τα δυο δε θα γίνουν όμως. Τα έχω ζητήσει από τον Μπεγλίτη. Μας κορόιδεψε ο Μπεγλίτης, αδιαφόρησε ο κ. Αβραμόπουλος. Ο Παναγιωτόπουλος δε μας έχει πει τίποτα. Υπάρχει μια υπόσχεση της πολιτικής ηγεσίας που δείχνει έντονο ενδιαφέρον μέχρι στιγμής, εγώ όμως πιστεύω ότι δε θα γίνει τίποτα. Εδώ είμαστε. Να δείτε ότι δε θα τα κάνει».



(ΤΟ ΧΩΝΙ 25/11/2012 – ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ)

http://amphiktyon.blogspot.gr/2012/12/65000.html

202,7 - 156,6 = «Ριφιφί»! Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Επαναλαμβάνουμε:
Στη σελίδα 127 της εισηγητικής έκθεσης του προϋπολογισμού για το 2013, οι κυβερνώντες αναφέρουν ότι από το πρώτο Μνημόνιο μέχρι και τη στιγμή κατάθεσης του προϋπολογισμού, δηλαδή από την ένταξη της Ελλάδας στο λεγόμενο «μηχανισμό σωτηρίας» μέχρι και το Νοέμβρη του 2012, τα δάνεια που έλαβε η χώρα ήταν 112,6 δισ. ευρώ.

Ακόμα κι αν σε αυτά προσθέσουμε τα 44 δισ. ευρώ της λεγόμενης «σούπερ δόσης»


  (που ακόμα δεν έχουν εκταμιευτεί και που τα παζάρια για το πότε και πώς θα εκταμιευτούν συνεχίζονται) το συνολικό ποσό των δανείων στα χρόνια των Μνημονίων ανέρχεται στα 156,6 δισ. ευρώ.
*
Στη σελίδα 133
της ίδιας εισηγητικής έκθεσης, περιλαμβάνονται οι πίνακες με τους τόκους και με τα χρεολύσια που έχει πληρώσει η Ελλάδα κατά το ίδιο διάστημα. 



Εισηγητική Εκθεση, Προϋπολογισμός 2013, σελίδα 133

Τι προκύπτει: Οτι την περίοδο 2010 - 2012 ο ελληνικός λαός κατέβαλε σε εγχώριους και ξένους τοκογλύφους, κερδοσκόπους, δανειστές και πιστωτές το ποσό των 202,7 δισ. ευρώ!
*

Δηλαδή, υποτίθεται ότι με τα Μνημόνια «ήρθαν» 156,6 δισ. ευρώ (που δεν «ήρθαν» ποτέ και όσα ήρθαν δεν πήγαν στο λαό),

αλλά το ίδιο διάστημα των Μνημονίων - το ομολογούν οι ίδιοι στον προϋπολογισμό τους - από το λαό έφυγαν, αφαιρέθηκαν, κλάπηκαν, βουτήχτηκαν 202,7 δισ. ευρώ!


Εντούτοις, τους ακούς στη Βουλή, στα κανάλια, στις εφημερίδες να μπουρδολογούν και να επιμένουν στο παραμύθι. Κι όταν τους στριμώξεις λίγο παραπάνω, όταν αποδεικνύεις ότι δεν ισχύει τίποτα από τα απίθανα ψεύδη των κυβερνώντων, των παπαγάλων τους και των αδαών «διανοούμενων», ότι δεν είναι από τα δάνεια που πληρώνονται, τάχα, οι μισθοί και οι συντάξεις, αλλά ότι είναι οι μισθοί και οι συντάξεις που λεηλατούνται για να πληρώνονται (διπλά και τρίδιπλα) τα δάνεια, τότε οι πάσης φύσεως «φωστήρες» κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.


Αλλά τι, τελικά, «δεν καταλαβαίνουν»; Οτι το 202,7 είναι μεγαλύτερο από το 156,6;
 





http://www1.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=1/12/2012&columnId=1821
 http://resaltomag.blogspot.gr/2012/12/2027-1566.html

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/12/2027-1566.html 

Αποφαση ΣΟΚ!!! Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αρνήθηκε να ανοίξει ο φάκελος των βρώμικων swaps Σημίτη - Goldman Sachs!!

Ε βέβαια!! Υπάρχει ποτέ περίπτωση οι "περιούσιοι" που ελέγχουν το Ευρωκοινοβούλιο να αφήσουν να βγούν στο φως οι απάτες των συμπατριωτών τους της Goldman Sachs και Σημίτη;

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με σκανδαλώδη απόφαση, αρνείται να ρίξει φως και να καταστεί όργανο διαφάνειας. Κατά αυτό τον τρόπο αρνείται τοδικαίωμα να μάθουμε πως μπήκε η Ελλάδα στην ΟΝΕ με τα περιβόητα swaps της κυβέρνησης Σημίτη, αφού απέρριψε την μήνυση του δικτύου Bloomberg που ζητούσε να μαθευτεί η αλήθεια.

Εδώ βέβαια δεν θέλουν να την μάθουν οι ελληνικές κυβερνήσεις που δεν κινήθηκαν νομικά, αντίθετα ανέλαβε το Bloomberg, το οποίο δεν θιγόταν άμεσα. Επτασφράγιστο μυστικό θα παραμείνουν τα στοιχεία της ΕΚΤ για την κομπίνα με τα ελληνικά swaps με τα οποία η κυβέρνηση Σημίτη προεξάρχοντος του σημερινού υπουργού Γιάννη Στουρνάρα και εκτελώντας τις εντολές του τραπεζικού λόμπι έβαλε τη Ελλάδα εντελώς απροετοίμαστη, και χωρίς να πληρεί τις προϋποθέσεις βιωσιμότητας που είχε θέσει η Ευρωζώνη με αποτέλεσμα να μπούμε στην νομισματική φυλακή που βιωνουμε αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, στη μήνυση που είχε καταθέσει το Δεκέμβριο του 2010 το διεθνές δίκτυο Bloomberg.

Το δίκτυο ζητούσε από την ΕΚΤ πρόσβαση σε δυο έγγραφα για τα ελληνικά swaps, που συντάχθηκαν για χρήση από την εκτελεστική επιτροπή της ΕΚΤ και με τα οποία η ελληνική κυβέρνηση έκρυψε κάτω από το χαλί δάνεια της χώρας, για να μπορέσει να δικαιολογήσει την ένταξή της στην ΟΝΕ. Το Bloomberg στράφηκε νομικά κατά της ΕΚΤ με στόχο να υποχρεώσει την κεντρική τράπεζα να δώσει τα αρχεία αυτά στο πλαίσιο των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ελευθερία των πληροφοριών.

Η ΕΚΤ αρνείται να τα δημοσιοποιήσει με το σκεπτικό ότι θα αναζωπυρώσουν την κρίση χρέους, ενώ φέρεται να δείχνουν πώς η Ελλάδα μέσω των συμφωνιών ανταλλαγής που συνήψε με την Goldman Sachs κατόρθωσε να κρύψει το χρέος της, και έρχεται το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, να διακιώσει την ΕΚΤ, δηλαδή τους τραπεζίτες. Πως μπορεί να πεισθεί κάποιος ότι δεν υπάρχει συγκάλυψη από τους Ευρωπαίους για να μην μαθευτεί η αλήθεια, και να μην αντιληφθεί ο κόσμος ότι τα πάντα ήταν προσχεδιασμένα από την αρχή, ώστε να οδηγηθεί η χώρα σε αυτό το σημείο, για να ξεκινήσει ο διαμοιρασμός των ιμάτιών της. Βλέπετε όλοι ήξεραν ότι η Ελλάδα ήταν "μαγαζί γωνία", εκτός από τον ίδιο το λαό της.

nea-arxh-news

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/12/swaps-goldman-sachs.html

Μόνο αν μας χωρίσουν μπορούν να μας νικήσουν...


Κοιτάζω την χώρα μου, την άλλοτε περήφανη να έχει ξεπέσει και από αρχόντισσα τιμημένη και ξακουστή, σήμερα την βλέπω να ξεπέφτει σαν πόρνη και να κυλιέται στα βρωμερά σεντόνια του νεκροκρέβατού της, στο πορνείο της ζωής και στο απόκαμα της ιστορίας, όπου οι νταβάδες ορίζουν την αξία του καθενός και αποφασίζουν -κατά το πώς τους ίδιους συμφέρει- με ποιο βδέλυγμα θα κοιμηθεί η άλλοτε όμορφη κυρά, πόσες φορές θα φτύσει την ψυχή της για την βρωμιά που λούζεται η ίδια, για την ατιμία που περνάνε τα παιδιά της… ελπίζοντας πως κάποια στιγμή θα βρεθεί εκείνος που θά ‘χει το θάρρος να σταματήσει όλους όσους θέλουν επάνω της να βγάζουν την βρωμιά της ψυχής τους και τα ανείπωτα γούστα τους. Και ξέρει πως όταν οι νταβατζήδες θελήσουν, θα την πετάξουν σε έναν ανθρώπινο βόθρο για να ζήσει ντροπιασμένη…

Διακονιάρης της καρδιάς και της ψυχής μου αποφάσισα να γίνω, όταν περπατώντας στους δρόμους μιάς πόλης που ζει έναν αόρατο πόλεμο, ένιωσα δύο ψιχάλες βροχής στο πρόσωπό μου, και θυμήθηκα πως είμαι ζωντανός κι έχω χρέος να ακούσω τα προστάγματα της καρδιάς, την ικεσία της ψυχής, εκείνη την βουβή προσευχή που μου ζητά να ζήσω… Μα περισσότερο ακόμη να κοιτάξω τα δικά σου μάτια, να διαβάσω όλα εκείνα τα μηνύματα που μου στέλνουν.

Μέσα σε αυτόν τον θόρυβο της σιωπής που μας ζώνει, πρέπει να βρούμε την καθαρότητα από το φως της ψυχής μας και συνάμα να πάψουμε να κοιτάζουμε κάτω και να σηκώσουμε το βλέμμα μας στ’ αστέρια, να τολμήσουμε να κοιτάξουμε μέσα από την προσευχή μας τον ήλιο και το φως που θα διώξει το σκοτάδι της σύγχυσης στο οποίο σήμερα είμαστε βυθισμένοι. Να τολμήσουμε να δούμε στον καθρέφτη το τραγικό μας είδωλο, που κομμένο στα δύο αλληλοσπαράσεται και μας καταστρέφει.

Πρέπει, αδελφέ, να μάθουμε ποια είναι όλα εκείνα που μας ενώνουν και να ξεχάσουμε όσα βάζουνε οι άλλοι ανάμεσά μας για να μας χωρίζουν. Αν δεν κάνουμε το αυτονόητο, τότε οι δαίμονες που απειλούν τη ζωή μας, μα πιότερο την ίδια μας την ψυχή, θα βρούνε πεδίο λαμπρό για να μας ταλαιπωρήσουν όσο δεν χωράει τ’ ανθρώπου ο νους, στην παγωμένη κόλαση που μας ετοίμασαν να ζήσουμε όλοι μας, μα ο καθένας μονάχος…

Τι μας κάνουν αυτοί οι δαίμονες; Το έχουμε καταλάβει;  Μας έχουνε βάλει τον έναν απέναντι στον άλλο, αδέρφια να κατηγορούμε ο ένας τον άλλο και να ξεχνάμε πως οι δεσμώτες μας χωρίς ντροπή μας είχανε ομολογήσει ότι "θα συμμαχήσουν με τον διάβολο"... Και καθόμαστε να σκεφτούμε την μέρα που έρχεται, μα τίποτε δεν κάνουμε για την ημέρα που ζούμε. Χωριζόμαστε σε ψεύτικα στρατόπεδα, όπου μας στείλαν με τα συνθήματά τους και ξεχνάμε πως το δικό μας το στρατόπεδο είναι με την πατρίδα μας και με κανέναν άλλο. Μιλάμε με μεγάλα λόγια, ο καθείς έχει τα δικά του, για το πως θα χτίσουμε ένα όμορφο αύριο και ξεχνάμε την φρίκη που σήμερα μέσα της βυθιζόμαστε.

Κομμάτια την πατρίδα μας κάνουμε οι ίδιοι και καμωνόμαστε πως τάχα δεν το γνωρίζουμε, πως τάχα άλλοι είναι οι εχθροί της. Κι αν εσύ αδελφέ μου θέλεις να είσαι στ' αριστερά, τρέξε να συνταχθείς εκεί που το μυαλό σου ορίζει. Κι αν εσύ πατριώτη θέλεις να είσαι στα δεξιά, μην το ξανασκεφτείς, και κάνε όπως ο λογισμός σου ορίζει. Κι αν υπάρχουν κι άλλοι που θέλετε στο κέντρο να συνταχτείτε, τρέξετε να γίνετε στρατιώτες του κέντρου. Συγχωρείστε με όμως, αγράμματος είμαι, εγώ θα τρέξω να συνταχτώ με την πατρίδα μου, με την οικογένειά μου, με τους προγόνους μου που πρόταξαν αυτήν όταν οι εχθροί μας τους βάλανε να διαλέξουν. Κι εγώ εκεί θα καθήσω στο πλευρό της πατρίδας μου, γιατί δεν αντέχω να έχω απέναντι τ' αδέρφια μου. Προτιμώ να βλέπω απέναντί μου εχθρούς και αν είναι να πέσω, ας πέσω παλεύοντας εκείνους κι όχι το αίμα μου, τους συμπατριώτες και τ' αδέλφια μου.

Αυτά μου λέει η καρδιά μου να κάμω, αυτά μου προστάζει η ψυχή μου, αυτά βλέπω στα μάτια των παιδιών μου. Κι αν κάμω λάθος, προτιμώ το κρίμα στο λαιμό μου, παρά στον συμπατριώτη μου. Έτσι, ξεκινώ από το σήμερα να παλεύω τους δαίμονες που πάνε να με κάνουνε δικό τους. Αύριο, θα ξέρω πως πάλεψα και νίκησα ή... έχασα. Αλλά, θα έχω παλέψει για την πατρίδα μου και όχι για εκείνους, για το ψευτορωμέικο, που ανάλογα με το συμφέρον τους την εμπορεύονται. Το Σκοτάδι είναι εδώ και θα είναι μακρύ, βαθύ και γεμάτο τρόμο, αν το επιτρέψουμε εμείς...




 





Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ:


Με πλειοψηφία 151 βουλευτών αλλάζουν τα σύνορα της χώρας.
Άρθρο: 27 Παράγραφος 1.

Με πλειοψηφία 151 βουλευτ
ών ξένα στρατεύματα εγκαθίσταται στη χώρα.
Άρθρο: 27 Παράγραφος 2 .

Με πλειοψηφία 180 βουλευτών εκχωρούνται συνταγματικές αρμοδιότητες σε διεθνή όργανα.
Άρθρο: 28 Παράγραφος 2

Με πλειοψηφία 180 βουλευτών γίνεται περιορισμός της εθνικής κυριαρχίας.
Άρθρο: 28 Παράγραφος 3.

Απαγορεύεται πρόταση νόμων από τους πολίτες που δεν είναι Βουλευτές ή μέλη της κυβέρνησης.
Άρθρο: 73 Παράγραφος 1.

Απαγορεύονται δημοψηφίσματα με πρωτοβουλία πολιτών.
Άρθρο: 44 Παράγραφος 2.

Απαγορεύονται δημοψηφίσματα για νόμους που έχουν ήδη ψηφιστεί και αφορούν δημοσιονομικά θέματα.
Άρθρο: 44 Παράγραφος 2.

Μόνο η Βουλή αναθεωρεί το Σύνταγμα.
Άρθρο: 110 Παράγραφος 2.

Η αστυνομία μπορεί να απαγορεύσει τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.
Άρθρο 11. Παράγραφος 2.

Η Βουλή με πλειοψηφία 180 βουλευτών κηρύσσει κατάσταση πολιορκίας και αναστέλλει άρθρα του Συντάγματος που αφορούν ατομικά δικαιώματα.
Άρθρο 48. Παράγραφοι 1,6.

Η κάθε κυβέρνηση μπορεί να αλλάξει όπως θέλει το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.
Άρθρο 22. Παράγραφος 5.

Η κάθε κυβέρνηση μπορεί να αλλάξει όπως θέλει τον εκλογικό νόμο.
Άρθρο 54 Παράγραφος 1.

Η κάθε κυβέρνηση μπορεί να αλλάξει όπως θέλει το νόμισμα της χώρας.
Άρθρο 80. Παράγραφος 2.

Η κυβέρνηση επιλέγει τους προέδρους και αντιπροέδρους του Συμβουλίου Επικρατείας, Αρείου Πάγου και Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Άρθρο: 90 Παράγραφος 5.

Η κυβέρνηση μπορεί να προσβάλλει τις προαγωγές, τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις και μετατάξεις των δικαστικών λειτουργών.
Άρθρο: 90 Παράγραφος 3.

Μόνο η Βουλή αποφασίζει για τη δίωξη των Βουλευτών.
Άρθρο 61 Παράγραφος 2.
Άρθρο 62 Παράγραφος 1.

Μόνο η Βουλή αποφασίζει για τη δίωξη μελών της κυβέρνησης ή όσων στο παρελθόν διετέλεσαν μέλη της κυβέρνησης.
Άρθρο 86 Παράγραφος 1.

Μόνο η Βουλή αποφασίζει για το ύψος των αποδοχών των Βουλευτών.
Άρθρο 63 Παράγραφοι 1,2.

Παρέχει ειδική προστασία στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις και στα κεφάλαια εξωτερικού που εισάγονται στη χώρα μας.
Άρθρο 107 Παράγραφος 1.

Δεν προβλέπεται καμία κύρωση σε Βουλευτές που ψήφισαν αντισυνταγματικούς νόμους.
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters