Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ . UFO ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ;


Τα πλάνα γυρίστηκαν στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Fuxin στην Κίνα, το 2012. Μια μικρή ομάδα φίλων εντόπισε ένα ασήμι αντικείμενο να κατεβαίνει πίσω από μερικά δέντρα κοντά στο σημείο όπου είχαν πάει για πικ-νικ.

Όπως έτρεχαν για να ρίξουν μια πιο προσεκτική ματιά φάνηκε ότι ήταν ένα UFO, ένα άτομο από την ομάδα έβγαλε αμέσως την κάμερα και άρχισε να καταγράφει, καθώς πλησίασαν πιο κοντά εντόπισαν ένα ψηλό πλάσμα να βγαίνει από το αντικείμενο.

Οι δύο γυναίκες που επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους ήταν φοβισμένες, καθώς πίστευαν ότι θα απαχθούν, τον πανικό των κοριτσιών αντιλήφθηκε το πλάσμα που κοίταξε προς το μέρος τους, τότε η ομάδα έφυγε τρομοκρατημένη. Οι τοπικές αρχές έχουν έρθει σε επαφή και πραγματοποιήθηκε μια επακόλουθη έρευνα της περιοχής , δεν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες διαθέσιμες αυτή τη στιγμή.

Αλήθεια η ψέματα ; είναι στη δική σας κρίση ...

Δείτε και τα δύο βίντεο:










 
http://www.triklopodia.gr/2013/01/ufo.html

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΤΟ 1947 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΛΙΚΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ


Συχνά πυκνά αναφέρομαι σ' αυτό το ιστολόγιο στο γεγονός ότι, από ίδρυσης του Ελληνικού Κράτους,κάποια άχρηστη ελίτ δεν επιτρέπει τους Έλληνες να αναπτύξουν τις εξαιρετικές ικανότητες τους ώτε να δημιουργησουν ένα

κράτος υπόδειγμα.
...Ότι στον φόβο μην χάσουν την εξουσία, δημιουργούν συνεχώς προβλήματα ώστε να είναι απαραίτητοι.
Ότι θέλουν την εξουσία με κάθε τρόπο...
Ότι δεν τους νοιάζει η ευημερία του λαού παρά μόνο η καρέκλα.
Ότι με κάθε τρόπο διώχνουν από το προσκήνιο κάθε άξιο Έλληνα - επιχειρηματία,εφευρέτη,επιστήμονα,πολιτικό- αν δεν μπεί στην κλίκα συμφερόντων τους ώστε να γίνει κι αυτός ρεμάλι σαν κι αυτούς κοροιδεύοντας τον Λαό.
Ότι έχουν δημιουργήσει ένα Δημόσιο πραιτωριανών, εξουσιάζοντας με παραλογισμό τον Λαό.

Κι όλα αυτά ,τα έγραφα χωρίς να γνωρίζω το ακόλουθο ρετρό κείμενο που συνέταξε το 1947 ,όχι κάποιος νευριασμένος όπως εγώ,μα ο απεσταλμένος του Τρούμαν στην Ελλάδα ώστε να βολιδοσκοπήσει το τι συμβαίνει στην χώρα μας.
Η έκθεση που έστειλε ο απεσταλμένος αυτός ονόματι Porter, λες και γράφτηκε μόλις σήμερα από αγανακτισμένο Έλληνα μπλόγκερ...Δεν μιλάει καν για ελίτ αλλά για...κλίκα

...Ρεμάλια του κερατά...Δεν θέλω να σας σφάξω όπως έσφαξαν οι αγανακτισμένοι Γάλλοι στην επανάσταση τους, στα δικά τους ρεμάλια,μόνο και μόνο επειδή είμαι Έλληνας...Το μόνο που έχω να πω για εσάς, είναι η θεική φράση του οικονομολόγου Max Kaisser, όταν αναφέρθηκε στο λαμόγιο πρόεδρο της λαμόγιο τράπεζας Goldman Sachs ..."Δεν θα ησυχάσω ως που να πεθάνω, αν δεν τον δω να δουλεύει σερβιτόρος..." ...Αμήν.-

Πιπεράτος
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ…. κι` ομως , ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ ΤΟ 1947 !!!!
του Βλάση Γωγούση

Αρχές του 1947 η ΑΓΓΛΙΚΗ κυβέρνηση έχει ανακοινώσει στις ΗΠΑ πως αδυνατούσε πλέον να συνεχίσει την ενίσχυση της ελληνικής κυβέρνησης στον αγώνα της κατά της κομμουνιστικής..
επικράτησης στην Ελλάδα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τρούμαν προκειμένου να έχει ιδία άποψη , στέλνει το 1947 τον Paul A. Porter ως επικεφαλής αμερικανικής αποστολής.

Μετά από έναν περίπου μήνα, ο Porter στέλνει επιστολή προς το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, γράφοντας μεταξύ των άλλων:

« Εδώ δεν υπάρχει κράτος !
Υπάρχει μόνο μία ιεραρχία πολιτικών, ο ένας χειρότερος από τον άλλον.
Μοναδική τους έννοια , η κατάκτηση της εξουσίας.
Σε ολόκληρη τη χώρα οι άνθρωποι έχουν παραλύσει από την αβεβαιότητα και τον φόβο, οι επιχειρηματίες δεν επενδύουν, οι καταστηματάρχες δεν αποθηκεύουν προμήθειες.

Και συνεχίζει:
Η δημόσια διοίκηση είναι υπερβολικά εκτεταμένη!!!!.
Οι χαμηλοί μισθοί προσαυξάνονται ΒΑΣΕΙ ΕΝΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ, ( μερικοί δημόσιοι υπάλληλοι κερδίζουν μέχρι και τέσσερις φορές περισσότερο από τον βασικό μισθό τους!).

Η δημόσια διοίκηση δεν είναι σε θέση να προβεί ούτε στην είσπραξη φόρων, ή την επισκευή δρόμων.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει άλλη πολιτική εκτός από το να εκλιπαρεί για ξένη βοήθεια ,απαριθμώντας θορυβωδώς τις θυσίες της Ελλάδος... !!!!
Στόχος της είναι να χρησιμοποιήσει την ξένη βοήθεια για τη διαιώνιση των προνομιών μιας μικρης κλικας που εχει την εδρα της στην πλατεία Κολωνακίου !.

Υπογραφή :Paul A. Porter


ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ...ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ,ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ
 
http://www.triklopodia.gr/2013/01/1947.html

Ο πολιτισμός των πλουσίων

«ΑΔΙΚΟΥΜΕ» πιθανὸν τὰ Σόδομα ὅταν τὰ ἀντιπαραβάλλουμε μὲ τὴν ἐποχὴ μας! Ὁ πανσεξουαλισμὸς δὲν εἶναι ἁπλὰ ἐπιδημία, ἀλλὰ ὁ ἀργὸς θάνατος τῆς σύγχρονης κοινωνίας.
Ἡ ἀκόλουθη εἴδηση ἴσως νὰ εἶναι ἡ ἔσχατη κατάντια τοῦ σημερινοῦ ἀνθρώπου, ὁ ὁποῖος ἔχει ἐξομοιωθεῖ πλήρως μὲ τὰ κτήνη καὶ ταυτίστηκε μαζὶ τους καὶ σεξουαλικά! Ἡ κτηνοβασία εἶναι ἡ νέα διαδεδομένη διαστροφὴ ἀνδρῶν καὶ γυναικῶν, οἱ ὁποῖοι θέλουν νὰ ....
συνευρίσκονται μὲ ζῶα, τὰ ὁποῖα ἐκτρέφονται καὶ ἐκπαιδεύονται σὲ εἰδικὲς φάρμες στὴν Εὐρώπη καὶ στὴν Ἀμερικὴ καὶ πωλοῦνται ἢ ἐνοικιάζονται σὲ διεστραμμένους ἀνθρώπους! Τὸ πρόβλημα φαίνεται ὅτι ἔχει πάρει ἀνεξέλεγκτες διαστάσεις στὴ Γερμανία, ὅπου οἱ κτηνοβάτες ξεπερνοῦν τὶς 100.000! Τὸ γεγονὸς αὐτὸ ἀνάγκασε τὴ γερμανικὴ κυβέρνηση νὰ φέρει σχέδιο νόμου πρὸς ψήφιση, ὁ ὁποῖος θὰ θέτει περιορισμοὺς σὲ αὐτὸ τὸ αἶσχος καὶ θὰ προστατεύει τὰ ἀνυπεράσπιστα ζῶα ἀπὸ τὴν ἀνθρώπινη κτηνωδία. Ἀλλὰ οἱ κτηνοβάτες ἀντέδρασαν κατὰ τῆς κυβέρνησης, ὅτι μὲ τὸ νέο νόμο θίγεται ἡ «σεξουαλικὴ τους ἰδιαιτερότητα»! Ἡ ὀργάνωση τῶν Γερμανῶν κτηνοβατῶν (ZETA) σκοπεύει νὰ προσφύγει στὴ δικαιοσύνη κατὰ τῆς τροποποίησης τοῦ νόμου, ὅπως ἀνακοίνωσε ὁ ἐπικεφαλῆς της Μίχαελ Κίοκ, ὁ ὁποῖος δήλωσε στὴν ἐφημερίδα Tageszeitung ὅτι ζεῖ μὲ τὴν Κέσι, ἕνα θηλυκὸ σκυλὶ ὀκτὼ ἐτῶν! Δὲ βρίσκουμε λόγια νὰ περιγράψουμε καὶ νὰ σχολιάσουμε αὐτὴ τὴ φρικτὴ εἴδηση, ἡ ὁποία ἔρχεται ἀπὸ τὸ ἐφιαλτικὸ μέλλον τῆς μεγάλης ἀποστασίας τῶν ἐσχάτων.
Απ’ αυτούς η συγχρονη Ελλάς περιμένει τη σωτηρία της; Απ’ αυτούς, οι οποίοι έχουν εντολοδοχήσει την μισή Ευρώπη και τους λαούς της να ζούν στην στέρηση και την οδύνη μέσω λογιστικών και τοκογλυφικών αλχημειών και δεν νοιάζονται για τίποτα άλλο παρά για το αν θα πηδ@νε ζώα;;; Αλήθεια απ’ αυτούς; Που συζητάνε δημόσια στην πολιτισμένη εθνοσυνέλευσή τους και περνάνε νόμους και ψηφίσματα, δια το αν είναι καλό, ηθικό, νόμιμο και πρέπον να ασχημονούν επί ζώων σαν τα ζώα και οι ίδιοι; Ε, όχι. Δεν είμεθα σαν αυτούς. Δεν καταντήσαμε ζώα. Κι ας μας λένε pigs… Εμείς Έλληνες χριστιανοί ορθόδοξοι γεννηθήκαμε και τέτοιοι θα πεθάνουμε. Και αν δεν ξέρουν τι σημαίνει αυτή η ταυτότητά μας, να ψάξουν να την μάθουν. Απ’ αυτούς όχι να σωθούμε δεν θέλουμε, αλλά ούτε τα αποφάγια από το ανήθικό τους τραπέζι να μας πετάξουν δεν νοούμε να πράξουν. Γιατί που να πάρει δεν έχουμε φτάσει όλοι, πέραν των ταγών μας, στην επονείδιστη θέση να περιμένουμε τους βαρβάρους. Αν θέλουν αυτοί οι μη Έλληνες ταγοί μας να παραδώσουν την σατραπεία τους στα κτήνη, ας παραδώσουν μόνον τον εαυτό τους. Οι άνθρωποι της σατραπείας των δεν εκφυλίστηκαν ακόμη τόσο. Η ορθόδοξη Ελλάς προώρισται να ζήση και θα ζήση.

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΕΡΜΗΣ 
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/01/blog-post_2349.html

Πώς πήρε το «Μεγάλο Κανάλι» δάνειο – μαμούθ 98 εκατ. ευρώ ...και το γεύμα Βενιζέλου – Μπόμπολα.

Κοινό ομολογιακό δάνειο ύψους 98 εκατ. ευρώ συνήψε η εταιρεία «Τηλέτυπος», ιδιοκτήτρια του “Mega Channel”, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για να αναχρηματοδοτηθεί ο συνολικός υφιστάμενος τραπεζικός δανεισμός και να χρηματοδοτηθούν νέα επιχειρηματικά σχέδια. 

Αυτή είναι η επίσημη εκδοχή.

Στο παρασκήνιο άλλα ακούγονται όπως ότι αυτή είναι η κυβερνητική αντιπαροχή προς τους επιχειρηματίες πίσω την εταιρεία «Τηλέτυπος» στην επίμονη προσπάθεια στήριξης ακραιφνών επιλογών στο όνομα του Μνημονίου και των εντολών από την τρόικα και τη γερμανική κυβέρνηση.

Τα προβλήματα ρευστότητας του “Mega Channel” είναι γνωστά από παλιά και χρησιμοποιήθηκαν ως πρόσχημα για διάφορες επιχειρήσεις «εθελουσίας εξόδου» και απολύσεων προσωπικού που δεν συμφωνούσε με την αυστηρή μνημονιακή ρητορική που έχει υιοθετήσει το κανάλι.

Τα παζάρια για το δάνειο - μαμούθ άρχισαν λίγο πριν τελειώσει η προηγούμενη τηλεοπτική σεζόν, δηλαδή στα μέσα Μαΐου, όταν άρχισε να καλλιεργείται κλίμα «αγωνίας» για τα προβλήματα που προκαλούσε η καθίζηση της διαφήμισης στη ρευστότητα του Μέσου. Ακόμα και οι ψίθυροι για τη βιωσιμότητα του «μαγαζιού» είχαν ένα μόνο σκοπό να εξασφαλίσουν κυβερνητική εύνοια και χρηματοδότηση από κρατική τράπεζα έναντι πλήρους στήριξης.

Στις ενημερωτικές ζώνες του καναλιού είναι πρόδηλη η προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης και η υιοθέτηση σκληρών «μνημονιακών» γραμμών με σκοπό ν’ ανοίξουν οι ασκοί των (πέντε ή έξι) τραπεζών του κοινοπρακτικού δανείου και να πέσει ζεστό χρήμα. Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι βασικοί μέτοχοι του “Mega Channel” είναι οι όμιλοι «Πήγασος Εκδοτική» και «Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη», δηλαδή οι κύριοι Φώτης Μπόμπολας και Σταύρος Ψυχάρης.

Οι θέσεις τους απέναντι στην τρικομματική κυβέρνηση και σε καθέναν από τους κυβερνητικούς εταίρους είναι γνωστές και μη εξαιρετέες. Το ίδιο συμβαίνει επίσης με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι όμιλοί τους, σε τέτοιο βαθμό ώστε να οργιάζει η φημολογία πως επίκειται και συνένωση των δύο ομίλων. Ήδη στη δημοσιογραφική πιάτσα συζητείται το σενάριο «ΛΑΜΠΟ», από το Λαμπράκης – Μπόμπολας, με ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για καραμπόλες κορυφής που θα επιφέρουν αλλαγές και στο “Mega”.

Το γεύμα Βενιζέλου - Μπόμπολα

Κι αυτά δεν λέγονται στα μπαράκια της πλατείας Καρύτση που συχνάζουν στελέχη του ΔΟΛ, ούτε στα ρεστωράν της λεωφόρου Πεντέλης όπου δειπνούν στελέχη από το «Έθνος», ούτε ακόμα στις παρέες της πιάτσας των τηλεοπτικών παραγωγών από τα «Στούντιο ΑΤΑ» και την «Άνωση» (του ευρύτερου περιβάλλοντος Μπόμπολα). Γίνονται σοβαρές συζητήσεις σε ανώτατο επίπεδο.

Έγκυρη πηγή έλεγε ότι όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος γευμάτισε μαζί με τον ισχυρό άνδρα του «Πήγασου», τον κ. Φώτη Μπόμπολα και τον διευθυντή του «Έθνους» κ. Θανάση Τσεκούρα έδειξε πολύ περίεργος για τα εξής θέματα:

α) Αν ισχύει η φημολογία ότι θέλει να κλείσει τα πάντα εκτός από το «Έθνος» που φέρεται να σκέφτεται να το κάνει εβδομαδιαίο (στα πρότυπα του «Εμπρός» όταν χάθηκε το «Πρώτο Θέμα»).

β) Αν έχει εξετάσει όλες τις πτυχές μιας πιθανής συνένωσης δυνάμεων με τον ΔΟΛ και τι θα σημάνει αυτό για τον όμιλο.

γ) Γιατί υπάρχει τόσο καλή διάθεση απέναντι στο πρόσωπο του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, περισσότερο από το «Έθνος» όπου διευθύνει ο κ. Τσεκούρας και λιγότερο από την «Ημερησία» όπου διευθύνει ένας εκφραστής της παλιάς καλής σχολής του «μαγαζιού» ο κ. Αντώνης Δαλίπης. (Σε ανάλογα πηγαδάκια στα εξωτερικά καπνιστήρια του κτηρίου στην οδό Μπενάκη δεν εκπλήσσονται. Σχολιάζουν ότι όταν ο συγχωρεμένος Αλέκος Φιλιππόπουλος, χάρη στον οποίο στήθηκε και πέτυχε το «Έθνος», εξέδωσε το περιοδικό «Κεφάλαιο» ο Αντώνης Σαμαράς ήταν το εξώφυλλο και η κύρια συνέντευξη του παρθενικού τεύχους).

δ) Πώς θα χειριστεί το πρόβλημα ρευστότητας του “Mega Channel”, αν θα συνεχιστεί η στήριξη προς την κυβέρνηση και αν ισχύουν τα ξαναζεσταμμένα σενάρια περί συγχώνευσης με το “Star” (συμφερόντων Βαρδινογιάννη).

Η συνάντηση των κ.κ. Βενιζέλου, Μπόμπολα και Τσεκούρα έγινε μερικές ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα στο εστιατόριο «Βυζαντινό» του «Χίλτον» με μεγάλη διακριτικότητα. Και μπορεί να μη γινόταν γνωστή αν κάποιος που κυκλοφορεί με φόρμες στο δεύτερο όροφο του κτηρίου στη Μπενάκη συζητούσε λιγότερα με κυβερνητικούς παράγοντες και δεν έχανε την ψυχραιμία του από ρεπορτάζ του “Reuters” για την «ολιγαρχία» των ΜΜΕ στη χώρα μας.

Ο ΔΟΛ και οι εξελίξεις

Τα γεγονότα αυτά σε συνδυασμό με το χορηγικό πακέτο ύψους 800.000 ευρώ που πήρε ο ΔΟΛ (από το πουθενά) μέσω ΟΠΑΠ και τις εντεινόμενες φήμες περί προγράμματα «εθελουσίας εξόδου» 15 βετεράνων συντακτών (που επιβεβαιώθηκαν χθες), επιτάχυναν τις εξελίξεις.

Τόσο από την πλευρά Μπόμπολα, όσο και από την πλευρά Ψυχάρη έχουν δοθεί 10 εκατ. ευρώ για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της «Τηλέτυπος». Παρά τις καθυστερήσεις σε τραπεζικές υποχρεώσεις και τους πιστωτές, το “Mega” κόντεψε να πιάσει τα «κόκκινα» γι’ αυτό και υπήρξε ακόμα μεγαλύτερη πίεση στα στελέχη της ενημερωτικής ομάδας να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να «ξεπεραστεί ο σκόπελος και να πάρει η Ελλάδα τη δόση».

Το δάνειο και το δηκτικό σχόλιο

Ο στόχος επιτεύχθηκε και τώρα ήρθε η ώρα της ανταπόδοσης. Μόνο που καταγράφηκαν και χονδροειδείς χειρισμοί. Συγκεκριμένοι σχολιαστές του “Mega” καλλιέργησαν εμφυλιοπολεμικούς φόβους και εξακολουθούν να τρομοκρατούν την κοινωνία ενώ τα διεθνή ΜΜΕ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το επικείμενο ανθρωπιστικό ζήτημα που πλήττει τον ελληνικό λαό.

Χαρακτηριστικές είναι οι επισημάνσεις του Χάρρυ Κλυνν στο ιστολόγιό του: «Το να οδηγηθούν δηλαδή στο Ειδικό Δικαστήριο και να δικαστούν 4-5 δωσίλογοι «γιωργάκηδες», υπουργοί και πρωθυπουργοί που «έδωσαν» συνειδητά και αποδεδειγμένα τη χώρα τους και το λαό τους, το να πληρώσουν οι μεγαλοφοροφυγάδες και να δικαστούν αυτοί που απέκρυπταν τις «λίστες» τους είναι «εμφύλιος» και «εθνικός διχασμός», ενώ το να αυτοκτονούν άνθρωποι κάθε μέρα είναι «εθνική ενότητα» και «σωτηρία της πατρίδος»! Φυσικά ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν.

» Γνωρίζουν πως όταν σπέρνουν τον τρόμο και τη βία καταστρέφοντας τις ζωές των ανθρώπων, δεν μπορούν να περιμένουν να θερίσουν γαρδένιες στα μπουζούκια».

Καθετί άλλο αρκεί για τις «ψυχολογικές επιχειρήσεις» μέσω των ειδήσεων από συγκεκριμένα πρόσωπα του “Mega”, τα οποία σίγουρα δεν γνωρίζουν ποια είναι η «Ηθική της Επικοινωνίας» του Γιούργκεν Χάμπερμας αλλά εργάζονται κοπιωδώς για την «Τυραννία των ΜΜΕ», όπως την έχει περιγράψει ο Ιγνάσιο Ραμονέ. Προϋπόθεση είναι να τους έχουν διαβάσει και να μη τους θεωρούν θαμώνες «ζεστών» μπαρ στο Φάρο Ψυχικού, τώρα που εγκατέλειψαν το Κολωνάκι.




http://www.newsbomb.gr/politikh/story/267107/to-daneio-sto-mega--o-dol-kai-to-geyma-venizeloy-–-mpompola#ixzz2GxJYa4rX

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/01/98.html

ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ, ΑΠΑΓΩΓΕΣ, ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ, ΤΡΟΧΑΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ … ΟΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΛΙΣΤΑ ...

Μεγάλες απαγωγές (Χαϊτογλου, Παναγόπουλος) δομημένα ομόλογα (Οικογένεια Πρινιωτάκη), καθώς και άλλοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση, βρίσκονται όλοι κατά διαβολική σύμπτωση στη λίστα Λαγκάρτ.

Υπάρχουν και άλλα πρόσωπα που και αυτά κατά διαβολική σύμπτωση είχαν «διάφορες εμπλοκές». Συμπτώσεις; Ίσως.

Δεν θα πρέπει κάποιος να ελέγξει την διαδρομή του χρήματος και όχι μόνο το εάν υπάρχουν καταθέσεις, όταν υπάρχουν εγκλήματα (απαγωγές) οικονομικά σκάνδαλα και άλλες «εμπλοκές»;

Μήπως η δημοσιοποίηση της προκαλέσει και άλλα τροχαία ατυχήματα με νεκρούς;

 http://lobbystasgr.blogspot.gr/

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/01/blog-post_9314.html

Γιατί δεν ρωτάνε και τους φορολογούμενους .

Η φορομπηχτική πολιτική δεν είναι αντικίνητρο για την ανάπτυξη όσο είναι η γραφειοκρατία, λέει η κυβέρνηση, «ρωτώντας» βιβλία και πίνακες...

Δεν ρωτάνε όμως τους φορολογούμενους γιατί έκλεισαν 200.000 μαγαζιά κάθε μορφής μέσα σε 3 χρόνια και γιατί δίνουν όσο-όσο τα σπίτια τους για πούλημα και για νοίκι.

Φέρνουν δε, στο υπουργείο Οικονομικών και το παράδειγμα της Βουλγαρίας ότι με φορολογικούς συντελεστές 10% δεν έχουν επενδύσεις της προκοπής και νομίζουν ότι πείσανε τους φορολογούμενους και ξοφλήσανε.

Γιατί όμως δεν ρωτάνε τους φορολογούμενους τι τραβάνε με τους φόρους και τι σημαίνουν οι φόροι στη ζωή τους ενώ τους ρωτάνε, κάθε τρεις και λίγο, ποιο κόμμα θα ψηφίσουν στις εκλογές;

Γιατί δεν κάνουν και ένα γκάλοπ ανάμεσα στους φορολογούμενους για να μάθουν τις αντιδράσεις τους στους φόρους και τις προτάσεις τους για την φορολογική πολιτική;

Γιατί δεν ρωτάνε τους φορολογούμενους την αλήθεια ότι η απώλεια της φορολογικής συνείδησης τους και η φοροκλοπή είναι αποτέλεσμα της ανυπαρξίας έργων από την πολιτεία που να δικαιολογεί την υπέρογκη φορολόγηση;

Γιατί δεν κάνουν ένα γκάλοπ με μοναδική ερώτηση τι πιστεύουν οι φορολογούμενοι για τους φόρους τους ώστε να εισπράξουν κατά 100% την απάντηση ότι πηγαίνουν για την χρηματοδότηση των πελατών των κομμάτων, των ιδίων των κομμάτων και των αναγκών βουλευτών και υπουργών των υπουργείων τους και του κηφηναριού του κράτους;

Κατά την άποψή μου δεν τους ρωτάνε και δεν τους χαμπαρίζουνε (που λέει και ο λαός) γιατί χωρίζουνε τους φορολογούμενους σε τρεις κατηγορίες. Αυτούς που έχουνε στο χέρι και τους εκβιάζουν να πληρώσουν φόρους θέλουν δεν θέλουν.

Αυτούς που έχουν «ειδικές» καταναλωτικές και παραγωγικές ανάγκες όπως είναι η «απαίτηση» τους να έχουν αυτοκίνητο και άρα βάζουμε υπέρογκους φόρους στην βενζίνη. Η «απαίτηση» να έχουν φως και θέρμανση στο σπίτι τους άρα τους αλαλιάζουμε στον φόρο ρεύματος, φυσικού αερίου και πετρελαίου. Η «απαίτησή τους» να καπνίζουν και να πίνουν άρα τους κοπανάμε στους φόρους πολυτελείας. Η «απαίτησή» τους να παράγουν προϊόντα που είναι συνδεδεμένα με τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου για την παραγωγή, πράγμα που για το κράτος σημαίνει σίγουρη φοροείσπραξη.

Αυτούς που δεν τους έχουν στο χέρι και υποτίθεται ότι θα τους πιάσουν από το κυνήγι που πάλι υποτίθεται ότι κάποια στιγμή θα αποφασίσουνε πως θα γίνει.

Η πρώτη κατηγορία των φορολογούμενων που τους έχουν στο χέρι και δεν βρίσκουν τον λόγο να τους ρωτήσουν αν υποφέρουν από τους φόρους είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι και οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

Τους μισθωτούς γιατί θέλουν δεν θέλουν θα τους φάνε τους φόρους από τον μισθό τους, από την φορολογική δήλωση που εκ των πραγμάτων δεν μπορούνε να μην κάνουν και από τον εκβιασμό ότι έτσι και δεν πληρώσουν θα τους πάρουν το σπίτι. Ο μόνος τρόπος για να γλιτώσει από τον εκβιασμό ο φορολογούμενος μισθωτός είναι να παραιτηθεί από δουλειά του και να ζητιανεύει. Γιατί φόρος ζητιανιάς δεν έχει εφευρεθεί ακόμη...

Τους συνταξιούχους γιατί τους βουτάνε τους φόρους πριν μπούνε οι συντάξεις στο παντελόνι τους. Για να γλιτώσουν και οι συνταξιούχοι πρέπει ή να ζητιανέψουν ή να πεθάνουν πρόωρα.

Όσους βλακωδώς αγόρασαν ή έκτισαν σπίτι για να φύγουν από το νοίκι γιατί ή θα πληρώσουν τους φόρους ή θα πουλήσουν το σπίτι.

Στη δεύτερη κατηγορία που ανήκει ο «πλουτοκράτης Έλληνας» που έχει την απαίτηση για φως και θέρμανση σπίτι του, να οδηγεί αυτοκίνητο, να καπνίζει, να πίνει κρασί και να παράγει προϊόντα. Το τσεκούρωμα έρχεται αυτόματα και η μόνη λύση του είναι να κόψει τις «κακές συνήθειες». Συνεπώς και αυτήν την κατηγορία των φορολογουμένων δεν έχουν λόγο να την ρωτήσουν. Απλώς την γδέρνουν όποτε και όσο θέλουν.

Στην τρίτη κατηγορία ανήκουν γενικά η επιχειρηματική κοινότητα του τόπου, βιομηχανίες, βιοτεχνίες, μικρομεσαίοι, έμποροι, ξενοδόχοι και άλλοι αχρείαστοι ελεύθεροι επαγγελματίες, κάθε μορφής επιχειρηματίες, βιομήχανοι βιοτέχνες και άλλοι αχρείαστοι για την σοβιετική αντίληψή μας.

Αυτούς δεν τους ρωτάνε ποτέ την γνώμη τους γιατί οι σοσιαλιστές δημοκράτες πολιτικοί μας δεν έχουν λόγο να ακούνε την άποψη των «έχθρων του λαού» που είναι οι επιχειρηματίες.

Βεβαίως τώρα που θέλουν επενδύσεις και ανάπτυξη βγάζουν προς τα έξω τον καλό τους εαυτό που δεν είναι τίποτε άλλο από ευχές και λόγια χωρίς αντίκρισμα.

Γιατί ξέρουν ότι αν θέλουν ανάπτυξη ο δρόμος είναι μόνο μέσα από μια αναπτυξιακή φορολογική πολιτική με ένα κράτος που μόνο θα σχεδιάζει και θα έχει αποτελεσματική μηχανή είσπραξης. Όλα τα άλλα είναι σοσιαλισμοί της κακιάς ώρας που συντηρούνται μόνο με δανεικά και ελεημοσύνες όπως ο δικός μας.



george.kraloglou@capital.gr




http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/01/blog-post_1128.html

Ο βολικά άπειρος…

Είναι παράξενο που ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παραπέμπεται για τη λίστα Λαγκάρντ. Είναι παράξενο γιατί έχει διαπράξει άλλα, σοβαρότερα αδικήματα.

Διέπραξε ας πούμε το έγκλημα της ελλιπούς ενημέρωσης: είχε βουίξει η χώρα από την προοπτική του διψήφιου ελλείμματος αλλά ο ίδιος δεν είχε ακούσει τίποτε. Φερόταν ωσάν οι προβλέψεις να μην προέρχονται από την Τράπεζα της Ελλάδος αλλά από κάποιον αστρολόγο.

Διέπραξε επίσης το έγκλημα της κακής μαγειρικής: έβαλε πολύ μπέικιν πάουντερ στα…στατιστικά και παραφούσκωσαν. Του αποδόθηκε σκοπιμότητα στους χειρισμούς του.
Διέπραξε επίσης το έγκλημα της προπέτειας: έσπευσε να δανειστεί με δυσβάσταχτους όρους χωρίς να εξετάσει άλλες προοπτικές. Ήθελε σώνει και καλά να έρθει στα γρήγορα το ΔΝΤ.

Κέζα Λώρη

Το τελευταίο έγκλημα, για το οποίο κατηγορείται ο πρώην υπουργός Οικονομικών είναι το έγκλημα της μυστικοπάθειας. Πήρε δηλαδή το περιλάλητο σιντί με τα ονόματα καταθετών στην ελβετική τράπεζα και κατάπιε τη γλώσσα του. Δεν είπε τίποτε, μα τίποτε στον προϊστάμενό του. Κι επειδή ο προϊστάμενός του ζούσε σε πλήρη απομόνωση, δεν έμαθε ποτέ ότι ένας τραπεζικός υπάλληλος κάπου στην Ευρώπη υπέκλεψε στοιχεία… και τα λοιπά και τα λοιπά. Ο προϊστάμενός του δεν διάβαζε εφημερίδες, από τις οποίες ο κόσμος όλος είχε μάθει για τη λίστα, όπως είχε μάθει από το καλοκαίρι του 2009 για το διψήφιο έλλειμμα.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου υπήρξε ένας άπειρος υπουργός. Όταν ανέλαβε χαρτοφυλάκιο η θητεία του στην «πολιτική» περιοριζόταν στην ανάδειξη της Κοινωνίας της Πληροφορίας. Θέλησε εντούτοις να διοικήσει χωρίς να ακούει κανέναν. Το λένε πρώην υπουργοί, ότι διαρκώς βρίσκονταν προ εκπλήξεων. Ο υπουργός και ο προϊστάμενός του έπαιρναν αποφάσεις, εξέδιδαν ανακοινώσεις και οι βουλευτές του ΠαΣοΚ τα μάθαιναν από τα μέσα ενημέρωσης. Σε μια κρίσιμη περίοδο λάμβαναν αποφάσεις χωρίς να ρωτούν κανέναν. Τους κακόπεφτε ένα διευθυντήριο από έμπειρους συναδέλφους (οι οποίοι να είναι πολιτικοί και ταυτόχρονα να σκαμπάζουν από δημοσιονομικά).

Πιστεύει κανείς ότι ο πρώην υπουργός πήρε τη λίστα μόνος του, την παραποίησε μόνος του, έγραψε σε ένα χαρτάκι μόνος του δέκα τυχαία ονόματα για να ελεγχθούν και μετά από αφηρημάδα την ξέχασε; Πιστεύει κανείς ότι όλα έγιναν για τις εξαδέλφες, ενώ στη λίστα υπήρχαν και άλλοι συγγενείς πολιτικών;

(Η μία σύζυγος: «Πού να σ’τα λέω Γιάννο μου, είχα ξεχασμένο ένα εκατομμύριο για τα παιδιά». Η άλλη σύζυγος: «Γιώργο μου, να αγιάσει η αγιαστούρα τους, άγιοι πατέρες, άγιοι»). Πιστεύει κανείς ότι ήταν τόσο ανίκανος ο πρώην υπουργός ώστε να αφήσει αφορολόγητες αυτές τις καταθέσεις και άλλες καταθέσεις, από συγγενική αγάπη;

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου υπήρξε ένας βολικά άπειρος υπουργός. Έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα υπάρξει ένας βολικά άπειρος κατηγορούμενος. Αραγε θα θυσιαστεί ή θα προτιμήσει να κελαηδήσει;


http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/01/blog-post_3644.html

Πώς θα φορολογηθούν τα εκτός σχεδίου οικόπεδα και αγροτεμάχια.

Στην επέκταση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, αλλά και στη φορολόγηση όλων των αγροτεμαχίων, μέσω της ένταξής τους στο νέο ενιαίο φόρο των ακινήτων, προχωρά το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με την "Ναυτεμπορική", το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει αποφασίσει σε πρώτη φάση να προχωρήσει στην επέκταση του συστήματος, ενώ σε δεύτερη φάση θα προχωρήσει και στην αύξησή τους, εφόσον φυσικά το επιτρέψουν οι συνθήκες της κτηματαγοράς που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στον πάγο.

Από την άλλη πλευρά, όσον αφορά το σχεδιασμό για τα εκτός σχεδίου ακίνητα, εξετάζεται η ένταξή τους στον ενιαίο φόρο ακινήτων, προκειμένου να διευρυνθεί η φορολογική βάση και να κατανεμηθούν τα βάρη δικαιότερα, ώστε να συνεισφέρουν όλοι κατά τη δυνατότητά τους.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, μελετάται η ιδιαιτερότητα των εκτός σχεδίου ακινήτων και αγροτεμαχίων, ώστε να ληφθεί υπόψη για τη φοροδοτική ικανότητα των ιδιοκτητών τους.

Η σημαντικότερη πάντως αλλαγή στο καθεστώς φορολόγησης των ακινήτων θα είναι η θέσπιση του ενιαίου φόρου, που θα αντικαταστήσει το χαράτσι της ΔΕΗ και το ΦΑΠ, ενώ από το νέο σύστημα το οικονομικό επιτελείο προσδοκά να εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία εφέτος 3 δισ. ευρώ, ποσό στο οποίο θα πρέπει να συμπεριληφθούν και οι εισπράξεις που εκκρεμούν από το ΦΑΠ του 2010, του 2011 και του 2012, καθώς και το ειδικό τέλος ακινήτων.

Οι βασικοί άξονες του νέου καθεστώτος προβλέπουν:

* αφορολόγητο όριο στις 50.000 ή 100.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας ακίνητης περιουσίας

* για τα φυσικά πρόσωπα η νέα κλίμακα να έχει 7 - 9 φορολογικά κλιμάκια, ενώ οι συντελεστές να ξεκινούν από 0,1% ή 0,15% και να φθάνουν μέχρι 2% ή 2,5%, για ακίνητη περιουσία όμως που η αντικειμενική της αξία υπερβαίνει τα 3.000.000 ή 4.000.000 ή 5.000.000 ευρώ.

* για τα νομικά πρόσωπα, η φορολόγηση των ακινήτων τους να γίνει όχι μόνο με τρεις συντελεστές που ισχύουν σήμερα (0,1%, 0,3% και 0,6%) άλλα με 10 συντελεστές, ανάλογα με τη χρήση του ακινήτου (άλλος για εμπορικά, άλλος για βιομηχανικά ακίνητα κ.λπ.). Επισημαίνεται ότι στα ακίνητα της Εκκλησίας θα διατηρηθεί η απαλλαγή από το φόρο για τους λατρευτικούς χώρους.

* από το φόρο δεν θα εξαιρούνται οι κατ' επάγγελμα αγρότες, όμως θα καθοριστεί αφορολόγητο όριο, το οποίο θα συνδέεται με την έκταση και την αξία της γης.

Η διευκρίνιση του ΥΠΟΙΚ για το σούπερ εκκαθαριστικό

Το υπουργείο Οικονομικών, απαντώντας με ανακοίνωσή του σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για απανωτά χαράτσια στα ακίνητα, αναφέρει ότι τα ειδοποιητήρια με το φόρο ακίνητης περιουσίας που φθάνουν στους φορολογούμενους για τα έτη 2010, 2011 και 2012, αφορούν μικρό μόνο αριθμό ιδιοκτητών, δεδομένου ότι ο φόρος αφορά φυσικά πρόσωπα με μεγάλη ακίνητη περιουσία, όπου το αφορολόγητο είναι ατομικό.

Για παράδειγμα, ΦΑΠ για το 2010 θα πληρώσει περίπου το 5% των ιδιοκτητών ακινήτων οι όποιοι κατέχουν ατομική ακίνητη περιουσία άνω των 400.000 ευρώ το άτομο και άρα στο ζευγάρι άνω των 800.000 ευρώ.

Για το 2011, λόγω μείωσης του αφορολόγητου, οι ιδιοκτήτες που θα πληρώσουν το φόρο ανέρχονται σε περίπου 10% με ατομική ακίνητη περιουσία από 200.000 ευρώ και άνω, ενώ αντίστοιχα είναι τα ποσοστά για το 2012.

Οι μεγάλες ανατροπές

Οι αλλαγές στη φορολογία κεφαλαίου, που ήδη σχεδιάζονται από τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, θα είναι σημαντικές, καθώς, εκτός από την επέκταση των αντικειμενικών αξιών σε όλη την Ελλάδα και τη θέσπιση του νέου ενιαίου φόρου, θα προβλέπουν μεταξύ άλλων και τα εξής:

* μείωση των αφορολόγητων ορίων για την απόκτηση πρώτης κατοικίας ακόμη και κατά 50%.

Υπενθυμίζεται ότι τα συγκεκριμένα όρια σήμερα είναι 200.000 για τον άγαμο, 250.000 ευρώ για τον έγγαμο και αυξάνονται κατά 25.000 ευρώ για καθένα από τα δύο πρώτα παιδιά και 30.000 ευρώ για καθένα από τα επόμενα.

* μείωση, κατά 33%, του αφορολόγητου ορίου για γονικές παροχές και κληρονομιές με αλλαγές στους συντελεστές και τα κλιμάκια.

Σήμερα, το αφορολόγητο όριο στις γονικές παροχές και τις κληρονομιές (σύζυγοι, τέκνα, εγγονοί) ανέρχεται στις 150.000 ευρώ.

Το τμήμα της ακίνητης περιουσίας πάνω από το αφορολόγητο όριο των 150.000 ευρώ και μέχρι τις 300.000 ευρώ φορολογείται με συντελεστή 1%, από 300.000 μέχρι 600.000 ευρώ με 5% και πάνω από τις 600.000 ευρώ φορολογείται με 10%.

* θέσπιση φορολογικής κλίμακας για τον υπολογισμό του φόρου στις μεταβιβάσεις ακινήτων. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι με το ισχύον καθεστώς ο φόρος μεταβίβασης υπολογίζεται με συντελεστή 8% - 10%, καθώς μέχρι τα πρώτα 20.000 ευρώ της αξίας του ακινήτου επιβάλλεται φορολογικός συντελεστής 8% και για την υπερβάλλουσα αξία συντελεστής 10%.

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι συντελεστές του φόρου μεταβίβασης στη χώρα μας είναι 8% και 10%, όταν στην Αυστρία ο φόρος μεταβίβασης είναι 3,5%, στην Πορτογαλία 1% - 6%, στην Ιρλανδία 1% - 2% και στη Νορβηγία και στη Βουλγαρία 2,5%.

Στο πλαίσιο εξάλλου του γενικότερου σχεδίου εντοπισμού του μαύρου χρήματος και σύλληψης της φοροδιαφυγής, εξετάζεται να επανέλθει το πόθεν έσχες στην αγορά των ακινήτων πριν από την 1η Ιανουαρίου 2014.



news247

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/01/blog-post_2394.html

ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΑ ΝΕΦΡΑ ΣΟΥ ΜΕ ΜΙΣΟ ΕΥΡΩ.

Περνούν τα χρόνια και τα νεφρά μας φιλτράρουνε το αίμα αφαιρώντας
άλατα, δηλητήρια και κάθε τι ανεπιθύμητο , που μπαίνει στο σώμα μας.

Με την πάροδο του χρόνου τα άλατα συσσωρεύονται και αυτό απαιτεί
θεραπευτική αγωγή καθαρισμού.

Πως γίνεται αυτό ;

Είναι πολύ εύκολο. Πρώτα πάρε ένα μάτσο μαϊντανό και πλύνε το για να καθαρίσει.

Ύστερα ψιλόκοψέ το και βάλτο σε μια κατσαρόλα, ρίξε καθαρό νερό,

βράσε το για ένα δεκάλεπτο, άφησέ το να κρυώσει , κατόπιν φιλτράρισέ
το , άδειασέ το σε ένα καθαρό μπουκάλι και βάλε το μέσα στο ψυγείο να
κρυώσει.

Πίνε ένα ποτήρι την ημέρα και θα διαπιστώσεις πως όλα τα άλατα και
άλλα δηλητήρια να φεύγουν από τα νεφρά σου.

Επίσης θα νοιώσεις την διαφορά που ποτέ πριν δεν είχες νοιώσει.

Ο μαϊντανός είναι γνωστός σαν το καλύτερο καθαρτικό για τα νεφρά και
είναι φυσικό.



APO ΚΥΡΙΑ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΜΠΑΛΤΑΡΕΤΣΟΥ ΙΑΤΡΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ, Δ/ΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΤΗΝΟΥ - ΚΥΚΛΑΔΩΝ.

http://alttherapy.blogspot.gr/2012/07/blog-post_23.html#axzz2GiORysZd

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/01/blog-post_1463.html

Καλώς ήλθες Κουρδιστάν Ένα νέο κράτος γεννιέται στην περιοχή μας

Αποκαλύπτουμε γιατί κυβερνά ο Ερντογάν: Για να εφαρμόσει τις πολιτικές των ΗΠΑ στο Κουρδικό


Καλώς ήλθες Κουρδιστάν
Ένα νέο κράτος γεννιέται στην περιοχή μας
Oι Κουρδικοί πληθυσμοί εκτείνονται σε μια ευρύτατη περιοχή, από την Άγκυρα μέχρι τον Καύκασο, την Κεντρική Ασία και τη Βασόρα. Να γιατί οι Κούρδοι αναδεικνύονται στον πιο σημαντικό ρυθμιστικό παράγοντα στην περιοχή!

Αν και το έχουμε αναφέρει και πάλι σε άλλο μας άρθρο, είναι σκόπιμο να υπενθυμίσουμε ότι ο κύριος λόγος της υποστήριξης που παρείχε και συνεχίζει να παρέχει η Ουάσιγκτον στο νεοϊσλαμιστικό καθεστώς της Τουρκίας, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) και στον ίδιο τον Ερντογάν, απέναντι στους κεμαλιστές και τους στρατιωτικούς, είναι η στήριξη της νέας κάστας εξουσίας της Άγκυρας στην πολιτική της Ουάσιγκτον που οδηγεί στην ίδρυση ανεξάρτητου κουρδικού κράτους στο Βόρειο Ιράκ-Νότιο Κουρδιστάν.

Η στρατηγική των ΗΠΑ από τη δεκαετία του ’80 προέβλεπε την ίδρυση ανεξάρτητου κουρδικού κράτους στην περιοχή που θα συμπεριλαμβάνει και τη ‘χρυσοφόρο’ περιφέρεια του Κιρκούκ, το οποίο για να καταστεί βιώσιμο, θα πρέπει απαραιτήτως να έχει την ενεργό στήριξη της Άγκυρας και του τουρκικού κράτους.

Όταν τα τέλη του 1990, παραμονής της Επιχείρησης «Καταιγίδα της Ερήμου», ο Τουργκούτ Οζάλ, που ήθελε των ένωση της Τουρκίας με το Νότιο Κουρδιστάν (Β. Ιράκ), πίεσε τον τότε αρχηγό του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, Νετζίπ Τορουμτάι, να προετοιμάσει τα απαραίτητα σχέδια για την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στο Βόρειο Ιράκ, εκείνος παραιτήθηκε, τονίζοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα οδηγήσει στην ίδρυση κουρδικού κράτους και στη συνέχεια στο διαμελισμό της Τουρκίας.

Τότε, παρά την παραίτηση του αρχηγού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, υπερίσχυσε η άποψη του στρατού, που είναι ο κύριος φορέας που παράγει πολιτική και στρατηγική σκέψη στην Τουρκία, οι μηχανισμοί του οποίου θεωρούνται υπεύθυνοι για τη δολοφονία του Οζάλ, το 1993, όταν αποπειράθηκε και πάλι να ευθυγραμμιστεί με την πολιτική της Ουάσιγκτον, αποπειρώμενος την έναρξη διαπραγματεύσεων με το ΡΚΚ, με σκοπό την εξεύρεση πολιτικής λύσης για το Κουρδικό.

Η άποψη αυτή ήταν κυρίαρχη στις δομές του τουρκικού κράτους και σε όλες τις τουρκικές κυβερνήσεις μέχρι τις αρχές του 21ου αιώνα, όταν η κυβέρνηση Ετζεβίτ, βλέποντας τις προετοιμασίες των ΗΠΑ για ανατροπή του καθεστώτος Σαντάμ και ισχυροποίηση του αυτόνομου κουρδικού κράτους που λειτουργούσε από τότε που ολοκληρώθηκε η επιχείρηση "Καταιγίδα της Ερήμου", δήλωσε με κάθε επισημότητα ότι «η Τουρκία δεν πρόκειται να δεχτεί ποτέ την ίδρυση κουρδικού κράτους στο Βόρειο Ιράκ και αν ποτέ συμβεί κάτι τέτοιο, αυτό θα αποτελέσει αιτία πολέμου».

Και επειδή το κεμαλικό κράτος είχε αντιληφθεί ότι η Ουάσιγκτον ετοίμαζε την εναλλακτική πολιτική λύση στην Τουρκία, η οποία θα ευθυγραμμιζόταν με την πολιτική της Ουάσιγκτον και θα αποδεχόταν την ίδρυση κουρδικού κράτους, προχώρησε στην εθνικοποίηση και ριζοσπαστικοποίηση των μηχανισμών της Γκλάντιο, δημιουργώντας την πανίσχυρη ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση «Εργενεκόν», η οποία θα εξουδετέρωνε με τη δράση της την απειλή ανατροπής του κεμαλικού καθεστώτος.

Όμως, παρά τη συντονισμένη δράση του κεμαλικού βαθέος κράτους και των παρακρατικών και παραστρατιωτικών μηχανισμών της Εργενεκόν, στις εκλογές, το 2002 οι νέοι εκλεκτοί της Ουάσιγκτον, ήγουν, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και ο Ερντογάν, κατέλαβαν την εξουσία και παρά το «ΟΧΙ» στο νομοσχέδιο της 1ης Μαρτίου 2003, που προέβλεπε τη χρησιμοποίηση των λιμανιών και του εδάφους της Τουρκίας, για την εισβολή του αμερικάνικού στρατού από Βορρά στο Ιράκ, βήμα προς βήμα έβαλαν ως στόχο το ξήλωμα της Εργενεκόν και των άλλων μηχανισμών του κεμαλικού βαθέως κράτους, για να εξουδετερωθούν οι αντιστάσεις.

Το 2009, όταν η διαδικασία αυτή έφθασε σε ικανοποιητικό επίπεδο, όταν δηλαδή ξηλώθηκαν οι μηχανισμοί της Εργενεκόν και αποδυναμώθηκε σημαντικά ο κεμαλικός παράγοντας, η κυβέρνηση Ερντογάν άρχισε να προσαρμόζει την πολιτική της Τουρκίας στο ζήτημα του Βορείου Ιράκ σε εκείνη της Ουάσιγκτον, για να φθάσουμε σήμερα να μιλούμε για απόλυτη σύμπλευση, αφού η Τουρκία, όπως κατήγγειλε πρόσφατα ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Νουρί αλ Μαλίκι, έδωσε εντολή στους Τουρκομάνους του Κιρκούκ να στηρίξουν τον Μπαρζανί και το κουρδικό κράτος στο δρόμο για την ανεξαρτησία.

Το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε πρωτοχρονιάτικα ο επικεφαλής του κουρδικού λόμπι στην Ουάσιγκτον, Peter Galbraith, πρώην γερουσιαστής και στενός συνεργάτης του νέου υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρρυ, που δήλωσε στην εφημερίδα Χουρριέτ ότι «Έφθασε η στιγμή να αποκτήσουν οι Κούρδοι ένα ανεξάρτητο κράτος και ότι αυτό θα γίνει με συναινετικό διαζύγιο, κατά τα πρότυπα του Σουδάν, όπου το Νότιο Σουδάν αποσχίσθηκε από το Βόρειο και κέρδισε την ανεξαρτησία του

Και ο Αμερικανός πρώην γερουσιαστής συνεχίζει: «Η εξέλιξη αυτή δεν σημαίνει ότι θα οδηγήσει στο διαμελισμό της Τουρκίας, η οποία μπορεί να παίξει έναν θετικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ερμπίλ-Βαγδάτης.... όσον αφορά το ΡΚΚ, αυτό πρέπει να το λύσει μόνη της η Τουρκία. Το ΡΚΚ τι ζητάει; Γενική Αμνηστία, συμμετοχή στα πολιτικά δρώμενα, πολιτικά δικαιώματα στους Κούρδους. 

Αυτά είναι πράγματα που μπορεί να κάνει η Τουρκία....»
Όσο για το τι μπορεί να κάνει η Τουρκία για την πολιτική επίλυση του Κουρδικού και τη συνεννόηση με το ΡΚΚ, θα το δούμε στο άρθρο μας στην «κυριακάτικη δημοκρατία».


Εφημερίδα "δημοκρατία"
 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/01/blog-post_3121.html

Που και πως υπηρέτησαν την "μαμά πατρίδα" οι πολιτικοί αρχηγοί ...

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ που υπηρέτησαν τη θητεία τους οι πολιτικοί αρχηγοί και για πόσο καιρό ή τι υπηρεσίες έχουν προσφέρει; Όπως διαβάσαμε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ δίνονται πολλές απαντήσεις για... το ποιοι λούφαραν, ποιοι έπαιρναν άδειες, ποιοι κατέγραψαν θητεία πάνω από 40 μήνες και ποιοι διέκοπταν τη θητεία τους και μετά από λίγο καιρό ξαναγυρνούσαν. Δείτε, λοιπόν τη σχετική λίστα με τους αρχηγούς των κομμάτων που έκαναν «Γερμανικά»....

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ


Εξαγόρασε μήνες με 21.000 δραχμές: Στρατιωτική θητεία αλά καρτ έκανε ο νυν πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Παρουσιάστηκε στο Πολεμικό Ναυτικό την Παρασκευή 9 Ιουλίου του 1976 και απολύθηκε μόλις τρεις μήνες αργότερα, στις 11 Οκτωβρίου. Στο μεσοδιάστημα, είχε πληρώσει 21.000 δραχμές, προκειμένου να εξαγοράσει του 21 μήνες που δεν είχε υπηρετήσει. Για να συμπληρώσει μάλιστα το υποχρεωτικό 9μηνο, αναγκάστηκε να παρουσιαστεί και πάλι τον Απρίλιο του 1977 για άλλους έξι μήνες, προκειμένου να πάρει ακολούθως το πολυπόθητο ροζ χαρτί του απολυτηρίου. Σημαντική λεπτομέρεια αποτελεί το γεγονός ότι την ίδια χρονιά που απολύθηκε από το Στρατό, εξελέγη και βουλευτής, μόλις στα 26 του!

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ


Έβαλε βύσμα για να γίνει ναύτης: O Αλέξης Τσίπρας έβαλε βύσμα για να μην υπηρετήσει εκεί που προβλεπόταν από τη μαμά πατρίδα. Την άνοιξη του 2003, του ήρθε το χαρτί για να παρουσιαστεί στο Στρατό Ξηράς. Ο 29χρονος Αλέξης έβαλε μέσον στην τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και κατάφερε να μεταταχθεί στο Πολεμικό Ναυτικό. Όταν ήρθε η ώρα της μετάθεσης, μπήκαν και πάλι τα μεγάλα μέσα και ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε στη διοίκηση του ΓΕΝ, στην. ακριτική λεωφόρο Μεσογείων. Καθημερινά βρισκόταν στο Πεντάγωνο, μέσα στην καρδιά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Την άνοιξη του 2004, χρησιμοποίησε νόμο που έλεγε ότι, εάν είσαι στο Στρατό και κατέβεις υποψήφιος βουλευτής, παίρνεις προσωρινή απόλυση και επανέρχεσαι μετά τον εκλογικό αγώνα. Έτσι, απολύθηκε προσωρινά κατεβαίνοντας υποψήφιος και ξαναγύρισε μετά τις εκλογές στις τάξεις του Ναυτικού. Στο μεταξύ, η στρατιωτική θητεία είχε μειωθεί κατά 3 μήνες, οπότε εκεί που χρωστούσε 6 μήνες, υπηρέτησε τους μισούς.

ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ


Τούτη η θητεία δεν σταματά ποτέ.: O επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, είναι ο πολιτικός αρχηγός που έχει υπηρετήσει περισσότερο από όλους στον Ελληνικό Στρατό. Παρουσιάστηκε σε ηλικία 20 ετών και έκανε θητεία 42 μηνών παρακαλώ! Έκανε τη θητεία του στη 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών (μονάδα προφυλακής) και στο 22ο Σύνταγμα Πεζικού στη Λέσβο. Από τις Ειδικές Δυνάμεις μεταφέρθηκε στο Σώμα Υλικού Πολέμου και συνέχισε μια περιπετειώδη θητεία.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ


Τον έβγαλαν Ι3 λόγω παχυσαρκίας: Τον Απρίλιο του 1986 πήγε στον Στρατό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Σε ηλικία 29 ετών και αφού είχε ολοκληρώσει τις σπουδές του στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και τις μεταπτυχιακές στο Παρίσι, παρουσιάστηκε στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού της Κορίνθου. Μετά τις τυπικές ιατρικές εξετάσεις που γίνονται σε αυτές τις περιπτώσεις, οι γιατροί διέγνωσαν ότι ο κ. Βενιζέλος είναι παχύσαρκος. Ύστερα κατετάγη στην κατηγορία σωματικής ικανότητας 3, δηλαδή το γνωστό Ι3. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του Κινήματος έκανε εξαγορά θητείας 9 μηνών, καταβάλλοντας εκείνη την εποχή το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 27.000 δραχμών.

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ


Τα «είδε όλα» λόγω χούντας: Ανήκει σε εκείνους τους πολιτικούς αρχηγούς που «τα είδαν και τα έζησαν όλα» στον Στρατό! Ούτε βύσμα είχε τότε, ούτε μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει ότι καλοπέρασε. Τουναντίον, ο κ. Κουβέλης ήταν οπλίτης στην Τρίπολη κατά την περίοδο της επταετούς δικτατορίας των συνταγματαρχών. Εκεί απέκτησε και το παρατσούκλι «γονδολιέρης». Και αυτό γιατί οι στρατεύσιμοι τον έχωναν συνεχώς αγγαρεία στον καθαρισμό των τουαλετών. Σχεδόν μόνιμα ήταν με το σκουπόξυλο στο χέρι. Όπως λένε αρκετοί χαριτολογώντας, «έχει καθαρίσει αρκετές. Βενετίες»!


ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ


Με paybook γεμάτο άδειες: Με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, συμβαίνει το εξής παράδοξο. Ενώ εκπλήρωσε κανονικά τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις μετά τις σπουδές του Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο της Λυών και της Ελβετίας, είναι ο πολιτικός αρχηγός που έχει πάρει τις περισσότερες άδειες, αν και δεν μπορεί να τον θεωρήσει κανείς βύσμα. Ο ίδιος πάντως είχε εισηγηθεί προ ημερών την αύξηση της στρατιωτικής θητείας, προκειμένου να θωρακιστεί η άμυνα της χώρας μας.


ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ


Ανακριτής αιχμαλώτων: O πρώτος τη τάξει πολίτης της χώρας, Κάρολος Παπούλιας, παρουσιάστηκε στο Πεζικό για να κάνει τη θητεία του. Θεωρήθηκε ανυπότακτος και πέρασε την πύλη του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων της Κορίνθου σε ηλικία 23 ετών, τον Ιανουάριο του 1952. Όσο και αν ακούγεται παράδοξο, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας τοποθετήθηκε στη Σχολή Πληροφοριών και εκπαιδεύτηκε ως ανακριτής αιχμαλώτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατέρας του, Γρηγόρης Παπούλιας, ήταν υποστράτηγος και εύελπις της ηρωικής τάξης του 1911 και ως στρατιωτικός, επιθυμούσε να σκληραγωγήσει τον γιο του.

http://nonews-news.blogspot.gr/2012/12/a-3.html
Η σύνθεση της φωτογραφίας αποδίδεται στην εφημερίδα Παραπολιτικά και στον Θεόδωρο Μουτζουρ
http://citypress-gr.blogspot.com/2012/12/blog-post_1890.html


http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/01/blog-post_6723.html

Η μεγάλη φυγή από την… ΕΛ.ΑΣ

Τέσσερις αστυνομικοί την… ημέρα εγκαταλείπουν το Αστυνομικό Σώμα! Ένας αξιωματικός και τρεις κατώτεροι αποστρατεύονται με τη θέλησή τους κατά τη διάρκεια του… 24ωρου.

Σε αυτόν τον αριθμό κυμαίνεται ο μέσος όρος των ένστολων που αποφασίζουν να εγκαταλείψουν την ενεργό δράση και να μπουν στην αποστρατεία με κύρια αιτία το «πετσόκομμα» των μισθών τους. Κατά μέσο όρο 1.621 αστυνομικοί φεύγουν κάθε χρόνο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, την τελευταία 5ετία.

Από τα στοιχεία που έχει ο Κλάδος Οργάνωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού-Διεύθυνση Αστυνομικού Προσωπικού, και αποκαλύπτει σήμερα η «Βραδυνή», την τελευταία 5ετία, 2008-2012, έχουν αποστρατευθεί με αίτησή τους συνολικά 7.884 αστυνομικοί.

Από αυτούς οι 1.343 είναι αξιωματικοί και 6.541 κατώτεροι. Σε 16 αξιωματικούς και 206 κατώτερους έχει επιβληθεί η πειθαρχική ποινή της απόταξης για σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα. Ο συνολικός αριθμός των ένστολων που έχουν εγκαταλείψει την Ελληνική Αστυνομία το χρονικό διάστημα από 2008 έως 2012, ανέρχεται σε 8.106 αστυνομικούς.

Η «μεγάλη φυγή» παρατηρήθηκε το 2008-2009, όταν αρκετοί ένστολοι «προέβλεψαν» το δυσοίωνο οικονομικό τους μέλλον και αιτήθηκαν την αποστρατεία τους λαμβάνοντας συντάξεις με τον αμέσως επόμενο βαθμό από εκείνον που κατείχαν και «ολοκληρωμένο» εφάπαξ. Οι περισσότεροι από αυτούς βρήκαν και «μαύρη» εργασία στον ιδιωτικό τομέα.

Από εκεί και έπειτα αρκετοί αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν την ίδια επιδίωξη αποστρατείας, «καθηλώθηκαν» από τα νέα μέτρα, το όριο ηλικίας και τις εξαντλητικές μισθολογικές μειώσεις στην περίπτωση που επέλεγαν να αποστρατευτούν.

Αυτή τη στιγμή στο αστυνομικό σώμα υπηρετούν περίπου 55.000 ένστολοι, με το ποσοστό εκείνων που είναι άνω των 55 χρόνων, για να θεμελιώνουν το δικαίωμα πλήρους σύνταξης και να μπορούν να την πάρουν, να είναι κάτω από το 50%.

Αστυνομικοί κύκλοι αναφέρουν πως αν κάποιος αστυνομικός επιθυμεί τώρα να βγει σε σύνταξη, με όσο το δυνατόν αξιοπρεπή δεδομένα αλλά και εφάπαξ, θα πρέπει να έχει συμπληρώσει τα 31 χρόνια υπηρεσίας και την ηλικία των 55 χρόνων. «Δεν συμφέρει κανέναν να βγει τώρα σε σύνταξη» αναφέρουν κύκλοι του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Να σημειωθεί πως πρόσφατα το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ανακήρυξε «πρωταθλητή» στα κενά των οργανικών θέσεων διοικητικού προσωπικού, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με τον αριθμό αυτών να ανέρχεται σε 3.314. Δηλαδή, το συγκεκριμένο υπουργείο διεκδικεί τη «μερίδα του Λέοντος» από τους υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα που πρόκειται να μεταταχθούν.

Στο μεταξύ το 2011 και 2012 στις αστυνομικές σχολές μπήκαν 1.200 και 1.800 σπουδαστές αντίστοιχα, ενώ το 2013 και 2014, οι αστυνομικές σχολές θα «απουσιάζουν» από τα μηχανογραφικά των πανελλαδικών εξετάσεων. Συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ υποστηρίζουν πως αυτή η «απουσία» σπουδαστών με τις ταυτόχρονες αιτήσεις αποστρατείας του αστυνομικού προσωπικού έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας ΕΛ.ΑΣ των 25.000-30.000 αστυνομικών…


newsit


http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/01/blog-post_9512.html

Αλλοδαποί έσπασαν τα χέρια αστυνομικών!

Ο ΤΣΥΡΙΖΑ ακούγεται οτι θα βγάλει ανακοίνωση γιατί κατα των ξυλοδαρμό των αστυνομικών οι λαθρομετανάστες υπέστησαν γρατζουνιές στις παλάμες απο τους σιδερολοστούς που κρατούσαν!

Μάλιστα θα καταθέσουν επερώτηση στην Βουλή προκειμένου να χορηγηθεί επίδομα στους απανταχού αλλοδαπούς ώστε να αγοράσουν δερμάτινα γάντια για να μην σκίζονται τα χέρια τους καθώς ξυλοκοπούν τους αστυνομικούς!




http://antipliroforisi.blogspot.gr/2013/01/blog-post_9285.html

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/01/blog-post_3937.html

Οι καλύτερες πόρνες στον κόσμο είναι οι Ελληνίδες .

Αυτό περιγράφει τουρκική σειρά

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την έντονη διαμαρτυρία της ελληνικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης, προκαλεί η τηλεοπτική σειρά, «Ustuta Kemal», (για την οποία είχαμε γράψει και παλαιοτέρα).

Η σειρά..
αυτή αναφέρεται στην περίοδο 1919-1922, όταν τα συμμαχικά στρατεύματα του Α΄ παγκοσμίου πολέμου είχαν καταλάβει την Κωνσταντινούπολη και οι Ρωμιοί της Πόλης, σύμφωνα με τους δημιουργούς της σειράς, έπαιζαν τον ρόλο του προδότη ενώ οι Ρωμιές της Πόλης, (με πρώτη και καλλίτερη την περίφημη Αγγέλα και το «ονομαστό» πορνείο της), ήταν οι… καλλίτερες πόρνες της εποχής

Η σειρά αυτή που προσβάλλει με αηδιαστικά τρόπο την ελληνική παρουσία της Κωνσταντινούπολης, έχει προκαλέσει την έντονη διαμαρτυρία της ελληνικής κοινότητας. Με επιστολή τους στις 14 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος των Θρησκευτικών Ιδρυμάτων της Πόλης, της ελληνικής κοινότητας, κ Λάκης Βίγκας και η γενική γραμματέας, Κατερίνα Πρόκου, στον πρόεδρο του Τουρκικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, κ Davut Dursun, εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για την εν λόγω τηλεοπτική σειρά η οποία προκαλεί ελεεινά αισθήματα στο τουρκικό κοινό για την ελληνική κοινότητα της Πόλης η ιστορία της οποίας αριθμεί πάνω από 2000 έτη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η επιστολή αυτή, η τηλεοπτική σειρά, «Ustuta Kemal», (δηλαδή ο Κοφτερός Κεμάλ), προκαλεί αισθήματα εχθρότητας και αηδίας για την ελληνική ομογένεια και για τις Ρωμιές της Πόλης, που παρουσιάζονται σαν αδίστακτες πόρνες, πρόθυμες να πλαγιάσουν με τον οποιοδήποτε για να κερδίσουν λίγα χρήματα. Οι εκπρόσωποι της ελληνικής κοινότητας της Πόλης, αναφέρουν ότι και παλαιοτέρα, τη περίοδο την δεκαετίας 1950-1960, μια κινηματογραφική ταινία με τον τίτλο, «Yeşilçam» είχε προκαλέσει έντονα ανθελληνικά αισθήματα.

 Σήμερα, με την τηλεοπτική αυτή σειρά που προβάλλεται σε ώρες μεγάλης τηλεθέασης, προκαλούνται αισθήματα αηδίας και αποστροφής γενικότερα για τους Έλληνες με σοβαρές συνέπειες στις σχέσεις των δυο λαών.

 Η εικόνα που σχηματίζει ο μέσος Τούρκος με τον «Ustura Kemal», είναι ότι οι Έλληνες είναι άθλιοι προδότες και οι Ελληνίδες οι πιο αδίστακτες πόρνες που πέρασαν από τη Κωνσταντινούπολη.

Οι εικόνες αυτές, όπως τονίζουν στην επιστολή τους οι κ Λάκης Βίγκας και Κατερίνα Πρόκου, δεν βοηθούν στην προσπάθεια ενίσχυσης της φιλίας των δυο λαών, ενώ έχουν προκαλέσει ακόμα και εχθρικές πράξεις από διάφορες πηγές κατά των Ελλήνων της Πόλης.

Ενώ λοιπόν εδώ στην Ελλάδα οι Τουρκολάγνοι καναλάρχες και οι Τουρκολάγνοι τηλεθεατές προβάλλουν και παρακολουθούν καταγοητευμένοι τις τουρκικές σαπουνόπερες, για τις οποίες οι Τούρκοι έχουν εισπράξει πολλά εκατομμύρια, στην Τουρκία σπάνε ρεκόρ τηλεθέασης οι τηλεοπτικές σειρές που μας παρουσιάζουν σαν ελεεινούς, φιλοχρήματους προδότες και τις Ελληνίδες σαν… πόρνες πρώτης ποιότητας.

Δηλαδή τους πληρώνουμε για να μας βρίζουν με τον χειρότερο τρόπο. 

Μπράβο μας λοιπόν μπράβο στους μεγαλο-καναλάρχεςε που δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο και μπράβο στην ηλιθιότητα των τηλεθεατών που δίνουν πόντους τηλεθέασης και χρήμα στον Σουλεϊμάν και σε όλα τα άλλα τουρκικά τηλεοπτικά σκουπίδια.






ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
http://taxalia.blogspot.com/2013/01/blog-post_7622.html

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/01/blog-post_3913.html

H MEΓΑΛΗ ΚΟΜΠΙΝΑ..Πράσινοι φόροι,πράσινη ανάπτυξη και πράσινα άλογα..

Δεν είναι το κόλπο έξυπνο (γιατί δεν έχουν έμπνευση και δημιουργικότητα οι ψυχάκηδες), είναι τα μυαλά των μαζών, που χειραγωγούνται και πείθονται. Είναι η ψυχολογία της εξάρτησης,που βοηθά να "πιάνει" το δόγμα "σοκ και δέος".

Για τους περισσότερους (στο νετ) είναι γνωστά αυτά. Δε βλάπτει να γίνουν γνωστά και ευρύτερα. Μιλάνε άνθρωποι που τιμούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια αρκετά ώστε να δίνουν τον αγώνα της αφύπνισης. Όσο περισσότεροι αφυπνιστούν και τους πάρουν χαμπάρι, τόσο γρηγορότερη η ανατροπή των σάπιων.



Οι ΑΡΧΙ-κομπιναδόροι, διεφθαρμένοι-εγκληματίες του συστήματος που ελέγχει πληθυσμούς, δεν δικαιούνται να ομιλούν για διεφθαρμένους πολίτες, φοροφυγάδες, κλπ, αφου αυτοί δίνουν ΠΡΩΤΟΙ το καλό παράδειγμα. Και φυσικά δεν δικαιούνται να επιβάλλουν τα πιο απάνθρωπα μέτρα που έχει γνωρίσει η σύγχρονη ιστορία.
Μην τους δίνουμε εμείς αυτό το δικαίωμα με την υπακοή μας. ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΟΛΟΙ!

http://www.eglimatikotita.gr/2012/11/h-me.html


http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/01/h-me.html

Έλληνας η κορυφαία προσωπικότητα στην Αυστραλία

Ένας Έλληνας oμογενής και λαμπρός επιστήμονας εν ονόματι Σταν Σκαφίδας ψηφίστηκε από την εφημερίδα «The Age» ως μια από τις κορυφαίες προσωπικότητες της Αυστραλίας που «θα γράψουν ιστορία στα χρόνια που έρχονται».
Αυτό χάρη σε...

ένα γενετικό τεστ που ανακάλυψε με το οποίο μπορεί να προβλέπεται αν ένα παιδί διατρέχει τον κίνδυνο να είναι αυτιστικό. Αυτό το τεστ θα είναι διαθέσιμο σε 5 χρόνια από τώρα και θα προβλέπει με ακρίβεια 70% αν ένα παιδί διατρέχει τον κίνδυνο να είναι αυτιστικό, επιτρέποντας έτσι την έγκαιρη παρέμβαση της επιστήμης για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο Σταν Σκαφίδας είναι επικεφαλής της έρευνας στο NICTA (εθνικό ερευνητικό κέντρο της Αυστραλίας) και κατέχει βραβεία αριστείας σε τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνίας.

Το NICTA είναι το μεγαλύτερο κέντρο έρευνας για την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς προθέσεων διέγερσης του αμφιβληστροειδούς, δηλαδή του βιονικού ματιού.

Ο Σταν Σκαφίδας ήδη είναι συνεφευρέτης του AFH, ενός κρίσιμου συστατικού της τεχνολογίας συνύπαρξης Bluetooth. Μέχρι σήμερα, η AFH τεχνολογία υπάρχει σε πάνω από ένα δισεκατομμύριο συσκευές Bluetooth και ο αριθμός αυτός αυξάνεται συνεχώς.

Κατέχει πάνω από είκοσι διπλώματα ευρεσιτεχνίας στον τομέα της μικροηλεκτρονικής, στα ασύρματα και σε άλλα συστήματα επικοινωνίας.

Μάλιστα σύμφωνα με τον ίδιο ο μεγάλος του στόχος για τα επόμενα 3 χρόνια είναι η παροχή βιονικής όρασης.
planet-greece


Parapona-Rodou

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΩΡΑ! ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ !

Η απαίτηση της μεγάλης και υγιούς πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού που ζητάει σκληρή τιμωρία από την Δικαιοσύνη για όσα λαμόγια...

πολιτικούς ,δημόσιους υπαλλήλους, επιχειρηματίες και λοιπούς συλλαμβάνονται να έχουν κάνει ασύλληπτες περιουσίες κλέβοντας το κράτος και τον Ελληνικό λαό.

Δεν ενδιαφέρει τους πολίτες αν αυτός που έκλεψε και πρέπει να πάει στον Κορυδαλλό λέγεται Παπανδρέου, Βενιζέλος, Βουλγαράκης, Ρουσόπουλος , Παπακωνσταντίνου , Παπαντωνίου , Λιάπης ,Τσουκάτος ή κάπως αλλιώς.

Τον ενδιαφέρει επιτέλους σε αυτό τον τόπο να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη.

Και επειδή ακούσαμε για τυχόν παραγραφές αφήστε τις αλητείες γιατί θα βγει ο κόσμος στους δρόμους και θα χυθεί αίμα!

Το ποτήρι της αγανάκτησης για τα εκατομμύρια των νεόπτωχων και των αδικημένων , έχει ξεχειλίσει!

Τα εγκλήματα σε βάρος της πατρίδας και του Ελληνικού λαού δεν πρέπει να παραγράφονται ποτέ . Ούτε μετά από 1000 χρόνια.

Στην Αρχαία Αθήνα στην εποχή που μεσουρανούσε η Δημοκρατία ,όσοι αποδεικνύονταν κλέφτες και επίορκοι ακόμα κι αν είχαν ήδη πεθάνει τους ξέθαβαν και τους πέταγαν έξω από τα τείχη της πόλης!!

Χτίστε καινούργιες φυλακές για τα λαμόγια , γιατί είναι τόσα πολλά και οι φυλακές τόσες λίγες…

Και πέρα από την κεντρική πολιτική σκηνή , ξαμοληθείτε κ.κ. του ΣΔΟΕ , ειδικοί επιθεωρητές και λοιποί ελεγκτικοί μηχανισμοί και στην Περιφέρεια .

Τα λαμόγια είναι πολλά και γνωστά στον λαό. Θα έχετε εύκολο έργο…

Πηγαίνετε σε ένα καφέ της Κορίνθου ή της Τρίπολης ή της Καλαμάτας κ.ά και ρωτήστε ποια είναι τα λαμόγια και οι απατεώνες της περιοχής.

Ποιοί αυτοδιοικητικοί , δημόσιοι Υπάλληλοι , επιχειρηματίες και διάφοροι επιστήμονες της διαπλοκής με την εξουσία , έχουν κάνει αδικαιολόγητες περιουσίες και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα .

Θα σας οδηγήσει ο λαός κατευθείαν και σχεδόν με αλάθητο κριτήριο.

Κανένα ελαφρυντικό και κανένας οίκτος για όλα αυτά τα λαμόγια που ήπιαν το αίμα του Ελληνικού λαού και πλούτισαν σε βάρος της κοινωνίας.

Και ειδικότερα στα λαμόγια της πολιτικής που έπαιξαν και πρόδωσαν τα όνειρα και τις προσδοκίες του λαού που πίστεψε σε αυτούς και στα …οράματά τους.

Οι τίμιοι πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί δημόσιοι υπάλληλοι και επιχειρηματίες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και από τον πιο αυστηρό έλεγχο.

Είναι γνωστοί όμως αυτοί σε κάθε τοπική κοινωνία που θα τρέμουν σαν το ψάρι στη στεριά όταν αποφασίσει η πολιτεία να αποδώσει δικαιοσύνη και να επιβάλει σκληρές και παραδειγματικές τιμωρίες στους κλέφτες και τους απατεώνες.

-ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΩΡΑ

-ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

-ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΣ , ΝΟΜΙΚΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΟΧΆΡΤΙΑ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΦΤΗ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑ
Πηγή: sfedona.gr


Parapona-Rodou

ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ! Έκθεση Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: "Να βοηθηθεί η Ελλάδα για να ανακηρυχθεί ΑΟΖ"

Επειδή στην Ε.Ε "καίγονται" για ενεργειακή αυτάρκεια, για πρώτη φορά μας δίνουν σαφή στήριξη..
, στην προσπάθειά μας να ανακηρύξουμε ΑΟΖ, ώστε να προχωρήσουμε στην εκμετάλλευση του - πολλά υποσχόμενου - ορυκτού μας πλούτου...
Είναι ίσως η πρώτη φορά που σε επίσημο κείμενο της ΕΕ γίνεται τόσο εκτεταμένη αναφορά στις ανακαλύψεις κοιτασμάτων αλλά και στις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την ανακάλυψη νέων στην περιοχή της Μεσογείου. Ωστόσο στο προσχέδιο της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον Ενεργειακό Οδικό Χάρτη 2050, της αρμόδιας επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας, γίνεται μια σαφής και ρητή αναφορά στη σημασία των κοιτασμάτων αυτών για την ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ και τονίζεται ότι θα πρέπει να υπάρξει μια σαφής τοποθέτηση των Βρυξελλών για το θέμα της ΑΟΖ.
Σύμφωνα με την έκθεση, οι αναμενόμενες νέες ανακαλύψεις κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Μεσόγειο και τον Αρκτικό Ωκεανό αναμένεται να αποτελέσουν καθοριστικούς παράγοντες που πιθανόν να οδηγήσουν στη μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της Ε.Ε. από εισαγωγές.
Η εισήγηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επί του οδικού χάρτη της ΕΕ για την Ενέργεια, επί της ουσίας επισημοποιεί για πρώτη φορά το άμεσο ενδιαφέρον των Βρυξελλών για τα κοιτάσματα της Μεσογείου. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η διατύπωση που χρησιμοποιείται από το ΕΚ δίνει νέα διάσταση όχι μόνο στις γεωτρήσεις που πραγματοποιούνται σε Ισραήλ και Κύπρο αλλά και στις έρευνες που έχουν ξεκινήσει από τη χώρα μας στην περιοχή του Ιονίου και την Κρήτη.
Πιο αναλυτικά η έκθεση της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον ενεργειακό οδικό χάρτη της ΕΕ μέχρι το 2050, με εισηγήτρια την ελληνίδα ευρωβουλευτή Νίκη Τζαβέλλα αναφέρει τα εξής: Το ΕΚ δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ μέσω εναλλακτικών πηγών ενέργειας που θα συνοδεύεται από μείωση της εξάρτησης από εισαγωγές, με έμφαση στην αυξανόμενη σημασία αναμενόμενων νέων ανακαλύψεων κοιτασμάτων Πετρελαίου & Φυσικού Αερίου στη Μεσόγειο Θάλασσα και στον Αρκτικό Ωκεανό. Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει ανάγκη ανάπτυξης μια ενιαίας πολιτικής της ΕΕ στον τομέα των θαλάσσιων γεωτρήσεων πετρελαίου και Φυσικού Αερίου». Παράλληλα υπογραμμίζεται ότι θα πρέπει να υπάρξει ενιαία πολιτική από την πλευρά της Ε.Ε. και για το θέμα της οριοθέτησης της ΑΟΖ των κρατών μελών.
Στην ίδια έκθεση το ΕΚ τονίζει με έμφαση ότι η χορήγηση δικαιωμάτων αδειών για γεωτρήσεις και έρευνες στις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες θα αποτελέσει πηγή τριβών με τρίτες χώρες και ότι η ΕΕ θα πρέπει να διατηρήσει ένα υψηλό πολιτικό προφίλ σε αυτό το ζήτημα. Επίσης το ΕΚ σημειώνει ότι ο τομέας της ενέργειας θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως όχημα για την ειρήνη τη συνεργασία και τη σταθερότητα.
Πρόκειται για μια ελπιδοφόρα κατέυθυνση της Ε.Ε η οποία πλέον προτίθεται να αναλάβει ουσιαστικό ρόλο, στο να μας βοηθήσει στο θέμα της ΑΟΖ, παρόλα τα προβλήματα με την Τουρκία. Φυσικά λόγω των συμφερόντων τους, και όχι γιατί συνειδητοποίησαν ότι δεν εφραμόζεται το Διεθνές Δίκαιο.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που υπάρχει το ειδικό ερευνητικό σκάφος Nordic Explorer της PGS βρίσκεται ήδη στην περιοχή νοτίως της Κρήτης στο πλαίσιο των σεισμογραφικών ερευνών για την εύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου. Η έρευνα ξεκινάει ανοιχτά του Νομού Ηρακλείου και θα κρατήσει πιθανότατα και όλο τον Γενάρη.
Επιτέλους υπάρχουν κάποια ελπιδοφόρα νέα, και τα συμφέροντά μας μετά από πολύ καιρό μοιάζουν να συμπίπτουν με τα συμφέροντα των Ευρωπαίων. Η σύγκλιση συμφερόντων, είναι η καλύτερη ασφαλιστική δικλείδα για να πραγματοποιηθεί το όνειρο της ανακήρυξης της ΑΟΖ.


Πηγή
Πηγή: http://www.zoomblog.org/

Τρία δισ. ευρώ για να αποκτήσει η Τουρκία "πλωτό νησί" στο Αιγαίο

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιείται αύριο στο υπουργείο Αμυνας της Τουρκίας υπό τον πρωθυπουργό Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου ...
να αποφασιστεί η ναυπήγηση του πρώτου τουρκικού αεροπλανοφόρου. Ηδη, τρεις τουρκικοί όμιλοι έχουν υποβάλει προτάσεις για το «πλωτό νησί» της γείτονος το οποίο θα έχει κόστος περίπου 3 δισ. δολάρια και μήκος αεροπορικού διαδρόμου 220 μέτρων. Τα υποψήφια ναυπηγεία είναι τα RMK Marine, Desan και Sedef, τα οποία ανήκουν αντίστοιχα στον όμιλο Κοτς, Καλκάνογλου και Καλκαβάν. Το σκάφος θα μπορεί να επιχειρεί για 30 ημέρες και 1700 ναυτικά μίλια χωρίς ανεφοδιασμό, ενώ θα μπορεί να επιχειρεί από αυτό το νέο μαχητικό F-35, εκατό εκ των οποίων πρόκειται να προμηθευτεί η τουρκική Αεροπορία με τα πρώτα δύο να παραδίδονται μέσα στο 2015.


http://ksipnistere.blogspot.gr/

Φθηνότερα 1.150 φάρμακα από την Δευτέρα

Μειώσεις σε 1.150 φάρμακα περιλαμβάνει το νέο διορθωτικό δελτίο τιμών που εκδόθηκε από το υπουργείο Υγείας και το οποίο...
τίθεται σε ισχύ από τη Δευτέρα, στις 7 Ιανουαρίου. Στην υπουργική απόφαση που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Μάριος Σαλμάς, διευκρινίζεται, ότι στις χονδρικές και νοσοκομειακές τιμές δεν περιλαμβάνεται Φόρος Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ), ενώ στις λιανικές τιμές έχει συμπεριληφθεί και ο αναλογούν ΦΠΑ 6,5%. Επίσης, στις περιοχές που ισχύουν μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ τα φάρμακα θα πωλούνται σε λιανικές τιμές μειωμένες κατά 1,41%.


http://ksipnistere.blogspot.gr

«Καμπάνα» 22% σε όσους δεν έχουν τις απαιτούμενες αποδείξεις

Για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν το τρέχον έτος Στο 22% θα ανέρχεται η «ποινή» φόρου η οποία θα επιβάλλεται στους φορολογούμενους που δεν θα ...
συγκεντρώνουν το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν το 2013. Ο συντελεστής αυτός θα επιβάλλεται επί της διαφοράς μεταξύ του απαιτούμενου ποσού αποδείξεων και του ποσού των αποδείξεων που θα συγκεντρώνει ο κάθε φορολογούμενος, εφόσον φυσικά υπάρχει τέτοια διαφορά. Το θέμα αυτό συζητήθηκε σήμερα στη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομικών, Ιωάννη Στουρνάρα, τη συμμετοχή του αρμόδιου υφυπουργού, Γιώργου Μαυραγάνη, και άλλων στελεχών του υπουργείου Οικονομικών ενόψει της ψήφισης στη Βουλή του νέου φορολογικού νομοσχεδίου τις προσεχείς ημέρες. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να δοθούν κίνητρα για τη συγκέντρωση αποδείξεων από τους φορολογούμενους. Υπενθυμίζεται ότι υπόχρεοι στη συγκέντρωση αποδείξεων για το 2013 θα είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι για το 25% του δηλωθέντος εισοδήματός τους και με ανώτερο όριο το ποσό των 10.500 ευρώ.


http://ksipnistere.blogspot.gr/

Βόλος: Πώς κατάφεραν να υποκαταστήσουν το ευρώ

«Στο Βόλο, την πόλη-λιμάνι που σφύζει από ζωή στους πρόποδες του Πηλίου, στην καρδιά της πιο εύφορης πεδιάδας της Ελλάδας, οι ντόπιοι επινόησαν ένα διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης και της έλλειψης ρευστότητας, υιοθετώντας τη δική τους εναλλακτική νομισματική μονάδα πίστωσης, την ΤΕΜ», αναφέρει η...


βρετανική Guardian.


Πρόκειται για ένα ιδιότυπο δίκτυο ανταλλακτικής οικονομίας – ή πιο σωστά «αντιπραγματισμού» – που αποτελείται, σύμφωνα με τους διοργανωτές, από περίπου 1.300 χρήστες, και το οποίο βασίζεται σε ένα εικονικό νόμισμα, την επονομαζόμενη Τοπική Εναλλακτική Μονάδα. Στο σύστημα έχουν προσχωρήσει καφετέριες, εμπορικά καταστήματα, εργοστάσια και επιχειρήσεις, παρέχοντας αγαθά και υπηρεσίες (από γάλα και τρόφιμα μέχρι μαθήματα γιόγκα και ιατρική περίθαλψη) έναντι μονάδων ΤΕΜ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian, «το σύστημα διαδραματίζει ένα διπλό ρόλο: αναπληρώνει το απολεσθέν εισόδημα των χρηστών και δημιουργεί ένα προστατευτικό δίκτυο για όσους έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με μία πολύ δύσκολη περίσταση στη ζωή τους».

Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες εναλλακτικής οικονομικής οργάνωσης έχουν κάνει την εμφάνισή τους και σε άλλες περιοχές της ελληνικής επικράτειας, από τα προάστια της Αθήνας και την Κέρκυρα, μέχρι την Πάτρα και τη βόρεια Κατερίνη.

Ωστόσο, το εγχείρημα εγκαινιάστηκε στο Βόλο – τον άλλοτε πλούσιο εμπορικό δίαυλο προς τη Μέση Ανατολή – όπου έχει «στηθεί» και το μεγαλύτερο δίκτυο αντιπραγματισμού.

Η ΤΕΜ είναι μία μονάδα πίστωσης, η οποία δεν έχει υλική μορφή (δεν τυπώνεται). Με την εγγραφή του στο Δίκτυο, το κάθε μέλος λαμβάνει αυτομάτως 300 μονάδες πίστωσης (χωρίς την επιβάρυνση τόκου), με τις οποίες µπορεί να αγοράσει τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα που προσφέρουν τα υπόλοιπα µέλη. Ο λογαριασµός και οι συναλλαγές του κάθε μέλους καταγράφονται σε μία ηλεκτρονική βάση δεδοµένων, ενώ όσοι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο εξυπηρετούνται με κουπόνια (εντολές πληρωµής).

Για παράδειγμα, αν κάποιος θέλει να αγοράσει ένα αγαθό αξίας 100 ευρώ, πληρώνει το 70% της τιμής με ευρώ και το υπόλοιπο 30% με ΤΕΜ – κάτι σαν έκπτωση – καθώς ο έμπορος είναι υποχρεωμένος να καλύψει το κόστος παραγωγής του αγαθού και το ΦΠΑ.

Παρ' όλο που οι ντόπιοι επιμένουν ότι το σύστημα ΤΕΜ δεν πρόκειται να υποκαταστήσει το σύστημα φορολογίας, θεωρούν πως αποτελεί μία βιώσιμη εναλλακτική λύση.

«Δεν θα υποκαταστήσει πλήρως το ευρώ, αλλά παρέχει σημαντική βοήθεια στα αδύναμα μέλη της κοινωνίας μας. Μάλιστα, ενθαρρύνουμε τη χρήση του σε όλα τα επίπεδα των κοινωνικών δραστηριοτήτων της πόλης μας», αναφέρει στον Guardian ο δήμαρχος του Βόλου, Πάνος Σκοτινιώτης.


http://ksipnistere.blogspot.gr

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΚΑΘΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΤΖΕΦΡΙ,ΠΟΛΝΤΟ ΚΑΙ ΠΟΠΑΥ...

XATZEFRIPOLNTO

Ανοικτή επιστολή προς τους βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ανεξάρτητους βουλευτές για την συμπλήρωση των 30 υπογραφών που απαιτούνται για την πρόταση για σύσταση επιτροπής διεξαγωγής προκαταρκτικής εξέτασης για...
τους Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο και Παπανδρέου...
Αξιότιμοι κύριοι,
Η μνημονιακή συγκυβέρνηση προτείνει την σύσταση επιτροπής διεξαγωγής προκαταρκτικής εξέτασης για τις ποινικές ευθύνες του τ. υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, για ένα σκάνδαλο που όζει. Κατά την εκτίμησή μας πρόθεση της συγκυβέρνησης είναι να εκμεταλλευτεί την περίπτωση ενός πολιτικά τελειωμένου πρώην υπουργού, προκειμένου να συγκαλύψει τις ευθύνες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, όπως αυτές προκύπτουν ακόμα και από την ανάγνωση των πρακτικών της αρμόδιας Επιτροπής, αλλά και του επίσης υπευθύνου και έχοντος όχι μόνο την πολιτική, αλλά και την ποινική ευθύνη πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γεωργίου Παπανδρέου. Με δεδομένη την αντιμετώπιση του όλου ζητήματος από την μνημονιακή συγκυβέρνηση προκειμένου να μπορέσει να στηριχθεί η άθλια πολιτική της συμμαχία και κατ΄ επέκταση το παλαιοκομματικό κατεστημένο,  ο «ΛΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» αναλαμβάνει πρωτοβουλία και προτείνει  με τις ισχύουσες κοινοβουλευτικές διαδικασίες την σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης που θα αφορά τους: Γεώργιο Παπακωνσταντίνου, Ευάγγελο Βενιζέλο και Γεώργιο Παπανδρέου. Σας καλούμε να συνυπογράψετε την επισυναπτόμενη πρόταση προς το Προεδρείο της Βουλής, σύμφωνα με τα οριζόμενα  από τον Κανονισμό της Βουλής.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ
ΚΑΤΑ
ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Όπως γνωρίζετε το 2010 το Γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών παρέδωσε, μέσω της ελληνικής πρεσβείας στον τότε υπουργό Οικονομικών Γεώργιο Παπακωνσταντίνου ψηφιακό δίσκο με 2062 ηλεκτρονικά αρχεία, με ονόματα Ελλήνων καταθετών και τις κινήσεις λογαριασμών τους για μια χρονική περίοδο στην τράπεζα ΗSBC του Χόνγκ-Κόνγκ, σε υποκατάστημα που αυτή διατηρούσε στην Ελβετία. Ο κος Παπακωνσταντίνου το παρέδωσε στο γραφείο του για εμπιστευτική φύλαξη, και από εκείνη την στιγμή και μετά κανείς δεν γνώριζε που αυτό βρισκόταν. Τον Ιούνιο του 2011, υποτίθεται ότι ο κος Παπακωνσταντίνου παρέδωσε στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη τα ονόματα που υποτίθεται ότι υπήρχαν στην λίστα που είχε δοθεί. Τον δε Αύγουστο του 2011, ενημερώνεται και ο κος Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος είχε γίνει υπουργός Οικονομικών. Φτάνοντας στο 2012, και με την γνωστή διαδικασία που ακολουθήθηκε από τον νυν υπουργό Οικονομικών κο Στουρνάρα, οι Γάλλοι μας παραδίδουν ψηφιακό δίσκο ( CD)  με 2062 αρχεία, ενώ ο αντίστοιχος  του κου Παπακωνσταντίνου είχε 2059 αρχεία.
Έτσι προκύπτει ξεκάθαρα πως ο κος Παπακωνσταντίνου, προέβη σε αλλοίωση του ψηφιακού δίσκου, της λεγόμενης και «λίστας Λαγκάρντ», συγκεκριμένα δε φαίνεται ότι διέγραψε τρία ονόματα τα οποία ανήκαν σε συγγενικά του πρόσωπα.
Επειδή σύμφωνα με το Ν. 3126/2003 «Πλημμελήματα ή κακουργήματα που τελούνται από Υπουργό κατά την άσκηση των καθηκόντων του εκδικάζονται από το κατ΄ άρθρο 86 του Συντάγματος Ειδικό Δικαστήριο, ακόμα και αν ο υπουργός έχει παύσει να έχει την ιδιότητα αυτή»
Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 153 του ΚτΒ «Η Βουλή έχει τη αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη εναντίον όσων διατελούν ή διατέλεσαν μέλη της κυβέρνησης ή Υφυπουργοί, για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 86 του Συντάγματος και το Νόμο περί ευθύνης των υπουργών»
Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 154 παρ. 1 του ΚτΒ , «Για την άσκηση δίωξης κατά το προηγούμενο άρθρο εναντίον προσώπου που είναι η διετέλεσε μέλος της Κυβέρνησης η Υφυπουργός απαιτείται πρόταση κατηγορίας και απόφαση της Βουλής που δέχεται την πρόταση αυτή»
Επειδή ο κος Παπακωνσταντίνου, αλλοίωσε την λίστα Λαγκάρντ, ο δε κος Βενιζέλος ήταν γνώστης της όλης καταστάσεως και παρείχε κάλυψη στον κο Πακωνσταντίνου, με αποτέλεσμα με αυτόν τον τρόπο να παρέχουν στην ουσία κάλυψη στους όποιους παραβάτες, στερώντας παράλληλα από την ελληνική πολιτεία εκατοντάδες εκατομμύρια, ή ακόμα και δισεκατομμύρια ευρώ ως έσοδα εκ φορολογίας.
Επειδή ο κος Γεώργιος Παπανδρέου, ως πολιτικός προϊστάμενος των ως άνω και πρωθυπουργός, αυτός παρείχε και αυτός κάλυψη στις ενέργειες τους.
Επειδή προκύπτει ότι έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος (259 ΠΚ) , της νόθευσης εγγράφου (242 παρ. 2 και 3 Π.Κ) καθώς και της υπόθαλψης εγκληματία , κατ΄άρθρο 231 ΠΚ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΣ  ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ
Την κατά Νόμο άσκηση ποινικής διώξεως κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για το αδίκημα της νόθευσης εγγράφου (242 ΠΚ), της παράβασης καθήκοντος (259 ΠΚ), την άσκηση ποινικής διώξεως κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία (231 ΠΚ) καθώς και του πρώην πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου για το αδίκημα της  υπόθαλψης εγκληματία (231 ΠΚ)   και την συζήτηση της ως άνω πρότασης στην Ολομέλεια της Βουλής κατ΄ άρθρο 155 του Κανονισμού της Βουλής, με σκοπό την λήψη αποφάσεως για την συγκρότηση της αρμόδιας ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής, πρoς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις ως άνω περιγραφόμενες παράνομες πράξεις.
                                                                                      
ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΑΠΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΖΑΡΟΥΛΙΑ ΕΛΕΝΗ
ΓΕΡΜΕΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ ΗΛΙΑΣ
ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΚΟΥΖΗΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΛΑΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΓΡΕΓΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΥΒΙΟΣ
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΜΙΧΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
makeleio.gr
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters