Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Τρομολαγνεία και πρώτο θέμα ο καπνός από τα τζάκια...τα chemtrails γαργάρααα!!!


Είναι πραγματικά απίστευτο το μέγεθος η όλη ιστορία με τον καπνό από τα τζάκια και τις αιθαλομίχλες κλπ κλπ. Πρωϊνάδικα, μεσημεριανά, δελτία ειδήσεων πρωτοσέλιδα εφημερίδων... όλοι για τον καπνό από το τζάκι!!
Κι ενώ ο πλέον ειδικός, ο πνευμονολόγος, αναπληρωτής καθηγητής σχολή δημόσιας υγείας του Χάρβαρντ κος Μπεχράκης είπε ότι...
«Δεν συμβαίνει κάτι το ιδιαίτερα θορυβώδες από τη χρήση ξύλου αντί για πετρέλαιο για τη θέρμανση», πέσανε πάνω του σαν τα κοράκια οι "δημοσιογραφάρες" του ΣΚΑΙ. Μα δε γίνεται του λένε.. δε μπορεί... δεν είναι δυνατόν... δε μας τα λες καλά... σαν να του έλεγαν.. κακώς σε φέραμε εσένα.. θέλουμε άλλον να τα πει με τρόμο.....!

Και συνέχισε ο επιστήμονας λέγοντας πως τα στοιχεία του Ερευνητικού Κέντρου για την Προαγωγή της Υγείας δείχνουν πως φέτος το Δεκέμβριο οι εισαγωγές στο νοσοκομείο νοσημάτων θώρακος Σωτηρία για θέματα που σχετίζονται με το σωματίδια στον αέρα είναι μάλλον λιγότερες από πέρυσι την ίδια εποχή!!!
Γιατί ξαφνικά όλοι ανεξαιρέτως οι μέχρι σήμερα απόντες που λοιδορούσαν επιστήμονες και περιβαλλοντικές οργανώσεις ασχολούνται με την ατμοσφαιρική ρύπανση;
Πως να μη γίνει τόσος ντόρος με τέτοια πτώση στη ζήτηση του πετρελαίου;
Μήπως, λέω εγώ τώρα, οι κύριοι μέτοχοι των ΜΜΕ έχουν καμιά σχέση με...
το πετρέλαιο;
Για να δούμε λίγο τους μετόχους και τα ΔΣ μερικών καναλιών...
Ας θυμηθούμε τώρα και τα ξένα ΜΜΕ πριν μερικούς μήνες...
"Η Wall Street Journal, που επικαλείται σχετική έκθεση του ΔΝΤ, επισημαίνει πως η αγορά ελέγχεται από δύο διυλιστήρια την «Motor Oil Hellas- Διυλιστήρια Κορίνθου ΑΕ» και τα «Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.», των Βαρδινογιάννη και Λάτση αντίστοιχα, που χρησιμοποιούν τη δύναμή τους για να ελέγξουν αποτελεσματικά την αγορά."
Και βεβαίως βεβαίως είναι κι άλλοι πολλοί μέσω off shore και λοιπών "επενδύσεων"
Από την άλλη τώρα... ας μην ξεχνάμε και την άλλη πλευρά. Πάνω από το 60% της λιανικής τιμής του πετρελαίου είναι κρατικοί φόροι. Μεγάλη χασούρα και από εκεί.
Ααααα... και για να γίνει και πιο μεγάλος ο φόβος και πιο πειστικός , σου κοτσάρω και ως παράδειγμα το Λονδίνο που το 1952 είχαμε νεκρούς από την αιθαλομίχλη. Αλλά δε σου λένε ότι ήταν ιδιαίτερες οι καιρικές συνθήκες και οτι ένας αντικυκλώνας παγίδευσε τα μικροσωματίδια για μέρες και δεν άφηνε τον καπνό να φύγει. Αυτά είναι λεπτομέρειες...
Οπως λεπτομέρεις είναι ότι κανένα από τα καναλάκια αυτά δεν είναι τι ρύπους βγάζουν τα "τζάκια" των αφεντικών τους όπως εδώ για παράδειγμα.
Επίσης δεν είχα ακούσει να γίνεται παρόμοιος θόρυβος όταν μελέτες έδειξαν στην Αττική την ύπαρξη Αρσενικού του πλέον επικίνδυνου καρκινογόνου στοιχείου της φύσης! (Δείτε ΕΔΩ το σχετικό άρθρο)
Αλλά για τα τζάκια βγήκε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, το Ειδικό Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων, ο Ιατρικός Σύλλογος Αττικής και άλλοι πολλοί να μας να προειδοποιήσουν για να μην πεθάνουμε!!!
Και όλοι εσείς που βλέπετε τα μικροσωματίδια βρε παιδιά...
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ;;;;
Πηγή
πηγη

http://www.katohika.gr/2013/01/kapnos-tzakia-chemtrails.html

Το μυστικό Ρωσικό εξωγήινο βιβλίο - Βίντεο




Το μυστικό Ρωσικό βιβλίο είναι γεμάτο με εκατοντάδες χειρόγραφες σημειώσεις και φωτογραφίες από εξωγήινες φυλές στις σελίδες του, και μας κρατάει ενημερωμένους μέχρι και πρόσφατα με καινούργια στοιχεία, τόσο με φωτογραφίες όσο και με πληροφορίες!
Μας πληροφορεί για τις πρόσφατες επισκέψεις από εξωγήινους στον πλανήτη μας, κι ο ιδιοκτήτης του βιβλίου συνεργάστηκε με παραγωγούς από αρκετές τηλεοπτικές σειρές / ταινίες για να μεταφέρει καλύτερα αυτά τα ξένα πλάσματα στις οθόνες μας!

Μέσα στο βιβλίο θα δείτε πως μπορεί να μοιάζει μία εξωγήινη φυλή κι αρκετές φωτογραφίες και στοιχεία από πραγματικές θεάσεις ufo στον πλανήτη μας











http://www.apocalypsejohn.com/2013/01/mystiko-rosiko-alien-vivlio.html#more

http://okloios.blogspot.gr/2013/01/blog-post_8285.html 

Ο Μ. Αλέξανδρος για τους Αραβες ήταν υπερκόσμιο ον!


Με αυτό το όνομα Iskander [=Ισκαντερ] αποκαλούσαν και αποκαλούν όλοι οι Αραβόφωνοι τον Μέγα Αλέξανδρο. Όμως η λέξη Iskander είναι η ακριβώς η ίδια λέξη με την λέξη Αλέξανδρος που έχει όμως αλλοιωθεί, κυρίως, λόγω της επαφής των Αραβόφωνων λαών με τους Ρωμαίους που και γι΄αυτούς, ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Μέγας και Θεϊκός!!!!!

Στα Λατινικά η λέξη Αλέξανδρος γίνεται ALEXANDER και στα Αραβικά αποδίδεται ως ISKANDER. Οι δύο τελευταίες όμως συλλάβες και στις δύο αυτές γλωσσολογικές αποδώσεις, δηλαδή η κατάληξη ANDER, όπως βλέπουμε είναι απολύτως ίδιες και εκείνο που αλλάζει στην λέξη είναι η πρώτη συλλαβή.
Πως όμως η Λατινική πρώτη συλλαβη ALEX έγινε ISK;
Στα Αραβικά το άρθρο Ο αποδίδεται ως al. Έτσι οι Άραβες θα έπρεπε να αποκαλούν τον Αλέξανδρο: Al Alexander [=Ο Αλέξανδρος].
Επειδή υπήρξαν έτσι δύο Al το ένα απορόφησε το άλλο και έμεινε μόνο το ένα. Έτσι αντί να λέγουν Al Alexander άρχισαν να λένε Al exander.
Στην λέξη exander το e στα Αραβικά είναι σπάνιο και αποδίδεται κυρίως ως Ι.
Το δεύτερο γράμμα, το Χ δηλαδή δεν υπάρχει στην Αραβική γλώσσα. Το απέδωσαν λοιπόν με διάσπαση ως KS [=ΚΣ] με ταυτόχρονη αντιστροφή λόγω καλύτερης ακουστικότητας σε SK.
Έτσι λοιποίν η λέξη Al EXAHDER έγινε AL ISKANDER και Ο Αλέξανδρος λεγόταν AL ISKANDER και που τελικά με την πάροδο των ετών κατέληξε στο σκέτο ISKANDER!
ISKANDER...... ISKANDER...... Ησαν οι Φωνές προσδοκίας για την επάνοδο του Αλέξανδρου.....
Ο Αλέξανδρος θα ξανάλθει.... Ο Αλέξανδρος θα ξανάλθει......... όπως έλεγαν και στην ταινία από το μυθιστόρημα του Τζόζεφ Ράντγιαρντ Κίπλινγκ : "Ο άνθρωπος που ήθελε να γίνει Βασιλιάς", με τους Σον Κόννερι και Μάϊκλ Καίην!
Και αν ο Ζευς ο Άνακτας, ο Δωδωναίος, ο Πελασγικός γινότανε σήμερα να ξαναζούσε, σίγουρα θα έλεγε:
Σήκω τώρα Βασιλιά Αλέξανδρε, σήκω Ισκαντέρ τον κόσμο να ξυπνήσεις, τον κόσμο που το λάθος κυβερνά, ελεύθερο ξανά να τον εκάνεις. Και εγώ την άδεια θα σου δώσω τον Γόρδιο Δεσμό με τα χέρια αυτήνε την φορά να τον ελύσεις και εγώ την άδεια και πάλι θα σου την δώσω την αυτοκρατορία σου ξανά πιο δυνατή και πάλι να την φτιάξεις, από τα Δελφικά και της Δωδώνης τα Ιερά μέχρι τα πέρατα της Γης, μέχρι εκεί που ο σεβαστός ο άνθρωπος τελειώνει...
revealedtheninthwave,
defencenet

Ποια ουσια που τρωμε καθημερινα ειναι ουσιαστικα ..ΠΛΑΣΤΙΚΟ;;

Προσοχή μαργαρίνη! Μια πλαστική ουσία!

Η μαργαρίνη αρχικά κατασκευάστηκε για τη χρήση σε γαλοπούλες ως τροφή πάχυνσης. Όταν από την χρήση πέθαναν οι γαλοπούλες, οι επενδυτές που είχαν ξοδέψει αρκετά κεφάλαια για την έρευνα ήθελαν να κάνουν απόσβεση.


Το προϊόν ήταν μια άσπρη ουσία χωρίς να έχει την εμφάνιση είδος φαγώσιμου. Πρόσθεσαν... χρωστικό κίτρινο χρώμα και μια γευστική ουσία και το διέθεσαν στην καταναλωτική αγορά.

Γνωρίζετε τι διαφορά μεταξύ βουτύρου και μαργαρίνη;

Συνεχίστε να διαβάζετε, έχει πολύ ενδιαφέρον

1) Και τα δύο προϊόντα έχουν σχεδόν τις ίδιες θερμίδες.

2) Το βούτυρο έχει λίγο περισσότερο κεκορεσμένο λίπος 8 γραμμάρια έναντι 5 γραμμάρια της μαργαρίνης.

3) Μια πρόσφατη ιατρική μελέτη του HARVARD έδειξε ότι τρώγοντας μαργαρίνη, αυξάνει (στις γυναίκες) κατά 53%
τις πιθανότητες να προκαλέσει καρδιακή δυσλειτουργία.

4) Τρώγοντας βούτυρο αυξάνεται η απορρόφηση άλλων θρεπτικών ουσιών από τα αλλά φαγητά.

5) Το βούτυρο από την φύση του έχει πολλές θρεπτικές ουσίες, ενώ η μαργαρίνη περιέχει μόνο τα πρόσθετα στοιχεία που του βάζουν.

6) Το βούτυρο έχει πολύ καλή γεύση και αυξάνει την γεύση των άλλων φαγητών, δηλαδή τα κάνει ποιο νόστιμα.

7) Το βούτυρο υπάρχει εδώ και μερικούς αιώνες, η μαργαρίνη είναι μόνο εκατόν χρονών.

8) Η μαργαρίνη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέa (trans fatty acids).

9) Παρέχει τριπλό κίνδυνο για την εμφάνιση στεφaνιαiaς νόσου.

10) Αυξάνει την συνολική χοληστερόλη και την LDL (την κακή χοληστερίνη), μειώνει την HDL
(καλή χοληστερίνη).

11) Αυξάνει των κίνδυνο καρκίνου κατά 5 φορές.

12) Μειώνει την ποιότητα του μητρικού γάλακτος.

13) Μειώνει την αντίδραση των αντί-σωμάτων.

14) Μειώνει την αντίδραση της ινσουλίνης.

Το πολύ ενδιαφέρον μέρος
Η μαργαρίνη πλησιάζει πάρα πολύ να είναι μια ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ, αν είχε ένα μόριο επί πλέον θα ήταν πλαστικό.
Μόνο αυτή η ιδιότητα, αρκεί ώστε να αποφεύγουμε την χρήση της. Όλα τα φαγώσιμα προϊόντα που έχουν υποστεί υδρογόνωσης (προσθέτουμε υδρογόνο για να αλλάξουμε την μοριακή τους σύνθεση) πρέπει να θεωρηθούν ύποπτα.

Κάνετε ένα πείραμα μόνοι σας.

Αγοράστε ένα κυπελλάκι μαργαρίνη και βάλτε το σε μια γωνία με σκιά, ή στο γκαράζ. Σε μερικές ημέρες θα παρατηρήσετε τα εξής: καμία μύγα, ούτε αυτά τα μικρά μυγάκια δεν πλησιάζουν.
Δεν σαπίζει, ούτε μυρίζει διότι δεν έχει θρεπτική ουσία ώστε να αναπτυχθεί ζωή, έστω και μικροοργανισμοί.
Γιατί; Διότι είναι σχεδόν μια πλαστική ουσία. Τα παραπάνω ισχύουν φυσικά για όλα τα είδη μαργαρινών που κυκλοφορούν στην ελληνική αλλά και στην παγκόσμια αγορά και φυσικά και για τα προϊόντα που διαφημίζονται και χρησιμοποιούνται για τη μάχη εναντίον της χοληστερίνης.

ΠΗΓΗ
http://www.katohika.gr/2013/01/margarini-plastiki-ousia.html

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΄΄ ΧΑΡΤΙΝΟ΄΄ TABLET‏


Αποτελείται από ηλεκτρονικό χαρτί και σε μια πενταετία θα μπορούσε να αντικαταστήσει το λάπτοπ
Οι συνεργαζόμενες μεταξύ τους ηλεκτρονικές σελίδες θα μπορούσαν, σύμφωνα με τους επιστήμονες, να φέρουν την επανάσταση στην καθημερινότητά μας μέσα σε λίγα χρόνια από σήμερα....


Μια καινοτόμο ταμπλέτα, προικισμένη με το πάχος και την ευκαμψία μιας κόλλας χαρτιού ανέπτυξαν ειδικοί του Πανεπιστημίου Κουίνς, στον Καναδά σε συνεργασία με εκείνους των εργαστηρίων του αμερικανικού κολοσσού Intel και του τεχνοβλαστού του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, Plastic Logic.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο χρήστης της… «χάρτινης» ταμπλέτας ή αλλιώς της PaperTab, μπορεί εύκολα να την τυλίξει και να την βάλει στην τσέπη του ή να την πετάξει στο τραπέζι, χωρίς να φοβάται ότι θα καταστραφεί.

PaperTab ολοταχώς!

Η υπέρλεπτη και «πουπουλένια» άφθαρτη συσκευή διαθέτει οθόνη 10,7 ιντσών. Σύμφωνα με τους επινοητές της, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από μόνη της ή ως σύνολο πολλών ηλεκτρονικών σελίδων από τις οποίες η καθεμιά θα φιλοξενεί και μια διαφορετική εφαρμογή

«Χρησιμοποιώντας πολλές PaperTabs μαζί, ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να επεξεργαστεί πολλά αρχεία ταυτόχρονα» εξηγεί ο διευθυντής του Εργαστηρίου Human Media του Πανεπιστημίου Κουίνς, δρ Ρόελ Βέρτεγκαλ.

Ο χρήστης μπορεί, για παράδειγμα, να στείλει μια φωτογραφία ακουμπώντας δύο PaperTabs τη μία επάνω στην άλλη: στη μία ηλεκτρονική σελίδα εμφανίζεται το email του, ενώ στην άλλη εμφανίζεται η φωτογραφία της επιλογής του. Η φωτογραφία μετατρέπεται αυτομάτως σε συνημμένο αρχείο και εισάγεται στο email, το οποίο λαμβάνει την εντολή να αποσταλεί είτε αλλάζοντας τη θέση της PaperTab και τοποθετώντας την στα «εξερχόμενα», ή διπλώνοντας το επάνω μέρος της ηλεκτρονικής σελίδας.

Ακόμη, τοποθετώντας δύο ή περισσότερες PaperTabs δίπλα-δίπλα, η χρήστης μπορεί να δημιουργήσει μια τεράστια οθόνη η οποία είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί και ως επιφάνεια ζωγραφικής.

Η επανάσταση στο… τσεπάκι

«Μέσα σε πέντε με δέκα χρόνια, οι περισσότεροι υπολογιστές – από τους υπέρλεπτους φορητούς υπολογιστές μέχρι τις ταμπλέτες - αναμένεται να πάρουν τη μορφή των συγκεκριμένων ηλεκτρονικών σελίδων» αναφέρει ο Ράιαν Μπρότμαν, ερευνητής της Intel

Η πρωτοποριακή εύκαμπτη ταμπλέτα αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στις επόμενες μέρες στο πλαίσιο της έκθεσης τεχνολογίας Consumer Electronics Show 2013 (CES), που πραγματοποιείται από σήμερα έως και τις 11 Ιανουαρίου στο Λας Βέγκας, στις ΗΠΑ.
Ειρήνη Βενιού






humanmedialab
[Πηγή]
http://e-rodios.blogspot.gr/2013/01/tablet.html#more

Πώς να ξεχωρίζετε τα ΦΥΣΙΚΑ και τα ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ τρόφιμα, και η αλήθεια για τα Οργανικά / Βιολογικά!


Είναι πραγματικά δυσάρεστο και επίσης πολύ επικίνδυνο για την υγεία μας (σύμφωνα με τελευταίες αποδεικτικές έρευνες, βλ εδώ), αυτό που θα διαβάσετε στη συνέχεια, άλλα ευτυχώς μπορούμε τουλάχιστον να σας ενημερώσουμε για τον μοναδικό τρόπο που είναι ανά πάσα στιγμή στο χέρι σας για να καταλάβετε αν έχετε να κάνετε με μεταλλαγμένο η φυσικό τρόφιμο. Θα μιλήσουμε για τα κοινά συνηθισμένα οπωρολαχανικά που σχεδόν όλοι μας αγοράζουμε στις λαϊκές για το σπίτι μας.


Πριν από περίπου 20 χρόνια και πίσω, στην Ελλάδα τα οπωρολαχανικά όπως οι ντομάτες, τα αγγούρια, τα κρεμμύδια, είχαν προλάβει να αποτυπώσουν την πραγματική εντονότατη γεύση τους και την φυσική τους ζωντανή εμφάνιση στις μνήμες των ανθρώπων που έτυχε να ζήσουν εκείνες τις φυσικές εποχές... Δυστυχώς όμως, τα παιδιά μας στις μέρες μας είναι σχεδόν αδύνατον να αποκτήσουν αυτές τις έντονες φυσικές γεύσεις και τα θρεπτικά συστατικά, γιατί κυριολεκτικά... είναι σχεδόν αδύνατον να βρεθούν στις αγορές, ούτε στην λαϊκή, και επίσης... ούτε στα καταστήματα με Οργανικά οπωρολαχανικά! Πολύ καλά ακούσατε.


Εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα και επίσης σε όλες τις ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες, στις αγορές κυκλοφορούν κυριολεκτικά μόνο μεταλλαγμένα οπωρολαχανικά. Το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο αυτό, αλλά το ότι οι αγροβιομηχανίες και όλοι οι αγρότες οι οποίοι πολλοί από αυτούς χωρίς να το γνωρίζουν οι ίδιοι, σπέρνουν σπόρους που είναι ήδη Μεταλλαγμένοι γενετικά!


Όλοι οι επίσημοι εισαγωγείς από τους οποίους οι αγρότες προμηθεύονται τους σπόρους, εισάγουν μεταλλαγμένους σπόρους. Τους ίδιους σπόρους χρησιμοποιούν και οι αγροβιομηχανίες οι οποίες ονομάζουν το τελικό προϊόν τους ως "Οργανικό" και πωλούνται σε διάφορες οργανικές... αγορές, κάνοντας τον κόσμο που δεν γνωρίζει, να νομίζει πως το οργανικό δεν είναι μεταλλαγμένο άρα είναι καλό. Ναι είναι καλό, αλλά μόνο και μόνο επειδή δεν έχουν χρησιμοποιηθεί χημικά για την ανάπτυξή του. Δεν παύει όμως να είναι απλά ένα μεταλλαγμένο, που αναπτύχθηκε φυσικά. Φυσικό όμως, δεν είναι.


Δυστυχώς έχουνε περάσει ήδη πολλά χρόνια, και μέσα στις πόλεις μας τα φυσικά οπωρολαχανικά έχουν κυριολεκτικά εξαφανιστεί.


Υπάρχουν όμως, σε απομονωμένα κυρίως χωριά... κήποι οι οποίοι διατηρούνται από πολύ ηλικιωμένους ανθρώπους οι οποίοι έχουνε ζήσει την έννοια της "φυσικής έντονης γεύσης" και διατηρούνε τους κήπους τους με σπόρους τους οποίους μαζεύουν από κάθε σοδιά όπου το γενεαλογικό δέντρο του κάθε σπόρου γυρίζει πολλά χρόνια πίσω πριν την ύπαρξη των μεταλλαγμένων! Εάν θέλετε να γευτείτε λοιπόν αυτό που εννοούμε φυσική έντονη "γεύση" με πραγματικά θρεπτική αξία, τότε πρέπει να έρθετε σε επαφή με τους ανθρώπους που αναφέραμε, ανθρώπους που επέλεξαν να ζήσουν τη ζωή τους θρεπτικά σωστά, και πού ξέρετε... ίσως σας δώσουν λίγους σπόρους ώστε και εσείς και φυτέψετε κάτι όντως φυσικά οργανικό για να τρώτε!


Οι διαφορές:


Τα φυσικά οπωρολαχανικά είναι εξαιρετικά πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, μυρίζουν έντονα και έχουν έντονη γεύση, ενώ όλα τα μεταλλαγμένα οπωρολαχανικά διαθέτουν πολύ χαμηλότερη περιεκτικότητα, μυρίζουν ελάχιστα, και η γεύση τους είναι ψεύτικη σε σχέση με την φυσική μη-μεταλλαγμένη.


Αυτό είναι κάτι που μπορείτε να το διαπιστώσετε από την οσμή και την γεύση. Η οσμή είναι το κύριο πρώτο κλειδί για να καταλάβετε εάν έχετε να κάνετε με φυσικό η μεταλλαγμένο, η γεύση είναι το δεύτερο.


Πχ ντομάτες, εάν μυρίζει ελάχιστα η καθόλου από απόσταση 20-30 εκατοστών είναι μεταλλαγμένο και η πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά είναι υπεύθυνη για την σχεδόν ανύπαρκτη οσμή.


Η φυσική ντομάτα που τρώγαμε πριν 20 χρόνια μοσχοβολούσε σε όλη την κουζίνα και η μυρωδιά της σαλάτας έφτανε σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού, και δυστυχώς πολλοί από εσάς τώρα δεν το πιστεύετε γιατί συνηθίσατε στις νέες πλαστικές άοσμες άχρηστες κόκκινες μπάλες που νομίζουν πως είναι ντομάτες, και δεν ξέρουν να μιλούν την γλώσσα τους! Μιλούν όμως μια γλώσσα συμφερόντων!


Την επόμενη φορά που θα πάτε στην λαϊκή η στο μανάβικο... χρησιμοποιήστε την μύτη σας, και επειδή ξέρουμε ότι δεν θα βρείτε φυσικά οπωρολαχανικά, τουλάχιστον από τα μεταλλαγμένα που θα βρείτε διαλέξτε αυτά που έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, δηλαδή αυτά που μυρίζουν εντονότερα από τα άλλα.


Blackstate
http://conspiracyfeeds.blogspot.gr/2013/01/blog-post_6047.html

Σημαντική ανακάλυψη σε νεολιθικό οικισμό στην κεντρική Ελλάδα


Περισσότερα από 300 προϊστορικά πήλινα αγαλματίδια ανακάλυψαν αρχαιολόγοι από το πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον στον οικισμό της Μέσης Νεολιθικής εποχής (5800-5300π.Χ.) στην Κουτρουλού Μαγούλα Φθιώτιδας.


Οι ανασκαφές, από κοινού με το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού, γίνονται σε έναν οικισμό ίσο σε έκταση με περίπου τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου. Θεωρείται ότι εκεί κατοικούσαν μερικές εκατοντάδες άνθρωποι που κατασκεύαζαν τις οικίες τους από πέτρα και λασπότουβλα. Τα αγαλματίδια που ήρθαν στο φως εκτιμάται ότι θα συμβάλλουν τα μέγιστα στην πληρέστερη κατανόηση του τρόπου ζωής κατά τη νεολιθική περίοδο.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι πέρα από την αισθητική χρήση τους τα αγαλματίδια εξέφραζαν τις ιδέες της κοινότητας για τον τρόπο ζωής και τη συμβίωση των μελών της, καθώς και για την ταυτότητά τους. Στον οικισμό έχουν επίσης ανακαλυφθεί αποδείξεις αγροτικής ζωής, με κατοίκους που είχαν κατοικίδια ζώα, χρησιμοποιούσαν εργαλεία και είχαν επικοινωνία με άλλες κοντινές κοινότητες.

ΠΗΓΗ
http://www.apocalypsejohn.com/2013/01/simantiki-anakalypsi-se-neolithiko-oikismo-kentiki-ellada.html#more



OI TOΥΡΚΟΙ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΒΡΟ. ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ...



Υπάρχει πρόβλημα στον παραπόταμο του ποταμού Έβρου, τον Εργίνη, καθώς οι οικισμοί που βρίσκονται στη λεκάνη του Έβρου από την πλευρά της Τουρκίας δε διαθέτουν εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων.  Αυτά αναφέρονται μεταξύ άλλων στην απάντηση της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος,... Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Γεροντόπουλος.
Με την απάντηση της ειδικής γραμματείας υδάτων, του υπουργού Περιβάλλοντος ενέργειας και κλιματικής αλλαγής επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες του βουλευτή Έβρου κ. Γεροντόπουλου, για την αύξηση των επιπέδων ρύπανσης του ποταμού Έβρου, ιδιαίτερα από το Ορμένιο έως την Ορεστιάδα. Ο βουλευτής κατέθεσε ερώτηση πριν ένα μήνα προς τον Υπουργό ΠΕΚΑ Ευάγγελο Λιβιεράτο, με θέμα το πρόβλημα που υπάρχει, με τα αστικά λύματα του ποταμού Έβρου, που προέρχονται από την Αδριανούπολη και τις πόλεις και τα χωριά που συναντούν τον Εργίνη, παραπόταμο του Έβρου. Ο κ. Γεροντόπουλος ερευνά στην ερώτηση του τις δυνατότητες διασυνοριακής συνεργασίας και τη διεκδίκηση ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων για τον περιορισμό της ρύπανσης.

Αναλυτικά η ειδική γραμματεία υδάτων απάντησε ότι σύμφωνα με την τελευταία συνεδρίαση της ομάδας εργασίας εμπειρογνωμόνων Ελλάδος-Τουρκίας, πράγματι στον παραπόταμο του Έβρου, Εργίνη υπάρχει πρόβλημα ρύπανσης το οποίο και επιβαρύνει τον ποταμό Έβρο. Η Τουρκική πλευρά παραδέχθηκε ότι οι οικισμοί που βρίσκονται στη λεκάνη του Έβρου από την μεριά της Τουρκίας, δεν διαθέτουν εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων. Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ωστόσο, ότι σύμφωνα με την Οδηγία Πλαίσιο, η ποιότητα του ποταμού Έβρου είναι καλή για αρδευτική χρήση χωρίς όμως τα στοιχεία των μετρήσεων αυτών να είναι διαθέσιμα στην ομάδα εργασίας των εμπειρογνωμόνων.

Τέλος το Ελληνικό Υπουργείο απαντά ότι επιθυμεί στενότερη συνεργασία με την Τουρκική πλευρά, εν όψει της κατάρτισης σχεδίων διαχείρισης που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Ελλάδα, ενώ από την Τουρκία αναμένεται να ξεκινήσει το 2013.

Ο κ. Γεροντόπουλος πιστεύει ότι η διασυνοριακή ρύπανση του ποταμού Έβρου δημιουργεί την ανάγκη να υπάρξει ένας ισχυρός διακρατικός φορέας διαχείρισης των υδάτων του, με τη συμμετοχή εκπροσώπων και των τριών χωρών. Αυτός ο ενιαίος φορέας που πρέπει δημιουργηθεί θα μπορούσε να διεκδικήσει σημαντικές ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και να αντιμετωπίσει συνολικά το πρόβλημα διαχείρισης του ποταμού Έβρου.
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2013/01/oi-to.html

«ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΛΙΓΟ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ;»

«Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ 51% ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ»
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής δήλωση:
«Η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη παραδίδει μία – μία τις μαρίνες της Ελλάδας στα χέρια των Τούρκων.

Μετά τη μαρίνα της Μυτιλήνης και μετά τη μαρίνα του Φλοίσβου μόλις πριν από λίγες μέρες, σήμερα έγινεγνωστό ότι η Άγκυρα κατάφερε να βάλει στο χέρι και τις μαρίνες της Ζέας, της Κέρκυρας και της Λευκάδας.
Η εξαγορά έγινε από τον τουρκικό όμιλο Dogus με τη θυγατρική D-Marin, στο 51% του μετοχικού κεφαλαίου της ελληνικής εταιρίας MedMarinas.
Και μια «μικρή» λεπτομέρεια: η D-Marin είναι η εταιρία στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας μετέχει το Μετοχικό Ταμείο του στρατού της Τουρκίας!
Υπενθυμίζω ότι πρόσφατα σε web τηλεοπτική εκπομπή του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, μου είχε πει χωρίς περιστροφές ότι το κόμμα του δεν έχει καμία αντίρρηση οι Τούρκοι να πάρουν στα χέρια τους την όποια μαρίνα θέλουν.
Μήπως ήρθε η ώρα να σκεφτούμε ότι είμαστε κοντά στο να μας τοποθετήσουν και Τούρκο Υπουργό Θαλασσίου Τουρισμού;»
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2013/01/blog-post_7621.html
 
 
http://greeknation.blogspot.gr/2013/01/blog-post_5556.html

Ποιος προκαλεί στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο;.

Του Σ. Καλεντερίδη  Τα κύρια στοιχεία -και αίτια- της επαπειλούμενης κρίσης στο ζήτημα της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ -- Ελλάδα και Τουρκία από το 1999 έχουν κάνει 52-53 κύκλους διερευνητικών επαφών για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο, δεσμευόμενες να αποφύγουν μονομερείς ενέργειες.

Τον Απρίλιο του 2012 η Άγκυρα, πιεζόμενη από την πορεία των εξελίξεων στο Οικόπεδο 12 και την Α. Μεσόγειο, “χώρισε” οικόπεδα ανατολικά του Καστελορίζου, σε υφαλοκρηπίδα ελληνική, σύμφωνα με τις δικές μας θέσεις και το διεθνές δίκαιο και προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό, για τρισδιάστατες έρευνες στα οικόπεδα αυτά.

Πρόκειται για μονομερή ενέργεια από πλευράς της Τουρκίας.

Οι 13 ξένες εταιρείες στις οποίες απευθύνθηκε η Τουρκία,  γνωρίζοντας προφανώς ότι η ενέργεια της Τουρκίας είναι αντίθετη με το διεθνές δίκαιο και άρα παράνομη, και -πολυεθνικές γαρ- ρωτώντας, ίσως, και την άποψη της …Ουάσιγκτον για το θέμα, αρνήθηκαν να υποβάλλουν προσφορές.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Άγκυρα να σπεύσει να αγοράσει άρον-άρον τις προηγούμενες ημέρες ερευνητικό σκάφος, με σκοπό να κάνει η ίδια τις έρευνες και να δημιουργήσει τετελεσμένα.

Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση, η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει δυο δρόμους.

Ο πρώτος είναι θα προχωρήσει σε οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, μέσω της γνωστοποίησης συντεταγμένων στον ΟΗΕ, και ΟΧΙ στην ανακήρυξη της ΑΟΖ, γιατί τότε προκύπτει η υποχρέωση συνομιλιών, διαβουλεύσεων και συμφωνίας με τις γειτονικές χώρας.

Ο δεύτερος δρόμος είναι να δεχτεί τα τετελεσμένα της Τουρκίας και να αρκεστεί σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ έξι μιλίων σε Καστελόριζο, Κάσο, Κάρπαθο και Κρήτη, κάτι που θα επηρεάσει και την πορεία των εξελίξεων στο ζήτημα της οριοθέτησης και στο Αιγαίο.


Υπάρχει και τρίτος δρόμος.

Αυτόν όμως θα τον δούμε σε επόμενη ανάλυσή μας.
Προς το παρόν, παρατηρούμε τη διαχείριση μιας επαπειλούμενης κρίσης!

Νέα υπερτροφή με απίστευτες ιδιότητες!!


Φυτό Goji berry

Το Goji berry, ένα είδος κόκκινου μούρου που αναπτύσσεται και μεγαλώνει μέσα στις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στα αφιλόξενα Ιμαλάϊα. Η γεύση του είναι ένας συνδυασμός γλυκού και αλμυρού μαζί, και συνήθως το βρίσκεις στα ράφια των βιολογικών σούπερ μάρκετ ως αποξηραμένο φρούτο, χυμό αλλά και μέσα σε μπάρες δημητριακών.
Για τους πολλούς είναι εντελώς άγνωστα τα Goji berry. Στον χώρο της υγιεινής διατροφής όμως, τα τελευταία χρόνια, θα έλεγα ότι είναι από τα πιο αγαπημένα φρουτάκια. Κυρίως οι αθλητές και αθλούμενοι, αλλά και γενικότερα οι άνθρωποι που ακολουθούν υγιεινή διατροφή, τα χρησιμοποιούν παρά την αυξημένη τιμή τους.
Ποια είναι η “δύναμη” των Goji berries;
Σύμφωνα με έρευνες αυτό το ιδιαίτερο είδος μούρου είναι μια φυσική πηγή νεότητας. Η μεγάλη συγκέντρωση σε αντιοξειδωτικές ουσίες (10 φορές παραπάνω από τους υπόλοιπους κόκκινους καρπούς και 30 φορές περισσότερο από το κόκκινο κρασί) αλλά και η περιεκτικότητα σε αμινοξέα και μέταλλα, βοηθούν σημαντικά στην αναγέννηση των κυττάρων και όχι μόνο. Όπως μας εξήγησε η σύμβουλος ενεργειακής διατροφολογίας,Ρένα Διπλάρη «Είναι ένα καρπός που βοηθάει πάρα πολύ την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, ρυθμίζει την χοληστερίνη και τον σακχαρώδη διαβήτη μέσω της καλύτερης λειτουργίας της ινσουλίνης στο σώμα, ενώ θεωρείται το φυτικό Viagra αφού ανεβάζει την libido και στα δύο φύλα. Παράλληλα έχει λιποδιαλυτικές ιδιότητες και ενεργοποιεί την σερετονίνη μας βοηθώντας σημαντικά στο να χάσουμε κυρίως σπλαχνικό λίπος, δηλαδή από την περιοχή της κοιλιάς και το στομάχι. Μπορούμε να το καταναλώνουμε ωμό ή ως χυμό- θα πρότεινα εάν ακολουθείτε ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα να προσθέτετε μια κουταλιά Goji στο πρωινό μαζί με τα δημητριακά σας και το μεσημέρι ή βράδυ με την σαλάτα, τρώγονται κάλλιστα όμως και σαν σνακ”.



photo credit: kalliergo.gr
Προσπάθειες από ερασιτέχνες καλλιεργητές
Ήδη φαίνεται να υπάρχει αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον. Πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να φυτέψουν 2-3 φυτά στις γλάστρες ή στον κήπο τους, ενώ υπάρχουν και μερικοί τολμηροί αγρότες που ενδιαφέρθηκαν να τα καλλιεργήσουν επαγγελματικά.
Το χειμώνα, τα μικρά σπορόφυτα μεγαλώνουν πολύ αργά. Μόλις όμως ζεστάνει ο καιρός, και μεταφυτευτούν σε γλαστράκια, η ανάπτυξή τους είναι ταχύτατη. Και όταν η ρίζα του φυτού γεμίσει το γλαστράκι, το φυτό είναι έτοιμο να μεταφυτευτεί σε μεγάλη γλάστρα ή στον κήπο. Από το πρώτο κιόλας καλοκαίρι-φθινόπωρο θα έχουμε λίγα δείγματα φρούτου Goji από αυτά τα φυτά, ενώ σε κανονική παραγωγή αναμένεται να φτάσουν στον 3ο χρόνο.



photo credit: kalliergo.gr
Προς το παρόν αποξηραμένα στην Ελλάδα
Στην πατρίδα τους, τα Goji berry τρώγονται ωμά κατά την εποχή παραγωγής τους και μετά αποξηραμένα. Εκτός από τα φρούτα όμως, καταναλώνονται και τα φύλλα τους ως λαχανικά σε φαγητά και σαλάτες. Επίσης, τα φύλλα και ο φλοιός των δέντρων γίνονται αφέψημα.
Στην Ελληνική αγορά, λόγω του ότι τα φρέσκα φρούτα είναι πολύ ευαίσθητα, τα Goji κυκλοφορούν σε αποξηραμένη μορφή και σε μορφή χυμού και ταμπλετών. Χάνουν όμως μεγάλο μέρος των θρεπτικών συστατικών τους κατά την επεξεργασία τους για την παραγωγή χυμού και ταμπλετών, γι αυτό και είναι καλύτερα να καταναλώνονται σαν αποξηραμένα φρούτα.
Σ’ αυτήν την μορφή μπορούν να καταναλωθούν σκέτα, όπως οι σταφίδες, είτε να μπουν σε διάφορα φαγητά και σαλάτες. Τα προσθέτουν επίσης σε ανάμικτους ξηρούς καρπούς, στα μούσλι και τα κορν φλέικς ή τα κάνουν χυμό στο μπλέντερ με την προσθήκη νερού.


Ιδιότητες
Τα goji berries περιέχουν 6 μονοσακχαρίτες και 8 πολυσακχαρίτες,οι οποίοι δυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα.Οι 4 απ’αυτούς, μάλιστα, είναι μοναδικοί, καθώς

 

δεν περιέχονται σε άλλα τρόφιμα και θεωρείται πως έχουν την ιδιότητα να επιρρεάζουν την υπόφυση στην δημιουργία ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης, παρατείνοντας την έκλυσή της και σε μεγαλύτερες ηλικίες. Αυτό σημαίνει πως εκτός από την αύξηση του μεταβολισμού, την ενδυνάμωση του ανοσσποιητικού, έχει ιδιότητες αντιγηραντικές και μάλιστα επιρρεάζοντας την υπόφυση της αυξητικής ορμόνης.
Κατευθείαν από τις πρώτες αναλύσεις κατάλαβαν όλοι πως δεν πρόκειται για ένα κοινό φρούτο και έτσι η εκμετάλλευση του άρχισε να γίνεται παγκοσμίως με ραγδαίους ρυθμούς.
Και τα αποτελέσματα των μελετών για τα οφέλη του ήταν ακόμα καλύτερα:
http://www.kalyterotera.gr/2012/12/blog-post_2747.html


http://okloios.blogspot.gr/2013/01/blog-post_573.html 

Ο πανικός των ενόχων

Η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, θεωρητικά, είναι μια ιστορία διερεύνησης ενός σκανδάλου, που αφορά την απόκρυψη και αλλοίωσή της. Στην πραγματικότητα όμως αποτελεί ένα πολύ σκληρό τεστ βιωσιμότητας της κυβέρνησης, η οποία ήδη αγωνιά.

Στο κάδρο των ποινικών ευθυνών, με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν τεθεί ο Παπακωνσταντίνου και ο Βενιζέλος – και σε αυτό των πολιτικών ευθυνών ο Σαμαράς και ο Παπανδρέου. Προφανώς, σε ένα πρώτο επίπεδο, ο ΣΥΡΙΖΑ φέρει το βάρος της τεκμηρίωσης αυτών των ευθυνών. Η συγκυβέρνηση, από την πλευρά της, επιχειρεί να αμυνθεί, αλλά η άμυνά της μοιάζει χάρτινη – για την ακρίβεια η ίδια μοιάζει πανικόβλητη.
Η βασιμότητα των κατηγοριών του ΣΥΡΙΖΑ μένει να ερευνηθεί και να αποδειχθεί, όμως η κυβερνητική αντίδραση στην πρότασή του κινείται στο όριο της γελοιότητας:
● Ο Σαμαράς, εκπροσωπούμενος από τον Κεδίκογλου (άνευ λοιπών σχολίων...), ταυτίζει την αξιωματική αντιπολίτευση με τη... Βίλλα Αμαλίας.
● Ο Βενιζέλος παρομοίως.
Άμυνα οργισμένη, αλλά εξευτελιστικά χαμηλού επιπέδου και πλήρης αμηχανίας. Όχι κατ’ ανάγκην επειδή φοβούνται πως η πρόταση των τσιπραίων θα γίνει πλειοψηφική. Αλλά διότι βλέπουν ότι η ίδια η υπόθεση της λίστας και η διαχείρισή της προκαλούν τριγμούς στο εσωτερικό τους, οι οποίοι ίσως καταστούν μη διαχειρίσιμοι.
Πέρα άλλωστε από τους κινδύνους της μυστικής και χωριστής ψηφοφορίας στη Βουλή, η οποία ενδέχεται να κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις, η πραγματικότητα για τα συγκυβερνώντα κόμματα είναι ήδη αρκετά δυσάρεστη:
● Οι σαμαρικοί γνωρίζουν ότι είναι έντονη η διάθεση στις τάξεις τους να μην στηριχθεί ο Βενιζέλος και βρίσκουν λάθος την κάλυψή του από τη Ν.Δ.
● Οι βενιζελικοί ανησυχούν ότι, αν οι διαρροές από Ν.Δ. και ΔΗΜΑΡ είναι αξιοσημείωτες και οι ψήφοι υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ υπερβούν κατά πολύ τις «επιθυμητές», τότε ο αρχηγός τους, ανεξαρτήτως της παραπομπής του ή μη, καθίσταται πολιτικά ευάλωτος και στην εσωτερική αμφισβήτηση.
● Οι κουβελικοί βλέπουν ήδη δύο βουλευτές και μία εσωκομματική τάση να διαφωνούν με την κάλυψη Κουβέλη στον Βενιζέλο, επικαλούμενοι μάλιστα την πάγια δέσμευση της ΔΗΜΑΡ για διαφάνεια στον δημόσιο βίο – όλοι ξέρουν τι σημαίνει αυτό για ένα κόμμα που προέρχεται και ακόμη υποστηρίζει ότι βρίσκεται στην Αριστερά.
Όλοι μαζί οι συγκυβερνώντες γνωρίζουν ότι η προανακριτική – στην οποία κάποιοι θα περάσουν τα πάνδεινα ανεξαρτήτως της κατάληξής της – θα κινείται χρονικά παράλληλα ή πολύ κοντά με:
● Την πρώτη μεγάλη αξιολόγηση από την τρόικα.
● Την προσπάθεια Σαμαρά να μην ληφθούν τα νέα μέτρα που θα απαιτηθούν.
● Τις απολύσεις από το Δημόσιο, όπως και αν ονομαστούν.
● Τη διάψευση των εξαγγελιών περί επενδύσεων.
● Την αδυναμία της κυβέρνησης να υλοποιήσει βασικές εισπρακτικές δεσμεύσεις μέσω του ξεπουλήματος.
● Το δεύτερο κύμα φορολογικής «μεταρρύθμισης» ή, απλούστερα, αφαίμαξης.
● Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, στη διάρκεια του οποίου ο πολιτικά σφυροκοπούμενος Βενιζέλος θα προσπαθεί να πείσει ότι εξακολουθεί να αποτελεί την ηγετική λύση για το πιο ενοχοποιημένο κόμμα αυτής της κρίσης.
Ο κατάλογος των αρνητικών συγκυριών δεν έχει τελειωμό. Γι’ αυτό άλλωστε δεν θα έχει τελειωμό – τουλάχιστον σύντομο – ούτε η αγωνία της τρικομματικής συγκυβέρνησης για την επιβίωσή της. Πόσω μάλλον όταν γνωρίζει ότι στους κόλπους της πλεονάζουν οι ένοχοι για την κατάντια της χώρας...
 
 
http://www.triklopodia.gr/2013/01/blog-post_6440.html

Κάτι τρέχει με Σαμαρά και Μέρκελ...

Μπορεί μπροστά στις κάμερες Σαμαράς και Μέρκελ να μοίραζαν χαμόγελα, ωστόσο πίσω από αυτές τα πράγματα είναι διφορρούμενα. Από την ώρα που οι πόρτες κλείνουν κανείς δεν γνωρίζει το κλίμα που επικρατεί εντός και δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι κάτι τρέχει με τον Σαμαρά και την
Μέρκελ...

Αυτό ισχυρίζονται γερμανοί δημοσιογράφοι σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel το οποίο εικάζει ότι κάτι δεν πήγε καλά στην τελευταία συνάντηση τους. «Γιατί θα έπρεπε να έχουν εκ νέου συνάντηση κρίσης» οι δύο ηγέτες αναρωτιέται ο δημοσιογράφος, προσθέτοντας πως «τι θα βγει αυτή τη φορά από τη συνάντηση;».

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι οι δύο πολιτικοί έκαναν δηλώσεις πριν από τη σημερινή συνάντηση και όχι μετά από αυτήν. Το τί ακριβώς συζητήθηκε εντός της γερμανικής Καγκελαρίας παραμένει άγνωστο αφού η συζήτηση ήταν «κεκλεισμένων των θυρών».

Σαμαράς και Μέρκελ, έσπευσαν να τονίσουν την προσπάθεια που καταβάλλουν οι δύο πλευρές, για την ανάπτυξη της οικονομίας τόσο της ελληνικής όσο και τις ευρωπαϊκής. Ο έλληνας πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της «ρευστότητας» στη χώρα, την οποία χαρακτήρισε «αίμα της οικονομίας μαζί με της επενδύσεις». Από την πλευρά της η Άνγκελα Μέρκελ ανέφερε ότι θα ενημερωθεί από τον κ. Σαμαρά για την πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, τονίζοντας πως ζητήματα που άπτονται της οικονομικής ανάπτυξης δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα αλλά και τη Γερμανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί και η αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Ανάπτυξης. Ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον Κωστή Χατζηδάκη στον οποίο και θα μεταφέρει τις λεπτομέρειες της συνάντησης με την Άνγκελα Μέρκελ προκειμένου να επισπευθούν τα όσα προβλέπονται στο μνημόνιο για την ανάπτυξη.

Η γεωστρατηγική της ΑΟΖ


Όταν η Τουρκία δηλώνει ότι θα ανακηρύξει και αυτή ΑΟΖ, έχουμε τους δικούς μας φοβικούς που αναρωτιούνται τι θα κάνουμε. Το γελοίο του ερωτήματος προέρχεται από την απλή απάντηση που δίνει όχι η Ελλάδα, αλλά το ίδιο Δίκαιο της Θάλασσας. Ανακήρυξη μπορεί να γίνει από ένα κράτος,
το οποίο έχει υπογράψει το Δίκαιο της Θάλασσας. Κατά συνέπεια αν η Τουρκία θέλει όντως να θεσπίσει την ΑΟΖ της και είναι όντως δικαίωμά της, και μάλιστα μονομερώς, όπως το προβλέπει η διαδικασία, πρέπει πρώτα να υπογράψει το Δίκαιο της Θάλασσας και πιο συγκεκριμένα να κάνει προσάρτηση σε αυτό. Αυτή η κίνηση όχι μόνο δεν θα προκαλέσει κανένα Casus Belli από την Ελλάδα, αλλά θα είμαστε και ευχαριστημένοι, διότι θα είναι μια έμμεση δικαίωση των θέσεων μας. Αυτή λοιπόν η φοβία δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Από την άλλη πλευρά όταν η Τουρκία δηλώνει οικόπεδα το 2009 και ξανά το 2012, κανένας δεν αναρωτιέται με ποιο δικαίωμα καταπατά τη δική μας θεωρητική ΑΟΖ. Και η απάντηση είναι πολύ απλή. Διότι η Ελλάδα δεν έχει θεσπίσει ΑΟΖ και δεν δηλώνει ούτε καν διεκδικεί ένα δικαίωμα που προέρχεται απλώς και άμεσα από το Δίκαιο της Θάλασσας. Σε κάθε περίπτωση λοιπόν η απάντηση σε όλα αυτά τα θεωρητικά ερωτήματα είναι απλή και λέγεται: θέσπιση της ελληνικής ΑΟΖ.

Βέβαια αυτό είναι μόνο και μόνο το πρώτο βήμα της όλης διαδικασίας της αξιοποίησης της ΑΟΖ. Η γεωστρατηγική της ΑΟΖ λειτουργεί ως μια κινητήρια δύναμη σε όλο το πλαίσιο του Ελληνισμού και στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Και θα ήταν καλό να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι η Τουρκία ήταν ενάντια στην ΑΟΖ, πριν καν υπάρξει η έννοια της ΑΟΖ, μέσω του Δικαίου της Θάλασσας. Και έκανε τρομερές και μάταιες προσπάθειες για να περάσουν οι ιδέες της. Όταν όμως κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς δίχως να θεσπίσει την ΑΟΖ της βέβαια, αφού θα έπρεπε να είχε υπογράψει το Δίκαιο της Θάλασσας, το οποίο αποφεύγει πάση θυσία, έκανε οριοθετήσεις μέσω της μέσης γραμμής στην Μαύρη θάλασσα και κανένας δεν είπε τίποτα. Ενώ στην ουσία είχε ήδη αποδειχτεί μία διπλωματική ήττα. Το ίδιο γίνεται και τώρα με την Κύπρο που έχει θεσπίσει την ΑΟΖ της από το 2004 δίχως κανένα ουσιαστικό πρόβλημα. Μάλιστα τώρα η Τουρκία φλερτάρει διπλωματικά με μία χώρα που δεν υπάρχει επίσημα για την εθνική της πολιτική, λόγω του μελλοντικού αγωγού φυσικού αερίου που θα περάσει από την Κύπρο, για να τροφοδοτήσει όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εν συντομία, ακόμα και η Τουρκία, ακόμα και με λεονταρισμούς για εσωτερική κατανάλωση καταλαβαίνει ότι η ΑΟΖ δεν είναι πια μια ουτοπία, αλλά ένας αληθινός παράγοντας όχι μόνο οικονομικός, αλλά και γεωστρατηγικός που έχει κατά συνέπεια γεωπολιτικές προεκτάσεις. Ακόμα και να μην είχαμε καθόλου υδρογονάνθρακες και μάλιστα με αποδεδειγμένο τρόπο, πάλι θα ήταν σημαντικό να θεσπίσουμε την ΑΟΖ μας και μάλιστα να κάνουμε και όσες περισσότερες οριοθετήσεις γίνονται.

Συνοπτικά, αν η Τουρκία δεν θέλει να κάνει οριοθέτηση μαζί μας, δεν μας απασχολεί καθόλου, θα το κάνουμε μόνο αν αλλάξει γνώμη. Διότι για την πλευρά της δεν θα αλλάξει τίποτα, κι εμείς θα αξιοποιούμε την ΑΟΖ μας μέσω του Ιονίου και Νότια της Κρήτης, όπου βρίσκονται τα μεγαλύτερα κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

Πηγή: Νίκος Λυγερός

Ελληνική ΑΟΖ και στρατηγική--Νίκος Λυγερός: Η γεωστρατηγική της ΑΟΖ

http://www.triklopodia.gr/2013/01/blog-post_8050.html

Όποιος “ανεξάρτητος” βουλευτής φυγαδεύσει τον Παπανδρέου, θα αποτεφρωθεί πολιτικά.

Είναι αστείο και μόνο να προσπαθούν κάποιοι να αφήσουν εκτός κάδρου διερεύνησης ποινικών ευθυνών τον Παπανδρέου, από την στιγμή που ο αντιπρόεδρος της βουλής, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Λ. Γρηγοράκος,”είδε” και ποινικές ευθύνες στον τ. πρωθυπουργό με την “παρεα” του, όπως
την χαρακτήρισε.

Σε αυτή την λογική, η πρόταση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είναι η μόνη τεκμηριωμένη, ειδικά εφ’ όσον μιλούμε για διερεύνηση. Τόσο ο Παπανδρέου όσο και ο Παπαδήμος δεν ήταν πρωθυπουργοί κάποιας παραδείσιας κατάστασης, αλλά χειριστές ειδικών οικονομικών συνθηκών. Συνυπεύθυνοι με τους υπουργούς οικονομικών για την λίστα. Άρα είναι υποκριτικό να προτείνονται ο Παπακωνσταντίνου και ο Βενιζέλος, χωρίς πρωτίστως να προτείνεται ο Παπανδρέου, πολιτικός προϊστάμενος και των δύο. Αλλά και ως ο άνθρωπος που έδινε την μοναδική νομιμοποίηση στις ενέργειες του Παπακωνσταντίνου. Ο Παπακωνσταντίνου όχι μόνον δεν είχε εκλεγεί, αλλά ήταν μονίμως εκτός κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Ο Γιώργος Παπανδρέου που τον νομιμοποιούσε, αυτονόητα πρέπει να λογοδοτήσει για την έκνομη συμπεριφορά του.

Αλλα από την στιγμή που κάποιοι βλέπουν ευθύνες και για τον Βενιζέλο, δεν μπορεί να αφήνουν εκτός κάδρου τον Παπαδήμο. Τον “τεχνοκράτη”, τον άνθρωπο που ασχολήθηκε αποκλειστικά με την οικονομία αδιαφορώντας για τις όποιες κοινωνικές συνέπειες των πράξεων του. Αφού ο Παπαδήμος παρουσιάστηκε ως “γκουρού”, όφειλε ΑΜΕΣΩΣ να ασχοληθεί με την περιβόητη λίστα, από την οποία η υπόλοιπη Ευρώπη είχε αποκομίσει δισεκατομμύρια. Με τι ακριβώς ασχολήθηκε ο Παπαδήμος εάν δεν ασχολήθηκε με την λίστα; Με την διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων; Με την καταστροφή των μικροομολογιούχων; Αυτονόητη λοιπον η παραπομπή του.

Ειδικά όμως για όσους εξελέγησαν υπό τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου, εκμεταλλευόμενοι τον αγώνα του τελευταίου που ήταν ο μοναδικός πολιτικός που συγκρούστηκε μετωπικά με την επίορκη -κατά τον Γρηγοράκο- παρεΐτσα Παπανδρέου, δεν υπάρχει καμμία δικαιολογία να μην υπερψηφίσουν την πρόταση. Εάν το κάνουν, φυγαδεύουν τον Παπανδρέου, γεγονός που ισοδυναμεί με υποκλοπή της ψήφου των πολιτών.

Εάν ο Καμμένος άφηνε εκτός ευθυνών τον Παπανδρέου, θα ήταν ένας πολιτικός απατεώνας. Ένας “λεφτά υπάρχουν”. Ένας πουλημένος, επίορκος που έκανε συμφωνία κάτω από το τραπέζι. Δεν το έκανε και αυτό είναι προς τιμήν του. Όσοι το επιχειρήσουν ενώ πολιτεύθηκαν πλάι του, θα αποτεφρωθούν πολιτικά φέροντας εις το διηνεκές το στίγμα μίας αισχρής συναλλαγής.

Μην ρωτήσετε πως. Όταν η παρέα Παπανδρέου επέτρεπε το άδειασμα των τραπεζικών ταμείων για να δανειοδοτεί άνευ όρων μεγαλοκαναλάρχες και “πράσινους” επιχειρηματίες, είναι πολύ εύκολο να “πείσει” μεμονωμένους, να “εξαρτήσει” πολιτικούς. Εδώ υποδούλωσε την πατρίδα σε μία εκκωφαντική σιωπή που έσπαγαν μόνο ανεξάρτητες φωνές. Ολίγων πολιτικών και αρκετών πολιτών.
 
http://www.triklopodia.gr/2013/01/blog-post_1195.html

"ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΟΜΗΡΟΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ"! Ωμή παρέμβαση ΗΠΑ μέσα στη νύχτα για να μην πουληθούν ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ σε ρωσικές εταιρείες!


Με μία χονδροειδή, όσο και αναμενόμενη παρέμβαση στα εσωτερικά πράγματα της χώρας, ανάλογη με αυτές που συνήθιζαν στις δεκαετίας του '50 και του '60, οι Ηνωμένες Πολιτείες μέσα στη νύχτα, έλαβαν επίσημα θέση κατά του ενδεχομένου πώλησης των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ σε μία εκ των ρωσικών
εταιρειών Gazrpom και Sintez!

Επιβεβαιώνοντας αυτούς που υποστήριζαν ότι η διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων μπορεί να αναδειχθεί σε "γεωστρατηγικό ναρκοπέδιο" για την κυβέρνηση.

Και αυτό γιατί και η Μόσχα έχει διαμηνύσει στην κυβέρνηση ότι "Αν δεν τηρηθούν οι δεσμευτικές πλειοδοτικές διαδικασίες της προκήρυξης του διαγωνισμού των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ οι σχέσεις των δύο χωρών θα υποστούν καίριο πλήγμα" αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα γίνει δεκτός στην Μόσχα ο Α.Σαμαράς!

Εκτός του ότι θα "παγώσει" συνολικά το ρωσικό επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα που με εξαίρεση κάποιες αραβικές χώρες είναι το μοναδικό που προσφέρει άφθονο "ζεστό" χρήμα στις ελληνικές αποκρατικοποιήσεις.

Ιδού τα όσα πρωτοφανή διατυπώθηκαν από τις ΗΠΑ, διά της εκπροσώπου, μάλιστα, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νούλαντ (φωτό) η οποία απαντώντας σε ερώτηση όσον αφορά την απόφαση της Ελλάδας για την πώληση της ΔΕΠΑ, το ενδιαφέρον της Ρωσίας να αγοράσει την εν λόγω εταιρεία και κατά πόσον η αμερικανική κυβέρνηση είναι επιφυλακτική σ' αυτή την προοπτική, είπε:

"Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ανοικτές και διαφανείς εμπορικές συζητήσεις και διαπραγματεύσεις στα θέματα της ενέργειας στη Μεσόγειο.

Προφανώς, είναι μια κυρίαρχη απόφαση για την Ελλάδα, όπως θα ήταν για οποιαδήποτε χώρα σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για το είδος των ρυθμίσεων στα θέματα ενέργειας που επιθυμεί να κάνει σε εμπορική βάση.

Στην περίπτωση της, η Ελλάδα πρέπει να συμμορφωθεί με τη δική της εθνική νομοθεσία και πρέπει να συμμορφωθεί και με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό που συμβουλεύουμε όλες τις χώρες είναι να έχουν διαφορετικές πηγές εφοδιασμού για τις εθνικές ενεργειακές τους ανάγκες, έτσι ώστε να μην μπορούν να κρατούνται όμηροι"!

Απαντώντας σε δεύτερη ερώτηση "Αν η αμερικανική κυβέρνηση φοβάται ότι η Ελλάδα θα καταστεί όμηρος της Ρωσίας στα θέματα της ενέργειας", υποστήριξε ότι "Είναι ένα γενικό σχόλιο σχετικά με την πολιτική μας οπουδήποτε στον κόσμο".

Το εντυπωσιακό είναι ότι δεν υπάρχει ούτε μία αμερικανική εταιρεία που να έχει καταθέσει κάποια πρόταση ή να συμμετέχει στον διαγωνισμό.

Και με την αμερικανική λογική εκτός του διαγωνισμού πρέπει να τεθεί και η τρίτη σε σοβαρότητα εταιρεία που είναι η SOCAR (κρατική εταιρία φυσικού αερίου του Αζερμπαϊτζάν) γιατί κι αυτή είναι εταιρεία παραγωγός φυσικού αερίου!

Τι μέλλει γενέσθαι;

Από την αρχή πιεζόταν η κυβέρνηση να βρεί φόρμουλες ώστε να μείνουν εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας οι ρωσικές Gazprom και Sintez, του μεγιστάνα Λεονίντ Λεμπέντεφ ή τουλάχιστον να μην ανακηρυχθεί πλειοδότρια η Gazprom στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, όταν θα αξιολογηθούν οι οικονομικές προσφορές. Πάντως η Sintez φαίνεται ότι έχει συμμαχία με τον όμιλο Λάτση...

Ανάλογες πιέσεις ασκούνται και από ελληνικά επιχειρηματικά συμφέροντα, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις δύο ιδιωτικοποιούμενες εταιρίες, αλλά δεν είναι σε θέση να κοντράρουν τους Ρώσους σε πλειοδοτική διαδικασία.

Αν η κυβέρνηση εισακούσει την "φιλική προτροπή" των ΗΠΑ, (αλλά και κάποιες αντιδράσεις από το διευθυντήριο των Βρυξελλών) πρέπει να κηρύξει άγονο τον διαγωνισμό, αφού τις προσφορές των δύο ρωσικών κολοσσών, ούτε για αστείο δεν τις φτάνουν ούτε η SOCAR, ούτε οι δύο ελληνικές κοινοπραξίες.

Κυμαίνονται μεταξύ των 1,14-1,33 δισ. ευρώ για ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, όταν η Sintez λέγεται ότι έχει φτάσει την προσφορά της στο 1,9 δισ. ευρώ!

Οι οποίες ελληνικές κοινοπραξίες για τα εγχώρια δεδομένα να είναι πολύ μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι (και με σημαντικά τραπεζικά χρέη από την άλλη), αλλά οι προσφορές τους είναι κλάσμα των δύο ρωσικών εταιρειών που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ξεπερνούν σε αξία το 1,5 δισ. ευρώ και για τις δύο εταιρείες (ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ).

Ποιες εταιρείες απομένουν, πέραν των δύο ρωσικών: Η εταιρία Μ&Μ Gas (που αποτελεί κοινοπρακτικό σχήμα των ομίλων Βαρδινογιάννη/Motor Oil-Μυτιληναίου) θέλει μόνον την ΔΕΠΑ και δεν ενδιαφέρεται για τη θυγατρική της ΔΕΣΦΑ (που διαχειρίζεται δίκτυα αερίου και υποδομές). Αντίθετα, η κοινοπραξία ΓΕΚΤΕΡΝΑ-ΡΡ Fund θέλει να εξαγοράσει μόνον την ΔΕΣΦΑ.

Τα δύο σχήματα μπορεί λοιπόν να συνεργασθούν και να εμφανισθούν απο κοινού στην τελική φάση του διαγωνισμού, εάν ζητηθεί να κατατεθούν προσφορές για το συνολικό “πακέτο” και όχι για κάθε εταιρεία χωριστά.

Η προσέγγιση δεν θα είναι δύσκολη, αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι και στο σχήμα ΓΕΚΤΕΡΝΑ/ΡΡ Fund εκπροσωπούνται συμφέροντα της οικογένειας Βαρδινογιάννη, η οποία μέσω Motor Oil συμμετέχει επίσης στην Μ&Μ Gas.

Η προσέγγιση δεν θα είναι δύσκολη, αλλά το να βρουν λεφτά της τάξεως των 1,5 δισ. ευρώ θα είναι πολύ-πολύ δύσκολο. Δικά τους λεφτά δεν βάζουν και μάλλον θα το κάνουν "επιχειρείν a la ελληνικά": Πρώτα το παίρνουμε με τις πολιτικές μας "άκρες" και μετά δανειζόμαστε.

Βέβαια, υπάρχει και κάτι άλλο: Μπορούν στην τελική φάση του διαγωνισμού να προσεταιριστούν "ισχυρούς παίκτες" με ρευστότητα. Δηλαδή να χρησιμοποιήσουν την πολιτική ισχύ τους εντός της κυβέρνησης και να εμφανιστούν με κάποιον άλλο μεγάλο παίκτη που για την ώρα δεν έχει εμφανιστεί. Π.χ. την ρωσική Rosneft ή την Lukoil ή κάποιον άλλο.

Αλλά το αμερικανικό βέτο, μπλοκάρει οποιονδήποτε παραγωγό και κανείς από τους παραπάνω ελληνικούς ομίλους δεν μπορεί να πάει κόντρα στην θέληση των ΗΠΑ με τις οποίες συνεργάζονται στενά άλλωστε.

Άρα; Κανονικά μία ελληνική κυβέρνηση που σέβεται τους πολίτες και τον δημόσιο πλούτο θα έπρεπε να μην δώσει σημασία στις "συμβουλές" των ΗΠΑ.

Τα περί αποτροπής δημιουργίας μονοπωλίων (ο προμηθευτής δεν μπορεί να κατέχει και τα δίκτυα) δεν είναι νόμος ούτε κανονισμός της ΕΕ.

Είναι μια γενική οδηγία. Και σε τελική ανάλυση ήταν πολύ εύκολο όταν προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός να περιλάβουν την οδηγία στην προκήρυξη. Κανείς Ρώσος ή Αζέρος δεν θα εμφανιζόταν και δεν θα μπορούσε να καταθέσει προσφορά. Δεν περιελήφθη η οδηγία στην αρχική προκήρυξη, άρα δεν μπορεί να ισχύσουν οι πομφόλυγες περί "μονοπωλίων".

Η Ρωσία ανεπίσημα αλλά με σαφήνεια έχει καταδείξει ότι θα θεωρήσει "προσβολή" όχι το να δοθούν σε άλλο πλειοδότη οι ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, αφού κανείς δεν μπορεί να πλησιάσει οικονομικά την προσφορά των ρωσικών εταιρειών, αλλά το να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός ή να αποκλειστούν τώρα οι ρωσικές εταιρείες λόγω "αντιμονοπωλιακής οδηγίας".

Η ΔΕΠΑ ανήκει κατά 65% στο Ελληνικό Δημόσιο και κατά 35% στην εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. Η κυβέρνηση, με την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων της 15ης Φεβρουαρίου, αποφάσισε να προβεί στην πώληση της συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου στον Όμιλο ΔΕΠΑ, με εξαίρεση ποσοστό συμμετοχής 34% στον ΔΕΣΦΑ το οποίο θα παραμείνει υπό τον κρατικό έλεγχο.

Ο Ομιλος ΔΕΠΑ δραστηριοποιείται μέσω της μητρικής εταιρίας ΔΕΠΑ Α.Ε. στη χονδρική πώληση, εμπορία και προμήθεια φυσικού αερίου σε μεγάλους πελάτες. Μέσω του ΔΕΣΦΑ Α.Ε., ο Όμιλος ΔΕΠΑ έχει την ιδιοκτησία και διαχείριση του εγχώριου δικτύου μεταφοράς αερίου υψηλής πίεσης καθώς και των εγκαταστάσεων επαναεριοποίησης υγρού φυσικού αερίου στην Ελλάδα.

Να συμπληρώσουμε ότι η Βικτώρια Νούλαντ απάντησε και σε ερώτηση γενικά για «ενεργειακά παιγνίδια» - όπως διατυπώθηκε σε σχετική ερώτηση - στη Μεσόγειο, με δεδομένη τη συνεργασία του Ισραήλ με την Κύπρο και την Ελλάδα, τις διαμαρτυρίες της Τουρκίας, τη συμμετοχή αμερικανικών εταιρειών, καθώς και το ρωσικό ενδιαφέρον για την περιοχή.

«Προφανώς, υποστηρίζουμε ανοικτές και διαφανείς εμπορικές συζητήσεις και διαπραγματεύσεις» επεσήμανε χαρακτηριστικά, ενώ ειδικά για τις έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπογράμμισε:

«Όπως έχουμε δηλώσει από καιρό, υποστηρίζουμε το δικαίωμα της Κύπρου να διεξάγει έρευνες στις υπεράκτιες περιοχές της. Φυσικά, μέσα σ' αυτό το πλαίσιο, υποστηρίζουμε σθεναρά την κυπριακής ιδιοκτησίας διαπραγματευτική διαδικασία που διεξάγεται υπό τις καλές υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών και την προσπάθεια να επανενωθεί το νησί σε διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι το πετρέλαιο του νησιού και το φυσικό αέριο, όπως και όλοι οι πόροι του, θα πρέπει να μοιράζονται εξίσου μεταξύ των κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής λύσης» σημείωσε η κ. Νούλαντ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


http://www.triklopodia.gr/2013/01/blog-post_2091.html

Τέρενς Κουίκ: Εκχωρούν το όνομα της Μακεδονίας;


Σε «αιχμηρό» σχόλιο εναντίον του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των χειρισμών της κυβέρνησης για το Σκοπιανό, προχώρησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα
του Ειδικού Διαμεσολαβητή για το Σκοπιανό Μάθιου Νίμιτς: …

«Μου αρέσει που τα δημοσιεύματα χθες και σήμερα και προφανώς και αύριο, ασχολούνται αν το όνομα των Σκοπίων θα είναι ή «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» ή «Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας».

Τα περισσότερα ΜΜΕ δεν τα απασχολεί, τίποτα άλλο. Κανένα δημοσίευμα δεν ασχολείται με το γεγονός ότι η κυβέρνηση του άλλοτε «Σκοπιανοκτόνου» Αντώνη Σαμαρά, που για το θέμα της ονομασίας γκρέμισε στα τρία χρόνια την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έχει ήδη αποφασίσει την εκχώρηση της ονομασίας της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Η εκχώρηση, η υποχώρηση και οι θωπείες στη διαχείριση των εθνικών μας θεμάτων, δεν ανησυχούν κανέναν στον συγκυβερνητικό κοινοβουλευτικό μηχανισμό; Ούτε τους Νεοδημοκράτες;

Υπενθυμίζω, ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξακολουθεί να αρνείται να απαντήσει στην Επίκαιρη Ερώτηση για την ονομασία των Σκοπίων, που επανειλημμένως έχει καταθέσει στη Βουλή ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος».
 
 
http://www.triklopodia.gr/2013/01/blog-post_200.html

Αμερικάνοι στο Σαμαρά: Δεν θα δώσετε τίποτε στους Ρώσους. Ρώσοι στο Σαμαρά: Θα χαλάσουν οριστικά οι σχέσεις μας.


Του Σταύρου Βιτάλη, Προέδρου του Πατριωτικού Μετώπου.

Μια υπάλληλο, εκπρόσωπο του Στέητ Ντιπάρτμεντ, (με την οποία μάλιστα μπορεί να μιλά καθημερινά ο κάθε διαπιστευμένος δημοσιογράφος η δημοσιογραφίσκος) έβαλε το USA
Administration, να τραβήξει το αφτί του «νοικοκύρη» πρωθυπουργίσκου του υπό κατοχή προτεκτοράτου, (εγγονό της… Πηνελόπης Δέλτα τρομάρα μας), Αντώνη Σαμαρά: Την κυρα-Βικτόρια Νόλαντ.

Η κυρα-Βικτόρια λοιπόν, ούτε λίγο ούτε πολύ, έστειλε μέσα στα χαράματα σήμερα μήνυμα στον διαχειριστή του προτεκτοράτου Αντώνη: Μην τολμήσεις να δώσεις μερίδιο των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ σε ρωσική εταιρία όπως η Gazprom ή η Sintez, γιατί τελείωσες και εσύ, όπως ο προηγούμενος που πήδηξε χωρίς αλεξίπτωτο από το μέγαρο Μαξίμου, προκάτοχός σου Καραμανλής ο… νεώτερος.

Από την πλευρά τους οι Ρώσοι, με τη γνωστή τακτική που ακολουθούν τον τελευταίο καιρό (κάθονται τρώνε και πίνουν και την Άρτα φοβερίζουν), έστειλαν επίσης μήνυμα στον… επίτροπο Αντώνη πως «αν το κάνεις αυτό δεν θα σε… ξαναφιλοξενήσουμε στο Πρέζιντεντ Χοτέλ του Κρεμλίνου».

Πέρα από το γελοίο της υπόθεσης, τον πελιδνό μας δηλαδή πρωθυπουργίσκο που πηγαινοέρχεται στους «μεγάλους» της Ευρώπης, εκλιπαρώντας για ένα επικοινωνιακό χαμόγελο και επειδή γνωρίζουμε πράγματα, να εξηγήσουμε στον ελληνικό Λαό, τι περίπου συμβαίνει στην όλη υπόθεση της διανομής των ιματίων της Πατρίδας μας:

1. Ο Σαμαράς περιστοιχίζεται από ασήμαντους συμβούλους. Ανθρώπους για τους οποίους εκτίμησε μάλλον (τόσες δυνατότητες είχε, τόσο έκανε), πως επειδή έχουν μια κάποια επαφή με κατώτερα στελέχη του αμερικάνικου και ισραηλίτικου administration, θα του φέρουν σε πέρας έστω και επικοινωνιακά, κάποια αποτελέσματα. Αυτό εξηγεί λοιπόν το γεγονός ότι, όπου και να επιχειρεί ο Αντώνης να ανοίξει πόρτες, το μόνο που παίρνει ως απάντηση είναι το: «Βρε καλώς το παιδί, ετοιμάσαμε μπουφέ, φάτε ελεύθερα, είναι τζάμπα, πληρώνει το πρωτόκολλο».
2. Το παιχνίδι για την Ελλάδα έχει παιχθεί. Η διανομή των ιματίων της χώρας, είναι προσυμφωνημένη υπόθεση. Ο απελπισμένος λοιπόν πρωθυπουργός-τουρίστας (όπως τον αποκαλούν οι ΑΜΑΝ του Αντέννα), επειδή έκανε την τραγική εκτίμηση (όπως και ο προκάτοχός του ανεκδιήγητος ΓΑΠ) πως «στη χώρα των τυφλών, θα επιπλεύσει ως μονόφθαλμος», τώρα εισπράττει τις σφαλιάρες του τρελού του χωριού. Και φυσικά, παγιδευμένος στην «πολιτική σκέψη» των ανθυπουπάλληλων των αμερικανών, συμβούλους του, τρεκλίζει από τις απανωτές σφαλιάρες που τρώει, όταν επιχειρεί να εκμαιεύσει έστω επικοινωνιακά χαμόγελα, στους χωρίς λεονταρισμούς του.

Να πάμε τώρα στους Ρώσους, με τους οποίους το Πατριωτικό Μέτωπο, έχει ιδιαίτερη σχέση, ως Συνδεδεμένο Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης.

Εδώ να πούμε πως μετά την αρχική επίδειξη δύναμης που έκανε ο Βλαδίμηρος Πούτιν, κλείνοντας στη φυλακή τους γνωστής προέλευσης ολιγάρχες, βρίσκεται δυστυχώς ακόμη σε έναν εσωτερικό πόλεμο χαρακωμάτων, με τα εκτός Ρωσίας συμφέροντα, τα οποία εκφράζει η τραπεζική κυρίως ελίτ της χώρας του.

Οι παλινωδίες λοιπόν της εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας, αυτές που πρόσφατα είδαμε και στη Συρία, αλλά υφίστανται και σε σχέση με τη χώρα μας, οφείλονται στις εσωτερικές συγκρούσεις, δύο κυρίως ρευμάτων στην υπερδύναμη.

Από τη μία πλευρά λοιπόν είναι ο Πούτιν, ο Ρωσικός Στρατός και η Ρώσικη Εκκλησία και από την άλλη είναι το κεφάλαιο, κυρίως το τραπεζικό και των ολιγαρχών, το οποίο καθοδηγείται από κέντρα εκτός Ρωσίας. Έτσι εξηγούνται και οι οργισμένες αλλά αδύναμες φωνές που προέρχονται από το Κρεμλίνο προς τον δικό μας διαχειριστή του προτεκτοράτου Αντώνη, του τύπου «δεν θα σε… ξανακαλέσουμε στη χώρα αν δεν αντισταθείς στους Αμερικανούς».

Η αλήθεια λοιπόν που μας ενδιαφέρει ως χώρα, αλλά και ιδιαίτερα ως Πατριωτικό Μέτωπο, είναι αυτή που αφορά στις επιλογές του ηγέτη της Ρωσίας, Βλαδίμηρου Πούτιν.

Ο Πούτιν, θα πρέπει πολύ σύντομα να ξεκαθαρίσει αν «το λάδι έχει και ολίγη τηγανήτα», που λέει και ο θυμόσοφος ελληνικός Λαός. Αν δηλαδή τελικά, στο πλαίσιο της ανακατάταξης των γεωστρατηγικών επιλογών του, υπάρχει και η Ελλάδα, την οποία οι πρόγονοι του, αρκετές φορές στην ιστορική διαδικασία, άφησαν στα «κρύα του λουτρού».

Αν έχει ριζωμένη βαθειά μέσα στη σκέψη του, ως αμετακίνητο δεδομένο τη Γιάλτα, καλά είναι να μην μας φέρνει, συχνά πυκνά στη σκέψη - κουράζοντας και απογοητεύοντας τους φίλους του Έλληνες - τους στίχους του εθνεγέρτη Ρήγα: «Ακόμη τούτη η άνοιξη ραγιάδες-ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, Μωριά και Ρούμελη, ώσπου να ρθεί ο Μόσκοβος, ραγιάδες-ραγιάδες, να φέρει το χαμπέρι». Ακόμη, θα πρέπει να αποφασίσει – γνωρίζουμε ότι το γνωρίζει – πως με «μαρκετίστικες» λογικές, εμπορικούς αντιπροσώπους και «μάνατζερς», των εταιριών όπως η Gazprom και η Sintez, γεωστρατηγική πολιτική δεν γίνεται.

Τέτοιου τύπου επιλογές… δώστε και σε μένα κανα κομμάτι από το πτώμα, είναι καταδικασμένες σε αποτυχία. Όπως εξ’ άλλου πολλές φορές έχει αποδειχθεί και στην πρόσφατη ιστορία των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας, ΤΟΜΑ, ΤΟΡΜ1 κλπ κλπ.

Αν ο Βλαδίμηρος Πούτιν θέλει όντως να ανοίξει την πόρτα της Ελλάδας, θα πρέπει να το κάνει μέσα από τις ψυχές και τις καρδιές κατ’ αρχήν των Ελλήνων, που ούτως ή άλλως τρέφουν φιλικά αισθήματα για το ρώσικο Λαό. Και αυτό για να γίνει, χρειάζονται άλλου τύπου επιλογές, μακριά και πέρα από μάνατζερς, ατζέντηδες οπλικών συστημάτων και τύπους που μυρίζουν πρακτοριλίκι. Πολιτικές επιλογές ανάπτυξης των ελληνορωσικών σχέσεων, σε πολλαπλά επίπεδα: Πολιτικά, αμυντικά, οικονομικά, πολιτιστικά, αναπτυξιακά κλπ, τα οποία έχουμε ήδη καταθέσει στους φίλους Ρώσους, στις αλλεπάλληλες επαφές που είχαμε μαζί τους στη Μόσχα.

Εμείς από την πλευρά μας, πιστοί στη διακήρυξη μας, περί επιστροφής της χώρας στις φυσικές και ιστορικές της συμμαχίες, του υπενθυμίζουμε πως γεωστρατηγική πολιτική δεν γίνεται με μάνατζερς και εμπορικούς αντιπροσώπους, αλλά με πολιτικούς-διπλωμάτες, όπως ο Πρέσβης της Ρωσίας στο Βελιγράδι, Αλεξάντερ Κονίτσιν. Ενός φωτισμένου και χαρισματικού διπλωμάτη, οι οποίος έφερε τη Σερβία, στο δρόμο της επιστροφής της, στις ιστορικές και φυσικές συμμαχίες της χώρας.

Πατριωτικό Μέτωπο
Πολιτικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας
Συνδεδεμένο Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης 


http://www.triklopodia.gr/2013/01/blog-post_9933.html

Η Λέσχη Bilderberg δεσπόζει στην λίστα με τους δισεκατομμυριούχους του Bloomberg


Του Andrew Puhani (Globalist Report) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Η Λέσχη Bilderberg, μια οργάνωση που ιδρύθηκε το 1954 από την παγκόσμια ελίτ έχει για άλλη μια φορά κυριαρχήσει στη λίστα του Bloomberg με τους δισεκατομμυριούχους.


Και ποια είναι η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ; Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ είναι μια μυστικοπαθής οργάνωση που συναντιέται σε ετήσια βάση για να συζητήσει πολιτικά και οικονομικά θέματα που σχετίζονται με την ατζέντα της παγκοσμιοποίησης. Πολλά από τα μέλη της Λέσχης Bilderberg προέρχονται τόσο από κυβερνήσεις όσο και από ιδιωτικούς οργανισμούς.

Όλες οι συνεδριάσεις της Λέσχης Bilderberg πραγματοποιούνται εν κρυπτώ, χωρίς καμία επίσημη καταγραφή για το ποιος παρακολουθεί, ποια είναι η ατζέντα και τι συμφωνίες κλείνονται.

Τα αρχεία με τις λίστες των συμμετεχόντων της Λέσχης Bilderberg βγαίνουν στη φόρα συνήθως λαθραία από ‘insiders’ και δημοσιεύονται στην «επίσημη» ιστοσελίδα τους (Πολλά ονόματα λείπουν από την επίσημη λίστα των συμμετεχόντων).

Από τότε που η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ ιδρύθηκε, πολύ λίγα αρχεία της ατζέντας των συνελεύσεων της Λέσχης έχουν δει την δημοσιότητα. Στην πραγματικότητα, από το 1954, έχει επιβληθεί μια φίμωση των μέσων ενημέρωσης σχετικά με την ενημέρωση για τα πεπραγμένα της Λέσχης.

Μόνο τα πολύ τελευταία χρόνια κάποιοι ακτιβιστές κατόρθωσαν να αναγκάσουν τα κατεστημένα media να κάνουν αναφορές στις συνεδριάσεις της Λέσχης Bilderberg.

Οι πίνακες που ακολουθούν αποκαλύπτουν επίσημα μέλη της Λέσχης Bilderberg που περιλαμβάνονται στην Λίστα του Bloomberg με τους Δισεκατομμυριούχους.
Έτσι, γιατί λοιπόν θα πρέπει να ανησυχούμε για την Λέσχη Bilderberg; Η κύρια ανησυχία με τις δραστηριότητες της Λέσχης Bilderberg δεν είναι το γεγονός ότι η παγκόσμια ελίτ συναντιέται με τους επικεφαλής των κρατών και με κυβερνητικούς αξιωματούχους (Αυτό ποτέ δεν πρόκειται να τελειώσει), αλλά είναι το γεγονός ότι συναντιούνται μυστικά, πίσω από κλειστές πόρτες χωρίς καμία αναφορά για το τι συζητήθηκε και τι συμφωνήθηκε.

Γιατί ο Τζον Κέρι (διορίστηκε πρόσφατα από τον Ομπάμα Υπουργός Εξωτερικών), ο Mark Carney (πρόσφατα διορίστηκε Διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας), ο Χένρι Κίσινγκερ, ο John Micklethwait (Editor-in-Chief, The Economist) και ο Robert Zoellick (πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας), πρέπει να συνεδριάζουν κεκλεισμένων των θυρών το 2012 (στο Chantilly της Βιρτζίνια των ΗΠΑ);

Τι ήταν αυτά που συζητούσαν; Ποια ήταν η ατζέντα τους; Τι υποσχέσεις δόθηκαν (γιατί και σε ποίους τις έδωσαν);

 
http://www.triklopodia.gr/2013/01/bilderberg-bloomberg.html

Νέο σοκ: “Εξαφανίστηκαν” και οι υπολογιστές του Παπακωνσταντίνου!


Συνεχής απόπειρα εξαπάτησης και απόκρυψης της αλήθειας από τον επίορκο του μνημονίου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι υπολογιστές του υπουργικού γραφείου του Παπακωνσταντίνου έχουν κάνει φτερά! Τώρα ο κύριος Παπακωνσταντίνου θα πρέπει να
δικαιολογήσει και την περίεργη “εμμονή” που είχε για να διερευνηθεί μόνο το “στικάκι”, αφού το προφανές θα ήταν να γίνει έλεγχος στους υπολογιστές που ταυτίζονται με την υπουργική του δράση για να διαπιστωθεί εάν κάποιος εξ’ αυτών είχε επεξεργαστεί το αρχείο!

Διότι σίγουρα σε κάποιον δικό του υπολογιστή, ο κύριος Παπακωνσταντίνου δημιούργησε όπως ομολόγησε το στικάκι, φορτώνοντας το αυθεντικό CD! Το οποίο, τελείως συμπτωματικά “έχασε”!! Σήμερα ενημερωνόμαστε ότι “χάθηκαν” και οι υπολογιστές!

Μα ακόμα και οι υπολογιστές αποτελούν “παγια” πληρωμένα από το αίμα του Ελληνικου λαού. Και κάπου εδώ μπαίνει στο κάδρο ο κύριος Στουρνάρας: Τι ακριβώς παρέλαβε στο υπουργείο του; Θα διατάξει έρευνα για να δούμε που πήγαν αυτοί οι υπολογιστές; Ήδη έπρεπε να το είχε κάνει…
 
 
http://www.triklopodia.gr/2013/01/blog-post_9620.html

Σύλληψη επιχειρηματία που θα κάνει πάταγο! «Κουνούπια» μπροστά του Τσοχατζόπουλος και Λαυρεντιάδης

Σε πλήρη εξέλιξη φαίνεται πως είναι η… επιχείρηση «χειροπέδες» για συγκεκριμένο μεγαλο-επιχειρηματία που όλα αυτά τα χρόνια κινήθηκε με την αλαζονεία της πεποίθησης ότι βρίσκεται στο απυρόβλητο.

Οι αποκαλύψεις για τη δράση του έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας και, πλέον, δεν περιορίζονται σε φήμες και πληροφορίες, καθώς οι Αρχές θεωρούν ότι έχουν στη διάθεσή τους πολύ σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του newsbomb.gr, στο επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε –λοιπόν- σύλληψη επιχειρηματία τεράστιου βεληνεκούς που πριν δύο χρόνια απασχολούσε τους περισσότερους εργαζόμενους στην Ελλάδα, ενώ είχε απασχολήσει τον οικονομικό κόσμο και εντός και εκτός συνόρων με τη δράση του.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι είναι θέμα χρόνου να πάρει την άγουσα για την φυλακή, καθώς η υπόθεση έχει «κλειδώσει» και το μόνο που απομένει είναι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για να διαταχτεί και επισήμως η σύλληψή του.

Πρόκειται για πρόσωπο που παρουσιαζόταν ως πολύ ισχυρό, με διασυνδέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ οι υποθέσεις του έχουν απασχολήσει κατά καιρούς τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές.

Η εξέλιξη αναμένεται να σκάσει σαν βόμβα και θα προκαλέσει «σεισμικές δονήσεις» όχι μόνο στον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά και στον πολιτικό!

Το όνομα είναι τόσο δυνατό που αυτά των Τσοχατζόπουλου και Λαυρεντιάδη μοιάζουν με κουνούπια μπροστά του!

http://www.triklopodia.gr/2013/01/blog-post_9289.html

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.ΑΡΓΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΡΑ! ΑΠΑΘΕΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ.


Τελικά βρέθηκε λύση εξαγοράς της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ από την τούρκικη εταιρία Seba, που σημειωτέον ήταν η μόνη από τους μνηστήρες που έμειναν στο παιχνίδι. ...
-Ο εκκαθαριστής της ΑΤΕ ουσιαστικά αποδέχθηκε την πρόταση των Τούρκων, αλλά περιμένει όπως πληροφορούμαστε εντός των ημερών και το πράσινο φως από τους πολιτικούς του προϊσταμένους.
-Βέβαια για να αποφύγουν τον σκόπελο των αντιδράσεων από το υπάρχον προσωπικό και να το χωνέψει εύκολα η τοπική κοινωνία που αντιδρά για αυτή την επιλογή φτιάχνεται μια κοινοπραξία με την ελληνική εταιρία ΕΛΓΕΚΑ, που θα λειτουργήσει ως ανάχωμα για την ριψοκίνδυνη αυτή επιλογή όπως χαρακτηρίζεται, για τους γνωστούς λόγους.
-Πάντως η λύση αυτή εκεί που φθάσαμε φαίνεται να είναι μονόδρομος για την διάσωση της εταιρίας και οι Τούρκοι επιχειρηματίες από την πλευρά τους διαβεβαιώνουν ότι θα κρατηθούν οι υπάρχουσες θέσεις και θα δημιουργηθούν και νέες.
-Κοντός ψαλμός όμως αλληλούια και τα πάντα θα φανούν στην πράξη, αφού σε λίγες ημέρες θα ξεκαθαρίσει πλήρως το παιχνίδι, επιχειρηματικό, πολιτικό αλλά και εθνικό συγχρόνως.
 
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2013/01/blog-post_4311.html

Καμμένος: Ζητώ από τους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου, να στηρίξουν την πρόταση που είναι απαίτηση του ελληνικού λαού


Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος συνοδευόμενος από το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, επισκέφθηκε σήμερα τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη και του παρέδωσε την πρόταση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με τον απαιτούμενο αριθμό
υπογραφών, για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης προς διερεύνηση ποινικών ευθυνών των πρώην Πρωθυπουργών Γ. Παπανδρέου, Λ. Παπαδήμου και των πρώην υπουργών Οικονομικών Ε. Βενιζέλου και Γ. Παπακωνσταντίνου.

Η πρόταση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ αφορά τα αδικήματα της νόθευσης και υπεξαγωγής εγγράφου, της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία, της παράβασης καθήκοντος και της άμεσης συνέργειας σε φοροδιαφυγή.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος δήλωσε τα εξής:

«Πριν από λίγο καταθέσαμε την πρόταση για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την παραπομπή των πρώην πρωθυπουργών κ. Γιώργου Παπανδρέου και κ. Λουκά Παπαδήμου και των πρώην υπουργών Οικονομικών του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου με τις απαιτούμενες κατά το Σύνταγμα και κατά τον κανονισμό της Βουλής υπογραφές.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ όπως είχαμε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να τιμωρηθούν εκείνοι οι οποίοι με πράξεις και παραλείψεις παρανόμησαν εις βάρος του ελληνικού λαού, εκείνοι οι οποίοι οδήγησαν στα χέρια και στα νύχια της Τρόικας τον ελληνικό λαό και την ελληνική οικογένεια, εκείνοι που εξαθλίωσαν τον ελληνικό λαό.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι πριν από λίγο με ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος συμφωνεί με την άποψη της πρότασης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για την παραπομπή των δύο πρώην πρωθυπουργών και ουσιαστικά και με την πρόταση και για τους δύο υπουργούς Οικονομικών.

Ζητώ από τους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου την επόμενη Πέμπτη που θα γίνει η συζήτηση να στηρίξουν την πρόταση που είναι απαίτηση του ελληνικού λαού. Ζητώ ιδιαίτερα από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να αποφασίσουν εάν θα εκτελέσουν την εντολή του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να συγκαλύψει τον πρώην συμμαθητή του Γιώργο Παπανδρέου και τον σημερινό συνέταιρό του αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, να συγκαλύψει τον πρώην πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο και τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Οι βουλευτές θα πρέπει να αποφασίσουν εάν θα στηρίξουν τον κ. Σαμαρά ή τη θέληση των ψηφοφόρων τους.

Ζητώ ακόμα από τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρά το ότι αρνήθηκε να υπογράψει ο ΣΥΡΙΖΑ την πρότασή μας να ψηφίσουν υπέρ της παραπομπής, όπως το είχε ζητήσει εξάλλου η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας η κ. Κωνσταντοπούλου.

Ζητώ ακόμα και από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που πολλοί με δημόσιες δηλώσεις τους ζήτησαν να αποδοθεί δικαιοσύνη, όπως ο κ. Γρηγοράκος ο οποίος μίλησε για ποινικές ευθύνες του κ. Παπανδρέου. να στηρίξουν την πρότασή μας και βεβαίως όσους συνυπέγραψαν, προκειμένου ο ελληνικός λαός να δει ότι οι εξεταστικές επιτροπές της Βουλής δεν είναι διακοσμητικές και να οδηγηθούν στο ειδικό δικαστήριο οι πρωταγωνιστές της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ό,τι λέμε ισχύει για πάντα.»
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters