Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Διώχνουν τα παιδιά τους από την Ελλάδα οι εθνοπατέρες - Τα στέλνουν έξω για σπουδές

Ιδιαίτερη προτίμηση στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού και συγκεκριμένα στης Αγγλίας και των ΗΠΑ, φαίνεται πως δείχνουν οι Έλληνες πολιτικοί. Μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα της εγχώριας πολιτικής σκηνής έχουν επιλέξει να στείλουν τα παιδιά τους σε πανεπιστήμια του εξωτερικού για τις
σπουδές τους.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Παραπολιτικά, ακόμα και πολιτικοί που διετέλεσαν υπουργοί Παιδείας και επέμεναν στη αξιοπιστία του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, προτίμησαν εν τέλει να στείλουν τα δικά τους παιδιά στο εξωτερικό για τις σπουδές τους.

Εκτός λοιπόν από την Αλέκα Παπαρήγα που έστειλε την κόρη της στο Κολλέγιο Αθηνών και ακολούθως στο αμερικάνικο Deree για οικονομικές σπουδές, υπήρξαν κι άλλοι πολιτικοί που ακολούθησαν την ίδια τακτική.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επέλεξε το εξωτερικό για την πρωτότοκη κόρη του, την 22χρονη Λένα, η οποία αφού τελείωσε το Κολλέγιο Αθηνών, πλέον σπουδάζει πολιτικός μηχανικός στο City University London της Βρετανικής πρωτεύουσας, πανεπιστήμιο του οποίου τα δίδακτρα είναι απαγορευτικά για μία μέση ελληνική οικογένεια. Όσο για τον 15χρονο γιο του Κώστα, πηγαίνει ακόμα στο Λύκειο,αλλά μάλλον τον περιμένουν κι εκείνον σπουδές στο εξωτερικό.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, έχει επιλέξει το Georgetown University των ΗΠΑ για την νεαρή Ελβίνα, την οποία επισκέπτεται με κάθε ευκαιρία.

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έκανε τη διαφορά, αφού έβαλε στη λίστα των πανεπιστημίων και την παγωμένη Νορβηγία. Ο 30χρονος πλέον γιος του Ανδρέας σπούδασε οικονομικά στο Boston University, στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακό στην Νορβηγία και πλέον ζει μόνιμα στο Λονδίνο, ενώ μαζί του βρίσκεται και η 22χρονη Μαργαρίτα σπουδάζοντας Βιολογία στο Imperial College of London

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, είχε από νωρίς αποφασίσει να στείλει τα παιδιά του στο εξωτερικό γι' αυτό τα έβαλε στο πρόγραμμα διεθνούς απολυτηρίου IB, έτσι ώστε να μη δώσουν πανελλήνιες αλλά να φύγουν κατευθείαν έξω. Ο πρωτότοκος γιος του Σπύρος πήγε στο πανεπιστήμιο του Yale για να σπουδάσει οικονομικά, ενώ η Αθηναΐς επέλεξε σπουδές Ιστορίας στο London School of Economics (LSE)

Όσο για τα δίδυμα της Μαρίας Δαμανάκη στάλθηκαν αμφότερα στην Αγγλία, ο Θοδωρής στο York για σπουδές Οικονομίας και η Ελένη στο Leicester.

Η οικογένεια του Κώστα Σημίτη ωστόσο, πήρε μία γεύση από ελληνική παιδεία, αφού η κόρη του Μαριλένα αποφοίτησε από το Πολιτικό της Νομικής και στη συνέχεια πήγε για μεταπτυχιακό στο Columbia της Νέας Υόρκης και διδακτορικό στο LSE, ενώ πλέον διδάσκει στο πανεπιστήμιο του Πειραιά. Η Φιόνα από την άλλη, έχοντας καλλιτεχνική φλέβα πήγε κατευθείαν στο Λονδίνο να σπουδάσει Ιστορία της Τέχνης.

Τα τρία παιδιά του αντιπροέδρου της ΝΔ, Σταύρου Δημα σπούδασαν επίσης στο εξωτερικό, με εξαίρεση το γιό του Χρήστο που έκανε μία στάση κι από τη Νομική Αθηνών. Συγκεκριμένα, η Αντιγόνη τελείωσε Βιολογία στο Imperial College του Λονδίνου, μεταπτυχιακό στην Οξφόρδη και διδακτορικόστο Κέμπριτζ. Ο Κώστας σπούδασε νομικά στην Οξφόρδη και έκανε μεταπτυχιακό στο στο New York University, ενώ ο Χρήστος αφού τελείωσε τη Νομική Αθηνών συνέχισε στο Queen Mary του Λονδίνου, ενώ μεταπτυχιακό και διδακτορικό έκανε στο London Schhool of Economics (LSE)

Στην Αγγλία και οι δύο κόρες του Γεράσιμου Γιακουμάτου. Η 25χρονη Εβίνα τέλειωσε τη Νομική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και τώρα βρίσκεται στο Λονδίνο για μεταπτυχιακό στοΔιεθνές Εμπορικό Δίκαιο με ειδίκευση στην Ενέργεια. Η 24 αδελφή της Ζωή τελείωσε το Πολιτικό της Νομικής και πήγε στο Λονδίνο για να σπουδάσει σχεδιάστρια μόδας.

Τέλος τη διαφορά κάνει και η οικογένεια της Ντόρας Μπακογιάννη, αφού η κόρη της Αλεξία, επέλεξε τη Γαλλία για σπουδές επικοινωνίας στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης και έκανε μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού. Ο αδελφός της Κώστας, από την άλλη σπούδασε οικονομικά στο Brown University των ΗΠΑ και οικονομικά στο Harvard

 
http://www.triklopodia.gr/2013/01/blog-post_5680.html

Μέχρι και 420% αύξηση φορολογίας για το 94% των μικρών επιχειρήσεων


Μέχρι και κατά 420% αυξάνεται, με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, η φορολογία για τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους στην Ελλάδα, ήτοι για το 94% των ελληνικών επιχειρήσεων...

Αυτό ισχυρίζεται η διοίκηση της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (ΟΒΣΘ), σε υπόμνημά της προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, επικαλούμενη και επεξεργασμένα στοιχεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ).

«Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο -που τιμωρεί τις νόμιμα λειτουργούσες επιχειρήσεις και ταυτόχρονα «επιβραβεύει» τη φορολογική ασυνειδησία και τη νόμιμη φοροδιαφυγή (offshore, εικονικά τιμολόγια, λαθρεμπόριο, παράνομο εμπόριο κ.λ.π.)- οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σηκώνουν υπέρμετρα το βάρος των φορολογικών στόχων για το 2013. Σε συνδυασμό με την κατακρήμνιση της αγοραστικής δύναμης και τις επιβαρύνσεις από αυξήσεις τελών ΔΕΗ, ΕΕΤΗΔΕ, οδηγούνται σε κλείσιμο και καταστροφή με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία, την ανεργία και την κοινωνία. Οι επιλογές της κυβέρνησης οδηγούν στην καταστροφή του μεγαλύτερου μέρους του οικονομικού ιστού της χώρας που παρήγαγε και εξακολουθεί να παράγει τις περισσότερες θέσεις εργασίας», υπογραμμίζεται στο υπόμνημα προς τον πρωθυπουργό.
Στη διάρκεια της πρώτης για το 2013 συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΟΒΣΘ αναφέρθηκε ότι το 2012 οι διαγραφές επιχειρήσεων από τα μητρώα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης ανήλθαν στις 1.768, με πρώτες αιτίες διακοπής την ασύμφορη λειτουργία ή την πτώχευση.

 
http://www.triklopodia.com/2013/01/420-94.html

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ένα ενοχοποιητικό/αθωωτικό usb της λίστας!

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον κείμενο δημοσιεύει το olympia.gr αναφορικά με τις... εξελίξεις της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ.

Με αφορμή τον καταιγισμό... διαρροών που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες ο συντάκτης μας παρουσιάζει τον τρόπο που μπορούμε εύκολα και γρήγορα να φτιάξουμε ένα ενοχοποιητικό/αθωωτικό αντίτυπο της λίστας Λαγκάρντ.

Αναλυτικά:
"Αφού έχουμε "χάσει" τους πραγματικούς υπολογιστές και το αυθεντικό CD, μπορούμε εύκολα και γρηγορα να ρίξουμε την ευθύνη στον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου, αθωώνοντας Παπακωνσταντίνου και Παπανδρέου junior. Δείτε πως.

Οδηγίες προς ναυτιλλομένους.
-Παίρνουμε από το μοναστηράκι ένα pc αρχαίο,


-Κατεβάζουμε μια έκδοση linux από internet cafe και μάλιστα από torrent


-(αδιαφορούμε για το md5 του αρχείου)


-Τρέχουμε από live cd το linux, αφού πρώτα έχουμε αλλάξει ημερομηνία στην bios και έχουμε βάλει 1-1-1981 !


-Δεξί κλικ στο "υπολογιστής μου" και ονομάζουμε τον υπολογιστή "Ανδρέας Παπανδρέου"
-Γράφουμε στο "στικάκιον" τα αρχεία που θέλουμε, επί παραδείγματι σκηνές από την αλλαγή του χρόνου 2012 προς 2013 (με τον Καμίνη να καθυστερεί ....)

Αποτέλεσμα ;


Έχουμε ένα στικάκιον με σκηνές από την αλλαγή χρονιάς και τον Δήμαρχο.


Κατά άλλη ανάγνωση ο τότε "πολιτικός" Ανδρέας Παπανδρέου ... γνώριζε την αλλαγή του χρόνου προ ολίγων ημερών.

χαχαχα γελάσαμε και σήμερα !

Γιώργος Θ. Κ."

Οι Τούρκοι αγόρασαν τον υδροηλεκτρικό σταθμό της Βορείου Ηπείρου

Οι Τούρκοι αγόρασαν τον υδροηλεκτρικό σταθμό της Βορείου Ηπείρου

Σε τουρκικά χέρια πέρασε τελικά ο υδροηλεκτρικός σταθμός της Μπίστριτσας.

Όπως είχαμε γράψει και πριν λίγο καιρό (εδώ) η κυβέρνηση του Μπερίσα προσπαθεί να ξεπουλήσει ότι προλάβει καθώς φοβάται την ήττα στις επερχόμενες εκλογές.

Για τον λόγο αυτό έστησε έναν «διεθνή διαγωνισμό» για την πώληση τεσσάρων μικρών υδροηλεκτρικών σταθμών της Αλβανίας, μεταξύ των οποίων και τον υδροηλεκτρικό σταθμό της Μπίστριτσας στην Επαρχία Μεσοποτάμου.

Η aftonomi.gr σας είχε ενημερώσει από την πρώτη στιγμή για της πιθανότητες εξαγοράς του από την τούρκικη πολυεθνική «Kürüm International Sh. A.» καθώς είχε προσφέρει το αστρονομικό ποσό των 52 εκατομμυρίων ευρώ αφήνοντας πίσω κάθε άλλη προσφορά.

Τελικά το Υπουργικό Συμβούλιο της Αλβανίας ανακήρυξε νικήτρια χθες την «Kürüm International Sh. A.», ενώ ο αλβανικός τύπος αναφέρει πως τα παιδιά του Μπερίσα, Shkelzen και Αrgitα, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την ανάδειξη του τουρκικού πολυεθνικού ομίλου ως νικητή του διαγωνισμού.

Μ' αυτή την κίνηση οι Τούρκοι πλέον κάνουν αισθητή την παρουσία τους και ΒΔ της Ελλάδος, αγοράζοντας ένα από τα «φιλέτα» της αλβανικής οικονομίας με γεωπολιτική και γεωστρατηγική σημασία για την Βόρεια Ήπειρο και την Ελλάδα.



 Aftonomi.gr

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/01/blog-post_4174.html

Δεν σας αρέσουν τα τούρκικα; Δείτε ευρωσήριαλ!

Το ζήτημα της υποκλοπής αρχείου από διεθνή Τράπεζα που στη συνέχεια αγοράζεται από το Α ευρωπαϊκό κράτος, παραδίνεται στο Β ευρωπαϊκό κράτος από ένα Γ, εισπράττει με τον τρόπο του το Α κράτος χρήματα υπέρ του δημοσίου αξιοποιώντας τα περιεχόμενά του, ενώ το Β «χάνει» το CD, εμφανίζει διάφορα αντίγραφα σε USB flash memory που «εκθέτουν» υπουργούς, πρωθυπουργούς και δημόσιους θεσμούς όπως το ΣΔΟΕ, ταυτόχρονα μάλιστα το Β κράτος επικαλείται ότι το μέσο είναι μη αξιοποιήσιμο και ΔΕΝ το πρωτοκολλεί (όπως το κράτος που του το έδωσε), όμως φτάνει τελικά στα χέρια δημοσιογράφων και σήμερα μια κυρία ενάγει όσους (από το ΣΔΟΕ;) την «δυσφημούν» και την ανακατεύουν με πρόσωπα που εμφανίστηκαν στην λίστα, για τη δημοσίευση της οποίας αθωώθηκε αλλά ξαναδικάζεται ο δημοσιογράφος που την δημοσιοποίησε,… δημιουργούν ένα χαοτικό περιβάλλον όπου αργά ή γρήγορα κυριαρχεί:
  • Η Ελλάς είναι «κράτος-μπορντέλο» σε σχέση με τα Ευρωπαϊκά (το «τα φάγαμε όλοι μαζί» πάει τώρα μόνον στην πολιτική / στους θεσμούς, με περιθωριακό όμως και πλάγιο τρόπο) ενώ το θέμα «Λίστα» γίνεται αντικείμενο της πάγιας κομματικής σύγκρουσης που οδηγεί (εάν και εφόσον) σε ποινικές διώξεις μέσα από τις κομματικές ισορροπίες. Στο μεταξύ έχει επικρατήσει μια κοινωνική πόλωση υπερμεγέθης σε σχέση με την ουσία της υπόθεσης και σε σχέση με το κεντρικό εθνικό θέμα που είναι: η κρίση ρευστότητας, οι θεσμοί και το κοινωνικό κράτος.
  • Στο τι είναι νόμιμο, τι είναι ηθικό, τι είναι προσωπικό δεδομένο και τι δεν είναι, πότε αξιοποιείται το «παράνομο υλικό» και πότε όχι, πότε κάποιος είναι ένοχος και πότε επιβάλλεται ποινή, έχουμε ένα χάος (καθημερινά μεταβάλλονται τα πρόσωπα και τα παραπτώματά τους, ενώ στη χώρα μας το συνταγματικό άρθρο 86 συνεχίζει να λειτουργεί παράλληλα με την θέση σε «αυτοδίκαιη αργία» όσων δημοσίων υπαλλήλων έχουν «παραπεμφθεί αμετάκλητα»).
  • Καλύτερα να έχουμε έναν διεθνή οργανισμό που θα παρακολουθεί με ηλεκτρονικά μέσα τις κινήσεις του «μαύρου χρήματος» σε παγκόσμιο επίπεδο.
Στις απορίες που μέχρι τώρα ακούστηκαν και επικαλύπτουν τις αυτοχειρίες, την ανεργία, τον διεθνή συστημικό φασισμό που αναδύεται μέσα από στο σύστημα τραπεζών-κεφαλαίων-οίκων αξιολόγησης δεν περιλαμβάνονται ερωτήματα όπως:
  • Γιατί όλα τα μέσα ασχολούνται ακατάπαυστα και χωρίς αποτέλεσμα, με μια λίστα που συνδέει το όνομά της με το ΔΝΤ, ενώ όταν δόθηκε (πότε ακριβώς;) η κα Λαγκάρντ δεν ήταν πρόεδρός του; Γιατί δεν την ονομάσαμε π.χ. «λίστα HSBC» αφού έγκαιρα φρόντισαν κάποιοι να δημοσιοποιήσουν σε ποια Τράπεζα αφορούσε;
  • Γιατί δόθηκε η λίστα με αυτό τον τρόπο στην Ελλάδα;
  • Ήταν νόμιμη, ήταν θεσμική η παράδοση της λίστας από την Γαλλική στην Ελληνική κυβέρνηση;
  • Απο ποιον και γιατί μάθαμε στην Ελλάδα για την ύπαρξη της λίστας δυο-τρία χρόνια αφού αυτή δόθηκε;
  • Η ισονομία στην Ελλάδα είναι θέμα δυσεφάρμοστο και με διεθνείς προεκτάσεις;
  • Η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι η κεντρική αιτία της κρίσης ρευστότητας στη χώρα μας; Είναι υπεράνω των νόμων;
κ.ο.κ… (αφού έπεται συνέχεια)
Υπάρχει «Λόμπι των σήριαλ«;
Γιατί το θέμα «Η Λίστα» αναπτύσσεται σε μορφή ευρωπαϊκού σήριαλ; Δεν φτάνουν τα τούρκικα;
Στέργιος Ζυγούρας
 
πηγή:  ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Συνεννοηθήκαμε; Μνημονιακά Καθάρματα!

Γράφει ο Δευκαλίων

Απόψε θα είναι μία πολύ δύσκολη νύχτα. Σε πολλά μέρη της χώρας τα θερμόμετρα θα καταγράψουν πολικές θερμοκρασίες.

Κάποιοι συνάνθρωποι μας θα υποφέρουν πάρα πολύ εξ αιτίας του ψύχους και της αδυναμίας τους να ζεσταθούν λόγω της έλλειψης πετρελαίου. Γιατί απόψε ειδικά θα φανεί πόσο ακριβό είναι το πετρέλαιο.
Όταν οι ανάσες θα παγώνουν κι οι ψυχές θα σβήνουν.

Γιατί απόψε οι ευχές και τα δάκρυα δεν λύνουν το πρόβλημα. Γιατί απόψε θα πεθάνουν άνθρωποι από το κρύο.

Το καταλάβατε όλοι εσείς που στηρίζετε και υπηρετείτε το Μνημόνιο;

Απόψε θα πεθάνουν άνθρωποι από το κρύο γιατί δεν έχουν πετρέλαιο να ζεσταθούν.

Απόψε θα πεθάνουν άνθρωποι γιατί εσείς αποφασίσατε ότι το πετρέλαιο είναι φθηνό και έπρεπε να γίνει ακριβότερο.

Απόψε θα πεθάνουν άνθρωποι γιατί εσείς αποφασίσατε ότι το πετρέλαιο είναι ένα προϊόν που δεν θα πρέπει να αγοράζουν οι φτωχοί.

Εξηγημένα-Μιλημένα! Όταν θα στηθεί το Ειδικό Δικαστήριο που θα δικάσει τους υπεύθυνους για τους αποψινούς νεκρούς δεν θα υπάρξει κανένας υπόδικος που θα μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ήξερε ή δεν κατάλαβε ή έκανε πολιτικό λάθος.

Γιατί γνωρίζατε όλοι σας!

Γιατί σήμερα ψηφίσατε για μία ακόμα φορά το ακριβότερο πετρέλαιο, με αφορμή το...
φορολογικό νομοσχέδιο, την ίδια ακριβώς ώρα που η θερμοκρασία έπεφτε στο μηδέν και το χιόνι άρχισε να πέφτει στην πλατεία Συντάγματος έξω από την Βουλή.

Εσείς βλέπατε να πέφτει το χιόνι καθισμένοι αναπαυτικά μέσα στις ζεστές αίθουσες του Εντευκτηρίου, της καφετέριας και του Restaurant της Βουλής και ταυτόχρονα ψηφίζατε να ακριβύνει το πετρέλαιο!

Βλέπατε να πέφτει το χιόνι καθισμένοι αναπαυτικά μέσα στην ζεστή αίθουσα της Βουλής και ταυτόχρονα ψηφίζατε να πεθάνουν απόψε άνθρωποι από το κρύο.

Όταν λοιπόν έρθει η ώρα να καθίσετε στα εδώλια του Ειδικού Δικαστηρίου μην παραπονεθείτε, μην ψάξετε για δικαιολογίες…

Γνωρίζατε επακριβώς τι κάνατε και τι ψηφίζατε!
Συνεννοηθήκαμε; Μνημονιακά Καθάρματα! 



 http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2013/01/blog-post_365.html?m=1

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/01/blog-post_172.html

Δεν γνωρίζετε κύριε Στουρνάρα;

Γράφει ο Τρύφωνας Τιπούρτης.

Βγήκε, λέει, ο νέος "τσάρος της οικονομίας" και προανήγγειλε το αμερικάνικο σύστημα της είσπραξης της φοροδιαφυγής(;).
Να υποχρεώνεται ο "φοροφυγάς" έπειτα από τη σύλληψή του να προχωρήσει σε διακανονισμό οφειλών καταβάλλοντας ποσό έναντι (που ακόμη δεν έχει αποφασισθεί το ύψος του) ώσπου γίνει το δικαστήριο και εφόσον αρνείται τον διακανονισμό να οδηγείται στη φυλακή.

Αλήθεια κύριε Στουρνάρα,  συμφωνώ κάποια...
στιγμή θα πρέπει να μπει μια τάξη, γιατί δεν μας λέτε και όλα τα υπόλοιπα; 
Ή μήπως δεν τα γνωρίζετε;

Δεν γνωρίζετε πως ο χρόνος για την εκδίκαση των φορολογικών υποθεσέων μπορεί να διαρκέσει και πάνω από τέσσερα- πέντε χρόνια;
Αυτό σημαίνει πως ίσως μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση ο "φοροφυγάς" (με αποσιωπητικά... γιατί πλέον αυτή η λέξη έχει αποκτήσει άλλο νόημα) θα έχει "τελειώσει" με τον διακονισμό του και έπειτα από αυτό ίσως να δικασθεί για επιπλέον τόκους ή πρόστιμα (μιας και όλοι γνωρίζουμε πως το κράτος έχει το μεγαλύτερο μηνιαίο επιτόκιο επιβάρυνσης ).

Δεν γνωρίζετε πως όλοι οι δήθεν ευνοϊκοί διακονισμοί, που έχετε ανακοινώνησει εσείς και οι προκάτοχοί σας,  χρονικά είναι μια μεγάλη κοροϊδία όταν "ντε και καλά" μικραίνετε το ύψος του ποσού της ελάχιστης δόσης αλλά μικραίνετε και το χρονικό περιθώριο αποπληρωμής ;

Δεν γνωρίζετε πως όταν κάποιος φορολογούμενος τιμωρηθεί με πρόστιμο για οποιαδήποτε παράβαση και κάνει ένσταση και προσφύγει στα Διοικητικά δικαστήρια, εκείνα δεν έχουν εκδικάσει υποθέσεις από το 2009;
Εντωμεταξύ του συγκεκριμένου πολίτη,  που με το ζόρι τον έχετε κάνει φοροφυγά, στο διάστημα αυτό του έρχονται απανωτές οι κλήσεις για ποινικό δικαστήριο.
Αποτέλεσμα είναι ή να δικασθεί πριν την απόφαση του Διοικητικού, ίσως άδικα, ή στην καλύτερη των περιπτώσεων να πληρώνει κάθε φορά δικηγόρους, παραστάσεις και δικαστόσημα για να παίρνει αναβολές... 
Δεν γνωρίζετε πως με αυτόν τον τρόπο ενισχύετε την πεποίθησή του πως είμαστε ένα μεγάλο τρελοκομείο (για να μην χρησιμοποιήσω την κακή λέξη) και πως δεν λειτουργεί τίποτε; 


Δεν γνωρίζετε πως πλέον ο πολίτης, ο "φοροφυγάς",  δεν έχει να σας δώσει ούτε... βρακί χεσμένο, γιατί τον έχετε "σκίσει" στους φόρους, στα χαράτσια, στα ΕΤΑΚ, στο κατακρεούργημα του μισθού του ή της σύνταξής του; 

Δεν γνωρίζετε πως τον έχετε "σκίσει" με το πετρέλαιο θέρμανσης, 
τα καύσιμα κίνησης, 
την ασυδοσία και την παντελή έλλειψη ελέγχων στις αυξήσεις των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης,
την υποχρέωσή του να πληρώνει ακόμη και στα επείγοντα του νοσοκομείου  του συστήματος της "Εθνικής υγείας" (που θα μπορούσε να μετονομασθεί σε Εθνική κοροϊδία),  
στον εξαναγκασμό του να αγοράζει τα βιβλία των παιδιών του στο σύστημα "Εθνικής παιδείας"  (που και αυτό θα μπορούσε να μετονομασθεί σε Εθνικής κοροϊδίας),
στο...
στο...
στο...

Προφανώς κύριε Υπο(υ)ργέ όλα τα παραπάνω τα γνωρίζετε. 
Παρ΄ όλα αυτά όμως εσείς ανακοινώνετε τα νέα μέτρα φοροεισπρακτικού μηχανισμού, ποντάροντας στην απόγνωση του κοσμάκη για "νοικοκύρεμα" της οικονομίας μας, αλλά και επιχειρώντας να τον τρομοκρατήσετε ως άλλος μέγας αυτοκράτωρ.

Με όλα τα παραπάνω δεν κάνω πολιτική, ούτε περιμένω κάποια απάντησή σας  και αλλαγή της δικής σας πολιτικής. 
Αλλά να μην νομίζετε πως καταπίνουμε και κουτόχορτο...
Και ούτε να σας περάσει από το μυαλό πως θα σταματήσουμε (έστω ορισμένοι) να τα... λέμε!


Α... Και κάτι τελευταίο...
Αλήθεια που θα βρείτε τόσα πολλά κελιά για να χώσετε μέσα όλους αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν; 
Εκτός αν εσείς ή η Πρωθυπο(υ)ργός μας ανακοινώσετε "πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού και διακοπών" σε καμιά Γυάρο... και "δικαιούχοι" να είναι αντί για πολιτικοί κρατούμενοι, αυτή τη φορά "οικονομικοί κρατούμενοι"...
Εβίβα...


Τρύφωνας Τιπούρτης.
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/01/blog-post_5718.html

ΑΜΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΛΗΤΕΙΑ! ΠΑΡΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΠ’ ΤΙΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟ-ΤΡΑΠΕΖΕΣ. ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΤΙΣ ΚΛΑΙΤΕ …

ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ! ΘΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ 300 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!

Ο πόλεμος του κράτους και της τρόικας λαμβάνει διαστάσεις καθολικής επιδρομής σε βάρος του λαού.

Κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών για όσους χρωστούν στο Δημόσιο ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με το πόρισμα που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα σχετικά με τη μεταρρύθμιση της φορολογικής διοίκησης. Και η κυβέρνηση, πειθήνεια όπως πάντα στις επιταγές των δανειστών, θα αρπάξει τις αποταμιεύσεις των πολιτών. Ακόμη και στις πενιχρές οφειλές των 300 ευρώ, η κυβέρνηση αποκτά το δικαίωμα να …μπουκάρει στους τραπεζικούς λογαριασμούς των καταθετών και να αρπάζει εδώ και τώρα τις αποταμιεύσεις τους!

Οι πολίτες λοιπόν, απέναντι σε αυτή στη νέα φασιστική μεθόδευση, καλά θα κάνουν να οχυρώσουν την άμυνά τους. Να σηκώσουν τις καταθέσεις τους αμέσως από τις Τράπεζες. Όπως πολύ σωστά ενήργησαν με το πετρέλαιο θέρμανσης, το οποίο περιφρόνησαν, προτιμώντας να κάψουν ξύλα στο τζάκι ή στις ξυλόσομπες, να κάνουν και τώρα το ίδιο: να πάρουν όλες τις καταθέσεις τους από τις Τράπεζες. Το κράτος έχει εξελιχθεί σε απηνή διώκτη του κάθε πολίτη.

Το κράτος, εκτελώντας εντολές των τσαρλατάνων της τρόικας, είναι εχθρός του λαού. Όπως το κράτος άρπαξε σε μια νύχτα τις αποταμιεύσεις των ομολογιούχων του Δημοσίου, το ίδιο προβλέπεται να κάνει και τώρα: θα βάλει χέρι σε μια νύχτα στις καταθέσεις σας. Άσε που μπορεί να τύχει κάποια …αιφνίδια κρίση που μπορεί να οδηγήσει σε κούρεμα του χρέους μέσω των τραπεζικών καταθέσεων!

ΑΜΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΛΗΤΕΙΑ!

 πηγή


http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/01/blog-post_4227.html

Τηλεπικοινωνίες , διαδίκτυο - Οι τελευταίες "πινελιές" στον καμβά του Δ΄Ράϊχ.

Είναι πλέον εμφανές ακόμα και σε εκείνους που πρίν λίγα χρόνια μας κατηγορούσαν ως ευφάνταστους συνωμοσιολόγους, ότι οι κοινωνίες της Ευρώπης αλλά και ολόκληρου του κόσμου, οδηγούνται όλο και πιο γρήγορα σε ένα παγκόσμιο καθεστώς απόλυτης τυρρανίας το οποίο δεν θα περιορίζεται απλώς στην ισχύ της επιβολής αλλά θα διαχειρίζεται και θα ελέγχει την ελευθερία των πολιτών τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο

Η πολιτική εξουσία ήδη έχει μεταβιβασθεί (κατά την διατυπωμένη προσδοκία του Ροκφέλερ) στις "αγορές", δηλαδή σε μια "υπερεθνική ελίτ" , η οποία έχει πλέον καθορίσει ποιοί θα ζήσουν και κυρίως πως θα ζήσουν σε αυτό το "νέο" παγκόσμιο σύστημα.

Έτσι λοιπόν η πολιτική , ο πολιτισμός και η οικονομία εντάχθηκαν στην σπονδυλική στήλη ενός καθ΄όλα δαιμονοειδούς παγκόσμιου "οργανισμού" και ενόσω έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η κατάργηση των εθνων - κρατών με την αντικατάστασή τους απο ηπειρωτικές "ενώσεις" ( Ε.Ε . ΗΠΑ κλπ), οι ηγέτες αυτής της οικουμενικής πλανηταρχίας, βάζουν σε λειτουργία κάθε υποδομή της "ηλεκτρονικής τους διακυβέρνησης" στην οποία φυσικά εντάσσουν όχι μόνο την ψηφιακή ταυτοποίηση του κάθε κατοίκου της γής (ταυτότητες κλπ) αλλά κάθε μέσο τηλεπικοινωνίας μη εξαιρουμένου φυσικά και του διαδικτύου.

Ως προς τις τηλεπικοινωνίεςκαι το διαδίκτυο έχουμε ήδη δεί δεκάδες θεσμικές παρεμβάσεις και αλλαγές μέσω των οποίων έχει καταργηθεί ακόμα και με την προσχηματική του μορφή το απόρρητο των επικοινωνιών και η προστασία της ιδιωτικότητας.

Αυτό που είχε απομείνει ήταν η "ενοποίηση" όλων των επί μέρους εταιρειών - παρόχων τηλεπικοινωνιών και ίντερνετ.

Με πρόσχημα πάλι την οικονομία και την "κρίση" το ευρωπαϊκό τμήμα αυτής της αόρατης (προς το παρόν) παγκόσμιας κυβέρνησης φαίνεται ότι θα προχωρήσει σύντομα στην ενοποίηση και αυτής της "κατακερματισμένης" αγοράς - προσφοράς τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών,, πράγμα που ασφαλώς θα κάνει την "δουλειά" τους απείρως πιό έυκολη και ..αποδοτική.

Ας δούμε τι λέει το "ρεπορτάζ" :

Αλλάζουν τα πάντα σε τηλεφωνικές συνομιλίες και internet!

Ο ευρωπαϊκός επίτροπος Χ. Αλμούνια με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων ομίλων της Ευρώπης, όπως Deutsche Telekom, France Telecom, Telecom Italia και Telefonica, μελετούν την δημιουργία πανευρωπαϊκού δικτύου υποδομής που θα έχει καταναλωτικά οφέλη, όπως ενιαία τιμολόγηση για τις υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών και internet σε όλη την Ευρώπη.
Διαβάστε το άρθρο των Financial Times με τίτλο : Telecoms: Στο δρόμο για πανευρωπαϊκό δίκτυο
''Τα κορυφαία στελέχη των ευρωπαϊκών τηλεπικοινωνιών μελετούν την δημιουργία πανευρωπαϊκού δικτύου υποδομής, που θα ενώσει τις κερματισμένες εθνικές αγορές, μετά τις προτροπές των Βρυξελλών να μελετήσουν τα πλέον δραστικά μέτρα.

Η ιδέα της συγκέντρωσης των τηλεπικοινωνιακών υποδομών, αναδύθηκε σε ιδιωτική συνάντηση του επιτρόπου ανταγωνισμού της ΕΕ Joaquín Almunia με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων ομίλων της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων Deutsche Telekom, France Telecom, Telecom Italia και Telefonica.


Σύμφωνα με πολλούς παράγοντες των συνομιλιών, οι παρευρισκόμενοι...
έφυγαν από την σύνοδο με σκοπό να μελετήσουν την ιδέα, δεδομένου ότι η διασπαρμένη αγορά της Ευρώπης τούς δυσκολεύει στον ανταγωνισμό. Οι εταιρίες, που κυριαρχούν στην αγορά της ΕΕ μέσα από ποικίλες εθνικές θυγατρικές, έχουν υποστεί τις συνέπειες των ευρύτερων οικονομικών δυσκολιών στην ήπειρο και αντιμετωπίζουν προκλήσεις από ανταγωνιστικούς διεθνείς τεχνολογικούς ομίλους, που χρησιμοποιούν τα δίκτυά τους.

«Οι πάροχοι εξέφρασαν αίσθηση έντονης αναστάτωσης και συμφώνησαν να καταθέσουν εποικοδομητικές ιδέες για το πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει μια ευρωπαϊκή αγορά,» δήλωσε στέλεχος που μετέχει στις συνομιλίες. «Αντιρρήσεις δεν θα υπάρξουν από την Ευρώπη, αλλά θα υπάρξουν από τις εθνικές ρυθμιστικές αρχές των 27».

Η καθιέρωση μιας συμφωνίας για κοινή συμμετοχή σε πανευρωπαϊκό δίκτυο, θα είναι γεμάτη οικονομικές και τεχνολογικές δυσκολίες, με δεδομένες τις μυριάδες διαφορές στις υποδομές και τις εθνικές ρυθμίσεις. Αλλά θα φέρει την ευρωπαϊκή αγορά σε καλύτερη ευθυγράμμιση με τις αγορές των ΗΠΑ και της Κίνας, που διαθέτουν από 3 ή 4 μεγάλους ομίλους. Επίσης θα έχει καταναλωτικά οφέλη, όπως ενιαία τιμολόγηση για τις υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών και ιντερνέτ σε όλη την Ευρώπη.
Ο κ. Almunia έχει κρατήσει σκληρή στάση εναντίον των εθνικών συγχωνεύσεων, που μειώνουν τον ανταγωνισμό. Έχει δείξει όμως ότι είναι πιο ανοιχτός σε διακρατικές ενώσεις, που θα βοηθήσουν να δημιουργηθεί μια ενιαία αγορά στην ΕΕ, η οποία θα παράγει διακρατικές υπηρεσίες και θα καθοδηγήσει τις ψηφιακές επενδύσεις.

Τον Δεκέμβριο, ο κ. Almunia δήλωσε ότι ίσως υπάρχουν «κι άλλοι τρόποι εκτός από τις συγχωνεύσεις για να δημιουργηθούν κέρδη στην αποδοτικότητα των παρόχων, όπως συμφωνίες κοινής χρήσης δικτύων.»

Παρά τα όποια εμπόδια, κορυφαίοι παράγοντες του κλάδου δηλώνουν ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία που ξεκίνησαν οι συνομιλίες στην βιομηχανία τηλεπικοινωνιών, η οποία προσπαθεί να αντεπεξέλθει στην μακροχρόνια μείωση των εσόδων, σε μια κρίσιμη περίοδο για τις νέες επενδύσεις στην επόμενη γενιά κινητής τηλεφωνίας και την πρόσβαση μέσω οπτικών ινών.
Μια ιδέα που έχει σχηματοποιηθεί μετά την συνάντηση, είναι η δημιουργία μια νέας δομής “newco” που θα συνενώσει τις υποδομές των δικτύων των επιχειρήσεων, μαζί με τα χρεόγραφα που σχετίζονται με αυτά τα ενεργητικά.

Το νέο αυτό εργαλείο θα χρησιμοποιηθεί σε βάση χονδρικής από όλους τους τηλεπικοινωνιακούς ομίλους, και μπορεί να περιέχει οικονομικά κίνητρα για την αποζημίωση όσων συμμετέχουν στο δίκτυο. Θα έχει επίσης καλύτερη πρόσβαση στα κεφάλαια, τόσο τα δημόσια όσο και τα ιδιωτικά, ώστε να «χτίσει» πάνω στην επόμενη γενιά δικτύων ινών''.




Πηγή Euro2day - Newsit
klassikoperiptosi

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/01/blog-post_7991.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters