Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΗΜΙΘΕΩΝ!!!

ΗΡΑΚΛΗΣ, ΘΗΣΕΥΣ, ΙΑΣΩΝ, ΠΕΡΣΕΥΣ...Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ...Τέσσερις Κορυφαίοι Έλληνες Ήρωες.

Ηρακλής: Το όνομα τού Ημίθεου Ηρακλή, γιού τού Δία και τής Αλκμήνης, προέρχεται από το κύριο όνομα «Ήρα» και το ουσιαστικό «κλέος» (δόξα), και σημαίνει «δόξα τής Ήρας». Στην ίδια οικογένεια ανήκουν και τα ονόματα Ηρακλείδης (ο γιός, ο απόγονος τού Ηρακλή), Ηράκλειος (εκείνος που ανήκει στον Ηρακλή, που είναι τού Ηρακλή) και Ηράκλειτος (ο φημισμένος, ο ένδοξος όσο και η Ήρα). 


 Θησεύς: Από τον μέλλοντα «θήσω» (θα θέσω) τού ρήματος «τίθημι» (θέτω) προέρχεται το όνομα Θησεύς, που σημαίνει «αυτός που θα θέσει, που θα ιδρύσει». Ο Ήρωας Θησεύς (Θησέας), γιός τού Αιγέα και τής Αίθρας, είναι ο θεμελιωτής τής πόλης των Αθηνών και εμπνευστής τής γιορτής των Παναθηναίων.

Ιάσων: Από το ρήμα «ιάομαι, ιώμαι», που σημαίνει «γιατρεύω, θεραπεύω», και συγκεκριμένα από τον μέλλοντα «ιάσομαι» (θα γιατρεύσω, θα θεραπεύσω) προέρχεται το όνομα τού Ήρωα Ιάσονα, γιού τού Αίσονα και τής Πολυμήδης και αρχηγού τής Αργοναυτικής Εκστρατείας. Ιάσων (Ιάσονας), λοιπόν, σημαίνει «αυτός που θα γιατρεύσει, που θα θεραπεύσει». 

 Περσεύς: Το όνομα προέρχεται από τον μέλλοντα «πέρσω» (θα εκπορθήσω) τού ρήματος «πέρθω» (εκπορθώ) και σημαίνει «αυτός που θα εκπορθήσει». Ο Ήρωας Περσεύς (Περσέας) είναι γιός τού Δία και τής Δανάης.

Παρατηρούμε ότι τα ονόματα Θησεύς, Ιάσων και Περσεύς προέρχονται από τον μέλλοντα χρόνο των ρημάτων που τα παράγουν, γεγονός που υποδεικνύει ότι η ονοματοθεσία των τριών Ηρώων, κατά την παιδική τους ηλικία, επείχε θέση προφητικής αποκάλυψης ή, έστω, σαφούς προτροπής σχετικά με το μέλλον τους.


http://wwwaristofanis.blogspot.com
http://enneaetifotos.blogspot.com
http://greeksurnames.blogspot.gr

Αποκάλυψη μεγατόνων. Εάν ισχύει, θα μπει πολύς κόσμος φυλακή.

Πριν από λίγα λεπτά ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, δημοσίευσε μία πληροφορία και
μία λίστα που δίνει μεγέθη σε ένα προηγούμενο δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας και σχετίζεται με ομολογιακό δάνειο – μαμούθ από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην εταιρεία συνεργάτη του “Ανδρίκου” Παπανδρέου. Εάν τα μεγέθη ισχύουν, συμπληρώνεται αυτή η αποκάλυψη της Ελευθεροτυπίας και θα προκαλέσει τριγμούς στο πολιτικό σύστημα.

Στην λίστα που επισυνάπτει ο Καμμένος, επισημαίνονται δύο εγγραφές με ποσά που φέρονται να αφορούν την συγκεκριμένη εταιρεία:



Αυτή η αποκάλυψη εάν συνδυαστεί με το χθεσινό εξώδικο των μικρομετόχων του ΤΤ που αποκάλυπταν τεράστια ζημιά του ιδρύματος από την εμπλοκή του με την συγκεκριμένη εταιρεία, οπωσδήποτε θα προκαλέσει την εμπλοκή της δικαιοσύνης. Στην ίδια ανακοίνωση όμως υπήρχαν και δύο Ελβετικές εταιρείες που έχουν ως διαχειριστή πρόσωπο “συνώνυμο” με συγγενές πρόσωπο, μέλος του ΔΣ της συγκεκριμένης. Αυτές οι Ελβετικές εταιρείες όμως, φέρονται να στεγάζονται στο ίδιο δικηγορικό γραφείο με αυτή του “Ανδρίκου” Παπανδρέου! Της οποίας την ιδιοκτησία παραδέχτηκε μόλις σήμερα στο δικαστήριο!
Διαβάστε τώρα με προσοχή τι αποκάλυπτε η Ελευθεροτυπία πολλούς μήνες πριν για την C&C. Αποκαλύπτει όμως και το πλέον σημαντικό, ότι τα συγκεκριμένα δάνεια ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ!
Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ που δεν διαψεύσθηκε και το ύψος των δανείων που ισχυρίζεται ο Πάνος Καμμένος καθιστούν κάθε σκέψη για δημιουργία “Bad bank”, όχι απλώς καταχρηστική, αλλά εγκληματική. Πριν διερευνηθεί η υπόθεση και πριν γίνει ενδελεχής έλεγχος εως το τελευταίο Ευρώ. Γι’ αυτό και οι μικρομέτοχοι ζητούν διαχειριστικό έλεγχο. Κάτι ξέρουν… Η δικαιοσύνη έχει αποδείξει ότι στέκεται στο ύψος των περιστάσεων.
ΑΔΟΞΑ και με οικονομικές επιπτώσεις έληξε η συνεργασία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με την εταιρεία C&C International του επιχειρηματία Κυριάκου Γριβέα, η οποία αφορούσε έργα πράσινης ανάπτυξης.
Η συνεργασία, που στηρίχθηκε κυρίως στις πολιτικές γνωριμίες και στην κρατική στήριξη, διεκόπη προ μιας εβδομάδας όταν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην
εξαγορά των υπόλοιπων μετοχών που δεν κατείχε στη θυγατρική του εταιρεία, Post Bank Green Institute, με αποτέλεσμα η συμμετοχή του να ανέβει στο 100%. Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αγόρασε τις υπόλοιπες μετοχές της Post Bank Green Institute από την C&C, κάτι που δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ας δούμε όμως πώς ξεκίνησαν οι business στην πράσινη ανάπτυξη και πώς κατέληξαν.Η ιδέα να επεκταθεί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην πράσινη ανάπτυξη δεν ήταν της σημερινής διοίκησης του Κλέωνα Παπαδόπουλου, αλλά της προηγούμενης, του Αγγελου Φιλιππίδη. Ο κ. Φιλιππίδης, ο οποίος διορίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, συνεργάστηκε με τον επιχειρηματία Κυριάκο Γριβέα της εταιρείας C&C International και δημιούργησαν την εταιρεία Post Bank Green Institute με συμμετοχή 50% έκαστος. Εκτός από αυτή τη συνεργασία, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είχε χορηγήσει και ομολογιακά δάνεια στην C&C επί ημερών Φιλιππίδη.

Ο συνέταιρος του Ταχ. Ταμιευτηρίου δεν ήταν κάποιο τυχαίο πρόσωπο. Εκτός της γνωριμίας που είχε με τον Φιλιππίδη, είχε τη μεγαλύτερη εταιρεία στις διοργανώσεις συνεδρίων και διατηρούσε φιλικές και επαγγελματικές σχέσεις με τον κ. Αντρίκο Παπανδρέου, αδελφό του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος ασχολούνταν με την πράσινη ανάπτυξη.

Ο κ. Γριβέας μέσω της C&C και ο Αντρίκος Παπανδρέου μέσω μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης με την επωνυμία i4cesne, συνεργάζονταν και έκαναν διάφορα συνέδρια, στα οποία χορηγός ήταν μεταξύ άλλων το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, άλλες υπό κρατικό έλεγχο εταιρείες και υπουργεία.
Σημειώνουμε μια λεπτομέρεια που έχει τη σημασία της: Οταν έγινε η σύσταση της εταιρείας Post Bank Green Institute το Ταχ. Ταμιευτήριο δεν εξέδωσε καν ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο, ως όφειλε ως εισηγμένη εταιρεία, προκειμένου να μη λάβει η συνεργασία δημοσιότητα (η ενημέρωση έγινε εκ των υστέρων και έμμεσα στις οικονομικές καταστάσεις που δημοσιοποίησε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Αλλά και εκεί δεν ήταν πλήρης, αφού δεν αναφερόταν ο συνέταιρος).

Ποιος έκανε κουμάντο;
Ο κ. Γριβέας εκτός από μέτοχος, μέσω της C&C, ήταν και διευθύνων σύμβουλος. Η έδρα της εταιρείας Post Bank Green Institute ήταν στη Μεταμόρφωση, εκεί που βρίσκονταν και άλλες εταιρείες του επιχειρηματία.
Οταν ανέλαβε η σημερινή διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, η οποία διορίστηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Κλέων Παπαδόπουλος, «αγκάλιασε» τη δραστηριότητα της Post Bank Green Institute.
Οταν το όλο θέμα απέκτησε δημοσιότητα μετά από έρευνα της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» για τα πρόσωπα που συνθέτουν την πράσινη μπίζνα του ΤΤ ο κ. Παπαδόπουλος προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο και δεν απαντούσε στις γραπτές ερωτήσεις που του είχαν τεθεί. Στη διάρκεια της έρευνας αντικαταστάθηκε ο κ. Γριβέας από διευθύνων σύμβουλος της Post Bank Green Institute (παρέμεινε όμως στο διοικητικό συμβούλιο) με τον κ. Ζήση. Ολα τα άλλα παρέμειναν τα ίδια.

Το προαναγγελθέν τέλος
Πριν από μερικές εβδομάδες το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κατήγγειλε τις δανειακές συμβάσεις που είχε με την C&C International, καθώς της είχε χορηγήσει δάνεια πολλών εκατομμυρίων ευρώ χωρίς επαρκείς εγγυήσεις.
Την ίδια περίπου περίοδο παραιτήθηκε και ο αντιπρόεδρος του Ταχ. Ταμιευτηρίου, Σπύρος Παντελιάς. Δημοσίως οι λόγοι που επικαλέστηκε ήταν προσωπικοί. Ομως αρκετοί γνωρίζουν ότι δεν ήταν λίγες οι διαφωνίες με τον πρόεδρο του ΤΤ σε αρκετά θέματα μεταξύ των οποίων και η παραπάνω υπόθεση.
Τελικώς, η όλη συνεργασία διεκόπη με τον ίδιο τρόπο: με την ελάχιστη δυνατή πληροφόρηση. Να δούμε εάν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα ζητήσει από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο να αναφέρει, όπως υποχρεούται, τον πωλητή των μετοχών και το τίμημα, καθώς και εάν συντρέχουν άλλοι λόγοι που συνδέονται με τη διακοπή της συνεργασίας.


Πηγή
Πηγή: http://www.zoomblog.org

Δολοφονούν τους εφευρέτες που μετατρέπουν το νερό σε καύσιμο;


Πόσα χρόνια ακούμε πως ο τάδε εφηύρε τη μέθοδο μέσω της οποίας τα αυτοκίνητα μπορούν να κινηθούν με νερό αντί για βενζίνη ή πετρέλαιο…

Συνεντεύξεις και βίντεο κυρίως σε ξένα τηλεοπτικά δίκτυα …

Έχετε ακούσει ποτέ οι εφευρέσεις αυτές να προχωράνε; Να βγαίνουν στη παραγωγή; Όχι.
Ένας απ’ αυτούς ο Stan Meyer(πρώτο βίντεο) δημιούργησε το τρόπο έτσι ώστε ένα αυτοκίνητο να κινείται για 100 μίλια με ένα γαλόνι νερού!
Το 1998 δηλητηριάστηκε και πέθανε και μια βδομάδα αργότερα το αυτοκίνητο που είχε δημιουργήσει ως δείγμα , χάθηκε…μαζί με τον εξοπλισμό του…Ο Stan είχε αναφέρει – καταγγείλει πως τον απειλούν πετρελαϊκές εταιρείες και πως δεν υποκύπτει στις απειλές τους…Τελικά υπέκυψε με άδοξο τρόπο…
Πρίν ένα χρόνο περίπου τα ελληνικά κανάλια είχαν προβάλλει έναν έλληνα ηλεκτρονικό , ο οποίος κατασκεύασε αυτοκίνητο το οποίο μπορεί να κινηθεί 50 χιλιόμετρα με ένα ποτήρι νερό. Το 2012 θα ξεκινήσει η μαζική παραγωγή αυτοκινήτων με νερό…είχε δηλώσει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.
Σε καμία περίπτωση δε λέμε πως θα δηλητηριάσουν τον έλληνα εφευρέτη..
Αλλά περιμένετε εσείς να δείτε το 2012 αυτοκίνητα στους δρόμους τα οποία να χρησιμοποιούν νερό …
Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.
Γιατί …κάποιοι δε θέλουν πράσινη ενέργεια , δε θέλουν πράσινο πλανήτη.
Άσε που όλα αυτά περί πράσινου πλανήτη είναι μια μεγάλη απάτη!
και 'ενα πρόσφατο για να δούμε τη κατάληξη θα έχει..
ΕΛΛΗΝΙΚΟ Θαλασσινό νερό θα "κινεί" ηλεκτρικά αυτοκίνητα
ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΔΕΤΣΗ

Θαλασσινό νερό θα "κινεί" ηλεκτρικά αυτοκίνητα Τα πρώτα αποτελέσματα του ερευνητικού έργου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που χρηματοδοτείται από τη Νομαρχία Αθηνών και αφορά στην ολιστική μετατροπή συμβατικών αυτοκινήτων σε ηλεκτρικά και στη βιώσιμη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από το νερό παρουσιάστηκαν σήμερα στο Ζάππειο. Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων έγινε από τον επιστημονικό υπεύθυνο του ερευνητικού -αναπτυξιακού έργου «Μετατροπή Συμβατικών Αυτοκινήτων σε Ηλεκτρικά», με διακριτικό τίτλο City Battery Electric Car (CiBEC), Ευάγγελο Χριστοφόρου, Αν. Καθ. ΕΜΠ και το Νομάρχη Αθηνών, Γιάννη Σγουρό . Το ερευνητικό έργο βασίζεται σε μια καινοτόμο μέθοδο ταχείας παραγωγής υδρογόνου και ηλεκτρικής ενέργειας από το πόσιμο, μη πόσιμο και θαλασσινό νερό. Το κόστος μετατροπής (για αυτοκίνητα μικρού κυβισμού) προβλέπεται στα 5.000 € - 7.000 €, ανά αυτοκίνητο, με κόστος χρήσης και συντήρησης μικρότερο από 1 € ανά 100 Κm, χωρίς την παραμικρή μόλυνση του περιβάλλοντος. Η απόσβεση του ποσού για την μετατροπή γίνεται σε δυο χρόνια, με μέσο όρο κυκλοφορίας 30.000 χλμ/χρόνο. Το έργο εκπονείται με πολύ μικρό προϋπολογισμό, φιλοδοξεί να ανακουφίσει τα ελληνικά νοικοκυριά στα θέματα κόστους μεταφοράς και ηλεκτρικής ενέργειας, να προσφέρει νέες ανταγωνιστικές θέσεις εργασίας και προοπτικές εξαγωγών υψηλής τεχνολογίας, δείχνοντας τις δυνατότητες που έχει η χώρα για την έξοδο από το τέλμα στο οποίο ευρίσκεται.
Ενδιαφέρον έχει να διαβάσετε και για την εταιρεία GENEPAX
Το μυστήριο της ιαπωνικής εταιρίας αυτοκινήτου “Genepax” (http://www.autoblog.gr/2010/08/18/genepax-mystery/)
δείτε το τρίτο βίντεο



 
 
ΠΗΓΗ
 
 
 
http://aneksigita-fainomena.blogspot.gr/2013/01/blog-post_8708.html

Ελληνική καινοτομία: Μέλι με φύλλα βρώσιμου χρυσού!



H "χρυσή" ιδέα του Γιάννη Καρυπίδη και της Σταυρούλας Θεοδώρου, δημιουργών της εταιρείας Stayia Farm στην Εύβοια για τον συνδυασμό του ελληνικού θυμαρίσιου μελιού με φύλλα βρώσιμου χρυσού 24 καρατίων:

«Τον Μάιο του 2012 και ενώ φτιάχναμε βαλίτσες για την Αγγλία στη διάρκεια μίας εκδήλωσης δοκιμάσαμε γαλλική σαμπάνια με φύλλα βρώσιμου χρυσού. Και τότε μας ήρθε η ιδέα», τονίζει στη Voria.gr o κ. Καρυπίδης. Η σύζυγος του Σταυρούλα Θεοδώρου κρατά από γενιά μελισσοκόμων με τη γραμμή... του μελιού να ξεκινάει από τον προπάππου της και να συνεχίζεται μέχρι τον πατέρα της. «Σκεφτήκαμε, λοιπόν, γιατί να μην συνδυάσουμε το ελληνικό θυμαρίσιο μέλι με τον βρώσιμο χρυσό».

Το ζευγάρι δεν έχασε χρόνο. Άφησε το πακετάρισμα στη μέση, εγκατέλειψε τα σχέδια για το εξωτερικό, έκανε τις απαραίτητες αναλύσεις για τον βρώσιμο χρυσό στο ΕΘΙΑΓΕ, έφτιαξε την εταιρεία Stayia Farm, διάλεξε συσκευασίες αντάξιες για τα ράφια των μεγάλων καταστημάτων ντελικατέσεν, μετέτρεψε ένα ακίνητο που είχε σε συσκευαστήριο και παρουσίασε στο τέλος Ιουλίου 2012 μία παγκόσμια καινοτομία, το μέλι Vasilissa με φύλλα βρώσιμου χρυσού 24 καρατίων.

Όλα αυτά σε χρόνο ρεκόρ και αποκλειστικά με ίδια κεφάλαια, καθώς εκείνη την περίοδο δεν υπήρχε κάποιο ανοιχτό πρόγραμμα για την υποβολή αίτησης για την επιδότηση της επένδυσης. Τα φύλλα βρώσιμου χρυσού παράγονται στην Λατινική Αμερική και η Stayia Farm τα εισάγει από το Βέλγιο.

Οι ιδιότητες του βρώσιμου χρυσού
Το πολύτιμο μέταλλο έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και βοηθάει στην αναγέννηση των κυττάρων αλλά και στην ψυχική ευεξία. Ο χρυσός μεταφέρεται μέσω της ουσίας γ-PGA, της οποίας η ισχυρή ενυδατική φόρμουλα συγκρατεί την υγρασία για ένα υγιές και απαλό δέρμα. Ο χρυσός προλαμβάνει την πρόωρη γήρανση, αντιμετωπίζοντας δραστικά τις ελεύθερες ρίζες.

Ιστορικά, ο χρυσός ήταν γνωστός για τις θεραπευτικές, αλλά και τις καλλυντικές του ιδιότητες. Στα χρόνια της Κλεοπάτρας, ο καθαρός χρυσός ήταν ένα πολύτιμο εργαλείο για τη διατήρηση του νεανικού δέρματος. Οι ιστορικοί αναφέρουν ότι η Κλεοπάτρα κοιμόταν με μάσκα χρυσού κάθε βράδυ. Στην αρχαία Ρώμη βάλσαμα χρυσού χρησιμοποιούνταν για την αντιμετώπιση διαφόρων δερματικών προβλημάτων.

Επιπρόσθετα, ο χρυσός θεωρείτο φάρμακο και κλειδί για τη νεότητα στην αρχαία Κίνα, καθώς η βασίλισσα της δυναστείας Ch’ing χρησιμοποιούσε τον χρυσό στο πρόσωπό της κάθε ημέρα. Καθώς και οι Τσάροι στην Ρωσία τον χρησιμοποιούσαν σε όλα τα τρόφιμα και εδέσματα τους, ως συλλέκτη μικροβίων και δηλητηρίων...

Οι πρώτες εξαγωγές
«Τοποθετήσαμε για πρώτη φορά δοκιμαστικά το προϊόν στο παντοπωλείο Melita στη Μύκονο και είχαμε μεγάλη ανταπόκριση κυρίως από Άραβες τουρίστες. Από εκεί και μετά μπήκαμε σε ντελικατέσεν στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα», αναφέρει ο κ. Καρυπίδης. Μάλιστα, πρόσφατα ήρθε και η πρώτη εξαγωγή στην Αγγλία, στο παντοπωλείο με ελληνικά προϊόντα The Life Goddess που βρίσκεται στο κέντρο του Λονδίνου πίσω από το Βρετανικό Μουσείο.

«Δεν βρήκαμε το παντοπωλείο στο Λονδίνο, μας βρήκαν αυτοί. Το ενδιαφέρον για τρόφιμα με βρώσιμο χρυσό είναι μεγάλο παγκοσμίως. Μας έχουν προσεγγίσει ήδη από Σουηδία, Αυστρία και από Κύπρο για να κάνουμε εξαγωγές», υπογραμμίζει ο κ. Καρυπίδης. Επίσης, ο γνωστός σεφ Χριστόφορος Πέσκιας χρησιμοποιεί το μέλι με τα φύλλα χρυσού σε διάφορα σεμινάρια που διοργανώνει, σύμφωνα με τον κ. Καρυπίδη.
 
 
http://aneksigita-fainomena.blogspot.gr/2013/01/blog-post_7260.html

Mισό... γρανάζι αναστατώνει την ιστορία και επιστήμη! (Το άλμα που ετοιμάστηκε να κάνει ο ελληνικός κόσμος πριν 2000 χρόνια)


Πριν από λίγο καιρό όταν ολοκληρώθηκε ένας νέος κύκλος μελετών για το περίφημο...
Υπολογιστή των Αντικυθήρων ,η επιστημονική κοινότητα ανακοίνωσε ότι αισθάνεται έκπληκτη με την ακρίβεια της κατασκευής και τις λειτουργίες του εν λόγω μηχανισμού.
Ωστόσο φαίνεται ότι ξεκινά ένας νέος κύκλος εκπλήξεων σχετικά με το πραγματικό επίπεδο της προχριστιανικής τεχνολογίας...

Η αφορμή που τον πυροδότησε ήταν η ανακάλυψη ενός τεμαχίου γραναζιού του 3ου π.Χ. αιώνα,πριν τρία χρόνια στην πόλη Ολβία,της Σικελίας.

Λεπτομερής εξέταση και ακριβής αποκατάσταση σε υπολογιστή του εν λόγο γραναζιού αποκάλυψε ότι οι ...οδόντες του δεν είναι τριγωνικοί,όπως αυτοί του μηχανισμού των Αντικυθήρων και άλλων νεώτερων μηχανισμών που έχουν βρεθεί,άλλα καμπύλοι και μάλιστα με ακρίβεια καμπυλότητας εφάμιλλη της πιο σύγχρονης τεχνολογίας κατασκευής γραναζιών!

Η συγκεκριμένη καμπύλη μορφή των οδόντων παρουσιάζει μέγιστη ποιότητα εμπλοκής και ακριβέστερη σχέση μετάδοσης της κίνησης.Να σημειώσουμε δε ότι το εν λόγω γρανάζι,είναι το αρχαιότερο γρανάζι γρανάζι που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα και είναι τουλάχιστον δύο αιώνων παλαιότερο του Υπολογιστή των Αντικυθήρων,πράγμα που σημαίνει ότι η ανώτερη τεχνολογία του ήταν ήδη γνωστή πολύ νωρίτερα στον Αρχαίο Κόσμο.
Είναι κατασκευασμένο από κράμα χαλκού,έχει διάμετρο 43 χιλιοστά και διέθετε 55 δόντια σε όλη του την περιφέρεια.

Η χρήση του μηχανισμού,μέρος του οποίου αποτελούσε το γρανάζι,μας είναι άγνωστη.Ωστόσο τον Δεκέμβριο του 2008 ,στο διεθνές Συνέδριο Μελετών "Roman Africa" που διεξήχθη στην Ολβία,ο μηχανολόγος- μηχανικός δρ Τζιοβάνι Παστόρε,που έχει μελετήσει επισταμένα το εύρημα υποστήριξε πως,δεδομένου ότι ο αριθμός 55 είναι γινόμενο των δύο πρώτων αριθμών 5 και 11,είναι πολύ πιθανόν να αποτελούσε μέρος μηχανισμού αναπαράστασης κάποιου αστρονομικού κύκλου.Αν συμβαίνει αυτό,επιβεβαιώνεται η μεγάλη ακρίβεια των αστρονομικών μετρήσεων εκείνης της εποχής με την χρήση οδοντωτών μηχανισμών προσομοίωσης της Ουράνιας Μηχανικής.(Πληροφορίες από περιοδικό Τρίτο Μάτι-Τ.188)

σ.Β: ...την ίδια ώρα που ο (κατά 1400 χρόνια παλαιότερος) πρόσφατα ανακαλυφθέν Υπολογιστής των Μινωιτών, παρουσιάζει αστρονομικές γνώσεις 1000 ετών παλαιότερες(!!) από αυτές που υποτίθεται ότι είναι "δάνεια" από Βαβυλωνιους και Χαλδαίους.

Κάπως έτσι καταρρίπτεται για μια ακόμη φορά η "ιστορική αλήθεια" με τα "δάνεια εξ ανατολών",που αποτελούν απλά θεωρίες σκοταδιστικών και περίεργων κέντρων, που έχουν σαν μοναδικό στόχο να μειώσουν και υποτιμήσουν το μεγαλείο και την μοναδικότητα του Ελληνικού Πολιτισμού.

Δείτε οπωσδήποτε και το μικρό αυτό βίντεο του C.Sagan,για να κατανοήσουμε ακόμη περισσότερο σε τι σημείο θα πλησίαζε ο ανεπανάληπτος αυτός πολιτισμός, με 3-4 ακόμη αιώνες τεχνολογικής εξέλιξης,πουαπειλούσε να εξαφανίσει δια παντός ,κοσμοθεωρίες,θρησκείες,"φώτα" και παραμύθια "εξ ανατολών",και έπρεπε με κάθε τρόπο να σταματήσει...
 
 
 
 http://aneksigita-fainomena.blogspot.gr/2013/01/m-2000.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters