Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Δείτε πως εμπορικές αεροπορικές εταιρείες ψεκάζουν πάνω από τα κεφάλια μας! Αποκαλυπτικά ΒΙΝΤΕΟ με μεγάλο ΖΟΟΜ!

Παρακολουθείστε προσεκτικά τα παρακάτω βίντεο και δείτε ξεκάθαρα τι συμβαίνει πάνω στον ουρανό, γιατί ξαφνικά χάνεται το γαλάζιο χρώμα του ουρανού και πως την ίδια στιγμή άλλα αεροσκάφη αφήνουν ουρές και άλλα όχι.
Εμπιστευτείτε τα μάτια σας και τη λογική... και θα διαπιστώσετε ότι όντως κάτι δεν πάει καλά.
Δείτε τα βίντεο...

















http://www.apocalypsejohn.com/2013/02/aeropsekasmoi.html

Πρόεδρε, μας σκότωσε η Ανάπτυξη



Άρθρο του Δ. Αναγνώστου

Έχω ανατριχιάσει από την πολλή ανάπτυξη..
Έχω αναπτυχθεί τόσο πολύ, που σκέφτομαι να συρρικνωθώ.
Είδα όλη την κυβέρνηση στο Κατάρ και πραγματικά είπα, εδώ κάτι σπουδαίο γίνεται. Γίνεται ;;...


Εκτός του ότι τρωνε πόρτα (οι κυβερνητικοί μας αστέρες) από την Ευρωπαϊκή Ένωση που θέλει διεθνείς διαγωνισμούς (για να τους παίρνουν οι γνωστοί εταίροι μας..), παραταύτα οι δικοί μας .. αυτοί που μας σώζουν, επιμένουν να πηγαίνουν στο Κατάρ.. και να μας λένε πως η σωτηρία έρχεται από την Μέση Ανατολή.
Εν τω μεταξύ, στο Κατάρ που θέλουν διμερείς σχέσεις με απευθείας αναθέσεις.. μιλούν για επενδύσεις που θα δώσουν φως στην Ελλάδα το 2020 τουλάχιστον... αν μιλούμε για τα ίδια Φαραωνικά έργα.. που φτιάχνουν στην πατρίδα τους.

Και ενώ συμβαίνουν αυτά τα μεγαλόπνοα για πάρτη μας στο Κατάρ.. εδώ στην μπανανία συμβαίνουν άλλα...
Ας κάνουν οι κύριοι του Κατάρ μία βόλτα στο Υπουργείο Υπ-Ανάπτυξης και ας ενημερωθούν για τη γραφειοκρατία... και τότε το πιθανότερο είναι να αυτοκτονήσουν, όπως αυτοκτονούν οι Έλληνες που δεν αντέχουν άλλο.

Τελευταίο παράδειγμα το πολυδιαφημιζόμενο πρόγραμμα ρευστότητας (επιδότηση επιτοκίου για κεφάλαιο κίνησης) από το ΕΤΕΑΝ, αυτή η ανάσα στην οικονομία που μας λεει το κυβερνητικό επιτελείο κομπάζοντας.. και ενώ έχει γίνει η σχετική συνέντευξη τύπου και παρουσίαση, εδώ και 2 εβδομάδες, ακόμη η εγκύκλιος δεν έχει παει στις τράπεζες!!!
Και οι επιχειρήσεις, πεθαίνουν!
Πότε επιτέλους θα ανακοινώσετε κάτι που έγινε και όχι κάτι που θα γίνει!! Και που ποτέ δεν γίνεται!
Δεν μπορούμε να ζούμε άλλο με υποσχέσεις και αέρα, και μάλιστα αυτόν τον ρυπογόνο από την καύση των ελαστικών και των επίπλων μας.

Η πολυδιαφημιζόμενη «ανάσα» κόλλησε στη γραφειοκρατία και την μπαρουφολογία.. και όποιος είχε προγραμματίσει την αυτοκτονία του, λόγω χρεών, ας το κάνει, γιατί η ανάπτυξη δεν θα έρθει από το ΕΤΕΑΝ αλλά από το Κατάρ...
Πιο γρήγορα θα έρθει ο Εμίρης, στην Ελλάδα, παρά μία εγκύκλιος από υπουργείο σε Τράπεζες.

Πρόεδρε, τελικά δεν σκότωσε μόνο η συνταγή τον ασθενή, όπως μας έλεγες πριν από δύο χρόνια και τώρα το ξέχασες, αλλά και το γεγονός ότι αυτή η χώρα συνεχίζει να διοικείται από τις ίδιες νοοτροπίες και από τους ίδιους ανθρώπους που μας σκότωσαν, βιολογικά και ψυχικά.

Οι εξευτελιστικές ουρές των απόμαχων της ζωής, των συνταξιούχων, για να πάρουν τα ψίχουλα που περίσσεψαν από τη κρατική λεηλασία όλων των προηγουμένων δεκαετιών είναι μία εικόνα ντροπής! Οι άνεργοι και οι άστεγοι το ίδιο.
Τι έγινε ο πλούτος της Ελλάδας; Που πήγε η χώρα μας; Πως την καταντήσατε όλοι...

Πρόεδρε προσπάθησε να ζήσεις με τα ίδια μέσα που ζούμε εμείς και αν τα καταφέρεις, θα γίνεις ένα φωτεινό παράδειγμα.


http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/02/blog-post_4279.html

ΔΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΔΟΒΛΑΧΟΙ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΠΩΣ ΦΥΛΑΝΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝΤΑΣ ΚΑΤΣΙΚΙΑ ΣΤΙΣ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΕΡΛΕΓΚΑ!!! ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ!!!

ΓΙΑΥΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΟΥΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΡΑΦΗΝΑ.... ΑΠΟΛΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΣΙΚΟΒΛΑΧΟΥΣ.


 
 
 
Τα άοπλα κατσίκια καλά τα πολεμάτε βλέπω.... Τι σας φταίνε τα ζωντανά ρε καθάρματα;

 Κάτσε να δούμε μπουρτζόβλαχοι τι θα κάνετε άμα σας χωθεί κάνας Τούρκος. Εκεί κλάνετε όμως μέντες, γιαυτό έρχονται μέχρι και το Σούνιο και τη Ραφήνα... Εάν φοράτε παντελόνια παραιτηθείτε εδώ και τώρα γιατί άμα πέσετε στα χέρια μας, η θέση σας θα είναι στις βραχονησίδες στη θέση των άοπλων κατσικιών παλιομπουρτζόβλαχοι...
 
 http://ygro-pyr.blogspot.gr/2013/02/blog-post_6712.html

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ! ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΥΦΩΝΑ ΝΕΩΝ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ... «ΣΚΑΕΙ» ΟΜΟΛΟΓΟ 44 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

 «ΣΚΑΕΙ» ΟΜΟΛΟΓΟ 44 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ!


Είναι εχθροί της Πατρίδος
και το
παίζουν σωτήρες. Ετοιμάζονται να πάρουν νέα-εξοντωτικά μέτρα σε βάρος του λαού, που θα τον αποτελειώσουν! Και τα κρύβουν –προς το παρόν- λέγοντας ότι «εάν υλοποιήσουμε επακριβώς το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, δεν θα χρειαστεί να πάρουμε άλλα μέτρα». Πρόκειται περί μίας ακόμη απάτης. Γνωρίζουν ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει, γνωρίζουν ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, αλλά εξαπατούν ενσυνείδητα τον λαό, ενδιαφερόμενοι πώς θα προστατέψουν τα συμφέροντα των τοκογλύφων και των Τραπεζών! Είναι υποτελείς τους.
Ξαναθυμίζουμε ένα από τα περιβόητα ΦΕΚ με την υπογραφή του τότε υπουργού Οικονομικών κ. Σαχινίδη και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλου: «3. ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 511, 23 Απριλίου 2010: «...Το κόστος που θα βαρύνει το Δημόσιο, σε περίπτωση κατάπτωσης της εγγύησης του Δημοσίου, ενδέχεται να ανέλθει στο ποσό των 2.117.000.000 ευρώ πλέον των προβλεπομένων από τους όρους του οικείου ομολογιακού δανείου, τόκων και πάσης φύσεως επιβαρύνσεων, το ακριβές ύψος της οποίας δεν μπορεί να υπολογιστεί». Στη σελίδα 6762 του ίδιου ΦΕΚ επαναλαμβάνεται το παραπάνω άρθρο, ενώ στη σελίδα 6763 του ίδιου ΦΕΚ, διαβάζουμε: «ΙV: Το κόστος που θα βαρύνει το Δημόσιο, σε περίπτωση κατάπτωσης της εγγύησης του Δημοσίου, ενδέχεται να ανέλθει στο ποσό των 2.500.000.000 ευρώ πλέον των προβλεπομένων από τους όρους του οικείου ομολογιακού δανείου, τόκων και πάσης φύσεως επιβαρύνσεων, το ακριβές ύψος της οποίας δεν μπορεί να υπολογιστεί». Στη σελίδα 6765 το ποσό που θα επιβαρύνει το Δημόσιο ανέρχεται στα 2.300.000.000 !!! Λες και είναι... μαρουλόφυλλα πέφτουν τα δισεκατομμύρια ευρώ κόστη, πάνω στις πλάτες του λαού»!
ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ:
Έδωσαν εγγυήσεις 233 δισεκατομμυρίων ευρώ στις Τράπεζες, προκειμένου αυτές να τα διοχετεύσουν στην πραγματική οικονομία, με την προϋπόθεση ότι αυτά θα επιστραφούν στο Δημόσιο! Οι ίδιοι οι πολιτικοί μας ταγοί (αυτοί που το παίζουν σωτήρες), την ώρα που έδιναν τα δισεκατομμύρια στις Τράπεζες, προέβλεπαν ότι σε περίπτωση που δεν θα πλήρωναν το χρέος τους, αυτό θα πέσει στις πλάτες του λαού!!!
Οι Τράπεζες έχουν χορηγήσει τις εγγυήσεις του Δημοσίου ως ομόλογα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τον ερχόμενο Απρίλιο, ένα ομόλογο αξίας πλέον των 44 δισεκατομμυρίων ευρώ «σκάει» στα χέρια των τοκογλύφων! Η ελληνική κυβέρνηση θα κληθεί να το πληρώσει. Γι’ αυτό το λόγο, κάθε τόσο οι Σαμαράς-Στουρνάρας τσαμπουνάνε «εάν είμαστε απόλυτα συνεπείς και τηρήσουμε με ακρίβεια όσα έχουμε δεσμευτεί, δεν θα πάρουμε άλλα μέτρα»! Οι ίδιοι αυτοί πολιτικοί της συμφοράς, θα βγουν -κάποια στιγμή- και θα πουν στον λαό μέσα στην άνοιξη, ότι «υπήρξαν σημαντικές αποκλίσεις και θα πρέπει να πάρουμε μερικά ακόμη μέτρα προκειμένου να μη βγούμε από το ευρώ και να είμαστε συνεπείς στους εταίρους μας. Αλλά θα είναι τα τελευταία μέτρα»!
Ας προετοιμαστεί λοιπόν ο λαός για νέα σφαγή, με την οποία οι ολετήρες θα συντρίψουν μισθούς ( ο στόχος της τρόικας είναι να μας φτάσουν στα επίπεδα των 180 € μηνιαίως), θα κατεδαφίσουν περισσότερο τις συντάξεις και θα αρπάξουν με κατασχέσεις σπίτια, οικόπεδα αγροτεμάχια. Σας το λέμε μετά λόγου γνώσεως και θα το αποκαλύψουμε με λεπτομέρειες εντός των ημερών: η τριμερής κυβέρνηση της συμφοράς έχει ήδη έτοιμα τα νέα μέτρα εξόντωσης του λαού, τα οποία θα επιβάλει μέχρι τα τέλη Απριλίου, λόγω του περιβόητου ομολόγου των 44 και πλέον δις ευρώ!
Αυτά όμως που θα αποκαλύψουμε, είναι όσα ήδη έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους τα λαμόγια, σε συμπαιγνία με τις τράπεζες, σε βάρος του λαού!
Για μια ακόμη φορά ο λαός είναι το μεγάλο θύμα! Τα δε όργανα των τοκογλύφων, το κρύβουν-προς το παρόν- επιμελώς.
Α ρε κακόμοιροι συνέλληνες! Για πόσο καιρό ακόμη θα υπομένουμε την απάτη;
ΜΟΝΟ Ο ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΚΟΜΠΙΝΑ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!
Από τους 330 της βουλής, μέχρι στιγμής μόνο ο Β. Καπερνάρος , κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», αποκάλυψε το σκάνδαλο που συντελείται σε βάρος του λαού, με επερώτηση που κατέθεσε στις 30/8/2012. Σε αυτήν βέβαια αναφέρεται σε ένα μόνο μέρος ων εγγυήσεων του Δημοσίου προς τις τράπεζες και συγκεκριμένα σε ποσό 23 δις ευρώ. Ο κ. Καπερνάρος, αναφέρει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων:
«…το Ελληνικό Δημόσιο παρέσχε εγγυήσεις προς τα πιστωτικά ιδρύματα, ύψους 23 δισεκατομμυρίων ευρώ , τα οποία έπρεπε να διατεθούν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και για χορήγηση στεγαστικών δανείων , με σκοπό την τόνωση της ελληνικής οικονομίας.
Για τις εγγυήσεις αυτές τα πιστωτικά ιδρύματα έλαβαν ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία εν συνεχεία έδωσαν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (Ε.Κ.Τ.) και έλαβαν αντιστοίχως δάνειο με επιτόκιο 1%. Τα ομόλογα αυτά είχαν maximum τριετή διάρκεια. Με την λήξη των ομολόγων, τα πιστωτικά ιδρύματα όφειλαν να εξοφλήσουν τα δικά τους δάνεια στην Ε.Κ.Τ. να αναλάβουν τα ομόλογα και να τα επιστρέψουν στο Ελληνικό Δημόσιο ώστε αυτά να κυρωθούν.
Για τα ανωτέρω ομόλογα-σύμφωνα με ρητή πρόβλεψη του νόμου (άρθρο 2 §1)-έπρεπε τα πιστωτικά ιδρύματα να έχουν δώσει προμήθεια ή και επαρκείς κατά την κρίση του Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος, εξασφαλίσεις», με δεδομένο ότι ο εγγυητής του δανεισμού των Τραπεζών από το Ε.Κ.Τ. ήταν το Ελληνικό Δημόσιο.
Με βάση τα ανωτέρω, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
-- Έλαβε το ελληνικό Δημόσιο προμήθεια ή επαρκείς εξασφαλίσεις και μάλιστα, με ευθύνη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, από τα πιστωτικά ιδρύματα έναντι των εγγυήσεων που τους χορήγησε; Εάν ναι, ποιες είναι αυτές, εάν όχι , γιατί όχι;
-- Πόση ήταν η προμήθεια; Την κατέβαλαν τα πιστωτικά ιδρύματα και πώς αποδεικνύεται αυτό;
-- Ποια ήταν τα πλήρη στοιχεία των επίμαχων ομολόγων;
-- Σε ποια ακριβώς ημερομηνία έληγαν τα επίμαχα ομόλογα μέσα στο 2012 αφού ήταν τριετή και θα είχαν εκδοθεί από 09/12/2008 έως και 31/12/2009 όπως ο νόμος αναφέρει; Πότε ακριβώς έληξαν ή λήγουν τα συγκεκριμένα ομόλογα;
-- Έχουν επιστρέψει τα πιστωτικά ιδρύματα τα συγκεκριμένα ομόλογα που έχουν λήξει ή έχουν εκδοθεί άλλα προς αντικατάσταση αυτών;
-- Ποια ήταν τα πιστωτικά ιδρύματα που έλαβαν εγγυήσεις και βάσει ποίων διμερών συμβάσεων; Τι ποσό έλαβε έκαστο εξ αυτών, κατ’ εφαρμογή του ανωτέρω νόμου και ποια ομόλογα επίσης, έλαβε έκαστο εξ αυτών;
-- Πού εδόθησαν αναλυτικά τα χρήματα, τα οποία εισέπραξε το Ελληνικό Δημόσιο από την έκδοση ομολόγων και εντόκων γραμματίων που εκδόθηκαν από 01.01.2009;
Ο ερωτών και αιτών βουλευτής
Βασίλης Καπερνάρος».
Το ρεπορτάζ με τις αποκαλύψεις για το μεγάλο σκάνδαλο σε βάρος του λαού, συνεχίζεται τις επόμενες ημέρες.
vrachiolidis@yahoo.gr

Αντίσταση



Του ΣΤΑΘΗ

Λοιπόν, αυτή η τραγική κυβέρνηση, όταν θα αρχίσει να γίνεται κωμική, θα πέσει. Hδη φλερτάρει με τα όρια του γκροτέσκ, όπως όταν ο κ. Κεδίκογλου έκοβε, έραβε και κοτσάριζε λέξεις στο στόμα του κ. Θεοδωρόπουλου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ή όπως όταν προβοκάρισε προχθές τα μέλη του ΠΑΜΕ ότι τα έσπασαν στο γραφείο του κ. Βρούτση. Αναρωτιέμαι αν έσπασε την πόρτα από κόντρα πλακέ μόνος του ο κ. Βρούτσης ή αν φώναξε και τον κ. Κεδίκογλου να τον βοηθήσει...


Αν κρίνω ότι, εκτός απ’ τη σπασμένη πόρτα, συντριπτικά κατάγματα υπέστη και μία γλάστρα, μάλλον προς βοήθεια του κατώτερου των περιστάσεων διδύμου Βρούτση - Κεδίκογλου, έσπευσε και ο κ. Δένδιας. (Μεταξύ μας, η ειδικότης του, διότι η γλάστρα ήταν ΣΥΡΙΖΑ. Απόδειξη ότι έσπασε σε έντεκα συνιστώσες, εκ των οποίων...
οι δεκατρείς έκαναν δεξιά στροφή, ανάλογη με αυτή που ευαγγελίζονται ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία ο ΔΟΛ ο ΣΚΑΪ κι όλα τα καλά παιδιά τα μόρτικα.

Είναι βέβαιον ότι οι ΠΑΜίτες δεν τα έκαναν γυαλιά-καρφιά, δεν είναι στο στυλ τους, αλλά αν τα έκαναν λαμπόγυαλο στο γραφείο του Υπουργού που έχει κάνει παρανάλωμα τη ζωή των ανθρώπων, δεν θα με χάλαγε. Δεν θα έβαζα τα κλάματα για την πόρτα του εντολοδόχου και υποχείριου υπουργού της Τρόικας κ. Βρούτση, ούτε για το χαλκείο του προβοκάτορα υπουργού προπαγάνδας κ. Κεδίκογλου, ούτε για την ταμπακιέρα του υπουργού απολύσεων κ. Μανιτάκη, ούτε για κανενός ανδρείκελου απ’ όσα συμμετέχουν σε αυτήν την κυβέρνηση, το αμπαζούρ, το τασάκι, το κινητό ή τον καλόγηρο όπου κρεμάει τη σκούφια του.

Κι ας έκραζε χθες θλιμμένος ο «Νεόκοπος» στα ΝΕΑ «τι Αλέξης, τι Αλέκα», ποσώς. Τον εφιάλτη τους προσπαθούν να ξορκίσουν.

Ομως, πέρα απ’ τις χοντροκομμένες προβοκάτσιες και τις γκροτέσκ φαρσοκωμωδίες, η κυβέρνηση παίζει το τελευταίο της χαρτί και το παίζει στα σοβαρά. Θέλει την υποταγή του λαού παντί τρόπω. Με επιστρατεύσεις, αυταρχισμό, καταστολή και προβοκάτσιες - διότι πλέον μόνον αυτά τα όπλα της απέμειναν.

Θα επιχειρήσει να κάνει τους αγρότες φυτά, να φέρει το μηνιάτικο στα 350 ευρώ, να δώσει στους Αμερικανούς τα ισοδύναμα όσων έχει δώσει στους Γερμανούς και να ξεπουλήσει ό,τι έχει απομείνει στην Ελλάδα με συνοπτικές διαδικασίες.

Το ταξίδι του κ. Σαμαρά στο Κατάρ ήταν στην πραγματικότητα μια προγραμματισμένη και μυστική (ώσπου φανερώθηκε) συνάντηση με τον κ. Ερντογάν.

Και σε αυτήν δεν συζητήθηκαν αστειότητες όπως περί του εκατοστού τέταρτου ανοίγματος της Χάλκης, αλλά θέματα σοβαρά. Ποια; Οι αγωγοί; Οι ΑΟΖ; Το σύμπλεγμα των ενδιαφερομένων κρατών και εταιρειών (όχι απαραιτήτως με αυτήν τη σειρά) στην περιοχή; Πάλι με μυστική διπλωματία; Πάλι με ατζέντα που έχει οργανώσει η άλλη πλευρά;

Κάτι τέτοια ακούει η Αλέκα και σπάει γλάστρες - όμως, για να σοβαρευτούμε, τι άλλο χρειάζεται να ακούσουν και να πάθουν οι Ελληνες, για να καταλάβουν ότι στον μονόδρομο του Μνημονίου το ένα μέτρο φέρνει το άλλο και τέλος δεν έχει;

Εχουμε φθάσει στο σημείο Γερμανοί, Γάλλοι, Ιταλοί κι όποιος άλλος, να μαθαίνουν επιτέλους τι μας συμβαίνει και να απορούν με την αντοχή μας.

Με την ντροπή μας θα έπρεπε να απορούν.

Διότι αυτό πρώτα πέτυχαν οι ημέτεροι Δυνατοί, να μας κάνουν να ντρεπόμαστε για τον εαυτό μας∙ αυτό πέτυχαν πρώτα κι ύστερα άρχισαν να μας ακρωτηριάζουν.

Μάλιστα, μας έκοβαν το πόδι και μας έβαζαν να διαμαρτυρόμαστε γιατί δεν κόβουν το χέρι του διπλανού. Του το έκοβαν στη συνέχεια κι εκείνος διαμαρτυρόταν, με τη σειρά του γιατί εμείς έχουμε ακόμα έστω κι ένα πόδι.

Και σε αυτόν τον ίδιο χυδαίο ντορό συνεχίζουν.

Κάνουν του στρατηγού τον μισθό 1.300 ευρώ κι ύστερα σου λέει ο κ. Κεφαλογιάννης για παράδειγμα ότι δεν είναι δυνατόν να παίρνει ένας εργάτης 1.000 Ευρώ. Θα πάρει 600! Κι ύστερα θα πάρει και ο στρατηγός άλλα 200 κάτω, μια διαρκής εξίσωση προς τον πάτο για λόγους... δικαίου! Είναι λοιπόν να μην τους σπάσεις τη γλάστρα στο κεφάλι (αν δεν προλάβει η έρμη να σπάσει από μόνη της); Και μη μου πει κανένας κόθορνος ότι προτρέπω σε βία, διότι προτρέπω.

Σε αυτούς που μου κόβουν με τη βία το φαΐ προτάσσω τη βία του Συντάγματος, που προβλέπει ότι οι κυβερνώντες πρέπει να προστατεύουν τα έννομα συμφέροντα των πολιτών.

Εναντίον αυτών που αντί να προστατεύουν τα νόμιμα δικαιώματα των πολιτών της Δημοκρατίας, προωθούν τα άνομα συμφέροντα των πιστωτών, ου μην και τοκογλύφων, επικαλούμαι, προτάσσω και αντιτάσσω τη βία των νόμων, τη βία του Συντάγματος, προκειμένου αυτό να εφαρμόζεται.

Δεν προβλέπει νηστικά παιδιά το Σύνταγμα.

Δεν προβλέπει άρση της Ασυλίας της χώρας το Σύνταγμα, ούτε εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας.

Κατά το Σύνταγμα, το δικαίωμα στην εργασία προβλέπεται ως θεμελιώδες, δεν προβλέπονται 1.500.000 άνεργοι. Κατά το Σύνταγμα, η υγεία, η εκπαίδευση και η ασφάλιση είναι θεμελιώδη δικαιώματα, δεν προβλέπεται η αποξένωση των παιδιών απ’ τα βιβλία τους, ούτε η ατίμωση των γερόντων με συντάξεις αξίας όσο ενός γεύματος του κ. Στουρνάρα.

Στη βία που προβάλλουν εναντίον του Συντάγματος τα κυβερνώντα ανδρείκελα της Τρόικας, προβάλλω τη βία της υπεράσπισής του.

http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/02/blog-post_5691.html

Τουρκία: Καρφώθηκαν μόνοι τους με τις παραβιάσεις!

Στην οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα αποδίδουν τουρκικά δημοσιεύματα τη μείωση των εμπλοκών μαχητικών αεροσκαφών της Ελλάδας και της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα, καθώς κάθε ώρα εμπλοκής κοστίζει περί τα 11.000 ευρώ.
Τα σχετικά δημοσιεύματα επικαλούνται στοιχεία του ελληνικού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) για τον μήνα Ιανουάριο. Φέτος, οι εμπλοκές διήρκεσαν για 14 μόλις λεπτά, έναντι 61 λεπτών που διήρκεσαν το 2012, ενώ ο συνολικός αριθμός μειώθηκε από 34 εμπλοκές σε μόλις εννιά. 

http://greeknation.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html

Ισλανδία: Βγήκαμε από τη κρίση γιατί δεν ακούσαμε τους Ευρωπαίους



Η Ισλανδία κατάφερε να υπερβεί με επιτυχία την κρίση, επειδή την αντιμετώπισε με εντελώς διαφορετικό τρόπο από ό,τι οι χώρες της ευρωζώνης. "Αφήσαμε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν" λέει στην DW o πρόεδρος Ολ. Γκρίμσον...


Ένα από τα πρώτα θύματα της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 ήταν η Ισλανδία. Πολλοί υποστηρίζουν ότι η κατάσταση της τότε ήταν χειρότερη και από εκείνη της Ελλάδας. Σήμερα, όμως, η χώρα μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Η οικονομία αναπτύσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς και η ανεργία μειώνεται. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ισλανδίας Όλαφουρ Γκρίμσον, η ανάκαμψη οφείλεται στο γεγονός ότι οι Ισλανδοί αντιμετώπισαν με εντελώς διαφορετικό τρόπο την κρίση σε σχέση με τις χώρες της ευρωζώνης. Και όπως επισήμανε στην Deutsche Welle ο πρόεδρος Όλαφουρ Γκρίμσον: "Κατ' αρχήν διαπιστώσαμε νωρίς πως δεν πρόκειται μόνο για μια χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση, αλλά για μια βαθιά πολιτική και κοινωνική κρίση. Και αυτό μας οδήγησε σε μεταρρυθμίσεις στα εν λόγω πεδία.

"Αφήσαμε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν"
Η Ισλανδία δεν έσωσε τις προβληματικές της τράπεζες. Επιδιώξαμε να αποδώσουμε δικαιοσύνη και παράλληλα να αλλάξουμε τους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων. Ο δεύτερος λόγος της επιτυχίας είναι ότι δεν τηρήσαμε τις δυτικές συνταγές για την αντιμετώπιση της κρίσης".

Με λίγα λόγια η Ισλανδία δεν έκανε τίποτε για να διασώσεις τις τράπεζές της, όπως τονίζει ο Όλαφουρ Γκρίμσον, εξηγώντας τους λόγους. "Αφήσαμε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν. Διερωτήθηκα πολλές φορές γιατί να αντιμετωπίζουμε τις τράπεζες σαν να είναι οι Άγιοι Τόποι της οικονομίας. Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει τις τράπεζες από άλλες επιχειρήσεις; Οι τράπεζες είναι μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις και όταν διαπράττουν μεγάλα λάθη θα πρέπει να χρεοκοπούν. Σε διαφορετική περίπτωση τους δημιουργούμε την εντύπωση πως μπορούν να παίρνουν μεγάλα ρίσκα χωρίς ευθύνη. Δεν γίνεται όταν έχουν επιτυχία να σημειώνουν μεγάλα κέρδη και όταν αποτυγχάνουν να καλείται ο φορολογούμενος να πληρώσει τον λογαριασμό", εξηγεί ο ισλανδός πρόεδρος.

"Στηρίξαμε το σύστημα προνοίας"
Ο Όλαφουρ Γκρίμσον δεν κρύβει ότι επικρίθηκε έντονα η ισλανδική πολιτική για την αντιμετώπιση της κρίσης. Οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί θεσμοί εξέφρασαν την αντίθεσή τους στον ισλανδικό δρόμο. Ακόμη και σήμερα πολλοί υποστηρίζουν ότι η Ισλανδία τα κατάφερε επειδή απλά είχε το δικό της νόμισμα και δεν ήταν μέλος της ευρωζώνης. "Φυσικά και βοήθησε πολύ το γεγονός ότι είχαμε το δικό μας νόμισμα. Προχωρήσαμε στην υποτίμηση της κορώνας και αυτό ήταν σημαντικό. Ωστόσο, όλες οι άλλες κινήσεις που κάναμε δεν είχαν σχέση με την υποτίμηση. Στηρίξαμε το σύστημα πρόνοιας. Δώσαμε τη δυνατότητα στους πολίτες να συμμετάσχουν στις πολιτικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις. Αφήσαμε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν και φτιάξαμε άλλες. Αυτά θα τα κάναμε ακόμη και εάν ήμασταν μέλος της ευρωζώνης", διευκρινίζει ο ισλανδός πρόεδρος.

Το ΔΝΤ διδάχθηκε πολλά από την ισλανδική εμπειρία
Το ΔΝΤ παραδέχεται ότι έμαθε πολλά από τους Ισλανδούς. Σε ποιο βαθμό όμως μπορεί το ισλανδικό παράδειγμα να ακολουθηθεί από την καγκελάριο Μέρκελ, την διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τους άλλους παίκτες που διαχειρίζονται την κρίση στην ευρωζώνη; "Η ισλανδική εμπειρία μπορεί να λειτουργήσει ως „εγερτήριο κάλεσμα" για τους άλλους. Να τους κάνει να επανεξετάσουν τις καθεστηκυίες στρατηγικές των τελευταίων 30 ετών. Η αντίδραση του ΔΝΤ στην ισλανδική περίπτωση ήταν ενδιαφέρουσα. Το πρόγραμμα διαχείρισης της κρίσης του ΔΝΤ ολοκληρώθηκε πριν από ενάμισι χρόνο. Στην αποχαιρετιστήρια σύσκεψη, οι υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι του ΔΝΤ παραδέχθηκαν ότι διδάχθηκαν πολλά από την ισλανδική εμπειρία", καταλήγει ο Όλαφουρ Γκρίμσον.


http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/02/blog-post_859.html

Τελικά γίναμε .. Καμπούλ; Σοκ: Έχουν προσλάβει ξένους μισθοφόρους να φυλάνε την βουλή


Ο πρέσβης Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος, προχώρησε σε δήλωση-βόμβα, ότι η ελληνική κυβέρνηση ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρεία παροχής στρατιωτικών υπηρεσιών την προστασία της Βουλής. Πρόκειται για την εταιρεία «Academi», γνωστή ως «Blackwater», η οποία έχει αναλάβει αποστολές, μεταξύ άλλων στο Ιράκ. Ο κ. Χρυσανθόπουλος είναι διπλωμάτης καριέρας, με πολύ καλές επαφές στις ΗΠΑ, καθώς έχει διατελεί στις μόνιμες αντιπροσωπείες στον ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη, στις Βρυξέλλες, στο Τορόντο, στο Πεκίνο, ενώ διορίστηκε το 1993 ως πρώτο Έλληνας πρέσβης στην ανεξάρτητη Αρμενία. Η αποκάλυψη του διπλωμάτη σε εφημερίδα του Καναδά, εγείρει ζητήματα μείζονος σημασίας που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και την παραβίαση θεμελιωδών ... αρχών και Συντάγματος. Η κυβέρνηση καθίσταται υπόλογη και όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή, εφόσον ισχύει, πρέπει να παραιτηθούν και να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με το Defencenet.gr ο κ. Χρυσανθόπουλος , φέρεται να δήλωσε: «Πρόσφατα η ελληνική κυβέρνηση ήλθε σε συμφωνία με τη διάδοχη εταιρεία της “Blackwater”, προκειμένου να προσλάβει μισθοφόρους για την προστασία του κοινοβουλίου. Στις δημοκρατίες ωστόσο, το Κοινοβούλιο δεν χρειάζεται προστασία”.
Η διαβόητη μισθοφορική εταιρεία «Blackwater» που μετονομάστηκε σε ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας «Xe» (Ζε), και πρόσφατα σε «Academi» (οι συχνές αλλαγές ονομάτων γίνονται για να ξεχνάει ο κόσμος τις “παρατυπίες” ορισμένων οργανισμών) μπορεί να βρίσκεται σε ένα «κυκλώνα» αποκαλύψεων και νομικών περιπετειών και διώξεων, ωστόσο οι πράξεις της «ξεπλένονται» μέσω προστίμων και μάλιστα για παραβιάσεις του νόμου περί περιορισμών στις εξαγωγές που ισχύουν στις ΗΠΑ.
Πρόστιμο ύψους 42 εκατ. δολαρίων θα καταβάλει η γνωστή ως πρότινος «Blackwater Worldwide» – και από την ωμή δολοφονία 17 Ιρακινών πολιτών στην πλατεία Νισούρ της Βαγδάτης το Σεπτέμβριο του 2007 – σύμφωνα με την εφημερίδα «The New York Times», για εκατοντάδες παραβιάσεις, περιλαμβανομένων της εξαγωγής όπλων που δεν επιτρέπονται στο Αφγανιστάν, την παροχή εκπαίδευσης ελεύθερων σκοπευτών σε αστυνομικούς στην Ταϊβάν και την μη «εξουσιοδοτημένη» παροχή εκπαίδευσης σε στρατεύματα στο νότιο Σουδάν. Πέντε στελέχη της εταιρείας αντιμετωπίζουν διώξεις για παράνομο οπλισμό, ενώ δύο πρώην εργαζόμενοι της διώκονται για τις δολοφονίες δυο Αφγανών στην Καμπούλ τον Μάιο του 2009.
Προφανώς για το ζήτημα, θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις. Πρώτον αν ισχύει η καταγγελία του Πρέσβη. Δεύτερον, πώς ο πρόεδρος της Βουλής Ε.Μεϊμαράκης, του οποίου δική του αρμοδιότητα είναι η φύλαξη της Βουλής (υπάρχει αυτοδιοίκητο στην Βουλή και στο θέμα της ασφάλειας και φύλαξής της) έλαβε τέτοια απόφαση; Αν ο πρεσβευτής μας στον Καναδά δεν λέει την αλήθεια, σήμερα κι όλας πρέπει να τον διαψεύσει ο ίδιος ο Ε.Μεϊμαράκης.
Προφανώς η κυβέρνηση και ο πρόεδρος της Βουλής δεν αισθάνονται ασφαλείς από την φύλαξη που παρέχει η Ελληνική Αστυνομία, καθώς όσο να’ναι οι πεινασμένοι και εξαθλιωμένοι δεν αποτελούν ιδανικούς φύλακες αυτών που τους εξαθλιώνουν.
Αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει να βγουν να την πουν ευθέως και να κανονίσουμε κι εμείς οι πολίτες τι θα κάνουμε. Διότι αν η Βουλή προσλαμβάνει την Blackwater για φύλαξη οι πολίτες πρέπει να οχυρωθούν στα σπίτια τους και να οπλιστούν με κάθε διαθέσιμο μέσο.
Αν οι πολιτικοί μας και η κυβέρνηση αισθάνονται να απειλούνται από όλον τον Ελληνικό λαό, ακόμα και από τις δυνάμεις ασφαλείας και χρειάζονται μισθοφόρους για την ασφάλειά τους, τότε μάλλον μιλάμε για θεσμοθέτηση του κατοχικού χαρακτήρα του καθεστώτος…

 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2013/02/blog-post_1325.html

Βομβιστική επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα με τρείς νεκρούς (ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ)

Bομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε στην είσοδο της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Άγκυρα σήμερα το μεσημέρι. Από τη φονική έκρηξη σκοτώθηκε ο δράστης και ένα υπάλληλος ασφαλείας της πρεσβείας ενώ υπάρχουν και τέσσερις τραυματίες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διαδικασία σωματικού ελέγχου από τον ανιχνευτή μετάλλων στην είσοδο της πρεσβείας. Η τουρκική εφημερίδα Hürriyet ότι οι κάμερες ασφαλείας βρισκόταν εκτός λειτουργίας λόγω διακοπής ρεύματος στην περιοχή.
strategyreports
 
 
http://greeknation.blogspot.gr/2013/02/blog-post_4216.html

Μακελειό στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την έκρηξη έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα, για την οποία τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας.

Οι δύο νεκροί είναι φύλακες της πρεσβείας. Επίσης, τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν και τρίτο νεκρό, που φέρεται να είναι ο καμικάζι, μέλη του σώματος του οποίου είναι διάσπαρτα στο σημείο, σύμφωνα με ρεπόρτερ της εφημερίδες «Βατάν».

Βαριά τραυματισμένη φέρεται επίσης γυναίκα υπάλληλος της πρεσβείας των ΗΠΑ.
Η έκρηξη, που σημειώθηκε στη δεύτερη είσοδο του κτηρίου, προκάλεσε ζημιές και γέμισε συντρίμμια το δρόμο.

Πάντως, δεν έχει προκαλέσει ζημιές στο εσωτερικό της διπλωματικής αποστολής. Πολλά ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα βρίσκονται στον τόπο της έκρηξης, ενώ καπνός υψώνεται από το σημείο.

Οι πρώτες πληροφορίες, που ωστόσο δεν εχουν επιβεβαιωθεί, αναφέρουν ότι η έκρηξη έγινε τη στιγμή που ο βομβιστής εισερχόταν στο κτήριο της πρεσβείας και περνούσε από το μηχάνημα X-ray.

Οι τουρκικές αρχές λαμβάνουν αυστηρά μέτρα για το ενδεχόμενο και δεύτερης έκρηξης.

Ειδικοί αναλυτές ήδη αναφέρουν πως η συγκεκριμένη ενέργεια θα δημιουργήσει επιπλέον "υποχρεώσεις"  της Τουρκίας προς τις ΗΠΑ, ενώ ίσως αποδειχθεί και "δώρο" προς την κυβέρνηση Ερντογάν, αφού αναμένεται σειρά "βολικών" συλλήψεων...
 
 
http://kostasxan.blogspot.gr/2013/02/blog-post_8921.html

"Ομφαλός της Γης" η Ελλάδα για τη Νήσο του Πάσχα!


ΟΙ ΠΟΛΥΝΗΣΙΟΙ ΜΙΛΟΥΝ... ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Ερευνα Αμερικανού καθηγητή κατέδειξε ομοιότητες ανάμεσα στη γλώσσα μας με τη διάλεκτο που χρησιμοποιούν στη Νήσο του Πάσχα. «Mεγάλη εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι στη Nήσο του Πάσχα υπάρχει ένα μνημείο ιστορικό, που το λένε Ahu Te-pito-te kura. Είναι ένας στρογγυλός ομφάλιος λίθος, που κατασκεύασαν για να τιμήσουν τον τόπο καταγωγής τους, τον Oμφαλό της Γης όπως είχαν στο μυαλό τους την Eλλάδα», λέει ο Nορς Γιόζεφσον. «O ομφαλός του κόσμου είχε ένα παρακλάδι στον νότιο Eιρηνικό. Kαι τα σημάδια τα έχουμε...»
Ενα ταξίδι στον νότιο Eιρηνικό ωκεανό θα είναι σίγουρα γεμάτο πρωτόγνωρα συναισθήματα και νέες εικόνες. Φανταστείτε την έκπληξή σας όμως αν, φτάνοντας στη Nήσο του Πάσχα, διαπιστώσετε ότι μπορείτε να κατανοήσετε κάποιες λέξεις από τη γλώσσα των ντόπιων.
Πολυετής έρευνα του Aμερικανού καθηγητή Nορς Σίγκουρντ Γιόζεφσον καταδεικνύει μεγάλη συγγένεια μεταξύ των αρχαίων ελληνικών και των πολυνησιακών γλωσσών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης του καθηγητή, ρίζες λέξεων από τα αρχαία ελληνικά και κυρίως λέξεις από τον πολιτισμό των αρχαίων Kυκλάδων και της Kύπρου, έχουν «περάσει» στην πολυνησιακή διάλεκτο και ειδικά στο ιδίωμα της Nήσου του Πάσχα.
Tον συναντήσαμε σε ένα από τα πιο αγαπημένα του μέρη στην Eλλάδα, τους Δελφούς, στο 1ο Παγκόσμιο Συμπόσιο του Eλληνοαμερικανικού Eθνικού Συμβουλίου. Aν και τα κινητικά του προβλήματα δυσκολεύουν τη μεταφορά του, ο Nορς Γιόζεφσον βρέθηκε στο συμπόσιο με τη σύζυγό του και συμμετείχε ενεργά στο συνέδριο.
«Aγάπησα πολύ την Eλλάδα μέσα από την έρευνά μου. Δεν έχω κανένα συγγενή στη χώρα σας, δεν είχα κανένα λόγο να διαπιστώσω πως οι πολυνησιακές γλώσσες έχουν εν μέρει καταγωγή αρχαιοελληνική. H σχέση αυτή μού προέκυψε κατά την αναζήτηση της καταγωγής των λέξεων της Nήσου του Πάσχα. Kαι αυτό μου έγινε έργο ζωής», δηλώνει στο «Eθνος της Kυριακής» ο καθηγητής.
Κοινωνία και θρησκεία
Iδιαίτερες ομοιότητες μεταξύ των δύο γλωσσών παρατηρούνται σε στοιχεία ναυσιπλοϊας, κοινωνικών δομών, καθώς και θρησκευτικών δοξασιών. Kοινά σημεία έχει σημειώσει ο Γιόζεφσον και στον πολιτισμό, αφού με μαθηματικά στοιχεία έχει διαπιστώσει κοινές διαστάσεις σε αγάλματα μεταξύ της Nήσου του Πάσχα και της αρχαίας Eλλάδας.
H εξήγηση που δίνει ο Γιόζεφσον για το παράδοξο αυτό γεγονός είναι ότι κατά τους 7ο και 6ο αιώνα πX, Eλληνες ταξίδεψαν προς τον Eιρηνικό ωκεανό και αποίκησαν στο συγκεκριμένο νησί, χωρίς να ξεχάσουν τη μητρική τους γλώσσα, αρχαϊκής προέλευσης.
Για τις ανάγκες της έρευνας, ο Aμερικανός επιστήμονας ταξίδεψε σε πολλά σημεία της Eλλάδας. «Eπρεπε να μαζέψω στοιχεία. Nα μάθω τις ελληνικές λέξεις και τη σημασία τους. Aρχισα να μαθαίνω ελληνικά, να διαβάζω τη γλώσσα. Eίναι πολύ ενδιαφέρουσα η γλώσσα σας», λέει ο Nορς Γιόζεφσον. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο Γιόζεφσον έχει στη μελέτη του χρησιμοποιήσει και άλλες επιστήμες πέρα από την εξέταση αυστηρά γλωσσικών όρων και ριζών.
Και μουσικές ομοιότητες
Στην σύγκριση που έκανε μεταξύ αρχαίων μονάδων μέτρησης στη Nήσο του Πάσχα, το Mεξικό και την προκολομβιανή Nότια Aμερική με τις ελληνικές μονάδες μέτρησης βρήκε πολλά κοινά σημεία, ίδιες διαστάσεις και παρόμοιες αναλογίες. Aκόμη και στη μουσική εντοπίστηκαν κοινά σημεία με την ελληνική. H λέξη «ako» που παραπέμπει στο «άδω» και η λέξη «paina» που παραπέμπει στη λέξη «Παιάν» είναι δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα που έχουν σχέση με την αρχαία ελληνική.
«Mεγάλη εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι στη Nήσο του Πάσχα υπάρχει ένα μνημείο ιστορικό, που το λένε Ahu Te-pito-te kura. Είναι ένας στρογγυλός ομφάλιος λίθος, που κατασκεύασαν για να τιμήσουν τον τόπο καταγωγής τους, τον Oμφαλό της Γης όπως είχαν στο μυαλό τους την Eλλάδα», λέει ο Nορς Γιόζεφσον. «O ομφαλός του κόσμου είχε ένα παρακλάδι στον νότιο Eιρηνικό. Kαι τα σημάδια τα έχουμε...».
Πού βρίσκεται ο «Μεγάλος Βράχος»
Bρίσκεται σε απόσταση 3.800 χιλιομέτρων από τις ακτές της Xιλής. H επιφάνειά του είναι περίπου 160 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Tο νησί ανακαλύφθηκε το 1722 από τον Oλλανδό εξερευνητή Jacob Roggeveen και το πλήρωμά του σε ταξίδι τους στον νότιο Eιρηνικό. O Oλλανδός βάφτισε το νησί «Nήσο του Πάσχα», επειδή εκείνη την ημέρα που αποβιβάστηκε εκεί ήταν Πάσχα.
Oι ίδιοι οι κάτοικοι του νησιού το αποκαλούν «Pάπα Nούι» (Mεγάλο Pάπα ή Mεγάλος Bράχος) ή «Tε Πίτο ο Tε Xενούα» (Oμφαλός της Γης). Σύμφωνα πάντως με εξερευνητές που επισκέφθηκαν το νησί τον 17ο αιώνα μετά Xριστόν, «το χρώμα του προσώπου των κατοίκων είναι σχεδόν ίδιο με αυτό των Eυρωπαίων και όχι των Aμερικανών».
Ποιος είναι ο Νορς Σ. Γιότερσον
Γεννήθηκε στην Kαλιφόρνια το 1942. O πατέρας του ήταν απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Kαλιφόρνια και της Σορβόννης, ενώ η μητέρα του είχε διδακτορικό δίπλωμα στη γλωσσολογία από το πανεπιστήμιο της Xαϊδελβέργης. Aπό εκεί ο Nορς «κληρονόμησε» την αγάπη του για τη γλώσσα.Kαι για την περιπέτεια όμως.
«O πατέρας μου ήταν άνθρωπος που ήθελε να γνωρίσει πολλές χώρες και πολιτισμούς και γι αυτό ταξιδέψαμε πολύ οικογενειακώς», λέει σήμερα ο Nορς. Eνας από τους προορισμούς τους ήταν στη Nήσο του Πάσχα της Πολυνησίας. Aνήσυχος νεαρός και ο Nορς, διαπίστωσε ότι πολλές από τις λέξεις που χρησιμοποιούσαν δεν ήταν πολυνησιακές, δεν είχαν δηλαδή ρίζα από τη γλώσσα Mαορί.
«Tότε ξεκίνησα να ψάχνω την καταγωγή των λέξεων. Δοκίμασα συγκρίνοντας πολλές οικογένειες γλωσσών, αλλά ομοιότητες βρήκα μόνο στην αρχαία ελληνική γλώσσα», λέει σήμερα ο Γιοζεφσον. Στην επαγγελματική του καριέρα, ο Γιόζεφσον απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα στην Iστορία της Mουσικής και δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στην Kαλιφόρνια.
Tο 1992 συνταξιοδοτήθηκε κι από τότε έχει αποσυρθεί στη Γερμανία, απ' όπου κατάγεται η σύζυγός του. O ίδιος θεωρεί πάντως ότι το έργο του «Eνας αρχαϊκός-ελληνικός πολιτισμός στη Nήσο του Πάσχα» που έχει μεταφραστεί ήδη σε τουλάχιστον τρεις γλώσσες, ήταν για εκείνον έργο ζωής.
Ο στρογγυλός ομφάλιος λίθος, στο Ahu Te-pito-te kura, είναι για κάποιους μέχρι σήμερα ένας ενεργειακός λίθος.
[Πηγή Μαρία Ψαρά, kalyterotera.gr]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Oι ναζί του 21ου αιώνα ξεπέρασαν τα γερμανικά χιτλερικά γουρούνια! Το σιωνιστικό καθεστώς του Ισραήλ υποδέχεται τους εβραιους της Αιθιοπίας... αφού πρώτα τους κάνει στείρωση!

Ποιο σατανικό μυαλό θα μπορούσε ν' αντιμετωπίσει έτσι πολίτες, ανθρώπους που είναι εβραίοι αλλά είχαν την "ατυχία" να έχουν μαύρο δέρμα;
Τίποτα πιο ρατσιστικό από αυτό που εφαρμόζει το σιωνιστικό ναζιστικό ισραηλινό καθεστώς.
Πριν λίγα χρόνια αντιμετωπίστηκε ως υποψία και φήμη...
Τώρα η επιβεβαίωση και μάλιστα και κυβερνητική ισραηλινή πηγή και το...
ισραηλινό κανάλι IETV (Israel Educational Television)
Ακόμη δεν είναι γνωστός ο αριθμός των εβραίων της Αιθιοπίας που πηγαίνοντας στη "γη της επαγγελίας", το καθεστώς τρομοκράτη στη Μέση Ανατολή, υπέστησαν στείρωση γιατί είναι μαύροι.
Οι σύγχρονοι ναζί, οι σιωνιστές συνεχιστές του Χιτλερισμού βασίζονται στον "νόμο της επιστροφής" του 1950 και στειρώνουν ανθρώπους με το φάρμακο: Depo-Provera.
Χθες τα ναζιστικά γουρούνια του Ισραήλ έκαναν αεροπορική επίθεση και βομβάρδισαν τη Συρία...
Το 1948 ξεκλήρισαν τον Παλαιστινιακό λαό από τη γή του...
Κι όμως συνεχίζουν να είναι προστατευόμενοι από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις!
 
 
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2013/01/o-21.html

ΤΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΑΙΩΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ


Η Ελλάς είναι το άλας και το φως της οικουμένης. Γεννήθηκε μαζί της και ανδρώθηκε προικίζοντας την ανθρωπότητα με λογής αξίες που διαχώρισαν έκτοτε διαχρονικά τον άνθρωπο από τον υπάνθρωπο και τον ελεύθερο από το σκλάβο. Ακόμη και η κυριαρχία επί του κόσμου νοηματοδοτήθηκε από την επικράτηση του καλού επί του κακού και του πολιτισμού επί του σκοταδισμού. Μεγάλοι Έλληνες δώσανε και οφείλουμε άπαντες να εξακολουθήσουμε να δίδουμε τη σκυτάλη του Μεγάλου Ελληνικού Έθνους από γενιά και γενιά. Το αντάμωμα των αιώνων ελληνικής ιστορίας είναι η ταυτότητα και παρακαταθήκη της Φυλής που αποτελεί το διαβατήριο συνεχίσεως λαμπρής πορείας. Μια ατελείωτη αλυσίδα που πρέπει να βαστήξουμε άσπαστη ακόμη και μέσα από τα πιο μεγάλα σκοτάδια της παρακμής. Ο Ελληνισμός είναι Ανδρείος και Εκπολιτιστής μαζί....
Δεν ντροπιάζει τα όπλα τα ιερά. Δεν τα αφήνει χάμω μην τα πιάσει βαρβάρου χέρι μήτε καν να πιάσουν σκόνη. Και οι διεργασίες της καθημερινότητας, το νοικοκυριό της πατρίδος και το ταμείο του κράτους εξασφαλίζουν την προκοπή των Ελλήνων. Τα κλειδιά του Έθνους αξίζουν να βρίσκονται μονάχα στους Φρουρούς και τους Εργάτες της Ελληνικής Καστροπολιτείας.
Δεν είμαστε λοιπόν τυχαίο έθνος και δεν μας πρέπουν κούφια λόγια. Είναι ντροπή να διακατεχόμαστε από οικτρή ηττοπάθεια και να μας κυβερνούν ριψάσπιδες μαζί με ρουφιάνους του διεθνιστικού νεοταξισμού. Να διαβάζουμε ειδήσεις για χαμένες ελληνικές ψυχές, να κουνάμε το κεφάλι, να αφήνουμε το δάκρυ να κυλάει, να το σκουπίζουμε και να συνεχίζουμε τη ζωούλα του ραγιά. Να μας στήνουν μηχανισμούς ανιχνεύσεως της υποτιθέμενης ντόπιας «βίας» μέσα από τις αρχές ασφαλείας με τη διαδικασία της ακατάσχετης ψευδολογίας όταν η Ελλάς χάνει ζωές από λαθροεισβολείς και αυτοκτονίες με τους Τούρκους να ετοιμάζονται για πλιάτσικο και πολεμική αντάρα.
Η Ελλάς δεν είναι συμφωνία πολιτική και ατομικό συμφέρον. Δεν είναι μια στιγμιαία έκφραση του ιστορικού χρόνου. Η Ελλάς είναι συμβόλαιο Τιμής και Αίματος. Είναι συλλογική φυλετική συνείδηση και το αντάμωμα της Ιστορίας στον παρόντα χρόνο για να ετοιμάσει την Νέα Πολιτεία που θα κινήσει να λευτερώσει τα προσκυνήματα που κάποιοι τόλμησαν να συλήσουν. Η Νέα Λαϊκή και Εθνικιστική Ελλάς έρχεται να σηκώσει από την ιερή μας γη τους πληγωμένους αδελφούς μας. Να ενώσει σε μια ενιαία παράταξη μάχης το λαό και να του δώσει την αξιοπρέπεια και το όραμα μιας καινούργιας Καστροπολιτείας που θα βγει μέσα από το χαλασμό των καιρών πιο ισχυρή από ποτέ.
Δεν είμαστε μόνοι μας Έλληνες. Έχουμε ο ένας τον άλλο. Έχουμε την άσβεστη Πίστη και το φλογερό πάθος να διακριθούμε μέσα στην δίνη της ασχήμιας ότι εμείς εξακολουθούμε να φτιάχνουμε πολιτισμούς καλαίσθητους και οχυρά λευτεριάς. Και έχουμε επιπλέον από κοινού ακμαίους τον Εθνικισμό μας και τον Ελληνικό Στρατό. Δεν πουλάμε τον πλούτο της πατρίδος γιατί τον φυλάμε με το όπλο και τους χτύπους της καρδιάς μας. Δεν φοβόμαστε τον τουρκικό σκύλο που μας δείχνει τα δόντια του γιατί το χώμα που πατεί έχουμε κανονίσει με το Θεό πως θα το πάρουμε πίσω μαζί με τα εκείθε αδέλφια μας και κάθε λίθο αφού όλα τούτα είναι ελληνικά και μας ανήκουν. Και τα δόντια του θα τού τα βγάλουμε γιατί ο εχθρός του Έλληνα δεν έχει θέση στον κόσμο τούτο.
Οι Έλληνες δεν μπαίνουν κάτω από καμία παγκοσμιοποίηση γιατί αυτό που γυρεύουν είναι η ελληνοποίηση των πάντων. Αγωνιζόμαστε για μια Μεγάλη Ελλάδα με Ελεύθερους Έλληνες. Τούτο διακηρύσσει σε όλους τους τόνους ο Εθνικοσοσιαλισμός από την πατρίδα που τον γέννησε. Δεν μας πρέπει λοιπόν να παραδεχτούμε ούτε δεσμά «σωτήρια» ούτε άλλον καλύτερο πέραν ημών. Δεν δίδουμε ούτε πιστοποιητικά «νομιμοφροσύνης» νεοταξικής ούτε διαπιστευτήρια ραγιά στον αδίστακτο αιώνιο έμπορο των εθνών. Εμείς δίδουμε μα και απαιτούμε πιστοποιητικά ελληνοφροσύνης μεταξύ ανδρείων δουλευτήδων και πολεμιστών της πατρίδος και διαπιστευτήρια σεβασμού προς το λαό αυτόν που εμπνέει και κουβαλά χρόνους πολλούς τώρα την οικουμένη στους γερούς του ώμους.
Μας δίδουν οδηγίες και εντολές χρηματάνθρωποι των χειρότερων καταγωγίων του κόσμου πως κινδυνεύουν αν σηκωθεί ο ραγιάς στο πόδι και πως κινδυνεύουμε αν δεν εκδώσουμε την ψυχή μας στον οίκο ανοχής της παγκόσμιας σιωνιστικής διακυβέρνησης. Τους απαντούμε πως όχι απλώς κινδυνεύουν αλλά θα καταρρεύσουν η τυραννία και τα φιλόδοξα σχέδια της αντίχριστης νέας τάξης τους. Και ακόμη πως ο Ελεύθερος Έλληνας είναι ο Φυσικός Έλληνας. Και Φυσικός Έλληνας είναι ο Εθνικιστής Έλληνας που θα σηκωθεί στα πόδια του, θα κάμει καθαρόαιμο εθνικό και λαϊκό το κράτος του και θα συνεπάρει στο πέρασμά του τα κοιμώμενα ελεύθερα έθνη.
Μας φοβούνται και το δείχνουν. Ήρθαμε και η γη τρέμει. Ο Ελληνισμός είναι συνώνυμος με την Αθανασία και έχει σύντροφο τη Νίκη. Βαδίζουμε με το φωτισμένο νου, τα ατσάλινα χέρια, την αδάμαστη θέληση. Η Ελλάς ανήκει στα παιδιά της. Κοινωνία, σχολεία και στρατώνες, χωράφια και εργοστάσια αποδίδονται σε Έλληνες Πατριώτες. Τα σύνορα ετοιμάζονται να υποδεχτούν τα έως σήμερα αλύτρωτα αδέλφια μας. Οι Αιώνες Ελληνικής Ιστορίας μάς χαμογελούν. Ο Λαϊκός Εθνικισμός φέρνει τη χρυσοστέφανη αυγή του Ελληνισμού.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html

Νέα ομολογία από το ΔΝΤ. «Ναι, είναι αλήθεια ότι κάναμε λάθος για την Ελλάδα». Oι Έλληνες ΝΕΝΕΚΟΙ όμως, επιμένουν. ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΩΣΤΑ! ΒΙΝΤΕΟ

«Ναι, είναι αλήθεια ότι κάναμε λάθος για την Ελλάδα»
Υπήρξαν λάθος εκτιμήσεις εκ μέρους του ΔΝΤ στις προβλέψεις του για την Ελλάδα, χωρίς να υπολογίσει σωστά τις δραματικές επιπτώσεις στην ύφεση, παραδέχθηκε για μία ακόμη φορά ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις.
Μετά τις ανάλογες ομολογίες της επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ και του κορυφαίου οικονομολόγου, Ολιβιέρ Μπλανσάρ, ο εκπρόσωπος Τύπου έδωσε εξηγήσεις για αυτή την λανθασμένη συνταγή. 
«Εάν γυρίσουμε πίσω στο 2010, θα θυμηθούμε ότι όλοι ήταν πολύ αισιόδοξοι στις προβλέψεις τους για την ανάκαμψη της Ελλάδας», εξήγησε... προσθέτοντας ότι οι λόγοι γι΄ αυτή την αισιοδοξία «συμπεριλάμβαναν το βάθος και την παρατεταμένη ύφεση της ευρωπαϊκής κρίσης αλλά και την πολιτική κρίση στην Ελλάδα».
«Και οι δύο αυτοί λόγοι επηρέασαν σημαντικά την οικονομική εμπιστοσύνη και καθυστέρησαν την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων», συνέχισε ο Τζέρι Ράις.
«Όταν έγινε εμφανές ότι οι συνθήκες ήταν διαφορετικές από ότι υπολογίστηκε, εμείς κινηθήκαμε όσο γρήγορα μπορούσαμε για να επικαιροποιήσουμε τον πολλαπλασιαστή μας». υπογράμμισε ο κ. Ράις , προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «ο δημοσιονομικός πολλαπλασιαστής είναι μόνο μια συνιστώσα για το πως αναλύεται σε κάθε χώρα».




http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2013/02/o.html

Αλλάζουν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Πλήττονται τα ακίνητα στην επαρχία


Στην αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων προχωρά το ...
υπουργείο Οικονομικών με στόχο να υπάρξει σύγκλιση με τις αγοραίες τιμές τους, οι οποίες, σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό σήμερα, βρίσκονται σε χαμηλότερα επίπεδα λόγω της κρίσης.


Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, συγκροτείται επιτροπή που θα υποβάλει τις προτάσεις της έως τις 28 Φεβρουαρίου καθως θα πρέπει να σημειωθεί οτι η σύγκλιση αντικειμενικών και εμπορικών τιμών αποτελεί δέσμευση που έχει αναληφθεί με το μνημόνιο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αναπροσαρμογή θα οδηγήσει σε μείωση των σημερινών αντικειμενικών τιμών των ακινήτων στα χαμηλότερα επίπεδα που βρίσκονται οι εμπορικές τιμές τους, με αποτέλεσμα στις περιοχές αυτές να προσαρμοστούν ανάλογα και οι φόροι που καταβάλλονται σήμερα στις μεταβιβάσεις ακινήτων.


Σημειώνεται ότι οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων θα αποτελέσουν τη βάση επι της οποίας θα υπολογισθεί ο ενιαίος φόρος ακινήτων που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να εφαρμοσθεί απο το δεύτερο εξάμηνο του 2013, μέτρο το οποίο προβλέπεται επίσης στο μνημόνιο. Οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων θα επεκταθουν σε όλη τη χώρα αφού με το νέο φόρο θα επιβαρύνονται πλέον και τα αγροτεμάχια.

Το Γιουσουφάκι και ο Σουλτάνος !!! H παράσταση του ΓΑΠ στον Ερντογάν!!!

 Λάζαρος Ελευθεριάδης

Διαβάζω τις τελευταίες ημέρες στον έντυπο αλλά και στον ηλεκτρονικό τύπο άρθρα και αναφορές περί της τελευταίας “δραστηριότητος” του ΓΑΠ και δεν πιστεύω στα μάτια μου, από αυτά τα οποία διαβάζω.

Επισκέφτηκε ο ΓΑΠ την Τουρκία προχθές και έδωσε “παράσταση” στο GLOBAL RELATIONS FORUM στην Τουρκία, το βράδυ της 25ης-01-2013, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για να “προετοιμάσουν” μαζί, την συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, η οποία θα γίνει στην Τουρκία αυτή τη φορά, αφού η πρώτη συνεδρίαση είχε πραγματοποιηθεί τον Μάϊο του 2010, στην Αθήνα, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του ιδίου του ΓΑΠ.

Ο ΓΑΠ προκαλεί για άλλη μία φορά τους Έλληνες πολίτες, προκαλεί την υπομονή μας, προκαλεί την ανοχή μας, υποτιμά με τον αισχρότερο τρόπο την νοημοσύνη μας, προκαλεί το αίσθημα περί δικαίου και βέβαια τον “πολιτισμό” μας.Στην τουρκική εφημερίδα Milliyet ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, παρουσιάζεται στην α΄ πρώτη σελίδα της ε/φ με τον τίτλο « Οι μεταμέλειες του Γιώργου».

Είπε ο "παγκόσμιος κονφερασιέ" « Η μεγαλύτερη επιτυχία μας ήταν η παρεμπόδιση του να περιέλθουμε σε κατάσταση κατά την οποίαν δεν θα μπορούσαμε να καταβάλλουμε τα χρέη μας.

Οι μεγαλύτερες μεταμέλειές μου δε, είναι το γεγονός ότι οι εργάτες, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι κατέβαλαν βαρύ αντίτιμο».

σ.σ. Και το "καραγκιοζιλίκι" έχει όρια κύριε Εθνικέ Σωτήρα.Πήγες στην Τουρκία για να ζητήσεις "συγνώμη" απο τούς Έλληνες !!!

Όταν ώς Υπουργός των Εξωτερικών της Ελλάδος υπέγραφες συμφωνίες (συμφωνία Ελσίνσκι), με αυτήν την χώρα, η οποία διεκδικεί έδαφος και κυριαρχικά δικαιώματα από την χώρα σου υπο την απειλή πολέμου, με αυτόν ο οποίος κάνει τα πάντα για να σε υποτάξει ώς λαό και ώς Έθνος, φυσικά και την Εθνική προδοσία σου την θεωρείς διπλωματική “επιτυχία" και μάλιστα προσωπική διπλωματική “επιτυχία”.

Οι απάτριδες παγκόσμιοι ταξιδιώτες σε "σύγχυση", έχουν χάσει το "μέτρο".
Οι εμετικές πλέον μεταλλάξεις του "κονφερασιέ" και οι υποκριτικές μεταμέλειές του για το "κακό" το οποίο έκανε στους Έλληνες πολίτες, στην χώρα η οποία του έκανε την ύψιστη τιμή να τον τοποθετήσει ώς πρωθυπουργό της, είναι τουλάχιστον αψευδείς μάρτυρες της πολιτικής, και όχι μόνον, ανεπάρκειας του ΓΑΠ.

Επιτυχία όμως για ποιόν ;;; για τον Ελληνικό λαό ;;;, τον Έλληνα πολίτη;;;, ή το “τομάρι” του;;;, τοποθετούμενος ώς πιστός “υπαλληλίσκος” πλάι στα συμφέροντα των "αφεντικών" του, μιάς μερίδας, της παγκόσμιας άρχουσας τάξης.

Όταν “υποκλίνεσαι” σε κάθε τί το οποίο κινείται και υποστηρίζεις συμφέροντα υπερατλαντικά, ή “αυτοκρατορικά”, αναγορεύοντας τα φοβικά σου σύνδρομα ή τα προσωπικά σου απωθημένα σε Εθνικές πολιτικές της χώρας σου, και πάντως εκτός των Ελληνικών συμφερόντων, συμφέροντα αντιλαϊκά και αντεθνικά προσποιούμενος τον Έλληνα πατριώτη, κατατάσσεσαι αυτόματα απο την Ιστορία, κυρίως όμως στην συνείδηση του απλού Έλληνα, στον χώρο των “εφιαλτών” αυτού του τόπου, τους λεγόμενους ευστόχως "γιουσουφάκια".

“Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τονίζει την αρχή της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών σύμφωνα με το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και παροτρύνει τα υποψήφια κράτη να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την επίλυση κάθε εκκρεμούς “συνοριακής διαφοράς” και άλλων συναφών θεμάτων”. Απόσπασμα απο την συμφωνία του Ελσίνσκι. Αυτό υπέγραψε ο ΓΑΠ στο Ελσίνκι, αναγνωρίζοντας “συνοριακές διαφορές” με την Τουρκία καταστρέφοντας επί της ουσίας, κάθε “αγώνα” και “κεκτημένο” της Ελληνικής διπλωματίας τα προηγούμενα 30 χρόνια σε ότι αφορά τον χαρακτήρα των “διαφορών” μας.

Δηλαδή, να μην αναγνωρισθεί η προσπάθεια της Τουρκίας να δώσει χαρακτήρα “συνοριακών διαφορών” στην διεκδίκησή της μέρους της Ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο και στην Θράκη.

Πολύ απλά διότι δέν υπάρχουν “διαφορές” μεταξύ των δύο χωρών, Ελλάδος-Τουρκίας, ούτε “συνοριακές” ούτε κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Το διεθνές δίκαιο και η επικρατούσα νομοθεσία, είναι απολύτως σαφείς, και επι της ουσίας και επι της διαδικασίας την οποίαν υποχρεούνται να “ακολουθήσουν” τα κράτη ανά την υφήλιο.

Η Ελλάδα είχε μεγαλύτερη και επαναπέκτησε μέρος της εδαφικής της κυριαρχίας, την σημερινή εδαφική της κυριαρχία, τα σημερινά σύνορά της και τα δικαιώματα τα οποία πηγάζουν εξ αυτών, κατόπιν διεθνών συμφωνιών, υπο την εγγύηση των Μεγάλων Δυνάμεων, μετά τον Β! Παγκόσμιο πόλεμο.

Επομένως τα "προβλήματα" ιδρύονται και κατασκευάζονται μεθοδευμένα υπό την απειλή της στρατιωτικής βίας και μόνον απο την Τουρκία, η οποία διεκδικεί Εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα, ιστορικά και νομικά κατοχυρωμένα, και δεν υφίσταται ουδεμία “συνοριακή διαφορά” μεταξύ μας.

Η έκφραση “Γκρίζες Ζώνες” είναι ο όρος τον οποίον εφηύρε η Τουρκική εξωτερική πολιτική, αυτήν με την οποίαν ο ΓΑΠ και η υπερατλαντική παρέα του συνδιαλέγεται, και η οποία περιγράφει ώς ύδατα και νησίδες του Αιγαίου με "συνοριακές διαφορές", στα οποία η Τουρκία αμφισβητεί την απόλυτα παραδεδεγμένη κυριαρχία της Ελλάδος.
Ο όρος όμως αυτός και οι σχετικές διεκδικήσεις δεν έχουν καμία νομική υπόσταση. Τούτο έχει ως συνέπεια να θεωρούνται εκ μέρους της Ελλάδας ως μια σοβαρή κίνηση “ιμπεριαλισμού” της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Τα υπάρχοντα σύνορα στο Αιγαίο, επισημαίνει η ελληνική πλευρά, απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες, συμβάσεις και αρχές, τις οποίες η Τουρκία οφείλει να σεβαστεί, αντί να τις παραβλέπει συστηματικά.

Ένας βασικός παράγοντας για την αστάθεια στο Αιγαίο είναι το τουρκικό casus belli, σε περίπτωση κατά την οποίαν η Ελλάδα αξιώσει να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 Ναυτικά Μίλια, πράγμα το οποίο είναι απόλυτο δικαίωμα της Ελλάδος και το οποίο πηγάζει από το ισχύον Διεθνές Δίκαιο και το δίκαιο της Θαλάσσης.

Δυστυχώς όμως ο ΓΑΠ ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο, υπο την καθοδήγηση ξένων πρός την χώρα συμφερόντων, υπέγραψε αυτό το “αίσχος” το επονομαζόμενο Συμφωνία του Ελσίνσκι, “χαρίζοντας” ουσιαστικά ένα άλλοθι τεράστιας Εθνικής και διπλωματικής αξίας, στην Τουρκία.

Αυτόν τον “ξένο” υπήκοο, τον Ανθέλληνα “κομφερασιέ” κατά την Le Monde, εγκατέστησαν τα ξένα συμφέροντα στον τόπο μας ώς πρωθυπουργό, με την συμπαιγνία του ντόπιου σάπιου αστικού κατεστημένου, τούς Εθνικούς εργολάβους, τούς ιδιοκτήτες ΜΜΕ, τους Τραπεζίτες και τα περιφερόμενα λαμόγια πέριξ των, εξαπατώντας και αποπροσανατολίζοντας τον Ελληνικό λαό.

Η πολιτική του ιδιοτέλεια εξαντλήθηκε στο “λεφτά υπάρχουν” και στην προσχεδιασμένη εναγώνια προσπάθειά του να ενταχθεί η Ελλάδα στο ΔΝΤ, πλαστογραφώντας στατιστικά οικονομικά στοιχεία, λέγοντας απροκάλυπτα ψέμματα και κατασυκοφαντώντας κάθε “άλλη” άποψη, αυτός και οι κηπουροί του.
Στόχος του η ένταξη της Ελλάδος σε προσχεδιασμένη οικονομική πορεία, υπό την “εποπτεία” του μηχανισμού του ΔΝΤ.

Όμως “ο θεός αγαπά τον κλέφτη, αλλά αγαπά και τον νοικοκύρη” κατά την σοφή ρήση του θυμόσοφου λαού μας, και εν προκειμένω ο νοικοκύρης είναι ο Ελληνικός λαός. Άς αναζητήσει η Ελληνική δικαιοσύνη τον “ρόλο” του ΓΑΠ !!!

Πρόσφατα διαβάζω την δημοσιοποιημένη ΜΕΛΕΤΗ-αναφορά του καθ’ύλην αρμόδιου αναλυτή και γενικού διευθυντού του ΔΝΤ κ. Ολιβιέ Μπλανσάρ, στην οποίαν δια “στόματος” του αρμοδιέστερου γενικού διευθυντού του ΔΝΤ, αποκαλύπτεται ότι τα οικονομικά μέτρα τα οποία επέβαλε στην χώρα μας ο μηχανισμός “διάσωσης” εδώ και τρία (3) χρόνια ήταν ΛΑΘΟΣ, διότι βασίστηκαν σε λάθος εκτιμήσεις των εμπειρογνωμόνων του ΔΝΤ.

Δηλαδή εν ολίγοις ο Ελληνικός λαός επί τρία χρόνια υπέστη την ανάλγητη βίαιη φτωχοποίησή του, την πλήρη εξαθλίωσή του, εξ αιτίας “ΛΑΘΟΥΣ”.

Το γαλλικό εβδομαδιαίο περιοδικό «Μarianne» δημοσιεύει μεγάλο αφιέρωμα στο «απίστευτο λάθος των ειδικών του ΔΝΤ».

Είναι το πρώτο από τα γαλλικά έντυπα το οποίο προσπαθεί να ρίξει φως και να κατανοήσει την έκθεση του κ. Ολιβιέ Μπλανσάρ, του επικεφαλής του ερευνητικού τμήματος του ΔΝΤ, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα στις 3 Ιανουαρίου 2013.
«Πρόκειται για μία απίστευτη ομολογία», γράφουν οι συντάκτες του άρθρου.
«Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της μεγάλης κρίσης η οποία κλυδωνίζει τις δυτικές οικονομίες, ένας από τους σημαντικότερους ειδικούς οικονομολόγους του πλανήτη, ο κ. Ολιβιέ Μπλανσάρ, γενικός διευθυντής του ερευνητικού τμήματος του ΔΝΤ, έδωσε στη δημοσιότητα μια μελέτη στην οποία ομολογεί ότι το ΔΝΤ και μαζί του το σύνολο των Ευρωπαίων ηγετών, των υπουργών οικονομίας, της Κομισιόν και της ΕΚΤ, έκαναν σοβαρό λάθος στους υπολογισμούς τους.

Υποτίμησαν τις καταστροφικές συνέπειες των πολιτικών λιτότητας τις οποίες επέβαλαν στα υπερχρεωμένα κράτη όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία».

Υποχρεώνοντας τις κυβερνήσεις της νότιας Ευρώπης σε δραστική μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και των συντάξεων, αναγνωρίζει η έκθεση Μπλανσάρ, προκλήθηκε μια πτώση της εσωτερικής ζήτησης δύο με τρεις φορές “ταχύτερη” από την αναμενόμενη.

Οι συνέπειες ήταν αβυσσαλέες και τρομακτικές για τις οικονομίες των χωρών στις οποίες εφαρμόστηκαν τα λάθος μέτρα, ντόμινο πτωχεύσεων, εκτίναξη της ανεργίας σε τρομακτικά νούμερα, τεράστιες διαδηλώσεις στους δρόμους της Αθήνας και της Λισσαβόνας, και άλλα.

Τώρα, την στιγμή κατά την οποίαν η ομολογία είναι και γραπτή, έρχεται η σειρά των ευθυνών.

Ποιός ή ποιοί ευθύνονται εδώ στην Ελλάδα για αυτήν την τραγωδία ενός ολόκληρου λαού ;;;

Ποιός ή ποιοί θα “πληρώσουν” ώς υπεύθυνοι, για τίς αυτοκτονίες πολιτών εξ αιτίας αυτού του “λάθους” ;;;

Ποιός ή ποιοί θα πληρώσουν για αυτήν την παντελώς ανεύθυνη και πλήρως εγκληματική επιλογή και εφαρμογή του “λάθους” ;;;

Το Καστελόριζο και η αναγγελία ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ της Ελλάδος στον μηχανισμό “διάσωσης” ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΕΕ, από τον τότε πρωθυπουργό της χώρας ΓΑΠ είναι ώς μνήμη, νωπή, σαν συνέπειες όμως, όσο δραματικές και αν είναι οφείλουμε ώς κοινωνία, ώς συντεταγμένο κράτος, ώς μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να τις διαχειριστούμε επ’ ωφελεία των πολιτών αυτής της χώρας, τηρώντας τον νόμον και ικανοποιώντας το αίσθημα περί δικαίου του λαού μας.

Η Ελληνική πολιτική τάξη οφείλει να κινηθεί με γνώμονα την ανάταξη των απωλειών, η Ελληνική δικαιοσύνη οφείλει να κινηθεί εναντίον αυτών οι οποίοι δια των πράξεών των έβλαψαν την χώρα και τους πολίτες της, έκαναν επιλογές βασιζόμενοι σε “λάθος”, είτε αυτοί είναι απλοί πολίτες είτε διατελέσαντες πρωθυπουργοί.

Η ώρα της κρίσης και απόδοσης ευθυνών είναι εγγύς, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν δια τους Έλληνες.

Στην οικονομία το αξίωμα “όποιος κάνει “λάθος” το “πληρώνει” είναι θεμελιώδες.!!!

Κρατώ πάντως επιφύλαξη δια τον χρόνον αποκάλυψης του "λάθους" και τις σκοπιμότητες τις οποίες εξυπηρετεί.


http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/01/h_31.html

Κομφούζιο με τον υπολογισμό της αξίας των αγροτεμαχίων

Του Στέφανου Κυρίτση

Πάνε να επιβάλουν φόρο κατοχής ακινήτων για να εισπράξουν τρία δισεκατομμύρια ευρώ χωρίς να γνωρίζουν καν ποια είναι τα ακίνητα, σε ποιον ανήκουν και πόσο αξίζουν. Δεν πρόλαβε να δημοσιευτεί η έρευνα που κατέδειξε ότι ο ένας στους δύο Ελληνες δεν μπορεί να πληρώσει τους υφιστάμενους φόρους που επιβάλλονται στα ακίνητά του και η αρμόδια επιτροπή συνεδρίασε χθες εκ νέου στο υπουργείο Οικονομικών για να προωθήσει την επιβολή ακόμη ενός φόρου: του ενιαίου τέλους ακινήτων. 

Οριστικές αποφάσεις δεν ελήφθησαν ούτε στη χθεσινή σύσκεψη των εκπροσώπων της τρικομματικής κυβέρνησης και ορίστηκε νέο ραντεβού για την προσεχή Παρασκευή. Ο λόγος; Προκύπτει το ένα αδιέξοδο μετά το άλλο ενώ όσο στενεύουν τα χρονικά περιθώρια τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να καταλήξουμε σε έναν φόρο «έκτρωμα» αντίστοιχο με το χαράτσι της ΔΕΗ. Ηδη πληθαίνουν οι πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών που φέρνουν την κυβέρνηση να καταλήγει στο… outsourcing, προκειμένου να υπολογιστούν οι αξίες των ακινήτων.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το κόστος των ακινήτων μας δεν θα προκύπτει ύστερα από απόφαση του υπουργείου Οικονομικών αλλά ύστερα από μελέτη κάποιου «ανεξάρτητου» και δη ιδιωτικού φορέα. Τα συμφέροντα γύρω από τις αξίες των ακινήτων είναι τεράστια, καθώς, εκτός από τους φόρους που θα πρέπει να εισπράξει το Δημόσιο, διακυβεύεται –μεταξύ άλλων- ένα μεγάλο μέρος του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων αλλά και η αξία του δανειακού χαρτοφυλακίου των τραπεζών. Ηδη τα ενυπόθηκα δάνεια υπερβαίνουν τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ, καθώς σε αυτά περιλαμβάνονται όλα τα στεγαστικά αλλά και τα καταναλωτικά ή επιχειρηματικά που έχουν δοθεί με προσημείωση ακινήτου

Ποια είναι τα αδιέξοδα στα οποία καταλήγει το υπουργείο Οικονομικών;

· Αναζητείται νέα μέθοδος υπολογισμού της αξίας των αγροτεμαχίων βάσει της οποίας θα υπολογίζεται ο φόρος ακόμη και στο τελευταίο κομμάτι γης. Το γεγονός ότι ο ενιαίος φόρος ακινήτων θα επιβάλλεται και στα αγροτεμάχια θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Αυτό που αναζητείται είναι το πώς θα υπολογίζεται η αξία της γης για τις ανάγκες του φόρου. 

Τα μη αξιοποιήσιμα αγροτεμάχια θα πρέπει να έχουν ακόμη και μηδενική αξία. Αντίθετα, τα καλλιεργήσιμα χωράφια θα πρέπει να αποτιμώνται ανάλογα με το αν είναι αρδευόμενα ή όχι, ανάλογα με την απόστασή τους από τη θάλασσα, το υψόμετρο κ.λπ. Αντικειμενικό μηχανισμό για τον υπολογισμό των αξιών της γης δεν διαθέτει το υπουργείο Οικονομικών. Οι αξίες μέχρι σήμερα υπολογίζονταν με ένα μαθηματικό μοντέλο το οποίο είχε την κωδική ονομασία ΑΑ-ΓΗΣ. (σύστημα αντικειμενικών αξιών γης). 

Ομως, το σύστημα αυτό δεν μπορεί να υποστηρίξει τον νέο φόρο, καθώς έβγαζε εκτρώματα. Για παράδειγμα, βασικό κριτήριο που καθόριζε την αξία ήταν η απόσταση από τη θάλασσα. Ετσι, όμως, αγροτεμάχια γεμάτα κατσάβραχα εμφανίζονταν να έχουν πολύ μεγάλη αντικειμενική αξία ενώ στην πραγματικότητα δεν είχαν καμία χρήση. Αντίστοιχα, οικόπεδα-φιλέτα εμφανίζονταν στα χαρτιά να έχουν σχεδόν μηδενική αξία. Θα πρέπει να καθιερωθούν αντικειμενικές αξίες για ολόκληρη την επικράτεια και συντελεστές αύξησης ή μείωσης ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε οικοπέδου. Ο χρόνος πιέζει, καθώς, για να εισπραχθούν τα προβλεπόμενα έσοδα εγκαίρως, οι νέες αξίες θα πρέπει να είναι έτοιμες μέχρι τον Μάιο.

·Τα τρία κόμματα του κυβερνητικού σχηματισμού φαίνεται να διαφωνούν και όσον αφορά στις εξαιρέσεις που θα πρέπει να υπάρχουν από τον νέο φόρο. Χαρακτηριστικό είναι το ακόλουθο παράδειγμα: Με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία, οι επιχειρήσεις (βιομηχανίες, εμπορικά κέντρα κ.λπ.) απαλλάσσονται του φόρου για τα ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα. Κατ’ επέκτασιν, δεν θα πρέπει να συμβεί το ίδιο και για τους αγρότες; Για να ισχύσει όμως το αυτονόητο, θα πρέπει να υπάρχουν στοιχεία. Το υπουργείο Οικονομικών δεν γνωρίζει ποια είναι τα αγροτεμάχια που ανήκουν στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και ποια ανήκουν στους «αγρότες» του Κολωνακίου.

·Δεν υπάρχουν στοιχεία για τα εκτός σχεδίου αγροτεμάχια. Θα πρέπει εντός του έτους να υπάρξει απογραφή, η οποία πιθανότατα θα γίνει ηλεκτρονικά. Οι πολίτες θα πρέπει να διορθώσουν τα στοιχεία των ακινήτων που εμφανίζονται στην κατοχή τους. Τα λάθη είναι εκατοντάδες χιλιάδες και θα πρέπει να διορθωθούν εγκαίρως. Αναζητείται ο φορέας που θα κάνει αυτή τη διόρθωση. Μόνος του θα κληθεί ο πολίτης να συμπληρώσει το Ε9; Το έκανε στο παρελθόν και το αποτέλεσμα ήταν να αναπτυχθεί μια βάση δεδομένων γεμάτη από λάθη.

·Για χιλιάδες αγροτεμάχια αμφισβητείται το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις αγρομεταχίων που είναι δηλωμένα στα έντυπα Ε9 διαφορετικών ιδιοκτητών. Το πρόβλημα δεν είχε αντιμετωπιστεί, καθώς μέχρι σήμερα τα αγροτεμάχια δεν φορολογούνταν. Τώρα και αυτό το πρόβλημα θα έρθει στην επιφάνεια. Η λύση του δεν είναι απλή, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις δεν υπάρχουν καν τοπογραφικά. Γι’ αυτό το πρόβλημα το υπουργείο Οικονομικών μάλλον θα πετάξει την μπάλα στο φορολογούμενο. Θα κληθεί να πληρώσει με βάση αυτό που θα δηλώσει, και αν δεν δηλώσει το σωστό, δεν θα έχει το δικαίωμα ούτε καν να μεταβιβάσει το ακίνητο στο παιδί του.

---------------------------------------------------------------
Μείωση αφορολογήτου για γονικές παροχές και κληρονομιές

Το νέο «χαράτσι» που θα αντικαταστήσει το Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (γνωστό και ως χαράτσι της ΔΕΗ) αλλά και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) δεν θα είναι η μοναδική αλλαγή. Εν όψει της κατάρτισης του νομοσχεδίου για τη φορολογία κεφαλαίου, στο τραπέζι μπαίνουν όλοι οι φόροι που βαρύνουν τα ακίνητα: ο φόρος κληρονομιών και γονικών παροχών καθώς και ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται η μείωση του αφορολογήτου για γονικές παροχές, δωρεές και κληρονομιές -κάτι που θα φέρει νέες επιβαρύνσεις σε όσους μεταβιβάζουν ακίνητα στα παιδιά τους-, αλλά και η μείωση του συντελεστή υπολογισμού του φόρου μεταβίβασης ακινήτων (σήμερα στο 10%), ο οποίος είναι και ο υψηλότερος στην Ευρώπη. Ειδικά για τον φόρο γονικών παροχών, στο τραπέζι έχει πέσει η μείωση του αφορολογήτου από τα 150.000 ευρώ που είναι σήμερα, στα 75.000 ευρώ ή και ακόμη χαμηλότερα.

Το πρόβλημα είναι ότι η μείωση του αφορολογήτου θα αυξήσει τους φόρους με αποτέλεσμα να παγώσουν τελείως ακόμη και οι γονικές παροχές. Οπως και σε άλλες περιπτώσεις (π.χ. πετρέλαιο θέρμανσης, ΦΠΑ στην εστίαση), το υπουργείο Οικονομικών θα αυξήσει έναν φορολογικό συντελεστή για να φέρει έσοδα στο ταμείο και θα καταλήξει να χάσει και τα έσοδα που ήδη έχει.

-------------------------------------------------------------------------
Χωρίς φόρο τα ακίνητα αξίας 50.000 ή 100.000 ευρώ

Για τον υπολογισμό του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων φαίνεται ότι εγκαταλείπεται η αρχική σκληρή πρόταση που έκανε λόγο για μηδενικό αφορολόγητο. Αν και η τελική απόφαση θα ληφθεί από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, το αφορολόγητο θα διαμορφωθεί τελικώς είτε στις 50.000 ευρώ είτε στις 100.000 ευρώ.

Με το αφορολόγητο στις 50.000 ευρώ θα απαλλαγούν κάθε φορολογικής επιβάρυνσης περίπου 3,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες, ενώ αν το αφορολόγητο αυξηθεί στις 100.000 ευρώ, το νέο τέλος θα πληρώσουν μόλις ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες επί συνόλου 5,5 εκατομμυρίων ιδιοκτητών. Για το τελικό ύψος του αφορολογήτου, λόγο θα έχει φυσικά και η τρόικα, η οποία τάσσεται ανοικτά υπέρ της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να φορολογούνται και οι έχοντες περιουσία κάτω των 100.000 ευρώ.

Ο νέος φόρος, θα υπολογίζεται με κλίμακα. Δηλαδή, η αξία των ακινήτων που έχει ο καθένας μας στην κατοχή του θα προστίθεται και ο… λογαριασμός θα βγαίνει με βάση τη συνολική αξία. Η κλίμακα θα λειτουργεί προοδευτικά όπως και η κλίμακα φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων. Δηλαδή, η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας θα σπάει σε κομμάτια και το κάθε κομμάτι θα φορολογείται με διαφορετικό συντελεστή. Εξετάζεται οι συντελεστές να κυμαίνονται από 0,1% και να φτάνουν ακόμη και στο 2% για περιουσίες αξίας άνω των δύο εκατομμυρίων ευρώ.


---------------------------------------------------------
Πωλητήριο σε Ξενία και Ιαματικές πηγές

Στη… σειρά προς πώληση από το Ταμείο Αξιοποίησης (ΤΑΙΠΕΔ) βρίσκονται τα κάμπινγκ και το Ξενία Παλιουρίου, 5 Ιαματικές Πηγές, το ακίνητο στην Ερμιόνη, 3 Ξενοδοχεία Ξενία, ο Αγιος Ιωάννης Σιθωνίας, ο Βόρας και 11 Χώροι Εγκαταστάσεων Υποστήριξης της Αττικής οδού. Η νέα αυτή λίστα με ακίνητα προστίθεται στις προκηρύξεις που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη για το Ελληνικό, την Κασσιόπη στην Κέρκυρα, το Αφάντου Ρόδου και για τον Αστέρα Βουλιαγμένης.
Σύμφωνα με στοιχεία του ΤΑΙΠΕΔ, έτοιμα προς αξιοποίηση ακίνητα του Δημοσίου είναι:

•Κάμπινγκ και Ξενία Παλιουρίου .Η περιουσία απέχει 78 χλμ. από τον Πολύγυρο και115 χλμ. από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Το ακίνητο προσφέρεται για την ανάπτυξη ενός οικιστικού συμπλέγματος με πολυτελές ξενοδοχείο 3.658 τ.μ. (μέσω ενοικίασης ή παραχώρησης) και 19.954 τ.μ. εξοχικών κατοικιών & βιλών-ξενοδοχείων (πλήρης κυριότητα).

•Ιαματικές Πηγές. Υπό εξέταση είναι η Αιδηψός (αποτελείται από ένα συγκρότημα 10 κτιρίων) η Υπάτη (περιλαμβάνει κέντρο υδροθεραπείας, ξενοδοχείο, εστιατόριο) τα Καμένα Βούρλα (περιλαμβάνει παλαιά και ξεπερασμένα ξενοδοχεία και ένα κέντρο), η Κονιαβίτη στα Καμένα Βούρλα (παλαιά και ξεπερασμένα),οι Θερμοπύλες (κέντρο υδροθεραπείας, δύο παλαιά και ξεπερασμένα ξενοδοχεία).

•Ερμιόνη. Κοντά στα θέρετρα Porto Hydra και Hydra Beach (2 χλμ.) και πλησίον πολλών δεύτερων κατοικιών υψηλού επιπέδου.

•Ξενοδοχεία Ξενία σε Τσαγκαράδα, Σκιάθο, Ανδρο και άλλες περιοχές.

•Αγιος Ιωάννης Σιθωνίας. Τα θέρετρα θα περιλαμβάνουν κατοικίες, ξενοδοχεία, spa, καταστήματα λιανικής πώλησης, τρόφιμα και ποτά, σπορ.

•Βόρας. Οι ιδιοκτησίες βρίσκονται 40-50 χλμ. από την πόλη της Εδεσσας. Προσφέρει 10 χιονοδρομικές πίστες διάφορων βαθμών δυσκολίας και 4 πίστες για διαδρομές cross country. Προτείνεται πλάνο με πολυτελή ξενοδοχεία, εξοχικές κατοικίες και βίλες.

•Χώροι Εγκαταστάσεων Υποστήριξης. Πώληση ενός χαρτοφυλακίου 11 απαλλοτριωθέντων υπέρ του Δημοσίου ακινήτων, τα οποία προσδιορίζονται ως Χώροι Εγκαταστάσεων Υποστήριξης της Αττικής Οδού: Το Ακίνητο Χ.Ε.Υ. Α.Κ. Κύμης, Πλακεντίας, Παλλήνης, Κάντζας, Παιανίας, Καρέλα (όμορο με την υπέργεια γέφυρα του Αγίου Λουκά), Κορωπίου, Γέρακα, Σιδηροδρομικού Σταθμού Νερατζιώτισσας, Λ. Κηφισίας και Λ. Πεντέλης.


Αλεξία Μπακάκου

http://www.6meres.gr/details.php?aid=48010

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/01/blog-post_3651.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters