Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Ζητω πατριωτες!!! Φάκελος με σφαίρα 9 χιλιοστών εστάλη στο γραφείο του Γ. Στουρνάρα


image

Φάκελος με σφαίρα εννέα χιλιοστών εστάλη, σύμφωνα με πληροφορίες, στο γραφείο του υπουργείου Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα.
Ένας φάκελος με σφαίρα εστάλη σήμερα το πρωί στη ΔΟΥ Ρεθύμνου. Εκτός από τη σφαίρα, ο φάκελος περιείχε και ένα απειλητικό σημείωμα λίγων λέξεων, με αναφορά στις κατασχέσεις της περιουσίας των φορολογούμενων και στοιχεία αποστολέα «Κρητική Επανάσταση».
Οπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία, ο φάκελος είχε ταχυδρομηθεί από την Κρήτη και παραδόθηκε στο γραφείο του υπουργού από ταχυδρόμο. Εκτός από τη σφαίρα ο φάκελος περιείχε και ένα σημείωμα, με στοιχεία αποστολέα «Κρητική Επανάσταση».
Την έρευνα για την υπόθεση έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια.
Στο μεταξύ, η Νέα Δημοκρατία καλεί τη Δικαιοσύνη να παρέμβει και να κινήσει διαδικασίες εναντίον του υποψήφιου βουλευτή και στελέχους των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ντίμης Αργυρόπουλος.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, «ο υποψήφιος βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ντίμης Αργυρόπουλος με μια πρωτοφανή και ποινικά κολάσιμη ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, καλεί ανοιχτά τρομοκράτες να “φυτέψουν” σφαίρες στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα».
Παράλληλα η ΝΔ καλεί τον Πάνο Καμμένο να καταδικάσει ξεκάθαρα, άμεσα και εμπράκτως την παρότρυνση του συνεργάτη του αλλιώς, όπως σημειώνει, θα είναι ο ίδιος ηθικός αυτουργός.
 
http://www.arxaiaithomi.gr/2013/02/04/%CE%B6%CE%B7%CF%84%CF%89-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%82/

Ριζοσπάστης 14.12.1924

 
Ζήτω η ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη" και "αγώνας για την ενιαία και ελεύθερη Μακεδονία, μια ιστορική προκήρυξη της Βαλκανικής Κομμουνιστικής Ομοσπονδίας" έλεγε ο Ριζοσπάστης στις 14 του "Δεκέμβρη" του 1924...


Δείτε τις απόλυτες αποδείξεις:



κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε τον Ριζοσπάστη σε .pdf (1η σελίδα)

 
κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε τον Ριζοσπάστη σε .pdf (3η σελίδα)

http://www.knossopolis.com/2010-09-08-21-43-18/1015--14121924.html

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/02/14121924.html

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ".

makedonia-pallas

Το ενδιαφέρον αρκετών ελληνικών ξενοδοχειακών αλυσίδων εκτιμάται ότι συγκεντρώνει ο διαγωνισμός για την επιλογή επενδυτή-διαχειριστή του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς», στη Θεσσαλονίκη, για τους επόμενους δώδεκα μήνες.
Ετσι, εκτός από τον όμιλο Δασκαλαντωνάκη, ο οποίος μέχρι πρότινος και επί σειρά δεκαετιών ήταν ο ενοικιαστής του ξενοδοχείου, και η Λάμψα και πιθανότατα ακόμη δύο εγχώριες αλυσίδες εξετάζουν την είσοδό τους στον σχετικό διαγωνισμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η μία εκ των δύο τελευταίων αλυσίδων διαθέτει ήδη ένα καινούργιο ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα και θα «καλόβλεπε» την ενίσχυση της παρουσίας της στην τοπική αγορά. 
Μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να επιδεικνύεται ενδιαφέρον από ξένους ομίλους για το ξενοδοχείο, χωρίς βέβαια να αποκλείεται στις 4 Φεβρουαρίου, οπότε και θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός, να υπάρξει κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής. Σε κάθε περίπτωση και επειδή η μίσθωση θα είναι μόνο για δώδεκα μήνες, ο όμιλος που θα κερδίσει τον διαγωνισμό αφενός δεν θα προχωρήσει σε επενδύσεις και αφετέρου θα έχει ως προφανή στόχο να κερδίσει σε δεύτερη φάση και τον διαγωνισμό μακροχρόνιας μίσθωσης, που θα επακολουθήσει προφανώς εντός του 2013.
Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ -στο οποίο έχει περιέλθει η κυριότητα της ξενοδοχειακής μονάδας από το 2008, όταν το ίδρυμα συγχωνεύτηκε με το ΤΑΠ-ΟΤΕ, όπου ανήκε μέχρι τότε- έχει ως στόχο να έχει εγκατασταθεί εντός του επόμενου μήνα ο ενοικιαστής και να αποκατασταθεί εργασιακά το 90%-95% του προσωπικού των 120 ατόμων που απασχολούσε το ξενοδοχείο. Υποδομή
Πάντως, η απώλεια της υποδομής του «Μακεδονία Παλλάς» (260 πολυτελείς δωμάτια και 23 σουίτες) δεν ήταν προγραμματισμένη, καθώς καθυστέρησε σημαντικά ο νέος διαγωνισμός μακροχρόνιας μίσθωσής του. Το ΙΚΑ για να μην κλείσει για μεγάλο χρονικό διάστημα το ξενοδοχείο δέχθηκε να διατηρήσει τον όμιλο Δασκαλαντωνάκη στη θέση του διαχειριστή με ένα συμβολικό μίσθωμα, ύψους 5.000 ευρώ μηνιαίως αρχικά έως τον Οκτώβριο του 2012.
Ωστόσο, το χρονικό αυτό διάστημα δεν αποδείχθηκε αρκετό για την προετοιμασία της απαιτούμενης διαδικασίας για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού και η συμφωνία των δύο πλευρών επεκτάθηκε για ακόμη δύο μήνες, έως το τέλος του 2012. Στο τελευταίο δεκαήμερο του περσινού Δεκέμβρη, οι δύο πλευρές προχώρησαν σε νέες διαπραγματεύσεις, οι οποίες απεδείχθησαν ατελέσφορες, με αποτέλεσμα το ξενοδοχείο να οδηγηθεί σε προσωρινό κλείσιμο. 
 Seleo.gr



http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/02/blog-post_559.html

Η Αυτοδιαχείριση των χώρων παραγωγής γίνεται πραγματικότητα !Ανακοίνωση του σωματείου της ΒΙΟΜΕ για την επαλειτουργία του εργοστασίου.

Ανακοίνωση του σωματείου της ΒΙΟΜΕ για την επαναλειτουργία του εργοστασίου

Κυριακή 10/2,
18:00 Πανελλαδική συνέλευση των πρωτοβουλιών αλληλεγγύης στο cine Αλέξανδρος.

Δευτέρα 11/2,
17:00 Πορεία, Καμάρα
20:00 Συναυλία στο Ιβανώφειο με τους:
Θ.Παπακωνσταντίνου, Γ.Χαρούλη, Χαΐνηδες, είσοδος ενίσχυσης 5€

Τρίτη 12/2,
Όλοι στο εργοστάσιο!
Συγκεντρώσεις: 11.00 Καμάρα, 12.00 ΙΚΕΑ.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΙΟΜΕ :
http://biom-metal.blogspot.gr/2013/02/blog-post_1.html
ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ
Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι, μέλη και μη του Σωματείου Εργαζομένων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής, υπογράφουμε και συμφωνούμε τα παρακάτω:

1. Αναλαμβάνουμε τη λειτουργία του εργοστασίου με όρους πλήρους αυτοδιεύθυνσης και εργατικού ελέγχου τόσο των παραγωγικών όσο των διοικητικών δομών του. Βασική και κεντρική αρχή λειτουργίας του εργοστασίου, της διεξαγωγής του αγώνα μας και κεντρικός όρος των μελλοντικών μας σχεδίων είναι η ισοτιμία στη συμμετοχή και στη λήψη των αποφάσεων, η οριζοντιότητα και η άμεση δημοκρατία. Κάθε είδους διάκριση, δυσμενής μεταχείριση, αποκλεισμοί και ετεροκαθορισμοί είναι εκτός του πλαισίου λειτουργίας μας και γίνεται κάθε προσπάθεια για την αποφυγή τέτοιων συμπεριφορών και πρακτικών που θέτουν εμπόδια στο χειραφετητικό μας πρόταγμα.

2. Ανώτατο όργανο αποτελεί η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων. Αυτή συγκροτείται ως όργανο και αποφασίζει τόσο σε γενικό- προγραμματικό επίπεδο, όσο και για ειδικότερα θέματα, μπορεί δε να εξουσιοδοτεί συγκεκριμένα μέλη της για την εκπροσώπηση του Σωματείου σε συγκεκριμένες διαδικασίες, και για τη διεκπεραίωση συγκεκριμένων ειδικά καθορισμένων υποθέσεων. Όλοι όσοι αναλαμβάνουν να εκπροσωπούν τη Συνέλευση ή να προβαίνουν σε συγκεκριμένες ενέργειες, υποχρεούνται σε λεπτομερή λογοδοσία.

3. Η συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση είναι υποχρεωτική για όλα τα μέλη.

4. Οι αποφάσεις που λαμβάνει η Γενική Συνέλευση δεσμεύουν όλους και όλες, η δε υλοποίησή τους είναι υποχρεωτική ανεξάρτητα από τη συμφωνία ή τη διαφωνία με αυτές.

5. Αν μια απόφαση κριθεί από άτομο ή ομάδα ατόμων λανθασμένη ή μη εφαρμόσιμη, τούτο μπορεί να τεθεί ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης, η οποία και θα αποφασίσει αν τελικά θα πρέπει να αλλάξει αυτή, να μεταρρυθμιστεί ή να διατηρηθεί. Σε κάθε περίπτωση, μέχρι την εκ νέου συζήτηση, η απόφαση δεσμεύει πλήρως όλους και όλες, και υποχρεούνται να πράττουν τα δέοντα για την υλοποίησή της Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης σε ειλημμένη απόφαση, θα καθορίζονται ποινές από τη Γενική Συνέλευση, που μπορούν να κυμαίνονται από απλή επίπληξη έως την αργία, και σε βαριές περιπτώσεις τη διαγραφή.

6. Η ισοτιμία, εκτός από τη συμμετοχή στις αποφάσεις και τη χάραξη της στρατηγικής του υπό εργατικό έλεγχο εργοστασίου, περιλαμβάνει και τη συμμετοχή στις ζημίες και τα κέρδη του εργοστασίου.

7. Η Γενική Συνέλευση, έπειτα από διαβουλεύσεις και αφού τεθούν όλοι οι σχετικοί παράγοντες προς συζήτηση, μπορεί να ορίζει τη θέση στην οποία θα εργάζεται κάθε εργαζόμενος/η. Αυτός/ή, θα μπορεί να διατυπώνει επιφυλάξεις κατά τη συνέλευση, σε κάθε περίπτωση όμως οφείλει να συμμορφώνεται προς αυτό που του έχει υποδειχθεί από την τελευταία. Ακόμη, κάθε εργαζόμενος/η θα πρέπει, στα πλαίσια του εφικτού, να μάθει να λειτουργεί/ δουλεύει σε κάθε πόστο που θα του ζητηθεί και στο οποίο θα θεωρηθεί ότι είναι απαραίτητος/η.

8. Όσοι/ες υπογράφουν το παρόν συμφωνητικό δεσμεύονται ότι πληροφορίες οι οποίες κρίνονται σημαντικές για τη λειτουργία του εργοστασίου, για τη χάραξη της παραγωγικής αλλά και της πολιτικής μας στρατηγικής, και για τις μεταξύ μας σχέσεις (είτε τις έχουν λάβει στο παρελθόν είτε τις αποκτήσουν στο μέλλον με οποιονδήποτε τρόπο, και κυρίως από τη διαδικασία εκπροσώπησης του συνεταιρισμού ενώπιον εταιριών, ιδιωτών και όποιων άλλων δημόσιων ή ιδιωτικών φορέων) θα κοινοποιούνται στη Γενική Συνέλευση προς εκτίμηση και αξιοποίηση από κοινού και σε καμία περίπτωση δεν θα αποκρύπτονται.

Τα ως άνω συμφωνημένα αποτελούν τις βασικές αρχές της λειτουργίας του εργοστασίου με εργατικό έλεγχο και αυτοδιεύθυνση. Ο σεβασμός, τόσο σε επίπεδο αρχών, όσο και σε επίπεδο πρακτικό, αποτελεί υποχρέωση όσων υπογράφουμε το παρόν, το οποίο μπορεί να αλλάξει μόνο εφόσον η Γενική Συνέλευση κρίνει ότι πρέπει να επέλθουν αλλαγές σε αυτό.

Στην περίπτωση αυτή, θα συνταχθεί νέο συμφωνητικό, έπειτα από συζήτηση στη συνέλευση, και θα υπογραφεί από όλους/ες.
Συνάδελφοι –συναδέρφισες , συναγωνιστές –συναγωνίστριες .
Θα θέλαμε να σας κάνουμε μια ενημέρωση , για το τι πρόκειται να πράξουν οι εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ. το επόμενο διάστημα που ακολουθεί , μέχρι και τον Φεβρουάριο.

Το παραπάνω κείμενο είναι οι αρχές που υπογράφουν οι συμμετέχοντες στο εγχείρημα του συνεταιρισμού εργατοϋπαλλήλων της ΒΙΟ.ΜΕ.
Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο εργασίας , τονίσαμε προς τον υπουργό εδώ και 20 μήνες βάλαμε κάποια αιτήματα που δεν έχουν απαντηθεί και σε όσα υπήρξε μια πρωτοβουλία του υπουργείου εργασίας δεν προχωρούν γιατί κωλύονται από αλλά υπουργεία .

Εμείς τονίσαμε πως για μας είναι σύνολο η πολιτεία και όχι το κάθε υπουργείο χωριστά . και πως δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο.
Έχουμε φτάσει σε απόγνωση και βλέπουμε πως δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα άλλο περισσότερο από αυτό που έχουμε χάσει ήδη.
Και ενημερώσαμε πως εμείς ξεκινάμε την λειτουργία του εργοστασίου και δεν μας ενδιαφέρουν οι συνέπειες όποιες και αν είναι γιατί θεωρούμε ότι είμαστε στα χειρότερα .
Συνάδελφοι και συναδέρφισες . Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ. μέσα από την γενική συνέλευση αποφασίσαμε πως η μόνη λύση απέναντι στην λαίλαπα που έρχεται είναι να ελέγξουμε την παραγωγή άμεσα οι εργάτες . να πάρουμε την εύθηνη να διευθύνουμε το εργοστάσιο , μέσα από την γενική συνέλευση των εργαζομένων. και καλούμε όλους τους εργαζόμενους, ανέργους , συνδικαλισμένους και μεμονωμένους να πάρουν θέση και να απαντήσουν στο ζήτημα που μπαίνει πλέον επιτακτικά.

Εμείς απαντήσαμε πως θέλουμε πίσω τις δουλείες μας , θέλουμε τις ζωές μας , θέλουμε την αξιοπρέπεια μας . Το αν αυτό θεωρείται παράλογο; ναι είμαστε παράλογοι! Αν θεωρείτε άνομο; ναι είμαστε άνομοι ! αν θεωρείτε άπιαστο Όνειρο; ναι τρέχουμε να πιάσουμε το Όνειρο μας, και να ζήσουμε τις οικογένειες μας!

Καλούμε : λαϊκές συνελεύσεις γειτονίας , συλλόγους , πολιτικές οργανώσεις , σωματεία, νεολαιίστικα στέκια, να απαντήσουν!!

Καλούμε κάθε άνθρωπο που μπορεί να αντικρίζει ακόμα τον Ήλιο και να ελπίζει πως , ναι! Δεν είναι ανάγκη να φύγουν τα παιδία μας για να βρουν καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό, Δεν είναι ανάγκη να είσαι υποτακτικός για να δουλεύεις!! Δεν πρέπει να κάνεις επαιτεία για να επιβιώσεις!. Δώσε μια απάντηση στο ζήτημα που μπαίνει σήμερα!!! Πάρε θέση και σπάσε τα δεσμά που σε περικλείουν! Άνοιξε στόμα και μυαλό και απάντησε!

Το εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής ανοίγει και λειτουργεί στα χέρια των εργαζομένων!

«Είμαστε εμείς που ζυμώνουμε και δεν έχουμε ψωμί, εμείς που βγάζουμε το κάρβουνο και κρυώνουμε.

Είμαστε εμείς που δεν έχουμε τίποτα κι ερχόμαστε να πάρουμε τον κόσμο»
Τάσος Λειβαδίτης

Στην καρδιά της κρίσης, οι εργάτες της Βιο.Με.
χτυπάνε την καρδιά της εκμετάλλευσης και της ιδιοκτησίας

Με την ανεργία να σκαρφαλώνει στο 30%, το εργατικό εισόδημα να μηδενίζεται, χορτάτοι μόνο από λόγια, υποσχέσεις και φοροληστεία, απλήρωτοι από τον Μάιο του 2011 και σε επίσχεση εργασίας, με το εργοστάσιο εγκαταλελειμμένο από την εργοδοσία, οι εργάτες της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής με απόφαση της γενικής συνέλευσης του σωματείου αποφάσισαν να μην αφεθούν στην σίγουρη και μακροχρόνια ανεργία αλλά να αγωνιστούν να πάρουν το εργοστάσιο στα χέρια τους και να το λειτουργήσουν οι ίδιοι. Με επίσημη πρότασή τους από τον Οκτώβριο του 2011 διεκδικούσαν να δημιουργήσουν έναν εργατικό συνεταιρισμό κάτω από τον πλήρη έλεγχο τους, απαιτώντας μάλιστα νομική κατοχύρωση τόσο για το δικό τους εγχείρημα, όσο και για όλα τα άλλα που θα ακολουθήσουν.

Ταυτόχρονα διεκδικούσαν να τους δοθούν τα χρήματα που απαιτούνται για να βάλουν μπρος το εργοστάσιο, χρήματα που άλλωστε τους ανήκουν, καθώς είναι αυτοί που παράγουν τον πλούτο της κοινωνίας. Το σχέδιο που καταρτίστηκε, συνάντησε αρχικά την παγερή αδιαφορία του κράτους και των διάφορων συνδικαλιστικών γραφειοκρατιών. Όμως έγινε δεκτό με μεγάλο ενθουσιασμό από τον κόσμο του κινήματος, ο οποίος μέσω της δημιουργίας της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στην Θεσσαλονίκη -και στην συνέχεια με πρωτοβουλίες σε πολλές πόλεις της χώρας- εδώ και 6 τουλάχιστον μήνες αγωνίζεται να μεταφέρει το μήνυμα της ΒιοΜε σε όλη την κοινωνία.
Τώρα ήρθε η ώρα της ΒιοΜε!

Οι εργάτες δεν μπορούν άλλο να περιμένουν πότε το χρεοκοπημένο κράτος θα κάνει πράξη τις άκοπες εκφράσεις ενδιαφέροντος και συμπαράστασης (ακόμα και τα 1000 ευρώ έκτακτης ενίσχυσης που τους υποσχέθηκε το Υπουργείο Εργασίας κόλλησαν στην υπογραφή του… Στουρνάρα!).

Ήρθε η ώρα να ξαναλειτουργήσει η Βιομηχανική Μεταλλευτική -όπως και κάθε άλλο εργοστάσιο που έκλεισε, πτώχευσε ή απολύει- αλλά στα χέρια των εργατών της, και όχι στα χέρια των παλιών ή και νέων αφεντικών.

Ο αγώνας δεν πρέπει να παραμείνει στην ΒιοΜε, για να γενικευτεί και να νικήσει πρέπει να εξαπλωθεί σε όλα τα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις που κλείνουν, γιατί μόνο με ένα δίκτυο κατειλημμένων και αυτοδιαχειριζόμενων εργοστασίων θα μπορέσει και η ίδια η ΒιοΜε να επιβιώσει και να γίνει ο πρωτεργάτης μιας άλλης οργάνωσης της παραγωγής και της οικονομίας, χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς ανισότητες και ιεραρχίες.

Όταν τα εργοστάσια κλείνουν το ένα μετά το άλλο, οι άνεργοι πλησιάζουν τα 2 εκατομμύρια και οι συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας καταδικάζεται σε φτώχεια και εξαθλίωση από την τρισυπόστατη κυβέρνηση της Τρόικας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, όπως και από τις προηγηθείσες κυβερνήσεις, το αίτημα να περάσουν τα εργοστάσια στους εργάτες είναι η αναγκαία απάντηση στην καταστροφή που βιώνουμε κάθε μέρα, η μοναδική απάντηση στην ανεργία· και για αυτό ο αγώνας της ΒιοΜε είναι και δικός μας αγώνας.

Καλούμε όλους τους ανέργους κι εργαζομένους· όλους όσους έχουν βιώσει την κρίση στο πετσί τους, να σταθούν δίπλα στους εργάτες της ΒιοΜε και να τους στηρίξουν τώρα που θα αρχίσουν να κάνουν πράξη ότι εμείς οι εργάτες μπορούμε χωρίς αφεντικά! Να συμμετέχουν σε ένα αντίστροφο πανελλαδικό Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης με κατάληξη σε ένα τριήμερο αγώνα στη Θεσσαλονίκη.

Να συμμετέχουν στον αγώνα και να οργανώσουν την μάχη, στους χώρους που βρίσκονται, με αμεσοδημοκρατικές συνελευσιακές διαδικασίες, χωρίς γραφειοκράτες για να ανατρέψουμε με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας όλους αυτούς που μας καταστρέφουν την ζωή! Για να περάσουν τα εργοστάσια και όλη η παραγωγή στα χέρια των εργατών και να οργανώσουμε την οικονομία και την κοινωνία που θέλουμε, μια κοινωνία χωρίς αφεντικά!

Ήρθε η ώρα της Βιο.Με. Πάμε για δουλειά!
Ανοίγουμε το δρόμο για εργατική αυτοδιαχείριση παντού!
Ανοίγουμε το δρόμο για μια κοινωνία χωρίς αφεντικά!

Vio Met işçileri kooperatifleşme yolunda, bakanlıkla yaptıkları son görüşmenin ardından 12 Şubat’ta fabrikayı işgale hazırlanıyorlar.

Geçtiğimiz Eylül ayında bir dayanışma kervanıyla Yunanistan’daki bir çok şehre uğrayarak, Atina’ya gitmiş ve kooperatifleşmek için hazırladıkları taslağı bakanlığa ulaştırmışlardı. Fakat pek de şaşırtıcı olmayan bir şekilde, geçtiğimiz aylar boyunca bu konuda herhangi bir düzenleme yapılmaması, Vio Met işçileri için bir engele dönüşmedi. Tersine, bildikleri ve şimdiye kadar kullandıkları yöntemi uyguladılar: Öz-örgütlülük ve dayanışma. Geçtiğimiz günlerde bir dayanışma çağrısı yapan Vio Met bu kez kervanı tersine çağırdı. 11 Şubat günü Yunanistan’ın bir çok şehrinden ve yurtdışından da katılımın gerçekleşeceği bir dayanışma konseri gerçekleşecek ve bunun ardından ertesi gün yani 12 Şubat’ta hep birlikte fabrikaya girilecek ve saat 12:00′de bir basın toplantısı gerçekleştirilerek fabrika çalıştırılmaya başlanacak.

Vio met işçilerinin paylaştığı bildiri:

VIOMET mücadelenin tarihi…

Viomihaniki Metaleftiki (VİOMET), Selanik’te inşaat malzemeleri üreten bir fabrikadır. 2011’de iflas edip, kredi borçlarını VİOMET’e devreden Filkeram & Johnson şirketinin, ikincil şirketidir. İşverenler, öncelikle işçilerin maaşlarını ve hak ettikleri ikramiyeleri geciktirmeye başlarlar; Mayıs 2011’de ise bütün işçi ödemeleri askıya alınır. İşçiler, el konulan maaşlarını alma hedefiyle greve geçerler, patronlar da bunun üzerine fabrikayı terk ederler. VİOMET işçileri kendilerini, bugünlerde sıkça rastladığımız bir biçimde boşlukta bulurlar:

Çalışıyor görünüyorlar fakat maaşlarını alamıyorlar; işsizlik yardımını alabilecek durumda da değiller, çünkü aynı şekilde, resmi olarak bir işleri var! Diğer yandan VİOMET işçileri, fabrikanın ürünlerinin büyük talep gördüğünün de farkındalar…

İşçiler kendilerine dönüp, kendi evlerinde yalnızlık içinde işsizlik kabusuna kapılacaklarına; sendikalarına yönelip, örgütleniyorlar. Ekonomik açıdan en zor durumda olanları desteklemek için bir yardım fonu oluşturmuş durumdalar ve gece gündüz fabrikada kalıp, değişen vardiyalarla orada bulunan üretim makinelerini koruyorlar. İşçiler kendi sendikalarını, gerçek temel bir sendika gibi yürütüyorlar. Sık sık genel toplantılar gerçekleştirerek, kararları herkesin eşit düzeyde katılımı sonucu almaya çalışıyorlar. İşçilerin kendi yazılarına göre de “Sponsorsuz, işçi mücadelesini kendi yararları için kullanıp yöneten; işçileri terörize edip, mücadelelerini kontrollü yenilgilere sürükleyen, parti veya çeşit çeşit babalardan uzak!”.

İşçiler toplantılarında, içinde oldukları durumdan çıkış yolları üzerine yoğunlaştılar. Sorularına cevapları, daha önce kendileri gibi aynı durumları yaşamış başka işçi deneyimlerinde ve işçi hareketlerinde aradılar; ilhamı da yine krizi yaşamış Arjantin’in, fabrika işgallerinden edindiler. Fikir şekilleniyor; “Onlar yapamıyorsa, biz yaparız!”, nasılsa patronlar hep kârdan yararlandı, fabrikayı işletenler ise hep işçiler oldu.

Sonunda, iki milyonluk işsizler ordusuna katılmayı reddedip, patronlardan terk edilmiş fabrikayı kooperatif şeklinde yürütmeye karar verdiler. Bu karar genel toplantıda işçilerin 98% oyuyla alındı. Kooperatife katılma kararını alanlara, hisseler eşit şekilde dağıtılacak, kooperatife katılmak istemeyenler ise işine fabrika kapanmadan önce imzalanmış sözleşmelerine göre devam edeceklerdir. Genel işçi toplantısı ise, fabrikanın nasıl yürütüleceğine karar verecektir.

Temmuz 2012’de, Selanik’te VİOMET mücadelesine yönelik işçi, işsiz ve öğrencilerden oluşan dayanışma ve destek girişimi, bu şekilde kuruldu. Bu girişimin temel rolü; VİOMET sendikasıyla bir arada çalışıp, VİOMET’in taleplerinin ve amaçlarının gerçekleşmesini, mücadelenin daha geniş alana duyurulmasını ve yayılmasını sağlamaktır. Bu çerçeve içerisinde, yazdan itibaren bugüne kadar, Selanik kitlesi, bildirilerle, radyo işgalleriyle, basın açıklamalarıyla, mikrofon duyurularıyla, geniş bir şekilde konu hakkında çalışma yürüttü.

Zamanla Yunanistan’ın farklı şehirlerinde de VİOMET’e destek amaçlı olarak, benzer girişimler kuruldu. Yurt dışından bile işçilere ekonomik destekler gelmeye başladı: Viyana, Roma, Madrid, Budapeşte, Melbörn, Kopenhag destek sunan şehirlerden sadece bazıları. Bu çerçevede Eylül 2012’de, Aleksandropolis’den Atina’ya kadar bir Mücadele Kervanı Yunanistan’ı gezdi ve her durağında da çeşitli etkinliklerde yer aldı. Kervanın amacı, VİOMET’in aşağıdaki taleplerini ve içeriği bildirilmekti:

Fabrikalar işçilerin ellerinde. Bütün işyerlerinde öz-yönetim! Üretim araçları, toplumun zenginliğini üretenlerin ellerine geçsin! Fabrikalardan en küçük işletmelere kadar, en küçük işletmelerden tarlalara kadar, işçiler öz-yönetim silahıyla üretim prosedürlerini ellerine alıp, toplumun yararına göre yönetsinler. ViOMET mücadelesi, işçilerin patronsuz yapabildiklerini ve becerebildiklerini gösterecektir.

Mücadele işçilerin ellerinde. Bugün, her zamankinden daha çok, işçi sınıfı mücadelesinin yaratılması ve desteklenmesi gereklidir. Bu mücadelelerin, VİOMET gibi, tek yönetim araçları genel toplantıları olmalıdır. Bu toplantılarda doğrudan demokrasiyle, bürokrasi ve atama mantığından uzak kararlar alınacak.

Bu mücadele, her birimizin mücadelesi olsun. Yunanistan’daki tüm işçiler, süren genel grevle, yerel ve yabancı sermayenin hayatlarımıza getirdiği fakirliği ve yoksulluğu çökertelim. Bütün şirket ve fabrikalar greve katılsın. Süren genel grevle işçi sınıfı kendi gücünü hissedip memorandumları, troykayı, işçileri çökerten kanunları, hükümetleri ve patronları süpürsün.

Koşullar olgunlaşmışken, VİOMET mücadelesi her yerde duyulmuşken, dayanışma haraketi olağanüstü büyümüşken, artık işçilerin fabrikaya girme, makineleri çalıştırma zamanı gelmiştir. İşçilerin kararına göre bu girişim, 12 Şubat 2013 tarihinde gerçekleşecektir. Ayrıca fabrika açılışı çerçevesinde bu defa “Ters Kervan” organize edilmektedir. Bu kervan için Yunanistan’ın her yerinden dayanışmacılar, VİOMET’e desteklerini sunmak için, Selanik’e gelecekler. Fabrika açılışından bir gün önce büyük bir gösteri ve konser gerçekleştirilecek. Ertesi gün işgal altına alınmış fabrikadan basın açıklaması yapılacak ve sonra da üretim başlamış olacaktır.

VİOMET işçilerinin mücadelesi sadece inşaat sektörü işçileri için önemli değildir. Her gün işsizlik tehdidi altında olan, işini kaybetmiş olan, patron yararı için esnek çalışmak zorunda kalan, maaşlarını alamayan, sigortasız çalışan diğer bütün işçiler için de önemlidir. Sırf patronların dünyadaki ve buradaki işçilere karşı asalak rollerini sorguladığı için değil, kapitalizm krizinin altında her gün daha da çökmekte olan bir topluma tek gerçekçi çıkış yolunu gösterdiği için de önemlidir. VİOMET mücadelesi, işsizlikten ve kapalı iş yerlerinden nasıl kurtulacağımızı gösteriyor: Mücadele yoluyla, patronlara karşı durma yoluyla, üretim araçlarının işçilerin ellerine geçmesi yoluyla gerçekleşecek.

Vio Met İşçileri ile Röportaj

Dayanışma Kervanı Bakanlık Yolunda

İşçiler işgale hazırlanıyor


http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/02/blog-post_2641.html

Στο πειθαρχικό δύο εισαγγελείς που μίλησαν για «κυβέρνηση δοσίλογων»

Ο Ι. Τέντες είχε ενημερώσει τη Βουλή για την πειθαρχική έρευνα που διέταξε, προκειμένου όσοι βουλευτές επιθυμούν, να κινηθούν ποινικά σε βάρος των δύο εισαγγελέων...

Στο πειθαρχικό δύο εισαγγελείς που μίλησαν για «κυβέρνηση δοσίλογων»

Στο επταμελές πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου παραπέμπονται οι εισαγγελείς Πρωτοδικών Χανίων Γιάννης Πενταγιώτης και Κεφαλλονιάς Βικτώρια Μαρσιώνη, καθώς ο πρώτος φέρεται ότι ανήρτησε στο διαδίκτυο (dikastis.blogspot.gr) επιστολή με την οποία επικρίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ η δεύτερη φέρεται ότι επικρότησε την επίμαχη επιστολή.


Σε βάρος των δύο εισαγγελικών λειτουργών τον Νοέμβριο του 2012 είχε διατάξει προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες.


Η παραπομπή του Ι. Πενταγιώτη αποφασίστηκε από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Κρήτης Ιωάννη Προβατάρη, για ανάρμοστη προς την ιδιότητα του δικαστικού λειτουργού συμπεριφορά, φρασεολογία ξένη προς τις παραδόσεις του δικαστικού σώματος, του δημοκρατικού πολιτεύματος, της Βουλής, αλλά και των δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας.


Παράλληλα, η παραπομπή της εισαγγελέως Κεφαλονιάς αποφασίστηκε από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Πατρών Γεώργιο Μποροδήμο και αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες (απρεπή συμπεριφορά, εκτός υπηρεσίας κ.λπ.) με τον συνάδελφό της.


Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τέντες, με έγγραφό του, είχε ενημερώσει τη Βουλή για την πειθαρχική έρευνα που διέταξε, προκειμένου όσοι βουλευτές επιθυμούν, να κινηθούν αυτοτελώς και ποινικά σε βάρος των δύο εισαγγελέων.


Στην επίμαχη επιστολή του ο Ι. Πενταγιώτης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι σοφοί του ΣτΕ επικύρωσαν τα Μνημόνια», ενώ έκανε λόγο για «κυβέρνηση δοσίλογων» η οποία «προσφέρει γη και ύδωρ στους δανειστές».


Ακόμη, στο δημοσίευμα ανέφερε ότι «αγωνιζόμαστε ενάντια στο καθεστώς κατοχής που έχουν επιβάλλει η Τρόικα, οι σύμβουλοί τους, οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ. και οι ντόπιοι και ξένοι τραπεζίτες».


Σε άλλο σημείο, ανέφερε ότι «αγωνιζόμαστε ενάντια στη λειτουργία της Βουλής- οπερέτας και της Κυβέρνησης "yes men" που έχουμε, που νομοθετούν πάντα με δημοκρατικό τρόπο ψηφίζοντας όλα τα μέτρα που οδηγούν στην εξόντωση το λαό μας και στη διάλυση του κράτος μας, σε ένα άρθρο, για να μην υπάρξουν αντιδράσεις και διαρροές».


 http://www.epikaira.gr


http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/02/blog-post_4253.html

Απόλυτη συνωμοσία σιωπής από τα ΜΜΕ της διαφθοράς: Εξώδικο στο Ε.Σ.Ρ. από την Χρυσή Αυγή - ΒΙΝΤΕΟ

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Απόλυτη συνωμοσία σιωπής από τα ΜΜΕ της διαφθοράς: Εξώδικο στο Ε.Σ.Ρ. από την Χρυσή Αυγή - ΒΙΝΤΕΟ

Η κρατική τηλεόραση του Σαμαρά, σε ένα ρεσιτάλ ψεύδους και παραπληροφόρησης είδε... 2.000 κόσμο στην συγκέντρωση για τα Ίμια. Τα υπόλοιπα κανάλια της διαπλοκής δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα, παρ' όλο που είχε δοθεί το ελεύθερο σε όλους να στήσουν κάμερες και να πάρουν πλάνα (ορισμένοι είχαν μέχρι και βανάκια για ζωντανές συνδέσεις). Μόνο το μεσημεριανό δελτίο του ΑΝΤ1 έπαιξε ρεπορτάζ ενός ολόκληρου λεπτού (!), που το βράδυ ΤΟ ΕΚΟΨΑΝ μη τυχόν και ξεσηκωθεί ο κόσμος.

Το νομικό τμήμα της Χρυσής Αυγής κατέθεσε ήδη εξώδικο στο Ε.Σ.Ρ. και θα χρησιμοποιήσουμε κάθε ένδικο μέσο για να σταματήσει επιτέλους αυτό το αίσχος. Την ίδια ώρα τα κανάλια της διαφθοράς προβάλουν κατά κόρον τις άθλιες συγκεντρώσεις αριστεριστών και αναρχικών, μέχρι και τις περιοδείες του νέου "εθνοσωτήρα" Καμένου. Όλοι είδαν την επίσκεψη Καμένου και πέντε παρατρεχάμενων στη Λάρισα, κανείς όμως δεν είδε την ομιλία του Ν. Μιχαλολιάκου σε 50.000 κόσμο στο κέντρο των Αθηνών.

Για όλα όμως υπάρχει εξήγηση και - σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες - η ΝΔ έχει υποστεί πραγματική καθίζηση στα ποσοστά της, μετά την πληρωμή των πετσοκομμένων συντάξεων, με τους πολίτες να βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης. Είναι ρητή η εντολή του Μαξίμου να μη γίνεται η παραμικρή αναφορά στην Χρυσή Αυγή, λες και έτσι ο κόσμος θα γυρίσει στις αγκάλες αυτών που πρόδωσαν τη χώρα και καταδυνάστευσαν τον λαό. Και μετά ξύπνησε ο Σαμαράς...

Το μόνο βίντεο που προβλήθηκε στα κανάλια ήταν αυτό του ΑΝΤ1 (Ενός λεπτού) την Κυριακή το μεσημέρι και μετά κι αυτό... κόπηκε!



 
ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΔΗΛΩΣΗ

ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, που εδρεύει στην Αθήνα, Λεωφ. Μεσογείων 131, όπως νομίμως εκπροσωπείται

ΚΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ, που εδρεύει

Σύμφωνα με την αναμφισβήτητη ως το περιεχόμενό της Συνταγματική διάταξη του άρθρου 15 παρ. 2 «Η ραδιοφωνία και η τηλεόραση υπάγονται στον έλεγχο του Κράτους. …Ο άμεσος έλεγχος του Κράτους …έχει ως σκοπό την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων …» Συνακόλουθα, μεταξύ των αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ, όπως έχουν εξειδικευτεί με τον εκτελεστικό του Συντάγματος Νόμο 3151/2002 και τον Ν. 2863/2000 και συγκεκριμένα στο άρθρο 4 αυτού, προβλέπεται ότι «… παρ. γ) Το ΕΣΡ διασφαλίζει την πολιτική …πολυμέρεια και πολυφωνία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ε) επιβάλλει τις διοικητικές κυρώσεις και μέτρα που προβλέπονται… , παρ. 2) …μπορεί να απευθύνει σε κάθε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα και αρχή , αυτεπαγγέλτως ή σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις οδηγίες, συστάσεις…σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων των οικείων νόμων …».

Είναι προφανές από το ανωτέρω κανονιστικό πλαίσιο, το οποίο μάλιστα είναι αυξημένης περιωπής αφού η κείμενη νομοθεσία υπάγεται ευθέως σε συνταγματική διάταξη, ότι το ΕΣΡ οφείλει όχι μόνο να διασφαλίζει την αντικειμενική μετάδοση της είδησης από όλα τα ΜΜΕ (πόσο μάλλον από τα δημόσια) , αλλά και να επιβάλει την νομιμότητα, όταν αυτή καταφανώς πλήττεται από κελεύσματα που υπακούν σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Παρά το γεγονός ότι η συγκέντρωση και πορεία που διοργάνωσε ο Λ.Σ. – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ το Σάββατο 2/1/2013 προς τιμήν των πεσόντων ηρώων Αξιωματικών στα Ίμια ήταν κάτι περισσότερο από μεγαλειώδης, όπως αντικειμενικά έχει καταγραφεί από πλήθος βίντεο, εικόνων και ξένων μέσων ενημέρωσης που παρευρέθηκαν σε αυτήν, αριθμώντας δεκάδες χιλιάδες συμμετεχόντων, τα Ελληνικά ΜΜΕ όχι μόνο δεν την προέβαλαν δημοσιογραφικά, αλλά και την αγνόησαν επιδεικτικά, αποδεικνύοντας ακόμα μια φορά τον τρόπο που διεξάγεται και στην ενημέρωση, το πολιτικό παιχνίδι.

Η ΕΡΤ μάλιστα, που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να τηρεί τουλάχιστον τα προσχήματα, παρότι ήταν το μοναδικό δίκτυο που αναφέρθηκε στο γεγονός , για προφανείς λόγους μικροπολιτικής σκοπιμότητας, υποβάθμισε σε σημείο αυτοεξευτελισμού το μέγεθος και τον παλμό της, αναφέροντας προκλητικά ότι οι συμμετέχοντες σε αυτήν δεν ήταν πάνω από 2000 (!) , ισχυρισμός που αποδεικνύεται γελοίος και μόνο εάν κάποιος παρακολουθήσει αποσπασματικά οποιοδήποτε βίντεο από τα πολλά που ήδη κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Προκειμένου να αποδειχθεί περίτρανα ότι η στόχευση των ΜΜΕ- και κατ’ επέκταση του ΕΣΡ που ελέγχει την εφαρμογή των κείμενων διατάξεων- είναι αποκλειστικά το πολιτικό κόμμα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και κανένας άλλος σχηματισμός (ακόμα και μικρότερης κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης), αξίζει να αναφέρουμε την μεταχείριση που έχουν λάβει στο πρόσφατο παρελθόν πολιτικοί σχηματισμοί που κινούντο σε εκλογικά ποσοστά κάτω του 4,5% , όπως προκύπτει από την υποχρεωτικά συντασσόμενη άπαξ του έτους «Αναφορά Πολιτικής Πολυφωνίας» από το ίδιο το Συμβούλιό σας.

Χαρακτηριστικά διαβάζουμε εκεί, σε σχέση με το έτος 2011 (σελ. 54 επ.) στην παράγραφο που αφορά τους πολιτικούς αρχηγούς, ότι η παρουσίαση των πολιτικών αρχηγών κατά τα έτη 2009- 2011 στις πολιτικές ειδήσεις ανά κανάλι , μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και κόμματα – σφραγίδες που ελάχιστα τιμήθηκαν από την ψήφο των πολιτών - κυμαίνεται σε όλα τα δίκτυα σε αξιοσημείωτα επίπεδα, εντελώς αναντίστοιχα του ποσοστού που είχαν λάβει και της διείσδυσής τους στην Ελληνική κοινωνία, σε σχέση με αυτά του κόμματός μας.

Ας σημειωθεί ότι τους τελευταίους μήνες η κρατική τηλεόραση έδωσε μόνο μία (1) φορά βήμα στον Εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής για λίγα λεπτά σε πρωινή της εκπομπή. Αμέσως μετά εξεδόθη ανακοίνωση από το κόμμα ΔΗΜ.ΑΡ, το οποίο επετέθη με απαράδεκτο τρόπο στους συντελεστές της εκπομπής και την διοίκηση της ΕΡΤ. Αποτέλεσμα αυτής της απαράδεκτης πολιτικής παρέμβασης να μη ξανακληθεί εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής σε καμία τηλεοπτική εκπομπή, όχι μόνο της ΕΡΤ, αλλά και όλων των ιδιωτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας.

Επειδή εναπόκειται στην απόλυτη δικαιοδοσία σας ο έλεγχος και η επιβολή κυρώσεων στα ανωτέρω δίκτυα (δημόσια και ιδιωτικά) για την αντικειμενική πληροφόρηση και την μετάδοση της είδησης χωρίς κομματικές παρωπίδες και άνωθεν παρεμβάσεις όπως αυτές στις οποίες επί χρόνια έχει συνηθίσει το πολιτικό κατεστημένο της μεταπολίτευσης.
Επειδή οι αποφάσεις του ΕΣΡ δεν είναι θέσφατα, αλλά ελέγχονται και αυτές από την Ελληνική Δικαιοσύνη, όπως και τα μέλη της, που ναι μεν απολαμβάνουν προσωπική ανεξαρτησία αλλά δεν βρίσκονται σε καμία περίπτωση υπεράνω των νόμων.
Επειδή διαμαρτυρόμαστε έντονα για την αήθη αντιμετώπισή μας από τα ΜΜΕ που ελέγχετε κατά τρόπο στρεβλό, απαξιωτικό σε αντίθεση με την υποχρέωση για αντικειμενική και ισότιμη ποσοστιαία προβολή.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ

Να προβείτε άμεσα σε όλες τις δέουσες ενέργειες (ελεγκτικές, κυρωτικές, αποκαταστατικές) τις οποίες καλώς γνωρίζετε προκειμένου να άρετε τις συνέπειες από την προκλητικά απαξιωτική μεταχείριση του κόμματός μας, σε αντίθετη περίπτωση επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας


Αρμόδιος Δικαστικός


http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/02/blog-post_2794.html

«Πωλούνται νησιά σε τιμή ευκαιρίας »

Πούλησαν ένα νησί και ακολουθούν και άλλα. 

Αυτό είναι το απολύτως βέβαιο, αφού η Χουριέτ έχει δημοσιεύσει σειρά από Ελληνικά νησιά που είναι προς... πώληση.
 

Κάποια από τα νησιά φαίνεται πως βρίσκονται πολύ κοντά στα Ελληνοτουρκικά σύνορα. 

Και η πώλησή τους ίσως να σημαίνει πολλά περισσότερα από μία απλή αγοραπωλησία, αφού είναι γνωστό σε όλους πως η Άγκυρα δεν διστάζει να δαπανά χρήματα προκειμένου να εισέλθει στο Αιγαίο και να θίξει εθνικά την Ελλάδα.
 

Για όσους δεν μπορούν να καταλάβουν επακριβώς τι σημαίνει η πώληση των νησίδων, θα τους θυμίσουμε πως πρόκειται για Ελληνικό έδαφος και ίσως Ελληνική θάλασσα... που έχει βγει προς πώληση. Και είναι απολύτως αδιάφορο εάν είναι ιδιόκτητα. 

Μέλημα της κυβέρνησης είναι το Ελληνικό έδαφος (και ιδιαίτερα σε ακριτικές ή ευαίσθητες εθνικά περιοχές) να παραμένει Ελληνικό, για να μην θιγούν Ελληνικά συμφέροντα και για να μην μικρύνει η Ελληνική επικράτεια. 

Εξάλλου, διαχειριστές της χώρας είναι αυτοί που κυβερνούν και όχι ιδιοκτήτες...

θα βρεθεί κάποιος υπεύθυνος για να μας εξηγήσει τι πραγματικά συμβαίνει;
θα βρεθεί κάποιος φιλότιμος για να παραιτηθεί κοιτώντας την φωτογραφική γκαλερί πώλησης της Χουριέτ;
 

θα βρεθεί κάποιος να σύρει στα δικαστήρια τους σημερινούς κυβερνώντες που ξεπουλάνε την χώρα για να πληρώσουν ένα χρέος, το οποίο οι ίδιοι έχουν αρνηθεί να ερευνήσουν;

Κάνετε ΕΔΩ Περιήγηση στην τουρκική γκαλερί πώλησης Ελληνικών νησιών
    



http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/02/blog-post_5984.html

Ζήτησαν στο νοσοκομείο του Πύργου από γυναίκα σε καταστολή να υπογράψει!!!

«Να έρθει να υπογράψει η γυναίκα σου που είναι σε καταστολή», ήταν η απάντηση που έδωσε ο υπεύθυνος των διοικητικών υπηρεσιών του νοσοκομείου Πύργου στο κ Γιώργο Κούτρα προκειμένου να του θεωρήσει το γνήσιο της υπογραφής για την βεβαίωση που απαιτούντο ώστε να εξασφαλίσει τα επιθέματα για την άρρωστη σύζυγο του.

«Του λέω καταλαβαίνεται τι μου λέτε. Η γυναίκα μου είναι σε καταστολή πάνω στην εντατική του νοσοκομείου σας και την περιμένουμε. Πως θα υπογράψει. Πηγαίνετε να την δείτε», τονίζει ο κ Γιώργος Κούτρας μιλώντας στο ileiapost.gr

Ο κ Κούτρας με την αγανάκτηση να ξεχειλίζει συνεχίζει να μιλά για την συμπεριφορά του διοικητικού υπαλλήλου .

«Το γνήσιο της υπογραφής έπρεπε να μπει σε μία βεβαίωση που θα έδινα στον άνθρωπο που έφερε τα επιθέματα προκειμένου να τα βάζουμε στην γυναίκα μου που λόγω του ότι είναι καταστολή και κλινήρης ανοίγει το δέρμα της. Για τον λόγο αυτό ζήτησα από τον υπεύθυνο των διοικητικών υπηρεσιών να μου θεωρήσει το γνήσιο της υπογραφής. Και αφού αρχικά πήρα αυτή την απάντηση ο κύριος αυτός συνέχιζε να με εμπαίζει λέγοντάς μου ότι τότε να μου υπογράψει η γυναίκα μου ένορκη εξουσιοδότηση. Δεν άντεξα τότε και του είπα και εγώ διάφορα», επισημαίνει ο κ Κούτρας.

Ένας άνθρωπος που επί 40χρόνια φροντίζει την γυναίκα του που είναι άρρωστη και τα τελευταία χρόνια κλινήρης και σε καταστολή είχε την αντιμετώπιση αυτή από ανθρώπους που υπηρετούν τον τομέα υγείας και έχουν καθήκον να φροντίζουν τον άνθρωπο…

 http://ileiapost.gr/ileia/item/11958-zitisan-katastoli-gynaika

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/02/blog-post_133.html

Γι' αυτούς που γνωρίζουν τα συμβαίνοντα με τους Εβραίους τα πράγματα είναι οριακά εξωφρενικά. Δεν υπάρχουν όμοιοί τους στην ανθρώπινη ιστορία.

Αποτελούν τους κερδοσκόπους των κερδοσκόπων.
Τα παράσιτα των παρασίτων.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι φαινόμενα πραγματικά.

Με την ελεεινότητα και την αθλιότητά τους ανάγκασαν έναν μορφωμένο λαό, όπως οι Γερμανοί, να "παραφρονήσει" και να τους στείλει στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Μισόν αιώνα μετά κι αντί να κάνουν την αυτοκριτική τους και ν' αλλάξουν, έχουν γίνει ακόμα χειρότεροι.

Όχι μόνον δεν έκαναν την αυτοκριτική τους, για ν' αποφύγουν καταστάσεις σαν κι εκείνη, αλλά μετέτρεψαν την κατάσταση εκείνη σε "επένδυση", για να γίνουν ακόμα πιο αποτελεσματικοί στην κλοπή τους.

Αν στοιχειωδώς καταλάβουν οι Ευρωπαίοι τι έχουν κάνει εις βάρος τους οι "καημένοι" Εβραίοι, θα δούμε πράγματα και θάματα.

Θα τους κρεμάσουν στις πλατείες και θα τους πετάνε στους σκύλους για τροφή. Με την ελεεινότητα που τους διακρίνει ούτε τα έξοδα νέων στρατοπέδων συγκέντρωσης δεν μπορούν να δικαιολογήσουν στην τρίτη χιλιετία.

Ο γράφων, χωρίς να είναι προφήτης, μπορεί να κάνει μια ασφαλή πρόβλεψη για το μέλλον.
Σύντομα θα φανούν τα όρια στα οποία μπορεί να φτάσει η δυτική οικονομία. Οι λαοί οδηγούνται σε ένα τρομακτικό αδιέξοδο, που τους περιμένει άπειρη φτώχεια.

Η ατυχία των Εβραίων στο σημείο αυτό βρίσκε¬ται.
Ο κόσμος, λόγω της Νέας Τάξης Πραγμάτων, έχει γίνει ενιαίος κι αυτό σημαίνει ότι λειτουργεί σαν ένα ομοιογενές κράτος.
Όλοι οι λαοί δηλαδή θα δουν τα ίδια πράγματα μέσα στον ίδιο χρόνο.

Τι θα δουν;

Ό,τι είδαν προπολεμικά και οι Γερμανοί στο κράτος τους και "τρελάθηκαν".
Θα δουν τους εαυτούς τους φτωχούς και τους Εβραίους βαθύπλουτους.

Θα τους δουν να κερδοσκοπούν μέσα στις δικές τους πατρίδες σαν να επρόκειτο για ξέφραγα "αμπέλια".

Θα τους δουν να εκμεταλλεύονται τα δικά τους κεφάλαια και να αδικούν τις δικές τους εργατικές τάξεις.

Θα τους δουν να έχουν αποκτήσει τεράστιες ακίνητες περιουσίες από χρεοκοπίες πολιτών τις οποίες οι ίδιοι ως άθλιοι τραπεζίτες προκά¬λεσαν.

Τι θα γίνει σε μια τέτοια περίπτωση;

Το πιο ανθρωπιστικό είναι να εκδιωχθούν με τις κλωτσιές χωρίς κανέναν ενδοιασμό και χωρίς κανένα έλεος από τις χώρες τις οποίες "αφαίμαξαν".

Να τους κατάσχουν τις περιουσίες τους και στη συνέχεια να τους βάλουν σε ένα "κοντέινερ" και να τους στείλουν από εκεί απ' όπου ήρθαν.
Να τους διώξουν γυμνούς και φτωχούς, όπως ακριβώς ήταν όταν τους πρωτοσυνάντησαν.

Τα ξυπόλυτα παιδιά του Μωυσή σύντομα θα πρέπει να επιστρέψουν στην έρημο ξυπόλυτα. Τώρα μάλιστα που υπάρχει και το Ισραήλ δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την μη εκδίωξή τους.

Μόνον στο Ισραήλ και πουθενά αλλού υπάρχει πιθανότητα οι Εβραίοι να γίνουν επιτέλους άνθρωποι.
Γιατί; ...... . .

http://www.eamb.gr/diethnis_politiki/europi.htm
Η ενωμένη Ευρώπη είναι το "κλειδί",
που μπορεί να οδηγήσει την ανθρωπότητα στη λύτρωση.
Ydrohoos Fnous


http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/02/blog-post_5359.html

ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΟΥ !

 Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ROTHSCHILD

How Rich is the Rothschild FamilyΓράφει ο Λευτέρης Γκίνης

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε κάποια πολύ σοβαρά γεγονότα της παγκόσμιας ιστορίας για να είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε την σημερινή μας κατάσταση.
Επίσης και για να έχουμε την δυνατότητα να αντιδρούμε σωστά εναντίον των ανθρώπων οι οποίοι ελέγχουν τις τύχες μας.

Αυτή η οικογένεια με την οποία θα ασχοληθούμε έχει παίξει (και παίζει) καταλυτικό ρόλο στις τύχες του κόσμου αλλά και στις δικές μας.

Ο πρόσφατα εκλεγμένος υπουργός των οικονομικών Alexander Hamilton…

Λίγα λόγια για τον κύριο:

Alexander Hamilton γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίου του 1755 ή 1757 (άγνωστο ακριβώς πότε) στο νησί Nevis στις Αγγλικές Δυτικές Ινδίες. Μεγάλωσε σαν μπάσταρδος, ξεκίνησε να εργάζεται από τα 11 χρόνια του σαν βοηθός γραφείου στην εταιρία λογιστών St. Croix, υπηρέτησε σαν λοχίας στον πόλεμο κατά των Άγγλων. Το 1777 έγινε γενικός βοηθός του George Washington. Το 1788 έπεισε τους Νεοϋορκέζους να επικυρώσουν το σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών. Από τότε υπηρέτησε σαν ο πρώτος υπουργός των οικονομικών από το 1789 έως το 1795. πέθανε σε μία μονομαχία που εξελίχτηκε με τον Aaron Burr τις 12 Ιουλίου του 1804 στην πόλη της Νέας Υόρκης.

… οπότε λοιπόν αναφερόμαστε στο έτος 1777 στην Αμερική, κατά την θητεία του έκανε μία πρόταση νόμου στο κογκρέσο για την δημιουργίας μιάς ιδιωτικής κεντρικής τράπεζας, συμπτωματικά ήταν αυτή η χρονιά κατά την οποία ο Amschel Rothschild έκανε την πιο κάτω δήλωση από την ναυαρχίδα του στην Frankfurt:

«Αφήστε με να εκδίδω και να ελέγχω τα χρήματα του κράτους και δεν ενδιαφέρομαι για το ποιος φτιάχνει τους νόμους»

Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ROTHSCHILD

Βρισκόμαστε στην Frankfurt της Γερμανίας στο έτος 1743, πενήντα χρόνια μετά την έναρξη των εργασιών της τράπεζας της Αγγλίας, ένας χρυσοχόος με το όνομα Amschel Moses Bauer άνοιξε ένα ανταλλακτήριο νομισμάτων μαζί με ένα λογιστικό γραφείο και τοποθέτησε σαν σήμα της επιχείρησης πάνω από την είσοδο των γραφείων έναν Ρωμαϊκό αετό πάνω σε μία κόκκινη ασπίδα, το κατάστημα έγινε γνωστό ως «η εταιρία της κόκκινης ασπίδας» Ρόθτσιλντ (Rothschild) στην Γερμανική γλώσσα.

Όταν ο γιός του Mayer Amschel Bauer κληρονόμησε την επιχείρηση αποφάσισε να αλλάξει το όνομά του από Bauer σε Rothschild, o Mayer Rothschild ήταν αυτός που ανακάλυψε ότι το να δανείζει χρήματα σε κυβερνήσεις και Βασιλιάδες ήταν περισσότερο επικερδές από το να δανείζει σε ιδιώτες.

Διότι όχι μόνον ήταν μεγαλύτερο το ποσό του δανείου αλλά ήταν και εξασφαλισμένο από την είσπραξη των φόρων των πολιτών.

Ο Mayer έκανε πέντε γιούς τους οποίους εκπαίδευσε σαν τεχνίτες της δημιουργίας χρήματος αλλά και επιδέξιας διαχείρισής του, τους έστειλε δε στις μεγαλύτερες πρωτεύουσες της Ευρώπης για να ανοίξουν υποκαταστήματα της οικογενειακής τραπεζικής επιχείρησης.

Ο πρώτος του γιός έμεινε στην Frankfurt της Γερμανίας για την διαχείριση της μητρικής τράπεζας, ο δεύτερος γιός του Solomon στάλθηκε στην Βιέννη, ο τρίτος γιός του (και ο ποιο έξυπνος) Nathan στάλθηκε στο Λονδίνο το έτος 1798 σε ηλικία (21) είκοσι ενός ετών. Εκατό χρόνια μετά την ίδρυση της τράπεζας της Αγγλίας.

Ο τέταρτος γιός του Karl στάλθηκε στην Νάπολη, και ο πέμπτος γιός του Jacob και αργότερα James στάλθηκε στο Παρίσι.

Το 1785 ο Mayer Bauer μετέφερε την οικογένειά του σε ένα μεγαλύτερο σπίτι, ένα πεντα΄0οροφο σπίτι που μοιραζόταν με την οικογένεια Schiff. Αυτό το σπίτι έγινε γνωστό σαν το σπίτι της πράσινης ασπίδας.

Οι Rothschild και οι Schiff έμελλε να παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο στην Ευρωπαϊκή οικονομική ιστορία αλλά και ολόκληρου του κόσμου όπως και αυτής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Οι Rothschild ξεκίνησαν την συνεργασία τους με τους Ευρωπαίους στο Wilhelmhole το παλάτι ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Γερμανίας, στην πραγματικότητα ήταν ο πρίγκιπας William του Hesse-Cassel, αυτός ήταν ο πλουσιότερος μονάρχης της Ευρώπης.
Στην αρχή οι Rothschild βοηθούσαν τον μονάρχη να κερδοσκοπεί με πολύτιμα νομίσματα, όταν όμως ο Ναπολέων έστειλε στην εξορία τον πρίγκιπα William αυτός έστειλε (ένα τεράστιο για την εποχή ποσόν) 550.000 λίρες Αγγλίας (το οποίο αντιστοιχεί σήμερα σε πολλά δις ευρώ) στον Nathan Rothschild με εντολή να αγοραστούν Βρετανικά κυβερνητικά ομόλογα (consols), αλλά ο Rothschild χρησιμοποίησε τα χρήματα για τους δικούς του σκοπούς.

Με τον Ναπολέοντα να λυμαίνεται την Ευρώπη οι πιθανότητες για προσοδοφόρες πολεμικές επενδύσεις ήταν σχεδόν απεριόριστες.

Ο William Επέστρεψε στο παλάτι του στο Wilhelmhole λίγο πριν την μάχη του Waterloo το 1815, κάλεσε τους Rothschild από τους οποίους απαίτησε την επιστροφή των χρημάτων του, οι Rothschild τα επέστρεψαν έντοκα με επιτόκιο 8% που θα ήταν η απόδοσή τους αν είχαν επενδυθεί σε ομόλογα του Βρετανικού δημοσίου, αλλά οι Rothschild κράτησαν όλο το επιπλέον κέρδος που είχαν αποκτήσει από την επένδυση των χρημάτων στον πόλεμο του Ναπολέοντα χρησιμοποιώντας τα χρήματα του William.

Αργότερα, περιαυτολογώντας ο Nathan Rothschild, έλεγε ότι στα δεκαεπτά χρόνια που βρισκόταν στην Αγγλία είχε αυξήσει το αρχικό του κεφάλαιο των 20.000 λιρών, που είχε από τον πατέρα του, κατά δύο και μισή χιλιάδες φορές.
Συνεργαζόμενες οι οικογενειακές τράπεζες Rothschild σύντομα γνώρισαν απίστευτη άνθηση, στα μέσα του 19 αιώνα κυριαρχούσαν σε ολόκληρη την Ευρώπη, και φυσικά ήταν η πλουσιότερη οικογένεια στον κόσμο.

Ήσαν αυτοί που χρηματοδότησαν τον Cecil Rhodes παρέχοντάς του την δυνατότητα να δημιουργήσει ένα μονοπώλιο διαμαντιών της Νότιας Αφρικής, στην Αμερική μεταξύ άλλων χρηματοδότησαν τους σιδηρόδρομους Hermans, τους σιδηρόδρομους Van Der Bilt, και τους Carnegie στην βιομηχανία χάλυβα στην πραγματικότητα στον WW I ο J.P.Morgan θεωρούνταν ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Αμερική, αλλά μετά τον θάνατό του αποκαλύφθηκε ότι ήταν ένας απλός αξιωματικός στην υπηρεσία των Rothschild, αφού όταν άνοιξε η διαθήκη του αποκαλύφθηκε ότι του άνηκε μόλις το 19% των εταιριών J.P.Morgan.

Το 1850 κυκλοφόρησε η φήμη ότι ο Jacob Rothschild (ο διάδοχος του οίκου) είχε ατομική περιουσία 600.000.000 γαλλικών φράγκων, δηλαδή 150.000.000 περισσότερα από ότι κατείχαν όλοι οι άλλοι τραπεζίτες μαζί, ο Jacob έφτιαξε την έπαυλη Ferrietes τριάντα χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Παρισιού.

Ο Wilhelm I όταν την αντίκρισε αναφώνησε «Οι Βασιλείς δεν μπορούν να αντέξουν τέτοιο κόστος. Μόνον σε έναν Rothschild μπορεί να ανήκει».

Ένας άλλος Γάλλος το έθεσε με αυτό τον τρόπο «Υπάρχει μόνον μία δύναμη στην Ευρώπη και αυτή είναι οι Rothschild».

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ότι η κυριαρχία των Rothschild στον κόσμο έχει αλλάξει.

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ WATERLOO ΤΟ 1815

Αλλά ας κάνουμε τώρα μία επιστροφή στον Ναπολέοντα, θα δούμε ότι αν και μέχρι τώρα δεν ακούστηκε το όνομά του να μετέχει της οικογένειας των Rothschild, θα δούμε με ποιόν τρόπο τους έκανε πλουσιότερους από ότι ήσαν.
Κανένα άλλο τέχνασμα στην ιστορία δεν μπορεί να περιγράψει την εφευρετικότητα και πανουργία των Rothschild στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν την κυριαρχία του Βρετανικού χρηματιστηρίου μετά την μάχη του Waterloo.

Το έτος 1815, ένα χρόνο μετά το τέλος του πολέμου του 1812 στην Αμερική, ο Ναπολέων απέδρασε από την εξορία του και επέστρεψε στο Παρίσι, Γαλλικά στρατεύματα εστάλησαν για την σύλληψή του αλλά με κάποιον τρόπο (ατομικό προσόν του Ναπολέοντα) οι στρατιώτες συγκεντρώθηκαν και συσπειρώθηκαν γύρο από τον αρχηγό τους και τον ανακύρηξαν σαν Αυτοκράτορα για άλλη μία φορά.

Τον Μάρτιο του 1815 ο Ναπολέων εξόπλισε ένα στράτευμα το οποίο ο Δούκας του Wellington νίκησε ενενήντα μέρες αργότερα στο Waterloo, μερικοί συγγραφείς που ήσαν κοντά στον Ναπολέοντα ισχυρίζονται ότι δανείστηκε 5 εκατομμύρια λίρες από την τράπεζα της Αγγλίας για να επανεξοπλιστεί, αλλά εμφανίζεται το παράδοξο ότι αυτά τα χρήματα ήρθαν από την τράπεζα Ouvard banking house στο Παρίσι, δεν ήταν λοιπόν ασυνήθιστο από τότε και μετά μία τράπεζα να χρηματοδοτεί και τις δύο πλευρές ενός πολέμου.
Γιατί όμως μία κεντρική τράπεζα να χρηματοδοτεί και τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές σε έναν πόλεμο?

Επειδή ο πόλεμος είναι ο μεγαλύτερος οικονομικός παραγωγός χρεών από όλα. Ένα έθνος θα δανειστεί οποιοδήποτε ποσό για να νικήσει, και ο τελικός χαμένος θα δανειστεί αρκετά για να κρατήσει την ελπίδα της νίκης, και ο τελικός νικητής όσα χρειάζεται για να νικήσει.

Εξ άλλου τέτοια δάνεια συνήθως στηρίζονται σε φοβερούς όρους στην εγγύηση του νικητή, ότι ο ηττημένος θα αναλάβει την πληρωμή των χρεών του.
Σήμερα το Waterloo βρίσκεται μέσα στο Βέλγιο να μας θυμίζει κυριολεκτικά και μεταφορικά την ήττα του Ναπολέοντα η οποία ήρθε αφού πρώτα έχασαν την ζωή τους χιλιάδες Άγγλοι και Γάλλοι στρατιώτες εκείνη την ημέρα του καλοκαιριού του 1815.
Εκείνη την ημέρα 74.000 Γάλλοι συγκρούστηκαν με 67.000 Άγγλους και άλλα Ευρωπαϊκά έθνη, η έκβαση της μάχη ήταν αβέβαιη και αν ο Ναπολέων είχε επιτεθεί μερικές ώρες νωρίτερα θα είχε κατακτήσει την νίκη.

Όμως ανεξάρτητα ποιος κέρδισε ή έχασε, πίσω στο Λονδίνο, ο Nathan Rothschild σχεδίαζε πώς να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία ώστε να αποκτήσει τον έλεγχο της Βρετανικής χρηματιστηριακής αγοράς και πιθανότατα της τράπεζας της Αγγλίας.

Ο Rothschild τοποθέτησε έναν έμπιστο του πράκτορα με το όνομα Rothworth στην Βόρεια πλευρά του πεδίου της μάχης, κοντά στην θάλασσα της Μάγχης.

Όταν οριστικοποιήθηκε το αποτέλεσμα ο Rothworth αναχώρησε για την Αγγλία και μετέφερε τα νέα 24 ώρες νωρίτερα από τον αγγελιαφόρο του Wellington.
Ο Rothschild πήγε στο χρηματιστήριο και κατέλαβε την συνηθισμένη θέση του μπροστά από την αρχαία κολώνα, όλα τα μάτια ήταν στραμμένα επάνω του, οι Rothschild είχαν ένα θρυλικό δίκτυο επικοινωνιών.

Αν ο Wellington είχε ηττηθεί και ο Ναπολέων ήταν ξανά ο κυρίαρχος της Ευρώπης, η οικονομική κατάσταση της Αγγλίας θα ήταν σε «μαύρα χάλια», ο Rothschild έδειχνε μελαγχολικός στεκόταν ακίνητος και κατσούφης, τότε ξαφνικά άρχισε να πουλά, άλλοι νευρικοί επενδυτές είδαν ότι αυτός πουλάει και αυτό σήμαινε μόνον ένα πράγμα. Ο Ναπολέων ήταν ο νικητής και ο Wellington ήταν ηττημένος οπότε και η χρηματαγορά κατρακύλησε όταν όλοι άρχισαν να πωλούν τα consols (ομόλογα) της βρετανικής κυβέρνησης αλλά και όποιες άλλες μετοχές υπήρχαν, οπότε οι τιμές έπεφταν κάθετα και σύντομα.

Αλλά τότε ο Rothschild αγόραζε κρυφά μέσω πρακτόρων του ότι πουλιόταν.
Μύθοι? Θρύλοι? Θα μου πείτε, εκατό χρόνια μετά η New York Times δημοσίευσε μία ιστορία η οποία αναφερόταν στον εγγονό του Nathan Rothschild ο οποίος είχε προσπαθήσει να εξασφαλίσει μία δικαστική απόφαση απαγόρευσης ενός βιβλίου γι αυτή την ιστορία με το χρηματιστήριο, η οικογένεια ισχυρίστηκε όταν η ιστορία ήταν αναληθής και λιβελογράφημα, αλλά το δικαστήριο αρνήθηκε το αίτημα των Rothschild καταδικάζοντάς την στην πληρωμή όλων των δικαστικών εξόδων.

Το ποιο ενδιαφέρον σημείο αυτής της ιστορίας είναι ότι μερικοί συγγραφείς που υποστηρίζουν ότι μία ημέρα μετά την μάχη και μέσα σε λίγες ώρες ο Nathan Rothschild εξουσίαζε όχι μόνον την χρηματιστηριακή αγορά αλλά και την κεντρική τράπεζα της Αγγλίας επίσης.

Αν όντως η οικογένεια Rothschild απέκτησε τον έλεγχο της τράπεζας της Αγγλίας, της πρώτης ιδιωτικής κεντρικής τράπεζας σε ένα μεγάλο Ευρωπαϊκό κράτος και το πλουσιότερο για την εποχή του, ένα είναι σίγουρο.

Στα μέσα του 19 αιώνα οι Rothschild ήταν η πλουσιότερη οικογένεια στον τότε γνωστό κόσμο, κυριάρχησαν στην χρηματιστηριακή αγορά της νέας κυβέρνησης και άνοιξαν και άλλα τραπεζικά υποκαταστήματα και βιομηχανίες. Στην πραγματικότητα το υπόλοιπο του 19 αιώνα είναι γνωστό σαν «η εποχή των Rothschild».

Παρά τον υπερβολικό πλούτο η οικογένεια καλλιέργησε μία ατμόσφαιρα ανωνυμίας και αφάνειας, αν και η οικογένεια ελέγχει χιλιάδες τράπεζες, βιομηχανίες, εμπορικές, μεταλλευτικές και τουριστικές επιχειρήσεις μόνον μία χούφτα μάλη της φέρουν το όνομα Rothschild.

Περί το τέλος του 19ου αιώνος ένας ειδικός υπολόγισε ότι η οικογένεια είχε υπό τον έλεγχό της τον μισό πλούτο του πλανήτη.

Ανεξάρτητα με την έκταση της τεράστιας περιουσίας τους είναι λογικό να υποθέσουμε ότι το ποσοστό συμμετοχής τους στον παγκόσμιο πλούτο έχει αυξηθεί από τότε, αλλά με την αλλαγή του αιώνα οι Rothschild έχουν προσεκτικά καλλιεργήσει την αντίληψη ότι η δύναμή τους φθίνει, έστω κι αν ο οικονομικός τους πλούτος αυξάνεται.


http://antistasitora.blogspot.gr/2013/01/blog-post_28.html


http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/02/blog-post_4.html

“Να πάει στο διάολο ο Μουίζνιεκς” -Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής απαντά στον ευρωπαίο επίτροπο - BINTEO

Η απάντηση του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νικολάου Γ. Μιχαλολιάκου στον Ευρωπαίο Επίτροπο για "τα ανθρώπινα δικαιώματα" Νιλς Μούιζνιεκς, ο οποίος αφού συναντήθηκε με αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης για την «έξαρση της ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα», δήλωσε: «Η Χρυσή Αυγή είναι μια απειλή για την ελληνική Δημοκρατία.

Είναι ένα ναζιστικό κόμμα το οποίο θέτει σε κίνδυνο την εικόνα της Ελλάδας και σκεφτόμαστε να ζητήσουμε να τεθεί εκτός νόμου». 




http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/02/binteo_4.html 

Aγρότες: θα απαντήσουμε στα χημικά των ΜΑΤ με… φυτοφάρμακα

Η κόντρα της κυβέρνησης με τους αγρότες που βρίσκονται επί ποδός για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, έχει ενδιάμεσο… σταθμό τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι άνδρες των ΜΑΤ είναι αυτοί που αναλαμβάνουν να εφαρμόσουν το «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης και έχουν ήδη βρεθεί στο στόχαστρο αρκετών κοινωνικών ομάδων, με τελευταίο παράδειγμα τις αψιμαχίες στο υπουργείο Εργασίας με τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Μέχρι στιγμής, οι αστυνομικοί που έχουν βρεθεί στα αγροτικά μπλόκα έχουν τηρήσει «ουδέτερη στάση», ωστόσο δεν έλειψαν τα μικροεπεισόδια και η χρήση χημικών από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ.

Μετά από αυτά τα συμβάντα αρκετοί είναι οι αγρότες που εμφανίζονται αποφασισμένοι να σκληρύνουν τη στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση και να κλείσουν τα εθνικά οδικά δίκτυα.

Μάλιστα, όσον αφορά στα ΜΑΤ, φτάνουν να εξαπολύουν απειλές πως αν συνεχιστεί η χρήση χημικών, εκείνοι θα «απαντήσουν» ψεκάζοντάς τους με φυτοφάρμακα

efimerida.gr


http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/02/a.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters