Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

3.500 τόνους νερό την ημέρα θα χρησιμοποιούν οι χρυσοθήρες στο Πέραμα

Ο αναπληρωτής καθηγητής Βιοχημείας της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ, Γιάννη Τέντες μίλησε για τους κινδύνους που κρύβει η δράση της εταιρίας «Χρυσωρυχεία Θράκης» 


«Τα χρυσωρυχεία και οι επιπτώσεις τους σε οικονομία, περιβάλλον και υγεία», ήταν το θέμα ομιλίας του αναπληρωτή καθηγητή βιοχημείας της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ, Γιάννη Τέντε, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο κεντρικό αμφιθέατρο της Παλιάς Νομικής, στην Κομοτηνή. 

Στο πλαίσιο δράσεων ενημέρωσης και κινητοποίησης του πληθυσμού για την εξόρυξη χρυσού στη Θράκη και γενικά στη Β. Ελλάδα εντάχθηκε και αυτή η εκδήλωση. Ο Γιάννης Τέντες προβλημάτισε τους παρευρισκόμενους παρουσιάζοντας αναλυτικά τι επιπτώσεις που θα έχει στη ζωή των πολιτών η εξόρυξη χρυσού στην περιοχή μας και απέρριψε ένα-ένα τα επιχειρήματα των επίδοξων χρυσοθήρων. Εξάλλου η τοπική κοινωνία έχει τοποθετηθεί εδώ και 13 χρονιά στο θέμα αποδοκιμάζοντας κάθε δράση που θα βλάψει τη ζωή και το περιβάλλον. 

ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΕ ΠΕΡΑΜΑ ΚΑΙ ΣΑΠΕΣ 

Αναλύοντας το ζήτημα εκμετάλλευσης του χρυσού στη Θράκη, ο Γιάννης Τέντες, είπε πως το έργο του Περάματος είναι ανοικτή εκσκαφή και το έργο στις Σάπες είναι μικτή εκσκαφή, με υπόγειες και ανοιχτές παρεμβάσεις στις περιοχές Οχιά και Άγιος Δημήτριος αντίστοιχα. Οι προτεινόμενες κύριες μεταλλευτικές εγκαταστάσεις του έργου των Σαπών περιλαμβάνουν:

Το υπόγειο μεταλλείο Οχιάς, το υπαίθριο μεταλλείο Αγίου Δημητρίου, το  εργοστάσιο επεξεργασίας του εξορυσσόμενου μεταλλεύματος, την εγκατάσταση διαχείρισης τελμάτων, το υδατοταμιευτήρα. Από το υπόγειο μεταλλείο της Οχιάς υπολογίζεται να εξορυχτούν 1.109.000 τόνοι μεταλλεύματος περιεκτικότητας  17,2 γραμμαρίων χρυσού ανά τόνο (g/t Au).  

Από το μεταλλείο Αγ. Δημητρίου υπολογίζεται να εξορυχτούν 210.000 τόνοι μεταλλεύματος περιεκτικότητας 3,5 g/t Au με την υπαίθρια μέθοδο των διαδοχικών βαθμίδων, ανοικτής εκσκαφής. Το εργοστάσιο επεξεργασίας απαρτίζεται από: κύκλωμα θραύσης, κύκλωμα λειοτρίβησης, κύκλωμα βαρυτομετρικού διαχωρισμού και κύκλωμα επίπλευσης.
ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ 

Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, οι χρυσοθήρες έχουν επεκτατικές τάσεις, σκοπεύοντας να εξορύξουν κάθε ψήγμα χρυσού που κρύβει η γη μας. Ο ομιλητής κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του, αναφέρθηκε στις επεκτατικές τάσεις των χρυσοθήρων παρουσιάζοντας το παράδειγμα τις Σάπες και τις βλέψεις τους και σε άλλους οικισμούς. 

Ένα πρόσφατο παράδειγμα που αποδεικνύει την πρόθεση τους να εξαφανίσουν από το χάρτη τη Θράκη, είναι το αίτημα που επέβαλαν πριν από μερικούς μήνες  ζητώντας άδεια μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στην περιοχή της Μαρώνειας. Το θέμα ανέδειξε με δημοσίευμα του, στις 29 Μαΐου του 2012, ο «Χ», στο οποίο αναφέρονταν:  «Άδεια μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στην περιοχή της Μαρώνειας, ζητά με σχετικό έγγραφο της προς την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η εταιρεία «Χρυσωρυχεία Θράκης». 

Το έγγραφο που παρουσιάζει για πρώτη φορά αποκλειστικά η εφημερίδα μας, με ημερομηνία την 14η Μαρτίου 2012 και αποστολέα, εκ μέρους της Εταιρείας τον γενικό διευθυντή της Γεώργιο Μαρκόπουλο, που επικαλείται τον μεταλλευτικό κώδικα, ζητά να εκδοθούν οι απαιτούμενες άδειες «μεταλλευτικών ερευνών», σε χώρο έκτασης 9.919,875 στρεμμάτων. 

Ο κ. Τέντες παρουσίασε χάρτες πάνω στους οποίους αποτυπώνονται τα ψήγματα χρυσού στην περιοχή της Θράκης. Υποστήριξε πως ειδικά στο Πέραμα ο χρυσός εμφανίζεται σε βάθος και δεν είναι σε μορφή κοιτάσματος, πράγμα που σημαίνει ότι θα γίνουν πιο βαθιά οι παρεμβάσεις. «Υπάρχουν διάφορες μεταλλοφορίες χρυσού στην περιοχή μας, δηλαδή περιοχές όπου η συγκέντρωση τους στο χώμα και στο υπέδαφος είναι μεγαλύτερη από ό.τι στον υπόλοιπό φλοιό της γης. 

Επειδή ακριβώς οι κόκκοι είναι πάρα πολύ λεπτοί απαιτείται η εκχύλιση τους με το κυάνιο και αυτό είναι το επικίνδυνο. Το βάθος δε της εξόρυξης στο Πέραμα θα φτάσει τα 250 μέτρα. Οι άνθρωποι της εταιρίας είπαν ότι δεν θα είναι τίποτα άλλο παρά ένα μεγάλο νταμάρι, αλλά αυτό είναι μία υπερβολή από μέρους τους ή μία προσπάθεια σμίκρυνσης του φαινομένου παρέμβασης. Αν δεχθούμε ότι ένα μέσο νταμάρι έχει βάθος 25 μέτρα θα είναι 10 τέτοια νταμάρια μαζί». 

Ένας ακόμα κίνδυνος που προκύπτει έρχεται από τις εκρήξεις που θα προκαλούνται στο ορυχείο και πέρα από την ηχορύπανση στους γύρω οικισμούς που απέχουν περί τα 500 μέτρα θα φέρουν τεράστια σύννεφα καπνού. «Θα φεύγουν τεράστια σύννεφα καπνού και θα επηρεάσουν δραστηριότητες όπως η μελισσοκομία, η κτηνοτροφία, η γεωργία, δηλαδή ένα μεγάλο μέρος του πρωτογενούς τομέα και οι επαγγελματίες που κλάδου θα το βρουν μπροστά τους!». 
Μπροστά σε αυτούς τους κινδύνους, επιστήμονες της περιοχές ζήτησαν απαντήσεις από την εταιρία «Χρυσορυχεία Θράκης». Τα κύρια ερωτήματα που έθεσαν σε σχέση με τη επένδυση του 

Περάματος είναι τα εξής: 

Πώς χαρακτηρίζονται ποιοτικά οι προτεινόμενες εφαρμογές της εξορυκτικής και μεταλλουργικής τεχνολογίας;

Πώς προτίθενται οι εμπλεκόμενες εταιρείες να χρησιμοποιήσουν τις φυσικές πηγές (πχ. νερό) για τον Α.Σ. τους; 

Πώς προτίθενται οι εμπλεκόμενες εταιρείες να διαχειριστούν τα απόβλητα της διαδικασίας;

Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ 

Ειδικά στο θέμα της χρήσης του νερού, οι απαντήσεις περί ανακύκλωσης μόνο γέλιο μπορούν να προκαλέσουν, σύμφωνα με όσα είπε ο ειδικός επιστήμονας. Το επιχείρημα της ανακύκλωσης δε στέκει. Θα χρησιμοποιούνται τεράστιες ποσότητες νερού τα οποία στο τέλος θα έχουν υπολείμματα σκόνης τόσο λεπτής όπως η υφή μίας πούδρας.  «Το πρώτο ζήτημα είναι αυτό του νερού. Και πολύ νερό χρειάζεται για την επένδυση και από την άλλη πλευρά το νερό δεν είναι ασφαλές. 

θα χρησιμοποιούν γύρω στους 3.500 τόνους την ημέρα νερό από τα οποία ένα μεγάλο μέρος δεσμεύονται ότι θα το ανακυκλώνουν. Ανακύκλωση μπορεί να γίνει μέχρι ενός σημείου που σημαίνει τη χρήση και άλλων χημικών ουσιών, οι οποίες θα μένουν μέσα σε αυτό το νερό και επιπλέον το συγκεκριμένο νερό δε θα μπορεί να έχει χρήση  για πάντα. Επομένως η εταιρία αργά ή γρήγορα  θα έχει χρησιμοποιήσει μια τεράστια ποσότητα νερού που θα είναι άχρηστη για οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα και δεν έχει υποδείξει έναν τρόπο διαχείρισης αυτού του νερού». Τα ερώτημα είναι απλά: Πόσο νερό μπορεί να διαθέσει η τοπική κοινωνία για να εξορύξουν  οι Καναδοί χρυσό της θρακικής γης; Που θα αποθηκευτεί το «άχρηστο» νερό που θα περιέχει τοξικές ουσίες, ύστερα από πολλούς κύκλους χρήσης. 

ΤΟ ΚΥΑΝΙΟ 

Το δεύτερο μεγάλο ζήτημα αφορά τη χρήση κυανίου, καθώς κανένας δε διασφαλίζει την περιοχή μας από κάποιο ατύχημα. «Υδροκυάνιο θα παράγεται μέσα στις εγκαταστάσεις σαν μέρος της μεταλλευτικής δραστηριότητας, αυτό το αναφέρει  και η μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων. 

Μάλιστα αυτό το κυάνιο θα είναι σε τέτοιες ποσότητες που θα μπορεί να το αντιληφθεί κανείς με την οσμή (μυρίζει πικραμύγδαλο) και μάλιστα σε επίπεδα που θα μπορούσαν να μην είναι καταρχήν βλαβερά. Όμως το κυάνιο έχει μία ιδιότητα: Το υδροκυάνιο που δημιουργείται στιγμιαία και μετά προσπαθούν να το καταστρέψουν στη διάρκεια της μεταλλουργικής διαδικασίας, σε θερμοκρασία 26 βαθμών Κελσίου, από το διάλυμα περνάει στην ατμόσφαιρα σαν αέριο. 

Αυτό το κυάνιο είναι ιδιαίτερα επίφοβο γιατί ο άνθρωπος μπορεί να το εισπνεύσει. Ένας μέρος του μπορεί να καταστραφεί στην ατμόσφαιρα από την επίδραση του ήλιου, αλλά μπορεί να επανέλθει στη γη μέσα από τη βροχή και αυτό είναι ένα ζήτημα. Το κυάνιο εκτοπίζει το οξυγόνο από τον οργανισμό μας, του προκαλεί συμπτώματα ασφυξίας. Σε πολύ βαριά έκθεση σε μεγάλες ποσότητες, είναι σαν ο ίδιος άνθρωπος να παθαίνει   ένα βαρύ εγκεφαλικό που καταλαμβάνει όλον τον εγκέφαλο και ταυτόχρονα ένα βαρύ έμφραγμα το οποίο καταλαμβάνει όλον τον καρδιακό ιστό. 

Σε μικρότερες εκθέσεις, χρόνιες ωστόσο, όπως συμβαίνει με τους εργάτες εμφανίζονται πολύ ηπιότερα συμπτώματα, αλλά επιδημιολογικές έρευνες έχουν δείξει ότι τέτοιοι εργάτες ζουν κατά μέσο όρο γύρω στα 20-25 χρόνια λιγότερο από άλλους συναδέλφους τους σε άλλες βιομηχανίες». 

ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ BARSKOON ΤΟΥ ΚΙΡΓΙΣΤΑΝ ΣΤΙΣ 20 ΜΑΪΟΥ 1998  

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του κ. Τέντε στον κίνδυνο ατυχήματος. Σε αυτό κανείς δεν μπορεί να απαντήσει είπε και ανέφερε το παράδειγμα ατυχήματος στο Κιργιστάν. Το 1998, ένα  φορτηγό ανετράπη, στον ποταμό Barskoon του Κιργιστάν, της εταιρείας Kumtor Operating Company (θυγατρική της Καναδικής Cameco). 

Η εταιρία προσπάθησε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αποκρύπτοντας από την τοπική κοινωνία το ατύχημα. Το αποτέλεσμα ήταν  περισσότεροι από 2.000 ασθενείς με χαρακτηριστικά συμπτώματα δηλητηρίασης από κυάνιο. Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία ανταποκρίθηκε άμεσα, κατέβαλε προσπάθειες και απενεργοποίησε μεγάλο μέρος του τοξικού ρύπου εντός των επόμενων 6 ωρών, ένα μέρος είχε περάσει (ακαριαία) στον υδροφόρο ορίζοντα. 

Εκτός από το θέμα της δημόσιας υγείας, η περιοχή καταστράφηκε οικονομικά διότι τα τοπικά προϊόντα δεν ήταν δεκτά στις αγορές (παρότι αποδειγμένα ασφαλή) και ματαιώθηκαν οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία (παρά τις επίσημες διαβεβαιώσεις ότι ο κίνδυνος παρήλθε). Άραγε αυτό το γνωρίζουν οι ξενοδόχοι της Αλεξανδρούπολης; Αρχές Οκτωβρίου 2012, κάποιοι από τους ξενοδόχους της περιοχής της Αλεξανδρούπολης δήλωσαν εγγράφως την υποστήριξή τους στα Χρυσωρυχεία Θράκης.

Όσον αφορά στα προϊόντα της Θράκης, τον Οκτωβρίου 2012, ο διαχειριστής της εταιρείας Δουκίδης και Υιοί ΟΕ, Νίκος Δουκίδης δήλωσε ότι «στην περίπτωση που εγκριθεί και ξεκινήσει το έργο της εξόρυξης του Χρυσού, σταματάμε να αγοράζουμε το γάλα τους». Αυτή η δήλωση προκάλεσε πανικό ενώ και άλλες επαγγελματικές ομάδες εκδήλωσαν την ανησυχία τους. Πρόκειται για μελισσοκόμους της περιοχής των Σαπών, κτηνοτρόφοι, καπνοπαραγωγοί αλλά και ελαιοπαραγωγοί της περιοχής Μάκρης-Δικέλλων-Μαρωνείας, στους οποίους αναπτύχθηκε έντονος προβληματισμός και εκφράστηκε η αντίθεσή τους προς τα χρυσωρυχεία.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 

Η εταιρία δεν δίνει σαφής απαντήσεις και στο ζήτημα της αποκατάστασης. Όπως σημείωσε ο κ. Τέντες, «το επιφανειακό χώμα της περιοχής επέμβασης φυλάσσεται στον χώρο του έργου σε σωρούς. Το φυτικό χώμα στρώνεται ξανά κατά τις εργασίες αποκατάστασης. Εάν χρειαστεί περισσότερο, τότε αυτό εισάγεται από άλλες περιοχές ακόμη και μακρινές απ’ όπου μπορεί να είναι νόμιμα διαθέσιμο. Άλλωστε υπάρχει το αρχικό ποσό των 8 εκατομμυρίων ευρώ που θα καλύψει το κόστος αποκατάστασης. 

Το είδος και η τελική μορφή της αποκατάστασης θα καθοριστεί σε συνεργασία με την τοπική πολιτεία, καθώς τα περιθώρια για την αναβάθμιση της περιοχής και τις μετέπειτα χρήσεις της είναι απεριόριστα». Τα ερωτήμα όμως που προκύπτει είναι εύλογο: Μπορεί ένα τέτοιο χώμα να διατηρήσει τις ιδιότητές του έπειτα από μακρόχρονη φύλαξη και έκθεση στα στοιχεία της φύσης;. Σύμφωνα με τους ειδικούς η μέθοδος της αποκατάστασης έχει αποτελέσματα υπό προϋποθέσεις σε σχετικά επίπεδες επιφάνειες. Από την άλλη δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι θα έχει επιτυχία σε μια περιοχή όπως το Πέραμα όπου υπάρχουν όξινα, σκληρά πετρώματα, απότομες κλίσεις εδάφους κλπ.

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 

Τέλος ο κ. Τέντες κατέρριψε και το μύθο των θέσεων εργασίας με την εγκατάσταση των χρυσοθήρων. Όπως είπε μία θέση εργασίας στα χρυσορυχεία, ισοδυναμεί με απώλεια θέσεων εργασίας σε τομείς όπως η κτηνοτροφία, η γεωργία, ο τουρισμός. Με τεράστιες επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, με κίνδυνο κατάρρευσης του φράγματος, με καταστροφή των φυσικών πόρων όπως το νερό και τέλος με προίκα τα απόβλητα και τα τοξικά. Ποιοι συνεχίζουν να θέλουν το χρυσό στη Θράκη;

Όλγα Τσιούλφα 
http://www.xronos.gr/detail.php?ID=87780
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/03/3500.html

Κάποιοι ακόμα αδυνατούν να καταλάβουν τον ρόλο της τρόϊκας....

Γράφει ο Θάνος

Πριν ξεκινήσω το πρωί για την δουλειά χάζεψα λίγη ώρα στην τηλεόραση τον συμπαθή δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη με την καλή συντροφιά του, ο οποίος ασχολούνταν για λίγα λεπτά με την στάση των τροϊκανών στις χθεσινές και προχθεσινές διαπραγματεύσεις με τους υπουργούς....

Ολη πρωϊνή παρέα αναρωτιούνταν γιατί οι τροϊκανοί έχουν στυλώσει τα πόδια κι αρνούνται σχεδόν το σύνολο των προτάσεων των υπουργών για ελάφρυνση των πολιτών...
Ο κατά τα άλλα συμπαθής μεγαλοδημοσιογράφος έριχνε το φταίξιμο κυρίως στο ότι δεν καταφέρνουν οι "δικοί μας" να πείσουν τους ξένους για την τραγική κατάσταση των Ελλήνων και ότι "λίπος πλέον δεν υπάρχει"....

Με την σειρά μου αναρωτήθηκα (για μια ακόμα φορά) ότι είναι απορίας άξιον πως γίνεται μερικοί τόσο ενημερωμένοι άνθρωποι που ασχολούνται με την δημοσιογραφία τόσα χρόνια να μην καταλαβαίνουν τι ρόλο παίζουν και ποιος είναι ο σκοπός των ξένων δανειστών στην χώρα μας μετά μάλιστα από όσα έχουν συμβεί τα τελευταία 4 χρόνια στην πατρίδα μας....

Δηλαδή ο Παπαδάκης και οι συν αυτώ νομίζουν ότι οι ξένοι έχουν αγνές προθέσεις αλλά οι δικοί μας δεν μπορούν να τους πείσουν!!!!!
Μας δουλεύει;

Οσα μέτρα πρότειναν οι υπουργοί οι τροϊκανοί τα αρνήθηκαν με σθένος....
Και τι μέτρα ήταν αυτά;
Μήπως αυξήσεις μισθών και συντάξεων;
Μήπως κάποια κοινωνικά μέτρα;
Μήπως μια άρνηση των ιδιωτικοποιήσεων;
Μήπως χορήγηση κοινωνικών επιδομάτων;

Τίποτα από όλα αυτά....
Αυτά θα τα ζητούσε μια πατριωτική κυβέρνηση...
Και μάλιστα ακόμα καλύτερα δεν θα τα ζητούσε αλλά θα τα απαιτούσε, κι αν οι τύποι αρνούνταν θα τους σούταρε με σύντομες διαδικασίες και κακήν κακώς...
Αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία με άλλο τέλος.....

Λοιπόν ας ξαναγυρίσουμε στα ψίχουλα που τόλμησε να ζητήσει η κυβέρνηση.... και οι διαπραγματεύσεις ναυάγησαν με ευθύνη των δανειστών...

Ζήτηθηκε λοιπόν να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση...
ΟΧΙ, ήταν κάθετη η απάντηση....

Ζητήθηκε να αυξηθούν οι δόσεις των πολιτών που χρωστούν στην εφορία ώστε να μπορέσουν οι μέχρι χθες τίμιοι συμπολίτες μας να πληρώνουν τις οφειλές τους...
ΟΧΙ, ήταν η απάντηση κι εδώ....

Ζητήθηκε να μειωθεί ο ειδικός φόρος στα καύσιμα και ειδικά στο πετρέλαιο θέρμανσης διότι ο κόσμος κρυώνει και δεν αγοράζει πετρέλαιο λόγω υψηλής τιμής...
ΟΧΙ, δεν μας νοιάζει ήταν και πάλι η απάντηση...

Ζητήθηκε να διευκολυνθούν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά με δάνεια στις τράπεζες με ειδικές ρυθμίσεις....
ΟΧΙ, απάντησαν οι δανειστές (πράγμα περίεργο για όσους κάνουν τον βλάκα αφού και καλά η τρόϊκά -ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ- υποτίθεται ότι ασχολείται με δημόσια εξυγίανση κι όχι με ιδιωτικά συμφέροντα όπως είναι οι τράπεζες!!!)

Ομως κάτι ζήτησε και η τρόϊκα....

Ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ώστε να έχουμε απολύσεις στο δημόσιο....

Δηλαδή τα 4 έμμεσα καλά που ζήτησε για τον λαό η κυβέρνηση τα αρνήθηκαν και εκείνοι ζήτησαν ένα άμεσο κακό....

Κατόπιν οι υπουργοί τόνισαν ότι όλα όσα ζητούν έχουν σαν σκοπό την αύξηση των εσόδων του κράτους που πάνε από το κακό στο χειρότερο αφού ο κόσμος δεν έχει πλέον χρήματα...
Δεν μας ενδιαφέρει απάντησαν οι τροϊκανοι σκεφτόμενοι από μέσα τους "ακόμα καλύτερα"...

Μετά από όλα αυτά αναρωτιέμαι υπάρχει κανένας Ελληνας σε αυτόν τον τόπο που να μην βλέπει που το πάνε οι ξένοι;
Τι θέλουν να συμβεί;

Θέλουν πλήρη εξαθλίωση του λαού μας αλλά και του κράτους....
Ωστε να αρπάξουν αυτά που θέλουν με άνεση....

Δεν θέλουν ο Ελληνας να μπορεί να πληρώνει τα χρέη του στο κράτος...
Δεν θέλουν το κράτος να έχει έσοδα....
Δεν θέλουν να υπάρχει καμιά διευκόλυνση προς οποιαδήποτε κατεύθυνση...
Θέλουν να ανέβει η ανεργία... γι αυτό και ζητούν με μανία νέες απολύσεις....
Δεν τους ενδιαφέρει αν έχει φουντώσει η μαύρη εργασία των 300 ευρώ...
Αυτό ήθελαν εξ αρχής....

Τα μνημόνια (ενώ και καλά) μας έλεγαν ότι ήθελαν να αυξήσουν τα δημοσιονομικά έσοδα, στην πραγματικότητα ο στόχος σχεδόν όλων των διατάξεών τους ήταν να οδηγήσουν τα δημόσια ταμεία και τα ασφαλιστικά ταμεία στο χάος...
Και το πέτυχαν....

Οι πολίτες έμειναν άνεργοι... κι όσοι δουλεύουν πληρώνονται με 300 έως 600 ευρώ χωρίς ασφάλιση...
Αυτό σημαίνει ότι τα ασφαλιστικά ταμεία μένουν από εισφορές....
Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν λεφτά για τις συντάξεις και η τρόϊκα λέει αφού δεν έχετε λεφτά για τις συντάξεις να τις κόψετε....
Πέφτουν λοιπόν και οι συντάξεις μαζί με τους μισθούς...
Κανείς δεν ψωνίζει οτιδήποτε πέρα από όσα χρειάζεται να ζήσει κι έτσι τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο την ανεργία....
Η πείνα πλέον χτυπάει την πόρτα κάθε νοικοκυριού...
Τους άνεργους νέους δεν μπορούν πλέον να συντηρούν ούτε οι συνταξιούχοι γονείς με την πετσοκομμένη σύνταξη...
Και φυσικά όλοι αυτοί δεν μπορούν να πληρώνουν τις οφειλές τους στο κράτος... την ΔΕΗ, τις τράπεζες... Κινδυνεύουν και τα σπίτια τους.

Η τρόικα και η προδοτική κυβέρνηση επείδη ξέρουν ότι όσοι μένουν στο νοίκι ούτως ή άλλως καταστράφηκαν στρέφονται όλο και περισσότερο σε όσους αντέχουν... Σε αυτούς δηλαδή που έχουν ιδιόκτητη κατοικία. Αυξάνουν λοιπόν τους φόρους στα ακίνητα....
Πρέπει σύντομα να εξαθλιωθούν κι αυτοί...

Και το πράγμα προχωράει κανονικά....
Η τρόικα φίλοι μου είναι συνεπής σε αυτό που τάχθηκε να υπηρετεί...
Δηλαδή το ξένο ιδιωτικό κεφάλαιο...
Μην νομίζετε ότι μιλάω μια περίεργη κομμουνιστική παπαρήγια γλώσσα...
Ξέρετε πολύ καλά ότι σήμερα δεν υπάρχουν περιθώρια για να ασχολούμαστε με το ποιός μιλάει σαν δεξιός και ποιος σαν αριστερός...
Πάνε αυτά... ΤΕΛΟΣ.

Οι κύριοι λοιπόν αυτοί θέλουν όταν έρθει για "επενδύσεις και ανάπτυξη" στην Ελλάδα το ξένο αφεντικό τους να βρεί μια χώρα εξαθλιωμένη.
Ενα κράτος μπάχαλο και αδύνατο...
Θέλει όταν θα πεί σας δίνω δουλειά με 300 ευρώ μαύρα για 50 ωρες την εβδομάδα να μαζευτούν τεράστιες ουρές απελπισμένων...
Θα είναι αυτοί που οι τράπεζα τους έχει πάρει ή απειλεί να τους πάρει το σπίτι...
Θα είναι αυτοί που το κράτος θα τους έχει στην μπούκα για φυλακή λόγω χρεών...
Θα είναι αυτοί που κρυώνουν τον χειμώνα χωρίς θέρμανση...
Θα είναι αυτοί που είναι άνεργοι επί χρόνια....

Και το κράτος τι κάνει γι αυτό;
Τίποτα...
Γιατί εδώ και 4 χρόνια έχει παραδοθεί στους κομματικούς προδότες αμαχητί...

Μπορείτε εσείς να μου βρείτε μια εξήγηση γιατί εν μέσω της τεχνητής κρίσης (που μας φόρτωσαν για να μας πάρουν κάθε πλουτοπαραγωγική πηγή) η είσοδος σε δημόσιο νοσοκομείο χρεώνεται στον Ελληνα πολίτη με 25 ευρώ και η είσοδος του τζογαδόρου στο καζίνο με 16;!!!!!

Μπορείτε εσείς να μου εξηγήσετε γιατί εν μέσω της τεχνητής κρίσης ο Ελληνας πληρώνει το πιο ακριβό πετρέλαιο στην Ευρώπη;

Μπορείτε εσείς να εξηγήσετε γιατί εν μέσω της τεχνητής κρίσης οι φόροι αυξάνουν αντιστρόφως ανάλογα από τα εισοδήματα που γκρεμίζονται;

Εδώ και χρόνια κάποιοι λένε ότι είμαστε ένα μεγάλο πείραμα...
Είμαστε πειραματόζωα...

Εγω όμως λέω ότι δεν είμαστε.
Κι αυτό γιατί κι αυτοί που το λένε είναι εκ του πονηρού....
Το λένε με την έννοια και καλά να δούμε θα αντέξουν οι Ελληνες;
Γιατί αν αντέξουν οι Ελληνες θα αντέξει και η ευρωζώνη...

Και τι με νοιάζει ρε καθάρματα η ευρωζώνη σας...
Να την δέσετε γύρω από τον λαιμό σας και να πάτε να πνιγείτε...

Εγώ θέλω την ευημερία της πατρίδας μου και του λαού μου.
Και όλα όσα κάνετε οδηγούν ακριβώς στον αντίθετο δρόμο.

Αδέρφια ως πότε θα μένουμε άπραγοι;
Τι συνέβει σε αυτόν τον ένδοξο κι αγωνιστικό λαό μας;
Τι κατάντημα είναι αυτό;

Μήπως είστε από αυτούς που πιστεύουν τον Προβόπουλο που πήγε στον Παπούλια και παραμύθιαζε τον κόσμο μπροστά στις κάμερες;
"Κύριε πρόεδρε έχουμε περάσει το 70% της κρίσης κι απομένει το 30% που θα είναι το χειρότερο... μετά θα έρθει η ανάπτυξη"

Τι λες ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ;

Ο τύπος είναι πολλά χρόνια στο κουρμπέτι και στην μάσα και ξέρει πολύ καλά τι λέει...
Μόλις τελειώσει και το 30% τότε θα έχουμε την κοινωνία που περιγράψαμε παραπάνω... τον 300 ευρώ.
Κι αυτό για τον Προβόπουλο και τους υπολοίπους είναι "ανάπτυξη"...

Αδέρφια μου πλησιάζει η ώρα...
Θα είναι ή το αίμα μας και των παιδιών μας ή το δικό τους....
Οσοι από εσάς (γιατί λιγοστεύετε μέρα με την μέρα) θέλετε να παραμείνετε ατάραχοι στους καναπέδες σας δεν θα μπορέσετε... γιατί σε λίγο δεν θα έχετε καναπέ.

Κάθε μέρα που περνάει πλησιάζει το τραγικό τέλος που θα σημάνει μια νέα αρχή για την πατρίδα μας.
Αλλά πριν από την ημέρα εκείνη θα δούμε τρομερά και φοβερά πράγματα ακόμα...
Περιμένουμε όμως την σπίθα....
Κι έρχεται...

Ας είμαστε έτοιμοι.

 ΘΑΝΟΣ

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/03/blog-post_870.html

Eργολαβική απάτη Ολυμπιακών διαστάσεων



Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός, Παναγιώτης Βλαχουτσάκος


Σε μία ιδιαίτερα σκληρή δικαστική διαμάχη έχει εμπλακεί τα τελευταία πέντε- τουλάχιστον- χρόνια η κυρία Βιργινία Βεντουράκη, σύζυγος του δημοσιογράφου Σεραφείμ Φυντανίδη, διεκδικώντας χρήματα τα οποία, όπως καταγγέλλει, της υφάρπαξε ένας εργολάβος σε συνεργασία με μία νεαρή δικηγόρο.

Η υπόθεση εκτείνεται χρονικά από την «χρυσή» περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, όταν η ολλανδική εταιρεία «De Boer International» μαζί με δυο ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες ανέλαβαν να ολοκληρώσουν τρία έργα στον Άγιο Κοσμά. Οι δυο κατασκευαστικές είναι η «ΜΕΚΑΣΩΛ ΑΤΕΒΕ» και «City Planning A.E.», με την μεν πρώτη να αναλαμβάνει την κατασκευή των δύο έργων και την δεύτερη, η οποία εκπροσωπούνταν από την κυρία Βεντουράκη, την κατασκευή του τρίτου έργου.

Τα έργα κατασκευάστηκαν, η «City Planning A.E.» όμως, δεν πληρώθηκε ποτέ. Η κυρία Βεντουράκη καταγγέλλει ότι ο ιδιοκτήτης της «ΜΕΚΑΣΩΛ ΑΤΕΒΕ» σε συνεργασία με μία νεαρή δικηγόρο από τη Θεσσαλονίκη την «εξαπάτησαν» καθώς απέσπασαν το μερίδιό της και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν...

Η… συμφωνία

 
2003. Τότε, ενόψει της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, η ολλανδική κατασκευαστική εταιρεία συμβάλλεται με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης και αναλαμβάνει ως εργολάβος την εκτέλεση τριών ολυμπιακών έργων στον Άγιο Κοσμά. Πρόκειται για τον «Αθλητικό στίβο και γήπεδο προπόνησης στο αθλητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά» έναντι 3.359.490 ευρώ, το έργο «Πολλαπλό προπονητήριο και γήπεδο στο αθλητικό κέντρο στην Αθήνα», έναντι 3.554.822 ευρώ και την «Αίθουσα γυμναστικής στο αθλητικό κέντρο Αγίου Κοσμά στην Αθήνα», έναντι 4.627.807 ευρώ.
Στα δύο πρώτα ορίζεται ως υπεργολάβος η εταιρεία «ΜΕΚΑΣΩΛ ΑΤΕΒΕ», ενώ στο τρίτο που αφορά την «προμήθεια και εγκατάσταση ενός ανεξάρτητου, προσωρινού και μεταφερόμενου μεταλλικού προπονητηρίου», ορίζεται ως υπεργολάβος η «City Planning A.E.», την οποία εκπροσωπούσε η κυρία Βεντουράκη.
Παράλληλα, η «City Planning A.E.» συμφωνεί με την ολλανδική, πέρα από τις κατασκευές, να παρέχει και συμβουλευτικές υπηρεσίες αλλά και να την αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα κατά την εκτέλεση των έργων.
Για τις υπηρεσίες αυτές συμφωνείται να λάβει το 2% επί του συνολικού ανταλλάγματος για κάθε έργο. Στη συνέχεια, μέσω ιδιωτικού συμφωνητικού, η «City Planning A.E.» αναθέτει στην «ΜΕΚΑΣΩΛ ΑΤΕΒΕ» την εκτέλεση των εργασιών κατασκευής του προπονητηρίου που είχε αναλάβει να υλοποιήσει στον Άγιο Κοσμά. Ως αμοιβή της εταιρείας που εκπροσωπούσε η κυρία Βεντουράκη συμφωνείται το ποσό των 533.320 ευρώ.
Έργα ναι, χρήματα όχι

 
Οι κατασκευές έγιναν, τα έργα υλοποιήθηκαν, ωστόσο η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης καθυστερούσε να καταβάλλει στην ολλανδική εταιρεία τα χρήματα που όφειλε.
Μετά την εκκαθάριση των λογαριασμών προέκυψε ότι η «De Boer», όφειλε στην «City Planning A.E.» 304.857 ευρώ, ενώ στην ΜΕΚΑΣΩΛ 911.000 ευρώ.
Τότε οι δύο παραπάνω εταιρείες, αποφάσισαν να συνεργαστούν και ορίζοντας ως νομικό συμπαραστάτη μια δικηγόρο που εκπροσωπούσε την De Boer, «ξεκίνησαν» τον δικαστικό αγώνα προκειμένου να «πείσουν» την Ομοσπονδία πετοσφαίρισης να αποπληρώσει τα οφειλόμενα, ώστε να λάβουν και αυτές τα χρήματα που δικαιούνταν.
Τότε μάλιστα συμφωνήθηκε ότι όταν -και εφόσον- το ποσό καταβληθεί, να εισπραχθεί απευθείας από την «ΜΕΚΑΣΩΛ», με την προϋπόθεση η τελευταία να καταβάλλει στην «City Planning A.E.» τα χρήματα που δικαιούταν.
Τελικά, ύστερα από πολλά χρόνια η ελληνική ομοσπονδία «πείστηκε» -στα τέλη Νοεμβρίου του 2011- να καταβάλλει το υπόλοιπο των 1.769.000 ευρώ. Από αυτά, βάσει συμφωνητικών, το 1.169.000 έπρεπε να εισπράξει η «ΜΕΚΑΣΩΛ» και τα 600.000 ευρώ η «City Planning» (χρήματα που προέκυψαν από τις προσαυξήσεις των τόκων με το πέρασμα του χρόνου).
Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται η κυρία Βεντουράκη σε αγωγή που έχει καταθέσει, ο ιδιοκτήτης της «ΜΕΚΑΣΩΛ» σε συνεργασία με τη νεαρή δικηγόρο από την Θεσσαλονίκη που εκπροσωπούσε την «De Boer» αλλά και τα συμφέροντα των δύο εταιρειών, υπεξαίρεσαν τα χρήματα και εξαφανίστηκαν.
H αγωγή που έχει καταθέσει η «City Planning» αναφέρει χαρακτηριστικά:
 
«Ο κατασκευαστής και η δικηγόρος διαβεβαίωσαν ότι περί τα τέλη Σεπτεμβρίου 2011 ότι ο συμβιβασμός θα γινόταν τις επόμενες ημέρες, ως αποτέλεσμα του οποίου η Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης θα κατέβαλλε το ποσό του 1.792.181 ευρώ. Μάλιστα, η κυρία Βεντουράκη ρώτησε τη δικηγόρο, εάν χρειαζόταν η ίδια να ήταν παρούσα κατά την υπογραφή του συμβιβασμού και εκείνη την απέτρεψε, λέγοντας ότι δεν χρειαζόταν, δεδομένου ότι η ίδια, ως δικηγόρος της De Boer, θα συνέτασσε το πρακτικό συμβιβασμού, θα ήταν παρούσα κατά την υπογραφή του και θα το υπέγραφε τόσο η ίδια όσο και ο εργολάβος. Έκτοτε η κυρία Βεντουράκη είχε συχνές επαφές με τους εγκαλούμενους, στις οποίες την διαβεβαίωναν ότι όλα έβαιναν καλώς. Εν τέλει στις 20 Οκτωβρίου 2011 ενημερώθηκε τηλεφωνικά από μία έφορο ότι τα χρήματα είχαν εκταμιευθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος. Παρότι όμως τα χρήματα εκταμιεύθηκαν, δεν της δόθηκαν ποτέ».
Η zougla.gr επικοινώνησε με την ενάγουσα η οποία δήλωσε: «Ο κατασκευαστής και η δικηγόρος πήραν τα χρήματα και έγιναν καπνός. Τα έβαλαν στην τσέπη τους και μετά από τόσα χρόνια κοινού αγώνα, ο μεν πρώτος είπε δεν σου χρωστάω τίποτα, ενώ η δεύτερη φώναζε ότι ουδέποτε μας εκπροσωπούσε».
Επικοινωνήσαμε και με την καταγγελλόμενη δικηγόρο, η οποία δήλωσε ότι έχει πράξει τα νόμιμα, τονίζοντας ότι η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της ελληνικής δικαιοσύνης.
Τέλος, η ηλεκτρονική εφημερίδα προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον κατασκευαστή, ωστόσο η επικοινωνία δεν κατέστη δυνατή.
http://www.zougla.gr

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/03/e.html

ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ – ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ!!!!

Αναρωτηθήκατε ποτέ τον λόγο για τον οποίο επέμενε η ΤΡΟΙΚΑ στην υποχρεωτική χρήση της ψηφιακής τηλεόρασης, κάτι που είναι και όρος του μνημονίου; Γνωρίζετε ότι σε παγκόσμια κλίμακα μόνο η Ελλάδα την επέβαλε, χωρίς δικαίωμα επιλογής για τους πολίτες;
Πάμε να δούμε το γιατί λοιπόν ….

Στα κινηματογραφικά φιλμ, το κάθε δευτερόλεπτο αναλύεται σε 24 καρέ, ροή που εξασφαλίζει φυσιολογική κίνηση στην οθόνη. Αν τα καρέ ανά δευτερόλεπτο είναι λιγότερα, η κίνηση θα φαίνεται αργή και αν είναι περισσότερα, θα φαίνεται γρήγορη.

Αν από αυτά τα 24 καρέ αφαιρεθούν π.χ. τρία (3) και αντικατασταθούν με άλλα, άσχετα με το περιεχόμενο του φιλμ, το μάτι μας θ΄αντιληφθεί την παρεμβολή των “ξένων” καρέ, αλλά ο εγκέφαλος δεν προλαβαίνει να κατανοήσει το περιεχόμενό τους, με αποτέλεσμα να τα αποθηκεύσει στο υποσυνείδητο, χωρίς εμείς να αντιληφθούμε το παραμικρό.

Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες για διαφημιστικούς σκοπούς, με εκπληκτικά αποτελέσματα.

Η ψηφιακή tv λοιπόν, έχει ανάλογες δυνατότητες επέμβασης στο υποσυνείδητό μας, αφού παρακολουθώντας π.χ. το δελτίο ειδήσεων, παρεμβάλλονται μηνύματα με την ίδια παραπάνω μέθοδο, αλλά με πολύ πιο σύγχρονα ψηφιακά μέσα, χωρίς να τα αντιλαμβανόμαστε, κάτι το οποίο δεν θα μπορούσε να γίνει με την αναλογική tv.

Εδώ πλέον δεν μιλάμε για διαφημιστικά μηνύματα, αλλά για πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά και γενικά, μηνύματα χειραγώγησης της κοινής γνώμης και ελέγχου των αντιδράσεών της.

Γι αυτόν τον λόγο, το ξαναλέω, επεβλήθη η αλλαγή από αναλογική σε ψηφιακή tv, ως απαράβατος όρος του μνημονίου και όχι γιατί τους ενδιέφερε η ποιότητα της τηλεθέασής μας.

Για παράδειγμα, ενώ όλοι μας γνωρίζουμε και παραδεχόμαστε την κατευθυνόμενη ενημέρωση συγκεκριμένου MEGAλου καναλιού, αυτό εξακολουθεί να κατέχει την πρώτη θέση στην τηλεθέαση των δελτίων ειδήσεων. Άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι τα ασυνήθιστα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης των Τούρκικων σήριαλ …

Ελπίζω ότι αυτό το κείμενο βοηθά αρκετά στην κατανόηση της μαλθακότητας και της έλλειψης αντίδρασης σε όσα συμβαίνουν γύρω μας.


(ΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΟ ΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ, ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ)
πηγή

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/03/blog-post_6227.html

Τουρκικό "πάρτυ" στο Αιγαίο ,μετά από τη συνάντηση Σαμαρά-Ερντογάν.


Τουρκικό “πάρτυ” στο Αιγαίο,λίγα 24ωρα μετά από την επίσκεψη Σαμαρά στην Κωνσταντινούπολη και το “καζάν-καζάν” του Ερντογάν.

Μετά από μακρύ χρονικό διάστημα σχετικής ηρεμίας η τουρκική Πολεμική Αεροπορία έκανε μια “επίδειξη δύναμης” εχθες με 19 αεροσκάφη της να κάνουν παραβιάσεις στο βόρειο και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν από το ΓΕΕΘΑ η εικόνα έχει ως εξής:
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 4 (12 Α/Φ)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 7 (4 Ε/Π & 3 CN-235)
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 19
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 2 (4 Α/Φ)
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 13
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 9
ΕΜΠΛΟΚΕΣ : -
ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/03/blog-post_4501.html

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ!

Τι έλεγε ο Στουρνάρας, ως Γεν. Διευθυντής του ΙΟΒΕ τον Δεκέμβριο του 2009 και τι ο Σαμαράς, ως αντιπολίτευση τον Μάιο του 2009 (2 βιντεο)

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΛΟΓΟΘΕΤΗ!
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Στουρνάρας Επιστημονικός Διευθυντής ΙΟΒΕ, όπως γράφει και ο τίτλος: έλλειμμα 16 12 2009

Γράφει η Πόπη Σουφλή

Ιδού τι έλεγε ο πολιτικός εγκληματίας Γιάννης Στουρνάρας, ως Επιστημονικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ, στις 16 Δεκεμβρίου του 2009, δηλαδή, τρεις μήνες μετά τις εκλογές στις οποίες κέρδισε το ΠΑΣΟΚ.
Μήπως να τον καλέσουν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς και η Ανακρίτρια που χειρίζονται το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ;

Αυτό το πολιτικό κάθαρμα, επιβεβαιώνει στην ουσία την Καθηγήτρια Πανεπιστημίου και πρώην Μέλος της ΕΛΣΤΑΤ, κ. ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ και τον πρώην Αντιπρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ κ. ΝΙΚΟ ΛΟΓΟΘΕΤΗ, που είχαν το θάρρος να καταγγείλουν την διαστρέβλωση των στοιχείων της Ελληνικής Οικονομίας για το έλλειμμα, με αποτέλεσμα να οδηγήσουν τη χώρα μας, οι ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΤΑΝΤΙΝΟΥ, στους διεθνείς τοκογλύφους του ΔΝΤ....

Στην ίδια γραμμή και ο Αντώνης Σαμαράς, τον Μάιο του 2009, ως πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης



Δείτε τι έλεγε ο Σαμαράς τον Μάιο του 2009 για το έλλειμμα!




ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ!
http://attikanea.blogspot.gr/2013/03/2009-2009-2.html
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/03/blog-post_2893.html

(35!) Βουλευτές ΝΔ σε «ανταρσία»;...ή μήπως η ΝΔ «μαγειρεύει την Πτώση» της;




γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Προχτές, Τρίτη (05/03/13) απόγευμα, το διαδίκτυο «βούϊξε» από μια «ξαφνική εξέλιξη». Αναρωτιόντουσαν λοιπόν τα blogs:
«Τι κάνουν όλοι μαζί οι Βουλευτές της ΝΔ συγκεντρωμένοι – και δη «αιφνιδίως» - στα κεντρικά τους στη Συγγρού;»

Τι «αψυχολόγητη κίνηση πανικού» ήταν αυτή; (η πρώτη «αυθόρμητη» σκέψη βεβαίως. Να όμως που συνήθως η πρώτη εντύπωση είναι και η κυριότερη).

Το ερώτημα κοινό στο μυαλό όλων των bloggers. Και μόνο, εφόσον τα κανάλια «αδιαφόρησαν επιδεικτικά» γι’ αυτό. Τη στιγμή που στήνουν ολόκληρα πολύωρα πάνελ αν τυχόν τρεις βουλευτές φάνε μαζί μ’ ένα «κομματικό μεγαλοστέλεχος» αδιαφόρησαν για μια τέτοια «μεγαμάζωξη».

Ε, λες, δε μπορεί. Κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει εδώ. «Κάτι παίχτηκε» και ανησύχησε την ηγεσία της ΝΔ, γι’ αυτό τους μάζεψε έτσι ξαφνικά και εσπευσμένα. Για να τους τονώσει το ηθικό; Να τους μαζέψει τα λουριά; Να ενισχύσει την συσπείρωση παντί μέσω και τρόπω; 
Όλα αυτά μαζί κι άλλα τόσα «απόρρητα»;

Άρα; Κάτι στη «συμπεριφορά» των βουλευτών έγινε «άκρως ανησυχητικό». Κι αυτό το «κάτι κορυφώθηκε τη Δευτέρα». Και ήταν προφανώς τόσο έντονο που στάθηκε αρκετό για να τους μαζέψουν άρον άρον Τρίτη μεσημέρι.

Και το ότι τα ΜΜΕ δεν ασχολήθηκαν μ’ αυτό ΟΥΔΟΛΩΣ, το έκανε ακόμη πιο «σοβαρό».

Έρχεται λοιπόν η επόμενη μέρα – Τετάρτη 06/03/13 – και περιμένεις τις γνωστές μακροσκελείς κουραστικές αναλύσεις των ΜΜΕ, πλην όμως, φευ! Τίποτα.

Κάτι λίγα μονόστηλα ελαχίστων λακωνικών λέξεων μόνον κάποιες εφημερίδες. Και τίποτε ΑΠΟΛΥΤΩΣ τα τηλεπάνελ. Αυτά που αν πέσει λίγο το σακάκι ενός βουλευτή το αναγάγουν σε μέγα ζήτημα!

Ε, δεν μπορεί, κάτι παίζει εδώ, ξαναλές!
Το ξανακοιτάς για πολλοστή φορά....

Οι εφημερίδες απλά και λιτά αναφέρουν πως με αιφνίδια πρωτοβουλία του γραμματέα του κόμματος Εμ. Κεφαλογιάννη συγκεντρώθηκαν βουλευτές και γραμματείς για να τους κάνουν οι αναπληρωτές και υφυπουργοί οικονομικών «φροντιστήριο» επί των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης και το πόσο αναγκαία είναι αυτά.

Βολική ακούγεται ως «δικαιολογία», πλην όμως εξακολουθούν να «μπαίνουν ιδέες» πως εδώ παίζεται κάτι πολύ πιο περίπλοκο.
Κατ’ αρχήν, γιατί χρειάστηκε ένα τέτοιο «αιφνίδιο μεγα-φροντιστήριο» εάν δεν υπήρχαν σοβαρές αντιδράσεις από βουλευτές της ΝΔ; Αφού έτσι κι αλλιώς η εντατική ενημέρωση των βουλευτών και των στελεχών επί των ακραίων μέτρων μια κυβέρνησης είναι στην ημερήσια διάταξη και τελείται ακατάπαυστα.

Ποιόν δουλεύουν λοιπόν;

Φυσικά, το λένε και μόνοι τους στα «λιτά τους άρθρα» των εφημερίδων ότι «υπάρχει γκρίνια από βουλευτές για τα ακραία μέτρα». Και να κάπου εκεί ανάμεσα υπάρχει (όχι και τόσο «κρυμμένο», αντιθέτως, θα έλεγα) το «κλειδί» του θέματος.

ΟΧΙ, δεν μαζεύτηκαν όλοι – προσκλήθηκαν όλοι άραγε; - αλλά μόνον οι 35 βουλευτές της επαρχίας. ΌΛΟΙ πλην των Αθηνών.
 
Έτσι έλεγαν τουλάχιστον τα αρθρίδια:
 «υπήρξε γκρίνια από τους 35 βουλευτές της επαρχίας επειδή δεν παρίσταντο εκεί οι συνάδελφοί τους που εκλέγονται στις περιφέρειες της Αττικής».

Δηλαδή; Αυτοί θεωρούνται λοιπόν οι ..... «επικίνδυνοι»;
Κι αν ναι, μ’ αυτήν την «επικοινωνιακή ντρίπλα» τους «ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ»; Το ίδιο το κόμμα τους;
Πως να μην αναρωτηθείς μετά και πάλι:
«Τι παίζει εδώ»;

Ακόμη κι αν όντως αυτοί είναι οι «επικίνδυνοι» για «ανταρσία» θα περίμενε κανείς από ένα «πολύπειρο στα επικοινωνιακά κόλπα» χώρο όπως η ΝΔ να επιχειρήσει να «καλύψει» με κάποιο τρόπο αυτό το «αδύνατο σημείο» της. Ακριβώς για να μην δεχτεί επιθέσεις στο «ευαίσθητο σημείο του οχυρού της». Να μην εστιάσουν τα «αντίπαλα πυρά» σ’ αυτούς τους 35.

Πχ αν έπρεπε οπωσδήποτε να τους δει όλους μαζί (παράλογο από πλευράς επικοινωνιακής τακτικής μεν, αλλά άντε, να το δούμε ως υπόθεση εργασίας) τους (35) βουλευτές θα φρόντιζε (υποχρέωνε) να είναι παρόντες ΟΛΟΙ οι βουλευτές. Για να «κρύψει το αδύνατο σημείο» της.

Το πιο σύνηθες βεβαίως είναι να βλέπουν κάποια «μεγαλοστελέχη» έναν έναν τους εκάστοτε «επικίνδυνους». Και επικοινωνιακά εξηγείται αυτό ως η πιο σώφρωνα τακτική. Ένας ένας είναι πιο αδύναμοι πάντα οι «στόχοι νουθεσίας». Ενώ όλοι μαζί «αλληλοενισχύονται», αλληλοτροφοδοτείται η «δυναμική αντίδρασης» του καθενός από αυτή των άλλων και σχηματίζεται μια «ομαδική αντιδραστική δυναμική».

Κι άλλο «παράξενο», συνεπώς, εδώ.

Συνεπαγωγικά, γιατί άραγε η «κίνηση» αυτή έπρεπε να «βγάλει μάτι»; Τι ήταν αυτό που επέβαλλε να «καρφωθεί» τόσο «ξεκάθαρα»;

Το «μήνυμα» που περνάει προς τα έξω είναι το εξής:
«Ιδού, η ΝΔ έχει σοβαρό πρόβλημα με βουλευτές της, τους εξής 35, οι οποίοι απεργάζονται ανταρσία, τουτέστιν, να «ρίξουν την κυβέρνηση»....»

Αυτό πάλι μπορεί να ερμηνευθεί με δύο τρόπους:
Πρώτον, το μήνυμα απευθύνεται προς τους εκλογικούς υποστηρικτές της κυβέρνησης με την έμμεση προτροπή να ασκήσουν πίεση προς τους 35 προκειμένου να «μην στασιάσουν». Και βεβαίως, μήνυμα προς τους 35 «προσέξτε, σας έχουμε στη μπούκα».

Δεύτερον, το μήνυμα ταυτόχρονα απευθύνεται προς όλους τους υπόλοιπους εκλογείς (αντιμνημονιακούς γενικά) με την έμμεση προτροπή «...ιδού ο ευαίσθητος κρίκος μας, αυτοί οι 35. Τσακίστε τους στην πίεση όπου τους βρείτε και με όποιον πρόσφορο τρόπο, μέχρι κάποιοι απ’ αυτούς να λυγίσουν και να ρίξουν την κυβέρνηση».

Αν ισχύει η πρώτη περίπτωση, τότε η κυβέρνηση νοιώθει «σοβαρά απειλούμενη» από δικούς της και τα «παίζει όλα για όλα» και μάλιστα μ’ έναν «βεβιασμένο τρόπο που προδίδει πανικό» καθώς, προφανώς, νοιώθει ότι «δεν προλαβαίνει να τους χειριστεί με «επαγγελματικό τρόπο», δηλαδή «έντεχνα κι έναν έναν». Παίζει λοιπόν το τελευταίο της (απονενοημένο) χαρτί για να παραμείνει κυβέρνηση.

Στη δεύτερη περίπτωση, έχουν αποφασίσει να εγκαταλείψουν την κυβέρνηση αλλά δε θέλουν και να «το χρεωθούν». Δε θέλουν να έχουν και την «πολιτική ευθύνη» μιας τέτοιας πολιτικής πράξης απέναντι στους «έξωθεν εντολοδότες» τους της Τρόϊκα (θα ήθελαν πχ και να «την κάνουν» αλλά και να διατηρήσουν τον «φάκελό τους καθαρό» ώστε να «ξαναχρησιμοποιηθούν» από την Τρόϊκα στο μέλλον).

Συνεπώς και για να το επιτύχουν αυτό «θυσιάζουν» στην κυριολεξία 35 βουλευτές τους ρίχνοντάς τους στην «αρένα με τα θηρία». Ώστε να μπορούν να πουν μετά στ’ αφεντικά τους:
 «Ορίστε, εμείς θέλαμε να συνεχίσουμε να κυβερνάμε και να περνάμε τα ακραία μέτρα σας αλλά δε μας άφησαν. Δε φταίμε εμείς που πέσαμε αλλά αυτοί που μας έριξαν. Ξεσκίστε τους...»

Γιατί, μη γελιόμαστε, μετά απ’ αυτό το «ξεκάθαρο και στην ψύχρα δόσιμο των 35», όλες μα ΟΛΕΣ οι «πιέσεις» - κάθε είδους και μορφής – από μέρους του αγανακτισμένου λαού θα συγκεντρωθούν σ’ αυτούς τους 35.

Οι μεν (υποστηρικτές της κυβέρνησης) από αγανάκτηση και απειλητικά για να «μην κάνουν τίποτε αντάρτικο» και οι δε (αυτοί που πολεμάνε την κυβέρνηση και τα ακραία μέτρα της) θα τους επιτεθούν μαζικά (όντες ο «αδύναμος κρίκος» της κυβέρνησης) προκειμένου να τους τρομοκρατήσουν και να πάρουν την «απόφαση της ανταρσίας» μια ώρα αρχήτερα.

Σου λέει «αν τρομάξουν αρκετά αυτοί και «την κάνουν», μαζί τους θα πέσει και η κυβέρνηση». Και η αλήθεια είναι πως τους 35 τους περιμένουν πολύ «μαύρες ημέρες» μετά απ’ αυτό.

Και περίεργο δεν είναι τόσο το ότι  «δεν παίχτηκε το θέμα από τα κανάλια». Πολύ απλά, οι έμπειροι δημοσιογράφοι εντόπισαν αμέσως το «πρόβλημα» κι επειδή δεν θέλουν να πέσει η κυβέρνηση της τρόϊκα, αποφάσισαν να «μην αναδείξουν το θέμα».  Αντιθέτως, το «υποβίβασαν». Το εξαφάνισαν.

Αυτό που όμως είναι περίεργο είναι που δεν «αναδείχθηκε» το θέμα από την αντιπολίτευση. Αν όντως θέλει να γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ κι αν όντως βιάζεται για εκλογές, γιατί τάχα δεν ανέδειξε το θέμα;

Είναι δυνατόν να τρομάζει τόσο πολύ και μόνο στην ιδέα να γίνει κυβέρνηση;

Πολλά «περίεργα» μαζεμένα ταυτόχρονα.....

Γιώργος Ανεστόπουλος
http://aegeanhawk.blogspot.gr/2013/03/35.html 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/03/35.html

Ένας μοναχικός Κρητικός εκδικητής που συνέτριψε τους εισβολείς του Αττίλα!

ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΙΚΑΚΗΣ, Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΗΡΩΑΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΤΡΙΨΕ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ

Η άγνωστη ιστορία του, από τότε που δημοσιεύτηκε κυρίως στο διαδίκτυο, κάνει τους Έλληνες πουνοιάζονται να....
ριγούν από συγκίνηση, μα και να σφίγγουν τα δόντια από αγανάκτηση! Όμως ένα είναι βέβαιο. Καθένας που θα διαβάσει για τούτο το παλικάρι, θα νιώσει πως δίκαια του αξίζει μια θέση δίπλα στους μεγαλύτερους Ήρωες του Ελληνισμού! Και καθένας θα θελήσει να γίνει «Μπικάκης» σαν έρθει η ώρα να ξοφλήσει η Ελλάδα τους λογαριασμούς της με τους παρανοϊκούς Στρατηγούς της Τουρκίας, που κρατώντας σε στρατιωτική κατοχή τη μισή σχεδόν Κύπρο για 35 ολόκληρα χρόνια και παραβιάζοντας σχεδόν καθημερινά την Ελλάδα, παραβιάζουν την Ειρήνη, αλλά και την υπομονή του Θεού, που θα αποδώσει κάποτε Δικαιοσύνη…

ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΙΚΑΚΗΣ

ο Έλληνας «Ράμπο»

«…Η προδοσία της Κύπρου βρίσκεται σε εξέλιξη,ο Αττίλας προχωρά και οι Καταδρομείςβρίσκονται στην Μεγαλόνησο να υπερασπιστούν τα πάτρια εδάφη. Ανάμεσα σ’ αυτούς ένας απόγονος των Μινωιτών τοξοτών, του Δασκαλογιάννη, του Γιαμπουδάκη, ο καταγόμενος από το χωριό Ασή Γωνιά, στα σύνορα Ρεθύμνου – Χανίων, καταδρομέας Μπικάκης, μια ηρωική μορφή των μαχών, ανάμεσα σε όλες τις άλλες των Ελλήνων πολεμιστών της Α΄ Μοίρας της ΕΛΔΥΚ και τωνΚυπρίων καταδρομέων.

Η μοίρα χωρίζεται σε ζευγάρια έχοντας βαρύ οπλισμό, μερικά οπλοπολυβόλα και ΠΑΟ. Σε ένα από αυτά ο Μπικάκης μαζί με τον έτερο κρητικόΜπιχανάκη καλούνται να υπερασπιστούν την περιοχή αριστερά της αντιπροσωπίας της “Ford”, γνωστό ωςανώνυμο λόφο αφού οι Τούρκοι προωθούνται στα προάστια της Λευκωσίας. Ο Μπιχανάκης μεταφέρει και εναποθέτει 8 βλήματα ΠΑΟ και ο Μπικάκης με το ΠΑΟ του παρατηρεί τον χώρο και το πεδίο βολής που του έδινε.

Υπό συνεχή βροχή από όλμους των 4,2 χιλιοστών των Τούρκων, ο Μπικάκης μετακινείται προς άλλο σημείο, πιστεύοντας ότι ο Μπιχανάκης τον είχε αντιληφθεί, όμως απορροφημένος από την μεταφορά των βλημάτων, δεν είδε την μετακίνηση του Μπικάκη και αμέσως άρχισε να τον καλεί χωρίς να λαμβάνει απάντηση. Γύρισε πίσω και ανάφερε την απώλεια του συντρόφου του. Όμως ο Μπικάκης ζει και με την σειρά του ψάχνει τον σύντροφο του, νομίζοντας ότι σκοτώθηκε. Δεν παίρνει απάντηση, αφού το μόνο που ακούει είναι οι εκρήξεις από τους όλμους των Τούρκων!

Παρόλο που γνωρίζει ότι είναι μόνος, δεν λιποψυχεί αλλά μένει στη θέση του, ακολουθώντας τις εντολές που είχε. Μία ανεπανάληπτη και ανορθόδοξη αναμέτρηση ανάμεσα στον ΑΝΘΡΩΠΟ και στις μηχανές. Τοποθετεί το βλήμα, φέρνει το ΠΑΟ στον ωμό του και το μάτι του στην διόπτρα. Έρχονται 6 άρματα Μ-48-Α2 και πίσω τους ένα Τουρκικό Τάγμα Πεζικού! Στα 300 μέτρα εγκλωβίζει το 1ο άρμα και στα 270 μέτρα το κάνει παλιοσίδερα, αναγκάζοντας τα δυο άτομα του πληρώματος να το εγκαταλείψουν! Αλλάζει θέση, εγκλωβίζει το 2ο άρμα και το τυλίγει στις φλόγες χωρίς να γλιτώσει κανείς!

Στα 200 μέτρα καταστρέφει και το 3ο άρμα, ενώ οι Τούρκοι τον ψάχνουν σαν τρελοί, αλλάζει θέση και καταστρέφει και το 4ο μην αφήνοντας κανένα ζωντανό!!! Τα δυο εναπομείναντα άρματα φοβούνται και κρύβονται, όμως το 5ο κάνει το λάθος και εμφανίζεταιδίνοντας την ευκαιρία στο Μπικάκη να το στείλει από εκεί που ήρθε! Το 6ο και τελευταίο οπισθοχωρεί ελπίζοντας ότι θα γλιτώσει 700 μέτρα μακριά από τον Μπικάκη, αυτός όμως το καταστρέφει και αυτό! Τα πληρώματά τους, που μέρες πριν έκαιγαν άμαχους, γυναίκες, ιερείς και παιδιά, κάηκαν σε λίγα λεπτά από τον μοναχικό Κρητικό εκδικητή! Θαρρείς κι ήταν ένα μακάβριο παιγνίδι θανάτου, που από Θεία θέληση έπρεπε να το κερδίσει ο Άνθρωπος…

Οι Τούρκοι πεζικάριοι βλέποντας το θάνατο μπροστά τους τρέχουν να καλυφθούν στη σχολή Γρηγορίου. Τα δυο εναπομείναντα βλήματα του Μπικάκη ρίχνονται στο ισόγειο και στον δεύτερο όροφο του κτιρίου! Ποσά πτώματα μέτρησαν οι Τούρκοι στο κτίριο δεν μαθεύτηκε ποτέ… Παρέμεινε τέσσερις μέρες χωρίς τροφή, πολεμώντας με ένα πολυβόλο, που βρήκε πεταμένο στον διπλανό λόφο και έχοντας δίπλα του τη φωτογραφία της Ελένης που τον περίμενε στη Κρήτη!.

Ο Καταδρομέας Μπικάκης (όπως και κανένας άλλος Αξιωματικός ή οπλίτης από όσους έλαβαν μέρος στην άνιση τούτη Μάχη) δεν έλαβε ποτέ κάποια ηθική αμοιβή ή έπαινο! Η πρόταση του Διοικητού του, για άμεση απονομή του Χρυσούν Αριστείου Ανδρείας, έμεινε για πάντα στα συρτάρια των “ΗΓΕΤΩΝ”. Από ένοχη σιωπή; Από ντροπή; Από προκατάληψη; Κανένας ποτέ δεν έμαθε…

Όταν απολύθηκε από το Στρατό, εργάστηκε σαν οικοδόμος. Έκανε οικογένεια και παιδιά. Άφησε την τελευταία του πνοή σε τροχαίο ατύχημα το 1994, στην εθνική οδό Αθηνών Πατρών, φεύγοντας από τη ζωή – όπως κι άλλοι μαχητές Καταδρομείς, Ελδυκάριοι και κυβερνήτες των Νοράτλας – με την πίκρα της μη αναγνώρισης… Τιμήθηκε μετά θάνατον από την Λέσχη Καταδρομέων Ημαθίας. Η τιμητική πλακέτα απεστάλη από τον – εν ζωή τότε – Πρόεδρο της Λέσχης Δρούγκα Στέφανο, στους Γονείς του στην Κρήτη…

Κανένας Δάσκαλος ή ιστορικός δεν μίλησε ποτέ στους μαθητές του γι αυτόν… Κανένας ποιητής δεν αφιέρωσε λίγη απ τη σοφία του για κάποιες αράδες από λέξεις…έστω για ένα τραγούδι. Σε ολάκερη την Ελλάδα, μήτε στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη, δεν υπήρξε ποτέ κάποιος δρόμος που να χωρέσει το όνομά του…»

Εμμανουήλ Μπικάκης, ένας μεγάλος, σύγχρονος εθνικός Ήρωας Πολέμου, που κρύψανε οι άνανδροι, για να μην φαίνεται τόσο ανυπόφορη η ανανδρία τους…

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ: Η ιστορία του Μανώλη Μπικάκη αλλά και η φράση στο τέλος “Κανένας ποιητής δεν αφιέρωσε λίγη απ τη σοφία του για κάποιες αράδες από λέξεις…έστω για ένα τραγούδι” συγκίνησε ιδιαίτερα τον συμπατριώτη του ποιητή Γώργο Βολουδάκη που ένοιωσε υποχρεωμένος να γράψει κάτι για τον μεγάλο αυτόν ήρωα. Προτίμησε να γράψει ένα Κρητικό τραγούδι που ταιριάζει στην λεβεντιά και την αντρειωσύνη του. yiorgosthalassis.blogspot.com/

Του νέου Ακρίτα το αντάμωμα
Ριζίτικο ή Ανωγιανό, σούστα ή πεντοζάλι
εγώ ποτέ δεν έγραψα ούτε θα γράψω πάλι
Μά για τον ήρωα τούτονε της Κρήτης το περβόλι
τον θρύλο των καταδρομών που λέγανε Μανώλη
θα γράψω ώς τον ουρανό σαν δάκρυ ένα στιχάκι
να μάθει ο Ελληνισμός Μανώλη τον Μπικάκη.
Μόνος στη Κύπρο τάβαλε έξω απ΄τη Λευκωσία
με ένα τάγμα τουρκικό!!! Ακούστε αυτοθυσία!
Έξι άρματα κατέστρεψε με το αντιαρματικό του
του χάρου έστειλε πολλούς τούρκους στο μερτικό του.
Τέσσερις μέρες ύστερις χωρίς να σταματήσει
πολέμαε θεονήστικος, οι τούρκοι είχαν σαστίσει…
Για όλα αυτά, δεν έλαβε ανταμοιβή καμμία
ούτε ανδρείας παράσημο, ούτε εύφημο μνεία
Απ΄την πατρίδα του ποτέ δεν πήρε ούτε ένα χάδι
και με την πίκρα αυτή έφυγε μια μέρα για τον άδη.
Όμως για μας τους Έλληνες είναι αντρειωμένος
Ένας ακόμη Διγενής Ακρίτας καμμωμένος
από ουρανό και πέλαγο, από όνειρο κι αγάπη
Και της Ελλάδας η καρδιά χρυσά “Μπικάκης” γράφει…
Γ. Βολουδάκης

http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/03/blog-post_5385.html

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΒΙΑ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ

Ο ΓΑΠ, Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, Ο ΠΑΠΑΔΗΜΙΟΣ, Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΚΙ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΒΙΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ!

Αυτός ο δωσίλογος των δωσιλόγων που μίλησε στο συνέδριο του OSCE στην μελοντική πρωτεύουσα της παγκόσμιας διακυβέρνησης την Αstana (αναγραμματισμός του Satana;) με ταμπέλα της χώρας μας ΤΡΟΙΚΑ-GREECE...
...αυτός που εξευτέλισε την χώρα μας όσο κανένας άλλος, αντί να είναι ισόβια στην φυλακή με όλους τους άλλους δωσίλογους πρωθυπουργούς και υπουργούς οικονομικών, καταχειροκροτείται από τα κνώδαλα και τους κοβάλους που απαρτίζουν το κοινό του συνεδρίου του ΚΚΚΑΣΟΡ (κάποτε ΠΑΣΟΚ τώρα ονομασμένο απ΄τους θανάτους του: Κωσκοτάς-Κουτσόγιωργας-Κεμάλ-Ανάν-Σοφοκλέους-Οτσαλάν-Ρεπούση).

Όσοι δεν πιστεύουν στα μάτια τους νομίζοντας ότι είναι φωτομοντάζ ας δούν το βίντεο.



Έτσι φτάσαμε ως εδώ, να έχουν βάλει τους οικονομικούς δολοφόνους της τρόικα να σκοτώνουν την οικονομία μας αλλά και τους ανθρώπους και ενώ έχουμε φτάσει σε απόλυτη εξαθλίωση με εκατομμύρια ανέργους, 4000 αυτοκτονίες και κλειστά τα μισά καταστήματα, αυτοί να απαιτούν απολύσεις στο δημόσιο, όχι περισσότερες δόσης εξόφλησης των φόρων όχι ελάφρυνση των νοικοκυριών στα κόκκινα δάνεια ενώ μπλοκάρουν και την ενδεχόμενη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Μη τυχόν και ορθοποδήσουμε λόγω τουρισμού!!!

Φυλακή ισόβια για όλους αυτούς και απέλαση της τρόϊκα πρέπει να είναι το σύνθημά μας:

EΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
http://oimos-athina.blogspot.gr/2013/03/blog-post_7.html
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/03/blog-post_2608.html

Συγκλονιστικά νέα βίντεο από Ιερισσό ! Μπήκαν στη πόλη οι οχτροί !





















http://www.triklopodia.gr/2013/03/blog-post_6980.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters