Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Επιβεβαιώθηκε επίσημα αυτό που έγραφαν οι Έλληνες πριν από 2.500 χρόνια.

Η NASA επιβεβαιώνει αυτό που πολλοί έχουν υποψιαστεί ότι στο φεγγάρι μας υπάρχουν τεχνητές δομές...

Στη φωτογραφία που ελήφθη από την NASA AMES RESEARCH.CENTER μπορούμε να δούμε δύο πιθανές δομές.Στη φωτογραφία φαίνεται καθαρά ένα γεωμετρικό σχήμα με τετράγωνη βάση το οποίο προφανώς αντιστοιχεί σε κάποιο είδους κτιρίου..

Στα δεξιά της φωτογραφίας θα δείτε ένα τριγωνικό αντικείμενο που θα μπορούσε να μοιάζει με μία γέφυρα ή ένα είδος αψίδας.
Αυτή είναι η τελική απόδειξη ότι η NASA κρύβει...


την αλήθεια από τον κόσμο και αυτό είναι ντροπή.
Αυτό είναι το ρεπορτάζ που βγήκε σήμερα στην δημοσιότητα και εδώ ας αναφέρουμε τι έγραφαν οι Έλληνες πριν από 2500 χρόνια περίπου:


Ο Πυθαγόρας μας πληροφορεί σχετικά με την σελήνη ότι κατοικείται απο Θεικά όντα όμοια με τους κατοίκους της γής.
Υπάρχουν όλα όσα βλέπουμε στη γή με την μοναδική διαφορά ότι οι σεληνιακές μέρες είναι 15 φορές μεγαλήτερς απο τις δικές μας.

Ο Ορφέας λέει για την σελήνη που έχει βουνά,πολιτείες και σπίτια.
Πως έχει στερεό έδαφος όπως η γή και θεικούς κατοίκους.Τις πληροφορίες αυτές μας τις δίνουν Πλούταρχος και Διογένης ο Λαέρτιος.Ο Ορφέας γνώριζε το σεληνιακό ημερολόγιο των 12 μηνών και τις φάσεις της σελήνης. Μιλά για την περιστροφή της γης γύρω από τον ήλιο, τις εύκρατες, τροπικές και πολικές ζώνες της γης, τις εκλείψεις της σελήνης, τα ηλιοστάσια, τις ισημερίες, τις κινήσεις των πλανητών και την παγκόσμια έλξη και επιμένει στο θέμα των κατοίκων της σελήνης, ότι είναι αυτοί που περιπλανήθηκαν από πλανήτη σε πλανήτη.

Ο Σωκράτης την χαρακτηρίζει: «Μεγάλη κούφια σφαίρα που στο εσωτερικό της υπάρχουν θάλασσες και στεριές και κατοικούν άνθρωποι σαν εμάς». Αυτά αναφέρει ο Ξενοφάνης για τον δάσκαλο του. Αυτά που έλεγε ο Σωκράτης τα υποστηρίζουν και σύγχρονοι αστρονόμοι.

Κατα την ελληνική μυθολογία η Η Σελήνη είναι η κόρη του Τιτάνα Υπερίωνα και της Τιτανίδας Θείας. Είναι αδελφή της Ηούς(Αυγής) και του Ήλιου ο οποίος την φωτίζει πάντα φανερώνοντας

την αδελφική του αγάπη. Αναπαρίσταται συνήθως είτε να ιππεύει στο πλάι έναν
ίππο είτε να οδηγεί ένα άρμα από ένα ζευγάρι δυνατών αλόγων (ή ταύρων). Η
Σελήνια σφαίρα της ή η ημισέληνος της αναπαρίσταται συνήθως είτε ως στέμμα στο
κεφάλι της είτε ως μια ανυψωμένη πτυχή της λαμπερής της κάπας. Αρκετοί μύθοι
την θέλουν να οδηγεί ένα κοπάδι από ταύρους και για αυτό και παρομοιάζουν την
ημισέληνό της με τα κέρατα του ταύρου.

Η απόλυτη απάτη - Τι είναι πραγματικά το χρέος που κανένας πολιτικός και κανένας δημοσιογράφος δεν αναφέρεται ποτέ σε αυτό (video)

Είναι απίστευτο πώς κανένας πολιτικός και κανένας δημοσιογράφος δεν αναφέρεται ποτέ σε αυτά τα θέματα πού θίγει αυτό το βίντεο. Είναι εκκωφαντική η σιωπή τους και το μέγεθος της συνομωσίας. Πρόκειται για το σκάνδαλο των σκανδάλων όπου όλοι κρύβουν.



Μας λένε συχνά ότι το Δημόσιο (ή Κρατικό) Χρέος προκαλείται από κακοδιαχείριση των δημοσίων εξόδων, ή από την έλλειψη ανταγωνιστικότητας. Και ότι η μόνη λύση είναι η ιδιωτικοποίηση της οικονομίας, ή η εφαρμογή προγραμμάτων λιτότητας. Αυτό, σύμφωνα με τον δημιουργό του βίντεο (www.mrquelquesminutes.fr) δεν είναι σωστό.

Είναι μαθηματικά αδύνατο να επιλυθεί το ζήτημα του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους προτού αντιμετωπιστεί το θέμα με τη δημιουργία χρήματος μέσω χρέους (με τόκους, μάλιστα), διότι ακριβώς αυτά είναι οι ίδιες οι αιτίες αυτών των χρεών!

Αν θέλουμε να επιλύσουμε το πρόβλημα του χρέους, είναι επιτακτική ανάγκη να σταματήσουμε τη χρήση της δημιουργίας χρήματος μέσω δανείων από τα κλασματικά αποθέματα των ιδιωτικών τραπεζών και να επιστρέψουμε στη δημιουργία χρήματος αποκλειστικά μέσω των Κεντρικών (δημόσιων) Τραπεζών. Με την προϋπόθεση, φυσικά, ότι οι κυβερνήσεις δεν θα τυπώνουν υπερβολικό -πληθωριστικό- χρήμα για ψηφοθηρικούς λόγους.

Σήμερα βρισκόμαστε στο άλλο άκρο, σε ένα φαύλο κύκλο, όπου η δημιουργία χρήματος κυρίως μέσω των δανείων που χορηγούν οι ιδιωτικές τράπεζες (μαζί με τον τόκο), έχει ως αποτέλεσμα ένα συνεχώς διογκούμενο και αυτοτροφοδοτούμενο χρέος που απαιτεί τη λήψη περισσότερων δανείων για να αποπληρωθούν τα παλαιά.


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Κωνσταντίνου Πλεύρη στον Εβραίο δημοσιογράφο Ζαν Κοέν

Κάντε κλίκ στις φώτο για μεγέθυνση





Σελίδα 1

Σελίδα 2



Σελίδα 3


Συνεχίζεται...






Σελίδα 4

Σελίδα 5







Σελίδα 6


Σελίδα 7



Σελίδα 8 



Σελίδα 9

Σελίδα 10





Σελίδα 11

Σελίδα 12



Σελίδα 13
 
http://antipliroforisi.blogspot.gr/2011/11/blog-post_04.html

Προσφορά Τ.Σόρος: Πώς να ξεπλύνεις με λίγα λίτρα πετρελαίου αίμα και ανθελληνισμό


Όταν ένας αποδεδειγμένα εχθρός μιας χώρας και χρηματοδότης εχθρών της, αλλά επίσης και διαβόητος έμπορος των εθνών, όπως είναι ο Τζορτζ Σόρος, εμφανίζεται ως "ευεργέτης" και χαρίζει μερικά βαρέλια πετρέλαιο σε αυτή την χώρα τότε οι κάτοικοι της τι κάνουν;

Αν κρίνουμε από το τι έκαναν τα δύο απολιθώματα του παπανδρεϊσμού στην Ελλάδα, οι δήμαρχοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, Γ.Καμίνης και Ι.Μπουτάρης, του φιλάμε το χέρι και παίρνουμε το ξεροκόμματο που μας πετά!
Αυτό έπραξαν και οι δύο δήμαρχοι μόλις ο "μεγαλόψυχος", μεν, ανθέλληνας, δε, Τζόρτζ Σόρος προσέφερε μερικούς τόνους πετρέλαιο "για να ζεσταθούν τα παιδάκια" μιας χώρας που είχε ποντάρει και εξακολουθεί να ποντάρει στην εξαθλίωσή της, όπως κάνει με τα συνεχή στοιχήματά του υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.!
Έτσι λοιπόν μετά την Θεσσαλονίκη που χάρισε 50-60 τόνους πετρελαίου, ο επιχειρηματίας και επενδυτής Τζορτζ Σόρος, μέσω του "διεθνή οργανισμού βοήθειας" που έχει ιδρύσει, του Open Society Foundations, δήλωσε πως θα βοηθήσει  δωρίζοντας "εκατοντάδες τόνους πετρελαίου σε περιοχές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες".
Και χθες το απόγευμα ο δήμος Αθηναίων σε μία συνεδρίαση (που είμαστε βέβαιοι ότι μέσα στην αίθουσα θα είχαν στήσει τρελό χορό τα φαντάσματα των μαυραγοριτών και συνεργατών των Γερμανών στην Κατοχή), αποφάσισε να δεχθεί τους 40 τόνους πετρελαίου που προσέφερε ο Τ.Σόρος "προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες θέρμανσης σε κοινωνικές δομές του δήμου, όπως βρεφονηπιακοί σταθμοί, λέσχες φιλίας κ.α., εξοικονομώντας, με αυτό τον τρόπο, πόρους που θα διατεθούν σε δράσεις απόλυτης προτεραιότητας για την κοινωνική συνοχή στην Αθήνα".
Αυτή είναι επί λέξει η φρασεολογία που χρησιμοποίησε στην ανακοίνωσή του ο δήμος.
Δηλαδή ο δήμος της Αθήνας δεν έχει να πληρώσει 40 τόνους πετρέλαιο αξίας περίπου 50.000 ευρώ και έπρεπε να έρθει ο Τ.Σόρος να προσφέρει τα βουτηγμένα στο αίμα των εθνών λεφτά του για να ζεσταθούν τα παιδάκια. Έστω να το δεχθούμε.
Πριν κάνει δεκτή την "προσφορά" του Τ.Σόρος, ζήτησε από Έλληνες επιχειρηματίες βοήθεια ο δήμος της Αθήνας και του αρνήθηκαν; Π.χ. ζήτησε από τον Λάτση, τον Βαρδινογιάννη ή τον Μελισσανίδη - για να περιοριστούμε στους πετρελαιάδες -, βοήθεια σε καύσιμα και του αρνήθηκαν;
Εξ όσων έχουμε πληροφορηθεί (γιατί ερευνήσαμε το θέμα), όχι!
Αν ο δήμος και προσωπικά ο Γ.Καμίνης έχει ζητησει και του την έχουν αρνηθεί, πολύ θα θέλαμε να το μάθουμε.
Κι επειδή ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, καλούμε τους ανωτέρω επιχειρηματίες να δωρίσουν αυτοί τους 40 τόνους στην Αθήνα και 100 τόνους στον δήμο της Θεσσαλονίκης. Έτσι για να μετρηθούμε όλοι...
Αλλά εν πάση περιπτώσει ο Γ.Καμίνης δεν το ζήτησε, άρα προφανώς δεν το είχε ανάγκη. Γιατί αν το είχε ανάγκη, θα το είχε ζητήσει.
Συμπερασματικά, το όλο σκηνικό των 40 τόνων πετρελαίου στήθηκε από τον Γ.Καμίνη σε μια καθαρή προσπάθεια "ξεπλύματος" με λίγα γαλόνια πετρελαίου της εικόνας του Σόρος στην Ελλάδα.
Τα ίδια φυσικά ισχύουν και για τον Γ.Μπουτάρη.
Τους αγώνες του Τ.Σόρος υπέρ των "Μακεδόνων"-Σκοπιανών και κατά της Ελλάδας, δεν αρκεί μια εγκυκλοπαίδεια για να τους περιγράψει, αλλά ίσως αυτό είναι και το ολιγότερο (!) εν προκειμένω.
Γιατί όπου υπάρχε αναταραχή ή πρόκειται να ακολουθήσει αναταραχή σε οποιαδήποτε σημείο του πλανήτη, από την Μαλαισία, μέχρι την Λευκορωσία και την Γεωργία, από πίσω εμφανίζεται ο Τ.Σόρος.
Το ότι έρχεται τώρα και πετά ψίχουλα σε άψυχους δημάρχους-γατάκια αυτό αποτελεί πηγή ανησυχίας, όχι τόσο για αυτή καθ'εαυτή την πράξη, αλλά για το το επακολουθεί...
Αλήθεια, ο κατά τα άλλα λαλίστατος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλος, ο οποίος προ δέκα ημερών είχε ... κατηγορήσει στην Βουλή τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρα ότι εμφανίζεται και είναι ομιλητής σε συνέδρια που χρηματοδοτεί ο Τ.Σόρος, τώρα τι έχει να πει για τις "χορηγίες" του Τ.Σόρος που αποδέχονται ο εκλεγεμένοι δήμαρχοι με το κόμμα του, Γ.Καμίνης και Γ.Μπουτάρης;
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Νέα παρέμβαση Πεπόνη για το δημοσίευμα που εμπλέκει τον Παπακωνσταντίνου με σκάνδαλο στη Θράκη!

Υπό εισαγγελική διερεύνηση τίθεται δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» σύμφωνα με το οποίο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ως υπουργός Περιβάλλοντος, ματαίωσε επένδυση εξόρυξης ζεόλιθου στον Έβρο, προκειμένου να εξυπηρετήσει συμφέροντα εταιρείας στην οποία μετέχει συγγενικό του πρόσωπο και συγκεκριμένα η εξαδέρφη του.

Ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας το οποίο κατήγγειλε «οσμή σκανδάλου από τον άοσμο ζεόλιθο του Έβρου».

Διαβάστε τις σχετικές ειδήσεις για την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Παπακωνσταντίνου έκανε πλάτη στην S&B. Μέλος του ΔΣ της εταιρείας, η “ διαγραμμένη” ξαδέλφη του!

Ο ζεόλιθος του Έβρου και οι… συμπτώσεις Παπακωνσταντίνου που δημοσιεύτηκε στις 2 Φεβρουαρίου του 2013,

Η Ε.Παπακωνσταντίνου,η “S&B”,ο Κυριακόπουλος και οι «καλές γνωριμίες» που δημοσιεύτηκε στις 28 Δεκεμβρίου του 2012

Αλλά και την απάντηση του Γ. Παπακωνσταντίνου για το θέμα:

Απάντηση του Γ. Παπακωνσταντίνου στο άρθρο της Ελευθεροτυπίας για την ακύρωση επένδυσης στο Έβρο

 

http://greeknation.blogspot.gr/2013/03/blog-post_9139.html

Είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων; Περισσότερες αποδείξεις! (video)

Μία ακόμη απόδειξη για το ότι είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων. Η αριστερή προπαγάνδα έχει κατακλείσει τα σχολεία της Ελλάδας από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο.
Κυριολεκτικά χιλιάδες καθηγητές και δάσκαλοι διδάσκουν στα παιδιά μας ότι δεν είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων.


Φανταστείτε τι θα γινόταν αν οι Κινέζοι δάσκαλοι και καθηγητές δίδασκαν ότι οι σημερινοί Κινέζοι δεν είναι απόγονοι των αρχαίων Κινέζων και πόσοι από αυτούς θα πήγαιναν στα στρατόπεδα εργασίας ή στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Στα μέσα Φεβρουαρίου δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο ότι Ελληνίδα καθηγήτρια στη Β’ Γυμνασίου εξοργισμένη φώναζε στους μικρούς μαθητές της ότι είναι ανοησία να πιστεύουν πως είναι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων και του μεγάλου Αλεξάνδρου.

Και όταν κάποιοι από τους μαθητές της ανέφεραν την έρευνα του καθηγητή μοριακής βιολογίας, κ. Τριανταφυλλίδη από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η μεγάλη αυτή καθηγήτρια που παρεμπιπτόντως δίδασκε γεωγραφία, άστραψε και βρόντηξε και είπε επι λέξη: «Αυτά είναι σαχλαμάρες και κανένας δεν έχει αποδείξει τίποτα. Οι συγκεκριμένες θεωρίες είναι ανεπίσημες και ως εκ τούτου μη αποδεκτές από εμένα».

Στο βίντεο που θα δείτε ο Καθηγητής κ. Παπαγρηγοράκης στηρίζει την έρευνά του σε γενετική και σε σύγκριση κρανίων νεοελλήνων και αρχαίων Ελλήνων.



http://strange-files.blogspot.gr/2013/03/video_11.html

Τι είπαν τα μεγαλύτερα ονόματα της ιστορίας για τους Εβραίους (video)

Όλη η αλήθεια για τους Εβραίους με παραδείγματα. Τα συμπεράσματα δικά σας!

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΕΠΙΦΑΝΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΛΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΚΛΑΒΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ...


Αρχαίες Ελληνίδες φιλόσοφοι και επιστήμονες

Οι περισσότεροι έχουμε διαστρεβλωμένη εικόνα για τη θέση της γυναίκας στην αρχαία Ελλάδα. Νομίζουμε, γιατί έτσι μας είπαν, ότι οι Ελληνίδες ζούσαν κλεισμένες μέσα στο σπίτι, δίχως καμία συμμετοχή στα κοινά, στην Παιδεία και στις Επιστήμες. Αυτό το μεγάλο ψέμα εύκολα ανατρέπεται.

Οι γυναίκες στην αρχαία Ελλάδα είχαν όσα δικαιώματα και οι σημερινές, εκτός από πολιτικά (δικαίωμα ψήφου). Πολλές από αυτές διακρίθηκαν στις επιστήμες ως ισάξιοι φιλόσοφοι των ανδρών συναδέλφων τους. Ακολουθεί ένας ενδεικτικός κατάλογος με Ελληνίδες φιλοσόφους και επιστήμονες της αρχαιότητας.

ΑΒΡΟΤΕΛΕΙΑ: Πυθαγόρεια φιλόσοφος από τον Τάραντα

ΑΓΛΑΟΝΙΚΗ: αναφερόμενη από τον Πλούταρχο ως Αγανίκη (5ος αι. π.Χ.), ήταν μια αρχαία Ελληνίδα αστρονόμος (η πρώτη χρονολογικά γυναίκα αστρονόμος της αρχαίας Ελλάδας) από τη Θεσσαλία. Αναφέρεται πιο συγκεκριμένα ως Αγλαονίκη η Ηγήτορος επειδή ήταν κόρη του ηγέτη («Ηγήτορα» ή «ταγού») των Θεσσαλών. Δεν είναι γνωστό τίποτα από τη ζωή της Αγλαονίκης.

Ωστόσο αναφέρεται ότι ήταν διάσημη για την ικανότητά της να προβλέπει τις εκλείψεις Ηλίου με ακρίβεια ώρας, κάτι παρόμοιο δηλαδή με τον περίπου σύγχρονό της Θαλή, πράγμα που προδίνει μια παραπέρα γνώση στη Μαθηματική Αστρονομία σε σχέση με τους Βαβυλώνιους αστρονόμους.
Η ίδια, κατά την παράδοση, ισχυριζόταν ότι κατέβαζε από τον ουρανό τη Σελήνη, μία φράση που σχετίζεται με την πρόβλεψη των εκλείψεων Σελήνης, επίσης με ακρίβεια ώρας. Σχετικό σχόλιο υπάρχει στον Απολλόδωρο (Ρόδιον Δ΄ 59). Υπάρχει και η άποψη ότι ήταν μάντιδα και αστρολόγος.
Ο κρατήρας Αγλαονίκη στο νότιο ημισφαίριο της Αφροδίτης, που έχει διάμετρο 64 km, ονομάσθηκε έτσι προς τιμή της αρχαίας αυτής αστρονόμου.

ΑΓΝΟΔΙΚΗ: Η πρώτη γυναικολόγος τον 4ο αιώνα π.Χ ντύθηκε άντρας και κατάφερε να παρακολουθήσει μαθήματα γυναικολογίας. Η αποκάλυψη της πραγματικής της ταυτότητας έγινε τυχαία. Κατηγορήθηκε ότι είχε σχέσεις με τις ασθενείς της και δικάστηκε ως «άνδρας γιατρός που διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με τις ασθενείς του». Στη διάρκεια της δίκης και για να υπερασπιστεί τον εαυτό της, αναγκάστηκε να αποκαλύψει την πραγματική της ταυτότητα. Το αποτέλεσμα ήταν να αθωωθεί. Η αθώωση μάλιστα δημιούργησε «δεδικασμένο» και παράλληλα αλλαγή του νόμου που επέτρεπε πλέον και στις γυναίκες να ασκούν την Ιατρική.

ΑΙΘΡΑ: Μέσα από την άχλη της ιστορίας ξεπροβάλει η μυθική μορφή της Αίθρας, κόρης του βασιλιά της Τροιζήνος Πιτθέα και μάνας του Θησέως, με μία άλλη ιδιότητα άγνωστη στους πολλούς. Την ιδιότητα της δασκάλας της αριθμητικής (λογιστικής) δίδασκε τους νέους με τη χρήση άβακα και συμβόλων (κρητικοκομυκηναϊκό σύστημα) ήδη από τον 10 αι. π.Χ

ΑΞΙΟΘΕΑ: (4ος π.Χ. αιώνας). Μαθήτρια της ακαδημίας του Πλάτωνος. Ήλθε στην Αθήνα από την Πελοποννησιακή πόλη Φλιούντα. Δίδαξε μαθηματικά και φυσική στην Κόρινθο και την Αθήνα.

ΑΡΕΤΗ η Κυρηνεία: Κόρη του Αριστίππου, ιδρυτού της Κυρηναϊκής φιλοσοφικής σχολής, η Αρετή (συναντάται και ως Αρήτη) σπούδασε στην ακαδημία του Πλάτωνος. Δίδαξεμαθηματικά, φυσική και ηθική φιλοσοφία στην Αττική και έγγραψε σαράντα τουλάχιστον βιβλία, τουλάχιστον δύο από τα οποία ήταν πραγματείες για τα μαθηματικά. Μετά τον θάνατο του πατέρα της, τον διαδέχθηκε, κατόπιν εκλογής στην διεύθυνσι της Σχολής. Χαρακτηριστικό είναι ότι ανάμεσα στους μαθητές της συγκαταλέγονταν και 100 περίπου φιλόσοφοι.

Ο John Morans στο βιβλίο του “Women in Science” αναφέρει ότι το επίγραμμα του τάφου της έγγραφε : Το μεγαλείο της Ελλάδος, με την ομορφιά της Ελένης, την πέννα του Αριστίππου, την ψυχή του Σωκράτους και την γλώσσα του Ομήρου.

ΑΡΙΓΝΩΤΗ: Φιλόσοφος, συγγραφέας, μαθηματικός από την Σάμο. Ο Πορφύριος την αναφέρει ως θυγατέρα του Πυθαγόρου. Η Αριγνώτη έγραψε πολλά φιλοσοφικά έργα και μαθηματικό βιβλίο με τίτλο «ΠΕΡΙ ΑΡΙΘΜΩΝ» που χάθηκε.

ΒΙΤΑΛΗ: κόρη της Δαμούς και εγγονή του Πυθαγόρου. Γνώστρια των πυθαγόρειων μαθηματικών. Η Δαμώ προτού πεθάνει της εμπιστεύτηκε τα «υπομνήματα», δηλαδή τα φιλοσοφικά κείμενα του πατέρα της.

ΔΑΜΩ: Θυγατέρα του Πυθαγόρου και της Θεανούς δίδαξε τα πυθαγόρεια δόγματα στην Σχολή του Κρότωνος. Μετά την διάλυσι της Σχολής, η Δαμώ, στην οποία ο Πυθαγόρας είχε εμπιστευτεί τα γραπτά του έργα, με την ρητή εντολή να μην τα ανακοινώσει σε αμύητους, κατέφυγε στην Αθήνα. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα τήρησε την παραγγελία του πατέρα της. Αργότερα όμως δημοσίευσε μόνο την γεωμετρική διδασκαλία του Πυθαγόρου, με την βοήθεια του Φιλολάου και του Θυμαρίδα.

Η έκδοσι αυτή, που είχε (σύμφωνα με τον Ιάμβλιχο) τον τίτλο «Η ΠΡΟΣ ΠΥΘΑΓΟΡΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ». Ήταν μία γεωμετρία ανωτέρου επιπέδου. Κατά τον Γέμινο, η κατασκευή του κανονικού τετραέδρου και η κατασκευή του κύβου οφείλονται στην Δαμώ. Η Δαμώ απέκτησε μία κόρη την Βιτάλη.

ΔΕΙΝΩ: Γυναίκα του Βροντίνου. Μαθήτρια και πεθερά του Πυθαγόρου, γνώστρια της αριθμοσοφίας. Μελέτησε τους ελλιπείς αριθμούς. Ένας αριθμός λέγεται ελλιπής, όταν οι γνήσιοι διαιρέτες του (δηλαδή οι διαιρέτες εκτός του εαυτού του), αν προστεθούν δίνουν άθροισμα μικρότερο του ιδίου του αριθμού. Έτσι ο αριθμός 8 είναι ελλιπής γιατί 1+2+4=7

ΠΟΛΥΓΝΩΤΗ (7ος – 6ος π.Χ. αιώνας) Ο ιστορικός Λόβων ο Αργείος αναφέρει την Πολυγνώτη ως σύντροφο και μαθήτρια του Θαλού. Γνώστρια πολλών γεωμετρικών θεωρημάτων, λέγεται (μαρτυρία Βιτρουβίου), πως και αυτή συντέλεσε στην απλούστευση των αριθμητικών συμβόλων με την εισαγωγή της αρχής της ακροφωνίας, δηλαδή με την εισαγωγή αλφαβητικών γραμμάτων που αντιστοιχούσαν το καθένα σε το καθένα στο αρχικό γράμμα του ονόματος του αριθμού. Έτσι το Δ αρχικό του ΔΕΚΑ, παριστάνει τον αριθμό 10. Το Χ, αρχικό του ΧΙΛΙΑ παριστάνει τον αριθμό 1000 κοκ Κατά τον Βιτρούβιο η Πολυγνώτη διετύπωσε και απέδειξε πρώτη την πρόταση «ΕΝ ΚΥΚΛΩ Η ΕΝ ΤΩ ΗΜΙΚΥΚΛΙΩ ΓΩΝΙΑ ΟΡΘΗ ΕΣΤΙΝ»

ΛΑΣΘΕΝΕΙΑ (4ος π.Χ. αιώνας). Η Λασθενία από την Αρκαδία είχε μελετήσει τα έργα του Πλάτωνος και ήλθε στην Ακαδημία (του Πλάτωνος) για να σπουδάσει μαθηματικά και φιλοσοφία. Μετά τον θάνατο του Πλάτωνος συνέχισε τις σπουδές της κοντά στον ανεψιό του Σπεύσιππο. Αργότερα έγινε και αυτή φιλόσοφος και σύντροφος του Σπευσίππου. Σύμφωνα με τον Αριστοφάνη τον Περιπατητικό στην Λασθένεια οφείλεται και ο επόμενος ορισμός της σφαίρας:

«ΣΦΑΙΡΑ ΕΣΤΙΝ ΣΧΗΜΑ ΣΤΕΡΕΟΝ ΥΠΟ ΜΙΑΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΝ, ΠΡΟΣ ΗΝ, ΑΦ’ ΕΝΟΣ ΣΗΜΕΙΟΥΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΠΑΣΑΙ ΑΙ ΠΡΟΣΠΙΠΤΟΥΣΑΙ ΕΥΘΕΙΑΙ ΙΣΑΙ ΑΛΛΗΛΑΙΣ ΕΙΣΙΝ».

Επίθεση των ΜΑΤ εναντίον Ελλήνων μαθητών σε ξενοδοχείο της Πράγας

 
Πρωτοφανής Βαρβαρότητα εναντίον των Μαθητών της Γ’ Λυκείου και των Εκπαιδευτικών-συνοδών που πραγματοποιούσαν την πενθήμερη εκδρομή τους στην Πράγα.

Με τις Ειδικές δυνάμεις(!) πάνοπλες, που άσκησαν την.. τέχνη τους στο σώμα ανήλικων, έδειξε το πνεύμα της φιλοξενίας του και το επίπεδο του πολλαπλώς προβαλλόμενου ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού ο ξενοδόχος του ξενοδοχείου “Albion” της Πράγας, όπου διέμεναν οι μαθητές της Γ’Λυκείου από το Λύκειο των Ανωγείων, του Περάματος, του Πανόρμου, των Αγίων Δέκα, των Τζερμιάδων και του Αγίου Νικολάου Κρήτης, αλλά και ενός Λυκείου της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι πραγματοποιούσαν την πενθήμερη εκδρομή τους.
Η πρωτοφανής βαρβαρότητα εκδηλώθηκε, όταν ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου, τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης(η ώρα 2 πμ) κάλεσε τις Ειδικές Δυνάμεις, επειδή τον ενοχλούσε ο τρόπος που διασκέδαζαν τα παιδιά.
Έτσι, χωρίς καμία συνείδηση των υποχρεώσεών του έναντι της ζωής των παιδιών που προτίμησαν τη χώρα, την πόλη και το ξενοδοχείο του να ψυχαγωγηθούν αυτές τις λίγες ημέρες στο τέλος του σχολικού έτους, κάλεσε τις κατασταλτικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν έφοδο στο ξενοδοχείο, ξυλοκοπώντας, τρομοκρατώντας και βρίζοντας μαθητές και καθηγητές, ενώ έστησαν στον τοίχο καθηγητή-συνοδό σαν κοινό εγκληματία, κάνοντάς του σωματικό έλεγχο.
Μάλιστα υπήρξε πρωτοφανής η βιαιότητά τους έναντι ενός μαθητή του Λυκείου Ανωγείων, τον οποίο ξυλοκόπησαν με τέτοιο τρόπο, ώστε να φέρει μώλωπες σε όλο του το σώμα, ενώ του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα, με τη συνοδεία μόνο του ξεναγού και όχι συνοδού καθηγητή, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες όλων των εκπαιδευτικών και μαθητών. Ο εν λόγω μαθητής αφέθηκε ελεύθερος τα ξημερώματα, αφού πιστοποιήθηκε ότι ήταν ανήλικος
Η διαμαρτυρία των καθηγητών-συνοδών και των μαθητών δε στάθηκε δυνατή να αποτρέψει τη βάρβαρη συμπεριφορά και την άσκηση βίας έναντι των μαθητών, που όχι μόνο δεν προστατεύονταν από το νόμο της Τσεχίας, αλλά ούτε από αυτό το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο, την ίδια στιγμή που Ελληνική πρεσβεία στην Πράγα θεωρούσε ..ασήμαντο το γεγονός(!), αδιαφορώντας για την κακοποίηση ελλήνων μαθητών σε ξένη χώρα και τη βάναυση προσβολή των αναφαίρετων δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και των μαθητών τους.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Read more: http://ofis66.blogspot.com/2013/03/blog-post_1793.html#ixzz2NdSUfd8C

Ο ΕΟΤ πλήρωσε το 238.000 ευρώ..για να βγει ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο ΓΑΠ !!!

Βόμβα Καμμένου ο οποίος λίγες ώρες πριν σε συνέντευξη τύπου στην Ρόδο έκανε μια απίστευτη αποκάλυψη.
Διαβάστε στο σχετικό απόσπασμα τι αποκάλυψε ο Πάνος Καμμένος για τα συνεταιράκια...
"Ο Ε.Ο.Τ έδωσε το 2008...238.000 ευρώ για έξοδα για λογαριασμό «του παγκόσμιου συνέδριου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς»...
Ο κ. Σαμαράς είναι ένας πολιτικός απατεώνας, διότι ενώ είχε μαζί με τον κ. Βενιζέλο και τον Κουβέλη, τη δυνατότητα και τους βουλευτές να σχηματίσει κυβέρνηση από τον Μάιο,
τις πρώτες εκλογές, δεν σχημάτισε κυβέρνηση, προκειμένου να ξαναγίνουν εκλογές και να παραγραφούν τα αδικήματα υπουργών που εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό και πιθανώς λήστεψαν τον ελληνικό λαό.
Και αφού με προκαλείτε θα σας αποκαλύψω το πόσο συνεταίροι είναι: 5 Ιουλίου 2008. Αίτημα προς τον ΕΟΤ της Οργανωτικής Επιτροπής συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς: «Κύριε υπουργέ, θέλω να σας κάνω γνωστό ότι στη χώρα μας πραγματοποιείται στο χρονικό διάστημα από 26 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου του 2008» δηλαδή πριν γίνει η επιστολή «το παγκόσμιο συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς». Καταλήγοντας αιτείται «επειδή εκτιμούμε ότι πέρα από τους πολιτικούς στόχους του παγκόσμιου συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς μπορεί να αποτελέσει μια καλή ευκαιρία για την τουριστική προβολή της χώρας μας, θα θέλαμε να αντιμετωπίσετε θετικά το αίτημά μας για την οικονομική στήριξη των δαπανών φιλοξενίας με το ποσό των 200.000 ευρώ».
Ζητάει δηλαδή ο κ. Παπανδρέου για να γίνει πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, από τον ΕΟΤ και το υπουργείο Τουρισμού, 200.000 ευρώ για αυτά τα οποία ξόδεψε ενώ συνεδρίασε. Το αίτημα είναι με την υπογραφή Ροβέρτος Σπυρόπουλος.
Έρχεται ο υπουργός Τουρισμού και ο ΕΟΤ: «Πράξη αναλήψεως και ενέργειας δαπάνης». Αντί να του δώσει 200.000 ευρώ, για να βοηθήσει τον τουρισμό η Σοσιαλιστική Διεθνής, από τα κονδύλια που έπρεπε να δοθούν για τον τουρισμό, του δίνει 238.000 ευρώ. Απόφαση υπογεγραμμένη στις 2 Σεπτεμβρίου 2008. Αυτά είναι τα συνεταιράκια. Υπουργός της ΝΔ τότε, στην κυβέρνηση που συμμετείχα και εγώ, υπέγραψε ως υπουργός Τουρισμού για να δώσει στον κ. Παπανδρέου, στον κ. Σπυρόπουλο και στη Σοσιαλιστική Διεθνή 238.000 ευρώ για να προβάλλουν τι; Τον τουρισμό στην Ελλάδα.
Πήγαν λοιπόν και έφαγαν τους αστακούς στο Λαγονήσι και χρέωσαν στον ελληνικό προϋπολογισμό και στον Έλληνα πολίτη 238.000 ευρώ."
 
 
http://kolotoubes.blogspot.gr/2013/03/238000.html

25.000 μαθητές ΠΕΙΝΑΝΕ στην Ελλάδα

Μάλλον η Ελλάδα δεν έχει πάρει στα σοβαρά το τι συμβαίνει στα σπλάχνα της. Το περιστατικό με τον μαθητή Δημοτικού σχολείου στην Πάτρα που λιποθύμησε, την την ώρα που πήγαινε σχολείο, μπροστά στα μάτια συμμαθητών του και γονέων, και όταν συνήλθε είπε ότι είχε να φάει δύο ημέρες, αφού οι....
γονείς του αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη για την διατροφή της οικογένειας είναι “σταγόνα” στον ωκεανό. Όπως και η συγκλονιστική επιστολή της δασκάλας από τα Τρίκαλα που προειδοποιεί ότι θα έχουμε θανάτους παιδιών από ασιτία. Η πικρή αλήθεια που όλοι κάνουμε ότι δεν βλέπουμε, είναι ότι τουλάχιστον 25.000 μαθητές στην Ελλάδα, υποσιτίζονται. Η iTabloid ανοίγει ξανά σήμερα αυτό το θέμα, μήπως και αφυπνιστούν συνειδήσεις…
Το 1964, ο τότε πρωθυπουργός, Γεώργιος Παπανδρέου και ο υφυπουργός Παιδείας, Λουκής Ακρίτας, εγκαινίαζαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πρωινό ρόφηµα του παιδιού και το µεσηµεριανό. Ήταν το συσσίτιο: γάλα -σκόνη, κίτρινο τυρί και σταφιδόψωμο, για να γλιτώσει η –κλονισμένη από την πείνα- υγεία των παιδιών. Σήμερα, 49 χρόνια μετά, η Ελλάδα αναγκάζεται να επιστρέψει και πάλι στα συσσίτια στα σχολεία. Ίσως με μια πιο «επείγουσα» μορφή.

Η κυβέρνηση, η οποία μόλις έναν χρόνο πριν διέψευδε ως «υπερβολές» τα κρούσματα λιποθυμίας μαθητών σε σχολεία από ασιτία, βλέπει το φαινόμενο της πείνας να έχει πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις, που δεν μπορεί να περιμένει το πρόγραμμα «φρούτα και γάλα για τα παιδιά» της ΕΕ που είναι στον… κόσμο της. Που προτείνει να δίνονται φρούτα και γάλα στα σχολεία για να μην… εθιστούν τα παιδιά στα junk food. Θα μπορούσε να είναι μια λύση, αλλά μέχρι να εφαρμοστεί, χιλιάδες παιδιά πεινάνε.

Έτσι, έρχεται η ιδιωτική πρωτοβουλία. Την αρχή έκανε το Ίδρυμα Νιάρχου, το οποίο μοιράζει χιλιάδες μερίδες φαγητού σε υποσιτισμένα παιδιά στα σχολεία. Ακολούθησε η Εκκλησία που άρχισε να κάνει το ίδιο. Και, στα δραματικά κελεύσματα δασκάλων και καθηγητών που έβλεπαν μαθητές τους να πεινάνε, ανταποκρίθηκε, παρακάμπτοντας το τέρας της γραφειοκρατίας, το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών, άρχισε να παράγει περισσότερο φαγητό (χωρίς καμία επιπλέον χρηματοδότηση- απλά αφορά πρωτοβουλία των εργαζόμενων) και να στέλνει μερίδες φαγητού σε σχολεία όπου έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα υποσιτισμού.

Οι αριθμοί

Οι αριθμοί, δυστυχώς, είναι αποκαρδιωτικοί. Το υπουργείο Παιδείας, παραδέχεται πως 25.000 παιδιά υποσιτίζονται σε όλη την Ελλάδα και ότι κρούσματα υποσιτισμού έχουν παρουσιαστεί σε 100 σχολεία πανελλαδικά. Δεκάδες καταγγελίες δασκάλων και καθηγητών κάνουν λόγο για λιποθυμίες παιδιών εξαιτίας της ασιτίας, ακόμη και περιστατικά όπου μαθητές κλέβουν από τους συμμαθητές τους το κολατσιό. Σκεφτείτε ότι υπάρχουν και χιλιάδες περιπτώσεις μαθητών που υποσιτίζονται και δεν «καταγράφονται» (όχι ότι υπάρχει καμία επίσημη καταγραφή) επειδή απλά τα παιδιά σταματούν να πηγαίνουν σχολείο, ή το «κρύβουν».
Μόνο το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, , ξεκίνησε ένα πρόγραμμα σίτισης για άπορα παιδιά στα σχολεία, που αφορά περίπου 16.000 παιδιά σε όλη τη χώρα. Το Ίδρυμα σκοπεύει να επεκτείνει το πρόγραμμα σε τουλάχιστον 4.000 παιδιά μέσα στο έτος. Χωρίς υπερβολή, αυτή η πρωτοβουλία έσωσε ζωές…

Έτσι, με συνοπτικές διαδικασίες, έχει αρχίσει η διανομή κουπονιών σίτισης ανά νομούς. Την ίδια ώρα, το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών αναλαμβάνει να σιτίζει παιδιά στα δημοτικά και στα νηπιαγωγεία, που είναι υποσιτισμένα, ενώ η ΜΚΟ της Αρχιεπισκοπής «Αποστολή» θα αναλάβει να ενισχύσει τις οικογένειες 2.000 παιδιών στην Αθήνα.

Μια σύγχρονη µορφή συσσιτίων, µε τη µορφή µικρογευµάτων, θα προσφέρεται από τη νέα χρονιά στα σχολεία της χώρας, σε περιοχές όπου φοιτούν µεγάλα ποσοστά µαθητών από χαµηλότερα οικονοµικά στρώµατα, µετανάστες και Αθίγγανοι. Και βέβαια στις περιοχές του κέντρου της Αθήνας που στην πλειονότητά τους θα ενταχθούν στο σχετικό πρόγραµµα.

Οι δράσεις του Υπουργείου Παιδείας εντάσσονται στα προγράµµατα των Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ) που αφορούν τη στήριξη περιοχών µε µαθητές που έχουν ανάγκη κοινωνικής και εκπαιδευτικής στήριξης. Ως πρωταρχικής ανάγκης, έχουν επιλεγεί νηπιαγωγεία και δηµοτικά στις περιοχές του Ταύρου, της πλατείας Βάθης, των Εξαρχείων, των Κάτω Πατησίων, των Αχαρνών, αλλά και σχολεία σε Μοσχάτο, Νίκαια, Ασπρόπυργο, Ζεφύρι και Αυλώνα για να ενταχθούν στο πρόγραµµα.

«Μου έσωσαν τη ζωή»

Οι εποχές που ζούμε θυμίζουν αυτές της μεγάλης πείνας. Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, θυμάται πως τα συσσίτια του είχαν σώσει τη ζωή: «Εγώ επέζησα από τα συσσίτια στη διάρκεια της µεγάλης πείνας» έχει εξομολογηθεί ο κ. Μητσοτάκης. «Τα συσσίτια ήταν πολύ σηµαντική υπόθεση. Δεν πρέπει τα παιδιά να πεινούν και να υποσιτίζονται. Τώρα έχουν αρχίσει πάλι να λειτουργούν τα συσσίτια. Αρχισαν µάλιστα να λειτουργούν και στον στρατό. Συνέστησα ακόµη και στα ιδρύµατα να κάνουν το ίδιο. Και ιδρύµατα, όπως π.χ. το Ιδρυµα Νιάρχου, αλλάζουν πολιτική στην οικονοµική κρίση και δίνουν χρήµατα για στέγαση και σίτιση. Πρέπει να κινητοποιηθούν οι πάντες».

http://www.itabloid.gr/

http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/03/25000.html

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ !‏ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ !


Η προδομένη Πατρίδα ματώνει…Θρηνεί σιωπηλά για το κατάντημα των παιδιών της. Όταν όμως οι αδικίες τους περισσέψουν και ο χαμός τους είναι βέβαιος, τότε παίρνει το φραγγέλιο και χτυπά φωνάζοντας:

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ, άρχοντες και αλαζόνες κυβερνήτες , που φτιάχνετε και ψηφίζετε άδικους νόμους παίρνοντας ως αντάλλαγμα, χρήματα και αξιώματα! Σεις που εξαπατάτε τον λαό μου υφαρπάζοντας την εμπιστοσύνη του και εκμεταλλεύεστε τον φόβο και την απελπισία του! Εσείς που επιδιώκετε να ικανοποιήσετε μόνο το ατομικό σας συμφέρον, αλήθεια γνωρίζετε σε ποιους στρώνετε κόκκινα χαλιά και με παραδίδετε στα χέρια τους; Δεν ξέρετε ανόητοι, ότι αφού πάρουν ό,τι θέλουν και δεν σας έχουν πια ανάγκη, εσάς θα καταστρέψουν πρώτα; Δεν ξέρετε ότι οι σουλτάνοι σκοτώνουν πρώτα τους υποτακτικούς τους;

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ άνδρες της δικαιοσύνης, εισαγγελείς και δικαστές, που συμπράττετε με τους φαύλους άρχοντες, καλύπτετε τα ανόσια έργα τους και με τις άδικες αποφάσεις σας συμμετέχετε στο έγκλημα που συντελείται εναντίον μου! Εσείς που δώσατε όρκο να με προστατεύετε, κλείνετε τα μάτια και τα αυτιά, σωπαίνετε και δεν εκτελείτε το καθήκον σας! Σεις που συνεργείτε για να χάνουν άνθρωποι τις περιουσίες τους, φτωχοί να μπαίνουν φυλακή επειδή αδυνατούν να πληρώσουν δυσβάστακτους φόρους, πολίτες να διώκονται επειδή τολμούν να αντιδράσουν δημόσια ενάντια στην αδικία. Σεις που αφήνετε ελεύθερους τους εγκληματίες και ανοίγετε τη πόρτα της φυλακής σε απελπισμένους οικογενειάρχες που έχουν χάσει τα πάντα. Εσείς που βοηθάτε το άδικο να γίνει νόμος και το δίκιο να διώκεται! Είστε συνεργοί και συναυτουργοί στον φόνο εναντίον μου! Να θυμάστε ότι πάνω από τη ανθρώπινη δικαιοσύνη που χειρίζεστε για το συμφέρον σας, είναι η Θεία δικαιοσύνη, και σ’ αυτήν θα δώσετε λόγο για τις πράξεις σας!

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ σεις αξιωματικοί, ορκισμένοι στρατιώτες στο όνομά μου, με βλέπετε να παραδίδομαι σε χέρια εχθρικά και δεν μιλάτε! Φωνάζετε για τον μισθό σας αλλά μένετε βουβοί μπροστά στην υποδούλωσή μου! Σεις ορκιστήκατε να με φυλάξετε με την ζωή σας! ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ;

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ σεις άνδρες του κλήρου, φωτισμένοι Ποιμένες του λαού μου, που τον αφήσατε ξέσκεπο και μόνο μπροστά στους άρπαγες και τους τοκογλύφους! Εσείς που μιλάτε για την Αλήθεια και το δίκιο Του Χριστού, πώς σωπαίνετε, στα τόσα ψεύδη των αρχόντων οι οποίοι λογίζονται μόνο το κακό, παρά τους ευλογείτε και τους παρασημοφορείτε μέσα στους ναούς;

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ διανοούμενοι εσείς, δάσκαλοι του προοδευτισμού και της επίπλαστης ελευθερίας! Σεις που διδάσκετε στα παιδιά μου να μην με αγαπούν, να ντρέπονται για μένα, που θέλετε να γίνουν άνθρωποι χωρίς ταυτότητα, γιατί τάχα οι πατρίδες δεν είναι τίποτα και δεν αξίζει να πολεμά κανείς γι αυτές. Τυφλοί οδηγοί εσείς , καλλιεργείτε το φυτώριο των νέων δούλων, που δεν θα πιστεύουν σε τίποτα για να τους εκμεταλλεύονται οι αφέντες κατά πως θέλουν. Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΜΟΥ θα πέσει πάνω στα κεφάλια σας όταν τα φιλότιμα παιδιά μου με λευτερώσουν!

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ σεις Έλληνές μου, που σκύβετε το κεφάλι από ντροπή και απελπισία! Καταφεύγετε σε ξένους τόπους, ψάχνετε για καινούργιες πατρίδες. Εδώ είν’ η γη σας! Εδώ και ο ουρανός σας! Δεν ξέρετε ότι οι πατρίδες δεν αγοράζονται, ούτε πωλούνται; Δεν τις δίνουν χάρισμα, μήτε ελεημοσύνη; Και όσους τις επιβουλεύονται, εκείνες τους εκδικούνται; Πρέπει να πολεμάς και όχι να επαιτείς γι αυτές!
ΘΑΡΣΕΙΤΕ ! Ψηλά το κεφάλι! Ελεύθερους Έλληνες γέννησα εγώ, όχι ραγιάδες!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ (Νίκος Καζαντζάκης)

«Πηδά η φωτιά κι οι σούβλες έτοιμες
κι αυτός ολόρθος στέκει
πεθαίνει αρνούμενος το θάνατο
και λευτεριά φωνάζει

Ελευτεριά για 'σένα χάνομαι
μα θα 'ρθουν πίσω μου άλλοι
στρατοί οι γιοι μου και τα εγγόνια μου
και θα σ' ελευθερώσουν

Μην κλαις κυρά κι εγώ θα αναστηθώ
και θα σ' αρπάξω πάλε
θα σπω τις αλυσίδες της σκλαβιάς
θα καταλύω τα κάστρα

Λίγοι είμαστε κι αλίμονο στης γης
αν ξοφληθεί η γενιά μας
στρατοί οι γιοι μου και τα εγγόνια μου
και θα σ' ελευθερώσουν»

Θωμαή Στεφανοπούλου





 
http://www.triklopodia.gr/2013/03/blog-post_4100.html

Καμμένος - Το ελληνικό κράτος επιχορήγησε με 238.000 € το συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην Αθήνα το 2008 - «Πολιτικός απατεώνας ο Σαμαράς»


Αυτά είναι τα έγγραφα που αποκάλυψε ο Καμμένος

Έγγραφα που, όπως κατήγγειλε, δείχνουν ότι το ελληνικό κράτος έδωσε επιχορήγηση 238.000 ευρώ για το συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην Αθήνα το 2008, αποκάλυψε ο Πάνος Καμμένος.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Ρόδο, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έδωσε στη δημοσιότητα απόφαση του ΕΟΤ, όταν υπουργός Τουρισμού ήταν ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, με την οποία διατέθηκαν 238.000 ευρώ για την πραγματοποίηση του συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, όπου και είχε εκλεγεί πρόεδρος της ο Γιώργος Παπανδρέου.

Όπως βλέπετε από τα έγγραφα που παρουσίασε ο Πάνος Καμμένος, τα χρήματα προορίζονταν για...
την κάλυψη των εξόδων φιλοξενίας των αποστολών που συμμετείχαν στο 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που έγινε στην Αθήνα από τις 26 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου του 2008.



Καμμένος: «πολιτικός απατεώνας ο Σαμαράς»

Περιοδεία στη Ρόδο πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, έκανε λόγο για σχέση διαπλοκής μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, κατήγγειλε χορηγία του ΕΟΤ στη Σοσιαλιστική Διεθνή και χαρακτήρισε «πολιτικό απατεώνα» τον Α. Σαμαρά...

Πιο συγκεκριμένα, επιτέθηκε εναντίον της κυβέρνησης και προσωπικά εναντίον του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, κατηγορώντας τον ότι «έχει παραδώσει την Ελλάδα στην Α. Μέρκελ και στους δανειστές της».

Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση «δεν υπηρετεί το συμφέρον του τόπου», ενώ, θέλοντας να παρουσιάσει τις σχέσεις διαπλοκής μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, κατήγγειλε (και έδωσε στη δημοσιότητα σχετική απόφαση επί υπουργίας του Άρη Σπηλιωτόπουλου) ότι ο ΕΟΤ το 2008 επιχορήγησε με 238.000 ευρώ τη Σοσιαλιστική Διεθνή για το συνέδριο το οποίο είχε πραγματοποιήσει στην Αθήνα και στο οποίο είχε εκλεγεί πρόεδρός της ο Γιώργος Παπανδρέου.

Στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης, αποκάλεσε «πολιτικό απατεώνα» τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά γιατί, όπως είπε, «άλλα έλεγε προεκλογικά και άλλα κάνει ως πρωθυπουργός της συγκυβέρνησης», ενώ επανάλαβε τις θέσεις του ότι θα πρέπει η Ελλάδα να αξιοποιήσει τα κοιτάσματα πετρελαίου που υπάρχουν στις θάλασσές της. Παράλληλα χαρακτήρισε πυλώνες ανάπτυξης τον τουρισμό και τη ναυτιλία.

Το μεσημέρι ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, συνοδευόμενος από τη βουλευτή Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη, και τοπικά στελέχη του κόμματος, επισκέφθηκε το λιμεναρχείο της Ρόδου και την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου όπου είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη, Γιάννη Μαχαιρίδη με τον οποίο συζήτησε θέματα τοπικού ενδιαφέροντος.

 enikos
 
http://www.triklopodia.gr/2013/03/238000-2008.html

Ο “κουρασμένος” Καραμανλής είναι όντως πατριώτης;


Έρχεται ο Καραμανλής, δεν έρχεται ο Καραμανλής. Έβηξε ο Καραμανλής. Ρεύτηκε ο Καραμανλής. Έφαγε ο Καραμανλής, ήπιε ο Καραμανλής. Και γενικώς ότι κάνει ο πάλαι ποτέ καταλληλότερος μετατρέπεται σε μέγιστη είδηση. Και τώρα ο Πάνος Καμμένος τον προτείνει για πρόεδρο της
Δημοκρατίας.

του Στρατή Μαζίδη

Διαβάζοντας όμως παλαιότερο άρθρο του Αντώνη Γρυπαίου για τη Γερμανία και την αναφορά του στον τέως πρωθυπουργό ως προς το πόσο πατριώτης είναι, πραγματικά άρχισα κι εγώ να αναρωτιέμαι.

Γιατί θεωρείται πατριώτης; Επειδή είπε “όχι” στο Βουκουρέστι; Μπορούσε δηλαδή να πει “ναι”;

Επειδή λένε ότι μέσα από το στόμα του έλεγε “όχι” στο σχέδιο Ανάν αλλά δεν τόλμησε ποτέ να μιλήσει όπως ο Τάσσος Παπαδόπουλος;

Επειδή κινήθηκε με ρυθμούς χελώνας στο θέμα του αγωγού;

Μα δεν αγόρασε αμερικάνικα όπλα τελικά αντί για ρωσικά;

Και το κερασάκι στην τούρτα το ότι “είπε την αλήθεια” και δε δέχθηκε να μας σύρει στο ΔΝΤ.

Πολύ μεγάλο λάθος.

Δέχθηκε και καταδέχθηκε. Αν ήταν πατριώτης έπρεπε από νωρίς να βγει και να μιλήσει στον ελληνικό λαό, να κυβερνήσει (επιτέλους) και ας τον έριχνε ο Γιωργάκης το Μάρτιο του 2010 κατά την προεδρική εκλογή. Μόνο κερδισμένος θα έβγαινε ή θα έχανε με πολύ μικρότερη διαφορά.

Αλλά το πρόβλημά του δεν ήταν η πατρίδα και η παράδοσή της. Ήταν να μην βρίσκεται αυτός στο τιμόνι. Από το Νοέμβριο του 2011 μια χαρά ψήφισε ΝΑΙ σε όλα τα μνημόνια, ανθελληνικά νομοσχέδια, με τη στάση του ΟΧΙ στην παραπομπή αυτού που τον “έριξε” με τη θέλησή του και λέγοντας κάπου στη Βάρη “στηρίζουμε Σαμαρά”.

Ο πατριώτης δεν παραδίδει την πατρίδα του για τριάκοντα ευρωαργύρια, αντίθετα βροντοφωνάζει “την Ελλάδα θέλομεν κι ας τρώγωμεν πέτρες”. Ο πατριώτης πέφτει μαχόμενος.

Αυτόν λοιπόν που πήδηξε από το πλοίο μέσα στη Μεσόγειο, κάποιοι θέλουν να καπετανέψει στη μέση του Ειρηνικού…
 
http://www.triklopodia.gr/2013/03/blog-post_3774.html

Ολική ρήξη, ή το τέλος της Μεταπολίτευσης στις Ένοπλες Δυνάμεις; Άρθρο παρέμβαση


Ένας στρατιωτικός γράφει για το Onalert, ένα άρθρο που λέει μεγάλες αλήθειες. Ήρθε το τέλος της μεταπολίτευσης στις Ένοπλες Δυνάμεις; Κόπηκε ο ομφάλιος λώρος με τα κόμματα; Εκφράζοντας την διαφωνία μας για τις απόψεις του σχετικά με την παρουσία στρατιωτικών με στολή -διαφωνία που
γνωρίζουμε ότι δεν βρίσκει σύμφωνους πάρα πολλούς στρατιωτικούς- νομίζουμε ότι τα επιχειρήματά του έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και θα συζητηθούν.

Διαβάστε το άρθρο:

Η συγκέντρωση-συλλαλητήριο του περασμένου Σαββάτου, στο κέντρο της πρωτεύουσας, και εκείνη που ακολούθησε προχθές στη Θεσσαλονίκη, ανεξαρτήτως του όγκου τους, αποτέλεσαν κρίσιμη καμπή στη σχέση των στρατιωτικών με το πολιτικό σύστημα.
Εδώ και τέσσερις δεκαετίες, το πολιτικό σύστημα αντιμετώπισε εχθρικά τους στρατιωτικούς, επιδιώκοντας την καταρράκωσης του κύρους τους στην κοινωνία μέσω απαξιωτικών λόγων και έργων και οικονομικής υποβάθμισης, απαξίωσης της ηγεσίας τους μέσω κομματικού ελέγχου των κρίσεων και επιλογής όχι πάντα των αξίων, και πολλά άλλα. Για να δικαιολογήσουν την συμπεριφορά αυτή στον λαό (ο οποίος στην πλειονότητά του τρέφει αισθήματα εκτίμησης και αγάπης προς τις Ένοπλες Δυνάμεις) επανέφεραν κάθε τόσο τον «μπαμπούλα» του πραξικοπήματος. Επιπλέον, χρησιμοποιούσαν και κάποιους γραφικούς της πολιτικής σκηνής, που «απολάμβαναν» το ακαταλόγιστο εκ μέρους των ΜΜΕ, για να προσβάλλουν, απαξιώνουν, λοιδορούν.
Βέβαια, στη διάρκεια των τεσσάρων δεκαετιών, το πολιτικό σύστημα βρήκε αρκετούς «πρόθυμους» στο Στράτευμα! Ανθρώπους που στερούμενοι προσόντων είδαν την προσκόλληση σε κομματικούς μηχανισμούς ως ευκαιρία ανέλιξης και υποσκελισμού των συναδέλφων τους. Ειδικά προς το ΠΑΣΟΚ, το οποίο – κυρίως στην πρώτη οκταετία του -αντιμετώπιζε ένδεια «φίλων» στο Στράτευμα, ενώ η ΝΔ «απολάμβανε» τον παράδοσιακά προνομιακό της χώρο. Όλα αυτά συνεχίσθηκαν και στη δεκαετία του 1990, με κορυφαία κομματική παρέμβαση την επαναφορά, μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου 1993, μεγάλου αριθμού αποστράτων σε ανώτατους βαθμούς. Στόχος, αφενός η ικανοποίηση των «ημετέρων», αφετέρου ο πλήρης έλεγχος του Στρατεύματος.

Κατά τα προηγούμενα χρόνια είδαν το φως της δημοσιότητας πολλές δημοσκοπήσεις οι οποίες αναδείκνυαν τις Ένοπλες Δυνάμεις ως το θεσμό που βρισκόταν υψηλότερα στην εκτίμηση των Ελλήνων πολιτών. Ακολουθούσε η Εκκλησία, η Παιδεία και η Δικαιοσύνη. Ήταν κάτι που μας έδινε ικανοποίηση. Όμως το Σύστημα είχε τους σκοπούς του. Βλέποντας ποιοι θεσμοί αποτελούσαν τη σπονδυλική στήλη των αξιών του Έθνους, μεθόδευσε την απαξίωσή και την καταρράκωσή τους – ηθική και οικονομική. Απόδειξη ο συστηματικός πόλεμος που δέχονται οι θεσμοί αυτοί. Απώτερος στόχος, να μην υπάρχει δύναμη αντίστασης στην κλεπτοκρατία, να ανεχόμαστε να μην έχουν ακόμη δικαστεί και λογοδοτήσει όσοι κατέστρεψαν την Ελλάδα, να μένουμε διαιρεμένοι και αδύναμοι και να γινόμαστε βορά στους «κατακτητές» της Πατρίδας.

Όμως το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης έφθασε πλέον στην πλήρη απαξίωσή του. Οι εκπρόσωποί του αδυνατούν να κυκλοφορήσουν. Κρύβονται. Μετά από σαράντα χρόνια, ένας διεφθαρμένος δικομματισμός, συνεπικουρούμενος από μια Αριστερά με ιδεολογικές αγκυλώσεις που ακύρωνε κάθε καινοτομία, ταυτιζόμενη ιδεολογικά με την πολιτική τρομοκρατία, και εκφράζοντας γενικά μια αντιπατριωτική στάση, οδήγησαν τη Χώρα στο γκρεμό και τους Έλληνες στην εξαθλίωση. Ταυτόχρονα, αυτό το σύστημα ενδυνάμωσε και συνεχίζει με τις πρακτικές του να ενισχύει τα «άκρα», οδηγώντας τα μάλιστα εντός της Βουλής: ακροαριστερό αναρχοτραμπουκισμό και ακροδεξιό φασισμό.

Οι συγκεντρώσεις των στρατιωτικών τις προηγούμενες ημέρες έδειξαν ότι ο ομφάλιος λώρος κόπηκε οριστικά. Το ότι πηγαίνουμε σε ολική ρήξη είναι γεγονός. Είδαμε ανάμεσά μας συναδέλφους, όχι απλώς πρώην κομματικά στελέχη (κατά βάση του ΠΑΣΟΚ), αλλά και επίτιμους αρχηγούς, κάποιοι από τους οποίους στην πράξη υπήρξαν «κομματικοί εκπρόσωποι» στο Στράτευμα. Δεν γνωρίζουμε αν τους έφερε στο πεζοδρόμιο η οικονομική ανέχεια, το εθνικό κατρακύλισμα ή οι ενοχές για τη στήριξη που παρείχαν στο πολιτικό σύστημα ως ηγέτες του στρατεύματος.

Πολιτικά, η αντίδραση των στρατιωτικών είναι δυσμενέστερη για την ΝΔ, η οποία πέτυχε ένα εκπληκτικό «αυτογκόλ», ασχέτως αν οφείλεται σε αδυναμία ή σε πολιτική βλακεία. Όπως και να ‘χει, κατάφερε να απολέσει έναν προνομιακό της χώρο που παραδοσιακά αποτελούσε δικό της πλεονέκτημα. Ένα από τα συνθήματα ήταν: «μη μας θεωρείτε δεδομένους, ο ομφάλιος λώρος κόπηκε οριστικά».

Αλλά η φράση που κυριαρχούσε στις συζητήσεις αφορούσε στους «αλήτες που μας έφτασαν στο σημείο να κατεβούμε στο πεζοδρόμιο», κάτι ασύνηθες για τους στρατιωτικούς. Το ευχάριστο ήταν ότι οι εν ενεργεία στρατιωτικοί, στο σύνολό τους δεν προσήλθαν (τουλάχιστον με στολή) στη διαδήλωση. Το ότι κάποιοι μας ανάγκασαν να κατεβούμε στο πεζοδρόμιο, δεν σημαίνει ότι θα κατεβάσουμε και τη ΣΤΟΛΗ στο πεζοδρόμιο. Οι 10-15 ένστολοι αποτέλεσαν ασήμαντη εξαίρεση που δείχνει ότι το σύνολο των εν ενεργεία στρατιωτικών δεν έχουν καμία σχέση με τον άσχετο από στρατό και στολή εκπρόσωπο της εκτροπής, τον οποίο δυστυχώς οι πρόεδροι των Ενώσεων ανέχθηκαν ανάμεσά τους.

Οι συζητήσεις αυτών που συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις αναφέρονταν επίσης στον συνεχιζόμενο οικονομικό πόλεμο των πολιτικών κατά των στελεχών του στρατεύματος, εν ενεργεία και εν αποστρατεία. Διότι, σε αντίθεση προς τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους, επιφύλαξαν για τους στρατιωτικούς δυσμενέστερες μειώσεις που δεν εξηγούνται παρά μόνο ως ένδειξη συμπλεγματικής εκδικητικής συμπεριφοράς και ως επιδίωξη ηθικής και οικονομικής καταρράκωσής τους. Ενδεχομένως ο πρωθυπουργός να μη διαπνέεται από αντιστρατιωτικά αισθήματα, έχει όμως την ευθύνη για ότι πράττει ο Στουρνάρας (που ως «παιδί» του Σημίτη, βγάζει… σπυράκια όταν βλέπει στολή) καθώς και ο «προβληματικός» Σταϊκούρας.

Ως κοινή θέση αναδείχθηκε η απαίτηση «η ρήξη να είναι ολοκληρωτική», κηρύσσοντας τις ένοπλες δυνάμεις «εν διωγμώ». Κοινή είναι η απαίτηση, οι Ενώσεις Αποστράτων να καλέσουν όλους τους στρατιωτικούς που είναι κομματικά μέλη, να διαγραφούν, ειδικά εκείνοι που μετέχουν σε κλαδικές και σε τομείς εθνικής άμυνας κομμάτων. Επίσης να κληθούν να αποχωρήσουν οι στρατιωτικοί που απασχολούνται σε πολιτικά γραφεία, εθελοντικά ή επ’ αμοιβή. Όσοι δεν το πράξουν, θα είναι έκθετοι έναντι του συνόλου των συναδέλφων τους. Ανάλογη βέβαια αναμένεται να είναι και η στάση των δύο υφυπουργών που ανήκουν στην οικογένεια των στρατιωτικών.

Η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ας αναλάβει τις ευθύνες της. Οι αρχηγοί μπορούν να είναι βέβαιοι ότι την κρίσιμη ώρα οι πολιτικοί θα τους «πουλήσουν». Και μόνο το γεγονός ότι κάθε οκτάμηνο αλλάζουν αρχηγούς δείχνει πόσο σέβονται τους θεσμούς, πόσο υπολογίζουν τους στρατιωτικούς και πόσο ενδιαφέρονται για την εθνική άμυνα. Ας δουν τον προσβλητικό τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκαν οι πολιτικές ηγεσίες τόσο τον Νοέμβριου του 2011, όσο και την προηγούμενη εβδομάδα προς την στρατιωτική ηγεσία. Σαν να απολύουν κάποιους προβληματικούς υπαλλήλους.

Ας αναρωτηθούν οι αρχηγοί: έχουν τη δυνατότητα να διοικήσουν ένα στράτευμα που βρίσκεται σε σύγχυση, σε αναταραχή, σε απόγνωση και σε ανέχεια; Μπορούν να επιτελέσουν την αποστολή τους με ένα προσωπικό που βρίσκεται στο χειρότερο χαμηλό του φρονήματός του, με πλήρη έλλειψη εμπιστοσύνης και εκτίμησης προς την ηγεσία του, κυρίως την πολιτική; Ας αναρωτηθούν επίσης αν έχουν τη δυνατότητα να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους χωρίς αξιόπιστο υλικό, που πλέον δεν συντηρείται αφού δεν υπάρχουν ανταλλακτικά και καύσιμα;

Ας θυμηθούν επίσης ποιο τέλος επεφύλαξαν οι πολιτικοί το 1996 για τους (κομματικά τοποθετημένους) αρχηγούς. Προκειμένου να καλύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους για τα Ίμια ανάγκασαν την τότε ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων (την οποία μετά μία εβδομάδα αποστράτευσαν) να «στηθεί» ενώπιον των δημοσιογράφων και να απολογηθεί.

Το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του επιδίωξε να εκθέσει και να μειώσει τους στρατιωτικούς «φορτώνοντάς» τους την ευθύνη για την επταετή δικτατορία. Ακόμη και σ’ εκείνους που το 1967 ήταν μαθητές ή νήπια! Θέλησαν να πάρουν εκδίκηση, όχι για τη δημοκρατία αλλά διότι… έχασαν τη δουλειά τους (μαζί με την «κουτάλα»). Αν ενδιαφέρονταν για τη δημοκρατία θα φρόντιζαν, σαράντα χρόνια τώρα, να την επιβάλλουν!

Αντίθετα, σε συνεργασία (ή σε συναλλαγή) με ένα διεφθαρμένο οικονομικό και εκδοτικό κατεστημένο, επέβαλαν μια οικονομική δικτατορία, αλυσόδεσαν τον ελληνικό λαό, αφαίμαξαν τον πλούτο που παρήγε και κατέπνιξαν κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία. Παράλληλα διέλυσαν την Παιδεία, ουσιώδη προϋπόθεση για τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Μετά από τέσσερις δεκαετίες εκείνο που κατάφερε το πολιτικό σύστημα είναι να φέρει τον ελληνικό λαό στο σημείο να προτρέπει τους στρατιωτικούς να επέμβουν! Φυσικά αυτό δεν είναι η λύση…

Αμύντας, 14/3/13

http://www.triklopodia.gr/2013/03/blog-post_6700.html

Πωλούν και αρχαίο ναό!


Βάλια Μπαζού
Οι περισσότεροι το έλεγαν για πλάκα ότι έτσι όπως το πάνε θα αρχίσουν να πουλάνε και τις αρχαιότητες. Όμως πλάκα- πλάκα, βγαίνει στο σφυρί και ένας αρχαίος ναός!

Για πρώτη φορά στην ιστορία, όπως καταγγέλλει η κίνηση πολιτών Εναλλακτική Δράση για Ποιότητα Ζωής, θα πουληθεί μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και αρχαίος ναός και συγκεκριμένα ο αρχαίος Ναός του Απόλλωνα, που βρίσκεται μέσα στην πλαζ του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης.
Πρόκειται για τον ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα, το σημαντικότερο ιερό του Αρχαίου Δήμου των Αλών Αιξωνιδών (Βούλας-Βουλιαγμένης). Και αυτό το σημαντικότατο μνημείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς - που για να το επισκεφθεί κάποιος πρέπει να πάρει άδεια από τον ιδιοκτήτη του Αστέρα - έχει ενταχθεί μαζί με το ξενοδοχειακό συγκρότημα στο ΤΑΙΠΕΔ για εκποίηση και μπορεί να βρεθεί σε χέρια ιδιωτών!
Κάτοικοι και φορείς της περιοχής με αιχμή την Εναλλακτική Δράση για Ποιότητα Ζωής κάνουν έκκληση στην κυβέρνηση, τους 300 βουλευτές, τα πολιτικά κόμματα και τις δικαστικές αρχές να δράσουν άμεσα προκειμένου:
-Να σταματήσει άμεσα κάθε διαδικασία εκποίησης του αρχαιολογικού χώρου ( αρχαίου ναού και των υποδομών που τον συνοδεύουν), καθώς και του δάσους και της παραλίας με τα οποία ήταν από την αρχαιότητα δεμένος
-Να απαλλοτριωθεί το ταχύτερο δυνατόν ο χώρος των μνημείων και να έχει αυτόνομη είσοδο, όπως όλα τα μνημεία.
Ο ναός του Απόλλωνα Ζωστήρα, αποκαλύφθηκε με τις ανασκαφές που έκανε η Αρχαιολογική Εταιρεία το 1926 και το 1927. Έχει σχήμα παραλληλόγραμμο και είναι διαστάσεων 13 Χ 7 μέτρα. Αποτελείται από μια σειρά κιόνων που περιβάλλει τον ναό περιμετρικά, με έξι κίονες σε κάθε πλάγια πλευρά και τέσσερις κίονες στις στενές πλευρές. Επτά περίπου μέτρα μπροστά από την είσοδο του ναού βρίσκεται ο βωμός του οποίου σώζεται η θυμέλη.

http://www.triklopodia.gr/2013/03/blog-post_4543.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters