Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ

Η μαρτυρική μας Μεγαλόνησος εάλω
Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
egerssi@otenet.gr

www.apostoloupanos.gr

Οι αιμοσταγείς δολοφόνοι της ΕΕ του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, ξημερώνοντας η 25η Μαρτίου, δηλαδή η μεγάλη ημέρα της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, αποφάσισαν τη Σταύρωση της Κύπρου μετά τη Σταύρωση της Ελλάδος. Το σχέδιο Αττίλας III του Δ΄ Ράιχ έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή. Η Κύπρος, μετά την σκιώδη απόφαση του Εurogroup η οποία είναι συνέχεια της Τουρκικής εισβολής του Ιουλίου 1974, τίθεται υπό πλήρη κατοχή.

Σήμερα, 25η Μαρτίου 2013, που το Έθνος μας εορτάζει την Παναγιά του και την Επανάσταση του ΄21, τα ναζιστικά στρατεύματα εισέβαλαν στη Λευκωσία και άρχισαν να ισοπεδώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Διαπράττουν θηριωδίες, όμοιες με αυτές του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου. Είναι αντίποινα για το βροντερό και υπερήφανο ΟΧΙ του παμμέγιστου Τάσου Παπαδόπουλου στο προδοτικό σχέδιο Ανάν, πριν από εννέα χρόνια. Η καγκελάριος της Γερμανίας Μέρκελ, είναι αυτή τη στιγμή το πιο μισητό πρόσωπο ολόκληρου του πλανήτη. Στον πολιτισμένο κόσμο ξαναζωντανεύουν μνήμες που ποτέ δεν έχουν διαγραφεί παρά την έλευση 60 και πλέον χρόνων. Τότε, που οι πρόγονοι της «πολιτισμένης» κ. Μέρκελ σε αντίποινα για απώλειες του στρατού τους προέβησαν σε απάνθρωπη και κτηνώδη σφαγή των κατοίκων του Διστόμου. Η ανθρωπότητα ποτέ δεν θα ξεχάσει πως η μανία τους ήταν τόσο μεγάλη, ώστε δεν ξεχώρισαν από το μακελειό ούτε τα γυναικόπαιδα ούτε τους ηλικιωμένους. Τον ιερέα του χωριού τον αποκεφάλισαν, θανάτωσαν βρέφη και βίασαν γυναίκες πριν τις θανατώσουν. Η σφαγή σταμάτησε μόνον όταν νύχτωσε, αφού πρώτα έκαψαν τα σπίτια του χωριού. Στο Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο οι αιμοσταγείς πρόγονοι της κ. Μέρκελ αφάνισαν το 13% του Ελληνικού πληθυσμού. Άλλοι από αυτούς χάθηκαν στη μάχη, άλλοι χάθηκαν από την πείνα και πολλοί έπεσαν θύματα των εγκλημάτων πολέμου των βαρβάρων.

Δυστυχώς, όμως, με πολλά χρόνια καθυστέρηση πολλοί, πλέον, αντιλαμβάνονται (κάποιοι το φωνάζαμε από χρόνια με την επιβολή του Ευρωσυντάγματος) πως είμαστε μάρτυρες μιας παγκόσμιας κρίσης, η οποία είναι πρωτοφανής στην ιστορία της ανθρωπότητας. Για πρώτη φορά η πολιτική έκφραση του πλανήτη είναι υπόδουλη της αυθαίρετης εξωπολιτικής εξουσίας, των δυνάμεων του κεφαλαίου και της κερδοσκοπίας. Η ανθρωπότητα μέχρι σήμερα, έχει περάσει πολλές κρίσεις, δικαίου, νομιμότητας, ελευθερίας και δημοκρατίας, αλλά τελικά μπόρεσε, πολλές φορές μέσω αιματηρών πολέμων, να ανταπεξέλθει με επιτυχία. Στις ημέρες μας, όμως, εμφανίζεται για πρώτη φορά, μια εξωπολιτική δύναμη παγκόσμιας εμβέλειας, η οποία ποδηγετεί και καθορίζει τις τύχες ολόκληρης της πολιτικής του πλανήτη. Έτσι, οι περισσότερες κυβερνήσεις των κρατών υπηρετούν αυτή την παγκόσμια εξωπολιτική δύναμη, αφού οι κυβερνώντες τους είναι υπάλληλοι των κερδοσκόπων – τοκογλύφων της διεθνούς αγοράς. Επακόλουθο αυτής της κατάστασης είναι να πληγώνεται ανήκεστα η Δημοκρατία των κρατών και να προσβάλλονται βάναυσα τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς μεταλλάσσονται – δημιουργούνται νέα κράτη χωρίς ταυτότητα, από τη στιγμή που τα υπάρχοντα έχουν επονείδιστα και επαχθή χρέη προς τους ληστρικούς οργανισμούς των κερδοσκόπων – τοκογλύφων διεθνών Εβραιοτραπεζιτών.

Έτσι, η 25η Μαρτίου 2013 καταγράφεται ως νέα αποφράδα ημέρα για τον Ελληνισμό. Η μαρτυρική μας Μεγαλόνησος εάλω. Αλήθεια, τι ειρωνεία για τους απανταχού Έλληνες, την ίδια ημέρα που εορτάζουμε την έναρξη της Επαναστάσεως αποτίναξης του επί αιώνες Τούρκικου ζυγού, την ίδια ημέρα να βιώνουμε τη νέα βαρβαρότητα της «πολιτισμένης Ευρώπης». Να βιώνουμε τη λεηλασία-πλιάτσικο, του ανυπολόγιστης αξίας ορυκτού πλούτου, του νησιού της Αφροδίτης, από τους βαρβάρους.

Όμως, όλα τα παραπάνω είναι επακόλουθα για ένα Έθνος που πολύ σύντομα ξέχασε τις παρακαταθήκες που μας κληρονόμησαν ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και όλοι οι άλλοι ήρωες της απελευθερωτικής επαναστάσεως του 1821, και στους οποίους χρωστάμε τα πάντα. Σήμερα ένα μόνο θα μας ζητούσαν: ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΝΤΡΟΠΙΑΖΟΥΜΕ! Γιατί όπως έλεγε και ο Winston Churchill «ο λαός που ξεχνά την Ιστορία του δεν έχει μέλλον». Παρά ταύτα τους ντροπιάζουμε, γιατί έχουμε ξεχάσει την Ιερή παρακαταθήκη του αγώνα τους για την Ελευθερία. Γιατί σήμερα δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα την υποθήκευση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, την εκ νέου υποδούλωση της πατρίδος μας, τον εξευτελισμό του λαού μας, την απόλυτη εξαθλίωσή του. Γιατί ανεχόμαστε όλους εκείνους που εξυπηρετούν εντολές και επιθυμίες άλλων και προσπαθούν, εν ονόματι της παγκοσμιοποιήσεως και της νέας τάξεως πραγμάτων να αποκόψουν και να ξεριζώσουν από τους Έλληνες την γνώση για την Ιστορία τους, στην προσπάθεια απόλυτου αφελληνισμού της χώρας. Γιατί όλοι αυτοί θέλουν μια Ελλάδα και μια Κύπρο χωρίς Έλληνες.

Βεβαίως, η πατρίδα μας διαχρονικά γέννησε μεγάλους άνδρες που όταν χρειάστηκε είπαν βροντερά ΟΧΙ στους επίδοξους κατακτητές. Ο Λεωνίδας, ο Μεταξάς, ο Παπαδόπουλος και τόσοι άλλοι γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στη μακραίωνη Ελληνική και παγκόσμια Ιστορία γιατί θυσιάστηκαν για την Ελευθερία των Ελλήνων. Στις ημέρες μας, όμως, το Έθνος κυβερνούν μικρόψυχοι πολιτικοί χαμαιλέοντες, οι οποίοι φέρουν το όνομα Σαμαράς και Αναστασιάδης. Πολιτικοί νάνοι, χωρίς ίχνος πατριωτισμού, που διασύρουν καθημερινά με τις αποφάσεις υποταγής τους στην παγκοσμιοποίηση και τη νέα τάξη πραγμάτων, την πατρίδα και το λαό. Ασήμαντοι ηγέτες του Έθνους των Ελλήνων που πανηγυρίζουν επειδή απεφεύχθη, δήθεν, η πτώχευση της Κύπρου και τάχατες διασώθηκε η παραμονή της στο ευρώ. Μικρόψυχα και φτωχά ανθρωπάκια που κάνουν πως δε βλέπουν την υφιστάμενη υποδούλωση της Ελλάδος και της Κύπρου και υποτάσσονται άνευ αντίστασης και αγώνα στις ορέξεις των Γερμανών καρχαριών.

Πανάθεμά με, πονάω πολύ για τη διάλυση του Ελληνισμού και τη διαφαινόμενη τα επόμενα χρόνια, εξαφάνισή του. Γι΄ αυτό θα κλείσω με όσα απεύθυνα προς τους νεοέλληνες, καταλήγοντας στο άρθρο μου "Αναμένοντας την Ανάσταση του Θεού μας και του Έθνους μας", στις 13 Απριλίου 2012!

http://www.apostoloupanos.gr/index.php/articles/206-anastasi-tou-theou-mas-kai-tou-ethnous-mas

«Άντε παιδιά κουράγιο. Λίγο δεβαριεδισμό, λίγο ακόμα παχυδερμισμό και θα φέρουμε πάλι τα σύνορα εκεί που ήταν το 1897. Εσύ νεαρέ Έλληνα του 1904, του ΄12-΄13, του ΄19-΄22, του ΄40-΄41, του ΄74, ξύπνα και σήκω. Αρκετά ξαπόστασες στο μνήμα σου. Σήκω γιατί αν αρνηθείς αυτό το νέο προσκλητήριο κάποιοι απόγονοί σου είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν ακόμη και το μνήμα σου. Για την Ελλάδα που εσύ στερήθηκες νιάτα και ομορφιά, πολεμώντας με το καριοφίλι στο χέρι και την εικόνα του Χριστού στο στήθος. Ξύπνα αγόρι μου, φόρεσε τα καλά σου, η Ελλάδα σε περιμένει. Εσένα και τη γενιά σου να σώσεις τη φαμίλια σου. Λίγο ακόμη παλικάρι μου γιατί η Ελλάδα δεν πρέπει να πεθάνει. Το 'λεγες στα βουνά. Στην στρατώνα. Στις μάχες. Όλοι μαζί Λεβέντες μου. Αφύπνισε και συμπαρέσυρε τους Έλληνες και κυρίως τους νέους με το φρόνημά σου και την αγωνιστικότητά σου, σε πανεθνικό ξεσηκωμό κατά της ψηφίσεως του μεσοπρόθεσμου νέου μνημονίου. Μαζί με σένα, όλοι οι Έλληνες, όλοι μια φωνή, μια καρδιά. Τώρα ξανά, σαν πρώτα. Στείλε το μήνυμά σου, σε εκείνους τους επιλήσμονες πολιτικούς-βουλευτές μεθαύριο που θα το ψηφίσουν και θα τοποθετήσουν την ταφόπλακα των ονείρων σου, της επιβίωσης της οικογένειάς σου και της ακεραιότητας της πατρίδος σου. Εδώ και τώρα βροντοφώναξέ τους πως δεν θα ξεχάσεις τα ονόματα όσων ψηφίσουν το επαχθές μεσοπρόθεσμο και θύμισέ τους πως, έχει ο καιρός γυρίσματα και πως η Ιστορία επαναλαμβάνεται και εκδικείται».
makeleio.gr

http://www.triklopodia.gr/2013/03/blog-post_387.html

Ο «Μεγάλος Αδελφός» έφτασε.


Το πείραμα με την Κύπρο πέτυχε πλήρως. Ολόκληρο πλέον το τραπεζικό σύστημα στην Ευρωζώνη και όχι μόνο είναι στον αέρα. Το μήνυμα είναι σαφές. Ο καταθέτης θα πρέπει να γνωρίζει πως από εδώ και στο εξής συμμετέχει στις ζημιές του τραπεζίτη κανονικά, χωρίς καμία ζημιά για τον
τραπεζίτη. Αντίθετα οι απαιτήσεις του τραπεζίτη που...
δημιούργησαν τα δάνεια που χορήγησε με απλές λογιστικές εγγραφές, δηλαδή η παραγωγή αεριτζίδικου χρήματος, παραμένουν ακλόνητες και ισχυρές.

Η σημερινή μέρα είναι από κάθε άποψη ιστορική παγκοσμίως και ας συγκρατήσουμε αυτή την ημερομηνία 25η Μαρτίου 2013. Από σήμερα και πέρα το τραπεζικό σύστημα αλλάζει ριζικά τρόπο λειτουργίας. Το πώς θα καταλήξει είναι θέμα χρόνου να φανεί.

Σε ένα, ίσως και κοντινό μέλλον, προβλέπουμε κατάργηση της φυσικής κυκλοφορίας του χρήματος και πλήρη ψηφιοποίησή του. Ίσως να περάσουμε σε συναλλαγές μέσω των κομπιούτερς των τραπεζών που θα ελέγχονται από κάποιο taxis και κάποιες εταιρίες για τον άμεσο έλεγχο των εισοδημάτων, την άμεση αφαίρεση των φόρων και την δημιουργία καταναλωτικών προτύπων, στα μέτρα κάποιων συμφερόντων.
Ο «Μεγάλος Αδελφός» έφτασε.
 
 
http://www.triklopodia.gr/2013/03/blog-post_7895.html

Πανηγυρίζουν τα παπαγαλάκια στα καθεστωτικά ΜΜΕ.

Η «Κύπρος σώθηκε», «αποφεύχθηκαν τα χειρότερα», «είναι η καλύτερη λύση που θα μπορούσαμε να έχουμε», «δεν υπήρχε εναλλακτική λύση», «η Τουρκία καραδοκούσε», «μεγάλη ανακούφιση», «αποφεύχθηκε η πολιτική και οικονομική απομόνωση», αποφεύχθηκε η άτακτη
χρεοκοπία" είναι κάποιες από τις φράσεις που ακούμε από το πρωϊ στερεότυπα και μονότονα από...
τα μίσθαρνα παπαγαλάκια σε όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ της κρατικοδίαιτης παρασιτικής ελίτ σε Ελλάδα και Κύπρο.

Πολιτικοί και κρατικοδίαιτοι νταβατζήδες στην Ελλάδα τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση για τον «συνετισμό» της Κύπρου και ταυτόχρονα σχεδιάζουν τα επόμενα μέτρα που θα επιβάλουν στους Έλληνες πολίτες πολύ εύκολα και αδιαμαρτύρητα πλέον για να κερδίσουν περισσότερα. Μάλιστα κάποιοι εδώ στην Ελλάδα δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τον ενθουσιασμό τους λέγοντας «ότι τώρα αποδείχτηκε πόσο δίκιο είχαμε όταν σας βάζαμε στα μνημόνια».

Κρίμα. Μεγάλο κρίμα για δύο λαούς του ίδιου Έθνους, που ενώ έχουν υποφέρει τα πάνδεινα, δυστυχώς (και σε αντίθεση με τους Τούρκους), δεν είχαν ποτέ και δεν έχουν τις κατάλληλες πολιτικές και οικονομικές ηγεσίες.
Κρίμα.
 
 
http://www.triklopodia.gr/2013/03/blog-post_2821.html

ΣΟΚ: «Η λύση της Κύπρου, μοντέλο και για τους επόμενους»


Αυτό που κάναμε την περασμένη νύκτα είναι αυτό που αποκαλώ απώθηση κινδύνων

Το πρόγραμμα διάσωσης που συμφωνήθηκε σήμερα για την Κύπρο συνιστά ένα νέο πρότυπο για την επίλυση τραπεζικών προβλημάτων στην Ευρωζώνη και άλλες χώρες μπορεί να χρειαστεί να
αναδιαρθρώσουν τους τραπεζικούς τομείς τους, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Eurogroup.

«Αυτό που κάναμε την περασμένη νύκτα είναι αυτό που αποκαλώ απώθηση κινδύνων», δήλωσε προς το Reuters και τους Financial Times ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος ηγείται του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, λίγες ώρες αφότου επιτεύχθηκε η συμφωνία για την Κύπρο. «Αν υπάρχει κίνδυνος σε μια τράπεζα, η πρώτη μας ερώτηση θα πρέπει να είναι, «τι θα κάνετε εσείς στην τράπεζα γι' αυτό; Τι μπορείτε να κάνετε για να ανακεφαλαιοποιθείτε μόνοι σας;».

Αν η τράπεζα δεν μπορεί να το καταφέρει, τότε θα μιλήσουμε στους κατόχους μετοχών και τους κατόχους ομολόγων, θα τους ζητήσουμε να συμβάλουν στην ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας, και αν είναι απαραίτητο θα το ζητήσουμε και από τους κατόχους ανασφάλιστων καταθέσεων» άνω των 100.000 ευρώ. «Αν θέλουμε να έχουμε έναν υγιή χρηματοπιστωτικό τομέα, ο μόνος τρόπος είναι να πούμε, «Κοίτα, εκεί όπου αναλαμβάνεις κινδύνους, πρέπει και να τους αντιμετωπίζεις και, αν δεν μπορείς να τους αντιμετωπίσεις, τότε δεν θα έπρεπε να τους είχες αναλάβει»», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ. «Αυτή είναι μια προσέγγιση που πιστεύω ότι τώρα που βγήκαμε από την αιχμή της κρίσης, θα πρέπει να υιοθετήσουμε».

Ερωτηθείς τι σημαίνει αυτή η νέα προσέγγιση για χώρες της Ευρωζώνης που έχουν τραπεζικούς τομείς με υψηλή μόχλευση, όπως το Λουξεμβούργο και η Μάλτα, καθώς και για άλλες χώρες με τραπεζικά προβλήματα, όπως η Σλοβενία, ο Ντάισελμπλουμ είπε πως θα πρέπει να συρρικνώσουν τις τράπεζες. «Σημαίνει, αντιμετώπισε το θέμα πριν σου δημιουργήσει πρόβλημα. Ενίσχυσε τις τράπεζές σου, ρύθμισε τα ισοζύγιά σου και συνειδητοποίησε πως, αν μια τράπεζα έχει πρόβλημα, η απάντηση δεν θα είναι πλέον αυτομάτως ότι θα έρθουμε να εξαφανίσουμε το πρόβλημά σου. Εσύ είσαι που θα πρέπει να το αντιμετωπίσεις».

Αυτή η αξιοσημείωτη αλλαγή στάσης, για την οποία ο Ντάισελμπλουμ συμφώνησε πως πρόκειται για μια στρατηγική στροφή εκ μέρους αυτών που αποφασίζουν την πολιτική στην ΕΕ, έχει συνέπειες στο πώς θα ανακεφαλαιοποιούνται οι τράπεζες και στο πώς θα αντιδρούν οι αγορές. Ενα από τα σημαντικότερα βήματα που έχει κάνει τα τρία τελευταία χρόνια η ζώνη του ευρώ ήταν η ίδρυση ενός μηχανισμού διάσωσης με εγγυήσεις και κεφάλαιο 700 δισεκ. ευρώ - του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Η προσδοκία ήταν ότι ο ΕΜΣ θα μπορεί να ανακεφαλαιοποιεί άμεσα από τα μέσα του 2014 τις τράπεζες της Ευρωζώνης. Τώρα ο Ντάισελμπλουμ λέει πως ο στόχος είναι να μην χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί ποτέ ο ΕΜΣ. «Θα πρέπει να επιτύχουμε μια κατάσταση όπου δεν θα χρειαστεί ποτέ ούτε να σκεφτούμε καν την άμεση ανακεφαλαιοποίηση», δήλωσε. «Πιστεύω πως η προσέγγιση πρέπει να είναι, ας αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα των τραπεζών πρώτα μέσα στις τράπεζες, πριν αναζητήσουμε δημόσια χρήματα ή οποιοδήποτε άλλο εργαλείο από την πλευρά του δημοσίου. Οι τράπεζες θα πρέπει βασικά να είναι ικανές να σώζουν τον εαυτό τους ή τουλάχιστον να αναδιαρθρώνονται ή να ανακεφαλαιοποιούνται όσο το δυνατόν περισσότερο».

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr
periodista.gr

http://www.triklopodia.gr/2013/03/blog-post_7583.html

Η διάλυση της ευρωζώνης είναι παρούσα

Τους τελευταίους οχτώ μήνες πριν ξεσπάσει η κυπριακή κρίση, πολλοί μου υπενθύμιζαν συχνά, αρκετές φορές με ένα μειδίαμα, μια πρόβλεψη που είχα κάνει στα τέλη του Νοεμβρίου του 2011. Σε αυτές εδώ τις σελίδες, είχα διακηρύξει ότι οι ηγέτες της ευρωζώνης έχουν 10 μέρες να σώσουν το ευρώ...
Τoυ W. Munchau 

Είχα κάνει μια παρόμοια, αν και λιγότερο δραματική πρόβλεψη το 2006, όταν είχα γράψει ότι η κυβέρνηση του Ρομάνο Πρόντι προσέφερε στην Ιταλία την τελευταία ευκαιρία να διατηρήσει μια βιώσιμη θέση στην ευρωζώνη.
Η κυβέρνηση του κ. Πρόντι δεν έκανε τίποτα. Οι 10 μέρες το 2011 πέρασαν χωρίς αποτέλεσμα. Είναι 2013, το ευρώ είναι ακόμα εδώ, η Ιταλία είναι ακόμα εντός – και ακόμα κάνω προβλέψεις.  Χωρίς δισταγμό, αποφασίζω σήμερα «να παίξω τα ρέστα μου»...
Μια ευρωζώνη που περιλαμβάνει χώρες τόσο διαφορετικές όσο η Γερμανία και η Κύπρος δεν μπορεί να είναι βιώσιμη, ακόμα και αν η ΕΕ και η Κύπρος καταφέρουν να φτάσουν σε ένα συμβιβασμό της τελευταίας στιγμής.
Μια τραπεζική ένωση που θα συνδύαζε εποπτεία, εξυγίανση και εγγύηση καταθέσεων θα αποτελούσε μια ελάχιστη ικανή συνθήκη για να επιτρέψει σε ένα ανομοιογενές νομισματικό σύστημα να προχωρήσει ενάντια στα προγνωστικά.
Θα είχε λύσει σίγουρα τα προβλήματα των κυπριακών τραπεζών. Αλλά η ευρωζώνη δεν έχει μια τέτοια τραπεζική ένωση. Δεν θα έχει μια τέτοια τραπεζική ένωση σε πέντε χρόνια. Η Γερμανία την απορρίπτει γιατί είναι πολύ ακριβή για τον Γερμανό φορολογούμενο. Είναι ειρωνικό, αλλά θα την απέρριπτε και η Κύπρος, γιατί θα σκότωνε το επιχειρηματικό μοντέλο της χώρας ως ένα offshore κέντρο για ξένους καταθέτες.
Όποια τραπεζική ένωση και αν δημιουργηθεί τελικά στο μέλλον, θα είναι άσχετη με την κρίση.

Αυτό που συνέβη στην Κύπρο την περασμένη εβδομάδα δεν έχει κάποια βαθιά αιτία. Αλλά αποτελεί μια τέλεια αντανάκλαση του προβλήματος συλλογικής δράσης της ευρωζώνης. Αυτή η τελευταία κλιμάκωση ξεκίνησε από μια επικίνδυνη συμφωνία να γίνει bail – in σε ανασφάλιστους καταθέτες. Οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης μπορεί να μην γνωρίζουν πολλά από οικονομικά αλλά στα νομικά είναι εξαιρετικά καταρτισμένοι. Η σπουδαία ιδέα ήταν να μην επιβληθεί κούρεμα στις καταθέσεις κάτω από 100.000, αλλά να φορολογηθούν. Δεν συνειδητοποίησαν ότι αν πάρουν πίσω την υπόσχεση που ενυπάρχει στην εγγύηση καταθέσεων, βρίσκονται σε χρεοκοπία (default) και σε κίνδυνο να ξεσπάσει bank run.

Το κυπριακό κοινοβούλιο είχε δίκιο που απέρριψε ως τρελή την συμφωνία αυτή. Αλλά στη συνέχεια η κυπριακή κυβέρνηση προέβη σε τρία διαδοχικά λάθη
Το πρώτο ήταν η απόφαση του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη να ζητήσει βοήθεια από τη Ρωσία. Αντί να εργαστεί με την ευρωζώνη, εργάστηκε ενάντια σε αυτήν. Οι Γερμανοί ειδικότερα, αντιμετώπισαν την κίνηση αυτή ως ιδιαίτερα εχθρική. Επίσης, ήταν μια άστοχη κίνηση γιατί οι Ρώσοι απέρριψαν την προσφορά.

Το δεύτερο ήταν η απόφαση να μην επικοινωνήσουν με τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης και το euro working group κατά τη διάρκεια τριών κρίσιμων ημερών της προηγούμενης εβδομάδας.

Το τρίτο ήταν η πρόταση της κυπριακής κυβέρνησης την Τρίτη να δημιουργήσει ένα ταμείο αλληλεγγύης με μια επιδρομή στα ασφαλιστικά ταμεία και άλλα κρατικά περιουσιακά στοιχεία.

Την Παρασκευή απορρίφθηκε από την Άγκελα Μέρκελ με συνοπτικές διαδικασίες.

Αυτό που συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα είναι ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες, ακολουθώντας στενά εθνικά συμφέροντα, απέτυχαν να υπερασπιστούν το κοινό καλό. Ωστόσο, ο βασικός κίνδυνος που θέλω να τονίσω, δεν είναι κάποιο μεγάλο ατύχημα. Δεν αποκλείεται βέβαια να συμβεί. Αλλά υποψιάζομαι ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από τις επανειλημμένα λανθασμένες πολιτικές αποφάσεις της ευρωζώνης. Οι επιπτώσεις είναι αργές αλλά αθροιστικές.

Από αυτές, η πιο επιβλαβής είναι η πολιτική της ασύμμετρης προσαρμογής μέσω της λιτότητας. Οι τράπεζες στην Κύπρο αποτυγχάνουν τώρα γιατί νωρίτερα απέτυχαν το ελληνικό κράτος και οι ελληνικές τράπεζες και γιατί η ευρωζώνη επέβαλε την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Αλλά και στην Ιταλία ήταν η λιτότητα που μετέτρεψε την ύφεση σε βαθιά οικονομική κρίση. Και αυτή με τη σειρά της μεταμόρφωσε ένα αντιευρωπαϊκό, αντικαθεστωτικό κίνημα διαμαρτυρίας στο μεγαλύτερο πολιτικό κόμμα στο ιταλικό κοινοβούλιο στις τελευταίες ιταλικές εκλογές.

Υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες ο ηγέτης του, ο Μπέπε Γκρίλο, να καταλήξει με την απόλυτη πλειοψηφία, αν διενεργηθεί νέος γύρος εκλογών αργότερα το 2013.Αν τουλάχιστον η λιτότητα στο Νότο είχε αντισταθμιστεί με δημοσιονομική επέκταση στο Βορρά, η συνολική δημοσιονομική στάση της ευρωζώνης θα ήταν σε μακροοικονομικό επίπεδο ουδέτερη. Αλλά από τη στιγμή που ο Βορράς ακολούθησε και αυτός τη λιτότητα, η ευρωζώνη κατέληξε σε πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα εν μέσω ύφεσης.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, η οικονομική προσαρμογή δεν μπορεί να επιτευχθεί. Χωρίς αυτή, δεν μπορεί να υπάρξει λύση στην κρίση.

Πιστεύω εδώ και καιρό ότι είναι αδύνατο για τη Γερμανία, τη Φινλανδία και την Ολλανδία να είναι μαζί σε μια νομισματική ένωση με την Κύπρο, την Ελλάδα και την Πορτογαλία. Είτε οι δύο πλευρές θα συμφωνήσουν να προσαρμοστούν με πιο συμμετρικό τρόπο, πολιτικά και οικονομικά ή το πείραμα αυτό θα λάβει τέλος.

Η πρόβλεψη που έκανα το Νοέμβριο του 2011 και την οποία επαναλαμβάνω και σήμερα, είναι ότι κάποια μέρα πιθανότητα θα λήξει, αν και η μέρα αυτή μπορεί να είναι ακόμα μακριά. Δεν μπορώ να αποκλείσω την πιθανότητα οι διάφορες κυβερνήσεις να κάνουν τελικά το σωστό, αλλά τρία χρόνια διαχείρισης της κρίσης οδηγούν σε άλλο συμπέρασμα. Με την τρέχουσα πολιτική, θα αναγκαστούν δύναμη για να συνεχίσουν να πηγαίνουν ενάντια στα συμφέροντα των λαών.

Δεν χρειάζεται να είσαι ευρωσκεπτικιστής για να καταλήξεις ότι μια τέτοια νομισματική ένωση είναι και βαθύτατα ανήθικη. 


‘Πολιορκία’ Ρώσων καταθετών στην Κύπρο από ξένους τραπεζίτες


Για τον Fedor Mikhin ο κατακλυσμός τηλεφωνημάτων από το εξωτερικό ξεκίνησε την Τετάρτη, μόλις λίγες ημέρες πριν την πρώτη πρόταση της ΕΕ για την επιβολή εισφοράς στις κυπριακές καταθέσεις.

Στην άλλη γραμμή ήταν δυο τραπεζίτες από την Ανδόρα που προσφέρθηκαν να ανοίξουν λογαριασμούς για την επιχείρησή του που είχε έδρα στην Κύπρο. Μετά ακολούθησαν Ελβετοί που εξέφρασαν την πρόθεση να στείλουν αντιπροσώπους στο νησί με σκοπό να «αρπάξουν» Ρώσους πελάτες την Τρίτη, ημέρα που αναμένεται να ανοίξουν οι τράπεζες στην Κύπρο.

Την προηγούμενη εβδομάδα πολλοί Ρώσοι ή αντιπρόσωποί τουςταξίδεψαν στην Κύπρο για να ελέγξουν τους λογαριασμούς τους και να «διαβουλευτούν» με Κύπριους αξιωματούχους. Αυτοί ακολουθούνταν από ένα άλλο κύμα επισκεπτών: Τους ευρωπαίους τραπεζίτες που ελπίζουν ότι θα κερδίσουν μέσα από τις ζημιές της Κύπρου.

Κύπριος δικηγόρος με Ρώσους πελάτες αναφέρει ότι δέχθηκε «κρούσεις» ευρωπαίων τραπεζιτών από μέρη όπως η Λετονία, η Ελβετία και η Γερμανία, κάποιοι εκ των οποίων υπόσχονταν ότι θα μπορούσαν να ανοίξουν λογαριασμούς σε λιγότερο από μια ώρα.

Στη Λευκωσία, δικηγόρος Ρώσου «ολιγάρχη» περιγράφει ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από μεγάλη ελβετική τράπεζα η οποία προσφέρθηκε να ανοίξει λογαριασμούς για όλους τους υπαλλήλους της εταιρίας του πελάτη του.

Αν και δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο πώς θα επηρεαστούν οι Ρώσοι επιχειρηματίες από το bail in και από τι θα ακολουθήσει οι περισσότεροι φαίνεται να βρίσκονται «με το ένα πόδι εκτός της πόρτας». Εξετάζουν κάτω από ποια δικαιοδοσία θα μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους και με ποιον τρόπο.

«Οι Κύπριοι σκότωσαν τη χώρα τους σε μια μέρα» δηλώνει ο Mr Mikhin, αναφερόμενος στην ημέρα που ο κ. Αναστασιάδης δέχθηκε την πρόταση για τα 5,8 δισ. ευρώ.

Αυτό που προβληματίζει τον κ. Mikhin, ιδιοκτήτη διεθνούς ναυτιλιακής εταιρίας, δεν είναι η εισφορά αυτή καθαυτή.
Προβληματίζεται από την απώλεια της πίστης στο κυπριακό χρηματοπιστωτικό σύστημα, δεδομένο που ανησυχεί και άλλους Ρώσους.

«Οι Κύπριοι πρέπει να το καταλάβουν: Όταν το χρήμα φεύγει και τα άτομα που αγοράζουν αυτοκίνητα και ακίνητα φεύγουν επίσης. Τα μέσα επιβίωσης των Κυπρίων θα εξαφανιστούν», τονίζει.

«Υποστηρίζουν ότι ξεπλέναμε χρήμα αλλά ζούσαν με αυτά τα χρήματα για 10 έτη και το είχαν ξεχάσει», αναφέρει.

«Οι Ρώσοι μας καλούν και είναι προβληματισμένοι. Αλλά τι μπορούμε να κάνουμε. Δεν μπορούμε να τους εμποδίσουμε να φύγουν» δηλώνει ο Andreas Neocleous, δικηγόρος μερικών από των πλουσιοτέρων ατόμων της Ανατολικής Ευρώπης.

Το χειρότερο είναι η υποκρισία με την οποία η Ευρωπαϊκή Ενωση αντιμετωπίζει την Κύπρο, συμπληρώνει. Οι περισσότεροι πελάτες του κάνουν δουλειές και με μεγάλα δικηγορικά γραφεία της Ευρώπης και αυτοί είναι πιθανόν να μετακινηθούν προς τις ευρωπαϊκές χώρες αν καταρρεύσει η Κύπρος.

Άλλος δικηγόρος εκφράζει την απορία «γιατί στην Κύπρο είναι ξέπλυμα χρήματος αυτό που στο Λονδίνο είναι μια απολύτως σεβαστή επιχείρηση».

Ωστόσο δεν ετοιμάζονται να αποχωρήσουν όλοι οι Ρώσοι καθώς υπάρχει και το θέμα της διπλής φορολογίας Ρωσίας – Κύπρου. «Αν το καθεστώς αποφυγής της διπλής φορολογίας αρθεί τότε δεν έχουμε κανένα λόγο να μείνουμε στην Κύπρο», δηλώνει δικηγόρος Ρώσου ολιγάρχη.

Ο κ. Mikhin παραπονιέται πως οι Κύπριοι δεν έχουν εκτιμήσει το βαθμό στήριξης που παρέχουν οι Ρώσοι στην οικονομία τους. «Αν φύγουμε τότε ποιος θα μένει σε δωμάτια που κοστίζουν 500 δολάρια το βράδυ; Η Α. Μέρκελ;», διερωτάται.

Ωστόσο υπάρχουν σημάδια ότι οι ντόπιοι καταλαβαίνουν πόσο δραματική θα είναι μια μαζική αποχώρηση ρωσικών εταιριών.

Χαρακτηριστική είναι διαφήμιση που δείχνει μια τεράστια ρωσική σημαία η οποία από κάτω γράφει: “Brat’ya ne predaite nas!”

«Αδέλφια μην μας προδώσετε».

imerisia.gr
olympia.gr

http://www.triklopodia.com/2013/03/blog-post_2556.html

Πανικός στο MEGA ...Εκατοντάδες κόσμου έξω απο το κανάλι (video)


Εκατοντάδες κόσμου κρατώντας Eλληνικές σημαίες διαμαρτυρήθηκαν έξω από τις εγκαταστάσεις του Mega,

στη Μεσογείων, γιατί σήμερα, ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, προέβαλε τουρκικό σίριαλ.




 enikos.gr

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ

nazi-acropolis
Ο πατέρας Σημίτης σύμβουλος επί Κατοχής του Γεωργίου Μερκούρη, του αρχηγού του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος Ελλάδος!
Του Δημοσθένη Κούκουνα
ΟΣΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΤΑΙ Ο "ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ"
 ΜΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
Αν κάποιος ευφάνταστος μπορούσε να αναρωτηθεί τι το κοινό είχαν ο Ιωάννης Μεταξάς, ο Γεώργιος Μερκούρης και ο Άρης Βελουχιώτης, δύσκολα θα κατέληγε στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για ένα πρόσωπο: τον Γεώργιο Σημίτη. Πρόκειται για τον πατέρα του πρώην πρωθυπουργού και αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σημίτη, μεγαλοδικηγόρου τρίτης γενεάς.

Και για τα τρία προαναφερθέντα ιστορικά πρόσωπα, εντελώς αντιφατικά μεταξύ τους, ο πατέρας Σημίτης έτρεφε θαυμασμό και σεβασμό. Ήταν τα πρότυπά του προφανώς και μέσα σ' αυτό το περιβάλλον ανατράφηκε ο μετέπειτα επί οκταετία πρωθυπουργός.
Ο Γεώργιος Σημίτης ήταν μεγαλοδικηγόρος του Πειραιά. Ο Σπυρίδων Σημίτης (παππούς του σημερινού πολιτικού) είχε γεννηθεί το 1872 στην Αθήνα και πέθανε το 1914. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία, στη Γαλλία και στο Βέλγιο. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, εγκαταστάθηκε στον Πειραιά, το 1896 (σε ηλικία 24 ετών) εξελέγη υφηγητής του εμπορικού δικαίου και αργότερα, όταν ο Ελευθ. Βενιζέλος είχε έρθει στην Αθήνα και είχε γίνει πρωθυπουργός, ο Σπυρ. Σημίτης τοποθετήθηκε πρόεδρος της επιτροπής για τη σύνταξη του εμπορικού κώδικα. Είχε συντάξει επίσης το καταστατικό του πρώτου εμπορικού επιμελητηρίου που ιδρύθηκε στην Ελλάδα (Πειραιώς), του οποίου μάλιστα υπήρξε νομικός σύμβουλος μέχρι τον θάνατό του.
Και οι δύο γιοι του, ο Γεώργιος και ο Αντώνιος, έγιναν επίσης δικηγόροι και διαδέχθηκαν τον πατέρα τους επαγγελματικά. Ο Γεώργιος Σημίτης είχε γεννηθεί στον Πειραιά το 1899, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έγινε διδάκτορας το 1928, ενώ το 1936, σε ηλικία 37 ετών, εξελέγη υφηγητής του εμπορικού δικαίου, όπως και ο πατέρας του. Κατά τη διάρκεια του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου, εμφανίσθηκε σφόδρα βασιλικός και θαυμαστής του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά, επιτυγχάνοντας μάλιστα το 1940 να διορισθεί από τον τελευταίο με συνοπτικές διαδικασίες ως καθηγητής της Ανωτάτης Εμπορικής Σχολής. Έκτοτε διατηρούσε τον τίτλο του «καθηγητή», αν και μόνο για τρία χρόνια (1940-43) άσκησε τα καθήκοντά του, κυρίως κατά την Κατοχή. Προηγουμένως είχε διορισθεί σε διάφορες θέσεις, όπως το 1926 νομικός σύμβουλος του Επιμελητηρίου Πειραιώς, θέση που διατηρούσε πολλά χρόνια νωρίτερα ο πατέρας του, και από το 1932 νομικός σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας. Από το 1932 επίσης μέχρι το 1941 ήταν πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς.
Το 1944, όταν πλέον ήταν αδιαμφισβήτητα ορατή η νίκη των Συμμάχων και φαινόταν άμεση η αποχώρηση των Γερμανών, ο Γεώργιος Σημίτης προσχώρησε στην κυβέρνηση των βουνών (ΠΕΕΑ) και διορίστηκε κατά την Απελευθέρωση γενικός διοικητής Ρούμελης, μια θέση που βέβαια ήταν εξωθεσμική σε σχέση με τη νόμιμη υπό τον Γεώργ. Παπανδρέου Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητος, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΕΑΜ.


merkouris g
Ο αρχηγός του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος Ελλάδος Γεώργιος Μερκούρης, ο οποίος ανέλαβε επί Κατοχής διοικητής της Εθνικής Τράπεζας. Ήταν ο κατοχικός προστάτης του Γ. Σημίτη, στενού φίλου του.

Προηγουμένως, ο Γεώργιος Σημίτης ήταν στενός συνεργάτης του Γεωργίου Μερκούρη, του αγαπημένου θείου της ηθοποιού Μελίνας Μερκούρη. Αλλά ο Γεώργιος Μερκούρης δεν ήταν ένα τυχαίο πρόσωπο στην κατοχική Αθήνα. Ήταν ο αρχηγός του μόνου πολιτικού κόμματος, του οποίου επιτρεπόταν η λειτουργία επί Κατοχής: του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος Ελλάδος. Είχε επιδιώξει πολλές φορές να γίνει κατοχικός πρωθυπουργός, πότε με τις πλάτες των Γερμανών (1941, 1942) και πότε με των Ιταλών (1943), αλλά ανεπιτυχώς. Κάθε τόσο συνέτασσε κατάλογο υπουργών για να γίνει η κυβέρνησή του, αλλά τελικά οι Γερμανοί που είχαν τον αποφασιστικό λόγο σ' αυτό το θέμα ποτέ δεν ενέδωσαν. Ανάμεσα στους επίδοξους υπουργούς ήταν διάφοροι κατά καιρούς, ανάμεσα στους οποίους ο καθηγητής Δημήτριος Δελιβάνης, ο πρώην βουλευτής του ΚΚΕ Μιχ. Τυρίμος κ.ά., πιθανόν δε και ο Γ. Σημίτης.
Χαρακτηριστική πάντως είναι μια δήλωση που είχε κάνει ο Γεώργ. Μερκούρης, όταν οι Γλέζος και Σάντας είχαν κλέψει τη γερμανική σημαία από την Ακρόπολη. Είχε δημοσιευθεί τότε στις αθηναϊκές εφημερίδες (1 Ιουν. 1941):
«Το υπό την ηγεσίαν του κ. Γ. Μερκούρη Εθνικοσοσιαλιστικόν Κόμμα της Ελλάδος εξέδωκεν ανακοίνωσιν, εν τη οποία, αφού καυτηριάζει την κλοπήν της γερμανικής σημαίας, λέγει τα εξής:
"Η αυθαίρετος και ακατονόμαστος πράξις της κλοπής της σημαίας του Ράιχ εκ της Ακροπόλεως είναι αδύνατον να είναι έργον Έλληνος ανεξαρτήτου την ψυχήν και το φρόνημα ελευθερωτικού πνεύματος. Αντιθέτως, πιστεύομεν ακραδάντως, ότι είναι ασχημία κατωτέρου ανθρώπου, ξένα συμφέροντα υπηρετούντος και παν συμφέρον έχοντος να ενσπείρη μεταξύ του γερμανικού Ράιχ και του ατυχούς ελληνικού λαού την παράτασιν των αγαγόντων μέχρι του σημερινού εθνικού δράματος ανοσίων εγκλημάτων. Ανεξαρτήτως αισθημάτων, φρονημάτων, πολιτικών αντιλήψεων, η Γερμανία και η Ελλάς ευρέθημεν αντιμέτωποι. Οι λαοί μας επετέλεσαν γενναίως το προς τας πατρίδας των και την τιμήν των καθήκον των. Εκ της συγκρούσεως ως ήτο επόμενον εξήλθον νικηταί και ηττημένοι. Εκατέρωθεν ανεγνωρίσθη και εθαυμάσθη το πνεύμα της αυτοθυσίας και του ηρωισμού. Επήλθεν ανακωχή. Τα ένδοξα ελληνικά όπλα έτυχον των αρμοζουσών εις αυτά τιμών. Οι αιχμάλωτοί μας αφέθησαν ελεύθεροι. Οι αξιωματικοί μας διετήρησαν τα ξίφη των. Η ελληνική κυριαρχία εφ' όλων των κατεχομένων εδαφών ανεγνωρίσθη διά του σχηματισμού ελληνικής κυβερνήσεως. Υπεγράφη μεταξύ νικητών και ηττημένων μία ηθική σύμβασις κυρωθείσα διά πασών των ανωτέρω πράξεων, δεσμεύουσα εκατέρους και επ' αμοιβαιότητι εις αλληλοσεβασμόν και αλληλοβοήθειαν να εξέλθωμεν εκ του κυκεώνος των τραγικών παρεξηγήσεων και να βαδίσωμεν προς μίαν αμοιβαίαν κατανόησιν. Τούτων ούτως εχόντων διά πάντα εκ καταγωγής Έλληνα και παραμείναντα τοιούτον και αιρόμενον άνωθεν των οδυνηρών περιστάσεων, η ξενόδουλος πράξις η μολύνασα τον φιλόξενον και ιερόν χώρον της Ακροπόλεως, μόνον ως κατά της ελληνικής πατρίδος στρεφομένη χαρακτηρίζεται και ως τοιαύτη μαζί με όλας τας άλλας τας προκαλεσάσας την εθνικήν συμφοράν παραδίδεται εις την γενικήν περιφρόνησιν και αποδοκιμασίαν"».
metaxas nikoloudis
Ο Ιωάννης Μεταξάς, συνοδευόμενος από τον Θεολόγο Νικολούδη. Ο πατέρας Σημίτης έτρεφε βαθύ θαυμασμό για τον δικτάτορα της 4ης Αυγούστου.
Αυτού του πολιτικού (άλλοτε υπουργού, γιου του δημάρχου Αθηναίων Σπύρου Μερκούρη) ήταν συνεργάτης ο πατέρας Σημίτης. Αλλά, όπως τον Ιανουάριο 1941, είχε χάσει τον προστάτη του, τον Ιωάννη Μεταξά, που είχε πεθάνει, έτσι και τον Δεκέμβριο 1943 έχασε τον προστάτη του Γεώργιο Μερκούρη, με αποτέλεσμα να χάσει τη θέση του στην Ανωτάτη Εμπορική ως παρανόμως διορισθείς και να μεταστραφεί στο ΕΑΜ που ήταν γεμάτο προσδοκίες ότι θα κυβερνούσε την Ελλάδα όταν οι Γερμανοί θα έφευγαν. Με το που δημιουργήθηκε η «κυβέρνηση των βουνών» κατέφυγε στα ελεύθερα βουνά λοιπόν, πήρε μέρος στο Εθνικό Συμβούλιο Κορυσχάδων και συνδέθηκε φιλικά, μεταξύ άλλων, με τον Άρη Βελουχιώτη, τον διάττοντα αστέρα της εαμικής αντίστασης. Έγινε πολιτικός διοικητής Ρούμελης, στο πλευρό του, αξίωμα που δεν κράτησε παρά ελάχιστο διάστημα, διότι εν τω μεταξύ είχε απελευθερωθεί η χώρα και η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου πήρε στα χέρια της όλη την εξουσία, ενώ η ΠΕΕΑ αυτοδιαλύθηκε.
simitis74
Ο Κώστας Σημίτης στα πρώτα χρόνια της πολιτικής σταδιοδρομίας του.


Ο Γ. Σημίτης είχε όμως το ατύχημα να χάσει και τον άλλο προστάτη του, τον Άρη Βελουχιώτη, που σκοτώθηκε κατά τις γνωστές συνθήκες τον Ιούνιο του 1945. Απορφανισμένος για μια ακόμη φορά πλέον, αφοσιώθηκε στο προσοδοφόρο επάγγελμά του ως μεγαλοδικηγόρος και ασχολήθηκε με την οικογένεια και τα παιδιά του. Για τα αγοράκια του μπορεί να αγόραζε άλλοτε στολές φαλαγγιτών, άλλοτε κονκάρδες με σβάστικες και άλλοτε σκούφους με σφυροδρέπανα, μερίμνησε όμως για να αποκτήσουν γερμανική παιδεία, τηρώντας άλλωστε την οικογενειακή παράδοση. Σήμερα το ένα αγοράκι είναι συνταξιούχος πρωθυπουργός και το άλλο ασχολείται με τη βιοηθική...
http://antikatoxiko.blogspot.gr/
Πηγή: http://historia-hellas.blogspot.gr/2012/06/blog-post_23.html
 (Ο τίτλος του θέματος είναι όπως τον προβάλει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, το antikatoxiko) και όχι το makeleio gr

makeleio
 
http://wwwaporrito.blogspot.gr/2013/03/blog-post_25.html

Απάντηση στην Μεγάλη Στοά - Η Αλήθεια για τον Καποδίστρια

Γράφει η Άννα Δημητρίου

Δεν είναι μόνο ή στοά των Αθηνών πού ενέταξε τόν Κυβερ­νήτη Ιωάννη Καποδίστρια στίς δέλτους της! Με τό σκάνδαλο των μασσωνικών συμ­βόλων στό χαρτονόμισμα των 500 δρχ., πολλές εφημερίδες ανέφεραν καί τόν Κυβερνήτη ώς τέκτονα!!! "Αν δέν αποτελούσε ύβρη γιά την μνήμη του, τό γεγονός θά ήταν πολύ αστείο, μιά καί ό μεγαλύτερος εχθρός της μασσωνίας βαφτίζεται αβασάνιστα «δικός της»!!!

Ό I. Καποδίστριας υπήρξε ή εξέ­χουσα ελληνική προσωπικότητα τής εποχής τής Επαναστάσεως, ώς κατέ­χων τήν υψίστη θέση τοϋ Υπουργού Εξωτερικών τής Ρωσσικής Αυτοκρα­τορίας. Φυσικό ήταν οι υπόδουλοι "Ελ­ληνες νά στραφούν προς αυτόν καί νά του προτείνουν τήν Αρχηγία τής Φ. Εταιρείας.


 Ό Καποδίστριας γνωρίζοντας τά πολιτικά παρασκήνια τών τότε μεγά­λων δυνάμεων αρχικά άντετάχθη στόν ξεσηκωμό του Γένους. Αλλά άς δούμε τί γράφει ό ίδιος στό ημερολόγιο του, όταν ό Γαλάτης τόν έπεσκέφθη, έκ μέ­ρους τής Φιλικής, γιά νά του άναθέση τήν "Αρχηγία:


«Ό κ. Γαλάτης ήτο πράγματι απε­σταλμένος Μυστικής Εταιρείας, απο­τελούμενης αποκλειστικώς έξ Ελλή­νων... Ή μόνη συμβουλή, ήν ημπορώ νά σάς δώσω, είναι νά μήν είπήτε τίπο­τα, είς κανένα περί τούτου καί χωρίς νά άναβάλητε ούτε μίαν ώραν νά έπιστρέφητε, ίνα ειπήτε είς τούς εντο­λείς σας, ότι αν δέν θέλουν νά χαθούν οί ίδιοι καί νά καταστρέψουν μαζί τους τό άθώον και δυστυχές "Εθνος των, πρέπει νά αφήσουν τάς επαναστατι­κός σκευωρίας... Ήμην όμως τόσον τεθλιμμένος, σημειώνει, ώστε ή υγεία μου, ή καί άλλως ασθενής, έπηρεάσθη τόσον έκ τούτου, ώστε πεσών κλινή­ρης έπαυσα έπί τινας ημέρας πάσαν ένασχόλησιν». 

"Ας μας πούν οί τέκτονές «μας». Είναι δυνατόν ένας τέκτων νά άποκαλή τό δημιούργημα τής στοάς «σκευωρίες» καί νά τό απορρί­πτει; "Αν ό Καποδίστριας ήταν «αδελ­φός» τους, όπως τόν αποκαλούν, καί ή Φ. "Εταιρεία προέκταση τής στοάς, δέν θά γνώριζε τήν ύπαρξη της άπό «άλλες πηγές»; "Ηταν ανάγκη νά τού τήν άναγγείλη στην Πετρούπολη ό Γα­λάτης; Κι άν ή Φ. Εταιρεία ήταν τεκτο­νικής προελεύσεως καί ό ίδιος τέκτων θά ταραζόταν τόσο μέ τό άκουσμα τής Ιδρύσεως της, ώστε νά άπομονωθή γιά μέρες άπό τή λύπη του; θά μπορούσε κάλλιστα ώς «τέκτων» καί μέ τό κύρος του νά έπιθάλλη διά τής στοάς τίς απόψεις του, ακόμη καί τήν διάλυση τής "Εταιρείας. Καί μόνον αυτά δεί­χνουν ότι ούτε ό Κυβερνήτης ούτε ή Φιλική είχαν σχέση μέ τόν τεκτονισμό.

 Ό I. Καποδίστριας υπήρξε φανατι­κός διώκτης τής μασσωνίας. Υπήρξε ό μοναδικός "Ελληνας Κυβερνήτης πού τόλμησε νά πάρη μέτρα εναντίον της. Τό έγγραφο πού πιό κάτω παραθέτου­με αποδεικνύει τών λόγων τό αληθές. 

Καί δέν είναι τό μοναδικό μέ το όποιο πολέμησε τή στοά. Στίς 22 Αυγούστου 1831 εξαπέλυσε τήν υπ' αριθμ. 4286 εγκύκλιο πρός δλους τούς προϊσταμέ­νους τών Δημοσίων Υπηρεσιών, συγχρόνως δέ τούς έστελνε έναν τύπο όρκου, τόν όποιον ώφειλαν νά υπο­γράψουν όλοι οί υπάλληλοι τού Δημο­σίου. Μέ τόν όρκο δήλωναν δτι δέν ανήκουν σέ καμμία απολύτως μυστική "Εταιρεία...


Μήπως όλα αυτά ό Εθνικός μας Κυ­βερνήτης τά πλήρωσε μέ τήν ζωή του;
"Εμείς δέν αμφιβάλλουμε...
"Ας δούμε τώρα τό πλήρες κείμενο τής πρώτης μυστικής εγκυκλίου, τήν οποία παραθέτουμε χωρίς σχόλια:



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ  
Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αριθ. 2953 Μυστική Εγκύκλιος


Προς τούς κατά τό Αιγαίον Πέλαγος καί τήν Πελοπόννησον Έκτακτους Επιτρό­πους καί τούς Αρχηγούς τών κατά ξηράν καί θάλασσαν Δυνάμεων.

Γνωρίζει ή Κυβέρνησης, ότι Πολίται τινές επιμένουν πιστεύοντες καί τούς άλ­λους πείθοντες, ότι αί μυστικαί Έταιρείαι χορηγούσι μέσα σωτήρια είς τήν Πατρί­δα, ή τουλάχιστον Αιγίδα οπό τήν οποίαν συνδεόμενοι μεταξύ των οί άνθρωποι διά μυστικών δεσμών δύνανται νά άπολαύσωσιν εντός τής Πατρίδος των καί διά τής ξένης επιρροής αξιώματα, τιμάς καί τό πλέον τύχην, ό εστί χρήματα.

"Οσον καί αν έλεεινολογή ή Κυβέρνησις τήν απειρίαν τών Ελλήνων τών άπό τοιαύτας είσηγήσεις παρασυρόμενων δέν ήθελε δώσει τήν προσοχήν της, άν δέν ήτο καταπεπεισμένη πόσον ολέθρια απο­τελέσματα δύναται νά φέρη είς τήν κρίσι­μον ταύτην στιγμήν ή Ιερή τούτων γνώ­μη, τήν οποίαν οί εχθροί τής Ελλάδος ήθελον συστήσει είς τόν Κόσμον καί είς τάς Ευρωπαϊκάς Κυβερνήσεις.

"Αν ή Ελλάς έγκατελείφθη άπό τού 1821 ώς τόν Ίούλιον μήνα τού τελευταίου έτους, τούτο προήλθε, διότι οί εχθροί της τήν. παρέσταιναν άδιακόπως πρός τ,ούς Βασιλείς, ώς λαόν έπαναστατωθέντα και αγωνιζόμενο ύπό τήν διεύθυνσιν καί ύπό τούς σκοπούς Μυστικών Εταιρειών, όθεν έπήγασαν αί καταστροφαί τής Ισπανίας καί Ιταλίας.

Εύκολον ήτο αναμφιβόλως νά άναιρεθή ή σφαλερά αύτη δόξα μ’ όλον τούτο έχρειάσθησάν ολόκληρα έπτά έτη βασά­νων καί δυστυχιών είς άναίρεσίν της.

Μόλις άνηρέθη, καί ένώ ή Ελλάς αρχίζει νά λαμβάνη δείγματα εύνοίας καί
καλο­καγαθίας έκ μέρους τών Συμμαχικών Δυ­νάμεων, οί εχθροί της θέλουν πάλιν τήν παραστήσει ώς ύπεξούσιον τών Μυστι­κών Εταιρειών, καί είς άπόδειξιν τούτου θέλουν φανερώσει, ότι ύπό διαφόροις όνόμασιν αί Έταιρείαι αύται υπάρχουν καί πολυπλασιάζονται μεταξύ τών εν τοίς πράγμασι καί τής πολιτικής τάξεως, καί τής στρατιωτικής δυνάμεως, ίσως καί αυ­τού του στόλου.

Τόσον ουσιώδες θεωρεί τούτο ή Κυβέρνησις ώστε μή έγκρίνουσα νά δείξη διά τίνος δημοσίου καί επισήμου πρά­ξεως τήν ύπαρξιν αύτού του κακού, έκπληροί διά του τύπου τής παρούσης εγκυ­κλίου τό χρέος, τό οποίον δέν ημπορεί να παραμέληση χωρίς νά κάθυποθληθή είς βαρύτατην εύθύνην.
Τώ όντι τοιούτον δημόσιον έγγραφον μεταξύ τών Πολιτικών, οί οποίοι επιμένωσι  νά μήν παραχωρώσιν εις τήν "Ελλά­δα εντιμον μέλλον, ήθελε χρησιμεύσει ώς μέσον τού νά άποδείξωσιν, ότι οί Βασι­λείς διά τών ευεργεσιών των ύποθάλπουσιν είς τήν Ελλάδα τόν έχθρόν, τόν οποίον καί άλλαχού. καί είς τάς Ιδιάς των Επικρατείας πολεμώσι.

Ή παρατήρησις αύτη. Κύριοι, σάς δι­δάσκει μέ πόσην φρόνησιν καί όξυδέρκειαν απαιτείται ή εκπληρώσας τής ακο­λούθου παραγγελίας τής Κυβερνήσεως.

Θέλετε κοινοποιήσει διά ζώσης φωνής είς τούς υπαλλήλους σας ή τούς υπό τήν όδηγίαν σας αξιωματικούς τό περιεχόμενον τής παρούσης, καί θέλετε τούς κάμει νά σάς φανερώσουν άν ανήκουν εις καμ­μίαν τών Μυστικών Εταιρειών ή όχι. Άν είναι τό πρώτον, θέλετε τούς παρατηρήσει, ότι έάν είς τήν παρελθούσαν κατάστασιν τής αναρχίας, καί τής αταξίας ήταν ίσως άναγκαίον είς τους πολίτας νά ζητήσωσι προσωπικήν άσφάλειαν διά του δεσμού μυστικής τονός Εταιρείας, ό δεσμός ούτος διαλύεται καθήν στιγμήν ό τού νομίμου όρκου και' πρός τήν Κυβέρνησιν, καί πρός τούς Νόμους, χορηγεί είς ένα έκαστον καί είς όλους, όλας τάς απα­ραιτήτους ασφαλείας.

Άπό τοιαύτην άρχήν ορμώμενοι ευκό­λως θέλετε αποδείξει τό άσυμβίβαστον τών δύο όρκων, ήγουν τού ύπηρετείν τό Κράτος, καί ύπηρετείν μυστικήν Έταιρείαν, τής όποιας ό σκοπός είναι ώς έπί τό πλείστον άγνωστος είς τούς Εταίρους.

"Αν λοιπόν οί υπάλληλοι σάς ή οί ύπό τήν όδηγίαν σας αξιωματικοί άνήκουσι είς τι να Έταιρείαν, ανάγκη νά παραιτηθώσι, καί περί τούτου οφείλεις νά μάς βε­βαίωσης.
'Εξ εναντίας θέλετε τούς εξηγήσει τούς κινδύνους είς τούς όποιους εκτίθε­νται πλανώμενοι άπό ολίγους τίνας όλως διόλου είς τά τοιαύτα ενασχολούμενους. Άπό τήν κατηγορίαν τών Εταιρειών τών μή συμβιβαζομένων μέ τά κατά Νόμους καθεστώτα δέν άποκλείομεν καί τήν προ αιώνων γνωριζομένην ύπό τώ ονόματι τής Άδελφοποιείας ή Αγάπης.

Παραγγέλλεσθε, Κύριοι, κατ' επανά­ληψιν νά κάμετε χρήσιν τής κοινοποιή­σεως ταύτης κατά τόν συνετώτερον καί ώφελιμώτερον τρόπον. Προθύμως ή Κυβέρνησις θέλει δεχθή τάς ειδοποιήσεις, όσας έν καιρώ θέλετε δυνηθή νά τήν χο­ρηγήσετε. .

Έν Πόρω τη 8η Ίουνίου 1828 Ό Κυβερνήτης (Τ.Σ.) Ί. Ά.Καποδίστριας


http://antipliroforisi.blogspot.gr/2013/03/blog-post_25.html

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/03/blog-post_7203.html

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΩΝ ΟΠΛΑΡΧΗΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ > «Το έθνος χρειάζεται μια νέα παλιγγενεσία»

Κουβαλάνε ονόματα βαριά, με εθνική ιστορία. Και σε αυτά τα ονόματα προσπαθούν, όπως λένε, να σταθούν αντάξιοι. Είναι απευθείας απόγονοι οπλαρχηγών και μπουρλοτιέρηδων, απόγονων των ανθρώπων που ξεκίνησαν και έφεραν εις πέρας την επανάσταση του 1821.     
Και σήμερα μιλούν για την ανάγκη μιας νέας «εθνικής παλιγγενεσίας».
Κίτσος Μπότσαρης: «Έχω μια κρυφή υπερηφάνεια»


Με καταγωγή από το Σούλι, τετράκις εγγονός του Μάρκου Μπότσαρη, ο 37χρονος Κίτσος Μπότσαρης εργάζεται ως τραπεζικός υπάλληλος. Εχει μελετήσει την ιστορία των παππούδων του και όλου του επαναστατημένου ελληνικού έθνους του 1821.
«Νιώθω πάντα μέσα μου μια κρυφή υπερηφάνεια», λέει στο
newpost και συνεχίζει: «Αυτό που έκαναν οι παππούδες μου ήταν μια τεράστια υπέρβαση. Χωρίς φόβο και δισταγμό τα έβαλαν με μια σκληρή και αδίστακτη Ευρώπη, με την Ιερά Συμμαχία.
Πιστεύω και τώρα μας χρειάζεται λίγο από το θάρρος των προγόνων μας. Ελπίζω πως κάποια στιγμή θα το βρούμε».
Είναι όμως απογοητευμένος από την αντιμετώπιση της πολιτείας απέναντι στους ήρωες του 1821: «Το σπίτι του Μάρκου Μπότσαρη στο Σούλι είναι έτοιμο να καταρρεύσει.
Και σε εμάς δεν επιτρέπουν καμία παρέμβαση αναστήλωσης, το σπίτι ανήκει στην αρχαιολογική υπηρεσία -είναι διατηρητέο-η οποία όμως δεν έχει δείξει κανένα ενδιαφέρον για τη διατήρησή του. Όπου νά ναι θα γκρεμιστεί».

Φίλιππος Μπούμπουλης: «Δύσκολες και περίεργες οι μέρες που ζούμε»
Οι μέρες που διανύει το έθνος είναι δύσκολες, σύμφωνα με τον Φίλιππο Δεμερτζή – Μπούμπουλη, απόγονο της καπετάνισας των Σπετσών, Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας.
«Έχουμε ανάγκη μια νέα εθνική παλιγγενεσία, έχουμε ανάγκη την ομοψυχία. Να μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος, από την ιστορία του '21. Να θυμηθούμε ότι μια επανάσταση που μπορούσε να έχει κερδηθεί από το 1822, παραλίγο να χαθεί το 1828 επειδή οι ηγέτες της μάλωναν για τα αξιώματα».
Περήφανος για τους προγόνους του αλλά και για τους Έλληνες γενικότερα, ο Φίλιππος Μπούμπουλης δηλώνει στο
newpost αισιόδοξος ότι το έθνος θα καταφέρει να περάσει τους σκοπέλους και να βιώσει και πάλι την ανάκαμψη.
Nτίνα Καραμάνου
newpost
 
http://greeknation.blogspot.gr/2013/03/25_7815.html

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟ 1821 ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΖΥΓΟ!!

ΚΚΚ.png 
Διακήρυξη της β' Εθνικής Συνελεύσεως του Άστρους, 18 Απριλίου «1823»: «Ο κρότος των ημετέρων όπλων συνετάραξε το βυζάντιο»
Το «`21» ήταν η τελευταία μίας σειράς επαναστάσεων που διεξήγαγαν οι Έλληνες Πρόγονοί μας κατά των βυζαντινοχριστιανών και των τούρκων συνεργατών τους. Το «`21» οι Έλληνες, πιστοί στο Αρχαίο Έθος κατάφεραν με το αίμα τους να αποτινάξουν τον χριστιανοτουρκικό ζυγό, να καταδιώξουν τον χριστιανικό κλήρο και να επαναφέρουν την Αρχαία Πίστη.
Η γενιά του «`21» ταύτιζε το βυζάντιο με την οθωμανική αυτοκρατορία. Τα επίσημα έγγραφα του Επαναστατικού Στόλου ονομάζουν τον τουρκικό στόλο ως βυζαντινό. Από τα 144 Ελληνικά καράβια που ναυμαχούσαν τους τούρκους, τα 142 είχαν ονόματα Ελλήνων Ηρώων και Θεών. Τα επαναστατικά κείμενα μνημονεύουν αδιάκοπα τις Θερμοπύλες, την Σαλαμίνα, τον Μαραθώνα και τις Πλαταιές. Ουδεμία μνεία γίνεται στο καταραμένο βυζάντιο. Για τους επαναστατημένους Έλληνες η οθωμανική αυτοκρατορία ήταν συνέχεια του βυζαντίου.
Οι υπόδουλοι Έλληνες αποκήρυσσαν τα χριστιανικά ονόματα και ελάμβαναν Ελληνικά. Το πατριαρχείο των ναζωραίων με εγκύκλιό του απαγόρευσε την Ελληνική ονοματοθεσία. Ο Αλή πασάς έλεγε: «Εσείς οι Έλληνες κάτι μεγάλο έχετε βάλει στο μυαλό σας. Δεν βαπτίζετε πια τα παιδιά σας χριστιανικά αλλά Ελληνικά. Σίγουρα κάτι μεγάλο ετοιμάζετε».
Ο ιστορικός Φωτιάδης γράφει: «Ούτε ο διαφωτισμός της αστικής τάξεως ούτε και αυτοί οι αγωνιστές του «`21» θα θυμηθούν το βυζάντιο. Δεν θα ανατρέξουν ούτε μια φορά σε αυτό, δεν θα αναφέρουν ούτε έναν στρατηγό ούτε έναν αυτοκράτορα. Τα πνευματικά, τα ιδεολογικά και πατριωτικά τους ιδανικά θα τα αναζητήσουν στην Αρχαία Ελλάδα».
Ο ιστορικός Γ . Τενεκίδης αποκαλύπτει με μια μόνο ρήση: «Η φλόγα της Αρχαιολατρίας τρέφει το πατριωτικό αίσθημα της πνευματικής ηγεσίας του ταλαιπωρημένου έθνους».
Οι ναζωραίοι καταστροφείς του Ελληνικού Πολιτισμού βλέποντας ότι οι Έλληνες επαναστατούσαν κατά του χριστιανισμού και διαβλέποντες ότι το τέλος τους πλησιάζει, παρέδωσαν την βυζαντινή εξουσία στους οθωμανούς. Παρέδωσαν τον επαναστατημένο Ελληνικό Λαό στην τουρκική χαντζάρα.
Ο πατριάρχης Ιεροσολύμων των ναζωραίων κατακτητών γράφει στην «πατρική διδασκαλία»: «Εδώ όμως πάλι αγαπητοί χριστιανοί πρέπει να ιδώμεν και να θαυμάσουμεν την άπειρον του θεού προς ημάς αγάπην. Ιδέτε λαμπρότατα τι οικονόμησεν ο άπειρος και εν ελέει και πάνσοφος ημών κύριος για να φυλάξη αλώβητον την αγία και ορθόδοξον πίστη ημών και να σώση τους πάντας. Ήγειρεν εκ του μηδενός την ισχυράν αυτή βασιλεία των οθωμανών αντί της των βυζαντινών ημών βασιλείας, η οποίαν είχεν αρχίσει να χωλαίνει εις τα της ορθοδόξου πίστεως φρονήματα».
Ο Κοραής στην «Αδελφική Διδασκαλία» αποκαλύπτει και επιβεβαιώνει ότι «ο Λαός προδόθηκε από τον χριστιανικό κλήρο στους τούρκους για να αναχαιτιστεί το κίνημα του Πλήθωνος Γεμιστού στον Μυστρά που απαιτούσε επιστροφή στους Ελληνικούς τρόπους και ήθη για να σωθεί η Ελλάδα».
Ο ναζωραίος Γεννάδιος Σχολάριος συνεργάστηκε με τους οθωμανούς με αντάλλαγμα τον πατριαρχικό θρόνο και το χρίσμα του αρχιερέως. Η πρώτη του φροντίδα μετά την παράδοση της νέας ρώμης ήταν να κάψει τα έργα του Πλήθωνος. Η πρώτη του φροντίδα ήταν να καταδιώξει τους Έλληνες.
Η Ελληνική Νομαρχία, το ιδεολογικό μανιφέστο της Επαναστάσεως» γράφει ότι «Αφού λέγω το χριστιανικό ιερατείο ηθέλησε να ενώσει τα εκκλησιαστικά εντάλματα με τους τουρκικούς νόμους δια να τιμάται δια αυτών και να ορίζει χωρίς δυσκολία  κατάλαβε ότι αναγκαίο πρότερο να τυφλώσει τον Λαό με την αμάθεια δια να στεριώσει καλύτερα τον σκοπό του».
Το 1797 μ.α.χ.χ. με την συνθήκη του Κάμπο Φόρμιο, η Γαλλία και η Αυστρία διεμοίρασαν την Δημοκρατία του Αγίου Μάρκου, όπως ονομαζόταν τότε η Βενετία ως ανεξάρτητο κράτος. Η Γαλλία ανάμεσα σε άλλα εδάφη κατέλαβε και τα Επτάνησα. Εκεί δημιουργήθηκε παράρτημα των δημοκρατικών, στο οποίο οι δημοκράτες και οι φίλα προσκείμενοι σε αυτούς Επτανήσιοι συζητούσαν την κατάργηση της χριστιανικής θρησκείας και την επικράτηση της Ελληνικής Θρησκείας και των Ολυμπιακών Αγώνων.
Ο στρατιωτικός αρχηγός της Επαναστάσεως Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, θύμα της ναζωραϊκής θηριωδίας, δεν αγνοούσε τίποτε απ' όλα αυτά. Η οικογένειά του σφαγιάστηκε, μετά από προδοσία των ναζωραίων, από τους τούρκους. Τον Νοέμβριο του «1838» στην Αθήνα μιλώντας σε παιδιά του Γυμνασίου απεκάλυψε με δύο λόγια την χριστιανική συνομωσία:
«Ο σουλτάνος διώρισε έναν αντιβασιλέα και έναν πατριάρχη, και τους έδωσε την εξουσία. Αυτός και οι χριστιανοί παπάδες έκαναν ότι τους έλεγε ο σουλτάνος».
Το μεγάλο έργο της Επαναστάσεως δεν ολοκληρώθηκε. Έμεινε ημιτελές. Η Ελληνική Επανάσταση προδόθηκε από το μίσος των κατακτητών ναζωραίων και την βοήθεια των συνεργατών τους. Οι μεγάλες δυνάμεις με πρωτοστάτη την Ρωσσία διετήρησαν τους ναζωραίους κατακτητές, εδραίωσαν τα συμφέροντά τους και θανάτωσαν τους Ήρωες. Οι απελευθερωτές στραγγαλίστηκαν σε σκοτεινά χριστιανικά μπουντρούμια, εκτελέστηκαν ή πέθαναν από την πείνα. Ένας-ένας οι Ήρωες των Θεών μαγαρίστηκαν και θάφτηκαν κάτω από το χριστιανικό ψεύδος, την μεγαλύτερη δύναμη του χριστιανισμού.
Έλληνες θαρρείτε! Τίποτε δεν τελείωσε. Το τέλος της ιστορίας του «`21» δεν γράφτηκε ακόμη. Εμείς οι Έλληνες θα το γράψουμε με την νίκη μας κατά των ναζωραίων κατακτητών και την απελευθέρωση της Ιεράς Πατρίδος από τον χριστιανικό ζυγό και τις μισελληνικές ολιγαρχικές φατρίες που αφαιμάζουν τον Ελληνικό Λαό.
Έλληνες, σκοπός μας είναι να πραγματώσουμε τα όνειρα και τις προσδοκίες των Ηρώων του «`21». Αυτό παραμένει το ύψιστο και πρωταρχικό καθήκον των Ιερών Πολεμιστών της Ελληνικής Θρησκείας.
Δέξιππος

Έρχεται ο νέος τραπεζικός κολοσσός. Η SENT BANK Corporation

bankΟ νέος τραπεζικός κολοσσός είναι γεγονός και αναμένεται να κυριαρχήσει με το άνοιγμα των τραπεζών αύριο το πρωί αλλά και των υποκαταστημάτων αυτών της Κύπρου την Πέμπτη.
 




του Στρατή Μαζίδη
stratis1Πρόκειται για τη νέα υπερτράπεζα, τη Sentouki Bank Corporation και κατά συντομία SENT BANK.

Η Sentouki Bank, από το γνωστό μας σεντούκι, μπήκε δυναμικά στην αγορά από το καλοκαίρι του 2011 κατακτώντας ένα σημαντικό τμήμα του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Μετά όμως τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο αλλά και τους ψίθυρους που πλέον έχουν αρχίσει έντονα να κυκλοφορούν για πιθανό κούρεμα των καταθέσεων και στη χώρα μας σε περίπτωση που τα δημοσιονομικά εκτροχιαστούν, η SENT αναμένεται να κυριαρχήσει.

Αιτία; Τα πολλά της πλεονεκτήματα, όπως:
- το μεγαλύτερο ίσως δίκτυο καταστημάτων από οποιαδήποτε άλλη τράπεζα παγκοσμίως. 

Πραγματικά ένα υποκατάστημα σε κάθε σπίτι!

- δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στα κεφαλαία όλο το 24ωρο δίχως περιορισμούς συναλλαγών

- δυνατότητα τήρησης πολλών και διαφορετικών νομισματικών λογαριασμών γρήγορα και εύκολα δίχως γραφειοκρατικές διαδικασίες

- στενή σχέση ανάμεσα στον πελάτη και την τράπεζα με καθημερινή πολλές φορές συνεργασία

- εγγύηση κεφαλαίου με αποκλεισμό οποιασδήποτε πιθανότητας κουρέματος ή επιβολής εισφοράς.

- δυνατότητα προθεσμιακών καταθέσεων σε διάφορα επενδυτικά πακέτα όπως το “τσιμέντο επ’άπειρο”, όπου τσιμεντάρεις ότι ποσό επιθυμείς για όσο θες. Το “σπάσιμο” του λογαριασμού μολονότι δύσκολο, είναι εφικτό δίχως penalty.

- ύπαρξη πολλών διαθέσιμων κεφαλαίων και μεγάλη ρευστότητα για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων όταν χρειαστεί

Τα μειονεκτήματα:

- ο πελάτης είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για την ασφάλεια της τράπεζας αν και με όσα συμβαίνουν τελευταία μπορεί άλλα να αφήσεις μεσημέρι Παρασκευής και άλλα να βρεις τη Δευτέρα το πρωί.

- δεν υπάρχει απόδοση αλλά αν μια χώρα κοιμηθεί με ευρώ και ξυπνήσει με καπίκι, δραχμή ή οτιδήποτε άλλο, οι λογαριασμοί σε ευρώ, δολάρια, στερλίνες κτλ στη SENT BANK είναι διασφαλισμένοι με ότι αυτό συνεπάγεται για τον καταθέτη!

SENTOUKI BANK το ΑΥΡΙΟ στις ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ
http://freepen.gr/?p=20539

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/03/sent-bank-corporation.html

ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Ακόμη δεν είδαμε τίποτε γι' αυτά που έρχονται! Τα δεινά του ελληνισμού είναι μπροστά μας και είναι χειρότερα...

Αυτό που έγινε στην Κύπρο με τη σφραγίδα της ΕΕ έδειξε ποια είναι αυτή η περίφημη ΕΕ και ποια είναι η ...αλληλεγύη της απένατι στα ..ισότιμα μέλη της!

Η ληστεία από τις καταθέσεις των κυπριακών τραπεζών επιφέτει την διάλυση της οικονομίας της Μεγαλοννήσου, με εντολή της σκύλλας Μέρκελ. Δείχνει επίσης τα δεινά που επέρχονται. Εμείς το έχουμε πει και το ξαναλέμε. Το έχουμε δημοσιεύσει και ήδη έχει δημοσιευτεί και σε πολλά άλλα sites. Οι καταθέσεις σας στις τράπεζες τις Ελληνικές, δεν είναι ασφαλείς.

Ό,τι έγινε στην Κύπρο, το πιθανότερο είναι να γίνει και εδώ. Η Σκύλλα Μέρκελ, μαζί με τους δορυφόρους της έχουν ετοιμάσει τα χειρότερα για τον ελληνισμό. Η Ελλάδα και η Κύπρος θα είναι επαρχίες της Γερμανίας και οι Έλληνες ...είλωτές τους. Όταν σας λέγαμε ότι το σχέδιό τους είναι να μας κάνουν επαίτες και να πάρουν όλες τις ιδωτικές ιδιοκτησίες, ξέραμε και ξέρουμε τι λέμε.

Όσο δεν αντιστεκόμαστε, τόσο το χειρότερο για μας. Οι Κύπριοι δεν έκαναν λάθος που είπαν ΟΧΙ. Ήταν πράξη πατριωτισμού που έστω και για λίγο κλόνισε την Σκύλλα. Έδειξαν το δρόμο τον ορθό.

Οι δικοί μας νενέκοι όμως, έχουν στρώσει το χαλί στους Ούννους και τους άλλους εχθρούς. Αντισταθείτε συλλογικά και όλοι μαζί.

Εμείςλοιπόν σας προειδοποιούμε: οι καταθέσεις σας είναι περισσότερο ασφαλείς στο σπίτι σας παρά στις Τράπεζες. Όταν ο Σουρνάρας σάς διαβεβαιώνει ότι ...δεν κινδυνεύουν, αυτό και μόνο πρέπει να σας κάνει να υποπτεύεστε και να φοβάστε για τα επερχόμενα.

http://indobserver.blogspot.gr/

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/03/blog-post_481.html

Πρέπει να ξεπεράσουμε το ταμπού! Πρέπει τελειώνουμε με αυτἠν την ΕΕ

Πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Η ΕΕ από ένωση κρατών έχει καταντήσει γερμανική ηγεμονία. Οι παράλογες απαιτήσεις και η ηγεμονικές τάσεις της Γερμανίας έχουν διαστρέψει την ιδέα της ενότητας των λαών. Κι όπως κάθε συμμαχία που καταλήγει σε ηγεμονία οδηγεί ιστορικά σε καταστροφές.

Πρέπει λοιπόν να διαλυθεί τώρα αυτή η ΕΕ. Δεν μπορεί πλέον να υπάρξει και να διασφαλίσει την ευημερία των λαών της. Φέρνει μόνο την καταστροφή. Και λέω ότι πρέπει να διαλυθεί τώρα γιατί είμαι σίγουρος ότι θα αυτοκαταστραφεί σε εύλογο χρονικό διάστημα και θα καταστραφεί με τεράστιο κόστος και δυστυχώς ανθρώπινες απώλειες κυρίως στον νότο.

Δύο φορές η Γερμανία έχει αιματοκυλήσει τον κόσμο και τώρα το επαναλαμβάνει παρακολουθώντας σαδιστικά με μια ευχάριστη ανατριχίλα τον πόνο και το αίμα που σκορπάει. Ο σαδισμός των ανθρώπων(;;) που έκαναν ανθρώπους σαπούνια και έπαιρναν το δέρμα τους για να φτιάξουν είδη διακόσμησης έχει περάσει από γενιά σε γενιά. Αυτό είναι ξεκάθαρο καθώς οι απόγονοι των ναζί προστατεύουν ως κόρην οφθαλμού τους απογόνους των εδώ δοσιλόγων, τα παιδιά και τα εγγόνια όσων δήλωσαν και δηλώνουν πίστη και υποταγή στο Ράιχ. Ξεκλήρισαν ολόκληρα χωριά για πλάκα και βασάνιζαν για να περάσει η ώρα τους ευχάριστα! Ένα έθνος που δύο φορές έσπειρε τον θάνατο παγκόσμια και δύο φορές οι παγκόσμια κοινότητα του χαρίστηκε για να περάσει ξανά τα ίδια.

Πρέπει λοιπόν να τελειώνουμε με την γερμανοκίνητη ΕΕ. Και όταν όλα τελειώσουν, πρέπει να φροντίσουμε η Γερμανία να μην ξαναπάρει δύναμη στα χέρια της. ΠΟΤΕ! Γιατί αν ξαναγίνει το ίδιο λάθος θα έχουμε και 4ο παγκόσμιο πόλεμο σε 30 40 ή 50 χρόνια.

Το κείμενο αυτό ίσως δεν είναι πολιτικά ορθό. Δεν μπορεί κάποιος να πιστεύει πόσο μάλλον να γράφει ότι πρέπει να διαλυθεί η ΕΕ χωρίς να χαρακτηριστεί κομμουνιστής, ούτε ότι ένα άλλο κράτος πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ψυχοπαθής που χρειάζεται εγκλεισμό και παρακολούθηση. Βαρέθηκα όμως την υποκρισία του political correct! Έτσι είναι τα πράγματα και το βλέπουν όλοι, άσχετα αν δεν το παραδέχονται ακόμη και στους ίδιους τους εαυτούς τους.

Αυτή η κατάσταση μόνο κι άλλες εκατόμβες νεκρών μπορεί να μας προσφέρει.

 αἰέν ἀριστεύειν


http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/03/blog-post_5668.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters