Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Ζηλεύω τους Γερμανούς; Όχι ακριβώς...


http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=352705

Πρώτα από όλα τους θεωρώ λίγο μίζερους. Αγχωμένους. Τρώγονται από την ίδια την αλαζονεία τους. Δεν έχουν ωραίο κλίμα, αν και ανησυχώ ότι μπορεί και να θέλουν το αυθαίρετο καλυβάκι μου στα βραχάκια... Με τα χταπόδια και το ούζο στα 100 μέτρα...

Αλλά να το δω πιο κυνικά...

Δύο φορές τα τελευταία 100 χρόνια προκάλεσαν πόλεμο με περίπου 80 εκατομμύρια νεκρούς, εκ των οποίων κάμποσα εκατομμύρια, εν ψυχρώ και εκ προμελέτης βιομηχανικές εκτελέσεις.

Και τις δύο φορές σώθηκαν από τους ...Ρώσους, την πρώτη όταν έγινε η βολική και κατά τι αγορασμένη επανάσταση του 1917, την δεύτερη, όταν από φόβο των Ρώσων σώθηκαν από τους ...Αμερικάνους.  Αν και τους στοίχισε κομματάκι...

Κάπως εκμεταλλεύτηκαν τον Ψυχρό, είτε με προπαγάνδα, είτε με πράκτορες, είτε από αφέλεια των άλλων, σίγουρα με μαεστρία, να χρηματοδοτηθούν, να γίνουν "σημαία Ελευθερίας" ich bin ein Berliner και τέτοια τρυφερά, να συγχωρεθούν οι αμαρτίες και τα χρέη τους και να γίνουν "θαύμα". Μαγκιά, μαγκιά, εάν δεν υπήρχαν Σοβιετικοί από την εποχή του Parvus θα έπρεπε να τους είχαμε εφεύρει...

Εκμεταλλεύτηκαν μια χαρά τις επιθυμίες της Αμερικής, και τις φαντασιώσεις των Γάλλων και πήραν την επανένωσή τους. Έφτιαξαν μια Ευρώπη που παραμύθιασε ένα σωρό λιγούρια με παροχές και μουσικές, και τους μετέτρεψε σε περίοικους και είλωτες, την ίδια στιγμή που μάζευαν, μάζευαν, μάζευαν πλεονάσματα. Μαγκιά.

Έφτιαξαν ένα παραμύθι περί Κλιματολογίας, που το πούλησαν εντέχνως και για να εισπράττουν, και να εξισορροπήσουν προς όφελός τους τα ενεργειακά συγκριτικά μειονεκτήματα που είχαν και έχουν.

Εκμεταλλεύτηκαν μια χαρά, αν δεν έστησαν οι ίδιοι, τις "κρίσεις" για να παίξουν "πάρτα όλα", τα πήραν, τα παίρνουν, μαζεύουν, μαζεύουν, μαζεύουν, και δεν τους σταματάει τίποτα.

Τίποτα;  Έτσι φαινόταν και στον Β' ΠΠ Μόνο που είναι αξιοζήλευτοι επειδή μαθαίνουν και προσαρμόζονται.  Αλλά συνήθως κολλάνε στο ότι σχεδιάζουν, και τα σχέδια κολλάνε σε ανθρώπους. Ενοχλητικούς ανθρώπους.



Τι ενοχλητικά πράγματα οι άνθρωποι... Και θέλει προσοχή πώς τους ξεφορτώνεσαι να μην σου κάνουν κακές δημόσιες σχέσεις. 
 http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/03/blog-post_4983.html

Πότε ισχύει η εγγύηση των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες


Το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων απαντά σε 18 συχνές ερωτήσεις για το τι ισχύει για κοινούς λογαριασμούς, 
τον συμψηφισμό αποζημίωσης με δάνεια και οφειλές, το χρόνο αποζημίωσης, τις τράπεζες που εξαιρούνται
 και τα λεφτά σε θυρίδες.


by Αντώνιος Μάνος ·
1. Τι σημαίνει κατάθεση;
Ως καταθέσεις ορίζονται τα πιστωτικά υπόλοιπα των κατατεθειμένων σε λογαριασμούς κεφαλαίων ή τα πιστωτικά υπόλοιπα προσωρινού χαρακτήρα που προκύπτουν κατά τις συνήθεις τραπεζικές συναλλαγές και τα οποία το πιστωτικό ίδρυμα οφείλει να επιστρέψει βάσει των εφαρμοζόμενων νόμιμων και συμβατικών όρων, καθώς και οι υποχρεώσεις για τις οποίες το πιστωτικό ίδρυμα έχει εκδώσει παραστατικούς τίτλους (άρθρο 9, παρ.1, ν. 3746/2009 – (ΦΕΚ 27 Α’ 16-2-2009)

2. Ποιο είναι το όριο κάλυψης των καταθέσεων ;
Το σύνολο των καταθέσεων του ιδίου καταθέτη σε πιστωτικό ίδρυμα, που καλύπτεται από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ) ανέρχεται σε 100.000 ευρώ (άρθρο 9 παρ. 2(α) (ν. 3746/2009, ΦΕΚ 27 Α΄16-02-2009). Το όριο αυτό ισχύει ανά καταθέτη και ανά πιστωτικό ίδρυμα, ανεξάρτητα από τον αριθμό των λογαριασμών, το νόμισμα ή τη χώρα λειτουργίας του ...
υποκαταστήματος του πιστωτικού ιδρύματος στο οποίο τηρείται η κατάθεση (άρθρο 9, παρ. 2β, ν. 3746/2009 – ΦΕΚ 27 Α’ 16-2-2009). Σημειώνεται ότι με την Οδηγία 2009/14/ΕΚ το όριο αυτό έχει καταστεί μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2011 υποχρεωτικό για όλες τις χώρες της ΕΕ.

3. Οι Καταθέσεις Προθεσμίας, Ταμιευτηρίου, και Όψεως καλύπτονται από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ);
Οι κατηγορίες καταθέσεων που αναφέρονται πιο πάνω, καλύπτονται από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ). (Βλέπε την απάντηση στο ερώτημα 1 -Τι σημαίνει κατάθεση)

4. Τι γίνεται στην περίπτωση των κοινών καταθετικών λογαριασμών;
Στις περιπτώσεις λογαριασμών που έχουν ανοιχθεί στο όνομα δύο ή περισσοτέρων προσώπων από κοινού (κοινός λογαριασμός) το τμήμα που αναλογεί σε κάθε καταθέτη του κοινού λογαριασμού θεωρείται ως χωριστή κατάθεση του κάθε δικαιούχου του λογαριασμού και, συνυπολογιζομένων και των λοιπών καταθέσεών του, καλύπτεται μέχρι το όριο των 100.000 ευρώ για κάθε δικαιούχο (άρθρο 9, παρ. 4.α, ν. 3746/2009 – ΦΕΚ 27 Α’ 16-2-2009)

5. Τι γίνεται με τους ανήλικους συνδικαιούχους μιας κατάθεσης;
Οι ανήλικοι δεν διαφοροποιούνται ως καταθέτες για τα δικαιώματα από την προστασία των καταθέσεών τους. Τα δικαιώματα όμως αυτά τα ασκούν οι έχοντες την γονική μέριμνα.

6. Τι γίνεται όταν υπάρχουν κοινοί λογαριασμοί στην Ιδια Τράπεζα; 
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: O καταθέτης Α έχει σε κοινό λογαριασμό με τον καταθέτη Β 150.000 ευρώ. Ο ίδιος καταθέτης Α έχει, σε άλλο κοινό λογαριασμό που τηρείται στην ίδια τράπεζα, με τον καταθέτη Γ, 100.000 ευρώ. Ποιες είναι οι αποζημιώσεις σε περίπτωση ενεργοποίησης του ΤΕΚΕ για τους Α, Β,Γ ;
Στο παράδειγμα, δεδομένου ότι δεν αναφέρονται ποσοστά συμμετοχής καθενός εκ των συνδικαιούχων στους λογαριασμούς, ο καταθέτης Α δικαιούται αποζημίωση 100.000 ευρώ, ο καταθέτης Β δικαιούται 75.000 ευρώ και ο Γ 50.000 ευρώ

7. Τι γίνεται όταν ένας καταθέτης έχει καταθέσεις σε δύο τράπεζες;
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Ο καταθέτης Α σε κοινό λογαριασμό με τον καταθέτη Β σε μία τράπεζα Ι 100.000 ευρώ. Ο ίδιος καταθέτης Α έχει, σε άλλο ατομικό λογαριασμό που τηρείται σε άλλη τράπεζα ΙΙ 100.000 ευρώ. Ποιες είναι οι αποζημιώσεις για τους Α, Β, σε περίπτωση ενεργοποίησης του ΤΕΚΕ και για τις δύο τράπεζες ταυτόχρονα (Ι, ΙΙ);
Στο παράδειγμα, ο καταθέτης Α δικαιούται αποζημίωση 50.000 ευρώ από την τράπεζα Ι και 100.000 ευρώ από την τράπεζα ΙΙ, ενώ ο καταθέτης Β δικαιούται αποζημίωση ύψους 50.000 ευρώ από την τράπεζα Ι.

8. Τα νομικά πρόσωπα καλύπτονται από την εγγύηση του Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων;
Τα νομικά πρόσωπα καλύπτονται από την εγγύηση του ΤΕΚΕ έως το ποσό των 100.000 ευρώ.

9. Εάν έχω δάνεια σε ένα πιστωτικό ίδρυμα, τι συμβαίνει σε περίπτωση που οι καταθέσεις στο πιστωτικό ίδρυμα καθίστανται μη διαθέσιμες ;
Για τον υπολογισμό της αποζημίωσης από το ΤΕΚΕ, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές από δάνεια συμψηφίζονται με το συνολικό υπόλοιπο των καταθέσεων.

10. Οι τόκοι μιας κατάθεσης συμπεριλαμβάνονται στην αποζημίωση;
Στο όριο των 100.000 ευρώ συμπεριλαμβάνονται και οι δεδουλευμένοι τόκοι μέχρι την ημέρα που η κατάθεση καθίσταται μη διαθέσιμη.

11. Τι τύχη έχουν τα χρήματα μιας κατάθεσης πέρα από το όριο εγγύησης των 100.000 ευρώ;
Περαιτέρω αποζημίωση μπορεί να προκύπτει από το προιόν της εκκαθάρισης του πιστωτικού ιδρύματος.

12. Οι προπληρωμένες κάρτες (prepaid-cards) θεωρούνται καταθέσεις;
Τα εισπραττόμενα, από την τράπεζα, ποσά για την έκδοση καρτών ηλεκτρονικού χρήματος ΔΕΝ θεωρούνται καταθέσεις κατά την έννοια του ορισμού της κατάθεσης (άρθρο 4α του ν. 3148/2003 ΦΕΚ 136 Α’/5.6.2003) (Βλέπε την απάντηση στο ερώτημα 1 -Tι σημαίνει κατάθεση)

13. Η αποζημίωση μιας προθεσμιακής σε δολάρια θα γίνει σε δολάρια ή σε ευρώ;
Η αποζημίωση καταβάλλεται σε ευρώ. Για την μετατροπή των δολαρίων σε ευρώ εφαρμόζονται οι εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις περί συναλλάγματος και κίνησης κεφαλαίων. (Βλέπε επίσης την απάντηση στο ερώτημα 2 – Ποιο είναι το όριο κάλυψης των καταθέσεων)

14. Εάν φυλάσσω τα χρήματά μου σε θυρίδα τράπεζας, είναι εγγυημένα από το TEKE;
Τα χρήματα στα οποία αναφέρεστε ΔΕΝ καλύπτονται από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ). (Βλέπε την απάντηση στο ερώτημα 1-Τι σημαίνει κατάθεση)

15. Ποια πιστωτικά ιδρύματα συμμετέχουν στο Σκέλος Κάλυψης Καταθέσεων (ΣΚΚ) του Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ);
Στο Σκέλος Κάλυψης Καταθέσεων συμμετέχουν υποχρεωτικά όλα τα Πιστωτικά Ιδρύματα που έχουν λάβει άδεια ίδρυσης και λειτουργίας στην Ελλάδα (άρθρο 3, παρ.1 ν. 3746/2009 – ΦΕΚ 27 Α’ 16-2-2009) εκτός του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Ως εκ τούτου, το ΤΕΚΕ καλύπτει και τις καταθέσεις υποκαταστημάτων ελληνικών τραπεζών σε χώρες της Ευρωπαικής Ενωσης ή Τρίτες χώρες. Πλήρης κατάλογος των συμμετεχόντων πιστωτικών ιδρυμάτων υπάρχει στην ιστοσελίδα του ΤΕΚΕ στην ενότητα «Συμμετέχοντα Π.Ι. Σκέλους Κάλυψης Καταθέσεων»

16. Καλύπτει το ΤΕΚΕ καταθέσεις υποκαταστημάτων τραπεζών των οποίων η έδρα είναι σε χώρα της Ευρωπαικής Ενωσης όπως η Κύπρος, το Ηνωμένο Βασίλειο κ.α.;
Οι κυπριακές τράπεζες (Τράπεζα Κύπρου, Ελληνική Τράπεζα, Μarfin Εγνατία Τράπεζα), οι τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου (π.χ. Citibank) κ.α ΔΕΝ συμμετέχουν στο Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ) της Ελλάδος διότι προέρχονται από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συμμετέχουν υποχρεωτικά στο Σύστημα Εγγύησης Καταθέσεων των χωρών τους.

17. Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων συμμετέχει στο Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ);
Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων δεν συμμετέχει στο ΤΕΚΕ λόγω της υπαγωγής του σε ειδικό καθεστώς. Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αναζητηθιούν στην ιστοσελίδα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.tpd.gr.

18. Πόσο σύντομα μπορώ να πάρω την αποζημίωσή μου σε περίπτωση που οι καταθέσεις σε πιστωτικό ίδρυμα καθίστανται μη διαθέσιμες και από ποιο φορέα;
Το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ) καταβάλλει τις σχετικές αποζημιώσεις που αφορούν μη διαθέσιμες καταθέσεις εντός είκοσι (20) εργασίμων ημερών από την ημέρα κατά την οποία οι καταθέσεις καθίστανται μη διαθέσιμες. Σε έκτακτες περιπτώσεις η προθεσμία αυτή μπορεί να παραταθεί για διάστημα που δεν υπερβαίνει τις δέκα (10) εργάσιμες ημέρες ( άρθρο 16 παρ. 1α και 2α του ν. 3746/2009 – ΦΕΚ 27 Α’ 16-2-2009, όπως ισχύει).

—–

Συχνές ερωτήσεις για την κάλυψη των ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ

1. Τι σημαίνει καλυπτόμενη επενδυτική υπηρεσία για το ΤΕΚΕ ;

Το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ) καλύπτει τους κινδύνους συναλλαγών όπως π.χ. λήψη, διαβίβαση και εκτέλεση εντολών για λογαριασμό πελατών, διαπραγμάτευση για ίδιο λογαριασμό, διαχείριση χαρτοφυλακίων, αναδοχή χρηματοπιστωτικών μέσων, αναδοχή χρηματοπιστωτικών μέσων με δέσμευση ανάληψης τοποθέτηση χρηματοπιστωτικών μέσων χωρίς δέσμευση ανάληψης και υπηρεσίες θεματοφύλακα. (άρθρο 4 παρ. 1 (α)-(δ),(στ), (ζ) και παρ.2(α) ν.3606/2007 – ΦΕΚ 195Α’ 17-8-2007).

2. Πότε ενεργοποιείται η διαδικασία αποζημίωσης επενδυτών πελατών;

H διαδικασία αποζημίωσης επενδυτών πελατών ενεργοποιείται εφόσον διαπιστωθεί ότι κάποιο πιστωτικό ίδρυμα αδυνατεί να αποδώσει στους επενδυτές-πελάτες κεφάλαια που τους οφείλει είτε να τους παραδώσει χρηματοπιστωτικά μέσα που τους ανήκουν και που απορρέουν από καλυπτόμενες επενδυτικές υπηρεσίες. (άρθρο 13, παρ. 2 ν. 3746/2009 – ΦΕΚ 27 Α’ 16-2-2009)

3. Ποιο είναι το όριο κάλυψης των επενδυτικών υπηρεσιών ;

Το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ) καλύπτει όλους τους επενδυτές-πελάτες των συμμετεχόντων στο Σκέλος Κάλυψης Επενδύσεων του ΤΕΚΕ πιστωτικών ιδρυμάτων για τις καλυπτόμενες επενδυτικές υπηρεσίες, έως ποσού 30.000 ευρώ, για το σύνολο των απαιτήσεων επενδυτή-πελάτη ανεξάρτητα από τις καλυπτόμενες επενδυτικές υπηρεσίες, αριθμού λογαριασμών, νομίσματος και τόπου παροχής της υπηρεσίας. (άρθρο 10, παρ. 1α, ν. 3746/2009 – ΦΕΚ 27 Α’ 16-2-2009) Το όριο της αποζημίωσης των 30.000 ευρώ ισχύει ανά επενδυτή και ανά πιστωτικό ίδρυμα

4. Ποια πιστωτικά ιδρύματα συμμετέχουν στο Σκέλος Κάλυψης Επενδύσεων (ΣΚΕ) του Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ);

Στο Σκέλος Κάλυψης Επενδύσεων συμμετέχουν υποχρεωτικά όλα τα Πιστωτικά Ιδρύματα που έχουν λάβει άδεια ίδρυσης και λειτουργίας στην Ελλάδα (άρθρο 3, παρ.1 ν. 3746/2009 – ΦΕΚ 27 Α’ 16-2-2009) και παρέχουν καλυπτόμενες επενδυτικές υπηρεσίες, εκτός του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και των Πιστωτικών Ιδρυμάτων που ήδη, κατά την έναρξη ισχύος του νόμου, συμμετείχαν στο Συνεγγυητικό Κεφάλαιο Εξασφάλισης Επενδυτικών Υπηρεσιών στο οποίο και εξακολουθούν να συμμετέχουν. Πλήρης κατάλογος των συμμετεχόντων πιστωτικών ιδρυμάτων υπάρχει στην ιστοσελίδα του ΤΕΚΕ στην ενότητα «Συμμετέχοντα Π.Ι. Σκέλους Κάλυψης Επενδύσεων»

5. Τι γίνεται στην περίπτωση των συνδικαιούχων της ίδιας απαίτησης από καλυπτόμενες επενδυτικές υπηρεσίες;

Προκειμένου περί επενδυτών-πελατών των συμμετεχόντων, στο Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ), πιστωτικών ιδρυμάτων που είναι συνδικαιούχοι της ίδιας απαίτησης από καλυπτόμενες επενδυτικές υπηρεσίες, το τμήμα της απαίτησης που αναλογεί σε κάθε επενδυτή-πελάτη νοείται ως χωριστή απαίτηση έναντι του πιστωτικού ιδρύματος, και, συνυπολογιζομένων των λοιπών απαιτήσεων του έναντι του ιδίου πιστωτικού ιδρύματος από καλυπτόμενες επενδυτικές υπηρεσίες, αποζημιώνεται μέχρι του ποσού των 30.000 ευρώ. (άρθρο 10, παρ. 2 ν. 3746/2009 – ΦΕΚ 27 Α’ 16-2-2009)

6. Τα ομόλογα και τα πιστοποιητικά καταθέσεων καλύπτονται από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ);

Οι περιπτώσεις του άρθρου 11 παρ. 14 και 15 του ν. 3746/2009 (ΦΕΚ 27 Α’ 16-2-2009) εξαιρούνται από το Σκέλος Κάλυψης Καταθέσεων αλλά αποζημιώνονται από το Σκέλος Κάλυψης Επενδύσεων, καθώς σύμφωνα με την Οδηγία 2004/39ΕΚ MiFID που αφορά τους κανόνες παροχής χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, αποτελούν αντικείμενο επενδυτικών υπηρεσιών.

7. Tα repos καλύπτονται από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ);

Τα repos εξαιρούνται από την έννοια των καταθέσεων, οι απορρέουσες εκ των οποίων απαιτήσεις καλύπτονται από το σύστημα αποζημίωσης επενδυτών του ΤΕΚΕ. (άρθρο 9, παρ.1 ν. 3746/2009 – ΦΕΚ 27 Α’ 16-2-2009).

8. Το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ) καλύπτει επενδυτικές επιλογές;

Το ΤΕΚΕ καλύπτει τους κινδύνους που προκύπτουν από την αδυναμία ενός πιστωτικού ιδρύματος που συμμετέχει στο Σκέλος Κάλυψης Επενδύσεων του ΤΕΚΕ να επιστρέψει τίτλους ή χρήματα στους πελάτες του (κυρίως περιπτώσεις απάτης). Το ΤΕΚΕ δεν καλύπτει ούτε τον επενδυτικό κίνδυνο (μείωση της αξίας) ούτε τον κίνδυνο του εκδότη των επενδυτικών τίτλων.

9. Το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ) καλύπτει τις απώλειες που προέκυψαν από την απομείωση της αξίας (κούρεμα) των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου;

Όπως προαναφέρθηκε το ΤΕΚΕ δεν καλύπτει ούτε τον επενδυτικό κίνδυνο (μείωση της αξίας) ούτε τον κίνδυνο του εκδότη των επενδυτικών τίτλων, συνεπώς δεν καλύπτει τις απώλειες που προέκυψαν από το «κούρεμα» των ομολόγων.

10. Πόσο σύντομα μπορώ να πάρω την αποζημίωσή μου από το Σκέλος Κάλυψης Επενδύσεων (ΣΚΕ) σε περίπτωση που το πιστωτικό ίδρυμα αδυνατεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του έναντι των επενδυτών – πελατών ;

Το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ) αποζημιώνει τους επενδυτές-πελάτες το αργότερο μετά από τρεις μήνες από την αποστολή από το ΤΕΚΕ στην Τράπεζα της Ελλάδος του πρακτικού των δικαιούχων αποζημίωσης. Σε έκτακτες περιπτώσεις η προθεσμία μπορεί να παραταθεί για άλλους τρεις μήνες. (άρθρο 14 παρ. 1β και 2β του ν. 3746/2009 – ΦΕΚ 27 Α’ 16-2-2009).

11. Οι ξεχωριστοί λογαριασμοί καταθέσεων των πελατών των Εταιρειών Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών καλύπτονται από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ);

Ναι, αρκεί οι πραγματικοί δικαιούχοι να είναι οι επενδυτές-πελάτες και όχι οι ΕΠΕΥ (άρθρο 11 παρ.4, ν.3746/2009 – ΦΕΚ 27 Α’ 16-2-2009).

12. Τα επενδυτικά προϊόντα όπως παράγωγα, swaps, αμοιβαία κεφάλαια, μετοχές καλύπτονται από το ΤΕΚΕ;

Οι επενδυτικές υπηρεσίες που συνδέονται με τα παράγωγα χρηματοπιστωτικά μέσα, τα μερίδια οργανισμών συλλογικών επενδύσεων και οι κινητές αξίες, κατά την έννοια του άρθρου 5 του ν. 3606/2007 (ΦΕΚ 195 Α’ 17/8/2007) των επενδυτών-πελατών των συμμετεχόντων πιστωτικών ιδρυμάτων, καλύπτονται από το επενδυτικό σκέλος του ΤΕΚΕ (άρθρο 10 του ν. 3746/2009).

13. Τι τύχη έχουν τα χρήματα μιας κατάθεσης πέρα από το όριο εγγύησης των 100.000 ευρώ;

Περαιτέρω αποζημίωση μπορεί να προκύπτει από το προιόν της εκκαθάρισης του πιστωτικού ιδρύματος.

14. Οι προπληρωμένες κάρτες (prepaid-cards) θεωρούνται καταθέσεις;

Τα εισπραττόμενα, από την τράπεζα, ποσά για την έκδοση καρτών ηλεκτρονικού χρήματος ΔΕΝ θεωρούνται καταθέσεις κατά την έννοια του ορισμού της κατάθεσης (άρθρο 4α του ν. 3148/2003 ΦΕΚ 136 Α’/5.6.2003) (Βλέπε την απάντηση στο ερώτημα 1 -Tι σημαίνει κατάθεση)

15. Η αποζημίωση μιας προθεσμιακής σε δολάρια θα γίνει σε δολάρια ή σε ευρώ?

Η αποζημίωση καταβάλλεται σε ευρώ. Για την μετατροπή των δολαρίων σε ευρώ εφαρμόζονται οι εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις περί συναλλάγματος και κίνησης κεφαλαίων. (Βλέπε επίσης την απάντηση στο ερώτημα 2 – Ποιο είναι το όριο κάλυψης των καταθέσεων)

16. Εάν φυλάσσω τα χρήματά μου σε θυρίδα τράπεζας, είναι εγγυημένα από το TEKE;

Τα χρήματα στα οποία αναφέρεστε ΔΕΝ καλύπτονται από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ). (Βλέπε την απάντηση στο ερώτημα 6-Τι σημαίνει κατάθεση)

17. Ποια πιστωτικά ιδρύματα συμμετέχουν στο Σκέλος Κάλυψης Καταθέσεων (ΣΚΚ) του Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ);

Στο Σκέλος Κάλυψης Καταθέσεων συμμετέχουν υποχρεωτικά όλα τα Πιστωτικά Ιδρύματα που έχουν λάβει άδεια ίδρυσης και λειτουργίας στην Ελλάδα (άρθρο 3, παρ.1 ν. 3746/2009 – ΦΕΚ 27 Α’ 16-2-2009) εκτός του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Ως εκ τούτου, το ΤΕΚΕ καλύπτει και τις καταθέσεις υποκαταστημάτων ελληνικών τραπεζών σε χώρες της Ευρωπαικής Ενωσης ή Τρίτες χώρες. Πλήρης κατάλογος των συμμετεχόντων πιστωτικών ιδρυμάτων υπάρχει στην ιστοσελίδα του ΤΕΚΕ στην ενότητα «Συμμετέχοντα Π.Ι. Σκέλους Κάλυψης Καταθέσεων»

18. Καλύπτει το ΤΕΚΕ καταθέσεις υποκαταστημάτων τραπεζών των οποίων η έδρα είναι σε χώρα της Ευρωπαικής Ενωσης όπως η Κύπρος, το Ηνωμένο Βασίλειο κ.α.;

Οι κυπριακές τράπεζες (Τράπεζα Κύπρου, Ελληνική Τράπεζα, Μarfin Εγνατία Τράπεζα), οι τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου (π.χ. Citibank) κ.α ΔΕΝ συμμετέχουν στο Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ) της Ελλάδος διότι προέρχονται από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συμμετέχουν υποχρεωτικά στο Σύστημα Εγγύησης Καταθέσεων των χωρών τους.

19. Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων συμμετέχει στο Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ);

Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων δεν συμμετέχει στο ΤΕΚΕ λόγω της υπαγωγής του σε ειδικό καθεστώς. Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αναζητηθιούν στην ιστοσελίδα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.tpd.gr.

20. Πόσο σύντομα μπορώ να πάρω την αποζημίωσή μου σε περίπτωση που οι καταθέσεις σε πιστωτικό ίδρυμα καθίστανται μη διαθέσιμες και από ποιο φορέα;

Το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ) καταβάλλει τις σχετικές αποζημιώσεις που αφορούν μη διαθέσιμες καταθέσεις εντός είκοσι (20) εργασίμων ημερών από την ημέρα κατά την οποία οι καταθέσεις καθίστανται μη διαθέσιμες. Σε έκτακτες περιπτώσεις η προθεσμία αυτή μπορεί να παραταθεί για διάστημα που δεν υπερβαίνει τις δέκα (10) εργάσιμες ημέρες ( άρθρο 16 παρ. 1α και 2α του ν. 3746/2009 – ΦΕΚ 27 Α’ 16-2-2009, όπως ισχύει).

 
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/03/blog-post_6495.html

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Aνεξάρτητοι, Aκομμάτιστοι, Aποφασισμένοι, συγκεντρωνόμαστε σε παλλαϊκή σύναξη, σχηματίζουμε εθνοσυνέλευση και ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ

Περισσότερη περιγραφή της άθλιας κατάστασης που υποφέρουμε, δεν χρειάζεται, καθώς τη ζούμε με όλες τις αισθήσεις μας.

Το μόνο που μένει, είναι μία ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ.

Αυτήν προτείνουμε εμείς, οι Ανεξάρτητοι, Ακομμάτιστοι, Αποφασισμένοι Έλληνες Πολίτες:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Aνεξάρτητοι, Aκομμάτιστοι, Aποφασισμένοι,

συγκεντρωνόμαστε σε παλλαϊκή σύναξη,

σχηματίζουμε εθνοσυνέλευση

(“ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΥΛΗΣΗ”)

και

ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Για να επιστρέψει η εξουσία στα χέρια του Ελληνικού λαού.

Αυτή είναι η μόνη ικανή και αναγκαία συνθήκη για να λυθούν όλα τα υπόλοιπα μας προβλήματα. Το χαμηλό επίπεδο παιδείας, η πτώση των ηθών, τα οικονομικά μας προβλήματα, οι φόροι, τα χαράτσια, οι άνεργοι, οι άστεγοι, οι αυτόχειρες, όλα αυτά, δεν είναι παρά αποτελέσματα ενός και μόνο γεγονότος, ότι άλλοι αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς, εξυπηρετώντας συμφέροντα αντίθετα με τα δικά μας.

Σήμερα όμως ήρθε η ώρα,

για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

στη χώρα που την γέννησε.

Για το σκοπό αυτόν, ζητούνται “προς κατάταξη”

Ελληνες πολίτες – “οπλίτες”

για την επιχείρηση “2013Μαραθών”

Η επιχείρηση 2013 Μαραθών, δεν αποτελεί μία ακόμη Κίνηση ή Κίνημα πολιτικής διαμαρτυρίας, αλληλεγγύης ή ανατροπής. Πολύ δε περισσότερο, δεν αποτελεί κανενός είδους κομματική παρέμβαση ή στόχευση.

Αποτελεί “επιχείρηση” (εγχείρημα, απόπειρα), που αποσκοπεί στη δημιουργία και οργάνωση ενός μόνο, αλλά μεγίστης σημασίας, στόχου: την συσπείρωση του Ελληνικού λαού με την συμμετοχή θεσμικών φορέων εξουσίας, τη συγκρότηση εθνοσυνέλευσης, με την ανίκητη δύναμη της οποίας η Ελληνική κοινωνία θα απαιτήσει την “εδώ και τώρα” αποκατάσταση της εξουσίας στον νόμιμο δικαιούχο και κυρίαρχο, τον Ελληνικό λαό, όπως ορίζει το Σύνταγμα και όχι όπως την ασκεί ύπουλα η κυβερνώσσα πολιτική και οικονομική Ολιγαρχία, που συστήνεται στον ανυποψίαστο πολίτη σαν Δημοκρατία.

Την επόμενη στιγμή από την ολοκλήρωση της αποστολής του, το εγχείρημα θα πάψει να υπάρχει και θα περάσει στην ιστορία σαν μια προσπάθεια (για την οποία αγωνιζόμαστε για να είναι επιτυχής) του Ελληνικού λαού για την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Η “επιχείρηση” αυτή, αποτελεί πρωτοβουλία ανεξάρτητων, ακομμάτιστων, αποφασισμένων Πολιτών που διαπιστώνουν την αδυναμία συσπείρωσης όλων των εκατοντάδων μικρών και μικρομεσαίων Ομάδων, Πρωτοβουλιών, Κινήσεων και Κινημάτων Αντίστασης στην αιχμαλωσία των Μνημονίων και της κυβερνώσας πολιτικής και οικονομικής Ολιγαρχίας. Μίας αδυναμίας που πηγάζει από τις προσωπικές φιλοδοξίες, την ηγεμόνευση και την φιλυποψία του ενός προς τον άλλον , εκ μέρους των επικεφαλής αυτών των Ομάδων και Κινημάτων.

Πολλά κινήματα ευαγγελίζονται τη δημοκρατία και τη νομιμοποίηση. Ιδού λοιπόν ένας τόπος συνάντησης κοινός, όπου όλοι καλούνται από όλους τους, χωρίς ηγεμονικές βλέψεις, εκατοντάδες χιλιάδες ΑΑΑ Πολίτες που απαιτούν την ένωση όλων αυτών των μικρών ρυακιών σε ένα χείμαρρο που θα καθαρίσει την “κόπρο του Αυγεία”.


Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ.
http://www.2013marathon.org

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/03/a.html

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟ ΜΕΡΚΕΛ

Προς Αξιότιμη Κυρία
ΑΓΓΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ
Καγκελάριο Γερμανίας
Βερολίνο ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Εξοχοτάτη,

Θέμα: Δραματικά οικονομικά γεγονότα στην Ε.Ε.
-----------------------------------------------------------
Με αφορμή τα δραματικά οικονομικά γεγονότα στη Κύπρο, κατόπιν αποφάσεων
του Σιωνιστικού EUROGROUP, καθίσταται φανερόν ότι εσείς σαν Ευρωπαίοι Σιωνιστές ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν είστε ικανοί ούτε ένα μικρό νησάκι να διασώσετε.
Δεδομένου ότι η οικονομία της Κύπρου αντιπροσωπεύει μόνο το 0.2% του ολικού προϋπολογισμού της Ε.Ε.

Αυτό το κάνατε για να ληστέψετε τις Ρωσικές επενδύσεις στη ΚΥΠΡΟ, και να αναγκάσετε τη Ρωσία να αποχωρήσει από τη Κύπρο, για να αρπάξετε χωρίς ενόχληση, τα ενεργειακά κοιτάσματα της Κύπρου. Έτσι όμως σπείρατε ψυχολογικό τρόμο και φόβο σε όλες τις χώρες διεθνώς όσον αφορά τις καταθέσεις των πολιτών, με άμεσο κίνδυνο τη διάλυση της Ε.Ε. και τη καταστροφή του Ευρώ, και φυσικά τη κατάρρευση της Ευρωζώνης.

Δημιουργήσατε ψυχολογικό οικονομικό πόλεμο εναντίον της Ευρωζώνης.
Με το «κούρεμα» των καταθέσεων που ζητήσατε, σπείρατε πανικό στους πολίτες, με κίνδυνο τη κατάρρευση του τραπεζικού ΄συστήματος στην ευρωζώνη, και όχι μόνο.

Μετά την αναγκαστική μείωση των καταθέσεων, ακολουθούσαν Μνημόνια, Τρόϊκα,
μείωση μισθών & συντάξεων, και άλλα ληστρικά, που κάνατε στην Ελλάδα.

Η πολιτική των υπουργών της Κυβερνήσεώς σας, έναντι κρατών-μελών,μόνο σε ψυχοπαθείς ταιριάζει.

Γιαυτό οι Κύπριοι βουλευτές ψήφισαν ΟΧΙ, και διέσωσαν την εθνική αξιοπρέπεια.
Κατόπιν αυτού δεν σας χρειαζόμαστε άλλο, είσθε άχρηστοι για τους Ευρωπαϊκούς
Λαούς. Όχι μόνο άχρηστοι αλλά και επικίνδυνοι για την ασφάλεια των λαών της Ε.Ε.
Σαν αποτέλεσμα των πράξεών σας, δεν μας είναι χρήσιμη άλλο η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διαλύστε αυτό το Σιωνιστικό μαγαζί. Οι λαοί της Ευρώπης σας πήραμε χαμπάρι.
Η Σιωνιστική παγκόσμια Δικτατορία σας καπέλωσε.
Είσθε επικίνδυνοι για την ασφάλεια της Ευρώπης.
Σαν πολιτικοί ηγέτες της Ε.Ε. αποδειχθήκατε μηδενικά!!!

Είσθε πιόνια και μαριονέτες των παγκόσμιων δικτατόρων Ρότσιλντ & Ροκφέλερ, των οποίων είσθε πράκτορες & υπάλληλοι. Όλα αυτά τα κάνατε για να αρπάξει ο Ρότσιλντ και η παρέα του τα ενεργειακά κοιτάσματα της Κύπρου, και Ελλάδος, χωρίς να σκεφθείτε το μέλλον της Ε.Ε.

Κατόπιν όλων αυτών των ενεργειών σας, το μέλλον διαγράφεται λαμπρόν για τη Ρωσία.
Οι πράξεις σας γύρισαν Μπούμερανγκ!!!

Πάντοτε εσείς οι Γερμανοί, κατά τη διαδρομή των αιώνων της ιστορίας, ήσασταν
λάθος στην εξωτερική πολιτική και στις διεθνείς σας σχέσεις, γιαυτό χάσατε όλους τους πολέμους. Δεν βρισκόμαστε στο έτος 1940……………….

Λυπάμαι για τα σκληρά λόγια, αλλά μόνο αυτά ταιριάζουν σε εσάς.

Αυτό αποδεικνύει η ιστορία. Είναι ίδιον των Ούννων να φέρονται έτσι διεθνώς.

Μόνοι σας δημιουργείται εχθρούς ανά την υφήλιον.

Το Σιωνιστικό αυτό μαγαζί που λέγεται Ε.Ε. πρέπει να διαλυθεί, μόνο κακό προκαλεί στους λαούς της Ευρώπης.
Μετά τιμής


Αντώνης Γρυπαίος
Διεθνολόγος.

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/03/blog-post_2184.html

Δείτε ποιος είναι ο Σόϊμπλε που μας κουνάει το δάκτυλο…



Σόιμπλε..ο μετρ των “λάθος συνταγών”… 
Φαίνεται πως Σόιμπλε εκτός από το πικρό-θανατηφόρο δηλητήριο…και τη λάθος συνταγή του μνημονίου, είναι και αλλού ειδικός…
Το ντοκιμαντέρ της Εμπόλεμης Ζώνης του Σωτήρη Δανέζη με τίτλο «14.25»,  αποκαλύπτει πώς συντελέστηκε το «αθλητικό θαύμα» της Ανατολικής Γερμανίας, τις δεκαετίες `70 και ’80, με τη μυστική χορήγηση αναβολικών σε χιλιάδες νέους και νέες.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι είπε μεταξύ άλλων ο Βέρνερ Φράνκε για τον Σόιμπλε…
Ο Βέρνερ Φράνκε είναι επίτιμος καθηγητής μοριακής βιολογίας. Μαζί με τη σύζυγο του αποκάλυψε το 1991 το τεράστιο «Κρατικό Σχέδιο 14.25» με άκρως απόρρητα ντοκουμέντα της διαβόητης Στάζι. Σήμερα θεωρείται ένας από τους κορυφαίους στο θέμα του αντιντόπινγκ σε ολόκληρο τον κόσμο.
Δείτε τα “κατορθώματα” Σόιμπλε στον αθλητισμό..
Αποτελούσε μέρος του Ψυχρού Πολέμου, Ανατολική εναντίον Δυτικής Γερμανίας.
Η Δυτική πήγε στο πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ λέγοντας «πρέπει να κάνουμε κάτι, να πάρουμε περισσότερα μετάλλια».
Δεν μπορούσαν να πουν “δώστε φάρμακα”.
Ο Σόιμπλε, που είναι τώρα Υπουργός Οικονομικών, πάνω κάτω το είπε τότε, έχω τις δηλώσεις του: 
“Αφού δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να είμαστε επιτυχημένοι στον διεθνή αθλητισμό, τότε μπορεί να
χρειαστεί να δώσουμε αυτά τα φάρμακα, φυσικά με ιατρική επίβλεψη”. Σα να είπε “μπορείτε να τα πάρετε”,
απίστευτο!  
(Στοιχεία από την εκπομπή Εμπόλεμη Ζώνη)

ΠΟΕΕΠ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Διαγραφή του ελληνικού χρέους μετά τις γερμανικές εκλογές»

 
Νέα διαγραφή χρέους για την Ελλάδα μετά τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου προβλέπει ο αρχηγός του γερμανικού κόμματος της αντιπολίτευσης «Ντι Λίνκε», Γκρέγκορ Γκίζι, σε συνέντευξή του στο αυστριακό περιοδικό «Προφίλ». Μάλιστα, τονίζει χαρακτηριστικά ότι με τη διαγραφή αυτή «θα χάσουμε πραγματικά πολλά χρήματα». Ο γερμανός πολιτικός αναφέρει πως ήταν ο πρώτος που είχε επισημάνει στη γερμανική ομοσπονδιακή Βουλή την ανάγκη ενός Σχεδίου Μάρσαλ για τη Νότια Ευρώπη, και επισημαίνει ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 2.000 οικογένειες που κατέχουν το 80% του πλούτου και μέχρι τώρα δεν χρειάστηκε να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ, κάτι που κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει σε μία νοσοκόμα που αρχικά κόβεται ο μισθός της και έπειτα η σύνταξη.
Κατά την άποψή του, στην περίπτωση αυτή, των φοροφυγάδων, θα πρέπει να εφαρμόζεται στην Ευρώπη, κατ” εξαίρεση, αμερικανικό δίκαιο, δηλαδή οι πολίτες της Αυστρίας, της Γερμανίας ή της Ελλάδας, να μπορούν να κατοικούν και να έχουν τις περιουσίες τους όπου θέλουν, όμως να καταβάλουν φόρους στην πατρίδα τους. Για το λόγο αυτό υποστηρίζει έναν πανευρωπαϊκό ενιαίο φόρο περιουσίας – με ένα αφορολόγητο ποσό ενός εκατομμυρίου ευρώ – από τα έσοδα του οποίου θα χρηματοδοτούνται αναπτυξιακά προγράμματα.
Ο κ. Γκίζι καταδικάζει την πολιτική που εφαρμόζεται για τη Νότια Ευρώπη, η οποία, όπως λέει, οδηγεί τους ανθρώπους στο συμπέρασμα ότι η Ευρώπη αποτελεί εργαλείο κοινωνικής αποδόμησης, ή αυτό που γίνεται τώρα με τις καταθέσεις στην Κύπρο δεν είναι τίποτε άλλο από απαλλοτρίωση.
Ασκώντας έντονη κριτική στην (πρώτη) απόφαση του Eurogroup για τη φορολόγηση των καταθέσεων στην Κύπρο, ο αρχηγός του κόμματος της αντιπολίτευσης παρατηρεί πως θα έπρεπε από την αρχή να είχε αποσαφηνιστεί ότι δεν πλήττονται οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ, διότι δεν είναι δυνατό να σύρονται στην καταβολή αυτού του φόρου οι μικροκαταθέτες, οι οποίοι δεν φταίνε σε τίποτε.
Τέλος, καταδικάζοντας την υπερεξουσία των τραπεζών ζητά τον περιορισμό των μεγεθών τους και τη διαμόρφωση ενός δημόσιου νομικού καθεστώτος, όπως αυτό που ισχύει για τα ταμιευτήρια.

http://www.trelokouneli.gr/diagrafi-tou-ellhnikou-chreous-meta-tis-germanikes-ekloges/

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΜΕΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

παγκοσμιο νομισμα
του Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου

Ίσως δεν έχετε καταλάβει τι γίνεται!

Α) η επίθεση στην Κύπρο με το κούρεμα είναι νέο τραπεζιτικό ήθος τετελεσμένο για το επερχόμενο 90% και άνω κούρεμα του δολαρίου και του Ευρώ εν όψει του νέου Παγκόσμιου Νομίσματος. Αυτό θα είναι το επίπεδο ανταλλαγής με το νέο Παγκόσμιο Νόμισμα! Αυτό ισοδυναμεί και με την χρεοκοπία της Κίνας.
Το πραξικόπημα αυτό θα εφαρμοστεί σύντομα εν όψει της απειλής της Κίνας να κάνει του γουάν διεθνές νόμισμα.
Επίσης σκεφθείτε την αγορά γής και χρυσού παγκοσμίως από όλους τους μεγάλους επενδυτές που έγινε το 2012! Αγόρασαν την μισή Αφρική!
Β) η προσέγγιση του Ισραήλ στην Τουρκία και το «παύσατε πύρ» του Οτσαλάν είναι προαναγγελία της επίθεσης στο Ιράν το άμεσο προσεχές διάστημα, (έμμεση επίθεση στην Κίνα με αποκλεισμό ενεργειακών πόρων).
Γ) ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ.. δηλαδή εσείς χάψατε το παραμύθι ότι η Ρωσία αδιαφορεί για την Κύπρο; απλά δικαιούται ανταλλάγματα που ο ΑΝΑΝ-στασιάδης δεν δίνει, απλά πράγματα… Οι Ρώσοι ζήτησαν ανεφοδιασμό (όχι βάσεις) του στόλου για να εγγυηθούν την ασφάλεια της Κύπρου και οικόπεδα φυσικού αερίου έναντι κάποιων δις ΕΥΡΩ! Αυτό σημαίνει διακρατικές σχέσεις αμοιβαιότητας! Πχ το Ισραήλ έδωσε το φυσικό του αέριο του οικοπέδου Ταμάρ στους Ρώσους.
Δείτε το βίντεο για το παγκόσμιο νόμισμα

http://www.arxaiaithomi.gr/

Τι κρύβουν τα μνημονιακά παπαγαλάκια των ΜΜΕ! Κύπρος, Συρία, Λίβανος… τα αγκάθια που πρέπει να υποταγούν για την επικράτηση της νέας τάξης…


Η ισραηλινή εφημερίδα “Haaretz” επικαλούμενη ανώτερο αξιωματικό του σιωνιστικού ναζιστικού ισραηλινού καθεστώτος επιβεβαιώνει έναν πιθανό πόλεμο εναντίον του Λιβάνου: «Το Ισραήλ προετοιμάζεται για έναν πιθανό πόλεμο εναντίον του Λιβάνου… Το Ισραήλ ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια τεράστια επίθεση εναντίον του Λιβάνου και της Hezbolah (η οργάνωση Αντίστασης που δεν συντάχθηκε με τα σιωνιστικά αραβικά καθεστώτα και την Τουρκία, αλλά στηρίζει τη Συρία στην ιμπεριαλιστική επίθεση που δέχεται), η οποία παραμένει ένας σοβαρός και δραστήριος εχθρός του Ισραήλ».
Να σημειωθεί ότι Συρία και Λίβανος είναι οι...
μοναδικές χώρες της Μεσογείου που δεν έχουν ακόμη συνδεθεί με κάποια συμφωνία συνεργασίας με το ΝΑΤΟ… και πως ορισμένα δήθεν "αριστερά" παπαγαλάκια αγωνίζονται τώρα -και στην Ελλάδα- για ειρήνευση στη Συρία...
Radio Francophone, Israël: "L'ennemi à abattre n'est plus la Syrie, mais le Hezbollah"!
 
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2013/03/blog-post_7687.html

Ένας Δράκος με φτερά! Μάλιστα! Πού κολλάει αυτό σε μια ημερήσια εφημερίδα;


 
γράφει ο Δημήτριος Μαντές
 
Θα ξεκινήσω αυτό το άρθρο με ένα «αθώο» σηματάκι της Εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»
Τι είναι αυτό;

Ένας Δράκος με φτερά! Μάλιστα!
Πού κολλάει αυτό σε μια ημερήσια εφημερίδα;
 
Ασφαλώς δεν κολλάει πουθενά. Κολλάει μόνο αν πούμε μερικά πράγματα για το Διευθυντή της Εφημερίδας που είναι ο αξιότιμος κ. Αλέξης Παπαχελάς, ο οποίος από «απλή σύμπτωση» είναι και Γενικός Γραμματέας της ΕΛΙΑΜΕΠ, μία από τις 28 ΜΚΟ οργανώσεις του George Sorros . Τον κύριο αυτό τον γνωρίζουμε άπαντες για τον ρόλο του στα Βαλκάνια και στη διάλυση της πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβίας.
 
 
Ας πούμε λοιπόν για την ΕΛΙΑΜΕΠ και τον ιδρυτή της George Sorros. Κατά τον κύριο Λαμπράκη είναι το «χέρι» των Ρόθτσιλντ (Rothchild) στα Βαλκάνια!
 
Το έτος 1988 την πολιτική χειραγώγηση των Βαλκανίων ανέλαβε ο κ. Τζωρτζ Σόρος (George Soros), ο οποίος είναι εβραϊκής καταγωγής Χαζάρος ,γεννημένος στην Ουγγαρία το 1930 με το όνομα Γκιόργκι Σβαρτς το οποίο άλλαξε σε Τζωρτζ Σόρος.

 Σήμερα ο κύριος αυτός που δραστηριοποιείται σε 40 χώρες είναι υπεύθυνος για:
Ξοδεύει εκατοντάδες εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Γιατί άραγε; Τόσο πολύ μας αγαπάει;
Ο Σεβαρνάτζε της Γεωργίας τον κατηγόρησε ότι βρίσκεται πίσω από την αποσταθεροποίηση της Γεωργίας (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 27/04/2004).
 
Δραστηριοποιήθηκε στη Σερβία μετά την εισβολή των Αμερικάνων και πριν την εισβολή τους και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εκλογή της Νέας Κυβέρνησης.
Το ίδια έκανε και στην Ουκρανία.(http://gr.altermedia.info/?p=496
 
Για τις τέσσερις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, τη Μαλαισία, την Ινδονησία, την Ταϊλάνδη και τις Φιλιππίνες, ο Σόρος είναι ο «δαίμονας»: «Αυτός είναι που προκάλεσε την κρίση μας», φώναζαν οι εφημερίδες της Κουάλα Λουμπούρ.
Προσπάθησε να κάνει το ίδιο και στη Λευκορωσία. Απέτυχε όμως και εκδιώχθηκε. Στη Ρωσία έκανε τα ίδια και εκδιώχθηκε σαν αποσταθεροποιητικός παράγοντας (Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων 16/8/199Cool.
 
Το ίδιο και στο Αζερμπαϊτζάν (ΤΑ ΝΕΑ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1999)
 
Στην Ελλάδα προωθούν την αλλαγή των σχολικών βιβλίων και της Ιστορίας.
 
Στα Σκόπια υποστηρίζουν θέσεις ανθελληνικές .Στην Αλβανία τα σχολικά βιβλία γράφουν ότι χρηματοδοτούνται από τον Σόρος (σύμφωνα με μαρτυρίες μεταναστών).
Γενικά σε κάθε χώρα προωθούν τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και οι οποίες χρηματοδοτούνται και από τον Σόρος και από πολυεθνικές και από το Υπουργείο Εξωτερικών της κάθε χώρας.
Στην παιδεία προωθούν τη μέθοδο "Look and Say" (παιδαγωγική μέθοδος στις αρχές του 20ου αιώνα και κατασκευάστηκε για παιδιά με ειδικές ανάγκες). Πηγή: «Η εκπαίδευση της αμάθειας» εκδόσεις Βιβλιόγραμμα του συγγραφέα Μισέα.
 
Την ίδια ώρα προωθούν τα μεταλλαγμένα.
 
Στην Ελλάδα τα βιβλία που προωθούν μας λένε ότι οι νεοέλληνες δεν έχουν σχέση με τους αρχαίους Έλληνες, δεν είμαστε αυτόχθονες, δεν υπάρχουν ήρωες.
Στα σχολικά βιβλία της Βουλγαρίας που χρηματοδοτούν, οι Βούλγαροι έγιναν αυτόχθονες και απόγονοι των αρχαίων Θρακών και τους στρέφουν κατά της Ελλάδας.
 
Αντίστοιχα στην Αλβανία, οι Αλβανοί έγιναν αρχαίοι Ιλλυριοί και αυτόχθονες και στρέφονται κατά όλων των γειτόνων τους.

Οι Σκοπιανοί έγιναν Μακεδόνες και μισούν τους κατακτητές Έλληνες.
 
Οι Τούρκοι έγιναν Ίωνες, αυτόχθονες φυσικά. Ο Όμηρος έγινε Ομάρ και φυσικά τα τουρκόπουλα μαθαίνουν τη θεωρία του Γερμανο-εβραίου Φαλμεράϋερ: «Έλληνες δεν υπάρχουν πια».
 
Αυτά είναι μερικά από τα κατορθώματα του Σόρος και των ΜΚΟ στα Βαλκάνια.
Αυτή η εκπαιδευτική πολιτική είναι ίδια σε όλα τα υποψήφια προς μετάλλαξη κράτη, για την «ομαλή» τους ένταξη από την κανονική στη Νέα Τάξη πραγμάτων.
 
Την περίοδο 1974 - 1980 επί εποχής Τζίμη Κάρτερ, αυτός είχε ένα σύμβουλο τον Μπρεζίνσκυ, ο οποίος πάνω σε ένα απλό χαρτί, «μετατόπισε» τα σύνορα της Βαλκανικής κατά την επιβουλή των «επικυρίαρχων» τότε παραγόντων, όπως ο Μέγας Ανθέλλην και υπεύθυνος για κάθε Δικτατορία στον Κόσμο,Χένρυ Κίσσιγκερ.
 
Από τότε προετοίμαζαν τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και τον σχεδίασαν προσεκτικά, ούτως ώστε η πλάστιγγα να γείρει στη μεριά τους.

 Τα Βαλκάνια είναι το κρίσιμο «μεταίχμιο», το ενδιάμεσο αν θέλετε μεταξύ των δύο αιωνίων, των προαιώνιων εχθρών που θα συγκρουστούν στις μέρες μας. Κι αυτό διότι η Χερσόνησος του Αίμου είναι η πλουσιότερη περιοχή του Πλανήτη ανά τετραγωνικό μέτρο!!! Να ήταν μόνο αυτό; Όλες οι πλουτοπαραγωγικές πηγές που ήρθαν πρόσφατα στην επιφάνεια με τα πετρέλαια, το φυσικό αέριο, τα μεταλλεύματα, το ουράνιο, τα ευγενή και σπάνια άλλα μέταλλα που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ πουθενά αλλού στον Πλανήτη, αποτελούν CASUS BELI (αιτία πολέμου).

Γιατί;
 
Διότι η Χερσόνησος του Αίμου (Τα Βαλκάνια) από καταβολής Κόσμου είναι τα πρώτα εδάφη που αναδύθηκαν από το έρεβος και τους Ωκεανούς. Τα Βαλκάνια και ειδικά η Ελλάδα πρωτοαντίκρισε το Φως του Ήλιου, στην απαρχή της Προϊστορίας!!! Αυτό η Νέα Τάξη το γνωρίζει πολύ καλά και το έχει αποκρύψει από την κοινή γνώμη.
 
Με το σκεπτικό να «αλωθεί», να διαβρωθεί και να διαμελισθεί η ΕΛΛΑΣ στάλθηκε το ανδρείκελο Τζωρτζ Σόρος στην περιοχή και μέχρι στιγμής βρήκε και πρόσφορο έδαφος και πρόσωπα να τον στηρίξουν στους άθλιους σκοπούς που εξυπηρετεί.
 
Με την εταιρία C.D.R.S.E.D. που έχει ιδρύσει μαζί με τις ΜΚΟ σε 28 Χώρες όπως η Αλβανία, το Μαυροβούνιο, τα Σκόπια, η Βουλγαρία, Η Τουρκία, η Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν και η ευρύτερη περιοχή, στηρίζει και χρηματοδοτεί ένα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ με τίτλο:
J. H. P (Join History Prοject)
 
Συγκέντρωσε δηλαδή πληρωμένους "διανοούμενους" και επιχειρεί να ξαναγράψει την ιστορία των λαών, όπως αναφέραμε παραπάνω. Στη Χώρα μας πήραμε μια γεύση από την κυρία Δραγώνα και την κυρία Ρεπούση, που (τι σύμπτωση) πήρε ο αριστερός κ. Κουβέλης κάτω από τις πτέρυγές του. Η Νέα τάξη επιτάσσει «νέα ιστορία» με «διάχυση» των πληθυσμών της βαλκανικής και διαμελισμό των Χωρών κατά πως τους βολεύει. (Ήδη με το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας ενώ η χώρα είχε ένα ψήφο στον Ο.Η.Ε., τώρα έχουν ΕΝΝΕΑ ψήφους).
 
Όλα αυτά από την ΕΛΙΑΜΕΠ, την ΜΚΟ του Τζώρτζ Σόρος, το «Δούρειο Ίππο» της διάλυσης της Ελλάδος και του κατακερματισμού της ιδεολογικής μας βάσης. Αξίζει να αναφέρουμε τον Πρόεδρο της ΕΛΙΑΜΕΠ που είναι ο κ. Λουκάς Τσούκαλης, καθηγητής της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, τακτικός σύνεδρος της Λέσχης BILNDERBERG από τα έτη 1992,2003,2006 και 2009.
 
Πρόεδροι της ΕΛΙΑΜΕΠ έχουν διατελέσει ο Ναύαρχος Ντεγιάννης 1988 - 1992, ο γνωστός καθηγητής Θεόδωρος Κουλουμπής και ο επίσης γνωστός και μη εξαιρετέος κ. Θάνος Βερέμης ,στη θέση αντιπροέδρου σήμερα, ταμίας ο κ. Παναγής Βουρλούμης, ενώ Γενικός Γραμματέας είναι ο κ. Αλέξης Παπαχελάς, διευθυντής της Εφημερίδος «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» με το φτερωτό δράκο ως λογότυπο που κάναμε μνεία αρχικά. (Αρχίζει και κολλάει το παζλ).
 
Ποιος χρηματοδοτεί την ΕΛΙΑΜΕΠ;
 
Μα φυσικά η C.I.A,η M16, το Υπουργείο Εξωτερικών της Αμερικής και της Αγγλίας, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος, το Υπουργείο Πολιτισμού και Εθνικής Αμύνης, η Ε.Υ.Π και όλες οι μυστικές υπηρεσίες των Βαλκανίων, συνολικά 39 ακόμη χρηματοδότες.
 
Η ΕΛΙΑΜΕΠ έχει φτιάξει ένα τεράστιο δίκτυο στην Ελλάδα, με μοναδικό σκοπό να αφελληνίσει τους Έλληνες, να διαβρώσει την Εθνική τους συνείδηση και να τους αποκόψει από τη γλωσσική τους καταγωγή. Στην ομάδα αυτή ανήκουν η κ.Δραγώνα, η κ. Ρεπούση, η κ. Διαμαντοπούλου, ο κ. Μπαμπινιώτης και όλοι αυτοί οι διανοούμενοι που αποφάσισαν ξαφνικά να «αλλάξουν» την ελληνική μας Ιστορία και γλώσσα πετσοκόβοντας ότι θύμιζε «Ελλάδα».
 
Το σχέδιο της ΕΛΙΑΜΕΠ: Ο διαμελισμός της Ελλάδος σε τέσσερα κομμάτια!
 
1.Προσάρτηση της Θράκης στην Τουρκία. Ήδη έχουν γίνει σοβαρές κινήσεις για τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση «πέρα βρέχει».
2.Μεγάλο κομμάτι της Μακεδονίας μας προσαρτάται από Σκόπια και Βουλγαρία.
3. Ένα μεγάλο εδαφικό διαμέρισμα της Ηπείρου «ενώνεται» με την Αλβανία. (Σύμφωνα με το δόγμα της Μεγάλης Αλβανίας και των διεκδικήσεων των Τσάμηδων).
4. Αποκόπτεται και ανεξαρτητοποιείται η Κρήτη.
 
Σενάρια τα οποία έχουν ήδη κάνει γνωστή την ύπαρξή τους και την εμφάνισή τους υπογείως και κατά το ρηθέν του αρχιμάστορα της συνομωσίας Χένρυ Κίσσιγκερ: « Η πολιτική 90% είναι υπόγεια και 10% φανερή».
 
Ενώ για τη συνέχεια μας ετοιμάζουν το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της Ελλάδας που ακούει στο όνομα: ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ. Πάντα σύμφωνα με τον κ. Λαμπράκη ο Τσίπρας αποτελεί τον υπ΄αριθμόν ΕΝΑ θανάσιμο κίνδυνο του Ελληνισμού. Είναι προκατασκευασμένος και προγραμματισμένος να παίξει τον έσχατο ρόλο του δράματος που λέγεται «ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ». Με ποιο τρόπο;

Θα επιβάλλει τέτοια ακραία πολιτικά μέτρα που θα αναγκάσει το λαό να ξεσηκωθεί και σε κείνο ακριβώς το σημείο θα «επέμβουν» οι Μεγάλες Δυνάμεις και οι Κυανόκρανοι του ΝΑΤΟ, όπως στη Γιουγκοσλαβία.
 
Έτσι θα επαληθευτεί πλήρως και το ήδη υπάρχον σενάριο από το 2005 που απλά ενημέρωσε τον νέο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, μία άλλη εξέχουσα μορφή της Νέας Τάξης , η κ. Ψαρούδα Μπενάκη: «Τα εθνικά σύνορα θα περιοριστούν για χάρη της ειρήνης στην περιοχή κλπ». 
 
 
Επειδή πολλά λέγονται για τη Νέα Τάξη, την Παγκοσμιοποίηση, την Παγκόσμια Κυβέρνηση και δεν υπάρχει ωστόσο μια σαφής εικόνα, τι είναι δηλαδή, ποιοι είναι αυτοί, αν είναι πρόσωπα, αν είναι κράτη, αν είναι άνθρωποι κλπ., θα προσπαθήσουμε να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, έτσι που να μπουν μια κι έξω στη θέση τους.
 
Σε ένα προηγούμενο άρθρο μου με τίτλο :
 
4 ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
http://autochthonesellhnes.blogspot.gr/2013/02/4.html
 
Είχαμε πει εκεί πως οι τέσσερις βαθμίδες είναι οι εξής:
1.Η ΛΕΣΧΗ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΕΙΝΑΙ TΟ ΑΝΩΤΑΤΟ "ΟΡΓΑΝΟ" ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
2. ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ C.F.R. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΜΕΛΗ ΟΠΩΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (ΓΙΩΡΓΟΣ), Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ,Ο ΣΑΜΑΡΑΣ κλπ. ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ "ΣΩΤΗΡΕΣ" ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ (CLUB OF ROME). TO 90% TΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ AYΤΩΝ ΕΧΕΙ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ HARVARD.
3. ΤΡΙΤΟ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ "Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΡΙΜΕΡΗΣ" Ή Τ.C. ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ,ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΑΥΞΟΜΟΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΑΞΟΝΕΣ:ΕΥΡΩΠΗ,ΑΣΙΑ, ΑΜΕΡΙΚΗ. (ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΡΙΜΕΡΗΣ).
4. ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΟΡΤΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΣΧΗ BILDERBERG ΠΟΥ ΑΡΙΘΜΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕΛΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ, Ο ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ,Ο ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ,Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ (ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΚΗ ΜΑΣ),Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ, Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΦΥΝΤΑΝΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΨΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΧΡΩΜΑΤΟΣ, ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ.
Επίσης, στο ίδιο άρθρο είχαμε αναφέρει και τα ονόματα της Λέσχης της Ρώμης των Ελλήνων που συμμετέχουν σ΄ αυτή. Θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι τα περισσότερα στοιχεία υπάρχουν και στις συνεντεύξεις του Προέδρου της ΕΝD Εμμανουήλ Λαμπράκη.

Σήμερα θα ξετυλίξουμε το κουβάρι από την Αρχή.
 
Και η Λέσχη της Ρώμης είναι η αρχή του κουβαριού. Μόνο που δεν είναι μόνη της ούτε ευθύνεται όλη η πόλη της Ρώμης, η οποία είναι πανέμορφη, ιστορική και δεν έχει καμία σχέση. Το όνομα Λέσχη της Ρώμης πήρε η εν λόγω Λέσχη που είναι παρακλάδι της Πνευματικής καθοδήγησης της Νέας Τάξης, από το κέντρο αυτής της Πνευματικής διαχείρισης που εδρεύει στην Πόλη του Βατικανού.
Η Παγκόσμια Νέα Τάξη έχει τρεις τέτοιες "πόλεις" που η κάθε μία αντιστοιχεί σε ένα τομέα της Επικυριαρχίας. Έτσι έχουμε:
The empire of the city

1. Πόλη του Βατικανού (City of Vatican) Πνευματική κυριαρχία.
2. Πόλη του Λονδίνου (City of London) Οικονομική κυριαρχία.
3. Πόλη της Ουάσιγκτον (City of Washington D.C) Στρατιωτική κυριαρχία.
«Η πόλις του Βατικανού», «Η Περιφέρεια της Κολούμπια» και «Η πόλη του Λονδίνου» αποτελούν τρία «πρόσωπα» της Αυτοκρατορίας.
Αυτές οι τρεις εταιρείες, πόλεις και κράτη (μέσα στα κράτη) ελέγχουν τον κόσμο οικονομικά, μέσω του City of London Corporation, Στρατιωτικά, μέσω της Ουάσιγκτον και πνευματικά, μέσα από το Βατικανό, ενώ:
1.Δεν πληρώνουν κανένα φόρο
2.Δεν υπάγονται σε καμία Εθνική Αρχή
3.Έχουν τη δική τους σημαία.
4.Έχουν ειδική και δική τους Νομοθεσία.
5.Έχουν τη δική τους Αστυνομία
6.Έχουν εντελώς ξεχωριστή υπόσταση από τον υπόλοιπο κόσμο.
 
Α. Η πόλη του Βατικανού. (City of Vatican)
Όπως είπαμε και πριν το Βατικανό και ο Πάπας, (κράτος εν κράτει) αποτελεί την κορωνίδα της Πνευματικής καθοδήγησης και θρησκευτικού ελέγχου του Πλανήτη.
 
Η κολοσσιαία περιουσία του Βατικανού περιλαμβάνει τεράστιες επενδύσεις με την οικογένεια Ρότσιλντ στη Βρετανία και τη Γαλλία και τις ΗΠΑ και με τις γιγαντιαίες εταιρίες πετρελαίου και όπλων όπως η «Shell», η «British Petroleum» και «General Electric».

Η εταιρία του Βατικανού «SOLID GOLD περιλαμβάνει δισεκατομμύρια σε αξία πολύτιμα μέταλλα, τα οποία συστεγάζει με την Rothschild, την ελεγχόμενη« Τράπεζα της Αγγλίας» και των ΗΠΑ «Federal Reserve Bank».
 
Η Καθολική Εκκλησία είναι ιδιοκτήτης και η μεγαλύτερη οικονομική δύναμη, σε πλούτο και συσσώρευση ακινήτου και κινητής περιουσίας. Κατέχει περισσότερο υλικό πλούτο από οποιαδήποτε Τράπεζα, Corporation, Giant και χαίρει άκρας και αδιαμφισβήτητης εμπιστοσύνης από κάθε κυβέρνηση ή από οποιαδήποτε εταιρία στον κόσμο, που δεν τολμά όχι να την «αξιολογήσει» όπως τα κράτη, αλλά ούτε καν να σκεφτεί να την αγγίξει.
 
Ο Πάπας, που είναι η ορατή κυβερνήτης αυτού του κολοσσιαίου παγκόσμιου πλούτου, είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη γη!!!
 
Ενώ τα δύο τρίτα (2/3) του κόσμου κερδίζουν λιγότερα από 2 δολάρια την ημέρα και το ένα πέμπτο (1/5) του κόσμου υποσιτίζονται ή πεθαίνουν από την πείνα, το Βατικανό κηρύττει την φιλανθρωπία για τους άλλους, ενώ κρατά τα τερατώδη αυτά κέρδη και τον αμύθητο πλούτο από τις επενδύσεις και το χρηματιστήριο για τον εαυτό του.
 
Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, το Βατικανό είχε επικριθεί για την υποστήριξη του Χίτλερ και του ναζιστικού καθεστώτος. Ακόμη και σήμερα, το Βατικανό είναι ακόμη υπό έρευνα για λεηλασία των Ναζί σε χρυσό από τους ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς των Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος, το οποίο χρυσάφι σήμερα κατέχει το Βατικανό.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε δεκαετιών, περισσότεροι από 1500 ιερείς και επίσκοποι έχουν εντοπιστεί για σεξουαλική κακοποίηση σε δεκάδες χιλιάδες αγόρια και κορίτσια στις «κοινότητες εμπιστοσύνης» και ορφανοτροφεία τους, χωρίς ουσιαστικά να έχει τιμωρηθεί ή διωχθεί με τις αρμόζουσες ποινές κάποιος από αυτούς. Εν τω μεταξύκανένα από τα θύματα της σεξουαλικής κακοποίησης δεν αποζημιώθηκε από την ηγεσία αυτού του ζάμπλουτου Ιερατείου.
 
Αυτή είναι η «πνευματικότητα» της Νέας Τάξης με λίγα λόγια.
 
Β. Η πόλη του Λονδίνου (City of London)
 
Έγινε κυρίαρχο κράτος το 1694, όταν ο βασιλιάς Γουλιέλμος της Οράγγης lll ιδιωτικοποίησε και «μεταβίβασε» την Τράπεζα της Αγγλίας στους Private Bankers.
Το 1812, ο Νάθαν Ρότσιλντ πήρε τον έλεγχο της Τράπεζας της Αγγλίας, αφού συνέτριψε το αγγλικό χρηματιστήριο.

Σήμερα, το κράτος της Πόλης του Λονδίνου είναι το Παγκόσμιο οικονομικό κέντρο εξουσίας και το πλουσιότερο τετραγωνικό μίλι στον πλανήτη, αφού περιλαμβάνει:
 
  • Την «Τράπεζα της Αγγλίας» ελεγχόμενη από τους Rothschild.
  • Τους Lloyds του Λονδίνου
  • Το London Stock Exchange
  • Όλες τις βρετανικές τράπεζες
  • Τα Υποκαταστήματα των 384 Ξένων Τραπεζών
  • 70 τράπεζες των Η.Π.Α.
  • Παγκόσμια Εφοπλιστικά Γραφεία
  • Όλα τα μονοπώλια των εφημερίδων και των Εκδόσεων.
  • Έδρα του Παγκόσμιου Ελευθεροτεκτονισμού! (Διεθνής Μασονία)
  • Έδρα της Παγκόσμιας Χρηματοοικονομικής γνωστής και ως «THE CROWN»
  • Τέλος, το τετραγωνικό αυτό μίλι, δεν είναι μέρος του Λονδίνου ή της Αγγλίας, ενώ δεν ανήκει καν στη Βρετανική Κοινοπολιτεία. (Τώρα σε ποιον ανήκει το αφήνω στη δημιουργική φαντασία όλων των αναγνωστών μου).
 
Γ. Η Πόλη της Ουάσιγκτον (City of Washington D.C)
 
Κρατηθείτε διότι πρόκειται να ειπωθεί κάτι εντελώς «τρελό» και παρανοϊκό:
Η Πόλη της Ουάσιγκτον (Washington D.C) είναι και αυτή μια ΕΤΑΙΡΙΑ όπως και η Πόλη του Λονδίνου, με δικό της Σύνταγμα και δική της νομοθεσία.(Όπως και η Γερμανία, αλλά αυτό θα το αναλύσουμε σε επόμενο άρθρο).
 
Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κ. Ομπάμα, όπως και οι άλλοι πριν από αυτόν, λειτουργούν ως «Βασιλείς υπό την επίβλεψη και λήψη παραγγελιών από το The City of London μέσω της R.I.I.A.» (Royal Institute International Affairs ή Βασιλικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων).
Πράγματι το Σύνταγμα για την Περιφέρεια της Κολούμπια λειτουργεί υπό τυραννικό καθεστώς Ρωμαϊκού Δικαίου, γνωστό ως "lex fori", το οποίο δεν έχει καμία ομοιότητα με Σύνταγμα των ΗΠΑ. Όταν το Αμερικανικό Κογκρέσο πέρασε την πράξη του 1871 « The act of 1871" δημιούργησε μια ξεχωριστή εταιρεία, μία ξεχωριστή οντότητα που είναι γνωστή και ως " THE UNITED STATES" με κεφαλαία, ενώ η ομοσπονδία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής γράφεται με μικρά γράμματα " The United States of America". Αυτή η πράξη toy 1871 επέτρεψε στην Περιφέρεια της Κολούμπια (Washington D.C ) να λειτουργήσει ως εταιρεία έξω από το αρχικό σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών και έξω από τα συμφέροντα των αμερικανών πολιτών!!!
 
Όσο «τραγικά» και παρανοϊκά και αν ακούγονται όλα τα ανωτέρω, δυστυχώς είναι απολύτως αληθή και εξακριβωμένα, ενώ ο κάθε ερευνητής που σέβεται τον εαυτόν του μπορεί να τα εξακριβώσει σύμφωνα με τα link που δίνω.
http://peoplesconference.org/USA.htm
 
Θα παραθέσω ένα σχόλιό μου στο σημείο αυτό που αφορά τα ομόλογα του Αμερικανικού Δημοσίου που έχει στα χέρια του ο κ. Αρτέμιος Σώρρας.
«Κανείς τρίτος δεν μπορεί να γνωρίζει, ούτε να επιχειρηματολογεί αρνητικά και να επιδεικνύει τον εαυτόν του για τις οικονομικές του γνώσεις, δεδομένης της πολυπλοκότητας του οικονομικού συστήματος των ΗΠΑ, αφού παρουσιάζει «ΔΥΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ» και στην ουσία ΔΥΟ ΚΡΑΤΗ αναμεμειγμένα στην υπόθεση. Κανείς, ει μη ο δικαιούχος δεν δύναται να ομιλεί εκ του ασφαλούς, ενώ κάθε σοβαρός ερευνητής οφείλει να σεβαστεί τη νομική διατύπωση του ιδίου του Αρτέμη Σώρρα:
« Ας ελέγξει το Ελληνικό Κράτος τη γνησιότητα ή μη των εις χείρας μου αμερικανικών ομολόγων και αν είναι πλαστά, να κρεμαστώ στην Πλατεία Συντάγματος».
 
Εμένα προσωπικά με καλύπτει απόλυτα, ενώ παρακαλώ και προκαλώ την Ελληνική Κυβέρνηση να το πράξει!!!
 
Γιατί προσποιείται την ανήξερη τόσο καιρό;
 
Δεν σας προβληματίζει τα μέγιστα αυτό το γεγονός;
 
Κλείνω την παρένθεση για το θέμα που έχει απασχολήσει σε μέγιστο βαθμό την κοινή γνώμη στην Ελλάδα και όχι μόνο.

 
(Απάντηση Λαμπράκη στον Αrt Fm της Κύπρου)
 
Είδαμε λοιπόν και αναλύσαμε το τρίπτυχο της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ και με ποιο τρόπο καταλήστεψε όλα τα Κράτη και τα υποδούλωσε οικονομικά, με ποιο τρόπο απειλεί με στρατιωτική επέμβαση κάθε ανυπάκουο Κράτος και λαό, ενώ η Πνευματική Παπική Ηγεσία ποδοπάτησε κάθε έννοια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας με το βιασμό χιλιάδων παιδιών και την ίδια στιγμή που πεθαίνουν από την πείνα λαοί ολόκληροι, αυτοί συσσωρεύουν αμύθητα πλούτη και κηρύττουν ελεημοσύνη!!!
 
Αυτό είναι το «προσωπείο» της Νέας Τάξης που μας καλούν οι πολιτικοί μας ηγέτες να μπούμε, να ισοπεδωθούμε για να γλιτώσουν ίσως εκείνοι και να γλύψουν ίσως κάποιο κοκαλάκι, ξορκίζοντας το θηρίο.
 
Πάμε τώρα στη «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» και στο αθώο αυτό σήμα που ξεκινήσαμε ετούτη τη μελέτη. Το φτερωτό Δράκο! Ο Φτερωτός Δράκος υπάρχει από την εποχή των Σουμέριων και των Ασσυρίων, αρχαίων λαών της Μεσοποταμίας. Ο φτερωτός Δράκος όπως είδαμε βρίσκεται στη σημαία του Σίτυ του Λονδίνου ,της Οικονομικής Δυναστείας των Επικυρίαρχων.
 
Αυτό σημαίνει ένα πράγμα: «Εμείς οι Δράκοι είμαστε οι επικυρίαρχοι!!!»
Εδώ και 7.000 χρόνια υπάρχει μία «Δρακονιανή Συμμαχία»!!! Αυτή ακούει στο όνομα:

" CONSILIUM ORDO DRACONIS ANTIQUITAS"

Αυτό το όνομα σύμφωνα με τον κ. Λαμπράκη ίσως καταλαβαίνουν τι σημαίνει μόνο μέχρι δέκα πρόσωπα στον Κόσμο!!!

Αυτός είναι ο σύνδεσμος της Αρχαίας Δρακονιανής συμμαχίας!!!
Όσοι αντέχετε μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα των Δράκων και της Αρχαίας Δρακονιανής Συμμαχίας και Αδελφότητας που χωρίς να αισχύνονται και χωρίς να φοβούνται κανένα δηλώνουν :
 
"Welcome to the Sovereign Court and Order of The Ancient Dragon.
This is not a Declaration of Our Existence, for We have Always Existed ...
Before the Dawn of Mankind We Existed ...
And when Mankind is but a dim memory We Will Still Exist ......"
 
Σε μετάφραση:
 
"Καλώς ήρθατε στη βασιλική αυλή των Κυρίαρχων και Τάξης, Δράκων ο Αρχαίος.
Αυτό δεν είναι διακήρυξη της ύπαρξής μας, αφού υπήρχαμε από ΠΑΝΤΑ!!!!
Έχουμε υπάρξει πριν την Αυγή της ανθρωπότητας ...
Και όταν η ανθρωπότητα δεν είναι παρά μια αμυδρή ανάμνηση
ΕΜΕΙΣ θα εξακολουθούμε να υπάρχουμε.. ..."
 
Αυτοί είναι το αντίπαλον δέος των ΕΛΛΗΝΩΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Από τη μία οι Δράκοι και τα ερπετά με τους Ρόθτσιλντ και την Νέα Τάξη!
Από την άλλη ο Έλληνας με το σπαθί που διαχρονικά σκοτώνει το Δράκο!!!!
Τώρα Έλληνα γνωρίζεις ποιος είσαι και ποια είναι η αποστολή σου!
Τώρα ξέρεις σε ποια πλευρά να πολεμήσεις!
Εγώ απλά σου έδειξα το δρόμο!
Φτερωτός Δράκος: Το επίσημο λογότυπο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ
The Empire of the City: Οι τρεις πόλεις κράτη. Πόλις του Λονδίνου,Βατικανού και Ουάσιγκτων.
Δράκων ο Αρχαίος: Έλληνα πάλι θα τον τσακίσεις!!!!
 
Δημήτριος Μαντές
ΠΗΓΗhttp://www.awakengr.com/2013/03/concilium-ordo-draconis-antiquitas.html
http://www.awakengr.com/2013/03/concilium-ordo-draconis-antiquitas.html
 http://vickytoxotis.blogspot.com 

Πηγή: http://www.awakengr.com/2013/03/concilium-ordo-draconis-antiquitas.html#ixzz2OlRS6GFN


http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2013/03/blog-post_5734.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters