Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Σαρκοφάγος κινέζας βασίλισσας, στολισμένη με αρχαιοελληνικά σύμβολα!

Ανήκει σε μία βασίλισσα της Δυναστείας των Τανγκ, που έζησε τον 9ο μ.Χ. αιώνα στην πόλη Τσαγκάν της Κίνας και φέρει πάνω της χαραγμένα αρχαία ελληνικά σύμβολα (στη φωτογραφία των του Ding Haitao, Xinhua, βλέπετε ένα μέρος της σαρκοφάγου)!


Τα αρχαιοελληνικά σύμβολα!
Τ α σύμβολα της σαρκοφάγου είναι φανερά επηρεασμένα από την αρχαία ελληνική μυθολογία, γεγονός που παραξενεύει τους μελετητές αφού συνήθως οι σαρκοφάγοι στην Κίνα διακοσμούνταν με θέματα από την Βουδιστική παράδοση. Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο Γκε Τσενγκιόνγκ (Ge Chengyong), πάνω στην σαρκοφάγο διακρίνονται οι φιγούρες τεσσάρων αρχαίων ελλήνων πολεμιστών, ζώα που προσφέρονται ως θυσία σε θεούς και αίγες που παραπέμουν σε αρχαία ελληνική τραγωδία! “Και η ζωή της βασίλισσας μοιάζει βγαλμένη από ελληνική τραγωδία, αφού έχασε πολλά από τα παιδιά της από δολοπλοκίες και συνομωσίες μέσα στο παλάτι της”, παρατηρεί.
Το εξωτερικό Αρχαία Ελλάδα, το εσωτερικό Κίνα!
Το περίεργο είναι πως το εσωτερικό της σαρκοφάγου , είναι στολισμένο από εικόνες της κινεζικής παράδοσης, με αναφορές στον Ταοϊσμό, τον Βουδισμό και τον Κομφούκιανισμό, και δεν έχει καμία σχέση με το εξωτερικό της που θυμίζει Αρχαία Ελλάδα! Ο Ταοϊσμός επισημοποιήθηκε στην Κίνα κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Τανγκ, ανταγωνιζόμενος τον Κομφουκιανισμό και τον Βουδισμό, που ασκούσαν εξίσου σημαντικές κοινωνικές, θρησκευτικές και πολιτικές επιδράσεις. Για τους περισσότερους κινέζους κανένα από τα παραπάνω ρεύματα δεν ήταν αποκλειστικά μοναδικό και κάπως έτσι ξεκίνησε στην αυτοκρατορική Κίνα, η συνύπαρξη και των τριών θρησκευτικο- φιλοσοφικών ρευμάτων.
Η Δυναστεία των Τανγκ και το Βυζάντιο!

Η συγκεκριμένη βασίλισσα, έζησε πριν από 1200 χρόνια και ήταν μέλος της Δυναστείας των Τανγκ. H εποχή της δυναστείας των Τανγκ (618-907 μ.X) αποτελεί μία από τις λαμπρότερες στην ιστορία της Κίνας. H κινεζική αυτοκρατορία γνώρισε στις μέρες τους πρωτοφανή οικονομική και πολιτισμική άνθηση, έγιναν σημαντικές εφευρέσεις ενώ η έκτασή της διπλασιάστηκε και η πολιτική της επιρροή εδραιώθηκε στην ευρύτερη ασιατική ήπειρο.
Κάπου στα βάθη των αιώνων και στο ευρύ πεδίο της Κεντρικής Ασίας, ο κινεζικός αυτός πολιτισμός είναι βέβαιο ότι συνάντησε τον αντίστοιχο βυζαντινό. Αν και δεν μιλούσαν την ίδια γλώσσα είναι σίγουρο ότι έγινε μεταξύ τους ένας γόνιμος διάλογος, που οδήγησε σε αλληλοεπιρροές! Αυτό προκύπτει από ευρύματα που απεικονίζουν ανέμελες στιγμές με τις ασιάτισσες κυρίες της αυλής να παίζουν έφιππο πόλο όπως και οι Βυζαντινοί, μέχρι και τις αντιλήψεις για τη ζωή πριν και μετά θάνατον.
Πώς εξηγείται η επιλογή της Αρχαίας Ελλάδας!
Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ως προς το γιατί οι απόγονοι της βασίλισσας των Τανγκ επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν αρχαία ελληνικά σύμβολα στην σαρκοφάγο της, αλλά και πώς ήταν σε θέση οι κινέζοι τεχνίτες να τα αναπαραστήσουν τόσο σωστά, ο Γκε Τσενγκιονγ, απάντησε: "Είμαστε βέβαιοι πως οι σαρκοφάγοι δεν κατασκευάζονταν σε κάποια άλλη χώρα εκτός Κίνας. Πιστεύω ότι οι δημιουργοί ήταν έμπειροι τεχνίτες που είχαν μεταναστεύσει από την Δυτική ή Κεντρική Ασία κατα τη Δυναστεία των Τανγκ". 

Πηγή: http://www.awakengr.com/2013/04/blog-post_4654.html#ixzz2PWwi18aY
Under Creative Commons License: Attribution Share Alike

«Απόρρητη» η έρευνα για τις γερμανικές αποζημιώσεις


Όπως αναφέρεται σε έγγραφο του κ. Σταϊκούρα που διαβιβάστηκε στη Βουλή, «το έργο έχει χαρακτηριστεί απόρρητο»....
Από τις αρχές Μαρτίου βρίσκεται στα χέρια του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα το έργο της Ομάδας Εργασίας που είχε συσταθεί για την έρευνα των αρχείων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που αφορούν στις περιόδους του Α΄και του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.
Όπως αναφέρεται ωστόσο σε έγγραφο του κ. Σταϊκούρα που διαβιβάστηκε στη Βουλή, «το έργο έχει χαρακτηριστεί απόρρητο». 
Πρόκειται για το έργο συλλογής, κωδικοποίησης, καταγραφής, ταξινόμησης και προστασίας του μεγάλου παλαιού και ιστορικού αρχειακού υλικού, το οποίο για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε, ουσιαστικά και οργανωμένα, εντός του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Όπως ειδικότερα ενημερώνει ο αναπληρωτής υπουργός, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση του σχετικού αρχειακού υλικού σε χώρο του κεντρικού κτιρίου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, όπου θα φυλάσσεται διακριτά, ταξινόμηση φακέλων του αρχείου κατά κατηγορία, ηλεκτρονική συνοπτική απεικόνιση του καταγεγραμμένου αρχειακού υλικού, και καταγραφή 761 τόμων αρχειακού υλικού. Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία, η Έκθεση παραδόθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών.
Το έγγραφο του κ. Σταϊκούρα διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότη Μαριά για τις «νομικές και λοιπές ενέργειες με στόχο την είσπραξη από τη Γερμανία των πολεμικών επανορθώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου συνολικού ποσού 162 δις ευρώ χωρίς τους τόκους».

ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Ξαφνική κρίση στις σχέσεις Κύπρου-Ρωσίας - Απαγόρευσαν σε An-24 να προσγειωθεί

Η κυβέρνηση Ν.Αναστασιάδη (προφανώς κατ'εντολή της τρόικα) ωθεί στα άκρα τις σχέσεις με την Ρωσία καθώς πριν λίγο μεταδόθηκε από την Ρωσία ότι αρνήθηκε την προσγείωση σε ρωσικό μεταφορικό αεροσκάφος, το οποίο έχρηζε ανάγκης άμεσου ανεφοδιασμού, αφού είχε απογειωθεί από το Σουδάν με προορισμό την Συρία και είχε προγραμματιστεί να ανεφοδιαστεί στην Λεμεσό. 
Όπως μεταδίδει η «Φωνή της Ρωσίας», το Antonov An-24 πραγματοποίησε τελικά αναγκαστική προσγείωση στο Κάιρο.
Το αεροσκάφος ανεφοδιάστηκε τελικά στο Κάιρο όπου πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση (μειωμένα καύσιμα;) με άδεια των αιγυπτιακών αρχών μετά από άρνηση των κυπριακών αρχών να επιτρέψουν την προσγείωση και ήδη η Μόσχα ετοιμάζεται να προβεί σε διάβημα για την άρνηση αυτή...
Η υπόθεση είναι πολύ περίεργη και χρήση περαιτέρω διερεύνησης, γιατί αν τα παραπάνω δεν έχουν κάποια λογική εξήγηση, τότε οδεύουμε προς μία γεωστρατηγική μετωπική σύγκρουση με επίκεντρο την Κύπρο, όπου βέβαια ισχύσει η παροιμία "Οταν παλεύουν τα βουβάλια στον βάλτο την πληρώνουν τα βατράχια"...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Και τo «Βήμα» βρίζει τον Θεοχάρη που στέλνει επιστολές για ληξιπρόθεσμα σε 2,5 εκατ. Ελληνες




Και τo «Βήμα» βρίζει τον Θεοχάρη που στέλνει επιστολές για ληξιπρόθεσμα σε 2,5 εκατ. Ελληνες 
Δεν υπάρχει προηγούμενο άλλου δυτικού κράτους το οποίο να έχει στοχοθετήσει υπό την απειλή κατασχέσεων το σύνολο σχεδόν των πολιτών του, γράφει το Βήμα απευθύνοντας με τη σειρά του μια επιστολή στον Χάρη Θεοχάρη, γενικό γραμματέα Εσόδων, ο οποίος αναμένεται να στείλει 2,5 εκατ. απειλητικά «ραβασάκια».

Γράφει το Βήμα προς τον κ. Θεοχάρη:
Προς κ. Θεοχάρη Θεοχάρη, γενικό γραμματέα εσόδων, Ελληνική Δημοκρατία
Αξιότιμε κ. Θεοχάρη, έλαβα χθες, όπως υποθέτω και μερικά εκατομμύρια ακόμα συμπολίτες μας, μία επιστολή σας. Είχα σκοπό να σας απαντήσω, αλλά διαπίστωσα ότι η υπηρεσία σας είχε την πρόνοια να χρησιμοποιεί σύστημα αποστολής «no reply», δηλαδή χωρίς δυνατότητα απάντησης από τον παραλήπτη – σοφή η επιλογή εκ μέρους σας, γιατί άντε να λάβεις μετά δυο – τρία εκατομμύρια απαντήσεις και να τις διαβάσεις… Όμως, οι καλοί τρόποι επιβάλλουν, παρ όλα αυτά, μια επιστολή και μάλιστα κυβερνητικού αξιωματούχου να μην μένει αναπάντητη. Επιτρέψτε μου λοιπόν να σας πω τα ακόλουθα που πιθανολογώ ότι ενδεχομένως εκφράζουν και πολλούς άλλους πλην εμού:
Η πρώτη πληροφορία που περιέχει η ηλεκτρονική επιστολή σας, ότι δηλαδή «από 17.12.2012 είναι πλέον δυνατή η πληρωμή στις Τράπεζες και στα ΕΛ.ΤΑ. των βεβαιωμένων και μη ρυθμισμένων ατομικών οφειλών σας, με τη χρήση της Τ.Ο. (Ταυτότητας Οφειλής)», είναι δυστυχώς εξαιρετικά περιορισμένης χρησιμότητας. Πιστέψτε με, το μέγα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα πάνω από τα τρία τέταρτα του ελληνικού πληθυσμού ΔΕΝ είναι το πού θα πάνε να πληρώσουν τους φόρους, αλλά το ΠΩΣ θα πληρώσουν τους φόρους οι οποίοι έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο στο λεγόμενο «δυτικό κόσμο» στον οποίο υποτίθεται ότι ανήκει η Ελλάδα. Η υπερφορολόγηση είναι πλέον τέτοιας κλίμακας, που, ειδικά σε συνδυασμό με την πτώση των αμοιβών – για να μην σας μιλήσω για την πρωτοφανούς μεγέθους τραγωδία των ανέργων – έχει καταστήσει πρακτικώς εντελώς αδύνατη την εκπλήρωση των σχετικών υποχρεώσεων για εκατομμύρια ανθρώπους. Δεν είναι ζήτημα θέλησης, είναι ζήτημα πραγματικής ικανότητας – αλλά υποθέτω ότι αυτά τα γνωρίζετε κι ο ίδιος, δεν είναι ανάγκη να σας τα πω εγώ.
Οσο για τη δεύτερη παράγραφο της επιστολής σας με θέμα την ενημέρωση σχετικά με το ύψος των οφειλών, παρακαλώ πιστέψτε με ότι κάθε Ελληνας γνωρίζει πολύ καλά τι χρωστάει: με λίγα λόγια, ισχύουν τα ως άνω, ούτε και με αυτό λέτε κάτι νέο.
Φτάνοντας λοιπόν τώρα στην ουσία της υπόθεσης, η επόμενη παράγραφος της επιστολής σας αναφέρει ότι «για τις περιπτώσεις φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο καλείστε όπως προβείτε άμεσα στην τακτοποίησή του». Εδώ είμαστε: οι δύο λέξεις κλειδί της ευγενούς επιστολής σας είναι αυτές: η «άμεση τακτοποίηση».
Αξιότιμε κ. Θεοχάρη
Όταν σε μία χώρα με περίπου έντεκα εκατομμύρια πολίτες οι οικονομικές υπηρεσίες του κράτους ετοιμάζονται να αποστείλουν περισσότερα από δυόμισι εκατομμύρια σημειώματα που απειλούν με κατασχέσεις μισθών, καταθέσεων και ακινήτων, πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αυτά τα ειδοποιητήρια αφορούν το σύνολο σχεδόν του πληθυσμού της χώρας. Υποθέτω ότι θα διαπιστώνετε κι ο ίδιος ότι αυτό είναι πρόβλημα.
Θυμάμαι τον πρώην πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου και τον πρώην υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου να αποκαλούν διεθνώς τη χώρα μας διεφθαρμένη στα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά δεν θυμάμαι προηγούμενο άλλου δυτικού κράτους το οποίο να έχει στοχοθετήσει υπό την απειλή κατασχέσεων το σύνολο σχεδόν των πολιτών του.
Την ίδια στιγμή, θα συμφωνήσετε πιστεύω μαζί μου ότι είναι μάλλον δύσκολο να είναι διεφθαρμένοι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που σήμερα βρίσκονται μπροστά σε ολικό αδιέξοδο ανταπόκρισης των υποχρεώσεών τους προς το δημόσιο. Ακόμα περισσότερο, ως αρμόδιος παράγοντας, ίσως συμφωνήσετε και στη διαπίστωση ότι αυτός ο δρόμος είναι διπλά αδιέξοδος, καθώς δεν φέρνει ούτε καν τα επιθυμητά για το κράτος, το εξαιρετικά εχθρικό πια προς τους πολίτες του, αποτελέσματα: τα δημόσια έσοδα βρίσκονται περίπου στο χάος, παρά τα όσα περί του αντιθέτου διαβεβαιώνει ο πολιτικός σας προιστάμενος κ. Στουρνάρας, την ώρα που ο ίδιος βλέπει μόνος διεθνώς και τον ερχομό της ανάπτυξης στην Ελλάδα εντός του 2013…
Γνωρίζοντας το φόρτο εργασίας σας, δεν θα ήθελα να σας κουράσω περισσότερο. Όμως, με την ευκαιρία της «αλληλογραφίας» μας, επιτρέψτε μου να σας θέσω και τρία σύντομα διευκρινιστικά ερωτήματα:
Πρώτον, πέρα από τον «εύκολο», πλην τόσο καταστροφικό όσο και ατελέσφορο δρόμο που έχει επιλέξει η κυβέρνησή σας για τα έσοδα μέσα από την οθωμανικού τύπου υπερφορολόγηση των εισοδημάτων και ακινήτων, ποια ήταν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματά σας στο πεδίο της πάταξης της φοροδιαφυγής – λ.χ. τι κάνατε με το ζήτημα της λαθρεμπορίας καυσίμων, από το οποίο οι ίδιες οι υπηρεσίες του υπουργείου σας βεβαιώνουν ότι χάνονται κάθε χρόνο πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για το δημόσιο;
Δεύτερον, ποια ήταν η αντίδρασή σας στην εξόφθαλμη αποτυχία της πρόσθετης φορολόγησης του πετρελαίου θέρμανσης και πόσο αυτή επιβάρυνε τη δημοσιονομική εικόνα; – δεν ρωτάω για την κοινωνική της επίπτωση, γιατί αυτή τη γνωρίζουμε όλοι κι ευτυχώς που τα κρύα αποδρομούν πια για φέτος…
Και, τρίτον, κάτι που, στα μάτια μου τουλάχιστον, υπήρξε εξωφρενικό: πριν από λίγους μήνες θέσατε νέους, μεγαλύτερους φόρους πολυτελείας σε διάφορα είδη, όπως τα αυτοκίνητα και όχι μόνον. Εξαιρέσατε όμως από την «πολυτέλεια» τα σκάφη αναψυχής, τα κότερα: αυτά, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο που φτιάξατε, δεν υπόκεινται στις νέες αυτές επιβαρύνσεις. Είπε – μάλλον ψέλλισε – τότε η κυβέρνηση, υπό καθεστώς γενικευμένης κατακραυγής, ότι θα φέρει νέα σχετική ρύθμιση για το ζήτημα. Επειδή δεν άκουσα κάτι σχετικό και πέρασαν τόσοι μήνες, μήπως μπορείτε να με πληροφορήσετε πόσα χρήματα έχετε προϋπολογίσει από αυτή την κατηγορία εσόδων, την ώρα που ετοιμάζετε τα δυόμιση εκατομμύρια ειδοποιητήρια και πότε θα κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες;
Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας και θα χαρώ να λάβω τις απαντήσεις σας.

Πηγή: iefimerida.gr

Η ΕΒΡΑΙΚΗ ΜΕΝΟΡΑ(ΕΠΤΑΦΩΤΟΣ ΛΥΧΝΙΑ)...ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ......!!!!!!! ΒΙΝΤΕΟ



http://antipliroforisi.blogspot.gr/2013/04/blog-post_4274.html

ΑΡΣΕΝΙΚΟ 49.000 φορές πάνω από το όριο!

Σ οκαριστικές είναι οι καταγγελίες που έφτασαν χτες στα γραφεία της «Εφ.Συν.» από την Ολυμπιάδα. Οι φωτογραφίες με καφεκίτρινα νερά και αφρούς από ρέματα που γειτνιάζουν με το εργοστάσιο εμπλουτισμού της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», έφτασαν σε εμάς την ώρα που η διοίκηση της «Ελντοράντο» έδινε συνέντευξη Τύπου, φρουρούμενη από διμοιρίες των ΜΑΤ, στη Θεσσαλονίκη. «Σας φέρνουμε αποδείξεις για το πώς εννοεί την περιβαλλοντική προστασία η “Ελντοράντο”», μας λέει η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη, ενώ παραθέτει ντοκουμέντα.
Ωρολογιακή βόμβα
«Τα βαρέα μέταλλα μετρήθηκαν σε αστρονομικές τιμές στα νερά. Το αρσενικό είναι 49.000 φορές...
πάνω από τις προβλεπόμενες τιμές, το μαγγάνιο 2.660 φορές περισσότερο, 169 φορές ο μόλυβδος και πολύ παραπάνω από το φυσιολογικό ο ψευδάργυρος», καταγγέλλει η Ιγγλέζη. Οι συγκρίσεις στις οποίες προβαίνει η βουλευτής αφορούν διηθήματα και νερό για ανθρώπινη κατανάλωση, «παρ’ όλα αυτά επ’ ουδενί δεν μειώνουν το μέγεθος του προβλήματος». «Για ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί» κάνει λόγο ο καθηγητής Υδρογεωολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και βουλευτής Β΄Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Αποστόλης Αλεξόπουλος. «Οι συγκεντρώσεις σε βαρέα μέταλλα και τοξικά είναι πολύ πάνω από τα ανώτατα προβλεπόμενα όρια. Ιδιαίτερα το αρσενικό, που είναι πολύ τοξικό και καρκινογόνο, το μαγγάνιο και ο μόλυβδος».
Τη Δευτέρα η βουλευτής και ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αριστοτέλη, Κώστας Ευθυμίου, προχώρησαν σε καταγγελία προς την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την οποία κοινοποίησαν και προς τον δήμαρχο Βόλβης, Δημήτρη Γαλαμάτη. Οι μετρήσεις, τις οποίες επικαλούνται, έγιναν από ειδικευμένο εργαστήριο που είναι διαπιστευμένο στο ΕΣΥΔ (Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης) για χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις σε νερά και απόβλητα.
Στη σχετική καταγγελία αναφέρεται:
«Στις 15 Μαρτίου 2013 καταγγέλθηκε από κατοίκους της περιοχής Ολυμπιάδας Χαλκιδικής ότι σε δύο ρέματα της περιοχής “Καλύβια Βαρβάρας”, που γειτνιάζουν με το εργοστάσιο εμπλουτισμού Ολυμπιάδας της εταιρείας “Ελληνικός Χρυσός”, υπήρχε εκροή υγρών αποβλήτων, προερχόμενων από το εργοστάσιο εμπλουτισμού. Την επομένη 16 Μαρτίου 2013 πήραμε με πρωτοβουλία μας δείγματα των υγρών αποβλήτων, όπως και δείγματα υγρών και λάσπης από την κοίτη των ρεμάτων στα κατάντη και τα στείλαμε για ανάλυση σε διαπιστευμένο εργαστήριο αναλύσεων, από όπου στις 30 Μαρτίου 2013 πήραμε και τα αποτελέσματα των αναλύσεων που σας επισυνάπτουμε. Στο ένα από τα δύο ρέματα υπήρχαν τοποθετημένοι και σωλήνες εκροής που απέβαλλαν υγρά της τάξης των μερικών κυβικών μέτρων ανά ώρα.
Ο υδροφόρος ορίζοντας
Σας επισημαίνουμε ότι τα ρέματα αυτά έχουν άμεση σχέση με τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής και εκβάλλουν στον Στρυμονικό Κόλπο, μερικές εκατοντάδες μέτρα μετά τα σημεία εκροής των αποβλήτων. Σε κοντινές αποστάσεις από τα σημεία της εκβολής υφίστανται στη θαλάσσια περιοχή ιχθυοκαλλιέργειες και μυδοκαλλιέργειες που δέχονται άμεση επίδραση από τα απόβλητα στη θάλασσα.
»Από τα αποτελέσματα αναλύσεων του διαπιστευμένου εργαστηρίου διαπιστώσαμε ότι οι περιεκτικότητες σε βαρέα και τοξικά μέταλλα (As, Pb, Zn, Mn κ.λπ.) υπερβαίνουν κατά πολύ τα θεσμοθετημένα όρια και για τους αποδέκτες, αλλά και για χρήση νερού.
Επειδή, με βάση τα παραπάνω στοιχεία, εγκυμονούνται σοβαροί κίνδυνοι για το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία, ζητάμε να διενεργήσετε άμεση αυτοψία στους χώρους που προαναφέραμε, να γίνουν δειγματοληψίες και αναλύσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες και να ελέγξετε αν τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι της ΑΕΠΟ (ΑΠ οικ. 201745, 26/07/2011, ΑΔΑ: 4ΑΣΔ0-ΩΔ0) και ειδικότερα οι περιβαλλοντικοί όροι που αναφέρονται στο υποέργο Εργοστάσιο Εμπλουτισμού Ολυμπιάδας της εταιρείας “Ελληνικός Χρυσός”».

Οι κάτοικοι
Ο Κώστας Ευθυμίου και ο Γιώργος Ζουμπάς είναι μέλη της συντονιστικής επιτροπής αγώνα κατοίκων της περιοχής. «Δεν είχαμε αμφιβολίες πως τα νερά που βγαίνουν από το εργοστάσιο δεν είναι καθαρά. Οταν φίλος από την Ολυμπιάδα μάς ενημέρωσε για την εικόνα που παρουσιάζουν τα ρέματα, πήγαμε επιτόπου 4 άτομα και πήραμε δείγματα. Τα αποτελέσματα του εργαστηρίου είναι η επιβεβαίωση ότι το εργοστάσιο λειτουργεί ανεξέλεγκτα. Ξέρουν πολύ καλά τι ρίχνουν και τι καταλήγει στα νερά και στο έδαφος…», μας λένε.
«Η “Ελντοράντο” διατείνεται με δηλώσεις και διαφημίσεις ότι κάνει τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική αποκατάσταση στην Ευρώπη. Το μόνο που έχουν κάνει για το πράσινο είναι πως… έβαψαν πράσινο το εργοστάσιο στην Ολυμπιάδα. Η εταιρεία είναι έκθετη, οφείλει εξηγήσεις για τα τοξικά νερά. Ολα αυτά χύνονται από το εργοστάσιο μέσω των ρεμάτων στον Στρυμονικό Κόλπο και στον υδροφόρο ορίζοντα», δηλώνει η Ιγγλέζη.
Η επιστημονική άποψη
«Απορίες και εύλογη ανησυχία για το αν είναι ανθρωπογενούς προέλευσης και τι είδους ανθρωπογενούς προέλευσης είναι οι επιβαρύνσεις που διαπιστώνονται» εκφράζει ο επίκουρος καθηγητής Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Ζαμπετάκης. «Προφανώς τα στοιχεία πρέπει να διαβιβαστούν στα αρμόδια όργανα, όπως η ΕΥΕΠ (Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος), ώστε η επίσημη πολιτεία να πράξει τα δέοντα, εάν πραγματικά ενδιαφέρεται για τους κατοίκους και το περιβάλλον», συμπλήρωσε.
«Σαφέστατα και διαπιστώνω υψηλές συγκεντρώσεις στα βαρέα μέταλλα κι αυτό είναι προς διερεύνηση», λέει ο χημικός μηχανικός, Σωτήρης Στασινός. «Οι κάτοικοι θα πρέπει να προχωρήσουν σε καταγγελίες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες που θα προβούν άμεσα σε αυτοψία. Οφείλουν να διερευνήσουν οι αρχές πού οφείλονται οι συγκεντρώσεις αυτές, αλλά και την ίδια τη φύση του εδάφους».
…………………………………………………………….
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟ ΤΗΣ “ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ ΓΚΟΛΝΤ”

Κάλεσαν και τρεις ειδικούς αλλά δεν τους έδωσαν τον λόγο…

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Toυ Νίκου  Φωτόπολου
Σιγά μην έφευγαν! Ηρθε για να μείνει η «Ελντοράντο Γκολντ» στην Ελλάδα, όπως ξεκαθάρισαν χθες τα διευθυντικά στελέχη της, σε μια «χλιδάτη» και «αποστειρωμένη» συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σε πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Για μία ακόμη φορά, η αστυνομία υπερέβαλε εαυτήν, κλείνοντας την παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου και συγκεντρώνοντας τουλάχιστον 4 διμοιρίες ΜΑΤ, για να περιορίσει καμιά 50αριά διαμαρτυρόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής στο απέναντι πεζοδρόμιο!
«Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι η εταιρεία σκέφτεται να φύγει», τόνισε ο αντιπρόεδρος της «Ελντοράντο Ελλάς», Εντουάρντο Μούρα, μέσω μεταφράστριας, καθώς δεν μιλάει γρυ ελληνικά. Τα νούμερα που παρουσίασε τον επιβεβαιώνουν πλήρως. Τον τελευταίο χρόνο η εταιρεία έχει επενδύσει 100 εκατομμύρια ευρώ στα μεταλλεία της Χαλκιδικής και της Θράκης, ενώ ο προγραμματισμός της προβλέπει τοποθέτηση κεφαλαίων 1 δισ. στα δύο μεταλλεία την επόμενη πενταετία.
Θέσεις εργσίας και αυξήσεις!
Τα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας «πιπίλισαν» γι’ άλλη μία φορά το θέμα των θέσεων εργασίας, υπενθυμίζοντας ότι η εταιρεία έχει περισσότερους από χίλιους άμεσα εργαζομένους, ενώ με τη δραστηριότητά της δημιουργεί άλλες 4.000 περιφερειακές θέσεις απασχόλησης. Υποσχέθηκαν μάλιστα και αυξήσεις σε καιρό κρίσης! Ο διευθύνων σύμβουλος της «Ελληνικός Χρυσός», Πέτρος Στρατουδάκης, ανακοίνωσε ότι σύντομα «η εταιρεία θα γίνει η πρώτη στην Ελλάδα που θα υπογράψει αυξητική εργοστασιακή σύμβαση».
Βλέπουν… πλειονότητα
Απαντώντας σε ερωτήσεις για τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων απέναντι στις δραστηριότητες της εταιρείας, ο κ. Μούρα είπε ότι πρόκειται για μια «ηχηρή μειοψηφία» και συμπλήρωσε πως «έχουμε πολλούς λόγους να πιστεύουμε ότι διαθέτουμε την υποστήριξη της πλειονότητας των κατοίκων του Δήμου Αριστοτέλη». Δήλωσε πάντως ότι η εταιρεία είναι «ανοιχτή και δεκτική σε ορθολογικό διάλογο, προκειμένου να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη και όσων αντιδρούν». Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το θέμα θα λυθεί με «διαπολιτική σφραγίδα», ενώ απέδωσε την «πολεμική ατμόσφαιρα στη Χαλκιδική στην έκφραση ενός συστήματος που θέλει να επιβληθεί και δημιουργήθηκε αυτοφυώς από μια ομάδα ανθρώπων από όλες τις παρατάξεις». Είπε ακόμη πως «υπάρχει μια διστακτικότητα στην κυβερνητική διαχείριση» και συμπλήρωσε: «Ζούμε παραλογισμό και μικροπολιτικές στη Χαλκιδική. Αν πίσω από τον παραγοντισμό και τα μικροσυμφέροντα της τοπικής κοινωνίας κρύβονται άλλα, βρείτε το εσείς…».
Παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις που δέχθηκαν τα στελέχη της εταιρείας για τις αρνητικές επιστημονικές τοποθετήσεις από πανεπιστήμια, το ΓΕΩΤΕΕ κ.λπ. σχετικά με τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, απέφυγαν να απαντήσουν ευθέως. Περιορίστηκαν να πουν μόνο ότι απευθύνθηκαν στην «καθ’ ύλην αρμόδια υπηρεσία, το ΙΓΜΕ» και παρουσίασαν τρεις πανεπιστημιακούς καθηγητές, έναν γεωλόγο, έναν δασολόγο κι έναν της Νομικής Σχολής, που ήταν παρόντες, χωρίς όμως να τους δώσουν τον λόγο. Σε αυτό το σημείο, θυμίζουμε τη δημόσια παρέμβαση των εργαζομένων στο πρώην ΙΓΜΕ, πριν από λίγες μέρες, σε συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία δήλωσαν ευθαρσώς ότι το Ινστιτούτο ουδέποτε κλήθηκε να γνωματεύσει για τα μεταλλεία στις Σκουριές, αλλά έκανε απλώς την υδρογεωλογική έρευνα («Εφ.Συν.» 29/3).
Σε ερώτηση για τις αντιδράσεις στη Θράκη, όπου η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συνταχθεί απόλυτα με τους κατοίκους, σε αντίθεση με τη Χαλκιδική, ο γενικός διευθυντής των Χρυσωρυχείων Θράκης, Γιώργος Μαρκόπουλος, απάντησε: «Το θέμα της μελέτης για το Πέραμα τεχνικά έχει λήξει. Μια τελική υπογραφή απομένει. Πιστεύω ότι σε έναν-δύο μήνες θα έχουμε το τελικό ΟΚ».
Των Ντίνας Δασκαλοπούλου και Νίκου Φωτόπουλου από efsyn 
 
http://greki-gr.blogspot.gr/2013/04/49000.html

Δείτε πού βρήκε ο Σάλλας τα 524 εκ. και αγόρασε τις κυπριακές τράπεζες.

ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΞΗΣΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΤΑ 570 ΕΚΑΤ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ.
ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΓΙΣΤΑΝΕΣ
Κλικ στην εικόνα
 
 
 
http://www.triklopodia.gr/2013/04/ayto-kai-ean-einai-524-3.html#.UVxrMid2uas.facebook 
 
 
http://kolotoubes.blogspot.gr/2013/04/524.html

Ν.ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΑΣ:Τι ακριβώς φοβούνται...;

Γεωργαντζάς.jpgΤι ακριβώς φοβούνται από τον θεσμικό έλεγχο της προσφοράς του Αρτέμη Σώρρα;
Αλήθεια, τι ακριβώς έχουν να χάσουν όσες και όσοι αντιτίθενται στο να γίνει θεσμικά ο αρμόδιος έλεγχος της χρηματιστικής προσφοράς του Έλληνα Αρτέμη Σώρρα; Τι ακριβώς φοβούνται πως θα χάσουν, εάν γίνει θεσμικά ο αρμόδιος έλεγχος της χρηματιστικής αυτής προσφοράς προς τον ελληνικό λαό της Ελλάδος;

Γιά να μην μιλώ όμως γενικά και αόριστα, τι ακριβώς φοβάται πως θα χάσει, π.χ., η κ. Μαριάννα Πυργιώτη, εάν γίνει θεσμικά ο αρμόδιος έλεγχος της χρηματιστικής προσφοράς του Έλληνα Αρτέμη Σώρρα; Και τι ακριβώς φοβάται πως θα χάσει ο κ. Γιώργος Παπαδάκης, εάν γίνει θεσμικά ο αρμόδιος έλεγχος της χρηματιστικής προσφοράς του Έλληνα Αρτέμη Σώρρα;
Γιατί αντιτίθενται αμφότεροι τόσο έντονα στο παρακάτω βίντεο, προσπαθώντας να απαξιώσουν τον ίδιο τον Αρτέμιο Σώρρα; Ανεξάρτητα με το ποιός ή με το τι είναι ο Αρτέμιος Σώρρας, γιατί απαξιώνουν το να γίνει θεσμικά ο έλεγχος της προσφοράς του από τις αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα;
Δεν έχει καμμία απολύτως σημασία ούτε η προσωπικότητά του, ούτε η προσωπική οικονομική επιφάνεια του Έλληνα Αρτέμη Σώρρα. Εκείνο που έχει σημασία είναι το να γίνει επιτέλους θεσμικά ο αρμόδιος έλεγχος της χρηματιστικής αυτής προσφοράς, που ο Έλλην Αρτέμιος Σώρρας έχει κάνει νομικά και νόμιμα στον ελληνικό μας λαό στην Ελλάδα.
Δεν είμαι εγώ αρμόδιος να σας πω εάν τα χρήματα παραγματικά υπάρχουν ή όχι. Υπάρχουν όμως οι αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα, οι οποίες μπορούν και πρέπει να κάνουν τον αρμόδιο έλεγχο της προσφοράς.
Μόνον οι αρμόδιες αρχές της Ελλάδος μπορούν να αποφανθούν εάν τα χρήματα παραγματικά υπάρχουν ή όχι. Ό,τι και να λέει ο ίδιος ο Αρτέμιος Σώρρας ή ο Δρ. Εμμανουήλ Λαμπράκης, Πρόεδρος Ε.N.D. (End National Debt: http://ei-end.org/) ή εγώ δεν έχει καμμίαν απολύτως σημασία.
Εκείνο που έχει την μεγίστη σημασία είναι το τι λες εσύ Ελληνίδα μητέρα και Έλληνα πατέρα, που μάταια ψάχνεις να βρεις μερικά χρήματα γιά να ταΐσεις το πεινασμένο σου παιδί. Δεν νομίζεις πως πρέπει να βρεις τον τρόπο να εξαναγκάσεις τις αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα, ώστε να κάνουν τον αρμόδιο έλεγχο της χρηματιστικής προσφοράς του Έλληνα Αρτέμη Σώρρα;
Μήπως είναι καιρός να αρχίσεις να μιλάς στην κ. Μαριάννα Πυργιώτη και στον κ. Γιώργο Παπαδάκη; Αλλά και στην κάθε κ. Πυργιώτη και στον κάθε κ. Παπαδάκη, που φοβούνται τόσο πολύ μήπως χάσουν κάτι τις, εάν γίνει θεσμικά ο αρμόδιος έλεγχος της χρηματιστικής αυτής προσφοράς προς τον ελληνικό λαό της Ελλάδος.
Ξύπνα επιτέλους! Δικά μας είναι πλέον, κτήμα μας συλλογικά είναι τα χρήματα και όχι του Αρτέμη Σώρρα!
Δεν χρειάζονται πολλά λόγια από εμένα. Παρακολούθησε σε παρακαλώ προσεκτικά το βίντεο και θα καταλάβεις τι ακριβώς πρέπει να κανεις: Enikos.gr - ΑΡΤ. ΣΩΡΡΑΣ:http://www.youtube.com/watch?v=K0FVk5TNzsQ.
Νυν υπέρ πάντων ο των ελευθέρων μας πατρίδων αγών!
Νίκος Γεωργαντζάς Aντιπρόεδρος Επιτροπή Διαχείρισης και Ελέγχου Ε.N.D. (End National Debt: http://ei-end.org/)
 
http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/04/n-gewrgantzas-ti-akribws-foboyntai.html

Χαραλαμπίδου - Βαξεβάνης: Σημαντικές αποκαλύψεις στο Mega (VIDEO)

Αποκαλύψεις έκαναν σήμερα στο Mega Κύπρου η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου και ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης:
-Πως εξαφάνισαν την έκθεση της Κεντρικής Τραπεζας της Ελλάδος του 2009 , όπου καταγράφονταν οι κίνδυνοι για τη Λαική. Για εγκληματική αμέλεια Προβόπουλου και Ορφανίδη κατηγορούν οι Χαραλαμπίδου-Βαξεβάνης.
-Τι συνδέει τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδος με τον Μιχάλη Σαλλα της Τραπεζας Πειραιως. Στην παρέα και ο Βγενόπουλος. Τα μετοχοδάνεια σε εταιρίες και μονές χωρίς εξασφαλίσεις. Ολοι επαιρναν δανεια απο τη Λαικη για να τα επενδυσουν στη ΜΙG του Βγενόπουλου. Απο το 2010 προβλεψαν την καταστροφή της Κυπρου. Ετσι αγοραστηκε και το Hilton Cyprus απο τη MIG.
Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο

http://cyprusnews.eu/deltia-typou/1071438--mega.html?fb_comment_id=fbc_178033252346045_525478_178041322345238#fbedfcdc

http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/04/haralampidoy-baxebanhs-shmantikes-apokalypseis-sto-mega-video.html

Η Turkish Airlines εξαγοράζει την Olympic Air !!!ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΣΑΣ!...ΞΑΠΛΩΣΤΕ!


Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι έχει επισήμως κατατεθεί πρόταση για την πώληση του 100% της Olympic Air στον τουρκικό αερομεταφορέα, Turkish Airlines. Σύμφωνα με την πρόταση η ελληνική εταιρεία θα διατηρήσει για τουλάχιστον δύο χρόνια το όνομα και τα σήματά της, καθώς και διακριτό πτητικό έργο, στόλο και προσωπικό. Στη συνέχεια θα ενταχθεί πλήρως στη μητρική εταιρεία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Turkish Airlines, Τεμέλ Κοτίλ, δήλωσε αποκλειστικά στην εφημερίδα Zaman ότι η προσφορά τους είναι κατά 19 εκατομμύρια ευρώ μεγαλύτερη από αυτήν της Aegean. Υψηλόβαθμο στέλεχος της Olympic που δεν κατονομάζεται από την εφημερίδα, επιβεβαίωσε την πληροφορία.
Ειδικοί σε θέματα ανταγωνισμού έχουν εκφράσει εδώ και καιρό έντονες επιφυλάξεις για την πρόταση εξαγοράς της Olympic από την Aegean, η οποία σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times και ρεπορτάζ του CNN Turk φαίνεται να οδηγείται σε ναυάγιο. Οι παραχωρήσεις που ανακοίνωσε προ ημερών η Aegean σκοντάφτουν και μάλλον δεν γίνονται αποδεκτές από την Κομισιόν.
Επιπλέον, ο διευθύνων σύμβουλος της Turkish άφησε να εννοηθεί ότι μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Olympic, η τουρκική εταιρεία σχεδιάζει να καταθέσει πρόταση εξαγοράς και για την Aegean.
Η Turkish Airlines είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στον κόσμο. Από το 2009 κερδίζει το επονομαζόμενο «Όσκαρ» του κλάδου των αερομεταφορών. Το 2012 περισσότεροι από 18 εκατομμύρια επιβάτες από 100 χώρες ανέδειξαν την Turkish Airlines ως την καλύτερη και πιο αξιόπιστη αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη.
Στα άμεσα σχέδια των Τουρκικών Αερογραμμών, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, είναι να καταστήσουν το Ελευθέριος Βενιζέλος δεύτερη βάση της εταιρείας, μετά το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, και να προσθέσουν απευθείας υπερατλαντικές πτήσεις από την Αθήνα. Ο εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής εταιρείας διαχείρισης του Ελ. Βενενιζέλος που ρωτήθηκε σχετικά, αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα.


Πηγή:ixitikos

http://aeroporilikia.blogspot.gr/2013/04/turkish-airlines-olympic-air.html

http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/04/h-turkish-airlines-exagorazei-thn-olympic-air-me-tis-ygeies-sas-.html

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ "ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ" ΤΗΣ CIA Αμείλικτα ερωτήματα για την εμπλοκή Blackwater-CIA σε δράσεις εντός Ελλάδας

H Blackwater και με την "βούλα" των αμερικανικών δικαστηρίων αποδείχθηκε ότι λειτουργεί παγκοσμίως ως "βραχίονας" της CIA, δηλαδή ότι τκτελεί αποστολές που για πολιτικούς λόγους δεν μπορεί να εκτελέσει άμεσα η CIA και κατ'αυτό τον τρόπο παίρνει νέα τροπή η υπόθεση της φύλαξης του ελληνικού κοινοβουλίου από την οργάνωση, όπως κατήγγειλλε ο πρεσβευτής της ελλάδας στον Καναδά.
Οι Αμερικανοί εισαγγελείς απέσυραν μετά από τρία χρόνια δικαστικής διαδικασίας τις κατηγορίες κατά της εταιρείας, μετά από τα αποδεικτικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο και θα ενέπλεκαν σε σοβαρές περιπέτειες την ίδια την αμερικανική εθνική ασφάλεια…
Αυτό που προέκυψε από τα αποδεικτικά στοιχεία, είναι ότι η εταιρία που πλέον αποκαλείται «Academi» λειτουργούσε για λογαριασμό των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών (υπεργολάβος / sub-contractor) και πιο συγκεκριμένα της CIA.
Οι περισσότεροι κατηγορούμενοι απηλλάγησαν, ενώ δύο άτομα καταδικάστηκαν σε ασήμαντες ποινές σε κατ’ οίκον κράτηση, καταδίκη με αναστολή και αστεία πρόστιμα 5.000 δολαρίων καθώς το δικαστήριο δέχθηκε ότι λειτουργούσαν για λογαριασμό της αμερικανικής κυβέρνησης και της CIA
Σε συνέντευξή του ο ιδρυτής της οργάνωσης Έρικ Πρινς ανέφερε ότι αναλάμβαναν αποστολές τις οποίες είτε δεν είχε τη δυνατότητα να αναλάβει η ίδια η CIA ή δεν έπρεπε να φανεί αναμεμιγμένη. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τον Έρικ Πρινς, κάποιες αποστολές δεν τις χρέωσε καν, αφού θεώρησαν ότι η εκτέλεσή τους αποτελούσε «πατριωτικό καθήκον»!
Ταυτόχρονα, η εταιρία πρόσφερε κάλυψη προσλαμβάνοντας πράκτορες της CIA, ώστε να επιχειρούν χωρίς κίνδυνο στοχοποίησης της CIA και συνεπακόλουθου κινδύνου για την αμερικανική κυβέρνηση.
Μήπως θα πρέπει να διευκρινιστεί επιτέλους η ανάμιξη της Blackwater στην Ελλάδα; Και να κληθεί από μια Επιτροπή της Βουλής ο Έλληνας πρεσβευτής (πρώην πλέον) στον Καναδά για να δούμε τι πραγματικά συμβαίνει; Ή κανείς από τους κυβερνώντες δεν θέλει να γίνει γνωστό "τι πραγματικά συμβαίνει";
Και γιατί δεν θα εκπλαγούμε καθόλου, αν κάποτε μαθευτεί ότι τον σχεδιασμό της δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού των είχαν αναλάβει τέτοια παρακλάδια της CIA; Γιατί στην υπόθεση εμπλέκονται και δύο "Βρετανοί", δεκάδες από τους οποίους είναι μέλη της Blackwater...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://www.katohika.gr/2013/04/to-makri-xeri-tis-cia.html

ΒΟΜΒΑ ΤΗΣ MORGAN STANLEY: Είστε οι επόμενοι για κούρεμα. Τι έλεγες Στουρνάρα;

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ (που εμείς πληρώνουμε )
Απορρίπτει η Morgan Stanley τις αναλύσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα και οι οποίες καταλήγουν…
στο συμπέρασμα ότι οι χώρες που έχουν υπερτροφικό τραπεζικό τομέα σε σχέση με το μέγεθος της οικονομίας τους, είναι “υποψήφιες” για κούρεμα των καταθέσεών τους.
Μην κοιτάζετε τα κριτήρια του μεγέθους του τραπεζικού τομέα σε σχέση με την οικονομία ή της εξάρτηση του τραπεζικού συστήματος από τις εγγυημένες και ξένες καταθέσεις, ή ακόμα και της εξάρτησης των τραπεζών από τη χρηματοδότηση της διατραπεζικής αγοράς, σημειώνουν οι αναλυτές της Morgan Stanley. Έτσι, οι αναλύσεις που δείχνουν το Λουξεμβούργο και τη Μάλτα να είναι έτοιμες να πάρουν σειρά για κούρεμα καταθέσεων, μετά την Κύπρο, δεν βρίσκουν σύμφωνο τον αμερικανικό οίκο.
“Πιστεύουμε ότι η ποιότητα κεφαλαίων είναι αυτή που έχει τη μεγαλύτερη σημασία”, τονίζουν οι αναλυτές.
“Μόνο εάν υπάρξει μια ανάγκη για ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, την οποία μία κυβέρνηση δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει μόνη της, και στην περίπτωση που κριθεί ότι η χρήση κεφαλαίων του ευρωπαϊκού μηχανισμού διάσωσης ESM για την ανακεφαλαιοποίηση θα έθετε σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του χρέους, τότε, το bail in (κούρεμα) των senior τραπεζικών ομολόγων και των καταθέσεων θα μπορούσε να είναι μία πιθανότητα, όπως συνέβη στην Κύπρο”, εξηγεί η Morgan Stanley.
Στον πίνακα τον οποίο παραθέτουν οι αναλυτές του οίκου φαίνεται ξεκάθαρα ότι το τραπεζικό σύστημα που αντιμετωπίζει αυτό τον κίνδυνο, και μάλιστα πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο, είναι το ελληνικό.
Οι ελληνικές τράπεζες εμφανίζουν το χειρότερο συνδυασμό της κακής ποιότητας κεφαλαίων και της χαμηλής κεφαλαιακής επάρκειας, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Morgan Stanley. Παρακάτω, ακολουθούν οι τράπεζες της Ιταλίας και της Αυστρίας.
 
 
http://www.katohika.gr/2013/04/morgan-stanley-eiste-oi-epomenoi-gia-kourema.html

Διαδίκτυο - Νέοι τρόποι χειραγώγησης από τα μονοπώλια

Το διαδίκτυο δημιουργεί στο χρήστη του την ψευδαίσθηση της ελευθερίας. Ότι μπορεί εύκολα να συνδεθεί με εκατομμύρια υπολογιστές σε όλο τον πλανήτη, να προσπελάσει αρχεία, να επικοινωνήσει με τους φίλους του.
Εμφανίζεται σαν μια μεγάλη άναρχη θάλασσα από δεδομένα, όπου ο καθένας μπορεί να σερφάρει και να βάλει την τάξη που ο ίδιος επιθυμεί.
Στην πραγματικότητα όμως, τάξη στα δεδομένα βάζουν εκείνοι που έχουν τα οικονομικά μέσα για να επεξεργαστούν αυτόν τον τεράστιο όγκο πληροφοριών και οι υπόλοιποι εν αγνοία τους κινούνται μέσα στους δρόμους που χάραξαν οι κάτοχοι των αναγκαίων κεφαλαίων.
Το διαδίκτυο είναι ένα ακόμα πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, στα μονοπώλια, για το ποιος ελέγχει τη ροή της πληροφορίας, ποιος επιδρά και με ποιον τρόπο στα δισεκατομμύρια των χρηστών του διαδικτύου. Ο τομέας της διαφήμισης και του εμπορίου στο διαδίκτυο είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Τα μονοπώλια του διαδικτυακού εμπορίου καταχωρούν τις προτιμήσεις των χρηστών για συγκεκριμένα εμπορεύματα, χωρίς συχνά αυτοί ούτε καν να το συνειδητοποιούν, καταγράφοντας το χρόνο παραμονής σε κάθε ιστοσελίδα, τον αριθμό των χτυπημάτων, τη γεωγραφική τους θέση, σε ποια ιστοσελίδα βρίσκονταν πριν, τι ώρα έκαναν το καθετί κ.ο.κ.
Στόχος τους φυσικά δεν είναι να καταγράψουν τις λαϊκές ανάγκες, αλλά να εντοπίσουν εκείνο το συνδυασμό ποιότητας, τιμής, και διαφήμισης που θα μεγιστοποιήσει την κερδοφορία τους. Κάθε κίνηση, κάθε «κλικ» που κάνουμε στο web, τον Παγκόσμιο Ιστό Πληροφοριών, καταγράφεται στο άλλο άκρο της γραμμής.
Στην ουσία καταγράφεται με λεπτομέρεια η διαδρομή μας, που δεν αποκαλύπτει μόνο πού πήγαμε, ποιες ιστοσελίδες επισκεφθήκαμε, αλλά, ως ένα βαθμό και τον τρόπο σκέψης μας, τις συνήθειές μας, τις αδυναμίες μας.
Αυτό γίνεται με όλο και πιο λεπτομερή τρόπο εδώ και 10 χρόνια.
Ένα βήμα παραπέρα
Φανταστείτε τώρα ένα διαδίκτυο, όπου αόρατα χέρια όχι μόνο ελέγχουν αλλά και καθοδηγούν όλη σας την εμπειρία με το μέσο. Οπου κάποιος τρίτος προκαθορίζει τις ειδήσεις, τα προϊόντα και τις τιμές που θα βλέπετε, ακόμα και τους ανθρώπους με τους οποίους θα επικοινωνείτε.
Εναν εικονικό κόσμο, όπου νομίζετε ότι εσείς κάνετε τις επιλογές, αλλά στην πραγματικότητα οι επιλογές σας περιορίζονται και φιλτράρονται μέχρι να απομείνει μόνο η ψευδαίσθηση ότι διατηρείτε τον έλεγχο.
Η πραγματικότητα δεν απέχει πολύ απ' αυτή την περιγραφή. Χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας, η Google, το Facebook και άλλα μονοπώλια συλλέγουν πληροφορίες για κάθε χρήστη του διαδικτύου, τις οποίες χρησιμοποιούν για να «κόψουν και ράψουν» την εμπειρία που έχει κάθε άνθρωπος στην αλληλεπίδρασή του με το μέσο, με βάση τις προσωπικές του προτιμήσεις, τις συνήθειες και το εισόδημα.
Το Διαδίκτυο είναι ήδη διαφορετικός κόσμος για τους πλούσιους και τους φτωχούς.
Να πώς λειτουργεί η νέα τεχνική. Η διαφήμιση βρίσκεται σήμερα πίσω από το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της βιομηχανίας του ίντερνετ. Τα μονοπώλια της Σίλικον Βάλεϊ ιδρύουν ή χρηματοδοτούν εταιρείες, που προσφέρουν δωρεάν εφαρμογές, μόνο και μόνο για να συλλέξουν και να πουλήσουν τα προσωπικά σας δεδομένα μόλις τις χρησιμοποιήσετε.
Σ' αυτό οφείλεται ο τόσο μεγάλος αριθμός διαθέσιμων δωρεάν εφαρμογών και παιχνιδιών για έξυπνα κινητά τηλέφωνα, PDA, tablet και προσωπικούς υπολογιστές.
Στο μεγαλύτερο μέρος της ιστορικής διαδρομής του διαδικτύου, ο κύριος στόχος αυτής της συλλογής δεδομένων ήταν το κλασικό μάρκετινγκ για την προώθηση προϊόντων. Ομως, όλο και περισσότερο, η συλλογή δεδομένων των χρηστών προχωρά πολύ πέρα από την απλή διαφήμιση και την παροχή της δυνατότητας στις ασφαλιστικές εταιρείες, στις ιδιωτικές εταιρείες παροχής υπηρεσιών υγείας και σε άλλες επιχειρήσεις να κερδίσουν αναλύοντας τα προσωπικά σας δεδομένα εν αγνοία σας.
Τώρα, βασισμένα σε αυτή την ανάλυση, τα μονοπώλια αποφασίζουν για λογαριασμό σας τι και πώς αξίζει να βλέπετε στο διαδίκτυο, ή αν δεν αξίζει καν να ασχοληθούν μαζί σας για να σας «σπρώξουν» προϊόντα.
«Μαγική εικόνα»
Μερικοί - όχι τυχαίοι και όχι τυχαία - χαρακτηρίζουν αυτή την τάση ως «εξατομίκευση» του διαδικτύου, περιγραφή που την κάνει να ακούγεται αθώα, αν όχι διασκεδαστική και χρήσιμη, καθώς π.χ. οι διαφημίσεις που μπορεί να συναντήσει κανείς κατά την πλοήγηση, θα είναι στα χρωματικά σύνολα της αρεσκείας του. Δεν είναι όμως ούτε τόσο αθώα, ούτε τόσο ανώδυνη η εξέλιξη αυτή.
Η χρήση των διαδικτυακών καταστημάτων για αγορές παρουσιάζει αυξητική τάση σε παγκόσμια κλίμακα, καθώς λόγω περιορισμένου λειτουργικού κόστους μπορούν να προσφέρουν τα προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές συγκριτικά με τα συμβατικά καταστήματα.
Κατά 61% αυξήθηκαν οι αγορές μέσω διαδικτύου στην Ελλάδα το 2012, σε σχέση με το 2011, με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης των online καταναλωτών την τελευταία πενταετία 18,5%.
Ανιχνεύοντας αυτή την τάση, η Google κατοχύρωσε τον περασμένο Σεπτέμβρη πατέντα, που επιτρέπει τη δυναμική προσαρμογή των τιμών στα διαδικτυακά καταστήματα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ανεβάσει αυτόματα την τιμή ενός προϊόντος αν με βάση το προφίλ του επισκέπτη του ηλεκτρονικού καταστήματος συνάγει ότι είναι πιο πιθανός αγοραστής από το μέσο χρήστη.
Κατ' ανάλογο τρόπο μπορεί να μειώσει την τιμή για να εξωθήσει τον επισκέπτη σε αγορά προϊόντος που δεν τον ενδιαφέρει πραγματικά, εμφανίζοντάς το ως «ευκαιρία». Ο επισκέπτης του ηλεκτρονικού καταστήματος δεν θα ξέρει ότι πληρώνει διαφορετικό ποσό για το ίδιο προϊόν σε σχέση με κάποιον άλλον που το αγοράζει την ίδια στιγμή.
Ακολουθώντας ψυχολογικές μεθόδους ενίσχυσης αντιλήψεων, η αόρατη χειραγώγηση μπορεί να γίνει και σε τομείς όπως η αναζήτηση πληροφοριών, με εμφάνιση πρώτων εκείνων των πληροφοριών που ταιριάζουν καλύτερα με το καταγεγραμμένο προφίλ του χρήστη. Το ίδιο και στην ανταλλαγή απόψεων για πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα σε διαδικτυακά φόρα, με προώθηση σε πρώτο πλάνο απόψεων που ενισχύουν τις προϋπάρχουσες αντιλήψεις του χρήστη.
Φυσικά, τίποτα δεν εμποδίζει να χρησιμοποιηθεί το προφίλ ...εκτός προδιαγραφών της πατέντας της Google, για τη σταδιακή προσαρμογή του διαδικτυακού επισκέπτη, στα επιθυμητά από τα μονοπώλια καταναλωτικά, ιδεολογικά και πολιτικά πρότυπα.
Το διαδίκτυο είναι γεμάτο παγίδες και χώρος όπου ευδοκιμούν οι αυταπάτες, ο αποπροσανατολισμός και η χειραγώγηση. Μόνο έχοντας βαθιά επίγνωση αυτής της πραγματικότητας μπορεί να ελπίζει κανείς σε ωφέλιμη και ασφαλή αξιοποίησή του. Ως μαζικό μέσο επικοινωνίας και έκφρασης το διαδίκτυο μπορεί και πρέπει να αξιοποιείται για την εξυπηρέτηση λαϊκών αναγκών, για τη δημιουργία και διάδοση πολιτισμού και αξιών. Υπόκειται όμως κι αυτό στους περιορισμούς που επιβάλει η οικονομική, πολιτική και ιδεολογική κυριαρχία της αστικής τάξης στην κοινωνία.
Επιμέλεια:
Σταύρος ΞΕΝΙΚΟΥΔΑΚΗΣ

http://www.apocalypsejohn.com/2013/04/diadiktyo-neoi-tropoi-xeiragwghshs-apo-ta-monopwlia.html

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Οι ναζί ήθελαν να λιώσουν πόλεις με τεράστιο καθρέφτη

Ο τεράστιος καθρέπτης θα χρησιμοποιούταν για να επικεντρώσει τις ηλιακές ακτίνες σε έναν απομονωμένο στόχο, όπως ακριβώς συμβαίνει με τους μεγεθυντικούς φακούς.
Οι φωτογραφίες, του περιοδικού Life από το 1945, παρουσιάζουν στους αναγνώστες του το πως "οι τεχνικοί του στρατού των ΗΠΑ ανακάλυψαν το παρανοϊκό σχέδιο των Γερμανών επιστημόνων να δημιουργήσουν ένα ηλιακό όπλο
Όπως αναφέρει: "ο τεράστιος κατευθυντικός φακός θα συγκέντρωνε τις ηλιακές ακτίνες σε ένα σημείο του πλανήτη, το οποίο θα καιγόταν ολοσχερώς", ενώ προειδοποιεί τους αναγνώστες ότι: "ο γερμανικός στρατός θα χρησιμοποιούσε το όπλο για να κάψει ολόκληρες πόλεις και να εξατμίσει ωκεανούς".
Η ιδέα για ένα τέτοιο υπερόπλο ανήκει στον φημισμένο επιστήμονα πυραύλων, Χέρμαν Όμπερθ, το 1923. Με εκτιμώμενο κόστος τριών εκατομμυρίων μάρκων, και 15ετές πρόγραμμα δημιουργίας, η αρχική πρόταση για τον διαστημικό καθρέφτη σχετιζόταν με την παροχή ¨επιλεκτικής ηλιοφάνειας" σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη την χρειαζόταν.
Μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του '50, ο Όμπερθ πίστευε ακράδαντα πως η ιδέα του θα αποτελούσε κάποια μέρα πραγματικότητα, ωστόσο αναφερόταν στον διαστημικό καθρέφτη ως "το απόλυτο όπλο".
Το 1945, όταν ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος είχε επιτέλους τελειώσει, και η Συμμαχία άρχιζε να ξεψαχνίζει τα πολεμικά σχέδια των Ναζί, ανακαλύφθηκε πως είχαν επεξεργαστεί την ιδέα του Όμπερθ, και σχεδίαζαν τη δημιουργία ενός ηλιακού όπλου, το οποίο θα έστελναν σε τροχιά 35.000 χιλιομέτρων γύρω από τη γη, προκειμένου το Τρίτο Ράιχ να εξαντλήσει τις πιθανότητές του για επικράτηση.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ! Θα δανείζουν Γερμανικές επιχειρήσεις για να …”επενδύουν” στην Ελλάδα! Πρωταγωνιστές, ο γνωστός κύριος Συγγρός της Siemens και φυσικά ο …ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ!

ΑΝΑΒΙΩΝΟΥΝ ΤΟ “ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ”! ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ…
Δημιουργία “επενδυτικού φορέα” από το Ελληνικό δημόσιο, που θα δανειοδοτεί …Γερμανούς!
Πρωταγωνιστές, ο γνωστός κύριος Συγγρός της Siemens και φυσικά ο … ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ!

Την ίδια στιγμή που οι Ελληνικές επιχειρήσεις δεν βρίσκουν ούτε Ευρώ δανεισμού!
Από τον Φλεβαρη του 2011, το Ολυμπία αποκάλυπτε το εξαιρετικό βιογραφικό του κυρίου Αριστομένη Συγγρού, που θα ζήλευε ακόμα και ο Στουρνάρας! Στέλεχος της Siemens, στέλεχος του Αθήνα 2004, συντονιστής δράσης ΜΚΟ. Ο κατάλληλος άνθρωπος στην... κατάλληλη θέση! Διαβάστε: ΙΔΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΑΝΟ! (δεν είναι πλάκα, ισχύει 100%)
Δείτε τώρα την απίστευτη μεθόδευση:...
Οι Γερμανοί επενδύουν για λογαριασμό τους
• ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕΙ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ
• Στην μπίζνα και οι Γάλλοι
Τ η δημιουργία ελληνικού δημόσιου επενδυτικού φορέα που θα δίνει δάνεια για (γερμανικές και γαλλικές) επενδύσεις στην Ελλάδα προωθούν οι Γερμανοί της KfW, οι Γάλλοι και το «Invest in Greece» του υπουργείου Ανάπτυξης. Ο φορέας θα λειτουργεί στα πρότυπα της γερμανικής δημόσιας επενδυτικής τράπεζας KfW, κάτι σαν ελληνικό παρακλάδι της...
Ο σχεδιασμός αποκαλύφθηκε χθες από τις ομιλίες του Γερμανού εκτελεστικού αντιπροέδρου της KfW, Λουτζ Κρίστιαν Φούνκε, και του Αριστομένη Συγγρού, προέδρου του «Invest in Greece», στο πολύ ενδιαφέρον επενδυτικό φόρουμ για την ενέργεια και τις επενδύσεις.
«Για να αντλήσει κεφάλαια η Ελλάδα, πρέπει να βρεθεί το σωστό επενδυτικό όχημα που θα αναλάβει τη χρηματοδότηση», λέει ο Λουτζ Κρίστιαν Φούνκε (KfW)
Η επιδίωξη των Γερμανών (τώρα και των Γάλλων) για βιομηχανική και τραπεζική διείσδυση στην Ελλάδα με κεφάλαια που, σύμφωνα με το θεματολόγιο του πάνελ όπου συζητήθηκαν αυτά, θα προέρχονται από το ΕΣΠΑ δεν έχει εγκαταλειφθεί. Ξεκαθαρίστηκε πως ο Λουτζ Κρίστιαν Φούνκε, οι Γερμανοί, οι Γάλλοι και το υπουργείο Ανάπτυξης προωθούν στην ΕΚΤ και την Ε.Ε. τη δημιουργία δημόσιου επενδυτικού φορέα.
Ηδη η KfW, που χρηματοδοτεί υποδομές και ενεργειακά έργα στη Γερμανία και σε άλλες χώρες, παρείχε πριν από λίγες μέρες το 50% της χρηματοδότησης στη ΔΕΗ για την κατασκευή της νέας λιγνιτικής της μονάδας, κόστους 1,4 δισ. ευρώ, στην Πτολεμαΐδα.
Η νέα επένδυση της ΔΕΗ (που είναι και ο μέγας χορηγός του επενδυτικού φόρουμ) εξυπηρετεί πολύ τη γερμανική βιομηχανία. Οπως αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα η «Ε», δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Berliner Zeitung επικαλείται έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών της χώρας και αναφέρει: «Η προμήθεια του εξοπλισμού του έργου θα είναι γερμανικής προέλευσης, ενώ διασφαλίζονται εκεί 1.150 θέσεις εργασίας έως το 2017».
Στο ίδιο δημοσίευμα, ο γερμανικός οργανισμός ασφάλισης εξαγωγών Euler-Hermes φέρεται να βλέπει «μόνο περιορισμένες δυνατότητες πωλήσεων στο εσωτερικό και μόνο με ξένες παραγγελίες, όπως εκείνη της ΔΕΗ, θα είναι εξασφαλισμένη η κατασκευή εξοπλισμού μονάδων παραγωγής ενέργειας από γερμανικό εργοστάσιο».
Πράγματι, το έργο της Πτολεμαΐδας 5 ανέλαβε μεν η ΓΕΚ Τέρνα, αλλά ο εξοπλισμός είναι της γερμανικής Babcock Hitachi δηλαδή του γερμανικού εργοστασίου της Hitachi, που εξαγόρασε η ιαπωνική εταιρεία. Το δάνειο για το 50% του έργου είναι της KfW, ενώ το δάνειο ασφαλίζεται από γερμανική εταιρεία... Η KfW είναι και η τράπεζα που δανείζει την Ελλάδα για λογαριασμό της Γερμανίας, γιατί δεν μας δανείζει απευθείας το γερμανικό Δημόσιο.
Σύμφωνα με όσα είπε χθες ο Λ.Κ. Φούνκε, μετέχοντας στο πάνελ του φόρουμ με θέμα «Επενδύσεις και έργα υποδομής στον αστερισμό του project financing και του ΕΣΠΑ», συνεργάζεται με το «Invest in Greece» «με στόχο τη δημιουργία ενός fund ή, μάλλον, ενός δημόσιου χρηματοδοτικού πυλώνα για την επανεκκίνηση της ανάπτυξης στην Ελλάδα».
Οπως είπε, «τα λεφτά που δεν μπορεί να πάρει η χώρα μας από τις ελληνικές τράπεζες πρέπει να τα πάρει από το εξωτερικό. Για να αντλήσει ωστόσο η Ελλάδα κεφάλαια από το εξωτερικό, χρειάζεται αλλαγή κλίματος και εξεύρεση των επενδυτικών οχημάτων που θα αναλάβουν τη χρηματοδότηση των επενδύσεων».
Μια «λειτουργική ιδέα», κατέληξε, «είναι η ίδρυση μιας δημόσιας τράπεζας ανασυγκρότησης, στα πρότυπα της γερμανικής KfW, που είχε χρηματοδοτήσει την ανασυγκρότηση της Γερμανίας κατά τη δεκαετία του 1950».
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του «Invest in Greece», Α. Συγγρός, επιβεβαίωσε ότι, σε συνεργασία με τον κ. Φούνκε της KfW, τη Γαλλία αλλά και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προετοιμάζουν χρηματοδοτικό φορέα που θα αναλάβει να βρει κεφάλαια για τη χρηματοδότηση των επενδύσεων στην Ελλάδα.
Το πάνελ όπου συζητήθηκαν αυτά, με το ΕΣΠΑ στον τίτλο του θεματολογίου, αφήνει λίγες αμφιβολίες σχετικά με το ποιος θα χρηματοδοτήσει τις γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα... 
Του Ν. ΚΩΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥ από enet μέσω olympia & Σίβυλλα, μοντάζ Γρέκι
 
http://greki-gr.blogspot.gr/2013/04/siemens.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters