Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΜΦΘΗΝΟ ΦΑΡΜΑΚΟ

DR ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ¨Ο καρκίνος θεραπεύεται τελικά με ενα παμφθηνο φαρμακο το DCA στον Καναδά.., αλλά οι φαρμακοβιομηχανίες δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον.
Το γεγονός ότι η διεθνής βιομηχανία ναρκωτικών και φαρμάκων δεν έχουν κανένα συμφέρον, διότι η θεραπεία είναι πολύ φθηνότερη από ό, τι μια πλάκα σοκολάτας και δεν έχουν περιθώρια κέρδους.
Εκτός αυτού, αν οι άνθρωποι είχαν τη θεραπεία τόσο εύκολα, πώς οι ιατρικές εταιρείες θα συνέχιζαν να έβγαζαν τρελά χρήματα από αυτό;
 
 
http://youtu.be/2TrcH4ockcw
http://elladatora.org/

Πηγή: http://www.awakengr.com/2013/03/blog-post_16.html#ixzz2Pchr2jXA
Under Creative Commons License: Attribution Share Alike

26 γενιές κλωνοποίησης


Ιάπωνες ερευνητές υποστηρίζουν ότι τελειοποίησαν τη μέθοδο που είχε χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία του προβάτου Ντόλι, έτσι ώστε να μπορούν να κλωνοποιούν τους κλώνους επ΄αόριστον και να δημιουργούν έτσι μια αθάνατη σειρά πειραματόζωων.
To πείραμα
Στη διάρκεια ενός πειράματος που συνεχίζεται εδώ και επτά χρόνια, οι ερευνητές δημιούργησαν 26 «γενιές» κλωνοποιημένων ποντικών, καθεμία από τις οποίες είχε κλωνοποιηθεί από την προηγούμενη. Όλα τα πειραματόζωα , συνολικά 581 τον αριθμό, είναι γενετικά αντίγραφα ενός αρχικού ποντικού που κλωνοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2005, αναφέρει η ερευνητική ομάδα στην επιθεώρηση Cell Stem Cell.
Η βελτιωμένη μέθοδος κλωνοποίησης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην κτηνοτροφία ή σε προγράμματα αναπαραγωγής απειλούμενων ειδών: «Η τεχνική αυτή θα μπορούσε να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμα για τη μαζική παραγωγή ζώων ανώτερης ποιότητας, είτε στην κτηνοτροφία είτε για λόγους διατήρησης του περιβάλλοντος» δήλωσε ο Τερουχίκο Γουακαγιάμα, γνωστός «εξπέρ» της κλωνοποίησης και επικεφαλής της μελέτης στο Κέντρο Αναπτυξιακής Βιολογίας Riken, στο Κόμπε της Ιαπωνίας.
Μέχρι σήμερα, οι προσπάθειες «επανακλωνοποίησης» κλωνοποιημένων ζώων συχνά αποτυγχάνουν λόγω της συσσώρευσης γενετικών βλαβών -στην περίπτωση της αγελάδας, του χοίρου και της γάτας, για παράδειγμα, οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει να προχωρήσουν πέρα από την τρίτη «γενιά» κλώνων.
Η μέθοδος
Η ομάδα του Γουακαγιάμα χρησιμοποίησε την ίδια μέθοδο που είχε εφαρμοστεί για τη δημιουργία της Ντόλι το 1996: ο πυρήνας ενός σωματικού κυττάρου, στον οποίο βρίσκονται αποθηκευμένες οι γενετικές του πληροφορίες, εισάγεται μέσα σε ένα ωάριο από οποίο έχει αφαιρεθεί ο δικός του πυρήνας. Το «γονιμοποιημένο» πλέον ωάριο εμφυτεύεται τελικά στη μήτρα μιας παρένθετης μητέρας που θα αναλάβει να κυοφορήσει τον κλώνο.
Προκειμένου να αποτρέψει τη σταδιακή συσσώρευση γενετικών λαθών, ο Γουακαγιάμα χρησιμοποίησε τριχοστατίνη, μια ουσία που εμποδίζει τις λεγόμενες «επιγενετικές» αλλαγές: χημικές τροποποιήσεις στο μόριο του DNA, οι οποίες δεν αλλάζουν μεν τις ίδιες τις πληροφορίες των γονιδίων, μπορούν όμως να αυξάνουν ή να μειώνουν την έκφρασή τους. Οι ιάπωνες ερευνητές αναφέρουν ότι το ποσοστό επιτυχίας στις προσπάθειες κλωνοποίησης δεν άλλαζε από τη μία «γενιά» κλώνων στην επόμενη. Όλα τα πειραματόζωα ήταν γόνιμα και παρουσίαζαν φυσιολογική διάρκεια ζωής, περίπου δύο χρόνια.
«Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι η επαναληπτική κλωνοποίησηείναι εφικτή» δήλωσε ο Γουακαγιάμα. «Θα ήθελα να ήμουν σε θέση να πω ότι θα συνεχίσουμε το πείραμα για πάντα. Θα συνεχίσουμε όμως τη μελέτη μας μέχρι να δούμε κάποιο τέλος» είπε. Ο Γουακαγιάμα έχει κι άλλες επιτυχίες στο ενεργητικό του: το 2008, κατάφερε να κλωνοποιήσει ένα ποντίκι που είχε μείνει στον καταψύκτη για 16 χρόνια. (Βήμα)
prisonplanet
 apocalypsejohn 

Το αστείρευτο πάθος για την επανόρθωσι της Ελληνικής μας Πολιτείας!

Σημαία(κολοκοτρώνης).jpg
END.jpg
Έρως Πολιτικός! Αυτό είναι το αστείρευτο πάθος μας, όπως και του Δρ. Εμμανουήλ Λαμπράκη, γιά την επανόρθωσι της Ελληνικής μας Πολιτείας, ώστε αυτή να αυτοθεσμίζεται άμεσα από την ελληνική πολιτική κοινωνία πολιτών, με ανώτατο θεσμό τον Δήμο των Ελληνίδων και Ελλήνων Πολιτών (ΔΕΕΠ).
Όποιο δήθεν πατριωτικό κίνημα ή μέτωπο, δεν αποσκοπεί άμεσα στην νομική και νόμιμη θέσπισι και θέσμισι του ΔΕΕΠ ως τον ανώτατο, εντολέα θεσμό της Ελληνικής μας Πολιτείας, τότε και αυτό το κίνημα ή μέτωπο λειτουργεί ως μία φάκα εναντίον του ελληνικού μας έθους και έθνους, και υπερ της βιωσιμότητος του νυν σαθρού καθεστώτος της ανθελληνικής, απολυταρχικής, ξενόφερτης και στυγνά τυραννικής κομματοκρατίας, που τόσο τυφλά υπηρετεί το θεοκρατικό δόγμα της διεθνούς και ντόπιας χρηματιστικής των τοκογλύφων.


Σχετικά με την ΝΤΟΡΑ ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ, νομίζω πως πρέπει να την πείσουμε γιά την επιτακτική ανάγκη της νομικής και νομίμου θέσπισης και θέσμισης του ΔΕΕΠ (Δήμος Ελληνίδων και Ελλήνων Πολιτών), ως τον ανώτατο εντολέα-θεσμό της Ελληνικής μας Πολιτείας. Όλα τα πραγματικά ελληνικά πατριωτικά κινήματα και μέτωπα, και στην Ελλάδα και στην Κύπρο, πρέπει να ενωθούμε υπέρ του ΔΕΕΠ, διότι είναι το μόνο πραγματικό πολιτικό όπλο, με το οποίο μπορούμε να πολεμήσουμε ως συλλογικότητα το νυν σαθρό, τυραννικό καθεστώς (βλ. Δρ. Εμμανουήλ Λαμπράκης), υπέρ της συλλογικής ευδαιμονίας και της συλλογικής οικονομικής ευμάρειας του ελληνικού μας κόσμου.


Ωραία και καλά όλα τούτα, αλλά δεν είναι παρά διαπιστώσεις. Είναι επιτακτική η ανάγκη να περάσουμε σε ελληνική συλλογική δράσι. Το 'ενωμένοι', όπως και το άρθρο 120 δεν σημαίνουν τίποτα χωρίς την ύπαρξη του νομικού προσώπου ΔΕΕΠ (Δήμος Ελληνίδων και Ελλήνων Πολιτών). Μόνον ο ΔΕΕΠ μπορεί να μας δώσει νομική υπόσταση και λαϊκή κυριαρχία. Όλα τα άλλα είναι παραμύθια και ιστορίες γιά βαρβάρους. Όλα τα πραγματικά πατριωτικά κινήματα και μέτωπα, και στην Ελλάδα και στην Κύπρο, πρέπει να ενωθούμε επί τούτου, διότι είναι το μόνο πραγματικό όπλο με το οποίο μπορούμε να πολεμήσουμε ως συλλογικότητα (βλ. Βαλσαμάκης-Λαμπράκης στον artFM, 5.4.13: http://kiwi6.com/file/1un58l0244) υπέρ της συλλογικής ευδαιμονίας και της συλλογικής οικονομικής ευμάρειας του ελληνικού μας κόσμου.

Δ-ΜΠΠ (ένα δελφίνι-μέγγενη του Πελαγίου Ποσειδώνος).
 
http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2013/04/blog-post_9848.html

Εκπληκτικό αρχαιολογικό εύρημα.

Προσωπογραφία-μινιατούρα του Μ. Αλεξάνδρου σε ημιπολύτιμο λίθο του 1.2 εκατοστών !!!

 

Τελικά αυτοί οι αρχαίοι είχαν μάτι... Μπορεί λόγω χαμηλής νοημοσύνης (σε αφθονία είχαν μόνο ο Γαλιλαίος και ο Νεύτωνας) να μην είχαν καταφέρει να κατασκευάσουν τηλεσκόπια και μεγεθυντικούς φακούς, όμως παρ' όλα αυτά και δια γυμνού οφθαλμού, κάποιος κατασκεύασε μια προσωπογραφία με εξωφρενικές λεπτομέρειες επάνω σε λίθο του ενός εκατοστού(!!), ενώ ένας άλλος χάραξε ένα κείμενο 5000 λέξεων(!!) με γράμματα των 2 τετραγωνικών χιλιοστών επάνω στον υπολογιστή των Αντικυθήρων, την ίδια ώρα που Ίππαρχος παρατηρούσε την γέννηση ενός νέου αστέρα στον αστερισμό του Σκορπιού, και ο τυφλός Όμηρος περιέγραφε τους δορυφόρους του Άρη, τον Φόβο και το Δείμο (αυτούς που εμείς ανακαλύψαμε πριν μερικές δεκαετίες με τα υπερσύγχρονα τηλεσκόπια μας). Θα πρέπει επίσης να θεωρήσουμε σίγουρο 100% ότι στην περίπτωση της χάραξης της παρακάτω προσωπογραφίας στον ενός εκατοστού λίθο, και την χάραξη του κειμένου στον υπολογιστή των Αντικυθήρων, τα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν, ήταν βαριοπούλα και καλέμι...)


Ένα σπάνιας ομορφιάς και αρχαιολογικής αξίας πορτραίτο - μινιατούρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ήρθε στο φως πριν λίγες εβδομάδες, κατά τη διάρκεια ανασκαφών στο Ισραήλ. Είναι χαραγμένο σε ημιπολύτιμο λίθο, πιθανόν κορνεόλιο, και δεν ξεπερνάει τα 1.2 εκατοστά. Υπολογίστηκε ότι κατασκευάστηκε πριν 2.300 χρόνια, πιθανόν μετά το θάνατο του Μακεδόνα βασιλιά, το 323 π.Χ. Το μικροσκοπικό αυτό τεχνούργημα ανακάλυψε ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, το οποίο πραγματοποιεί τις ανασκαφές, στα ερείπια ενός κτιρίου στην πόλη Τελ Ντορ, που αποτελούσε ένα σημαντικό μεσογειακό λιμάνι κατά την ελληνιστική περίοδο. Η πόλη, 30 χιλιόμετρα νότια της Χάιφα, πέρασε στα χέρια του Αλεξάνδρου το 332 π.Χ. χωρίς αντίσταση από τους κατοίκους της, και παρέμεινε για δύο αιώνες ένα αξιόλογο κέντρο του ελληνικού πολιτισμού στην περιοχή. Παρά το μικροσκοπικό μέγεθός του, ο καλλιτέχνης του έχει αποδώσει, με πολύ προσοχή, όλα τα χαρακτηριστικά του προσώπου, το οποίο απεικονίζεται από τα αριστερά. "Υπάρχει ένα διάδημα - κάτι που μοιάζει με λευκή πάνινη ταινία τυλιγμένη στο κεφάλι - το οποίο υποδηλώνει ότι το πορτραίτο ανήκε σε βασιλιά των ελληνιστικών χρόνων" αναφέρει η Τσέσικα Νίτσκε, καθηγήτρια αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν, στην Ουάσιγκτον, η οποία αναγνώρισε ότι επρόκειτο για απεικόνιση του Αλεξάνδρου. "Επίσης στην κάτω δεξιά μεριά του, κάτω από το σπάσιμο διακρίνονται ίχνη ενός ακτινοβόλου στέμματος. Μόνο οι απεικονίσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου (σπάνια) και των Πτολεμαίων της Αιγύπτου (συχνότερα) φέρουν το ακτινοβόλο στέμμα". Ωστόσο τα χαρακτηριστικά δεν ταίριαζαν σε καμιά από τις γνωστές απεικονίσεις Πτολεμαίων,

ενώ παρέπεμπαν προς χαρακτηριστικά του Αλεξάνδρου.

Κατά την αρχαιότητα, όπως επισημαίνει η Νίτσκε, αυτό το είδος ημιπολύτιμου λίθου προερχόταν από την έρημο της Αραβίας ή της Αιγύπτου. Πρόκειται για ένα ανεκτίμητο αρχαιολογικό εύρημα, σύμφωνα με τους ειδικούς, όχι μόνο για την ομορφιά του ως έργο τέχνης, άλλα γιατί παρουσιάζει εντυπωσιακές λεπτομέρειες στο πρόσωπο του Αλεξάνδρου παρά το μικρό μέγεθος του. Επιπλέον, πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα πορτραίτα του Μακεδόνα βασιλιά, το οποίο αποτελεί εύρημα ανασκαφών, και δεν έχει εμφανιστεί από μη ελεγχόμενη πηγή, κατά συνέπεια δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η αυθεντικότητά του.



Πληροφορίες από το περιοδικό" Τρίτο Μάτι"

http://amphiktyon.blogspot.gr/2013/04/blog-post_5214.html?zx=946fbb6a9ac5ed4d

E.N.D. ArtFmRadio.com Λαμπράκης Βαλσαμάκης 5 Απριλίου 2013

 








http://amfipolis.blogspot.gr/2013/04/end-artfmradiocom-8-2013.html

H απαντηση ειναι απλή όταν ο υπουργός δεν ειναι εγκάθετος και δωσίλογος

Το γράμμα μαθητή στον Στουρνάρα που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Με αυτήν την ερώτηση μαθητής της τρίτης Λυκείου σε σχολείο των Χανίων απευθύνεται προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, μέσα από...
ένα γράμμα που αξίζει να διαβαστεί αλλά και να συζητηθεί.

Ο Αλέξανδρος είναι μαθητής στο 1ο ΕΠΑΛ Χανίων και σε λίγο καιρό ετοιμάζεται να δώσει πανελλήνιες εξετάσεις για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ένα από τα μαθήματα στα οποία θα εξεταστεί είναι οι Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ΙΙ.
Σε μια παράγραφο, στην τελευταία σελίδα της εξεταστέας ύλης που διδάσκεται στα σχολεία αναφέρεται ότι όταν υπάρχει ύφεση στην οικονομία το κράτος θα πρέπει να στοχεύσει σε ελλειμματικό προϋπολογισμό και αύξηση των δαπανών ώστε να αυξηθεί το εισόδημα και να δοθεί ώθηση στην οικονομία για να βγει από την ύφεση.

Όπως γράφει το Flashnews.gr, ο νεαρός μαθητής που περνάει το χρόνο του μεταξύ σχολείου, φροντιστηρίου και διαβάσματος και την ίδια ώρα ακούει τους μεγαλύτερους να συζητούν για την οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας, διερωτάται γιατί αυτό που του μαθαίνουν στο σχολείο οι καθηγητές και το οποίο παρουσιάζεται ως σωστό, δεν εφαρμόζεται στην πραγματικότητα.
Ο καθ' ύλην αρμόδιος για να απαντήσει είναι ο Υπουργός των Οικονομικών στον οποίο απευθύνεται και το παρακάτω γράμμα.

Αλήθεια τι πρέπει να απαντήσει ο Αλέξανδρος για να είναι σωστός; Και στο τέλος τι θα υπερισχύσει μέσα του. Αυτό που του παρουσιάζει το κράτος ως προσεκτικά σχεδιασμένη και αναπόφευκτη λύση, αυτό που του μαθαίνουν στο σχολείο ως επιστημονική αλήθεια ή εκείνο που ακούει από ανθρώπους της καθημερινότητας που προσπαθούν να βρουν τρόπο επιβίωσης.

Όποια και αν είναι η απάντηση, το βέβαιο είναι ότι ο νεαρός μαθητής βρίσκεται στο σωστό δρόμο, αυτό της αμφισβήτησης και της κριτικής σκέψης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 17χρονος μαθητής πηγαίνει στο ίδιο σχολείο, το 1ο ΕΠΑΛ Χανίων από το οποίο πέρασε ο Σάββας Παπαδόπουλος, ένας εκ των δύο φοιτητών που πέθαναν ύστερα από δηλητηρίαση από μαγκάλι στη Λάρισα και που κάποιοι ατυχώς είπαν ότι ήταν θύματα της παιδείας που δεν τους έμαθε να μην βάζουν το μαγκάλι μέσα στο σπίτι.

(Το γράμμα έχει πρωτοκολληθεί από το Υπ. Οικονομικών με ΑΠ:03945)





OXI ALLO KAPBOYNO
http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/04/h_5.html

Η νέα πραγματικότητα του διεθνούς συστήματος


Η μετα-ψυχροπολεμική εποχή που ξεκίνησε το 1991 με την πτώση της ΕΣΣΔ έχει τελειώσει οριστικά. Ας δούμε όμως τι συνέβη στο μεταξύ και που βρισκόμαστε σήμερα.

Το τέλος του Ψυχρού Πολέμου σηματοδότησε μια νέα εποχή η....
οποία χαρακτηρίστηκε από πολύ σημαντικές παγκόσμιες εξελίξεις όπως η στρατιωτική και πολιτική παντοδυναμία των ΗΠΑ, το τέλος του «Ιαπωνικού θαύματος» και η αντικατάστασή του από την οικονομική άνοδο της Κίνας καθώς και η επάνοδος της Ευρώπης ως μιας ενωμένης οικονομικής υπερδύναμης.

Ωστόσο, ο συσχετισμός δυνάμεων έχει αλλάξει ραγδαία κατά τις δύο τελευταίες δεκαετίες. Η Γερμανία προσπαθεί να κρατήσει ενωμένη οικονομικά την πολιτικά διχασμένη Ευρώπη προσπαθώντας να ελέγξει τους προϋπολογισμούς των χωρών-μελών, ιδιαίτερα των πιο αδύναμων. Η Ευρώπη βυθίζεται σιγά σιγά στον εθνικισμό που επανέρχεται ως κυρίαρχη πολιτική επιλογή ενάντια στο υψηλό τίμημα της ενοποίησης που είναι η απώλεια της κυριαρχίας των εθνών. Το πρόσφατο παράδειγμα της παραδειγματικής «τιμωρίας» της Κύπρου σημαίνει ότι μπροστά σε αυτό τον κίνδυνο της εθνικής ταπείνωσης και υποδούλωσης, ολοένα και περισσότερα κράτη-μέλη θα προτιμήσουν την πτώχευση.

Την ίδια ώρα η Κίνα μην έχοντας πλέον πλούσιους πελάτες για να πουλήσει την υπέρογκη βιομηχανική της παραγωγή, προσπαθεί να διατηρήσει θετικό ρυθμό ανάπτυξης έχοντας συμπιέσει εξαιρετικά τα κέρδη της από τις εξαγωγές. Έχοντας περίπου ένα δισεκατομμύριο φτωχούς πολίτες, το Κομμουνιστικό καθεστώς χάνει ουσιαστικά το ρόλο του που ήταν η ευημερία.

Ταυτόχρονα, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι ΗΠΑ φαίνεται να εισέρχονται στη νέα εποχή ως το ισχυρότερο έθνος από άποψη στρατιωτικής ισχύος και με την μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου με τα λιγότερα προβλήματα σε σχέση με την Ευρώπη και την Κίνα. Την ίδια στιγμή, από την 11η Σεπτεμβρίου 2001 και μετά, οι ΗΠΑ εμφανίζονται ως ένα πιο ώριμο πολιτικά έθνος.

Τι συμβαίνει λοιπόν σήμερα; Την ίδια στιγμή που η Ρωσία κλείνει σημαντικές συμφωνίες με Ευρωπαϊκές χώρες, συμφωνίες που ενισχύουν την πολιτική της επιρροή και η ανάπτυξη έχει περάσει πλέον σε περιοχές όπως η Λατινική Αμερική και η Νοτιοανατολική Ασία, η Ευρώπη επιστρέφει στην πρότερη «μορφή» της των εθνών-κρατών που ανταγωνίζονται το ένα το άλλο, με το Βερολίνο να προσπαθεί να ασκήσει πλήρη έλεγχο, η Κίνα εισέρχεται σε μια περίοδο εσωστρέφειας αντιλαμβανόμενη ότι η οικονομική ισχύς δεν αποτελεί πλέον αντίβαρο για την στρατιωτική και πολιτική ισχύ και οι ΗΠΑ παραμένουν η απόλυτη υπερδύναμη με πλήρη αντίληψη της διαφοράς μεταξύ της «υπεροχής» και της «παντοδυναμίας».


http://rizopoulospost.com
http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/04/blog-post_1038.html

Αρπάζουν τα λεφτά μας για να καλύψουν τις ζημιές τους οι Γερμανοί


Έρευνα για απόκρυψη απωλειών που ανέρχονται στα 12 δις ευρώ σε βάρος της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας, Deutsche Bank, αρχίζει η Γερμανική Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Financial Times. 

Όπως αναφέρουν οι Financial Times,  που είχαν αποκαλύψει τις καταγγελίες των τριών πρώην στελεχών της Deutsche Bank πριν από 4 μήνες, ήδη έχουν ξεκινήσει έρευνες με επιθεωρητές από τη Bundesbank αλλά και ανεξάρτητες τραπεζικές ρυθμιστικές αρχές.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η γερμανική τράπεζα, κατηγορείται ότι «μαγείρεψε» τα βιβλία της και απέκρυψε ζημιές για να αποφύγει τη διάσωση της από την γερμανική κυβέρνηση. 
Η Deutsche Bank ελέγχεται για την εξαφάνιση -με λογιστικά «μαγειρέματα»- ζημιών ύψους 12 δισ. δολαρίων την περίοδο 2007-2009 μετά από «τζογάρισμα» μαμούθ ύψους 130 δισ. δολαρίων σε παράγωγα! Ο λόγος προφανής: Να μην αναγκαστεί η τράπεζα να ζητήσει βοήθεια (ή διάσωση, αν προτιμάτε) από τη γερμανική κυβέρνηση.

Οι καταγγελίες φαίνεται να έγιναν από τρεις πρώην υπαλλήλους της τράπεζας. Οι επιθεωρητές της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, αναμένεται να αναπτύξουν τις έρευνες τους σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένων και πρώην υπαλλήλων που γνωρίζουν τις συναλλαγές που έγιναν .

Το κρίσιμο ερώτημα που τίθεται, στην περίπτωση βεβαίως που αποδειχθούν βάσιμες οι κατηγορίες, είναι ένα: Θα κρατήσουν αυστηρή στάση «αλά Κύπρος» και στην Deutsche Bank η Μέρκελ και ο Σόιμπλε;
 
http://ixnos.blogspot.gr/
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/04/blog-post_862.html

Αξιότιμε κύριε τραπεζίτη (Βίντεο) και άπαιχτο

Επικοινωνώ μαζί σας για να σας ενημερώσω σχετικά με απόφασή μου που έχω
λάβει και που αφορά το οικιστικό δάνειο που έχουμε συνάψει κατά το περασμένο
έτος. 

Όπως γνωρίζετε, κατά τον Ιούλιο του 2011 έχω λάβει από την τράπεζά σας
δάνειο, από το οποίο σας οφείλω σήμερα το ποσόν των 1,400,000 ευρώ. 

Δυστυχώς, λόγω των κακών οικονομικών συνθηκών που επικρατούν διεθνώς, αλλά και στην
Κύπρο, λόγω κάποιων ανεξέλεγκτων αγορών που έκαναν πρόσφατα η σύζυγος και η
κόρη μου, αλλά και λόγω κάποιων σοβαρών προβλημάτων που αντιμετώπισα
προσωπικά προσφάτως με τον τζόγο, η οικονομική κατάσταση της οικογένειάς μου
βρίσκεται στα χειρότερα επίπεδα από το έτος 1990, όταν και τέλεσα τον γάμο
μου.

Διά τον λόγον αυτό, συγκάλεσα έκτακτο οικογενειακό συμβούλιο, το οποίο
διεξήχθη σε έντονο κλίμα στις 17/03/2013, και στο οποίο λήφθηκαν οι
ακόλουθες δύσκολες και οδυνηρές αποφάσεις:

1. Γίνεται, με άμεση ισχύ, «κούρεμα» του δανείου που σας οφείλουμε κατά
30,69%. Στο κούρεμα αυτό θα αναφερόμαστε από τώρα και στο εξής ως «αποκοπή
κατανόησης και επαγγελματισμού».

2. Οι ετήσιες δόσεις προς την τράπεζά σας μειώνονται από 12 σε 8.

3. Το επιτόκιο δανεισμού μετατρέπεται άμεσα από 6,5% σε 3,73% Γνωρίζω ότι η
απόφασή μας αυτή πιθανόν να μειώσει τα αναμενόμενα κέρδη της Τράπεζάς σας.
Παρόλ' αυτά, είμαστε πεπεισμένοι ότι η εν λόγω απόφαση εξυπηρετεί και τα
δικά σας συμφέροντα, διότι με την «αποκοπή κατανόησης και επαγγελματισμού»
μειώνεται ο κίνδυνος να χάσετε ολόκληρο το ποσό του δανείου που μου
παραχωρήσατε, κάτι που θα συμβεί σε περίπτωση άτακτης χρεοκοπίας μου.

Γνωρίζω, επίσης, ότι η απόφασή μας αυτή δεν έχει προηγούμενο στα
χρηματοοικονομικά δρώμενα, και ότι πιθανόν να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου
όσον αφορά τις σχέσεις μεταξύ τράπεζας-δανειολήπτη, αλλά στην προκειμένη
περίπτωση κρίναμε ότι ίσως να είναι η λιγότερο επώδυνη λύση για όλους (ίσως
και όχι, αλλά αυτό θα φανεί σε βάθος χρόνου).

Ως αντιστάθμισμα της «αποκοπής κατανόησης και επαγγελματισμού», προτίθεμαι
να σας παραχωρήσω το 100% των μετοχών μου στην Τράπεζα σας που έχω αγοράσει από το έτος 2000-2012 και που η αξία τους, αν και μικρή, υπάρχει η προοπτική μελλοντικά να αυξηθεί σημαντικά.

Επίσης, στην περίπτωση που στα επόμενα επτά χρόνια η τράπεζά σας
δεν προβεί σε κατάσχεση της πρώτης κατοικίας κάποιου από τους χρεώστες της
επειδή δεν πλήρωνε δόσεις που σας οφείλει, τότε δεσμεύομαι κατηγορηματικά
ενώπιον του κυπριακού λαού, αλλά και προς τον διεθνή παράγοντα, ότι θα σας
παραχωρήσω το 50% του νερού που πιθανόν να βρω στη διάτρηση που σκοπεύω να
πραγματοποιήσω στο οικόπεδό μου, για δέκα συνεχόμενα έτη. Είμαι σίγουρος πως
θα δείτε την απόφασή μας με κατανόηση. Ευελπιστώ και σε περαιτέρω συνεργασία
στα επόμενα χρόνια.






http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/04/blog-post_1498.html

Πιστεύετε ότι έχουμε Δημοκρατία;για δείτε

http://kapagriniou.files.wordpress.com/2011/11/54854151512515.jpg?w=450&h=307
ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ:


Με πλειοψηφία 151 βουλευτών αλλάζουν τα σύνορα της χώρας.
Άρθρο: 27 Παράγραφος 1.

Με πλειοψηφία 151 βουλευτών ξένα στρατεύματα εγκαθίσταται στη χώρα.
Άρθρο: 27 Παράγραφος 2.

Με πλειοψηφία 180 βουλευτών εκχωρούνται συνταγματικές αρμοδιότητες σε διεθνή όργανα.
Άρθρο: 28 Παράγραφος 2

Με πλειοψηφία 151 βουλευτών γίνεται περιορισμός της εθνικής κυριαρχίας.
Άρθρο: 28 Παράγραφος 3.

Απαγορεύεται πρόταση νόμων από τους πολίτες που δεν είναι Βουλευτές ή μέλη της κυβέρνησης.
Άρθρο: 73 Παράγραφος 1.

Απαγορεύονται δημοψηφίσματα με πρωτοβουλία πολιτών.
Άρθρο: 44 Παράγραφος 2.

Απαγορεύονται δημοψηφίσματα για νόμους που έχουν ήδη ψηφιστεί και αφορούν δημοσιονομικά θέματα.
Άρθρο: 44 Παράγραφος 2.

Μόνο η Βουλή αναθεωρεί το Σύνταγμα.
Άρθρο: 110 Παράγραφος 2.

Η αστυνομία μπορεί να απαγορεύσει τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.
Άρθρο 11. Παράγραφος 2.

Η Βουλή με πλειοψηφία 180 βουλευτών κηρύσσει κατάσταση πολιορκίας και αναστέλλει άρθρα του Συντάγματος που αφορούν ατομικά δικαιώματα.
Άρθρο 48. Παράγραφοι 1,6.

Η κάθε κυβέρνηση μπορεί να αλλάξει όπως θέλει το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.
Άρθρο 22. Παράγραφος 5.

Η κάθε κυβέρνηση μπορεί να αλλάξει όπως θέλει τον εκλογικό νόμο.
Άρθρο 54 Παράγραφος 1.

Η κάθε κυβέρνηση μπορεί να αλλάξει όπως θέλει το νόμισμα της χώρας.
Άρθρο 80. Παράγραφος 2.

Η κυβέρνηση επιλέγει τους προέδρους και αντιπροέδρους του Συμβουλίου Επικρατείας, Αρείου Πάγου και Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Άρθρο: 90 Παράγραφος 5.

Η κυβέρνηση μπορεί να προσβάλλει τις προαγωγές,τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις και μετατάξεις των δικαστικών λειτουργών.
Άρθρο: 90 Παράγραφος 3.

Μόνο η Βουλή αποφασίζει για τη δίωξη των Βουλευτών.
Άρθρο 61 Παράγραφος 2.
Άρθρο 62 Παράγραφος 1.

Μόνο η Βουλή αποφασίζει για τη δίωξη μελών της κυβέρνησης ή όσων στο παρελθόν διετέλεσαν μέλη της κυβέρνησης.
Άρθρο 86 Παράγραφος 1.

Μόνο η Βουλή αποφασίζει για το ύψος των αποδοχών των Βουλευτών.
Άρθρο 63 Παράγραφοι 1,2.

Παρέχει ειδική προστασία στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις και στα κεφάλαια εξωτερικού που εισάγονται στη χώρα μας.
Άρθρο 107 Παράγραφος 1.

Δεν προβλέπεται καμία κύρωση σε Βουλευτές που ψήφισαν αντισυνταγματικούς νόμους.

Δείτε το Σύνταγμα της Ελλάδος στην ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων:
http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/04/blog-post_4630.html

Kι όμως υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι πέρα από μια "καλύτερη μνημονιακή σύμβαση" ή άλλα παραμύθια των μνημονιακών...

Γράφει ο Δευκαλίων

Συγκλονιστικό ιστορικό ντοκουμέντο! 


“Σύντροφοι”, κατάντια… είστε χειρότεροι και από τον δικτάτορα Μεταξά!
  
"...αυτήνη η πατρίδα δε λευτερώθη με παραμύθια,
λευτερώθη με άρματα και θυσίες..."
Γιάννης Μακρυγιάννης
Γράφει ο Δευκαλίων
Το 1936 το Ελληνικό Κράτος (δηλαδή το μισητό φασιστικό καθεστώς του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά), αρνήθηκε να εξυπηρετήσει δάνειο που είχε συνάψει με την Βελγική Τράπεζα Societe Commerciale de Belgique.
Η κυβέρνηση του Βελγίου έσπευσε να συνδράμει την Βελγική Τράπεζα και προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο του Διεθνούς Δικαίου που είχε ιδρυθεί από την Κοινωνία των Εθνών (πρόδρομό του ΟΗΕ).

Στην προσφυγή της η Βελγική Κυβέρνηση κατηγορούσε την Ελλάδα ότι αθετεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις. Το Ελληνικό Κράτος (η δικτατορική φασιστική κυβέρνηση Ιωάννη Μεταξά), απάντησε με...υπόμνημα στο οποίο ανέφερε

• «Η Κυβέρνηση της Ελλάδος, ανήσυχη για τα ζωτικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού και για τη διοίκηση, την οικονομική ζωή, την κατάσταση της υγείας και την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας, δεν θα μπορούσε να προβεί σε άλλη επιλογή. Όποια κυβέρνηση κι αν ήταν στην θέση της, θα έκανε το ίδιο»
(Yearbook of the International Law Commission, 1980, τομ. ΙΙ, μέρος Α., σελ. 25, 26)

Η δική έγινε το 1938 και ο νομικός εκπρόσωπος του Ελληνικού Κράτους (της φασιστικής κυβέρνησης Ιωάννη Μεταξά), κατέθεσε νέο υπόμνημα στο οποίο ανέφερε:

«Ενίοτε μπορεί να υπάρξει μια έκτακτη κατάσταση, η οποία κάνει αδύνατο για τις Κυβερνήσεις να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους δανειστές και προς τον Λαό τους. Οι πόροι της χώρας είναι ανεπαρκείς για να εκπληρώσουν και τις δύο υποχρεώσεις ταυτόχρονα. Είναι αδύνατον να πληρώσει μια Κυβέρνηση το χρέος, και την ίδια στιγμή να παρασχεθεί στον λαό η κατάλληλη διοίκηση και οι εγγυημένες συνθήκες για την ηθική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στα δύο. 
Και φυσικά, το καθήκον του Κράτους να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των βασικών δημοσίων υπηρεσιών, ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ έναντι της πληρωμής των χρεών της. Από κανένα κράτος δεν απαιτείται να εκπληρώσει, μερικά ή ολικά, τις χρηματικές του υποχρεώσεις, αν αυτό ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών του, κι έχει σαν αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση της διοίκησης της χώρας. Στην περίπτωση που η αποπληρωμή των χρεών θέτει σε κίνδυνο την οικονομική ζωή και τη διοίκηση, η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διακόψει ή και να μειώσει την εξυπηρέτηση του χρέους».

Με βάση αυτά τα επιχειρήματα, το Διεθνές Δικαστήριο Διεθνούς Δικαίου της Κοινωνίας των Εθνών δικαίωσε την Ελλάδα.

Το σπουδαιότερο όμως είναι το εξής: Σε αυτό το νομικό δεδομένο (Νομικά Επιχειρήματα, Δικαστική Απόφαση), στηρίχθηκε το 2003 ο Πρόεδρος της Αργεντινής Νέστωρ Κίρσνερ, για να διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος του Δημόσιου Χρέους της Αργεντινής και να σώσει την χώρα του από τα νύχια του ΔΝΤ.

Αυτά είναι τα Ιστορικά γεγονότα και δυστυχώς το συμπέρασμα εξάγεται εντελώς αβίαστα: «Σύντροφοι», είναι κατάντια… είστε χειρότεροι και από τον Μεταξά!
* Επισυνάπτονται σχετικά πρακτικά
 
(*) Ο Δευκαλίωνας απουσιάζει εκτός Ελλάδας για λίγες ημέρες. Η Σ.Ε. του ιστολογίου αναδημοσιεύει ένα κείμενο από τις 22 δεκεμβρίου του 2010... Απλώς για να αναλογιστούμε πόσα μπορούσαν να γίνουν από πολιτικούς που δεν θα είχαν υποταχθεί στους τραπεζίτες-τοκογλύφους...

http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2013/04/k.html
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/04/k.html

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: Καταιγισμός αποκαλύψεων από τον ιδρυτή των AegeanTimes κ. Γιώργο Αδαλή, σε ζωντανή εκπομπή του «TV Εγνατία»

Στο βίντεο που δημοσίευσε εχτές το TV Εγνατία, υπάρχει όλη η Εκπομπή, διάρκειας 1 ώρας και 25 λεπτών και μπορείτε να απολαύσετε για άλλη μια φορά τον άνθρωπο που πρόβλεψε και μίλησε από το 2007, για την κατάσταση που ζούμε τώρα!

Εύα Σερκίζη aegeantimes.gr

«Μετά από τρία χρόνια αυτό-εξορίας από την Ελληνική Τηλεόραση, αποφάσισα να αποδεχτώ την πρόσκληση του TV Εγνατία, γιατί θεωρώ ότι ο οικονομολόγος δεν είναι sportscaster που περιγράφει ποδοσφαιρικούς Αγώνες. Αν είναι για να βγαίνουμε στην τηλεόραση και να λέμε , είδατε που σας τα έλεγα, δεν κάνει καλό στην κοινωνία. Σκοπός ήταν να εισακουστούν όσα έλεγα από το 2007 περί πτώχευσης της Ελλάδας.

Μετά δεν είχε κανένα νόημα να βγω και να περιγράφω … αυτά που έλεγα χρόνια πριν ότι θα συμβούν. Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 δεν έχει τελειώσει ακόμη...» είπε ο ιδρυτής των AegeanTimes κ.Γιώργος Αδαλής, στην πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση μετά από τον Μάρτιο του 2010 , όταν είχε προβλέψει με ακρίβεια την είσοδο της χώρας στο ΔΝΤ, το δάνειο-μαμούθ καθώς και την κατάσταση που θα επακολουθούσε στην Ελλάδα!

O κ.Αδαλής, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις του παρουσιαστή της εκπομπής, οικονομολόγου κ.Γιώργου Πηλήτσου αποκαλύπτωντας στους τηλεθεατές, παντελώς άγνωστες πτυχές της δανειακής ιστορίας του Ελληνικού Εθνους, αφήνοντας ομολογουμένως για άλλη μια φορά ...
πολύ καλές εντυπώσεις!

Στο βίντεο (επάνω στη σελίδα) που δημοσίευσε εχτές το TV Εγνατία, υπάρχει όλη η Εκπομπή, διάρκειας 1 ώρας και 25 λεπτών και μπορείτε να απολαύσετε για άλλη μια φορά τον άνθρωπο που πρόβλεψε και μίλησε από πολύ νωρίς για την κατάσταση που ζούμε τώρα!

Αποκαλύπτει ιστορικά στοιχεία από το 1821 και κυριολεκτικά αφήνει άναυδους ακόμη και τους ίδιους τους παρουσιαστές της εκπομπής, αφού υποστηρίζει με στοιχεία ότι η Επανάσταση του `21 δεν έχει τελειώσει ακόμη και καταθέτει ντοκουμέντα σύμφωνα με τα οποία έχουμε πληρώσει στους Τούρκους ακόμη και την απόκτηση της ... Θεσσαλίας!

Στο τρίτο μέρος της εκπομπής, αρκετά ενδιαφέρουσα είναι η άποψη του, με την οποία προκαλεί τον σημερινό υπουργό οικονομίας να μειώσει την φοροκλοπή και να αυξήσει τα έσοδα του κράτους ρίχνοντας τον ΦΠΑ από το 23% στο 7% , στηριζόμενος στην θεωρία του μεγάλου Αμερικανού Οικονομολόγου Αρθουρ Λάφερ!Προσωπικά , υποστηρίζω ότι πρέπει να δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του οικονομολόγου κ.Γιώργου Αδαλή και μάλιστα να την δείτε μαζί με τα παιδιά σας, διότι πρόκειται από τις σπάνιες περιπτώσεις που ακούγονται αλήθειες και αποκαλύπτονται σοβαρότατα ιστορικά ντοκουμέντα, στην Ελληνική Τηλεόραση!

Και φυσικά αξίζουν συγχαρητήρια, τόσο στον κύριο Πηλήτσο όσο και στο TV Εγνατία, που κατάφεραν και έκαμψαν τις αντιστάσεις του κ.Αδαλή που εδώ και καιρό έχει σωπάσει !

Σε σημείο μάλιστα που να γράφει πάρα πολύ σπάνια ακόμη και στο δικό μας portal, που ο ίδιος έχει ιδρύσει!

Αφήνω τα λόγια λοιπόν και σας αφήνω να απολαύσετε τον κ.Γιώργο Αδαλή σε ένα ρεσιτάλ αποκαλύψεων και αλήθειας…



Οικονομια Και Αντιθεσεις 28-03-2013 από Egnatiatv


Οικονομια Και Αντιθεσεις 28-03-2013 από Egnatiatv
Egnatiatv
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/04/aegeantimes-tv.html

ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΕΛΟΣ!

Ώρα να μάθει όλος κόσμος
τα δις που μας χρωστάει η Γερμανία

Θυμίζω. Η σημερινή Γερμανία μας έχει χαρακτηρίσει άσωτους, απείθαρχους, τεμπέληδες…

Μας εκδικείται με συνεχή εντάλματα πληρωμών μίας άνευ προηγουμένου ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ που δεν πρέπει ποτέ να επαναληφθεί στον κόσμο -όπως από τύψεις ομολόγησε ο Γιούνκερ…

Και ποιά είναι αυτή η χώρα που το παίζει παγκόσμιος δικαστής;

Είναι αυτή που χρωστάει και ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ στην Ελλάδα γύρω στα 100 δις δολάρια από κατοχικά δάνεια και πολεμικές επανορθώσεις.

Με δύο λόγια μας εξουσιάζει και μας τιμωρεί ο ΟΦΕΙΛΕΤΗΣ ΜΑΣ. Ο αναξιόχρεος Γερμανός παγκόσμιων συμφορών.

Και εμείς; Ακόμη και σήμερα που καίγεται η Πατρίδα δεν τολμάμε να τους καθίσουμε στο σκαμνί. Να τους υποχρεώσουμε να πληρώσουν.

Μας είπαν μετά από χαμένες δεκαετίες σκότους και αδράνειας…
Ότι βγήκε επιτέλους από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ο λογαριασμός του γερμανικού χρέους με αποδείξεις. Έγγραφα-ντοκουμέντα.
Πάρα ταύτα έσπευσαν να χαρακτηρίσουν το τελικό πόρισμα ΑΠΟΡΡΗΤΟ!..
Γιατί η μυστικότητα;
Ούτε, σήμερα δεν τολμούν να βγάλουν στο φως το ιλιγγιώδες γερμανικό χρέος για να μάθει και όλη η υφήλιος τι σημαίνει Γερμανία.

Από τις αρχές Μαρτίου βρίσκεται στα χέρια του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα το έργο της Ομάδας Εργασίας που είχε συσταθεί για την έρευνα των αρχείων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που αφορούν στις περιόδους του Α΄και του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.

Όπως αναφέρεται ωστόσο σε έγγραφο του κ. Σταϊκούρα που διαβιβάστηκε στη Βουλή, «το έργο έχει χαρακτηριστεί απόρρητο». Πρόκειται για το έργο συλλογής, κωδικοποίησης, καταγραφής, ταξινόμησης και προστασίας του μεγάλου παλαιού και ιστορικού αρχειακού υλικού, το οποίο για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε, ουσιαστικά και οργανωμένα, εντός του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Όπως ειδικότερα ενημερώνει ο αναπληρωτής υπουργός, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση του σχετικού αρχειακού υλικού σε χώρο του κεντρικού κτιρίου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, όπου θα φυλάσσεται διακριτά, ταξινόμηση φακέλων του αρχείου κατά κατηγορία, ηλεκτρονική συνοπτική απεικόνιση του καταγεγραμμένου αρχειακού υλικού, και καταγραφή 761 τόμων αρχειακού υλικού.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία, η Έκθεση παραδόθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών.

 
 http://johnvillage.blogspot.gr/2013/04/blog-post_7913.html
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/04/blog-post_552.html

ΓΟΥΡΟΥΝΟΚΕΦΑΛΗ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΧΟΙΡΟΥ ΕΡΙΞΑΝ EKEI ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ NA KANOYN TO TZAMI(BINTEO)

Το συμβάν έγινε το 2010 και το θέμα εν μέσω κρίσης μάλλον ξεχάστηκε..από τους αρμοδίους.
GOUROUNOKEFALI

Δεν ξεχάστηκε όμως από όσους δεν θέλουν να γίνει το τζαμί στον Βοτανικό οι οποίοι στέλνουν πάλι το βίντεο για να υπενθυμίσουν ότι ο χώρος είναι ήδη "μολυσμένος" και θα γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες για να μολυνθεί όλο το σημείο που η κυβέρνηση υπέδειξε για να ανεγερθεί το ισλαμικό τέμενος.

Το μήνυμα που συνόδευε τότε το βίντεο ανέφερε τα εξής.
ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ!

Κάνατε πολλά τραγικά λάθη και τώρα θα αρχίσετε να πληρώνετε για κάθε ένα από αυτά. Δεν θα σας χαριστούμε για κανένα...
Η πράξις μας ήτο προειδοποιητική!
Ή εσείς... ή εμείς!!! ~ ΚΡΥΠΤΕΙΑ





http://indobserver.blogspot.gr/

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/04/ekei-na-kanoyn-to-tzamibinteo.html

Πρωταγωνίστρια και στη φοροδιαφυγή η Deutsche Bank!

Υπερδραστήρια στη φοροδιαφυγή χαρακτηρίζει ειρωνικά την Deutsche Bank ο γερμανικός τύπος, καθώς αποδεικνύεται πως ίδρυσε για λογαριασμό πελατών της μέχρι το 2010 περισσότερες από 300 εταιρείες «μαϊμού» σε φορολογικούς παραδείσους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung, η Deutsche Bank μέσω του υποκαταστήματός της στη Σιγκαπούρη ίδρυσε για λογαριασμό πελατών της μέχρι το 2010 περισσότερες από 300 εταιρείες «μαϊμού» σε φορολογικούς παραδείσους, ως επί το πλείστον στις Παρθένους Νήσους.

Άγνωστο παραμένει ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες και ποια η επιχειρηματική τους δράση, αλλά είναι βέβαιο ότι η Deutsche Bank παρείχε υπηρεσίες ίδρυσης υπεράκτιων εταιρειών για πλούσιους ιδιώτες.

Ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συνδέσμου Γερμανικών Τραπεζών Αντρέας Σμιτς έσπευσε να την υπερασπιστεί αποκρούοντας κάθε κατηγορία περί συνευθύνης των τραπεζών.
«Εν πρώτοις πρόκειται για ιδιώτες και οργανώσεις που μεταφέρουν τα χρήματά τους σε φορολογικούς παραδείσους μέσω των τραπεζών, οι οποίες όμως δεν μπορούν να ελέγξουν την φορολογική «ειλικρίνεια» των πελατών τους γιατί απλά δεν διαθέτουν τα εργαλεία για να το κάνουν, εξάλλου εδώ και χρόνια οι ευρωπαϊκές τράπεζες ακολουθούν στρατηγική του διάφανου και καθαρού χρήματος».

Και όλα αυτά ενώ είναι σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τις κατηγορίες σε βάρος της Deutsche Bank για κολοσσιαία απάτη ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων.


http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/04/deutsche-bank.html

Να γιατί οι Έλληνες θα μαυρίσουν στις προσεχείς εκλογές τη Μέρκελ!!!!!!!

Δελτίο τύπου του κόμματος «Ελλήνων Πολιτεία»

Να γιατί οι Έλληνες θα μαυρίσουν στις προσεχείς εκλογές τη Μέρκελ!!!!!!!

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας «Der Handelsblatt» το 58,9% των Γερμανών θεωρεί λανθασμένη την πολιτική σωτηρίας του ευρώ που εφαρμόζει η Angela Merkel. Το 41,1% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ακολουθείται η ενδεδειγμένη πολιτική. Όπως προκύπτει από την ίδια δημοσκόπηση, το 41,7% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η πολιτική που ασκείται για την αντιμετώπιση της κρίσης καταστρέφει τη δημοκρατία στην Ευρώπη και όχι μόνο. Αυτή η δημοσκόπηση κόλαφος για την κ. Μέρκελ είναι το αποτέλεσμα της ακραίας πολιτικής της, που επέφερε το δράμα της Κύπρου.

Έτσι, καθόλου τυχαίο δεν είναι, πως έγινε προσπάθεια από την γερμανική κυβέρνηση την ευθύνη για την απόφαση του Eurogroup να την επωμισθεί εξ ολοκλήρου ο Wolfgang Schäuble, προκειμένου να προφυλαχτεί η κ. Μέρκελ, εν όψει των γερμανικών εκλογών. Ωστόσο, η Γερμανική επεκτατική πολιτική δεν είναι άγνωστη εδώ και αρκετές δεκαετίες, τόσο στους Έλληνες στη χώρα μας αλλά και στους ομογενείς μας. Η στρατηγική των Γερμανών έβλεπε πάντα προς τη μεριά της λεκάνης της Αν. Μεσογείου, κάτι το οποίο πιθανόν οι ίδιοι Γερμανοί πολίτες να μην μπορούσαν μέχρι πρότινος να αντιληφθούν.

Η γερμανική προπαγάνδα και ο θρησκευτικός προτεσταντισμός έχει οδηγήσει τους Γερμανούς πολίτες, στην ανάγνωση λανθασμένων πολιτικών συμπερασμάτων. Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή ο γερμανικός λαός να πιστέψει ότι η κρίση είναι παγκόσμια και τραπεζιτική και ξεχνάει εύκολα ότι κάποια στιγμή θα χτυπήσει και τους ίδιους. Οι σκληρές πολιτικές αστοχίες της Mέρκελ διευρύνουν μέρα με τη μέρα την κρίση και ήδη κάτι λιγότερο από τις μισές χώρες της Ευρωζώνης έχουν καταφύγει στον μηχανισμό στήριξης.

Η γερμανική συνταγή όχι μόνο δεν αποδίδει, αλλά προκαλεί τα αντίθετα ακριβώς αποτελέσματα. Λένε, ότι δυο είναι οι μεγάλοι φόβοι των Γερμανών. Ο ένας είναι τα χρέη, ο πληθωρισμός και ο οικονομικός εφιάλτης που έζησαν αμέσως μετά τους δυο παγκόσμιους πολέμους και ο δεύτερος είναι η απομόνωση στην οποία επανειλημμένα έχουν βρεθεί εξαιτίας των δεινών που έχουν προκαλέσει στην Ευρώπη και όχι μόνο.

Εμείς, στην Ελλήνων Πολιτεία ενόψει των εθνικών εκλογών στην Γερμανία, θα προσπαθήσουμε να ενημερώσουμε μέσω μιας άτυπης προεκλογικής καμπάνιας, ώστε ο κάθε Έλληνας σε κάθε γωνιά της Γερμανίας να ενημερώσει κάθε Γερμανό πολίτη, ώστε να γνωρίζει τι ακριβώς πρέπει να πράξει μπροστά στην κάλπη τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Ήρθε η στιγμή της υπεύθυνης ενημέρωσης, και πρέπει επιτέλους, να μάθουν όλοι οι Γερμανοί πολίτες, ότι πίσω από γνωστά διαχρονικά σκάνδαλα σε όλη την Ευρώπη, αλλά κυρίως στην Ελλάδα, κρύβεται και μια γερμανική εταιρεία. Να μάθουν ότι η Γερμανία είναι η πρώτη χώρα εξαγωγών σε πολεμικό εξοπλισμό στην Ελλάδα.

Η κ. Μερκελ οφείλει να αντιληφτεί πως στην πατρίδα μας, θεωρείται ως ο μεγάλος εχθρός της. Είναι πιστεύω όλων των Ελλήνων πως η Μέρκελ λειτουργεί ως αυτόματος πιλότος της διεθνούς παγκόσμιας τοκογλυφίας και των κερδοσκόπων της Goldman Sachs.

Είναι πεποίθηση της Ελλήνων Πολιτείας, πως η Γερμανία πολύ σύντομα θα διαλύσει τη σημερινή μορφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού πρώτα θα έχει μαζέψει όλα τα λεφτά του νότου.

Οι Γερμανοί πολίτες λοιπόν, θα πρέπει να επιλέξουν εάν θέλουν μια ενωμένη και δίκαια ισόνομη ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ή θέλουν να είναι με τους παγκόσμιους τοκογλύφους που εκπροσωπεί η Μέρκελ.

Αν επιλέξουν το δεύτερο, θα ενισχύσουν το δόγμα μας που είναι: ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Όπως, επίσης θα δώσουν το δικαίωμα στην παγκόσμια κοινότητα να μην επιτρέψει το αιματοκύλισμά της για τρίτη φορά.


Η Πρόεδρος «Ελλήνων Πολιτεία»
Νίνα Παυλίδου

Ο επικεφαλής στρατηγικής πολιτικής
Παναγιώτης Αποστόλου

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/04/blog-post_8707.html

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ!!!

Εμπιστευτικές πληροφορίες συνιστούν, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, τα επιχειρηματικά σχέδια των τραπεζών και δεν γίνεται αυτά να γνωστοποιηθούν από την Τράπεζα στη Βουλή.

Πληροφορίες για τα 3ετή επιχειρηματικά σχέδια των τραπεζών, που υποβλήθηκαν τον Ιανουάριο του 2012 στην ΤτΕ, είχαν ζητήσει, με ερώτησή τους στο υπουργείο Οικονομικών, 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τους Παναγιώτη Κουρουμπλή, Γιάννη Δραγασάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Οι βουλευτές είχαν ζητήσει να ενημερωθούν ποιες είναι οι δεσμεύσεις που ανέλαβαν οι ανακεφαλαιοποιούμενες τράπεζες για τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας και πόσοι από τους οικονομικούς πόρους που θα δοθούν για την ανακεφαλαιοποίηση, θα διατεθούν για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας.

Ζητούσαν, εξάλλου, ενημέρωση για τα κριτήρια με τα οποία οι τράπεζες διαχωρίστηκαν σε συστημικές και μη συστημικές, αλλά και τον τρόπο που αξιολογήθηκαν η Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Προς απάντηση των ερωτημάτων που έθεταν οι βουλευτές, από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα διαβιβάστηκε στις 29 Μαρτίου στη Βουλή έγγραφο της ΤτΕ, στο οποίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων και τα εξής:

Η Τράπεζα της Ελλάδος δεν θα μπορούσε να αξιώσει έγγραφες δεσμεύσεις ως προς την πολιτική των τραπεζών στον τομέα των δανείων και πιστώσεων. Προφανώς βέβαια, η ανακεφαλαιοποίηση θα συμβάλει στη σταδιακή αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών και των καταθετών.

Η βελτίωση της κεφαλαιακής θέσης και της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών θα τους επιτρέψει να στηρίξουν την πραγματική οικονομία, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος.

Τα ζητούμενα στοιχεία εμπίπτουν στις εμπιστευτικές πληροφορίες, οι οποίες περιέρχονται σε γνώση της ΤτΕ και των οργάνων της κατά την άσκηση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατή η γνωστοποίησή τους.

Η στρατηγική αξιολόγηση (αξιολόγηση βιωσιμότητας) του τραπεζικού τομέα έγινε με βάση δύο ομάδες κριτηρίων: τα εποπτικά και τα επιχειρησιακά. Ο συνδυασμός των δύο ομάδων κριτηρίων αποτέλεσε τη βάση για την τελική αξιολόγηση κάθε τράπεζας.

Τα εποπτικά κριτήρια αξιολογούν τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας, ρευστότητας, ποιότητας περιουσιακών στοιχείων, καθώς και τη μετοχική διάρθρωση και την επάρκεια διοίκησης.

Κάθε δείκτης συγκρίνεται με αντίστοιχους δείκτες αναφοράς (είτε με γνώμονα κριτήρια που έχουν τεθεί από το Ευρωσύστημα είτε με ευρωπαϊκούς δείκτες αναφοράς), όπως π.χ. ο δείκτης άντλησης ρευστότητας από το Ευρωσύστημα.

Τα επιχειρησιακά κριτήρια αναφέρονται στους δείκτες μεριδίου αγοράς, συνεργειών και σταυροειδών πωλήσεων, σταθερότητας καταθετικής βάσης, επάρκειας συστημάτων διαχείρισης κινδύνων, αποδοτικότητας και εκτιμώμενης μελλοντικής κερδοφορίας/εκτιμώμενου χρόνου αποπληρωμής της κρατικής ενίσχυσης.

Κατά την αξιολόγηση της βιωσιμότητας ελήφθησαν υπόψη τα αντίστοιχα ιστορικά και τρέχοντα μεγέθη, καθώς και μελλοντικές εκτιμήσεις κερδοφορίας.

Από την ανάλυση αυτή προέκυψε η αναμενόμενη από την τράπεζα μελλοντική κερδοφορία της και η τεκμαιρόμενη ικανότητα να αποπληρώσει το ποσό της κεφαλαιακής ενίσχυσης σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Η ικανότητα αυτή εξηγεί ουσιαστικά και την έννοια της βιωσιμότητας. Από την αξιολόγηση προέκυψε ότι οι τέσσερις τράπεζες, Εθνική, Eurobank, Alpha Bank και Πειραιώς, είναι βιώσιμες.

Για τον κλάδο των συνεταιριστικών τραπεζών (σ.σ. οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούσαν γιατί δεν περιελήφθησαν στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης) το επικαιροποιημένο Μνημόνιο του Δεκεμβρίου του 2012 προβλέπει την εκπόνηση ειδικής μελέτης αξιολόγησης και μέχρι τα τέλη Μαϊου 2013 τον καθορισμό της στρατηγικής αναφορικά με την εφαρμογή των συστάσεων που θα προκύψουν από την συγκεκριμένη μελέτη.


Τα κριτήρια με βάση τα οποία διεξήχθη η στρατηγική αξιολόγηση (αξιολόγηση βιωσιμότητας) ήταν κοινά για όλες τις ελληνικές εμπορικές τράπεζες ανεξάρτητα από το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς.

Δεν συμπεριελήφθησαν στην αξιολόγηση οι συνεταιριστικές τράπεζες και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων που είναι ίδρυμα ειδικού σκοπού. Ως γνωστόν η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δεν ήταν ιδρύματα ειδικού σκοπού, αλλά πιστωτικά ιδρύματα που υπάγονταν στις διατάξεις του Ν. 3601/2007.

Το ποσό των 50 δισ. ευρώ επαρκεί να καλύψει το κόστος ανακεφαλαιοποίησης και αναδιάταξης του ελληνικού τραπεζικού τομέα. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει και ένα απόθεμα ασφαλείας 5 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων εξελίξεων που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις κεφαλαιακές ανάγκες.

Στο αίτημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να κατατεθούν στη Βουλή όλα τα στοιχεία και οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί από τις Διοικήσεις των Τραπεζών για την τοποθέτηση επιτρόπων, τις συμφωνίες και τις αμοιβές τους, αλλά και τις αμοιβές των διοικήσεων των ανακεφαλαιοποιούμενων τραπεζών η Τράπεζα της Ελλάδος απαντά ότι τα στοιχεία αυτά δεν μπορούν να γνωστοποιηθούν από την ίδια, αλλά θα μπορούσαν να αναζητηθούν από τους Επιτρόπους του Ελληνικού Δημοσίου που μετέχουν στα Δ.Σ. των Τραπεζών.

Στην επισήμανση του ΣΥΡΙΖΑ ότι η ΑΤΕ βρισκόταν στο μέσο επίπεδο των ελληνικών τραπεζών και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο εμφανιζόταν καλύτερο στους δείκτες πιστωτικού κινδύνου, η ΤτΕ αναφέρει ότι, όπως αναλύεται και στην έκθεση για την Ανακεφαλαιοποίηση και Αναδιάταξη του Ελληνικού Τραπεζικού Τομέα, η διαγνωστική μελέτη της BlackRock δεν συμπεριλαμβάνει τις απαιτήσεις έναντι του Ελληνικού Δημοσίου.

Στην περίπτωση της ΑΤΕ, που ήταν τράπεζα με το συγκριτικά μεγαλύτερο ποσοστό τέτοιων απαιτήσεων, το ποσοστό της ζημιάς προς το σύνολο των δανείων θα ήταν σημαντικά υψηλότερο εάν είχαν ληφθεί υπόψη.

Σημειώνεται επιπλέον ότι δεν θα πρέπει να παραβλέπεται ότι η Αγροτική Τράπεζα εμφάνιζε χρόνια δομικά προβλήματα, παρουσίαζε χαμηλή αποδοτικότητα και ελλείψεις στην οργανωτική και λειτουργική της διάρθρωση και κυρίως, παρά τις συνεχείς ενέσεις κεφαλαίων από το Δημόσιο, η Αγροτική Τράπεζα αντιμετώπιζε σημαντικού ύψους κεφαλαιακή ανεπάρκεια και δεν υπήρχε προοπτική ο βασικός μέτοχος να την ανακεφαλαιοποιήσει.

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ήταν πιστωτικό ίδρυμα ειδικού σκοπού έως το 2005. Από το 2006 και μετά λειτουργεί ως πιστωτικό ίδρυμα και συνεπώς ορθώς αξιολογήθηκε με τα ίδια κριτήρια, όπως και τα υπόλοιπα πιστωτικά ιδρύματα.

Το ΤΤ είχε σημαντικού ύψους αρνητική εκτιμώμενη δημιουργία εσωτερικού κεφαλαίου για την περίοδο 2012-2014, που σημαίνει ότι όχι μόνο δεν θα ήταν σε θέση να αποπληρώσει την κρατική ενίσχυση σε εύλογο χρονικό διάστημα, αλλά ενδεχομένως θα χρειαζόταν και νέα κεφαλαιακή ενίσχυση με μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

lobbystasgr

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/04/blog-post_7585.html

Οι Τροικανοί έφυγαν αμίλητοι. Ο Στουρνάρας άδειασε τον Πάστορα Κουβέλη, έρχεται βρωμόξυλο και αποκαλύψεις...!!!

Tην πλάκα τους έχουν πάθει οι τροικανοί με την κοροιδία της κυβέρνησης και των υπουργών της. Επί δύο ώρες προσπαθούσε να τους εξηγήσει ο Στουρνάρας τι ρόλο παίζει ο θρυλικός Πάστορας Κουβέλης και γιατί ο Σαμαράς δεν μπορεί να ιδιωτικοποιήσει τον ΟΠΑΠ.

Οι εκπρόσωποι της Τρόικας άκουγαν με προσοχή και έφυγαν χωρίς να μιλήσουν. Το ξύλο που θα ακολουθήσει δεν λέγεται. Στο μεταξύ ετοιμάζονται αποκαλύψεις στα διεθνή ΜΜΕ (ΒΒC) για την διαπλοκή που θα προκαλέσουν σάλο!

Με στόχο να προστατευθούν συντάξεις και μισθοί και να μην προκύψουν απρόοπτα στο πεδίο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας συναντήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, μετά την αναβολή που πήρε η συνάντηση που ήταν να πραγματοποιηθεί το πρωί της ίδιας ημέρας, με τους επικεφαλής της τρόικας κ.κ. Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ).


Η συνάντηση κράτησε περίπου τρεις ώρες και σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών όλα τα θέματα παραμένουν ανοιχτά. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έκλεισε απολύτως τίποτα στα βασικά θέματα, δημοσιονομικά (υστέρηση εσόδων), τράπεζες και δημόσιος τομέας.

Η αποχώρηση της τρόικας ήταν επεισοδιακή καθώς αποδοκιμάστηκαν από 20 τουλάχιστον άτομα που ήταν συγκεντρωμένα και χρειάστηκε να επέμβουν αστυνομικοί.

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας δήλωσε ότι «καλά πήγε η σύσκεψη αλλά θέλει πολύ δουλειά ακόμα. Δεν θα κλείσει τίποτα αν δεν κλείσουν όλα μαζί». Οι συσκέψεις με την τρόικα θα συνεχιστούν καθημερινά.

Πριν τη σύσκεψη

Στελέχη της κυβέρνησης διαμηνύουν ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλες οριζόντιες περικοπές, γνωρίζοντας ότι η τρόικα είναι πιθανό να προτείνει νέες μειώσεις για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό (από την υστέρηση εσόδων και ασφαλιστικών εισφορών) που εκτιμάται από 2,5 ως 3,2 δισ. ευρώ για το 2013 και το 2014.

Παράλληλα, τα ίδια στελέχη κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ανάγκη σταθερότητας στο τραπεζικό σύστημα, ειδικά μετά τις εξελίξεις στην Κύπρο, επισημαίνοντας τον κίνδυνο αφελληνισμού βασικών πυλώνων του. Στο «μενού» της διαπραγμάτευσης με την τριμερή θα τεθούν και οι αντιρρήσεις των δανειστών για τη συγχώνευση της Εθνικής με την Eurobank.

Καθυστέρηση δόσης

Βασικός στόχος της ελληνικής πλευράς είναι να κλείσουν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο όλες οι εκκρεμότητες που έμειναν ανοικτές από την προηγούμενη επίσκεψη της τρόικας η οποία οδηγήθηκε σε εμπλοκή στο Μέγαρο Μαξίμου στις 13 Μαρτίου.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν αποσταλεί μέσω email οι προτάσεις της κυβέρνησης για το θέμα της κινητικότητας και των υποχρεωτικών αποχωρήσεων στο Δημόσιο, ώστε να καλυφθεί το διαρθρωτικό ορόσημο (milestone) που δεν τηρήθηκε και διατηρεί σε εκκρεμότητα τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ του Μαρτίου (έχει εγκριθεί πολιτικά από τον Δεκέμβριο). Ο κ. Στουρνάρας αισιοδοξεί ότι το ζήτημα θα λυθεί άμεσα.

Ωστόσο η έγκριση της νέας δόσης των 6 δισ. ευρώ εξαρτάται από τη συνολική αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας για το α' τρίμηνο του 2013 και δεν αναμένεται να εγκριθεί από το Eurogroup της Ιρλανδίας στις 12 Απριλίου, όπως υπολόγιζε αρχικά η κυβέρνηση.


Χωρίς χρονοδιάγραμμα οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - τρόικας, λέει η Κομισιόν

Η αποστολή της τρόικας, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Αθήνα, δεν έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα όσον αφορά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τις ελληνικές αρχές, δήλωσε την Πέμπτη από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολιβιέ Μπαγί.

«Σε αυτού του είδους τις αποστολές δεν υπάρχουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, γιατί γνωρίζουμε ότι χρειάζεται χρόνος για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ολιβιέ Μπαγί.

Ο εκπρόσωπος απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένα θέματα που βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση ανάμεσα στην τρόικα και τις ελληνικές αρχές.

Με στόχο συμφωνία ως τις 15 Απριλίου

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διευθέτηση του ζητήματος για το χαράτσι των ακινήτων, μετά την αδυναμία του υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει εγκαίρως στη θέσπιση ενιαίου φόρου ακινήτων, θα είναι μόνο η αρχή μιας μακράς διαδικασίας για την αντιμετώπιση της υστέρησης εσόδων και ασφαλιστικών εισφορών. Η «μαύρη τρύπα», ελέω βαθύτερης ύφεσης και ανεργίας αλλά και λόγω των εξελίξεων στην Κύπρο, εκτιμάται από 2,5 ως 3,2 δισ. ευρώ για το 2013 και το 2014.

Διαμορφώνεται για άλλη μια φορά δυσμενές περιβάλλον για την ελληνική πλευρά μέσα στο οποίο η διεκδίκηση αιτημάτων όπως η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% αλλά και του φόρου στο πετρέλαιο θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Ωστόσο κυβερνητικές πηγές λένε ότι και τα δύο ζητήματα θα τεθούν με ένταση.

Παράλληλα, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών τονίζουν την ανάγκη να μην υπάρξει νέο θρίλερ στην διαπραγμάτευση με την τρόικα και θέλουν σε κάθε περίπτωση να αποφύγουν μια νέα εμπλοκή, η οποία θα μετατρέψει σε «Μπεν Χουρ» την θεωρητικώς πιο εύκολη αξιολόγηση εδώ και δύο χρόνια.

Με βάση τα νέα δεδομένα το υπουργείο Οικονομιών προσδοκά θετικό κλείσιμο των διαπραγματεύσεων ως τις 15 Απριλίου και έγκριση της δόσης των 6 δισ. ευρώ, ενδεχομένως με τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα.

Αγωνία για τις αποκρατικοποιήσεις

Την ίδια στιγμή προβληματισμός επικρατεί για την πορεία υλοποίησης των αποκρατικοποιήσεων με το βλέμμα στην αξιολόγηση του Ιουνίου. «Αν η κυβέρνηση δεν κλείσει με θετικό τρόπο τα θέματα των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ και του ΟΠΑΠ θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα»εκτιμούν κοινοτικές πηγές. Ως το τέλος του Απριλίου το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) αναμένεται ότι θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών από τους οποίους περιμένει έσοδα άνω των 2 δισ. ευρώ. Αν δεν «κλειδώσει» αυτό το ποσό ως το τέλος Ιουνίου υπάρχει κίνδυνος για νέες περικοπές δαπανών και για την ενεργοποίηση του αιτήματος του ΔΝΤ για αντικατάσταση της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ με ξένους ειδικούς.

http://kourdistoportocali.com/articles/19927.htm
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/04/blog-post_5.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters