Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Γιατί η Ελλάδα και η Κύπρος είναι έξω από την λίστα τιμολόγησης για χώρες που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση?

Η ΤΝΤ είναι μια Παγκοσμίου εμβέλειας εταιρία μεταφορών! Στην λίστα που τιμολογεί για αποστολές παγκόσμια έχει αφαιρέσει την Ελλάδα και την Κύπρο από την Ευρωπαϊκή Ένωση !
Η συγκεκριμένη εταιρία κάνει καθημερινά χιλιάδες τιμολογήσεις! Αρα αποκλείεται να θεωρηθεί λάθος ! Τότε τι; .....Γνωρίζει κάτι για το πολύ άμεσο μέλλον;

http://www.katohika.gr/2013/04/giati-einai-i-ellada-kai-i-kipros-ekso-apo-tin-lista-tis-eu.html

Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΝ ΤΑΧΕΙ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΙΣΒΟΛΗ!!!!


Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΝ ΤΑΧΕΙ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΙΣΒΟΛΗ!!!!
Ακόμη έναν πολιτικόν συμψηφιδωτόν βαδίζει προς το τέλος του. Ο τουρκικός στρατός αδειάζει την ανατολική πλευρά της Μικράς Ασσίας και βαδίζει προς τα ανατολικά καλύπτωντας το μέτωπον απέναντι από την Ελλάδα από τον Έβρον ως την Ροδον και την Κύπρον. Οι προθέσεις είναι φανερές δι’ όσους έχουν νουν να λογαριάσουν. Λέτε να ισχύει εκείνον το μυστικόν της προφητείας του Πατροκοσμά Αιτωλού ότι οι Τούρκοι θα το γνωρίζουν τρεις ημέρες πρωτύτερα;
Ο Αμπτουλάχ Οτσαλάν πέρασε στην αντεπίθεση και μετά την προδοσία του από τον αρχιπροδότη του Ελληνισμού όπως και ο παππούς του Θεόδωρο Πάγκαλλο/Πανάσχημο και πρόδοσε τον Ελληνισμό (;) και τον λαό του; Σε τι αποσκοπεί η συμφωνία του με τους Τούρκους για παύση των εχθροπραξιών; Τι κρύβεται;

Μήπως όλα είναι στο κόλπον; Πάντως φαίνεται πολύ αστείον να υποχωρεί το τουρκικός στρατός από τα ανατολικά σύνορα προς ένδειξη φιλίας με τους Κούρδους, αφήνωντας αφύλακτα τα νώτα τους στον πόλεμο της Συρίας, δεν φαίνεται σοβαρή υπόθεση. στην πραγματικότητα η Τουρκία έβαλε τον Αμπτουλάχ Οτσαλάν ν’ ανακοινώσει την εκσυμφιλιοποίηση Τούρκων Κούρδων για να παρθεί ως δεδομένον αυτής της πρόθεσης η μετακίνηση του στα ελληνικά σύνορα.
Στην Κύπρον στις ακριτικές με τα κατεχόμενα περιοχές ακούμε κάθ’ εβδομάδα πλέον τις ριπές των κλαγγών των τυφεκίων και τις εκρήξεις από ΠΑΟ και όλμους νυχθημερόν των Τούρκων!
Όλοι καταλάβουν εκτός από τις αρχές μας!
Η πρόθεση περνάται απαρατήρητη με πρόφαση την ψευδοειρήνη με τους Κούρδους για να ζυγώσουν τα σύνορα μας χωρίς να μας συγκλονίσουν και να εισέλθουμε ψυχικά και σωματικά σε κατάσταση διαρκούς έκτακτης ανάγκης επιθέσεως.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΑΣ
http://news-cobra.blogspot.gr
http://www.katohika.gr/2013/04/tourkikos-stratos-en-taxi-metaferetai-apenanti-apo-tin-ellada.html

ΣΧΕΔΙΟ ΑΧΙΛΛΕΑΣ: "Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΤΡΕΛΟΥ"

Γράφει ο Νικ. Αλ. Αργυρίου
Εδώ και καιρό έπεσε στα χέρια μου ένα προσχέδιο βιβλίο με τίτλο:
" Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΤΡΕΛΟΥ ", όπου είχα την τύχη και την τιμή να το μελετήσω.
Κατά μια περίεργη σύμπτωση αρχικά το διάβασα χωρίς σειρά :
Ο ήρωας έχει το αντιπροσωπευτικό όνομα ενός άτρωτου ήρωα, του Αχιλλέα, με το ένα αδύνατο σημείο. Το όνομα αυτό συμβολίζει το όνομα όλων εκείνων των ανθρώπων , όπου ενώνονται πνευματικά ενάντια στη παγκοσμιοποίηση των επικυρίαρχων.
"Ο Δρόμος του Τρελού" σηματοδοτεί την επιλογή του ήρωα να ακολουθήσει τον προσωπικό του δρόμο, που θα τον οδηγήσει τελικά στο Μονοπάτι της Γνώσης. Ο Αχιλλέας επιλέχθηκε από τα Ανώτερα πεδία για να παίξει το ρόλο ενός σύγχρονου ΑΒΑΤΑΡ. Διότι γνωρίζει από τα Ακασικά αρχεία την έννοια της θυσία.
Σήμερα, η ανθρωπότητα ελέγχεται διαμέσου του φόβου και βρίσκεται σε αδράνεια. Ο Αχιλλέας δρα στο φυσικό πεδίο μεταβιβάζοντας το μήνυμα της ενότητας, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά δύναμης για την ανθρωπότητα. Έτσι του αποκαλύπτεται το Σχέδιο, γνωστό ως "ΣΧΕΔΙΟ ΑΧΙΛΛΕΑ". Σκοπός του η επιτάχυνση της εξέλιξης που ήδη έχει αρχίσει και η ανάγκη της σημερινής ανθρωπότητας για την αλήθεια. Το Σχέδιο, λοιπόν, αποκαλύπτεται στον Αχιλλέα μέσα από την διαδικασία της εσωτερικής του επικοινωνίας με τον Ανώτερο Εαυτό του.
Η προσωπική αυτή μεταφυσική εμπειρία περιγράφεται με μυθιστορηματικό τρόπο, αποκωδικοποιώντας σταδιακά βασικές αρχές του αποκρυφισμού. Οι αρχές αυτές διέπονται από τους νόμους των ψυχικών δονήσεων.
Το μέλλον του ανθρώπου οδηγούν δυο δυνάμεις η σύμπτωση και η αδράνεια. Αν ο άνθρωπος επιλέξει ένα καθαρά υλιστικό αποτέλεσμα πλουτισμού, τότε πέφτει σε αδράνεια και, η επαφή του με τον Ανώτερο Εαυτό του διακόπτεται. Ενώ αν ο άνθρωπος είναι κοντά στο ταξίδι της ψυχής του Ανώτερου Εαυτού του, τον οδηγούν τα σημάδια των συμπτώσεων της διαδικασίας.
Ο ίδιος ο άνθρωπος σήμερα σκεπτόμενος το μέλλον του σχεδιάζει ένα σωρό δολοπλοκίες για να πετύχει την διάκριση της επιτυχίας, δίχως να συνειδητοποιεί ότι εκτελεί τα σχέδια εχθρικών οντοτήτων ως προς την ανθρωπότητα....
Ακολουθείστε τις πραγματικές αλήθειες με την δύναμη της Αγάπης για να νικήσουμε την αδράνεια και να αντέξουμε τον χλευασμό και την προδοσία μέχρι να έρθει η Αφύπνιση.
 
http://www.katohika.gr/2013/04/sxedio-achilleas-o-dromos-tou-trelou.html

Chemtrails: Είναι πολλά τα λεφτά πίσω από το πρόγραμμα! Ακολούθησε τα να βρεις την πηγή του προβλήματος ΒΙΝΤΕΟ

Αποκαλυπτικό βίντεο που εξηγεί πως συνδέονται μεταξύ τους Chemtrails, HAARP, Γεωμηχανική, Monsanto και τα χρήματα που παίζονται πίσω από όλο αυτό το project. Αν αναρωτιέστε που πάνε τα χρήματα μας από τις τεράστιες φορολογίες για δείτε κι αυτό.
Από την άλλη μην ξεχνάμε τις τεράστιες επενδύσεις στη Monsanto και τις χρηματοδοτήσεις σε προγράμματα γεωμηχανικής του Bill Gates.
Δείτε το βίντεο και αφήστε τους άλλους να μιλάνε για "παγάκια" και για συννεφάκια cirrus...



psekasmataΠΗΓΗ
 
http://www.katohika.gr/2013/04/chemtrail-einai-polla-ta-lefta-piso-apo-to-programma.html

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΣ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ: Αυτόχθονες οι Έλληνες και όχι Ινδοευρωπαίοι

Υπάρχουν σήμερα ορισμένοι «επιστήμονες» που διατυπώ-νουν θεωρίες τις οποίες στη συνέχεια μη δυνάμενοι να αποδείξουν, λαμ-βάνουν ως αξιώματα, πράγμα άκρως αντιεπιστημονικό.
Ενοχλούμενοι δε με την πνευματική δυναμικότητα των Ελλήνων σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν εκδώσει κατά καιρούς διάφορες θεωρίες περί μίας δήθεν κοινής (μη Ελληνικής) καταγωγής όλων των λαών του κόσμου (θεωρίες Ινδοευρωπαίων, Ινδογερμανών κλπ) με σκοπό να μας πείσουν είτε ότι δεν είμαστε γηγενείς και ότι είμαστε άποικοι αυτού του χώρου (θεωρίες Προελλήνων, καθόδου Δωριέων κλπ) είτε ότι καταγόμαστε από ένα άλλο λαό στον οποίο οφείλουμε τα πάντα (θεωρία Αφροκεντρισμού).
Δι’ αυτού του τρόπου πιστεύουν είτε ότι θα μειώσουν την αξία που δίνει στη φυλή μας η παγκόσμια διανόηση είτε ότι θα οικειοποιηθούν τα επιτεύ-γματα της φυλής μας. Ενοχλούνται που προσωπικότητες σαν τον διάσημο Γερμανό ποιητή και δραματικό συγγραφέα Ι. Σίλλερ εξέφρασαν το θαυμασμό τους για μας όπως:
«…Έλληνα, όπου κι αν γυρίσω την σκέψη μου, όπου κι αν στρέψω την ψυχή μου, μπροστά μου σε βρίσκω… Τέχνη λαχταρώ, ποίηση, θέατρο, αρχιτεκτονική, επιστήμη, μαθηματικά, φιλοσοφία, ιατρική… Δημοκρατία, ισονομία, ισοπολιτεία αναζητώ, εσύ μπροστά μου, μπροστάρης κι αξεπέραστος». («Τα Ελληνικά» τουWalter Savage Landor) και αλλού «Μισώ τους Έλληνες που δεν άφησαν τίποτε να ανακαλύψουμε εμείς».
Αν ερευνήσουμε για παράδειγμα τη θεωρία των Ινδοευρωπαίων θα
διαπιστώσουμε ότι αυτή πρωτοεκφράστηκε το 1786 από τον Άγγλο ανατολιστή William Jones, γι’ αυτό και δεν υπάρχει γραπτός ο όρος σε κείμενο προγενέστερης ηλικίας. Από τότε μέχρι σήμερα:
α. Δεν ανακαλύφθηκε ούτε μία πόλη αυτής της πολυπληθούς φυλής.
β. Δεν ευρέθη ούτε ένα σκελετικό εύρημα που ανθρωπολογικά μελετημένο να είναι πρότυπο ή τύπος ινδοευρωπαίου.
γ. Κανείς αρχαίος γεωγράφος (Στράβων, Πολύβιος, Αρριανός κλπ) δεν αναφέρει την ύπαρξη τέτοιας πολυπληθούς φυλής και τέλος
δ. όπως προαναφέρθηκε, δε βρέθηκε κανένα αρχαίο βιβλίο στο οποίο να αναφέρεται η ύπαρξη της, φανταστικής κατά τα άλλα, φυλής αυτής.
Άκρως αντιεπιστημονική λοιπόν αυτή η θεωρία που δυστυχώς ακόμη και σήμερα επιβιώνει, 214 χρόνια μετά την επινόησή της, παρά τις αντιρρήσεις των πλέον έγκριτων επιστημόνων: «Πρέπει να ξεκαθαρίσει το μνημονικό μας από όλη τη σαβούρα της Ινδοευρωπαϊκής θεωρίας, που επέβαλε στη Μεσογειακή Μυθολογία και Προϊστορία μία γένεση αναγόμενη στις μεταναστεύσεις Αρίων και που κοιτίδα τους ήταν τάχα τα οροπέδια της Κεντρικής Ασίας αγνοώντας τη Μυθολογία και ιστορία των αυτοχθόνων Ελλήνων» Βίκτωρ Μπερνάρ (1866-1932) {Γάλλος αρχαιολόγος, φιλόλογος και καθηγητής της Ecole Normale Superieure “Προέλευση Αρκαδικών Μύθων λατρείας” 1894}.
Αλλά τα ψεύδη δε σταμάτησαν εδώ. 27 χρόνια μετά από αυτή τη θεωρία, το 1813, από έναν άλλο Άγγλο ανατολιστή τον Thomas Young, διατυπώθηκε η Θεωρία της «Ινδοευρωπαϊκής ομογλωσσίας» με την οποία έγινε προσπάθεια να πείσει ότι όλες οι γλώσσες προήλθαν από μία πρωτογλώσσα, την Ινδοευρωπαϊκή, γιατί όπως παρατήρησε υπήρχαν λέξεις κοινές σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες όπως πχ. Η λέξη πατήρ (πατέρας) Λατινικά pater, γαλλικά pere, αγγλικά father, γερμανικά vater.
Το 1816 ο ιδρυτής της «συγκριτικής γλωσσολογίας» Γερμανός Franz Bopp απέδειξε τη γενετική σχέση των γλωσσών αυτών (ελληνικά, λατινικά, ινδικά, αγγλικά, γερμανικά, σλαβικά, αρμενικά κλπ). Έτσι καθιερώθηκε διεθνώς ο όρος «Ινδοευρωπαϊκή ομογλωσσία» ενώ οι Γερμανοί για καθαρά σοβινιστικούς όρους την καθιερώνουν ως «Ινδογερμανική» (Indogermaniscm).
Η στοιχειώδης λογική λέει όμως ότι για να συγκρίνεις δύο, τρεις, πέντε λέξεις, πρέπει αυτές να είναι ισόχρονες δηλ. να έχουν εντοπιστεί σε γραπτά κείμενα ίδιας ηλικίας, διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος του λάθους η μία λέξη να προέρχεται από την άλλη.
Είναι περίεργο αυτό το τόσο απλό δεδομένο να μη λαμβάνεται υπ’ όψιν. Ο Λατίνος Κικέρων είπε: «Οι Λατίνοι λαός αγροτικός ξεκίνησαν με 250 λέξεις αντλώντας με το τσουβάλι λεξιλόγιο από την Ελληνική» (Πλουτάρχου Βίοι Παράλληλοι), ενώ ο διάσημος Γάλλος Γλωσσολόγος MEILLET είπε «μόνο τον καιρό του Αυτοκράτορος Αυγούστου, διολίσθησαν από τα Ελληνικά στα Λατινικά 10.000 λέξεις».
Γιατί όμως βγήκαν αυτές οι θεωρίες; Η εξήγηση είναι απλή. Με τους Άραβες, αλλά και μετά τον Μεσαίωνα που ήλθε η Αναγέννηση, επανανακαλύφθηκε και διαδόθηκε σε όλη την γηραιά ήπειρο, το μεγαλείο και οι αξίες της Αρχαίας Ελλάδος.
Την εποχή αυτή οι Άγγλοι ήταν η μεγάλη παγκόσμια ναυτική δύναμη. Κυριαρχούσε στην υδρόγειο αλλά δεν είχε παράδοση την οποία ήθελε να δημιουργήσει. Αισθανόταν όπως οι νεόπλουτοι ταπεινής καταγωγής, που θέλουν να παρουσιαστούν ως αριστοκράτες καταγόμενοι από ιστορικές οικογένειες. Επειδή όμως δεν είχαν καμία ιστορία έπρεπε να ξαναγράψουν μία νέα που ή να τους παρουσιάζει ότι έχουν μακρύ παρελθόν ή να μειώνει την ιστορία των πραγματικά ιστορικά μεγάλων λαών και μαζί με αυτό το αίσθημα μειονεξίας τους. Και ο μοναδικός λαός που ορθωνόταν μπροστά τους ως γίγας του πνεύματος, ήταν οι Έλληνες.
Το εγχείρημά τους φάνηκε εύκολο αν αναλογιστεί κανείς ότι την εποχή δημιουργίας των θεωριών αυτών, η Ελλάς, δημιουργός του παγκόσμιου πολιτισμού, ήταν υπόδουλη των Τούρκων και δεν υπήρχε πιθανότητα να έχουν σοβαρές αντιδράσεις. Με την θεωρία των Ινδοευρωπαίων κατάφερναν και τα δύο. Μείωναν την αξία των μοναδικών Ελλήνων και αυτοί ως καταγόμενοι από τους (φανταστικούς) Ινδοευρωπαίους αποκτούσαν ιστορική καταγωγή.
Η προσπάθεια να πείσουν ότι η κάθοδος των Ελληνικών φύλων έγινε από βορρά και όχι από τα ορεινά, όπως πραγματικά συνέβη μετά τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνος, σκοντάφτει και σε πλειάδα ιστορικών συγγραφέων, αρχαίων και συγχρόνων, όπως του Αριστοτέλη που στα «Μετεωρολογικά» του (1 352α) αναφερόμενος στον παραπάνω κατακλυσμό, γράφει «…περί την Ελλάδα την αρχαία.
Αύτη δ’ εστίν η περί την Δωδώνη και τον Αχελώον …ώκουν γαρ οι Σελλοί ενταύθα και οι καλούμενοι τότε μεν Γραικοί, νύν δ’ Έλληνες» και προσδιορίζει αυτή την περιοχή ο Αριστοτέλης γιατί όπως αποκάλυψε και ο Δντής και εκδότης της εγκυκλοπαίδειας του ΗΛΙΟΥ, Ι.Δ.Πασσάς όλοι οι Ευρωπαίοι λαοί έχουν ελληνική προέλευση, καθόσον την εποχή κατά την οποία υποτίθεται ότι ήλθαν οι Ινδοευρωπαίοι στον Αιγαιακό χώρο «…ολόκληρος η βόρειος Ευρώπη, η πέραν του Δουνάβεως και εντεύθεν του κάτω Ρήνου και των Άλπεων, αλλά και η Ανατολή, μηδέ της Βορείου Περσίας και των Βορείων Ινδιών εξερουμένων, εκαλύπτοντο από παγετώνας και συνεπώς ήτο αδύνατον να ζήσουν και να αναπτυχθούν εκείθεν των περιοχών αυτών άνθρωποι ανεπτυγμένοι ως Άριοι ή Ινδοευρωπαίοι, οι οποίοι αργότερον κατήλθον εις τον χώρον του Αιγαίου δια να εκπολιτίσουν τους Έλληνας» (Η αληθινή προϊστορία σελ.92).
Δε θα αναφερθούν τα ρηθέντα μίας πλειάδος ξένων επιστημόνων που στηρίζουν την αλήθεια της αυτοχθονίας μας με τρόπο επιστημονικό. Απλά μεταφέρουμε όσα έγραψε ο Ι.Δ. Πασσάς στο παραπάνω βιβλίο του (σελ.93): «Συνεπώς και η θεωρία περί καθόδου Αρίων και Ινδοευρωπαίων και εξ αυτών των φανερών και αδιάσειστων δεδομένων καταφαίνεται, ότι είναι μύθος και κατασκεύασμα αμαθεστάτων νεωτέρων μυθοϊστοριογράφων και ανιστορήτων επιστημόνων ή επιτηδείων διαστρεβλωτών της ιστορίας, της αληθείας και της πραγματικότητος, αφού επαναλαμβάνομεν, ουδεμία παράδοσις ουδενός αρχαίου λαού, ομιλεί περί Ινδοευρωπαίων και καθόδου των εις τον χώρον του Αιγαίου »
http://www.katohika.gr/2013/04/allos-enas-mythos-katarreei-avtoxthones-oi-ellhnes-kai-oxi-indoevropaioi.html

ΙΧΩΡ

Έχω τονίσει και αναφερθεί πολλές φορές στην Μυθολογία/Μυθοϊστορία των Προγόνων μας….ο μέγιστος Παιδαγωγός προς όλους ΗΜΑΣ…..όπου με προτροπή έρευνα και κατανόηση της «κρυφής» αλλά και φανερής Γνώσης…θα βγάλουμε τα εξαγόμενα συμπεράσματα….που έχουν έτσι κι αλλιώς διαχρονική αξία και ισχύ…μιας διδασκαλίας του Θείου Φωτός …η οποία διαπαιδαγώγηση....μας προέρχεται εκ του Χείρωνος Κενταύρου….υπό του Απόλλωνος(θεού του αμιγούς Φωτός)….όπου ο Χείρων συνδέει και πάλι τον ίππο….δηλαδή το ΑΛΟΓΟΝ μέρος της Ψυχής….με τη φώτιση του Παιωνίου Προτύπου: «Εν δε Απόλλων».
Η δε Παιωνία Αθηνά εναποθέτει μόνον την χείρα της εις την κεφαλή του….δείγμα μεταβιβάσεως των συμβουλευτικών Σοφών και Θεραπευτικών της ιδιοτήτων.
Ο Απόλλων….είναι προστάτης της Υγείας….και κατευθύνει ορθώς τον ιππόμορφο Χείρωνα στην απόκτηση των θείων Του Ιδιοτήτων….δηλαδή της Παιωνίας Θεραπευτικής Τέχνης….της ΜΟΥΣΙΚΗΣ…δηλαδή την καθ’ ολοκληρίαν Πνευματική επίδοση και μόρφωση…της Μαντικής ικανότητος και της Τοξοβολίας.
Η διαπαιδαγώγηση του Χείρωνος υπό του Απόλλωνος πραγματοποιείται ΑΔΕΛΦΙΑ…δια της ελεγχόμενης ΛΟΓΙΚΗΣ και ΓΝΩΣΗΣ του ΕΑΥΤΟΥ/ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ….με βάση όμως το κριτήριο και την έννοια της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.
Όμως παρατηρούμε ότι η φύση σύλληψης και γέννησης του Χείρωνος….από τα ανεξέλεγκτα ένστικτα των γονιών του Κρόνου και της Φιλύρας…..έρχεται σε αντίθεση με τη Θεία σύλληψη και γέννηση του Απόλλωνος…δια της ομαλής συνεύρεσης Διός και Λητούς. Αυτό σημαίνει ότι η σύλληψη του Απόλλωνος είναι μείξη του Λείου Ήθους/ΛΗΤΟΥΣ…..με της ανώτατης Νοημοσύνης του ΔΙΟΣ….χωρίς την παρεμβολή των ίππων.
Ο ίδιος ο Χείρων με πρότυπο πλέον τον Απόλλωνα….και μέσω της καθαρότητος και απελευθέρωσης των δεσμών της άγνοιας…τις οποίες διδάχθηκε από τον Φοίβο Απόλλωνα(Πνευματικού Πατρός)…καθίσταται ΟΝ φωτισμένο και ικανό να αναλάβει την ανατροφή…όχι μόνον των απλών Ανθρώπων…..αλλά και των εξαίρετων τέκνων των Θεών μετά των Θνητών γυναικών και τέκνων των ηγεμόνων τέκνων Θεών.
Ως ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ....αλλά και ως ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ τους.....ο ΧΕΙΡΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ…υπό την καθοδήγηση του Απόλλωνος…προετοιμάζει τα τέκνα να αλλάξουν πεδίο ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑΣ….και ως ΗΡΩΕΣ πλέον…αφού δοκιμασθούν στο πεδίο των ΛΑΘΩΝ/ΑΘΛΩΝ….να διέλθουν ΑΔΕΛΦΙΑ….εκ της ΠΥΛΗΣ της ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ….διότι ο ΧΕΙΡΩΝ…..ων αθάνατος….κατέχει την αρμοδιότητα του ΟΔΗΓΟΥ των ΨΥΧΩΝ….διανοίγοντας σ’ αυτούς την ΠΥΛΗ της ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ.
Ο ρόλος του Χείρωνος…είναι πολύ εξαιρετικής σημασίας….διότι δημιουργεί το ΝΕΟ ΓΕΝΟΣ….ΤΟ ΓΈΝΟΣ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ…..το οποίο μαθητεύει μέσω αυτού εις την αόρατον και άφατον Απολλώνιον Γνώση....του Εαυτού.
Αν θυμηθούμε όμως τάχιστα....ο Χείρων δίδαξε με ρώμη την πολιτική, νομική, πολεμική, κυνηγετική, ιατρική, μουσική , αστρολογική ικανότητα μάθησης στους μαθητές : ΗΡΑΚΛΗΣ-ΙΑΣΟΝΑΣ-ΑΧΙΛΛΕΑΣ-ΠΗΛΕΥΣ-ΝΕΣΤΩΡΑΣ-ΑΜΦΙΑΡΑΟΣ-ΚΕΦΑΛΟΣ-ΜΕΛΑΝΙΩΝ-ΤΕΛΑΜΩΝ-ΘΗΣΕΑΣ-ΜΕΛΕΑΓΡΟΣ-ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ-ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ-ΟΔΥΣΣΕΑΣ-ΜΕΝΕΣΘΕΥΣ-ΔΙΟΜΗΔΗΣ-ΚΑΣΤΟΡΑΣ-ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ-ΑΝΤΙΛΟΧΟΣ ΑΙΝΕΙΑΣ κλπ κλπ….ουκ ολίγων…..και καθ’ ομοίωσιν ο Χείρων…καθίσταται ο ΙΑΤΡΟΣ των ΘΝΗΤΩΝ…στο πυκνό και βαρύ Υλικό Πεδίο…όπου δια των χειρών του….ο Χείρων….καθίσταται άριστος ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ.
Η σημασία της λέξεως Χείρων Κένταυρος…..συνθέτει εις ΕΝ τη διττή φύση των μαθητών του….. διδάσκοντας εξ ιδίας πείρας τον τρόπο θεραπείας σώματος και ΑΥΡΑΣ/ΨΥΧΗΣ….! Δηλαδή η ΨΥΧΗ ή αλλιώς ΨΥΧΑ...είναι Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΗΣ ΠΥΡΙΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ, ΣΕ ΧΟΙΚΟ ΣΩΜΑ.
Ο Χείρων Κένταυρος λοιπόν …..δια των χειρών του….κεντάει την Αύρα/Ψυχή….κι όταν λέγω κεντάει…σημαίνει ότι παρά τη θέλησή του….ο ιππεύς κεντάει και εξαναγκάζει τον ίππο….Αύρα/Ψυχή του Κεντ+αύρου…να τρέξει μακριά και να καλπάσει. Το κέντημα της βελόνας….προωθεί τη κλωστή εκείνη….σ’ εφαρμογή του σχεδίου…δια της ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ των μερών…τα οποία άλλοτε έχουν σχεδιασθεί επί του υφάσματος και άλλοτε όχι…..διότι η ασαφής έννοια του κεντήματος....όπου είναι δυνατόν οι χείρες του Χείρωνος να την κεντήσουν….καθώς είναι μη υπάρχουσα στο χώρο…ασύλληπτος, αυτοκινούμενη, αόρατη…..δηλαδή....ΑΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ….εις το χρόνο...Αθάνατον ΑΥΡΑ του.
Έτσι όπως ο Χείρων Κένταυρος δια των χειρών του ΝΟΗΤΙΚΑ ….και όχι φυσικά….αναλαμβάνει την ΑΥΤΟΙΑΣΙΝ του….κεντώντας την ΑΥΡΑ του…..έτσι κατά παράδειγμα και ο κάθε ΘΝΗΤΟΣ (Θνητός σημαίνει αυτός που με στέρεο Σώμα και Νου θεάται)…έχει την δυνατότητα να καταστεί ΙΑΤΡΟΣ του ΕΑΥΤΟΥ του…..αναλαμβάνοντας δια των ΝΟΗΤΙΚΩΝ του χειρών….την ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΝ του.
Η λέξη και ουσία Ιχώρ αναφέρεται από τον Όμηρο, τον Πλάτωνα, τον Απολλώνιο τον Ρόδιο, τον Ιουλιανό, τον Αριστοτέλη και τον Πυθαγόρα.
Ο Όμηρος μας αναφέρει: στην (Ιλιάδα Ε 340 και Οδύσσεια 405) : «ρέε δ’ άμβροτον αίμα θείο, ιχώρ, οις περ τε ρέει μαχάρεσση θεοίσιν».
Ο Πλάτωνας στον ( Τίμαιο, 39, 3) : «ο ιχώρ, το υγρόν, ο ορός του αίματος είναι απαλός της μαύρης και της οξείας χολής είναι δριμύς, όταν αναμειγνύεται ένεκα θερμότητας με αλμυρά συστατικά, τότε το ονομάζουμε οξύ φλέγμα».
Ο Πυθαγόρας μας αναφέρει περί της «Θείας Ουσίας» στο Αίμα των Ελλήνων που προστατεύει τους φέροντες από αλλοίωση ή μετάλλαξη του γενετικού τους κώδικ.
Στην Μυθολογία ακόμη γίνεται λόγος σε μια αναφορά για τον μυθικό φύλακα της Κρήτης....τον Τάλω, που ήταν κατασκευασμένος από χαλκό από τον θεό Ήφαιστο και μέσα του έρεε....ο Ιχώρ.
Η λέξη Ιχώρ....γενική του ( Ιχώρος).....αναφέρεται στο Αίμα των Ολύμπιων Θεών ή το Αίμα (ΙΑΜΑ) των Ελλήνων....καθ’ ομοίωσιν.... ! Είναι μία ουσία ζωογόνος και παραμένει αναλλοίωτη μέσα εις το χωροχρόνο.
Ο ζωντανός ΚΩΔΙΚΑΣ «ΙΧΩΡ» ισούται λεξαριθμικά :
ΙΧΩΡ=10+600+800+100=1510à1+5+1+0=7..... Ο ΙΕΡΟΣ ΣΕΠΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ...!!!
( Κι όταν λέγω....ότι ο αριθμός ΕΠΤΑ...είναι ΙΕΡΟΣ.....τούτο σημαίνει ότι ο ΕΛΛΗΝ ΛΟΓΟΣ.....με την ουσία των ΕΠΤΑ ΦΩΝΗΕΝΤΩΝ....μας δηλώνει την Μουσική Παρουσία του Απόλλωνος με τις ΕΠΤΑ ΧΟΡΔΕΣ της ΚΙΘΑΡΑΣ ΤΟΥ....διότι είναι αυτή που καθαρίζει την Διάνοια....όπου με την ΛΥΡΑ του ρέει το Ηλιοφώς που φωτίζει την ΕΝΝΟΙΑ....δηλώνοντας μέσω της ΧΟΡΔΗΣ.....το χώμα, τη Γαία....όπου με ροή και δύναμη δημιουργεί δια του ΤΟΞΟΥ .....την ΕΠΤΑΒΕΛΟΝ δύναμη επάνω εις τα στερεά....μέσω της ενέργειας του ΒΕΛΟΥΣ....ενέργειας Φωτός...μια Ηλιακή Ακτινοβολία Φωτισμού που με φυσική αντίληψη οράται στα ΕΠΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΡΙΔΑΣ.
Η Ελληνική γλώσσα εξάλλου είναι δομημένη με βάση τις γνώσεις του Σείριου...ως πνευματική τροφή...εκ του βορά...όπου συμβολικά Ηρακλής και Ιφικλής....μας υπό νοούν τον ΣΕΙΡΙΟ Α! και Β!...όπου η περιφορά του Β! γύρω από τον Α! διαρκεί 49,7 έτη....και εάν το 7....πολλαπλασιαστεί επί του 7.....μας δίδει: 7Χ7=49....όπου 49 είναι οι ετήσιες ακτινοβολίες προς τον πλανήτη Γαία και η ελλείπουσα κόρη...από τις 50 κόρες του Θεσπίου....είναι αυτή που δεν ευρέθει με τον Ηρακλέα....ελλείπουσα χρονική μονάς δηλαδή...που συμβολίζει την επόμενη ημέρα και τον επόμενο χώρο της Δημιουργίας.....καθώς οι 50 κόρες του Θεσπίου εκπροσωπούν μία πλήρη περιφορά του Σείριου Β! ....οπότε ο ΘΕΣΠΙΟΣ (Πυρός Θέασης).... είναι ο ίδιος ο ΣΕΙΡΙΟΣ....ΛΟΓΟΣ ....ο πατήρ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ.)
ΙΧΩΡ:
Το γράμμα Ι=10 εκφράζει την κατερχόμενη θεία δύναμη επί της στερεάς Γαίας.....όπου δύναμη Ι.....δημιουργεί την ισχύ του Πυρός. Η ιερά Τετρακτύς ολοκληρώνει στο γράμμα Ι(ώτα)....από την αρχική δόμηση της εννεάδος.(ΕΝΑΣ-ΝΟΥΣ).=(ΔΥΝΑΜΙΣ ΤΟΥ ΝΟΟΣ-ΝΟΜΟΥ).
.
Το γράμμα Χ=600.....εκφράζει το χώμα, τη γη, τη συμπύκνωση ενεργειών επί γήινου χώρου...δηλώνοντας τα χοϊκά στοιχεία....όπως επίσης και την ίδια τη χώρα.... ΕΛΛΑΣ.
Το γράμμα Ω=800....εκφράζει την δύναμη της Φύσης επί της Γαίας. Είναι ο απέραντος Ωκεανός...που δηλώνει το υγρό στοιχείο του Ύδατος...και προσφέρεται εις την Γαία....εις ΔΟΞΑ ΑΙΩΝΙΑ.
Το γράμμα Ρ=100.....εκφράζει τον ρου, τη συνεχή ροή της θείας Ουσίας εις τον χώρο της Γαίας....από τη Θεία Πηγή.
Έτσι αν τώρα δούμε σε συνδυασμό και των δύο λέξεων : ΧΕΙΡΩΝ και ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ…..βλέπουμε ότι μας υποδεικνύουν ότι η τέχνη της ιάσεως(θεραπείας) των θνητών είναι στην δικαιοδοσία της ΑΥΡΑΣ/ΨΥΧΗΣ του ίδιου του ασθενή….και ο ίδιος είναι υπεύθυνος με τα δικά χέρια….ψυχικά πάσχοντας....να προσπαθήσει να αυτοϊασθεί.
Στην κάθε νέα ενσάρκωση της κυκλικής φοράς γύρω από το κέντρο….η Ψυχή αλλάζει το «ένον»…..δηλαδή το παλιό ρούχο με νέο. Η αντιρρόπηση μεταξύ σκοταδιού του Τάφου και του Φωτός της ενόρασης…απαιτεί από τους θνητούς ΟΛΕΣ τις ΔΥΝΑΜΕΙΣ της ΨΥΧΗΣ ….να είναι ΕΝ ΕΓΡΗΓΟΡΣΕΙ…διότι έτσι η Ψυχή αναγνωρίζει τη ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΥΠΑΡΞΗ στην εναλλαγή των ΕΝΣΑΡΚΩΣΕΩΝ ….Ανδρός/Γυναικός…ώστε να υπάρχει αρμονικός συντονισμός των ιδιοτήτων και των δύο φύλων….ως προς τις ιδιότητες…..που προσπαθεί να κατανοήσει….ώστε να είναι σε θέση να εκτιμήσει…οπότε ας είμεθα πιο προσεχτικοί ως προς το άλλο φύλο…..διότι πολύ απλώς σε προηγούμενη ζωή….περάσαμε και τη δοκιμασία του άλλου φύλου…στο γήινο πεδίο πάντοτε….ώστε να έχουμε τελικώς....μία ισορροπία. Αυτό που λέγεται…ότι έχουμε μια θηλυκή ή ανδρική πλευρά αντίστοιχα….έχει να κάμει ακριβώς….με μνήμες των προηγούμενων ζωών….αλλά το σημαντικό είναι βεβαίως....ότι οφείλουμε να τιμούμε το άλλο φύλο…το οποίο έχουμε επιλέξει όντας ενσαρκωμένοι στη Γαία….σε σύγκριση πάντοτε με το αντίθετο φύλο…διότι εκεί είναι που κρινόμαστε ουσιαστικά. Κι επειδή η φύση μας παρουσιάζει στο πεδίο τούτο διάφορα τραύματα διαφορετικής υφής κάθε φορά….έχει σημασία να δούμε και να κατανοήσουμε το τραύμα του Χείρωνος….το λεγόμενο «Χειρώνειον έλκος».
Το Θείο γένος του Κρόνου, του Ιαπετού, του Προμηθέα, του Διός…..κατέρχεται εις το θνητό γένος…..μέσω του Ηρακλέως….και μέσω του διφυούς Χείρωνα…για να μπορέσει να μας διδάξει την όλη λειτουργία και συμπεριφορά της Ψυχής….όταν αυτή διατελεί εντός του θνητού σώματος μας….όπου το χαρακτηριστικό της φύσης του κάθε θνητού είναι.....Ο ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΝΟΣ….τον οποίο η Ψυχή….πρέπει να μάθει να θεραπεύει μόνη της….στον ΕΑΥΤΟ της....αλλά και στους ΑΛΛΟΥΣ.
Στη λέξη ΙΧΩΡ….έχουμε δύο έννοιες …..η ανθρώπινη έννοια του ανίατου ΑΛΓΟΥΣ….από το πεπηγμένο αίμα….έναντι της θείας αφθαρσίας του Αιθέριου χυμού…..του ΑΕΙ ΡΕΟΝΤΟΣ….στις φλέβες των Θεών….όπου το ΑΛΓΟΣ έναντι μακαριότητος πήζει έναντι της ροής….και έχει φθορά έναντι της αφθαρσίας….όπου και οι τρεις αντιθέσεις ορίζουν τη διαφορά μεταξύ των Αθάνατων Γενών των θνητών…με μια κοινή λέξη….ο ΙΧΩΡ…. (γενική….ιχώρος)….μας επεξηγεί ότι τα γένη Αθάνατο και Θνητό….καταλαμβάνουν έναν ι-διαίτερο χώρο έκαστο… ( Ι- ΧΩΡΟΣ)….δηλαδή ιδιαίτερος χώρος …όπου αναδύεται η ΑΛΗΘΕΙΑ….διότι ΑΔΕΛΦΙΑ….η ιδιαιτερότητα του χώρου είναι και ο ουσιαστικός εκείνος παράγοντας του ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ των ΓΕΝΩΝ. Οπότε τα διαφορετικά γένη έρχονται σε επαφή εντός του ι-δίου χώρου μόνον για ειδικούς λόγους «προόδου» και «επιστροφής» ή «εξελίξεως/ανελίξεως» του Νομοτελειακού Σύμπαντος Σχεδίου.
Το αξιοπερίεργο είναι ότι ο θεραπευτής Χείρων δεν είναι σε θέση να αυτοθεραπευτεί…αλλά όμως θεραπεύει τις άλλες Ψυχές και τα σώματα των άλλων. Δηλαδή στο μύθο μέσω του Χείρωνος….βλέπουμε την αντίφαση τους Ουσίας του…έναντι της αποστολής του….αν και Αθάνατος….είναι ανίκανος να θεραπεύσει δια των χειρών του το τραύμα του….όμως καθίσταται δια των αόκνων προσπαθειών του….ικανός να θεραπεύει τους άλλους.
Στη λέξη ΧΕΙΡΩΝ….αν προσέξουμε θα δούμε ότι υπάρχει ο ΙΧΩΡ….πράγματι έχουμε :
ΧΕΙΡΩΝ= ΙΧΩΡ+ΕΝ…όπου στο ΕΝ εμφανίζεται ο Απόλλων....και το επίσης αξιοπερίεργο είναι ότι η λέξη ΧΕΙΡΩΝ τα περιλαμβάνει όλα τα γράμματα... ΙΧΩΡ….εφόσον φυσικά ο ΙΧΩΡ…ρέει στις φλέβες του….Αθάνατος ών ο ΧΕΙΡΩΝ…..και συγχρόνως το Χειρώνειον έλκος δια του ι-χώρος…σήπτει το αίμα του ο ΧΕΙΡΩΝ….αν και Αθάνατος…μη υποκείμενος εκ του γένους του σε πόνους και άλγη….και είναι ο φορέας των Ψυχικών και των σωματικών τραυμάτων των Θνητών…διότι το τέκνο του Χρόνου/Κρόνου…είναι ο εκπρόσωπος της Ειρωνείας…διότι αν και τέκνον Αθάνατον….υπάρχει στο χωροχρόνο…ως ένας ΔΕΙΚΤΗΣ της ΑΙΩΝΙΩΣ ΨΥΧΙΚΩΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΩΣ ….ταλαιπωρούμενης Ανθρωπότητας.
Αν προσέξουμε λιγάκι τον μύθο….θα δούμε ότι ο ΗΡΑΚΛΗΣ….πλήττει τον Χείρωνα…στο γόνατο…οπότε το πλήγμα αυτό σημειοδοτεί την Ανθρωπότητα…μέσω του Χείρωνος….που βαδίζει στον Πολιτισμό…μέσω του Ηρακλή…ο οποίος χειραγωγεί τον ενστικτώδη και συναισθηματικό πρωτόγονο βίο…δια της επικράτησης της ΛΟΓΙΚΗΣ.
Έτσι ο Άνθρωπος/Κένταυρος….υποφέρει κατά την δραματική του εξελεγκτική πορεία…διότι ασφαλώς εξαναγκάζεται με μεγάλο πόνο (πλήγμα στο γόνατο)….δηλαδή γηρατειά….να χειραγωγήσει και να εξημερώσει τα ατίθασα και ανέντακτα μέρη του «Εγώ»….των επιθυμιών και των άγριων ενστίκτων του. Στη συνέχεια φυσικά ο εξελισσόμενος Άνθρωπος/ Κένταυρος….διαπαιδαγωγείται από τον Απόλλωνα…και δίνει τα ηνία στο πνευματικό μέρος της υπάρξεως του…οπότε και δεν πρέπει να καταπνίξει επ’ ουδενί λόγω του δώρου της ενορατικής ελάφου του Απόλλωνος και της Αρτέμιδος….που έντεχνα αναφέρεται στον τρίτο άθλο του Ηρακλή…διότι μόνον και τότε κατάφερε ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και οι ορθοί όροι μιας ομαλής ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ του ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
Ουσιαστικά θα έλεγα ότι υπάρχει η προτροπή καλέσματος του Φωτός...ΕΛΑΦΟΣ
( ΕΛΑ-ΦΩΣ)....όπου η ΕΛΑΦΟΣ....γίνεται το σύμβολο του Πνευματικού Φωτός και δια της ταχύτητας συμβολίζει την ιδιότητα του Φωτός...οπότε ο Ηρακλής στον 3ο του άθλο....κυνηγά την ΕΛΑΦΟ στον ποταμό ΛΑΔΩΝΑ.....και ρίχνει τα βέλη του και συλλαμβάνει ως αποδέκτης την Ουράνια ακτινοβολία μέσω των ενεργειακών πεδίων....ως εκπρόσωπος της Ψυχής Κόσμου καθώς και του Έλληνος-Ανθρώπου ...που είναι κατ’ ουσίαν εξελισσόμενος Νους.....ΑΠΟΛΛΩΝ/ΑΠΕΛΛΗΝ.....επίγειος και ΑΡΤΟ-ΤΡΕΦΗΣ....λόγω της ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ.
Ο ΕΛΛΗΝ-ΗΡΑΚΛΗΣ.....κυνηγάει να ερευνήσει και να συλλάβει την Νοητική και Διανοητική ΕΛΑΦΟΝ (Ηλίου Φωτισμένη)....όπου θα την παραδώσει στον ΕΥΡΥΣΘΕΑ.....όπου κατόπιν η ΤΑΥΓΕΤΗ (Κόρη Άτλαντος)....προσφέρει την ΕΛΑΦΟ εις την Αρτέμιδα....όπου έχουμε συγκεντρωμένη κάθοδο Γνώσης Αιθέρος. Ο ίδιος ο πατήρ ΑΤΛΑΣ.....συμβολίζει την (Δύναμη Πυρός) και δεν είναι τυχαίο φυσικά ότι την κυνηγά....όπου η λέξη ΛΑΔΩΝΑ σημαίνει (Φωτισμένη Διάνοια) και ο ΕΛΛΗΝ-ΗΡΑΚΛΗΣ....σημαίνει (Φωτεινή Ενέργεια)...όπου την ενέργεια αυτή τη μεταφέρει ο ΗΡΑΚΛΗΣ...ως φωτεινό φορτίο για να ολοκληρώσει την αποστολή του. Όπως επίσης δεν είναι τυχαίο ότι ο ΗΡΑΚΛΗΣ πορεύεται μέσω της ΑΡΚΑΔΙΑΣ...που συμβολίζει την....(Αρχική Δόμηση Δημιουργίας)...επί της Γαίας. Με λίγα λόγια...η ΕΛΑΦΟΣ.....συμβολίζει το ΑΓΝΟ, το ΑΠΛΕΤΟ ΦΩΣ της ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ και ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΑΣΕΩΣ
Κλείνοντας…το «σύμβολο» ΧΕΙΡΩΝ αποκτά τρεις όψεις:
Α. Ως ΘΥΤΗΣ….που τραυματίζει και διώκει τους άλλους Κενταύρους….δια της καταπίεσης των ΕΝΣΤΙΚΤΩΝ και των ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ.
Β. Ως ΘΥΜΑ….από τους οικείους γονείς(Κρόνου/Φιλύρας).
Γ. Ως ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ…..εκπαιδευτής και σωτήρας των ηρώων μαθητών και του Τηλέφου.
Οπότε συμπερασματικά το σύμβολο «ΧΕΙΡΩΝ»….είναι η μοναδική μας ευκαιρία για τη συμφιλίωση των αντιθέσεων της εξισορρόπησης των ΕΝΣΤΙΚΤΩΝ/ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ….μετά της ΛΟΓΙΚΗΣ/ΕΝΟΡΑΤΙΚΗΣ….ικανότητας….όπου έχει την αποστολή της συμφιλίωσης της έννοιας ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ / ΚΡΟΝΟΥ….και ΑΛΛΑΓΗΣ / ΝΕΑΣ ΤΑΞΕΩΣ…..ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ / ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ…..εγγονού του Κρόνου….κι αυτό είναι ΕΦΙΚΤΟ….εφ’ όσον ο ΑΠΟΛΛΩΝ είναι ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ ΧΕΙΡΩΝΟΣ.
Ο ΧΕΙΡΩΝ μετέχει κι αυτός….όπως και ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ….της Αθανασίας….κατεστερωθείς υπό του ΔΙΟΣ…..εις τον Αστερισμό του Κενταύρου.
Η Ανθρωπότητα...ΑΔΕΛΦΙΑ...παρότι γνωρίζει την ύπαρξη της ΕΛΑΦΟΥ....μέχρι και σήμερα μόνον τα ίχνη της ακολουθεί. Η ΕΛΑΦΟΣ.....παραμένει αόρατος.....εις τον Ηρακλέα-Έλληνα....καθώς την αναζητεί εις τα πέρατα του Κόσμου....αλλά όμως η ΕΛΑΦΟΣ.....πρόκειται να θεαθεί ΑΔΕΛΦΙΑ.....εις τον ποταμό ΛΑΔΩΝΑ....όπου με τα χρυσά ΚΕΡΑΤΑ....σύμβολο Πνευματικής Φώτισης του Απόλλωνος και της Αρτέμιδος...ως θεοί Ηλιακού Πνεύματος....που παρακολουθούν την προσπάθεια μας...όπου ΕΜΕΙΣ....εκείνο που μας απομένει.....είναι να συλλάβουμε και να πιάσουμε την ΕΛΑΦΟ.....από τα ΚΕΡΑΤΑ....για να την παραδώσουμε εις την μνήμη του ΕΥΡΥΣΘΕΩΣ...βασιλιά των δύο ημισφαιρίων του εγκεφάλου....ως εσωτερική ΑΝΤΙΛΗΨΗ.
ΚΑΛΗ Α-ΝΟΙΞΗ ΕΙΣ ΤΟΝ ΜΥΕΛΟ ΣΑΣ.
ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ (Ε.Ι).
http://diogeneis.blogspot.gr/

http://www.katohika.gr/2013/04/ixor.html

''Ειδικοί'' οι λαθρομετανάστες στην Σαμοθράκη; ...Τυχαίο είναι και αυτό ;


Για όσους ''γνωρίζουν'' ή έχουν ενημερωθεί κατ’ ελάχιστον σχετικά με τους «δρόμους» που επιλέγουν οι λαθρομετανάστες για εισέλθουν στην Ελλάδα, η περίπτωση της Σαμοθράκης ως επιλογής εισόδου στην Ελλάδα (ή και στην Ευρώπη) μοιάζει από απίστευτη έως εξωφρενική, εκτός και αν…

Η είδηση που την προηγούμενη εβδομάδα πέρασε (κυριολεκτικά) στα «ψιλά» των ελληνικών ΜΜΕ και του διαδικτύου, είναι η είσοδος και η σύλληψη μικρών ομάδων λαθρομεταναστών, στο νησί της Σαμοθράκης.
Μάλιστα, το «φαινόμενο» παρουσιάστηκε 2 φορές μέσα στην ίδια εβδομάδα (που μας πέρασε) και προξένησε εκτός από το έντονο ενδιαφέρον και την αύξηση ετοιμότητας των τοπικών αρχών (αστυνομικών και λιμενικού), αφού η Σαμοθράκη θεωρείται ένας ευαίσθητος στρατηγικά (αλλά και οικονομικά λόγω της νησίδας «Λαδόξερα», όπου αναβλύζει πετρέλαιο) χώρος, η θαλάσσια περιοχή του οποίου έχει κατ’ επανάληψη παραβιασθεί είτε από σκάφη του τουρκικού λιμενικού είτε από τουρκικά σκάφη ερευνών…

Η είδηση των λίγων γραμμών, όπως μεταδόθηκε από τα ΜΜΕ στην Ελλάδα:


"Οι λιμενικές αρχές στη Σαμοθράκη, συνέλαβαν ακόμη 28 μη νόμιμους μετανάστες που αποβιβάστηκαν στην ακτή Άγκιστρο.Πρόκειται για λαθρομετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων που πέρασαν από την Τουρκία στην Ελλάδα με φουσκωτό σκάφος, το οποίο κατασχέθηκε.Οι συλληφθέντες θα μεταφερθούν στην Αλεξανδρούπολη, ενώ στην περιοχή έχουν αυξηθεί οι περιπολίες, καθώς την προηγούμενη Κυριακή, στην ίδια ακτή είχαν αποβιβασθεί άλλοι 21 λαθρομετανάστες"...
Τα στοιχεία προς ανάλυση που υπάρχουν στα δύο συγκεκριμένα «περιστατικά» είναι τα εξής:
  • Μικρές ομάδες λαθρομεταναστών: Ο αριθμός των μεταφερόμενων καθιστά ασύμφορη την «εργολαβία» από εμπόρους – διακινητές λαθρομεταναστών.
  • Μικρά σκάφη μεταφοράς
  • Μεγάλη θαλάσσια απόσταση
  • Κακή επιλογή χρόνου, λόγω ιδιαίτερων θαλάσσιων καιρικών συνθηκών στο βόρειο Αιγαίο

Γιατί επιλέχθηκε η μεταφορά δύο μικρών ομάδων, γεγονός απολύτως ασύμβατο με την λογική του κέρδους που απαιτεί μεγάλους αριθμούς μετακινούμενων;
Γιατί επιλέχθηκαν μικρά σκάφη, τα οποία δεν εγγυόταν την ασφαλή μετακίνηση των λαθρομεταναστών;
Γιατί, λοιπόν, οι λαθρομετανάστες προτίμησαν την Σαμοθράκη, ιδιαίτερα αυτή την χρονική περίοδο, αντί κάποιου άλλου νησιού του Αιγαίου το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στις τουρκικές ακτές;
Γιατί επιλέχθηκε η συγκεκριμένη χρονική περίοδος, κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξε μεγάλη «αστάθεια» - επικινδυνότητα λόγω των καιρικών συνθηκών;


  • Γιατί οι λαθρομετανάστες επέλεξαν την Σαμοθράκη, γνωρίζοντας πως δεν θα έχουν κανέναν τρόπο διαφυγής προς το εσωτερικό της χώρας και στη συνέχεια προς την Ευρώπη; Μήπως δε ενδιαφέρονταν καθόλου για ένα ταξίδι προς την Ευρώπη, αλλά επιδίωκαν απλώς την σύλληψή τους και την ασφαλή μεταφορά τους και στην συνέχεια την "εξαφάνισή" τους στην Αθήνα;
  • Γιατί επιλέχθηκαν μικρά φουσκωτά σκάφη (και όχι μεγαλύτερα και ασφαλέστερα) ως μέσα μεταφοράς; Μήπως πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι παρόμοια σκάφη, υψηλότερων προδιαγραφών, χρησιμοποιούνται από τις ειδικές δυνάμεις…;
  • Γιατί επιλέχθηκε η μεταφορά των λαθρομεταναστών μέσα από μία μεγάλη θαλάσσια απόσταση, αφού η περίπτωση ασφαλούς μεταφοράς τους ήταν σχεδόν αδύνατη; Μήπως οι λαθρομετανάστες συνοδεύτηκαν (ή και μεταφέρθηκαν) μέχρις ενός σημείου από τουρκικά πολεμικά πλοία ή σκάφη του τουρκικού λιμενικού;


Μήπως η «είσοδος» των συγκεκριμένων (τονίζουμε μικρών ομάδων) λαθρομεταναστών μπορεί να είναι μία άσκηση των τουρκικών ειδικών δυνάμεων, προκειμένου να γίνει μέτρηση των μέτρων ασφάλειας, ο χρόνος αντίδρασης των αρμόδιων αρχών ή και να ευρεθούν «τυφλά σημεία» παρακολούθησης – παρατήρησης εκ μέρους των ελληνικών αρχών (στρατού και λιμενικού) ή και αποβίβασης στο ακριτικό Ελληνικό νησί;

Μήπως όλα τα παραπάνω είναι και οι πραγματικοί λόγοι αύξησης των μέτρων ασφάλειας στο νησί της Σαμοθράκης;

Κρατώντας όλες αυτές τις ερωτήσεις και τονίζοντας πως παρατηρούνται διάφορες κινήσεις από την τουρκική πλευρά κυρίως στην τουρκική ενδοχώρα αλλά και στα ελληνοτουρκικά σύνορα (χερσαία και μη), μέσα στις οποίες έχουμε και μία ομολογουμένως παράξενη για την χρονική περίοδο αύξηση της κινητικότητας τούρκων πολιτών στην Ελληνική Θράκη (όπως πάντα με αυτοκίνητα πολυτελείας, αλλά και με αυτοκινούμενα τροχόσπιτα…), ευελπιστούμε πως οι Ελληνικές αρμόδιες υπηρεσίες όχι μόνο γνωρίζουν τι συμβαίνει αλλά και πως βρίσκονται στο κατάλληλο επίπεδο ετοιμότητας… Ελπίζουμε να μην υπάρξουν "περιστατικά" (όπως πριν 2 χρόνια που ξεπήδησαν φωτιές στον Έβρο, σε περιοχές μείζονος στρατιωτικής σπουδαιότητας), τα οποία θα λειτουργήσουν εις βάρος της Ελλάδας εξαιτίας της ολιγωρίας συγκεκριμένων διευθυντών, συγκεκριμένων υπηρεσιών...

Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους
kerberos-hellas

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ. “ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ” Ε;

ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ;
ΤΑ 219 ΔΙΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 40 ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΚΑΝΑΝ ΦΤΕΡΑ!
ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΥ “ΛΕΦΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ”;

“Πως θα πληρώναμε μισθούς και συντάξεις εάν δεν φωνάζαμε το ΔΝΤ και την Τρόικα…”
Δείτε τώρα την στυγνή αλήθεια με αριθμούς. Την μεγαλύτερη κλοπή που έχει συντελεσθεί εις βάρος έθνους.

Στο ερώτημα «πόσα από τα δάνεια που μας δίνει η τρόικα πηγαίνουν για μισθούς και συντάξεις» η απάντηση είναι αυτή που όλοι φανταζόμαστε. Απλώς, αποδεικνύεται και με αριθμούς.
Στα 219 δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το ποσό που έχουμε δανειστεί από το EFSFκαι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από τον Μάιο του 2010 μέχρι σήμερα. Από αυτά, όπως αναφέρει η εφημερίδα «το Κεφάλαιο»:

1.Τα 48,2 δισεκατομμύρια ευρώ δόθηκαν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

2.Τα 11,3 δισεκατομμύρια ευρώ δόθηκαν για την επαναγορά χρέους (είναι η 2η διαδικασία «κουρέματος» στην οποία προχωρήσαμε

3.Τα 29,7 δισεκατομμύρια ευρώ διατέθηκαν για την ανταλλαγή ομολόγων στο πλαίσιο του PSI (δηλαδή το πρώτο «κούρεμα» που έγινε στα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να διαλυθούν τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, η κυπριακή οικονομία αλλά και ιδιώτες αποταμιευτές).

4.Στο διάστημα 2010-2013 διαθέσαμε 122,2 δισεκατομμύρια ευρώ για να αποπληρώσουμε προηγούμενα δάνεια. Εξ’ αυτών, τα 74 δισεκατομμύρια ευρώ ήταν χρεολύσια και τα 48 δισεκατομμύρια ευρώ…τόκοι

Αν κάνουμε την πρόσθεση, προκύπτει ότι το υπόλοιπο από τα 219 δισεκατομμύρια ευρώ που απομένει για τις ανάγκες του προϋπολογισμού (πληρωμή συντάξεων, μισθών, λειτουργία νοσοκομείων κλπ) είναι μόλις …7,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Όχι, δεν καλύφτηκαν μόνο με αυτά τα χρήματα τα ελλείμματα. Μην ξεχνάμε και τα αλλεπάλληλα πακέτα μέτρων το σύνολο των οποίων ξεπερνάει τα 40 δισεκατομμύρια ευρώ.
Δηλαδή, όχι μόνον γυρίσαμε τα ομολογιακά δάνεια σε ενυπόθηκα, αλλά ξεριζώσαμε και 40 δις Ευρώ επιπλέον από την κοινωνία για να τα στείλουμε στους τοκογλύφους! Η ανάπτυξη προφανώς θα έλθει με τα κουρέλια που έχουν απομείνει στην Ελλάδα…

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ..



Με πληροφορίες από το “Κεφάλαιο” και το fpress.gr
http://olympia.gr/
kerberos-hellas

Μισθό 376 ευρώ ψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία με (ν)τροπολογία της τελευταίας στιγμής

Γράφει ο Στάθης Διομήδης

Εχθές το βράδυ, με την πάγια τακτική των τελευταίων ετών, συζητήθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, και υπερψηφίστηκε μέσα σε μία συνεδρίαση, ένα πολυνομοσχέδιο-μικρό μνημόνιο, λαίλαπα εις βάρος των πολιτών. Όποιος διαβάσει το σχέδιο νόμου που ψηφίστηκε, θα καταλάβει ότι ξεκινά η εαρινή επίθεση της κυβέρνησης στο λαό με στόχο όχι μόνο την ιδιωτική περιουσία αλλά και τον ίδιο τον πολίτη.

Μια ώρα πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία κατατέθηκε τροπολογία προς ψήφιση από το ΠΑΣΟΚ με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργού Οικονομικών. Μια τροπολογία της τελευταίας στιγμής που δεν αναγνώστηκε καν, στην ολομέλεια του σώματος. Η τροπολογία βεβαίως ψηφίστηκε από την τρικομματική πλειοψηφία με χαρά καθώς ανοίγει το δρόμο για να φθάσει ο κατώτατος μισθός στα 376 ευρώ.

Η εν λόγω τροπολογία προβλέπει για την απασχόληση ανέργων σε ολιγόμηνα προγράμματα της Αυτοδιοίκησης, μέσω ΟΑΕΔ, καθαρές αμοιβές «κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας», ύψους 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερες (ανώτατο όριο δηλαδή) των 490 ευρώ μηνιαίως για εργαζόμενους άνω των 25 ετών, ενώ για κάτω των 25 ετών οι απολαβές θα είναι 17,1 ευρώ ημερησίως και δεν θα ξεπερνούν τα 427 ευρώ μηνιαίως.

Δηλαδή για να πάρει κάποιος τα 490 ή τα 427 ευρώ θα πρέπει να εργαστεί 25 ημέρες. Εάν εργαστεί 22 ημέρες το μήνα όπως προβλέπεται για τους εργαζομένους στην αυτοδιοίκηση, τότε ο μηνιαίος μισθός θα είναι για τους άνω των 25 ετών 431 ευρώ και για τους κάτω των 25 ετών θα είναι 376 ευρώ!!!

Με αφορμή τη μείωση της ανεργίας και κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας ανοίγει ο δρόμος για μισθούς κάτω από 400 ευρώ μηνιαίως.

Όλοι καταλαβαίνουν ότι η νέα μορφή εργασιακών stage που ετοιμάζει η κυβέρνηση με αυτή την τροπολογία που ψήφισε, δε θα είναι κάτι προσωρινό και αποσπασματικό. Θα είναι η αρχή της μείωσης και άλλο του κατώτατου μισθού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μισθός ο οποίος, οδεύει ταχέως στον αρχικό στόχο της τρόικα τα 360 ευρώ το μήνα. Με αυτή την επιλογή η κυβέρνηση δείχνει για ακόμη μια φορά το πρόσωπο του σχιζοφρενικού νεοφιλελευθερισμού που την περιβάλλει.

Ταυτόχρονα οι εν λόγω προσλήψεις εξαιρούνται από τις διαδικασίες ΑΣΕΠ!!! με διάταξη που συμπεριλήφθηκε στο πολυνομοσχέδιο…

Υ.Γ. Για ακόμη μία φορά ο Πρωθυπουργός απαξίωσε το Ελληνικό κοινοβούλιο καθώς εμφανίστηκε μόνο για να ψηφίσει και επέλεξε το δρόμο της σιωπής εντός της αιθούσης…
 
http://kostasxan.blogspot.gr/2013/04/376.html

12ΧΡΟΝΟ Κορίτσι αποκαλύπτει ότι όλοι οι Πρόεδροι της Αμερικής έχουν συγγένεια με έναν Άγγλο βασιλιά!Αν το κατανόησε η μικρή εσύ γιατί δεν μπορείς?

Ο Έλληνας χειρουργός που έχει κάνει 19 μεταμοσχεύσεις καρδιάς

sifakis doctor
Το γραφείο του είναι στον δεύτερο όροφο του Ωνασείου, σε μια πτέρυγα που δεν τη βλέπει ήλιος. Ενα γραφείο, μια πολυθρόνα, μια βιβλιοθηκούλα. Πλάι στην οθόνη του κομπιούτερ, μια μικρή πλακέτα με την επιγραφή «Στο Γιατρό Μου».
Θα περίμενε κανείς ένα διαφορετικό σκηνικό για έναν από τους λαμπρότερους επιστήμονες στον κόσμο, τον καρδιοχειρουργό που κατόρθωσε στους τελευταίους δέκα μήνες να κάνει 19 μεταμοσχεύσεις καρδιάς, αριθμό-ρεκόρ για τη χώρα μας.
Ομως, τόσο για το νοσοκομείο όσο και για τον ίδιο, το ντεκόρ είναι πολύ χαμηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων.
Γραφείο, εξάλλου, του Πέτρου Σφυράκη, επικεφαλής από την
περασμένη άνοιξη της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων του Ωνασείου, είναι η αίθουσα του χειρουργείου. Πρόσφατα μέτρησε 46 ώρες όρθιος. «Μια μεταμόσχευση καρδιάς μπορεί να φτάσει και τις 12 ώρες – μία ώρα μόνο σου παίρνει το ράψιμο. Μου έτυχαν δύο μαζεμένες. Χαλασμός. Μου έδιναν μόσχευμα από τον Ερυθρό Σταυρό και την ώρα που το έπαιρνα, με καλούν από Κύπρο για άλλο ένα. Ερχομαι εδώ, κάνω τη μεταμόσχευση, τελειώνουμε, τρέχω στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», φτάνω Κύπρο, παίρνω το μόσχευμα, γυρίζω πίσω και ξαναμπαίνω χειρουργείο. Τελειώσαμε το άλλο πρωί. Βγήκα με δύο πόδια τούμπανο. Αλλά ο ένας είναι ήδη σπίτι και ο άλλος παίρνει αύριο εξιτήριο. Ε, ξεχνάς την ταλαιπωρία, τα ξεχνάς όλα», λέει στην «Κ». Είναι αυτή η εμμονή του να μην αφήσει κανένα μόσχευμα να πάει χαμένο –όχι όσο υπάρχουν τόσοι άνθρωποι στη λίστα αναμονής– που έχει οδηγήσει στη ραγδαία αύξηση των επεμβάσεων. Σάστισαν πολλοί την πρώτη φορά που αποφάσισε να ταξιδέψει ώς την Κύπρο για μόσχευμα. Η καρδιά «αντέχει» μόλις τέσσερις ώρες μετά τη λήψη της και η Κύπρος είναι μακριά. «Φυσικά πήγα. Ευτυχώς, οι Κύπριοι κάθε φορά μας διαθέτουν ελικόπτερο για την επιστροφή –γιατί εκεί είναι η μεγάλη βιασύνη– από Λευκωσία ώς το αεροδρόμιο της Λάρνακας για να κερδίσουμε έστω 10 ή 11 λεπτά. Και το τελευταίο λεπτό μετράει. Την άλλη φορά βρήκαμε τέτοια χιονοθύελλα στο Αιγαίο, που έκανα να προσγειωθώ εδώ 2 ώρες και 17 λεπτά, αντί για μία ώρα και ένα τέταρτο. Βάραγα το κεφάλι μου. Αλλά δεν έφταιγαν οι πιλότοι. Μου ’παν ότι έκαναν παραβιάσεις του σκοτωμού». Οταν καμιά ιδιωτική εταιρεία δεν δέχεται, «σηκώνει» το πρωθυπουργικό Εμπραέρ.

Μηχανική υποστήριξη

Δεν ήταν η μόνη υπέρβαση. «Ο μέσος όρος ηλικίας των δοτών καρδιάς διεθνώς είναι τα 33 έτη. Εγώ τον έφτασα στα 37. Πήγα και πήρα μόσχευμα από 56χρονο. Εκρινα ότι ήταν σε καλή κατάσταση και το πήρα. Γιατί κάτι πρέπει να κάνεις», λέει με έμφαση. «Δεν μπορείς να κάθεσαι με σταυρωμένα τα χέρια και να περιμένεις τον τέλειο δότη όταν βλέπεις ανθρώπους στη λίστα να πεθαίνουν». Ο συγκεκριμένος λήπτης είναι σήμερα μια χαρά. Μολονότι η μηχανική υποστήριξη καρδιάς έχει δώσει ανάσες στο σύστημα, επιτρέποντας σε πολλούς ασθενείς με προχωρημένη καρδιακή ανεπάρκεια να ζουν καλά, παραμένει μια γέφυρα ώς τη μεταμόσχευση.
«Εχω ανθρώπους σε μηχανική υποστήριξη που έχουν ξεπεράσει τους 42 μήνες. Είναι πολύ μεγάλο διάστημα, γιατί αρχίζουν οι επιπλοκές». Και εδώ, όμως, το Ωνάσειο ξεχωρίζει. «Στο εξωτερικό, τον πρώτο χρόνο της μηχανικής υποστήριξης χάνεται το 30%, εδώ το ποσοστό δεν ξεπερνάει το 10%. Κι αυτό γιατί τους βλέπουμε το λιγότερο μία φορά στις 15 μέρες και τους βάζουμε μέσα με το παραμικρό, αυξάνοντας φυσικά πολύ τον φόρτο εργασίας του νοσοκομείου αλλά και της ομάδας».
Σήμερα, 28 ασθενείς 17 έως 54 ετών, εκ των οποίων οι 11 είναι σε μηχανική υποστήριξη, περιμένουν με αγωνία πότε θα έρθει το δικό τους σήμα για μεταμόσχευση. «Είναι ένας διαρκής, σκληρός αγώνας. Ομως, από την άλλη έχουμε άνθρωπο που ζει 17 χρόνια μεταμοσχευμένος χωρίς κανένα πρόβλημα. Οχι μόνον παύει κανείς να είναι άρρωστος μετά τη μεταμόσχευση, αλλά επανέρχεται κανονικά σε πλήρη δραστηριότητα. Και αυτό είναι που έχει σημασία», λέει ο κ. Σφυράκης.
«Είναι πράξη που ξεφεύγει από κάθε όριο, είναι όμως και δάνειο ζωής»
Τα τελευταία δέκα χρόνια, οι δότες καρδιάς στην Ελλάδα κυμαίνονται μεταξύ 60-100, από τους οποίους αξιοποιείται τελικά ένα ποσοστό έως 20%. Εκτός από την απροθυμία των πολιτών να δώσουν το δύσκολο «Ο.Κ.» την κρίσιμη στιγμή, πιθανά μοσχεύματα απορρίπτονται από το ίδιο το σύστημα υγείας. «Στα νοσοκομεία της χώρας, οι μονάδες εντατικής θεραπείας έχουν πολύ λίγα κρεβάτια για να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες», εξηγεί στην «Κ» ο διευθυντής της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου κ. Πέτρος Σφυράκης.
«Οπως μου είπε μια φορά διευθυντής περιφερειακού νοσοκομείου, με έξι κρεβάτια στη ΜΕΘ, αν από αυτά είναι διαθέσιμα τα τρία και έρθει το ατύχημα στις 3 το πρωί με έξι τραυματίες, τι θα κάνει; Θα κοιτάξει να δει ποιοι είναι διασώσιμοι και όχι ποιους μπορεί να κρατήσει για εμάς». Δειλά δειλά, ωστόσο, αρχίζουν να συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια νοσοκομεία που παραδοσιακά δεν «έδιναν» μοσχεύματα. Μεγάλα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου, από την άλλη, όπως το ΚΑΤ, καταγράφουν μηδενική προσφορά. «Πάντως, ποτέ δεν θα συνηθίσω στην ιδέα. Είναι τραγικό να αδειάζεις τον θώρακα. Είναι μια πράξη που ξεφεύγει από κάθε λογής όρια. Είναι, όμως, ένα δάνειο ζωής».
Λινας Γιανναρου για την καθημερινή

Πηγή: Καλά Νέα
Σύνδεσμος στην Πηγή...

"17χρονη Ελληνίδα νικήτρια σε διεθνή διαγωνισμό κόμιξ της ΝΑΣΑ"

17χρονη Ελληνίδα νικήτρια σε διεθνή διαγωνισμό κόμιξ της ΝΑΣΑ
Η Αντζέλικα-Μαρία Μέρου από το Άργος, είναι ανάμεσα στους νικητές διεθνούς διαγωνισμού κόμιξ που διοργάνωσε η NASA. Η 17χρονη Ελληνίδα δημιούργησε έναν άνθρωπο-ρομπότ το οποίο πρόκειται να εξερευνήσει διάφορους «φιλικούς» πλανήτες με τελικό προορισμό τον Άρη. Αυτή είναι η ιστορία του κόμικ που βρέθηκε ανάμεσα στους νικητές του διαγωνισμού που διοργανώνει η NASA “Humans in Space – Youth Art Competition” με θέμα: «Πώς ο άνθρωπος μπορεί να εξερευνήσει...
το Διάστημα, με ποιες τεχνολογίες και τι θα βρει;». Η Αντζέλικα-Μαρία από μικρή έδειξε το ταλέντο της στο σχέδιο, το οποίο και αγαπά, άλλωστε και οι γονείς της έχουν καλλιτεχνικές θα λέγαμε ανησυχίες, καθώς η μητέρα της είναι μουσικός ενώ ο πατέρας της πολιτικός μηχανικός. Έτσι όταν η μητέρα της είδε την ανακοίνωση για τον διαγωνισμό δεν υπήρξε δεύτερη σκέψη και η νεαρή μαθήτρια δήλωσε συμμετοχή. «Πριν καν αρχίσω να σχεδιάζω, είδα ντοκιμαντέρ για το Διάστημα, διάβασα βιβλία, μπήκα στο internet, κυρίως όμως με βοήθησαν οι πηγές της ίδιας της NASA» δήλωσε στα Νέα και συνέχισε «Η ιδέα στην πραγματικότητα ήρθε από ένα από τα επιτεύγματα της ίδιας της NASA, ένα ρομπότ με κάποια εξωτερικά ανθρώπινα χαρακτηριστικά, το R2.» Η Αντζέλικα-Μαρία δεν βλέπει τα κόμιξ ως χόμπι, αλλά επιθυμεί στο μέλλον να ασχοληθεί επαγγελματικά με το χώρο και όνειρό της είναι να εργαστεί σε κάποια μεγάλη εταιρεία όπως η  Marvel ή Disney. Η 17χρονη είναι η μόνη Ελληνίδα που συμμετείχε στον διαγωνισμό και διακρίθηκε ανάμεσα σε 2.076 παιδιά από 52 χώρες.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.ellines.com/good-news/6604-17chroni-ellinida-nikitria-se-diethni-diagonismo-komiks-tis-nasa/
Copyright © Ellines.com
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2013/04/17_30.html

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ;

ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΦΙΛΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΣΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΕΙ:

ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ;







http://www.armedforcesjournal.com/xml/2006/06/images/afj.peters_map_after.JPG


Ή ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ;



ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΘΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΕΙ;
ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΟΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ;
ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΣΙΜΠΗΣΕΙ ΤΟ ΤΥΡΑΚΙ.
ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΛΛΑ
 
http://www.triklopodia.gr/2013/04/blog-post_1855.html

Θρίλερ στην Κύπρο


Από μία ψήφο εξαρτάται η επικύρωση της δανειακής σύμβασης και του τελικού κειμένου του Μνημονίου από την κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων. Η σημερινή ψηφοφορία αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Το σκηνικό διαμορφώθηκε αργά χθες το βράδυ, όταν το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία να ψηφίσει «όχι». Συγκεκριμένα, κατά την πολύωρη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής, 67 τάχθηκαν εναντίον του Μνημονίου, 11 υπέρ, ενώ 6 τάχθηκαν υπέρ της αποχής.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ υπέρ της εξόδου της χώρας από το ευρώ, με αυτονόητη την καταψήφιση της δανειακής σύμβασης και του Μνημονίου.

Έτσι οι 5 βουλευτές της ΕΔΕΚ θα προστεθούν στους 19 του ΑΚΕΛ που θα πουν «όχι». Εναντίον έχουν ταχθεί, επίσης, ο βουλευτής των Οικολόγων, Γ. Περδίκης, ο ανεξάρτητος βουλευτής Ζ. Κουλίας και ο βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κόμματος, Ν. Κουτσού. Σύνολο: 27

Υπέρ της κύρωσης της δανειακής συμφωνίας και του Μνημονίου αναμένεται ότι θα ψηφίσουν οι 20 βουλευτές του Δημοκρατικού Συναγερμού, οι 8 βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος, Δ.Συλλούρης. Σύνολο: 29

Εάν, ωστόσο, υπάρξει έστω και ένας «αντάρτης» από το κυβερνητικό στρατόπεδο, τότε τα πράγματα περιπλέκονται καθώς θα υπάρχει ισοψηφία.

Πηγή: Τα Νέα
enikos.gr

http://www.triklopodia.gr/2013/04/blog-post_3442.html

ΚΥΠΡΟΣ-Τεστ για Σώρρας από Αναστασιάδη



«Αγόρασε πρώτα 200εκ χρέος και μετά μιλάμε για όλο το ποσό», φέρεται να είπε ο Πρόεδρος.



Ο Α. Σώρρας υποστηρίζει πως έχουν κατατεθεί ομόλογα αξίας 50δις για την Κύπρο στον Καναδά. Εκ μέρους του φέρεται να λειτουργεί στην Κύπρο ο Γ. Μάτσης

«Ο Αρτέμης Σώρρας  διατίθεται να εξαγοράσει όλο το δημόσιο χρέος της Ελλάδας και να προσφέρει και χρήματα για ανάπτυξη. Ληξιπρόθεσμα  ομόλογα αξίας $ 600 δισεκατομμύρια έχουν  ήδη κατατεθεί σε λογαριασμό με δικαιούχο την Ελληνική Δημοκρατία και 50 δισεκατομμύρια δολάρια για την Κύπρο, σε τράπεζες του Τορόντο ,Οντάριο του Καναδά αντίστοιχα».

Αυτά αναφέρονται μεταξύ άλλων στην ιστοσελίδα του Αρτέμη Σώρρας
(http://www.artemis-sorras.com), η υπόθεση του οποίου συζητήθηκε έντονα στην Ελλάδα και τώρα φαίνεται πως οι ίδιες συζητήσεις άρχισαν και στην Κύπρο.
Εκπρόσωποι του κ. Σώρρας διαβίβασαν επιστολές σε διάφορα πολιτικά πρόσωπα στην Κύπρο μέσω των οποίων εξηγούνται οι προθέσεις του, να αγοράσει δηλαδή όλο το χρέος της Κύπρου με πολύ μικρό επιτόκιο (0,5%) και με περίοδο αποπληρωμής 100 χρόνων.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της «Κ» εκπρόσωπος του κ. Σώρρας είχε συνάντηση πριν μερικές μέρες και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κ. Αναστασιάδης σύμφωνα με την ίδια πληροφόρηση, φέρεται να «έβαλε και τεστ» προς την Ομάδα Σώρρας, ώστε να αποδειχτεί του λόγου το αληθές, ότι δηλαδή αρχικώς υπάρχουν τα λεφτά και παράλληλα ότι ο ίδιος έχει πραγματική πρόθεση να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φέρεται να διαβίβασε στον κ. Σώρρας (μέσω της εκπροσώπου του τελευταίου) πως θα μπορούσαν να υπάρξουν συζητήσεις σε σοβαρή βάση, εάν ο κ. Σώρρας προχωρούσε αρχικώς σε αγορά κυπριακού δημόσιου χρέους (σε ομόλογα) αξίας 200 εκατομμυρίων ευρώ.
Πάντως σύμφωνα με πληροφόρηση της «Κ» πίσω από τις επαφές της «Ομάδας Σώρρας» στην Κύπρο φέρεται να είναι και ο Γιαννάκης Μάτσης.
30τρις ευρώ Σύμφωνα με τις πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Αρτέμη Σώρρας τα λεφτά υπάρχουν «σε ληξιπρόθεσμα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου  και τα έχουμε ήδη καταθέσει. Το περιεχόμενο  του υπό κηδεμονία λογαριασμού(custodian account) ήδη ανήκει, είναι κτήμα, του ελληνικού μας λαού, ο οποίος όμως, μόνον θεσμικά ως χώρα μπορεί να ρευστοποιήσει τα CDRs».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η οικογένεια Σώρρα κατείχε 40 μετοχές (η αξία των οποίων ήταν σε χρυσό) της «Τράπεζας της Ανατολής» (θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας, η οποία αργότερα συγχωνεύθηκε με την Εθνική Τράπεζα) και προχώρησε σε αποτίμηση της αξίας των μετοχών.

«Ο κ. Θεόδωρος Καρυώτης είναι καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Maryland στις ΗΠΑ και διδάσκει Μακροοικονομία, διεθνείς οικονομικές σχέσεις αλλά και μικροοικονομικά. Ανέλαβε να προχωρήσει στην αποτίμηση των μετοχών. Το πόρισμα του είναι κόλαφος. Κάθε μετοχή σε χρυσό της «Τράπεζας της Ανατολής» αποτιμάται σήμερα στα 670 δισ. ευρώ εκάστη. Τουτέστιν μία φορά και μισή τους σημερινού χρέους της Ελλάδας το οποίο ανέρχεται στα 450 δις ευρώ κατά προσέγγιση. Η συνολική αξία των 40 μετοχών πλησιάζει τα 30 τρισ.».
(Τ.Π.)

ΠΗΓΗhttp://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=132060
http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2013/04/blog-post_7696.html

Τα Παραμύθια των Μεγάλων Τραπεζών


Υπάρχουν δύο αντικρουόμενες εκδοχές σχετικά με τις πρόσφατες προσπάθειες οικονομικών μεταρρυθμίσεων και τους κινδύνους που δημιουργούν οι μεγάλες τράπεζες σε όλο τον κόσμο. Η μία εκδοχή είναι λάθος· και η άλλη είναι τρομακτική.

Στο επίκεντρο της πρώτης εκδοχής, την οποία προτιμούν οι αξιωματούχοι του χρηματοπιστωτικού τομέα, βρίσκεται η άποψη ότι όλες οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις έχουν ήδη υιοθετηθεί (ή πρόκειται να εφαρμοστούν σύντομα). Οι τράπεζες έχουν λιγότερο χρέος σε σχέση με τα επίπεδα ιδίων κεφαλαίων τους, από ό,τι είχαν το 2007. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, εφαρμόζονται ήδη νέοι κανόνες που περιορίζουν το πεδίο των τραπεζικών δραστηριοτήτων. Οι κανόνες αυτοί θα γίνουν σύντομα νόμος και στο Ηνωμένο Βασίλειο –και η ηπειρωτική Ευρώπη θα ακολουθήσει. Οι υποστηρικτές της άποψης αυτής, πιστεύουν επίσης ότι οι μεγάλες τράπεζες διαχειρίζονται καλύτερα τους κινδύνους από ό,τι πριν την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008.
Σύμφωνα με τη δεύτερη εκδοχή, οι μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου εξακολουθούν να είναι υπερβολικά μεγάλες για να διαχειριστούν και έχουν ισχυρά κίνητρα να συμμετάσχουν σε αυτήν ακριβώς την υπερβολική ανάληψη κινδύνων που μπορεί να γκρεμίσει οικονομίες. Η περσινή υπόθεση της λεγόμενης «Φάλαινας του Λονδίνου» και η ζημιά που υπέστη η JPMorgan Chase εξαιτίας των συναλλαγών του περίφημου trader, είναι ένα καλό παράδειγμα. Και, σύμφωνα με τους υποστηρικτές αυτής της εκδοχής, σχεδόν όλες οι μεγάλες τράπεζες εμφανίζουν συμπτώματα χρόνιας κακοδιαχείρισης.
Ενώ η συζήτηση σχετικά με τις μεγάλες τράπεζες ακούγεται μερικές φορές ιδιαίτερα τεχνική, στην πραγματικότητα είναι πολύ απλή. Αναρωτηθείτε το εξής: Αν ένα γιγαντιαίο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα μπει σε μπελάδες, δεν είναι αυτό μεγάλη υπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη, την ανεργία και όλα τα παρεμφερή; Ή, για να το ρωτήσουμε ακόμα πιο ωμά, θα μπορούσε η Citigroup ή μία παρομοίου μεγέθους ευρωπαϊκή εταιρεία να μπει σε μπελάδες και να κατρακυλήσει ξανά προς την αποτυχία, χωρίς να προσελκύσει κάποια μορφή στήριξης από την κυβέρνηση ή την κεντρική τράπεζα (είτε πρόκειται για διάφανη στήριξη, είτε για μεταμφιεσμένη);
Οι ΗΠΑ έκαναν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση με τον Τίτλο ΙΙ του νόμου Dodd-Frank το 2010, ο οποίος ενίσχυσε τις εξουσίες εξυγίανσης της Ομοσπονδιακής Εταιρείας Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC). Επιπλέον, η FDIC έχει αναπτύξει κάποια εύλογα σχέδια, ιδιαίτερα για την αντιμετώπιση των εγχώριων χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων. (Είμαι μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της FDIC που είναι υπεύθυνη για τη Συστημική Ανάλυση· όλες οι απόψεις που εκφράζονται εδώ είναι δικές μου.)
Ωστόσο, ένας μεγάλος μύθος κρύβεται στην καρδιά του επιχειρήματος του χρηματοπιστωτικού κλάδου, το οποίο ουσιαστικά λέει ότι «όλα είναι καλά». Οι εξουσίες εξυγίανσης της FDIC δεν πρόκειται να λειτουργήσουν για μεγάλες, πολύπλοκες, διασυνοριακές χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις. Ο λόγος είναι απλός: Το δίκαιο των ΗΠΑ μπορεί να δημιουργήσει μία αρχή εξυγίανσης η οποία θα λειτουργεί μόνο εντός των εθνικών συνόρων. Η αντιμετώπιση πιθανών αποτυχιών σε μία εταιρεία όπως η Citigroup, θα απαιτούσε μία διασυνοριακή συμφωνία μεταξύ των κυβερνήσεων και όλων των αρμοδίων φορέων.
Στο τέλος των εαρινών συνόδων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον, DC, είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τους ανώτερους αξιωματούχους και τους συμβούλους τους από διάφορες χώρες, μεταξύ άλλων και από την Ευρώπη. Έκανα σε όλους την ίδια ερώτηση: Πότε θα έχουμε ένα δεσμευτικό πλαίσιο για τη διασυνοριακή εξυγίανση;
Οι απαντήσεις κυμάνθηκαν από το «σίγουρα όχι όσο ζούμε» μέχρι το «ποτέ». Και πάλι, ο λόγος είναι απλός: τα κράτη δε θέλουν να θυσιάσουν την κυριαρχία τους ή να δεσμευτούν με οποιονδήποτε τρόπο. Οι κυβερνήσεις θέλουν να έχουν τη δυνατότητα να αποφασίζουν τον καλύτερο τρόπο με τον οποίο θα προστατεύσουν τα εθνικά τους συμφέροντα όπως αυτές τα αντιλαμβάνονται, κατά τη διάρκεια μιας κρίσης. Κανείς δεν είναι διατεθειμένος να υπογράψει μία συνθήκη ή να δεσμευτεί με οποιονδήποτε άλλο τρόπο (με πρώτη και καλύτερη την πλειοψηφία της Γερουσίας των ΗΠΑ, η οποία χρειάζεται να επικυρώσει μία τέτοια συνθήκη).
Όπως το έθεσε πρόσφατα ο Bill Dudley, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Αποθεματικής Τράπεζας της Νέας Υόρκης, χρησιμοποιώντας λεπτές εκφράσεις απευθυνόμενος στους κεντρικούς τραπεζίτες, «τα εμπόδια για την ομαλή διασυνοριακή εξυγίανση, χρειάζεται ακόμη να προσδιοριστούν πλήρως και στη συνέχεια να διαλυθούν. Αυτό είναι αναγκαίο για να εξαλειφθεί το πρόβλημα που εκφράζεται με το συνηθισμένο επιχείρημα που λέει ότι «μία τράπεζα είναι υπερβολικά μεγάλη για να πτωχεύσει».
Μετάφραση: Η ομαλή εξυγίανση των τραπεζών είναι μία ψευδαίσθηση. Όσο επιτρέπουμε στις διασυνοριακές τράπεζες να παραμένουν στο τωρινό τους μέγεθος, οι πολιτικοί μας ηγέτες δεν θα είναι σε θέση να ανεχτούν την αποτυχία τους. Και, επειδή αυτά τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι –σύμφωνα με οποιονδήποτε λογικό ορισμό- «πολύ μεγάλα για να αποτύχουν», έχουν τη δυνατότητα να δανείζονται πολύ φθηνότερα από ότι αν ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Ακόμη χειρότερα, έχουν και το κίνητρο και την ευκαιρία να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο.
Αυτή η μορφή κρατικής στήριξης συνεπάγεται μεγάλη έμμεση επιδότηση για τις μεγάλες τράπεζες. Σίγουρα, πρόκειται για μία παράξενη μορφή επιδότησης, αλλά αυτό δεν την καθιστά λιγότερο επιζήμια για το δημόσιο συμφέρον. Αντιθέτως, επειδή η έμμεση υποστήριξη της κυβέρνησης για τις τράπεζες που είναι «υπερβολικά μεγάλες για να αποτύχουν» αυξάνεται με το ύψος του κινδύνου που αναλαμβάνουν, η στήριξη αυτή μπορεί να είναι μία από τις πιο επικίνδυνες επιδοτήσεις που έχει δει ποτέ ο κόσμος. Εξάλλου, το περισσότερο χρέος (σε σχέση με τα ίδια κεφάλαια) σημαίνει και υψηλότερη πληρωμή όταν τα πράγματα πάνε καλά. Και, όταν τα πράγματα πάνε άσχημα, αυτό μετατρέπεται σε πρόβλημα των φορολογουμένων (ή σε πρόβλημα κάποιας άλλης κυβέρνησης και των φορολογουμένων της).
Ποιο άλλο κομμάτι του επιχειρηματικού κόσμου έχει τη δυνατότητα να οδηγήσει σε ύφεση την παγκόσμια οικονομία, όπως έκαναν οι τράπεζες το φθινόπωρο του 2008; Επιπλέον, ποιος άλλος έχει τέτοιο κίνητρο για να μεγιστοποιήσει το ποσό του χρέους που εκδίδει;
Το μόνο κοινό, ανάμεσα στις δύο εκδοχές σχετικά με τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, είναι ότι καμία τους δεν έχει αίσιο τέλος. Είτε θέτουμε ένα ουσιαστικό όριο στο μέγεθος των μεγαλύτερων χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεών μας, είτε θα πρέπει να προετοιμαστούμε για την απόλυτη οικονομική έκρηξη που πρόκειται να ακολουθήσει, εξαιτίας του χρέους.
http://www.triklopodia.gr/2013/04/blog-post_9441.html

ΥΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΠΑΓΙΔΕΥΤΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ MARFIN‏


Όπως κατέθεσε ο σύζυγος της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, Χρήστος Καραπαναγιώτης:

«Στις 2 παρά, η Αγγελική μού τηλεφώνησε εμφανώς πανικόβλητη και μου είπε με έντονο ύφος: "Μας έχουν βάλει φωτιά, θα σε πάρω σε λίγο". Μου το έκλεισε. Αμέσως μετά την πήρα πίσω και μου είπε:
"Δεν μπορώ να μιλήσω τώρα. Πνίγομαι". Μου το έκλεισε πάλι. Την πήρα ξανά αλλά δεν το σήκωσε. Με πήρε τη στιγμή που κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να σωθεί. Αφού είχε κάνει ό,τι μπορούσε για να φύγει από τη φωτιά».

Ο μάρτυρας τόνισε στο δικαστήριο ότι η μοναδική είσοδος - έξοδος του καταστήματος ήταν κλειδωμένη και ότι κανείς από τους υπαλλήλους δεν βγήκε με ορθόδοξο τρόπο. «Τους εξανάγκασαν να ζήσουν ένα φρικτό θάνατο. Εγώ δεν θα τους κρατούσα μέσα να πεθάνουν σαν τα ποντίκια».

Ο υπάλληλος της τράπεζας Γιώργος Γκολιάς κατέθεσε στο δικαστήριο ότι την στιγμή της φωτιάς άκουσε συναδέλφους να ανεβαίνουν τη σκάλα και να φωνάζουν «μας καίνε, μας καίνε» και ότι η ατμόσφαιρα ήταν τόσο αποπνικτική που δεν μπορούσαν ούτε να δουν ούτε να αναπνεύσουν. «Βγήκα σε ένα πολύ μικρό μπαλκόνι, περίπου 30 πόντους, και μέσα στον πανικό μου πήδηξα. Έπεσα στο κενό γιατί το σημείο όπου προσπάθησα να πηδήξω, υποχώρησε. Δεν είχα επιλογή: ή θα έσκαγα ή θα πήδαγα. Θεώρησα ότι είχαν πεθάνει όλοι, γιατί δεν υπήρχε έξοδος κινδύνου για να βγουν. Όλοι κάναμε σπασμωδικές κινήσεις γιατί δεν ξέραμε τί να κάνουμε. Δεν ήμασταν εκπαιδευμένοι. Χάσαμε χρόνο γιατί δεν ξέραμε τί να κάνουμε».

Ο συνάδελφος του κ. Γκολιά, Γιώργος Σταυρογιαννάκης, που εργαζόταν στον τελευταίο όροφο του κτιρίου κατέθεσε ότι βγήκε από την ταράτσα όταν συνάδελφός του έσπασε την καταπακτή. «Το κτίριο δεν είχε άλλη έξοδο πέρα από την κυρία είσοδο. Ήταν σαν να ήμασταν στο εσωτερικό μιας καμινάδας».

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι η τράπεζα δεν αναγνωρίζει την ευθύνη και ότι δεν τους έχει αποζημιώσει, ενώ, όπως κατέθεσε, «σε μία προσωπική συνάντηση που είχαμε λίγες μέρες μετά την επίθεση, με το Δ.Σ. της Marfin, ουσιαστικά μας είπαν ότι έπρεπε να παραβούμε τις εντολές που είχαμε. Μας είπαν τί καθόμασταν για να κλείσουμε ταμείο ή τις επιταγές, ενώ έπρεπε να φύγουμε, τη στιγμή που είχαμε εντολές».

Στη συνάντηση αυτή μετά τον εμπρησμό, αναφέρθηκε και ο υπάλληλος της τράπεζας Σωτήρης Παπατζίκης : «Στη συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας, ο άνθρωπος για τον οποίο δουλεύαμε, μας είπε γιατί δεν πήραμε την πρωτοβουλία να φύγουμε, παρά τις εντολές που είχαμε να μείνουμε. Ποιός θα τολμούσε εν μέσω κρίσης να κάνει του κεφαλιού του, αναρωτιέμαι...».

Για την υπόθεση δικάζονται για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματική βλάβη κατά συρροή ο διευθύνων σύμβουλος της Marfin, ο υπεύθυνος ασφαλείας, η διευθύντρια και η υποδιευθύντρια του υποκαταστήματος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα στελέχη της τράπεζας δεν επέτρεψαν την ώρα των επεισοδίων στους υπαλλήλους να φύγουν από το χώρο εργασίας, παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι το ζητούσαν. Επίσης, γίνεται αναφορά σε παραλείψεις που εντοπίστηκαν σε θέματα ασφαλείας, που είχαν ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν και στη συνέχεια να χάσουν τη ζωή τους οι τρεις άτυχοι υπάλληλοι.

Πηγή: ΕΡΤ
 
http://www.triklopodia.gr/2013/04/marfin.html

Στον διαμελισμό οδηγεί την Ελλάδα το όργανο της Μπίλντερμπεργκ, Αντώνης Σαμαράς !!!


Το έχουμε επανειλημμένως τονίσει: η ιστορία και τα γεγονότα που την ορίζουν θα πρέπει να βλέπονται απαραίτητα σε βάθος χρόνου. Κανένα ιστορικό συμβάν δεν έχει εφήμερη αξία και διάρκεια. Αντιθέτως, όλα τους ακολουθούν μία νοητή σειρά, σαν αλυσίδα, αφού ακόμα και η
παραμικρή ιστορική λεπτομέρεια έχει τεράστια αξία στο γενικότερο σύνολο. Γι’ αυτό άλλωστε πολλές φορές μεγάλες κοσμοϊστορικές καταστάσεις κρίνονται κυριολεκτικά από τέτοιες μικρολεπτομέρειες. Κάτι που δεν μπορεί να κατανοήσει ένας συνηθισμένος νους, που αδυνατεί να αντιληφθεί τη συνέχεια και την ενότητα της ιστορικής διαδικασίας...

Αυτή τη στιγμή λοιπόν, στην παρούσα δραματική για τον ελληνισμό (τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου) συγκυρία, φαίνεται για τους γνωρίζοντες ξεκάθαρα το ιστορικό βάθος των σημερινών αρνητικότατων καταστάσεων. Και αυτό αποτυπώνεται καλύτερα από οπουδήποτε στην ίδια την «κυβέρνηση» της χώρας. Μία «κυβέρνηση» άκρως αντιλαϊκή και αντεθνική, η οποία στηρίζεται σε τρία κόμματα-εχθρούς του ελληνισμού, που φανερά πλέον εκτελεί ολόκληρο πρόγραμμα αφελληνισμού του τόπου μας! Η «κυβέρνηση» του Αντώνη του Σαμαρά θέλει πράγματι να χτυπήσει στις ρίζες της την Ελλάδα και την Ορθοδοξία... Είναι μία «κυβέρνηση-Εφιάλτης» που ανοίγει νέες «Κερκόπορτες», με στόχο αυτή τη φορά το ίδιο το μέλλον του ελληνικού έθνους!

Ας δούμε λοιπόν από πού ξεκινά το σύγχρονο κακό για τον ελληνισμό, που απειλεί με ολική εξαφάνιση την πατρίδα μας. Όλα εκκινούν από την περίοδο-σταθμό 1989-1990. Τότε άρχισε η σύγχρονη μετάλλαξη του κόσμου και της περιοχής μας, με την πτώση του ανατολικού (κομμουνιστικού) μπλοκ δυνάμεων και την οριστική παύση του Ψυχρού πολέμου στα τέλη του 1991 με τη διάλυση της ΕΣΣΔ. Ο πλανήτης εισήχθη σε μία γενική ανισορροπία. Οι παρασκηνιακές δυνάμεις της Δύσης (η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, η Τριμερής Επιτροπή κτλ.) έθεσαν σε λειτουργία ολόκληρα σχέδια διαρκούς παγκόσμιας κυριαρχίας με βασικό στόχο την ηγεμονία επί του πλανήτη για τα επόμενα... 200 έτη!

Πολύ σπουδαίες θα πρέπει να θεωρούνται οι αποφάσεις που πάρθηκαν στις κλειστές συνεδριάσεις της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ το 1991 και το 1992. Τότε αποφασίστηκε η ενεργοποίηση του οριστικού διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας (που είχε παρθεί ΗΔΗ από τα μέσα της δεκαετίας του 1970 και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο!), που πράγματι υλοποιήθηκε βασικά την τριετία 1992-1995. Το εκπληκτικότερο όλων όμως είναι ότι σε εκείνες τις μυστικές συνόδους της Μίλντερμπεργκ... ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ Ο ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!! Ο οποίος ενεργοποιήθηκε αμέσως μετά τη λήξη των «Ολυμπιακών αγώνων» της Αθήνας του 2004.

Βασικό όργανο της διάσπασης της Ελλάδας και του αφελληνισμού των Ελλήνων είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Ο οποίος συμμετείχε αποδεδειγμένα στη συνεδρίαση της Μπίλντερμπεργκ το 1992 (αν και μόλις ένα μήνα πριν είχε απολυθεί από υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας), κάτι που και ο ίδιος έχει παραδεχτεί. Όμως, αυτό που ελάχιστοι γνωρίζουν, ο Σαμαράς συμμετείχε κρυφά ΚΑΙ στη συνάθροιση της Μπίλντερμπεργκ του 1991! Όταν δηλ. και ενεργοποιήθηκε το σχέδιο «Ντόμινο», βάσει του οποίου έγινε ο διαμελισμός της τότε ακόμη ενιαίας Γιουγκοσλαβίας.

Οι πληροφορίες μας είναι πάντα άριστες. Άλλωστε, πέρσι, αμέσως μετά το δημοσίευμά μας για τον Αντώνη Σαμαρά ως «εκλεκτό» της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, διάφοροι δημοσιογράφοι τίμησαν τον υπογράφοντα αυτό το κείμενο, γράφοντας συγκεκριμένα ότι «ο Ησαΐας Κωνσταντινίδης είναι από τους λίγους που έχουν εντρυφήσει τόσο πολύ στο θέμα της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ». Συνεπώς, έχουμε πλήρη επίγνωση των όλων όσων δημοσιοποιούμε (ασφαλώς γνωρίζουμε πολύ περισσότερα). Το λέμε λοιπόν και σήμερα ευθέως και δημόσια: ο Αντώνης Σαμαράς τόσο το 1991 όσο και το 1992 έλαβε το περίφημο «χρίσμα» της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, έτσι ώστε να γίνει 20 χρόνια μετά «πρωθυπουργός» [δεν τον αποδεχόμαστε ως τέτοιο, γι’ αυτό και βάζουμε τη λέξη σε εισαγωγικά] και να καταστρέψει τελείως την Ελλάδα!

Ο ίδιος ο Σαμαράς, προκειμένου να «δικαιολογήσει» την παρουσία του στη συνεδρίαση της Μπίλντερμπεργκ του 1992, είπε ότι δήθεν μίλησε εκεί μόλις 5 λεπτά και μάλιστα στους παριστάμενους... δεν άρεσαν (όπως ισχυρίστηκε) τα λεγόμενά του! Πρόκειται περί ασύστολου ψέματος. Διότι ο παριστάνων τότε τον «πατριώτη» και «Μακεδονομάχο» Σαμαράς πήρε καταρχάς τη ρητή εντολή να ξεπουλήσει όταν ανέλθει στην εξουσία το ιερό όνομα της Μακεδονίας! Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι σήμερα αυτός που κάποτε έριξε μια ολόκληρη κυβέρνηση επειδή (δήθεν) διαφωνούσε στη σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια... συζητά το σύνθετο όνομα!... Δηλ. ονομασία που να περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» στο συνθετικό της!

Αλλά, πέραν τούτου, ο Αντώνης Σαμαράς ανέλαβε την υποχρέωση έναντι του κεντρικού συμβουλίου της Λέσχης να προωθήσει και να εφαρμόσει σχέδιο γενοκτονίας των Ελλήνων και εδαφικής συρρίκνωσης της χώρας μας!... Είναι άραγε τυχαίο ότι με το που ανέλαβε τον Ιούνιο του 2012 την «πρωθυπουργία» έβαλε ως «υπουργό» οικονομικών τον συνδαιτημόνα του στη Μπίλντερμπεργκ, Γιάννη Στουρνάρα; Δηλ. το δεξί χέρι του Ααρών Αβούρι (Ψευτοσημίτη) που μας έβαλε με πλαστά και ψευδεπίγραφα στοιχεία στην ευρωζώνη... Και τώρα ο Σαμαράς ετοιμάζει το τελικό χτύπημα κατά του έθνους.

Η εντολή που έλαβε είναι ρητή: ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ όσο πιο γρήγορα γίνεται! Οι στιγμές που ζούμε είναι δραματικές. Οι εξελίξεις γρήγορες. Ο ελληνισμός αναμένει με αγωνία πλέον Εκείνον που Πρέπει και την εκκίνηση των δραματικών διαδικασιών που – έστω και μέσα από πόνο και αίμα – θα οδηγήσουν στη λύτρωση του γένους από τα δεσμά στα οποία το έδεσαν οι προδότες του σάπιου πολιτικάντικου συστήματος...


δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης

Iσόβιες καθείρξεις που θα προκαλέσουν ανατροπές ακόμη και στις γερμανικές εκλογές υπόσχεται η αυλαία του Πεπόνη!

Aπό το Μέγαρο Μαξίμου ακούγεται ότι ο Πεπόνης έχει ζητήσει «κάτι» από τον Σαμαρά και από την ικανοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος θα εξαρτηθεί εάν ο οικονομικός Εισαγγελέας πραγματοποιήσει ηρωική έξοδο προκαλώντας τεκτονικό σεισμό. Από το περιβάλλον του Πεπόνη
διαψεύδεται μετά βδελυγμίας ότι έχει ζητήσει την οποιαδήποτε χάρη από το Μαξίμου. Το τι ακριβώς θα συμβεί θα το διαπιστώσουμε σε μικρό χρονικό διάστημα μια και ολοκληρώνεται τον Ιούνιο η θητεία του οικονομικού εισαγγελέα που θεωρείται ότι αποτελεί «συστημικό» κίνδυνο. Πληροφορίες πάντως θέλουν τον Πεπόνη να έχει δέσει υποθέσεις σκανδάλων οι οποίες μπορούν να επιφέρουν ακόμη και ισόβια κάθειρξη σε (πολιτικούς) παράγοντες του τόπου.

Με ισόβια κάθειρξη απειλούν και οι διάδρομοι της Ιπποκράτους τον ΓΑΠ για τα 100 εκατομμύρια της μαύρης τρύπας του ΠΑΣΟΚ. Ο Βενιζέλος φέρεται αποφασισμένος να φθάσει την υπόθεση ως τα έδρανα του δικαστηρίου κι ακόμη πιο πέρα. Ήδη το πρώτο χτύπημα στον Αθανασάκη είναι ενδεικτικό: “Φέρε πίσω τα 300.000″ λέγεται πως ήταν το τελεσίγραφο που έλαβε. Ενώ ανάλογα μηνύματα φθάνουν και στον Ροβέρτο Σπυρόπουλο από στελέχη της Ιπποκράτους. Σ΄αυτό το σημείο είναι απορίας άξιο πως είναι δυνατόν να παραμένει ο Σπυρόπουλος Διοικητής (των ταμείων) του ΙΚΑ. Αλλά σ΄αυτό εδώ το παρακράτος όλα μπορούν να συμβούν. Ακόμη και ο περίφημος Ρίζος Ρίζος της ΔΕΗ, του οποίου τα σκάνδαλα παρακουλουθούσαμε άναυδοι στην “Ζούγκλα”, έγινε στελεχάρα του ΣΥΡΙΖΑ, παρέα με τον Φωτόπουλο.

Η αυλαία του Πεπόνη παραμένει ένα μυστήριο αλλά δεν είναι πολλές οι πιθανότητες ένας εισαγγελέας με τόσο εκρηκτική σταδιοδρομία να αποχωρήσει αθόρυβα από την πρώτη γραμμή. Λέτε ο Πεπόνης να προκαλέσει ανατροπή ακόμη και στις γερμανικές εκλογές;
 
http://www.triklopodia.gr/2013/04/i_30.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters