Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Σχέση Εβραίων και Κομμουνιστών για αυτονόμηση Μακεδονίας

Το έτος 1925 ο Διοικητής Γ΄ Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Οθωναίος σε συνέντευξη του στο ΕΘΝΟΣ (22.01.1925) έδινε εικόνα των κινήσεων των ΕβραιοΚομμουνιστών για αυτονόμηση της Μακεδονίας.

Για να δούμε λεπτομέρειες:



ΕΘΝΟΣ 22.01.1925
Το άρθρο στην 4η σελίδα έλεγε:

Τι μας λέει λίγο πολύ ο Αντιστράτηγος Γ΄Σώματος Στρατού;

1. Υπάρχει τάση αυτονομήσεως της Μακεδονίας

2. την τάση αυτήν την "τρέχουν" οι Κομμουνιστές

3. Αυξάνει η δύναμη των Κομμουνιστών από εργάτες που
εισχωρούν νομίζοντας ότι θα λύσουν το πρόβλημα τους με το να ενωθούν με τους Κομμουνιστές

4. Οι Κομμουνιστές προσπαθούν να εισχωρήσουν στο Στράτευμα

5. τα 3/4 των Κομμουνιστών είναι Εβραίοι

σημείωση: Το 3ο, δηλαδή ότι οι εργάτες εισχωρούν στον Κομμουνισμό "νομίζοντας" σημαίνει ότι ο Αντιστράτηγος γνώριζε καλά από τεχνικές της Κομμουνιστικής Προπαγάνδας.

σημείωση: Το 4ο δεν ξέρω σε πόσους θυμίζει το Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α. δηλαδή τον Εβραίο και Κομμουνιστή Ανδρέα Παπανδρέου... (αποδείξεις ΕΔΩ)

το είδα

http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2013/06/blog-post_9786.html

Ισλαμοφασίστες VS Κεμαλοφασίστες ή μην παραμυθιάζεστε με τις διαδηλώσεις στην Τουρκία…

Δυο άρθρα τα οποία εξετάζουν τα γεγονότα των τελευτών ήμερων από άλλη οπτική γωνία


Ειδικού συνεργάτη
Κάποιοι έχουν αναγάγει τη διαχείριση της λαϊκής οργής σε επιστήμη. Η εμπειρία τους από ανάλογες περιπτώσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη, είναι τεράστια. 
Η συνταγή είναι απλή: Απαιτείται να υπάρχει όντως υποβόσκουσα λαϊκή αντίδραση για διάφορα θέματα, η κυβέρνηση της συγκεκριμένης χώρας να έχει πιστέψει ότι κανένας και τίποτα δε μπορεί να την απειλήσει, να υπάρχει αντίδραση εκ μέρους της σε βασικά ζητήματα που θέλει να προωθήσει ο παγκόσμιος ηγεμόνας και να υπάρχουν επίσης στο εσωτερικό ισχυρά οικονομικά συμφέροντα που δέχθηκαν πλήγματα υπό την παρούσα κατάσταση (και βεβαίως κηδεμονεύουν επίδοξους διαχειριστές της εξουσίας).
   Ο Ερντογάν άλλαξε πολλά στην Τουρκία.

   Από τη χρεωκοπία, τους τεράστιους εξωτερικούς δανεισμούς και την οικονομική εξάρτηση, την οδήγησε
σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

   Δημιουργήθηκαν νέα οικονομικά τζάκια και μειώθηκε κατακόρυφα η ισχύς και η επιρροή των υπαρχόντων.
   Βασίστηκε πολιτικά στο παραδοσιακά συντηρητικό κομμάτι της κοινωνίας, κυρίως στους προερχόμενους από αγροτικές περιοχές, οι οποίοι έχουν επίσης σταθερούς δεσμούς με τη θρησκεία.
   Έκανε σημαντικά βήματα στο ζήτημα της διαφορετικότητας, εντάσσοντας όμως όλες τις εκφράσεις της μέσα στο πλαίσιο ενός κράτους «κατανόησης».
   Προώθησε την πολιτική της υπεράσπισης των μουσουλμανικών πληθυσμών σε Κεντρική Ασία, Μέση Ανατολή, Βόρεια και Ανατολική Αφρική, Βαλκάνια και Καυκασία.
   Δημιούργησε πολεμική βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας, πλήττοντας τα συμφέροντα των μόνιμων προμηθευτών του εξωτερικού.
   Δεν έφραξε το δρόμο ενεργειακού ενδιαφέροντος της Ρωσίας προς τη Μέση Ανατολή, αλλά συνεργάστηκε και συνεργάζεται σε πολλά επίπεδα μαζί της. 
   Επιδίωξε την περαιτέρω ισχυροποίησή του στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας, συνεργαζόμενος με Ιαπωνία, Ρωσία και Γαλλία, παρά τις αντιρρήσεις του «αφεντικού».

   Ακολούθησε γραμμή αντιπαράθεσης με το Ισραήλ, με βάση τους σχεδιασμούς του νέο-οθωμανισμού, παραβλέποντας την ουσιαστική παγκόσμια επιρροή και κυριαρχία εκπροσώπων του «αντιπάλου».
   Δε δέχτηκε να παίξει το ρόλο του «χρήσιμου και πειθήνιου ηλιθίου» στην περίπτωση του Ιράκ, του Ιράν και της Συρίας, γνωρίζοντας ότι αυτό θα αποτελούσε την αρχή τους τέλους για τα δικά του οράματα.
   Άρχισε να αποστασιοποιείται από την «τυφλή υποταγή» του μέντορά του Γκιουλέν, παρά τις αντιστάσεις του ετέρου πόλου Γκιούλ.


   Πίστεψε ότι οι απανωτές εκλογικές νίκες και τα «χάδια» των πραγματικά ισχυρών του κόσμου, τον έχουν κάνει «ανίκητο».

   Έβαλε στην άκρη το κεμαλικό κατεστημένο, πολιτικό και στρατιωτικό, προσβάλλοντας ταυτόχρονα πολλές φορές τον ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας.

   Ενοχλήθηκε και αντιτάχθηκε στη συνεχή και αναπόφευκτη δυτικότροπη προοδευτικοποίηση της μορφωμένης νέας γενιάς στα μεγάλα αστικά κέντρα.

   Τέλος, η αυθεντική μαυροθαλασσίτικη καταγωγή του, δεν του επιτρέπει να κάνει ουσιαστικούς συμβιβασμούς σε σχέση με όσα πιστεύει, αφού δεν τον αφήνει η γνωστή σε πολλούς από εμάς, ξεροκεφαλιά και άγνοια κινδύνου.

   Όλα τα υλικά λοιπόν υπάρχουν. Όπως και όλες οι αντίπαλες δυνάμεις, μικρές και μεγάλες, στο εσωτερικό. Οι τελευταίες απαγορεύσεις σε αλκοόλ, τσιγάρο και η προσπάθεια προετοιμασίας της Κωνσταντινούπολης, με αλλαγή της φυσιογνωμίας της προς το οθωμανικότερο, να αποτελέσει το νέο κέντρο, τη νέα πρωτεύουσα του Ισλάμ στον 21ο αιώνα, ήταν απλά η σπίθα.

   Η μεγάλη πλειοψηφία όσων διαδήλωσαν από την πρώτη στιγμή, ήταν οι μορφωμένοι νέοι της Πόλης που νιώθουν ότι απειλείται το μέλλον που ονειρεύτηκαν (και εν πολλοίς ήδη ζούσαν) ως πολίτες ενός κράτους του δυτικού κόσμου.

   Από τη δεύτερη μέρα και μετά, άρχισε η προσπάθεια καπελώματος από τους εκφραστές του σκληρού κεμαλισμού (με μανδύα σοσιαλδημοκρατίας), με αμφίβολα αποτελέσματα κατά την άποψή μου.


   Από κοντά οι «γκρίζοι λύκοι» που η ιδεολογία του νέο-οθωμανισμού απειλεί όλη την κοσμοθεωρία τους.




   Μαζί και υποστηρικτές του φιλοκουρδικού συνασπισμού που έχουν αποθέσει όλες τις ελπίδες τους πλέον στον «ισχυρό εξωτερικό παράγοντα».

   Δίπλα τους όλα τα αριστερά απομεινάρια, κληρονόμοι της ισχυρής επαναστατικής αριστεράς του ’70 και του ’80 κυρίως.

   Μαζί και όλες οι εκφράσεις του αλεβιτών που βλέπουν ως μεγάλη απειλή το σουνιτισμό των νέο-οθωμανών.

   Μπροστά και οι Χεμσινλήδες, οι συνειδητοποιημένοι Κιρκάσιοι, οι διαφοροποιηθέντες Ζαζά και λοιπές εθνοτικές ομάδες.

   Στην πρώτη γραμμή και τα δικά μας μαυροθαλασσίτικα  παιδιά που ενδιαφέρονται για τη διάσωση της γλώσσας και της κουλτούρας τους. 
   Με λίγα λόγια ένα συνονθύλευμα, διαφορετικών προσδοκιών, επιδιώξεων και αφετηρίας.


   Τι θα γίνει; Το πιο πιθανό είναι να καταφέρουν να «κοντύνουν» τον Ερντογάν και να επέλθει σύντομα η αντικατάστασή του με κάποιον του ιδίου κλίματος, αλλά της νοοτροπίας Γκιούλ.
   Επικράτηση των κεμαλιστών-σοσιαλδημοκρατών είναι πολύ δύσκολη, γιατί η μπογιά τους περνούσε τις δεκαετίες του ’70-’80-’90, αλλά η σημερινή προοδευτική νεολαία δε μασάει από «προβιές».
   Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να επιδιωχθεί εκτόνωση της κρίσης και πτώση του Ερντογάν με εμπλοκή στρατιωτικού χαρακτήρα μικρής χρονικής διάρκειας (μαντέψτε με ποιόν). Άλλωστε αυτό προέβλεπε και έτσι ξεκινούσε το σχέδιο «Βαριοπούλα».
   Σε κάθε περίπτωση, τίποτα δε θα είναι ίδιο μετά από τα γεγονότα που βιώνει αυτές τις μέρες η Τουρκία.
   Μάλλον έφτασε η ώρα να «αποσυρθεί» ο Ερντογάν (να τον «αποσύρουν» δηλαδή).


   Στην περίπτωση αυτή θα παίξει το ρόλο του Μεγάλου Βεζίρη Ιμπραήμ στο γνωστό σήριαλ, το οποίο ο ίδιος έχει κατηγορήσει πολλές φορές.
   Άλλωστε ο τηλεοπτικός Σουλτάνος Σουλεϊμάν είναι στην πρώτη γραμμή των διαδηλώσεων του Ταξίμ, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.



Απίστευτο ρεπορτάζ του ABC Australia: “Στόχος της εξέγερσης στην Τουρκία είναι η Ελλάδα!”


Η ανάλυση του απεσταλμένου της αυστραλιανής τηλεόρασης στην Κωνσταντινούπολη…


Απίστευτο το ρεπορτάζ του αυστραλέζικου καναλιού, αναλύει με τρόπο-σοκ τα γεγονότα στη Τουρκία!”Στόχος είναι η Ελλάδα και ο ενεργειακός της πλούτος”, απάντησε ο Ντέιβιντ Κοβάλσκι, απεσταλμένος του ABC Australia στη Κων/πολη, σε ερώτηση της Αλισον Μαδερς, κεντρικής παρουσιάστριας του δελτίου ειδήσεων του σταθμού!

Αναλυτικά, το ρεπορτάζ του Κοβάλσκι έχει ως εξής:

“Από πολλά μέτρα μακριά μυρίζει οτι το σκηνικό που λαμβάνει χώρα από προχτές το βράδυ, μυρίζει προβοκάτσια του Στρατού προς τη κυβέρνηση Ερτογάν! Πηγές που πρόσκεινται στην κυβέρνηση, αναφέρουν οτι οι λόγοι που έχει στηθεί αυτό το σκηνικό, είναι να αναγκάσουν σε παραίτηση τη κυβέρνηση οι στρατιωτικοί, για να μπορέσουν έτσι να επανακτήσουν τον έλεγχο της χώρας, να αναδείξουν δικούς τους ανθρώπους στα κυβερνητικά πόστα και να βρούν την αφορμή που επιθυμούν, ούτως ώστε να επιτεθούν άμεσα και γρήγορα στην Ελλάδα, με σκοπό να αλλάξουν το στάτους στο Αιγαίο και να ελέγξουν τον ενεργειακό της πλούτο!

Είναι γνωστό ότι οι στρατιωτικοί έχουν υποστεί τεράστια πλήγματα κατά τη διακυβέρνηση της χώρας από τον ισλαμιστή Ερτογάν. Τον θεωρούν άμεσα υπεύθυνο για την απώλεια του ελέγχου της χώρας και παραβάτη της παρακαταθήκης του Κεμάλ Ατατούρκ, που θέτει ως εγγυητή τον Στρατό για το πολίτευμα της χώρας και την εξωτερική της πολιτική. Είναι επίσης γνωστό σε όλο το πολιτικό φάσμα της Τουρκίας, ότι ο Ρατζίπ Ερτογάν ονειρεύεται την ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, με τον εαυτό του ως πρώτο Σουλτάνο μετά τον Αμντουλ Χαμίτ πριν 100 χρόνια και έπρεπε να βάλει το άκρως διεφθαρμένο πλέον Στρατό στην άκρη για να εκπληρώσει το όραμά του. Όμως, οι στρατιωτικοί τον περιμένουν στη γωνία κυριολεκτικά, έχοντας, όπως λένε σχετικές πηγές, το δικαίωμα ακόμη και της πραξικοπηματικής ανατροπής του, για να επαναφέρουν το προηγούμενο πολιτικό στάτους. Δηλαδή τη περίφημη “Θεματοφυλακή” του Στρατού, έναντι του “απαγορευμένου” ισλαμισμού από τον Πατέρα των Τούρκων”!

Ο στόχος όμως είναι άλλος. Οι στρατιωτικοί θεωρούν τον Ερτογάν ως …ανίκανο να χειριστεί επαρκώς τα θέματα που αφορούν τη κατάσταση στα εξωτερικά της χώρας και ως άτολμο στο να προχωρήσει δυναμικά στη διεκδίκηση των δικαίων της και των συμφερόντων της. Εδώ φυσικά υπονοείται ότι ο Ερτογάν δεν τολμάει να τα βάλει ανοιχτά με τους Έλληνες διεκδικώντας αυτό που η Τουρκία θεωρεί αποκλειστικά δικό της, δηλαδή τον φερόμενο ως τεράστιο ενεργειακό πλούτο ο οποίος κρύβεται στα σπλάχνα της Ανατολικής Μεσογείου και της θάλασσας του Αιγαίου! Προσπαθούν να βρουν εναγωνίως την αφορμή για να τον ανατρέψουν, να επαναφέρουν και πάλι το προηγούμενο πολιτικό στάτους και να εφαρμόσουν το σχέδιο “Βαριοπούλα”, το οποίο μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και τον ανοιχτό πόλεμο με την Ελλάδα και την Κύπρο.

Τα επεισόδια που συντελούνται εδώ στη Κων/πολη, τη “μητέρα” (όπως τη χαρακτηρίζει ο Κοβάλσκι) του δυτικού προσανατολισμού και της κοσμικότητας της Τουρκίας, δεν θεωρούνται τυχαία. Δεν εξεγείρεται έτσι ο κόσμος, με …απλά την αιτία της… καταστροφής του περιβάλλοντος ή την απαγόρευση του αλκοόλ. Εδώ το τοπίο θυμίζει έντονα “Λαϊκή Επανάσταση”, η οποία είναι φανερό οτι δεν είναι απλώς αυθόρμητη. Κάποιοι κινούν τα νήματα. Ούτε είναι τυχαία η παρέμβαση του Αρχηγού του Στρατού ότι …εάν δε σταματήσουν άμεσα οι δολοφονικές επιθέσεις της Αστυνομίας εναντίον των διαδηλωτών, θα υπάρξει στρατιωτική παρέμβαση υπέρ των!

Όπως και να έχει το πράγμα, η επόμενη μέρα στη Τουρκία δεν θα είναι καθόλου ίδια με τη προηγούμενη και θα έχει το μέτρο εκείνο που υπάρχει αυτή τη στιγμή σε όλη τη μουσουλμανική Μέση Ανατολή…”

πηγή: ABC Australia,

http://www.videotex.gr/απίστευτο-ρεπορτάζ-του-abc-australia-στόχος-της/#!prettyPhoto[inline]/0/


Σχόλιο:

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ !! 



ΕΧΤΡΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΘΥΤΕΣ ! 

εικόνα από http://christossainis.blogspot.com/

το είδα
 
http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2013/06/vs.html

Στόχος της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ είναι η μείωση του πληθυσμού. Ποιες χώρες μπαίνουν στο στόχαστρο;

Σήμερα εορτάζεται η ετήσια σύνοδος κορυφής της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ «που στοχεύει να αναλάβει τον έλεγχο όλων των εξουσιών και γι αυτό χρειάζεται να καταστρέψει το σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας, προκειμένου να μειώσει τον παγκόσμιο πληθυσμό», είπε στο Russia Today ο Ντανιέλ Εστουλίν.

Περίπου 150 άτομα, μεταξύ των οποίων πολιτικοί, βασιλείς, τραπεζίτες, δισεκατομμυριούχοι και επιχειρηματίες , συμμετέχουν στη συνεδρίαση των πιο σημαντικών ανθρώπων στην Watford, βόρεια του Λονδίνου.

«Η πρόοδος και η ανάπτυξη της κοινωνίας είναι ευθέως ανάλογη με την πυκνότητα του πληθυσμού. Εάν υπάρχει πρόοδος στην τεχνολογική ανάπτυξη, θα είμαστε πολλοί περισσότεροι, θα υπάρξει περισσότερος πλούτος, περισσότεροι άνθρωποι και λιγότερο φαγητό για όλους. Και για να μπορεί να φάει ο David Rockefeller, ο οποίος αποτελεί την προσωποποίηση της εξουσίας, εμείς με κάποιο τρόπο θα έπρεπε να εξαφανιστούμε », δήλωσε ο συγγραφέας πολλών βιβλίων για τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ

«Και αυτό είναι ένα από τα κύρια θέματα για τα οποία μιλάνε γύρω από τον τομέα των προβλημάτων σίτισης. Δεν ψάχνουν για έναν τρόπο για να λύσουν το πρόβλημα, ακριβώς το αντίθετο: Είναι βέβαιο ότι σκοτώνουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους», τόνισε.

Η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ θέλει να πάρει το Ιράν

«Η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ είναι μια μεταφορική ταινία για τον πόλεμο, είτε με το Ιράν ή με άλλες χώρες: αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο διότι μπορεί να πουλήσει ταυτόχρονα όπλα και βούτυρο σε όλα τα μέλη κάθε σύγκρουσης», δήλωσε ο Ντανιέλ Εστουλίν.

«Το Ιράν είναι προφανώς ένα σημείο εκκίνησης για το Μεσανατολικό. Μια περιφερειακή δύναμη που έχει πολύ πετρέλαιο και ασκεί προφανώς κάποια μορφή εξουσίας στην παγκόσμια ελίτ . Το επόμενο βήμα θα είναι η Ρωσία και, προφανώς, (το Ιράν) είναι απαραίτητο για εξουσίες και μέσα από αυτό μπορούμε να μιλήσουμε για την Λέσχη Μπίλντεμπεργκ και τις αποφάσεις που παίρνουν εκεί, που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν το Ιράν, κατά οποιονδήποτε τρόπο », είπε.

Η Μπίλντεμπεργκ στοχοποιεί την Ρωσία και την Κίνα

Στην ερώτηση αν η Μπίλντεμπεργκ έχει ως στόχο να ενισχύσει την παγκόσμια ανάπτυξη πέρα από τα BRICS ο Εστουλίν ανέφερε ότι είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι «όταν μιλάμε για BRICS , μιλάμε για Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, αν και το«Β»δεν είναι η Βραζιλία, αλλά η Βρετανική Αυτοκρατορία που ελέγχει πλήρως τη Βραζιλία μέσω του Inter-Alpha Group, ο χρηματοδότης που συνδέεται με τη βασίλισσα της Αγγλίας, προφανώς, που προωθεί κάθε είδους οικονομική ανάπτυξη, η οποία δεν περιλαμβάνει αυτά τα έθνη ", δήλωσε ο Εστουλίν.

«Ο απώτερος στόχος είναι με κάποιο τρόπο να μειωθεί ο παγκόσμιος πληθυσμός σε έναν αριθμό πολύ πιο χειραγωγήσιμο για την παγκόσμια ελίτ, και λόγω της έλλειψης τροφής και νερού, είναι να υπάρχει έλεγχος της εξουσίας, στη Ρωσία και τη Κίνα. Με αυτή την έννοια ο στόχος δεν είναι τόσο η παγκόσμια κυβέρνηση, ποτέ δεν υπήρξε ως θέμα, αλλά μάλλον μια παγκόσμια επιχείρηση, ή δυνάμεις ή πραγματικές χρηματοδοτούμενες εξουσίες με πολύ περισσότερη ισχύ από οποιαδήποτε κυβέρνηση στη γη », είπε.

"Οι πόλεμοι του μέλλοντος θα γίνουν με την τεχνολογία"

Ένα από τα θέματα που ανακοίνωσε η σύνοδος κορυφής της Μπίλντεμπεργκ είναι η αλλαγή του προτύπου της κοινωνίας: οι τεχνολογίες του μέλλοντος, λέει ο δημοσιογράφος και ερευνητής. «Οι μελλοντικοί πόλεμοι θα εξαπολυθούν όχι με όπλα, αλλά με την τεχνολογία του μέλλοντος. Ένα τηλέφωνο ένα« smartphone », έχει περισσότερη τεχνολογία από οποιοδήποτε διαστημόπλοιο που προσγειώθηκε στο φεγγάρι στη δεκαετία του εξήντα», είπε ο Εστουλίν.
«Θέλω να πω, αν μπορείς να έχεις τον έλεγχο της τεχνολογίας, του μέλλοντος, μπορείς να ελέγχεις όλον τον κόσμο σε όλες τις εκφάνσεις του, επειδή τα πάντα γύρω μας είναι μια τεχνολογία και γι αυτό βλέπεις την Google Amazon, τις εταιρείες όπως τη Microsoft και την Apple να βρίσκονται σε όλες αυτές τις συναντήσεις. Προφανώς εταιρείες όπως η Google είναι ένα σημαντικό μέσο της αμερικανικής εθνικής ασφάλειας που το αντικείμενό της δεν έχει να κάνει με την παροχή υπηρεσιών, αλλά με τον πλήρη και απόλυτο έλεγχο » καταλήγει ο Εστουλίν.
Πηγή: www.briefingnews.gr

Αποκάλυψη: 130 αγάλματα άθικτα σε υπόγειο αρχαίο χώρο στην Αθήνα και το ήξεραν εδώ και 25 χρόνια και το έκρυβαν..Τι κάνει το Υπ. Πολιτισμού;

Η μεγαλύτερη ανακάλυψη στην υφήλιο. Παγκόσμια.
Υπάρχει κάτω από την Αθήνα υπόγειος χώρος αρχαίος που οδηγεί σε άθικτο ναό, τον έχουνε βρει εδώ και...
25 χρόνια με 130 αγάλματα άθικτα σε άριστη κατάσταση και πολλά άλλα πράγματα και το κρατάνε μυστικό τόσα χρόνια..


Τι κρύβεται εκεί;;
Τι φοβούνται να μην αποκαλυφθεί και το κρύβουν 25 χρόνια;
Υπάρχουν εικασίες ότι υπάρχει και το χρυσελεφάντινο άγαλμα. Εκεί υπήρχαν ανάγλυφα παντού στον χώρο γεμάτο σαν αυτά που έχει ο Παρθενώνας γύρω γύρω. Τα αγάλματα και ο χώρος τουλάχιστον τότες πριν το ξανακλείσουν ήτανε άθικτος.




Τα αγάλματα ήταν τέλειος άθικτα, χωρίς να λείπουν χέρια μύτες όπως λείπουν σε αυτά τα αγάλματα που έχουμε έξω,τα περισσότερα σπασμένα στο μουσείο της ακρόπολης και παντού. Χωρίς την παραμικρή γρατζουνιά. Και όλα αυτά μέχρις εκεί που προχώρησαν γιατί δεν το εξερεύνησαν όλο το μέρος.


Ποιοι είναι αυτοί που έχουνε σταματήσει τόσα χρόνια το άνοιγμα της στοάς;
Ξυπνήστε Έλληνες....


Το έβγαλε στην φόρα ο άνθρωπος που το ανακάλυψε..αλλιώς ακόμα δεν θα ξέραμε τίποτα.
Το ανακοίνωσε ο άνθρωπος γιατί λέει φτάνει πια, ήρθε ο καιρός να δοξαστεί η Ελλάδα. με τους προδότες τους ανθέλληνες που μας κυβερνάνε τόσα χρόνια..


Δείτε την προχθεσινή εκπομπή μυστικά περάσματα και δεν θα το πιστεύετε.
Πρέπει αμέσως το υπουργείο πολιτισμου να πάρει θέση. Τι εκανε τοσα χρονια; Ποιος ειναι ο σατανικος του ρολος και ποιοι κρυβονται απο πισω. Σιγουρα ανθελληνες. Παει καπου το μυαλο μου;


Πρέπει να έρθουν αρχαιολόγοι από όλο τον κόσμο και να ανοιχτεί το μέρος!


Ακουστέ το βίντεο από το 58.07 και θα σας πιάσουνε τα νευρά σας σίγουρα.






http://hellasxg.blogspot.com/

ΔΕΣΠΟΙΝΑ: ΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΙΩΝ

Στην Ελληνική ΜυθολογίαΔέσποινα αποκαλούνταν μία κόρη της θεάς Δήμητρας και του θεού Ποσειδώνα.
Η Δέσποινα γεννήθηκε στο Λύκαιο όρος. Η κόρη που το όνομα της θεωρούνταν μυστικό, και για αυτό την αποκαλούσαν Δέσποινα. Την Δέσποινα ανέθρεψε
ο Τιτάνας Άνυτος.Το όνομά της δεν διασώθηκε σε καμία πηγή, γιατί ήταν απόρρητο, αλλά οι Αρκάδες την αποκαλούσαν Δέσποινα, της οποίας το όνομα ήξεραν μόνο κάποιοι μυημένοι στα Ελευσίνια, και απαγορευόταν αυστηρά να προφερθεί.
Για να μην προφέρουν λοιπόν το απαγορευμένο όνομα, την έλεγαν  Δέσποινα.... (=η Κυρία).
Το Δέσποινα είναι στην ουσία επίθετο, διγενές και δικακατάλητο, με αρσένικο τύπο τον γνωστό μας Δεσπότη, εξ'ου και οικο-δεσπότης, οικο-δέσποινα. Δεμ<σ>πότνια. Πότνια=κυρά, αφέντρα, κυρίαρχη.
Γι' αυτό και προσωνύμιο
της θεάς Αρτέμιδος είναι το "Πότνια θηρών"= η κυρά των θηραμάτων(του κυνηγιού). Το πρώτο συνθετικό  προέρχεται από την ίδια ρίζα -ΔΗ- που έχει να κάνει με τη Γη,
Στην Αρχαία Λυκόσουρα υπήρχε ναός της Δέσποινας.
Σύμφωνα με την περιγραφή του Παυσανία στο ναό υπήρχε σύμπλεγμα της Δήμητρας μαζί με την Δέσποινα έργο του Δαμοφώντος. Στο σύμπλεγμα η Δήμητρα με την Δέσποινα ήταν καθισμένες σε θρόνο δίπλα δίπλα. Η Δήμητρα κρατούσε δάδα και η Δέσποινα σκήπτρο. Δίπλα στον θρόνο της Δήμητρας στεκόταν η Άρτεμις φορώντας φερέτρα και κρατώντας δέρμα ελαφιού. Δίπλα στην Δέσποινα στεκόταν ο Τιτάνας Άνυτος οπλισμένος.
Ο αφιερωμένος σε αυτήν ναός στη Λυκόσουρα ήταν ιδιαίτερα σεβαστός απ' όλους τους Πελοποννήσιους, γι’ αυτό και όταν το -368 οι Λυκοσουρείς κλείστηκαν μέσα, αντιτιθέμενοι στην εγκατάλειψη της πατρογονικής τους εστίας και στην μετακόμιση τους στην Μεγαλόπολη, δεν παρενοχλήθηκαν από κανένα. Ανακαλύφθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα στο λόφο που ήταν παλιότερα γνωστός ως “¨Παλιόκαστρο της Στάλας”. 
http://mythiki-anazitisi.blogspot.gr/
enneaetifotos

END. Ο Νίκος Γεωργαντζάς εξηγεί και απαντά σε ερωτήματα για τα λεφτά του Σώρρα...

END. Ο Νίκος Γεωργαντζάς εξηγεί και απαντά σε ερωτήματα για τα λεφτά του Σώρρα...

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940-2012!
H ελληνική πνευματική αντίσταση εξακολουθεί να αγωνίζεται σθεναρά.

Nicholas C. GEORGANTZAS 
Professor, Management Systems 
Director, System Dynamics Consultancy 
FORDHAM UNIVERSITY BUSINESS SCHOOLS 
113 West 60th Street, Suite 617-D 
New York, NY 10023-7484, U.S.A.
Εξακολουθούν όμως, παρά τον πατριωτισμό τους, και πολλές φίλες και πολλοί φίλοι να αμφισβητούν την επίσης πατριωτική πρόταση του Αρτεμίου Σώρρα και του φιλανθρωπικού οργανισμού 'End National Debt' (END), προς την πατρίδα μας την Ελλάδα. Δειγματοληπτικά, εδώ παραθέτω και απαντώ σε μερικούς μόνον από τους λόγους των αμφισβητήσεών τους.

Τυπικές ερωτήσεις και συμπεράσματα

1ον. Το ποσόν το έχει σε ομόλογα; 

2ον. Αν ναι ποιός οφείλει να πληρώσει τα ομόλογα, η Εθνική Τράπεζα, η Τράπεζα της Ελλάδος ή ποιός; 
3ον. Υπεύθυνος εξοφλήσεως του ποσού των 600 δισ ποιός είναι; 
4ον. Έχει αυτά τα χρήματα να τα πληρώσει; 
5ον. Αν είναι απάτη ποιός και πώς οφελείται από την απάτη; 
6ον. Αν δεν είναι απάτη, ποιός έχει τα 600 δισ. και πού τα έχει; 
Κανείς δεν πιστεύει εδώ στην Ελλάδα ότι τα λεφτά υπάρχουν αλλά και κανείς δεν καταλαβαίνει ότι, αν είναι απάτη, τι είδους απάτη είναι. Ποιός μπορεί να τα διαλευκάνει αυτά; 


Τυπικές απαντήσεις με δικά μου συμπεράσματα...

1ον. Ναι έχουν κατατεθεί τα φυσικά ομόλογα των ΗΠΑ, τα οποία όμως έχουν ήδη μεταφραστει σε CDRs (Custodial Deposit Receipts) γιά την Ελλάδα θεσμικά ως μία χώρα που όντως είναι. Τα αντίγραφα αυτών των CDRs τα έχω δει με τα ίδια μου τα μάτια, κατά την διάρκεια της διαδικασίας της υπογραφής τους: (α) από τον καταθέτη (depositor) των αμερικανικών ομολόγων, κ. Αρτέμιο Σώρρα, όπως και (β) από τον επικεφαλής θεματοφύλακα (chief custodian) του υπό κηδεμονία λογαριασμού.

2ον και 3ον. Σε μία καθαρά διακρατική διαδικασία ρευστοποιήσεως των CDRs, η ρευστοποίηση τούτη μπορεί να γίνει μόνον από χώρα σε χώρα: από τις ΗΠΑ προς στην κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος. Η εν' λόγω διαδικασία δεν είναι ευρέως γνωστή σε ανθρώπους της χρηματιστικής. Είναι ζήτημα εάν υπάρχουν δύο ή τρείς άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα, που πραγματικά γνωρίζουν τούτη την διαδικασία δημιουργίας χρήματος, που μπορεί να πραγματοποιηθεί νομικά και νόμιμα μόνον από χώρα προς χώρα.

4ον. Η έκδωση των CDRs σημαίνει πως τα χρήματα είναι έτοιμα να 'κατεβούν' από τον υπό κηδεμονία λογαριασμό ανά πάσαν στιγμή. Μόνον όμως η χώρα που λέγεται Ελλάδα και μόνον θεσμικά ως χώρα μπορεί να το κάνει αυτό.

5ον. Εάν όντως υπήρχε κάποιος δόλος ή κάποια απάτη, τότε μάλλον δεν θα ήμουν ακόμα ελεύθερος γιά να γράψω τούτο το μήνυμα.

6ον. Ο καταθέτης (depositor) εξακολουθεί να είναι ο κ. Αρτέμιος Σώρρας, με ό,τι συνεπάγεται τούτο νομικά και νόμιμα. Το περιεχόμενο όμως του υπό κηδεμονία λογαριασμού ήδη ανοίκει, δηλαδή είναι κτήμα, του ελληνικού μας λαού, ο οποίος όμως, μόνον θεσμικά ως χώρα μπορεί να ρευστοποιήσει τα CDRs. Αρκεί βέβαια πρώτα να συμφωνηθεί ο λογιστικός έλεγχος του δημοσίου χρέους της Ελλάδος, όπως και η πλήρης διαφάνεια της πολιτικής της τάξης, από το 1974 και εντεύθεν. Επίσης βλέπε 1ον, 2ον και 3ον, και 4ον.

Δυστυχώς, ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού μας κόσμου αποτελείται από άτομα ξεκομμένα από την ελληνική μας κοινωνία. Τα άτομα τούτα εξακολουθούν να ζούν μέσα στην άκρατη ιδιωτεία τους και να παραμένουν κολλημένα στα ανθελληνικά κόμματα μιάς στυγνά δυναστικής κομματοκρατίας, που από το 1821 οδηγεί τον ελληνικό μας κόσμο στην καταστροφή και στον απόλυτο αφανισμό μας ως έθος και έθνος ελληνικόν.

Τυπικά, τα άτομα τούτα δεν μπορούν καν να δουν τίποτα πέραν από τις συστημικές παρωπίδες, που τους έχει φορέσει τόσο ασφυκτικά η στυγνά δυναστική κομματοκρατία. Ως εκ' τούτου ζητούν συνεχώς από τον Αρτέμιο Σώρρα, όπως και από τα μέλη του END να κάνουμε ένα νέο κόμμα, δηλαδή να γίνουμε συνένοχοι ολκής στον αφανισμό του ελληνικού μας κόσμου.

Έτσι λοιπόν έχουν τα πράγματα, όπως τουλάχιστον προσωπικά τα καταλαβαίνω, ως ένα μέλος και αντιπρόεδρος του φιλανθρωπικού οργανισμού END. Επειδή όμως δεν παύω να είμαι ένας κοινός, θνητός άνθρωπος, ίσως θα ήταν πολλή πιό αποδοτική η άμεση εμπειρία του να ακούσει, ο κάθε ενδιαφερόμενος, τον ίδιο τον δωρητή και καταθέτη, τον κ. Αρτέμιο Σώρρα, στην εκπομπή 'Μυστικά Περάσματα'. [1]

Ευοί Ευάν,

Νίκος Γεωργαντζάς

[1] Δείτε το! Μυστικά περάσματα β'(δ΄): Αρτέμης Σώρρας 

Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012 
ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Β΄(δ΄) ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ, ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΠΕΞΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΣΩΡΡΑΣ, ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΡΩΓΟΥΝ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ.




ΠΗΓΗ
RAMNOUSIA 
http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2013/06/end_7.html

Ο δίσκος της Νέμπρα και οι Έλληνες

Η καλή και η ατάσθαλη Ιστορία
Η Ιστορία είναι μία ερμηνεία του υλικού και άυλου πολιτισμού κάθε εποχής. Η καλή Ιστορία. Η άλλη, η γραπτή, είναι πάντοτε το όργανο των ηγεμόνων και των νικητών. Ας διαβάσουμε λοιπόν την Ιστορία όχι μόνο από τους σημερινούς ιστορικούς, αλλά κυρίως από τις αποδείξεις, τα υλικά μίας εποχής 3600 χρόνια πριν. Είναι γνωστά τα ευρήματα στο Bernstorfer Berg της Βαυαρίας, και η συσχέτιση τους με τον ελληνικό πολιτισμό (εφημ. Καθημερινή, περιοδικό ΙΧΩΡ, Dr. Karl-Heinz Riedler), τα οποία αφήνουν πλέον ανοικτά ερωτήματα στην επιστημονική κοινότητα για ελληνικές ενδείξεις στην Γερμανία ακόμα πριν από το 1200 π.Χ.
 
 
Θρίλερ: Αρχαιολογία
Η ελβετική αστυνομία στις 23 Φεβρουαρίου 2002 μετά από συναρπαστική περιπέτεια που θα άξιζε να κινηματογραφηθεί, κατάσχει μέσα σε ένα ξενοδοχείο στη Βασιλεία (Basel, Ελβετία) κλοπιμαία από την εποχή του χαλκού. Ήταν αυτά που είχαν ευρεθεί από κυνηγούς θησαυρών τον Ιούλιο του 1999 στην Νέμπρα κοντά στην Λειψία (πρώην Ανατολική Γερμανία).

  

Βέβαια, οι κυνηγοί θησαυρών δεν είχαν ιδέα τι τεράστιο αρχαιολογικό θησαυρό ανακάλυψαν. Το αντικείμενο 32 εκατοστών το οποίο βρήκε ο ανιχνευτής μετάλλων το νόμιζαν (λόγω της ακαθαρσίας η οποία το κάλυπτε) ...
για καπάκι! Αργότερα η αρχαιολογία ανακάλυψε ότι επρόκειτο για μια από τις αρχαιότερες απεικονίσεις του νυχτερινού έναστρου ουρανού:Ο δίσκος της Νέμπρα μαζί με δύο σπαθιά και εργαλεία! 


 
Η συγκλονιστική ανακάλυψη O Hans Christian Wunderlich του νομαρχιακού υπουργείου αρχαιολογίας, αποσπώντας ένα μικροσκοπικό κομματάκι από τα σπαθιά, καταφέρνει να χρονογραφήσει με απόλυτη ακρίβεια ένα συνταρακτικό γεγονός. Η κατασκευή εντάσσεται στο 1600 π.Χ. ! Την ίδια εξακρίβωση έκανε επίσης ο Dr. Ernst Pernicka*, καθηγητής προϊστορικής αρχαιολογίας του πανεπιστημίου της πόλεως Tübingen, ο οποίος είναι επίσης προϊστάμενος του νεοσυσταθέντος Ινστιτούτου αρχαιομετρίας. Με την μέθοδο »210« την οποία ο ίδιος ανακάλυψε, αποδεικνύεται το αυθεντικό των ευρημάτων σε ποσοστό 99,9%.Βέβαια δεν είναι μόνο η χρονολογία το συνταρακτικό γεγονός, αλλά οι γεωγραφικοπολιτισμικές συγκυρίες. Μέχρι προ τινός οι γνώσεις που είχαμε για την αρχαία Γερμανία και την επιρροή ελληνικού πολιτισμού ήταν ελάχιστες έως ανύπαρκτες. Τώρα αλλάζει ριζικά το σκηνικό.
Ο δίσκος της Νέμπρα αδιάψευστη απόδειξη ελληνικής παρουσίας
Ο καθηγητής αστρονομίας του πανεπιστήμιου της πόλεως Μπόχουμ
Wolfhard Schlosser, απέδειξε ότι επρόκειτο για ημερολόγιο, και μάλιστα βασισμένο στις Πλειάδες, έτσι ώστε οι χωρικοί να ξέρουν πότε να σπείρουν και πότε να θερίσουν. Ας μην ξεχνάμε ότι παρόμοιες συμβουλές για τους χωρικούς βασισμένες στις Πλειάδες έδινε και ο Ησίοδος πριν 2700 χρόνια. Ο Ησίοδος αλλά και ο Ομηρος αναφέρουν ότι η δύση των Πλειάδων λίγο μετά τη δύση του Ηλίου (με το Γρηγοριανό Ημερολόγιο περίπου στις 3 Νοεμβρίου) σηματοδοτούσε την επιδείνωση του καιρού και το τέλος των θαλασσινών ταξιδιών.
Και η ερώτηση: πώς ήξεραν οι Γερμανοί των αστερισμό των Πλειάδων; Και γιατί τις ονόμασαν επίσης Πλειάδες(Plejaden); Οι Πλειάδες ήταν γνωστές στους Έλληνες από την μυθική ακόμα εποχή, οι κόρες του Άτλαντος.
Αλλά και το πρώτο επεισόδιο στην ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ ξεκινάει με αυτόν το διάλογο:
ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ

Ποιο να΄ ναι τάχα αυτό το αστέρι που ταξιδεύει;
ΠΡΕΣΒΥΤΗΣ

Ο Σείριος, σιμά στην εφτάφωτη Πούλια,
στη μέση ακόμα τρέχει τ΄ ουρανού.
ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ
Γι αυτό δεν ακούγονται ούτε πουλιά ούτ΄ η θάλασσα,
κι ο άνεμος σωπαίνει πάνω από τον Εύριπο.

Άρα οι αρχαίοι Έλληνες πολύ καλά γνωρίζανε και τους αστερισμούς και τις επιρροές τους.
Ελληνική κατασκευή;
Ο διάσημος αστρονόμος, ο οποίος έχε
ι σπουδάσει επίσης φυσική και ιστορία, του πλανητάριου του Αμβούργου, ο Rahlf Hansen λέει ότι είναι γνωστό ότι η τεχνογνωσία με την οποία είναι λαξευμένος ο χρυσός στον δίσκο, προήλθε με σιγουριά από την Ελλάδα. Κατά δική του εκδοχή υπήρχε εξαγωγή τεχνογνωσίας από την Ελλάδα (δηλαδή και την Τροία ) προς την Γερμανία. *Πρόσφατα έγινε υπεύθυνος ανακαφών στην Τροία

Ο „ιερός“ τομέας GOSECK

Ωχριούν οι πέτρες του Stonehenge στην Αγγλία μπροστά στην ηλικία της κατασκευής του Goseck. Είναι βλέπετε κατά 1800 χρόνια νεώτερες! Μόνο σε 25 χιλιόμετρα από το Γκόσεκ, βρέθηκε και ο δίσκος της Νέμπρα. Αλλά ας δούμε τι είναι αυτό το Γκόσεκ. Είναι ένα ξύλινο στρογγυλό οχύρωμα με τρις πύλες και με τέφρωμα το οποίο χρονολογείται στο 5000 – 4800 π.Χ. Δύο από τις τρις πύλες ήταν έτσι κατασκευασμένες 
ώστε να υποδεικνύουν με τις ηλιακές ακτίνες το χειμερινό ηλιοστάσιο. Ο καθηγητής Dr. François Bertemes, διευθυντής του ινστιτούτου προϊστορικής αρχαιολογίας στο Halle- Wittenberg, ισχυρίζεται ότι είδη το 7000 π.Χ. μετακινήθηκαν πληθυσμοί από την Ανατολία προς την Ελλάδα και κουβάλησαν ζώα και σιτηρά μαζί τους, συμπέρασμα που βγάζει κατόπιν αναλύσεων DNA. Είμαστε σίγουροι, λέει, ότι ήταν Ινδοευρωπαίοι/ Ινδογερμανοί (εδώ είναι καλό να γνωρίζουμε ότι ο όρος Ινδοευρωπαίος δεν υπονοεί την προτεραιότητα της Ινδίας, αλλά ότι οι Ευρωπαίοι-πιθανώς Πελασγοί-, κατοίκησαν την Ινδία). Βέβαια, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι οι αστρονομικές γνώσεις προήλθαν από τους

Χαλδαίους, Βαβυλώνιους ή ακόμα και Αιγυπτίους. Όχι για να τους υποτιμήσουμε. Είχαν όντως μεγάλο πολιτισμό, αλλά σε κύριο βαθμό η Αστρονομία τους ήταν βασισμένη όχι στον ήλιο, αλλά στην σελήνη! Η εκδοχή ότι οι αστρονομικές γνώσεις των αρχαίων Γερμανών έχουν την καταγωγή τους στην Μεσοποταμία είναι μάλλον ατυχής. Η πιθανότητα έντονης παρουσίας Ελλήνων στην Γερμανία καθώς οι Έλληνες κυρίως βάση είχαν τον ήλιο, είναι μεγάλη. Επίσης η εκδοχή να είχαν και κοινούς Θεούς φαίνεται τεκμηριωμένη. Και πιθανότατα και τον Θεό Παν. Βρέθηκαν στο Γκόσεκ υπολείμματα αυλού. Και ξέρετε πώς ονομάζουν οι Γερμανοί τον αυλό; Παν-φλέτε (Panflöte). Μετάφραση: η φλογέρα (αυλός) του Παν(ός).
Αρθρογραφία:Περιοδικά Ιχώρ, ΡΜ
History, Abenteuer Archäologie, Ν.Σάμιος
Βλ. και σχετικό θέμα άρθρο του κ. Χάρη Βάρβογλη στο ΒΗΜΑ ( ο κ. Χάρης Βάρβογλης είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ):

http://pyrron.blogspot.gr/2009/10/blog-post_8201.html

Ελληνική Ιστορία „made in Germany“

Μινωίτες Κρήτες στην Γερμανία

 
Οι Μινωίτες Κρήτες ήσαν εκείνοι που πρώτοι πάτησαν το πόδι τους στο Νορντ Φρίσλαντ της νυν Γερμανίας. Κι αυτό συνέβη κατά το 1300 π.Χ. Την παραπάνω ανακοίνωση έκανε ο καθηγητής Εθνολογίας και Ιστορί­ας του Πολιτισμού Hans - Peter Dorr (Χανς Πέτερ Ντυρ), τον Απρίλιο του 2008!...
Αν και ο Hans Peter Duerr είχε προβλήματα με την εισαγγελία της Γερμανίας καθώς κατηγορήθηκε για "παράνομες" ανασκαφές αλλά την „έβγαλε καθαρή“ καθώς δεν τον έπιασαν επ' αυτοφώρω...
Εάν αυτήν την ίδια ακριβώς ανα­κοίνωση την έκανε ένας δικός μας καθηγητής ή επιστήμονας, θα είχαν πέσει όλοι πάνω του να τον «φάνε» και να του κρεμάσουν την ρετσινιά του «εθνικιστή». Εγώ προσωπικά έχω ξαναγράψει πως η Βιέννη επήρε το όνομα της από την Βιάννου της Κρήτης, όταν άποι­κοι εκ της Μεγαλονήσου συνέπτυξαν πρώτοι στην θέση της εμπορικό οικι­σμό.
Η ερευνητική ομάδα του καθηγητή Ντυρ κατέληξε σε αυτό το συμπέρα­σμα έπειτα από πολυετείς ανασκα­φές στην προαναφερόμενη περιοχή (Βαττ), στα Βόρεια της μικροσκοπικής νή­σου Ζίντφαλ, στην Θάλασσα Βάντεν. Εκεί ευρίσκονται και τα υπολείμμα­τα του - άλλοτε πλούσιου - λιμανιού Ρούνγκχολτ κάτω από ένα στρώμα τύρφης του οποίου ευρέθησαν τα μι­νωικά απομεινάρια...
Ανάμεσα στα ευρήματα, που στη­ρίζουν την ανωτέρω άποψη, είναι μια ορειχάλκινη λόγχη, κεραμικά δο­χεία και αγγεία, αλλά το κυριότερο μια μινωική σφραγίδα - η πρώτη που εντοπίζεται εκτός Αιγαίου.
Στην μια της όψη εικονίζεται ένας ταύρος και στην άλλη ένα πλοίο με υπερυψωμέ­νη πρύμνη! Ίσως - κατά τον καθηγητή - να ήταν φυλακτό, που φοριόταν στον λαιμό ή στον καρπό του χερι­ού. Συμβόλιζε δε την Λευκοθέα (την Ινώ), θεά των λευκών αφρών της θα­λάσσης. η λατρεία της οποίας ήταν ιδιαιτέρως διαδεδομένη στην Κρή­τη... Ίσως μάλιστα κάποια χαράγμα­τα επί αυτών, αργότερα να αναγνω­ρισθούν ως γράμματα της γραμμικής Α. Στα ευρήματα επίσης υπάρχουν θυμίαμα από την νυν Σομαλία, κοπάλη από την ΝΑ Αφρική, λαζούλιθος από τις μακρινές Ινδίες (1)", καθώς και σαλιγκάρια από την Ερυθρά Θάλασσα, όλα προϊόντα που εμπορεύονταν οι Κρήτες. Αυτά μετέτρεψαν το «φερόμενο έως τότε αδιανόητο, σε ιστορική πραγματικό­τητα», έγραψε γι' αυτό το γερμανικό περιοδικό "Focus".
Ότι τα ευρήματα παρασκευάσθη­καν περί το 1300 π.Χ. σε εργαστήριο της Νοτίου Κρήτης απέδειξε το Ερ­γαστήριο Πυρηνικής Φυσικής του Πανεπιστημίου της Βόννης, με την μέθοδο της νετρονικής ενεργοποιήσεως. (Παρόμοια σκεύη έχουν ευρεθεί μόνον σε ένα σημείο του πλανήτη, στην αρχαία κρητική πόλη Κομμό, στα Ανατολικά των Ματάλων).
Ο Ντυρ ισχυρίζεται πως σίγουρα μια κρητική αποστολή το 1300 π.Χ. είχε σταλεί προς εξερεύνηση της Β. Θαλάσσης. Το ταξίδι της ξεκίνησε από τον Κομμό, πέρασε Δυτικά της Πελο­ποννήσου, Νότια της Ιταλίας, Βόρεια της Σαρ­δηνίας και από εκεί η κρητική αποστολή έφθασαν έως τις ακτές της νυν Γαλλίας, περίπου όπου σήμερα το Μονπελιέ, απ' όπου και συνέχισαν πεζή την εμπορική - επιστημονική αποστολή τους, κατά τον καθηγητή. Εκεί αποσυναρμολόγησαν τα πλοία τους και τα μετέφεραν επί αμαξών, που έσερναν βόδια, έως το νυν λα Ροσέλ. Εκεί τα ξανασυναρμολόγησαν και συνέχισαν πλωτά έως το Νορντ Φρίσλαντ, κατέληξε ο καθηγη­τής.
Το να έφθαναν οι Μινωίτες έως την Β. Θάλασσα, γι' αυτούς δεν θα ήταν τόσο δύσκολο, υπερθεμάτισε ο πρύ­τανης της Αρχαίας Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης Βάλτερ Μπούκερτ (2)!
Σημειώστε δε, πως στην περιο­χή αυτή ομιλείται μια διάλεκτος, η φριζική (frysk), που ανήκει σε μια παμπάλαια δυτική γερμανική ομάδα πληθυσμού, τους Φρίζες, όπως τους λεν. Αυτοί δεν είναι παρά οι αρχαί­οι Έλληνες (Μακεδονο-Θράκες Φρύγες), που έφυγαν από τις πανάρχαιες εστίες τους, στην Μ. Ασία και τον Πόντο, και κατοίκησαν έπειτα από περιπέτειες τις Βόρειες χώρες της Ευρώπης (εξ αυτών οι Φράγκοι, η Μπρυζ του Βελγίου, κλπ.). Κάποιοι εξακολου­θούν να λένε πως η φριζική ανήκει στις ινδοευρωπαϊκές γλώσσες, όταν η θεωρία του ινδοευρωπαϊσμού έχει προ πολλού καταπέσει! Πάντως η φριζική έχει κοινά στοιχεία με την ολλανδι­κή (και την αγγλική) και έχει γραπτά κείμενα από τον 10ο μ.Χ. αι. Στην δε επαρχία Φρίσλαντ (Friesland) της Ολλανδίας, περίπου 440.000 άτομα μιλάνε ακόμη την φριζική διάλεκτο! Εξ αυτών, οι περίπου 350.000 την δη­λώνουν και ως μητρική γλώσσα τους!
Είναι επίσης γνωστό, πως οι Μινωίτες Κρήτες έφθαναν έως την Κορνουάλλη για να πάρουν κασσίτερο, που τους ήταν απαραίτητο, να το αναμεί­ξουν με χαλκό, για να κατασκευάσουν όπλα και άλλα αντικείμενα από ορεί­χαλκο, λέει ο καθηγητής Χάρτμουτ Μάτχαουζ. Επίσης, έπαιρναν από την Β. Ευρώπη κεχριμπάρι και έδιναν κρητικά κρασιά (οι Ευρωπαίοι τότε αγνοούσαν την τέχνη του κρασιού), αρώματα, υφάσματα και πολύτιμους λίθους.
Πράγματι, τον 14ο αι. π.Χ. οι Κρή­τες είχαν αυξημένες ανάγκες όπλων. για να αντιμετωπίσουν τις πολεμι­κές διαθέσεις των Αιγυπτίων και των Χετταίων. Και γι' αυτά οι πρώτες ύλες που χρειάζονταν, δεν υπήρχαν στο νησί τους.
ΠΗΓΕΣ:
Eφημερίδα 'Έθνος», εφημερίδα του Πανεπ. Κύπρου, εφημερίδα-Κέρδος I3.4.2008., Λεκάκης Γ. «Ο Πόντιος Γάλλος, οι Γάλλοι, or Γαλάτες και οι Φρύγες Φράγκοι», άρθρο στην εφημερίδα 'Ελληνική Αγωγή'.
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
(1) Κατά τον Ενήμερο, ότι οι Κρήτες είχαν εγκατασταθεί στο νησί Παγχαία στον Ινδι­κό Ωκεανό, όπου και έκτισαν ιερό ναό αφι­ερωμένο στον κορυφαίο θεό τους τον Δία.
(2) Πρόκειται για τον συγγραφέα του βιβλίου «Αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός-Η επίδρα­ση της Ανατολής», (μτφρ. Αμ. Α. Λογιάκη. εκδ. Παπαδήμα*) το οποίο υποστηρίζει ότι στην «ανατολίζουσα περίοδο* (μέσα 8ου -μέσα 7ου αι. π-Χ.) - αυτήν που λέμε ομηρική εποχή - η ελληνική θρησκεία και λογοτε­χνία επηρεάσθηκε από ανατολικά πρότυπα! Και του βιβλίου -Η οριενταλιστική εποχή στην ελληνική θρησκεία και λογοτεχνία (του I984).
Γιώργος Λεκάκης Συγγραφέας - Λαογράφος

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα : Χρονικά Κισάμου & Σελήνου,Φεβ. 2009. Πρόσθετα στοιχεία από : 1/http://politesgr.com/content/οι-μινω...αν-τη-γερμανία
Η ΜΙΝΩΪΚΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ
Κατά πόσο τα επίμαχα ευρήματα προέρχονται από κάποιο ναυάγιο ή από τον τάφο κάποιου Μινωίτη απεσταλμένου, σήμερα, περισσότερα από 3.000 χρόνια μετά, είναι δύσκολο να το πει κανείς μετά βεβαιότητας. Η μινωική σφραγίδα, ωστόσο, την οποία ανέσυρε στο φως η ομάδα του Ντούερ, είναι η πρώτη που εντοπίζεται εκτός του Αιγαίου Πελάγους.

Όντως η Γερμανία και γενικά η Ευρώπη αποδεδειγμένα είχε αποικισθεί απο πρωτοελληνικά φύλα πολύ νωρίτερα απ' ότι είναι επισήμως παραδεκτό, αν και τέτοιου είδους ασυμφωνίες τείνουν να γίνουν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.
Ήδη απο το 1905 στην περιοχή Bernstorfer Berg, στην κοιλάδα του ποταμού Amper, στην ευρύτερη περιοχή του Μονάχου της Γερμανίας έχει γίνει μια ανασκαφή από τον Josef Wensel ο οποίος ανέσκαψε ένα κυκλικό οχύρωμα μήκους 1,8 χμ. Αργότερα το 1994, βρέθηκαν εκεί καμμένα υπολείμματα από το παραπάνω ξύλινο οχύρωμα μαζί με πήλινα αγγεία, ευρήματα τα οποία είχαν εκτιμηθεί τότε με την μέθοδο του άνθρακα 14, ότι ήταν του 14ου π.Χ. αιώνα.
Το 1997 ο γιατρός Manfred Moosauer, ερασιτέχνης αρχαιολόγος σε μια τυχαία εξόρυξη χαλικιού στην ίδια περιοχή, ανακάλυψε ίχνη χρυσού, που τον οδήγησαν σε μια εντυπωσιακή ανακάλυψη... μια σειρά από πολλά χρυσά αντικείμενα (διαδήματα, περόνη, διακοσμητικά φύλλα) Μυκηναϊκής τεχνοτροπίας και μαζί με αυτά, νεκρική μάσκα από ήλεκτρο, χάνδρες από ήλεκτρο (κεχριμπάρι), θραύσματα από διακοσμημένα αγγεία, όλα αυτά με εκπληκτική ομοιότητα με αντίστοιχα ευρήματα των Μυκηνών.
Όμως το πιο σημαντικό εύρημα της περιοχής, ήλθε το 1998 όπου βρέθηκαν δύο αντικείμενα από ήλεκτρο με χαραγμένα επάνω τους σύμβολα της Γραμμικής Β ! Τα σύμβολα αυτά όπως διαβεβαίωσαν οι Γερμανοί επιστήμονες είναι συγκρίσιμα με αντίστοιχα της Πύλου, μεταγράφονται ως pa-nfa-ti και επιδέχονται μια σειρά από ερμηνείες με βάση την γραμμική Β.
Οι αναλυτικές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθησαν όλα τα ευρήματα από την κρατική επιστημονική επιτροπή του Μονάχου, αλλά και του ινστιτούτου Doemer και του πολυτεχνείου του Μονάχου, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για την γνησιότητα και την παλαιότητα τους η οποία ανάγεται στο 1.560 π.Χ. !
Επίσης είναι βέβαιο ότι δεν σχετίζονται με τις δέκα διαφορετικές πολιτισμικές ομάδες ευρημάτων της 1ης εποχής του χαλκού στην Ν. Γερμανία ! Πολλοί πιστεύουν ότι τα ευρήματα αυτά υποδεικνύουν μια μετακίνηση των φυλών της Μεσογείου προς τον Βορά, την οποία διευκόλυνε η πλευστότητα του ποταμού Δούναβη, μέσω του οποίου θα πρέπει να γινόταν το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής. Μεταγενέστερα ευρήματα δείχνουν ότι υπήρχε και εμπορική επικοινωνία με την περιοχή της Τοσκάνης των Ετρούσκων.
Εάν η διείσδυση των Μυκηναίων στην Ευρώπη όπως διαφαίνεται από τα παραπάνω είναι πραγματική για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, το δείγμα αυτό της παρουσίας τους δεν θα μπορούσε να είναι μοναδικό ...Πράγματι η πρόσφατη ανασκαφή πολλών Μυκηναϊκών δειγμάτων αρχιτεκτονικής, αγγειοπλαστικής, και μεταλλουργικής τέχνης από περιοχές της Νοτίου Ιταλίας, της Σαρδηνίας, της Νοτίου Γαλλίας, της Ισπανίας, και της Βορείου Αφρικής, αποδεικνύουν την εκτεταμένη παρουσία και τις πολύπλευρες εμπορικές και πολιτισμικές σχέσεις των Μυκηναίων με όλες τις περιοχές αυτές όπου η πρόσβαση με πλοία είναι εφικτή, που σύμφωνα με τους αρχαιολόγους καλύπτουν χρονολογικά μια πολύ μεγάλη περίοδο μεταξύ του 1.600 και 1.100 π.Χ. Πρέπει να επισημάνουμε πάντως ότι η η διαχρονική ομοιομορφία ανάλογων ευρημάτων πολλές φορές έχει συμβάλλει στην σύγχυση των χρονικών περιόδων, με αποτέλεσμα τον περιορισμό τους σε συμβατικώς αποδεκτά όρια.
Παρ' όλα αυτά τέτοιες ανακαλύψεις εγείρουν ούτως ή άλλως βασανιστικά ερωτήματα ... όπως π.χ. πως γίνεται σήμερα, 10 χρόνια μετά από την ανακάλυψη της Μυκηναϊκής παρουσίας στην Γερμανία τουλάχιστον, να θεωρούμε ακόμα επίσημα ότι ο Μυκηναϊκός πολιτισμός ξεκίνησε το 1.600 π.Χ., τη στιγμή που ο ίδιος αποδεικνύεται με αδιάψευστα επιστημονικά στοιχεία πως έχει δημιουργήσει τόσο μακρινές αποικίες σχεδόν ταυτόχρονα με την υποθετική του εκκίνηση ;
Κώστας Σκανδάλης


http://pyrron.blogspot.gr/2010/09/made-in-germany.html

END. 8/7/2013/ Ωρα:19.00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ!!!

ΜΗΝΥΜΑ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ....

942710_538662719504894_2137294641_n.jpg

... ΟΣΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΜΕΝΟΥΝ Ή ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΞ ΑΥΤΗΣ,ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΕΦ'ΟΣΟΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ,ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ 8η ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 7.00 ΜΜ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ END ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΦΙΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΓΝΗΣ...


ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ END ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ, ΚΥΡΙΑ ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ !!!


ΣΚΟΠΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΩΣΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ .... !


http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/06/2013-end-8-7-2013-w-19-00-sygkentrwsh-ellhnwn-sthn-plateia-n-smy.html

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΟΒΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

Το Πολιτικό Σύστημα φοβάται και τρέμει κάθε προσπάθεια συλλογικής αυτο-οργάνωσης του Λαού σε εθνικό επίπεδο!

Υπάρχει μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ λαϊκή αντίθεση στο Μνημόνιο και τα μέτρα. Κι όμως κανένα από τα κόμματα δεν φαίνεται, από τις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, αλλά και από τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών, να αποκομίζει κάποιο ΣΟΒΑΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ, από αυτή την θεόρατη λαϊκή αντίθεση. Ούτε καν τα αριστερά κόμματα κατάφεραν να βγάλουν κάποιο τέτοιο υπολογίσιμο κέρδος από την λαϊκή οργή και την αντίθεση αυτή. Και πάνω σ' αυτό το σημαντικώτατο "φαινόμενο" δεν είδαμε μέχρι τώρα καμμιά σοβαρή τοποθέτηση από την πολιτική μας ηγεσία.
Υπάρχει μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ καθίζηση της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος. Τα κόμματα έχουν αναγνωρίσει και έχουν παραδεχτεί το "φαινόμενο". Και εν μέρει και την ευθύνη τους γι' αυτό. Δεν έχουν βέβαια ούτε συζητήσει, ούτε εξηγήσει επαρκώς, τα αίτια αυτής της καταβαράθρωσης. Τα πως και τα γιατί. Ούτε άνοιξαν κάποια συζήτηση για το πως θα αναστυλωθεί αυτή η γκρεμισμένη αναξιοπιστία. Η δική τους αξιοπιστία ουσιαστικά. Ούτε βέβαια κάποιο κόμμα μπορεί να ισχυριστεί ότι κατάφερε να ανακόψει, ακόμη και τώρα, αυτή την αχαλίνωτη πτώση. Να μην τα πολυλογώ, και πάνω σ' αυτό το "φαινόμενο" δεν είδαμε μέχρι τώρα καμμιά σοβαρή τοποθέτηση από την πολιτική μας ηγεσία.
Υπάρχει μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ και ομολογημένη διαφθορά. Ομολογημένη από τα πιο αρμόδια πολιτικά πρόσωπα (πχ οι δηλώσεις του κ. Πάγκαλου "μαζί τα φάγαμε", οι διεθνείς δηλώσεις του κ. πρωθυπουργού περί "διεφθαρμένης χώρας"). Κι ενώ τα έχουμε όλα αυτά, κι ενώ η οργή της ελληνικής κοινωνίας εναντίον των διεφθαρμένων πολιτικών και λειτουργών του δημοσίου, καθώς και εναντίον εκείνων που θα έπρεπε, λόγω θέσεως, αποστολής και όρκου, να αναχαιτίσουν την διαφθορά ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ, έχει ξεπεράσει το όριο λήψης έκτακτων μέτρων, δεν ακούμε τίποτε επισήμως για κάποιο ΣΟΒΑΡΟ μέτρο επιβολής της νομιμότητας. Ούτε βέβαια και καμμιά συζήτηση για την διερεύνηση και αντιμετώπισή του έχει γίνει σοβαρή. Δηλαδή, και πάνω σ' αυτό το "φαινόμενο" δεν είδαμε μέχρι τώρα καμμιά σοβαρή τοποθέτηση από την πολιτική μας ηγεσία.
Και εν τέλει, αφού αυτά τα σοβαρώτατα θέματα ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ από την πολιτική ηγεσία του τόπου μας, με τι άραγε ασχολούνται οι πολιτικοί μας ηγέτες και τα επιτελεία τους; Τι τους απασχολεί; Τι κρίνουν, αντίθετα με τον λαό, πως είναι σοβαρώτερο από αυτά τα θέματα; Ποια είναι εκείνα τα άλλα καυτά θέματα που εκείνοι βρίσκουν σημαντικώτερα; Και που αγνοούν αυτά που ο λαός θεωρεί ως τα σπουδαιότερα και τα πιο επείγοντα; Ποιο είναι το επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντός τους;
Τα συνήθη πατριώτες. Τα γνωστά. Αυτά που ξέρετε τόσα χρόνια. Με τι ασχολούνται τα κόμματα και οι πολιτικές ηγεσίες τόσα χρόνια;
Με τον συνήθισμένο πολιτικό αγώνα φθοράς, το ένα κόμμα εναντίον του άλλου. Αντε και με την εκλογική τους θέση στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, καμμιά ανακοίνωση εν είδει πολέμου χαρακωμάτων εναντίον των "αντιπάλων", καμμιά συνέντευξη στα κανάλια και στις εφημερίδες κάποιου πρωτοκλασάτου, εφ' όλης της ύλης, με την εσωκομματική τους φαγωμάρα πολύ, που τους εξαντλεί εντελώς, διότι ο εσωκομματικός σκοτωμός είναι σε 24-ωρη βάση, καθώς και οι εσωτερικές δολοπλοκίες και ίντριγκες. Ε, αυτά. Και πολλά είναι.
Και γιατί δηλαδή κάνουν ότι δεν άκουσαν οι πολιτικές ηγεσίες και τα κόμματα, τι συζητάει ΟΛΗ ΜΕΡΑ ο λαός; Και γιατί ασχολούνται με β' κατηγορίας θέματα;
Μα γιατί έχουν ΑΛΛΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΘΕΜΑΤΩΝ. Και αυτά τα θέματα θέλουν να επιβάλλουν σαν αντικείμενο πολιτικής συζήτησης μέσα στην ελληνική κοινωνία.
Και γιατί να θέλουν να επιβάλλουν άλλα θέματα συζήτησης οι πολιτικές ηγεσίες και τα κόμματα από αυτά που συζητάει ΟΛΗ ΜΕΡΑ ο λαός;
Για να μην χάσουν τον έλεγχο, πατριώτες. Τον έλεγχο. Τον έλεγχο που ασκούν απάνω μας.
Το διεφθαρμένο, κατά δική του ομολογία, πολιτικό μας σύστημα, το υπέρτατα υποκριτικό, προσπαθεί να διασωθεί. Να σωθούνε προσπαθούνε οι άνθρωποι. Να ανακτήσουν τον έλεγχο επί της κοινωνίας, μεγάλο μέρους του οποίου ελέγχου, έχουν χάσει. Αν χάσουν τον έλεγχο χάθηκαν.
Γι' αυτό πολεμήσαν και την αποχή στις εκλογές, γι' αυτό ξεχάσαν να αναφερθούν και να συζητήσουν και να ενδιαφερθούν σοβαρά και για την αποχή. Η αποχή τους στερεί τον έλεγχό τους απάνω μας. Η αποχή είναι ένα από αυτά που τους στερεί τον έλεγχό τους απάνω μας. Ο μισός λαός δεν πήγε να ψηφίσει, κι αυτοί ούτε καν ενδιαφέρθηκαν να το συζητήσουν σοβαρά.
Να σωθούνε προσπαθούνε οι άνθρωποι. Ο μεγάλος τους τρόμος είναι ότι χάνουν τον έλεγχο. Γι' αυτό στην, καλύτερη περίπτωση, δεν στηρίζουν, και στην χειρότερη, περιγελάνε ως ατελέσφορη και ως λανθασμένη ή και ύποπτη, ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ σε εθνικό επίπεδο.
Φοβούνται και τρέμουν κάθε προσπάθεια συλλογικής αυτο-οργάνωσης του λαού σε εθνικό επίπεδο.
Και προσπαθούν με κάθε μέσο που έχουν στην διάθεσή τους, με εφημερίδες, με κανάλια, ακόμη και με φιλικά τους blogs, να υποβιβάσουν, να περιορίσουν, ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ κάθε προσπάθεια που κάνει ο λαός, ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ, να οργανωθεί πολιτικά και να απαιτήσει να γίνει σεβαστή η θέλησή του. Ετσι είτε καλούν τον λαό στο κομματικό μαντρί και στην ψήφο ανά τετραετία, ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ, είτε αντιμετωπίζουν ως περιθωριακή ή άχρηστη, ή επιζήμια ή και ύποπτη, κάθε κίνηση αυτοοργάνωσης λαϊκής. Να στρέψουν τον λαό στο κομματικό μαντρί του ο καθένας θέλει, εκεί που έχει τον πλήρη έλεγχο. Γι' αυτό τονίζουν και τον διαχωρισμό, τον διχασμό καλύτερα, αριστερός-δεξιός. ΤΟ εργαλείο. (ε, ναι, πάλιωσε πια και δεν αποδίδει τόσο όπως παλιά ...)
Για θυμηθείτε: Τι υποστήριξη είχαν (όχι κι ότι την ήθελαν δηλαδή) προσπάθειες και κινήσεις σαν
Καμμία.
Ακούσατε τίποτε στα κανάλια για τα παραπάνω; Οχι. Τι ακούσατε; Για "σπίθες".

Τοχω ξαναπεί: μόνοι μας είμαστε.
Και πρέπει σιγά σιγά να αρχίσουμε να οργανωνόμαστε οι Ελληνες Πολίτες, από μόνοι μας!


Θραξ Αναρμόδιος


ΠΗΓΗ: http://anarmodios.wordpress.com/2011/01/03/1-94/

http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/06/o-megalos-fobos-ths-kybernhshs.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters