Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Κάρολος Παπούλιας: Ο πρώτος που θα κάτσει στο εδώλιο όταν η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ Δημοκρατία λειτουργήσει


Αυτός ο συμπαθής για πολλούς νοικοκυραίους, που κατοικοεδρεύει στο Μέγαρο της Ηρώδη Αττικού, αυτός που ονομάζουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μόνο αθώος δεν είναι. Είναι, μάλλον λόγω του ρόλου του ως του κορυφαίου πολιτειακού μας παράγοντας, ο πρώτος που πρέπει να κάτσει στο εδώλιο των κατηγορουμένων, για τα μνημόνια και τις συνέπειες τους, στον Ελληνικό λαό. 
Μπορεί οι αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας να έχουν περιοριστεί με την συνταγματική αναθεώρηση που έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου, αλλά ο εκάστοτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε και έχει ένα βασικό όπλο. Αυτό της Παραίτησης, που μπορεί αν προκαλέσει στην καλύτερη και νέα προσφυγή στις κάλπες, αλλά σίγουρο φρενάρει εξελίξεις....
Κάθε κυβέρνηση, δεν κυβερνάει εν λευκώ, και αυτό περνάει στα ψιλά. Οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Σαμαρά, έκαναν κατά την ορκωμοσία τους προγραμματικές δηλώσεις, βάση των οποίων θα έπρεπε να κινηθούν. Στην πράξη έγιναν τα αντίθετα: 
Ο μεν Παπανδρέου, εξήγγειλε ότι "λεφτά υπάρχουν", και αντ'αυτού μας έβαλε στο μνημόνιο, αύξησε φορολογία, έκοψε δώρα από υπαλλήλους, τσεκούρωσε μισθούς και συντάξεις, μείωσε κοινωνικές παροχές. 
Ο δε Σαμαράς, μαζί με τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη, είπαν ότι δεν θα πάρουν άλλα οριζόντια και δημοσιονομικά μέτρα. 
Δεν θα κάνει απολύσεις, δεν θα κόψει μισθούς και συντάξεις, θα μειώσει φορολογία. 
Μέχρι σήμερα, κάνει τα εντελώς αντίθετα, απολύει, κόβει, και απειλεί τον ελληνικό λαό με αφανισμό. 
Όφειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να καταγγείλει τις δύο κυβερνήσεις, για παραβίαση των προγραμματικών τους δηλώσεων, και να παραιτηθεί....
Δεν το έκανε, όπως όφειλε!
Οι μνημονιακές κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά, παραβίασαν βασικές αρχές του συντάγματος. Από το ότι 151 βουλευτές μίας βουλής, αποφάσιζαν για δεσμεύσεις δεκαετιών που θα βαρύνουν τον Ελληνικό λαό, μέχρι την παραβίαση από μεριάς κυβερνήσεων, δικαστικών αποφάσεων(δες αναστολές διαθεσιμότητας, ΕΡΤ, κτλ.

Η Δικαιοσύνη, είναι η τρίτη εξουσία της χώρας, και έπρεπε να παραιτηθεί καταγγέλλοντας κλονισμό του πολιτεύματος, λόγω παραγκώνισης της......Δεν το έκανε, όπως όφειλε!

Τέλος, και το πιο σοβαρό.....

Η νομοθέτηση μέσω Προεδρικών Διαταγμάτων, με το παραγκωνισμό πλέον και της νομοθετικής εξουσίας, δηλαδή της Βουλής. 
Ο Πρωθυπουργός με 3-4 υπουργούς, παραβιάζουν το Σύνταγμα, παρακάμπτουν το ελληνικό κοινοβούλιο, και νομοθετούν, κατά του λαού, με περικοπές, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, και απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων. 
Και ο πρωθυπουργός ο ίδιος, όμως, δεν μπορεί να νομοθετήσει! Έτσι βάζει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που μπορεί να νομοθετήσει μόνο σε έκτακτες, δήθεν περιπτώσεις, να υπογράφει και να περνάνε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα. 
Ο Κάρολος Παπούλιας, έπρεπε να μην τα υπογράφει, και να ζητάει να περάσουν από το Κοινοβούλιο,...... αλλά υπόγραφε και νομοθετούσε ο ίδιος, σαν μαριονέτα του κάθε Σαμαρά και Στουρνάρα.
Ελπίζω να συμφωνείτε μαζί μου....
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2013/08/blog-post_3920.html

500 δις η αξία των ελληνικών εργαστηρίων νανοτεχνολογίας……στο εξωτερικό

Μία ακόμη απόδειξη ότι οι Έλληνες επιστήμονες και επιχειρηματίες μπορούν να πετύχουν απίστευτους επαγγελματικούς στόχους στο εξωτερικό και όχι στην Ελλάδα αποτελεί το γεγονός ότι Έλληνες επιστήμονες διατηρούν 20 εργαστήρια νανοτεχνολογίας στις ΗΠΑ και παράγουν τεχνολογία για προϊόντα συνολικής αξίας 500 δις ευρώ.

Στόχος των εργαστηρίων αυτών είναι το 2015 η αξία των προϊόντων που παράγονται από την τεχνολογία που αναπτύσσουν να φτάσει τα ….

1,5 τρις ευρώ. Δώδεκα από αυτούς τους Έλληνες επιστήμονες θα βρεθούν στην Θεσσαλονίκη στο διεθνές Συνέδριο νανοτεχνολογίας NANOTECHNOLOGY 2012 το οποίο θα διαρκέσει από την 30η Ιουνίου μέχρι την 7η Ιουλίου.

Αξίζουν να σημειωθούν ορισμένα ονόματα για να μπορέσει να αντιληφτεί κανείς το απίστευτο επιστημονικό δυναμικό του ελληνισμού. Μεταξύ των επιστημόνων που θα συμμετάσχουν στο συνέδριο είναι ο Φαέθων Αβούρης διευθυντής των εργαστηρίων ΙΒΜ ο οποίος είχε προταθεί για το βραβείο Νόμπελ, επιπλέον στο συνέδριο θα συμμετάσχει ο Ευθύμιος Καξίρας από το Πανεπιστήμιο Harvard η ομάδα του οποίου είχε προταθεί για το βραβείο Gordon Bell.
Από την Ευρώπη θα συμμετάσχουν οι Έλληνες καθηγητές Γιώργος Χατζιωάννου από το Πανεπιστήμιο του Bordeaux και ο καθηγητής Γιώργος Μαλιάρας από το Πανεπιστήμιο Gardanne της Γαλλίας. Επιστήμονες από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο συνεργάζονται με ερευνητές από 160 ελληνικά εργαστήρια νανοτεχνολογίας και 140 άλλα σε ολόκληρο τον κόσμο.
Δυστυχώς όλος αυτός ο πλούτος της γνώσης που μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να φέρει τεράστια ποσά στην χώρα δεν αξιοποιείται επαρκώς διότι ποτέ δεν υπήρχε κάποιο όραμα κάποιος στόχος για την μεταστροφή της ελληνικής οικονομίας προς τις νέες τεχνολογίες και τον απεγκλωβισμό της από τα παρασιτικά πρότυπα οικονομικής «ανάπτυξης».
Πηγή : defencenet.gr
Επιμέλεια : Κούρκουλος

Βόμβα από το ΕΛΚ...Φρανκ Ένγκελ: Η ώρα της τρόικας τελείωσε!

ΤΟ ΕΛΚ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣΑΜΑΡΑ ΤΟΥ ΛΕΕΙ... ΔΙΩΞΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος από το Λουξεμβούργο δεν κρύβει ότι είναι φιλέλληνας και πως ενδιαφέρεται να δει τη «μάνα» της Ευρώπης να στηρίζεται πάλι στα πόδια της με ρεαλιστικό πλάνο από το λαό για την κοινωνία, σε μια νέα Ε.Ε. με ένα υπερεθνικό μηχανισμό διακυβέρνησης και χάραξης πολιτικής

Την άμεση αποχώρηση
της τρόικας πριν η πολιτική της προκαλέσει έντονες κοινωνικές εντάσεις προτείνει ο δραστήριος ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Φράνκ Ένγκελ, λίγες ημέρες μετά την ανάλογη έκκληση που απηύθυνε η αντιπρόεδρος της Κομισιόν κ. Βίβιαν Ρέντινγκ.

Ο Λουξεμβούργιος πολιτικός δεν ακολουθεί την πεπατημένη του ξύλινου πολιτικού λόγου από τον οποίο δεν μπορούν να απαγκιστρωθούν οι Έλληνες συνάδελφοί του. Χρησιμοποιεί τη γλώσσα της λογικής και απευθύνεται προς τους πολίτες. «Αν θέλετε να δείτε τη χώρα σας να στέκετε στα πόδια της, προσπαθήστε να βοηθήσετε όλοι ώστε να σταματήσουν οι σπατάλες δημοσίου χρήματος, πειθαρχήσετε αφού συμφωνήσετε όλοι μαζί σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο εξόδου από την κρίση, ώστε σε 20 με 25 χρόνια να μην σας κατηγορούν ότι χάθηκε μια γενιά στην παραγωγική ηλικία της από τη συνέχιση αυτής της κατάστασης», δηλώνει.
Ο κ. Φράνκ Ένγκελ δεν έχει κρύψει επανειλημμένως την αγάπη του για τη «μάνα» της Ευρώπης, την Ελλάδα. Γι’ αυτό όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί επί του σχολίου που έκανε ο Ιταλός πρωθυπουργός κ. Ενρίκο Λέττα ερχόμενος στη χώρα μας πριν από μερικές ημέρες, ότι από εδώ αναγεννάται η Ευρώπη, συμφώνησε λέγοντας ότι απ’ αυτόν τον τόπο μπορεί να γίνει η αρχή για τη νέα Ευρώπη πέρα από τις ακρότητες και τα φαντάσματα που χώρισαν, δίχασαν και πλήγωσαν τη γηραιά ήπειρο. «Αντί να εξάγετε μυαλά, βρείτε τα μυαλά που θα μείνουν εδώ και θα οδηγήσουν τη χώρα εκτός κρίσης πέρα από τα ονόματα, τα τζάκια και τις δυναστείες», τονίζει.
Στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχωρεί ο κ. Ένγκελ προς το “Newsbomb.gr” δεν διστάζει να δώσει απαντήσεις σχετικώς με τα εσωτερικά διλήμματα που έχει να αντιμετωπίσει η Γερμανία από την επομένη των εκλογών, δεν διστάζει να τοποθετηθεί περί των αιτιάσεων ότι η Ευρώπη έχει τεθεί υπό την πολιτική κηδεμονία του Βερολίνου και δεν κρύβει τη ριζοσπαστική πρωτοβουλία της Ελληνίδας φίλη του, της κ. Μαριέττας Γιαννάκου για να προχωρήσει η πολυπόθητη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και να εξελιχθεί σε ενιαία πολιτική οντότητα.
Όσον αφορά στην ελληνική προεδρία της Ε.Ε., που αρχίζει την 1η Ιανοαυρίου 2014, ο κ. Ένγκελ θα ήθελε να υπάρχει στρατηγικός σχεδιασμός ώστε να προωθηθούν θέματα αιχμής λίγο πριν από τις κρίσιμες ευρωεκλογές της άνοιξης. Ωστόσο διαβλέπει και κινδύνους προειδοποιώντας ότι οι ερινύες της διχαστικής – ευρωσκεπτικιστικής ρητορικής πιθανόν να βρουν ευκαιρία και να αναδείξουν τα αδύναμα σημεία της ελληνικής προεδρίας προωθώντας άλλους σχεδιασμούς στο παρασκήνιο.
Η συνέντευξη του Λουξεμβούργιου ευρωβουλευτή, ο οποίος άρχισε να μαθαίνει ελληνικά επειδή θέλει να γνωρίζει από πρώτο χέρι τι συμβαίνει στη χώρα μας, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αξίζει να την προσέξουμε όλοι (και κυρίως το εγχώριο πολιτικό δυναμικό που δεν έχει μάθει ούτε το περιεχόμενο Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που υπογράφει να μην μελετά):
 Χ.Κ. Λαζαρόπουλος: Θα ήθελα να αρχίσουμε σχολιάζοντας το σχόλιο του Ιταλού πρωθυπουργού κ. Ενρίκο Λέττα στο Twitter λίγο πριν φθάσει στην Ελλάδα. Έγραψε ότι «η Ευρώπη αναγεννάται από την Ελλάδα». Πιστεύετε πως υπάρχουν τέτοια περιθώρια στην Ελλάδα της κρίσης και των κοινωνικών προβλημάτων;
Φράνκ Ένγκελ: Αναμφισβήτητα υπάρχουν περιθώρια σ’ αυτήν την Ελλάδα για τον απλό λόγο που αξιώνει ότι πρέπει να αρχίσουμε από το σημείο όπου πονά πολύ περισσότερο. Δεν λέω, υπάρχουν κι άλλα σημεία που πονούν. Η Ελλάδα ωστόσο μπορεί να είναι η χώρα από την οποία θα γίνει η αρχή για τη νέα Ευρώπη.
  • Αυτό πρέπει να ισχύσει για ολόκληρο τον ευρωπαϊκό νότο;
Ο ευρωπαϊκός νότος θα πρέπει να είναι ενωμένος ούτως ή άλλως. Από την Κύπρο μέχρι την Πορτογαλία και πάλι πίσω γνωρίζουν ότι χωρίς τον «νότο» ο ευρωπαϊκός βορράς δεν πρόκειται να επιβιώσει επίσης.
  • Τελικά η κρίση είναι καταστροφή ή πρόκληση για την Ευρώπη και όσους θα ήθελαν την μετεξέλιξή της;
Αυτό είναι ένα καταλυτικό σημείο διότι πρέπει να αφουγκραστούμε ότι η εποχή των κρατών – εθνών τελειώνει και πώς θα επιλύσουμε τις αστοχίες που διαπιστώνονται στο οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όταν δεν υπάρχει προϋπολογισμός για τη στήριξη του κοινού νομίσματος, δεν υπάρχουν διαθέσιμες λύσεις. Όλοι οι ειδικοί το συνιστούν στα 40 χρόνια αλλά τα κράτη – μέλη δεν πιστεύουν αυτήν την προοπτική και δεν βάζουν τα χρήματά τους.
Ταυτοχρόνως, δεν επενδύουμε πλέον ενώ οι παραγωγικές δομές έχουν εγκαταλείψει την Ευρώπη κι αν χρειαστεί κάποιος την παραμικρή αρωγή, δεν είμαστε σε θέση να την παράσχουμε. Κάθε ξεχωριστό κράτος – μέλος δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε καταστάσεις για τις οποίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, για παράδειγμα, θα περνούσε στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό και κανείς δεν θα έλεγε κουβέντα.
Προσωπικώς θεωρώ ότι αυτό το πρόβλημα αποτελεί σφάλμα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το ευρωπαϊκό εγχείρημα είναι λάθος. Απλώς ήρθε η ώρα της αλλαγής…
  • Υπάρχουν όμως πολιτικές δυνάμεις στη χώρα μας που αναφέρουν ότι η Ευρώπη βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Γερμανίας. Συμφωνείτε;
Δεν είναι τόσο το θέμα του γερμανικού ελέγχου, όσο το γεγονός ότι η Γερμανία έχει δομήσει την εσωτερική οργάνωσή της κατά τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να αποχωρήσει χωρίς το παραμικρό πρόβλημα γι’ αυτήν ενώ έχει κερδίσει τις εντυπώσεις για να μην πω ότι τις διδάσκει. Η Γερμανία πείθει ότι γνωρίζει καλύτερα και μονίμως ξέρει άριστα αναγκάζοντας όλους να ακολουθούν το γερμανικό παράδειγμα αναζητώντας λύσεις.
Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πώς η Γερμανία έφτασε σήμερα σ’ αυτό που είναι. Διαθέτει τόσο ισχυρή βιομηχανία διότι τη δημιούργησε πριν από ένα αιώνα και κάτι προκειμένου να προετοιμαστεί για τον πόλεμο. Δεν το κάνει τώρα αλλά τότε αυτή ήταν η βάση για την οικονομική ανάπτυξη και ήταν μια κατάσταση που οδήγησε τη χώρα αυτή στην οικονομική κατάσταση που διαθέτει σήμερα. Θα περίμενε κανείς από την Ελλάδα να ανακαλύψει εναλλακτικές Mercedes, Audi, Opel, BMW αύριο ώστε να τις φτιάξει και να τις πουλήσει; Δεν νομίζω ότι μπορούσε να γίνει. Ούτε το Λουξεμβούργο μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο, ας μη γελιόμαστε.
  • Μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις για τις γερμανικές εκλογές και το αποτέλεσμά τους;
Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι το κόμμα της καγκελαρίου κ. Άνγκελας Μέρκελ, το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα, θα αποτελέσει και πάλι μακράν τον νικητή των εκλογών. Δεν βλέπω να αλλάζει αυτό.
Δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια έκπληξη και απ’ όσο αντιλαμβάνομαι δεν θα ήθελαν (σ.σ. οι Γερμανοί) να προκύψει κάτι διαφορετικό. Το δυσκολότερο που θα είναι οι ισορροπίες της επόμενης ημέρας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της παρούσης συγκυρίας, οι «Φιλελεύθεροι» διεκδικούν ποσοστό 5% και μπορεί να βρεθούν λίγο πάνω ή λίγο κάτω. Αν το κατακτήσουν θα συμμετέχουν και πάλι στο κυβερνητικό σχήμα.
Η συγκρότηση της νέας κυβέρνησης θα είναι το ζητούμενο της επόμενης ημέρας μετά τις γερμανικές εκλογές. Ποιο θα είναι το πρόσωπο που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση ως καγκελάριος φαίνεται πως είναι σαφές, τα υπόλοιπα όμως παραμένουν ασαφή…
  • Κι έτσι προκύπτει μια ακόμα πρόκληση για την Ελλάδα, η οποία αναλαμβάνει την προεδρία από την 1η Ιανουαρίου 2014. Υπάρχει ατζέντα για τη νέα Ευρώπη, την οποία θα μπορούσε να προωθήσει η χώρα μας;
Θα ήλπιζα κάτι τέτοιο εφ’ όσον θα ήταν απότοκος στρατηγικού σχεδιασμού από την ελληνική ηγεσία. Δεν πρόκειται για μια απλή προεδρία αλλά γι’ αυτήν κατά τη διάρκεια της οποία θα διεξαχθούν οι ευρω-εκλογές.
Δημιουργώντας και συγκροτώντας μια ατζέντα με ζητήματα αιχμής για την Ε.Ε. υπάρχει ελπίδα ώστε αυτή η πρόκληση να αποτελέσει πολιτικό γεγονός, από το οποίο θα προέκυπταν νέα δεδομένα. Από την άλλη δεν θα ήταν σώφρον αν κάποιοι εκφραστές των άκρων, όχι μόνο στην Ελλάδα, χρησιμοποιούσαν την προεδρία ως αφορμή, την ώρα που η χώρα θα βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων να εκφράσουν διασπαστική ρητορική, κάτι το οποίο θεωρώ πολύ πιθανό.
  • Γι’ αυτό η αντιπρόεδρος της Κομισιόν κ. Βίβιαν Ρέντινγκ κάλεσε τους Έλληνες να μην πιστεύουν την τρόικα;
Η δήλωση της κ. Βίβιαν Ρέντινγκ ήταν ότι ο χρόνος της τρόικας τελείωσε και συμφωνώ απολύτως.
Πρώτον, είναι συνεχώς σε λανθασμένη κατεύθυνση. Δυστυχώς κάνουν λάθη συνέχεια, αυτό είναι γεγονός! Δεύτερον, καθίσταται αμφίβολο να ληφθούν λογικές πολιτικές αποφάσεις για τη χώρα αν αφιχθεί η τρόικα στην Αθήνα τις επόμενες εβδομάδες απαιτώντας νέες απολύσεις και περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις. Υπό τέτοιες συνθήκες κανείς δεν θα μπορεί να κυβερνήσει.
Δεν είναι αυτός ο ορθός δρόμος για να βαδίσει μια χώρα που θέλει να υπερβεί τα δεινά της κρίσης. Πόσο μπορεί να συνεχιστεί αυτό; Η πολιτική που υποδεικνύει η τρόικα για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις είναι το θέμα. Πρέπει να βρεθεί τρόπος επανίδρυσης του κράτους χωρίς να απολέσει τις βασικές δομές του και τον κοινωνικό χαρακτήρα του.
Πολλοί ήθελαν και θέλουν να γίνουν μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονισμός του ελληνικού κράτους, όχι όμως μ’ αυτόν τον τρόπο.
  • Και τι πρέπει να γίνει τότε;
Η ευθύνη της υπέρβασης από την κρίση δεν πρέπει να ανατίθεται στους «λάθος ανθρώπους». Οι Έλληνες πιστεύετε ότι μπορείτε να τα καταφέρετε. Θα το πετύχετε εφ’ όσον κλείσετε τα αυτιά σας σε υποσχέσεις κομμάτων με πελατειακή αντίληψη. Δεν έχει μείνει χρόνος για περισσότερους εγωισμούς και αυτή η φάση έχει περάσει.
Αν θέλετε να δείτε τη χώρα σας να στέκετε στα πόδια της, προσπαθήστε να βοηθήσετε όλοι ώστε να σταματήσουν οι σπατάλες δημοσίου χρήματος, πειθαρχήσετε αφού συμφωνήσετε όλοι μαζί σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο εξόδου από την κρίση, ώστε σε 20 με 25 χρόνια να μην σας κατηγορούν ότι χάθηκε μια γενιά στην παραγωγική ηλικία της από τη συνέχιση αυτής της κατάστασης.
Ποιος θα απολογηθεί στον 30χρονο άνεργο που ακούει να του υπόσχονται ρυθμούς ανάπτυξης 0,02% ενώ εκείνος αναζητεί δουλειά οπουδήποτε αλλού εκτός από τη χώρα του; Και γι’ αυτό δεν ευθύνονται οι αυστηρές νουθεσίες του κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αλλά η απουσία ενός ρεαλιστικού πλάνου γι’ αυτή τη χώρα. Όταν θα υπάρξει αυτό το σχέδιο για την αντιμετώπιση των εσωτερικών αγκυλώσεων, τότε θα αποτελέσει σχέδιο επιτυχίας και για την Ευρώπη.
  • Ένα τέτοιο σχέδιο μπορούν να εκπονήσουν Έλληνες πολιτικοί ή τεχνοκράτες;
Τίποτε απ’ τα δυο! Χρειάζονται πρόσωπα από την καθημερινή ζωή που συμμετέχουν στην ελληνική πραγματικότητα. Δεν ξέρω αν θα είναι τεχνοκράτες, τεχνικοί ή επιστήμονες. Πρέπει να είναι εκείνοι που θα έχουν επιχείρημα για το «α», απόδειξη για το «β», τεκμηρίωση για το «γ» ώστε να επιτύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Αν δεν μπορεί να το κάνει κάποιος από το δυναμικό της χώρας, ας βρεθεί κάποιος που θα του το αναθέσουν και θα γίνει. Αντί να εξάγετε μυαλά, βρείτε τα μυαλά που θα μείνουν εδώ και θα οδηγήσουν τη χώρα εκτός κρίσης πέρα από τα ονόματα, τα τζάκια και τις δυναστείες. 
http://www.newsbomb.gr/politikh/story/332747/frank-engkel-i-ora-tis-troikas-teleiose#ixzz2b00711CE

"Αποκαλύφθηκαν στην αρχαία Πελλάνα ανθρώπινα οστά γιγαντιαίων διαστάσεων "


«Αποκαλύφθηκαν στην αρχαία Πελλάνα ανθρώπινα οστά γιγαντιαίων διαστάσεων και μαζί με αυτά μπαζώθηκε ο μοναδικός στο είδος του βαθμιδωτός λαξευτός Βασιλικός Τάφος στον κόσμο» ”


Γράφει ο Νίκος Μπακής


Τα παιδιά της Πελλάνας μαζί με την Proud To Be A Spartan Pictures παρουσιάζουν για μια ακόμη φορά ένα νέο μουσικό ντοκιμαντέρ με τίτλο: «ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΑ ΤΕΙΧΗ – Η ΠΕΛΛΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΚΕΔΑΙΜΩΝ», αφιερωμένο στον Μεγάλο Δάσκαλο και Κορυφαίο Έλληνα Αρχαιολόγο του 21ου αιώνα Θεόδωρο Σπυρόπουλο και στο ανασκαφικό του έργο.


Το αποκαλυπτικό αυτό ντοκιμαντέρ προβάλλει φωτογραφίες που βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, όπου περιέχει και το γνωστό πλέον βιντεάκι με το μοναδικό στο είδος του βαθμιδωτό λαξευτό Βασιλικό Τάφο στον κόσμο, όπου μπαζώθηκε με τον πιο απάνθρωπο και βάρβαρο τρόπο κάτω από 250 τόνους ακατέργαστου υλικού και μπάζα και το οποίο χαρακτηρίστηκε από τον Ελληνικό Τύπο και τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης ως «η μεγαλύτερη αρχαιολογική ανακάλυψη του αιώνα, η οποία καταστράφηκε εν μία νυκτί». Καθώς επίσης μοναδικά ευρήματα από μια σειρά ανθρώπινων σκελετών γιγαντιαίων διαστάσεων, όπου κυμαίνονταν από 2 έως 2.50 μ. ύψος ο καθένας και βρέθηκαν στο Μυκηναϊκό Νεκροταφείο της αρχαίας Πελλάνας.


Επίσης δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο και οι σπουδαίες ανακαλύψεις της εξαίρετης Αρχαιολόγου κ. Αδαμαντίας Βασιλογάμβρου, όπου εν έτη 2008 έγινε ανεύρεση για πρώτη φορά στη Λακωνία ενεπίγραφης πήλινης πινακίδας σε Γραμμική Γραφή Β΄ και έστρεψε το ενδιαφέρον των αρχαιολόγων στον αρχαιολογικό χώρο του Αγίου Βασιλείου Ξηροκαμπίου, μια χαμηλή λοφοσειρά στο νοτιοδυτικό τμήμα της πεδιάδας της Σπάρτης, σε απόσταση περίπου 12 χλμ. από την πόλη. Πολύ γρήγορα η αρχαιολογική σκαπάνη φέρνει στο φως άλλες 4 πινακίδες Γραμμικής Β΄, καθώς κι ένα οικοδόμημα του 14ου αιώνα π. Χ. με 7 δωμάτια, όπου ανακαλύφθηκαν πάνω από 17 ξίφη μέσα σε κιβώτιο κολλημένα μεταξύ τους εξαιτίας μεγάλων θερμοκρασιών (προφανώς από πυρκαγιά) κ.ά.

Ενώ τα επίσημα χείλη της επιστημονικής κοινότητας δεν έχουν αποφανθεί ακόμα ή καταλήξει αν τα ευρήματα αυτά ανήκουν σε ανάκτορο αν και τα πρώτα στοιχεία δημιουργούν αυτή την αισιοδοξία, κάποιοι ενθουσιώδεις αρχαιολόγοι από την άλλη πλευρά, παρέα με κάτι αδαείς δημοσιογράφους βιάστηκαν να το βαφτίσουν «Σπάρτη του Μενελάου» (!), χωρίς βέβαια να έχουν εντοπιστεί γύρω από το λόφο του Ξηροκαμπίου Βασιλικοί Τάφοι, Κυκλώπεια τείχη ή ανάκτορα, αδιάσειστες αποδείξεις που να καταδεικνύουν την μεγαλοπρέπεια ενός ανακτορικού κέντρου, κάτι ανάλογα με εκείνα που είχαν βρεθεί στην Τροία, στις Μυκήνες, στην Τίρυνθα, στην Πύλο και στην Πελλάνα, θέτοντας σοβαρά σε αμφισβήτηση ακόμη και την ύπαρξη του Ομηρικού Βασιλείου της ΦΑΡΙΔΟΣ.

Ο ποιητής Όμηρος αναφέρει σαφέστατα στην ΙΛΙΑΔΑ πως την εποχή εκείνη υπήρχαν 10 Πόλεις «…οι δε είχον κοίλην Λακεδαίμονα κητώεσσαν, Φαρίν τε Σπάρτην τε πολυτρήρωνά τε Μέσσην, Βρυσειάς τα ενέμοντο και Βρυσειάς τ᾽ ἐνέμοντο καὶ Αὐγειὰς ἐρατεινάς, οἵ τ᾽ αρ᾽ Ἀμύκλας εἶχον Ἕλος τ᾽ ἔφαλον πτολίεθρον, οἵ τε Λάαν εἶχον ἠδ᾽ Οἴτυλον ἀμφενέμοντο …» (Ομήρου Ιλιάδα, Ραψωδία Β΄, στίχοι 581 – 585). Τις πόλεις αυτές τις συναντάμε ακόμα και στις μέρες μας είτε ως μικρά χωριά, είτε απλά ως τοπωνύμια.

Η μοναδική Πόλη που δεν είχε ανακαλυφθεί ακόμη και αποτελούσε πονοκέφαλο όχι μόνο στους ιστορικούς και περιηγητές, αλλά και στους ίδιους τους αρχαιολόγους ήταν η Λακεδαίμων. Ο Όμηρος δίνει στην Λακεδαίμονα δύο επίθετα «κοίλην» και «κητώεσσαν». Το κοίλην είναι εύκολο να εξηγηθεί, πρόκειται για μια περιοχή που μοιάζει με γούβα. Το κητώεσσαν όμως σημαίνει γεμάτη με κήτη δηλαδή θαλάσσια θηλαστικά (δελφίνια, φώκιες κ.ά.), οι γεωτρήσεις τα τελευταία χρόνια απέδειξαν ότι το υπόστρωμα στην Λακεδαίμονα είναι πλούσια σε λιγνίτη. Πλην του λιγνιτικού στρώματος υπήρχαν και τα απολιθώματα των κητών.

Σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο προς το τέλος της εποχής των Παγετώνων και αφού ξεκίνησε η σταδιακή τήξη των πάγων κατά τη διάρκεια του Πλειστόκαινου, ο Ελληνικός χώρος άρχισε να αναδύεται σιγά σιγά από τη θάλασσα της Μεσογείου και να σχηματίζονται τμήματα ξηράς. Από το φαινόμενο αυτό δημιουργήθηκαν τεράστιες λιμνοθάλασσες. Μία από αυτές παρέμεινε έως το 1750 π. Χ. και ήταν η Λίμνη της Λακεδαίμονος «Η ΙΕΡΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ», η οποία έφθανε από την Πελλάνα έως το Γύθειο, ενώ ο Ποταμός Ευρώτας (ευ + ρότα = καλή πλοήγηση) ήταν πλωτός μέχρι τη θάλασσα.

Ο χρόνος θα δείξει τελικά αν ο κ. Σπυρόπουλος είχε δίκιο ή όχι και όσοι τον αμφισβητούν ας βγουν με το ονοματεπώνυμό τους και όχι να κρύβονται μέσα στα καφενεία όπως συνηθίζεται άλλωστε στην Ελλάδα και να τον διαψεύσουν δημόσια, γιατί ο μόνος που μπορεί να τον διαψεύσει ή καλύτερα να τον κρίνει είναι η ίδια η Ιστορία και κανένας άλλος. Εκτός από αντίζηλους που είχε αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τον συκοφαντούσαν και καταπολεμήθηκε βάναυσα από το σύστημα, έχει αποκτήσει και φανατικό κοινό, ένας από αυτούς τους ένθερμους υποστηρικτές είναι και ο πρώην Υπουργός και πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» κ. Ιωάννης Μ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος σ’ ένα απόσπασμα από το άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής με τον τίτλο: «Το Ανάκτορο του Μενελάου διχάζει» στις 23/2/2003, μας παραθέτει πως είναι πλέον πεπεισμένος ότι η Ομηρική Λακεδαίμων ευρέθη: «Ανεξάρτητα όμως από αυτό που ανάγεται στη σφαίρα της επιστημονικής ανάλυσης είναι γεγονός ότι η Αγγλική Αρχαιολογική Σχολή από το 1830 αναζητούσε το ανάκτορο του Μενελάου στη μυκηναϊκή Σπάρτη, δηλαδή στο ύψωμα της Κοκκινόραχης, όπου υπήρχε ιερό του Μενελάου και της Ελένης, ιδρυμένο περί το 700 π. Χ.

Ανάκτορο όμως δεν ευρέθη εκεί που να ταιριάζει σ' έναν Μενέλαο! Ούτε βασιλικοί τάφοι βρέθηκαν εκεί ή αλλού στη Λακωνία, ούτε Κυκλώπεια τείχη, ούτε μέγαρο με ιερά και αποθήκες, τίποτα από αυτά που χαρακτηρίζουν ένα μυκηναϊκό κέντρο και μάλιστα ένα ανάκτορο ανάλογο του Ατρείδη Μενελάου. Όλα όμως αυτά βρέθηκαν κοντά στη σημερινή Πελλάνα, που κατά τον Σπυρόπουλο, που επικαλείται τον Όμηρο, είναι η Ομηρική Λακεδαίμων - που υπήρξε η πρωτεύουσα του Μενελάου».

Όλες αυτές οι κυκλώπειες και μυστηριώδεις κατασκευές μας βάζουν σε σκέψεις, η κατασκευή λαξευτού τάφου προϋποθέτει μεγάλες τεχνικές γνώσεις, κατασκευαστική εμπειρία και μακροχρόνια εργασία και οικοδομικά μέσα υψηλά. Παρότι η σύγχρονη τεχνολογία έχει φθάσει σε απίστευτα ύψη κι όμως εξακολουθούν να προβληματίζουν τους ειδικούς για το αν οι πολιτισμοί εκείνοι κατοικήθηκαν από εξωγήινους ή γίγαντες, με αποτέλεσμα να υποπίπτουν συνεχώς σε λανθασμένα και ανυπόστατα συμπεράσματα. Γι’ αυτό ο Δάσκαλος μάς δίδαξε να ερευνούμε και να ετυμολογούμε τα πανάρχαια τοπωνύμια που μας προσφέρει μέσα από τα σπλάχνα της η Ελληνική Γη και όχι να κολλάμε σε εγκαταλειμμένες, εδώ και εκατοντάδων ετών, θεωρίες όπως είναι της απαρχαιωμένης Αγγλικής Αρχαιολογικής Σχολής, οι οποίοι Άγγλοι Αρχαιολόγοι ισχυρίζονται, με το έτσι θέλω, ότι το Ανάκτορο του Μενελάου και της Ελένης βρίσκεται στην σημερινή Σπάρτη δίχως να υπάρχουν χειροπιαστά στοιχεία για να καταδείξουν την ορθότητα των επιχειρημάτων τους, κατά συνέπεια όλες αυτές οι θεωρίες χαρακτηρίστηκαν αβάσιμες και έχουν απορριφθεί από την επιστημονική κοινότητα.

Η Χώρα μας η Ελλάς εκτός από Γεωγραφικός είναι και ένας απέραντος «Μυθολογικός» Χάρτης, όπου οι αρχαίοι ημών πρόγονοι φρόντισαν να κρυπτογραφήσουν όλη την Ιστορία του πολιτισμού τους χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της φύσεως ως σημείο αναφοράς όπως ήταν για παράδειγμα ο Ήλιος, η Σελήνη, πλανήτες, αστρικά νεφελώματα, βουνά, ποτάμια, λίμνες, πελάγη, νησιά, δάση, το ζωικό βασίλειο ακόμα και ανθρώπινα συναισθήματα όπως ήταν ο εγκέφαλος, η ψυχή κτλ, μετατρέποντας το καθένα σε ξεχωριστές οντότητες ή αλλιώς θεότητες. Η όλη διαδικασία είχε ως σκοπό την διαφύλαξη των αρχείων ενός Κράτους ή στοιχεία για την προέλευση μιας φυλής από τυχόν λεηλασία ή τον αφανισμό του πολιτισμού τους, ούτως ώστε οι μεταγενέστερες γενεές να έχουν άμεση πρόσβαση στις χαμένες γνώσεις σπάζοντας τους κώδικες που ήταν καλά κρυμμένες μέσα από την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα.


Για την Ιστορία είπαμε πολλά για τον σπουδαίο αυτόν άνδρα δεν είπαμε το παραμικρό. Τον κ. Θεόδωρο Σπυρόπουλο έχουμε ακουστά μονάχα το όνομά του, αλλά κανείς ή τουλάχιστον ελάχιστοι γνωρίζουν τι ακριβώς έχει πετύχει στην μακρόχρονη και πλούσια καριέρα του ως Αρχαιολόγος και πόσα ακόμα μπορεί να μας διδάξει. Είναι Δρ. Αρχαιολογίας με πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό του, οι οποίες περγαμηνές ξεπερνάνε ακόμα και το λαμπρό ανασκαφικό του έργο. Είναι:

- Ανασκαφέας Αρχαιολόγος
- Επίκουρος Καθηγητής Προϊστορικής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών
- Μέλος της Ελληνικής Αρχαιολογικής Εταιρίας
- Μέλος του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου
- Επίτιμο Μέλος στην Εταιρία Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά
- Επίτιμος Δημότης Πελλάνας (πρώην Δήμος Πελλάνας) και
- Συγγραφέας βιβλίων και μελετών που έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα Ελληνικά και ξένα περιοδικά όπως είναι: Το Αρχαιολογικό Δελτίου, Το Τρίτο Μάτι, ΑΕΡΩΠΟΣ, Δαυλός, Sparta in Laconia, CORPUS κ.ά.


Υπήρξε μαθητής του Μεγάλου Αρχαιολόγου Σπύρου Μαρινάτου, όπου μαζί με τον Δάσκαλό του το 1967 έκαναν την μεγαλύτερη, μέχρι τότε, αρχαιολογική ανακάλυψη στην Ελλάδα στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης. Εκεί ήρθε στο φως μια ολόκληρη προϊστορική πόλη της Υστεροκυκλαδικής Α΄ περιόδου (1600 – 1400 π. Χ.), θαμμένη κάτω από τα ηφαιστειακά υλικά. Χάρη σ’ αυτό το ελαφρύ υλικό (τέφρα) τα σπουδαία αυτά οικοδομήματα διατηρήθηκαν επί αιώνες ακέραια και σε άριστη κατάσταση, όπου η δόμηση ήταν πυκνή και διέθετε πολυώροφα κτίρια με πλούσιες τοιχογραφίες, οργανωμένες αποθήκες, βιοτεχνικούς χώρους, άριστη πολεοδομική οργάνωση με δρόμους, πλατείες και είχε ένα πλήρως αναπτυγμένο αποχετευτικό σύστημα, το οποίο περνούσε κάτω από το λιθόστρωτο και συνδεόταν απευθείας με τα σπίτια, όπως συμβαίνει και στις σύγχρονες πόλεις.

Από το έτος 1968 έως και το έτος 1984 η Αρχαιολογική Εταιρία της Αθήνας διενεργεί συστηματική ανασκαφή στην Τανάγρα υπό την διεύθυνση του Δρ. Σπυρόπουλου σε δύο θέσεις, 500 και 800 μ. Ανατολικά του σημερινού χωριού της Τανάγρας, Νοτίως του Στρατιωτικού Αεροδρομίου, σε δύο Νεκροταφεία των μυκηναϊκών χρόνων. Κατά την ανασκαφή ήλθαν στο φως γραπτές λάρνακες και τα άλλα αρχαία της Τανάγρας των μυκηναϊκών χρόνων περίπου 1350 – 1180 π. Χ.
Αργότερα ως Έφορος αρχαιοτήτων στην πόλη της Θήβας ανακαλύπτει κατά την χρονική περίοδο 1971 και 1973 στο χώρο του Αμφείου την μεγαλύτερη βαθμιδωτή πυραμίδα της τρίτης χιλιετίας π. Χ, η οποία έχει όλες τις προϋποθέσεις να αναδειχθεί σ’ ένα από τα μεγαλύτερα μνημεία του Ευρωπαϊκού χώρου. Καθώς επίσης και τους τάφους των μυθικών αδερφών Ζήθου και Αμφίωνα, όπου σύμφωνα με τα Ομηρικά Έπη ήταν υιοί του Δία και της Αντιόπης και ήταν εκείνοι που πρώτοι έκτισαν την έδρα και τα τείχη της «εφτάπυλης» Θήβας (Οδύσσεια λ 260 – 289). Θα περίμενε κανείς να επαινεθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ο καθηγητής για τις σπουδαίες αυτές ανακαλύψεις, παραταύτα εκδιώχθηκε βιαίως από τις ανασκαφές και «μετατέθηκε» άρον άρον στη Σπάρτη, όπου και παρέμεινε μέχρι την συνταξιοδότησή του το 2002.
Η έπαυλη του Ηρώδη Αττικού στην Εύα/Λουκού Κυνουρίας είναι το σημαντικότερο μνημείο των ρωμαϊκών αυτοκρατορικών χρόνων στον ελληνικό χώρο, όπως καταδεικνύουν η μεγάλη της έκταση και κυρίως ο εξαιρετικός πλούτος των αρχιτεκτονικών λειψάνων και των πολυσχιδών γλυπτών και ψηφιδωτών ευρημάτων της. Το μνημείο ήρθε στο φως έπειτα από είκοσι ένα χρόνια συστηματικής ανασκαφής από τους καθηγητές Δρ. Θεόδωρο Σπυρόπουλο (1980 - 2001) και τον γιό του Δρ. Γεώργιο Σπυρόπουλο (1990 - 2001).
Θα πρέπει να δοθεί ένα τέλος σ’ αυτό το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι που παίζει με τόση επιδεξιότητα το Υπουργείο Πολιτισμού και να αποδοθεί δικαιοσύνη για τις καταστροφές στην αρχαία Πελλάνα. Γιατί όμως κρύβονται; Γιατί δεν μιλάει κανείς; Γιατί τα Μ.Μ.Ε. και ειδικά η δημόσια τηλεόραση Ε.Ρ.Τ. μαζί με τα υπόλοιπα «τουρκοκάναλα» δεν βγάζουν αυτό το μείζον θέμα στην επικαιρότητα; Οι απαντήσεις είναι απλούστατες και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη για να αντιληφθεί κανείς πως στην ιδέα και μόνο αν ανατρεπόταν η Ελληνική Ιστορία από τις ανακαλύψεις του κ. Σπυρόπουλου, τότε ολόκληρη η διδακτική ύλη της Ιστορίας θα διαγραφόταν από όλα τα σχολικά βιβλία, αυτομάτως το γεγονός αυτό θα προκαλούσε τριγμούς τόσο στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων όσο και στους κύκλους της Αρχαιολογίας. Επίσης θα τάραζε τα λιμνάζοντα νερά μιας μερίδας «βολεμένων» της συντηρητικής κοινωνίας της πόλης μας γνωστοί κι ως «τζάκια της Σπάρτης», οι οποίοι με το έμμονο οικονομικό συμφέρον ως πρόσχημα δεν θα δίσταζαν να σαμποτάρουν αρχαιολογικούς χώρους, έργα υποδομής, την κατασκευή υπερσύγχρονων αυτοκινητόδρομων ή ακόμα και να παρεμποδίσουν τη δημιουργία μουσείου στην Σπάρτη πλήττοντας έτσι ανεπανόρθωτα τον τουρισμό και την ανάπτυξη της Λακωνίας, για να ικανοποιήσουν το αρρωστημένο τους προσωπικό όφελος.

Γεγονός είναι πως ο Θεόδωρος Σπυρόπουλος έχει χτυπήσει φλέβα χρυσού και η ανακάλυψή του δεν είναι καθόλου τυχαία. Πρώτη φορά στα χρονικά της Αρχαιολογίας συναντάμε ασύλητο (σφραγισμένο) βαθμιδωτό λαξευτό Βασιλικό Τάφο τέτοιας υψίστης σπουδαιότητας, δηλαδή από την αρχή του διαδρόμου μέχρι την είσοδο της Πύλης κλείνει προς τα μέσα σχηματίζοντας στα τοιχώματα βαθμιδωτή πυραμίδα και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στο αποκαλυπτικό βίντεο, ο οποίος εμπεριέχει στο εσωτερικό του κι άλλους δυο καλά φυλαγμένους τάφους (τρείς τάφους μέσα σε ένα μεγάλο). Και ένας Θεός ξέρει τι αμύθητους θησαυρούς και γνώσεις θα κρύβουν μέσα τους, προσθέτοντας επιπλέον άλλα 1.000 χρόνια Ιστορίας στην αρχαία Σπάρτη. Έτσι άλλωστε δεν συνέβη με τον Μανόλη Ανδρόνικο με την ανακάλυψή του για τον τάφο του Φιλίππου;

Είναι προφανές πως το σάπιο «Ελληνικό» καθεστώς που κυβερνάει τη Χώρα μας εδώ και 40 χρόνια ενοχλείται από την παρουσία λαμπρών προσωπικοτήτων και δεν επιτρέπει στην Ελλάδα να ορθώσει το ανάστημά της εκεί που δικαιωματικά της αξίζει. Δυστυχώς θύματα αυτού του οργανωμένου σχεδίου εξόντωσης, το οποίο τείνει να γίνει παγκόσμιο φαινόμενο είναι η νεολαία μας και τώρα εξαπλώνεται σαν πανώλη και στον πολιτισμό μας. Συνήθως χτυπάει σε δυο μέτωπα πρώτα με το χρήμα στοχεύοντας στην υπερκατανάλωση και στην οκνηρία και μετά στην παιδεία αφανίζοντας γλώσσα και οικογένεια.

Τέλος εμείς οι κάτοικοι της Πελλάνας δεν θα εγκαταλείψουμε έτσι εύκολα τα όπλα, ο αγώνας μας συνεχίζεται μέχρι το τέλος και όπως έχει ειπωθεί επανειλημμένως κατά το παρελθόν: «παίρνοντας την γενναία απόφαση παραδίδουμε τις περιουσίες και τα χωράφια μας στα χέρια του κ. Σπυρόπουλου για το καλό της Ιστορίας και του τόπου μας και αν δεν αλλάξει το πολιτικό σκηνικό θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας και σύντομα θα μας βρείτε μπροστά σας».







ΠΗΓΗ
http://ypogeia-drasi.blogspot.gr/2013/08/blog-post_2.html

Γιατί η τρόικα θέλει πλειστηριασμούς στα σπίτια


του Στ. Κούλογλου    

Να ανασταλεί ο νόμος Κατσέλη και ξεκινήσουν πλειστηριασμοί στα σπίτια πολιτών που δυσκολεύονται να αποπληρώσουν το στεγαστικό τους δάνειο, είναι μια απόφαση με μεγάλο πολιτικό ρίσκο. Είναι το μόνο που έλειπε σε μια Ελλάδα κοινωνικά διαλυμένη από την κρίση. Συμπλοκές και εικόνες όπως αυτές της φωτογραφίας στην Ισπανία, θα αποτελέσουν πιθανότατα και την χαριστική βολή στην κυβέρνηση. Γιατί η τρόικα επιμένει τόσο πολύ;


Σε ένα ρεπορτάζ 15 μέρες πριν στο tvxs.gr, έχουμε ήδη εξηγήσει το οικονομικό παιχνίδι που παίζουν «τα κοράκια της ντροπής»: «μεγάλα funds του εξωτερικού αγοράζουν προβληματικά δάνεια, με μετρητά, στο 25% της αξίας τους, προσδοκώντας ότι θα προχωρήσουν και σε κατασχέσεις ακινήτων από την 1 Ιανουαρίου του 2014, οπότε και σύμφωνα με την πληροφόρησή μας θα αρχίσουν ξανά οι πλειστηριασμοί», δήλωνε ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Δανειοληπτών Ελλάδας Ευάγγελος Κρητικός. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η τρόικα δουλεύει και για αυτά τα funds. Οικονομικοί δολοφόνοι είναι οι άνθρωποι.

Αν ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί, οι τιμές όλων των ακινήτων θα γνωρίσουν ελεύθερη πτώση και για αυτό η εμμονή της τρόικας, για την οποία στην κυβέρνηση καμώνονται ότι απορούν, έχει ακόμη μία αιτία. Ήδη από το 2010, όταν ξέσπασε η κρίση και πριν καν υπογραφεί το πρώτο μνημόνιο, σε ορισμένους Γερμανούς άρχισαν να τρέχουν τα σάλια για τις ελληνικές παραλίες και τα νησιά. Η γνωστή Bild αλλά και Γερμανοί βουλευτές του κεντροδεξιού συνασπισμού άρχισαν να υποστηρίζουν δημοσίως ότι το δάνειο που ζητούσε τότε η ελληνική πλευρά δεν θα έπρεπε να δοθεί χωρίς ανταλλάγματα. «Σας δίνουμε χρήμα, μας δίνετε την Κέρκυρα», έγραφε η κιτρινοφυλλάδα.

«Το ελληνικό κράτος πρέπει να σταματήσει τη συμμετοχή του σε επιχειρήσεις και να πουλήσει κτηματική περιουσία, όπως για παράδειγμα ακατοίκητα νησιά», δήλωνε ο βουλευτής του Κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών Frank Schaeffler, σε ένα ακόμη δημοσίευμα της Bild που είχε τίτλο «Πουλήστε τα νησιά σας, χρεοκοπημένοι Έλληνες! Και πουλήστε και την Ακρόπολη!».

«Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση και άρα και η Γερμανία βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα, αυτή θα πρέπει να δώσει εγγυήσεις σε αντάλλαγμα. Λίγα νησιά μπορούν να κάνουν τη δουλειά», συμπλήρωνε ο βουλευτής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης Marco Wanderwitz. Η Μέρκελ τους διέταξε τότε να σταματήσουν τις προκλητικές δηλώσεις. Ομως τρία χρόνια αργότερα η Ελλάδα είναι στα γόνατα και η κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να αρνηθεί την αξίωση της τροίκας για την κατάργηση του νόμου Κατσέλη.

Για έναν βόρειο, είτε αυτός είναι Γερμανός είτε Δανός, όπως ο Πολ Τόμσεν, ένα παραθαλάσσιο σπίτι στη Μεσόγειο, σε τιμή ευκαιρίας είναι όνειρο ζωής. Παλιότερα, Γερμανοί βουλευτές είχαν προκαλέσει ένταση με την Ισπανία, όταν πρότειναν να αγοράσει το Βερολίνο την Μαγιόρκα. Το 1988, δηλαδή σε ανύποπτο χρόνο, κυκλοφόρησε η γερμανική κωμωδία  «Μan spricht deutsch» («Κάποιος μιλάει γερμανικά») που σατιρίζει την αποικιοκρατική συμπεριφορά και τα στερεότυπα κατά των νοτιοευρωπαίων μιας οικογένειας Γερμανών που κάνουν διακοπές στην Ιταλία.

Στην ταινία αυτή, οι απαιτητικοί Γερμανοί τουρίστες θεωρούν τους Ιταλούς κλέφτες και τεμπέληδες γκρινιάζουν «γιατί οι Ιταλοί φτιάχνουν δρόμους με τα λεφτά μας, εμείς είμαστε οι αρχιπληρωτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης», για να αναφωνήσουν κοιτώντας ένα μαγευτικό ιταλικό τοπίο: «η Iταλία είναι θαυμάσια χώρα. Αν δεν είχε και Iταλούς (θα ήταν τέλεια)».

Δεν έχουμε φτάσει ακόμη εκεί, οι νότιοι μπορούν να παραμείνουν στην χώρα, όσοι δεν μεταναστεύσουν. Αν όμως ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί ρίχνοντας τις τιμές, πολλοί θα αναγκαστούν να πουλήσουν τα σπίτια τους - και φυσικά τα εξοχικά τους - σε εξευτελιστική τιμή, γιατί η οικονομική κρίση θα συνεχιστεί και θα ενταθεί. Ετσι, ακόμη και αν πέσει η υπάκουη κυβέρνηση, αυτοί που σήμερα κινούν τα νήματα στην Ευρώπη θα έχουν την ευκαιρία να εξασφαλίσουν ένα φθηνό εξοχικό στον ήλιο, έτσι για τα γεράματα.




ΠΗΓΗ
http://ypogeia-drasi.blogspot.gr/2013/08/blog-post_8963.html

2 εκατ. Έλληνες έκαναν εμβόλιο με ιό που προκαλεί καρκίνο χωρίς να το ξέρουν!

Για όσους πιστεύουν ότι τα εμβόλια είναι κάτι απαραίτητο για το ανοσοποιητικό τους σύστημα θα αναθεωρήσουν μετά από αυτή την αποκάλυψη-σοκ!!!

Το CDC παραδέχεται σε σελίδα που κατέβασε ότι πάνω από 2 εκατομμύρια Έλληνες έλαβαν μία ή περισσότερες δόσεις του εμβολίου της πολιομυελίτιδας μέσα σε μια 8-ετή διάρκεια, όταν ένα μέρος του εμβολίου ήταν μολυσμένο με καρκίνο προκαλώντας τον αποκαλούμενο polyomavirus SV40.

Έχει υπολογιστεί ότι 10-30 εκατομμύρια Άνθρωποι έχουν λάβει μια μολυσμένη δόση του εμβολίου SV40. Ο SV40 είναι μια συντομογραφία για τον ιό Simian, ή ιός του πιθήκου 40, ένας Ιός Πολυώματος που βρίσκεται στους πιθήκους και στους ανθρώπους.

Όπως και άλλοι Ιοί Πολυώματος, ο SV40 είναι ένας ιός DNA που έχει βρεθεί ότι προκαλεί όγκους και καρκίνο.

Ο SV40 πιστεύεται ότι καταστέλει τις μεταγραφικές ιδιότητες των καρκινικών- γονιδίων στον άνθρωπο μέσω του Μεγάλου SV40 Τ-αντιγόνου και του SV40 Μικρού Τ-αντιγόνου.

Τα μεταλλαγμένα γονίδια συμβάλουν στον ανεξέλεγκτο κυτταρικό πολλαπλασιασμό, που οδηγεί σε καρκίνο.



ΠΗΓΗ
http://ypogeia-drasi.blogspot.gr/2013/08/2.html

Άγνωστοι Έλληνες: Αϊνώ όταν ο Ελληνισμός «άγγιξε» την Ιαπωνία



Η δύναμη του Ελληνισμού και αυτό που τον κάνει να στέκεται όρθιος μέσα στον χρόνο είναι οι αξίες, τα ήθη, ο πολιτισμός που πρεσβεύει, μα πάνω απ’ όλα οι άνθρωποι που διατηρούν αναλλοίωτα αυτά τα στοιχεία.
Τέτοιους ανθρώπους δεν θα συναντήσει κανείς μόνο στην Ελλάδα αλλά ακόμα και στο πιο «απίθανο» σημείο του πλανήτη… Ανθρώπους που μπορεί να έχουν διαφορετική εθνικότητα, να μιλούν άλλη γλώσσα, να πιστεύουν σε άλλη θρησκεία αλλά στους οποίους υπάρχει μέσα τους το Ελληνικό DNA.
Απόδειξη αποτελούν συν τοις άλλοις και οι Αϊνού (< Ίωνες) ή πιο σωστά Αϊνώ, «η λευκή φυλή» της Ιαπωνίας, όπως τους αποκαλούν. Στις αρχές του 20ου αιώνα οι Αϊνώ αριθμούσαν περί τα 3.000.000!
Ζουν στο Χοκκαΐντο, στην νότια Σαχαλίνι και στην Φορμόζα (γνωστή ως Ταϊβάν).  Πολλοί ξένοι επιστήμονες, μεταξύ των οποίων  και ο Καθηγητής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου του Phoenix, Thomas S. Anderson, υποστηρίζουν ότι οι Ίωνες έφτασαν στην Ιαπωνία το 7000 π.Χ., στοχεύοντας στο να την χρησιμοποιήσουν ως εφαλτήριο για τον αποικισμό τους στην Αμερική.
Άλλες πληροφορίες τους θέλουν να έχουν σταλεί για συγκεκριμένη αποστολή στην «χώρα του ανατέλλοντος Ηλίου» κατά τα Διονυσιακά, την πανάρχαια εκστρατεία των Ελλήνων στην Ασία περί το 3.000 π.Χ. Κατά την άποψή μας, αυτό είναι και το πιθανότερο σενάριο.
Ελληνικό βλέμμα Αϊνώ, το πρώτο χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει τους Έλληνες
Και οι ίδιοι οι Ιάπωνες δέχονται πως οι Αϊνώ υπήρξαν οι πρώτοι κάτοικοι της Ιαπωνίας ακόμα και πριν από την κατάκτηση των ιαπωνικών νησιών από τις κίτρινες πολεμικές φυλές της ηπειρωτικής Ασίας. Η επίσημη ιστορία τους αναφέρει μάλιστα πως όταν οι πρώτοι Ιάπωνες διέσχισαν την Κίνα κι έφτασαν στην Ιαπωνία, συνάντησαν μία λευκή γενειοφόρα φυλή (φαινόμενο εξαιρετικά σπάνιο στην γη της Ανατολίας), τους Αϊνώ, που ήταν  δεινοί πολεμιστές και κυνηγοί. Οι Ιάπωνες και γενικά οι Ασιάτες δεν διαθέτουν πυκνές γενειάδες, αφού τα γένια τους είναι αραιά.
Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, οι Αϊνώ είναι λευκοί στην όψη, κάποιοι έχουν γαλάζια μάτια και είναι ψηλοί στο ανάστημα.
Δυστυχώς, όπως μας πληροφορεί και ο Ιωάννης Πασάς στο βιβλίο του: «Η Αληθινή Προϊστορία, «οι πληροφορίες περί των Αϊνώ είναι ανεπαρκείς και, συνεπώς, δεν υπάρχουν στοιχεία για την ζωή και την δράση των λευκών αυτών ανθρώπων, που είχαν φθάσει και εγκατασταθεί στην Άπω Ανατολή».
Κόσμημα με αρχαιοελληνικά σύμβολα
Από τα λίγα όμως που γνωρίζουμε για εκείνους, μπορούμε να διακρίνουμε τις ομοιότητές τους με τους αρχαίους Έλληνες στον τρόπο διοίκησης, στην ενδυμασία, στην γλώσσα, κλπ.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι προστάτιδα της φυλής τους θεωρούν την «Ματεράσου» (< μη\α\τέρα σου), όπως και τα ονόματα που έχουν δώσει σε κάποια από τα χωριά τους, όπως Ιτάμι (< όπως το βουνό Ίταμος της Θεσσαλίας), Αρία (< Αρεία< Άρη, θεό του πολέμου), Ογκάκι (< Όγκα: προσωνύμιο των Θηβαίων προς την θεά Αθηνά), κ.α. Θεωρούν μάλιστα την κουκουβάγια ως το πουλί της σοφίας, που ως γνωστόν αποτελούσε σύμβολο της θεάς Αθηνάς για τους αρχαίους Έλληνες.
Οι στολές τους είναι κεντημένες με αρχαιοελληνικούς μαιάνδρους ενώ συνηθίζουν να φορούν στο κεφάλι ένα είδος στεφανιού ανάλογο με αυτό που φορούσαν οι πιστοί του Διονύσου στις Διονυσιακές γιορτές (πλέγμα κισσού και άμπελου). Οι αρχαίοι Έλληνες άλλωστε συνήθιζαν να φορούν σε αρκετές περιστάσεις στεφάνια, όπως οι Ολυμπιονίκες, οι νικητές σε διαγωνισμούς δράματος (ο Αριστοφάνης είχε φορέσει στεφάνι ελιάς), οι μυημένοι στα Ελευσίνια Μυστήρια, κλπ.
Οι γυναίκες από την άλλη φορούν στο κεφάλι σκυθικό σκούφο, δερμάτινο με σχήμα περικεφαλαίας.
Η ουσία είναι πως κανείς δεν ακούει ή δεν θέλει να ακούσει αυτούς τους ανθρώπους που δηλώνουν μέσα από τον πολιτισμό τους Έλληνες και θα μπορούσαν να αποτελέσουν, γιατί όχι, τμήμα του απόδημου Ελληνισμού, εάν κάποια πράγματα στην Ελλάδα δούλευαν σωστά, πάντα στα πλαίσια της πολιτιστικής διπλωματίας και της ειρηνικής ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των λαών.
Στοιχεία για την άγνωστη ιστορία των Ελλήνων που αναρτώνται στην ιστοσελίδα μας, προκαλούν τον αναγνώστη να μην υιοθετήσει τίποτα με την πρώτη, αλλά να ερευνήσει μόνος του προς επαλήθευση των πληροφοριών. Αυτός είναι και ο ιδανικότερος δρόμος που οδηγεί στην πραγματική γνώση.
 
http://www.apocalypsejohn.com/2013/08/agnwstoi-ellhnes-ainw-otan-o-ellhnismos-aggikse-thn-iapwnia.html

ΕΙ-E.N.D. ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ.ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΩΤΟΓΡΑΨΕΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥΣ!!


               

ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ......ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΩΤΟΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΡΡΑ" ΚΑΙ ΤΗΝ EI-E.N.D" τελευταιο τευχος περιοδικου "ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ






ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΥΨΟΥΣ 600 ΔΙΣ $ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ


ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ......ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΩΤΟΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΡΡΑ" ΚΑΙ

 ΤΗΝ EI-E.N.D" τελευταιο τευχος περιοδικου "ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ"



ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ" ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ...... ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ" ΤΩΝ 302"

 ΤΗΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ!!!!!!!!

τελευταιο τευχος περιοδικου "ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ"






Artemis Sorras

E.N.D.Η ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΩΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΡΑΒΒΙΝΟ.ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ

1004474_547287278642407_1274177445_n.jpg
Viky Charalambous  Όλα αυτά πολύ καλά τα όσα δήλωνε ο Ραβίνος Συγγραφέας...
Όμως, οι Έλληνες, γνωρίζοντας το βάρος της δικής μας κληρονομιάς προστατευτήκαμε από τις πολλαπλών επιπέδων προσκλήσεις και επιθέσεις και ακόμα και σήμερα ακόμα αναπνέουμε και δημιουργούμε!
Όλα αυτά που έγραψε το 1923, αποδεικνύουν ότι παρόλο τις απεγνωσμένες τους προσπάθειες δυστυχώς (για αυτούς ...) δεν κατάφεραν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ..
Απλά με πολλές αλχημείες κατάφεραν να αποπροσανατολίσουν για λίγο τον Έλληνα, αλλά όχι να τον μηδενίσουν. Αυτούς που μηδένισαν είναι δικοί τους απόγονοι που φόρεσαν Ελληνική χλαμύδα και προσπάθησαν με την ψεύτικη αυτή «Ελληνική ενδυμασία» να καταλάβουν κάθε θέση κλειδί για να μπορέσουν να υλοποιήσουν τα αιμοβόρα τους σχέδια.
Αλλά οι Έλληνες φύλακες είναι ακόμα εδώ. Το δικό μας DNA δεν αλλοιώνεται και δεν κοιμάται. Όταν οι καμπάνες χτυπούν, οι πραγματικοί Έλληνες όπου και αν βρίσκονται ξέρουν που να κοιτάξουν και που ν' απευθυνθούν για να δουν το πραγματικό φως.
Γιατί το φως είναι πάντα και δίπλα μας και μέσα μας.
Και με όλα τα μαύρα πέπλα που φορέσαμε και μας φορέσατε ξέρουμε πώς να κοιτάμε πάντα προς το φως.
ΕΛ-ΛΑΣ δεν υπάρχει άλλη όμοια.
Όταν φτάσει η ώρα της αλήθειας, που ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ, θα λογοδοτήσουν για τα ψέμματα που γέμισαν ολόκληρη την ανθρωπότητα. Και τότε τα δικά τους βασανιστήρια θα είναι πολύ αποτελεσματικά.
Ώστε ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ ξανά να μην τολμήσει ΚΑΝΕΙΣ να ξαναβάλει χέρι στην ΕΛΛΑΔΑ και στους δικούς της αυτόχθονες Έλληνες,
Αλλά και εμείς σαν Έλληνες, οι πεφωτισμένοι Έλληνες, δεν πρέπει ΠΟΤΕ ξανά να περιπέσουμε στο να αφήσουμε και γαλουχήσουμε να εξελιχθεί γύρω μας αυτό το σαθρό σύστημα που φέρει όλα αυτά τα άσχημα μέσα στην δική μας τη φωλιά- χώρα. Είναι στο χέρι μας να καθαρίσουμε τους στάβλους του Αυγεία και να βαδίσουμε ξανά προς την ανάπτυξη, υγεία και ευημερία..
Πίσω λοιπόν στο «ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΟΝ ΛΥΚΕΙΟ» του Αριστοτέλη.. «ΕΡΠΩ ΠΑΤΩ ΠΕΤΩ»
Και να περάσουμε από την πρώτη διάδα του «ΕΡΠΩ- ΠΑΤΩ» = Μάθηση στην άλλη ανώτερη διάδα «ΠΑΤΩ - ΠΕΤΩ» = Γνώση..
Καλή συνέχεια.
Β


http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/08/e-n-d-h-biky-haralampoys-apanta-amesws-kai-emmesws-ston-ebraio-r.html

ΕΙ-E.N.D.Ο Α.ΒΑΛΣΑΜΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ artfm 2/8/2789* ΑΚΟΥΣΤΕ

Ακούστε τον εκπρόσωπο της ΕΙ-E.N.D. Αντώνη Βαλσαμάκη σε μια πολύ αποκαλυπτική και ελπιδοφόρα συνέντευξη!


Μετά και από αυτήν την συνέντευξη,με όλα αυτά που ειπώθηκαν,τι άλλο θέλετε να ακούσετε πιά!!!
Ακόμα και τα παιδιά σας μεθαύριο θα σας πάρουν με τις πέτρες,αν σας ακούσουν να τους λέτε,όταν θα σας ρωτήσουν,τι κάνατε εσείς και αν υποστηρίξατε τον Οργανισμό ΕΙ-E.N.D. και τον Αρτέμη Σώρρα κι εσείς τους πείτε ότι...είχατε αμφιβολίες και ενδοιασμούς!
Για να μην φτάσετε σε αυτό το σημείο,το μόνο που χρειάζεται να κάνετε(κάνουμε),είναι αυτό που έχει πει και ο...

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ:Θα κερδίσουμε τον πόλεμο με την πένα!Θα χρειαστώ μόνο υπογραφές!


*Από 13/7/2789 ο Αλφειός σημειώνει ως χρονολογία την από Ανανέωση των Ολυμπιακών Αγώνων από τον Ίφιτο
Άλλωστε και οι Παλαιοί μας Πρόγονοι,μετά την Ανανέωση μετρούσαν..."από πρώτης Ολυμπιάδος"...εννοώντας βέβαια 
την υπό του Ιφίτου πρώτη!Ο θεσμός των Ολυμπιάδων χάνεται στα βάθη του χρόνου... 
Σεβόμενοι λοιπόν τον Δελφικό χρησμό που έδωσε ο Πύθιος Απόλλων,το πως δηλαδή,θα σταματήσουν οι Έλληνες τις 
εμφύλιες διαμάχες,το κατ' ελάχιστον θα χρησιμοποιούμε αυτήν την χρονολογία,τιμώντας τον και ελπίζοντας στην 
ΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 
Κάτι που επιζητεί και επαναλαμβάνει συνεχώς και ο συνέλληνας Αρτέμης Σώρρας.
ΕΥΟΙ ΕΥΑΝ

http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/08/ei-e-n-d-o-a-balsamakhs-sthn-apokalyptikh-synentefxh-sto-artfm-2.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters