Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Τα Ελληνικά νησιά κατοικήθηκαν πριν 170.000 χρόνια!

Οι Νεάντερταλ ή οι «όρθιοι άνθρωποι» (Homo erectus), δηλαδή οι πρόγονοι του σύγχρονου ανθρώπου (Homo sapiens), είχαν με κάποιον τρόπο φθάσει δια θαλάσσης και αποίκισαν τα νησιά της.. Ανατολικής Μεσογείου, την Κρήτη, τα Ιόνια, την Κύπρο και άλλα, πριν από πολλές δεκάδες χιλιάδες χρόνια, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που σταδιακά έρχονται στο φως...
Ένα άρθρο στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού "Science" κάνει λόγο για μια πραγματική επανάσταση που έχει λάβει χώρα κατά την τελευταία 20ετία, όσον αφορά τις γνώσεις (ή ενδείξεις) των επιστημόνων για τους πρώτους κατοίκους των μεσογειακών νησιών.
Ο καθηγητής του Τμήματος Ανθρωπολογίας του πανεπιστημίου της Νεβάδα των ΗΠΑ Άλαν Σίμονς, ο οποίος έχει μελετήσει και ανασκάψει διάφορες τοποθεσίες ιδίως στην Κύπρο, αναφέρει ότι, μετά τη συσσώρευση όλο και περισσότερων στοιχείων από τις πρόσφατες έρευνες, γίνεται αντιληπτό ότι οι άνθρωποι έφθασαν στα νησιά της Ανατολικής Μεσογείου πολύ προτού αρχίσει η Νεολιθική εποχή πριν από περίπου 10.000 χρόνια.
Μέχρι σχετικά πρόσφατα, οι επιστήμονες πίστευαν ότι η Κρήτη και η Κύπρος, αλλά και άλλα γειτονικά νησιά, αποικίστηκαν για πρώτη φορά πριν από περίπου 9.000 χρόνια, από γεωργούς της Νεολιθικής εποχής, που προέρχονταν από την απέναντι στεριά.
Όμως, πιο πρόσφατα, η ανακάλυψη και χρονολόγηση εργαλείων, κεραμικών, οστών ζώων και άλλων ευρημάτων σε διάφορες τοποθεσίες στα μεγάλα νησιά, δείχνουν ότι αυτά κατοικήθηκαν πολύ νωρίτερα, στην περίπτωση της Κρήτης πιθανώς πριν από 170.000 χρόνια, ενώ για τα Ιόνια τα πρώτα ίχνη ανάγονται πριν από περίπου 110.000 χρόνια.
Για την Κρήτη ειδικότερα, όπως επισημαίνει ο Αμερικανός ανθρωπολόγος, έχουν πρόσφατα ανακαλυφθεί παλαιολιθικά εργαλεία που, με βάση την τυπολογία τους και τα γεωλογικά στρώματα όπου βρέθηκαν, εκτιμάται κατ' αρχήν ότι έχουν ηλικία περίπου 170.000 ετών.
Ο Α. Σίμονς επισημαίνει ότι σε καμία περίπτωση η Κρήτη (που απέχει περίπου 160 χλμ. από την ηπειρωτική χώρα) δεν ήταν ενωμένη με την ξηρά εκείνη την εποχή, συνεπώς το ταξίδι των πρώτων αποίκων θα έγινε με πλεούμενο, κάτι που, όπως τονίζει, κάθε άλλο παρά μικρό κατόρθωμα θα αποτελούσε.
Η τόσο πρόωρη αποίκιση σημαίνει, όπως αναφέρει ο Α. Σίμονς, ότι εκείνοι οι προ-νεολιθικοί άνθρωποι διέθεταν εντυπωσιακές ικανότητες ναυσιπλοΐας, παρόλο που μπορεί να ήσαν Νεάντερταλ ή πρώιμοι πρόγονοι του homo sapiens. Το ζήτημα αυτό όμως παραμένει επίμαχο μέχρι σήμερα.
Σύμφωνα με το "Live Science", o Αμερικανός επιστήμονας επισημαίνει ότι το πρόβλημα με αυτά τα πολύ παλαιά ευρήματα είναι ότι δεν είναι ασφαλής η χρονολόγησή τους με τη μέθοδο του ραδιενεργού άνθρακα, ενώ η ηλικία τους είναι επίσης δύσκολο να εξαχθεί με απολύτως αξιόπιστο τρόπο από άλλα δεδομένα, όπως ο χώρος όπου ανακαλύφθηκαν. Πάντως, υπάρχουν ενδείξεις και από άλλα μέρη του κόσμου για πολύ πρώιμα θαλασσινά ταξίδια.
Η Αυστραλία, για παράδειγμα, αποικίστηκε (προφανώς μέσω πλεούμενων) πριν από τουλάχιστον 50.000 χρόνια, ενώ απολιθώματα στην Ινδονησία δείχνουν ότι κάποιοι έφθασαν σε αυτά τα νησιά -με κάποιο τρόπο- ίσως και πριν από ένα εκατομμύριο χρόνια!
Όπως τονίζει ο Α. Σίμονς, «αν τα αρχαία ευρήματα στη Μεσόγειο μπορούν να επιβεβαιωθούν, τότε θα δείξουν ότι οι «όρθιοι άνθρωποι» (Homo erectus) ή οι Νεάντερταλ ή και οι δύο είχαν τις δεξιότητες και τις νοητικές ικανότητες να φτιάχνουν πλεούμενα και να ταξιδεύουν με αυτά».
Την πιο ισχυρή έως τώρα ένδειξη για τις ικανότητες ναυσιπλοΐας των αρχαίων λαών στην ανατολική Μεσόγειο, αποτελεί η ανεύρεση στο σπήλαιο Φράχθι της Αργολίδας αντικειμένων από οψιδιανό (χρονολογούμενα περίπου προ 11.000 ετών), ο οποίος εξαγόταν μόνο από το νησί της Μήλου, συνεπώς θα πρέπει να μεταφέρθηκε από εκεί.
Πολλές είναι επίσης οι ενδείξεις ότι και η Κύπρος αποικίστηκε για πρώτη φορά πολύ νωρίτερα από τις προηγούμενες εκτιμήσεις. Ήδη νέες ανασκαφές (στον οικισμό Αετόκρεμμο στο Ακρωτήρι του νότου) υποδηλώνουν την ανθρώπινη παρουσία πριν από 12.000 χρόνια, περίπου 3.000 χρόνια πριν από την έως τώρα θεωρούμενη πρώτη αποίκιση του νησιού (νεολιθικός οικισμός Χοιροκοιτίας).
 
http://www.apocalypsejohn.com/2013/08/ta-ellhnika-nhsia-katoikhthhkan-prin-xronia-170000.html

Το υπερατλαντικό ταξίδι του Ηρακλέους

ΠΟΙΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ;
Ιστορικό πρόσωπο που έφτασε ως τον Καναδά ήταν ο Ηρακλής της Ελληνικής μυθολογίας, σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας Ηλία Μαριολάκο.
Έφτασε χίλια χρόνια πριν από τον Μεγάλο Αλέξανδρο στον Ινδό ποταμό. Πέρασε από την Αιθιοπία, έφτασε ως τη Γροιλανδία και ίσως να πάτησε πρώτος το πόδι του στην Αμερική. Ένας από τους πιο γνωστούς ήρωες της παγκόσμιας μυθολογίας- ο Ηρακλής- δεν ήταν μόνο ένας σπουδαίος υδραυλικός, μηχανικός και υδρογεωλόγος, όπως μαρτυρούν πολλοί από τους δώδεκα άθλους του, αλλά και ο πρώτος που έκανε πράξη την παγκοσμιοποίηση και ο αρχιτέκτονας της μυκηναϊκής κοσμοκρατορίας, όπως υποστήριξε χθες το βράδυ σε ομιλία του, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας και μέλος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου Ηλίας Μαριολάκος.
«Ο Ηρακλής δεν είναι ένα πρόσωπο για να διασκεδάζουν τα παιδιά. Ούτε η ελληνική μυθολογία ένα παραμύθι για έναν φανταστικό κόσμο», λέει στα «ΝΕΑ» ο Ηλίας Μαριολάκος.
«Ο Ηρακλής είναι ένα ιστορικό- και όχι μυθικό- πρόσωπο, ένας άγνωστος μεγάλος κατακτητής, ήρωας- ιδρυτής πόλεων, πρώτος συνδετικός κρίκος του κοινού πολιτισμικού υποστρώματος των Ευρωπαίων, του μυκηναϊκού και κατά συνέπεια του ελληνικού πολιτισμού. Και η μυθολογία είναι η ιστορία του απώτερου παρελθόντος των κατοίκων αυτού του τόπου, που πολύ αργότερα θα ονομαστεί Ελλάς».
Πρώτος στο μικροσκόπιο του καθηγητή μπήκε ο άθλος με την αρπαγή των βοδιών του Γηρυόνη, του τρικέφαλου και τρισώματου γίγαντα που ζούσε στα Γάδειρα, το σημερινό Κάντιθ της Ισπανίας, κοντά στο στενό του Γιβραλτάρ.
«Οι περισσότεροι πιστεύουν πως ο Ηρακλής ταξίδεψε ως την Ιβηρική Χερσόνησο για να φέρει μια καλή ράτσα βοδιών στην Πελοπόννησο», εξηγεί ο κ. Μαριολάκος. «Αν διαβάσουμε με προσοχή τον Στράβωνα, που έζησε τον 1ο αι. π.Χ. όμως, θα διαπιστώσουμε πως σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου δεν έχει βρεθεί τόσος πολύς χρυσός, άργυρος, χαλκός και σίδηρος. Και τα βόδια δικαιολογούνται διότι υπήρχαν μαρτυρίες ότι το “κοσκίνισμα” του χρυσού από την άμμο γινόταν πάνω σε δέρματα βοδιών».
Η ίδρυση δε της πόλης από τον Ηρακλή μνημονεύεται στον θυρεό της πόλης και σήμερα. Ο Ηρακλής ολοκληρώνει τον άθλο του και συνεχίζει βόρεια προς την Κελτική και ιδρύει την Αλέσια (γνωστή και ως πόλη του Αστερίξ), το όνομα της οποίας προέρχεται από τη λέξη άλυς (= περιπλάνηση). Πόλη με στρατηγική σημασία, καθώς συνδέεται μέσω πλωτών ποταμών προς τη Μεσόγειο, τον Ατλαντικό, τη Μάγχη και τη Βόρεια Θάλασσα, όπου ο Ιούλιος Καίσαρας κατατρόπωσε τους Γαλάτες. Ακόμη ιδρύει το Μονακό και την Αλικάντε - η ποδοσφαιρική της ομάδα ονομάζεται Ηρακλής.
Τι γύρευε στη Γαλατία ο Ηρακλής; «Χρυσό», απαντά ο κ. Μαριολάκος, «αφού ο Διόδωρος μας λέει πως στη Γαλατία υπάρχουν πλούσια χρυσοφόρα κοιτάσματα». Ο Ηρακλής όμως φέρεται- σύμφωνα με τον Πλούταρχο- να έφτασε και ώς την Ωγυγία που απέχει πέντε ημέρες δυτικά της Βρετανίας. «Πέντε ημέρες ισοδυναμούν με 120 ώρες. Αν η μέση ταχύτητα ενός πλεούμενου της εποχής ήταν 4 μίλια την ώρα, τότε η απόσταση είναι 890 χλμ., άρα πρόκειται για τη σημερινή Ισλανδία και συνέχισε ως τη Γροιλανδία, ενώ το Κρόνιο Πέλαγος, που αναφέρεται, σύμφωνα με τους υπολογισμούς ταυτίζεται με τον Βόρειο Ατλαντικό»
«Για να φέρει τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων (ήτοι τον χρυσό) ο Ηρακλής από την Αίγυπτο έφτασε ως την Αιθιοπία κι έπειτα στον Καύκασο- για να ζητήσει τη βοήθεια του Προμηθέα- και στη Λιβύη προτού επιστρέψει στις Μυκήνες»
Ο Ηρακλής έφτασε, σύμφωνα με τον καθηγητή Ηλία Μαριολάκο, ώς την Αμερική. «Στις πηγές διαβάζουμε πως εγκατέστησε ακολούθους του “ώς τον κόλπο που το στόμιό του βρίσκεται στην ίδια ευθεία με το στόμιο της Κασπίας”. Ένας κόλπος μόνον καλύπτει αυτές τις προϋποθέσεις: του Αγίου Λαυρεντίου στο Τορόντο του Καναδά». Μαρτυράται δε πως έμειναν «σε νησιά που βλέπουν τον ήλιο να κρύβεται για λιγότερο από μία ώρα για 30 ημέρες»- δηλαδή στον πολικό κύκλο.
Τι γύρευε εκεί;
Η απάντηση βρίσκεται στα ευρήματα των ανασκαφών που γίνονται γύρω από τη λίμνη Σουπίριορ στο Μίτσιγκαν. Αρκεί να σκεφτείτε πως έχουν εξορυχθεί πάνω από 500.000 τόνοι χαλκού στην περιοχή, όταν στην κατ΄ εξοχήν πηγή χαλκού- την Κύπρο- εξορύχθηκαν 200.000 τόνοι.
Η εξόρυξη έγινε την περίοδο 2.450 π.Χ.- 1050 π.Χ., σταματάει ξαφνικά, όταν καταρρέει ο μυκηναϊκός πολιτισμός. Και όλα αυτά σε μια περιοχή όπου οι γηγενείς βρίσκονταν στη λίθινη εποχή!
Πηγές: Τα Νέα, defencenet.gr
http://www.apocalypsejohn.com/2013/09/to-yperatlantiko-taksidi-tou-hrakleous.html

Η ασπίδα του Αχιλλέα [Βίντεο]

H «Ασπίδα του Αχιλλέα» είναι η ασπίδα που χρησιμοποίησε ο Αχιλλέας για να πολεμήσει τον Έκτορα.
Ο Όμηρος αφιερώνει στην ασπίδα του Αχιλλέα τουλάχιστον 134 στίχους στην Ιλιάδα, το απόσπασμα της οποίας είχαν ονομάσει οι αρχαίοι «οπλοποιία».
Στο έπος, ο Αχιλλέας έχει χάσει την πανοπλία του, μετά το δανεισμό της στον σύντροφό του, τον Πάτροκλο. Ο Πάτροκλος έχει σκοτωθεί στη μάχη από τον Έκτορα ο οποίος πήρε τα όπλα του ως λάφυρα.
Η μητέρα του Αχιλλέα, η Θέτις ζητάει από το θεό Ήφαιστο να σφυρηλατήσει μια καινούργια πανοπλία για τον γιό της.
O Αχιλλέας, γιος του Πηλέα και της Νηρηίδας Θέτιδας, ήταν ο πιο ικανός και άξιος πολεμιστής από τους Αχαιούς ήρωες. Η προσπάθεια της μητέρας του να τον κρατήσει μακριά από τον πόλεμο, στέλνοντάς τον στη Σκύρο, αποδείχτηκε άκαρπη.
Αν και δεν είχε δεσμευτεί με όρκο, ο Αχιλλέας αποφασίζει να ακολουθήσει τους Αχαιούς στον πόλεμο, έχοντας επίγνωση των ικανοτήτων του, του ιδιαίτερου ρόλου που θα παίξει ο ίδιος στη διεξαγωγή του πολέμου, καθώς και του γεγονότος ότι, εξαιτίας της απόφασης αυτής, θα βρει κατά πάσα πιθανότητα πρόωρο θάνατο.
Για την κατασκευή της ασπίδας του Αχιλλέα επιστράτευσαν και ο Ήφαιστος και ο Όμηρος όλη τους την τέχνη. Η ασπίδα του Αχιλλέα είναι ένας ύμνος στην τεχνολογία, μια ποιητική παρουσίαση του πλέον περίφημου σε τέχνη έργου της ομηρικής εποχής. H περιγραφή του έργου:
Και φτιάχνει πρώτα μια τρανή και στιβαρή ασπίδα παντού στολίζοντάς τη. Και βάζει γύρω της λαμπρό τρίφυλλο μεταλλικό στεφάνι, όπου δένει το λουρί το ασημένιο.Πέντε μετάλλου στρώματα έχει η ασπίδα. Σκαλίζει πάνω της πολλά στολίδια, με τη σοφή των δυο χεριών του τέχνη.
Στη μια μέρα φτιάχνει τη γη, τον ουρανό στην άλλη, αλλού τη θάλασσα και τον ακούραστο ήλιο και τη σελήνη ολόγεμη. Σ’ άλλη μεριά τα ζώδια όλα φτιάχνει, τα άστρα που στεφανώνουν τον ουρανό. Τις Πλειάδες και τις Υάδες και το δυνατό Ωρίωνα παραφυλάει και μόνο αυτή μες στα νερά του Ωκεανού δε λούζεται.
Φτιάχνει και δυο όμορφες πόλεις θνητών ανθρώπων. Στη μια γάμοι γίνονται, συμπόσια μεγάλα, νύφες προβάλλουν από τα σπίτια τους και οι λαμπαδηφόροι από την πόλη περνούν κι αντιλαλούν τραγούδια, γαμήλια, πολλά. Νέοι χορευτές στριφογυρνούν κι ανάμεσα τους κιθάρες και αυλοί παίζουν.
Οι γυναίκες μπροστά στην πόρτα στέκονται και θαυμάζουν. Κόσμος συρρέει στην αγορά, όπου καβγάς θεριεύει. Δυο άντρες εκεί μαλώνουνε για την εξαγορά ενός άντρα σκοτωμένου.
Ο ένας λέει πως τα έχει όλα ξεπληρώσει και βεβαιώνει το λαό ενώ ο άλλος ισχυρίζεται πως τίποτα δεν πήρε. Και οι δυο τέλος θέλουν στο δικαστή να πάνε, απόφαση να βγάλει.
Οι άνθρωποι γύρω και τους δυο τους επιδοκιμάζουν και τους υποστηρίζουν. Οι κήρυκες τον κόσμο συγκρατούσαν και οι γέροντες κάθονται πάνω σε λαξεμένους λίθους, μέσα στον κύκλο τον ιερό, στα χέρια τους κρατώντας τα ραβδιά των μεγαλόφωνων κηρύκων.
Η ασπίδα του Αχιλλέα. Δείτε το βίντεο...


 
 
http://www.apocalypsejohn.com/2013/09/h-aspida-tou-axillea-video.html

New York Times - Ο 11χρονος γιος του Άσαντ προκαλεί τους Αμερικανούς μέσω Facebook

Την οργή των Αμερικανών έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες η είδηση ότι ο μόλις 11χρονος γιος του Σύρου προέδρου σε ανάρτησή του στο Facebook προκαλεί ούτε λίγο ούτε πολύ τους Αμερικανούς να πραγματοποιήσουν στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.
Στη σελίδα του 11χρονου γιου του Μπασάρ Αλ Άσαντ...μπορεί κανείς να διαβάσει:
«Η Αμερική δεν έχει στρατιώτες, έχει κάτι δειλούς με νέα τεχνολογία που θεωρούν τους εαυτούς τους απελευθερωτές», ενώ προσθέτει «Θέλω τοοόσο πολύ να επιτεθούν, γιατί θέλω να κάνουν αυτό το τεράστιο λάθος να ξεκινήσουν κάτι που δεν ξέρουν το τέλος του».
«Δεν ξέρουν τη γη μας όπως εμείς, κανείς δεν την ξέρει, η νίκη είναι δική μας στο τέλος όσο χρόνο κι αν μας πάρει», λέει η μακροσεκλής ανάρτηση.
Αν και η αυθεντικότητα του λογαριασμού δεν είναι επιβεβαιωμένη, το πλήθος των «φίλων» και των «like» καθώς και τα σχόλια άλλων μελών της οικογένειας του Άσαντ καθώς και παιδιών και εγγονών ανώτατων αξιωματούχων της Συρίας, συντελούν στο να θεωρείται ότι πράγματι ανήκει στον γιο του Άσαντ.
Επίσης, ο κάτοχος της συγκεκριμένης σελίδας αναφέρει ότι είναι απόφοιτος του σχολείου Μοντεσόρι στην Δαμασκό, μια λεπτομέρεια που τον Φεβρουάριο του 2011 είχε συμπεριλάβει στο εκτενές αφιέρωμά του για την οικογένεια Άσαντ το περιοδικό Vogue.
http://www.apocalypsejohn.com/2013/08/new-york-times-xronos-gios-asant-prokalei-amerikanoys-facebook.html

Τι συμβαίνει με τις μυστηριώδεις «τρύπες» που καταπίνουν ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα σε όλο τον κόσμο; [Βίντεο]

Ολοένα και πληθαίνουν καθημερινά οι αναφορές από όλο τον κόσμο - κυρίως όμως από τις ΗΠΑ και την Κίνα - για την αιφνίδια εκδήλωση ενός περίεργου και πολύ επικίνδυνου γεωλογικού φαινομένου:
Την εμφάνιση τεραστίων διαστάσεων «τρυπών» που ανοίγουν ξαφνικά σε κατοικημένες και μη περιοχές και καταπίνουν ολόκληρα κτίρια, σπίτια, ανθρώπους, δασικές εκτάσεις, ακόμη και οικοδομικά τετράγωνα.
Ανήσυχοι οι γεωλόγοι παρακολουθούν το φαινόμενο, ενώ στις ΗΠΑ συχνά είναι τα ρεπορτάζ μεγάλων καναλιών και ειδησεογραφικών ιστότοπων για το εν λόγω φαινόμενο.
Τις περισσότερες φορές οι τρύπες, ιδωμένες από την επιφάνεια της γης, έχουν μόλις μερικά μέτρα διάμετρο. Ωστόσο, το τι συμβαίνει κάτω από την επιφάνειά της προκαλεί όχι μόνο έκπληξη, αλλά και τρόμο, καθώς δείχνει το βίντεο που ακολουθεί:
Τεράστιες υπόγειες σπηλιές εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων που χάσκουν κάτω από κατοικημένες περιοχές και μπορούν να ανοίξουν ανά πάσα στιγμή.





 
http://www.apocalypsejohn.com/2013/08/ti-symvainei-mysthriwdeis-trypes-katapinoun-oloklhra-oikodomika-tetragwna-kosmo.html

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ !!! ΒΙΝΤΕΟ


ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ;;;;;
ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΨΥΧΙΚΑ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ;;;;;

ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΑΠΟΣΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ, ΤΩΡΑ!


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ.. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΗ.. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΣ.. ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ.

ΑΓΝΟΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΠΛΑΝΟΥΣ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ.

ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΤΟΠΙΚΑ, ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣΤΕ ΔΕΣΜΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΥΡΩ ΣΑΣ, ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΡΙΚΟΥΣ ΜΙΑΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ.. ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ ΝΑ ΔΙΑΣΠΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕ ΑΙΜΑ..!!

ΜΑΘΕΤΕ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ, ΜΙΚΡΟΙ-ΜΕΓΑΛΟΙ, ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ, ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ.

ΟΣΟΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ, ΠΡΟΣΦΕΡΘΕΙΤΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ.. Η ΔΙΕΥΡΥΜΜΕΝΗ ΓΝΩΣΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ..

ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΣΕ ΠΕΙΘΑΡΧΗΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΑΠΕΙΛΗ ΖΩΗΣ, ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΥΣΙΜΩΝ.. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΣΑΣ ΤΙΣ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ, ΟΤΑΝ ΚΟΙΤΑΓΑΤΕ ΤΟΝ ΑΦΑΛΟ ΣΑΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ.

Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ.. ΩΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΤΟ "ΕΧΟΥΜΕ"..

ΑΩ
.

Ε.Ο.Ε. Ερευνητικός Οργανισμός Ελλήνων

Τα σενάρια για τη Συρία και ο επερχόμενος διαμελισμός της Τουρκίας


Ο Ερντογάν συγκρούεται με τον Ομπάμα και θέλει ανατροπή του Άσαντ, για να αποφευχθεί η δημιουργία του δεύτερου Κουρδικού κράτους, που θα οδηγήσει σε διαμελισμό την ίδια την Τουρκία
Του Σάββα Καλεντερίδη
Αμέσως μετά την κατάρρευση του κομμουνιστικού μπλοκ, οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν την πιο σημαντική στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, αυτήν που είχε την κωδική ονομασία «Καταιγίδα της Ερήμου», και είχε σκοπό την απελευθέρωση του Κουβέιτ και την αποδυνάμωση του καθεστώτος Σαντάμ Χουσεΐν, το οποίο εξαρθρώθηκε πλήρως με την συμπληρωματική επιχείρηση ανατροπής του, το 2003, τότε που η Τουρκία είπε το μεγάλο «ΟΧΙ» στους αμερικανούς, μη δίνοντας άδεια στα στρατεύματα των ΗΠΑ να διέλθουν από το τουρκικό έδαφος και να ανοίξουν το λεγόμενο Βόρειο Μέτωπο ενατίον του Ιρακινού δυνάστη.
Ανεξαρτήτως των στόχων που είχαν οι δυο προαναφερθείσες επιχειρήσεις, αυτό που προκάλεσαν ως μετρήσιμο αποτέλεσμα είναι η ομοσπονδοποίηση του Ιράκ, με την ίδρυση ενός ομόσπονδου κουρδικού κράτους στο Βόρειο Ιράκ, με Πρόεδρο, Πρωθυπουργό, Υπουργικό Συμβούλιο, Κοινοβούλιο και δική του δημόσια διοίκηση. Δηλαδή, ένα συνταγματικά κατοχυρωμένο ομόσπονδο κράτος, που βαδίζει βήμα προς βήμα προς την ντε φάκτο ανεξαρτητοποίησή του.
Παρ’ ότι η επέμβαση της διεθνούς κοινότητας, για να κυριολεκτούμε των ΗΠΑ και ορισμένων εκ των συμμάχων της, με πρώτη και καλύτερη την Τουρκία, στη γειτονική με το Ιράκ, Συρία, είχε εντελώς άλλα χαρακτηριστικά, φαίνεται ότι, τηρουμένων των αναλογιών, θα οδηγήσουν στο ίδιο αποτέλεσμα. Δηλαδή, την Άνοιξη του 2011, οι προαναφερθείσες χώρες οργάνωσαν, υποστήριξαν με κάθε μέσο και τρόπο και ξεκίνησαν μια επιχείρηση εκ των έσω αποσταθεροποίησης της Συρίας, στην οποία συμμετέχουν ομάδες Σύρων αντιπολιτευομένων, κυρίως σουνιτών, καθώς και ακραία ισλαμιστικά στοιχεία και ομάδες πληρωμένων δολοφόνων από διάφορες μουσουλμανικές χώρες, συνεργαζόμενων με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με την Αλ Κάιντα. Οι ομάδες αυτές υποστηρίζονται ενεργώς από την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, υπό την υψηλή επιστασία των ΗΠΑ!
Ενώ κλείνουν ήδη διόμισο χρόνια από την έναρξη αυτής της επιχείρησης, το καθεστώς Άσαντ ότι όχι μόνον αντέχει, αλλά μετά τις επιτυχίες των δυο τελευταίων μηνών, φαίνεται ότι έχει ή μάλλον είχε μέχρι τώρα τη δυνατότητα να ανακτήσει τον έλεγχο μεγάλου μέρους της συριακής επικράτειας. Ακριβώς σ’ αυτή τη φάση ήλθε το εξ αντικειμένου προβοκατόρικο κτύπημα με τα χημικά όπλα σε περιοχή της Δαμασκού (21 Αυγούστου), το οποίο δίνει την ευκαιρία κυρίως στις ΗΠΑ να πραγματοποιήσουν -οσονούπω- στρατιωτικό χτύπημα περιορισμένης έκτασης εναντίον συγκεκριμένων στρατιωτικών στόχων, κατά πάσα πιθανότητα 50 τον αριθμό,χτύπημα που θα αποσκοπεί στη αποδυνάμωση και όχι στην ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ.
Κι αυτό γιατί κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν και με ποιον τρόπο είναι δυνατόν να διοικηθεί αυτή η χώρα, σε περίπτωση άμεσης ανατροπής του Άσαντ.
Σε περίπτωση ανατροπής υπάρχουν δυο σενάρια.
Το ένα είναι να επικρατήσουν οι σουνίτες, με την Αλ Κάιντα να έχει σοβαρό λόγο και επιρροή στη διοίκηση της χώρας.
Το άλλο σενάριο είναι να μην επικρατήσει κανείς και η χώρα να οδηγηθεί στο χάος για πολλά χρόνια, μεπροφανή την απειλή αποσταθεροποίησης ολόκληρης της περιοχής, αλλά και την απειλή από τη δράση των ομάδων της Αλ Κάιντα σε ένα τέτοιο περιβάλλον!
Άρα, αυτό που μένει ως η πιο πιθανή εξέλιξη, είναι να δούμε τον αποδυναμωμένο Άσαντ να παραμένει στην εξουσία για ένα διάστημα, μέχρι να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την επόμενη σχετικά ομαλή ημέρα στη Συρία.
Ακριβώς αυτό είναι το σενάριο που προκαλεί καθημερινούς εφιάλτες στην Άγκυρα και αποτελεί σημείο τριβής στις σχέσεις της με την Ουάσιγκτον, αφού η διαιώνιση της κατάστασης στη Συρία εξελίσσεται σε μείζονα απειλή για την Τουρκία.
Ενδεικτικό της τραγικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Τουρκία στον τομέα της εξωτερικής της πολιτικής είναι και το συναφές ζήτημα των σχέσεών της με τη Σαουδική Αραβάι. Ήδη ο Ερντογάν, που μέσα στον Αύγουστο έδωσε εντολή στους κομματικούς μηχανισμούς να οργανώσουν δυο διαδηλώσεις έξω από την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίαςκαι αφού ήδη είχε καθυβρίσει τον Σαουδάραβα βασιλιά λόγω της στήριξης στο νέο καθεστώς της Αιγύπτου, μόλις πριν λίγες ημέρες αναγκάστηκε να ...γλύψει εκεί που έφτυνε, στέλοντας τον Νταβούτογλου στο Ριάντ να ζητήσει λεφτά από την σαουδαραβική κυβέρνηση για τους Σύρους πρόσφυγες, που ξεπερνούν τις 500 χιλιάδες. Να σημειωθεί ότι τα λεφτά ΚΑΙ στα ταμεία του τουρκικού κράτους, τελειώνουν!
Φυσικά,  το πρόβλημα των προσφύγων είναι «παρονυχίδα», μπροστά σε αυτό που συνιστούν οι Κούρδοι της Συρίας, που ελέγχονται από το ΡΚΚ και έχουν δημιουργήσει δομές αυτόνομου κράτους σε μια περιοχή-λωρίδα που ξεκινά από την Ερμπίλ και φθάνει μέχρι τη Μεσόγειο, κοντά στην Αλεξανδρέτα, στην οποία συμπεριλαμβάνονται πετρελαιοπηγές και διαπιστωμένα αποθέματα πετρελαίου αξίας 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων (περιοχή Rimelan)!!!
Και το πρόβλημα αυτό, όσο περνάει ο χρόνος, παγιώνεται και λαμβάνει άλλες διαστάσεις, που είναι σε θέση να επηεράσουν σε τέτοιο βαθμό την πορεία του Κουρδικού διεθνώς αλλά ΚΑΙ στην τουρκική επικράτεια, που η απάντηση στο ερώτημα «μετά τη Συρία τι» να φαντάζει προφανής.

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΕΥΡΗΜΑ:Χρυσάφι εκλύει υποθαλάσσιο ηφαίστειο κοντά στη Σαντορίνη


Χρυσάφι και σπάνια μέταλλα στρατηγικής σημασίας όπως το αντιμόνιο, σε ποσότητες που προκαλούν έκπληξη, αποκαλύπτεται για πρώτη φορά ότι εκλύει το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπο που βρίσκεται βορειοανατολικά της Σαντορίνης.

Ελληνες επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών που ερεύνησαν τον πυθμένα του ηφαιστείου σε βάθος 500 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, διαπίστωσαν πως στο γεωθερμικό πεδίο του Κολούμπο λαμβάνουν χώρα σπάνια φαινόμενα που όμοιά τους δεν έχουν παρατηρηθεί ξανά στον κόσμο.

Τα αποτελέσματα των εργασιών τους που δημοσιεύθηκαν στις 13 Αυγούστου στο γνωστού κύρους επιστημονικό περιοδικό «Scientific Reports (Νature Publishing Group)» – είναι η πρώτη φορά που μια ομάδα κυρίως ελλήνων επιστημόνων δημοσιεύει ερευνητική εργασία στο «Nature» – υποδεικνύουν ότι βαθιά κάτω από το ηφαίστειο συμβαίνουν «εξαιρετικά αποτελεσματικές βιογεωχημικές διεργασίες απόθεσης μετάλλων», όπως λέει στα «Νέα» ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, καθηγητής Κοιτασματολογίας Στέφανος Κίλιας.

Στον μαγματικό θάλαμο του υποθαλάσσιου ηφαιστείου που εκτείνεται σε βάθος 5 χιλιομέτρων στον φλοιό της Γης, παίρνουν σάρκα και οστά φυσικές διεργασίες που ανήκουν στην αιχμή της σύγχρονης διεπιστημονικής γνώσης και έρευνας όπως η Γεωβιολογία και η Βιογεωχημεία.

Χρυσάφι, αντιμόνιο, θάλλιο, άργυρος, αρσενικό, υδράργυρος, ψευδάργυρος αλλά και διοξείδιο του άνθρακα σε ποσότητες που ουδέποτε έχουν καταγραφεί, μαζί με μικροοργανισμούς που συμπεριφέρονται με ασυνήθιστο τρόπο και φαίνεται να διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία των μετάλλων – και όχι μόνο – συνθέτουν την ιδιαίτερη φυσιογνωμία αυτού του ηφαιστείου.

«Το ηφαίστειο μοιάζει με μια χοάνη που το βαθύτερο σημείο του είναι τα 504 μέτρα. Εκεί στον πυθμένα του, που αποτελείται από στερεοποιημένη λάβα, υπάρχουν ρηγματώσεις μέσα από τις οποίες εκλύεται διοξείδιο του άνθρακα σε ποσοστό 99% αλλά και κάποιοι σχηματισμοί, που λέγονται υδροθερμικές καμινάδες και αποτελούνται από μέταλλα όπως το χρυσάφι, το αντιμόνιο, ο άργυρος και το θάλλιο», λέει η Παρασκευή Νομικού, λέκτορας Γεωλογικής Ωκεανογραφίας.

Αυτές οι καμινάδες – αντίστοιχες δεν υπάρχουν στην καλντέρα της Σαντορίνης – μοιάζουν με ψηλόλιγνους καλόγερους ή με βραχώδη υψώματα που είναι διάστικτα από οπές. Βρίσκονται στο βορειοανατολικό τμήμα του πυθμένα του ηφαιστείου και η πιο ψηλή από αυτές φθάνει τα 5 μ. Η φαρδύτερη έχει διάμετρο 1,5 μ.

Ηδη από το 2006 ήταν γνωστή η ύπαρξη των καμινάδων, όχι όμως και τα πετρώματα από τα οποία αποτελούνται. Το 2011 και το 2012 μέλη της ελληνικής ερευνητικής ομάδας, με επικεφαλής την Παρασκευή Νομικού, που συμμετείχαν σε ωκεανογραφική ερευνητική αποστολή με το «E/V Nautilus» του αμερικανικού Πανεπιστημίου Rhode Island, συνέλεξαν με υποβρύχιο ρομπότ δείγματα πετρωμάτων – μεταλλευμάτων από αυτές τις καμινάδες, παγίδευσαν σε δειγματοσυλλέκτες φυσαλίδες από τα αέρια που εκλύονται από τις ρηγματώσεις του πυθμένα και δείγματα θερμού νερού.

Αυτό που έκανε αρχικά μεγάλη εντύπωση στους ειδικούς ήταν ότι στον πυθμένα του ηφαιστείου, μέχρι και 10 μ. ψηλότερα από αυτόν, δεν υπήρχε ίχνος ζωής. Κανένα μικρό ψάρι, καμία βαθύβια γαρίδα.

Μόνο ένα παράξενο πορτοκαλοκόκκινο υλικό, ένα αλλόκοτο μικροβιακό οικοσύστημα ανακατεμένο με άμορφα σιδηροξείδια, απλωνόταν παντού. Το διαπερνούσαν οι φυσαλίδες από τις ρηγματώσεις που αποδείχθηκε ότι εκλύουν μόνο διοξείδιο του άνθρακα μετατρέποντας τον πυθμένα του Κολούμπο σε τοξική λίμνη.

Οι επιστήμονες έφεραν στην επιφάνεια τα δείγματα από τις καμινάδες και άρχισαν την πολύπλοκη ανάλυσή τους με διάφορες τεχνικές και μηχανήματα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και σε ορισμένα εξειδικευμένα εργαστήρια του εξωτερικού, ώστε να προσδιοριστεί η χημική τους σύσταση, να αποκαλυφθούν τα κύρια, δευτερεύοντα στοιχεία και ιχνοστοιχεία που περιείχαν.Κονιορτοποίησαν μικρά τμήματα από τις καμινάδες και τα αποτελέσματα των αναλύσεων έδειξαν ότι κάτω από το ηφαίστειο βρίσκεται ένα πολυμεταλλικό κοίτασμα εν τη γενέσει του.

«Οι αναλύσεις μας έδειξαν την ύπαρξη χρυσού σε περιεκτικότητα που εντυπωσιάζει. Η ανώτατη τιμή που μετρήσαμε ήταν 32 γραμμάρια στον τόνο και η μέση τιμή 9 – 10 γραμμάρια στον τόνο», λέει ο Στέφανος Κίλιας. «Η μέγιστη περιεκτικότητα του δείγματος σε άργυρο ήταν 1.910 γραμμάρια στον τόνο. Ακόμα πιο εντυπωσιακή ήταν η συγκέντρωση του αντιμονίου, αυτού του στρατηγικής σημασίας μετάλλου. Το βρήκαμε σε μέγιστη περιεκτικότητα 22.400 γραμμάρια στον τόνο (πάνω από 2,2% κατά βάρος!) Πρόκειται για ποσότητα που ενδεχομένως να μην έχει καταγραφεί ποτέ άλλοτε στη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία».



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://amphiktyon.blogspot.gr/2013/09/blog-post_8382.html

"Έμμεση εμπλοκή της Βρετανίας στη Συρία"



Σύμφωνα με την εφημερίδα Sunday Telegraph, η Βρετανία θα παράσχει στις ΗΠΑ πληροφορίες που συλλέγουν οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, από το σταθμό ηλεκτρονικής παρακολούθησης στην Κύπρο, για την υποστήριξη της πολεμικής επιχείρησης στη Συρία.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της, η συνεργασία στον τομέα της κατασκοπείας θα συνεχιστεί, παρά το γεγονός ότι το κοινοβούλιο της Βρετανίας ψήφισε κατά της συμμετοχής της χώρας σε στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Δαμασκού.
Σύμφωνα με έγγραφα που είχαν δημοσιευθεί νωρίτερα, τα οποία είχαν παραδοθεί στους δημοσιογράφους από τον πρώην συνεργάτη της CIA Έντουαρντ Σνόουντεν, ο σταθμός παρακολούθησης στην Κύπρο παίζει σημαντικό ρόλο στην ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ Βρετανίας και ΗΠΑ.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΟΜΠΑΜΑ-ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΗΠΑ ΘΑ ΚΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

Οι πύραυλοι Tomahawk cruise έχουν βεληνεκές 2500 χλμ, βάρος 450 κιλά και δύναται να βληθούν από τα πέντε αντιτορπιλικά και τα τέσσερα υποβρύχια του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού που βρίσκονται στην ανατολική Μεσόγειο.
Ωστόσο η αποκλειστική χρήση των συγκεκριμένων πυραύλων κατά της Συρίας  θα έχει τα παρακάτω επακόλουθα:
Τα χημικά όπλα της Συρίας θα μείνουν ανέπαφα, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι αυτά θα βρίσκονται σε υπόγεια καλά προστατευμένα καταφύγια ,για τα οποία οι Tomahawk cruise  εκ κατασκευής δεν έχουν την απαιτούμενη  διατρητική  ικανότητα προκειμένου να τα διαπεράσουν για να καταστρέψουν έτσι τα χημικά όπλα που κρύβονται σε αυτά. Άρα ο Assad  θα έχει στην κατοχή του διαθέσιμο και μετά το αμερικανικό στρατιωτικό κτύπημα, το σύνολο σχεδόν των χημικών του όπλων.
Η Συρία στην παρούσα φάση διαθέτει επιχειρησιακές έξι από τις τριάντα αεροπορικές βάσεις της. Οι Tomahawk cruise έχουν  τη δυνατότητα  να καταστρέψουν μόνο  τους αεροδιαδρόμους των εν λόγω βάσεων, οι οποίοι δύναται να επισκευαστούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.. Αν όμως οι ΗΠΑ χρησιμοποιούσαν βόμβες μεγαλύτερες τόσο σε μέγεθος όσο και σε  βάρος εκρηκτικής κεφαλής τότε οι εν λόγω βάσεις θα καταστρέφονταν ολοκληρωτικά, δίνοντας ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα στους σουνίτες αντάρτες και ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο για την επιβολή μιάς no-fly zones στον εναέριο χώρο της Συρίας.
Επίσης η χρονική αναβολή της επίθεσης δίνει επαρκέστατο χρόνο στον Assad να ασφαλίσει  σε  ανθεκτικά  έναντι των  πυραύλων Tomahawk cruise υπόγεια  καταφύγια ,τα μαχητικά του αεροσκάφη τα  επιθετικά του ελικόπτερα και  φυσικά τους πυραύλους Scud C and D που είναι ικανοί να φέρουν χημική κεφαλή.
Τα κέντρα Διοίκησης και Ελέγχου της 4ης  Μεραρχίας και της Προεδρικής φρουράς είναι στοχοποιημένα από τους  Tomahawk cruise,αφού οι δύο παραπάνω Σχηματισμοί απαρτίζουν τη ραχοκοκαλιά των δυνάμεων του Assad. Εκτιμάται επίσης ότι και τα κέντρα Διοίκησης και Ελέγχου των πόλεων Homs, Hama, Tartus, Latakia,  Aleppo, Idlib  είναι στοχοποιημένα. Καταστροφή  όλων των παραπάνω θα παραλύσει το Σύστημα Διοίκησης και Ελέγχου του Συριακού στρατού ,μειώνοντας τον συντονισμό και τις  επιχειρησιακές  του δυνατότητες σε σημαντικό βαθμό.
Επίσης Μονάδες Πυροβολικού και κέντρα έρευνας και παραγωγής χημικών όπλων εντάσσονται στον πίνακα των στόχων που εκτιμάται ότι θα βληθούν με πολύ καλά αποτελέσματα από πλευράς ΗΠΑ.
Από τα παραπάνω διαπιστώνουμε  ότι η αμερικανική επίθεση όπως είναι μέχρι στιγμής σχεδιασμένη ,δηλαδή μικράς διάρκειας  με Stand-off κτυπήματα με πυραύλους Tomahawk cruise,δεν θα έχει ουσιαστικά αποτελέσματα και στρατιωτικά κρίνεται ως μη ουσιαστικά ,αφού ο Assad  θα διαθέτει μετά από αυτήν  σχεδόν ανέπαφο το χημικό του οπλοστάσιο, τα μαχητικά αεροσκάφη του, και τα επιθετικά του ελικόπτερα .
Το θέμα όμως είναι η αντίδραση από πλευράς Συρίας και Ιράν, γιατί αν έχουμε ανταποδοτικά κτυπήματα ίσως η κατάσταση ξεφύγει από το αρχικά χλιαρό κτύπημα των Αμερικανών και οδηγηθεί σε έναν ανελέητο βομβαρδισμό της Συρίας  και οποιουδήποτε άλλου στα πρότυπα του Ιράκ ,από πλευράς ΗΠΑ.
Τελικά μήπως η κίνηση Obama να «πετάξει το μπαλάκι» στο Κογκρέσο για την έγκριση του κτυπήματος κατά της Συρίας, αποσκοπεί  σε κέρδος χρόνου για πληρέστερη  στρατιωτική προετοιμασία των ΗΠΑ για πάν ενδεχόμενο ,αφού πλέον θα έχουν να καλύψουν το κενό της Μ.Βρετανίας;
Αυτό θα φανεί από τις μετακινήσεις των αμερικανικών αεροπλανοφόρων ,μαχητικών αεροσκαφών τόσο στην ανατολική Μεσόγειο,όσο και στον Περσικό κόλπο το προσεχές χρονικό διάστημα και μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου ,οπότε και θα συγκληθεί η αμερικανική γερουσία.
Οψόμεθα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Το "Κουζνέτσοφ" φορτώνει MiG-29KUB κι έρχεται...


 
Eπιβεβαιώνεται πλήρως (για άλλη μια φορά...) η πληροφορία που μετέδωσε το defencenet.gr την περασμένη Κυριακή περί διακοπής του προγράμματος εκσυγχρονισμού του μοναδικού ρωσικού αεροπλανοφόρου "Ναύαρχος Κουζνέτσοφ" και την έκτακτη αποστολή του στην Μεσόγειο.
Όπως επιβεβαίωσε το ρωσικό Ναυτικό και μεταδίδει η «Φωνή της Ρωσίας», το αεροπλανοφόρο θα σταλεί στη Μεσόγειο μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου, αλλά η ανακοίνωση έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί αναφέρεται στην βάση της Ταρτούς στην Συρία, όπου θα καταπλεύσει στην εκεί ρωσική ναυτική βάση.
Που σημαίνει ότι η Ρωσία στέλνει ένα καθαρό και σαφές μήνυμα ότι "Η βάση μας στην Ταρτούς θα είναι εκεί και θα είναι επιχειρησιακή και τον Δεκέμβριο ότι και να γίνει".
Το αεροπλανοφόρο βρίσκεται το παρόν διάστημα στη θάλασσα του Μπάρεντς, στο ναυπηγείο του Σεβερομόρσκ.
Την περασμένη Κυριακή γράφαμε σχετικά τα εξής (διαβάστε ολόκληρο το αποκαλυπτικό δημοσίευμα εδώ)
"Την ίδια στιγμή το μοναδικό αεροπλανοφόρο της Ρωσίας το "Ναύαρχος Κουζνέτσοφ", διέκοψε το πρόγραμμα γενικού εκσυγχρονισμού του που έχει ξεκινήσει εδώ και 11 μήνες μήνες και κατεβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο επικεφαλής του ρωσικού Στόλου της Μεσογείου.
Το πρόγραμμα αναβάθμισης το οποίο επρόκειτο να ολοκληρωθεί το 2017 διακόπτεται και σπεύδει σε μια περιοχή που όπως όλα δείχνουν θα παιχθεί το μεγαλύτερο γεωστρατηγικό/πολεμικό παίγνιο από την εποχή του πολέμου στον Κόλπο το 1990-1991 που άλλαξε τις ισορροπίες στην Μέση Ανατολή.
Το αεροπλανοφόρο θα αφιχθεί από την θάλασσα του Μπάρεντς στην Α.Μεσόγειο το Νοέμβριο, αφού ολοκληρωθούν οι εργασίες που έχουν ξεκινήσει και αφορούν αλλαγές σε ορισμένα ηλεκτρονικά συστήματα κια τους χώρους ενδιαίτησης του πληρώματος ενώ γίνονται προσπάθειες να επιταχυνθεί η αναχώρησή του και αυτή να γίνει τον Οκτώβριο.
Με τα 24 νέα μαχητικά αεροσκάφη MiG-29KUB που θα συμπληρώσουν την ισάριθμη δύναμη των Su-33. Τα πρώτα θα χρησιμοποιηθούν σε ρόλο αναχαίτισης και τα δεύτερα θα εστιάσουν σε ρόλο κρούσης στόχων εδάφους-επιφανείας.
Συνολικά 20 MiG-29K και 4 MiG-29KUB θα αρχίσουν να παραδίδονται στις Μοίρες του αεροπλανοφόρου από τον Σεπτέμβριο και θα ολοκληρωθούν οι παραδόσεις το 2014 δίνοντας στο "Ναύαρχος Κουζνέτσοφ" μεγάλη αεροπορική ισχύ, ανώτερη από αυτή του γαλλικού αεροπλανοφόρου "Ντε Γκολ".
Τα νέα μαχητικά είναι εξοπλισμένα με εξ ολοκλήρου νέα ηλεκτρονικά συστήματα τρεις οθόνες απεικόνισης και με σύμμορφες δεξαμενές που αυξάνουν την ακτίνα δράσης που αποτελούσε την "αχίλλειο πτέρνα" του κατά τα άλλα αξαίρετου σχεδίου.
Κατά τα λοιπά το ρωσικό αεροπλανοφόρο είναι τώρα εξοπλισμένο με 19 αεροσκάφη Su-33, 4 Su-25 (κρούσης) και 17 ελικόπτερα Κa-27, ενώ μεταφέρει και μεγάλο αριθμό πυρηνικών κεφαλών για χρήση από τους πυραύλους Ρ-700 Granit.
Πέρα από την Ταρσό, θα χρησιμοποιήσει τους κυπριακούς λιμένες και τα τρία ρωσικά αγκυροβόλια στο Αιγαίο."
Για όσους θεωρούν ότι το Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο (πρέπει να ολοκληρωθούν ορισμένες εργασίες που έχουν σχέση με την άφιξη των νέων MiG-29KUB) "θα είναι αργά" να πούμε ότι οι πραγματικές εξελίξεις μόλις τώρα ξεκινούν και θα διαρκέσουν χρόνια...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ Οι κατασχέσεις-κεραυνός είναι γεγονός


Όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και διαθέτουν χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ανεξάρτητα από το εάν είναι από μισθούς ή συντάξεις, έως 1.000 ευρώ θα κατάσχονται χωρίς προειδοποίηση και από την άλλη το ΣΔΟΕ προχωράει σε πάγωμα και στη συνέχεια σε κατάσχεση λογαριασμών όσων μεγαλοϊδιοκτητών πολυτελών κατοικιών στα νησιά τις ενοικιάζουν χωρίς αποδείξεις. Στο υπουργείο Οικονομικών βλέπουν ότι τα έσοδα για το 2013 θα παρουσιάσουν υστέρηση περίπου 1,5 δισ. ευρώ καθώς οι περισσότεροι φορολογούμενοι έχουν λυγίσει από τον καταιγισμό των φόρων.
Ηδη στο επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου του 2013 η υστέρηση ξεπέρασε τα 600 εκατ. ευρώ έναντι των αρχικών στόχων του Προϋπολογισμού. Επιπρόσθετα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξάνονται συνεχώς μήνα με τον μήνα. Ετσι, τον Ιούνιο αυξήθηκαν κατά 400 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας πλέον τα 60 δισ. ευρώ. Μάλιστα μέσα σε 6 μήνες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν κατά 1 δισ. στα φυσικά πρόσωπα και κατά 3 δισ. στις εταιρείες. Μπροστά σε αυτή την αρνητική προοπτική, αποφασίστηκε από το υπουργείο Οικονομικών ότι όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και δεν τις έχουν ρυθμίσει αλλά έχουν καταθέσεις ακόμα και κάτω των 1.000 ευρώ, ανεξάρτητα εάν πρόκειται για μισθό ή σύνταξη, να κατάσχεται ένα μέρος τους ή ολόκληρο το ποσό αν πρόκειται για μεγάλη οφειλή.
Ετσι, για παράδειγμα, αν κάποιος δεν έχει λογαριασμό μισθοδοσίας αλλά η εταιρεία όπου εργάζεται του καταθέτει τα χρήματα σε έναν κλασικό λογαριασμό ταμιευτηρίου ή εάν κάποιος τραβήξει τα χρήματα από έναν λογαριασμό μισθοδοσίας για να τα καταθέσει σε άλλον λογαριασμό, τότε ανά πάσα στιγμή η Εφορία μπορεί να ζητήσει την κατάσχεσή τους. Σε αυτή την περίπτωση λένε έφοροι ότι δεν είναι δυνατόν η ΔΟΥ να γνωρίζει ότι πρόκειται για μισθό ή σύνταξη. Κορυφαία πηγή του υπουργείου Οικονομικών εξηγεί ότι όλοι οι Έλληνες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές πρέπει να τις ρυθμίσουν. «Ας δώσουν ακόμα και 15 ευρώ τον μήνα», λένε οι ίδιες πηγές. Το μέτρο αποτελεί απόρροια του αναθεωρημένου μνημονίου και έχει στόχο να επιταχυνθεί η είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 8 δισ. ευρώ, τα οποία θεωρούνται «εισπράξιμα». «Για να εξασφαλιστεί η ταχεία είσπραξη των φόρων η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να εφαρμόσει το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013 τη δυνατότητα της άμεσης χρέωσης των τραπεζικών λογαριασμών για τους φορολογούμενους που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο», αναφέρει χαρακτηριστικά το μνημόνιο.
Οι αρμόδιες φοροελεγκτικές υπηρεσίες ουσιαστικά θα έχουν το δικαίωμα να κατάσχουν ποσά από τα υφιστάμενα υπόλοιπα των καταθέσεων του οφειλέτη. Εάν τα κατασχεθέντα ποσά δεν επαρκούν για να καλύψουν την οφειλή, τότε τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών του οφειλέτη είναι πιθανόν απλώς να... μηδενίζονται. Το ακάλυπτο ποσό της οφειλής θα αναζητείται με την επιβολή άλλων μέτρων αναγκαστικής είσπραξης.
Και εκποίηση μέσω δημοπρασίας
Το υπουργείο Οικονομικών εντός των επόμενων ημερών θα αποστείλει εγκύκλιο στους εφοριακούς, σύμφωνα με την οποία θα ορίζονται διαδικασίες-εξπρές 30 ημερών όπου θα γίνονται οι κατασχέσεις για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο. Στη συνέχεια και μέσα σε διάστημα 14 ημερών μετά την κατάσχεση το Δημόσιο θα μπορεί να προχωρά σε εκποίηση μέσω δημοπρασίας των κατασχεθέντων. Δηλαδή με την εφαρμογή του μέτρου μέσα σε ενάμιση μήνα θα πρέπει να γίνεται η κατάσχεση αλλά και η εκποίηση περιουσιακών στοιχείων, ώστε το Δημόσιο να λάβει έστω και μέρος των οφειλομένων. Επίσης θα αποστέλλονται εντολές πληρωμών σε τράπεζες και λογιστήρια εταιρειών για κατασχέσεις μελλοντικών μισθών και αμοιβών.
Πλέον των 10 εκατ. ευρώ μάζεψε το ΣΔΟΕ από «μαύρες» βίλες
Περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ σε τραπεζικές καταθέσεις έχει δεσμεύσει τις τελευταίες ημέρες το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Τα χρήματα αυτά ανήκουν σε ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών σε διάφορα νησιά της Ελλάδας, όπως στη Μύκονο, στην Πάρο, στην Αντίπαρο, στη Σκιάθο, στη Σαντορίνη, που τα νοικιάζουν σε αποκλειστικά ξένους πελάτες χωρίς τα μισθώματα να δηλώνονται πουθενά. Πρόκειται για περίπου 1.000 ιδιοκτήτες κατοικιών που νοικιάζουν τα σπίτια τους κυρίως μέσω Διαδικτύου. Το κόστος ανά ημέρα ξεκινάει από 1.000 ευρώ και φτάνει ακόμα και τις 10.000 ευρώ για τα πολύ μεγάλα σπίτια -άνω των 1.100 τ.μ.-, ενώ τα δηλούμενα πόσα δεν ξεπερνούν τα 12.000 ευρώ κατ’ έτος.
Κορυφαίο στέλεχος του Σώματος αναφερόμενο σε παρόμοια περιστατικά σε όλη την Ελλάδα εκτιμά ότι «μέσω του Διαδικτύου ενοικιάζονται τουλάχιστον 50.000 ακίνητα - όχι μόνο μεγάλα και πολυτελή αλλά και μικρότερα».
Μάλιστα στον ΣΔΟΕ λένε ότι πρακτικά στην Ελλάδα έχει στηθεί «μια παράλληλη, σκιώδης βιομηχανία μίσθωσης εξοχικών δωματίων, βιλών και διαμερισμάτων». Τα τελευταία χρόνια οι ξένες ιστοσελίδες που μεσολαβούν για την ενοικίαση πολυτελών βιλών στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί σημαντικά καθώς η ζήτηση είναι ιδιαίτερα μεγάλη.
Πηγή newmoney.gr
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


ΑΠΕΦΥΓΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΝΟΣ ΤΖΑΜΙΟΥ!

ΟΧΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ... ΑΣΧΕΤΗ, Η ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΑΥΤΗ! ΟΥΤΕ ΜΠΗΚΕ, ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ... ΔΙΑΒΑΣΤΕ!


Μάλλον πρέπει να δώσουμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ, στην ακόλουθη είδηση απο τον ισπανικό Τύπο, αφού ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ   Α - Μ Ε - Σ Α !  Στην Σεβίλλη της Ισπανίας, οι κάτοικοι βρήκαν έναν ευφυέστατο ομολογουμένως τρόπο, να σταματήσουν την κατασκευή ενός ακόμα τζαμιού στην πόλη τους!
Έθαψαν ένα... γουρούνι στην περιοχή(!) και φρόντισαν να μαθευτεί, όσο γίνεται περισσότερο, μέσω των τοπικών μέσων ενημερώσεως. Δεν αρκέσθηκαν όμως ΜΟΝΟΝ σε αυτήν την μέθοδο, αλλά... κινηματογράφησαν την όλη διαδικασία, αλλά απλώς αρνήθηκαν να αποκαλύψουν, το ακριβές σημείο της ταφής!
Ο ισλαμικός νόμος, ως γνωστόν απαγορεύει την ανέγερση τζαμιού σε “έδαφος λερωμένο με χοίρο”
Οι μουσουλμάνοι αναγκάσθηκαν να ακυρώσουν το όλο εγχείρημα! Η γή αυτή είχε πουληθεί σε αυτούς, σε χαμηλή τιμή από κυβερνητικούς αξιωματούχους. Καμμία διαμαρτυρία, όπως επισημαίνεται, δεν χρειάσθηκε. Καμμιά απολύτως διαδήλωση δεν έγινε, αλλά τελικώς πέτυχε!!!
ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ, ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ.
Aπορία! Μά δεν βρέθηκε, ούτε ένας «ζωηρός» ελληνικός εγκέφαλος, να το προτείνει τόσον καιρό, λύνωντας τον (μουσουλμανικό) «γόρδιο», με δραστικό τρόπο; 

Το ερώτημα που τίθεται τώρα, για το «δικό μας πονοκέφαλο», είναι θα «υιοθετήσουμε» την «δοκιμασμένη» ισπανική μέθοδο; Ώστε να γλυτώσουμε μιά και καλή, απο τις όποιες αποτρεπτικές άλλες «προσπάθειες», αλλά και να μήν επιχειρηθεί καμμία κατασκευή; Λέτε;

     «Παπαφλέσσας»
ΕΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

http://news-cobra.blogspot.gr/2013/09/blog-post_1.html

ΛΑΟΙ ΠΡΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ-Europe in 2029. ΒΙΝΤΕΟ

Ο εχθρός έρχεται μέσω θαλάσσης υπό τη μορφή κακόμοιρων και ταλαιπωρημένων (λαθρο)μεταναστών.
Η κατάκτηση της Ευρώπης πλησιάζει. Η Ελλάδα δεν θα είναι ποτέ ξανά όπως την ξέραμε…

Οι κυβερνήσεις φοβούμενες(;) την κατακραυγή περί μή ανθρωπισμού, επιτρέπουν και συμβάλουν άμεσα στην εξάπλωση του ισλαμισμού στην Ευρώπη. Οι αριστερές οργανώσεις και τα κόμματα… οι αναρχικοί αλλά και οι ανθρωπιστικές οργανώσεις, “ταϊζουν” ένα τέρας που θέλει να καταπιεί και να κατακτήσει τα πάντα…
Οι αφρικανοί και οι μουσουλμάνοι στην Ευρώπη έχουν ξεπεράσει τα 150 εκατομμύρια και υπολογίζεται σε λίγα χρόνια να είναι πάνω από 300!
Για όσους διαφωνείτε σας καλούμε να αναλογιστείτε πόσα παιδιά έχει σήμερα μια Ελληνική οικογένεια κατά μέσο όρο; 1… ναι, μόνο ΕΝΑ… Πόσα παιδιά αντίστοιχα έχουν μουσουλμανικές οικογένειες; 2-4! Ακριβώς… ΔΥΟ έως ΤΕΣΣΕΡΑ! Το ίδιο συμβαίνει και στην υπόλοιπη Ευρώπη…
Οι περισσότεροι από αυτούς δεν δίνουν αξία στην ανθρώπινη ζωή, σκοτώνουν και σφάζουν χωρίς δισταγμό στο όνομα του ισλάμ… κόβουν κεφάλια μόνο και μόνο επειδή είσαι Χριστιανός!
Δείτε εδώ με δική σας ευθύνη, πολύ άγριες για εμάς εικόνες… πολύ συνηθισμένες για αυτούς!
Η λύση είναι μια… BAND ISLAM …!!
Για όσους μας πουν ρατσιστές και διάφορα τέτοια… τους καλούμε να πάνε ένα ταξιδάκι στις χώρες από τις οποίες προέρχονται όλοι αυτοί που έρχονται στην Ελλάδα…
Δείτε το βίντεο που περιέχει σκηνές από κινηματογραφικές ταινίες που σε λίγα χρόνια θα είναι πραγματικότητα…


.
πηγή

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΥΤΑ: EΜΕΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ !

Βρυξέλλες,Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά
H Dale Gavlak , βετεράνος ειδική ανταποκρίτρια στη Μέση Ανατολή επί 20ετία για τα Associated Press,NPR, BBC , MintpressNews( MPN)κ.ά. και ο Yahya Ababneh δημοσιογράφος στο Amman net,Saraya news ,Geraya news κ.ά., δημοσίευσαν σε αποκλειστικότητα για το δίκτυο MPN (29/08/13), νέα συγκλονιστικά στοιχεία για την επίθεση με χημικά στο προάστειο Γκούτα της Δαμασκού.

Σε επιτόπια έρευνα που πραγματοποίησαν στην Γκούτα και παίρνοντας πολυάριθμες συνεντεύξεις από γιατρούς, κατοίκους, αντάρτες αλλά και από οικογένειες ενόπλων μαχητών, οδηγήθηκαν σε συμπεράσματα που υποδεικνύουν ως ενόχους της επίθεσης τους ένοπλους

παραστριωτικούς.Αναφέρουν στο άρθρο τους ότι οι περισσότεροι πιστεύουν πως ορισμένοι αντάρτες παρέλαβαν χημικά όπλα δια μέσω του επικεφαλή των μυστικών υπηρεσιών της Σαουδικής Αραβίας , πρίγκιπα Bandar Bin Sultan και πως αυτοί ευθύνονται για το ζήτημα των χημικών αερίων. Συγκεκριμένα παραθέτουν τη μαρτυρία του Abu Abdel Monein, πατέρας ενός αντάρτη:
 

20130901-092456.jpg 
 
« Ο γιος μου ήρθε πριν από δυο εβδομάδες και ζήτησε τη γνώμη μου σχετικά με κάποια όπλα που του είχαν ζητήσει να μεταφέρει ».
Ο Abdel Monein δήλωσε ότι ο γιος του και άλλοι 12 αντάρτες σκοτώθηκαν μέσα σ’ ένα τούνελ το οποίο χρησιμοποιούσαν για να αποθηκεύουν αυτά τα όπλα που τους είχε παραδώσει προς φύλαξη ένας Σαουδάραβας γνωστός ως « Abu Ayesha »και ο οποίος ηγείται μιας ένοπλης ομάδας.Ο μάρτυρας αυτός που είχε δει τα όπλα τα περιέγραψε ως εξής : « κάποια απ’ αυτά είχαν μια κατασκευή σαν σωλήνα ενώ άλλα έμοιαζαν με τεράστιες φιάλες γκαζιού ». Ο ίδιος κατήγγειλε ότι ο γιος του και οι υπόλοιποι σκοτώθηκαν από αυτά τα χημικά αέρια.
Άλλοι κάτοικοι της Γκούτα μας εκμυστηρεύτηκαν ότι οι αντάρτες κοιμούνταν σε τζαμιά και σε σπίτια περιοίκων για όσο διάστημα χρειάζονταν για την αποθήκευση αυτών των όπλων στα τούνελ.Όλοι συμφωνούσαν ότι την ίδια μέρα της επίθεσης με χημικά, η οργάνωση Τjahbat Al Nushra (παρακλάδι της Al Qaida) ανακοίνωνε ότι παρόμοιες επιθέσεις θα πραγματοποιούσε κατά των αμάχων στην καρδιά του καθεστώτος Άσσαντ, στη Λαττάκεια.
« Δεν μας εξήγησαν τι ακριβώς ήταν αυτός ο οπλισμός ή πως να τoν χρησιμοποιούμε », δήλωσε γυναίκα της ένοπλης αντιπολίτευσης που για ευνόητους λόγους την ονομάζουμε « Κ ».
« Δεν ξέραμε ότι πρόκειται για χημικά και ούτε φανταστήκαμε ποτέ ότι ήταν χημικά όπλα ».
Ένας πολύ γνωστός ηγέτης των ανταρτών στην Γκούτα ,ο « J » συμφώνησε : « Όταν ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Bandar δίνει τέτοια όπλα στον κόσμο πρέπει να τα δίνει σ’ αυτούς που ξέρουν πως να τα κρατούν και πως να τα χρησιμοποιούν .Η Al Nushra δεν συνεργάζεται με τους άλλους αντάρτες παρά μόνο στις μάχες.Ποτέ δε μοιράζονται μυστικές πληροφορίες. Χρησιμοποίησαν κάποιους απλούς μαχητές για να διαχειριστούν αυτό το υλικό. Είχαμε περιέργεια γι’ αυτά τα νέα όπλα και δυστυχώς κάποιοι τα χρησιμοποίησαν με λάθος τρόπο και προκάλεσαν τις εκρήξεις ».
Eπίσης, οι 2 δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν από γιατρούς που περιέθαλψαν κάποια θύματα των χημικών επιθέσεων ότι τους είχαν προειδοποιήσει οι αντάρτες να προσέξουν πολύ καλά μην κάνουν ερωτήσεις σχετικά με το που, πως και από ποιόν έγινε.
Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα ανέφεραν στους δημοσιογράφους ότι δεν τους επέτρεψαν να επιβεβαιώσουν την πληροφορία για 3300 ασθενείς, ενώ η Guardian (26/08/13) αναφέρει ότι οι επιθεωρητές του ΟΗΕ είχαν επικοινωνία μόνο με 20 ασθενείς και μάλιστα σε ιδιωτική κλινική.


Περισσότεροι από 12 αντάρτες που δέχθηκαν να μιλήσουν με τους ρεπόρτερ, δήλωσαν ότι λαμβάνουν μισθούς από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας.
Η εμπλοκή της Σαουδικής Αραβίας στη συριακή κρίση έχει καταγγελθεί από τη Συρία από την αρχή του πολέμου. Όχι μόνο ευθύνεται για τη χρηματοδότηση και εξοπλισμό των τζιχαιστών αλλά και για την ίδρυση στρατοπέδου εκπαίδευσης και επιχειρησιακού κέντρου στην Ιορδανία που διαθέτει διάδρομο προσγείωσης και μονάδες κατασκευής οπλισμού. Πρόσφατα σε ένα άρθρο του για το Business Insider ο ρεπόρτερ Geauffrey Inguersoll ανέδειξε το ρόλο του Σαουδάραβα πρίγκιπα Bandar bin Sultan, επικεφαλή των μυστικών υπηρεσιών της Σ.Α., και πρώην πρέσβη στις ΗΠΑ.Πολλοί αναλυτές τον θεωρούν υποκινητή του πολέμου λόγω των στενών του διασυνδέσεων με την Washington.Ο ίδιος δημοσιογράφος σε άλλο άρθρο του στην Daily Telegraph αποκαλύπτει μυστικές διαπραγματεύσες μεταξύ Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας στις οποίες προίσταται ο σαουδάραβας πρίγκηπας με τη συναίνεση των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι ο Bandar πρόσφερε στον Πούτιν φθηνό πετρέλαιο με αντάλλαγμα την μη υποστηρίξη του Άσσαντ. Εγγυήθηκε στον ρώσο Πρόεδρο τη διατήρηση της ρωσικής ναυτικής βάσης στη Συρία μετά την πτώση του καθεστώτος Άσσαντ προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία, Τσετσένοι αυτονομιστές θα κάνουν τρομοκρατικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Sochi. Το ρωσικό RiaNovosti επιβεβαιώνει τις διαπραγματεύσεις αλλά δεν αναφέρει τον ωμό εκβιασμό της τρομοκρατίας και προσθέτει στα ανταλλάγματα την αγορά ρωσικών όπλων και το μονοπώλιο στη διακίνηση του φυσικού αερίου.
« Μπορώ να σου εγγυηθώ την προστασία των χειμερινών Ολυμπιακών τον επόμενο χρόνο » φέρεται να του είπε. « Οι τσετσενικές ομάδες που απειλούν την ασφάλεια των Αγώνων ελέγχονται από εμάς » , συνέχισε ο Bandar απευθυνόμενος στους Ρώσους.Σύμφωνα με την Indepedent ήταν ο πρώτος που ισχυρίσθηκε στους δυτικούς συμμάχους από τον Φεβρουάριο ότι ο Άσσαντ έκανε χρήση αερίων σαρίν.
Η Wall Street Journal πρόσφατα ανέφερε ότι η CIA συνειδητοποίησε ότι η Σαουδική Αραβία μιλούσε σοβαρά όταν έλεγε ότι πρέπει να ρίξουν τον Άσσαντ και όταν πρότεινε τον πρίγκηπα Bandar να ηγηθεί του εγχειρήματος :
« Πίστευαν ότι ο πρίγκιπας Bandar , βετεράνος της διπλωματικής ίντριγκας μεταξύ Ουάσιγκτον και Αραβικού κόσμου θα μπορούσε να προωθήσει αυτά που η CIA δεν ήταν σε θέση. Εκτός από χρήματα και όπλα, μπορούσαν να προσφέρουν αυτό που ένας αμερικάνος διπλωμάτης επισήμανε με την αραβική λέξη « wasta » δηλ.χτύπημα κάτω από τη μέση.»

O Bandar σύμφωνα με την Wall Street Journal εξελίχθηκε σ’επικεφαλή της εξωτερικής πολιτικής της Σαουδικής Αραβίας με τα σχέδιά του για εξόντωση του Άσσαντ και των συμμάχων του, Ιράν και Χεζμπολά. » Προς αυτόν τον σκοπό έπεισε την Ουάσιγκτον να υποστηρίξει παρασκηνιακά πρόγραμμα εξοπλισμού και εκπαίδευσης των ανταρτών στη στρατιωτική της βάση στην Ιορδανία.
Ο Peter Oborne έγραφε στην Daily Telegraph την Πέμπτη : « Oι μόνοι που θα επωφελούνταν από αυτήν την θηριωδία ήταν οι αντάρτες που έχαναν τον πόλεμο και τώρα έχουν ΗΠΑ και Βρετανία έτοιμες να επέμβουν. Ενώ φαίνεται ότι υπάρχουν λίγες αμφιβολίες για το ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα υπάρχουν πολλές αμφιβολίες για το ποιός τα χρησιμοποίησε.Μην ξεχνάμε ότι ο Άσσαντ είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν από τους αντάρτες για χρήση δηλητηριωδών αερίων και η Κάρλα Ντελ Πόντε που ήταν επιτετραμένη του ΟΗΕ για τη Συρία συμπέρανε ότι υπεύθυνοι ήταν οι αντάρτες ».



                                                                                                                                                    πηγή

 

http://news-cobra.blogspot.gr/2013/09/e.html

Επίθεση της Ελλάδας στη Συρία

 
Έξαλλος είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα να περιμένει την έγκριση του Κογκρέσου, για να ξεκινήσει η στρατιωτική επίθεση στη Συρία. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε πως ο Ομπάμα και ο Κάμερον είναι κότες και πως είναι έτοιμος να αναλάβει δράση.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal -που αναδημοσιεύεται από τους New York Times, τον Guardian και το Spiegel-, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε πως η Ελλάδα θα επιτεθεί στη Συρία.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσε εντολή στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο να του παραδώσουν την ηγεσία για να επιτεθεί στη Συρία.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε πως, αφού οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία δεν έχουν τα κότσια να επιτεθούν στην Συρία, η Ελλάδα θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα επιτεθεί μόνη της στη Συρία.
Η επίθεση της Ελλάδας στη Συρία αναμένεται να ξεκινήσει από ώρα σε ώρα, αφού τα αεροσκάφη μας είναι σε ετοιμότητα και τα πλοία μας πλέουν κοντά στα παράλια της Συρίας.
Της ελληνικής στρατιωτικής επίθεσης στη Συρία θα ηγηθεί ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Με ζουρλομανδύα.
Ο Θεός της Ελλάδας είναι μαζί μας.
 http://pitsirikos.net

http://news-cobra.blogspot.gr/2013/09/blog-post.html

Κατά οιασδήποτε ένοπλης επέμβασης στη Συρία το Βατικανό.Ο Βαρθολομαίος κι ο Ιερώνυμος υποστηρίζουν ακόμη και τώρα στη γραμμή των Αβραμόπουλου-Βενιζέλου;

http://left.gr/sites/left.gr/files/b55c3a67d00dbb0138e47d814ee0ab5e_XL.jpg


Ημέρα Προσευχής και Νηστείας στον κόσμο για την ειρήνη στη Συρία και σε όλη τη Μέση Ανατολή κήρυξε σήμερα ο Πάπας την 7η Σεπτεμβρίου, απευθυνόμενος σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.


Ο Πάπας καταδίκασε τη χρήση χημικών όπλων, την οποία η Δύση αποδίδει στα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα τονίζοντας "ποτέ πια πόλεμος" και τάχθηκε κατά οιασδήποτε ένοπλης επέμβασης στη Συρία.

Ο Ποντίφικας ζήτησε από τους 1,2 εκ. Καθολικούς του κόσμου να προσευχηθούν για την ειρήνη στη Συρία στη 7 Σεπτεμβρίου και τόνισε ότι ο ίδιος θα χοροστατήσει σε ειδική λειτουργία στο Βατικανό.

Ο Πάπας ζήτησε επίσης από όλους τους Χριστιανούς καθώς και από τους οπαδούς άλλων θρησκειών να ακολουθήσουν την πρωτοβουλία των Καθολικών στις 7 Σεπτεμβρίου.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://news-cobra.blogspot.gr/2013/09/blog-post_4183.html

Δεν θα είναι τόσο εύκολος ο πόλεμος με τη Συρία - Στο 1 δισ. δολάρια το μήνα το κόστος

Δεν θα είναι τόσο εύκολος ο πόλεμος με τη Συρία - Στο 1 δισ. δολάρια το μήνα το κόστος 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, θα περιμένει την απόφαση του Κογκρέσου της 9ης Σεπτεμβρίου όπου θα του δοθεί το πράσινο φως για μια επιδρομή στη Συρία εξαιτίας της χρήσης χημικών από το καθεστώς Άσαντ.

Όμως για να καταστραφούν οι εγκαταστάσεις χημικών αερίων στη Συρία, σύμφωνα με τους ειδικούς θα πρέπει να δημιουργηθεί μία ζώνη no-fly, τόσο για αεροπλάνα, όσο και για πυραύλους, πράγμα που απαιτεί μεγάλο αριθμό από αεροσκάφη, πλοία, υποβρύχια και άλλα μέσα.
Μαζί με την Αίγυπτο, η Συρία είναι ανάμεσα στις πέντε χώρες που δεν έχουν υπογράψει τη συνθήκη του 1993 για την απαγόρευση των χημικών όπλων.
"Αν οι ΗΠΑ λάβουν μέρος σε μία στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, τότε πρέπει να είναι προετοιμασμένες για το τι θα ακολουθήσει και η πιο βαθιά εμπλοκή θα είναι δύσκολο να αποφευχθεί" αναφέρει σε έκθεσή του της 19ης Ιουλίου ο Αμερικανός στρατηγός Martin Dempsey.
Σύμφωνα με τον Dempsey εκτός από τις εκατοντάδες επιχειρήσεις που θα έπρεπε να γίνουν στη Συρία και την χερσαία επέμβαση, απαγορευτικό θα είναι και το κόστος, των επιχειρήσεων αυτών που θα φτάνει το 1 δισ. δολαρίων το μήνα.

http://news-cobra.blogspot.gr/2013/09/1.html

Αβέβαιο το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του Κογκρέσου των ΗΠΑ

ΔΙΧΑΣΜΕΝΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΓΙΑ ΣΥΡΙΑ
Μπορεί πολλά μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ να καλωσόρισαν την απόφαση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να τους ζητήσει να ψηφίσουν για να εγκρίνουν την στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, αλλά παραμένει ασαφές το εάν θα μπορέσει να συγκεντρώσει ικανό αριθμό ψήφων ώστε να περάσει η πρότασή του, έγραψε σήμερα η εφημερίδα New York Times.
Στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, το οποίο πλειοψηφεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, δήλωσαν ότι εάν γινόταν σήμερα ψηφοφορία, η εισήγηση του Ομπάμα θα απορριπτόταν, σημείωσε η εφημερίδα. Ο Ομπάμα έχει στα χέρια του μια μάχη και στη Γερουσία, παρά το ότι στο σώμα αυτό του Κογκρέσου πλειοψηφεί το δικό του κόμμα, οι Δημοκρατικοί.
«Ο Ομπάμα δεν έχει καμία πιθανότητα να κερδίσει σε αυτή την ψηφοφορία εάν δεν μπορέσει να εξασφαλίσει την πλειοψηφία του δικού του κόμματος, κι αμφιβάλλω ότι μπορεί», είπε στην εφημερίδα ο εξέχων βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων Τομ Κόουλ, ο οποίος εκπροσωπεί την Οκλαχόμα στο Κογκρέσο.
Τα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου προβάλλουν εντελώς διαφορετικούς λόγους για την αντίθεσή τους στην πρόταση να αναληφθεί στρατιωτική δράση. «Δεν είμαστε ο χωροφύλακας του κόσμου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημοκρατικός Άλαν Γκρέισον, ο οποίος εκπροσωπεί τη Φλόριντα, σε μια ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
Σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος, οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές Τζον Μακέιν (Αριζόνα) και Λίντσεϊ Γκρέιαμ (Νότια Καρολίνα) επέκριναν το γεγονός ότι το σχέδιο του Ομπάμα δεν πάει όσο μακριά θα ήθελαν.
«Δεν μπορούμε καλή τη πίστη να υποστηρίξουμε μεμονωμένα στρατιωτικά πλήγματα στη Συρία τα οποία δεν αποτελούν τμήμα μιας συνολικής στρατηγικής που μπορεί να μεταβάλει την ισορροπία στο πεδίο της μάχης», τόνισαν οι δύο γερουσιαστές σε κοινή τους ανακοίνωση η οποία δόθηκε στην δημοσιότητα χθες.
 
http://www.apocalypsejohn.com/2013/09/avevaio-to-apotelesma-ths-pshfoforias-tou-kogkresou-twn-hpa.html

Για “ανταρσία” του Αμερικανικού στρατού μιλούν Γερμανικά μέσα!


http://olympiada.files.wordpress.com/2013/09/20130901-163607.jpg

Τις αντιδράσεις ανδρών των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ τις είδαμε νωρίτερα. Αυτό όμως που μεταδίδουν Γερμανικά μέσα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.
“Ο Ομπάμα έκανε πίσω και ζήτησε την άδεια του κονγκρεσου για επίθεση στην Συρία, μετά την λυσσαλέα αντίδραση των στρατιωτικών που του έστειλαν αυστηροτατο μήνυμα.”
Αυτό προφανώς ήταν το παρασκήνιο της τελευταίας στιγμής που οδήγησε ακόμα και το διάγγελμα σε καθυστέρηση, πράγμα πρωτοφανές για τον Λευκό Οίκο.
Το σενάριο είναι πάντως λογικό εάν αναλογιστούμε την απροθυμία των ΕΔ να πολεμήσουν στο πλευρό της… Αλ Κάιντα (!!!) όταν από την δράση της
έχουν θρηνησει τα περισσότερα θύματα τις τελευταίες δεκαετίες.
Σε λίγες ημέρες θα φανεί πόσο βαθιά θα είναι αυτή η ρήξη. 

 

 

πηγή 

 
http://news-cobra.blogspot.gr/2013/09/blog-post_6393.html

ANTΩΝΙΟΣ & ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ: Έχουν δεσμευθεί με υπογραφές...για την πώληση του "νερού"..



Το "The Second Economic Adjustment Programme for Greece Second Review – May 2013", είναι η προηγούμενη, και σε κάθε περίπτωση σε ισχύ, αναθεώρηση της τρόικα για το πρόγραμμα της Ελλάδας.
Η έκθεση συντάχθηκε από το Directorate General Economic and Financial Affairs, υπό την κατεύθυνση του Matthias Mors (Δντή και επικεφαλή της αποστολής στην Ελλάδα). Επειδή πολλά ακούγονται και γράφονται για την ιδιωτικοποίηση των Εταιρειών Ύδρευσης...
Ας δούμε τι προβλέπει λοιπόν αυτή η αναφορά για τα "Νερά"...
Σελίδα 108 
Annex 9.1 Thessaloniki Water (EYATH) Establish regulatory framework
(December 2012). December 2012. The relevant law provisions were adopted by Parliament at 24/1/2013 (FEK A29/5-2-2013). The JMD for the establishment of the regulatory framework was signed and published (FEK 679/22-3-2013).
Annex 9.1 Athens Water (EYDAP) Establish regulatory framework (December
2012). December 2012. The relevant law provisions were adopted by Parliament at 24/1/2013 (FEK A29/5-2-2013). The JMD for the establishment of the regulatory framework was signed and published (FEK 679/22-3-2013).
Σελίδα 207 Αποκρατικοποιήσεις

Q1 Q3/13 Thessaloniki Water (EYATH) 
Establish regulatory framework (March 2013 - DONE). Establish pricing policy (May 2013) and amend the license (November 2013).
Q3 Q2/14 Athens Water (EYDAP)
Establish regulatory framework (March 2013 - DONE). Establish pricing policy (September 2013)
and amend license (February 2014). Settlement of receivables from the State (February 2014).
Πρέπει να τονισθεί στο σημείο αυτό ότι, σε κάθε περίπτωση οι αναφορές-αναθεωρήσεις της τρόικα έχουν την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης η οποία πρέπει να εφαρμόσει απαρέγκλιτα τα όσα ρητά αναφέρει η τρόικα.


Για αυτό το λόγο βάζουν και τον δήθεν πρωθυπουργό (Σαμαρά) να υπογράφει δήλωση συμμόρφωσης και υποταγής για να πάρουν την δόση...αυτό είναι το περίφημο Letter of Intent..

ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ!! ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ!!

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΡΟΜΑΖΕΙ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 1974-2012) Τυχαίο; Ότι δεν κυβέρνησε την Ελλάδα κανένας Έλληνας; Όλοι Εβραίοι!.....

86.jpg
ΜΕ ΕΒΡΑΪΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΡΩΜΙΕ;;;

 
Post image for Ούτε ένας Έλληνας πολιτικός-Όλοι τους είναι Εβραϊκής καταγωγής .
 
Ούτε ένας Έλληνας πολιτικός δεν κυβέρνησε την Ελλάδα μετά την μεταπολίτευση .
  Όλοι τους είναι Εβραϊκής καταγωγής .
Γι΄αυτό ρήμαξαν την Ελλάδα !
Ορκισμένοι εχθροί μας είναι!!!
 
  Γεώργιος Παπανδρέου, ή και Γέρος της Δημοκρατίας ήταν εβραίος ;

 Η Αλήθεια είναι η εξής : Προ 300-350 ετών εβραίος εκ της τότε Παλαιστίνης εγκατεστάθη εις την Ελλάδαν. Και που εγκατεστάθη ; Εις τις Κεχριές !

 Απόγονος τούτου, εγκαταλείψας αργότερον τις Κεχριές Κορίνθου, αλλά και το εβραϊκόν του επώνυμον, εγκατεστάθη εις την Πόλιν των Ιωαννίνων, σημαντικόν κέντρον εβραίων και τότε και σήμερον, ως Σταυρόπουλος ...

 Απόγονος τούτου εγκατέλειψεν αργότερον τα Ιωάννινα και μετεκόμισεν εις την Αχαίαν, όπου και ευρέθη εις το γνωστόν Καλέντζι ... Εξ απογόνου ... ...ονόματι Ανδρέα, όστις ήσκησεν το επάγγελμα του "παπά", έλαβον το και εις την εποχήν ημών επώνυμον Παπανδρέου ...

 Η πρώτη εγκατάστασις των Παπανδρέου εις τις Κεχριές Κορίνθου φαίνεται, πως ήτο η συναισθηματική αιτία της αποκτήσεως ... αγροτικής-εξοχικής οικίας εις ... παρακείμενον χωρίον, το οποίον έως και σήμερον χρησιμοποιούν ... Τον, δε, Γεώργιον Παπανδρέου εισήγαγεν εις τον Δημόσιον Βιον της Χώρας, ως Νομάρχην, ο έτερος εβραίος ... Μπενύ Σελόν ή ... Βενιζέλος Ελευθέριος.

 Και ποίον ήτο το εβραϊκόν επώνυμον των Παπανδρέου ;

 ήτο το Ζετκίν ή το Καψαλί
 
ο υιός αυτού
και ο υιός του υιού με ... σηκωμένα μανίκια !

και ροδοσταυρίτης βεβαίως βεβαίως !
καταθέτει στεφάνι σε εβραϊκή γιορτή
με το εβραϊκό του καπελάκι (κιπά)

εδώ απονέμει τιμές στον μεγαλύτερο σφαγέα
των Ελλήνων , τον Κεμάλ Ατατούρκ

ο μεγάλος εθνάρχης ... ο ντονμές

και ο ανηψούλης του ο μπουλούκος ...




και αυτός με το καπελάκι του ...
και πως του πααααααει !

και μία με καπελάκι ... αμ πώς !

και ο ... σπουδαρχίδης στο κόλπο , τι νομίσατε ...

Είπε :"Τα εθνικά σύνορα κι ένα μέρος της εθνικής
κυριαρχίας θα περιορισθούν, χάριν της ειρήνης
και της ευημερίας"




δεν λέω τιποτε γι΄αυτόν ...

μπορεί να μου δώσει καμιά ευχή ...

από τους τότε γνωστούς άγνωστους



ο Αλογοσκούφης σε συνεδριο της γνωστης λεσχης

και ο Παυλόπουλος ρε παιδιά , μασόνος ...
ο Προκόπης ! Τι τον βρήκατε ρε ...

Ο πολύς Αβραμόπουλος ... ομιλεί σε μασονική στοά

Αυτή το δήλωσε ευθαρσώς μέσα στο
Ελληνικό κοινοβούλιο πως είναι Εβραία .
Επίσης λέει πως τα Ελληνικά είναι ξένη γλώσσα γι αυτήν !

φήμες το θέλουν εβραϊκής καταγωγής ,απ΄την
μητέρα του εκ Κεφαλληνίας, το γένος Ραζή.

υφυπουργός Εξωτερικών Ροζάκης ...
εβραιοπουλάκι και αυτός

κούκου τζα !

πουλάκι μου ... κι εσύ !

Έχει τιμηθεί με το ανώτατο παράσημο «Bernando O' Higgins»
που ήταν Μασόνος της Στοάς του Λονδίνου

ο Βούγιας παιδιά ... καλέ συ !


 
σιγά μην έλειπε το αστέρι μας απ΄την εβραϊκή παρέα μας
Δυστυχώς , ζουν ανάμεσά μας ... και δεν είναι μόνοι τους ... έχουν και τα δουλικά τους ... τα σκυλάκια τους ντε ... τους γνωστούς εβραιόδουλους , φιλοχρήματους γλύφτες ...


(Από εδώ τα παρακάτω στοιχεία ) Φυσικά δεν λείπουν οι εβραίοι και οι εβραιόφιλοι και από τα υπόλοιπα κόμματα, με προεξάρχουσα τη Νέα Δημοκρατία. Εκτός από τον πρώην πρόεδρό της Μ. 'Εβερτ, οι σχέσεις του οποίου με το εβραϊκό στοιχείο είναι κάτι περισσότερο από δεδομένες, (πανταχού παρών σε όλα τα εβραϊκά μνημόσυνα, κατελθών ως υποψήφιος δήμαρχος το 1986 με τον συνδυασμό «Νέα Εποχή», στο ψηφοδέλτιο του οποίου υπήρχαν και εβραίοι, (Ααρών, Σαμπεθάι κ.ά.), στο κόμμα του υπάρχουν ουκ ολίγοι εβραίοι και εβραιόδουλοι.


Κατ' αρχήν διακρίνεται ο πρώην υπουργός Γεράσιμος Αποστολάτος, φανατικός υμνητής των εβραίων, πρώην πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού και εκδότης του περιοδικού «Ελληνο-ισραηλινά Νέα».


Ακολουθεί ο εβραιόφιλος Ν. Μάρτης, πρώην υπουργός και βουλευτής, ο οποίος προ ετών κυκλοφόρησε το βιβλίο «Η πλαστογράφηση της Ιστορίας της Μακεδονίας», δια του οποίου «προσπαθεί» να αποδείξει την Ελληνικότητα της Μακεδονίας ...; επικαλούμενος τις μαρτυρίες της Παλαιάς Διαθήκης. Δηλαδή, αναθέτει στους εβραίους ούτε λίγο ούτε πολύ, να αποφανθούν αν η Μακεδονία είναι Ελληνική. Το βιβλίο του Μάρτη για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας με εβραϊκό πιστοποιητικό, έχει προβληθεί κατά κόρον από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο και τα εβραϊκά Xρονικά, καθόλου βέβαια τυχαία ...;


Ο Ι. Παλαιοκρασάς, τυγχάνει εκ των φίλων του ΚΙΣ και είναι πρωτοπόρος σε όλα τα εβραϊκά «μνημόσυνα». Ακολουθεί ο Ι. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος επίσης πρωτοστατεί σε όλα τα μνημόσυνα ανά την Ελλάδα, για το «ολοκαύτωμα». Ως υπουργός Εθνικής Αμύνης συνήλθε συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία «Τζένεραλ Νταϊνάμικς» (General Dynamics) για την αγορά 40 αεροσκαφών F-16. Για την εξεύρεση ωστόσο των αναγκαίων κονδυλίων, κατέφυγε στην εβραϊκή εταιρεία «Σόλομον Μπράδερς» (Solomon Brothers) η οποία μάλιστα διαδραμάτισε και εγγυητικό ρόλο στην συμφωνία, φυσικά με το αζημίωτο. Κατά το 1993, ο Βαρβιτσιώτης με τον τότε υφιστάμενό του Ι. Σταθόπουλο, είχαν επιδοθεί, ματαίως βέβαια, σε ...; έρευνες για την «ανακάλυψη» της ανύπαρκτης εβραϊκής ταξιαρχίας, η οποία δήθεν είχε πολεμήσει κατά την περίοδο 1940-41 στην Ελλάδα και ...; θυσιάσθηκε για τον Ελληνισμό!


Ο Αν. Ανδριανόπουλος, συγκαταλέγεται στους ένθερμους νεοταξίτες και υποστηρικτές του Ισραήλ. Λάτρης των εβραϊκών κιμπούτς, προφανώς εθιζόμενος στην εβραϊκή νοοτροπία περί εργασίας, πραγματοποιεί συχνά επισκέψεις στο Ισραήλ και εκφράζει φιλοσιωνιστικές απόψεις.


Η Κέλλυ Μπουρδάρα, κατά τη θητεία της στο Υπουργείο Πολιτισμού, είχε δαπανήσει αρκετά κονδύλια για την προβολή εβραϊκών έργων τέχνης και θεμάτων της Παλαιάς Διαθήκης στην Εθνική Πινακοθήκη, αποσπώντας επαινετικά σχόλια από το εσωτερικό έντυπο των εβραίων «Τα Νέα μας» (1-10-1993).


Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, δήμαρχος Αθηναίων και πρώην πρόεδρος του Κ.Ε.Π., έχει αναφερθεί σε πολλά δημοσιεύματα και έχει καταγγελθεί, χωρίς ωστόσο να διαψευσθεί, ότι ενισχύεται από εβραϊκές πηγές με εξουσιαστικές προοπτικές. Κατά την διεκδίκηση του βουλευτικού αξιώματος, αυτοπροβαλλόταν ως «Εκπρόσωπος μίας Νέας Εποχής», ισχυρισμός ο οποίος καθιστά αρκετά σαφή τον υπαινιγμό του. Από το 1990 υπηρετούσε στο διπλωματικό γραφείο του Κ. Μητσοτάκη, από το οποίο κατέβαλλε «άοκνες» προσπάθειες για την αναγνώριση του κράτους του Ισραήλ. Παρεμπιπτόντως, είναι μήπως τυχαίο το γεγονός ότι η πρώτη διπλωματική ενέργεια της κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας μόλις ανήλθε στην εξουσία το 1990, ήταν η αναγνώριση του κράτους του Ισραήλ;


Οι Αθανάσιος Τσαλδάρης, Αριστ. Παυλίδης, Γ. Παναγιωτόπουλος και Θ. Σοφούλης, άπαντες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, εξέφρασαν κατά το παρελθόν, εντός και εκτός βουλής, απροκάλυπτα φιλεβραϊκές θέσεις. Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση των Πεσματζόγλου και Πλυτά.


Η Φ. Πάλλη Πετραλιά, διατηρεί άριστες σχέσεις με τους εβραίους, τόσο μάλιστα ώστε να αποτίει φόρο τιμής στην επτάφωτο λυχνία, στεκόμενη σε στάση προσοχής και θέτοντας το χέρι στην καρδιά ... Φημολογείται δε ότι στην κατοικία της επήλθε η σύμπραξη-συναλλαγή των εβραίων επιχειρηματιών των ΗΠΑ με τους Αχέπανς, μία σχέση καθυποταγής των ελληνικών επιχειρηματιών των ΗΠΑ στο σιωνιστικό λόμπυ.


Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κοσμόπουλος, εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, διατηρούσε άριστες σχέσεις με το τοπικό εβραϊκό στοιχείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κοσμόπουλος αρεσκόταν στο να εκφωνεί λόγους σε εβραϊκές συναγωγές και σε συναφείς χώρους. 'Αλλωστε κυκλοφορεί ευρέως η φήμη ότι ο Κοσμόπουλος, στα πλαίσια της αναδείξεως της Θεσσαλονίκης ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, εξασφάλισε για την προβολή των δραστηριοτήτων της εβραϊκής κοινότητας σημαντικά κονδύλια.


Απροκάλυπτα φιλική προς τον εβραιοσιωνισμό στάση, τήρησε και ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής. Επί της περιόδου της πρωθυπουργικής παντοδυναμίας του στη Ν.Δ. (1974-1980) ζωτικής σημασίας εθνικοί και κρατικοί φορείς είχαν αλωθεί από τους εβραίους. Ενδεικτικά αναφέρουμε (από το βιβλίο του Ι. Φουράκη «Ελληνισμός - Εβραιοσιωνισμός» σελ. 361) ότι στο Υπουργείο Εξωτερικών δέσποζε ο Μάριος Καμχής, στο Υπουργείο Παιδείας ο Αλέν Γιοβάνοβιτς, στον τομέα της Πολεμικής Βιομηχανίας ο Σαμπί Σαμπετάϊ, στην ΔΕΗ ο Ραφαήλ Μωϋσής και ο Ισαάκ Λεβή, στον ΟΣΕ ο Σαμουήλ Κοέν, στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα η Μαρία Ρεζάν, η Μπιάνκα Κοέν και ο Ζακ Μεναχέμ, στον ΟΤΕ ο Αβραάμ Μόρδος, ο Η. Μόρδος, ο Χαϊμ Καπέτας, ο Β. Αλπαλάς. Στην Τράπεζα Ελλάδος κυριαρχούσαν ο Μ. Λεβί, ο Χαϊμ Κοέν, ο Α. Κοέν, ο Π. Μπενουζίλιο, ενώ στους πανεπιστημιακούς χώρους αλώνιζαν ο Αζαρίας Χαναάν, Β. Ακαλάη, Η. Κρίσηπης, Χ. Περέζ, Χ. Ροζενστάιν.


Ο Θεόδωρος Κασσίμης, κατά τη διάρκεια της θητείας του στον ΕΟΤ, έθεσε σε κυκλοφορία ένα ανεπίτρεπτο φυλλάδιο για τα ανύπαρκτα ... εβραϊκά αξιοθέατα στην Ελλάδα. Φημολογείται ότι η σύζυγός του είναι εβραϊκής καταγωγής, κατά την περίοδο δε της δραστηριοποιήσεώς του εντός του ΕΟΤ, πολλοί εβραίοι προωθήθηκαν ως ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων. Χαρακτηριστική περίπτωση επ' αυτού προώθηση του Δαυίδ Γκολφάιντ στο ξενοδοχείο «Αστέρας» της Βουλιαγμένης.


Στενές σχέσεις με τους ιουδαίους, έχει όμως και η πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Βιργινία Τσουδερού. Δεν γνωρίζουμε τις ακριβείς σχέσεις με την οικογένεια Ιουδερού, το γένος Μολώχ, όμως οι σχέσεις της με το εβραϊκό στοιχείο είναι κάτι παραπάνω από φιλικές ...


Όσα επ' αυτού παρατίθενται είναι εντελώς ενδεικτικά. Υφίστανται πολλά παράκεντρα αποφάσεων, δρώντα τόσο εντός του πολιτικού παρασκηνίου όσο και εκτός των μέσων μαζικής αποχαυνώσεως, τα οποία ελέγχονται από τον διεθνή σιωνισμό.


Πρέπει δε να τονίσουμε ότι όλα ανεξαιρέτως τα πολιτικά κόμματα αποτίουν φόρο τιμής στο «ολοκαύτωμα» και εγκωμιάζουν διαρκώς τους εβραίους. Προκαλεί βεβαίως εντύπωση το γεγονός ότι ουδείς αναφέρεται στις θυσίες εκατομμυρίων ανθρώπων άλλων λαών, ουδείς μνημονεύει τις εκατόμβες των θυμάτων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, παρά μόνο γίνεται αποκλειστική μνεία στους εβραίους. Χαρακτηριστικό δείγμα επ' αυτού, είναι οι «γονυκλισίες» των πολιτικών, επ' ευκαιρία των διαφόρων τελετών τις οποίες διοργανώνουν διαρκώς οι εβραίοι για το «ολοκαύτωμα», τελετές, η παρουσία στις οποίες έχει χαρακτήρα «νομιμοφροσύνης» και πίστεως στα κελεύσματα του Ισραήλ.


Στα πλαίσια σχετικής εκδηλώσεως την οποία διοργάνωσαν οι εβραίοι στις 27 Μαρτίου 1996 στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, προκειμένου να εορτάσουν τα 50 χρόνια από την ανασυγκρότηση του εν Ελλάδι εβραϊσμού, παρέστη το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας, σε ένδειξη προσηλώσεως στο εβραϊκό στοιχείο. Το κυρίαρχο στοιχείο σε αυτή την εκδήλωση, όπως και όλες τις συναφείς, ήταν ότι το σύνολο των ομιλητών, προερχομένων από τον κοινοβουλευτικό χώρο, έπλεξαν το εγκώμιο των εβραίων κατά κόρον, επιχειρώντας να τους παρουσιάσουν μάλιστα και ως σημαντικούς παράγοντες για την ελληνική ανάπτυξη σε όλους τους τομείς.


Ανάμεσα σε εκείνους που περιφέρονται όπου γίνονται εβραϊκές εορτές και «μνημόσυνα» είναι οι ακόλουθοι: Ιωάννα Τσάτσου, Απόστολος Κακλαμάνης, Μιλτιάδης 'Εβερτ, Παυσανίας Ζακολίκος, Παναγιώτης Σγουρίδης, Γ. Αναστασόπουλος, Γεώργιος Παπανδρέου, Γεώργιος Ράλλης, Κώστας Μητσοτάκης, Ιωάννης Γρίβας, Γεράσιμος Αρσένης, Σταύρος Μπένος, Κώστας Γείτονας, Γιώργος Ρωμαίος, Γιώργος Πασχαλίδης, Ιωάννης Πεσματζόγλου, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Β. Μποτόπουλος, Στέφανος Στεφανόπουλος, Νίκος Κωνταντόπουλος, Βασίλης Κόκκινος, Θεόδωρος Κασσίμης, Νίκος Γκελεστάθης, Επαμ. Ζαφειρόπουλος, Σωτήρης Κούβελας, Γρηγόρης Φαράκος, Γρηγόρης Γιάνναρος, Ευαγγ. Κουλουμπής, Αννα Ψαρούδα Μπενάκη, Αντώνης Λιβάνης, Ι. Κεφαλογιάννης, Μ. Γιαννάκου Κουτσίκου, Δημ. Δημοσθενόπουλος, Στεφ. Μάνος, Αγγ. Μπρατάκος, Β. Μαγγίνας, Γερ. Αποστολάτος, Γ.Α. Μαγγάκης, Δ. Σιούφας, Μιχ. Παπαγιαννάκης, Β. Τσουδερού, Θ. Πάγκαλος και πολλοί άλλοι (Περιοδικό «Χρονικά» - Οργανο Κ.Ι.Σ. τεύχος Ιούλιος - Αύγουστος 1996).


Φυσικά δεν έλειψαν και οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Ελλάδας (Επίσκοπος Μελίτων, Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης, Έξαρχος Ειρηναίος), στρατιωτικοί, πανεπιστημιακοί καθηγητές και δημοσιογράφοι.


Φυσικά, πέραν αυτών, υπάρχουν πολλοί ακόμη φιλοεβραίοι και σιωνιστές, οι οποίοι αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά ενισχύουν με τη στάση τους και τις πράξεις τους τον διεθνή σιωνισμό.


Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ MOSSAD ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Πολλά φημολογούνται για την δράση, συχνά ανεξέλεγκτη, των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ στον Ελλαδικό χώρο.


Σχετικά πρόσφατα είχε αναφερθεί από τον Ελλαδικό τύπο, το γεγονός ότι 'Ελληνες αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, και όχι μόνο, θα εκπαιδευθούν από στελέχη της MOSSAD. Το γεγονός αυτό σε συσχετισμό με όσα κατά καιρούς έχουν ακουσθεί ή γραφεί, άνευ διαψεύσεως, μας υποχρεώνει να διατυπώσουμε κάποια καίρια ερωτήματα.


Αληθεύει ότι εντός των γραφείων της κεντρικής διοικήσεως της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) συστεγάζεται κλιμάκιο της ΣΙΑ και της ΜΟΣΑΝΤ, το οποίο μάλιστα τελευταίο χρησιμοποιεί και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της ΕΥΠ;


Αληθεύει ότι η δόμηση της άλλοτε ΚΥΠ και νυν ΕΥΠ έχει γίνει από ισραηλινούς πράκτορες;


Αληθεύει ότι υπάρχουν αξιωματούχοι και στελέχη της ΕΥΠ τα οποία συγχρόνως εργάζονται και για ξένες μυστικές υπηρεσίες, ιδίως για την ΜΟΣΑΝΤ;


Πώς εξηγείται το γεγονός ότι η ΜΟΣΑΝΤ αναλαμβάνει επισήμως τη φύλαξη υψηλών προσώπων και υπουργικών παραγόντων, εντός της Ελλάδος, υποκαθιστώντας τις ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας, όπως συνέβη στη σύνοδο των υπουργών Δημοσίας Τάξεως της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, η οποία συνήλθε την 'Ανοιξη του 1994 στην Κέρκυρα και όχι μόνο;


Πώς ερμηνεύεται η διαπίστωση ότι ΜΟΣΑΝΤ και ΣΙΑ οργώνουν την ελλαδική επικράτεια ανενόχλητες, όταν μάλιστα είχε ανακαλυφθεί στα Πατήσια διαμέρισμα αμερικανών πρακτόρων με περούκες και άλλα σύνεργα, το 1993, συγκαλύφθηκε η υπόθεση (βλ. και διασυνδέσεις με την υπόθεση της 17 Νοέμβρη); Ποιος στ' αλήθεια ελέγχει τη χώρα;


Εξ' άλλου, καθόλου τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι το 1993 το Αμερικανικό Κογκρέσο απέρριψε την τοποθέτηση του Μάικ Χάπεριν ως Υφυπουργού Αμύνης των ΗΠΑ, κατηγορώντας τον για διασυνδέσεις με διεθνή δίκτυα τρομοκρατίας, τα πλοκάμια των οποίων έφθαναν στην Ευρώπη. Μία λεπτομέρεια: Ο Χάλπεριν είχε διατελέσει στενός συνεργάτης του εβραίου σιωνιστή Χένρι Κίσσιγκερ ...;


Μία είναι η λύση : Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους


Πηγή άρθρου. ΜΑΚΕΔΩΝ.
http://apollonios.pblogs.gr/

kerberos-hellas
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters