Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Σε συναγερμό βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου, το Υπουργείο Άμυνας > ΑΝ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΜΑΧΗ...ΤΟΤΕ Ο ΛΑΟΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ;;;

Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ  - Σε συναγερμό βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου,
το Υπουργείο Άμυνας και οι σύμβουλοι της κυβέρνησης για την εξυγίανση των εταιριών ΕΛΒΟ,ΕΑΣ.και ΛΑΡΚΟ μετά το χθεσινοβραδινό τελεσίγραφο της τρόικα με μέιλ να κλείσουν οι τρεις αυτές επιχειρήσεις ακόμα και χωρίς αποζημίωση των εργαζομένων!
Με την λήψη του μέιλ χθες το βράδυ υπήρξε συνεργασία του Πρωθυπουργού κ Α Σαμαρά, του Αντιπροέδρου κ. Βαγγέλη Βενιζέλου και της Αν. Υπουργού Αμυνας κ. Φώφης Γεννηματά, ενώ αυτή την ώρα -μεσημέρι της Τρίτης συνεργάτες του κ Σαμαρά, της αναπληρωτή Υπουργού Αμυνας και οι τεχνοκράτες σύμβουλοι της κυβέρνησης συνεδριάζουν στο Μέγαρο Μαξίμου για την απρόσμενη - και ακατανόητη - κίνηση της τρόικας.


Συγκεκριμένα η τρόικα απέρριψε την επεξεργασμένη εισήγηση-πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης που έλεγε με δυο λόγια εξυγίανση των εταιριών εν λειτουργία, η οποία και θα επαναλειτουργούσε, με μια εθελουσία προσωπικού, και με μια προσωρινή ταμειακή διευκόλυνση ύψους περίπου 40 εκ.ευρώ.
Ωστόσο η τρόικα,και ενώ είχε πει ότι θα επεξεργαστεί την πρόταση και θα γινόταν μια τηλεδιάσκεψη για να προχωρήσει το θέμα, ξαφνικά χθες έστειλαν ένα μειλ όπου με λανθασμένο, κατά το Υπουργείο Αμυνας που επεξεργάστηκε το θέμα, υπολόγιζε το κόστος όχι 40 εκ με επιστροφή, αλλά 144 εκ. ευρώ! Το ποσό αυτό δεν ''πατούσε'' σε κανένα πραγματικό στοιχεί, ήταν , κατά την ελληνική πλευρά, αβάσιμο, ''εκ του ουρανού'' και η κ Γεννηματά εισηγήθηκε την πολιτική και όχι τεχνοκρατική -υπηρεσιακή αντιμετώπιση του θέματος, πολύ περισσότερο που η τρόικα προχωρούσε παραπέρα ζητούσε λουκέτο στις εταιρίες και με μια ''περίτεχνη'' - πλην ωμή - διατύπωση υποδείκνυε ουσιαστικά απολύσεις χωρίς αποζημίωση!!!

Σαμαράς: ''Ετοιμαζόμαστε για μάχη!
Ετσι ενημερώθηκε ο Πρωθυπουργός κ Σαμαρά ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, πέρασε στους συνεργάτες του το εξής μήνυμα: ''Εχουμε κάνει πολύ δουλειά, έχουμε κάνει πολύ καλή πρόταση. Ετοιμαζόμαστε για μάχη!". Μια φράση που ανεξάρτητα από την ακριβή διατύπωσή της δίνει το στίγμα για πολιτική πλέον μάχη με τη ηγεσία της τρόικα και την ΕΕ για το συγκεκριμένο θέμα - ίσως και για άλλα...
  Να θυμίσουμε ότι η τρόικα είχε απαιτήσει από πριν το κλείσιμο των 3 αυτών εταιριών ( 2 αμυντικών και μια μεταλλευτική κλπ), θέτοντας το ως προϋπόθεση για την δόση της χρηματοδότησης του Σεπτεμβρίου . Η ελληνική κυβέρνηση με κοινή δράση Πρωθυπουργού και Γεννηματά και σε συνεργασία εν συνεχεία με το Υπ. Οικονομικών επεξεργάστηκαν την πρόταση λύσης, που αβασάνιστα και αβάσιμα απέρριψε χθες η τρόικα. Από το ότι η υπόθεση των τριών εταιριών είχε μπει ως προϋπόθεση της τρόικα για την επόμενη δόση είναι φανερό ότι μπαίνουν σε δύσκολη φάση οι σχέσεις Αθήνας -τρόικας....


onalert

Πλήρης επίθεση σε εξέλιξη από τον Άσαντ στους ισλαμοφασίστες

 
Ο "νεκρός χρόνος" που δόθηκε τελικά από τον αμερικανό πρόεδρο, αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για τον πρόεδρο της Συρίας Άσαντ, να επιτεθεί με όλες του τις δυνάμεις κατά των θυλάκων των ισλαμοφασιστών, αφού γνωρίζει πως όταν ξεκινήσει η επίθεση των ΗΠΑ θα γίνει συντονισμένα με τους τζιχαϊστές ισλαμιστές και τους άνδρες της Αλ Κάιντα. Έτσι, τις τελευταίες 48 ώρες, σε μία πρωτοφανή επίθεση των συριακών στρατευμάτων, έχει υπάρξει η απόλυτη πανωλεθρία στις τάξεις των ισλαμοφασιστών, οι οποίοι έχουν πολύ μεγάλες (μη καταμετρημένες επακριβώς) απώλειες, ενώ το ηθικό τους βρίσκεται σίγουρα στο χαμηλότερο επίπεδο που υπήρξε ποτέ...


 
Σχεδόν 90 Σύροι αντάρτες σκοτώθηκαν τις τελευταίες 48 ώρες στην περιοχή της Δαμασκού, μεταξύ αυτών περίπου 20 σε μια ενέδρα του στρατού σήμερα, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
«Τουλάχιστον 29 αντάρτες, ανάμεσά τους και μη Σύροι, σκοτώθηκαν σε μια ενέδρα των ειδικών δυνάμεων και μαχητών της Χεζμπολάχ», στην Άντρα, βορειοανατολικά της Δαμασκού, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση που βασίζεται σε ένα ευρύ δίκτυο ανταρτών, στρατιωτικές και ιατρικές πηγές από όλη τη Συρία.
Από την πλευρά του το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, μετέδωσε ότι «μια μονάδα του άξιου στρατού μας» σκότωσε «σε μια καλά σχεδιασμένη ενέδρα την πλειονότητα των μελών μιας μονάδας της τρομοκρατικής ομάδας αλ Νόσρα που προσπάθησε να διεισδύσει σε μια ανατολική οδό».
Το Παρατηρητήριο έκανε λόγο για νεκρούς και τραυματίες στις τάξεις του συριακού στρατού, χωρίς όμως να είναι σε θέση να διευκρινίσει τον αριθμό.
Μόνο χθες Κυριακή, όχι λιγότεροι από 46 εξεγερμένοι βρήκαν τον θάνατο σε συγκρούσεις που ακολούθησαν μιας επίθεσης των ανταρτών εναντίον στρατιωτικών θέσεων στην Ρουχέιμπα, βορειοανατολικά της Δαμασκού.
Έντεκα ακόμη αντάρτες σκοτώθηκαν σε άλλες μάχες στην επαρχία της Δαμασκού, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για βίαιες συγκρούσεις στη Χομς, στην κεντρική Συρία, όπου ο στρατός προσπαθεί να θέσει εκ νέου υπό τον έλεγχό του την ιστορική πόλη.
Οι εξεγερμένοι κατέρριψαν χθες Κυριακή ένα πολεμικό αεροσκάφος στην περιοχή Ντέιρ αλ Ζορ, στην κεντρική Συρία, και η τύχη του πιλότου παραμένει άγνωστη.
Η συριακή αεροπορία από την πλευρά της εξαπέλυσε την ίδια ημέρα δύο αεροπορικές επιθέσεις εναντίον θέσεων των ανταρτών στην Νταράγια, νοτιοδυτικά της συριακής πρωτεύουσας.
O Άσαντ παίζει απολύτως επιτυχημένα το "χαρτί" του αιφνιδιασμού, και μάλιστα το κάνει την καλύτερη δυνατή στιγμή για τον ίδιο και τον λαό της Συρίας. Με δεδομένο πως κάθε ήττα των ισλαμοφασιστών, αλλά και κάθε καθυστέρηση των ΗΠΑ τονώνει το ηθικό του συριακού λαού και θέτει νέα πανίσχυρα δεδομένα για την ό,ποια επόμενη ημέρα επιδιώκουν οι ΗΠΑ για την Συρία, οι επόμενες ημέρες αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες, αφού θα αποτελέσουν -ίσως- ένα δυνατό χαρτί για τον Σύριο πρόεδρο στην περίπτωση που καθίσει στο τραπέζι συνομιλιών.
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2013/09/blog-post_7247.html

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ. Διαβάστε και κλάψτε, τι ακριβώς υπέγραψαν (ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΟ 1990) και τι λένε στον ελληνικό λαό.Τα ΦΕΚ κ.λ.π.

"Κύριε πρωθυπουργέ, η εν λόγω συμφωνία υπογράφηκε από εσάς, καθόσον το 1990 εσείς ήσασταν Υπουργός Εξωτερικών. 

 Κατόπιν της ανωτέρω σύμβασης, είσαστε υποχρεωμένος να εφαρμόσετε τα συμφωνηθέντα και να απαγορέψετε την χρήση των βάσεων για επιθετικές στρατιωτικές επιχειρήσεις, αλλά και τον ελληνικό εναέριο χώρο (FIR Αθηνών). Όσο δε για τυχόν συμμετοχή της Ελλάδας δεν πρέπει να γίνεται ούτε καν λόγος. Εάν μη τι άλλο, τιμήστε την υπογραφή σας".
Γράφει: Ο Νίκος Καρατουλιώτης υποστράτηγος ε.α....1. Επειδή τις τελευταίες μέρες οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για επιθετικές  στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Συρίας με την συμμετοχή των αμερικανικών στρατιωτικών  βάσεων(και όχι μόνο, γιατί ακούστηκε και για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας) που εδρεύουν στην Ελλάδα. 
2. Επειδή η δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ισχυρίζεται ότι είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε τις υποχρεώσεις μας που απορρέουν από τις υπογραφείσες συμφωνίες έναντι της συμμαχίας.
3. Επειδή το σύνολο των  Μ.Μ.Ε δηλαδή των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ή καλύτερα των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης, συνεχίζουν  την εντεταλμένη υπηρεσία εξαπάτησης του ελληνικού λαού, όπως ακριβώς έπραξαν και με το μνημόνιο.
4. Επειδή οι αδιάβαστοι βουλευτές του μνημονίου εξακολουθούν να είναι εξ ίσου  αδιάβαστοι και με το καθεστώς χρήσεως των βάσεων.
5. Επειδή οι εξίσου αδιάβαστοι δημοσιογράφοι, αντί να ερευνούν και να ενημερώνουν τον ελληνικό λαό, συνεχίζουν να τον  παραπληροφορούν όπως ακριβώς έκαναν και με το μνημόνιο.
6. Επειδή η μόνιμη επωδός όλου του παραπάνω εσμού είναι, «τι να κάνουμε; πρέπει να εφαρμόσουμε τα συμφωνηθέντα».
Γι' αυτό τον λόγο, διαβάστε τι ακριβώς υπογράψαμε και τι προβλέπουν τα συμφωνηθέντα σχετικά με τις υποχρεώσεις και το καθεστώς λειτουργίας των βάσεων.
[κλικ πάνω στις εικόνες για μεγέθυνση]...


Σημεία ειδικού ενδιαφέροντος , τα οποία αποκαλύπτουν την πραγματική αλήθεια
Η Ελλάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες επαναβεβαιώνουν την προσήλωση τους στους σκοπούς και τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.
Η τυχόν χρήση των βάσεων για πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον της Συρίας θα είναι αντίθετη στο παραπάνω άρθρο
Η Ελλάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαιώνουν το σεβασμό τους προς το Διεθνές Δίκαιο
Η τυχόν χρήση των βάσεων για πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον της Συρίας θα είναι αντίθετη στο Διεθνές Δίκαιο 
Η Ελλάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες διακηρύσσουν την αφοσίωση τους στην διατήρηση της ειρήνης και να σέβονται την αρχή από ενέργειες, οι οποίες απειλούν την ειρήνη

Εδώ η χρήση των βάσεων θα βάλει φωτιά σε όλη την περιοχή 
Η Ελλάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαιώνουν την αφοσίωση τους στην αρχή ότι οι διεθνείς διαφορές θα επιλύονται με ειρηνικά μέσα

Συνεπώς μόνο με ειρηνικά μέσα. Παραχωρώντας τις βάσεις γινόμαστε συνένοχοι στον νόμο της ζούγκλας.
Η Ελλάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες βεβαιώνουν ότι οι η Συμφωνία αυτή είναι σύμφωνη προς τα Συντάγματα ή άλλους νόμους τους
Το Σύνταγμα της Ελλάδας, απαγορεύει την συμμετοχή σε πολεμικές επιθετικές επιχειρήσεις 
Τίποτε στη Συμφωνία αυτή δεν αποσκοπεί να βλάψει τις σχέσεις εκατέρου των Συμβαλλομένων Μερών με οποιαδήποτε τρίτη χώρα.

Βλάπτονται τα ελληνικά συμφέροντα, γιατί η Συρία είναι παραδοσιακός σύμμαχος μας.
 
Συνεπώς μόνο για σκοπούς άμυνας. Εδώ έχουμε χαρακτηριστική επιθετική ενέργεια.
 
Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει την συμμόρφωση των ΗΠΑ και όχι να παραχωρήσει τις βάσεις για επιθετικές πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον της Συρίας.
 
Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να ενεργήσει σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και εν ανάγκη να αναστείλει την λειτουργία των βάσεων (περιοριστικά μέτρα). 
Κύριε πρωθυπουργέ 
Την παραπάνω σύμβαση την υπογράψατε εσείς προσωπικά ως Υπουργός Εξωτερικών το 1990, επί κυβερνήσεως κ. Μητσοτάκη.
Επειδή στην παραπάνω συμφωνία είχαν ξεχάσει να συμπεριλάβουν τον ανεφοδιασμό αεροσκαφών των ΗΠΑ εντός του FIR Αθηνών, υπογράφηκε και δεύτερη συμφωνία, η οποία ορίζει σαφώς ότι θα εκτελείται μόνο σε καιρό ειρήνης (peacetime). 
Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω η παραχώρηση των βάσεων για επιθετικές στρατιωτικές εναντίον της Συρίας συνιστά άμεση εμπλοκή της πατρίδας μας με την δικαιολογία « την τήρηση των δεσμεύσεων» αλλά και την εφαρμογή που απορρέουν από την συμφωνία που υπογράψαμε σχετικά με το καθεστώς λειτουργίας των βάσεων.

Ακόμη και ένας πρωτοετής φοιτητής της νομικής με μια απλή ανάγνωση της παραπάνω « Συμφωνίας, Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ των Κυβερνήσεων της ελληνικής Δημοκρατίας και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής», θα διαπιστώσει ότι.
  • Η τυχόν εμπλοκή της Ελλάδας σε τυχόν στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Συρίας, είναι παράνομη και αντισυνταγματική και καταπατούμε το Διεθνές Δίκαιο.
  • Η τυχόν χρήση των βάσεων αλλά και τυχόν διευκολύνσεις εναέριου ανεφοδιασμού, καταπατούν και καταστρατηγούν τις υπογραφείσες συμφωνίες.
Κύριε πρωθυπουργέ, η εν λόγω συμφωνία υπογράφηκε από εσάς, καθόσον το 1990 εσείς ήσασταν Υπουργός Εξωτερικών.

Κατόπιν της ανωτέρω σύμβασης, είσαστε υποχρεωμένος να εφαρμόσετε τα συμφωνηθέντα και να απαγορέψετε την χρήση των βάσεων για επιθετικές στρατιωτικές επιχειρήσεις, αλλά και τον ελληνικό εναέριο χώρο (FIR Αθηνών). Όσο δε για τυχόν συμμετοχή της Ελλάδας δεν πρέπει να γίνεται ούτε καν λόγος.

Εάν μη τι άλλο, τιμήστε την υπογραφή σας.
και εν ανάγκη, αναστείλατε την λειτουργία των βάσεων, ως τα άρθρα VII 1  και VII  3 ορίζουν, και τα οποία είσαστε υποχρεωμένος ένεκα θέσεως να πράξετε.
Νικόλαος Καρατουλιώτης υποστράτηγος ε.α.
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2013/09/1990.html

Έλληνες....Ένας λαός που κυβερνάται με Mail

Η είδηση της ημέρας, σήμερα είναι η απαίτηση της τρόικας να κλείσουν άμεσα οι μονάδες της αμυντικής μας βιομηχανίας. Αυτό που πέρασα και εγώ στα ψιλά, ήταν "το απαιτεί η Τρόικα, μέσω e-mail". Με ένα Mail, λοιπόν, η τρόικα ασκεί εκτελεστική εξουσία σε....
αυτόν τον τόπο, ζητώντας να κλείσει κλάδος της ελληνικής παραγωγικής δύναμης.(για να είναι σίγουροι, ότι και στο μέλλον θα αγοράζουμε όπλα, από τους εταίρους, και δεν θα κάνουμε καμιά μαλάκια να παράξουμε δικά μας).

Βεβαίως, δεν είναι η πρώτη φορά, που ένα mail ορίζει τι πρέπει να κάνει, η κυβέρνηση-μαριονέτα που έχουμε εδώ. Απόσπασμα από άρθρο της "Ημερησίας", τον Σεπτέμβρη του 2012, "Σε συνέχεια του σχετικού ρεπορτάζ της «ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ», το «ΒΗΜΑ» αποκαλύπτει το non paper της τρόικας για τις ρυθμίσεις στην αγορά εργασίας ενόψει των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση."
Τον Οκτώβρη του 2011, πάλι με mail, ήρθε εντολή, όπως μας ενημέρωνε το "Βήμα":Κατώτατο μισθό 569 ευρώ απαιτεί με e-mail η τρόικα"
Τον Απρίλη του 2013, πάλι με Mail, διατάζει, για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στα Ταμεία, όπως μαθαίνουμε εδώ: "Την ώρα που η τρόικα με κείμενο που απέστειλε ηλεκτρονικά, προχθές βράδυ, επιμένει σε αυστηρό πλαίσιο για την εφαρμογή νέου διακανονισμού είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών στα Ταμεία"

Είμαι σίγουρος, ότι οι εμπνευστές της ηλεκτρονικής επικοινωνίας, του Mail, όπως ανέφερε και ένας φίλος, δεν είχαν φανταστεί ότι το δημιούργημα τους θα κυβερνούσε χώρες. Απλά δημιούργησαν κάτι με σκοπό, την μεγαλύτερη ταχύτητα στην επικοινωνία. Σίγουρα δεν περίμεναν ότι κάποια "Δημοκρατία", θα υποκαταστήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις των κομμάτων, τον αφουγκρασμό της λαϊκής απαίτησης, τον απευθείας διαλόγο της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας με πολίτες, κοινωνικούς φορείς, με το δημιούργημα τους, το Mail......

Εμείς, τραγικοί, μοιραίοι, ακόμα τουλάχιστον, περιμένουμε το επόμενο Mail της τρόικας......

Ως πότε;;

Άνεμος Αντίστασης


http://anemosantistasis.blogspot.gr/

Άσαντ στη Le Figaro: Προκαλούμε ΗΠΑ και Γαλλία να καταθέσουν αποδείξεις για τα χημικά

Η έκθεση των Γάλλων για τα χημικά στη Συρία

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Figaro αρνήθηκε ότι οι δυνάμεις του βρίσκονταν πίσω από τις επιθέσεις με χημικά όπλα στη Δαμασκό
τον περασμένο μήνα και προειδοποίησε πως οποιαδήποτε γαλλική στρατιωτική επέμβαση κατά της κυβέρνησής του θα έχει αρνητικές συνέπειες για το Παρίσι. «Εκείνοι που διατυπώνουν κατηγορίες θα πρέπει να παρουσιάσουν στοιχεία. Έχουμε προκαλέσει τις ΗΠΑ και τη Γαλλία να καταθέσουν έστω και ένα μοναδικό ψήγμα απόδειξης. Οι πρόεδροι Ομπάμα και Ολάντ αποδείχθηκαν ανίκανοι να το πράξουν»...., δήλωσε ο Άσαντ σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα.

«Οποιοσδήποτε συνεισφέρει στην οικονομική και στρατιωτική ενίσχυση των τρομοκρατών (σ.σ. η Δαμασκός αποκαλεί τους αντιπολιτευόμενους και τους αντάρτες συλλήβδην "τρομοκράτες") είναι εχθρός του συριακού λαού. Εάν οι πολιτικές του γαλλικού κράτους είναι εχθρικές έναντι του συριακού λαού, τότε το κράτος αυτό θα γίνει εχθρός τους», πρόσθεσε.
«Θα υπάρξουν συνέπειες, φυσικά αρνητικές, για τα γαλλικά συμφέροντα», επισήμανε στην συνέντευξή του ο Άσαντ.
Παράλληλα, ο Άσαντ προειδοποίησε για τον κίνδυνο ενός «περιφερειακού πολέμου» σε περίπτωση που υπάρξει δυτική στρατιωτική επέμβαση, την ώρα που η Ουάσιγκτον και το Παρίσι πασχίζουν να πείσουν την κοινή γνώμη των χωρών τους για την αναγκαιότητα μίας βιαίας απάντησης στις κατηγορίες για χρήση χημικών όπλων.
«Η Μέση Ανατολή είναι ένα βαρέλι με μπαρούτι και σήμερα η φωτιά το πλησιάζει. Όλοι θα χάσουν τον έλεγχο όταν εκραγεί το βαρέλι αυτό με το μπαρούτι. Το χάος και ο εξτρεμισμός θα ξεχυθούν. Ο κίνδυνος για έναν περιφερειακό πόλεμο υπάρχει», υπογράμμισε ο Άσαντ.
 
 
 
 

http://news-cobra.blogspot.gr/2013/09/le-figaro.html

ΣΟΥΔΑ - Τι προβλέπει η ελληνοαμερικανική συμφωνία για τη χρήση της με υπογραφή Σαμαρά !


 

 Η χρησιμοποίηση της βάσης στη Σούδα από τους αμερικανούς σε περίπτωση στρατιωτικού χτυπήματος στη Συρία θεωρείται δεδομένη. Ποιο είναι το καθεστώς που διέπει τη λειτουργία αυτής της βάσης και πως και πότε οι αμερικανοί μπορούν να την χρησιμοποιούν; Ο υποστράτηγος ε.α Νικόλαος Καρτερουλιώτης έχει καταλήξει σε συμπεράσματα μελετώντας όλα όσα προβλέπει η συμφωνία.
Διαβάστε την ενδιαφέρουσα ανάλυσή του η οποία συνοδεύεται από τα σχετικά έγγραφα:
Γράφει ο 
Νικόλαος Καρατουλιώτης υποστράτηγος ε.α.
Συγγραφέας- αρθρογράφος
nkaratouliotis@gmail.com
1.Επειδή τις τελευταίες μέρες οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για επιθετικές στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Συρίας με την συμμετοχή των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων(και όχι μόνο, γιατί ακούστηκε και για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας) που εδρεύουν στην Ελλάδα.
2. Επειδή η δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ισχυρίζεται ότι είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε τις υποχρεώσεις μας, που απορρέουν από τις υπογραφείσες συμφωνίες έναντι της συμμαχίας.
3. Επειδή το σύνολο των Μ.Μ.Ε δηλαδή των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ή καλύτερα των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης, συνεχίζουν την εντεταλμένη υπηρεσία εξαπάτησης του ελληνικού λαού, όπως ακριβώς έπραξαν και με το μνημόνιο.
3. Επειδή οι αδιάβαστοι βουλευτές του μνημονίου εξακολουθούν να είναι εξ ίσου αδιάβαστοι και με το καθεστώς χρήσεως των βάσεων.
4. Επειδή οι εξίσου αδιάβαστοι δημοσιογράφοι, αντί να ερευνούν και να ενημερώνουν τον ελληνικό λαό, συνεχίζουν να τον παραπληροφορούν όπως ακριβώς έκαναν και με το μνημόνιο.
5. Επειδή η μόνιμη επωδός όλου του παραπάνω εσμού είναι, «τι να κάνουμε; πρέπει να εφαρμόσουμε τα συμφωνηθέντα».
Γι’ αυτό τον λόγο, διαβάστε τι ακριβώς υπογράψαμε και τι προβλέπουν τα συμφωνηθέντα σχετικά με τις υποχρεώσεις και το καθεστώς λειτουργίας των βάσεων.






Σημεία ειδικού ενδιαφέροντος , τα οποία αποκαλύπτουν την πραγματική αλήθεια
ΠΡΟΟΙΜΙΟ
Η Ελλάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες επαναβεβαιώνουν την προσήλωση τους στους σκοπούς και τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.
Η τυχόν χρήση των βάσεων για πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον της Συρίας θα είναι αντίθετη στο παραπάνω άρθρο
Η Ελλάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαιώνουν το σεβασμό τους προς το Διεθνές Δίκαιο
Η τυχόν χρήση των βάσεων για πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον της Συρίας θα είναι αντίθετη στο Διεθνές Δίκαιο
Η Ελλάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες διακηρύσσουν την αφοσίωση τους στην διατήρηση της ειρήνης και να σέβονται την αρχή από ενέργειες, οι οποίες απειλούν την ειρήνη
Εδώ η χρήση των βάσεων θα βάλει φωτιά σε όλη την περιοχή
Η Ελλάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαιώνουν την αφοσίωση τους στην αρχή ότι οι διεθνείς διαφορές θα επιλύονται με ειρηνικά μέσα
Συνεπώς μόνο με ειρηνικά μέσα. Παραχωρώντας τις βάσεις γινόμαστε συνένοχοι στον νόμο της ζούγκλας.
Η Ελλάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες βεβαιώνουν ότι οι η Συμφωνία αυτή είναι σύμφωνη προς τα Συντάγματα ή άλλους νόμους τους
Το Σύνταγμα της Ελλάδας, απαγορεύει την συμμετοχή σε πολεμικές επιθετικές επιχειρήσεις
Τίποτε στη Συμφωνία αυτή δεν αποσκοπεί να βλάψει τις σχέσεις εκατέρου των Συμβαλλομένων Μερών με οποιαδήποτε τρίτη χώρα.
Βλάπτονται τα ελληνικά συμφέροντα, γιατί η Συρία είναι παραδοσιακός σύμμαχος μας.



Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να ενεργήσει σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και εν ανάγκη να αναστείλει την λειτουργία των βάσεων (περιοριστικά μέτρα).
Κύριε πρωθυπουργέ
Την παραπάνω σύμβαση την υπογράψατε εσείς προσωπικά ως Υπουργός Εξωτερικών το 1990, επί κυβερνήσεως κ. Μητσοτάκη.

Επειδή στην παραπάνω συμφωνία είχαν ξεχάσει να συμπεριλάβουν τον ανεφοδιασμό αεροσκαφών των ΗΠΑ εντός του FIR Αθηνών, υπογράφηκε και δεύτερη συμφωνία, η οποία ορίζει σαφώς ότι θα εκτελείται μόνο σε καιρό ειρήνης ( peacetime).
Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω η παραχώρηση των βάσεων για επιθετικές στρατιωτικές εναντίον της Συρίας συνιστά άμεση εμπλοκή της πατρίδας μας με την δικαιολογία « την τήρηση των δεσμεύσεων» αλλά και την εφαρμογή που απορρέουν από την συμφωνία που υπογράψαμε σχετικά με το καθεστώς λειτουργίας των βάσεων.
Ακόμη και ένας πρωτοετής φοιτητής της νομικής με μια απλή ανάγνωση της παραπάνω « Συμφωνίας, Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ των Κυβερνήσεων της ελληνικής Δημοκρατίας και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής», θα διαπιστώσει ότι.
1. Η τυχόν εμπλοκή της Ελλάδας σε τυχόν στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Συρίας, είναι παράνομη και αντισυνταγματική και καταπατούμε το Διεθνές Δίκαιο.
2. Η τυχόν χρήση των βάσεων αλλά και τυχόν διευκολύνσεις εναέριου ανεφοδιασμού, καταπατούν και καταστρατηγούν τις υπογραφείσες συμφωνίες.
Κύριε πρωθυπουργέ, η εν λόγω συμφωνία υπογράφηκε από εσάς, καθόσον το 1990 εσείς ήσασταν Υπουργός Εξωτερικών.
Κατόπιν της ανωτέρω σύμβασης, είσαστε υποχρεωμένος να εφαρμόσετε τα συμφωνηθέντα και να απαγορέψετε την χρήση των βάσεων για επιθετικές στρατιωτικές επιχειρήσεις, αλλά και τον ελληνικό εναέριο χώρο (FIR Αθηνών). Όσο δε για τυχόν συμμετοχή της Ελλάδας δεν πρέπει να γίνεται ούτε καν λόγος.
Εάν μη τι άλλο, τιμήστε την υπογραφή σας.
και εν ανάγκη, αναστείλατε την λειτουργία των βάσεων, ως τα άρθρα VII 1 και VII 3 ορίζουν, και τα οποία είσαστε υποχρεωμένος ένεκα θέσεως να πράξετε.




                                                                                                                                                         πηγή
http://news-cobra.blogspot.gr/2013/09/blog-post_6386.html

Βρισκόμαστε σε εκείνο το σημείο που η Ιστορία θα μας κρίνει

«Η ημέρα της κρίσης είναι κοντά. Χιλιάδες πύραυλοι θα πλήξουν το Ισραήλ. Η αχίλλειος πτέρνα των ΗΠΑ είναι η έναρξη πολεμικών επιχειρήσεων κατά της Συρίας», είναι ορισμένες από τις δηλώσεις του θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, σύμφωνα με δημοσιεύματα αλλά και Ιρανούς αξιωματούχους. Οι φερόμενες δηλώσεις του θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν κάνουν τον γύρο του κόσμου, ενώ ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι μια επίθεση της Δύσης στην Συρία εμπλέκει άμεσα πολλές άλλες χώρες.
Βρισκόμαστε σε εκείνο το σημείο που η Ιστορία είτε θα εξυψώσει είτε θα καταραστεί τις υπάρχουσες προσωπικότητες που εκλέχθηκαν να υπηρετήσουν τα όποια …συμφέροντα -και όχι μόνο- των χωρών τους. Ο θεός βοηθός λοιπόν!

 
GEOPOLITICS & DAILY NEWS
 
http://news-cobra.blogspot.gr/2013/09/blog-post_3574.html

Ο Πούτιν δίνει εντολή για μαζικό χτύπημα εναντίον της Σ.Αραβίας αν η Δύση χτυπήσει τη Συρία


Ένα ζοφερό "επείγον μνημόνιο δράσης» που εκδόθηκε από το γραφείο του Προέδρου Πούτιν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας παραγγέλλει μια "μαζική στρατιωτική επίθεση» κατά της Σαουδικής Αραβίας, σε περίπτωση που η Δύση επιτεθεί στη Συρία.

Σύμφωνα με πηγές του Κρεμλίνου ο Πούτιν "εξοργίστηκε" μετά από μια συνεδρίαση στις αρχές Αυγούστου με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα Bandar bin Sultan ο οποίος προειδοποίησε ότι αν η Ρωσία δεν αποδεχθεί την ήττα της Συρίας, η Σαουδική Αραβία θα απελευθερώσει τσετσένους τρομοκράτες υπό τους έλεγχο της για να προκαλέσουν μαζικούς θανάτους και χάος κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν από τις 7 έως τις 23 Φεβ. 2014 στο Σότσι της Ρωσίας.
Η Λιβανέζικη εφημερίδα As-Safir επιβεβαίωσε αυτό τη καταπληκτική απειλή κατά της Ρωσίας λέγοντας ότι ο Πρίγκιπας Μπαντάρ δεσμεύτηκε για τη διασφάλιση της ναυτικής βάσης της Ρωσίας στη Συρία αν το καθεστώς Άσαντ ανατραπεί, αλλά και ο ίδιος άφησε να εννοηθεί για τρομοκρατικές επιθέσεις Τσετσένων στη χειμερινή Ολυμπιάδα στο Σότσι, αν δεν υπάρξει συμφωνία, δηλώνοντας:
«Μπορώ να σας εγγυηθώ για την προστασία των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων το επόμενο έτος. Οι ομάδες της Τσετσενίας που απειλούν την ασφάλεια των αγώνων ελέγχονται από εμάς.
" Η Telegraph News Service περαιτέρω ανέφερε σήμερα ότι η Σαουδική Αραβία έχει κρυφά προσφέρει στη Ρωσία μια σαρωτική συμφωνία για τον έλεγχο της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου και τη διασφάλιση συμβάσεων παροχής φυσικού αερίου της Ρωσίας, εάν το Κρεμλίνο δεν συνεχίσει να υποστηρίζει το καθεστώς Άσαντ στη Συρία, μια προσφορά που ο Πούτιν απάντησε λέγοντας " Η θέση μας για τον Άσαντ δεν θα αλλάξει ποτέ. Πιστεύουμε ότι το συριακό καθεστώς είναι ο καλύτερος ομιλητής εκ μέρους του συριακού λαού, και όχι εκείνοι που τρώνε συκώτια"
[Ο Πούτιν το είπε αναφερόμενος στο βίντεο, που δείχνει έναν αντάρτη Τζιχάντ να τρώει την καρδιά και το συκώτι ενός Σύριου στρατιώτη ].
Ο πρίγκιπας Bandar με τη σειρά του προειδοποίησε ότι δεν μπορεί να υπάρξει " καμία διαφυγή από τη στρατιωτική επιλογή "αν η Ρωσία αρνηθεί το κλαδί ελιάς.




πηγή
http://news-cobra.blogspot.gr/2013/09/blog-post_4492.html

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ"

 
"Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ JOHN BROEHNER"


ΟΠΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΙΤΑΡ ΤΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ...

"Η ΧΡΗΣΗ ΒΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ  ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΟΙ ΗΠΑ ΣΕΒΟΜΕΝΕΣ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ", ΔΗΛΩΣΕ ΣΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ Ο JOHN BROEHNER ...



ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 9/9 ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ ΑΦΟΥ ΑΥΤΗ ΗΔΗ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ...

ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΚΡΥΦΑ Η ΦΑΝΕΡΑ ΧΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΔΥΣΗ !!! ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΜΜΕ
 
 
http://news-cobra.blogspot.gr/2013/09/blog-post_6125.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters