Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Η αναδίπλωση των ΗΠΑ και η πολιτική του στοχευόμενου.


Από το 1991 και μετά , εμφανίστηκε το δυναμικό των ΗΠΑ, με αφορμή τον πόλεμο Ιράκ-Κουβέιτ , διαμορφώνοντας επί μια 20ετια σχεδόν την εικόνα , σε μια κατάσταση επιβολής της τάξης ως πλανητική αστυνομική δύναμη. Σε σημεία μάλιστα κατάφερε να υποσκελίσει κάθε άλλη δυναμική , ακόμα και αυτή των Εθνών , αντικαθιστώντας τους κυανόκρανους με τους US Marines.

Σήμερα ,βρισκόμαστε σε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο των ΗΠΑ. Λόγοι κόστους σε ανθρώπινες ζωές και σε χρήμα (εμφανώς ιδιαίτερα μετά το πάγωμα αναχρηματοδότησης), έχουν αλλάξει την πολιτική τους , σαν υπερδύναμη.

Πλέον η εστίαση τους , θα είναι σε περιοχές «εθνικού συμφέροντος», όπου με κυρίως μεθόδους, παρασκηνιακών επιρροών θα προσπαθήσουν να επιβάλουν την όποια άποψη θεωρηθεί ως ικανοποιητικότερη για την αστερόεσσα. Για τις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχει πλέον μια απλή επίβλεψη καταστάσεων , αλλά στην ουσία θα υπάρξει μια παραχώρηση ελευθερίας κινήσεων , τόσο λόγω κόστους όπως προανέφερα παραπάνω, όπως και στην δηλωμένη πλέον θέληση πολλών στην ανεξαρτητοποίηση τους από τον Αμερικάνικο προστατευτικό μανδύα.

Σύμφωνα με τις σύγχρονες ειδήσεις τα στοιχεία για τα παραπάνω είναι πολλά. Ενδεικτικά να αναφέρω την αποφυγή αποστολής στρατιωτικών δυνάμεων σε περιοχές όπως είναι η Συρία, η Αίγυπτος, η αποχώρηση δυνάμεων από το Ιράκ και το Αφγανιστάν, ενώ είναι εμφανής και η κατάσταση του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ (Άσμουνσεν), ήδη η συμμαχία υποφέρει από την έλλειψη συνδρομής σε οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο από τους Ευρωπαίους, οδηγώντας πιθανότατα στην υποβάθμιση και πιθανόν διάλυση της. Οι ΗΠΑ , άλλωστε έχουν δηλώσει σε πολλά ΜΜΕ μέσω αξιωματούχων πως πλέον όλα τα κράτη πρέπει να συνεισφέρουν βάση καταστατικού στο συγκεκριμένο ποσοστό του ΑΕΠ τους (1,5-3% ). Παρόλα αυτά , αυτό δεν γίνεται με την δικαιολογία της οικονομικής κρίσης.

Την ίδια στιγμή , το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για το Δ.Ευρωπαϊκό κομμάτι είναι από ελάχιστο έως και ανύπαρκτο καθώς η δυναμική της Γερμανίας δείχνει να έχει θεωρήσει την εθνική πολιτική της , κύρια πολιτική της Ε.Ε. , αντικαθιστώντας την ένωση , σε μια συμμαχία υπό αυτήν. Αυτό επηρεάζει άμεσα την εικόνα των ΗΠΑ για την Ένωση όπου σύμφωνα με Kissinger & Brzezinski, η Ένωση πρέπει απλά να είναι ένας «διαχειριστικός θεσμός» που θα επιλύει τοπικά τις εθνικές διαφορές για να έχουν οι ΗΠΑ ουσιαστικά μόνο ένα αντιπρόσωπο/γραμμή πολιτική να συνομιλήσουν, χωρίς όμως αυτό να υπερκεράσει τα δικά τους εθνικά συμφέροντα.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν και εφόσον η Ε.Ε. δείχνει να θέλει να αυτονομηθεί και ίσως και να εναντιωθεί σε πολιτικές των ΗΠΑ (βλ. διαφωνία ΔΝΤ και ΕΚΤ), οι ΗΠΑ θέλουν να αποσύρουν την στρατιωτική τους υποστήριξη , ως μέσο πίεσης ή αν θέλει κάποιος να το πει.. ως διάθεση τιμωρίας. Πιθανόν αυτό να αποτέλεσε και το κίνητρο για Γαλλία και Αγγλία, για τις κοινές στρατιωτικές εκπαιδεύσεις που υπέγραψαν βάση ειδικής συνθήκης.

Θέλοντας να φανώ λίγο αισιόδοξος ίσως αμέσως πιο ενδιαφέρον είναι πως και η χώρα μας προ ημερών , αποφάσισε να προτείνει το ίδιο στο Ισραήλ για λόγους κόστους, αφού μπορεί κάποιοι να είχαν γνώση των παραπάνω.

Έχοντας τώρα υπόψη όλα αυτά, είναι απλά φυσικό και λογικό επακόλουθο , κάποιος να αναρωτηθεί τι επιπτώσεις μπορεί να έχει μια τέτοια αναδίπλωση από τις ΗΠΑ , σε παγκόσμιο αλλά και ειδικότερα στο τοπικό επίπεδο που να αφορά και την Ελλάδα.

Το ΝΑΤΟ ως δημιουργία σαν συμμαχία/σύμφωνο, ήταν πάντα το αντίβαρο στις τότε Σοβιετικές διαθέσεις επεκτάσεις προς την Δυτική Ευρώπη. Όπως ανέφερα πριν κατά την σκέψη μου, η Δυτική Ευρώπη για πολλούς λόγους είναι μια περιοχή μειωμένης σημασίας , συγκριτικά πάντα με την Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή για τις ΗΠΑ. Η αποχώρηση της πυραυλικής ομπρέλας από την Ευρώπη και η επικέντρωση της στην Ιταλία (δημοσίευμα στα Επίκαιρα την 10/10/2013) όπως και η εγκατάσταση πυραυλικών συστοιχιών στην Τουρκία, δείχνει ακριβώς αυτό.

Με τις κινήσεις αυτές υπάρχει έλεγχος των παράλιων της Β.Αφρικής (το νέο πεδίο ευκαιριών και επενδύσεων) καθώς και της Ν.Α. Μεσογείου (περιορίζοντας ουσιαστικά και τις δράσεις της Ρωσίας εκεί). Στον αντίποδα αφήνει τους Εταίρους της Ένωσης να υπερασπιστούν μόνοι τους πλέον τα σύνορα τους, αφαιρώντας τους το πλεονέκτημα της εύκολης άμυνας από τρίτη δύναμη.

Στον Ειρηνικό επίσης με τις πρόσφατες συμμαχίες με Αυστραλία και χώρες όπως η Ινδονησία, Ιαπωνία, μπορεί και επικεντρώνεται ακόμα περισσότερο στα συμφέροντα της , ελέγχοντας και την Κίνα αλλά και χώρες όπως το Πακιστάν και Ινδία.

Φυσικά μπορεί να γράψει κάποιος ολόκληρη ανάλυση σε μέγεθος Αλεξανδρινής περγαμηνής, για τις ειδικές συμμαχίες και τις συνεχώς μεταβαλλόμενες ισορροπίες ανά γεωγραφική περιοχή που οδηγεί αυτή η αλλαγή πολιτικής των ΗΠΑ, σε συνδυασμό με τα αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα των άλλων δυνάμεων.

 Το σίγουρο είναι όμως μόνο ένα και δεδομένων των συνθηκών , ειδικά στην χώρα μας, καλό θα είναι να αντιληφθούμε πλήρως, πως οι ΗΠΑ πλέον δεν θα είναι ο πλανητικός αστυνόμος που γνωρίζαμε εκτός και αν κληθούν λόγω ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ (βλ. ΑΟΖ και πετρέλαιο, π.χ. ), να γίνουν κάτι τέτοιο. Η πλανητική σκακιέρα, μόλις άλλαξε τρόπο παιχνιδιού και τακτική εφαρμογής του.

Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας
www.geopolitics.com.gr

Η αντιεισαγγελέας κ. Ε. Χασάπη στέλνει στη Βουλή δικογραφία κατά του Γ. Παπανδρέου.


Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα ethnos.gr, ένας πολίτης σκέφτηκε κάτι απλό για να παρακάμψει το άρθρο 86 του Συντάγματος που προστατεύει πρωθυπουργούς και υπουργούς. Μήνυσε τον Γ. Παπανδρέου με βάση το άρθρο 162 ΠΚ που πιάνει τους απλούς βουλευτές.

Το άρθρο αυτό λέει: «Όποιος με ψευδείς ειδήσεις ή συκοφαντικές διαδόσεις, που...
ανάγονται στο πρόσωπο κάποιου υποψηφίου, ή με άλλον τρόπο εξαπατά εκλογέα, είτε για να μην ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, είτε για να μεταβάλλει το εκλογικό του φρόνημα σε κάποια από τις εκλογές που αναφέρονται στο άρθρο 161 (σ.σ. βουλευτικές και δημοτικές), τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών και με χρηματική ποινή».

Το παραπάνω άρθρο 162 του Ποινικού Κώδικα, επικαλείται ο πολίτης Παναγιώτης Σταμάτης του Δημητρίου, σε μηνυτήρια αναφορά του κατά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Η σχετική δικογραφία που διαβιβάστηκε χθες στη Βουλή αφορά και ενδεχόμενη «διασπορά ψευδών ειδήσεων» εκ μέρους του κ. Παπανδρέου, καθώς και «οποιαδήποτε άλλη αξιόποινη πράξη» σε βάρος του εκλογικού σώματος, κατά την προεκλογική περίοδο του έτους 2009.

Η δικογραφία, που συνέταξε η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Ελπίδα Χασάπη, θα εξεταστεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας, ακολουθώντας τη διαδικασία που αφορά τους απλούς βουλευτές, καθώς -σύμφωνα με το διαβιβαστικό της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου- ο μηνυτής φέρεται να καταγγέλλει τον κ. Παπανδρέου και για πράξεις που τέλεσε πριν αποκτήσει την ιδιότητα του βουλευτή.

Εσείς τι λέτε ότι θα κάνει η Βουλή;

hassapis-peter

Η μήνυση-ντοκουμέντο του (τολμηρού) πλωτάρχη

Γιώργος Λυκουρέντζος
Φωτιές έχει ανάψει στη Βουλή, από το πρωί της Παρασκευής, η διαβίβαση της δικογραφίας κατά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για εξαπάτηση εκλογέων με το περίφημο «λεφτά υπάρχουν».
Το γεγονός ότι η δικογραφία αφορά καταγγελλόμενη τέλεση αδικήματος την περίοδο που ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν, ως αρχηγός της αντιπολίτευσης, απλός βουλευτής (προεκλογική περίοδος 2009) και όχι πρωθυπουργός ή υπουργός καθιστά επιτακτική την κίνηση διαδικασίας για άρση ασυλίας, η οποία απέχει παρασάγγας από την ασπίδα προστασίας που υψώνει σε πολιτικά πρόσωπα η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Οσο για τον μηνυτή; Οπως αποκαλύπτεται από το διαβιβαστικό του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, πρόκειται για τον πλωτάρχη εν αποστρατεία του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτη Σταμάτη του Δημητρίου. Στην αναφορά του ονόματός του, όλοι στη Βουλή προσπάθησαν να σκεφτούν τι τους θυμίζει, αφού ήταν σίγουροι ότι το είχαν ακούσει ξανά. Ετσι ήταν. Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο ο οποίος, από την ημέρα που η χώρα μπήκε στις δαγκάνες του Μνημονίου, στράφηκε στη Δικαιοσύνη για να βρει το δίκιο του και να τιμωρήσει όσους θεώρησε ότι κατέστρεψαν τη χώρα. Εχει υποβάλει, λοιπόν, μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για τις μειώσεις των συντάξεων, αλλά και για την εξομοίωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με το κίνησης, όπως επίσης κατά του Γιώργου Παπανδρέου και του πρώην υπουργού Αμυνας Πάνου Μπεγλίτη για το γνωστό δημοσίευμα «περί πραξικοπήματος».

Στη Βουλή, πάντως, μετά το πρώτο ξάφνιασμα, το επόμενο συναίσθημα που κυρίευσε την κυβερνητική πτέρυγα αλλά και υψηλόβαθμους κοινοβουλευτικούς παράγοντες ήταν ο προβληματισμός. Κυρίως για το τι μέλλει γενέσθαι στην αίθουσα της Ολομέλειας, αν ποτέ το αίτημα για άρση ασυλίας του πρώην πρωθυπουργού φτάσει προς ψήφιση. Μια πρώτη σκέψη, ούτως ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες συνέπειες και απρόβλεπτες καταστάσεις, ήταν να αξιοποιηθεί το «παράθυρο» του Συντάγματος που προβλέπει ότι, αν αίτημα για άρση ασυλίας βουλευτή δεν συζητηθεί μέσα σε τρεις μήνες από τη διαβίβασή του, τίθεται στο αρχείο. «Θα το αφήσουν να περάσει χωρίς συζήτηση και να εκπνεύσει» ακούστηκε από κάποιους. Τα πράγματα, ωστόσο, δεν είναι και τόσο εύκολα, αφού (εκτός από την κοινή γνώμη) η αντιπολίτευση είναι έτοιμη να ασκήσει εντονότατη πίεση. Ηδη βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής έλεγαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση το αίτημα να μη φτάσει στην Ολομέλεια.

Για πολλούς, ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει το τι θα πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό γιατί κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει ότι λίγους μήνες πριν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε εντάξει τον κ. Παπανδρέου στο κατηγορητήριο για τη «λίστα Λαγκάρντ». Τα πράγματα και οι καιροί, όμως, έχουν αλλάξει.
Σημαντικός παράγοντας, ωστόσο, στην τελική απόφαση της Ολομέλειας, αν βεβαίως το αίτημα φτάσει μέχρι εκεί, είναι η διαδικασία της ψηφοφορίας. Κι αυτό γιατί, αν και πολλοί «γαλάζιοι» βουλευτές στα πηγαδάκια έλεγαν μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι δεν θα είχαν πρόβλημα να ψηφίσουν υπέρ της άρσης ασυλίας, το γεγονός ότι η ψήφος τους είναι φανερή, αφού στο ψηφοδέλτιο αναγράφουν και το ονοματεπώνυμό τους, καθιστά τα πράγματα περίπλοκα. Στον αντίποδα, πάντως, μόνο λίγοι δεν είναι και εκείνοι οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τυχόν καταψήφιση του αιτήματος και ύψωση ασπίδας στον Γιώργο Παπανδρέου θα σημάνει νέο κύμα αντικοινοβουλευτισμού στην κοινωνία.

Η διαβίβαση της δικογραφίας είναι αλήθεια ότι προκάλεσε και εκνευρισμό σε ορισμένους. Υψηλόβαθμοι κοινοβουλευτικοί παράγοντες υποστήριζαν ότι από εποχής Απόστολου Κακλαμάνη έχει θεσμοθετηθεί πως οι εισαγγελείς θα πρέπει να αξιολογούν κάθε δικογραφία πριν τη στείλουν στη Βουλή. Από την άλλη πλευρά, όμως, όταν η ελληνική κοινωνία οδηγήθηκε στην καταστροφή εξαιτίας του παραπλανητικού «λεφτά υπάρχουν», ο αντίλογος που ακούγεται είναι αυτονόητος για την υποχρέωση της Δικαιοσύνης να πράξει τα δέοντα.

Γιώργος Λυκουρέντζος
δημοκρατία  
 
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/10/blog-post_9004.html#.Ulr9b1NT3pc

ΦΙΤΙΛΙΑ ΗΓΕΜΟΝΙΑΣ ΑΝΑΒΕΙ Η ΚΡΙΣΗ - Κινέζικη σφήνα στην καρδιά των ΗΠΑ

Ο κόσμος να «αποαμερικανοποιηθεί», λέει το Πεκίνο

Οι Πρόεδροι ΗΠΑ και Κίνας (φωτ. Reuters)
Οι Πρόεδροι ΗΠΑ και Κίνας (φωτ. Reuters)  
Καιρός για... νέα υπερδύναμη, λέει το Πεκίνο, παρεμβαίνοντας με διπλωματικά πυρά στο αδιέξοδο στην Ουάσιγκτον και στους διεθνείς τριγμούς που προκαλεί.
Ο κόσμος πρέπει «αποαμερικανοποιηθεί», υποστηρίζει το πρακτορείο «Νέα Κίνα», με αφορμή την αντιπαράθεση Ρεπουμπλικάνων-Δημοκρατικών για το «δημοσιονομικό γκρεμό».

"Ενώ οι Αμερικανοί πολιτικοί" δεν καταφέρνουν "να βρουν μια βιώσιμη συμφωνία για να επαναλειτουργήσουν κανονικά οι πολιτικοί θεσμοί για τους οποίους υπερηφανεύονται τόσο, είναι ίσως η κατάλληλη στιγμή για τον κατάπληκτο πλανήτη να αρχίσει να εξετάζει την οικοδόμηση ενός αποαμερικανοποιημένου κόσμου" γράφει το πρακτορείο.

"Οι ανησυχητικές ημέρες στις οποίες η μοίρα άλλων χωρών βρίσκεται στα χέρια ενός υποκριτικού έθνους πρέπει να πάρουν τέλος και να εφαρμοστεί μια νέα παγκόσμια τάξη όπου όλα τα έθνη (...) θα δουν ότι τα συμφέροντά τους γίνονται σεβαστά και προστατεύονται επί ίσοις όροις" συνεχίζει το πρακτορείο στο σχόλιό του.
Λόγω των διαφωνιών μεταξύ των δύο κομμάτων στο Κογκρέσο οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ υπολειτουργούν εδώ και δέκα ημέρες ενώ στις 17 Οκτωβρίου η Ουάσινγκτον μπορεί να κηρύξει στάση πληρωμών εάν βουλευτές και γερουσιαστές δεν καταλήξουν σε μια συμφωνία για την αύξηση του ορίου του χρέους.
Το Πεκίνο πολλαπλασίασε τις τελευταίες ημέρες τις εκκλήσεις του για συμβιβασμό των δύο πλευρών, προβάλλοντας τις "αδιαχώριστες" σχέσεις που συνδέουν τις οικονομίες Κίνας και ΗΠΑ. "Η εμπλοκή που παραλύει κάθε δικομματική συμφωνία στην Ουάσινγκτον όσον αφορά τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό και την αύξηση του ορίου του χρέους απειλή εκ νέου τα σημαντικά αποθέματα πολλών χωρών σε δολάρια και αγχώνει υπερβολικά τη διεθνή κοινότητα", τονίζει το Νέα Κίνα.
 
Οι εξελίξεις στην Ουάσινγκτον αφορούν άμεσα το Πεκίνο που είναι ο μεγαλύτερος κάτοχος αμερικανικών χρεωστικών τίτλων καθώς κατέχει ομόλογα αξίας 1,277 τρισ. δολαρίων, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.
"Αντί να τιμήσει με υπευθυνότητα τις υποχρεώσεις της ως παγκόσμιος ηγέτης, η Ουάσινγκτον, έχοντας κατά νου τα δικά της συμφέροντα, έκανε κατάχρηση της ιδιότητάς της ως υπερδύναμης και ενέτεινε το χάος στον κόσμο, μεταφέροντας στο εξωτερικό τους κινδύνους" του οικονομικού συστήματός της αλλά επίσης και "αναζωπύρωσε τις εντάσεις σε διάφορες περιοχές, διεξάγοντας άδικους πολέμους καλυπτόμενη από ψέματα", προσθέτει το κινεζικό πρακτορείο, κάνοντας προφανώς αναφορά στον πόλεμο του Ιράκ.
 
"Οι αναδυόμενες οικονομίες θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερο λόγο στους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς", σύμφωνα με το πρακτορείο το οποίο ζητά τη δημιουργία ενός "νέου αποθεματικού νομίσματος" στη θέση του δολαρίου και τη μεταρρύθμιση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου όπου σήμερα το Πεκίνο έχει το ίδιο βάρος με την Ιταλία. 
Παγκόσμια Τράπεζα
Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Γιονγκ Κιμ προειδοποίησε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες περνούν μια « πολύ επικίνδυνη» περίοδο μετά από την νέα αποτυχία των πολιτικών ηγετών των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων να συμφωνήσουν στον προϋπολογισμό και στο ανώτατο όριο του χρέους. «Είμαστε τώρα πέντε ημέρες πριν την πολύ επικίνδυνη στιγμή» δήλωσε ο Κιμ κατά το κλείσιμο της ετήσιας συνεδρίασης της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον.
 
Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει προφανής έλλειψη ρευστότητας για την κάλυψη όλων των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της χώρας από τις 17 Οκτωβρίου, αν δεν επιτευχθεί συμφωνία για την κάλυψη του ανώτατου ορίου χρέους για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι χρηματοπιστωτικές αγορές σε όλο τον κόσμο και ιδίως στις αναπτυσσόμενες χώρες θα πληγούν ιδιαιτέρως από τη διαφαινόμενη κρίση, σε περίπτωση αθέτησης των υποχρεώσεων της Ουάσιγκτον. 
«Όσο περισσότερο πλησιάζει η λήξη της προθεσμίας , τόσο μεγαλύτερη είναι η επίδραση στον αναπτυσσόμενο κόσμο», δήλωσε ο Κιμ. «Θα είναι ένα καταστροφικό γεγονός για τις αναπτυσσόμενες χώρες και θα μπορούσε επίσης να είναι πολύ επιζήμιο για τις ανεπτυγμένες οικονομίες », συμπλήρωσε.
Το αμερικανικό Κογκρέσο καλείται έως τις 17 Οκτωβρίου να συμφωνήσει στην αύξηση του ανώτατου ορίου για το αμερικανικό χρέος που είναι σήμερα 16.7 τρισεκατομμύρια δολάρια.

 http://www.enet.gr/?i=news-room.el&id=391895
 
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/10/blog-post_8011.html

Nομοθετούν για να την γλυτώσουν! Ακυρώνουν τις μηνύσεις περι «ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ» που εκρεμμούν!

Είναι κοινά αποδεκτό και εμφανές σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας των σύγχρονων Ελλήνων, ότι οι επικρατούσες οικονομικές και κοινωνικοπολιτικές συνθήκες στην Ελλάδα του 2013, έχουν ισοπεδώσει, αν όχι εξαφανίσει, την έννοια της  Ισηγορίας, Ισονομίας, Ισοκρατίας στην Ελλάδα.

Την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται στις υψηλότερες θέσεις παγκοσμίως εις ό,τι αφορά την διαπλοκή και διαφθορά του δημοσίου βίου έρχεται ένα πρωτοφανές για τα παγκόσμια δεδομένα νέα τροπολογία που ετοιμάζεται από το Yπουργείο Δικαιοσύνης, με το οποίο ΑΦΑΙΡΟΥΝ τα άρθρα 134 (εσχάτη προδοσία), 138 (επιβουλή της ακεραιότητας της χώρας), 139 (προσβολή εναντίον της διεθνούς ειρήνης της χώρας) και 148 (διακεκριμένη κατασκοπεία)!

Μάλιστα βιάζονται τόσο πολύ να τον περάσουν που ενώ η τροπολογία είχε αρχικά κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, τελικά θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος (!!!).

Παραδέχονται μάλιστα ότι η αλλαγή έγινε διότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης καθυστερεί να έρθει προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος θα συζητηθεί στην Ολομέλεια την ερχόμενη Τρίτη.
Τι θα γίνει με τις μηνύσεις περι «ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ» που εκρεμμούν (Βλέπε εδώ);;;;
Και δεν είναι το μόνο ΓΕΓΟΝΟΣ!
Τον Ιούλιο του 2013 Αλλάξανε το ποινικό κώδικα προκειμένου να γλυτώνουν με τα κλοπιμαία!


Δηλαδή ο Έλληνας πολίτης θα μπαίνει στη φυλακή για οφειλή ακόμα και μερικών εκατοντάδων ευρώ στο δημόσιο, ενώ η Δικομματική Κυβέρνηση της προδοσίας και του ξεπουλήματος, φροντίζει να «πέσουν» στα ελαφρά, όλοι όσοι από τη Μεταπολίτευση και μετά έτρωγαν με χρυσά κουτάλια το δημόσιο χρήμα.
Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο 298 του νέου Ποινικού Κώδικα, που σχετίζεται με όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στην παράγραφο 3. 
Άρθρο 298 
Υπεξαίρεση  
1. Όποιος ιδιοποιείται παράνομα ξένο (ολικά ή εν μέρει) κινητό πράγμα που περιήλθε στην κατοχή του με οποιονδήποτε τρόπο τιμωρείται με φυλάκιση ως δύο έτη ή χρηματική ποινή και αν το αντικείμενο είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, με φυλάκιση από ένα ως πέντε έτη και χρηματική ποινή.  
2. Αν πρόκειται για αντικείμενο που το έχουν εμπιστευθεί στον υπαίτιο λόγω ανάγκης ή λόγω της ιδιότητάς του ως εντολοδόχου, επιτρόπου ή κηδεμόνα του παθόντος ή ως μεσεγγυούχου ή διαχειριστή ξένης περιουσίας, ο υπαίτιος τιμωρείται με φυλάκιση από ένα ως πέντε έτη και χρηματική ποινή και αν το αντικείμενο είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, μεκάθειρξη ως δέκα έτη και χρηματική ποινή.  
3. Αν η υπεξαίρεση στρέφεται άμεσα κατά του ελληνικού Δημοσίου, των νομικών προσώπων Δημοσίου Δικαίου ή των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και το αντικείμενό της είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας επιβάλλεται κάθειρξη ως δεκαπέντε έτη και χρηματική ποινή.  
4. Με το ξένο πράγμα εξομοιώνεται και: α) το τίμημα που έλαβε ο υπαίτιος για κινητό πράγμα που του το είχαν εμπιστευθεί για να το πουλήσει, καθώς και β) το κινητό πράγμα που απέκτησε ο υπαίτιος με χρήματα ή με άλλο πράγμα που του το είχαν εμπιστευθεί για να αγοράσει ή να ανταλλάξει αντίστοιχα το πράγμα που απέκτησε.  
Από την έναρξη ισχύος του παρόντος Ποινικού Κώδικα καταργούνται οι ακόλουθοι ειδικοί νόμοι:  
1)Ν. ΤΟΔ΄/1871«περί της καταδιώξεως της ληστείας»
2)Ν. ΥΙΕ/1871«περί τροποποιήσεως άρθρων τινών του περί καταδιώξεως της ληστείας νόμου»
3) Ν. ΩΞΗ/1880 «περί καταδιώξεως της ληστείας»
4) Ν. 4277/1929 «περί τηλεγραφικής ανταποκρίσεως» 5) Ν. 1608/1950 «περί αυξήσεως των ποινών των προβλεπομένων για τους καταχραστάς του Δημοσίου»
Από τα παραπάνω είναι προφανές ότι, αντικαθίστανται τα ισόβια του Ν.1608/1950 με ποινή κάθειρξης 15 ετών. Έτσι πολιτικοί πρωταγωνιστές σκανδάλων που είχαν, έχουν και στο μέλλον θα βάλουν το δάχτυλο στο μέλι, θα είναι και πάλι ελεύθεροι πολύ σύντομα. 
Συγκεκριμένα, τα 15 έτη κάθειρξης με καλή διαγωγή και με συμμετοχή σε μερικές δραστηριότητες των φυλακών, μπορούν να μειωθούν σε 4 έτη! 

Ενώ λοιπόν οι κλέφτες του Δημοσίου Χρήματος θα «ξεκουραστούν» για μία 4ετία στη φυλακή, μετά θα είναι και πάλι ελεύθεροι να απολαύσουν τα όσα κέρδισαν όλα αυτά τα χρόνια, οι ίδιοι και οι οικογένειες τους, ενώ ο Ελληνικός Λαός θα βλέπει συνεχώς το βιοτικό του επίπεδο να κατρακυλά σε επίπεδα τριτοκοσμικής χώρας. 
Θυμίζουμε επίσης τον επαίσχυντο νόμο περί (μη) ευθύνης υπουργών που ισχύει.

Να μην ξεχάσετε να τους ξαναψηφίσετε..για να μας "σώσουν"..
Σύμφωνα με το άρθρο 86 παρ 1, του νόμου περί ευθύνης υπουργών που ψηφίστηκε το 2003 επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ , 
 Μόνο η Βουλή έχει την αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη κατά όσων διατελούν ή διετέλεσαν μέλη της Κυβέρνησης ή Υφυπουργοί για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους
Μόνο τα λαμόγια μπορούν να ασκήσουν δίωξη στα λαμόγια...

Νόμος 3126: Ποινική ευθύνη των Υπουργών



Επιμέλεια: www.logiosermis.net
Πληροφορίες απο stoxasmos-politikhautochthonesellhnesZangogiannis Nasoslogiosermis.net

Η Ελληνική απάντηση στον Κίσινγκερ (Βίντεο)

Η Ελληνική απάντηση στον Κίσινγκερ (Βίντεο) 
 
Το μήνυμα είναι σαφές. Τιμήσετε την οικογένειά σας. Τιμήσετε την Έλληνική κληρονομιά μας. ΕΝΩΘΕΙΤΕ και γινεται ισχυρή ή θα ΠΕΘΑΝΕΤΕ....

Κόψτε τον καρκίνος που μας απειλεί όλους. Μετα θα εχει ωρα να συζητήσουμε και να επιλύσουμε τις διαφορές μεταξύ μας ...

GREECE'S REPLY TO KISSINGER'S NEW WORLD ORDER

Yes the Greek people are anarchic and IMPOSSIBLE to tame.
For this reason you will FAIL to strike deep into our cultural roots.
You will NEVER force us to conform.
You will FAIL to strike at our language, our religion and our cultural and historic reserves.
You will NEVER stop us from developing or distinguishing ourselves or from prevailing.
We will ALWAYS be an obstacle to your strategic and vital plans for the Balkans, the Mediterranean and the Middle East.
We are the land who has given light to the world in centuries past and we will be the land who gives the light for centuries to come.
MOLON LAVE. COME AND GET IT...

Ελληνική απάντηση στη Νέα Παγκόσμια Τάξη του Κίσινγκερ

Ναι οι Έλληνες είναι αναρχικοί και δύσκολα κουμαντάρονται.
Γι'αυτόν τον λόγο Θα αποτύχετε να χτυπήσετε βαθια μεσα στις πολιτισμικές μας ριζες.
Ποτέ δεν θα μας αναγκάσετε να συμβιβαστουμε.
Θα αποτύχετε να χτυπήσετε την γλώσσα μας, τη θρησκεία μας, τα πολιτιστικά και ιστορικά αποθέματα μας.
Ποτέ δεν θα μας ουδετεροποιήσετε την δυνατότητα μας να αναπτυσομαστε, να διακρίνουμε τους εαυτούς μας, ή να αποδεικνύουμε ότι μπορούμε να επικρατήσουμε.
Θα είμαστε πάντα εμπόδιο της στρατηγικής και ζωτικής σημασίας των σχεδίων σας για τα Βαλκάνια, τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή
Είμαστε η γη που έχει δώσει το φως στον κόσμο για αιώνες και θα ειμαστε η γη που θα δωσει το φως για τους αιώνες που θα ερθουν.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ...
 
Πηγή: http://www.youtube.com/watch?v=yYBLMihfCAk&feature=share&list=FLz-ysfCa7f43s22BtUxOMyA
 
http://www.eleysis-ellinwn.gr/el/articles/an8ellines/h_elliniki_apantisi_ston_kisingker_binteo.html#.UlrszFNT3pc

E. Αντώναρος: «Ερχονται ανατροπές μέσα στις επόμενες ώρες»

Φωτιά «ανάβει» ο πρώην υπουργός Βαγγέλης Αντώναρος, και ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του «καραμανλικού στρατοπέδου» εντός της ΝΔ με το σημερινό tweet του, μέσω του οποίου προαναγγέλλει σοβαρές εξελίξεις στην χώρα άμεσα (την Κυριακή ή την Δευτέρα).

Ο ίδιος σε ερώτηση για το τι εννοεί, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν, ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο, σοβαρές εξελίξεις στην χώρα, χωρίς να προσδιορίζει τι ακριβώς.

Σημειώνεται ότι ο κ. Βαγγέλης Αντώναρος είναι σήμερα στέλεχος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕΠ) και, όπως αναφέρθηκε, βρίσκεται στον στενό «καραμανλικό πυρήνα», με ό,τι αυτό σημαίνει για την αξία και το νόημα της παρέμβασής του.

Evangelos Antonaros (twitter): «Αρχίζουν τρεις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εβδομάδες με (όπως προβλέπω) πολλες ανατροπές. Θα τις διαβούμε μέρα μερα — από την Κυριακή…».
briefingnews.gr
 
http://www.hellas-now.com/2013/10/e_13.html

ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ $ 96.000.000.000 (96 δισεκατομμύρια δολάρια)!!!!

Το άρθρο είναι μεν παλιό,(Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2010),αλλά... 

ΕΛΛΑΔΑ: Η πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης

ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ $ 

96.000.000.000

Διαβάστε το δυνατά (96 δισεκατομμύρια 

δολάρια)!!!!

Να γιατί "διεκδικούν" οι Αλβανοί εθνικιστές την Ήπειρο, οι Σκοπιανοί τη Μακεδονία, οι Τούρκοι τη Θράκη και το Αιγαίο! (γιατί από πίσω τους βρίσκονται οι Αμερικάνοι που θέλουν να λεηλατήσουν και να ληστέψουν τον εθνικό μας πλούτο)

Τον Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στην δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε την μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριόΝεράιδα Θεσπρωτίας. Η μέτρηση ήταν 9550 μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150!
Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μύκονου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδα, Λουτράκι, Νιγρίτα, Σουρωτή (1), κλπ. Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και για όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη στο υπέδαφος των άνω τουλάχιστον περιοχών ΟΥΡΑΝΙΟΥ. Στο όρος Παγγαίοστην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την εξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού. Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους από την TVX Gold του (γνωστού ανθέλληνα χρηματοδότη της σκοπιανής προπαγάνδας) George Soros, η οποία περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο!!!.

Μία απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας "Επενδυτής" στις23/2/96, αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ (Ίδρυμα Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών). Γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πυραύλους. Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουν εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων. Αναφέρεται ΜΟΝΟΝ για την περιοχή του όρους Σύμβολο του νομού Καβάλας. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου ΔΙΕΘΝΩΣ. Η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου 235 στην διεθνή αγορά (199Cool είναι 20.000 δολάρια το γραμμάριο !.

O κοσμήτορας της πολυτεχνικής σχολής και πρόεδρος του τμήματος χημικών μηχανικώνΒασίλειος Παπαγεωργίου, πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα "Η Βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα",η οποία είχε να κάνει με τα αποτελέσματα και της δικής του έρευνας 30 ετών. Εντυπωσιακό ήταν το ότι σε όλα τα σημεία η έρευνά αυτή συμφώνησε με τα αποτελέσματα παλαιοτέρας αντίστοιχης έρευνας της δεκαετίας του 1940 που τυχαία είχε φτάσει στα χέρια του. Ο εν λόγω καθηγητής αναρωτιέται πως είναι δυνατόν η Ελλάδα να μην έχει αυτή τη στιγμή ήδη στημένη βαριά βιομηχανία την στιγμή που διαθέτει όχι μόνον ΟΛΕΣ τις απαραίτητες πρώτες ύλες (στρατηγικά ορυκτά) και μάλιστα σε αφθονία, αλλά και για ορισμένα από αυτά, είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ παραγωγός χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και συγκεκριμένα:
Λιγνίτης: Ως ορυκτό για την παραγωγή ενέργειας από την καύση του με λιγοστή μόλυνση του περιβάλλοντος. Η Ελλάδα διαθέτει τόσο πολύ λιγνίτη, που εάν τον εκμεταλλευόταν από νωρίς, θα είχε γλιτώσει πολλά δισεκατομμύρια από την εισαγωγή πετρελαίου.
Αλουμίνιο: Εδώ και μερικά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουμίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουμινίου, με χιλιάδες εφαρμογές.
Βωξίτης: Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη βωξιτοπαραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο βωξίτης χρησιμοποιείται και στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, μεταλλικών κατασκευών και αλλού.
Μαγγάνιο: Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που περιέχει στο υπέδαφός της κοιτάσματα μαγγανίου. Τα κυριότερα κοιτάσματα έχουν εντοπισθεί στο νομό Δράμας.
Νικέλιο: Και για αυτό το στρατηγικό ορυκτό όπως ανέφερε ο κύριος Παπαγεωργίου, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως με σημαντικά κοιτάσματα νικελίου στο υπέδαφός της. Υπάρχει ένα συγκρότημα παραγωγής νικελίου, του μεγαλυτέρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εξάγεται στο εξωτερικό όπως και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα όσα εξορύσσονται.
Σμηκτίτες: Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες στην εξόρυξη σμηκτιτών, οι οποίοι έχουν μεγάλο εύρος εφαρμογών, όπως η διάθεση αποβλήτων, τα φάρμακα, τα καλλυντικά και άλλα.
Μαγνήσιο: Ο μαγνησίτης που εξάγει η χώρα μας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.
Χρωμίτης: Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιέχει στο υπέδαφός της σημαντικά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα χρωμίτη. Τα σημαντικότερα κοιτάσματα βρίσκονται στο Μπούρινο Κοζάνης και χρησιμοποιούνται κυρίως για την παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα.
Ουράνιο: Όπως ανέφερα ήδη, τα ουρανιούχα μεταλλεύματα έχουν εντοπισθεί στην Κεντρική Μακεδονία και στην Θράκη. Το τεύχος της 28ης Απριλίου 1999 της εφημερίδας"Αθηναϊκή" είχε ως τίτλο "Θησαυροφυλάκιο η Βόρεια Ελλάδα" και αναφερόταν σε αυτό ακριβώς το θέμα. Η Θράκη λοιπόν είναι ένας στρατηγικός κόμβος, διότι εκτός των πλουσίων κοιτασμάτων ουρανίου, χρυσού και πετρελαίου, επιπλέον από εκεί πρόκειται να περάσει στο μέλλον και ο αγωγός φυσικού αερίου και πετρελαίου "Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης" Αγωγός μεταφοράς καυσίμων από Κασπία προς τη δύση.
 
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ: Υπάρχει άφθονο στο Αιγαίο. Στην ίδια διάλεξη για τα στρατηγικά ορυκτά του κυρίου Παπαγεωργίου έγινε εκτενής λόγος για τα πετρέλαια στο Αιγαίο. Καμία κυβέρνηση δεν είχε μέχρι τώρα το θάρρος να παραδεχθεί την ύπαρξη πλουσιοτάτων κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο και ότι το παιχνίδι με την Τουρκία στην ουσία εκεί παίζεται. Υπάρχουν εδάφια του αρχαίου ιστορικού Ηροδότου που κάνει λόγο για την "εύφλεκτη πίσσα". Είναι ακόμη γεγονός γνωστό ότι οι Γερμανοί επί κατοχής είχαν ήδη χαρτογραφήσει όλη την Ελλάδα, αφού άμεσα τους ενδιέφεραν και τότε οι όποιες πηγές ενέργειας για την στρατιωτική τους μηχανή. Με την πτώση του Χίτλερ, οι σχετικοί χάρτες και πληροφορίες έφτασαν και στα χέρια των Αμερικανών της εποχής. Τα τελευταία χρόνια και με την βοήθεια ειδικών δορυφορικών φωτογραφήσεων είναι γεγονός ότι ήδη υπάρχουν ασφαλή στοιχεία για την ύπαρξη πλουσίων πετρελαϊκών κοιτασμάτων στο Αιγαίο. Ο πρώην πρεσβευτής της Αμερικής στην Ελλάδα Nicholas Burns σε ζωντανή εκπομπή στο κανάλι MEGA είχε κι αυτός επισήμως παραδεχθεί ότι υπάρχει όντως πετρέλαιο στο Αιγαίο και ότι αυτό ουσιαστικά δημιουργεί την ένταση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών που στηρίχτηκαν σε δορυφορικούς χάρτες είναι πλέον γεγονός αναμφισβήτητο ότι: Τα πλουσιότερα κοιτάσματα πετρελαίου στον Ελληνικό χώρο υπάρχουν ανατολικά της νήσου Θάσου, στον Θερμαϊκό Κόλπο, στην περιοχή των Δωδεκανήσων και συγκεκριμένα στην περιοχή κοντά στα Ίμια, στην Ζάκυνθοκαι στην Φλώρινα. Επίσημη δήλωση του καθηγητή πυρηνικής φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κυρίου Παπαστεφάνου, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: "Από παλιά διέβλεπα ότι, όπως και στην υπόθεση των κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο, έτσι και στην υπόθεση του ουρανίου, ίσως να μην δόθηκαν ποτέ στις ελληνικές κυβερνήσεις τα πλήρη αποτελέσματα των γεωλογικών ερευνών που έκαναν στην Δράμα και τη Θράκη οι Αμερικανοί ερευνητές..."
Ένα εύλογο ερώτημα είναι το γιατί η Ελλάδα να έχει πετρέλαιο και σημαντικά ορυκτά σε τέτοιες ποσότητες. Σε αυτό απαντούν οι γεωλόγοι λέγοντας τα εξής.
Όσον αφορά το πετρέλαιο είναι γνωστό στους γεωλόγους ότι ολόκληρο σχεδόν το σημερινό Αιγαίο Πέλαγος ήταν κάποτε μία απέραντη πεδιάδα με πλούσια βλάστηση η οποία στην πορεία κατεποντίσθη για να δημιουργήσει μετά από χιλιάδες χρόνια το σημερινό Αιγαίο Πέλαγος. Οι υδρογονάνθρακες των δασών έγιναν πετρέλαιο. Όσον αφορά τα σπάνια μέταλλα, εξηγείται εύκολα κι αυτό την στιγμή που ως γνωστόν καθώς η τεκτονική πλάκα της Αφρικής υποχωρεί κάτω από αυτήν της Ευρώπης, δημιουργεί μεταξύ άλλων και κατάλληλες προϋποθέσεις δημιουργίας τέτοιου είδους μεταλλευμάτων.
Υπάρχουν βάσιμες υποψίες και για άλλα "περίεργα" και πανάκριβα συστατικά στο υπέδαφός μας, όπως το ΟΣΜΙΟ, ο κόκκινος υδράργυρο κ.ά. για τα οποία η έρευνα συνεχίζεται. Κλείνοντας το θέμα των πετρελαίων στο Αιγαίο, παραθέτω τον καταμερισμό των χώρων ευθύνης των πετρελαϊκών καρτέλ ανά την Ελλάδα, όπως έχουν συμφωνηθεί από το 1975:
α') Ανατολικά της Θάσου (OXYDENTAL, του τεξανού Α. Χάμμερ),
β') Κρητικό Πέλαγος, μεταξύ Κάσου και Κρήτης (CHEVRON, συμφερόντων Ροκφέλλερ),
γ') Κατάκωλλο Ζακύνθου (ESSO, επίσης του Ροκφέλλερ),
δ') Επανομή - Σιθωνία - Θερμαϊκός (αμερικανική TEXACO και αγγλοολλανδική SHELL).
Πηγές: Δημοσιεύματα του τύπου, Forum Μ.Π.Ε. , ΙΟΑΝΝΙS

Χρυσός: Μπορεί να αποφέρει κρατικά έσοδα ύψους 500 εκατ. ευρώ ετησίως και να εξασφαλίσει πάνω από 7.000 θέσεις εργασίας.
Γεωθερμικά πεδία: Αν αξιοποιούνταν η ενέργεια που θα προέκυπτε, θα ισοδυναμούσε με 160.000 τόνους πετρελαίου ετησίως.
Πετρέλαιο: Ένα δισ. βαρέλια είναι τα πιθανά απολήψιμα αποθέματα αργού στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.
Ουράνιο: 10.000 τόνοι στο υπέδαφος της Βόρειας Ελλάδας.

Ανεκμετάλλευτα δισεκατομμύρια περιμένουν στο υπέδαφος
Του Ευκλείδη Καραγιαννίδη (Εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ")

Η Βόρεια Ελλάδα είναι η περιοχή πού χτυπήθηκε ίσως περισσότερο από όλες τις άλλες από τη διεθνή κρίση, λόγω της φύσης της οικονομίας της και κυρίως της έντονης εξωστρέφειας των επιχειρήσεών της.
Χιλιάδες λουκέτα μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εφαρμογή ελαστικής εργασίας στις μεγάλες βιομηχανίες, μείωση ή και εγκατάλειψη παραδοσιακών αγροτικών καλλιεργειών, πτώση της τουριστικής κίνησης συνθέτουν ένα "εφιαλτικό" σκηνικό, οι συνέπειες του οποίου σύμφωνα με αναλυτές θα φανούν από το τέλος του καλοκαιριού και μετά, επιδεινώνοντας την ήδη άσχημη εικόνα.
Την ίδια στιγμή στο υπέδαφος της ευρύτερης περιοχής υπάρχουν κρυμμένοι θησαυροί, οι οποίοι σχεδόν στο σύνολό τους μένουν ανεκμετάλλευτοι κυρίως λόγω αντιδράσεων σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών που δημιουργεί το πολιτικό κόστος, το οποίο καμία κυβέρνηση δεν θέλει να επωμισθεί. Και εννοούμε πετρέλαιο, χρυσό, γεωθερμία, ακόμη και το ουράνιο που παραμένει ένα θέμα ταμπού για την ελληνική πραγματικότητα.
Τα νούμερα είναι πράγματι εντυπωσιακά : Ένα τεράστιο γεωθερμικό ενεργειακό δυναμικό, της τάξης των 150 μεγαβάτ το χρόνο, που αντιστοιχεί σε 114.000 τόνους ισοδύναμου πετρελαίου, αξίας που ξεπερνά τα 33.455.000 ευρώ, μένει ανεκμετάλλευτο εδώ και πολλά χρόνια στη Βόρεια Ελλάδα.

Οι τρεις επενδύσεις χρυσού μπορούν να αποφέρουν άμεσα ή έμμεσα πάνω από 7.000 θέσεις εργασίας και έσοδα 500 εκατ. ευρω τουλάχιστον από άμεση φορολογία στο ελληνικό κράτος ετησίως, ενώ φέρουν ξένα κεφάλαια ύψους 1 δισ. ευρώ τουλάχιστον στη χώρα.

Ειδικοί υποστηρίζουν ότι η χώρα θα μπορούσε να καλύψει πλήρως τις ανάγκες της σε πετρέλαιο, εκτιμώντας ότι τα κοιτάσματα του ελλαδικού χώρου και κυρίως στο βορειοελλαδικό μπορεί να περιέχουν από ένα έως και τρία δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου.

Όσο για το ουράνιο, οι ειδήμονες λενε ότι η αξιοποίηση μέρους των βεβαιωμένων κοιτασμάτων του Παγγαίου θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα της χώρας "εν μια νυκτί". Φαίνεται ιδιαίτερα παράδοξο σε μια εποχή όπου όλοι μιλάνε για χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εγκατάλειψη των ορυκτών να θίγουμε ένα τέτοιο ζήτημα. Από την άλλη θεωρούμε ότι χρήσιμο θα ήταν να αναλογιστούμε τι χάσαμε, τι χάνουμε και τι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε έστω και σήμερα με το λιγότερο δυνατόν κόστος σε επίπεδο ποιότητας ζωής και περιβάλλοντος. Απλά αναρωτιόμαστε αν ήρθε πλέον η ώρα για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση του τεράστιου αυτού θέματος, η οποία και θεμιτή είναι αλλά και αναγκαία προκειμένου με τις σωστές δράσεις και ενέργειες η Βόρεια Ελλάδα και η χώρα στο σύνολό της να μπορέσει να εκμεταλλευτεί έστω ένα μέρος αυτού του τεράστιου κρυμμένου της θησαυρού.

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ -Την αύξηση της απασχόλησης κατά 1.500 άτομα πρωτογενώς και κατά τουλάχιστον 6.000 δευτερογενώς προβλέπει η επένδυση της Ελληνικός Χρυσός στα Μεταλλεία Κασσάνδρας.
-Για την ίδρυση μεταλλουργίας χρυσού στην περιοχή του Μάντεμ Λάκκου, η Ελληνικός Χρυσός σχεδιάζει να επενδύσει 800 εκατ.ευρώ, ενώ άλλα τόσα θα δαπανηθούν τα πρώτα 20 χρόνια λειτουργίας των μεταλλείων σε μισθούς. -Οι καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί από το 2006, οπότε κατατέθηκε το επενδυτικό σχέδιο στο υπουργείο Ανάπτυξης , αλλά και η Προμελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στο ΥΠΕΧΩΔΕ, έχουν ως συνέπεια το όλο σχέδιο να έχει υπερβεί κατά δύο χρόνια τα χρονοδιαγράμματα αλλά και τις συμβατικές προβλέψεις. ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ -Τη δημιουργία 200 άμεσων θέσεων εργασίας και περίπου 800 έμμεσων προβλέπει η επένδυση της Χρυσωρυχεία Θράκης στο Πέραμα, που βρίσκεται στα όρια των νομών Ροδόπης και ΄Εβρου. -Η άμεση προτεινόμενη επένδυση εκτιμάται στα 100 εκατ.ευρώ και σε βάθος δεκαετίας θα επενδυθούν στην περιοχή επιπλέον 158 εκατ.ευρώ. Το 70% των κεφαλαίων αυτών θα επενδυθεί στην περιοχή της Θράκης, -Υπολογίζεται ότι το ελληνικό δημόσιο θα έχει εισροές από την άμεση φορολογία της εταιρείας άνω των 200 εκατ.ευρώ.
-Το έργο φτάνει "αισίως" τα 9 χρόνια καθυστέρησης σε σχέση με τα αρχικά χρονοδιαγράμματα.
ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗΣ -Εκατόν τριάντα θέσεις εργασίας με τη λειτουργία και 200 κατά τη διάρκεια της κατασκευής της μονάδας προβλέπει το επενδυτικό πλάνο της Μεταλλευτικής Θράκης για τα κοιτάσματα χρυσού της περιοχής Σαπών του νομού Ροδόπης.
-Η επένδυση των 90 εκατ.δολ. βρίσκεται σήμερα στο σημείο που βρισκόταν πριν από εννέα χρόνια, οπότε είχε λάβει προέγκριση για τη χωροθέτησή της. Οι τότε διοικούντες θεωρούσαν πως το 2004 με 2005 η μονάδα θα ήταν έτοιμη να λειτουργήσει. Σήμερα ουσιαστικά η επένδυση ξεκινά από την αρχή.
Τα ορυκτά και τα μεταλλεύματα
Σύμφωνα με τον κ. Χρήστο Καβαλόπουλο, γενικό διευθυντή του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων, η ελληνική φύση και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα έδωσε σημαντικό ορυκτό πλούτο, ο οποίος συνίσταται σε μεγάλη ποικιλία ορυκτών και μεταλλευμάτων, με σημαντικά βιομηχανικό ενδιαφέρον και πολλαπλές εφαρμογές.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα που περιγράφουν τη δυναμική παρουσία του κλάδου της εξόρυξης στη Βόρεια Ελλάδα είναι: Λιγνίτης, Λευκόλιθος-Μαγνησία, Μεικτά θειούχα, Μάρμαρα Ασβεστολιθικά αδρανή Άστριοι Ατταπουλγίτης Ολιβινίτης Ποζολάνη Χαλαζίας Χουντίτης Χρυσός.
Εξάλλου, σημαντικά κοιτάσματα ουρανίου, που υπολογίζεται ότι φτάνουν 10.000 τόνους, εντόπισε το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών στο υπέδαφος των νομών Δράμας και Σερρών αλλά και σε άλλες περιοχές της Βορείου Ελλάδας. Σύμφωνα με τη μελέτη του ΙΓΜΕ, τα κοιτάσματα μεταλλευμάτων ουρανίου στη Δράμα, τις Σέρρες και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας υπολογίζονται στους 10.000 τόνους, ενώ τα βεβαιωμένα αποθέματα είναι 1.525 τόνοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΩΣ:



ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ, ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΑΡΤΕΜΙΟ ΣΩΡΡΑ!

 
ΟΙ 300 ΔΕΝ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΘΕΣΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΥΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ;;
ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΗΝΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ - ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΟΥ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ;;
ΓΙΑΤΙ ΚΩΦΕΥΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΑΔΡΑΝΟΥΝ;;;
ΑΥΤΗ ΤΟΥΣ Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ Η ΥΠΟΘΕΣΙΣ ΤΩΝ 600 ΔΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΛΗΘΗΣ!
Η ΜΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΙΣ ΤΩΝ, ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ!!

Katerina Niovie
Αρτέμης Σώρρας :Κύριοι για να πάρετε τον πλανήτη κόψατε χρεόγραφα.
έτσι πήρατε τον πλανήτη
αυτά τα χρεόγραφα τα έχω στα χέρια μου.
Εγώ δεν κυνηγάω κράτος δεν κυνηγάω Αμερικανό
δεν κυνηγάω φαντάσματα
αγαπάω όλους τους λαούς και θεωρώ ότι όλοι οι λαοί είναι σκλαβωμένοι.
και λέω λοιπόν σε αυτούς τους κυρίους.
Κύριοι είστε οι τραπεζίτες των αδελφοτήτων.
Οι αδελφότητες δεν έχουνε λεφτά και σας έχουν βάλει εσάς
για τραπεζίτες.
Κύριοι χρωστάτε. έχω τα χρέη σας.
και θα τα πληρώσετε γιατί τα έχετε υπογράψει εσείς.
έχω τα χρέη των τραπεζιτών των παγκοσμίων τραπεζιτών
έχω τα ομόλογα τους
Όχι αυτά που βλέπετε τώρα, εκείνα που δεν βλέπετε τώρα
Κύριοι μαζευτείτε και πληρώστε.....
..... μαζευτείτε και πληρώστε διαφορετικά οι εξελίξεις
δεν θα είναι καλές για κανέναν.

Ένα «γιαούρτι» είναι «Βία»...1 εκ υποψήφιοι νεκροί Πολίτες είναι «αναγκαίες παράπλευρες απώλειες»...

Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος
Βία είναι το γιαούρτι στον πολιτικό
(σύμφωνα με τον «Καθεστωτικό Πολιτικό»)...

...αλλά όχι η θανάτωση 1 εκ Πολιτών με την απάνθρωπη υπερφορολόγηση και την αφαίρεση της Περίθαλψης...ή της θέρμανσης...ή της τροφής...ή της στέγης...ή...ή...ή...

...και υπονοεί προφανώς ο ...παραπάνω Εθνοπατέρας ότι ο «Καθεστωτικός Πολιτικός» είναι κάτι σαν τον Οραματιστή Στρατάρχη που κοιτάζει τη «συνολική εικόνα» του Πολέμου...δεν μπορεί να ασχολείται με...«παράπλευρες απώλειες» και δη, «απλών αναλώσιμων στρατιωτών»...

Και συνεχίζει ο... «ΜεγαλοΠολιτικός»...(δεν έχει σημασία ποιός είναι ο «συγκεκριμένος»...αυτά τα λόγια δεν είναι γνωστό ποιά «γάτα επικοινωνιολόγος» τους τα έβαλε στο στόμα, αλλά είναι – καιρό τώρα - στα χείλη όλων τους...σαν έτοιμο, καρμπόν μήνυμα τηλεφωνητή...Βήμα του έδωσε για να τα πει, ποιός άλλος; Μεγάλη Κυριακάτικη Εφημερίδα την 06/10/13...κύλησε ο τέτζερης και βρήκε το καπάκι, ως συνήθως).

Η αντιπαράθεση στα πλαίσια της Δημοκρατίας πρέπει να είναι ειρηνική και στα όρια του διαλόγου. Διάλογος σημαίνει ανταλλαγή επιχειρημάτων.
Ακολουθώντας τα νόμιμα κανάλια που προβλέπουν οι Θεσμοί της Πολιτείας.

Δηλαδή (λέμε εμείς τώρα προσπαθώντας να μπούμε στο μυαλό του Μάλκοβιτς):

Ο Πολίτης εκλέγει τον Βουλευτή του για να υπάρχει ο «αντ’ αυτού» που θα τον εκπροσωπήσει σ’ αυτόν τον «Δημόσιο Διάλογο». Μετά ας θρονιαστεί στη γωνιά του ο Πολιτάκος κι ας .... «απολαύσει τον Αγώνα» (με ποπ κόρν και μπύρες από την ησυχία του καναπέ του).

Το ότι με άλλη αντζέντα τον ψηφίζει ο Πολίτης και υπό άλλη αντζέντα συμμετέχει – αν, όπως και όσο συμμετέχει - αυτός κατόπιν στον «περιβόητο αυτό Δημόσιο Διάλογο» είναι απλώς μια «αδιάφορη λεπτομέρεια».

Όπως και το ότι έτσι και οι αποφάσεις, ο νομοθετικός του Βίος και γενικά η Πολιτική του πρακτική προξενούν καταστροφές στη ζωή και στην υγεία των Πολιτών – και σε μεγάλο βαθμό θανάτους - είναι επίσης μια «αδιάφορη λεπτομέρεια»...

Αν έχει πρόβλημα ο Πολίτης με την γενικότερη στάση του Πολιτικού, τότε ας μην τον ξαναψηφίσει. Το ότι επί τέσσερα χρόνια αυτός θα κάνει ότι του κατέβει (στην κυριολεξία «μέχρι θανάτου» - συνήθως μη «τηρώντας ούτε καν τα προσχήματα») και όταν «αποσυρθεί» από Βουλευτής απλά θα «αξιοποιηθεί» (ή θα αξιοποιήσει τα «κονέ» του) αλλού, είναι απλώς μια «αδιάφορη λεπτομέρεια».

Όπως και το ότι (στατιστικά) και ο (κάθε) επόμενος θα κάνει ακριβώς τα ίδια είναι κι αυτό μια αδιάφορη λεπτομέρεια.

Υπάρχουν τα κόμματα (επιμένει αυτός). Μπορεί να γίνει μέλος ενός απ’ αυτά ο Πολίτης και να εκφράζει εκεί μέσα τη γνώμη του, συμμετέχοντας (και) κατ’ αυτόν τον τρόπο στο «δημόσιο διάλογο» με τον (καθεστωτικό) πολιτικό. Το ότι η πολιτική και οι θέσεις των κομμάτων γεννώνται και χαράσσονται από «στενούς κύκλους και πυρήνες με επιρροή» και όχι από τον κάθε Πολιτάκο που θα πάρει το λόγο για πέντε λεπτά σε μια κομματική μάζωξη της ΤΟ άνω Κωλοπετινίτσας, είναι απλώς μια «αδιάφορη λεπτομέρεια».

Μπορεί επίσης ο Πολίτης να στείλει επιστολές με τις απόψεις του στα Πολιτικά και στα Πολιτειακά πρόσωπα με τα οποία διαφωνεί. Σε υψηλούς κομματικούς παράγοντες, σε ανώτατα κυβερνητικά γραφεία, σε Πολιτειακά Άδυτα. Το ότι κανείς δεν θα δώσει σημασία είναι απλώς μια «αδιάφορη λεπτομέρεια».

Μπορεί επίσης να στείλει επιστολές διαμαρτυρίας, παραθέτοντας τις απόψεις του στα ΜΜΕ. Το ότι επίσης ουδείς θα δώσει σημασία στον «μικρό Πολιτάκο», αποτελεί κι αυτό μια απλή «αδιάφορη λεπτομέρεια».

Το δικαίωμα πάντως της «έκφρασης της άποψής του» του το παρέχει ο Νόμος.

Για όλα προβλέπει το Σύνταγμα και οι Θεσμοί της «ευνομούμενης Πολιτείας»...

Το ότι δεν υπάρχει «ευήκοον ους» απέναντι είναι απλώς μια μικρή κι«αδιάφορη λεπτομέρεια»...

Μπορεί επίσης πια, τώρα στον καιρό του διαδικτύου να κάνει μια δική του ιστοσελίδα και να γράφει τη γνώμη του και τις απόψεις του όπως κάνει και ο (καθεστωτικός) Πολιτικός (του οποίου βεβαίως οι θέσεις – ακόμη και ανούσιες - προβάλλονται μέσα από χίλια δυό ΜΜΕ).

Το ότι τη σελίδα του Πολιτάκου θα την διαβάζει μόνον ο ίδιος είναι μια μικρή και «αδιάφορη λεπτομέρεια».

Το ότι γενικώς «άλλη επικοινωνιακή βαρύτητα» έχει ο Λόγος και η Δημόσια Θέση του Πολιτικού/Πολιτειακού Παράγοντα και άλλη ο ... «άγνωστος Πολιτάκος» (τουτέστιν παντελώς ανύπαρκτη), δεν έχει ουδεμία σημασία. Είναι κι αυτό μια μικρή κι «αδιάφορη λεπτομέρεια».

Σύμφωνα βέβαια με τον Καθεστωτικό Πολιτικό ο «Δημόσιος Διάλογος» με τους Πολίτες υπάρχει, υφίσταται και είναι ενεργός κάθε λεπτό.

Συνεπώς δεν υπάρχει λόγος «έντονης (βλ. ασύμμετρης/βίαιης) έργω και λόγω εναντίωσης» του Πολίτη κατά του (καθεστωτικού) Πολιτικού...

Το ότι οι εν λόγω Πολίτες, που συμμετέχουν «καίρια» σ’ αυτόν τον «Διάλογο (ή μήπως «μονόλογο»;)» είναι απλώς κάποιοι κολλητοί ακριβοπληρωμένοι (απ’ το δημόσιο ταμείο – δηλ. τους φορολογούμενους Πολίτες) μυστικοσύμβουλοι του Πολιτικού, είναι απλώς μια μικρή κι αδιάφορη λεπτομέρεια...

Ο Πολίτης έχει επίσης το δικαίωμα να αναφερθεί/προσφύγει με ένδικα μέσα στην Ελληνική Δικαιοσύνη κατά των αποφάσεων του Πολιτικού και της Πολιτείας. ΟΚ, όχι ακριβώς έτσι...υπάρχει βλέπεις η «ασυλία» για τις πολιτικές δηλώσεις, χειρισμούς και αποφάσεις/νομοθετήσεις του Πολιτικού Βουλευτικού Όντος...Αλλά κι αυτό είναι μια μικρή αδιάφορη λεπτομέρεια...

Τι κι αν δεν έχουμε Συνταγματικό Δικαστήριο ώστε να απευθυνθεί ο Πολίτης; Αφού αυτή την δικαιοδοσία την έχει η πρωτοβάθμια Ελληνική Δικαιοσύνη. Ξέρει ο Δικαστής. Αν κάποιος Νόμος του φανεί «αντισυνταγματικός», θα τον παραπέμψει σε Ανώτατο Δικαστήριο. Τι κι αν δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ αυτό; Άλλη μια αδιάφορη λεπτομέρειαείναι.

Σημασία έχει πως οι Σοφοί μας και καλοκάγαθοι Νομοθέτες και Εθνοπατέρες το πρόβλεψαν. Στη θεωρία τουλάχιστον, υπάρχει...

Τώρα, το ότι γενικώς τα «ένδικα μέσα» κατά της Πολιτείας είναι πανάκριβη διαδικασία που δεν αντέχει η τσέπη του φτωχού και άσημου Πολιτάκου είναι επίσης μια αδιάφορη λεπτομέρεια (σημασία έχει πως υπάρχει η διαδικασία).

Όπως και το ότι η διαδικασία είναι εξαιρετικά χρονοβόρα είναι επίσης άλλη μια «αδιάφορη λεπτομέρεια».

Όπως και το ότι πάντα οι αποφάσεις (εάν ποτέ δεήσουν να βγουν) είναι υπερ του «Ισχυρού», υπέρ του Πολιτικού, του Υπουργού ή του Πολιτειακού Παράγοντα είναι επίσης μια απλή αδιάφορη λεπτομέρεια.


Σύμφωνα με τον «Καθεστωτικό Πολιτικό» η Κοινή Γνώμη πρέπει να «μείνει στην ουσία». Και η ουσία είναι πως ο Νομοθέτης τα προβλέπει...έστω και «θεωρητικά».

Ο Πολίτης μπορεί επίσης αν το επιθυμεί να διαμαρτυρηθεί αλλά «κόσμια»...

Πχ μπορεί μαζί με άλλους Πολίτες να κάνουν απεργία, να κατεβούν σε διαδήλωση ή να συγκεντρωθούν σ’ ένα σημείο επί μακρόν με τα πλακάτ τους κάνοντας μια ειρηνική διαμαρτυρία.

Ακόμη και να κάνει κύκλους γύρω γύρω φωνάζοντας συνθήματα μπορεί...(αρκεί να μην αμολάει οικοδομικά και γυάλινα ασύμμετρα αντικείμενα, ιδίως όταν είναι γεμάτα με εύφλεκτα και εκρηκτικά υλικά)....

Το ότι κανενός το αυτί δεν ιδρώνει με κάτι τέτοια είναι απλώς άλλη μιααδιάφορη λεπτομέρεια.

Μπορεί επίσης να συμμετάσχει σ’ αυτόν τον «Δημόσιο Διάλογο» μέσω του συνδικαλιστικού του Σωματείου. Να πάει στην συγκέντρωση της εβδομάδας και ενώπιον 5 – 6 νοματαίων να πει τον «πόνο» του και να «αλληλοζυμωθούνε» και «αλληλοεκτονωθούνε». Φεύγοντας απο εκεί θα νοιώθει πως άσκησε το Δημοκρατικό του Δικαίωμα να συμμετάσχει στον ... «Δημόσιο Διάλογο»...

Το ότι το... «κοινό» του ήταν τόσο «περιορισμένο» κι οπωσδήποτε δεν έχει καμία σχέση μ’ «αυτούς εκεί πάνω» που «κάνουν κουμάντο» είναι κι αυτό μια μικρή «αδιάφορη λεπτομέρεια»....

Όπως και το ότι όσο αυτοί οι «κύριοι» κάνουν πως δεν ακούνε τα επιχειρήματα και τις αγωνιώδεις αντιδράσεις του έτερου (δήθεν) συμμετέχοντος σ’ αυτόν τον περιβόητο Δημοκρατικό Διάλογο (βλέπεις αυτός που βι-άζεται, δεν συγκρατιέται, αμολάει και κραυγές οδύνης, πως να το κάνουμε;) του Φτωχού κι ανύπαρκτου (στην κυριολεξία «αόρατου») Πολιτάκου, χιλιάδες αναξιοπαθούντες φτωχοί Πολίτες σωριάζονται νεκροί από την εξαθλίωση, είναι κι αυτό μια αδιάφορη μικρή λεπτομέρεια.

Ο Πολίτης εν ολίγοις οφείλει να δείχνει πίστη στους Καθεστωτικούς Πολιτικούς του και στους Πολιτειακούς παράγοντες.

Το ότι αυτοί επιδεικνύουν τη μέγιστη θέρμη στο κυνήγι των «μικρών» και της φτωχολογιάς και αδιαφορούν για την «μεγαλοδιαφθορά» είναι επίσης άλλη μια αδιάφορη μικρή λεπτομέρεια.

Το ότι ο φτωχός Πολιτάκος απογοητευμένος, αποθαρρημένος και τσακισμένος ψυχολογικά βυθίζεται σε μια καταθλιπτική περιδίνηση και αυτοκτονεί μαζικά, πνιγμένος από μια παθητική αποδοχή της μαύρης μοίρας του είναι κι αυτό μια μικρή αδιάφορη λεπτομέρεια...

...ή μήπως, ιδίως αυτή η «λεπτομέρεια» είναι άκρως ενδιαφέρουσα για τον Καθεστωτικό Πολιτικό, μιας και απο εκεί ακριβώς «αντλεί όλη μα όλη την Ισχύ, την Σιγουριά και την Αλαζονεία του»;


Κι αν η «μαζική μας κατήφεια», πάρει ολίγη από «μανιοκατάθλιψη» και βαρέσει ανάποδο τραβέρσο για μετωπική με «το Ακρωτήρι της Οργής»;


Θυμός κι Οργή βεβαίως σημαίνει ότι «από κοντά είν’ κι η Βία»....κι αυτά τα δυό (Θυμός και Βία) είναι – ως γνωστόν – τσακωμένα με την Λογική και την Ψυχρή/ψύχραιμη σκέψη και αντίδραση...

...αυτήν ακριβώς που «επικαλείται» αυτός ο κύριος πιο πάνω, ο ... «Καθεστωτικός Πολιτικός»...

Και η Βία έχει «κλιμακώσεις»...το γιαούρτι (που του «έκατσε» αυτουνού από προσωπική εμπειρία) είναι απλώς ένα «στάδιο» στην «κλίμακα» καθώς αυτή παίρνει τον ανήφορο...χαμηλομεσαίο θα το λέγαμε...καθώς, μπορεί ας πούμε κανένας νοσηρός ισλαμόπληκτος νους να του «αυξήσει εντέχνως τα οξέα», λέμε τώρα)...

Μ’ αυτά και μ’ αυτά ο «βιασμένος Πολίτης» αρχίζει μέσα στο κεφάλι του και την ψυχή του να κάνει σκέψεις Βίας...να «εξοικειώνεται με την Βία»...στις πολλές και διάφορες μορφές της...

Ξεκινάνε μεν οι σκέψεις με αφορμή την ΜΗ-απόδοση Δικαιοσύνης στην «Μεγαλοδιαφθορά» Πολιτικών και Ελίτ και την εφαρμογή θανάσιμα αντιλαϊκής Πολιτικής...

Στο μέγιστο όμως της ωρίμανσής τους εμπεριέχουν κυρίως μια ακατάσχετη οργισμένη ροπή για εκδίκηση.

Τα διάδοχα ψυχολογικά και συμπεριφορικά άλματα είναι απλά:

Όταν ο Πολιτικός/Κυβερνήτης κάνει εκπτώσεις στη Δημοκρατία ασκώντας όλο και πιο θανάσιμα βίαιη πολιτική κατά της ζωής του Πολίτη, αν μη τι άλλο έχει απωλέσει το δικαίωμα να «την επικαλείται».

Φυσικό κι επόμενο είναι μετά να τον ακολουθήσει στην ίδια λογική και ο Πολίτης. Τουτέστιν, ασυναίσθητα κάνει Εκπτώσεις (κι αυτός) στη Δημοκρατία και μέσα του νοιώθει όλο και αυξανόμενη αποδοχή της βίας κατά του Πολιτικού και της Πολιτείας οι οποίοι πλέον εμφαίνονται ως εχθροί και όχι ως φίλοι του Πολίτη...

Άλλωστε, φυσιολογική ψυχολογική αντίδραση είναι:

οτιδήποτε προξενεί πόνο, θλίψη και θάνατο δεν είναι φίλος...αλλά εχθρός...τόσο απλή (και όχι απλουστευμένη) λογική...

Τότε είναι που ο Πολίτης δίνει την σαφή υποστήριξή του σε Πολιτικές Δυνάμεις που εμπεριέχουν την Βία στην πολιτικοκοινωνική τους δραστηριότητα...
Είτε ανήκουν στο ένα πολιτικό άκρο είτε στο άλλο...ανάλογα τις βαθύτερες ιδεολογικές του καταβολές...

Στην αρχή τα πράγματα σ’ αυτές τις Πολιτικές Δυνάμεις (τα λεγόμενα «άκρα») είναι «χύδην»...σε πειραματικό στάδιο...δοκιμαστική περίοδος...λίγο πολιτική, λίγο βία, άλλοτε λίγο επικοινωνία κι άλλοτε αντι-επικοινωνία (επίδοξα κακέκτυπα λες ενός υποτιθέμενου δήθεν αντικομφορμισμού), λίγο αντιδράσεις πεζοδρομίου, λίγο κουλτούρα, λίγο λαϊκάντζα, ότι κάτσει....ψάχνουν το δρόμο τους όλοι δοκιμάζοντας τυχαίες εναλλακτικές διαδρομές και συνδυασμούς...ιδίως οι πιο καινούριοι και πιο περιθωριοποιημένοι – συνεπώς «άπειροι» - απ’ αυτούς τους «φρέσκους διεκδικητές»....

Μέχρι που κάποια στιγμή «γίνεται η στραβή»...οι πρώτοι νεκροί είναι γεγονός...
Πολιτεία και Καθεστωτική Πολιτική αντιλαμβάνονται τότε πως ο «κλοιός στενεύει»...Συνειδητοποιούν παγωμένοι πως έγινε το «ψυχολογικό κλικ» σε επιμέρους τμήματα της μάζας...κι ότι την επόμενη φορά, αυτό που θα τους «σκοπεύσει» δεν θα είναι γιαούρτι αλλά κάτι άλλο, πιο «δραστικό»...

Μόνο περιθώριο η «επίθεση»...Πολιτική, Ποινική/Δικαστική, Επικοινωνιακή/Μηντιακή, Κοινωνική...πρώτα προς τον έναν αντίπαλο, προς το ένα άκρο (ποτέ σε δύο μέτωπα ταυτόχρονα) και αφού εξουδετερωθεί αυτό, στροφή μετά των «παραπάνω Κανονιών» προς το άλλο άκρο...

Η εξοντωτική νομοθεσία που θα ψηφιστεί για την εξόντωση του ενός άκρου (με τη σύμφωνη γνώμη του άλλου άκρου) και τα «δεδικασμένα» που θα γεννηθούν απ’ αυτή την πρώτη μάχη θα χρησιμοποιηθούν κατόπιν ως υπερόπλο κατά ΚΑΙ αυτού του «άλλου άκρου»...που πλέον παύει να είναι χρήσιμο...

Βλέποντας στον ορίζοντα την «Οργή Λαού» κάνουν απέλπιδες προσπάθειες να «ελέγξουν την εξέλιξη των πραγμάτων»...

Πλέον όλοι οι «άμεσα εμπλεκόμενοι» (και των δύο «Άκρων») αντιλαμβάνονται πως πρέπει να γίνουν δύο πράγματα...πρώτον, η Βία να πάψει να είναι ανεξέλεγκτη και «τυχαιοκρατική» (βλ. εκ του αυθαίρετου νεολογισμού «τυχαιοκρατία»)...καθώς και να κοπούν με το μαχαίρι οι «επικίνδυνοι πειραματισμοί μαθητευόμενων μάγων»...δεύτερον, η «Επίσημη Πολιτική» θα πρέπει να κόψει τον ομφάλιο λώρο μαζί της...


Με ότι αυτά τα δύο κι αν σημαίνουν...


Στο δια ταύτα...


Πως διαμορφώνεται το Πολιτικό τοπίο τον καιρό της «ωρίμανσης της Ιδέας της Βίας»;


Μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις ως προς την ΧΑ, διαπιστώνουμε κάποια στατιστικά δεδομένα στο κοινωνικό/εκλογικό σώμα που κεφαλοποιούνται μέρα τη μέρα.

Κατ’ αρχήν, η ΧΑ – παρ’ όλο το σφυροκόπημα που υφίσταται σε όλα τα μέτωπα και με όλα τα μέσα - διατηρεί το εκλογικό της ποσοστό (με επίμονη σταθερότητα αν όχι και ανοδικές τάσεις).

Οι επίσημες έρευνες την τρέχουν από 6,5 % - 8 %. Ανεπίσημες την ανεβάζουν πολύ παραπάνω.

Αυτό σημαίνει – μεταξύ πολλών άλλων – ότι υπάρχει (τουλάχιστον) μισό εκατομμύριο κόσμου εκεί έξω που «αποδέχεται» την έργω και λόγω Βία ως αντίδραση στην αντίστοιχη «Καθεστωτική και Πολιτειακή Βία» (εκπεφρασμένης έμμεσα και μέσω μιας εκτεταμένης θανάσιμης αντιλαϊκής πολιτικής) κατά του – κυρίως μη προνομιούχου - Πολίτη.

Ακόμη κι αν συχνά είναι «χονδροειδής» και «προκλητική». Ακόμη κι αν ένα μέρος της πατάει σε «περίεργα χωράφια» μη αποδεκτά από την Ποινική Νομοθεσία...ακόμη κι αν/όταν στρέφεται κατά ιδεολογικών αντιπάλων..ή/και μεταναστών...

...η εκλογική της βάση σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, δείχνει να είναι πρόθυμη να δώσει κάτι παραπάνω από απλό συγχωροχάρτι σ’ αυτά τα «ατοπήματα»...είναι σαν να της στέλνει ο κόσμος της δύο «πιθανά μηνύματα»:

Ή, «...συμφωνούμε με την ως τώρα πρακτική σου, συνέχισε έτσι...»
Ή,
«...στη χαρίζουμε αυτή τη φορά...αλλά επιτέλους «γίνε επαγγελματίας»...ωρίμασε...»


με ότι κι αν σημαίνει αυτό το δεύτερο (μια και το πρώτο είναι πιο ξεκάθαρο σημασιολογικά)


τι από τα δύο να ισχύει άραγε; Άγνωστο...θα παραμείνει ένα μεγάλο ερωτηματικό όσο δεν γίνονται εκτεταμένες έρευνες επί τούτου...

Κι αυτό από μόνο του είναι ένα Μεγάλο Ερώτημα...γιατί δεν γίνονται; Ή μήπως γίνονται και δεν ανακοινώνονται λόγω «ανησυχητικών ευρημάτων»;

(εκτός κι αν υφίσταται κι ένα τρίτο πιθανό μήνυμα. Ένα "υβρίδιο" τροποντινά κι "από τα δύο"...)

Εν πάση περιπτώσει, προχωράμε:

Αν αυτό το ποσοστό προστεθεί και στα αντίστοιχα (άγρια) ποσοστά της Αριστεράς (περί το 12%), τότε μιλάμε για ένα (περίπου) 20% του Ελληνικού Λαού που έχει αποδεχτεί την (απόλυτη) Βία ως αναγκαία μορφή Πολιτικοκοινωνικής έκφρασης. Ως ένα βαθμό με διαφορετικούς αποδέκτες αυτής, αλλά ως έναν άλλον βαθμό και με «κοινούς αποδέκτες» (βλ. Εκφραστές καθεστωτικής πολιτικής).

Το πιο «ενδιαφέρον»; Θα ξανατονιστεί:

Οι «εκλογικές τους βάσεις» (ξέχωρα του καθενός) είναι έτοιμες ακόμη και να κάνουν τα στραβά μάτια μέχρι και σε τυχόν «παρεκτροπές προς τα χωράφια του κοινού ποινικού δικαίου».

(πχ Ο ένας θα κάψει ευχαρίστως το μικρομάγαζο του ιδεολογικού εχθρού (όπως τον θεωρεί) «μικρομεσαίου νοικοκύρη» (ακόμη και μ’ αυτόν μέσα) ενώ ο άλλος θα κάψει ευχαρίστως ένα τζαμί (ακόμη και με τους «επισκέπτες» του μέσα). Και οι δύο δε, ευχαρίστως θα έσφαζαν τον ιδεολογικό τους αντίπαλο από το «άλλο άκρο»).

Αυτό το «Βίαιο 20%» - μοιρασμένο στα δύο πολιτικά άκρα - θα καθορίσει καίρια τον επικείμενο Νέο Πολιτικό Χάρτη. Ή καλύτερα, την επικείμενη Νέα Πολιτικοκοινωνική Πραγματικότητα...

Έχοντας και οι δύο αντίπαλοι χώροι συγκεντρώσει πολιτική οργανωτική εμπειρία θα επιχειρήσουν – αναγκαστικά και για αμυντικούς λόγους, για να μην «συντριβούν» από την Πολιτειακή/καθεστωτική Επίθεση - να σχηματοποιήσουν – ο καθένας στο «χώρο» του - σε πιο αυστηρά, πειθαρχημένα και ελεγχόμενα πλαίσια αυτό το «τζίνι» που ξεπήδησε ενισχυμένο πλέον (και κυρίως «ώριμο») από το λυχνάρι, την Βία.

Σίγουρα όμως δεν θα τη δούμε να «εξαφανίζεται». Αντιθέτως. Θα την δούμε να επαυξάνεται, να κλιμακώνεται. Να αυτοτροφοδοτείται και να γιγαντώνεται. Να οργανώνεται και να επαγγελματικοποιείται. Ένα βεβαίως από τα κανάλια μέσα από τα οποία θα συμβεί αυτό είναι η «σύγκρουση αλλήλων επ’ αλλήλων». Χωρίς να είναι βεβαίως το μόνο.

Φυσικά, οι «αντίστοιχοι» πολιτικοί σχηματισμοί θα φροντίσουν, έμπειροι γαρ πλέον, να πάρουν (τυπικές τουλάχιστον) αποστάσεις απ’ αυτά τα δύο «θηρία». Οι εκφραστές της Βίας θα χαθούν από την «επιφάνεια». Πλέον θα ζουν και θα κινούνται αποκλειστικά πίσω από την Κουρτίνα. Οι δε «Μυστικές Γέφυρες» θα παραμείνουν ακριβώς έτσι....Μυστικές...


Συνεπώς:


Όσον αφορά στην Αριστερά, αφού πάρει και την «κρυάδα» (εμπειρία/ψυχρολουσία) του «Κυβερνήτη της Πολιτείας» θα έρθει και η σειρά του ΣΥΡΙΖΑ/ΔΗΜΑΡ για το «ξεκαθάρισμα». Την διάσπαση.

Προφανώς και κάποιες δυνάμεις τους θα χτίσουν την Νέα Κεντροαριστερά/σοσιαλδημοκρατία ενωνόμενα με τμήμα του εναπομείναντος ΠΑΣΟΚ και των παραφυάδων του αλλά κάποια άλλα τμήματά του θα στρέψουν πλώρη πρόσω αριστερά.

Θα είναι βεβαίως η σειρά όλων τους να υποστούν αυτό που υπέστη το ΠΑΣΟΚ. Αν είχε σκεφτεί «ώριμα» τότε που έφτιαχνε εκλογικούς νόμους θα είχε φροντίσει να θεσπίσει μια Απλή Αναλογική. Οπότε σήμερα δεν θα είχε μπει στη Βουλή με ένα μίζερο ποσοστό αλλά προφανώς με μεγαλύτερη δύναμη εκπροσώπησης. Και βεβαίως, ο πρώτος (η ΝΔ εν προκειμένω) δεν θα είχε το «δώρο των 50 εδρών».

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει το ίδιο αλαζονικό λάθος (πες το «Καθεστωτικό Σύνδρομο της Απληστίας») κι αν προβλέψει την «καθίζηση» που τον περιμένει μετά την Κυβερνητική του θητεία, τότε σοφά πράττων το πρώτο που θα κάνει ως Κυβερνήτης θα είναι η θέσπιση της Απλής Αναλογικής. Και ίσως ίσως να θεσπίσει την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το Λαό και να σπάσει τη Βουλή στα δύο θεσπίζοντας την Γερουσία ώστε να διασφαλίσει πως δεν θα ξαναϋπάρξει «μονοκρατορία» κάποιου στην Ανώτατη Πολιτειακή Ηγεσία.

Μετά απ’ αυτή την «καθίζηση» του ΣΥΡΙΖΑ, περιμένουν εκλογικά μεγαλεία τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ που θα εκτοξευθεί σε μεγέθη άνω του 10%.

Τότε – και όχι τώρα – θα είναι οι «πραγματικές ημέρες των Δύο Εκρηκτικών Άκρων»...

Μόνο που τότε θα είναι άκρως οργανωμένα και τα δύο...τόσο το «φανερό» όσο και το «μη φανερό» τμήμα τους....

Αν όντως υφίσταται «Σύνδρομο Ελληνικού Σιν Φέιν – Εμφύλιος», τότε οι «Μεγάλες Ημέρες» του εντοπίζονται σε κείνην ακριβώς την περίοδο...
(περισσότερα επ' αυτού εδώ http://aegeanhawk.blogspot.gr/2013/09/blog-post_30.html )

Όσον αφορά στην Δεξιά και στον Πατριωτικό Χώρο, ανάλογες θα είναι οι εξελίξεις. Η έκρηξη στη ΧΑ απελευθέρωσε ένα τεράστιο δημοσκοπικό τμήμα υποστηρικτών (περί το 10%). Που ενώ έλκονταν από την «ακραία εικόνα» της (με όλες τις επικοινωνιακές/συμπεριφορικές της προκλητικότητες ) αποδείχτηκε δημοσκοπικά ότι δεν ενέκρινε τα όσα της καταμαρτυρούνται από την Δικαιοσύνη.

Αυτό το 10% παραμένει ουσιαστικά «ανένταχτο». Και δεν είναι απλά αντιμνημονιακή δύναμη. Είναι πρωτίστως «θυμωμένοι αντιμνημονιακοί Πατριώτες». Που επιζητούν μια «δυναμική κομματική/πολιτική παρουσία» για να δώσουν την στήριξή τους.
Κοινώς, αδιαφορούν για «νερόβραστες λύσεις» ή άλλη μια από «Σύστημα/καθεστώς» και «φιλομνημονιακές πολιτικές».

Όλα δείχνουν ξεκάθαρα πως ανάμεσα στην ΝΔ και στη ΧΑ έχει ανοίξει ένα τεράστιο κενό. Και η Φύση δεν επιτρέπει κενά. Βρίσκει πάντα τρόπο να τα καλύψει. Κι εφόσον όλες οι άλλες υπάρχουσες πατριωτικές πολιτικές παρουσίες αποδείχθηκαν φοβικές έως ανύπαρκτες και χωρίς νεύρο και ορμή, τότε εκ των πραγμάτων αναμένεται να δούμε ένα Νέο Δυναμικό Πατριωτικό Σχήμα να αναδύεται.

Αυτή η διεργασία θα ενταθεί και από κάτι ακόμη:



Το Αντιρατσιστικό επικείμενο νομοσχέδιο.


Η ΝΔ, ούσα φοβισμένη επίδοξος εξιλαστής της αριστεράς λησμονεί τις πολύ σοβαρές εναντιώσεις ουσίας (έσωθεν και έξωθέν της) που υφίστανται ένάντια σε ένα Αντιρατσιστικό νόμο εφάμιλλο ενός Μεγάλου Αδελφού που – συν τω χρόνω - θα λογοκρίνει το τι λέει και τι γράφει (εν γένει) ο καθένας.

Θα ποινικοποιήσει, κατ’ αρχήν, την Πατριωτική/εθνοκεντρική σκέψη/άποψη (ως έναν εύκολο στόχο) αλλά αυτό είναι το «Μέσο» και όχι ο«Σκοπός».

Αυτή είναι απλώς η «Κερκόπορτα».

Απώτερος Σκοπός είναι ο πλήρης έλεγχος της αντι-Σκέψης και τηςαντι-Άποψης.
Όπου το "αντί" προσδιορίζεται ως "οτιδήποτε/οποιοσδήποτε διαφοροποιείται/αντιτίθεται στην Καθεστωτική Σκέψη/άποψη/θέση". Μετά είναι η σειρά της Αριστεράς βεβαίως. Αν και μόνο το ΚΚΕ – ως ένα βαθμό – έχει εντοπίσει τους «σχετικούς βαθύτερους κινδύνους» που κρύβονται σ’ αυτό το νομοθετικό εγχείρημα και τους επισήμανε προ καιρού.

Εγχείρημα το οποίο, όπως έδειξε το παρελθόν, υπάρχει ένα τμήμα της ΝΔ που ΔΕΝ το αποδέχεται.

Αυτό όμως το «Πατριωτικό Τμήμα» της αυτή την χρονική στιγμή και υπό το (αρνητικό επικοινωνιακό) βάρος των περί Χ.Α. εξελίξεων δέχεται ομαδόν τα πυρά του Νεοφιλελεύθερου τμήματος της ΝΔ που βρήκε ευκαιρία να «πάρει κεφάλι» στις εσωτερικές διεργασίες διαδοχής που φυσικά εντάθηκαν τις τελευταίες ημέρες με «όχημα τα περί ΧΑ».

Αναζητούν «θύματα στο ηγετικό στρατόπεδο του κόμματος» προκειμένου να ισχυροποιήσουν τις θέσεις τους και βεβαίως τα βρήκαν στο εναπομείναν «Πατριωτικό Τμήμα της ΝΔ». Ένας λόγος παραπάνω που (τυπικός έστω) αρχηγός του (ακόμη) τυχαίνει να είναι ο ίδιος ο Αρχηγός της ΝΔ. Χτυπώντας λοιπόν τους «εθνικιστές της ΝΔ» ωθούν την ηγεσία της ένα βήμα πιο κοντά στην παραίτηση και την "έξοδο".

Πολύ βολικά όλα λοιπόν για τους πάσης φύσεως Δελφίνους εντός της. Το Game of Throne προηγείται ακόμη κι από τον κίνδυνο της θέσπισης ενός Μεγάλου Αδελφού...

Παρ’ όλα αυτά, ακόμη και αυτοί (οι εναπομείναντες «Πατριώτες») δέχονται ήδη (λόγω ΧΑ) και θα δεχτούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ακόμη περισσότερες αφόρητες πιέσεις με αφορμή και το αντιρατσιστικό αλλά και γενικότερα την συλλογιστική περί πατριωτικών θέσεων που αναπόφευκτα θα ενταθεί απ’ αυτό το «Πατριωτικό τμήμα» έστω και «ψελλίζοντας». Σφόδρα αποδυναμωμένο γαρ.

Συνεπώς, ένα μεγάλο μέρος αυτών – πολύ σύντομα - δεν θα έχουν άλλη επιλογή από την έξοδό τους από τη ΝΔ και την πρωταγωνιστική πλέον συμμετοχή τους στην συγκρότηση αυτού του «Νέου Πατριωτικού Πόλου».

Η ΧΑ, δεδομένων των «γενικότερων εμπλοκών» της δεν θα μπορούσε να συμμετάσχει σε κάτι τέτοιο. Τουλάχιστον επίσημα και τουλάχιστον μια μεγάλη σειρά πρωτοκλασάτων στελεχών της. Ούτε και η ίδια θα το ήθελε άλλωστε αλλά ούτε και όποιος άλλος σχηματισμός θα ήθελε επίσημη συμπόρευση με ένα σχήμα που φέρει όλες αυτές τις κατηγορίες που τώρα υφίσταται η ΧΑ.

Έτσι κι αλλιώς, από τη στιγμή που είναι χαρακτηρισμένη ως «εγκληματική οργάνωση» θα γίνει συνείδηση – προϊόντος του χρόνου – ότι είναι υποχρεωμένη να αφήσει πίσω της τάχιστα (και αυταπόδεικτα) πάρα πολλά «βαρίδια» – όπως της πρότειναν πολλοί κάποτε και δεν εισακούστηκαν – και να μετεξελιχθεί σε κάτι άλλο, νέο και βεβαίως επ’ ουδενί «αντι-επικοινωνιακό» και «επιρρεπές στην παραβατικότητα» όπως ήταν ως τώρα.

Αυτή η «εσπευσμένη μετεξέλιξη» φυσικά – τώρα και όχι «ελεγχόμενα» και από θέση ισχύος όπως μέχρι πρότινος - θα έχει και τα ρίσκα της.
Αναπόφευκτα, είναι πολλά και πολλοί αυτά/αυτοί που θα «έμεναν πίσω» και «εκτός».

Και ούτε έχει και καμία εγγύηση πως το Νέο Σχήμα θα πιάσει αυτό το ποσοστό που της δίνουν τώρα οι δημοσκοπήσεις.

Μπορεί όντως να απομείνει η «Σκιά» αυτού που ήταν.

Μ’ αυτό το σκεπτικό, πολλοί ίσως θα ήταν αυτοί που θα προτιμούσαν να «μετεγκατασταθούν» στο άλλο Νέο (και πρωτίστως «άφθαρτο») Πατριωτικό Σχήμα που συν τοις άλλοις δεν θα έφερε και κληρονομικά «αρώματα/βαρίδια» από το παρελθόν.


Αυτό το Νέο Πατριωτικό Σχήμα λοιπόν δεν είναι καθόλου απίθανο να έλκυε την συντριπτική πλειοψηφία των ποσοστών της ΧΑ. Και όχι μόνον...

Δεν είναι διόλου απίθανο να εκτοξευθεί άμα τη γενέσει του σε ποσοστά της τάξεως του 10 – 15%...


Γι’ αυτό και βλέπουμε όλη αυτή την ασταμάτητη Πολεμική από μέρους Καθεστώτος και ΜΜΕ να παίρνει έναν «γενικευμένο τόνο».

Απώτερος σκοπός τους δεν είναι να στιγματίσουν την ΧΑ (μόνο) ως εγκληματική οργάνωση.
Αλλά γενικότερα τον Πατριωτικό χώρο. Προτού προλάβει να «ξεζαλιστεί» και να «οργανωθεί» σε άλλες στέρεες βάσεις.

Μόνο τους μέλημα αποτελεί μήπως και κατορθώσουν να αντλήσουν κάποιο μικρό ποσοστό ψήφων από τους «απελευθερωθέντες»...και να καθηλώσουν στην «αποχή» τους υπόλοιπους...

Γεγονός είναι πως στο συγκεκριμένο θέμα η Αριστερά κρατάει πιο υπεύθυνη στάση από τις Καθεστωτικές Δυνάμεις.

Προσέχει «που» και «πως» στοχεύει και εξαπολύει τα βέλη της ανησυχώντας (και δικαιολογημένα) μήπως και από λάθος (επιθετικούς) χειρισμούς ριζοσπαστικοποιηθούν (αμυντικά/ανακλαστικά) ακόμη και οι σαφώς υπάρχουσες μετριοπαθείς νησίδες σ’ αυτό τον «ευρύτερο εκτός και πέριξ της ΧΑ Πατριωτικό χώρο».

Γνωρίζει καλά ότι ο Πατριωτικός χώρος δεν είναι δυνατόν να εξαφανιστεί ως δια μαγείας. Συνεπώς, μάλλον θα προτιμούσε να υπάρξει σ’ αυτόν τον χώρο ένα μετριοπαθές politically correctΔημοκρατικό Πατριωτικό Κόμμα που δεν θα δημιουργούσε τις εκρηκτικές ανεξέλεγκτες μη διαχειρίσιμες εντάσεις της ΧΑ.

Εντάσεις που όταν εκτονώνονται (όπως τώρα) εγκυμονούν τον κίνδυνο ισχυρών «υπόγειων παρενεργειών».


Παρ’ όλα αυτά, στο άλλο πεδίο αντιπαράθεσης, στον Αντιρατσιστικό νόμο, τα πράγματα κινδυνεύουν να «πολωθούν» και να «ξεφύγουν». Επικίνδυνα.

Η Πατριωτική σκέψη κινδυνεύει συλλήβδην να τεθεί στο περιθώριο ως παράνομη και εγκληματική. Κι αυτό αν συμβεί, θα είναι μόνον η «Αρχή»...

Μετά, θα αυξηθούν οι «στόχοι»...
...άλλωστε, αν αληθεύουν οι «πρόσφατοι προβληματισμοί» της Αυγής, η «καθεστωτική θηλιά ήδη άρχισε να παίρνει θέση» γύρω από την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ πλέον...

Έχουν ήδη όλες τις «απαραίτητες ενδείξεις» πως το Αντιρατσιστικό είναι απλώς μια «κερκόπορτα»...

Ας δώσουν – όσο έχουν καιρό – βάση στις «λογικές επιφυλάξεις» του ΚΚΕ (και πολλών άλλων βεβαίως απ’ όλο το πολιτικό φάσμα) ως προς νομοσχέδια «τύπου Αντιρατσιστικό» προτού είναι αργά για όλους μας...

Όσον αφορά στον ευρύτερο Πατριωτικό Χώρο πρέπει να βρει – και δη ΤΑΧΙΣΤΑ – τον Νέο Βηματισμό του...να απεγκλωβιστεί πρωτίστως απ’ όλη αυτή την Χρυσαυγειάδα των Ημερών...

Προτού καταδικαστεί ως «οιονεί Εγκληματική Πρακτική και Φιλοσοφία»...και δη εν συνόλω...


Και προτού ακόμη και οι «μετριοπαθείς φωνές» πάρουν την άγουσα προς την «ακραία ριζοσπαστικοποίησή» τους...


...Με ότι αυτό κι αν σημαίνει...


...είπαμε: τι πιο λογικό από το να συμπεράνουμε πως τα «βίαια, σκοτεινά» κομμάτια των δύο άκρων, ωθούνται πλέον να οργανωθούν επαγγελματικά και ν’ αρχίσουν να κινούνται πέρα από το φως της ημέρας...στις σκιές και στα περιθώρια...και βεβαίως, θα αδημονούν ασταμάτητα για «φρέσκες στρατολογήσεις»...


Προσέξτε λοιπόν κύριοι του Καθεστώτος...γιατί παίζετε με τη φωτιά...όσο μεθοδεύετε την εξόντωση και τον έλεγχο της «εμφανούς Πολιτικής Παρουσίας» των Πολιτικών σας αντιπάλων τόσο ταΐζετε τους κήνσορες αυτής της «Υπόγειας Έσχατης Δράσης»...

...και στα δύο Άκρα...

ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ:"ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ"! ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ..... .....ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Πλησιάζει η μέρα που θα δημευτούν οι καταθέσεις των Ελλήνων σύμφωνα με την πρόεδρο της Κοινωνικής Συμφωνίας αλλά και οικονομολόγου Λούκα Κατσέλη.

Η Λούκα Κατσέλη, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας: «Με βάσει τις εκτιμήσεις, οι τράπεζες θα χρειαστούν περίπου 30 δισεκ. πέραν της ανακεφαλαιοποίησης που ήδη έχει δρομολογηθεί. Σε μια τέτοια περίπτωση δεν αποκλείω να υπάρξει πρόβλημα και να λάβουν μέτρα κουρέματος των καταθέσεων». Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, με την πλούσια διεθνή εμπειρία, επισημαίνει ότι«όσο συνεχίζεται η ίδια πολιτική, η οποία προσωπικά πιστεύω πως θα είναι πολύ πιο σκληρή και εφόσον...

δεν λαμβάνονται μέτρα ρύθμισης των δανείων, τόσο μεγαλύτερο πρόβλημα θα έχουν μέσα στους επόμενους μήνες οι τράπεζες.

«Η "Black Rock" είναι εδώ και ξεσκονίζει τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών»,προσθέτοντας: «Tα κόκκινα δάνεια έχουν αυξηθεί πολύ, λόγω της ύφεσης και της υπερχρέωσης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Όπως συχνά λέω, έχουμε μετατρέψει το εξωτερικό δημόσιο χρέος σε ένα εσωτερικό χρέος, γιατί με την μείωση των μισθών, των συντάξεων, των εισοδημάτων, κανείς δεν μπορεί να πληρώσει ούτε εφορία, ούτε τα ασφαλιστικά ταμεία, ούτε τις τράπεζες, άρα αν οι τράπεζες μετά τη νέα τους αξιολόγηση εμφανιστούν να έχουν πρόβλημα στα κεφάλαιά τους, νομίζω ότι υπάρχει η πιθανότητα για ένα κούρεμα».

Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, είναι κατηγορηματική: «Όσο η μνημονιακή συγκυβέρνηση συναινεί στη λήψη υφεσιακών μέτρων, όπως είναι και η διαθεσιμότητα με τον τρόπο που γίνεται, όσο η οικονομική δραστηριότητα καταρρέει, τόσο μεγαλώνει η δυσχέρια των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων να πληρώσουν τις οφειλές τους και τόσο μεγαλύτερη γίνεται η πιθανότητα τραπεζικά ιδρύματα να βρεθούν πραγματικά στο κόκκινο και θα αναγκαστούν να προβούν σε αυτό που λέμε διάσωση με ίδια μέσα, δηλαδή να μετατρέψουν σε ίδιο κεφάλαιο τις απαιτήσεις μετόχων, πιστωτών, καταθετών».

Αυτά που λέει η πρώην υπουργός εόναι τα αυτονόητα που στηρίζονται στους κανόνες της απλής λογικής και της αλήθειας των αριθμών. Ένας από τους λόγους πουοι κυβερνώντς φροντίζουν την παροχή κάκιστης εκπαίδευσης, και τρισάθλιας τηλεοπτικής ψυχαγωγίας είναι για να μην μπορέι ο κόσμος να καταλάβει τις απλές αυτές αλήθειες.

Οι τράπεζες δεν μπορούν να εισπράξουν τα δάνεια τους πίσω, συνεπώς αυτόματα δνε μπορούν να στηρίξουν τις διαθέσιμες καταθέσεις, οπότε θα αναγκαστούν, όπως θα διαγράψουν "κόκκινα" δάνεια, να διαγράψουν και καταθέσεις, καθιστώντας όλους εμάς, επενδυτές που αναλμβάνουν το ρίσκο και την αποτυχία των τραπεζών.

Μόνο που όταν οι τράπεζες δανείζαν τον οποιονδήποτε χωρίς κριτήρια, δεν μας ρώτησε κανείς.
http://www.hellas-now.com/2013/10/blog-post_2889.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters