Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Οι Εβραίοι εγκαταλείπουν την Τουρκία

Η ατμόσφαιρά της απόρριψης και του φόβου για την προσωπική τους ασφάλεια αναγκάζουν πολλούς νέους τουρκο-εβραίους να μεταναστεύσουν από τη χώρα. 
Βασικά μεταναστεύουν σε χώρες της Ευρώπης και στις ΗΠΑ, ορισμένοι προτιμούν την ‘Αλίγια’ [μετανάστευση Εβραίων της διασποράς, στο Ισραήλ].
«Οι Μουσουλμάνοι δεν κάνουν διάκριση μεταξύ των Ισραηλινών και των εντόπιων Εβραίων. Πιστεύουν ότι όταν είσαι Εβραίος, δεν μπορεί να είσαι Τούρκος», λέει ένας νεαρός εβραίος που εγκατέλειψε την Τουρκία πριν από λίγα χρόνια και μετακόμισε στο Ισραήλ.
«Μπορεί να υπηρετήσεις στον τουρκικό στρατό, μπορεί να έχει τουρκική ταυτότητα, αλλά δεν πιστεύουν ότι είσαι Τούρκος. Για αυτούς δεν είσαι Τούρκος, αν είσαι Εβραίος», πρόσθεσε.
Νέοι Εβραίοι μεταναστεύουν από την Τουρκία μαζικά. Αυτό οφείλεται στην αύξηση του αντισημιτισμού και στην αρνητική στάση που τηρείται προς το Ισραήλ.
Τα μέλη της τοπικής εβραϊκής κοινότητας, όπως εκφράζεται από τους νέους ανθρώπους, εγκαταλείπουν τη χώρα ‘σιωπηλά’ γιατί φοβούνται να πουν έναν επιπλέον λόγο. Αλλά, off the record,  ορισμένοι από αυτούς τολμούν να παραδεχθούν ότι η κατάσταση έχει φθάσει σε εκρηκτικό επίπεδο.
Η σημερινή κατάσταση θα επιδεινωθεί και σε γενικές γραμμές ενδέχεται η Τουρκία να πάψει να είναι μια δημοκρατική χώρα, δήλωσε στην Ynet,  ένας από τους νέους Εβραίους που μετανάστευσαν στο Ισραήλ πριν από δύο χρόνια μετά το περιστατικό με τον ‘στολίσκο της Ελευθερίας’.
Η τουρκική εφημερίδα, Hürriyet Daily News, ανέφερε αυτήν την εβδομάδα ότι η ατμόσφαιρα της απόρριψης και η επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών έχουν ασκήσει πίεση στη μικρή εβραϊκή κοινότητα στην Τουρκία, η οποία ενθαρρύνει τους νέους Εβραίους να φύγουν για ένα ασφαλέστερο και πιο ανεκτικό μέρος.
Κάθε εβδομάδα, μία εβραϊκή οικογένεια προτιμά την ‘Αλίγια’.
Ολοένα και περισσότεροι Εβραίοι εγκαταλείπουν την Τουρκία για τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Αυτό δεν είναι ένα μεταναστευτικό κύμα, οι αριθμοί είναι πολύ υψηλότεροι από ό, τι πριν την δεκαετία του ’90 του περασμένου αιώνα, πριν, δηλαδή, την «εποχή Ερντογάν», σημειώνει η εβραϊκή ιστοσελίδα στην ρωσική γλώσσα.
--
 
 
http://greeknation.blogspot.gr/2013/10/blog-post_2809.html

Ανοιχτή επιστολή – κόλαφος Έλληνα προς τη Μέρκελ… μία σου και μία μου

Με μια επιχειρηματολογία που σπάζει κόκαλα, Έλληνας επιστήμονας με βιογραφικό που θα το ζήλευαν πολλοί αντίστοιχοι στη Γερμανία ή/και τις Ηνωμένες Πολιτείες, τσακίζει την ουσία της επιχειρηματολογίας της Γερμανίδας καγκελαρίου, καταδεικνύοντας ότι αυτή δεν μπορεί να έχει αποκλειστική εφαρμογή όπου μας βολεύει, αλλά οι ανιστόρητες και ανάλγητες κατά καιρούς δηλώσεις, ίσως ήρθε η ώρα γυρίσουν μπούμερανγκ στην… ξεχασιάρα καγκελάριο, στο θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.
Τα στοιχεία του συντάκτη της επιστολής βρίσκονται στη διάθεση του «defence-point.gr», που όμως σέβεται την επιλογή του στην ανωνυμία.
Σε κάποια σημεία, οι αναφορές δεν θα πρέπει να εκληφθούν «σε απόλυτες ιδεολογικές τιμές», καθώς είναι καταφανώς «διπλωματικά προσαρμοσμένες» για να ενισχυθεί το κεντρικό επιχείρημα που αποδομεί την καγκελάριο…
Ακολουθεί η παρουσίαση της επιστολής, ενώ στο τέλος θα παρατεθεί και στην αγγλική γλώσσα, στην οποία γράφτηκε:

ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ:
«Διάβασα ότι είστε εξοργισμένη απέναντι στους Αμερικανούς επειδή φέρονται να κατασκόπευσαν το κινητό σας τηλέφωνο. Και καλείτε το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αντιδράσει ‘με μια φωνή’. Εντάξει, ας εξετάσουμε αυτές σας τις απαιτήσεις υπό το πρίσμα της δικής σας προσέγγισης [στο θέμα] των σχέσεων μεταξύ εθνών, της ευρωπαϊκής συσσωμάτωσης και της αλληλεγγύης:
Σας θυμάμαι να δηλώνετε ότι «δεν μπορείς να χρωστάς και να είσαι ένα ανεξάρτητο έθνος». Γιατί [τότε] περιμένετε από τον Ομπάμα να το σκεφτεί διαφορετικά; Η χώρα σας, πέραν της αποδοχής γενναιόδωρης οικονομικής βοήθειας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο από τις ΗΠΑ, με αμφότερες τις μορφές της απευθείας χρηματοδότησης και της διαγραφής χρεών (αυτές που κάνουν τους ψηφοφόρους σας να ανατριχιάζουν αυτές τις μέρες…), είχε την άμυνά της να αποτελεί ανησυχία άλλων καθ’ όλη τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, ευγενική προσφορά των Αμερικανών φορολογουμένων. Το ότι δεν είχαν να διατηρούν ένα πραγματικό στράτευμα, παρήγαγε θαύματα για τα γερμανικά δημόσια οικονομικά…
Οπότε, τώρα, μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, με τη Γερμανία να μοιάζει αμφιλεγόμενη στον στρατηγικό της προσανατολισμό, με τους προκατόχους σας να πληρώνονται από ρωσική εταιρία [ο Γκέρχαρντ Σρέντερ και ο Γιόσκα Φίσερ που εργάζονται για τον βόρειο ρωσικό αγωγό] και εσάς να μπλοκάρετε την ανάπτυξη της πυρηνικής ενέργειας στη Γερμανία, οπότε συνεχίζοντας και επεκτείνοντας την ενεργειακή εξάρτηση από τη Ρωσία, δε νομίζετε ότι οι Αμερικανοί έχουν το δικαίωμα να αναρωτιούνται για τις πραγματικές σας προθέσεις;
Θυμηθείτε: «Δεν μπορείς να χρωστάς και να είσαι ανεξάρτητος». Οπότε, τους χρωστάτε – σαν χώρα – την αξία μισού αιώνα άμυνας απέναντι στην ΕΣΣΔ και τους συμμάχους της και το σημαντικότερο, το αποτέλεσμα του Ψυχρού Πολέμου που οδήγησε στην επανένωση της χώρας σας. Και ατομικά, οπωσδήποτε τους χρωστάτε το γεγονός, ότι δεν ζείτε πλέον στη… Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας!
Αυτά όσον αφορά τη σχέση σας με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ας πάμε τώρα στην έκκλησή σας στην Ευρώπη να απαντήσει με «μια φωνή»:
Ο υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησής σας, Βόλφγανγκ Σόιπμπλε, δήλωσε κάποια στιγμή αναφορικά με την Ελλάδα, ότι «η αλληλεγγύη δεν θα πρέπει αν θεωρείται δεδομένη».
Πλέον, τώρα, τείνω να συμφωνήσω.
Και εφαρμόζεται από τις δυο μεριές.
Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων περασμένων ετών δε δηλώσατε ποτέ καθαρά ότι είναι αδιανόητο για κάποια χώρα της Ευρωζώνης να εγκαταλείψει τη νομισματική ένωση. Δεν επιτρέψατε μόνο τη συζήτηση της αποχώρησης χωρών από το ευρώ, αλά ρίξατε λάδι στη φωτιά μέσω της αμφιλεγόμενης στάσης σας, τα εμπρηστικά σχόλια διαφόρων πολιτικών σας συμμάχων σε εβδομαδιαία βάση, τις «μελέτες» διαφόρων γερμανικών think tank [δεξαμενών σκέψης / ινστιτούτων] που ασχολούνταν ακόμα και με μικρά τεχνικά ζητήματα σε περίπτωση τέτοιας εξέλιξης [εξόδου από το ευρώ], όπως με ποιον τρόπο τα χαρτονομίσματα του ευρώ στα ATM [μηχανές αυτόματης ανάληψης των τραπεζών] θα πρέπει να είναι σημειωμένα ώστε να ξεχωρίζονται…
Υπό την εποπτεία σας, η ΕΕ έχει υποχωρήσει και οι ελευθερίες που θεσπίστηκαν μέσω των συνθηκών σε πορεία μεγαλύτερη του μισού αιώνα ενσωμάτωσης έχουν ανασταλεί. Καθώς πληκτρολογώ αυτές τις γραμμές, στην Κύπρο, σε ένα κράτος-μέλος της ΕΕ υφίστανται έλεγχοι κεφαλαίου. Σε διάφορες χώρες, ευρωσκεπτικιστές επαναφέρουν το θέμα επαναφοράς περιορισμών στην ελεύθερη μετακίνηση των εργαζομένων εντός της ΕΕ, ανησυχώντας για τις συνέπειες της υψηλής ανεργίας στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου στην εσωτερική αγορά εργασίας τους.
Οπότε, [αλήθεια] περιμένετε από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους να απαντήσουν με μια φωνή στη φερόμενη ως κατασκοπεία των ΗΠΑ; «Η αλληλεγγύη δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη» [σας θυμίζω].
Οι περισσότεροι από εμάς τους Ευρωπαίους έχουμε μεγαλώσει να εμπιστευόμαστε τις ΗΠΑ: Μας έσωσαν από τους Ναζιστική Γερμανία. Μας παρείχαν χρηματική βοήθεια να ανοικοδομήσουμε τις χώρες μας μετά τον πόλεμο. Μας προστάτευσαν από τον κομμουνισμό. Δημιούργησαν τις συνθήκες για να αναπτυχθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ίδια Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία η ηγεσία σας (ή η απουσία της) υπονομεύει…
Οπότε, μην περιμένετε από εμάς να σπεύσουμε προς υποστήριξή σας επειδή (εσείς υποστηρίζετε) ότι σας κατασκόπευαν. Για να είμαι απολύτως ειλικρινής, πολλοί ανάμεσά μας είναι ανακουφισμένοι, διότι κάποιος με αποδεδειγμένα διαπιστευτήρια παγκόσμιας ηγεσίας ακούει, όταν συζητάτε σοβαρά με τους συμβούλους σας να πετάξετε μια χώρα έξω από την Ένωση ή να αναστείλετε [ευρωπαϊκές] συνθήκες…
Και ευελπιστούμε ότι ίσως καταφέρουν να σας εκλογικεύσουν…
Χαιρετισμούς,
ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΣ… ΥΦΕΣΙΑΚΟΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΝΟΤΟ (το «depression» σημαίνει και κατάθλιψη και ύφεση).
Ακολουθεί το πρωτότυπο αγγλικό κείμενο, ώστε να διευκολύνουμε και τις πρεσβείες που θα ενδιαφερθούν να το εντάξουν στην καθημερινή ενημέρωση…
AN OPEN LETTER TO ANGELA MERKEL:
I read you’re mad at the Americans for allegedly eavesdropping on your cellphone. And that you’re calling for the entire EU to react to this with “one voice”.
Well, let’s examine these demands through the prism of your own approach to relations between nations, European integration and solidarity:
I remember you stating that “you can not be in debt and be an independent nation”.
Why you expect Obama to think anything else then? Your country, besides receiving generous financial help after WWII from the US, in the form of both money transfers and debt write offs (yes, the kind that sends shivers down your voters spine these days…) had its defense needs taken care of throughout the Cold War era, courtesy of the American tax payer. Not having to maintain a real army worked wonders for Germany’s public finances…
So now, after the Cold War, with Germany looking ambivalent in its strategic orientation, with your predecessor on the payroll of a Russian company, and yourself blocking the development of nuclear energy in Germany, thus continuing and enhancing energy dependence from Russia, don’t you think the Americans have the right to be curious about your real intentions?
Remember: “You can’t owe and be independent”. Well, you owe them -as a country- half a century’s worth of defense against the USSR and its allies, and more importantly the outcome of the Cold War and the ensuing reunification of your country. As an individual, you certainly owe them the fact that you’re no longer living in the… People’s Republic of Germany!
That’s as far as your relationship with the US is concerned.
Now let’s get into your call for Europe to respond with “one voice”:
The Minister of your previous government W. Schaueble stated at some point regarding Greece that “solidarity should not be taken for granted”.
I now tend to agree.
And it applies both ways.
Throughout the past four years you have never stated clearly that it is unthinkable for any Euro country to leave the monetary union. You have not only allowed talk of countries leaving the Euro but you have added fuel to the fire through your ambivalent stance, the inflammatory comments of your various political allies on a weekly basis, the “studies” of various German think tanks addressing even minor technical issues of such an event, such as how the Euro bills in the ATMs should be marked to be differentiated…
On your watch, the EU has receded and freedoms established through treaties in the course of more than half a century of integration have been suspended. As I am typing these lines, in Cyprus, an EU member state there are capital controls. In several countries, eurosceptics are bringing up the issue of re-establishing restrictions to the free movement of workers in the EU, concerned about the consequences of high unemployment in the southern EU countries in their domestic labor markets.
So, you expect your fellow Europeans to respond with one voice to alleged US spying? “Solidarity should not be taken for granted”.
Most of us Europeans have been raised to trust the US: They have saved us from Nazi Germany. They have provided financial help to rebuild our countries after the war. They have protected us from Communism. They have set up the field for the EU to be developed. The very same EU, your leadership (or lack of) undermines…
So don’t expect us to rally to your support because (you claim) they spy on you. To be perfectly honest, many among us are relieved that someone with proven world leadership credentials is listening when you seriously discuss with your advisers kicking a country out of the union or suspending treaties…
And we’re hoping that maybe they can talk some sense into you…
Regards,
DEPRESSED IN THE EUROSOUTH

defence-point
http://greeknation.blogspot.gr/2013/10/blog-post_1189.html

Πολιτική και κατασκοπεία: Η.Π.Α, Ε.Ε., Βραζιλία και πάει λέγοντας...

Η Άνγκελα Μέρκελ σίγουρα πλέον θα χρησιμοποιεί με μεγαλύτερη καχυποψία το κινητό της. Η αποκάλυψη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούσαν μεταξύ άλλων και το προσωπικό της τηλέφωνο κατάφερε καίριο πλήγμα στις σχέσεις της Ουάσινγκτον με το Βερολίνο, αλλά και με την Ευρώπη εν γένει.
Έτσι, Μέρκελ και Ολάντ από κοινού προωθούν μια συμφωνία μη κατασκοπίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η καγκελάριος ενθάρρυνε εμμέσως πλην σαφώς και τα υπόλοιπα κράτη-μέλη να πράξουν το ίδιο.
«Συμφωνήσαμε η Γερμανία και η Γαλλία να μην συνομιλήσουν με τους Αμερικανούς ως μια συνδυασμένη γαλλογερμανική ομάδα εκ μέρους όλων. Κάθε χώρα θα έρθει σε ξεχωριστή επαφή με τις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής.
Στο ίδιο μήκος κύματος με την κ. Μέρκελ κινήθηκε στις δηλώσεις του και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος επεσήμανε πως «από κοινού με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιοαποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα κοινό πλαίσιο συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ώστε να μην υπάρξει ξανά αυτού του είδους η κατασκοπεία».
Στο φως των εξελίξεων αυτών, το Ευρωκοινοβούλιο ζήτησε το πάγωμα της συμφωνίας SWIFT για την ανταλλαγή πληροφοριών ως προς τις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.
«Πήραμε αυτήν την απόφαση στο Ευρωκοινοβούλιο, ότι πρέπει να αναστείλουμε τη συνθήκη SWIFT*, να μάθουμε ακριβώς τι συμβαίνει. Τι στοιχεία χρησιμοποίησαν οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και αν αυτό έγινε εντός ή εκτός του πλαισίου των συμφωνιών μας», εξηγεί ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων στην Ευρωβουλή Γκυ Βερχόφστατ.
Κλιμάκιο ευρωβουλευτών μεταβαίνει τη Δευτέρα στην Ουάσινγκτον για συνομιλίες σχετικά με τις αποκαλύψεις περί κατασκοπίας. Για το ίδιο ζήτημα θα βρεθούν στην αμερικανική πρωτεύουσα και εκπρόσωποι της γερμανικής κυβέρνησης.
Τέλος, ο Μαριάνο Ραχόι κάλεσε για εξηγήσεις τον Αμερικανό πρέσβη στη Μαδρίτη, καθώς και ο Ισπανός πρωθυπουργός φέρεται να είχε μπει στο στόχαστρο της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας.

euronews
Σχετικό θέμα:

Ξεκινάει ψυχρός πόλεμος μεταξύ Ε.Ε και Η.Π.Α;

και

Στο σκαμνί google+ jahoo στην Βραζιλία! Πως η Βραζιλία θέλει να αποφύγει την NSA

Πηγή...



http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/10/politikh-kai-kataskopeia-h-p-a-e-e-brazilia-kai-paei-legontas.html

Παρέλαση στο όνομα της Ελευθερίας και της Αντίστασης... Ποιοί ; ....Εμείς;;;



Του Στράτη Μαζίδη

Είναι ΝΤΡΟΠΗ οι δούλοι να κάνουν παρέλαση στο όνομα της ελευθερίας και της αντίστασης


Τα τεθωρακισμένα θα βγουν στους δρόμους, τα αεροπλάνα της Π.Α. θα πετάξουν και πάλι μετά από τρία χρόνια και οι Ένοπλες Δυνάμεις θα παρελάσουν στη Θεσσαλονίκη με τη συνήθη "λαμπρότητα" και "μεγαλοπρέπεια".

Αν εξαιρέσει κανείς τα τανκς που φαντάζουν πολύ λογικά να κυκλοφορούν στους δρόμους με όλα όσα γίνονται, δεν μπορώ να καταλάβω για τι στην ευχή θα γίνει η παρέλαση.

Μα ναι, ξέχασα, για να τιμηθούν οι ήρωες του αλβανικού έπους αλλά όλοι όσοι αγωνίστηκαν κατά την αντίσταση ενάντια στους γερμανούς.

Τιμάμε λοιπόν την αντίσταση και τον αγώνα για τη διατήρηση της ελευθερίας.

Ποιοί; Οι σύγχρονοι Έλληνες, τα παιδιά και τα εγγόνια εκείνων που πολέμησαν, των οποίων οι απόγονοι δίχως να ανοίξει μύτη παρέδωσαν τη χώρα στη Γερμανία.

Άραγε θα απευθύνει και μήνυμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς; Και τι θα πει; Κανονικά οφείλει να πει πως οι πρόγονοί μας έπραξαν εσφαλμένα το 1940 διαλέγοντας λάθος πλευρά.

Απορώ πως η εκπομπή του Αδώνιδος δεν προσέφερε από € 100,00 μόλις € 25,00 καμιά δερματόδετη έκδοση για το έπος ώστε να εμπνευστεί ο Ελλην! 

Σε κάθε περίπτωση, πού ακούστηκε οι δούλοι να κάνουν παρέλαση στο όνομα της ελευθερίας και της αντίστασης;

Πού ακούστηκε οι γονατισμένοι στα τέσσερα να σηκώνονται για λίγο να το παίξουν ελεύθεροι;

Πού ακούστηκε να καταθέτουν στεφάνι στους ήρωες οι προσκυνημένοι;

Να σηκωθούν οι νεκροί από τους τάφους αφού τολμάμε να παρελάσουμε! Να μας πάρουν στο κυνήγι κι εμάς μπας και βάλουμε μυαλό.


ΠΗΓΗ

http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/10/parelash-sto-onoma-ths-eleftherias-kai-ths-antistashs-poioi-emei.html

Η λέξη "ΣΥΣΤΗΜΑ" και η λέξη "ΚΑΘΕΣΤΩΣ"

ΙΣΤΗΜΙ = ΣΤΗΝΩ, ΤΟΠΟΘΕΤΩ  ΚΟΝΤΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ = ΣΥΝ + ΙΣΤΗΜΙ  = Στέκομαι μαζί με όλους

 ΚΑΘΕΣΤΩΣ =  ΚΑΤΑ + ΙΣΤΗΜΙ = Βρίσκομαι απέναντι από τους άλλους

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ζούμε σε ένα Πολιτικό Σύστημα η ζούμε σε ένα Καθεστώς;

Να το θέσω πιο απλά...
Οι κυβέρνηση μας είναι μαζί μας ή είναι εναντίων μας;

isthmi.png

ΕI-E.Ν.D. Λαμπράκης, Βαλσαμάκης, Γεωργαντζάς στις 25.10.2013 στο artFM Radio

http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/10/h-lexh-systhma-kai-h-lexh-kathestws.html

E.N.D. Ν.ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΑΣ:Δύο καυτά προβλήματα και δύο δροσερές λύσεις

Από την εκπομπή του 'ArtFM', την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013*
 Γεωργαντζάς.jpg
ΑΡΜΟΝΙΗ ΑΦΑΝΗΣ ΦΑΝΕΡΗΣ ΚΡΕΙΤΤΩΝ
Ηράκλειτος (54)

Αυτά που γράφω εδώ, δεν είναι γιά εκείνες και εκείνους που ήδη τα γνωρίζουν. ΄Οσες και όσοι ήδη τα γνωρίζουν, τα γνωρίζουν, άρα: «κανείς δεν μπορεί να τους πιάσει Κώτσους»!

΄Οσες και όσοι όμως ήδη τα γνωρίζουν, δεν πρέπει να τα κρατούν μόνον διά τον εαυτόν τους. Απεναντίας, πρέπει να διαφωτίσουν όλον τον ελληνικόν μας κόσμο, που τυχόν τα αγνοεί.

Εκείνες και εκείνοι που τα αγνοούν, είθε να διαπιστώσουν, πως είναι ελάχιστα εκείνα που πρέπει να γνωρίζουν. Είναι δε πάρα πολύ εύκολο να τα μάθουν, να τα θυμούνται και να τα διαδώσουν στα παιδιά τους, στους συμμαθητές τους, στους συγγενείς, στους φίλους, στους συναδέλφους και στους συνεργάτες τους, με την προτροπήν: «Mάθεσκέψουκρίνε!».

Ας τα εκφράσουν με λόγια πιό απλά από τα δικά μου. ΄Ωστε, να διαφωτιστεί έτσι η κάθε Ελληνίς και ο κάθε ΄Ελλην, γιά εκείνα τα ολίγα, τα απλά πραγματάκια, με τα οποία οι τύραννοι του καθεστώτος, ως τερατόψυχοι δράστες του Νείκους, κυριολεκτικά τσακίζουν τις ζωές μας.

Είναι δε αυτά, τα καυτά θέματα της αφυπνίσεως της ελληνικής μας συν-ειδήσεως και συν-ειδητότητος, όπως και της ευαισθητοποιήσεώς μας στην καθεστωτική προπαγάνδα, που καθημερινά την βιώνουμε, μέσα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Και εστιάζω επάνω σε 2 (δύο) πολύ συγκεκριμένα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο ελληνικός μας κόσμος, και στις δύο χώρες του ελληνικού μας έθους και έθνους: στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Πρώτον είναι το πρόβλημα της χρηματιστικής, που ήδη το αντιμετωπίζουν πολλές ελληνικές οικογένειες. Δηλαδή το ότι δεν έχουν πλέον την χρηματιστική ικανότητα να εξασφαλίσουν το γάλα των παιδιών τους, ούτε και να βάλουν ένα κομμάτι ψωμί στο τραπέζι τους.

Το δεύτερον πρόβλημα είναι η κατηγορηματική άρνησι μερικών συμπατριωτών μας ―και δη ακαδημαϊκών, δηλαδή καθηγητών πανεπιστημίου― να μελετήσουν τους στοχαστές της κλασικής Ελλάδος. Λόγω της ειδικότητός μου στις οικονομικές επιστήμες και την διοίκησι επιχειρήσεων, περιορίζομαι σε ελληνόφωνες ακαδημαϊκούς, στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στο εξωτερικό, που επίσης ασχολούνται με τα ίδια αντικείμενα.

Πείτε μου σας παρακαλώ: είναι ή δεν είναι παράδοξο το ακόλουθο φαινόμενο; Δηλαδή πως, όχι ελληνόφωνες, αλλάξένοι επιστήμονες είναι εκείνοι που αναγνωρίζουν την υπεροχή της ελληνικής γραμμής σκέψεως της κλασικής Ελλάδος. Γιατί πρέπει να είναι ξένοι οι επιστήμονες που βασίζονται σε αυτήν, ώστε να συμβάλλουν ενεργά στην ευαισθητοποίησίν μας, στην καθεστωτική προπαγάνδα;

Μήπως είναι ευθύνη και καθήκον όλων μας, να κατσαδιάζουμε, κάθε φορά που τους συναντούμε, τους ελληνόφωνες ακαδημαϊκούς, που αγνοούν τους στοχαστές της κλασικής Ελλάδος; Μιάς και η εκπομπή του 'ArtFM' ακούγεται από την Αυστραλία και την Γερμανία, μέχρι την Αμερική και την Ινδία, αυτή είναι μία ιερή αποστολή, γιά όλες και όλους τις και τους ελληνόψυχους ακροατές που συμμετέχουν, πολλάκις και διαδραστικά.

Σχετικά με το πρώτο πρόβλημα, της χρηματιστικής, άρδην επιτακτική είναι η ανάγκη να κατανοήσουμε κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Πως η χρηματιστική μας αδυναμία να αγοράσουμε το γάλα των παιδιών μας και να βάλουμε ένα κομμάτι ψωμί στο τραπέζι μας, άρρηκτα είναι συνδεδεμένη με το τυραννικό καθεστώς της κομματοκρατίας, που έχει ήδη καταλύσει την ελληνική μας πολιτεία, και την έχει υποβιβάσει στην αθλιότητα ενός της πολιτείας υποκαταστάτου, σε ένα προτεκτοράτο.

Προηγούμενες εκπομπές και άρθρα μου στο διαδίκτυο, ήδη τονίζουν τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ ενός πολιτικού συστήματος ή πολιτεύματος και ενός καθεστώτος. Εκτός όμως από την διαφορετικότητα που παρατηρούμε στην δυναμική τους συμπεριφορά, η ειδοποιός διαφορά μεταξύ τους έχει να κάνει με τον απώτερο σκοπό του καθενός (π.χ.httpUndecided/alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/10/n-gewrgantzas-h-efaisthhtopoihsi-mas-sthn-kathestwtikh-propagand.html καιhttpUndecided/tonoikaipnevmata.wordpress.com/2013/10/13/η-ευαισθητοποίησί-μας-στην-καθεστωτι/).

Επί τροχάδην, ένα πολιτικό σύστημα ή πολίτευμα αποσκοπεί στην συλλογική ευδαιμονία και στην συλλογική οικονομική ευμάρεια όλων των μελών ή μερών του. Αντιδιαμετρικά όμως, ένα καθεστώς αποσκοπεί, μόνον στο ιδιωτικό συμφέρον του μονάρχη ή των τυράννων που το επιβάλλουν (Αριστοτέλης).

Ακόμη και ετυμολογικά διαφέρουν ένα 'πολιτικό σύστημα' ή πολίτευμα και ένα 'καθεστώς'. Και οι 2 (δύο) λέξεις προέρχονται από το ρήμα 'ίστημι', την ενεργητική δηλαδή φωνή του ρήματος 'ίσταμαι', που σημαίνει: 'είμαι υπαρκτός', 'στήνω', 'τοποθετώ κοντά' και 'θέτω κοντά σε άλλο'.

Την ειδοποιό όμως διαφορά, ετυμολογικά, την κάνουν οι προθέσεις 'συν-', γιά το πολιτικό σύστημα ή πολίτευμα, και η πρόθεσις 'κατά-', γιά το καθεστώς. Η πρόθεσις 'συν-', στο πολιτικό σύστημα ή πολίτευμα, σχετίζεται με τα: 'ομού', 'από κοινού' και 'συγχρόνως', ενώ η πρόθεσις 'κατά-', στοκαθεστώς, με την έννοια του 'εναντίον', όταν δηλαδή τοποθετείται κάτι ή κάποιος υπό κάποιου άλλου, παρά την θέλησίν του.

Είναι βέβαια μέρος της προπαγάνδας του καθεστώτος, το να προσπαθεί συνεχώς να μας πείσει, μέσα από τα καθεστωτικά του ΜΜΕ, πως το καθεστώς αποτελεί ένα πολιτικό σύστημα ή πολίτευμα. Διότι τούτο είναι ένα καθεστως «ανολοκληρωτου εθνο-μηδενισμού», όπως θα έλεγε ο φιλόσοφος Φρίντριχ Νίτσε.

Εκείνες και εκείνοι όμως, που εμμόνως επιμένουν να αποκαλούν το καθεστώς «πολιτικό σύστημα» ή «πολίτευμα», κινδυνεύουν άμεσα να χαρακτηρίζονται άρδην καθεστωτικοί ή υμνητές του καθεστώτος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Γνωρίζουν εκείνες και εκείνοι περί όφεως μαύρου και κολοβού; Προς αποφυγήν του σφόδρα πονηρού τούτου λάθους, ο Αριστοτέλης μας βοηθά να αντισταθούμε στην τεχνική της παραχαράξεως των λέξεων και των εννοιών.

Η χρηματιστική λιτότης λοιπόν, που μας έχει επιβάλλει το παρόν καθεστώς, το καθεστώς της έξωθεν επιβεβλημένης τυραννικής κομματοκρατίας, δεν αποσκοπεί παρά στο ιδιωτικό μόνον συμφέρον των τυράννων της. Η χρηματιστική αυτή λιτότης υπονομεύει, πρώτα απ' όλα, ό,τι έχει απομείνει, ως ένα άθλιον υποκατάστατον της ελληνικής μας πολιτείας, και τσακίζει έναν από τους 4 (τέσσερις) αξιακούς πυλώνες του κλασικού ελληνικού μας πολιτισμού: την Αφθονίαν.

Μέσα από ένα δυναμικά κοινωνικό, οικονομικό και πολιτισμικό φαινόμενον, η ελληνική πολιτεία αναδύθηκε ως μία υψηλή τεχνολογία, από την ροή ενός πλέγματος πράξεων, που ακολούθησαν το ΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑι ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ, με την άμεσο ενσωμάτωσίν του στον αξιακό κώδικα που εκφράζουν: η Αισθητική, η Αλήθεια, η Αρετή και η Αφθονία. Είναι λοιπόν το αξιακό σύστημα της Αφθονίας, που τσακίζει η χρηματιστική λιτότης, επιβεβλημένη από το ξενόφερτο, τυραννικό καθεστώς της κοινοβουλευτικής κομματοκρατίας.

Ως μεσολαβητής μεταξύ ανθρώπων και θεών, η θεά Τύχη της κλασικής Ελλάδος ήταν η θεά της συμπτώσεως, του μη προβλεψίμου ή επιδιωχθέντος, όπως και της ευτυχούς συγκυρίας. ΄Εφερε δε στα χέρια της η θεά, το κέρας της Αμαλθείας, δηλαδή το κέρας της Αφθονίας (httpUndecided/mythiki-anazitisi.blogspot.gr/2013/10/blog-post_17.html).

Το έμβλημα τούτο, της τροφού του Διός στο Ιδαίον ΄Αντρον, στην Κρήτη, είναι το σύμβολον της Αφθονίας, της πλησμονής των αγαθών και της συλλογικής ευημερίας των ανθρώπων. Δεν αφήνει καμμίαν αμφιβολίαν, ότι ο ελληνικός μας κόσμος είχε κατά νουν ένα αρχέτυπο αγαθής τύχης ή πλουτοδότραςδυνάμεως.

Αυτό ακριβώς το τσάκισμα του ελληνικού μας πολιτισμού είναι που προσπαθούν να αποτρέψουν οι πατριωτικές προσφορές χρηματιστικής, του πριν και πάνω απ' όλα, ΄Ελληνα, Αρτέμη Σώρρα, όπως και του οργανισμού ΕΙ·ΕΝD, τον οποίο υπηρετώ ως αντιπρόεδρος ή συνδήκτωρ. Χωρίς δόγμα, χωρίς κόμμα και χωρίς χρώμα, προτάσσουμε την αποκατάστασιν του αξιακού πυλώνα της Αμαλθείας, δηλαδή της Αφθονίας, του ελληνικού μας κόσμου και πολιτισμού.

΄Αρδην επιτακτική όμως παραμένει η ανάγκη, όλες και όλοι μας να κατανοήσουμε πως η χρηματιστική μας αδυναμία να εξασφαλίσουμε το γάλα των παιδιών μας και να βάλουμε ένα κομμάτι ψωμί στο τραπέζι μας, άρρηκτα είναι συνδεδεμένη με το τυραννικό καθεστώς της κοινοβουλευτικής κομματοκρατίας. Διότι αυτό το τυραννικό καθεστώς είναι που έχει ήδη καταλύσει την ελληνική μας πολιτεία και την έχει υποβιβάσει εις ένα άθλιον της πολιτείας υποκατάστατον, δηλαδή σε ένα προτεκτοράτο ξένων, όχι μόνον ανθελληνικών, αλλά κυρίως ελληνοφοβικών συμφερόντων, του κατοχικού καθεστώτος.

Είναι άρδην επιτακτική η ανάγκη τούτη, διότι είναι απαραίτητο να κατανοούμε όλες και όλοι μας το τι μας συμβαίνει, όπως και το γιατί μας συμβαίνει, το ό,τι μας συμβαίνει. Τι είναι λοιπόν εκείνο που μας συμβαίνει, και γιατί μας συμβαίνει;

΄Οταν το κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον μας μεταλλάσσεται, τότε επίσης μεταλλάσσεται ο τρόπος με τον οποίον βλέπουμε το περιβάλλον μας. Επιπλέον, οι αντικειμενικές αλλαγές στο περιβάλλον μας, όπως και οι υποκειμενικές αλλαγές, στον τρόπο που βλέπουμε τις αλλαγές στο περιβάλλον μας, φαίνεται να αλληλο-επηρεάζονται αλληλο-διαδόχως.

΄Ολες και όλοι μας βιώνουμε την αναταραχή και την βία σε τούτη την χρονική περίοδο ανισορροπίας της κοινωνίας, της οικονομίας και της πολιτικής. Βιώνουμε μία εποχή, όπου το της πολιτείας θλιβερόν υποκατάστατον της τυραννικής κομματοκρατίας, όπως και το αντίστοιχο δόγμα της, φαίνεται να ανοίγουν ήδη τον δρόμο γιά την επιστροφή του κλασικού ελληνικού στοχασμού, δηλαδή την επιστροφή του ελληνικού μας πολιτισμού.

Αυτό που βιώνουμε επηρεάζει τον τρόπο που σκεφτόμαστε, αλλά και το τι σκεφτόμαστε επηρεάζει αυτό που βιώνουμε. Η αντικειμενικότητα και η υποκειμενικότητα είναι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος: ναι μεν μπορούμε να τις βλέπουμε και να τις εξετάζουμε ξεχωριστά, αλλά δεν μπορούν πραγματικάνα διαχωριστούν. Είναι σαφής η αλληλεπίδρασίς των και αποκαλύπτεται στην εξέλιξι του τρόπου που βλέπουμε την όλη πολιτική μας κατάστασι.

Το δεύτερον πρόβλημα, είναι η κατηγορηματική άρνησις μερικών συμπατριωτών μας ―και δη ακαδημαϊκών, δηλαδή πανεπιστημιακών― να μελετήσουν τους στοχαστές της κλασικής Ελλάδος. Διότι φαίνεται πως υπάρχει μία προκατάληψις, όσον αφορά στις γνώσεις των κλασικών μας στοχαστών, τουλάχιστον επί των οικονομικών επιστημών.

Η νεωτερικότητα θεωρεί τους κλασικούς ΄Ελληνες στοχαστέςde facto οπισθοδρομικούς στις οικονομικές επιστήμες, επειδή αυτές ανοήτως συνδέονται με την περίοδο μετά τηνβιομηχανική επανάστασι, όπως και με την έκρηξι της προπαγάνδας του επιβεβλημένου καθεστώτος. Απόρροια της προπαγάνδας του καθεστώτος είναι ο άκρατος καταναλωτισμός, που οδηγεί στην υποβάθμισι του βιωτικού μας επιπέδου και στην χρηματιστική κρίσι που διανύουμε.

Παρενθετικά, μιάς και την ανέφερα, ας μην ξεχνούμε την τραγική ειρωνία της βιομηχανικής επαναστάσεως: όσονπερισσότερο οι μηχανές εχρησιμοποιούντο ως υποκατάστατα γιά τους ανθρώπους, τόσον περισσότερο οι άνθρωποι στην εργασία τους κατήντησαν να συμπεριφέρονται ως μηχανές. Π.χ. βλέπε την σάτιρα του Τσάρλι Τσάπλιν, στην κινηματογραφική ταινία του, με τίτλο: «Μοντέρνοι Καιροί».

Στον αντίποδα όμως αυτής της καθεστωτικής προπαγάνδας ορθώνεται η ηθική, που οδηγεί στην τεραστία κοινωνική αξία των δικαίων συναλλαγών. Η ηθική έχει σημαντικές συνέπειες γιά την κοινωνική μας συνοχή, όπως και γιά την λειτουργία και την ανάπτυξι της οικονομίας των κλασικών χρόνων του ελληνικού μας κόσμου και πολιτισμού.

Στην κλασική του εποχή, ο ελληνικός μας κόσμος πέτυχε να ενσωματώσει την δικαιοσύνη στην οικονομική του συμπεριφορά και τις δραστηριότητές του. Το έπραξε δε τούτο υιοθετώντας την κριτική σκέψι και τον ορθολογισμό, που θεμελίωσαν οι ΄Ελληνες στοχαστές, στις ελληνίδες πόλεις της Ιωνίας.

Δεν υιοθέτησε δηλαδή την ηθική λόγω του φόβου μίας αναμενομένης επιδοκιμασίας ή τιμωρίας. Απεναντίας, ο ελληνικός μας κόσμος επεδίωκε να μεγιστοποιήσει τα συλλογικά οφέλη, σηλαδή την συλλογική ευδαιμονία, και την συλλογική οικονομική ευμάρεια της κοινωνίας, γιά όλους τους πολίτες.

Αυτός είναι ίσως ένας από τους λόγους που, όχιελληνόφωνες, αλλά ξένοι συγγραφείς, σήμερα αναγνωρίζουν την υπεροχή της κλασικής-ελληνικής γραμμής σκέψεως. Απροκάλυπτα πλέον τοποθετούνται υπέρ της επιστροφής των θέσεων των στοχαστών της κλασικής Ελλάδος. Ιδού μερικά παραδείγματα:

α) Η Γαλλίδα Simone Le Baron, που παράλληλα με το βιβλίο της, με τίτλο: «Μιά Γαλλίδα γιά την Ελλάδα» (2013), προσπαθεί να ξεκινήσει ένα παγκόσμιο κίνημα νεο-φιλελληνισμού. Σε άπταιστα Ελληνικά, η Simone Le Baronδιακρίνει στο βιβλίο της την διαφορά μεταξύ του χρήματος και του νομίσματος, ενώ επίσης αναφέρεται στις ελληνικές αξίες, που υπήρξαν ο πρόδρομος και ο στυλοβάτης του δυτικού πολιτισμού.

β) Ο Γερμανός κλασικός φιλόλογος, Bruno Snell, που στο βιβλίο του με τίτλο: «Η ανακάλυψη του πνεύματος: στην ελληνική φιλοσοφία και την λογοτεχνία» (1953), εξηγεί το πως ακριβώς οι στοχαστές της κλασικής Ελλάδος, δεν έκαναντίποτα λιγότερο από το συλλογικά να ανακαλύψουν το ανθρώπινο πνεύμα.

γ) Ο επίσης Γερμανός, φιλόσοφος Martin Heidegger που, στο βιβλίο του με τίτλο: «Παρμενίδης (μελέτες στην ηπειρωτική σκέψη)» (1982), τονίζει την αντίθεσι μεταξύ της ελληνικής και της ρωμαϊκής σκέψεως, όπως και την αντανάκλασι της αντιθέσεως αυτής στην γλώσσα. Αναλύει δε λεπτομερώς οHeidegger, το πως διεξοδικά μειώνεται η αρχέγονος, ελληνική αντίληψις της Αλήθειας και, εξίσου σημαντικό, του σκιώδουςψέματος, που ξεκίνησε στην ύστερη ελληνική διανόησι.

δ) O Πολωνο-ιουδαίος, Βρετανός μαθηματικός, Jacob Bronowski. Στην σελίδα 8 (οκτώ) του βιβλίου του με τίτλο:«Μία αίσθησις του μέλλοντος: δοκίμια στην φυσική φιλοσοφία» (1977), επισημαίνει πως οι στοχαστές της κλασικής Ελλάδος είναι αυτοί που έκαναν την μεγαλύτερη ανακάλυψι στον κόσμο: «ανακάλυψαν την ίδια την επιστήμη».

ε) Με το όλον θέμα της αφυπνίσεως της ελληνικής μας συν-ειδήσεως και συν-ειδητότητος, ασχολείται μία πλειάς ξένωνερευνητών, όπως είναι, π.χ., ο Δρ. Antonio Damasio, καθηγητής νευροεπιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Νοτίας Καλιφόρνιας, ο Δρ. Daniel Dennett, καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Tufts της Μασαχουσέτης, όπως και ο Δρ.William ATiller, επίτιμος καθηγητής της επιστήμης υλικών του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, στην Καλιφόρνια, των ΗΠΑ. Τα αποτελέσματα των ερευνών τους απροκάλυπτα πλέον τοποθετούνται υπέρ της επιστροφής των θέσεων των στοχαστών της κλασικής Ελλάδος, που υποστήριζαν πως: το ανθρώπινο πνεύμα είναι πιό θεμελιώδες από την ύλη.

Οπλισμένοι με τα υπερόπλα του οθολογισμού και της κριτικής σκέψεως, οι στοχαστές της κλασικής Ελλάδος βλέπουν τον άνθρωπο ως, θα τολμούσα να πω, υλικόν κατ' ευφημισμόν, αλλά πρωτίστως ως ένα ον πνευματικόν, του οποίου το κύριον μέλημα είναι η πνευματική ανέλιξίς του: προσωπικά, κοινωνικά και πολιτικά. Η ουσία, η μορφή και η συν-είδησις του ανθρώπου συνθέτουν την αρμονικήν έκφρασι της Φύσεως, από όπου προέρχεται ο άνθρωπος, και δη ο ελληνικός άνθρωπος.

Βλέπει δηλαδή τον άνθρωπο, η ελληνική γραμμή σκέψεως, ως αποτελούμενον από ουσίανμορφήν και συν-είδησιν, ως μίαν αρμονικήν έκφρασιν της Φύσεως, σκοπός της οποίας φαίνεται πως είναι η συνεχής ανέλιξις της συν-ειδήσεως.

Συν τω χρόνω, το των Ελλήνων ερωτικόν δαιμόνιον οδηγεί στην μίξι της μεριστής και της συνεχούς ουσίας, ώστε το είναι του ατόμου να εξελίσσεται εις άτομον συν-ειδητόν. Τον χρόνον βέβαια ο Αλκμαίων ο Κροτωνιάτης, ο Ηράκλειτος ο Εφέσιος, αλλά και η μαθηματική βιολογία, από το 2010, τον περιγράφουν ως τρισδιάστατον, και δη σπειροειδή. Συν τω χρόνω λοιπόν, μετουσιώνεται ο άνθρωπος, διά μέσου οργανισμών της οντικής κλίμακος, όπως είναι, π.χ., η κοινωνία των ανθρώπων, εις έναν άνθρωπον πρωτίστως πνευματικόν.

Είναι δε η ουσία η μεριστή ή μεριζομένη, η 'άνευ ποιού' ή 'άποιος ουσία', που παράγει τα βασικά σωμάτια της φυσικής επιστήμης εις ζεύγη, π.χ., ηλεκτρόνια και ποζιτρόνια ή κουάρκ και αντικουάρκ. Σχετικά δε με την μεριστή ήμεριζομένη
ουσία, ο Πυθαγόρας και ο Πλάτων την περιγράφουν, αντίστοιχα, με τους όρους: «έτερον» και «αόριστος δυάς», θεωρώντας πως εκπροσωπεί την θήλεια ενέργειαν.

Η δε συνεχής ουσία είναι η πρωταρχική ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, περιδινουμένη και επίσης σπειροειδής, μιάς και κινείται διαχρονικά, με μία μεγάλη ικανότητα διεισδύσεως στην συν-ειδητότητα του ανθρώπου. Σχετικά με την συνεχή ουσία, ο Πυθαγόρας και ο Πλάτων την περιγράφουν με τους όρους: «Εν» και «Λόγος», θεωρώντας πως εκπροσωπεί την άρρενα ενέργειαν. Ο Πλάτων επίσης αποκαλεί την συνεχή ουσία «ταυτόν», ενώ ο Αριστοτέλης την προσδιορίζει απλά ως ένα «είδος».

Στην διαχρονική της ανέλιξι, η ελληνική γραμμή σκέψεως βλέπει την Αρμονίαν ως τον ύψιστον ηθικόν νόμον της Φύσεως. Δια-κανονίζει δε η Αρμονία, την συμπύκνωσιν του τριπτύχου των εννοιών που άμεσα μας αφορούν: 'Ελευθερία', '΄Ερως', και 'Δικαιοσύνη'.

Μέσα σε τούτο το πλαίσιο, ο ελληνικός άνθρωπος, αυτό το πνευματικόν όν, πραγματοποιεί την ανέλιξίν του εντός της ελληνικής πολιτικής κοινωνίας, η οποία είναι ένας οντικόςοργανισμός, και όχι, ποτέ, απλά οντολογικός. Το πετυχαίνει μέσω δράσεων και πράξεων πρωτίστως κοινωνικο-πολιτικών, διά της γλώσσης, των εθίμων, των ηθών, των θεσμών και των παραδόσεών του, που είναι κατάλληλοι διά την ιδιοσυγκρασίαν και το πνευματικόν επίπεδον της ελληνικής μας φυλής.

Συμπερασματικά λοιπόν, εστιάσαμε επί της αφυπνίσεως της ελληνικής μας συν-ειδήσεως, όπως και της ευαισθητοποιήσεώς μας στην καθεστωτική προπαγάνδα, που καθημερινά την βιώνουμε, μέσα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ.Δύο είναι τα σχετικά, καυτά προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο ελληνικός μας κόσμος, και στις δύο χώρες του ελληνικού μας έθους και έθνους, δηλαδή στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Πρώτον είναι το πρόβλημα της χρηματιστικής, δηλαδή το ότι πολλές ελληνικές οικογένειες δεν έχουν πλέον την χρηματιστική ικανότητα να εξασφαλίσουν το γάλα των παιδιών τους, ούτε και να βάλουν ένα κομμάτι ψωμί στο τραπέζι τους. Το δεύτερον πρόβλημα έχει να κάνει με την κατηγορηματική άρνησι μερικών ελληνοφώνων ακαδημαϊκών να μελετήσουν τους στοχαστές της κλασικής Ελλάδος.

Η λύσις στο πρώτο πρόβλημα είναι οι πατριωτικές προσφορές χρηματιστικής, του πριν, και πάνω απ' όλα, ΄Ελληνα, Αρτέμη Σώρρα, όπως και του οργανισμού ΕΙ·ΕΝD. Επαναλαμβάνω: χωρίς δόγμα, χωρίς κόμμα και χωρίς χρώμα, προτάσσουμε αρμονικά και συλλογικά την αποκατάστασιν του αξιακού πυλώνος της Αφθονίας, στον ελληνικόν μας κόσμο.

Η λύσις στο δεύτερο πρόβλημα σχετίζεται με την ευθύνην και το καθήκον όλων μας, να κατσαδιάζουμε, κάθε φορά που τους βλέπουμε, τους ελληνόφωνες ακαδημαϊκούς, που αγνοούν τους στοχαστές της κλασικής Ελλάδος. Είναι μία ιερή αποστολή τούτη, γιά όλες τις και όλους και τους ελληνόψυχους ακροατές που συμμετέχουν, πολλάκις και διαδραστικά, όπως επίσης και γιά τις και τους αναγνώστες που διαβάζουν τα άρθρα μου.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, γιά την προσοχή σας, όπως και γιά τον τρισδιάστατον χρόνον σας!

Νίκος Γεωργαντζάς
Συνδήκτωρ, ΕΙ·ΕΝD

Εκτός από συνδήκτωρ (αντιπρόεδρος) του συμβουλευτικού οργανισμού ΕΙ·ΕΝD, ο Δρ. Νίκος Γεωργαντζάς είναι καθηγητής συστημικής δυναμικής στο ΠανεπιστήμιοFordham της Νέας Υόρκης. Η συστημική δυναμική είναι μία σχετικά νέα επιστήμη, που τα τελευταία χρόνια σημειώνει ραγδαία ανέλιξι, τόσο στην Αμερική όσο και στην Ασία και την Ευρώπη. Ο Δρ. Γεωργαντζάς είναι ιδρυτικό μέλος του ελληνικού τμήματος στον παγκόσμιο οργανισμό συστημικής δυναμικής, έχοντας διατελέσει πρόεδρος του παγκοσμίου σχετικού συνεδρίου, που έγινε στην Αθήνα το 2008. Κατατάσσεται στους κορυφαίους παγκοσμίως επιστήμονες στον τομέα του, με δημοσιεύσεις σε πλήθος επιστημονικών περιοδικών και βιβλίων. Πέρα από τα ακαδημαϊκά του καθήκοντα, με τα συνεχή άρθρα-παρεμβάσεις του βρίσκεται στην πρώτη γραμμή γιά την προώθησι του ελληνικού μας κόσμου και πολιτισμού στις ΗΠΑ, αλλά και την επίλυσι των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ελληνική μας κοινωνία συλλογικά, επάνω σε όλη την επιφάνεια του πλανήτη Γη.

ΕI-E.Ν.D. Λαμπράκης, Βαλσαμάκης, Γεωργαντζάς στις25.10.2013 στο artFM Radio


http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/10/n-gewrgantzas-dyo-kayta-problhmata-kai-dyo-droseres-lyseis.html

"ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ;" ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ !!!

END.jpg
ΞΥΠΝΟΥΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ !!! ΑΝΤΕ ΠΑΙΔΙΑ !!! ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ !!! ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ ΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ !!!ΡΩΤΑΤΕ ΓΙΑΤΙ...ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ;
ΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΟΟΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ '74 ΚΙ ΕΝΤΕΥΘΕΝ !!! ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΘΕ !
ΠΡΩΤΟΝ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΑ 50δις ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΘΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΟΛΑ..."ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ",ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ "ΣΩΤΗΡΕΣ" ΝΤΕ...ΠΟΥ..."ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ" !!!
ΑΚΟΜΑ ΚΙ Ο ΤΖΕΦΡΥ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕ,ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΕ Ο,ΤΙ ΗΞΕΡΕ ΤΟ ΕΙΠΕ !!! Ε...ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΜΑΖΕΨΑΝ,ΤΟΥ ΤΑ 'ΓΡΑΨΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕ ΛΕΞΗ-ΛΕΞΗ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΠΑΛΙ ΤΗ...Μ@@@ΚΙΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ !!!...
..................................................................

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ;
 


Το μεγάλο ερώτημα που κυριαρχεί, μετά την αθωωτική απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης στην μήνυση του Άδωνη Γεωργιάδη εναντίον του Αρτέμη Σώρρα και του προέδρου του οργανισμού E.N.D (End National Dept= τέλος το εθνικό χρέος) Eμ.Λαμπράκη, είναι γιατί...

η κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος και δεν προχωρεί στην υλοποίηση της πρότασης του οργανισμού E.N.D. ο οποίος έχει καταθέσει από τις 28/9/12 στο όνομα της Ελληνικής Δημοκρατίας,σε τράπεζα του Καναδά, 600 δις δολλάρια σε ομόλογα 3Α των ΗΠΑ ;

Εαν ήσουν εσύ, στη θέση να βοηθήσεις την κοινωνία σου ώστε να ξεφύγει από τον κυκεώνα των τοκογλύφων και να ανυψώσεις το βιοτικό επίπεδο των συνανθρώπων σου, δεν θα το έκανες; Και όμως, αυτό ακριβως συμβαίνει στη δική μας κοινωνία.

Γιατί, και εφόσον κανείς από την κυβέρνηση δεν τους έχει διαψεύσει επίσημα, ενώ παρόλες τις προσκλήσεις και προκλήσεις μέσω διαδυκτίου και επαρχιακών Τ/Ο και Ρ/Φ σταθμών (γιατί παρόλη τη δράση τους είναι αποκομμένοι από τα ΜΜΕ της χώρας) του Αρτέμη Σώρρα και του οργανισμού E.N.D. για ευθεία αντιπαράθεση, ακόμα και μέσα στη βουλή των Ελλήνων,τους αγνοούν και γυρίζουν το κεφάλι στην προσφορά τους;

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο:
Για να εισπρακτούν τα 600 δις $ ο Σώρρας έχει θέσει δύο όρους: λογιστικό έλεγχο του χρέους της χώρας από διεθνείς εμπειρογνώμονες και οικονομικό έλεγχο όλων όσων διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα από το 1974 .

Μήπως οφείλουμε να αφυπνιστούμε και να διερευνήσουμε την υπόθεση σε βάθος;
Σας παραθέτουμε ένα βίντεο,από τα πολλά που κυκλοφορούν στο διαδύκτιο, με ένα μικρό ιστορικό της δράσης του οργανισμού E.N.D. μέχρι τώρα όπου προχωρά, παρόλα τα εμπόδια που συναντά, στην απ'ευθείας χρηματοδότηση των Δήμων,σύμφωνα με τον νέο νόμο που τους διέπει,τον "Καλλικράτη",με τον οποίο οι δήμαρχοι μπορούν να συνάπτουν συμφωνίες χωρίς την παρέμβαση του κράτους και να χρηματοδοτούνται και από άλλες πηγές.

Η χρηματοδότηση των δήμων δεν προέρχεται από τα 600 δις που είναι ήδη κατατεθημένα και δικαστικά δικαιωμένα από την ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ υπέρ του ελληνικού δημοσίου,αλλά από χρήματα ελληνικών λογαριασμών που υπάρχουν σε ειδικούς λογαριασμούς στον ΟΗΕ και οι Έλληνες πολιτικοί ενώ τα γνωρίζουν ,δεν τα παίρνουν.

Και εδώ κυρίες και κύριοι, το πληκτρολόγιο μου δεν έχει τόσο μεγάλο ερωτηματικό για να καλύψει το ερώτημα που γεννιέται βαθιά μέσα στην Ελληνική ψυχή μου που πονά από την κατάντια και τον διεθνή διασυρμό της πατρίδας μου ΕΛΛΑΣ, και από ΠΟΙΟΥΣ!!!
Ομιλητής ο πρόεδρος της E.N.D. Δόκτωρ Εμμ. Λαμπράκης

 


http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/10/blog-post_3065.html?m=1 .....................................


http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/10/lefta-yparhoyn-giati-h-kybernhsh-den-ta-pairnei-kairos-na-xypnhs.html

ΡΑΔΙΟ ΑΡΤΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΠΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 26/10/2013

END.jpg




http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/10/radio-arta-hrhstos-tsapos-synentefxh-26-10-2897.html

Η E.N.D. ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΣΕ ΤΟΥΣ ΡΑΚΕΝΔΥΤΟΥΣ "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΥΣ" ΤΩΝ ΛΥΚΟΡΝΙΩΝ!

END.jpg
ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΕΣ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΥΚΟΡΝΙΑ ! ΠΡΩΤΑ ΞΕΦΥΤΡΩΣΕ Η Ταχιάου ΕΔΩ...http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.terata&id=28655 ΠΟΥ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΕΔΩ...http://orthografos.blogspot.gr/2013/10/my-name-is.html
ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο Γιάννης Λαμπρόπουλος ΕΔΩ...http://www.madatoforos.com/artemis-sorras-ke-e-n-d-t-600-dis-ke-megali-plani/
ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΠΛΟΓΚ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΝ ΤΟ ΑΝΕΥ ΟΥΣΙΑΣ "ΑΡΘΡΟ" ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ,ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ "ΜΑΝΤΑΤΟΦΟΡΟΣ",ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΑ 600δις ΟΠΟΤΕ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΣΚΟΥΛΙΚΑΝΤΕΡΕΣ...
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ...ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ...
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟ
Αγαπητοί σχολιαστές του άρθρου.
Θα παρακάμψω τα απειλητικά σχόλια και θα δεχθώ ότι σχολιάζετε καλοπροαίρετα, επειδή διαφωνείτε με τις απόψεις μου.
Αν διαβάζατε προσεκτικά το άρθρο, θα βλέπατε ότι λέω στην αρχή ότι αυτά που γράφω θα κριθούν από τον χρόνο και τα γεγονότα.
Θα βλέπατε επίσης ότι πουθενά δεν αμφισβήτησα την ύπαρξη του ποσού των 600ων δις, και δεν αλλάζει τίποτα αν είπα ότι λήγουν τον Απρίλιο ενώ ξέρω ότι λήγουν τον Αύγουστο.
Θα βλέπατε επίσης ότι αυτό που αμφισβήτησα, είναι η διαδικασία που επιλέχτηκε από την ομάδα Σώρρα. Μία διαδικασία που όπως είπα δεν έχει παγκόσμιο προηγούμενο.
Δεν είδα κανέναν όμως να σχολιάσει επί της ουσίας τού άρθρου, που είναι η αμφισβήτηση της διαδικασίας. Αν κάποιος νομίζει ότι μπορεί με στοιχεία να αμφισβητήσει το άρθρο μου, ας το κάνει. Γιατί εγώ ισχυρίζομαι ότι με αυτόν τον τρόπο που επέλεξε η ομάδα Σώρρα να "δανείσει" την Ελλάδα, κοροϊδεύει τους πάντες, εκτός από τους οικονομολόγους.
Αν σας ενδιαφέρει λοιπόν η αλήθεια, ρωτήστε οικονομολόγους και καθηγητές της ΑΣΟΕ, και μετά σχολιάστε.
Τώρα αν σε κάποιους από εσάς αρέσουν τα δάνεια, είναι δικαίωμά σας και προφανώς θα είσαστε και χρεωμένοι. Εμένα δεν μου αρέσουν και θεωρώ κακοπροαίρετο όποιον προσπαθεί να με δανείσει. Στα άρθρα μου λοιπόν κατηγορώ πάντα τα δάνεια και τους Δανειστές.
Εσείς μπορείτε να γράψετε δικά σας άρθρα, και να υπερασπίζεστε και τον Σώρρα και τα δάνεια του. Γιατί όμως σας ενοχλεί που εγώ τα κατηγορώ; Μήπως θέλετε να μου στερήσετε αυτήν την ελευθερία;
Τέλος θα πρέπει να δεχθείτε όλοι την παροιμία που λέει: "καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται". Αν ο Αρτέμης Σώρρας είναι εντιμος και καθαρός και λέει την αλήθεια για τις προθέσεις του, δεν μπορεί να τον βλάψει το άρθρο μου. Άλλωστε κανένα άρθρο δεν μπορεί να βλάψει κανέναν.
Αν όμως δεν είναι αυτό που παρουσιάζεται, αλλά είναι κάτι άλλο, καλό θα είναι να είμαστε λίγο πιο επιφυλακτικοί και "να φυλάμε τα ρούχα μας, για να έχουμε τα μισά"
Ιωάννης Λαμπρόπουλος
............................................................
ΚΟΛΑΦΟΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ! ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΒΕΒΑΙΑ!!! ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ 600δις...!!! ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΛΙΣΤΗΚΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!!! ΕΠΕΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΛΑΚΚΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΣΕ ΟΤΙ ΑΝΟΙΞΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ!!!
ΝΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ...http://www.agioritikovima.gr/eipan/19033-ellinimos-kai
ΚΙ ΕΤΣΙ ΛΥΝΕΤΑΙ Η ΚΑΘΕ ΑΠΟΡΙΑ!!! Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Α.Ε. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ...
..................................
ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ! 
ΤΙ ΤΟ 'ΘΕΛΕ; ΜΑΛΛΟΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ...ΝΑ ΧΩΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ ΤΟΥ!!! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΜΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ...
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ...

ΓΙΑ ΠΕΣ ΓΙΑΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΟΥ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΜΙΑΣ ΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ;...
Η ΔΩΡΕΑ ΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ Τράπεζας της Ανατολής ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Α.Ε...http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/10/h-dwrea-metohhs-ths-trapezas-ths-anatolhs-apo-ton-artemh-swrra-s.html

giannis_lampropoulos (σε σύνδεση με χρήση του yahoo)
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟΝ Platon Pisatidis 

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ "ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ" ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΟΤΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ Η ΕΩΣΦΟΡΙΣΤΕΣ (όπως θέλεις πές τους)
ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟ "ΧΕΡΙ" ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

ΑΝ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΩΡΕΕΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΟΧΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 20 MAXHTIKA F35, NA ΧΤΙΣΟΥΝ 10 ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ 150 ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ "ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ". ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Platon Pisatidis
ΔΕΧΕΣΑΙ ΚΙ ΕΣΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΥΩΤΗ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΟΧΗΣ!!! Η ΕΞΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ!!! ΜΗΠΩΣ Η ΑΙΤΙΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΔΩΡΕΑΣ;;;
...............................................................
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΜΕΤΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ...
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΠΕΣΕ Ο...ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ!...
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ END ΣΤΟΝ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟ...
 
 
 
http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/10/h-e-n-d-katakeraynwse-toys-rakendytoys-dhmosiografiskoys-twn-lyk.html 
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters