Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Είμαστε περήφανοι! Έλληνας ανοίγει νέους δρόμους θεραπείας σοβαρών ασθενειών!


Έναν δεύτερο γενετικό κώδικα μέσα στο DNA, ανακάλυψε ένας Έλληνας καθηγητής γενετικής της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Ουάσιγκτον του Σιάτλ, Γιάννης Σταματογιαννόπουλος, μαζί με την ομάδα του.
O κώδικας αυτός περιέχει πρόσθετες πληροφορίες που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι επιστήμονες «διαβάζουν» τον κανονικό κώδικα του DNA και εξηγούν τις μεταλλάξεις του από άποψη υγείας. Έτσι η ανακάλυψη μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους για τη διάγνωση και θεραπεία πολλών ασθενειών.
Από τότε που αποκωδικοποιήθηκε για πρώτη φορά ο γενετικός κώδικας στη δεκαετία του ΄60, οι βιολόγοι υπέθεσαν ότι αυτός χρησιμοποιείτο αποκλειστικά για να καθοδηγεί τη δημιουργία των πρωτεϊνών. Όμως η ομάδα του Σταματογιαννόπουλου ανακάλυψε πως το γονιδίωμα χρησιμοποιεί τον γενετικό κώδικα για να «γράψει» δύο διαφορετικές «γλώσσες» βιολογικού προγραμματισμού.
Η μία κωδικοποιεί και κατευθύνει τις πρωτεΐνες και η άλλη καθοδηγεί το κύτταρο σχετικά με το πώς τα γονίδια θα ελέγχονται. Η μια «γλώσσα» είναι «γραμμένη» πάνω στην άλλη και γι’ αυτό ο δεύτερος κώδικας είχε παραμείνει για τόσο καιρό κρυφός.
«Εδώ και πάνω από 40 χρόνια», δήλωσε ο έλληνας επιστήμονας, «υποθέταμε ότι οι αλλαγές στο DNA που επιδρούν στον γενετικό κώδικα, έχουν επίπτωση απλώς στη δημιουργία των πρωτεϊνών. Τώρα ξέρουμε ότι αυτή η έως τώρα κεντρική υπόθεση για την ανάγνωση του ανθρωπίνου γονιδιώματος αποτελούσε μόνο το ήμισυ της εικόνας. Τα νέα ευρήματα φανερώνουν πως το DNA είναι μια απίστευτα ισχυρή συσκευή αποθήκευσης πληροφοριών, την οποία η φύση έχει αξιοποιήσει με απρόσμενους τρόπους».
Ο κανονικός γενετικός κώδικας χρησιμοποιεί ένα βιοχημικό «αλφάβητο» 64 «γραμμάτων», τα οποία λέγονται κωδικόνια. Η ομάδα του Σταματογιαννόπουλου βρήκε ότι μερικά κωδικόνια μπορούν να έχουν δύο «νοήματα», ένα (ήδη γνωστό) που αφορά τη δημιουργία των πρωτεϊνών και ένα δεύτερο (άγνωστο έως τώρα) που αφορά τον έλεγχο των γονιδίων.
Οι δύο αυτοί κώδικες φαίνεται να έχουν εξελιχτεί διαχρονικά σε συνάφεια μεταξύ τους. Έτσι, οι εντολές που αφορούν τον έλεγχο των γονιδίων (ο δεύτερος κώδικας) βοηθάνε να σταθεροποιηθούν ορισμένα επωφελή για τον οργανισμό χαρακτηριστικά των πρωτεϊνών.
Η σημασία της ανακάλυψης είναι δυνητικά μεγάλη για το πεδίο της ιατρικής και της φαρμακευτικής. «Το γεγονός ότι ο γενετικός κώδικας μπορεί να γράφει ταυτόχρονα δύο είδη πληροφοριών, σημαίνει ότι πολλές αλλαγές στο DNA που φαίνονται να μεταβάλουν τις αλληλουχίες των πρωτεϊνών, μπορεί επίσης στην πραγματικότητα να διαταράσσουν τα προγράμματα ελέγχου των γονιδίων και έτσι να προκαλούν ασθένειες», δήλωσε ο Σταματογιαννόπουλος.
Ο ελληνικής καταγωγής επιστήμονας σπούδασε βιολογία στο πανεπιστήμιο Στάνφορντ της Καλιφόρνια και ιατρική στο πανεπιστήμιο Ουάσιγκτον, ενώ ειδικεύτηκε στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης.

http://www.makeleio.gr/?p=38348

Πόθεν τα…γρόσια;

Υποτροφίες σε φοιτητές μοιράζει τουρκοσύλλογος χωρίς περιουσιακά στοιχεία, σε άλλο ένα κρούσμα…προξενικής ασυδοσίας στην ελληνική Θράκη!

Πολύ ωραίο το πρόσφατο δημοσίευμα της φανατικής τουρκοφυλλάδας της Ξάνθης «Μιλλέτ» (7/12), που καλεί μειονοτικούς φοιτητές να κάνουν αίτηση για υποτροφία. Το δημοσίευμα φέρει τον τίτλο «Άρχισαν οι αιτήσεις για υποτροφίες από τον σύλλογο Τσινάρ» και αναφέρει τα εξής (μετάφραση από το ιστολόγιο tourkikanea.gr):

«Ο δραστηριοποιούμενος στην Ξάνθη σύλλογος Πλάτανος (Τσινάρ), όπως έκανε τα περασμένα χρόνια, έτσι και φέτος, συνεχίζει τις υποτροφίες του για τους φοιτητές που σπουδάζουν εντός των συνόρων της Ελλάδας και που έχουν ανάγκες. Όσοι φοιτητές επιθυμούν να επωφεληθούν, μπορούν να στείλουν mail στο cinardernek@hotmail.com, όπου θα αναφέρουν πως επιθυμούν να υποβάλλουν αίτημα για υποτροφία. Στους φοιτητές που θα στείλουν mail θα τους αναφερθεί ποια έγγραφα θα πρέπει να προσκομίσουν».

Εμείς απλώς θα υπενθυμίσουμε ότι αυτός ο περίφημος σύλλογος «Πλάτανος» (τουρκιστί Τσινάρ – στη φωτογραφία βλέπετε και το λογότυπό του) δεν είναι παρά το άλλο ουσιαστικά προσωπείο της εφημερίδας «Μιλλέτ» του γνωστού τουρκοφασίστα και “πιστού σκυλιού” του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής Τζεγκίζ Ομέρ. Η οποία “Μιλλέτ”, όταν καταδικάστηκε παλαιότερα σε μεγάλο χρηματικό πρόστιμο, βρέθηκε να μην έχει κανένα απολύτως περιουσιακό στοιχείο. Παρ’ όλα αυτά όμως ο σύλλογος Τσινάρ «μπόρεσε» προ ολίγων ετών να αγοράσει τον ομώνυμο (Τσινάρ FM) ραδιοσταθμό (που φυσικά αποτελεί επίσης φανατική φωνή του τουρκικού Προξενείου). Και τώρα βλέπουμε να συνεχίζει να μοιράζει υποτροφίες στους φοιτητές της μειονότητας (για να μη μιλήσουμε για τις εκδρομές που τους πάει κάθε χρόνο στην Τουρκία). Είναι παράλογο λοιπόν να ρωτήσουμε πού βρίσκει τα χρήματα για όλα αυτά; Ή μήπως θα θεωρηθεί…εχθροπάθεια;

proxeneio-stop.org

ΕI - E.N.D. ΝΑYΠΛΙΟ 14.12.2013 ΒΙΝΤΕΟ


ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟ, ΧΡΗΣΤΟ ΤΣΑΠΟ, ΧΡΗΣΤΟ ΜΠΑΛΑΝΤΙΝΑ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΝΑ ΔΑΒΙΤΗ

αναμετάδοση:
artFM Radio Cyprus www.artfmradio.com Ράδιο ΓΚΙΩΝΗΣ ΚΟΖΑΝΗ
Ράδιο ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΣINTNEI ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ Ράδιο ΔΙΟΝΙΟΣ ΑΡΧ.ΟΛΥΜΠΙΑ



Γιάννης Καλογερόπουλος
ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΝ Ν. ΑΜΑΡΑΝΤΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ !!!!!!!!!!!!
Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ !!!!!!!!!!!!!!! ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΗΤΑΝ Η ΜΚΟ Ε4 ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΓΟΛΙΔΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ !!!!!!!!........
ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΑΡΕΒΡΕΘΗΚΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.... ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ........... ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ !!!!!!!! ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ... . ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ .... ΝΙΩΘΟΥΝ ..... ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΥΝ .. ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ... ΤΑΓΟΙ .. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ !!!!!!!!!!!!!........ ΟΛΟΙ !!!!!!!.... ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ....... Η ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ Ο ΠΑΛΜΟΣ ΤΟΥ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟΥ ΤΩΝ ΣΥΝΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΟΒΙΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ....
ΣΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!!!... ΣΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΛΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ [ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ] ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΧΥΣΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ Ι. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ..... ΟΤΑΝ Ο Κ. ΤΣΑΠΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΟΙΗΤΗ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ ΑΔΕΛΦΟΥ ΣΕ ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥΣ ΚΤΥΠΟΥΣΕ ΤΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΧΟΡΔΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΨΥΧΗΣ !!!!!!!!!!!!!!!! Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΕΝΤΟΝΗ ΚΑΙ ΑΚΑΡΙΑΙΑ ..........
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ... ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ !!!!!!!!!!!!!!!.. ........
ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ !!!!!!!!!

EI END Καβάλας 30 Νοε 2013 ΒΙΝΤΕΟ

Ενημέρωση των πολιτών της Καβάλας για τα 600 δις που έχουν κατατεθεί στην ελληνική δημοκρατία από τον Έλληνα Αρτέμη Σώρρα.

Ομιλητές Χρήστος Τσάπος, Γιάννης Μόμτσος και Ελένη Κίτσου



16/12/2013 /Ωρα:12.00 Ο Β.ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ gigafm ΓΙΑ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚ.ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ

 
16/12/2897 ΚΑΙ ΩΡΑ 12:00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ,
Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ GIGA FM ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 
ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΔΗΜΩΝ 
ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΟΣ.

16/12/2013 ώρα 09.00 Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΔΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ Γ.ΑΡΙΣΤΟΓΛΟΥ

1470279_1400029523575533_265430709_n.jpg
ΤΗΝ 16/12/2897 ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ 09.00 ΤΟ ΠΡΩΪ  
Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ Γ.ΑΡΙΣΤΟΓΛΟΥ

ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ
www.akritestoupontou.gr ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
www.ellinikosfm.com ΑΜΕΡΙΚΗ
www.artfmradio.com ΚΥΠΡΟΣ
www.radiogionis.gr ΚΟΖΑΝΗ
www.rodosfm.gr ΡΟΔΟΣ
www.artafm.gr ΑΡΤΑ
dioniosradio  ΑΡΧ.ΟΛΥΜΠΙΑ

1 δις ευρώ ΣΕ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ! ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ...ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ;

ΚΙ ΕΣΥ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΚΑΤΣΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΤΙ ΨΗΛΑ ΣΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΟ ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΦΡΑΤΖΟΛΑ ΨΩΜΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ... ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΝΑ!... ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ...

Ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με 1 δις ευρώ σε κυπριακές τράπεζες!


Συναγερμός έχει σημάνει στο περιβάλλον ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ως τώρα παραμένει ανέγγιχτο από την Δικαιοσύνη. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το κούρεμα των καταθέσεων στις τράπεζες της Κύπρου και κυρίως η πιθανότητα διαρροής ονομάτων. Το 
συγκεκριμένο στέλεχος, σύμφωνα με καταγγελίες που έφθασαν στον ΣΔΟΕ, "κρύβεται" πίσω από υπεράκτια εταιρεία με καταθέσεις που αγγίζουν το 1 δις ευρώ, σπασμένες σε τρεις λογαριασμούς.

Στην Κύπρο έχουν την έδρα τους και πολλές άλλες εταιρείες Ελλήνων επιχειρηματιών, εκδοτών κλπ, οι οποίοι εμπλέκονται σε εμπόριο όπλων και όχι μόνο.

Ε, ρε τι έχουμε να δούμε...

http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/12/1dis-efrw-se-kypriakes-trapezes-poio-einai-to-istoriko-stelehos-.html 

O Έλληνας ήταν ο πλέον καλοπληρωτής δανείων τα τελευταία 200 χρόνια! Του Γιώργου Αδαλή


ΌΛΑ τα δάνεια της Ελλάδας από το 1821 ως το 2011 - Τι πληρώσαμε και σε ποιους! 
Μεταφράστε το, διαδώστε το και βοηθήστε στην προσπάθεια να καταλάβουν οι λαοί του κόσμου ότι ο Έλληνας ήταν ο πλέον καλοπληρωτής δανείων τα τελευταία 200 χρόνια!
Και αυτά που μας ζητάνε σήμερα, δεν είτε τίποτε άλλο παρά υπερ-τοκοχρεολύσια, ανακεφαλαιοποιήσεις τόκων και σε καμία περίπτωση δεν είναι χρήμα το οποίο το λάβαμε στα χέρια μας ποτέ, και το σπαταλήσαμε...



ΟΛΑ τα δάνεια της Ελλάδας από το 1821 ως το 2011...

http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2013/12/o-200.html

Παράνομες οι διαδηλώσεις στην Ισπανία...ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Υπό το σύνθημα «Όχι στο νόμο-φίμωτρο» χιλιάδες Ισπανοί, κυρίως υποστηρικτές του κινήματος των «Αγανακτισμένων» διαδήλωσαν το Σάββατο κοντά στο κοινοβούλιο καταγγέλλοντας το νομοσχέδιο για την ασφάλεια τη χώρα.
Το νομοσχέδιο που ενέκρινε στις 19 Νοεμβρίου η κυβέρνηση θεωρείται από την αντιπολίτευση ως ένα "σχέδιο καταστολής" σε βάρος των πολιτών και πλήγμα στην ελευθερία τους να διαδηλώνουν. Προβλέπει μεταξύ άλλων την επιβολή προστίμου έως και 30.000 ευρώ στην περίπτωση που κάποιος συμμετέχει σε μη νόμιμες διαδηλώσεις κοντά στη Βουλή, τη Γερουσία ή τα κτίρια των τοπικών κοινοβουλίων.
Η διαδήλωση ήταν και αυτή "παράνομη" αφού ο δήμος της Μαδρίτης ανακοίνωσε πως δεν είχε ενημερωθεί εγκαίρως μέσω της νόμιμης οδού για τη διεξαγωγή της.
"Όχι στο φίμωτρο" και "Ο φασισμός θέλει να φιμώσει τον λαό" έγραφαν τα δύο μεγάλα πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας είχαν αναπτυχθεί απέναντί τους, αποκλείοντας την πρόσβαση στη Βουλή.
Ομάδες διαδηλωτών έκαναν στη συνέχεια πορεία στους δρόμους που περιβάλλουν το κτίριο, στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Μια νεαρή φοιτήτρια βιολογίας υποστήριξε ότι με το νέο νόμο η κυβέρνηση "προσπαθεί να μας φοβίσει για να μας εμποδίσει να διαδηλώνουμε".
Το νομοσχέδιο αυτό είχε κατατάξει αρχικά τη συμμετοχή σε παράνομη διαδήλωση στα "πολύ σοβαρά" αδικήματα που τιμωρούνται με πρόστιμα από 30.001 έως 600.000 ευρώ. Λόγω της θύελλας αντιδράσεων που προκλήθηκε η διατύπωση άλλαξε και πλέον η συμμετοχή θεωρείται "σοβαρό" αδίκημα που επιφέρει πρόστιμο από 1.001 έως 30.000 ευρώ.
Με λίγα λόγια, μπορείτε να διαδηλώνετε μόνο υπό τη σκέπη των "νόμιμων" συνδικάτων παίζοντας ρόλο κομπάρσου στα επίκαιρα... Καπελώνεται με τον νόμο οπιαδήποτε αντίδραση των πολιτών, και διοχετεύεται μέσω των συνδικαλιστών  σε κατευθύνσεις μη επικίνδυνες για το σύστημα.
Τελικά οσοι υπήρξαν δικτάτορες ήταν πολύ χαζοί. Έπρεπε να πάρουν μαθήματα από τους επαγγελματίες "δημοκράτες". Θα βγάζαν και λεφτά.
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η Ευρώπη «βράζει» - Ξέσπασμα οργής σε Ισπανία - Ιταλία

Ξέσπασμα οργής σε Ισπανία και Ιταλία προκαλούν οι πολιτικές λιτότητας αλλά και o περιορισμός κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων όπως αυτό της διαμαρτυρίας.

Στη Μαδρίτη, χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους κατά του νόμου - φίμωτρο και  προσπάθησαν να περικυκλώσουν το κτήριο της βουλής. Η διαδήλωση τους ήταν παράνομη, μιας και ο Δήμος της πόλης, ανακοίνωσε πωςδεν είχε ενημερωθεί εγκαίρως για τη διεξαγωγή της.

Οι συγκρούσεις με την αστυνομία δεν έλειψαν όπως και οι τραυματισμοί. Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα, 23 τραυματίστηκαν, ανάμεσα τους και αστυνομικοί ενώ συνελήφθησαν  7 άτομα. Στα πλακάτ και τα πανό των διαδηλωτών κυριαρχούσαν τα συνθήματα « ελευθερία στη διαμαρτυρία»  «το Λαικό κόμμα της χώρας είναι η ντροπή της Ισπανίας».

Ο νόμος της κυβέρνησης, προβλέπει μεταξύ άλλων, πρόστιμα για όσους διοργανώνουν διαμαρτυρίες χωρίς την έγκριση των αρχών αλλά και για αυτούς που δημοσιεύουν φωτογραφίες των αστυνομικών. Η διαδήλωση κοντά στη Βουλή, χωρίς άδεια μπορεί να επιφέρει πρόστιμο έως  600.000 ευρώ ενώ το πρόστιμο για εξύβριση  αστυνομικού μπορεί να φθάσει ακόμα και τα 30.000 Ευρώ.
 
Ξεχειλίζει η οργή στην Ιταλία

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν δρόμοι σε Ρώμη Τορίνο και Βενετία ενώ συνεχίστηκαν και οι κινητοποιήσεις του κινήματος Φορκόνι, το οποίο προκαλεί μεγάλο προβληματισμό καθώς στις τάξεις του, πέραν των αγροτών και των φορτηγατζήδων, αγανακτισμένων και ανέργων,  έχουν βρει καταφύγιο και ακροδεξιές ομάδες.

Τα μέλη του κινήματος των Forconi που γεννήθηκε πριν από ένα 1 1/2 χρόνο στη Σικελία, γεμίζουν τις πλατείας της Ιταλίας διαδηλώνοντας κατά της πολιτικής λιτότητας.
Λένε ότι δεν θα φύγουν από εκεί, μέχρι να πέσει η κυβέρνηση.
Ωστόσο, παρότι αυτοαποκαλούνται ένωση αγροτών, κτηνοτρόφων και «φορτηγατζήδων», στους κόλπους τους θα βρει κανείς από στοιχεία της ακροδεξιάς, όπως η «Casa Pound» και η «Forza Nuova» μέχρι χούλιγκανς της Λάτσιο.

Την περασμένη Παρασκευή, στο Τορίνο, πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική διαδήλωση κατά των Φορκόνι, στην οποία πήραν μέρος και μέλη του κομμουνιστικού κόμματος.

Χρωμοβόμβες κατά των αστυνομικών στο Τορίνο

Στο Τορίνο, εστία  διαδηλώσεων κατά της οικονομικής πολιτικής τις τελευταίες μέρες, φοιτητές εκτόξευσαν χθες χρωμοβόμβες εναντίον των αστυνομικών που περιφρουρούσαν το κτήριο το περιφερειακού συμβουλίου Palazzo della Ragione.

Και στη Ρώμη, μέλη του ακροδεξιού Casa Pound φορώντας μάσκες στα χρώματα της Ιταλίας και μαύρες κουκούλες προσπάθησαν να κατεβάσουν τη σημαία της ευρωπαικής ένωσης από τα γραφεία της Κομισιόν. Και τα κατάφεραν. Ο νούμερο 2 πάντως της Casa  Pound στην περιοχή συνελήφθη.

Στη Βενετία οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων για να σταματήσουν τις συγκρούσεις μεταξύ ακροδεξιών της Forza Nuova και αντιφασιστών διαδηλωτών κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

Η κατάσταση προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην κυβέρνηση.

Χαρακτηριστική και δήλωση υπουργού Εσωτερικών Angelino Alfano ο οποίος προειδοποίησε ότι το κύμα διαδηλώσεων κατά των μέτρων λιτότητας φέρνει στη χώρα στο χείλος της εξέγερσης.

Αναλυτές και πολιτικοί επιστήμονες ερμηνεύουν διαφορετικά την οργή και εντοπίζουν ένα τεράστιο χάσμα ανάμεσα στην πολιτική εξουσία και την κοινωνία

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι από διαφορετικές ομάδες που κατεβαίνουν στους δρόμους αισθάνονται οργή διότι κανείς δεν τούς ακούει. Ένα μεγάλο κομμάτι της ιταλικής κοινωνίας δεν αισθάνεται ότι εκπροσωπείται από πουθενά. Ούτε από κόμματα ούτε από συνδικάτα λέει στον Guardian, ο Duncan McDonnell πολιτικός επιστήμονας του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας.

Πηγές: Russia Today, ANSA, Guardian
Από:  ertopen.com
http://kostasxan.blogspot.gr/2013/12/blog-post_7743.html

Αυτό που θα διαβάσετε είναι ασύλληπτο. Που πάνε οι εισπράξεις από τα διόδια;

Από πρόχειρους υπολογισμούς για ένα χιλιόμετρο ενός τμήματος εθνικού δρόμου πλάτους 20m, το κόστος για την κατασκευή του ανέρχεται στο ποσό του 8.000.000 ευρώ, δηλαδή με απλά λόγια το κόστος κατασκευής είναι 100ευρώ/m2 , αν υπολογίσουμε για…
γεφυρώσεις αρδευτικά κλπ ένα διπλάσιο κόστος ανηγμένο σε m2 τροποποιείται σε…200ευρώ/m2.
Αν διπλασιάσουμε το συνολικό κόστος για απρόβλεπτα και διάφορα ειδικά έργα το συνολικό κόστος τροποποιείται σε 400 ευρώ/m2.
Αυτό σημαίνει ότι για την κατασκευή ενός χιλιομέτρου απαιτείται κόστος 400Χ20Χ1000 = 8.000.000 ευρώ /km.Επίσης από πρόχειρους υπολογισμούς τα έσοδα σε ετήσια βάση από τις εισπράξεις των διοδίων ανέρχονται σε περίπου 2.177.000.000 δίς ευρώ.
Τα τμήματα του εθνικού μας δικτύου που μπορούν να ενώσουν ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια είναι:
1. ΑΘΗΝΑ-ΠΑΤΡΑ = 220km (εισπράξεις 10.000Χ6Χ366 = 110.000.000 ευρώ)
2. ΚΟΡΙΝΘΟΣ- ΚΑΛΑΜΑΤΑ = 250km (εισπράξεις 20.000Χ8Χ366 = 58.000.000 ευρώ)
3. ΠΑΤΡΑ-ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ = 150km (εισπράξεις 20.000Χ4Χ366 = 30.000.000 ευρώ )
4. ΡΙΟ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ = 225km (εισπράξεις 40.000Χ18Χ366 = 263.000.000 ευρώ)
5. ΕΓΝΑΝΤΙΑ( ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΑΛΕΞ/ΛΗ) = 566km (εισπράξεις 100.000Χ6Χ366 = 219.000.000 ευρώ)
6. ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ = 502km (εισπράξεις 150.000Χ23Χ366 = 1.262.000.000 ευρώ)
7. ΛΑΡΙΣΣΑ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ = 189km
8. ΛΑΜΙΑ-ΑΝΤΙΡΙΟ = 170km
9. ΧΑΝΙΑ-ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ = 202km
10. ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ = 45km (εισπράξεις 200.000Χ4Χ366 = 235.000.000 ευρώ)
Το συνολικό μήκος του παραπάνω δικτύου είναι 2.519km
Αν δεχθούμε ότι στη χώρα μας τα ΙΧ επιβατηγά και φορτηγά που κυκλοφορούν είναι περίπου 8.000.000 με ένα μέσο όρο 200 ευρώ το χρόνο που πληρώνουν για τέλη κυκλοφορίας, το κράτος εισπράττει 8.000.000Χ200 = 1.600.000.000 δίς ευρώ.
Με τους παραπάνω υπολογισμούς συγκεντρώνονται περίπου 3,77 δίς ευρώ το χρόνο για την «συντήρηση» των δρόμων.
Αν δεχθούμε ότι δαπανάται ένα ποσόν περίπου 20% για την συντήρηση και την λειτουργία των δρόμων, δηλαδή 770.000.000 ευρώ περισσεύουν 3δίς ευρώ.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ – ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:
1. Για την κατασκευή ολοκλήρου του εθνικού δικτύου εκ του μηδενός απαιτούνται 2.519Χ8.000.000 = 20.152.000.000 δίς ευρώ.
2. Με τις παραπάνω εισπράξεις σε 7 χρόνια έχει ανακατασκευαστεί το εθνικό δίκτυο εξ, ολοκλήρου.
3. Γιατί σταμάτησαν οι εργασίες συνέχισης των δρόμων και ανακοινώνουν προγράμματα ΕΣΠΑ για την συνέχιση τους;
4. Γιατί αυξήθηκαν οι εισφορές στα διόδια;
5. Γιατί με την κατάργηση διοδίων η χώρα μας πλήρωσε πρόστιμο σε εργολάβους 7.000.000 ευρώ, και πως υπολογίστηκε η ανταποδοτικότητα;
6. Πόσα χρήματα έβαλαν οι εργολάβοι για την κατασκευή των οδών που ελέγχουν;
7. Γιατί το κόστος κατασκευής στην Ελλάδα είναι τριπλάσιο από αυτό των Ευρωπαϊκών χωρών;
8. Ποιος θα πληρώσει την ζημιά για την κακοτεχνία στο τμήμα ΤΡΙΠΟΛΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ που δεν λειτουργεί εδώ και 4 χρόνια και ανέρχεται σε 200 εκατομμύρια ευρώ σαν κόστος και άλλα 100 εκατομ. περίπου από στέρηση εσόδων από τα διόδια, δηλαδή συνολικά 300.000.000 ευρώ.;
9. Πού πήγαν οι εισπράξεις περίπου 15 δίς ευρώ την τελευταία πενταετία που δεν έχει κατασκευασθεί ούτε ένα μέτρο δρόμου ενώ αυτές γίνονται κανονικά;
10. Πόσα χρήματα πρέπει να προσθέσουμε στα παραπάνω που έχουν εισπραχθεί από την Ευρώπη από εθνικά προγράμματα τύπου ΕΣΠΑ κλπ;
11. Πόσο μήκος δρόμου έχει κατασκευαστεί τα τελευταία 5 χρόνια και με ποιό κόστος;

Του Τ. Παναγιωτόπουλου (πολ. μηχανικού)
ΠΗΓΗ
http://www.katohika.gr/2013/12/pou-pane-oi-eisprakseis-apo-ta-diodia.html

Ελένη Αντωνιάδου: Η 25χρονη επιστήμονας της NASA, γυναίκα της χρονιάς

Είναι μόλις 25 χρονών και εργάζεται για τη NASA. Η Ελένη Αντωνιάδου από τη Θεσσαλονίκη, αναδείχθηκε σε πρόσωπο της χρονιάς σε μία διοργάνωση – θεσμό στη Μεγάλη Βρετανία.

Σε συνεργασία με την συμφοιτήτρια της, Claire Crowley, δημιούργησαν μια τεχνητή τραχεία και το επιχειρηματικό σχέδιο ώστε αυτό το ερευνητικό – πειραματικό μοντέλο να μετατραπεί σε κλινικό προϊόν.

Η νεαρή ερευνήτρια στο τμήμα Βιοεπιστημών της NASA, τιμήθηκε για το ερευνητικό της έργο σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «2013 FDM Everywoman in Technology Awards».

Πρόκειται για τα Βραβεία που διοργανώνει κάθε χρόνο, ο μεγαλύτερος Οργανισμός της Βρετανίας για να τιμήσει τις γυναίκες που διαπρέπουν στις Επιστήμες, την Τεχνολογία και την Επιχειρηματικότητα.

Από μικρή είχε τρέλα με το διάστημα. Έγινε μέλος σε λέσχες αεροδιαστημικής και παρακολούθησε μαθήματα για να πιλοτάρει μικρά αεροσκάφη και να βρίσκεται πιο κοντά στο αγαπημένο της αντικείμενο.

Το πιο σημαντικό κομμάτι της ζωής της όμως, παραδέχεται ότι είναι ο εθελοντισμός. Η ζωή της άλλαξε ριζικά στο πρώτο εθελοντικό ταξίδι που έκανε ως επικεφαλής της ιατρικής αποστολής σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Ανακούφισης του Πόνου των Παιδιών, στη Λατινική Αμερική.

H NASA επέλεξε την Ελένη το 2012 μεταξύ 1.200 φοιτητών για να φοιτήσει στη NASA Academy. Σήμερα, εργάζεται στον «Τομέα Βιοεπιστημών, Νανοτεχνολογίας και Εξερεύνησης του πλανήτη Άρη» στη Σίλικον Βάλεϊ.

Ο κατάλογος των διακρίσεων της δεν έχει τέλος μιας και είναι υποψήφια διδάκτωρ στη βιο-μηχανική και φιναλίστ στο πρόγραμμα «The Lemelson-MIT» που επιβραβεύει νέους για τα καινοτόμα επιτεύγματά τους.

Πλέον, μελετάει το πώς επηρεάζει το νευρικό σύστημα του ανθρώπου η ακτινοβολία, αλλά παράλληλα ασχολείται με την νανοτεχνολογία και την ιατρική στον τομέα των μεταμοσχεύσεων οργάνων από βλαστοκύτταρα των ίδιων των ασθενών.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι αρχικά είχε περάσει για τις προπτυχιακές σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, το οποίο δεν υπάρχει πια. Στη συνέχεια έφυγε στη Βρετανία για να ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές της.

Λίγο μετά, ήρθε η πρόταση από τη NASA και κάπως έτσι βρέθηκε στην Καλιφόρνια. Τώρα ασχολείται με τη δική της εταιρεία ανάπτυξης «μοσχευμάτων χωρίς δότες» και παράλληλα συνεργάζεται με τη NASA.

«Με τις τεχνικές που μελετάμε θα αλλάξει ο τρόπος που γίνονται οι επεμβάσεις όπως τις γνωρίζουμε σήμερα, θα αλλάξει εν γένει η ιατρική», λέει η ίδια.

«Ανταγωνισμός υπάρχει στην επιστήμη και μερικές φορές σε αντιμετωπίζουν σαν αριθμό. Από την άλλη όμως, έτσι είναι όλες οι δουλειές. Χρειάζεται αποφασιστικότητα, προσαρμοστικότητα και σκληρή δουλειά», συμβουλεύει η Ε. Αντωνιάδου. Το μέλλον, είναι δικό της.


Η Γυναίκα της Χρονιάς είναι 25 ετών και... από allthewebnews


Το βιογραφικό της στη NASA μπορείτε να το διαβάσετε εδώ

rodosreport.gr
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters