Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Το θαύμα των Ελλήνων - Ελλάδα, αστείρευτη πηγή Το διαβάσαμε από το: Το θαύμα των Ελλήνων - Ελλάδα, αστείρευτη

Thavma-ellinon
Σε όποιο σημείο της Ιστορίας και αν βρισκόμαστε, σε όποια κοινωνία, σ' έναν φοβερά εξελιγμένο πολιτισμό ή σε μια πρωτόγονη φυλή, μπορουμε να επισημάνουμε, πριν την ανάπτυξη της επιστήμης, μια κάποια γνώση. Σχεδόν πάντα υπάρχουν αριθμοί, σχήματα, ταξινομήσεις ζώων και γιατροί.

Αλλά η απαρχή της επιστήμης δεν βρίσκεται ακόμα εκεί. Γιατί;

Γιατί σε κάποιες στιγμές της Ιστορίας συμβαίνει κάτι πολύ περίεργο: Όλες οι μορφές γνώσης προχωρούν μαζί. Τα πάντα μεταβάλλονται και τα πάντα γεννιούνται.
Παραδείγματος χάρη, σήμερα τα πάντα αλλάζουν: Οι τεχνικές της γνώσης, φυσικά, η παιδεία, τα Μαθηματικά, η Φυσική, η Αστρονομία, η Χημεία, η Ιατρική κ.λπ. Ξαφνικά το σύνολο της γνώσης μοιάζει να προχωρεί σαν μεγάλο ποτάμι, σαν τεράστιος κορμός.

Πότε λοιπόν ξεκίνησε η επιστήμη και πού;

Θα πει κανείς πως είχε κάποιες απαρχές στην Κίνα, κάποιες στις Ινδίες, στη Βαβυλώνα, στην Αίγυπτο. Αλλά σ' εκείνες τις χώρες και σ' εκείνες τις εποχές δεν σημειώθηκε ακριβώς αυτή η μεγάλη πρόοδος.

Όμως τον 6ο και 5ο αιώνα π.Χ., στη χώρα των Ελλήνων σημειώθηκε αυτή η τεράστια πρόοδος. Και από τότε που ξεκίνησε αυτό το γεγονός θεωρούμε την Ελλάδα πηγή μας - δηλαδή, σε κάποια πράγματα, είμαστε ακόμα παιδιά των Ελλήνων.

 Ο Θρύλος των Επιστημών (La Legende Des Sciences) είναι μια σειρά βραβευμένων ντοκιμαντέρ του Γάλλου φιλόσοφου και συγγραφέα Michel Serres και αναφέρεται στο θαύμα των Ελλήνων.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters