Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

ΠΛΗΡΩΝΕ ΦΟΡΟΥΣ ΜΑΛAΚΑ! Τροπολογία- δώρο της κυβέρνησης σε Μπόμπολα-Ψυχάρη

Μια χαρά τον πας Αντώνη! Συνέχισε να κάνεις τα χατηράκια του Βενιζέλου να δούμε κάτι.... ή όλα αυτά είναι στο πλαίσιο της φορολογικής ελάφρυνσης του λαού; Πάτε καλά ρε;
Την περιουσία του Ψυχάρη άμα δεν έχει να πληρώσει όσα έφαγε, θα του την πάρετε ή μόνο στους μαλάκες πουλάτε τσαμπουκά; Παλικάρια έτσι ξέρω κι εγώ... και εκτός από μένα έτσι ξέρει κι ο Τσίπρας κι η Αλέκα κι ο Καμμένος κι ο Μιχαλολιάκος και όλοι...

Με μία σκανδαλώδη τροπολογία που πάνε να την περάσουν την προσεχή Τρίτη, μέσα στη ραστώνη του Αυγούστου, και σε ένα άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, η κυβέρνηση επιχειρεί να δώσει συνολική λύση στα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν τα μεγάλα υπερχρεωμένα εκδοτικά συγκροτήματα.

Μολονότι το νομοσχέδιο αυτό (που υπογράφεται από τους υπουργούς Χαρδούβελη, Βρούτση, Σταμάτη και Βορίδη) θεωρητικά εμφανίζεται σαν μία συνολική ρύθμιση των δυσλειτουργιών της διαφημιστικής αγοράς, στην πραγματικότητα παρέχει τα νομοθετικά εργαλεία στους μεγάλους εκδότες να ελέγξουν την διαφημιστική εισροή σε βάρος των μικρών ανεξάρτητων εκδοτικών επιχειρήσεων.

Ταυτόχρονα, η τροπολογία αυτή βάζει ταφόπλακα σε ολόκληρο το διαφημιστικό κλάδο, αφού καταργώντας τα περιθώρια κερδοφορίας των μικρών διαφημιστικών εταιρειών, οδηγεί τις μεσαίες και μικρές διαφημιστικές εταιρείες σε «λουκέτο».

Η τροπολογία αυτή, ουσιαστικά ευνοεί τις υπερσυγκεντρώσεις στα media και τις διαφημιστικές εταιρείες σε βάρος όλων των μικρών και μεσαίων εταιρειών στα ΜΜΕ και το διαφημιστικό κλάδο. Με την τροπολογία αυτή, που πάει να ψηφιστεί ίσως σε προεκλογική περίοδο, αλλοιώνεται η έννοια της δεσπόζουσας θέσης, αφού επαναπροσδιορίζει παλαιότερες νομοθεσίες που διασφάλιζαν τον υγιή ανταγωνισμό και εμπόδιζαν τις υπερσυγκεντρώσεις στα ΜΜΕ.

Ενδεικτικό των προθέσεων της τροπολογίας αυτής που η κυβέρνηση την εμφανίζει σαν πάγιο αίτημα της Τρόικα (η μόνη απαίτηση της Τρόικα είναι η κατάργηση του αγγελιόσημου που και αυτό στην ουσία δεν καταργείται), είναι ότι πάει να την περάσει σε περίοδο διακοπών, χωρίς καμία διαβούλευση με τους ενδιαφερομένους και να ευνοήσει συγκεκριμένα εκδοτικά συγκροτήματα.

Με την τροπολογία αυτή, ανοίγει ο δρόμος για μεγάλες απολύσεις εργαζομένων στα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα, ενώ επιτρέπεται ακόμη και η αλλαγή περιεχομένου Μέσων Ενημέρωσης, όπως στο ραδιόφωνο που ενημερωτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί θα μετατρέπονται σε μουσικούς χωρίς κανένα πλέον εμπόδιο, παρά με μία αίτηση στο ΕΣΡ.

Δεν είναι τυχαίο, ότι το Λογιστήριο του Κράτους σε σχετική ερώτηση της κυβέρνησης επισήμανε ότι λόγω της επείγουσας διαδικασίας κατάθεσης τροπολογίας, δεν είναι σε θέση να προβλέψει τις παρενέργειες στην αγορά.
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/08/blog-post_542.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters