Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Μάγκας ο Πούτιν – Γράφει τις κυρώσεις στα .. παπούτσια του και βγάζει άσους από το μανίκι

Συμφωνίες με νορβηγικές και ελβετικές εταιρίες, οι οποίες παρακάμπτουν τις ευρωπαϊκές κυρώσεις έχει συνάψει η ρωσική πετρελαϊκή Rosneft. Οι συναλλαγές αφορούν σε τεχνολογικό εξοπλισμό και συστήματα εξόρυξης πετρελαίου βαθέων υδάτων, όπως στην περιοχή της Αρκτικής. Στις αρχές Αυγούστου η Rosneft αγόρασε μερίδιο στη Swiss Weatherford, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε κοιτάσματα πετρελαίου παγκοσμίως, όπως είπε στην RBTH εκπρόσωπος τύπου της εταιρίας. Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Rosneft θα συμμετάσχει σε γεωτρήσεις και επισκευές στη Ρωσία και τη Βενεζουέλα. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης στην μακροπρόθεσμη συνεργασία στον τομέα παροχής υπηρεσιών....
Αγνωστο παραμένει το ακριβές ποσό της συμφωνίας, όπως προκύπτει όμως από την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Rosneft (28 Ιουλίου) η ρωσική πλευρά δεν κατέβαλε πάνω από 398,3 εκατομμύρια δολάρια για τα ελβετικά περιουσιακά στοιχεία.
Kαι με την νορβηγική North Atlantic Drilling Ltd
Εξάλλου η Rosneft έχει υπογράψει μακροχρόνια συμφωνία για υπεράκτιες γεωτρήσεις με τη νορβηγική εταιρεία North Atlantic Drilling Ltd. Η συμφωνία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την αγορά έξι υπεράκτιων εξεδρών για υποθαλάσσιες εξορύξεις, ακόμη και σε πολικές συνθήκες, όπως στην Αρκτική, από την νορβηγική εταιρία.
Αν και μόλις την περασμένη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Ενωση επέβαλε νέο γύρο αυστηρών οικονομικών κυρώσεων με «αποκλεισμό» της Ρωσίας από την αγορά και την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού πετρελαϊκών γεωτρήσεων, «χτυπώντας» έναν πολύ νευραλγικό τομέα για την ρωσική οικονομία, αφού απειλούνται έργα μεγάλης κλίμακας της Rosneft, εντούτοις η Νορβηγία και η Ελβετία παρακάμπτουν την εφαρμογή των κυρώσεων καθώς δεν αποτελούν μέλη της Eυρωπαϊκής Ενωσης (και της Ευρωζώνης). RΒΤΗ
Νωρίτερα σήμερα…
Διάταγμα με τίτλο «Εφαρμογή ειδικών οικονομικών μέτρων για την προστασία των εθνικών συμφερόντων της Ρωσικής Ομοσπονδίας» υπέγραψε σήμερα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, θέτοντας σε εφαρμογή τα πρώτα αντίμετρα στις κυρώσεις που επέβαλε η Δύση στη Ρωσία.
Το διάταγμα προβλέπει περιορισμούς ή ακόμη και απαγόρευση εισαγωγής γεωργικών και αγροτικών προϊόντων, τροφίμων αλλά και πρώτων υλών από χώρες που έχουν υιοθετήσει τις οικονομικές κυρώσεις που επέβαλλε η Δύση. Τα αντίμετρα ισχύουν για ένα έτος και πλήττουν κατά κύριο λόγο τις μεσογειακές χώρες με αγροτική παραγωγή, όπως η Ελλάδα.
Οπως δήλωσε η γραμματέας Τύπου του ρώσου πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ στην εφημερίδα Vedomosti Νατάλια Τιμάκοβα, η ακριβής λίστα με τα προϊόντα θα συνταχθεί και θα εγκριθεί από την κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Ωστόσο, το ρωσικό παρατηρητήριο αγροτικών προϊόντων Rosselkhoznadzor δηλώνει πως χρειάζεται δύο με τρεις ημέρες για να προετοιμάσει τη λίστα, ενώ ετοιμάζεται για διαβουλεύσεις από αύριο με χώρες όπως το Εκουαδόρ, η Αργεντινή, η Βραζιλία και η Χιλή, προκειμένου να συμφωνήσουν στην επέκτση της λίστας των προΪόντων εισαγωγής από αυτές τις χώρες.
Το εν λόγω διάταγμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου, υπεγράφη «για την προστασία των εθνικών συμφερόντων της Ρωσικής Ομοσπονδίας» και θα τεθεί σε ισχύ αμέσως μετά την υπογραφή του, ενώ οι αποφάσεις μπορούν αν αναθεωρηθούν.
Οι εντολές Πούτιν είναι σαφείς προς την κυβέρνηση: Να ληφθούν μέτρα σε συνεργασία τους εθνικούς παραγωγούς της χώρας, ώστε να στηριχθούν τα δίκτυα λιανικής και η εγχώρια παραγωγή προϊόντων, πάντα προς όφελος των ρώσων καταναλωτών.
Προχθές το βράδυ…
ο πρόεδρος Πούτιν έδωσε εντολή στη ρωσική κυβέρνηση να προχωρήσει στη λήψη μέτρων ως αντίποινα στις τελευταίες κυρώσεις που επέβαλλε στη Μόσχα η Δύση, τονίζοντας πως ότι τα αντίμετρα πρέπει να εφαρμοστούν με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να στηριχθούν οι εγχώριοι κατασκευαστές, χωρίς να πληγούν οι καταναλωτές. Ο πούτιν επανέλαβε πως τα πολιτικά εργαλέια πίεσης που χρησιμοποιεί η Δύση σε βάρος της Ρωσίας, ιδιαίτερα στον τραπεζικό και οινομικό τομέα είναι «απαράδεκτα».
Στο μεταξύ, ανάμεσα στα αντίποινα που εξετάζει η Μόσχα είναι και η απαγόρευση πτήσεων των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιριών πάνω από τη Σιβηρία, με προορισμό την Ασία, γεγονός που έχει θορυβήσει τις Lufthansa, British Airways και Air France, καθώς κάτι τέτοιο θα σημάνει κατακόρυφη αύξηση τους κόστους.
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/08/blog-post_995.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters