Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Έβαλαν ΕΝΦΙΑ μέχρι και στην Αρχαία Ολυμπία και το Παναθηναϊκό Στάδιο! -Το απίστευτο ποσό που αναγραφόταν στο ραβασάκι

 
ΕΝΦΙΑ, ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ προέκυψε για τις κεντρικές εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, το ΟΑΚΑ και το Γ. Καραϊσκάκης. Μάλιστα, ο φόρος "επισκέφθηκε" μέχρι και την Αρχαία Ολυμπία.
Σύμφωνα με το enikos.gr, το θέμα εξετάστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στη ΓΓΔΕ όπου διαπιστώθηκε ότι η αιτία για τα 4,5 εκατ. ευρώ είναι η λανθασμένη συμπλήρωση του Ε9, αναφορικά με τη χρήση και τα εμπράγματα δικαιώματα επί των ακινήτων της.Θα υπάρξει διόρθωση του Ε9, με τροποποιητική δήλωση.
Όπως αναφέρει το Euro2today, αντίστοιχα προβλήματα διαπιστώθηκαν και στην περίπτωση της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων, η οποία έλαβε ΕΝΦΙΑ για το Παναθηναϊκό στάδιο.
http://www.thestival.gr

Εβαλαν ΕΝΦΙΑ στο Παναθηναϊκό Στάδιο και την Αρχαία Ολυμπία -Το απίστευτο ποσό που αναγραφόταν στο ραβασάκι 
Δεν έχει τέλος το αλαλούμ με τον ΕΝΦΙΑ. Ακόμη ένα παράδειγμα της προχειρότητας με την οποία ετοιμάστηκε και των τεράστιων λαθών που έγιναν κατά τον υπολογισμό του είναι το γεγονός ότι το ΥΠΟΙΚ έστειλε... φοροραβασάκι στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για να πληρώσει ΕΝΦΙΑ για το ΟΑΚΑ και το γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και στην Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων για τις εγκαταστάσεις στην Αρχαία Ολυμπία και το Παναθηναϊκό Στάδιο.
Ετσι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή βρέθηκε να χρωστά φόρο 4,5 εκατ. ευρώ για τα προαναφερόμενα ακίνητα, ενώ αντίστοιχα ήταν τα ποσά που αναγράφονταν στο «ραβασάκι» που έφθασε στην Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων.
Την Τετάρτη, πάντως, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε στη Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων, διαπιστώθηκε ότι και αυτή τη φορά τα ακίνητα φορτώθηκαν με ΕΝΦΙΑ εξαιτίας της λανθασμένης συμπλήρωσης του Ε9, αναφορικά με τη χρήση και τα εμπράγματα δικαιώματα επί των ακινήτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ελευθεροτυπίας», ο φόρος θα διορθωθεί μετά τις διορθώσεις που θα γίνουν στο Ε9 των οργανισμών με τροποποιητική δήλωση.
Ολόκληρη η απάντηση του υπουργείου Οικονομικών 

«Με αφορμή σημερινές αναφορές στα Μ.Μ.Ε., όπου εμφανίζονται ακίνητα της ΕΟΕ  (ΟΑΚΑ, Ακαδημία Αρχαίας Ολυμπίας κ.ά.) να εμπίπτουν στη φορολόγηση του ΕΝΦΙΑ, διευκρινίζεται ότι :

Α) Στις 14-10-2014 στελέχη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής προσήλθαν  στα γραφεία της Διεύθυνσης Φορολογίας Κεφαλαίου και ενημερώθηκαν για το σωστό  τρόπο   καταγραφής  των ακινήτων τους, ώστε να απεικονιστεί σωστά η περιουσιακή της  κατάσταση, προκειμένου να υπολογισθεί ορθά η φορολογική υποχρέωση και να χορηγηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο απαλλαγές.

Β) Ο ΕΝΦΙΑ για τα νομικά πρόσωπα υπολογίζεται βάσει των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9), ετών 2013 και 2014. Ειδικά το έτος 2014 (έτος πρώτης εφαρμογής του ΕΝΦΙΑ), τα νομικά πρόσωπα τα οποία δικαιούνται της  απαλλαγής του άρθρου 3 και των μειώσεων των άρθρων 4 και 5 του ν. 4223/2013, όφειλαν να υποβάλουν δήλωση, συμπληρώνοντας τις αντίστοιχες ενδείξεις, οι οποίες λαμβάνονται υπόψη από το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να εκκαθαρισθεί ορθά ο φόρος.

Γ) Τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου καθώς και τα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, απαλλάσσονται από το φόρο για τα ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητά τους για σκοπούς πολιτιστικούς, θρησκευτικούς, αθλητικούς, κοινωφελείς κ.λπ.

Δ) Επομένως σε περίπτωση μη ορθής συμπλήρωσης των δηλώσεων δε θα είναι δυνατό να υπολογιστεί σωστά ο ΕΝΦΙΑ. Επειδή δε το 2014 ήταν η πρώτη εφαρμογή του φόρου, παρέχεται η δυνατότητα σε όλους τους φορολογουμένους να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις, προκειμένου να διορθώσουν τα στοιχεία των ακινήτων τους, εμπρόθεσμα μέχρι και την 30η Νοεμβρίου 2014. Όσα νομικά πρόσωπα δικαιούνται απαλλαγής, οφείλουν να συμπληρώσουν ορθά στις δηλώσεις τους τις προβλεπόμενες ενδείξεις, ώστε να τύχουν της ορθής εκκαθάρισης του φόρου».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters