Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ο κόμμα DEB ΑνακήρυξΕ την 29η Ιανουαρίου «Ημέρα Εθνικής Αντίστασης των Τούρκων της Δυτ. Θράκης»!

 
Ευθεία απειλή για την εθνική μας κυριαρχία αποτελεί πλέον η κρυφή δράση φιλότουρκων μηχανισμών που δρουν στη Θράκη! Το φιλότουρκο κόμμα DEB, που αυτοαποκαλείται «Κόμμα Ειρήνης, Ισότητας και Φιλίας» και έχει «υπόγεια δράση» στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή, εξέδωσε προκλητικότατη ανακοίνωση στα τουρκικά με αφορμή την 29η Ιανουαρίου, χαρακτηρίζοντάς την «Ημέρα Εθνικής Αντίστασης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης»!

Την ίδια ημέρα, επιφανείς μουσουλμάνοι της Ξάνθης και της Κομοτηνής, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης Τανέρ Μουσταφάογλου, ο πρόεδρος του DEB Ενγκίν Ναζίρ, ο ψευτομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο ψευτομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη και Αχμέτ Φαΐκογλου και ο πρόεδρος της Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης Αχμέτ Κουρτ έδωσαν το «παρών» σε σχετική εορταστική εκδήλωση που έγινε στο Ισμίτ της Τουρκίας, παρόντος του Τούρκου υπουργού Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου, και ζήτησαν την ανεξαρτητοποίηση της Δυτικής Θράκης!
Χαρακτηριστικό της απίστευτα επικίνδυνης κατάστασης που επικρατεί στη Θράκη είναι ότι το τουρκόφιλο DEB χρησιμοποιεί ως σημαία τη Δυτική Θράκη, βαμμένη «πράσινη και ανεξάρτητη», έμβλημα που υπάρχει και στο βήμα της ανθελληνικής εκδήλωσης στο Ισμίτ, όπου μίλησε ο Μουεζίνογλου!
Η 29η Ιανουαρίου του 1988 αποτελεί μια μαύρη επέτειο για τη Θράκη, καθώς εκείνη την ημέρα μουσουλμάνοι προκάλεσαν ευρείας έκτασης επεισόδια με αφορμή την απαγόρευση του όρου «τουρκικός» από συλλόγους και σωματεία της μειονότητας.
«29 Ιανουαρίου 1988, μέρα αντίστασης των Τούρκων της δυτικής Θράκης που δεν υπέκυψαν στις πιέσεις κατά της εθνικής τους ταυτότητας. Είναι η μέρα που ο λαός βροντοφώναξε σε αυτούς που αρνούνται την εθνική του ταυτότητα πως είναι Τούρκος (...). Το Κόμμα Ειρήνης, Ισότητας και Φιλίας (DEB) δεν θα ξεχάσει τη σημερινή επέτειο. Θα τιμά τον επιδειχθέντα ηρωισμό, θα αισθάνεται ευγνωμοσύνη για τη γενναιότητα και θα ζητά το θείο έλεος για τους νεκρούς. Αν και χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η πατρίδα μας η Ελλάδα, παραβιάζει τα δικαιώματά μας και τα ευρωπαϊκά κράτη παραμένουν σιωπηλά και αδιάφορα. Ποτέ μην απελπίζεστε» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανθελληνική ανακοίνωση.

Οπως είναι φυσικό, τόσο η ανακοίνωση όσο και η παρουσία «πρωτοκλασάτων» μουσουλμάνων της Ξάνθης και της Κομοτηνής έχουν προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία, που κάνει λόγο για γιγάντωση των προσπαθειών ανθελληνικών μηχανισμών που θέλουν να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση στην περιοχή κι έχουν αποσχιστικές τάσεις.
 http://sklantzithres.blogspot.gr/2014/01/deb-29.html#sthash.pnDKZKgZ.dpuf

Οι αλκυονίδες μέρες και ο μύθος της αλκυόνης


Ποιες είναι οι "Αλκυονίδες Μέρες";
Αλκυονίδες μέρες ονομάζονται οι μέρες εκείνες του Ιανουαρίου, οι οποίες έχουν καλό καιρό και ηλιοφάνεια. Πρόκειται για αρχαία ελληνική ονομασία, που προέρχεται απ' τον Αριστοτέλη.
 Μετεωρολογικά εξηγείται με την εξίσωση των βαρομετρικών πιέσεων μεταξύ της Νοτίου και Βορείου Ευρώπης, ενώ μυθολογικά υπάρχουν πολύ όμορφες ιστορίες για το φαινόμενο αυτό...
Δεν υπάρχουν κάθε χρόνο Αλκυονίδες μέρες, π.χ. το έτος 1947 δεν υπήρξαν καθόλου. Στην Ελλάδα το 2011, έκαναν την έναρξή τους τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Το πουλί Αλκυόνα
Οι Αλκυονίδες μέρες έχουν πάρει την ονομασία τους από το ψαροπούλι Αλκυόνα, που κλωσά τα αυγά του εκείνες τις ημέρες. Η Αλκυόνα, σύμφωνα με την παράδοση, είναι ένα πουλί που συμβολίζει τη γαλήνη, την προστασία και παύει τη θαλασσοταραχή. Αν και αποδημητικό πουλί, δε φεύγει, αλλά έρχεται το φθινόπωρο, ενώ φεύγει αρχές Μαρτίου. Γεννά τα αυγά του στις σχισμές των βράχων της θάλασσας.
Σύμφωνα με ένα μεσαιωνικό μύθο, το χρώμα της Αλκυόνας στην αρχή ήταν γκρίζο, όταν όμως έγινε ο βιβλικός κατακλυσμός πέταξε ψηλά και το στήθος της έγινε κόκκινο απ' τον ήλιο, ενώ η ράχη της μπλε απ' το χρώμα του ουρανού.
Για τη συζυγική πίστη των Αλκυόνων αναφέρεται ότι όταν ο σύζυγος της Αλκυόνας γεράσει και δεν μπορεί να πετάξει πια, τότε η θηλυκιά Αλκυόνα τον παίρνει στους ώμους της και τον μεταφέρει πάντοτε μαζί της, τον ταΐζει και τον περιποιείται ως το θάνατο.
Ο μύθος της Αλκυόνης
Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, η Αλκυόνη ήταν κόρη του Αιόλου, του θεού των ανέμων. Ζούσε στα ακρογιάλια της θάλασσας με τον άντρα της, τον Κήυκα, και αισθάνονταν τόσο πολύ αγαπημένοι και ευτυχισμένοι, ώστε παρομοίαζαν τους εαυτούς τους με το ζευγάρι των θεών, Δία και Ήρα. Για την ασέβειά τους, όμως, αυτή, ο Δίας οργίστηκε τόσο πολύ που μεταμόρφωσε τον Κήυκα σε όρνιο. Η Αλκυόνη, χωρίς να γνωρίζει τι είχε συμβεί, έτρεχε παντού τρελαμένη για να βρει τον αγαπημένο της σύζυγο. Οι θεοί του Ολύμπου τη λυπήθηκαν και τη μεταμόρφωσαν στο θαλασσοπούλι, την Αλκυόνα, που μοιάζει να ψάχνει στις θάλασσες για να βρει το χαμένο της σύζυγο.
Η δυστυχία, όμως, της Αλκυόνης δε σταμάτησε εδώ. Αντίθετα απ' τα άλλα πουλιά που γεννούσαν την άνοιξη, μες στην καλοκαιρία, η Αλκυόνα γεννούσε μες στη βαρυχειμωνιά, οπότε τα μανιασμένα κύματα της θάλασσας της άρπαζαν τα αυγά ή τα νεογέννητα πουλάκια, κάνοντάς την να κλαίει σπαραχτικά. Για άλλη μια φορά, οι θεοί του Ολύμπου τη λυπήθηκαν και ο Δίας πρόσταξε για 15 μέρες μες στο Γενάρη να κοπάζουν οι άνεμοι και ο ήλιος να ζεσταίνει τη φύση, ώστε να μπορέσει η Αλκυόνα να κλωσήσει τα αυγά και τα πουλάκια να μπορέσουν να πετάξουν.
Οι Αλκυονίδες Μέρες ως μήνυμα αισιοδοξίας

Η φύση μας δείχνει ότι όλα είναι μια εναλλαγή καταστάσεων: καλών και κακών, κακοκαιρίας (χειμώνας) και καλοκαιρίας (καλοκαίρι), ζωής και θανάτου. Όλα αυτά μας δείχνουν ότι ζούμε σε ένα θαύμα που ονομάζουμε "ζωή". Οι Αλκυονίδες Μέρες, αν τις δούμε συμβολικά, μεταφέρουν ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα, ότι ακόμα και στη "βαρυχειμωνιά" θα υπάρχουν περιστάσεις που θα μας δίνουν δύναμη και θάρρος, όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα, ώστε αισιόδοξοι πια να περιμένουμε την "καλοκαιρία" και τον ερχομό της "άνοιξης", κυριολεκτικά και μεταφορικά. 


http://proteus-protos.blogspot.gr/2014/01/blog-post_16.html

Σταυρός: Το αρχαίο Ελληνικό σύμβολο του Θεού Ήλιου - Δία !!!

Aναρωτηθήκατε ποτέ γιατί η ελληνική σημαία φέρει ισοσκελή σταυρό και όχι τον ανισοσκελή χριστιανικό;  Η πιθανότερη απάντηση είναι ότι οι κατασκευαστές του εθνικού σύμβολου... πρέπει να γνώριζαν περισσότερα από ότι νομίζαμε!
Ο ισοσκελής σταυρός ήταν ανέκαθεν ιερό σύμβολο των θαλασσοπόρων Ελλήνων, μιας και συμβόλιζε τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Οι θαλασσοκράτορες Κρήτες αλλά και γενικότερα οι θαλασσινοί Έλληνες με τα αναρίθμητα νησιά και τα ποντοπόρα ταξίδια τους, όφειλαν να γνωρίζουν στοιχεία προσανατολισμού με κάθε δυνατή λεπτομέρεια.
 Το πανάρχαιο σύμβολο του σταυρού στην Κνωσό το 1600 π.Χ.
Κάτι που ίσως οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν σήμερα, είναι οτι η Ελληνική σημαία στην σημερινή της μορφή ,αποτελούσε την σημαία των Ελληνικών Πολεμικών πλοίων που καθορίστικε με το Προεδρικό διάταγμα 540 στις 15 Μαρτίου 1822 . Μετά την κατάργηση της εμπορικής ναυτικής σημαίας το 1828 καθιερώθηκε ως Ναυτική σημαία της Ελλάδας. Περισσότερα για το συγκεκριμένο θέμα μπορείτε να διαβάσετε και στο άρθρο μας: "Οι Ελληνικές σημαίες και η ιστορία τους".
Ένα αρχαίο σύμβολο των Σαρακατσάνων
Τό δεύτερο μέρος πού αποτελεί τό δεύτερο συνθετικό τής λέξεως Σαρακατσάνοι, είναι η ρίζα -ΚΑΣ (-ΚΑΤΣ).
Η ρίζα ΚΑΣ εμπεριέχει δύο πανάρχαιες ένοιες μέ συμβολικό χαρακτήρα. Στούς Σαρακατσάνους, η ρίζα -ΚΑΣ εμπεριέχεται στή λέξη κατσούλα πού σημαίνει τό καλύβι, ή τό επάνω κωνικό μέρος τού παραδοσιακού τους καλυβιού, καί τά ξύλα πού αποτελούν τόν οπλισμό τής Κατσούλας, τά λένε κατσουλόξυλα. Τά κατσουλόξυλα σχηματίζουν έναν κώνο καί ενώνονται στήν κορυφή σέ μία στεφάνη πού εμπεριέχει έναν σταυρό. Η ρίζα -ΚΑΣ διασώζεται ώς σήμερα στό ρήμα κατσιάζω δηλαδή ζαρώνω, σουφρώνω όπως τά καυσόξυλα σουφρώνουν πρός τήν κορυφή τής καλύβας σχηματίζοντας κώνο.
Οί Σαρακατσάνοι, σταυρός σαν αρχαϊκός παλαιότερα, όταν έλεγαν κατσούλα ενοούσαν όλο τό καλύβι τό όρθο. Κατσούλα επίσης λένε καί τήν κωνική κουκούλα τής κάπας. Η λέξη κατσούλα προέρχεται από τήν λέξη κασούλα όπως αναγράφεται στίς Προκοπίου Ιστορίαι (4, 26). Η λέξη ΚΑΣούλα εμπεριέχει τήν ρίζα -ΚΑΣ η οποία μέ παραφθορά προφέρεται ΚΑΤΣ.
Η ετυμολογική της σημασία είναι οτι εμπεριέχει τήν ένοια τού ενώνω, τού συγκεντρώνω, ταυτίζω, αδελφώνω όπως όλα τά κατσουλόξυλα στήν κορυφή τής κατσούλας – καλύβας στόν σταυρό.
Στόν Όμηρο η ένοια τού κασις αναφέρεται ώς ένωση, αδέλφωμα, (ΙΛΙΑΔΑ Ζ430, Ο545, ΟΔΥΣΕΙΑ Δ155) κατά συνέπεια αποκαλούνται έτσι καί τά αδέλφια, εξ` ού καί η Ομηρική λέξη κασίγνητοι (ΙΛΙΑΔΑ Δ155, Ε359). Οί Σαρακατσαναίοι διασώζουν αυτή τήν πανάρχαια ένοια κάτσα (=η ένωση τών ποδιών, τό ωκλαδών (σταυροπόδι), η ένωση δύο ατόμων, δηλ. η αδελφο-ποίηση στά σταυραδέλφια, τό νήμα πού προέρχεται από τήν ένωση δύο νημάτων στριμένων ή περισσότερων, τό αποκαλούν κατσελωτό. Η ρίζα -ΚΑΣ έχει προέλθει από τήν μητρική της ρίζα -ΚΑ μία πανάρχαια Ελληνοπελασγική ρίζα πού τή συναντούμε στίς αρχαιότερες Ελληνικές γραφές, στήν Γραμμική Α` καί Γραμμική Β` (Περιοδικό ΔΑΥΛΟΣ, τεύχος 126, Ιούνιος 1992, σελ. 5,6,7,8) τής Μινωικής καί Προμινωικής περιόδου. Από τήν ρίζα -ΚΑ προήλθε η ρίζα -ΚΑΤΣ, κι` από αυτή προήλθε η λέξη κατσούλα.
Στούς Σαρακατσάνους βρίσκουμε τόν κύκλο μέ τόν σταυρό σέ κίνηση, όπως ο τροχός στόν χώρο ΚΑΤΣΑ ή ΣΤΑΥΡΩΤΟ όπως αλλιώς λέγεται. Μία μορφή τού χορού αυτού χορεύεται από τέσσερεις χορευτές πού σχηματίζουν σταυρό κρατόντας τίς άκρες δύο μαντηλιών σταυρωμένα μεταξύ τους σχηματίζοντας σταυρό. Όταν χορεύουν, οι σταυροί τών μαντηλιών καί χορευτών διαγράφουν κύκλο. Ο Σταυρωτός χορός τών Σαρακατσαναίων μάς παραπέμπει στό στίχο τού Ορφικού Ύμνου πρός τιμήν τού Ηλίου: “τετραβάμοσι ποσί χορεύουν”, (Νίκου Πρεάδη: Ο Ορφέας καί οί Ορφικοί, σελ. 48, Αθηνα 1994).
Μέ σταυρό στήν αρχαιότητα συμβολίζουν τόν Θεό Ήλιο – Δία καί πιθανότατα ο χορός αυτός νά ήταν πρός τιμήν τού Θεού Ήλιου – Δία. Η ταύτιση τού σταυρού καί τού Ήλιου μπορεί εύκολα νά διαπιστωθεί εάν επισκεφθεί κάποιος τά μουσεία στή Κρήτη όπου θά βρεί πλήθος απεικονήσεων σταυρών καί ήλιων σέ λατρευτικά αντικείμενα.
Στίς πρωτοελληνικές διαλέκτους ο σταυρός λεγόταν -ΚΑΡΟΣ από τή ρίζα -ΚΑ, καί αυτή η λέξη διασώζεται σήμερα σέ όλη τήν Ευρώπη ΚΑΡΟΣ = Κ` ΡΟΣ = CROSS, αλλά καί στή λέξη καρώ πού σημαίνει τετράγωνο ή ρόμβος.
Στή ρίζα -ΚΑΣ λοιπόν βρίσκουμε τήν ένοια τού σταυρού, δηλαδή τήν ένωση “κάσις” ενός συμβόλου πού είχαν οι Σαρακατσάνοι πρίν τόν Χριστιανισμό.
Τό σταυρό στούς Σαρακατσάνους τόν βρίσκουμε όχι μόνο στήν κατσούλα τού καλυβιού, στό εσωτερικό, μά καί στό εξωτερικό τής καλύβας όπου έβαζαν εμφανώς σταυρό.
Σταυρό έχει καί τό πανάρχαιο λάβαρό τους, ο φλάμπουρας. Σταυρό έχουν καί στό χώρο ΣΤΑΥΡΩΤΟ ή ΚΑΤΣΑ.
Οί γυναίκες αλλά καί οί άνδρες παλαιότερα έφεραν σταυρό τατουάζ στό μέτωπο καί στά μπράτσα. Η εξοικείωσή τους μέ τόν σταυρό τούς έκανε καί καλούς Χριστιανούς. Οί Σαρακατσάνοι υπήρξαν “σταυρο-φορούντες” από τήν αρχαιότητα καί διέδωσαν τόν σταυρό σ` όλη τήν Ευρώπη.
Προσφάτως δέ ανεκαλύφθη λείψανο ανθρώπου στίς Αλπεις καλά διατηρημένο στούς πάγους, εις τό οποίο οί επιστήμονες δίνουν ηλικία 4.000 ετών. Τό σώμα αυτό είναι καλά διατηρημένο καί στό δέρμα του διακρίνονται τατουάζ μέ σταυρούς!
Συνοπτικά στή ρίζα -ΚΑΤΣ έχουμε τήν αρχαία ένοια τού σταυρού καί τής κατσούλας (καλυβιού), τού ορθού κονακιού τών Σαρακατσάνων.
-ΣΑΡ λοιπόν ο ορεσίβιος βοσκός κτηνοτρόφος.
-ΚΑΣ η καλύβα – κατσούλα πού φέρει τό σταυρό.
Μέ τόν συνδιασμό αυτών τών δύο αρχαίων ριζών-ενοιών έχουμε τήν προέλευση τής λέξης ΣΑΡ(α)ΚΑΤΣ(άνοι) πού σημαίνει οί ορεσίβιοι κτηνοτρόφοι, βοσκοί, πού ζούν στίς Κατσούλες, πού έχουν τόν σταυρό, ή οί σταυροφορούντες ορεσίβιοι κτηνοτρόφοι πού ζούν στίς κατσούλες.
Κρά- -> κράσιν = ένωσις -> ΚΡ’Σ -> CROSS
Σχετικά με τον Ήλιο
Ορφικός Ύμνος στον Ήλιο:
κρασιν εχων ερων, τετραβάμοσι ποσσε χορεύων
Μετάφραση:
έχεις την συνένωσιν των εποχών και χορεύεις (κινείσαι κυκλικώς) με τέσσερα πόδια (ό δημιουργός των τεσσάρων εποχών του έτους)
Άρα η ένωσις (κράσις -> cross), των εποχών από τον ζωοδότη Ήλιο είναι το σύμβολο του σταυρού.
Και ως σύμβολο ενώνει τα ηλιοστάσια και τις ισημερίες δημιουργώντας τον κύκλο των εποχών.

 Για τον άνθρωπο που ζει τον βίο στο υλαίο πεδίο ο Θεός που του χορηγεί τα πάντα από ζωή έως όλα τα αγαθά ενώνει τα πάντα με την δύναμη του.
Όταν ο άνθρωπος φτάσει στο τέλος του βίου του, (τέλος εποχής) ο Θεός (Ήλιος) ανασταίνει τον άνθρωπο ξανά με νέα ζωή και νέο βίο εντός του υλαίου πεδίου.
Έτσι ο ισοσκελής σταυρός είναι σύμβολο ένωσης ζωής και ανάστασης.
Σε αυτήν την μεταφυσική πεποίθηση βασίζεται και η θεωρία της μετενσάρκωσης όπου ο άνθρωπος ως ψυχή δεν χάνεται δεν πεθαίνει αλλά επανενσαρκώνεται σε νέο σώμα ως μία φυσική ανάσταση.

Η όλη ιδέα προέρχεται από τον κύκλο του Ηλίου και την δημιουργία των 4 εποχών.
Η σχέση του σταυρού με τον Θεό Διόνυσο ίσως είναι ότι η λέξη κάρος από την οποία προέρχεται η λέξη Cross, σημαίνει την μέθη και τον βαθύ ύπνο όμοιο θανάτου. Και η επαναφορά από τον μεθυστικό ύπνο είναι η συμβολική ανάσταση.
Στα σημερινά μαθηματικά το σύμβολο της ένωσης 2 αριθμών είναι + δηλαδή ένας σταυρός.
Σε επίπεδο συναισθημάτων η ένωση σημαίνει αδελφοποίηση και κατά αυτήν την έννοια την χρησιμοποιεί και ο Όμηρος.
Σε επίπεδο θεουργικό η ένωση σημαίνει ένωση με το Θείο και σημαίνει θέωση.
Περί της λέξεως Κάρος από την οποία παράγεται η λέξη Cross που στα νεοελληνικά σημαίνει σταυρός.
Κάρος: όνομα νόσου. (Lexicon artis grammaticae)
Κάρος από το Κηρ την θανατοιφόρο μοίρα. (Etymologicum Gudianum)
Κάρος η εξ οινοποσία εγινόμενη μέθη και παραφορά (SUDA vel Suidas A.D. 10)
Έτσι από την θανατηφόρο μοίρα (κάρος) περνάμε στην αναζωογονική δύναμη του Ηλίου που σαν από μέθη ξυπνά την ψυχή μέσα σε νέο σώμα μετά τον υλικό θάνατο βάση της μυθολογίας του Ηλίου που αναγεννάτε.

Τα Αρχαία Ελληνικά Σταυρόσχημα είδωλα της Χαλκολιθικής εποχής


Σταυρόσχημα ειδώλια έχουν βρεθεί και στην Χαλκολιθική εποχή πριν ο σταυρός γίνει ηλικακό σύμβολο και αποκτήσει όλη την προαναφερθείσα μυθολογία του “Κάρου”, της θανατηφόρας μοίρας και της αναγέννησης της ζωής.
Το Ειδώλιο του Πωμού είναι ένα προϊστορικό γλυπτό. Βρέθηκε κοντά στο κυπριακό χωριό Πωμός, στην επαρχία της Πάφου. Είναι φτιαγμένο από πικρόλιθο και χρονολογείται περίπου στο 3.000 π.Χ., στη Χαλκολιθική εποχή. Σήμερα βρίσκεται στο Κυπριακό Μουσείο στην Λευκωσία. Η εικόνα του χρησιμοποιείται στην όψη των κυπριακών νομισμάτων του ενός και των δύο ευρώ.
Το ειδώλιο είναι σταυρόσχημο, παριστάνει δηλαδή έναν άνθρωπο με τα χέρια ανοιχτά σε σχήμα σταυρού. Τέτοια σταυρόσχημα ειδώλια βρέθηκαν αρκετά στην Κύπρο, καθώς στην εποχή τους φαίνεται ότι ήταν διαδεδομένα ως φυλαχτά για τη γονιμότητα, ενώ η συμβολική τους σημασία φαίνεται να ήταν η ευχή για καλή γέννα, κάτι που υπογραμμίζεται από το γεγονός ότι μερικές φορές το οριζόντιο τμήμα του ειδώλιου (τα απλωμένα χέρια) αντικαθίσταται από μια δεύτερη ανθρώπινη μορφή σε οριζόντια θέση.
Οι ανθρώπινες μορφές παριστάνονται είτε χωρίς σημάδια για το φύλο τους είτε με δυο μικρές προεξοχές στο στήθος σαν μαστούς.
Απεικονίζονται σχεδόν πάντα σε καθιστή θέση.

Σε παρόμοια ειδώλια της περιόδου υπάρχει στην κορυφή μια τρύπα που επέτρεπε να φοριέται το αγαλματάκι στο λαιμό. Ένα τέτοιο σταυροειδές φυλαχτό φαίνεται να φέρει κρεμασμένο στο λαιμό και η ίδια η μορφή που εικονίζεται στο ειδώλιο του Πωμού.
Το ειδώλιο του Πωμού αποτελεί ένα χαρακτηριστικό είδος προϊστορικής τέχνης της Κύπρου η οποία είναι συγγενής με την Κυκλαδική τέχνη της ίδιας περιόδου.
Παρόμοια σταυρόσχημα ειδώλια από την Κύπρο μπορεί κανείς να δει και στη συλλογή Ζιντίλη στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήνα.
Άλλα παρόμοια ειδώλια της Χαλκολιθικής εποχής της Κύπρου
Η μορφή της σταυρόμορφης φιγούρας είναι στην πραγματικότητα ένας συνδυασμός δύο μορφών. Μιας όρθιας φιγούρας και μιας φιγούρας στην αγκαλιά αυτής σε οριζόντια στάση. Ο γλύπτης τοποθετόντας την οριζόντια φιγούρα πάνω στην κάθετη δίνει την εντύπωση ότι η όρθια φιγούρα έχει τα χέρια ανοιχτά. Μια τρύπα στην κορυφή της όρθιας φιγούρας δηλώνει την χρήση του αγαλματίου ως κρεμασστό στο λαιμό.
Αυτή η διπλή φιγούρα είναι πολύ σπάνια στην Κύπρο και έχει ερμηνευτεί σαν μια μητέρα να κουβαλάει το παιδί της, ή ζευγάρι να ερωτοτροπεί, ή ένα φυλαχτό με μαγικές ιδιότητες δύο διδύμων μορφών σε αυτή την στάση.

Αν η σταυροειδής φιγούρα συνδέεται με γυναίκα να κρατάει στην αγκαλιά παιδί τότε ίσως είναι φιγούρα αρχέτυπο για την Θεά Εστία που αναπαριστάτε με παιδί στην αγκαλιά στους Έλληνες (πηγή Αθανάσιος Σταγειρίτης, Ωγυγία, Θεά Εστία).


http://proteus-protos.blogspot.gr/2013/09/blog-post_6.html

Η Γενετική Ιστορία των Κατοίκων της Ελλάδας: Το DNA των Ελλήνων (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Οδυσσεύς Δίκτυο Ελλήνων & ΟΔΥΣΣΕΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ. Ομιλία απο την Ημερίδα Ας ξανασυστηθούμε όλοι οι Έλληνες - 2 στην Πάτρα. Ομιλητής ο Ομότιμος Καθηγητής Γενετικής και Γενετικής του Ανθρώπου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Κων/νος Τριανταφυλλίδης με θέμα: Η Γενετική Ιστορία των Κατοίκων της Ελλάδας: Το DNA των Ελλήνων

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ.... Φυγάδευσαν τον Σαμαρά… (TA ΚΑΝΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΜΟΥΓΚΑ!) Τα κομμένα VIDEO…

Αγανακτισμένοι Κεφαλλονίτες την έπεσαν στον Σαμαρά, ο οποίος αναγκάστηκε να φύγει από άλλη έξοδο. 
Στο διαδίκτυο έχουν κυκλοφορήσει δύο βίντεο…






http://www.oparlapipas.com/2014/01/ta-video.html

ΠΕΙΡΑΜΑ ''ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ'' ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΟΖ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥ CAPE RAY; Read more: http://www.oparlapipas.com/2014/01/cape-ray_31.html#ixzz2s0symGbG

700 ΤΟΝΟΙ ΣΥΡΙΑΚΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ 6 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΙΤΡΑ
 ΤΟΞΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΕΝΙΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΜΑΣ
   Βαρύτατες ευθύνες της Ελληνικής Προεδρίας της ...

Ε.Ε., που υποτίθεται θα προωθούσε την ιδέα της Ευρωπαϊκής ΑΟΖ για να θωρακίσει τα εθνικά μας συμφέροντα, καθώς χωρίς καμμία Ευρωπαϊκή έστω επιφύλαξη, χωρίς καμμία αντίδραση, χωρίς κανέναν απολύτως λογικό λόγο, επιτρέπει να έρθει στην καρδιά της Μεσογείου, στην καρδιά μιας κλειστής θάλασσας, στην καρδιά του τουριστικού παραδείσου της Ευρώπης, μια πλωτή σουπερβόμβα αερίου σαρίν και μουστάρδας και τοξικών αποβλήτων, ικανά να προκαλέσουν σε περίπτωση διαρροής, πυρκαγιάς, θαλασσοταραχής, ατυχήματος, δολιοφθοράς ή τρομοκρατικής επίθεσης από την Αλ Κάιντα, ερήμωση τύπου Σαχάρας σε παρακείμενα νησιά και θάλασσες, με ανεπανόρθωτη, γιγάντια περιβαλλοντική, οικονομική και τουριστική καταστροφή στην Ευρώπη και πρώτα απ’ όλα στην Ελλάδα, η οποία έχει ως κύριο πνεύμονα ζωής ακριβώς τον Τουρισμό και το Περιβάλλον!

ΠΕΙΡΑΜΑ «ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ»
   Το μετασκευασμένο αμερικανικό πλοίο Cape Ray, ηλικίας 36 ετών, με μονό κύτος, θα επιχειρήσει την εν πλω καταστροφή των χημικών της Συρίας με χημική διαδικασία λύσης των χημικών τους ενώσεων, με την τεχνική της υδρόλυσης!
   Η Υδρόλυση χημικών αερίων θανάτου, έχει σταματήσει ντε φάκτο στην ξηρά! Γιατί άραγε; Τόσο ακίνδυνη ήταν για το περιβάλλον που την σταμάτησαν;
   Έτσι αποφασίστηκε εδώ και καιρό να δημιουργηθεί ένα πλοίο στο οποίο θα γίνεται η υδρόλυση, όχι σε κανένα απόμακρο έστω λιμάνι της Αλάσκας αλλά στη μέση της θάλασσας! Και εν προκειμένω στη μέση της πλέον κλειστής θάλασσας, δηλαδή της Μεσογείου! Γιατί άραγε;
Το δε πλοίο - όπως αποκάλυψαν οι Γάλλοι Περιβαλλοντολόγοι της Robin desBois - ναυπηγήθηκε το 1977 στην Ιαπωνία για μεταφορά οχημάτων, είναι τύπου Ro-Ro, δηλαδή επισφαλές σε θαλασσοταραχές και τρικυμίες, καθώς κινδυνεύει να πάει μονόπαντα και μονομιάς στον πάτο εντός ολίγων μόνο λεπτών!
   Επομένως είναι εντελώς ακατάλληλο από κατασκευής, για να μεταφέρει και να επεξεργαστεί θανατηφόρα χημικά, γιατί σε περίπτωση διαρροής, ατυχήματος, πρόσκρουσης, θαλασσοταραχής, θα πάει πάτο μέχρι να πει κανείς «Συρία» μαζί με όλο το εφιαλτικό φορτίο του!

   Αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους, δηλαδή η εν γένει αδυναμία του ως ασφαλούς πλοίου, που θα έρθει σε μια σχετικά πιο ήρεμη θάλασσα σε σχέση π.χ. με τον Ατλαντικό, για την καταστροφή των χημικών! Αλλά αυτό από μόνο του είναι άκρως ανησυχητικό, ενώ δεν αποκλείει την περίπτωση ναυαγίου, όπως έχει αποδειχθεί με πολλά παρόμοια σαπιοκάραβα.
   Και ακόμη ποιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι το παμπάλαιο αυτό πλοίο θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά στην επεξεργασία χημικών, που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στο παρελθόν, ούτε επί του πλοίου, ούτε ως μέθοδος εν πλω στην ιστορία του κόσμου!

   Πρόκειται δηλαδή για ένα ΠΕΙΡΑΜΑ! Και η θάλασσά μας, θα γίνει το πρώτο ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ των ΗΠΑ, μαζί με την Κρήτη, τη Γαύδο και όλα τα νησιά της Μεσογείου, που έχει μεγάλα εσωτερικά ρεύματα και μεταφέρει χιλιάδες τόνους νερού σιωπηλά και κάτω από την επιφάνεια σε τεράστιες αποστάσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε περίπτωση μόλυνσης στο νερό, ενώ ο αέρας εάν μολυνθεί από τόνους αερίων θανάτου, μπορεί να αποδεκατίσει ολόκληρες πόλεις και νησιά!
   Επομένως είναι ένα Πείραμα του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού τύπου χημικής «Φιλαδέλφειας»!

ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ
   Σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστες στρατιωτικές πηγές των ΗΠΑ, στο μετασκευασμένο Cape Ray θα υπάρχουν 35 ναυτικοί ως πλήρωμα και 65 χημικοί ειδικοί Αμερικανοί Επιστήμονες, οι οποίοι θα έχουν έτσι στη διάθεσή τους ένα επικίνδυνο πλωτό εργαστήριο για να …πειραματιστούν ελεύθερα!

   Στο πλοίο θα δουλεύουν επί 24ώρου βάσεως δύο μονάδες Υδρόλυσης και επί 90 συνολικά ημέρες, για να εξουδετερωθούν 700 τόνοι χημικών αερίου θανάτου, που θα αφήσουν 1,5 εκατομμύριο γαλόνια ή σχεδόν 6 εκατομμύρια λίτρα τοξικών αποβλήτων!

ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΚΚΟ ΕΧΕΙ Η ΦΑΒΑ
   Ακόμη και εάν πάνε όλα «καλά», τι θα απογίνουν όμως αυτά τα απόβλητα; Οι Αμερικανοί ισχυρίζονται ότι θα πουληθούν, καθώς υπάρχει αγορά και εμπόριο τέτοιων ουσιών…
    Ποιος όμως εγγυάται ότι πρώτον θα είναι τόσα τα συγκεκριμένα απόβλητα και ότι θα πουληθούν ή ότι αυτοί που θα τα αγοράσουν για να αδειάσει το πλοίο, δεν θα τα φουντάρουν και πάλι κάπου;
   Και εάν ήταν να πουληθούν, τότε ποιος ο λόγος να γίνει εν πλω η Υδρόλυση; Αφού θα υπήρχαν πελάτες και κέρδος;
   Ποιος ο λόγος να γίνουν νέα τεράστια έξοδα, για να μετασκευαστεί το πλοίο, να κουβαληθεί τόσο μακριά από τις ΗΠΑ, να πληρωθούν παχυλά εκτός έδρας 100 άνθρωποι, για να γίνει  μια δουλειά που θα είχε ήδη τελειώσει επί ξηράς με το 1/4 τουλάχιστον του κόστους και ο πελάτης θα είχε ήδη το φρέσκο τοξικό προϊόν του κιόλας στην «τσέπη»;
   Και ποιος ο λόγος να συμμετέχουν 65 ειδικοί χημικοί σε μια υδρόλυση «ρουτίνας» για την οποία θα έφταναν μόλις οι 5; Τι ετοιμάζονται να κάνουν εκεί πάνω; Τι θα δοκιμάσουν; Ποιο απόρρητο ίσως Πείραμα θα επιχειρήσουν;

ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΟΖ;
Όπως όλα δείχνουν η Επιχείρηση Cape Ray θα γίνει εντός ή στα όρια της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ),  η οποία δυστυχώς, με βαρύτατη ευθύνη των καχεκτικών ελλαδικών κυβερνήσεων δεν έχει ακόμη μονομερώς ανακηρυχθεί, όπως προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο και τα Διεθνή Δικαιώματα εξ αυτού της χώρας μας!
 Έτσι οι Αμερικανοί, επωφελούμενοι από την ανυπαρξία ΑΟΖ, σπεύδουν στην περιοχή, με το πρόσχημα των «διεθνών υδάτων», όπου όμως σε περίπτωση ατυχήματος, δεν θα πληρώσουν Αποζημιώσεις σε κανέναν, για μια θάλασσα που δεν ανήκει σε κανέναν ως τώρα, αφού η Αθήνα όπως προείπαμε, σε αντίθεση με την Λευκωσία, δεν έχει ανακηρύξει ΑΟΖ! Και ας είναι το πλέον ναυτικό και νησιώτικο και τουριστικό κράτος της Ευρώπης!
   Η δε Ιταλία δεν μπορεί να δέχτηκε την φορτοεκφόρτωση των χημικών τα λιμάνια της χωρίς ανταλλάγματα. Και ένα από αυτά πιθανόν να είναι η επεξεργασία των χημικών να γίνει «ένα κλικ» πιο πέρα από την δική της νοητή ΑΟΖ…

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΑΟΖ
   Αρκεί πάντως και αυτή ακόμη την στιγμή, η άμεση μονομερής Ανακήρυξη της ΑΟΖ μας, για να μπλοκάρουμε μόνοι μας ή σε συνεργασία με Μάλτα και Λιβύη, τη δράση του Cape Ray, ή τουλάχιστον να μπορούμε να απαιτήσουμε μεγάλες αποζημιώσεις σε περίπτωσης ατυχήματος, καθώς θα πληγεί η Οικονομική μας Ζώνη, την οποία Αποκλειστικά εκμεταλλευόμαστε!
    Είναι δε άλλο θέμα μετά η διμερής και εκατέρωθεν λεπτομερής Οριοθέτηση, η οποία μέχρι να συμβεί, λειτουργεί χονδρικά επάνω στη μέση γραμμή ΑΟΖ των γειτονικών χωρών.
    Είναι χρυσή ευκαιρία η Αθήνα, που έχει την Ευρωπαϊκή Προεδρία, να πιαστεί από την κάθοδο του Cape Ray, για να καθορίσει Ευρωπαϊκή ΑΟΖ ως τη Στρογγύλη και Κύπρο και άρα να κατοχυρώσει έτσι Ευρωπαϊκά και ακλόνητα την Ελλαδική και Κυπριακή ΑΟΖ!

ΚΙΝΔΥΝΟΣ - ΘΑΝΑΤΟΣ
    Σε κάθε πάντως περίπτωση, το Cape Ray, κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή, εκτός της θαλασσοταραχής, από διαρροή, πυρκαγιά, ατύχημα γενικότερα που μπορεί να οδηγήσει σε έκρηξη ή ναυάγιο, αλλά και από τρομοκρατική ενέργεια με πυραυλική, αεροπορική, υποβρυχιακή ή κάθε άλλου είδους επίθεση αυτοκτονίας από την Aλ Κάιντα, η οποία είναι απίθανο να αφήσει «αδάγκωτο» ένα τέτοιο αμερικανικό «φιλέτο», με τέτοιο και τόσο μάλιστα εκλεκτό, αμερικανικό, ανθρώπινο, επιστημονικό δυναμικό…
 Και τότε θα είναι πολύ αργά για κροκοδείλια δάκρυα…

Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ «GREENPEACE»
   Την ανησυχία επιτείνει η περίεργη σιωπή των μεγάλων «προστατών» του Περιβάλλοντος όπως των πάσης φύσεως «Greenpeace», που σε άλλες περιπτώσεις θα είχαν χτίσει κυριολεκτικά το Γιβραλτάρ για να μην περάσει το Cape Ray στη Μεσόγειο ή θα είχαν ξεσηκώσει τουλάχιστον διεθνή σάλο για την παρεμπόδισή του!
   Αντιθέτως όμως τα «λιοντάρια-φύλακες» του Περιβάλλοντος, έχουν μεταβληθεί στην περίπτωση αυτή σε «αρνάκια» των ΗΠΑ και γι’ αυτό τα συμβουλεύτηκε ο Υπουργός Εξωτερικών, λες και δεν έχει Υπηρεσίες και Επιστήμονες η Ελλάδα και η Ε.Ε. στην οποία και προεδρεύουμε!
   Σε άλλες περιπτώσεις, εάν έσταζε μόλις «η ουρά του γαϊδάρου» οι Οργανώσεις θα έτρεχαν σαν τρελές για το …περιβάλλον! Τώρα όμως που εμπλέκεται ο ίδιος ο «γάιδαρος» υπάρχει «η σιωπή των αμνών»…
   ΓΙΑΤΙ;
 

 

Δείτε το video της ντροπής για τον Σαμαρά που κανένα κανάλι δεν έδειξε

Χαμός στις Βρυξέλλες με το που ακούστηκε το όνομα του «προέδρου» της Ευρώπης Αντώνη Σαμαρά.
Η ελληνική προεδρία διοργάνωσε την....
πρώτη επίσημη εκδήλωση της στις Βρυξέλλες, εκεί όμως βρέθηκαν φωνές που ενώθηκαν κατά της κυβέρνησης Σαμαρά και της προεδρίας – μασκαράτας όπως χαρακτηριστικά φώναξαν με όλη τη δύναμη της ψυχής τους!
«Σαμαρά Παραιτήσου, Τρόικα Ξεκουμπήσου»
Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο που… ξέχασαν (τυχαίο? δεν νομίζω) να σας δείξουν τα μεγαλοκάναλα:


EKTAKTO: Νίκη Μαριά-Πέρασε από την Ολομέλεια της Ευρωβουλής η άρση ασυλίας της Τρόικας! ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ (ΑΚΟΥΣΟΝ-ΑΚΟΥΣΟΝ) ΑΠΕΙΧΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Αντιμέτωποι με ποινικές και αστικές ευθύνες πλέον οι Τροικανοί!

Μία τεράστιας σημασίας απόφαση για την Ελλάδα και τον λαό της κατάφερε να αποσπάσει πριν από λίγο από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο κοινοβουλευτικός....
εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νότης Μαριάς.
Ύστερα από επικοινωνία που είχε το SpiroSpero.gr μαζί του, μας ενημέρωσε πως και η Ολομέλεια έκανε δεκτή την τροπολογία που κατέθεσε χθες στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου για άρση ασυλίας των εκπροσώπων της Τρόικας σε όλες τις χώρες που έχουν επιβληθεί μνημόνια.  
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι της ψηφοφορίας απείχαν, σύμφωνα με τον κ. Μαριά, οι Έλληνες ευρωβουλευτές της ΝΔ, αλλά (άκουσον-άκουσον) και του ΣΥΡΙΖΑ(!!!)
Πλέον, με αυτή την απόφαση όλοι όσοι έχουν προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε βάρος της Τρόικας, θα εξετάζονται οι υποθέσεις τους κανονικά και οι εκπρόσωποι των δανειστών θα λογοδοτούν επίσης κανονικά και με τον Νόμο στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τις πράξεις τους!
Είχε προηγηθεί η κατάθεση της τροπολογίας αυτής από τον Νότη Μαριά στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων, όπου «τις εν λόγω τροπολογίες είχαν συνυπογράψει άλλοι τέσσερις βουλευτές μέλη της Πολιτικής Ομάδας των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κ.Σ.Σ.Ε. κ. J. Clappison.
Επισημαίνεται ότι από ελληνικής πλευράς και στην χθεσινή κρίσιμη ψηφοφορία συμμετείχαν μόνο και ψήφισαν ο Νότης Μαριάς (ΑΝΕΛ) και ο Κύπριος βουλευτής Νίκος Νικολαΐδης (ΕΔΕΚ).

2014 Υδρίτης: Το ενεργειακό ορυκτό του μέλλοντος στην ελληνική ΑΟΖ

Ο άγνωστος ενεργειακός θησαυρός σε Καστελλόριζο και νοτίως της Κρήτης

Για την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα οι υδρίτες μεθανίου ανοίγουν νέο δρόμο στον τομέα της ενέργειας, καθώς την επόμενη δεκαετία εκτιμάται ότι θα.....
είναι διαθέσιμη η απαραίτητη τεχνολογία εκμετάλλευσής τους.
Η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει στη νέα αυτή ενεργειακή πρόκληση, καθώς η ελληνική ΑΟΖ διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθέματα ένυδρου μεθανίου της Ευρώπης στη Μεσόγειο. Το πρόβλημα είναι ότι για την ώρα η χώρα μας δεν διαθέτει… ΑΟΖ! Συνεπώς κάτι τέτοιο φαντάζει μακρινό όνειρο.

Γράφει ο Κώστας Χαρδαβέλλας

Όμως, ενώ η Ελλάδα «πλέει» στην ανυπαρξία της ΑΟΖ και της εκμετάλλευσης των υδριτών, Γερμανο-τουρκικές έρευνες αναζήτησης ένυδρου μεθανίου πραγματοποιούνται εδώ και δώδεκα χρόνια στην Ανατολική Μεσόγειο. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα κοιτάσματα ένυδρου μεθανίου είναι η πηγή ενέργειας του μέλλοντος,, αφού πλέον είναι γνωστό ότι στον πυθμένα τους κρύβουν μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου.

Από το 2002 είναι γνωστό ότι ένα μεγάλο μέρος των κοιτασμάτων υδριτών εντοπίζεται στο Καστελλόριζο, όπως προέκυψε από ένα πρωτοποριακό ερευνητικό πρόγραμμα αναζήτησης υδριτών μεθανίου στην ακριτική περιοχή. Ακολούθησαν επιστημονικές ανακοινώσεις που δεν απασχόλησαν ιδιαίτερα την ελληνική κυβέρνηση(!), ενώ μερίδα Ελλήνων επιστημόνων, κατά την προσφιλή ελληνική τακτική, επιχείρησε να υποβαθμίσει –«εκμηδενίσει» είναι η σωστή λέξη- τη σημασία των ευρημάτων.

Το 2010 δημοσιοποιήθηκαν και νέες μελέτες που αφορούσαν στην περιοχή νοτίως της Κρήτης, όπου υπήρχαν αξιόπιστες ενδείξεις για τεράστιες ποσότητες κοιτασμάτων ένυδρου μεθανίου, αλλά ούτε και τότε «συγκινήθηκε» κανένας από τους κυβερνώντες(!). Αντίθετα, Γερμανοί και Τούρκοι συνέχισαν καθ’ όλο αυτό το διάστημα να συνεργάζονται, αναζητώντας τα «χρυσοφόρα» αποθέματα υδριτών μεθανίου στην Ανατολική Μεσόγειο, με το βλέμμα πάντα στραμμένο προς το Καστελλόριζο, γνωρίζοντας καλά ότι με τη ραγδαία τεχνολογική εξέλιξη μπορούν σε λίγα χρόνια να τους αποδώσουν πολύ μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου.

Τι δηλώνει ο Γερμανός καθηγητής που συμμετέχει στις γερμανο-τουρκικές έρευνες

Το γερμανο-τουρκικό ερευνητικό πρόγραμμα υλοποιείται από το Τμήμα Θαλάσσιων Περιβαλλοντικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Βρέμης σε συνεργασία με το τουρκικό Ντοκούζ Εϊλούλ της Σμύρνης. Ο γερμανός καθηγητής Γκέρχαρντ Μπόχρμαν από το πανεπιστήμιο της Βρέμης, ο οποίος συμμετέχει στο εγχείρημα, επιβεβαιώνει τη συνεργασία Γερμανών – Τούρκων και δίνει περισσότερες λεπτομέρειες γι αυτή:
«Από κοινού με το πανεπιστήμιο Ντοκούζ προχωρήσαμε σε μία γερμανο-τουρκική συνεργασία με τους εκεί γεωλόγους συνεργάτες. Αυτό που κάνουμε είναι να ερευνούμε γεωεπιστημονικά περιοχές στην ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα, καθώς και οι δύο περιοχές αποτελούν χώρους ενδιαφέροντος του πανεπιστημίου μας επί πολλά χρόνια. Ο στόχος μας είναι το ένυδρο μεθάνιο, το οποίο είναι ένα στερεό που προκύπτει από την ένωση του μεθανίου και του νερού και βρίσκεται στα ιζήματα στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και της Ανατολικής Μεσογείου»,
Εξηγεί, ενώ αποκαλύπτει ότι η κοινή προσπάθεια Γερμανών και Τούρκων μετρά ήδη δώδεκα χρόνια:
«Το πρόγραμμα ξεκίνησε το έτος 2002 και από τότε κάνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα μία κοινή γερμανο-τουρκική αποστολή με ένα γερμανικό ερευνητικό σκάφος».
Του ζητάμε να γίνει πιο συγκεκριμένος προς τη συχνότητα με την οποία γίνονται οι έρευνες και τον ρωτάμε εάν συμμετέχουν κα τουρκικά πλοία σε αυτές.
«Θα μπορούσα να πω ότι κάθε δύο – τρία χρόνια γίνεται μία κοινή αποστολή με γερμανικό σκάφος και στη συνέχεια καλούμε τουρκικά πλοία να συμμετάσχουν στην εργασία, κάτι που μέχρι τώρα συνέβη μόνο δύο φορές. Αμέσως μετά συναντιόμαστε στα εργαστήριά μας και εργαζόμαστε από κοινού για τα θέματα που προκύπτουν και κάνουμε επιστημονικές δημοσιεύσεις».
Στην ερώτηση ποιος αποφασίζει για τις περιοχές που ερευνώνται, καθηγητής Μπόχρμαν είναι πολύ προσεκτικός στην απάντηση που μας δίνει, αποφεύγοντας να προσδιορίσει συγκεκριμένες θαλάσσιες ζώνες:
«Γερμανοί και Τούρκοι επιστήμονες αναζητάμε από κοινού περιοχές, απ’ όπου αρχικά αντλούμε τις πληροφορίες, π.χ. σε υποθαλάσσιους χώρους, σε γραμμές, βάθος κ.λ.π. και εν συνεχεία αποφασίζουμε που θα ψάξουμε. Κατ’ αρχάς ερευνούμε θέσεις στη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο όπου αναμένουμε αυτό το ένυδρο μεθάνιο. Εκεί θέτουμε σε λειτουργία ένα θαλάσσιο μηχανολογικό εξοπλισμό που θα εργαστεί για να μας ενημερώσει για τον εντοπισμό του ένυδρου μεθανίου».
Του ζητάμε να μας δώσει την προσωπική του εκτίμηση για το εάν υπάρχει πετρέλαιο στην Τουρκία, την Κύπρο και την Ελλάδα, αλλά και σε αυτή την ερώτηση ο γερμανός καθηγητής απαντά με επιφύλαξη.
«Ειλικρινά δεν μπορώ να πω με σιγουριά, επειδή έχουμε ερευνήσει μόνο για μεθάνιο που εμφανίζεται πριν το πετρέλαιο, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι υπάρχει πολύ μεθάνιο που σχηματίζεται σε πολύ ρηχά ιζήματα, δηλαδή όχι σε μεγάλο βάθος, όπως το πετρέλαιο. Γνωρίζουμε επίσης ότι στο Νείλο, που είναι στην Αιγυπτιακή πλευρά, έχουν ανακαλυφθεί πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου. Για την Ελλάδα, δεν γνωρίζω καθόλου τη γεωλογία. Ως προς την Τουρκία, στα προάστια της νότιας ακτής θα περίμενε κανείς πετρέλαιο, αλλά κι αυτό δεν το ξέρω με σιγουριά».
Του επισημάναμε ότι για τους υδρογονάνθρακες της Ελλάδας έχει γίνει πολύς λόγος την τελευταία τριετία και τον ρωτάμε εάν έχει κάποια σχετική ενημέρωση από συναδέλφους του ή από επιστημονικές δημοσιεύσεις.
«Όχι, λυπάμαι. Εμείς δουλεύουμε μόνο στην τουρκική πλευρά, οπότε δεν έχουμε επεξεργαστεί τον ελληνικό χώρο. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να γίνει έρευνα, αλλά για την ώρα δεν μπορώ να πω κάτι για την Ελλάδα»,
υποστηρίζει και προσθέτει ότι ουδέποτε υπήρξε αντίδραση από την ελληνική πλευρά για τις γερμανο-τουρκικές έρευνες(!!!)

Και η Κύπρος έχει υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας με τους Γερμανούς

Το γερμανικό ερευνητικό πλοίο που συμμετέχει στο πρόγραμμα ονομάζεται «Ποσειδών» και το 2006 είχε λάβει μέρος σε ερευνητική αποστολή νοτίως της Κρήτης με την άδεια της τότε ελληνικής κυβέρνησης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των Τούρκων. Οι έρευνες γίνονταν για λογαριασμό του Πανεπιστημίου του Κιέλου και η Τουρκία αξίωνε τότε να εκδώσει και η ίδια άδεια εκτός από την Ελλάδα!
Η ελληνοτουρκική κόντρα είχε αναγκάσει τους γερμανούς επιστήμονες να εγκαταλείψουν το πλοίο με ποντισμένα τα καλώδια και να επιστρέψουν στην Γερμανία. Είχε ακολουθήσει έντονο διπλωματικό παρασκήνιο, που είχε οδηγήσει στη λύση της ανάσυρσης του γερμανικού εξοπλισμού από το ελληνικό σκάφος «Αιγαίο», με την παρουσία σε αυτό όμως τούρκου επιστήμονα!!!
Σήμερα, το κοινό πρόγραμμα γερμανών και τούρκων διεξάγεται σε μεγάλο βαθμό στην ανατολική Μεσόγειο, μεταξύ Κύπρου και τουρκικής ακτής. Ρωτάμε τον γερμανό καθηγητή που συμμετέχει σε αυτό εάν υπάρχουν αντιδράσεις από την κυπριακή κυβέρνηση:
«Με την Κύπρο έχουμε συνάψει επισήμως συμφωνία ώστε να μην εργαζόμαστε μόνο σε τουρκικές περιοχές. Έτσι μπορούμε να κατευθυνθούμε σε μία ζώνη 200 μιλίων προς την Κύπρο και να εργαστούμε εκεί. Αλλά μέχρι τώρα δεν έχει χρειαστεί να το κάνουμε, διότι στην Τουρκία οι περιοχές είναι πολύ ενδιαφέρουσες. Έχουμε επικεντρωθεί εκεί, αλλά έχουμε κάνει μία συμφωνία έρευνας στην Κύπρο και, αν πηγαίναμε στην Κύπρο και βρίσκαμε υδρογονάνθρακα, θα τον είχαμε φυσικά δώσει στην Κύπρο και θα ηγούμασταν των ερευνών. Αυτό όμως δεν συνέβη, κι έτσι δεν είχαμε καμία μετέπειτα απευθείας επαφή με την Κύπρο».
Την τελευταία δεκαπενταετία η ΕΕ έχει χρηματοδοτήσει πολλά προγράμματα έρευνας και μελέτης υδριτών, γεγονός που αποδεικνύει το ενδιαφέρον που υπάρχει γι αυτή την μη συμβατική μορφή ενέργειας.

Τις γερμανο-τουρκικές έρευνες χρηματοδοτεί το Γερμανικό Δημόσιο
Ολοκληρώνοντας την επικοινωνία με τον Γκέρχαρντ Μπόχρμαν, τον ρωτάμε εάν το γερμανο-τουρκικό πρόγραμμα έρευνας υδριτών στην Ανατολική Μεσόγειο χρηματοδοτείται από την ΕΕ, από τις δύο χώρες ή από ιδιωτικά κεφάλαια.
Σύμφωνα με την απάντησή του
«χρηματοδοτείται αποκλειστικά από δημόσια χρήματα. Από χρήματα που προέρχονται από φόρους και από τα πανεπιστήμια και τα μέλη της γερμανικής συνομοσπονδίας. Τα χρήματα προέρχονται από τους φορολογούμενους της Γερμανίας».
Το αυξημένο ενδιαφέρον των Γερμανών και των Τούρκων για το ένυδρο μεθάνιο οφείλεται και στο γεγονός ότι μέσα στην επόμενη δεκαετία αναμένεται να ανοίξει ο δρόμος για την εμπορική εκμετάλλευσή του που μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν απαγορευτική.

Από τις αρχές του 2000, η Ιαπωνία, αναζητώντας λύση στο ενεργειακό της πρόβλημα, καθώς ήταν υποχρεωμένη να καλύπτει με εισαγωγές το μεγαλύτερο μέρος των ενεργειακών της αναγκών, ξεκίνησε να αναπτύσσει μία τεχνολογία αξιοποίησης των αποθεμάτων ένυδρου μεθανίου που υπάρχουν στις θαλάσσιες περιοχές της.
Σήμερα η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Ιαπωνίας JOCMEG έχει επιτύχει την υποθαλάσσια παραγωγή φυσικού αερίου από στερεούς υδρίτες μεθανίου και οι επιστήμονές της εκτιμούν ότι μέχρι το 2017 θα είναι εφικτή και η εμπορική παραγωγή του.

Σε Καστελλόριζο και Νότια Κρήτη οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις ένυδρου μεθανίου της Ευρώπης

Το γεγονός αυτό θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί και η Ελλάδα, καθώς επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι η ελληνική ΑΟΖ στα νότια της Κρήτης και στο Αιγαίο έχει τα υψηλότερα αποθέματα υδριτών μεθανίου σε ολόκληρη την Ευρώπη!

Στην Ανατολική Μεσόγειο το ενδιαφέρον εντοπίζεται στην ευρύτερη περιοχή του Καστελλόριζου και για το λόγο αυτό την περίοδο 2002 – 2005 έλληνες και ξένοι ερευνητές συμμετείχαν στο πρωτοποριακό ερευνητικό πρόγραμμα «ΑΝΑΞΙΜΑΝΔΡΟΣ» που είχε σκοπό την μελέτη των υδριτών της Ανατολικής Μεσογείου. Η χρηματοδότησή του έγινε κατά ένα μεγάλο μέρος από την Ευρωπαϊκή Ένωση και οι έρευνες έγιναν στη λεγόμενη οροσειρά του Αναξίμανδρου, στα λασποηφαίστεια με τις ονομασίες «Άμστερνταμ», «Καζάν», «Αθήνα» και «Θεσσαλονίκη», όπως έχουν βαφτιστεί από τους επιστήμονες που τα ανακάλυψαν.
Το Νοέμβριο του 2013 την ίδια ακριβώς περιοχή ερεύνησαν και οι Τούρκοι επιστήμονες κινούμενοι στα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Στο πρόγραμμα «ΑΝΑΞΙΜΑΝΔΡΟΣ» (2002 – 2005) συμμετείχαν έλληνες επιστήμονες από το ΙΓΜΕ, το ΕΛΚΕΘΕ, το Πολυτεχνείο Κρήτης κα το Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και ξένοι ερευνητές από τα πολυτεχνεία Βερολίνου κα Κλάουσταλ της Γερμανίας, από το Άμστερνταμ της Ολλανδίας και από την Ισπανία. Να τονιστεί ότι επειδή η περιοχή ερευνών επεκτείνονταν και εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Τουρκίας (εκτός χωρικών υδάτων της), οι επικεφαλής του προγράμματος ζήτησαν και έλαβαν άδεια από την τουρκική κυβέρνηση. Στο πλαίσιο του προγράμματος έγιναν δύο αποστολές, το 2003 και το 2004, στα «όρη του Αναξίμανδρου» με το ωκεανογραφικό πλοίο «Αιγαίο», κατά τη διάρκεια των οποίων οι επιστήμονες ανακάλυψαν έναν «άγνωστο ενεργειακό θησαυρό». Όπως εξηγούσαν τότε, το ένυδρο μεθάνιο μπορεί να μην είναι εκμεταλλεύσιμο με τις υπάρχουσες τεχνολογικές δυνατότητες, αλλά δήλωναν βέβαιοι ότι μέχρι το 2020 θα είχε βρεθεί τρόπος για την αξιοποίησή του.

Ο θησαυρός νοτίως της Κρήτης
Πέρα από τα αποθέματα ένυδρου μεθανίου στο Καστελλόριζο, τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι υδρίτες της Κρήτης.
Από το 2010 ο έλληνας ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, Αντώνης Φώσκολος, είχε δημοσιοποιήσει τα συμπεράσματα διεθνών μελετών, σύμφωνα με τα οποία
«η χώρα μας διαθέτει σύγχρονα «μεταλλεία», που είναι τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων νοτιο-ανατολικά της Κρήτης και οι γεωολογικοί σχηματισμοί νότια της νήσου, που περικλείου στερεό αέριο (υδρίτες)… Ξένες επιστημονικές δημοσιεύσεις εκτιμούν ότι στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, εντός της ελληνικήςΑΟΖ, στους γεωλογικούς σχηματισμούς μίας έκτασης 60.000 km2, περικλείονται υδρίτες του απίστευτου μεγέθους των 30 τρισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων»,
ενώ είχε επισημάνει ότι
«εκτιμάται πως μέσα στα επόμενα πέντε έως δέκα χρόνια θα είναι δυνατή η οικονομική ανάκτηση ενός μέρους του, με βάση τις εξελισσόμενες νέες τεχνολογίες».
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι παραπάνω επισημάνσεις βασιζόταν σε χαρτογραφήσεις των στερεών υδριτών της Μεσογείου από το Εθνικό Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής και Ωκεανογραφίας της Τεργέστης, το Ινστιτούτο GEOAZUR της Γαλλίας, το Ινστιτούτο Ερευνών του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης και το γερμανικό Πανεπιστήμιο της Βρέμης, που σήμερα πραγματοποιεί από κοινού έρευνες με την Τουρκία, αναζητώντας υδρίτες μεθανίου.

http://kostasxan.blogspot.gr/

Το "ΟΧΙ" του Στρατηγού - στον Πρωθυπουργό...


Ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ , πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Στρατηγός  Φραγκούλης Φράγκος είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος του ζήτησε να είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκη
Τι απάντησε ο στρατηγός; «Όχι, ευχαριστώ». Αργότερα μιλώντας σε συνεργάτες του ο στρατηγός έλεγε: «Ούτε μία περίπτωση στο ένα εκατομμύριο  δεν υπάρχει να δεχθώ τέτοια πρόταση. Εγώ δεν πρόκειται να κατέβω με καμιά γαλάζια σημαία.
Τη μόνη σημαία που αναγνωρίζω είναι η ελληνική και αυτό ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους οι ενδιαφερόμενοι».

 tovima

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ - ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ...ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Κι όχι μόνο αυτό, αλλά με εντολή του Εισαγγελέα Ιωάννη Παναγόπουλου, ανεκλήθησαν από το αρχείο κι όλες...
οι υπόλοιπες σχετικές μηνύσεις (πάνω από 15) και συσχετίστηκαν σε μία ενιαία (προκαταρκτική) δικογραφία με στοιχεία 13094 ΙΔ13-2145...


Θυμάστε ίσως, τον Παντελή Γιαμαρέλο, ο οποίος στις 22/9/2012, μαζί με το Χαλκιδαίο γιατρό γιατρό, Δημήτρη Αντωνίου, είχαν ασκήσει στο Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματοςμήνυση επί εσχάτη προδοσία κατά των 173 βουλευτών που υπερψήφισαν το Α’ Μνημόνιο.


Θα θυμάστε βέβαια κι ότι η μήνυσή τους είχε τεθεί στο αρχείο (κρίθηκε αβάσιμη δηλαδή) κι ότι την ίδια τύχη είχαν και πλείστες άλλες μηνύσεις πολιτών, που ασκήθηκαν με το ίδιο περιεχόμενο.
Έλα όμως, που ανακλήθηκε ξαφνικά από το αρχείο η μήνυση των Γιαμαρέλου- Αντωνίου!Κι όχι μόνο αυτό, αλλά με εντολή του...

Εισαγγελέα Ιωάννη Παναγόπουλου, ανεκλήθηκαν από το αρχείο κι όλες οι υπόλοιπες σχετικές μηνύσεις (πάνω από 15) και συσχετίσθηκαν σε μία ενιαία (προκαταρκτική) δικογραφία με στοιχεία 13094 ΙΔ13-2145. Όπερ (δικονομικώς) μεθερμηνευόμενον σημαίνει, ότι έχει αρχίσει πλέον η προανακριτική διαδικασία με την εξέταση όλων των μηνυτών, για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, τελεσθέν από τους 173 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του Γεωργίου Παπανδρέου, του ΛΑ.Ο.Σ. του Γιώργου Καρατζαφέρη και της Δημοκρατικής Συνεργασίας της Ντόρας Μπακογιάννη. Μερικοί «λεβέντες» μάλιστα, είναι ήδη προετοιμασμένοι για...παν ενδεχόμενο .

Στις παραπάνω μηνύσεις θα συνεκδικαστεί και η μήνυση για εσχάτη προδοσία του Αρτέμη Σώρρα για την μη αποδοχή της πρότασης των 600 δις δολ που αφορά την εξολοκλήρου αποπληρωμή του Ελληνικού Χρέους με καθολικό λογιστικό έλεγχο του χρέους της Ελλάδας.

Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι, ότι οι αρμόδιοι δικαστικοί επιβεβαίωσαν ότι η δικογραφία έχει διαβιβαστεί πλέον από την βουλή και βρίσκεται πια στα χέρια τους, ενώ επιπλέον ζήτησαν σχετικές ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕΙΣ (ιδίως σχετικά με το αρ. 86 του Συντάγματος περί ευθύνης Υπουργών) από τρεις Συνταγματολόγους, το Νικολόπουλο του Παντείου Πανεμιστημίου και τους Κασιμάτη, και Κατρούγκαλο της Νομικής Σχολής.

Για το λόγο αυτό, την περασμένη Δευτέρα, 20 Γενάρη, κατόπιν κλήσης από τη γραμματεία του 16ου Πταισματοδίκη Αθήνας, ο Παντελής Γιαμαρέλος πέρασε το κατώφλι του εν λόγω Πταισματοδίκη για προφορική κατάθεση.

Ίσως έχουμε να κάνουμε με κάποιους εκ των ελαχίστων εναπομεινάντων δικαστών, οι οποίοι διατηρούν την προσωπική τους αξιοπρέπεια, ίσως πάλι κάποιοι θύλακες του κρατικού μηχανισμού έχουν τεθεί σε λειτουργία, για τους δικούς τους λόγους. Αν δεν δούμε τη διαρκή εξέλιξη (δικαστική, ή μη) της υπόθεσης, δε μπορούμε να προβούμε σε ασφαλείς εκτιμήσεις και συμπεράσματα.
Ανεξάρτητα, πάντως, από το λόγο, για τον οποίο ανασύρθηκαν οι παραπάνω μηνύσεις από το αρχείο, οφείλουν όλοι (ιδίως όσοι δραστηριοποιούνται στους χώρους των δικαστηρίων), να στηρίξουν πολιτικά την αποτελεσματική ολοκλήρωση της έρευνας και της διαδικασίας, η οποία θα αποτελέσει νομολογιακό προηγούμενο, για όποιον τυχόν επιθυμήσει στο μέλλον ν’ ακολουθήσει το δρόμο των ΓΑΠ, Παπαδήμου, Βενιζέλου, Σαμαρά και λοιπών αστέρων του κοινοβουλευτικού γκεσταμπιτισμού. Από μόνες τους, όμως, οι δικονομικές διαδικασίες δεν αρκούν, αν από πίσω δεν υπάρχει ένα πλατύ συλλογικό κίνημα, το οποίο θα αποτελέσει τον πιο αποφασιστικό παράγοντα, που θα μπορεί να πιέσει αποτελεσματικά προς αυτήν την κατεύθυνση.
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/01/blog-post_6070.html?spref=fb

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ

Αναρωτιέμαι γιατί κανείς, μα κανείς δεν μιλάει για ότι συμβαίνει από χτες στην Ιταλία όπου όλα τα κινήματα ενώθηκαν κάτω από την ομπρέλα των " Forconi « και μπλόκαραν όλες τις πόλεις της χώρας για να αντιδράσουν για τον προϋπολογισμό. ...

Γίνεται χαμός και η αντίσταση θα είναι διαρκείας, χιλιάδες άνθρωποι συμμετέχουν , έχουν καταλάβει σιδηροδρομικούς σταθμούς, πολυεθνικές, ο εθνικός οργανισμός είσπραξης Equitalia, μέχρι που η αστυνομία έβγαλε τα κράνη ... και ενώθηκε με τους διαδηλωτές. Μήπως φοβούνται όλοι να το δημοσιεύσουν για να μην σηκωθούμε από το καναπέ και να καταλάβουμε ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε ?

Δεν γίνεται αναφορά σε ότι συμβαίνει στην Ιταλία-όπως και σε άπειρες άλλες περιπτώσεις- επειδή αυτοί που ελέγχουν τα ΜΜΕ προσπαθούν να συγκαλύψουν τα ιταλικά δρώμενα, από φόβο μην ενθαρρύνουν ανάλογη εξέγερση και στην Ελλάδα! Ετσι ζούμε εδώ και έτσι πορευόμαστε ... ...


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΝΕΑ 


Blindate le zone di Montecitorio e Quirinale, Palazzo Madama e Palazzo Chigi. A Torino i cortei mandano il traffico in tilt. A Imperia liberati i binari che erano stati occupati dai manifestanti


Continuano i disagi per le proteste del movimento dei Forconi soprattutto in Piemonte e Liguria, con presidi tra Imperia, Genova e Torino forti disagi al traffico. Circolazione delle auto in tilt nel capoluogo piemontese per due cortei in centro, mentre a Roma sono state rafforzate le misure di sicurezza intorno a Palazzo Chigi, Palazzo Madama, Quirinale e Montecitorio. 

ΕΠΕΙΓΟΝ! ΕΝΤΥΠΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ


END.jpg
cf87ceb1cf81ceb1cebbceb1cebccf80cebfcf85cf83.jpgΑγαπητοί φίλοι Συνέλληνες και Συναγωνιστές ,   Τους τελευταίους 3 - 4 περίπου μήνες, έχουμε όλοι οργώσει την Ελλάδα στην προσπάθεια να ενημερώσουμε για την πρόταση υλοποίησης έργων στους Δήμους της χώρας που δομήθηκε από τον Αρτέμη Σώρρα και τον οργανισμόEI-END.   Οι ομάδες των Ενεργών Πολιτών σε όλη την επικράτεια και όχι μόνο, έχουν φτάσει να διασταυρώνονται κατά τις πολλές προσπάθειες και άρα αυτό θα πρέπει να σημαίνει ότι έχει καλυφθεί όλη η Ελλάδα.   Πολλοί εξ' αυτών των Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, κάνουν την "πάπια", άλλοι κρύβονται πίσω από το γεγονός ότι δεν έχουν πλειοψηφία, άλλοι χρησιμοποιούν ως πάτημα τις εκλογές για να το πετάνε για αργότερα, κάποιοι αντιδήμαρχοι ευελπιστούν στο να γίνουν Δήμαρχοι και άρα προκαλούν πρόβλημα και πάει λέγοντας. Μερικοί φωτεινοί άνθρωποι, είχαν πρωτοστατήσει και υπογράψει και κάποια στιγμή, όταν τελειώσουμε αυτόν τον Γολγοθά και θα απολαμβάνουμε από ψηλά την θέα των όσων καταφέραμε, θα μπορέσουμε ν' ανακοινώσουμε αυτά τα ονόματα γιατί τους αξίζει ένα μεγάλο Μπράβο αλλά και Ευχαριστώ για το ότι μας πίστεψαν και συμπορεύτηκαν και αυτοί προς τον κοινό μας σκοπό τον ΥΠΕΡ-ΕΡΓΟ με την ονομασία ΕΛ-ΛΑΣ!   Επειδή ο χρόνος των εκλογών έφτασε και οι αποφάσεις των ΔΣ παύουν να είναι σε ισχύ δύο (2) μήνες πριν τις εκλογές, ο χρόνος που θα πρέπει να έχουμε στους υπολογισμούς μας είναι περίπου τα μέσα του μήνα Μαρτίου. Και μέχρι να μπουν ξανά σε λειτουργία μετά τις εκλογές θα θέλουν δύο (2) άλλους μήνες.. Αυτό σημαίνει ότι από Μάρτιο μέχρι μέσα Ιουνίου που αμέσως μετά είναι καλοκαίρι και μετά Σεπτέμβρης και πάει λέγοντας... χάνεται στην ουσία όλος ο χρόνος. Άρα οι επόμενες λίγες ημέρες μέχρι τα μέσα Μαρτίου είναι νευραλγικής σημασίας και χρειάζεται να κάνουμε πιο έντονες προσπάθειες.  
  1. Πολλοί από εσάς ζητήσατε τη βοήθεια να γράψω ένα έγγραφο για να κατατίθεται από εσάς και να λαμβάνετε πρωτόκολλο. Σας το στέλνω λοιπόν αυτό το έντυπο που συνοδεύεται με τα δύο σχετικά έγγραφα (σχετικό 1 & 2), α) την απόφαση της ελεγκτικής επιτροπής στην Ιεράπετρα και β) την απόφαση του ΔΣ (όπως πρέπει να είναι).
  Μπορείτε να συμπληρώσετε το αίτημα όσοι επιθυμείτε και να συνυπογράψετε με πολλούς Δημότες του ιδίου Δήμου και να το καταθέσετε και να το πρωτοκολλήσετε ως αίτημα στην κάθε περιοχή ξεχωριστά συνοδευμένο από τα δύο σχετικά (σχετικό 1 & 2).   Ως παράδειγμα, στην Ιεράπετρα, υπέγραψαν ήδη 500 άτομα και κατατέθηκε, στον Άγιο Βασίλειο - Κρήτης υπέγραψαν 125 υπογραφές και κατατέθηκε κτλ. Αφού καταθέσετε και πάρετε πρωτόκολλο, παρακαλούμε να το σκανάρετε και να το στείλετε σε εμένα προς αρχειοθέτηση.  
  1. Μπορείτε επίσης, αν καταφέρετε να καταθέσετε πριν την ημερίδα στην Θεσσαλονίκη στις 8.2.2014 και την Συνέλευση Ελλήνων στις 9.2.2014, να καλέσετε όλους τους Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους να παραστούν είτε στην ημερίδα είτε στην συνέλευση- γιορτή. Για να παραστούν στην ημερίδα, θα πρέπει να γίνει κράτηση από πριν.
 
  1. Επίσης, για σκοπούς αρχειοθέτησης, μπορείτε να λάβετε επίσης την λίστα με όλους τους Δήμους από την Βίκυ Σώζου και την Αναστασία Σώζου ή/και στο ΦΒ. Βρείτε σε ποιόν Δήμο έχετε κάνει εσείς παρουσίαση και παρακαλώ συμπληρώστε κάποιο σχόλιο για να μπορέσουμε να έχουμε εικόνα του τι έγινε. Θα αναλάβουμε στη συνέχεια να κάνουμε 1 φάκελο όπου όλα θα κρατηθούν σαν ένα αρχείο και έτσι θα έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα. Αν θέλετε να προσθέσετε περισσότερες σημειώσεις για κάποιο θέμα, καλό είναι να το κάνετε ξεχωριστά χωρίς να επιβαρύνετε το αρχείο με τις συνοπτικές περιγραφές.
 
  1. Σας στέλνω επίσης την περίληψη (βοήθημα) για να έχετε ξανά μια εικόνα για τη σωστή περιγραφή της πρότασης για να μην γίνονται λάθη.
 Παρακαλώ, κοινοποιήστε αυτές τις πληροφορίες προς όλες τις ομάδες.  
 
Ευχαριστώ   Φιλικούς και Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς Βίκυ Χαραλάμπους
..............................................................................................
AITHMA POLITON-30-01-2014.docx
SXETIKO 2-PARARTHMA D- DECISION - blanc-GR-VCH.doc
SXETIKO 1-Porisma Epitropis-IERAPETRA-7-1-2014.pdf
Summary.pdf
............................................................................................



http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2014/01/epeigon-entypa-katatheshs-aithshs-stoys-dhmoys-gia-tis-prosfores.html

ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΩΝΗ ΒΑΛΣΑΜΑΚΗ ΜΕ EI END ΧΑΝΙΩΝ 29 12 2898





http://ei-end.blogspot.gr/2014/01/ei-end-29-12-2898.html

EI - E.N.D. Αλεξανδρούπολη 29.1.2014



Ομιλία για τα 600 δις και την χρηματοδότηση των
Δήμων απο την ΕΙ - Ε.Ν.D. και τον Έλληνα Αρτέμη Σώρρα για την Ελλάδα.



http://ei-end.blogspot.gr/2014/01/ei-end-2912014.html

ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ "ΑΡΧΟΝΤΕΣ" ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ; ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΥΣ !


507236-1459331_10202596741064725_699745502_n.jpg
Μπακουσης Κωνσταντινος 10-01-14 ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΑΙΤΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ EI-END αρ/πρωτ. 2014/1390 φωτο α). 
150849_10201976621869429_727335256_n.jpg
ΣΤΙΣ 15-01-14 ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΜΩΡΑΙΤΗ φωτο β)
1796499_10201976622909455_808795374_n.jpg
ΣΤΙΣ 28-01-14 ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ Ο κ.ΜΩΡΑΙΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ( Αντιδημαρχος Οικονομικων) ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ,ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ= ΠΡΟΦΑΝΩΣ Ο κ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΑΙΤΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΗ (αποδειξη = φωτο β) ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΥΤΗ!!!! 
ΣΤΟΝ κ. ΜΩΡΑΙΤΗ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΡΕΠΟΥΣΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΝΙΩΣΟΥΝ ΤΟΣΟ ΑΣΦΥΚΤΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ & ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΥΣ !! ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΞΟΥΝ!!!!


http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2014/01/telika-oi-dhmotikoi-arhontes-gia-poion-ergazontai-deite-toys-ker.html

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΕΓΙΝΕ Η ΠΡΩΤΗ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙ END ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ

Να διορθώσουμε τους συντάκτες του http://www.kalimera-arkadia.gr ότι δεν είναι..."οργάνωση" !!! Είναι ο Οργανισμός ΕΙ E.N.D. !!! Δεν πειράζει όμως, στο μέλλον θα το γράφουν σωστά !!! Αρκεί ότι αναφέρθηκαν στο θέμα !!! Εύγε στους συνέλληνες της Τρίπολης !!! Σιγά σιγά λαμπαδιάζει και η Πελοπόννησος !!!

DSCN5062_zps9cb54da7.jpg

Στην Τρίπολη η οργάνωση E.N.D.: «Έχουμε διαθέσει 600 δις $ για να ξεχρεώσει η Ελλάδα» (vd)!http://www.kalimera-arkadia.gr/images/2012/2012/2012/2012/2012/2012/endtripoli14.jpg 
Για πρώτη φορά στην Τρίπολη έγινε ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση της πρότασης του Αρτέμη Σώρρα και της οργάνωσης E.N.D. (End National Debt).
Ο Αρτέμης Σώρρας (με καταγωγή από την Πάτρα) έχει καταθέσει στις 28/9/12, με επίσημη πρόταση προς την ελληνική κυβέρνηση, για λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας Ομολογίες (Τ-bills) του Αμερικάνικου Δημοσίου αξίας 600 δις δολαρίων, μέσω χρεογράφων (ΙΒΟΕ), άτοκα για 100 χρόνια, άμεσα ρευστοποιήσιμα για να αποπληρωθεί το Ελληνικό χρέος!
Στην εκδήλωση, πολίτες, που όπως είπαν το μόνο κοινό που τους ενώνει είναι ο Ελληνισμός, τόνισαν ότι «είναι καθήκον όλων μας να ενωθούμε, ώστε να πιεστεί η κυβέρνηση και να ελεγχθεί η πρόταση του Σώρρα, για την οποία μέχρι σήμερα κωφεύει και αρνείται να την αποδεχθεί και μάλιστα δεν έχει δώσει καμία απάντηση»!
Κυκλοφόρησε μάλιστα ένα έντυπο με σκοπό τη συγκέντρωση υπογραφών.
 "Τα ομόλογα αυτά είναι ομόλογα αμερικανικού δημοσίου, τα οποία έχει υπογράψει μέχρι και ο Obama, υπαρκτά και κατατεθειμένα, τα οποία δε μπορεί ο Α. Σώρρας να πάρει πίσω αν δεν πάρει απάντηση από την ελληνική κυβέρνηση" είπαν.
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης θύμισαν ότι ο Άδωνης Γεωργιάδης είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του, αλλά ο Σώρρας κρίθηκε αθώος και η εισαγγελέας ρώτησε την κυβέρνηση για πιο λόγο δεν έχει δεχθεί να εξετάσει την πρόταση αυτή, εφόσον τα ομόλογα είναι αληθινά.
"Πριν από αυτή την απόφαση το όλο ζήτημα έμοιαζε εξωπραγματικό", είπαν και πρόσθεσαν ότι ο λόγος που οι κυβερνώντες δεν έχουν δεχθεί αυτή την πρόταση είναι οι δυο όροι που έχει θέσει ο Α. Σώρρας, να γίνει δηλαδή έλεγχος του χρέους και στη συνέχεια έλεγχος αυτών που έκαναν κατάχρηση.
Επιπλέον δήλωσαν ότι το επιτόκιο έχει οριστεί στο 0,5% από τον Α. Σώρρα, ο οποίος έχει ήδη στείλει εξώδικο σε όλα τα κόμματα και τους βουλευτές αλλά δεν έχει λάβει καμία απάντηση από κανέναν. Παρά ταύτα όλοι είναι ενήμεροι.
Τέλος υποστήριξαν ότι η χώρα δεν πτώχευσε πέρυσι τον Οκτώβριο, γιατί όταν μια χώρα έχει λογιστικό υπόλοιπο (δηλαδή αυτά τα 600 δις) δε μπορεί να πτωχεύσει!
Δείτε τι ακριβώς είπαν στη συγκέντρωση (Τερζής Κώστας, Βαγγέλης Κακλάνης, Γιάννης Δάρας, Αγγελική Καλογεροπούλου, Θανάσης Τόμπρας, Βασίλης Κυμπούρης).
Για την εκδήλωση παραχώρησε αίθουσα η ταβέρνα «Μπασακιώτης».
 

..........................................................................................................
Ελλήνων αντάμωμα απανταχού της Γαίας
στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο Θεσσαλονίκης.
Radio Spot - Enwsi Ellinwn 02/09/14 Αλεξάνδρειο Μέλαθρο Θεσσαλονίκης
Ακούστε το κάλεσμα του Αρτέμη!...
 
http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2014/01/kai-sthn-tripolh-egine-h-prwth-omilia-gia-tis-protaseis-toy-ei-e.html 
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters