ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ 
ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΑΡΙΣΤΟΓΛΟΥ ΕΓΓΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ 13/01/2014
ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ & ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: 
ΟΜΑΔΑ EI-END ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ 
477531-ArtemisSorrasBanner.jpg

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ:  Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ

Γιώργος Αρίστογλου: Κύριε Σώρρα είστε ακόμα στην Ελλαδα;

Αρτέμης Σώρρας: Ναι, είμαι ακόμα εδώ,πιστεύω να καταφέρω να φύγω σε μια εβδομάδα για τη Νέα Υόρκη,γιατί είναι πολλά τα θέματα εκεί,και συνεχίζουμε χωρίς ύπνο, παρά μόνο παλεύοντας,κι ετοιμαζόμαστε για τη μάχη των μαχών!

Είμαι περήφανος για όλους μου τους συνέλληνες. Κάποτε κάποιος μου είπε: "έχεις πολλούς οπαδούς". Του απάντησα ότι εγώ δεν έχω οπαδούς, δεν έχω τσιράκια, ούτε αρχηγούς. Εγώ έχω αδέρφια συνέλληνες. Αυτό ας το χωνέψουν όλοι. Γι'αυτό αυτός ο πόλεμος είναι των Ελλήνων, και η ώρα των Ελλήνων. 

Σ' αυτή τη μάχη δεν έχουμε οπαδούς, έχουμε αδέρφια. Είπα, να μαζευτούνε όλοι οι συνέλληνες. Αυτή είναι η φυλή μου, και είμαστε περήφανοι όλοι για όλους μας, και θα είμαστε νικητές. Αυτό ας το καταλάβουν. Βεβαίως ο κάθε συνέλληνας, και οι ενεργοί ενωμένοι ελεύθεροι Ελληνες, μπαίνουνε σε μια διαδικασία να οργανωθούνε μόνοι τους. Λάθη θα υπάρξουν, αρκεί να τα βλέπουν γρήγορα, γιατί το ίδιο λάθος δεύτερη φορά είναι κακούργημα στη νόηση, κι αμέσως να το διορθώνουν. 

Είναι και πολύ καλό, το άνοιγμα που κάνεις, θα μπορούνε όλοι, όποιος θέλει να κάνει συγκέντρωση και να μιλήσει με τη δική του φωνή, με τη δική του ψυχή, το δικό του θέλω,να συνεργαστεί με τα ραδιόφωνα,τα οποία είναι οχι πατριωτικά, Ελληνικά θα πω. Δεν είναι θέμα πατριώτη, είναι θέμα ελληνισμού, επιβίωσης κι ετοιμασίας μας για τη μάχη των μαχών, που είναι στις μέρες μας. Όλοι οι συνέλληνες, χωρίς να έχουν κανέναν ενδοιασμό, ν'απευθύνονται στα ραδιόφωνα τα οποία ειναι ελληνικά, με ελληνικό χαρακτήρα δηλαδή, και να διαφημίζουν όλες τις συγκεντρώσεις,ώστε να έχουνε δυναμική, να μαζεύουνε πολύ κόσμο, και η φωνή τους ν'ακούγεται όσο πιο δυνατά γίνεται.


Ο ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΔΑΗΣ, ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΟΣ, ΕΓΚΑΘΕΤΟΣ, ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 

xatzh.jpg

Γιώργος Αρίστογλου: Κύριε Σώρρα,πώς σχολιάζετε την άποψη του κυρίου Χατζηνικολάου στην εκπομπή ''στον ενικό'', οτι έχει υπάρξει επίσημη απάντηση απο το υπουργείο οικονομικών,πως τα χρήματα αυτά (600 δις $) δεν υπάρχουν, κι ότι δεν πιστεύει πως υπάρχει πρόταση να πάρει χρήματα η κυβέρνηση ώστε να ξεχρεώσει και δεν το κάνει. Επίσης, ο Χατζηνικολάου υποστηρίζει οτι η αθωωτική απόφαση του Ιουνίου, δεν επήλθε επί της ουσίας της υπόθεσης, αλλά στηρίζεται σε δημοσιεύματα,και είναι σίγουρος για ότι λέει, επειδή έχει παρακολουθήσει από την αρχή την υπόθεση. Καθώς και ένα σχόλιο για την άποψη της καλεσμένης της Ν.Δ.,η οποία είπε οτι λυπάται που κάποιοι παίζουν με τον πόνο των Ελλήνων.

Αρτέμης Σώρρας: Εγώ, δεν θα πω οτι λυπάμαι. Θα πω οτι κριτής είναι ο ελληνικός λαός. Έχει αφυπνιστεί, και ξέρει ακριβώς τι συμβαίνει. 

Ο Χατζηνικολάου σ'αυτή την εκπομπή, φαίνεται σαν ένα μικρό παιδί, σαν νήπιο. Αυτά που είπε είναι πολύ συγκεκριμένα και δεν ταιριάζουν σε έμπειρο δημοσιογράφο σαν αυτόν. 

Εάν είχε παρακολουθήσει το θέμα από κοντά, δεν θα είχε αυτή την εγκάθετη στάση. Είναι δε πάρα πολύ σοβαρό αυτό που λέει για τη δικαστική απόφαση, η οποία τις επόμενες μέρες θα δημοσιευθεί και επίσημα. Όσο για την ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών, αν υπήρχε τέτοια ανακοίνωση επίσημα σφραγισμένη, δεν θα είχε βγάλει στον αέρα τα πάντα; Δεν θα την είχανε σε όλες τις εφημερίδες; Εδώ βλέπετε οτι βγάζουνε δικές τους πλαστές απαντήσεις, αν είχανε τέτοια απάντηση δεν θα την βγάζανε στον αέρα; Γιατί δεν την βγάζουνε; Μ'αγαπάνε; Κι επειδή η τηλεοπτική συχνότητα είναι του ελληνικού λαού, κι αυτοί νομίζουν οτι ο ''αέρας'' τους ανήκει. Προκαλώ τον κύριο Χατζηνικολάου, να πάνε όλοι οι συνέλληνες, και να τους βγάλει την επίσημη σφραγισμένη απόφαση του υπουργείου που λέει οτι έχει δεί, και η οποία δεν υπάρχει φυσικά. Θα πρέπει να γίνουν πιο υπεύθυνοι γι'αυτά που λένε και κάνουν. 

Ακόμα και ο αέρας που αναπνέουν δεν τους ανήκει. Εδώ έκανα μήνυση στο ''Έθνος'' και στην ΤτΕ, επειδή δεν μου απάντησαν αν αυτή που δημοσιεύτηκε στην εν λόγω εφημερίδα είναι η θέση τους, η οποία δεν μιλάει και για μένα, με τα ψεύτικα δημοσιεύματα. 

Τέτοια απόφαση από το υπουργείο δεν υπάρχει, κι αν λένε οτι υπάρχει, να την βγάλουν στον αέρα. Αντίθετα,αυτό που είναι αληθινό, και υπάρχει, είναι η αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου, και με συγκεκριμένο κατηγορητήριο, το οποίο βγάλαμε και στον αέρα. Λέει ο Χατζηνικολάου οτι η δίκη έγινε για δημοσιεύματα. Τόσο καλά ενημερωμένο δημοσιογράφο, πραγματικά η Ελλάδα δεν τον χρειάζεται. Τόσο αδαή, ανενημέρωτο, στοχευμένο, εγκάθετο, οσφυοκάμπτη δημοσιογράφο. Μια τέτοια καριέρα θα καταστραφεί, και θα είμαι εγώ η αιτία, από αυτά που λέει μόνος του. 

Δεν ξέρω αν είναι επιτυχής ή όχι, ξέρω όμως οτι είναι πολλά χρόνια σ'αυτό τον χώρο, και παίρνει μια άθλια, ανεύθυνη, ψευδή θέση, απέναντι σε έναν θεσμό όπως η δικαιοσύνη.Το κατηγορητήριο ήταν πολύ συγκεκριμένο. Διασπορά ψευδών ειδήσεων για τα 600 δις, κατάλυση πολιτεύματος, αλλαγή συντάγματος και πρόκληση ανησυχίας του λαού. Επειδή με έχουνε πιέσει πολύ να το κάνω, τις επόμενες μέρες θα ζητήσω από το δικηγόρο μου, να βγεί η αίτηση που είχα καταθέσει στον Άρειο Πάγο πριν τη δίκη, όπου εγώ ο κατηγορούμενος, ζητάω στην δίκη αυτή να παρευρεθεί ο υπουργός οικονομικών. Εγώ (για την πρότασή μου) είχα στείλει εξώδικο, ζητώντας εντός 5 ημερών να με καλέσει ο υπουργός, και με τις τεχνικές μας υπηρεσίες να κατεβάσουμε τα ομόλογα στην κεντρική τράπεζα, εκεί όπου με την κατάθεση, μετατρέπονται αμέσως σε μετρητά, ώστε ν'αποφύγουμε να υπογραφεί από την κυβέρνηση το τρίτο μνημόνιο, το οποίο θα υπογραφόταν σε 8 ημέρες. 

Ο υπουργός μου είχε ήδη απαντήσει εγγράφως οτι έχει αναθέσει σε τρεις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες τον έλεγχο της πρότασης μου. Αφού δεν μου απάντησαν, και υπέγραψαν το μνημόνιο, τους έκανα την μήνυση. Δηλαδή..μου λέει ο Υπουργός Οικονομικών οτι βλέπει την πρόταση μου και την έχει προωθήσει για έλεγχο, δεν μου απαντάνε, υπογράφουν νέο μνημόνιο, τους κάνω μήνυση.


ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ

Με τον Γεωργιάδη τώρα, δεν έχω τίποτα προσωπικό, μην βλέπετε ένα άτομο στο πρόσωπο του Γεωργιάδη, εκπροσωπεί την κυβέρνηση με τη μήνυσή του. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά,δεν τον έχω δει ποτέ απο κοντά. 

Αυτός είχε συγκεκριμένη αποστολή στο κόμμα που είναι, κι εκτέλεσε μια διαδικασία σαν στρατιώτης που ήτανε. Αυτά έπρεπε να πεί, για να διαλύσει το Σώρρα που έμπαινε εμπόδιο στο κόμμα και την κυβέρνησή του. Άρα βλέπουμε ένα κυβερνητικό άνδρα που κάνει μια μηνυτήρια αναφορά, ο εισαγγελέας το δίνει σε δίκη ώστε ν'αποδειχτούν όλα αυτά. 

Οπως προανέφερα, μια εβδομάδα πριν τη δίκη, καλούμε το Στουρνάρα, τον Προβόπουλο, μέσω της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου,να παραστούν στη δίκη , και ο Μαστρόκαλος ως διευθυντής του εξωτερικού χρέους και το γενικό λογιστήριο του κράτους, διότι έπρεπε να είναι εκεί,και με συγκεκριμένο πόρισμα στα χέρια. Έτσι λοιπόν,θα γινότανε μια πολύ μεγάλη μάχη,και θα καταλαβαίνατε όλοι τι ρόλο παίζει η κυβέρνησή μας. 

Ο εισαγγελέας του Α.Π. που εξέτασε το αίτημα μας να παρευρεθούν οι αρμόδιοι φορείς, το απέρριψε. Αν ερχόταν όλοι αυτοί εκεί,όλα θα μπαίνανε σε μια τεράστια ζυγαριά. Κι όχι ν'αφήνουν μετά το ''Εθνος'', να δίνουν τροφή στους δημοσιογράφους να γράφουν ηλιθιότητες. Γιαυτό και στο τέλος της δίκης, ο εισαγγελέας μηνύει και διατάσσει έρευνα για ποινικές ευθύνες που προκύπτουν απο την μη εξέταση της πρότασης, σε όλους τους υπεύθυνους αναμεμειγμένους φορείς. Οπότε, αν υπήρχε επίσημη σταθερή απόφαση τέτοια για την οποία κόπτεται αυτός ο δημοσιογράφος,δεν θα την παρουσίαζε επίσημα στη δίκη, και γενικά δεν θα κυκλοφορούσε; 

***
ΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ - ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Αρίστογλου: Κύριε Σώρρα σας το λέω εγώ,πως αν υπήρχε κάποια τέτοια ανακοίνωση από το υπουργείο,θα την είχανε πρωτοσέλιδο όλες οι εφημερίδες.

Αρτέμης Σώρρας: Μα είναι οξύμωρο να λέει κάποιος οτι υπάρχει ανακοίνωση και την έχει δει, ενώ δεν υπάρχει. Τώρα βλέπεις πολιτικό άνθρωπο (την γυναίκα αυτή της Ν.Δ.) και λέει ''λυπάμαι...'' ο τρόπος και μόνο που το λέει, είναι υβριστικός, υποβιβάζει τη νοημοσύνη των Ελλήνων, σκοτώνει το θεσμό της δικαιοσύνης, λέγοντας οτι λυπάται που κάποιοι παίζουν με τον πόνο του λαού. Έχω να πω ένα σε όλους τους συνέλληνες. Φοβούνται! Ξέρουν οτι θα χάσουν την Ελλάδα (που δεν είναι δική τους), και τα ανθελληνικά αυτά πλάσματα δεν θα μπορέσουν να ξαναπειράξουν τη μάνα μας. 

Τελέσανε όλα τ'αδικήματα και συνεχίζουν, με τον τρόπο που φέρονται στον αέρα, και στοχεύουν στο μυαλό των πολιτών. Κι αφού τόσο πολύ πονάει τον κόσμο που υποφέρει, γιατί δεν πάει σε μια δίκη το Σώρρα πού λέει ψέμματα. Γιατί λοιπόν κυρία μου, κοινοβουλευτικός άνθρωπος είσαι, τεχνοκράτης, γιατί δεν κάνεις μια επερώτηση στη βουλή για μένα που με λένε απατεώνα. Και τελικά, δεν ξέρει κανείς, τι απάτη έκανα.  

Για να υπάρξει ένα πλαστό χαρτί, όπως πολλά τέτοια υπάρχουν, σημαίνει οτι αυτό υπόσχεται κάτι που δεν είναι αληθινό, και σου παίρνει τον πλούτο σου με αυτό. Εγώ που με λένε απατεώνα, έχω πάρει κάτι από την κυβέρνηση; πήρα κάτι ή ζήτησα απο τον συνέλληνα; Έβαλα, και ζήτησα έλεγχο, και μετά, πάρτε τα. Υπάρχει κανένας νοήμων άνθρωπος που να πιστεύει αυτούς που με αποκαλούν έτσι; Αν υπήρχε απάτη, δεν θα το έκανα κρυφά; Δεν θα γινόταν ''βράδυ''; Θα πήγαινα μέσα στα κανάλια, κόντρα στο κατεστημένο; κόντρα στο κύμα; θα σε παρασύρει, δεν γίνεται. Γίνεται να με δικάζουν γι' αυτή την απάτη κι ο άλλος να λέει για δημοσιεύματα; Ήτανε τόσα τα στοιχεία, φωνάξανε και αυτούς τούς τέσσερις μηχανισμούς που ήταν υπόλογοι,οι οποίοι δεν παρουσιάστηκαν καν στο δικαστήριο. Γι' αυτό είναι και είναι μηνυόμενοι από μένα.

Εγώ έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω, τώρα πώς θα πράξει η δικαιοσύνη, δεν είναι δικό μου θέμα. Κι ο εισαγγελέας έκανε τη δική του εργασία, με την εντολή που έδωσε. Δεν ξέρω αν θα τους καλέσουν και τι θα γίνει. Αν τα 600 δεν υπήρχαν και δεν ήταν αληθινά, οι κατηγορίες που σας είπα στην αρχή, θα είχαν πέσει στο κεφάλι μας, και θα μας είχανε λιώσει. Οπότε βρε δημοσιογράφε (Χατζηνικολάου), δημοσιεύματα ήτανε; Γιατί φέρεσαι σαν νήπιο; Τα στοιχεία είναι τόσο πολλά τώρα, οι συνέλληνες τα ξέρουν όλα, και μ'αυτά που λένε (οι δημοσιογραφοι-πολιτικοί), τους ερεθίζουν και τους φανατίζουν ακόμα περισσότερο, αλλά και τους φέρνουν πιο κοντά στην αλήθεια.


Ο ΚΑΖΑΚΗΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ

Γιώργος Αρίστογλου: Τώρα θα σας πω ένα περιστατικό της Παρασκευής.Είχα αναφερθεί στον κύριο Καζάκη, ο οποίος σας κατηγορούσε για τα 600 κ.λ.π. και ξαφνικά τον βλέπω να γυρνάει και να λέει, οι Ελληνες συσπειρώνονται ...κ.λ.π.. και σκέφτηκα οτι αυτός λέει τις λέξεις τις δικές μας,τα δικά μας σλόγκαν..τι έγινε ξαφνικά; Τώρα γίνανε όλοι Έλληνες; Παρεμπιπτόντως, είναι κι αυτός γραμματέας όπως του ΚΚΕ κ.λ.π.

Αρτέμης Σώρρας: Ο Καζάκης έχει τοποθετηθεί από την αρχή ως κομματάνθρωπος. Ήταν στο ΚΚΕ, δούλεψε στο εξωτερικό για μια εταιρία την J.P.Morgan, δεν είναι και τόσο καλό αυτό, δηλώνει οικονομολόγος, ενώ δεν είναι.Το να γνωρίζει κανείς οικονομικά είναι άλλη ιστορία. Το να μην σε βολεύουν κάποια οικονομικά, πάλι είναι άλλη ιστορία. Σίγουρα δεν ξέρει τι του γίνεται στα πιο ''βαθιά'' οικονομικά. 

Από πληροφορίες που έχουμε, είναι μηχανολόγος. Όμως το να μην είσαι οικονομολόγος, δεν σημαίνει και πολλά.  Κι ο Λαμπράκης είναι γιατρός, έχει όμως πολύ καλή γνώση των οικονομικών. Αυτά τα βαθύτερα οικονομικά για τα οποία μιλάμε εμείς, δεν μαθαίνονται σε κανένα πανεπιστήμιο. Με τις γνώσεις που αποκτάς ακόμα κι όταν βγεις οικονομολόγος από ένα πανεπιστήμιο, δεν σημαίνει οτι μπορείς να διαχειριστείς ακόμα και τα οικονομικά ενός περιπτέρου. Πρέπει πρακτικά να λειτουργήσεις στην αγορά και να εξελιχθείς ως ένας καλός ή κακός οικονομολόγος, ή ένας καλός ή κακός λογιστής. Ο Καζάκης απ'οσο τον έχω ακούσει, έχει προκλητικές θέσεις, και κάνει διαπιστώσεις. Έχουν ακουστεί πολλά, οτι είναι μασόνος, για το σκουφάκι της γαλλικής επανάστασης που χρησιμοποιεί στο σήμα του. Συνήθως όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά.Εμένα γιατί δεν με είπανε μασόνο; Ο Καζάκης δεν έπρεπε ν'ακουμπήσει εμένα, γιατί δεν είμαι σε καμία αντιπαράθεση μαζί του. Εγώ δεν έχω κόμμα, δεν έχω κίνημα.

alt

ΕΝΟΧΛΗΣΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΑΝΕ

Γιώργος Αρίστογλου: Εγώ ήθελα να σχολιάσουμε λιγάκι,-επειδή μας ακούνε και απομαγνητοφωνούνε κι αυτά που λέμε και οι δύο,- αυτά που έλεγε μια μέρα στην εκπομπή του κυρίου Τράγκα, οτι οι Έλληνες συνενώνονται, κι οι Έλληνες κάνουνε αυτό, και το άλλο και σκέφτηκα οτι χρησιμοποιεί αυτά που λέμε εμείς για την συνένωση Ελλήνων, κι εκείνη την ώρα μου ήρθε ένα μήνυμα στο facebook, που ζητούσανε ο κύριος Καζάκης να παρέμβει στην εκπομπή και ν'απαντήσει στον κύριο Σώρρα. Απάντησα εγώ οτι δεν μπορώ ν'απαντήσω εγώ για τον κύριο Σώρρα, γιατί θυμήθηκα εκείνο που είχατε πει, και είπα, να βγούνε ο κύριος Σώρρας με τον κύριο Καζάκη στο πάνελ του κυρίου Τράγκα και να δει ο κόσμος ποιός είναι τι. Το ίδιο λέω και στον κύριο Χατζηνικολάου που τιμώ αφάνταστα, κι έχει υπάρξει ως πρότυπο πολλών δημοσιογράφων: φέρτε τον υπουργό,φέρτε και τον κύριο Σώρρα, σε μια εκπομπή, να δείτε οτι θα έχετε και αφάνταστη ακροαματικότητα και να βγούνε οι αλήθειες.

Αρτέμης Σώρρας: Αυτοί χύσανε το πρώτο αίμα. Όπως π.χ. ο Καζάκης που όπως έχω ξαναπεί, υποσχέθηκε να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα της τράπεζας Ανατολής, αφού του έδειξα πολλά στοιχεία στο σπίτι του Τριανταφυλλόπουλου όπου τον γνώρισα και παραδέχτηκε οτι είναι υπόθεση εμπεριστατωμένη κι απο την επόμενη μέρα εξαφανίστηκε. Αυτός είναι προδότης. Τότε λοιπόν με είπανε απατεώνα και για την Ανατολή. Μετά, δεν ήμουνα απατεώνας. Τώρα έχουνε κοπεί όλοι σε Ελλαδα και Ευρώπη. Δεν μιλάει κανένας γι'αυτό. Τώρα είμαι πάλι απατεώνας για τα 600 που αποδειχτήκανε στο δικαστήριο; 

Για να επανέλθουμε, εγώ ποτέ δεν ενόχλησα και δεν επιτέθηκα σε κανέναν. Όπως με τον Καζάκη, αυτός μου επιτέθηκε. Ενόχλησα μόνο τα παιδιά που είχανε τους θεσμούς και μας κοροιδεύανε, όπως το κάνουνε χρόνια. 

Ο Καζάκης λοιπόν άρχισε βρίζοντάς με αισχρά. Για ρώτησέ τον να σου πει γιατί; Θα σου απαντήσει, επειδή είναι απατεώνας. Γιατί δεν ήρθε μαζί μου, να μου δώσει τη βοήθειά του, επειδή θα το έκανε για την Ελλάδα; Ακόμα και οι άνθρωποι που τον στηρίζανε στο κίνημά του που δεν είναι πάνω απο 10.000 οπαδοί, πολλοί απο αυτούς του ζητούσανε να ασχοληθεί με το θέμα μου κι εκείνος τους έλεγε, αντε με τον απατεώνα και έτσι, μόνος του φέρθηκε προδοτικά απέναντι στους υποστηρικτές του. 

Δείξε μου ρε δημοσιογράφε, δείξε μου ρε οικονομολόγε, πού είναι η απάτη; Πού είμαι απατεώνας; Οχι στο μούσι μου, όχι στα δόντια μου, όχι στο νύχι μου. Δείξε μας μια απόδειξη απο την Αμερική, δείξε μας κάτι απο το υπουργείο, εσύ που λες οτι ξέρεις. Ποιός σας έβαλε λοιπόν να λέτε διάφορα γύρω-γύρω; Απο πού πληρώνεστε; πώς ζείτε; καθηγητής δεν ήσουνα ποτέ. Μια φορά δούλεψες στην J.P. Morgan, κι από τότε που γύρισες, από πού πληρώνεις τα έξοδά σου; απο το λαό; Ετσι λοιπόν βγαίνουν στον αέρα οι προδότες, και δεν μπορούν να ενωθούν με τους συνέλληνες, γι'αυτό φαίνονται. 

Γι' αυτό οι οπαδοί του που μπορεί να είχε επτά - οκτώ χιλιάδες, τώρα έχει πεντακόσιους, αρχίζει και εξαφανίζεται και γι'αυτό του φταίει ο Σώρρας; Άλλωστε ο Καζάκης βγήκε δημόσια και έβριζε τους Έλληνες. Τους είπε ανόητους, αγράμματους, που πιστεύετε τον Σώρρα. Γιατί είδες πουθενά κανένα ΣΥΡΙΖΑ; Μιλάω για τις κεφαλές, δεν μιλάω για τους πολίττες που ψηφίζανε κάτι. Είδες πουθενά τη Χρυσή Αυγή; Ν.Δ; ΔΗΜΑΡ; Αν υπήρχε ένα πολύ σοβαρό θέμα στην Ελλάδα μ'έναν μαχαιροβγάλτη που σκοτώνει κόσμο δεν θα είχε ασχοληθεί η Βουλή μ'αυτό; 

Τώρα που είμαι εγώ απατεώνας, κι όλοι οι βουλευτές έχουν μηνυθεί απο μένα, γιατί δεν κάνουν μια επερώτηση στη Βουλή; γιατί η επερώτηση έχει τα καλά της, έχει και τα κακά της. Εγώ είπα να με κρεμάσουνε στο Σύνταγμα αν λέω ψέμματα, αλλιώς θα σας κρεμάσω όλους.

Για την Ανατολή απαντήσανε και μάλιστα είπανε και για την αξία της, και το φόρο που πρέπει να τους τον πληρώσω. Οσο καθυστερούνε και δεν τον εισπράτουνε, είναι εις βάρος της Ελλάδας. Τώρα για τα 600, αφού βγήκε απόφαση κι ο Σώρρας λέει αλήθεια άρα οι άλλοι λένε ψέμματα, έτσι δεν είναι; Να πούμε και για τους δήμους τώρα; Ο κύριος Αθανασίου έβγαλε πόρισμα οτι δεν κινδυνεύουν οι δήμοι σε τίποτα απο τα χαρτιά του.


ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΝΟΟ

Γιώργος Αρίστογλου: θα τα πούμε μετά, μη με κόβετε τώρα. Αυτό που θέλω εγώ είναι το εξής. Αφού το είπα για τον κύριο Καζάκη, θα το πω και για τον Χατζηνικολάου. Να βγείτε μαζί σε ένα πάνελ.

Αρτέμης Σώρρας: Εγώ έχω πει οτι είμαι διαθέσιμος, αν με καλέσουν. Να τον έχω κοντά μου τον Καζάκη, θα έχει ψυχή να με πει απο κοντά απατεώνα; Εχει ψυχή ο Χατζηνικολάου να μου τα πει από κοντά; Ο δημοσιογράφος δεν μπορεί να μιλάει για κάτι αν δεν το έχει ερευνήσει και δεν μπορεί να μιλάει για μένα αν δεν μ'έχει καλέσει να είμαι παρών. Αυτό λέει η δημοσιογραφική δεοντολογία.

Γιώργος Αρίστογλου: Εμείς οι δύο έχουμε κοντραριστεί στα τηλέφωνα πολλές φορές πριν την εκπομπή. Εγώ που δεν ξέρω, ρωτάω πολλά πράγματα πριν βγούνε στον αέρα. Αυτά που λέει είναι με ντοκουμέντα.

Αρτέμης Σώρρας: Γι'αυτό εγώ έχω καλέσει όλους τους δημοσιογράφους να έρθουνε πρώτα να τους δείξω όλα τα στοιχεία, να τα ελέγξουνε οτι έτσι είναι και μετά να τα βγάλουνε. Πόσο πιο τίμια και αληθινά να το θέσουμε; 

Ποιός έχει το δικαίωμα λοιπόν να κοροϊδεύει εμένα ή τη νοημοσύνη του κόσμου παραπληροφορώντας τον; Κανονικά οι συνέλληνες όλοι πρέπει να σκοτώσουν τον αντίνοο. Απαγορεύεται να έχεις στ'αυτιά σου μέρα νύχτα ένα ψέμα. Ή κλείνεις το ραδιόφωνο και την τηλεόραση ή πας συνέλληνα στο ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο ή στη Βουλή, ή στον Άρειο Πάγο και αιτηθείτε ν'απολυθεί ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος. Να του κάνουνε ασφαλιστικά μέτρα, να μην ξαναμιλήσει. Αφού όλα για το λαό γίνονται. Πώς του κλείνεις τη φωνή κύριε μεγάλε δημοσιογράφε;


Η ΝΕΜΕΣΙΣ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Γιώργος Αρίστογλου: Αν βγάλουν εσάς, κύριε Σώρρα, θα χάσουνε τις κρατικές διαφημίσεις της κινητής τηλεφωνίας και όλα αυτά. Πώς θα επιβιώσουνε τώρα τα ραδιόφωνα και οι τηλεοράσεις τους; Όλα αυτά που σας μεταφέρω τώρα είναι απο συζητήσεις που έχω κάνει με δημοσιογράφους. Εδώ στη Θεσσαλονίκη έρχονται δειλά-δειλά και μου ζητούν πληροφορίες, και τους παραπέμπω στο Εγγύς της Πόλεως ν'ακούσουν εκπομπές κι αν έχουν ερωτήματα ευχαρίστως να τα απαντήσω κι αν δεν ξέρω την απάντηση θα πάρω τον κύριο Σώρρα μπροστά τους για να σας μεταφέρω σωστή απάντηση. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι δεν σας βγάζουν, διότι δεν θα ''οικονομήσουν''.

Αρτέμης Σώρρας: Οχι,δεν είναι έτσι. Δεν είναι εισπρακτικό το θέμα. Εγώ όσα χρήματα και αν πληρώσω, δεν θα με βγάλουνε, γιατί είναι άλλα τα συμφέροντα. 

Εδώ μιλάμε για μια πανελλήνια διαφημιστική πίτα πολύ καλά μοιρασμένη και έχει πολιτικό κόστος. 
Στα μεγάλα κανάλια,δεν υπάρχουν πλέον έσοδα,παρα μόνο χρέη και φυλακή. Όλοι έχουνε ''γνωριμίες''και καθαρίζουνε. Ήρθε  η ώρα που δεν θα καθαρίσει κανένας με κανένα ''κονέ''.

Εγώ έχω δει οτι διεθνώς πλέον τα παγκόσμια συστήματα, δεν μπορούν να φυλλάξουν πια τα δικά τους ''παλιόπαιδα''. Θα έλεγα οτι οι πολύ μεγάλοι τους δίνουνε μόνοι τους για να γλυτώσουν οι ίδιοι. Η Νέμεσις έχει έρθει με ραντεβού

Είδατε κάποτε σας είπα, δείξτε μου έναν άνθρωπο πολύ πλούσιο στην Ελλαδα. Κι ας δούμε κάτι πρόσφατο: Κοντομηνάς. Λεφτά. 700 εκατομύρια δάνειο απο πού;  Και λίγο τυχαία άκουσε το αυτάκι μου, ότι είναι κι αυτός μπλεγμένος με τ'ακίνητα του Καρούζου.

NEMESIS_clipped_rev_1.png

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ 
ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΑΡΙΣΤΟΓΛΟΥ ΕΓΓΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ 13/01/2014
ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ & ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: 
ΟΜΑΔΑ EI-END ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ 
mnemosyne.jpg
ΜΑΧΗ 1Β.jpg