Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ … ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ « ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ »

Ο David Icke, με αφορμή την περιπέτεια υγείας του φίλου και γνωστού του Brian Haw, ξεσπαθώνει εναντίον του ιατρικού κατεστημένου και των φαρμακοβιομηχανιών βγάζοντας τα άπλυτα τους στη φόρα.


Και αυτά που έχει να τους προσάψει δεν είναι λίγα! Οι πιο υποψιασμένοι δεν θα εκπλαγούν και ιδιαίτερα αλλά όσοι δεν έχουν εμβαθύνει στην έρευνα για ιατρικές απάτες και βρομιές θα πέσουν απ’ τα σύννεφα με αυτά που θα διαβάσουν. Έχω διατηρήσει το περισσότερο φωτογραφικό υλικό που συνόδευε το πρωτότυπο κείμενο.

Γιατί αυτοί οι βαθύτατα διαταραγμένοι « άνθρωποι » θα προτιμούσαν να πεθαίνουμε μαζικά παρά να θεραπευτούμε χρησιμοποιώντας μια εναλλακτική θεραπεία και γιατί έχουν δημιουργήσει το μύθο της χοληστερόλης και το φόβο του ήλιου για να βλάψουν το σώμα και την καρδιά – και τόσα άλλα.

Γεια σε όλους …
Καθώς ταξίδευα και έβγαζα ομιλίες στην Αμερική τον Οκτώβρη, έλαβα ένα μήνυμα να επικοινωνήσω με τον Brian Haw, τον ακτιβιστή για την ειρήνη που ξεκίνησε μια διαμαρτυρία 24 ώρες το 24ωρο και 7 μέρες την εβδομάδα έξω απ’ το κτίριο της Βουλής στο Λονδίνο το 2001 για να τονίσει από τότε τη σφαγή και τον πόνο των παιδιών που σκοτώθηκαν και ακρωτηριάστηκαν στους πολέμους στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ και για να δείξει τη φρίκη που προκαλεί η χρήση του απεμπλουτισμένου ουρανίου.

Η αφοσίωση του στον αγώνα του είναι πραγματικά το κάτι άλλο. Κάθεται βρέξει χιονίσει στην πλατεία απέναντι απ’ την είσοδο της Βουλής αντιμετωπίζοντας τις επιθέσεις των τραμπούκων και της αστυνομίας ( που πολύ συχνά είναι το ίδιο πράγμα ).



Πολλές φορές τον έχουν συλλάβει, τον έχουν κακοποιήσει, τον έχουν απειλήσει καθώς συνέχεια αντιστέκεται στις προσπάθειες της κυβέρνησης για την εκδίωξη του. Τα μέλη της κυβέρνησης του Tony Blair αισθάνθηκαν τόσο άβολα με την διαμαρτυρία του Brian Haw που γινόταν μπροστά στα μούτρα τους σε σημείο που ψήφισαν νέους νόμους για να τον διώξουν. Όμως οι νόμοι δεν μπορούσαν να έχουν αναδρομική ισχύ και έτσι ο Brian παρέμεινε στην πλατεία.


Έχω επισκεφτεί τον Brian μερικές φορές τα τελευταία χρόνια και έχουμε κουβεντιάσει για τις εξελίξεις. Σε πολλά πράγματα οι απόψεις μας δε συγκλίνουν αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Πάντα θαύμαζα την αφοσίωση του και τη δύναμη του χαρακτήρα του γιατί τραβάει το δρόμο του ότι κι αν προκύψει και είναι πραγματικά εξοργισμένος με αυτό που γίνεται στο όνομα μας στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.
Έτσι στεναχωρήθηκα πολύ όταν πήρα το μήνυμα για τον Brian στην Αμερική που έλεγε ότι ήταν στο νοσοκομείο στο Λονδίνο με καρκίνο των πνευμόνων και ότι έπρεπε να επικοινωνήσω μαζί του.

Επέστρεψα πίσω δια μέσω Λονδίνου για να πάω στην επόμενη εκδήλωση στην Ευρώπη όπου θα μιλούσα και μόλις κατέβηκα απ’ το αεροπλάνο κατευθύνθηκα αμέσως προς το νοσοκομείο κοντά στο κτίριο της Βουλής για να δω τον Brian.

Αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση ήταν πως παρά τη διάγνωση η έννοια του Brian ήταν το πως θα επιστρέψει στη θέση του στην πλατεία το συντομότερο δυνατό.
Του είχαν πει ότι έπασχε από καρκίνο των πνευμόνων που ήταν « εγχειρήσιμος ». Αλλά ο όρος «εγχειρήσιμος », όπως προέκυψε στη συνέχεια, σήμαινε ότι μπορούσε να γίνει αφαίρεση του πνεύμονα και μετά άλλαξαν γνώμη επειδή είπαν ότι ο άλλος πνεύμονας δεν ήταν αρκετά δυνατός για να τα καταφέρει μόνος του. Καθώς καθόμουν δίπλα του, ένας νεαρός γιατρός ήρθε και άρχισε να μιλάει για μια επέμβαση που θα εμπόδιζε τον όγκο να φράξει την τραχεία και μετά πρότεινε τη συνηθισμένη θεραπεία που ακολουθεί την επέμβαση – τη χημειοθεραπεία.

Τα φάρμακα της χημειοθεραπείας είναι δηλητήρια που σκοτώνουν τα κύτταρα, όχι απλά τα καρκινικά κύτταρα αλλά όλα τα κύτταρα, συμπεριλαμβανομένων και των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος. Το ζήτημα είναι το αν τα φάρμακα θα σκοτώσουν τα καρκινικά κύτταρα προτού καταστρέψουν αρκετά υγιή κύτταρα και οδηγήσουν το σώμα στο θάνατο. Και ακόμα και αν μερικές φορές υπάρχει επιτυχία, η χημειοθεραπεία θα έχει καταστρέψει αρκετά κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος με αποτέλεσμα ο ασθενής να είναι πολύ πιο επιρρεπής στο να αναπτύξει περισσότερους καρκίνους και αρρώστιες που κανονικά ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα θα αντιμετώπιζε.

Ο Brian απέρριψε τη χημειοθεραπεία και ήθελε να ακολουθήσει την εναλλακτική θεραπεία που βασίζεται στο έργο του Ιταλού ογκολόγου Tullio Simoncini « Cancer Is A Fungus … And It Is Curable » ( Ο Καρκίνος Είναι Μύκητας … Και Θεραπεύεται ) το οποίο έχω αναφέρει στο newsletter μου.
Ο Simoncini ήταν ένας κορυφαίος χειρούργος-ογκολόγος στην Ιταλία που είχε κουραστεί να βλέπει παιδιά να πεθαίνουν όχι απλά απ’ τον καρκίνο αλλά απ’ τη χημειοθεραπεία και την ακτινοθεραπεία. Στα βιβλία μου το περιγράφω ως « Dying to be cured » (Πεθαίνεις για να θεραπευτείς ).

Σκέφτηκε ότι έπρεπε να υπάρχει κάποιος καλύτερος τρόπος θεραπείας και άρχισε να επανεξετάζει την ασθένεια του καρκίνου απ’ το μηδέν και χωρίς προκαταλήψεις σχετικά με το τι ήταν και πως μπορούσε να νικηθεί.

Tullio Simoncini
Η έρευνα που ακολούθησε και η εμπειρία του στο χώρο της ογκολογίας και της χειρουργικής τον οδήγησαν στην ανακάλυψη ότι ο καρκίνος προκαλείται από ένα μύκητα γνωστό ως Candida. Σχεδόν όλοι έχουν Candida, έναν οργανισμό που μοιάζει με ζυμομύκητα, αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα γιατί το ανοσοποιητικό σύστημα τον ελέγχει. Το πρόβλημα παρουσιάζεται μόνο όταν το ανοσοποιητικό σύστημα βρίσκεται σε καταστολή και είναι εξασθενισμένο (από το άγχος, τα φάρμακα, τα ναρκωτικά, τα συντηρητικά τροφίμων, την ηλεκτρομαγνητική μόλυνση κτλ. ή αλλιώς τη « σύγχρονη ζωή »). Τότε η Candida μεταμορφώνεται σε έναν ισχυρό μύκητα που μπορεί να βγει εκτός ελέγχου και να κατακλύσει το σώμα και τα όργανα του.

Το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά με πανικό σε αυτή την εξάπλωση του μύκητα κατασκευάζοντας κυτταρικά τοιχώματα ή φράγματα – τα οποία είναι γνωστά ως « καρκινικοί όγκοι » – για να προστατέψει το σώμα απ’ την επίθεση των μυκήτων.
Αυτό δεν είναι τόσο μια κυτταρική δυσλειτουργία όσο μια απελπισμένη προσπάθεια αναχαίτισης της επίθεσης του μύκητα. Όταν τμήματα του μύκητα αποσπώνται και κατακλύζουν άλλα μέρη του σώματος, το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά με τον ίδιο τρόπο και έτσι έχουμε αυτό που ονομάζεται δευτερεύων καρκίνος.


Μπορείς να δοκιμάσεις να αφαιρέσεις τη ρίζα του προβλήματος χειρουργικά αλλά αν ο μύκητας είναι ακόμα ενεργός θα επιστρέψει απλά κάπου αλλού. Γι’ αυτό το ποσοστό επιβίωσης για ασθενείς με καρκίνο των πνευμόνων στο Ηνωμένο Βασίλειο πχ. είναι μόλις 29.7% μετά από ένα χρόνο και 8.8% μετά από πέντε χρόνια.
Ο Simoncini ξεκίνησε την ανακάλυψη του όταν αναρωτήθηκε γιατί υπήρχαν πάντα λευκές μπαλίτσες γύρω απ’ τον καρκινικό όγκο όποτε έκανε εγχείρηση σε καρκινοπαθείς. Και τότε συνειδητοποίησε γιατί συνέβαινε αυτό.



             Η Candida, όπως βλέπετε εδώ και στους καρκινικούς όγκους παραπάνω, είναι λευκή.
Πριν λίγους μήνες μοιράστηκα με τον Tullio Simoncini μια ημερήσια παρουσίαση που είχε οργανωθεί απ’ τον Mike Lambert της κλινικής Shen ένα δρόμο πιο κάτω απ’ το σπίτι μου και ο Tullio με εντυπωσίασε βαθύτατα ως άνθρωπος και ως επιστήμονας. Έχει πάθος να βοηθάει ανθρώπους που δεν θα χρειαστεί να πεθάνουν αν φροντιστούν όπως πρέπει και ακολουθήσουν θεραπευτική αγωγή με μια από τις ισχυρότερες αντιμυκητιακές ουσίες στον πλανήτη – τη διττανθρακική σόδα (δηλαδή τη μαγειρική σόδα ) ναι αυτό το πράγμα που μπορείς να αγοράσεις στο σούπερ μάρκετ δίνοντας ένα γελοίο ποσό.

Πως μπορεί το βασικό συστατικό του μπέικιν πάουντερ να σκοτώνει τον καρκίνο; Είναι απίστευτα αποτελεσματικό στο να σκοτώνει το μύκητα Candida και όταν αυτό συμβαίνει, το ανοσοποιητικό σύστημα διαλύει το κυτταρικό φράγμα – τον όγκο – γιατί δε χρειάζεται πλέον.


Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι γνώριζαν για τις θεραπευτικές ιδιότητες των αντιμυκητιακών ουσιών και Ινδικά βιβλία γραμμένα πριν από χιλιάδες χρόνια πραγματικά συνιστούν αυτές με τη μεγαλύτερη δραστικότητα για τη θεραπεία του καρκίνου. Επειδή ο καρκίνος δε μπορεί να υπάρξει σε ένα αλκαλικό περιβάλλον – ο μύκητας μπορεί να υπάρξει μόνο σε ένα όξινο περιβάλλον και υπάρχει τόσος καρκίνος τριγύρω επειδή η διατροφή και ο τρόπος ζωής έχουν κάνει τα σώματα των ανθρώπων απίστευτα όξινα. Ακόμα και το άγχος και τα αρνητικά συναισθήματα εμφανίζονται χημικά ως οξέα στο σώμα.

Τι είναι η διττανθρακική σόδα; Μια ισχυρή αλκαλική ουσία.

Η αλκαλοποίηση του σώματος αυξάνει επίσης την παροχή του οξυγόνου στην πληγείσα απ’ τον καρκίνο περιοχή και ο καρκίνος δε μπορεί να επιβιώσει σε μια ατμόσφαιρα πλούσια σε οξυγόνο. Η διττανθρακική σόδα είναι πολύ πιο αποτελεσματική από τα αντιμυκητιακά φάρμακα και έχει ένα άλλο φοβερό πλεονέκτημα – οι μύκητες δε μπορούν να μεταλλαχθούν ώστε να αναπτύξουν νέα στελέχη με ανοσία σ’ αυτή όπως μπορεί να συμβεί με τα άλλα φάρμακα.

Στην παρουσίαση του Simoncini είδα εντυπωσιακές φωτογραφίες από το στάδιο πριν τη θεραπεία και μετά απ’ αυτή και παρακολούθησα ένα πλήθος ανθρώπων που είχαν να διηγηθούν επιβλητικές ιστορίες για τις « θαυματουργές » θεραπείες τους και την ανάρρωση τους ακόμα κι από προχωρημένα στάδια του καρκίνου.

Εδώ μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμα της διττανθρακικής σόδας στην αφαίρεση των μαύρων μαζών των καρκίνων.

Έναν Αμερικάνο τον έστειλαν στο σπίτι του απ’ το νοσοκομείο και του είπαν απλά να απολαύσει το χρόνο που του απέμενε γιατί δε γινόταν τίποτα, αλλά όταν πέτυχε τυχαία το Simoncini στο διαδίκτυο και πήγε για θεραπεία στην Ιταλία επέστρεψε στο νοσοκομείο για να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Μία κυρία μίλησε για το πως θεραπεύτηκε από τον καρκίνο του μαστού μέσα σε επτά μέρες. Ο ίδιος γνωρίζω ότι πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν δει τους καρκίνους τους να εξαφανίζονται έπειτα από τη θεραπεία του Simoncini και άλλοι γιατροί έχουν αρχίσει να ακολουθούν το παράδειγμα του, αν και πάντα κάτω από τις τρομερές πιέσεις των ιατρικών οργανισμών και των κυβερνητικών αρχών που χρηματοδοτούνται και ελέγχονται απ’ τα καρτέλ των φαρμακευτικών εταιρειών που θέλουν να συντρίψουν οποιαδήποτε εναλλακτική θεραπεία πάει κόντρα στο νυστέρι, τη χημειοθεραπεία και την ακτινοθεραπεία.

Όταν ο Simoncini ανακάλυψε ότι η θεραπεία του είχε αποτέλεσμα, προσέγγισε τους επίσημους ιατρικούς οργανισμούς στην Ιταλία για να ζητήσει να γίνουν κλινικές δοκιμές ώστε να αποδείξει πόσο αποτελεσματική ήταν. Αν το ιατρικό κατεστημένο ενδιαφερόταν πραγματικά για τους ασθενείς και το καλό τους θα άρπαζε αυτή την ευκαιρία. Αντί γι’ αυτό όμως φρόντισαν να αφαιρέσουν την άδεια ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος απ’ τον Simoncini και επιχείρησαν να σταματήσουν τη θεραπεία του ενώ οργάνωσαν τη διαπόμπευση του απ’ τα Μ.Μ.Ε και τον απείλησαν με φυλάκιση. Τον διέγραψαν απ’ τον ιατρικό οργανισμό της Ιταλίας και δεν τον άφηναν να βλέπει ασθενείς λόγω « της χρήσης μη εγκεκριμένων θεραπειών ».

Αυτοί και οι όμοιοι τους σε όλο τον κόσμο είναι άρρωστοι με όλη τη σημασία της λέξης. Άρρωστοι στην καρδιά και άρρωστοι στο μυαλό. Όσο για το αν είναι άρρωστοι στην ψυχή έχω αμφιβολίες γιατί μπορεί να μην έχουν καν ψυχή.
Η εμπειρία του Brian Haw αποτελεί ένα τυπικό παράδειγμα του τι συμβαίνει. Του εξήγησα τη θεραπεία και του κανόνισα μια συνάντηση με τον Mike Lambert απ’την κλινική Shen, ο οποίος με τη σειρά του κανόνισε γι’ αυτόν μια τηλεφωνική συνομιλία με τον Tullio Simoncini.

                         Mike Lambert
Ο Mike Lambert απ’ την κλινική Shen

Τότε ήταν που άρχισαν τα προβλήματα. Ήταν φανερό ότι είχε γίνει βούκινο στο νοσοκομείο του Λονδίνου που νοσηλευόταν ο Brian αυτό που σχεδιάζαμε και ξαφνικά ο Mike δέχθηκε ένα τηλεφώνημα απ’ το Βρετανικό Γενικό Ιατρικό Συμβούλιο που τον προειδοποιούσε να μην τολμήσει να εφαρμόσει καμία τέτοια θεραπεία στη Βρετανία – κάτι που ούτως ή άλλως δεν είχε πρόθεση να κάνει.

Ακόμα, ο Tullio Simoncini χρειαζόταν να δει τις γνωματεύσεις και τις ακτινογραφίες του Brian ώστε να μάθει που ακριβώς βρισκόταν ο καρκίνος και να εκτιμήσει πόσο προχωρημένος ήταν. Όμως το νοσοκομείο τις κρατούσε για εβδομάδες και δε μας άφηνε να τις πάρουμε πράγμα που έκανε αδύνατη τη διάγνωση για τη θεραπεία του. Έτσι χάθηκε χρόνος.

Πήγα με τον Mike να δούμε τον Brian και να ρωτήσουμε το προσωπικό του νοσοκομείου τι στα κομμάτια γινόταν με τις γνωματεύσεις και δεν του τις έδιναν. Στην πραγματικότητα ήταν αφημένες στο γραφείο της πτέρυγας αλλά δε μπορούσαν να του τις παραδώσουν χωρίς άδεια από τη διεύθυνση του νοσοκομείου και μας είπαν ότι έπρεπε να περάσουν 40 μέρες – ναι 40 μέρες – για να τις παραδώσουν στον ασθενή.

Τι νόημα έχει αυτό; Οι περισσότεροι ασθενείς μέχρι τότε είτε θα έχουν πεθάνει είτε θα έχουν πάρει εξιτήριο. Εξέφρασα ανοιχτά το πως αισθανόμουν για αυτή την εξωφρενική κατάσταση και την άλλη μέρα μας έδωσαν αυτά που θέλαμε. Αλλά όταν τα στείλαμε στον Simoncini μας είπε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τις αξονικές τομογραφίες – ήταν θολές, αλλοιωμένες και αδύνατο να διαβαστούν σωστά.

Αυτό έχει ζωτική σημασία για τον εξής λόγο. Όταν η διττανθρακική σόδα διαλυμένη σε νερό έρθει σε επαφή με τον μύκητα, τον αφήνει νεκρό – κάθε φορά. Γι’ αυτό, με εξαίρεση τον καρκίνο των οστών, μπορείς να καταστρέψεις σχεδόν κάθε καρκινικό όγκο αν καταφέρεις να εναποθέσεις το διάλυμα της διττανθρακικής σόδας πάνω στον μύκητα/όγκο.
Αν αυτή η θεραπεία ήταν σε μεγάλο βαθμό διαθέσιμη στα νοσοκομεία, τότε δε θα υπήρχε αυτό το πρόβλημα γιατί μέσω μιας χειρουργικής επέμβασης το διάλυμα θα μπορούσε να εγχυθεί οπουδήποτε. Επίσης αυτό μπορεί να γίνει χωρίς καμία επέμβαση αν η περιοχή του σώματος που μας αφορά αιματώνεται καλά γιατί η διττανθρακική σόδα μπορεί να εισαχθεί στην κυκλοφορία του αίματος όσο πιο κοντά γίνεται στο μύκητα και το αίμα θα την πάει στο σημείο που θέλουμε.

Σε μερικά είδη καρκίνου, όπως του λάρυγγα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από του στόματος και στον καρκίνο του δέρματος φυσικά τα πράγματα είναι πιο απλά – τοποθετείται πάνω του – όπως μπορείτε να δείτε δεξιά στην εικόνα από το πριν και το μετά.

Χειρουργικές επεμβάσεις για αυτή τη ριζοσπαστική θεραπεία δεν επιτρέπονται εξαιτίας του ιατρικού κατεστημένου που υπηρετεί τα συμφέροντα των φαρμακοβιομηχανιών και έτσι ο Tullio Simoncini έπρεπε να αναπτύξει τη χρήση των ενδοσκοπίων, τα οποία είναι μακριά σωληνάκια που χρησιμοποιούν οι γιατροί για να δουν το εσωτερικό του σώματος χωρίς να κάνουν εγχείρηση. Κάτι τέτοιο επιτρέπει στη διττανθρακική σόδα να τοποθετηθεί κατευθείαν πάνω στον καρκίνο – μύκητα.

Αυτό σήμαινε ότι, μετά τον εξοστρακισμό του απ’ την ιατρική κοινότητα επειδή βρήκε μια αποτελεσματική θεραπεία για τον καρκίνο, ο Simoncini έπρεπε να συνεργαστεί με ιδιωτικές κλινικές που έχουν ιατρικό προσωπικό με άδεια να χρησιμοποιεί τα ενδοσκόπια και αυτό έχει κάνει τη θεραπεία πολύ πιο ακριβή απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα. Η διττανθρακική σόδα από μόνη της είναι τόσο φτηνή όσο τα πατατάκια.

Όλα αυτά μπορούν να κάνουν την οργάνωση της θεραπείας μια πολύ δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία και προς τιμήν του ο Mike Lambert έκανε τουλάχιστον 100 τηλεφωνήματα καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βρεθεί μια κλινική στην οποία ο Brian Haw θα μπορούσε να κάνει τη θεραπεία.

Τότε όμως έφτασαν τα νέα ότι οι Ιταλικές αρχές είχαν κινηθεί και πάλι δικαστικά ενάντια στον Simoncini για να του απαγορέψουν ακόμα και τη συνεργασία με τις Ιταλικές κλινικές και το προσωπικό τους που τον βοηθούσε στο έργο του.

Δε βλέπουν καμία ειρωνεία ή αντίφαση στο γεγονός ότι όπως μου είπε ο Mike Lambert : « Η διττανθρακική σόδα χορηγείται συχνά ενδοφλέβια σε περιπτώσεις μεταβολικής οξέωσης, νεφρικών δυσλειτουργιών κτλ., και μερικές φορές χρησιμοποιούνται διαλύματα με περιεκτικότητα 8,4% ενώ ο Tullio Simoncini χρησιμοποιεί διαλύματα με ανώτατη περιεκτικότητα 5%.

Αυτό δείχνει την απελπισμένη προσπάθεια του ιατρικού κατεστημένου που ελέγχεται από τις φαρμακοβιομηχανίες να εμποδίσει τον κόσμο να δει πόσο αποτελεσματική είναι αυτή η θεραπεία. Αλλά από που κι ως που μπορεί να περιμένει κανείς συμπαράσταση ή τιμιότητα από ένα σύστημα ελέγχου που δεν έχει πρόβλημα να στοχοποιεί πόλεις ολόκληρες με άμαχο πληθυσμό και να ενορχηστρώνει γεγονότα σαν αυτά της 11/9 και άλλες εκτρωματικές πράξεις;

Αυτή είναι η νοοτροπία με την οποία έχουμε να κάνουμε και το κατεστημένο είναι τρομοκρατημένο στην ιδέα ότι κάποιος επώνυμος άνθρωπος με κύρος θα θεραπευτεί με αυτό τον τρόπο και με το παράδειγμα του θα καταστρέψει το Μαγαζάκι του Τρόμου των φαρμακευτικών εταιρειών και των μεγαλογιατρών δίνοντας δημοσιότητα στην αποτελεσματικότητα αυτής της θεραπείας και εκθέτοντας τις συστηματικές προσπάθειες για την απόκρυψη της.

Επίσης έχω επισημάνει το έργο δύο Βρετανών επιστημόνων και ερευνητών, των καθηγητών Gerry Potter και Dan Burke, οι οποίοι ανακάλυψαν την αποτελεσματικότητα μερικών φυσικών αντικαρκινικών ουσιών που ονομάζονται σαλβεστρόλες (salvestrols στο πρωτότυπο κείμενο ) και οι οποίες βρίσκονται σε πολλά φρούτα και λαχανικά. Τι ρόλο έχουν οι σαλβεστρόλες στα φρούτα και τα λαχανικά; Να σκοτώνουν τους μύκητες!!!

Η ριζοσπαστική δουλειά των Potter και Burke μας δίνει τη δυνατότητα και να θεραπεύσουμε τον καρκίνο και να προστατευθούμε απ’ αυτόν αλλά για μια ακόμα φορά έχουμε την επανάληψη του γνωστού πια σκηνικού – οι ερευνητές παρενοχλούνται συνεχώς και το έργο τους υπονομεύεται απ’ το ιατρικό κατεστημένο που δεν επιθυμεί την επιτυχία τους.

Στο τέλος ο Mike Lambert παρά τις αναποδιές τα κατάφερε και κανονίστηκε ο Brian Haw να ξεκινήσει θεραπεία σε κάποια Ευρωπαϊκή χώρα μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες κι όλα αυτά χάρη στην εκπληκτική ανταπόκριση σας στην έκκληση που έκανα αυτή την εβδομάδα μέσα απ’ την ιστοσελίδα για δωρεά χρημάτων ώστε να καλυφθούν τα έξοδα θεραπείας, μετακινήσεων και διαμονής του Brian Haw.

Η ανακούφισή μου δεν περιγράφεται μετά απ’ όλο αυτό το διάστημα που χάσαμε χρόνο εξαιτίας των συνθηκών στις οποίες αναφέρθηκα προηγουμένως.
Δεν υπάρχουν εγγυήσεις για το αν θα γίνει καλά ο Brian, ακόμα πρέπει να βρεθεί η ακριβής θέση του καρκίνου, σε πόσο προχωρημένο στάδιο βρίσκεται κ.ο.κ αλλά του δόθηκε η καλύτερη δυνατή ευκαιρία παρά τις πιθανότητες που είναι εναντίον του λόγω του πολύ χρόνου που ήδη έχει χαθεί.

Πόση κακία υπάρχει στον κόσμο όταν για να κανονίσεις μια θεραπεία που θα μπορούσε να βοηθήσει έναν καρκινοπαθή πρέπει να κάνεις τα αδύνατα δυνατά;
Πως είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι είμαστε ελεύθεροι όταν δεν έχουμε καν το δικαίωμα να αποφασίσουμε ποια θεραπεία θα επιλέξουμε για το ίδιο μας το σώμα που καταρρέει; Για σκεφτείτε το. Αυτό και μόνο το γεγονός δείχνει ξεκάθαρα ότι ο φασισμός βασιλεύει στον κόσμο που ζούμε.

Το μέγεθος της επίθεσης ενάντια στην υγεία των ανθρώπων μπορεί να φανεί απ’ την παρακάτω ιστορία – αυτής του ήλιου. Μας λένε να φοβόμαστε τον ήλιο και να μένουμε μακριά απ’ αυτόν ή να απλώνουμε πάνω μας χημικές αντηλιακές κρέμες για να προστατευθούμε από τον καρκίνο του δέρματος.

Κατά τον ίδιο τρόπο, μας λένε να φοβόμαστε τη χοληστερόλη και να προσπαθούμε να την κρατήσουμε χαμηλά, μειώνοντας την κατανάλωση ζωικών λιπαρών και παίρνοντας φάρμακα γνωστά ως στατίνες που αποφέρουν κέρδη πολλών δισεκατομμυρίων στις φαρμακοβιομηχανίες, για να αποτρέψουμε τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπαθειών.
Αλλά όπως μου είπε ο Mike Lambert αυτή την εβδομάδα και οι δύο αυτές εκστρατείες – ενάντια στην έκθεση στον ήλιο και ενάντια στη χοληστερόλη – μαζί με τη συνακόλουθη προπαγάνδα τους είναι κατά βάση συνδεδεμένες μεταξύ τους και έχουν σχεδιαστεί για να μας καταστρέψουν σωματικά, νοητικά και συναισθηματικά, όπως θα σας εξηγήσω παρακάτω.

Ο στόχος τους είναι η μείωση της ποσότητας μιας ουσίας που λέγεται βιταμίνη D3 και η οποία παράγεται όταν το δέρμα μας εκτίθεται στις υπεριώδεις ακτίνες B του ήλιου ( UVB ) ενώ μπορούμε επίσης να τη βρούμε σε τροφές όπως τα λιπαρά ψάρια, το κρέας, τα μανιτάρια και τα αυγά. Η ανεπάρκεια της βιταμίνης D3 σχετίζεται με καταστάσεις όπως ραχίτιδα, απώλεια οστικής μάζας, καρκίνο, σκλήρυνση κατά πλάκας, ρευματοειδή αρθρίτιδα, διαβήτη, Πάρκινσον και Αλτσχάιμερ. Η έλλειψη της βιταμίνης D3 μπορεί επίσης να προκαλέσει κατάθλιψη.

Βιταμίνη D3: Το καλύτερο μυστικό της φαρμακοβιομηχανίας

Όταν πασαλείφεστε με αντηλιακές κρέμες μπλοκάρετε την απορρόφηση της ηλιακής ακτινοβολίας που είναι απαραίτητη για την παραγωγή της βιταμίνης D3 απ’ το σώμα και οι χημικές ουσίες της αντηλιακής κρέμας είναι αυτές που προκαλούν τον καρκίνο του δέρματος – όχι ο ήλιος.


Φυσικά θα καείτε αν καθίσετε υπερβολική ώρα στον ήλιο – αυτό είναι μια άλλη ιστορία και δική σας επιλογή – αλλά χρειάζεστε λίγη ωρίτσα έξω στη λιακάδα για να αποκτήσετε μια επαρκή ημερήσια δόση βιταμίνης D3 ( στην πραγματικότητα δεν είναι βιταμίνη αλλά ορμόνη όπως μου λέει ο Mike Lambert ). Η χρονική διάρκεια της απαραίτητης έκθεσης στον ήλιο είναι περίπου 20 λεπτά με μισή ώρα τη μέρα για τα άτομα με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα και 3 με 6 φορές περισσότερη για τα άτομα με σκουρόχρωμη επιδερμίδα.

Ορίστε λοιπόν πια είναι η σύνδεση με την εκστρατεία που έχουν εξαπολύσει εδώ και πολλά χρόνια ενάντια στη χοληστερόλη – η χοληστερόλη είναι αυτή που μεταβολίζει ( προκαλεί μια χημική αντίδραση που μετατρέπει ) τις ακτίνες του ήλιου σε βιταμίνη D3. Ο συνδυασμός αντηλιακών και μειωμένης χοληστερόλης έχει ως επακόλουθο την ανεπάρκεια βιταμίνης D3 και έτσι υπάρχουν περισσότερες περιπτώσεις καρκίνων, σκλήρυνσης κατά πλάκας, ρευματοειδούς αρθρίτιδας, διαβήτη, Πάρκινσον, Αλτσχάιμερ, παθήσεων των οστών, κατάθλιψης και νοητικής υστέρησης.

Η εμμονή με τις χαμηλές σε λιπαρά και χοληστερόλη δίαιτες είναι σχεδιασμένη απ’ αυτούς που δουλεύουν παρασκηνιακά ώστε να οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια τον κόσμο στις παραπάνω ασθένειες αλλά και σε άλλες.


Η χοληστερόλη αποτελεί ένα βασικό δομικό στοιχείο των κυττάρων και όπως λέει ο Mike Lambert είναι απαραίτητη για … το σώμα, τα μαλλιά, το δέρμα, την αναδόμηση των νυχιών, τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, την παραγωγή των ορμονών συμπεριλαμβανομένων των αρσενικών και των θηλυκών σεξουαλικών ορμονών, για να μπορούν τα κύτταρα να απορροφούν θρεπτικά συστατικά και να αποβάλλουν τις άχρηστες ουσίες, για την αποκατάσταση των τραυματισμένων μυών συμπεριλαμβανομένου και του καρδιακού μυ. Επίσης η μειωμένη χοληστερόλη ανακόπτει τη διαδικασία ανάπτυξης και επιδιόρθωσης των κυττάρων ενώ ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που πάσχουν από κατάθλιψη και σκέφτονται την αυτοκτονία έχουν βρεθεί να έχουν χαμηλή χοληστερόλη.
Υπάρχει μεγαλύτερη ειρωνεία απ’ το να μειώνουν την ποσότητα ενός στοιχείου βασικού για την επιδιόρθωση του καρδιακού μυ δήθεν για να προστατέψουν τον κόσμο απ’ τις καρδιοπάθειες, ακόμα και όταν κάποιος έχει υποστεί ζημιά στον καρδιακό μυ; Γνωρίζετε ότι περίπου το 75% αυτών που παθαίνουν ανακοπή έχουν φυσιολογικά επίπεδα χοληστερόλης;


Αυτό είναι το βασικό μοτίβο που παρατηρεί κανείς όταν εμβαθύνει αρκετά την έρευνα του για την παγκόσμια συνωμοσία. Τα πράγματα που είναι τα πιο σημαντικά για την ευημερία του ανθρώπου και για τη σωματική, τη νοητική και τη συναισθηματική του υγεία, δαιμονοποιούνται από το σύστημα για να μας κάνει να τα φοβόμαστε – όπως ακριβώς δαιμονοποιούν το διοξείδιο του άνθρακα, ένα βασικό συστατικό για τη ζωή στη Γη. Η πλεκτάνη είναι τόσο καλοστημένη που ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας των περισσότερων ερευνητών και συγγραφέων που ασχολούνται με τις θεωρίες συνωμοσίας.


Η « θεραπεία » για τη χοληστερόλη – η « θεραπεία » για ένα συστατικό βασικό για τη λειτουργία του σώματος – είναι τα φάρμακα που λέγονται στατίνες και τα οποία είναι σχεδιασμένα ώστε να χαμηλώνουν τη χοληστερόλη και έχουν ως αποτέλεσμα όλες τις συνέπειες που περιέγραψα παραπάνω και πολλές άλλες ακόμα. Περίπου 7 εκατομμύρια άνθρωποι παίρνουν τακτικά αυτά τα φάρμακα τώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο ( τα οποία στοιχίζουν κάθε χρόνο 450 εκατομμύρια λίρες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ) και υπολογίζεται ότι 40 εκατομμύρια άνθρωποι τα χρησιμοποιούν στις Η.Π.Α. Τώρα μάλιστα η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής έχει δώσει οδηγίες και επιδιώκει να εξετάζονται τα παιδιά από δύο χρονών για τα επίπεδα της χοληστερόλης τους και μερικά να αρχίζουν τη « θεραπεία » τους με στατίνες από την ηλικία των οκτώ ετών.


Αλλά εδώ είναι το ζουμί …

Οι στατίνες μπλοκάρουν την παραγωγή μιας ουσίας απ’ το συκώτι που λέγεται συνένζυμο Q10 (CoQ10) πράγμα το οποίο στη συνέχεια μπλοκάρει την παραγωγή χοληστερόλης – μια μελέτη του πανεπιστημίου της Κολούμπια αποκάλυψε ότι τα επίπεδα του συνένζυμου Q10 μειώνονταν κατά 50% μέσα σε 30 μόλις μέρες απ’ την έναρξη της « θεραπευτικής » αγωγής με στατίνες. Κι όμως το συνένζυμο Q10 έχει ζωτική σημασία για την παραγωγή ενέργειας στους μυς και χωρίς αυτό ο καρδιακός μυς δε λειτουργεί σωστά πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή ανεπάρκεια!


Όπως λέει ο Mike Lambert, οι ερευνητές έχουν ανακαλύψει ότι αν τα επίπεδα του συνένζυμου Q10 πέσουν κατά 75% τότε το παιχνίδι έχει τελειώσει. Ο Mike έχει να πει ακόμα : « Όταν πλησιάζουμε την ηλικία των 80 ετών ( ή και πολύ νωρίτερα ), η ικανότητα του σώματος μας να παράγει το συνένζυμο Q10 πέφτει κατακόρυφα, μειώνεται κατά 65%, οπότε μπορείτε να φανταστείτε τι συμβαίνει όταν κάποιος ηλικιωμένος παίρνει στατίνες ».
Επίσης μας ενθαρρύνουν να καταναλώνουμε τα λεγόμενα τρανς λιπαρά, γνωστά κυρίως ως ακόρεστα λιπαρά, για να προστατέψουμε την καρδιά μας παρότι σε κλινικές μελέτες που έχουν γίνει το συγκεκριμένο είδος λιπαρών έχει βρεθεί να σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου!

Για μια ακόμα φορά, εδώ και πολλά χρόνια συναντώ το ίδιο πράγμα, η αλήθεια είναι το ακριβώς αντίθετο απ’ αυτό που μας λένε και το αποτέλεσμα είναι το αντίθετο απ’ αυτό που υποστηρίζουν τα καρτέλ των φαρμακοβιομηχανιών και ο στρατός γουρουνιών τους που κατέχει κυβερνητικά αξιώματα, το ιατρικό κατεστημένο και τα Μ.Μ.Ε.

Άλλες παρενέργειες από τις στατίνες περιλαμβάνουν τον αυξημένο κίνδυνο ηπατικής και νεφρικής ανεπάρκειας, τις μυοπάθειες, τον καταρράκτη,τη δυσκοιλιότητα ή τη διάρροια, τους πονοκεφάλους, την αϋπνία, την απώλεια όρεξης, τον πόνο ή την απώλεια της αίσθησης στις νευρικές απολήξεις, νοητικές και νευρολογικές διαταραχές όπως έντονη νευρικότητα και απώλεια μνήμης.


Ο Σουηδός γιατρός και ειδικός στη χοληστερόλη Dr Uffe Ravnskov ανέφερε σχετικά με τις παρενέργειες των στατινών : « Η χοληστερόλη έχει ζωτική σημασία για την ανάπτυξη και τη λειτουργία του εγκεφάλου γι’ αυτό δε μου κάνει εντύπωση που εμφανίζονται διάφορα ψυχολογικά προβλήματα ». Οι κλινικές δοκιμές των φαρμάκων είναι στημένες ως συνήθως και τα αποτελέσματα τους αλλοιώνονται για να παραμείνουν κρυφές οι αρνητικές συνέπειες που μπορεί να έχουν. Ο Dr Ravnskov λέει ότι ο λόγος για τον οποίο οι στατίνες θεωρούνται ασφαλή φάρμακα είναι το ότι στις κλινικές δοκιμές δε συμπεριλαμβάνονται άνθρωποι που είναι πιθανό να παρουσιάσουν προβλήματα υγείας. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι σε μια τέτοια
« δοκιμή », τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν το 2005 στο ιατρικό περιοδικό της Νέας Αγγλίας ( New England Journal of Medicine ) το 46% από τους 18.000 ανθρώπους που είχαν επιλεγεί αρχικά αποκλείστηκε είτε επειδή είχε κάποια ασθένεια είτε επειδή δεν είχε την επιθυμητή ανταπόκριση στο φάρμακο. Σπουδαία δοκιμή!

Οι φαρμακοβιομηχανίες έρχονται – θέλουμε μόνο το καλό σου …

Μιλάμε για μεγάλη σαπίλα και όπως πάντα ο στόχος που επιδιώκεται είναι η καταστροφή της υγείας και της ευημερίας των ανθρώπων σε μαζική κλίμακα με απώτερο σκοπό την εξολόθρευση των ηλικιωμένων και τον αποπληθυσμό γενικότερα. Και αυτό είναι απλώς ένα απ’ τα εκατομμύρια παραδείγματα που υπάρχουν.

Γι’ αυτό το λόγο οι σύγχρονες ποικιλίες φρούτων και λαχανικών έχουν τροποποιηθεί ώστε να έχουν μια πολύ μικρή περιεκτικότητα σε σαλβεστρόλες – που είναι φυσικές αντικαρκινικές ουσίες – και γι’ αυτό στη σύγχρονη εκβιομηχανισμένη γεωργία χρησιμοποιούνται μυκητοκτόνα χημικά για να σκοτώνονται οι μύκητες με τεχνητό τρόπο ώστε να μη βρεθούν τα φυτά στην ανάγκη να κατασκευάσουν σαλβεστρόλες για να προστατευθούν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μπορείς να βρεις αξιόλογες ποσότητες από σαλβεστρόλες μόνο στα βιολογικά προϊόντα ( ο όρος αυτός έχει εκφυλιστεί και έχει αλλοιωθεί η έννοια του εξαιτίας των αλυσίδων σουπερμάρκετ και πολλών προμηθευτών ) και γι’ αυτό τα καρτέλ της βιοτεχνολογίας έχουν εξαπολύσει μια μεγάλη εκστρατεία ενάντια στη βιολογική γεωργία.

Επίσης μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι τα πιο διαδεδομένα μυκητοκτόνα που παράγονται από τις μεγάλες εταιρίες βιοτεχνολογίας σταματούν τη χημική αντίδραση που μετατρέπει τις σαλβεστρόλες στις αντικαρκινικές ουσίες που τις προορίζει η φύση να είναι.

Ούτε είναι τυχαίο το ότι η φθορίωση του νερού στα υδραγωγεία έχει ολέθριες συνέπειες για το μυαλό και το σώμα των ανθρώπων. Διαβάστε Χίλιοι επιστήμονες προειδοποιούν για τις συνέπειες του φθορίου στην υγεία μας

Όλα είναι προσεκτικά σχεδιασμένα ώστε να παγιδευθεί η ανθρωπότητα σε μια κόλαση όπου βασιλεύουν οι αρρώστιες και ο θάνατος και πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας για να μπει ένα τέλος σε αυτή την παγκόσμια γενοκτονία.
Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες για την απραξία. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για να σωπαίνουμε. Με τόσα πολλά στοιχεία που έχουμε διαθέσιμα, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.


Σημείωση Εναλλακτικής Δράσης

Αν και το άρθρο είναι αναδημοσίευση από άλλο φιλικό blog, εμείς θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είμαστε υπέρ της καταδίκης της συμβατικής ιατρικής επιστήμης στο σύνολό της, αλλά σίγουρα είμαστε υπέρ της απερίφραστης καταδίκης των σύγχρονων μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών οι οποίες αισχροκερδούν μέσω της ασθένειας και φροντίζουν να θάβονται όλες οι αποτελεσματικές φυσικές θεραπείες, μόνο και μόνο διότι δεν μπορούν να πατεντάρουν τον ήλιο, τον αέρα, το νερό και τη φύση…. (ακόμα τουλάχιστον), ενώ ταυτόχρονα φροντίζουν κάθε φάρμακο να έχει επαρκείς παρενέργειες, ώστε ο οργανισμός να μην μπορεί ποτέ να φτάσει σε πλήρη ίαση.

Ψάξτε πρώτα την ψυχολογική αιτία της ασθένειας, έπειτα τις φυσικές θεραπείες που μας προτείνει η ίδια η φύση, έπειτα οποιαδήποτε άλλη μη χημική – εναλλακτική θεραπεία και τελευταία πρέπει να είναι η χημική συμβατική θεραπεία (πάντα εφόσον ο χρόνος ή η περίπτωση μας το επιτρέπει).

http://enallaktikidrasi.com
Επιμέλεια: Αρτεμις Ζήση

Δες πώς η Αθήνα αλλάζει σε 7 λεπτά

Το video του «Rethink Athens» μας κάνει πιο αισιόδοξους

Η στοά Αρσακείου και τα 19 κενά δωμάτιά της φιλοξενούν τις 33 οριστικές μελέτες του σχεδίου ανάπλασης του κέντρου της πόλης με άξονα την Πανεπιστημίου. Δεν θέλεις να δεις από κοντά πώς θα υλοποιηθεί το όραμα του Rethink Athens (οργάνωση-παραγωγή: Ίδρυμα Ωνάση) για ένα άλλο κέντρο;

19/2 - 10/3, Στοά Αρσακείου, Πανεπιστημίου 47-49/ Σταδίου 44-46/ Αρσάκη 4-6






http://www.athensvoice.gr

Έτσι μας έκλεισαν το σπίτι - Φόρτωσαν με χρέη 3.000.000 ιδιοκτήτες


«Τα λεφτά σας ή τα σπίτια σας» από 3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων ζητά το κράτος – Αύξηση κατά 748% σε φόρους και επιβαρύνσεις από το 2009 έως σήμερα – Περί τα 3,93 δισ. ευρώ προσδοκά να εισπράξει φέτος το Δημόσιο από τα σπίτια – Καταβαραθρώνονται οι τιμές, ο κόσμος παραχωρεί τις ιδιοκτησίες του για να γλιτώσει τον εφιάλτη της Εφορίας.

Η καταλήστευση της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια και ολοκληρώνεται φέτος, καθώς το κράτος ζητά να εισπράξει συνολικά φόρους ακινήτων 3,5 δισ. ευρώ από τους ιδιοκτήτες. Με χιλιάδες διατάξεις και υπέρογκους φόρους διάσπαρτους σε παλιούς και νέους νόμους -ακόμα και πριν από το μνημόνιο- το κράτος όχι μόνο έραψε κουστούμι στους ιδιοκτήτες για να πληρώνουν φόρους για εισοδήματα που δεν έχουν, με πρόσχημα τη φοροδιαφυγή την οποία δεν μπορεί να καταπολεμήσει η φορολογική διοίκηση, αλλά ουσιαστικά δεσμεύει και υποθηκεύει την ακίνητη περιουσία των Ελλήνων.

Η νομοθεσία για τους φόρους περιουσίας και εισοδήματος έχει γίνει λάστιχο, οι νόμοι διαρκώς αλλάζουν, τα δικαστήρια δεν προλαβαίνουν να τους ακυρώσουν, οι ελεγκτές της Εφορίας δεν ξέρουν πώς να τους εφαρμόσουν και οι ιδιοκτήτες δεν ξέρουν από πού τους έρχονται φόροι και χαράτσια και πώς να τα πληρώσουν. Το πλέγμα των μέτρων είναι έτσι δομημένο ώστε ο ιδιοκτήτης ακινήτων να φορολογείται από χίλιες μεριές, να φορτώνεται χρέη στην Εφορία και να μην μπορεί να ξεφύγει από πουθενά.

Το σχέδιο για δήμευση της ιδιωτικής περιουσίας μπαίνει στην τελική του φάση, μπλοκάροντας έτσι τις μεταβιβάσεις ακινήτων και ζητώντας υποθήκες για γονικές παροχές από 2,4 εκατομμύρια οφειλέτες του Ελληνικού Δημοσίου, με μαζικές κατασχέσεις ακινήτων αλλά και πλειστηριασμούς για χρέη σε Εφορία και τράπεζες, με στόχο να χάσουν οι καταχρεωμένοι πολίτες και την τελευταία «τρύπα» που τους έχει απομείνει για να ζουν. Ολα ξεκίνησαν από τη στιγμή που οι κυβερνήσεις κατέστησαν όλους τους Ελληνες «φόρου υποτελείς». Τα χτυπήματα κάτω από τη μέση ήταν πολλά, αλλά πλέον εκτυλίσσεται το τελευταίο επεισόδιο στο έργο που παίζεται επί τέσσερα χρόνια με σκηνικό τη χώρα μας.

protothema.gr

Άβατο, το χωριό των έγχρωμων Ελλήνων της Θράκης!


Στο Άβατο, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Ξάνθη και μακριά από τα μάτια του κόσμου, συναντά κανείς τους μαύρους Έλληνες της Θράκης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας και της Αλεξάνδρας Τζαβέλλα, που επισκέφθηκε το Άβατο, οι πρόγονοί τους ήρθαν στην Ελλάδα την εποχή της Τουρκοκρατίας, ως σκλάβοι των μπέηδων, και παρέμειναν στη χώρα μας. Σκλάβοι της άγνοιας είναι σήμερα οι απόγονοι εκείνων των Αφρικανών.

Έλληνες, με εξωτική όψη και μουσουλμανικά ονόματα, οι οποίοι δεν ξέρουν πότε ήρθαν και από πού. Κάποιοι θεωρούν ότι οι πρόγονοί τους ήρθαν ως μισθοφόροι των Άγγλων στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι ρίζες ενός ολόκληρου χωριού είναι αμελητέα ποσότητα στα κιτάπια της παγκόσμιας ιστορίας.

Μοναδικό στοιχείο που ρίχνει φως στο μυστήριο της παρουσίας τους στο Άβατο είναι το χρώμα του δέρματός τους: «Μαύροι, σαν το κασκόλ σου. Έτσι ήμασταν εδώ παλιά. Σήμερα έχουμε μείνει λίγοι» είπαν στη δημοσιογράφο όταν τους επισκέφθηκε στον πεδινό αγροτικό οικισμό τους.


Νωρίς το μεσημέρι, μιας παγερής ημέρας του Φεβρουαρίου, όπως περιγράφει η δημοσιογράφος, βρέθηκε στην καλύβα -όχι του μπαρμπα-Θωμά, αλλά- του μπαρμπα-Μεμέτογλου.
Στέκεται όρθιος στην αυλή, στρέφει τον καθρέφτη του στις λιγοστές ακτίνες του ήλιου και διορθώνει το σχήμα στο λεπτό γκρίζο μουστάκι του.

Πέντε-έξι άγριες χήνες περιφρουρούν την περιουσία του και επιτίθενται σαν κυνηγόσκυλα σε όποιον ξένο τολμά να εισέλθει απρόσκλητος στο σπίτι.

Η παρουσία της τις εξαγριώνει, κρώζουν σαν υστερικές και οι φωνές τους ξεσηκώνουν τα υπόλοιπα ζώα της αυλής. «Τι θέλεις κορίτσι μου;» ακούγεται από το βάθος η φωνή του ιδιοκτήτη.

«Καλωσήρθατε, μα πείτε μου και το λόγο. Γιατί ήρθατε σε εμένα; Είμαι παππούς» είπε με τη χαρακτηριστική θρακιώτικη προφορά.
«Αυτός είναι ο πιο μαύρος από όλους» της είχαν πει στο καφενείο οι συντοπίτες του. Τον λένε Μεμέτογλου Χακίχ, είναι 85 ετών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Άβατο.

«Εμείς εδώ γεννηθήκαμε, εδώ μεγαλώσαμε. Έλληνες είμαστε. Αυτή είναι η πατρίδα μας. Πολλές φορές μας ρωτάνε ποιοι είστε εσείς.

Οι παππούδες μας είχαν έρθει εδώ δούλοι των μπέηδων -κι από τότε μείναμε εδώ. Η καταγωγή μας είναι από την Αραβία» είπε υπερήφανος. Η επικρατέστερη θεωρία για την καταγωγή τους, όμως, είναι ότι προέρχονται από την Αφρική, πιθανόν από το Σουδάν.

«Όπου και να πάτε, δεν θα βρείτε μαύρο. Σε όλη τη Θράκη να πάτε, δεν θα βρείτε αλλού, παρά μόνο στο Άβατο. Παλιά υπήρχαν και στα γύρω χωριά. Τώρα μείναμε τέσσερις οικογένειες. Το χωριό ήταν "μπέικο", γι' αυτό εδώ είναι οι μαύροι.

Άκουγα από τους παλιούς, από τον πατέρα μου που ζούσε αλλά συγχωρέθηκε, ότι το χωριό μας ήταν βάλτος. Γι' αυτό και λεγόταν Άβατο. Ο μπαμπάς μου ήταν μαύρος. Κατάμαυρος!» είπε ο ιδιοκτήτης του καφενείου, Ραΐμ Ρασίμ, 55 ετών. Η όψη του προδίδει πως αναμείχθηκαν οι φυλές. Είναι μιγάς, με γαλάζια μάτια.


«Η μητέρα μου ήταν από τον Καύκασο, ο παππούς μου από το Σουδάν. Αυτό είναι το μόνο που ξέρω» σημείωσε. «Είχα ρωτήσει τον πατέρα μου -αυτός έλεγε ότι στον Α' Παγκόσμιο έφεραν μισθωτούς να πολεμήσουν. Κάποιοι έμειναν.

Έπρεπε να του έχω βάλει μαγνητοφωνάκι, να έχω κρατήσει την ιστορία. Γιατί τώρα όλα αυτά θα ξεχαστούν». Απέναντι από το καφενείο το τζαμί -λόγω κρίσης δεν υπάρχει μιναρές- δίνει το θρησκευτικό στίγμα του χωριού. «Είμαστε Έλληνες μουσουλμάνοι, αφρικανικής καταγωγής» τονίζει ο Ρασίμ.

«Ποτέ δεν συμφωνούμε για την καταγωγή μας. Πολλά ακούς και διαφορετικά» συνέχισε. «Η γιαγιά μου ήταν από το Σουδάν. Μιλούσε αραβικά. Τη θυμάμαι που καθότανε στο τζάκι και κοιτούσε γύρω, ψάχνοντας αναπτήρα. Και μου έλεγε, δώσ' μου ναρ. Μου ζητούσε φωτιά, στα αραβικά».

Μέχρι τη δεκαετία του 1990, «κανείς δεν είχε παντρευτεί Ελληνίδα. Παλιά, τους πάντρευε ο μπέης, μεταξύ τους. Ένας ξένος, όταν είναι σε ένα μέρος, με ποιον θα παντρευτεί; Με τον ξένο. Σιγά σιγά αυτό άλλαξε» ανέφερε ο Ρασίμ.

Οι πρώτοι μικτοί γάμοι, βέβαια, έγιναν το 1945, με γυναίκες από το Κίρτζαλι της Βουλγαρίας. Αποτέλεσμα; «Οι παππούδες μου μαύροι, οι προπαππούδες ακόμα πιο μαύροι, τα παιδιά μου σπασμένα μαύρα, τα εγγόνια μου παρδαλά!» λέει ο βοσκός του χωριού, Μεμέτογλου Μπαχρί.


«Δεν υπάρχει άλλος σαν εμένα, τόσο μαύρος βοσκός στην Ελλάδα» τόνισε. Δίπλα του, η ηλικιωμένη σύζυγός του, Μεμέτ Χαϊμέ.

Αν δεν την ακούσεις να μιλάει ελληνικά, όπως αναφέρει η δημοσιογράφος, αναρωτιέσαι τι δουλειά έχει μια τροφαντή Αφρικανή στα ελληνικά χωράφια. Με μια γκλίτσα προσπαθεί να βάλει σε τάξη τα αρνάκια που ξεφεύγουν από το ποίμνιο.

«Δύσκολα τα πράγματα εδώ. Ανεργία παιδί μου. Κι αυτά τα ζα, ανάθεμά τα, 60 όλα κι όλα και 30 αρνάκια, πρώτα τρώνε και μετά πληρώνουν. Εμείς πουλάμε γάλατα και αρνιά. Γεράσαμε, αλλά ακόμα δουλεύουμε από το πρωί ως το βράδυ» λέει ο ηλικιωμένος βοσκός.

«Είναι κι άλλοι έτσι σκούροι στο χωριό;» ρώτησε. «Ψάχνεις τους μαύρους; Γιατί δεν μιλάς; Κανείς αυτό δεν το γνωρίζει. Έχει μαύρους πολλούς εδώ. Τα παιδιά μας τώρα άλλαξαν, έγιναν παρδαλά. Ο γιος μου πήρε νύφη άσπρη. Χάνεται το μαύρο σιγά σιγά».

Η μοναδική ιστορική «προίκα» που θα δώσει στα εγγόνια του είναι ότι «μας έφεραν από την Αφρική, υπηρέτες στους μπέηδες. Τίποτα άλλο δεν ξέρουμε».

«Αν πάμε τριακόσια χρόνια πριν, τότε θα βρούμε πώς ήρθαν οι γονείς μου. Κι αν πάμε στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, θα βρούμε πώς αποφάσισαν να εγκατασταθούν εδώ. Ο παππούς μου έλεγε στον πατέρα μου ότι τους προγόνους μας τους φέρανε στο λιμάνι στα Άβδηρα κι από εκεί ήρθαν εδώ», λέει ο Ογκιούν Σαμπρί.

«Όταν σε ρωτάνε από πού είσαι, τι απαντάς;» ρώτησε η δημοσιογράφος. «Φυσικά Έλληνας, τώρα μη με προσβάλλεις» λέει δυσαρεστημένος από το ερώτημα. «Συγγνώμη, αλλά είμαι λίγο περίεργος μ' αυτά. Έχω πρόβλημα. Τραύματα που έχω περάσει... Έλληνας είμαι. Εδώ γεννήθηκα, εδώ υπηρέτησα».

«Όταν είμαι σε κάποια ξένη πόλη, οι Αφρικανοί μου λένε στο δρόμο "hey man whats up". Εγώ τους κοιτάζω. Ξέρεις, εγώ με ελληνικό ντύσιμο, τζινάκι, μποτούλες, αυτοί με κάτι φαρδιά παντελόνια, περίεργα καπέλα. Τους κοίταζα όταν ήμουν μικρός και έλεγα "Τι φοράνε; Τι γίνεται εδώ;". Τώρα ξέρω, αυτοί πήραν δρόμο, εμείς μείναμε στο Άβατο».

Είναι απόφοιτος Δημοτικού και από 12 ετών εργάζεται ως αλουμινάς στο χωριό. «Οι οικονομικές συνθήκες δεν μου επέτρεψαν να συνεχίσω το σχολείο και άρχισα να φτιάχνω πόρτες και παράθυρα. Κάνω τόσα χρόνια την ίδια δουλειά, την ξέρω καλά» σημειώνει.

«Σαν παιδί που ήμουν, άκουγα πολλά» συνεχίζει. «Κάτι θα σου πουν, κάτι θα ακούσεις στο σχολείο για το χρώμα σου». Πριν από 30 χρόνια, όταν ο 41χρονος ήταν μαθητής Δημοτικού, στο σχολείο του Άβατου τα μισά παιδιά ήταν μαύρα.

«Σήμερα ένα ή δύο έχουμε μαύρα, κατάμαυρα» τονίζει. Σύμφωνα με τον ίδιο, «ρατσισμός δεν υπάρχει εδώ στο χωριό. Και στην Ξάνθη ξέρουν όταν μας βλέπουν» λέει ο ίδιος και περιγράφει εμπειρίες από τα ταξίδια του στην Ευρώπη. «Όταν λέω ότι είμαι Έλληνας, όλοι μένουν με το στόμα ανοιχτό. Να πας να μάθεις την ιστορία της χώρας σου, μου λένε. Να πας από κει που είσαι».


Αναρωτιέμαι αν τον σταματάει για έλεγχο η ελληνική Αστυνομία. Βάζει τα γέλια. «Τι να σου πω τώρα... Ξέρεις εσύ, φαντάζεσαι. Με σταματάνε και αρχίζουν "τι κάνεις εδώ" και τέτοια. Στην Κομοτηνή με έχουν σταματήσει δύο φορές. Τη μία, μάλιστα, με πήγαν μέσα στο τμήμα, γιατί με πέρασαν για μετανάστη. Με πάνε στο διοικητή, του δείχνουν την ταυτότητά μου και εκείνος κοιτούσε μία αυτούς, μία εμένα. "Τι μου τον φέρατε αυτόν;" λέει. "Τι σας έλεγα τόση ώρα. Τι με πάτε τζάμπα μέσα; Αφήστε με στην ησυχία μου"».

«Κανείς δεν ξέρει να σου πει τίποτα με σιγουριά. Και φτάνεις να μην ξέρεις ποιος είσαι» συνέχισε ο Ογκιούν. «Πριν από χρόνια, μέχρι και το DNA ψάχναμε, ήμασταν αποφασισμένοι. Βρήκαμε τον κοινοτάρχη από το Σουδάν στη Θεσσαλονίκη, μου ήρθε πρόσκληση να πάω εκεί, να ψάξω τις ρίζες μου. Δεν πήγα. Τελευταία στιγμή φοβήθηκα. Δεν ξέρω τι».

«Η μαμά μου τούς θυμάται εδώ με χαλκάδες στη μύτη. Είναι απόγονοι των οικογενειών που δούλευαν στα χωράφια του Μεχμέτ Αλί» λέει ο Ιωάννης Αγκόρτσας, ο παθολόγος που «κουράρει» την κοινότητα του Αβάτου, προσπαθώντας ταυτόχρονα να τους φέρει σε επαφή με την ιστορία τους.
«Τους είχαν φέρει για να δουλεύουν στα χωράφια. Όταν έγινε η ανταλλαγή πληθυσμών με τη Συνθήκη της Λωζάννης, ή θα έφευγαν ή θα έμεναν εδώ. Δεν είχαν πού αλλού να πάνε, γι' αυτό και έμειναν εδώ. Το 1923 έγιναν επίσημα Έλληνες πολίτες, και ως τέτοιοι πήραν με εντολή της ελληνικής κυβέρνησης μερίδιο από τα τσιφλίκια των Τούρκων» λέει ο ίδιος.

«Η ιστορία των ανθρώπων αυτών είναι άγνωστη. Υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε μόνο -ότι ήταν γιοι εργατών που παρέμειναν στην Ελλάδα μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο» λέει ο καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Νικόλαος Ξηροτύρης, ένας από τους -μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού- επιστήμονες που έχουν ερευνήσει τις ρίζες αυτής της κοινότητας.

Ο πρώτος επιστήμονας που εντόπισε τους μαύρους της Θράκης ήταν ο πρίγκιπας Πέτρος της Δανίας και της Ελλάδας. Ανθρωπολόγος ο ίδιος, σε μελέτη του στα χωριά της βόρειας Ελλάδας εντυπωσιάστηκε από την κοινότητα. «Η περιοχή αυτή ήταν αιγυπτιακό τσιφλίκι. Τους είχαν φέρει πλούσιοι Αιγύπτιοι. Από την Κατοχή και μετά όμως ξεκίνησαν οι μικτοί γάμοι και είναι δύσκολο να βρεις γνήσιους» λέει ο καθηγητής.

Οι νεότεροι θέλουν, όπως λένε, «να αλλάξει η ράτσα. Να σπάσει το μαύρο». «Εγώ λευκή παντρεύτηκα, μια Μολδαβή, αλλά δεν τη δέχτηκαν οι γονείς. Ήμουν ερωτευμένος μέχρι τα κόκαλα» λέει ο Ογκιούν.

«Όσο πάει και ασπρίζουμε» λέει ο Ρασίμ. «Να, αυτός εκεί ο κατάμαυρος έχει μια κόρη δυο μέτρα». Ο γιος του παντρεύτηκε στη Γερμανία. Νεαρά παιδιά παίζουν στους δρόμους του Αβάτου.
«Είμαστε περίπου 50 παιδιά στο χωριό. Το σχολείο είναι στο Εράσμιο, απέχει περίπου 40 λεπτά με τα πόδια. Πηγαίνουμε με το αυτοκίνητο» λέει η Μερβέ Σαμπρί, μια όμορφη μιγάδα, μαθήτρια Γυμνασίου.

Στα 14 της, μιλάει αγγλικά, τουρκικά, ελληνικά και λίγα γερμανικά, ακούει ελληνική και τουρκική μουσική, στεναχωριέται που «πολλά παιδιά δεν συνεχίζουν να σπουδάζουν μετά το Λύκειο», ονειρεύεται να γίνει κομμώτρια, παραπονιέται που δεν υπάρχει κοντά σινεμά. «Περνάμε την ώρα μας στο facebook» λέει.

Για την ιστορία της οικογένειάς της δεν γνωρίζει πολλά. Θυμάται, όπως τα περισσότερα παιδιά που ζουν μόνιμα εδώ, ότι «η γιαγιά μου ήταν μαύρη».

Η ζωή των προγόνων τους, τα βάσανα, τα έθιμα, οι παραδόσεις, το ταξίδι από την Αφρική στην Ξάνθη, η σκλαβιά και η απελευθέρωση που ήρθε το 1923, έσβησαν για πάντα μαζί με τις τελευταίες ιστορίες των παππούδων που κανείς δεν θυμάται καθαρά. Κι έτσι μοναδικός σύνδεσμος της Μερβέ με το Σουδάν είναι τα άφρο μαλλιά και τα σαρκώδη χείλη.

Όπως λέει ο καθηγητής Νικόλαος Ξηροτύρης: «Σιγά σιγά, το μόνο που θα μείνει θα είναι ένας μύθος. Ότι εδώ, σ' αυτό το χωριό, ζούσαν κάποτε Αφρικανοί».

Φωτογραφίες: ΙΛΧΑΝ ΕΦΕΝΤΙ

Με επέμβαση στην Ουκρανία απείλησε Μ.Ομπάμα και ΝΑΤΟ! - Σε ετοιμότητα 3 ωρών μονάδες Spetznaz από Ρωσία



Η πρώτες ευθείες απειλές για στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία από πλευράς ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, διατυπώθηκαν πριν λίγο από τους "καθ'ύλην αρμόδιους": Τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα και τον ανώτατο στρατιωτικό διοικητή του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη (SACEUR)
πτέραρχο Philip Breedlove.
Ο πρώτος "προειδοποίησε" τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ότι "Θα υπάρξουν επιπτώσεις στην περίπτωση που συνεχιστεί η βία στην Ουκρανία και ειδικά αν ο Στρατός της χώρας αναλάβει δράση κατά των διαδηλωτών" όπως αναφέρει με τηλεγράφημά του το πρακτορείο Reuters.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν την συνάντησή του με τον πρόεδρο του Μεξικού Enrique Pena Nieto ο πρόεδρος των ΗΠΑ καταδίκασε τη βία στο Κίεβο με τον πιο έντονο τρόπο προσθέτοντας πως μια ειρηνική διευθέτηση του ζητήματος είναι ακόμη και τώρα δυνατό να εξευρεθεί.
Νωρίτερα ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη είχε ζητήσει από την κυβέρνηση της Ουκρανίας "Να μην καταφύγει στην χρησιμοποίηση στρατιωτικών δυνάμεων για την καταστολή των διαδηλώσεων στη χώρα". Σε μήνυμά του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο Πτέραρχος Philip Breedlove ζήτησε «οι υπεύθυνοι ηγέτες να αποφύγουν τη χρήση στρατιωτικής βίας εναντίον των Ουκρανών πολιτών».
Και είναι πραγματικά πρωτοφανές το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ επεμβαίνει στα εσωτερικά μιας τρίτης χώρας που δεν είναι όχι μέλος, ούτε καν συνδεδεμένη με την βορειοτλαντική συμμαχία. Και αν ο Μ.Ομπάμα έχει την κατάλληλη πολιτική νομιμοποίηση για να το πράξει αυτό σε καμία περίπτωση δεν το έχει ο SACEUR
Τι έκανε τον Μ.Ομπάμα και τον πτέραρχο Philip Breedlove να παρέμβουν με τέτοιο ωμό τρόπο;
Η αποκεφαλισμός της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων και η τοπoθέτηση του μέχρι σήμερα Α/ΓΕΝ ναυάρχου Yury Ilyin στην θέση του πτεράρχου Volodymyr Zaman και οι πληροφορίες που πρώτο το defencenet.gr μετέδωσε από χθες ότι ουκρανικές μονάδες αρμάτων μάχης και ειδικές δυνάμεις κινούνται για να προχωρήσουν σε επιχείρηση διάλυσης των εξτρεμιστικών-νεοναζιστικών ομάδων που έχουν προκαλέσει λουτρό αίματος στην πλατεία Αναξερτησίας του Κιέβου.
Αμέσως μετά την αλλαγή της ηγεσίας του Στρατού το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι "ο Στρατός ενδέχεται να κληθεί να λάβει μέρος σε μία πανεθνική αντιτρομοκρατική επιχείρηση".
Η απάντηση από την πλευρά της Ρωσίας είναι ότι τέθηκε σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακήςο ρωσικός Στόλος που "φιλοξενείται" με ειδική συμφωνία στους λιμένες της Κριμαίας (Σεβαστούπολη και Οδησσό), ενώ τουλάχισοτν τρεις ειδικές μονάδες Spetznaz έχουν τεθεί σε ετοιμότητα τριών ωρών για να είναι έτοιμες να αναλάβουν δράση για την προστασία των ρωσικών συμφερόντων.
Στην Πλατεία Ανεξαρτησίας το κλίμα είναι και απόψε τεταμένο. Χιλιάδες διαδηλωτές βρίσκονται στο σημείο, όπου έχει γίνει το προπύργιο του αγώνα τους, και δείχνουν αποφασισμένοι για όλα.
Οι δύο πλευρές, αστυνομία και διαδηλωτές, κρατούν τις θέσεις τους στη «νεκρή ζώνη» που έχει σχηματιστεί από τα καμένα λάστιχα και δείχνουν σαν να περιμένουν ποιος θα κάνει την πρώτη κίνηση και έτσι να πυροδοτήσει έναν νέο γύρο επεισοδίων.
Σε μια περαιτέρω ένδειξη ότι η κρίση βαθαίνει στη χώρα Ουκρανοί οδηγοί φορτηγών απέκλεισαν τον κεντρικό δρόμο προς τα σύνορα με την Πολωνία. Πάνω από 1.000 άτομα διαδηλώνουν έξω από τα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας στη Ζιτόμιρ, μια πόλη ακριβώς στα δυτικά του Κιέβου, ρίχνοντας βόμβες μολότοφ.
Εν μέσω της βίας, ο Καναδάς έκλεισε την πρεσβεία του στο Κίεβο ως «προληπτικό μέτρο ασφαλείας» και το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για την Ουκρανία και ζήτησε η πρεσβεία στη χώρα να είναι «προσωρινά κλειστή για τους επισκέπτες».
Μέρκελ-Πούτιν για Ουκρανία: «Να αποφευχθεί η κλιμάκωση της βίας»
Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, ανακοίνωσε απόψε ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν με τον οποίο συμφώνησαν να «κάνουν τα πάντα για να αποφευχθεί μία κλιμάκωση της βίας» στην Ουκρανία, σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων, στο περιθώριο των συνομιλιών με το Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι.
Η Άνγκελα Μέρκελ εξήγησε ότι «ενημέρωσε» το Ρώσο πρόεδρο για το ταξίδι αύριο το πρωί των υπουργών εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς, της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ και της Πολωνίας, Ράντοσλαβ Σικόρσκι στο Κίεβο. «Αποφασίσαμε να διατηρήσουμε πολύ στενή επαφή με τη Ρωσία» για το ζήτημα αυτό, προσέθεσε η ίδια.
defencenet.gr

http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/02/3-spetznaz.html

Η Τουρκία σύντομα δίχως Στενά.

τα στενά 
Και ενώ την Ελλάδα την βάλανε στα οικονομικά στενά, την Τουρκία θα την αφήσουν  σύντομα  δίχως ΣΤΕΝΑ.
Άνοιξη του 2008… διάλογος γενόμενος στο Περιβόλι της Παναγίας.
Στην επικαιρότητα μεσουρανούσε το θέμα της αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη.
Γέροντας
  • Πριν λίγες μέρες είχα την επίσκεψη στο κελί μου επισήμων Ρώσων επιχειρηματιών. Με παρεκάλεσαν θερμά να κάνω προσευχή να ματαιωθούν οι ενέργειες να στηθεί στην Αν Ευρώπη το δίκτυ αυτού του θανάτου.
  • Τους απάντησα ότι κάθε μέρα εδώ κάνουμε προσευχή υπέρ της ΕΙΡΗΝΗΣ του ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ κόσμου. Πρέπει όμως και εσείς καλοπροαίρετα να εξαντλήσετε όλα τα ειρηνικά μέσα.
Ρώσοι επιχειρηματίες
  • Μας φοβίζει η γεωστρατηγική πίεση που ασκούν οι Αμερικάνοι με τους Ευρωπαίους συμμάχους τους.
  • Πιστεύουμε ότι θα τα χρησιμοποιήσουν όλα!!
  • Αν χαθεί ο έλεγχος τελικά θα την πληρώσουν αθώοι πληθυσμοί που δοκιμάσθηκαν φρικτά στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.
  • Ξέρουν πολύ καλά ότι η Ρωσία διαθέτει διπλάσια πυρηνικά επιθετικά όπλα και δεν θα μείνει με χέρια δεμένα αλλά θα φροντίσει να ¨ σφραγίσει¨ όλα τα Περάσματα του Θανάτου.

Αυτός ο  προ πενταετίας διάλογος είναι τόσο επίκαιρος για το σήμερα και  για το  αύριο που μας περιμένει.
Για το σήμερα… γιατί  παρακολουθούμε μία έκρυθμη κατάσταση στην Ουκρανία που συνοδεύεται απο μία ¨σεισμογενή¨ ακολουθία γεωπολιτικών γεγονότων  κατά μήκος των πρώην Ανατολικών χωρών φτάνοντας μέχρι και την γειτονιά μας .
Και πάμε στην γειτονιά μας.
Η Τουρκία στο ¨γεωπολιτικό χρηματιστήριο¨ αξιών είναι προσωρινά αναβαθμισμένη λόγω του πρόσφατου ενδιαφέροντος των Στενών του Ελλησπόντου. Δηλ με άλλα λόγια την έχουν ακόμα για λίγο ανάγκη.
Και τι είναι τα Στενά αυτά;
Ένα Πέρασμα Θανάτου  εναντίων των Ρώσων υπο το πρίσμα των σημερινών συγκυριών.
Όσο θα πιέζουν οι  Δυτικές Δυνάμεις τους Τούρκους  ¨με τον τρόπο τους¨  την στιγμή που τα εσωτερικά,  κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά προβλήματα της Τουρκίας αποκορυφώνονται, τόσο θα είναι ευκολότερο για αυτούς να ¨ ελέγχουν¨ μαζί με τους Τούρκους  το ασφυκτικό πλεύρισμα της Ρωσίας στο νότιο Θαλάσσιο υπογάστριο της στην Μαύρη Θάλασσα.
Ενώ οι Ρώσοι πετυχαίνουν στην ευρύτερη περιοχή , έξω από την αυλή τους οι κίνδυνοι καραδοκούν.
Τι και αν πέτυχε η Ρωσική διπλωματία  στρατιωτική προσέγγιση με την Αίγυπτο; Ακόμα και η  προσωρινή  επιτυχία στην Συρία  πέραν των θετικών της σημείων θα επιβαρύνει τελικά  την Μεσόγειο Θάλασσα με την υδρόλυση εν πλώ δεκάδων τόνων χημικών όπλων δίχως να ξέρουμε τον βαθμό της επικινδυνότητας.
Τι απέφεραν τελικά αυτές οι επιτυχίες;
ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΜΕΤΩΠΩΝ
Και αν μιλάμε για  το κοινωνικό  μέτωπο Ουκρανία το βλέπουμε σε απ ευθείας αναμετάδοση.
Σε λίγο όμως θα μας απασχολεί ένα καινούργιο μέτωπο που θα ανοίξει  παράπλευρα μας γιατί αποτελεί την κατεπείγουσα προτεραιότητα στρατηγική επιλογή των Ρώσων.
ΚΑΙ αυτό   είναι  ο  ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ.
Οι  Ρώσοι για να κοιμούνται ήσυχοι θα θελήσουν να ¨ανακατασκευάσουν¨ εξ αρχής όλο το διεθνές πλαίσιο που διέπει την ναυσιπλοοία  στα  Στενά.
Πώς θα γίνει αυτό;  O ΘΕΟΣ και η Ψυχή τους.
Όμως θα πάρει και εμάς η μπόρα…
Διότι  τα Στενά έχουν σχέση με τους διεθνείς διαδρόμους του Αιγαίου, με την ΑΟΖ και τα συμπαραμαρτούμενα της βλ. ενεργειακά κοιτάσματα, γκρίζες ζώνες, υφαλοκρηπίδα κ.α
Τι ποιο άλλο ¨εύφλεκτο υλικό¨ να παραθέσουμε το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν φυτίλι για να ανάψει ευρύτερες γεωπολιτικές ανατροπές και μάλιστα εν μέσω προεκλογικών συνθηκών στην Ελλάδα και την Τουρκία;
Και συνεχίζω τον προηγούμενο προ πενταετίας διάλογο με τον Γέροντα.
  • Γέροντα , οι Ρώσοι θα μας βοηθήσουν;
  • Αυτοί θα βοηθήσουν μόνο τον εαυτό τους.
Γέροντα
  • Εμάς ποιος θα μας βοηθήσει;
  • Η  ΜΕΤΑΝΟΙΑ .  Έρχεται η στιγμή παιδί μου που εμείς οι  Έλληνες  θα δούμε τους Τούρκους να χάνουν τα Στενά τους και την ίδια στιγμή  εμείς να βγαίνουμε από τα ¨στενά¨ του σάπιου συστήματος.
  • ΑΜΗΝ
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

http://www.pentapostagma.gr/2014/02/η-τουρκία-σύντομα-δίχως-στενά.html

Σίμος Κεδίκογλου: Απο τα αυγοεμβόλια του Κυριακίδη, στις παρουσιάσεις ελεγχόμενων ΜΚΟ!

Αυτος ο ανθρωπος εχει αισθητήριο. Ποιος θα ξεχάσει το ξεπροβοδισμα που έκανε στον απατεώνα Κυριακίδη, λιγο πριν ο τελευταίος φτερουγίσει μαζι με την δικηγόρο του για να στέλνει λεφτα σε....
εκδότες (και ποιος ξερει που αλλού).
Τωρα εχει για την φωτογραφική του συλλογή και την ΜΚΟ που έφαγε 2,5 δις!

Η ΜΚΟ ΕΣΕΠΑ κατηγορείται ότι «έφαγε» περίπου 2,5 εκατ. ευρώ και είχε «χορηγό» τον Φούχτελ. Όμως δεν είχε μόνο τον Φούχτελ, δηλαδή την Γερμανία. Είχε και τον Σ. Κεδίκογλου!

Στην φωτό που δημοσιεύουμε ο Σ. Κεδίκογλου βρίσκεται στο καινούργιο κέντρο εκπαίδευσης του σώματος εθελοντών πυροσβεστών ΕΣΕΠΑ. Η εκδήλωση είχε γίνει στις 10 Σεπτεμβρίου 2008 και ο Σ. Κεδίκογλου ήταν ο μόνος βουλευτής που συμμετείχε.


AvantiPopoloGR

Στενός φίλος της οικογένειας Παπανδρέου διατηρεί 50 ΜΚΟ μόνο από το ΥΠΕΞ

Συνταρακτικές αποκαλύψεις για τον χορό των εκατομμυρίων ευρώ με τις ΜΚΟ στο υπουργείο Εξωτερικών έκανε ο πρέσβης επί τιμή Νικόλαος Μάτσης, ο οποίος ήταν αναπληρωτής γενικός διευθυντής στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΞ (Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας -ΥΔΑΣ) που ήταν αρμόδια για τη διανομή των χρημάτων στις ΜΚΟ, την περίοδο που Υπουργός Εξωτερικών ήταν...
ο Σταύρος Λαμπρινίδης (2011).
Μιλώντας στην Απαγορευμένη Ζώνη και στον Γιώργο Τράγκα, ο κ. Μάτσης έκανε λόγο για πλήθος ΜΚΟ όπου κανένας δεν μπορούσε να υπολογίσει τον πραγματικό τους αριθμό.
Επιβεβαίωσε μεταξύ άλλων ότι αδελφή πολύ γνωστής Ελληνίδας πολιτικού, πήρε 600.000 ευρώ μέσω ΜΚΟ προκειμένου να φτιάξει στην Αιθιοπία ένα σχολείο 100 τ.μ. με χωμάτινο δάπεδο. Όταν μάλιστα ζητήθηκε από τον εκεί πρέσβη να επιβεβαιώσει την ύπαρξη αυτής της κατασκευής αλλά και το πραγματικό της κόστος, εκείνος αρήθηκε να το πράξει.
Συνεχίζοντας ο κ. Μάτσης αποκάλυψε ότι καθηγητής πανεπιστημίου, στενός φίλος της οικογένειας Παπανδρέου, διατηρούσε 50 ΜΚΟ μόνο από το Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ δεν γνωρίζει αν στην κατοχή του υπάρχουν και άλλες ΜΚΟ από άλλα Υπουργεία.
Αποκάλυψε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του στην ΥΔΑΣ, γινόντουσαν κάποιες »μυστικές συσκέψεις» στις οποίες ο ίδιος δεν καλούνταν για να συμμετάσχει.
«Εμένα δεν με καλούσαν να συμμετάσχω σε αυτές τις συσκέψεις. Για 2-3 εβδομάδες με είχαν στον από κάτω όροφο, τελείως απομονωμένο, χωρίς γραμματεία, χωρίς τίποτα. Ήθελα να ελέγξω μέσα από έγγραφα για το τι συμβαίνει στην υπηρεσία, γιατί είχα ακούσει για το αμαρτωλό παρελθόν της, αλλά ούτε αυτά δε μου παρουσίαζαν. Κάθε Τρίτη έβλεπα ότι όλοι εξαφανιζόντουσαν και πληροφορήθηκα από μια υπάλληλο ότι κάθε εβδομάδα τα στελέχη έχουν μια σύσκεψη. Πηγαίνω στο γραφείο που διεξάγονταν, ανοίγω την πόρτα και τους λέω »Τι πράγματα είναι αυτά, εφόσον είμαι αναπληρωτής γενικός διευθυντής δε θα έπρεπε να συμμετέχω και εγώ σε αυτήν την σύσκεψη, να ξέρω τι γίνεται και πως να ενεργήσω;» ρωτούσε ο κ. Μάτσης.
Και συνέχισε  «Στις αρχές Ιουλίου 2011, περίοδο κατά την οποία ο διευθυντής της υπηρεσίας έλειπε για διακοπές στην Τήνο και είχα αναλάβει εγώ την διεύθυνση της υπηρεσίας,  ήρθε χαρτί από τους οικονομικούς εισαγγελείς το οποίο ρωτούσε συγκεκριμένα πράγματα για οικονομικές ατασθαλίες που είχαν παρουσιαστεί, θέτοντας μάλιστα και χρονικό όριο για να απαντήσω. Την στιγμή που συνέντασα επιστολή απάντησης με την βοήθεια τμηματαρχών – πρώην πρεσβευτών, δέχτηκα τηλεφώνημα από τον προϊστάμενο μου κ. Θεοδωράκη, ο οποίος απαιτούσε να μην απαντήσω σε κανένα ερώτημα των οικονομικών εισαγγελέων, αλλά εγώ συνέχισα κανονικά το έργο μου, υπενθυμίζοντας του ότι από την στιγμή που εκείνος έλειπε με άδεια, εγώ ήμουν ο υπεύθυνος της υπηρεσίας και παρά το γεγονός ότι δεχόμουν αμέτρητα τηλεφωνήματα για να μην συντάξω τις απαντήσεις, εγώ συνέχισα κανονικά. Θα είχα ποινικές επιπτώσεις αν δεν το έπραττα.
Την επόμενη ημέρα με καλεί από την Ύδρα ο τότε προσωπάρχης του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Σαρρής, ο οποίος τώρα είναι πρέσβης στην Πράγα και μου ζήτησε, εκτελώντας ίσως εντολές,  να εξαφανιστώ από το κτίριο της ΥΔΑΣ προκειμένου να μη με βρουν οι οικονομικοί εισαγγελείς αλλά εγώ αρνήθηκα να το πράξω.
Λόγω των αντιρρήσεων που εξέφραζα για τον τρόπο διαχείρισης των χρημάτων προς τη ΜΚΟ δέχτηκα τεράστιο πόλεμο. Θυμάμαι πως όλοι οι υπάλληλοι της υπηρεσίας ήταν φοβισμένοι και τρομαγμένοι ενώ υφιστάμενοι μου τμηματάρχες μου έλεγαν πως αν τελικά οι οικονομικοί εισαγγελείς ερευνήσουν την ΥΔΑΣ, θα πάθουν υπερκόπωση με αυτά που θα βρούν. Τελικά δεν είχα την ευτυχία τους υποδεχτώ αφού στα μέσα Ιουλίου ήρθε από το ΥΠΕΞ, έγγραφο με το οποίο απομακρυνόμουν από την υπηρεσία», κατέληξε ο κ. Μάτσης.
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/02/50_19.html

Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα της γρίπης – 45 νεκροί και 159 άνθρωποι στην εντατική

Σε κόκκινο συναγερμό συνεχίζουν να βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας καθώς αυξάνονται συνεχώς τα θανατηφόρα κρούσματα της γρίπης ενώ στη συγκεκριμένη περίοδο αυξάνονται τα κρούσματα.


Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, δεκατρείς άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους τις τελευταίες μέρες ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους 45. Σήμερα έγιναν και νέες εισαγωγές στη ΜΕΘ ενώ μέχρι στιγμής βρίσκονται στην εντατική 159 άνθρωποι.

Τα κρούσματα του υιού της γρίπης αυξάνονται συνεχώς παρότι ο καιρός στη χώρα μας είναι βελτιωμένος. Οι ειδικοί πάντως εκφράζουν φόβους το κατά πόσον θα υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα φάρμακα όπως επίσης και κρεβάτια στις ΜΕΘ για να καλυφθούν όλοι όσοι νοσήσουν.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν έστω και τώρα και να λαμβάνουν αγωγή με την πρώτη εμφάνιση των συμπτωμάτων χωρίς να είναι αναγκαία η εργαστηριακή επιβεβαίωση της γρίπης. Επίσης όσοι έχουν συμπτώματα να απευθύνονται άμεσα στο γιατρό και να λαμβάνουν προληπτική θεραπεία.

Όσοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου πρέπει να εμβολιαστούν και να λάβουν αγωγή αμέσως μόλις εμφανίσουν συμπτώματα.

koolnews.gr
http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.gr/2014/02/45-159.html

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ – ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ!!!

Πρόλογος-εισαγωγή: Σείριος.
 Σήμερα πολλοί Έλληνες έχουν εμπεδώσει ότι η Ελληνική Μυθολογία, είναι ένας θησαυρός πληροφοριών, ένα πραγματικό ληξιαρχείο, που περιγράφει γεγονότα του μακρινού παρελθόντος, με κωδικοποιημένη μορφή. Γεγονότα που δεν περιορίζονται μόνο στα όρια του πλανήτη μας… Αυτά που έχουν αποκαλυφθεί μέσα από την Ιερότατη Παράδοση μας, την Μυθολογία μας, μας έχουν εκπλήξει ευχάριστα. Και οι εκπλήξεις θα συνεχίζονται γιατί είμαστε ακόμη στην αρχή. Το γεγονός ότι είδαμε επιτέλους την Ελληνική Μυθολογία από άλλη οπτική γωνία, οφείλεται σε αυτό το πολύ ωραίο που είδα κάπου γραμμένο: «Το μυαλό μοιάζει με το αλεξίπτωτο, για να λειτουργήσει πρέπει πρώτα να ανοίξει» πρώτον, και δεύτερον η πρόοδος της τεχνολογίας. Το ίδιο συμβαίνει και με τα έργα του Λουκιανού ο οποίος με τον χαρακτηριστικό του τρόπο, από τότε κάτι ήθελε να μας πει, αλλά χρειάστηκε να περάσουν  2000 χρόνια για να «πάρουμε το μήνυμα…». Πολύ φοβάμαι όμως ότι σε αυτήν την διαπίστωση ερχόμαστε δεύτεροι. Θεωρώ ότι, επιστήμονες του εξωτερικού, ασχολούνται με την αποκοδικοποίηση της Μυθολογίας μας και των αρχαίων κειμένων γενικότερα, πολύ σοβαρά από πολύ παλιά. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ, ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΟΙΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ...
=======================
 Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ: ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΛΑΝΗΤΩΝ 
Οι ερωτικές ατασθαλίες της θεάς Αφροδίτης με τον  Άρη και η συγκέντρωση των θεών για να τους πιάσουν στα… πράσα, που περιγράφονται με γλαφυρότατο τρόπο στην Οδύσσεια του Ομήρου, δεν ήταν φαντασία του ποιητή, αλλά ένα σπάνιο αστρονομικό γεγονός, που είχε προηγηθεί της συγγραφής του έπους.
Αυτό αποκαλύπτεται ύστερα από επιστημονική μελέτη και με τη βοήθεια υπολογιστών και λογισμικού, που παρουσιάζει το newsbomb.gr.
Ο καθηγητής Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Σταύρος Παπαμαρινόπουλος έχει ξεκινήσει μια πολύχρονη έρευνα προκειμένου να αποκωδικοποιήσει την Ελληνική Μυθολογία, στηριζόμενος όμως, σε επιστημονικές τεκμηριώσεις και επιχειρήματα.
Το newsbomb.gr επικοινώνησε με τον καθηγητή Παπαμαρινόπουλο ο οποίος μας είπε τα εξής:
«
Στα Ομηρικά έπη, τα οποία γράφτηκαν τον 8ο αιώνα, ο θεός Άρης παρουσιάζεται σε μια ερωτική σχέση με την Αφροδίτη προκαλώντας τον ερχομό των θεών Δία, Ερμή και Ποσειδώνα, οι οποίοι πετυχαίνουν το παράνομο ζευγάρι ακινητοποιημένο στη νυφική παστάδα, ύστερα από τέχνασμα του συζύγου της Αφροδίτης, Ήφαιστου.
Αυτά μας τα λέει ο Όμηρος, εμείς όμως με τη βοήθεια της τεχνολογίας διαπιστώσαμε ότι επρόκειτο για μια σπάνια σύνοδο 5 πλανητών, με συχνότητα επανάληψης 5000 ετών, όπου ο θεός Ποσειδώνας είναι ο Κρόνος, και η οποία συνέβη στις 25 Φεβρουαρίου του -1953 στις 7 το πρωί.»
Επίσης ο Όμηρος παρουσιάζει τον ερυθρό πλανήτη ως θεό του πολέμου, ο οποίος προκαλεί καταστροφές στην Γη. Παράλληλα ο Ησίοδος τον -7ο αιώνα αναφέρει τους δορυφόρους του Άρη, το Δείμο και το Φόβο.
«Η εξήγηση που δίνεται από τους Donald W. Patten και Samuel R. Windson στην πραγματεία τους “The Mars-Earth Wars”, είναι ότι η τροχιά του Άρη άλλαξε ξαφνικά τον 7ο αιώνα από κάποιο κοσμικό γεγονός, το οποίο τον ανάγκασε να έρθει πιο κοντά στην Γη και να προκαλέσει καταστροφές.
Αυτή η θεωρία έρχεται σε αντίθεση με την αποδεκτή αστρονομική άποψη ότι οι τροχιές των πλανητών ήταν πάντοτε οι ίδιες.
Η ίδια θεωρία εξηγεί και την περίπτωση του Δείμου και του Φόβου , οι οποίοι ανακαλύφθηκαν το 1877 από τον Α. Hall», μας λέει ο καθηγητής.
Σε ερώτηση μας, πώς ο Όμηρος και ο Ησίοδος γνώριζαν αυτά τα αστρονομικά γεγονότα, αφού εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν τηλεσκόπια, ο καθηγητής μας απαντά πως η μόνη εξήγηση που μπορεί να δοθεί είναι ότι ο Άρης, ήρθε πολύ κοντά στη Γη με αποτέλεσμα οι δύο του δορυφόροι να ήταν ορατοί δια γυμνού οφθαλμού υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι οι παρατηρητές να είχαν οπτική οξύτητα 20/10 και ο ουρανός να ήταν διαυγής. Επιπλέον εξηγείται και η θηλυκή υπόσταση της Αφροδίτης διότι παρουσιάζει μηνίσκο, κατά φάσεις όπως η Σελήνη, με συνέπεια να χρησιμεύει ως ημερολόγιο.
Ρεπορτάζ: Νάντυ Παπαμήτσου  
 http://www.newsbomb.gr/
http://enneaetifotos.blogspot.gr/2014/02/blog-post_238.html

ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΔΝΤ…..ΟΙ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΧΩΡΑ!

Σε φοβερές αποκαλύψεις προέβη πριν από λίγο ο στενός συνεργάτης και άτυπος εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Σεργκέι Γκαζίεβ ο οποίος είπε ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη διαθέσει 20 εκατομμύρια δολάρια σε κόμματα της ουκρανικής αντιπολίτευσης στα οποία συμπεριλαμβάνονται και χρήματα για την αγορά όπλων! Όπως ήδη έχει φανεί από τις εξελίξεις ο Ρώσος αξιωματούχος έχει επιβεβαιωθεί. 
Και τίθεται το ερώτημα οι ΗΠΑ θέλουν να ξεκινήσουν έναν Γ' Π.Π;

Την άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας και τον ρόλο κλειδί που διαδραματίζουν στις πολιτικές εξελίξεις της Ουκρανίας, αποκαλύπτει η ναυαρχίδα των Δημοκρατικών οι Νew York Times οι οποίοι σε άρθρο τους παραδέχονται ότι η Ουάσινγκτον προσπαθεί να ρίξει το Κίεβο στην... παγίδα των δανειοδοτήσεων χρησιμοποιώντας-  τι άλλο!-  το ΔΝΤ. Σύμφωνα με τους New York Times, «Σε βάθος χρόνου, στόχος της κυβέρνησης Ομπάμα είναι να προωθήσει στην Ουκρανία συνταγματικές και εκλογικές μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέψουν τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση και θα ανοίξουν το δρόμο για οικονομική ενίσχυση από το ΔΝT". 
 
Προκειμένου να το καταφέρουν, η κυβέρνηση Ομπάμα εμφανίζεται διατεθειμένη να συμμαχήσει ακόμη με τις πιο εξτρεμιστικές δυνάμεις του πολιτικού σκηνικού στην Ουκρανία, όπως το ακροδεξιό και νεοναζιστικό κόμμα "Σβόμποντα".  Ο ηγέτης του Σβόμποντα, Ολεζ Τιανχνίμποχ, έχει τους τελευταίους τρεις μήνες συνεχείς επαφές με ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης τα οποία θα μπορούσαν να διεκδικήσουν την προεδρία της χώρας", έχει δηλώσει η Νούλαντ.  
Τα τελευταία 24ωρα, ο Αμερικανός πρέσβης στο Κίεβο, Τζέφρι Πάιατ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την υφυπουργό Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ, η οποία έγινε πλέον γνωστή για τη φράση της «γά..α την Ε.Ε».   
Στόχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν είναι απλώς να επιβάλλει μια φιλοαμερικανική κυβέρνηση, ακόμη και αν αυτό απαιτεί συμμαχίες με νεοναζιστικές δυνάμεις, αλλά να απομακρύνει από το προσκήνιο τους ανθρώπους που προωθεί το Βερολίνο στη χώρα. 
 "Ο Βιτάλι Κλίτσκο θα πρέπει να μείνει εκτός κυβέρνησης και να κάνει τα μαθήματά του", έχει δηλώσει χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρέσβης στο Κίεβο αναφερόμενος στον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή της πυγμαχίας και το πιο δημοφιλές πρόσωπο της ουκρανικής αντιπολίτευσης. Οι κακές γλώσσες λένε ότι το κόμμα του χρηματοδοτείται απευθείας από γερμανικά ιδρύματα ερευνών που ελέγχονται από το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της Άγκελα Μέρκελ. 
 
Η επιλογή της Νούλαντ θεωρείται από την Ουάσινγκτον η καλύτερη για να χειριστεί την ουκρανική κρίση. Η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών προέρχεται από το στενό κύκλο των νεοσυντηρητικών που πλαισίωναν τον πρόεδρο Μπους όταν ξεκινούσε την παγκόσμια «σταυροφορία» του εναντίον χωρών της Μέσης Ανατολής αλλά  με απώτερο στόχο την ίδια την Ρωσία. 
Και όπου νεοσυντηρητισμός προσθέστε Νέα Τάξη Πραγμάτων. Αυτός είναι και ο στόχος η γεωπολιτική ασφυξία, της Ρώσίας, πατώντας πόδι στην "αυλή" της.Μια χώρα υποχέιρο του ΝΑΤΟ και υποταγμένη οικονομικά στο "αμερικανικό" ΔΝΤ, ουσιαστικά σημαίνει στο μέλλον μέχρι και παρουσία όπλων μαζικής καταστροφής έξω από την Μόσχα, όπου ο χ΄ρονος αντίδρασης θα είναι ελάχιστος. 
"Τα συμβαίνοντα στην Ουκρανία «προκαλούνται από εξτρεμιστές και αποτελούν μια καλά οργανωμένη χαοτική κατάσταση από στρατιωτική άποψη»σύμφωνα με τον επικεφαλής της Επιτροπής της ρωσικής Κρατικής Δούμας για τη μετασοβιετική Κοινοπολιτεία Λεονίντ Σλούτσκι.  
Ο Λ.Σλούτσκι δήλωσε εκ μέρους της Ρωσίας έτοιμος να παράσχει «κάθε απαραίτητη βοήθεια ζητήσει ο αδελφός λαός», εκφράζοντας τη λύπη του γιατί οι ηγέτες της ουκρανικής αντιπολίτευσης ήδη δεν διατηρούν τον έλεγχο όλης της κατάστασης και«οι υπέρμετρες φιλοδοξίες τους και η απροθυμία τους να εξετάσουν τις συμβιβαστικές εκδοχές, που προτάθηκαν από την κυβέρνηση, οδήγησαν σε νέες λεηλασίες, πυρκαγιές, τραυματίες και ήδη 25 νεκρούς, μεταξύ των οποίων άμαχος πληθυσμός, αστυνομικοί και δημοσιογράφοι».  
Ο Λ. Σλούτσκι δήλωσε ότι «όσα συμβαίνουν υποκινούνται από τη Δύση, που συνεχίζει να επιλύει τα γεωπολιτικά της θέματα και περιφρονεί την τύχη μιας ολόκληρης χώρας και των ανθρώπων της». 
«Οι λεγόμενες διαμαρτυρίες έχουν ξεφύγει πέραν των επιτρεπτών κανόνων από την άποψη των δημοκρατικών ευρωπαϊκών αρχών και έχουν θέσει τη χώρα ενώπιον της διάσπασης» είπε ο Λ.Σλούτσκι, προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να επιτραπεί το γιουγκοσλαβικό σενάριο στην Ουκρανία, πρέπει με κάθε τρόπο να σταματήσει η αιματοχυσία και να μην επιτραπεί έξωθεν επέμβαση». 
«Οι λεηλασίες και οι πυροβολισμοί, που χαρακτηρίστηκαν από τον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, αγώνας της συντριπτικής πλειονότητας των Ουκρανών για το δημοκρατικό μέλλον της Ευρώπης, καθοδηγούνται από επαγγελματίες των οδομαχιών» υποστήριξε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών της ρωσικής Άνω Βουλής, Μιχαήλ Μάργκελοφ.  
Σύμφωνα με τον κ. Μάργκελοφ οι μαχητές αυτοί «εξαιρετικά επιδέξια και οργανωμένα» απέκρουαν τις επιθέσεις των σωμάτων ασφαλείας, συμπλήρωναν το οπλοστάσιό τους σε ασπίδες, κράνη και ρόπαλα και «μετέτρεπαν με συμπληρώματα τις βόμβες Μολότοφ σε ναπάλμ». Τα γεγονότα του τελευταίου διημέρου αποδεικνύουν ότι «πίσω από τις εχθροπραξίες διακρίνεται μια ολοφάνερη οργάνωση» και η κατάσταση έφθασε στη χρήση πυροβόλων όπλων με νεκρούς και από τις δύο πλευρές.
Κατά τον αξιωματούχο του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας «τέτοια πολεμικά ταλέντα είναι απίθανο ότι διαθέτουν οι ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης Κλιτσκό και Γιατσενιούκ» και η οργανωμένη, που τις προωθεί αποκτά ισχύ στην επαρχία και τις δυτικές επαρχίες της Ουκρανίας, όπου όχι μόνο καταλαμβάνονται γραφεία, αλλά αφοπλίζονται αστυνομικά τμήματα και άνδρες των ειδικών δυνάμεων «Μπέρκουτ». 
Ερωτηθείς για τις προβλέψεις του ο Ρώσος γερουσιαστής είπε ότι «θα ήταν μεγάλη επιτυχία αν τερματιζόταν το "σκουπιδαριό" του δρόμου και ξεκινούσε υπεύθυνος πολιτικός διάλογος, αλλά και αυτό μπορεί να μην ενώσει την ουκρανική κοινωνία, που είναι διαιρεμένη - δεν θυμάμαι ούτε μία ουκρανική Βουλή, που να μην γρονθοκοπούνται μεταξύ τους οι βουλευτές». 
 
Σύμφωνα με σχετική δημοσκόπηση του ρωσικού Ινστιτούτου VTSIOM, που μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, σχεδόν τα 2/3 των Ρώσων πολιτών (63%) θεωρούν ότι οι διαδηλώσεις στην Ουκρανία θα έχουν αρνητική επίδραση στην ανάπτυξη της χώρας, με το 24 % να φοβούνται αποσταθεροποίηση και διάλυση της Ουκρανίας και ακόμη περισσότερους (29 %) να προβλέπουν «ταραχώδη χρόνια». 
Η Νέα Τάξη Πραγματων είναι αποφασισμένη να κάνει τολμηρές, κινήσεις. Δεν μπορέι να περιμένει άλλο, είχε φτάσει τοσο κοντά στην τελική νίκη τη δεκαετία του 90, μέχρι που εμφανίστηκε ο Β.Πούτιν και τα ανέτρεψε όλα. Για να πετύχει τον σκοπό της είναι αποφασισμένη να συμμαχήσει ακόμα και με "ακροδεξιούς νεοναζί", οι οποίοι όντως έχουν σχέση με τους αυθεντικούς παλιούς Ναζί. Είναι απόγονοι των ουκρανικών SS, που εξόντωσαν χιλιάδες εκ των συμπατριωτών τους. Αλλά τι  να λέμε τώρα και εκείνοι για μια...Νέα Τάξη Πραγμάτων δούλευαν. 
defencenet.gr 
chaos-crisis.blogspot.com

lithosfotos
http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.gr/2014/02/blog-post_9753.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters