Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Τα αμερικανικά «γεράκια» στοχεύουν την Ελλάδα

Ξεκαθάρισμα όλων των Ελληνικών εθνικών θεμάτων, εις βάρος της Ελλάδας

Μία παλιά γνώριμη της ελληνικής διπλωματίας από τη δράση της οποίας η χώρα μας δεν έχει τις καλύτερες αναμνήσεις, αναλαμβάνει στρατηγικό ρόλο στην .....
εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, δίπλα στον
πρόεδρο Ομπάμα. Η Βικτόρια Νούλαντ.

Η Ντόρα Μπακογιάννη θα θυμάται καλά αυτή την τραχιά αξιωματούχο, η οποία το 2008 ήταν πρέσβης των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ και σήμερα προήχθη σε υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις.

Λίγο πριν από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Κώστας Καραμανλής έβαλε στην ένταξη των Σκοπίων το όνομα «Μακεδονία», η κυρία Νούλαντ έκλεισε στο σπίτι της στις Βρυξέλλες επί τρίωρο την τότε Ελληνίδα υπουργό Εξωτερικών και τον Σκοπιανό ομόλογό της Μιλόσοφσκι και μαζί με τον τότε υφυπουργό Εξωτερικών Ντάνιελ Φριντ τους πίεζαν για να δεχθούν την αμερικανική φόρμουλα για τη FYROM.

Το παιχνίδι αυτό ήταν τόσο στημένο ώστε όπως αποκαλύφθηκε αργότερα ο Μιλόσοφσκι πριν από τη συνάντηση είχε μεταβεί στα γραφεία του German Mashall Fund, μίας οργάνωσης από την οποία είχε λάβει στο παρελθόν αμερικανική υποτροφία, για να του γίνει φροντιστήριο συμπεριφοράς στη διαπραγμάτευση με τη Ντόρα. Τελικώς, οι αμερικανικές πιέσεις δεν απέφεραν αποτέλεσμα, αλλά στην Αθήνα κάποιοι ανασήκωσαν τα φρύδια τους όταν πληροφορήθηκαν ότι η στενή συνεργάτις του άλλοτε αμερικανού αντιπροέδρου Ντικ Τσένι επέστρεψε και ανέλαβε ρόλο κλειδί δίπλα στον αδύναμο πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα.

Η κυρία Νούλαντ επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά την Αθήνα στις αρχές Φεβρουαρίου λίγο πριν μεταβεί στην Κύπρο για διαβουλεύσεις με τους Ανασταδιάδη – Έρογλου και η συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ανακοινώθηκε μετά την πραγματοποίησή της. Όλα όμως δείχνουν ότι το Κυπριακό είναι ένα μόνο μέρος της ατζέντας της. Ο σάλος που προκλήθηκε από τη σύστασή της στον αμερικανό πρέσβη στην Ουκρανία («fuck EE) και ανάγκασε τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να την αποδοκιμάσει δημοσίως, δείχνει ότι το εύρος των θεμάτων που καλείται να χειριστεί είναι πολύ μεγάλο. Με απόψεις φιλικές στην Τουρκία –ασχολήθηκε με την άμυνά της κατά του Ιράκ κατά τη διάρκεια της πολυκύμαντης θητείας της- δεν είναι λίγοι αυτοί στην Αθήνα που θεωρούν ότι η δραστηριοποίησή της και η περικύκλωση του Ομπάμα από ρεπουμπλικανικά γεράκια δεν θεωρείται καλή εξέλιξη για τα ελληνικά συμφέροντα. Η αναγνώριση των Σκοπίων ως «Μακεδονία» από τη διοίκηση Μπους έγινε.

Η εκ νέου ανάληψη ρόλων στελεχών των Ρεπουμπλικάνων δίπλα στον πρόεδρο Ομπάμα σηματοδοτεί μία ευρύτερη αλλαγή στάση από τους Αμερικανούς, οι οποίοι διακήρυτταν σε όλους τους τόνους ότι μετατοπίζουν το κέντρο βάρους της πολιτικής τους στην Ασία και ότι αποχωρούν από την Ευρώπη.

Όπως πληροφορούμαστε, το αμερικανό ενεργειακό κατεστημένο στο οποίο βασικό ρόλο έχει ο φίλος της Νούλαντ, Ντικ Τσένι, θορυβήθηκε από τις εξελίξεις στη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο και την Συρία, στην κρίση της οποίας πλασσαρίστηκε με έξυπνο τρόπο ο πρόεδρος Πούτιν.

Η αστάθεια σε χώρες της Μέσης Ανατολής που ήταν παραδοσιακά φιλικές προς τους αμερικανούς, σε συνδυασμό με τις πληροφορίες ότι η «αρκούδα» θέλει να εγκαταστήσει το στόλο της στη Μεσόγειο, ξύπνησαν τα γεράκια που καταστρώνουν μία νέα πολιτική η οποία έχει στο επίκεντρό της την Τουρκία –που ανακάμπτει στα κέντρα λήψης αποφάσεων των ΗΠΑ-, στην περιφέρειά της την Ελλάδα και την Κύπρο και στην αιχμή του δόρατός της τη Ρωσία του Πούτιν.

Οι κωδικοί του σχεδίου που οδηγεί στην αναβίωση ενός νέου Ψυχρού Πολέμου ΗΠΑ – Ρωσίας και του οποίου του γεγονότα της Ουκρανίας είναι απλώς προεόρτια προκειμένου να καθυστερήσει η κάθοδος της «αρκούδας» στη Μεσόγειο είναι: «Απωθήστε τον Πούτιν για να μην πέσει ο έλεγχος του αερίου της Μεσογείου στα χέρια του» και «εκμεταλλευτείτε – δεσμεύστε όλα τα ενεργειακά κοιτάσματα σε Ελλάδα – Κύπρο, βάζοντας όμως και την Τουρκία στο παιχνίδι της μοιρασιάς».

Σύμφωνα με έγκυρες διπλωματικές πηγές, στόχος της αμερικανικής διπλωματίας είναι η λύση του Κυπριακού, ο συμβιβασμός Ελλάδας – Τουρκίας για το Αιγαίο και η διευθέτηση του ονόματος των Σκοπίων με τρόπο εθνικά αξιοπρεπή ώστε στο μέλλον Ελλάδα – Κύπρος (υπό τη νέα της μορφή), Ισραήλ – Τουρκία να αποτελέσουν έναν ενιαίο οικονομικό χώρο για τα συμφέροντα της Δύσης. Παράλληλα με την υποκίνηση εθνοτικών συρράξεων στα Βαλκάνια –όσα συμβαίνουν σήμερα στη Βοσνία με τους μουσουλμάνους και αύριο στη FYROM με τους Αλβανούς- ενεργοποιούν ξανά την πυριτιδαποθήκη των Βαλκανίων και μας καθιστούν ευάλωτους στα βόρεια σύνορά μας.

Στηρίξτε τον Ερντογάν, δεν πρέπει να πέσει η Τουρκία

Οι πληροφορίες που έρχονται από την Ουάσινγκτον αποκαλύπτουν ότι οι Αμερικανοί, παρά την γκρίνια τους και τη δυσφορία τους για την πολιτική Ερντογάν, αποφάσισαν ότι πρέπει να ενισχύσουν την Τουρκία και προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται διακεκριμένα μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ. Η παρουσία του θρησκευτικού ηγέτη Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος απλώνει αθόρυβα τα πλοκάμια της επιρροής του στα Βαλκάνια, καθησυχάζει τους Αμερικανούς που δεν θα φέρουν εμπόδια στη μετάβαση του τούρκου πρωθυπουργού στη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας, χωρίς «αναθεώρηση» του Συντάγματος όμως.

«Δεν πρέπει να πέσει η Τουρκία» λένε συνεχώς στις κλειστές τους συζητήσεις στελέχη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στους Έλληνες συνομιλητές τους γι αυτό και έχουν αφοσιώσει την προσοχή τους στην επίλυση του Κυπριακού κατά τέτοιο τρόπο που να βάλει τη γείτονα δυνατά στο παιχνίδι της ενέργειας. Το παιχνίδι αυτό των Αμερικανών προϋποθέτει αναποδογύρισμα της σκακιέρας που είχε επιμελώς σχεδιάσει η ελληνική κυβέρνηση για να αναβαθμίσει τον ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή. Οι Αμερικανοί πιέζουν να περάσει ο αγωγός φυσικού αερίου που θα μεταφέρει ενέργεια από το Ισραήλ μέσω Κύπρου στην Τουρκία και όχι μέσω Κρήτης στην Ευρώπη, όπως προβλέπει το ελληνικό σχέδιο. Προϋποθέτει επίσης, αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων Τουρκίας – Ισραήλ, οι οποίες δεν θα αργήσουν πολύ. Πρέπει να προηγηθεί η επανεκλογή του Ερντογάν και μετά να επισημοποιηθεί η στροφή. Δείγμα του αέρα που έχουν πάρει οι τούρκοι έχοντας επίγνωση πόσο ραγδαία αλλάζουν οι γεωπολιτικές ισορροπίες στην περιοχή, είναι:

Πρώτον, η συνέντευξη του τούρκου πρεσβευτή στην Αθήνα, Κερίμ Ουράς, στο πρακτορείο «Ανατολή», με την οποία αντιμετώπισε με κεκαλυμμένο σνομπισμό την Ελλάδα. Ο τούρκος αξιωματούχος ανέφερε ότι με τη λύση του Κυπριακού θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις και στο θέμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ευρώπη, καθώς –όπως προεξόφλησε- ο νέος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του νεοσύστατου κράτους θα είναι… Τουρκοκύπριος! Ο ξένος διπλωμάτης μας χλεύασε σχεδόν για το γεγονός ότι ποντάραμε σε αλλαγή στάσης της Αιγύπτου για το θέμα της ΑΟΖ, παρατηρώντας ότι εν τέλει οι Αιγύπτιοι σεβάστηκαν τις τουρκικές ευαισθησίες.

Ο Ουράς δεν δίστασε να ανοίξει ξανά θέμα Θράκης, ενώ αναφέρθηκε διεξοδικά στην Τουρκία ως χώρο εύρεσης εργασίας για τους νέους άνεργους Έλληνες. Η δε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ότι καλούνται όσοι Έλληνες απελάθηκαν το 1964 από την Πόλη, μόνον ως ειρωνική άσκηση δημοσίων σχέσεων, με καθυστέρηση πενήντα ετών μάλιστα, μπορεί να εκληφθεί.

Δεύτερον, η τοποθέτηση του Κύπριου προέδρου Νίκου Ανασταδιάδη για το ενδεχόμενο να περάσει ο αγωγός με το φυσικό αέριο του Ισραήλ μέσω Κύπρου στην Τουρκία! Ερωτηθείς από δημοσιογράφο της «Καθημερινής», ο Αναστασιάδης δεν απέρριψε το ενδεχόμενο, κάτι που βρίσκεται στον αντίποδα των επιδιώξεων της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Ο Κύπριος πρόεδρος, ερωτηθείς για το αν το σενάριο μεταφοράς αερίου από το Ισραήλ στην Τουρκία μέσω Κύπρου «υποβαθμίζει τον ρόλο της Ελλάδας», απάντησε κυνικά «δεν είναι θέμα που εξαρτάται από εμάς, γιατί η αξιολόγηση γίνεται με βάση το κόστος» και χαρακτήρισε «προτιμητέα λύση» την αγορά από LNG αερίου Ισραηλινού – Κυπριακού που θα μεταφέρεται στην Τουρκία μέσω του αγωγού που θα περνάει από την Κύπρο!

Οι Αμερικανοί, ως φαίνεται, δεν θέλουν με τίποτε να αφήσουν την Τουρκία εκτός του ενεργειακού παιχνιδιού, γι αυτό και μέσω της επίλυσης του Κυπριακού θέλουν να την ξαναβάλουν στα πλάνα τους τόσο στη Μεσόγειο όσο και στα Βαλκάνια. Είναι δε χαρακτηριστική η αποστροφή του τούρκου πρεσβευτή Κερίμ Ουράς για την έκβαση των ελληνοτουρκικών μετά το τέλος της εκκρεμότητας του Κυπριακού: «Τα ελληνοτουρκικά σύντομα θα μπουν στην οδό της ταχείας επίλυσης», προέβλεψε…

Οι γείτονες γνωρίζουν πως μετά το Κυπριακό οι Αμερικανοί που βιάζονται για να σταθεροποιήσουν τη νέα τάξη πραγμάτων στη Μεσόγειο (μετά την αποτυχία της Αραβικής Άνοιξης), θα ανοίξουν σχεδόν ταυτόχρονα θέμα συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων στο Αιγαίο και διευθέτησης του Σκοπιανού.

Η παραπομπή του θέματος της ΑΟΖ – υφαλοκρηπίδας που συμπαρασύρει και όλα τα ανοικτά θέματα (χωρικά ύδατα, εύρος εναέριου χώρου) στο Διεθνές Δικαστήριο της Θάλασσας στο Αμβούργο είναι το επόμενο βήμα και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος έχει δηλώσει ότι η Ελλάδα μελετά προσεκτικά τη νομολογία των διαιτητικών αποφάσεων. Ούτε είναι τυχαίο ότι μετά τη συνάντηση Βενιζέλου – Κέρι τροχιοδρομήθηκε μία σειρά από εξελίξεις.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε το Κόσοβο και άφησε ανοιχτό το θέμα της αναγνώρισής του από την Ελλάδα (οι Κοσοβάροι ανακοίνωσαν την έναρξη λειτουργίας γραφείου συνδέσμου στην Αθήνα), την Αλβανία και τα Σκόπια, όπου εκτός του ομολόγου του Ποπόφσκι είδε –σωστά- και τον ηγέτη της Αλβανικής αντιπολίτευσης, κύριο Αχμέτι.

Η ομάδα της Νούλαντ σχεδιάζει να θέσει -το παλαιό της απωθημένο από το 2008-, το θέμα της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας στην Ουαλία, τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Σχέδια για εθνικό ακρωτηριασμό στη Θράκη

Η αποδυνάμωση της Ελλάδας εξαιτίας των οικονομικών της προβλημάτων έχει ανοίξει την όρεξη των φιλοτουρκικών κέντρων του αμερικανικού Κογκρέσου που θεωρούν ότι λόγω των εθνοτικών – θρησκευτικών συγκρούσεων που θα υπάρξουν μελλοντικά στα Βαλκάνια, η Ελλάδα μπορεί να γίνει χώρα υπό αποσυναρμολόγηση (dismantle). Για τον λόγο αυτό κινείται δραστήρια το ίδρυμα του Τζορτζ Σόρος σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων και δεν είναι τυχαίο ότι αποπειράται διείσδυση μέσω «βοήθειας» σε χρεοκοπημένους δήμους της Βορείου Ελλάδας. Ούτε είναι χωρίς σημασία η προσοχή που δείχνουν οι ΗΠΑ στις πολυπληθείς τσιγγάνικες μειονότητες των Βαλκανίων, μεταξύ αυτών και τη μειονότητα των Ρομ και των Πομάκων στην Θράκη. Η κρίση στη Βοσνία προκλήθηκε από το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται στον γνωστό Ρομά της χώρας, Ντέρβο Σέιντιτς, να εκλεγεί στο προεδρείο της χώρας, επειδή το απαγορεύει η Συμφωνία του Ντέιτον.

Στο γεράκι του Ντικ Τσένι τα ηνία της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ

Η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, Βικτόρια Νούλαντ, είναι κόρη του καθηγητή Βιοηθικής του Yale Σέργουιν Νούλαντ, του οποίου οι εβραίοι γονείς είχαν το όνομα Μέγιερ και Βισέ Νούντελμαν.

Η κυρία Νούλαντ διετέλεσε σύμβουλος του αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντικ Τσένι σε θέματα ασφαλείας την περίοδο 2003 – 2005 και είναι στενή φίλη της συζύγου του Λιντ. Είναι η διπλωμάτης εκείνη που μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου επέμεινε και πέτυχε την τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού του ΝΑΤΟ που ορίζει ότι «επίθεση εναντίον ενός συμμάχου είναι επίθεση εναντίον όλων».

Ο σύζυγος της Νούλαντ, Ρόμπερτ Κάγκαν, είναι υιός του διάσημου ιστορικού Ντόναλντ Κάγκαν και γεννήθηκε στην… Αθήνα το 1958. Είναι εβραίος στην καταγωγή επίσης (από τη Λιθουανία), διετέλεσε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ και είναι σύμβουλος για θέματα ασφαλείας του γερουσιαστή και πρώην υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μακέιν. Δραστηριοποιείται στο German Mashall Fund, του οποίου υπήρξε επικεφαλής για πολλά χρόνια.

Ο ρόλος του Σόρος και οι ΜΚΟ

Η εκτίναξη της Νούλαντ στην κορυφή της αμερικανικής διπλωματίας και η ενεργός εμπλοκή της στο θέατρο των διπλωματικών μαχών της Μεσογείου και της Ευρασίας, συνοδεύτηκε από σημαντικές αλλαγές σε ΜΚΟ κλειδιά της Ουάσινγκτον.

Στο German Marshall Fund, το οποίο κάνει «σκάουτινγκ» για τα αμερικανικά συμφέροντα στην Ευρώπη εντοπίζοντας ελπιδοφόρους νέους πολιτικούς από ολόκληρη την ήπειρο και επενδύοντας πάνω τους με υποτροφίες, υπάρχουν εξελίξεις.

Ο πρόεδρός του, Κρεγκ Κένεντι, αποχώρησε μετά από 10 χρόνια στην προεδρία και στην θέση του τοποθετήθηκε μία γνωστή της Νούλαντ από τα παλιά. Το μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και σύμβουλος του αμερικανού προέδρου για θέματα ΕΕ, Κάρεν Ντόνφριντ, η οποία θα αναλάβει τα καθήκοντά της –εγκαταλείποντας τον Λευκό Οίκο- από τον προσεχή Απρίλιο.

Αποστολή της Ντόνφριντ θα είναι ο καλύτερος συντονισμός των ΜΚΟ στην περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων, όπου θα εστιαστεί το ενδιαφέρον της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής.

Το German Marshall Fund έχει καλές σχέσεις με το ίδρυμα Νιάρχος στην Ελλάδα, ενώ σημειώνεται και η έντονη δραστηριότητα που επιδεικνύει στη Βόρεια ελλάδα και το Ίδρυμα Σόρος ερχόμενο σε επαφή με πολλούς χρεοκοπημένους Δήμους της βορείου Ελλάδας και σε κεντρικά συνεννόηση με το Δήμο Θεσσαλονίκης.

http://www.triklopodia.gr/ 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/03/blog-post_1090.html

Ομπάμα και Μέρκελ ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να σταθούν απέναντι στον Πούτιν

Γράφει ο Γιώργος Παυλόπουλος

Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι οι ηγέτες της Δύσης απέφυγαν τη σκληρή γλώσσα κατά της Ρωσίας. «Παράνομη» χαρακτήρισαν την εισβολή της στην Κριμαία και το δημοψήφισμα, την κατηγόρησαν ότι «απειλεί την ειρήνη στην Ευρώπη» και προκαλεί νέο Ψυχρό Πόλεμο, την απείλησαν με διεθνή απομόνωση και αποβολή από την ομάδα των G8, ενώ σε προσωπικό επίπεδο, ο Μπάρακ Ομπάμα χαρακτήρισε τις θέσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν ως «μυθοπλασίες».

Σε επίπεδο πράξεων όμως, η επιβολή αντιποίνων σε βάρος της Μόσχας αποδεικνύεται μία πολύ πιο δύσκολη υπόθεση. Διότι οι μεν Ευρωπαίοι και κυρίως οι Γερμανοί αφενός δεν έχουν τη δυνατότητα να κηρύξουν πόλεμο στους Ρώσους (μιάς και κινδυνεύουν να ταπεινωθούν) και αφετέρου φοβούνται ότι η επιβολή σοβαρών και επώδυνων οικονομικών κυρώσεων μπορεί να μετατραπεί σε μπούμερανγκ, το οποίο είναι πολύ πιθανό να στραφεί εναντίον τους, καταφέροντας σοβαρό πλήγμα στην, ούτως ή άλλως, εύθραυστη οικονομία της Ευρωζώνης.

Οι δε Αμερικανοί, ακόμη και να θέλουν, δεν μπορούν να πλήξουν αποτελεσματικά τους Ρώσους σε οικονομικό επίπεδο. Από την άλλη, παρά τους λεονταρισμούς του ΝΑΤΟ, γνωρίζουν ότι κάθε προσπάθεια να αμφισβητήσουν δια της βίας τα «κεκτημένα» τους (στην Κριμαία και αλλού) μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε απευθείας σύγκρουση ανάμεσα σε δύο τρομακτικές πολεμικές μηχανές, τη δική τους, η οποία είναι η πιο ισχυρή που έχει γνωρίσει ποτέ η ανθρωπότητα και τη ρωσική, που εξακολουθεί να διαθέτει πολλά και κοφτερά… δόντια, ειδικά σε εκείνη την περιοχή.

Το αποτέλεσμα είναι ότι ο Πούτιν, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, ακούει τις απειλές χωρίς να ανησυχεί (μάλλον χαμογελάει, αφού δείχνει πολύ καλά προετοιμασμένος για όλα τα ενδεχόμενα). Διότι τη στιγμή που προσαρτά την Κριμαία και ετοιμάζεται να προβάλει αξιώσεις και σε άλλες περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας, δεν υπάρχει περίπτωση να τον σταματήσει το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων και η απαγόρευση εισόδου σε ΗΠΑ και ΕΕ μερικών δεκάδων προσώπων.
Το αφεντικό του Κρεμλίνου αισθάνεται ακόμη πιο άνετα, λόγω και των ρηγμάτων που υπάρχουν στο στρατόπεδο των υποστηρικτών της νέας ελίτ του Κιέβου, τα οποία ήρθαν στην επιφάνεια με τη γνωστή ύβρη της Β. Νούλαντ για την Ε.Ε., συνεχίστηκαν με αναλύσεις στα αμερικανικά ΜΜΕ και κλιμακώνονται με τη δυσφορία πολλών ευρωπαίων απέναντι στις πιέσεις της Ουάσινγκτον για πιο σκληρές οικονομικές κυρώσεις, καθώς μοιάζει σαν να θέλουν οι Αμερικανοί να κάνουν… «τσαμπουκά» με άλλους να πληρώσουν το κόστος.

Πρακτικά, το μοναδικό που ίσως ανάγκαζε τη Μόσχα να κάνει πίσω, είναι ένας συνδυασμός ρεαλιστικής στρατιωτικής απειλής από τις ΗΠΑ και σκληρών οικονομικών κυρώσεων από την Ε.Ε. Μόνο που ένας τέτοιος συνδυασμός έχει μεγάλο, έως απαγορευτικό κόστος.

Πρακτικά, λοιπόν, όσον αφορά στη Γερμανίδα καγκελάριο, εάν αποφάσιζε μόνη της, ίσως δεν θα είχε θεμελιώδη αντίρρηση να μοιράσει –έστω και ατύπως- την Ουκρανία με τους Ρώσους, σε μία ιδιότυπη επανάληψη του Μπρεστ – Λιτόφσκ.
Από την πλευρά του ο Ομπάμα βρίσκεται ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη. Από τη μία βρίσκεται η πλειονότητα των αμερικανών πολιτών που δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι την εμπλοκή σε ένα ακόμη πολεμικό μέτωπο. Από την άλλη, έχει να αντιμετωπίσει την πανίσχυρη κλίκα των «γερακιών» -όπως ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ και σύμβουλος του Τζ. Μπους, Τζον Μπόλτον, ο οποίος είπε: «Δεν δεχόμαστε ο πρόεδρος των ΗΠΑ να είναι αδύναμος και αναποφάσιστος».

Πηγή «Ημερησία»
http://kostasxan.blogspot.gr/2014/03/blog-post_8872.html

Συκοφαντούσαν εκπαιδευτικούς για ρατσισμό ώστε να βάλουν στη θέση τους ισλαμιστές!


islam-trojan-horseΑπίστευτο σχέδιο αποκάλυψαν οι αρχές ασφαλείας στην Βρετανία. Τούρκοι και άλλοι ισλαμιστές είχαν οργανώσει επιχείρηση με τον κωδικό “δούρειος ίππος” με σκοπό να αλώσουν σχολεία στο Μπέρμιγχαμ και αλλού.
Τι έκαναν; Συκοφαντούσαν τους διευθυντές των σχολείων ως… ρατσιστές και προωθούσαν στην θέση τους ισλαμιστές που θα επέβαλλαν την ισλαμική προπαγάνδα!

Ήδη ανώτατα κλιμάκια επιθεωρητών του υπουργείου παιδείας στην Βρετανία έχουν στα χέρια τους έγγραφα που ξεσκεπάζουν την επικοινωνία μεταξύ δύο υψηλόβαθμων φονταμενταλιστών που φέρεται να είναι οι εγκέφαλοι του σχεδίου. Ο ένας στο Μπέρμιγχαμ και ο άλλος στο Μπράντφορντ.  Η στόχευση σύμφωνα με την εφημερίδα του Μπέρμιγχαμ ήταν τέσσερα σχολεία με αρκετούς μουσουλμάνους μαθητές: Adderley Primary, Saltley School, Park View School και Regents Park Community Primary School –που ήδη το σχέδιο είχε εφαρμοστεί με επιτυχία.. Τα έγγραφα αποκαλύπτυν πως ακολουθούσε παρόμοια δράση στο Bradford και στο Manchester.
school-signs-main-6782960
Στις συνομιλίες τους τα υψηλόβαθμα στελέχη παραδεχόντουσαν ότι χρησιμοποιούσαν ψευδείς κατηγορίες κατά διευθυντών, αλλά αυτό ήταν επιτρεπτό -όπως ανέφεραν- στα πλαίσια του τζιχάντ!
“Έχουμε υποχρέωση να εκπληρώσουμε τον ρόλο μας απέναντι στην προετοιμασία των παιδιών μας για να γίνουν στρατιώτες του Αλλάχ” ενώ τα σχολεία στόχοι ήταν αυτά με τον μεγαλύτερο αριθμό μουσουλμάνων μαθητών.
Η υπόθεση είναι στα χέρια της Βρετανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ενδείξεις για “προετοιμασία τρομοκρατικών επιθέσεων”. Λες και μετά από πέντε χρόνια πλύσης εγκεφάλου από τους ισλαμοφασίστες αυτά τα παιδιά δεν θα ήταν μισάνθρωποι και εν δυνάμει τρομοκράτες…
olympia.gr
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/03/blog-post_5973.html

Xτύπημα τρομοκρατών ή βλάβη; Ολα τα σενάρια της εξαφάνισης του Boeing

Σενάρια περί ενδεχόμενης αεροπειρατείας ή τρομοκρατικής ενέργειας πυροδοτεί η είδηση ότι δύο εκ των επιβατών στην πτήση της Malaysia ταξίδευαν με κλεμμένα διαβατήρια.


Πηγές ανέφεραν μιλώντας στο NBC οτι στη μοιραία πτήση είχαν επιβιβαστεί δύο άνθρωποι με πλαστά στοιχεία, καθώς κατείχαν κλεμμένα διαβατήρια.

Οπως ανέφερε η ίδια πηγή μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο ενημέρωσης δεν έχει βρεθεί ακόμη κάποια ένδειξη ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, τονίζοντας, παράλληλα, ότι οι δύο συγκεκριμένοι επιβάτες θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιήσει πλαστά διαβατήρια για την επιβίβασή τους στο αεροπλάνο λόγω κάποιας άλλης αιτίας, όπως, για παράδειγμα, λόγω λαθρεμπορίου ναρκωτικών.

«Είμαστε ενήμεροι για την ύπαρξη των δύο πλαστών διαβατηρίων» είπε χαρακτηριστικά αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης και πρόσθεσε πως «Δεν έχουμε βρει ακόμη ένα σαφή ένδειξη ότι πρόκειται για τρομοκρατία. Ωστόσο, είναι ακόμη πολύ νωρίς και τίποτα δεν είναι οριστικό».

Οπως σημειώνει το NBC και τα δύο διαβατήρια είχαν κλαπεί στην Ταϋλάνδη. Το ένα ανήκε σε Ιταλό κα είχε κλαπεί πριν από ένα χρόνο, περίπου. Ο πατέρας του, μάλιστα, με τον οποίο επικοινώνησε το NBC, ανέφερε πως ο άνδρας βρίσκεται σε διακοπές στην Ταϋλάνδη και είναι ασφαλής.

Το δεύτερο διαβατήριο, όπως φαίνεται, ανήκει σε έναν Αυστριακό, το όνομα του οποίου βρέθηκε στη λίστα επιβατών. Το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών, πάντως, επιβεβαίωσε ότι το διαβατήριο του εν λόγω Αυστριακού είχε κλαπεί πριν δύο χρόνια κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στην Ασία. «Πιστεύουμε ότι το όνομα και το διαβατήριο χρησιμοποιήθηκαν από αγνώστων στοιχείων άτομο για να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο», δήλωσε στο NBC εκπρόσωπος του αυστριακού ΥΠΕΞ.

Αναλυτές τρομοκρατίας, πάντως, όπως σημειώνει το NBC, δηλώνουν ότι είναι εξαιρετικά σπάνιο γεγονός να επιβιβάζεται ένα άτομο με πλαστό διαβατήριο σε αεροπλάνο. Πόσο μάλλον δύο άτομα στην ίδια πτήση.

Πάντως, σημειώνεται ότι στη Μαλαισία δεν υπάρχει αξιοσημείωτη τρομοκρατική δραστηριότητα, και ότι η συγκεκριμένη χώρα είναι υποδειγματική σε ότι αφορά την ασφάλεια των αεροδρομίων.

Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Ναγίμπ Ραζάκ, σύμφωνα με το Associated Press ερωτώμενος σχετικά νωρίτερα, πάντως, τόνισε ότι οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.

Από την πλευρά τους, Αμερικανοί αξιωματούχοi, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο, τόνιζαν ότι στο αεροπλάνο συνέβη κάτι γρήγορο και καταστροφικό.

Πάντως, η όποια έρευνα για το αν η εξαφάνιση του αεροπλάνου της Malaysia Airlines σχετίζεται με τρομοκρατική ενέργεια, θα πάρει αρκετό χρόνο. Είναι χαρακτηριστικό ότι για να αποκλειστεί ότι η συντριβή της πτήσης 800 της TWA το 1996 σχετίζεται με τρομοκρατική ενέργεια, χρειάστηκε να περάσει περισσότερο από ένας χρόνος.

Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN είναι αρκετοί οι επιβάτες που φαίνεται ότι ταξίδευαν με κλεμμένα διαβατήρια. Επί του παρόντος ωστόσο έχει επιβεβαιωθεί μόνο η χρησιμοποίηση των δύο κλεμμένων διαβατηρίων από τον Αυστριακό και τον Ιταλό Μαράλντι.
το είδαμε iefimerida.gr
toeidesauto
http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.gr/2014/03/x-boeing.html

Οι πολιτικοί "έφαγαν" μισό δισ. χωρίς... παραστατικά! - Από τα "limit up" του 1999 …στην άνοδο των "spread" του 2010

Θυμάστε άραγε το άλλοτε βαλκανικό «ελντοράντο» των ελληνικών επιχειρήσεων; Ήταν τότε στα τέλη της δεκαετίας του 1990, που επικρατούσε το μεγαλοϊδεάτικο σχέδιο για τη δημιουργία μιας ελληνικής παραγωγικής ζώνης στα Βαλκάνια.

Η κυβέρνηση Σημίτη, με πρόσχημα την «ισχυρή» οικονομία, που αποδείχθηκε εκ των υστέρων εικονική πραγματικότητα, και την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, έβαζε μπρος τα μεγαλεπίβολα σχέδιά της, για την επέκταση των ελληνικών επιχειρήσεων στη Βαλκανική Χερσόνησο, που θα γινόταν στο εξής εύκολα και ανέξοδα με...
δαπάνες του ελληνικού δημοσίου.
Κάπως έτσι γεννήθηκε το περιβόητο Ελληνικό Σχέδιο Οικονομικής Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων. Με πρόσχημα την κρατική αναπτυξιακή βοήθεια που θα προσέφερε η χώρα μας στις βαλκανικές χώρες, στην ουσία το Ελληνικό κράτος με απευθείας επιδοτήσεις και χρηματοδοτήσεις έργων σε δημόσιες υποδομές, έκανε «αβάντα» σε μικρές και, κυρίως, μεγάλες Ελληνικές επιχερήσεις, που ήθελαν να επενδύσουν τα κεφάλαιά του στα Βαλκάνια.

 
Οι πολιτικές κόντρες

Από την αρχή όμως, το ΕΣΟΑΒ αντιμετώπισε σωρεία προβλήμάτων, αλλά και γερές κόντρες στο εσωτερικό της τότε κυβέρνησης. Αρχικά, την όλη ευθύνη είχε το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, στο οποίο μέχρι και το 1999 ανήκε η Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, που ήταν και το κατεξοχήν όργανο άσκησης της οικονομικής διπλωματίας. Ο ΓΑΠ όμως, τότε υπουργός Εξωτερικών, διαφωνούσε, καθώς ήθελε αυτός όλη τη «δόξα» για την οικονομική ανασυγκρότηση των Βαλκανίων.

Για αυτό και ίδρυσε την περιβόητη ΥΔΑΣ (Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας), οπου και τοποθέτησε τον «κολλητό» του, Άλεξ Ρόντος.

Η ενδοκυβερνητική κόντρα ΥΠΕΘΟ-ΥΠΕΞ έφτασε στο αποκορύφωμά της τον Μάιο του 2001, όταν ο τότε υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, Ιωάννης Ζαφειρόπουλος, στέλνει στον Γ. Παπανδρέου το αρχικό σχέδιο για το ΕΣΟΑΒ, για να το υπογράψει και στη συνέχεια να πάει στη Βουλή. Ο Παπανδρέου αρνείται. Η κόντρα κρατάει μέχρι και τον Οκτώβριο του 2001, οπότε ο Σημίτης, παίρνει ανοικτά τη θέση του Παπανδρέου, και περνάει το σύνολο σχεδόν της διαχείρισης των διεθνών οικονομικών σχέσεων της χώρας, μαζί και το ΕΣΟΑΒ, στο ΥΠΕΞ. Έτσι, ο Ζαφειρόπουλος, από υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας, βρέθηκε ξαφνικά στο ΥΠΕΞ, ως υφυποργός αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις. Η σύγκρουση των δύο ανδρών συνεχίστηκε μέχρι και τον Ιανουάριο του 2002, οπότε ο κ. Ζαφειρόπουλος παραιτείται. Η πραγματική αιτία ήταν φυσικά, ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν τον άφησε να ελέγξει τις δραστηριότητες της ΥΔΑΣ, τον Άλεξ Ρόντος, και τις χρηματοδοτήσεις των εκατοντάδων ΜΚΟ.

Το γιοφύρι της Άρτας»!

Αφού λοιπόν κυριάρχησαν οι απόψεις του Γ.Παπανδρέου και του ΥΠΕΞ, μέσα στο 2002 ψηφίζεται με «τυμπανοκρουσίες» ο νόμος για το Ελληνικό Σχέδιο για την Οικονομική Ανασυγκρότηση των Βαλκανίων-ΕΣΟΑΒ, για την περίοδο 2002-2006. Επειδή όμως η ουσιαστική εφαρμογή του ΕΣΟΑΒ ξεκίνησε με καθυστέρηση δύο και πλέον ετών -μέσα του 2004 αντί του 2002-, κρίθηκε απαραίτητη η παράταση του προγράμματος μέχρι και το 2011. Το ύψος των κονδυλίων που θα διατίθεντο ήταν 550 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 421,8 εκατ. €. Αφορούσε έργα, δράσεις, μελέτες και δραστηριότητες που προτείνονται επισήμως από τις Κυβερνήσεις των ληπτριών χωρών (Αλβανία,Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Μαυροβούνιο, πΓΔΜ, Ρουμανία και Σερβία), ενώ 106,7 εκατ. €. Δόθηκε για την ενίσχυση ιδιωτικών επενδύσεων. Το Σχέδιο όμως τελικά, ήταν σκέτη αποτυχία. Μέχρι και τα τέλη του 2011, όπως δείχνουν οι απολογιστικές εκθέσεις της ΥΔΑΣ, για δημόσιες επενδύσεις είχαν δωθεί μόλις το 57,99% του αρχικού συνολικού διαθέσιμου ποσού ( 277,7 εκατ. ευρώ), για μόλις 19 δημόσια έργα, και άλλα 46.8 εκατ. ευρώ (45,1 % του αρχικού συνολικού διαθέσιμου ποσού) για την χρηματοδότηση 75 ιδιωτικών επενδύσεων (π.χ. PALCO, CHIPITA, INTERIO,ΣΙΔΕΝΟΡ, κ.α.)

Από κεί και πέρα, αρχίζουν τα παράδοξα. Μπορεί η ΥΔΑΣ να εκδίδει ετήσιες εκθέσεις για τα πεπραγμένα της, μπορεί να αναφέρει γενικά το ύψος της κρατικής αναπτυξιακής βοήθειας που δίνει κάθε χρόνο και σε ποιες χώρες, για κρίσιμες λεπτομέρειες όμως που αφορού στη διαχείρισή της, υπάρχει μυστικοπάθεια. Για παράδειγμα δεν γνωρίζουμε για τα δημόσια έργα που χρηματοδοτήθηκαν με χρήματα του Ελληνικού λαού, πως έγινε η αξιολόγηση των έργων στις λήπτριες χώρες, αν προσελήφθησαν σύμβουλοι και ποιες ήταν οι αμοιβές τους, αν για τα έργα προκηρύχθηκαν διαγωνισμοί ή έγιναν με απευθείας αναθέσεις, αν υπήρξαν υπερβάσεις στο κόστος. Τίποτα! Ούτε φυσικά υπάρχει κάποιος πλήρης απολογισμός,αν δηλ. τα κεφάλαια έπιασαν τόπο. Και όπου υπάρχει αδιαφάνεια, υπάρχει και διαφθορά!

Οι επιχειρήσεις

Όμως, σίγουρα κερδισμένες, έτσι ή αλλιώς, ήταν οι Ελληνικές επιχειρήσεις. Το ΕΣΟΑΒ, με το 20% των πόρων του να χρηματοδοτεί ιδιωτικές επενδύσεις, δεν λέγεται αναπτυξιακή βοήθεια. Αλλά και το υπόλοιπό 80% πάλι συνδέεται με επιχειρηματικά συμφέροντα. Οι ελληνικές κυβερνήσεις ουσιαστικα «έστρωσαν το χαλί» , χωρίς να υπολογίσουν ότι οι επιδοτήσεις, άμεσες ή έμμεσες, σε Ελληνικές επιχειρήσεις να δραστηριοποιηθούν στα Βαλκάνια, θα είχαν τελικά αρνητικές επιπτώσεις για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία της χώρας, ιδίως στη Βόρειο Ελλάδα, με την φυγή κεφαλαίων, την αύξηση της ανεργίας, κλπ.

Σκεφτείται ότι οι αναπτυξιακοί νόμοι προέβλεπαν ποσοστό της επιχορήγησης ι, κατ΄ ανώτατο όριο, στο 30% του συνολικού κόστους της επένδυσης, με ανώτατο ποσό επιχορήγησης 1.500.000 €., για επενδύσεις στα Βαλκάνια!

Έτσι, φτάσαμε στο σημείο, οι επενδύσεις ελληνικών επιχειρήσεων στα Βαλκάνια, να έχουν φτάσει μέχρι και το 2009, τα 15 δις ευρώ. Μόνο την περίοδο 2003-2006, μετεγκαταστάθηκαν από τη Μακεδονία και τη Θράκη στις γειτονικές χώρες 3.000 επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα την απώλεια, κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, στις προαναφερόμενες διοικητικές - γεωγραφικές περιφέρειες 60.000 θέσεων εργασίας. Την τελευταία 15ετία Έλληνες επιχειρηματίες από τον χώρο της ένδυσης, δημιούργησαν 250-270 επιχειρήσεις εκτός συνόρων, μεταφέροντας τις κυρίως παραγωγικές δραστηριότητες σε βαλκανικές χώρες, με αποτέλεσμα να χαθούν 22.000 θέσεις εργασίας. Μόνο στη Βουλγαρία, δραστηριοποιούνται 3.000 επιχειρήσεις. Άλλες 800 περίπου στην Αλβανία. Όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας, τράπεζες, ΤΙΤΑΝ, INTRACOM,ΟΤΕ, 3E κ.α. δραστηριοποιούνται εντόνως στα Βαλκάνια.
spirospero

Σχετικό Του Δ.Γ. Παπαδοκωστόπουλου isotimia.gr/
Πώς φθάσαμε από την “ισχυρή οικονομία” στην απόλυτη ένδεια…

Πατριωτικό καθήκον η σωτηρία της πατρίδος, λένε όσοι στέλνουν τους άλλους να πεθάνουν στο μέτωπο, ενώ αυτοί τους κοιτούν ασφαλείς από τα μετόπισθεν. Έτσι και η χώρα έφτασε στα σημερινά ακροτελεύτια όρια της απαξίωσης, μετά από σειρά ετών που στην Ελλάδα κυριαρχούσαν οι παρέες οι κολλητοί και τα ψέματα, που χρησιμοποιούνταν για να παίρνουμε τα λεφτά από τα κοινοτικά πακέτα.

Το 1999 λίγο πριν τις ευρωεκλογές το Χρηματιστήριο κινούνταν στα ύψη και οι Έλληνες αφιονισμένοι από τα κέρδη που προσέφερε η Σοφοκλέους, πίστευαν ότι ανακάλυψαν την Ατλαντίδα. Η τότε κυβέρνηση Σημίτη είχε ταυτίσει την άνοδο του Χρηματιστηρίου με την ισχυρή οικονομία. Στην συνέχεια όταν ο δείκτης κατέρρευσε, ο Κώστας Σημίτης συνέστησε στους Έλληνες να γίνουν μακροπρόθεσμοι επενδυτές…

Μετά ήρθε η είσοδος στο ευρώ το 2000, που ήταν από μόνη της ένας παράγοντας σταθερότητας. Το πολιτικό προσωπικό πήρε βαθιά ανάσα, καθώς διείδε σ΄αυτό μια ευκαιρία για χαλάρωση και όχι μόνο. Τα οικονομικά της Ελλάδας και μετά την είσοδο στο ευρώ παρέμεναν βαθιά προβληματικά. Το μεγάλο κράτος απαιτούσε τεράστιους πόρους και το πολιτικό προσωπικό επιχειρούσε να αυξήσει τους συνενόχους του, μέσω της συνεχούς διόγκωσης του δημόσιου τομέα. Στο μεγάλο κράτος χωρούσαν όλοι ή σχεδόν όλοι. Υπήρχε όμως και η ιδιωτική οικονομία, που ήταν εκτός νυμφώνος. Ήταν οι επιχειρηματίες που έκαναν ό,τι έκαναν χωρίς επιδοτήσεις και κρατική στήριξη και ήταν οι εργαζόμενοι που δούλευαν σκληρά με μισθούς μικρότερους από τους αντίστοιχους του δημοσίου.

Με άλλα λόγια υπήρχε μια ιδιωτική οικονομία που πριμοδοτούσε τα άρρωστα δημόσια οικονομικά και διατηρούσε σε πελάγη ευτυχίας το πολιτικό προσωπικό της μεταπολίτευσης. Κανένας δεν νοιάζονταν και βέβαια το κράτος με τα καλούδια του επέκτεινε την δική του ανηθικότητα και στον ιδιωτικό τομέα. Εξυπακούεται ότι όλα τα χρόνια από το 1996 και μετά οι παρεμβάσεις στα δημόσια οικονομικά ήταν κατά κύριο λόγο με την «δημιουργική λογιστική». Αξιομνημόνευτο είναι ότι τα τερτίπια αυτά είχαν γίνει κτήμα και της Eurostat, η οποία κατά ένα περίεργο τρόπο αδιαφορούσε.

Τα χρόνια περνούσαν και φθάσαμε στο 2004, όπου ανέλαβε η Νέα Δημοκρατία να φτιάξει τα πράγματα. Υποσχέθηκε αναδιοργάνωση του κράτους και εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών. Ο Κώστας Καραμανλής έκανε συχνά μνεία της ανάγκης να μειωθεί το κράτος. Στην πράξη συνέβαιναν τα ακριβώς αντίθετα. Το κράτος μεγάλωνε, οι δημόσιοι υπάλληλοι αυξάνονταν, όπως αυξάνονταν με γεωμετρική πρόοδο τα κάθε είδους νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, που ήθελαν διοικητικά συμβούλια για να λειτουργήσουν. Στην πενταετία της Νέας Δημοκρατίας δημιουργήθηκαν περίπου 700 νέοι οργανισμοί με ετήσιο κόστος γύρω στα 200 εκατ. ευρώ ετησίως. Τραγική ειρωνεία είναι ότι πριν φύγει από την εξουσία ο Κ. Καραμανλής είχε προαναγγείλει κατάργηση περίπου 200 τέτοιων οργανισμών… που ένας Θεός ξέρει τι έγιναν.

Μετά ήρθε το κόμμα του ΠΑΣΟΚ που συνέτριψε στις αρχές Οκτωβρίου 2009 την Νέα Δημοκρατία. Υποσχέθηκε να βάλει τέλος στη διαφθορά, στο αμοραλισμό και γενικά σε κάθε τι που προσέβαλε τον Έλληνα πολίτη. Επίσης ο Γιώργος Παπανδρέου υποσχέθηκε και αναδιανομή εισοδήματος υπέρ των ασθενέστερων. Θα μείνει στην ιστορία η φράση ότι «λεφτά υπάρχουν» που μπορούμε να τα βρούμε και να αναδιανείμουμε…

Από τον Οκτώβριο του 2009 μεσολάβησαν πέντε μήνες και η κυβέρνηση προχωρά σε ένα μπαράζ δημοσιονομικών μέτρων για να αποφευχθεί η χρεοκοπία με την οποία μας απειλεί το χρέος των 300 δισ. ευρώ. Αναμφίβολα γίνεται προσπάθεια να αποφευθχεί η καταστροφή και να μην υπογραφει η ληξιαρχική πράξη θανάτου της οικονομίας μας. Μια ληξιαρχική πράξη που προετοιμάζονταν τα προηγούμενα χρόνια, με το μεγαλύτερο κομμάτι του τύπου να παρακολουθεί και να συγκαλύπτει τις αθλιότητες που συνέβαιναν.

Ας ενθυμούμεθα πάντως ότι το πολιτικό προσωπικό που σήμερα κόπτεται για το πατριωτικό του καθήκον της σωτηρίας της οικονομίας, ήταν αυτό που οδήγησε το χρέος στα 300 δισ. ευρώ και κατέστησε την Ελλάδα ενδεή καρικατούρα δυτικού κράτους.

ΥΓ: Και βέβαια μην ξεχνάμε ότι το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό αλλά πολιτικό. Τίποτα δεν διασφαλίζει ότι αυτά που μας έφεραν μέχρι εδώ θα αντιμετωπισθούν δραστικά.
Δυστυχώς οι παράγοντες αποσάθρωσης της χώρας παραμένουν ισχυροί και όπως ξέρουμε από το παρελθόν, λουφάζουν στα δύσκολα και επανέρχονται με την πρώτη ευκαιρία.

Από ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/03/limit-up-1999-spread-2010.html

ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ - artFM Radio & Ράδιο Άρτα 2.3.2014

 

Παύλος Σαντορίνης: Το εκατοστομετρικό ραντάρ - Μία μεγάλη Ελληνική εφεύρεση

 

Παύλος Σαντορίνης: Έλληνας πολιτικός μηχανικός, φυσικός, και σπουδαίος σύγχρονος εφευρέτης. (Ιούνιος 1893 - 19 Οκτωβρίου 1986)

Το εκατοστομετρικό ραντάρ είναι καθαρά Ελληνική εφεύρεση του καθηγητού του Ε.Μ. Πολυτεχνείου Παύλου Σαντορίνη ο οποίος σπούδασε στην Ελβετία από το 1905 έως το 1919 και ήταν φυσικός του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης και πολιτικός μηχανικός του Ομοσπονδιακού Πολυτεχνείου της Ζυρίχης, μαθητής, φίλος και συνεργάτης του Αλβέρτου Αϊνστάιν, κατά την περίοδο εκείνη.

Το 1936 ο Παύλος Σαντορίνης ήταν υφηγητής της Εφηρμοσμένης Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά την περίοδο αυτή, ο τότε πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξάς πληροφορήθηκε ότι ο Έλληνας επιστήμονας είχε κάνει μία μεγάλη ανακάλυψη, σχετική με την ανίχνευση των αεροπλάνων, οπότε κάλεσε επειγόντως τον Παύλο Σαντορίνη για να του δώσει σχετικές πληροφορίες.

Επειδή αντιλήφθηκε ο Ιωάννης Μεταξάς την σοβαρότητα της εφεύρεσης αυτής για την άμυνα της χώρας, ζήτησε από τον Παύλο Σαντορίνη, να καταθέσει το ταχύτερο δυνατόν, σχετικό υπόμνημα.
Μέσα σε μερικές ημέρες το υπόμνημα κατατέθηκε στην Αντιαεροπορική Άμυνα της χώρας με τίτλο Περί μεθόδου ανιχνεύσεως εχθρικών αεροπλάνων μέσω ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων.

Η υπηρεσία αυτή το υπέβαλε στο Γενικό Επιτελείο Στρατού (Γ.Ε.Σ.) οπότε συνεστήθη ειδική επιτροπή τόσο από καθηγητές του Πανεπιστημίου και του Πολυτεχνείου όσο και από τους ανώτερους αξιωματικούς: πλοίαρχο Πεζόπουλο, ταγματάρχη Καρκούλια και επισμηναγό Αβέρωφ.

Η επιτροπή μελέτησε τη μέθοδο του Παύλου Σαντορίνη και βρίσκοντάς την ορθή από επιστημονική άποψη συγκροτεί μία νέα επιτροπή «ελέγχου και δοκιμών» με μέλη τους καθηγητές Χόνδρο και Αθανασιάδη, τον πλοίαρχο Πεζόπουλο, αντισυνταγματάρχη Βάλβη και ταγματάρχη Πάλλη υπό την προεδρία του Ανωτάτου Διοικητού της Αντιαεροπορικής Άμυνας αντιστράτηγου Κ. Μπακόπουλου.

Η επιτροπή αυτή απεφάνθη ότι επειδή η μέθοδος του Παύλου Σαντορίνη είναι ορθή από επιστημονικής πλευράς θα πρέπει να γίνουν πειραματικές δοκιμές της. (Πηγή: Αρ. Πρωτ.  Απ. 44/19-9-1936).

Αλλά για τις δοκιμές αυτές χρειάζονταν τα απαραίτητα εξαρτήματα, ιδίως δε οι ειδικές λυχνίες εκπομπής και λήψεως μικροκυμάτων, στα οποία βασιζόταν η μέθοδος.

Όμως επειδή δεν υπήρχαν στην Ελλάδα οι απαραίτητες λυχνίες, καθώς και εξαρτήματα, έπρεπε να προμηθευτεί η Ελλάδα αυτά από το εξωτερικό. Για λόγους επίσης στρατιωτικούς, ήταν πολύ δύσκολη η εξεύρεσή τους. Αποφασίστηκε λοιπόν από το Γ.Ε.Σ. να ταξιδέψει ο Παύλος Σαντορίνης στο εξωτερικό με μεγάλη μυστικότητα, ώστε να προμηθευτεί τις απαραίτητες λυχνίες καθώς και τα άλλα υλικά.

Η ευκαιρία δόθηκε με το Διεθνές Συνέδριο βραχέων και υπερβραχέων κυμάτων στην Βιέννη το καλοκαίρι του 1937. Ο Παύλος Σαντορίνης, λόγω του κύρους και της φήμης του, ήταν πρόεδρος του Τμήματος Υπερβραχέων κυμάτων. Έτσι λοιπόν κατάφερε να προμηθευτεί όλα τα απαραίτητα για το πείραμα της κατασκευής του Ελληνικού ραντάρ.

Οι απαραίτητες για τον σκοπό αυτό λυχνίες, που δεν υπήρχαν τότε, κατασκευάστηκαν με κάθε δυνατή μυστικότητα, με τα σχέδια και τις υποδείξεις του ίδιου του Παύλου Σαντορίνη και ήταν ειδικές λυχνίες τύπου Μάγκνετρον μεγάλης ισχύος εκπομπής εκατοστομετρικών κυμάτων.

 
Τέλος, τα πειράματα άρχισαν το 1937 στην Αεροπορική βάση του Παλαιού Φαλήρου και συνεχίστηκαν έως το 1939. Τα αποτελέσματα αυτών των πειραμάτων ήταν καταπληκτικά! Μπορούσε το Ελληνικό ραντάρ να εντοπίσει και να παρακολουθεί αεροπλάνα μέχρι απόσταση 160 χιλιομέτρων.

Στις 7 Ιουλίου του 1940, έγινε πειραματική επίδειξη του Ελληνικού ραντάρ σε επιτροπή Άγγλων ειδικών με επικεφαλή τον ταγματάρχη Ρέυγουντ, της Αγγλικής Πρεσβείας Αθηνών.

Κατά την διάρκεια της επίδειξης αυτής διαπιστώθηκε από τις Αγγλικές Στρατιωτικές Αρχές ότι ανιχνεύθηκε από το Ραντάρ Αγγλικό αεροπλάνο πάνω από την Μήλο σε απόσταση περίπου 160 χιλιόμετρα. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα ο ταγματάρχης Ρέυγουντ προέβαλε την εντολή του Αρχηγείου του να αποκτήσει την συσκευή, ώστε να την μεταφέρει αεροπορικώς στο Κάιρο.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ενέκρινε την παράδοση των σχεδίων του ραντάρ στους Άγγλους, αντιτάχθηκε όμως κατηγορηματικά στη μεταφορά των συσκευών στη Μέση Ανατολή επειδή μέχρι την εποχή εκείνη η Ελλάδα ήταν ουδέτερη χώρα στον πόλεμο.

Μετά το τέλος του πολέμου, έγινε γνωστό ότι τα αγγλικά ραντάρ, της Μάχης της Αγγλίας, λειτουργούσαν σε μήκος κύματος άνω του ενός μέτρου, ενώ αντίθετα το Ελληνικό ραντάρ, από το 1939, ήταν εκατοστομετρικό ραντάρ, δηλαδή λειτουργούσε σε μήκη κύματος μεταξύ 40 και 50 εκατοστών του μέτρου. Οι Άγγλοι κατέληξαν στην περιοχή των εκατοστομετρικών κυμάτων μόνο το φθινόπωρο του 1942, δηλαδή δύο χρόνια μετά την επίδειξη της Ελληνικής εφεύρεσης.

Η μεγάλη διαφορά μεταξύ ενός εκατοστομετρικού ραντάρ και ενός ραντάρ που λειτουργεί σε μήκος κύματος άνω του ενός μέτρου είναι ότι με το εκατοστομετρικό ραντάρ μπορούν να ανιχνευτούν αντικείμενα πολύ μικρών γεωμετρικών διαστάσεων όπως π.χ. το snorkel ενός υποβρυχίου, πράγμα αδύνατο για ένα ραντάρ που λειτουργεί με μήκος πάνω από ένα μέτρο.

Σήμερα, όλα τα ραντάρ της Πολεμικής και Πολιτικής Αεροπορίας καθώς και της ρύθμισης κυκλοφορίας των αεροσκαφών από τον πύργο ελέγχου των αεροδρομίων,  του Πολεμικού και του Εμπορικού Ναυτικού είναι εκατοστομε-τρικά ραντάρ.

Όμως ποια ήταν η τύχη του πρώτου αυτού ραντάρ Αμέσως μετά την εισβολή του Γερμανικού στρατού στη χώρα μας το Γ.Ε.Σ. διέταξε την ολοκληρωτική καταστροφή του, ώστε οι κατακτητές να μη μπορέσουν να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες της κατασκευής του.

Ότι εξαρτήματα απέμειναν, τοποθετήθηκαν σε προσθήκη του Εργαστηρίου Φυσικής ΙΙ του Ε.Μ. Πολυτεχνείου, του οποίου, για πολλά χρόνια, διευθυντής ήταν ο ίδιος ο Παύλος Σαντορίνης.
Δεν υπάρχει συνεπώς αμφιβολία ότι η χώρα μας, παρά τα πενιχρά μέσα, πέτυχε να προηγηθεί στον επιστημονικό τομέα και να δημιουργήσει το εκατοστομετρικό ραντάρ που, δίχως αμφιβολία, είναι μία από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις της εποχής μας.

Συσκευές που υπήρχαν πριν την ανακάλυψη και την εφαρμογή του Ραντάρ [Εικόνες]

Ορισμένες από τις σημαντικότερες επινοήσεις και κατασκευές του ήταν:
1. Η επινόηση και κατασκευή του απορροφομικρομετρικού ζυγού, που θεωρήθηκε ο ευπαθέστερος ζυγός της Φυσικής. Για την επινόησή του αυτή βραβεύτηκε το 1935 από την Ακαδημία του Παρισιού.
2. Επινόησε και κατασκεύασε πρώτος το "Ελληνικό ραντάρ", εμβέλειας 130 χλμ. και που αργότερα αποδείχθηκε ως το πρώτο εκατοστομετρικό ραντάρ του κόσμου, (1936-1939).
3. Επίσης το 1936 επινόησε και κατασκεύασε τον "ραδιοπυροσωλήνα", που 8 χρόνια αργότερα, το 1944 εφευρέθηκε από τους Αμερικανούς και που τον ονόμασαν τότε το "2ο μυστικό όπλο της Αμερικής".
4. Το 1942 εφεύρε (του αναγνωρίσθηκαν δύο πρωτοπορίες - προνόμια) τον ηλεκτρονικό εγκέφαλο "Η" ως αυτόματος πιλότος πυραύλου κατ΄ εναντίον άλλου εχθρικού. Την ίδια περίπου διάταξη της επινόησης αυτής εφεύραν οι Αμερικανοί 9 χρόνια μετά, το 1951 όπου και από τότε έχει ευρεία εφαρμογή.
5. Επίσης ανακάλυψε νέα φυσικά φαινόμενα στο χώρο των ηλεκτρομαγνητικών μικροκυμάτων (1936-1940).
6. Ακόμα υπήρξε ο πρώτος που διατύπωσε τη γενική απαγορευτική αρχή σχετικά με το κατώτατο όριο χρονικής διάρκειας ενός παρατηρητέου φυσικού φαινομένου (1958).
7. To 1968 διατύπωσε τη θεωρία των "πολλαπλών διαδοχικών μικροεκρήξεων του Σύμπαντος" όπου σύμφωνα με τη θεωρία αυτή το Σύμπαν δεν προήλθε από μια πρωταρχική έκρηξη του συνόλου της ύλης του Σύμπαντος, αλλά από την εμφάνιση ενός πρωταρχικού απειροστών διαστάσεων σωματιδίου (ένα είδος κβάντουμ του Σύμπαντος) που με μικρές διαδοχικές πυρηνικές εκρήξεις δημιούργησε αβίαστα για πρώτη φορά την εικόνα του Σύμπαντος όπως είναι γνωστή σήμερα. Έτσι μ΄ αυτή τη θεωρία ο Π. Σαντορίνης ανέτρεψε βασικούς νόμους της Φυσικής όπως την "Αρχή διατήρησης της ενέργειας" καθώς και το "Δεύτερο αξίωμα της θερμοδυναμικής".
8. Το 1974 διατύπωσε μια νέα αρχή της "Φθίνουσα εντροπίας του Σύμπαντος".
9. Παράλληλα με τα παραπάνω ασχολήθηκε επίσης με τη φιλοσοφική ερμηνεία βασικών θεμάτων της σύγχρονης Φυσικής. Έτσι από το 1968 κατέληξε σε μια δική του νέα θεωρία ισόνομης συγκυριαρχίας του παράγοντα "Πνεύμα" ως τον τέταρτο παράγοντα του Σύμπαντος παράλληλα με το φυσικό συνεχές "Χώρος" - "Χρόνος" - "Ύλη". Περικοπές αυτών των εργασιών του έχουν αναφερθεί επανειλημμένα και εκτενώς σε ξένα επιστημονικά περιοδικά και συγγράμματα.
Αποκάλυψη
http://mythorrea.blogspot.gr/2014/03/blog-post_7074.html

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ - ΣΟΚ: ΑΠΟ ΤΟ 1900 (!!!) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΑ «6 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ»!!!!

 
Ο ΜΥΘΟΣ των 6 εκατομμυρίων Εβραίων σε όλο του το μεγαλείο;
(Έσκουζαν απο το 1900 ότι 6 εκατομμύρια «βασανίζονται» και «θα πεθάνουν» αλλά κανείς δεν το έχαφτε!!!!).


6 εκατ. Εβραίοι βασανίζονται και υποφέρουν για το Σιωνισμό έλεγε ο Ραββίνος Wise AΠΟ ΤΟ 1900 : http://www.historiography-project.com/clippings/1...
6 εκατομ. Εβραίοι σε προγραμματιζόμενο «ολοκαύτωμα» στη Ρωσία το 1905:
 
 
 
Προπαγάνδιζαν ότι θα γίνει ολοκαύτωμα 6 εκατ. Εβραίων στην ΟΡΘΟΔΟΞΗ Ρωσία...ΠΑΝΤΑ κατά της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ οι ΘΕΟΚΤΟΝΟΙ.
6 εκατ. Εβραίοι... πάλι στη Ρωσία.... το 1910:
 
 
6 εκατ. Εβραίοι μετά τον Α’ΠΠ
 
 
6 εκατ. Εβραίοι το 1936:
 
 
6 εκατ. Εβραίοι το 1938:
 
 
6 εκατ. Εβραίοι το 1939:
 
 
6 εκατομύρια το 1940:
 
 
http://mythorrea.blogspot.gr/2013/08/1900-6.html 

Ποιοί κρύβονται πίσω από το ''Ποτάμι''. ΣΗΜΙΤΗΣ - ΜΠΙΣΤΗΣ - ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ



Του Γιώργου Θεοχάρη

Αυτόν τον Σταύρο Θεοδωράκη γνωρίσαμε από την τηλεοπτική δημοσιογραφία και ιδιαίτερα μέσα από τους "Πρωταγωνιστές" του MEGA.

Όμως ο κυρ Σταύρος μάλλον θα μας διαψεύσει. Στα δημοσιογραφικά στέκια και τα πολιτικά ...καφενεία δίνουν και παίρνουν οι συζητήσεις για τη γέννηση του νέου πολιτικού σχήματος, το Ποτάμι...

Εγκυρες πηγές αναφέρουν στο BriefingNews ότι πίσω από το "Ποτάμι" είναι ο Κώστας Σημίτης με διαμεσολαβητή τον Νίκο Μπίστη ο οποίος εδώ και δυο χρόνια είναι θαμώνας στο εστιατόριο του Σταύρου.

Είναι ολοφάνερο ότι πίσω από αυτή τη κίνηση βρίσκεται το εκσυχρονιστικό μπλοκ του ΠΑΣΟΚ με τον Σημίτη να τραβάει μπροστά ,διότι ως γνωστόν ,διεκδικεί να επανέλθει στο πολιτικό προσκήνιο και μάλιστα από τη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας!!!
Επίσης, η Αννούλα Διαμαντοπούλου, ένα ακόμα τέκνο των εκσυχρονιστών και του Σημίτη φαίνεται ότι θα έχει σπουδαίο ρόλο στο ΄΄Ποτάμι΄΄.

Να προσέχουν, ο κίνδυνος είναι ορατός: Να τους συμπαρασύρει όλους το ορμητικό ποτάμι και εάν εξελιχθεί σε τσουνάμι, ακόμα χειρότερα!

Τι θέλει ο Σημίτης ακόμα από τη ζωή μας; Αντί να απολογείται για την ασύδοτη Ελλάδα που δημιούργησε κι αυτός, επιθυμεί να γίνει ο θεματοφύλακας της Δημοκρατίας;

Πάντως , ο κυρ Σταύρος, είναι ολοφάνερο ότι εγκατέλειψε τη δημοσιογραφία και ρίχτηκε στη πολιτική μετά από πολύ συζήτηση με εκδότες και άλλους διαπλεκόμενους που αποτελούν τα ορφανά του ΠΑΣΟΚ .

Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση πως εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας, όπως τα ΝΕΑ , που ξαφνικά μιλούν για ένα σωτήριο ποτάμι παρουσιάζοντας τον Θεοδωράκη ως ΜΕΣΣΙΑ!

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης θα πάρει ένα μεγάλο κομμάτι της πίτας από την κεντροαριστερά, πολλοί μιλούν για ποσοστό που θα αγγίξει το 10%.

Ίσως όμως εάν ήταν μία ανεξάρτητη πολιτική κίνηση να είχε πολύ μεγαλύτερη διείσδυση. Για αυτό λοιπόν , ας μην διαλαλούν ότι πρόκειται για ένα αυτόνομο πολιτικό σχήμα με οράματα και παραμύθια...

Εκτίθενται!!!

Πηγή
http://mythorrea.blogspot.gr/2014/03/blog-post_7458.html

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ.... ΜΕ ΚΟΠΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΥΓΕΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΑ ΦΘΗΝΑ ΓΕΝΟΣΗΜΑ...!!!

Στοιχεία-σοκ των Αμερικανών επιθεωρητών από έλεγχο σε ινδικό εργοστάσιο παραγωγής γενόσημων της «αμαρτωλής» Ranbaxy.

Αμέτρητες μύγες, κοπριά, κάρα που τα σέρνουν βόδια, χωρικοί που σε μια νύχτα γίνονται εργάτες στην παραγωγή γενόσημων: αυτά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την τριτοκοσμική εικόνα της επονομαζόμενης και μεγαλύτερης φαρμακαποθήκης του κόσμου, της Ινδίας, που τροφοδοτεί με εκατομμύρια γενόσημα τις αγορές δεκάδων χωρών του δυτικού κόσμου.
Ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) πρόσφατα δημοσιοποίησε ότι ξεκινά ένα πρόγραμμα-μαμούθ, ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων, για να ελέγξει τα φθηνά γενόσημα που παράγονται σε τρίτες χώρες και κατακλύζουν την αγορά των ΗΠΑ –σε αξίες που φτάνουν τα 93 δισεκατομμύρια δολάρια. Της απόφασης του FDA έχουν προηγηθεί αναρίθμητα παράπονα γιατρών και ασθενών, αλλά και η απαγόρευση εισαγωγών των ινδικών γενόσημων της Ranbaxy, πριν από μερικούς μήνες.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, επιθεωρητές του FDA επισκέφθηκαν τον Ιανουάριο την παραγωγική μονάδα της Ranbaxy, στην αγροτική κωμόπολη Τοάνσα της Ινδίας, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν. Τι βρήκαν; Χαλασμένο εξοπλισμό στα εργαστήρια, «κολλημένα» ανοιχτά παράθυρα, μύγες «τόσες πολλές που δεν μπορούσαν να μετρηθούν». Οι εργαζόμενοι δε, επαναλαμβάνουν τους ποιοτικούς ελέγχους στα γενόσημα, μέχρι να βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα, τονίζεται στην έκθεση των Αμερικανών επιθεωρητών.
ran1
Το αμερικανικό δίκτυο Bloomberg όμως ρίχνει φως και σε μία ακόμα πτυχή του ζητήματος των φθηνών ινδικών γενόσημων. Σε τι συνθήκες εργάζονται οι εργάτες που παράγουν τα φθηνά γενόσημα για τα δυτικά κράτη, που θέλουν να ξοδεύουν όλο και λιγότερα για τη φαρμακευτική περίθαλψη των πολιτών τους.
Το εργοστάσιο στην Τοάνσα βρίσκεται ανάμεσα σε παράγκες, χωράφια με κοπριά και κάρα που σέρνουν βόδια, ενώ οι χωρικοί προσπαθούν να επιβιώσουν σε συνθήκες εξαθλίωσης. Αυτούς τους χωρικούς εκμεταλλεύονται εταιρείες ενοικίασης εργαζομένων και τους στέλνουν για κάποιους μήνες δουλειάς στο εργοστάσιο της Ranbaxy, με εξευτελιστικούς μισθούς και χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση και ειδίκευση. Το εργατικό κόστος στις ινδικές φαρμακοβιομηχανίες ανέρχεται περίπου στο ένα πέμπτο σε σχέση με αυτό στις ΗΠΑ ή στο 30% του ευρωπαϊκού.
ran3
Οι εργάτες που χειρίζονται χημικές ουσίες στο εργοστάσιο της Ranbaxy υποτίθεται ότι περνούν εκπαίδευση τουλάχιστον 1 μήνα. Όμως, σύμφωνα με μαρτυρίες, εργαζόμενοι έχουν μπει στην παραγωγή με μόλις 3-4 μέρες εκπαίδευσης, για να χειριστούν διαλύτες ή να συσκευάσουν γενόσημα, χωρίς πολλές φορές να φορούν τις ειδικές στολές για να διασφαλίζονται οι κατάλληλες συνθήκες στην παραγωγή. Το αποστειρωμένο περιβάλλον μοιάζει μάλλον με ανέκδοτο στο εργοστάσιο της Τοάνσα.
Πρόκειται για εξόφθαλμη παραβίαση των κανόνων ορθής βιομηχανικής πρακτικής, με προφανείς συνέπειες στην ποιότητα και αποτελεσματικότητα των σκευασμάτων. Όμως, η πρακτική αυτή οδηγεί και σε σοβαρά εργατικά ατυχήματα, που πολλές φορές αποβαίνουν μοιραία.
Τον περασμένο Αύγουστο, μια έκρηξη σε μηχανή του εργοστασίου της Τοάνσα άφησε έναν εργάτη με σπασμένα τα κόκκαλα του προσώπου του, αμνησία και μερική παράλυση. Στις αρχές Οκτωβρίου, ένας άλλος εργάτης, από τους ενοικιαζόμενους, έχασε τη ζωή του αφού εισέπνευσε «δηλητηριώδες αέριο». Είναι μόνο δύο από τον άγνωστο αριθμό τέτοιων περιστατικών που σημειώνονται στις φαρμακοβιομηχανίες φθηνών γενόσημων της Ινδίας, καθώς η ινδική κυβέρνηση δεν δημοσιεύει επίσημα στοιχεία για αυτά.
Μέσα σε τέτοιες συνθήκες παράχθηκαν και τα νοθευμένα γενόσημα της Ranbaxy ή αυτά με τα θραύσματα γυαλιού, που είχε εντοπίσει ο FDA το προηγούμενο διάστημα.
Με τέτοιους τρόπους μείωσης κόστους, χωρίς σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή αλλά και στην υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, καταφέρνουν να κατακλύζουν τις αγορές αμφιβόλου ποιότητας, φθηνά γενόσημα της Ινδίας, στο όνομα της μείωσης των κρατικών δαπανών. 
newsbomb.gr
http://planetnews-r.blogspot.gr/2014/03/blog-post_5191.html?spref=fb

Κατέβασαν λαθρομετανάστες στα Ίμια - Περίεργες κινήσεις των Τούρκων

Περίεργη η ιστορία στα Ίμια και ανησυχητική η έλλειψη συνεννόησης που υπήρξε από την ελληνική πλευρά. Η αποβίβαση ομάδας “μεταναστών” στα Ίμια έχει έχει τεθεί στο μικροσκόπιο ΓΕΕΘΑ και Ακτοφυλακής αλλά ασφαλές συμπέρασμα για το τι συνέβη δεν έχει προκύψει, αφού οι πληροφορίες που υπάρχουν είναι λίγες και ασαφείς.

Όπως έγραψε και το Onalert πριν λίγα 24ωρα , εντοπίστηκε σκάφος να αποβιβάζει μια ομάδα ανθρώπων στην δυτική βραχονησίδα των Ίμια. Κατά μία εκδοχή η ειδοποίηση για την αποβίβαση έγινε με …τηλεφώνημα αγνώστου στο Λιμενικό!
Ειδοποιήθηκε άμεσα η δύναμη του Λιμενικού στην Κάλυμνο η οποία έδωσε εντολή για άμεσο απόπλου σκαφών αλλά δεν έγινε καμία ενημέρωση στο ΠΝ που θα είχε προφανώς την δυνατότητα να φθάσει γρηγορότερα στα Ίμια .
Όταν τα σκάφη του Λιμενικού έφθασαν στα Ίμια διαπίστωσαν ότι είχαν ήδη φθάσει δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής . Το ένα παρεμπόδισε την προσπάθειά τους να προσεγγίσουν τα Ίμια και στο δεύτερο επιβιβάστηκαν αστραπιαία αυτοί που είχαν ανεβεί στην βραχονησίδα. Συνεπώς κανείς από την ελληνική πλευρά δεν μπορεί να έχει άποψη για το τι ακριβώς συνέβη.
Οι υποψίες και τα σενάρια πολλά. Επικρατέστερα ; Να επρόκειτο πράγματι για “δρομολόγιο” δουλεμπόρων οι οποίοι λόγω του κακού καιρού που επικρατούσε άφησαν τους μετανάστες στα Ίμια. Το δεύτερο είναι να επρόκειτο για ένα “τουρκικό τσεκάρισμα” της ελληνικής αντίδρασης.
Το Λιμενικό μπορεί να αντέδρασε πράγματι γρήγορα σ΄ ότι αφορά στην κινητοποίηση των δικών του μέσων αλλά θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνο του. Η συνεργασία με το ΠΝ πρέπει να είναι άμεση σε τέτοιες περιπτώσεις. Η λογική ότι στην περιοχή των Ιμίων και γενικά όπου εμφανίζεται η τουρκική ακτοφυλακή δεν “βγαίνει μπροστά” το ΠΝ για να μην δοθεί η εντύπωση της κλιμάκωσης από την ελληνική πλευρά δεν σημαίνει ότι σε περιπτώσεις όπως αυτή των Ιμίων δεν πρέπει άμεσα να ενημερώνεται το ΠΝ.


πηγή
http://news-cobra.blogspot.gr/2014/03/blog-post_2505.html

Την εταιρεία μισθοφόρων Blackwater, νυν Academi επιστράτευσε η "κυβέρνηση" της Ουκρανίας-Ρωσικές πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας:


"Αν συλληφθούν ένοπλοι ξένοι στις περιoχές που ελέγχονται από τις ρωσικές δυνάμεις ή την αυτόνομη δημοκρατία της Κριμαίας θα εκτελούνται επί τόπου"


Την εταιρεία μισθοφόρων Blackwater, νυν Academi επιστράτευσε η "κυβέρνηση" της Ουκρανίας για να συλλάβει τους αντικαθεστωτικούς ρωσόφωνους που αντιδρούν στην παράνομη ηγεσία της στις περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας και ειδικότερα στις πόλεις Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ.

Την Πέμπτη, Ουκρανοί αστυνομικοί, δήθεν αστυνομικοί (η γυναίκα του είπε σε συνέντευξη που έδωσε μέσω Skype σε ρωσικό κανάλι ότι μιλούσαν αγγλικά ενώ και η εμφάνισή ντους δεν θύμιζε σε τίποτα Ουκρανούς αξιωματικούς) συνέλαβαν τον ηγέτη των ρωσόφωνων του Ντόνετσκ, Πάβελ Γκουμπάρεφ, και εκλεγμένο κυβερνήτη από την πλειοψηφία των κτίκων μετά από τις σφοδρές διαδηλώσεις που συντάραξαν την πόλη την Τετάρτη και την Πέμπτη.
Ο ηγέτης των ρωσόφονων μεταφέρθηκε ως όμηρος στο Κίεβο από τους μισθοφόρους ενώ μαζί με δεκάδες άλλους διαδηλωτές, ενώ η νέα κυβέρνηση τοποθέτησε κυβερνήτη της πόλης τον Σεργκέι Ταρούτα, έναν μεγαλοβιομήχανο, ιδιοκτήτη μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες εκμετάλλευσης ορυχείων του κόσμου, της ISD.
Φαίνεται ότι η "κυβέρνηση" του ΚΙέβου έχει ξεκινήσει τις μπίζνες πολύ γρήγορα...
Οι κάτοικοι της πόλης όμως δεν αποδέχονται τον Ταρούτα και σε απάντηση έστειλαν τους μισθοφόρους της Blackwater να συλλάβουν τον Γκουμπάρεφ ,με αποτέλεσμα να προκληθούν νέες διαδηλώσεις και νέα βίαιη κατατολή τους.
Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ που έλαβαν πληροφορίες από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, η κυβέρνηση του ΚΙέβου έχου στρατολογήσει καθ'υπόδειξιν της CΙΑ, 1500 μισθοφόρους οι οποίοι φυλάνε τους κυβερνητικούς και αναλαμβάνουν τις δύσκολες αποστολές σύλληψης των ηγετών του πληθυσμύ στα ανατολικά.
Ρωσικές πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας ξεκαθάρισαν ότι "Αν συλληφθούν ένοπλοι ξένοι στις περιχές που ελέγχονται από τις ρωσικές δυνάμεις ή την αυτόνομη δημοκρατία της Κριμαίας θα εκτελούνται επί τόπου"

Μεγάλες διαδηλώσεις κατά της νέας ουκρανικής κυβέρνησης του Κιέβου έλαβαν χώρα σήμερα στην ανατολική Ουκρανία, η οποία κατοικείται από ρωσικής καταγωγής κατοίκους, στην πλειοψηφία τους. Το Ντόνετσκ, ειδικά, αποτελούσε το «άντρο» του Γιανουκόβιτς.
Την προηγούμενη εβδομάδα το κυβερνείο του Ντόνετσκ άλλαξε κατοχή πολλές φορές, κυριευόμενο πότε από τους ρωσόφιλους και πότε από παραστρατιωτικούς, τους οποίους χρησιμοποιεί ο Ταρούτα, για να επιβληθεί με τη βία.
Οι άνδρες αυτοί είναι εξοπλισμένοι με Kalashnikov, αλλά και με αμερικανικές αραβίδες Μ-4 ένδειξη ότι πρόκειται για τα "μαύρα σκυλιά" - όπως λέγονται - της Blackwater που ευθύνονται με δεκάδες εγκλήματα σε όλη την υφήλιο για αυτό άλλωστε και αναγκάστηκαν να αλάξουν όνομα.
Η κατάτασταση στην ανατολική Ουκρανία αντί να εκτονώνεται, επιδεινώνεται καθημερινά στις ρωσόφωνες περιοχές και είναι άγνωστο κατά πόσον οι ρωσικές αυτές περιοχές θα αντέξουν ακόμα να ελέγχονται από την "κυβέρνηση" του ΚΙέβου.
Είναι βέβαιο ότι η παρουσία της Blackwater "ερεθίζει" την Μόσχα και είναι γνωστό πώς αντιδρούν οι Ρώσοι οταν κάτι τους ενοχλεί...
defencenet.gr
Ρωσία: Ναι στον διάλογο με την Δύση όχι στους εξτρεμιστές του Κίεβου
putin 
Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε την Παρασκευή ότι παρά τη «βαθιά διαφωνία» της Μόσχας με τη Δύση για το θέμα της Ουκρανίας, το Κρεμλίνο ελπίζει ότι μπορεί να εξευρεθεί κοινό έδαφος και να μην ξεκινήσει ένας νέος Ψυχρός Πόλεμος.
«Υπάρχει ακόμη ελπίδα ότι μπορούν να βρεθούν ορισμένα κοινά σημεία μέσω του διαλόγου – τον οποίο οι εταίροι μας, δόξα τω Θεώ, δεν τον έχουν απορρίψει», φέρεται να είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το επίσημο ρωσικό πρακτορείο RIA, ενώ φέρεται ότι πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι δεν έχει ξεκινήσει (ένας νέος Ψυχρός Πόλεμος) και θα ήθελα να πιστεύω ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσει».
Ωστόσο, ο Πεσκόφ εμφανίστηκε σαρκαστικός όσον αφορά στο ενδεχόμενο απευθείας διαλόγου της Ρωσίας με την Ουκρανία με τη μεσολάβηση της Δύσης, λέγοντας ότι οι δυτικές χώρες έχουν απολέσει την αξιοπιστία τους λόγω της στάσης τους στην ουκρανική κρίση. Όπως είπε, οι εκκλήσεις που απευθύνονται στη Ρωσία να ενταχθεί σε μια διεθνή «ομάδα επαφής» στην οποία θα συμμετέχει και η Ουκρανία ώστε να διαπραγματευτεί τον τερματισμό της κρίσης «μας κάνουν να γελάμε».
Η Μόσχα, συνέχισε ο εκπρόσωπος, φοβάται το ενδεχόμενο μιας εθνοκάθαρσης στην Κριμαία και την ανατολική Ουκρανία εάν «αυτοί που στήριξαν το πραξικόπημα στο Κίεβο» φτάσουν στις περιοχές αυτές.
pygmi.gr
Aποκάλυψη για την αντιπολίτευση του Κιέβου: Ο Β.Κλίτσκο είναι Γερμανός πολίτης!
Πληροφορία-σοκ για το ποιοι πραγματικά υποκίνησαν τις αναταραχές στην Ουκρανία και ανέτρεψαν τον νόμιμο πρόεδρο της χώρας Βικτόρ Γιανουκόβιτς αποδεσμεύει η ρωσική πρεσβεία!

Σύμφωνα με τη ρωσική πρεσβεία η οποία έχει όλα τα απαραίτητα έγγραφα στη διάθεση της ο πυγμάχος Βιτάλι Κλίτσκο είναι Γερμανός πολίτης και μάλιστα δεν μιλά καν καλά τα ουκρανικά!
Να θυμίσουμε ότι ο Β.Κλίτσκο ήταν ηγετική μορφή του ανταρτοπολέμου των "ειρηνικών διαδηλωτών" στη πλατεία Ανεξαρτησίας και αρχηγός κόμματος της αντιπολίτευσης!
Ο πυγμάχος Βιτάλι Κλίτσκο ο οποίος αν και ήταν ένας από τους πρωτοστάτες των διαμαρτυριών στη Μαϊντάν, δεν εντάχθηκε τελικά στη σημερινή κυβέρνηση. Ωστόσο, «έχει γερμανικό διαβατήριο και δεν μιλά καλά ουκρανικά», σύμφωνα με πηγές της ρωσικής πρεσβείας!
Την πληροφορία δημοσιεύει η εφημερίδα «Παρασκήνιο» η οποία επικαλείται αποκλειστικές πηγές μέσα από τη πρεσβεία.
Ακόμη μια απόδειξη ότι η ΕΕ σε αγαστή συνεργασία με τις ΗΠΑ ανέτρεψαν πραξικοπηματικά την κυβέρνηση του Β.Γιανουκόβιτς!
defencenet.gr

Η κυβέρνηση υπονομεύει την ασφάλεια της χώρας


Η κατάσταση αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία θυμίζει έντονα τα χρόνια έναρξης του Ψυχρού Πολέμου μεταξύ της Σοβιετικής Ενώσεως και των ΗΠΑ. Από τη μια μεριά οι ΗΠΑ και η ΕΕ απειλούν με οικονομικές κυρώσεις την Ρωσία εάν εισβάλλει στην Ουκρανία και από την άλλη, ο μόνος ηγέτης αυτού του κόσμου, ο Ρώσος Βλαδιμίρ Πούτιν, εκμεταλλευόμενος το γεγονός πως στον πλανήτη δεν υπάρχει άλλη ισχυρή ηγεσία απέναντί του, έχει επί της ουσίας καταλάβει την χερσόνησο της Κριμαίας η οποία αποτελεί τμήμα της Ουκρανίας. Και πως θα γινόταν διαφορετικά από τη στιγμή που ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού διαθέτει μια σημαντική βάση στην Κριμαία. Έτσι, στην Κριμαία μαζικά αποβιβάζονται Ρώσοι στρατιώτες. Είναι δε, σίγουρο πως εάν τολμήσουν οι ΗΠΑ και η ΕΕ να υλοποιήσουν τους λεονταρισμούς τους, τότε η Ρωσία θα καταλάβει όλη την Ουκρανία. Άλλωστε , αυτό φάνηκε και από την τελευταία δήλωση του Πρωθυπουργού της Ρωσίας, Ντιμίτρι Μενβέντεφ, όταν χαρακτήρισε τον Βίκτορα Γιανουκόβιτς, ως το νόμιμο αρχηγό της Ουκρανίας, σύμφωνα με το Σύνταγμά της και πως η Ουκρανία είναι ένοχος και η κατάληψη της εξουσίας είναι παράνομη.

Παρατηρούμε λοιπόν, πως ενδεχομένως να οδηγηθεί η ανθρωπότητα σε ένα νέο Παγκόσμιο πόλεμο. Έναν πόλεμο που θα κατακερματίσει ασθενείς πολεμικά χώρες και θα έχει ως αποτέλεσμα την αναδιανομή της πίτας των ισχυρών. Σε αυτή την αποφευκτή από όλους μας οδυνηρή εξέλιξη, η Μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου τι ακριβώς κάνει για να προετοιμάσει την Ελλάδα και να την καταστήσει ισχυρή;

H θωράκιση της Άμυνας της πατρίδος μας είναι υποχρέωση της εκάστοτε κυβερνήσεως προς τη χώρα και το λαό της! Δε θα έλεγα όμως, ότι αυτή η δικομματική Μνημονιακή κυβέρνηση συναισθάνεται τις τεράστιες ευθύνες της απέναντι στον Ελληνικό λαό, μη αντιλαμβανόμενη τις ραγδαίες εξελίξεις στη «γειτονιά» μας, εγκλωβισμένη στη δύνη των Μνημονίων και της υποταγής της στην ΕΕ.

Πιο συγκεκριμένα, έχει παρέλθει ένας μήνας από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου και περί του 20ήμερου της συναντήσεως του Σαμαρά με τον υπουργό ΥΕΘΑ, Δημήτρη Αβραμόπουλο, με θέμα τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τα εκεί παρατημένα υποβρύχια. 
Από αυτές τις συναντήσεις δεν προέκυψε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Έχουν αφήσει δε, τον Ελληνικό λαό σε βαθύ σκοτάδι και πρέπει αυτή η απραξία να μας καθιστά ιδιαίτερα ανήσυχους από τη στιγμή πού οι Ελληνικές κυβερνήσεις από το 2010 και μετά, όχι μόνο δεν κατάφεραν να διαχειρισθούν ένα τόσο περίπλοκο και σύνθετο πρόγραμμα, απόλυτα απαραίτητο για την αμυντική θωράκιση της Πατρίδας μας, αλλά ενέπλεξαν την χώρα σε δικαστικές και οικονομικές περιπέτειες, ίσως από επιπολαιότητα, ίσως από άγνοια των πραγματικών αναγκών της εξαιρετικά μεγάλης θαλάσσιας επικράτειας της Ελλάδος, ίσως από άλλους λόγους που μας είναι άγνωστοι. 
Πάντως, το καλοκαίρι του 2010, η Ελληνική κυβέρνηση ψήφισε το νόμο 3885/2010 με τον οποίον – μεταξύ άλλων – εξουσιοδοτούσε τον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο να υπογράψει επέκταση της αρχικής Σύμβασης προμήθειας των τεσσάρων (4) υποβρυχίων Τύπου 214 (Παπανικολής, Πιπίνος, Ματρώζος και Κατσώνης). Η νέα Σύμβαση αφορούσε την προμήθεια άλλων δύο (2) υποβρυχίων Τύπου 214, όμοιων με τα προαναφερθέντα και προέβλεπε τμηματικές πληρωμές στους νέους ιδιοκτήτες των Ελληνικών Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που εκπροσωπούσε ο Λιβανέζος επιχειρηματίας Ίσκαντερ Σάφα, μέχρι και το 2018. 
Λίγους μήνες όμως, μετά την λήψη της αρχικής πληρωμής της καταβολής, δλδ του ποσού των 320 εκατομμυρίων ευρώ, η διοίκηση των Ναυπηγείων σταμάτησε την οποιαδήποτε δραστηριότητα στις εγκαταστάσεις του Σκαραμαγκά, έκλεισε τα γραφεία των Ναυπηγείων και απήλθε εκτός Ελλάδος , χωρίς να μας είναι γνωστοί οι λόγοι της αποχώρησής της και ο τόπος της μετεγκατάστασής της!

Έτσι, το Πολεμικό μας Ναυτικό στερείται σήμερα τρία (3) υπερσύγχρονα υποβρύχια Τύπου 214 (Πιπίνος, Ματρώζος και Κατσώνης) και ένα (1) αναβαθμισμένο, τεχνικά και επιχειρησιακά, παλαιοτέρας σειράς, Τύπου 209 (Ωκεανός), που ευρίσκονται πολλούς μήνες τώρα εγκαταλελειμμένα πάνω στα κρηπιδώματα των Ελληνικών Ναυπηγείων στον Σκαραμαγκά. 
Το υποβρύχιο «Ωκεανός» είναι έτοιμο για καθέλκυση, δηλαδή μπορεί να πλεύσει άμεσα στην θάλασσα για την διεξαγωγή των απαραιτήτων δοκιμών στο υγρό θαλάσσιο περιβάλλον. 
Τα άλλα τρία (3) υποβρύχια ευρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο κατασκευής: Το υποβρύχιο «Πιπίνος» χρειάζεται 1-2 μήνες για να μπορέσει να καθελκυσθεί, ενώ για τα υποβρύχια «Ματρώζος» και «Κατσώνης» οι αντίστοιχοι χρόνοι είναι 4-6 μήνες. Ας σημειώσουμε εδώ ότι ο μέσος χρόνος κατασκευής ενός συγχρόνου υποβρυχίου είναι σήμερα 48 έως 52 μήνες, δλδ πάνω από τέσσερα (4) χρόνια! 
 Θα πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι δεν έχουν παραγγελθεί ακόμη οι τορπίλες που θα εξοπλίσουν αυτά τα υποβρύχια! Εάν δε, συνυπολογίσουμε πως και τα άρματα μάχης Leopard 2, τα οποία έχουν παραληφθεί εδώ και αρκετά χρόνια αλλά στερούνται πυρομαχικών βλημάτων 120 χιλιοστών – παραγγέλθηκαν πρόσφατα στη Γερμανία – τότε πρέπει τον Ελληνικό λαό να τον κυριεύει κρύος ιδρώτας!

Μπροστά λοιπόν, σε αυτή τη θλιβερή κατάσταση, να σημειώσουμε επιπλέον, πως οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία παραμένουν απλήρωτοι, οι εργασίες αποπεράτωσης των υπό κατασκευή τριών (3) υποβρυχίων σταμάτησαν και οι εργασίες κατασκευής των δύο (2) νέων υποβρυχίων, για τα οποία είχε συναφθεί η δεύτερη Σύμβαση, ουδέποτε ξεκίνησαν!

Η Ελληνική κυβέρνηση, φαίνεται να αναζητεί ακόμη τον εκπρόσωπο των ιδιοκτητών, χωρίς όμως κανένα ορατό αποτέλεσμα μέχρι τώρα. Πέραν αυτού οι αρμόδιοι των Ελληνικών υπουργείων Αμύνης και Οικονομικών έχουν ήδη επιστρέψει στους Γερμανούς κατασκευαστές της HDW/Ferostaal, τις εγγυητικές επιστολές καλής εκτέλεσης της αρχικής Σύμβασης, χωρίς να έχουν παραληφθεί τα τρία (3) από τα τέσσερα (4) υποβρύχια, προφανώς πιεζόμενοι ή εκβιαζόμενοι από την Γερμανική κυβέρνηση!! 
Επιπρόσθετα, η αποχωρήσασα από την Ελλάδα διοίκηση των Ναυπηγείων έχει εγείρει αγωγές κατά της Ελληνικής κυβέρνησης με τις οποίες απαιτεί την εκταμίευση συμπληρωματικών ποσών (900 εκατομμυρίων ευρώ – λένε όσοι γνωρίζουν), σύμφωνα πάντοτε με τις προβλέψεις της προαναφερθείσας συμπληρωματικής Σύμβασης των δύο (2) νέων υποβρυχίων που υπέγραψε ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος! Δηλαδή, «εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι».

Οσονούπω, θεωρώ πως είναι πραγματικά άθλια η εικόνα των τεσσάρων πανάκριβων πολεμικών πλοίων, σημερινής αξίας 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία έχουν εγκαταλειφθεί στην κακή τους τύχη, στα γυμνά κρηπιδώματα του Σκαραμαγκά. Αυτό και μόνο το γεγονός υπονομεύει την Ασφάλεια της Ελλάδος και αποτελεί το σκάνδαλο των σκανδάλων. 
Σ΄ αυτήν την πράξη της Εσχάτης Προδοσίας δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια και κάποια στιγμή θα πρέπει να λογοδοτήσουν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά! Υπονόμευσαν και εξακολουθούν να υπονομεύουν την Εθνική Άμυνα της χώρας και την Ασφάλεια του Ελληνικού λαού.

Ωστόσο, θα περιμένει ο λαός μας από τον σημερινό υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, να υλοποιήσει όσα υποσχέθηκε από του βήματος της Βουλής, στη συζήτηση επί της προτάσεως του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά για τα υποβρύχια και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. 
Περιμένουμε ο ΥΕΘΑ να στραφεί κατά του Ίσκαντερ Σάφα διεκδικώντας αποζημιώσεις για την φθορά των υποβρυχίων από την εγκατάλειψή τους και να περιφρουρήσει τον εγκαταλελειμμένο χώρο προστατεύοντας την ακεραιότητα των υποβρυχίων.

Όμως, ας θυμηθούμε πως έκλεισε εκείνη η ομιλία Αβραμόπουλου, όταν συντασσόταν με την απόφαση της υπόλοιπης δικομματικής κυβέρνησης για τη μη διερεύνηση ευθυνών της πολύκροτης αυτής υπόθεσης Εθνικής μειοδοσίας: 
«Γι’ αυτόν τον λόγο, αγαπητοί συνάδελφοι, πιστεύω ότι η κατάθεση της πρότασης για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής, τούτη την ώρα, δεν γίνεται πραγματικά για να βοηθήσει και γι’ αυτό η παράταξη μας και η κυβέρνηση δεν πρόκειται να την στηρίξει».
Επικοινωνία με τον συντάκτη
E-mail: egerssi@otenet.gr
twitter: @egerssi
 
 
http://kostasxan.blogspot.gr/2014/03/blog-post_9622.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters