Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Το Μυστικό Της Γορίτσας Του Βόλου


Το Μυστικό Της Γορίτσας Του Βόλου, Oι Γερμανοί, οι Αμερικανοί, το Vortex του Βόλου, οι Ερπετοειδείς, οι Κύνες του Σειρίου, οι Κουκουβάγιες και ο Χορός του Ηλίθιου DNA.
[Το άρθρο είχε δημοσιευθεί στην miastala.com το 2010 και την επομένη της δημοσίευσης η Γορίτσα έπιασε φωτιά]

Είχα την συνήθεια να τεκμηριώνω τα άρθρα μου μέχρι αηδίας, γινόταν χειρότερα κι από επιστημονική διατριβή, ούτε πεϊπερολόγος [8] [9] -δόκιμος όρος- να ήμουνα. Σήμερα … φτου φτου, μακριά από ‘μένα. Όποιος θέλει να τεκμηριώσει ας μελετήσει κι ας ερευνήσει μόνος του.
[Αν η ύλη ενός άλλου κόσμου βρίσκεται στην ατμόσφαιρά μας, η ορθόδοξη σκέψη θα δεχόταν – και είναι δεκτό – πως θα επηρεαζόταν από την γήινη βαρύτητα και θα έπεφτε κάτω στη Γη, όχι μόνο η ύλη αυτή, αλλά και ολόκληρος ο κόσμος πάνω στον οποίο βρίσκεται.  Φανταστείτε κάποια αντικείμενα στα ύφαλα του πλοίου. Κάποιες φορές τα αντικείμενα αυτά πέφτουν στον πάτο του ωκεανού. Όχι όμως και το πλοίο.
Τι νόημα όμως έχουν οι εκφράσεις, οι εξηγήσεις και οι παραδοχές;
Ο τρόπος μας είναι ο εξής.
Ορίστε τα στοιχεία. Κοιτάξτε τα μόνοι σας. Συμπεράνετε ό,τι θέλετε.
Τι νόημα μπορεί να έχει το τι πιστεύω εγώ;
Ορίστε τα στοιχεία.
Σκεφτείτε για λογαριασμό σας επιτέλους, έστω και για μια φορά, ακόμα κι αν είναι μπερδεμένα, ακόμη κι αν πρέπει να πλεύσετε στις θάλασσες του αφηρημένου! Η επιστημονική γνώση δεν είναι αντικειμενική. [8][9] Όλες οι βάσεις στις οποίες είναι στηριγμένα τα θεόρατα οικοδομήματά της είναι αυθαίρετες. Είναι, όπως ακριβώς και ο πολιτισμός μας, μια Συνωμοσία, ένα πονηρό συμβόλαιο, ένας εξορκισμός. Έχουμε τα γεγονότα για να μην κινδυνεύουν οι υπάρχουσες αιτιολογίες. Κατάρα σε όλα τ’ άλλα.
Ζούμε υπό το καθεστώς πολύ αυστηρής έρευνας και εγκαθίδρυσης αυθαίρετων συμπερασμάτων, που επηρεάζουν άμεσα όλους τους ανθρώπους, και το όπλο που χρησιμοποιούμε πιο συχνά ενάντια σ’ αυτό το καθεστώς είναι η αμφισβήτηση και η γελοιοποίηση. Δεν έχουμε άλλη λύση: αμφισβητείστε και γελοιοποιήστε ό,τι σας λένε! Πώς μπορεί να εξελιχθεί σωστά και να λειτουργήσει η γνώση, κάτω από τέτοιες συνθήκες;] Charles Fort
Το Μυστικό Της Γορίτσας Του Βόλου: Είπε πολύ σωστά ο μεγάλος δάσκαλος Charles Fort «Αμφισβητείστε και Γελοιοποιήστε ό,τι σας λένε» πραγματικά δεν υπάρχει άλλος τρόπος έρευνας και μελέτης, δεν υπάρχει άλλος τρόπος αντίληψης και κατ’ επέκταση, δράσης.
Παλαιότερα, αρθρογραφώντας σε έντυπα ειδικής θεματολογίας, είχα την συνήθεια να τεκμηριώνω τα άρθρα μου μέχρι αηδίας, γινόταν χειρότερα κι από επιστημονική διατριβή, ούτε πεϊπερολόγος [8] [9] -δόκιμος όρος- να ήμουνα. Σήμερα … φτου φτου, μακριά από ‘μένα. Όποιος θέλει να τεκμηριώσει, ας μελετήσει κι ας ερευνήσει μόνος του.
Μετά από τις παρανοϊκές επιθέσεις που δέχτηκα, στην ανάρτηση μου για τους Πωρίες [10] και από τα μηνύματα των κόπανων [11] που κυκλοφορούν στο Facebook, πως είμαι δρακόφιδο, μιλάω με πνεύματα, είμαι μαύρος μάγος, (δύσκολο να ξεχωρίσουν οι βλάκες το μάγος, από το Μάγγος) και ανάλογες μα και κοινότυπες ανοησίες από τα γνωστά trolls, είπα να σας διηγηθώ ένα «παραμυθάκι» !  Έτσι λοιπόν τώρα ότι σας γράφω σε αυτό το άρθρο είναι ένα «παραμύθι» που μου το είπανε τα πνεύματα. [Α] Αρα ότι διαβάζετε, υπάγεται στην επιστημονική φαντασία ενός συνομωσιολογικοπαρανοϊκού συγγραφέα και ερευνητή (αυτόκλητου παρακαλώ) !! Δεν συμφωνείτε; Δικό σας θέμα !
Λοιπόν καλή η πλάκα με τους βλάκες, άλλωστε ο μοναδικός λόγος της ύπαρξης τους είναι να μας κάνουν να γελάμε … ας πάμε στο «παραμύθι»
Για τον λόφο της *Γορίτσας του Βόλου, έχουν ειπωθεί πολλά στην TV και έχουν γραφτεί περισσότερα στο ίδιο περίπου μήκος κύματος. Στον λόφο αυτόν που είναι σίγουρα σημαντικός, βρίσκονται τα ερείπια της Ακροπόλεως της Ιωλκού. Η λέξη ακρόπολις είναι επιθετικός προσδιορισμός, η ακρόπολις των Αθηνών δεν έχει όνομα !!! γνωρίζεται πως λεγόταν;  Λεγόταν «Κράνα»
Προπολεμικά: Το 1926 περίπου εμφανίζεται στο ανατολικό Πήλιο ένας Γερμανός «φυσιολάτρης» ο Αλφόνς Κοχάουζερ “Alfons Hochhauser” [1] . Δούλευε με τους ψαράδες σαν βοηθός, και η αμοιβή του εκείνη την εποχή, ήταν φυσικά ψάρια για να φάει. Ήταν πολύ γερός, και φορτωμένος με μια τεράστια ψαροκασέλα, διέσχιζε το Πήλιο κάθετα σε 6 ώρες, κατέβαινε στον Βόλο πούλαγε τα ψάρια του και ξανά πίσω στο Ανατολικό Πήλιο. Ο φυσιολάτρης μας λοιπόν, μόλις ξέσπασε ο πόλεμος παρουσιάσθηκε ως Ναζί με βαθμό πλωτάρχη !!! Ήταν, όμως καλός άνθρωπος, δεν πείραξε κανέναν, μάλιστα έσωσε κάποιους  από εκτέλεση. Επειδή αγάπησε τον τόπο έμεινε στην Ελλάδα και παντρεύτηκε Ελληνίδα. Πολύ γρήγορα το όνομα του γίνεται θρύλος σε ολόκληρη την Ευρώπη. Και πως όχι; Γκρέτα Γκάρμπο, Ποσειδώνας του Αρτεμισίου, Ναζί, ο έρωτας στα χιόνια …   Περισσότερα στο βιβλίο του Κώστα Ακριβού “Ποιος θυμάται τον Αλφόνς” εκδόσεις Μεταίχμιο.
Τα ίδια χρόνια περίπου εμφανίστηκε ένας άλλος Γερμανός, ο Σέφελ που αγόρασε μια περιοχή στα Πευκάκια του Βόλου κι έχτισε ένα σπίτι. Αυτοί που του πουλήσαν την περιοχή, φυσικά για ένα πιάτο φακή, πανηγυρίζανε που πούλησαν στον «κουτό» Γερμανό αυτό το άγονο μέρος με τα πεύκα, που δεν έκανε ούτε για βοσκοτόπι. Βέβαια η περιοχή τώρα είναι «αρχαιολογικός» χώρος και απαγορεύεται να κτίσει κανείς !!! δείτε το ΦΕΚ ΥΑ 7057/27-2-1961 – ΦΕΚ 105/Β/3-4-1961.
Υπήρχαν κι άλλοι Γερμανοί «τουριστοφυσιολάτρες» που κάνανε αγροτικό τουρισμό στην βιβλιοθήκη των Μηλεών, με άριστη γνώση της Ελληνικής γλώσσας, ερευνώντας και γνωρίζοντας.
Έτσι το σκηνικό ήταν έτοιμο, πολλά χρόνια πριν τον πόλεμο. Έρχεται η κατοχή και οι Γερμανοί επισκέπτονται την Παναγιά την «Τρυπητή» κάτω από την Γορίτσα στην θάλασσα, δίπλα στον Ναυτικό Όμιλο Βόλου. Κάτω από το ιερό, [εικ. 29] μπαίνουν στην στοά και βγαίνουν στην άλλη εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, στην κορυφή του λόφου. Βέβαια δεν βρήκανε αυτό που ζητούσαν και κάψανε όλη την Γορίτσα ψάχνοντας για την πολυπόθητη είσοδο στο δεύτερο επίπεδο στοών.
Αφού δεν βρήκανε την είσοδο, με τον χαρακτηριστικό τευτονικό τρόπο τους, σκάψανε αρκετές ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ στοές πάνω ΑΠΟ τον δρόμο λίγα μέτρα πιο ψηλά. Και μπήκανε.
Το αστείο είναι ότι μεταπολεμικά αυτές οι είσοδοι των στοών ήταν καλυμμένες με σιδεριές. Αν ρώταγες κανένα τι ήταν αυτές οι τρύπες, σου απαντούσαν με περίσσια εξυπνάδα: «αποθήκες πυρομαχικών» των Γερμανών. Και αυτοί ήταν άνδρες που είχαν πάει στρατό και είχαν πολεμήσει κιόλας !!! Όχι σαν τους σημερινούς πολιτικούς και τους παπάδες που και δεν ξέρουν πως μυρίζει το μπαρούτι. 
Το 2004 πριν τους Ολυμπιακούς κλείσανε τις εισόδους με Μπάζα !!! Δείτε στις φωτογραφίες ότι απέμεινε. Όλα αυτά είναι τυχαία;
Μπήκανε λοιπόν κάτω, οι ειδικές μονάδες των Γερμανών της επιχειρήσεως Υπερβορεία. Βέβαια ταυτόχρονα έμπαιναν κι από πολλά σημεία που έχει η Ελλάδα και κάπου αλλού στην χαράδρα των Δελφών. Λέτε ο Α. Σικελιανός εκτός από το να κάνει βόλτες γυμνός με άσπρο άλογο στους Δελφούς, να ήξερε και τίποτ’ άλλο; Και στο υπόγειο του είχε μια αναπαράσταση με άγαλμα δράκου; Ήξερε για τους Αργοναϊτες; Μπα φήμες, ράδιο-αρβύλα θα ήταν. Εεε, τον είδε η Εύα και τον  ερωτεύτηκε, έτσι όμορφος σαν αρχαίος Έλληνας θεός, και τον παντρεύτηκε. Βεβαία χαζοαμερικάνα ήτανε και όταν ο Άγγελος είχε καμιά γκόμενα στην κρεβατοκάμαρα και ερχότανε επισκέψεις τους έλεγε η Εύα: Σσσσ ο Δίας ιερουργεί !!!!! τι μου θυμίζει αυτό;
Μπήκανε βαθιά μέσα στο βουνό και τι είδανε; Απίστευτο:
Δυο Τεράστιες Αίθουσες παραλληλόγραμμες με πολλά χιλιόμετρα, ειδικά στο μήκος. Ομοίως στο πλάτος και στο ύψος. Μοιάζουνε σαν δυο πακέτα Μάλμπορο !!! Αρχίζουν περίπου από την Άλλη Μεριά του Βόλου και φτάνουν μέχρι το Τρίκερι. Ανάμεσα τους, το σβησμένο ηφαίστειο του Παγασητικού. Μέσα υπάρχουν τεράστια μηχανήματα άγνωστης τεχνολογίας, λιωμένα από υπόγειες πυρηνικές εκρήξεις, ενός απόμακρου χρονικά πολέμου!!! Κάτι σαν εκείνα που έβγαζαν με τα φορτηγά από το τούνελ της εθνικής των Τεμπών;  Ας πούμε, λένε τα πνεύματα, 100.000 ετών ! Ε πνεύματα είναι αυτά, πως μπορεί κανείς να τους φέρει αντίρρηση;
Βέβαια, οι Γερμανοί κατεβήκανε παρακάτω και ήρθαν σε επαφή με κάτι περίεργα DNA και πήρανε τα σημαντικότερα κομμάτια τεχνολογίας τα οποία χρησιμοποιήσανε στα μυστικά τους όπλα.  Βλέπε ιπτάμενους δίσκους, αεροπλάνα stealth και πολλά άλλα. Βλέπε αδελφότητα του Κώδωνος [2] [3] κλπ. Την οποία τεχνολογία αργότερα δώσανε μερικώς στους Αμερικανούς με το πρόγραμμα Paperclip. Άλλωστε ο Kurt Josef Waldheim  που ήταν αρχηγός της επιχειρήσεως, το μεγαλύτερο διάστημα  του πολέμου το πέρασε στην Μαγνησία, παραμένοντας αφανής. Ήταν Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ [4] από το 1972 μέχρι το 1981 και Πρόεδρος της Αυστρίας από το 1986 μέχρι το 1992.
Ερχόμαστε τώρα στο 1999 και οι Αμερικανοί με τις υποχθόνιες στρατιωτικές δυνάμεις τους, καταλαμβάνουν τις αίθουσες. Τι να τις κάνουνε, ρωτάει κάποιος ψαγμένος από μας, με τόσες υπόγειες βάσεις που έχουνε ήδη. Εδώ είναι το κουμπί. Θέλουνε να ελέγξουν το Vortex (τα Vortex είναι φυσικές ενεργειακές δίνες) του Βόλου ! Το ισχυρότερο του πλανήτη ! Μόνο που αυτό είναι Παγωμένο !!! Κάπου στην Μαγνησία πρέπει να είναι το άτιμο. Που να είναι άραγε;  Έλα ντε ! Τα πνεύματα δεν μ’ αφήνουν να πω !
Οι Δράκοι τα Δρακόφιδα και τα Όρνια: Πριν προχωρήσουμε με το vortex, ας δούμε λίγη άγνωστη προϊστορία της περιοχής.
Αν κάνετε μια επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου, βλέπετε πολλά πήλινα εδώλια. [εικ. 33] Όλα έχουν μια τρύπα επάνω, για να περνάει ένα μικρο σκοινί. Οι αρχαιολόγοι θα σας πουν διάφορες ιστορίες αν τους ρωτήσετε. Η πραγματικότητα είναι άσχημη. Χρησιμοποιήθηκαν από το 10.500πκ.ε έως το 6.000 πκ.ε. περίπου. Ήταν το σύμβολο του ανθρώπινου κοπαδιού κάθε ερπετοειδούς δράκου της περιοχής. Όποιος, ανήκε στο κοπάδι ήταν θέμα τύχης αν θα τον έτρωγε η όχι ο αφέντης του, στην διάρκεια της ζωής του.
Με τον ερχομό της Σελήνης το 10.500 π.κ.ε.  » η οποία είναι ένα παμπάλαιο death star 5 δις ετών» και με πολλές ζημιές από τον πόλεμο που προηγήθηκε άρχισε ο έλεγχος του πληθυσμού της Γης.
Το πρώτο που έγινε ήταν να  ρυθμιστεί η αναπαραγωγή των ανθρώπων από το σεληνιακό ημερολόγιο. Δείτε την περίοδο στις γυναίκες. Οι Αρκάδιοι σωστά ονομάσθηκαν Προσέληνοι.
Έτσι ξεκίνησε η κυριαρχία των διάφορων φυλών των ερπετοειδών στην Γη. Υπάρχουν τρία βασικά είδη, οι Δράκοι τα Δρακόφιδα και τα Όρνια. Όλοι αυτοί έχουν πολλές υποφυλές. Οι Δράκοι μoιάζουν με όρθιους κροκόδειλους, όσο μεγαλύτερη η ουρά τόσο πιο βασιλικό «αίμα» έχουν. Τα Δρακόφιδα δεν έχουν πόδια αλλά ένα χοντρό κορμό φιδιού και αγκαθωτά πτερύγια στην πλάτη σαν το ψάρι Σκορπίνα, και όταν μεταμορφώνονται σε ανθρώπους τα πραγματικά μάτια τους είναι στην μύτη.
Τα Όρνια είναι ακόμη πιο επιθετικοί δράκοι, με χαρακτηριστικό τα 4 κερατάκια στο κεφάλι με γρομπαλάκια ! Κουίζ τώρα, ποιος «Μέγας» Έλληνας είχε αυτά τα γρομπαλάκια που φαινονται σε ανάγλυφα, που πολύ δύσκολα θα βρείτε; Όταν κατέστρεψε μια πόλη και κράτησε ένα μόνο σπίτι ποιητού του Πίνδαρου, ξέρετε ότι στην γλώσσα των Δράκων Pin-Dar σημαίνει το ανδρικό γεννητικό μόριο του Δράκου;
Όλοι αυτοί έχουν την δυνατότητα να μεταμορφώνονται σε ανθρώπους ανοίγοντας και κλείνοντας τις αλυσίδες του DNA τους. Για να διατηρήσουν την ανθρώπινη μορφή τους, πρέπει να είναι σε συνεχή συγκέντρωση. Καμιά φορά την χάνουν στην διάρκεια του ύπνου και, ξαφνικά βλέπεις αν ξυπνήσεις, την γυναικά σου ή τον άντρα σου μέσα στις βλέννες !!! Ναι φυσικά, χρειάζονται αίμα, κάθε τρεις μέρες. [18-22]
Υπάρχουν και οι φτερωτοί που είναι οι φυσικοί αντίπαλοι των ερπετοειδών. Οι καλύτεροι είναι οι Κουκουβαγιάνθρωποι και οι Γερακάνθρωποι. Πολλοί μιλάνε για το ιχώρ των Ελλήνων, αλλά λίγοι γνωρίζουν, ότι αυτό είναι μέρος του Dna μας και είναι η βαθύτερη σύνδεση της κουκουβάγιας με την θεά Αθηνά. Που να είναι άραγε, μήπως βρίσκεται στον μηρό μας; Εχω αναφερθεί σε άλλο άρθρο. Οι Γερακάνθρωποι συνδέονται με τους Ινδιάνους, θυμηθείτε πόσο τους αρέσουν τα φτερά !
Υπάρχουν και τα φρικτά έντομα. Προέρχονται από μια κόκκινη πραγματικότητα. Κύρια δείγματα οι Αραχνοειδείς και τα Αλογάκια της Παναγίας. Τα  Αλογάκια  της Παναγίας έχουν ύψος 8 μέτρων. Οι σκληροτράχηλοι άντρες των υπηρεσιών ασφαλείας στις υπόγειες Αμερικανικές και άλλες βάσεις, περνάνε δύο μήνες εκπαίδευση για να τους αντικρίσουν, γιατί αν το κάνουν χωρίς εκπαίδευση πέφτουν όλοι νεκροί μόλις τους δούνε.
Άλλωστε, ήδη χάρις στον Δία, (ΖΟΥ-ΖΟΥ) ήμασταν «Βροτοί» δηλαδή φαγώσιμο είδος !!!  Τα Θυέστια γεύματα τα έχετε ακουστά; Μελετήστε: «TERRA PAPERS Η Αλήθεια Είναι Ολοφάνερη» [5]
Ο Δίας, είναι ο Κυνόμορφος πρίγκιπας από τον Σείριο και που το πραγματικό του όνομα ήταν IKU-MAR-BEH η KUMARBI η  ZU-ZU η ZUZ.  Οι Κύνες του Σειρίου μοιάζουν με τεράστια όρθια σκυλιά μπουλντόγκ, με διάρκεια ζωής εκατομμύρια χρόνια. Οι Δράκοι Δρακόφιδα ζουν πολλές χιλιάδες χρόνια, αλλάζοντας ανθρώπινους φορείς, στην Γη. Και μια λεπτομέρεια, οι Κύνες ήταν και είναι, τρομακτικοί πολεμιστές. Στις μάχες εδάφους είναι ανίκητοι, σκοτώνανε και καταβροχθίζανε τους αντιπάλους τους Επί Τόπου !!! Είναι λογικο ότι έσπερναν τον τρόμο.
Επιπλέον είχαν και τα μεγαλύτερα διαστημόπλοια, οπως το Suncruiser που είναι το πλοίο έλεγχου του Ηλιακού μας συστήματος με μήκος 42.000χλμ, η περίμετρος της Γης είναι 40.000χλμ. Απλώς έχει υποστεί πειρατεία από τους Ερπετοειδείς όταν αποχώρησαν οι Κύνες. Τεράστιο θέμα αυτό από μόνο του, έχει αναλυθεί σε άλλα άρθρα, μελετήστε τα [12-15]
Κι αυτή η Μυθωδία του Βαγγέλη, τι σας λέει …. καταλαβαίνετε το παιχνίδι !
Για να ξαναδούμε αυτό το Vortex, που όλοι σχεδόν νομίζουν ότι είναι στην Γορίτσα. Όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα. Το Vortex του Βόλου έχει υποστεί πειρατεία από τους Κύνες παλιά και είναι ημιενεργό. Ναι κάποιοι -οι γνωστοί- τρέμουν μην ανοίξει ξανά. Άλλωστε οι δυο επιβεβαιωμένες εμφανίσεις μικρών Κενταύρων στο δάσος του χωρίου Νεοχώρι, κάτι λένε, μόνο που το δάσος «κάηκε» το 2008 ! Δες κι εδώ  “Σπηλιά Κενταύρου στο Ανήλιο Μαγνησίας» [6]
Οι Αμερικάνοι εγκατεστημένοι στις υπόγειες αίθουσες του Βόλου, προσπαθούν να το ελέγξουν, αλλά εις μάτην. Όλο προβλήματα και καταστροφές έχουν. Εχει καταντήσει σαν την «Ελληνική ανάπτυξη» όλοι την ψάχνουν και κανείς δεν την βρίσκει.
Το κτιστό λεγόμενο αντίρροπο Ε στην Γορίτσα. Κάποιοι λένε ότι είναι του 9.500πκε και ίσως να έχουν δίκιο. Η Αρχαιολογική το έχει «περιποιηθεί» κατάλληλα τα τελευταία χρόνια. Αλλά και αν υποθέσουμε ότι είναι αντίρροπο Ε, τι σχέση έχει με τα «ισόφωτα» του μεγίστου Έλληνα αστρονόμου Κ. Χασαπη; Ισόφωτα ειναι οι πηγές φωτός στο σύμπαν που έχουν την ίδια ένταση ! Και τι σχήμα παρουσιάζει; Το σύμπαν παρίσταται με μια έλλειψη δισδιάστατη. Αυτό που βγαίνει υπερβαίνει κάθε φαντασία. Το σχήμα ενός ανθρώπου με τα χεριά στην ανάταση !!! και μάλιστα βγαίνει έξω από την έλλειψη !!!  Δηλαδή υπερδιαστατικό. Και ιδού έχετε το αντίρροπο Ε.  Δες εδώ “«Αντίρροπο Ε η Eξήγηση
Τι στο καλό γίνετε; Ποιοί είναι οι Δεσμώτες – Θαυματοποιοί στο σπήλαιο του Πλάτωνα-Σωκράτη και ποιοί οι σκιές; [18-22]
Τι ήθελαν να πουν αλληγορικά οι φιλόσοφοι και δεν μπορούσε να ειπωθεί απευθείας; Είναι γνωστό ό,τι οι μεγαλύτερες αλήθειες και η περιγραφή της πραγματικότητας βρίσκεται στην φαντασία κι όχι στα meme [16] και τους μιμιδισμούς του κατεστημένου. [17]
Ααα και ξέχασα, που χορεύει το Ηλίθιο Dna; Μα παντού γύρω σας ! Ολοφάνερα και το μόνο που χρειάζεται είναι πάψετε να κοιτάτε και ν’ αρχίσετε να βλέπετε … για να σας αποκαλυφθεί.
***
*Ο λόφος της Γορίτσας βρίσκεται στο βάθος του μυχού του Παγασητικού κόλπου, ανατολικά του Βόλου, και έχει πλήρη έλεγχο της θάλασσας που απλώνεται μπροστά του. Αφορμή αυτού του σημαντικού γεωγραφικού χαρακτηριστικού, ήταν να κτιστεί πάνω στο λόφο αυτόν μια ισχυρή πόλη, πιθανόν από τον Φίλιππο τον Β΄, όταν οχύρωνε στρατηγικές θέσεις στη Μαγνησία. Το όνομα της πόλης μένει ακόμη και σήμερα άγνωστο, αν και κατά καιρούς διάφοροι μελετητές προσπάθησαν να την ταυτίσουν με την Ιωλκό, τη Νήλεια, το Ορμίνιο, τη Δημητριάδα.
Τα τείχη της πόλης κτίστηκαν πιθανότατα από τον Κάσσανδρο στα χρόνια ανάμεσα στο 316 και 298 π.κ.ε. Ο παλμός της ζωής στην πόλη αυτή σταμάτησε σύντομα και οι κάτοικοί της συνοικίστηκαν περί το 294 π.κ.ε. στην πόλη της αρχαίας Δημητριάδας, σε ένα λόφο στην απέναντι ακτή του Παγασητικού κόλπου. Έτσι η πόλη της Γορίτσας εγκαταλείφτηκε σιγά – σιγά ως το 250 π.κ.ε. και έκτοτε δεν ξανακατοικήθηκε. Ο λόφος της Γορίτσας είναι σήμερα προσφιλής στους κατοίκους του Βόλου για τους χώρους περιπάτου, αναψυχής και προσκύνησης της εκκλησίας της Ζωοδόχου πηγής.
Στα νοτιοανατολικά του λόφου, το 19ο αι. ανοίχτηκαν λατομεία, που εξυπηρετούσαν τις ανάγκες οικοδόμησης της σύγχρονης πόλης του Βόλου. Τα λατομεία αυτά μαζί με τα λατομεία της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ Ηρακλής, που εκτείνονται έξω ακριβώς από τον «μη περιφραγμένο» αρχαιολογικό χώρο της Γορίτσας, πληγώνουν το περιβάλλον και καταβάλλεται προσπάθεια αποκατάστασής και προστασίας του περιβάλλοντος χώρου.

terra papers

Ρέγγες οι Έλληνες φορολογούμενοι...Θαλάσσιοι ελέφαντες οι εφοριακοί!

…………. στο υπουργείο Οικονομικών ή θεωρούν τους εφοριακούς χαϊβάνια και τους φορολογούμενους πιστά θύματα για να φτάνουν στο σημείο να.......


διοργανώνουν σεμινάρια οδηγίες προς τα στελέχη των ΔΟΥ να εξαπατούν ουσιαστικά τους πολίτες να χειρίζονται έντεχνα την αγανάκτησή τους.

Πρόκειται στην πραγματικότητα για σεμινάρια προς «μάλλον ηλιθίους» για το πώς να μένουν συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι στο φοροκυνηγητό και να παραπλανούν, ενίοτε να εξημερώνουν διά επιστημονικών μεθόδων κοροϊδίας τους φορολογούμενους. Τα σεμινάρια αυτά άρχισαν την περασμένη εβδομάδα στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και χαρακτηριστικό του ύφους και του περιεχομένου τους είναι η ιστορία που διανέμουν οι υπεύθυνοι στους εφοριακούς και με την οποία ξεκινά η… παράδοση των μαθημάτων.

Η ιστορία έχει τίτλο «Ο θαλάσσιος ελέφαντας και η μισή πληροφόρηση» και η αλληγορία της είναι αφοπλιστική: οι εφοριακοί είναι οι θαλάσσιοι ελέφαντες που έχουν πρωταρχικό σκοπό να πιάσουν ρέγγες, δηλαδή φορολογούμενους και φορολογικά έσοδα, ………………….

Τα στελέχη των ΔΟΥ μαθαίνουν ποιες είναι οι λέξεις και οι φράσεις που δεν πρέπει να χρησιμοποιούν ποτέ όταν μιλούν με φορολογούμενους, ενώ τους δίδονται ασκήσεις με τις οποίες καλούνται να εξασκήσουν την ικανότητά τους στην… ενεργητική ακρόαση και τη… συναισθηματική νοημοσύνη. Ούτε ο Ιρβιν Γιάλομ δηλαδή στο «Δήμιο του έρωτα» ή, ακόμα πιο καλά, στο «Οταν έκλαψε ο Νίτσε» - στη συγκεκριμένη περίπτωση ο τίτλος γίνεται μάλλον «Οταν έκλαψε ο φορολογούμενος».

Οι… ευφάνταστες οδηγίες και η γελοιότητα των σεμιναρίων …………….. φτάνουν σε προκλητικά όρια. Οι εφοριακοί καλούνται, για παράδειγμα, βάσει ενός κειμένου στο οποίο περιλαμβάνονται 21 εντολές, να κάνουν το «τεστ των 2 λεπτών»!

Οι 21 αυτές εντολές περιλαμβάνουν, ανάμεσα στα άλλα, να γράψει ο εφοριακός, αλλά και να υπογραμμίσει το… όνομά του, να κάνει τέσσερις τρύπες στο χαρτί (!), να πολλαπλασιάσει το 123 με το 123, όπως να κάνει την πράξη 456x78x2+899, αλλά και τη διαίρεση του 999 διά 245 και να γράψει τα αποτελέσματα (να μην κρατήσει δηλαδή για τον εαυτό του τα… πνευματικά δικαιώματα από μια τέτοια ανακάλυψη) και να φωνάζει πού και πού δυνατά φράσεις όπως «πάω καλά» (σ.σ. χωρίς ερωτηματικό) ή «σχεδόν τελείωσα».

Έχει κι άλλα: ο εφοριακός καλείται να… ζωγραφίσει ένα τρίγωνο, να το βάλει σε έναν κύκλο, αλλά να κάνει και δέκα διάσπαρτους μικρούς κύκλους στο πίσω μέρος της σελίδας, να γράψει τη λέξη «νίκη» πέντε φορές και διάφορα άλλα. Βέβαια το εν λόγω… τεστ δεν είναι ακριβώς αυτό. Το πραγματικό έχει σκοπό να είναι ο εφοριακός απολύτως προσηλωμένος στο διάβασμα του κειμένου ώστε να καταλάβει ότι δεν πρέπει να κάνει… τίποτ’ απ’ όλα αυτά, όπως ρητώς αναφέρει η εντολή Νο 21 σε συνδυασμό με την εντολή No2!

Πώς λέγαμε παλιά, εννέα και τρία μας κάνουν έντεκα ή ένδεκα; Ε, κάπως έτσι, πρόκειται μια εξυπνακίστικη άσκηση συγκέντρωσης. Μιλάμε για κανονική παράκρουση δηλαδή, αφού αντιμετωπίζουν έμπειρους και μορφωμένους υπαλλήλους σαν να είναι οι πιο αφηρημένοι άνθρωποι στον κόσμο. protothema.gr

Από ένα βιβλίο ‘‘του καλού εκτελεστή’’ διαβάζουμε πως, ο εκτελεστής τον κερνάει τσιγάρο και του ανοίγει συζήτηση για τα οικογενειακά του πριν το οδηγήσει στο ικρίωμα, για την δημιουργία φιλικότητας και συναίνεσης, στον κοινό σκοπό της εκτέλεσης του συνομιλητή του. Ναι, Ναι εδώ φτάσαμε. 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/03/blog-post_1877.html

Το ‘κέντρο του κόσμου’ που λέγεται ‘Ελλάδα’ και η κρίση στην Ουκρανία

Πριν από περίπου μία δεκαετία, το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ) που ήταν η «δεξαμενή σκέψης» του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και κατά καιρούς προσπάθησε και πέτυχε να κάνει καλή δουλειά με....


τα στελέχη του, παρά τη συνήθη φημολογία και σκανδαλολογία που το συνόδευε, φιλοξένησε μια κλειστή ενημέρωση – από τις πολλές που είχαν οργανωθεί κατά τα πρότυπα αντίστοιχων think tank του εξωτερικού – με καλεσμένο τον τότε πρεσβευτή του Ισραήλ στην Αθήνα.

Του Ζαχαρία Μίχα
(Διευθυντής Μελετών του Ινστιτούτου Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας, ΙΑΑΑ-ISDA)

Ο Ισραηλινός πρεσβευτής είχε ξεκινήσει την παρουσίασή του, με έναν τρόπο που έχει μείνει αξέχαστος σε όλους τους παριστάμενους. Έβαλε μια μαύρη τελεία πάνω στον χάρτη στο σημείο που βρίσκεται το κράτος του Ισραήλ και είπε στους παριστάμενους: «Αυτό το σημείο το ονομάζω ‘κέντρο του κόσμου’». Στη συνέχεια, σχηματίζοντας ομόκεντρους κύκλους προχώρησε στο να αναπτύξει τη στρατηγική στα θέματα ασφαλείας του κράτους που αντιπροσώπευε, αναφερόμενος σε απειλές, συμμαχίες, επιδιώξεις και άλλα πολλά, αρκούντως αποκαλυπτικά…

Το χαρακτηριστικό αυτό περιστατικό, ανακλήθηκε στη μνήμη ως αποτέλεσμα της παρατήρησης του τρόπου αντιμετώπισης του ζητήματος της κρίσης στην Ουκρανία στην Ελλάδα. Πλειοψηφία αποτελούν οι φιλικά διακείμενοι απέναντι στη Ρωσία, ορισμένοι μέχρι «παρεξηγήσεως». Άλλοι πάλι θυμούνται το διεθνές δίκαιο και τον – κατ’ αυτούς – καταπιεστικό χαρακτήρα και το στιλ διακυβέρνησης του Βλαντιμίρ Πούτιν, υποστηρίζοντας εμφανώς τους Ουκρανούς και υιοθετώντας με την ίδια ευκολία που η άλλη πλευρά έριχνε το ανάθεμα στη Δύση και – κυρίως – στους Αμερικανούς, την αντίθετη επιχειρηματολογία.



Η διαφορά είναι, ότι όλοι οι βασικοί εμπλεκόμενοι στην κρίση, αυτό που έπρατταν ήταν το να έχουν σαφή εικόνα όσων θεωρούν – ορθώς ή λανθασμένα – πως αποτελούν εθνικό τους συμφέρον και ανέπτυσσαν την πολιτική τους. Οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γερμανία, η Κίνα, ακόμα και η Ευρωπαϊκή Ένωση το επιχείρησε να διακρίνει το «ευρωπαϊκό συμφέρον». Και το ερώτημα εγείρεται αβίαστα; Πόσοι στην Ελλάδα ανέλυσαν την κατάσταση που δημιουργείται με αυστηρό γνώμονα το ελληνικό εθνικό συμφέρον;

Η απάντηση είναι «κατά τα φαινόμενα πολύ λίγοι», από όσα τουλάχιστον μπορεί κανείς να συμπεράνει παρατηρώντας συστηματικά τα δημοσιεύματα πολλών μέσων ενημέρωσης, μηδέ των «μπλογκ» εξαιρουμένων, αφού τα τελευταία παίζουν ολοένα και σημαντικότερο ρόλο στη διαμόρφωση των απόψεων της κοινωνίας, κάτι που κρύβει σημαντικούς κινδύνους, αφού ο τρόπος γραφής είναι πολύ πιο «ελεύθερος» και απλουστευτικός, ενώ πίσω από αρκετά γραπτά, ο έμπειρος στα ελληνικά πράγματα παρατηρητής, διακρίνει ακόμα και διαφόρων ειδών ιδιοτέλεια.

Ας επιστρέψουμε όμως στις δυνητικές επιπτώσεις για την Ελλάδα από την εν εξελίξει κρίση στην Ουκρανία που έχει φέρει σε κατά μέτωπο αντιπαράθεση τους παλιούς αντιπάλους της εποχής του Ψυχρού Πολέμου. Ο σχολιασμός θα είναι εξαιρετικά περιορισμένος, αφού αποκλειστικός στόχος είναι να αποτυπωθούν μερικές εκ των ορθολογικών σκέψεων – απόψεων που έχουν διατυπωθεί, ώστε οι αναγνώστες του παρόντος σημειώματος να αναλογιστούν, εάν όντως αυτές οι απόψεις χάθηκαν κάπου μέσα στον τεράστιο όγκο πληροφοριών (εντός ή εκτός εισαγωγικών) ή έχουν συνειδητοποιηθεί από την κοινωνία.

Για λόγους διευκόλυνσης, ακολουθούν δύο κατηγορίες, αυτή των «θετικών» και αυτή των «αρνητικών» επιπτώσεων για την Ελλάδα, ξεκινώντας από την πρώτη κατηγορία:

>Η κρίση στην Ουκρανία αναδεικνύει πιο πιεστικά από ποτέ το πρόβλημα της ενεργειακής εξάρτησης της Ευρώπης από τη Ρωσία, άρα το κίνητρο άμεσης κατά το δυνατόν αξιοποίησης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της Ανατολικής Μεσογείου μεγιστοποιείται.

>Η κρίση στην Ουκρανία και η ενίσχυση του ανταγωνισμού Ανατολής-Δύσης θα οδηγήσει σταδιακά σε μια πιο «πολιτική» και λιγότερο «λογιστική» αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ευρωζώνη, μια κατάσταση που θα μπορούσε να ωφελήσει την Ελλάδα.

Και περνάμε στις αρνητικές δυνητικές επιπτώσεις:

>Η θέση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να οδηγήσει σε ρωσικά «αντίμετρα» σε περίπτωση κλιμάκωσης, με ενδεχόμενη ακύρωση της αναδρομικής έκπτωσης στην τιμή του φυσικού αερίου που προσφάτως επετεύχθη, αλλά και τη σημαντική μείωση των εσόδων από την έλευση Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα.

>Εάν η κρίση στην Ουκρανία εξελιχθεί σε έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο, τότε, κατά τα πρότυπα που ίσχυσαν στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα, θα οδηγήσει σε αύξηση της γεωπολιτικής σημασίας – αξίας της Τουρκίας, το οποίο θα επηρεάσει αρνητικά θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος στον τομέα της ασφάλειας και της εξωτερικής πολιτικής γενικότερα.

>Η ενέργεια της Ρωσίας σε βάρος της Ουκρανίας, εάν «τυποποιηθεί» ως επέμβαση σε γειτονικό κράτος για την προστασία ρωσικών πληθυσμών, αποτελεί «αντίγραφο» όσων έκανε η Τουρκία το 1974 στην Κύπρο. Κατά συνέπεια, τυχόν ελληνική υποστήριξη στη Ρωσία, θα ενισχύσει την τουρκική επιχειρηματολογία.

Δεν χρειάζεται να γραφτεί κάτι περισσότερο, αν και ο σχολιασμός θα μπορούσε να περιλάβει πολλά. Κυρίως όμως, ότι οι ελληνικές επιλογές, κινήσεις και ενέργειες θα μπορούσαν είτε να ενισχύσουν τις θετικές διαστάσεις των προαναφερθέντων και να μειώσουν τον αρνητικό αντίκτυπο των υπολοίπων. Εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση είναι το να διαθέτουμε ως κυρίαρχο δημοκρατικό κράτος, πολιτική.

Τούτων λεχθέντων, πόσο πιθανό φαίνεται να έχουμε πραγματοποιήσει ανάλυση της κατάστασης με υπόθεση εργασίας, ότι η Ελλάδα και η Κύπρος αποτελούν το «κέντρο του κόσμου», όπως προ δεκαετίας ο Ισραηλινός πρεσβευτής ενώπιον ελληνικού ακροατηρίου; Πόσο ξεκάθαρες είναι οι στοχεύσεις μας στο ταραγμένο σύγχρονο διεθνές περιβάλλον;

Για παράδειγμα: Στο Κυπριακό, ποια είναι η θέση της Αθήνας και της Λευκωσίας; Έχει απαντήσει η ελληνική πλευρά για το αν τη συμφέρει σε αυτή τη φάση να προχωρήσει κάποιο σχέδιο επίλυσης (εντός ή εκτός εισαγωγικών) του Κυπριακού; Ποιες οι παρενέργειες, θετικές ή αρνητικές από την κρίση στην Ουκρανία; Κατά πόσον η ελληνική πλευρά θα μπορούσε να ζητήσει την εφαρμογή και στην Κύπρο, των αρχών που επικαλούνται συμμαχικές χώρες αναφορικά με τη στάση της Ρωσίας απέναντι στην Ουκρανία;

Θα τολμούσαν να προτείνουν για παράδειγμα λύσεις που επιθυμούν να εφαρμόσουν στην Κύπρο και για την Κριμαία ή και ολόκληρη την Ουκρανία; Τι θα απαντούσαν άραγε ΗΠΑ και ΕΕ, εάν οι Ρώσοι π.χ. πρότειναν να αφήσουν την Κριμαία στην Ουκρανία με ένα μοντέλο… Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας;

Όσον αφορά τους υδρογονάνθρακες της Ανατολικής Μεσογείου: Ποια είναι η θέση της ελληνικής (ελλαδικής και κυπριακής) πλευράς; Ο απόλυτος έλεγχος της ενεργειακής τροφοδοσίας της Ευρώπης (ακόμα κι αν η Τουρκία αποκτούσε μερική πρόσβαση στη νομή των αποθεμάτων) σε συνεργασία με το Ισραήλ, ή υπάρχουν ισχυροί θύλακες που επιδιώκουν την πάση θυσία εμπλοκή και της Τουρκίας στη διαδικασία; Ποιος είναι ο βαθμός συμφωνίας ή διαφωνίας επ’ αυτού με το Ισραήλ;

Οι σκέψεις που θα μπορούσαν να γραφτούν σε αυτά τα ζητήματα είναι πολλές. Στόχος όμως του σημερινού σημειώματος ήταν αποκλειστικά το να αναδειχθεί η ανάγκη ελληνοκεντρικής σκέψης αναφορικά με την κρίση στην Ουκρανία και τις δυνητικές επιπτώσεις της στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Αντί αυτού, η χώρα δίνει την εντύπωση ορισμένες φορές, ότι επιστρέφει ταχύτατα στον 19ο αιώνα, σε εποχές όπου κόμματα προσκολλημένα στη μία ή την άλλη δύναμη της εποχής, θα «έσωζαν» την Ελλάδα και δεν θα εξυπηρετούσαν στυγνά όσα θεωρούσαν ως εθνικά τους συμφέροντα.

Το ζητούμενο για τη χώρα είναι, να προσπαθήσει να «διαβάσει» όσο το δυνατόν καλύτερα τις επιδιώξεις κάθε πλευράς, να έχει ξεκάθαρους στόχους, δηλαδή τι ακριβώς επιδιώκει να πετύχει και στη συνέχεια να επιχειρήσει να αξιοποιήσει τη συγκυρία για μεγιστοποίηση των ωφελειών στην προώθηση των εθνικών συμφερόντων. Και όπως ισχύει για όλους, έτσι θα πρέπει να ισχύει και για την ελληνική πλευρά, ότι στη διεθνή πολιτική δεν υπάρχουν μόνιμοι φίλοι, παρά μόνον μόνιμα συμφέροντα…

Τα οποία εάν αποφασίσουμε να τα εξυπηρετήσουμε μέσω ενεργητικής διπλωματίας και συναφών με τα συμφέροντα αυτά πρωτοβουλιών, ίσως και να εκπλαγούμε από το πόσα πράγματα μπορεί να κάνει μια χώρα σαν την Ελλάδα, αποσπώντας χειροπιαστά ανταλλάγματα για κάθε μια από τις δικές της «εξυπηρετήσεις».

defence-point.gr

Επί Ελληνικής Προεδρίας επιβάλλονται τα μεταλλαγμένα τρόφιμα !

Έπεσε στο προχθεσινό συμβούλιο των Υπουργών Περιβάλλοντος της Ένωσης το τείχος της απαγόρευσης των καλλιεργειών γενετικά τροποποιημένων οργανισμών(φυτών) στις χώρες-μέλη της Ένωσης.
Αυτό που κρύβει επιμελώς ο Έλληνας ΥΠΕΚΑ είναι πως, αν αρχίσουν τέτοιες καλλιέργειες σε κοινοτικές χώρες, θα είναι πρακτικά αδύνατον να εμποδιστεί η εισαγωγή μεταλλαγμένων φυτών και των προϊόντων τους στις άλλες κοινοτικές χώρες που δεν επιθυμούν την κατανάλωση ΓΤ Οργανισμών είτε ως ζωοτροφές είτε ως τμήματα του περιεχομένου τροφίμων για τους ανθρώπους( αλεύρι, κονσέρβες, είδη ζαχαροπλαστικής ,μπισκότα κ.λ.π. κ.λ.π.).
Ύστερα από14 χρόνια συζητήσεων και τέσσερα χρόνια παγώματος της σχετικής απόφασης, οι αρμόδιοι υπουργοί ,υπό την προεδρία του Έλληνα ομολόγου τους Γ. Μανιάτη πήραν, με σχετική εισήγηση της νεοφιλελεύθερης Κομισιόν, την πολιτική απόφαση να επιτρέψουν σε όσες κοινοτικές χώρες το επιθυμούν την καλλιέργεια ΓΜΟ .Όσες χώρες δεν θέλουν, έχουν την δυνατότητα να επικαλεσθούν για να απαγορεύσουν αυτές τις καλλιέργειες, λόγους δημοσίας υγείας, δημόσιας τάξης, προστασίας του περιβάλλοντος, ακόμη και λόγους χωροταξίας.
Ο ΥΠΕΚΑ κ. Μανιάτης προσπαθεί από προχθές να απαλύνει αυτή την απόφαση ,που αναμένεται να υιοθετηθεί οριστικά γύρω στα τέλη τους έτους, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι κάθε χώρα θα είναι πλέον ελεύθερη να αποφασίζει ποιους ΓΤ Οργανισμούς θα επιτρέπει να καλλιεργούνται στο έδαφος της.
Αυτό που κρύβει επιμελώς ο Έλληνας ΥΠΕΚΑ είναι πως, αν αρχίσουν τέτοιες καλλιέργειες σε κοινοτικές χώρες, θα είναι πρακτικά αδύνατον να εμποδιστεί η εισαγωγή μεταλλαγμένων φυτών και των προϊόντων τους στις άλλες κοινοτικές χώρες που δεν επιθυμούν την κατανάλωση ΓΤ Οργανισμών είτε ως ζωοτροφές είτε ως τμήματα του περιεχομένου τροφίμων για τους ανθρώπους( αλεύρι, κονσέρβες, είδη ζαχαροπλαστικής ,μπισκότα κ.λ.π. κ.λ.π.). Η Κοινοτική Συνθήκη επιβάλει την ελεύθερη κυκλοφορία αγαθών/προϊόντων σε όλες ανεξαιρέτως τις κοινοτικές χώρες που δεν διαθέτουν κανένα μέσον άμυνας τους.
Δεν ήταν η Ελλάδα αλλά η Γαλλία που έκανε μια λογική αντιπρόταση σ αυτό το συμβούλιο των Υπουργών ΠΕΚΑ σύμφωνα με την οποία να επιτραπεί η καλλιέργεια αυτών των μεταλλαγμένων σε δύο επίπεδα πράγμα που θα επέτρεπε τον καλύτερο έλεγχο αυτών των καλλιεργειών. Ο Γάλλος Υπουργός πρότεινε, συγκεκριμένα ,την επίσημη εγγραφή των αιτήσεων καλλιέργειας ΓΤ Οργανισμών που έχουν προηγουμένως εγκριθεί κατ αρχήν από την Ένωση σε μια λίστα και μόνο στη συνέχεια να έχουν το δικαίωμα τα κράτη-μέλη ν αποφασίζουν ποιους ΓΤ Οργανισμούς από τη συγκεκριμένη λίστα, επιθυμούν να επιτρέψουν την καλλιέργεια τους καθώς και ποιούς από αυτούς απορρίπτουν.
Οι εταίροι όμως της Γαλλίας απέρριψαν τη λογική πρόταση της με το επιχείρημα ότι ένα τέτοιο σύστημα που προτείνει θα μπέρδευε ακόμη περισσότερο την κατάσταση και η επανεθνικοποίηση των σχετικών αποφάσεων καλλιέργειας θα μας έφερνε στην αρχή της διαπραγμάτευσης ,πολλά χρόνια πίσω.
Για να γνωρίζουν επιτέλους με ακρίβεια οι αναγνώστες, η Ελλάδα δεν εμφανίζεται μεταξύ των χωρών που δεν επιθυμούν την καλλιέργεια των ΓΤ Οργανισμών αφού μόλις τέσσερις χώρες-μέλη ήσαν μέχρι χθες αντίθετες σ ένα καθεστώς εξαιρέσεων-απαλλαγών της υποχρέωσης για την καλλιέργεια τους στο έδαφος τους. Επρόκειτο για τη Μ. Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και το Βέλγιο. Αυτή η αναστέλλουσα μειοψηφία που, με το βέτο της, είχε μπλοκάρει, στο παρελθόν, τη λήψη κάθε απόφασης τινάχθηκε χθες στο αέρα.
Η Μ. Βρετανία συμφώνησε με τη συμβιβαστική λύση που δεν πρόβαλε, όπως κακώς διαδίδεται, η Ελληνική Προεδρία αλλά, η Κομισιόν διότι, κατ αυτήν», δεν υπάρχουν, πλέον, σοβαροί λόγοι καθυστέρησης της στην πρόσβαση των ευρωπαϊκών αγορών στα γενετικά μεταλλαγμένα». Η Γερμανία ανάγγειλε ότι εγκαταλείπει την απόλυτη απόρριψη της στην καλλιέργεια και εμπορία ΟΓ Οργανισμών, αλλά θα επιδιώξει τώρα να διερευνήσει σε βάθος τι ακριβώς τη συμφέρει να κάνει σ αυτή την περίπτωση.
Έτσι, η αλλαγή στάσης των Βρετανών και των Γερμανών ανοίγει διάπλατα την πόρτα για την χωρίς εμπόδια καλλιέργεια μεταλλαγμένων στους αγρούς των χωρών της Κοινότητας, μια απόφαση για την οποία είχαν δουλέψει πολύ οι ενδιαφερόμενες Πολυεθνικές που την περίμεναν υπομονετικά 14 ολόκληρα χρόνια. Μόνο το Βέλγιο αρνήθηκε κατηγορηματικά τη συμβιβαστική πρόταση που παρουσίασε η Κομισιόν, μέσω της Ελληνικής προεδρίας, χωρίς όμως να αντιπροτείνει μια εναλλακτική σ αυτήν της Γαλλίας.
Έτσι, με τη συμβολή της Ελλάδας ,στο πρόσωπο του αρμοδίου Υπουργού της Γ. Μανιάτη, ανοίγει ο δρόμος για διαπραγματεύσεις μεταξύ του κάθε κράτους-μέλους με τις πολυεθνικές των μεταλλαγμένων φυτών για να επιτραπεί η καλλιέργεια τους γενικά η σε συγκριμένα τμήματα της καλλιεργήσιμης επιφάνειας τους.
Υπενθυμίζεται ότι τέσσερις ΓΤ Οργανισμοί-φυτά έχουν λάβει την έγκριση καλλιέργειας τους στο ευρωπαϊκό έδαφος, το καλαμπόκι ΜΟΝ810 της αμερικανικής πολυεθνικής ΜΟΝΣΑΝΤΟ, δύο ακόμη καλαμπόκια το ΒΤ176 και Τ25 καθώς και μια ποικιλία πατάτας η Αμφλόρα. Άλλες μεγάλες αμερικανικές πολυεθνικές τροφίμων όπως η Ντυπόν ντε Νεμούρ, έχουν υποβάλει αιτήσεις έγκρισης για καλλιέργεια επτά ακόμη μεταλλαγμένων φυτικών οργανισμών. Το ευρωπαϊκό οχυρό έπεσε όταν για κακή του τύχη προεδρεύων του συμβουλίου των Υπουργών Περιβάλλοντος ήταν ο συμπατριώτης μας Γ. Μανιάτης.
ΠΗΓΗ
http://www.katohika.gr/2014/03/epi-ellhnikis-proedrias-epivallontai-ta-metallagmena-trofima.html

ΚΡΙΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ, ΡΕ ...


Τελικά το παιχνίδι, όπως ήθελαν κάποιοι, αρχίζει να ζεσταίνεται. Οι νέοι παίκτες δεν είναι επιθυμητοί και οι κόντρες άρχισαν.

Παρά τις παραινέσεις και εξαγγελίες όλων των υποψηφίων αρχόντων της πόλης, για μια πολιτισμένη αντιπαράθεση θέσεων και προγραμμάτων, η αδυναμία τους για αυτό, αρχίζει να τους σπρώχνει στις γνωστές μικροκομματικές πρακτικές προηγούμενων δεκαετιών.

Οι βρώμικες, κατά την άποψη μας, επιθέσεις ξεκίνησαν κατά του ''ΙΣΧΥΡΟΥ ΔΗΜΟΥ" με άξονα τις θρησκευτικές πεποιθήσεις υποψήφιων δημοτικών συμβούλων του και με σημείο αναφοράς, εάν αυτοί είναι Χριστιανοί ή Δωδεκαθειστές !!!!!! Σε λίγο δηλαδή να περιμένουμε να δούμε και επιθέσεις σε ολόκληρους πολιτικούς συνδυασμούς, επειδή είναι ή μπορεί να είναι ΑΘΕΟΙ !!!! Τι να πει κανείς ;

Η λασποεπίθεση αυτή σαφώς και δεν έχει θρησκευτικά κίνητρα. Η αδυναμία διαφόρων να πείσουν για τις θέσεις και προθέσεις τους σε συνδυασμό με την αγωνία κάποιων άλλων να επιβιώσουν και την μανία κάποιων τρίτων να ‘’εκδικηθούν’’, τους εξαναγκάζουν να χρησιμοποιήσουν τα μόνα όπλα που ξέρουν να παίζουν καλά. Λασπομαχίες, κολοτούμπες, συκοφαντίες και ίντριγκες.
Ρε σεις πολιτευόμενοι, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, παλιοί και νεόκοποι, προοδευτικοί ή συντηρητικοί, γιατί δεν μιλάτε στα ίσα ; Γιατί δεν λέτε καθαρά ότι μετά από το φτύσιμο που έχετε φάει από την Κοινωνία, η Εκκλησία και οι εκκλησιαζόμενοι αποτελούν την μοναδική κατηγορία στην οποία αποβλέπετε για την επικράτηση ή για την επιβίωση σας ; Γιατί δεν λέτε καθαρά ότι οι μόνες πηγές άντλησης ψήφων που έχουν απομείνει στους περισσότερους από σας, είναι τα γεροντάκια, οι άποροι και οι εξαθλιωμένοι, από τη δικομματική κυβέρνηση των κομμάτων που υπηρετήσατε πιστά οι περισσότεροι από σας ; Και σε αυτούς ποντάρετε, με οποιοδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε μέσο για να επιβιώσετε.

Τον φερόμενο ‘’αποδιοπομπαίο’’ υποψήφιο δεν τον ξέρω, ούτε πως είναι στη φάτσα. Ούτε με ενδιαφέρει να τον μάθω. Αυτός τη ζωή του και εγώ τη δικιά μου. Δεν μπορώ όμως την υποκρισία, από όπου και εάν προέρχεται αυτή.
http://epikaira-nea.blogspot.gr/2014/03/blog-post.html

ΚΛΕΦΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΟΚΚΑΛΟ! – ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ…


ΚΛΕΦΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΟΚΚΑΛΟ! – ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ…
Να διαβαστεί και να μεταδοθεί…
Παράνομα και χωρίς οι καταναλωτές να έχουν ιδέα τι πληρώνουν, η ΔΕΗ εισπράττει δικό της ”χαράτσι” το οποίο …
αναφέρεται στους λογαριασμούς της σαν ” ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ -Ν.2773/99 άρθρο 29″ το οποίο το υπολογίζει με άγνωστο ποσοστό επί της αξίας του καταναλωθέντος ηλεκτρικού ρεύματος!
Υποτίθεται ότι με τα χρήματα αυτά (κανείς δεν γνωρίζει πόσα συγκεντρώνονται κάθε φορά… ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ 1,9 δις. ΕΥΡΩ)καλύπτονται όσοι είναι εντεταγμένοι στο “κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ” κ.λ.π… (κάνετε κλικ πάνω στη φωτό και δείτε το καλά}
ΟΜΩΣ το άρθρο 29 του Νόμου 2773/99, έχει καταργηθεί από τον Αύγουστο του 2010, με νεότερο νόμο που έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως!
Αυτό σημαίνει ότι η είσπραξη του “χαρατσιού” αυτού είναι -τουλάχιστον τυπικώς- παράνομη και εφ όσον ασκηθούν οι νόμιμες διαδικασίες, η ΔΕΗ θα υποχρεωθεί στην επιστροφή των παρακρατηθέντων παρανόμως χρημάτων. (εκτός αν σπεύσει η “κυβέρνηση” να καλύψει την παρανομία με νομικά εφευρήματα…)
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Μπορείτε να μειώσετε την κατανάλωση του ρεύματος μέχρι και 70%. Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ
ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΝΑ ΑΜΕΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!!!!!!

ΚΛΕΦΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΟΚΚΑΛΟ! – ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ…
 

Ο Αντίνοος και οι λοιποί μνηστήρες εκπνέουν τάχιστα

Α 
Δείτε το δεύτερο μέρος της εξαιρετικά αποκαλυπτικής συνέντευξης του Αρτέμη Σώρρα και της Βίκυς Χαραλάμπους στην τηλεόραση ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδος και στον Γιώργο Στεργιόπουλο στις 10-03-2014. Εδώ αποκαλύπτουν την σκευωρία των Καζάρων τραπεζιτών εναντίον των Ελλήνων μέσω της Τράπεζας της Ανατολής. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το πρώτο μέρος  εδώ.
Ο Αντίνοος και οι λοιποί μνηστήρες εκπνέουν αργά και σταθερά υπό το βάρος των αποκαλύψεων του Σώρρα και της ΕΙ-ΕΝD.  Όσο περισσότερο παραμείνουν στην χώρα των Ελεύθερων Ελλήνων οι προδότες και τα τσιράκια με τα αφεντικά τους τόσο πιο πολύ θα πονέσουν κατά την ημέρα της αλλαγής σελίδας για την πατρίδα μας που βρίσκεται προ των πυλών.  
Θα ρωτήσετε ίσως: μα δεν το γνωρίζουν αυτό οι οσφυοκάμπτες που παριστάνουν την κυβέρνηση της Ελλάδος, τους βουλευτές και λοιπούς διευθυντές-διοικητές και καναλάρχες και δημοσιογράφους;  
Φυσικά και το γνωρίζουν, όμως δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς γιατί τους τρομοκρατεί αυτός τον οποίο δέχθηκαν – ιδία βουλήσει, με όρκο και εμμίσθως – να υπηρετήσουν.  Βλέπετε, δεν υπάρχει άνθρωπος στην Βουλή, στην διοίκηση και στα ΜΜΕ που να λαμβάνει αξιώματα και παχυλούς μισθούς αν πρώτα δεν δώσει τον όρκο της τυφλής υποταγής στις μασονικές στοές.  Οι Ρότσιλντ πρώτα θα κάψουν όλους τους υποτακτικούς τους πριν καούν και οι ίδιοι υπό τον αδυσώπητο νοητικό πόλεμο των αποφασισμένων για Ελευθερία Ελλήνων.
Έχει τόσο πολύ “μπαρούτι” στις θέσεις των οσφυοκαμπτών το οποίο μόνοι τους συσσώρευσαν με τις πράξεις τους και το “φυτίλι” είναι ήδη αναμμένο από την άλλη άκρη. Νόμιζαν ότι με τα πολεμοφόδιά τους θα εξοντώσουν περισσότερους συμπατριώτες μας αλλά… έχωσι γνώσιν οι φύλακες. Εδώ και λίγες μέρες όλοι οι ανθέλληνες εντός Ελλάδος το οσμίζονται τι έρχεται.  Για να δούμε, πόσο κοντά στην ώρα της καταστροφής τους θα εγκαταλείψουν κακήν κακώς. 
Συνέλληνές μου, απομακρύνετε κάθε ίχνος από τον ελάχιστο πιθανό φόβο ή αμφιβολία που σας έμεινε, ενημερώστε τα αδέλφια μας και ενωθείτε μαζί μας στην αποτίναξη του ζυγού που νόμιζαν οι ανόητοι ότι μπορούν να φορέσουν για πάντα στην αθάνατη Ψυχή των παιδιών της Ελλάδος. 
Η Ελλάδα περιμένει εμάς τα παιδιά της να παραμερίσουμε τις διχογνωμίες, τα εγώ μας και να ενωθούμε ατσάλινη νοητική γροθιά ως ένα σώμα μια ψυχή για να ανασάνει επιτέλους από τις αλυσίδες που φόρεσαν στο ολόλευκο φόρεμά της οι ΚαζαροΕβραίοι.  Από αιώνες και δίσεκτους καιρούς υπομονετικά προσμένει η Ελλάδα μας την στιγμή της λευτεριάς που τώρα έρχεται ολοταχώς με τις δικές μας προσπάθειες δίπλα στον Σώρρα και τον οργανισμό ΕΙ-ΕΝD. Ας συνδράμωμεν έκαστος κατά τις δυνάμεις του για την έλευσι της πολυπόθητης λευτεριάς μια ώρα αρχύτερα. Οφείλουμε να σταθούμε άτεγκτοι στο κάλεσμα της σάλπιγγος που ηχεί από τα κόκκαλα των Ελλήνων τα ιερά.
Ω, παίδες Ελλήνων, ίτε!
Χ.Τ.



http://tsapos.wordpress.com/2014/03/11/50-1/#more-3868

Ακόμα ΑΦΑΝΤΟ το αεροπλάνο! Τι πιστεύουν πως έγινε;;;

Ακόμα ΑΦΑΝΤΟ το αεροπλάνο! Τι πιστεύουν πως έγινε;;;

Σχεδόν τέσσερις μέρες έχουν συμπληρωθεί απ' όταν η πτήση MH370 έγινε πτήση - φάντασμα με τους 239 επιβαίνοντες να αγνοούνται και ακόμα να μην έχει βρεθεί ούτε ένα κομμάτι από το αεροπλάνο.

Σήμερα, ο στρατός της Μαλαισίας, ανακοίνωσε ότι πιστεύει πως το αεροπλάνο, άλλαξε πορεία και πέταξε εκατοντάδες χιλιόμετρα στα δυτικά μετά την τελευταία του επικοινωνία με τον πύργο ελέγχου στην ανατολική ακτή της χώρας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η υπόθεση, η οποία είναι από τις πλέον μυστηριώδεις στην ιστορία της παγκόσμιας πολιτικής αεροπορίας, τραβάει πολύ σε μάκρος αφού μέχρι και αυτή την ώρα, οι αγωνιώδεις έρευνες δεν έχουν αποδώσει καρπούς.

Νωρίτερα, οι μαλαισιανές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι η πτήση MH370 εξαφανίστηκε μια ώρα μετά την απογείωση του αεροπλάνου από την Κουάλα Λουμπούρ.

"Άλλαξε πορεία στην Κότα Μπαρού και άρχισε να πετάει πιο χαμηλά. Εφτασε στα Στενά της Μαλακκα", είπε ανώτατος στρατιωτικός αξιωματούχος στο Reuters.

Αυτό αποκλείει ξαφνική μηχανική βλάβη αφού το αεροπλάνο πέταξε περίπου 500 χιλιόμετρα απ' όταν έχασε την επαφη με τον πύργο ελέγχου.

Την στιγμή που έχασε την επαφή το αεροπλάνο, ήταν σχεδόν στα μισά της πτήσης στην ανατολική ακτή της Μαλαισίας, την Κότα Μπαρού και πετούσε στα 35.000 πόδια.

Τα Στενά της Μαλακκα από τις θαλάσσιες περιοχές με την μεγαλύτερη κινηση βρίσκονται στην δυτική ακτή της Μαλαισίας.


Η εφημερίδα της Μαλαισίας Berita Harian έγραψε ότι ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας δήλωσε ότι το αεροπλάνο εντοπίσθηκε τελευταία φορά από τα στρατιωτικά ραντάρ στις 2.40 κοντά στο νησί Pulau Perak στο βόρειο άκρο των Στενών της Μαλακκα. Πετούσε 1.000 μέτρα χαμηλότερα από πριν. Το τι έγινε μετά κανείς δεν το γνωρίζει.

Ακόμα και αν κλείσουν χειροκίνητα τα συστήματα εντοπισμού ενός αεροπλάνου, τότε σταματά να είναι ορατό στα πολιτικά ραντάρ αλλά όχι στα στρατιωτικά.

Νωρίτερα, η αστυνομία, είπε ότι ερευνά αν κάποιοι από τους επιβάτες ή από το πλήρωμα είχαν ψυχολογικά προβλήματα τα οποία θα μπορούσαν να εξηγήσουν την εξαφάνισή του από προσώπου γης.

Μαζί με αυτό βέβαια εξατάζουν και το ενδεχόμενο αεροπειρατείας, σαμποτάζ ή μηχανικής βλάβης.
Απάτη με ασφαλιστική εταιρεία;

Κι ενώ ακόμα δεν έχει βρεθεί ούτε ένα κομμάτι από το εξαφανισμένο αεροπλάνο, εξετάζουν ακόμα και το ενδεχόμενο κάποιος να ήθελε να πεθάνει και είχε κάνει μεγάλη ασφάλεια ζωής. Κι αυτό δεν το είπε ανώνυμη πηγή αλλά ο αρχηγός της αστυνομίας.

Αυτό που εξετάζουν καρέ καρέ είναι το βίντεο της επιβίβασης στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ μηπως κάποιος από τους επιβάτες είχε περίεργη συμπεριφορά.

Οι επιβάτες της μοιραίας πτήσης

Τα 2/3 των επιβατών ήταν κινέζοι. Οι υπόλοιποι ήταν 38 Μαλαισιανοί, 7 Ινδονήσιοι, εξι Αυστραλοί, 5 Ινδοί, 4 γάλλοι και 3 αμερικανοί.

Επίσης ήταν και οι δυο Ιρανοί, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους τα κλεμμένα διαβατήρια.

Ο ένας από τους δύο ιρανούς, σκόπευε να πάει στη Σουηδία για να ζητήσει να του χορηγηθεί άσυλο.
Ο Ιρανός αυτός, 29 ετών, ονομαζόταν Ντελαβάρ Σαγέντ Μοχαμάντ Ρεζά, σύμφωνα με τη σουηδική εφημερίδα Aftonbladet, αλλά ταξίδευε με ένα πλαστό ιταλικό διαβατήριο με το όνομα Λουίτζι Μαράλντι.
Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας του Γκέτεμποργκ, ο Ιρανός που είχε αναχωρήσει από την Κουάλα Λουμπούρ σκόπευε να πάει στο Μάλμε μέσω του Πεκίνου, του Άμστερνταμ και της Κοπεγχάγης.
Ο άλλος επιβάτης του Boeing 777 που ταξίδευε με πλαστό διαβατήριο ονομαζόταν Πουρί Νουρ Μοχαμαντί και ήταν 19 ετών, σύμφωνα με την εφημερίδα. Ήθελε να μεταβεί στη Γερμανία με πλαστό αυστριακό διαβατήριο.

Πάντως οι δύο άνδρες δεν ευθύνονται για την εξαφάνιση του αεροπλάνου, σύμφωνα με την Interpol, η οποία απέκλεισε σήμερα την πιθανότητα να έχει σημειωθεί τρομοκρατική ενέργεια.
Οι Ιρανοί δεν χρειάζονται βίζα για να μεταβούν στη Μαλαισία ως τουρίστες, γεγονός που καθιστά τη χώρα αυτή της Ασίας το πέρασμα που προτιμούν όσοι επιθυμούν να φύγουν από την Ισλαμική Δημοκρατία.

Στο μεταξύ η εισαγγελία του Παρισιού ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας για την εξαφάνιση του Μπόινγκ πάνω από τα Θάλασσα της Νότιας Κίνας.
Τέσσερις Γάλλοι βρίσκονται μεταξύ των 227 επιβατών του αεροσκάφους της Malaysia Airlines, το οποίο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ περίπου μία ώρα αφού απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο, και γι' αυτό η έρευνα ξεκίνησε από τις δικαστικές αρχές αυτεπάγγελτα.

newsit,gr
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
http://www.athensmagazine.gr/portal/athenstalk/86855#.Ux9nJs5_7pc

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Βρέθηκε... ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΒΑΣΗ σε αστεροειδή;; (VIDEO)

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Βρέθηκε... ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΒΑΣΗ σε αστεροειδή;; (VIDEO)

Ο 433 Έρως είναι το πρώτο γεωπλήσιο αντικείμενο που ανακαλύφθηκε, και πήρε το όνομα του ελληνικού θεού για τον έρωτα.Είναι ένας αστεροειδής τύπου S (πυριτούχος) με διαστάσεις περίπου 34.4×11.2×11.2 km σε μέγεθος, το δεύτερο μεγαλύτερο γεωπλήσιο αντικείμενο μετά τον αστεροείδη 1036 Γανυμήδης, που ανήκει στους αστεροειδείς Άμορ. Διασχίζει τν τροχιά του Άρη κ ήταν ο πρώτος αστεροειδής που ήταν γνωστό ότι έρχεται μέσα απ τν τροχιά του Άρη. Ο Έρως είναι ένα από τα λίγα γεωπλήσια αντικείμενα με μέγιστη διάμετρο πάνω από 10 χιλιόμετρα.

Η διαστημοσυσκευή NEAR Shoemaker εξερεύνησε τον αστεροειδή 433 Έρως.
Αυτή η συσκευή μπήκε σε τροχιά γύρω από αυτόν, τράβηξε φωτογραφίες της επιφάνειάς του και τις 21 Φεβρουαρίου 2001, στο τέλος της αποστολής του, προσεδαφίστηκε στην επιφάνεια του αστεροειδή χρησιμοποιώντας τους κινητήρες για τις μανούβρες.

Αντικείμενα με τροχιά όπως αυτή του Έρωτα μπορούν να υπάρχουν μόνο για λίγα εκατομμύρια χρόνια πριν η τροχιά τους διαταραχθεί από βαρυτικές αλληλεπιδράσεις. Προσομοιώσεις δείχνουν ότι ο Έρως θα διασχίζει την τροχιά της Γης σε λιγότερο από 2 εκατομμύρια χρόνια.



ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ! Το πιο πρωτότυπο online game είναι ελληνικό! Βοηθάμε τσομπάνη να... πήξει φέτα!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ! Το πιο πρωτότυπο online game είναι ελληνικό! Βοηθάμε τσομπάνη να... πήξει φέτα!
Είναι απίστευτο τι βρίσκει κανείς στο διαδίκτυο. Εδώ ηλεκτρονικό παιχνίδι όπου καλείσαι να βοηθήσεις συμπαθή βοσκό με εξαιρετική τσιγκελωτή μουστάκα να πήξει τη φέτα του.
«Για να επιβιώσετε στο απαιτητικό περιβάλλον της παραγωγής φέτας, πρέπει να είστε γρήγοροι με την γκλίτσα και αδυσώπητοι με τα μικρόβια που την απειλούν» προειδοποιούν οι δημιουργοί. Μπήκαμε στο fetamania.gr και βάλαμε ένα χεράκι. Αποτέλεσμα; Καταστρέψαμε τη φέτα ολοσχερώς και τεζάραμε και το βοσκό από βαριά δηλητηρίαση, οι άχρηστοι. Λέμε να ξαναπροσπαθήσουμε άλλη μια φορά, για χάρη του soundtrack: συνεχές beat «τσομπανάκος ήμουνα, προβατάκια έβοσκα» -όλα τα λεφτά.
Όποιος θέλει να βάλει ένα χεράκι, κλικ εδώ.



πηγή: www.icookgreek.com
http://www.athensmagazine.gr/portal/weird/86843#.Ux9GFM5_7pc

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΣΟΚ από τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο: "Ο Σταύρος Θεοδωράκης απαιτούσε από τους ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ να..."!!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΣΟΚ από τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο:
Διαβάστε το άρθρο του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στο zougla:
Όταν ο Σταύρος Θεοδωράκης ανακοίνωνε την ίδρυση κόμματος, ο νους μου πήγε κατευθείαν στους έγκλειστους των φυλακών ανηλίκων του Αυλώνα. Κατά τη διάρκεια μιας σειράς συνεντεύξεων που είχα πάρει στις συγκεκριμένες φυλακές, έπεσα επάνω σε παρέα Αφγανών, οι οποίοι, πριν δεχθούν να μιλήσουν, με ύφος αρκετά καχύποπτο, ρώτησαν εάν η συνέντευξη θα γινόταν με τους κανόνες του Σταύρου Θεοδωράκη.
image
Πριν προλάβω να ρωτήσω τι συνέβη, άρχισαν να εξιστορούν μια απίστευτη συμφωνία που προηγήθηκε των συνεντεύξεων που είχαν παραχωρήσει συγκρατούμενοί τους στην εκπομπή του δημοσιογράφου «Πρωταγωνιστές». Μεταξύ αυτών και ο φίλος τους Χασάν Γκουλ.
«Ο Θεοδωράκης απαιτούσε να διηγηθούμε πράγματα που δεν έγιναν ποτέ»! Η αποκάλυψη έγινε μπροστά στο τηλεοπτικό συνεργείο, τον σκηνοθέτη και τον υπεύθυνο για τους σκακιστικούς αγώνες των φυλακισμένων Γιώργο Τσουνή!
«Ανάγκασε τον Χασάν να διηγηθεί ότι ταξίδεψε από την Αγγλία μέσω Ιταλίας στην Ελλάδα, όταν ο συμπατριώτης μας δεν είχε πατήσει το πόδι του στη συγκεκριμένη χώρα»!
Στο εύλογο ερώτημά μου, τι τους υποχρέωσε να υποκύψουν και να διηγηθούν φανταστικές ιστορίες, απάντησαν με το γνώριμο ύφος της πλειονότητας των νέων που έχουν εδώ και πολύ καιρό παγιωμένη άποψη για τον απαξιωμένο ρόλο του Τύπου: «Θέλαμε να ξεμπερδεύουμε μία ώρα αρχύτερα με μία ιστορία που ήταν μούφα!». Με λίγα λόγια, αντιμετώπισαν την όλη διαδικασία όχι ως συνέντευξη αλλά ως θεατρική παράσταση.
Επέλεξα να μην οξύνω τα πράγματα και συνέχισα τις συνεντεύξεις με τους υπόλοιπους φυλακισμένους, εντυπωσιασμένος από όσα είχα ακούσει. Με λίγα λόγια, ο... καλός συνάδελφος, για τον οποίον ομολογώ ότι είχα εντελώς διαφορετική άποψη, έστησε ένα ρεπορτάζ - ο πρώτος είναι άραγε;- προκειμένου να δραματοποιήσει το θέμα του, κατευθύνοντας όπως ήθελε τις συνεντεύξεις.
Προσπάθησε να δώσει μυστήριο και χρώμα στην εκπομπή του. Αυτό σκέφθηκα πρώτα, παρότι το δεύτερο σενάριο, ο Αφγανός να έχει μπει από την Αγγλία μέσω Ιταλίας στην Ελλάδα, εξυπηρετούσε σαφώς τις ελληνικές Αρχές και ήταν αθλιότερο ως δημοσιογραφική πρακτική. Προφανώς, η είσοδός του Χασάν σε ευρωπαϊκή χώρα μέσω Μυτιλήνης δεν ικανοποιούσε την καλπάζουσα φαντασία ή τα σχέδια του δημοσιογράφου...
Σκέφτηκα ότι ήταν μία δημοσιογραφική απρέπεια και την άφησα στο πίσω μέρος του μυαλού μου, με πρόθεση δοθείσης ευκαιρίας να την ερευνήσω αργότερα.
Το συμβάν δεν ήταν απλώς η αφήγηση ενός Χασάν που θα μπορούσε να λέγεται και Αλί ή κάπως αλλιώς. Το γνώριζαν όλοι και αποτελούσε το ανέκδοτο της φυλακής!... Η ομάδα των κρατουμένων γύρω μου χαμογελώντας ειρωνικά επιβεβαίωνε το γεγονός, μαζί με εθελοντές που έτυχε να παρευρίσκονται για κοινωνικούς λόγους στον συγκεκριμένο χώρο...
Πιστεύω ότι σήμερα, που ο κυρ Σταύρος αποφάσισε να πολιτευτεί, είναι η καταλληλότερη χρονική στιγμή να δημοσιοποιήσω αυτήν τη θλιβερή ιστορία.
Συνήθως, οι πολιτικοί λένε περισσότερα ψέματα, αφού πολιτευτούν. Φαίνεται ότι οι δημοσιογράφοι τούς ξεπερνούν, επιλέγοντας να πολιτευτούν μέσα στο ψέμα. Κάτι είναι κι αυτό.
Του εύχομαι ωστόσο καλή επιτυχία, επαναλαμβάνοντας τη γνωστή ρήση του φιλοσόφου: Το μόνο που μπορείς να αλλάξεις σε μία ζωή είναι ο εαυτός σου. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουν οι υπάλληλοι της τρόικας...

http://www.athensmagazine.gr/portal/newsnpeople/86634#.Ux9ERc5_7pd

Οι Ρώσοι αναφέρουν την κατάρριψη δύο αμερικανικών UAV στην Κριμαία (vid)


  Δύο αμερικανικά UAV (μη επανδρωμένα αναγνωριστικά εναέρια οχήματα) καταρρίφθηκαν πριν λίγο επάνω από την Κριμαία αναφέρουν πηγές το πρακτορείο News of Crimea και αναμεταδίδει το Voice of Russia.

Tα αμερικανικά αεροσκάφη
(το ένα μικρό τακτικής αναγνώρισης και το άλλο μεγαλύτερο, αναφέρεται ως δικηνητήριο, πιθανότατα Global Hawk) καταρρίφθηκαν από αντιαεροπορικά βλήματα και από βολές αντιαεροπορικών πυροβόλων όπλων στην περιοχή όπου βρίσκεται το σημείο ελέγχου Turetsky Val
Η αντιαεροπορική άμυνα της Κριμαίας έχει τεθεί σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού.
Περισσότερα σε λίγο.





Πηγή
http://attikanea.blogspot.gr/2014/03/uav-vid.html

Ουκρανία:O χάρτης με τις εστίες εξέγερσης κατά του φασιστικού καθεστώτος του Κιέβου.


Κάλεσμα στο στράτευμα από τον Γιανουκόβιτς-Martin Dempsey: «Ο στρατός των ΗΠΑ είναι έτοιμος να προστατεύσει τις χώρες του ΝΑΤΟ από την Ρωσία»

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΧΑΡΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ

Ουκρανία τώρα: Αυτός είναι ο χάρτης με τις εστίες εξέγερσης κατά του φασιστικού καθεστώτος του Κιέβου.
 
Όπου υπάρχουν οι σημαίες, καλύπτουν και τις γύρω περιοχές. Υπάρχουν εστίες αντίστασης και στην Δυτική πλευρά αλλά…καταπνίγονται από την τρομοκρατία και τις απειλές ναζιστών – τζιχαντιστών.
olympia.gr


Ουκρανία: Κάλεσμα στο στράτευμα από τον Γιανουκόβιτς…

 
Ο έκπτωτος πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτωρ Γιανουκόβιτς, όχι μόνο επανεμφανίστηκε, ολοζώντανος, αλλά αποδείχτηκε τελικά και λαλίστατος. Ο Γιανουκόβιτς παραχώρησε συνέντευξη τύπου στη ρωσική πόλη Ροστόφ: «Είμαι ζωντανός και παραμένω ο νόμιμος πρόεδρος της Ουκρανίας», αναφώνησε, ενώπιον των δημοσιογράφων, τονίζοντας, παράλληλα, ότι οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα παραμείνουν πιστές στον όρκο τους και δεν θα δεχτούν «εγκληματικές», όπως τις χαρακτήρισε, διαταγές από την κυβέρνηση των πραξικοπηματιών του Κιέβου.
Ο Γιανουκόβιτς κατηγόρησε το νέο ουκρανικό καθεστώς ότι δε δίστασε να δολοφονήσει αθώους Ουκρανούς πολίτες, για να επιρρίψει την ευθύνη σε αυτόν, προειδοποιώντας, ότι αργά ή γρήγορα, οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν. Επιτέθηκε επίσης στους Δυτικούς, κατηγορώντας τους ότιστηρίζουν ένα καθεστώς, το οποίο βάση έχει την υποστήριξη νεοναζιστικών ομάδων. «Είστε τυφλοί; Ξεχάσατε τον φασισμό», είπε, απευθυνόμενος στις κυβερνήσεις των δυτικών.
Κατηγόρησε επίσης τις ΗΠΑ για την δωρεά ποσού 1 δισ. δολαρίων στο νέο ουκρανικό καθεστώς, αν και η αμερικανική νομοθεσία απαγορεύει τη χρηματοδότηση κυβερνήσεων που κατέλαβαν την εξουσία με κίνημα, υπογραμμίζοντας ξανά, ότι ό ίδιος ήταν και παραμένει ο νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος ης Ουκρανίας.
Μίλησε ακόμα για την αντίδραση «του λαού της Κριμαίας και της ανατολικής Ουκρανίας κατά του καθεστώτος του Κιέβου»: «Οι ενέργειές σας οδηγούν τον λαό της Κριμαίας να αποσχιστεί και τον λαό της ανατολικής Ουκρανίας να απαιτεί τον σεβασμό των δικαιωμάτων του με τα όπλα», είπε.
Ο Γιανουκόβιτς δεν επιδοκίμασε, αλλά ούτε αποδοκίμασε το επικείμενο δημοψήφισμα στην Κριμαία, με το ερώτημα της προσχώρησης της περιοχής στη Ρωσία. Αλλά καταδίκασε τις, προγραμματισμένες για την 25η Μαΐου, προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι οι συνθήκες δεν θα του επιτρέψουν να είναι υποψήφιος. Είπε όμως, ότι σκοπεύει να επιστρέψει στο Κίεβο, αμέσως μόλις η κατάσταση ομαλοποιηθεί.
Βάσει των λεγομένων του, είναι εμφανές ότι η Μόσχα είναι αποφασισμένη να παίξει το χαρτί Γιανουκόβιτς, φιλοδοξώντας να νομιμοποιήσει τις ενέργειές της, ειδικά στην ζωτική σημασία για αυτή, περιοχή της Κριμαίας.
defence-point.gr
Martin Dempsey: «Ο στρατός των ΗΠΑ είναι έτοιμος να προστατεύσει τις χώρες του ΝΑΤΟ από την Ρωσία»

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών


 
Σύμφωνα με χθεσινοβραδινή δήλωση του αμερικανού αρχηγού του μεικτού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, στρατηγού Martin Dempsey, « ο στρατός των ΗΠΑ είναι έτοιμος να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του για την προστασία των χωρών μελών του ΝΑΤΟ και των συμμάχων του, εάν η κρίση στην Ουκρανία το απαιτήσει».
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου και στο τηλεοπτικό κανάλι PBS για το ενδεχόμενο στρατιωτικής δράσης των ΗΠΑ στην ουκρανική κρίση, ο στρατηγός Dempsey δήλωσε ότι το ζήτημα αυτό απαιτεί την εξέταση όλων των παραμέτρων μέσω συζήτησης αλλά εξαρτάται ανάλογα και με το πώς η κατάσταση θα εξελιχθεί.
«Αλλά θέλω να θυμάστε, έχουμε υποχρεώσεις προς τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ. Και θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι εάν προκύψει οποιαδήποτε «κατάσταση», εμείς θα εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας» απάντησε ο Dempsey στον αμερικανό δημοσιογράφο.
Ο στρατηγός δήλωσε επίσης ότι, κατά τη γνώμη του, αν επιτρέψουμε στη Ρωσία να εισβάλει σε ένα κυρίαρχο κράτος με το πρόσχημα της προστασίας των εθνοτικών Ρώσων στην Ουκρανία, θα βρεθούν υπό την απειλή αποσταθεροποίησης ολόκληρη η Ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια.
Σύμφωνα με χθεσινοβραδινές πληροφορίες, οι Ρώσοι στρατιώτες των μονάδων που σταθμεύουν στην Υπερδνειστερία προμηθεύτηκαν αλεξίσφαιρα γιλέκα, κράνη και πυρομαχικά και βρίσκονται σε ύψιστη ετοιμότητα όπως δήλωσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος του ΟΗΕ Vlad Lupan, γεγονός που «δημιουργεί μια πρόσθετη απειλή για την περιοχή».
Οι μονάδες τους βρίσκονται ήδη σε κατάσταση συναγερμού. Οι φόβοι ότι σε αυτή η περιοχή της Μολδαβίας, που κατοικείται κυρίως από Ρώσους και Ουκρανούς, μπορεί να ξεσπάσουν ταραχές είναι διάχυτοι στην περιοχή, αναφέρει η ρωσική εφημερίδαpoint.md/ru/novosti, και πολλά ΜΜΕ.
Ανησυχίες στην Υπερδνειστερία
Ο τοπικός τύπος στην Υπερδνειστερία αναφέρει ότι υπάρχουν ήδη αποσχιστικές τάσεις στην πόλη Tiraspol όπου φοβούνται την μεταφορά των ταραχών από την Ουκρανία στην πλευρά της Μολδαβίας, μια χώρα η οποία δημιουργήθηκε μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, με πολλά προβλήματα λόγω του ανομοιογενούς πληθυσμού της. Η σοβαρότητα της κατάστασης καταδεικνύεται από την ενίσχυση των συνοριακών σταθμών και τον αυστηρότατο έλεγχο των διαβατηρίων στα σύνορα με την Ουκρανία.
Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές του DEBKAfile η ουκρανική 95η Αεροκίνητη Ταξιαρχία, η οποία αποτελεί την «ραχοκοκαλιά» των ειδικών δυνάμεων του στρατού της Ουκρανίας, «αναχώρησε « μυστικά» από τη βάση της στο δυτικό τμήμα της χώρας το Σάββατο το βράδυ, για «άγνωστο προορισμό». Η βάση του Zhytomyr είχε αδειάσει εντελώς αναφέρουν πηγές του ισραηλινού πρακτορείου. Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι οι Ουκρανοί Spetsnaz οδεύoυν προς την Κριμαία, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν ότι οδεύουν για το Κίεβο με αποστολή την φρούρηση της προσωρινής κυβέρνησης.
Σχόλιο: Η «φωτιά» της Ουκρανίας, πιθανόν θα «κατέβει « ουσιαστικά στα Βαλκάνια με ότι αυτό συνεπάγεται. Εάν ξεκινήσουν ταραχές στην Μολδαβία, το ΝΑΤΟ πιθανόν θα απαντήσει.
Υπενθυμίζεται ότι στην χώρα αυτή διαβιούν Εθνική σύνθεση (με βάση την απογραφή του 2004) Μολδαβοί: 75,8 %, Ουκρανοί: 8,4%, Ρώσοι: 5,8%, Γκαγκαούζ/ Γκαγκαούζoι (τουρκόφωνoι): 4,4%, Ρουμάνοι: 2,2 %, Βούλγαροι: 1,9%, Άλλοι: 1,3%.
Το σενάριο των αποσχίσεων πιθανόν να έχει συνέχεια αρχικά στην Β-Ε, που συνταράσσεται από διαδηλώσεις λόγω μεγάλης ανεργίας και ανέχειας. Την σκυτάλη στην συνέχεια θα παραλαμβάνει η ΠΓΔΜ, μια χώρα με τα ίδια προβλήματα, και τις δύο κοινότητες (Σλάβους-Αλβανούς) να βρίσκονται σε ένταση.
Τέλος στο Κόσοβο η κατάσταση δεν είναι και η καλύτερη όσο αφορά το βόρειο κομμάτι και την δεδηλωμένη ρωσική υποστήριξη στο θέμα αυτό. Γενικώς κινδυνεύει όλη η περιοχή των Βαλκανίων.Η χώρα μας προς το παρόν αποτελεί μία νησίδα ασφάλειας και ειρήνης. Αλλά σύμφωνα με μία ελληνική παροιμία « όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα θα καεί και το δικό σου».
theuniversnews.com
analystsforchange.org
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/03/o-martin-dempsey.html

ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΑ: Εντοπίστηκε το αεροπλάνο!!!

Βρέθηκε μέσω ραντάρ στα στενά της Μάλακα - Το σημείο «εντοπισμού» βρίσκεται δυτικά από το σημείο που εξέπεμψε στίγμα για τελευταία φορά - Αυτό σημαίνει ότι πετούσε περίπου δύο ώρες χωρίς να το βλέπουν τα «ραντάρ»Νέες ελπίδες γεννά η ανακοίνωση του στρατού της Μαλαισίας ότι τα ραντάρ του έχουν πιθανότατα εντοπίσει το αγνοούμενο από το πρωί του Σαββάτου αεροσκάφος με τους 239 επιβαίνοντες στα στενά της Μάλακα,αναφέρει το protothema.
Συγκεκριμένα, ο μαλαισιανός στρατός θεωρεί ότι εντόπισε μέσω ραντάρ το ίχνος του αγνοούμενου αεροσκάφους της Malaysia Airlines στα Στενά της Μάλακα, σε μεγάλη απόσταση από το σημείο όπου είχε την τελευταία επικοινωνία με την Πολιτική Υπηρεσία Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας, κοντά στις ανατολικές ακτές της χώρας, δήλωσε στρατιωτική πηγή στο Ρόιτερς.
Τα Στενά της Μάλακα —ένας από τους πιο κομβικούς και πολυσύχναστους διαύλους της ναυσιπλοΐας στον κόσμο— βρίσκονται κατά μήκος της δυτικής ακτής της Μαλαισίας.
Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε το Σάββατο ότι η πτήση με τους 239 επιβαίνοντες έχασε επαφή στα ανοιχτά των ανατολικών ακτών της πόλης Κότα Μπάρου της Μαλαισίας.
"Άλλαξε κατεύθυνση μετά την Κότα Μπάρου και κατέβηκε σε χαμηλότερο ύψος. Μπήκε στα Στενά της Μάλακα", είπε η πηγή στο Ρόιτερς, ο οποίος έχει ενημερωθεί για τις έρευνες.
Τα στενά της Μάλακα βρίσκονται στη νοτιοδυτική χερσόνησο της Μαλαισίας, δηλαδή το αεροσκάφος βρέθηκε περίπου 1000 μίλια από το σημείο που χάθηκε!
Αυτό από μόνο του προκαλεί ερωτήματα, καθώς αν όντως έχει εντοπιστεί το αεροσκάφος, όχι μόνο γύρισε πίσω προς Κουάλα Λουμπούρ, αλλά κατευθύνθηκε ακόμα πιο δυτικά και μάλιστα πετούσε αρκετή ώρα μετά την απώλεια του στίγματος.
http://www.katohika.gr/2014/03/entopistike-to-aeroplano.html

Ανθελληνικά «πυρά» από τουρκόφρονες της Θράκης

Μουσουλμανικό κάλεσμα από το DEB για ξεσηκωμό κατά της Ελλάδας
Δεν έχει συλληφθεί, ούτε έχει παραπεμφθεί στην Δικαιοσύνη, για απόπειρα δημιουργίας συνθηκών κατά της ειρήνης και της ασφάλειας στην Θράκη
Καμία απόφαση δεν έχει υπάρξει από την Δικαιοσύνη (ή την Βουλή) για σύσταση και λειτουργίας εγκληματικής οργάνωσης που στοχεύει στην δημιουργία ανώμαλων συνθηκών στο εσωτερικό της χώρας

Απροκάλυπτα πλέον προκαλεί, με ανθελληνικές κορώνες, το φιλοτουρκικό κόμμα «ισότητας, ειρήνης και φιλίας» (η ονομασία του αποτελεί την κορύφωση του ψεύδους που υπηρετεί η συγκεκριμένη «σφηκοφωλιά» των Γκρίζων Λύκων που δραστηριοποιείται στην Ελληνική Θράκη) DEB, που δρα υπόγεια στην Ελληνική Θράκη, την οποία εμφανίζει σε σύμβολό του ως «πράσινη και ανεξάρτητη». Λίγους μήνες πριν από τις επερχόμενες εκλογές, τα στελέχη του «οργώνουν» τα ακριτικά χωριά της ορεινής Θράκης, δηλητηριάζοντας τους μουσουλμάνους της Θράκης με μηνύματα ξεσηκωμού κατά της Ελλάδας.

«Πρωτοπαλίκαρο» σε όλη αυτή την ανθελληνική προπαγάνδα αποτελεί ο πρόεδρος του κόμματος Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο οποίος στις τελευταίες δύο «πολιτικές» εμφανίσεις του σε χωριά της Ροδόπης επιτέθηκε φραστικά κατά της Ελληνικής Πολιτείας και των Θεσμών.
Χαρακτηριστικά, στις 28 Φεβρουαρίου, ο κ. Τσαβούς μίλησε στην πλατεία του χωριού Λύκειο, όπου τον συνόδεψαν το μέλος του Δ.Σ. του DEB Μουράτ Γιουνούς, ο σύμβουλός του Αϊντίν Αχμέτ και οι Σερκάν Χαλίλ και Σεντάτ Αλή από την ομάδα δημοσίων σχέσεων του DEB.

«Η Ελλάδα σήμερα αδιαφορεί για τα δίκαια αιτήματα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης, δεν την αποδέχεται ως ομόλογο και καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να προσθέσει νέα προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα. Δεν υπάρχει καμία εξήγηση για το ότι τα επίσημα αναγνωρισμένα μειονοτικά δικαιώματα 90 χρόνια τώρα, παρότι είναι εγγυημένα από διεθνείς συνθήκες, δεν αποδίδονται», ανέφερε ο πρόεδρος του DEB.

Στη συνέχεια, ο ίδιος δεν δίστασε να απευθύνει κάλεσμα αντίδρασης στους ακροατές του. «Στο θέμα της επίλυσης αυτών των αδικιών κανένα κόμμα στη Ελλάδα δεν μας προσέγγισε με ειλικρίνεια. Για πολλά χρόνια ελπίζαμε στον καιρό των εκλογών, αλλά οι ελπίδες μας γρήγορα σβήστηκαν. Συνεχώς μας εξαπατούσαν. Για να ειπωθεί ένα «φτάνει» σε αυτή την κατάσταση, πρέπει να γίνει οπωσδήποτε μία επιλογή και οι Τούρκοι της δυτικής Θράκης να συναντηθούν σε ένα σημείο και να δείξουν την αντίδρασή τους. Το κόμμα DEB είναι το σπίτι κάθε Δυτικοθρακιώτη και σας καλώ να στηρίξετε το σπίτι σας», είπε.

Σε άλλη ομιλία του στο χωριό Παλιά Κρωβύλη της Ροδόπης, ανέφερε: «Οι απόφοιτοι πανεπιστημίου νέοι μας είναι άνεργοι, καθώς δεν προσλαμβάνονται στις δημόσιες υπηρεσίες και αναγκάζονται, θέλουν δεν θέλουν, να ασχοληθούν με τη γεωργία. Οι ευκαιρίες και οι ευεργεσίες της χώρας δεν κατανέμονται ίσα. Δόθηκε αρνητική απάντηση στο θέμα των νηπιαγωγείων, που θα παρείχαν εκπαίδευση στα Ελληνικά και Τουρκικά, η Λωζάννη, στο θέμα αυτό είναι ξεκάθαρη, και στερούμαστε δικαιωμάτων που πηγάζουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης».

Πηγή εφημ. «Δημοκρατία»

Σχόλιο ιστολογίου: Τι δουλειά είπαμε ότι κάνει ο πρόεδρος του DEB; Μήπως είναι επαγγελματίες άεργος; Τα συμπεράσματα δικά σας... Γιατί ούτε Μερσεντές μπορεί να έχει κάποιος που δεν έχει εργαστεί στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, ούτε φυσικά μπορεί να ανταποκριθεί στα έξοδα λειτουργίας ενός κόμματος. Εκτός και εάν έχει "χορηγούς" στην προσπάθεια διασποράς του μισελληνισμού που κάνει...
 
 
http://kostasxan.blogspot.gr/2014/03/blog-post_6425.html

WSJ: Να μπει τώρα στο ΝΑΤΟ η Ουκρανία και να περικυκλωθεί το Καλίνγκραντ-Σόκ & δέος προκαλούν οι Δυνάμεις των Ρώσων που πήραν διάταξη μάχης στη Μαύρη Θάλασσα.



Η Wall Street Journal εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Μπαράκ Ομπαμα για τους χειρισμούς του στην Ουκρανία σε τέτοιο βαθμό που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Λευκού Οίκου.
Η εφημερίδα σε άρθρο της ισχυρίζεται ότι «η Ουκρανία είναι θύμα της αποτυχίας του κ. Ομπάμα να υλοποιήσει την κόκκινη γραμμή του για τη Συρία».

«Υπερβολές » ήταν το σχόλιο για το δημοσίευμα ανώτατου αξιωματούχου του Λευκού Οίκου...

Η εφημερίδα, καλεί τον αμερικανό πρόεδρο να λάβει τα ακόλουθα πέντε μέτρα:
1. Η Ρωσία να αποβληθεί από τους G-8 και τους G-20 και από όλες τις διεθνείς διασκέψεις. Να δεσμευθούν οι καταθέσεις των ρώσων κλεπτοκρατών στο εξωτερικό.
2. Να κλείσουν οι πρεσβείες όλων των δημοκρατικών χωρών στη Μόσχα και ο ΟΗΕ να αποπέμψει τη Ρωσία από μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας.
3. Η Ουκρανία να γίνει ευθύς αμέσως μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
4. Δυνάμεις του ΝΑΤΟ να εγκατασταθούν στη δυτική Ουκρανία, με έγκριση της Ουκρανίας. Όταν ο κ. Πουτιν λέει ότι προστατεύει τους ρωσόφιλους της ανατολικής Ουκρανίας το ΝΑΤΟ απαντά ότι προστατεύει τα εθνικά συμφέροντα των Ουκρανών και των άλλων Ευρωπαίων.
5. Να περικυκλωθεί το Καλίνινγκραντ από δυνάμεις του ΝΑΤΟ.
Το Καλίνινγκραντ είναι ρωσικός θύλακας στη Βαλτική, με την Πολωνία στο νότο του και την Λιθουανία στον βορρά και στα ανατολικά του.
Οι υποδείξεις της εφημερίδας προς τον Μπαράκ Ομπαμα προκάλεσαν αντιδράσεις.
Ακόμη και πρόσωπα του ακροδεξιού Tea Party και νεοσυντηρητικοί στο Κογκρέσο τις χαρακτήρισαν αρνητικά και τόνισαν ότι από πρακτικής πλευράς είναι ανεφάρμοστες.
Πηγή
attikanea.blogspot.gr


Σόκ & δέος προκαλούν οι Δυνάμεις των Ρώσων που πήραν διάταξη μάχης στη Μαύρη Θάλασσα.
28258585848kojhnz386
Ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας, ο οποίος από το 2010 και μετά υπάγεται στη Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας, είναι η ρωσική Δαμόκλειος Σπάθη στις ευαίσθητες περιοχές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της περιοχής του Καυκάσου. Ο στόλος δεν είναι σήμερα ότι πιο σύγχρονο, αλλά εξακολουθεί να είναι μια σοβαρή απειλή για όποιον βρεθεί στην λίστα των «ανεπιθύμητων» του Κρεμλίνου.
Διοικητής του μεγαλύτερου ρωσικού στρατιωτικού σώματος στην Κριμαία είναι ο Αντιναύαρχος Αλεξάντερ Βίτκο, του οποίου η έδρα βρίσκεται στην Σεβαστούπολη. Ανοικτές πηγές αναφέρουν ότι η δύναμη του στόλου της Μαύρης Θάλασσας είναι κάπου 11.000 άτομα, αν και ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι η δύναμη του προσωπικού είναι σημαντικά υψηλότερη, ίσως της τάξης των 25.000 ατόμων.
Το παρακάτω είναι η διάταξη μάχης του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας με βάση τις ανοικτές πηγές. Η έκθεση αυτή δεν μπορεί να είναι πλήρης, και θα πρέπει να αναθεωρηθεί και να ενημερωθεί, όπως καθίστανται διαθέσιμες νέες πληροφορίες, για να έχει κάποιος μια γενικότερη αντίληψη των πιθανών ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία.
H 30η Μεραρχία Σκαφών Επιφανείας, απαρτίζεται από την 11η Ταξιαρχία Ανθυποβρυχιακού Πολέμου και την 197η Ταξιαρχία Αμφίβιας Επίθεσης.
30η Μεραρχία Σκαφών Επιφανείας (Σεβαστούπολη)
11η Ταξιαρχία Ανθυποβρυχιακού Πολέμου
* Καταδρομικό κατευθυνόμενων βλημάτων Moskva, κλάσης Slava (ναυαρχίδα του στόλου)
* Πλοίο ανθυποβρυχιακού πολέμου Kerch, κλάσης Kara (ενδεχομένως παροπλισμένο)
* Πλοίο ανθυποβρυχιακού πολέμου Ochakov, κλάσης Kara (κατά πάσα πιθανότητα παροπλισμένο)
* Αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων βλημάτων Smetlivy, κλάση Kashin
* Φρεγάτα κατευθυνόμενων βλημάτων Ladnyy, κλάση Krivak
* Φρεγάτα κατευθυνόμενων βλημάτων Pytlivyy, κλάση Krivak
197η Ταξιαρχία Αμφίβιας Επίθεσης
* Αμφίβιο σκάφος απόβασης Nikolai Filchenkov
* Αμφίβιο σκάφος απόβασης Orsk
* Αμφίβιο σκάφος απόβασης Saratov
* Αμφίβιο σκάφος απόβασης Azov
* Αμφίβιο σκάφος απόβασης Novocherkassk
* Αμφίβιο σκάφος απόβασης Tsezar Kunikov
* Αμφίβιο σκάφος απόβασης Yamal
► Η 41η Ταξιαρχία Πυραυλοφόρων Σκαφών απαρτίζεται από την 166η Μεραρχία Ταχέων Πυραυλοφόρων Σκαφών και την 295η Μεραρχία Πυραυλοφόρων Σκαφών.
41η Ταξιαρχία Πυραυλοφόρων Σκαφών (Νοβοροσίσκ)
* 166η Μεραρχία Ταχέων Πυραυλοφόρων Σκαφών
** Χόβερκραφτ κατευθυνόμενων βλημάτων Bora ** Χόβερκραφτ κατευθυνόμενων βλημάτων Samum
* 295η Μεραρχία Πυραυλοφόρων Σκαφών
► Η 247η Ανεξάρτητη Υποβρύχια Μεραρχία αποτελείται από δύο υποβρύχια.
247η Ανεξάρτητη Υποβρύχια Μεραρχία (Σεβαστούπολη)
* Υποβρύχιο επίθεσης Alrosa (B-871), κλάσης Kilo
* Υποβρύχιο επίθεσης Svyatoy Knyaz Georgiy (B-380)
► Η 68η Tαξιαρχία Παράκτιας Άμυνας απαρτίζεται από το 400ο Ανθυποβρυχιακό Τάγμα και την 418η Ναρκαλιευτική Μεραρχία
68η Tαξιαρχία Παράκτιας Άμυνας
400ο Ανθυποβρυχιακό Τάγμα
* Κορβέτα ανθυποβρυχιακού αγώνα Aleksandrovets
* Κορβέτα ανθυποβρυχιακού αγώνα Povorino
* Κορβέτα ανθυποβρυχιακού αγώνα Suzdalets
* Κορβέτα ανθυποβρυχιακού αγώνα Muromets
* Κορβέτα ανθυποβρυχιακού αγώνα Vladimirets
418η Ναρκαλιευτική Μεραρχία
* Ναρκαλιευτικό Kovrovets
* Ναρκαλιευτικό Ivan Golubets
* Ναρκαλιευτικό Turbinist
* Ναρκαλιευτικό Vice Admiral Shukov
► 184η Ταξιαρχία Παράκτιας Άμυνας ( Νοβοροσίσκ )
► 422η Ανεξάρτητη Υδρογραφική Μεραρχία
Χερσαίες μονάδες του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, υδρογραφικά σκάφη, μονάδες έρευνας και διάσωσης.
►Άλλες μονάδες:
* 11η Ανεξάρτητη Ταξιαρχία Παράκτιου Πυραυλικού Πυροβολικού (Ανάπα, περιοχή Κρασνοντάρ)
* 810ο Ανεξάρτητη Ταξιαρχία Ναυτικού Πεζικού (Σεβαστούπολη): Υπεύθυνη για την επίγεια άμυνα της Σεβαστούπολης, τη ναυτική βάση και τις γύρω εγκαταστάσεις.
* 382ο Ανεξάρτητο Τάγμα Ναυτικού Πεζικού (Τεμργιούκε)
* 1096ο Ανεξάρτητο Αντιαεροπορικό Σύνταγμα (Σεβαστούπολη)
* 431η Ναυτική Μονάδα Συλλογής Πληροφοριών (Τουάψε)
* Ταξιαρχία κομάντο (spetsnaz) υπαγόμενη στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας (Σεβαστούπολη)
Παρά το γεγονός ότι ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας διαθέτει σχεδόν 150 σκάφη επιφανείας διαφόρων κατηγοριών, μόνο ένα μικρό ποσοστό είναι ικανό για παρατεταμένες θαλάσσιες επιχειρήσεις. Συνολικά έως 41 σκάφη επιφανείας είναι πλήρως λειτουργικά. Με μια μέση διάρκεια ζωής που πλησιάζει τα 30 χρόνια, πολλά πλοία δεν είναι αξιόπλοα ή έχουν καταστεί εκτός λειτουργίας λόγω της κακής συντήρησης ή της μη διαθεσιμότητας των ανταλλακτικών.
kwrtv4v25584786rrn2ujsre4m
Στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου, το προσωπικό του στόλου της Μαύρης Θάλασσας ανέρχονταν σε 175.000 άτομα. Σήμερα ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας δεν είναι μια εντυπωσιακή δύναμη, είναι ο περισσότερος αδύναμος σε σύγκριση με τους άλλους ρωσικούς στόλους, και κύρια αποστολή του αυτή τη στιγμή είναι να φρουρεί τις ρωσικές ακτές. Έτσι και θα πρέπει να σημειωθεί ότι πλησίον των ακτών της Κριμαίας και της Ρωσίας, όπως επικουρείται από τις χερσαίες πυροβολαρχίες μεγάλου βεληνεκούς κατά πλοίων, και τις αντιεροπορικές συστοιχίες, η συνολική δύναμη πυρός εντός έδρας, είναι όντως τρομακτική.
Μια σειρά από ναυπηγικά προγράμματα που είναι υπό εξέλιξη – νέα υποβρύχια, κορβέτες και ένα γαλλικής κατασκευής αεροπλανοφόρο – θα αναβαθμίσουν σημαντικά τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας, αλλά δεν εξετάζονται περαιτέρω επί του παρόντος.
Ναυτική Πολεμική Αεροπορία
* 25ο Ανεξάρτητο Σύνταγμα Ανθυποβρυχιακών Ελικοπτέρων (Kάχα): 20 Ka-27 και Mi-14
* 917ο Ανεξάρτητο Μικτό Σύνταγμα (Κάχα): 10 An-2, An-12 και An-26, 4 Be-12 ASW και 10 Mi-8.
* 43ο Ανεξάρτητο Σύνταγμα Επίγειας Επίθεσης (Γκβαρντεσκόγιε): 18 Su-24M και 4 Su-24MR.
Σύμφωνα με τις εκθέσεις που εμφανίζονται στο ρωσικό τύπο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν πιθανώς ενισχυθεί με επιπλέον 10.000-15.000 προσωπικό, μετά την 27η Φεβρουαρίου.
Το αποβατικό Azov, κλάσης Ropucha, μετέφερε στην Κριμαία 400 στρατιώτες, καθώς και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού από τη ρωσική ναυτική βάση στο Νοβοροσίσκ, μόνο κατά τη διάρκεια της 2ης Μαρτίου. Αυτές οι ενισχύσεις πιθανόν ανήκουν στην 7η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία Φρουρών, με έδρα στο Νοβοροσίσκ.
Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, δεκάδες πτήσεις των ρωσικών μεταγωγικών IL-76 έχουν εντοπιστεί στα αεροδρόμια Γκβαρντεσκόγιε (Gvardeyskoe) και Οκτιαρμπισκόγιε (Oktyabyr’skoe) στην Κριμαία.
► Σύμφωνα με τις εκθέσεις των ρωσικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι ακόλουθες επιπλέον ρωσικές μονάδες λειτουργούν στην Κριμαία:
* Στοιχεία από την 76η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία, η οποία εν καιρώ ειρήνης εδρεύει στην περιφέρεια της Αγίας Πετρούπολης. Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες από το Πσκοφ, οι εγκαταστάσεις της Μεραρχία στην Αγία Πετρούπολη είναι σχεδόν άδειες.
* Η 31η Ανεξάρτητη Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία Φρουρών, η οποία εν καιρώ ειρήνης εδρεύει στην περιφέρειεα της πόλη Ουλιανόφσκ, τώρα φέρεται να λειτουργεί στην Κριμαία.
* Η 3η Ανεξάρτητη Ταξιαρχία Κομάντο που βασίζεται στο Ιρκούτσκ, η οποία υπάγεται στη ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών, σύμφωνα με πληροφορίες δραστηριοποιείται στην Κριμαία.
Οι ενισχύσεις των ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία συνεχίζονται, όπως παρουσιάζονται σε πολλά βίντεο στο YouTube, τα οποία δείχνουν μεγάλες φάλλαγες στρατευμάτων, συμπεριλαμβανομένων παρτίδων αρμάτων μάχης και άλλων τεθωρακισμένων, με κατεύθυνση προς το λιμάνι της πόλης του Νοβοροσίσκ, και συγκεκριμένα στο τερματικό πορθμείο που συνδέει την περιοχή Κουμπάν της Ρωσίας με το λιμάνι του Κερτς στην Κριμαία. Υπάρχουν βάσιμες υποθέσεις ότι τα αμφίβια πλοία δραστηροποιούνται όλο το εικοσιτετράωρο μεταξύ αυτών των δύο σημείων.
veteranos.gr
yiorgosthalassis.blogspot.com
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/03/wsj.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters