Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Εισαγγελική έρευνα για τον διοικητή του ΙΚΑ και η απάντησή του σε δημοσίευμα! ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ.

ΒΡΕ ΒΡΕ ΒΡΕ Ο ΡΟΒΕΡΤΟΣ !!! ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΠΑΞΙΩΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΚΑ…
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!! Η ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ END…!!!
[ Αρτέμης ΣώρραςΈδωσα 450εκ. από μελέτες που έχουμε κάνει εμείς. Στον διευθυντή του ΙΚΑ υπάρχει επίσημο έγγραφο από τον Αρτέμη Σώρρα και την τράπεζά μου προς το ΙΚΑ, με statement, προσέξτε statement 450εκ. εμφανή, ορίστε, να αναλάβουμε τη διαχείριση του ΙΚΑ, όχι να πάρουμε το ΙΚΑ δικό μας. Να φτιάξουμε τα νοσοκομεία τι είναι να φτιάξουμε, να φτιάξουμε τα κρεβάτια, να κάνουμε μια ενιαία διαχείριση φαρμάκων εμείς, όχι η ασπιρίνη π.χ. να στοιχίζει στο νοσοκομείο 30ευρώ ενώ κάνει 3ευρω. Να κάνουμε εμείς τη διαχείριση, τη γάζα παράδειγμα να μην τη φέρνουμε από το Ισραήλ, μια γάζα είναι. Να κοιτάξουμε εδώ, δεν χρειάζεται να τη φέρνουμε από το Ισραήλ τη γάζα, την ένεση από την Μασαχουσέτη, δεν γίνεται ρε παιδιά! Να πάρουμε τα φάρμακα, εδώ φτιάξατε γεννόσημα, τα γεννόσημα είναι της Ινδίας δεν μπορεί να τα φτιάξει η Ελλάδα; Εγώ ξέρω έναν φίλο μου παλιά, μια μεγάλη φαρμακοβιομηχανία φτιάχνει ακριβώς την ασπιρίνη την οποία την πουλάει 1σεντ το χάπι! Γιατί δεν μπορώ στο νοσοκομείο μου, η ελληνική βιομηχανία αυτά που είναι στην Αθήνα να πουλάει στα νοσοκομεία; Πρέπει να παίρνω από την BAYER να μου κλέβει και το σήμα του Ιπποκράτη, η ασπιρίνη είναι του Ιπποκράτη, δεν το καταλαβαίνω; ]
……………………………………………………..

Εισαγγελική έρευνα για τον διοικητή του ΙΚΑ, πέφτουμε από τα σύννεφα !

Το αδίκημα που διερευνάται από την Εισαγγελία Διαφθοράς είναι η τυχόν παρέμβασή του προκειμένου να αποδεσμευτεί τραπεζικός λογαριασμός επιχειρηματία της Βόρειας Ελλάδας, ο οποίος χρωστάει εκατομμύρια στο Ιδρυμα.
Εμπλεκόμενος σε σοβαρή ποινική δικογραφία, που ερευνάται από την Εισαγγελία Διαφθοράς, είναι ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.
(Για να μην ψάχνεστε άδικα, ο επιχειρηματίας είναι ο Αρβανιτίδης που πούλησε την αλυσίδα super-market στο Μαρινόπουλο)
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», ο διοικητής του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας έχει ήδη δώσει έγγραφες εξηγήσεις (ανωμοτί κατάθεση) μετά την κλήτευσή του ως υπόπτου τέλεσης απιστίας σε βαθμό κακουργήματος. Η υπόθεση έφτασε στα χέρια της Δικαιοσύνης μέσω του υπουργείου Εργασίας στο οποίο είχε αποσταλεί η σχετική καταγγελία σε βάρος του κ. Σπυρόπουλου.
Το αδίκημα για το οποίο διερευνάται η τυχόν διάπραξή του φέρεται να αφορά την παρέμβαση του κ. Σπυρόπουλου προκειμένου να αποδεσμευτεί τραπεζικός λογαριασμός επιχειρηματία της Βόρειας Ελλάδας, ο οποίος χρωστά εκατομμύρια ευρώ στο ΙΚΑ. Μάλιστα ο εν λόγω επιχειρηματίας -που είχε μεγάλη αλυσίδα σουπερμάρκετ στη Β. Ελλάδα (κυρίως στη Θεσσαλονίκη) την οποία πούλησε πρόσφατα, ενώ χρωστά μήνες δεδουλευμένων στους εργαζόμενους- έχει σοβαρές ανοιχτές υποθέσεις με τη Δικαιοσύνη.
Πέραν των εκκρεμοτήτων του με τους εργαζομένους στην επιχείρησή του, οι οποίοι έχουν προσφύγει σε βάρος του στα δικαστήρια, διώκεται για κακουργηματικές κατηγορίες που αφορούν κομπίνα εκατομμυρίων με προϊόντα-μαϊμού, πίσω από την οποία φέρεται να υπήρχε εγκληματική οργάνωση με εικονικές εταιρείες.
Ο επιχειρηματίας 
Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που έπεφτε στην τσιμπίδα του νόμου, καθώς λίγο καιρό πριν από τη σύλληψή του για τη συγκεκριμένη απάτη, ο 52χρονος επιχειρηματίας είχε πιαστεί ξανά όταν εντοπίστηκαν δύο αποθήκες και ένα φορτηγό με μεγάλες ποσότητες απορρυπαντικών πλυντηρίου-μαϊμού που παρασκεύαζε ο ίδιος σε αποθήκες, αλλά έβαζε ετικέτες γνωστών εταιρειών.
Σε ό,τι αφορά πάντως την εμπλοκή του κ. Σπυρόπουλου με τον καθ’ έξιν, όπως εμφανίζεται, κομπιναδόρο επιχειρηματία, ο οποίος έχει «φεσώσει» το ΙΚΑ, ο ίδιος φέρεται να υποστηρίζει ότι η «παρέμβασή» του σε σχέση με τον δεσμευμένο λογαριασμό είχε αγνά κίνητρα, καθώς έγινε για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στα σουπερμάρκετ.
http://www.efsyn.gr/?p=184550
Μπορεί στην “εφημερίδα των συντακτών” να φοβούνται να γράψουν το όνομα “Αρβανιτίδης” αλλά ξέρουν καλά για ποιόν πρόκειται:
Ενα κάθαρμα που έχει απλήρωτους εργαζόμενους πάνω από ένα χρόνο. Είναι ένας από τους εργοδότες που αποπειράθηκε να πληρώσει με προϊόντα τους εργαζόμενους, κίνηση που αντέγραψαν πολλοί μετά από αυτόν. Πάνω από 45 απεργειακές κινητοποιήσεις έγιναν τα τελευταία 2 χρόνια, αλλά μόνο μία φορά συμπαραστάθηκε το εργατικό κέντρο Θεσσαλονίκης.
Πιάστηκε δύο φορές να γεμίζει δοχεία με ετικέτες επώνυμων προϊόντων με χημικά τηας αρεσκείας του, χρησιμοποιώντας για δουλειά ανασφάλιστους μετανάστες.
Κανένα δικαστήριο δεν τον έχει δικάσει ακόμα.
Εκεί στη φυλλάδα ξέρουν και το Σπυρόπουλο. Ο συγκεκριμένος είναι και υπεύθυνος του ΠΑΣΟΚ απέναντι στο ΙΚΑ. Το κόμα έχει απλήρωτους υπάλληλους εδώ και 8 μήνες ενώ δεν έχει πληρώσει ούτε ευρό στο ΙΚΑ τα τελευταία 5 χρόνια. Βεβαίως, ένας Σπυρόπουλος δεν θα κάνει ποτέ καταγγελία στον εισαγγελέα για τον εαυτό του. Πέρυσι μουρμούραγε πως το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει ρύθμιση με το ΙΚΑ, αλλά πλήρωσαν μόνο μία δόση.
Επίσης ξέρουν πως με ενέργειές του νοικιάστηκε το ξενοδοχείο “Μακεδονία Παλλάς” που ανήκει στο ΙΚΑ, στον μεγαλοεπιχειρηματία-μαφιόζο Ιβάν Σαββίδη για ευτελέστατο ποσό.
Ο λόγος για καθάρματα λοιπόν που η φυλλάδα δεν κατονομάζει.
ΠΗΓΗ…
………………………………………………………
ΕΔΩ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ…ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ! ΔΗΛΑΔΗ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ;… 

Απάντηση του Διοικητή Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. για την έρευνα της αρμόδιας Εισαγγελικής αρχής με αφορμή δημοσίευμα

……………………………………………………..
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΤΟΥ ΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ… ΑΝ ΑΥΤΗ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ !!!
http://static.pblogs.gr/f/506830-ika.jpg
ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΣΤΟΝ… ΑΡΙΣΤΟΓΛΟΥ, ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΕΔΕΙΧΝΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ…ΜΑΖΙ ΜΑΣ…
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΚΑ
 
Είναι εκτεθειμένα και πιεσμένα τα πράγματα. Υπάρχουνε και άλλα θέματα, πολλά που τρέχουν. Μα είναι δυνατόν η Αμερική αν ήθελε ένα απατεώνα να του πει «αεί σοικτίρ(ω)» κάνε παραπέρα και φύγε από δω, με ένα διάγγελμα, μα πως θα το κάνει; Πως θα το κάνει, δηλαδή έκλεψα κανέναν; Δανεικά ζήτησα από την Αμερική; Δανεικά ζήτησα από την Ελλάδα; 
 
Μήπως βλέπετε να ζητάω κανένα δάνειο; Για να καταλάβω δηλαδή, σας ζήτησα καμιά χάρη; Ζήτησα να πάρω κανένα ΔΕΚΟ; Επίσημα μπήκα και έκανα προσφορά. Έκανα προσφορά στο ΙΚΑ 400εκ. επίσημα, αυτά τα χαρτιά κάποια στιγμή, όταν θα πρέπει και θα ωριμάσει ο καιρός θα σπάσουν όλα τα κεφάλια. Το ΙΚΑ είναι ένα …χανείο, μπείτε σκύλοι αλέστε και του μυλωνά μη δίνετε.
 
Μιλάμε για ΙΚΑ τώρα στην Ελλάδα μια βαριά υπηρεσία, ειδικά τα οικοδομικά κουπόνια αυτά που πληρώνει ο κόσμος 10.000 το χρόνο, θα είχε μια ασφάλεια που θα είχε από 10 πούρα, μασάζ ανά 24ωρο συνέχεια…
 
Γιώργος Αρίστογλου: Τα φάγανε κύριε Σώρρα, τα φάγανε τα λεφτά.
 
Αρτέμης Σώρρας: Γιατί μπήκε κανείς να κάνει έλεγχο πουθενά; Δηλαδή καθίστε λίγο. Μπαίνει λοιπόν ο Σώρρας και λέει, ελάτε κύριοι σας παρακαλώ φέρτε μου τα έγγραφα και θα αναλάβω το ΙΚΑ έτσι όπως είναι. Η απάντηση ξέρεις ποια είναι; Δεν θέλουμε κ. Σώρρα να μας δώσετε 400εκ., γεια σας. Είναι οξύμωρα τα πράγματα, έχω κάνει τεράστιες προσπάθειες αλλά πραγματικά στρατηγικές προσπάθειες.
 
Γιώργος Αρίστογλου: Έρχεται ο Σώρρας και λέει του ΙΚΑ σου δίνω 400εκ., φεύγεις και κάνω εγώ κουμάντο να δώσω στον Ελληνικό λαό να έχει ασφάλεια, να έχει υγεία, να έχει αυτά και μόνο απλά έτσι λένε ότι δεν θέλουμε;
 
Αρτέμης Σώρρας: Θα σας το εξηγήσω. Έδωσα 450εκ. από μελέτες που έχουμε κάνει εμείς. Στον διευθυντή του ΙΚΑ υπάρχει επίσημο έγγραφο από τον Αρτέμη Σώρρα και την τράπεζά μου προς το ΙΚΑ, με statement, προσέξτε statement 450εκ. εμφανή, ορίστε, να αναλάβουμε τη διαχείριση του ΙΚΑ, όχι να πάρουμε το ΙΚΑ δικό μας. Να φτιάξουμε τα νοσοκομεία τι είναι να φτιάξουμε, να φτιάξουμε τα κρεβάτια, να κάνουμε μια ενιαία διαχείριση φαρμάκων εμείς, όχι η ασπιρίνη π.χ. να στοιχίζει στο νοσοκομείο 30ευρώ ενώ κάνει 3ευρω. Να κάνουμε εμείς τη διαχείριση, τη γάζα παράδειγμα να μην τη φέρνουμε από το Ισραήλ, μια γάζα είναι. Να κοιτάξουμε εδώ, δεν χρειάζεται να τη φέρνουμε από το Ισραήλ τη γάζα, την ένεση από την Μασαχουσέτη, δεν γίνεται ρε παιδιά! Να πάρουμε τα φάρμακα, εδώ φτιάξατε γεννόσημα, τα γεννόσημα είναι της Ινδίας δεν μπορεί να τα φτιάξει η Ελλάδα; Εγώ ξέρω έναν φίλο μου παλιά, μια μεγάλη φαρμακοβιομηχανία φτιάχνει ακριβώς την ασπιρίνη την οποία την πουλάει 1σεντ το χάπι! Γιατί δεν μπορώ στο νοσοκομείο μου, η ελληνική βιομηχανία αυτά που είναι στην Αθήνα να πουλάει στα νοσοκομεία; Πρέπει να παίρνω από την BAYER να μου κλέβει και το σήμα του Ιπποκράτη, η ασπιρίνη είναι του Ιπποκράτη, δεν το καταλαβαίνω;
alt 
 
http://alfeiospotamos.gr/?p=1395

EI - E.N.D. XANΙΩΝ 26.3.2014






http://neoellhn.blogspot.com/2014/03/ei-end-2632014.html

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ ΣΤΙΣ 18-3-2014 ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ



END ΛΕΥΚΑΔΑΣ_ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΠΟΣ_ΞΑΝΘΗ ΡΟΥΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ_ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ IONIAN STAR_ΚΥΡΙΑΚΗ 23/3/2014

 

END_ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΡΤΑΣ ΜΕ ΧΡΗΣΤΟ ΤΣΑΠΟ_ΜΕΝΙΔΙ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ_ΔΕΥΤΕΡΑ 24-3-2014

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 17-3-2014 ΣΤΟ ΧΑΙΔΑΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ

 

END_ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ_ΡΑΔΙΟ ΑΡΤΑ_18-3-2014

 

END-ΠΡΕΒΕΖΑ-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΑΡΓΑΡΩΝΑ-ΤΣΑΠΟΣ-ΡΟΥΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ-ΣΑΒΒΑΤΟ 22-3-2014

 

ΟΜΑΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΑΙΤΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ - Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

 

ΝΑΥΣΙΝΟΟΣ ΕΚΠΟΜΠΗ Νο 3 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ ΜΥΚΟΝΟΣ

 

Η Εκκλησία του Δήμου και ο ρόλος της στην αρχαία Αθήνα

Η Εκκλησία του δήμου ήταν το σώμα που στα πλαίσια της νέας δημοκρατίας έγινε κυρίαρχο, έχοντας σπουδαιότατες δικαιοδοσίες.
Στην Εκκλησία έπαιρναν μέρος όλοι οι Αθηναίοι που είχαν πλήρη δικαιώματα, ήταν δηλαδή και οι δύο γονείς τους πολίτες Αθηναίοι, από το 451 π.Χ. εφαρμόσθηκε αυτός ο όρος με ειδικό νόμο του Περικλέους.
Αποκλείονταν από τη συνέλευση του δήμου όσοι είχαν κηρυχθεί «άτιμοι», είχαν χάσει δηλαδή τα πολιτικά τους δικαιώματα. Κάθε πολίτης είχε τη δυνατότητα να μετέχει στις συνεδρίες, από το εικοστό έτος της ηλικίας του, οπότε είχαν λήξει οι διετείς στρατιωτικές του υποχρεώσεις και περιλαμβανόταν στον «εκκλησιαστικό πίνακα».
Η Εκκλησία ψήφιζε τους νέους νόμους, αφού της είχε υποβληθεί προηγουμένως το σχετικό «προ βούλευμα» από τη Βουλή των πεντακοσίων. Εξέλεγε ορισμένους από τους αιρετούς ή κληρωτούς άρχοντες και ασκούσε τον έλεγχο της διοικήσεως.
Επέβαλε την ποινή του θανάτου ή της εξορίας ή και δήμευση περιουσίας, σε ορισμένες περιπτώσεις. Στα έργα των ιστορικών του 5oυ αι. γίνεται λόγος συχνά για τις αρμοδιότητες της Εκκλησίας σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.
Η Εκκλησία αποφάσιζε για τη σύναψη ειρήνης ή την κήρυξη πολέμου. Στη δική της εξουσία ήταν να κλίση συμμαχία με οποιαδήποτε πόλη ή ξένο κράτος και να ορίσει τους αντιπροσώπους της Αθήνας που θα έδιναν τους καθιερωμένους όρκους, κατά την υπογραφή της συμμαχίας.
Δεχόταν τους πρέσβεις ή τους κήρυκες άλλων πόλεων, μετά την «επίδοση των διαπιστευτηρίων» τους στη Βουλή, για να ακουστή από τον δήμο ο σκοπός της αποστολής τους. Δεχόταν επίσης και τους απεσταλμένους κρατών ή ξένους ιδιώτες που επρόκειτο η πόλη να τίμηση ιδιαίτερα για μεγάλες υπηρεσίες που της είχαν προσφέρει.
Με ψηφοφορία εξέλεγε τους πρέσβεις του αθηναϊκού κράτους και τους έδινε οδηγίες σχετικά με τις ενέργειες που είχαν να κάμουν. Σε εκείνη υπέβαλλαν αυτοί τις αναφορές τους για τις πράξεις τους, όταν επέστρεφαν στην Αθήνα, ώστε να έχει η Εκκλησία τη δυνατότητα να κρίνει για την επιτυχία της αποστολής τους.
Σε πολεμικές περιόδους, η Εκκλησία αποφάσιζε για τον αριθμό των πολιτών που θα επιστρατεύονταν είτε στον στόλο είτε στο πεζικό, όπως και για τον αριθμό των μετοίκων ή των δούλων που ήταν ανάγκη να πλαισιώσουν τους Αθηναίους πολίτες στις επιχειρήσεις.
Υποδείκνυε, ακόμη, τους στρατηγούς που θα είχαν την αρχηγία των δυνάμεων της πόλεως και τους έδινε οδηγίες σχετικά με πολεμικές επιχειρήσεις, χαράσσοντας και τη γραμμή που θα τηρούσαν στον πόλεμο.
Στην Εκκλησία παραπέμπονταν οι στρατηγοί που είχαν ηττηθεί, ακόμη και οι νικητές, σε περίπτωση που δεν είχαν τηρήσει τα «νόμιμα». Η Εκκλησία έκανε την εκλογή των στρατηγών και όλων των άλλων πολεμικών αρχών «καθ’ ό,τι αν τω δήμω δοκό», γράφει ο Αριστοτέλης.
Ασκούσε και οικονομικές αρμοδιότητες: είχε δηλαδή τον κύριο λόγο για τον προσδιορισμό των εξόδων του πολέμου, αλλά και της αποστολής πρεσβειών ή της κατασκευής δημοσίων κτιρίων. Στη δικαιοδοσία της υπαγόταν η ψήφιση νόμων οικονομικού περιεχομένου, σχετικών με το νόμισμα, τα μέτρα και τα σταθμά, καθώς και τα τελωνεία.
Η Εκκλησία συνερχόταν σε τέσσερις τακτικές συνεδριάσεις στη διάρκεια κάθε «πρυτανείας» – επομένως, στο διάστημα του έτους, συνεδρίαζε κανονικά σαράντα φορές. Η πρώτη από τις τέσσερις συνεδρίες κάθε πρυτανείας λεγόταν «κυρία Εκκλησία» και είχε καθορισμένα θέματα.
Σ’ αυτήν γινόταν η «επιχειροτονία», η ψηφοφορία δηλαδή για την κρίση της χρηστής διοικήσεως των αρχόντων. Σ’ αυτή την «κυρία» Εκκλησία λαμβάνονταν αποφάσεις για την προμήθεια σίτου τον 4ο αι., όπως φαίνεται από την «Αθηναίων Πολιτεία» του Αριστοτέλους.
Τον 5ο αι. ήταν τόσο ελεύθερες οι κινήσεις του αθηναϊκού στόλου, ώστε ο επισιτισμός της πόλεως δεν αποτελούσε πρόβλημα σε πολεμικές όμως περιόδους, γινόταν από τους Αθηναίους ειδικός έλεγχος για την εξαγωγή σίτου από τον Πόντο.
Κάθε σύμμαχος-πόλη, για να προμηθευθεί σίτο κατευθείαν από τον Πόντο, έπρεπε να πάρει ειδική άδεια από την Εκκλησία του δήμου της Αθηνάς.
Στην εξουσία της ανήκε ακόμη η λήψη διαφόρων μέτρων σχετίσαμε την άμυνα στα σύνορα του κράτους ή για θέματα που σχετίζονταν με το ναυτικό.
Επίσης, στην πρώτη συνεδρία κάθε πρυτανείας, και μόνο αν υπήρχε απαρτία (έξη χιλιάδες πολίτες ήταν απαραίτητοι), έπαιρναν απόφαση για την πολιτογράφηση ενός ατόμου, ξένου ή κατοίκου της Αθήνας, με αιτιολογικό τις σπουδαιότατες υπηρεσίες που είχε προσφέρει στην πόλη.
Όποιος πολίτης ήθελε, στην ίδια «κυρία Εκκλησία», είχε τη δυνατότητα να υποβάλει «εισαγγελία», καταγγελία δηλαδή για εσχάτη προδοσία.
Στην πρώτη συνεδρία της έκτης πρυτανείας, τα μέλη της Εκκλησίας αποφάσιζαν αν έπρεπε να γίνει οστρακοφορία εκείνο τον χρόνο (και σ’ αυτή την περίπτωση χρειάζονταν έξη χιλιάδες ψήφοι).
Έπρεπε ακόμη να αποφασίσουν αν θα λαμβάνονταν υπ’ όψη κατηγορίες που είχαν ήδη, υποβληθεί για συκοφαντία.
Ούτε η «κυρία Εκκλησία», ούτε οι υπόλοιπες τρεις (οι «νόμιμες») γίνονταν σε καθορισμένες ημερομηνίες. Από ένα λόγο του Δημοσθένους συμπεραίνεται ότι στον 4ο αι. τουλάχιστον, δύο συνεδρίες μόνο, στη διάρκεια του χρόνου, ήταν προκαθορισμένες:
Της 11ης του μηνός Εκατομβαιώνος και της 21ης Ελαφηβολιώνος, ύστερα από το τέλος της εορτής των μεγάλων Διονυσίων. Από τις τρεις «νόμιμες» συνεδρίες, η μία λεγόταν η «ταίς ικετηρίαις».
Είχε δικαίωμα σ’ αυτήν ο κάθε πολίτης να ζήτηση την «άδεια», βεβαίωση ατιμωρησίας δηλαδή, για να μιλήσει προς τον δήμο για ιδιωτικές ή δημόσιες υποθέσεις που ήταν αντίθετες σε νόμο που υπήρχε, ή για κρίση που είχε ήδη γίνει στην Εκκλησία.
Στις δύο υπόλοιπες τακτικές συνεδρίες κάθε πρυτανείας συζητούσαν υποθέσεις θρησκευτικού χαρακτήρας, τρεις για εξωτερικές υποθέσεις και τρεις σχετικές με τη διοίκηση ή με άλλα θέματα.
Υπήρχε δυνατότης, εκτός από τις τακτικές, να γίνουν και έκτακτες συνεδρίες (οι «σύγκλητοι») σε δύο περιπτώσεις: ή όταν δεν είχε τελειώσει η συζήτηση για κάποια υπόθεση ή όταν υπήρχε επείγουσα ανάγκη.
Οι εργασίες της Εκκλησίας άρχιζαν νωρίς το πρωί και τελείωναν με τη δύση του ηλίου. Τον 5ο αι. συνεδρίαζε στην Αγορά (όταν χρειαζόταν «δήμος πληθύων», δηλαδή παρουσία 16.000 πολιτών), ή στην Πνύκα, όπου υπήρχε και βωμός του Αγοραίου Διός, ή στο θέατρο του Διονύσου.
Αρμόδιος για τη σύγκλησή της, όπως και για τον καταρτισμό της ημερησίας διατάξεως – έπρεπε να είναι έτοιμη τέσσερις ημέρες πριν από τη σύγκληση της Εκκλησίας – ήταν ο «επιστάτης των πρυτάνεων» που προήδρευε και στη συνεδρία. Τον βοηθούσαν ένας κήρυξ και ο «γραμματεύς της Βουλής».
Οι πρυτάνεις κάθονταν εμπρός, στην πρώτη σειρά, και φρόντιζαν για τη διατήρηση της τάξεως με τη βοήθεια σώματος από Σκυθές τοξότες. Στη διαδικασία της συνελεύσεως βοηθούσαν τους πρυτάνεις και οι τριάντα «συλλογείς» (μια επιτροπή από μέλη της Βουλής).
Αν ένας στρατηγός ή άλλος ανώτατος άρχων το ζητούσε από τον «επιστάτη των πρυτάνεων», έπρεπε να συνεδριάσει η Εκκλησία, στις περιπτώσεις που εκκρεμούσε θέμα ζωτικό για την πόλη και έπρεπε να λυθεί επειγόντως.
Από την «Αθηναίων Πολιτεία» του Αριστοτέλους φαίνεται ότι η διαδικασία στις συνεδριάσεις της Εκκλησίας διαμορφώθηκε διαφορετικά.
Το 378 π.χ. τον παλαιό ρόλο των πρυτάνεων στις συνεδριάσεις τον ανέλαβαν οι «πρόεδροι».
Όταν οι πρυτάνεις συγκέντρωναν τον δήμο, ο επιστάτης των πρυτάνεων κλήρωνε εννέα προέδρους, έναν από κάθε φυλή εκτός από την πρυτανεύουσα, και από τους προέδρους έβγαζε με κλήρο πάλι έναν άλλο επιστάτη και τους παρέδιδε την ημερησία διάταξη.
Ύστερα από αυτό, επέβλεπαν (όλοι αυτοί) την τάξη (στην πορεία) της συνεδρίας και παρουσίαζαν τα θέματα που επρόκειτο να συζητηθούν, ή ρύθμιζαν άλλα ζητήματα και αποφάσιζαν για τη λήξη της συνεδρίας.
Επιστάτης των προέδρων μόνο μια φορά τον χρόνο ήταν δυνατόν να γίνει κανείς, μπορούσε όμως να είναι πρόεδρος μια φορά σε κάθε πρυτανεία», πληροφορεί ο Αριστοτέλης.
Πριν αρχίσει η συζήτηση των θεμάτων, γινόταν θυσία και προσευχή και ειδικοί υπάλληλοι, με το αίμα των χοίρων που θυσιάζονταν, σχημάτιζαν γύρω από τους παρευρισκομένους έναν ιερό κύκλο, ενώ ο κήρυξ επαναλάμβανε δυνατά την προσευχή προς τους θεούς, που ο γραμματεύς απήγγειλε, ώστε να ευλογήσουν οι θεοί τους πολίτες, για να πάρουν σωστές αποφάσεις.
Σε λόγους ορισμένων ρητόρων αναφέρεται ότι εκφραζόταν και «άρα» εναντίον εκείνων που θα επιχειρούσαν να παρασύρουν τον δήμο σε εσφαλμένες αποφάσεις, θα αποκάλυπταν μυστικά στον εχθρό, θα επιδίωκαν συνεννόηση με τους Πέρσες ή θα πρότειναν απερίσκεπτα αλλαγή νόμου ή ψηφίσματος.
Ύστερα, σύμφωνα με τη σειρά της ημερησίας διατάξεως, διάβαζε ο κήρυξ τα «προ βουλεύματα» της Βουλής, για τα θέματα που επρόκειτο να συζητηθούν. Οι νόμοι όριζαν να μη συζητείται «μηδέν απροβούλευτον» από την Εκκλησία, ώστε να υπάρχει η ασφάλεια για τον δήμο πως η Βουλή είχε ήδη ελέγξει και κρίνει σε πρώτη φάση τα θέματα.
Η Βουλή των πεντακοσίων δεν είχε δικαίωμα να αρνηθεί να υποβάλει προβούλευμα για ζητήματα που δεν συμφωνούσε.
Αναλύοντας στις αναφορές της προς την Εκκλησία πως ακριβώς είχε το ζήτημα, άφηνε στον δήμο το δικαίωμα να αποφασίσει προσθέτοντας τη φράση: «ό,τι αν αυτώ δοκει άριστον είναι». Μετά την ανάγνωση κάθε προβουλεύματος, ακολουθούσε η συζήτηση για το θέμα. Η έγκριση γινόταν με ανάταση των χεριών.
Αφού ο επιστάτης επιβεβαίωνε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, το ανακοίνωνε στην Εκκλησία. Κάθε πολίτης είχε δικαίωμα να ζητήσει τον λόγο, για να κάμει παρατηρήσεις (για να είναι απαραβίαστος ο ομιλητής φορούσε στο κεφάλι του στεφάνι από μυρτιά, όπως φαίνεται από την Αττική κωμωδία).
Στον 5ο αι. όμως παρενέβαιναν κυρίως και προέβαλλαν τις απόψεις τους οι αρχηγοί ή τα στελέχη των κομμάτων. Πάντως, εκείνος που θα πρότεινε οτιδήποτε, έπρεπε να έχει συνείδηση της ευθύνης του και να προσέχει πολύ τις εισηγήσεις του, εφόσον μπορούσε με τους λόγους του να παρασύρει τον δήμο.
Γι’ αυτό στα ψηφίσματα γινόταν μνεία του ονόματος εκείνου που είχε κάμει την πρόταση για το θέμα («ο τάδε είπεν»), οπότε ήταν δυνατόν, αργότερα, αν η εισήγησή του δεν ήταν σωστή, να τιμωρηθεί.
Όμως ακόμη και αν είχε αποφασισθεί ένα ζήτημα και ο δήμος άλλαζε γνώμη, σύμφωνα με πληροφορία του Θουκυδίδη, είχε τη δυνατότητα ο «επιστάτης των πρυτάνεων», με δική του πρωτοβουλία ή ύστερα από αίτηση άλλου βουλευτού ή οποιουδήποτε πολίτη, να ζητήσει επανάληψη της συζητήσεως σε προσεχή συνεδρία.
Επιτροπές της Εκκλησίας φρόντιζαν για την εκλογή των αιρετών ή των κληρωτών αρχόντων. Οι διάφοροι άρχοντες, ανώτεροι ή κατώτεροι, έπρεπε να είναι απόλυτα αρεστοί στον δήμο.
Στην πρώτη συνεδρία της Εκκλησίας, σε κάθε πρυτανεία, οι άρχοντες λογοδοτούσαν στον κυρίαρχο δήμο για τις ενέργειές τους και ήταν απαραίτητο να τους δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης διαφορετικά απολύονταν από το αξίωμα και παραπέμπονταν στα δικαστήρια, για να κριθεί ο βαθμός της ένοχής τους και να τους επιβληθεί η ανάλογη τιμωρία.
Η Εκκλησία του δήμου, όπως είναι φυσικό, με την παντοδυναμία που απέκτησε, μετά το 462 π.χ., έπαιζε πρωτεύοντα ρόλο στα θέματα που αφορούσαν τις σχέσεις αθηναϊκού κράτους και πόλεων της συμμαχίας. Αρχικά, η εξουσία της περιοριζόταν ίσως στη λήψη αποφάσεων για τα μέτρα που λαμβάνονταν για τις πόλεις που αποστατούσαν. Πολύ σύντομα όμως, άρχισε να έχει λόγο ή Εκκλησία για όλα τα θέματα της συμμαχίας.
Με δικό της «ψήφισμα», πριν από το 430 π.χ., αποφασίσθηκε ότι έπρεπε όλες οι συμμαχικές πόλεις να χρησιμοποιούν το αθηναϊκό νόμισμα και τα αθηναϊκά μέτρα και σταθμά.
Ακόμη, σε άλλο ψήφισμα, λίγο αργότερα – στην περίοδο του Πελοποννησιακού πολέμου (μεταξύ 423 και 419 π.Χ.) αποφασίσθηκε να αφιερώνονται οι απαρχές των συγκομιδών στις θεότητες της Ελευσίνας σε αναλογία 1/600 για το κριθάρι και 1/1.200 για το σιτάρι.
Η απόφαση αυτή είχε υποχρεωτική ισχύ για όλες τις πόλεις της συμμαχίας, όπως και για τους δήμους της Αττικής, δεν εφαρμόσθηκε όμως από όλους τους συμμάχους.
Μόνο οι πολίτες και οι κληρούχοι Αθηναίοι, όπως και ορισμένες συμμαχικές πόλεις - οι τελευταίες για ένα διάστημα - έσπευσαν να συμμορφωθούν με την απόφαση.
Τέλος, σε ορισμένες πιστές συμμάχους πόλεις, ή Εκκλησία του δήμου παραχωρούσε ειδικά προνόμια.
Και στον θρησκευτικό τομέα η Εκκλησία έπαιζε ρόλο. Μετά τη μεταρρύθμιση του Εφιάλτη δεν αφαιρέθηκε από τις παλαιές μεγάλες αθηναϊκές οικογένειες το κληρονομικό δικαίωμα της ιεροσύνης σε ορισμένες λατρείες.
Η Εκκλησία όμως έπαιξε αποφασιστικό ρόλο σε όλους τους τομείς της επίσημης θρησκείας. Με δική της απόφαση μόνο, ήταν δυνατόν να ιδρυθούν νέοι ναοί ή να εισαχθεί η λατρεία ξένων θεοτήτων στην πόλη.
Ρύθμιζε τον μισθό των ιερέων και των ιερειών, όπως φαίνεται από ορισμένα ψηφίσματα που έχουν διασωθεί. Ακόμη, εκείνη διέτασσε δημόσιες θυσίες ή καθόριζε νέους κανονισμούς στις επίσημες λατρείες.
Στις αποφάσεις της Εκκλησίας δεν γινόταν κανένας έλεγχος από όσα όμως ήδη αναφέρθηκαν, φαίνεται καθαρά πως είχε ληφθεί σοβαρή μέριμνα, ώστε η κυριαρχία που χάριζε στον δήμο το πολίτευμα, να μην αποβαίνει σε βάρος του.
Σκληρές ήταν οι τιμωρίες που επιβάλλονταν σε εκείνους που επιχειρούσαν να εκμεταλλευθούν το δικαίωμα του λόγου, που με γενναιοδωρία προσέφερε η δημοκρατία, για να επιτύχουν αποφάσεις αντίθετες προς το κρατικό συμφέρον.
Η «γραφή παρανόμων» ήταν, όπως αποδείχθηκε, σπουδαίος φρουρός της εύρυθμης λειτουργίας του αθηναϊκού πολιτεύματος, φόβος για κάθε βέβηλο, επίορκο ή πονηρό ρήτορα.
Πρέπει να υπογραμμιστεί ότι για θέματα πολύ σοβαρά, όπως ήταν η οστρακοφορία, η «εισαγγελία», η «άδεια», η πολιτογράφηση, ασφαλώς και η λήψη αποφάσεως για την κήρυξη πολέμου ή τη σύναψη ειρήνης, για την επιβολή ειδικών φόρων η τη χρησιμοποίηση θησαυρών από ιερά για την εξυπηρέτηση κρατικών αναγκών, χρειαζόταν η παρουσία όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού πολιτών, ώστε οι σχετικές αποφάσεις της Εκκλησίας να αντιπροσωπεύουν πραγματικά τη γνώμη των πολλών.
Η Εκκλησία του δήμου, τέλος, είχε δικαίωμα να ζητήσει από τη Βουλή να ακούσει τον οποιοδήποτε πολίτη που είχε να εκθέσει ένα θέμα. Μπορούσε ακόμη να προτείνει να εισαχθεί ένα θέμα προς συζήτηση στη Βουλή.
http://www.apocalypsejohn.com/2014/03/h-ekklhsia-tou-dhmou-kai-o-rolos-ths-sthn-arxaia-athhna.html

Διαβάστε εδώ όλο το νομοσχέδιο - συμφωνία κατοχικής κυβέρνησης με την Τροϊκα


Στο πρώτο άρθρο του νομοσχεδίου περιλαμβάνεται η διανομή του κοινωνικού μερίσματος με βάση τα αποτελέσματα του πρωτογενούς πλεονάσματος  μαζί με τις ρυθμίσεις για το γάλα, τα φάρμακα , τα βιβλία κλπ...
Διαβάστε εδώ το πρώτο άρθρο του νομοσχεδίου
Στο δεύτερο άρθρο περιλαμβάνονται οι ρυθμίσεις για τις τράπεζες και στο τρίτο άρθρο περιλαμβάνεται το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. 
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/03/blog-post_1145.html

Και ΜΑΜΩ την "Ανάπτυξη" ε; 962 εκατ. ευρώ ληξιπρόθεσμα χρέη! σε ΕΝΑ μήνα, ΣΕ 12 μήνες ΠΟΣΑ;

84 eurw4Με ληξιπρόθεσμο χρέος συνολικού ύψους 962 εκατομμυρίων φορτώθηκαν οι φορολογούμενοι μέσα σε μόλις έναν μήνα ενώ σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων  οι συσσωρευμένες οφειλές αγγίζουν το αστρονομικό ποσό των 62,303 δισεκατομμυρίων ευρώ. Από τα 962 εκατ. ευρώ, του «νέου» ληξιπρόθεσμου χρέους, οι αρχές εισέπραξαν μόλις 61 εκατομμύρια ευρώ μέσα στον Ιανουάριο ενώ από τα λεγόμενα «παλαιά» χρέη οι εισπράξεις ανήλθαν στα 205 εκατομμύρια ευρώ. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην επίσημη ανακοίνωση...
δεν εμπεριέχονται οι εισπρακτικοί στόχοι που πρέπει να επιτύχει το υπουργείο Οικονομικών.
Βάσει του νέου συστήματος φορολόγησης, αν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί εμπρόθεσμα, τότε από την επόμενη ημέρα της λήξης της προθεσμίας επιβάλλονται τόκοι επί του αρχικού ποσού της οφειλής που ανέρχονται σε 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης ή 8,76% ετησίως.  Οι ληξιπρόθεσμες αυτές οφειλές αντιστοιχούν σε 2,5 εκατομμύρια πολίτες, αποτελώντας για μια ακόμη φορά ένδειξη της τραγικής κατάστασης του μέσου Έλληνα. 
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/03/962-12.html

Κομματιάζουν τὸν Παρθενώνα γιὰ νὰ τὸν …προστατεύσουν!!!

Κομματιάζουν τὸν Παρθενώνα γιὰ νὰ τὸν ...προστατεύσουν!!!1
Τὸ θέμα τὸ ἔμαθα ἀπὸ τὴν Χαρούλα. Δὲν τὸ γνώριζα…
Ἀπό ποιάν Χαρούλα;;;
Μὰ τὴν Χαρούλα ποὺ ζεῖ στὸ Μαϊάμι, ἀλλὰ ποὺ κόπτεται περισσότερο ἀπὸ ἐμᾶς γιὰ τὴν κληρονομιά μας καὶ τὰ μνημεῖα μας…
Ἄλλως τέ… Ποῦ νά μᾶς μείνῃ σέ ἐμᾶς καιρός, μέ τόσην κλάψα, νά ἀσχοληθοῦμε μέ μίαν ἐπίσκεψιν σέ μουσεῖο ἐτοῦτες τίς ἐποχές;
Ἡ Χαρούλα λοιπὸν καταγγέλει πὼς ὁ Παρθενώνας μας ἔμεινε μισός…
Βέβαια κάτι τέτοιο μὲ μίαν πρώτη ματιὰ δὲν εἶναι ἀπολύτως ὀρατό…
Πάντως ἀναζητῶντας πληροφορίες στὸ διαδίκτυον διεπίστωσα πὼς ναί… Τὸν πετσοκόβουν…
Ἀλλὰ τὸν πετσοκόβουν γιὰ νὰ τὸν προστατεύσουν….. Ὅπως ἰσχυρίζονται…



Κι ὅπως θὰ διαπιστώσατε κι ἐσεῖς, τὸ κάνουν μὲ πολὺ πολὺ πολὺ μεγάλην χαρά!!!

Μὲ πάρα πολὺ πολὺ πολὺ μεγάλη χαρά!!!

Γνώριζα γιὰ τὶς συντηρήσεις, γιὰ τοὺς καθαρισμούς, γιὰ τὶς μεταφορές, γενικῶς… κάποιων εὑρημάτων. Μὰ

εἰδικῶς δὲν γνώριζα.
Κι ἐδῶ ποὺ τὰ λέμε ΑΡΝΟΥΜΑΙ νὰ πάω στὸ νέον Μουσεῖον… Ἀρνοῦμαι τὸ δικαίωμα ὑπάρξεως αὐτοῦ τοῦ Μουσείου…
Ἀλλά τί σημασία ἔχει ὀ δικός μου λόγος καί ἡ δική μου τοποθέτησις; Αὐτὸ κόβει εἰσιτήρια καὶ κάποιοι τρίβουν πανευτυχεῖς τὰ χέρια τους…
Εἰδικῶς τώρα ποὺ ἑτοιμάζονται πυρετωδῶς νὰ ὑποδεχθοῦν κι αὐτὰ ποὺ ἅρπαξε ὁ Ἔλγιν..
Κι ὅλα μαζὺ θὰ τὰ χώσουν μέσα στὸ τσιμεντοσιδεροϋάλινο τερατούργημά τους, γιὰ νὰ τὰ ἐπιδεικνύουν, δίχως νὰ τὰ σέβονται καὶ νὰ τὰ κατανοοῦν, ὡς εὑρήματα… Διότι ἐὰν τὰ ἐσέβοντο κι ἐὰν τὰ ἐκτιμοῦσαν, τότε θὰ τὰ ἄφηναν στὶς θέσεις τους, μὲ ὅλες τους τὶς φθορὲς καὶ τὶς ἀπώλειες… Μὲ τὴν κιτρινίλα τους, τὴν μαυρίλα τους… Ἀκόμη καὶ τὴν σαπίλα τους…
Καὶ θὰ τὰ συντηροῦσαν ἐκεῖ, ἐπὶ τόπου… Κι  ὄχι ἀλλάζοντάς τους τὰ …φῶτα στὶς μετακινήσεις!!!

Ποιός μᾶς εἶπε ἐμᾶς πώς ἔχουμε δικαίωμα μετακινήσεως τῶν μνημείων μας; Πότε ἐπί τέλους θά συνειδητοποιήσουμε πώς γιά νά στηθοῦν ἐκεῖ πού στήθηκαν κάτι ἐξυπηρετοῦν;

Ἀλλὰ ποῦ νὰ τὰ ἀντιληφθοῦμε ἐμεῖς αὐτό…
Ἐμεῖς εἴμαστε …πεπολιτισμένοι καὶ οἱ παπποῦδες μας ἦσαν …ξυπόλητοι!!!
Ἔτσι δέν μᾶς μαθαίνουν; 

Φίλος λοιπὸν τῆς Χαρούλας πῆγε τὴν Κυριακὴ 23 Μαρτίου στὸ Μουσεῖον. (Ἐκεῖ ποὺ δὲν πατῶ ἐγώ!!!)
Καί τί εἶδε ὁ ἄνθρωπος;
Μπᾶ… Ἁπλῶς διεπίστωσε πὼς εἶχαν ἀποκόψῃ τὶς μετόπες… Τόσο ἁπλᾶ…

Κομματιάζουν τὸν Παρθενώνα γιὰ νὰ τὸν ...προστατεύσουν!!!2

Εἶναι γιὰ τὸ …καλό του!!! Τοῦ Παρθενῶνος!!! Δὲν ξέρει αὐτός… Οἱ …ἔχοντες καὶ κατέχοντες ξέρουν!!!
Κατὰ πῶς συνηθίζεται σὲ ἐτοῦτον τὸ τόπο…




Διότι ἐμεῖς δὲν τὸ γνωρίζουμε τὸ καλό μας… Οἱ ἄλλοι πάντα τὸ γνωρίζουν καλλίτερα καὶ μεριμνοῦν ἀναλόγως…
Καὶ δυστυχῶς αὐτοῦ τοῦ εἴδους τὸ «καλό μας», ποὺ περιγράφει τὸ τραγούδι, ἐπιδιώκουν γιὰ ΟΛΟΥΣ ἐμᾶς…
Καὶ πρῶτα πρῶτα γιὰ τὰ μνημεῖα μας…
Αὐτὸ δὰ ἔλειπε στὰ μνημεῖα μας νὰ γνωρίζουν ἀπὸ μόνα τους τὸ …καλό τους!!! Σᾶς παρακαλῶ…

Ὁ φίλος λοιπὸν τῆς Χαρούλας πῆγε στὴν Ἀκρόπολιν τὴν περασμένη ἑβδομάδα καὶ διεπίστωσε ἔντρομος πὼς τὸν μισὸ Παρθενώνα τὸν ἔχουν ἀδειάσῃ ἀπὸ τὶς μετόπες του… καὶ τὶς ἔχουν χώσῃ μέσα στὸ μουσεῖον…
Ἀλλὰ εἴπαμε…
Προέχει ἡ προστασία του…Καὶ μὴν πεταχτῇ κάποιος νὰ μοῦ πῆ πὼς τὸ κάνουν γιὰ νὰ διασώσουν κάτι… Διότι γιὰ νὰ διασώσουν ἀποκλείτεται… Ἀπὸ αὐτὰ δὲν κατέχουν… Διότι αὐτοῦ τοῦ εἴδους ἡ …διάσωσις ὁδήγησε τὸ μνημεῖον ἀπὸ ἄορνο πέτρα, νὰ καταντήσῃ κουτσουλῶνας παντὸς πετουμένου…. Κι ἄλλα πολλά, ποὺ ἐμεῖς φυσικὰ ἀγνοοῦμε… (Καὶ καλῶς ἀγνοοῦμε, διότι κυκλοφοροῦν κι ἐλεύθερα ἐγκεφαλικά…!!!)

Ναί, ἀπουσιάζουν ΠΟΛΛΑ κομμάτια του… Καὶ σαφῶς ἡ ἐπίσημος δικαιολογία εἶναι φυσικὰ  ἡ …προστασία τους!!!
Ἡ ἴδια προστασία ποὺ μᾶς παρέχουν εἰσάγοντας τὰ μεταλλαγμένα, τὰ νανοπροϊόντα καὶ τὰ χημικὰ στὴν διατροφή μας…
Ἡ ἴδια προστασία ποὺ μᾶς παρέχουν μὲ τὸ νὰ μᾶς ἀπαγορεύουν νὰ διακινοῦμε παναρχαίους σπόρους γιὰ τὴν ἐπιβίωσίν μας…
Ἡ ἴδια προστασία ποὺ χώρισε τὸ γάλα στὰ δύο καὶ μᾶς ὁδήγησε σὲ ὅλων τῶν εἰδῶν τὰ καρδιαγγειακὰ προβλήματα.
Ἡ ἴδια προστασία ποὺ μᾶς ἔφερε ἐπόπτες τοῦ Σόιμπλε γιὰ νὰ προσμετρᾷ τὰ πόσα εἰσιτήρια κόβουμε στὰ λεωφορεῖα μας, πόσες φορὲς τραβᾶμε τὸ καζανάκι μας καὶ πόσα κιλὰ κρέατος τρῶμε κατ’ ἔτος.
Ἡ ἴδια προστασία ποὺ μᾶς στέρησε τὶς ἀτομικές μας ἐλευθερίες πρὸ κειμένου νὰ τὶς …διασώσουν!!!!



Κι ἐπανέρχομαι στὸ θέμα τοῦ Παρθενῶνος.
Μετὰ ἀπὸ τόσες δεκαετίες ποὺ ἀκούγαμε τὰ μύρια ὅσα γιὰ τὸ καυσαέριον, γιὰ τὴν μόλυνσιν, γιὰ τὴν καταστροφὴ τοῦ μνημείου, μᾶς «ἔπεισαν» πὼς πρέπει νὰ μεταφερθοῦν ΟΛΑ τὰ τμήματα τοῦ ναοῦ, ποὺ διεσώθησαν, στὸ Μτὸ μουσεῖον, πρὸ κειμένου νὰ ..ἀποδιασωθοῦν… Καὶ νὰ προπαγάνδες ἀπὸ ἐδῶ, καὶ νὰ παραπληροφορήσεις ἀπὸ ἐκεῖ, καὶ νὰ ψεύδη παρὰ πέρα… Τί στά κομμάτια ἔχουν κάνει στόν ναό, πάντα γιά νά τόν  …«προστατεύσουν», κι ἄλλαξαν ΟΛΑ τά μολύβια του μέ ἄλλα μέταλλα ἤ μέ ὑλικά πού ἀκυρώνουν κάθε ἀντισεισμική του ὑποδομή; 2.500 χρόνια τὸ μνημεῖον στεκόταν ΔΙΧΩΣ αὐτοὺς ὄρθιο.
Βάρβαροι καὶ βάρβαροι καὶ βάρβαροι πέρασαν, τὸ σημάδεψαν ἀλλὰ δὲν κατάφεραν νὰ τὸ καταστρέψουν.
Τέτοιαν καταστροφὴ ὅμως…
Ἔπρεπε νά καταστραφῇ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ ἀπό ἐτοῦτα τά σαπρόφυτα πού νομίζουν πώς κυβερνοῦν;


Δῆλα δή ἔπρεπε τό τελειωτικόν κτύπημα νά τοῦ τό δόσουν (ἄς ποῦμε) Ἕλληνες;
Κι ἀντέχεται αὐτό;

Καὶ πᾶμε τώρα στὸ καλλίτερον…
Ἡ Χαρούλα σκέφθηκε, καὶ νομίζω πὼς ἔχει δίκαιον, πὼς ἐπεὶ δὴ ΟΛΑ τὰ Μουσεῖα μας περνοῦν σὲ ξένα χέρια, ἐπισήμως, τώρα πιὰ εἶναι μᾶλλον πασιφανὲς πὼς αὐτὸς ποὺ θὰ πάρῃ τὸ Μουσεῖον θὰ θησαυρίσῃ. Δὲν ἔχει σημασία ποὺ τὰ ἐκθέματα θὰ εἶναι σὲ …κομματάκια… Σιγά… Τὸ …πρώην (σχεδόν) ΟΛΟΝ τοῦ ναοῦ θὰ στέκεται ἀπέναντι καὶ θὰ τὸ βλέπουν μέσα ἀπὸ τὴν γυάλα τους… Ἀποστειρωμένα! Ὅπως τὰ πάντα στὴν ζωή μας σήμερα!!!

Γιὰ νὰ πάρουμε μίαν ἰδέα, τοῦ τὶ ἀκριβῶς συμβαίνει…

Κομματιάζουν τὸν Παρθενώνα γιὰ νὰ τὸν ...προστατεύσουν!!!5α

Ἔ… Μὴν μοῦ πεῖτε!!! Ὀμορφιές!!! Ἔ… Ποῦ θά εὕρισκε καλλίτερον τόπο γιά νά σταθῇ ὁ Κένταυρος ἀπό τήν μετόπη;
Δέν ὀνειρευόταν σέ ὅλην τήν …μαρμάρινη ζωή του μερικές κακόγουστες μεταλλικές κολῶνες γύρω του;  Τοὐλάχιστον…

Δέν εἶναι πολύ πιό καλά γιά τά μάρμαρα πού σκάλισε ὀ Φειδίας νά τά χώσουμε στήν ἀπομόνωσιν καί νά διοργανώνονται ἐμπρός τους «ΚΟΚΤΕΙΛ ΠΑΡΤΥ», κατά τά βρετανικά πρότυπα; Τί λέτε;
Καὶ φυσικὰ θὰ γεμίσουν μὲ φθηνά, ἄθλια, ἀπαράδεκτα ἀντίγραφα τὸν ναὸ τῆς Παλλάδος!!!


Πάντως τὸ ἔργον τιτλοφορεῖται ὡς …ἀναστήλωσις!!!
Βέβαια ἐγὼ γνώριζα πὼς ἀναστήλωσις σημαίνει τὸ νὰ ἐπαναφέρω στὴν ἀρχικήν τους θέσιν τὰ ἐρείπια…
Λάθος ὅμως τὰ γνώριζα… Πολὺ λάθος… Καὶ μαζύ μου τὰ γνώριζαν λάθος κι ΟΛΟΙ οἱ Ἕλληνες, καθὼς φυσικὰ καὶ τὰ λεξικὰ καὶ οἱ ἐγκυκλοπαίδειες…
Ἰδίως ἐὰν πίσω ἀπὸ τὴν …ἀναστήλωσιν εἶναι μία κοτζὰμ Εὑρωπαϊκὴ Ἔνωσις, μαζὺ μὲ τὰ πακέτα ΕΣΠΑ… (Ποὺ φυσικὰ δὲν ἔφθασαν στὸν …συνήθη τους προορισμό, ποὺ ἦταν, κατὰ πῶς μᾶς τὰ ἔλεγαν, οἱ ἐπιχειρηματίες… Ἄλλου εἴδους …ἐπιχειρήσεις, πιὸ κερδοφόρες ἔκρυβαν!!!)

Κομματιάζουν τὸν Παρθενώνα γιὰ νὰ τὸν ...προστατεύσουν!!!4α

Τὶ σοῦ κάνει ὅμως τὸ χρῆμα…
Ἔως καὶ ἀλλαγὴ ἐνοιολογικῶν χρήσεων…

Ἡ κατάληξις ὅλων τῶν παραπάνω…
Χά… Ἔργα πολιτισμοῦ…
Μὴν γελάσετε…
Ναί, αὐτὴν τὴν φορὰ οἱ βάρβαροι δὲν ἔφυγαν…
Ἐδῶ εἶναι παρέμειναν, γεννοβόλησαν καὶ ἰδοῦ τὰ παιδιά τους καὶ τὰ …«ἔργα» τῶν παιδιῶν τους:





Μὴν μοῦ πεῖτε…
Ἄψογον τό ἔγκλημα;
Καί μέ τίς εὐλογίες μας, τήν χρηματοδότησίν μας καί τίς ἀνοχές μας;
Σωστά;

Φιλονόη

Υ.Γ.1. Ἄ ῥὲ Γαβρᾶ…. Νωρὶς τὸ τελείωσες τὸ ταινιάκι σου/ἀφιέρωμα γιὰ τὸν Παρθενώνα… Σοῦ διέφυγε ἡ ἐξακολούθησις τῆς καταστροφῆς ἀπὸ τοὺς σημερινοὺς βαρβάρους… Προλαβαίνεις νά τό καταγράψῃς ἄρα γέ; Διότι οἱ βάρβαροι συνήθως ἐξαφανίζουν τὰ ἴχνη τους…



Υ.Γ. 2. Θὰ ἔρχεται τὸ ἄμοιρο τὸ ἀνθρωπάκι ἀπὸ τὴν ἄλλην μεριὰ τοῦ κόσμου γιὰ νὰ θαυμάσῃ τὸν Παρθενώνα καὶ θὰ βλέπῃ τὶς γυάλες… Καὶ μὴ χειρότερα νὰ λέμε…

Υ.Γ.3. Ἄ ῤὲ Μακρυγιάννη… Ἐὰν ἤξερες γιὰ τὶ ἀγωνιζόσουν θὰ εἶχε μεταναστεύσῃ στὴν Σελήνη!!!

Υ.Γ.4. Ἡ Χαρούλα σχεδὸν ΕΚΡΑΥΓΑΖΕ πὼς μᾶς παίρνουν τὸν Παρθενώνα… Μία μικρὰ διόρθωσις… Δὲν μᾶς τὸν παίρνουν τώρα… Μᾶς τὸν ἔχουν πάρῃ ἤδη… Πρὸ πολλοῦ… Τὸ ἀναφέρει καὶ ἡ σχετικὴ πινακίδα στὴν εἴσοδον…


Κομματιάζουν τὸν Παρθενώνα γιὰ νὰ τὸν ...προστατεύσουν!!!6


Υ.Γ.5. Παραμένουμε πάντα πρωτοπόροι!!! Εἴμαστε ὁ μοναδικὸς λαὸς στὸν πλανήτη ποὺ πρὸ κειμένου νὰ …διασώσουμε τὴν πνευματική μας κληρονομιὰ τὴν …κομματιάζουμε καὶ τὴν καταστρέφουμε!!! Ἐλπίζω κι εὔχομαι νὰ μᾶς ἀκολουθήσουν συντόμως κι ἄλλοι λαοί… Ξέρουμε ἐμεῖς καλλίτερα… Ἐμεῖς καὶ οἱ …Ταλιμπᾶν!!! Αὐτοὶ χαράζουν τὸν δρόμο πλέον κι ἐμεῖς, ὡς πιστὰ σκυλιά, ἀκολουθοῦμε…


Κομματιάζουν τὸν Παρθενώνα γιὰ νὰ τὸν ...προστατεύσουν!!!7

Υ.Γ.6.  Κατὰ μίαν ἔννοιαν, πολὺ …μακρινή, ἴσως ἔτσι πρέπει νὰ τελειώσῃ κι αὐτὸς ὁ κύκλος. Ἴσως, ἐὰν ἀναλογιστοῦμε μὲ ἐντιμότητα, τὸ τὶ ξεκίνησε, πότε ξεκίνησε, ποιὸς τὸ ξεκίνησε, γιατὶ τὸ ξεκίνησε, ποῦ στόχευε καὶ κατὰ πόσον ἐπέτυχε τοὺς σκοπούς του… Ἴσως… ἴσως πολὺ καλῶς κάνει καὶ συμβαίνει κι αὐτὸ τὸ ἔγκλημα… Ἴσως λέω…!!!

  Εὐρωπαϊκή κληρονομιά;

 Σημείωσις

Ὁ φίλος τῆς Χαρούλας ποὺ τῆς ἔδωσε τὴν παραπάνω πληροφορία τελικῶς ἦταν ὁ κοινός μας φίλος Γιάννης Φραγκούλης καὶ τὸ εἶχε δημοσιεύσῃ στὴν σελίδα του ἐδῶ, ἀπὸ ὅπου καὶ ἡ σχετικὴ φωτογραφία. Ἐπεὶ δὴ δὲν εἶχα ἄμεσον ἐνημέρωσιν, τοῦ ζητῶ συγγνώμη, δημοσίως, ποὺ τὸν παρέκαμψα, ἀλλὰ τελοῦσα ἐν ἀγνοίᾳ.
Πάντως σὲ κάθε περίπτωσιν εὐχαριστοῦμε γιὰ τὴν ἐνημέρωσιν καὶ γιὰ τὴν κινητοποίήσιν.
Μᾶς δραστηριοποίησε…

φωτογραφίες ἀπὸ ἐδῶ,   ἐδῶ, ἐδῶ κι ἐδῶ

το είδα
http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2014/03/blog-post_3316.html

Nigel Farage: «Η ΕΕ έχει το αίμα της Ουκρανίας στα χέρια της - Ωθήσαμε ομάδες δυτικοουκρανών να διώξουν τον πρόεδρό τους»

Kατά την διάρκεια ενός debate με μεταξύ του Νικ Κλεγκ και του Νάιτζελ Φάρατζ, ο γνωστος για την ειλικρίνειά του Ν.Φάρατζ πάλι τόλμησε να πει την αλήθεια, σχετικά με την Ουκρανία και ότι το αιμα είναι στα "χέρια" της ΕΕ. "Θα έπρεπε να ντρεπόμαστε. Η βρετανική κυβέρνηση βοήθησε την ΕΕ να προχωρήσει σε μια ιμπεριαλιστική και επεκτατική πολιτική και ακόμα και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε ότι δημιουργούμε μια αυτοκρατορία. Δώσαμε ψεύτικες ελπιδες σε μια ομάδα ανθρώπων απο την δυτική Ουκρανία.... (γνωρίζει ότι στην ανατολική δεν εγινε τίποτα)
, και τους ώθησαν να ρίξουν τον εκλεγμένο πρόεδρό τους.
 Αυτό πρoκάλεσε τον κύριο Πούτιν να αντιδράσει και πιστεύω ότι η ΕΕ έχει το αίμα στα χέρια της.Δεν θέλω ούτε ευρωπαϊκό Στρατό ούτε ευρωπαϊκό Ναυτικό, ούτε ευρωπαϊκή Αεροπορία, ή ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική. Δεν ήταν κάτι καλό για την Ουκρανία"
Φυσικά αμέσως μετά τα αγγλικά ΜΜΕ τον έβγαλαν ακραίο και εξτρεμιστή, ισως γιατί ξέρουν ότι ο λόγος του έχει πέραση.
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/03/nigel-farage.html

Ο Ν. Αναστασιάδης «τιμώρησε» τον Αρχηγό της Αστυνομίας για την πατριωτική δράση του ΕΛΑΜ

Παρελθόν αποτελεί ο αρχηγός της Κυπριακής Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου.  
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης αποφάσισε πριν από λίγο να τον παύσει. 
Η Κυβέρνηση αποφάσισε την απομάκρυνσή του από το πόστο του αρχηγού, καταλογίζοντάς του στην ουσία, ευθύνες για τη χθεσινή πατριωτική δράση του ΕΛΑΜ κατά της παρουσίας του Τουρκοκύπριου Μεχμέτ Αλί Ταλάτ σε συγκέντρωση στη Λεμεσό....
Πολίτες, μέλη του δεξιού κόμματος ΕΛΑΜ μπήκαν κρατώντας ελληνικές σημαίες στο κτίριο που μίλαγε ο Τουρκοκύπριος και απαίτησαν να διακοπεί η εκδήλωση και να αποχωρήσει στο κτίριο που γινόταν η εκδήλωση.
Παρών στην εκδήλωση ήταν - φυσικά - και ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στη Λευκωσία, Τζον Κόνιγκ…
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/03/blog-post_1652.html

Η Βολιβία Δίνει Νόμιμα Δικαιώματα Στη Γη...Ο Νόμος Της Μητέρας Γης!!!


Ο Νόμος της Μητέρας Γης

Η Βολιβία προωθεί ένα νέο πιλοτικό, κοινωνικό και οικονομικό μοντέλο που βασίζεται στην προστασία και το σεβασμό για τη φύση.

Η Βολιβία πρόκειται να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που δίνει στη φύση ολοκληρωμένα νομικά δικαιώματα σε μια προσπάθεια να σταματήσει την κλιματική αλλαγή και την εκμετάλλευση του φυσικού κόσμου, προσδοκώντας στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής για το λαό της Βολιβίας.

Αναπτύχθηκε από λαϊκές κοινωνικές ομάδες και συμφωνήθηκε από τους πολιτικούς, ο νόμος της Μητέρας Γης αναγνωρίζει τα δικαιώματα όλων των ζωντανών οργανισμών, δίνοντας στον φυσικό κόσμο ισότιμο καθεστώς με τον άνθρωπο.

Μόλις εγκριθεί πλήρως, η νομοθεσία θα παρέχει στη Γη δικαιώματα: στη ζωή και την αναγέννηση, την Βιοποικιλότητα και την ελευθερία από την γενετική τροποποίηση, στον Καθαρό νερό, στον Καθαρό αέρα, στα Φυσικά ισορροπημένα συστήματα, στην Αποκατάσταση από τις επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας και στην ελευθερία από την μόλυνση!!!

Η νομοθεσία βασίζεται στις ευρύτερες αρχές που διέπουν τη ζωή σε αρμονία με τη Γη και ιεραρχώντας το «συλλογικό καλό."

Στο επίκεντρό της είναι η κατανόηση ότι η Γη είναι ιερή, η οποία προκύπτει από την κοσμοθεωρία «Pachamama» (που σημαίνει Μητέρα Γη)των αυτόχθονων λαών των Άνδεων, καθώς είναι ένα ζωντανό ον.

Η πρώτη πράξη που περιγράφει τα δικαιώματα - τα οποία ψηφίστηκαν από το εθνικό συνέδριο της Βολιβίας τον Δεκέμβριο του 2010- και ανοίγει το δρόμο για την πλήρη νομοθεσία - ορίζει την Μητέρα Γη ως μια δυναμική και «αδιαίρετη κοινότητα όλων των έμβιων συστημάτων και των ζωντανών οργανισμών, η οποία είναι αλληλένδετη, αλληλοεξαρτώμενη και συμπληρωματική, που μοιράζεται ένα κοινό πεπρωμένο. "

Η κυβέρνηση της Βολιβίας θα δεσμεύεται νομικά να δώσει προτεραιότητα στην ευημερία των πολιτών της και του φυσικού κόσμου με την ανάπτυξη πολιτικών που προάγουν την αειφορία και τον έλεγχο της βιομηχανίας.

Η οικονομία πρέπει να λειτουργεί εντός των ορίων της φύσης και η χώρα πρέπει να εργαστεί προς την κατεύθυνση της ενέργειας και της διατροφικής κυριαρχίας, παράλληλα υιοθετώντας την τεχνολογία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την αύξηση της ενεργειακής δραστηριότητας.

Η πρόληψη της αλλαγής του κλίματος αποτελεί βασικό στόχο του νόμου, η οποία περιλαμβάνει την προστασία της ζωής των μελλοντικών γενεών.

Η κυβέρνηση ζητά από τις πλούσιες χώρες να βοηθήσουν την Βολιβία να προσαρμοστεί στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, στην αναγνώριση του περιβαλλοντικού χρέους που οφείλονται στις υψηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Η Βολιβία είναι "ιδιαίτερα ευάλωτη στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής», σύμφωνα με έκθεση της Oxfam το 2009, με την αύξηση της ξηρασίας, το λιώσιμο των πάγων και τις πλημμύρες.

Σε διεθνές επίπεδο, η κυβέρνηση θα έχει τη νομική υποχρέωση να προωθήσει την υιοθέτηση των δικαιωμάτων για τη Μητέρα Γη, υποστηρίζοντας την ειρήνη και την εξάλειψη όλων των πυρηνικών, χημικών και βιολογικών όπλων.

Μετά από μια αλλαγή στο σύνταγμα της Βολιβίας, το 2009, ο νόμος αποτελεί μέρος μιας πλήρους αναθεώρησης του νομικού συστήματος. Αυτό αντιπροσωπεύει μια μετατόπιση μακριά από το δυτικό μοντέλο ανάπτυξης σε ένα πιο ολιστικό όραμα, που βασίζεται στην έννοια Vivir Bien ( να ζεις καλά) των ιθαγενών .

Ο πλήρης νόμος αναμένεται να περάσει εντός των προσεχών μηνών και είναι απίθανο να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε σημαντική αντιπολίτευση, καθώς το κυβερνών κόμμα, το Κίνημα για το Σοσιαλισμό, έχει μια σημαντική πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Ο ηγέτης του, ο πρόεδρος Έβο Μοράλες, εξέφρασε την προσήλωσή του στην πρωτοβουλία στη Διάσκεψη των Λαών για την κλιματική αλλαγή, που πραγματοποιήθηκε στη Βολιβία τον Απρίλιο του 2010.

Ο νόμος της Μητέρας Γης περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

Το δικαίωμα να διατηρηθεί η ακεραιότητα της ζωής και των φυσικών διεργασιών.

Το δικαίωμα να μην υπάρχει τροποποιημένη κυτταρική δομή ή γενετικά τροποποιημένη.

Το δικαίωμα να συνεχιστούν οι ζωτικής σημασίας κύκλοι και οι διαδικασίες, ελεύθερες από την ανθρώπινη μεταβολή.

Το δικαίωμα στο καθαρό νερό.

Το δικαίωμα στον καθαρό αέρα.

Το δικαίωμα να ισορροπεί, να είναι σε ισορροπία.

Το δικαίωμα να είναι απαλλαγμένη από τοξική και ραδιενεργή μόλυνση.

Το δικαίωμα να μην επηρεάζεται από τεράστια έργα υποδομών και ανάπτυξης που επηρεάζουν την ισορροπία των οικοσυστημάτων και των κατοίκων των τοπικών κοινοτήτων.

Ο νόμος προωθεί επίσης την «αρμονία» και «ειρήνη» και «την εξάλειψη όλων των πυρηνικών, χημικών, βιολογικών" όπλων.



naturalhealthwarriors


Απόδοση Κειμένου dorieas


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Σ΄ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ BOEING TΗΣ ΜΑΛΑΙΣΙΑΣ!!! ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014!!!

Μαζί μας είναι ο πρώην πιλότος και ειδικός σε θέματα αεροναυπηγικής, Ζεράρ Φελτζέρ!!!

Την Δευτέρα, μετά από 15 μέρες αγωνίας και δυσβάσταχτης αναμονής για τις οικογένειες, ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας ανακοίνωσε ότι το Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών καταστράφηκε στον Ινδικό Ωκεανό και δεν υπάρχουν επιζόντες.
Μαζί μας είναι ο πρώην πιλότος και ειδικός σε θέματα αεροναυπηγικής, Ζεράρ Φελτζέρ.
Είχατε προβλέψει αυτήν την εξέλιξη στο κανάλι μας πριν από λίγες ημέρες.
Η πρόβλεψή του επιβεβαιώθηκε, αλλά παραμένουν πολλά ερωτήματα. 

H σύνοδος των G20 προειδοποιεί την σύνοδο των G7!


Το περασμένο βράδυ οι υπουργοί εξωτερικών των αναδυώμενων ισχυρά οικονομικών κρατών Βραζιλίας, Κίνας, Ινδίας, Ν.Αφρικής και της Ρωσσίας σε κοινή τους ανακοίνωση επιτίθενται στους G 7 για την αποπομπή της Ρωσίας , δηλώνουν πως στέκονται στο πλευρό της και προειδοποιούν την Δύση να ΜΗΝ προσπαθήσει κάτι παρόμοιο στην Σύνοδο των G 20 Διότι θα τους βρούν απέναντι...

Η Ινδία πιέζει περισσότερο
Πέρα του ότι εκφράζουν την κατανόηση για τις κινήσεις της Ρωσίας στην Κριμαία, η Ινδία προχωρά ένα βήμα παραπάνω και ανακοινώνει πως διακόπτει τις πληρωμές σε Δολλάρια του Ιρανικού πετρελαίου το οποίο θα προμηθεύεται από εδώ και στο εξής ...

Από ότι φένεται οι Δυτικοί έχουν βρεί τον μπελά τους με τον Ρώσο υπουργό εξωτερικών Σεργκέι Λάβροφ ο οποίος τους δημιουργεί σοβαρά προβλήματα...

Αυτή την προειδοποίση των G 20 Δεν μπορούμε παρά να την Θεωρήσουμε σαν ακόμη μιά Μεγάλη Ρωσσική Επιτυχία ...

polemiko-imerologio

Ο Πούτιν προειδοποιεί τη Δύση

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε τη Δύση σήμερα ότι εάν αποφασιστεί να περιορισθεί η χρήση από....

τους Ρώσους πολίτες των συστημάτων πληρωμών μέσω πιστωτικών καρτών των ομίλων που εδρεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και στην Ευρώπη, αυτό θα αποτελέσει μπούμερανγκ για την αμερικανική και την ευρωπαϊκή οικονομία, αφού οι επιχειρήσεις τους θα απολέσουν σημαντικά μερίδια αγοράς.

Την περασμένη εβδομάδα η Visa και η MasterCard σταμάτησαν να παρέχουν υπηρεσίες για τις πληρωμές και τις συναλλαγές μέσω πιστωτικών καρτών τόσο στους πελάτες της τράπεζας Rossiya (Ρωσική Εμπορική Τράπεζα), όσο και στους πελάτες άλλων ρωσικών τραπεζών.

Στην τράπεζα Ρασίγια επιβάλλονται κυρώσεις στο πλαίσιο των τιμωρητικών μέτρων που αποφάσισε να λάβει η κυβέρνηση των ΗΠΑ εναντίον της Μόσχας για την προσάρτηση της Κριμαίας. Η παροχή των υπηρεσιών αυτών πάντως αποκαταστάθηκε κατόπιν για τις περισσότερες ρωσικές τράπεζες.

«Είναι πράγματι πολύ άσχημο το γεγονός ότι ορισμένες επιχειρήσεις αποφάσισαν (να επιβάλουν) περιορισμούς», δήλωσε ο Πούτιν μιλώντας στα μέλη της Άνω Βουλής. «Νομίζω ότι αυτό απλώς θα τους στοιχίσει ορισμένα μερίδια αγοράς — μιας πολύ κερδοφόρας αγοράς», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Ο Πούτιν συνέχισε λέγοντας ότι η Ρωσία θα δημιουργήσει ένα δικό της ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης πληρωμών μέσω πιστωτικών καρτών, εναλλακτικό προς αυτό των γιγαντιαίων αμερικανικών επιχειρήσεων Visa και Mastercard.

«Οφείλουμε να προασπίσουμε τα συμφέροντά μας και θα το κάνουμε», ανέφερε ο Πούτιν κατά την ομιλία του στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, όπως ονομάζεται η ρωσική άνω Βουλή, η οποία αναμεταδόθηκε απευθείας από ρωσικά τηλεοπτικά δίκτυα.

«Σε ορισμένες χώρες όπως και η Ιαπωνία και η Κίνα τα συστήματα αυτού του είδους λειτουργούν, λειτουργούν πολύ καλά», σημείωσε ο Πούτιν.

«Άρχισαν να λειτουργούν και επικεντρώνονται πρωτίστως στις εθνικές τους αγορές, στις δικές τους επικράτειες, στους δικούς τους πληθυσμούς, και γίνονται τώρα όλο και πιο δημοφιλή», παρατήρησε ο Πούτιν, χαρακτηρίζοντας «λυπηρή» τη συμπεριφορά των αμερικανικών ομίλων.
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/03/blog-post_7015.html

Η Ρωσία, η Παγκόσμια Αυτοκρατορία και η Ελλάδα

20140327-091808.jpg

Όταν οι ΗΠΑ λένε “οικονομικές κυρώσεις”, εννοούν ότι η Ευρώπη πρέπει να επωμιστεί το κόστος των κυρώσεων.
Για παράδειγμα, ο πρόεδρος του γαλλο-ρωσικού επιμελητηρίου Εμμανουέλ Κίντε δήλωσε:
“Οι Βρυξέλες δεν έχουν το δικαίωμα να κρατούν σε ομηρία την ευρωπαϊκή επιχειρηματικότητα , με τις οικονομικές απώλειες που θα υποστεί η ΕΕ στην περίπτωση που εφαρμόσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας”.
Ο Άντον Μπέρνερ, επικεφαλής της ένωσης εξαγωγικών εταιρειών BGA, σε
συνέντευξή του στην εφημερίδα Dortmunder Ruhr Nachrichten, δήλωσε:

«Περίπου 6.200 γερμανικές εταιρείες επιχειρούν στη Ρωσία, ορισμένες εξ αυτών πολύ ενεργά… Για εμάς, οι οικονομικές κυρώσεις θα ήταν αληθινή καταστροφή… οι τιμές της ενέργειας θα αυξηθούν, εάν η κρίση διαρκέσει, αλλά θεωρεί απίθανο η Μόσχα θα διακόψει όλες τις παραδόσεις ενέργειας στη Γερμανία, η οποία εισάγει πάνω από το 30% του πετρελαίου και του φυσικού αερίου που καταναλώνει από τη Ρωσία».
Οι λεγόμενοι «σοφοί», μια ομάδα οικονομολόγων που παρέχει συμβουλές στην κυβέρνηση της Γερμανίας για ζητήματα οικονομικής πολιτικής, εκτίμησαν ότι
“η ουκρανική κρίση αποτελεί τη μεγαλύτερη παγκόσμια απειλή για την παγκόσμια ανάπτυξη και ειδικά για την ανάπτυξη της Γερμανίας, επισημαίνοντας τη σημασία που έχει η Ρωσία σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές ενέργειας”.
Η BGA είχε αναφέρει, πριν λίγες μέρες :
“ένας εμπορικός πόλεμος θα ήταν επιζήμιος για τη Γερμανία αλλά για τη ρωσική οικονομία θα ήταν μια υπαρξιακή απειλή”.
Το διμερές εμπόριο Γερμανίας-Ρωσίας, το οποίο ανέρχεται σε περίπου 76 δισεκ. ευρώ το χρόνο, μειώθηκε σε όγκο πέρυσι.
Στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν τέτοιες ανακοινώσεις από τη μεριά εκπροσώπων του επιχειρηματικού τομέα, τη στιγμή, που στη σκέψη των δυτικών υπάρχει και η έκδοση οδηγίας για περιορισμό της βίζας στους Ρώσους τουρίστες. (1.300.000 Ρώσοι τουρίστες επισκέφθηκαν πέρυσι την Ελλάδα).
Μετά από αυτά, τίθεται το ερώτημα: Γιατί η Ε.Ε. θέλει να υποστεί τις δικές της κυρώσεις;
Μα, γιατί αυτό που κάνει η ελληνική κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να κάμει και η Ε.Ε. Η “πολυπολική” παγκόσμια οικονομία έχει μόνο ένα Κέντρο λήψης αποφάσεων. Και, αν αυτό, γεωγραφικά, εντοπίζεται στις ΗΠΑ, δεν έχει να κάμει με διακρατικές σχέσεις. Το ενιαίο κέντρο το έχουμε περιγράψει και είναι οι Τραπεζίτες. Οι τελευταίοι έχουν πολύ σοβαρό λόγο να συντρίψουν την πρώτη από τις δύο πολιτικές και οικονομικές απειλές εναντίον τους (Ρωσία – Κίνα).
Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας είναι κρατική τράπεζα που δεν ανήκει στη δύναμη της ΒΙS, της τράπεζας όλων των κεντρικών τραπεζών.
Με τη φράση του “Η Ρωσία είναι περιφερειακή δύναμη”, ο Ομπάμα θέλει να πει ότι η Ρωσία δεν είναι παγκόσμια δύναμη και ως τέτοια πρέπει να παραμείνει. Αυτή τη φράση συναντάμε και στο βιβλίο του Μπρεζίνσκι “η Μεγάλη Σκακιέρα”(1997).
Οι κυρώσεις, πριν ληφθεί πολιτική απόφαση, ξεκίνησαν από τις τράπεζες με δέσμευση ρωσικών κεφαλαίων στο εξωτερικό. Οι τράπεζες δεν υπόκεινται σε πολιτικές αποφάσεις. Ότι βρίσκεται στη δικαιοδοσία τους εκτελείται αμέσως. Έδωσαν το στίγμα του τι θέλουν να συμβεί και έδωσαν και την εντολή για τα περαιτέρω στις κυβερνήσεις.
Οι ρωσικές δημοσιογραφικές πηγές άρχισαν να δίνουν πληροφορίες για τις Ρώσικες προθέσεις:
Η Ρωσία είναι έτοιμη να απορρίψει τις κάρτες βίζα και μάστερκαρτ,ως αντίμετρο των δυτικών χρηματοπιστωτικών κυρώσεων. Οι ρώσικες τράπεζες στο σύνολο πληρώνουν στο αμερικανικό τραπεζικό σύστημα περί τα 120 δισεκκατομ.ρουβλια το χρόνο.
Το συμβούλιο της ομοσπονδίας ετοιμάζει σχέδιο νόμου για να μπορεούν να παγώνουν οι λογαριασμοί καταθέσεων ξένων προσώπων στη Ρωσία…(Ισβέστια)
Η Ρωσία απαντά με δήλωση του υπουργού οικονομικών της Ρωσίας, Αντον Σιλουάνοφ στο κανάλι “Ρωσία 24″: “δεν υπάρχει λόγος να καταργήσουμε τις πληρωμές με τις κάρτες βίζα και μάστερ καρντ, όμως εξετάζουμε σοβαρά το ενδεχόμενο δημιουργίας δικού μας πιστωτικού συστήματος αντίστοιχων συναλλαγών”.
Αυτή η δυνατότητα, όπως και πολλές άλλες, της Ρωσίας είναι ιδιαίτερα ενοχλητική για την τραπεζική κυριαρχία. Ένα ανταγωνιστικό χρηματοπιστωτικό σύστημα θα δημιουργήσει έναν παράλληλο διεθνή πιστωτικό κόσμο. Κάτι τέτοιο δεν είναι ανεκτό από τους Κυρίαρχους και δεν μπορεί να παραμένει ως απειλή.
Οι κυρώσεις που εξετάζουν αυτή τη στιγμή ΗΠΑ- Ε.Ε. αφορούν τις εμπορικές συναλλαγές και τον τομέα ενέργειας, ώστε να απεγκλωβιστεί η Ευρώπη από την εξάρτηση της στο ρώσικο φυσικό αέριο. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε ότι η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ ΗΠΑ και Ε.Ε. θα βοηθήσει, μεταξύ άλλων, στην ευκολότερη παροχή αμερικανικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, η οποία το τελευταίο διάστημα συζητεί την σταδιακή της ενεργειακή απεξάρτηση από τη Μόσχα.
Ο οικονομικός πόλεμος ξεκίνησε ως χρηματοπιστωτικός και θα συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα. Μελετάται η ένταξη Ουκρανίας και Γεωργίας στο ΝΑΤΟ. Αυτά και η απροκάλυπτη εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, μαζί με την κάθοδο του Ρώσικου στόλου στα νερά της προμηνύει την εμφάνιση και “θερμού” πολέμου.
Ο πόλεμος έχει προαναγγελθεί από το 1997 και θα διεξαχθεί μέχρι τελικής πτώσεως.
Ο πόλεμος είναι αμφίρροπος και η κατάληξη αβέβαιη. Η Παγκόσμια Αυτοκρατορία έχει υπεροπλία, οικονομική και στρατιωτική, αλλά η ιστορία λέει ότι δεν νικά πάντα ο ποσοτικά ισχυρότερος. Ο σημαντικότερος παράγων των εξελίξεων είναι οι λαοί του κόσμου. Αυτοί, όμως, εμφανίζονται εξουδετερωμένοι και ζουν κάτω από αυταρχικά και υπάκουα καθεστώτα. Όσο δεν οργανώνονται και δεν εξεγείρονται, με γνώση, όραμα και σχέδιο, θα παραμένουν τα θύματα.
Δυστυχώς, στην Ελλάδα “κυβερνούν” Σαμαράς – Βενιζέλος και για “αντιπολίτευση” έχουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει δήλωση διαφοροποίησης του ΣΥΡΙΖΑ από τις προθέσεις ΗΠΑ-Ε.Ε.!
Δίχως αδέσμευτη, πατριωτική και δημοκρατική κυβέρνηση, η Ελλάδα, σε κάθε περίπτωση, θα πληρώσει τα σπασμένα. Όποιος κι αν είναι ο “νικητής” αυτού του κηρυγμένου πολέμου.
ithacanet.gr
(στην εικόνα: Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)


http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/03/blog-post_5638.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters